Aktuelno 1

18.04.2024.

15:43

Kusturica i Gipsy Kings - nova saradnja na pomolu?

Šta se krije iza kulisa beogradskog koncerta proslavljenog benda?

Izvor: B92

Kusturica i Gipsy Kings - nova saradnja na pomolu?
Totalisimo

Podeli:

Beograd je na nogama! Gipsy Kings, ikonični bend koji osvaja srca širom sveta svojim vrelim ritmovima i zaraznim melodijama, predvođeni Andreom Reyesom, stiže na Plato Geozavoda u Beogradu na vodi 19. maja, ali to nije sve što je podiglo veliku prašinu među fanovima.

Naime, Reyes je nedavno izneo iznenađujuću želju – da upozna legendarnog Emira Kusturicu! U ekskluzivnoj izjavi Reyes je rekao: "Voleo bih da upoznam Emira Kusturicu, renomiranog srpskog filmskog reditelja čiji filmski rad odražava bogatu istoriju i kulturnu raznolikost balkanskog regiona."

Ono što čini ovu želju toliko intrigantnom leži upravo u stvaralaštvu ova dva umetnička genija. Poznato je da su u muziku Gipsy Kings-a duboko ukorenjeni romska kultura i život, kao uostalom i u Kusturičin opus i filmska remek-dela kao što su "Dom za vešanje" i "Crna mačka, beli mačor“.

Zato se postavlja pitanje da li ova neočekivana želja znači da je nova saradnja na pomolu? Hoće li se bend i filmski vizionar udružiti na nekom projektu?

Dok se spekuliše o tome šta bi moglo biti u planu, jedno je sigurno - predstojeći koncert će biti prilika za još jedno putovanje kroz bogatu muzičku baštinu sastava koji je svojim prepoznatljivim hitovima osvojio čitav svet. A ko zna, možda se na bini pojavi i Kusturica kao specijalni gost! Ostaje nam samo da sačekamo i vidimo šta nam donosi ova intrigantna kombinacija.

Ulaznice za predstojeći spektakl i dalje možete nabaviti putem sajta efinity.rs, besplatne aplikacije efinity, na blagajnama Štark Arene i Doma omladine Beograda, kao i u TC Rajićeva (I sprat) i na više od 1000 Moj kiosk objekata širom zemlje.  

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: