Sreda, 10.12.2014.

12:59

Most na Adi u mraku, ukrali kablove

Ekipe JKP "Javno osvetljenje" počele su popravku elektro instalacija, dekorativne rasvete i unutrašnjih instalacija unutar konstrukcije Mosta na Adi.

Izvor: Tanjug

Most na Adi u mraku, ukrali kablove IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ja čak ne bih ovu vest ni objavio. Znate da to nije u skladu sa našim evropskim i bezalternativnim putem. Nega ga čerupaju. Neka skidaju šahte u koje upadaju deca, neka skudaju pruge, brnzane spomenike i crkvene krovove. Neka čerupaju most sve dok se ne sruči u reku. Važno je da se mi Evropi pokažemo. Sakupljači sekundarnih sirovina, navalite. Niko Vam ništa ne može. Čak i da vas kazne, kazna neće moći da bude naplaćena a vi već sutradan možete nastaviti sa vašim poslom. Nadležni organi ove države, čini se, ne mogu da reaguju sve dok se neki deo teritorije ne otcepi ili, dok se most ne sruši. U ime sakupljača sekundarnih sirovina, živeli?!

Саша

pre 9 godina

Интересантно је како су се сви забринули за декоративно осветљење, ко да је мост неупотребљив без тог осветљења. На железници, вероватно ти исти лопови, краду каблове већ годинама, железничка светлосна сигнализација на појединим пругама је, због крађа каблова, потпуно неупотребљива а безбедност железничког саобраћаја је на нај нижем могућем нивоу. Само се чека још потпуна обустава саобраћаја из безбедносних разлога. Железница је одавно престала да поправља каблове јер, чим их поставе, у року од неколико дана, па чак и неколико сати, лопови дођу и поново све покраду. Полиција је неке похапсила али их одмах пустила јер је њихова ,,зарада'' мања од законом прописане за подизање оптужнице, а лопови још исто вече поново у крађу каблова. Дешавало се да их полиција два пута за вече ухапси за исту ствар и пусти. Држава ништа не предузима, недавно усвојен закон се не примењује, медији ћуте (да су покрали каблове на семафору у Немањиној улици вероватно би се месец дана звонило на сав глас) а ни железница не предузима ништа, бар да изађе у јавност и да укаже на озбиљан проблем, као да нешто крије. Најгоре је отправницима возова и машиновођама, њима је глава у торби јер морају да раде у јако тешким условима и да трпе критике за велика закашњења возова и ако нису ни за шта нису криви. Али, кога је брига за железницу и безбедност саобраћаја, битно је декоративно осветљење!

Volim Srbiju

pre 9 godina

Pa zar se kod nas ne cuvaju mostovi, mogao je neko bombu postaviti i srusiti most. Kako neko moze da ukrade cetiri kilometra kablova a da ne bude primecen.

Zoki

pre 9 godina

Sad ce da donesu pametan zakon o zabrani prelaska mostova od 23-05. Jos samo da saznaju kolko godina imaju likovi pa da postave i ogranicenje u godinama za prelazak mosta.

Kubrick

pre 9 godina

Slazem se da kradja treba da se kazni. I sto je najgore, steta koja je napravljena svima nama je u ovakvim kradjama obicno mnogo veca od zarade lopova i preprodavca. Stvarno je strasno dokle je doslo.

Medjutim, nije ni sve tako crno-belo. Ti lopovi su — meni to izgleda — ocajnici. Verovatno zive u uzasnim uslovima kad su dosli do toga da u pola noci seku kablove po Beogradu za cenu bakra... Ja to vidim kao ekvivalent onog deke sto je krao hleb pre neki dan. Sto neko rece spali smo na nivo Burundija.

Da nas tajkuni i politicari nisu ovako ojadili nista od ovoga se ne bi ni dogadjalo. Ako ne izadjemo da se bunimo za svoje, da ponovo imamo demonstracije i da pokusamo da uradimo nesto poput onoga sto je Island uradio i uvedemo direktnu demokratiju, nemamo zapravo ni koga da krivimo do samih sebe. Treba da uzmemo stvar u svoje ruke.

Zarko

pre 9 godina

Tesko da taj most nema kamera, radio sam na obnovi Gazele, puna je kamera, kako sam most, tako i okolina mosta, verovatno je tako i na mostu na Adi. Sad, kako su rasporedjene kamere, kakva je sluzba obezbedjenja, to je druga stvar. Ali sve to na stranu, zaista, kakav je to mozak, koji pokrade kablove za osvetljenje mosta?

goran bb

pre 9 godina

gde mi zivimo ?!?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srbistan, 10. decembar 2014 14:04)

A ko kaze da je ovo zivot?

jeca

pre 9 godina

a zasto na mostu nema kamera? zasto nocu na mostovima nema policije? Zasto otkup sekundarnih (kradenih) sirovina još uvek radi, kada je bilo najavljena rigorozna kontrola? I kako je moguće da su sekli jedan po jedan kabl, da je struja polako nestajala i da niko od policije nista nije primetio, niti da su toliku količinu preneli. Pa to je MOST a ne KANALIZACIJA- vidi se iz aviona! Ovde i leševe po uloci da nose u zaprežnim kolima naša policija ništa ne bi videla.

bljak

pre 9 godina

@ Синиша Т., 10. decembar 2014 15:18

Genije, kradja se odvija u tri faze: kradja, otkup i preprodaja (neki dodaju i cetvrtu fazu: ponovna nabavka, kao firma koja ponovo ugradjuje kablove). Nece Mika Mikic, vlasnik placa sa otpadnim materijalom, da krade bakar, nego ce ga kupiti od nocnih dobavljaca (imam ih u komsiluku, zivim 15 godina pored njih, znam o cemu govorim). Ako se suspenduje preprodaja, Mika Mikic nece imati prihode pa nece moci da placa kradenu robu. Ako roba ne moze da se plati, lopovi nece praviti "steku" jer se dvogodisnja steka vidi a i ne isplati im se da rade na odlozeno. Znas, ta vrsta ljudskih bica ne zna da planira dve godine unapred, oni zive od danas do sutra. Jasno, krasce nesto drugo, ali to nece biti sahtovi i kablovi ili bakarne cevi za kiseonik. A posle dve godine nece biti Mike Mikica u tom poslu, a mozda, ko zna, ce doci na vlast neka sposobnija vlada koja ce uvesti red i kontrolu na trzistu otpada.

Don Giovanni

pre 9 godina

Pretpostavljam da su sledeće one sajle koje nose most? A što da ne, mnogo je to "otpadnog" čelika, batice, može lepo da se zaradi. Ionako ne bi uzeli ceo kabl, nego samo ona poslednja dva metra...

Vidim da mnogi ovde krive policiju i zašto nema kamera, itd. Tačno je da policija ne radi svoj posao. Ja se ni ne sećam kad sam poslednji put u životu noću video patrolu u kolima, a ono da pozornici špartaju gradom u parovima pešice, toga se još sećaju samo retki "naši najstariji sugrađani".

Alu u ovom slučaju najslabija karika nije ni policija, ni manjak kamera, nego "otkup sekundarnih sirovina". Kad bi se pročulo da je neko od njih zaglavio na dugogodišnju robiju zbog otkupa ukradene robe, uz naravno, konfiskaciju kompletne imovine, da vidiš kako bi se doveli u red!

U normalnim državama postoje licencirani otkupljivači, ali to za nas nije primenjivo jer bi se licenca kupovala za šaku evra. Otprilike kao notari (doduše, notari za malo veću i dublju šaku evra).

Dimitrijana

pre 9 godina

A moze li neki snimak lopova ili grupe lopuza ako su kamere nesto snimile, pod uslovom da su instalirane na tom mostu.
Ako ima snimak odmah dati informacije o lopovima sa punim imenima i prezimenima, samo nemojte objavit, mislim na policiju, da se radi o grupi maloletnika.

žalosna sova

pre 9 godina

Vrlo je jednostavno tu batina mora da radi, to mu dođe kao kad bi stoka krenula sa pašnjaka u tuđu njivu, a ti kao pokušaš onako demokratski kroz razgovor da pričaš, kukaš, molis, ma brate motka,bič pa ajmo nazad....nemoj da me neko shvati pogrešno u smislu da mrzim neku manjinu i sl. samo po meni ljudi se dele po ponašanju, pa ko poštuje ovu zemlju i ima neko vaspitanje ok, a ko ne nek mu je bog upomoć....

daily show

pre 9 godina

Jos ranije sam predlozio da se SUSPENDUJE na dve godine otkup sekundarnih sirovina od privatnih dobavljaca. Pa nisu oni valjda toliko vazni snabdevaci livnica da se bez njih ne moze? Za dve godine ce morati da promene zanimanje ili da pomru od gladi. Pravda za sahtove i kablove!
(bljak, 10. decembar 2014 13:38)

teoretski dobro resenje, ali mislite da ce to spreciti otkupljivace da otkupljuju na crno, placanjem na ruke? ili mozda lopovi sto im prodaju kradeni bakar, zahtevaju fiskalni racun?

Jasmina

pre 9 godina

Treba identifikovati osobe koje su ovo ucinile i najstrozije kazniti. Sramota! I svi oni koji se odluce da na neprimeren nacin uniste imovinu od gradske, gradjanske, saobracajne ili opste vaznosti treba najstrozije sankcionisati.

Синиша Т.

pre 9 godina

@bljak, 10. decembar 2014 13:38

Ма шта кажеш: "Да промене занимање". Па они ни немају занимање, а твоја генијална идеја о две године забране откупа је озбиљан кандидат за рубрику веровали или не. ОНИ би и даље крали, лагеровали робу и опуштено сачекали да прођу твоје две године. У међувремену би крали нешто друго. Цена би порасла и ОНИ би зарадили неупоредиво више. Ако ти људи имају ичега онда је то време и добру вољу да пељеше наивне будале. Толико су ти идеје иновативне да ће ускоро да те због њих киднапују и одведу негде да решиш још који горући проблем.

iz pravog ugla se gleda

pre 9 godina

Nije to krađa, to je skupljanje sekundarnih sirovina.
(u zavisnosti od ugla iz kog se gleda, 10. decembar 2014 15:13)

Ne, to je kradja primarnih sirovina koje kradjom postaju sekundarne.

charlie

pre 9 godina

Zanimljivo je koliko burno reaguju građani zemlje koja je dvadeset godina u potpunom mraku zbog krađe kablova sa lokalne ćuprije. Kakav most, kakav bakar i bakrači, ustajte, ugledajte se na prosvetu i advokate inače nas ni u tragovima neće biti. Pa i vlast jedva čeka nerede i demonstracije da ima na osnovu čega da traži pomoć ili razumevanje iz inostranstva (zarad mira i stabilnosti bla,bla,bla...).

MarkO

pre 9 godina

U meni se bes skuplja. Ovakvo ponašanje je zaista nedopustivo.
Šteta koja se napravi je neuporedivo veća od imovinske koristi koju dobiju prodajom.
Zahtevam oštro kažnjavanje. Ako ovako nastave skupljači sekundarnih sirovina, plašim se da će biti izloženi i ličnu a ne samo osudi javnosti.

poreski obveznik

pre 9 godina

samo vi menjajte kablove i dopunjujte ulje, da ima za sledeci put, a to ko krade a ko OTKUPLJUJE nemoj slucajno da ispitujete !

Kriv je zakon

pre 9 godina

Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog cega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu", stoji u saopštenju.

Malo vam je poznato. Raspitajte se koliko je kuca po okolini (ukljucujuci i Vojvodinu) pokradeno, od kapija pa do vodovodnih cevi i elektricne instalacije, pokretne stvari da se ne nabrajaju. Policija, umesto da radi svoj posao, sedi po kancelarijama i menja zakone jer, kao, oni su krivi. Bolje bi bilo da niste upropastili "Pendrekanu" u Rakovici. Dok je ona radila, bilo je i reda u zemlji. Sad policajca na ulici sretnes samo kad izadje da kupi dorucak.

pera

pre 9 godina

Nadjete pocinioca(e) i kao Dusan im odsecete obe ruke i nesto sumnjam da bi ikada i pomislili tako nesto da urade...dakle ja moram oprezno da vozim preko multimilionerski vrednog mosta zbog dva-tri lika koja su nasamarila ceo grad, policiju, gradsku vlast? Ej neki klinci uspeli da iskljuce svetlo na onolikoj budzi...skidam kapu!

saradnik

pre 9 godina

Mislim da treba doneti zakon, po hitnom postupku naravno, o zabrani korišćenja mosta u periodu od 11 do 7 ujutru. Ili zabrana korišćenja električne energije u istom periodu.

biznis, ali srpski

pre 9 godina

Pa ovi ukradu, moraju da se stave novi, kladim se da ce to raditi privatna firma sa dobrim "paralelnim vezama" sa nekim iz vlasti, placamo mi gradjani iz budzeta,...
To mu je ko ono kad staklorezac kupi klincima sladoled da razbijaju prozore po kraju,..."klinci" prodaju bakar, to im je "sladoled", a "staklorezac" dobije procenat i od onih sto kupuju bakar i od onih sto prodaju i ugradjuju nove kablove!
Jedino nama gradjanima losije zdravstvo, prosveta,..., a veca davanja!

vesna

pre 9 godina

Pa kad mogu neometano da seku kablove, isto tako mogu neometano da postave eksploziv i... pafff! Dakle, KO JE U OVOJ DRŽAVI (AKO JE JOŠ UVEK IMA) DUŽAN DA VODI RAČUNA O BEZBEDNOSTI JAVNIH OBJEKATA?

A.

pre 9 godina

Kako se navodi, sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro.

Neko je isekao kablove, na licu mesta je skidao izolaciju, izolaciju je ostavio, a odneo je bakarno jezgro?
Inače, dekorativno osvetljenje u boji duž ograde mosta NE RADI VIŠE OD 7 DANA.

Paya NL

pre 9 godina

Hocemo u EU?
(sasa jokic, 10. decembar 2014 13:18)

Postovani, i u toj istoj "EU" ima lopova. U Holandiji kradu bakarne kablove koje koristi zeleznica i zbog toga cesto neki vozovi ne mogu da idu po ceo dan. Pocinioci su ... svi znamo ko, ali ne smem da kazem nista jer mi nece objaviti komentar. A rizikujem i da me NVO dusebriznici oznace kao sovinistu, rasistu, nacionalistu, ksenofoba, govornika mrznje ...

Cinik

pre 9 godina

Naslov moze i ovako: msaovno se kradu kablovi, policija zbunjena? Ma, ni Serlok Holms ne bi mogao da razresi ove slucajeve kradje kablova.

Ciga-Draga

pre 9 godina

Kada čujem to "učiniće sve" znam da neće ništa! Kradu sve živo a nesposobna vlast ne ume da pohvata bandite! Kao, ne znaju ko su!

Glupi Genije

pre 9 godina

sve dok takvim razmisljanjem se pojedinci budu vodili nama nikad nece biti bolje. tacno je narod izgubio kulturu postao je vandal. sramotno ko kod da je to uradio.

DonZuan

pre 9 godina

Ne sudite narodu sto kradu... Oni se samo ugledaju na vlast, jer danas svako normalan zna da u ovoj drzavi posteno ne moze da se zivi...

Simon

pre 9 godina

Za onolike kablove, nijh 15 lopova mora da skida to 4 sata...
Sada je potrebno 20 majstora da rade 4 dana da bi se to postavilo ponovo, plus naravno kablovi...
Pa šta je ovo? Cirkus? Eh mili moj Beograde šta si dočekao.

Drakon

pre 9 godina

Svim ovim lopovima (uključujem i one što kradu kanalizacione poklopce, šine sa pruga, bakarne cevi koje vode kiseonik do bolesničkih soba u bolnicama...) bih sudio za pokušaj ubistva, sa predumišljajem, masovno, kako god, neki pravnik će me ispraviti... A nakon odsluženja poslao u rudnik da iskopaju istu količinu rude koju se pokrali. Besan sam. I nije opravdanje to što nemaju.

Rocky

pre 9 godina

hahahahh ne verujem :D zamisljam scenu da je neko u Americi recimo, ukrao kablove sa mosta, pa zavrsio bi pravo na psihijatriji :-)))

mikan

pre 9 godina

Tretirati ovakve slucajeve kao teroristicka dela prve kategorija i sa privedenima tako postupati u hitnom sudskom procesu.
Ko nema sta da jede pa zato krade kablove i prodaje ih po 100 puta nizoj vrednosti, nije mu kriva drzava, ni vreme u kojem zivimo, vec uglavnom on sam

ET

pre 9 godina

TERORIZAM !!pa ovo je bre opasnost strasna!!gde su kamere ?sve one koji OTKUPLJUJU ukradeno uza zid!!
I sta ?neko ce da investira u zemlju u kojoj se vitalni delovi mostova !!!!I to usred dana u prestonici!!

bljak

pre 9 godina

Jos ranije sam predlozio da se SUSPENDUJE na dve godine otkup sekundarnih sirovina od privatnih dobavljaca. Pa nisu oni valjda toliko vazni snabdevaci livnica da se bez njih ne moze? Za dve godine ce morati da promene zanimanje ili da pomru od gladi. Pravda za sahtove i kablove!

Urke

pre 9 godina

Strašno, nama su u firmi ukrali kablove iz magacina u vrednosti od 1000 000 dinara. Našli lopove, nema za šta pas da ih ujede. I šta da mu radiš!? Jedino da ga zaposliš pa da ti odradi štetu, odbijaš mu od plate

Pitam se, pitam...

pre 9 godina

Pocela je kradja sa "Mosta na Adi", sta li ce sve da kradu i kraduckaju, kada realizujemo "Beograd na vodi"?

Hvala na prostoru.

Dragan Jurić

pre 9 godina

Usput, postavite i kamere. Mada, već sad je jasno ko su vinovnici ovog nedela... Ako ih sledeći put ubije struja, nadam se da neće biti patetičnih izjava o izgubljenim (ne)ljudskim životima...

gistro

pre 9 godina

Uvek ista priča. A stvar se rešava lako - policija da poseti sva stovarišta "sekundarnih sirovina" i da im zatraži dokaze o poreklu robe. Regulacijom poslovanja takvih firmi bi 90% problema bilo rešeno.

gaga

pre 9 godina

taj bakar neko otkupljuje, da li ima neko u ovoj drzavi ko moze uvesti red na otpadima koji otkupljuju taj bakar od lopova? milionske stete zbog kradja na zeleznici, kradje bakra iz trafo stanica i svi slezu ramenima, niko nije nadlezan. dokle vise?

Dr Neša

pre 9 godina

Nepoznate osobe spaljuju te iste kablove 200 metara dalje od mosta, što je svima dobro poznato. Samo niko ne zna odakle donose kablove koje spaljuju. Taj deo je potpuna misterija.

Mora da se red uvede!

pre 9 godina

Svim otpadima koji otkupljuju bakar i ostale sekundarne sirovine, narediti da prijave odmah, cim ti sto su ukrali dodju da ga prodaju. Onda te iste lepo na trg i da im se javno iseku prsti ili im iste zasiti za dlan ili zalepiti smrt lepkom, za primer! Pa da vidis onda da li ce nekom opet pasti na pamet da uradi tako nesto!

zoran

pre 9 godina

Došao je dan kada će, pored Drsline, Ministra za kriminal, sir i vojnu muziku, kao i njegovog svemogućeg genijalnog Prvovenčanog Šefa, lopovi početi da nam kradu gaće ispod pantalona...

Zabole mene i za Miškovića i za Beka ko je pucao, i za Kosmajca i za Dulića, i za Pajtićevih 400 miliona (Eura ne dinara) i za milijardu i po koje su žuti ukrali (po izjavama naprednih, kako kad). Za sve to me zabole ona stvar. Mene brine što su mi obili podrum po drugi put i ukrali tri tegle ajvara i dve tegle slatkog od dunja!!!! To MENE POGAĐA, drugovi Ex Radikalčne. A ja nemam novaca za video nadzor, telohranitelje i privatna obezbeđenja...

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Svaki prometniji most, osim video-nadzora, mora da ima i barem jednog čuvara! A ovo nije obična krađa, već krivično delo protiv bezbednosti građana i ono koje izaziva opštu opasnost, i trebalo bi da bude sankcionisano višegodišnjom robijom ...

Ah, zaboravili smo da je ovo ipak - Srbija ...

Đorđe

pre 9 godina

Pa neka su ukrali!
Taj most u ovo vreme i treba da bude u mraku.
To je most Bogdanović - Hajdin - Đilasov i ne sme da se vidi iz daleka. PRETHODNICI SU LOŠE RADILI!
(Ne osvetljavati Kineski most! Podsećaće na loše!)
SADA JE U SRBIJI SVANULA NOVA ZORA!
NAPRED U EU LUTAJUĆI I PIPAJUĆI PO MRAKU!

Ubuntu

pre 9 godina

Nismo culi za kamere na vaznim punktovima I stadionima??? Manje kerova I vise kamera je potrebno kao I efikasniji sudovi....niko se za to ne zalaze.

Nemanja

pre 9 godina

A kada ih uhvatite minimum deset godina robije, minimum, pa nikom vise nece pasti na pamet.
P.S. Dok robijaju primorati na tezaj fizicki posao da plate smjestaj i hranu koju jedu. St*ka.

zoran

pre 9 godina

Došao je dan kada će, pored Drsline, Ministra za kriminal, sir i vojnu muziku, kao i njegovog svemogućeg genijalnog Prvovenčanog Šefa, lopovi početi da nam kradu gaće ispod pantalona...

Zabole mene i za Miškovića i za Beka ko je pucao, i za Kosmajca i za Dulića, i za Pajtićevih 400 miliona (Eura ne dinara) i za milijardu i po koje su žuti ukrali (po izjavama naprednih, kako kad). Za sve to me zabole ona stvar. Mene brine što su mi obili podrum po drugi put i ukrali tri tegle ajvara i dve tegle slatkog od dunja!!!! To MENE POGAĐA, drugovi Ex Radikalčne. A ja nemam novaca za video nadzor, telohranitelje i privatna obezbeđenja...

poreski obveznik

pre 9 godina

samo vi menjajte kablove i dopunjujte ulje, da ima za sledeci put, a to ko krade a ko OTKUPLJUJE nemoj slucajno da ispitujete !

mikan

pre 9 godina

Tretirati ovakve slucajeve kao teroristicka dela prve kategorija i sa privedenima tako postupati u hitnom sudskom procesu.
Ko nema sta da jede pa zato krade kablove i prodaje ih po 100 puta nizoj vrednosti, nije mu kriva drzava, ni vreme u kojem zivimo, vec uglavnom on sam

Dr Neša

pre 9 godina

Nepoznate osobe spaljuju te iste kablove 200 metara dalje od mosta, što je svima dobro poznato. Samo niko ne zna odakle donose kablove koje spaljuju. Taj deo je potpuna misterija.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Svaki prometniji most, osim video-nadzora, mora da ima i barem jednog čuvara! A ovo nije obična krađa, već krivično delo protiv bezbednosti građana i ono koje izaziva opštu opasnost, i trebalo bi da bude sankcionisano višegodišnjom robijom ...

Ah, zaboravili smo da je ovo ipak - Srbija ...

Kriv je zakon

pre 9 godina

Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog cega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu", stoji u saopštenju.

Malo vam je poznato. Raspitajte se koliko je kuca po okolini (ukljucujuci i Vojvodinu) pokradeno, od kapija pa do vodovodnih cevi i elektricne instalacije, pokretne stvari da se ne nabrajaju. Policija, umesto da radi svoj posao, sedi po kancelarijama i menja zakone jer, kao, oni su krivi. Bolje bi bilo da niste upropastili "Pendrekanu" u Rakovici. Dok je ona radila, bilo je i reda u zemlji. Sad policajca na ulici sretnes samo kad izadje da kupi dorucak.

bljak

pre 9 godina

Jos ranije sam predlozio da se SUSPENDUJE na dve godine otkup sekundarnih sirovina od privatnih dobavljaca. Pa nisu oni valjda toliko vazni snabdevaci livnica da se bez njih ne moze? Za dve godine ce morati da promene zanimanje ili da pomru od gladi. Pravda za sahtove i kablove!

A.

pre 9 godina

Kako se navodi, sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro.

Neko je isekao kablove, na licu mesta je skidao izolaciju, izolaciju je ostavio, a odneo je bakarno jezgro?
Inače, dekorativno osvetljenje u boji duž ograde mosta NE RADI VIŠE OD 7 DANA.

gaga

pre 9 godina

taj bakar neko otkupljuje, da li ima neko u ovoj drzavi ko moze uvesti red na otpadima koji otkupljuju taj bakar od lopova? milionske stete zbog kradja na zeleznici, kradje bakra iz trafo stanica i svi slezu ramenima, niko nije nadlezan. dokle vise?

Ubuntu

pre 9 godina

Nismo culi za kamere na vaznim punktovima I stadionima??? Manje kerova I vise kamera je potrebno kao I efikasniji sudovi....niko se za to ne zalaze.

gistro

pre 9 godina

Uvek ista priča. A stvar se rešava lako - policija da poseti sva stovarišta "sekundarnih sirovina" i da im zatraži dokaze o poreklu robe. Regulacijom poslovanja takvih firmi bi 90% problema bilo rešeno.

vesna

pre 9 godina

Pa kad mogu neometano da seku kablove, isto tako mogu neometano da postave eksploziv i... pafff! Dakle, KO JE U OVOJ DRŽAVI (AKO JE JOŠ UVEK IMA) DUŽAN DA VODI RAČUNA O BEZBEDNOSTI JAVNIH OBJEKATA?

jeca

pre 9 godina

a zasto na mostu nema kamera? zasto nocu na mostovima nema policije? Zasto otkup sekundarnih (kradenih) sirovina još uvek radi, kada je bilo najavljena rigorozna kontrola? I kako je moguće da su sekli jedan po jedan kabl, da je struja polako nestajala i da niko od policije nista nije primetio, niti da su toliku količinu preneli. Pa to je MOST a ne KANALIZACIJA- vidi se iz aviona! Ovde i leševe po uloci da nose u zaprežnim kolima naša policija ništa ne bi videla.

Mora da se red uvede!

pre 9 godina

Svim otpadima koji otkupljuju bakar i ostale sekundarne sirovine, narediti da prijave odmah, cim ti sto su ukrali dodju da ga prodaju. Onda te iste lepo na trg i da im se javno iseku prsti ili im iste zasiti za dlan ili zalepiti smrt lepkom, za primer! Pa da vidis onda da li ce nekom opet pasti na pamet da uradi tako nesto!

Pitam se, pitam...

pre 9 godina

Pocela je kradja sa "Mosta na Adi", sta li ce sve da kradu i kraduckaju, kada realizujemo "Beograd na vodi"?

Hvala na prostoru.

bljak

pre 9 godina

@ Синиша Т., 10. decembar 2014 15:18

Genije, kradja se odvija u tri faze: kradja, otkup i preprodaja (neki dodaju i cetvrtu fazu: ponovna nabavka, kao firma koja ponovo ugradjuje kablove). Nece Mika Mikic, vlasnik placa sa otpadnim materijalom, da krade bakar, nego ce ga kupiti od nocnih dobavljaca (imam ih u komsiluku, zivim 15 godina pored njih, znam o cemu govorim). Ako se suspenduje preprodaja, Mika Mikic nece imati prihode pa nece moci da placa kradenu robu. Ako roba ne moze da se plati, lopovi nece praviti "steku" jer se dvogodisnja steka vidi a i ne isplati im se da rade na odlozeno. Znas, ta vrsta ljudskih bica ne zna da planira dve godine unapred, oni zive od danas do sutra. Jasno, krasce nesto drugo, ali to nece biti sahtovi i kablovi ili bakarne cevi za kiseonik. A posle dve godine nece biti Mike Mikica u tom poslu, a mozda, ko zna, ce doci na vlast neka sposobnija vlada koja ce uvesti red i kontrolu na trzistu otpada.

Dragan Jurić

pre 9 godina

Usput, postavite i kamere. Mada, već sad je jasno ko su vinovnici ovog nedela... Ako ih sledeći put ubije struja, nadam se da neće biti patetičnih izjava o izgubljenim (ne)ljudskim životima...

Paya NL

pre 9 godina

Hocemo u EU?
(sasa jokic, 10. decembar 2014 13:18)

Postovani, i u toj istoj "EU" ima lopova. U Holandiji kradu bakarne kablove koje koristi zeleznica i zbog toga cesto neki vozovi ne mogu da idu po ceo dan. Pocinioci su ... svi znamo ko, ali ne smem da kazem nista jer mi nece objaviti komentar. A rizikujem i da me NVO dusebriznici oznace kao sovinistu, rasistu, nacionalistu, ksenofoba, govornika mrznje ...

Urke

pre 9 godina

Strašno, nama su u firmi ukrali kablove iz magacina u vrednosti od 1000 000 dinara. Našli lopove, nema za šta pas da ih ujede. I šta da mu radiš!? Jedino da ga zaposliš pa da ti odradi štetu, odbijaš mu od plate

iz pravog ugla se gleda

pre 9 godina

Nije to krađa, to je skupljanje sekundarnih sirovina.
(u zavisnosti od ugla iz kog se gleda, 10. decembar 2014 15:13)

Ne, to je kradja primarnih sirovina koje kradjom postaju sekundarne.

Đorđe

pre 9 godina

Pa neka su ukrali!
Taj most u ovo vreme i treba da bude u mraku.
To je most Bogdanović - Hajdin - Đilasov i ne sme da se vidi iz daleka. PRETHODNICI SU LOŠE RADILI!
(Ne osvetljavati Kineski most! Podsećaće na loše!)
SADA JE U SRBIJI SVANULA NOVA ZORA!
NAPRED U EU LUTAJUĆI I PIPAJUĆI PO MRAKU!

Nemanja

pre 9 godina

A kada ih uhvatite minimum deset godina robije, minimum, pa nikom vise nece pasti na pamet.
P.S. Dok robijaju primorati na tezaj fizicki posao da plate smjestaj i hranu koju jedu. St*ka.

Simon

pre 9 godina

Za onolike kablove, nijh 15 lopova mora da skida to 4 sata...
Sada je potrebno 20 majstora da rade 4 dana da bi se to postavilo ponovo, plus naravno kablovi...
Pa šta je ovo? Cirkus? Eh mili moj Beograde šta si dočekao.

MarkO

pre 9 godina

U meni se bes skuplja. Ovakvo ponašanje je zaista nedopustivo.
Šteta koja se napravi je neuporedivo veća od imovinske koristi koju dobiju prodajom.
Zahtevam oštro kažnjavanje. Ako ovako nastave skupljači sekundarnih sirovina, plašim se da će biti izloženi i ličnu a ne samo osudi javnosti.

Drakon

pre 9 godina

Svim ovim lopovima (uključujem i one što kradu kanalizacione poklopce, šine sa pruga, bakarne cevi koje vode kiseonik do bolesničkih soba u bolnicama...) bih sudio za pokušaj ubistva, sa predumišljajem, masovno, kako god, neki pravnik će me ispraviti... A nakon odsluženja poslao u rudnik da iskopaju istu količinu rude koju se pokrali. Besan sam. I nije opravdanje to što nemaju.

Cinik

pre 9 godina

Naslov moze i ovako: msaovno se kradu kablovi, policija zbunjena? Ma, ni Serlok Holms ne bi mogao da razresi ove slucajeve kradje kablova.

Rocky

pre 9 godina

hahahahh ne verujem :D zamisljam scenu da je neko u Americi recimo, ukrao kablove sa mosta, pa zavrsio bi pravo na psihijatriji :-)))

žalosna sova

pre 9 godina

Vrlo je jednostavno tu batina mora da radi, to mu dođe kao kad bi stoka krenula sa pašnjaka u tuđu njivu, a ti kao pokušaš onako demokratski kroz razgovor da pričaš, kukaš, molis, ma brate motka,bič pa ajmo nazad....nemoj da me neko shvati pogrešno u smislu da mrzim neku manjinu i sl. samo po meni ljudi se dele po ponašanju, pa ko poštuje ovu zemlju i ima neko vaspitanje ok, a ko ne nek mu je bog upomoć....

goran bb

pre 9 godina

gde mi zivimo ?!?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srbistan, 10. decembar 2014 14:04)

A ko kaze da je ovo zivot?

Volim Srbiju

pre 9 godina

Pa zar se kod nas ne cuvaju mostovi, mogao je neko bombu postaviti i srusiti most. Kako neko moze da ukrade cetiri kilometra kablova a da ne bude primecen.

ET

pre 9 godina

TERORIZAM !!pa ovo je bre opasnost strasna!!gde su kamere ?sve one koji OTKUPLJUJU ukradeno uza zid!!
I sta ?neko ce da investira u zemlju u kojoj se vitalni delovi mostova !!!!I to usred dana u prestonici!!

Don Giovanni

pre 9 godina

Pretpostavljam da su sledeće one sajle koje nose most? A što da ne, mnogo je to "otpadnog" čelika, batice, može lepo da se zaradi. Ionako ne bi uzeli ceo kabl, nego samo ona poslednja dva metra...

Vidim da mnogi ovde krive policiju i zašto nema kamera, itd. Tačno je da policija ne radi svoj posao. Ja se ni ne sećam kad sam poslednji put u životu noću video patrolu u kolima, a ono da pozornici špartaju gradom u parovima pešice, toga se još sećaju samo retki "naši najstariji sugrađani".

Alu u ovom slučaju najslabija karika nije ni policija, ni manjak kamera, nego "otkup sekundarnih sirovina". Kad bi se pročulo da je neko od njih zaglavio na dugogodišnju robiju zbog otkupa ukradene robe, uz naravno, konfiskaciju kompletne imovine, da vidiš kako bi se doveli u red!

U normalnim državama postoje licencirani otkupljivači, ali to za nas nije primenjivo jer bi se licenca kupovala za šaku evra. Otprilike kao notari (doduše, notari za malo veću i dublju šaku evra).

Zarko

pre 9 godina

Tesko da taj most nema kamera, radio sam na obnovi Gazele, puna je kamera, kako sam most, tako i okolina mosta, verovatno je tako i na mostu na Adi. Sad, kako su rasporedjene kamere, kakva je sluzba obezbedjenja, to je druga stvar. Ali sve to na stranu, zaista, kakav je to mozak, koji pokrade kablove za osvetljenje mosta?

Zoki

pre 9 godina

Sad ce da donesu pametan zakon o zabrani prelaska mostova od 23-05. Jos samo da saznaju kolko godina imaju likovi pa da postave i ogranicenje u godinama za prelazak mosta.

Ciga-Draga

pre 9 godina

Kada čujem to "učiniće sve" znam da neće ništa! Kradu sve živo a nesposobna vlast ne ume da pohvata bandite! Kao, ne znaju ko su!

Glupi Genije

pre 9 godina

sve dok takvim razmisljanjem se pojedinci budu vodili nama nikad nece biti bolje. tacno je narod izgubio kulturu postao je vandal. sramotno ko kod da je to uradio.

biznis, ali srpski

pre 9 godina

Pa ovi ukradu, moraju da se stave novi, kladim se da ce to raditi privatna firma sa dobrim "paralelnim vezama" sa nekim iz vlasti, placamo mi gradjani iz budzeta,...
To mu je ko ono kad staklorezac kupi klincima sladoled da razbijaju prozore po kraju,..."klinci" prodaju bakar, to im je "sladoled", a "staklorezac" dobije procenat i od onih sto kupuju bakar i od onih sto prodaju i ugradjuju nove kablove!
Jedino nama gradjanima losije zdravstvo, prosveta,..., a veca davanja!

charlie

pre 9 godina

Zanimljivo je koliko burno reaguju građani zemlje koja je dvadeset godina u potpunom mraku zbog krađe kablova sa lokalne ćuprije. Kakav most, kakav bakar i bakrači, ustajte, ugledajte se na prosvetu i advokate inače nas ni u tragovima neće biti. Pa i vlast jedva čeka nerede i demonstracije da ima na osnovu čega da traži pomoć ili razumevanje iz inostranstva (zarad mira i stabilnosti bla,bla,bla...).

daily show

pre 9 godina

Jos ranije sam predlozio da se SUSPENDUJE na dve godine otkup sekundarnih sirovina od privatnih dobavljaca. Pa nisu oni valjda toliko vazni snabdevaci livnica da se bez njih ne moze? Za dve godine ce morati da promene zanimanje ili da pomru od gladi. Pravda za sahtove i kablove!
(bljak, 10. decembar 2014 13:38)

teoretski dobro resenje, ali mislite da ce to spreciti otkupljivace da otkupljuju na crno, placanjem na ruke? ili mozda lopovi sto im prodaju kradeni bakar, zahtevaju fiskalni racun?

pera

pre 9 godina

Nadjete pocinioca(e) i kao Dusan im odsecete obe ruke i nesto sumnjam da bi ikada i pomislili tako nesto da urade...dakle ja moram oprezno da vozim preko multimilionerski vrednog mosta zbog dva-tri lika koja su nasamarila ceo grad, policiju, gradsku vlast? Ej neki klinci uspeli da iskljuce svetlo na onolikoj budzi...skidam kapu!

saradnik

pre 9 godina

Mislim da treba doneti zakon, po hitnom postupku naravno, o zabrani korišćenja mosta u periodu od 11 do 7 ujutru. Ili zabrana korišćenja električne energije u istom periodu.

DonZuan

pre 9 godina

Ne sudite narodu sto kradu... Oni se samo ugledaju na vlast, jer danas svako normalan zna da u ovoj drzavi posteno ne moze da se zivi...

Dimitrijana

pre 9 godina

A moze li neki snimak lopova ili grupe lopuza ako su kamere nesto snimile, pod uslovom da su instalirane na tom mostu.
Ako ima snimak odmah dati informacije o lopovima sa punim imenima i prezimenima, samo nemojte objavit, mislim na policiju, da se radi o grupi maloletnika.

Kubrick

pre 9 godina

Slazem se da kradja treba da se kazni. I sto je najgore, steta koja je napravljena svima nama je u ovakvim kradjama obicno mnogo veca od zarade lopova i preprodavca. Stvarno je strasno dokle je doslo.

Medjutim, nije ni sve tako crno-belo. Ti lopovi su — meni to izgleda — ocajnici. Verovatno zive u uzasnim uslovima kad su dosli do toga da u pola noci seku kablove po Beogradu za cenu bakra... Ja to vidim kao ekvivalent onog deke sto je krao hleb pre neki dan. Sto neko rece spali smo na nivo Burundija.

Da nas tajkuni i politicari nisu ovako ojadili nista od ovoga se ne bi ni dogadjalo. Ako ne izadjemo da se bunimo za svoje, da ponovo imamo demonstracije i da pokusamo da uradimo nesto poput onoga sto je Island uradio i uvedemo direktnu demokratiju, nemamo zapravo ni koga da krivimo do samih sebe. Treba da uzmemo stvar u svoje ruke.

Jasmina

pre 9 godina

Treba identifikovati osobe koje su ovo ucinile i najstrozije kazniti. Sramota! I svi oni koji se odluce da na neprimeren nacin uniste imovinu od gradske, gradjanske, saobracajne ili opste vaznosti treba najstrozije sankcionisati.

Синиша Т.

pre 9 godina

@bljak, 10. decembar 2014 13:38

Ма шта кажеш: "Да промене занимање". Па они ни немају занимање, а твоја генијална идеја о две године забране откупа је озбиљан кандидат за рубрику веровали или не. ОНИ би и даље крали, лагеровали робу и опуштено сачекали да прођу твоје две године. У међувремену би крали нешто друго. Цена би порасла и ОНИ би зарадили неупоредиво више. Ако ти људи имају ичега онда је то време и добру вољу да пељеше наивне будале. Толико су ти идеје иновативне да ће ускоро да те због њих киднапују и одведу негде да решиш још који горући проблем.

Саша

pre 9 godina

Интересантно је како су се сви забринули за декоративно осветљење, ко да је мост неупотребљив без тог осветљења. На железници, вероватно ти исти лопови, краду каблове већ годинама, железничка светлосна сигнализација на појединим пругама је, због крађа каблова, потпуно неупотребљива а безбедност железничког саобраћаја је на нај нижем могућем нивоу. Само се чека још потпуна обустава саобраћаја из безбедносних разлога. Железница је одавно престала да поправља каблове јер, чим их поставе, у року од неколико дана, па чак и неколико сати, лопови дођу и поново све покраду. Полиција је неке похапсила али их одмах пустила јер је њихова ,,зарада'' мања од законом прописане за подизање оптужнице, а лопови још исто вече поново у крађу каблова. Дешавало се да их полиција два пута за вече ухапси за исту ствар и пусти. Држава ништа не предузима, недавно усвојен закон се не примењује, медији ћуте (да су покрали каблове на семафору у Немањиној улици вероватно би се месец дана звонило на сав глас) а ни железница не предузима ништа, бар да изађе у јавност и да укаже на озбиљан проблем, као да нешто крије. Најгоре је отправницима возова и машиновођама, њима је глава у торби јер морају да раде у јако тешким условима и да трпе критике за велика закашњења возова и ако нису ни за шта нису криви. Али, кога је брига за железницу и безбедност саобраћаја, битно је декоративно осветљење!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ja čak ne bih ovu vest ni objavio. Znate da to nije u skladu sa našim evropskim i bezalternativnim putem. Nega ga čerupaju. Neka skidaju šahte u koje upadaju deca, neka skudaju pruge, brnzane spomenike i crkvene krovove. Neka čerupaju most sve dok se ne sruči u reku. Važno je da se mi Evropi pokažemo. Sakupljači sekundarnih sirovina, navalite. Niko Vam ništa ne može. Čak i da vas kazne, kazna neće moći da bude naplaćena a vi već sutradan možete nastaviti sa vašim poslom. Nadležni organi ove države, čini se, ne mogu da reaguju sve dok se neki deo teritorije ne otcepi ili, dok se most ne sruši. U ime sakupljača sekundarnih sirovina, živeli?!

Đorđe

pre 9 godina

Pa neka su ukrali!
Taj most u ovo vreme i treba da bude u mraku.
To je most Bogdanović - Hajdin - Đilasov i ne sme da se vidi iz daleka. PRETHODNICI SU LOŠE RADILI!
(Ne osvetljavati Kineski most! Podsećaće na loše!)
SADA JE U SRBIJI SVANULA NOVA ZORA!
NAPRED U EU LUTAJUĆI I PIPAJUĆI PO MRAKU!

Kubrick

pre 9 godina

Slazem se da kradja treba da se kazni. I sto je najgore, steta koja je napravljena svima nama je u ovakvim kradjama obicno mnogo veca od zarade lopova i preprodavca. Stvarno je strasno dokle je doslo.

Medjutim, nije ni sve tako crno-belo. Ti lopovi su — meni to izgleda — ocajnici. Verovatno zive u uzasnim uslovima kad su dosli do toga da u pola noci seku kablove po Beogradu za cenu bakra... Ja to vidim kao ekvivalent onog deke sto je krao hleb pre neki dan. Sto neko rece spali smo na nivo Burundija.

Da nas tajkuni i politicari nisu ovako ojadili nista od ovoga se ne bi ni dogadjalo. Ako ne izadjemo da se bunimo za svoje, da ponovo imamo demonstracije i da pokusamo da uradimo nesto poput onoga sto je Island uradio i uvedemo direktnu demokratiju, nemamo zapravo ni koga da krivimo do samih sebe. Treba da uzmemo stvar u svoje ruke.

DonZuan

pre 9 godina

Ne sudite narodu sto kradu... Oni se samo ugledaju na vlast, jer danas svako normalan zna da u ovoj drzavi posteno ne moze da se zivi...

charlie

pre 9 godina

Zanimljivo je koliko burno reaguju građani zemlje koja je dvadeset godina u potpunom mraku zbog krađe kablova sa lokalne ćuprije. Kakav most, kakav bakar i bakrači, ustajte, ugledajte se na prosvetu i advokate inače nas ni u tragovima neće biti. Pa i vlast jedva čeka nerede i demonstracije da ima na osnovu čega da traži pomoć ili razumevanje iz inostranstva (zarad mira i stabilnosti bla,bla,bla...).

Синиша Т.

pre 9 godina

@bljak, 10. decembar 2014 13:38

Ма шта кажеш: "Да промене занимање". Па они ни немају занимање, а твоја генијална идеја о две године забране откупа је озбиљан кандидат за рубрику веровали или не. ОНИ би и даље крали, лагеровали робу и опуштено сачекали да прођу твоје две године. У међувремену би крали нешто друго. Цена би порасла и ОНИ би зарадили неупоредиво више. Ако ти људи имају ичега онда је то време и добру вољу да пељеше наивне будале. Толико су ти идеје иновативне да ће ускоро да те због њих киднапују и одведу негде да решиш још који горући проблем.

mikan

pre 9 godina

Tretirati ovakve slucajeve kao teroristicka dela prve kategorija i sa privedenima tako postupati u hitnom sudskom procesu.
Ko nema sta da jede pa zato krade kablove i prodaje ih po 100 puta nizoj vrednosti, nije mu kriva drzava, ni vreme u kojem zivimo, vec uglavnom on sam

zoran

pre 9 godina

Došao je dan kada će, pored Drsline, Ministra za kriminal, sir i vojnu muziku, kao i njegovog svemogućeg genijalnog Prvovenčanog Šefa, lopovi početi da nam kradu gaće ispod pantalona...

Zabole mene i za Miškovića i za Beka ko je pucao, i za Kosmajca i za Dulića, i za Pajtićevih 400 miliona (Eura ne dinara) i za milijardu i po koje su žuti ukrali (po izjavama naprednih, kako kad). Za sve to me zabole ona stvar. Mene brine što su mi obili podrum po drugi put i ukrali tri tegle ajvara i dve tegle slatkog od dunja!!!! To MENE POGAĐA, drugovi Ex Radikalčne. A ja nemam novaca za video nadzor, telohranitelje i privatna obezbeđenja...

Paya NL

pre 9 godina

Hocemo u EU?
(sasa jokic, 10. decembar 2014 13:18)

Postovani, i u toj istoj "EU" ima lopova. U Holandiji kradu bakarne kablove koje koristi zeleznica i zbog toga cesto neki vozovi ne mogu da idu po ceo dan. Pocinioci su ... svi znamo ko, ali ne smem da kazem nista jer mi nece objaviti komentar. A rizikujem i da me NVO dusebriznici oznace kao sovinistu, rasistu, nacionalistu, ksenofoba, govornika mrznje ...

saradnik

pre 9 godina

Mislim da treba doneti zakon, po hitnom postupku naravno, o zabrani korišćenja mosta u periodu od 11 do 7 ujutru. Ili zabrana korišćenja električne energije u istom periodu.

Mora da se red uvede!

pre 9 godina

Svim otpadima koji otkupljuju bakar i ostale sekundarne sirovine, narediti da prijave odmah, cim ti sto su ukrali dodju da ga prodaju. Onda te iste lepo na trg i da im se javno iseku prsti ili im iste zasiti za dlan ili zalepiti smrt lepkom, za primer! Pa da vidis onda da li ce nekom opet pasti na pamet da uradi tako nesto!

Ubuntu

pre 9 godina

Nismo culi za kamere na vaznim punktovima I stadionima??? Manje kerova I vise kamera je potrebno kao I efikasniji sudovi....niko se za to ne zalaze.

Urke

pre 9 godina

Strašno, nama su u firmi ukrali kablove iz magacina u vrednosti od 1000 000 dinara. Našli lopove, nema za šta pas da ih ujede. I šta da mu radiš!? Jedino da ga zaposliš pa da ti odradi štetu, odbijaš mu od plate

pera

pre 9 godina

Nadjete pocinioca(e) i kao Dusan im odsecete obe ruke i nesto sumnjam da bi ikada i pomislili tako nesto da urade...dakle ja moram oprezno da vozim preko multimilionerski vrednog mosta zbog dva-tri lika koja su nasamarila ceo grad, policiju, gradsku vlast? Ej neki klinci uspeli da iskljuce svetlo na onolikoj budzi...skidam kapu!

Drakon

pre 9 godina

Svim ovim lopovima (uključujem i one što kradu kanalizacione poklopce, šine sa pruga, bakarne cevi koje vode kiseonik do bolesničkih soba u bolnicama...) bih sudio za pokušaj ubistva, sa predumišljajem, masovno, kako god, neki pravnik će me ispraviti... A nakon odsluženja poslao u rudnik da iskopaju istu količinu rude koju se pokrali. Besan sam. I nije opravdanje to što nemaju.

daily show

pre 9 godina

Jos ranije sam predlozio da se SUSPENDUJE na dve godine otkup sekundarnih sirovina od privatnih dobavljaca. Pa nisu oni valjda toliko vazni snabdevaci livnica da se bez njih ne moze? Za dve godine ce morati da promene zanimanje ili da pomru od gladi. Pravda za sahtove i kablove!
(bljak, 10. decembar 2014 13:38)

teoretski dobro resenje, ali mislite da ce to spreciti otkupljivace da otkupljuju na crno, placanjem na ruke? ili mozda lopovi sto im prodaju kradeni bakar, zahtevaju fiskalni racun?

žalosna sova

pre 9 godina

Vrlo je jednostavno tu batina mora da radi, to mu dođe kao kad bi stoka krenula sa pašnjaka u tuđu njivu, a ti kao pokušaš onako demokratski kroz razgovor da pričaš, kukaš, molis, ma brate motka,bič pa ajmo nazad....nemoj da me neko shvati pogrešno u smislu da mrzim neku manjinu i sl. samo po meni ljudi se dele po ponašanju, pa ko poštuje ovu zemlju i ima neko vaspitanje ok, a ko ne nek mu je bog upomoć....

Nemanja

pre 9 godina

A kada ih uhvatite minimum deset godina robije, minimum, pa nikom vise nece pasti na pamet.
P.S. Dok robijaju primorati na tezaj fizicki posao da plate smjestaj i hranu koju jedu. St*ka.

Jasmina

pre 9 godina

Treba identifikovati osobe koje su ovo ucinile i najstrozije kazniti. Sramota! I svi oni koji se odluce da na neprimeren nacin uniste imovinu od gradske, gradjanske, saobracajne ili opste vaznosti treba najstrozije sankcionisati.

iz pravog ugla se gleda

pre 9 godina

Nije to krađa, to je skupljanje sekundarnih sirovina.
(u zavisnosti od ugla iz kog se gleda, 10. decembar 2014 15:13)

Ne, to je kradja primarnih sirovina koje kradjom postaju sekundarne.

poreski obveznik

pre 9 godina

samo vi menjajte kablove i dopunjujte ulje, da ima za sledeci put, a to ko krade a ko OTKUPLJUJE nemoj slucajno da ispitujete !

Rocky

pre 9 godina

hahahahh ne verujem :D zamisljam scenu da je neko u Americi recimo, ukrao kablove sa mosta, pa zavrsio bi pravo na psihijatriji :-)))

biznis, ali srpski

pre 9 godina

Pa ovi ukradu, moraju da se stave novi, kladim se da ce to raditi privatna firma sa dobrim "paralelnim vezama" sa nekim iz vlasti, placamo mi gradjani iz budzeta,...
To mu je ko ono kad staklorezac kupi klincima sladoled da razbijaju prozore po kraju,..."klinci" prodaju bakar, to im je "sladoled", a "staklorezac" dobije procenat i od onih sto kupuju bakar i od onih sto prodaju i ugradjuju nove kablove!
Jedino nama gradjanima losije zdravstvo, prosveta,..., a veca davanja!

Dr Neša

pre 9 godina

Nepoznate osobe spaljuju te iste kablove 200 metara dalje od mosta, što je svima dobro poznato. Samo niko ne zna odakle donose kablove koje spaljuju. Taj deo je potpuna misterija.

Hoću 158 pluseva

pre 9 godina

Svaki prometniji most, osim video-nadzora, mora da ima i barem jednog čuvara! A ovo nije obična krađa, već krivično delo protiv bezbednosti građana i ono koje izaziva opštu opasnost, i trebalo bi da bude sankcionisano višegodišnjom robijom ...

Ah, zaboravili smo da je ovo ipak - Srbija ...

bljak

pre 9 godina

Jos ranije sam predlozio da se SUSPENDUJE na dve godine otkup sekundarnih sirovina od privatnih dobavljaca. Pa nisu oni valjda toliko vazni snabdevaci livnica da se bez njih ne moze? Za dve godine ce morati da promene zanimanje ili da pomru od gladi. Pravda za sahtove i kablove!

Dragan Jurić

pre 9 godina

Usput, postavite i kamere. Mada, već sad je jasno ko su vinovnici ovog nedela... Ako ih sledeći put ubije struja, nadam se da neće biti patetičnih izjava o izgubljenim (ne)ljudskim životima...

vesna

pre 9 godina

Pa kad mogu neometano da seku kablove, isto tako mogu neometano da postave eksploziv i... pafff! Dakle, KO JE U OVOJ DRŽAVI (AKO JE JOŠ UVEK IMA) DUŽAN DA VODI RAČUNA O BEZBEDNOSTI JAVNIH OBJEKATA?

Kriv je zakon

pre 9 godina

Poznati su primeri krađe u trafostanici na okretnici autobusa broj 65 na Bežanijskoj kosi, zbog čega je čitava saobraćajnica sa okretnicom bila u mraku, kao i u dve trafostanice u Zemunu na novosadskom auto-putu, odakle je odneto više stotina litara ulja za transformatore i kompletna oprema, zbog cega nisu radili semafori na novosadskom auto-putu", stoji u saopštenju.

Malo vam je poznato. Raspitajte se koliko je kuca po okolini (ukljucujuci i Vojvodinu) pokradeno, od kapija pa do vodovodnih cevi i elektricne instalacije, pokretne stvari da se ne nabrajaju. Policija, umesto da radi svoj posao, sedi po kancelarijama i menja zakone jer, kao, oni su krivi. Bolje bi bilo da niste upropastili "Pendrekanu" u Rakovici. Dok je ona radila, bilo je i reda u zemlji. Sad policajca na ulici sretnes samo kad izadje da kupi dorucak.

Dimitrijana

pre 9 godina

A moze li neki snimak lopova ili grupe lopuza ako su kamere nesto snimile, pod uslovom da su instalirane na tom mostu.
Ako ima snimak odmah dati informacije o lopovima sa punim imenima i prezimenima, samo nemojte objavit, mislim na policiju, da se radi o grupi maloletnika.

bljak

pre 9 godina

@ Синиша Т., 10. decembar 2014 15:18

Genije, kradja se odvija u tri faze: kradja, otkup i preprodaja (neki dodaju i cetvrtu fazu: ponovna nabavka, kao firma koja ponovo ugradjuje kablove). Nece Mika Mikic, vlasnik placa sa otpadnim materijalom, da krade bakar, nego ce ga kupiti od nocnih dobavljaca (imam ih u komsiluku, zivim 15 godina pored njih, znam o cemu govorim). Ako se suspenduje preprodaja, Mika Mikic nece imati prihode pa nece moci da placa kradenu robu. Ako roba ne moze da se plati, lopovi nece praviti "steku" jer se dvogodisnja steka vidi a i ne isplati im se da rade na odlozeno. Znas, ta vrsta ljudskih bica ne zna da planira dve godine unapred, oni zive od danas do sutra. Jasno, krasce nesto drugo, ali to nece biti sahtovi i kablovi ili bakarne cevi za kiseonik. A posle dve godine nece biti Mike Mikica u tom poslu, a mozda, ko zna, ce doci na vlast neka sposobnija vlada koja ce uvesti red i kontrolu na trzistu otpada.

jeca

pre 9 godina

a zasto na mostu nema kamera? zasto nocu na mostovima nema policije? Zasto otkup sekundarnih (kradenih) sirovina još uvek radi, kada je bilo najavljena rigorozna kontrola? I kako je moguće da su sekli jedan po jedan kabl, da je struja polako nestajala i da niko od policije nista nije primetio, niti da su toliku količinu preneli. Pa to je MOST a ne KANALIZACIJA- vidi se iz aviona! Ovde i leševe po uloci da nose u zaprežnim kolima naša policija ništa ne bi videla.

Volim Srbiju

pre 9 godina

Pa zar se kod nas ne cuvaju mostovi, mogao je neko bombu postaviti i srusiti most. Kako neko moze da ukrade cetiri kilometra kablova a da ne bude primecen.

gistro

pre 9 godina

Uvek ista priča. A stvar se rešava lako - policija da poseti sva stovarišta "sekundarnih sirovina" i da im zatraži dokaze o poreklu robe. Regulacijom poslovanja takvih firmi bi 90% problema bilo rešeno.

gaga

pre 9 godina

taj bakar neko otkupljuje, da li ima neko u ovoj drzavi ko moze uvesti red na otpadima koji otkupljuju taj bakar od lopova? milionske stete zbog kradja na zeleznici, kradje bakra iz trafo stanica i svi slezu ramenima, niko nije nadlezan. dokle vise?

Pitam se, pitam...

pre 9 godina

Pocela je kradja sa "Mosta na Adi", sta li ce sve da kradu i kraduckaju, kada realizujemo "Beograd na vodi"?

Hvala na prostoru.

Glupi Genije

pre 9 godina

sve dok takvim razmisljanjem se pojedinci budu vodili nama nikad nece biti bolje. tacno je narod izgubio kulturu postao je vandal. sramotno ko kod da je to uradio.

A.

pre 9 godina

Kako se navodi, sa isečenih kablova uklonjena je zaštitna izolacija i odneto bakarno jezgro.

Neko je isekao kablove, na licu mesta je skidao izolaciju, izolaciju je ostavio, a odneo je bakarno jezgro?
Inače, dekorativno osvetljenje u boji duž ograde mosta NE RADI VIŠE OD 7 DANA.

ET

pre 9 godina

TERORIZAM !!pa ovo je bre opasnost strasna!!gde su kamere ?sve one koji OTKUPLJUJU ukradeno uza zid!!
I sta ?neko ce da investira u zemlju u kojoj se vitalni delovi mostova !!!!I to usred dana u prestonici!!

Simon

pre 9 godina

Za onolike kablove, nijh 15 lopova mora da skida to 4 sata...
Sada je potrebno 20 majstora da rade 4 dana da bi se to postavilo ponovo, plus naravno kablovi...
Pa šta je ovo? Cirkus? Eh mili moj Beograde šta si dočekao.

MarkO

pre 9 godina

U meni se bes skuplja. Ovakvo ponašanje je zaista nedopustivo.
Šteta koja se napravi je neuporedivo veća od imovinske koristi koju dobiju prodajom.
Zahtevam oštro kažnjavanje. Ako ovako nastave skupljači sekundarnih sirovina, plašim se da će biti izloženi i ličnu a ne samo osudi javnosti.

Don Giovanni

pre 9 godina

Pretpostavljam da su sledeće one sajle koje nose most? A što da ne, mnogo je to "otpadnog" čelika, batice, može lepo da se zaradi. Ionako ne bi uzeli ceo kabl, nego samo ona poslednja dva metra...

Vidim da mnogi ovde krive policiju i zašto nema kamera, itd. Tačno je da policija ne radi svoj posao. Ja se ni ne sećam kad sam poslednji put u životu noću video patrolu u kolima, a ono da pozornici špartaju gradom u parovima pešice, toga se još sećaju samo retki "naši najstariji sugrađani".

Alu u ovom slučaju najslabija karika nije ni policija, ni manjak kamera, nego "otkup sekundarnih sirovina". Kad bi se pročulo da je neko od njih zaglavio na dugogodišnju robiju zbog otkupa ukradene robe, uz naravno, konfiskaciju kompletne imovine, da vidiš kako bi se doveli u red!

U normalnim državama postoje licencirani otkupljivači, ali to za nas nije primenjivo jer bi se licenca kupovala za šaku evra. Otprilike kao notari (doduše, notari za malo veću i dublju šaku evra).

goran bb

pre 9 godina

gde mi zivimo ?!?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (srbistan, 10. decembar 2014 14:04)

A ko kaze da je ovo zivot?

Zarko

pre 9 godina

Tesko da taj most nema kamera, radio sam na obnovi Gazele, puna je kamera, kako sam most, tako i okolina mosta, verovatno je tako i na mostu na Adi. Sad, kako su rasporedjene kamere, kakva je sluzba obezbedjenja, to je druga stvar. Ali sve to na stranu, zaista, kakav je to mozak, koji pokrade kablove za osvetljenje mosta?

Zoki

pre 9 godina

Sad ce da donesu pametan zakon o zabrani prelaska mostova od 23-05. Jos samo da saznaju kolko godina imaju likovi pa da postave i ogranicenje u godinama za prelazak mosta.

Саша

pre 9 godina

Интересантно је како су се сви забринули за декоративно осветљење, ко да је мост неупотребљив без тог осветљења. На железници, вероватно ти исти лопови, краду каблове већ годинама, железничка светлосна сигнализација на појединим пругама је, због крађа каблова, потпуно неупотребљива а безбедност железничког саобраћаја је на нај нижем могућем нивоу. Само се чека још потпуна обустава саобраћаја из безбедносних разлога. Железница је одавно престала да поправља каблове јер, чим их поставе, у року од неколико дана, па чак и неколико сати, лопови дођу и поново све покраду. Полиција је неке похапсила али их одмах пустила јер је њихова ,,зарада'' мања од законом прописане за подизање оптужнице, а лопови још исто вече поново у крађу каблова. Дешавало се да их полиција два пута за вече ухапси за исту ствар и пусти. Држава ништа не предузима, недавно усвојен закон се не примењује, медији ћуте (да су покрали каблове на семафору у Немањиној улици вероватно би се месец дана звонило на сав глас) а ни железница не предузима ништа, бар да изађе у јавност и да укаже на озбиљан проблем, као да нешто крије. Најгоре је отправницима возова и машиновођама, њима је глава у торби јер морају да раде у јако тешким условима и да трпе критике за велика закашњења возова и ако нису ни за шта нису криви. Али, кога је брига за железницу и безбедност саобраћаја, битно је декоративно осветљење!

Ciga-Draga

pre 9 godina

Kada čujem to "učiniće sve" znam da neće ništa! Kradu sve živo a nesposobna vlast ne ume da pohvata bandite! Kao, ne znaju ko su!

Cinik

pre 9 godina

Naslov moze i ovako: msaovno se kradu kablovi, policija zbunjena? Ma, ni Serlok Holms ne bi mogao da razresi ove slucajeve kradje kablova.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Ja čak ne bih ovu vest ni objavio. Znate da to nije u skladu sa našim evropskim i bezalternativnim putem. Nega ga čerupaju. Neka skidaju šahte u koje upadaju deca, neka skudaju pruge, brnzane spomenike i crkvene krovove. Neka čerupaju most sve dok se ne sruči u reku. Važno je da se mi Evropi pokažemo. Sakupljači sekundarnih sirovina, navalite. Niko Vam ništa ne može. Čak i da vas kazne, kazna neće moći da bude naplaćena a vi već sutradan možete nastaviti sa vašim poslom. Nadležni organi ove države, čini se, ne mogu da reaguju sve dok se neki deo teritorije ne otcepi ili, dok se most ne sruši. U ime sakupljača sekundarnih sirovina, živeli?!