Utorak, 26.08.2014.

21:19

Zbog ovoga više nećete zapaliti cigaretu

Izvor: elitedaily.com

Zbog ovoga više neæete zapaliti cigaretu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

zbun

pre 9 godina

postoji u okviru klinike za plucne bolesti, ambulanta za odvikavanje od pusenja. Moj muz, inace, ortodox pusac, uz pomoc Dr Ike Pesic, uspesno ostavio duvan, skoro godinu dana. Nema smrada u kuci, a ima vise kinte za pametnije stvari. Svakom bih preporucila da potraze provereno strucnu pomoc, ako ne mogu sami.

Psn

pre 9 godina

Sustina je da mi mislimo da nam cigarete pruzaju zadovoljstvo, a ta knjiga vam pomaze da shvatite da je to zapravo jedna velika zabluda. Nikakvo zadovoljstvo cigarete ne pruzaju, ali morate to da shvatite.
(Sretna, 27. avgust 2014 05:03) .. Ja sam nepušač četvrtu godinu. A pušio 20.
I za ovih tri pune - još nisam shvatio da je zabluda - svih 20 su mi bile zadovoljstvo. A zadovoljstvo su mi i ove koje ne pušim.
Kod pušenja se oslobađa dopamine. I to stvarno. Ne kobajagi, pa da je osećaj zadovoljstva prividan/lažan.
Itekako je stvaran.
Plus sve ono što još uz cigaretu ide.. (još psihičkog i fizičkog zadovoljstva).

Psn

pre 9 godina

U cemu vi bre pusaci uzivate, o kakvom uzivanju pricate? Imate li pojma uopste sta govorite, sta to znaci, da mi nepusaci ne uzivamo ili ne znamo da uzivamo? (Adam, 26. avgust 2014 23:03) .. U cigareti izgreda da ne uživaš ;). Ne postoji samo uživanje u cigareti i ništa drugo u životu. A ko u njoj uživa - zna o čemu priča.

Pele76

pre 9 godina

Sasvim je OK šta neko želi da radi sa svojim novcem i zdravljem, ali NEMOJ pikavac ostaviti u niskom paraboličnom letu na sred trga ili trotoara SVIMA OSTALIMA. Ne smrde sve cigarete, ali pojedine 'UBIJAJU KAKO SMRDE'. Ako već voliš da pušiš radi to dostojanstveno, nema 'GREBANJA'. Garantujem da 20 i više cigareta dnevno ne mogu da budu 'slatke', mogu tri-četiri, a ostalo je navika (nastavite da pušite i uživajte, ali izbacite lošu naviku). Voliš da pušiš, ali ne zaboravi na kulturu. Makar pitaj 'IZVINITE DA LI SMETA DA ZAPALIM'
Ne pušim i cigarete mi ne smetaju, jedino kada sam prehlađen. Ali mi zato smetaju SMRAD i NEKULTURA
P.S. Kupite cigarete koje ne smrde, bez obzira na cenu. Uživajte u tih nekoliko slatkih cigareta dnevno, izbacite lošu naviku. Ne uzimajte od drugih i ne dajte vaše imaćete ih dovoljno za nekoliko dana. Ne bacajte pikavce, nikome sem vas ne trebaju. I postanite svesni da su drugi ljudi oko vas možda nepušači, jer se niste rodili sa kutijom cigareta u ruci

Nikola

pre 9 godina

Ostavio cigare. A bivšim kolegama da poručim samo da nije pitanje da li ćemo umreti, nego kad i kako i kako ćemo živeti. Ja sam primetio sve više porblema, plus robovanje navici jer sam bio ko narkoman. Presudno je bilo što je deda umor od raka pluća, i te muke su mi ogadile cigare.

Serbinho

pre 9 godina

Ajde sto nekome ne mozes objasniti zasto je pusenje lose za zdravlje, ali sto im ne mozes ni objasniti kako im odeca smrdi na cigarete.

Dijaspora S

pre 9 godina

Otkako sam otac postao prestao sam sa pušenjem. Zbog sebe verovatno ne bih nikada prestao sa pušenjem ali ljubav prema detetu čini čuda.

Ptica

pre 9 godina

Sta ti je marketing... pitajte nekog patologa sto radi na obdukciji da li su zaista pluca pusaca tako crna od pusenja. I kako to da su i pusacka pluca doniraju.
Jesam za prestanak pusenja ali nisam za laz.

Breaking bad

pre 9 godina

Najviše me nervira to što pušaču ne mogu da objasnim da mi njegovo pušenje smeta, čak i kad sedi 3 stola od mene u nekom kafiću. Predlažem globalnu akciju da svi nepušači "puste goluba" svaki put kada se nađu u blizini pušača, neka vide kako je biti bezobziran. :-)

Dejan

pre 9 godina

*MladjaBd, 26. avgust 2014 22:35
Mladja je u pravu. Uz ovu knjigu moja majka, koja je 30 godina pušila i nije imala ideju da ostavi pušenje, ostavila je za jedan dan. Samo je pročitala knjigu i sledećeg dana rekla... ja više ne pušim. I nikakvih problema više.

Maki

pre 9 godina

Moj cale je ostavio ko brzi gonzales posle infarkta. Secam se posle par dana u bolnici pitam ga u cudu kako bre nisi zapalio uopste (posle 35 god staza) ?! A on kao ma joook!

Neumoljivi statističar

pre 9 godina

Gledao sam pre neki dan jednu britansku naučnopopularnu emisiju u kojoj je nekakav statističar naveo podatak da pušenje u proseku skraćuje život 8 godina. E sad, mom ocu, koji je pušač, sad je 90 godina. Pretpostavimo da je njegov organizam prilično otporan i da njemu pušenje nije nimalo skratilo život. To samo znači da je nekome drugome u Srbiji skratilo 16 godina. Prosečan životni vek u Srbiji je 75 godina. U zapadnim zemljama i Japanu on iznosi preko 80 (uključujući 84 godine u Japanu i neverovatnih 89 godina u Monaku). Ako oduzmemo pogubne uticaje nezdrave ishrane (puno skroba, šećera i životinjskih masti, malo voća i povrća), prekomerne upotrebe relativno jeftinog alkohola (često sumnjivog kvaliteta) i katastrofalne zdravstvene zaštite, kao i efekte čuvenog stresa i još čuvenijeg Nato bombardovanja, siguran sam da je pušenje odgovorno za barem 50% razlike u "veku trajanja".

Sretna

pre 9 godina

Prije sest godina sam procitala preporuku na sajtu B92 u vezi sa knjigom Alana Carra "Easy Way to Stop Smoking" (prevedena na srpski kao "Sretan nepusac"). Procitala sam je tri puta (i pusila dok sam je citala). Sustina je da mi mislimo da nam cigarete pruzaju zadovoljstvo, a ta knjiga vam pomaze da shvatite da je to zapravo jedna velika zabluda. Nikakvo zadovoljstvo cigarete ne pruzaju, ali morate to da shvatite.
Od tada ne pusim, a pusila sam i po 2 pakle dnevno i pokusavala da prestanem godinama. Na srecu, knjiga nista ne govori (ni pozitivbno ni negativno) o marihuani...

Marko

pre 9 godina

Ma ajde.Sigurno da je to stetno,ali je najvaznija zdrava ishrana i aktivnost.Neće nikom nista da fali ako popusi 10tak cigareta dnevno..

još

pre 9 godina

Pušači nisu svesni činjenice koliko smrde, to je prosto neverovatno. a tek mlade osobe,lepe, pa se još srede, pa stave litar parfema, ali džabe, taj smrad se ne skida. Strašno

Milos

pre 9 godina

Ja imam toliko problema sa cigaretama i ponovo ne zelim da ih ostavim. Nekako uzivam u njima. Nazalost imam problema sa seksom, svaki put imam osecaj da ce mi srce eksplodirati. Treba mi po 2h da se povratim, mnogo vise se znojim preko noci i spavam samo u donjem vesu bilo da je zima ili leto. Ne mogu da istrcim ni 100metara. Smrdim na cigarete uzasno i kad operem zube i isperem ih tecnoscu.

džek

pre 9 godina

Laž u službi kampanje. Ne izgledaju pluća svakog pušača tako crno (pre liče na pluća rudara) niti svakog nepušača onako.
Farmaceutski lobi vas je već jednom dokazano preveslao s "ptičijim gripom" i vi im i dalje verujete.
Samo napred.

Žaki

pre 9 godina

Pušač? Da, pa šta? I vi ostali ćete pomreti i smrdećete neopisivo u istom sanduku! I ova zdrava pluća sa slike već sutra će da vonjaju na crkotinu! No samo vi pričajte!

Žaki

pre 9 godina

..OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?
(NScentar, 26. avgust 2014 22:38)

Alal ti škola nesrećniče! Da mi prdneš u lice? Pa i od tog se umire brate, bolno i polako ...sve zavisi kojom rukom te dovatim?!

Šalu na stranu - najbolju definiciju je dao u staroj seriji "Ljubav na seoski način" gazda Cvetko kad nudi cigaru Miloradu (to je onaj što bega). Milorad ko i vi ovde čistunci i sudije to odbije sa gađenjem a gazda Cvetko reče legendarnu: "Ma upali bre! Ko ne puši neći će đavo već neki način da mu dođe glave"! Svi ćete se u to uveriti, neko pre neko posle. Još kad mi neko kaže "skraćuješ sebi život" kao on zna dokle treba da živim pa ću ga skratiti za neku vrednost? Znam pušače koji su mrli sa 90 godina ... znao sam i par nepušača a pišem sa tužnim razlogom o njima u prošlom vremenu!
Prestanite da popujete o štetnosti pušenja!

Sebicnjak ili ne?

pre 9 godina

Ljudi, pusaci, briga me sto vi pusite....

Ali necu da se od mojih para odvaja za vase lecenje!!!!!!!!
Ne dam da se od mojih para finansira Americka Tobako Industrija...

pazarac

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete. . . . Pusili ste do 37me i prestali pre 6 meseci i 10 godina izgledate mladje!?

RL

pre 9 godina

Ja sam posle 15 godina ostavio pusenje jedino iz finansijskih razloga, jer sam voleo da pusim i to je bila vise navika nego zavisnost. Poslednje sam pusio bond i rekao sebi ako ovo bude 100 din. necu vise da pusim. Pre 3 godine bas bilo posle nove godine, kupim ja dve pakle a prodavacica mi naplati 220 din. To su bile moje poslednje 2 pakle koje sam popusio. Nisam imao ni tu pusacku krizu ni nista slicno. Sve je to u mozgu... Pre neki dan u prodavnici, zena ispred mene kupuje cigare, neznam hoje, 220 din. meni je to skoro satnica. da radim sat vremena samo da bih pusio?! Ne,ne!

Dzaba!

pre 9 godina

Ne zanosite se!
Prosecan stpski pusac ce pusiti IZ INATA i kad ne bude imao pare, i kad bude umirao od raka pluca i ostalih duvanskih bolestina.
Jedini nacin da prestane da pusi DUVAN je da neki virus pobije sav duvan na Zemlji, a i tada ce preci na neko drugo gov*o!

Adam

pre 9 godina

U cemu vi bre pusaci uzivate, o kakvom uzivanju pricate? Imate li pojma uopste sta govorite, sta to znaci, da mi nepusaci ne uzivamo ili ne znamo da uzivamo?
Koliko zdravih i pametnijih nacina za uzivanje, nikad vecu glupost nisam cuo nego kad krenu da pricaju "uhhh cigara posle rucka, ako je nema kao da nisi rucao.."
ajde bre..

pera

pre 9 godina

Sale, vi ste jedna veoma zanimljiva osoba. Kada bi se u Srbiji oporezovala svaka izgovorena i napisana glupost, bili bi bogatiji od Svajcaraca...

muzicar

pre 9 godina

Svakako da utice na kvalitet zivota ali mislim da je genetika ipak odlucujuci faktor za dug zivot. Moj deda je pusio vise od 30 godina, prestao je kad je otisao u penziju, danas ima 77 godina, nista mu ne fali, vitalan kao mladic.

otrovi

pre 9 godina

Ma dajte,ja nisam pušač ali zaista sam ubedjen da cemo pre pomreti od raznih hemikalija koje se nalaze u hrani i vazduhu nego od duvanskog dima! Prvo su nas dobro zaprasili bombama a sad su presli na neke "humanije" metode!!!

Ivanhoo

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Judge, 26. avgust 2014 22:50)

Potpisujem!!!!

Jes da sam mladji ali mnogo bolje disem, imama vise kondicije, lakse se budim... I isto sam usepo sa Nikoretama, ne odjednom, nego postepeno, prvo samo 5 cigara dnevno a bilo je dve kutije, u medju vremenu Nikorete, pa polako do nule ya 2 meseca... NIKORETE 4mg obavezno.. A ako ih proba neko ko ne pusi, povracace u roku od 5 sekundi, a ja zvakao 10 min pre nego sto se osetilo da je neprijatno, toliko sam bio zarazen....

depresija od graha i kupusa

pre 9 godina

Imamo jedan život i naše je pravo da ga provedemo živeći zdrav život, ali i u poroku. I onako ćemo na kraju dobiti "garsonjeru" 1X2m2, pola metra ispod zemlje, kao što su je dobila i ova dvojica čija pluća izlažete.
Ako pušim za svoj groš, ne smetam nikome, nemam porodicu, decu da im otikadm od usta, znači ne ugrožavam druge meni je to OK.

Counter Strike v1.6

pre 9 godina

Nije mi jasno kako onda objasnjavate da ima teskih pusaca kojima su pluca ista kao i kod zdrave osobe a poznajem ih gomilu, a cigareta i kafana idu zajedno i iste te kafane ili kafici bi propali da nema pusaca jer od vas ne pusaca i satro vodim zdrav zivot ne bi mogli da zarade ni za koricu 'leba....

robokap

pre 9 godina

Ne znam samo otkud vam ona pluca zdravog coveka da ih pumpate bez njega. MiroslavVerovatno je osoba poginula u neku nesrecu, sigurno ne od duvana. Svi vi sto branite cigarete, OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?
(NScentar, 26. avgust 2014 22:38) Kako si ti nepismen covece!!! Ne znam samo kako te nije sramota da ostavljas ovakav komentar ? Da se nadovezem na temu. Pusio sam od svoje 15 god pa sve do svoje 29 god. Pusacki staz od 14 godina, prosecno 1,5 paklu dnevno. Ostavim ih prosle godine 20 avgusta i evo vec je prosla godina dana kako ne pusim i osecam se fenomenalno. Sigurno se pitate kako sam ih tako lako ostavio. Jednostavno odlucio kojeg cu dana prestati da pusim, rekao dosta i eto. Nije bilo lako, imao sam krize al sve je to brzo proslo. Znaci samo jak KARAKTER i nista drugo verujte mi!!!

x

pre 9 godina

Uzalud. Pušač sve ovo zna. Ali on ovo trpi jer misli (!) da izvlači užitak od duvana. I dok nam je mozak ispran, duvan nas truje. Među B92 komentarima sam naleteo par puta na preporuku za knjigu Alena Kara (Allen Carr), pročitao, batalio pušenje i ne osećam nikakvu potrebu za cigarama (bila je retko jedna, najčešće dve pakle dnevno, ponekad i tri). A ljudi mi se smeju i prevrću očima kad im kažem da sam ostavio uz pomoć knjige... Izgleda šašavo, ali mene grudi više ne bole.

MladjaBd

pre 9 godina

Samo procitajte knjigu Allan Carr Lako je prestati sa pusenjem Meni je pomogla,vec dve godine kao da nikada nisam pusio Pusac od 14 do 35 jedini uslov je da pusite normalno dok citate knjigu

Judge

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete.

NScentar

pre 9 godina

Ne znam samo otkud vam ona pluca zdravog coveka da ih pumpate bez njega. Miroslav
Verovatno je osoba poginula u neku nesrecu, sigurno ne od duvana. Svi vi sto branite cigarete, OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?

sale

pre 9 godina

Strašno kolika je razlika.
Treba pušače dodatno oporezovati. Porez na ljudsku glupost. Kada čujem da neko puši danas, prvo što pomislim je da sigurno nije mnogo pametan.
Kada čujem još da neko teško živi a da pritom na cigarete troši 100 eura mesečno, budem besan.

nasa posla

pre 9 godina

to je vrsta narkomanije, zato je tesko ostaviti.
Doduse nas mentalitet je sledeci, kad dobiju dijagnozu, ostavljaju ko brzi gonzales.
Sto znaci sto se tice Srbije, pola slaba volja(narkomanija i zavisnost) a pola primitivzam(misle nije duvan tako opasan,lazu amerikanci).

Australija

pre 9 godina

Svakog pušača je strah ostaviti cigarete. To je zapravo strah od krize uslovljene nedostatkom nikotina. Zato je isprsvnije pušenje zvati zavisnost, a ne navika.

Ja sam pušio cigarete 20 god, međutim zadnjih 5-6 god sam konstantno razmišljao kako moram prestati. I uspio sam prije godinu dana.

banacanin

pre 9 godina

kakva su tek moja pusim dve kutije 25 g cudim me da sam jos ziv.pravi sam zavisnik sreca sto u vreme moje mladosti nije bilo tolko droge ko sad malo trave al neide pivo i gudra pa sam ostao veran cigarama.i na kraju vecina ljudi ima neki porok ja bi voleo da ostavim cigare ali jos nisam ni pokusao ko silja u crtacima

pusac

pre 9 godina

upravo pijem kafu i pusim dok ovo gledam i razmisljam sto bre ne ostavim ovaj otrov al' dzaba, ujutru kad ustanem, prva kafa i cigareta, pojma nemate koliko uzivam u tome.
moram prestati sa pusenjem, znam ali sutra sigurno necu, mozda prekosutra...
mozda...

Gangula

pre 9 godina

Oba vlasnika ovih pluca su preminula.Jedan zbog duvanskog dima,drugi od zdravlja,bez duvanskog dima ili eventualno neka nesreca.Ista sudbina,pusili ili ne.

Krdžoje

pre 9 godina

pfffff evo već sam zapalio novu...
Valjda će ljudi jednom shvatiti da nisu potrebne kampanje protiv cigareta već kampanje protiv prirode čoveka.
Kampanje su vrsta psihološke metode a psihologija može samo da objasni prirodu čoveka ali ne i da je promeni (osim privremeno).

x

pre 9 godina

Uzalud. Pušač sve ovo zna. Ali on ovo trpi jer misli (!) da izvlači užitak od duvana. I dok nam je mozak ispran, duvan nas truje. Među B92 komentarima sam naleteo par puta na preporuku za knjigu Alena Kara (Allen Carr), pročitao, batalio pušenje i ne osećam nikakvu potrebu za cigarama (bila je retko jedna, najčešće dve pakle dnevno, ponekad i tri). A ljudi mi se smeju i prevrću očima kad im kažem da sam ostavio uz pomoć knjige... Izgleda šašavo, ali mene grudi više ne bole.

Judge

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete.

Australija

pre 9 godina

Svakog pušača je strah ostaviti cigarete. To je zapravo strah od krize uslovljene nedostatkom nikotina. Zato je isprsvnije pušenje zvati zavisnost, a ne navika.

Ja sam pušio cigarete 20 god, međutim zadnjih 5-6 god sam konstantno razmišljao kako moram prestati. I uspio sam prije godinu dana.

nasa posla

pre 9 godina

to je vrsta narkomanije, zato je tesko ostaviti.
Doduse nas mentalitet je sledeci, kad dobiju dijagnozu, ostavljaju ko brzi gonzales.
Sto znaci sto se tice Srbije, pola slaba volja(narkomanija i zavisnost) a pola primitivzam(misle nije duvan tako opasan,lazu amerikanci).

sale

pre 9 godina

Strašno kolika je razlika.
Treba pušače dodatno oporezovati. Porez na ljudsku glupost. Kada čujem da neko puši danas, prvo što pomislim je da sigurno nije mnogo pametan.
Kada čujem još da neko teško živi a da pritom na cigarete troši 100 eura mesečno, budem besan.

NScentar

pre 9 godina

Ne znam samo otkud vam ona pluca zdravog coveka da ih pumpate bez njega. Miroslav
Verovatno je osoba poginula u neku nesrecu, sigurno ne od duvana. Svi vi sto branite cigarete, OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?

MladjaBd

pre 9 godina

Samo procitajte knjigu Allan Carr Lako je prestati sa pusenjem Meni je pomogla,vec dve godine kao da nikada nisam pusio Pusac od 14 do 35 jedini uslov je da pusite normalno dok citate knjigu

pusac

pre 9 godina

upravo pijem kafu i pusim dok ovo gledam i razmisljam sto bre ne ostavim ovaj otrov al' dzaba, ujutru kad ustanem, prva kafa i cigareta, pojma nemate koliko uzivam u tome.
moram prestati sa pusenjem, znam ali sutra sigurno necu, mozda prekosutra...
mozda...

Gangula

pre 9 godina

Oba vlasnika ovih pluca su preminula.Jedan zbog duvanskog dima,drugi od zdravlja,bez duvanskog dima ili eventualno neka nesreca.Ista sudbina,pusili ili ne.

Breaking bad

pre 9 godina

Najviše me nervira to što pušaču ne mogu da objasnim da mi njegovo pušenje smeta, čak i kad sedi 3 stola od mene u nekom kafiću. Predlažem globalnu akciju da svi nepušači "puste goluba" svaki put kada se nađu u blizini pušača, neka vide kako je biti bezobziran. :-)

Dijaspora S

pre 9 godina

Otkako sam otac postao prestao sam sa pušenjem. Zbog sebe verovatno ne bih nikada prestao sa pušenjem ali ljubav prema detetu čini čuda.

banacanin

pre 9 godina

kakva su tek moja pusim dve kutije 25 g cudim me da sam jos ziv.pravi sam zavisnik sreca sto u vreme moje mladosti nije bilo tolko droge ko sad malo trave al neide pivo i gudra pa sam ostao veran cigarama.i na kraju vecina ljudi ima neki porok ja bi voleo da ostavim cigare ali jos nisam ni pokusao ko silja u crtacima

Krdžoje

pre 9 godina

pfffff evo već sam zapalio novu...
Valjda će ljudi jednom shvatiti da nisu potrebne kampanje protiv cigareta već kampanje protiv prirode čoveka.
Kampanje su vrsta psihološke metode a psihologija može samo da objasni prirodu čoveka ali ne i da je promeni (osim privremeno).

još

pre 9 godina

Pušači nisu svesni činjenice koliko smrde, to je prosto neverovatno. a tek mlade osobe,lepe, pa se još srede, pa stave litar parfema, ali džabe, taj smrad se ne skida. Strašno

RL

pre 9 godina

Ja sam posle 15 godina ostavio pusenje jedino iz finansijskih razloga, jer sam voleo da pusim i to je bila vise navika nego zavisnost. Poslednje sam pusio bond i rekao sebi ako ovo bude 100 din. necu vise da pusim. Pre 3 godine bas bilo posle nove godine, kupim ja dve pakle a prodavacica mi naplati 220 din. To su bile moje poslednje 2 pakle koje sam popusio. Nisam imao ni tu pusacku krizu ni nista slicno. Sve je to u mozgu... Pre neki dan u prodavnici, zena ispred mene kupuje cigare, neznam hoje, 220 din. meni je to skoro satnica. da radim sat vremena samo da bih pusio?! Ne,ne!

Ptica

pre 9 godina

Sta ti je marketing... pitajte nekog patologa sto radi na obdukciji da li su zaista pluca pusaca tako crna od pusenja. I kako to da su i pusacka pluca doniraju.
Jesam za prestanak pusenja ali nisam za laz.

Dzaba!

pre 9 godina

Ne zanosite se!
Prosecan stpski pusac ce pusiti IZ INATA i kad ne bude imao pare, i kad bude umirao od raka pluca i ostalih duvanskih bolestina.
Jedini nacin da prestane da pusi DUVAN je da neki virus pobije sav duvan na Zemlji, a i tada ce preci na neko drugo gov*o!

Pele76

pre 9 godina

Sasvim je OK šta neko želi da radi sa svojim novcem i zdravljem, ali NEMOJ pikavac ostaviti u niskom paraboličnom letu na sred trga ili trotoara SVIMA OSTALIMA. Ne smrde sve cigarete, ali pojedine 'UBIJAJU KAKO SMRDE'. Ako već voliš da pušiš radi to dostojanstveno, nema 'GREBANJA'. Garantujem da 20 i više cigareta dnevno ne mogu da budu 'slatke', mogu tri-četiri, a ostalo je navika (nastavite da pušite i uživajte, ali izbacite lošu naviku). Voliš da pušiš, ali ne zaboravi na kulturu. Makar pitaj 'IZVINITE DA LI SMETA DA ZAPALIM'
Ne pušim i cigarete mi ne smetaju, jedino kada sam prehlađen. Ali mi zato smetaju SMRAD i NEKULTURA
P.S. Kupite cigarete koje ne smrde, bez obzira na cenu. Uživajte u tih nekoliko slatkih cigareta dnevno, izbacite lošu naviku. Ne uzimajte od drugih i ne dajte vaše imaćete ih dovoljno za nekoliko dana. Ne bacajte pikavce, nikome sem vas ne trebaju. I postanite svesni da su drugi ljudi oko vas možda nepušači, jer se niste rodili sa kutijom cigareta u ruci

Maki

pre 9 godina

Moj cale je ostavio ko brzi gonzales posle infarkta. Secam se posle par dana u bolnici pitam ga u cudu kako bre nisi zapalio uopste (posle 35 god staza) ?! A on kao ma joook!

otrovi

pre 9 godina

Ma dajte,ja nisam pušač ali zaista sam ubedjen da cemo pre pomreti od raznih hemikalija koje se nalaze u hrani i vazduhu nego od duvanskog dima! Prvo su nas dobro zaprasili bombama a sad su presli na neke "humanije" metode!!!

Nikola

pre 9 godina

Ostavio cigare. A bivšim kolegama da poručim samo da nije pitanje da li ćemo umreti, nego kad i kako i kako ćemo živeti. Ja sam primetio sve više porblema, plus robovanje navici jer sam bio ko narkoman. Presudno je bilo što je deda umor od raka pluća, i te muke su mi ogadile cigare.

Adam

pre 9 godina

U cemu vi bre pusaci uzivate, o kakvom uzivanju pricate? Imate li pojma uopste sta govorite, sta to znaci, da mi nepusaci ne uzivamo ili ne znamo da uzivamo?
Koliko zdravih i pametnijih nacina za uzivanje, nikad vecu glupost nisam cuo nego kad krenu da pricaju "uhhh cigara posle rucka, ako je nema kao da nisi rucao.."
ajde bre..

Sebicnjak ili ne?

pre 9 godina

Ljudi, pusaci, briga me sto vi pusite....

Ali necu da se od mojih para odvaja za vase lecenje!!!!!!!!
Ne dam da se od mojih para finansira Americka Tobako Industrija...

džek

pre 9 godina

Laž u službi kampanje. Ne izgledaju pluća svakog pušača tako crno (pre liče na pluća rudara) niti svakog nepušača onako.
Farmaceutski lobi vas je već jednom dokazano preveslao s "ptičijim gripom" i vi im i dalje verujete.
Samo napred.

Sretna

pre 9 godina

Prije sest godina sam procitala preporuku na sajtu B92 u vezi sa knjigom Alana Carra "Easy Way to Stop Smoking" (prevedena na srpski kao "Sretan nepusac"). Procitala sam je tri puta (i pusila dok sam je citala). Sustina je da mi mislimo da nam cigarete pruzaju zadovoljstvo, a ta knjiga vam pomaze da shvatite da je to zapravo jedna velika zabluda. Nikakvo zadovoljstvo cigarete ne pruzaju, ali morate to da shvatite.
Od tada ne pusim, a pusila sam i po 2 pakle dnevno i pokusavala da prestanem godinama. Na srecu, knjiga nista ne govori (ni pozitivbno ni negativno) o marihuani...

Dejan

pre 9 godina

*MladjaBd, 26. avgust 2014 22:35
Mladja je u pravu. Uz ovu knjigu moja majka, koja je 30 godina pušila i nije imala ideju da ostavi pušenje, ostavila je za jedan dan. Samo je pročitala knjigu i sledećeg dana rekla... ja više ne pušim. I nikakvih problema više.

Neumoljivi statističar

pre 9 godina

Gledao sam pre neki dan jednu britansku naučnopopularnu emisiju u kojoj je nekakav statističar naveo podatak da pušenje u proseku skraćuje život 8 godina. E sad, mom ocu, koji je pušač, sad je 90 godina. Pretpostavimo da je njegov organizam prilično otporan i da njemu pušenje nije nimalo skratilo život. To samo znači da je nekome drugome u Srbiji skratilo 16 godina. Prosečan životni vek u Srbiji je 75 godina. U zapadnim zemljama i Japanu on iznosi preko 80 (uključujući 84 godine u Japanu i neverovatnih 89 godina u Monaku). Ako oduzmemo pogubne uticaje nezdrave ishrane (puno skroba, šećera i životinjskih masti, malo voća i povrća), prekomerne upotrebe relativno jeftinog alkohola (često sumnjivog kvaliteta) i katastrofalne zdravstvene zaštite, kao i efekte čuvenog stresa i još čuvenijeg Nato bombardovanja, siguran sam da je pušenje odgovorno za barem 50% razlike u "veku trajanja".

Milos

pre 9 godina

Ja imam toliko problema sa cigaretama i ponovo ne zelim da ih ostavim. Nekako uzivam u njima. Nazalost imam problema sa seksom, svaki put imam osecaj da ce mi srce eksplodirati. Treba mi po 2h da se povratim, mnogo vise se znojim preko noci i spavam samo u donjem vesu bilo da je zima ili leto. Ne mogu da istrcim ni 100metara. Smrdim na cigarete uzasno i kad operem zube i isperem ih tecnoscu.

Serbinho

pre 9 godina

Ajde sto nekome ne mozes objasniti zasto je pusenje lose za zdravlje, ali sto im ne mozes ni objasniti kako im odeca smrdi na cigarete.

robokap

pre 9 godina

Ne znam samo otkud vam ona pluca zdravog coveka da ih pumpate bez njega. MiroslavVerovatno je osoba poginula u neku nesrecu, sigurno ne od duvana. Svi vi sto branite cigarete, OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?
(NScentar, 26. avgust 2014 22:38) Kako si ti nepismen covece!!! Ne znam samo kako te nije sramota da ostavljas ovakav komentar ? Da se nadovezem na temu. Pusio sam od svoje 15 god pa sve do svoje 29 god. Pusacki staz od 14 godina, prosecno 1,5 paklu dnevno. Ostavim ih prosle godine 20 avgusta i evo vec je prosla godina dana kako ne pusim i osecam se fenomenalno. Sigurno se pitate kako sam ih tako lako ostavio. Jednostavno odlucio kojeg cu dana prestati da pusim, rekao dosta i eto. Nije bilo lako, imao sam krize al sve je to brzo proslo. Znaci samo jak KARAKTER i nista drugo verujte mi!!!

depresija od graha i kupusa

pre 9 godina

Imamo jedan život i naše je pravo da ga provedemo živeći zdrav život, ali i u poroku. I onako ćemo na kraju dobiti "garsonjeru" 1X2m2, pola metra ispod zemlje, kao što su je dobila i ova dvojica čija pluća izlažete.
Ako pušim za svoj groš, ne smetam nikome, nemam porodicu, decu da im otikadm od usta, znači ne ugrožavam druge meni je to OK.

pera

pre 9 godina

Sale, vi ste jedna veoma zanimljiva osoba. Kada bi se u Srbiji oporezovala svaka izgovorena i napisana glupost, bili bi bogatiji od Svajcaraca...

Žaki

pre 9 godina

Pušač? Da, pa šta? I vi ostali ćete pomreti i smrdećete neopisivo u istom sanduku! I ova zdrava pluća sa slike već sutra će da vonjaju na crkotinu! No samo vi pričajte!

Žaki

pre 9 godina

..OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?
(NScentar, 26. avgust 2014 22:38)

Alal ti škola nesrećniče! Da mi prdneš u lice? Pa i od tog se umire brate, bolno i polako ...sve zavisi kojom rukom te dovatim?!

Šalu na stranu - najbolju definiciju je dao u staroj seriji "Ljubav na seoski način" gazda Cvetko kad nudi cigaru Miloradu (to je onaj što bega). Milorad ko i vi ovde čistunci i sudije to odbije sa gađenjem a gazda Cvetko reče legendarnu: "Ma upali bre! Ko ne puši neći će đavo već neki način da mu dođe glave"! Svi ćete se u to uveriti, neko pre neko posle. Još kad mi neko kaže "skraćuješ sebi život" kao on zna dokle treba da živim pa ću ga skratiti za neku vrednost? Znam pušače koji su mrli sa 90 godina ... znao sam i par nepušača a pišem sa tužnim razlogom o njima u prošlom vremenu!
Prestanite da popujete o štetnosti pušenja!

Ivanhoo

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Judge, 26. avgust 2014 22:50)

Potpisujem!!!!

Jes da sam mladji ali mnogo bolje disem, imama vise kondicije, lakse se budim... I isto sam usepo sa Nikoretama, ne odjednom, nego postepeno, prvo samo 5 cigara dnevno a bilo je dve kutije, u medju vremenu Nikorete, pa polako do nule ya 2 meseca... NIKORETE 4mg obavezno.. A ako ih proba neko ko ne pusi, povracace u roku od 5 sekundi, a ja zvakao 10 min pre nego sto se osetilo da je neprijatno, toliko sam bio zarazen....

pazarac

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete. . . . Pusili ste do 37me i prestali pre 6 meseci i 10 godina izgledate mladje!?

Psn

pre 9 godina

Sustina je da mi mislimo da nam cigarete pruzaju zadovoljstvo, a ta knjiga vam pomaze da shvatite da je to zapravo jedna velika zabluda. Nikakvo zadovoljstvo cigarete ne pruzaju, ali morate to da shvatite.
(Sretna, 27. avgust 2014 05:03) .. Ja sam nepušač četvrtu godinu. A pušio 20.
I za ovih tri pune - još nisam shvatio da je zabluda - svih 20 su mi bile zadovoljstvo. A zadovoljstvo su mi i ove koje ne pušim.
Kod pušenja se oslobađa dopamine. I to stvarno. Ne kobajagi, pa da je osećaj zadovoljstva prividan/lažan.
Itekako je stvaran.
Plus sve ono što još uz cigaretu ide.. (još psihičkog i fizičkog zadovoljstva).

Marko

pre 9 godina

Ma ajde.Sigurno da je to stetno,ali je najvaznija zdrava ishrana i aktivnost.Neće nikom nista da fali ako popusi 10tak cigareta dnevno..

Counter Strike v1.6

pre 9 godina

Nije mi jasno kako onda objasnjavate da ima teskih pusaca kojima su pluca ista kao i kod zdrave osobe a poznajem ih gomilu, a cigareta i kafana idu zajedno i iste te kafane ili kafici bi propali da nema pusaca jer od vas ne pusaca i satro vodim zdrav zivot ne bi mogli da zarade ni za koricu 'leba....

zbun

pre 9 godina

postoji u okviru klinike za plucne bolesti, ambulanta za odvikavanje od pusenja. Moj muz, inace, ortodox pusac, uz pomoc Dr Ike Pesic, uspesno ostavio duvan, skoro godinu dana. Nema smrada u kuci, a ima vise kinte za pametnije stvari. Svakom bih preporucila da potraze provereno strucnu pomoc, ako ne mogu sami.

muzicar

pre 9 godina

Svakako da utice na kvalitet zivota ali mislim da je genetika ipak odlucujuci faktor za dug zivot. Moj deda je pusio vise od 30 godina, prestao je kad je otisao u penziju, danas ima 77 godina, nista mu ne fali, vitalan kao mladic.

Psn

pre 9 godina

U cemu vi bre pusaci uzivate, o kakvom uzivanju pricate? Imate li pojma uopste sta govorite, sta to znaci, da mi nepusaci ne uzivamo ili ne znamo da uzivamo? (Adam, 26. avgust 2014 23:03) .. U cigareti izgreda da ne uživaš ;). Ne postoji samo uživanje u cigareti i ništa drugo u životu. A ko u njoj uživa - zna o čemu priča.

Gangula

pre 9 godina

Oba vlasnika ovih pluca su preminula.Jedan zbog duvanskog dima,drugi od zdravlja,bez duvanskog dima ili eventualno neka nesreca.Ista sudbina,pusili ili ne.

pusac

pre 9 godina

upravo pijem kafu i pusim dok ovo gledam i razmisljam sto bre ne ostavim ovaj otrov al' dzaba, ujutru kad ustanem, prva kafa i cigareta, pojma nemate koliko uzivam u tome.
moram prestati sa pusenjem, znam ali sutra sigurno necu, mozda prekosutra...
mozda...

sale

pre 9 godina

Strašno kolika je razlika.
Treba pušače dodatno oporezovati. Porez na ljudsku glupost. Kada čujem da neko puši danas, prvo što pomislim je da sigurno nije mnogo pametan.
Kada čujem još da neko teško živi a da pritom na cigarete troši 100 eura mesečno, budem besan.

NScentar

pre 9 godina

Ne znam samo otkud vam ona pluca zdravog coveka da ih pumpate bez njega. Miroslav
Verovatno je osoba poginula u neku nesrecu, sigurno ne od duvana. Svi vi sto branite cigarete, OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?

Krdžoje

pre 9 godina

pfffff evo već sam zapalio novu...
Valjda će ljudi jednom shvatiti da nisu potrebne kampanje protiv cigareta već kampanje protiv prirode čoveka.
Kampanje su vrsta psihološke metode a psihologija može samo da objasni prirodu čoveka ali ne i da je promeni (osim privremeno).

Judge

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete.

Breaking bad

pre 9 godina

Najviše me nervira to što pušaču ne mogu da objasnim da mi njegovo pušenje smeta, čak i kad sedi 3 stola od mene u nekom kafiću. Predlažem globalnu akciju da svi nepušači "puste goluba" svaki put kada se nađu u blizini pušača, neka vide kako je biti bezobziran. :-)

Ptica

pre 9 godina

Sta ti je marketing... pitajte nekog patologa sto radi na obdukciji da li su zaista pluca pusaca tako crna od pusenja. I kako to da su i pusacka pluca doniraju.
Jesam za prestanak pusenja ali nisam za laz.

Žaki

pre 9 godina

Pušač? Da, pa šta? I vi ostali ćete pomreti i smrdećete neopisivo u istom sanduku! I ova zdrava pluća sa slike već sutra će da vonjaju na crkotinu! No samo vi pričajte!

banacanin

pre 9 godina

kakva su tek moja pusim dve kutije 25 g cudim me da sam jos ziv.pravi sam zavisnik sreca sto u vreme moje mladosti nije bilo tolko droge ko sad malo trave al neide pivo i gudra pa sam ostao veran cigarama.i na kraju vecina ljudi ima neki porok ja bi voleo da ostavim cigare ali jos nisam ni pokusao ko silja u crtacima

nasa posla

pre 9 godina

to je vrsta narkomanije, zato je tesko ostaviti.
Doduse nas mentalitet je sledeci, kad dobiju dijagnozu, ostavljaju ko brzi gonzales.
Sto znaci sto se tice Srbije, pola slaba volja(narkomanija i zavisnost) a pola primitivzam(misle nije duvan tako opasan,lazu amerikanci).

Sebicnjak ili ne?

pre 9 godina

Ljudi, pusaci, briga me sto vi pusite....

Ali necu da se od mojih para odvaja za vase lecenje!!!!!!!!
Ne dam da se od mojih para finansira Americka Tobako Industrija...

Žaki

pre 9 godina

..OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?
(NScentar, 26. avgust 2014 22:38)

Alal ti škola nesrećniče! Da mi prdneš u lice? Pa i od tog se umire brate, bolno i polako ...sve zavisi kojom rukom te dovatim?!

Šalu na stranu - najbolju definiciju je dao u staroj seriji "Ljubav na seoski način" gazda Cvetko kad nudi cigaru Miloradu (to je onaj što bega). Milorad ko i vi ovde čistunci i sudije to odbije sa gađenjem a gazda Cvetko reče legendarnu: "Ma upali bre! Ko ne puši neći će đavo već neki način da mu dođe glave"! Svi ćete se u to uveriti, neko pre neko posle. Još kad mi neko kaže "skraćuješ sebi život" kao on zna dokle treba da živim pa ću ga skratiti za neku vrednost? Znam pušače koji su mrli sa 90 godina ... znao sam i par nepušača a pišem sa tužnim razlogom o njima u prošlom vremenu!
Prestanite da popujete o štetnosti pušenja!

Counter Strike v1.6

pre 9 godina

Nije mi jasno kako onda objasnjavate da ima teskih pusaca kojima su pluca ista kao i kod zdrave osobe a poznajem ih gomilu, a cigareta i kafana idu zajedno i iste te kafane ili kafici bi propali da nema pusaca jer od vas ne pusaca i satro vodim zdrav zivot ne bi mogli da zarade ni za koricu 'leba....

Marko

pre 9 godina

Ma ajde.Sigurno da je to stetno,ali je najvaznija zdrava ishrana i aktivnost.Neće nikom nista da fali ako popusi 10tak cigareta dnevno..

pazarac

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete. . . . Pusili ste do 37me i prestali pre 6 meseci i 10 godina izgledate mladje!?

x

pre 9 godina

Uzalud. Pušač sve ovo zna. Ali on ovo trpi jer misli (!) da izvlači užitak od duvana. I dok nam je mozak ispran, duvan nas truje. Među B92 komentarima sam naleteo par puta na preporuku za knjigu Alena Kara (Allen Carr), pročitao, batalio pušenje i ne osećam nikakvu potrebu za cigarama (bila je retko jedna, najčešće dve pakle dnevno, ponekad i tri). A ljudi mi se smeju i prevrću očima kad im kažem da sam ostavio uz pomoć knjige... Izgleda šašavo, ali mene grudi više ne bole.

MladjaBd

pre 9 godina

Samo procitajte knjigu Allan Carr Lako je prestati sa pusenjem Meni je pomogla,vec dve godine kao da nikada nisam pusio Pusac od 14 do 35 jedini uslov je da pusite normalno dok citate knjigu

Milos

pre 9 godina

Ja imam toliko problema sa cigaretama i ponovo ne zelim da ih ostavim. Nekako uzivam u njima. Nazalost imam problema sa seksom, svaki put imam osecaj da ce mi srce eksplodirati. Treba mi po 2h da se povratim, mnogo vise se znojim preko noci i spavam samo u donjem vesu bilo da je zima ili leto. Ne mogu da istrcim ni 100metara. Smrdim na cigarete uzasno i kad operem zube i isperem ih tecnoscu.

Adam

pre 9 godina

U cemu vi bre pusaci uzivate, o kakvom uzivanju pricate? Imate li pojma uopste sta govorite, sta to znaci, da mi nepusaci ne uzivamo ili ne znamo da uzivamo?
Koliko zdravih i pametnijih nacina za uzivanje, nikad vecu glupost nisam cuo nego kad krenu da pricaju "uhhh cigara posle rucka, ako je nema kao da nisi rucao.."
ajde bre..

otrovi

pre 9 godina

Ma dajte,ja nisam pušač ali zaista sam ubedjen da cemo pre pomreti od raznih hemikalija koje se nalaze u hrani i vazduhu nego od duvanskog dima! Prvo su nas dobro zaprasili bombama a sad su presli na neke "humanije" metode!!!

depresija od graha i kupusa

pre 9 godina

Imamo jedan život i naše je pravo da ga provedemo živeći zdrav život, ali i u poroku. I onako ćemo na kraju dobiti "garsonjeru" 1X2m2, pola metra ispod zemlje, kao što su je dobila i ova dvojica čija pluća izlažete.
Ako pušim za svoj groš, ne smetam nikome, nemam porodicu, decu da im otikadm od usta, znači ne ugrožavam druge meni je to OK.

Australija

pre 9 godina

Svakog pušača je strah ostaviti cigarete. To je zapravo strah od krize uslovljene nedostatkom nikotina. Zato je isprsvnije pušenje zvati zavisnost, a ne navika.

Ja sam pušio cigarete 20 god, međutim zadnjih 5-6 god sam konstantno razmišljao kako moram prestati. I uspio sam prije godinu dana.

džek

pre 9 godina

Laž u službi kampanje. Ne izgledaju pluća svakog pušača tako crno (pre liče na pluća rudara) niti svakog nepušača onako.
Farmaceutski lobi vas je već jednom dokazano preveslao s "ptičijim gripom" i vi im i dalje verujete.
Samo napred.

još

pre 9 godina

Pušači nisu svesni činjenice koliko smrde, to je prosto neverovatno. a tek mlade osobe,lepe, pa se još srede, pa stave litar parfema, ali džabe, taj smrad se ne skida. Strašno

robokap

pre 9 godina

Ne znam samo otkud vam ona pluca zdravog coveka da ih pumpate bez njega. MiroslavVerovatno je osoba poginula u neku nesrecu, sigurno ne od duvana. Svi vi sto branite cigarete, OK, nastavite, ali znate duboko u sebe, da svaku sto zapalite, zivot vam skracuje. Nije mene briga, jedino kad osetim vas smrad u neki kafic ili restoran. Koko bi vi voleli da vam prdnem u lice, dok pijete kafu ili jedete?
(NScentar, 26. avgust 2014 22:38) Kako si ti nepismen covece!!! Ne znam samo kako te nije sramota da ostavljas ovakav komentar ? Da se nadovezem na temu. Pusio sam od svoje 15 god pa sve do svoje 29 god. Pusacki staz od 14 godina, prosecno 1,5 paklu dnevno. Ostavim ih prosle godine 20 avgusta i evo vec je prosla godina dana kako ne pusim i osecam se fenomenalno. Sigurno se pitate kako sam ih tako lako ostavio. Jednostavno odlucio kojeg cu dana prestati da pusim, rekao dosta i eto. Nije bilo lako, imao sam krize al sve je to brzo proslo. Znaci samo jak KARAKTER i nista drugo verujte mi!!!

Psn

pre 9 godina

U cemu vi bre pusaci uzivate, o kakvom uzivanju pricate? Imate li pojma uopste sta govorite, sta to znaci, da mi nepusaci ne uzivamo ili ne znamo da uzivamo? (Adam, 26. avgust 2014 23:03) .. U cigareti izgreda da ne uživaš ;). Ne postoji samo uživanje u cigareti i ništa drugo u životu. A ko u njoj uživa - zna o čemu priča.

Dijaspora S

pre 9 godina

Otkako sam otac postao prestao sam sa pušenjem. Zbog sebe verovatno ne bih nikada prestao sa pušenjem ali ljubav prema detetu čini čuda.

Pele76

pre 9 godina

Sasvim je OK šta neko želi da radi sa svojim novcem i zdravljem, ali NEMOJ pikavac ostaviti u niskom paraboličnom letu na sred trga ili trotoara SVIMA OSTALIMA. Ne smrde sve cigarete, ali pojedine 'UBIJAJU KAKO SMRDE'. Ako već voliš da pušiš radi to dostojanstveno, nema 'GREBANJA'. Garantujem da 20 i više cigareta dnevno ne mogu da budu 'slatke', mogu tri-četiri, a ostalo je navika (nastavite da pušite i uživajte, ali izbacite lošu naviku). Voliš da pušiš, ali ne zaboravi na kulturu. Makar pitaj 'IZVINITE DA LI SMETA DA ZAPALIM'
Ne pušim i cigarete mi ne smetaju, jedino kada sam prehlađen. Ali mi zato smetaju SMRAD i NEKULTURA
P.S. Kupite cigarete koje ne smrde, bez obzira na cenu. Uživajte u tih nekoliko slatkih cigareta dnevno, izbacite lošu naviku. Ne uzimajte od drugih i ne dajte vaše imaćete ih dovoljno za nekoliko dana. Ne bacajte pikavce, nikome sem vas ne trebaju. I postanite svesni da su drugi ljudi oko vas možda nepušači, jer se niste rodili sa kutijom cigareta u ruci

Psn

pre 9 godina

Sustina je da mi mislimo da nam cigarete pruzaju zadovoljstvo, a ta knjiga vam pomaze da shvatite da je to zapravo jedna velika zabluda. Nikakvo zadovoljstvo cigarete ne pruzaju, ali morate to da shvatite.
(Sretna, 27. avgust 2014 05:03) .. Ja sam nepušač četvrtu godinu. A pušio 20.
I za ovih tri pune - još nisam shvatio da je zabluda - svih 20 su mi bile zadovoljstvo. A zadovoljstvo su mi i ove koje ne pušim.
Kod pušenja se oslobađa dopamine. I to stvarno. Ne kobajagi, pa da je osećaj zadovoljstva prividan/lažan.
Itekako je stvaran.
Plus sve ono što još uz cigaretu ide.. (još psihičkog i fizičkog zadovoljstva).

Sretna

pre 9 godina

Prije sest godina sam procitala preporuku na sajtu B92 u vezi sa knjigom Alana Carra "Easy Way to Stop Smoking" (prevedena na srpski kao "Sretan nepusac"). Procitala sam je tri puta (i pusila dok sam je citala). Sustina je da mi mislimo da nam cigarete pruzaju zadovoljstvo, a ta knjiga vam pomaze da shvatite da je to zapravo jedna velika zabluda. Nikakvo zadovoljstvo cigarete ne pruzaju, ali morate to da shvatite.
Od tada ne pusim, a pusila sam i po 2 pakle dnevno i pokusavala da prestanem godinama. Na srecu, knjiga nista ne govori (ni pozitivbno ni negativno) o marihuani...

Serbinho

pre 9 godina

Ajde sto nekome ne mozes objasniti zasto je pusenje lose za zdravlje, ali sto im ne mozes ni objasniti kako im odeca smrdi na cigarete.

pera

pre 9 godina

Sale, vi ste jedna veoma zanimljiva osoba. Kada bi se u Srbiji oporezovala svaka izgovorena i napisana glupost, bili bi bogatiji od Svajcaraca...

muzicar

pre 9 godina

Svakako da utice na kvalitet zivota ali mislim da je genetika ipak odlucujuci faktor za dug zivot. Moj deda je pusio vise od 30 godina, prestao je kad je otisao u penziju, danas ima 77 godina, nista mu ne fali, vitalan kao mladic.

Ivanhoo

pre 9 godina

Ja sam prestao pre šest meseci, moja žena pre dva. Nicorette pomažu. Uveli smo i zdraviju ishranu, poletniji smo, imamo fantastičan seks, nekad i dvaput dnevno, super nam je. Imamo po 37 a izgledamo deset godina mlađe. U svom životu i postojanju ste samo ono što odlučite i u čemu istrajete.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Judge, 26. avgust 2014 22:50)

Potpisujem!!!!

Jes da sam mladji ali mnogo bolje disem, imama vise kondicije, lakse se budim... I isto sam usepo sa Nikoretama, ne odjednom, nego postepeno, prvo samo 5 cigara dnevno a bilo je dve kutije, u medju vremenu Nikorete, pa polako do nule ya 2 meseca... NIKORETE 4mg obavezno.. A ako ih proba neko ko ne pusi, povracace u roku od 5 sekundi, a ja zvakao 10 min pre nego sto se osetilo da je neprijatno, toliko sam bio zarazen....

Neumoljivi statističar

pre 9 godina

Gledao sam pre neki dan jednu britansku naučnopopularnu emisiju u kojoj je nekakav statističar naveo podatak da pušenje u proseku skraćuje život 8 godina. E sad, mom ocu, koji je pušač, sad je 90 godina. Pretpostavimo da je njegov organizam prilično otporan i da njemu pušenje nije nimalo skratilo život. To samo znači da je nekome drugome u Srbiji skratilo 16 godina. Prosečan životni vek u Srbiji je 75 godina. U zapadnim zemljama i Japanu on iznosi preko 80 (uključujući 84 godine u Japanu i neverovatnih 89 godina u Monaku). Ako oduzmemo pogubne uticaje nezdrave ishrane (puno skroba, šećera i životinjskih masti, malo voća i povrća), prekomerne upotrebe relativno jeftinog alkohola (često sumnjivog kvaliteta) i katastrofalne zdravstvene zaštite, kao i efekte čuvenog stresa i još čuvenijeg Nato bombardovanja, siguran sam da je pušenje odgovorno za barem 50% razlike u "veku trajanja".

Dejan

pre 9 godina

*MladjaBd, 26. avgust 2014 22:35
Mladja je u pravu. Uz ovu knjigu moja majka, koja je 30 godina pušila i nije imala ideju da ostavi pušenje, ostavila je za jedan dan. Samo je pročitala knjigu i sledećeg dana rekla... ja više ne pušim. I nikakvih problema više.

Maki

pre 9 godina

Moj cale je ostavio ko brzi gonzales posle infarkta. Secam se posle par dana u bolnici pitam ga u cudu kako bre nisi zapalio uopste (posle 35 god staza) ?! A on kao ma joook!

Nikola

pre 9 godina

Ostavio cigare. A bivšim kolegama da poručim samo da nije pitanje da li ćemo umreti, nego kad i kako i kako ćemo živeti. Ja sam primetio sve više porblema, plus robovanje navici jer sam bio ko narkoman. Presudno je bilo što je deda umor od raka pluća, i te muke su mi ogadile cigare.

RL

pre 9 godina

Ja sam posle 15 godina ostavio pusenje jedino iz finansijskih razloga, jer sam voleo da pusim i to je bila vise navika nego zavisnost. Poslednje sam pusio bond i rekao sebi ako ovo bude 100 din. necu vise da pusim. Pre 3 godine bas bilo posle nove godine, kupim ja dve pakle a prodavacica mi naplati 220 din. To su bile moje poslednje 2 pakle koje sam popusio. Nisam imao ni tu pusacku krizu ni nista slicno. Sve je to u mozgu... Pre neki dan u prodavnici, zena ispred mene kupuje cigare, neznam hoje, 220 din. meni je to skoro satnica. da radim sat vremena samo da bih pusio?! Ne,ne!

Dzaba!

pre 9 godina

Ne zanosite se!
Prosecan stpski pusac ce pusiti IZ INATA i kad ne bude imao pare, i kad bude umirao od raka pluca i ostalih duvanskih bolestina.
Jedini nacin da prestane da pusi DUVAN je da neki virus pobije sav duvan na Zemlji, a i tada ce preci na neko drugo gov*o!

zbun

pre 9 godina

postoji u okviru klinike za plucne bolesti, ambulanta za odvikavanje od pusenja. Moj muz, inace, ortodox pusac, uz pomoc Dr Ike Pesic, uspesno ostavio duvan, skoro godinu dana. Nema smrada u kuci, a ima vise kinte za pametnije stvari. Svakom bih preporucila da potraze provereno strucnu pomoc, ako ne mogu sami.