Aktuelno 0

16.04.2024.

13:01

"Možda je upravo tvoja pesma najbolja": Otvoren konkurs za nagradu Milan Mladenović

Tradicionalno, 21. septembra, zadužbina Milan Mladenović će dodeliti šestu Nagradu Milan Mladenović.

Izvor: B92

"Možda je upravo tvoja pesma najbolja": Otvoren konkurs za nagradu Milan Mladenović
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu, ali uvek regionalnom.

Konkurs će trajati do 31. maja, a o laureatu Nagrade Milan Mladenović odlučivaće regionalni stručni žiri, kojeg će činiti muzičarka Anja Rupel (Slovenija), novinar i muzički kritičar Dubravko Jagatić (Hrvatska), muzičar Max Juričić (Hrvatska), pesnik i muzičar Nikola Vranjković (Srbija) i urednica Radioaparata Svetlana Đolović (Srbija), saopštila je Zadužbina Milana Mladenovića koja tradicionalno dodeljuje ovo priznanje.

"Pored standardnih stvari: posvećenosti, emocije, strasti, poruke i stava, očekujem određenu vrstu balansa i celovitosti. Kada to kažem, mislim da se ideja realizuje do kraja – i u izvođačkom i u autorskom delu. Aranžman je ono na šta ja volim da obratim posebnu pažnju, i to me često kupi u raznim pesmama. Inovativnost, smelost i muzički avanturizam očekujem od svih koji se prijavljuju za Nagradu Milan Mladenović, s obzirom na to da su upravo stalno istraživanje novih muzičkih horizonata i pogled u budućnost bili Milanov zaštitni znak", kaže Svetlana Đolović, stoji u saopštenju Zadužbine Milan Mladenović.

Svima koji razmišljaju da pošalju svoju pesmu na konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024 Anja Rupel kratko i jasno poručuje: "Budite svoji. Budite kreativni", a Dubravko Jagatić dodaje: "Ako vjeruješ u pjesme, kao što je Milan vjerovao u svoje pjesme; ako znaš sjajno spojiti muziku i tekst; ako imaju onu istu snagu i emociju kakvu su imale Milanove pjesme, prijavi svoju stvar! Možda je upravo tvoja pjesma najbolja pjesma u regiji ove godine".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: