Četvrtak, 10.07.2014.

22:59

Mali: Stojim iza svog doktorata

Stojim iza svog doktorskog rada, kaže za Danas Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

Izvor: Danas

Mali: Stojim iza svog doktorata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 9 godina

Svasta, pa u konkretnom slucaju nema nikakve sumnje da je u pitanju plagijat! Ne znam zasto se prave sasavi i Sinisa Mali, Nebojska Stefanovic i onaj Sapic - sve doktoranti, moj do mojega!

I onaj roker u pokusaju koji se izdaje za ministra prosvete... on to kao prepusta akademskoj zajednici, koju onaj Guberina iz smetova etiketira kako mu padne napamet.

Ma, haj'te molim vas! Treba ih sve razvitlati!

Bojan

pre 9 godina

Mali, tvoj doktorat treba da analizira akademska zajednica Srbije jer ti si "doktor" u Srbiji, a ne samo tvoja komisija. Glavni problem je u komisijama koje daju doktorate kao na pijaci i na taj nacin devalviraju sve ostale doktorate u Srbiji.

pera detlic

pre 9 godina

mogu oni da stoje iza svojih doktorata koliko hoce, ali bez obzira na ishod afere "doktorati", bez obzira na sve dobro sto su uradili ili sto ce uraditi u svojoj karijeri, ostace upamceni u istoriji kao "lazni doktori".

Rile

pre 9 godina

Prica o doktoratima gubi smisao vise. Nije moguce da sad svi imaju lazne doktorate, ovo mi samo mirise da je ovo namesteno od politickih neistomisljenika.

igor mandić

pre 9 godina

Siniša Mali je, kao kandidat za odbranu doktorske disertacije,odbijen od strane nastavno naučnog veća Ekonomskog fakulteta u Beogradu upravo iz razloga što je prepisao veći deo rada profesora tog fakulteta Boška Živkovića i njegovih kolega. Ali mali i njegov prijatelj, nesuđeni mentor, profesor Đuričin, su bili uporni pa su "disertaciju" provukli na FON-u. Što ne mogaše Mali Radojica mogaše Deli Radivoje. Molim vas da objavite javno obrazloženje Ekonomskog fakulteta kako bi javnost bila upoznata sa istim. Ovaj fakultet je dužan da isto stavi na uvid javnosti. Sve će tada biti jasno, bez mnogo filozofiranja. Takođe, Mali je zbog pokretanja postupka od strane Agencije za borbu protiv korupcije, a zbog postojanja sukoba interesa, nedavno bio prinuđen da podnese ostavku na funkciju predsednika upravnog odbora Komercijalne banke iz Beograda, kao i u još nekoliko upravnih odbora. Da ne spominjemo njegove aktivnosti, kojima se proslavio u privatizaciji Soko Štarka i drugih upropašćenih društvenih preduzeća.... Za njega važi slogan bilo kuda Mali svuda, od konsultantskih usluga za Darka Šarića do plagiranog doktorata. Vreme je da se ovo društvo oslobodi ovakvih osoba ukoliko želimo da se iole upristojimo i da živimo kao sav normalan svet u Evropi. Postavlja se pitanje kome je potreban čovek poput Siniše Malog i zašto ponižava sve nas čestite Beograđane sa takvim gradonačelnikom. Mi to jednostvano nismo zaslužili. Dajte nam normalnog gradonačelnika, a ne Malog!

anchica

pre 9 godina

svi koji su sa fona znaju da se kod Jaska ne prolazi tako lako. Covek siguuurno ne bi odobrio plagijat. ne mozemo da poredimo malog sa sapicem

borivoje surdilovic

pre 9 godina

niko od ovih plagijatora nije nista sam uradio,platili,dobili,procitali i to je to....nema tu nikakve pameti,samo platis i teras...sve polu svet,recenicu ne mogu da sastave a ovamo im zinulo ....da imaju doktorat...

BLHAR

pre 9 godina

Ljudi, svaka čast na iskrenim, oštroumnim i duhovitim komentarima.
VI ste svetlo na kraju mrčnog tunela i nagoveštaj da zdrav razum obitava
u ovoj našoj napaćenoj Srbiji.

''...,napisali ustave da mozak zaustave,
napisali zakone da se bolje zaklone!''

Duci0167Obr

pre 9 godina

@Bane Znam da te smara ova tema. Cim se dirne u SNS osiljak odma se trutovi pojave. Inace ovo jeste najveci problem. Kad ti drzavu vode nepismeni, neobrazovani i dovoljno bezobrazni da falsifikuju dr. diplome. Ti vidis da nema komisije? Nije niko nadlezan. Ja se uzdam jos malo u zdrav razum sns glasaca da realno pogledaju sta se radi i koga su dovelj na vlast

Marx

pre 9 godina

@ (Zakljucak, 10. jul 2014 23:18)
Ne sumnjam da je profesor Jaško veličina ako tako kažete. Ali, s obzirom na Vaš potpis, a na osnovu onoga što sam pročitao, da li ste svesni da Siniša dr Mali nije bio u stanju da napiše zaključak svojim rečima? Zaključak!

Marx

pre 9 godina

@oni što misle da ima važnijih stvari

"BEOGRAD , 8. jul 2014, ( Njuz ) – Vlada Srbije poziva građane da pokažu odgovornost i ne dopuste da im
poskupljenja i pad životnog standarda skrenu pažnju sa najbitnijih problema sa kojima se suočava država."*

*izvor: njuz.net

vv

pre 9 godina

Primecujem da kada se pomene Fon, nekim ljudima je to odmah povod da omalovazavaju ovaj fakultet. Svako ko je posteno zavrsio ovaj fakultet od upisa pa do kraja zna koliko je rada ulozio i kakav je to fakultet. A verujem da frustracija pojedinaca lezi u tome stu su se na trzistu rada opekli o fonovca, poznata je stvar da mnogo kvalitetnih ljudi sa fona su uspesni kako u domacim tako i u stranim firmama. E sad "sive zone- protekcije i sredjivanja" nema samo na fonu, vec na celom BU, uostalom kao i u svemu i celoj Srbiji. Vreme je sigurno da se kao drustvo izborimo sa tim i svedemo na najmanju mogucu meru!
p.s. Takodje samo reci hvale o kvalitetu i radu prof. Ondreja Jaska.

Nije mali

pre 9 godina

Tih fon-ovaca ima na tone po državnim firmama... Svako ko je bežao iz radničkog odela u kancelariju, završio je taj oksford, pardon fon.

Ljubovija

pre 9 godina

Voleo obih da vidim doktorate ovih kvazi naucnka sa Pescanika, pa da vidimo kakvo je cije, a ne da oni njihove kriju kao zmija noge.

Ministar

pre 9 godina

Ako tvoj rad moze da ocenjuje samo tvoja komisija, onda si i ti doktor samo pred tom komisijom, dalje nisi. Naucna zajednica van te komisije ne priznaje fotokopir doktore.

Šareniš-iš

pre 9 godina

Zovite doktora!!! Njima svi may treba hospitalizacija. Da se ljudima objasni uz adekvatnu terapiju, da ako niste napisali rad svoj on glavom onda je sve drugo šarena laža!!!

Prolaznik

pre 9 godina

@Zakljucak
Ja sam stvarno zaprepascen da neko s pozivom na "velicinu mentora" zakljucuje da radi nije plagijat! Da li postoji elektronska verzija doktorata na interentu? Postoji. Da li postoji elektronska verzija Begoviceve knjige na internetu? Postoji. Da li ste vi uporedili ta dva rada? Niste. Da jeste, viseli biste neverovatnu situaciju: dva autora, koji bas sasvim slucajno pisu na istom jeziku, uoblicavaju u potpunosti iste recenice, jednu za drugom. Zamislite koja je to kosmicka koincidencija.. A da, oni ne objavljuju svoja identicna dostignuca istovremeno, vec u razmaku od cca. 12 godina.
Dakle, kakve veze ima ta velicina od mentora sa ovom naucnom fantastikom od neverovatne koincidencije? Ili mozda i ima, iako je "velicina", jer jedna velicina mora sa zna sta se pise u njegovoj oblasti u domacoj doktrini. No, bilo kako bilo, zakljucak je jedan od dva: ili ta velicina ne prati nauku (sto mu je posao), ili to uopste nije njegova oblast, jer ipak prati nauku; tertium non datur.

Swedenonline

pre 9 godina

A šta ce vam na funkcijama 'doktori' nauka, zar ne bi na njihova mesta trebalo da budu članovi Mense? Ah, da, zaboravih, neće inteligencija da se etiketa!

xox

pre 9 godina

Ovi na univerzitetu su skroz pošandrcali: kažu, zakon ne propisuje koliko SME da se mazne!? pa, NE SME da se mazne, cela metodologija pisanja i ocenjivanja radova je tome i podređena. Jedno je da se greška potkrade a sasvim drugo da se ignoriše sadržaj koji je kopiran, bukvalno kopiran iz tuđih knjiga!

mirkoni

pre 9 godina

Stojite vi, gospodine Mali, iza ledja ili malo niže sa celom vašom ekipom i drhtite da vas g-din Vučić ne pikne k'o mušice sa stola.
Znate ono kad savijete srednji prst pa noktom po jagodici od palca pik! i nema više mušica. Negde ih zovu mislim podg...ne, ne, ne znam.

zgađeni

pre 9 godina

Lažni doktor siniša mali stoji iza prepakovano-plagiranog kupusa i ruga se svim poštenim i vrednim akademskim građanima. Đuričin je bio na platnom spisku Miškovića. Sećate li se naručene, "nezavisne" studije o monopolskom položaju Delte. Mentor/l, doktorant, Eritreja, 2013. godine, sve skupa mi se povraća... Bravo za volontere koji su provukli kupus kroz softver i Peščanik što pokazuje i odvaja kukolj.

Mile

pre 9 godina

Hahaha, stoji? Mislio sam da sedi. Sve moj do moga stručnjaci. "Da smo znali da je tako lako završiti fakultet, završili bi i srednju školu", Megadens kadrovi.

nebojsa

pre 9 godina

Da, kako da ne... Stojis kao i oni koji su ga napisali pre tebe pa sada ne znaju sta da rade... A da ti Stefanovic nije pomogo mozda? Ako je tako, svi lazu, ti si car, trebas zauzeti Vucicevo mesto!

Zakljucak

pre 9 godina

Kada se izgovori ime Ondrej Jasko ima da se ustane i pokloni liku i delu ovog coveka! Odlican profesor, odlican ispitivac, veliki covek! Rad kao rad moze biti los, mozda i nategnut za doktorat, ali sigurno nije plagijat niti nesto poput radova google prevodioca Sapica i ministra nam unutrasnjih poslova Stefanovica. Malog ne mogu da smislim i iskreno mislim da ce grad da nam zavije u crno, ali to ne znaci da njegov rad plagijat ili da je nesposoban da dodje do doktorata.

Marko

pre 9 godina

Siniša Mali je završio Ekonomski fakultet u Beogradu kao najbolji student generacije, ne sumnjam u originalnost njegovog doktorata, pametan je on čovek.

Veseli

pre 9 godina

Ako si toliko stručan, sjaši sa fotelje državne, kreni u neki biznis, zaposli 50-100 radnika, pa da i oni lepo rade-žive od tvojih ideja..., a ti lepo postaneš milijarder, i svi ti se divimo!
Jedino što znaju jeste da kupe diplomu, i to im je malo da su dipl. već moraju do doktorata da kupuju(osladilo se da ih neko smatra pametnim-po papiru) , zalegnu u fotelju, klimaju glavom na svaku umotvorinu A. V. i 2000-5000€ kaplje svakog meseca.
A što se tiče ovih što lupaju minuse za svaki iole razuman komentar, a realno ih ima oko 10%,taj mozak (bolest) nikad neću shvatiti.
Laku noć

ljigavac

pre 9 godina

A ti si stvarno moralna gromada.Jos jaci su ovi korumpirani sa FON-a koji su dali domaci zadatak ni manje , ni vise nego mentoru da to utvrdi.
Boze, sto pravite cirkus od sebe.
Stojis li iza kriminalnih Ugovora sa Etihadom, poklanjanjem silne zemlje po Vojvodini i ostalih nezakonito sklopljenih poslova.....

bane

pre 9 godina

Počinjete da smarate sa ovom temom,kao i sve prethodno u Srbiji pojeo vuk magarca.Ako hoće napraviće komisiju i nema tu mnogo razmišljanja koje plagijator oduzimaj titule, ako nije neka odgovaraju oni koji su prozivali, ja mislim da je to logično.Ovo ničemu ne vodi. Ovo je osetljiva tema ali mislim da u Srbiji postoje mnogo veći problemi.

boris

pre 9 godina

Ovaj gradonacelnik, ministar policije, razni funkcioneri, bivsi i sadasnji, ljudi sa puno "pepela na glavi", po raznim osnovama, predmet su "lupe" javnosti. Tu nista nije sporno, i trba svakog ko je plagirao, falsifikovao, ili na drugi ne zakonit i nemoralan nacin dosao do diplome, doktorata ili drugog zvanja oterati i sa funkcije i iz drustvenog zivota, a bogami i krivicno da odgovara. Licno mislim da "gde ima dima ima i vatre", pa je za svaku proveru doktorat i grdonacelnika i ministra i svih na koje se sumnja.
Ipak, ko su ove "mudre" glave koje pobegose od "voljene" im zemlje da nam otvaraju oci?
"Gospodo", dodjite ovde, borite se u nasoj Srbiji protiv ovih, ja cu vam dati svu podrsku(ma koliko beznacajna bila), a ne ko junaci 5 oktobra sto poslase decu u inostransvo da zive sa parama koje pokradose preko privatizacija i dele dobre savete. Dodjite u svoju zemlju i resavajte probleme, a ne da pomazete iz pozadine. Ako je mogao Dositej Obradovic, zaso vi ne mozete?
I nemoj da se pravdate glupostima. Mnogi zive tesko i bore se, aje i vi ili cutite tamo gde ste i najedite se "americkog pasulja"

modesty

pre 9 godina

"Taj doktorski rad mogu da ocenjuju samo članovi moje komisije", kaže Mali.

Jašta, tvoja lična komisija, kojoj ti plaćaš. Hvala na iskrenosti. IDIOKRATO!

Sad vise nisam u Srbiji

pre 9 godina

Mali tvrdi da je bio student generacije na EF, ali ga na ovoj listi nema: http://www.bg.ac.rs/sr/studenti/nagrade.php (po godinama je trebalo da je na listi za 1994/95, ali je tada student generacije bila Aleksandra Sevic, sadasnji professor na EF). Ja sam na listi za jednu od narednih godina i osecam prilican bes prema ovom prevarantu I "kolegi" sa EF. Kada sam pisao doktorat u Americi svaku zapetu sam pazio da mi slucajno negde ne promakne da nesto sto nije moj tekst ne navedem, a on "stoji iza doktorata". Njegov doktorat nije slucajno odbijen na EF, a profesora Djuricina treba da je bruka posebno sto je 15 godina bio na funkciji predsednika Saveza ekonomista Srbije.

beo-grad-u-blatu

pre 9 godina

Stoje gospodari iza tebe jer nakon katastrofalnog upravljanja Agencijom za privatizaciju i toliko sumnjivih nekretnina u vlasnistvu bio si zreo za zatvor nakon promene vlasti 2012.

Acs

pre 9 godina

Kada prevedem na svoj način ovu izjavu,ona izgleda ovako:Zezno sam vas sve,lagao za Djilasa,virim iz gu*ice mega lažova,ali vam komandujem,ke*am vam se u život i možete samo da me povučete.Želim da naglasim da se uspešno bavim prevodima nosilaca nacional-socijalističke politike i bagre već 30 godina i da ih razumem odlično,dokaz da nikada nisam omanuo je taj,da kad god Sloba izjavi da Srbija nije u ratu,ja lepo spremim uniformu i transportnu torbu i u 1 ujutru kada dodje vojna policija po mene,odem na front ko gospodin čovek!

лауферка

pre 9 godina

On, međutim, ukazuje na ograničenje da zakonom nije precizirano koliko citata se može preuzeti iz tuđih radova uz navođenje izvora, a da se to ne smatra plagijatom.


Ова изјава декан ФОП је апсолутна глупост и срамота је да неко ко је декан факултета, па био то и ФОП, изговори овако нешто.
А, изјава Малог је парафраза Јосипа Броза да признаје само суд своје партије. Све у свему, друштвени отпад влада овом земљом.

rogy

pre 9 godina

Ljudi bez morala vode drzavu. Mislio sam da su zuti najgori, ali ovi brate se za 2 godine se "pokazase"... I sve im neko kriv, i sve ih neko rusi, i sve ce oni izdrzati, i ovo i ono ... Nego, sastavite vi taj mandat do kraja ako uspete jer to vam je sto se politike tice. A Mali ce kao i svaka druga "nestranacka" licnost sa stosom clanskih kartica da se snadje i samo promeni tabor kod tog novog sto dodje.

Zord

pre 9 godina

Stajao ti ili ne, taj rad je plagijat. S obzirom da je rad javan , svi clanovi akademske zajednice imaju pravo da daju misljenje. A ti imas moralnu obavezu, kao i Stefanovic i Sapic, da podneses ostavku i izvinis se narodu Beograda ciji si gradonacelnik, i narodu Srbije posto predstavljas ovu zemlju.

Au pa ti si iz SNS-a, nista ovo sa moralom zaboravi.

Milan

pre 9 godina

"On, međutim, ukazuje na ograničenje da zakonom nije precizirano koliko citata se može preuzeti iz tuđih radova uz navođenje izvora, a da se to ne smatra plagijatom."

Opet spinuju. Ovde se ne radi o tome da li je Mali citirao toliko ili ovoliko u svom doktorskom radu, već da je koristio tuđe rečenice (pa i čitave strane, koliko vidim!) bez navođenja izvora. Glavni problem je, dakle, što je tuđe misli i ideje predstavljao kao originalne, tj. kao svoje, a ne što je citirao (što, paradoksalno, nije ni radio, inače se ne bismo sada ni bavili "njegovim" doktoratom).

Vlada Komunista

pre 9 godina

Odmah da se prispita rad ovog fakulteta i da se pokrene postupak za oduzimanje akreditacije. Godinama u nazad se zna šta se radi na ovom fakultetu. Ovo je udar na visoko obrazovanje u Srbiji,zatvorite FON.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Да ли су ови људи нормални? Па они немају појма шта је докторат. То је за људе посвећене науци, који су свој живот посветили проучавању и унапређењу неке области која често уопште нема везе са свакодневним животом.

Да бисте били политичари, уопште вам не треба докторат. Нико од вас не очекује да сте врхунски научници, аман! Треба да сте добри менаџери, да умете да руководите тимовима људи и наравно да се разумете у ресоре које водите, али за то је довољан факултет, не мора докторат.

Тежити добијању докторске титуле је исто као када би рачуновођа хтео да научи све о процесу производње делова за рачунар, само зато што користи рачунар у двом послу.

Људи, не брукајте се фалш титулама. Нико вам неће замерити што их немате. Политичари сте, не научници.

Miki

pre 9 godina

Za sve koje interesuje sta je to gradonacelnik nam Mali uradio u originalnom izdanju ovde http://pescanik.net/2014/07/velike-tajne-malog-majstora-ili-kako-je-sinisa-mali-ukrao-doktorat/

Ranko

pre 9 godina

Nije sporna vrednost rada, vec da li je ukraden!?
To sto je nesto ukradeno, ne znaci da nema vrednost, kao kad neko ukrade novac npr.
Sinisa Mali voli da krade: postao je gradonacelnik a da za njega niko nije glasao, postao je dr, ali kao kod Nusica itd.

freeloader

pre 9 godina

@Zakljucak

G. Malog je mentor, ma kakva sila od coveka bio, obmanuo - nije mu ukazao na osnovne principe naucnog rada i nije kompetentan (jer nije otkrio plagirana mesta), dakle, pogresno ga je vodio. Sa komentarom g. Martica, FON pokazuje svoje staro lice drcne partijske ustanove kojoj nije mesto na ozbiljnom univerzitetu. Rektor bi morao da preduzme mere i protiv Martica (zbog uvredljivih i bahatih gluposti koje je izjavio), kao i protiv mentora, a i komisije za pravno-ekonomske nauke (koja je prihvatila izvestaj komisije FON-a)

Nolan

pre 9 godina

(Zakljucak, 10. jul 2014 23:18)

Bravo za komentar. Profesor Ondrej Jaško je, usudiću se da kažem, jedan od najboljih predavača na BU, a daleko najbolji koga sam ikada slušao. Mrzeo sam pomisao na pauzu dok je on pričao. Cela njegova katedra je jedna od najboljih na FONu.

Prolaznik

pre 9 godina

Da li nasu inteligenciju vredja svaki plagijator koji izbegavajuci odgovore na konkretna pitanja brani autenticnost svog doktorata? Gospodine Mali, odgovorite na konkretna pitanja: 1) zbog cega ste kao sopstveni zakljucak prepisali od Begovica i dr. tekst, bez bilo kakvog spomena da se ne radi o sopstvenoj ideji?; 2) zbog cega ste prepisali od tog nesrecnog Eritrejca tekst, sa sve njegovim fus notama, a da niste uopste naveli da je zo njegova ideja? Summa summarum: odgovorite nam zbog cega ste prikazivali kao sopstvene ideje drugih ljudi? Jer, ako nesto napisete, pa povrh toga u okviru zakljucka (sic!), a ne kazete da ste preuzeli od drugih, onda svako polazi od toga da je to vasa (originalna) misao. Ne znam da li je moguce jasnije postaviti pitanja i pokazati ostrascenim sledbenicima rezima da je za njih upravo dobro da se rese ovakvih podmuklih pojava; ko prisvaja tudje, pa se jos dici sa time, on je podmukao.

modesty

pre 9 godina

"Taj doktorski rad mogu da ocenjuju samo članovi moje komisije", kaže Mali.

Jašta, tvoja lična komisija, kojoj ti plaćaš. Hvala na iskrenosti. IDIOKRATO!

Sad vise nisam u Srbiji

pre 9 godina

Mali tvrdi da je bio student generacije na EF, ali ga na ovoj listi nema: http://www.bg.ac.rs/sr/studenti/nagrade.php (po godinama je trebalo da je na listi za 1994/95, ali je tada student generacije bila Aleksandra Sevic, sadasnji professor na EF). Ja sam na listi za jednu od narednih godina i osecam prilican bes prema ovom prevarantu I "kolegi" sa EF. Kada sam pisao doktorat u Americi svaku zapetu sam pazio da mi slucajno negde ne promakne da nesto sto nije moj tekst ne navedem, a on "stoji iza doktorata". Njegov doktorat nije slucajno odbijen na EF, a profesora Djuricina treba da je bruka posebno sto je 15 godina bio na funkciji predsednika Saveza ekonomista Srbije.

лауферка

pre 9 godina

On, međutim, ukazuje na ograničenje da zakonom nije precizirano koliko citata se može preuzeti iz tuđih radova uz navođenje izvora, a da se to ne smatra plagijatom.


Ова изјава декан ФОП је апсолутна глупост и срамота је да неко ко је декан факултета, па био то и ФОП, изговори овако нешто.
А, изјава Малог је парафраза Јосипа Броза да признаје само суд своје партије. Све у свему, друштвени отпад влада овом земљом.

Mile

pre 9 godina

Hahaha, stoji? Mislio sam da sedi. Sve moj do moga stručnjaci. "Da smo znali da je tako lako završiti fakultet, završili bi i srednju školu", Megadens kadrovi.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Да ли су ови људи нормални? Па они немају појма шта је докторат. То је за људе посвећене науци, који су свој живот посветили проучавању и унапређењу неке области која често уопште нема везе са свакодневним животом.

Да бисте били политичари, уопште вам не треба докторат. Нико од вас не очекује да сте врхунски научници, аман! Треба да сте добри менаџери, да умете да руководите тимовима људи и наравно да се разумете у ресоре које водите, али за то је довољан факултет, не мора докторат.

Тежити добијању докторске титуле је исто као када би рачуновођа хтео да научи све о процесу производње делова за рачунар, само зато што користи рачунар у двом послу.

Људи, не брукајте се фалш титулама. Нико вам неће замерити што их немате. Политичари сте, не научници.

Acs

pre 9 godina

Kada prevedem na svoj način ovu izjavu,ona izgleda ovako:Zezno sam vas sve,lagao za Djilasa,virim iz gu*ice mega lažova,ali vam komandujem,ke*am vam se u život i možete samo da me povučete.Želim da naglasim da se uspešno bavim prevodima nosilaca nacional-socijalističke politike i bagre već 30 godina i da ih razumem odlično,dokaz da nikada nisam omanuo je taj,da kad god Sloba izjavi da Srbija nije u ratu,ja lepo spremim uniformu i transportnu torbu i u 1 ujutru kada dodje vojna policija po mene,odem na front ko gospodin čovek!

Prolaznik

pre 9 godina

Da li nasu inteligenciju vredja svaki plagijator koji izbegavajuci odgovore na konkretna pitanja brani autenticnost svog doktorata? Gospodine Mali, odgovorite na konkretna pitanja: 1) zbog cega ste kao sopstveni zakljucak prepisali od Begovica i dr. tekst, bez bilo kakvog spomena da se ne radi o sopstvenoj ideji?; 2) zbog cega ste prepisali od tog nesrecnog Eritrejca tekst, sa sve njegovim fus notama, a da niste uopste naveli da je zo njegova ideja? Summa summarum: odgovorite nam zbog cega ste prikazivali kao sopstvene ideje drugih ljudi? Jer, ako nesto napisete, pa povrh toga u okviru zakljucka (sic!), a ne kazete da ste preuzeli od drugih, onda svako polazi od toga da je to vasa (originalna) misao. Ne znam da li je moguce jasnije postaviti pitanja i pokazati ostrascenim sledbenicima rezima da je za njih upravo dobro da se rese ovakvih podmuklih pojava; ko prisvaja tudje, pa se jos dici sa time, on je podmukao.

zgađeni

pre 9 godina

Lažni doktor siniša mali stoji iza prepakovano-plagiranog kupusa i ruga se svim poštenim i vrednim akademskim građanima. Đuričin je bio na platnom spisku Miškovića. Sećate li se naručene, "nezavisne" studije o monopolskom položaju Delte. Mentor/l, doktorant, Eritreja, 2013. godine, sve skupa mi se povraća... Bravo za volontere koji su provukli kupus kroz softver i Peščanik što pokazuje i odvaja kukolj.

beo-grad-u-blatu

pre 9 godina

Stoje gospodari iza tebe jer nakon katastrofalnog upravljanja Agencijom za privatizaciju i toliko sumnjivih nekretnina u vlasnistvu bio si zreo za zatvor nakon promene vlasti 2012.

Zord

pre 9 godina

Stajao ti ili ne, taj rad je plagijat. S obzirom da je rad javan , svi clanovi akademske zajednice imaju pravo da daju misljenje. A ti imas moralnu obavezu, kao i Stefanovic i Sapic, da podneses ostavku i izvinis se narodu Beograda ciji si gradonacelnik, i narodu Srbije posto predstavljas ovu zemlju.

Au pa ti si iz SNS-a, nista ovo sa moralom zaboravi.

Veseli

pre 9 godina

Ako si toliko stručan, sjaši sa fotelje državne, kreni u neki biznis, zaposli 50-100 radnika, pa da i oni lepo rade-žive od tvojih ideja..., a ti lepo postaneš milijarder, i svi ti se divimo!
Jedino što znaju jeste da kupe diplomu, i to im je malo da su dipl. već moraju do doktorata da kupuju(osladilo se da ih neko smatra pametnim-po papiru) , zalegnu u fotelju, klimaju glavom na svaku umotvorinu A. V. i 2000-5000€ kaplje svakog meseca.
A što se tiče ovih što lupaju minuse za svaki iole razuman komentar, a realno ih ima oko 10%,taj mozak (bolest) nikad neću shvatiti.
Laku noć

Milan

pre 9 godina

"On, međutim, ukazuje na ograničenje da zakonom nije precizirano koliko citata se može preuzeti iz tuđih radova uz navođenje izvora, a da se to ne smatra plagijatom."

Opet spinuju. Ovde se ne radi o tome da li je Mali citirao toliko ili ovoliko u svom doktorskom radu, već da je koristio tuđe rečenice (pa i čitave strane, koliko vidim!) bez navođenja izvora. Glavni problem je, dakle, što je tuđe misli i ideje predstavljao kao originalne, tj. kao svoje, a ne što je citirao (što, paradoksalno, nije ni radio, inače se ne bismo sada ni bavili "njegovim" doktoratom).

ljigavac

pre 9 godina

A ti si stvarno moralna gromada.Jos jaci su ovi korumpirani sa FON-a koji su dali domaci zadatak ni manje , ni vise nego mentoru da to utvrdi.
Boze, sto pravite cirkus od sebe.
Stojis li iza kriminalnih Ugovora sa Etihadom, poklanjanjem silne zemlje po Vojvodini i ostalih nezakonito sklopljenih poslova.....

Vlada Komunista

pre 9 godina

Odmah da se prispita rad ovog fakulteta i da se pokrene postupak za oduzimanje akreditacije. Godinama u nazad se zna šta se radi na ovom fakultetu. Ovo je udar na visoko obrazovanje u Srbiji,zatvorite FON.

xox

pre 9 godina

Ovi na univerzitetu su skroz pošandrcali: kažu, zakon ne propisuje koliko SME da se mazne!? pa, NE SME da se mazne, cela metodologija pisanja i ocenjivanja radova je tome i podređena. Jedno je da se greška potkrade a sasvim drugo da se ignoriše sadržaj koji je kopiran, bukvalno kopiran iz tuđih knjiga!

Prolaznik

pre 9 godina

@Zakljucak
Ja sam stvarno zaprepascen da neko s pozivom na "velicinu mentora" zakljucuje da radi nije plagijat! Da li postoji elektronska verzija doktorata na interentu? Postoji. Da li postoji elektronska verzija Begoviceve knjige na internetu? Postoji. Da li ste vi uporedili ta dva rada? Niste. Da jeste, viseli biste neverovatnu situaciju: dva autora, koji bas sasvim slucajno pisu na istom jeziku, uoblicavaju u potpunosti iste recenice, jednu za drugom. Zamislite koja je to kosmicka koincidencija.. A da, oni ne objavljuju svoja identicna dostignuca istovremeno, vec u razmaku od cca. 12 godina.
Dakle, kakve veze ima ta velicina od mentora sa ovom naucnom fantastikom od neverovatne koincidencije? Ili mozda i ima, iako je "velicina", jer jedna velicina mora sa zna sta se pise u njegovoj oblasti u domacoj doktrini. No, bilo kako bilo, zakljucak je jedan od dva: ili ta velicina ne prati nauku (sto mu je posao), ili to uopste nije njegova oblast, jer ipak prati nauku; tertium non datur.

rogy

pre 9 godina

Ljudi bez morala vode drzavu. Mislio sam da su zuti najgori, ali ovi brate se za 2 godine se "pokazase"... I sve im neko kriv, i sve ih neko rusi, i sve ce oni izdrzati, i ovo i ono ... Nego, sastavite vi taj mandat do kraja ako uspete jer to vam je sto se politike tice. A Mali ce kao i svaka druga "nestranacka" licnost sa stosom clanskih kartica da se snadje i samo promeni tabor kod tog novog sto dodje.

Ranko

pre 9 godina

Nije sporna vrednost rada, vec da li je ukraden!?
To sto je nesto ukradeno, ne znaci da nema vrednost, kao kad neko ukrade novac npr.
Sinisa Mali voli da krade: postao je gradonacelnik a da za njega niko nije glasao, postao je dr, ali kao kod Nusica itd.

freeloader

pre 9 godina

@Zakljucak

G. Malog je mentor, ma kakva sila od coveka bio, obmanuo - nije mu ukazao na osnovne principe naucnog rada i nije kompetentan (jer nije otkrio plagirana mesta), dakle, pogresno ga je vodio. Sa komentarom g. Martica, FON pokazuje svoje staro lice drcne partijske ustanove kojoj nije mesto na ozbiljnom univerzitetu. Rektor bi morao da preduzme mere i protiv Martica (zbog uvredljivih i bahatih gluposti koje je izjavio), kao i protiv mentora, a i komisije za pravno-ekonomske nauke (koja je prihvatila izvestaj komisije FON-a)

Miki

pre 9 godina

Za sve koje interesuje sta je to gradonacelnik nam Mali uradio u originalnom izdanju ovde http://pescanik.net/2014/07/velike-tajne-malog-majstora-ili-kako-je-sinisa-mali-ukrao-doktorat/

nebojsa

pre 9 godina

Da, kako da ne... Stojis kao i oni koji su ga napisali pre tebe pa sada ne znaju sta da rade... A da ti Stefanovic nije pomogo mozda? Ako je tako, svi lazu, ti si car, trebas zauzeti Vucicevo mesto!

mirkoni

pre 9 godina

Stojite vi, gospodine Mali, iza ledja ili malo niže sa celom vašom ekipom i drhtite da vas g-din Vučić ne pikne k'o mušice sa stola.
Znate ono kad savijete srednji prst pa noktom po jagodici od palca pik! i nema više mušica. Negde ih zovu mislim podg...ne, ne, ne znam.

Swedenonline

pre 9 godina

A šta ce vam na funkcijama 'doktori' nauka, zar ne bi na njihova mesta trebalo da budu članovi Mense? Ah, da, zaboravih, neće inteligencija da se etiketa!

igor mandić

pre 9 godina

Siniša Mali je, kao kandidat za odbranu doktorske disertacije,odbijen od strane nastavno naučnog veća Ekonomskog fakulteta u Beogradu upravo iz razloga što je prepisao veći deo rada profesora tog fakulteta Boška Živkovića i njegovih kolega. Ali mali i njegov prijatelj, nesuđeni mentor, profesor Đuričin, su bili uporni pa su "disertaciju" provukli na FON-u. Što ne mogaše Mali Radojica mogaše Deli Radivoje. Molim vas da objavite javno obrazloženje Ekonomskog fakulteta kako bi javnost bila upoznata sa istim. Ovaj fakultet je dužan da isto stavi na uvid javnosti. Sve će tada biti jasno, bez mnogo filozofiranja. Takođe, Mali je zbog pokretanja postupka od strane Agencije za borbu protiv korupcije, a zbog postojanja sukoba interesa, nedavno bio prinuđen da podnese ostavku na funkciju predsednika upravnog odbora Komercijalne banke iz Beograda, kao i u još nekoliko upravnih odbora. Da ne spominjemo njegove aktivnosti, kojima se proslavio u privatizaciji Soko Štarka i drugih upropašćenih društvenih preduzeća.... Za njega važi slogan bilo kuda Mali svuda, od konsultantskih usluga za Darka Šarića do plagiranog doktorata. Vreme je da se ovo društvo oslobodi ovakvih osoba ukoliko želimo da se iole upristojimo i da živimo kao sav normalan svet u Evropi. Postavlja se pitanje kome je potreban čovek poput Siniše Malog i zašto ponižava sve nas čestite Beograđane sa takvim gradonačelnikom. Mi to jednostvano nismo zaslužili. Dajte nam normalnog gradonačelnika, a ne Malog!

Ministar

pre 9 godina

Ako tvoj rad moze da ocenjuje samo tvoja komisija, onda si i ti doktor samo pred tom komisijom, dalje nisi. Naucna zajednica van te komisije ne priznaje fotokopir doktore.

pera detlic

pre 9 godina

mogu oni da stoje iza svojih doktorata koliko hoce, ali bez obzira na ishod afere "doktorati", bez obzira na sve dobro sto su uradili ili sto ce uraditi u svojoj karijeri, ostace upamceni u istoriji kao "lazni doktori".

Nolan

pre 9 godina

(Zakljucak, 10. jul 2014 23:18)

Bravo za komentar. Profesor Ondrej Jaško je, usudiću se da kažem, jedan od najboljih predavača na BU, a daleko najbolji koga sam ikada slušao. Mrzeo sam pomisao na pauzu dok je on pričao. Cela njegova katedra je jedna od najboljih na FONu.

borivoje surdilovic

pre 9 godina

niko od ovih plagijatora nije nista sam uradio,platili,dobili,procitali i to je to....nema tu nikakve pameti,samo platis i teras...sve polu svet,recenicu ne mogu da sastave a ovamo im zinulo ....da imaju doktorat...

Duci0167Obr

pre 9 godina

@Bane Znam da te smara ova tema. Cim se dirne u SNS osiljak odma se trutovi pojave. Inace ovo jeste najveci problem. Kad ti drzavu vode nepismeni, neobrazovani i dovoljno bezobrazni da falsifikuju dr. diplome. Ti vidis da nema komisije? Nije niko nadlezan. Ja se uzdam jos malo u zdrav razum sns glasaca da realno pogledaju sta se radi i koga su dovelj na vlast

Marx

pre 9 godina

@ (Zakljucak, 10. jul 2014 23:18)
Ne sumnjam da je profesor Jaško veličina ako tako kažete. Ali, s obzirom na Vaš potpis, a na osnovu onoga što sam pročitao, da li ste svesni da Siniša dr Mali nije bio u stanju da napiše zaključak svojim rečima? Zaključak!

BLHAR

pre 9 godina

Ljudi, svaka čast na iskrenim, oštroumnim i duhovitim komentarima.
VI ste svetlo na kraju mrčnog tunela i nagoveštaj da zdrav razum obitava
u ovoj našoj napaćenoj Srbiji.

''...,napisali ustave da mozak zaustave,
napisali zakone da se bolje zaklone!''

boris

pre 9 godina

Ovaj gradonacelnik, ministar policije, razni funkcioneri, bivsi i sadasnji, ljudi sa puno "pepela na glavi", po raznim osnovama, predmet su "lupe" javnosti. Tu nista nije sporno, i trba svakog ko je plagirao, falsifikovao, ili na drugi ne zakonit i nemoralan nacin dosao do diplome, doktorata ili drugog zvanja oterati i sa funkcije i iz drustvenog zivota, a bogami i krivicno da odgovara. Licno mislim da "gde ima dima ima i vatre", pa je za svaku proveru doktorat i grdonacelnika i ministra i svih na koje se sumnja.
Ipak, ko su ove "mudre" glave koje pobegose od "voljene" im zemlje da nam otvaraju oci?
"Gospodo", dodjite ovde, borite se u nasoj Srbiji protiv ovih, ja cu vam dati svu podrsku(ma koliko beznacajna bila), a ne ko junaci 5 oktobra sto poslase decu u inostransvo da zive sa parama koje pokradose preko privatizacija i dele dobre savete. Dodjite u svoju zemlju i resavajte probleme, a ne da pomazete iz pozadine. Ako je mogao Dositej Obradovic, zaso vi ne mozete?
I nemoj da se pravdate glupostima. Mnogi zive tesko i bore se, aje i vi ili cutite tamo gde ste i najedite se "americkog pasulja"

Nije mali

pre 9 godina

Tih fon-ovaca ima na tone po državnim firmama... Svako ko je bežao iz radničkog odela u kancelariju, završio je taj oksford, pardon fon.

bane

pre 9 godina

Počinjete da smarate sa ovom temom,kao i sve prethodno u Srbiji pojeo vuk magarca.Ako hoće napraviće komisiju i nema tu mnogo razmišljanja koje plagijator oduzimaj titule, ako nije neka odgovaraju oni koji su prozivali, ja mislim da je to logično.Ovo ničemu ne vodi. Ovo je osetljiva tema ali mislim da u Srbiji postoje mnogo veći problemi.

Marx

pre 9 godina

@oni što misle da ima važnijih stvari

"BEOGRAD , 8. jul 2014, ( Njuz ) – Vlada Srbije poziva građane da pokažu odgovornost i ne dopuste da im
poskupljenja i pad životnog standarda skrenu pažnju sa najbitnijih problema sa kojima se suočava država."*

*izvor: njuz.net

Šareniš-iš

pre 9 godina

Zovite doktora!!! Njima svi may treba hospitalizacija. Da se ljudima objasni uz adekvatnu terapiju, da ako niste napisali rad svoj on glavom onda je sve drugo šarena laža!!!

Bojan

pre 9 godina

Mali, tvoj doktorat treba da analizira akademska zajednica Srbije jer ti si "doktor" u Srbiji, a ne samo tvoja komisija. Glavni problem je u komisijama koje daju doktorate kao na pijaci i na taj nacin devalviraju sve ostale doktorate u Srbiji.

Zakljucak

pre 9 godina

Kada se izgovori ime Ondrej Jasko ima da se ustane i pokloni liku i delu ovog coveka! Odlican profesor, odlican ispitivac, veliki covek! Rad kao rad moze biti los, mozda i nategnut za doktorat, ali sigurno nije plagijat niti nesto poput radova google prevodioca Sapica i ministra nam unutrasnjih poslova Stefanovica. Malog ne mogu da smislim i iskreno mislim da ce grad da nam zavije u crno, ali to ne znaci da njegov rad plagijat ili da je nesposoban da dodje do doktorata.

vv

pre 9 godina

Primecujem da kada se pomene Fon, nekim ljudima je to odmah povod da omalovazavaju ovaj fakultet. Svako ko je posteno zavrsio ovaj fakultet od upisa pa do kraja zna koliko je rada ulozio i kakav je to fakultet. A verujem da frustracija pojedinaca lezi u tome stu su se na trzistu rada opekli o fonovca, poznata je stvar da mnogo kvalitetnih ljudi sa fona su uspesni kako u domacim tako i u stranim firmama. E sad "sive zone- protekcije i sredjivanja" nema samo na fonu, vec na celom BU, uostalom kao i u svemu i celoj Srbiji. Vreme je sigurno da se kao drustvo izborimo sa tim i svedemo na najmanju mogucu meru!
p.s. Takodje samo reci hvale o kvalitetu i radu prof. Ondreja Jaska.

Marko

pre 9 godina

Siniša Mali je završio Ekonomski fakultet u Beogradu kao najbolji student generacije, ne sumnjam u originalnost njegovog doktorata, pametan je on čovek.

Branko

pre 9 godina

Svasta, pa u konkretnom slucaju nema nikakve sumnje da je u pitanju plagijat! Ne znam zasto se prave sasavi i Sinisa Mali, Nebojska Stefanovic i onaj Sapic - sve doktoranti, moj do mojega!

I onaj roker u pokusaju koji se izdaje za ministra prosvete... on to kao prepusta akademskoj zajednici, koju onaj Guberina iz smetova etiketira kako mu padne napamet.

Ma, haj'te molim vas! Treba ih sve razvitlati!

anchica

pre 9 godina

svi koji su sa fona znaju da se kod Jaska ne prolazi tako lako. Covek siguuurno ne bi odobrio plagijat. ne mozemo da poredimo malog sa sapicem

Ljubovija

pre 9 godina

Voleo obih da vidim doktorate ovih kvazi naucnka sa Pescanika, pa da vidimo kakvo je cije, a ne da oni njihove kriju kao zmija noge.

Rile

pre 9 godina

Prica o doktoratima gubi smisao vise. Nije moguce da sad svi imaju lazne doktorate, ovo mi samo mirise da je ovo namesteno od politickih neistomisljenika.

Marko

pre 9 godina

Siniša Mali je završio Ekonomski fakultet u Beogradu kao najbolji student generacije, ne sumnjam u originalnost njegovog doktorata, pametan je on čovek.

bane

pre 9 godina

Počinjete da smarate sa ovom temom,kao i sve prethodno u Srbiji pojeo vuk magarca.Ako hoće napraviće komisiju i nema tu mnogo razmišljanja koje plagijator oduzimaj titule, ako nije neka odgovaraju oni koji su prozivali, ja mislim da je to logično.Ovo ničemu ne vodi. Ovo je osetljiva tema ali mislim da u Srbiji postoje mnogo veći problemi.

Zakljucak

pre 9 godina

Kada se izgovori ime Ondrej Jasko ima da se ustane i pokloni liku i delu ovog coveka! Odlican profesor, odlican ispitivac, veliki covek! Rad kao rad moze biti los, mozda i nategnut za doktorat, ali sigurno nije plagijat niti nesto poput radova google prevodioca Sapica i ministra nam unutrasnjih poslova Stefanovica. Malog ne mogu da smislim i iskreno mislim da ce grad da nam zavije u crno, ali to ne znaci da njegov rad plagijat ili da je nesposoban da dodje do doktorata.

Nolan

pre 9 godina

(Zakljucak, 10. jul 2014 23:18)

Bravo za komentar. Profesor Ondrej Jaško je, usudiću se da kažem, jedan od najboljih predavača na BU, a daleko najbolji koga sam ikada slušao. Mrzeo sam pomisao na pauzu dok je on pričao. Cela njegova katedra je jedna od najboljih na FONu.

boris

pre 9 godina

Ovaj gradonacelnik, ministar policije, razni funkcioneri, bivsi i sadasnji, ljudi sa puno "pepela na glavi", po raznim osnovama, predmet su "lupe" javnosti. Tu nista nije sporno, i trba svakog ko je plagirao, falsifikovao, ili na drugi ne zakonit i nemoralan nacin dosao do diplome, doktorata ili drugog zvanja oterati i sa funkcije i iz drustvenog zivota, a bogami i krivicno da odgovara. Licno mislim da "gde ima dima ima i vatre", pa je za svaku proveru doktorat i grdonacelnika i ministra i svih na koje se sumnja.
Ipak, ko su ove "mudre" glave koje pobegose od "voljene" im zemlje da nam otvaraju oci?
"Gospodo", dodjite ovde, borite se u nasoj Srbiji protiv ovih, ja cu vam dati svu podrsku(ma koliko beznacajna bila), a ne ko junaci 5 oktobra sto poslase decu u inostransvo da zive sa parama koje pokradose preko privatizacija i dele dobre savete. Dodjite u svoju zemlju i resavajte probleme, a ne da pomazete iz pozadine. Ako je mogao Dositej Obradovic, zaso vi ne mozete?
I nemoj da se pravdate glupostima. Mnogi zive tesko i bore se, aje i vi ili cutite tamo gde ste i najedite se "americkog pasulja"

Rile

pre 9 godina

Prica o doktoratima gubi smisao vise. Nije moguce da sad svi imaju lazne doktorate, ovo mi samo mirise da je ovo namesteno od politickih neistomisljenika.

Ljubovija

pre 9 godina

Voleo obih da vidim doktorate ovih kvazi naucnka sa Pescanika, pa da vidimo kakvo je cije, a ne da oni njihove kriju kao zmija noge.

anchica

pre 9 godina

svi koji su sa fona znaju da se kod Jaska ne prolazi tako lako. Covek siguuurno ne bi odobrio plagijat. ne mozemo da poredimo malog sa sapicem

vv

pre 9 godina

Primecujem da kada se pomene Fon, nekim ljudima je to odmah povod da omalovazavaju ovaj fakultet. Svako ko je posteno zavrsio ovaj fakultet od upisa pa do kraja zna koliko je rada ulozio i kakav je to fakultet. A verujem da frustracija pojedinaca lezi u tome stu su se na trzistu rada opekli o fonovca, poznata je stvar da mnogo kvalitetnih ljudi sa fona su uspesni kako u domacim tako i u stranim firmama. E sad "sive zone- protekcije i sredjivanja" nema samo na fonu, vec na celom BU, uostalom kao i u svemu i celoj Srbiji. Vreme je sigurno da se kao drustvo izborimo sa tim i svedemo na najmanju mogucu meru!
p.s. Takodje samo reci hvale o kvalitetu i radu prof. Ondreja Jaska.

Vlada Komunista

pre 9 godina

Odmah da se prispita rad ovog fakulteta i da se pokrene postupak za oduzimanje akreditacije. Godinama u nazad se zna šta se radi na ovom fakultetu. Ovo je udar na visoko obrazovanje u Srbiji,zatvorite FON.

Acs

pre 9 godina

Kada prevedem na svoj način ovu izjavu,ona izgleda ovako:Zezno sam vas sve,lagao za Djilasa,virim iz gu*ice mega lažova,ali vam komandujem,ke*am vam se u život i možete samo da me povučete.Želim da naglasim da se uspešno bavim prevodima nosilaca nacional-socijalističke politike i bagre već 30 godina i da ih razumem odlično,dokaz da nikada nisam omanuo je taj,da kad god Sloba izjavi da Srbija nije u ratu,ja lepo spremim uniformu i transportnu torbu i u 1 ujutru kada dodje vojna policija po mene,odem na front ko gospodin čovek!

Swedenonline

pre 9 godina

A šta ce vam na funkcijama 'doktori' nauka, zar ne bi na njihova mesta trebalo da budu članovi Mense? Ah, da, zaboravih, neće inteligencija da se etiketa!

Mile

pre 9 godina

Hahaha, stoji? Mislio sam da sedi. Sve moj do moga stručnjaci. "Da smo znali da je tako lako završiti fakultet, završili bi i srednju školu", Megadens kadrovi.

freeloader

pre 9 godina

@Zakljucak

G. Malog je mentor, ma kakva sila od coveka bio, obmanuo - nije mu ukazao na osnovne principe naucnog rada i nije kompetentan (jer nije otkrio plagirana mesta), dakle, pogresno ga je vodio. Sa komentarom g. Martica, FON pokazuje svoje staro lice drcne partijske ustanove kojoj nije mesto na ozbiljnom univerzitetu. Rektor bi morao da preduzme mere i protiv Martica (zbog uvredljivih i bahatih gluposti koje je izjavio), kao i protiv mentora, a i komisije za pravno-ekonomske nauke (koja je prihvatila izvestaj komisije FON-a)

zgađeni

pre 9 godina

Lažni doktor siniša mali stoji iza prepakovano-plagiranog kupusa i ruga se svim poštenim i vrednim akademskim građanima. Đuričin je bio na platnom spisku Miškovića. Sećate li se naručene, "nezavisne" studije o monopolskom položaju Delte. Mentor/l, doktorant, Eritreja, 2013. godine, sve skupa mi se povraća... Bravo za volontere koji su provukli kupus kroz softver i Peščanik što pokazuje i odvaja kukolj.

Nije mali

pre 9 godina

Tih fon-ovaca ima na tone po državnim firmama... Svako ko je bežao iz radničkog odela u kancelariju, završio je taj oksford, pardon fon.

modesty

pre 9 godina

"Taj doktorski rad mogu da ocenjuju samo članovi moje komisije", kaže Mali.

Jašta, tvoja lična komisija, kojoj ti plaćaš. Hvala na iskrenosti. IDIOKRATO!

Veseli

pre 9 godina

Ako si toliko stručan, sjaši sa fotelje državne, kreni u neki biznis, zaposli 50-100 radnika, pa da i oni lepo rade-žive od tvojih ideja..., a ti lepo postaneš milijarder, i svi ti se divimo!
Jedino što znaju jeste da kupe diplomu, i to im je malo da su dipl. već moraju do doktorata da kupuju(osladilo se da ih neko smatra pametnim-po papiru) , zalegnu u fotelju, klimaju glavom na svaku umotvorinu A. V. i 2000-5000€ kaplje svakog meseca.
A što se tiče ovih što lupaju minuse za svaki iole razuman komentar, a realno ih ima oko 10%,taj mozak (bolest) nikad neću shvatiti.
Laku noć

лауферка

pre 9 godina

On, međutim, ukazuje na ograničenje da zakonom nije precizirano koliko citata se može preuzeti iz tuđih radova uz navođenje izvora, a da se to ne smatra plagijatom.


Ова изјава декан ФОП је апсолутна глупост и срамота је да неко ко је декан факултета, па био то и ФОП, изговори овако нешто.
А, изјава Малог је парафраза Јосипа Броза да признаје само суд своје партије. Све у свему, друштвени отпад влада овом земљом.

xox

pre 9 godina

Ovi na univerzitetu su skroz pošandrcali: kažu, zakon ne propisuje koliko SME da se mazne!? pa, NE SME da se mazne, cela metodologija pisanja i ocenjivanja radova je tome i podređena. Jedno je da se greška potkrade a sasvim drugo da se ignoriše sadržaj koji je kopiran, bukvalno kopiran iz tuđih knjiga!

Miki

pre 9 godina

Za sve koje interesuje sta je to gradonacelnik nam Mali uradio u originalnom izdanju ovde http://pescanik.net/2014/07/velike-tajne-malog-majstora-ili-kako-je-sinisa-mali-ukrao-doktorat/

Sad vise nisam u Srbiji

pre 9 godina

Mali tvrdi da je bio student generacije na EF, ali ga na ovoj listi nema: http://www.bg.ac.rs/sr/studenti/nagrade.php (po godinama je trebalo da je na listi za 1994/95, ali je tada student generacije bila Aleksandra Sevic, sadasnji professor na EF). Ja sam na listi za jednu od narednih godina i osecam prilican bes prema ovom prevarantu I "kolegi" sa EF. Kada sam pisao doktorat u Americi svaku zapetu sam pazio da mi slucajno negde ne promakne da nesto sto nije moj tekst ne navedem, a on "stoji iza doktorata". Njegov doktorat nije slucajno odbijen na EF, a profesora Djuricina treba da je bruka posebno sto je 15 godina bio na funkciji predsednika Saveza ekonomista Srbije.

rogy

pre 9 godina

Ljudi bez morala vode drzavu. Mislio sam da su zuti najgori, ali ovi brate se za 2 godine se "pokazase"... I sve im neko kriv, i sve ih neko rusi, i sve ce oni izdrzati, i ovo i ono ... Nego, sastavite vi taj mandat do kraja ako uspete jer to vam je sto se politike tice. A Mali ce kao i svaka druga "nestranacka" licnost sa stosom clanskih kartica da se snadje i samo promeni tabor kod tog novog sto dodje.

Prolaznik

pre 9 godina

Da li nasu inteligenciju vredja svaki plagijator koji izbegavajuci odgovore na konkretna pitanja brani autenticnost svog doktorata? Gospodine Mali, odgovorite na konkretna pitanja: 1) zbog cega ste kao sopstveni zakljucak prepisali od Begovica i dr. tekst, bez bilo kakvog spomena da se ne radi o sopstvenoj ideji?; 2) zbog cega ste prepisali od tog nesrecnog Eritrejca tekst, sa sve njegovim fus notama, a da niste uopste naveli da je zo njegova ideja? Summa summarum: odgovorite nam zbog cega ste prikazivali kao sopstvene ideje drugih ljudi? Jer, ako nesto napisete, pa povrh toga u okviru zakljucka (sic!), a ne kazete da ste preuzeli od drugih, onda svako polazi od toga da je to vasa (originalna) misao. Ne znam da li je moguce jasnije postaviti pitanja i pokazati ostrascenim sledbenicima rezima da je za njih upravo dobro da se rese ovakvih podmuklih pojava; ko prisvaja tudje, pa se jos dici sa time, on je podmukao.

mirkoni

pre 9 godina

Stojite vi, gospodine Mali, iza ledja ili malo niže sa celom vašom ekipom i drhtite da vas g-din Vučić ne pikne k'o mušice sa stola.
Znate ono kad savijete srednji prst pa noktom po jagodici od palca pik! i nema više mušica. Negde ih zovu mislim podg...ne, ne, ne znam.

Мајор Гашпар

pre 9 godina

Да ли су ови људи нормални? Па они немају појма шта је докторат. То је за људе посвећене науци, који су свој живот посветили проучавању и унапређењу неке области која често уопште нема везе са свакодневним животом.

Да бисте били политичари, уопште вам не треба докторат. Нико од вас не очекује да сте врхунски научници, аман! Треба да сте добри менаџери, да умете да руководите тимовима људи и наравно да се разумете у ресоре које водите, али за то је довољан факултет, не мора докторат.

Тежити добијању докторске титуле је исто као када би рачуновођа хтео да научи све о процесу производње делова за рачунар, само зато што користи рачунар у двом послу.

Људи, не брукајте се фалш титулама. Нико вам неће замерити што их немате. Политичари сте, не научници.

Zord

pre 9 godina

Stajao ti ili ne, taj rad je plagijat. S obzirom da je rad javan , svi clanovi akademske zajednice imaju pravo da daju misljenje. A ti imas moralnu obavezu, kao i Stefanovic i Sapic, da podneses ostavku i izvinis se narodu Beograda ciji si gradonacelnik, i narodu Srbije posto predstavljas ovu zemlju.

Au pa ti si iz SNS-a, nista ovo sa moralom zaboravi.

Prolaznik

pre 9 godina

@Zakljucak
Ja sam stvarno zaprepascen da neko s pozivom na "velicinu mentora" zakljucuje da radi nije plagijat! Da li postoji elektronska verzija doktorata na interentu? Postoji. Da li postoji elektronska verzija Begoviceve knjige na internetu? Postoji. Da li ste vi uporedili ta dva rada? Niste. Da jeste, viseli biste neverovatnu situaciju: dva autora, koji bas sasvim slucajno pisu na istom jeziku, uoblicavaju u potpunosti iste recenice, jednu za drugom. Zamislite koja je to kosmicka koincidencija.. A da, oni ne objavljuju svoja identicna dostignuca istovremeno, vec u razmaku od cca. 12 godina.
Dakle, kakve veze ima ta velicina od mentora sa ovom naucnom fantastikom od neverovatne koincidencije? Ili mozda i ima, iako je "velicina", jer jedna velicina mora sa zna sta se pise u njegovoj oblasti u domacoj doktrini. No, bilo kako bilo, zakljucak je jedan od dva: ili ta velicina ne prati nauku (sto mu je posao), ili to uopste nije njegova oblast, jer ipak prati nauku; tertium non datur.

Ranko

pre 9 godina

Nije sporna vrednost rada, vec da li je ukraden!?
To sto je nesto ukradeno, ne znaci da nema vrednost, kao kad neko ukrade novac npr.
Sinisa Mali voli da krade: postao je gradonacelnik a da za njega niko nije glasao, postao je dr, ali kao kod Nusica itd.

beo-grad-u-blatu

pre 9 godina

Stoje gospodari iza tebe jer nakon katastrofalnog upravljanja Agencijom za privatizaciju i toliko sumnjivih nekretnina u vlasnistvu bio si zreo za zatvor nakon promene vlasti 2012.

ljigavac

pre 9 godina

A ti si stvarno moralna gromada.Jos jaci su ovi korumpirani sa FON-a koji su dali domaci zadatak ni manje , ni vise nego mentoru da to utvrdi.
Boze, sto pravite cirkus od sebe.
Stojis li iza kriminalnih Ugovora sa Etihadom, poklanjanjem silne zemlje po Vojvodini i ostalih nezakonito sklopljenih poslova.....

Milan

pre 9 godina

"On, međutim, ukazuje na ograničenje da zakonom nije precizirano koliko citata se može preuzeti iz tuđih radova uz navođenje izvora, a da se to ne smatra plagijatom."

Opet spinuju. Ovde se ne radi o tome da li je Mali citirao toliko ili ovoliko u svom doktorskom radu, već da je koristio tuđe rečenice (pa i čitave strane, koliko vidim!) bez navođenja izvora. Glavni problem je, dakle, što je tuđe misli i ideje predstavljao kao originalne, tj. kao svoje, a ne što je citirao (što, paradoksalno, nije ni radio, inače se ne bismo sada ni bavili "njegovim" doktoratom).

Šareniš-iš

pre 9 godina

Zovite doktora!!! Njima svi may treba hospitalizacija. Da se ljudima objasni uz adekvatnu terapiju, da ako niste napisali rad svoj on glavom onda je sve drugo šarena laža!!!

Marx

pre 9 godina

@ (Zakljucak, 10. jul 2014 23:18)
Ne sumnjam da je profesor Jaško veličina ako tako kažete. Ali, s obzirom na Vaš potpis, a na osnovu onoga što sam pročitao, da li ste svesni da Siniša dr Mali nije bio u stanju da napiše zaključak svojim rečima? Zaključak!

Marx

pre 9 godina

@oni što misle da ima važnijih stvari

"BEOGRAD , 8. jul 2014, ( Njuz ) – Vlada Srbije poziva građane da pokažu odgovornost i ne dopuste da im
poskupljenja i pad životnog standarda skrenu pažnju sa najbitnijih problema sa kojima se suočava država."*

*izvor: njuz.net

Bojan

pre 9 godina

Mali, tvoj doktorat treba da analizira akademska zajednica Srbije jer ti si "doktor" u Srbiji, a ne samo tvoja komisija. Glavni problem je u komisijama koje daju doktorate kao na pijaci i na taj nacin devalviraju sve ostale doktorate u Srbiji.

nebojsa

pre 9 godina

Da, kako da ne... Stojis kao i oni koji su ga napisali pre tebe pa sada ne znaju sta da rade... A da ti Stefanovic nije pomogo mozda? Ako je tako, svi lazu, ti si car, trebas zauzeti Vucicevo mesto!

Ministar

pre 9 godina

Ako tvoj rad moze da ocenjuje samo tvoja komisija, onda si i ti doktor samo pred tom komisijom, dalje nisi. Naucna zajednica van te komisije ne priznaje fotokopir doktore.

BLHAR

pre 9 godina

Ljudi, svaka čast na iskrenim, oštroumnim i duhovitim komentarima.
VI ste svetlo na kraju mrčnog tunela i nagoveštaj da zdrav razum obitava
u ovoj našoj napaćenoj Srbiji.

''...,napisali ustave da mozak zaustave,
napisali zakone da se bolje zaklone!''

Duci0167Obr

pre 9 godina

@Bane Znam da te smara ova tema. Cim se dirne u SNS osiljak odma se trutovi pojave. Inace ovo jeste najveci problem. Kad ti drzavu vode nepismeni, neobrazovani i dovoljno bezobrazni da falsifikuju dr. diplome. Ti vidis da nema komisije? Nije niko nadlezan. Ja se uzdam jos malo u zdrav razum sns glasaca da realno pogledaju sta se radi i koga su dovelj na vlast

igor mandić

pre 9 godina

Siniša Mali je, kao kandidat za odbranu doktorske disertacije,odbijen od strane nastavno naučnog veća Ekonomskog fakulteta u Beogradu upravo iz razloga što je prepisao veći deo rada profesora tog fakulteta Boška Živkovića i njegovih kolega. Ali mali i njegov prijatelj, nesuđeni mentor, profesor Đuričin, su bili uporni pa su "disertaciju" provukli na FON-u. Što ne mogaše Mali Radojica mogaše Deli Radivoje. Molim vas da objavite javno obrazloženje Ekonomskog fakulteta kako bi javnost bila upoznata sa istim. Ovaj fakultet je dužan da isto stavi na uvid javnosti. Sve će tada biti jasno, bez mnogo filozofiranja. Takođe, Mali je zbog pokretanja postupka od strane Agencije za borbu protiv korupcije, a zbog postojanja sukoba interesa, nedavno bio prinuđen da podnese ostavku na funkciju predsednika upravnog odbora Komercijalne banke iz Beograda, kao i u još nekoliko upravnih odbora. Da ne spominjemo njegove aktivnosti, kojima se proslavio u privatizaciji Soko Štarka i drugih upropašćenih društvenih preduzeća.... Za njega važi slogan bilo kuda Mali svuda, od konsultantskih usluga za Darka Šarića do plagiranog doktorata. Vreme je da se ovo društvo oslobodi ovakvih osoba ukoliko želimo da se iole upristojimo i da živimo kao sav normalan svet u Evropi. Postavlja se pitanje kome je potreban čovek poput Siniše Malog i zašto ponižava sve nas čestite Beograđane sa takvim gradonačelnikom. Mi to jednostvano nismo zaslužili. Dajte nam normalnog gradonačelnika, a ne Malog!

borivoje surdilovic

pre 9 godina

niko od ovih plagijatora nije nista sam uradio,platili,dobili,procitali i to je to....nema tu nikakve pameti,samo platis i teras...sve polu svet,recenicu ne mogu da sastave a ovamo im zinulo ....da imaju doktorat...

pera detlic

pre 9 godina

mogu oni da stoje iza svojih doktorata koliko hoce, ali bez obzira na ishod afere "doktorati", bez obzira na sve dobro sto su uradili ili sto ce uraditi u svojoj karijeri, ostace upamceni u istoriji kao "lazni doktori".

Branko

pre 9 godina

Svasta, pa u konkretnom slucaju nema nikakve sumnje da je u pitanju plagijat! Ne znam zasto se prave sasavi i Sinisa Mali, Nebojska Stefanovic i onaj Sapic - sve doktoranti, moj do mojega!

I onaj roker u pokusaju koji se izdaje za ministra prosvete... on to kao prepusta akademskoj zajednici, koju onaj Guberina iz smetova etiketira kako mu padne napamet.

Ma, haj'te molim vas! Treba ih sve razvitlati!