Subota, 09.05.2015.

12:50

Žandarmerija i PTJ idu ka MKD

U pogranični pojas sa Makedonijom, zbog incidenata u toj zemlji, upućene su dodatne policijske snage.

Izvor: Tanjug

Žandarmerija i PTJ idu ka MKD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

dorijan

pre 8 godina

Odluka na mestu, premijer pristupa odgovorno svakom problemu, i u ovom momentu je veoma vazno ocuvati stabilnosti u celom regionu

Nada

pre 8 godina

Nemiri mogu samo da uticu lose, nikada nisu nesto dobro doneli! Nadam se da ce oni koji izazivaju nemire uvideti gresku, treba svaki problem, nezadovoljstvo resiti na miran nacinu.

Prognanik

pre 8 godina

Pouceni iz prethodnih godina i decenija losim iskustvima, Srbija ce uciniti sve da u zastiti svog naroda i teritorija. Puna podrska u tome.

Andjelija

pre 8 godina

Ovom hitnom sednicom mislim da Srbija samo pokazuje ozbiljnost i jasnu nameru da u ocuvanju mira i stabilnosti da svoj pun doprinos.

kika11

pre 8 godina

Zbog smirivanja situacije kako ona ne bi poprimila šire razmere,potrebno je pojačati mere bezbednosti,što je i uradjeno,raditi na sprečavanju daljih nemira i terorizma jer je očuvanje mira prioritet.

Nikoleta

pre 8 godina

Koncentracija i prisustvo nasih snaga uz granicu je rekopotreebno, za sada preventivno i dobro je da je drzava svim signalima koji stizu iz okruzenja posvetila duznu paznju....nikad se ne zna!

zemljoradnik

pre 8 godina

Bezbednost mora biti na prvom mestu i mislim da svaki potez premijera i ministra vodi ka tome, jer Srbija vazi kao zemlja stub mira i stabilnosti na Balkanu.Ne smemo dozvoliti da se terorizam preseli na nasu teritoriju a isto tako ocekujem od Evrope pomoc u resavanju nastalih sukoba u Makedoniji.

dolezuti

pre 8 godina

Svaka cast nasoj policiji. Svaka cast ministru vidi se odmah da je to covek visoka cela i zna sta radi. A svaka cast, naravno, i Vucicu.

Samir Novi Pazar

pre 8 godina

Sad je najvaznije Ocuvati Mir i stabilnost Makedonija kao Drzava ako hoce da to Sredi nula tolerancije prema Teroristima i svima koji misle slicne stvari da Probaju da Ce Lako proci znaci ni Milimetar tolerancije Se nesme dati , a Drugo Sve Balkanske Drzave zajednocki da pod Hitno zajednocki nastup rame Uz Rame svakok ko pokusa da prosri takve akcije lose Ce proci 90 Te Se nesmeju ponovit pod nikakvoj Ceni iz Puno razloga su na Balkanu komsijski odnosi mnogo vazno da su dobri Evo jedan Primer zasto .... A Trece Eu + NATO+ Rusija + USA , moraju stati na strani Makedonije ako hoce da im Se poveruje da neko od njih nije dao Zeleno Svetlo za tu akciju jer mozda neko Ima Interese da Opet zapali Balkan. Sto sami Balkanci nesmeju dozvolit to jer Ce Opet oni najvise da stradaju nedaj Boze.

Natasa

pre 8 godina

Ne moze covek a da ne oseti zabrinutost i uznemirenost ovom situacijom. Nadm se da ce razum nadvladati ostrascenost i da ce se iznaci resenje u otvorenom dijalogu!

Natalija

pre 8 godina

Moramo biti spremni za ne daj Boze! Pravovremena reakcija je preko potrebna ali i konsolidacija svih drzavnih organa i sluzbi, tako da je potpuno razumljivo sazivanje sednice Biro.

Natasa

pre 8 godina

Ne moze covek a da ne oseti zabrinutost i uznemirenost ovom situacijom. Nadm se da ce razum nadvladati ostrascenost i da ce se iznaci resenje u otvorenom dijalogu!

Ivan

pre 8 godina

Jos od devedestih godina makedonci su ubedjeni da su im glavni neprijatelji Srbi.Nije problem sto Bugarska ima pretenzije,sto Albanci zele da se ujedine,sto ih Grcka deset godina drzi u hodniku evropske unije. Ne sve to nije problem,problem su 8% Srba koji zele da asimiliraju Makedonce. Ali neka,nema veze zabludela braco samo zatrazite vojnu pomoc od Srbije i dobicete je. Onda cemo lepo zajedno da ocistimo slovensku zemlju.

anticenzura

pre 8 godina

Dal je realno da neko ide u kriticnu zonu,a jos se u komsiluku gine...a botovi komentarisu?
Ovo je stvarno neukusno,al nema veze bitno da moj kom se ne objavi.

Zuki

pre 8 godina

Policija? A gde je vojska?
(Ernesto, 9. maj 2015 15:56)

U Moskvi na paradi, kako gde je? U jednoj uredjenoj drzavi tacno se zna ko sta radi. Vojska prevozi bolesene bebe i paradira po Rusiji, policija cuva teritorijalni integritet drzave. Ili je samo Stefanovic ovaj put bio pametniji i brzi od Gasica da se istakne pred kamerama? Ne daj boze da nas neko vece lovacko drustvo napadne, morali bi prisilnu mobilizaciju da naprave.

Darth Neshko

pre 8 godina

Ko se "trecem" rimu u pozadinu uvlaci, ovako dobija po njonji. Karte su podeljene gospodo, figure su na tabli, i opasno se priblizava mat. Mi smo tu samo pioni koje zderu kao grickalice. Ali ne vredi, morate da popaljujete! Vasa matroska za cije interese gori Kumanovo, za cije je interese gorela SFRJ, je kapitalisticka despotovina kao i protivnica joj preko velike bare zvane atlantik. Novac jednostavno nema ni naciju, ni boju, ni veru, da, da ni veru zemljaci! Roblje ste i protestanstima, roblje ste i vasoj bratiji. Roblje, koje jedni kupuju za smartfonove i luksuziranje, a drugi uz miris tamjana i podsecanje na socijalizam koga tamo vise nema, ako ga je ikada i bilo. Uostalom sta reci kada cutite dok vas ova vlast farba i maze, da vam nije mozda lose? Jok, vama je dobro, samo sto nije, za pola godine, ili tako nesto. Istok "volite" a prodajete im kamenje mesto sljiva, tudje jabuke kao svoje, sopstvene zemljake zavrcete gde stignete i kako stignete, celog zivota muljate... zapad mrzite, jer vam nije dao da budete imperija kako su vam obecavali... Da ste sa zapadom tikve sadili, da niste oduvek bili provincija u pokusaju treceg rima, niti bi Slovenija otisla, Hrvatska takodje.. ali nee, vi potajno sanjate da budete gubernija... Kazete da vas evropa nece? Pa niko nece nestabilne,one cija odanost ne postoji, koji bi hteli da sede na dve stolice.

Posmatrac

pre 8 godina

Policija? A gde je vojska?
(Ernesto, 9. maj 2015 15:56)

Vojska? Bice da si ti prespavao zadnjih 15 godina. Nema vise vojske tj ima ali to sto ima nije za borbu vec za smotru.

Miki Srbin

pre 8 godina

Narode moj, prijatelji moji , ovo mi ne miriše na dobro.Gde je sad medjunarodna zajednica da reaguje i osudi ove napade i da zaštiti neduzan narod. Ni glada ni reakcije od Merkelove ili drugih velikana EU.

Jovan

pre 8 godina

Da li ministar ocekuje od momaka iz žandarmerije da rade svoj posao dok ih povlace po sudu zbog vršenja svoje duznosti , doduse huligani na kojima su primenili "dozvoljena sredstva" su "znaš ti ko sam ja" braća, a takve je zabranjeno da se dira i hapsi.

Марко

pre 8 godina

Џаба ми славимо 9. мај. Фашизам није побеђен. Фашисти нису данас дошли у Москву.

20 kinte

pre 8 godina

@ratko taj defetizam koji vi ispoljavate je i bio prisutan 99. Na osnovu toga, momci kao ja tada, koji su imali priliku da studiraju i hvataju krivinu su sedeli u Bg u i navijali protiv agresora i u isto vreme pljuvali sps i ostale koji su nas do toga doveli, dok su se njihovi siromašniji drugovi iz unutrašnjosti borili na Košarama i krvarili. Bio je popularna floskula :""Kada dođu do Bg a, tada ću da uzmem pušku, šta me briga za Kosovo, neka ga brane Kosovari" - a cela Srbija se tada branila na Kosovu, da im nisu pokazani zubi na Rasi i Paštriku, možda bi ušli kopnenim silama i došli pod vaš prozor. Zar mislite da bi bilo koji sistem, makar i ovaj retardirano naprednjački, poslao obične policajce da smetaju i ginu? Bi, da se pitaju samo lažni doktori, a ne i oficiri sa iskustvom. Na te pozicije se šalju upravo oni koji pozivate, žandarmerija, PTJ i specijalna brigada VS ( bar bi trebalo da i ona bude tamo, pošto njeni pripadnici jako dobro poznaju taj teren).

nebojsa bg

pre 8 godina

Recite gde treba da se prijavim!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bj1979, 9. maj 2015 14:54)
U dezurni dom zdravlja, tu ces dobiti uput za dalje.

Davina

pre 8 godina

Ne možemo dozvoliti da se opet naruši mir i stabilnost u regionu... Moramo preduzeti sve potrebne mere zaštite, i učiniti ono što je u našoj moći i nadležnosti, da do većih sukoba ne dođe!

sasa

pre 8 godina

Vanredna sednica sutra u 13? Kad bi bila zakazana da nije hitna ? A da moraju se ministri odmoriti nije lako raditi tri dana posle djurdjevdana .cinizam na stranu treba zatvoriti granicu i posmatrati a kad makedonci budu trazili pomoc preporuciti im pristinu ionako su priznali separatisticku drzavu svi su im veci prijatelji od srba to mislim i za crnogorce sutra ... Jeste li pametniji od nas , jeste e pa vadite se iz dreka svojom pamecu a ne nasim ledjima.

Parke

pre 8 godina

Od ovih ovde hrabrih junaka sto piskaraju po ceo dan komentare vise od POLA nije ni osetilo sta je vojska a kamoli ratno stanje,zato vas molim da ne pricate svasta i svakakve gluposti,pogotovo da vi klinci i mamini i tatini sincici pozivate na borbu i tome slicno.Makedonija nije nasa stvar,pogotovo od kada su priznali Kosovo.

...

pre 8 godina

Haos u Makedoniji je kazna za nedovoljnu kooperativnost prema zapadu makedonske vladajuće garniture. Srbija je u tom smislu bezbrižna, pošto se njoj nešto slično ne može zameriti. A prizor na fotografiji više podseća na neku uvrnutu cirkusku tačku nego na bilo šta ozbiljno.

Vesna 315

pre 8 godina

Nemacke i austrijske novinske agencije NI RECI o stanju u Makedoniji.

Bivsa braćo, briga Evropu za vas - vazno je zaustaviti Turski tok.

vidan

pre 8 godina

Imajući u vidu poslednja dešavanja u Makedoniji koja su kulminiraala današnjim terostičkim napadom u Kumanovu, svakako da je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti sazvana u pravi čas

Ratko

pre 8 godina

Kakav naslov! Policajac sa 350 eura platom upucen ka Makedoniji da brani Srbiju! Kada je zadnji put neki policajac imao vezbu sa dugim cevima? Dobro se secamo 99 godine, omladino moja ako vas salju odmah bolovanje i nikako ne ici tamo. Zandarmerija i specijalna vojska koje imaju svakodnevnu obuku i dobru platu neka idu oni su za to placeni.

beba

pre 8 godina

Makedonija je ušla u fazu političkih potresa, tako da je današnji terosistički napad samo vrhunac tih turbulencija. Mislim da je dobra odluka dražvnog vrha da se ojača granica između naše države i Makedonije

Mickey

pre 8 godina

Ako do sada nisu presli granicu neće ni sada. Nisu toliko glupi, znaju da je sada nemoguće ući u Srbiju, medjutim ako su ranije ušli i pripremili teren, e to je već veliki problem. Mene samo zanima šta rade službe bezbednosti, njihov je posao da osujete i prate dešavanja i aktivnosti tih terorista i organizacija. Naše službe se bave ko s kim spava, koji politicar šta radi i slične gluposti.

major magistar i dobar drug

pre 8 godina

A cemu ministar tamo. Da nema neki seminar pa da objavi rad za izbor u zvanje docenta. Batali pricu i reklamu. Daj konkretne zadatke ljudima i pusti ih da rade. Prisustvo laznog doktoranta moze samo da oslabi rad u jedinicama, jer ce umjesto svog posla morati gospodincica da titraju.

Mihajilo

pre 8 godina

Sukobi iz Makedonije mogu lako da se prenesu i na našu teritoriju. Dobro je što su svi shvatili situaciju veoa ozbiljno. nadajmo se da će EU reagovati veoma oštro i tražiti od Prištine da smiri i kontroliše situaciju.

ivan seljak

pre 8 godina

to šta se u makedoniji dešava nas treba da tangira isto kao njih naši problemi. stali su na stranu agresora na srbiju, odmah priznali kosovo radi trenutnih političkih interesa. to isto i mi sada treba da uradimo jer je jasno odakle vetar duva i mi treba da se tome prilagodimo. nemci kažu kako ti meni tako i ja tebi.

Perišaa

pre 8 godina

Problemi koji tinjaju godinama odneli su već ljudske živote. Odlična brza akcija Vlade da se zadrži puna kontrola nad teritorijom da se zlo ne proširi dalje...

Nikola original

pre 8 godina

Vanredna sednica koju je zakazao premijer ukazuje da je ozbiljna situacija na granici sa Makedonijom i da ce se preduzeti svi nuzni koraci kako bi nasi gradjani bili bezbedni.
(nina, 9. maj 2015 13:57)
Nina,kakav je sendvič danas?

carlito

pre 8 godina

Neverovatno! Odem na web stranice trovača CNN-a i BBC-a, nema jedne reči o događajima u Makedoniji. Što može dosta o tome da kaže kome ovo odgovara i čije je ovo maslo.

Milan

pre 8 godina

Tako je obezbediti granicu sa Makedonijom,dole će biti sve gore i plašim se da će i Srbija morati da interveniše zbog našeg stanovništva tamo.

Stalj11

pre 8 godina

Nemiri u Makedoniji su najbolji primer da je lažna država Kosovo faktor nestabilnosti u ovom delu Evrope, dok je Srbija izvoznik stabilnosti i multikulturalnosti na Balkanu.

Aleksandar

pre 8 godina

Морам да приметим једну ствар. Јуче на вест о протестима у Македонији мноштво НВО ботова зазива Мајдан и код нас, а нормални и добронамерни људи пишу "само да не буде жртава". Ни 12 сати није прошло, а пале су прве жртве. Лепо рече Леонид Решетњиков пре неки дан, кад ти опозиција дели сендвиче и колаче на тргу, у року од пар дана можеш очекивати грађански рат. У памет се браћо Срби. Држимо се храбро и чврсто, па куд пукло... Ово не слути на добро.

Aleksandra Milivojević

pre 8 godina

Moram priznati da me uhvatila jeza kad sam saznala šta se dešava u Makedoniji. Mir i stabilnost u regionu su jako važni, nemiri neće doneti nikome ništa dobro. Iskreno se nadam da će Vučić sutra na sednici biroa iskoristiti svoj uticaj i na taj način zaustaviti nemire u Makedoniji.

Dusan

pre 8 godina

Ovo nije dobro, neko se igra sa vatrom.Sukob moze da se preseli na presevo i bujanovac Kosovo isto, vojska Srbije mora da reaguje brzo, neko zeli rat a ko jos nije jasno.
Podrska za narod Mdkedonije i saucesce porodici poginulih policajaca.

nina

pre 8 godina

Vanredna sednica koju je zakazao premijer ukazuje da je ozbiljna situacija na granici sa Makedonijom i da ce se preduzeti svi nuzni koraci kako bi nasi gradjani bili bezbedni.

Aleksandar

pre 8 godina

Морам да приметим једну ствар. Јуче на вест о протестима у Македонији мноштво НВО ботова зазива Мајдан и код нас, а нормални и добронамерни људи пишу "само да не буде жртава". Ни 12 сати није прошло, а пале су прве жртве. Лепо рече Леонид Решетњиков пре неки дан, кад ти опозиција дели сендвиче и колаче на тргу, у року од пар дана можеш очекивати грађански рат. У памет се браћо Срби. Држимо се храбро и чврсто, па куд пукло... Ово не слути на добро.

Stalj11

pre 8 godina

Nemiri u Makedoniji su najbolji primer da je lažna država Kosovo faktor nestabilnosti u ovom delu Evrope, dok je Srbija izvoznik stabilnosti i multikulturalnosti na Balkanu.

Nikola original

pre 8 godina

Vanredna sednica koju je zakazao premijer ukazuje da je ozbiljna situacija na granici sa Makedonijom i da ce se preduzeti svi nuzni koraci kako bi nasi gradjani bili bezbedni.
(nina, 9. maj 2015 13:57)
Nina,kakav je sendvič danas?

Dusan

pre 8 godina

Ovo nije dobro, neko se igra sa vatrom.Sukob moze da se preseli na presevo i bujanovac Kosovo isto, vojska Srbije mora da reaguje brzo, neko zeli rat a ko jos nije jasno.
Podrska za narod Mdkedonije i saucesce porodici poginulih policajaca.

Aleksandra Milivojević

pre 8 godina

Moram priznati da me uhvatila jeza kad sam saznala šta se dešava u Makedoniji. Mir i stabilnost u regionu su jako važni, nemiri neće doneti nikome ništa dobro. Iskreno se nadam da će Vučić sutra na sednici biroa iskoristiti svoj uticaj i na taj način zaustaviti nemire u Makedoniji.

nina

pre 8 godina

Vanredna sednica koju je zakazao premijer ukazuje da je ozbiljna situacija na granici sa Makedonijom i da ce se preduzeti svi nuzni koraci kako bi nasi gradjani bili bezbedni.

Vesna 315

pre 8 godina

Nemacke i austrijske novinske agencije NI RECI o stanju u Makedoniji.

Bivsa braćo, briga Evropu za vas - vazno je zaustaviti Turski tok.

carlito

pre 8 godina

Neverovatno! Odem na web stranice trovača CNN-a i BBC-a, nema jedne reči o događajima u Makedoniji. Što može dosta o tome da kaže kome ovo odgovara i čije je ovo maslo.

Milan

pre 8 godina

Tako je obezbediti granicu sa Makedonijom,dole će biti sve gore i plašim se da će i Srbija morati da interveniše zbog našeg stanovništva tamo.

beba

pre 8 godina

Makedonija je ušla u fazu političkih potresa, tako da je današnji terosistički napad samo vrhunac tih turbulencija. Mislim da je dobra odluka dražvnog vrha da se ojača granica između naše države i Makedonije

Davina

pre 8 godina

Ne možemo dozvoliti da se opet naruši mir i stabilnost u regionu... Moramo preduzeti sve potrebne mere zaštite, i učiniti ono što je u našoj moći i nadležnosti, da do većih sukoba ne dođe!

vidan

pre 8 godina

Imajući u vidu poslednja dešavanja u Makedoniji koja su kulminiraala današnjim terostičkim napadom u Kumanovu, svakako da je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti sazvana u pravi čas

Miki Srbin

pre 8 godina

Narode moj, prijatelji moji , ovo mi ne miriše na dobro.Gde je sad medjunarodna zajednica da reaguje i osudi ove napade i da zaštiti neduzan narod. Ni glada ni reakcije od Merkelove ili drugih velikana EU.

Natalija

pre 8 godina

Moramo biti spremni za ne daj Boze! Pravovremena reakcija je preko potrebna ali i konsolidacija svih drzavnih organa i sluzbi, tako da je potpuno razumljivo sazivanje sednice Biro.

Ratko

pre 8 godina

Kakav naslov! Policajac sa 350 eura platom upucen ka Makedoniji da brani Srbiju! Kada je zadnji put neki policajac imao vezbu sa dugim cevima? Dobro se secamo 99 godine, omladino moja ako vas salju odmah bolovanje i nikako ne ici tamo. Zandarmerija i specijalna vojska koje imaju svakodnevnu obuku i dobru platu neka idu oni su za to placeni.

Perišaa

pre 8 godina

Problemi koji tinjaju godinama odneli su već ljudske živote. Odlična brza akcija Vlade da se zadrži puna kontrola nad teritorijom da se zlo ne proširi dalje...

Mihajilo

pre 8 godina

Sukobi iz Makedonije mogu lako da se prenesu i na našu teritoriju. Dobro je što su svi shvatili situaciju veoa ozbiljno. nadajmo se da će EU reagovati veoma oštro i tražiti od Prištine da smiri i kontroliše situaciju.

Марко

pre 8 godina

Џаба ми славимо 9. мај. Фашизам није побеђен. Фашисти нису данас дошли у Москву.

Natasa

pre 8 godina

Ne moze covek a da ne oseti zabrinutost i uznemirenost ovom situacijom. Nadm se da ce razum nadvladati ostrascenost i da ce se iznaci resenje u otvorenom dijalogu!

Natasa

pre 8 godina

Ne moze covek a da ne oseti zabrinutost i uznemirenost ovom situacijom. Nadm se da ce razum nadvladati ostrascenost i da ce se iznaci resenje u otvorenom dijalogu!

Ivan

pre 8 godina

Jos od devedestih godina makedonci su ubedjeni da su im glavni neprijatelji Srbi.Nije problem sto Bugarska ima pretenzije,sto Albanci zele da se ujedine,sto ih Grcka deset godina drzi u hodniku evropske unije. Ne sve to nije problem,problem su 8% Srba koji zele da asimiliraju Makedonce. Ali neka,nema veze zabludela braco samo zatrazite vojnu pomoc od Srbije i dobicete je. Onda cemo lepo zajedno da ocistimo slovensku zemlju.

20 kinte

pre 8 godina

@ratko taj defetizam koji vi ispoljavate je i bio prisutan 99. Na osnovu toga, momci kao ja tada, koji su imali priliku da studiraju i hvataju krivinu su sedeli u Bg u i navijali protiv agresora i u isto vreme pljuvali sps i ostale koji su nas do toga doveli, dok su se njihovi siromašniji drugovi iz unutrašnjosti borili na Košarama i krvarili. Bio je popularna floskula :""Kada dođu do Bg a, tada ću da uzmem pušku, šta me briga za Kosovo, neka ga brane Kosovari" - a cela Srbija se tada branila na Kosovu, da im nisu pokazani zubi na Rasi i Paštriku, možda bi ušli kopnenim silama i došli pod vaš prozor. Zar mislite da bi bilo koji sistem, makar i ovaj retardirano naprednjački, poslao obične policajce da smetaju i ginu? Bi, da se pitaju samo lažni doktori, a ne i oficiri sa iskustvom. Na te pozicije se šalju upravo oni koji pozivate, žandarmerija, PTJ i specijalna brigada VS ( bar bi trebalo da i ona bude tamo, pošto njeni pripadnici jako dobro poznaju taj teren).

Jovan

pre 8 godina

Da li ministar ocekuje od momaka iz žandarmerije da rade svoj posao dok ih povlace po sudu zbog vršenja svoje duznosti , doduse huligani na kojima su primenili "dozvoljena sredstva" su "znaš ti ko sam ja" braća, a takve je zabranjeno da se dira i hapsi.

Zuki

pre 8 godina

Policija? A gde je vojska?
(Ernesto, 9. maj 2015 15:56)

U Moskvi na paradi, kako gde je? U jednoj uredjenoj drzavi tacno se zna ko sta radi. Vojska prevozi bolesene bebe i paradira po Rusiji, policija cuva teritorijalni integritet drzave. Ili je samo Stefanovic ovaj put bio pametniji i brzi od Gasica da se istakne pred kamerama? Ne daj boze da nas neko vece lovacko drustvo napadne, morali bi prisilnu mobilizaciju da naprave.

nebojsa bg

pre 8 godina

Recite gde treba da se prijavim!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bj1979, 9. maj 2015 14:54)
U dezurni dom zdravlja, tu ces dobiti uput za dalje.

sasa

pre 8 godina

Vanredna sednica sutra u 13? Kad bi bila zakazana da nije hitna ? A da moraju se ministri odmoriti nije lako raditi tri dana posle djurdjevdana .cinizam na stranu treba zatvoriti granicu i posmatrati a kad makedonci budu trazili pomoc preporuciti im pristinu ionako su priznali separatisticku drzavu svi su im veci prijatelji od srba to mislim i za crnogorce sutra ... Jeste li pametniji od nas , jeste e pa vadite se iz dreka svojom pamecu a ne nasim ledjima.

Posmatrac

pre 8 godina

Policija? A gde je vojska?
(Ernesto, 9. maj 2015 15:56)

Vojska? Bice da si ti prespavao zadnjih 15 godina. Nema vise vojske tj ima ali to sto ima nije za borbu vec za smotru.

Parke

pre 8 godina

Od ovih ovde hrabrih junaka sto piskaraju po ceo dan komentare vise od POLA nije ni osetilo sta je vojska a kamoli ratno stanje,zato vas molim da ne pricate svasta i svakakve gluposti,pogotovo da vi klinci i mamini i tatini sincici pozivate na borbu i tome slicno.Makedonija nije nasa stvar,pogotovo od kada su priznali Kosovo.

ivan seljak

pre 8 godina

to šta se u makedoniji dešava nas treba da tangira isto kao njih naši problemi. stali su na stranu agresora na srbiju, odmah priznali kosovo radi trenutnih političkih interesa. to isto i mi sada treba da uradimo jer je jasno odakle vetar duva i mi treba da se tome prilagodimo. nemci kažu kako ti meni tako i ja tebi.

anticenzura

pre 8 godina

Dal je realno da neko ide u kriticnu zonu,a jos se u komsiluku gine...a botovi komentarisu?
Ovo je stvarno neukusno,al nema veze bitno da moj kom se ne objavi.

...

pre 8 godina

Haos u Makedoniji je kazna za nedovoljnu kooperativnost prema zapadu makedonske vladajuće garniture. Srbija je u tom smislu bezbrižna, pošto se njoj nešto slično ne može zameriti. A prizor na fotografiji više podseća na neku uvrnutu cirkusku tačku nego na bilo šta ozbiljno.

major magistar i dobar drug

pre 8 godina

A cemu ministar tamo. Da nema neki seminar pa da objavi rad za izbor u zvanje docenta. Batali pricu i reklamu. Daj konkretne zadatke ljudima i pusti ih da rade. Prisustvo laznog doktoranta moze samo da oslabi rad u jedinicama, jer ce umjesto svog posla morati gospodincica da titraju.

Darth Neshko

pre 8 godina

Ko se "trecem" rimu u pozadinu uvlaci, ovako dobija po njonji. Karte su podeljene gospodo, figure su na tabli, i opasno se priblizava mat. Mi smo tu samo pioni koje zderu kao grickalice. Ali ne vredi, morate da popaljujete! Vasa matroska za cije interese gori Kumanovo, za cije je interese gorela SFRJ, je kapitalisticka despotovina kao i protivnica joj preko velike bare zvane atlantik. Novac jednostavno nema ni naciju, ni boju, ni veru, da, da ni veru zemljaci! Roblje ste i protestanstima, roblje ste i vasoj bratiji. Roblje, koje jedni kupuju za smartfonove i luksuziranje, a drugi uz miris tamjana i podsecanje na socijalizam koga tamo vise nema, ako ga je ikada i bilo. Uostalom sta reci kada cutite dok vas ova vlast farba i maze, da vam nije mozda lose? Jok, vama je dobro, samo sto nije, za pola godine, ili tako nesto. Istok "volite" a prodajete im kamenje mesto sljiva, tudje jabuke kao svoje, sopstvene zemljake zavrcete gde stignete i kako stignete, celog zivota muljate... zapad mrzite, jer vam nije dao da budete imperija kako su vam obecavali... Da ste sa zapadom tikve sadili, da niste oduvek bili provincija u pokusaju treceg rima, niti bi Slovenija otisla, Hrvatska takodje.. ali nee, vi potajno sanjate da budete gubernija... Kazete da vas evropa nece? Pa niko nece nestabilne,one cija odanost ne postoji, koji bi hteli da sede na dve stolice.

Mickey

pre 8 godina

Ako do sada nisu presli granicu neće ni sada. Nisu toliko glupi, znaju da je sada nemoguće ući u Srbiju, medjutim ako su ranije ušli i pripremili teren, e to je već veliki problem. Mene samo zanima šta rade službe bezbednosti, njihov je posao da osujete i prate dešavanja i aktivnosti tih terorista i organizacija. Naše službe se bave ko s kim spava, koji politicar šta radi i slične gluposti.

Samir Novi Pazar

pre 8 godina

Sad je najvaznije Ocuvati Mir i stabilnost Makedonija kao Drzava ako hoce da to Sredi nula tolerancije prema Teroristima i svima koji misle slicne stvari da Probaju da Ce Lako proci znaci ni Milimetar tolerancije Se nesme dati , a Drugo Sve Balkanske Drzave zajednocki da pod Hitno zajednocki nastup rame Uz Rame svakok ko pokusa da prosri takve akcije lose Ce proci 90 Te Se nesmeju ponovit pod nikakvoj Ceni iz Puno razloga su na Balkanu komsijski odnosi mnogo vazno da su dobri Evo jedan Primer zasto .... A Trece Eu + NATO+ Rusija + USA , moraju stati na strani Makedonije ako hoce da im Se poveruje da neko od njih nije dao Zeleno Svetlo za tu akciju jer mozda neko Ima Interese da Opet zapali Balkan. Sto sami Balkanci nesmeju dozvolit to jer Ce Opet oni najvise da stradaju nedaj Boze.

zemljoradnik

pre 8 godina

Bezbednost mora biti na prvom mestu i mislim da svaki potez premijera i ministra vodi ka tome, jer Srbija vazi kao zemlja stub mira i stabilnosti na Balkanu.Ne smemo dozvoliti da se terorizam preseli na nasu teritoriju a isto tako ocekujem od Evrope pomoc u resavanju nastalih sukoba u Makedoniji.

Andjelija

pre 8 godina

Ovom hitnom sednicom mislim da Srbija samo pokazuje ozbiljnost i jasnu nameru da u ocuvanju mira i stabilnosti da svoj pun doprinos.

Prognanik

pre 8 godina

Pouceni iz prethodnih godina i decenija losim iskustvima, Srbija ce uciniti sve da u zastiti svog naroda i teritorija. Puna podrska u tome.

dolezuti

pre 8 godina

Svaka cast nasoj policiji. Svaka cast ministru vidi se odmah da je to covek visoka cela i zna sta radi. A svaka cast, naravno, i Vucicu.

Nikoleta

pre 8 godina

Koncentracija i prisustvo nasih snaga uz granicu je rekopotreebno, za sada preventivno i dobro je da je drzava svim signalima koji stizu iz okruzenja posvetila duznu paznju....nikad se ne zna!

kika11

pre 8 godina

Zbog smirivanja situacije kako ona ne bi poprimila šire razmere,potrebno je pojačati mere bezbednosti,što je i uradjeno,raditi na sprečavanju daljih nemira i terorizma jer je očuvanje mira prioritet.

Nada

pre 8 godina

Nemiri mogu samo da uticu lose, nikada nisu nesto dobro doneli! Nadam se da ce oni koji izazivaju nemire uvideti gresku, treba svaki problem, nezadovoljstvo resiti na miran nacinu.

dorijan

pre 8 godina

Odluka na mestu, premijer pristupa odgovorno svakom problemu, i u ovom momentu je veoma vazno ocuvati stabilnosti u celom regionu

Nikola original

pre 8 godina

Vanredna sednica koju je zakazao premijer ukazuje da je ozbiljna situacija na granici sa Makedonijom i da ce se preduzeti svi nuzni koraci kako bi nasi gradjani bili bezbedni.
(nina, 9. maj 2015 13:57)
Nina,kakav je sendvič danas?

Aleksandra Milivojević

pre 8 godina

Moram priznati da me uhvatila jeza kad sam saznala šta se dešava u Makedoniji. Mir i stabilnost u regionu su jako važni, nemiri neće doneti nikome ništa dobro. Iskreno se nadam da će Vučić sutra na sednici biroa iskoristiti svoj uticaj i na taj način zaustaviti nemire u Makedoniji.

nina

pre 8 godina

Vanredna sednica koju je zakazao premijer ukazuje da je ozbiljna situacija na granici sa Makedonijom i da ce se preduzeti svi nuzni koraci kako bi nasi gradjani bili bezbedni.

Ratko

pre 8 godina

Kakav naslov! Policajac sa 350 eura platom upucen ka Makedoniji da brani Srbiju! Kada je zadnji put neki policajac imao vezbu sa dugim cevima? Dobro se secamo 99 godine, omladino moja ako vas salju odmah bolovanje i nikako ne ici tamo. Zandarmerija i specijalna vojska koje imaju svakodnevnu obuku i dobru platu neka idu oni su za to placeni.

Zuki

pre 8 godina

Policija? A gde je vojska?
(Ernesto, 9. maj 2015 15:56)

U Moskvi na paradi, kako gde je? U jednoj uredjenoj drzavi tacno se zna ko sta radi. Vojska prevozi bolesene bebe i paradira po Rusiji, policija cuva teritorijalni integritet drzave. Ili je samo Stefanovic ovaj put bio pametniji i brzi od Gasica da se istakne pred kamerama? Ne daj boze da nas neko vece lovacko drustvo napadne, morali bi prisilnu mobilizaciju da naprave.

nebojsa bg

pre 8 godina

Recite gde treba da se prijavim!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bj1979, 9. maj 2015 14:54)
U dezurni dom zdravlja, tu ces dobiti uput za dalje.

Posmatrac

pre 8 godina

Policija? A gde je vojska?
(Ernesto, 9. maj 2015 15:56)

Vojska? Bice da si ti prespavao zadnjih 15 godina. Nema vise vojske tj ima ali to sto ima nije za borbu vec za smotru.

Parke

pre 8 godina

Od ovih ovde hrabrih junaka sto piskaraju po ceo dan komentare vise od POLA nije ni osetilo sta je vojska a kamoli ratno stanje,zato vas molim da ne pricate svasta i svakakve gluposti,pogotovo da vi klinci i mamini i tatini sincici pozivate na borbu i tome slicno.Makedonija nije nasa stvar,pogotovo od kada su priznali Kosovo.

major magistar i dobar drug

pre 8 godina

A cemu ministar tamo. Da nema neki seminar pa da objavi rad za izbor u zvanje docenta. Batali pricu i reklamu. Daj konkretne zadatke ljudima i pusti ih da rade. Prisustvo laznog doktoranta moze samo da oslabi rad u jedinicama, jer ce umjesto svog posla morati gospodincica da titraju.

Jovan

pre 8 godina

Da li ministar ocekuje od momaka iz žandarmerije da rade svoj posao dok ih povlace po sudu zbog vršenja svoje duznosti , doduse huligani na kojima su primenili "dozvoljena sredstva" su "znaš ti ko sam ja" braća, a takve je zabranjeno da se dira i hapsi.

anticenzura

pre 8 godina

Dal je realno da neko ide u kriticnu zonu,a jos se u komsiluku gine...a botovi komentarisu?
Ovo je stvarno neukusno,al nema veze bitno da moj kom se ne objavi.

Darth Neshko

pre 8 godina

Ko se "trecem" rimu u pozadinu uvlaci, ovako dobija po njonji. Karte su podeljene gospodo, figure su na tabli, i opasno se priblizava mat. Mi smo tu samo pioni koje zderu kao grickalice. Ali ne vredi, morate da popaljujete! Vasa matroska za cije interese gori Kumanovo, za cije je interese gorela SFRJ, je kapitalisticka despotovina kao i protivnica joj preko velike bare zvane atlantik. Novac jednostavno nema ni naciju, ni boju, ni veru, da, da ni veru zemljaci! Roblje ste i protestanstima, roblje ste i vasoj bratiji. Roblje, koje jedni kupuju za smartfonove i luksuziranje, a drugi uz miris tamjana i podsecanje na socijalizam koga tamo vise nema, ako ga je ikada i bilo. Uostalom sta reci kada cutite dok vas ova vlast farba i maze, da vam nije mozda lose? Jok, vama je dobro, samo sto nije, za pola godine, ili tako nesto. Istok "volite" a prodajete im kamenje mesto sljiva, tudje jabuke kao svoje, sopstvene zemljake zavrcete gde stignete i kako stignete, celog zivota muljate... zapad mrzite, jer vam nije dao da budete imperija kako su vam obecavali... Da ste sa zapadom tikve sadili, da niste oduvek bili provincija u pokusaju treceg rima, niti bi Slovenija otisla, Hrvatska takodje.. ali nee, vi potajno sanjate da budete gubernija... Kazete da vas evropa nece? Pa niko nece nestabilne,one cija odanost ne postoji, koji bi hteli da sede na dve stolice.

sasa

pre 8 godina

Vanredna sednica sutra u 13? Kad bi bila zakazana da nije hitna ? A da moraju se ministri odmoriti nije lako raditi tri dana posle djurdjevdana .cinizam na stranu treba zatvoriti granicu i posmatrati a kad makedonci budu trazili pomoc preporuciti im pristinu ionako su priznali separatisticku drzavu svi su im veci prijatelji od srba to mislim i za crnogorce sutra ... Jeste li pametniji od nas , jeste e pa vadite se iz dreka svojom pamecu a ne nasim ledjima.

...

pre 8 godina

Haos u Makedoniji je kazna za nedovoljnu kooperativnost prema zapadu makedonske vladajuće garniture. Srbija je u tom smislu bezbrižna, pošto se njoj nešto slično ne može zameriti. A prizor na fotografiji više podseća na neku uvrnutu cirkusku tačku nego na bilo šta ozbiljno.

Ivan

pre 8 godina

Jos od devedestih godina makedonci su ubedjeni da su im glavni neprijatelji Srbi.Nije problem sto Bugarska ima pretenzije,sto Albanci zele da se ujedine,sto ih Grcka deset godina drzi u hodniku evropske unije. Ne sve to nije problem,problem su 8% Srba koji zele da asimiliraju Makedonce. Ali neka,nema veze zabludela braco samo zatrazite vojnu pomoc od Srbije i dobicete je. Onda cemo lepo zajedno da ocistimo slovensku zemlju.

20 kinte

pre 8 godina

@ratko taj defetizam koji vi ispoljavate je i bio prisutan 99. Na osnovu toga, momci kao ja tada, koji su imali priliku da studiraju i hvataju krivinu su sedeli u Bg u i navijali protiv agresora i u isto vreme pljuvali sps i ostale koji su nas do toga doveli, dok su se njihovi siromašniji drugovi iz unutrašnjosti borili na Košarama i krvarili. Bio je popularna floskula :""Kada dođu do Bg a, tada ću da uzmem pušku, šta me briga za Kosovo, neka ga brane Kosovari" - a cela Srbija se tada branila na Kosovu, da im nisu pokazani zubi na Rasi i Paštriku, možda bi ušli kopnenim silama i došli pod vaš prozor. Zar mislite da bi bilo koji sistem, makar i ovaj retardirano naprednjački, poslao obične policajce da smetaju i ginu? Bi, da se pitaju samo lažni doktori, a ne i oficiri sa iskustvom. Na te pozicije se šalju upravo oni koji pozivate, žandarmerija, PTJ i specijalna brigada VS ( bar bi trebalo da i ona bude tamo, pošto njeni pripadnici jako dobro poznaju taj teren).

Mickey

pre 8 godina

Ako do sada nisu presli granicu neće ni sada. Nisu toliko glupi, znaju da je sada nemoguće ući u Srbiju, medjutim ako su ranije ušli i pripremili teren, e to je već veliki problem. Mene samo zanima šta rade službe bezbednosti, njihov je posao da osujete i prate dešavanja i aktivnosti tih terorista i organizacija. Naše službe se bave ko s kim spava, koji politicar šta radi i slične gluposti.

Aleksandar

pre 8 godina

Морам да приметим једну ствар. Јуче на вест о протестима у Македонији мноштво НВО ботова зазива Мајдан и код нас, а нормални и добронамерни људи пишу "само да не буде жртава". Ни 12 сати није прошло, а пале су прве жртве. Лепо рече Леонид Решетњиков пре неки дан, кад ти опозиција дели сендвиче и колаче на тргу, у року од пар дана можеш очекивати грађански рат. У памет се браћо Срби. Држимо се храбро и чврсто, па куд пукло... Ово не слути на добро.

Stalj11

pre 8 godina

Nemiri u Makedoniji su najbolji primer da je lažna država Kosovo faktor nestabilnosti u ovom delu Evrope, dok je Srbija izvoznik stabilnosti i multikulturalnosti na Balkanu.

ivan seljak

pre 8 godina

to šta se u makedoniji dešava nas treba da tangira isto kao njih naši problemi. stali su na stranu agresora na srbiju, odmah priznali kosovo radi trenutnih političkih interesa. to isto i mi sada treba da uradimo jer je jasno odakle vetar duva i mi treba da se tome prilagodimo. nemci kažu kako ti meni tako i ja tebi.

Dusan

pre 8 godina

Ovo nije dobro, neko se igra sa vatrom.Sukob moze da se preseli na presevo i bujanovac Kosovo isto, vojska Srbije mora da reaguje brzo, neko zeli rat a ko jos nije jasno.
Podrska za narod Mdkedonije i saucesce porodici poginulih policajaca.

vidan

pre 8 godina

Imajući u vidu poslednja dešavanja u Makedoniji koja su kulminiraala današnjim terostičkim napadom u Kumanovu, svakako da je sednica Biroa za koordinaciju službi bezbednosti sazvana u pravi čas

Vesna 315

pre 8 godina

Nemacke i austrijske novinske agencije NI RECI o stanju u Makedoniji.

Bivsa braćo, briga Evropu za vas - vazno je zaustaviti Turski tok.

Milan

pre 8 godina

Tako je obezbediti granicu sa Makedonijom,dole će biti sve gore i plašim se da će i Srbija morati da interveniše zbog našeg stanovništva tamo.

carlito

pre 8 godina

Neverovatno! Odem na web stranice trovača CNN-a i BBC-a, nema jedne reči o događajima u Makedoniji. Što može dosta o tome da kaže kome ovo odgovara i čije je ovo maslo.

Davina

pre 8 godina

Ne možemo dozvoliti da se opet naruši mir i stabilnost u regionu... Moramo preduzeti sve potrebne mere zaštite, i učiniti ono što je u našoj moći i nadležnosti, da do većih sukoba ne dođe!

Mihajilo

pre 8 godina

Sukobi iz Makedonije mogu lako da se prenesu i na našu teritoriju. Dobro je što su svi shvatili situaciju veoa ozbiljno. nadajmo se da će EU reagovati veoma oštro i tražiti od Prištine da smiri i kontroliše situaciju.

Perišaa

pre 8 godina

Problemi koji tinjaju godinama odneli su već ljudske živote. Odlična brza akcija Vlade da se zadrži puna kontrola nad teritorijom da se zlo ne proširi dalje...

beba

pre 8 godina

Makedonija je ušla u fazu političkih potresa, tako da je današnji terosistički napad samo vrhunac tih turbulencija. Mislim da je dobra odluka dražvnog vrha da se ojača granica između naše države i Makedonije

Natalija

pre 8 godina

Moramo biti spremni za ne daj Boze! Pravovremena reakcija je preko potrebna ali i konsolidacija svih drzavnih organa i sluzbi, tako da je potpuno razumljivo sazivanje sednice Biro.

zemljoradnik

pre 8 godina

Bezbednost mora biti na prvom mestu i mislim da svaki potez premijera i ministra vodi ka tome, jer Srbija vazi kao zemlja stub mira i stabilnosti na Balkanu.Ne smemo dozvoliti da se terorizam preseli na nasu teritoriju a isto tako ocekujem od Evrope pomoc u resavanju nastalih sukoba u Makedoniji.

Miki Srbin

pre 8 godina

Narode moj, prijatelji moji , ovo mi ne miriše na dobro.Gde je sad medjunarodna zajednica da reaguje i osudi ove napade i da zaštiti neduzan narod. Ni glada ni reakcije od Merkelove ili drugih velikana EU.

Natasa

pre 8 godina

Ne moze covek a da ne oseti zabrinutost i uznemirenost ovom situacijom. Nadm se da ce razum nadvladati ostrascenost i da ce se iznaci resenje u otvorenom dijalogu!

Natasa

pre 8 godina

Ne moze covek a da ne oseti zabrinutost i uznemirenost ovom situacijom. Nadm se da ce razum nadvladati ostrascenost i da ce se iznaci resenje u otvorenom dijalogu!

Марко

pre 8 godina

Џаба ми славимо 9. мај. Фашизам није побеђен. Фашисти нису данас дошли у Москву.

dolezuti

pre 8 godina

Svaka cast nasoj policiji. Svaka cast ministru vidi se odmah da je to covek visoka cela i zna sta radi. A svaka cast, naravno, i Vucicu.

Andjelija

pre 8 godina

Ovom hitnom sednicom mislim da Srbija samo pokazuje ozbiljnost i jasnu nameru da u ocuvanju mira i stabilnosti da svoj pun doprinos.

Prognanik

pre 8 godina

Pouceni iz prethodnih godina i decenija losim iskustvima, Srbija ce uciniti sve da u zastiti svog naroda i teritorija. Puna podrska u tome.

Samir Novi Pazar

pre 8 godina

Sad je najvaznije Ocuvati Mir i stabilnost Makedonija kao Drzava ako hoce da to Sredi nula tolerancije prema Teroristima i svima koji misle slicne stvari da Probaju da Ce Lako proci znaci ni Milimetar tolerancije Se nesme dati , a Drugo Sve Balkanske Drzave zajednocki da pod Hitno zajednocki nastup rame Uz Rame svakok ko pokusa da prosri takve akcije lose Ce proci 90 Te Se nesmeju ponovit pod nikakvoj Ceni iz Puno razloga su na Balkanu komsijski odnosi mnogo vazno da su dobri Evo jedan Primer zasto .... A Trece Eu + NATO+ Rusija + USA , moraju stati na strani Makedonije ako hoce da im Se poveruje da neko od njih nije dao Zeleno Svetlo za tu akciju jer mozda neko Ima Interese da Opet zapali Balkan. Sto sami Balkanci nesmeju dozvolit to jer Ce Opet oni najvise da stradaju nedaj Boze.

Nikoleta

pre 8 godina

Koncentracija i prisustvo nasih snaga uz granicu je rekopotreebno, za sada preventivno i dobro je da je drzava svim signalima koji stizu iz okruzenja posvetila duznu paznju....nikad se ne zna!

kika11

pre 8 godina

Zbog smirivanja situacije kako ona ne bi poprimila šire razmere,potrebno je pojačati mere bezbednosti,što je i uradjeno,raditi na sprečavanju daljih nemira i terorizma jer je očuvanje mira prioritet.

Nada

pre 8 godina

Nemiri mogu samo da uticu lose, nikada nisu nesto dobro doneli! Nadam se da ce oni koji izazivaju nemire uvideti gresku, treba svaki problem, nezadovoljstvo resiti na miran nacinu.

dorijan

pre 8 godina

Odluka na mestu, premijer pristupa odgovorno svakom problemu, i u ovom momentu je veoma vazno ocuvati stabilnosti u celom regionu