Aktuelno 0

11.04.2024.

8:23

Jedan od najprofitabilnijih filmova svih vremena dobija novi nastavak

Filmski studiji Lionsgate i Blumhouse rade na novim nastavcima legendarnog horora "The Blair Witch Project", potvrdio je Hollywood Reporter.

Izvor: B92.net

Jedan od najprofitabilnijih filmova svih vremena dobija novi nastavak
Profimedia

Podeli:

Filmski studiji planiraju da snime seriju koja će poslužiti kao nastavak legendarnog filma koji je zauvek promenio svet horora.

Horor projekat: Veštica iz Blera iz 1999. zaslužna je za oživljavanje određene tehnike snimanja, koja je kasnije korišćena u brojnim filmskim hitovima, uključujući seriju Paranormalne aktivnosti.

Štaviše, Veštica iz Blera se smatra jednim od komercijalno najuspešnijih filmova svih vremena. Iako su troškovi proizvodnje bili između 200.000 i 500.000 dolara, film je zaradio više od 249 miliona dolara širom sveta. Ovaj uspeh je doveo do dva nastavka – prvi je izašao 2000. godine i bio je promašaj, a drugi je izašao 2016. i podelio mišljenja gledaoca.

Napisan i režiran od strane Danijela Mirika i Eduarda Sančeza, film prati tri studenta koji se 1994. kreću na Blek Hils da bi snimili dokumentarac o urbanoj legendi zvanoj Veštica iz Blera. Učenici su nestali, a godinu dana kasnije pronađeni su njihovi snimci. Nemontirani snimak prikazuje tragediju koja je zadesila nestale učenike.

Adam Fogelson iz Lionsgejta i Džejson Blum iz Blumhausa razgovarali su o svojoj predstojećoj saradnji.

"Imao sam veliku sreću jer sam imao priliku da radim sa Džejsonom nekoliko puta tokom godina. Razvili smo jak odnos kada smo radili na filmu The Purge, a sa njegovim filmom The Gift pokrenuli smo studio STKS. Niko nije bolji u ovom žanru od tima iz Blumhausa", ​​naveo je Fogelson.

"Oduševljeni smo što započinjemo ovu saradnju sa novom vizijom Veštice iz Blera, donoseći ovaj horor klasik novoj generaciji."

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: