Utorak, 04.03.2014.

16:08

Putin: Ako može Kosovo, može Krim

Predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći o situaciji u Ukrajini uporedio situaciju na Krimu i na Kosovu i naveo da ljudi imaju pravo da odrede svoju sudbinu.

Izvor: B92

Putin: Ako može Kosovo, može Krim IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

288 Komentari

Sortiraj po:

Uros

pre 10 godina

@Goran K: odakle te cifre? Ako je Beograd oslobodjen u oktobru, ispada 100 silovanja dnevno, do kraja 1944, na broj stanovnika nekoliko puta manji nego danas...

srbi i rusi su jedan, isti narod

pre 10 godina

Kakvi komentari, sacuvaj me Boze. Rusija je jos 2008.godine priznala nezavisnost otcepljenih gruzijskih pokrajina J.Osetije i Abhazije.I tada je Putin uzimao Kosovo kao argument, i tada su rusofobi optuživali Rusiju da na taj nacin priznaje Kosovo i izdaje Srbiju. I šta je posle bilo? Ništa, znamo da Rusija nije priznala Kosovo, kao što ga neće priznati ni u slučaju da se Krim otcepi od Ukrajine.Uzalud se nadate. Neko je ovde spomenuo ruski veto. E, pa Rusija je u SB UN uložila veto i taj veto koji je na snazi već 5 godina, još uvek, bar formalno, drži Kosovo u sastavu Srbije i blokira punu nezavisnost Kosova, iako se, u poslednje vreme, Srbi uz pomoć svojih "prijatelja" iz SAD i EU, svim silama trude da Kosovo postane nezavisna država priznata od UN, ali ih u toj raboti malčice "šupa" ruski veto . E, taj ruski veto je jedina brana punoj kosovskoj nezavisnosti i da ga Rusija nije uložila, Kosovo bi već odavno bilo priznato od UN kao nezavisna država.Bezobrazni Rusi. Čečenija da je mogla biti nezavisna ona bi to i bila. Čečeni su to probali da postignu nasiljem, ali, avaj, nije išlo. Sada su mirni k'o bube, a žive nikad bolje, bar što se standarda tiče.

AlekS

pre 10 godina

ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА ЈЕ:

- просечна плата за 50% већа у Русији него у ЕУ и даље бележи раст,
- да Русија има 3 пута више тенкова него цела ЕУ,
- да Русија има 120 пута више резерви гаса од ЕУ,
- да је Русија 5 пута већа од ЕУ,
- да Русија има више девизних резерви од целе ЕУ (тачније ЕУ не поседује девизне резерве већ је у великим дуговима).
- да земље ЕУ дугују Русији преко 20 милијарди евра
- да је Русије далеко супериорнија војно, политички, економски па и демографски од ЕУ (Русија производи авионе пете генерације, ЕУ их нема, Русија може било коју тачку на земљи да погоди интербалистичким ракетама , ЕУ не може ни близу, Русија има више нуклераних подморница него читава ЕУ, Русију није погодила рецесија већ бележи константни привредни раст годинама, Русија по први пут бележи пораст наталитета док је у ЕУ у незаустављивом паду)...

ЗАШТО ТО ПРЕЋУТКУЈУ НАШИ МЕДИЈИ ?
ЗАШТО НАМ МАЛО О ТОМЕ НЕ ПРИЧАЈУ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ?
ЗАТО ШТО РУСИЈА ХОЋЕ ДА ПОМОГНЕ СРБИЈИ, АЛИ НЕЋЕ ДА ПУНИ ЊИХОВЕ ЏЕПОВЕ !

AlekS

pre 10 godina

Tek sam sada ukapirao otkud odjednom ovolika aktivnost na sirenju mrznje prema Rusima. Trebe to posmatrati u vezi najave Tanje Miscevic od pre neki da se mora revidirati ugovor o Juznom Toku. Zatim danasnja izjava Premijera o zastoju na radovima na istom zbog "poteskoca drzavnih oko garancija". Pa rusko upozorenje da moze doci do zastoja u "sporukama gasa" preko Ukrajine i da ce se zbog toga prionuti na ubrzanu izgradnju Juznog Toka "po svaku cenu".

Slutim narode da je sva prilika da ce "nasi" pokusati da izdaju Ruse, poniste ugovor ili naprave neku drugu svinjariju.

Profa

pre 10 godina

@(Goran K., 4. mart 2014 18:27) besramno podmetanje:
Crvena armija se svakako svetila, ali samo NEMCIMA i to sa VELIKIM razlogom, kako ti se čini 27 miliona razloga, POLA STRADALIH U WWII!!!
A za cifre, opet laž, dodao si 8000, a? i to u celoj tadašnjoj Jugoslaviji, a ne Beogradu!!!
1.700.000 je stradalo u YU, a ti se baviš žrtvama "jadnog" okupatora!!!
Kako te nije stramota???

šizofrenija

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda
(Goran K., 4. mart 2014 18:27)

Kakva besramna laž ovi podaci! A ko je stigao ovo da evidentira u ratnom ludilu borbe za Beograd krajem 1944? Pa ovo ne bi uspela da evidentira ni pedantna nemačka administracija! A što ne spomenu koliko je sovjetskih vojnika poginulo prilikom oslobađanja Beogada od nemačke vojske!

Gaga, Beograd

pre 10 godina

A ja mislio da je čovek ozbiljan, da razume svet oko sebe i njegove zakonitosti i da je dovoljno inteligentan da vodi jednu državu. Šteta. On ništa ne shvata, počev od činjenice gde mu je mesto u raspodeli svetske moći.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Људи живим већ 4 година на Криму и радим са истим тим Кримчанима сад дали Руси дали Татари сви су они под совјетском влашћу изгубили свој идентитет! Ови Татари што галаме то је шачица њих и они мисле да су требали да потпишу за ЕУ и да би сутра већ ишли у ЕУ! Кад им кажем да је то на дугачком штапу и да тек треба да преговарају и ако се договоре. Тек за 10 година ће постати чланица гледају ме бледо и да неверицом, оду кући распитају се или прочитају на нету и ево их сутра суб и они против ЕУ ! И онда следи питање " а Сербија в Евро Сојуз"? Ја кажем НЕ, а они правилно и не треба ...

Tacna Vaga

pre 10 godina

@(Sve je odavno podeljeno, 4. mart 2014 20:21)
"....Alo bre, pa nemojte da budete slepci...Brže bolje potrčimo u zagrljaj Merkelici dok se još može"

Ja mislim da je ovo sto si napisao u sustini vecine komentara onih koji nas "rusofile" prozivaju u svojim komentarima. Niste vi globalno protive Rusije nego ste vi domaci izdajnici iz "Valter brani Sarajevo" koji bi danas malo kod Merkelove i Obame, a sutra bogami i kod Putina ako cete kakve koristi imati. I za sta? Kao sto jedan ovdje rece, prodali bi vjeru za veceru. Pa ko da vam vjeruje i racuna na vas? Zato nam i jeste kako nam je.
Ako je suprotno od ovoga ono sto je definicija Rusofila...dajte, gdje da se potpisem?

ФР

pre 10 godina

Тако је Волођа! А онда на ред долазе и независност Дагестана, Ингушетије, Татарстана и Чеченије.

НАТО ти је већ ушао у Грузију, а ускоро ће, по убрзаном поступку и у остатак Украјине.

Бојан Илић

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944: 1. 9219 silovanja 2. 359 pokušaja silovanja 3. 111 silovanja sa ubistvom 4. 248 silovanja i pokušaja ubistva 5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda(Goran K., 4. mart 2014 18:27)Kakva besramna laž ovi podaci! A ko je stigao ovo da evidentira u ratnom ludilu borbe za Beograd krajem 1944? Pa ovo ne bi uspela da evidentira ni pedantna nemačka administracija! A što ne spomenu koliko je sovjetskih vojnika poginulo prilikom oslobađanja Beogada od nemačke vojske!
(šizofrenija, 04. mart 2014 22:09)
00

Штета што не зна податке о страдалим Србима на подручју СФРЈ!
Али мора негде да избаци фрустрације!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Е нека су се и Црногорци огласили и подржали ставове ЕУ и Украинске демократске владе ( изабране на тргу) ! Бојим се да сад не објаве рат Русима ко ономад Јапанцима!!! А и ови наши (Србистан) су ми нешто сумњиви има Ивица да лане нешто како би се додворио онон лепотици( Ештон)!!!

Бојан Илић

pre 10 godina

Све ми се чини да ће се неко запитати шта су створили на КиМ!:-)
Преко "наше грбаче", али је лепо чути!

Лепо нас је питао ономад бивши руски амбасадор : "Има ли овде Срба"?:-)

lapsus

pre 10 godina

Ne razumem Putina. On je ovom izjavom sam sebi skocio u stomak. Prosto neko bi sada mogao da ga pita: "Ok, pa kada se pozivate na taj princip Kosovskog ocepljenja, zasto onda niste priznali Kosovo? Pozivate se na princip koji ni sami niste hteli da uvazite".
Drugo, ta nova drzava Krim (ako je bude), da li ce to biti nova drzava ili ce ona biti u sastavu Rusije nakon ocepljenje? Ako se dogodi ovo drugo, ona se opet gubi analogija sa Kosovskim slucajem, posto je Kosovo nezavisna drzava, a ne u sastavu Albanije.

Charlomagne

pre 10 godina

@Aleksandar M. Evo ovako Aleksandre,Rusija nije vaskrsla nego je još uvek pritisnuta teretom bezbožnog komunizma koji nikad nije imala snage da zbaci sa sebe uključujući i KGB Putina i dok njega ne zbace sa vlasti nema im duhovnog preporoda,drugo čak i ako propadne Amerika što je vrlo verovatno to ne znači da će propasti zapadna civilizacija,te iste vrednosti baštini i Evropa koja već ceo vek čeka da na nju dođe red kao predvodnika demokratskog i razvijenog sveta.Znači ,ovaj vek je vek dominacije Evropske Unije koje ćemo i mi biti deo,tako da nagledaćeš se ti još istopolnih brakova ne brini.

Posmatrač

pre 10 godina

@chain of fools naravno da neće, čovek je jednostavno rekao ako možete vi na silu, mogu i ja, a ovo naravno važi samo za supersile!
inače, Putin više nema razloga da se protivi prznanju KIM, pa sam je rekao Nikoliću da on neće biti veći Srbin od samih Srba, a ova vlada je Briselskim sporazumom, de facto priznala KIM, pa samo pročitajte današnje naslove:
"PR zabranila ministrima posetu KiM"
"ROSU upao u sud, priveli i 5 Srba"
"ITF 'priznao' Kosovo, TSS reagovao"
"Srbi s Kosova razočarani u FSS"
.. i biće vam valjda jasno!!!

SardaukarCRO

pre 10 godina

Mislim da se odnos snaga u svetu pomera. Mesto vodece sile preuzima Rusija. Mi smo ziv dokaz, polako okrecemo ledja Rusiji, uvek smo bili na strani slabijeg. Ne bi me cudilo za koji mesec Hrvati i Albanci da okace Ruske zastave na svoje kuce a mi Americke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesa, 4. mart 2014 20:46)

Stari moj taj "film" neces gledati...Mi smo uvijek tamo gdje su "svabe" ;)...a ne vjerujem da ce s e "spandjati s rujanima"...

Boban

pre 10 godina

Ovo su primeri bratske ljubavi:
Prvo, Sanstefanskim mirom Rusi su stvorili Veliku Bugarsku i dali joj nase Prizren, Pristinu, Ohrid i Niski okrug, 1878. godine.
Drugo, Rusi su nas naterali da priznamo aneksiju Bosne i Hercegovine 1908. godine da bi prethodno Berlinski kongres ponistio odluke Sanstefanskog mira.
Trece, u Prvom Balkanskom ratu Srbija zauzima Drac i dobija izlaz na more. Rusija, uplasena od ojacale Bugarske u strahu da Bugari ne osvoje Tursku i postanu pretnja ,mekom trbuhu, Rusije, naterala nas da ostavimo Drac i izlaz na more i da pokrenemo Drugi Balkanski rat protiv Bugarske obecavajuci nam povracaj teritorija i zapadnu Bugarsku. Nismo dobili nista.
Cetvrto, komunizam.
Poznata je i prica kad je Prota Matija Nenadovic u Prvom srpskom ustanku isao kod Ruskog cara za oruzje. Po povratku je rekao Karadjordju sta je dobio od velikog Ruskog cara - veliki ruski ... (nije za komentar)
Prema tome, hvala braco, nemojte vise, dovoljno je.

glory

pre 10 godina

@Mitovi i Legende - Po cemu smo mi bratski narod sa Rusima? Pa, po tomu jer imate nevjerojatnu zelju i potrebu da budete bliski, prijateljski sa nekime na ovoj kugli zemaljskoj. Vjerojatno zato jer se osjecate odbaceni, izolirani. I sad, ajde onda da nadjemo si bracu . Buduci da takvih u stvarnosti nema, ostaje jedino da se ufuravate da ipak ima. Pa kao, to su Rusi i/ili Grci. Problem je u tome sto oni o tome nemaju pojma. Trebate ih poceti educirati da shvate da ste ipak braca. Kako? Pa placajte im godisnju naknadu npr. za takvu jednu bratsku zajednicu.

dsd_bg

pre 10 godina

Kada Amerika opovrgne priznanje Kosova i izvini se Srbima za agresije i sve zlocine onda imaju pravo da govore kako su Putinove akcije nelegalne.
Amerikanci su prekrsili teritorijalni integritet, pogazili medjunarodno pravo i izvrsili agresiju a sada pricaju kako to drugi ne mogu raditi ono sto su oni na Kosovu uradili 99-te.
I u inat svim zlim ljudima i jezicima;
Srbi i Rusi su braca zauvek upamtite to, ne zbog Putina ili zbog Kosova vec zbog toga sto u nama tece ista krv i duh i vera sto nas spaja i to nemoze niko izbrisat taj nas gen je neunistljiv kako i nasa zajednicka borba za slobodu.
Zivela Rusija i Srbija

Eurocrem blok 100g neto

pre 10 godina

Meni se cini,da je V.Putin,poslao jasnu poruku i Zapadu i pro-zapadnim Ukrajincima,sta ih ceka,ako ne budu prihvatili mirno resenje statusa Krima.Onog trenutka kad samozvana drzava Kosovo,bude otvorila ambasadu Moskvi,moze se reci da je Rusija priznala samozvanu drzavu Kosovo.A to ce se desiti,kad EU i SAD,priznaju Krim,J.Osetiju i Abhaziju,kao integralni deo Ruske Federacije ili kao samostalne drzave!A do tada,don't panic!

a tu smo

pre 10 godina

Od samog početka, nad ruskom tzv. ''Perestroikom'' je lebdeo oblak Sumnje i Podozrivosti u njenu Iskrenost - a posebno na Zapadu (tu isključujemo političare i njihove diplomatske izraze i ''tapšanja po ramenu'').
Vladimir Putin je invazijom na Ukrajinu, i definitivno potvrdio skeptike - da je Rusija tek retorički krenula putevima ''reformi i zaokreta''; tanka oblanda iza koje je provirivao - a sada i definitivno potvrđen - Staljinizam; u punom obliku i formi.
Vladimir Putin nasilno oživljava SSSR; patološki lečeći - i sopstveni - ali i kompleks nacije.
(IQ, 4. mart 2014 19:42)

Ja ne vidim nista lose u ozivljavanju SSSRa ,a ni Putin jer on tacno zna koji nedostaci bili u SSSRu i bas zato se bori za Evroazijsku uniju i Ukrajinu, Kazakstan i Belorusiju, a ima neke jake saveznike poput BRIKSa.Verujem da si se ti radovao padu Berlinskog zida ,a da se plasis obnove SSSRa i jacanja Rusije.

marija

pre 10 godina

Mada je Kosovski status o nezavisnosti vec gotova stvar, ali prevod sta je gospodin Putin rekao je :

Priznajte nezavisnost Krima, pa ce i Rusija ce priznati nezavisnost Kosova. Ko zna od kada se ova corba kuva ?

Politicki jezik je nesto izmedju redova.

Ali na kraju krajeva cemo mi Albanci sa Kosova i vi Srbi biti zauvek komsije i moramo da ucimo da zivimo jedan pored drugog i ako se ne volimo da se makar postujemo kao ljudi i civilizovani.

Pozdrav iz Pristine.
(Pristevac, 4. mart 2014 20:26)

Bojim se da ces morati da prihvatis da je Amerima vaznije da Krim i pola Ukrajine ne bude Rusija, nego vi.
A Rusija jos uvek postuje teritorijalni integritet Ukrajine, dokle, videcemo.

Mir brate, mir

pre 10 godina

Ништа ово не (још) не значи. Ни за Косово ни за Крим.
Уосталом, не може Русија да брани Косово више од Србије. Тако су и рекли раније.

Zole

pre 10 godina

Ista priča je bila i 2008 oko Abhazije i Osetije. One su jos uvek formalno u sastavu Gruzije i priznate su kao nezavisne drzave od Rusije. Gruzija jos uvek nije postala članica NATO i ako je bila veoma blizu clanstvu. Tako ce biti i sa Krimom i Ukrajinom.

Pristevac

pre 10 godina

Mada je Kosovski status o nezavisnosti vec gotova stvar, ali prevod sta je gospodin Putin rekao je :

Priznajte nezavisnost Krima, pa ce i Rusija ce priznati
nezavisnost Kosova. Ko zna od kada se ova corba kuva ?

Politicki jezik je nesto izmedju redova.

Ali na kraju krajeva cemo mi Albanci sa Kosova i vi Srbi biti zauvek komsije i moramo da ucimo da zivimo jedan pored drugog i ako se ne volimo da se makar postujemo kao ljudi i civilizovani.

Pozdrav iz Pristine.

Mitovi i legende

pre 10 godina

@(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)

Po cemu smo mi bratski narod sa Rusima?!
Ja koliko znam, bratski narod na Balkanu su im Bugari.
Nisu dzabe probali da naprave veliku Bugarsku drzavu pre 100 i nesto godina. Ali nisu uspeli.

palanka teska

pre 10 godina

@Duci0167

Ti eurofanatik? Mora da se salis. Pre ce biti autosovinista. A da likujes, likujes, samo ne znas ni sam zasto posto ni ti, ni kolege ti albanski sovinisti niste ukapirali clanak i Putinovu izjavu. Bilo bi pogubno za Srbiju da likovi kao ti i ovo drustvance kojima je maksimum intelektualnog "kapaciteta" da uguraju sto vise puta "rusofil" i "patrijota" u jednu recenicu, predstavljaju Evropu i evropske vrednosti u Srbiji. To bi znacilo da nema nade za Srbiju ni za clanstvo u Africkoj uniji.

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

"Pa jesu li mene zatvarali samo zato sto sam vikao:ziveo Staljin i svetska revolucija?!Jeste li me zato zatvarali?Pa sta je trebalo da vicem?!Ziveo kapitalizam?!Slusaj ti, Staljin vas je ubijao ali vas nije ubijao dovoljno.Ja sam njegovu sliku drzao kao ikonu pet godina, i drzacu je ponovo.Necete vi dobiti dokle god sam ja ziv!"

M.V.

pre 10 godina

@Rusi su na Krimu postali vecina tako sto su proterali Tatare. Albanci su na Kosovu bili vecina i pre 1999, jos 1912. kada je Kosovo ponovo osvojeno u Prvom balkanskom ratu Srbi su cinili samo 20% stanovnistva.
(blah, 4. mart 2014 18:04)
A Srbi su čak poslije pet vijekova tuđe vladavine 1875 godine činili 60 % stanovništva na Kosovu, dok ih Albanci sa Turcima kroz svoju genocidnu politiku nisu desetkovali, tako da ih je onda bilo samo 20% tad kad kazes. Kosovo nije osvojeno, već je vraćeno. Vi bi ste i za Indijance rekli da su osvojili Ameriku, ukoliko bi je oni vratili pod svoju vlast. To se zove propaganda-logika.

Beograd na vodi

pre 10 godina

PPV,sta cemo sada sa privatizacijom NIS-a? Ako nas pamcenje ne vara,i Vi ste gospodine Vucicu,ucestvovali i navijali za poklanjanje NIS-a Rusiji i Gaspromu...Nema sumnje da su Miskovic,Djuric,Razvojna banka,Dulic,Dragin,Stupar i mnogo drugih ljudi opljackali Srbiju...Ali,gospodine Prvi Potpredsednice Vlade Vi,Tadic,Dacic,Toma Nikolic,Velja Ilic,Bajatovic ste ostetili drzavu Srbiju za najmanje milijardu dolara! Kosovo je drzava,od danas ima i vojsku,NIS je vlasnistvo drzave Rusije i Gasproma...Ali,doci ce i ta privatizacija na red...Budite sigurni da ce posteni narod Srbije sve Vas politicare(sve,bez izuzetka!) i ove nase "biznismene" koji na Kopaoniku prave srpski Davos,za godinu-dve dana motkama juriti po Srbiji!!!Sram vas bilo!

Kauboji vs.Kozaci!

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Sta palamudis ti i tebi slicni?Sve sto vas je CIA naucila je da dezavujisete tudje misljenje.Svoje nikad ne smete izneti javno i direktno jer bi se videlo to ruzno lice.Toliko ruzno da nikad nece biti prevazidjena ta ruznoca,zato i skrecete fokus na tudja lica.
Nigde Putin nije rekao da Krim treba da ima nezavisnot,nego da jedna teritorija suverene drzave moze imati Bonstil,samofunkcionalnost,samoopredeljnje,tudjom vojskom biti okupirano, istovremeno nelegitimno,a zapravo na neki nekonvecionalni nacin i dalje biti deo te suverene drzave.
Dakle nije rekao kako Kosovo moze biti drzava,jer Rusi i Putin prvi znaju da nije jer oni to ne daju,nego da teritorija druge drzave moze biti kontrolisana od spoljnih faktora.Drugim recima,ako NATO moze da se instalira tamo gde cak ni nema njihovih sugradjana,rase ni nacije,kako to da ne moze drugi neko ko tamo ima svoje sugradjane,pripadnike svoje rase,nacije i vere?
Malo muckajte tom gavom,makar ponekad.Niko nije lud da to CIA dezavujisanje proguta,ljudi samo cute i trpe dok ne puknu.Kad vec lazete i kao kauboji sto su skretali potoke da ne idu na ranc koji su hteli da kupe jeftino,skrecete krivicu sa vas na druge,radite to manje kaubojski.Moze kauboj da se okupa,namirise,kupi skroz novo odelo,sedlo i konja...ali i dalje je obicni kauboj sa dviljeg zapada(a,ne razvijenog zapada kako vi to predstavljate).

Legionar

pre 10 godina

(Kauboji vs.Kozaci!, 04. mart 2014 20:37)
BRAVO prijatelju ti si rekao sustinu svega.Posle tvog izlaganja svaki komentar je SUVISAN.

eurofantastik

pre 10 godina

Rusi ce priznati Krim, ali nece Kosovo isto kao sto Ameri nece nikada priznati Krim... Takodje, ni sutra EU niti US nebi priznao Republiku Srpsku ali sam siguran da bi oberucke priznali Vojvodinu. Sve je to igra sila i nema ro mnogo veze za pravdom.

lesa

pre 10 godina

Mislim da se odnos snaga u svetu pomera. Mesto vodece sile preuzima Rusija. Mi smo ziv dokaz, polako okrecemo ledja Rusiji, uvek smo bili na strani slabijeg. Ne bi me cudilo za koji mesec Hrvati i Albanci da okace Ruske zastave na svoje kuce a mi Americke.

chain of fools

pre 10 godina

Juče na vestima gledam jedna oblast u Kini koja se graniči sa vijetnamom(zaboravila sam kako se zove)traži referendum za otcepljenje od Kine.Hoće li Rusija to podržati kao što pdržava Krim?

Kockar

pre 10 godina

Mislim da je putin rekao : ako ste vi uzeli kosovo na silu a sve po zakonu EU zasto ne bi i ja . To je sve po volji ruskog naroda na krimu. To nije priznanje kosova samo objasnjavanje zapadu i usa da su pocinili legitimni zlocin na kosovu , i da im tim istima sada vraca na isti nacin . Citajte izmedju redova!

Antifa

pre 10 godina

Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.
(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)Slazem se da su izvori diskutabilni. Ali nije diskutabilno da su ruski vojnici posutpali krajnje okrutno s neprijateljima - a Nediceva Srbija, ciji je glavni grad i uporiste bio Beograd, borila se zajedno s ljoticevcima, cetnicima i nacistima protiv jugoslovenskih partizana i ruske Crvene armije, sto naravno ni malo ne opravdava rusko izivljavanje nad civilima i zenama.

Aleksandar M.

pre 10 godina

Uh, sto likuju ovi evromajdanovci, evrofili, ljubitelji Amerike, zapadnog nacina zivota, droge, gejeva, istopolnih brakova.. Sto se raduju ovi ljubitelji onih sto su nam decu ubijali 1999.g.,ljubitelji potomaka hitlerovih fasista koji su 100 srba ubijali za jednog ubijenog nemca, a 50 za jednog ranjenog, ljubitelji onih koji su nas narod na terazijama vesali, bombardovali 1915, 1941, 1944. i 1999.god. ljubitelji onih koji su nas istrebljivali po konc. logorima...
Ovde neki spominju silovanja sovjetskih vojnika (pazite u Crvenoj armiji je bilo i ukrajinaca i belorusa drugih nacija) po Srbiji 1944.god., u redu bilo ih je, obicnog vojnika u ratu je tesko kontrolisati, to su bili pojedinacni slucajevi, alo ti ne mozete porediti sa toliko zla koliko nam je taj Zapad ucinio u proslosti... KAKO VAS NIJE SRAMOTA! A koliko je sovjetskih vojnika POGINULO za nas Beograd i nasu Srbiju!! To niko ne spominje! Za to vas nije briga!
Drugo, Putin je rekao istinu, to je ona stara "cijega su ovce toga je i livada" i to vazi od kada je sveta i veka. Svako to priznaje ili ne priznaje kako mu odgovara. Nema prava ni pravde u ovome svetu samo gola sila i moć. Meni je drago sto je vaskrsla pravoslavna Rusija, sto ima ko da se susprostavi Zapadu i sto smo svedoci propasti ove Zapadne civilzacije.Zapamtite Rusija, Kina i Indija su najjace sile na svetu, a vi rusofobi cete gladati laganu propast Amerike..I na kraju, na Kosovu ne zive Amerikanci, a na Krimu zive Rusi, a to je velika razlika evropejci.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

ако може косово, може и крим, република српска, шкотска, курдистан у турској

sincitybg

pre 10 godina

Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.
(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)

Zvanicni podaci postoje najvise silovanja je bilo u Madjarskoj, Ceskoj cak i u Kini tokom invazije na Japan pa u Jugoslaviji, nasa sreca pa su bili samo u Beogradu taj broj je manji i krece se negde oko 1300, cak je komunisticka partija insistirala 48 god na kaznjavanju ali Staljin je odgovorio i citiram ga "Sta lose vidite u vojniku koji je gazio po krvi i video smrt da se malo zabavi sa zenom" podaci postoje potrazi ih slobodno, a iskreno baba mi je bila svedok svemu tome tako da verujem vise njoj nego svim vama zaslepljeni rusizmom....za mene su zlocinci koliko i nemci

Miki

pre 10 godina

kada ćete shvatiti da srbija nema saveznika. kakva braća rusi, kakav zapad. svi gledaju svoj interes. kada se mi srbi složimo shvaticemo da smo sami sebi najbolji prijatelji. tada ćemo napredovati.

Sve je odavno podeljeno

pre 10 godina

Samo ludak može da se čudi razvoju situacije ili onaj ko ne ume mapu Evrope da otvori i "čita". Pa ljudi pogledajte u kojem je Srbija "obruču". Sve NATO i EU (američka sfera interesa) i sad će kao Srbija da bude "ostrvo Ruskih interesa". hahahaha. baš. Naravno da je Putin ostavio ovo parče da može skupo da trguje. Boli njega uvo za Srbiju KIM i Srbe. Da ne pominjem da su neki naši sugrađani hteli i da ginu za Rusiju.
Alo bre, pa nemojte da budete slepci...Brže bolje potrčimo u zagrljaj Merkelici dok se još može

eto vam rusofili

pre 10 godina

@st... Moja baba može da nekog nešto podseće i da sedi na stolici i govori zapadu da su oni ti koji su zlikovci,ali šta vredi to sve ako se ništa po tom pitanju ne preduzme.Sto puta vam je ponovljeno da će Rusija ovaj sukob izgubiti zato što je impotentna,a vi i dalje navijate da Putin zarati sa zapadom.Putin je dobro izračunao da ako bi napao Ukrainu on bi izašao kao zlikovac i ceo svet bi mrzeo Rusiju još više nego do sad pa je morao nešto da kaže da se izvadi,pa neće valjda priznati da je odustao.

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Lako je sada zakljuciti zasto se Rusi nikada nisu preterano cimali oko Kosova. Njima kao imperijalistickoj sili je apsolutno odgovarao takav razvoh situacije na i oko Kosova da bi i sami za svaku svoju intervenciju imali izgovor. Jer ionako imaju dosta neresenih teritorijalnih razgranicenja za vise ex SSSR republika. Primer Kosova im je dosao kao kec na deset.

ivan78bg

pre 10 godina

To i jeste tako.a samim time znaci i da Republika srpska ima pravo da se otcepi.:)Na to ste zaboravili?:)Ili se samo namerno pravite ludi:))))

misa knez, bg

pre 10 godina

Najsmesnije od svega je sto je bar 50% komentara protiv Putina napisao isti komentator, nac najuporniji tastatur udarac Hrvoje Zemunac, covek sa mali milion nikova!

st

pre 10 godina

Neverovatno koliko ljudi ne razumeju sta su procitali .Covek je lepo rekao da JE ZAPAD TAJ KOJI RADI NA NASILNO RAZBIJANJe ZEMALJA PO SVETU i nasilno prekrajine granica i zato je bolje da CUTE o tome jer treba da se sete sta su uradili i na KOSOVU ,a ne da pominju krim kao nesto necuveno . . I onda je lepo REKAO DA ONI NE RADE PO TOM PRINCIOU .
Djabe je sva euforija domacim anglo-germanofilima i onima iz Hrvatske i sa Kosova kojim jos uvek nije dosta svega sto se izdesavolo nego se zlurado javljaju na svaku iluziju u svojoj glavi .
PUTIN ZNA DA JE ZAPADU KONACNI CILJ RUSIJA I UVODJENJE NJENE "DEMOKRATIJE ''-KAPITALISTICKOG ROPSTVA u toj zemlji i da je Ukrajina samo izgovor da ga satanizuju i zbog toga ima pravo da jih podseca na sva zla koja su se desavala i da NEMAJU PRAVO od necega sto se jos nije ni desilo ,a i nezna se u kom pravcu ceotici DA PRAVE PAKAO .

st

genije

pre 10 godina

"Putin priznao KiM (kosova ili kako već).." Blabla
1) Priznanje "države" podrazumeva nešto više od uopštenih verbalnih poredjenja na TVu (ako vi... onda mi...)
2) Za kuršlus na KiM treba prvo Tadiću da zahvalimo što se u ime Srbije SAGLASIO I POTPISAO da "rešavanje problema" na KiM pređe iz UN u EU. A tu niti se Rusi šta pitaju niti kako mogu da utiču - a SNS/SPS završavaju započeti posao.
Nisu nama Rusi krivi - sami smo krivi.

Dobro je da "veliki" već izvesno vreme igraju šah drugim pionima a nas zaobilaze. Da dodjemo malo do daha...

Tvrtko

pre 10 godina

Šta je tu sličnost. Sličnost je da su obe teritorije okupirane, što nikad nisam čuo u Srbiji. Kada sam bio u Izraelu čuo sam od samih Izraelaca da dio Palestine zovu okupirana teritorija. Mi možemo diskutovati da li je Srbija pogrešila u vezi Kosova, da li Albanci imaju pravo na samoopredeljenje, ali je činjenica da su SAD nasilno okupirale Kosovo i stvorila satelitsku državu. Koja god država ima nezadovoljnu manjinu, ima potencijalno Kosovo, a to ima gotovo svaka država u svetu. Treba vam samo neka politička ili ekonomska kriza da se vatra zapali i zainteresovana velika sila.

Никола

pre 10 godina

Драго ми је што сам прочитао ово, зато што разбија неке илузије које постоје код овог јадног народа. Ако сами себи не помогнемо, нико неће!!!

Dusan Martinovic

pre 10 godina

(Goran K., 4. mart 2014 18:27)
12 Miliona Kongoanaca pogubbleno pod Leopoldom prvi holocaust. Sve pod plastom engleske krune
Drugi holocaust i genocid 8 miliona Vietnamaca najveca zverstva ikada vidjena na planeti silovanja. Porictaj knigu Rusellov sud clan komisije Dedier.
Silovanja I torture u Abu Garibu forsiranje postenih Iracana na najbestialnije seksualne odnose ukljucujuci zivotinje.
Silovanja Filipinki I zlocini u Manili.
Silovanja Japanki u bazi Okinavi. Najmladja zrtva 12 godina.
Silovanja u Ravi Ani Haditi Irak blizu granice sa Jordanom
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Александар Џунић

pre 10 godina

Ма то он само зеза амере - "ако може К, може К", у суштини, не може К, а мора К. И то је то.

Daredevil

pre 10 godina

Nemoj tako Putine, mnogo Srba Rusiju vidi kao prijatelja, izgleda da Rusija tako ne vidi Srbiju.Kakvo otreznjenje ,hahahahaahha, unatoc ulizivanju drzave Srbije, te dveri, te bakraci, dolazi vam hladan tus hahahahahahahahhahaahahahIma li Srbija prijatelje u svijetu ? Njemci bi rekli Malo Morgen totalno nebitni
(NOLE, 04. mart 2014 17:01)
Ima jedna institucija u tvojoj državi za ljude takvog mentalnog sklopa...Popovača se zove,idi slobodno,kad te čuju pustiće te preko reda....
Idi brate što pre,možda još ima nade za tebe....

Zemunac

pre 10 godina

@Goran K
Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.

Vracaj robu

pre 10 godina

@
(Sloboda narodu, 4. mart 2014 18:51)

Pa ti oslobodioce kako si se zaleteo, jos ces i Teksas Meksiku da vratis..
Ili mozda tamo ne vredi tvoj oslobodilacki zanos?

Jel ti zanos jednosmran oslobodioce?

kardiolog,Beograd

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda
(Goran K., 4. mart 2014 18:27)

Baš imaš bujnu maštu Gorane! Sada je vreme interneta, daj nam link ili skeniran dokument, pa da ti poverujemo! Ove cifre si desetostruko naduvao, a ima fala Bogu budala koji ti poverovaše i dadoše plus!

Lik

pre 10 godina

E ovo je smejurija. Sad se Rusofili upinju da dokažu kako Putin nije mislio to što je rekao a nije rekao to šta je zapravo mislio, isprani mozgovi ne mogu da shvate činjenicu da Ruse prema ovom prostoru rukovodi samo i jedino INTERES.
Izvlače dokaze iz istorije i to samo one koji njima odgovaraju a namerno prećutkuju ono što im svakako ne odgovara kao recimo Ičkov mir iz 1806, obrazovaniji će već znati o čemu se radi a za ove druge biti će dovoljno da znaju da nas je ta bolesna ljubav prema Rusiji (veća prema očuhu nego prema rođenoj majci, mislim da je to baš zgodno poređenje) koštala slomom Prvog Srpskog Ustanka i ko zna koliko izgubljenih glava.

Sva je sreća pa ste u velikoj manjini, izumirete polako ali sigurno, dolaze neki novi, pametniji ljudi.

Normalan

pre 10 godina

Jedini normalan i realan covek!!! "A sad bi bilo posteno da vratite NIS,dobili ste ga na poklon zbog nepriznanja Kosova...Nadam se da u tajnom ugovoru ima tacka u kojoj pise da u slucaju priznanja Kosova od strane Rusije,NIS se vraca u vlasnistvo drzave Srbije...Jedino je pitanje da li jos uvek postoji drzava pod tim imenom!? A sada svi koji su ucestvovali u poklanjanju NIS-a Rusiji,i svi oni koji su podrzavali tu prevaru u zatvor...Tadic,Kostunica,Nikolic,Vucic,Dacic,Bajatovic,Velja Ilic i svi ostali ucesnici u poklanjanju NIS-a u sklopu borbe protiv korupcije 16.marta umesto na izbore,treba direktno u zatvor da idu..."

Sid

pre 10 godina

@Mirko

Ne znam gde ti zivis ali to sto si napisao nema apsoltno utemeljenje u realnosti sto se nas tice naravno, za Rusiju ne znam.

Vojvođanin

pre 10 godina

Putinse poziva na citat:"Ako su Albanci na kosovu imali pravo na odcepljenje,zašto ne bi imali i Rusi na Krimu"E pa Rusofili,Putin i Rusija su ovom izjavom zabili nož u leđa Srbiji!Pozdravite se definitivno sa Kosovom.Vrlo skoro će ga i Rusija priznati zbog Krima.Interes Rusofili,a ne bratstvo!To vam je vaša bratska Rusija.He,he.

Majstor Raka

pre 10 godina

Ludi Srbine,eto ti sta je politika,emocija tu nema vec samo goli interes!
U se`,na se` i poda se!

Kroz celu nasu istoriju smo bili budale,koje su koristili i zrtvovali i jedni i drugi,istok i zapad,a sve zbog njihovih interesa.
Kada cemo nauciti da gledamo samo sebe?

Spoljna politika je kao partija saha,cuvas kralja i kraljicu(zemlju i narod),a kada vec moras da zrtvujes nesto,onda to neka bude pesak(koja vojna baza ili prirodni resurs)!
Suvise smo mi mali i jadni da bi smo bili glavni igraci(figure).
Ako smo vec u svetskoj partiji saha bezvredni pesak,onda bar da budemo onaj zadnji,koji se cuva za dobijanje partije!

IQ

pre 10 godina

Od samog početka, nad ruskom tzv. ''Perestroikom'' je lebdeo oblak Sumnje i Podozrivosti u njenu Iskrenost - a posebno na Zapadu (tu isključujemo političare i njihove diplomatske izraze i ''tapšanja po ramenu'').
Vladimir Putin je invazijom na Ukrajinu, i definitivno potvrdio skeptike - da je Rusija tek retorički krenula putevima ''reformi i zaokreta''; tanka oblanda iza koje je provirivao - a sada i definitivno potvrđen - Staljinizam; u punom obliku i formi.
Vladimir Putin nasilno oživljava SSSR; patološki lečeći - i sopstveni - ali i kompleks nacije.

Buda Baba

pre 10 godina

Ova izjava je skolski primer rusofilima i prozapadnjacima da kera ne laje sela radi,nego sebe radi!

Svi nas "vole" do zadnjeg Srbina i zadnjeg parceta srpske zemlje tj. sve u vezi nas je radjeno i radi se iskljucivo zbog necijih(visih) interesa!
Mi slepci navijamo za jedne,druge ili trece,umesto da gledamo iskljucivo sebe i svoje dupe!
Nasim debilima od politicara mora za sva vremena da bude jasno,da ljubavi NEMA,vec da se mora biti pronicljiv i sracunat,jer tako funkcionise ceo svet od vajkada!

Povijas se niz jaci vetar i to je sva filozofija politikovanja.
Jedan sa mozgom je bio Milos Obrenovic,a drugi Tito,iako ga mnogi od nas nismo voleli.Kako god,mora im se priznati,da su bili maheri u vodjenju spoljne politike!

Borislav Nešković

pre 10 godina

Kad moze Kosovo moze i Krim....Putine,Putine...a zakavkaske republike delovi Sibira i ko zna koliko jos oblasti u Rusiji.
Šta će mo sa tim ostće ti samo Moskva sa okolinom da i dalje izigravas cara!

daevon

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)

Nezavisnost Kosova (i Katalonije i Kurdistana i Palestine i Južne Osetije, i Novog Meksika, i Krima ...):
1. Rusija Za - ako im tako odgovara
2. Rusija Protiv - kao pod 1
3. USA Za - ako im tako odgovara
4. USA Protiv - kao pod 3

Mi u toj situaciji treba da gledamo svoja posla i da se držimo principa UN. Sve drugo je zakon jačeg.

Mi ne možemo podržati nijednu secesiju, barem dok se ne utvrde međunarodni principi.

Većinsko stanovništvo je vrlo bitan faktor, ali da li je odlučujući? Tako bi recimo mogli da naselimo neko inače slabo naseljeno pacifičko ostrvo i tražimo nezavisnost. Koju teritoriju smatrati geografskom celinom "pogodnom" za otcepljenje? Npr da li mora da ima minimalno 1000 km2 površine ili može jedan kvart da se odcepi?

Dokle god se ne utvrde principi biće ovakvih sukoba. Ukrajina je uobičajen primer gde velike sile isteruju svoj interes preko leđa manjih država (daleko veća od Srbije a opet isto).

slobodan

pre 10 godina

Ovo samo potvrdjuje cinjenicu da ce proglasenje nezavisnosti Kosova otvoriti pandorinu kutiju,a na sta su svojevremeno upozoravali i zvanicnici Srbije,Rusije i ostalih zemalja koji nisu priznali Kosovo...ne verujem da ce Rusi priznati nezavisnos Kosova,pa oni to nisu uradili ni posle Osetije,ali sto rece i sam Putin,ne mogu oni biti veci Srbi od samih Srba

NIJE ON VECI SRBIN OD SRBA

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Pa sto je Rusija ne bi priznavala kad je PPV priznao

Debela naplata Kad Tad

pre 10 godina

A da Vam se mi Srbi svima, i Rusima i Amerima, najebemo malo mame i oduzmemo po pola teritorija na istu foru?

Da vidim da li bi onda mogli tako da se ponasate.

Bando novog svetskog poretka.

Kosovo cemo kad tad vratiti a verovatno cemo uzeti i vise cisto da naplatimo sve ove godine i kamate. Pa Vi sada vidite koliko je bilo pametno to sto ste radili.

Kad tad sledi debela naplata.

xxx

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto ste vi rusofobi ubeđeni da Rusija mora da prizna i Kosovo ako prizna Krim !? Pa priznali su i Abhaziju pre par godina, bez priznavanja Kosova, zar ne ?
(Bear Brown, 04. mart 2014 18:02) ne. nisu priznali abhaziju. abhaziju niko nije priznao. za razliku od kosova koje je priznala i sama srbija.

dedukcija

pre 10 godina

Pa tom logikom ispada da su rusi ko i albanci, ovi sa Krima mu dodju kosovski albanci, a ovi u Ukrajini mu dodju kao srbi. Abanci ocepili srbima Kosovo, rusi hoce da ocepe ukrajincima Krim.

Marina

pre 10 godina

Da, ali g.Putine, niste priznali Kosovo jer mislite da ne može ! Mijenjajte stav o Kosovu ili o Krimu, nemojte svojim izjavama sami sebe pobijati!

Goran K.

pre 10 godina

II sv. ratu su oslobodili Beograd i u
(da, 4. mart 2014 17:59)
Nemoj samo Rusi da nas opet ''OSLOBADJAJU'' zadnji put kad su prosli kroz Beograd ovo su iza sebe ostavili ''braca'' Rusi.

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda

blah

pre 10 godina

iako nisam neki simptizer Putina ovaj put se u potpunosti slazem zasto ne bi krim dobio nezavisnost od ukraine jednostavno tamo su rusi vecina nisu pobili ni protjerali nikog ... kao neki na nekim drugim krajevima svijeta pa bi jos za genocid i ratne zlocine da budu nagradjeni i drzavom e pa to tako ne ide ne moze
(bosnacbrcko, 4. mart 2014 17:45)

Rusi su na Krimu postali vecina tako sto su proterali Tatare. Albanci su na Kosovu bili vecina i pre 1999, jos 1912. kada je Kosovo ponovo osvojeno u Prvom balkanskom ratu Srbi su cinili samo 20% stanovnistva.

Duci0167

pre 10 godina

(Baki Zemunac, 4. mart 2014 17:47)

A dokle ces ti da budes opcinjen Putinom i Rusijom i da im nalazis izgovore?! Nisu ti smetali komentari pre nedelju dana kada je Putin izigravao Dzingis Kana?? 99% komentara su bili rusofilski! Sad malo i mi eurofanatici da likujemo neuspeh. Da li ces razumeti da samo ocajan covek staje ispred cevi pistolja i da je takav spreman i d pogine. Placenici nece,ne brini

Tacna Vaga

pre 10 godina

Ja ne vidim gdje je on ovdje priznao Kosovo (sto ne znaci da nece).
Ako cemo pravo, moze ovo da se tumaci i kao potsjecanje Zapada na njihovo licemjerstvo...u stilu "Vi ste ti koji selektivno mogu da odluce ko kakva prava ima, pa sto ne mozemo i mi". U prevodu za Ameriku neki narodi imaju pravo na otcjepljenje i to im je priznato, a neki nemaju, vec kako se Americi svida. Amerika odlucuje ko ima pravo i ko ima pravo da da pravo!!!!

Meni se cini da je kod mnogih komentara "Sto je babi milo to joj se i snilo". Sve receno moze da se tumci na vise od jednog nacina, pa i recenica "Nebo je plavo". Sve zavisi od mentalnog sklopa osobe koja tumaci. Nekima je ovdje toliko bitno da ocrne Rusiju da tumace kojesta da vodu navedu na svoj mlin.

?

pre 10 godina

Jel jedino ja tumacim deo Putinove izjave za Kosovo kao da zapravo Zapadu nabija na nos to priznavanje Kosova, a ne da ga i sam priznaje?

I da je Rusija cutala za Kosovo jer je to vec bila gotova stvar sa Zapada, a ne zato sto je planirala otcepljenje Krima?

ivan kostic

pre 10 godina

NE verujem sta citam u komentarima.Nekakva prepucavanja "rusofila" i "evropejaca".Jedino pozitivno je to sto neki iskazuju neko odredjeno znanje u geografiji.Kakav Krim? kakvo Kosovo? Cecenija? Osetija? Foklandska ostrva?Ono sto radi Rusija to bi i Angola radila samo da su jaki kao oni.Kakvo pravo kakva crna pravda?!Uradice ono sto njima bude u interesu.Pa ti gledaj sta ces kad ti gas poskupi i kad ti neko kaze ko je jaci od tebe da moras da vratis dug.I ti u Kijevu i ti u BRiselu.A americka prica o stavljanju sankcija Rusiji!!!U to ni najgluplji Ukrajinac ne bi poverovao.Jugoslavija 48.godine,Kuba 62.godine-nekako su se provukli narodi zbog prepucavanja istoka i zapada.Kako im je bilo posle zna Goli otok zna Gvantanamo.Najgore je sto su oni za razliku od Ukrajine imali kakve takve sanse.A najvise mi je zao onog obicnog naroda koji nema veze ni sa Krimom ni sa demonstracijama u Kijevu.Njima ce biti najgore.Misevi ce se po obicaju sakriti i u takvim situacijama namnoziti.Nek vam je Bog u pomoci Ukrajinci i dosta srece vam zelim!!!Trebace vam,vas mi je zao,jer vi se nista vise ne pitate....

Prota Mateja

pre 10 godina

Apsolutno ispravno glediste. Nema specijalnih prava ni za koga. Svako treba da gleda svoj interes pa i Rusi. Problem je samo sto mnogi ovde koji zlurado komentarisu ovu izjavu u stvari misle da svi treba da gledaju svoj inters sem nas Srba, i da je za nas najbolje da budemo sluge tudjim interesima. Oni su se ocigledno vec opredelili kome ce sluziti pitanje je samo izbora.

не палите се

pre 10 godina

Па није Путин признао Косово већ ми сами, а Руси се прилагодили датој ситуацији..шта је спорно?

antiglobalista

pre 10 godina

NIje nikako priznao Kosovo, čovek samo napominje ove što su na silu otvorili Pandorinu kutiju. Ajd sada nastavite pljuvanje i prozivajte kao neke rusofile.

To brate Putine

pre 10 godina

Putin je nadam se definitvino pokazao ovim putinizovanim srbendama da ne postoje braća u svetu nego samo i samo interesi i eventualno borba isključivo za sopstveni narod. Nadam se da ćemo konačno izvući neke pouke, da se okrenemo sebi i da prestanemo da se više molimo bogovima sa istoka i zapada.

ivan anastasijević,psiholog

pre 10 godina

Al su se poradovali ljubitelji zapadne "demokratije"! Putin nije nista pogresio, jer je postao pretsednik Rusije 2000! A 1999. kada je Srbija bombardovana, pa nam Milosrdni andjeo uzeo Kosovo i Metohiju, Jelcin je bio na celu Rusije! Malo se edukujte kada pisete komentare, a ne juris na tastaturu! Zatim, Rusija 2014. je snazna drzava i vojno i ekonomski, jedina danas moze parirati USA! Pre 14 godina to nije bilo ni priblizno, Rusija je bila slaba! Hvala Putinu sto konacno u svetu postoji ravnoteza snaga, pa NATO vise ne moze da radi sta hoce! A Putin i Rusija nikad nece priznati Kosovo kao drzavu.

...

pre 10 godina

nemojte samo vi da nam prevodite sta je Putin hteo da kaze...svakome je jasno da je hteo da kaze da ne moze zapad da tumaci stvari onako kako njima odgovara....da je bombardovanje Srbije legitimno a zauzimanje Krima nije...

Odakle ja ispade?

pre 10 godina

Pa, kad je naša vlada već priznala Kosovo, ko je Putin joj oponira? Naučeni smo da sagledamo realnost i sagledali smo je. Sad će, čini se, neko drugi morati da nauči to isto.
Uzgred, mislim da bi federalizacija Ukrajine bilo najbolje rešenje (a celovitost očuvana), a vidim da i Nemci nešto puštaju tzv. probne balone u tom smeru.

Matija Soskic

pre 10 godina

Mada se slazem da ljudi koji zive u nekoj drzavi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini, ni u kom slucaju 17% Rusa koji zive u Ukrajini nemaju pravo da odlucuju o sudbini te zemlje.

v

pre 10 godina

Moze se tumaciti kao da je Putin indirektno priznao Kosovo. Medjitim moze se tumaciti I ovako: Ako vi mozete da podrzite odvajanje Kosova a onda da se ponasate kao krajnji licemeri I da kazete kako Krim nema pravo na samoopredeljenje, onda sto bi Ameri rekli "Two can play at this game". Sada cu ja da podrzim otceplkenje Krima, a onda cu I dalje da tvrdim kako Kosovo nije nezavisno. Bukvalno im je rekao I ja sam licemer, moze mi se. Upotrebljava njohovo oruzje protiv njih I to je maestralno. Naravno opet ponavljam, steta za obicne ljude preko cijih ledja sve ovo ide. Sa druge strane zasto svi ocekuju da Putin bude veci Srbin od nas samih. Pa mi smo sami prodali sve.

Shone

pre 10 godina

Hahhahhha krepa san od smija. Eto vam Srbi vase 'brace' Rusa. Vazni ste im ka i lanjski snig. U jednoj recenici Putin opravda nezavisnost Kosova. Izgleda vratit ce te se vi svojoj pravoj braci - Hrvatima.
Lip pozdrav
(splicoxy, 4. mart 2014 17:46)
Путин не оправдава независност Косова, јер да хоће то да уради они би признали Косово још одавно, Путин само на простом примеру показује сву лицемерност запада. По принципу како то једна пракса може кад вама одговара а то исто не може ако вама то не одговара. Ништа више и ништа мање од тога. Само мали пример западњачке демократске лицемерности.

Али јесте симптоматично што су се сви русофоби и аутошовинисти дебело обрадовали оваквој вести па коментари само пљуште, без обзира што нису схватили шта је човек хтео да каже. Да читају знају, једини је проблем што не разумеју то што су прочитали.

dejan-minhen

pre 10 godina

ja nista drugo nisam ni ocekivao. Srbija ne treba da bude sokirana! Svi gledaju svoje interese, nadam se da ce i Srbija to da ukapira. I da prestane da zivi od secanja na diktaturu i neko bratstvo i jedinstvo.
EU/NATO su tvrdili da je Kosovo jedinstven slucaj, da bio je 15 godina... Rusi su ih doveli na tanak led i sada se ponasaju isto kao oni. Samo sto je sada obrnuta situacija.
EU/NATO su gledali pozoriste u tudim kucama, a sada to pozoriste stize u njihove kuce. Kako god okrenu nezgodno im je. Povlacenje priznanja Kosova ili priznavanje Krima, Rep. Srpske, Zapadne Makedonije, Severnog Kosova, Skotske, Severne Irske, Velsa, Baskije, Juznog Tirola, Bavarske itd itd
Nisam zaljubljen u Rusiju ni u zapad.
Evropa mnogo otvorila usta prva dva dana, sada spustaju loptu. Kapiraju da se situacija malo okrenula.
Licno mislim da su se Poljska i Balticke zemlje mnogo zeznule!
Nadam se da ce Srbija da mudro ceka i ne petlja se tamo gde joj nije mesto. Jug Kosova je izgubljen jos 1974. Sada treba da se gleda da Sever ostane u Srbiji i da Rep. Srpska dobije nezavisnost.

Sloboda narodu

pre 10 godina

Naravno da ljudi imaju pravo na to da se odvoje ako zele. Ne samo Krim vec i svi drugi. Karelija da se vrati Finskoj, Kurilska ostrva Japanu, u Zakavkazju ima ih sigurno takodje, Katalonija, Skotska... Naravno i Vojvodina, RS, Sandzak...
Ali ipak Kosovo i Krim nisu isto. Na Krimu vlast nije vojskom i milicijom i paravojnim dobrovoljcima proterivala i ubijala stanovnistvo a na Kosovu jeste. E tu je Kosovo prilicno poseban slucaj. Ali zar to neko treba da objasnjava KGBovcu? Zna on samo sto se pravi naivan.

marijaM

pre 10 godina

(splicoxy, 4. mart 2014 17:46)

Zao mi je sto cu ti pokvariti uzitak, ali nista nisi shvatio.
Putin ovim brani KiM u sastavu Srbije, sto je njihov zvanicni stav.
Putin priznaje celovitu Ukrajinu sa legitimno izabranim Janukovicem, ali upozorava, ako odvojite KiM od Srbije, i ja cu odvojiti Krim po istom principu, pa vi vidite sta cete.
Gadja ih njihovim oruzjem pravo u centar.
I hvala mu.

Od Rusa niakd dobro!!!

pre 10 godina

Putin je postao pretsednok Rusije 2000. Drugo, ma nismo svi ovde oboleli od amnezije!
(Baki Zemunac, 4. mart 2014 17:47)
Izgleda da vi RUSOFILI bolujete od amnezije, taj pijani Jelcin je poslao rusku vojsku na Kosovo 1999, a KGB-ovac PUTIN je tu istu RUSKU VOJSKU sa Kosova povukao i rekao da to nije u interesu Rusije da drzi vojsku na Kosovu i ostravio neplaceni racun za struju da plati Srbija. To je bilo RUSOFILI za vreme vladavine najveceg RUSOFILA i ruskog placenika u istoriji Srbije druga Kostunice. Kad ce RUSOFILI vec jednom da progledaju od te njihove Rusije od koje Srbija ima samo stetu.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

Нико овде, а најмање Путин није споменуо признање Космета као независне државе. Ово је подсећање западњацима на то да су они створили таква правила игре, па нека их сад и поштују. Пустили сте духа из боце, сада га вратите назад. Да је Русија хтела да призна Космет то би урадила 2008. године после рата у Грузији. Није то учинила тад, па неће ни сад.

Aleksandar

pre 10 godina

za ( Matija Soskic, 04. mart 2014 18:02)

po vašoj kako logici, ni 16% stanovnika Srbije, tj. albanci nemaju pravo da odlučuju o sudbini Srbije (Kosovo je bilo deo Srbije)

Matija Soskic

pre 10 godina

Mada se slazem sa Putinom da ljudi koji zive u nekoj drzavi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini, ni u kom slucaju 17% Rusa koji zive u Ukrajini nemaju pravo da odlucuju o sudbini te zemlje.

Bear Brown

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto ste vi rusofobi ubeđeni da Rusija mora da prizna i Kosovo ako prizna Krim !? Pa priznali su i Abhaziju pre par godina, bez priznavanja Kosova, zar ne ?

milesa

pre 10 godina

ovi sto brinu jer je putin zabio gol srbima, recite mi, da li slazete da se onda i krim ocepi, ili ste vi za to da se rusima ovo pravo ogranici i da se dodeli samo amerikancima. haha, a meni je bas drago da krim nije ukrajina a da kosovo jeste srbija i da rs nije bih

Vladar, RS

pre 10 godina

A gdje su Dveri, Zavetnici i ostali cuvari srpstva da sad prosvjeduju kao podrska Rusima?? I usput da zagovaraju NE EU, okrenimo se braci Rusima, pa da tu retoriku jos jednom osvesti njegova svetost Irinej!

E moja Srbijo, pored ovakvih "prijatelja" zar su ti potrebni neprijatelji?

Dejan

pre 10 godina

Da rezimiramo:

Mi (Rusija) vama (svetskoj zajednici) Kosovo, vi nama Krim.

Mi vama Kosovo, a Evropi pitanje disfunkcionalne Bosne i Hercegovine.

Vi ostatku Ukrajine zajam za stabilnost i MMF paket koji će da nametne poskupljenje energenata, a Evropi skuplji gas.

Americi ostaje (kakav takav) partner za Siriju, Iran i Severnu Koreju, Rusi izlaze kao jači jer su postigli svoje, Srbija definitivno ostaje bez Kosova, a Evropa dobija probleme stabilizacije Ukrajine s jedne i ponovnog smirivanja Balkana s druge strane.

Poenta svega je da se vrati klackalica na kojoj su se lepo igrali Ameri i Rusi 45 godina, a da Evroa shvati da ta igra nije za nju.

nisam znao da je srusen berlinski zid

pre 10 godina

Mislim da je g. Nikolic , ne tako davno, izjavio da ukoliko Rusija prizna Kosovo on se povlaci iz politike...( moze da se proveri u tv arhivi).
E, moji Srbi...dok ne shvatimo da su velike sile po svemu slicnije nego mi i nasi fiktivni prijatelji,dok ne shvatimo da su geopolitika i interesi velikih odredjeni iskljucivo interesom, a liseni emaptije, mi jednostavno necemo imati nikakvu perspektivu.

Milan

pre 10 godina

Pogresna interpretacija onoga sto je rekao.Naime,Rusija nije priznala niti ce Kosovo.Ako je dozvoljeno Kosovu da proglasi nezavisnost,zasto s eisto ne prizna i ostalim koji to zele.Drugo je pitanje duplih standarda zapadnih zemalja oko priznanja.Znaci ,Kosovo je na istim premisama proglasilo nezavisnost koju su neki priznali a neki i nisu.Isto sledi i za Krim. Rusija ne namerava izvrsiti aneksiju Krima.Sledeca je Skotska pa Republika Srpska.Ne vidim u cemu je problem sa izjavom.

Radovan, Banja Luka

pre 10 godina

@ Sad će tek biti veselo..Kad može Kosovo, može i Krim..Kad može Krim, može i Republika Srpska...Biće vatrometa svuda oko nas..
(Zovem se Pandora, i puna mi je kutija, 4. mart 2014 17:01)

Ja se potpuno slazem s tobom! Sad vidi slijedece: nevezano uz ovu temu: ovih dana smo se raspisali o tuzbama za genocid izmedju Hrvatske i Srbije... I realno, Hrvatska je mozda i napravila etnicko ciscenje Srba 1995. godine, ali htjeli im mi to priznat ili ne, rjesili su se cirkusa oko otcepljenja, nemira, protesta i slicno. Uredili drzavu (kakva takva, ali barem definisanih granica), a mi preko Drine i s ove strane Drine, mozemo da se slikamo... I nije nesto odvec lijepa slika! Tako da iskreno, budimo realni i cestitajmo Hrvatima. Da je vama u Srbiji (pa i vecini kod nas u Srpkoj) protjerat Albance u Albaniju i uredit granice jednom za vazda, nisam siguran da bi bas organizovali kolektivno plakanje za njima...

ja

pre 10 godina

@za i protiv
A odkad postoji Ukrajina? I sta je uopste Ukrajina? Jel znas to mozda? Teritorija danasnje Ukrajine je vekovima bila pod okupacijom Tatara, Turaka i Poljaka. Tamo su se Rusi borili protiv svih navedenih i zato se i zove Ukrajina ( Krajina).
A na Krimu je uvek bilo problema, bilo je mnogo ratova izmedju Rusa i Turaka npr, sve to zbog Krima. Ivan Grozni je oterao odatle Osmanlije, tj. vojsku Selima II ( sin Sulejmana Velicanstvenog), Tatari su vekovima tu maltretirali rusko stanovnistvo, a tek Poljaci su vekovima vrsili pokolj nad tamosnjim stanovnistvom, dok su dobar deo nasilno pokatolicili.
Zvuci poznato!?

goran

pre 10 godina

Lepo covek objasnio ,posto zapad prvi ne postuje medjunarodna pravila ustanovljena posle drugog svetskog rata u SB UN ,jer su sa Kosovom napravili presedan, zasto bi on onda postovao ta ista pravila kada se na zapadu ona krse uvek kada im je to potrebno? Kosovo je ovde spomenuto u sarkasticnom smislu, dakle hteli ste dvostruki arsin dobili ste ga , a inace poodavno se zna jasan i zvanican stav o Kosovu Vladimira Vladimirovica Putina koji je on ponovio do sada milion puta ,samo sto to evrofili ne razumeju pa se tu nesto podsmevaju sopstvenoj gluposti!!!

Tatko

pre 10 godina

O kakvom autogolu pričate? Srbiju interesuje samo severno Kosovo, kad Krim proglasi nezavisnost, Rusija priznaje i Krim i Kosovo, onda stanovnici severnog Kosova naprave referendum pa Rusija prizna i njih. I onda Raška, RS, istočna Makedonija... Pandorina kutija je otvorena, severno Kosovo uskoro u zarljaju majčice Srbije.
Pozdrav svima!

...

pre 10 godina

O kakvom autogolu pričate? Srbiju interesuje samo severno Kosovo, kad Krim proglasi nezavisnost, Rusija priznaje i Krim i Kosovo, onda stanovnici severnog Kosova naprave referendum pa Rusija prizna i njih. I onda Raška, RS, istočna Makedonija... Pandorina kutija je otvorena, severno Kosovo uskoro u zarljaju majčice Srbije.Pozdrav svima!
(Tatko, 04. mart 2014 17:24)
Covece daj se smiri..jel ti lupila pandora u glavu????

Baki Zemunac

pre 10 godina

Ala ste skocili rusomrzitelji!I svi komentari isti,na kalup!
Prvo, 1999. kada je NATO bombardovao Srbiju i otese nam Kosovo predsednik Rusije je bio Jelcin! Putin je postao pretsednok Rusije 2000. Drugo, ma nismo svi ovde oboleli od amnezije!

MM

pre 10 godina

Srbija će i u Trećem svetskom ratu, baš kao i u prethodna dva biti u savezu sa svojim jedinim prirodnim saveznikom a to su Sjedinjene Američke Države. Aleksandar Vučić bi hitno trebalo da sastavi vladu sa LDP, prekine radove na južnom toku, prizna Kosovo, zatraži otcepljenje R. Srpske, i krene u hitno učlanjenje u NATO, kao protivtežu Turskoj, koja će izaći iz NATO uz tajni dogovor sa Putinom. Dosta je bilo ratovanja protiv samih sebe za interese Rusa. Zbog rusa pogubismo sve živo, a od njih ništa, samo nepovoljni krediti i ultimatumi.

Bogdan

pre 10 godina

Што значи иста права и за Реп. Српску и за север Косова и Метохије. Па кад је бал...

Zovem se Pandora, i puna mi je kutija

pre 10 godina

Sad će tek biti veselo..Kad može Kosovo, može i Krim..Kad može Krim, može i Republika Srpska...Biće vatrometa svuda oko nas..

MK80

pre 10 godina

Zapadu se sada kosovska nezavisnost vraca kao bumerang a putin ce bas taj primer da iskoristi. Pravo na samoopredeljenje naroda. Sada cete probati to sato ste skuvali gosp. sa zapada.

samo Srbija nikad Rusija

pre 10 godina

E baš ti hvala "brate" Putine. Možeš sutra slobodno i da formalno priznaš Kosovo, posle ovoga kao da već jesi. Samo me zanima sta li će sad ove naše rusofilske mukice iz Dveri i DSS da rade?

Pravi istoricar

pre 10 godina

Rusija NIKAD nije pomogla Srbiji. Izdali su Karadjordja i zabili mu noz u ledja za saku zlata. Na SanStefanskim pregovorima Rusi se zalagali za Veliku Bugarsku. U srpsko-bugarskom ratu 1885 vojno pomagali Bugarsku u ubijanju Srba. Posle tog rata se zalagali da Srbija plati vojnu reperaciju Bugraskoj, gde bi Srbija bankrotirala. Obrenovicu su okrenuli Rusima ledja zbog toga i u to doba Srbija je najvise procvetala. Nikakvi ruski carevi nisu pisali Francuzima nego su Francuzu sami dosli da nam prevezu nasu vojsku. Moji pradedovi su 1914 u Srbiji lecile britanske medicinske sestre a ne ruske, a srpski vojnik od 1915 sve na sebi ima francusko; slem, plavu uniformu, pusku, cizme, hranu. Nikad srpski vojnik nije video niti jednog-jedinog ruskog vojnika 1914-1918. Sva groblja po Srbiji su od francuskih vojnika koji su nas oslobodili a ne ruskih. Ti isti Rusi uvukli u rat 1914 kad su finansirali teroristicke ogranziacije po Bosni kao Crnu ruku i Mladu Bosnu. 1944 su usli u Srbiju da bi razoruzali Drazinu JVuO i doveli Tita na vlast i u to doba masovno silovali i pljackali po celoj Srbiji tokom tog 'oslobadjanja'. Uveli nas u rat sa NATO-m 1999 time sto je ruski ministar govorio Slobi da ne podpise Rambuje, jer kako rece; Ako i jedna NATO bomba padne na Yu izbice III svetski rat. Palo na hiljade a oni prstom nisu maknuli. Dokle vise da ginemo za ruske geopoliticke ciljeve, ovo je tako sa Rusima vec dva veka.

splicoxy

pre 10 godina

Hahhahhha krepa san od smija. Eto vam Srbi vase 'brace' Rusa. Vazni ste im ka i lanjski snig. U jednoj recenici Putin opravda nezavisnost Kosova. Izgleda vratit ce te se vi svojoj pravoj braci - Hrvatima.
Lip pozdrav

Zoki

pre 10 godina

Hahahhahahaha :) Huh - Putin, Otac rusofila, njihova ljubav i strast, potvrdjuje da Albanci imaju pravo na samoopredeljenje!

Da li je rusofilima sada jasno da nas Putin ne zarezuje ni pet posto i da ce nas (kao sto sada jeste) pustiti niz vodu kada god mu je to u interesu. Jedini razlog da glumi bratstvo je interes. Kada interes nalaze dovidjenja glupi srbi.
Da li im je sada jasno da podrzavajuci Putina podrzavaju gubitak Kosova???

Ne nije na zalost. Nisu svesni svoje nesvesti.
Sad ce da navale da ga tumace da nije rekao ono sto je rekao i da negiraju realnost - ljubav nije uzvracena! Smrc!

Milan

pre 10 godina

Daj ne lupajte,Rusija nas prodala? Vi ocigledno patite od amnezije,ili se namerno pravite ludi.Rusija je 2009 priznala juznu Osetiju i Abhaziju,i tada se Rusija pozivala na slucaj Kosova,a nesto se ne secam da su Rusi priznali nezavisnost Kosova.Jednostavno,njihova je stvar,kao i svake drzave da li ce neki region priznati kao nezavsinu drzavu.Onaj ko stvarno misli da je Kosovo izolovan slucaj i da se niko nece pozivati na njega,taj nema gram mozga.Pa i sam Dodik je rekao,ako moze Kosovo,onda moze i republika Srpska.Amerikanci otvorili pandorinu kutiju i sad su im za to krivi Rusi.

tamo_daleko

pre 10 godina

Ovi dogadjaji su nevidjeni "vetar u ledja" kosovskim Albancima. Posle ovoga, Kosovo je jos dalje od Srbije. A ova izjava Putina, direktno priznaje Albancima pravo na samoopredeljenje.
A vi, glupaci, dizite ga u nebesa.
Srbijo, medju budalama...
(Pobesneli max, 4. mart 2014 16:35)

Ni jedna zemlja nije ocuvala svoj suverenitet tako sto se u jednom delu zemlje ljudi provode na "Exit"-u ili "Guci" a na drugom ljudi provode dane i noci na barikadama.Problem nas Srba je i danas,sto ne znamo sta hocemo.
Takvu nakaznu politiku vodimo jos od 1918-te godine.Hrvati bi trebali da odrzavaju seminare (i da ih naplacuju) svim Narodima na Balkanu.Na tom polju su ubedljivo najbolji na tim prostorima.Jedno kazu,drugo misle,trece rade...A to je POLITIKA.Mi smo na zalost,naivne budale,koje veruju u "prijateljstvo":)))

П

pre 10 godina

@Neutralni била је против кад јој је одговарало да тера инат НАТО-у, сад кад има користи од његове независности ће бити за његову независност. Није Русија толико моћна јер удара на сентименталност већ води политику хладном логиком и користољубивошћу. Србија да је паметна и да учини исто би искористила талас проглашавања независности Крима, Шкотске и Каталоније и форсирала независност Републике Српске и припојила ју је, затворивши границу са Албанијом/Бошњом и усвојивши европске стандарде за добијање држављанства (бар пет година рада у Србији а не одмах на лепе очи) уз увођење виза за Албанце из очигледних разлога. Изгубила би Космет али би добила веће територије и ојачала војску удруживши је са оном која већ постоји у РС и могла даље да јача и једног дана учини са Косметом исто што и Албанци и поврати га. Међутим, политичари неће то урадити иако је боље по Србију јер позиције и имају захваљујући заглупљивању народа нереалним национализмом по сваку цену јер знају да ће им такав СРБСКИ народ дозволити да пљачкају колико хоће иако би највећи доказ родољубља била логика и збацивање паразита зарад истинског капиталистичког препорода Србије

6.oktobar

pre 10 godina

Ovo bi trebalo da je konačni udarac za "naše" rusofile.Putin je indirektno priznao nezavisnost Kosova,odnosno pokazao da mu je Kosovo moneta za potkusuravanje sa Zapadom.Kako ne shvataju pojedinci da Srbija nema saveznika,naši interesi su podređeni interesima velikih,što je oduvek bilo.Jedino je celovita Jugoslavija bila prihvaćen faktor u svetskoj politici,naravno zahvaljujući Josip Brozu(na žalost ravnogoraca,he).Zbog toga treba gledati naš put sasvim praktično,bez unošenja emocija u tim odnosima.A to je ulazak u EU..pre svega zbog koliko-toliko uređenja našeg koruptivnog sistema, usklađivanjem našeg zakonodavstva sa EU propisima.Na taj način bi se sprečila potencijalna diktatura jednog čoveka(sličnost sa stvarnim ličnostima je sasvim "slučajna").

bosnacbrcko

pre 10 godina

iako nisam neki simptizer Putina ovaj put se u potpunosti slazem zasto ne bi krim dobio nezavisnost od ukraine jednostavno tamo su rusi vecina nisu pobili ni protjerali nikog ... kao neki na nekim drugim krajevima svijeta pa bi jos za genocid i ratne zlocine da budu nagradjeni i drzavom e pa to tako ne ide ne moze

Gore

pre 10 godina

Putin kaze da Srbija ima pravo na Kosovo I Metohiju kao sto ima pravo Rusija na Krim! Granice KiM kao I Krima (u okviru Ukraine) su crtali oni koji su vlast uzeli nasilnim putem (komunisti/boljsevici , Sovjeti I Jugosloveni) 1917. tj. 1945. Postoje dva scenarija; rat oko granica ili dogovor oko zajednickog zivota sa otvorenim granicama! Putin samo zeli da kaze da se dogovor mora postici u regularnim uslovima bez uzajamnog optuzivanja I straha.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@"Putin: Ako može Kosovo, može Krim"

jel to znači, da sledi priznanje države Kosovo od strane rusa :)
(smeki, 4. mart 2014 16:34)

Dzabe se lozite ti, Ceda i Kandicka. Naravno da ne slijedi priznavanje, pa isti argument je "povukao" i u slucaju Abhazije i Juzne Osetije, pa je l' priznade kosovo, a priznao je te dvije republike? Pa barem bi vi anglofili trebali znati da je selektivnost jedna od glavnih vrlina koja krasi zapadnu diplomatiju. Jednostavno, kao sto se amerima moze da ne priznaju Abhaziju i Osetiju, a priznaju kosovo, tako se i njemu moze da ne prizna Kosovo, a sutra da prizna Krim, jer on je Vladimir Vladimirovic Putin, predsjednik Rusije.

Coli

pre 10 godina

Pravda za Krim i Putina. Posle ove izjave država Kosovo priznaje Krim kao suverenu pokrajinu, republiku, državu ili bilo šta. btw neko mora da obavesti Koštunicu oko ove izjave.

kosovo=/=krim

pre 10 godina

Tako je to kad se sprdate sa medjunarodnim pravom, trazili ste, gledajte. Sad moze kako god kome odgovara, dok je jaci, naravno.

momabrazil

pre 10 godina

Pa sto da ne, vazno je da sve bude bez rata,nezavisno KiM bez srpsskih delova, Nezavsna RS, nezavisna Herceg Bosna, Nezavisna Cecenija,itd, samo da rata ne bude!!! Ovo su Rusi majstorski izveli bez ijednog ispaljenog metka pokazali svetu kako se bori za sopstvene interese.

nebo

pre 10 godina

Svi znamo da i Rusi, kao i sve druge nacije, imaju pravo na licemerje kad stite svoje interese. Ako im je pre 10-15 godina bilo u interesu da budu protiv nezavisnosti Kosova, a sada im je u interesu nesto sasvim suprotno, to je za ocekivati.
Ono sto je istina je da situacija u Kosovu, gde smo tokom 90-ih vise nego maltretirali 90-postotnu Albansku 'manjinu', nije ista kao na Krimu. Sem ako Ukrajinci vec godinama maltretiraju 60-postotnu Rusku 'manjinu', ali o tome niko ne govori.

Druga istina je da Rusima niko nista ne moze, ni vojno, ni ekonomski. Koliko se secam, bio je 90-ih neki sporazum gde su USA i Britanija garantovale zastitu ukrajinske teritorije u slucaju ruskih aspiracija u zamenu za povracaj ukrajinkog nuklearnog arsenala u Rusiju (i neke druge stvari). I sta sada mogu da urade, sem prazne price? Mozda najbolje da Ukrajina prizna otcepljenje Krima dok nisu izgubili i istocnu Ukrajinu.

mirko kojotovski

pre 10 godina

evo nasih opet Rusi ovo Rusi ono.Sto nam ne pomognu...Deset godina ih Tadic vuce za nos i prodaje i zaduzuje se zapadnjacima.Dodjose novi takticari i sta vise druze se sa krimosima sa Kosova odnosno zlocincima.Potpisuju nesto sto mi u principu neznamo sta ali nam drug Vlado otvorio oci.Za sve te godine su tzv.politicari unistili vojsku privredu obrazovanje i najbitnije prijatelji Rusi baceni kao nebitan faktor.Sad kao i u 1800 pa 1914 pa 1941 pa 1991 pa 1999 pomagaj brate Rus.Dajte molim vas pa nisu ludi.Imaju oni pametnijeg posla nego da slusaju namazane prevarante iz Srbije.Zao mi je ali to je realnost.Umesto da idemo genima sa slavenskom i pravoslavnom bracom ovi nas vode u ralje ubicama i zlikovcima koji zele da nestane Srba i Srbije i pravoslavlja

rosić nenad, bgd

pre 10 godina

Al su skočili rusofobičari! Pa šta je Putin mogao da uradi 1999. godine, kada nam je oteto Kosovo? Putin je postao predsednik Rusije godinu dana kasnije, 2000. zamenivši Jelcina! Da nije trebao odmah po dolasku na vlast da zarati sa USA i NATO, da bombarduje Njujork i London? Priča sa Kosovom bila je već završena, a sada Putin samo sada koristi nova "pravila"!

zgodan u podne

pre 10 godina

A zasto neko Putinove reci ne tumaci ovako:
"Kosovo je vec oteto od strane Srbije. Vracanje Krima Ukrajini ce ici u korak sa vracanjem Kosova Srbiji. Ako zapad nece da podrzi vracanje Kosova Srbiji, nece ni Rusija vracanje Krima Ukrajini. Status Kosova i Krima ce od sad biti uvek isti, a ostavljam svim velikim silama da odluce koliko nezavisnosti bi trebalo ove dve teritorije da imaju."
Ja mislim da je Putin rekao nesto najpametnije sto je mogao. A nama moze samo da donese koristi kod vec izgubljenog kosova u smislu da se bar Kosovski Srbi organizuju i odvoje od Kosova. (Male sanse, ali daj sta das!)

Stefan

pre 10 godina

Putin je upravo priznao Kosovo.Cestitam.
(dzenan prihepolje, 4. mart 2014 16:39)
Priznaće i Republiku Srpsku, ne brini, priHepoljac ;)

Teslica

pre 10 godina

Ma pronacice rusofili izgovor za svoga ljubimca Putina. On moze sve i sta god da kaze i uradi on ce biti u pravu, jel tako inato ljubitelji?

Samo vas gledamo

pre 10 godina

Poslusao Nemanju covek!!! E sad treba pohapsiti sve one juce sto su dali podrsku Putinu (dveri,srs,obraz...) zbog VELEIZDAJE i pomaganje Taciju i Kosovskim Albancima u ostvarivanju vekovnih ciljeva! A Kostunicu i Kusturicu vratiti Moskvi sa obavezom otplacivanja stete koju su naneli drzavi Srbiji prodajom NIS-a kao i starateljstvo za Bajatovica, Dacica i druge DRUGOVE!

Darkstar

pre 10 godina

A da li bi g.Putin mogao da objasni kako to pravo na samoopredeljenje ne vazi za Ceceniju i Dagestan ?
I kako onda Rusija jos nije priznala Republiku Kosovo ?
(Danilo, 4. mart 2014 16:28)

U Čečeniji je bio referendum i glasali su za ostanak, a sad što bi ti rađe da se glasa auto-bombama no olovkom, to je već druga stvar i ima vete s tobom a ne Čečenijom.

Pravda

pre 10 godina

Ovde mnogi naravno zastupajuci svoje sebicno stanoviste nastoje da svaku ma i najmanju gresku u govoru Rusije (a ovo pogotovo) predstave kao to da treba ideoloski da se okrenemo od Rusije, jer eto, ona nas se odrekla na ovaj nacin. Naravno da nas Rusija malte ne nema ni u malom mozgu kao nekog naseg mega saveznika iz dva razloga:

1. nismo njena neposredna sfera interesovanja zbog geografske udaljenosti.
2. imamo marionetsku vlast nesto prikriveniju varijantu od ovih u Ukrajini, jos od 2000. godine.

Etican covek je pre svega za pravdu, a materijalno stanje se stice radom, a ne zapadnim mesetaerenjem eksploatacijom, lobiranjima... U sadasnjoj svetskoj podeli rada mi smo najpre vojno porobljeni i ucenjeni, a zatim i dovedeni u poziciju da budemo najjeftinija radna snaga na svetu, imajuci u vidu da smo pismen i kvalifikovan narod.

Ja se kao covek radujem sto mnogi pismeni i kriticki nastrojeni citaoci, u celom svetu uvidjaju koje su novcano-pornografske vrednosti na delu sa americkim svetskim poretkom. Neko tom cudovistu mora stane na put. A to ce se desiti kad se covecanstvo svrsta u stranu pravde i uperi prstom u nevidljive mocnike koji Obami pomicu usta, on samo stoji. Rusija personofikuje ne samo borbu za svoje interese, nego i za jedan casniji i ljudskiji svet. Vide to oni koji su i sami cestiti i pravdoljubivi, u celom svetu.

Bato

pre 10 godina

Hopa brale!!! Ako bude Krim bice i Kosovo. Bas se rusi dobro trampaju. Bravo nasa braco rusi, nas predsednice Putine. Ziveli rusi i rusofili.

Milan

pre 10 godina

Konacno da mi se razjasnilo zasto "braca" ne stavise VETO na otimacinu naseg Kosova.Da ga upotrebise (mislim veto) kako bi sad pazarili Krim ???Odgovor ocekujem od njihovih braca koji zive ovde oko mene !!!! P.S. -Ja sam Srbin i imam samo sestre.
(Razjasnjenje, 4. mart 2014 16:54)
Kakav veto???Priznanje je stvar pojedinacnih drzava i UN nema nista sa tim. Ako mislis na bombe,ne zaboravlja da je predsjednik bio"pijani "jeljcin a ne Putin. Stvarno mi nije jasno sta hocete sa ovakvim komentarima?Nisu priznali Kosovo i nece,Krim ce proglasiti nezavisnost i neko ce ga priznati a neko nece.U cemu je problem?

Muenchner

pre 10 godina

Ako je Krim Kosovo... onda je Rusija Amerika, i Albanija... a Ukrajina Srbija... Sevastopolj Bonstil... Amerika je Rusija... Obama je Putin... Vau, glava me zabole

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Тачно је да је Путин рекао ово о Косову и Криму и да се то може превести како је неко рекао у неком од коментара као: ако може Косово да буде независно и амерички протекторат може и Крим бити независтан и руски протекторат. Међутим, то даље значи и ово: ако Косово може бити независно и амерички протекторат и уз то да САД не признаје руски протекторат Крим као независтан може и Русија да признаје свој протекторат Крим као независну државу а у исто време да не признаје амерички протекторат Косово као независну државу. И све то и САД и Русија могу (штавише већ постоји такав случај са Косовом са једне и Абхазијом и Јужном Осетијом са друге стране) да раде јер су велике силе. Чак штавише, могу једни другима то да раде из чистог ината.

Milan

pre 10 godina

Ako sada, (kada je Putin u poziciji da postavlja uslove zapadu) popusti te odustane od ruskih strateških interesa na Krimu i istoku Ukrajine, za kratko vrijeme će ga zapadna diplomatija kao i do sada izigrati i doći pred Mosvu bez ispaljenog metka kao što je on došao na Krim.

Biznis

pre 10 godina

A sad bi bilo posteno da vratite NIS,dobili ste ga na poklon zbog nepriznanja Kosova...Nadam se da u tajnom ugovoru ima tacka u kojoj pise da u slucaju priznanja Kosova od strane Rusije,NIS se vraca u vlasnistvo drzave Srbije...Jedino je pitanje da li jos uvek postoji drzava pod tim imenom!? A sada svi koji su ucestvovali u poklanjanju NIS-a Rusiji,i svi oni koji su podrzavali tu prevaru u zatvor...Tadic,Kostunica,Nikolic,Vucic,Dacic,Bajatovic,Velja Ilic i svi ostali ucesnici u poklanjanju NIS-a u sklopu borbe protiv korupcije 16.marta umesto na izbore,treba direktno u zatvor da idu...

Slobodan1389

pre 10 godina

"Putin: Russia has no plans to annex Ukraine's Crimea region"
Interesatno da na CNN i BBC sajtu nista ne pise o tome kako Putin poredi Krim sa Kosovom... Najjace je sto su cele nedelje govorili ovi sa Zapada daje Rusija prekrsila medjunarodna prava, kako je Kosovo i Krim nije isto, da je Kosovo jedinstven slucaj,a ovako je Putin uzvratio njima pa ako Kosovo,tj kosovski albanci imaju prava da se opredele,pa onda ima i pravo Krim (Skotska,R.Srpska itd), i tako je time gurnuo prst u oko njima i onda ce za par dana reci a sad vi meni govorite da krsim medjunarodna prava,kad sam ja vama govorio o tome u vezi Kosova,vi ste ignorisali i okrenuli glavu kao tvrdoglava baba,e sad znate kako smo se mi osecali u to vreme,izgleda bumerang stigao..a i zato je Kina podrzala Rusiju i rekla da razume situaciju,sto Kinezima odgovara jer se time vraca ravnoteza izmedju dve strane sile i da nema vise bahato ponasanje bez saglasnost UN na medjunarodnoj sceni od strane USA,Britanije i NATO i sad ce svi odjednom da pocnu da postuju medjunarodna prava i povelja UN.. Citajte izmedju redova,nemojte biti takvi bukvalisti kao neka strina...

Realnost

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Bili protiv,objasnjavali da to nije korektno,ubedjivali ,trudili se da ce se pojaviti i na drugim stranama iste stvari,..i eto...ne vredi pricati,.."jedinstven slucaj" ok,..i sta im ostaje??samo da kazu ok,kad vec tako kazete,..i sada kada njima odgovara prihvatice praksu,relnost na terenu,...i jer sada jasnije?

ivan

pre 10 godina

kad vidim ovo gadimi i se,nama je najbolje polako smirivati situciju i polako kao nemačka i francuska postati prijatelj sa hrvatima zajedno smo jaći

dragan

pre 10 godina

Neki kažu da je razlika sa Kosovom što su bili ugnetavani!? Da li to treba da spreči nečije pravo za samostalnost. Neophodno je prethodno ugnjetavanje?

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Nece Rusija priznati Kosovo iz cistog inata prema Americi kao sto ni Amerika nece priznati Krim, Abhaziju i Juznu Osetiju iz cistog inata prema Rusiji. Sluzice im samo ovako kao postapalice da j... jedni druge u mozak. Ajd zdravo.

Staja

pre 10 godina

Iskreno, ovo nije autogol...
Služi se istim principima kao i zapad. A mi smo mala i devastirana Srbija koja se briselskim parafom odrekla svoje teritorije zarad "svetle budućnosti" (mislim se!?) i Rus nema nikakve sumnje da zna šta priča. Rusija je ozbiljna drzava, a mi smo Bananameni svetske klase - težak vek je pred nama posle svih ratova, 'srbovanja' (u negativnom smislu) poniženja i prodavanja vere za večeru, tako nam i treba... Nismo dostojni svojih predaka i kada nas svetske sile koriste kao čačkalicu i predmet za sprdnju dolaziće na red Preševska dolina, Vojvodina, Raška (sandžak) pa neka Osetija, Krim i dr.
Teško nama sa nama samima.

my way

pre 10 godina

Koje zamenjivanje teza u komentarima. Hoce li zapad vratiti Srbiji Kosovo ako Krim bude ukrajinski? Ne, i u tome je poenta. Doslo je vreme za principe i ravnopravnost, a ne da sila odredjuje ko, gde i kakva prava ima, to je znacenje Putinovih reci, gospodo. To je poruka zapadnim zemljama, ovim ih on suocava sa nepravdom ucinjenom prema Srbiji i Srbima, ako vec tvrde da je otcepljenje Krima nepravedno i da je krsenje medjunarodnog prava. Njegova izjava za nas moze da bude samo pozitivna, ali treba imati malo mozga i razmisliti pre nego sto se nesto napise.

dragan

pre 10 godina

Tek kada Rusija prizna Kosovo, tada je priznato. Do tada ima veto u UN. A i od Kine ima takođe. Davljenici u komentarima se za slamku hvataju.

Владимир

pre 10 godina

Ми би на Обилића венцу да испијамо еспреса, а да Путин гине за нас на КиМ. И не само то, још ћемо му горко замерити што се није жртвовао. Више од нас!
И не само то, ми нећемо Црвеној армији дићи споменик у Београду, већ француској. У строгом центру хоћемо енглески културни центар, а Рујама шипак!
Ми смо поносни!

skandal aga

pre 10 godina

Drugim rečima Putin je rekao Amerikancima (na američka zgražavanja kako se ne stidi zbog čitave ove situacije): Vređati se i stideti može pošten muškarac i poštena žena a kada lopov (SAD) kaže lopovu (Rusija) da je lopov to je samo konstatovanje činjenice.

" Cika Ramadan "

pre 10 godina

Nijedan jedini razlog Rusija nije imala da napadne Ukrajinu, jer ruski narod nista lose nije prezivio u Ukrajini kao manjina da bi Rusija intervenise kao razlog da zastiti rusko stanovnistvo u Ukrajini. Jedini razlog je da mu uzme to pokrajinu, koristio te nezadovoljstvo ukrajinskog naroda protiv svoje vlasti.
Zeli Janukovica da bi preko njega doveze to zemlju do bankrota, i tako i onako doveo dok on bio presednik.
U isti polozaj doveo i Srbiju i dovesce do bankrota ako vlada u Srbiju se ne probudi dok ima jos malo vremena.
To je veoma dobra lekcija za Srbiju.
Porecenje Kosova sa Krim nije isto!
Zato sto ruski narod nije prezivio istu sudbinu kao Albanski narod u Kosovu.
Pogresna srbska politika stvorio Kosovsku drzavu, a ne Albanci zato se zahvalujemo puno G. Milosevica i danasjim politicarima sto su na vlasti, pa i Kostunica sto su podrzali takvu politiku.

NOLE

pre 10 godina

Nemoj tako Putine, mnogo Srba Rusiju vidi kao prijatelja, izgleda da Rusija tako ne vidi Srbiju.

Kakvo otreznjenje ,hahahahaahha, unatoc ulizivanju drzave Srbije, te dveri, te bakraci, dolazi vam hladan tus hahahahahahahahhahaahahah

Ima li Srbija prijatelje u svijetu ? Njemci bi rekli Malo Morgen totalno nebitni

Stavros84

pre 10 godina

Mozemo mi da se radujemo koliko god hocemo ovim recima Putina ali sada se jasno vidi zasto su dozvolili da se Kosovo odcepi. Nisu ni oni od juce. Mi smo mislili da su oni na nasoj strani ali gledaju prvo svoje pa onda nase. Ako moze Kosovo, moze i Krim. Oni su mogli da odbrane Kosovo ali onda ne bi Mogli da uzmu Gruziji i Ukrajni po koju teritoriju.

Pobednik u necemu

pre 10 godina

Pa dobro, on mora ovako. Izgubio je citavu Ukrajinu jer se kladio na pogresnog konja. Sad mora da napravi da Krim izgleda veliki kao kontinent. Ali sustina je da je Ukrajina postala zapad, da je od bivseg bratskog naroda napravio neprijatelja i da je Keri, americki ministar danas u Kijevu a Lavrov, ruski ministar tamo ne sme da ode. Sada Putin mora da ima svoju pobedu kao Sloba sto je pobedio NATO. Tako da na kraju ce da ispadne da mu je citava prica oko Ukrajine i Janukovica bila zbog Krima i na kraju je ostvario pobedu. Ali realnost je drugacija. Hteo je citavu Ukrajinu, sada se koprca oko Krima. Zapadu koji je dobio vecinu Ukrajine bez potrosenog dolara nije stalo do Krima ali im odgovara da Ruse oko Krima dobro istrose i ekonomski i politicki. Jedini koji gube pare u ovom trenutku su Rusi. Jedini koji su podigli vojsku (a svaka okupacija kosta) su Rusi. Zapad ce ih loziti oko Krima jos dugo nepriznavanjem i terati ih da se oko Krima trose a glavna nagrada, Ukrajina je u njihovim rukama. Do pre 10 dana svi koji su za Putina samo su pricali o Ukrajini, Sad ne zaklapaju o Krimu zato jer je on fokus preneo na Krim i sad ce Krim da mu bude "pobeda". Mora nekako da smiri svoje jastrebove. A cinjenica je da je Keri u Kijevu i da ce Rusija oko Krima jos dugo da trosi pare i politicki kredibilitet. Ja mislim da je autogol a vi kako hocete. Pre petnaest dana nije pominjao ni Krim ni Kosovo. Sada je sve, kao oko Krima.

boris

pre 10 godina

Davno mi je jedan spijun engleski kojeg su poslalo kao experta da pomaze ovdje nasoj vladi da se u radi na novoj prekompoziciji .... Bosno spremi se

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
-------------------------------
Rusija nije za nezavisnost Kosova i Metohije niti će ikada biti.Verovatno će Rusija biti poslednja država koja će priznati tu kvazi državu. Čak i posle Srbije. Vi pokušavate da izvučete zaključak na primeru koji se desio pre petnaest godina i da ga primenite na Krim koji se desio juče?!Pa nije Rusija prethodno priznala Osetiju i Krim a da su "ameri" tek posle toga olkupirali KOSMET sa namrom da na njemu podignu svoju monstruoznu tvorevinu pa da tu postoji neka nelogičnost. Podsetiću Vas, ako ste zaboravili ili, ako je pivo bilo vruće, KOSMET je okupiran daleko, daleko pre.Vi očekujete da neko non-stop okreće slobodan obtraz za šamaranje samo zbog toga što se principijelno zalagao za vladavinu prava i nepovredivost granica?!To me podseća na situaciju gde siledžija neprestano maltretira i tuče čoveka,kome je princip da u rešavanju problema ne koristi silu.Na kraju kada "pukne", lada je video da se to ne isplati i uzvratio istom merom, siledžija se poziva na pravo i na njegove principe rečima: Ček, da li si ti ono rekao da nećeš da se tučeš".Mislim smešni ste gospodine. Imate pravo da mrzite Ruse, možete da mrzite i Srbe ali, ne možete Vašu mržnju uzimati kao neko logičko stanovište i na osnovu nje donositi zaključke.Inače, ovaj momenat treba korisititi i svaki put u medijima praviti komparacije i pominjati "presedan" kada je okupiran deo Srbije.

garavi

pre 10 godina

znaci podrzavas albance ? ej muko ! ovi se kunu i zaklinju u rusiju ! oni bi nas prodali za sleper jabuka ! boli uvo ruse i ovog zlog za srbiju i srbe ! ! ! neka , nikad nam nisu ni pomogli ? ! ? !

da

pre 10 godina

@Pravi Istoricar
Pojma ti o istoriji nemas.
Sa Turcima su usli u rat, da nije bilo njih ne bi nikada ni bilo Karadjordja. Da oni nisu pretili, Turci bi popalili celu Srbiju posle Karadjordja. Da nije bilo Rusa Srbija ne bi ni postojala.
1914 su Francuzi i Britanci cutali, dok su Rusi odmah objavili rat, a Francuzi i Britanci su MORALI da se ukljuce jer su bili u savezu sa Rusijom. U II sv. ratu su oslobodili Beograd i usput ciravu Evropu.
Srpska groblja puna su onih koje su Francuzi i njihovi saveznici pobili 1999.
Zbog takvih nezahvalnih se nadam da ce Rusi uskoro poslati Srbiju tamo gde joj je mesto, i ostaviti je samu bez ikakve politicke i finansijske pomoci i kredita pa idi kukaj kod Francuza da ti spasu drzavu koji su vec raskomadali.

Lujo

pre 10 godina

Ha,ha...eto Vam "hrane" pa navali rajo mlatit praznu slamu.Valjda se zato nije mesao kad se Kosovo odvajalo od Srbije!?Inace sam malo prosetao sajtovima u svim zemljama bivse Juge,zatim bivseg SSSR-a,pa ove na zapadu.Nigde,ama bas nigde Rusija nema podrsku za agresiju na Ukrajinu kao na ovom sajtu.Cak i Grci podrzavaju Ukrajinu.Pitam se,nije li bolje da Srbija umesto u Evropsku uniju udje u savez sa Rusijom!?Naravno da napredna,intelektualna Srbija to ne zeli.Samo neuka sirotinja.Iznenadih se koliko ih ima!Za utehu,i u Hrvatskoj imate "bracu",zato ih nemojte mrziti,isti ste!

Evropska Srbija

pre 10 godina

KGB-ovac Vladimi Vladimirovic resio da prizna Kosovo ovom izjavom.
Jer ako se Krim otcepi kao Kosovo Rusija ce morati da prizna Krim a samim tim i Kosovo jer je po njemu Krim i Kosovo isto.

A mi cemo odmah da im trazimo nazad NIS i da ispostavimo racune UDBI i domacim Udbasima i KGB-u na par milijardi eura kolika je bila realna cena NIS-a a koji je poklonjen KGB-u za samo 400 miliona dolara koliko kostaju transferi dva do tri fudbalera Real Madrida ili Barselone.
KGB ce sve prodati zivo samo da spasu svoje fotelje u kojima borave, njih ne zanima ni narod, ni vera, ni zemlja , samo njihova boljsevicka ideologija i pljackanje para koje crpe iz drzave Rusije i gradjana Rusije i iznosenja tih para u evropske banke preko posrednickih firmi.

Toliko o bratskoj KGB ljubavi ka drzavi Srbiji.
Rusofilsko budjenje u Srbiji bice veoma bolno po njihove mozgove, a ovi koji znaju sta je boljsevicka Rusija radila i sta sve radi vec su na ovo sve navikli.

KGB-ovci nisu braca ni ruskom narodu a kamoli srpskom.
Samo da vidmo ko ce plati fakture po Srbiji za NIS.

Ko ne zna te Ruse!!!

pre 10 godina

Znao sam da smo bili zrtvovani od strane Rusa da bi Rusi nas po ko zna koji put u istoriju prevarili za njihove prljave igre. Putinu nikad nije stalo do Srba na Kosovu, kad je naredio da se ruska vojska povuce i sam rekao da Kosovo nije u geoplitickom interesu Rusije, a sada iskoristava Kosovo za njegove prljave igre. Sto bi rekli nasi pradedovi bezite od Rusa cim ih vidite, uvek ti zabiju noz u ledja i ostave te samog. Samo se setite kad je Ivanon i Lavrov govorili Milosevicu da ne potpise Rambuje, jer ce Rusi da te ''brane'', a ovaj ludak poslusao Ruse i dzabe ginuli za Ruse 1999 da preko nasih ledja Rusi isprobavaju trenutno stanje NATO avijacije.

bora

pre 10 godina

Čekaj bre, jel pordžava otceplje ili autonomiju polustrva. Ta dva nisu isto. Što se mene tiče, mi bi makar trebali da podržimo nepovredivost granica Ukrajne.

Benny Hill

pre 10 godina

Da,to je istina.Ali uvek ponalvljate da to ne sme da se desi.Pa onda dajte i Cecencima svoju drzavu!Nema dvojnih standarda.Pa priznajte i Kosovo i evo novi svtetski poredak!

bogi

pre 10 godina

Kakav šok će biti svima onima koji sad toliko vatreno podržavaju Ruse i Putina i Janukoviča, da kad 30. marta Krim proglasi nezavisnost, Rusija prizna tu nezavisnost ali zbog principijelnosti prizna i Kosovo... Kako će tada da reaguju svi ovi koji sad podržavaju Ruse i Putina?
On sam je rekao: "samo ljudi koji žive na nekim teritorijama imaju pravo da odlučuju o svojoj sudbini". Biće to veoma šokantno i bolno mnogima kod nas...

Анонимус

pre 10 godina

Значи, ипак ћемо индиректно бити криви и за овај светски рат.

Шалу на страну, у праву је. Са Косовом је отворена Пандорина кутија. Она прича да је Косово јединствен случај могу да окаче мачку о реп.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Jedinstven slucaj rekose Ameri. Rusi rekose ma da, kako da ne. Sto neko rece pre neki dan, ima zapadnjacima sada Kosovo na nos da izadje.

Razjasnjenje

pre 10 godina

Konacno da mi se razjasnilo zasto "braca" ne stavise VETO na otimacinu naseg Kosova.Da ga upotrebise (mislim veto) kako bi sad pazarili Krim ???Odgovor ocekujem od njihovih braca koji zive ovde oko mene !!!! P.S. -Ja sam Srbin i imam samo sestre.

dudajev

pre 10 godina

Dragi Gosp.Putin ,Dali to vazi i za Cecensku Republiku,Dagisyan,Severnu Osetiju,Bashkortostan,Tataristan,Nenetsku autonomnu oblast,Yamalo nenetsku AO...ili to vazi samo za Juznu Osetiju,Krim,Abhaziju???

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

S tom "malom" razlikom: što je odvajanju Kosova prethodila višegodišnja diskriminacija i tortura albanskog naroda ...

Drugo, i Putin se ovom izjavom saglasio sa pravom Albanaca na suvereno Kosovo, čime je zabio nezapamćenu golčinu svojoj "braći" Srbima ...

Pricam ti pricu

pre 10 godina

Odbranices ga sigurno kao Kosovo, potvrdjeno. Idi prijatelju nas po veri i pricaj te price nasoj braci Rusima. Daleko ti lepa kuca

rajko

pre 10 godina

i tako je rusija jos jednom prodala nase interese amerikancima za sopstvenu korist. licno, nisam iznenadjen i ovo je jos jedan dokaz da je bolje postovati neprijatelja nego slepo voleti laznog prijatelja.

zlurado_i_zlonamerno_dete_koje_vice_da_je_car_go

pre 10 godina

Hahaha, pa ovo je tako divna vest! Napokon su pale maske!

Pa, sta cemo sad, drago moji rusofili? Vas lik iz najludjih erotskih snova, Njegovo diktatorsko Visocanstvo V.V. implicitno zapravo PODRZAVA secesiju Kosova! Nedostaje jos samo formalno priznavanje i to je to, rekao bih.

A sta vi kazete na to, proruske partiJote? Hocete li sad mozda malo da pripalite rusku ambasadu? U stvari ne, ima li bese ono Ukrajina konzulat u Beogradu?

za i protiv

pre 10 godina

Od kako postoji Ukrajina i Krim u njoj, koliko znam nije bilo problema. Taj problem inicira Rusija a ne "ugnjetavani i šikanirani" narod Krima. Ako bi neka nova vlast Ukrajine menjala status Rusa, Tatara,... i stavila ih u položaj drugog reda u odnosu na Ukrajince, onda bi imali pravo na samoopredeljenje. Šta je sa Čečenijom, Dagestanom,..Raspad bivšeg SSSR je prošao mirno i sa dogovorom. Neka tako i ostane.

Vlada

pre 10 godina

Meni nije jasno, jel Kosovo ima pravo na samostalnost ili ne? E moji rusofili, doslo vreme za otreznjenje. Rusiji je Kosovo savrsen izgovor za ostvarivanje svojih ciljeva. Naravno, siguran sam da ce rusofili vec naci neko opravdanje za ove reci Putina...

Novosadjan

pre 10 godina

Kao sto rekoh, prodao vas burazer za argument, isto kao sto je i dozvolio bombardovanje Srbije. Ma znam ja da vas u sustini briga i za Srbiju i za Kosovo, vi ste u dusi Ruje, pa i'te tamo. Kako ovi sto su bezali od rata zavrsise ovde, sto ih nisu spakovali da idu za Moskvu u maticu, kako bi nam bilo brutalno svima, i nama i njima. T'idi. :)

LDP u srcu

pre 10 godina

LOL! Ajde da čujemo patriJote šta imaju da kažu na najavu majčice Rusije da će trampiti priznanje Kosova za nezavisnost Krima. Car Putin, Nova Vizantija, srBska braća....hahahahahaha :))))

Pobesneli max

pre 10 godina

Ovi dogadjaji su nevidjeni "vetar u ledja" kosovskim Albancima. Posle ovoga, Kosovo je jos dalje od Srbije. A ova izjava Putina, direktno priznaje Albancima pravo na samoopredeljenje.
A vi, glupaci, dizite ga u nebesa.
Srbijo, medju budalama...

Srdjan

pre 10 godina

Lepo je Amerika otvorila Pandorinu kutiju. U Britaniji Irska i Skotska, Ukrajna sa Krimom, Spanija sa Katalonijom ima tu dosta da ide po Kosovskom principu. Sto vise podelite Evropu i u Aziji napravite pometnju Amerika ce brze doci do Rusije. Treba njima Sibir.

Vladimir

pre 10 godina

Imenjace, sad si nam ga zavukao. Nemoj vise da nam pomazes, molim te. Imas ti svoje probleme, vidim da si morao da posaljes sluzbenu jahtu na remont u Trogir. I satove da obnovis, imas jedan isti vec 6 meseci.

Boki Znalac,bgd

pre 10 godina

Ima nekih koji su tvrdili da Putin u svom današnjem govoru nije spominjao Kosovo i Metohiju! Ja sam slušao govor, eto spomenu, na finjaka! Znači Krim je gotov! On je zbog Sevastopolja sada prioritet. Kada se to završi, videćemo šta će da uradi sa Donjeckom, Harkovom, Dnjepropetrovskim, Odesom....biće kako narod odluči na demokratski organizovanim referendumima!

Горан

pre 10 godina

Путин је геније.

Русија и Путин су могли много да нам помогну око Kосова. Међутим, Тадић је Русију избацио из процеса решавања Косовског проблема. А Вучић, Дачић и Николић су признали кососку независност.

Путин сада мирно може да се позове на случај Косова, без трунке гриже савести.

Путин је геније, нема шта.

Danilo

pre 10 godina

A da li bi g.Putin mogao da objasni kako to pravo na samoopredeljenje ne vazi za Ceceniju i Dagestan ?
I kako onda Rusija jos nije priznala Republiku Kosovo ?

Ratko

pre 10 godina

Pravo pitanje za medjunarodnu zajednicu zbog cega ne mogu Rusi u Krimu a mogu Albanci na Kosovu? E pa gospodo Amerikanci otvorili ste pandorinu kutiju! Ako vazi zakon sile tako ce biti i na Krimu.

Hmmm

pre 10 godina

U nedelju je Madelein Albright na sva usta ponavljala kako je Kosovo slucaj za sebe, kako je to druga prica...
Zbigniew Brzezinski je zagovarao brzu reakciju, tvrdio da je Hladni rat zavrsen, i da se istorija ne ponavlja...
Izgleda da je presedan od pre 6 godina postao "praksa".
A Srbija treba da nauci iz ovog primera: Srbiju koriste kao kusur, bacaju kao staru loptu. Setite se ovoga u buducnosti, kad vam neko kaze da vam je saveznik, prijatelj, da hoce da vam pomogne, bio to neko sa Zapada ili sa istoka...

Bulgakov

pre 10 godina

Kome nije jasno, da mu prevedem: Ako Kosovo može da bude nezavisno i još američki protektorat, može i Krim da bude nezavisan kao ruski protektorat. To znači da su Rusi prihvatili Kosovo kao nezavisnu državu. Toliko o tome koliko Ruse briga da brane srpske interese na Kosovu. Ende.

Urbanijak

pre 10 godina

Sada nam je valjda jasno zasto Rusija nije reagovala kada je NATO okupirao juznu srpsku pokrajinu. Cak sta vise verovatno im se dopalo, jer je tako stvoren presedan koji ce oni moci da koriste tamo i gde je njima to interesu. Nisam Rusofil, naprotiv, zivim na zapadu, ali realno nema im se sta zameriti. Stite svoje interese, svoj narod i to rade koristeci nista do veoma ublazene, ali u osnovi slicne metode koje je vec uspostavio NATO sa USA na celu. To je ono sto izludjuje zapadnjake, kako se neko drznuo da radi nesto, sto niko osim njih ne sme da pomisli da uradi. Jaka Rusija je potrebna svetu kao balans za neverovatno agresivan ekspanzionizam NATO i USA.

AKO MOZE KOSOVO ...

pre 10 godina

Onda moze i Krim! Onda moze i Texas jer vise ima Mexikanaca nego Amerikanaca! Onda Moze i Kalifornija jer opet vise ima Mexikanaca nego Amerikanaca! ...

Ja

pre 10 godina

Meni se cini da Putin namerava da "trampi" Kosovo za Krim (a mozda i veci deo Ukrajine). Priznanje nezavisnosti Kosova (i eventualno pripajanje Albaniji) u zamenu za priznanje nezavisnosti Krima (i eventualno pripajanje Rusiji). Zivi bili pa videli!

Bulgakov

pre 10 godina

Kome nije jasno, da mu prevedem: Ako Kosovo može da bude nezavisno i još američki protektorat, može i Krim da bude nezavisan kao ruski protektorat. To znači da su Rusi prihvatili Kosovo kao nezavisnu državu. Toliko o tome koliko Ruse briga da brane srpske interese na Kosovu. Ende.

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

S tom "malom" razlikom: što je odvajanju Kosova prethodila višegodišnja diskriminacija i tortura albanskog naroda ...

Drugo, i Putin se ovom izjavom saglasio sa pravom Albanaca na suvereno Kosovo, čime je zabio nezapamćenu golčinu svojoj "braći" Srbima ...

Анонимус

pre 10 godina

Значи, ипак ћемо индиректно бити криви и за овај светски рат.

Шалу на страну, у праву је. Са Косовом је отворена Пандорина кутија. Она прича да је Косово јединствен случај могу да окаче мачку о реп.

Urbanijak

pre 10 godina

Sada nam je valjda jasno zasto Rusija nije reagovala kada je NATO okupirao juznu srpsku pokrajinu. Cak sta vise verovatno im se dopalo, jer je tako stvoren presedan koji ce oni moci da koriste tamo i gde je njima to interesu. Nisam Rusofil, naprotiv, zivim na zapadu, ali realno nema im se sta zameriti. Stite svoje interese, svoj narod i to rade koristeci nista do veoma ublazene, ali u osnovi slicne metode koje je vec uspostavio NATO sa USA na celu. To je ono sto izludjuje zapadnjake, kako se neko drznuo da radi nesto, sto niko osim njih ne sme da pomisli da uradi. Jaka Rusija je potrebna svetu kao balans za neverovatno agresivan ekspanzionizam NATO i USA.

Pobesneli max

pre 10 godina

Ovi dogadjaji su nevidjeni "vetar u ledja" kosovskim Albancima. Posle ovoga, Kosovo je jos dalje od Srbije. A ova izjava Putina, direktno priznaje Albancima pravo na samoopredeljenje.
A vi, glupaci, dizite ga u nebesa.
Srbijo, medju budalama...

Boki Znalac,bgd

pre 10 godina

Ima nekih koji su tvrdili da Putin u svom današnjem govoru nije spominjao Kosovo i Metohiju! Ja sam slušao govor, eto spomenu, na finjaka! Znači Krim je gotov! On je zbog Sevastopolja sada prioritet. Kada se to završi, videćemo šta će da uradi sa Donjeckom, Harkovom, Dnjepropetrovskim, Odesom....biće kako narod odluči na demokratski organizovanim referendumima!

Hmmm

pre 10 godina

U nedelju je Madelein Albright na sva usta ponavljala kako je Kosovo slucaj za sebe, kako je to druga prica...
Zbigniew Brzezinski je zagovarao brzu reakciju, tvrdio da je Hladni rat zavrsen, i da se istorija ne ponavlja...
Izgleda da je presedan od pre 6 godina postao "praksa".
A Srbija treba da nauci iz ovog primera: Srbiju koriste kao kusur, bacaju kao staru loptu. Setite se ovoga u buducnosti, kad vam neko kaze da vam je saveznik, prijatelj, da hoce da vam pomogne, bio to neko sa Zapada ili sa istoka...

rajko

pre 10 godina

i tako je rusija jos jednom prodala nase interese amerikancima za sopstvenu korist. licno, nisam iznenadjen i ovo je jos jedan dokaz da je bolje postovati neprijatelja nego slepo voleti laznog prijatelja.

LDP u srcu

pre 10 godina

LOL! Ajde da čujemo patriJote šta imaju da kažu na najavu majčice Rusije da će trampiti priznanje Kosova za nezavisnost Krima. Car Putin, Nova Vizantija, srBska braća....hahahahahaha :))))

Goran K.

pre 10 godina

II sv. ratu su oslobodili Beograd i u
(da, 4. mart 2014 17:59)
Nemoj samo Rusi da nas opet ''OSLOBADJAJU'' zadnji put kad su prosli kroz Beograd ovo su iza sebe ostavili ''braca'' Rusi.

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda

Danilo

pre 10 godina

A da li bi g.Putin mogao da objasni kako to pravo na samoopredeljenje ne vazi za Ceceniju i Dagestan ?
I kako onda Rusija jos nije priznala Republiku Kosovo ?

Горан

pre 10 godina

Путин је геније.

Русија и Путин су могли много да нам помогну око Kосова. Међутим, Тадић је Русију избацио из процеса решавања Косовског проблема. А Вучић, Дачић и Николић су признали кососку независност.

Путин сада мирно може да се позове на случај Косова, без трунке гриже савести.

Путин је геније, нема шта.

Ratko

pre 10 godina

Pravo pitanje za medjunarodnu zajednicu zbog cega ne mogu Rusi u Krimu a mogu Albanci na Kosovu? E pa gospodo Amerikanci otvorili ste pandorinu kutiju! Ako vazi zakon sile tako ce biti i na Krimu.

bogi

pre 10 godina

Kakav šok će biti svima onima koji sad toliko vatreno podržavaju Ruse i Putina i Janukoviča, da kad 30. marta Krim proglasi nezavisnost, Rusija prizna tu nezavisnost ali zbog principijelnosti prizna i Kosovo... Kako će tada da reaguju svi ovi koji sad podržavaju Ruse i Putina?
On sam je rekao: "samo ljudi koji žive na nekim teritorijama imaju pravo da odlučuju o svojoj sudbini". Biće to veoma šokantno i bolno mnogima kod nas...

Srdjan

pre 10 godina

Lepo je Amerika otvorila Pandorinu kutiju. U Britaniji Irska i Skotska, Ukrajna sa Krimom, Spanija sa Katalonijom ima tu dosta da ide po Kosovskom principu. Sto vise podelite Evropu i u Aziji napravite pometnju Amerika ce brze doci do Rusije. Treba njima Sibir.

Evropska Srbija

pre 10 godina

KGB-ovac Vladimi Vladimirovic resio da prizna Kosovo ovom izjavom.
Jer ako se Krim otcepi kao Kosovo Rusija ce morati da prizna Krim a samim tim i Kosovo jer je po njemu Krim i Kosovo isto.

A mi cemo odmah da im trazimo nazad NIS i da ispostavimo racune UDBI i domacim Udbasima i KGB-u na par milijardi eura kolika je bila realna cena NIS-a a koji je poklonjen KGB-u za samo 400 miliona dolara koliko kostaju transferi dva do tri fudbalera Real Madrida ili Barselone.
KGB ce sve prodati zivo samo da spasu svoje fotelje u kojima borave, njih ne zanima ni narod, ni vera, ni zemlja , samo njihova boljsevicka ideologija i pljackanje para koje crpe iz drzave Rusije i gradjana Rusije i iznosenja tih para u evropske banke preko posrednickih firmi.

Toliko o bratskoj KGB ljubavi ka drzavi Srbiji.
Rusofilsko budjenje u Srbiji bice veoma bolno po njihove mozgove, a ovi koji znaju sta je boljsevicka Rusija radila i sta sve radi vec su na ovo sve navikli.

KGB-ovci nisu braca ni ruskom narodu a kamoli srpskom.
Samo da vidmo ko ce plati fakture po Srbiji za NIS.

Realnost

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Bili protiv,objasnjavali da to nije korektno,ubedjivali ,trudili se da ce se pojaviti i na drugim stranama iste stvari,..i eto...ne vredi pricati,.."jedinstven slucaj" ok,..i sta im ostaje??samo da kazu ok,kad vec tako kazete,..i sada kada njima odgovara prihvatice praksu,relnost na terenu,...i jer sada jasnije?

v

pre 10 godina

Moze se tumaciti kao da je Putin indirektno priznao Kosovo. Medjitim moze se tumaciti I ovako: Ako vi mozete da podrzite odvajanje Kosova a onda da se ponasate kao krajnji licemeri I da kazete kako Krim nema pravo na samoopredeljenje, onda sto bi Ameri rekli "Two can play at this game". Sada cu ja da podrzim otceplkenje Krima, a onda cu I dalje da tvrdim kako Kosovo nije nezavisno. Bukvalno im je rekao I ja sam licemer, moze mi se. Upotrebljava njohovo oruzje protiv njih I to je maestralno. Naravno opet ponavljam, steta za obicne ljude preko cijih ledja sve ovo ide. Sa druge strane zasto svi ocekuju da Putin bude veci Srbin od nas samih. Pa mi smo sami prodali sve.

zlurado_i_zlonamerno_dete_koje_vice_da_je_car_go

pre 10 godina

Hahaha, pa ovo je tako divna vest! Napokon su pale maske!

Pa, sta cemo sad, drago moji rusofili? Vas lik iz najludjih erotskih snova, Njegovo diktatorsko Visocanstvo V.V. implicitno zapravo PODRZAVA secesiju Kosova! Nedostaje jos samo formalno priznavanje i to je to, rekao bih.

A sta vi kazete na to, proruske partiJote? Hocete li sad mozda malo da pripalite rusku ambasadu? U stvari ne, ima li bese ono Ukrajina konzulat u Beogradu?

Od Rusa niakd dobro!!!

pre 10 godina

Putin je postao pretsednok Rusije 2000. Drugo, ma nismo svi ovde oboleli od amnezije!
(Baki Zemunac, 4. mart 2014 17:47)
Izgleda da vi RUSOFILI bolujete od amnezije, taj pijani Jelcin je poslao rusku vojsku na Kosovo 1999, a KGB-ovac PUTIN je tu istu RUSKU VOJSKU sa Kosova povukao i rekao da to nije u interesu Rusije da drzi vojsku na Kosovu i ostravio neplaceni racun za struju da plati Srbija. To je bilo RUSOFILI za vreme vladavine najveceg RUSOFILA i ruskog placenika u istoriji Srbije druga Kostunice. Kad ce RUSOFILI vec jednom da progledaju od te njihove Rusije od koje Srbija ima samo stetu.

Staja

pre 10 godina

Iskreno, ovo nije autogol...
Služi se istim principima kao i zapad. A mi smo mala i devastirana Srbija koja se briselskim parafom odrekla svoje teritorije zarad "svetle budućnosti" (mislim se!?) i Rus nema nikakve sumnje da zna šta priča. Rusija je ozbiljna drzava, a mi smo Bananameni svetske klase - težak vek je pred nama posle svih ratova, 'srbovanja' (u negativnom smislu) poniženja i prodavanja vere za večeru, tako nam i treba... Nismo dostojni svojih predaka i kada nas svetske sile koriste kao čačkalicu i predmet za sprdnju dolaziće na red Preševska dolina, Vojvodina, Raška (sandžak) pa neka Osetija, Krim i dr.
Teško nama sa nama samima.

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@"Putin: Ako može Kosovo, može Krim"

jel to znači, da sledi priznanje države Kosovo od strane rusa :)
(smeki, 4. mart 2014 16:34)

Dzabe se lozite ti, Ceda i Kandicka. Naravno da ne slijedi priznavanje, pa isti argument je "povukao" i u slucaju Abhazije i Juzne Osetije, pa je l' priznade kosovo, a priznao je te dvije republike? Pa barem bi vi anglofili trebali znati da je selektivnost jedna od glavnih vrlina koja krasi zapadnu diplomatiju. Jednostavno, kao sto se amerima moze da ne priznaju Abhaziju i Osetiju, a priznaju kosovo, tako se i njemu moze da ne prizna Kosovo, a sutra da prizna Krim, jer on je Vladimir Vladimirovic Putin, predsjednik Rusije.

Ko ne zna te Ruse!!!

pre 10 godina

Znao sam da smo bili zrtvovani od strane Rusa da bi Rusi nas po ko zna koji put u istoriju prevarili za njihove prljave igre. Putinu nikad nije stalo do Srba na Kosovu, kad je naredio da se ruska vojska povuce i sam rekao da Kosovo nije u geoplitickom interesu Rusije, a sada iskoristava Kosovo za njegove prljave igre. Sto bi rekli nasi pradedovi bezite od Rusa cim ih vidite, uvek ti zabiju noz u ledja i ostave te samog. Samo se setite kad je Ivanon i Lavrov govorili Milosevicu da ne potpise Rambuje, jer ce Rusi da te ''brane'', a ovaj ludak poslusao Ruse i dzabe ginuli za Ruse 1999 da preko nasih ledja Rusi isprobavaju trenutno stanje NATO avijacije.

Zovem se Pandora, i puna mi je kutija

pre 10 godina

Sad će tek biti veselo..Kad može Kosovo, može i Krim..Kad može Krim, može i Republika Srpska...Biće vatrometa svuda oko nas..

splicoxy

pre 10 godina

Hahhahhha krepa san od smija. Eto vam Srbi vase 'brace' Rusa. Vazni ste im ka i lanjski snig. U jednoj recenici Putin opravda nezavisnost Kosova. Izgleda vratit ce te se vi svojoj pravoj braci - Hrvatima.
Lip pozdrav

Vlada

pre 10 godina

Meni nije jasno, jel Kosovo ima pravo na samostalnost ili ne? E moji rusofili, doslo vreme za otreznjenje. Rusiji je Kosovo savrsen izgovor za ostvarivanje svojih ciljeva. Naravno, siguran sam da ce rusofili vec naci neko opravdanje za ove reci Putina...

Vladimir

pre 10 godina

Imenjace, sad si nam ga zavukao. Nemoj vise da nam pomazes, molim te. Imas ti svoje probleme, vidim da si morao da posaljes sluzbenu jahtu na remont u Trogir. I satove da obnovis, imas jedan isti vec 6 meseci.

AKO MOZE KOSOVO ...

pre 10 godina

Onda moze i Krim! Onda moze i Texas jer vise ima Mexikanaca nego Amerikanaca! Onda Moze i Kalifornija jer opet vise ima Mexikanaca nego Amerikanaca! ...

Stefan

pre 10 godina

Putin je upravo priznao Kosovo.Cestitam.
(dzenan prihepolje, 4. mart 2014 16:39)
Priznaće i Republiku Srpsku, ne brini, priHepoljac ;)

Novosadjan

pre 10 godina

Kao sto rekoh, prodao vas burazer za argument, isto kao sto je i dozvolio bombardovanje Srbije. Ma znam ja da vas u sustini briga i za Srbiju i za Kosovo, vi ste u dusi Ruje, pa i'te tamo. Kako ovi sto su bezali od rata zavrsise ovde, sto ih nisu spakovali da idu za Moskvu u maticu, kako bi nam bilo brutalno svima, i nama i njima. T'idi. :)

Coli

pre 10 godina

Pravda za Krim i Putina. Posle ove izjave država Kosovo priznaje Krim kao suverenu pokrajinu, republiku, državu ili bilo šta. btw neko mora da obavesti Koštunicu oko ove izjave.

marijaM

pre 10 godina

(splicoxy, 4. mart 2014 17:46)

Zao mi je sto cu ti pokvariti uzitak, ali nista nisi shvatio.
Putin ovim brani KiM u sastavu Srbije, sto je njihov zvanicni stav.
Putin priznaje celovitu Ukrajinu sa legitimno izabranim Janukovicem, ali upozorava, ako odvojite KiM od Srbije, i ja cu odvojiti Krim po istom principu, pa vi vidite sta cete.
Gadja ih njihovim oruzjem pravo u centar.
I hvala mu.

dejan-minhen

pre 10 godina

ja nista drugo nisam ni ocekivao. Srbija ne treba da bude sokirana! Svi gledaju svoje interese, nadam se da ce i Srbija to da ukapira. I da prestane da zivi od secanja na diktaturu i neko bratstvo i jedinstvo.
EU/NATO su tvrdili da je Kosovo jedinstven slucaj, da bio je 15 godina... Rusi su ih doveli na tanak led i sada se ponasaju isto kao oni. Samo sto je sada obrnuta situacija.
EU/NATO su gledali pozoriste u tudim kucama, a sada to pozoriste stize u njihove kuce. Kako god okrenu nezgodno im je. Povlacenje priznanja Kosova ili priznavanje Krima, Rep. Srpske, Zapadne Makedonije, Severnog Kosova, Skotske, Severne Irske, Velsa, Baskije, Juznog Tirola, Bavarske itd itd
Nisam zaljubljen u Rusiju ni u zapad.
Evropa mnogo otvorila usta prva dva dana, sada spustaju loptu. Kapiraju da se situacija malo okrenula.
Licno mislim da su se Poljska i Balticke zemlje mnogo zeznule!
Nadam se da ce Srbija da mudro ceka i ne petlja se tamo gde joj nije mesto. Jug Kosova je izgubljen jos 1974. Sada treba da se gleda da Sever ostane u Srbiji i da Rep. Srpska dobije nezavisnost.

Stavros84

pre 10 godina

Mozemo mi da se radujemo koliko god hocemo ovim recima Putina ali sada se jasno vidi zasto su dozvolili da se Kosovo odcepi. Nisu ni oni od juce. Mi smo mislili da su oni na nasoj strani ali gledaju prvo svoje pa onda nase. Ako moze Kosovo, moze i Krim. Oni su mogli da odbrane Kosovo ali onda ne bi Mogli da uzmu Gruziji i Ukrajni po koju teritoriju.

Sloboda narodu

pre 10 godina

Naravno da ljudi imaju pravo na to da se odvoje ako zele. Ne samo Krim vec i svi drugi. Karelija da se vrati Finskoj, Kurilska ostrva Japanu, u Zakavkazju ima ih sigurno takodje, Katalonija, Skotska... Naravno i Vojvodina, RS, Sandzak...
Ali ipak Kosovo i Krim nisu isto. Na Krimu vlast nije vojskom i milicijom i paravojnim dobrovoljcima proterivala i ubijala stanovnistvo a na Kosovu jeste. E tu je Kosovo prilicno poseban slucaj. Ali zar to neko treba da objasnjava KGBovcu? Zna on samo sto se pravi naivan.

Razjasnjenje

pre 10 godina

Konacno da mi se razjasnilo zasto "braca" ne stavise VETO na otimacinu naseg Kosova.Da ga upotrebise (mislim veto) kako bi sad pazarili Krim ???Odgovor ocekujem od njihovih braca koji zive ovde oko mene !!!! P.S. -Ja sam Srbin i imam samo sestre.

Baki Zemunac

pre 10 godina

Ala ste skocili rusomrzitelji!I svi komentari isti,na kalup!
Prvo, 1999. kada je NATO bombardovao Srbiju i otese nam Kosovo predsednik Rusije je bio Jelcin! Putin je postao pretsednok Rusije 2000. Drugo, ma nismo svi ovde oboleli od amnezije!

Benny Hill

pre 10 godina

Da,to je istina.Ali uvek ponalvljate da to ne sme da se desi.Pa onda dajte i Cecencima svoju drzavu!Nema dvojnih standarda.Pa priznajte i Kosovo i evo novi svtetski poredak!

NOLE

pre 10 godina

Nemoj tako Putine, mnogo Srba Rusiju vidi kao prijatelja, izgleda da Rusija tako ne vidi Srbiju.

Kakvo otreznjenje ,hahahahaahha, unatoc ulizivanju drzave Srbije, te dveri, te bakraci, dolazi vam hladan tus hahahahahahahahhahaahahah

Ima li Srbija prijatelje u svijetu ? Njemci bi rekli Malo Morgen totalno nebitni

Ja

pre 10 godina

Meni se cini da Putin namerava da "trampi" Kosovo za Krim (a mozda i veci deo Ukrajine). Priznanje nezavisnosti Kosova (i eventualno pripajanje Albaniji) u zamenu za priznanje nezavisnosti Krima (i eventualno pripajanje Rusiji). Zivi bili pa videli!

не палите се

pre 10 godina

Па није Путин признао Косово већ ми сами, а Руси се прилагодили датој ситуацији..шта је спорно?

MK80

pre 10 godina

Zapadu se sada kosovska nezavisnost vraca kao bumerang a putin ce bas taj primer da iskoristi. Pravo na samoopredeljenje naroda. Sada cete probati to sato ste skuvali gosp. sa zapada.

ivan kostic

pre 10 godina

NE verujem sta citam u komentarima.Nekakva prepucavanja "rusofila" i "evropejaca".Jedino pozitivno je to sto neki iskazuju neko odredjeno znanje u geografiji.Kakav Krim? kakvo Kosovo? Cecenija? Osetija? Foklandska ostrva?Ono sto radi Rusija to bi i Angola radila samo da su jaki kao oni.Kakvo pravo kakva crna pravda?!Uradice ono sto njima bude u interesu.Pa ti gledaj sta ces kad ti gas poskupi i kad ti neko kaze ko je jaci od tebe da moras da vratis dug.I ti u Kijevu i ti u BRiselu.A americka prica o stavljanju sankcija Rusiji!!!U to ni najgluplji Ukrajinac ne bi poverovao.Jugoslavija 48.godine,Kuba 62.godine-nekako su se provukli narodi zbog prepucavanja istoka i zapada.Kako im je bilo posle zna Goli otok zna Gvantanamo.Najgore je sto su oni za razliku od Ukrajine imali kakve takve sanse.A najvise mi je zao onog obicnog naroda koji nema veze ni sa Krimom ni sa demonstracijama u Kijevu.Njima ce biti najgore.Misevi ce se po obicaju sakriti i u takvim situacijama namnoziti.Nek vam je Bog u pomoci Ukrajinci i dosta srece vam zelim!!!Trebace vam,vas mi je zao,jer vi se nista vise ne pitate....

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Jedinstven slucaj rekose Ameri. Rusi rekose ma da, kako da ne. Sto neko rece pre neki dan, ima zapadnjacima sada Kosovo na nos da izadje.

Bogdan

pre 10 godina

Што значи иста права и за Реп. Српску и за север Косова и Метохије. Па кад је бал...

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

Нико овде, а најмање Путин није споменуо признање Космета као независне државе. Ово је подсећање западњацима на то да су они створили таква правила игре, па нека их сад и поштују. Пустили сте духа из боце, сада га вратите назад. Да је Русија хтела да призна Космет то би урадила 2008. године после рата у Грузији. Није то учинила тад, па неће ни сад.

Pravi istoricar

pre 10 godina

Rusija NIKAD nije pomogla Srbiji. Izdali su Karadjordja i zabili mu noz u ledja za saku zlata. Na SanStefanskim pregovorima Rusi se zalagali za Veliku Bugarsku. U srpsko-bugarskom ratu 1885 vojno pomagali Bugarsku u ubijanju Srba. Posle tog rata se zalagali da Srbija plati vojnu reperaciju Bugraskoj, gde bi Srbija bankrotirala. Obrenovicu su okrenuli Rusima ledja zbog toga i u to doba Srbija je najvise procvetala. Nikakvi ruski carevi nisu pisali Francuzima nego su Francuzu sami dosli da nam prevezu nasu vojsku. Moji pradedovi su 1914 u Srbiji lecile britanske medicinske sestre a ne ruske, a srpski vojnik od 1915 sve na sebi ima francusko; slem, plavu uniformu, pusku, cizme, hranu. Nikad srpski vojnik nije video niti jednog-jedinog ruskog vojnika 1914-1918. Sva groblja po Srbiji su od francuskih vojnika koji su nas oslobodili a ne ruskih. Ti isti Rusi uvukli u rat 1914 kad su finansirali teroristicke ogranziacije po Bosni kao Crnu ruku i Mladu Bosnu. 1944 su usli u Srbiju da bi razoruzali Drazinu JVuO i doveli Tita na vlast i u to doba masovno silovali i pljackali po celoj Srbiji tokom tog 'oslobadjanja'. Uveli nas u rat sa NATO-m 1999 time sto je ruski ministar govorio Slobi da ne podpise Rambuje, jer kako rece; Ako i jedna NATO bomba padne na Yu izbice III svetski rat. Palo na hiljade a oni prstom nisu maknuli. Dokle vise da ginemo za ruske geopoliticke ciljeve, ovo je tako sa Rusima vec dva veka.

AlekS

pre 10 godina

ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА ЈЕ:

- просечна плата за 50% већа у Русији него у ЕУ и даље бележи раст,
- да Русија има 3 пута више тенкова него цела ЕУ,
- да Русија има 120 пута више резерви гаса од ЕУ,
- да је Русија 5 пута већа од ЕУ,
- да Русија има више девизних резерви од целе ЕУ (тачније ЕУ не поседује девизне резерве већ је у великим дуговима).
- да земље ЕУ дугују Русији преко 20 милијарди евра
- да је Русије далеко супериорнија војно, политички, економски па и демографски од ЕУ (Русија производи авионе пете генерације, ЕУ их нема, Русија може било коју тачку на земљи да погоди интербалистичким ракетама , ЕУ не може ни близу, Русија има више нуклераних подморница него читава ЕУ, Русију није погодила рецесија већ бележи константни привредни раст годинама, Русија по први пут бележи пораст наталитета док је у ЕУ у незаустављивом паду)...

ЗАШТО ТО ПРЕЋУТКУЈУ НАШИ МЕДИЈИ ?
ЗАШТО НАМ МАЛО О ТОМЕ НЕ ПРИЧАЈУ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ?
ЗАТО ШТО РУСИЈА ХОЋЕ ДА ПОМОГНЕ СРБИЈИ, АЛИ НЕЋЕ ДА ПУНИ ЊИХОВЕ ЏЕПОВЕ !

П

pre 10 godina

@Neutralni била је против кад јој је одговарало да тера инат НАТО-у, сад кад има користи од његове независности ће бити за његову независност. Није Русија толико моћна јер удара на сентименталност већ води политику хладном логиком и користољубивошћу. Србија да је паметна и да учини исто би искористила талас проглашавања независности Крима, Шкотске и Каталоније и форсирала независност Републике Српске и припојила ју је, затворивши границу са Албанијом/Бошњом и усвојивши европске стандарде за добијање држављанства (бар пет година рада у Србији а не одмах на лепе очи) уз увођење виза за Албанце из очигледних разлога. Изгубила би Космет али би добила веће територије и ојачала војску удруживши је са оном која већ постоји у РС и могла даље да јача и једног дана учини са Косметом исто што и Албанци и поврати га. Међутим, политичари неће то урадити иако је боље по Србију јер позиције и имају захваљујући заглупљивању народа нереалним национализмом по сваку цену јер знају да ће им такав СРБСКИ народ дозволити да пљачкају колико хоће иако би највећи доказ родољубља била логика и збацивање паразита зарад истинског капиталистичког препорода Србије

Vladar, RS

pre 10 godina

A gdje su Dveri, Zavetnici i ostali cuvari srpstva da sad prosvjeduju kao podrska Rusima?? I usput da zagovaraju NE EU, okrenimo se braci Rusima, pa da tu retoriku jos jednom osvesti njegova svetost Irinej!

E moja Srbijo, pored ovakvih "prijatelja" zar su ti potrebni neprijatelji?

Владимир

pre 10 godina

Ми би на Обилића венцу да испијамо еспреса, а да Путин гине за нас на КиМ. И не само то, још ћемо му горко замерити што се није жртвовао. Више од нас!
И не само то, ми нећемо Црвеној армији дићи споменик у Београду, већ француској. У строгом центру хоћемо енглески културни центар, а Рујама шипак!
Ми смо поносни!

dudajev

pre 10 godina

Dragi Gosp.Putin ,Dali to vazi i za Cecensku Republiku,Dagisyan,Severnu Osetiju,Bashkortostan,Tataristan,Nenetsku autonomnu oblast,Yamalo nenetsku AO...ili to vazi samo za Juznu Osetiju,Krim,Abhaziju???

zgodan u podne

pre 10 godina

A zasto neko Putinove reci ne tumaci ovako:
"Kosovo je vec oteto od strane Srbije. Vracanje Krima Ukrajini ce ici u korak sa vracanjem Kosova Srbiji. Ako zapad nece da podrzi vracanje Kosova Srbiji, nece ni Rusija vracanje Krima Ukrajini. Status Kosova i Krima ce od sad biti uvek isti, a ostavljam svim velikim silama da odluce koliko nezavisnosti bi trebalo ove dve teritorije da imaju."
Ja mislim da je Putin rekao nesto najpametnije sto je mogao. A nama moze samo da donese koristi kod vec izgubljenog kosova u smislu da se bar Kosovski Srbi organizuju i odvoje od Kosova. (Male sanse, ali daj sta das!)

...

pre 10 godina

O kakvom autogolu pričate? Srbiju interesuje samo severno Kosovo, kad Krim proglasi nezavisnost, Rusija priznaje i Krim i Kosovo, onda stanovnici severnog Kosova naprave referendum pa Rusija prizna i njih. I onda Raška, RS, istočna Makedonija... Pandorina kutija je otvorena, severno Kosovo uskoro u zarljaju majčice Srbije.Pozdrav svima!
(Tatko, 04. mart 2014 17:24)
Covece daj se smiri..jel ti lupila pandora u glavu????

za i protiv

pre 10 godina

Od kako postoji Ukrajina i Krim u njoj, koliko znam nije bilo problema. Taj problem inicira Rusija a ne "ugnjetavani i šikanirani" narod Krima. Ako bi neka nova vlast Ukrajine menjala status Rusa, Tatara,... i stavila ih u položaj drugog reda u odnosu na Ukrajince, onda bi imali pravo na samoopredeljenje. Šta je sa Čečenijom, Dagestanom,..Raspad bivšeg SSSR je prošao mirno i sa dogovorom. Neka tako i ostane.

goran

pre 10 godina

Lepo covek objasnio ,posto zapad prvi ne postuje medjunarodna pravila ustanovljena posle drugog svetskog rata u SB UN ,jer su sa Kosovom napravili presedan, zasto bi on onda postovao ta ista pravila kada se na zapadu ona krse uvek kada im je to potrebno? Kosovo je ovde spomenuto u sarkasticnom smislu, dakle hteli ste dvostruki arsin dobili ste ga , a inace poodavno se zna jasan i zvanican stav o Kosovu Vladimira Vladimirovica Putina koji je on ponovio do sada milion puta ,samo sto to evrofili ne razumeju pa se tu nesto podsmevaju sopstvenoj gluposti!!!

Pristevac

pre 10 godina

Mada je Kosovski status o nezavisnosti vec gotova stvar, ali prevod sta je gospodin Putin rekao je :

Priznajte nezavisnost Krima, pa ce i Rusija ce priznati
nezavisnost Kosova. Ko zna od kada se ova corba kuva ?

Politicki jezik je nesto izmedju redova.

Ali na kraju krajeva cemo mi Albanci sa Kosova i vi Srbi biti zauvek komsije i moramo da ucimo da zivimo jedan pored drugog i ako se ne volimo da se makar postujemo kao ljudi i civilizovani.

Pozdrav iz Pristine.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
-------------------------------
Rusija nije za nezavisnost Kosova i Metohije niti će ikada biti.Verovatno će Rusija biti poslednja država koja će priznati tu kvazi državu. Čak i posle Srbije. Vi pokušavate da izvučete zaključak na primeru koji se desio pre petnaest godina i da ga primenite na Krim koji se desio juče?!Pa nije Rusija prethodno priznala Osetiju i Krim a da su "ameri" tek posle toga olkupirali KOSMET sa namrom da na njemu podignu svoju monstruoznu tvorevinu pa da tu postoji neka nelogičnost. Podsetiću Vas, ako ste zaboravili ili, ako je pivo bilo vruće, KOSMET je okupiran daleko, daleko pre.Vi očekujete da neko non-stop okreće slobodan obtraz za šamaranje samo zbog toga što se principijelno zalagao za vladavinu prava i nepovredivost granica?!To me podseća na situaciju gde siledžija neprestano maltretira i tuče čoveka,kome je princip da u rešavanju problema ne koristi silu.Na kraju kada "pukne", lada je video da se to ne isplati i uzvratio istom merom, siledžija se poziva na pravo i na njegove principe rečima: Ček, da li si ti ono rekao da nećeš da se tučeš".Mislim smešni ste gospodine. Imate pravo da mrzite Ruse, možete da mrzite i Srbe ali, ne možete Vašu mržnju uzimati kao neko logičko stanovište i na osnovu nje donositi zaključke.Inače, ovaj momenat treba korisititi i svaki put u medijima praviti komparacije i pominjati "presedan" kada je okupiran deo Srbije.

Shone

pre 10 godina

Hahhahhha krepa san od smija. Eto vam Srbi vase 'brace' Rusa. Vazni ste im ka i lanjski snig. U jednoj recenici Putin opravda nezavisnost Kosova. Izgleda vratit ce te se vi svojoj pravoj braci - Hrvatima.
Lip pozdrav
(splicoxy, 4. mart 2014 17:46)
Путин не оправдава независност Косова, јер да хоће то да уради они би признали Косово још одавно, Путин само на простом примеру показује сву лицемерност запада. По принципу како то једна пракса може кад вама одговара а то исто не може ако вама то не одговара. Ништа више и ништа мање од тога. Само мали пример западњачке демократске лицемерности.

Али јесте симптоматично што су се сви русофоби и аутошовинисти дебело обрадовали оваквој вести па коментари само пљуште, без обзира што нису схватили шта је човек хтео да каже. Да читају знају, једини је проблем што не разумеју то што су прочитали.

...

pre 10 godina

nemojte samo vi da nam prevodite sta je Putin hteo da kaze...svakome je jasno da je hteo da kaze da ne moze zapad da tumaci stvari onako kako njima odgovara....da je bombardovanje Srbije legitimno a zauzimanje Krima nije...

Buda Baba

pre 10 godina

Ova izjava je skolski primer rusofilima i prozapadnjacima da kera ne laje sela radi,nego sebe radi!

Svi nas "vole" do zadnjeg Srbina i zadnjeg parceta srpske zemlje tj. sve u vezi nas je radjeno i radi se iskljucivo zbog necijih(visih) interesa!
Mi slepci navijamo za jedne,druge ili trece,umesto da gledamo iskljucivo sebe i svoje dupe!
Nasim debilima od politicara mora za sva vremena da bude jasno,da ljubavi NEMA,vec da se mora biti pronicljiv i sracunat,jer tako funkcionise ceo svet od vajkada!

Povijas se niz jaci vetar i to je sva filozofija politikovanja.
Jedan sa mozgom je bio Milos Obrenovic,a drugi Tito,iako ga mnogi od nas nismo voleli.Kako god,mora im se priznati,da su bili maheri u vodjenju spoljne politike!

antiglobalista

pre 10 godina

NIje nikako priznao Kosovo, čovek samo napominje ove što su na silu otvorili Pandorinu kutiju. Ajd sada nastavite pljuvanje i prozivajte kao neke rusofile.

Kockar

pre 10 godina

Mislim da je putin rekao : ako ste vi uzeli kosovo na silu a sve po zakonu EU zasto ne bi i ja . To je sve po volji ruskog naroda na krimu. To nije priznanje kosova samo objasnjavanje zapadu i usa da su pocinili legitimni zlocin na kosovu , i da im tim istima sada vraca na isti nacin . Citajte izmedju redova!

Lujo

pre 10 godina

Ha,ha...eto Vam "hrane" pa navali rajo mlatit praznu slamu.Valjda se zato nije mesao kad se Kosovo odvajalo od Srbije!?Inace sam malo prosetao sajtovima u svim zemljama bivse Juge,zatim bivseg SSSR-a,pa ove na zapadu.Nigde,ama bas nigde Rusija nema podrsku za agresiju na Ukrajinu kao na ovom sajtu.Cak i Grci podrzavaju Ukrajinu.Pitam se,nije li bolje da Srbija umesto u Evropsku uniju udje u savez sa Rusijom!?Naravno da napredna,intelektualna Srbija to ne zeli.Samo neuka sirotinja.Iznenadih se koliko ih ima!Za utehu,i u Hrvatskoj imate "bracu",zato ih nemojte mrziti,isti ste!

dedukcija

pre 10 godina

Pa tom logikom ispada da su rusi ko i albanci, ovi sa Krima mu dodju kosovski albanci, a ovi u Ukrajini mu dodju kao srbi. Abanci ocepili srbima Kosovo, rusi hoce da ocepe ukrajincima Krim.

st

pre 10 godina

Neverovatno koliko ljudi ne razumeju sta su procitali .Covek je lepo rekao da JE ZAPAD TAJ KOJI RADI NA NASILNO RAZBIJANJe ZEMALJA PO SVETU i nasilno prekrajine granica i zato je bolje da CUTE o tome jer treba da se sete sta su uradili i na KOSOVU ,a ne da pominju krim kao nesto necuveno . . I onda je lepo REKAO DA ONI NE RADE PO TOM PRINCIOU .
Djabe je sva euforija domacim anglo-germanofilima i onima iz Hrvatske i sa Kosova kojim jos uvek nije dosta svega sto se izdesavolo nego se zlurado javljaju na svaku iluziju u svojoj glavi .
PUTIN ZNA DA JE ZAPADU KONACNI CILJ RUSIJA I UVODJENJE NJENE "DEMOKRATIJE ''-KAPITALISTICKOG ROPSTVA u toj zemlji i da je Ukrajina samo izgovor da ga satanizuju i zbog toga ima pravo da jih podseca na sva zla koja su se desavala i da NEMAJU PRAVO od necega sto se jos nije ni desilo ,a i nezna se u kom pravcu ceotici DA PRAVE PAKAO .

st

da

pre 10 godina

@Pravi Istoricar
Pojma ti o istoriji nemas.
Sa Turcima su usli u rat, da nije bilo njih ne bi nikada ni bilo Karadjordja. Da oni nisu pretili, Turci bi popalili celu Srbiju posle Karadjordja. Da nije bilo Rusa Srbija ne bi ni postojala.
1914 su Francuzi i Britanci cutali, dok su Rusi odmah objavili rat, a Francuzi i Britanci su MORALI da se ukljuce jer su bili u savezu sa Rusijom. U II sv. ratu su oslobodili Beograd i usput ciravu Evropu.
Srpska groblja puna su onih koje su Francuzi i njihovi saveznici pobili 1999.
Zbog takvih nezahvalnih se nadam da ce Rusi uskoro poslati Srbiju tamo gde joj je mesto, i ostaviti je samu bez ikakve politicke i finansijske pomoci i kredita pa idi kukaj kod Francuza da ti spasu drzavu koji su vec raskomadali.

ivan anastasijević,psiholog

pre 10 godina

Al su se poradovali ljubitelji zapadne "demokratije"! Putin nije nista pogresio, jer je postao pretsednik Rusije 2000! A 1999. kada je Srbija bombardovana, pa nam Milosrdni andjeo uzeo Kosovo i Metohiju, Jelcin je bio na celu Rusije! Malo se edukujte kada pisete komentare, a ne juris na tastaturu! Zatim, Rusija 2014. je snazna drzava i vojno i ekonomski, jedina danas moze parirati USA! Pre 14 godina to nije bilo ni priblizno, Rusija je bila slaba! Hvala Putinu sto konacno u svetu postoji ravnoteza snaga, pa NATO vise ne moze da radi sta hoce! A Putin i Rusija nikad nece priznati Kosovo kao drzavu.

xxx

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto ste vi rusofobi ubeđeni da Rusija mora da prizna i Kosovo ako prizna Krim !? Pa priznali su i Abhaziju pre par godina, bez priznavanja Kosova, zar ne ?
(Bear Brown, 04. mart 2014 18:02) ne. nisu priznali abhaziju. abhaziju niko nije priznao. za razliku od kosova koje je priznala i sama srbija.

kardiolog,Beograd

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda
(Goran K., 4. mart 2014 18:27)

Baš imaš bujnu maštu Gorane! Sada je vreme interneta, daj nam link ili skeniran dokument, pa da ti poverujemo! Ove cifre si desetostruko naduvao, a ima fala Bogu budala koji ti poverovaše i dadoše plus!

Dejan

pre 10 godina

Da rezimiramo:

Mi (Rusija) vama (svetskoj zajednici) Kosovo, vi nama Krim.

Mi vama Kosovo, a Evropi pitanje disfunkcionalne Bosne i Hercegovine.

Vi ostatku Ukrajine zajam za stabilnost i MMF paket koji će da nametne poskupljenje energenata, a Evropi skuplji gas.

Americi ostaje (kakav takav) partner za Siriju, Iran i Severnu Koreju, Rusi izlaze kao jači jer su postigli svoje, Srbija definitivno ostaje bez Kosova, a Evropa dobija probleme stabilizacije Ukrajine s jedne i ponovnog smirivanja Balkana s druge strane.

Poenta svega je da se vrati klackalica na kojoj su se lepo igrali Ameri i Rusi 45 godina, a da Evroa shvati da ta igra nije za nju.

Bear Brown

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto ste vi rusofobi ubeđeni da Rusija mora da prizna i Kosovo ako prizna Krim !? Pa priznali su i Abhaziju pre par godina, bez priznavanja Kosova, zar ne ?

bora

pre 10 godina

Čekaj bre, jel pordžava otceplje ili autonomiju polustrva. Ta dva nisu isto. Što se mene tiče, mi bi makar trebali da podržimo nepovredivost granica Ukrajne.

Zoki

pre 10 godina

Hahahhahahaha :) Huh - Putin, Otac rusofila, njihova ljubav i strast, potvrdjuje da Albanci imaju pravo na samoopredeljenje!

Da li je rusofilima sada jasno da nas Putin ne zarezuje ni pet posto i da ce nas (kao sto sada jeste) pustiti niz vodu kada god mu je to u interesu. Jedini razlog da glumi bratstvo je interes. Kada interes nalaze dovidjenja glupi srbi.
Da li im je sada jasno da podrzavajuci Putina podrzavaju gubitak Kosova???

Ne nije na zalost. Nisu svesni svoje nesvesti.
Sad ce da navale da ga tumace da nije rekao ono sto je rekao i da negiraju realnost - ljubav nije uzvracena! Smrc!

Teslica

pre 10 godina

Ma pronacice rusofili izgovor za svoga ljubimca Putina. On moze sve i sta god da kaze i uradi on ce biti u pravu, jel tako inato ljubitelji?

dragan

pre 10 godina

Tek kada Rusija prizna Kosovo, tada je priznato. Do tada ima veto u UN. A i od Kine ima takođe. Davljenici u komentarima se za slamku hvataju.

?

pre 10 godina

Jel jedino ja tumacim deo Putinove izjave za Kosovo kao da zapravo Zapadu nabija na nos to priznavanje Kosova, a ne da ga i sam priznaje?

I da je Rusija cutala za Kosovo jer je to vec bila gotova stvar sa Zapada, a ne zato sto je planirala otcepljenje Krima?

Aleksandar M.

pre 10 godina

Uh, sto likuju ovi evromajdanovci, evrofili, ljubitelji Amerike, zapadnog nacina zivota, droge, gejeva, istopolnih brakova.. Sto se raduju ovi ljubitelji onih sto su nam decu ubijali 1999.g.,ljubitelji potomaka hitlerovih fasista koji su 100 srba ubijali za jednog ubijenog nemca, a 50 za jednog ranjenog, ljubitelji onih koji su nas narod na terazijama vesali, bombardovali 1915, 1941, 1944. i 1999.god. ljubitelji onih koji su nas istrebljivali po konc. logorima...
Ovde neki spominju silovanja sovjetskih vojnika (pazite u Crvenoj armiji je bilo i ukrajinaca i belorusa drugih nacija) po Srbiji 1944.god., u redu bilo ih je, obicnog vojnika u ratu je tesko kontrolisati, to su bili pojedinacni slucajevi, alo ti ne mozete porediti sa toliko zla koliko nam je taj Zapad ucinio u proslosti... KAKO VAS NIJE SRAMOTA! A koliko je sovjetskih vojnika POGINULO za nas Beograd i nasu Srbiju!! To niko ne spominje! Za to vas nije briga!
Drugo, Putin je rekao istinu, to je ona stara "cijega su ovce toga je i livada" i to vazi od kada je sveta i veka. Svako to priznaje ili ne priznaje kako mu odgovara. Nema prava ni pravde u ovome svetu samo gola sila i moć. Meni je drago sto je vaskrsla pravoslavna Rusija, sto ima ko da se susprostavi Zapadu i sto smo svedoci propasti ove Zapadne civilzacije.Zapamtite Rusija, Kina i Indija su najjace sile na svetu, a vi rusofobi cete gladati laganu propast Amerike..I na kraju, na Kosovu ne zive Amerikanci, a na Krimu zive Rusi, a to je velika razlika evropejci.

Slobodan1389

pre 10 godina

"Putin: Russia has no plans to annex Ukraine's Crimea region"
Interesatno da na CNN i BBC sajtu nista ne pise o tome kako Putin poredi Krim sa Kosovom... Najjace je sto su cele nedelje govorili ovi sa Zapada daje Rusija prekrsila medjunarodna prava, kako je Kosovo i Krim nije isto, da je Kosovo jedinstven slucaj,a ovako je Putin uzvratio njima pa ako Kosovo,tj kosovski albanci imaju prava da se opredele,pa onda ima i pravo Krim (Skotska,R.Srpska itd), i tako je time gurnuo prst u oko njima i onda ce za par dana reci a sad vi meni govorite da krsim medjunarodna prava,kad sam ja vama govorio o tome u vezi Kosova,vi ste ignorisali i okrenuli glavu kao tvrdoglava baba,e sad znate kako smo se mi osecali u to vreme,izgleda bumerang stigao..a i zato je Kina podrzala Rusiju i rekla da razume situaciju,sto Kinezima odgovara jer se time vraca ravnoteza izmedju dve strane sile i da nema vise bahato ponasanje bez saglasnost UN na medjunarodnoj sceni od strane USA,Britanije i NATO i sad ce svi odjednom da pocnu da postuju medjunarodna prava i povelja UN.. Citajte izmedju redova,nemojte biti takvi bukvalisti kao neka strina...

tamo_daleko

pre 10 godina

Ovi dogadjaji su nevidjeni "vetar u ledja" kosovskim Albancima. Posle ovoga, Kosovo je jos dalje od Srbije. A ova izjava Putina, direktno priznaje Albancima pravo na samoopredeljenje.
A vi, glupaci, dizite ga u nebesa.
Srbijo, medju budalama...
(Pobesneli max, 4. mart 2014 16:35)

Ni jedna zemlja nije ocuvala svoj suverenitet tako sto se u jednom delu zemlje ljudi provode na "Exit"-u ili "Guci" a na drugom ljudi provode dane i noci na barikadama.Problem nas Srba je i danas,sto ne znamo sta hocemo.
Takvu nakaznu politiku vodimo jos od 1918-te godine.Hrvati bi trebali da odrzavaju seminare (i da ih naplacuju) svim Narodima na Balkanu.Na tom polju su ubedljivo najbolji na tim prostorima.Jedno kazu,drugo misle,trece rade...A to je POLITIKA.Mi smo na zalost,naivne budale,koje veruju u "prijateljstvo":)))

Debela naplata Kad Tad

pre 10 godina

A da Vam se mi Srbi svima, i Rusima i Amerima, najebemo malo mame i oduzmemo po pola teritorija na istu foru?

Da vidim da li bi onda mogli tako da se ponasate.

Bando novog svetskog poretka.

Kosovo cemo kad tad vratiti a verovatno cemo uzeti i vise cisto da naplatimo sve ove godine i kamate. Pa Vi sada vidite koliko je bilo pametno to sto ste radili.

Kad tad sledi debela naplata.

Lik

pre 10 godina

E ovo je smejurija. Sad se Rusofili upinju da dokažu kako Putin nije mislio to što je rekao a nije rekao to šta je zapravo mislio, isprani mozgovi ne mogu da shvate činjenicu da Ruse prema ovom prostoru rukovodi samo i jedino INTERES.
Izvlače dokaze iz istorije i to samo one koji njima odgovaraju a namerno prećutkuju ono što im svakako ne odgovara kao recimo Ičkov mir iz 1806, obrazovaniji će već znati o čemu se radi a za ove druge biti će dovoljno da znaju da nas je ta bolesna ljubav prema Rusiji (veća prema očuhu nego prema rođenoj majci, mislim da je to baš zgodno poređenje) koštala slomom Prvog Srpskog Ustanka i ko zna koliko izgubljenih glava.

Sva je sreća pa ste u velikoj manjini, izumirete polako ali sigurno, dolaze neki novi, pametniji ljudi.

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Lako je sada zakljuciti zasto se Rusi nikada nisu preterano cimali oko Kosova. Njima kao imperijalistickoj sili je apsolutno odgovarao takav razvoh situacije na i oko Kosova da bi i sami za svaku svoju intervenciju imali izgovor. Jer ionako imaju dosta neresenih teritorijalnih razgranicenja za vise ex SSSR republika. Primer Kosova im je dosao kao kec na deset.

ja

pre 10 godina

@za i protiv
A odkad postoji Ukrajina? I sta je uopste Ukrajina? Jel znas to mozda? Teritorija danasnje Ukrajine je vekovima bila pod okupacijom Tatara, Turaka i Poljaka. Tamo su se Rusi borili protiv svih navedenih i zato se i zove Ukrajina ( Krajina).
A na Krimu je uvek bilo problema, bilo je mnogo ratova izmedju Rusa i Turaka npr, sve to zbog Krima. Ivan Grozni je oterao odatle Osmanlije, tj. vojsku Selima II ( sin Sulejmana Velicanstvenog), Tatari su vekovima tu maltretirali rusko stanovnistvo, a tek Poljaci su vekovima vrsili pokolj nad tamosnjim stanovnistvom, dok su dobar deo nasilno pokatolicili.
Zvuci poznato!?

Matija Soskic

pre 10 godina

Mada se slazem sa Putinom da ljudi koji zive u nekoj drzavi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini, ni u kom slucaju 17% Rusa koji zive u Ukrajini nemaju pravo da odlucuju o sudbini te zemlje.

To brate Putine

pre 10 godina

Putin je nadam se definitvino pokazao ovim putinizovanim srbendama da ne postoje braća u svetu nego samo i samo interesi i eventualno borba isključivo za sopstveni narod. Nadam se da ćemo konačno izvući neke pouke, da se okrenemo sebi i da prestanemo da se više molimo bogovima sa istoka i zapada.

Tacna Vaga

pre 10 godina

Ja ne vidim gdje je on ovdje priznao Kosovo (sto ne znaci da nece).
Ako cemo pravo, moze ovo da se tumaci i kao potsjecanje Zapada na njihovo licemjerstvo...u stilu "Vi ste ti koji selektivno mogu da odluce ko kakva prava ima, pa sto ne mozemo i mi". U prevodu za Ameriku neki narodi imaju pravo na otcjepljenje i to im je priznato, a neki nemaju, vec kako se Americi svida. Amerika odlucuje ko ima pravo i ko ima pravo da da pravo!!!!

Meni se cini da je kod mnogih komentara "Sto je babi milo to joj se i snilo". Sve receno moze da se tumci na vise od jednog nacina, pa i recenica "Nebo je plavo". Sve zavisi od mentalnog sklopa osobe koja tumaci. Nekima je ovdje toliko bitno da ocrne Rusiju da tumace kojesta da vodu navedu na svoj mlin.

Milan

pre 10 godina

Daj ne lupajte,Rusija nas prodala? Vi ocigledno patite od amnezije,ili se namerno pravite ludi.Rusija je 2009 priznala juznu Osetiju i Abhaziju,i tada se Rusija pozivala na slucaj Kosova,a nesto se ne secam da su Rusi priznali nezavisnost Kosova.Jednostavno,njihova je stvar,kao i svake drzave da li ce neki region priznati kao nezavsinu drzavu.Onaj ko stvarno misli da je Kosovo izolovan slucaj i da se niko nece pozivati na njega,taj nema gram mozga.Pa i sam Dodik je rekao,ako moze Kosovo,onda moze i republika Srpska.Amerikanci otvorili pandorinu kutiju i sad su im za to krivi Rusi.

my way

pre 10 godina

Koje zamenjivanje teza u komentarima. Hoce li zapad vratiti Srbiji Kosovo ako Krim bude ukrajinski? Ne, i u tome je poenta. Doslo je vreme za principe i ravnopravnost, a ne da sila odredjuje ko, gde i kakva prava ima, to je znacenje Putinovih reci, gospodo. To je poruka zapadnim zemljama, ovim ih on suocava sa nepravdom ucinjenom prema Srbiji i Srbima, ako vec tvrde da je otcepljenje Krima nepravedno i da je krsenje medjunarodnog prava. Njegova izjava za nas moze da bude samo pozitivna, ali treba imati malo mozga i razmisliti pre nego sto se nesto napise.

bosnacbrcko

pre 10 godina

iako nisam neki simptizer Putina ovaj put se u potpunosti slazem zasto ne bi krim dobio nezavisnost od ukraine jednostavno tamo su rusi vecina nisu pobili ni protjerali nikog ... kao neki na nekim drugim krajevima svijeta pa bi jos za genocid i ratne zlocine da budu nagradjeni i drzavom e pa to tako ne ide ne moze

Marina

pre 10 godina

Da, ali g.Putine, niste priznali Kosovo jer mislite da ne može ! Mijenjajte stav o Kosovu ili o Krimu, nemojte svojim izjavama sami sebe pobijati!

Kauboji vs.Kozaci!

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Sta palamudis ti i tebi slicni?Sve sto vas je CIA naucila je da dezavujisete tudje misljenje.Svoje nikad ne smete izneti javno i direktno jer bi se videlo to ruzno lice.Toliko ruzno da nikad nece biti prevazidjena ta ruznoca,zato i skrecete fokus na tudja lica.
Nigde Putin nije rekao da Krim treba da ima nezavisnot,nego da jedna teritorija suverene drzave moze imati Bonstil,samofunkcionalnost,samoopredeljnje,tudjom vojskom biti okupirano, istovremeno nelegitimno,a zapravo na neki nekonvecionalni nacin i dalje biti deo te suverene drzave.
Dakle nije rekao kako Kosovo moze biti drzava,jer Rusi i Putin prvi znaju da nije jer oni to ne daju,nego da teritorija druge drzave moze biti kontrolisana od spoljnih faktora.Drugim recima,ako NATO moze da se instalira tamo gde cak ni nema njihovih sugradjana,rase ni nacije,kako to da ne moze drugi neko ko tamo ima svoje sugradjane,pripadnike svoje rase,nacije i vere?
Malo muckajte tom gavom,makar ponekad.Niko nije lud da to CIA dezavujisanje proguta,ljudi samo cute i trpe dok ne puknu.Kad vec lazete i kao kauboji sto su skretali potoke da ne idu na ranc koji su hteli da kupe jeftino,skrecete krivicu sa vas na druge,radite to manje kaubojski.Moze kauboj da se okupa,namirise,kupi skroz novo odelo,sedlo i konja...ali i dalje je obicni kauboj sa dviljeg zapada(a,ne razvijenog zapada kako vi to predstavljate).

Pricam ti pricu

pre 10 godina

Odbranices ga sigurno kao Kosovo, potvrdjeno. Idi prijatelju nas po veri i pricaj te price nasoj braci Rusima. Daleko ti lepa kuca

" Cika Ramadan "

pre 10 godina

Nijedan jedini razlog Rusija nije imala da napadne Ukrajinu, jer ruski narod nista lose nije prezivio u Ukrajini kao manjina da bi Rusija intervenise kao razlog da zastiti rusko stanovnistvo u Ukrajini. Jedini razlog je da mu uzme to pokrajinu, koristio te nezadovoljstvo ukrajinskog naroda protiv svoje vlasti.
Zeli Janukovica da bi preko njega doveze to zemlju do bankrota, i tako i onako doveo dok on bio presednik.
U isti polozaj doveo i Srbiju i dovesce do bankrota ako vlada u Srbiju se ne probudi dok ima jos malo vremena.
To je veoma dobra lekcija za Srbiju.
Porecenje Kosova sa Krim nije isto!
Zato sto ruski narod nije prezivio istu sudbinu kao Albanski narod u Kosovu.
Pogresna srbska politika stvorio Kosovsku drzavu, a ne Albanci zato se zahvalujemo puno G. Milosevica i danasjim politicarima sto su na vlasti, pa i Kostunica sto su podrzali takvu politiku.

Odakle ja ispade?

pre 10 godina

Pa, kad je naša vlada već priznala Kosovo, ko je Putin joj oponira? Naučeni smo da sagledamo realnost i sagledali smo je. Sad će, čini se, neko drugi morati da nauči to isto.
Uzgred, mislim da bi federalizacija Ukrajine bilo najbolje rešenje (a celovitost očuvana), a vidim da i Nemci nešto puštaju tzv. probne balone u tom smeru.

M.V.

pre 10 godina

@Rusi su na Krimu postali vecina tako sto su proterali Tatare. Albanci su na Kosovu bili vecina i pre 1999, jos 1912. kada je Kosovo ponovo osvojeno u Prvom balkanskom ratu Srbi su cinili samo 20% stanovnistva.
(blah, 4. mart 2014 18:04)
A Srbi su čak poslije pet vijekova tuđe vladavine 1875 godine činili 60 % stanovništva na Kosovu, dok ih Albanci sa Turcima kroz svoju genocidnu politiku nisu desetkovali, tako da ih je onda bilo samo 20% tad kad kazes. Kosovo nije osvojeno, već je vraćeno. Vi bi ste i za Indijance rekli da su osvojili Ameriku, ukoliko bi je oni vratili pod svoju vlast. To se zove propaganda-logika.

skandal aga

pre 10 godina

Drugim rečima Putin je rekao Amerikancima (na američka zgražavanja kako se ne stidi zbog čitave ove situacije): Vređati se i stideti može pošten muškarac i poštena žena a kada lopov (SAD) kaže lopovu (Rusija) da je lopov to je samo konstatovanje činjenice.

Muenchner

pre 10 godina

Ako je Krim Kosovo... onda je Rusija Amerika, i Albanija... a Ukrajina Srbija... Sevastopolj Bonstil... Amerika je Rusija... Obama je Putin... Vau, glava me zabole

milesa

pre 10 godina

ovi sto brinu jer je putin zabio gol srbima, recite mi, da li slazete da se onda i krim ocepi, ili ste vi za to da se rusima ovo pravo ogranici i da se dodeli samo amerikancima. haha, a meni je bas drago da krim nije ukrajina a da kosovo jeste srbija i da rs nije bih

samo Srbija nikad Rusija

pre 10 godina

E baš ti hvala "brate" Putine. Možeš sutra slobodno i da formalno priznaš Kosovo, posle ovoga kao da već jesi. Samo me zanima sta li će sad ove naše rusofilske mukice iz Dveri i DSS da rade?

nisam znao da je srusen berlinski zid

pre 10 godina

Mislim da je g. Nikolic , ne tako davno, izjavio da ukoliko Rusija prizna Kosovo on se povlaci iz politike...( moze da se proveri u tv arhivi).
E, moji Srbi...dok ne shvatimo da su velike sile po svemu slicnije nego mi i nasi fiktivni prijatelji,dok ne shvatimo da su geopolitika i interesi velikih odredjeni iskljucivo interesom, a liseni emaptije, mi jednostavno necemo imati nikakvu perspektivu.

Normalan

pre 10 godina

Jedini normalan i realan covek!!! "A sad bi bilo posteno da vratite NIS,dobili ste ga na poklon zbog nepriznanja Kosova...Nadam se da u tajnom ugovoru ima tacka u kojoj pise da u slucaju priznanja Kosova od strane Rusije,NIS se vraca u vlasnistvo drzave Srbije...Jedino je pitanje da li jos uvek postoji drzava pod tim imenom!? A sada svi koji su ucestvovali u poklanjanju NIS-a Rusiji,i svi oni koji su podrzavali tu prevaru u zatvor...Tadic,Kostunica,Nikolic,Vucic,Dacic,Bajatovic,Velja Ilic i svi ostali ucesnici u poklanjanju NIS-a u sklopu borbe protiv korupcije 16.marta umesto na izbore,treba direktno u zatvor da idu..."

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

ако може косово, може и крим, република српска, шкотска, курдистан у турској

Boban

pre 10 godina

Ovo su primeri bratske ljubavi:
Prvo, Sanstefanskim mirom Rusi su stvorili Veliku Bugarsku i dali joj nase Prizren, Pristinu, Ohrid i Niski okrug, 1878. godine.
Drugo, Rusi su nas naterali da priznamo aneksiju Bosne i Hercegovine 1908. godine da bi prethodno Berlinski kongres ponistio odluke Sanstefanskog mira.
Trece, u Prvom Balkanskom ratu Srbija zauzima Drac i dobija izlaz na more. Rusija, uplasena od ojacale Bugarske u strahu da Bugari ne osvoje Tursku i postanu pretnja ,mekom trbuhu, Rusije, naterala nas da ostavimo Drac i izlaz na more i da pokrenemo Drugi Balkanski rat protiv Bugarske obecavajuci nam povracaj teritorija i zapadnu Bugarsku. Nismo dobili nista.
Cetvrto, komunizam.
Poznata je i prica kad je Prota Matija Nenadovic u Prvom srpskom ustanku isao kod Ruskog cara za oruzje. Po povratku je rekao Karadjordju sta je dobio od velikog Ruskog cara - veliki ruski ... (nije za komentar)
Prema tome, hvala braco, nemojte vise, dovoljno je.

kosovo=/=krim

pre 10 godina

Tako je to kad se sprdate sa medjunarodnim pravom, trazili ste, gledajte. Sad moze kako god kome odgovara, dok je jaci, naravno.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Nece Rusija priznati Kosovo iz cistog inata prema Americi kao sto ni Amerika nece priznati Krim, Abhaziju i Juznu Osetiju iz cistog inata prema Rusiji. Sluzice im samo ovako kao postapalice da j... jedni druge u mozak. Ajd zdravo.

Darkstar

pre 10 godina

A da li bi g.Putin mogao da objasni kako to pravo na samoopredeljenje ne vazi za Ceceniju i Dagestan ?
I kako onda Rusija jos nije priznala Republiku Kosovo ?
(Danilo, 4. mart 2014 16:28)

U Čečeniji je bio referendum i glasali su za ostanak, a sad što bi ti rađe da se glasa auto-bombama no olovkom, to je već druga stvar i ima vete s tobom a ne Čečenijom.

Vojvođanin

pre 10 godina

Putinse poziva na citat:"Ako su Albanci na kosovu imali pravo na odcepljenje,zašto ne bi imali i Rusi na Krimu"E pa Rusofili,Putin i Rusija su ovom izjavom zabili nož u leđa Srbiji!Pozdravite se definitivno sa Kosovom.Vrlo skoro će ga i Rusija priznati zbog Krima.Interes Rusofili,a ne bratstvo!To vam je vaša bratska Rusija.He,he.

Radovan, Banja Luka

pre 10 godina

@ Sad će tek biti veselo..Kad može Kosovo, može i Krim..Kad može Krim, može i Republika Srpska...Biće vatrometa svuda oko nas..
(Zovem se Pandora, i puna mi je kutija, 4. mart 2014 17:01)

Ja se potpuno slazem s tobom! Sad vidi slijedece: nevezano uz ovu temu: ovih dana smo se raspisali o tuzbama za genocid izmedju Hrvatske i Srbije... I realno, Hrvatska je mozda i napravila etnicko ciscenje Srba 1995. godine, ali htjeli im mi to priznat ili ne, rjesili su se cirkusa oko otcepljenja, nemira, protesta i slicno. Uredili drzavu (kakva takva, ali barem definisanih granica), a mi preko Drine i s ove strane Drine, mozemo da se slikamo... I nije nesto odvec lijepa slika! Tako da iskreno, budimo realni i cestitajmo Hrvatima. Da je vama u Srbiji (pa i vecini kod nas u Srpkoj) protjerat Albance u Albaniju i uredit granice jednom za vazda, nisam siguran da bi bas organizovali kolektivno plakanje za njima...

NIJE ON VECI SRBIN OD SRBA

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Pa sto je Rusija ne bi priznavala kad je PPV priznao

slobodan

pre 10 godina

Ovo samo potvrdjuje cinjenicu da ce proglasenje nezavisnosti Kosova otvoriti pandorinu kutiju,a na sta su svojevremeno upozoravali i zvanicnici Srbije,Rusije i ostalih zemalja koji nisu priznali Kosovo...ne verujem da ce Rusi priznati nezavisnos Kosova,pa oni to nisu uradili ni posle Osetije,ali sto rece i sam Putin,ne mogu oni biti veci Srbi od samih Srba

eurofantastik

pre 10 godina

Rusi ce priznati Krim, ali nece Kosovo isto kao sto Ameri nece nikada priznati Krim... Takodje, ni sutra EU niti US nebi priznao Republiku Srpsku ali sam siguran da bi oberucke priznali Vojvodinu. Sve je to igra sila i nema ro mnogo veze za pravdom.

Pobednik u necemu

pre 10 godina

Pa dobro, on mora ovako. Izgubio je citavu Ukrajinu jer se kladio na pogresnog konja. Sad mora da napravi da Krim izgleda veliki kao kontinent. Ali sustina je da je Ukrajina postala zapad, da je od bivseg bratskog naroda napravio neprijatelja i da je Keri, americki ministar danas u Kijevu a Lavrov, ruski ministar tamo ne sme da ode. Sada Putin mora da ima svoju pobedu kao Sloba sto je pobedio NATO. Tako da na kraju ce da ispadne da mu je citava prica oko Ukrajine i Janukovica bila zbog Krima i na kraju je ostvario pobedu. Ali realnost je drugacija. Hteo je citavu Ukrajinu, sada se koprca oko Krima. Zapadu koji je dobio vecinu Ukrajine bez potrosenog dolara nije stalo do Krima ali im odgovara da Ruse oko Krima dobro istrose i ekonomski i politicki. Jedini koji gube pare u ovom trenutku su Rusi. Jedini koji su podigli vojsku (a svaka okupacija kosta) su Rusi. Zapad ce ih loziti oko Krima jos dugo nepriznavanjem i terati ih da se oko Krima trose a glavna nagrada, Ukrajina je u njihovim rukama. Do pre 10 dana svi koji su za Putina samo su pricali o Ukrajini, Sad ne zaklapaju o Krimu zato jer je on fokus preneo na Krim i sad ce Krim da mu bude "pobeda". Mora nekako da smiri svoje jastrebove. A cinjenica je da je Keri u Kijevu i da ce Rusija oko Krima jos dugo da trosi pare i politicki kredibilitet. Ja mislim da je autogol a vi kako hocete. Pre petnaest dana nije pominjao ni Krim ni Kosovo. Sada je sve, kao oko Krima.

blah

pre 10 godina

iako nisam neki simptizer Putina ovaj put se u potpunosti slazem zasto ne bi krim dobio nezavisnost od ukraine jednostavno tamo su rusi vecina nisu pobili ni protjerali nikog ... kao neki na nekim drugim krajevima svijeta pa bi jos za genocid i ratne zlocine da budu nagradjeni i drzavom e pa to tako ne ide ne moze
(bosnacbrcko, 4. mart 2014 17:45)

Rusi su na Krimu postali vecina tako sto su proterali Tatare. Albanci su na Kosovu bili vecina i pre 1999, jos 1912. kada je Kosovo ponovo osvojeno u Prvom balkanskom ratu Srbi su cinili samo 20% stanovnistva.

Sve je odavno podeljeno

pre 10 godina

Samo ludak može da se čudi razvoju situacije ili onaj ko ne ume mapu Evrope da otvori i "čita". Pa ljudi pogledajte u kojem je Srbija "obruču". Sve NATO i EU (američka sfera interesa) i sad će kao Srbija da bude "ostrvo Ruskih interesa". hahahaha. baš. Naravno da je Putin ostavio ovo parče da može skupo da trguje. Boli njega uvo za Srbiju KIM i Srbe. Da ne pominjem da su neki naši sugrađani hteli i da ginu za Rusiju.
Alo bre, pa nemojte da budete slepci...Brže bolje potrčimo u zagrljaj Merkelici dok se još može

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Тачно је да је Путин рекао ово о Косову и Криму и да се то може превести како је неко рекао у неком од коментара као: ако може Косово да буде независно и амерички протекторат може и Крим бити независтан и руски протекторат. Међутим, то даље значи и ово: ако Косово може бити независно и амерички протекторат и уз то да САД не признаје руски протекторат Крим као независтан може и Русија да признаје свој протекторат Крим као независну државу а у исто време да не признаје амерички протекторат Косово као независну државу. И све то и САД и Русија могу (штавише већ постоји такав случај са Косовом са једне и Абхазијом и Јужном Осетијом са друге стране) да раде јер су велике силе. Чак штавише, могу једни другима то да раде из чистог ината.

Samo vas gledamo

pre 10 godina

Poslusao Nemanju covek!!! E sad treba pohapsiti sve one juce sto su dali podrsku Putinu (dveri,srs,obraz...) zbog VELEIZDAJE i pomaganje Taciju i Kosovskim Albancima u ostvarivanju vekovnih ciljeva! A Kostunicu i Kusturicu vratiti Moskvi sa obavezom otplacivanja stete koju su naneli drzavi Srbiji prodajom NIS-a kao i starateljstvo za Bajatovica, Dacica i druge DRUGOVE!

Dusan Martinovic

pre 10 godina

(Goran K., 4. mart 2014 18:27)
12 Miliona Kongoanaca pogubbleno pod Leopoldom prvi holocaust. Sve pod plastom engleske krune
Drugi holocaust i genocid 8 miliona Vietnamaca najveca zverstva ikada vidjena na planeti silovanja. Porictaj knigu Rusellov sud clan komisije Dedier.
Silovanja I torture u Abu Garibu forsiranje postenih Iracana na najbestialnije seksualne odnose ukljucujuci zivotinje.
Silovanja Filipinki I zlocini u Manili.
Silovanja Japanki u bazi Okinavi. Najmladja zrtva 12 godina.
Silovanja u Ravi Ani Haditi Irak blizu granice sa Jordanom
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Daredevil

pre 10 godina

Nemoj tako Putine, mnogo Srba Rusiju vidi kao prijatelja, izgleda da Rusija tako ne vidi Srbiju.Kakvo otreznjenje ,hahahahaahha, unatoc ulizivanju drzave Srbije, te dveri, te bakraci, dolazi vam hladan tus hahahahahahahahhahaahahahIma li Srbija prijatelje u svijetu ? Njemci bi rekli Malo Morgen totalno nebitni
(NOLE, 04. mart 2014 17:01)
Ima jedna institucija u tvojoj državi za ljude takvog mentalnog sklopa...Popovača se zove,idi slobodno,kad te čuju pustiće te preko reda....
Idi brate što pre,možda još ima nade za tebe....

ivan78bg

pre 10 godina

To i jeste tako.a samim time znaci i da Republika srpska ima pravo da se otcepi.:)Na to ste zaboravili?:)Ili se samo namerno pravite ludi:))))

Miki

pre 10 godina

kada ćete shvatiti da srbija nema saveznika. kakva braća rusi, kakav zapad. svi gledaju svoj interes. kada se mi srbi složimo shvaticemo da smo sami sebi najbolji prijatelji. tada ćemo napredovati.

šizofrenija

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda
(Goran K., 4. mart 2014 18:27)

Kakva besramna laž ovi podaci! A ko je stigao ovo da evidentira u ratnom ludilu borbe za Beograd krajem 1944? Pa ovo ne bi uspela da evidentira ni pedantna nemačka administracija! A što ne spomenu koliko je sovjetskih vojnika poginulo prilikom oslobađanja Beogada od nemačke vojske!

Milan

pre 10 godina

Konacno da mi se razjasnilo zasto "braca" ne stavise VETO na otimacinu naseg Kosova.Da ga upotrebise (mislim veto) kako bi sad pazarili Krim ???Odgovor ocekujem od njihovih braca koji zive ovde oko mene !!!! P.S. -Ja sam Srbin i imam samo sestre.
(Razjasnjenje, 4. mart 2014 16:54)
Kakav veto???Priznanje je stvar pojedinacnih drzava i UN nema nista sa tim. Ako mislis na bombe,ne zaboravlja da je predsjednik bio"pijani "jeljcin a ne Putin. Stvarno mi nije jasno sta hocete sa ovakvim komentarima?Nisu priznali Kosovo i nece,Krim ce proglasiti nezavisnost i neko ce ga priznati a neko nece.U cemu je problem?

misa knez, bg

pre 10 godina

Najsmesnije od svega je sto je bar 50% komentara protiv Putina napisao isti komentator, nac najuporniji tastatur udarac Hrvoje Zemunac, covek sa mali milion nikova!

6.oktobar

pre 10 godina

Ovo bi trebalo da je konačni udarac za "naše" rusofile.Putin je indirektno priznao nezavisnost Kosova,odnosno pokazao da mu je Kosovo moneta za potkusuravanje sa Zapadom.Kako ne shvataju pojedinci da Srbija nema saveznika,naši interesi su podređeni interesima velikih,što je oduvek bilo.Jedino je celovita Jugoslavija bila prihvaćen faktor u svetskoj politici,naravno zahvaljujući Josip Brozu(na žalost ravnogoraca,he).Zbog toga treba gledati naš put sasvim praktično,bez unošenja emocija u tim odnosima.A to je ulazak u EU..pre svega zbog koliko-toliko uređenja našeg koruptivnog sistema, usklađivanjem našeg zakonodavstva sa EU propisima.Na taj način bi se sprečila potencijalna diktatura jednog čoveka(sličnost sa stvarnim ličnostima je sasvim "slučajna").

Bato

pre 10 godina

Hopa brale!!! Ako bude Krim bice i Kosovo. Bas se rusi dobro trampaju. Bravo nasa braco rusi, nas predsednice Putine. Ziveli rusi i rusofili.

Matija Soskic

pre 10 godina

Mada se slazem da ljudi koji zive u nekoj drzavi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini, ni u kom slucaju 17% Rusa koji zive u Ukrajini nemaju pravo da odlucuju o sudbini te zemlje.

daevon

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)

Nezavisnost Kosova (i Katalonije i Kurdistana i Palestine i Južne Osetije, i Novog Meksika, i Krima ...):
1. Rusija Za - ako im tako odgovara
2. Rusija Protiv - kao pod 1
3. USA Za - ako im tako odgovara
4. USA Protiv - kao pod 3

Mi u toj situaciji treba da gledamo svoja posla i da se držimo principa UN. Sve drugo je zakon jačeg.

Mi ne možemo podržati nijednu secesiju, barem dok se ne utvrde međunarodni principi.

Većinsko stanovništvo je vrlo bitan faktor, ali da li je odlučujući? Tako bi recimo mogli da naselimo neko inače slabo naseljeno pacifičko ostrvo i tražimo nezavisnost. Koju teritoriju smatrati geografskom celinom "pogodnom" za otcepljenje? Npr da li mora da ima minimalno 1000 km2 površine ili može jedan kvart da se odcepi?

Dokle god se ne utvrde principi biće ovakvih sukoba. Ukrajina je uobičajen primer gde velike sile isteruju svoj interes preko leđa manjih država (daleko veća od Srbije a opet isto).

Milan

pre 10 godina

Pogresna interpretacija onoga sto je rekao.Naime,Rusija nije priznala niti ce Kosovo.Ako je dozvoljeno Kosovu da proglasi nezavisnost,zasto s eisto ne prizna i ostalim koji to zele.Drugo je pitanje duplih standarda zapadnih zemalja oko priznanja.Znaci ,Kosovo je na istim premisama proglasilo nezavisnost koju su neki priznali a neki i nisu.Isto sledi i za Krim. Rusija ne namerava izvrsiti aneksiju Krima.Sledeca je Skotska pa Republika Srpska.Ne vidim u cemu je problem sa izjavom.

Biznis

pre 10 godina

A sad bi bilo posteno da vratite NIS,dobili ste ga na poklon zbog nepriznanja Kosova...Nadam se da u tajnom ugovoru ima tacka u kojoj pise da u slucaju priznanja Kosova od strane Rusije,NIS se vraca u vlasnistvo drzave Srbije...Jedino je pitanje da li jos uvek postoji drzava pod tim imenom!? A sada svi koji su ucestvovali u poklanjanju NIS-a Rusiji,i svi oni koji su podrzavali tu prevaru u zatvor...Tadic,Kostunica,Nikolic,Vucic,Dacic,Bajatovic,Velja Ilic i svi ostali ucesnici u poklanjanju NIS-a u sklopu borbe protiv korupcije 16.marta umesto na izbore,treba direktno u zatvor da idu...

Milan

pre 10 godina

Ako sada, (kada je Putin u poziciji da postavlja uslove zapadu) popusti te odustane od ruskih strateških interesa na Krimu i istoku Ukrajine, za kratko vrijeme će ga zapadna diplomatija kao i do sada izigrati i doći pred Mosvu bez ispaljenog metka kao što je on došao na Krim.

sincitybg

pre 10 godina

Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.
(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)

Zvanicni podaci postoje najvise silovanja je bilo u Madjarskoj, Ceskoj cak i u Kini tokom invazije na Japan pa u Jugoslaviji, nasa sreca pa su bili samo u Beogradu taj broj je manji i krece se negde oko 1300, cak je komunisticka partija insistirala 48 god na kaznjavanju ali Staljin je odgovorio i citiram ga "Sta lose vidite u vojniku koji je gazio po krvi i video smrt da se malo zabavi sa zenom" podaci postoje potrazi ih slobodno, a iskreno baba mi je bila svedok svemu tome tako da verujem vise njoj nego svim vama zaslepljeni rusizmom....za mene su zlocinci koliko i nemci

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Људи живим већ 4 година на Криму и радим са истим тим Кримчанима сад дали Руси дали Татари сви су они под совјетском влашћу изгубили свој идентитет! Ови Татари што галаме то је шачица њих и они мисле да су требали да потпишу за ЕУ и да би сутра већ ишли у ЕУ! Кад им кажем да је то на дугачком штапу и да тек треба да преговарају и ако се договоре. Тек за 10 година ће постати чланица гледају ме бледо и да неверицом, оду кући распитају се или прочитају на нету и ево их сутра суб и они против ЕУ ! И онда следи питање " а Сербија в Евро Сојуз"? Ја кажем НЕ, а они правилно и не треба ...

Бојан Илић

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944: 1. 9219 silovanja 2. 359 pokušaja silovanja 3. 111 silovanja sa ubistvom 4. 248 silovanja i pokušaja ubistva 5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda(Goran K., 4. mart 2014 18:27)Kakva besramna laž ovi podaci! A ko je stigao ovo da evidentira u ratnom ludilu borbe za Beograd krajem 1944? Pa ovo ne bi uspela da evidentira ni pedantna nemačka administracija! A što ne spomenu koliko je sovjetskih vojnika poginulo prilikom oslobađanja Beogada od nemačke vojske!
(šizofrenija, 04. mart 2014 22:09)
00

Штета што не зна податке о страдалим Србима на подручју СФРЈ!
Али мора негде да избаци фрустрације!

Duci0167

pre 10 godina

(Baki Zemunac, 4. mart 2014 17:47)

A dokle ces ti da budes opcinjen Putinom i Rusijom i da im nalazis izgovore?! Nisu ti smetali komentari pre nedelju dana kada je Putin izigravao Dzingis Kana?? 99% komentara su bili rusofilski! Sad malo i mi eurofanatici da likujemo neuspeh. Da li ces razumeti da samo ocajan covek staje ispred cevi pistolja i da je takav spreman i d pogine. Placenici nece,ne brini

AlekS

pre 10 godina

Tek sam sada ukapirao otkud odjednom ovolika aktivnost na sirenju mrznje prema Rusima. Trebe to posmatrati u vezi najave Tanje Miscevic od pre neki da se mora revidirati ugovor o Juznom Toku. Zatim danasnja izjava Premijera o zastoju na radovima na istom zbog "poteskoca drzavnih oko garancija". Pa rusko upozorenje da moze doci do zastoja u "sporukama gasa" preko Ukrajine i da ce se zbog toga prionuti na ubrzanu izgradnju Juznog Toka "po svaku cenu".

Slutim narode da je sva prilika da ce "nasi" pokusati da izdaju Ruse, poniste ugovor ili naprave neku drugu svinjariju.

Tatko

pre 10 godina

O kakvom autogolu pričate? Srbiju interesuje samo severno Kosovo, kad Krim proglasi nezavisnost, Rusija priznaje i Krim i Kosovo, onda stanovnici severnog Kosova naprave referendum pa Rusija prizna i njih. I onda Raška, RS, istočna Makedonija... Pandorina kutija je otvorena, severno Kosovo uskoro u zarljaju majčice Srbije.
Pozdrav svima!

MM

pre 10 godina

Srbija će i u Trećem svetskom ratu, baš kao i u prethodna dva biti u savezu sa svojim jedinim prirodnim saveznikom a to su Sjedinjene Američke Države. Aleksandar Vučić bi hitno trebalo da sastavi vladu sa LDP, prekine radove na južnom toku, prizna Kosovo, zatraži otcepljenje R. Srpske, i krene u hitno učlanjenje u NATO, kao protivtežu Turskoj, koja će izaći iz NATO uz tajni dogovor sa Putinom. Dosta je bilo ratovanja protiv samih sebe za interese Rusa. Zbog rusa pogubismo sve živo, a od njih ništa, samo nepovoljni krediti i ultimatumi.

Zemunac

pre 10 godina

@Goran K
Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.

dsd_bg

pre 10 godina

Kada Amerika opovrgne priznanje Kosova i izvini se Srbima za agresije i sve zlocine onda imaju pravo da govore kako su Putinove akcije nelegalne.
Amerikanci su prekrsili teritorijalni integritet, pogazili medjunarodno pravo i izvrsili agresiju a sada pricaju kako to drugi ne mogu raditi ono sto su oni na Kosovu uradili 99-te.
I u inat svim zlim ljudima i jezicima;
Srbi i Rusi su braca zauvek upamtite to, ne zbog Putina ili zbog Kosova vec zbog toga sto u nama tece ista krv i duh i vera sto nas spaja i to nemoze niko izbrisat taj nas gen je neunistljiv kako i nasa zajednicka borba za slobodu.
Zivela Rusija i Srbija

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

"Pa jesu li mene zatvarali samo zato sto sam vikao:ziveo Staljin i svetska revolucija?!Jeste li me zato zatvarali?Pa sta je trebalo da vicem?!Ziveo kapitalizam?!Slusaj ti, Staljin vas je ubijao ali vas nije ubijao dovoljno.Ja sam njegovu sliku drzao kao ikonu pet godina, i drzacu je ponovo.Necete vi dobiti dokle god sam ja ziv!"

Posmatrač

pre 10 godina

@chain of fools naravno da neće, čovek je jednostavno rekao ako možete vi na silu, mogu i ja, a ovo naravno važi samo za supersile!
inače, Putin više nema razloga da se protivi prznanju KIM, pa sam je rekao Nikoliću da on neće biti veći Srbin od samih Srba, a ova vlada je Briselskim sporazumom, de facto priznala KIM, pa samo pročitajte današnje naslove:
"PR zabranila ministrima posetu KiM"
"ROSU upao u sud, priveli i 5 Srba"
"ITF 'priznao' Kosovo, TSS reagovao"
"Srbi s Kosova razočarani u FSS"
.. i biće vam valjda jasno!!!

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Е нека су се и Црногорци огласили и подржали ставове ЕУ и Украинске демократске владе ( изабране на тргу) ! Бојим се да сад не објаве рат Русима ко ономад Јапанцима!!! А и ови наши (Србистан) су ми нешто сумњиви има Ивица да лане нешто како би се додворио онон лепотици( Ештон)!!!

garavi

pre 10 godina

znaci podrzavas albance ? ej muko ! ovi se kunu i zaklinju u rusiju ! oni bi nas prodali za sleper jabuka ! boli uvo ruse i ovog zlog za srbiju i srbe ! ! ! neka , nikad nam nisu ni pomogli ? ! ? !

Tvrtko

pre 10 godina

Šta je tu sličnost. Sličnost je da su obe teritorije okupirane, što nikad nisam čuo u Srbiji. Kada sam bio u Izraelu čuo sam od samih Izraelaca da dio Palestine zovu okupirana teritorija. Mi možemo diskutovati da li je Srbija pogrešila u vezi Kosova, da li Albanci imaju pravo na samoopredeljenje, ali je činjenica da su SAD nasilno okupirale Kosovo i stvorila satelitsku državu. Koja god država ima nezadovoljnu manjinu, ima potencijalno Kosovo, a to ima gotovo svaka država u svetu. Treba vam samo neka politička ili ekonomska kriza da se vatra zapali i zainteresovana velika sila.

Бојан Илић

pre 10 godina

Све ми се чини да ће се неко запитати шта су створили на КиМ!:-)
Преко "наше грбаче", али је лепо чути!

Лепо нас је питао ономад бивши руски амбасадор : "Има ли овде Срба"?:-)

srbi i rusi su jedan, isti narod

pre 10 godina

Kakvi komentari, sacuvaj me Boze. Rusija je jos 2008.godine priznala nezavisnost otcepljenih gruzijskih pokrajina J.Osetije i Abhazije.I tada je Putin uzimao Kosovo kao argument, i tada su rusofobi optuživali Rusiju da na taj nacin priznaje Kosovo i izdaje Srbiju. I šta je posle bilo? Ništa, znamo da Rusija nije priznala Kosovo, kao što ga neće priznati ni u slučaju da se Krim otcepi od Ukrajine.Uzalud se nadate. Neko je ovde spomenuo ruski veto. E, pa Rusija je u SB UN uložila veto i taj veto koji je na snazi već 5 godina, još uvek, bar formalno, drži Kosovo u sastavu Srbije i blokira punu nezavisnost Kosova, iako se, u poslednje vreme, Srbi uz pomoć svojih "prijatelja" iz SAD i EU, svim silama trude da Kosovo postane nezavisna država priznata od UN, ali ih u toj raboti malčice "šupa" ruski veto . E, taj ruski veto je jedina brana punoj kosovskoj nezavisnosti i da ga Rusija nije uložila, Kosovo bi već odavno bilo priznato od UN kao nezavisna država.Bezobrazni Rusi. Čečenija da je mogla biti nezavisna ona bi to i bila. Čečeni su to probali da postignu nasiljem, ali, avaj, nije išlo. Sada su mirni k'o bube, a žive nikad bolje, bar što se standarda tiče.

boris

pre 10 godina

Davno mi je jedan spijun engleski kojeg su poslalo kao experta da pomaze ovdje nasoj vladi da se u radi na novoj prekompoziciji .... Bosno spremi se

mirko kojotovski

pre 10 godina

evo nasih opet Rusi ovo Rusi ono.Sto nam ne pomognu...Deset godina ih Tadic vuce za nos i prodaje i zaduzuje se zapadnjacima.Dodjose novi takticari i sta vise druze se sa krimosima sa Kosova odnosno zlocincima.Potpisuju nesto sto mi u principu neznamo sta ali nam drug Vlado otvorio oci.Za sve te godine su tzv.politicari unistili vojsku privredu obrazovanje i najbitnije prijatelji Rusi baceni kao nebitan faktor.Sad kao i u 1800 pa 1914 pa 1941 pa 1991 pa 1999 pomagaj brate Rus.Dajte molim vas pa nisu ludi.Imaju oni pametnijeg posla nego da slusaju namazane prevarante iz Srbije.Zao mi je ali to je realnost.Umesto da idemo genima sa slavenskom i pravoslavnom bracom ovi nas vode u ralje ubicama i zlikovcima koji zele da nestane Srba i Srbije i pravoslavlja

rosić nenad, bgd

pre 10 godina

Al su skočili rusofobičari! Pa šta je Putin mogao da uradi 1999. godine, kada nam je oteto Kosovo? Putin je postao predsednik Rusije godinu dana kasnije, 2000. zamenivši Jelcina! Da nije trebao odmah po dolasku na vlast da zarati sa USA i NATO, da bombarduje Njujork i London? Priča sa Kosovom bila je već završena, a sada Putin samo sada koristi nova "pravila"!

ivan

pre 10 godina

kad vidim ovo gadimi i se,nama je najbolje polako smirivati situciju i polako kao nemačka i francuska postati prijatelj sa hrvatima zajedno smo jaći

Majstor Raka

pre 10 godina

Ludi Srbine,eto ti sta je politika,emocija tu nema vec samo goli interes!
U se`,na se` i poda se!

Kroz celu nasu istoriju smo bili budale,koje su koristili i zrtvovali i jedni i drugi,istok i zapad,a sve zbog njihovih interesa.
Kada cemo nauciti da gledamo samo sebe?

Spoljna politika je kao partija saha,cuvas kralja i kraljicu(zemlju i narod),a kada vec moras da zrtvujes nesto,onda to neka bude pesak(koja vojna baza ili prirodni resurs)!
Suvise smo mi mali i jadni da bi smo bili glavni igraci(figure).
Ako smo vec u svetskoj partiji saha bezvredni pesak,onda bar da budemo onaj zadnji,koji se cuva za dobijanje partije!

Mitovi i legende

pre 10 godina

@(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)

Po cemu smo mi bratski narod sa Rusima?!
Ja koliko znam, bratski narod na Balkanu su im Bugari.
Nisu dzabe probali da naprave veliku Bugarsku drzavu pre 100 i nesto godina. Ali nisu uspeli.

chain of fools

pre 10 godina

Juče na vestima gledam jedna oblast u Kini koja se graniči sa vijetnamom(zaboravila sam kako se zove)traži referendum za otcepljenje od Kine.Hoće li Rusija to podržati kao što pdržava Krim?

ФР

pre 10 godina

Тако је Волођа! А онда на ред долазе и независност Дагестана, Ингушетије, Татарстана и Чеченије.

НАТО ти је већ ушао у Грузију, а ускоро ће, по убрзаном поступку и у остатак Украјине.

Prota Mateja

pre 10 godina

Apsolutno ispravno glediste. Nema specijalnih prava ni za koga. Svako treba da gleda svoj interes pa i Rusi. Problem je samo sto mnogi ovde koji zlurado komentarisu ovu izjavu u stvari misle da svi treba da gledaju svoj inters sem nas Srba, i da je za nas najbolje da budemo sluge tudjim interesima. Oni su se ocigledno vec opredelili kome ce sluziti pitanje je samo izbora.

Никола

pre 10 godina

Драго ми је што сам прочитао ово, зато што разбија неке илузије које постоје код овог јадног народа. Ако сами себи не помогнемо, нико неће!!!

SardaukarCRO

pre 10 godina

Mislim da se odnos snaga u svetu pomera. Mesto vodece sile preuzima Rusija. Mi smo ziv dokaz, polako okrecemo ledja Rusiji, uvek smo bili na strani slabijeg. Ne bi me cudilo za koji mesec Hrvati i Albanci da okace Ruske zastave na svoje kuce a mi Americke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesa, 4. mart 2014 20:46)

Stari moj taj "film" neces gledati...Mi smo uvijek tamo gdje su "svabe" ;)...a ne vjerujem da ce s e "spandjati s rujanima"...

dragan

pre 10 godina

Neki kažu da je razlika sa Kosovom što su bili ugnetavani!? Da li to treba da spreči nečije pravo za samostalnost. Neophodno je prethodno ugnjetavanje?

IQ

pre 10 godina

Od samog početka, nad ruskom tzv. ''Perestroikom'' je lebdeo oblak Sumnje i Podozrivosti u njenu Iskrenost - a posebno na Zapadu (tu isključujemo političare i njihove diplomatske izraze i ''tapšanja po ramenu'').
Vladimir Putin je invazijom na Ukrajinu, i definitivno potvrdio skeptike - da je Rusija tek retorički krenula putevima ''reformi i zaokreta''; tanka oblanda iza koje je provirivao - a sada i definitivno potvrđen - Staljinizam; u punom obliku i formi.
Vladimir Putin nasilno oživljava SSSR; patološki lečeći - i sopstveni - ali i kompleks nacije.

Borislav Nešković

pre 10 godina

Kad moze Kosovo moze i Krim....Putine,Putine...a zakavkaske republike delovi Sibira i ko zna koliko jos oblasti u Rusiji.
Šta će mo sa tim ostće ti samo Moskva sa okolinom da i dalje izigravas cara!

glory

pre 10 godina

@Mitovi i Legende - Po cemu smo mi bratski narod sa Rusima? Pa, po tomu jer imate nevjerojatnu zelju i potrebu da budete bliski, prijateljski sa nekime na ovoj kugli zemaljskoj. Vjerojatno zato jer se osjecate odbaceni, izolirani. I sad, ajde onda da nadjemo si bracu . Buduci da takvih u stvarnosti nema, ostaje jedino da se ufuravate da ipak ima. Pa kao, to su Rusi i/ili Grci. Problem je u tome sto oni o tome nemaju pojma. Trebate ih poceti educirati da shvate da ste ipak braca. Kako? Pa placajte im godisnju naknadu npr. za takvu jednu bratsku zajednicu.

Gaga, Beograd

pre 10 godina

A ja mislio da je čovek ozbiljan, da razume svet oko sebe i njegove zakonitosti i da je dovoljno inteligentan da vodi jednu državu. Šteta. On ništa ne shvata, počev od činjenice gde mu je mesto u raspodeli svetske moći.

momabrazil

pre 10 godina

Pa sto da ne, vazno je da sve bude bez rata,nezavisno KiM bez srpsskih delova, Nezavsna RS, nezavisna Herceg Bosna, Nezavisna Cecenija,itd, samo da rata ne bude!!! Ovo su Rusi majstorski izveli bez ijednog ispaljenog metka pokazali svetu kako se bori za sopstvene interese.

Pravda

pre 10 godina

Ovde mnogi naravno zastupajuci svoje sebicno stanoviste nastoje da svaku ma i najmanju gresku u govoru Rusije (a ovo pogotovo) predstave kao to da treba ideoloski da se okrenemo od Rusije, jer eto, ona nas se odrekla na ovaj nacin. Naravno da nas Rusija malte ne nema ni u malom mozgu kao nekog naseg mega saveznika iz dva razloga:

1. nismo njena neposredna sfera interesovanja zbog geografske udaljenosti.
2. imamo marionetsku vlast nesto prikriveniju varijantu od ovih u Ukrajini, jos od 2000. godine.

Etican covek je pre svega za pravdu, a materijalno stanje se stice radom, a ne zapadnim mesetaerenjem eksploatacijom, lobiranjima... U sadasnjoj svetskoj podeli rada mi smo najpre vojno porobljeni i ucenjeni, a zatim i dovedeni u poziciju da budemo najjeftinija radna snaga na svetu, imajuci u vidu da smo pismen i kvalifikovan narod.

Ja se kao covek radujem sto mnogi pismeni i kriticki nastrojeni citaoci, u celom svetu uvidjaju koje su novcano-pornografske vrednosti na delu sa americkim svetskim poretkom. Neko tom cudovistu mora stane na put. A to ce se desiti kad se covecanstvo svrsta u stranu pravde i uperi prstom u nevidljive mocnike koji Obami pomicu usta, on samo stoji. Rusija personofikuje ne samo borbu za svoje interese, nego i za jedan casniji i ljudskiji svet. Vide to oni koji su i sami cestiti i pravdoljubivi, u celom svetu.

Aleksandar

pre 10 godina

za ( Matija Soskic, 04. mart 2014 18:02)

po vašoj kako logici, ni 16% stanovnika Srbije, tj. albanci nemaju pravo da odlučuju o sudbini Srbije (Kosovo je bilo deo Srbije)

lapsus

pre 10 godina

Ne razumem Putina. On je ovom izjavom sam sebi skocio u stomak. Prosto neko bi sada mogao da ga pita: "Ok, pa kada se pozivate na taj princip Kosovskog ocepljenja, zasto onda niste priznali Kosovo? Pozivate se na princip koji ni sami niste hteli da uvazite".
Drugo, ta nova drzava Krim (ako je bude), da li ce to biti nova drzava ili ce ona biti u sastavu Rusije nakon ocepljenje? Ako se dogodi ovo drugo, ona se opet gubi analogija sa Kosovskim slucajem, posto je Kosovo nezavisna drzava, a ne u sastavu Albanije.

Gore

pre 10 godina

Putin kaze da Srbija ima pravo na Kosovo I Metohiju kao sto ima pravo Rusija na Krim! Granice KiM kao I Krima (u okviru Ukraine) su crtali oni koji su vlast uzeli nasilnim putem (komunisti/boljsevici , Sovjeti I Jugosloveni) 1917. tj. 1945. Postoje dva scenarija; rat oko granica ili dogovor oko zajednickog zivota sa otvorenim granicama! Putin samo zeli da kaze da se dogovor mora postici u regularnim uslovima bez uzajamnog optuzivanja I straha.

Charlomagne

pre 10 godina

@Aleksandar M. Evo ovako Aleksandre,Rusija nije vaskrsla nego je još uvek pritisnuta teretom bezbožnog komunizma koji nikad nije imala snage da zbaci sa sebe uključujući i KGB Putina i dok njega ne zbace sa vlasti nema im duhovnog preporoda,drugo čak i ako propadne Amerika što je vrlo verovatno to ne znači da će propasti zapadna civilizacija,te iste vrednosti baštini i Evropa koja već ceo vek čeka da na nju dođe red kao predvodnika demokratskog i razvijenog sveta.Znači ,ovaj vek je vek dominacije Evropske Unije koje ćemo i mi biti deo,tako da nagledaćeš se ti još istopolnih brakova ne brini.

Mir brate, mir

pre 10 godina

Ништа ово не (још) не значи. Ни за Косово ни за Крим.
Уосталом, не може Русија да брани Косово више од Србије. Тако су и рекли раније.

Zole

pre 10 godina

Ista priča je bila i 2008 oko Abhazije i Osetije. One su jos uvek formalno u sastavu Gruzije i priznate su kao nezavisne drzave od Rusije. Gruzija jos uvek nije postala članica NATO i ako je bila veoma blizu clanstvu. Tako ce biti i sa Krimom i Ukrajinom.

Tacna Vaga

pre 10 godina

@(Sve je odavno podeljeno, 4. mart 2014 20:21)
"....Alo bre, pa nemojte da budete slepci...Brže bolje potrčimo u zagrljaj Merkelici dok se još može"

Ja mislim da je ovo sto si napisao u sustini vecine komentara onih koji nas "rusofile" prozivaju u svojim komentarima. Niste vi globalno protive Rusije nego ste vi domaci izdajnici iz "Valter brani Sarajevo" koji bi danas malo kod Merkelove i Obame, a sutra bogami i kod Putina ako cete kakve koristi imati. I za sta? Kao sto jedan ovdje rece, prodali bi vjeru za veceru. Pa ko da vam vjeruje i racuna na vas? Zato nam i jeste kako nam je.
Ako je suprotno od ovoga ono sto je definicija Rusofila...dajte, gdje da se potpisem?

nebo

pre 10 godina

Svi znamo da i Rusi, kao i sve druge nacije, imaju pravo na licemerje kad stite svoje interese. Ako im je pre 10-15 godina bilo u interesu da budu protiv nezavisnosti Kosova, a sada im je u interesu nesto sasvim suprotno, to je za ocekivati.
Ono sto je istina je da situacija u Kosovu, gde smo tokom 90-ih vise nego maltretirali 90-postotnu Albansku 'manjinu', nije ista kao na Krimu. Sem ako Ukrajinci vec godinama maltretiraju 60-postotnu Rusku 'manjinu', ali o tome niko ne govori.

Druga istina je da Rusima niko nista ne moze, ni vojno, ni ekonomski. Koliko se secam, bio je 90-ih neki sporazum gde su USA i Britanija garantovale zastitu ukrajinske teritorije u slucaju ruskih aspiracija u zamenu za povracaj ukrajinkog nuklearnog arsenala u Rusiju (i neke druge stvari). I sta sada mogu da urade, sem prazne price? Mozda najbolje da Ukrajina prizna otcepljenje Krima dok nisu izgubili i istocnu Ukrajinu.

a tu smo

pre 10 godina

Od samog početka, nad ruskom tzv. ''Perestroikom'' je lebdeo oblak Sumnje i Podozrivosti u njenu Iskrenost - a posebno na Zapadu (tu isključujemo političare i njihove diplomatske izraze i ''tapšanja po ramenu'').
Vladimir Putin je invazijom na Ukrajinu, i definitivno potvrdio skeptike - da je Rusija tek retorički krenula putevima ''reformi i zaokreta''; tanka oblanda iza koje je provirivao - a sada i definitivno potvrđen - Staljinizam; u punom obliku i formi.
Vladimir Putin nasilno oživljava SSSR; patološki lečeći - i sopstveni - ali i kompleks nacije.
(IQ, 4. mart 2014 19:42)

Ja ne vidim nista lose u ozivljavanju SSSRa ,a ni Putin jer on tacno zna koji nedostaci bili u SSSRu i bas zato se bori za Evroazijsku uniju i Ukrajinu, Kazakstan i Belorusiju, a ima neke jake saveznike poput BRIKSa.Verujem da si se ti radovao padu Berlinskog zida ,a da se plasis obnove SSSRa i jacanja Rusije.

Profa

pre 10 godina

@(Goran K., 4. mart 2014 18:27) besramno podmetanje:
Crvena armija se svakako svetila, ali samo NEMCIMA i to sa VELIKIM razlogom, kako ti se čini 27 miliona razloga, POLA STRADALIH U WWII!!!
A za cifre, opet laž, dodao si 8000, a? i to u celoj tadašnjoj Jugoslaviji, a ne Beogradu!!!
1.700.000 je stradalo u YU, a ti se baviš žrtvama "jadnog" okupatora!!!
Kako te nije stramota???

Beograd na vodi

pre 10 godina

PPV,sta cemo sada sa privatizacijom NIS-a? Ako nas pamcenje ne vara,i Vi ste gospodine Vucicu,ucestvovali i navijali za poklanjanje NIS-a Rusiji i Gaspromu...Nema sumnje da su Miskovic,Djuric,Razvojna banka,Dulic,Dragin,Stupar i mnogo drugih ljudi opljackali Srbiju...Ali,gospodine Prvi Potpredsednice Vlade Vi,Tadic,Dacic,Toma Nikolic,Velja Ilic,Bajatovic ste ostetili drzavu Srbiju za najmanje milijardu dolara! Kosovo je drzava,od danas ima i vojsku,NIS je vlasnistvo drzave Rusije i Gasproma...Ali,doci ce i ta privatizacija na red...Budite sigurni da ce posteni narod Srbije sve Vas politicare(sve,bez izuzetka!) i ove nase "biznismene" koji na Kopaoniku prave srpski Davos,za godinu-dve dana motkama juriti po Srbiji!!!Sram vas bilo!

genije

pre 10 godina

"Putin priznao KiM (kosova ili kako već).." Blabla
1) Priznanje "države" podrazumeva nešto više od uopštenih verbalnih poredjenja na TVu (ako vi... onda mi...)
2) Za kuršlus na KiM treba prvo Tadiću da zahvalimo što se u ime Srbije SAGLASIO I POTPISAO da "rešavanje problema" na KiM pređe iz UN u EU. A tu niti se Rusi šta pitaju niti kako mogu da utiču - a SNS/SPS završavaju započeti posao.
Nisu nama Rusi krivi - sami smo krivi.

Dobro je da "veliki" već izvesno vreme igraju šah drugim pionima a nas zaobilaze. Da dodjemo malo do daha...

Александар Џунић

pre 10 godina

Ма то он само зеза амере - "ако може К, може К", у суштини, не може К, а мора К. И то је то.

Antifa

pre 10 godina

Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.
(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)Slazem se da su izvori diskutabilni. Ali nije diskutabilno da su ruski vojnici posutpali krajnje okrutno s neprijateljima - a Nediceva Srbija, ciji je glavni grad i uporiste bio Beograd, borila se zajedno s ljoticevcima, cetnicima i nacistima protiv jugoslovenskih partizana i ruske Crvene armije, sto naravno ni malo ne opravdava rusko izivljavanje nad civilima i zenama.

Eurocrem blok 100g neto

pre 10 godina

Meni se cini,da je V.Putin,poslao jasnu poruku i Zapadu i pro-zapadnim Ukrajincima,sta ih ceka,ako ne budu prihvatili mirno resenje statusa Krima.Onog trenutka kad samozvana drzava Kosovo,bude otvorila ambasadu Moskvi,moze se reci da je Rusija priznala samozvanu drzavu Kosovo.A to ce se desiti,kad EU i SAD,priznaju Krim,J.Osetiju i Abhaziju,kao integralni deo Ruske Federacije ili kao samostalne drzave!A do tada,don't panic!

Vracaj robu

pre 10 godina

@
(Sloboda narodu, 4. mart 2014 18:51)

Pa ti oslobodioce kako si se zaleteo, jos ces i Teksas Meksiku da vratis..
Ili mozda tamo ne vredi tvoj oslobodilacki zanos?

Jel ti zanos jednosmran oslobodioce?

eto vam rusofili

pre 10 godina

@st... Moja baba može da nekog nešto podseće i da sedi na stolici i govori zapadu da su oni ti koji su zlikovci,ali šta vredi to sve ako se ništa po tom pitanju ne preduzme.Sto puta vam je ponovljeno da će Rusija ovaj sukob izgubiti zato što je impotentna,a vi i dalje navijate da Putin zarati sa zapadom.Putin je dobro izračunao da ako bi napao Ukrainu on bi izašao kao zlikovac i ceo svet bi mrzeo Rusiju još više nego do sad pa je morao nešto da kaže da se izvadi,pa neće valjda priznati da je odustao.

palanka teska

pre 10 godina

@Duci0167

Ti eurofanatik? Mora da se salis. Pre ce biti autosovinista. A da likujes, likujes, samo ne znas ni sam zasto posto ni ti, ni kolege ti albanski sovinisti niste ukapirali clanak i Putinovu izjavu. Bilo bi pogubno za Srbiju da likovi kao ti i ovo drustvance kojima je maksimum intelektualnog "kapaciteta" da uguraju sto vise puta "rusofil" i "patrijota" u jednu recenicu, predstavljaju Evropu i evropske vrednosti u Srbiji. To bi znacilo da nema nade za Srbiju ni za clanstvo u Africkoj uniji.

Legionar

pre 10 godina

(Kauboji vs.Kozaci!, 04. mart 2014 20:37)
BRAVO prijatelju ti si rekao sustinu svega.Posle tvog izlaganja svaki komentar je SUVISAN.

marija

pre 10 godina

Mada je Kosovski status o nezavisnosti vec gotova stvar, ali prevod sta je gospodin Putin rekao je :

Priznajte nezavisnost Krima, pa ce i Rusija ce priznati nezavisnost Kosova. Ko zna od kada se ova corba kuva ?

Politicki jezik je nesto izmedju redova.

Ali na kraju krajeva cemo mi Albanci sa Kosova i vi Srbi biti zauvek komsije i moramo da ucimo da zivimo jedan pored drugog i ako se ne volimo da se makar postujemo kao ljudi i civilizovani.

Pozdrav iz Pristine.
(Pristevac, 4. mart 2014 20:26)

Bojim se da ces morati da prihvatis da je Amerima vaznije da Krim i pola Ukrajine ne bude Rusija, nego vi.
A Rusija jos uvek postuje teritorijalni integritet Ukrajine, dokle, videcemo.

lesa

pre 10 godina

Mislim da se odnos snaga u svetu pomera. Mesto vodece sile preuzima Rusija. Mi smo ziv dokaz, polako okrecemo ledja Rusiji, uvek smo bili na strani slabijeg. Ne bi me cudilo za koji mesec Hrvati i Albanci da okace Ruske zastave na svoje kuce a mi Americke.

Sid

pre 10 godina

@Mirko

Ne znam gde ti zivis ali to sto si napisao nema apsoltno utemeljenje u realnosti sto se nas tice naravno, za Rusiju ne znam.

Uros

pre 10 godina

@Goran K: odakle te cifre? Ako je Beograd oslobodjen u oktobru, ispada 100 silovanja dnevno, do kraja 1944, na broj stanovnika nekoliko puta manji nego danas...

Hoću 150 pluseva

pre 10 godina

S tom "malom" razlikom: što je odvajanju Kosova prethodila višegodišnja diskriminacija i tortura albanskog naroda ...

Drugo, i Putin se ovom izjavom saglasio sa pravom Albanaca na suvereno Kosovo, čime je zabio nezapamćenu golčinu svojoj "braći" Srbima ...

Bulgakov

pre 10 godina

Kome nije jasno, da mu prevedem: Ako Kosovo može da bude nezavisno i još američki protektorat, može i Krim da bude nezavisan kao ruski protektorat. To znači da su Rusi prihvatili Kosovo kao nezavisnu državu. Toliko o tome koliko Ruse briga da brane srpske interese na Kosovu. Ende.

Горан

pre 10 godina

Путин је геније.

Русија и Путин су могли много да нам помогну око Kосова. Међутим, Тадић је Русију избацио из процеса решавања Косовског проблема. А Вучић, Дачић и Николић су признали кососку независност.

Путин сада мирно може да се позове на случај Косова, без трунке гриже савести.

Путин је геније, нема шта.

Sloboda narodu

pre 10 godina

Naravno da ljudi imaju pravo na to da se odvoje ako zele. Ne samo Krim vec i svi drugi. Karelija da se vrati Finskoj, Kurilska ostrva Japanu, u Zakavkazju ima ih sigurno takodje, Katalonija, Skotska... Naravno i Vojvodina, RS, Sandzak...
Ali ipak Kosovo i Krim nisu isto. Na Krimu vlast nije vojskom i milicijom i paravojnim dobrovoljcima proterivala i ubijala stanovnistvo a na Kosovu jeste. E tu je Kosovo prilicno poseban slucaj. Ali zar to neko treba da objasnjava KGBovcu? Zna on samo sto se pravi naivan.

splicoxy

pre 10 godina

Hahhahhha krepa san od smija. Eto vam Srbi vase 'brace' Rusa. Vazni ste im ka i lanjski snig. U jednoj recenici Putin opravda nezavisnost Kosova. Izgleda vratit ce te se vi svojoj pravoj braci - Hrvatima.
Lip pozdrav

Goran K.

pre 10 godina

II sv. ratu su oslobodili Beograd i u
(da, 4. mart 2014 17:59)
Nemoj samo Rusi da nas opet ''OSLOBADJAJU'' zadnji put kad su prosli kroz Beograd ovo su iza sebe ostavili ''braca'' Rusi.

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda

AlekS

pre 10 godina

ДА ЛИ ЗНАТЕ ДА ЈЕ:

- просечна плата за 50% већа у Русији него у ЕУ и даље бележи раст,
- да Русија има 3 пута више тенкова него цела ЕУ,
- да Русија има 120 пута више резерви гаса од ЕУ,
- да је Русија 5 пута већа од ЕУ,
- да Русија има више девизних резерви од целе ЕУ (тачније ЕУ не поседује девизне резерве већ је у великим дуговима).
- да земље ЕУ дугују Русији преко 20 милијарди евра
- да је Русије далеко супериорнија војно, политички, економски па и демографски од ЕУ (Русија производи авионе пете генерације, ЕУ их нема, Русија може било коју тачку на земљи да погоди интербалистичким ракетама , ЕУ не може ни близу, Русија има више нуклераних подморница него читава ЕУ, Русију није погодила рецесија већ бележи константни привредни раст годинама, Русија по први пут бележи пораст наталитета док је у ЕУ у незаустављивом паду)...

ЗАШТО ТО ПРЕЋУТКУЈУ НАШИ МЕДИЈИ ?
ЗАШТО НАМ МАЛО О ТОМЕ НЕ ПРИЧАЈУ НАШИ ПОЛИТИЧАРИ ?
ЗАТО ШТО РУСИЈА ХОЋЕ ДА ПОМОГНЕ СРБИЈИ, АЛИ НЕЋЕ ДА ПУНИ ЊИХОВЕ ЏЕПОВЕ !

Danilo

pre 10 godina

A da li bi g.Putin mogao da objasni kako to pravo na samoopredeljenje ne vazi za Ceceniju i Dagestan ?
I kako onda Rusija jos nije priznala Republiku Kosovo ?

Pobesneli max

pre 10 godina

Ovi dogadjaji su nevidjeni "vetar u ledja" kosovskim Albancima. Posle ovoga, Kosovo je jos dalje od Srbije. A ova izjava Putina, direktno priznaje Albancima pravo na samoopredeljenje.
A vi, glupaci, dizite ga u nebesa.
Srbijo, medju budalama...

Baki Zemunac

pre 10 godina

Ala ste skocili rusomrzitelji!I svi komentari isti,na kalup!
Prvo, 1999. kada je NATO bombardovao Srbiju i otese nam Kosovo predsednik Rusije je bio Jelcin! Putin je postao pretsednok Rusije 2000. Drugo, ma nismo svi ovde oboleli od amnezije!

Urbanijak

pre 10 godina

Sada nam je valjda jasno zasto Rusija nije reagovala kada je NATO okupirao juznu srpsku pokrajinu. Cak sta vise verovatno im se dopalo, jer je tako stvoren presedan koji ce oni moci da koriste tamo i gde je njima to interesu. Nisam Rusofil, naprotiv, zivim na zapadu, ali realno nema im se sta zameriti. Stite svoje interese, svoj narod i to rade koristeci nista do veoma ublazene, ali u osnovi slicne metode koje je vec uspostavio NATO sa USA na celu. To je ono sto izludjuje zapadnjake, kako se neko drznuo da radi nesto, sto niko osim njih ne sme da pomisli da uradi. Jaka Rusija je potrebna svetu kao balans za neverovatno agresivan ekspanzionizam NATO i USA.

Debela naplata Kad Tad

pre 10 godina

A da Vam se mi Srbi svima, i Rusima i Amerima, najebemo malo mame i oduzmemo po pola teritorija na istu foru?

Da vidim da li bi onda mogli tako da se ponasate.

Bando novog svetskog poretka.

Kosovo cemo kad tad vratiti a verovatno cemo uzeti i vise cisto da naplatimo sve ove godine i kamate. Pa Vi sada vidite koliko je bilo pametno to sto ste radili.

Kad tad sledi debela naplata.

Stefan

pre 10 godina

Putin je upravo priznao Kosovo.Cestitam.
(dzenan prihepolje, 4. mart 2014 16:39)
Priznaće i Republiku Srpsku, ne brini, priHepoljac ;)

Kauboji vs.Kozaci!

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Sta palamudis ti i tebi slicni?Sve sto vas je CIA naucila je da dezavujisete tudje misljenje.Svoje nikad ne smete izneti javno i direktno jer bi se videlo to ruzno lice.Toliko ruzno da nikad nece biti prevazidjena ta ruznoca,zato i skrecete fokus na tudja lica.
Nigde Putin nije rekao da Krim treba da ima nezavisnot,nego da jedna teritorija suverene drzave moze imati Bonstil,samofunkcionalnost,samoopredeljnje,tudjom vojskom biti okupirano, istovremeno nelegitimno,a zapravo na neki nekonvecionalni nacin i dalje biti deo te suverene drzave.
Dakle nije rekao kako Kosovo moze biti drzava,jer Rusi i Putin prvi znaju da nije jer oni to ne daju,nego da teritorija druge drzave moze biti kontrolisana od spoljnih faktora.Drugim recima,ako NATO moze da se instalira tamo gde cak ni nema njihovih sugradjana,rase ni nacije,kako to da ne moze drugi neko ko tamo ima svoje sugradjane,pripadnike svoje rase,nacije i vere?
Malo muckajte tom gavom,makar ponekad.Niko nije lud da to CIA dezavujisanje proguta,ljudi samo cute i trpe dok ne puknu.Kad vec lazete i kao kauboji sto su skretali potoke da ne idu na ranc koji su hteli da kupe jeftino,skrecete krivicu sa vas na druge,radite to manje kaubojski.Moze kauboj da se okupa,namirise,kupi skroz novo odelo,sedlo i konja...ali i dalje je obicni kauboj sa dviljeg zapada(a,ne razvijenog zapada kako vi to predstavljate).

marijaM

pre 10 godina

(splicoxy, 4. mart 2014 17:46)

Zao mi je sto cu ti pokvariti uzitak, ali nista nisi shvatio.
Putin ovim brani KiM u sastavu Srbije, sto je njihov zvanicni stav.
Putin priznaje celovitu Ukrajinu sa legitimno izabranim Janukovicem, ali upozorava, ako odvojite KiM od Srbije, i ja cu odvojiti Krim po istom principu, pa vi vidite sta cete.
Gadja ih njihovim oruzjem pravo u centar.
I hvala mu.

kardiolog,Beograd

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda
(Goran K., 4. mart 2014 18:27)

Baš imaš bujnu maštu Gorane! Sada je vreme interneta, daj nam link ili skeniran dokument, pa da ti poverujemo! Ove cifre si desetostruko naduvao, a ima fala Bogu budala koji ti poverovaše i dadoše plus!

daj bombona da sisamo

pre 10 godina

@"Putin: Ako može Kosovo, može Krim"

jel to znači, da sledi priznanje države Kosovo od strane rusa :)
(smeki, 4. mart 2014 16:34)

Dzabe se lozite ti, Ceda i Kandicka. Naravno da ne slijedi priznavanje, pa isti argument je "povukao" i u slucaju Abhazije i Juzne Osetije, pa je l' priznade kosovo, a priznao je te dvije republike? Pa barem bi vi anglofili trebali znati da je selektivnost jedna od glavnih vrlina koja krasi zapadnu diplomatiju. Jednostavno, kao sto se amerima moze da ne priznaju Abhaziju i Osetiju, a priznaju kosovo, tako se i njemu moze da ne prizna Kosovo, a sutra da prizna Krim, jer on je Vladimir Vladimirovic Putin, predsjednik Rusije.

Evropska Srbija

pre 10 godina

KGB-ovac Vladimi Vladimirovic resio da prizna Kosovo ovom izjavom.
Jer ako se Krim otcepi kao Kosovo Rusija ce morati da prizna Krim a samim tim i Kosovo jer je po njemu Krim i Kosovo isto.

A mi cemo odmah da im trazimo nazad NIS i da ispostavimo racune UDBI i domacim Udbasima i KGB-u na par milijardi eura kolika je bila realna cena NIS-a a koji je poklonjen KGB-u za samo 400 miliona dolara koliko kostaju transferi dva do tri fudbalera Real Madrida ili Barselone.
KGB ce sve prodati zivo samo da spasu svoje fotelje u kojima borave, njih ne zanima ni narod, ni vera, ni zemlja , samo njihova boljsevicka ideologija i pljackanje para koje crpe iz drzave Rusije i gradjana Rusije i iznosenja tih para u evropske banke preko posrednickih firmi.

Toliko o bratskoj KGB ljubavi ka drzavi Srbiji.
Rusofilsko budjenje u Srbiji bice veoma bolno po njihove mozgove, a ovi koji znaju sta je boljsevicka Rusija radila i sta sve radi vec su na ovo sve navikli.

KGB-ovci nisu braca ni ruskom narodu a kamoli srpskom.
Samo da vidmo ko ce plati fakture po Srbiji za NIS.

LDP u srcu

pre 10 godina

LOL! Ajde da čujemo patriJote šta imaju da kažu na najavu majčice Rusije da će trampiti priznanje Kosova za nezavisnost Krima. Car Putin, Nova Vizantija, srBska braća....hahahahahaha :))))

Novosadjan

pre 10 godina

Kao sto rekoh, prodao vas burazer za argument, isto kao sto je i dozvolio bombardovanje Srbije. Ma znam ja da vas u sustini briga i za Srbiju i za Kosovo, vi ste u dusi Ruje, pa i'te tamo. Kako ovi sto su bezali od rata zavrsise ovde, sto ih nisu spakovali da idu za Moskvu u maticu, kako bi nam bilo brutalno svima, i nama i njima. T'idi. :)

Aleksandar M.

pre 10 godina

Uh, sto likuju ovi evromajdanovci, evrofili, ljubitelji Amerike, zapadnog nacina zivota, droge, gejeva, istopolnih brakova.. Sto se raduju ovi ljubitelji onih sto su nam decu ubijali 1999.g.,ljubitelji potomaka hitlerovih fasista koji su 100 srba ubijali za jednog ubijenog nemca, a 50 za jednog ranjenog, ljubitelji onih koji su nas narod na terazijama vesali, bombardovali 1915, 1941, 1944. i 1999.god. ljubitelji onih koji su nas istrebljivali po konc. logorima...
Ovde neki spominju silovanja sovjetskih vojnika (pazite u Crvenoj armiji je bilo i ukrajinaca i belorusa drugih nacija) po Srbiji 1944.god., u redu bilo ih je, obicnog vojnika u ratu je tesko kontrolisati, to su bili pojedinacni slucajevi, alo ti ne mozete porediti sa toliko zla koliko nam je taj Zapad ucinio u proslosti... KAKO VAS NIJE SRAMOTA! A koliko je sovjetskih vojnika POGINULO za nas Beograd i nasu Srbiju!! To niko ne spominje! Za to vas nije briga!
Drugo, Putin je rekao istinu, to je ona stara "cijega su ovce toga je i livada" i to vazi od kada je sveta i veka. Svako to priznaje ili ne priznaje kako mu odgovara. Nema prava ni pravde u ovome svetu samo gola sila i moć. Meni je drago sto je vaskrsla pravoslavna Rusija, sto ima ko da se susprostavi Zapadu i sto smo svedoci propasti ove Zapadne civilzacije.Zapamtite Rusija, Kina i Indija su najjace sile na svetu, a vi rusofobi cete gladati laganu propast Amerike..I na kraju, na Kosovu ne zive Amerikanci, a na Krimu zive Rusi, a to je velika razlika evropejci.

" Cika Ramadan "

pre 10 godina

Nijedan jedini razlog Rusija nije imala da napadne Ukrajinu, jer ruski narod nista lose nije prezivio u Ukrajini kao manjina da bi Rusija intervenise kao razlog da zastiti rusko stanovnistvo u Ukrajini. Jedini razlog je da mu uzme to pokrajinu, koristio te nezadovoljstvo ukrajinskog naroda protiv svoje vlasti.
Zeli Janukovica da bi preko njega doveze to zemlju do bankrota, i tako i onako doveo dok on bio presednik.
U isti polozaj doveo i Srbiju i dovesce do bankrota ako vlada u Srbiju se ne probudi dok ima jos malo vremena.
To je veoma dobra lekcija za Srbiju.
Porecenje Kosova sa Krim nije isto!
Zato sto ruski narod nije prezivio istu sudbinu kao Albanski narod u Kosovu.
Pogresna srbska politika stvorio Kosovsku drzavu, a ne Albanci zato se zahvalujemo puno G. Milosevica i danasjim politicarima sto su na vlasti, pa i Kostunica sto su podrzali takvu politiku.

Ratko

pre 10 godina

Pravo pitanje za medjunarodnu zajednicu zbog cega ne mogu Rusi u Krimu a mogu Albanci na Kosovu? E pa gospodo Amerikanci otvorili ste pandorinu kutiju! Ako vazi zakon sile tako ce biti i na Krimu.

za i protiv

pre 10 godina

Od kako postoji Ukrajina i Krim u njoj, koliko znam nije bilo problema. Taj problem inicira Rusija a ne "ugnjetavani i šikanirani" narod Krima. Ako bi neka nova vlast Ukrajine menjala status Rusa, Tatara,... i stavila ih u položaj drugog reda u odnosu na Ukrajince, onda bi imali pravo na samoopredeljenje. Šta je sa Čečenijom, Dagestanom,..Raspad bivšeg SSSR je prošao mirno i sa dogovorom. Neka tako i ostane.

Matija Soskic

pre 10 godina

Mada se slazem da ljudi koji zive u nekoj drzavi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini, ni u kom slucaju 17% Rusa koji zive u Ukrajini nemaju pravo da odlucuju o sudbini te zemlje.

MM

pre 10 godina

Srbija će i u Trećem svetskom ratu, baš kao i u prethodna dva biti u savezu sa svojim jedinim prirodnim saveznikom a to su Sjedinjene Američke Države. Aleksandar Vučić bi hitno trebalo da sastavi vladu sa LDP, prekine radove na južnom toku, prizna Kosovo, zatraži otcepljenje R. Srpske, i krene u hitno učlanjenje u NATO, kao protivtežu Turskoj, koja će izaći iz NATO uz tajni dogovor sa Putinom. Dosta je bilo ratovanja protiv samih sebe za interese Rusa. Zbog rusa pogubismo sve živo, a od njih ništa, samo nepovoljni krediti i ultimatumi.

Mladen Mladenović

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
-------------------------------
Rusija nije za nezavisnost Kosova i Metohije niti će ikada biti.Verovatno će Rusija biti poslednja država koja će priznati tu kvazi državu. Čak i posle Srbije. Vi pokušavate da izvučete zaključak na primeru koji se desio pre petnaest godina i da ga primenite na Krim koji se desio juče?!Pa nije Rusija prethodno priznala Osetiju i Krim a da su "ameri" tek posle toga olkupirali KOSMET sa namrom da na njemu podignu svoju monstruoznu tvorevinu pa da tu postoji neka nelogičnost. Podsetiću Vas, ako ste zaboravili ili, ako je pivo bilo vruće, KOSMET je okupiran daleko, daleko pre.Vi očekujete da neko non-stop okreće slobodan obtraz za šamaranje samo zbog toga što se principijelno zalagao za vladavinu prava i nepovredivost granica?!To me podseća na situaciju gde siledžija neprestano maltretira i tuče čoveka,kome je princip da u rešavanju problema ne koristi silu.Na kraju kada "pukne", lada je video da se to ne isplati i uzvratio istom merom, siledžija se poziva na pravo i na njegove principe rečima: Ček, da li si ti ono rekao da nećeš da se tučeš".Mislim smešni ste gospodine. Imate pravo da mrzite Ruse, možete da mrzite i Srbe ali, ne možete Vašu mržnju uzimati kao neko logičko stanovište i na osnovu nje donositi zaključke.Inače, ovaj momenat treba korisititi i svaki put u medijima praviti komparacije i pominjati "presedan" kada je okupiran deo Srbije.

Tatko

pre 10 godina

O kakvom autogolu pričate? Srbiju interesuje samo severno Kosovo, kad Krim proglasi nezavisnost, Rusija priznaje i Krim i Kosovo, onda stanovnici severnog Kosova naprave referendum pa Rusija prizna i njih. I onda Raška, RS, istočna Makedonija... Pandorina kutija je otvorena, severno Kosovo uskoro u zarljaju majčice Srbije.
Pozdrav svima!

bogi

pre 10 godina

Kakav šok će biti svima onima koji sad toliko vatreno podržavaju Ruse i Putina i Janukoviča, da kad 30. marta Krim proglasi nezavisnost, Rusija prizna tu nezavisnost ali zbog principijelnosti prizna i Kosovo... Kako će tada da reaguju svi ovi koji sad podržavaju Ruse i Putina?
On sam je rekao: "samo ljudi koji žive na nekim teritorijama imaju pravo da odlučuju o svojoj sudbini". Biće to veoma šokantno i bolno mnogima kod nas...

rajko

pre 10 godina

i tako je rusija jos jednom prodala nase interese amerikancima za sopstvenu korist. licno, nisam iznenadjen i ovo je jos jedan dokaz da je bolje postovati neprijatelja nego slepo voleti laznog prijatelja.

blah

pre 10 godina

iako nisam neki simptizer Putina ovaj put se u potpunosti slazem zasto ne bi krim dobio nezavisnost od ukraine jednostavno tamo su rusi vecina nisu pobili ni protjerali nikog ... kao neki na nekim drugim krajevima svijeta pa bi jos za genocid i ratne zlocine da budu nagradjeni i drzavom e pa to tako ne ide ne moze
(bosnacbrcko, 4. mart 2014 17:45)

Rusi su na Krimu postali vecina tako sto su proterali Tatare. Albanci su na Kosovu bili vecina i pre 1999, jos 1912. kada je Kosovo ponovo osvojeno u Prvom balkanskom ratu Srbi su cinili samo 20% stanovnistva.

MK80

pre 10 godina

Zapadu se sada kosovska nezavisnost vraca kao bumerang a putin ce bas taj primer da iskoristi. Pravo na samoopredeljenje naroda. Sada cete probati to sato ste skuvali gosp. sa zapada.

ivan anastasijević,psiholog

pre 10 godina

Al su se poradovali ljubitelji zapadne "demokratije"! Putin nije nista pogresio, jer je postao pretsednik Rusije 2000! A 1999. kada je Srbija bombardovana, pa nam Milosrdni andjeo uzeo Kosovo i Metohiju, Jelcin je bio na celu Rusije! Malo se edukujte kada pisete komentare, a ne juris na tastaturu! Zatim, Rusija 2014. je snazna drzava i vojno i ekonomski, jedina danas moze parirati USA! Pre 14 godina to nije bilo ni priblizno, Rusija je bila slaba! Hvala Putinu sto konacno u svetu postoji ravnoteza snaga, pa NATO vise ne moze da radi sta hoce! A Putin i Rusija nikad nece priznati Kosovo kao drzavu.

milesa

pre 10 godina

ovi sto brinu jer je putin zabio gol srbima, recite mi, da li slazete da se onda i krim ocepi, ili ste vi za to da se rusima ovo pravo ogranici i da se dodeli samo amerikancima. haha, a meni je bas drago da krim nije ukrajina a da kosovo jeste srbija i da rs nije bih

Od Rusa niakd dobro!!!

pre 10 godina

Putin je postao pretsednok Rusije 2000. Drugo, ma nismo svi ovde oboleli od amnezije!
(Baki Zemunac, 4. mart 2014 17:47)
Izgleda da vi RUSOFILI bolujete od amnezije, taj pijani Jelcin je poslao rusku vojsku na Kosovo 1999, a KGB-ovac PUTIN je tu istu RUSKU VOJSKU sa Kosova povukao i rekao da to nije u interesu Rusije da drzi vojsku na Kosovu i ostravio neplaceni racun za struju da plati Srbija. To je bilo RUSOFILI za vreme vladavine najveceg RUSOFILA i ruskog placenika u istoriji Srbije druga Kostunice. Kad ce RUSOFILI vec jednom da progledaju od te njihove Rusije od koje Srbija ima samo stetu.

Daredevil

pre 10 godina

Nemoj tako Putine, mnogo Srba Rusiju vidi kao prijatelja, izgleda da Rusija tako ne vidi Srbiju.Kakvo otreznjenje ,hahahahaahha, unatoc ulizivanju drzave Srbije, te dveri, te bakraci, dolazi vam hladan tus hahahahahahahahhahaahahahIma li Srbija prijatelje u svijetu ? Njemci bi rekli Malo Morgen totalno nebitni
(NOLE, 04. mart 2014 17:01)
Ima jedna institucija u tvojoj državi za ljude takvog mentalnog sklopa...Popovača se zove,idi slobodno,kad te čuju pustiće te preko reda....
Idi brate što pre,možda još ima nade za tebe....

Staja

pre 10 godina

Iskreno, ovo nije autogol...
Služi se istim principima kao i zapad. A mi smo mala i devastirana Srbija koja se briselskim parafom odrekla svoje teritorije zarad "svetle budućnosti" (mislim se!?) i Rus nema nikakve sumnje da zna šta priča. Rusija je ozbiljna drzava, a mi smo Bananameni svetske klase - težak vek je pred nama posle svih ratova, 'srbovanja' (u negativnom smislu) poniženja i prodavanja vere za večeru, tako nam i treba... Nismo dostojni svojih predaka i kada nas svetske sile koriste kao čačkalicu i predmet za sprdnju dolaziće na red Preševska dolina, Vojvodina, Raška (sandžak) pa neka Osetija, Krim i dr.
Teško nama sa nama samima.

dejan-minhen

pre 10 godina

ja nista drugo nisam ni ocekivao. Srbija ne treba da bude sokirana! Svi gledaju svoje interese, nadam se da ce i Srbija to da ukapira. I da prestane da zivi od secanja na diktaturu i neko bratstvo i jedinstvo.
EU/NATO su tvrdili da je Kosovo jedinstven slucaj, da bio je 15 godina... Rusi su ih doveli na tanak led i sada se ponasaju isto kao oni. Samo sto je sada obrnuta situacija.
EU/NATO su gledali pozoriste u tudim kucama, a sada to pozoriste stize u njihove kuce. Kako god okrenu nezgodno im je. Povlacenje priznanja Kosova ili priznavanje Krima, Rep. Srpske, Zapadne Makedonije, Severnog Kosova, Skotske, Severne Irske, Velsa, Baskije, Juznog Tirola, Bavarske itd itd
Nisam zaljubljen u Rusiju ni u zapad.
Evropa mnogo otvorila usta prva dva dana, sada spustaju loptu. Kapiraju da se situacija malo okrenula.
Licno mislim da su se Poljska i Balticke zemlje mnogo zeznule!
Nadam se da ce Srbija da mudro ceka i ne petlja se tamo gde joj nije mesto. Jug Kosova je izgubljen jos 1974. Sada treba da se gleda da Sever ostane u Srbiji i da Rep. Srpska dobije nezavisnost.

šizofrenija

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944:
1. 9219 silovanja
2. 359 pokušaja silovanja
3. 111 silovanja sa ubistvom
4. 248 silovanja i pokušaja ubistva
5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda
(Goran K., 4. mart 2014 18:27)

Kakva besramna laž ovi podaci! A ko je stigao ovo da evidentira u ratnom ludilu borbe za Beograd krajem 1944? Pa ovo ne bi uspela da evidentira ni pedantna nemačka administracija! A što ne spomenu koliko je sovjetskih vojnika poginulo prilikom oslobađanja Beogada od nemačke vojske!

Srdjan

pre 10 godina

Lepo je Amerika otvorila Pandorinu kutiju. U Britaniji Irska i Skotska, Ukrajna sa Krimom, Spanija sa Katalonijom ima tu dosta da ide po Kosovskom principu. Sto vise podelite Evropu i u Aziji napravite pometnju Amerika ce brze doci do Rusije. Treba njima Sibir.

Razjasnjenje

pre 10 godina

Konacno da mi se razjasnilo zasto "braca" ne stavise VETO na otimacinu naseg Kosova.Da ga upotrebise (mislim veto) kako bi sad pazarili Krim ???Odgovor ocekujem od njihovih braca koji zive ovde oko mene !!!! P.S. -Ja sam Srbin i imam samo sestre.

Pobednik u necemu

pre 10 godina

Pa dobro, on mora ovako. Izgubio je citavu Ukrajinu jer se kladio na pogresnog konja. Sad mora da napravi da Krim izgleda veliki kao kontinent. Ali sustina je da je Ukrajina postala zapad, da je od bivseg bratskog naroda napravio neprijatelja i da je Keri, americki ministar danas u Kijevu a Lavrov, ruski ministar tamo ne sme da ode. Sada Putin mora da ima svoju pobedu kao Sloba sto je pobedio NATO. Tako da na kraju ce da ispadne da mu je citava prica oko Ukrajine i Janukovica bila zbog Krima i na kraju je ostvario pobedu. Ali realnost je drugacija. Hteo je citavu Ukrajinu, sada se koprca oko Krima. Zapadu koji je dobio vecinu Ukrajine bez potrosenog dolara nije stalo do Krima ali im odgovara da Ruse oko Krima dobro istrose i ekonomski i politicki. Jedini koji gube pare u ovom trenutku su Rusi. Jedini koji su podigli vojsku (a svaka okupacija kosta) su Rusi. Zapad ce ih loziti oko Krima jos dugo nepriznavanjem i terati ih da se oko Krima trose a glavna nagrada, Ukrajina je u njihovim rukama. Do pre 10 dana svi koji su za Putina samo su pricali o Ukrajini, Sad ne zaklapaju o Krimu zato jer je on fokus preneo na Krim i sad ce Krim da mu bude "pobeda". Mora nekako da smiri svoje jastrebove. A cinjenica je da je Keri u Kijevu i da ce Rusija oko Krima jos dugo da trosi pare i politicki kredibilitet. Ja mislim da je autogol a vi kako hocete. Pre petnaest dana nije pominjao ni Krim ni Kosovo. Sada je sve, kao oko Krima.

Marina

pre 10 godina

Da, ali g.Putine, niste priznali Kosovo jer mislite da ne može ! Mijenjajte stav o Kosovu ili o Krimu, nemojte svojim izjavama sami sebe pobijati!

NOLE

pre 10 godina

Nemoj tako Putine, mnogo Srba Rusiju vidi kao prijatelja, izgleda da Rusija tako ne vidi Srbiju.

Kakvo otreznjenje ,hahahahaahha, unatoc ulizivanju drzave Srbije, te dveri, te bakraci, dolazi vam hladan tus hahahahahahahahhahaahahah

Ima li Srbija prijatelje u svijetu ? Njemci bi rekli Malo Morgen totalno nebitni

zgodan u podne

pre 10 godina

A zasto neko Putinove reci ne tumaci ovako:
"Kosovo je vec oteto od strane Srbije. Vracanje Krima Ukrajini ce ici u korak sa vracanjem Kosova Srbiji. Ako zapad nece da podrzi vracanje Kosova Srbiji, nece ni Rusija vracanje Krima Ukrajini. Status Kosova i Krima ce od sad biti uvek isti, a ostavljam svim velikim silama da odluce koliko nezavisnosti bi trebalo ove dve teritorije da imaju."
Ja mislim da je Putin rekao nesto najpametnije sto je mogao. A nama moze samo da donese koristi kod vec izgubljenog kosova u smislu da se bar Kosovski Srbi organizuju i odvoje od Kosova. (Male sanse, ali daj sta das!)

zlurado_i_zlonamerno_dete_koje_vice_da_je_car_go

pre 10 godina

Hahaha, pa ovo je tako divna vest! Napokon su pale maske!

Pa, sta cemo sad, drago moji rusofili? Vas lik iz najludjih erotskih snova, Njegovo diktatorsko Visocanstvo V.V. implicitno zapravo PODRZAVA secesiju Kosova! Nedostaje jos samo formalno priznavanje i to je to, rekao bih.

A sta vi kazete na to, proruske partiJote? Hocete li sad mozda malo da pripalite rusku ambasadu? U stvari ne, ima li bese ono Ukrajina konzulat u Beogradu?

Pravi istoricar

pre 10 godina

Rusija NIKAD nije pomogla Srbiji. Izdali su Karadjordja i zabili mu noz u ledja za saku zlata. Na SanStefanskim pregovorima Rusi se zalagali za Veliku Bugarsku. U srpsko-bugarskom ratu 1885 vojno pomagali Bugarsku u ubijanju Srba. Posle tog rata se zalagali da Srbija plati vojnu reperaciju Bugraskoj, gde bi Srbija bankrotirala. Obrenovicu su okrenuli Rusima ledja zbog toga i u to doba Srbija je najvise procvetala. Nikakvi ruski carevi nisu pisali Francuzima nego su Francuzu sami dosli da nam prevezu nasu vojsku. Moji pradedovi su 1914 u Srbiji lecile britanske medicinske sestre a ne ruske, a srpski vojnik od 1915 sve na sebi ima francusko; slem, plavu uniformu, pusku, cizme, hranu. Nikad srpski vojnik nije video niti jednog-jedinog ruskog vojnika 1914-1918. Sva groblja po Srbiji su od francuskih vojnika koji su nas oslobodili a ne ruskih. Ti isti Rusi uvukli u rat 1914 kad su finansirali teroristicke ogranziacije po Bosni kao Crnu ruku i Mladu Bosnu. 1944 su usli u Srbiju da bi razoruzali Drazinu JVuO i doveli Tita na vlast i u to doba masovno silovali i pljackali po celoj Srbiji tokom tog 'oslobadjanja'. Uveli nas u rat sa NATO-m 1999 time sto je ruski ministar govorio Slobi da ne podpise Rambuje, jer kako rece; Ako i jedna NATO bomba padne na Yu izbice III svetski rat. Palo na hiljade a oni prstom nisu maknuli. Dokle vise da ginemo za ruske geopoliticke ciljeve, ovo je tako sa Rusima vec dva veka.

garavi

pre 10 godina

znaci podrzavas albance ? ej muko ! ovi se kunu i zaklinju u rusiju ! oni bi nas prodali za sleper jabuka ! boli uvo ruse i ovog zlog za srbiju i srbe ! ! ! neka , nikad nam nisu ni pomogli ? ! ? !

Matija Soskic

pre 10 godina

Mada se slazem sa Putinom da ljudi koji zive u nekoj drzavi treba sami da odlucuju o svojoj sudbini, ni u kom slucaju 17% Rusa koji zive u Ukrajini nemaju pravo da odlucuju o sudbini te zemlje.

Штилцована катаболцна

pre 10 godina

Нико овде, а најмање Путин није споменуо признање Космета као независне државе. Ово је подсећање западњацима на то да су они створили таква правила игре, па нека их сад и поштују. Пустили сте духа из боце, сада га вратите назад. Да је Русија хтела да призна Космет то би урадила 2008. године после рата у Грузији. Није то учинила тад, па неће ни сад.

xxx

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto ste vi rusofobi ubeđeni da Rusija mora da prizna i Kosovo ako prizna Krim !? Pa priznali su i Abhaziju pre par godina, bez priznavanja Kosova, zar ne ?
(Bear Brown, 04. mart 2014 18:02) ne. nisu priznali abhaziju. abhaziju niko nije priznao. za razliku od kosova koje je priznala i sama srbija.

не палите се

pre 10 godina

Па није Путин признао Косово већ ми сами, а Руси се прилагодили датој ситуацији..шта је спорно?

st

pre 10 godina

Neverovatno koliko ljudi ne razumeju sta su procitali .Covek je lepo rekao da JE ZAPAD TAJ KOJI RADI NA NASILNO RAZBIJANJe ZEMALJA PO SVETU i nasilno prekrajine granica i zato je bolje da CUTE o tome jer treba da se sete sta su uradili i na KOSOVU ,a ne da pominju krim kao nesto necuveno . . I onda je lepo REKAO DA ONI NE RADE PO TOM PRINCIOU .
Djabe je sva euforija domacim anglo-germanofilima i onima iz Hrvatske i sa Kosova kojim jos uvek nije dosta svega sto se izdesavolo nego se zlurado javljaju na svaku iluziju u svojoj glavi .
PUTIN ZNA DA JE ZAPADU KONACNI CILJ RUSIJA I UVODJENJE NJENE "DEMOKRATIJE ''-KAPITALISTICKOG ROPSTVA u toj zemlji i da je Ukrajina samo izgovor da ga satanizuju i zbog toga ima pravo da jih podseca na sva zla koja su se desavala i da NEMAJU PRAVO od necega sto se jos nije ni desilo ,a i nezna se u kom pravcu ceotici DA PRAVE PAKAO .

st

Benny Hill

pre 10 godina

Da,to je istina.Ali uvek ponalvljate da to ne sme da se desi.Pa onda dajte i Cecencima svoju drzavu!Nema dvojnih standarda.Pa priznajte i Kosovo i evo novi svtetski poredak!

Lujo

pre 10 godina

Ha,ha...eto Vam "hrane" pa navali rajo mlatit praznu slamu.Valjda se zato nije mesao kad se Kosovo odvajalo od Srbije!?Inace sam malo prosetao sajtovima u svim zemljama bivse Juge,zatim bivseg SSSR-a,pa ove na zapadu.Nigde,ama bas nigde Rusija nema podrsku za agresiju na Ukrajinu kao na ovom sajtu.Cak i Grci podrzavaju Ukrajinu.Pitam se,nije li bolje da Srbija umesto u Evropsku uniju udje u savez sa Rusijom!?Naravno da napredna,intelektualna Srbija to ne zeli.Samo neuka sirotinja.Iznenadih se koliko ih ima!Za utehu,i u Hrvatskoj imate "bracu",zato ih nemojte mrziti,isti ste!

da

pre 10 godina

@Pravi Istoricar
Pojma ti o istoriji nemas.
Sa Turcima su usli u rat, da nije bilo njih ne bi nikada ni bilo Karadjordja. Da oni nisu pretili, Turci bi popalili celu Srbiju posle Karadjordja. Da nije bilo Rusa Srbija ne bi ni postojala.
1914 su Francuzi i Britanci cutali, dok su Rusi odmah objavili rat, a Francuzi i Britanci su MORALI da se ukljuce jer su bili u savezu sa Rusijom. U II sv. ratu su oslobodili Beograd i usput ciravu Evropu.
Srpska groblja puna su onih koje su Francuzi i njihovi saveznici pobili 1999.
Zbog takvih nezahvalnih se nadam da ce Rusi uskoro poslati Srbiju tamo gde joj je mesto, i ostaviti je samu bez ikakve politicke i finansijske pomoci i kredita pa idi kukaj kod Francuza da ti spasu drzavu koji su vec raskomadali.

Vlada

pre 10 godina

Meni nije jasno, jel Kosovo ima pravo na samostalnost ili ne? E moji rusofili, doslo vreme za otreznjenje. Rusiji je Kosovo savrsen izgovor za ostvarivanje svojih ciljeva. Naravno, siguran sam da ce rusofili vec naci neko opravdanje za ove reci Putina...

Zovem se Pandora, i puna mi je kutija

pre 10 godina

Sad će tek biti veselo..Kad može Kosovo, može i Krim..Kad može Krim, može i Republika Srpska...Biće vatrometa svuda oko nas..

Владимир

pre 10 godina

Ми би на Обилића венцу да испијамо еспреса, а да Путин гине за нас на КиМ. И не само то, још ћемо му горко замерити што се није жртвовао. Више од нас!
И не само то, ми нећемо Црвеној армији дићи споменик у Београду, већ француској. У строгом центру хоћемо енглески културни центар, а Рујама шипак!
Ми смо поносни!

Vladar, RS

pre 10 godina

A gdje su Dveri, Zavetnici i ostali cuvari srpstva da sad prosvjeduju kao podrska Rusima?? I usput da zagovaraju NE EU, okrenimo se braci Rusima, pa da tu retoriku jos jednom osvesti njegova svetost Irinej!

E moja Srbijo, pored ovakvih "prijatelja" zar su ti potrebni neprijatelji?

Shone

pre 10 godina

Hahhahhha krepa san od smija. Eto vam Srbi vase 'brace' Rusa. Vazni ste im ka i lanjski snig. U jednoj recenici Putin opravda nezavisnost Kosova. Izgleda vratit ce te se vi svojoj pravoj braci - Hrvatima.
Lip pozdrav
(splicoxy, 4. mart 2014 17:46)
Путин не оправдава независност Косова, јер да хоће то да уради они би признали Косово још одавно, Путин само на простом примеру показује сву лицемерност запада. По принципу како то једна пракса може кад вама одговара а то исто не може ако вама то не одговара. Ништа више и ништа мање од тога. Само мали пример западњачке демократске лицемерности.

Али јесте симптоматично што су се сви русофоби и аутошовинисти дебело обрадовали оваквој вести па коментари само пљуште, без обзира што нису схватили шта је човек хтео да каже. Да читају знају, једини је проблем што не разумеју то што су прочитали.

Zemunac

pre 10 godina

@Goran K
Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Људи живим већ 4 година на Криму и радим са истим тим Кримчанима сад дали Руси дали Татари сви су они под совјетском влашћу изгубили свој идентитет! Ови Татари што галаме то је шачица њих и они мисле да су требали да потпишу за ЕУ и да би сутра већ ишли у ЕУ! Кад им кажем да је то на дугачком штапу и да тек треба да преговарају и ако се договоре. Тек за 10 година ће постати чланица гледају ме бледо и да неверицом, оду кући распитају се или прочитају на нету и ево их сутра суб и они против ЕУ ! И онда следи питање " а Сербија в Евро Сојуз"? Ја кажем НЕ, а они правилно и не треба ...

Анонимус

pre 10 godina

Значи, ипак ћемо индиректно бити криви и за овај светски рат.

Шалу на страну, у праву је. Са Косовом је отворена Пандорина кутија. Она прича да је Косово јединствен случај могу да окаче мачку о реп.

AKO MOZE KOSOVO ...

pre 10 godina

Onda moze i Krim! Onda moze i Texas jer vise ima Mexikanaca nego Amerikanaca! Onda Moze i Kalifornija jer opet vise ima Mexikanaca nego Amerikanaca! ...

Realnost

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Bili protiv,objasnjavali da to nije korektno,ubedjivali ,trudili se da ce se pojaviti i na drugim stranama iste stvari,..i eto...ne vredi pricati,.."jedinstven slucaj" ok,..i sta im ostaje??samo da kazu ok,kad vec tako kazete,..i sada kada njima odgovara prihvatice praksu,relnost na terenu,...i jer sada jasnije?

Samo vas gledamo

pre 10 godina

Poslusao Nemanju covek!!! E sad treba pohapsiti sve one juce sto su dali podrsku Putinu (dveri,srs,obraz...) zbog VELEIZDAJE i pomaganje Taciju i Kosovskim Albancima u ostvarivanju vekovnih ciljeva! A Kostunicu i Kusturicu vratiti Moskvi sa obavezom otplacivanja stete koju su naneli drzavi Srbiji prodajom NIS-a kao i starateljstvo za Bajatovica, Dacica i druge DRUGOVE!

Kockar

pre 10 godina

Mislim da je putin rekao : ako ste vi uzeli kosovo na silu a sve po zakonu EU zasto ne bi i ja . To je sve po volji ruskog naroda na krimu. To nije priznanje kosova samo objasnjavanje zapadu i usa da su pocinili legitimni zlocin na kosovu , i da im tim istima sada vraca na isti nacin . Citajte izmedju redova!

Бојан Илић

pre 10 godina

Podaci o sovjetskim silovanjima u Beogradu 1944: 1. 9219 silovanja 2. 359 pokušaja silovanja 3. 111 silovanja sa ubistvom 4. 248 silovanja i pokušaja ubistva 5. 1204 pljačke sa nanošenjem teških povreda(Goran K., 4. mart 2014 18:27)Kakva besramna laž ovi podaci! A ko je stigao ovo da evidentira u ratnom ludilu borbe za Beograd krajem 1944? Pa ovo ne bi uspela da evidentira ni pedantna nemačka administracija! A što ne spomenu koliko je sovjetskih vojnika poginulo prilikom oslobađanja Beogada od nemačke vojske!
(šizofrenija, 04. mart 2014 22:09)
00

Штета што не зна податке о страдалим Србима на подручју СФРЈ!
Али мора негде да избаци фрустрације!

AlekS

pre 10 godina

Tek sam sada ukapirao otkud odjednom ovolika aktivnost na sirenju mrznje prema Rusima. Trebe to posmatrati u vezi najave Tanje Miscevic od pre neki da se mora revidirati ugovor o Juznom Toku. Zatim danasnja izjava Premijera o zastoju na radovima na istom zbog "poteskoca drzavnih oko garancija". Pa rusko upozorenje da moze doci do zastoja u "sporukama gasa" preko Ukrajine i da ce se zbog toga prionuti na ubrzanu izgradnju Juznog Toka "po svaku cenu".

Slutim narode da je sva prilika da ce "nasi" pokusati da izdaju Ruse, poniste ugovor ili naprave neku drugu svinjariju.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Jedinstven slucaj rekose Ameri. Rusi rekose ma da, kako da ne. Sto neko rece pre neki dan, ima zapadnjacima sada Kosovo na nos da izadje.

v

pre 10 godina

Moze se tumaciti kao da je Putin indirektno priznao Kosovo. Medjitim moze se tumaciti I ovako: Ako vi mozete da podrzite odvajanje Kosova a onda da se ponasate kao krajnji licemeri I da kazete kako Krim nema pravo na samoopredeljenje, onda sto bi Ameri rekli "Two can play at this game". Sada cu ja da podrzim otceplkenje Krima, a onda cu I dalje da tvrdim kako Kosovo nije nezavisno. Bukvalno im je rekao I ja sam licemer, moze mi se. Upotrebljava njohovo oruzje protiv njih I to je maestralno. Naravno opet ponavljam, steta za obicne ljude preko cijih ledja sve ovo ide. Sa druge strane zasto svi ocekuju da Putin bude veci Srbin od nas samih. Pa mi smo sami prodali sve.

ФР

pre 10 godina

Тако је Волођа! А онда на ред долазе и независност Дагестана, Ингушетије, Татарстана и Чеченије.

НАТО ти је већ ушао у Грузију, а ускоро ће, по убрзаном поступку и у остатак Украјине.

Ko ne zna te Ruse!!!

pre 10 godina

Znao sam da smo bili zrtvovani od strane Rusa da bi Rusi nas po ko zna koji put u istoriju prevarili za njihove prljave igre. Putinu nikad nije stalo do Srba na Kosovu, kad je naredio da se ruska vojska povuce i sam rekao da Kosovo nije u geoplitickom interesu Rusije, a sada iskoristava Kosovo za njegove prljave igre. Sto bi rekli nasi pradedovi bezite od Rusa cim ih vidite, uvek ti zabiju noz u ledja i ostave te samog. Samo se setite kad je Ivanon i Lavrov govorili Milosevicu da ne potpise Rambuje, jer ce Rusi da te ''brane'', a ovaj ludak poslusao Ruse i dzabe ginuli za Ruse 1999 da preko nasih ledja Rusi isprobavaju trenutno stanje NATO avijacije.

ivan

pre 10 godina

kad vidim ovo gadimi i se,nama je najbolje polako smirivati situciju i polako kao nemačka i francuska postati prijatelj sa hrvatima zajedno smo jaći

...

pre 10 godina

O kakvom autogolu pričate? Srbiju interesuje samo severno Kosovo, kad Krim proglasi nezavisnost, Rusija priznaje i Krim i Kosovo, onda stanovnici severnog Kosova naprave referendum pa Rusija prizna i njih. I onda Raška, RS, istočna Makedonija... Pandorina kutija je otvorena, severno Kosovo uskoro u zarljaju majčice Srbije.Pozdrav svima!
(Tatko, 04. mart 2014 17:24)
Covece daj se smiri..jel ti lupila pandora u glavu????

antiglobalista

pre 10 godina

NIje nikako priznao Kosovo, čovek samo napominje ove što su na silu otvorili Pandorinu kutiju. Ajd sada nastavite pljuvanje i prozivajte kao neke rusofile.

ja

pre 10 godina

@za i protiv
A odkad postoji Ukrajina? I sta je uopste Ukrajina? Jel znas to mozda? Teritorija danasnje Ukrajine je vekovima bila pod okupacijom Tatara, Turaka i Poljaka. Tamo su se Rusi borili protiv svih navedenih i zato se i zove Ukrajina ( Krajina).
A na Krimu je uvek bilo problema, bilo je mnogo ratova izmedju Rusa i Turaka npr, sve to zbog Krima. Ivan Grozni je oterao odatle Osmanlije, tj. vojsku Selima II ( sin Sulejmana Velicanstvenog), Tatari su vekovima tu maltretirali rusko stanovnistvo, a tek Poljaci su vekovima vrsili pokolj nad tamosnjim stanovnistvom, dok su dobar deo nasilno pokatolicili.
Zvuci poznato!?

samo Srbija nikad Rusija

pre 10 godina

E baš ti hvala "brate" Putine. Možeš sutra slobodno i da formalno priznaš Kosovo, posle ovoga kao da već jesi. Samo me zanima sta li će sad ove naše rusofilske mukice iz Dveri i DSS da rade?

misa knez, bg

pre 10 godina

Najsmesnije od svega je sto je bar 50% komentara protiv Putina napisao isti komentator, nac najuporniji tastatur udarac Hrvoje Zemunac, covek sa mali milion nikova!

Pristevac

pre 10 godina

Mada je Kosovski status o nezavisnosti vec gotova stvar, ali prevod sta je gospodin Putin rekao je :

Priznajte nezavisnost Krima, pa ce i Rusija ce priznati
nezavisnost Kosova. Ko zna od kada se ova corba kuva ?

Politicki jezik je nesto izmedju redova.

Ali na kraju krajeva cemo mi Albanci sa Kosova i vi Srbi biti zauvek komsije i moramo da ucimo da zivimo jedan pored drugog i ako se ne volimo da se makar postujemo kao ljudi i civilizovani.

Pozdrav iz Pristine.

dsd_bg

pre 10 godina

Kada Amerika opovrgne priznanje Kosova i izvini se Srbima za agresije i sve zlocine onda imaju pravo da govore kako su Putinove akcije nelegalne.
Amerikanci su prekrsili teritorijalni integritet, pogazili medjunarodno pravo i izvrsili agresiju a sada pricaju kako to drugi ne mogu raditi ono sto su oni na Kosovu uradili 99-te.
I u inat svim zlim ljudima i jezicima;
Srbi i Rusi su braca zauvek upamtite to, ne zbog Putina ili zbog Kosova vec zbog toga sto u nama tece ista krv i duh i vera sto nas spaja i to nemoze niko izbrisat taj nas gen je neunistljiv kako i nasa zajednicka borba za slobodu.
Zivela Rusija i Srbija

Gaga, Beograd

pre 10 godina

A ja mislio da je čovek ozbiljan, da razume svet oko sebe i njegove zakonitosti i da je dovoljno inteligentan da vodi jednu državu. Šteta. On ništa ne shvata, počev od činjenice gde mu je mesto u raspodeli svetske moći.

dudajev

pre 10 godina

Dragi Gosp.Putin ,Dali to vazi i za Cecensku Republiku,Dagisyan,Severnu Osetiju,Bashkortostan,Tataristan,Nenetsku autonomnu oblast,Yamalo nenetsku AO...ili to vazi samo za Juznu Osetiju,Krim,Abhaziju???

Teslica

pre 10 godina

Ma pronacice rusofili izgovor za svoga ljubimca Putina. On moze sve i sta god da kaze i uradi on ce biti u pravu, jel tako inato ljubitelji?

...

pre 10 godina

nemojte samo vi da nam prevodite sta je Putin hteo da kaze...svakome je jasno da je hteo da kaze da ne moze zapad da tumaci stvari onako kako njima odgovara....da je bombardovanje Srbije legitimno a zauzimanje Krima nije...

Odakle ja ispade?

pre 10 godina

Pa, kad je naša vlada već priznala Kosovo, ko je Putin joj oponira? Naučeni smo da sagledamo realnost i sagledali smo je. Sad će, čini se, neko drugi morati da nauči to isto.
Uzgred, mislim da bi federalizacija Ukrajine bilo najbolje rešenje (a celovitost očuvana), a vidim da i Nemci nešto puštaju tzv. probne balone u tom smeru.

M.V.

pre 10 godina

@Rusi su na Krimu postali vecina tako sto su proterali Tatare. Albanci su na Kosovu bili vecina i pre 1999, jos 1912. kada je Kosovo ponovo osvojeno u Prvom balkanskom ratu Srbi su cinili samo 20% stanovnistva.
(blah, 4. mart 2014 18:04)
A Srbi su čak poslije pet vijekova tuđe vladavine 1875 godine činili 60 % stanovništva na Kosovu, dok ih Albanci sa Turcima kroz svoju genocidnu politiku nisu desetkovali, tako da ih je onda bilo samo 20% tad kad kazes. Kosovo nije osvojeno, već je vraćeno. Vi bi ste i za Indijance rekli da su osvojili Ameriku, ukoliko bi je oni vratili pod svoju vlast. To se zove propaganda-logika.

Vladimir

pre 10 godina

Imenjace, sad si nam ga zavukao. Nemoj vise da nam pomazes, molim te. Imas ti svoje probleme, vidim da si morao da posaljes sluzbenu jahtu na remont u Trogir. I satove da obnovis, imas jedan isti vec 6 meseci.

Duci0167

pre 10 godina

(Baki Zemunac, 4. mart 2014 17:47)

A dokle ces ti da budes opcinjen Putinom i Rusijom i da im nalazis izgovore?! Nisu ti smetali komentari pre nedelju dana kada je Putin izigravao Dzingis Kana?? 99% komentara su bili rusofilski! Sad malo i mi eurofanatici da likujemo neuspeh. Da li ces razumeti da samo ocajan covek staje ispred cevi pistolja i da je takav spreman i d pogine. Placenici nece,ne brini

Sve je odavno podeljeno

pre 10 godina

Samo ludak može da se čudi razvoju situacije ili onaj ko ne ume mapu Evrope da otvori i "čita". Pa ljudi pogledajte u kojem je Srbija "obruču". Sve NATO i EU (američka sfera interesa) i sad će kao Srbija da bude "ostrvo Ruskih interesa". hahahaha. baš. Naravno da je Putin ostavio ovo parče da može skupo da trguje. Boli njega uvo za Srbiju KIM i Srbe. Da ne pominjem da su neki naši sugrađani hteli i da ginu za Rusiju.
Alo bre, pa nemojte da budete slepci...Brže bolje potrčimo u zagrljaj Merkelici dok se još može

lesa

pre 10 godina

Mislim da se odnos snaga u svetu pomera. Mesto vodece sile preuzima Rusija. Mi smo ziv dokaz, polako okrecemo ledja Rusiji, uvek smo bili na strani slabijeg. Ne bi me cudilo za koji mesec Hrvati i Albanci da okace Ruske zastave na svoje kuce a mi Americke.

srbi i rusi su jedan, isti narod

pre 10 godina

Kakvi komentari, sacuvaj me Boze. Rusija je jos 2008.godine priznala nezavisnost otcepljenih gruzijskih pokrajina J.Osetije i Abhazije.I tada je Putin uzimao Kosovo kao argument, i tada su rusofobi optuživali Rusiju da na taj nacin priznaje Kosovo i izdaje Srbiju. I šta je posle bilo? Ništa, znamo da Rusija nije priznala Kosovo, kao što ga neće priznati ni u slučaju da se Krim otcepi od Ukrajine.Uzalud se nadate. Neko je ovde spomenuo ruski veto. E, pa Rusija je u SB UN uložila veto i taj veto koji je na snazi već 5 godina, još uvek, bar formalno, drži Kosovo u sastavu Srbije i blokira punu nezavisnost Kosova, iako se, u poslednje vreme, Srbi uz pomoć svojih "prijatelja" iz SAD i EU, svim silama trude da Kosovo postane nezavisna država priznata od UN, ali ih u toj raboti malčice "šupa" ruski veto . E, taj ruski veto je jedina brana punoj kosovskoj nezavisnosti i da ga Rusija nije uložila, Kosovo bi već odavno bilo priznato od UN kao nezavisna država.Bezobrazni Rusi. Čečenija da je mogla biti nezavisna ona bi to i bila. Čečeni su to probali da postignu nasiljem, ali, avaj, nije išlo. Sada su mirni k'o bube, a žive nikad bolje, bar što se standarda tiče.

Hmmm

pre 10 godina

U nedelju je Madelein Albright na sva usta ponavljala kako je Kosovo slucaj za sebe, kako je to druga prica...
Zbigniew Brzezinski je zagovarao brzu reakciju, tvrdio da je Hladni rat zavrsen, i da se istorija ne ponavlja...
Izgleda da je presedan od pre 6 godina postao "praksa".
A Srbija treba da nauci iz ovog primera: Srbiju koriste kao kusur, bacaju kao staru loptu. Setite se ovoga u buducnosti, kad vam neko kaze da vam je saveznik, prijatelj, da hoce da vam pomogne, bio to neko sa Zapada ili sa istoka...

Bogdan

pre 10 godina

Што значи иста права и за Реп. Српску и за север Косова и Метохије. Па кад је бал...

dedukcija

pre 10 godina

Pa tom logikom ispada da su rusi ko i albanci, ovi sa Krima mu dodju kosovski albanci, a ovi u Ukrajini mu dodju kao srbi. Abanci ocepili srbima Kosovo, rusi hoce da ocepe ukrajincima Krim.

Vojvođanin

pre 10 godina

Putinse poziva na citat:"Ako su Albanci na kosovu imali pravo na odcepljenje,zašto ne bi imali i Rusi na Krimu"E pa Rusofili,Putin i Rusija su ovom izjavom zabili nož u leđa Srbiji!Pozdravite se definitivno sa Kosovom.Vrlo skoro će ga i Rusija priznati zbog Krima.Interes Rusofili,a ne bratstvo!To vam je vaša bratska Rusija.He,he.

Profa

pre 10 godina

@(Goran K., 4. mart 2014 18:27) besramno podmetanje:
Crvena armija se svakako svetila, ali samo NEMCIMA i to sa VELIKIM razlogom, kako ti se čini 27 miliona razloga, POLA STRADALIH U WWII!!!
A za cifre, opet laž, dodao si 8000, a? i to u celoj tadašnjoj Jugoslaviji, a ne Beogradu!!!
1.700.000 je stradalo u YU, a ti se baviš žrtvama "jadnog" okupatora!!!
Kako te nije stramota???

Coli

pre 10 godina

Pravda za Krim i Putina. Posle ove izjave država Kosovo priznaje Krim kao suverenu pokrajinu, republiku, državu ili bilo šta. btw neko mora da obavesti Koštunicu oko ove izjave.

Milan

pre 10 godina

Konacno da mi se razjasnilo zasto "braca" ne stavise VETO na otimacinu naseg Kosova.Da ga upotrebise (mislim veto) kako bi sad pazarili Krim ???Odgovor ocekujem od njihovih braca koji zive ovde oko mene !!!! P.S. -Ja sam Srbin i imam samo sestre.
(Razjasnjenje, 4. mart 2014 16:54)
Kakav veto???Priznanje je stvar pojedinacnih drzava i UN nema nista sa tim. Ako mislis na bombe,ne zaboravlja da je predsjednik bio"pijani "jeljcin a ne Putin. Stvarno mi nije jasno sta hocete sa ovakvim komentarima?Nisu priznali Kosovo i nece,Krim ce proglasiti nezavisnost i neko ce ga priznati a neko nece.U cemu je problem?

nebo

pre 10 godina

Svi znamo da i Rusi, kao i sve druge nacije, imaju pravo na licemerje kad stite svoje interese. Ako im je pre 10-15 godina bilo u interesu da budu protiv nezavisnosti Kosova, a sada im je u interesu nesto sasvim suprotno, to je za ocekivati.
Ono sto je istina je da situacija u Kosovu, gde smo tokom 90-ih vise nego maltretirali 90-postotnu Albansku 'manjinu', nije ista kao na Krimu. Sem ako Ukrajinci vec godinama maltretiraju 60-postotnu Rusku 'manjinu', ali o tome niko ne govori.

Druga istina je da Rusima niko nista ne moze, ni vojno, ni ekonomski. Koliko se secam, bio je 90-ih neki sporazum gde su USA i Britanija garantovale zastitu ukrajinske teritorije u slucaju ruskih aspiracija u zamenu za povracaj ukrajinkog nuklearnog arsenala u Rusiju (i neke druge stvari). I sta sada mogu da urade, sem prazne price? Mozda najbolje da Ukrajina prizna otcepljenje Krima dok nisu izgubili i istocnu Ukrajinu.

Dusan Martinovic

pre 10 godina

(Goran K., 4. mart 2014 18:27)
12 Miliona Kongoanaca pogubbleno pod Leopoldom prvi holocaust. Sve pod plastom engleske krune
Drugi holocaust i genocid 8 miliona Vietnamaca najveca zverstva ikada vidjena na planeti silovanja. Porictaj knigu Rusellov sud clan komisije Dedier.
Silovanja I torture u Abu Garibu forsiranje postenih Iracana na najbestialnije seksualne odnose ukljucujuci zivotinje.
Silovanja Filipinki I zlocini u Manili.
Silovanja Japanki u bazi Okinavi. Najmladja zrtva 12 godina.
Silovanja u Ravi Ani Haditi Irak blizu granice sa Jordanom
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Lik

pre 10 godina

E ovo je smejurija. Sad se Rusofili upinju da dokažu kako Putin nije mislio to što je rekao a nije rekao to šta je zapravo mislio, isprani mozgovi ne mogu da shvate činjenicu da Ruse prema ovom prostoru rukovodi samo i jedino INTERES.
Izvlače dokaze iz istorije i to samo one koji njima odgovaraju a namerno prećutkuju ono što im svakako ne odgovara kao recimo Ičkov mir iz 1806, obrazovaniji će već znati o čemu se radi a za ove druge biti će dovoljno da znaju da nas je ta bolesna ljubav prema Rusiji (veća prema očuhu nego prema rođenoj majci, mislim da je to baš zgodno poređenje) koštala slomom Prvog Srpskog Ustanka i ko zna koliko izgubljenih glava.

Sva je sreća pa ste u velikoj manjini, izumirete polako ali sigurno, dolaze neki novi, pametniji ljudi.

IQ

pre 10 godina

Od samog početka, nad ruskom tzv. ''Perestroikom'' je lebdeo oblak Sumnje i Podozrivosti u njenu Iskrenost - a posebno na Zapadu (tu isključujemo političare i njihove diplomatske izraze i ''tapšanja po ramenu'').
Vladimir Putin je invazijom na Ukrajinu, i definitivno potvrdio skeptike - da je Rusija tek retorički krenula putevima ''reformi i zaokreta''; tanka oblanda iza koje je provirivao - a sada i definitivno potvrđen - Staljinizam; u punom obliku i formi.
Vladimir Putin nasilno oživljava SSSR; patološki lečeći - i sopstveni - ali i kompleks nacije.

Tacna Vaga

pre 10 godina

@(Sve je odavno podeljeno, 4. mart 2014 20:21)
"....Alo bre, pa nemojte da budete slepci...Brže bolje potrčimo u zagrljaj Merkelici dok se još može"

Ja mislim da je ovo sto si napisao u sustini vecine komentara onih koji nas "rusofile" prozivaju u svojim komentarima. Niste vi globalno protive Rusije nego ste vi domaci izdajnici iz "Valter brani Sarajevo" koji bi danas malo kod Merkelove i Obame, a sutra bogami i kod Putina ako cete kakve koristi imati. I za sta? Kao sto jedan ovdje rece, prodali bi vjeru za veceru. Pa ko da vam vjeruje i racuna na vas? Zato nam i jeste kako nam je.
Ako je suprotno od ovoga ono sto je definicija Rusofila...dajte, gdje da se potpisem?

rosić nenad, bgd

pre 10 godina

Al su skočili rusofobičari! Pa šta je Putin mogao da uradi 1999. godine, kada nam je oteto Kosovo? Putin je postao predsednik Rusije godinu dana kasnije, 2000. zamenivši Jelcina! Da nije trebao odmah po dolasku na vlast da zarati sa USA i NATO, da bombarduje Njujork i London? Priča sa Kosovom bila je već završena, a sada Putin samo sada koristi nova "pravila"!

Milan

pre 10 godina

Daj ne lupajte,Rusija nas prodala? Vi ocigledno patite od amnezije,ili se namerno pravite ludi.Rusija je 2009 priznala juznu Osetiju i Abhaziju,i tada se Rusija pozivala na slucaj Kosova,a nesto se ne secam da su Rusi priznali nezavisnost Kosova.Jednostavno,njihova je stvar,kao i svake drzave da li ce neki region priznati kao nezavsinu drzavu.Onaj ko stvarno misli da je Kosovo izolovan slucaj i da se niko nece pozivati na njega,taj nema gram mozga.Pa i sam Dodik je rekao,ako moze Kosovo,onda moze i republika Srpska.Amerikanci otvorili pandorinu kutiju i sad su im za to krivi Rusi.

bosnacbrcko

pre 10 godina

iako nisam neki simptizer Putina ovaj put se u potpunosti slazem zasto ne bi krim dobio nezavisnost od ukraine jednostavno tamo su rusi vecina nisu pobili ni protjerali nikog ... kao neki na nekim drugim krajevima svijeta pa bi jos za genocid i ratne zlocine da budu nagradjeni i drzavom e pa to tako ne ide ne moze

Bato

pre 10 godina

Hopa brale!!! Ako bude Krim bice i Kosovo. Bas se rusi dobro trampaju. Bravo nasa braco rusi, nas predsednice Putine. Ziveli rusi i rusofili.

dragan

pre 10 godina

Tek kada Rusija prizna Kosovo, tada je priznato. Do tada ima veto u UN. A i od Kine ima takođe. Davljenici u komentarima se za slamku hvataju.

Aleksandar

pre 10 godina

za ( Matija Soskic, 04. mart 2014 18:02)

po vašoj kako logici, ni 16% stanovnika Srbije, tj. albanci nemaju pravo da odlučuju o sudbini Srbije (Kosovo je bilo deo Srbije)

Boki Znalac,bgd

pre 10 godina

Ima nekih koji su tvrdili da Putin u svom današnjem govoru nije spominjao Kosovo i Metohiju! Ja sam slušao govor, eto spomenu, na finjaka! Znači Krim je gotov! On je zbog Sevastopolja sada prioritet. Kada se to završi, videćemo šta će da uradi sa Donjeckom, Harkovom, Dnjepropetrovskim, Odesom....biće kako narod odluči na demokratski organizovanim referendumima!

Tacna Vaga

pre 10 godina

Ja ne vidim gdje je on ovdje priznao Kosovo (sto ne znaci da nece).
Ako cemo pravo, moze ovo da se tumaci i kao potsjecanje Zapada na njihovo licemjerstvo...u stilu "Vi ste ti koji selektivno mogu da odluce ko kakva prava ima, pa sto ne mozemo i mi". U prevodu za Ameriku neki narodi imaju pravo na otcjepljenje i to im je priznato, a neki nemaju, vec kako se Americi svida. Amerika odlucuje ko ima pravo i ko ima pravo da da pravo!!!!

Meni se cini da je kod mnogih komentara "Sto je babi milo to joj se i snilo". Sve receno moze da se tumci na vise od jednog nacina, pa i recenica "Nebo je plavo". Sve zavisi od mentalnog sklopa osobe koja tumaci. Nekima je ovdje toliko bitno da ocrne Rusiju da tumace kojesta da vodu navedu na svoj mlin.

my way

pre 10 godina

Koje zamenjivanje teza u komentarima. Hoce li zapad vratiti Srbiji Kosovo ako Krim bude ukrajinski? Ne, i u tome je poenta. Doslo je vreme za principe i ravnopravnost, a ne da sila odredjuje ko, gde i kakva prava ima, to je znacenje Putinovih reci, gospodo. To je poruka zapadnim zemljama, ovim ih on suocava sa nepravdom ucinjenom prema Srbiji i Srbima, ako vec tvrde da je otcepljenje Krima nepravedno i da je krsenje medjunarodnog prava. Njegova izjava za nas moze da bude samo pozitivna, ali treba imati malo mozga i razmisliti pre nego sto se nesto napise.

Bear Brown

pre 10 godina

Nije mi jasno zašto ste vi rusofobi ubeđeni da Rusija mora da prizna i Kosovo ako prizna Krim !? Pa priznali su i Abhaziju pre par godina, bez priznavanja Kosova, zar ne ?

?

pre 10 godina

Jel jedino ja tumacim deo Putinove izjave za Kosovo kao da zapravo Zapadu nabija na nos to priznavanje Kosova, a ne da ga i sam priznaje?

I da je Rusija cutala za Kosovo jer je to vec bila gotova stvar sa Zapada, a ne zato sto je planirala otcepljenje Krima?

glory

pre 10 godina

@Mitovi i Legende - Po cemu smo mi bratski narod sa Rusima? Pa, po tomu jer imate nevjerojatnu zelju i potrebu da budete bliski, prijateljski sa nekime na ovoj kugli zemaljskoj. Vjerojatno zato jer se osjecate odbaceni, izolirani. I sad, ajde onda da nadjemo si bracu . Buduci da takvih u stvarnosti nema, ostaje jedino da se ufuravate da ipak ima. Pa kao, to su Rusi i/ili Grci. Problem je u tome sto oni o tome nemaju pojma. Trebate ih poceti educirati da shvate da ste ipak braca. Kako? Pa placajte im godisnju naknadu npr. za takvu jednu bratsku zajednicu.

Ja

pre 10 godina

Meni se cini da Putin namerava da "trampi" Kosovo za Krim (a mozda i veci deo Ukrajine). Priznanje nezavisnosti Kosova (i eventualno pripajanje Albaniji) u zamenu za priznanje nezavisnosti Krima (i eventualno pripajanje Rusiji). Zivi bili pa videli!

6.oktobar

pre 10 godina

Ovo bi trebalo da je konačni udarac za "naše" rusofile.Putin je indirektno priznao nezavisnost Kosova,odnosno pokazao da mu je Kosovo moneta za potkusuravanje sa Zapadom.Kako ne shvataju pojedinci da Srbija nema saveznika,naši interesi su podređeni interesima velikih,što je oduvek bilo.Jedino je celovita Jugoslavija bila prihvaćen faktor u svetskoj politici,naravno zahvaljujući Josip Brozu(na žalost ravnogoraca,he).Zbog toga treba gledati naš put sasvim praktično,bez unošenja emocija u tim odnosima.A to je ulazak u EU..pre svega zbog koliko-toliko uređenja našeg koruptivnog sistema, usklađivanjem našeg zakonodavstva sa EU propisima.Na taj način bi se sprečila potencijalna diktatura jednog čoveka(sličnost sa stvarnim ličnostima je sasvim "slučajna").

Gore

pre 10 godina

Putin kaze da Srbija ima pravo na Kosovo I Metohiju kao sto ima pravo Rusija na Krim! Granice KiM kao I Krima (u okviru Ukraine) su crtali oni koji su vlast uzeli nasilnim putem (komunisti/boljsevici , Sovjeti I Jugosloveni) 1917. tj. 1945. Postoje dva scenarija; rat oko granica ili dogovor oko zajednickog zivota sa otvorenim granicama! Putin samo zeli da kaze da se dogovor mora postici u regularnim uslovima bez uzajamnog optuzivanja I straha.

To brate Putine

pre 10 godina

Putin je nadam se definitvino pokazao ovim putinizovanim srbendama da ne postoje braća u svetu nego samo i samo interesi i eventualno borba isključivo za sopstveni narod. Nadam se da ćemo konačno izvući neke pouke, da se okrenemo sebi i da prestanemo da se više molimo bogovima sa istoka i zapada.

marija

pre 10 godina

Mada je Kosovski status o nezavisnosti vec gotova stvar, ali prevod sta je gospodin Putin rekao je :

Priznajte nezavisnost Krima, pa ce i Rusija ce priznati nezavisnost Kosova. Ko zna od kada se ova corba kuva ?

Politicki jezik je nesto izmedju redova.

Ali na kraju krajeva cemo mi Albanci sa Kosova i vi Srbi biti zauvek komsije i moramo da ucimo da zivimo jedan pored drugog i ako se ne volimo da se makar postujemo kao ljudi i civilizovani.

Pozdrav iz Pristine.
(Pristevac, 4. mart 2014 20:26)

Bojim se da ces morati da prihvatis da je Amerima vaznije da Krim i pola Ukrajine ne bude Rusija, nego vi.
A Rusija jos uvek postuje teritorijalni integritet Ukrajine, dokle, videcemo.

Pricam ti pricu

pre 10 godina

Odbranices ga sigurno kao Kosovo, potvrdjeno. Idi prijatelju nas po veri i pricaj te price nasoj braci Rusima. Daleko ti lepa kuca

П

pre 10 godina

@Neutralni била је против кад јој је одговарало да тера инат НАТО-у, сад кад има користи од његове независности ће бити за његову независност. Није Русија толико моћна јер удара на сентименталност већ води политику хладном логиком и користољубивошћу. Србија да је паметна и да учини исто би искористила талас проглашавања независности Крима, Шкотске и Каталоније и форсирала независност Републике Српске и припојила ју је, затворивши границу са Албанијом/Бошњом и усвојивши европске стандарде за добијање држављанства (бар пет година рада у Србији а не одмах на лепе очи) уз увођење виза за Албанце из очигледних разлога. Изгубила би Космет али би добила веће територије и ојачала војску удруживши је са оном која већ постоји у РС и могла даље да јача и једног дана учини са Косметом исто што и Албанци и поврати га. Међутим, политичари неће то урадити иако је боље по Србију јер позиције и имају захваљујући заглупљивању народа нереалним национализмом по сваку цену јер знају да ће им такав СРБСКИ народ дозволити да пљачкају колико хоће иако би највећи доказ родољубља била логика и збацивање паразита зарад истинског капиталистичког препорода Србије

Zoki

pre 10 godina

Hahahhahahaha :) Huh - Putin, Otac rusofila, njihova ljubav i strast, potvrdjuje da Albanci imaju pravo na samoopredeljenje!

Da li je rusofilima sada jasno da nas Putin ne zarezuje ni pet posto i da ce nas (kao sto sada jeste) pustiti niz vodu kada god mu je to u interesu. Jedini razlog da glumi bratstvo je interes. Kada interes nalaze dovidjenja glupi srbi.
Da li im je sada jasno da podrzavajuci Putina podrzavaju gubitak Kosova???

Ne nije na zalost. Nisu svesni svoje nesvesti.
Sad ce da navale da ga tumace da nije rekao ono sto je rekao i da negiraju realnost - ljubav nije uzvracena! Smrc!

mirko kojotovski

pre 10 godina

evo nasih opet Rusi ovo Rusi ono.Sto nam ne pomognu...Deset godina ih Tadic vuce za nos i prodaje i zaduzuje se zapadnjacima.Dodjose novi takticari i sta vise druze se sa krimosima sa Kosova odnosno zlocincima.Potpisuju nesto sto mi u principu neznamo sta ali nam drug Vlado otvorio oci.Za sve te godine su tzv.politicari unistili vojsku privredu obrazovanje i najbitnije prijatelji Rusi baceni kao nebitan faktor.Sad kao i u 1800 pa 1914 pa 1941 pa 1991 pa 1999 pomagaj brate Rus.Dajte molim vas pa nisu ludi.Imaju oni pametnijeg posla nego da slusaju namazane prevarante iz Srbije.Zao mi je ali to je realnost.Umesto da idemo genima sa slavenskom i pravoslavnom bracom ovi nas vode u ralje ubicama i zlikovcima koji zele da nestane Srba i Srbije i pravoslavlja

Pravda

pre 10 godina

Ovde mnogi naravno zastupajuci svoje sebicno stanoviste nastoje da svaku ma i najmanju gresku u govoru Rusije (a ovo pogotovo) predstave kao to da treba ideoloski da se okrenemo od Rusije, jer eto, ona nas se odrekla na ovaj nacin. Naravno da nas Rusija malte ne nema ni u malom mozgu kao nekog naseg mega saveznika iz dva razloga:

1. nismo njena neposredna sfera interesovanja zbog geografske udaljenosti.
2. imamo marionetsku vlast nesto prikriveniju varijantu od ovih u Ukrajini, jos od 2000. godine.

Etican covek je pre svega za pravdu, a materijalno stanje se stice radom, a ne zapadnim mesetaerenjem eksploatacijom, lobiranjima... U sadasnjoj svetskoj podeli rada mi smo najpre vojno porobljeni i ucenjeni, a zatim i dovedeni u poziciju da budemo najjeftinija radna snaga na svetu, imajuci u vidu da smo pismen i kvalifikovan narod.

Ja se kao covek radujem sto mnogi pismeni i kriticki nastrojeni citaoci, u celom svetu uvidjaju koje su novcano-pornografske vrednosti na delu sa americkim svetskim poretkom. Neko tom cudovistu mora stane na put. A to ce se desiti kad se covecanstvo svrsta u stranu pravde i uperi prstom u nevidljive mocnike koji Obami pomicu usta, on samo stoji. Rusija personofikuje ne samo borbu za svoje interese, nego i za jedan casniji i ljudskiji svet. Vide to oni koji su i sami cestiti i pravdoljubivi, u celom svetu.

Biznis

pre 10 godina

A sad bi bilo posteno da vratite NIS,dobili ste ga na poklon zbog nepriznanja Kosova...Nadam se da u tajnom ugovoru ima tacka u kojoj pise da u slucaju priznanja Kosova od strane Rusije,NIS se vraca u vlasnistvo drzave Srbije...Jedino je pitanje da li jos uvek postoji drzava pod tim imenom!? A sada svi koji su ucestvovali u poklanjanju NIS-a Rusiji,i svi oni koji su podrzavali tu prevaru u zatvor...Tadic,Kostunica,Nikolic,Vucic,Dacic,Bajatovic,Velja Ilic i svi ostali ucesnici u poklanjanju NIS-a u sklopu borbe protiv korupcije 16.marta umesto na izbore,treba direktno u zatvor da idu...

Radovan, Banja Luka

pre 10 godina

@ Sad će tek biti veselo..Kad može Kosovo, može i Krim..Kad može Krim, može i Republika Srpska...Biće vatrometa svuda oko nas..
(Zovem se Pandora, i puna mi je kutija, 4. mart 2014 17:01)

Ja se potpuno slazem s tobom! Sad vidi slijedece: nevezano uz ovu temu: ovih dana smo se raspisali o tuzbama za genocid izmedju Hrvatske i Srbije... I realno, Hrvatska je mozda i napravila etnicko ciscenje Srba 1995. godine, ali htjeli im mi to priznat ili ne, rjesili su se cirkusa oko otcepljenja, nemira, protesta i slicno. Uredili drzavu (kakva takva, ali barem definisanih granica), a mi preko Drine i s ove strane Drine, mozemo da se slikamo... I nije nesto odvec lijepa slika! Tako da iskreno, budimo realni i cestitajmo Hrvatima. Da je vama u Srbiji (pa i vecini kod nas u Srpkoj) protjerat Albance u Albaniju i uredit granice jednom za vazda, nisam siguran da bi bas organizovali kolektivno plakanje za njima...

NIJE ON VECI SRBIN OD SRBA

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)
Pa sto je Rusija ne bi priznavala kad je PPV priznao

Никола

pre 10 godina

Драго ми је што сам прочитао ово, зато што разбија неке илузије које постоје код овог јадног народа. Ако сами себи не помогнемо, нико неће!!!

Mitovi i legende

pre 10 godina

@(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)

Po cemu smo mi bratski narod sa Rusima?!
Ja koliko znam, bratski narod na Balkanu su im Bugari.
Nisu dzabe probali da naprave veliku Bugarsku drzavu pre 100 i nesto godina. Ali nisu uspeli.

ivan78bg

pre 10 godina

To i jeste tako.a samim time znaci i da Republika srpska ima pravo da se otcepi.:)Na to ste zaboravili?:)Ili se samo namerno pravite ludi:))))

momabrazil

pre 10 godina

Pa sto da ne, vazno je da sve bude bez rata,nezavisno KiM bez srpsskih delova, Nezavsna RS, nezavisna Herceg Bosna, Nezavisna Cecenija,itd, samo da rata ne bude!!! Ovo su Rusi majstorski izveli bez ijednog ispaljenog metka pokazali svetu kako se bori za sopstvene interese.

Milan

pre 10 godina

Ako sada, (kada je Putin u poziciji da postavlja uslove zapadu) popusti te odustane od ruskih strateških interesa na Krimu i istoku Ukrajine, za kratko vrijeme će ga zapadna diplomatija kao i do sada izigrati i doći pred Mosvu bez ispaljenog metka kao što je on došao na Krim.

slobodan

pre 10 godina

Ovo samo potvrdjuje cinjenicu da ce proglasenje nezavisnosti Kosova otvoriti pandorinu kutiju,a na sta su svojevremeno upozoravali i zvanicnici Srbije,Rusije i ostalih zemalja koji nisu priznali Kosovo...ne verujem da ce Rusi priznati nezavisnos Kosova,pa oni to nisu uradili ni posle Osetije,ali sto rece i sam Putin,ne mogu oni biti veci Srbi od samih Srba

eto vam rusofili

pre 10 godina

@st... Moja baba može da nekog nešto podseće i da sedi na stolici i govori zapadu da su oni ti koji su zlikovci,ali šta vredi to sve ako se ništa po tom pitanju ne preduzme.Sto puta vam je ponovljeno da će Rusija ovaj sukob izgubiti zato što je impotentna,a vi i dalje navijate da Putin zarati sa zapadom.Putin je dobro izračunao da ako bi napao Ukrainu on bi izašao kao zlikovac i ceo svet bi mrzeo Rusiju još više nego do sad pa je morao nešto da kaže da se izvadi,pa neće valjda priznati da je odustao.

Stavros84

pre 10 godina

Mozemo mi da se radujemo koliko god hocemo ovim recima Putina ali sada se jasno vidi zasto su dozvolili da se Kosovo odcepi. Nisu ni oni od juce. Mi smo mislili da su oni na nasoj strani ali gledaju prvo svoje pa onda nase. Ako moze Kosovo, moze i Krim. Oni su mogli da odbrane Kosovo ali onda ne bi Mogli da uzmu Gruziji i Ukrajni po koju teritoriju.

goran

pre 10 godina

Lepo covek objasnio ,posto zapad prvi ne postuje medjunarodna pravila ustanovljena posle drugog svetskog rata u SB UN ,jer su sa Kosovom napravili presedan, zasto bi on onda postovao ta ista pravila kada se na zapadu ona krse uvek kada im je to potrebno? Kosovo je ovde spomenuto u sarkasticnom smislu, dakle hteli ste dvostruki arsin dobili ste ga , a inace poodavno se zna jasan i zvanican stav o Kosovu Vladimira Vladimirovica Putina koji je on ponovio do sada milion puta ,samo sto to evrofili ne razumeju pa se tu nesto podsmevaju sopstvenoj gluposti!!!

Tvrtko

pre 10 godina

Šta je tu sličnost. Sličnost je da su obe teritorije okupirane, što nikad nisam čuo u Srbiji. Kada sam bio u Izraelu čuo sam od samih Izraelaca da dio Palestine zovu okupirana teritorija. Mi možemo diskutovati da li je Srbija pogrešila u vezi Kosova, da li Albanci imaju pravo na samoopredeljenje, ali je činjenica da su SAD nasilno okupirale Kosovo i stvorila satelitsku državu. Koja god država ima nezadovoljnu manjinu, ima potencijalno Kosovo, a to ima gotovo svaka država u svetu. Treba vam samo neka politička ili ekonomska kriza da se vatra zapali i zainteresovana velika sila.

Normalan

pre 10 godina

Jedini normalan i realan covek!!! "A sad bi bilo posteno da vratite NIS,dobili ste ga na poklon zbog nepriznanja Kosova...Nadam se da u tajnom ugovoru ima tacka u kojoj pise da u slucaju priznanja Kosova od strane Rusije,NIS se vraca u vlasnistvo drzave Srbije...Jedino je pitanje da li jos uvek postoji drzava pod tim imenom!? A sada svi koji su ucestvovali u poklanjanju NIS-a Rusiji,i svi oni koji su podrzavali tu prevaru u zatvor...Tadic,Kostunica,Nikolic,Vucic,Dacic,Bajatovic,Velja Ilic i svi ostali ucesnici u poklanjanju NIS-a u sklopu borbe protiv korupcije 16.marta umesto na izbore,treba direktno u zatvor da idu..."

chain of fools

pre 10 godina

Juče na vestima gledam jedna oblast u Kini koja se graniči sa vijetnamom(zaboravila sam kako se zove)traži referendum za otcepljenje od Kine.Hoće li Rusija to podržati kao što pdržava Krim?

a tu smo

pre 10 godina

Od samog početka, nad ruskom tzv. ''Perestroikom'' je lebdeo oblak Sumnje i Podozrivosti u njenu Iskrenost - a posebno na Zapadu (tu isključujemo političare i njihove diplomatske izraze i ''tapšanja po ramenu'').
Vladimir Putin je invazijom na Ukrajinu, i definitivno potvrdio skeptike - da je Rusija tek retorički krenula putevima ''reformi i zaokreta''; tanka oblanda iza koje je provirivao - a sada i definitivno potvrđen - Staljinizam; u punom obliku i formi.
Vladimir Putin nasilno oživljava SSSR; patološki lečeći - i sopstveni - ali i kompleks nacije.
(IQ, 4. mart 2014 19:42)

Ja ne vidim nista lose u ozivljavanju SSSRa ,a ni Putin jer on tacno zna koji nedostaci bili u SSSRu i bas zato se bori za Evroazijsku uniju i Ukrajinu, Kazakstan i Belorusiju, a ima neke jake saveznike poput BRIKSa.Verujem da si se ti radovao padu Berlinskog zida ,a da se plasis obnove SSSRa i jacanja Rusije.

lapsus

pre 10 godina

Ne razumem Putina. On je ovom izjavom sam sebi skocio u stomak. Prosto neko bi sada mogao da ga pita: "Ok, pa kada se pozivate na taj princip Kosovskog ocepljenja, zasto onda niste priznali Kosovo? Pozivate se na princip koji ni sami niste hteli da uvazite".
Drugo, ta nova drzava Krim (ako je bude), da li ce to biti nova drzava ili ce ona biti u sastavu Rusije nakon ocepljenje? Ako se dogodi ovo drugo, ona se opet gubi analogija sa Kosovskim slucajem, posto je Kosovo nezavisna drzava, a ne u sastavu Albanije.

boris

pre 10 godina

Davno mi je jedan spijun engleski kojeg su poslalo kao experta da pomaze ovdje nasoj vladi da se u radi na novoj prekompoziciji .... Bosno spremi se

Milan

pre 10 godina

Pogresna interpretacija onoga sto je rekao.Naime,Rusija nije priznala niti ce Kosovo.Ako je dozvoljeno Kosovu da proglasi nezavisnost,zasto s eisto ne prizna i ostalim koji to zele.Drugo je pitanje duplih standarda zapadnih zemalja oko priznanja.Znaci ,Kosovo je na istim premisama proglasilo nezavisnost koju su neki priznali a neki i nisu.Isto sledi i za Krim. Rusija ne namerava izvrsiti aneksiju Krima.Sledeca je Skotska pa Republika Srpska.Ne vidim u cemu je problem sa izjavom.

tamo_daleko

pre 10 godina

Ovi dogadjaji su nevidjeni "vetar u ledja" kosovskim Albancima. Posle ovoga, Kosovo je jos dalje od Srbije. A ova izjava Putina, direktno priznaje Albancima pravo na samoopredeljenje.
A vi, glupaci, dizite ga u nebesa.
Srbijo, medju budalama...
(Pobesneli max, 4. mart 2014 16:35)

Ni jedna zemlja nije ocuvala svoj suverenitet tako sto se u jednom delu zemlje ljudi provode na "Exit"-u ili "Guci" a na drugom ljudi provode dane i noci na barikadama.Problem nas Srba je i danas,sto ne znamo sta hocemo.
Takvu nakaznu politiku vodimo jos od 1918-te godine.Hrvati bi trebali da odrzavaju seminare (i da ih naplacuju) svim Narodima na Balkanu.Na tom polju su ubedljivo najbolji na tim prostorima.Jedno kazu,drugo misle,trece rade...A to je POLITIKA.Mi smo na zalost,naivne budale,koje veruju u "prijateljstvo":)))

зачуђени посматрач

pre 10 godina

Тачно је да је Путин рекао ово о Косову и Криму и да се то може превести како је неко рекао у неком од коментара као: ако може Косово да буде независно и амерички протекторат може и Крим бити независтан и руски протекторат. Међутим, то даље значи и ово: ако Косово може бити независно и амерички протекторат и уз то да САД не признаје руски протекторат Крим као независтан може и Русија да признаје свој протекторат Крим као независну државу а у исто време да не признаје амерички протекторат Косово као независну државу. И све то и САД и Русија могу (штавише већ постоји такав случај са Косовом са једне и Абхазијом и Јужном Осетијом са друге стране) да раде јер су велике силе. Чак штавише, могу једни другима то да раде из чистог ината.

nisam znao da je srusen berlinski zid

pre 10 godina

Mislim da je g. Nikolic , ne tako davno, izjavio da ukoliko Rusija prizna Kosovo on se povlaci iz politike...( moze da se proveri u tv arhivi).
E, moji Srbi...dok ne shvatimo da su velike sile po svemu slicnije nego mi i nasi fiktivni prijatelji,dok ne shvatimo da su geopolitika i interesi velikih odredjeni iskljucivo interesom, a liseni emaptije, mi jednostavno necemo imati nikakvu perspektivu.

Borislav Nešković

pre 10 godina

Kad moze Kosovo moze i Krim....Putine,Putine...a zakavkaske republike delovi Sibira i ko zna koliko jos oblasti u Rusiji.
Šta će mo sa tim ostće ti samo Moskva sa okolinom da i dalje izigravas cara!

Slobodni Klikeri

pre 10 godina

Lako je sada zakljuciti zasto se Rusi nikada nisu preterano cimali oko Kosova. Njima kao imperijalistickoj sili je apsolutno odgovarao takav razvoh situacije na i oko Kosova da bi i sami za svaku svoju intervenciju imali izgovor. Jer ionako imaju dosta neresenih teritorijalnih razgranicenja za vise ex SSSR republika. Primer Kosova im je dosao kao kec na deset.

Eurocrem blok 100g neto

pre 10 godina

Meni se cini,da je V.Putin,poslao jasnu poruku i Zapadu i pro-zapadnim Ukrajincima,sta ih ceka,ako ne budu prihvatili mirno resenje statusa Krima.Onog trenutka kad samozvana drzava Kosovo,bude otvorila ambasadu Moskvi,moze se reci da je Rusija priznala samozvanu drzavu Kosovo.A to ce se desiti,kad EU i SAD,priznaju Krim,J.Osetiju i Abhaziju,kao integralni deo Ruske Federacije ili kao samostalne drzave!A do tada,don't panic!

Бојан Илић

pre 10 godina

Све ми се чини да ће се неко запитати шта су створили на КиМ!:-)
Преко "наше грбаче", али је лепо чути!

Лепо нас је питао ономад бивши руски амбасадор : "Има ли овде Срба"?:-)

Antifa

pre 10 godina

Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.
(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)Slazem se da su izvori diskutabilni. Ali nije diskutabilno da su ruski vojnici posutpali krajnje okrutno s neprijateljima - a Nediceva Srbija, ciji je glavni grad i uporiste bio Beograd, borila se zajedno s ljoticevcima, cetnicima i nacistima protiv jugoslovenskih partizana i ruske Crvene armije, sto naravno ni malo ne opravdava rusko izivljavanje nad civilima i zenama.

ИБАРСКИ ВУК (краљево)

pre 10 godina

ако може косово, може и крим, република српска, шкотска, курдистан у турској

Boban

pre 10 godina

Ovo su primeri bratske ljubavi:
Prvo, Sanstefanskim mirom Rusi su stvorili Veliku Bugarsku i dali joj nase Prizren, Pristinu, Ohrid i Niski okrug, 1878. godine.
Drugo, Rusi su nas naterali da priznamo aneksiju Bosne i Hercegovine 1908. godine da bi prethodno Berlinski kongres ponistio odluke Sanstefanskog mira.
Trece, u Prvom Balkanskom ratu Srbija zauzima Drac i dobija izlaz na more. Rusija, uplasena od ojacale Bugarske u strahu da Bugari ne osvoje Tursku i postanu pretnja ,mekom trbuhu, Rusije, naterala nas da ostavimo Drac i izlaz na more i da pokrenemo Drugi Balkanski rat protiv Bugarske obecavajuci nam povracaj teritorija i zapadnu Bugarsku. Nismo dobili nista.
Cetvrto, komunizam.
Poznata je i prica kad je Prota Matija Nenadovic u Prvom srpskom ustanku isao kod Ruskog cara za oruzje. Po povratku je rekao Karadjordju sta je dobio od velikog Ruskog cara - veliki ruski ... (nije za komentar)
Prema tome, hvala braco, nemojte vise, dovoljno je.

kosovo=/=krim

pre 10 godina

Tako je to kad se sprdate sa medjunarodnim pravom, trazili ste, gledajte. Sad moze kako god kome odgovara, dok je jaci, naravno.

skandal aga

pre 10 godina

Drugim rečima Putin je rekao Amerikancima (na američka zgražavanja kako se ne stidi zbog čitave ove situacije): Vređati se i stideti može pošten muškarac i poštena žena a kada lopov (SAD) kaže lopovu (Rusija) da je lopov to je samo konstatovanje činjenice.

Muenchner

pre 10 godina

Ako je Krim Kosovo... onda je Rusija Amerika, i Albanija... a Ukrajina Srbija... Sevastopolj Bonstil... Amerika je Rusija... Obama je Putin... Vau, glava me zabole

Dejan

pre 10 godina

Da rezimiramo:

Mi (Rusija) vama (svetskoj zajednici) Kosovo, vi nama Krim.

Mi vama Kosovo, a Evropi pitanje disfunkcionalne Bosne i Hercegovine.

Vi ostatku Ukrajine zajam za stabilnost i MMF paket koji će da nametne poskupljenje energenata, a Evropi skuplji gas.

Americi ostaje (kakav takav) partner za Siriju, Iran i Severnu Koreju, Rusi izlaze kao jači jer su postigli svoje, Srbija definitivno ostaje bez Kosova, a Evropa dobija probleme stabilizacije Ukrajine s jedne i ponovnog smirivanja Balkana s druge strane.

Poenta svega je da se vrati klackalica na kojoj su se lepo igrali Ameri i Rusi 45 godina, a da Evroa shvati da ta igra nije za nju.

Slobodan1389

pre 10 godina

"Putin: Russia has no plans to annex Ukraine's Crimea region"
Interesatno da na CNN i BBC sajtu nista ne pise o tome kako Putin poredi Krim sa Kosovom... Najjace je sto su cele nedelje govorili ovi sa Zapada daje Rusija prekrsila medjunarodna prava, kako je Kosovo i Krim nije isto, da je Kosovo jedinstven slucaj,a ovako je Putin uzvratio njima pa ako Kosovo,tj kosovski albanci imaju prava da se opredele,pa onda ima i pravo Krim (Skotska,R.Srpska itd), i tako je time gurnuo prst u oko njima i onda ce za par dana reci a sad vi meni govorite da krsim medjunarodna prava,kad sam ja vama govorio o tome u vezi Kosova,vi ste ignorisali i okrenuli glavu kao tvrdoglava baba,e sad znate kako smo se mi osecali u to vreme,izgleda bumerang stigao..a i zato je Kina podrzala Rusiju i rekla da razume situaciju,sto Kinezima odgovara jer se time vraca ravnoteza izmedju dve strane sile i da nema vise bahato ponasanje bez saglasnost UN na medjunarodnoj sceni od strane USA,Britanije i NATO i sad ce svi odjednom da pocnu da postuju medjunarodna prava i povelja UN.. Citajte izmedju redova,nemojte biti takvi bukvalisti kao neka strina...

Darkstar

pre 10 godina

A da li bi g.Putin mogao da objasni kako to pravo na samoopredeljenje ne vazi za Ceceniju i Dagestan ?
I kako onda Rusija jos nije priznala Republiku Kosovo ?
(Danilo, 4. mart 2014 16:28)

U Čečeniji je bio referendum i glasali su za ostanak, a sad što bi ti rađe da se glasa auto-bombama no olovkom, to je već druga stvar i ima vete s tobom a ne Čečenijom.

eurofantastik

pre 10 godina

Rusi ce priznati Krim, ali nece Kosovo isto kao sto Ameri nece nikada priznati Krim... Takodje, ni sutra EU niti US nebi priznao Republiku Srpsku ali sam siguran da bi oberucke priznali Vojvodinu. Sve je to igra sila i nema ro mnogo veze za pravdom.

dragan

pre 10 godina

Neki kažu da je razlika sa Kosovom što su bili ugnetavani!? Da li to treba da spreči nečije pravo za samostalnost. Neophodno je prethodno ugnjetavanje?

Buda Baba

pre 10 godina

Ova izjava je skolski primer rusofilima i prozapadnjacima da kera ne laje sela radi,nego sebe radi!

Svi nas "vole" do zadnjeg Srbina i zadnjeg parceta srpske zemlje tj. sve u vezi nas je radjeno i radi se iskljucivo zbog necijih(visih) interesa!
Mi slepci navijamo za jedne,druge ili trece,umesto da gledamo iskljucivo sebe i svoje dupe!
Nasim debilima od politicara mora za sva vremena da bude jasno,da ljubavi NEMA,vec da se mora biti pronicljiv i sracunat,jer tako funkcionise ceo svet od vajkada!

Povijas se niz jaci vetar i to je sva filozofija politikovanja.
Jedan sa mozgom je bio Milos Obrenovic,a drugi Tito,iako ga mnogi od nas nismo voleli.Kako god,mora im se priznati,da su bili maheri u vodjenju spoljne politike!

genije

pre 10 godina

"Putin priznao KiM (kosova ili kako već).." Blabla
1) Priznanje "države" podrazumeva nešto više od uopštenih verbalnih poredjenja na TVu (ako vi... onda mi...)
2) Za kuršlus na KiM treba prvo Tadiću da zahvalimo što se u ime Srbije SAGLASIO I POTPISAO da "rešavanje problema" na KiM pređe iz UN u EU. A tu niti se Rusi šta pitaju niti kako mogu da utiču - a SNS/SPS završavaju započeti posao.
Nisu nama Rusi krivi - sami smo krivi.

Dobro je da "veliki" već izvesno vreme igraju šah drugim pionima a nas zaobilaze. Da dodjemo malo do daha...

sincitybg

pre 10 godina

Voleo bih da navedeš izvor podataka o broju silovanja u Beogradu tokom 1944 koja su počinili sovjetski vojnici. U protivnom, smatraću da je to još jedna u nizu izmišljotina kakve plasiraju ljudi koji žele da miniraju odnose dva bratska naroda. Uzimajući u obzir da je Beograd u to doba imao oko 200.000 stanovnika od čega su otprilike polovina bile žene, iz onoga što si ti napisao proizašao bi zaključak da je svaka deseta silovana, što je notorna budalaština.
(Zemunac, 4. mart 2014 19:19)

Zvanicni podaci postoje najvise silovanja je bilo u Madjarskoj, Ceskoj cak i u Kini tokom invazije na Japan pa u Jugoslaviji, nasa sreca pa su bili samo u Beogradu taj broj je manji i krece se negde oko 1300, cak je komunisticka partija insistirala 48 god na kaznjavanju ali Staljin je odgovorio i citiram ga "Sta lose vidite u vojniku koji je gazio po krvi i video smrt da se malo zabavi sa zenom" podaci postoje potrazi ih slobodno, a iskreno baba mi je bila svedok svemu tome tako da verujem vise njoj nego svim vama zaslepljeni rusizmom....za mene su zlocinci koliko i nemci

SardaukarCRO

pre 10 godina

Mislim da se odnos snaga u svetu pomera. Mesto vodece sile preuzima Rusija. Mi smo ziv dokaz, polako okrecemo ledja Rusiji, uvek smo bili na strani slabijeg. Ne bi me cudilo za koji mesec Hrvati i Albanci da okace Ruske zastave na svoje kuce a mi Americke.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lesa, 4. mart 2014 20:46)

Stari moj taj "film" neces gledati...Mi smo uvijek tamo gdje su "svabe" ;)...a ne vjerujem da ce s e "spandjati s rujanima"...

YALTA Donjetsk Beograd

pre 10 godina

Е нека су се и Црногорци огласили и подржали ставове ЕУ и Украинске демократске владе ( изабране на тргу) ! Бојим се да сад не објаве рат Русима ко ономад Јапанцима!!! А и ови наши (Србистан) су ми нешто сумњиви има Ивица да лане нешто како би се додворио онон лепотици( Ештон)!!!

bora

pre 10 godina

Čekaj bre, jel pordžava otceplje ili autonomiju polustrva. Ta dva nisu isto. Što se mene tiče, mi bi makar trebali da podržimo nepovredivost granica Ukrajne.

mario marko del tintoreto

pre 10 godina

Nece Rusija priznati Kosovo iz cistog inata prema Americi kao sto ni Amerika nece priznati Krim, Abhaziju i Juznu Osetiju iz cistog inata prema Rusiji. Sluzice im samo ovako kao postapalice da j... jedni druge u mozak. Ajd zdravo.

Prota Mateja

pre 10 godina

Apsolutno ispravno glediste. Nema specijalnih prava ni za koga. Svako treba da gleda svoj interes pa i Rusi. Problem je samo sto mnogi ovde koji zlurado komentarisu ovu izjavu u stvari misle da svi treba da gledaju svoj inters sem nas Srba, i da je za nas najbolje da budemo sluge tudjim interesima. Oni su se ocigledno vec opredelili kome ce sluziti pitanje je samo izbora.

Vracaj robu

pre 10 godina

@
(Sloboda narodu, 4. mart 2014 18:51)

Pa ti oslobodioce kako si se zaleteo, jos ces i Teksas Meksiku da vratis..
Ili mozda tamo ne vredi tvoj oslobodilacki zanos?

Jel ti zanos jednosmran oslobodioce?

Charlomagne

pre 10 godina

@Aleksandar M. Evo ovako Aleksandre,Rusija nije vaskrsla nego je još uvek pritisnuta teretom bezbožnog komunizma koji nikad nije imala snage da zbaci sa sebe uključujući i KGB Putina i dok njega ne zbace sa vlasti nema im duhovnog preporoda,drugo čak i ako propadne Amerika što je vrlo verovatno to ne znači da će propasti zapadna civilizacija,te iste vrednosti baštini i Evropa koja već ceo vek čeka da na nju dođe red kao predvodnika demokratskog i razvijenog sveta.Znači ,ovaj vek je vek dominacije Evropske Unije koje ćemo i mi biti deo,tako da nagledaćeš se ti još istopolnih brakova ne brini.

ivan kostic

pre 10 godina

NE verujem sta citam u komentarima.Nekakva prepucavanja "rusofila" i "evropejaca".Jedino pozitivno je to sto neki iskazuju neko odredjeno znanje u geografiji.Kakav Krim? kakvo Kosovo? Cecenija? Osetija? Foklandska ostrva?Ono sto radi Rusija to bi i Angola radila samo da su jaki kao oni.Kakvo pravo kakva crna pravda?!Uradice ono sto njima bude u interesu.Pa ti gledaj sta ces kad ti gas poskupi i kad ti neko kaze ko je jaci od tebe da moras da vratis dug.I ti u Kijevu i ti u BRiselu.A americka prica o stavljanju sankcija Rusiji!!!U to ni najgluplji Ukrajinac ne bi poverovao.Jugoslavija 48.godine,Kuba 62.godine-nekako su se provukli narodi zbog prepucavanja istoka i zapada.Kako im je bilo posle zna Goli otok zna Gvantanamo.Najgore je sto su oni za razliku od Ukrajine imali kakve takve sanse.A najvise mi je zao onog obicnog naroda koji nema veze ni sa Krimom ni sa demonstracijama u Kijevu.Njima ce biti najgore.Misevi ce se po obicaju sakriti i u takvim situacijama namnoziti.Nek vam je Bog u pomoci Ukrajinci i dosta srece vam zelim!!!Trebace vam,vas mi je zao,jer vi se nista vise ne pitate....

Ilija Cvorovic

pre 10 godina

"Pa jesu li mene zatvarali samo zato sto sam vikao:ziveo Staljin i svetska revolucija?!Jeste li me zato zatvarali?Pa sta je trebalo da vicem?!Ziveo kapitalizam?!Slusaj ti, Staljin vas je ubijao ali vas nije ubijao dovoljno.Ja sam njegovu sliku drzao kao ikonu pet godina, i drzacu je ponovo.Necete vi dobiti dokle god sam ja ziv!"

Zole

pre 10 godina

Ista priča je bila i 2008 oko Abhazije i Osetije. One su jos uvek formalno u sastavu Gruzije i priznate su kao nezavisne drzave od Rusije. Gruzija jos uvek nije postala članica NATO i ako je bila veoma blizu clanstvu. Tako ce biti i sa Krimom i Ukrajinom.

palanka teska

pre 10 godina

@Duci0167

Ti eurofanatik? Mora da se salis. Pre ce biti autosovinista. A da likujes, likujes, samo ne znas ni sam zasto posto ni ti, ni kolege ti albanski sovinisti niste ukapirali clanak i Putinovu izjavu. Bilo bi pogubno za Srbiju da likovi kao ti i ovo drustvance kojima je maksimum intelektualnog "kapaciteta" da uguraju sto vise puta "rusofil" i "patrijota" u jednu recenicu, predstavljaju Evropu i evropske vrednosti u Srbiji. To bi znacilo da nema nade za Srbiju ni za clanstvo u Africkoj uniji.

Mir brate, mir

pre 10 godina

Ништа ово не (још) не значи. Ни за Косово ни за Крим.
Уосталом, не може Русија да брани Косово више од Србије. Тако су и рекли раније.

Majstor Raka

pre 10 godina

Ludi Srbine,eto ti sta je politika,emocija tu nema vec samo goli interes!
U se`,na se` i poda se!

Kroz celu nasu istoriju smo bili budale,koje su koristili i zrtvovali i jedni i drugi,istok i zapad,a sve zbog njihovih interesa.
Kada cemo nauciti da gledamo samo sebe?

Spoljna politika je kao partija saha,cuvas kralja i kraljicu(zemlju i narod),a kada vec moras da zrtvujes nesto,onda to neka bude pesak(koja vojna baza ili prirodni resurs)!
Suvise smo mi mali i jadni da bi smo bili glavni igraci(figure).
Ako smo vec u svetskoj partiji saha bezvredni pesak,onda bar da budemo onaj zadnji,koji se cuva za dobijanje partije!

daevon

pre 10 godina

Ček, je l' Rusija za ili protiv nezavisnosti Kosova?
(Neutralni, 4. mart 2014 16:24)

Nezavisnost Kosova (i Katalonije i Kurdistana i Palestine i Južne Osetije, i Novog Meksika, i Krima ...):
1. Rusija Za - ako im tako odgovara
2. Rusija Protiv - kao pod 1
3. USA Za - ako im tako odgovara
4. USA Protiv - kao pod 3

Mi u toj situaciji treba da gledamo svoja posla i da se držimo principa UN. Sve drugo je zakon jačeg.

Mi ne možemo podržati nijednu secesiju, barem dok se ne utvrde međunarodni principi.

Većinsko stanovništvo je vrlo bitan faktor, ali da li je odlučujući? Tako bi recimo mogli da naselimo neko inače slabo naseljeno pacifičko ostrvo i tražimo nezavisnost. Koju teritoriju smatrati geografskom celinom "pogodnom" za otcepljenje? Npr da li mora da ima minimalno 1000 km2 površine ili može jedan kvart da se odcepi?

Dokle god se ne utvrde principi biće ovakvih sukoba. Ukrajina je uobičajen primer gde velike sile isteruju svoj interes preko leđa manjih država (daleko veća od Srbije a opet isto).

Александар Џунић

pre 10 godina

Ма то он само зеза амере - "ако може К, може К", у суштини, не може К, а мора К. И то је то.

Miki

pre 10 godina

kada ćete shvatiti da srbija nema saveznika. kakva braća rusi, kakav zapad. svi gledaju svoj interes. kada se mi srbi složimo shvaticemo da smo sami sebi najbolji prijatelji. tada ćemo napredovati.

Beograd na vodi

pre 10 godina

PPV,sta cemo sada sa privatizacijom NIS-a? Ako nas pamcenje ne vara,i Vi ste gospodine Vucicu,ucestvovali i navijali za poklanjanje NIS-a Rusiji i Gaspromu...Nema sumnje da su Miskovic,Djuric,Razvojna banka,Dulic,Dragin,Stupar i mnogo drugih ljudi opljackali Srbiju...Ali,gospodine Prvi Potpredsednice Vlade Vi,Tadic,Dacic,Toma Nikolic,Velja Ilic,Bajatovic ste ostetili drzavu Srbiju za najmanje milijardu dolara! Kosovo je drzava,od danas ima i vojsku,NIS je vlasnistvo drzave Rusije i Gasproma...Ali,doci ce i ta privatizacija na red...Budite sigurni da ce posteni narod Srbije sve Vas politicare(sve,bez izuzetka!) i ove nase "biznismene" koji na Kopaoniku prave srpski Davos,za godinu-dve dana motkama juriti po Srbiji!!!Sram vas bilo!

Sid

pre 10 godina

@Mirko

Ne znam gde ti zivis ali to sto si napisao nema apsoltno utemeljenje u realnosti sto se nas tice naravno, za Rusiju ne znam.

Legionar

pre 10 godina

(Kauboji vs.Kozaci!, 04. mart 2014 20:37)
BRAVO prijatelju ti si rekao sustinu svega.Posle tvog izlaganja svaki komentar je SUVISAN.

Posmatrač

pre 10 godina

@chain of fools naravno da neće, čovek je jednostavno rekao ako možete vi na silu, mogu i ja, a ovo naravno važi samo za supersile!
inače, Putin više nema razloga da se protivi prznanju KIM, pa sam je rekao Nikoliću da on neće biti veći Srbin od samih Srba, a ova vlada je Briselskim sporazumom, de facto priznala KIM, pa samo pročitajte današnje naslove:
"PR zabranila ministrima posetu KiM"
"ROSU upao u sud, priveli i 5 Srba"
"ITF 'priznao' Kosovo, TSS reagovao"
"Srbi s Kosova razočarani u FSS"
.. i biće vam valjda jasno!!!

Uros

pre 10 godina

@Goran K: odakle te cifre? Ako je Beograd oslobodjen u oktobru, ispada 100 silovanja dnevno, do kraja 1944, na broj stanovnika nekoliko puta manji nego danas...