Nedelja, 19.01.2014.

11:09

Najbolje od oba sveta - stižu "windroidi"

Izvor: novosti.rs

Najbolje od oba sveta - stižu "windroidi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Maks

pre 10 godina

Glavna prednost koju desktop/laptop ima nad tablet računarom su znatno veće performanse od onoga što tablet ima, software za desktop/laptop uglavnom ima i veće mogućnosti, a tu su i raznorazni portovi za povezivanje sa periferijama... naravno, za jače perofrmanse je potreban i jači hardware, koji obično troši više struje i više se greje, pa su onda potrebne jače baterije (ako je laptop) i jače hlađenje (veliki ventilatori, veliki heatsinkovi... zbog čega su jače mašine obično i teže)...

Glavna prednost koji tablet računari imaju je što su tanki i lagani, zbog čega mogu lako da se nose sa sobom i da se duže vreme drže u ruci... a i znatno su jeftiniji od ultrabookova... ali da bi bili tako tanki i lagani i da bi bili jeftiniji od ultrabookova, imaju slabiji hardware da se ne bi grejali puno i da se baterija ne bi brzo istrošila (ultrabookovi imaju bolje performanse jer koriste znatno skuplje procesore koji su pravljeni i da imaju dobre performanse i da ne troše puno... mada, nisu ni ultrabookovi jaki kao neki desktop replacement laptop, ali su znatno jači od nekog prosečnog tablet računara).

Tako da, ako neko hoće da ima "najbolje iz oba sveta", smatram da je najbolje da kupi poseban desktop/laptop i poseban tablet... jer ako neko hoće da isti uređaj bude i tanak i jeftin i lagan kao tablet, najverovatnije će da ima znatno slabije performanse i manje mogućnosti od normalnog desktopa/laptopa... a tablet sa performansama laptopa bi verovatno bio i težak kao laptop.

Mavs

pre 10 godina

@,,Obavešten"
Valjda ti je jasno da Apple zarađuje 50% para cele PC industrije, što je samo delimično vezano za njihov OS, i to je sto puta važnije nego market share. Preko 90% prodatih kompjutera od preko 1000€ su Mac-ovi, i MBAir se prodaje bolje nego svi ultrabuci zajedno. Što se tiče OS X vs Win, stvar ukusa, ali moraš priznati da je lepo imati stabilinost i bezbednost BSD-a i komercijalni ekosistem nalik Windows-u. A i najbolji GUI na tržištu nije na odmet. I da si malo duže koristio neku ,,bleeding edge" distribuciju linuksa video bi šta je ,,stabilnost".
I kad smo već tu: kako i zašto je iOS đubre? Jer koliko ja vidim on je:
-Započeo smartfon revoluciju
-Inspirisao Android
-Od kojeg je još uvek brži
-I bezbedniji
-I ima više aplikacija
-I bolje aplikacije
-I tablet ekosistem
-Itd
Kapiram da svako od nas preferira određenu platformu, ali nema potrebe za toliko demagogije. A Microsoft-u ne treba niko da ih ugrozi, dovoljna je statistika da Windows 8.1 koristi manje od 25 miliona ljudi.
Keve mi, žalim prave tech štrebere koji čitaju komentare ovde (ako ih ima), pretpostavljam da tiho jecaju.

Nikola

pre 10 godina

Android je tu privuce korisnike,MS da predstavi windows,a intel da napravi prezentaciju...procesora,widi na win-u...WindowsRT na tabletu je katastrofalan tako da im i nije neka reklama.wRT ima sve obrnuto,umesto da ima podrsku za desktop aplikacije,on sa windowsom ima slicnosti samo oko interfejsa koji je za tastaturu i misa.Ne znam da li postoje neka hakovanja koja bi omogucila pokretanje x86 aplikacija,ali za android ima dosbox koji moze da pokrece dos programe.To nikako ne ugrozava apple jer je sve ovo komplikovano,sve sto korisnici jabuke ne vole.

neutralni felsh

pre 10 godina

dobar potez, svidja mi se izum. android je negde intuitivniji a negde je to windows... pa kako ko voli i kad mu odgovara. a koja ce strana da vise profitira, bas me briga. mada, jesam malo vise naklonjen ms-u. iz prostog razloga, bolje vise jakih igraca na globalu nego samo jedan, makar i suvise narasli google utd.

Obavesten

pre 10 godina

Sa dva losa OS hoce da naprave jedan dobar. Apple je poplavio americko trziste, Win. i Google se bore protiv Apple na domacem terenu. Zapravo svi oni misle na verne fanove iz Srbije, jer bez Srbije se nema buducnosti.
(Stefe, 19. januar 2014 11:37)
Valjda ti je jasno da u svetu pc racunara Apple drzi svega par procenata trzista na svetskom nivou,pa i u Americi....
Sto se tice pc-ja Apple jos dugo nece moci da ugrozi MS,zato sto je njihov os mozda stabilniji,ali nije i bolji.Probao sam i razne linuxe i sto se tice stabilnosti,jednostavno nemaju premca,ali korisnicko iskustvo je losije nego na win.,a zahtevaju i znacajno vise znanja (sto i nije toliko lose).Isheep-ovi vole da pominju kako je osx otporan na viruse,sto nije istina,vec ih ima znacajno manje jer je manje i zastupljen,bas kao sto je slucaj i sa linuxima.
Android je ok os za telefone i uredjaj koji bi bio u obliku tableta sa punokrvnim winom i androidom na sebi,bi bio skoro savrsen uredjaj.Iskreno ,u tom slucaju vise bih koristio android jer bi sluzio kao telefon,ali bi win bio nezamenjljiv dobar deo vremena,jer android je ipak samo os za telefone i ogranicen je za neki ozbiljniji rad,bas kao i ios koji mnogi hvale,a djubre je.

zmitjkoe

pre 10 godina

Šta god ko mislio ovo je dobra ideja nema losih strana jer vas niko ne tera da koristite oba sistema možete samo jedan ako vam je dovoljan u čemu je onda problem većini bi android zavrsio 70-80% stvari koje rade na računaru a za ostalih 20-30% što nemoze na androidu pritisnete dugme i odraditi na windowsu.
(Neo, 19. januar 2014 17:30)

Covek lepo objasnio koliko ova budalastina o "najboljem od oba sveta" nema nikakvog smisla, kao ni neprirodno parenje PC vrste kompjutera sa sortom mobilnog tableta. Takav mesanac samo gikovima i ljubiteljima operativnih sistema treba, ali ce trziste pokazati da od toga nema leba.

zmitjkoe

pre 10 godina

Windows i android su budućnost, ja sam do nedavno mislio upravo suprotno... Od rodbine sam konačno dobio stari iphone4 o totalno se razočarao u IOS, baterija slaba, ekran premali, sve puno bespotrebnih animacija i sl. ne znam zašto sam toliko hvalio Apple, valjda zato što ga nikad ranije nisam koristio. Živio Google! (ali i microsoft).

Mavs

pre 10 godina

Ovo će se prodavati jedino ako je iste cene ili jeftinije od konkurencije. Ako planiraju da prodaju ove naprave za iste pare kao Surface Pro proćiće kao Surface Pro.
I još uvek postoji problem nedovoljno razvijenog tablet ekosistema na obe platforme. Two wrongs don't make a right.

Skeptik

pre 10 godina

Mislim da ovakvu spravu neću kupovati osim ako može da se stavi neki linux umesto mikrosoftovog đubreta.
Pre par meseci sam izbacio window$ iz upotrebe. Na kućnom i na laptopu teram linux a na Nexus telefonu mi trči custom android i sve radi brzo i pouzdano. Kad mi stigne novi displej za tablet i tu će ići linux najverovatnije. Iskreno mi se nekad plače kad u firmi moram nešto na windowsu da radim.

dem.

pre 10 godina

@nja
"Kad sam video u naslovu "windroid", pomislio sam na fuziju ova dva OS što bi moglo biti zanimljivo... "
Kako mi izgleda,ti nisi gledao na televiziji film "Muva".:)))

Neo

pre 10 godina

Šta god ko mislio ovo je dobra ideja nema losih strana jer vas niko ne tera da koristite oba sistema možete samo jedan ako vam je dovoljan u čemu je onda problem većini bi android zavrsio 70-80% stvari koje rade na računaru a za ostalih 20-30% što nemoze na androidu pritisnete dugme i odraditi na windowsu.

Ušati Dušan

pre 10 godina

Bilo bih lepo da u budućnosti kada kupujem mobilni ili tablet, da mogu pri kupovini da biram koji ću operatini sistem da stavim da li će to biti WP, Android ili Cynogen i mnogi drugi. A "windroid" mi deluje kao privlačna stvar. :-D

lev

pre 10 godina

Ovaj koncept ne podržava ni google ni microsoft.
(sx, 19. januar 2014 12:29)
Pa kad nije u njihovom vec u nasem interesu. Oni gledaju samo sebe, zato i ne podrzavaju. Sto ne mora da znaci da je lose po korisnike ako same korporacije nemaju koristi od toga, naprotiv.

masak

pre 10 godina

E ovakvi tableti (ili jos bolje mobilni) bi mogle da uniste pc,apple i sve. Ako budu ultra jaki (da na njima moze nesto i da se radi) i imaju npr bezicnu vezu sa televizorima/monitorima,stampacima,misem i tastaturom to bi bilo odlicno. Jedan allin1 uredjaj koji menja gomilu drugih uredjaja. Doduse,verujem da nikada nece biti dovoljno jaki za render i obradu videa,ali za vecinu korisnika mogu da budu dobri. Da 1 uredjaj zameni mob,tablet,pc,navigaciju,licne isprave itd.

Miloš

pre 10 godina

Android nije alternativa Windowsu na desktop/laptop računarima, ali drago mi je da će u budućnosti to MOŽDA postati. Ne nisam fan Androida nego priželjkujem više konkurencije na tom polju. Kad dođu računari sa Windows + Android + Linux distro koji sam izaberem i instaliram, monopol će konačno biti malo uzdrman.

Joker

pre 10 godina

Pa ne znam. Baš imam podeljena mišljenja oko ovoga. S jedne strane, imaš sve u jednom uređaju - nikad ne koristiš dva u isto vreme. A s druge strane, šta će mi i Windows i Android tablet?

kg

pre 10 godina

Windows rt za men nije windows jer ne moze da pokrene nijednu desktop aplikaciju pa je samim tim beskoristan.. A u metrou nema nijedna ozbiljna.. Cak ni microsoft nema office za svoj metro i ako izbacili metro pre 2 godine.

Night shift ?

pre 10 godina

Jedva cekam telefone sa windroidom pa kad ti zazvoni telefon ne mozes da se javis jer je jelte androd zakucao ali zato za samo 4sek butujes win i pricas kao covek. Magicno :D

lev

pre 10 godina

Ovo cekam ceo zivot. :) Jednostavno, na android sam se navukao, sve te silne aplikacije, zarazne igrice, zabava, google servisi, gmail, sinhronizacije, a sa druge strane - da se ne lazemo, windows i 'pravi' programi, vise opcija, zrelije aplikacije, ozbiljne igre, iso diskovi, disk particije, bolja preglednost fajlova... Jednostavno, bilo koji od ova dva OS-a da koristis mora da napravis neki kompromis i necega da se odreknes, ali kombinacijom ova dva - nema kompromisa. I jos sve to staviti u neki hibridni tablet-ultrabook i mislim da je vreme da moja stara krsina od laptopa konacno ode u penziju.

Stefe

pre 10 godina

Sa dva losa OS hoce da naprave jedan dobar. Apple je poplavio americko trziste, Win. i Google se bore protiv Apple na domacem terenu. Zapravo svi oni misle na verne fanove iz Srbije, jer bez Srbije se nema buducnosti.

lev

pre 10 godina

Ovo cekam ceo zivot. :) Jednostavno, na android sam se navukao, sve te silne aplikacije, zarazne igrice, zabava, google servisi, gmail, sinhronizacije, a sa druge strane - da se ne lazemo, windows i 'pravi' programi, vise opcija, zrelije aplikacije, ozbiljne igre, iso diskovi, disk particije, bolja preglednost fajlova... Jednostavno, bilo koji od ova dva OS-a da koristis mora da napravis neki kompromis i necega da se odreknes, ali kombinacijom ova dva - nema kompromisa. I jos sve to staviti u neki hibridni tablet-ultrabook i mislim da je vreme da moja stara krsina od laptopa konacno ode u penziju.

Night shift ?

pre 10 godina

Jedva cekam telefone sa windroidom pa kad ti zazvoni telefon ne mozes da se javis jer je jelte androd zakucao ali zato za samo 4sek butujes win i pricas kao covek. Magicno :D

Miloš

pre 10 godina

Android nije alternativa Windowsu na desktop/laptop računarima, ali drago mi je da će u budućnosti to MOŽDA postati. Ne nisam fan Androida nego priželjkujem više konkurencije na tom polju. Kad dođu računari sa Windows + Android + Linux distro koji sam izaberem i instaliram, monopol će konačno biti malo uzdrman.

Obavesten

pre 10 godina

Sa dva losa OS hoce da naprave jedan dobar. Apple je poplavio americko trziste, Win. i Google se bore protiv Apple na domacem terenu. Zapravo svi oni misle na verne fanove iz Srbije, jer bez Srbije se nema buducnosti.
(Stefe, 19. januar 2014 11:37)
Valjda ti je jasno da u svetu pc racunara Apple drzi svega par procenata trzista na svetskom nivou,pa i u Americi....
Sto se tice pc-ja Apple jos dugo nece moci da ugrozi MS,zato sto je njihov os mozda stabilniji,ali nije i bolji.Probao sam i razne linuxe i sto se tice stabilnosti,jednostavno nemaju premca,ali korisnicko iskustvo je losije nego na win.,a zahtevaju i znacajno vise znanja (sto i nije toliko lose).Isheep-ovi vole da pominju kako je osx otporan na viruse,sto nije istina,vec ih ima znacajno manje jer je manje i zastupljen,bas kao sto je slucaj i sa linuxima.
Android je ok os za telefone i uredjaj koji bi bio u obliku tableta sa punokrvnim winom i androidom na sebi,bi bio skoro savrsen uredjaj.Iskreno ,u tom slucaju vise bih koristio android jer bi sluzio kao telefon,ali bi win bio nezamenjljiv dobar deo vremena,jer android je ipak samo os za telefone i ogranicen je za neki ozbiljniji rad,bas kao i ios koji mnogi hvale,a djubre je.

masak

pre 10 godina

E ovakvi tableti (ili jos bolje mobilni) bi mogle da uniste pc,apple i sve. Ako budu ultra jaki (da na njima moze nesto i da se radi) i imaju npr bezicnu vezu sa televizorima/monitorima,stampacima,misem i tastaturom to bi bilo odlicno. Jedan allin1 uredjaj koji menja gomilu drugih uredjaja. Doduse,verujem da nikada nece biti dovoljno jaki za render i obradu videa,ali za vecinu korisnika mogu da budu dobri. Da 1 uredjaj zameni mob,tablet,pc,navigaciju,licne isprave itd.

kg

pre 10 godina

Windows rt za men nije windows jer ne moze da pokrene nijednu desktop aplikaciju pa je samim tim beskoristan.. A u metrou nema nijedna ozbiljna.. Cak ni microsoft nema office za svoj metro i ako izbacili metro pre 2 godine.

Neo

pre 10 godina

Šta god ko mislio ovo je dobra ideja nema losih strana jer vas niko ne tera da koristite oba sistema možete samo jedan ako vam je dovoljan u čemu je onda problem većini bi android zavrsio 70-80% stvari koje rade na računaru a za ostalih 20-30% što nemoze na androidu pritisnete dugme i odraditi na windowsu.

lev

pre 10 godina

Ovaj koncept ne podržava ni google ni microsoft.
(sx, 19. januar 2014 12:29)
Pa kad nije u njihovom vec u nasem interesu. Oni gledaju samo sebe, zato i ne podrzavaju. Sto ne mora da znaci da je lose po korisnike ako same korporacije nemaju koristi od toga, naprotiv.

Joker

pre 10 godina

Pa ne znam. Baš imam podeljena mišljenja oko ovoga. S jedne strane, imaš sve u jednom uređaju - nikad ne koristiš dva u isto vreme. A s druge strane, šta će mi i Windows i Android tablet?

Stefe

pre 10 godina

Sa dva losa OS hoce da naprave jedan dobar. Apple je poplavio americko trziste, Win. i Google se bore protiv Apple na domacem terenu. Zapravo svi oni misle na verne fanove iz Srbije, jer bez Srbije se nema buducnosti.

dem.

pre 10 godina

@nja
"Kad sam video u naslovu "windroid", pomislio sam na fuziju ova dva OS što bi moglo biti zanimljivo... "
Kako mi izgleda,ti nisi gledao na televiziji film "Muva".:)))

Skeptik

pre 10 godina

Mislim da ovakvu spravu neću kupovati osim ako može da se stavi neki linux umesto mikrosoftovog đubreta.
Pre par meseci sam izbacio window$ iz upotrebe. Na kućnom i na laptopu teram linux a na Nexus telefonu mi trči custom android i sve radi brzo i pouzdano. Kad mi stigne novi displej za tablet i tu će ići linux najverovatnije. Iskreno mi se nekad plače kad u firmi moram nešto na windowsu da radim.

Ušati Dušan

pre 10 godina

Bilo bih lepo da u budućnosti kada kupujem mobilni ili tablet, da mogu pri kupovini da biram koji ću operatini sistem da stavim da li će to biti WP, Android ili Cynogen i mnogi drugi. A "windroid" mi deluje kao privlačna stvar. :-D

Mavs

pre 10 godina

Ovo će se prodavati jedino ako je iste cene ili jeftinije od konkurencije. Ako planiraju da prodaju ove naprave za iste pare kao Surface Pro proćiće kao Surface Pro.
I još uvek postoji problem nedovoljno razvijenog tablet ekosistema na obe platforme. Two wrongs don't make a right.

zmitjkoe

pre 10 godina

Windows i android su budućnost, ja sam do nedavno mislio upravo suprotno... Od rodbine sam konačno dobio stari iphone4 o totalno se razočarao u IOS, baterija slaba, ekran premali, sve puno bespotrebnih animacija i sl. ne znam zašto sam toliko hvalio Apple, valjda zato što ga nikad ranije nisam koristio. Živio Google! (ali i microsoft).

zmitjkoe

pre 10 godina

Šta god ko mislio ovo je dobra ideja nema losih strana jer vas niko ne tera da koristite oba sistema možete samo jedan ako vam je dovoljan u čemu je onda problem većini bi android zavrsio 70-80% stvari koje rade na računaru a za ostalih 20-30% što nemoze na androidu pritisnete dugme i odraditi na windowsu.
(Neo, 19. januar 2014 17:30)

Covek lepo objasnio koliko ova budalastina o "najboljem od oba sveta" nema nikakvog smisla, kao ni neprirodno parenje PC vrste kompjutera sa sortom mobilnog tableta. Takav mesanac samo gikovima i ljubiteljima operativnih sistema treba, ali ce trziste pokazati da od toga nema leba.

neutralni felsh

pre 10 godina

dobar potez, svidja mi se izum. android je negde intuitivniji a negde je to windows... pa kako ko voli i kad mu odgovara. a koja ce strana da vise profitira, bas me briga. mada, jesam malo vise naklonjen ms-u. iz prostog razloga, bolje vise jakih igraca na globalu nego samo jedan, makar i suvise narasli google utd.

Mavs

pre 10 godina

@,,Obavešten"
Valjda ti je jasno da Apple zarađuje 50% para cele PC industrije, što je samo delimično vezano za njihov OS, i to je sto puta važnije nego market share. Preko 90% prodatih kompjutera od preko 1000€ su Mac-ovi, i MBAir se prodaje bolje nego svi ultrabuci zajedno. Što se tiče OS X vs Win, stvar ukusa, ali moraš priznati da je lepo imati stabilinost i bezbednost BSD-a i komercijalni ekosistem nalik Windows-u. A i najbolji GUI na tržištu nije na odmet. I da si malo duže koristio neku ,,bleeding edge" distribuciju linuksa video bi šta je ,,stabilnost".
I kad smo već tu: kako i zašto je iOS đubre? Jer koliko ja vidim on je:
-Započeo smartfon revoluciju
-Inspirisao Android
-Od kojeg je još uvek brži
-I bezbedniji
-I ima više aplikacija
-I bolje aplikacije
-I tablet ekosistem
-Itd
Kapiram da svako od nas preferira određenu platformu, ali nema potrebe za toliko demagogije. A Microsoft-u ne treba niko da ih ugrozi, dovoljna je statistika da Windows 8.1 koristi manje od 25 miliona ljudi.
Keve mi, žalim prave tech štrebere koji čitaju komentare ovde (ako ih ima), pretpostavljam da tiho jecaju.

Maks

pre 10 godina

Glavna prednost koju desktop/laptop ima nad tablet računarom su znatno veće performanse od onoga što tablet ima, software za desktop/laptop uglavnom ima i veće mogućnosti, a tu su i raznorazni portovi za povezivanje sa periferijama... naravno, za jače perofrmanse je potreban i jači hardware, koji obično troši više struje i više se greje, pa su onda potrebne jače baterije (ako je laptop) i jače hlađenje (veliki ventilatori, veliki heatsinkovi... zbog čega su jače mašine obično i teže)...

Glavna prednost koji tablet računari imaju je što su tanki i lagani, zbog čega mogu lako da se nose sa sobom i da se duže vreme drže u ruci... a i znatno su jeftiniji od ultrabookova... ali da bi bili tako tanki i lagani i da bi bili jeftiniji od ultrabookova, imaju slabiji hardware da se ne bi grejali puno i da se baterija ne bi brzo istrošila (ultrabookovi imaju bolje performanse jer koriste znatno skuplje procesore koji su pravljeni i da imaju dobre performanse i da ne troše puno... mada, nisu ni ultrabookovi jaki kao neki desktop replacement laptop, ali su znatno jači od nekog prosečnog tablet računara).

Tako da, ako neko hoće da ima "najbolje iz oba sveta", smatram da je najbolje da kupi poseban desktop/laptop i poseban tablet... jer ako neko hoće da isti uređaj bude i tanak i jeftin i lagan kao tablet, najverovatnije će da ima znatno slabije performanse i manje mogućnosti od normalnog desktopa/laptopa... a tablet sa performansama laptopa bi verovatno bio i težak kao laptop.

Nikola

pre 10 godina

Android je tu privuce korisnike,MS da predstavi windows,a intel da napravi prezentaciju...procesora,widi na win-u...WindowsRT na tabletu je katastrofalan tako da im i nije neka reklama.wRT ima sve obrnuto,umesto da ima podrsku za desktop aplikacije,on sa windowsom ima slicnosti samo oko interfejsa koji je za tastaturu i misa.Ne znam da li postoje neka hakovanja koja bi omogucila pokretanje x86 aplikacija,ali za android ima dosbox koji moze da pokrece dos programe.To nikako ne ugrozava apple jer je sve ovo komplikovano,sve sto korisnici jabuke ne vole.

Night shift ?

pre 10 godina

Jedva cekam telefone sa windroidom pa kad ti zazvoni telefon ne mozes da se javis jer je jelte androd zakucao ali zato za samo 4sek butujes win i pricas kao covek. Magicno :D

Stefe

pre 10 godina

Sa dva losa OS hoce da naprave jedan dobar. Apple je poplavio americko trziste, Win. i Google se bore protiv Apple na domacem terenu. Zapravo svi oni misle na verne fanove iz Srbije, jer bez Srbije se nema buducnosti.

Skeptik

pre 10 godina

Mislim da ovakvu spravu neću kupovati osim ako može da se stavi neki linux umesto mikrosoftovog đubreta.
Pre par meseci sam izbacio window$ iz upotrebe. Na kućnom i na laptopu teram linux a na Nexus telefonu mi trči custom android i sve radi brzo i pouzdano. Kad mi stigne novi displej za tablet i tu će ići linux najverovatnije. Iskreno mi se nekad plače kad u firmi moram nešto na windowsu da radim.

lev

pre 10 godina

Ovo cekam ceo zivot. :) Jednostavno, na android sam se navukao, sve te silne aplikacije, zarazne igrice, zabava, google servisi, gmail, sinhronizacije, a sa druge strane - da se ne lazemo, windows i 'pravi' programi, vise opcija, zrelije aplikacije, ozbiljne igre, iso diskovi, disk particije, bolja preglednost fajlova... Jednostavno, bilo koji od ova dva OS-a da koristis mora da napravis neki kompromis i necega da se odreknes, ali kombinacijom ova dva - nema kompromisa. I jos sve to staviti u neki hibridni tablet-ultrabook i mislim da je vreme da moja stara krsina od laptopa konacno ode u penziju.

masak

pre 10 godina

E ovakvi tableti (ili jos bolje mobilni) bi mogle da uniste pc,apple i sve. Ako budu ultra jaki (da na njima moze nesto i da se radi) i imaju npr bezicnu vezu sa televizorima/monitorima,stampacima,misem i tastaturom to bi bilo odlicno. Jedan allin1 uredjaj koji menja gomilu drugih uredjaja. Doduse,verujem da nikada nece biti dovoljno jaki za render i obradu videa,ali za vecinu korisnika mogu da budu dobri. Da 1 uredjaj zameni mob,tablet,pc,navigaciju,licne isprave itd.

Joker

pre 10 godina

Pa ne znam. Baš imam podeljena mišljenja oko ovoga. S jedne strane, imaš sve u jednom uređaju - nikad ne koristiš dva u isto vreme. A s druge strane, šta će mi i Windows i Android tablet?

Mavs

pre 10 godina

@,,Obavešten"
Valjda ti je jasno da Apple zarađuje 50% para cele PC industrije, što je samo delimično vezano za njihov OS, i to je sto puta važnije nego market share. Preko 90% prodatih kompjutera od preko 1000€ su Mac-ovi, i MBAir se prodaje bolje nego svi ultrabuci zajedno. Što se tiče OS X vs Win, stvar ukusa, ali moraš priznati da je lepo imati stabilinost i bezbednost BSD-a i komercijalni ekosistem nalik Windows-u. A i najbolji GUI na tržištu nije na odmet. I da si malo duže koristio neku ,,bleeding edge" distribuciju linuksa video bi šta je ,,stabilnost".
I kad smo već tu: kako i zašto je iOS đubre? Jer koliko ja vidim on je:
-Započeo smartfon revoluciju
-Inspirisao Android
-Od kojeg je još uvek brži
-I bezbedniji
-I ima više aplikacija
-I bolje aplikacije
-I tablet ekosistem
-Itd
Kapiram da svako od nas preferira određenu platformu, ali nema potrebe za toliko demagogije. A Microsoft-u ne treba niko da ih ugrozi, dovoljna je statistika da Windows 8.1 koristi manje od 25 miliona ljudi.
Keve mi, žalim prave tech štrebere koji čitaju komentare ovde (ako ih ima), pretpostavljam da tiho jecaju.

Obavesten

pre 10 godina

Sa dva losa OS hoce da naprave jedan dobar. Apple je poplavio americko trziste, Win. i Google se bore protiv Apple na domacem terenu. Zapravo svi oni misle na verne fanove iz Srbije, jer bez Srbije se nema buducnosti.
(Stefe, 19. januar 2014 11:37)
Valjda ti je jasno da u svetu pc racunara Apple drzi svega par procenata trzista na svetskom nivou,pa i u Americi....
Sto se tice pc-ja Apple jos dugo nece moci da ugrozi MS,zato sto je njihov os mozda stabilniji,ali nije i bolji.Probao sam i razne linuxe i sto se tice stabilnosti,jednostavno nemaju premca,ali korisnicko iskustvo je losije nego na win.,a zahtevaju i znacajno vise znanja (sto i nije toliko lose).Isheep-ovi vole da pominju kako je osx otporan na viruse,sto nije istina,vec ih ima znacajno manje jer je manje i zastupljen,bas kao sto je slucaj i sa linuxima.
Android je ok os za telefone i uredjaj koji bi bio u obliku tableta sa punokrvnim winom i androidom na sebi,bi bio skoro savrsen uredjaj.Iskreno ,u tom slucaju vise bih koristio android jer bi sluzio kao telefon,ali bi win bio nezamenjljiv dobar deo vremena,jer android je ipak samo os za telefone i ogranicen je za neki ozbiljniji rad,bas kao i ios koji mnogi hvale,a djubre je.

kg

pre 10 godina

Windows rt za men nije windows jer ne moze da pokrene nijednu desktop aplikaciju pa je samim tim beskoristan.. A u metrou nema nijedna ozbiljna.. Cak ni microsoft nema office za svoj metro i ako izbacili metro pre 2 godine.

Ušati Dušan

pre 10 godina

Bilo bih lepo da u budućnosti kada kupujem mobilni ili tablet, da mogu pri kupovini da biram koji ću operatini sistem da stavim da li će to biti WP, Android ili Cynogen i mnogi drugi. A "windroid" mi deluje kao privlačna stvar. :-D

zmitjkoe

pre 10 godina

Windows i android su budućnost, ja sam do nedavno mislio upravo suprotno... Od rodbine sam konačno dobio stari iphone4 o totalno se razočarao u IOS, baterija slaba, ekran premali, sve puno bespotrebnih animacija i sl. ne znam zašto sam toliko hvalio Apple, valjda zato što ga nikad ranije nisam koristio. Živio Google! (ali i microsoft).

dem.

pre 10 godina

@nja
"Kad sam video u naslovu "windroid", pomislio sam na fuziju ova dva OS što bi moglo biti zanimljivo... "
Kako mi izgleda,ti nisi gledao na televiziji film "Muva".:)))

Miloš

pre 10 godina

Android nije alternativa Windowsu na desktop/laptop računarima, ali drago mi je da će u budućnosti to MOŽDA postati. Ne nisam fan Androida nego priželjkujem više konkurencije na tom polju. Kad dođu računari sa Windows + Android + Linux distro koji sam izaberem i instaliram, monopol će konačno biti malo uzdrman.

lev

pre 10 godina

Ovaj koncept ne podržava ni google ni microsoft.
(sx, 19. januar 2014 12:29)
Pa kad nije u njihovom vec u nasem interesu. Oni gledaju samo sebe, zato i ne podrzavaju. Sto ne mora da znaci da je lose po korisnike ako same korporacije nemaju koristi od toga, naprotiv.

Neo

pre 10 godina

Šta god ko mislio ovo je dobra ideja nema losih strana jer vas niko ne tera da koristite oba sistema možete samo jedan ako vam je dovoljan u čemu je onda problem većini bi android zavrsio 70-80% stvari koje rade na računaru a za ostalih 20-30% što nemoze na androidu pritisnete dugme i odraditi na windowsu.

Mavs

pre 10 godina

Ovo će se prodavati jedino ako je iste cene ili jeftinije od konkurencije. Ako planiraju da prodaju ove naprave za iste pare kao Surface Pro proćiće kao Surface Pro.
I još uvek postoji problem nedovoljno razvijenog tablet ekosistema na obe platforme. Two wrongs don't make a right.

neutralni felsh

pre 10 godina

dobar potez, svidja mi se izum. android je negde intuitivniji a negde je to windows... pa kako ko voli i kad mu odgovara. a koja ce strana da vise profitira, bas me briga. mada, jesam malo vise naklonjen ms-u. iz prostog razloga, bolje vise jakih igraca na globalu nego samo jedan, makar i suvise narasli google utd.

zmitjkoe

pre 10 godina

Šta god ko mislio ovo je dobra ideja nema losih strana jer vas niko ne tera da koristite oba sistema možete samo jedan ako vam je dovoljan u čemu je onda problem većini bi android zavrsio 70-80% stvari koje rade na računaru a za ostalih 20-30% što nemoze na androidu pritisnete dugme i odraditi na windowsu.
(Neo, 19. januar 2014 17:30)

Covek lepo objasnio koliko ova budalastina o "najboljem od oba sveta" nema nikakvog smisla, kao ni neprirodno parenje PC vrste kompjutera sa sortom mobilnog tableta. Takav mesanac samo gikovima i ljubiteljima operativnih sistema treba, ali ce trziste pokazati da od toga nema leba.

Nikola

pre 10 godina

Android je tu privuce korisnike,MS da predstavi windows,a intel da napravi prezentaciju...procesora,widi na win-u...WindowsRT na tabletu je katastrofalan tako da im i nije neka reklama.wRT ima sve obrnuto,umesto da ima podrsku za desktop aplikacije,on sa windowsom ima slicnosti samo oko interfejsa koji je za tastaturu i misa.Ne znam da li postoje neka hakovanja koja bi omogucila pokretanje x86 aplikacija,ali za android ima dosbox koji moze da pokrece dos programe.To nikako ne ugrozava apple jer je sve ovo komplikovano,sve sto korisnici jabuke ne vole.

Maks

pre 10 godina

Glavna prednost koju desktop/laptop ima nad tablet računarom su znatno veće performanse od onoga što tablet ima, software za desktop/laptop uglavnom ima i veće mogućnosti, a tu su i raznorazni portovi za povezivanje sa periferijama... naravno, za jače perofrmanse je potreban i jači hardware, koji obično troši više struje i više se greje, pa su onda potrebne jače baterije (ako je laptop) i jače hlađenje (veliki ventilatori, veliki heatsinkovi... zbog čega su jače mašine obično i teže)...

Glavna prednost koji tablet računari imaju je što su tanki i lagani, zbog čega mogu lako da se nose sa sobom i da se duže vreme drže u ruci... a i znatno su jeftiniji od ultrabookova... ali da bi bili tako tanki i lagani i da bi bili jeftiniji od ultrabookova, imaju slabiji hardware da se ne bi grejali puno i da se baterija ne bi brzo istrošila (ultrabookovi imaju bolje performanse jer koriste znatno skuplje procesore koji su pravljeni i da imaju dobre performanse i da ne troše puno... mada, nisu ni ultrabookovi jaki kao neki desktop replacement laptop, ali su znatno jači od nekog prosečnog tablet računara).

Tako da, ako neko hoće da ima "najbolje iz oba sveta", smatram da je najbolje da kupi poseban desktop/laptop i poseban tablet... jer ako neko hoće da isti uređaj bude i tanak i jeftin i lagan kao tablet, najverovatnije će da ima znatno slabije performanse i manje mogućnosti od normalnog desktopa/laptopa... a tablet sa performansama laptopa bi verovatno bio i težak kao laptop.