Aktuelno 0

17.04.2024.

12:10

Duh Japana u Beogradu: Nesvakidašnja i originalna "Anime simfonija" u MTS dvorani

Sasvim neobična i originalna muzička forma pod nazivom "Anime simfonija" biće održana 26. aprila u MTS dvorani.

Izvor: B92.net

Duh Japana u Beogradu: Nesvakidašnja i originalna "Anime simfonija" u MTS dvorani
Promo/ MTS dvorana

Podeli:

Pod dirigentskom palicom čuvenog japanskog dirigenta Keničija Šimure, za beogradsku publiku magične tonove Dalekog istoka izvešće Srpski simfonijskog orkestar, a publika će imati prilike da doživi pravi spektakl vođen duhom „druge strane sveta“. Reč je, naime, o spajanju muzike iz poznatih anime filmova  i tananih nota simfonijskog orkestra.
 
Anime simfonija nastala je inspirisana karakterističnim stilom crtane animacije poreklom iz Japana, a muzički koncept maestra Keničija Šimure ujedinjuje najpopularnije filmove i igre iz ovog stilskog opusa i  klasičnu muziku. Japanski umetnik, koji je po ranijim nastupima u prestonici poznat Beograđanima, rukovodiće ansamblom  sastavljenim od desetina iskusnih operskih muzičara, kao i solista.
 
Publiku vernu ovom stilu, ali i one koji bi da otkriju novi muzički pravac, očekuje muzika poznatih anime crtanih i igara: Sailor Moon, Evangelion, Macross, NieR: Automata, Final Fantasy, Chrono Cross, Persona, Samurai Warriors, Dragon Quest, Chrono Trigger, Kingdom Hearts, Ni no Kuni, Nioh i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara, dok će muziku pratiti i projekcije filmova ne video-platnu..

Kupovina karata moguća je onlajn, na mtsdvorana.rs i na blagajni MTS dvorane.
 

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: