Sreda, 23.10.2013.

17:09

Honda Civic 1.6 i-DTEC Comfort

Izvor: B92

Honda Civic 1.6 i-DTEC Comfort IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

mamor

pre 9 godina

Kada bi dali 1.8 benzinca sa abs-om, klimom, esp-om i el prozorima (meni vise ne treba) za 14000 ili 14500 to bi bio apsolutni best buy u klasi...
(vlada, 23. oktobar 2013 19:32)

Imas Auris Style za 14999. 1.6 132ks, sa sasvim finom opremom.
Probaj ga, uopste nije los.

Fedor

pre 9 godina

MOlim cenjene komentatore za savet. Dvoumim se između toyote corolle i honde civic. Obe benzinci. Toyota 1,6 a honda 1,8. Kupo bi nov automobil ali nisam načisto koji model da uzmem. Trenutno sam malo zagrejaniji za toyotu ali bi voleo da čujem i drugačija mišljenja. Hvala unapred.

rade

pre 10 godina

vozim bas ovaj auto sa testa.kupio sam ga kao test vozilo u delti pre mesec ipo dana.presao sam s njom 3500 km.prosecna potrosnja 4.4 litra a na konstantnih 130 na auto putu relacija pojate solun potrosnja je 4.5 litara.tako da se novinar poprilicno zaneo pri pisanju ovog teksta.inace sam prezadovoljan kvalitetom sem par sitnica poput plastike na centralnoj konzoli i na vratima koja je sklona grebanju i matira pod prstima vrlo lako.motor je baba-roga.ide kao zmaj,odlicno povuce,mali je potrosac i jednostavno nemam sta da zamerim.sve u svemu prezadovoljan sam.

i-vtec rulez

pre 10 godina

Novi dizeli su dobri motori, vozio sam najrazlicitije tipove. Najduze sam vozikao Pezoov 1.6 HDI (jako malo trosi, a pristojno ide) i Audijev 2.0TDI u 143ks varijanti (ugladjen motor, jako malo trosi, lepo ide).
Medjutim, kad moj Accord 2.4 i-vtec (model 2008) promeni profil bregaste na 5000, pa kad povuce to 7000 uz metalni rezak zvuk... milina! Rado bih posedovao Acura TSX (isti kao moj Accord EURO), samo ima 3.5L i 280 konja.

Milenko

pre 10 godina

skoro razmišljam o novom automobilu za porodicu, sa cenom maksimalno do 15k evra, naravno uz neku opciju finansiranja. ova honda je zanimljiva, ali mi ipak deluje nekako previše skupo. najbolja opciju koju sam do sada našao je Meriva, jer je Opel kod nas prodaje baš po povoljnoj ceni u dobrom paketu opreme, pa se za 12k evra dobije baš dosta toga. Probao sam 1.4 100ks varijantu i ide sasvim korektno, a potrošnja je niska, jer je Opel izbacio novu generaciju motora koji troše primetno manje nego ranije. ipak pore toga mi je mnogo bitniji prostor koji se unutra dobija i velika vrata koja baš olakšavaju pristup deci pozadi, manipulacije sa dečijim sedištima i tako to...

deki

pre 10 godina

Pa sta je poenta nekog modela nego subjektivan osecaj svakog vozaca pojedinacno.Ako uzmemo da su sada novi automobili skoro svi podjednakog kvaliteta,sta onda presudjuje u odlucivanju ko ce koji auto kupiti.

minja ki

pre 10 godina

@ i tačka
Ne volim dizel,lično vozim benzinac, ali je činjenica da je dizel pre par godina pobedio na 24 sata Lamanša."I tačka" važi samo za starije dizele.;)

Jovan

pre 10 godina

Zaista moram da se javim jer Hondu vozim već prilično dugo. Počeo sam od CRX-a, pa Preluda V generacije, onda Civic 2,2 sa 140 ks sa kojim sam prešao 250000 hiljada kilometara i zamenio ERG ventil , takodje i elektroniku u bravama. Ostalo je sve bilo perfekcija potrošnja verovali ili ne 4,4 litra dizela prosečno. Toliko o njemu. Sada sam vlasnik najnovijeg modela Civic 2,2 dizel sa 150 ks i već sam prešao 49000 jer svaki dan na posao putujem 50 km. Ovaj novi je nešto stabilniji na cesti,ali mnogo slabije vuče od prethodnika kad se stavi u ECO modus vožnje čak i kad ga isključim mislim da je prethodni nekako startniji.Potrošnja nešto veća od prethodnika 4,8 litara jer uglavnom vozim 90 na sat.Ove automobile sigurno neće ceniti ljubitelji raznih Golfova jer su ovo automobili za umetnike. Za novac koji sam dao za njega mogao sam kupiti i Mercedesa ali to nije to. Ovo je briljantan automobil i vredi svaku paru. Kupujem i X generaciju ako Bog da . Možda ovaj novi nije toliko fascinantan kao prethodna 8 generacija ali je izuzetan po svemu. Nećete se pokajati ako ga kupite.

Bojan @Dule

pre 10 godina

Koje ulje sipas?
Ako sipas 0w-30 normalno da ce ga trositi vise. Probaj sa 0w-40 i naravno neko od preporucenih i kvalitetnih, mobil, castrol i sl.
Meni je honda trosila 1-1,5l ovog 30ke, 40ku trosi manje od 1l na 15-20000km. Pored toga moderni benzinci trose nesto ulja i to nije tragedija. Astra-G 1.6 mi je trosila 1l na 10000 km a to stoji i u uputstvu (kod oba auta).

Sto se tice metala, on je dobar ali lak je slab, bar kod te prve generacije 2006-2008 jer su koristili neke eko boje.

Vladimir

pre 10 godina

Na žalost, nisam imao prilike da duže vozim previše dobrih automobila, ali sam na kraćim test-vožnje vozio sve što vredi u C segmentu.
Hondu Civic 1,8 poslednje generacije sam takođe vozio. Na moj delimičan nagovor, moj dobar drug ga je kupio, pre malo jače od godinu dana. Za tih godinu dana, prešao je oko 25.000km i ne vidim da se žali. Čak naprotiv: Grčka, Italija, Mađarska i puno po Beogradu i samo reči hvale. Vozio sam ga i ja pomalo, a po malo se i vozio :-) Kako god ga na kraju obrneš, kad se malo navikneš na spoljašnost, auto je 9/10. A za onu punu 10 treba još velika kamara para, tako da imam 18.000 za auto, ne bih se razmišljao. Honda Civic 1,8. Ovaj dizel je verovatno dobar i manji potoršač, ali sa hondinim benzincem stvarno nema šta da se razmišlja.

Pozdrav,
Vladimir

Vozač

pre 10 godina

.....pri konstantnih 120 km/h, troši 6,5 litara?????

Da nije ovo greška?
PA ja sa benzincem od 1,6 i 125ks pri toj brzini trošim 6.7lit!

dule

pre 10 godina

Imam hondu, 2007, kupljenu novu....i nikad vise....ne obracam paznju na dizajn, izgled table, koza/platno, i ostalo, kupio sam je jer su svi oko mene vozili hondu civic i hvalili da je auto deri/peri...pouzdano i ekonomicno, bas sto mi je trebalo
1. na 60100km riknula klima, garancija 60000
2. metal uzas
3. rdja se javila poslije 3 god
4. sva vrata poslije 2 god se sama zatvaraju, zglob koji drzi vrata otvorenim u dva polozaja ne radi
5. nakon 150000 trosi ulje ko jugo, uvijek dosipam preko 2l izmedju promjene ulja a mjenjam ulje na svkih 5000

ukratko, moja prva i zadnja honda....

Bojan

pre 10 godina

Imam civica 1.8 2007 model sa spojenim svjetlima naprijed.. ova potrosnja koju pominjete za auto put, toliko otprilike trosi i moj benzinac. U gradu koliko vidim trosi 2-2,5l manje, na otvorenom 1,5l, bar tako kaze putni racunar.

Gledam ove slike kokpita i cini mi se da kao da je plastika malo grublja/jeftinija/nekvalitetnija nego kod prethodnog modela? I nekako mi je dizajn nedorecen u odnosu na prethodnu (moju) generaciju.

Ostalo mi izgleda sve vec poznato. Za mog benzinca servis je na 20.000 km, vidim da su ovdje dizela spustili na 10.000.
Svjecice sam prvi put mijenjao na 100.000 km, a od ostalih stvari kod velikog servisa majstor je samo malo pogledao lanac jel ok i to je to :)

Sto se tice dizajna ovog novog modela, pozadi je malo cudan, ali mislim da ce vremenom dok se covjek na to ne navikne svima postati dopadljiviji.

vlada

pre 10 godina

Provozao sam novog civica ali sa proverenim 1.8 benzinskim motorom!
U odnosu na prethodni civic je po mnogima, pa i po meni korak u nazad u pogledu dizajna! Ali je ovaj civic u svim drugim kategorijama i tek kako korak napred u odnosu na prethodnu generaciju. Udobnost na višem nivou. Unutrašnjost možda malo konvencionalnije dizajnirana ali daleko kvalitetnija i manje plastična od prethodnog modela i sa više pregrada za sitnice. Što se unutrašnjeg prostora tiče, kao i prethodni model je bez premca u klasi, a ima i najveći prtljažnik (neko spomenu da je to zato šro nema rezervni točak ali primedbna nije na mestu jer mnogi u c segmentu više nemaju rez točak a nemaju ni izbliza ovako veliki prtljažnika). Vozne osobine i ležanje u krivinama je po meni bolje u odnosu na prethodni civic. Na prethodnom civicu (hatchbacku da ne bude zabune) je bila malo lošija zvučna izolacija i motor se malo više čuo u kabini što je ostavljalo neki sportski utisak. Toga sada nema ali je ležanje i dalje perfektno, a opet je udobnost na visikom novu. Motor bar taj benzinac je po meni i dalje najbolji atmo benzinac te zapremine, menjač je izlišno komentarisati!

Jedinu zamerku za civica imam što se ne nudi u nekom malo "osnovnijem" paketu opreme za malo manje pare ali je i pored toga mednju best buy automobilima ovog segmenta. Kada bi dali 1.8 benzinca sa abs-om, klimom, esp-om i el prozorima (meni vise ne treba) za 14000 ili 14500 to bi bio apsolutni best buy u klasi...

Volim Japan

pre 10 godina

Hondini automobili su izuzetni.Ovaj mali dizelas je extra auto i vredi svaki evro.Servisi nisu skupi,kvalitet izrade je odlican(necete visiti po servisima),super su za voznju i imaju onaj sportski duh zbog kojih su uvek na ceni.Cifra od 19000 evra nije mala,ali ko moze sebi da priusti nov auto ima bas lepo da se navoza.

Duke

pre 10 godina

Imao sam priliku da je provozam i nisam bio odusevljen. Inace nemam nekih predrasuda prema automobilima bez obziran na zemlju iz koje dolaze. Motor po meni ima prilicno neprijatan zvuk, nije previse glasan, ali zvuk jednostavno ne prija mom uhu. Performanse su na nivou ocekivanog, puno momenta u ogranicenom opsegu. Potrosnja je zaista niska. Menjac je pravi sprortski, veoma kratkih, gustih i definisanih hodova ali mu fali malo mekoce. Vesanje je relativno tvrdo, volan dosta dobar. Plastika i obrada, kao i ukupan utisak kvaliteta enterijera je daleko od jednog Golfa 7. Malo mesta za glavu na zadnjoj klupi.
Voleo bih da sam imao priliku da probam benzinca, ipak je tu Honda na svome. Verujem da bi utisak bio bolji.

milan

pre 10 godina

"Ni godinu dana nije izdržala.. "

To sto ste naveli se odnosi na civic sedan a ne na civic hb. Malo detaljnije i temeljnije proucavanje nije na odmet kod svega. a dizajn je stvar ukusa... kuda ide ovaj svet kada muskarci biraju auta na osnovu dizajna i boje...

sone

pre 10 godina

1.dizajn gori od ranijeg
2.da je tvrd ne cudi
3.silna tehnologija i veliko razocarenje potrosnjom,istina,ne znam sta je za redaktora normalno bez ustezanja
ali 6,5 pri 120 vise nego previse cak i za benz.te kategorije
4.preskup za ono sto nudi,bar 20 procenata,ne favorizujem,gotovo idealnog golfa,vise mislim na mazdu 6 mondeo,c5.
5.bagaznik je velik jer nema rez.tocka
6.malu sansu je imao pocetkom prodaje uz deltinu akciju 10 godina
7.servis enormno skup,u nivou micubisi i mercedesa
8.9cm kraci, malo mesta pozadi,kao u nizoj klasi
sve u svemu veliko razocarenje od honde koju volim i cenim

Petrolhead

pre 10 godina

@Uncle Sam
@Dikh tu kava
Once Honda, Always Honda!
Honda ne pravi automobile za ciljnu grupu ljudi, kada dodje vreme da se kupe kola, koja "bi da proba neku drugu marku, (brend) jer je neka prethodna marka automobila dosadila" Hondu porediti sa Seatom i Peugeotom, uz svo dužno poštovanje, je u najmanju ruku neumesno i amaterski.
Vozim Hondu, preko dvadeset godina, razne modele, i NIKADA nisam obraćao pažnju na plastiku, položaj sedišta, ručicu menjača i pregrade za ostavljanje sitnica. Uživanje je u nečem drugom.
Dok tu vrstu uživanja, gospodo, ne "provalite", nastavite da se divite klirensima, završnoj obradi položaju vozača, odnosu cena/kvalitet, servisnom intervalu, cenama rezervnih delova, štofu na sedištima, dizajnu.... OSTALIH marki automobila.

Dikh tu kava

pre 10 godina

OK, evo šta kaže wiki za Civic IX:

"Reviews of the 2012 Civic have been generally lackluster, with many reviewers citing the car's cheap interior materials, along with worsened driving dynamics and insubstantial exterior styling changes from the previous generation, as drawbacks. Consumer Reports went so far as to remove the 2012 Civic from its 'Recommended' list of compact cars, which the vehicle had been on for many years. In response, Honda introduced a heavily revamped Civic for the 2013 model year... Ride quality, handling, and interior material quality are also improved. The coupe retains the2012 model's exterior styling, but receives the same interior and engineering upgrades as the sedan."

Ni godinu dana nije izdržala.. Elem, što se dizajna tiče, ja lično tu nemam dilemu - meni je užasan. Što ne znači da drugima nije "san snova". Takođe, mislim da je unutrašnjost (HB) prilično kvalitetna. Motor je zaista sjajan, malo sam vozio, ali deluje prilično ubedljivo. Na kraju, osim dizajna, meni lično bitna je i vozačka pozicija. Kod HB-a sedišta su apsolutno viša nego što meni odgovara, ne mogu dovoljno nisko (kod Leona su, npr, odlična). Paradoksalno, kod Civic sedana idu dosta niže, ali je kod njega unutrašnjost zaista za ne verovati plastična.
Na kraju, mislim da zaista vredi sačekati sledeću generaciju.

uncle Sam

pre 10 godina

@o...ja kvalitet hondinih automobila pre svega poizdanost ne osporavam ali to su neki sitni "detalji"zbog kojih ne gotivim civik,zaista njegov kolpit izgleda ruzno pogotovo danju kada napada prasina,pre.svega jeftin utisak ostavlja....ja vozim peugeot 508 od 2011

reziel

pre 10 godina

mislim da su japanska vozila, osim mazde, pocela malo da se gube u ovom svemirskom dizajnu. Novi Avensis, Corrola, Subaru pa sad i ovaj Civic (koji mi je bio jedan od najlepsih i najsmelijih), izgledaju skaredno i na momente ruzno. Znam da o kvalitetu ne treba trošiti reči, ali opet, mislim da bi mogli malo da se ugledaju na neke druge proizvodjace, pa i iz svoje zemlje

uncle Sam

pre 10 godina

vozio me je drug u sluzbenom civiku,izuzetno tvrd auto,ne bi mi prijao na duze staze,tvrda plastika je i dalje prisutna u enterijeru,nego sve te nedostatke honda prikriva haj tek dizajnom koji ima pre svega cilj mlade kupce,sve u svemu prosecan auto.

o

pre 10 godina

volim komentatore kao uncle Sam, volela bih znati kakav automobil (istog cenovneog rangla/klase) onda smatra sjajnim? zavrsna obrada hondinih vozila je fenomenalna, a svi su tvrdi kad ih vozite po nasim razlokanim putevima. moje misljenje je da je to jako kvalitetan auto, iznad proseka za cenu koju ima. o kvalitetu i da ne govorimo.

o

pre 10 godina

volim komentatore kao uncle Sam, volela bih znati kakav automobil (istog cenovneog rangla/klase) onda smatra sjajnim? zavrsna obrada hondinih vozila je fenomenalna, a svi su tvrdi kad ih vozite po nasim razlokanim putevima. moje misljenje je da je to jako kvalitetan auto, iznad proseka za cenu koju ima. o kvalitetu i da ne govorimo.

Petrolhead

pre 10 godina

@Uncle Sam
@Dikh tu kava
Once Honda, Always Honda!
Honda ne pravi automobile za ciljnu grupu ljudi, kada dodje vreme da se kupe kola, koja "bi da proba neku drugu marku, (brend) jer je neka prethodna marka automobila dosadila" Hondu porediti sa Seatom i Peugeotom, uz svo dužno poštovanje, je u najmanju ruku neumesno i amaterski.
Vozim Hondu, preko dvadeset godina, razne modele, i NIKADA nisam obraćao pažnju na plastiku, položaj sedišta, ručicu menjača i pregrade za ostavljanje sitnica. Uživanje je u nečem drugom.
Dok tu vrstu uživanja, gospodo, ne "provalite", nastavite da se divite klirensima, završnoj obradi položaju vozača, odnosu cena/kvalitet, servisnom intervalu, cenama rezervnih delova, štofu na sedištima, dizajnu.... OSTALIH marki automobila.

reziel

pre 10 godina

mislim da su japanska vozila, osim mazde, pocela malo da se gube u ovom svemirskom dizajnu. Novi Avensis, Corrola, Subaru pa sad i ovaj Civic (koji mi je bio jedan od najlepsih i najsmelijih), izgledaju skaredno i na momente ruzno. Znam da o kvalitetu ne treba trošiti reči, ali opet, mislim da bi mogli malo da se ugledaju na neke druge proizvodjace, pa i iz svoje zemlje

Jovan

pre 10 godina

Zaista moram da se javim jer Hondu vozim već prilično dugo. Počeo sam od CRX-a, pa Preluda V generacije, onda Civic 2,2 sa 140 ks sa kojim sam prešao 250000 hiljada kilometara i zamenio ERG ventil , takodje i elektroniku u bravama. Ostalo je sve bilo perfekcija potrošnja verovali ili ne 4,4 litra dizela prosečno. Toliko o njemu. Sada sam vlasnik najnovijeg modela Civic 2,2 dizel sa 150 ks i već sam prešao 49000 jer svaki dan na posao putujem 50 km. Ovaj novi je nešto stabilniji na cesti,ali mnogo slabije vuče od prethodnika kad se stavi u ECO modus vožnje čak i kad ga isključim mislim da je prethodni nekako startniji.Potrošnja nešto veća od prethodnika 4,8 litara jer uglavnom vozim 90 na sat.Ove automobile sigurno neće ceniti ljubitelji raznih Golfova jer su ovo automobili za umetnike. Za novac koji sam dao za njega mogao sam kupiti i Mercedesa ali to nije to. Ovo je briljantan automobil i vredi svaku paru. Kupujem i X generaciju ako Bog da . Možda ovaj novi nije toliko fascinantan kao prethodna 8 generacija ali je izuzetan po svemu. Nećete se pokajati ako ga kupite.

milan

pre 10 godina

"Ni godinu dana nije izdržala.. "

To sto ste naveli se odnosi na civic sedan a ne na civic hb. Malo detaljnije i temeljnije proucavanje nije na odmet kod svega. a dizajn je stvar ukusa... kuda ide ovaj svet kada muskarci biraju auta na osnovu dizajna i boje...

Vladimir

pre 10 godina

Na žalost, nisam imao prilike da duže vozim previše dobrih automobila, ali sam na kraćim test-vožnje vozio sve što vredi u C segmentu.
Hondu Civic 1,8 poslednje generacije sam takođe vozio. Na moj delimičan nagovor, moj dobar drug ga je kupio, pre malo jače od godinu dana. Za tih godinu dana, prešao je oko 25.000km i ne vidim da se žali. Čak naprotiv: Grčka, Italija, Mađarska i puno po Beogradu i samo reči hvale. Vozio sam ga i ja pomalo, a po malo se i vozio :-) Kako god ga na kraju obrneš, kad se malo navikneš na spoljašnost, auto je 9/10. A za onu punu 10 treba još velika kamara para, tako da imam 18.000 za auto, ne bih se razmišljao. Honda Civic 1,8. Ovaj dizel je verovatno dobar i manji potoršač, ali sa hondinim benzincem stvarno nema šta da se razmišlja.

Pozdrav,
Vladimir

uncle Sam

pre 10 godina

vozio me je drug u sluzbenom civiku,izuzetno tvrd auto,ne bi mi prijao na duze staze,tvrda plastika je i dalje prisutna u enterijeru,nego sve te nedostatke honda prikriva haj tek dizajnom koji ima pre svega cilj mlade kupce,sve u svemu prosecan auto.

Vozač

pre 10 godina

.....pri konstantnih 120 km/h, troši 6,5 litara?????

Da nije ovo greška?
PA ja sa benzincem od 1,6 i 125ks pri toj brzini trošim 6.7lit!

Bojan

pre 10 godina

Imam civica 1.8 2007 model sa spojenim svjetlima naprijed.. ova potrosnja koju pominjete za auto put, toliko otprilike trosi i moj benzinac. U gradu koliko vidim trosi 2-2,5l manje, na otvorenom 1,5l, bar tako kaze putni racunar.

Gledam ove slike kokpita i cini mi se da kao da je plastika malo grublja/jeftinija/nekvalitetnija nego kod prethodnog modela? I nekako mi je dizajn nedorecen u odnosu na prethodnu (moju) generaciju.

Ostalo mi izgleda sve vec poznato. Za mog benzinca servis je na 20.000 km, vidim da su ovdje dizela spustili na 10.000.
Svjecice sam prvi put mijenjao na 100.000 km, a od ostalih stvari kod velikog servisa majstor je samo malo pogledao lanac jel ok i to je to :)

Sto se tice dizajna ovog novog modela, pozadi je malo cudan, ali mislim da ce vremenom dok se covjek na to ne navikne svima postati dopadljiviji.

rade

pre 10 godina

vozim bas ovaj auto sa testa.kupio sam ga kao test vozilo u delti pre mesec ipo dana.presao sam s njom 3500 km.prosecna potrosnja 4.4 litra a na konstantnih 130 na auto putu relacija pojate solun potrosnja je 4.5 litara.tako da se novinar poprilicno zaneo pri pisanju ovog teksta.inace sam prezadovoljan kvalitetom sem par sitnica poput plastike na centralnoj konzoli i na vratima koja je sklona grebanju i matira pod prstima vrlo lako.motor je baba-roga.ide kao zmaj,odlicno povuce,mali je potrosac i jednostavno nemam sta da zamerim.sve u svemu prezadovoljan sam.

sone

pre 10 godina

1.dizajn gori od ranijeg
2.da je tvrd ne cudi
3.silna tehnologija i veliko razocarenje potrosnjom,istina,ne znam sta je za redaktora normalno bez ustezanja
ali 6,5 pri 120 vise nego previse cak i za benz.te kategorije
4.preskup za ono sto nudi,bar 20 procenata,ne favorizujem,gotovo idealnog golfa,vise mislim na mazdu 6 mondeo,c5.
5.bagaznik je velik jer nema rez.tocka
6.malu sansu je imao pocetkom prodaje uz deltinu akciju 10 godina
7.servis enormno skup,u nivou micubisi i mercedesa
8.9cm kraci, malo mesta pozadi,kao u nizoj klasi
sve u svemu veliko razocarenje od honde koju volim i cenim

vlada

pre 10 godina

Provozao sam novog civica ali sa proverenim 1.8 benzinskim motorom!
U odnosu na prethodni civic je po mnogima, pa i po meni korak u nazad u pogledu dizajna! Ali je ovaj civic u svim drugim kategorijama i tek kako korak napred u odnosu na prethodnu generaciju. Udobnost na višem nivou. Unutrašnjost možda malo konvencionalnije dizajnirana ali daleko kvalitetnija i manje plastična od prethodnog modela i sa više pregrada za sitnice. Što se unutrašnjeg prostora tiče, kao i prethodni model je bez premca u klasi, a ima i najveći prtljažnik (neko spomenu da je to zato šro nema rezervni točak ali primedbna nije na mestu jer mnogi u c segmentu više nemaju rez točak a nemaju ni izbliza ovako veliki prtljažnika). Vozne osobine i ležanje u krivinama je po meni bolje u odnosu na prethodni civic. Na prethodnom civicu (hatchbacku da ne bude zabune) je bila malo lošija zvučna izolacija i motor se malo više čuo u kabini što je ostavljalo neki sportski utisak. Toga sada nema ali je ležanje i dalje perfektno, a opet je udobnost na visikom novu. Motor bar taj benzinac je po meni i dalje najbolji atmo benzinac te zapremine, menjač je izlišno komentarisati!

Jedinu zamerku za civica imam što se ne nudi u nekom malo "osnovnijem" paketu opreme za malo manje pare ali je i pored toga mednju best buy automobilima ovog segmenta. Kada bi dali 1.8 benzinca sa abs-om, klimom, esp-om i el prozorima (meni vise ne treba) za 14000 ili 14500 to bi bio apsolutni best buy u klasi...

Dikh tu kava

pre 10 godina

OK, evo šta kaže wiki za Civic IX:

"Reviews of the 2012 Civic have been generally lackluster, with many reviewers citing the car's cheap interior materials, along with worsened driving dynamics and insubstantial exterior styling changes from the previous generation, as drawbacks. Consumer Reports went so far as to remove the 2012 Civic from its 'Recommended' list of compact cars, which the vehicle had been on for many years. In response, Honda introduced a heavily revamped Civic for the 2013 model year... Ride quality, handling, and interior material quality are also improved. The coupe retains the2012 model's exterior styling, but receives the same interior and engineering upgrades as the sedan."

Ni godinu dana nije izdržala.. Elem, što se dizajna tiče, ja lično tu nemam dilemu - meni je užasan. Što ne znači da drugima nije "san snova". Takođe, mislim da je unutrašnjost (HB) prilično kvalitetna. Motor je zaista sjajan, malo sam vozio, ali deluje prilično ubedljivo. Na kraju, osim dizajna, meni lično bitna je i vozačka pozicija. Kod HB-a sedišta su apsolutno viša nego što meni odgovara, ne mogu dovoljno nisko (kod Leona su, npr, odlična). Paradoksalno, kod Civic sedana idu dosta niže, ali je kod njega unutrašnjost zaista za ne verovati plastična.
Na kraju, mislim da zaista vredi sačekati sledeću generaciju.

Volim Japan

pre 10 godina

Hondini automobili su izuzetni.Ovaj mali dizelas je extra auto i vredi svaki evro.Servisi nisu skupi,kvalitet izrade je odlican(necete visiti po servisima),super su za voznju i imaju onaj sportski duh zbog kojih su uvek na ceni.Cifra od 19000 evra nije mala,ali ko moze sebi da priusti nov auto ima bas lepo da se navoza.

Duke

pre 10 godina

Imao sam priliku da je provozam i nisam bio odusevljen. Inace nemam nekih predrasuda prema automobilima bez obziran na zemlju iz koje dolaze. Motor po meni ima prilicno neprijatan zvuk, nije previse glasan, ali zvuk jednostavno ne prija mom uhu. Performanse su na nivou ocekivanog, puno momenta u ogranicenom opsegu. Potrosnja je zaista niska. Menjac je pravi sprortski, veoma kratkih, gustih i definisanih hodova ali mu fali malo mekoce. Vesanje je relativno tvrdo, volan dosta dobar. Plastika i obrada, kao i ukupan utisak kvaliteta enterijera je daleko od jednog Golfa 7. Malo mesta za glavu na zadnjoj klupi.
Voleo bih da sam imao priliku da probam benzinca, ipak je tu Honda na svome. Verujem da bi utisak bio bolji.

i-vtec rulez

pre 10 godina

Novi dizeli su dobri motori, vozio sam najrazlicitije tipove. Najduze sam vozikao Pezoov 1.6 HDI (jako malo trosi, a pristojno ide) i Audijev 2.0TDI u 143ks varijanti (ugladjen motor, jako malo trosi, lepo ide).
Medjutim, kad moj Accord 2.4 i-vtec (model 2008) promeni profil bregaste na 5000, pa kad povuce to 7000 uz metalni rezak zvuk... milina! Rado bih posedovao Acura TSX (isti kao moj Accord EURO), samo ima 3.5L i 280 konja.

deki

pre 10 godina

Pa sta je poenta nekog modela nego subjektivan osecaj svakog vozaca pojedinacno.Ako uzmemo da su sada novi automobili skoro svi podjednakog kvaliteta,sta onda presudjuje u odlucivanju ko ce koji auto kupiti.

uncle Sam

pre 10 godina

@o...ja kvalitet hondinih automobila pre svega poizdanost ne osporavam ali to su neki sitni "detalji"zbog kojih ne gotivim civik,zaista njegov kolpit izgleda ruzno pogotovo danju kada napada prasina,pre.svega jeftin utisak ostavlja....ja vozim peugeot 508 od 2011

dule

pre 10 godina

Imam hondu, 2007, kupljenu novu....i nikad vise....ne obracam paznju na dizajn, izgled table, koza/platno, i ostalo, kupio sam je jer su svi oko mene vozili hondu civic i hvalili da je auto deri/peri...pouzdano i ekonomicno, bas sto mi je trebalo
1. na 60100km riknula klima, garancija 60000
2. metal uzas
3. rdja se javila poslije 3 god
4. sva vrata poslije 2 god se sama zatvaraju, zglob koji drzi vrata otvorenim u dva polozaja ne radi
5. nakon 150000 trosi ulje ko jugo, uvijek dosipam preko 2l izmedju promjene ulja a mjenjam ulje na svkih 5000

ukratko, moja prva i zadnja honda....

minja ki

pre 10 godina

@ i tačka
Ne volim dizel,lično vozim benzinac, ali je činjenica da je dizel pre par godina pobedio na 24 sata Lamanša."I tačka" važi samo za starije dizele.;)

Milenko

pre 10 godina

skoro razmišljam o novom automobilu za porodicu, sa cenom maksimalno do 15k evra, naravno uz neku opciju finansiranja. ova honda je zanimljiva, ali mi ipak deluje nekako previše skupo. najbolja opciju koju sam do sada našao je Meriva, jer je Opel kod nas prodaje baš po povoljnoj ceni u dobrom paketu opreme, pa se za 12k evra dobije baš dosta toga. Probao sam 1.4 100ks varijantu i ide sasvim korektno, a potrošnja je niska, jer je Opel izbacio novu generaciju motora koji troše primetno manje nego ranije. ipak pore toga mi je mnogo bitniji prostor koji se unutra dobija i velika vrata koja baš olakšavaju pristup deci pozadi, manipulacije sa dečijim sedištima i tako to...

Bojan @Dule

pre 10 godina

Koje ulje sipas?
Ako sipas 0w-30 normalno da ce ga trositi vise. Probaj sa 0w-40 i naravno neko od preporucenih i kvalitetnih, mobil, castrol i sl.
Meni je honda trosila 1-1,5l ovog 30ke, 40ku trosi manje od 1l na 15-20000km. Pored toga moderni benzinci trose nesto ulja i to nije tragedija. Astra-G 1.6 mi je trosila 1l na 10000 km a to stoji i u uputstvu (kod oba auta).

Sto se tice metala, on je dobar ali lak je slab, bar kod te prve generacije 2006-2008 jer su koristili neke eko boje.

Fedor

pre 9 godina

MOlim cenjene komentatore za savet. Dvoumim se između toyote corolle i honde civic. Obe benzinci. Toyota 1,6 a honda 1,8. Kupo bi nov automobil ali nisam načisto koji model da uzmem. Trenutno sam malo zagrejaniji za toyotu ali bi voleo da čujem i drugačija mišljenja. Hvala unapred.

mamor

pre 9 godina

Kada bi dali 1.8 benzinca sa abs-om, klimom, esp-om i el prozorima (meni vise ne treba) za 14000 ili 14500 to bi bio apsolutni best buy u klasi...
(vlada, 23. oktobar 2013 19:32)

Imas Auris Style za 14999. 1.6 132ks, sa sasvim finom opremom.
Probaj ga, uopste nije los.

uncle Sam

pre 10 godina

vozio me je drug u sluzbenom civiku,izuzetno tvrd auto,ne bi mi prijao na duze staze,tvrda plastika je i dalje prisutna u enterijeru,nego sve te nedostatke honda prikriva haj tek dizajnom koji ima pre svega cilj mlade kupce,sve u svemu prosecan auto.

sone

pre 10 godina

1.dizajn gori od ranijeg
2.da je tvrd ne cudi
3.silna tehnologija i veliko razocarenje potrosnjom,istina,ne znam sta je za redaktora normalno bez ustezanja
ali 6,5 pri 120 vise nego previse cak i za benz.te kategorije
4.preskup za ono sto nudi,bar 20 procenata,ne favorizujem,gotovo idealnog golfa,vise mislim na mazdu 6 mondeo,c5.
5.bagaznik je velik jer nema rez.tocka
6.malu sansu je imao pocetkom prodaje uz deltinu akciju 10 godina
7.servis enormno skup,u nivou micubisi i mercedesa
8.9cm kraci, malo mesta pozadi,kao u nizoj klasi
sve u svemu veliko razocarenje od honde koju volim i cenim

dule

pre 10 godina

Imam hondu, 2007, kupljenu novu....i nikad vise....ne obracam paznju na dizajn, izgled table, koza/platno, i ostalo, kupio sam je jer su svi oko mene vozili hondu civic i hvalili da je auto deri/peri...pouzdano i ekonomicno, bas sto mi je trebalo
1. na 60100km riknula klima, garancija 60000
2. metal uzas
3. rdja se javila poslije 3 god
4. sva vrata poslije 2 god se sama zatvaraju, zglob koji drzi vrata otvorenim u dva polozaja ne radi
5. nakon 150000 trosi ulje ko jugo, uvijek dosipam preko 2l izmedju promjene ulja a mjenjam ulje na svkih 5000

ukratko, moja prva i zadnja honda....

reziel

pre 10 godina

mislim da su japanska vozila, osim mazde, pocela malo da se gube u ovom svemirskom dizajnu. Novi Avensis, Corrola, Subaru pa sad i ovaj Civic (koji mi je bio jedan od najlepsih i najsmelijih), izgledaju skaredno i na momente ruzno. Znam da o kvalitetu ne treba trošiti reči, ali opet, mislim da bi mogli malo da se ugledaju na neke druge proizvodjace, pa i iz svoje zemlje

Petrolhead

pre 10 godina

@Uncle Sam
@Dikh tu kava
Once Honda, Always Honda!
Honda ne pravi automobile za ciljnu grupu ljudi, kada dodje vreme da se kupe kola, koja "bi da proba neku drugu marku, (brend) jer je neka prethodna marka automobila dosadila" Hondu porediti sa Seatom i Peugeotom, uz svo dužno poštovanje, je u najmanju ruku neumesno i amaterski.
Vozim Hondu, preko dvadeset godina, razne modele, i NIKADA nisam obraćao pažnju na plastiku, položaj sedišta, ručicu menjača i pregrade za ostavljanje sitnica. Uživanje je u nečem drugom.
Dok tu vrstu uživanja, gospodo, ne "provalite", nastavite da se divite klirensima, završnoj obradi položaju vozača, odnosu cena/kvalitet, servisnom intervalu, cenama rezervnih delova, štofu na sedištima, dizajnu.... OSTALIH marki automobila.

uncle Sam

pre 10 godina

@o...ja kvalitet hondinih automobila pre svega poizdanost ne osporavam ali to su neki sitni "detalji"zbog kojih ne gotivim civik,zaista njegov kolpit izgleda ruzno pogotovo danju kada napada prasina,pre.svega jeftin utisak ostavlja....ja vozim peugeot 508 od 2011

Dikh tu kava

pre 10 godina

OK, evo šta kaže wiki za Civic IX:

"Reviews of the 2012 Civic have been generally lackluster, with many reviewers citing the car's cheap interior materials, along with worsened driving dynamics and insubstantial exterior styling changes from the previous generation, as drawbacks. Consumer Reports went so far as to remove the 2012 Civic from its 'Recommended' list of compact cars, which the vehicle had been on for many years. In response, Honda introduced a heavily revamped Civic for the 2013 model year... Ride quality, handling, and interior material quality are also improved. The coupe retains the2012 model's exterior styling, but receives the same interior and engineering upgrades as the sedan."

Ni godinu dana nije izdržala.. Elem, što se dizajna tiče, ja lično tu nemam dilemu - meni je užasan. Što ne znači da drugima nije "san snova". Takođe, mislim da je unutrašnjost (HB) prilično kvalitetna. Motor je zaista sjajan, malo sam vozio, ali deluje prilično ubedljivo. Na kraju, osim dizajna, meni lično bitna je i vozačka pozicija. Kod HB-a sedišta su apsolutno viša nego što meni odgovara, ne mogu dovoljno nisko (kod Leona su, npr, odlična). Paradoksalno, kod Civic sedana idu dosta niže, ali je kod njega unutrašnjost zaista za ne verovati plastična.
Na kraju, mislim da zaista vredi sačekati sledeću generaciju.

Milenko

pre 10 godina

skoro razmišljam o novom automobilu za porodicu, sa cenom maksimalno do 15k evra, naravno uz neku opciju finansiranja. ova honda je zanimljiva, ali mi ipak deluje nekako previše skupo. najbolja opciju koju sam do sada našao je Meriva, jer je Opel kod nas prodaje baš po povoljnoj ceni u dobrom paketu opreme, pa se za 12k evra dobije baš dosta toga. Probao sam 1.4 100ks varijantu i ide sasvim korektno, a potrošnja je niska, jer je Opel izbacio novu generaciju motora koji troše primetno manje nego ranije. ipak pore toga mi je mnogo bitniji prostor koji se unutra dobija i velika vrata koja baš olakšavaju pristup deci pozadi, manipulacije sa dečijim sedištima i tako to...

o

pre 10 godina

volim komentatore kao uncle Sam, volela bih znati kakav automobil (istog cenovneog rangla/klase) onda smatra sjajnim? zavrsna obrada hondinih vozila je fenomenalna, a svi su tvrdi kad ih vozite po nasim razlokanim putevima. moje misljenje je da je to jako kvalitetan auto, iznad proseka za cenu koju ima. o kvalitetu i da ne govorimo.

minja ki

pre 10 godina

@ i tačka
Ne volim dizel,lično vozim benzinac, ali je činjenica da je dizel pre par godina pobedio na 24 sata Lamanša."I tačka" važi samo za starije dizele.;)

Duke

pre 10 godina

Imao sam priliku da je provozam i nisam bio odusevljen. Inace nemam nekih predrasuda prema automobilima bez obziran na zemlju iz koje dolaze. Motor po meni ima prilicno neprijatan zvuk, nije previse glasan, ali zvuk jednostavno ne prija mom uhu. Performanse su na nivou ocekivanog, puno momenta u ogranicenom opsegu. Potrosnja je zaista niska. Menjac je pravi sprortski, veoma kratkih, gustih i definisanih hodova ali mu fali malo mekoce. Vesanje je relativno tvrdo, volan dosta dobar. Plastika i obrada, kao i ukupan utisak kvaliteta enterijera je daleko od jednog Golfa 7. Malo mesta za glavu na zadnjoj klupi.
Voleo bih da sam imao priliku da probam benzinca, ipak je tu Honda na svome. Verujem da bi utisak bio bolji.

milan

pre 10 godina

"Ni godinu dana nije izdržala.. "

To sto ste naveli se odnosi na civic sedan a ne na civic hb. Malo detaljnije i temeljnije proucavanje nije na odmet kod svega. a dizajn je stvar ukusa... kuda ide ovaj svet kada muskarci biraju auta na osnovu dizajna i boje...

Volim Japan

pre 10 godina

Hondini automobili su izuzetni.Ovaj mali dizelas je extra auto i vredi svaki evro.Servisi nisu skupi,kvalitet izrade je odlican(necete visiti po servisima),super su za voznju i imaju onaj sportski duh zbog kojih su uvek na ceni.Cifra od 19000 evra nije mala,ali ko moze sebi da priusti nov auto ima bas lepo da se navoza.

Jovan

pre 10 godina

Zaista moram da se javim jer Hondu vozim već prilično dugo. Počeo sam od CRX-a, pa Preluda V generacije, onda Civic 2,2 sa 140 ks sa kojim sam prešao 250000 hiljada kilometara i zamenio ERG ventil , takodje i elektroniku u bravama. Ostalo je sve bilo perfekcija potrošnja verovali ili ne 4,4 litra dizela prosečno. Toliko o njemu. Sada sam vlasnik najnovijeg modela Civic 2,2 dizel sa 150 ks i već sam prešao 49000 jer svaki dan na posao putujem 50 km. Ovaj novi je nešto stabilniji na cesti,ali mnogo slabije vuče od prethodnika kad se stavi u ECO modus vožnje čak i kad ga isključim mislim da je prethodni nekako startniji.Potrošnja nešto veća od prethodnika 4,8 litara jer uglavnom vozim 90 na sat.Ove automobile sigurno neće ceniti ljubitelji raznih Golfova jer su ovo automobili za umetnike. Za novac koji sam dao za njega mogao sam kupiti i Mercedesa ali to nije to. Ovo je briljantan automobil i vredi svaku paru. Kupujem i X generaciju ako Bog da . Možda ovaj novi nije toliko fascinantan kao prethodna 8 generacija ali je izuzetan po svemu. Nećete se pokajati ako ga kupite.

vlada

pre 10 godina

Provozao sam novog civica ali sa proverenim 1.8 benzinskim motorom!
U odnosu na prethodni civic je po mnogima, pa i po meni korak u nazad u pogledu dizajna! Ali je ovaj civic u svim drugim kategorijama i tek kako korak napred u odnosu na prethodnu generaciju. Udobnost na višem nivou. Unutrašnjost možda malo konvencionalnije dizajnirana ali daleko kvalitetnija i manje plastična od prethodnog modela i sa više pregrada za sitnice. Što se unutrašnjeg prostora tiče, kao i prethodni model je bez premca u klasi, a ima i najveći prtljažnik (neko spomenu da je to zato šro nema rezervni točak ali primedbna nije na mestu jer mnogi u c segmentu više nemaju rez točak a nemaju ni izbliza ovako veliki prtljažnika). Vozne osobine i ležanje u krivinama je po meni bolje u odnosu na prethodni civic. Na prethodnom civicu (hatchbacku da ne bude zabune) je bila malo lošija zvučna izolacija i motor se malo više čuo u kabini što je ostavljalo neki sportski utisak. Toga sada nema ali je ležanje i dalje perfektno, a opet je udobnost na visikom novu. Motor bar taj benzinac je po meni i dalje najbolji atmo benzinac te zapremine, menjač je izlišno komentarisati!

Jedinu zamerku za civica imam što se ne nudi u nekom malo "osnovnijem" paketu opreme za malo manje pare ali je i pored toga mednju best buy automobilima ovog segmenta. Kada bi dali 1.8 benzinca sa abs-om, klimom, esp-om i el prozorima (meni vise ne treba) za 14000 ili 14500 to bi bio apsolutni best buy u klasi...

Vladimir

pre 10 godina

Na žalost, nisam imao prilike da duže vozim previše dobrih automobila, ali sam na kraćim test-vožnje vozio sve što vredi u C segmentu.
Hondu Civic 1,8 poslednje generacije sam takođe vozio. Na moj delimičan nagovor, moj dobar drug ga je kupio, pre malo jače od godinu dana. Za tih godinu dana, prešao je oko 25.000km i ne vidim da se žali. Čak naprotiv: Grčka, Italija, Mađarska i puno po Beogradu i samo reči hvale. Vozio sam ga i ja pomalo, a po malo se i vozio :-) Kako god ga na kraju obrneš, kad se malo navikneš na spoljašnost, auto je 9/10. A za onu punu 10 treba još velika kamara para, tako da imam 18.000 za auto, ne bih se razmišljao. Honda Civic 1,8. Ovaj dizel je verovatno dobar i manji potoršač, ali sa hondinim benzincem stvarno nema šta da se razmišlja.

Pozdrav,
Vladimir

deki

pre 10 godina

Pa sta je poenta nekog modela nego subjektivan osecaj svakog vozaca pojedinacno.Ako uzmemo da su sada novi automobili skoro svi podjednakog kvaliteta,sta onda presudjuje u odlucivanju ko ce koji auto kupiti.

Bojan

pre 10 godina

Imam civica 1.8 2007 model sa spojenim svjetlima naprijed.. ova potrosnja koju pominjete za auto put, toliko otprilike trosi i moj benzinac. U gradu koliko vidim trosi 2-2,5l manje, na otvorenom 1,5l, bar tako kaze putni racunar.

Gledam ove slike kokpita i cini mi se da kao da je plastika malo grublja/jeftinija/nekvalitetnija nego kod prethodnog modela? I nekako mi je dizajn nedorecen u odnosu na prethodnu (moju) generaciju.

Ostalo mi izgleda sve vec poznato. Za mog benzinca servis je na 20.000 km, vidim da su ovdje dizela spustili na 10.000.
Svjecice sam prvi put mijenjao na 100.000 km, a od ostalih stvari kod velikog servisa majstor je samo malo pogledao lanac jel ok i to je to :)

Sto se tice dizajna ovog novog modela, pozadi je malo cudan, ali mislim da ce vremenom dok se covjek na to ne navikne svima postati dopadljiviji.

Vozač

pre 10 godina

.....pri konstantnih 120 km/h, troši 6,5 litara?????

Da nije ovo greška?
PA ja sa benzincem od 1,6 i 125ks pri toj brzini trošim 6.7lit!

i-vtec rulez

pre 10 godina

Novi dizeli su dobri motori, vozio sam najrazlicitije tipove. Najduze sam vozikao Pezoov 1.6 HDI (jako malo trosi, a pristojno ide) i Audijev 2.0TDI u 143ks varijanti (ugladjen motor, jako malo trosi, lepo ide).
Medjutim, kad moj Accord 2.4 i-vtec (model 2008) promeni profil bregaste na 5000, pa kad povuce to 7000 uz metalni rezak zvuk... milina! Rado bih posedovao Acura TSX (isti kao moj Accord EURO), samo ima 3.5L i 280 konja.

Bojan @Dule

pre 10 godina

Koje ulje sipas?
Ako sipas 0w-30 normalno da ce ga trositi vise. Probaj sa 0w-40 i naravno neko od preporucenih i kvalitetnih, mobil, castrol i sl.
Meni je honda trosila 1-1,5l ovog 30ke, 40ku trosi manje od 1l na 15-20000km. Pored toga moderni benzinci trose nesto ulja i to nije tragedija. Astra-G 1.6 mi je trosila 1l na 10000 km a to stoji i u uputstvu (kod oba auta).

Sto se tice metala, on je dobar ali lak je slab, bar kod te prve generacije 2006-2008 jer su koristili neke eko boje.

rade

pre 10 godina

vozim bas ovaj auto sa testa.kupio sam ga kao test vozilo u delti pre mesec ipo dana.presao sam s njom 3500 km.prosecna potrosnja 4.4 litra a na konstantnih 130 na auto putu relacija pojate solun potrosnja je 4.5 litara.tako da se novinar poprilicno zaneo pri pisanju ovog teksta.inace sam prezadovoljan kvalitetom sem par sitnica poput plastike na centralnoj konzoli i na vratima koja je sklona grebanju i matira pod prstima vrlo lako.motor je baba-roga.ide kao zmaj,odlicno povuce,mali je potrosac i jednostavno nemam sta da zamerim.sve u svemu prezadovoljan sam.

Fedor

pre 9 godina

MOlim cenjene komentatore za savet. Dvoumim se između toyote corolle i honde civic. Obe benzinci. Toyota 1,6 a honda 1,8. Kupo bi nov automobil ali nisam načisto koji model da uzmem. Trenutno sam malo zagrejaniji za toyotu ali bi voleo da čujem i drugačija mišljenja. Hvala unapred.

mamor

pre 9 godina

Kada bi dali 1.8 benzinca sa abs-om, klimom, esp-om i el prozorima (meni vise ne treba) za 14000 ili 14500 to bi bio apsolutni best buy u klasi...
(vlada, 23. oktobar 2013 19:32)

Imas Auris Style za 14999. 1.6 132ks, sa sasvim finom opremom.
Probaj ga, uopste nije los.