Aktuelno 0

16.04.2024.

13:01

"Možda je upravo tvoja pesma najbolja": Otvoren konkurs za nagradu Milan Mladenović

Tradicionalno, 21. septembra, zadužbina Milan Mladenović će dodeliti šestu Nagradu Milan Mladenović.

Izvor: B92

"Možda je upravo tvoja pesma najbolja": Otvoren konkurs za nagradu Milan Mladenović
Milos Tesic/ATAImages

Podeli:

Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, a na osnovu odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem sastavu, ali uvek regionalnom.

Konkurs će trajati do 31. maja, a o laureatu Nagrade Milan Mladenović odlučivaće regionalni stručni žiri, kojeg će činiti muzičarka Anja Rupel (Slovenija), novinar i muzički kritičar Dubravko Jagatić (Hrvatska), muzičar Max Juričić (Hrvatska), pesnik i muzičar Nikola Vranjković (Srbija) i urednica Radioaparata Svetlana Đolović (Srbija), saopštila je Zadužbina Milana Mladenovića koja tradicionalno dodeljuje ovo priznanje.

"Pored standardnih stvari: posvećenosti, emocije, strasti, poruke i stava, očekujem određenu vrstu balansa i celovitosti. Kada to kažem, mislim da se ideja realizuje do kraja – i u izvođačkom i u autorskom delu. Aranžman je ono na šta ja volim da obratim posebnu pažnju, i to me često kupi u raznim pesmama. Inovativnost, smelost i muzički avanturizam očekujem od svih koji se prijavljuju za Nagradu Milan Mladenović, s obzirom na to da su upravo stalno istraživanje novih muzičkih horizonata i pogled u budućnost bili Milanov zaštitni znak", kaže Svetlana Đolović, stoji u saopštenju Zadužbine Milan Mladenović.

Svima koji razmišljaju da pošalju svoju pesmu na konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2024 Anja Rupel kratko i jasno poručuje: "Budite svoji. Budite kreativni", a Dubravko Jagatić dodaje: "Ako vjeruješ u pjesme, kao što je Milan vjerovao u svoje pjesme; ako znaš sjajno spojiti muziku i tekst; ako imaju onu istu snagu i emociju kakvu su imale Milanove pjesme, prijavi svoju stvar! Možda je upravo tvoja pjesma najbolja pjesma u regiji ove godine".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: