Ponedeljak, 01.12.2014.

07:08

Netanijahu:Istorijska poseta Vučića

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu označio je posetu premijera Srbije Aleksandra Vučića Izraelu istorijskom.

Izvor: Tanjug

Netanijahu:Istorijska poseta Vuèiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

168 Komentari

Sortiraj po:

gitara

pre 9 godina

Dvodnevna poseta Izraelu od strane srpske delegacije na celu sam premijerom Vucicem je potvrdila veoma dobre sveobuhvatne odnose nase zemlje i pomenute drzave, sto je od velikog znacaja. Takodje je osigurana stavka o jacanju saradnje dve zemlje.

gitara

pre 9 godina

Dvodnevna poseta Izraelu od strane srpske delegacije na celu sam premijerom Vucicem je potvrdila veoma dobre sveobuhvatne odnose nase zemlje i pomenute drzave, sto je od velikog znacaja. Takodje je osigurana stavka o jacanju saradnje dve zemlje.

trava

pre 9 godina

Premijer Vucic se tokom drugog dana posete Izraelu sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, pri cemu je ponovljeno da treba intenzivnije nastaviti bilateralnu saradnju dve zemlje, sto ce biti znacajno i za nasu zemlju i za Izrael.

zlato

pre 9 godina

Srbiji je velika cast sto je Izrael predstavio posetu sprskih zvanicnika na celu sa premijerom Srbije, Vucicem, kao istorijsku. Dve zemlje neguju pre svega prijateljsku saradnju, a takodje i politicku i ekonomsku, a tokom sastanka premijera dve zemlje izrazena je nada da ce doci do poboljsanja pomenutih oblika saradnje.

kofer

pre 9 godina

Premijer Izraela, Benjamin Netanijahu, se srdacno zahvalio premijeru Srbije, Aleksandru Vucicu zbog njegove posete u ime drzave Srbije, kao njenog premijera, jer je nakon dugog vremenskog perioda predstavnik nase zemlje bio u poseti gore pomenutoj drzavi, sto je zaista dobra vest.

trava

pre 9 godina

Premijer Vucic se tokom drugog dana posete Izraelu sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, pri cemu je ponovljeno da treba intenzivnije nastaviti bilateralnu saradnju dve zemlje, sto ce biti znacajno i za nasu zemlju i za Izrael.

Magma

pre 9 godina

Negovanje prijateljskih odnosa sa Izraelom, i saradnja prvenstveno na ekonomskom planu, jeste velika stvar za Srbiju, i šansa za oporavak srpske ekonomije! Ova poseta može da rezultira samo dovođenjem izraelskih investitora, otvaranjem novih radnih mesta, i unapređenjem srpske ekonomije i privrede!

daca88

pre 9 godina

Ako premijer Izraela posetu premijera Vucica, u svoje ime i u ime nase zemlje smatra istorijskom, zaista nam je ucinio veliku cast takvim gestom. Razgovor dvojice premijera je sadrzao teme jacanja sveobuhvatne saradnje, investiranja od strane Izraela, kao i zahvalnost Srbije na pomoci od strane Izraela tokom majskih poplava.

bioskop

pre 9 godina

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je poseta premijera Vucica toj zemlji istorijska, veoma je vazno da se nastavi sa negovanjem dobrih medjosobnih odnosa i da se privuku izraelski investitiori, zaista odlicna vest.

kutija

pre 9 godina

Srbija je spremna da investira u dobre odnose sa Izrealom, prijateljstvo i podrska ove zemlje bice nam od velike koristi u buducnosti, smatram da je izjava premijera Izraela Netanijahua o istorijskoj vaznosti posete premijera Vucica veoma lep gest.

Urban

pre 9 godina

Vučić je za ovo kratko vreme mnogo uradio po pitanju razvijanja odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to je za svaku pohvalu. Vučićeva poseta Izraelu je očigledan pokazatelj prijateljskih odnosa dveju zemalja, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu.

mrmrki

pre 9 godina

To je premijer, obilazi sve redom i trazi da se ulaze u nasu zemlju, pa takvog coveka treba nagraditi na sledecim izborima 2018. godine sa minimum 70% od ukupnog broja glasaca. Samo napred, imas nasu punu podrsku.

Penelopa

pre 9 godina

Poseta je zaista istorijska,niko nije odlazio u Izrael niti je mislio na poboljsanje odnosa sa svim zemljama tradicionalnim prijateljima Srbije,bavili se ljudi bogacenjem na brzinu,Vucic zna red a znaju ga i domacini,velika pocast i pocetak saradnje.

Obrad Savčić

pre 9 godina

Ovo je dobra prilika da Srbija bude prestavljena na najbolji način i da se Izrael upozna da je u Srbiji stvoren investicioni ambijent i da sada strani investitori mogu da ulažu svoj kapital u Srbiji bez ikakve bojaznosti.

Kubanac

pre 9 godina

Koliko nas uvažavaju, reklo bi se da smo mi ekonomska sila za njih a ne oni za nas... Izgleda da nam je imidž u svetu sve bolji, konačno.

joka

pre 9 godina

To sto je ovo jedinstven slucaj da se toliko vremena posveti nekom iz Srbije dovoljno govori kako gledaju na Srbiju i na Vucica.Jos jedan dokaz koliko ga cene i uvazavaju!!!

vetar

pre 9 godina

Tokom dvodnevne posete Izraelu, premijer Srbije se osim sa svojim izraelskim kolegom, sastao i sa misnitrom spoljnih poslova Izraela kao i sa bivsim predsednikom pomenute drzave. Razgovori su protekli u pozitivnoj atmosferi i uveravanju o daljem nastavku saradnje dve zemlje.

kalimero

pre 9 godina

Premijeri dve zemlje, Srbije i Izraela su imali konstruktivan sastanak koji je sadrzao razne teme, kao sto su namere jacanja saradnje u oblasti poljoprivrede, industrije, IT... Premijer Srbije se posebno zahvalio u svoje ime i u ime drzave Srbije na pomoci koju je drzava Izrael uputila nasoj zemlji tokom poplave u maju mesecu ove godine.

Bon Bons

pre 9 godina

Negovanje dobrih prijateljskih odnosa, jačanje trgovinske i ekonomske saradnje sa Izraelom, kao i jačanje saradnje u drugim sferama, i privlačenje Izraelskih investitora, jeste cilj Vučićeve posete Izraelu! A to je ono što Srbiji treba, na svom putu razvoja i napretka!!!

Krinolina

pre 9 godina

Srbija ima svoje mestu u svetu kod svojih prijatelja.Prethodna vlast je to zanemarila,nije negovala odnose,bavila se trivijalnostima a sada se te stvari popravljaju i to jako dobro.Koja je ovo radna poseta drugim drzavnicima po redu ove godine,zaista trud i rad Vucica se ne moze uniziti,niti praznoglavim komentarom.Svaka mu cast.

Klapna

pre 9 godina

Misljenja sam da smo oduvek bili na istoj strani kao i Izrael uvek napadani,uvek zrtve i uvek pokusavali samo da se odbranimo.Mnogo je nacizam zla naneo ovom svetu,i nije iskorenjen do danas,postoji u pritajenom obliku i deluje preko mnogih organizacija.Protiv tog zla se treba zajednicki boriti.

labello

pre 9 godina

Srpski premijer je zavrsio dvodnevnu posetu drzavi Izrael prilikom koje se sastao sa svojim kolegom Netanijahuom, sa ministrom spoljnih poslova Izraela, kao i sa bivsim predsednikom Izraela. Akcenat je stavljen i na stavku da je i Izrael jedna od drzava koje su odbile da priznaju jednostrano proglasenu nezavisnost Kosova.

teodora

pre 9 godina

Ovo je odlicna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu. Svaka cast Vucicu sto svakodnevno radi na unapredjenju nasih odnosa sa drugim zemljama.

Viki

pre 9 godina

Vučić je uvideo da saradnja sa prijateljskim zemljama može da donese i ekonomsku korist Srbiji zato i obnavlja veze sa Izraelom koje su bivše vlasti zapostavile.

strip

pre 9 godina

Super je to što je dočekan raširenih ruku…dobro bi bilo kada bismo iz toga izvukli konkretnu korist, a nadam se i da hoćemo...neka investicija, ovo, ono...

DZu

pre 9 godina

Nama je važno da dobijemo njihovu podršku i njihov novac...sviđali se oni nama ili ne, moćni su i to je de fakto činjenica. Bilo bi dobro da Aleks izboksuje neku lovu...

Miroslav Dim.

pre 9 godina

Za Srbiju je mnogo znacajna ova poseta Vucica Izraelu, obnavljamo staro prijateljstvo, ostvarujemo saradnju i pokazujemo da smo posvećeni tome da Srbija postane vodeća destinacija za strane ulagače u regionu.

radjevac

pre 9 godina

sa mnogo jakih zemalja mi nismo imali nikakavu saradnju pa i sa Izraelom a evo Vucic je kreno u tu ofanzivu kako bi imali ekmoske koristi,ja sam upoznao Izraelce i oni itekako znaju kako su im Srbi pomagali za vreme nacista i cene nas kao bratski narod

svila

pre 9 godina

Bilateralna saradnja Srbije i Izraela, u smislu jacanja politicke i ekonomske saradnje bi mogla da se unapredi u buducem periodu, ova stavka je razmotrena u razgovoru premijera Srbije, Vucica, i premijera Izraela, Netanijahua.

planeta

pre 9 godina

Srbija i Izrael imaju veoma dobru saradnju, ta saradnja se moze jos vise prosiriti na razlicite sektore, kao sto su poljoprivreda, industrija i informacione tehnologije, premijer Vucic je imao veoma uspesan i konstruktivan razgovor sa izraelskim premijerom tokom koga je izrazio zelju za jacanjem medjusobnih odnosa.

sync

pre 9 godina

Poseta premijera Vucica govori da je Srbija u fokusi spoljne politike svih uticajnih zemalja u svetu sto treba iskoristiti za privlacenje novih investicija

obradovic87

pre 9 godina

Drzava Izrael je u velikoj meri pomogla nasoj zemlji tokom poplavnog talasa koji nas je pogodio u maju mesecu ove godine, pa je i apro po toga premijer Srbije izrazio zahvalnost premijeru Izraela i izrazio ocekivanje o jacanju buduce saradnje dve zemlje, u pogledu investicija od strane Izraela.

Agron iz Presheva

pre 9 godina

Izraelcima je potreban pouzdan saveznik na Balkanu,Srbija se sama po sebi namece jer nikad sa njima nismo bili u konfliktu.
(krets, 1. decembar 2014 14:38)
Hohohohoooooooo, pa jel znate bre vi u Srbiji da je za vreme drugog svetskog rata u ovoj vasoj Srbiji nestalo 73 000 (sedamdeset i tri hiljade) Jevreja dok kod nas albanaca nije nestao nijedan jedini, a jel znate da Izrael to perfektno zna, i jel znate da dok ceo ovaj svet moze da prasta a oni nikako ne.

Galileo

pre 9 godina

Vučić nepogrešivo bira koga zove i kome ide u dipolomatske posete! Izrael je sa SFRJ imao visoku robnu razmenu i možda je sada momenat da se obnovi godinama u nazad zapostavljena saradnja!

Madhva (Hare Krišna)

pre 9 godina

Ovaj čovek je neveovatno sposoban i vredan. Iako me nervira zaslužio je svaki dinar svoje plate.
Mislim na bota (ili botove) što je sastavio ovih pedesetak konentara.
Predlog za sajt B92: Uvedite mini test za botove na komentarisanju, neka zagonetka, matematički problem za osnovce i sl. (botfiltrer 1.0)
Što se Izraela i Jevreja tiče, njima svaka čast. A za tradicionalno prijateljstvo treba da se zahvalimo svim našim LJUDINAMA koji su bili hrabri i plemeniti da im pomažu u ll svetskom ratu. Ti heroji, možda nisu bili ni patriJote, ni čistokrvni Srbi ni vernici tako da ih treba pominjati u pravom kontekstu.

sportex

pre 9 godina

Srbija i Izrael su prosli kroz slicne nedace u svojoj istoriji,obostrano prijateljstvo i razumevanje postoji.Jos da se intenzivira saradnja.

iki1004

pre 9 godina

Izrael je mocna i uticajna zemlja, i dobro je sto premijer uspostavlja sto bolje odnose sa njima, to su mudri potezi premijera Vucica.
Izrael je vrlo uticajna zemlja.

Mila

pre 9 godina

Vucic odlicno vodi diplomatsku politiku i sigurno ce privuci paznju Izraelaca. Vidi se po njihovoj zainteresovanosti. Dobro je to za poboljsanje nase privrede.

Vera Kikanovic

pre 9 godina

Kad je rec o ekonomskoj saradnji podrska Izraela nam moze biti od velikog znacaja, a svako novo otvoreno radno mesto zlata je vredno.

sa strane

pre 9 godina

Nama bi zaista bilo dobro ako bi Izraelci krenuli da investiraju u nasu poljoprivrednu srtrukturu, pre svega sisteme navodnjavanja. Ko je bio u Izraelu zna kakvo su cudo u pustinji napravili, a mi ne mozemo u onako plodnoj zemlji. Treba od njih uciti kad je u pitanju ekonomija, ali i nauka. Izrael je relativno mala zemlja ali ulaze mnogo u nauku i izvozi intelektualne produkte, a mi izvozimo mlade kreativne ljude jer ne umemo da vidimo da je dugorocno ulaganje u nauku nacin da napredujemo i zadrzimo talenat ovde.

Horus

pre 9 godina

Ne vidim zasto sa Izraelom ne bi imali najbolje moguce odnose,a s obzirom da imamo i slicnu tragicnu istoriju mislim da imamo dosta toga zajednickog.

Margaretica

pre 9 godina

Ne znam zašto je to tako, ali imam utisak da zvaničnici „sa strane“ objektivnije sagledavaju Vučićevu agilnost i spremniji su da mu odaju priznanje, nego pojedini iz samog srca Srbije. Valjda to tako ide kada se nekome zavidi na uspehu i rezultatima, jednako kao što je to posledica političkog slepila i revolta.

Sloba S

pre 9 godina

Kapital nema boju niti granice. On traži zemlju gde može da se najbolje plasira.
Ova poseta je put da se povećaju izraelske investicije u našu ekonomiju.
Kooperacija u proizvodnji vojne opreme je po meni relna opcija, jer obe zemje imaju razvijenu vojnu industriju.

Bonus

pre 9 godina

Izrael je spreman da u Srbiji investira u projekte u poljoprivredi, alternativne izvore
energije, kao i u gradjevinsku industriju i infrastrukturu.

Hammer

pre 9 godina

Treba stvoriti uslove za povecanje obima razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i omoguciti saradnju u oblasti obrazovanja, razmenu iskustava i rezultata naucnih istrazivanja u poljoprivredi.

Vesli

pre 9 godina

Uvek treba teziti uspostavljanju dobrih ekonomskih odnosa, jer time otvaramo mogucnost stranim ulaganjima u nasu zemlju a samim tim i otvaranjem novih radnih mesta sto moze pospesiti privredni oporavak nase zemlje

Jagoda

pre 9 godina

Premijer zaista ima harizmu pravog lidera koji upravlja spoljnom politikom Srbije na najbolji mogući način... Ovo je veoma značajna poseta koja može puno toga da donese!

dolores

pre 9 godina

Svakako treba pružiti podršku nastojanju i naporima premijera da privuče strane investicije u našu zemlju. Izrael je pokazao lojalnost i nepriznavanjem Kosova, a da ne govorimo o sličnim istorijskim aspektima naših dveju zemalja. Svaki vid saradnje u svim mogućim oblastima, dobro je došao.

dada

pre 9 godina

Poseta Izraelu moze rezultirati samo dobrim po nas!Ne sumnjam da ce Vucic uciniti sve da Srbiju predstavi na najbolji nacin,da objasni sve prednosti i mogucnosti koje nudimo.

Radovan Brašovanac

pre 9 godina

Kad bre čovek pogleda koliko su oni para uložili mora da se zapita zašto ranije neki naš državnik nje otišao u posetu, mislim u prethodnih deset godina.

Agape

pre 9 godina

Vlade Srbije i Izraela svesne su dobrih odnosa dve zemlje ali Ii cinjenice da su potencijali medjusobne
saradnje nedovoljno iskoristeni.Izrael ima razvijenu tehnologiju u oblasti poljoprivrede, a
Srbija velike potencijale, koji bi uz veca tehnoloska ulaganja mogli dodatno pospesiti izvoz
srpske poljoprivrede.

kris82

pre 9 godina

Vreme i pažnja koju su izraelski zvaničnici posvetili premijeru,a samim tim i Srbiji je za pohvalu,jer je ovo prvi put u istoriji Srbije da je takva poseta upriličena što je dokaz našeg napretka i toga da zavredjujemo poštovanje.

Danijela

pre 9 godina

Da ne budemo naivni vrh politike i biznisa USA i Evrope je pun Jevreja. Pa posto su oni nas sa zadovoljstvom unazadjivali radi svojih poslovnih i ekonomskih interesa, ovde bism oprema njima trebali biti totalno hladne glave i iskoristiti njih koliko god mozemlo za sopstvene ciljeve.

radoman

pre 9 godina

Opa! Idemo.. Premijer Vučić, izjavio da Srbija u Izraelu očekuje rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou. Srbijo, ponosna sam na tebe!

Milica

pre 9 godina

Treba se teziti vecom ekonomskom saradnjom dveju zemlja, Vucuc zna sta mu je činiti. Ova kolicina poseta premijera sigurno ce doneti dobro zemlji. Ako nista treba mu odati priznanje za diplomatsku ofanzivu i sastanke sa poznatim liderima, to predhodni politicari mogu samo mu zavideti..

staramajka

pre 9 godina

Neka, neka... Srpski premijer, Vučić razgovara sa najznačajnijim izraelskim ljudima, uključujući Šimona Peresa! A sastaće se i sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom. Razgovor je glavno oruđe diplomatskog društva.

moler

pre 9 godina

Izrael ima jak lobi,što nama ide u korist.A i sa Izraelom imamo sličnu sudbinu,i istoriju.Samo što su to neki naši političari prekinuli,te odnose.Ne samo sa Izraelom.Sa svim tim zemljama.

Mirkonija

pre 9 godina

Najbolje kod Vucica je to sto on zaista puca samo u centar. Radi na Srbiji i uporan je u tome da je oporavi bez obzira na sve teskoce na koje ce verovatno nailaziti i na koje nailazi.

Akord

pre 9 godina

@Plunk A da bi tako nešto bilo moguće prvo se mora uspostaviti bliska i dobra saradnja sa Izraelom. Ne može se posle jedne psoete odmah tražiti od njih da lobiraju za nas kod Amerikanaca.

VictorManuel

pre 9 godina

Izrael beleži ubrzan ekonomski rast, a država funkcioniše na sličan način kao naša. Verujem da će izraelski zvaničnici podeliti svoja iskustva s Vučićem, kako bi i u Srbiji ekonomski rast bio još brži.

Mladen

pre 9 godina

Odličnu dosadašnju saradnju treba sada realizovati kroz jaču ekonomsku saradnju i dovođenje investitora koji će da ulažu u Srbiju i zapošljavaju ljude!

moler

pre 9 godina

Izrael ima jak lobi,što nama ide u korist.A i sa Izraelom imamo sličnu sudbinu,i istoriju.Samo što su to neki naši političari prekinuli,te odnose.Ne samo sa Izraelom.Sa svim tim zemljama.

Novak

pre 9 godina

Mi smo jedna od retkih nacija koja nikada nije imala probleme sa Izraelom, a uvek smo nailazili na podršku. Neke zemlej iz regiona bi i te kako volele da imaju dobre odnose sa Izraelom, ali im je prošlost objektivan problem.

Nebojša

pre 9 godina

Država Izrael ima veoma naprednu poljoprivredu.
Mislim da je realno da izraelske firme ulažu svoj kapital u našu poljoprivredu jer imaju znaje, iskustvo i slobodan kapital.
Od ulaganja u srpsku ekonomiju koristi će imati i Srbija i Izrael.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Sve komentare je pisala jedna osoba. Sve su to varijacije na temu istog, a ponegde i kanon. Jedina autenticna poruka je od (Viktor, 1. decembar 2014 10:08).
Imena se mogu menjati ali stil, nikako!!

Potresno...i jadno!!

Book

pre 9 godina

Održavanjem dobrih bileteralnih odnosa sa Izraelom, sa ciljem moguće saradnje, premijer ukazuje na održavanje dobrih i korektnih odnosa sa mnogim zemljama sveta.

BBvojvoda

pre 9 godina

Poljoprivreda Izraela ima fantastične rezultate .
Među najboljima su u korišćenju zemljišta i postizanju veoma dobrih prinosa .
Imamo što naučiti od njih.

Najjaci lobi

pre 9 godina

Poseta Izrajelu je veoma znacajna zbog dobijanja podrske SAD. Opste je poznato da je Jevrejski lobi jedan od najjacih u svetu sa snaznim uticajem u SAD. Imajuci to u vidu jasno je da Vucic vuce odlicne poteze i vodi najbolju spoljnu politiku u dosadasnjoj modernoj etapi Srbije.

Tasmanija

pre 9 godina

Treba posecivati ekonomski razvijene države kakva je Izrajel i predstaviti Srbiju kao ekonomski potencijal koja je spremna za sardnju.

anas

pre 9 godina

Svakim danom ostvarujemo sve bolje medjunarodne odnose, ne samo sa Izraelom vec sa zemljama sirom Evrope, i sve to zahvaljujuci svakodnevnim radom Vucica.

cupkica

pre 9 godina

Izrael je prijateljska zemlja sa kojom mozemo ostvariti jos bolju saradnju. Nadam se pozitivnom rezultatu ove posete i dolazak investitora koji ce ulagati u Srbiju.

SundjerBob

pre 9 godina

Sigurna sam da će premijer svoju posetu Izraelu iskoristiti na najbolji mogući način i da će predstaviti Srbiju u pravom svetlu. Podrška Izraela je jako važna u ovom trenutku.

Dobrobreviše

pre 9 godina

Ovo je definitivno najaktivniji premijer, koji ne gubi fokus koji mu je usmeren ka ekonomiji. Potpuno podržavam ovako aktivnu ekonomsku politiku. Voleo bih kada bi i drugi pratili taj korak.

S1982

pre 9 godina

Srbiju i Izrael veže slična sudbina iz prošlosti. Iz tog razloga razumljivi su prijateljsi odnosi između dve zemlje. Verujem da će ovom Vučićevom posetom odnos između dve države biti podignut na viši nivo, kao i da će biti unapređena ekonomska saradnja.

mirkisa

pre 9 godina

Uvek je dobro imati sirok krug prijatelja,kako i u samom zivotu svakog od nas,tako i na drzavnom nivou,i to je nesto na cemu stvarno,iako nisam njegov simpatizer,moram cestitati Vucicu jer je uspeo da stvori toliko prijateljstava za vrlo kratko vreme da mi je sve to jos nekako nestvarno...

Viktor

pre 9 godina

Prva vest koju sam danas pročitao je da se klima vlada Izraela i da će najverovatnije doći do novih izbora. Druga vest je ova.
Hahaha... Tajming...
Vlada Izraela je trenutno jedna od najautoritarnijih nacionalističkih vlada na Svetu, a da ne pričamo kritici koju dobijaju zbog nedavnih sramnih poteza. Ništa im ne može pomoći kao poseta Vučića. Osim možda Vulina.
Ali lepi su vam ostali komentari, kako mu je samo lepo čitati te hvalospeve, sigurno ga ispunjava toplinom kada vidi kako ima divnu podršku građana.

Žarke

pre 9 godina

Ne bih da komentarišem odnose Srbije i Izraela jer o njima ne znam dovoljno. Znam da smo imali sličnu mučeničku sudbinu tokom II Svetskog rata, a mi još više propatili zbog Balkanskih i I Svetskog rata. U svakom slučaju A. V. i njegova ekonomska ofanziva, deluju obećavajuće. Jedno je sigurno, jaka aktivnost, fokus i visok stepen borbenosti i usmerenosti ekonomskim temama. Za mene pozitivno.

Rale82

pre 9 godina

Jedna od zemalja koje nisu priznale nezavisnot Kosova i koje mogu ekonomski da nam pomognu, što je u ovom trenutku najbitnije. Siguran sam da će Vučić unaprediti saradnju dve zemlje.

Premijer ispisuje zvezdane časove Srbije u svemiru

pre 9 godina

Ovo je deveta istorijska poseta srbskog premijera za šest meseci. Ovakvu slavu nije u istoriji doživeo niko - setimo se samo predavanja u Londonu koje je privuklo veću pažnju nego 20 nobelovaca pre njega. Premijer će u Betlehemu održati predavanje, na srbskom i hebrejskom, o trudnoći na bezgrešan način.

Kraljevic

pre 9 godina

Izrael i Srbija imaju slicnu istoriju kroz koju su vise bili napadani i ugnjetavani od drugih vecih, tako da se tu mozemo povezati. Investitori iz Izraela su uvek dobrodosli u Srbiju, kao i investitori iz svih ostalih drzava Evrope i sveta.

Milica Le

pre 9 godina

Zahvaljujuci sposobnisti,spremnosti i mudrosti naseg premijera gazimo krupnim koracima ka boljoj buducnosti Srbije. Naravno da nam odgovara to sto saradjujemo sa Izraelom i sa mnogim drugim drzavama,jer od svake saradnje se moze izvuci po nesto,neka korist,pomoc pa dovoljna je i lepa rec.

Milica Le

pre 9 godina

Zahvaljujuci sposobnisti,spremnosti i mudrosti naseg premijera gazimo krupnim koracima ka boljoj buducnosti Srbije. Naravno da nam odgovara to sto saradjujemo sa Izraelom i sa mnogim drugim drzavama,jer od svake saradnje se moze izvuci po nesto,neka korist,pomoc pa dovoljna je i lepa rec.

True

pre 9 godina

Mnogo patnje je taj narod proziveo. Srbija treba uvek da bude prijateljski nastrojena prema Izralu. Oni su neke lekcije iz svoje istorije naucili a mi nazalost nismo. Treba da gradimo nase prijateljske odnose i dalje jos jace nego ikad.

Viktorija

pre 9 godina

Sigurno će Vučić unaprediti prijateljske odnose i ekonomsku saradnju sa Izraelom i Srbija će imati velike koristi od te saradnje.Izrael ima jake veze sa SAD i Srbija preko Izraela će imati jakog lobistu u Američkom senatu,to će nam pomoći za rešavanje mnogo bitnih pitanja za Srbiju.

S.R

pre 9 godina

Nadam se boljoj saradnji sa Izraelom, prijateljski su nastrojeni prema nama a takodje imamo i tu zajednicku istoriju stradanja u drugom svetskom ratu.

Maksim

pre 9 godina

Pametna i važna poseta...svaki vid saradnje sa Izraelom će nam dobro doći, jer Srbija je jedna mala država kojoj će ovakva zemlja sa velijim uticajem u svetu pružiti podršku u svakom pogledu.U borbi za mesto kojoj joj pripada ,Srbiji će ovakava prijateljstva dobro doći.

Bojan Anđić

pre 9 godina

Ne treba da čudo što je Vučić ovako primljen, mi smo uvek štilili naše Jevreje, pogledajte samo njihove zajednice u Beogradu, Novom Sadu, pa i Nišu.

Obrad Savčić

pre 9 godina

Ovo je dobra prilika da Srbija bude prestavljena na najbolji način i da se Izrael upozna da je u Srbiji stvoren investicioni ambijent i da sada strani investitori mogu da ulažu svoj kapital u Srbiji bez ikakve bojaznosti.

Dobrobreviše

pre 9 godina

Ovo je definitivno najaktivniji premijer, koji ne gubi fokus koji mu je usmeren ka ekonomiji. Potpuno podržavam ovako aktivnu ekonomsku politiku. Voleo bih kada bi i drugi pratili taj korak.

moler

pre 9 godina

Izrael ima jak lobi,što nama ide u korist.A i sa Izraelom imamo sličnu sudbinu,i istoriju.Samo što su to neki naši političari prekinuli,te odnose.Ne samo sa Izraelom.Sa svim tim zemljama.

staramajka

pre 9 godina

Neka, neka... Srpski premijer, Vučić razgovara sa najznačajnijim izraelskim ljudima, uključujući Šimona Peresa! A sastaće se i sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom. Razgovor je glavno oruđe diplomatskog društva.

Mila

pre 9 godina

Vucic odlicno vodi diplomatsku politiku i sigurno ce privuci paznju Izraelaca. Vidi se po njihovoj zainteresovanosti. Dobro je to za poboljsanje nase privrede.

Vera Kikanovic

pre 9 godina

Kad je rec o ekonomskoj saradnji podrska Izraela nam moze biti od velikog znacaja, a svako novo otvoreno radno mesto zlata je vredno.

sportex

pre 9 godina

Srbija i Izrael su prosli kroz slicne nedace u svojoj istoriji,obostrano prijateljstvo i razumevanje postoji.Jos da se intenzivira saradnja.

S.R

pre 9 godina

Nadam se boljoj saradnji sa Izraelom, prijateljski su nastrojeni prema nama a takodje imamo i tu zajednicku istoriju stradanja u drugom svetskom ratu.

Mirkonija

pre 9 godina

Najbolje kod Vucica je to sto on zaista puca samo u centar. Radi na Srbiji i uporan je u tome da je oporavi bez obzira na sve teskoce na koje ce verovatno nailaziti i na koje nailazi.

Milica

pre 9 godina

Treba se teziti vecom ekonomskom saradnjom dveju zemlja, Vucuc zna sta mu je činiti. Ova kolicina poseta premijera sigurno ce doneti dobro zemlji. Ako nista treba mu odati priznanje za diplomatsku ofanzivu i sastanke sa poznatim liderima, to predhodni politicari mogu samo mu zavideti..

iki1004

pre 9 godina

Izrael je mocna i uticajna zemlja, i dobro je sto premijer uspostavlja sto bolje odnose sa njima, to su mudri potezi premijera Vucica.
Izrael je vrlo uticajna zemlja.

obradovic87

pre 9 godina

Drzava Izrael je u velikoj meri pomogla nasoj zemlji tokom poplavnog talasa koji nas je pogodio u maju mesecu ove godine, pa je i apro po toga premijer Srbije izrazio zahvalnost premijeru Izraela i izrazio ocekivanje o jacanju buduce saradnje dve zemlje, u pogledu investicija od strane Izraela.

Viktorija

pre 9 godina

Sigurno će Vučić unaprediti prijateljske odnose i ekonomsku saradnju sa Izraelom i Srbija će imati velike koristi od te saradnje.Izrael ima jake veze sa SAD i Srbija preko Izraela će imati jakog lobistu u Američkom senatu,to će nam pomoći za rešavanje mnogo bitnih pitanja za Srbiju.

Galileo

pre 9 godina

Vučić nepogrešivo bira koga zove i kome ide u dipolomatske posete! Izrael je sa SFRJ imao visoku robnu razmenu i možda je sada momenat da se obnovi godinama u nazad zapostavljena saradnja!

Book

pre 9 godina

Održavanjem dobrih bileteralnih odnosa sa Izraelom, sa ciljem moguće saradnje, premijer ukazuje na održavanje dobrih i korektnih odnosa sa mnogim zemljama sveta.

dolores

pre 9 godina

Svakako treba pružiti podršku nastojanju i naporima premijera da privuče strane investicije u našu zemlju. Izrael je pokazao lojalnost i nepriznavanjem Kosova, a da ne govorimo o sličnim istorijskim aspektima naših dveju zemalja. Svaki vid saradnje u svim mogućim oblastima, dobro je došao.

radoman

pre 9 godina

Opa! Idemo.. Premijer Vučić, izjavio da Srbija u Izraelu očekuje rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou. Srbijo, ponosna sam na tebe!

Bojan Anđić

pre 9 godina

Ne treba da čudo što je Vučić ovako primljen, mi smo uvek štilili naše Jevreje, pogledajte samo njihove zajednice u Beogradu, Novom Sadu, pa i Nišu.

Maksim

pre 9 godina

Pametna i važna poseta...svaki vid saradnje sa Izraelom će nam dobro doći, jer Srbija je jedna mala država kojoj će ovakva zemlja sa velijim uticajem u svetu pružiti podršku u svakom pogledu.U borbi za mesto kojoj joj pripada ,Srbiji će ovakava prijateljstva dobro doći.

Najjaci lobi

pre 9 godina

Poseta Izrajelu je veoma znacajna zbog dobijanja podrske SAD. Opste je poznato da je Jevrejski lobi jedan od najjacih u svetu sa snaznim uticajem u SAD. Imajuci to u vidu jasno je da Vucic vuce odlicne poteze i vodi najbolju spoljnu politiku u dosadasnjoj modernoj etapi Srbije.

Milica Le

pre 9 godina

Zahvaljujuci sposobnisti,spremnosti i mudrosti naseg premijera gazimo krupnim koracima ka boljoj buducnosti Srbije. Naravno da nam odgovara to sto saradjujemo sa Izraelom i sa mnogim drugim drzavama,jer od svake saradnje se moze izvuci po nesto,neka korist,pomoc pa dovoljna je i lepa rec.

Radovan Brašovanac

pre 9 godina

Kad bre čovek pogleda koliko su oni para uložili mora da se zapita zašto ranije neki naš državnik nje otišao u posetu, mislim u prethodnih deset godina.

Žarke

pre 9 godina

Ne bih da komentarišem odnose Srbije i Izraela jer o njima ne znam dovoljno. Znam da smo imali sličnu mučeničku sudbinu tokom II Svetskog rata, a mi još više propatili zbog Balkanskih i I Svetskog rata. U svakom slučaju A. V. i njegova ekonomska ofanziva, deluju obećavajuće. Jedno je sigurno, jaka aktivnost, fokus i visok stepen borbenosti i usmerenosti ekonomskim temama. Za mene pozitivno.

Horus

pre 9 godina

Ne vidim zasto sa Izraelom ne bi imali najbolje moguce odnose,a s obzirom da imamo i slicnu tragicnu istoriju mislim da imamo dosta toga zajednickog.

Rale82

pre 9 godina

Jedna od zemalja koje nisu priznale nezavisnot Kosova i koje mogu ekonomski da nam pomognu, što je u ovom trenutku najbitnije. Siguran sam da će Vučić unaprediti saradnju dve zemlje.

Novak

pre 9 godina

Mi smo jedna od retkih nacija koja nikada nije imala probleme sa Izraelom, a uvek smo nailazili na podršku. Neke zemlej iz regiona bi i te kako volele da imaju dobre odnose sa Izraelom, ali im je prošlost objektivan problem.

S1982

pre 9 godina

Srbiju i Izrael veže slična sudbina iz prošlosti. Iz tog razloga razumljivi su prijateljsi odnosi između dve zemlje. Verujem da će ovom Vučićevom posetom odnos između dve države biti podignut na viši nivo, kao i da će biti unapređena ekonomska saradnja.

Milica Le

pre 9 godina

Zahvaljujuci sposobnisti,spremnosti i mudrosti naseg premijera gazimo krupnim koracima ka boljoj buducnosti Srbije. Naravno da nam odgovara to sto saradjujemo sa Izraelom i sa mnogim drugim drzavama,jer od svake saradnje se moze izvuci po nesto,neka korist,pomoc pa dovoljna je i lepa rec.

True

pre 9 godina

Mnogo patnje je taj narod proziveo. Srbija treba uvek da bude prijateljski nastrojena prema Izralu. Oni su neke lekcije iz svoje istorije naucili a mi nazalost nismo. Treba da gradimo nase prijateljske odnose i dalje jos jace nego ikad.

Obrad Savčić

pre 9 godina

Ovo je dobra prilika da Srbija bude prestavljena na najbolji način i da se Izrael upozna da je u Srbiji stvoren investicioni ambijent i da sada strani investitori mogu da ulažu svoj kapital u Srbiji bez ikakve bojaznosti.

mirkisa

pre 9 godina

Uvek je dobro imati sirok krug prijatelja,kako i u samom zivotu svakog od nas,tako i na drzavnom nivou,i to je nesto na cemu stvarno,iako nisam njegov simpatizer,moram cestitati Vucicu jer je uspeo da stvori toliko prijateljstava za vrlo kratko vreme da mi je sve to jos nekako nestvarno...

cupkica

pre 9 godina

Izrael je prijateljska zemlja sa kojom mozemo ostvariti jos bolju saradnju. Nadam se pozitivnom rezultatu ove posete i dolazak investitora koji ce ulagati u Srbiju.

Margaretica

pre 9 godina

Ne znam zašto je to tako, ali imam utisak da zvaničnici „sa strane“ objektivnije sagledavaju Vučićevu agilnost i spremniji su da mu odaju priznanje, nego pojedini iz samog srca Srbije. Valjda to tako ide kada se nekome zavidi na uspehu i rezultatima, jednako kao što je to posledica političkog slepila i revolta.

Jagoda

pre 9 godina

Premijer zaista ima harizmu pravog lidera koji upravlja spoljnom politikom Srbije na najbolji mogući način... Ovo je veoma značajna poseta koja može puno toga da donese!

BBvojvoda

pre 9 godina

Poljoprivreda Izraela ima fantastične rezultate .
Među najboljima su u korišćenju zemljišta i postizanju veoma dobrih prinosa .
Imamo što naučiti od njih.

Mladen

pre 9 godina

Odličnu dosadašnju saradnju treba sada realizovati kroz jaču ekonomsku saradnju i dovođenje investitora koji će da ulažu u Srbiju i zapošljavaju ljude!

Vesli

pre 9 godina

Uvek treba teziti uspostavljanju dobrih ekonomskih odnosa, jer time otvaramo mogucnost stranim ulaganjima u nasu zemlju a samim tim i otvaranjem novih radnih mesta sto moze pospesiti privredni oporavak nase zemlje

dada

pre 9 godina

Poseta Izraelu moze rezultirati samo dobrim po nas!Ne sumnjam da ce Vucic uciniti sve da Srbiju predstavi na najbolji nacin,da objasni sve prednosti i mogucnosti koje nudimo.

Nebojša

pre 9 godina

Država Izrael ima veoma naprednu poljoprivredu.
Mislim da je realno da izraelske firme ulažu svoj kapital u našu poljoprivredu jer imaju znaje, iskustvo i slobodan kapital.
Od ulaganja u srpsku ekonomiju koristi će imati i Srbija i Izrael.

VictorManuel

pre 9 godina

Izrael beleži ubrzan ekonomski rast, a država funkcioniše na sličan način kao naša. Verujem da će izraelski zvaničnici podeliti svoja iskustva s Vučićem, kako bi i u Srbiji ekonomski rast bio još brži.

kris82

pre 9 godina

Vreme i pažnja koju su izraelski zvaničnici posvetili premijeru,a samim tim i Srbiji je za pohvalu,jer je ovo prvi put u istoriji Srbije da je takva poseta upriličena što je dokaz našeg napretka i toga da zavredjujemo poštovanje.

anas

pre 9 godina

Svakim danom ostvarujemo sve bolje medjunarodne odnose, ne samo sa Izraelom vec sa zemljama sirom Evrope, i sve to zahvaljujuci svakodnevnim radom Vucica.

moler

pre 9 godina

Izrael ima jak lobi,što nama ide u korist.A i sa Izraelom imamo sličnu sudbinu,i istoriju.Samo što su to neki naši političari prekinuli,te odnose.Ne samo sa Izraelom.Sa svim tim zemljama.

Bonus

pre 9 godina

Izrael je spreman da u Srbiji investira u projekte u poljoprivredi, alternativne izvore
energije, kao i u gradjevinsku industriju i infrastrukturu.

Hammer

pre 9 godina

Treba stvoriti uslove za povecanje obima razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i omoguciti saradnju u oblasti obrazovanja, razmenu iskustava i rezultata naucnih istrazivanja u poljoprivredi.

Agape

pre 9 godina

Vlade Srbije i Izraela svesne su dobrih odnosa dve zemlje ali Ii cinjenice da su potencijali medjusobne
saradnje nedovoljno iskoristeni.Izrael ima razvijenu tehnologiju u oblasti poljoprivrede, a
Srbija velike potencijale, koji bi uz veca tehnoloska ulaganja mogli dodatno pospesiti izvoz
srpske poljoprivrede.

Danijela

pre 9 godina

Da ne budemo naivni vrh politike i biznisa USA i Evrope je pun Jevreja. Pa posto su oni nas sa zadovoljstvom unazadjivali radi svojih poslovnih i ekonomskih interesa, ovde bism oprema njima trebali biti totalno hladne glave i iskoristiti njih koliko god mozemlo za sopstvene ciljeve.

Sloba S

pre 9 godina

Kapital nema boju niti granice. On traži zemlju gde može da se najbolje plasira.
Ova poseta je put da se povećaju izraelske investicije u našu ekonomiju.
Kooperacija u proizvodnji vojne opreme je po meni relna opcija, jer obe zemje imaju razvijenu vojnu industriju.

SundjerBob

pre 9 godina

Sigurna sam da će premijer svoju posetu Izraelu iskoristiti na najbolji mogući način i da će predstaviti Srbiju u pravom svetlu. Podrška Izraela je jako važna u ovom trenutku.

Tasmanija

pre 9 godina

Treba posecivati ekonomski razvijene države kakva je Izrajel i predstaviti Srbiju kao ekonomski potencijal koja je spremna za sardnju.

Premijer ispisuje zvezdane časove Srbije u svemiru

pre 9 godina

Ovo je deveta istorijska poseta srbskog premijera za šest meseci. Ovakvu slavu nije u istoriji doživeo niko - setimo se samo predavanja u Londonu koje je privuklo veću pažnju nego 20 nobelovaca pre njega. Premijer će u Betlehemu održati predavanje, na srbskom i hebrejskom, o trudnoći na bezgrešan način.

Kraljevic

pre 9 godina

Izrael i Srbija imaju slicnu istoriju kroz koju su vise bili napadani i ugnjetavani od drugih vecih, tako da se tu mozemo povezati. Investitori iz Izraela su uvek dobrodosli u Srbiju, kao i investitori iz svih ostalih drzava Evrope i sveta.

sa strane

pre 9 godina

Nama bi zaista bilo dobro ako bi Izraelci krenuli da investiraju u nasu poljoprivrednu srtrukturu, pre svega sisteme navodnjavanja. Ko je bio u Izraelu zna kakvo su cudo u pustinji napravili, a mi ne mozemo u onako plodnoj zemlji. Treba od njih uciti kad je u pitanju ekonomija, ali i nauka. Izrael je relativno mala zemlja ali ulaze mnogo u nauku i izvozi intelektualne produkte, a mi izvozimo mlade kreativne ljude jer ne umemo da vidimo da je dugorocno ulaganje u nauku nacin da napredujemo i zadrzimo talenat ovde.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Sve komentare je pisala jedna osoba. Sve su to varijacije na temu istog, a ponegde i kanon. Jedina autenticna poruka je od (Viktor, 1. decembar 2014 10:08).
Imena se mogu menjati ali stil, nikako!!

Potresno...i jadno!!

Viktor

pre 9 godina

Prva vest koju sam danas pročitao je da se klima vlada Izraela i da će najverovatnije doći do novih izbora. Druga vest je ova.
Hahaha... Tajming...
Vlada Izraela je trenutno jedna od najautoritarnijih nacionalističkih vlada na Svetu, a da ne pričamo kritici koju dobijaju zbog nedavnih sramnih poteza. Ništa im ne može pomoći kao poseta Vučića. Osim možda Vulina.
Ali lepi su vam ostali komentari, kako mu je samo lepo čitati te hvalospeve, sigurno ga ispunjava toplinom kada vidi kako ima divnu podršku građana.

Madhva (Hare Krišna)

pre 9 godina

Ovaj čovek je neveovatno sposoban i vredan. Iako me nervira zaslužio je svaki dinar svoje plate.
Mislim na bota (ili botove) što je sastavio ovih pedesetak konentara.
Predlog za sajt B92: Uvedite mini test za botove na komentarisanju, neka zagonetka, matematički problem za osnovce i sl. (botfiltrer 1.0)
Što se Izraela i Jevreja tiče, njima svaka čast. A za tradicionalno prijateljstvo treba da se zahvalimo svim našim LJUDINAMA koji su bili hrabri i plemeniti da im pomažu u ll svetskom ratu. Ti heroji, možda nisu bili ni patriJote, ni čistokrvni Srbi ni vernici tako da ih treba pominjati u pravom kontekstu.

Akord

pre 9 godina

@Plunk A da bi tako nešto bilo moguće prvo se mora uspostaviti bliska i dobra saradnja sa Izraelom. Ne može se posle jedne psoete odmah tražiti od njih da lobiraju za nas kod Amerikanaca.

Agron iz Presheva

pre 9 godina

Izraelcima je potreban pouzdan saveznik na Balkanu,Srbija se sama po sebi namece jer nikad sa njima nismo bili u konfliktu.
(krets, 1. decembar 2014 14:38)
Hohohohoooooooo, pa jel znate bre vi u Srbiji da je za vreme drugog svetskog rata u ovoj vasoj Srbiji nestalo 73 000 (sedamdeset i tri hiljade) Jevreja dok kod nas albanaca nije nestao nijedan jedini, a jel znate da Izrael to perfektno zna, i jel znate da dok ceo ovaj svet moze da prasta a oni nikako ne.

Klapna

pre 9 godina

Misljenja sam da smo oduvek bili na istoj strani kao i Izrael uvek napadani,uvek zrtve i uvek pokusavali samo da se odbranimo.Mnogo je nacizam zla naneo ovom svetu,i nije iskorenjen do danas,postoji u pritajenom obliku i deluje preko mnogih organizacija.Protiv tog zla se treba zajednicki boriti.

Krinolina

pre 9 godina

Srbija ima svoje mestu u svetu kod svojih prijatelja.Prethodna vlast je to zanemarila,nije negovala odnose,bavila se trivijalnostima a sada se te stvari popravljaju i to jako dobro.Koja je ovo radna poseta drugim drzavnicima po redu ove godine,zaista trud i rad Vucica se ne moze uniziti,niti praznoglavim komentarom.Svaka mu cast.

Bon Bons

pre 9 godina

Negovanje dobrih prijateljskih odnosa, jačanje trgovinske i ekonomske saradnje sa Izraelom, kao i jačanje saradnje u drugim sferama, i privlačenje Izraelskih investitora, jeste cilj Vučićeve posete Izraelu! A to je ono što Srbiji treba, na svom putu razvoja i napretka!!!

radjevac

pre 9 godina

sa mnogo jakih zemalja mi nismo imali nikakavu saradnju pa i sa Izraelom a evo Vucic je kreno u tu ofanzivu kako bi imali ekmoske koristi,ja sam upoznao Izraelce i oni itekako znaju kako su im Srbi pomagali za vreme nacista i cene nas kao bratski narod

Miroslav Dim.

pre 9 godina

Za Srbiju je mnogo znacajna ova poseta Vucica Izraelu, obnavljamo staro prijateljstvo, ostvarujemo saradnju i pokazujemo da smo posvećeni tome da Srbija postane vodeća destinacija za strane ulagače u regionu.

Penelopa

pre 9 godina

Poseta je zaista istorijska,niko nije odlazio u Izrael niti je mislio na poboljsanje odnosa sa svim zemljama tradicionalnim prijateljima Srbije,bavili se ljudi bogacenjem na brzinu,Vucic zna red a znaju ga i domacini,velika pocast i pocetak saradnje.

Urban

pre 9 godina

Vučić je za ovo kratko vreme mnogo uradio po pitanju razvijanja odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to je za svaku pohvalu. Vučićeva poseta Izraelu je očigledan pokazatelj prijateljskih odnosa dveju zemalja, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu.

Magma

pre 9 godina

Negovanje prijateljskih odnosa sa Izraelom, i saradnja prvenstveno na ekonomskom planu, jeste velika stvar za Srbiju, i šansa za oporavak srpske ekonomije! Ova poseta može da rezultira samo dovođenjem izraelskih investitora, otvaranjem novih radnih mesta, i unapređenjem srpske ekonomije i privrede!

sync

pre 9 godina

Poseta premijera Vucica govori da je Srbija u fokusi spoljne politike svih uticajnih zemalja u svetu sto treba iskoristiti za privlacenje novih investicija

planeta

pre 9 godina

Srbija i Izrael imaju veoma dobru saradnju, ta saradnja se moze jos vise prosiriti na razlicite sektore, kao sto su poljoprivreda, industrija i informacione tehnologije, premijer Vucic je imao veoma uspesan i konstruktivan razgovor sa izraelskim premijerom tokom koga je izrazio zelju za jacanjem medjusobnih odnosa.

svila

pre 9 godina

Bilateralna saradnja Srbije i Izraela, u smislu jacanja politicke i ekonomske saradnje bi mogla da se unapredi u buducem periodu, ova stavka je razmotrena u razgovoru premijera Srbije, Vucica, i premijera Izraela, Netanijahua.

strip

pre 9 godina

Super je to što je dočekan raširenih ruku…dobro bi bilo kada bismo iz toga izvukli konkretnu korist, a nadam se i da hoćemo...neka investicija, ovo, ono...

DZu

pre 9 godina

Nama je važno da dobijemo njihovu podršku i njihov novac...sviđali se oni nama ili ne, moćni su i to je de fakto činjenica. Bilo bi dobro da Aleks izboksuje neku lovu...

Viki

pre 9 godina

Vučić je uvideo da saradnja sa prijateljskim zemljama može da donese i ekonomsku korist Srbiji zato i obnavlja veze sa Izraelom koje su bivše vlasti zapostavile.

labello

pre 9 godina

Srpski premijer je zavrsio dvodnevnu posetu drzavi Izrael prilikom koje se sastao sa svojim kolegom Netanijahuom, sa ministrom spoljnih poslova Izraela, kao i sa bivsim predsednikom Izraela. Akcenat je stavljen i na stavku da je i Izrael jedna od drzava koje su odbile da priznaju jednostrano proglasenu nezavisnost Kosova.

teodora

pre 9 godina

Ovo je odlicna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu. Svaka cast Vucicu sto svakodnevno radi na unapredjenju nasih odnosa sa drugim zemljama.

kalimero

pre 9 godina

Premijeri dve zemlje, Srbije i Izraela su imali konstruktivan sastanak koji je sadrzao razne teme, kao sto su namere jacanja saradnje u oblasti poljoprivrede, industrije, IT... Premijer Srbije se posebno zahvalio u svoje ime i u ime drzave Srbije na pomoci koju je drzava Izrael uputila nasoj zemlji tokom poplave u maju mesecu ove godine.

vetar

pre 9 godina

Tokom dvodnevne posete Izraelu, premijer Srbije se osim sa svojim izraelskim kolegom, sastao i sa misnitrom spoljnih poslova Izraela kao i sa bivsim predsednikom pomenute drzave. Razgovori su protekli u pozitivnoj atmosferi i uveravanju o daljem nastavku saradnje dve zemlje.

joka

pre 9 godina

To sto je ovo jedinstven slucaj da se toliko vremena posveti nekom iz Srbije dovoljno govori kako gledaju na Srbiju i na Vucica.Jos jedan dokaz koliko ga cene i uvazavaju!!!

Kubanac

pre 9 godina

Koliko nas uvažavaju, reklo bi se da smo mi ekonomska sila za njih a ne oni za nas... Izgleda da nam je imidž u svetu sve bolji, konačno.

Obrad Savčić

pre 9 godina

Ovo je dobra prilika da Srbija bude prestavljena na najbolji način i da se Izrael upozna da je u Srbiji stvoren investicioni ambijent i da sada strani investitori mogu da ulažu svoj kapital u Srbiji bez ikakve bojaznosti.

mrmrki

pre 9 godina

To je premijer, obilazi sve redom i trazi da se ulaze u nasu zemlju, pa takvog coveka treba nagraditi na sledecim izborima 2018. godine sa minimum 70% od ukupnog broja glasaca. Samo napred, imas nasu punu podrsku.

daca88

pre 9 godina

Ako premijer Izraela posetu premijera Vucica, u svoje ime i u ime nase zemlje smatra istorijskom, zaista nam je ucinio veliku cast takvim gestom. Razgovor dvojice premijera je sadrzao teme jacanja sveobuhvatne saradnje, investiranja od strane Izraela, kao i zahvalnost Srbije na pomoci od strane Izraela tokom majskih poplava.

bioskop

pre 9 godina

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je poseta premijera Vucica toj zemlji istorijska, veoma je vazno da se nastavi sa negovanjem dobrih medjosobnih odnosa i da se privuku izraelski investitiori, zaista odlicna vest.

kutija

pre 9 godina

Srbija je spremna da investira u dobre odnose sa Izrealom, prijateljstvo i podrska ove zemlje bice nam od velike koristi u buducnosti, smatram da je izjava premijera Izraela Netanijahua o istorijskoj vaznosti posete premijera Vucica veoma lep gest.

trava

pre 9 godina

Premijer Vucic se tokom drugog dana posete Izraelu sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, pri cemu je ponovljeno da treba intenzivnije nastaviti bilateralnu saradnju dve zemlje, sto ce biti znacajno i za nasu zemlju i za Izrael.

trava

pre 9 godina

Premijer Vucic se tokom drugog dana posete Izraelu sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, pri cemu je ponovljeno da treba intenzivnije nastaviti bilateralnu saradnju dve zemlje, sto ce biti znacajno i za nasu zemlju i za Izrael.

zlato

pre 9 godina

Srbiji je velika cast sto je Izrael predstavio posetu sprskih zvanicnika na celu sa premijerom Srbije, Vucicem, kao istorijsku. Dve zemlje neguju pre svega prijateljsku saradnju, a takodje i politicku i ekonomsku, a tokom sastanka premijera dve zemlje izrazena je nada da ce doci do poboljsanja pomenutih oblika saradnje.

kofer

pre 9 godina

Premijer Izraela, Benjamin Netanijahu, se srdacno zahvalio premijeru Srbije, Aleksandru Vucicu zbog njegove posete u ime drzave Srbije, kao njenog premijera, jer je nakon dugog vremenskog perioda predstavnik nase zemlje bio u poseti gore pomenutoj drzavi, sto je zaista dobra vest.

gitara

pre 9 godina

Dvodnevna poseta Izraelu od strane srpske delegacije na celu sam premijerom Vucicem je potvrdila veoma dobre sveobuhvatne odnose nase zemlje i pomenute drzave, sto je od velikog znacaja. Takodje je osigurana stavka o jacanju saradnje dve zemlje.

gitara

pre 9 godina

Dvodnevna poseta Izraelu od strane srpske delegacije na celu sam premijerom Vucicem je potvrdila veoma dobre sveobuhvatne odnose nase zemlje i pomenute drzave, sto je od velikog znacaja. Takodje je osigurana stavka o jacanju saradnje dve zemlje.

Madhva (Hare Krišna)

pre 9 godina

Ovaj čovek je neveovatno sposoban i vredan. Iako me nervira zaslužio je svaki dinar svoje plate.
Mislim na bota (ili botove) što je sastavio ovih pedesetak konentara.
Predlog za sajt B92: Uvedite mini test za botove na komentarisanju, neka zagonetka, matematički problem za osnovce i sl. (botfiltrer 1.0)
Što se Izraela i Jevreja tiče, njima svaka čast. A za tradicionalno prijateljstvo treba da se zahvalimo svim našim LJUDINAMA koji su bili hrabri i plemeniti da im pomažu u ll svetskom ratu. Ti heroji, možda nisu bili ni patriJote, ni čistokrvni Srbi ni vernici tako da ih treba pominjati u pravom kontekstu.

Dobrobreviše

pre 9 godina

Ovo je definitivno najaktivniji premijer, koji ne gubi fokus koji mu je usmeren ka ekonomiji. Potpuno podržavam ovako aktivnu ekonomsku politiku. Voleo bih kada bi i drugi pratili taj korak.

Agron iz Presheva

pre 9 godina

Izraelcima je potreban pouzdan saveznik na Balkanu,Srbija se sama po sebi namece jer nikad sa njima nismo bili u konfliktu.
(krets, 1. decembar 2014 14:38)
Hohohohoooooooo, pa jel znate bre vi u Srbiji da je za vreme drugog svetskog rata u ovoj vasoj Srbiji nestalo 73 000 (sedamdeset i tri hiljade) Jevreja dok kod nas albanaca nije nestao nijedan jedini, a jel znate da Izrael to perfektno zna, i jel znate da dok ceo ovaj svet moze da prasta a oni nikako ne.

Akord

pre 9 godina

@Plunk A da bi tako nešto bilo moguće prvo se mora uspostaviti bliska i dobra saradnja sa Izraelom. Ne može se posle jedne psoete odmah tražiti od njih da lobiraju za nas kod Amerikanaca.

Vanja Petrovic

pre 9 godina

Sve komentare je pisala jedna osoba. Sve su to varijacije na temu istog, a ponegde i kanon. Jedina autenticna poruka je od (Viktor, 1. decembar 2014 10:08).
Imena se mogu menjati ali stil, nikako!!

Potresno...i jadno!!

Premijer ispisuje zvezdane časove Srbije u svemiru

pre 9 godina

Ovo je deveta istorijska poseta srbskog premijera za šest meseci. Ovakvu slavu nije u istoriji doživeo niko - setimo se samo predavanja u Londonu koje je privuklo veću pažnju nego 20 nobelovaca pre njega. Premijer će u Betlehemu održati predavanje, na srbskom i hebrejskom, o trudnoći na bezgrešan način.

staramajka

pre 9 godina

Neka, neka... Srpski premijer, Vučić razgovara sa najznačajnijim izraelskim ljudima, uključujući Šimona Peresa! A sastaće se i sa izraelskim predsednikom Reuvenom Rivlinom. Razgovor je glavno oruđe diplomatskog društva.

Viktor

pre 9 godina

Prva vest koju sam danas pročitao je da se klima vlada Izraela i da će najverovatnije doći do novih izbora. Druga vest je ova.
Hahaha... Tajming...
Vlada Izraela je trenutno jedna od najautoritarnijih nacionalističkih vlada na Svetu, a da ne pričamo kritici koju dobijaju zbog nedavnih sramnih poteza. Ništa im ne može pomoći kao poseta Vučića. Osim možda Vulina.
Ali lepi su vam ostali komentari, kako mu je samo lepo čitati te hvalospeve, sigurno ga ispunjava toplinom kada vidi kako ima divnu podršku građana.

moler

pre 9 godina

Izrael ima jak lobi,što nama ide u korist.A i sa Izraelom imamo sličnu sudbinu,i istoriju.Samo što su to neki naši političari prekinuli,te odnose.Ne samo sa Izraelom.Sa svim tim zemljama.

radoman

pre 9 godina

Opa! Idemo.. Premijer Vučić, izjavio da Srbija u Izraelu očekuje rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou. Srbijo, ponosna sam na tebe!

Mila

pre 9 godina

Vucic odlicno vodi diplomatsku politiku i sigurno ce privuci paznju Izraelaca. Vidi se po njihovoj zainteresovanosti. Dobro je to za poboljsanje nase privrede.

Bojan Anđić

pre 9 godina

Ne treba da čudo što je Vučić ovako primljen, mi smo uvek štilili naše Jevreje, pogledajte samo njihove zajednice u Beogradu, Novom Sadu, pa i Nišu.

Jagoda

pre 9 godina

Premijer zaista ima harizmu pravog lidera koji upravlja spoljnom politikom Srbije na najbolji mogući način... Ovo je veoma značajna poseta koja može puno toga da donese!

Mirkonija

pre 9 godina

Najbolje kod Vucica je to sto on zaista puca samo u centar. Radi na Srbiji i uporan je u tome da je oporavi bez obzira na sve teskoce na koje ce verovatno nailaziti i na koje nailazi.

Margaretica

pre 9 godina

Ne znam zašto je to tako, ali imam utisak da zvaničnici „sa strane“ objektivnije sagledavaju Vučićevu agilnost i spremniji su da mu odaju priznanje, nego pojedini iz samog srca Srbije. Valjda to tako ide kada se nekome zavidi na uspehu i rezultatima, jednako kao što je to posledica političkog slepila i revolta.

Milica

pre 9 godina

Treba se teziti vecom ekonomskom saradnjom dveju zemlja, Vucuc zna sta mu je činiti. Ova kolicina poseta premijera sigurno ce doneti dobro zemlji. Ako nista treba mu odati priznanje za diplomatsku ofanzivu i sastanke sa poznatim liderima, to predhodni politicari mogu samo mu zavideti..

Obrad Savčić

pre 9 godina

Ovo je dobra prilika da Srbija bude prestavljena na najbolji način i da se Izrael upozna da je u Srbiji stvoren investicioni ambijent i da sada strani investitori mogu da ulažu svoj kapital u Srbiji bez ikakve bojaznosti.

Viktorija

pre 9 godina

Sigurno će Vučić unaprediti prijateljske odnose i ekonomsku saradnju sa Izraelom i Srbija će imati velike koristi od te saradnje.Izrael ima jake veze sa SAD i Srbija preko Izraela će imati jakog lobistu u Američkom senatu,to će nam pomoći za rešavanje mnogo bitnih pitanja za Srbiju.

Vera Kikanovic

pre 9 godina

Kad je rec o ekonomskoj saradnji podrska Izraela nam moze biti od velikog znacaja, a svako novo otvoreno radno mesto zlata je vredno.

iki1004

pre 9 godina

Izrael je mocna i uticajna zemlja, i dobro je sto premijer uspostavlja sto bolje odnose sa njima, to su mudri potezi premijera Vucica.
Izrael je vrlo uticajna zemlja.

dada

pre 9 godina

Poseta Izraelu moze rezultirati samo dobrim po nas!Ne sumnjam da ce Vucic uciniti sve da Srbiju predstavi na najbolji nacin,da objasni sve prednosti i mogucnosti koje nudimo.

Najjaci lobi

pre 9 godina

Poseta Izrajelu je veoma znacajna zbog dobijanja podrske SAD. Opste je poznato da je Jevrejski lobi jedan od najjacih u svetu sa snaznim uticajem u SAD. Imajuci to u vidu jasno je da Vucic vuce odlicne poteze i vodi najbolju spoljnu politiku u dosadasnjoj modernoj etapi Srbije.

Bonus

pre 9 godina

Izrael je spreman da u Srbiji investira u projekte u poljoprivredi, alternativne izvore
energije, kao i u gradjevinsku industriju i infrastrukturu.

sportex

pre 9 godina

Srbija i Izrael su prosli kroz slicne nedace u svojoj istoriji,obostrano prijateljstvo i razumevanje postoji.Jos da se intenzivira saradnja.

S.R

pre 9 godina

Nadam se boljoj saradnji sa Izraelom, prijateljski su nastrojeni prema nama a takodje imamo i tu zajednicku istoriju stradanja u drugom svetskom ratu.

Milica Le

pre 9 godina

Zahvaljujuci sposobnisti,spremnosti i mudrosti naseg premijera gazimo krupnim koracima ka boljoj buducnosti Srbije. Naravno da nam odgovara to sto saradjujemo sa Izraelom i sa mnogim drugim drzavama,jer od svake saradnje se moze izvuci po nesto,neka korist,pomoc pa dovoljna je i lepa rec.

kris82

pre 9 godina

Vreme i pažnja koju su izraelski zvaničnici posvetili premijeru,a samim tim i Srbiji je za pohvalu,jer je ovo prvi put u istoriji Srbije da je takva poseta upriličena što je dokaz našeg napretka i toga da zavredjujemo poštovanje.

Horus

pre 9 godina

Ne vidim zasto sa Izraelom ne bi imali najbolje moguce odnose,a s obzirom da imamo i slicnu tragicnu istoriju mislim da imamo dosta toga zajednickog.

Milica Le

pre 9 godina

Zahvaljujuci sposobnisti,spremnosti i mudrosti naseg premijera gazimo krupnim koracima ka boljoj buducnosti Srbije. Naravno da nam odgovara to sto saradjujemo sa Izraelom i sa mnogim drugim drzavama,jer od svake saradnje se moze izvuci po nesto,neka korist,pomoc pa dovoljna je i lepa rec.

Hammer

pre 9 godina

Treba stvoriti uslove za povecanje obima razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda i omoguciti saradnju u oblasti obrazovanja, razmenu iskustava i rezultata naucnih istrazivanja u poljoprivredi.

Vesli

pre 9 godina

Uvek treba teziti uspostavljanju dobrih ekonomskih odnosa, jer time otvaramo mogucnost stranim ulaganjima u nasu zemlju a samim tim i otvaranjem novih radnih mesta sto moze pospesiti privredni oporavak nase zemlje

anas

pre 9 godina

Svakim danom ostvarujemo sve bolje medjunarodne odnose, ne samo sa Izraelom vec sa zemljama sirom Evrope, i sve to zahvaljujuci svakodnevnim radom Vucica.

Book

pre 9 godina

Održavanjem dobrih bileteralnih odnosa sa Izraelom, sa ciljem moguće saradnje, premijer ukazuje na održavanje dobrih i korektnih odnosa sa mnogim zemljama sveta.

dolores

pre 9 godina

Svakako treba pružiti podršku nastojanju i naporima premijera da privuče strane investicije u našu zemlju. Izrael je pokazao lojalnost i nepriznavanjem Kosova, a da ne govorimo o sličnim istorijskim aspektima naših dveju zemalja. Svaki vid saradnje u svim mogućim oblastima, dobro je došao.

Maksim

pre 9 godina

Pametna i važna poseta...svaki vid saradnje sa Izraelom će nam dobro doći, jer Srbija je jedna mala država kojoj će ovakva zemlja sa velijim uticajem u svetu pružiti podršku u svakom pogledu.U borbi za mesto kojoj joj pripada ,Srbiji će ovakava prijateljstva dobro doći.

SundjerBob

pre 9 godina

Sigurna sam da će premijer svoju posetu Izraelu iskoristiti na najbolji mogući način i da će predstaviti Srbiju u pravom svetlu. Podrška Izraela je jako važna u ovom trenutku.

Sloba S

pre 9 godina

Kapital nema boju niti granice. On traži zemlju gde može da se najbolje plasira.
Ova poseta je put da se povećaju izraelske investicije u našu ekonomiju.
Kooperacija u proizvodnji vojne opreme je po meni relna opcija, jer obe zemje imaju razvijenu vojnu industriju.

Agape

pre 9 godina

Vlade Srbije i Izraela svesne su dobrih odnosa dve zemlje ali Ii cinjenice da su potencijali medjusobne
saradnje nedovoljno iskoristeni.Izrael ima razvijenu tehnologiju u oblasti poljoprivrede, a
Srbija velike potencijale, koji bi uz veca tehnoloska ulaganja mogli dodatno pospesiti izvoz
srpske poljoprivrede.

Novak

pre 9 godina

Mi smo jedna od retkih nacija koja nikada nije imala probleme sa Izraelom, a uvek smo nailazili na podršku. Neke zemlej iz regiona bi i te kako volele da imaju dobre odnose sa Izraelom, ali im je prošlost objektivan problem.

Danijela

pre 9 godina

Da ne budemo naivni vrh politike i biznisa USA i Evrope je pun Jevreja. Pa posto su oni nas sa zadovoljstvom unazadjivali radi svojih poslovnih i ekonomskih interesa, ovde bism oprema njima trebali biti totalno hladne glave i iskoristiti njih koliko god mozemlo za sopstvene ciljeve.

Žarke

pre 9 godina

Ne bih da komentarišem odnose Srbije i Izraela jer o njima ne znam dovoljno. Znam da smo imali sličnu mučeničku sudbinu tokom II Svetskog rata, a mi još više propatili zbog Balkanskih i I Svetskog rata. U svakom slučaju A. V. i njegova ekonomska ofanziva, deluju obećavajuće. Jedno je sigurno, jaka aktivnost, fokus i visok stepen borbenosti i usmerenosti ekonomskim temama. Za mene pozitivno.

VictorManuel

pre 9 godina

Izrael beleži ubrzan ekonomski rast, a država funkcioniše na sličan način kao naša. Verujem da će izraelski zvaničnici podeliti svoja iskustva s Vučićem, kako bi i u Srbiji ekonomski rast bio još brži.

mirkisa

pre 9 godina

Uvek je dobro imati sirok krug prijatelja,kako i u samom zivotu svakog od nas,tako i na drzavnom nivou,i to je nesto na cemu stvarno,iako nisam njegov simpatizer,moram cestitati Vucicu jer je uspeo da stvori toliko prijateljstava za vrlo kratko vreme da mi je sve to jos nekako nestvarno...

cupkica

pre 9 godina

Izrael je prijateljska zemlja sa kojom mozemo ostvariti jos bolju saradnju. Nadam se pozitivnom rezultatu ove posete i dolazak investitora koji ce ulagati u Srbiju.

moler

pre 9 godina

Izrael ima jak lobi,što nama ide u korist.A i sa Izraelom imamo sličnu sudbinu,i istoriju.Samo što su to neki naši političari prekinuli,te odnose.Ne samo sa Izraelom.Sa svim tim zemljama.

Tasmanija

pre 9 godina

Treba posecivati ekonomski razvijene države kakva je Izrajel i predstaviti Srbiju kao ekonomski potencijal koja je spremna za sardnju.

Rale82

pre 9 godina

Jedna od zemalja koje nisu priznale nezavisnot Kosova i koje mogu ekonomski da nam pomognu, što je u ovom trenutku najbitnije. Siguran sam da će Vučić unaprediti saradnju dve zemlje.

S1982

pre 9 godina

Srbiju i Izrael veže slična sudbina iz prošlosti. Iz tog razloga razumljivi su prijateljsi odnosi između dve zemlje. Verujem da će ovom Vučićevom posetom odnos između dve države biti podignut na viši nivo, kao i da će biti unapređena ekonomska saradnja.

Nebojša

pre 9 godina

Država Izrael ima veoma naprednu poljoprivredu.
Mislim da je realno da izraelske firme ulažu svoj kapital u našu poljoprivredu jer imaju znaje, iskustvo i slobodan kapital.
Od ulaganja u srpsku ekonomiju koristi će imati i Srbija i Izrael.

Mladen

pre 9 godina

Odličnu dosadašnju saradnju treba sada realizovati kroz jaču ekonomsku saradnju i dovođenje investitora koji će da ulažu u Srbiju i zapošljavaju ljude!

sa strane

pre 9 godina

Nama bi zaista bilo dobro ako bi Izraelci krenuli da investiraju u nasu poljoprivrednu srtrukturu, pre svega sisteme navodnjavanja. Ko je bio u Izraelu zna kakvo su cudo u pustinji napravili, a mi ne mozemo u onako plodnoj zemlji. Treba od njih uciti kad je u pitanju ekonomija, ali i nauka. Izrael je relativno mala zemlja ali ulaze mnogo u nauku i izvozi intelektualne produkte, a mi izvozimo mlade kreativne ljude jer ne umemo da vidimo da je dugorocno ulaganje u nauku nacin da napredujemo i zadrzimo talenat ovde.

True

pre 9 godina

Mnogo patnje je taj narod proziveo. Srbija treba uvek da bude prijateljski nastrojena prema Izralu. Oni su neke lekcije iz svoje istorije naucili a mi nazalost nismo. Treba da gradimo nase prijateljske odnose i dalje jos jace nego ikad.

Kraljevic

pre 9 godina

Izrael i Srbija imaju slicnu istoriju kroz koju su vise bili napadani i ugnjetavani od drugih vecih, tako da se tu mozemo povezati. Investitori iz Izraela su uvek dobrodosli u Srbiju, kao i investitori iz svih ostalih drzava Evrope i sveta.

BBvojvoda

pre 9 godina

Poljoprivreda Izraela ima fantastične rezultate .
Među najboljima su u korišćenju zemljišta i postizanju veoma dobrih prinosa .
Imamo što naučiti od njih.

Radovan Brašovanac

pre 9 godina

Kad bre čovek pogleda koliko su oni para uložili mora da se zapita zašto ranije neki naš državnik nje otišao u posetu, mislim u prethodnih deset godina.

Galileo

pre 9 godina

Vučić nepogrešivo bira koga zove i kome ide u dipolomatske posete! Izrael je sa SFRJ imao visoku robnu razmenu i možda je sada momenat da se obnovi godinama u nazad zapostavljena saradnja!

obradovic87

pre 9 godina

Drzava Izrael je u velikoj meri pomogla nasoj zemlji tokom poplavnog talasa koji nas je pogodio u maju mesecu ove godine, pa je i apro po toga premijer Srbije izrazio zahvalnost premijeru Izraela i izrazio ocekivanje o jacanju buduce saradnje dve zemlje, u pogledu investicija od strane Izraela.

DZu

pre 9 godina

Nama je važno da dobijemo njihovu podršku i njihov novac...sviđali se oni nama ili ne, moćni su i to je de fakto činjenica. Bilo bi dobro da Aleks izboksuje neku lovu...

Viki

pre 9 godina

Vučić je uvideo da saradnja sa prijateljskim zemljama može da donese i ekonomsku korist Srbiji zato i obnavlja veze sa Izraelom koje su bivše vlasti zapostavile.

labello

pre 9 godina

Srpski premijer je zavrsio dvodnevnu posetu drzavi Izrael prilikom koje se sastao sa svojim kolegom Netanijahuom, sa ministrom spoljnih poslova Izraela, kao i sa bivsim predsednikom Izraela. Akcenat je stavljen i na stavku da je i Izrael jedna od drzava koje su odbile da priznaju jednostrano proglasenu nezavisnost Kosova.

teodora

pre 9 godina

Ovo je odlicna prilika da se Srbija predstavi u pravom svetlu. Svaka cast Vucicu sto svakodnevno radi na unapredjenju nasih odnosa sa drugim zemljama.

Klapna

pre 9 godina

Misljenja sam da smo oduvek bili na istoj strani kao i Izrael uvek napadani,uvek zrtve i uvek pokusavali samo da se odbranimo.Mnogo je nacizam zla naneo ovom svetu,i nije iskorenjen do danas,postoji u pritajenom obliku i deluje preko mnogih organizacija.Protiv tog zla se treba zajednicki boriti.

vetar

pre 9 godina

Tokom dvodnevne posete Izraelu, premijer Srbije se osim sa svojim izraelskim kolegom, sastao i sa misnitrom spoljnih poslova Izraela kao i sa bivsim predsednikom pomenute drzave. Razgovori su protekli u pozitivnoj atmosferi i uveravanju o daljem nastavku saradnje dve zemlje.

mrmrki

pre 9 godina

To je premijer, obilazi sve redom i trazi da se ulaze u nasu zemlju, pa takvog coveka treba nagraditi na sledecim izborima 2018. godine sa minimum 70% od ukupnog broja glasaca. Samo napred, imas nasu punu podrsku.

Urban

pre 9 godina

Vučić je za ovo kratko vreme mnogo uradio po pitanju razvijanja odnosa i saradnje sa stranim zemljama, a to je za svaku pohvalu. Vučićeva poseta Izraelu je očigledan pokazatelj prijateljskih odnosa dveju zemalja, a to definitivno moramo nastaviti i u narednom periodu.

bioskop

pre 9 godina

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je poseta premijera Vucica toj zemlji istorijska, veoma je vazno da se nastavi sa negovanjem dobrih medjosobnih odnosa i da se privuku izraelski investitiori, zaista odlicna vest.

kutija

pre 9 godina

Srbija je spremna da investira u dobre odnose sa Izrealom, prijateljstvo i podrska ove zemlje bice nam od velike koristi u buducnosti, smatram da je izjava premijera Izraela Netanijahua o istorijskoj vaznosti posete premijera Vucica veoma lep gest.

Magma

pre 9 godina

Negovanje prijateljskih odnosa sa Izraelom, i saradnja prvenstveno na ekonomskom planu, jeste velika stvar za Srbiju, i šansa za oporavak srpske ekonomije! Ova poseta može da rezultira samo dovođenjem izraelskih investitora, otvaranjem novih radnih mesta, i unapređenjem srpske ekonomije i privrede!

trava

pre 9 godina

Premijer Vucic se tokom drugog dana posete Izraelu sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, pri cemu je ponovljeno da treba intenzivnije nastaviti bilateralnu saradnju dve zemlje, sto ce biti znacajno i za nasu zemlju i za Izrael.

trava

pre 9 godina

Premijer Vucic se tokom drugog dana posete Izraelu sastao sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, pri cemu je ponovljeno da treba intenzivnije nastaviti bilateralnu saradnju dve zemlje, sto ce biti znacajno i za nasu zemlju i za Izrael.

zlato

pre 9 godina

Srbiji je velika cast sto je Izrael predstavio posetu sprskih zvanicnika na celu sa premijerom Srbije, Vucicem, kao istorijsku. Dve zemlje neguju pre svega prijateljsku saradnju, a takodje i politicku i ekonomsku, a tokom sastanka premijera dve zemlje izrazena je nada da ce doci do poboljsanja pomenutih oblika saradnje.

kofer

pre 9 godina

Premijer Izraela, Benjamin Netanijahu, se srdacno zahvalio premijeru Srbije, Aleksandru Vucicu zbog njegove posete u ime drzave Srbije, kao njenog premijera, jer je nakon dugog vremenskog perioda predstavnik nase zemlje bio u poseti gore pomenutoj drzavi, sto je zaista dobra vest.

sync

pre 9 godina

Poseta premijera Vucica govori da je Srbija u fokusi spoljne politike svih uticajnih zemalja u svetu sto treba iskoristiti za privlacenje novih investicija

planeta

pre 9 godina

Srbija i Izrael imaju veoma dobru saradnju, ta saradnja se moze jos vise prosiriti na razlicite sektore, kao sto su poljoprivreda, industrija i informacione tehnologije, premijer Vucic je imao veoma uspesan i konstruktivan razgovor sa izraelskim premijerom tokom koga je izrazio zelju za jacanjem medjusobnih odnosa.

svila

pre 9 godina

Bilateralna saradnja Srbije i Izraela, u smislu jacanja politicke i ekonomske saradnje bi mogla da se unapredi u buducem periodu, ova stavka je razmotrena u razgovoru premijera Srbije, Vucica, i premijera Izraela, Netanijahua.

radjevac

pre 9 godina

sa mnogo jakih zemalja mi nismo imali nikakavu saradnju pa i sa Izraelom a evo Vucic je kreno u tu ofanzivu kako bi imali ekmoske koristi,ja sam upoznao Izraelce i oni itekako znaju kako su im Srbi pomagali za vreme nacista i cene nas kao bratski narod

Miroslav Dim.

pre 9 godina

Za Srbiju je mnogo znacajna ova poseta Vucica Izraelu, obnavljamo staro prijateljstvo, ostvarujemo saradnju i pokazujemo da smo posvećeni tome da Srbija postane vodeća destinacija za strane ulagače u regionu.

strip

pre 9 godina

Super je to što je dočekan raširenih ruku…dobro bi bilo kada bismo iz toga izvukli konkretnu korist, a nadam se i da hoćemo...neka investicija, ovo, ono...

Krinolina

pre 9 godina

Srbija ima svoje mestu u svetu kod svojih prijatelja.Prethodna vlast je to zanemarila,nije negovala odnose,bavila se trivijalnostima a sada se te stvari popravljaju i to jako dobro.Koja je ovo radna poseta drugim drzavnicima po redu ove godine,zaista trud i rad Vucica se ne moze uniziti,niti praznoglavim komentarom.Svaka mu cast.

Bon Bons

pre 9 godina

Negovanje dobrih prijateljskih odnosa, jačanje trgovinske i ekonomske saradnje sa Izraelom, kao i jačanje saradnje u drugim sferama, i privlačenje Izraelskih investitora, jeste cilj Vučićeve posete Izraelu! A to je ono što Srbiji treba, na svom putu razvoja i napretka!!!

kalimero

pre 9 godina

Premijeri dve zemlje, Srbije i Izraela su imali konstruktivan sastanak koji je sadrzao razne teme, kao sto su namere jacanja saradnje u oblasti poljoprivrede, industrije, IT... Premijer Srbije se posebno zahvalio u svoje ime i u ime drzave Srbije na pomoci koju je drzava Izrael uputila nasoj zemlji tokom poplave u maju mesecu ove godine.

joka

pre 9 godina

To sto je ovo jedinstven slucaj da se toliko vremena posveti nekom iz Srbije dovoljno govori kako gledaju na Srbiju i na Vucica.Jos jedan dokaz koliko ga cene i uvazavaju!!!

Kubanac

pre 9 godina

Koliko nas uvažavaju, reklo bi se da smo mi ekonomska sila za njih a ne oni za nas... Izgleda da nam je imidž u svetu sve bolji, konačno.

Obrad Savčić

pre 9 godina

Ovo je dobra prilika da Srbija bude prestavljena na najbolji način i da se Izrael upozna da je u Srbiji stvoren investicioni ambijent i da sada strani investitori mogu da ulažu svoj kapital u Srbiji bez ikakve bojaznosti.

Penelopa

pre 9 godina

Poseta je zaista istorijska,niko nije odlazio u Izrael niti je mislio na poboljsanje odnosa sa svim zemljama tradicionalnim prijateljima Srbije,bavili se ljudi bogacenjem na brzinu,Vucic zna red a znaju ga i domacini,velika pocast i pocetak saradnje.

daca88

pre 9 godina

Ako premijer Izraela posetu premijera Vucica, u svoje ime i u ime nase zemlje smatra istorijskom, zaista nam je ucinio veliku cast takvim gestom. Razgovor dvojice premijera je sadrzao teme jacanja sveobuhvatne saradnje, investiranja od strane Izraela, kao i zahvalnost Srbije na pomoci od strane Izraela tokom majskih poplava.

gitara

pre 9 godina

Dvodnevna poseta Izraelu od strane srpske delegacije na celu sam premijerom Vucicem je potvrdila veoma dobre sveobuhvatne odnose nase zemlje i pomenute drzave, sto je od velikog znacaja. Takodje je osigurana stavka o jacanju saradnje dve zemlje.

gitara

pre 9 godina

Dvodnevna poseta Izraelu od strane srpske delegacije na celu sam premijerom Vucicem je potvrdila veoma dobre sveobuhvatne odnose nase zemlje i pomenute drzave, sto je od velikog znacaja. Takodje je osigurana stavka o jacanju saradnje dve zemlje.