Utorak, 10.09.2013.

08:55

Novi Sad:Osnovci pretukli profesora

Grupa osnovaca brutalno je napala u nedelju uveče novosadskog profesora matematike Ivana Janeša dok je čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice

Izvor: B92

Novi Sad:Osnovci pretukli profesora IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

265 Komentari

Sortiraj po:

profa

pre 10 godina

Radim kao profesor u „kritičnoj” srednjoj školi, gde dečaci izgledaju kao Švarcenegeri, gde se mlađoj profesorki slobodno izgovara da će „raditi utoka” ako ne pokloni dvojku, gde se ponekad dešava i krvoproliće u tučnjavi na hodnicima, gde ne pomaže ni obezbeđenje, ni kamere - ništa, gde učenici na steroididma ne mogu da izdrže sedenju na času, gde mnogi ne znaju da se potpišu a sutra će da glasaju itd. Naravno, kada na seminaru pitate gospodu iz Ministarstva da li su SVESNI problema, da li imaju ideju o realnom stanju, dobijete raskorak između realnosti i lepih EU želja. Srednjoškolke vikendom izgledaju kao da su pošle na audiciju za pornić, dečaci kao goveđe polutke, a roditelji nemaju pojma da su im decu kidnapovali TV i internet. Nemam ništa protiv savremenosti, ali ovaj sunovrat može da se reši samo VEOMA JAKOM disciplinom i ozbiljnim kaznama, NULTOM TOLERANCIJOM U ŠKOLI (a ne ovo što sada imamo pod šifrom liberalnosti i sloboda i zaštite)... Pa treba mene/nas neko da zaštiti od 100 kila nepismenih mišića kada mi se unese u lice i zahteva da dobije prolaznu ocenu. I to DVOJKU! Iskreno, ponekad se plašim na radnom mestu da li će neko da mi izgrebe auto ili čak sačeka... Razumete? To je stvarnost a ne lepe želje iz zakona o porsveti...

Nikola

pre 10 godina

"Slika ovog čoveka koja je danas osvanula na naslovnim stranama je SLIKA SRBIJE. Podivljale, populističke, maglovite i slepo tumarajuće.
(čovek, 10. septembar 2013 20:38)"
Ja bih samo dodao - Koštuničine, Tadićeve, Dačićeve i Vučićeve. Sve dok se "običan" čovek u ovoj zemlji bude osećao nesigurno na ulici, nema nama sreće...

Savo Derikonja

pre 10 godina

Za ovakve postupke moraju da odgovaraju i ovi maloletnici i njihovi roditelji. Roditelji su odgovorni za postupke za svoju maloletnu dece. I jedne i druge treba poslati na društveno korisni rad.

Kuler

pre 10 godina

Ovo je neverovatno. Da li cemo konacno poceti da sredjujemo drzavu vise i svi da tome doprinesemo?
Tvrdim da kada bi roditelji ovih nasilnika (da to je prava rec, da se ne lazemo vise) morali da plate svaki po 100 hiljada plus prinudni rad nasilnika negde, nikad vise to ne bi uradili ni oni, ni njihovi istomisljenici jer bi znali kako su ovi prosli. I gradovi bi vrlo brzo postali mirniji i bezbedniji.
Drugo, krajnje je vreme da se prosvetnim radnicima da status sluzbenog lica uz kontrolu kako taj status koriste naravno, e da vidite kako bi i skole postale mirnije i bezbednije.
Trece, (iako sam protiv ovih gej paradiranja i slicnog, po meni neka rade sta hoce ali ne moraju da se toliko eksponiraju) sve i da je covek gej, kako ovi sebi daju za pravo da tako pretuku nekoga ko ceka porodicu. Zasto ga, ja i ogromna vecina citalaca ovde nismo tukli? Nasilje je postalo patolosko medju omladinom, vreme je da se razgovara sa roditeljima, povede opsta drustvena rasprava kako dalje, ovako samo dublje tonemo kao drustvo, a svi hocemo drzavu normalnu za zivot.

43, nezaposlen, alkoholicar

pre 10 godina

Treba se pomiriti sa cinjenicom da je proslo vreme kada su "osnovci", 'dvanaestogodisnjaci" i slicne kategorije bili sinonim za naivnost, nevinost i ostale pozitivne odrednice detinjstva.
Iako teska srca, treba priznati da i ta populacija pocinje da poseduje potencijal narusavnja javne bezbednosti.
Izgleda da smo ozbiljno zagazili u fazu civilizacijske dekadencije i povratka u varvarstvo, kada, jednostavno, mrak pocinje ranije da se budi u ljudima.

Swedenonline

pre 10 godina

(novosadjanin, 10. septembar 2013 15:00).. Sve sto pises je vec odavno vidjeno i dozivljeno na zapadu u kontaktima sa izbeglicama. Jedina razlika je da su kod nas izbeglice Srbi u Srbiji. Sto je zalosno da se Somalijci asimiliraju u Svedskoj a .... zalosno koji genetski otpad postasmo!

čovek

pre 10 godina

Slika ovog čoveka koja je danas osvanula na naslovnim stranama je SLIKA SRBIJE. Podivljale, populističke, maglovite i slepo tumarajuće.

Marko

pre 10 godina

@Novosadjanin U tom kraju nema izbeglica, a kamenovanje hrvatskih navijaca su pocinili najvise rodjeni Novosadjani (navijaci Vojvodine, imas imena nekolicine uhapsenih, pretrazi arhivu ako te bas zanima). I sad mi objasni kako to nije mrznja, odnosno sovinizam? Izmisljate lazi i sirite mrznju.

MM

pre 10 godina

Jedino resenje za ovakve slucajeve je javni drustveno koristan rad! 12 sati dnevno ciscenje ulica, rad na njivama, pranje fasada, gradjevina, kome god zatreba jeftina radna snaga! To vise nisu deca, to je ogledalo nase!

Posmatrač

pre 10 godina

Treba sačekati zvanični izveštaj policije , koji će, verovatno , B92 objaviti. Nadam se da pretpostavka "novosadjanin, 10. septembar 2013 15:00)" nije tačna. Međutim, ako to , ne daj bože, bude tačno onda bi trebalo objaviti puna imena i prezimena roditelja te dece kako bi stanovcnici Novog Sada znali kako da se zaštite.

Realista

pre 10 godina

gluposti. odrastao covek da ne moze da se brani od male dece? pa trebao je da se samo izdere na njih, razbezali bi se. kakav je to profesor bez autoriteta?
(milos)

Upravo ste opisali mentlitet u kome se vaspitava vecina dece. Zrtva je kriva makar za nesto. To nm je doduse vldaajuc "kultura" jos od 90tih ili je tada izsla n povrsinu u ogromnim masama.

nessa

pre 10 godina

ja cekao cerku u osnovnoj da izadje sa folklora..vidim tri klinca prate nekog malog bucu..pridjem i uhvatim ih za one kockaste torbe i kazem malo ajd kuci ..hteli da ga biju ..jedan mi se izmigolji i uzme kamen..kaze mi odmah svoja prava da mu nista ne mogu da je maloletan..ja mu pridjem i kazem ajd baci ga dok ti dodje mama i tata polomicu ti kosti..kaze mi mali sad cu zvati mamu..ja njemu zovi da joj kazem sta je napravila..zvacu tatu kaze..zovi ga da ga polomim zajedno sa tobom..izadje obezbedjenje skole inace tu su samo da djaci ne polome prozore od skole a ne da vide sta djaci rade jer im ne smeju nista..on se pozali tom liku..ja kazem os i njega da polomim hahah ah a na kraju klinac baci kamen i kaze ajd da se mpomirimo ahhahaha sedi posle klinja pored mene skoro da mi ga bilo zao..samo sto mu nisam rekao uzmi zapali bote da se smiris ha ha ha hahahah ha

nasminkana

pre 10 godina

@Novosadjanin Mnogo pre nego sto je on postao gradonacelnik kriminal je cvetao u NSu, 2003. kada sam ja bila 7. razred iz moje skole je izbacen decko zbog DILOVANJA marihuane i eksera!!! Nemojte na ovakve vesti da vrsite zamene teza

Mihailo

pre 10 godina

prvo onaj mali satanista ,sto je na smrt prebio onog jadnog decka,pa onda ...ima jos par incidenata,tamo je bad haos.Ovaj profesor je pametan,da je poceo da se brani mozda bi ih i povredio i onda ce oni ispasti"mala nevinasca" a ovoga profesora bi izbacili iz posla!!!sramota!!!

blablabla

pre 10 godina

Dokazano je da homoseksualce najviše mrze oni koji se plaše da njihov sopstveni homoseksualizam ne izađe na površinu. Tačka.
Ako se neko prepoznao, šta da mu radim ...

profesor matematike

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vreme da prosvetni radnici udju u solidarni generalni strajk!!!

Ovo je prevrsilo svaku meru, uslovi za rad, nasa prava, nadleznosti i obaveze, totalno su degradirani od strane drzave. Ovo vise nema veze ni sa kakvim obrazovanjem, zavladalo je opste rasulo!

Za one "dusebriznike" koji ce odmah reci, ako ti se ne svidja posao ti nadji drugi, porucicu samo jednu stvar: uveliko radim na tome i nadam se brzom prelasku u privatnu skolu, gde cu imati skoro duplo vecu platu od danasnje (400evra) i svakako, nemerljivo bolji status nego u drzavnoj skoli!!!

Sa svojim ucenicima sam osvojio nebrojano mnogo diploma na raznoraznim takmicenjima, radim 25 godina u prosveti i to je najveca sadisfakcija i potvrda da vredis i da ispravno radis!
Kada te radnik sa osnovnim obrazovanjem na poslu odrzavanja zelenih povrsina u javnom preduzecu (moj prvi komsija) "sije" za platu dobrih 10000 din, shvatis da nesto debelo nije u redu!?

Ok, na moje mesto ce doci neko drugi, nezaposleni (sto je u redu), ali, posle godinu dana rada delice moje sadasnje misljenje i prica nezadovoljstva krece iznova!
Jednoga dana, necemo imati ko da nam predaje u drzavnim skolama, u najboljem slucaju, pitanje kvaliteta kadrova bice vrlo upitno, bez lazne skromnosti!

Pre nego ospete paljbu, zamislite situaciju gde cete za skolovanje deteta morati da izdvojite 50-100 hiljada din godisnje, a sve vodi ka tome!

ESRB 18+

pre 10 godina

Stasava GTA generacija! Prijatno roditelji kojima je kompjuter decu čuvao, sada cete vreme dobijeno tada vraćati na sudovima i vikendom u posetama. Kada sam ovo govorio pre 10 godina svi su smatrali da preterujem.

Gligorije

pre 10 godina

Da nije nesrećni profesor možda nosio biciklistički dres?

Imam lično iskustvo kada nam je na Fruškoj gori sredinom devedesetih grupa momaka vikala "ua pederi!", verovatno misleći da uski pripijeni dresovi imaju veze sa seksualnom orijentacijom a ne sa sportom? Ako je tako, ovaj incident pokazuje ne samo usađenu mržnju već i potpuno nepoznavanje sveta oko njih, uključujući tu i sportove koji nisu fudbal. Zatucanost i neznanje uvek idu ruku pod ruku, pa verujem da je i ovde to bio slučaj.

Milica

pre 10 godina

Pre izvesnog vremena u Beogradskoj osnovnoj skoli, nizi razredi su u pitanju, prisustvujem sceni gde majka decaka za koga i vrapci znaju da je nemoguc jer redovno ometa nastavu i bije drugu decu kaze uciteljici:,,popela si MI se na vrh glave,,. E deca takvih rodtelja biju posten svet po parkovima. Mali monstrumi se u kuci gaje, pa kad prerastu porodicu onda terorisu sve redom jer onaj ko je trebao da im bude autoritet davno je zakazao u svojoj ulozi.

jajara

pre 10 godina

nisam dovoljno pismen da objasnim ali, slikovito da objasnim mentalni sklop tih 'junosa'
hipoteticki da je dosao prvi podprecednik i trazio oralno zadovoljenje od istih, potukli bi se izmedju sebe i sa roditeljima, ko ce PRVI DA BUDE...
to je pravo stanje u srbiji...

N

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem. Nije ni cudo sto smo iz Pisa testa najgori na svetu, ljudi ovde ne razumeju ni obican novinski tekst. Znaci iz teksta se lepo vidi da su deca znala da je on profesor matematike. Tokom prebijanja vikali su "udri pedera". Znaci znali su oni dobro da on nije "peder" vec su to vikala dok su ga tukla, jer ako niste znali kod nas je obicaj kad nekog hoces da uvredis kazes "ti si peder", ali to i ne znaci da je doticna osoba "peder", odnosno gej. Da je covek gej ovde ne bi bilo ni nekoliko komentara jer ocigledno je uredu tuci drugog ko zivi svoj zivot i nikome ne smeta.

NSstudent

pre 10 godina

Mene su napali u 3 popodne 'klinci' u tom istom parku sa sve nozem,otisao u policiju gde sam se i ako zrtva osecao kao neki kriminalac, njih 4rica su sedela u kancelariji i gledali u mene kao da sam pao sa Marsa a onda je jedan izvadio papir i zapisao moj broj i rekao da ce javiti ako saznaju nesto.Nisu pitali ni kako izgledaju,ni godine, ni visinu a sto sam ja preziveo traumu da mi neko kaze kako ce me uzbusiti nozem usred bela dana u gradu nikom nista.Imam 20 godina,devojku i prvi put sam video tad te likove,i zakunuo se sebi da sledeci put,makar ih video u Mekdonaldsu u centru da cu sam vratiti dug.Za policiju samo reci,nemamo je.Ako vam se bilo sta desi,nemate policiju,bukvalno je isto stanje da ih sve otpuste ili da placamo njihove plate,takav je nivo sigurnosti.

Go Run

pre 10 godina

Zeleznicka stanica i park bi trebalo da su pod video nadzorom. Kada se otkriju identiteti i kada se plati odsteta od strane roditelja ovih mladih ljudi za koje je skolska godina pocela, i kada ti roditelji ne budu posle odstete mogli da sastave kraj sa krajem duze vreme onda se ovakve stvari nece desavati. Oni su mislili da je covek homoseksualac, strasna diskriminacija nad ovom populacijom resice se jedino sistemskim putem.

Jula

pre 10 godina

I onda se pitaju gradjani Srbije, cemu ta gej parada? Sta ce nam to? Kad vam dodju pred kucu da vas pitaju da li ste gej i ako im licite da jeste srecno vam bilo.

Misha

pre 10 godina

Kod nas je visok nivo autoritarnosti (čitaj - sklonosti ka nasilju) zabeležen još 1973. godine kada su Nikola Rot i Nenad Havelka radili to istraživanje kod srednješkolske omladine Beograda i Kragujevca. Štaviše, u to vreme najvećeg komunističkog blagostanja (pod uticajem stranih kredita) pokazali smo najviši nivo autoritarnosti na svetu. Nikola Rot je mislio da je delimično kriva komunistička indoktrinacija za tu autoritarnost (priče o neprijateljima koji "podmeću klipove u točkove revolucije koja teče"). I tadašnja disidentska opozicija se nadala da će pad komunizma i sloboda misli da dovedu do otrežnjenja i oslobadjanja čoveka od potrebe za dežurnim krivcima na kojima ljudi leče svoje lične frustracije, posledice svoje sopstvene životne neodgovornosti. Ali padom komunizma naš autoritaran čovek je samo zamenio stare dežurne idole i dežurne krivce novima, dok je nivo autoritarnosti je posao još viši nego u vreme komunizma. Takvo stanje duha zahteva rad na prosvećivanju naroda. No, duha prosvećenosti se odrekla i sama Zapadna civilizacija, i ona sada problem zla rešava represivnim putem onda kada je to gotovo kasno, dok se u vreme čovekovog ranog razvoja, kada bi vaspitni uticaj mogao da bude delotvoran, njegovo sprovodjenje proglašava aktom nasilja. Ako deca kao mala ne razviju moć da vladaju sobom, moraće kasnije država da ih represivnim putem odvraća od zla; ali će tada za njih biti kasno, dok će zakasnele sankcije razviti samo licemerstvo.

milos

pre 10 godina

gluposti. odrastao covek da ne moze da se brani od male dece? pa trebao je da se samo izdere na njih, razbezali bi se. kakav je to profesor bez autoriteta?

Ujve

pre 10 godina

Koliko je nevinih ljudi pretuceno, ubijeno samo zato sto su "deca" pomislila da je neko gej. Homoseksualci su najugrozenija manjina u srbiji, a svi ostali ljudi koji lice da su gej. Ili se krecu nalaze u blizini mesta za koje se misli da su gej. Mozda neko ima sareni kisobran i li majicu. A kad se duga pojavi na nebu, sta cemo onda?

novosadjanin

pre 10 godina

@devojka: Ja cu svoje dete da vaspitam kada ga budem imao, a sigurno ga necu vaspitati po ovom brdjansko-planinskom modelu. Sovinisticki ispadi? Tesko, radije bih rekao da je to istina. Pitate se zasto i otkud toliko tih "ispada"? Pa reci cu vam: zato sto ti ljudi nikako ne mogu da pojme nacin zivota ovde i umesto da se sa nama asimiliraju i budu potpuno normalno prihvaceni kao ljudi koji su iz nezgodne situacije postali nasi sugradjani, umesto da postuju to sto smo ih prihvatili (bili), oni su se svojski potrudili da unistavaju svojim jaranskim fazonima (otimanje oko svega) ono sto smo imali. Sada kada je svima dosta toga, sad smo malo mi sovinisti? A to sto oni srbuju, ratuju u glavi i dalje, mrze manjine, urlicu ratne poklice, sto im deca kamenuju po Veterniku automobile komsijskih tablica, sto su tako vaspitali i svoju decu, to nije sovinizam, jelte? Sto nam cirilizuju grad, ukidaju pisma manjina, to je normalno? To nije sovinizam? Ne, mi smo sovinisti kojima je toga dosta. Ajte molim vas. Svaka akcija ima reakciju i to se nikako nije desilo jer je nama dosadno i ne znamo sta cemo sa sobom. Ti ljudi ako bi da ratuju, eno ima RSK, neka se vrate u mesto koje hvale dok pljuju nas koji smo ih primili pa neka ratuju sa samim sobom (u glavi jel).

Buduci profesor

pre 10 godina

treba da pocnem da radim u skoli...i sada shvatam da ce mi 190cm i 100kg misica odlicno pomoci pri upoznavanju sa ucenicima ;)

Novosađanin

pre 10 godina

Novi Sad je od prošle godine od kako je u gradonačelnicku fotelju seo Vučević postao jedno obično leglo kriminala. Ne shvatam od tako divnog grada i Srpske Atine kako je za godinu dana uspeo tako nešto da stvori... Sam način na koji je dosao na tu funkciju je za svaku osudu. Ako ste zaboravili pročitajte vesti od prošle godine i sve će vam biti jasno.
Bezbednost je opao, naročito bezbednost dece.. U školama raspad sistema, kriminal... Nose pištolje, noževe i prave se važni. Ne daj bože nekom nešto da kažeš....

zemunac iz zemunice

pre 10 godina

ZA B93-12.31-niko te u školi nemože naučiti nikakvim vrednostima ako ti svaki dan gledaš kako ti se otac iživljava nad majkom...

NS

pre 10 godina

Očigledno im taj čovek nije profesor. Da je pretučeni apotekar, taksista, šta god, ne bi bilo ovoliko polemisanja. Strašno jeste ali za mene je mnogo strašnije ono što se nedavno dogodilo momcima iz Subotice. Godinama živim u Novom Sadu, nikada mi se nikakva neprijatnost nije dogodila, čak ni u gradskom prevozu. Gde god da živiš moraš paziti gde se krećeš, nigde nije 100% bezbedno.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Hm,znači to je ta Vučkova i Dačićeva sigurna Srbija.Bilo je ''teških''profesora i u moje vreme,probušiš mu gume i to ti je kao neka osveta ali sedneš i naučiš ,ovo je produkt dugugodišnjeg ''popuštanja dizgina'' od tuča po stadionima do izlaska u grad i normalno LOKANJA I DROGIRANJA do zore.Alkohol i droga su toliko dostupni da samo što se ne nudi džabe dok se ne navuku klinci,normalno murija ima svoj tal sa dilerima i svi zadovoljni a porodice upropašćene za sva vremena.Za ovo su isključivi krivci roditelji te dece i niko drugi ,a da sam na mestu ovog nastavnika skinuo bih im i kožne gaće na sudu da nemaju leba da jedu dok su živi!

Aleksandar

pre 10 godina

Kakav je covek, pa nek je I najgori on je samo professor, pitaj se pre kakav je professor a to kakav je covek zna verovatno njegova zena I prijatelji, sto da neces da ga zenis ??? Kakav je covek cvrcccc????
Prvo shodno zakonu kazniti decu za takvu vrstu nasilja potom njihove roditelje debelo novcano, nema da plati prodaj mu stan, kucu iseljavaj to zlo iz nase zemlje.

Krcko Orascic.

pre 10 godina

Ja sam slicno prosao samo sa ozbiljnijim povredama. Milicija nije nista preduzela cak i kada sam im odneo slike pocinilaca sa imenima i nazivom poslodavca, gde je jedan radio! Nije ni cudo sto se ovo desava kada obicni ljudi nemaju nikakvu zastitu ni prava, kada se kadar u miliciji zaposljava preko veze a ne zbog sposobnosti! Bar je tako u manjim sredinama kao sto je moja

khm

pre 10 godina

ovo nema veze sa profesorom, verovatno ta deca nisu znala ni ko je ni sta je. napali su ga zato što su deca išla u park da tuku "pedere". i deca su postala poremećena, takvi smo kakvi zaslužujemo da smo

Pink Floyd

pre 10 godina

Ovo je strasno... Ostao sam bez reci kada sam procitao tekst. Da li znate da su istrazivanja pokazala da je kod nas veca stopa nasilja u osnovnim nego u srednjim skolama? Ali, sad vise ne moze da se krivi drzava. Ne, toj deci roditelji nisu posvetili dovoljno paznje i oni ce zavrsiti u popravnom domu, kasnije u zatvoru. Ej, bre kakav smo narod!

kole

pre 10 godina

Profesor ne sme da fizički uh vati dete za ruku, inače će da izgubi posao. T
(Misha, 10. septembar 2013 09:35)

Oprosti ali njemu na čelu nije pisalo da je profesor, nit su to huligani znali. Nisu ga čak ni poznavali. On je bio običan čovek (za njih peder). Ova situacija nema veze sa odnosima profesori - učenici. I ja sam neki profesor, veruj mi ne bih stajao da me mlate.

Ovich

pre 10 godina

@Suisse

Moja porodica je bila poznata iskljucivo zato sto smo Svajcarski drzavljani, deo porodice je bio preko tokom krize pocetkom devedesetih i to je pomoglo da imamo nesto malo vise nego drugi, tj par malih privatnih poslova (kafica, butika) i par automobila.

Ona poznata Srpska zavist je glavni razlog zbog koje su se razne price sirile po gradu uglavnom od strane ljudi koje nas ne poznaju.

Pa cak i da su te price tacne, jel u redu da ja kao dete od 10 godina osecam mrznju, zavist i prezir ne samo nekih ljudi koje ni ne poznajem, nego jos plus i nekih profesora?

Bahat ili ne, ja sam danas daleko nego sto ce ti ucitelji ikad stici u profesinalnom zivotu.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Polako herojski i nebeski narode,ovo nije nista sta te jos ceka.Kako radis,tako ces i proci.Zlo radi,zlu se i nadaj.Ako li sa djavolom tikve sadis,o glavu ce ti se razbijati.Tako nekako.
Srbine brate,tek ces da beres plodove nedela onih koji su ucinili zlocin u tvoje ime.A za svoj racun.

Maxim

pre 10 godina

Ova vest sadrži toliko toga da je teško odlučiti se odakle početi.
Zato je najbolje ni ne počinjati. Odvelo bi nas u mrkli mrak naše realnosti.

Mikser

pre 10 godina

"Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).
(Ovich, 10. septembar 2013 11:41)"

Da nisi ti mozda roditelj od jednog deteta iz tog copora dzukela?

marko_bgd

pre 10 godina

@smesno: Bas tako,komentar cist pogodak. Zivim u inostranstvu i nisam bas najsrecniji ovde. Kada kazem da ni ovde necvetaju ruze dobijem odgovore tipa: Pa kad je tamo lose sto se nevratis! Kratko i jasno: Ne zelim ziveti u tako bolesnoj i posrnuloj sredini. Iskreno mi je zao normalnih ljudi u Srbiji koji su po mom misljenju u manjini.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stexsa, 10. septembar 2013 11:54)

iskreno je i bolje sto takvi ljudi koji manjinu pretvaraju u vecinu i zive sto dalje od srbije...posrnula i bolesna zemlja srbija...ha...a huligani ne postoje u engleskoj, nemackoj,americi...?? iz kojih zemalja su potekli nacizam, skinsi, huligani, navijacke grupe, rasizam... pa sigurno ne iz posrnule srbije?

devojka

pre 10 godina

@novosadjanin
dobro je kad si ti pametan, bar neko! Baš me briga više za vaše šovinističke ispade, ko kako radi i šta radi, ko upravlja čime i kako to postiže. Naučite da živite svi lepo i sami se borite za to, primitivcima upravljaju drugi a vi se lepo stavite iznad njih. Ovaj čovek čak i nije iz Vojvodine, odrastao je daleko odatle i baš je njegovo ime i prezime zasmetalo detetu od 12. godina. Pa potrudite se da vam decom ne manipuliše ološ ili ih bar vi vaspitajte

Marko

pre 10 godina

Kada neko ko je 12-15 godina star u grupi izudara coveka zato sto deluje kao da je "peder" onda treba da se zapitamo kakvo je to drustvo koje ih je navelo na pomisao da je sutiranje starijeg coveka prihvatljivo i dozvoljeno. I nije dovoljno kazniti njih i porodice, pitanje je odakle im ovakve ideje?

lazy houseboy

pre 10 godina

Čovek je napadnut jer su mladi sokolovi mislili da je gej a svi znamo da gejevima možemo da lomimo kosti nekažnjeno. Mislim, to smo već videli a to nam poručuje i crkva i vlada i pravda i mama i tata i škola. To što nije gej je kolateralna šteta.
1. Obrazovanje,
2. Rigorozna sankciona politika (počevši od govora mržnje i poziva na nasilje). A za to treba
3. Odgovorna vlast.

Vanja

pre 10 godina

Neverovatno! Pa sta je covek trebalo da uradi u ovakvoj situaciji?! Verovatno je mogao da ih savlada, ali bi posle ispalo da bije tudju decu. Roditelje kazniti sa po sto hiljada dinara!

Lalegator

pre 10 godina

Homofobija je tesko obolenje drustva, koje je upravo
pokazatelj i merilo svega ostalog.
(Jelena, 10. septembar 2013 10:13)

Homofobija i kretensko nasilje bas i nisu iste stvari.

Ja LGBT populaciju ne podnosim,ali nit sam tukao ljude zbog toga niti penim ako se susretne sa njima.

Jednostavno nevolem i to je to.

Razbijac

pre 10 godina

Ovako prvo sta treba policija da uradi je to da pohapsi i decu i roditelje! Jer ovo nije uopste naivno ej pa to su deca osnovne skole. A da je kojim slucajem on bio malo jaci i spremniji pa da ih je razlupao siguran sam da bi na strani dece bio i sud i sve institucije cak i roditelji koji bi podneli krivicne prijave! PRIBOJAVAM SE DA CE 2020 GODINE IZBITI GRADJANSKI RAT U SRBIJI ZIVI BILI PA VIDELI AKO SE OVO NE SPRECI I U KORENU NE SUZBIJE!

DzoniKg

pre 10 godina

Danasnji klinci su nenormalni skroz na skroz..skoro svi glume neke krimose a..u subotu u gradu uvece malo malo pa se neki klinci pobiju i glume neke velicine a nije im sveto ni devojke da udare ...da ih nalupas izasao bi u novine kao neki manijak koji bije decu.

Stupid sexy Flanders!

pre 10 godina

On očigledno nije njihov nastavnik, pošto ih ne prepoznaje. Deca su ga tukla iz samo njima znanih razloga ...
(np, 10. septembar 2013 12:40)
Ne, deca su ga tukla iz homofobije i to pogrešno usmerene, samo zato što se uklapao u njihov stereotip (sedi na jednom, prometnom, mestu i ne radi ništa, a ne izgleda kao beskućnik). To što se nije branio, samo ih je učvrstilo u uverenju da su pronašli "pravog".

Možda se neko od vas seća: ISTO ovo je, ne tako davno, ove godine, učinjeno jednom Francuzu u Beogradu - napadač je izgledao erotski (da, problem homofobije je u homoseksualnosti napadača - neki ljudi im prouzrukuju osećanja kojih se stide) isprovociralo što je siromah bio opremljen da vozi rolere - 100% peder, udri bez milosti!

I da ponovim još jednom: homofobija je znak PEDERSTVA. Samo navalite, pokažite svima ko ste zapravo!

Nataeos

pre 10 godina

"crkvena mrznja"...Ne postoji mrznja u pravoslavlju
(pravoslavlje, 10. septembar 2013 11:42)
Ma kakvi... Samo se mrze "jeretici", jevreji, gejevi, crnci, u crkvi se mrze izmedju njih.. Da još nabrajam??

hmm

pre 10 godina

Zar nije najbanalnije na ovakvu stvar cinicno se podsmehivati nekoj konstrukciji o tome kako je NS ili Vojvodina kulturno,rajsko (naspram ostatka Srbije jel?!) mesto za zivot, pri tom zamagljivati ono sto je stvarno problem,i to svih nas bez obzira da li smo Novosadjani, Beogradjani ili Nislije. Prag coporativnog nasilnistva se u sve nize spusta, i stvarno ne znam pobogu, kako deca koja idu u 6. razred!, ej to je nekih 12 godina, vec postaju siledzije. kada su pre pokusali taj kulturni obrazac koji im se servira?

Prosto

pre 10 godina

Oduzeti ih sve do jednog i staviti u ustanovu jer roditelje ocigledno nemaju. Ovakvi kasnije ubijaju po ulicama, splavovima, gde stignu i ponosni su na sebe. Samo ostro i bez milosti ako ima drzave a znamo da je nema i da ce im biti oprosteno. A da, i nisu to deca, to je najava onoga sto ce postati uskoro.

np

pre 10 godina

On očigledno nije njihov nastavnik, pošto ih ne prepoznaje. Deca su ga tukla iz samo njima znanih razloga i verujem da on nije prva žrtva. Ovo su neki mali kriminalci i njihove roditelje treba kazniti za primer ostalima kako da vaspitaju decu.

VOJA

pre 10 godina

I klinci ce proci bez sankcije i kad porastu postace monstrumi a mi cemo se cuditi zasto. Naravno krivi su njihovi roditelji kojio su ih tako vaspitali ali kriva je i drzava koja ih nece kazniti kao ni njihove roditelje i zato sto je deci dala svu slobodu i prava a nikakve obaveze i odgovornosti

murgan

pre 10 godina

@Dzordz

Upravo suprotno! Zato što je devastirano sve što je radila omražena K&K, zato što nas je poplavio južni, orijentalni talas, ... dešavaju se ovakve gnusobe.
I da se razumemo - ti si Dzordz, a ja Lazar, Srbin po ocu i materi.

markonnfcrs

pre 10 godina

al bi ih ja prevaspitao da mene pipnu! kakva deca, to su klosari koje treba sto pre "opametiti". posle cemo samo biti jos veci drustveni problem!!

kAnaNS

pre 10 godina

Zna se kad deca napadaju profesore. Osnovno vaspitanje polazi iz kuće, a u školi se dograđuje. Nije svako rođen za predavača. Sa decom treba znati postupati i nametnuti neki vid autoriteta, ali... Nije više doba profesorske nadređenosti, nego podređenosti.

devojka

pre 10 godina

Koliko samo glupih komentara!!! Da li ste i ovde morali kao razlog da pominjenjete autonomiju, dodjose ili sta vec, vise su vam te price izlizane! Čovek ako je čovek bice to odakle god da je i gde god da je došao. Ovde je prosti moj narode problem u ovoj bezobraznoj, bahatoj, nevaspitanoj deci, narodu jednom uopšte! Molim vas, on sa 12 godina zna da mrzi nekoga i nesto? Pa kako ce se on ponasati kada bude imao 25,30 i bude bio u punoj snazi? Žalosno i posle se čudimo što nam učeni svet odlazi i zemlje. Neće deca da uče pa udri po profesoru... Razmaženo, bezobrazno, nevaspitano, iznad svega žalosno!!!

zemunac iz zemunice

pre 10 godina

Ne postoji nikakvo opravdanje za roditelje ove raspuštene dece, koja su već sada izgubljena za društvo. Ako ti je Bog već dao dete, moraš da mu se posvetiš sto posto. Bez ikakve rezerve, zadrške, tajm auta. Ako na to nisi spreman, bolje ne pravi decu, stvorićeš problem sebi i društvu. U suštini, malo ko od nas je spreman na totalno vaspitanje i zato smo toliko neuspešni u svakom pogledu. I ne vidim da će biti bolje, samo gore. Kažu da u Finskoj 60% mladih završi fakultet. Kod nas oko 6%...

Izdajnik

pre 10 godina

@kverti... ko je pricao da su deca gledala seselja??? roditelji prijatelju, RODITELJI... oni vaspitavaju decu zar ne? razlog je pravi tj uzrok. pa tako ni njihova deca nece znati svoju decu da vaspitaju...poz

to bre

pre 10 godina

bravo momci... u inat svima koji su "fini" do juce niste smeli da vodite decu na utakmicu od "huligana", a danas ni u setnju ne smete... bas mi vas nesto zao :-)

Milow

pre 10 godina

Nazalost jos jedan "tradicionalan" sukob izmedju dece odgajanih u prodicnim vrednostima i coveka koji izgleda kao pripadnik svetsko-teroristicke anti-porodicne organizacije zvane p.e.d.e.r (penetrirajuca ekipa diskretnih evropejskih pe..R.)

Ranko

pre 10 godina

@Ivana

Upravo tako. Nadam se da će nesrećni čovek, kada se oporavi, imati dovoljno snage da se sa ovim izbori. Mislim na dve stvari: 1) Tužba protiv odgovornog lica u policiji i tužilaštvu koje je okvalifikovalo ovo delo kao "razbojništvo" i tim činom postalo saučesnik u zločinu i 2) Tužba Ustavnom sudu, koji neće ništa uraditi, ali će svojim nečinjenjem omogućiti da se slučaj iznese u Strazburu.
To je bitno za sve nas.

nikoga ne interesuje

pre 10 godina

HOĆE LI SE SADA OGLASITI BILO KOJI POLITIČAR NA OVU VEST.?
ALI bilo koji ?
ajde barem oni BOOOTOVI , javite se pa javite tamo šefovima, DA REAGUJU, DAJU IZJAVU...
ili VAS OVO NE INTERESUJE ?

a novinari ???????????
možete li da itervjuišete NEKOG BILO KOG ko je na vlasti?
?????????

Suisse

pre 10 godina

Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).
(Ovich, 10. septembar 2013 11:41)

Tebe bi trebalo prebiti! Zbog takvih bahatih iz "dosta poznatih porodica" smo tu gde jesmo!

paradoks

pre 10 godina

Svi se zgrazavamo nad ovim događajem, najviše pluseva imaju komentari koji osuđuju ovakvo nasilje. Ali ipak se slične situacije, koje pokazuju da mržnja uveliko postoji, stalno ponavljaju. Možda se u svima nama krije nasilnik. Potražimo uzrok i potrudimo se da ga iskorenimo. Poticem iz veoma destruktivne porodice, ali hvala Bogu, uspela sam da shvatim šta nije dobro, i menjam sebe. Svako treba prvo da poradi na sebi.

mik

pre 10 godina

Za one koji se pitaju koliko je to dece bilo pa su mogli da prebiju odraslu osobu samo da kazem da je moj sestric u sedmom razredu vec bio visok 180cm

Sremac

pre 10 godina

I posle se cude kad kazemo da necemo da budemo u Vojvodini i pod upravom Bacana. Polako, pokrenuce se pitanje zasto Novi Sad misli da samo zato sto je agresivniji moze da bude glavni a da Srem kaska. Ovako nesto je u Sremu nezamislivo!

Novi Sad

pre 10 godina

@4c: Taj model ponasanja je od 90ih i usko je vezan sa "patriJotizmom", "Srbija tebra" i tako to. Posle su jos dosli ljudi koji su sa sobom doneli i ratni sindrom i koji i dan danas u glavi ratuju i sta se drugo moglo ocekivati? "Ko nije sa nama taj je protiv nas brate daj da ga lomimo". Neka mi neko kaze da to nije tako.

miha bukovac

pre 10 godina

Da je strašno - jeste, ali nije obavezno da su roditelji tih mladih zlikovaca "čobani" i "čobanke" jer ni roditelji "malom Marku" nisu bili čobani pa je "baratao" motornom testerom čoveku uz grlo, "nosio gajbice" i obogatio se, "testirao" novi Ferari i zato zatvorio najprometniju ulicu u Novom Beogradu a seka "mamina princeza" je "Ana sa četri pištolja", a da ne govorimo o već "famoznom" Miladinu, daklem to je pravilo, primitivizam je pravilo u Srbiji i ono ne dolazi od "čobana" već od "intelektualne elite" čiji preci su bili ajduci a potomci lopovi i zlikovci koji su uzor kako se postaje uspešan u zemlji Srbiji. Psiholozi i pedagozi su teme za sebe a (uglavnom) svode se na idiote.

Jay-z

pre 10 godina

svako ko je spomenuo Vučića, Dačića, Miloševića, dođoše, prajd, devedesete ili osamdesete, promašo je poentu. Namerno ili slučajno.
Savet za profesora.
Prepoznavanje će biti na časovima.

The Clash

pre 10 godina

Primitivna zabokrecina nikada ne spava. Balkan (ex Yu) je bespovratno zatrovan raznim oblicima fasizma. I sto je najtragicnije, generacije su zatrovane i kroz tu zatrovanost postaju sve gluplje i gluplje jer su mentalno lenje. A covek cim je mentalno lenj, on vremenom zaglupljuje. A danasnji klinci (veliki broj generacija) su najveca tragedija svojih predaka. Istih tih predaka koji su 90-ih, bili duboko zatrovani raznim nacionalizmima i fasizmima kao nacinom zivota. Prema tome mesta cudjenju nema .Jedini je problem ovog drustva jeste da se izbori sa svojim mracnim nasledjem.

VESNA

pre 10 godina

Gospodine Dačiću, naš predsedniče vlade, ministre unutrašnjih poslova,počnite napokon da primenjujete zakon i vratite nam mir u srca,dušu I na ulicama. Molim vas da ponovo počne da se primenjuje zakon da roditelji odgovaraju za postupke maloletnika, pa kad ti isti roditelji odrobijaju svoju nespoobnost da ukrote decu (pa makar to bila I ja a I vi gospodine ministre, a I drugi ministri, direktori I tajkuni), kao za vreme druga Tita, onda će se znati pravi red a ovo sada je banana republika iako cela vlada nas ubeđuje da je sve pod kontrolom. Na žalost u našoj banana republici su samo kriminalci zaštićeni, njima ne sme ni dlaka sa glave da padne.

Srpska pravda

pre 10 godina

Neki od vas se pitaju zasto se covek nije branio i zasto nije nalupao barem jednog od tih nasilnika. Pa zato sto bi iste noci zavrsio u pritvoru, a onda bi uz povrede koje su mu naneli ti klinci dobio jos i batine od policajaca (znate ono: "Bijes decu, sram te bilo"). Uz to bi trajno izgubio sluzbu i pravo na rad u prosveti, osudili bi ga na maksimalnu zatvorsku kaznu, novine bi bile pune clanaka o profesoru koji bije decu, u zatvoru bi ga okoreli kriminalci svakodnevno tukli i silovali. A ako neko od tih klinaca ima uticajnog taticu na sudu bi profesora proglasili i pedofilom koji je merkao grupu decaka, pa su se ovi branili iz straha. Eto to bi se dogodilo.

Ali bitno je da je onaj covek koji je opalio samarcic Velji Ilicu jos uvek u zatvoru.

E, to vam je srpska pravda!

prokletinjska avlija

pre 10 godina

evo zašto nestajemo kao narod.Sa ovakvom decom,koju roditelji vaspitavaju na svom uzoru,a koji je loš u svakom pogledu,možemo samo unazad.Statistički gledano najgori smo po svemu u Evropi.I onda je logično da ono najgore može da proizvede samo još lošije.Zato,ko god je malo pametniji,hrabriji,otresitiji ili vredniji,čim to ukapira beži iz ove nesretne zemlje glavom bez obzira.I time ovde situacija postaje sve gora i gora,i nikako nemože biti napretka sa negativnom selekcijom.Ovde ostaje talog,koji se pretvara u živo blato koje nas polako ali sigurno sve davi.Do potpunog nestanka...

Anonim1

pre 10 godina

Na zalost danasnja deca nisu vaspitana. U skoli im ne smes nista grubo reci, jer odma dolaze roditelji, psiholog i slicne gluposti. Onda posle se cudimo kakvi nam ljudi rade u firmama. Ne nauce nista, dobiju papir i oni su kao neko.

ema

pre 10 godina

@Iks:
Ma sta bre lupetas da je u Vojvodini bilo nekada mirno pa joj je Srbija kriva? Sram vas bilo, vi i sirite nemire i mrznju. Ja zivim u Vojvodini (doduse juzno) i iselila bih se sutra jer ovakve budalastine vredjaju inelekt). PRE 20-30 GODINA JE BILO MIRNO U CELOJ JUGOSLAVIJI, A NE U NEKAKVOJ VOJVODINI (STA GOD TAJ NAZIV ZNACIO, A MENI NE ZNACI NISTA). Nesposobnjakovici sa administracijom koja je dzinovska i NISTA NE RADI I NE ZNA (radila sa njima) samo da maznjavaju lovu. Sram te bre bilo. Nasilje se siri celim Balkanom i celom planetom, a Novi Sad je kao na Marsu. Nikakve ovo veze nema ni sa cim vec sa zapustenom decom koju treba odmah u popravni dom.

воја

pre 10 godina

У том парку су се некад стварно скупљали хомосексуалци, али су одавно одатле отишли због оваквих напада...

Dragan Jurić

pre 10 godina

Bagra balava! Što je najgore,ovaj čovek nigde ne može dobiti pravdu, jer zakon štiti maloletne siledžije! Ni iz škole ne mogu biti izbačeni. Batina je čudotvoran lek!

iv13

pre 10 godina

Ali da deca od 12 godina ovako prebiju odraslu osobu??? Pa mora da ih bude 1000!
(LJUSHA, 10. septembar 2013 09:17)

Grupa od 5-6+ 12-15 godisnjaka nije naivna, pogotovo za coveka u godinama. Klinci sa 15 godina vec uveliku idu na utakmice i imaju "navijacko iskustvo".

marko_bgd

pre 10 godina

au sta ljudi pisu... pa ne mogu roditelji da kontrolisu uvek svoju decu..deca izadju napolje ,zacas mogu da upadnu u neko drustvo, koje ce da ih povuce da rade sto ne treba,da bi ispali face medju drugarima... pa deca u tim godinama su vecinom naivna... zao mi je tog coveka...mada da je on uzeo da se brani,i da je on toj deci koja su ga napala naneo povrede... deca bi dosla kuci, zalili bi se roditeljima, i onda bi taj covek ispao profesor koji je djacima naneo povrede,i bio bi kriv, ne bi mogao da zivi od medija, i tako..jos gore bi prosao... za ovaj slucaj i ostale stvari krivi su mediji koji plasiraju price o homoseksualcima kroz razne teme i na taj nacin izazivaju kontraefekat... nacinom na koji se prica o tome pravi se podela... a samim tim i mrznja... i naravno da osnovci to ne mogu da shvate.

Jeremy Clarkson

pre 10 godina

Lepo dati profesorima status sluzbenog lica, vratiti klecanje na kukuruzu i prut u skole i gotovo! Kad ne umeju roditelji da ih vaspitavaju neka ih vaspitavaju profesori kako treba!

K

pre 10 godina

Šta kaže ministar pravde, Selaković, o praksi kažnjavanja zločina iz mržnje u R. Srbiji?
Ako misli da će se izvući prećutkivanjem (uz saradnju novinara koji ne smeju da ga pitaju) od januara počinju čuveni pregovori sa EU, a prvo poglavlje koje se otvara baviće se njegovim nečinjenjem u ovom domenu.

tragovi proslosti

pre 10 godina

Taj deo grada je bas problematican. oduvek. to je socijala tu oko ulice pariske komune. Tu je uvek bilo problematicnih, sto narkomana sto siledžija jos u 80-im. Naravno da ne opravdavam ovo, ali dok se ne uvede prinudni rad nema ništa. Kad bi te klince pohvatali pa dali da kopaju kubike zemlje jedno godinu dana ne bi im ništa palo na pamet. Ovde se ljudi najviše plaše rada...

Zašto plaćamo porez?

pre 10 godina

Koliko policajaca ima Novi Sad, i na koliko metara od ovog batinanja se nalazio najbliži pripadnik "organa reda i mira"?

Danijel

pre 10 godina

Prvi klinac koji bi mi prišao dobio bi preko nosa, a ni ostali ne bi prošli labavo. Bilo bi "kom opanci,kom obojci" , pa nek piše posle po novinama šta 'oće ...

коментатор

pre 10 godina

То су, значи, будући академски грађани ове земље: са 12-15 година пребијају људе на улици, јер су наводно другачије сексуалне оријентације; са 16 морају бар једну џамију спалити, а ако до 18 не убију некога, онда ништа нису урадили! Јадном наставнику, свака част како се суздржао да не узврати, јер би онда заиста, како је неко већ написао, ко зна какви би наслови и позиви на његов линч осванули у новинама. Ја не знам да ли бих се суздржао.

Да је ово права слика и прилика нашег друштва, то је већ свима јасно и ту се не би требало понављати. А не сумњам да ће се појавити и објашњење како је за ово крив централизам Београда, јер је, Боже мој, европском и космополитском Новом Саду страно пребијање припадника сексуалних мањина.

Marko

pre 10 godina

@dule U tom delu grada nema "dodjosa". Da li ti shvatas da se ne razlikujes od tih klinaca? Oni mrze gejeve, a ti mrzis "dodjose". Kakvi odrasli - takva deca.

iks

pre 10 godina

@Dzordz
Novi Sad je i bio "miran i pelemenit" grad dok:
1. Sloba nije ukinuo autonomiju Vojvodine, a porazenu, besnu i istraumiranu vojsku i njihove porodice iz Bosne, Hrvatske i sa Kosova posadio po celoj ravnici, najvise naravno u NS.
2. dok se '90 nije nakotilo mafijasa i ostalog sljama...
3. pa se posle 2000. tim mafijasima dalo da operu pare i pokupuju pola grada.
4. pa su se crkva, obrazi, nasi, strojevi i ostala gamad koncetrisali narocito na Vojvodinu jer nije dovoljno "zasrbljena" po njihovom ukusu.
Danas po NS i okolini vise novih crkvi kosovskog/vizant. stila nego na samom Kosovu, a kao nusprodukt ove "srbizacije" imamo naravno mrznju prema svemu sto je po meri tih idiota "nesrpsko".
Ti idioti nemaju cak ni postovanja za srpska dostignuca koja su upravo nastala u Vojvodini i NS dok su Turci bili od BG pa nanize.

stexsa

pre 10 godina

@smesno: Bas tako,komentar cist pogodak. Zivim u inostranstvu i nisam bas najsrecniji ovde. Kada kazem da ni ovde necvetaju ruze dobijem odgovore tipa: Pa kad je tamo lose sto se nevratis! Kratko i jasno: Ne zelim ziveti u tako bolesnoj i posrnuloj sredini. Iskreno mi je zao normalnih ljudi u Srbiji koji su po mom misljenju u manjini.

milos

pre 10 godina

Napad na profesora da se kvalifikuje kao napad na sluzbeno lice. Cini mi se da je u Hrvatskoj tako. Plus ne razumem se u pravo ali ako je moguce ukljuciti i roditelje u kazne ako su deca maloletna.

Mare

pre 10 godina

Ovo društvo je toliko ogrezlo u mržnju da je to zaista strašno!!!
Ovde se mrzi svako ko je drugačiji.

Ne razumevajući neke stvari, i ja sam ranije bio protivnik LGBT zajednice.
Međutim, sad smatram da sve te obespravljene manjine/grupe (lgbt, Romi, druge nac.manjine, invalidi, trudnice, itd.) treba da protestuju i paradiraju gradovima Srbije svakodnevno - sve dok se ne promeni svest ostalih građana.

A dok se ta svest ne promeni - uvesti suđenja po kratkom postupku (max 1-2 dana) za zločine nalik ovom iz Novog Sada. I naravno, vratiti instituciju popravnog doma u Srbiju.

4c

pre 10 godina

@patrijota Meni se cini da ih je DS uveo na velika vrata, pa nije SNS prvi pravio koaliciju sa njima!? Nije ovo ptroblem od pre godinu dana ovo je problem koji nastao cim je izbledelo secanje na Tita, dosli koje kakvi skorojevici i pokazali nam novi model ponasanja. 2000. kad su dosle demokrate nastavilo se sa tim samo uvijeno u ukrasni papir. Pogledajte ih sve od SNS do DS preko LDP, SPS, LSV, DSS i PUPS svi zive bahato, kuce, avioni, kamioni a preko grbace jadnog naroda. Mi jednostavno nismo da masa ljudi upravlja nama. Jedan covek diktator je za nas zato sto njega lako nahranimo bogata smo zemlja, ali imamo problem da nahranimo hiljade prazilukovica koji nam ispiraju mozak....

Nenad

pre 10 godina

'Pravoslavne' pripreme za gej prajd.

Bitno je da Vučić ćuti. Dačić se tradicionalno oglasi opravdanjima o "bezbednosnim rizicima i sprečavanju krvoprolića".
Ali bitno je da Vučić mudro ćuti.
Nečinjenje je saučesništvo. Kontrola nad sudovima obezbeđuje da ne odgovaraš za svoja dela, ali zločinac je zauvek zločinac.

S

pre 10 godina

Kad ih uhvatite, proverite da li idu na veronauku.
Zatim proverite šta im je veroučitelj govorio o homoseksualcima.
Zatim uhapsite veroučitelja zbog raspirivanja mržnje.
Zatim uhapsite policiju i političare.
Kad to obavite narod će živeti u miru.

Anadolija

pre 10 godina

Kako sejes, tako zanjes. Nisu kriva ova deca nego njihovi roditelji koji su ih odgojili da mrze. TO se desava kad sopstvenu kiselinu, frustracije, komplekse i primitivizam prelijemo na sledecu generaciju. Tolika odvratna kolicina kisele mrznje prema svemu sto je drugacije - bilo da su ti "drugi" homoseksualci, Amerikanci, Albanci, Hrvati ili naprosto drugi, pismeni, Srbi - mora da urodi ovakvim plodovima zla.

учитељ и родитељ

pre 10 godina

Нека размисле сад сви они који на силу, већ дуго, смишљено демонтирају стари породични и образовно-васпитни систем вредности и, под фирмом тзв. "дечијих права", кроје нову школу спрам јединог принципа да ником од деце, па ни онима чији су родитељи потпуно оманули у васпитању, ни један тренутак, ни случајно, ни најмање не буде непријатно! Важећи закони и нова правила у образовању и школи су донели непоправљиву штету свима. А највише оној, још увек већини, деце чији се родитељи, упркос општем расулу у друштву, лавовски боре и успевају од њих да створе пристојну и вредну децу. Ти пристојни и честити родитељи никако да се пробуде и устану против оваквог терора оних који су изгубили и погазили сваки систем вредности. Докле ће више све у школству да буде подређено мањини дрипаца и њиховом терору над већином, мањини због чијих тобожњих "људских" и "дечијих" права све више страдају добра деца! Пита ли се неко о стварним дечијим правима оне већине честитих родитеља који нису подлегли лудилу потрошачког друштва? Али и једном од најважнијих права сваког детета - да постане Човек? А да би дете постало човек, мора постојати јасан и здрав систем вредности, правила и границе понашања.
Мислите о томе...

Dimitrije

pre 10 godina

Postoji jedno jedino rešenje i svi ga znaju: odgovornost za svoje postupke.

Svakog monstruma koji počini slično zverstvo brzo osuditi na strogu kaznu. Ali svakog.
Još važnije, svakog ko zverstva podržava, relativizuje, ili odbija da osudi takođe proceuirati. Ali svakog. Počevši od Amfilohija, Palme, itd.

Za dve godine problem je rešen.
Ološ raste tamo gde ga puštaju.

slanina

pre 10 godina

kao sto je voja rekao nekada su se zaista tu okupljali gejevi. ne bi me cudilo da su oba deca trazila njih a sasvim slucajno napali profesora... bilo kako bilo ovo je strasno.

Marko

pre 10 godina

O cemu vi pricaje pa kad Canak prebije coveka na mrtvo i nikom nista, za Miladina Kovacevica se daje 1 milion i jos 100 slucajeva i nije to od juce pa je sad samo SNS kriv (bez da ih branim), ali problem je mnogo dublji i komplikovaniji. Deca sve vide i kad se svi izvlace misle da je sve dozvoljeno, a to je poremecen sistem vrednosti od vrha drzave preko sudstva, pa do nas obicnog naroda, niko nema odgovornost ni zasta. Tuzni smo i jadni kakva ce nasa deca i unuci sutra biti ?

Saldzo

pre 10 godina

Da bi zlo pobedilo dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista.

--Edmund Burke

Po ovim mudrim recima nasa zemlja "funkcionise" vec 25 godina. Puni polemike, najpametniji smo i najbrzi da osudimo, a niko ne cini nista.

vojvodjanin

pre 10 godina

Kako bi bilo da čopor homosexualaca napadne jednu str8 osobu? Hahah... Tako nešto nije moguće jer gay osobe nisu nasilne. E sad, koga treba kažnjavati, žrtvu ili delikventa?
Narod je puko totalno, zaostao, boleatan, nasilan, neobrazovan, bahat, nekulturan, mizeran i jadan.
Jednom rečju, ovo je šugava Srbija koja mi se gadi sve više iz dana u dan, kako vreme prolazi, žalim što Amerikanci nisu roknuli jednu Atomsku na nas. ZASLUŽILI SMO

bgd

pre 10 godina

Uvek postoji jedan koji najviše guška ostale, a upravo taj je verovatno gay i pokušava to da potisne. Elem, razumem da nije hteo da ih udara, ali kad su već krenuli baš da ga biju ne znam što ih nije unakazio da zapamte za ceo život!

Achronos

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da se tako nesto desava u zeleznickom parku. Klinci tuku tamo koga stignu, ponekad su to usamljeni setaci, ali cesce nastradaju beskucnici koje tu zateknu.

Je li tesko postaviti kamere ili odrediti par policajaca koji ce obici park? Ili Grad ima precih stvari od bezbednosti svojih stanovnika?!

Ovich

pre 10 godina

Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).

da,da

pre 10 godina

Zasto se cudite? Ko treba da utice na tu djecu?
Roditelji? Pa vjerovatno su i sami roditelji skloni kojekakvim krimilanmi radnjama, da li kroz privatizacije, prevare, kredite, zelenasenje.... znaci visoko moralne osobe!!!

phreak

pre 10 godina

Jedna sesija od pola sata u kombiju interventne jedinice policije bi ove balavce vratila na pravi put. Ali to sad ne sme da se radi zbog ugrožavanja prava deteta...

Mire

pre 10 godina

Sad lepo da roditelji te dece pojedinačno plate nastavniku po 5000 evrića, zbog lošeg vaspitanja ako ne žele svoju decu u dom da stave.

Kverti

pre 10 godina

"to je politika "zardjalih kasika" koja inspirise mlade ljude(u ovom slucaju decu) da maltretiraju svakog ko nije kao oni (kao copor)"
(Izdajnik, 10. septembar 2013 09:38)

Mislis li da ova deca znaju ko je Seselj i sta je izjavljivao po Minimaksoviziji?!? Losa posledica tvog misljenja, buduci da je pogresno, je ta sto navodi pogresne uzroke. A problem se nikad nece resiti, ako pogresno postavis dijagnozu.

mare

pre 10 godina

Pa koliko je to decaka bilo da mogu da prebiju odraslu osobu? Dva samara i cupanje usiju i oni bi pobegli. Ili uhvatis par njih pa kod roditelja ili u piliciju....

Ana

pre 10 godina

Još jedan uspeh obrazovanja zasnovanog na tradicionalnim, patrijarhalnim, svetosavskim vrednostima.

Hoće neko da zatraži izjavu od Irineja Bulovića?

Dragoljub

pre 10 godina

Stalno govorim da policija ne radi svoj posao. Zaposljavaju debile ciji mobilni zvone melodijom iz "Kuma". Ja sam ziveo u Svajcarskoj i pre par godina je neki klinac sa Balkana rekao uciteljici da ce je ubiti. Odmah je dosla policija, lisice na ruke i u zatvor. Kad se sredio, izvinio se i to je to. Gde se zakon postuje, svi se postuju.

smešno

pre 10 godina

Ja ne razumem zašto se svi vi zgražavate, pa ovo je potpuno normalno ponašanje stanovnika Srbije. I odrasli su isti takvi, pa ne mogu deca da budu bolja. Iver ne pada daleko od klade. O čemu pričate? Pa bahatijeg i bezobraznijeg naroda još nisam video, ponašanje u saobraćaju, u gradskom prevozu gde NIKO neće da ustane trudnici i gde se ljudi BIJU za mesto (juče sam bio odgurnut u stranu od strane starije gospođe, koja je videla mesto i UDARILA me kako bi sela!?), mržnja i još jednom MRŽNJA prema svemu što nije u šablonu (karakteristika primitivnih naroda), NEPISMENOST, zatucanost i verovanje u vračare i gatare. I ti takvi, odrasli kao treba da "vaspitavaju" decu!? Smešno. Kakav narod - takva i deca, a takva i država, što je neko lepo primetio. I nismo za bolje, jer smo upravo takvi. Bahati, osioni i mislimo da smo najpametniji, a retko smo neinteligentni i neobrazovani. Obično su takvi i najglasniji. Ovo su još blage reči koje mogu da upotrebim. Pa pola Srbije je na nivou Ekrema Jevrića, o čemu pričate? Čitaoci ovog sajta sigurno da ne dolaze u kontakt sa takvima, ali verujte da je većina zaista takva. I sad se zgražavamo nad decom? Pa oni su naše ogledalo...

anabela

pre 10 godina

To je rezultat novih metoda vaspitavanja dece, gde profesor ne sme ni da vikne na dete, jer time vrsi psiholosko nasilje. E pa eto, deca sada tuku starije.

roditelj koji je imao vremena.

pre 10 godina

NJihove roditelje osuditi, pa da vidim da li će ih ubuduće vaspitati kako treba.Većina roditelja danas "nema vremena" za vaspitanje svoje dece,a za sve ostalo ima.A i te omladince treba osuditi da rade nešto posle škole a ne da u grupama puni negativne energije šetaju okolo i premlaćuju koga stignu.

RAJNA

pre 10 godina

Pre dva neseca pala sam ispred zgrade,svojom nepažnjom,na 10-ak metara stajala je grupa dece uzrasta oko 12g,kad su počeli da se smju,dodji bako da te dignemo.verujte mi ubila sam se od plakanja,ne od bola,nego od tuge,koliko je bilo bezobrazluka u tim malim glavama,ni trunke osećanj,dali su to generacije koje će da donesu nešto bolj,oprostite mi ali od toga nema ništa.Izvinjavam se mladima koji imaju kulturu,vaspitanje,koji su naučeni da ćitaju knjige,kojima nije uzor,Ceca,Karleuša,razne Polumente,ali takvima nema mesta u ovoj državi,takvi treba da traže mesto pod drugim nebom,jer ovde će uvek da budu u senci kojekakvih huligana,Sramota za roditelje,sramota za državu,a profesori želim brz oporavak,dali ća da zaboravi,sumnjam.

bane

pre 10 godina

Cudna su vremena.Naravno da ima i dobre dece,medjutim zivim u velikom gradu i vidim sta se desava.Sve je vise razularenih klinaca,koji rade sta god im je volja.Konkretno,celo leto terorisu kompletan komsiluk besomucnim teranjem kojekakvih i bez auspuha raspalih motora i motorcica,pijanstvima,lomljenjem flasa,galamom.Skoro ih je jedna zena upozorila,malo je nedostajalo da dobije batine,a radi se o deci izmedju 12-15 godina.Neko pozove policiju,oni dodju,a klinci znaju da im se ne moze nista,sprdaju sa policajcima.Vidjam tu decu i na utakmicama,mada bezim od takvih i idem na zapadnu stranu,o tome,bolje i da ne pricam,cega sve tu nema?Veliki je broj takve dece,nazalost,a policiji su vezane ruke."Obican" policajac ili inspektor ne sme da privede maloletnika,mora se cekati inspektor za maloletnicku delikvenciju,koji retko kada radi nocnu smenu,ne sme se privoditi u obelezenom(plavom)automobilu,ne sme se pricati sa njim bez socijalnog radnika,kojeg nema ni za lek,roditelja,advokata.Svi trebaju da imaju svoja prava,sa time se slazem,ali i obaveze.Vreme je da se konacno nesto menja,zaista i sustinski!

Milan

pre 10 godina

Ako već ovo stavljate kao udarnu vest, molim vas da izmenite naslov, jer ovaj sakriva o čemu se ustvari radi.
Nisu nikakvi učenici pretukli svog profesora zbog kontrolnog zadatka.
Ovde je jasno da je reč o zločinu iz mržnje. Još jedan čovek je stradao zbog toga što je čopor zveri posumnjao u njegovu seksualnu orijentaciju.
Učinite to jasnim iz naslova.

Beli

pre 10 godina

@ Dijana, baš si naivna.Da se desilo po tvome,danas bi pisala komentar kako je obesni profesor pretukao jadne osnovce,tražila bi da se ''sileđžija'' uhapsi i otpusti sa posla bez suspenzije.

NOVOSAJDANIN

pre 10 godina

vidim neko je napisao da je ovo 1390 godina??? Da ste vi meni zivi i zdravi, ali u proslosti su deca cenila starije.. Da je ovo taj srednji vek, ne bi smeli ni da se obrate starijoj osobi bez dozvole roditelja. Ovo je nazalost moderno doba. U buducnosti (kad im ovo dosadi) ce ista ova deca naci zanimaciju kako praviti eksplozivne naprave kucne izrade i podmetati pod automobile. Da je slucajno ta zrtva na vec na samo pitanje decaka razlepila roditeljsku samarchinu, ostali iz grupe bi se naprasno setili da hitno moraju kuci da uce jer ujutro imaju tezak pismeni.

Drogan

pre 10 godina

Ovako nesto da se desi u kulturnoj Vojvodini!!! Ma nije moguce. Lazu to ovi ispod reke dole da napakoste lalama. U NS je kao u raju, nema toga...

Hm

pre 10 godina

Bravo deco, super je to, bas ste ispali face, bicete izbaceni iz skole i postacete klosari bas kao i vasi roditelji! Kada napunite 30 godina, blejacete u izloge i zaviditi ljudima koji su uspeli u zivotu, ali niste vi krivi vec vasi roditelji! Najlakse je biti klosar, budi faca pa budi neko i mesto.
(Ja, 10. septembar 2013 09:50)

U ovoj zemlji je to sve suprotno, ti sto su ucili gledaju u izloge, a kriminalc...

MADAFAKA

pre 10 godina

Ma zigosi bre to sa sve imenima i slikama u novinama. I njih i njihovih roditelja. Da svi vide ko su i ciji su. Koja bre prava, koji ..... palac

Indijanac iz Indije

pre 10 godina

To smo mi! Nisu ta deca is Kirgistana vec iz Srbije tako da smo svi mi krivi jer takvi smo mi. Samo nastavite da se zaludjujete nebitnim stvarima a decu pustite da sami sebe vaspitavaju, to je recept. Ja znam mnogo ljudi (prijatelja) koji sede kuci i gledaju tv ili idu u kafanu umesto da slobodno vreme posvete porodici, da nauce nesto vredno svoju decu. Sutra ce ta deca tuci i njihove roditelje.

Batina je iz raja izasla!!!!!!!!!!!!

Milutin

pre 10 godina

Mame I tate, kako ste vaspitali decu? Za ovo ste vi krivi prvi. Drustvo jeste bolesno od "farmi", vredjanja I samaranja, svi smo krivi za ovako nesto, ali roditelji te dece prvo. Ja sam kaznjen sto sam uopste procitao ovakvu vest I stvarno mi nije dobro od tog trenutka. Nastavniku zelim brz oporavak, roditeljima ostre kazne, dece mi je ovde najzalije. Tako mladi a tako propali...

Gejshumadinac

pre 10 godina

Evo - posle kad nas pitaju kakva prava trazimo da znate o cemu pricamo. A sutra ako neko pomisli da ste vi peder i zbog toga uzme za pravo da vas gadja ciglom u glavu - setite se da ste bili protiv te parade jer sta ce ona nama uopste...

Biljana Novi Sad

pre 10 godina

Nemam reci da opisem ovaj slucaj nasilja. Mislim da bi trebalo objaviti slike njihovih roditelja, ali i da prokomentarisu "lepa" dela njihove dece. To bi i inace trebalo da postane praksa. Treba javno da objasne kako su to vaspitali svoju decu, odnosno, zasto ih nisu vaspitali. I sama vidim da su deca cesto po ceo dan prepustena ulici, iako im roditelji nisu zauzeti obavezama. Nastavno osoblje treba da dobije status sluzbenog lica, jer oni nemaju nikakve mehanizme odbrane. Razgovori sa decom i roditeljima vise nisu dovoljni, pogotovo sto se roditelji problematicne dece uopste ne pojavljuju u skoli ili ne priznaju probleme koje njihova deca izazivaju.
Napomena: ja sam samo obican roditelj skolskog deteta!

Deda Pera

pre 10 godina

Čekajte gospodo komentatori, zar ste zaista mislili da će ovi maskirani Evropejci doneti Srbiji išta drugo sem povratka primitivizma na velika vrata?
Novi Sad je postao svinjac, a Novosađani ćute i čekaju. Šta???

Gale

pre 10 godina

Koliko je zalostno to sto su mali monstrumi toliko krvolocni bili, toliko je zalosno sto ovaj odrastao covek nije pruzio nikakav otpor da zastiti sebe.
(Dijana, 10. septembar 2013 09:38)

Da je pružio otpor, onda bi naslov bio: PROFESOR PRETUKAO OSNOVCE.

Newbeatno

pre 10 godina

...vidi se da je K und K monarhija radila na njemu...(Dzordz, 10. septembar 2013 09:09)

Najbolje je da krivicu svalimo na K&K monahiju, i da se pravimo nevini. A pored toga, navedite nam jednog profesora kojeg su ucenici tukli u K&K monarhiji.

Stefan

pre 10 godina

Jaoj evo odmah se dize frka lecimo omladinu itd. Pa ovakve stvari su se desavale i pre 40 godina!

Ajde smirite se vise filozofi i veliki reformatori od kako ste reformisali Milosevica od tada je sve pocelo na dole!

Patrijota

pre 10 godina

Za sve je kriv sistem svih vrednosti u drzavi koji je odavno okrenut totalno naopako po ucinku i volji vodecih politicara! Naravno da su tu roditelji na prvom mestu ali i oni su deo tog istog sistema. Kakve su poruke sudstva u slucajevima "Pravde za Urosa", "slucaja Bogdanova i Kimija", ili jednog od najdrasticnijih, jadnog francuza Tatona??? Huliganima za zversko ubistvo mladog coveka su izrecene povelike kazne da bi ih nas CUVENI APELACIONI SUD PREPOLOVIO, A SADA HOCE U PONOVNOM SUDJENJU DA IH I OSLOBODE???
Setite se samo masovne protestne setnje kroz Bg bagre na cijem su celu bili roditelji ovih ubica protiv presuda i zahteva za oslobadjanje??? Kako je to policija uopste mogla da dozvoli??? A ko je slucajno na njenom celu, slucajno premijer Srbije, Slobin ucenik i miljenik Ivica Dacic??? Tu je pocetak i kraj cele price!!!
A onaj ko i dalje veruje u ovu crveno-crnu koaliciju bi trebalo pod hitno da ide po strucnu pomoc, psihijatrijsku. Vracaju nam radikali na velika vrata 90.-te jer to je njihov zivot, njihovo jedino pravo vreme, njihova fasisticka ideologija na koju je ovaj glupi narod jednostavno zaboravio???
Ali, sacekajte, tek su godinu dana na vlasti??? Tek ce doci njihova prava vremena mrznje, terora, huliganstva i diktature??? A vi sedite kuci i gledajte kako vam zivoti propadaju i prolaze i kunite zlu sudbinu!?

Tex

pre 10 godina

(Stefan, 10. septembar 2013 10:01)

Sto znaci da se mi nismo pomerili nigde za 40 godina.

A vi uveliko podrzavate ovakve ispade pa se zato ni necemo pomeriti nigde I u narednih 40 godina jer niste vi jedini ima vas mnogo vise od nas koji ovo ne odobravaju kao sto nismo ni odobravali ratove koje ste sa Milosevicem vodili deset godina

MILENKO

pre 10 godina

Pa ovo je banana drzava sa bananamenima na vlasti,sta drugo ocekivati nego da deca vezbaju da budu kriminalci kao 90-tih,da li ce i ove eliot nes da apsi...

Jelena

pre 10 godina

Kad ucite decu da mrze drgacije, eto sta napravite od njih.
To je slika i prilika ove zemlje, duboko ogrezle u mrznju.
Mrzi komsiju, mrzi drugog ucesnika u saobracaju, mrzi prodavacicu,
mrz sve...

Homofobija je tesko obolenje drustva, koje je upravo
pokazatelj i merilo svega ostalog.

vladimir

pre 10 godina

ovo je jos jedan dokaz da niko ne vodi racuna o vaspitavanju,pedagogiji i usmerenju dece. Danas je sve dopusteno,vise ne postoji autoritet koji mora biti usmeren od roditelja, prosvetnih radnika prema deci. Pune nam glavom da decu treba vaspitavati recima, bez povikivanja a kamoli biti strog i ponekad "na vreme" lupiti po guzi. Kad postanu huligani, niko nije kriv, sem roditelja, koji snose krivicu, ali drustvo nam je otislo u .....

Liberal

pre 10 godina

U centru pokusali da me dzepare,na autobuskoj se non stop srecu neki krupni momci koji zele da ''rasitne novce'' i sve to u Novom Sadu. Sva sreca treniram pa umem da se branim. Uzasan je postao i Novi Sad ni blizu onakvim kakvim ga moji roditelji znaju. Neko ce reci previse izbeglih sa prostora Hr i BiH, neko ekonomija... Ali to nije opravdanje za patologiju psihe. Cuj ti klinca da kaze Pederas! Pa taj ce jednog dana i svoju zenu da tretiran na taj nacin! Da mi je samo znati ko je taj klinac koliko god da sam protiv bilo kakvig nasilja nad bilo kim, dobio bi bar vaspitnih. Ali zapravo su to samo male kukavice kakve ce i u vek biti. Tuku se samo kada je grupa uz njih i naravno uvek slabije! E takvi se nama GENI setaju ovom SRBIJOM!!!

Sandra

pre 10 godina

Ne treba da se cudite. Ne treba da se zgrazavate. Ne treba cak ni da osudjujete tu decu. Generalna klima vaseg drustva, a vi ste svi (ili bar zalosno velika vecina) njeni aktivni ili pasivni akteri, je homofobicna, negativna, nasilna. Trebalo bi da promenite sistem obrazovanja, kako bi decu, od najmanjih nogu, sistematski i organizovano ucili da vole a ne mrze razlicitosti, da u njima nalaze bogatu raznolikost i sirinu koju ista donosi, da prihvataju i razumeju. Na porodicno vaspitanje se vise, kao drustvo, ne mozete osloniti jer su vam moralni kodeksi previse osteceni u poslednjih 20 godina. Zato je na drzavi da kroz sistem obrazovanja, sve od obdanista, uci decu da smo svi jako razliciti i da smo svi, bas svi, jednako dobri i vredni postovanja. Podeljena su mi osecanja - sa jedne strane mi vas je zao, a sa druge strane osecam bes sto ne uspevate da budete bolje drustvo. U svakom slucaju, iako sa dozom tuge, uvek i iznova zakljucujem kako je bila dobra odluka da se ode iz Srbije. Isto tako, sa dozom radosti, ma kako skepticne, nadam se pokretu svakog od vas, nadam se mnostvu "mikro - ustanaka" pojedinaca, u borbi protiv svih formi diskriminacije.

Bobi

pre 10 godina

Ne treba zatvor za decu, niti "popravni dom", nego društveno koristan rad.
Lopatu u ruke i najmanje godinu dana, svaki dan po nekoliko sati, mukotrpnog rada. Za ponovljeni prekršaj - 3 godine.
Koliko ima mladih i obesnih, izgradili bi Srbiju za godinu dana sa sve Mrkinim koridorima.

Daniel Nju Jork

pre 10 godina

Nikako!!! To su deca, potrebna je temeljna obrada, znaci uhapsiti roditelje na jedno 6 meseci kopanja krompira, gora mu kazna ne treba nego kad mu se tata vrati iz krompira :))

Deda Pera

pre 10 godina

@Stefan
Reči koje bi ti uputio nebi dozvolile objavu ovoga komentara zato ću ti reći sledeće:
Spremi se na batinanje, ti si sledeći. Sutra ili za deset godina.
To će biti rezultat filozofije slične tvojoj.
Samo se spremi i čekaj.

stoper4

pre 10 godina

Sve dok se prosvetnim radnicima ne obezbedi status službenih lica ovakvi slučajevi će se dešavati!
...Han Solo, 10. septembar 2013 09:23)

To je neka druga tema koja nema veze sa ovim, nisu oni možda ni znali da je on profesor. Suština je sa su oni umislili u svojim glavama da mogu bez posledica da prebiju čoveka na ulici zato jer misle da je on homoseksualac, Rom, Francuz, Aboridžin, Mongol....
Neko reče da je i pre 30-40 godina bilo ovoga. Nije bilo ovoga, bilo je budala, bilo je tuča ali ovoga nije. Ovo je bolest koja se raširila društvom i ne vidi se da postoji neko ili nešto da se bori protiv toga, naprotiv mnogi to podržavaju

Jelena

pre 10 godina

Nadam se da cu sutra,a jos bolje danas, procitati da su pohapseni. Naravno, njihovi roditelji moraju da odgovaraju za ovo, na prvom mestu, ukljucujuci i ASTRONOMSKU materijalnu odstetu, jer to je jedna od retkih stvari koje Srbin razume. U skole obavezno uvesti predmet "gradjansko vaspitanje", gde ce se uciti duh tolerancije i postovanja i civilizovan zivot sa pripadnicima drugih nacija, drugog pola i sl. U Srbiji toga nema, jer je drzava vec decenijama izolovana (upocetku zbog sankcija, pa zbog viza, pa zbog siromastva).

Tasha

pre 10 godina

To nisu deca nego monstrumi, i ako prestanemo siledžije i manijake da tretiramo kao dečicu možda će se nešto i promeniti. Do tada ćemo slušati eminentne stručnjake koji imaju milion i jedno bledo objašnjenje kako je nasilje ovog tipa očekivano jer smo preživeli svašta. Ovi klinci su najobičnija stoka koju treba zatvoriti i osuditi na brutalne fizičke poslove.

uzas

pre 10 godina

E pa dragi moji ovo je prava slika mentalne nezdravosti naseg drustva. Otislo je sve u klinac. Kakvi ce sve to divni ljudi postati kad odrastu. Pozli mi kad pomislim sta nas ceka sutra.

Izdajnik

pre 10 godina

to je politika sadasnje vlade... tipa "ubi pedera" "ubi ustasu" "ubi muslimana"... to je politika "zardjalih kasika" koja inspirise mlade ljude(u ovom slucaju decu) da maltretiraju svakog ko nije kao oni (kao copor). i pored svega toga Srbija je najtolerantnija zemlja od bivsih SFRJ republika, i nadam se da ce sa novim generacijama doci do korenitih promena u porodici i vaspitanja dece.

Misha

pre 10 godina

Profesor ne sme da fizički uh vati dete za ruku, inače će da izgubi posao. Takav je zakon. Kada se dva učenika potuku, on sme da stane izmedju njih, a ako fizički pokušava da spreči tuču, gubi posao. Takvi su zakoni da decu ne sme niko da vaspitava primenom sile, pa se zato deca prirodno uče da sama budu sklona nasilju. Ako dete ne razvije moć volje da skuša roditelja u vreme predškolskog doba, ono neće imati snagu volje da sluša sopstveni razum kada ga snadju iskušenja puberteta.

Han Solo

pre 10 godina

Sve dok se prosvetnim radnicima ne obezbedi status službenih lica ovakvi slučajevi će se dešavati! Strašno je koliko je prosveta devastirana, koliko je škola postala deveta rupa na svirali u ovom društvu! Prebijanje profesora, ponižavanje na sred časa, pretnje i ucene "uticajnih" roditelja...

vosha

pre 10 godina

Evo dokle je nase drustvo doguralo, pa sad nek sistem ne kaznjava fasiste, nek roditelji ne daju ljubav svojoj deci i nek ih pretvore u male zlotvore.

NS

pre 10 godina

Bombastican naslov. Nema nikakve veze sto je nastavnik (ne profesor) sa ovim bezumnim cinom. Nadam se brzom i uspesnom oporavku te da ce nasilnike uhvatiti i propisno kazniti. Napominjem da u Novom Sadu ovakva desavanja vezana za park kod stanice datiraju u kontinuitetu zadnjih 30 godina. Taj park se izbegava cim padne mrak jer je glavno mesto okupljanja sumljivih likova svake vrste. Svega ima, samo policije ne.

vaspitanje

pre 10 godina

na žalost ništa me ne čudi, kako se danas vaspitavaju deca i šta vide kao vrednosti u društvu.. deca su naša budućnost - ovo je trejler.

Ilija

pre 10 godina

Strasno, ovo vise ne vodi ničemu. Tu se kao nesto zgrazavamo demonstracijama u Vukovaru ili grafitima na Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Dubrovniku, a gledaj ovo. Ajde da brojem komentara ovde pokažemo da postoji druga Srbija ona lepsa, vedrija, optimisticnija, tolerantni ja. Ivanu zelim brzo ozdravljenje i nadam se da ce ovi maloletni delikventi biti jos danas uhvaćeni.

sx

pre 10 godina

Pre par godina su pretukli momka u gradiću u centralnoj Srbiji jer su mislili da je momak gey. Danas su pretukli profesora, a sutra će možda vaše dete ili vas. Apelujem roditeljima i crkvi koja raspiruje mržnju protiv gey osoba da dobro razmisle šta rade. Nevini stradaju, a ne treba niko da strada.

@Dzordz

pre 10 godina

Da, ovo je promocija kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. Otac četvoro dece, dr Fajgelj, je ponosan na aktivnosti podmlatka Treće Srbije.

Alex

pre 10 godina

A ne daj boze da je on zatego samar nekom od tih mamlaza,odmah bi krenuli roditelji kako su njihova deca 'fina' i zlatna ma za pozeleti... A ustvari...
Roditeljima kazna zatvor-novac,klince prvo prutom po goloj. guzici jedno 20ak puta JAVNO pa onda u KP dom.
I ja jos ne verujem sta sam procitao.

Amos

pre 10 godina

NAZALOST, ovo je prava novosadska omladina, a ne kao onaj momak iz jucerasnjih vesti, sto sam zaradjuje za zivot od 7og razreda. On je izuzetak i to mozda jedan u 200. A ovi homo-nesigurni batinasi su vecina, takvih je 100 od 200.

Sad samo cekam da se jave "pravi" novosadski starosedeoci, koji su tu jos otkako su isterali Mongole sa ovih prostora i optuze doslje, dodjose, Crnogorce, Bosance, Krajisnike, Slavonce, 'precanske' Srbe, kao i donje Sremce, Rusine a mozda i ponekog Makedonca, kako su se doselili i unistavaju im njihov lepi grad.
NS stvarno postaje "srpska Atina" - sve vise premlacivanja, mrznje ka "imigrantima", napada, kradje.. samo cekam da krenu da spaljuju banke.

Uvac

pre 10 godina

Ovo se dešava u državi kada se niko ne plaši odgovornosti. Od političara koji su upropastili ovu divnu državu - niko nikada nije i neće odgovarati, tajkuna koji su pisali zakone za sebe zajedno sa političarima, do kriminalaca svih vrsta... Imam troje dece i borim se da ih sklonim iz ove divne države i zlonamernih političara.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Istetovirati na celo svakom kriminalcu sta je uradio i svi ce izbegavati takve u sirokom luku - pa nek onda ide kroz zivot sa sopstvenom sustinom bednika kojeg ce svi poznavati po svojim losim delima.

Sremac

pre 10 godina

Za ovakvo, organizovano i grupno batinanje, zaboravio bih da se radi o deci. Dok su živi pamtili bi taj dan i žalili zbog toga što su učinili.

Ja

pre 10 godina

Bravo deco, super je to, bas ste ispali face, bicete izbaceni iz skole i postacete klosari bas kao i vasi roditelji! Kada napunite 30 godina, blejacete u izloge i zaviditi ljudima koji su uspeli u zivotu, ali niste vi krivi vec vasi roditelji! Najlakse je biti klosar, budi faca pa budi neko i mesto.

Kockica

pre 10 godina

Kakvi roditelji-takva deca. Kakav narod-takva drzava. Zale se kako se lose zivi u zemlji, a pojednici bolje nisu ni zasluzili. Sa ovakvim primitivnim narodom (i njihovom polunormalnom decom) treba postupati kao sa stokom-bolji tretman im ne prilici.

Dijana

pre 10 godina

Koliko je zalostno to sto su mali monstrumi toliko krvolocni bili, toliko je zalosno sto ovaj odrastao covek nije pruzio nikakav otpor da zastiti sebe.

marko, nis

pre 10 godina

Kad psihopata ubije nekog u nekom parku, to je strasno, ali je ipak ekces, jer je u pitanju poremecena osoba koja je izuzetak. Kada grupa klinaca pretuce nekog zato jeste ili misle da je gej, onda to nije izuzetak - to je pravilo, odrazava duh jednog drustva i generacije. Ovo je morbidno, zaista. Cim sam pogledao fotografiju ovog coveka, znao sam razlog zbog koga je napadnut. Neka je sto puta ozenjen, ali ako ne izgleda dovoljno muski, nece mu nista pomoci sem urgentnog centra.

Vlada

pre 10 godina

To je budućnost ove zemlje... Sećam se kakva su nas vremena sačekala 90tih kada smo pustili da se sve kulturne i civilizacijske vrednosti izvrnu naopačke. Sada smo na dobrom putu da nam se sve to ponovi.

MM

pre 10 godina

Niko nikad nije pitao Dačića i Vučića šta su od dolaska na vlast uradili da ovakav ološ obuzdaju i pozatvaraju.
Njihov sramotni odnos prema huliganima, fašistima i homofobima je razlog što je ovaj čovek završio u bolnici. Njihovo nečinjenje je zločin, a idiotima koji su izvršioci i njihovim idiotima od roditelja nema pomoći.

Andjela

pre 10 godina

Mrznja radja mrznju, homofobija je tesko obolenje drustva,
koja, eto, upravo napada i decu. Ko ih je naucio da se ovako
ponasaju? Pa razne "dveri", "obrazi", "crkvena mrznja"...

I sta ce sada da drzava uradi sa njima? Hoce li da ih edukuje?
Ta deca nisu ni pocela zivot, a vec su ga duhovno totalno
izgubila.

Nebitan

pre 10 godina

Zasto ovo nije vest dana? I zasto ova slika nije naslovna? Ljudi, ste vi normalni - deca izmedju 12-15 vikala " ti si peder"!? Pa gde ide to vase drustvo, koju novu godinu docekujete sledecu ? 1390?

Zemlja u kojoj se rad i postenje kaznjava a nerad,bezobrazluk,nekultura i lopovluk nagradjuju

pre 10 godina

Ta deca sto su udarala nastavnika vecinom su verovatno pratila(danasnja deca nemaju prava usmerenja u zivotu, ali gde zive to i nije neko cudo) nekog buduceg okorelog kriminalca i ubicu, nazalost, koji je sada medju njima.
E sad nas drzava je nesposobna za sve tako da sigurno nece ni uspeti da utvrdi ko je taj medju njima.

zoki

pre 10 godina

E to su nasa deca. Tako divna, dobra, vaspitana ma najbolja na svetu...
Ups! A mozda i nisu!? Mozda smo mi roditelji svojim cinjenjem ili ne cinjenjem napravili uobrazene i narcisoidne monstrume i huligane od svoje dece?

Sremac

pre 10 godina

Za ovakvo, organizovano i grupno batinanje, zaboravio bih da se radi o deci. Dok su živi pamtili bi taj dan i žalili zbog toga što su učinili.

Ja

pre 10 godina

Bravo deco, super je to, bas ste ispali face, bicete izbaceni iz skole i postacete klosari bas kao i vasi roditelji! Kada napunite 30 godina, blejacete u izloge i zaviditi ljudima koji su uspeli u zivotu, ali niste vi krivi vec vasi roditelji! Najlakse je biti klosar, budi faca pa budi neko i mesto.

sx

pre 10 godina

Pre par godina su pretukli momka u gradiću u centralnoj Srbiji jer su mislili da je momak gey. Danas su pretukli profesora, a sutra će možda vaše dete ili vas. Apelujem roditeljima i crkvi koja raspiruje mržnju protiv gey osoba da dobro razmisle šta rade. Nevini stradaju, a ne treba niko da strada.

Nebitan

pre 10 godina

Zasto ovo nije vest dana? I zasto ova slika nije naslovna? Ljudi, ste vi normalni - deca izmedju 12-15 vikala " ti si peder"!? Pa gde ide to vase drustvo, koju novu godinu docekujete sledecu ? 1390?

Alex

pre 10 godina

A ne daj boze da je on zatego samar nekom od tih mamlaza,odmah bi krenuli roditelji kako su njihova deca 'fina' i zlatna ma za pozeleti... A ustvari...
Roditeljima kazna zatvor-novac,klince prvo prutom po goloj. guzici jedno 20ak puta JAVNO pa onda u KP dom.
I ja jos ne verujem sta sam procitao.

Andjela

pre 10 godina

Mrznja radja mrznju, homofobija je tesko obolenje drustva,
koja, eto, upravo napada i decu. Ko ih je naucio da se ovako
ponasaju? Pa razne "dveri", "obrazi", "crkvena mrznja"...

I sta ce sada da drzava uradi sa njima? Hoce li da ih edukuje?
Ta deca nisu ni pocela zivot, a vec su ga duhovno totalno
izgubila.

Izdajnik

pre 10 godina

to je politika sadasnje vlade... tipa "ubi pedera" "ubi ustasu" "ubi muslimana"... to je politika "zardjalih kasika" koja inspirise mlade ljude(u ovom slucaju decu) da maltretiraju svakog ko nije kao oni (kao copor). i pored svega toga Srbija je najtolerantnija zemlja od bivsih SFRJ republika, i nadam se da ce sa novim generacijama doci do korenitih promena u porodici i vaspitanja dece.

marko, nis

pre 10 godina

Kad psihopata ubije nekog u nekom parku, to je strasno, ali je ipak ekces, jer je u pitanju poremecena osoba koja je izuzetak. Kada grupa klinaca pretuce nekog zato jeste ili misle da je gej, onda to nije izuzetak - to je pravilo, odrazava duh jednog drustva i generacije. Ovo je morbidno, zaista. Cim sam pogledao fotografiju ovog coveka, znao sam razlog zbog koga je napadnut. Neka je sto puta ozenjen, ali ako ne izgleda dovoljno muski, nece mu nista pomoci sem urgentnog centra.

MM

pre 10 godina

Niko nikad nije pitao Dačića i Vučića šta su od dolaska na vlast uradili da ovakav ološ obuzdaju i pozatvaraju.
Njihov sramotni odnos prema huliganima, fašistima i homofobima je razlog što je ovaj čovek završio u bolnici. Njihovo nečinjenje je zločin, a idiotima koji su izvršioci i njihovim idiotima od roditelja nema pomoći.

Mikser

pre 10 godina

"Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).
(Ovich, 10. septembar 2013 11:41)"

Da nisi ti mozda roditelj od jednog deteta iz tog copora dzukela?

RAJNA

pre 10 godina

Pre dva neseca pala sam ispred zgrade,svojom nepažnjom,na 10-ak metara stajala je grupa dece uzrasta oko 12g,kad su počeli da se smju,dodji bako da te dignemo.verujte mi ubila sam se od plakanja,ne od bola,nego od tuge,koliko je bilo bezobrazluka u tim malim glavama,ni trunke osećanj,dali su to generacije koje će da donesu nešto bolj,oprostite mi ali od toga nema ništa.Izvinjavam se mladima koji imaju kulturu,vaspitanje,koji su naučeni da ćitaju knjige,kojima nije uzor,Ceca,Karleuša,razne Polumente,ali takvima nema mesta u ovoj državi,takvi treba da traže mesto pod drugim nebom,jer ovde će uvek da budu u senci kojekakvih huligana,Sramota za roditelje,sramota za državu,a profesori želim brz oporavak,dali ća da zaboravi,sumnjam.

Milan

pre 10 godina

Ako već ovo stavljate kao udarnu vest, molim vas da izmenite naslov, jer ovaj sakriva o čemu se ustvari radi.
Nisu nikakvi učenici pretukli svog profesora zbog kontrolnog zadatka.
Ovde je jasno da je reč o zločinu iz mržnje. Još jedan čovek je stradao zbog toga što je čopor zveri posumnjao u njegovu seksualnu orijentaciju.
Učinite to jasnim iz naslova.

Suisse

pre 10 godina

Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).
(Ovich, 10. septembar 2013 11:41)

Tebe bi trebalo prebiti! Zbog takvih bahatih iz "dosta poznatih porodica" smo tu gde jesmo!

Gale

pre 10 godina

Koliko je zalostno to sto su mali monstrumi toliko krvolocni bili, toliko je zalosno sto ovaj odrastao covek nije pruzio nikakav otpor da zastiti sebe.
(Dijana, 10. septembar 2013 09:38)

Da je pružio otpor, onda bi naslov bio: PROFESOR PRETUKAO OSNOVCE.

Uvac

pre 10 godina

Ovo se dešava u državi kada se niko ne plaši odgovornosti. Od političara koji su upropastili ovu divnu državu - niko nikada nije i neće odgovarati, tajkuna koji su pisali zakone za sebe zajedno sa političarima, do kriminalaca svih vrsta... Imam troje dece i borim se da ih sklonim iz ove divne države i zlonamernih političara.

Anadolija

pre 10 godina

Kako sejes, tako zanjes. Nisu kriva ova deca nego njihovi roditelji koji su ih odgojili da mrze. TO se desava kad sopstvenu kiselinu, frustracije, komplekse i primitivizam prelijemo na sledecu generaciju. Tolika odvratna kolicina kisele mrznje prema svemu sto je drugacije - bilo da su ti "drugi" homoseksualci, Amerikanci, Albanci, Hrvati ili naprosto drugi, pismeni, Srbi - mora da urodi ovakvim plodovima zla.

Dijana

pre 10 godina

Koliko je zalostno to sto su mali monstrumi toliko krvolocni bili, toliko je zalosno sto ovaj odrastao covek nije pruzio nikakav otpor da zastiti sebe.

Misha

pre 10 godina

Profesor ne sme da fizički uh vati dete za ruku, inače će da izgubi posao. Takav je zakon. Kada se dva učenika potuku, on sme da stane izmedju njih, a ako fizički pokušava da spreči tuču, gubi posao. Takvi su zakoni da decu ne sme niko da vaspitava primenom sile, pa se zato deca prirodno uče da sama budu sklona nasilju. Ako dete ne razvije moć volje da skuša roditelja u vreme predškolskog doba, ono neće imati snagu volje da sluša sopstveni razum kada ga snadju iskušenja puberteta.

Milica

pre 10 godina

Pre izvesnog vremena u Beogradskoj osnovnoj skoli, nizi razredi su u pitanju, prisustvujem sceni gde majka decaka za koga i vrapci znaju da je nemoguc jer redovno ometa nastavu i bije drugu decu kaze uciteljici:,,popela si MI se na vrh glave,,. E deca takvih rodtelja biju posten svet po parkovima. Mali monstrumi se u kuci gaje, pa kad prerastu porodicu onda terorisu sve redom jer onaj ko je trebao da im bude autoritet davno je zakazao u svojoj ulozi.

iks

pre 10 godina

@Dzordz
Novi Sad je i bio "miran i pelemenit" grad dok:
1. Sloba nije ukinuo autonomiju Vojvodine, a porazenu, besnu i istraumiranu vojsku i njihove porodice iz Bosne, Hrvatske i sa Kosova posadio po celoj ravnici, najvise naravno u NS.
2. dok se '90 nije nakotilo mafijasa i ostalog sljama...
3. pa se posle 2000. tim mafijasima dalo da operu pare i pokupuju pola grada.
4. pa su se crkva, obrazi, nasi, strojevi i ostala gamad koncetrisali narocito na Vojvodinu jer nije dovoljno "zasrbljena" po njihovom ukusu.
Danas po NS i okolini vise novih crkvi kosovskog/vizant. stila nego na samom Kosovu, a kao nusprodukt ove "srbizacije" imamo naravno mrznju prema svemu sto je po meri tih idiota "nesrpsko".
Ti idioti nemaju cak ni postovanja za srpska dostignuca koja su upravo nastala u Vojvodini i NS dok su Turci bili od BG pa nanize.

NSstudent

pre 10 godina

Mene su napali u 3 popodne 'klinci' u tom istom parku sa sve nozem,otisao u policiju gde sam se i ako zrtva osecao kao neki kriminalac, njih 4rica su sedela u kancelariji i gledali u mene kao da sam pao sa Marsa a onda je jedan izvadio papir i zapisao moj broj i rekao da ce javiti ako saznaju nesto.Nisu pitali ni kako izgledaju,ni godine, ni visinu a sto sam ja preziveo traumu da mi neko kaze kako ce me uzbusiti nozem usred bela dana u gradu nikom nista.Imam 20 godina,devojku i prvi put sam video tad te likove,i zakunuo se sebi da sledeci put,makar ih video u Mekdonaldsu u centru da cu sam vratiti dug.Za policiju samo reci,nemamo je.Ako vam se bilo sta desi,nemate policiju,bukvalno je isto stanje da ih sve otpuste ili da placamo njihove plate,takav je nivo sigurnosti.

Srpska pravda

pre 10 godina

Neki od vas se pitaju zasto se covek nije branio i zasto nije nalupao barem jednog od tih nasilnika. Pa zato sto bi iste noci zavrsio u pritvoru, a onda bi uz povrede koje su mu naneli ti klinci dobio jos i batine od policajaca (znate ono: "Bijes decu, sram te bilo"). Uz to bi trajno izgubio sluzbu i pravo na rad u prosveti, osudili bi ga na maksimalnu zatvorsku kaznu, novine bi bile pune clanaka o profesoru koji bije decu, u zatvoru bi ga okoreli kriminalci svakodnevno tukli i silovali. A ako neko od tih klinaca ima uticajnog taticu na sudu bi profesora proglasili i pedofilom koji je merkao grupu decaka, pa su se ovi branili iz straha. Eto to bi se dogodilo.

Ali bitno je da je onaj covek koji je opalio samarcic Velji Ilicu jos uvek u zatvoru.

E, to vam je srpska pravda!

Milutin

pre 10 godina

Mame I tate, kako ste vaspitali decu? Za ovo ste vi krivi prvi. Drustvo jeste bolesno od "farmi", vredjanja I samaranja, svi smo krivi za ovako nesto, ali roditelji te dece prvo. Ja sam kaznjen sto sam uopste procitao ovakvu vest I stvarno mi nije dobro od tog trenutka. Nastavniku zelim brz oporavak, roditeljima ostre kazne, dece mi je ovde najzalije. Tako mladi a tako propali...

Buduci profesor

pre 10 godina

treba da pocnem da radim u skoli...i sada shvatam da ce mi 190cm i 100kg misica odlicno pomoci pri upoznavanju sa ucenicima ;)

smešno

pre 10 godina

Ja ne razumem zašto se svi vi zgražavate, pa ovo je potpuno normalno ponašanje stanovnika Srbije. I odrasli su isti takvi, pa ne mogu deca da budu bolja. Iver ne pada daleko od klade. O čemu pričate? Pa bahatijeg i bezobraznijeg naroda još nisam video, ponašanje u saobraćaju, u gradskom prevozu gde NIKO neće da ustane trudnici i gde se ljudi BIJU za mesto (juče sam bio odgurnut u stranu od strane starije gospođe, koja je videla mesto i UDARILA me kako bi sela!?), mržnja i još jednom MRŽNJA prema svemu što nije u šablonu (karakteristika primitivnih naroda), NEPISMENOST, zatucanost i verovanje u vračare i gatare. I ti takvi, odrasli kao treba da "vaspitavaju" decu!? Smešno. Kakav narod - takva i deca, a takva i država, što je neko lepo primetio. I nismo za bolje, jer smo upravo takvi. Bahati, osioni i mislimo da smo najpametniji, a retko smo neinteligentni i neobrazovani. Obično su takvi i najglasniji. Ovo su još blage reči koje mogu da upotrebim. Pa pola Srbije je na nivou Ekrema Jevrića, o čemu pričate? Čitaoci ovog sajta sigurno da ne dolaze u kontakt sa takvima, ali verujte da je većina zaista takva. I sad se zgražavamo nad decom? Pa oni su naše ogledalo...

uzas

pre 10 godina

E pa dragi moji ovo je prava slika mentalne nezdravosti naseg drustva. Otislo je sve u klinac. Kakvi ce sve to divni ljudi postati kad odrastu. Pozli mi kad pomislim sta nas ceka sutra.

Amos

pre 10 godina

NAZALOST, ovo je prava novosadska omladina, a ne kao onaj momak iz jucerasnjih vesti, sto sam zaradjuje za zivot od 7og razreda. On je izuzetak i to mozda jedan u 200. A ovi homo-nesigurni batinasi su vecina, takvih je 100 od 200.

Sad samo cekam da se jave "pravi" novosadski starosedeoci, koji su tu jos otkako su isterali Mongole sa ovih prostora i optuze doslje, dodjose, Crnogorce, Bosance, Krajisnike, Slavonce, 'precanske' Srbe, kao i donje Sremce, Rusine a mozda i ponekog Makedonca, kako su se doselili i unistavaju im njihov lepi grad.
NS stvarno postaje "srpska Atina" - sve vise premlacivanja, mrznje ka "imigrantima", napada, kradje.. samo cekam da krenu da spaljuju banke.

devojka

pre 10 godina

Koliko samo glupih komentara!!! Da li ste i ovde morali kao razlog da pominjenjete autonomiju, dodjose ili sta vec, vise su vam te price izlizane! Čovek ako je čovek bice to odakle god da je i gde god da je došao. Ovde je prosti moj narode problem u ovoj bezobraznoj, bahatoj, nevaspitanoj deci, narodu jednom uopšte! Molim vas, on sa 12 godina zna da mrzi nekoga i nesto? Pa kako ce se on ponasati kada bude imao 25,30 i bude bio u punoj snazi? Žalosno i posle se čudimo što nam učeni svet odlazi i zemlje. Neće deca da uče pa udri po profesoru... Razmaženo, bezobrazno, nevaspitano, iznad svega žalosno!!!

Tasha

pre 10 godina

To nisu deca nego monstrumi, i ako prestanemo siledžije i manijake da tretiramo kao dečicu možda će se nešto i promeniti. Do tada ćemo slušati eminentne stručnjake koji imaju milion i jedno bledo objašnjenje kako je nasilje ovog tipa očekivano jer smo preživeli svašta. Ovi klinci su najobičnija stoka koju treba zatvoriti i osuditi na brutalne fizičke poslove.

Kockica

pre 10 godina

Kakvi roditelji-takva deca. Kakav narod-takva drzava. Zale se kako se lose zivi u zemlji, a pojednici bolje nisu ni zasluzili. Sa ovakvim primitivnim narodom (i njihovom polunormalnom decom) treba postupati kao sa stokom-bolji tretman im ne prilici.

Bobi

pre 10 godina

Ne treba zatvor za decu, niti "popravni dom", nego društveno koristan rad.
Lopatu u ruke i najmanje godinu dana, svaki dan po nekoliko sati, mukotrpnog rada. Za ponovljeni prekršaj - 3 godine.
Koliko ima mladih i obesnih, izgradili bi Srbiju za godinu dana sa sve Mrkinim koridorima.

bane

pre 10 godina

Cudna su vremena.Naravno da ima i dobre dece,medjutim zivim u velikom gradu i vidim sta se desava.Sve je vise razularenih klinaca,koji rade sta god im je volja.Konkretno,celo leto terorisu kompletan komsiluk besomucnim teranjem kojekakvih i bez auspuha raspalih motora i motorcica,pijanstvima,lomljenjem flasa,galamom.Skoro ih je jedna zena upozorila,malo je nedostajalo da dobije batine,a radi se o deci izmedju 12-15 godina.Neko pozove policiju,oni dodju,a klinci znaju da im se ne moze nista,sprdaju sa policajcima.Vidjam tu decu i na utakmicama,mada bezim od takvih i idem na zapadnu stranu,o tome,bolje i da ne pricam,cega sve tu nema?Veliki je broj takve dece,nazalost,a policiji su vezane ruke."Obican" policajac ili inspektor ne sme da privede maloletnika,mora se cekati inspektor za maloletnicku delikvenciju,koji retko kada radi nocnu smenu,ne sme se privoditi u obelezenom(plavom)automobilu,ne sme se pricati sa njim bez socijalnog radnika,kojeg nema ni za lek,roditelja,advokata.Svi trebaju da imaju svoja prava,sa time se slazem,ali i obaveze.Vreme je da se konacno nesto menja,zaista i sustinski!

Ilija

pre 10 godina

Strasno, ovo vise ne vodi ničemu. Tu se kao nesto zgrazavamo demonstracijama u Vukovaru ili grafitima na Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Dubrovniku, a gledaj ovo. Ajde da brojem komentara ovde pokažemo da postoji druga Srbija ona lepsa, vedrija, optimisticnija, tolerantni ja. Ivanu zelim brzo ozdravljenje i nadam se da ce ovi maloletni delikventi biti jos danas uhvaćeni.

DzoniKg

pre 10 godina

Danasnji klinci su nenormalni skroz na skroz..skoro svi glume neke krimose a..u subotu u gradu uvece malo malo pa se neki klinci pobiju i glume neke velicine a nije im sveto ni devojke da udare ...da ih nalupas izasao bi u novine kao neki manijak koji bije decu.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Istetovirati na celo svakom kriminalcu sta je uradio i svi ce izbegavati takve u sirokom luku - pa nek onda ide kroz zivot sa sopstvenom sustinom bednika kojeg ce svi poznavati po svojim losim delima.

vojvodjanin

pre 10 godina

Kako bi bilo da čopor homosexualaca napadne jednu str8 osobu? Hahah... Tako nešto nije moguće jer gay osobe nisu nasilne. E sad, koga treba kažnjavati, žrtvu ili delikventa?
Narod je puko totalno, zaostao, boleatan, nasilan, neobrazovan, bahat, nekulturan, mizeran i jadan.
Jednom rečju, ovo je šugava Srbija koja mi se gadi sve više iz dana u dan, kako vreme prolazi, žalim što Amerikanci nisu roknuli jednu Atomsku na nas. ZASLUŽILI SMO

khm

pre 10 godina

ovo nema veze sa profesorom, verovatno ta deca nisu znala ni ko je ni sta je. napali su ga zato što su deca išla u park da tuku "pedere". i deca su postala poremećena, takvi smo kakvi zaslužujemo da smo

zoki

pre 10 godina

E to su nasa deca. Tako divna, dobra, vaspitana ma najbolja na svetu...
Ups! A mozda i nisu!? Mozda smo mi roditelji svojim cinjenjem ili ne cinjenjem napravili uobrazene i narcisoidne monstrume i huligane od svoje dece?

jajara

pre 10 godina

nisam dovoljno pismen da objasnim ali, slikovito da objasnim mentalni sklop tih 'junosa'
hipoteticki da je dosao prvi podprecednik i trazio oralno zadovoljenje od istih, potukli bi se izmedju sebe i sa roditeljima, ko ce PRVI DA BUDE...
to je pravo stanje u srbiji...

NS

pre 10 godina

Bombastican naslov. Nema nikakve veze sto je nastavnik (ne profesor) sa ovim bezumnim cinom. Nadam se brzom i uspesnom oporavku te da ce nasilnike uhvatiti i propisno kazniti. Napominjem da u Novom Sadu ovakva desavanja vezana za park kod stanice datiraju u kontinuitetu zadnjih 30 godina. Taj park se izbegava cim padne mrak jer je glavno mesto okupljanja sumljivih likova svake vrste. Svega ima, samo policije ne.

novosadjanin

pre 10 godina

@devojka: Ja cu svoje dete da vaspitam kada ga budem imao, a sigurno ga necu vaspitati po ovom brdjansko-planinskom modelu. Sovinisticki ispadi? Tesko, radije bih rekao da je to istina. Pitate se zasto i otkud toliko tih "ispada"? Pa reci cu vam: zato sto ti ljudi nikako ne mogu da pojme nacin zivota ovde i umesto da se sa nama asimiliraju i budu potpuno normalno prihvaceni kao ljudi koji su iz nezgodne situacije postali nasi sugradjani, umesto da postuju to sto smo ih prihvatili (bili), oni su se svojski potrudili da unistavaju svojim jaranskim fazonima (otimanje oko svega) ono sto smo imali. Sada kada je svima dosta toga, sad smo malo mi sovinisti? A to sto oni srbuju, ratuju u glavi i dalje, mrze manjine, urlicu ratne poklice, sto im deca kamenuju po Veterniku automobile komsijskih tablica, sto su tako vaspitali i svoju decu, to nije sovinizam, jelte? Sto nam cirilizuju grad, ukidaju pisma manjina, to je normalno? To nije sovinizam? Ne, mi smo sovinisti kojima je toga dosta. Ajte molim vas. Svaka akcija ima reakciju i to se nikako nije desilo jer je nama dosadno i ne znamo sta cemo sa sobom. Ti ljudi ako bi da ratuju, eno ima RSK, neka se vrate u mesto koje hvale dok pljuju nas koji smo ih primili pa neka ratuju sa samim sobom (u glavi jel).

Go Run

pre 10 godina

Zeleznicka stanica i park bi trebalo da su pod video nadzorom. Kada se otkriju identiteti i kada se plati odsteta od strane roditelja ovih mladih ljudi za koje je skolska godina pocela, i kada ti roditelji ne budu posle odstete mogli da sastave kraj sa krajem duze vreme onda se ovakve stvari nece desavati. Oni su mislili da je covek homoseksualac, strasna diskriminacija nad ovom populacijom resice se jedino sistemskim putem.

blablabla

pre 10 godina

Dokazano je da homoseksualce najviše mrze oni koji se plaše da njihov sopstveni homoseksualizam ne izađe na površinu. Tačka.
Ako se neko prepoznao, šta da mu radim ...

stoper4

pre 10 godina

Sve dok se prosvetnim radnicima ne obezbedi status službenih lica ovakvi slučajevi će se dešavati!
...Han Solo, 10. septembar 2013 09:23)

To je neka druga tema koja nema veze sa ovim, nisu oni možda ni znali da je on profesor. Suština je sa su oni umislili u svojim glavama da mogu bez posledica da prebiju čoveka na ulici zato jer misle da je on homoseksualac, Rom, Francuz, Aboridžin, Mongol....
Neko reče da je i pre 30-40 godina bilo ovoga. Nije bilo ovoga, bilo je budala, bilo je tuča ali ovoga nije. Ovo je bolest koja se raširila društvom i ne vidi se da postoji neko ili nešto da se bori protiv toga, naprotiv mnogi to podržavaju

iv13

pre 10 godina

Ali da deca od 12 godina ovako prebiju odraslu osobu??? Pa mora da ih bude 1000!
(LJUSHA, 10. septembar 2013 09:17)

Grupa od 5-6+ 12-15 godisnjaka nije naivna, pogotovo za coveka u godinama. Klinci sa 15 godina vec uveliku idu na utakmice i imaju "navijacko iskustvo".

Gligorije

pre 10 godina

Da nije nesrećni profesor možda nosio biciklistički dres?

Imam lično iskustvo kada nam je na Fruškoj gori sredinom devedesetih grupa momaka vikala "ua pederi!", verovatno misleći da uski pripijeni dresovi imaju veze sa seksualnom orijentacijom a ne sa sportom? Ako je tako, ovaj incident pokazuje ne samo usađenu mržnju već i potpuno nepoznavanje sveta oko njih, uključujući tu i sportove koji nisu fudbal. Zatucanost i neznanje uvek idu ruku pod ruku, pa verujem da je i ovde to bio slučaj.

Ana

pre 10 godina

Još jedan uspeh obrazovanja zasnovanog na tradicionalnim, patrijarhalnim, svetosavskim vrednostima.

Hoće neko da zatraži izjavu od Irineja Bulovića?

Liberal

pre 10 godina

U centru pokusali da me dzepare,na autobuskoj se non stop srecu neki krupni momci koji zele da ''rasitne novce'' i sve to u Novom Sadu. Sva sreca treniram pa umem da se branim. Uzasan je postao i Novi Sad ni blizu onakvim kakvim ga moji roditelji znaju. Neko ce reci previse izbeglih sa prostora Hr i BiH, neko ekonomija... Ali to nije opravdanje za patologiju psihe. Cuj ti klinca da kaze Pederas! Pa taj ce jednog dana i svoju zenu da tretiran na taj nacin! Da mi je samo znati ko je taj klinac koliko god da sam protiv bilo kakvig nasilja nad bilo kim, dobio bi bar vaspitnih. Ali zapravo su to samo male kukavice kakve ce i u vek biti. Tuku se samo kada je grupa uz njih i naravno uvek slabije! E takvi se nama GENI setaju ovom SRBIJOM!!!

Beli

pre 10 godina

@ Dijana, baš si naivna.Da se desilo po tvome,danas bi pisala komentar kako je obesni profesor pretukao jadne osnovce,tražila bi da se ''sileđžija'' uhapsi i otpusti sa posla bez suspenzije.

anabela

pre 10 godina

To je rezultat novih metoda vaspitavanja dece, gde profesor ne sme ni da vikne na dete, jer time vrsi psiholosko nasilje. E pa eto, deca sada tuku starije.

Han Solo

pre 10 godina

Sve dok se prosvetnim radnicima ne obezbedi status službenih lica ovakvi slučajevi će se dešavati! Strašno je koliko je prosveta devastirana, koliko je škola postala deveta rupa na svirali u ovom društvu! Prebijanje profesora, ponižavanje na sred časa, pretnje i ucene "uticajnih" roditelja...

Mire

pre 10 godina

Sad lepo da roditelji te dece pojedinačno plate nastavniku po 5000 evrića, zbog lošeg vaspitanja ako ne žele svoju decu u dom da stave.

phreak

pre 10 godina

Jedna sesija od pola sata u kombiju interventne jedinice policije bi ove balavce vratila na pravi put. Ali to sad ne sme da se radi zbog ugrožavanja prava deteta...

Novosađanin

pre 10 godina

Novi Sad je od prošle godine od kako je u gradonačelnicku fotelju seo Vučević postao jedno obično leglo kriminala. Ne shvatam od tako divnog grada i Srpske Atine kako je za godinu dana uspeo tako nešto da stvori... Sam način na koji je dosao na tu funkciju je za svaku osudu. Ako ste zaboravili pročitajte vesti od prošle godine i sve će vam biti jasno.
Bezbednost je opao, naročito bezbednost dece.. U školama raspad sistema, kriminal... Nose pištolje, noževe i prave se važni. Ne daj bože nekom nešto da kažeš....

Dragoljub

pre 10 godina

Stalno govorim da policija ne radi svoj posao. Zaposljavaju debile ciji mobilni zvone melodijom iz "Kuma". Ja sam ziveo u Svajcarskoj i pre par godina je neki klinac sa Balkana rekao uciteljici da ce je ubiti. Odmah je dosla policija, lisice na ruke i u zatvor. Kad se sredio, izvinio se i to je to. Gde se zakon postuje, svi se postuju.

Indijanac iz Indije

pre 10 godina

To smo mi! Nisu ta deca is Kirgistana vec iz Srbije tako da smo svi mi krivi jer takvi smo mi. Samo nastavite da se zaludjujete nebitnim stvarima a decu pustite da sami sebe vaspitavaju, to je recept. Ja znam mnogo ljudi (prijatelja) koji sede kuci i gledaju tv ili idu u kafanu umesto da slobodno vreme posvete porodici, da nauce nesto vredno svoju decu. Sutra ce ta deca tuci i njihove roditelje.

Batina je iz raja izasla!!!!!!!!!!!!

Vlada

pre 10 godina

To je budućnost ove zemlje... Sećam se kakva su nas vremena sačekala 90tih kada smo pustili da se sve kulturne i civilizacijske vrednosti izvrnu naopačke. Sada smo na dobrom putu da nam se sve to ponovi.

profesor matematike

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vreme da prosvetni radnici udju u solidarni generalni strajk!!!

Ovo je prevrsilo svaku meru, uslovi za rad, nasa prava, nadleznosti i obaveze, totalno su degradirani od strane drzave. Ovo vise nema veze ni sa kakvim obrazovanjem, zavladalo je opste rasulo!

Za one "dusebriznike" koji ce odmah reci, ako ti se ne svidja posao ti nadji drugi, porucicu samo jednu stvar: uveliko radim na tome i nadam se brzom prelasku u privatnu skolu, gde cu imati skoro duplo vecu platu od danasnje (400evra) i svakako, nemerljivo bolji status nego u drzavnoj skoli!!!

Sa svojim ucenicima sam osvojio nebrojano mnogo diploma na raznoraznim takmicenjima, radim 25 godina u prosveti i to je najveca sadisfakcija i potvrda da vredis i da ispravno radis!
Kada te radnik sa osnovnim obrazovanjem na poslu odrzavanja zelenih povrsina u javnom preduzecu (moj prvi komsija) "sije" za platu dobrih 10000 din, shvatis da nesto debelo nije u redu!?

Ok, na moje mesto ce doci neko drugi, nezaposleni (sto je u redu), ali, posle godinu dana rada delice moje sadasnje misljenje i prica nezadovoljstva krece iznova!
Jednoga dana, necemo imati ko da nam predaje u drzavnim skolama, u najboljem slucaju, pitanje kvaliteta kadrova bice vrlo upitno, bez lazne skromnosti!

Pre nego ospete paljbu, zamislite situaciju gde cete za skolovanje deteta morati da izdvojite 50-100 hiljada din godisnje, a sve vodi ka tome!

Hm

pre 10 godina

Bravo deco, super je to, bas ste ispali face, bicete izbaceni iz skole i postacete klosari bas kao i vasi roditelji! Kada napunite 30 godina, blejacete u izloge i zaviditi ljudima koji su uspeli u zivotu, ali niste vi krivi vec vasi roditelji! Najlakse je biti klosar, budi faca pa budi neko i mesto.
(Ja, 10. septembar 2013 09:50)

U ovoj zemlji je to sve suprotno, ti sto su ucili gledaju u izloge, a kriminalc...

Daniel Nju Jork

pre 10 godina

Nikako!!! To su deca, potrebna je temeljna obrada, znaci uhapsiti roditelje na jedno 6 meseci kopanja krompira, gora mu kazna ne treba nego kad mu se tata vrati iz krompira :))

S

pre 10 godina

Kad ih uhvatite, proverite da li idu na veronauku.
Zatim proverite šta im je veroučitelj govorio o homoseksualcima.
Zatim uhapsite veroučitelja zbog raspirivanja mržnje.
Zatim uhapsite policiju i političare.
Kad to obavite narod će živeti u miru.

ESRB 18+

pre 10 godina

Stasava GTA generacija! Prijatno roditelji kojima je kompjuter decu čuvao, sada cete vreme dobijeno tada vraćati na sudovima i vikendom u posetama. Kada sam ovo govorio pre 10 godina svi su smatrali da preterujem.

miha bukovac

pre 10 godina

Da je strašno - jeste, ali nije obavezno da su roditelji tih mladih zlikovaca "čobani" i "čobanke" jer ni roditelji "malom Marku" nisu bili čobani pa je "baratao" motornom testerom čoveku uz grlo, "nosio gajbice" i obogatio se, "testirao" novi Ferari i zato zatvorio najprometniju ulicu u Novom Beogradu a seka "mamina princeza" je "Ana sa četri pištolja", a da ne govorimo o već "famoznom" Miladinu, daklem to je pravilo, primitivizam je pravilo u Srbiji i ono ne dolazi od "čobana" već od "intelektualne elite" čiji preci su bili ajduci a potomci lopovi i zlikovci koji su uzor kako se postaje uspešan u zemlji Srbiji. Psiholozi i pedagozi su teme za sebe a (uglavnom) svode se na idiote.

Deda Pera

pre 10 godina

Čekajte gospodo komentatori, zar ste zaista mislili da će ovi maskirani Evropejci doneti Srbiji išta drugo sem povratka primitivizma na velika vrata?
Novi Sad je postao svinjac, a Novosađani ćute i čekaju. Šta???

vaspitanje

pre 10 godina

na žalost ništa me ne čudi, kako se danas vaspitavaju deca i šta vide kao vrednosti u društvu.. deca su naša budućnost - ovo je trejler.

Vanja

pre 10 godina

Neverovatno! Pa sta je covek trebalo da uradi u ovakvoj situaciji?! Verovatno je mogao da ih savlada, ali bi posle ispalo da bije tudju decu. Roditelje kazniti sa po sto hiljada dinara!

Nataeos

pre 10 godina

"crkvena mrznja"...Ne postoji mrznja u pravoslavlju
(pravoslavlje, 10. septembar 2013 11:42)
Ma kakvi... Samo se mrze "jeretici", jevreji, gejevi, crnci, u crkvi se mrze izmedju njih.. Da još nabrajam??

MADAFAKA

pre 10 godina

Ma zigosi bre to sa sve imenima i slikama u novinama. I njih i njihovih roditelja. Da svi vide ko su i ciji su. Koja bre prava, koji ..... palac

Dimitrije

pre 10 godina

Postoji jedno jedino rešenje i svi ga znaju: odgovornost za svoje postupke.

Svakog monstruma koji počini slično zverstvo brzo osuditi na strogu kaznu. Ali svakog.
Još važnije, svakog ko zverstva podržava, relativizuje, ili odbija da osudi takođe proceuirati. Ali svakog. Počevši od Amfilohija, Palme, itd.

Za dve godine problem je rešen.
Ološ raste tamo gde ga puštaju.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Polako herojski i nebeski narode,ovo nije nista sta te jos ceka.Kako radis,tako ces i proci.Zlo radi,zlu se i nadaj.Ako li sa djavolom tikve sadis,o glavu ce ti se razbijati.Tako nekako.
Srbine brate,tek ces da beres plodove nedela onih koji su ucinili zlocin u tvoje ime.A za svoj racun.

vosha

pre 10 godina

Evo dokle je nase drustvo doguralo, pa sad nek sistem ne kaznjava fasiste, nek roditelji ne daju ljubav svojoj deci i nek ih pretvore u male zlotvore.

@Dzordz

pre 10 godina

Da, ovo je promocija kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. Otac četvoro dece, dr Fajgelj, je ponosan na aktivnosti podmlatka Treće Srbije.

Maxim

pre 10 godina

Ova vest sadrži toliko toga da je teško odlučiti se odakle početi.
Zato je najbolje ni ne počinjati. Odvelo bi nas u mrkli mrak naše realnosti.

kole

pre 10 godina

Profesor ne sme da fizički uh vati dete za ruku, inače će da izgubi posao. T
(Misha, 10. septembar 2013 09:35)

Oprosti ali njemu na čelu nije pisalo da je profesor, nit su to huligani znali. Nisu ga čak ni poznavali. On je bio običan čovek (za njih peder). Ova situacija nema veze sa odnosima profesori - učenici. I ja sam neki profesor, veruj mi ne bih stajao da me mlate.

Ujve

pre 10 godina

Koliko je nevinih ljudi pretuceno, ubijeno samo zato sto su "deca" pomislila da je neko gej. Homoseksualci su najugrozenija manjina u srbiji, a svi ostali ljudi koji lice da su gej. Ili se krecu nalaze u blizini mesta za koje se misli da su gej. Mozda neko ima sareni kisobran i li majicu. A kad se duga pojavi na nebu, sta cemo onda?

np

pre 10 godina

On očigledno nije njihov nastavnik, pošto ih ne prepoznaje. Deca su ga tukla iz samo njima znanih razloga i verujem da on nije prva žrtva. Ovo su neki mali kriminalci i njihove roditelje treba kazniti za primer ostalima kako da vaspitaju decu.

tragovi proslosti

pre 10 godina

Taj deo grada je bas problematican. oduvek. to je socijala tu oko ulice pariske komune. Tu je uvek bilo problematicnih, sto narkomana sto siledžija jos u 80-im. Naravno da ne opravdavam ovo, ali dok se ne uvede prinudni rad nema ništa. Kad bi te klince pohvatali pa dali da kopaju kubike zemlje jedno godinu dana ne bi im ništa palo na pamet. Ovde se ljudi najviše plaše rada...

Jeremy Clarkson

pre 10 godina

Lepo dati profesorima status sluzbenog lica, vratiti klecanje na kukuruzu i prut u skole i gotovo! Kad ne umeju roditelji da ih vaspitavaju neka ih vaspitavaju profesori kako treba!

Zemlja u kojoj se rad i postenje kaznjava a nerad,bezobrazluk,nekultura i lopovluk nagradjuju

pre 10 godina

Ta deca sto su udarala nastavnika vecinom su verovatno pratila(danasnja deca nemaju prava usmerenja u zivotu, ali gde zive to i nije neko cudo) nekog buduceg okorelog kriminalca i ubicu, nazalost, koji je sada medju njima.
E sad nas drzava je nesposobna za sve tako da sigurno nece ni uspeti da utvrdi ko je taj medju njima.

DRAŽA KG

pre 10 godina

Hm,znači to je ta Vučkova i Dačićeva sigurna Srbija.Bilo je ''teških''profesora i u moje vreme,probušiš mu gume i to ti je kao neka osveta ali sedneš i naučiš ,ovo je produkt dugugodišnjeg ''popuštanja dizgina'' od tuča po stadionima do izlaska u grad i normalno LOKANJA I DROGIRANJA do zore.Alkohol i droga su toliko dostupni da samo što se ne nudi džabe dok se ne navuku klinci,normalno murija ima svoj tal sa dilerima i svi zadovoljni a porodice upropašćene za sva vremena.Za ovo su isključivi krivci roditelji te dece i niko drugi ,a da sam na mestu ovog nastavnika skinuo bih im i kožne gaće na sudu da nemaju leba da jedu dok su živi!

воја

pre 10 godina

У том парку су се некад стварно скупљали хомосексуалци, али су одавно одатле отишли због оваквих напада...

da,da

pre 10 godina

Zasto se cudite? Ko treba da utice na tu djecu?
Roditelji? Pa vjerovatno su i sami roditelji skloni kojekakvim krimilanmi radnjama, da li kroz privatizacije, prevare, kredite, zelenasenje.... znaci visoko moralne osobe!!!

Achronos

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da se tako nesto desava u zeleznickom parku. Klinci tuku tamo koga stignu, ponekad su to usamljeni setaci, ali cesce nastradaju beskucnici koje tu zateknu.

Je li tesko postaviti kamere ili odrediti par policajaca koji ce obici park? Ili Grad ima precih stvari od bezbednosti svojih stanovnika?!

mik

pre 10 godina

Za one koji se pitaju koliko je to dece bilo pa su mogli da prebiju odraslu osobu samo da kazem da je moj sestric u sedmom razredu vec bio visok 180cm

Gejshumadinac

pre 10 godina

Evo - posle kad nas pitaju kakva prava trazimo da znate o cemu pricamo. A sutra ako neko pomisli da ste vi peder i zbog toga uzme za pravo da vas gadja ciglom u glavu - setite se da ste bili protiv te parade jer sta ce ona nama uopste...

Krcko Orascic.

pre 10 godina

Ja sam slicno prosao samo sa ozbiljnijim povredama. Milicija nije nista preduzela cak i kada sam im odneo slike pocinilaca sa imenima i nazivom poslodavca, gde je jedan radio! Nije ni cudo sto se ovo desava kada obicni ljudi nemaju nikakvu zastitu ni prava, kada se kadar u miliciji zaposljava preko veze a ne zbog sposobnosti! Bar je tako u manjim sredinama kao sto je moja

Danijel

pre 10 godina

Prvi klinac koji bi mi prišao dobio bi preko nosa, a ni ostali ne bi prošli labavo. Bilo bi "kom opanci,kom obojci" , pa nek piše posle po novinama šta 'oće ...

Stupid sexy Flanders!

pre 10 godina

On očigledno nije njihov nastavnik, pošto ih ne prepoznaje. Deca su ga tukla iz samo njima znanih razloga ...
(np, 10. septembar 2013 12:40)
Ne, deca su ga tukla iz homofobije i to pogrešno usmerene, samo zato što se uklapao u njihov stereotip (sedi na jednom, prometnom, mestu i ne radi ništa, a ne izgleda kao beskućnik). To što se nije branio, samo ih je učvrstilo u uverenju da su pronašli "pravog".

Možda se neko od vas seća: ISTO ovo je, ne tako davno, ove godine, učinjeno jednom Francuzu u Beogradu - napadač je izgledao erotski (da, problem homofobije je u homoseksualnosti napadača - neki ljudi im prouzrukuju osećanja kojih se stide) isprovociralo što je siromah bio opremljen da vozi rolere - 100% peder, udri bez milosti!

I da ponovim još jednom: homofobija je znak PEDERSTVA. Samo navalite, pokažite svima ko ste zapravo!

Zašto plaćamo porez?

pre 10 godina

Koliko policajaca ima Novi Sad, i na koliko metara od ovog batinanja se nalazio najbliži pripadnik "organa reda i mira"?

nikoga ne interesuje

pre 10 godina

HOĆE LI SE SADA OGLASITI BILO KOJI POLITIČAR NA OVU VEST.?
ALI bilo koji ?
ajde barem oni BOOOTOVI , javite se pa javite tamo šefovima, DA REAGUJU, DAJU IZJAVU...
ili VAS OVO NE INTERESUJE ?

a novinari ???????????
možete li da itervjuišete NEKOG BILO KOG ko je na vlasti?
?????????

lazy houseboy

pre 10 godina

Čovek je napadnut jer su mladi sokolovi mislili da je gej a svi znamo da gejevima možemo da lomimo kosti nekažnjeno. Mislim, to smo već videli a to nam poručuje i crkva i vlada i pravda i mama i tata i škola. To što nije gej je kolateralna šteta.
1. Obrazovanje,
2. Rigorozna sankciona politika (počevši od govora mržnje i poziva na nasilje). A za to treba
3. Odgovorna vlast.

Marko

pre 10 godina

Kada neko ko je 12-15 godina star u grupi izudara coveka zato sto deluje kao da je "peder" onda treba da se zapitamo kakvo je to drustvo koje ih je navelo na pomisao da je sutiranje starijeg coveka prihvatljivo i dozvoljeno. I nije dovoljno kazniti njih i porodice, pitanje je odakle im ovakve ideje?

stexsa

pre 10 godina

@smesno: Bas tako,komentar cist pogodak. Zivim u inostranstvu i nisam bas najsrecniji ovde. Kada kazem da ni ovde necvetaju ruze dobijem odgovore tipa: Pa kad je tamo lose sto se nevratis! Kratko i jasno: Ne zelim ziveti u tako bolesnoj i posrnuloj sredini. Iskreno mi je zao normalnih ljudi u Srbiji koji su po mom misljenju u manjini.

Jelena

pre 10 godina

Kad ucite decu da mrze drgacije, eto sta napravite od njih.
To je slika i prilika ove zemlje, duboko ogrezle u mrznju.
Mrzi komsiju, mrzi drugog ucesnika u saobracaju, mrzi prodavacicu,
mrz sve...

Homofobija je tesko obolenje drustva, koje je upravo
pokazatelj i merilo svega ostalog.

zemunac iz zemunice

pre 10 godina

ZA B93-12.31-niko te u školi nemože naučiti nikakvim vrednostima ako ti svaki dan gledaš kako ti se otac iživljava nad majkom...

Jula

pre 10 godina

I onda se pitaju gradjani Srbije, cemu ta gej parada? Sta ce nam to? Kad vam dodju pred kucu da vas pitaju da li ste gej i ako im licite da jeste srecno vam bilo.

Saldzo

pre 10 godina

Da bi zlo pobedilo dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista.

--Edmund Burke

Po ovim mudrim recima nasa zemlja "funkcionise" vec 25 godina. Puni polemike, najpametniji smo i najbrzi da osudimo, a niko ne cini nista.

Aleksandar

pre 10 godina

Kakav je covek, pa nek je I najgori on je samo professor, pitaj se pre kakav je professor a to kakav je covek zna verovatno njegova zena I prijatelji, sto da neces da ga zenis ??? Kakav je covek cvrcccc????
Prvo shodno zakonu kazniti decu za takvu vrstu nasilja potom njihove roditelje debelo novcano, nema da plati prodaj mu stan, kucu iseljavaj to zlo iz nase zemlje.

Patrijota

pre 10 godina

Za sve je kriv sistem svih vrednosti u drzavi koji je odavno okrenut totalno naopako po ucinku i volji vodecih politicara! Naravno da su tu roditelji na prvom mestu ali i oni su deo tog istog sistema. Kakve su poruke sudstva u slucajevima "Pravde za Urosa", "slucaja Bogdanova i Kimija", ili jednog od najdrasticnijih, jadnog francuza Tatona??? Huliganima za zversko ubistvo mladog coveka su izrecene povelike kazne da bi ih nas CUVENI APELACIONI SUD PREPOLOVIO, A SADA HOCE U PONOVNOM SUDJENJU DA IH I OSLOBODE???
Setite se samo masovne protestne setnje kroz Bg bagre na cijem su celu bili roditelji ovih ubica protiv presuda i zahteva za oslobadjanje??? Kako je to policija uopste mogla da dozvoli??? A ko je slucajno na njenom celu, slucajno premijer Srbije, Slobin ucenik i miljenik Ivica Dacic??? Tu je pocetak i kraj cele price!!!
A onaj ko i dalje veruje u ovu crveno-crnu koaliciju bi trebalo pod hitno da ide po strucnu pomoc, psihijatrijsku. Vracaju nam radikali na velika vrata 90.-te jer to je njihov zivot, njihovo jedino pravo vreme, njihova fasisticka ideologija na koju je ovaj glupi narod jednostavno zaboravio???
Ali, sacekajte, tek su godinu dana na vlasti??? Tek ce doci njihova prava vremena mrznje, terora, huliganstva i diktature??? A vi sedite kuci i gledajte kako vam zivoti propadaju i prolaze i kunite zlu sudbinu!?

Dragan Jurić

pre 10 godina

Bagra balava! Što je najgore,ovaj čovek nigde ne može dobiti pravdu, jer zakon štiti maloletne siledžije! Ni iz škole ne mogu biti izbačeni. Batina je čudotvoran lek!

MM

pre 10 godina

Jedino resenje za ovakve slucajeve je javni drustveno koristan rad! 12 sati dnevno ciscenje ulica, rad na njivama, pranje fasada, gradjevina, kome god zatreba jeftina radna snaga! To vise nisu deca, to je ogledalo nase!

čovek

pre 10 godina

Slika ovog čoveka koja je danas osvanula na naslovnim stranama je SLIKA SRBIJE. Podivljale, populističke, maglovite i slepo tumarajuće.

NOVOSAJDANIN

pre 10 godina

vidim neko je napisao da je ovo 1390 godina??? Da ste vi meni zivi i zdravi, ali u proslosti su deca cenila starije.. Da je ovo taj srednji vek, ne bi smeli ni da se obrate starijoj osobi bez dozvole roditelja. Ovo je nazalost moderno doba. U buducnosti (kad im ovo dosadi) ce ista ova deca naci zanimaciju kako praviti eksplozivne naprave kucne izrade i podmetati pod automobile. Da je slucajno ta zrtva na vec na samo pitanje decaka razlepila roditeljsku samarchinu, ostali iz grupe bi se naprasno setili da hitno moraju kuci da uce jer ujutro imaju tezak pismeni.

Nenad

pre 10 godina

'Pravoslavne' pripreme za gej prajd.

Bitno je da Vučić ćuti. Dačić se tradicionalno oglasi opravdanjima o "bezbednosnim rizicima i sprečavanju krvoprolića".
Ali bitno je da Vučić mudro ćuti.
Nečinjenje je saučesništvo. Kontrola nad sudovima obezbeđuje da ne odgovaraš za svoja dela, ali zločinac je zauvek zločinac.

VESNA

pre 10 godina

Gospodine Dačiću, naš predsedniče vlade, ministre unutrašnjih poslova,počnite napokon da primenjujete zakon i vratite nam mir u srca,dušu I na ulicama. Molim vas da ponovo počne da se primenjuje zakon da roditelji odgovaraju za postupke maloletnika, pa kad ti isti roditelji odrobijaju svoju nespoobnost da ukrote decu (pa makar to bila I ja a I vi gospodine ministre, a I drugi ministri, direktori I tajkuni), kao za vreme druga Tita, onda će se znati pravi red a ovo sada je banana republika iako cela vlada nas ubeđuje da je sve pod kontrolom. Na žalost u našoj banana republici su samo kriminalci zaštićeni, njima ne sme ni dlaka sa glave da padne.

Lalegator

pre 10 godina

Homofobija je tesko obolenje drustva, koje je upravo
pokazatelj i merilo svega ostalog.
(Jelena, 10. septembar 2013 10:13)

Homofobija i kretensko nasilje bas i nisu iste stvari.

Ja LGBT populaciju ne podnosim,ali nit sam tukao ljude zbog toga niti penim ako se susretne sa njima.

Jednostavno nevolem i to je to.

nessa

pre 10 godina

ja cekao cerku u osnovnoj da izadje sa folklora..vidim tri klinca prate nekog malog bucu..pridjem i uhvatim ih za one kockaste torbe i kazem malo ajd kuci ..hteli da ga biju ..jedan mi se izmigolji i uzme kamen..kaze mi odmah svoja prava da mu nista ne mogu da je maloletan..ja mu pridjem i kazem ajd baci ga dok ti dodje mama i tata polomicu ti kosti..kaze mi mali sad cu zvati mamu..ja njemu zovi da joj kazem sta je napravila..zvacu tatu kaze..zovi ga da ga polomim zajedno sa tobom..izadje obezbedjenje skole inace tu su samo da djaci ne polome prozore od skole a ne da vide sta djaci rade jer im ne smeju nista..on se pozali tom liku..ja kazem os i njega da polomim hahah ah a na kraju klinac baci kamen i kaze ajd da se mpomirimo ahhahaha sedi posle klinja pored mene skoro da mi ga bilo zao..samo sto mu nisam rekao uzmi zapali bote da se smiris ha ha ha hahahah ha

Novi Sad

pre 10 godina

@4c: Taj model ponasanja je od 90ih i usko je vezan sa "patriJotizmom", "Srbija tebra" i tako to. Posle su jos dosli ljudi koji su sa sobom doneli i ratni sindrom i koji i dan danas u glavi ratuju i sta se drugo moglo ocekivati? "Ko nije sa nama taj je protiv nas brate daj da ga lomimo". Neka mi neko kaze da to nije tako.

Realista

pre 10 godina

gluposti. odrastao covek da ne moze da se brani od male dece? pa trebao je da se samo izdere na njih, razbezali bi se. kakav je to profesor bez autoriteta?
(milos)

Upravo ste opisali mentlitet u kome se vaspitava vecina dece. Zrtva je kriva makar za nesto. To nm je doduse vldaajuc "kultura" jos od 90tih ili je tada izsla n povrsinu u ogromnim masama.

N

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem. Nije ni cudo sto smo iz Pisa testa najgori na svetu, ljudi ovde ne razumeju ni obican novinski tekst. Znaci iz teksta se lepo vidi da su deca znala da je on profesor matematike. Tokom prebijanja vikali su "udri pedera". Znaci znali su oni dobro da on nije "peder" vec su to vikala dok su ga tukla, jer ako niste znali kod nas je obicaj kad nekog hoces da uvredis kazes "ti si peder", ali to i ne znaci da je doticna osoba "peder", odnosno gej. Da je covek gej ovde ne bi bilo ni nekoliko komentara jer ocigledno je uredu tuci drugog ko zivi svoj zivot i nikome ne smeta.

Pink Floyd

pre 10 godina

Ovo je strasno... Ostao sam bez reci kada sam procitao tekst. Da li znate da su istrazivanja pokazala da je kod nas veca stopa nasilja u osnovnim nego u srednjim skolama? Ali, sad vise ne moze da se krivi drzava. Ne, toj deci roditelji nisu posvetili dovoljno paznje i oni ce zavrsiti u popravnom domu, kasnije u zatvoru. Ej, bre kakav smo narod!

K

pre 10 godina

Šta kaže ministar pravde, Selaković, o praksi kažnjavanja zločina iz mržnje u R. Srbiji?
Ako misli da će se izvući prećutkivanjem (uz saradnju novinara koji ne smeju da ga pitaju) od januara počinju čuveni pregovori sa EU, a prvo poglavlje koje se otvara baviće se njegovim nečinjenjem u ovom domenu.

Marko

pre 10 godina

@dule U tom delu grada nema "dodjosa". Da li ti shvatas da se ne razlikujes od tih klinaca? Oni mrze gejeve, a ti mrzis "dodjose". Kakvi odrasli - takva deca.

Jelena

pre 10 godina

Nadam se da cu sutra,a jos bolje danas, procitati da su pohapseni. Naravno, njihovi roditelji moraju da odgovaraju za ovo, na prvom mestu, ukljucujuci i ASTRONOMSKU materijalnu odstetu, jer to je jedna od retkih stvari koje Srbin razume. U skole obavezno uvesti predmet "gradjansko vaspitanje", gde ce se uciti duh tolerancije i postovanja i civilizovan zivot sa pripadnicima drugih nacija, drugog pola i sl. U Srbiji toga nema, jer je drzava vec decenijama izolovana (upocetku zbog sankcija, pa zbog viza, pa zbog siromastva).

prokletinjska avlija

pre 10 godina

evo zašto nestajemo kao narod.Sa ovakvom decom,koju roditelji vaspitavaju na svom uzoru,a koji je loš u svakom pogledu,možemo samo unazad.Statistički gledano najgori smo po svemu u Evropi.I onda je logično da ono najgore može da proizvede samo još lošije.Zato,ko god je malo pametniji,hrabriji,otresitiji ili vredniji,čim to ukapira beži iz ove nesretne zemlje glavom bez obzira.I time ovde situacija postaje sve gora i gora,i nikako nemože biti napretka sa negativnom selekcijom.Ovde ostaje talog,koji se pretvara u živo blato koje nas polako ali sigurno sve davi.Do potpunog nestanka...

Drogan

pre 10 godina

Ovako nesto da se desi u kulturnoj Vojvodini!!! Ma nije moguce. Lazu to ovi ispod reke dole da napakoste lalama. U NS je kao u raju, nema toga...

Razbijac

pre 10 godina

Ovako prvo sta treba policija da uradi je to da pohapsi i decu i roditelje! Jer ovo nije uopste naivno ej pa to su deca osnovne skole. A da je kojim slucajem on bio malo jaci i spremniji pa da ih je razlupao siguran sam da bi na strani dece bio i sud i sve institucije cak i roditelji koji bi podneli krivicne prijave! PRIBOJAVAM SE DA CE 2020 GODINE IZBITI GRADJANSKI RAT U SRBIJI ZIVI BILI PA VIDELI AKO SE OVO NE SPRECI I U KORENU NE SUZBIJE!

roditelj koji je imao vremena.

pre 10 godina

NJihove roditelje osuditi, pa da vidim da li će ih ubuduće vaspitati kako treba.Većina roditelja danas "nema vremena" za vaspitanje svoje dece,a za sve ostalo ima.A i te omladince treba osuditi da rade nešto posle škole a ne da u grupama puni negativne energije šetaju okolo i premlaćuju koga stignu.

MILENKO

pre 10 godina

Pa ovo je banana drzava sa bananamenima na vlasti,sta drugo ocekivati nego da deca vezbaju da budu kriminalci kao 90-tih,da li ce i ove eliot nes da apsi...

Misha

pre 10 godina

Kod nas je visok nivo autoritarnosti (čitaj - sklonosti ka nasilju) zabeležen još 1973. godine kada su Nikola Rot i Nenad Havelka radili to istraživanje kod srednješkolske omladine Beograda i Kragujevca. Štaviše, u to vreme najvećeg komunističkog blagostanja (pod uticajem stranih kredita) pokazali smo najviši nivo autoritarnosti na svetu. Nikola Rot je mislio da je delimično kriva komunistička indoktrinacija za tu autoritarnost (priče o neprijateljima koji "podmeću klipove u točkove revolucije koja teče"). I tadašnja disidentska opozicija se nadala da će pad komunizma i sloboda misli da dovedu do otrežnjenja i oslobadjanja čoveka od potrebe za dežurnim krivcima na kojima ljudi leče svoje lične frustracije, posledice svoje sopstvene životne neodgovornosti. Ali padom komunizma naš autoritaran čovek je samo zamenio stare dežurne idole i dežurne krivce novima, dok je nivo autoritarnosti je posao još viši nego u vreme komunizma. Takvo stanje duha zahteva rad na prosvećivanju naroda. No, duha prosvećenosti se odrekla i sama Zapadna civilizacija, i ona sada problem zla rešava represivnim putem onda kada je to gotovo kasno, dok se u vreme čovekovog ranog razvoja, kada bi vaspitni uticaj mogao da bude delotvoran, njegovo sprovodjenje proglašava aktom nasilja. Ako deca kao mala ne razviju moć da vladaju sobom, moraće kasnije država da ih represivnim putem odvraća od zla; ali će tada za njih biti kasno, dok će zakasnele sankcije razviti samo licemerstvo.

Tex

pre 10 godina

(Stefan, 10. septembar 2013 10:01)

Sto znaci da se mi nismo pomerili nigde za 40 godina.

A vi uveliko podrzavate ovakve ispade pa se zato ni necemo pomeriti nigde I u narednih 40 godina jer niste vi jedini ima vas mnogo vise od nas koji ovo ne odobravaju kao sto nismo ni odobravali ratove koje ste sa Milosevicem vodili deset godina

Mare

pre 10 godina

Ovo društvo je toliko ogrezlo u mržnju da je to zaista strašno!!!
Ovde se mrzi svako ko je drugačiji.

Ne razumevajući neke stvari, i ja sam ranije bio protivnik LGBT zajednice.
Međutim, sad smatram da sve te obespravljene manjine/grupe (lgbt, Romi, druge nac.manjine, invalidi, trudnice, itd.) treba da protestuju i paradiraju gradovima Srbije svakodnevno - sve dok se ne promeni svest ostalih građana.

A dok se ta svest ne promeni - uvesti suđenja po kratkom postupku (max 1-2 dana) za zločine nalik ovom iz Novog Sada. I naravno, vratiti instituciju popravnog doma u Srbiju.

Sandra

pre 10 godina

Ne treba da se cudite. Ne treba da se zgrazavate. Ne treba cak ni da osudjujete tu decu. Generalna klima vaseg drustva, a vi ste svi (ili bar zalosno velika vecina) njeni aktivni ili pasivni akteri, je homofobicna, negativna, nasilna. Trebalo bi da promenite sistem obrazovanja, kako bi decu, od najmanjih nogu, sistematski i organizovano ucili da vole a ne mrze razlicitosti, da u njima nalaze bogatu raznolikost i sirinu koju ista donosi, da prihvataju i razumeju. Na porodicno vaspitanje se vise, kao drustvo, ne mozete osloniti jer su vam moralni kodeksi previse osteceni u poslednjih 20 godina. Zato je na drzavi da kroz sistem obrazovanja, sve od obdanista, uci decu da smo svi jako razliciti i da smo svi, bas svi, jednako dobri i vredni postovanja. Podeljena su mi osecanja - sa jedne strane mi vas je zao, a sa druge strane osecam bes sto ne uspevate da budete bolje drustvo. U svakom slucaju, iako sa dozom tuge, uvek i iznova zakljucujem kako je bila dobra odluka da se ode iz Srbije. Isto tako, sa dozom radosti, ma kako skepticne, nadam se pokretu svakog od vas, nadam se mnostvu "mikro - ustanaka" pojedinaca, u borbi protiv svih formi diskriminacije.

bgd

pre 10 godina

Uvek postoji jedan koji najviše guška ostale, a upravo taj je verovatno gay i pokušava to da potisne. Elem, razumem da nije hteo da ih udara, ali kad su već krenuli baš da ga biju ne znam što ih nije unakazio da zapamte za ceo život!

Mihailo

pre 10 godina

prvo onaj mali satanista ,sto je na smrt prebio onog jadnog decka,pa onda ...ima jos par incidenata,tamo je bad haos.Ovaj profesor je pametan,da je poceo da se brani mozda bi ih i povredio i onda ce oni ispasti"mala nevinasca" a ovoga profesora bi izbacili iz posla!!!sramota!!!

Biljana Novi Sad

pre 10 godina

Nemam reci da opisem ovaj slucaj nasilja. Mislim da bi trebalo objaviti slike njihovih roditelja, ali i da prokomentarisu "lepa" dela njihove dece. To bi i inace trebalo da postane praksa. Treba javno da objasne kako su to vaspitali svoju decu, odnosno, zasto ih nisu vaspitali. I sama vidim da su deca cesto po ceo dan prepustena ulici, iako im roditelji nisu zauzeti obavezama. Nastavno osoblje treba da dobije status sluzbenog lica, jer oni nemaju nikakve mehanizme odbrane. Razgovori sa decom i roditeljima vise nisu dovoljni, pogotovo sto se roditelji problematicne dece uopste ne pojavljuju u skoli ili ne priznaju probleme koje njihova deca izazivaju.
Napomena: ja sam samo obican roditelj skolskog deteta!

Milow

pre 10 godina

Nazalost jos jedan "tradicionalan" sukob izmedju dece odgajanih u prodicnim vrednostima i coveka koji izgleda kao pripadnik svetsko-teroristicke anti-porodicne organizacije zvane p.e.d.e.r (penetrirajuca ekipa diskretnih evropejskih pe..R.)

zemunac iz zemunice

pre 10 godina

Ne postoji nikakvo opravdanje za roditelje ove raspuštene dece, koja su već sada izgubljena za društvo. Ako ti je Bog već dao dete, moraš da mu se posvetiš sto posto. Bez ikakve rezerve, zadrške, tajm auta. Ako na to nisi spreman, bolje ne pravi decu, stvorićeš problem sebi i društvu. U suštini, malo ko od nas je spreman na totalno vaspitanje i zato smo toliko neuspešni u svakom pogledu. I ne vidim da će biti bolje, samo gore. Kažu da u Finskoj 60% mladih završi fakultet. Kod nas oko 6%...

Ranko

pre 10 godina

@Ivana

Upravo tako. Nadam se da će nesrećni čovek, kada se oporavi, imati dovoljno snage da se sa ovim izbori. Mislim na dve stvari: 1) Tužba protiv odgovornog lica u policiji i tužilaštvu koje je okvalifikovalo ovo delo kao "razbojništvo" i tim činom postalo saučesnik u zločinu i 2) Tužba Ustavnom sudu, koji neće ništa uraditi, ali će svojim nečinjenjem omogućiti da se slučaj iznese u Strazburu.
To je bitno za sve nas.

hmm

pre 10 godina

Zar nije najbanalnije na ovakvu stvar cinicno se podsmehivati nekoj konstrukciji o tome kako je NS ili Vojvodina kulturno,rajsko (naspram ostatka Srbije jel?!) mesto za zivot, pri tom zamagljivati ono sto je stvarno problem,i to svih nas bez obzira da li smo Novosadjani, Beogradjani ili Nislije. Prag coporativnog nasilnistva se u sve nize spusta, i stvarno ne znam pobogu, kako deca koja idu u 6. razred!, ej to je nekih 12 godina, vec postaju siledzije. kada su pre pokusali taj kulturni obrazac koji im se servira?

ema

pre 10 godina

@Iks:
Ma sta bre lupetas da je u Vojvodini bilo nekada mirno pa joj je Srbija kriva? Sram vas bilo, vi i sirite nemire i mrznju. Ja zivim u Vojvodini (doduse juzno) i iselila bih se sutra jer ovakve budalastine vredjaju inelekt). PRE 20-30 GODINA JE BILO MIRNO U CELOJ JUGOSLAVIJI, A NE U NEKAKVOJ VOJVODINI (STA GOD TAJ NAZIV ZNACIO, A MENI NE ZNACI NISTA). Nesposobnjakovici sa administracijom koja je dzinovska i NISTA NE RADI I NE ZNA (radila sa njima) samo da maznjavaju lovu. Sram te bre bilo. Nasilje se siri celim Balkanom i celom planetom, a Novi Sad je kao na Marsu. Nikakve ovo veze nema ni sa cim vec sa zapustenom decom koju treba odmah u popravni dom.

Marko

pre 10 godina

O cemu vi pricaje pa kad Canak prebije coveka na mrtvo i nikom nista, za Miladina Kovacevica se daje 1 milion i jos 100 slucajeva i nije to od juce pa je sad samo SNS kriv (bez da ih branim), ali problem je mnogo dublji i komplikovaniji. Deca sve vide i kad se svi izvlace misle da je sve dozvoljeno, a to je poremecen sistem vrednosti od vrha drzave preko sudstva, pa do nas obicnog naroda, niko nema odgovornost ni zasta. Tuzni smo i jadni kakva ce nasa deca i unuci sutra biti ?

The Clash

pre 10 godina

Primitivna zabokrecina nikada ne spava. Balkan (ex Yu) je bespovratno zatrovan raznim oblicima fasizma. I sto je najtragicnije, generacije su zatrovane i kroz tu zatrovanost postaju sve gluplje i gluplje jer su mentalno lenje. A covek cim je mentalno lenj, on vremenom zaglupljuje. A danasnji klinci (veliki broj generacija) su najveca tragedija svojih predaka. Istih tih predaka koji su 90-ih, bili duboko zatrovani raznim nacionalizmima i fasizmima kao nacinom zivota. Prema tome mesta cudjenju nema .Jedini je problem ovog drustva jeste da se izbori sa svojim mracnim nasledjem.

paradoks

pre 10 godina

Svi se zgrazavamo nad ovim događajem, najviše pluseva imaju komentari koji osuđuju ovakvo nasilje. Ali ipak se slične situacije, koje pokazuju da mržnja uveliko postoji, stalno ponavljaju. Možda se u svima nama krije nasilnik. Potražimo uzrok i potrudimo se da ga iskorenimo. Poticem iz veoma destruktivne porodice, ali hvala Bogu, uspela sam da shvatim šta nije dobro, i menjam sebe. Svako treba prvo da poradi na sebi.

Stefan

pre 10 godina

Jaoj evo odmah se dize frka lecimo omladinu itd. Pa ovakve stvari su se desavale i pre 40 godina!

Ajde smirite se vise filozofi i veliki reformatori od kako ste reformisali Milosevica od tada je sve pocelo na dole!

Anonim1

pre 10 godina

Na zalost danasnja deca nisu vaspitana. U skoli im ne smes nista grubo reci, jer odma dolaze roditelji, psiholog i slicne gluposti. Onda posle se cudimo kakvi nam ljudi rade u firmama. Ne nauce nista, dobiju papir i oni su kao neko.

учитељ и родитељ

pre 10 godina

Нека размисле сад сви они који на силу, већ дуго, смишљено демонтирају стари породични и образовно-васпитни систем вредности и, под фирмом тзв. "дечијих права", кроје нову школу спрам јединог принципа да ником од деце, па ни онима чији су родитељи потпуно оманули у васпитању, ни један тренутак, ни случајно, ни најмање не буде непријатно! Важећи закони и нова правила у образовању и школи су донели непоправљиву штету свима. А највише оној, још увек већини, деце чији се родитељи, упркос општем расулу у друштву, лавовски боре и успевају од њих да створе пристојну и вредну децу. Ти пристојни и честити родитељи никако да се пробуде и устану против оваквог терора оних који су изгубили и погазили сваки систем вредности. Докле ће више све у школству да буде подређено мањини дрипаца и њиховом терору над већином, мањини због чијих тобожњих "људских" и "дечијих" права све више страдају добра деца! Пита ли се неко о стварним дечијим правима оне већине честитих родитеља који нису подлегли лудилу потрошачког друштва? Али и једном од најважнијих права сваког детета - да постане Човек? А да би дете постало човек, мора постојати јасан и здрав систем вредности, правила и границе понашања.
Мислите о томе...

коментатор

pre 10 godina

То су, значи, будући академски грађани ове земље: са 12-15 година пребијају људе на улици, јер су наводно другачије сексуалне оријентације; са 16 морају бар једну џамију спалити, а ако до 18 не убију некога, онда ништа нису урадили! Јадном наставнику, свака част како се суздржао да не узврати, јер би онда заиста, како је неко већ написао, ко зна какви би наслови и позиви на његов линч осванули у новинама. Ја не знам да ли бих се суздржао.

Да је ово права слика и прилика нашег друштва, то је већ свима јасно и ту се не би требало понављати. А не сумњам да ће се појавити и објашњење како је за ово крив централизам Београда, јер је, Боже мој, европском и космополитском Новом Саду страно пребијање припадника сексуалних мањина.

Posmatrač

pre 10 godina

Treba sačekati zvanični izveštaj policije , koji će, verovatno , B92 objaviti. Nadam se da pretpostavka "novosadjanin, 10. septembar 2013 15:00)" nije tačna. Međutim, ako to , ne daj bože, bude tačno onda bi trebalo objaviti puna imena i prezimena roditelja te dece kako bi stanovcnici Novog Sada znali kako da se zaštite.

Deda Pera

pre 10 godina

@Stefan
Reči koje bi ti uputio nebi dozvolile objavu ovoga komentara zato ću ti reći sledeće:
Spremi se na batinanje, ti si sledeći. Sutra ili za deset godina.
To će biti rezultat filozofije slične tvojoj.
Samo se spremi i čekaj.

Newbeatno

pre 10 godina

...vidi se da je K und K monarhija radila na njemu...(Dzordz, 10. septembar 2013 09:09)

Najbolje je da krivicu svalimo na K&K monahiju, i da se pravimo nevini. A pored toga, navedite nam jednog profesora kojeg su ucenici tukli u K&K monarhiji.

milos

pre 10 godina

Napad na profesora da se kvalifikuje kao napad na sluzbeno lice. Cini mi se da je u Hrvatskoj tako. Plus ne razumem se u pravo ali ako je moguce ukljuciti i roditelje u kazne ako su deca maloletna.

VOJA

pre 10 godina

I klinci ce proci bez sankcije i kad porastu postace monstrumi a mi cemo se cuditi zasto. Naravno krivi su njihovi roditelji kojio su ih tako vaspitali ali kriva je i drzava koja ih nece kazniti kao ni njihove roditelje i zato sto je deci dala svu slobodu i prava a nikakve obaveze i odgovornosti

Prosto

pre 10 godina

Oduzeti ih sve do jednog i staviti u ustanovu jer roditelje ocigledno nemaju. Ovakvi kasnije ubijaju po ulicama, splavovima, gde stignu i ponosni su na sebe. Samo ostro i bez milosti ako ima drzave a znamo da je nema i da ce im biti oprosteno. A da, i nisu to deca, to je najava onoga sto ce postati uskoro.

devojka

pre 10 godina

@novosadjanin
dobro je kad si ti pametan, bar neko! Baš me briga više za vaše šovinističke ispade, ko kako radi i šta radi, ko upravlja čime i kako to postiže. Naučite da živite svi lepo i sami se borite za to, primitivcima upravljaju drugi a vi se lepo stavite iznad njih. Ovaj čovek čak i nije iz Vojvodine, odrastao je daleko odatle i baš je njegovo ime i prezime zasmetalo detetu od 12. godina. Pa potrudite se da vam decom ne manipuliše ološ ili ih bar vi vaspitajte

Izdajnik

pre 10 godina

@kverti... ko je pricao da su deca gledala seselja??? roditelji prijatelju, RODITELJI... oni vaspitavaju decu zar ne? razlog je pravi tj uzrok. pa tako ni njihova deca nece znati svoju decu da vaspitaju...poz

Marko

pre 10 godina

@Novosadjanin U tom kraju nema izbeglica, a kamenovanje hrvatskih navijaca su pocinili najvise rodjeni Novosadjani (navijaci Vojvodine, imas imena nekolicine uhapsenih, pretrazi arhivu ako te bas zanima). I sad mi objasni kako to nije mrznja, odnosno sovinizam? Izmisljate lazi i sirite mrznju.

markonnfcrs

pre 10 godina

al bi ih ja prevaspitao da mene pipnu! kakva deca, to su klosari koje treba sto pre "opametiti". posle cemo samo biti jos veci drustveni problem!!

vladimir

pre 10 godina

ovo je jos jedan dokaz da niko ne vodi racuna o vaspitavanju,pedagogiji i usmerenju dece. Danas je sve dopusteno,vise ne postoji autoritet koji mora biti usmeren od roditelja, prosvetnih radnika prema deci. Pune nam glavom da decu treba vaspitavati recima, bez povikivanja a kamoli biti strog i ponekad "na vreme" lupiti po guzi. Kad postanu huligani, niko nije kriv, sem roditelja, koji snose krivicu, ali drustvo nam je otislo u .....

marko_bgd

pre 10 godina

@smesno: Bas tako,komentar cist pogodak. Zivim u inostranstvu i nisam bas najsrecniji ovde. Kada kazem da ni ovde necvetaju ruze dobijem odgovore tipa: Pa kad je tamo lose sto se nevratis! Kratko i jasno: Ne zelim ziveti u tako bolesnoj i posrnuloj sredini. Iskreno mi je zao normalnih ljudi u Srbiji koji su po mom misljenju u manjini.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stexsa, 10. septembar 2013 11:54)

iskreno je i bolje sto takvi ljudi koji manjinu pretvaraju u vecinu i zive sto dalje od srbije...posrnula i bolesna zemlja srbija...ha...a huligani ne postoje u engleskoj, nemackoj,americi...?? iz kojih zemalja su potekli nacizam, skinsi, huligani, navijacke grupe, rasizam... pa sigurno ne iz posrnule srbije?

Kverti

pre 10 godina

"to je politika "zardjalih kasika" koja inspirise mlade ljude(u ovom slucaju decu) da maltretiraju svakog ko nije kao oni (kao copor)"
(Izdajnik, 10. septembar 2013 09:38)

Mislis li da ova deca znaju ko je Seselj i sta je izjavljivao po Minimaksoviziji?!? Losa posledica tvog misljenja, buduci da je pogresno, je ta sto navodi pogresne uzroke. A problem se nikad nece resiti, ako pogresno postavis dijagnozu.

murgan

pre 10 godina

@Dzordz

Upravo suprotno! Zato što je devastirano sve što je radila omražena K&K, zato što nas je poplavio južni, orijentalni talas, ... dešavaju se ovakve gnusobe.
I da se razumemo - ti si Dzordz, a ja Lazar, Srbin po ocu i materi.

Jay-z

pre 10 godina

svako ko je spomenuo Vučića, Dačića, Miloševića, dođoše, prajd, devedesete ili osamdesete, promašo je poentu. Namerno ili slučajno.
Savet za profesora.
Prepoznavanje će biti na časovima.

4c

pre 10 godina

@patrijota Meni se cini da ih je DS uveo na velika vrata, pa nije SNS prvi pravio koaliciju sa njima!? Nije ovo ptroblem od pre godinu dana ovo je problem koji nastao cim je izbledelo secanje na Tita, dosli koje kakvi skorojevici i pokazali nam novi model ponasanja. 2000. kad su dosle demokrate nastavilo se sa tim samo uvijeno u ukrasni papir. Pogledajte ih sve od SNS do DS preko LDP, SPS, LSV, DSS i PUPS svi zive bahato, kuce, avioni, kamioni a preko grbace jadnog naroda. Mi jednostavno nismo da masa ljudi upravlja nama. Jedan covek diktator je za nas zato sto njega lako nahranimo bogata smo zemlja, ali imamo problem da nahranimo hiljade prazilukovica koji nam ispiraju mozak....

Sremac

pre 10 godina

I posle se cude kad kazemo da necemo da budemo u Vojvodini i pod upravom Bacana. Polako, pokrenuce se pitanje zasto Novi Sad misli da samo zato sto je agresivniji moze da bude glavni a da Srem kaska. Ovako nesto je u Sremu nezamislivo!

Ovich

pre 10 godina

@Suisse

Moja porodica je bila poznata iskljucivo zato sto smo Svajcarski drzavljani, deo porodice je bio preko tokom krize pocetkom devedesetih i to je pomoglo da imamo nesto malo vise nego drugi, tj par malih privatnih poslova (kafica, butika) i par automobila.

Ona poznata Srpska zavist je glavni razlog zbog koje su se razne price sirile po gradu uglavnom od strane ljudi koje nas ne poznaju.

Pa cak i da su te price tacne, jel u redu da ja kao dete od 10 godina osecam mrznju, zavist i prezir ne samo nekih ljudi koje ni ne poznajem, nego jos plus i nekih profesora?

Bahat ili ne, ja sam danas daleko nego sto ce ti ucitelji ikad stici u profesinalnom zivotu.

profa

pre 10 godina

Radim kao profesor u „kritičnoj” srednjoj školi, gde dečaci izgledaju kao Švarcenegeri, gde se mlađoj profesorki slobodno izgovara da će „raditi utoka” ako ne pokloni dvojku, gde se ponekad dešava i krvoproliće u tučnjavi na hodnicima, gde ne pomaže ni obezbeđenje, ni kamere - ništa, gde učenici na steroididma ne mogu da izdrže sedenju na času, gde mnogi ne znaju da se potpišu a sutra će da glasaju itd. Naravno, kada na seminaru pitate gospodu iz Ministarstva da li su SVESNI problema, da li imaju ideju o realnom stanju, dobijete raskorak između realnosti i lepih EU želja. Srednjoškolke vikendom izgledaju kao da su pošle na audiciju za pornić, dečaci kao goveđe polutke, a roditelji nemaju pojma da su im decu kidnapovali TV i internet. Nemam ništa protiv savremenosti, ali ovaj sunovrat može da se reši samo VEOMA JAKOM disciplinom i ozbiljnim kaznama, NULTOM TOLERANCIJOM U ŠKOLI (a ne ovo što sada imamo pod šifrom liberalnosti i sloboda i zaštite)... Pa treba mene/nas neko da zaštiti od 100 kila nepismenih mišića kada mi se unese u lice i zahteva da dobije prolaznu ocenu. I to DVOJKU! Iskreno, ponekad se plašim na radnom mestu da li će neko da mi izgrebe auto ili čak sačeka... Razumete? To je stvarnost a ne lepe želje iz zakona o porsveti...

nasminkana

pre 10 godina

@Novosadjanin Mnogo pre nego sto je on postao gradonacelnik kriminal je cvetao u NSu, 2003. kada sam ja bila 7. razred iz moje skole je izbacen decko zbog DILOVANJA marihuane i eksera!!! Nemojte na ovakve vesti da vrsite zamene teza

kAnaNS

pre 10 godina

Zna se kad deca napadaju profesore. Osnovno vaspitanje polazi iz kuće, a u školi se dograđuje. Nije svako rođen za predavača. Sa decom treba znati postupati i nametnuti neki vid autoriteta, ali... Nije više doba profesorske nadređenosti, nego podređenosti.

slanina

pre 10 godina

kao sto je voja rekao nekada su se zaista tu okupljali gejevi. ne bi me cudilo da su oba deca trazila njih a sasvim slucajno napali profesora... bilo kako bilo ovo je strasno.

Ovich

pre 10 godina

Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).

to bre

pre 10 godina

bravo momci... u inat svima koji su "fini" do juce niste smeli da vodite decu na utakmicu od "huligana", a danas ni u setnju ne smete... bas mi vas nesto zao :-)

NS

pre 10 godina

Očigledno im taj čovek nije profesor. Da je pretučeni apotekar, taksista, šta god, ne bi bilo ovoliko polemisanja. Strašno jeste ali za mene je mnogo strašnije ono što se nedavno dogodilo momcima iz Subotice. Godinama živim u Novom Sadu, nikada mi se nikakva neprijatnost nije dogodila, čak ni u gradskom prevozu. Gde god da živiš moraš paziti gde se krećeš, nigde nije 100% bezbedno.

marko_bgd

pre 10 godina

au sta ljudi pisu... pa ne mogu roditelji da kontrolisu uvek svoju decu..deca izadju napolje ,zacas mogu da upadnu u neko drustvo, koje ce da ih povuce da rade sto ne treba,da bi ispali face medju drugarima... pa deca u tim godinama su vecinom naivna... zao mi je tog coveka...mada da je on uzeo da se brani,i da je on toj deci koja su ga napala naneo povrede... deca bi dosla kuci, zalili bi se roditeljima, i onda bi taj covek ispao profesor koji je djacima naneo povrede,i bio bi kriv, ne bi mogao da zivi od medija, i tako..jos gore bi prosao... za ovaj slucaj i ostale stvari krivi su mediji koji plasiraju price o homoseksualcima kroz razne teme i na taj nacin izazivaju kontraefekat... nacinom na koji se prica o tome pravi se podela... a samim tim i mrznja... i naravno da osnovci to ne mogu da shvate.

milos

pre 10 godina

gluposti. odrastao covek da ne moze da se brani od male dece? pa trebao je da se samo izdere na njih, razbezali bi se. kakav je to profesor bez autoriteta?

Savo Derikonja

pre 10 godina

Za ovakve postupke moraju da odgovaraju i ovi maloletnici i njihovi roditelji. Roditelji su odgovorni za postupke za svoju maloletnu dece. I jedne i druge treba poslati na društveno korisni rad.

mare

pre 10 godina

Pa koliko je to decaka bilo da mogu da prebiju odraslu osobu? Dva samara i cupanje usiju i oni bi pobegli. Ili uhvatis par njih pa kod roditelja ili u piliciju....

Kuler

pre 10 godina

Ovo je neverovatno. Da li cemo konacno poceti da sredjujemo drzavu vise i svi da tome doprinesemo?
Tvrdim da kada bi roditelji ovih nasilnika (da to je prava rec, da se ne lazemo vise) morali da plate svaki po 100 hiljada plus prinudni rad nasilnika negde, nikad vise to ne bi uradili ni oni, ni njihovi istomisljenici jer bi znali kako su ovi prosli. I gradovi bi vrlo brzo postali mirniji i bezbedniji.
Drugo, krajnje je vreme da se prosvetnim radnicima da status sluzbenog lica uz kontrolu kako taj status koriste naravno, e da vidite kako bi i skole postale mirnije i bezbednije.
Trece, (iako sam protiv ovih gej paradiranja i slicnog, po meni neka rade sta hoce ali ne moraju da se toliko eksponiraju) sve i da je covek gej, kako ovi sebi daju za pravo da tako pretuku nekoga ko ceka porodicu. Zasto ga, ja i ogromna vecina citalaca ovde nismo tukli? Nasilje je postalo patolosko medju omladinom, vreme je da se razgovara sa roditeljima, povede opsta drustvena rasprava kako dalje, ovako samo dublje tonemo kao drustvo, a svi hocemo drzavu normalnu za zivot.

Nikola

pre 10 godina

"Slika ovog čoveka koja je danas osvanula na naslovnim stranama je SLIKA SRBIJE. Podivljale, populističke, maglovite i slepo tumarajuće.
(čovek, 10. septembar 2013 20:38)"
Ja bih samo dodao - Koštuničine, Tadićeve, Dačićeve i Vučićeve. Sve dok se "običan" čovek u ovoj zemlji bude osećao nesigurno na ulici, nema nama sreće...

43, nezaposlen, alkoholicar

pre 10 godina

Treba se pomiriti sa cinjenicom da je proslo vreme kada su "osnovci", 'dvanaestogodisnjaci" i slicne kategorije bili sinonim za naivnost, nevinost i ostale pozitivne odrednice detinjstva.
Iako teska srca, treba priznati da i ta populacija pocinje da poseduje potencijal narusavnja javne bezbednosti.
Izgleda da smo ozbiljno zagazili u fazu civilizacijske dekadencije i povratka u varvarstvo, kada, jednostavno, mrak pocinje ranije da se budi u ljudima.

Swedenonline

pre 10 godina

(novosadjanin, 10. septembar 2013 15:00).. Sve sto pises je vec odavno vidjeno i dozivljeno na zapadu u kontaktima sa izbeglicama. Jedina razlika je da su kod nas izbeglice Srbi u Srbiji. Sto je zalosno da se Somalijci asimiliraju u Svedskoj a .... zalosno koji genetski otpad postasmo!

Stefan

pre 10 godina

Jaoj evo odmah se dize frka lecimo omladinu itd. Pa ovakve stvari su se desavale i pre 40 godina!

Ajde smirite se vise filozofi i veliki reformatori od kako ste reformisali Milosevica od tada je sve pocelo na dole!

Ovich

pre 10 godina

Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).

milos

pre 10 godina

gluposti. odrastao covek da ne moze da se brani od male dece? pa trebao je da se samo izdere na njih, razbezali bi se. kakav je to profesor bez autoriteta?

marko_bgd

pre 10 godina

@smesno: Bas tako,komentar cist pogodak. Zivim u inostranstvu i nisam bas najsrecniji ovde. Kada kazem da ni ovde necvetaju ruze dobijem odgovore tipa: Pa kad je tamo lose sto se nevratis! Kratko i jasno: Ne zelim ziveti u tako bolesnoj i posrnuloj sredini. Iskreno mi je zao normalnih ljudi u Srbiji koji su po mom misljenju u manjini.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stexsa, 10. septembar 2013 11:54)

iskreno je i bolje sto takvi ljudi koji manjinu pretvaraju u vecinu i zive sto dalje od srbije...posrnula i bolesna zemlja srbija...ha...a huligani ne postoje u engleskoj, nemackoj,americi...?? iz kojih zemalja su potekli nacizam, skinsi, huligani, navijacke grupe, rasizam... pa sigurno ne iz posrnule srbije?

Drogan

pre 10 godina

Ovako nesto da se desi u kulturnoj Vojvodini!!! Ma nije moguce. Lazu to ovi ispod reke dole da napakoste lalama. U NS je kao u raju, nema toga...

kAnaNS

pre 10 godina

Zna se kad deca napadaju profesore. Osnovno vaspitanje polazi iz kuće, a u školi se dograđuje. Nije svako rođen za predavača. Sa decom treba znati postupati i nametnuti neki vid autoriteta, ali... Nije više doba profesorske nadređenosti, nego podređenosti.

NS

pre 10 godina

Očigledno im taj čovek nije profesor. Da je pretučeni apotekar, taksista, šta god, ne bi bilo ovoliko polemisanja. Strašno jeste ali za mene je mnogo strašnije ono što se nedavno dogodilo momcima iz Subotice. Godinama živim u Novom Sadu, nikada mi se nikakva neprijatnost nije dogodila, čak ni u gradskom prevozu. Gde god da živiš moraš paziti gde se krećeš, nigde nije 100% bezbedno.

sx

pre 10 godina

Pre par godina su pretukli momka u gradiću u centralnoj Srbiji jer su mislili da je momak gey. Danas su pretukli profesora, a sutra će možda vaše dete ili vas. Apelujem roditeljima i crkvi koja raspiruje mržnju protiv gey osoba da dobro razmisle šta rade. Nevini stradaju, a ne treba niko da strada.

Izdajnik

pre 10 godina

to je politika sadasnje vlade... tipa "ubi pedera" "ubi ustasu" "ubi muslimana"... to je politika "zardjalih kasika" koja inspirise mlade ljude(u ovom slucaju decu) da maltretiraju svakog ko nije kao oni (kao copor). i pored svega toga Srbija je najtolerantnija zemlja od bivsih SFRJ republika, i nadam se da ce sa novim generacijama doci do korenitih promena u porodici i vaspitanja dece.

mare

pre 10 godina

Pa koliko je to decaka bilo da mogu da prebiju odraslu osobu? Dva samara i cupanje usiju i oni bi pobegli. Ili uhvatis par njih pa kod roditelja ili u piliciju....

Ovich

pre 10 godina

@Suisse

Moja porodica je bila poznata iskljucivo zato sto smo Svajcarski drzavljani, deo porodice je bio preko tokom krize pocetkom devedesetih i to je pomoglo da imamo nesto malo vise nego drugi, tj par malih privatnih poslova (kafica, butika) i par automobila.

Ona poznata Srpska zavist je glavni razlog zbog koje su se razne price sirile po gradu uglavnom od strane ljudi koje nas ne poznaju.

Pa cak i da su te price tacne, jel u redu da ja kao dete od 10 godina osecam mrznju, zavist i prezir ne samo nekih ljudi koje ni ne poznajem, nego jos plus i nekih profesora?

Bahat ili ne, ja sam danas daleko nego sto ce ti ucitelji ikad stici u profesinalnom zivotu.

Dijana

pre 10 godina

Koliko je zalostno to sto su mali monstrumi toliko krvolocni bili, toliko je zalosno sto ovaj odrastao covek nije pruzio nikakav otpor da zastiti sebe.

iks

pre 10 godina

@Dzordz
Novi Sad je i bio "miran i pelemenit" grad dok:
1. Sloba nije ukinuo autonomiju Vojvodine, a porazenu, besnu i istraumiranu vojsku i njihove porodice iz Bosne, Hrvatske i sa Kosova posadio po celoj ravnici, najvise naravno u NS.
2. dok se '90 nije nakotilo mafijasa i ostalog sljama...
3. pa se posle 2000. tim mafijasima dalo da operu pare i pokupuju pola grada.
4. pa su se crkva, obrazi, nasi, strojevi i ostala gamad koncetrisali narocito na Vojvodinu jer nije dovoljno "zasrbljena" po njihovom ukusu.
Danas po NS i okolini vise novih crkvi kosovskog/vizant. stila nego na samom Kosovu, a kao nusprodukt ove "srbizacije" imamo naravno mrznju prema svemu sto je po meri tih idiota "nesrpsko".
Ti idioti nemaju cak ni postovanja za srpska dostignuca koja su upravo nastala u Vojvodini i NS dok su Turci bili od BG pa nanize.

Lalegator

pre 10 godina

Homofobija je tesko obolenje drustva, koje je upravo
pokazatelj i merilo svega ostalog.
(Jelena, 10. septembar 2013 10:13)

Homofobija i kretensko nasilje bas i nisu iste stvari.

Ja LGBT populaciju ne podnosim,ali nit sam tukao ljude zbog toga niti penim ako se susretne sa njima.

Jednostavno nevolem i to je to.

vojvodjanin

pre 10 godina

Kako bi bilo da čopor homosexualaca napadne jednu str8 osobu? Hahah... Tako nešto nije moguće jer gay osobe nisu nasilne. E sad, koga treba kažnjavati, žrtvu ili delikventa?
Narod je puko totalno, zaostao, boleatan, nasilan, neobrazovan, bahat, nekulturan, mizeran i jadan.
Jednom rečju, ovo je šugava Srbija koja mi se gadi sve više iz dana u dan, kako vreme prolazi, žalim što Amerikanci nisu roknuli jednu Atomsku na nas. ZASLUŽILI SMO

Andjela

pre 10 godina

Mrznja radja mrznju, homofobija je tesko obolenje drustva,
koja, eto, upravo napada i decu. Ko ih je naucio da se ovako
ponasaju? Pa razne "dveri", "obrazi", "crkvena mrznja"...

I sta ce sada da drzava uradi sa njima? Hoce li da ih edukuje?
Ta deca nisu ni pocela zivot, a vec su ga duhovno totalno
izgubila.

marko_bgd

pre 10 godina

au sta ljudi pisu... pa ne mogu roditelji da kontrolisu uvek svoju decu..deca izadju napolje ,zacas mogu da upadnu u neko drustvo, koje ce da ih povuce da rade sto ne treba,da bi ispali face medju drugarima... pa deca u tim godinama su vecinom naivna... zao mi je tog coveka...mada da je on uzeo da se brani,i da je on toj deci koja su ga napala naneo povrede... deca bi dosla kuci, zalili bi se roditeljima, i onda bi taj covek ispao profesor koji je djacima naneo povrede,i bio bi kriv, ne bi mogao da zivi od medija, i tako..jos gore bi prosao... za ovaj slucaj i ostale stvari krivi su mediji koji plasiraju price o homoseksualcima kroz razne teme i na taj nacin izazivaju kontraefekat... nacinom na koji se prica o tome pravi se podela... a samim tim i mrznja... i naravno da osnovci to ne mogu da shvate.

Kverti

pre 10 godina

"to je politika "zardjalih kasika" koja inspirise mlade ljude(u ovom slucaju decu) da maltretiraju svakog ko nije kao oni (kao copor)"
(Izdajnik, 10. septembar 2013 09:38)

Mislis li da ova deca znaju ko je Seselj i sta je izjavljivao po Minimaksoviziji?!? Losa posledica tvog misljenja, buduci da je pogresno, je ta sto navodi pogresne uzroke. A problem se nikad nece resiti, ako pogresno postavis dijagnozu.

to bre

pre 10 godina

bravo momci... u inat svima koji su "fini" do juce niste smeli da vodite decu na utakmicu od "huligana", a danas ni u setnju ne smete... bas mi vas nesto zao :-)

Sremac

pre 10 godina

I posle se cude kad kazemo da necemo da budemo u Vojvodini i pod upravom Bacana. Polako, pokrenuce se pitanje zasto Novi Sad misli da samo zato sto je agresivniji moze da bude glavni a da Srem kaska. Ovako nesto je u Sremu nezamislivo!

novosadjanin

pre 10 godina

@devojka: Ja cu svoje dete da vaspitam kada ga budem imao, a sigurno ga necu vaspitati po ovom brdjansko-planinskom modelu. Sovinisticki ispadi? Tesko, radije bih rekao da je to istina. Pitate se zasto i otkud toliko tih "ispada"? Pa reci cu vam: zato sto ti ljudi nikako ne mogu da pojme nacin zivota ovde i umesto da se sa nama asimiliraju i budu potpuno normalno prihvaceni kao ljudi koji su iz nezgodne situacije postali nasi sugradjani, umesto da postuju to sto smo ih prihvatili (bili), oni su se svojski potrudili da unistavaju svojim jaranskim fazonima (otimanje oko svega) ono sto smo imali. Sada kada je svima dosta toga, sad smo malo mi sovinisti? A to sto oni srbuju, ratuju u glavi i dalje, mrze manjine, urlicu ratne poklice, sto im deca kamenuju po Veterniku automobile komsijskih tablica, sto su tako vaspitali i svoju decu, to nije sovinizam, jelte? Sto nam cirilizuju grad, ukidaju pisma manjina, to je normalno? To nije sovinizam? Ne, mi smo sovinisti kojima je toga dosta. Ajte molim vas. Svaka akcija ima reakciju i to se nikako nije desilo jer je nama dosadno i ne znamo sta cemo sa sobom. Ti ljudi ako bi da ratuju, eno ima RSK, neka se vrate u mesto koje hvale dok pljuju nas koji smo ih primili pa neka ratuju sa samim sobom (u glavi jel).

Amos

pre 10 godina

NAZALOST, ovo je prava novosadska omladina, a ne kao onaj momak iz jucerasnjih vesti, sto sam zaradjuje za zivot od 7og razreda. On je izuzetak i to mozda jedan u 200. A ovi homo-nesigurni batinasi su vecina, takvih je 100 od 200.

Sad samo cekam da se jave "pravi" novosadski starosedeoci, koji su tu jos otkako su isterali Mongole sa ovih prostora i optuze doslje, dodjose, Crnogorce, Bosance, Krajisnike, Slavonce, 'precanske' Srbe, kao i donje Sremce, Rusine a mozda i ponekog Makedonca, kako su se doselili i unistavaju im njihov lepi grad.
NS stvarno postaje "srpska Atina" - sve vise premlacivanja, mrznje ka "imigrantima", napada, kradje.. samo cekam da krenu da spaljuju banke.

slanina

pre 10 godina

kao sto je voja rekao nekada su se zaista tu okupljali gejevi. ne bi me cudilo da su oba deca trazila njih a sasvim slucajno napali profesora... bilo kako bilo ovo je strasno.

N

pre 10 godina

Citam komentare i ne verujem. Nije ni cudo sto smo iz Pisa testa najgori na svetu, ljudi ovde ne razumeju ni obican novinski tekst. Znaci iz teksta se lepo vidi da su deca znala da je on profesor matematike. Tokom prebijanja vikali su "udri pedera". Znaci znali su oni dobro da on nije "peder" vec su to vikala dok su ga tukla, jer ako niste znali kod nas je obicaj kad nekog hoces da uvredis kazes "ti si peder", ali to i ne znaci da je doticna osoba "peder", odnosno gej. Da je covek gej ovde ne bi bilo ni nekoliko komentara jer ocigledno je uredu tuci drugog ko zivi svoj zivot i nikome ne smeta.

Nebitan

pre 10 godina

Zasto ovo nije vest dana? I zasto ova slika nije naslovna? Ljudi, ste vi normalni - deca izmedju 12-15 vikala " ti si peder"!? Pa gde ide to vase drustvo, koju novu godinu docekujete sledecu ? 1390?

Nataeos

pre 10 godina

"crkvena mrznja"...Ne postoji mrznja u pravoslavlju
(pravoslavlje, 10. septembar 2013 11:42)
Ma kakvi... Samo se mrze "jeretici", jevreji, gejevi, crnci, u crkvi se mrze izmedju njih.. Da još nabrajam??

Ana

pre 10 godina

Još jedan uspeh obrazovanja zasnovanog na tradicionalnim, patrijarhalnim, svetosavskim vrednostima.

Hoće neko da zatraži izjavu od Irineja Bulovića?

Deda Pera

pre 10 godina

Čekajte gospodo komentatori, zar ste zaista mislili da će ovi maskirani Evropejci doneti Srbiji išta drugo sem povratka primitivizma na velika vrata?
Novi Sad je postao svinjac, a Novosađani ćute i čekaju. Šta???

ema

pre 10 godina

@Iks:
Ma sta bre lupetas da je u Vojvodini bilo nekada mirno pa joj je Srbija kriva? Sram vas bilo, vi i sirite nemire i mrznju. Ja zivim u Vojvodini (doduse juzno) i iselila bih se sutra jer ovakve budalastine vredjaju inelekt). PRE 20-30 GODINA JE BILO MIRNO U CELOJ JUGOSLAVIJI, A NE U NEKAKVOJ VOJVODINI (STA GOD TAJ NAZIV ZNACIO, A MENI NE ZNACI NISTA). Nesposobnjakovici sa administracijom koja je dzinovska i NISTA NE RADI I NE ZNA (radila sa njima) samo da maznjavaju lovu. Sram te bre bilo. Nasilje se siri celim Balkanom i celom planetom, a Novi Sad je kao na Marsu. Nikakve ovo veze nema ni sa cim vec sa zapustenom decom koju treba odmah u popravni dom.

S

pre 10 godina

Kad ih uhvatite, proverite da li idu na veronauku.
Zatim proverite šta im je veroučitelj govorio o homoseksualcima.
Zatim uhapsite veroučitelja zbog raspirivanja mržnje.
Zatim uhapsite policiju i političare.
Kad to obavite narod će živeti u miru.

Han Solo

pre 10 godina

Sve dok se prosvetnim radnicima ne obezbedi status službenih lica ovakvi slučajevi će se dešavati! Strašno je koliko je prosveta devastirana, koliko je škola postala deveta rupa na svirali u ovom društvu! Prebijanje profesora, ponižavanje na sred časa, pretnje i ucene "uticajnih" roditelja...

marko, nis

pre 10 godina

Kad psihopata ubije nekog u nekom parku, to je strasno, ali je ipak ekces, jer je u pitanju poremecena osoba koja je izuzetak. Kada grupa klinaca pretuce nekog zato jeste ili misle da je gej, onda to nije izuzetak - to je pravilo, odrazava duh jednog drustva i generacije. Ovo je morbidno, zaista. Cim sam pogledao fotografiju ovog coveka, znao sam razlog zbog koga je napadnut. Neka je sto puta ozenjen, ali ako ne izgleda dovoljno muski, nece mu nista pomoci sem urgentnog centra.

Gejshumadinac

pre 10 godina

Evo - posle kad nas pitaju kakva prava trazimo da znate o cemu pricamo. A sutra ako neko pomisli da ste vi peder i zbog toga uzme za pravo da vas gadja ciglom u glavu - setite se da ste bili protiv te parade jer sta ce ona nama uopste...

blablabla

pre 10 godina

Dokazano je da homoseksualce najviše mrze oni koji se plaše da njihov sopstveni homoseksualizam ne izađe na površinu. Tačka.
Ako se neko prepoznao, šta da mu radim ...

murgan

pre 10 godina

@Dzordz

Upravo suprotno! Zato što je devastirano sve što je radila omražena K&K, zato što nas je poplavio južni, orijentalni talas, ... dešavaju se ovakve gnusobe.
I da se razumemo - ti si Dzordz, a ja Lazar, Srbin po ocu i materi.

ESRB 18+

pre 10 godina

Stasava GTA generacija! Prijatno roditelji kojima je kompjuter decu čuvao, sada cete vreme dobijeno tada vraćati na sudovima i vikendom u posetama. Kada sam ovo govorio pre 10 godina svi su smatrali da preterujem.

phreak

pre 10 godina

Jedna sesija od pola sata u kombiju interventne jedinice policije bi ove balavce vratila na pravi put. Ali to sad ne sme da se radi zbog ugrožavanja prava deteta...

Ja

pre 10 godina

Bravo deco, super je to, bas ste ispali face, bicete izbaceni iz skole i postacete klosari bas kao i vasi roditelji! Kada napunite 30 godina, blejacete u izloge i zaviditi ljudima koji su uspeli u zivotu, ali niste vi krivi vec vasi roditelji! Najlakse je biti klosar, budi faca pa budi neko i mesto.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Polako herojski i nebeski narode,ovo nije nista sta te jos ceka.Kako radis,tako ces i proci.Zlo radi,zlu se i nadaj.Ako li sa djavolom tikve sadis,o glavu ce ti se razbijati.Tako nekako.
Srbine brate,tek ces da beres plodove nedela onih koji su ucinili zlocin u tvoje ime.A za svoj racun.

Suisse

pre 10 godina

Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).
(Ovich, 10. septembar 2013 11:41)

Tebe bi trebalo prebiti! Zbog takvih bahatih iz "dosta poznatih porodica" smo tu gde jesmo!

Novosađanin

pre 10 godina

Novi Sad je od prošle godine od kako je u gradonačelnicku fotelju seo Vučević postao jedno obično leglo kriminala. Ne shvatam od tako divnog grada i Srpske Atine kako je za godinu dana uspeo tako nešto da stvori... Sam način na koji je dosao na tu funkciju je za svaku osudu. Ako ste zaboravili pročitajte vesti od prošle godine i sve će vam biti jasno.
Bezbednost je opao, naročito bezbednost dece.. U školama raspad sistema, kriminal... Nose pištolje, noževe i prave se važni. Ne daj bože nekom nešto da kažeš....

Nenad

pre 10 godina

'Pravoslavne' pripreme za gej prajd.

Bitno je da Vučić ćuti. Dačić se tradicionalno oglasi opravdanjima o "bezbednosnim rizicima i sprečavanju krvoprolića".
Ali bitno je da Vučić mudro ćuti.
Nečinjenje je saučesništvo. Kontrola nad sudovima obezbeđuje da ne odgovaraš za svoja dela, ali zločinac je zauvek zločinac.

devojka

pre 10 godina

@novosadjanin
dobro je kad si ti pametan, bar neko! Baš me briga više za vaše šovinističke ispade, ko kako radi i šta radi, ko upravlja čime i kako to postiže. Naučite da živite svi lepo i sami se borite za to, primitivcima upravljaju drugi a vi se lepo stavite iznad njih. Ovaj čovek čak i nije iz Vojvodine, odrastao je daleko odatle i baš je njegovo ime i prezime zasmetalo detetu od 12. godina. Pa potrudite se da vam decom ne manipuliše ološ ili ih bar vi vaspitajte

Novi Sad

pre 10 godina

@4c: Taj model ponasanja je od 90ih i usko je vezan sa "patriJotizmom", "Srbija tebra" i tako to. Posle su jos dosli ljudi koji su sa sobom doneli i ratni sindrom i koji i dan danas u glavi ratuju i sta se drugo moglo ocekivati? "Ko nije sa nama taj je protiv nas brate daj da ga lomimo". Neka mi neko kaze da to nije tako.

Mikser

pre 10 godina

"Mozda je profesor to i zasluzio.
Kad sam bio dete imao sam dosta problema sa par profesora iskljucivo zbog moje dosta poznate porodice.
Hteo sam da ih bijem tada, a bogami i dan danas (15 godina posle).
(Ovich, 10. septembar 2013 11:41)"

Da nisi ti mozda roditelj od jednog deteta iz tog copora dzukela?

kole

pre 10 godina

Profesor ne sme da fizički uh vati dete za ruku, inače će da izgubi posao. T
(Misha, 10. septembar 2013 09:35)

Oprosti ali njemu na čelu nije pisalo da je profesor, nit su to huligani znali. Nisu ga čak ni poznavali. On je bio običan čovek (za njih peder). Ova situacija nema veze sa odnosima profesori - učenici. I ja sam neki profesor, veruj mi ne bih stajao da me mlate.

Ujve

pre 10 godina

Koliko je nevinih ljudi pretuceno, ubijeno samo zato sto su "deca" pomislila da je neko gej. Homoseksualci su najugrozenija manjina u srbiji, a svi ostali ljudi koji lice da su gej. Ili se krecu nalaze u blizini mesta za koje se misli da su gej. Mozda neko ima sareni kisobran i li majicu. A kad se duga pojavi na nebu, sta cemo onda?

Jula

pre 10 godina

I onda se pitaju gradjani Srbije, cemu ta gej parada? Sta ce nam to? Kad vam dodju pred kucu da vas pitaju da li ste gej i ako im licite da jeste srecno vam bilo.

NS

pre 10 godina

Bombastican naslov. Nema nikakve veze sto je nastavnik (ne profesor) sa ovim bezumnim cinom. Nadam se brzom i uspesnom oporavku te da ce nasilnike uhvatiti i propisno kazniti. Napominjem da u Novom Sadu ovakva desavanja vezana za park kod stanice datiraju u kontinuitetu zadnjih 30 godina. Taj park se izbegava cim padne mrak jer je glavno mesto okupljanja sumljivih likova svake vrste. Svega ima, samo policije ne.

Jay-z

pre 10 godina

svako ko je spomenuo Vučića, Dačića, Miloševića, dođoše, prajd, devedesete ili osamdesete, promašo je poentu. Namerno ili slučajno.
Savet za profesora.
Prepoznavanje će biti na časovima.

jajara

pre 10 godina

nisam dovoljno pismen da objasnim ali, slikovito da objasnim mentalni sklop tih 'junosa'
hipoteticki da je dosao prvi podprecednik i trazio oralno zadovoljenje od istih, potukli bi se izmedju sebe i sa roditeljima, ko ce PRVI DA BUDE...
to je pravo stanje u srbiji...

Anadolija

pre 10 godina

Kako sejes, tako zanjes. Nisu kriva ova deca nego njihovi roditelji koji su ih odgojili da mrze. TO se desava kad sopstvenu kiselinu, frustracije, komplekse i primitivizam prelijemo na sledecu generaciju. Tolika odvratna kolicina kisele mrznje prema svemu sto je drugacije - bilo da su ti "drugi" homoseksualci, Amerikanci, Albanci, Hrvati ili naprosto drugi, pismeni, Srbi - mora da urodi ovakvim plodovima zla.

Jeremy Clarkson

pre 10 godina

Lepo dati profesorima status sluzbenog lica, vratiti klecanje na kukuruzu i prut u skole i gotovo! Kad ne umeju roditelji da ih vaspitavaju neka ih vaspitavaju profesori kako treba!

MM

pre 10 godina

Niko nikad nije pitao Dačića i Vučića šta su od dolaska na vlast uradili da ovakav ološ obuzdaju i pozatvaraju.
Njihov sramotni odnos prema huliganima, fašistima i homofobima je razlog što je ovaj čovek završio u bolnici. Njihovo nečinjenje je zločin, a idiotima koji su izvršioci i njihovim idiotima od roditelja nema pomoći.

Patrijota

pre 10 godina

Za sve je kriv sistem svih vrednosti u drzavi koji je odavno okrenut totalno naopako po ucinku i volji vodecih politicara! Naravno da su tu roditelji na prvom mestu ali i oni su deo tog istog sistema. Kakve su poruke sudstva u slucajevima "Pravde za Urosa", "slucaja Bogdanova i Kimija", ili jednog od najdrasticnijih, jadnog francuza Tatona??? Huliganima za zversko ubistvo mladog coveka su izrecene povelike kazne da bi ih nas CUVENI APELACIONI SUD PREPOLOVIO, A SADA HOCE U PONOVNOM SUDJENJU DA IH I OSLOBODE???
Setite se samo masovne protestne setnje kroz Bg bagre na cijem su celu bili roditelji ovih ubica protiv presuda i zahteva za oslobadjanje??? Kako je to policija uopste mogla da dozvoli??? A ko je slucajno na njenom celu, slucajno premijer Srbije, Slobin ucenik i miljenik Ivica Dacic??? Tu je pocetak i kraj cele price!!!
A onaj ko i dalje veruje u ovu crveno-crnu koaliciju bi trebalo pod hitno da ide po strucnu pomoc, psihijatrijsku. Vracaju nam radikali na velika vrata 90.-te jer to je njihov zivot, njihovo jedino pravo vreme, njihova fasisticka ideologija na koju je ovaj glupi narod jednostavno zaboravio???
Ali, sacekajte, tek su godinu dana na vlasti??? Tek ce doci njihova prava vremena mrznje, terora, huliganstva i diktature??? A vi sedite kuci i gledajte kako vam zivoti propadaju i prolaze i kunite zlu sudbinu!?

4c

pre 10 godina

@patrijota Meni se cini da ih je DS uveo na velika vrata, pa nije SNS prvi pravio koaliciju sa njima!? Nije ovo ptroblem od pre godinu dana ovo je problem koji nastao cim je izbledelo secanje na Tita, dosli koje kakvi skorojevici i pokazali nam novi model ponasanja. 2000. kad su dosle demokrate nastavilo se sa tim samo uvijeno u ukrasni papir. Pogledajte ih sve od SNS do DS preko LDP, SPS, LSV, DSS i PUPS svi zive bahato, kuce, avioni, kamioni a preko grbace jadnog naroda. Mi jednostavno nismo da masa ljudi upravlja nama. Jedan covek diktator je za nas zato sto njega lako nahranimo bogata smo zemlja, ali imamo problem da nahranimo hiljade prazilukovica koji nam ispiraju mozak....

Stupid sexy Flanders!

pre 10 godina

On očigledno nije njihov nastavnik, pošto ih ne prepoznaje. Deca su ga tukla iz samo njima znanih razloga ...
(np, 10. septembar 2013 12:40)
Ne, deca su ga tukla iz homofobije i to pogrešno usmerene, samo zato što se uklapao u njihov stereotip (sedi na jednom, prometnom, mestu i ne radi ništa, a ne izgleda kao beskućnik). To što se nije branio, samo ih je učvrstilo u uverenju da su pronašli "pravog".

Možda se neko od vas seća: ISTO ovo je, ne tako davno, ove godine, učinjeno jednom Francuzu u Beogradu - napadač je izgledao erotski (da, problem homofobije je u homoseksualnosti napadača - neki ljudi im prouzrukuju osećanja kojih se stide) isprovociralo što je siromah bio opremljen da vozi rolere - 100% peder, udri bez milosti!

I da ponovim još jednom: homofobija je znak PEDERSTVA. Samo navalite, pokažite svima ko ste zapravo!

nasminkana

pre 10 godina

@Novosadjanin Mnogo pre nego sto je on postao gradonacelnik kriminal je cvetao u NSu, 2003. kada sam ja bila 7. razred iz moje skole je izbacen decko zbog DILOVANJA marihuane i eksera!!! Nemojte na ovakve vesti da vrsite zamene teza

Kockica

pre 10 godina

Kakvi roditelji-takva deca. Kakav narod-takva drzava. Zale se kako se lose zivi u zemlji, a pojednici bolje nisu ni zasluzili. Sa ovakvim primitivnim narodom (i njihovom polunormalnom decom) treba postupati kao sa stokom-bolji tretman im ne prilici.

Sandra

pre 10 godina

Ne treba da se cudite. Ne treba da se zgrazavate. Ne treba cak ni da osudjujete tu decu. Generalna klima vaseg drustva, a vi ste svi (ili bar zalosno velika vecina) njeni aktivni ili pasivni akteri, je homofobicna, negativna, nasilna. Trebalo bi da promenite sistem obrazovanja, kako bi decu, od najmanjih nogu, sistematski i organizovano ucili da vole a ne mrze razlicitosti, da u njima nalaze bogatu raznolikost i sirinu koju ista donosi, da prihvataju i razumeju. Na porodicno vaspitanje se vise, kao drustvo, ne mozete osloniti jer su vam moralni kodeksi previse osteceni u poslednjih 20 godina. Zato je na drzavi da kroz sistem obrazovanja, sve od obdanista, uci decu da smo svi jako razliciti i da smo svi, bas svi, jednako dobri i vredni postovanja. Podeljena su mi osecanja - sa jedne strane mi vas je zao, a sa druge strane osecam bes sto ne uspevate da budete bolje drustvo. U svakom slucaju, iako sa dozom tuge, uvek i iznova zakljucujem kako je bila dobra odluka da se ode iz Srbije. Isto tako, sa dozom radosti, ma kako skepticne, nadam se pokretu svakog od vas, nadam se mnostvu "mikro - ustanaka" pojedinaca, u borbi protiv svih formi diskriminacije.

Milan

pre 10 godina

Ako već ovo stavljate kao udarnu vest, molim vas da izmenite naslov, jer ovaj sakriva o čemu se ustvari radi.
Nisu nikakvi učenici pretukli svog profesora zbog kontrolnog zadatka.
Ovde je jasno da je reč o zločinu iz mržnje. Još jedan čovek je stradao zbog toga što je čopor zveri posumnjao u njegovu seksualnu orijentaciju.
Učinite to jasnim iz naslova.

Marko

pre 10 godina

@dule U tom delu grada nema "dodjosa". Da li ti shvatas da se ne razlikujes od tih klinaca? Oni mrze gejeve, a ti mrzis "dodjose". Kakvi odrasli - takva deca.

Misha

pre 10 godina

Kod nas je visok nivo autoritarnosti (čitaj - sklonosti ka nasilju) zabeležen još 1973. godine kada su Nikola Rot i Nenad Havelka radili to istraživanje kod srednješkolske omladine Beograda i Kragujevca. Štaviše, u to vreme najvećeg komunističkog blagostanja (pod uticajem stranih kredita) pokazali smo najviši nivo autoritarnosti na svetu. Nikola Rot je mislio da je delimično kriva komunistička indoktrinacija za tu autoritarnost (priče o neprijateljima koji "podmeću klipove u točkove revolucije koja teče"). I tadašnja disidentska opozicija se nadala da će pad komunizma i sloboda misli da dovedu do otrežnjenja i oslobadjanja čoveka od potrebe za dežurnim krivcima na kojima ljudi leče svoje lične frustracije, posledice svoje sopstvene životne neodgovornosti. Ali padom komunizma naš autoritaran čovek je samo zamenio stare dežurne idole i dežurne krivce novima, dok je nivo autoritarnosti je posao još viši nego u vreme komunizma. Takvo stanje duha zahteva rad na prosvećivanju naroda. No, duha prosvećenosti se odrekla i sama Zapadna civilizacija, i ona sada problem zla rešava represivnim putem onda kada je to gotovo kasno, dok se u vreme čovekovog ranog razvoja, kada bi vaspitni uticaj mogao da bude delotvoran, njegovo sprovodjenje proglašava aktom nasilja. Ako deca kao mala ne razviju moć da vladaju sobom, moraće kasnije država da ih represivnim putem odvraća od zla; ali će tada za njih biti kasno, dok će zakasnele sankcije razviti samo licemerstvo.

Marko

pre 10 godina

@Novosadjanin U tom kraju nema izbeglica, a kamenovanje hrvatskih navijaca su pocinili najvise rodjeni Novosadjani (navijaci Vojvodine, imas imena nekolicine uhapsenih, pretrazi arhivu ako te bas zanima). I sad mi objasni kako to nije mrznja, odnosno sovinizam? Izmisljate lazi i sirite mrznju.

Sremac

pre 10 godina

Za ovakvo, organizovano i grupno batinanje, zaboravio bih da se radi o deci. Dok su živi pamtili bi taj dan i žalili zbog toga što su učinili.

NOVOSAJDANIN

pre 10 godina

vidim neko je napisao da je ovo 1390 godina??? Da ste vi meni zivi i zdravi, ali u proslosti su deca cenila starije.. Da je ovo taj srednji vek, ne bi smeli ni da se obrate starijoj osobi bez dozvole roditelja. Ovo je nazalost moderno doba. U buducnosti (kad im ovo dosadi) ce ista ova deca naci zanimaciju kako praviti eksplozivne naprave kucne izrade i podmetati pod automobile. Da je slucajno ta zrtva na vec na samo pitanje decaka razlepila roditeljsku samarchinu, ostali iz grupe bi se naprasno setili da hitno moraju kuci da uce jer ujutro imaju tezak pismeni.

Marko

pre 10 godina

O cemu vi pricaje pa kad Canak prebije coveka na mrtvo i nikom nista, za Miladina Kovacevica se daje 1 milion i jos 100 slucajeva i nije to od juce pa je sad samo SNS kriv (bez da ih branim), ali problem je mnogo dublji i komplikovaniji. Deca sve vide i kad se svi izvlace misle da je sve dozvoljeno, a to je poremecen sistem vrednosti od vrha drzave preko sudstva, pa do nas obicnog naroda, niko nema odgovornost ni zasta. Tuzni smo i jadni kakva ce nasa deca i unuci sutra biti ?

bgd

pre 10 godina

Uvek postoji jedan koji najviše guška ostale, a upravo taj je verovatno gay i pokušava to da potisne. Elem, razumem da nije hteo da ih udara, ali kad su već krenuli baš da ga biju ne znam što ih nije unakazio da zapamte za ceo život!

Milow

pre 10 godina

Nazalost jos jedan "tradicionalan" sukob izmedju dece odgajanih u prodicnim vrednostima i coveka koji izgleda kao pripadnik svetsko-teroristicke anti-porodicne organizacije zvane p.e.d.e.r (penetrirajuca ekipa diskretnih evropejskih pe..R.)

devojka

pre 10 godina

Koliko samo glupih komentara!!! Da li ste i ovde morali kao razlog da pominjenjete autonomiju, dodjose ili sta vec, vise su vam te price izlizane! Čovek ako je čovek bice to odakle god da je i gde god da je došao. Ovde je prosti moj narode problem u ovoj bezobraznoj, bahatoj, nevaspitanoj deci, narodu jednom uopšte! Molim vas, on sa 12 godina zna da mrzi nekoga i nesto? Pa kako ce se on ponasati kada bude imao 25,30 i bude bio u punoj snazi? Žalosno i posle se čudimo što nam učeni svet odlazi i zemlje. Neće deca da uče pa udri po profesoru... Razmaženo, bezobrazno, nevaspitano, iznad svega žalosno!!!

profesor matematike

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vreme da prosvetni radnici udju u solidarni generalni strajk!!!

Ovo je prevrsilo svaku meru, uslovi za rad, nasa prava, nadleznosti i obaveze, totalno su degradirani od strane drzave. Ovo vise nema veze ni sa kakvim obrazovanjem, zavladalo je opste rasulo!

Za one "dusebriznike" koji ce odmah reci, ako ti se ne svidja posao ti nadji drugi, porucicu samo jednu stvar: uveliko radim na tome i nadam se brzom prelasku u privatnu skolu, gde cu imati skoro duplo vecu platu od danasnje (400evra) i svakako, nemerljivo bolji status nego u drzavnoj skoli!!!

Sa svojim ucenicima sam osvojio nebrojano mnogo diploma na raznoraznim takmicenjima, radim 25 godina u prosveti i to je najveca sadisfakcija i potvrda da vredis i da ispravno radis!
Kada te radnik sa osnovnim obrazovanjem na poslu odrzavanja zelenih povrsina u javnom preduzecu (moj prvi komsija) "sije" za platu dobrih 10000 din, shvatis da nesto debelo nije u redu!?

Ok, na moje mesto ce doci neko drugi, nezaposleni (sto je u redu), ali, posle godinu dana rada delice moje sadasnje misljenje i prica nezadovoljstva krece iznova!
Jednoga dana, necemo imati ko da nam predaje u drzavnim skolama, u najboljem slucaju, pitanje kvaliteta kadrova bice vrlo upitno, bez lazne skromnosti!

Pre nego ospete paljbu, zamislite situaciju gde cete za skolovanje deteta morati da izdvojite 50-100 hiljada din godisnje, a sve vodi ka tome!

nessa

pre 10 godina

ja cekao cerku u osnovnoj da izadje sa folklora..vidim tri klinca prate nekog malog bucu..pridjem i uhvatim ih za one kockaste torbe i kazem malo ajd kuci ..hteli da ga biju ..jedan mi se izmigolji i uzme kamen..kaze mi odmah svoja prava da mu nista ne mogu da je maloletan..ja mu pridjem i kazem ajd baci ga dok ti dodje mama i tata polomicu ti kosti..kaze mi mali sad cu zvati mamu..ja njemu zovi da joj kazem sta je napravila..zvacu tatu kaze..zovi ga da ga polomim zajedno sa tobom..izadje obezbedjenje skole inace tu su samo da djaci ne polome prozore od skole a ne da vide sta djaci rade jer im ne smeju nista..on se pozali tom liku..ja kazem os i njega da polomim hahah ah a na kraju klinac baci kamen i kaze ajd da se mpomirimo ahhahaha sedi posle klinja pored mene skoro da mi ga bilo zao..samo sto mu nisam rekao uzmi zapali bote da se smiris ha ha ha hahahah ha

anabela

pre 10 godina

To je rezultat novih metoda vaspitavanja dece, gde profesor ne sme ni da vikne na dete, jer time vrsi psiholosko nasilje. E pa eto, deca sada tuku starije.

коментатор

pre 10 godina

То су, значи, будући академски грађани ове земље: са 12-15 година пребијају људе на улици, јер су наводно другачије сексуалне оријентације; са 16 морају бар једну џамију спалити, а ако до 18 не убију некога, онда ништа нису урадили! Јадном наставнику, свака част како се суздржао да не узврати, јер би онда заиста, како је неко већ написао, ко зна какви би наслови и позиви на његов линч осванули у новинама. Ја не знам да ли бих се суздржао.

Да је ово права слика и прилика нашег друштва, то је већ свима јасно и ту се не би требало понављати. А не сумњам да ће се појавити и објашњење како је за ово крив централизам Београда, јер је, Боже мој, европском и космополитском Новом Саду страно пребијање припадника сексуалних мањина.

stexsa

pre 10 godina

@smesno: Bas tako,komentar cist pogodak. Zivim u inostranstvu i nisam bas najsrecniji ovde. Kada kazem da ni ovde necvetaju ruze dobijem odgovore tipa: Pa kad je tamo lose sto se nevratis! Kratko i jasno: Ne zelim ziveti u tako bolesnoj i posrnuloj sredini. Iskreno mi je zao normalnih ljudi u Srbiji koji su po mom misljenju u manjini.

Ilija

pre 10 godina

Strasno, ovo vise ne vodi ničemu. Tu se kao nesto zgrazavamo demonstracijama u Vukovaru ili grafitima na Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi u Dubrovniku, a gledaj ovo. Ajde da brojem komentara ovde pokažemo da postoji druga Srbija ona lepsa, vedrija, optimisticnija, tolerantni ja. Ivanu zelim brzo ozdravljenje i nadam se da ce ovi maloletni delikventi biti jos danas uhvaćeni.

Misha

pre 10 godina

Profesor ne sme da fizički uh vati dete za ruku, inače će da izgubi posao. Takav je zakon. Kada se dva učenika potuku, on sme da stane izmedju njih, a ako fizički pokušava da spreči tuču, gubi posao. Takvi su zakoni da decu ne sme niko da vaspitava primenom sile, pa se zato deca prirodno uče da sama budu sklona nasilju. Ako dete ne razvije moć volje da skuša roditelja u vreme predškolskog doba, ono neće imati snagu volje da sluša sopstveni razum kada ga snadju iskušenja puberteta.

@Dzordz

pre 10 godina

Da, ovo je promocija kandidature za Evropsku prestonicu kulture 2020. Otac četvoro dece, dr Fajgelj, je ponosan na aktivnosti podmlatka Treće Srbije.

lazy houseboy

pre 10 godina

Čovek je napadnut jer su mladi sokolovi mislili da je gej a svi znamo da gejevima možemo da lomimo kosti nekažnjeno. Mislim, to smo već videli a to nam poručuje i crkva i vlada i pravda i mama i tata i škola. To što nije gej je kolateralna šteta.
1. Obrazovanje,
2. Rigorozna sankciona politika (počevši od govora mržnje i poziva na nasilje). A za to treba
3. Odgovorna vlast.

Uvac

pre 10 godina

Ovo se dešava u državi kada se niko ne plaši odgovornosti. Od političara koji su upropastili ovu divnu državu - niko nikada nije i neće odgovarati, tajkuna koji su pisali zakone za sebe zajedno sa političarima, do kriminalaca svih vrsta... Imam troje dece i borim se da ih sklonim iz ove divne države i zlonamernih političara.

Slobodan Djakovic

pre 10 godina

Istetovirati na celo svakom kriminalcu sta je uradio i svi ce izbegavati takve u sirokom luku - pa nek onda ide kroz zivot sa sopstvenom sustinom bednika kojeg ce svi poznavati po svojim losim delima.

Vlada

pre 10 godina

To je budućnost ove zemlje... Sećam se kakva su nas vremena sačekala 90tih kada smo pustili da se sve kulturne i civilizacijske vrednosti izvrnu naopačke. Sada smo na dobrom putu da nam se sve to ponovi.

воја

pre 10 godina

У том парку су се некад стварно скупљали хомосексуалци, али су одавно одатле отишли због оваквих напада...

Go Run

pre 10 godina

Zeleznicka stanica i park bi trebalo da su pod video nadzorom. Kada se otkriju identiteti i kada se plati odsteta od strane roditelja ovih mladih ljudi za koje je skolska godina pocela, i kada ti roditelji ne budu posle odstete mogli da sastave kraj sa krajem duze vreme onda se ovakve stvari nece desavati. Oni su mislili da je covek homoseksualac, strasna diskriminacija nad ovom populacijom resice se jedino sistemskim putem.

smešno

pre 10 godina

Ja ne razumem zašto se svi vi zgražavate, pa ovo je potpuno normalno ponašanje stanovnika Srbije. I odrasli su isti takvi, pa ne mogu deca da budu bolja. Iver ne pada daleko od klade. O čemu pričate? Pa bahatijeg i bezobraznijeg naroda još nisam video, ponašanje u saobraćaju, u gradskom prevozu gde NIKO neće da ustane trudnici i gde se ljudi BIJU za mesto (juče sam bio odgurnut u stranu od strane starije gospođe, koja je videla mesto i UDARILA me kako bi sela!?), mržnja i još jednom MRŽNJA prema svemu što nije u šablonu (karakteristika primitivnih naroda), NEPISMENOST, zatucanost i verovanje u vračare i gatare. I ti takvi, odrasli kao treba da "vaspitavaju" decu!? Smešno. Kakav narod - takva i deca, a takva i država, što je neko lepo primetio. I nismo za bolje, jer smo upravo takvi. Bahati, osioni i mislimo da smo najpametniji, a retko smo neinteligentni i neobrazovani. Obično su takvi i najglasniji. Ovo su još blage reči koje mogu da upotrebim. Pa pola Srbije je na nivou Ekrema Jevrića, o čemu pričate? Čitaoci ovog sajta sigurno da ne dolaze u kontakt sa takvima, ali verujte da je većina zaista takva. I sad se zgražavamo nad decom? Pa oni su naše ogledalo...

milos

pre 10 godina

Napad na profesora da se kvalifikuje kao napad na sluzbeno lice. Cini mi se da je u Hrvatskoj tako. Plus ne razumem se u pravo ali ako je moguce ukljuciti i roditelje u kazne ako su deca maloletna.

khm

pre 10 godina

ovo nema veze sa profesorom, verovatno ta deca nisu znala ni ko je ni sta je. napali su ga zato što su deca išla u park da tuku "pedere". i deca su postala poremećena, takvi smo kakvi zaslužujemo da smo

Buduci profesor

pre 10 godina

treba da pocnem da radim u skoli...i sada shvatam da ce mi 190cm i 100kg misica odlicno pomoci pri upoznavanju sa ucenicima ;)

Realista

pre 10 godina

gluposti. odrastao covek da ne moze da se brani od male dece? pa trebao je da se samo izdere na njih, razbezali bi se. kakav je to profesor bez autoriteta?
(milos)

Upravo ste opisali mentlitet u kome se vaspitava vecina dece. Zrtva je kriva makar za nesto. To nm je doduse vldaajuc "kultura" jos od 90tih ili je tada izsla n povrsinu u ogromnim masama.

vosha

pre 10 godina

Evo dokle je nase drustvo doguralo, pa sad nek sistem ne kaznjava fasiste, nek roditelji ne daju ljubav svojoj deci i nek ih pretvore u male zlotvore.

Jelena

pre 10 godina

Kad ucite decu da mrze drgacije, eto sta napravite od njih.
To je slika i prilika ove zemlje, duboko ogrezle u mrznju.
Mrzi komsiju, mrzi drugog ucesnika u saobracaju, mrzi prodavacicu,
mrz sve...

Homofobija je tesko obolenje drustva, koje je upravo
pokazatelj i merilo svega ostalog.

Daniel Nju Jork

pre 10 godina

Nikako!!! To su deca, potrebna je temeljna obrada, znaci uhapsiti roditelje na jedno 6 meseci kopanja krompira, gora mu kazna ne treba nego kad mu se tata vrati iz krompira :))

Dimitrije

pre 10 godina

Postoji jedno jedino rešenje i svi ga znaju: odgovornost za svoje postupke.

Svakog monstruma koji počini slično zverstvo brzo osuditi na strogu kaznu. Ali svakog.
Još važnije, svakog ko zverstva podržava, relativizuje, ili odbija da osudi takođe proceuirati. Ali svakog. Počevši od Amfilohija, Palme, itd.

Za dve godine problem je rešen.
Ološ raste tamo gde ga puštaju.

учитељ и родитељ

pre 10 godina

Нека размисле сад сви они који на силу, већ дуго, смишљено демонтирају стари породични и образовно-васпитни систем вредности и, под фирмом тзв. "дечијих права", кроје нову школу спрам јединог принципа да ником од деце, па ни онима чији су родитељи потпуно оманули у васпитању, ни један тренутак, ни случајно, ни најмање не буде непријатно! Важећи закони и нова правила у образовању и школи су донели непоправљиву штету свима. А највише оној, још увек већини, деце чији се родитељи, упркос општем расулу у друштву, лавовски боре и успевају од њих да створе пристојну и вредну децу. Ти пристојни и честити родитељи никако да се пробуде и устану против оваквог терора оних који су изгубили и погазили сваки систем вредности. Докле ће више све у школству да буде подређено мањини дрипаца и њиховом терору над већином, мањини због чијих тобожњих "људских" и "дечијих" права све више страдају добра деца! Пита ли се неко о стварним дечијим правима оне већине честитих родитеља који нису подлегли лудилу потрошачког друштва? Али и једном од најважнијих права сваког детета - да постане Човек? А да би дете постало човек, мора постојати јасан и здрав систем вредности, правила и границе понашања.
Мислите о томе...

Mare

pre 10 godina

Ovo društvo je toliko ogrezlo u mržnju da je to zaista strašno!!!
Ovde se mrzi svako ko je drugačiji.

Ne razumevajući neke stvari, i ja sam ranije bio protivnik LGBT zajednice.
Međutim, sad smatram da sve te obespravljene manjine/grupe (lgbt, Romi, druge nac.manjine, invalidi, trudnice, itd.) treba da protestuju i paradiraju gradovima Srbije svakodnevno - sve dok se ne promeni svest ostalih građana.

A dok se ta svest ne promeni - uvesti suđenja po kratkom postupku (max 1-2 dana) za zločine nalik ovom iz Novog Sada. I naravno, vratiti instituciju popravnog doma u Srbiju.

Srpska pravda

pre 10 godina

Neki od vas se pitaju zasto se covek nije branio i zasto nije nalupao barem jednog od tih nasilnika. Pa zato sto bi iste noci zavrsio u pritvoru, a onda bi uz povrede koje su mu naneli ti klinci dobio jos i batine od policajaca (znate ono: "Bijes decu, sram te bilo"). Uz to bi trajno izgubio sluzbu i pravo na rad u prosveti, osudili bi ga na maksimalnu zatvorsku kaznu, novine bi bile pune clanaka o profesoru koji bije decu, u zatvoru bi ga okoreli kriminalci svakodnevno tukli i silovali. A ako neko od tih klinaca ima uticajnog taticu na sudu bi profesora proglasili i pedofilom koji je merkao grupu decaka, pa su se ovi branili iz straha. Eto to bi se dogodilo.

Ali bitno je da je onaj covek koji je opalio samarcic Velji Ilicu jos uvek u zatvoru.

E, to vam je srpska pravda!

miha bukovac

pre 10 godina

Da je strašno - jeste, ali nije obavezno da su roditelji tih mladih zlikovaca "čobani" i "čobanke" jer ni roditelji "malom Marku" nisu bili čobani pa je "baratao" motornom testerom čoveku uz grlo, "nosio gajbice" i obogatio se, "testirao" novi Ferari i zato zatvorio najprometniju ulicu u Novom Beogradu a seka "mamina princeza" je "Ana sa četri pištolja", a da ne govorimo o već "famoznom" Miladinu, daklem to je pravilo, primitivizam je pravilo u Srbiji i ono ne dolazi od "čobana" već od "intelektualne elite" čiji preci su bili ajduci a potomci lopovi i zlikovci koji su uzor kako se postaje uspešan u zemlji Srbiji. Psiholozi i pedagozi su teme za sebe a (uglavnom) svode se na idiote.

Gligorije

pre 10 godina

Da nije nesrećni profesor možda nosio biciklistički dres?

Imam lično iskustvo kada nam je na Fruškoj gori sredinom devedesetih grupa momaka vikala "ua pederi!", verovatno misleći da uski pripijeni dresovi imaju veze sa seksualnom orijentacijom a ne sa sportom? Ako je tako, ovaj incident pokazuje ne samo usađenu mržnju već i potpuno nepoznavanje sveta oko njih, uključujući tu i sportove koji nisu fudbal. Zatucanost i neznanje uvek idu ruku pod ruku, pa verujem da je i ovde to bio slučaj.

Tasha

pre 10 godina

To nisu deca nego monstrumi, i ako prestanemo siledžije i manijake da tretiramo kao dečicu možda će se nešto i promeniti. Do tada ćemo slušati eminentne stručnjake koji imaju milion i jedno bledo objašnjenje kako je nasilje ovog tipa očekivano jer smo preživeli svašta. Ovi klinci su najobičnija stoka koju treba zatvoriti i osuditi na brutalne fizičke poslove.

Tex

pre 10 godina

(Stefan, 10. septembar 2013 10:01)

Sto znaci da se mi nismo pomerili nigde za 40 godina.

A vi uveliko podrzavate ovakve ispade pa se zato ni necemo pomeriti nigde I u narednih 40 godina jer niste vi jedini ima vas mnogo vise od nas koji ovo ne odobravaju kao sto nismo ni odobravali ratove koje ste sa Milosevicem vodili deset godina

stoper4

pre 10 godina

Sve dok se prosvetnim radnicima ne obezbedi status službenih lica ovakvi slučajevi će se dešavati!
...Han Solo, 10. septembar 2013 09:23)

To je neka druga tema koja nema veze sa ovim, nisu oni možda ni znali da je on profesor. Suština je sa su oni umislili u svojim glavama da mogu bez posledica da prebiju čoveka na ulici zato jer misle da je on homoseksualac, Rom, Francuz, Aboridžin, Mongol....
Neko reče da je i pre 30-40 godina bilo ovoga. Nije bilo ovoga, bilo je budala, bilo je tuča ali ovoga nije. Ovo je bolest koja se raširila društvom i ne vidi se da postoji neko ili nešto da se bori protiv toga, naprotiv mnogi to podržavaju

K

pre 10 godina

Šta kaže ministar pravde, Selaković, o praksi kažnjavanja zločina iz mržnje u R. Srbiji?
Ako misli da će se izvući prećutkivanjem (uz saradnju novinara koji ne smeju da ga pitaju) od januara počinju čuveni pregovori sa EU, a prvo poglavlje koje se otvara baviće se njegovim nečinjenjem u ovom domenu.

Marko

pre 10 godina

Kada neko ko je 12-15 godina star u grupi izudara coveka zato sto deluje kao da je "peder" onda treba da se zapitamo kakvo je to drustvo koje ih je navelo na pomisao da je sutiranje starijeg coveka prihvatljivo i dozvoljeno. I nije dovoljno kazniti njih i porodice, pitanje je odakle im ovakve ideje?

čovek

pre 10 godina

Slika ovog čoveka koja je danas osvanula na naslovnim stranama je SLIKA SRBIJE. Podivljale, populističke, maglovite i slepo tumarajuće.

Alex

pre 10 godina

A ne daj boze da je on zatego samar nekom od tih mamlaza,odmah bi krenuli roditelji kako su njihova deca 'fina' i zlatna ma za pozeleti... A ustvari...
Roditeljima kazna zatvor-novac,klince prvo prutom po goloj. guzici jedno 20ak puta JAVNO pa onda u KP dom.
I ja jos ne verujem sta sam procitao.

Deda Pera

pre 10 godina

@Stefan
Reči koje bi ti uputio nebi dozvolile objavu ovoga komentara zato ću ti reći sledeće:
Spremi se na batinanje, ti si sledeći. Sutra ili za deset godina.
To će biti rezultat filozofije slične tvojoj.
Samo se spremi i čekaj.

Mire

pre 10 godina

Sad lepo da roditelji te dece pojedinačno plate nastavniku po 5000 evrića, zbog lošeg vaspitanja ako ne žele svoju decu u dom da stave.

bane

pre 10 godina

Cudna su vremena.Naravno da ima i dobre dece,medjutim zivim u velikom gradu i vidim sta se desava.Sve je vise razularenih klinaca,koji rade sta god im je volja.Konkretno,celo leto terorisu kompletan komsiluk besomucnim teranjem kojekakvih i bez auspuha raspalih motora i motorcica,pijanstvima,lomljenjem flasa,galamom.Skoro ih je jedna zena upozorila,malo je nedostajalo da dobije batine,a radi se o deci izmedju 12-15 godina.Neko pozove policiju,oni dodju,a klinci znaju da im se ne moze nista,sprdaju sa policajcima.Vidjam tu decu i na utakmicama,mada bezim od takvih i idem na zapadnu stranu,o tome,bolje i da ne pricam,cega sve tu nema?Veliki je broj takve dece,nazalost,a policiji su vezane ruke."Obican" policajac ili inspektor ne sme da privede maloletnika,mora se cekati inspektor za maloletnicku delikvenciju,koji retko kada radi nocnu smenu,ne sme se privoditi u obelezenom(plavom)automobilu,ne sme se pricati sa njim bez socijalnog radnika,kojeg nema ni za lek,roditelja,advokata.Svi trebaju da imaju svoja prava,sa time se slazem,ali i obaveze.Vreme je da se konacno nesto menja,zaista i sustinski!

Indijanac iz Indije

pre 10 godina

To smo mi! Nisu ta deca is Kirgistana vec iz Srbije tako da smo svi mi krivi jer takvi smo mi. Samo nastavite da se zaludjujete nebitnim stvarima a decu pustite da sami sebe vaspitavaju, to je recept. Ja znam mnogo ljudi (prijatelja) koji sede kuci i gledaju tv ili idu u kafanu umesto da slobodno vreme posvete porodici, da nauce nesto vredno svoju decu. Sutra ce ta deca tuci i njihove roditelje.

Batina je iz raja izasla!!!!!!!!!!!!

Danijel

pre 10 godina

Prvi klinac koji bi mi prišao dobio bi preko nosa, a ni ostali ne bi prošli labavo. Bilo bi "kom opanci,kom obojci" , pa nek piše posle po novinama šta 'oće ...

Saldzo

pre 10 godina

Da bi zlo pobedilo dovoljno je da dobri ljudi ne ucine nista.

--Edmund Burke

Po ovim mudrim recima nasa zemlja "funkcionise" vec 25 godina. Puni polemike, najpametniji smo i najbrzi da osudimo, a niko ne cini nista.

prokletinjska avlija

pre 10 godina

evo zašto nestajemo kao narod.Sa ovakvom decom,koju roditelji vaspitavaju na svom uzoru,a koji je loš u svakom pogledu,možemo samo unazad.Statistički gledano najgori smo po svemu u Evropi.I onda je logično da ono najgore može da proizvede samo još lošije.Zato,ko god je malo pametniji,hrabriji,otresitiji ili vredniji,čim to ukapira beži iz ove nesretne zemlje glavom bez obzira.I time ovde situacija postaje sve gora i gora,i nikako nemože biti napretka sa negativnom selekcijom.Ovde ostaje talog,koji se pretvara u živo blato koje nas polako ali sigurno sve davi.Do potpunog nestanka...

The Clash

pre 10 godina

Primitivna zabokrecina nikada ne spava. Balkan (ex Yu) je bespovratno zatrovan raznim oblicima fasizma. I sto je najtragicnije, generacije su zatrovane i kroz tu zatrovanost postaju sve gluplje i gluplje jer su mentalno lenje. A covek cim je mentalno lenj, on vremenom zaglupljuje. A danasnji klinci (veliki broj generacija) su najveca tragedija svojih predaka. Istih tih predaka koji su 90-ih, bili duboko zatrovani raznim nacionalizmima i fasizmima kao nacinom zivota. Prema tome mesta cudjenju nema .Jedini je problem ovog drustva jeste da se izbori sa svojim mracnim nasledjem.

zemunac iz zemunice

pre 10 godina

Ne postoji nikakvo opravdanje za roditelje ove raspuštene dece, koja su već sada izgubljena za društvo. Ako ti je Bog već dao dete, moraš da mu se posvetiš sto posto. Bez ikakve rezerve, zadrške, tajm auta. Ako na to nisi spreman, bolje ne pravi decu, stvorićeš problem sebi i društvu. U suštini, malo ko od nas je spreman na totalno vaspitanje i zato smo toliko neuspešni u svakom pogledu. I ne vidim da će biti bolje, samo gore. Kažu da u Finskoj 60% mladih završi fakultet. Kod nas oko 6%...

Swedenonline

pre 10 godina

(novosadjanin, 10. septembar 2013 15:00).. Sve sto pises je vec odavno vidjeno i dozivljeno na zapadu u kontaktima sa izbeglicama. Jedina razlika je da su kod nas izbeglice Srbi u Srbiji. Sto je zalosno da se Somalijci asimiliraju u Svedskoj a .... zalosno koji genetski otpad postasmo!

zoki

pre 10 godina

E to su nasa deca. Tako divna, dobra, vaspitana ma najbolja na svetu...
Ups! A mozda i nisu!? Mozda smo mi roditelji svojim cinjenjem ili ne cinjenjem napravili uobrazene i narcisoidne monstrume i huligane od svoje dece?

Liberal

pre 10 godina

U centru pokusali da me dzepare,na autobuskoj se non stop srecu neki krupni momci koji zele da ''rasitne novce'' i sve to u Novom Sadu. Sva sreca treniram pa umem da se branim. Uzasan je postao i Novi Sad ni blizu onakvim kakvim ga moji roditelji znaju. Neko ce reci previse izbeglih sa prostora Hr i BiH, neko ekonomija... Ali to nije opravdanje za patologiju psihe. Cuj ti klinca da kaze Pederas! Pa taj ce jednog dana i svoju zenu da tretiran na taj nacin! Da mi je samo znati ko je taj klinac koliko god da sam protiv bilo kakvig nasilja nad bilo kim, dobio bi bar vaspitnih. Ali zapravo su to samo male kukavice kakve ce i u vek biti. Tuku se samo kada je grupa uz njih i naravno uvek slabije! E takvi se nama GENI setaju ovom SRBIJOM!!!

Bobi

pre 10 godina

Ne treba zatvor za decu, niti "popravni dom", nego društveno koristan rad.
Lopatu u ruke i najmanje godinu dana, svaki dan po nekoliko sati, mukotrpnog rada. Za ponovljeni prekršaj - 3 godine.
Koliko ima mladih i obesnih, izgradili bi Srbiju za godinu dana sa sve Mrkinim koridorima.

MADAFAKA

pre 10 godina

Ma zigosi bre to sa sve imenima i slikama u novinama. I njih i njihovih roditelja. Da svi vide ko su i ciji su. Koja bre prava, koji ..... palac

Newbeatno

pre 10 godina

...vidi se da je K und K monarhija radila na njemu...(Dzordz, 10. septembar 2013 09:09)

Najbolje je da krivicu svalimo na K&K monahiju, i da se pravimo nevini. A pored toga, navedite nam jednog profesora kojeg su ucenici tukli u K&K monarhiji.

hmm

pre 10 godina

Zar nije najbanalnije na ovakvu stvar cinicno se podsmehivati nekoj konstrukciji o tome kako je NS ili Vojvodina kulturno,rajsko (naspram ostatka Srbije jel?!) mesto za zivot, pri tom zamagljivati ono sto je stvarno problem,i to svih nas bez obzira da li smo Novosadjani, Beogradjani ili Nislije. Prag coporativnog nasilnistva se u sve nize spusta, i stvarno ne znam pobogu, kako deca koja idu u 6. razred!, ej to je nekih 12 godina, vec postaju siledzije. kada su pre pokusali taj kulturni obrazac koji im se servira?

VESNA

pre 10 godina

Gospodine Dačiću, naš predsedniče vlade, ministre unutrašnjih poslova,počnite napokon da primenjujete zakon i vratite nam mir u srca,dušu I na ulicama. Molim vas da ponovo počne da se primenjuje zakon da roditelji odgovaraju za postupke maloletnika, pa kad ti isti roditelji odrobijaju svoju nespoobnost da ukrote decu (pa makar to bila I ja a I vi gospodine ministre, a I drugi ministri, direktori I tajkuni), kao za vreme druga Tita, onda će se znati pravi red a ovo sada je banana republika iako cela vlada nas ubeđuje da je sve pod kontrolom. Na žalost u našoj banana republici su samo kriminalci zaštićeni, njima ne sme ni dlaka sa glave da padne.

Razbijac

pre 10 godina

Ovako prvo sta treba policija da uradi je to da pohapsi i decu i roditelje! Jer ovo nije uopste naivno ej pa to su deca osnovne skole. A da je kojim slucajem on bio malo jaci i spremniji pa da ih je razlupao siguran sam da bi na strani dece bio i sud i sve institucije cak i roditelji koji bi podneli krivicne prijave! PRIBOJAVAM SE DA CE 2020 GODINE IZBITI GRADJANSKI RAT U SRBIJI ZIVI BILI PA VIDELI AKO SE OVO NE SPRECI I U KORENU NE SUZBIJE!

DRAŽA KG

pre 10 godina

Hm,znači to je ta Vučkova i Dačićeva sigurna Srbija.Bilo je ''teških''profesora i u moje vreme,probušiš mu gume i to ti je kao neka osveta ali sedneš i naučiš ,ovo je produkt dugugodišnjeg ''popuštanja dizgina'' od tuča po stadionima do izlaska u grad i normalno LOKANJA I DROGIRANJA do zore.Alkohol i droga su toliko dostupni da samo što se ne nudi džabe dok se ne navuku klinci,normalno murija ima svoj tal sa dilerima i svi zadovoljni a porodice upropašćene za sva vremena.Za ovo su isključivi krivci roditelji te dece i niko drugi ,a da sam na mestu ovog nastavnika skinuo bih im i kožne gaće na sudu da nemaju leba da jedu dok su živi!

zemunac iz zemunice

pre 10 godina

ZA B93-12.31-niko te u školi nemože naučiti nikakvim vrednostima ako ti svaki dan gledaš kako ti se otac iživljava nad majkom...

NSstudent

pre 10 godina

Mene su napali u 3 popodne 'klinci' u tom istom parku sa sve nozem,otisao u policiju gde sam se i ako zrtva osecao kao neki kriminalac, njih 4rica su sedela u kancelariji i gledali u mene kao da sam pao sa Marsa a onda je jedan izvadio papir i zapisao moj broj i rekao da ce javiti ako saznaju nesto.Nisu pitali ni kako izgledaju,ni godine, ni visinu a sto sam ja preziveo traumu da mi neko kaze kako ce me uzbusiti nozem usred bela dana u gradu nikom nista.Imam 20 godina,devojku i prvi put sam video tad te likove,i zakunuo se sebi da sledeci put,makar ih video u Mekdonaldsu u centru da cu sam vratiti dug.Za policiju samo reci,nemamo je.Ako vam se bilo sta desi,nemate policiju,bukvalno je isto stanje da ih sve otpuste ili da placamo njihove plate,takav je nivo sigurnosti.

Mihailo

pre 10 godina

prvo onaj mali satanista ,sto je na smrt prebio onog jadnog decka,pa onda ...ima jos par incidenata,tamo je bad haos.Ovaj profesor je pametan,da je poceo da se brani mozda bi ih i povredio i onda ce oni ispasti"mala nevinasca" a ovoga profesora bi izbacili iz posla!!!sramota!!!

MM

pre 10 godina

Jedino resenje za ovakve slucajeve je javni drustveno koristan rad! 12 sati dnevno ciscenje ulica, rad na njivama, pranje fasada, gradjevina, kome god zatreba jeftina radna snaga! To vise nisu deca, to je ogledalo nase!

Zemlja u kojoj se rad i postenje kaznjava a nerad,bezobrazluk,nekultura i lopovluk nagradjuju

pre 10 godina

Ta deca sto su udarala nastavnika vecinom su verovatno pratila(danasnja deca nemaju prava usmerenja u zivotu, ali gde zive to i nije neko cudo) nekog buduceg okorelog kriminalca i ubicu, nazalost, koji je sada medju njima.
E sad nas drzava je nesposobna za sve tako da sigurno nece ni uspeti da utvrdi ko je taj medju njima.

vaspitanje

pre 10 godina

na žalost ništa me ne čudi, kako se danas vaspitavaju deca i šta vide kao vrednosti u društvu.. deca su naša budućnost - ovo je trejler.

Hm

pre 10 godina

Bravo deco, super je to, bas ste ispali face, bicete izbaceni iz skole i postacete klosari bas kao i vasi roditelji! Kada napunite 30 godina, blejacete u izloge i zaviditi ljudima koji su uspeli u zivotu, ali niste vi krivi vec vasi roditelji! Najlakse je biti klosar, budi faca pa budi neko i mesto.
(Ja, 10. septembar 2013 09:50)

U ovoj zemlji je to sve suprotno, ti sto su ucili gledaju u izloge, a kriminalc...

roditelj koji je imao vremena.

pre 10 godina

NJihove roditelje osuditi, pa da vidim da li će ih ubuduće vaspitati kako treba.Većina roditelja danas "nema vremena" za vaspitanje svoje dece,a za sve ostalo ima.A i te omladince treba osuditi da rade nešto posle škole a ne da u grupama puni negativne energije šetaju okolo i premlaćuju koga stignu.

da,da

pre 10 godina

Zasto se cudite? Ko treba da utice na tu djecu?
Roditelji? Pa vjerovatno su i sami roditelji skloni kojekakvim krimilanmi radnjama, da li kroz privatizacije, prevare, kredite, zelenasenje.... znaci visoko moralne osobe!!!

MILENKO

pre 10 godina

Pa ovo je banana drzava sa bananamenima na vlasti,sta drugo ocekivati nego da deca vezbaju da budu kriminalci kao 90-tih,da li ce i ove eliot nes da apsi...

Zašto plaćamo porez?

pre 10 godina

Koliko policajaca ima Novi Sad, i na koliko metara od ovog batinanja se nalazio najbliži pripadnik "organa reda i mira"?

Dragan Jurić

pre 10 godina

Bagra balava! Što je najgore,ovaj čovek nigde ne može dobiti pravdu, jer zakon štiti maloletne siledžije! Ni iz škole ne mogu biti izbačeni. Batina je čudotvoran lek!

VOJA

pre 10 godina

I klinci ce proci bez sankcije i kad porastu postace monstrumi a mi cemo se cuditi zasto. Naravno krivi su njihovi roditelji kojio su ih tako vaspitali ali kriva je i drzava koja ih nece kazniti kao ni njihove roditelje i zato sto je deci dala svu slobodu i prava a nikakve obaveze i odgovornosti

nikoga ne interesuje

pre 10 godina

HOĆE LI SE SADA OGLASITI BILO KOJI POLITIČAR NA OVU VEST.?
ALI bilo koji ?
ajde barem oni BOOOTOVI , javite se pa javite tamo šefovima, DA REAGUJU, DAJU IZJAVU...
ili VAS OVO NE INTERESUJE ?

a novinari ???????????
možete li da itervjuišete NEKOG BILO KOG ko je na vlasti?
?????????

paradoks

pre 10 godina

Svi se zgrazavamo nad ovim događajem, najviše pluseva imaju komentari koji osuđuju ovakvo nasilje. Ali ipak se slične situacije, koje pokazuju da mržnja uveliko postoji, stalno ponavljaju. Možda se u svima nama krije nasilnik. Potražimo uzrok i potrudimo se da ga iskorenimo. Poticem iz veoma destruktivne porodice, ali hvala Bogu, uspela sam da shvatim šta nije dobro, i menjam sebe. Svako treba prvo da poradi na sebi.

np

pre 10 godina

On očigledno nije njihov nastavnik, pošto ih ne prepoznaje. Deca su ga tukla iz samo njima znanih razloga i verujem da on nije prva žrtva. Ovo su neki mali kriminalci i njihove roditelje treba kazniti za primer ostalima kako da vaspitaju decu.

Pink Floyd

pre 10 godina

Ovo je strasno... Ostao sam bez reci kada sam procitao tekst. Da li znate da su istrazivanja pokazala da je kod nas veca stopa nasilja u osnovnim nego u srednjim skolama? Ali, sad vise ne moze da se krivi drzava. Ne, toj deci roditelji nisu posvetili dovoljno paznje i oni ce zavrsiti u popravnom domu, kasnije u zatvoru. Ej, bre kakav smo narod!

Milica

pre 10 godina

Pre izvesnog vremena u Beogradskoj osnovnoj skoli, nizi razredi su u pitanju, prisustvujem sceni gde majka decaka za koga i vrapci znaju da je nemoguc jer redovno ometa nastavu i bije drugu decu kaze uciteljici:,,popela si MI se na vrh glave,,. E deca takvih rodtelja biju posten svet po parkovima. Mali monstrumi se u kuci gaje, pa kad prerastu porodicu onda terorisu sve redom jer onaj ko je trebao da im bude autoritet davno je zakazao u svojoj ulozi.

Milutin

pre 10 godina

Mame I tate, kako ste vaspitali decu? Za ovo ste vi krivi prvi. Drustvo jeste bolesno od "farmi", vredjanja I samaranja, svi smo krivi za ovako nesto, ali roditelji te dece prvo. Ja sam kaznjen sto sam uopste procitao ovakvu vest I stvarno mi nije dobro od tog trenutka. Nastavniku zelim brz oporavak, roditeljima ostre kazne, dece mi je ovde najzalije. Tako mladi a tako propali...

Jelena

pre 10 godina

Nadam se da cu sutra,a jos bolje danas, procitati da su pohapseni. Naravno, njihovi roditelji moraju da odgovaraju za ovo, na prvom mestu, ukljucujuci i ASTRONOMSKU materijalnu odstetu, jer to je jedna od retkih stvari koje Srbin razume. U skole obavezno uvesti predmet "gradjansko vaspitanje", gde ce se uciti duh tolerancije i postovanja i civilizovan zivot sa pripadnicima drugih nacija, drugog pola i sl. U Srbiji toga nema, jer je drzava vec decenijama izolovana (upocetku zbog sankcija, pa zbog viza, pa zbog siromastva).

RAJNA

pre 10 godina

Pre dva neseca pala sam ispred zgrade,svojom nepažnjom,na 10-ak metara stajala je grupa dece uzrasta oko 12g,kad su počeli da se smju,dodji bako da te dignemo.verujte mi ubila sam se od plakanja,ne od bola,nego od tuge,koliko je bilo bezobrazluka u tim malim glavama,ni trunke osećanj,dali su to generacije koje će da donesu nešto bolj,oprostite mi ali od toga nema ništa.Izvinjavam se mladima koji imaju kulturu,vaspitanje,koji su naučeni da ćitaju knjige,kojima nije uzor,Ceca,Karleuša,razne Polumente,ali takvima nema mesta u ovoj državi,takvi treba da traže mesto pod drugim nebom,jer ovde će uvek da budu u senci kojekakvih huligana,Sramota za roditelje,sramota za državu,a profesori želim brz oporavak,dali ća da zaboravi,sumnjam.

Beli

pre 10 godina

@ Dijana, baš si naivna.Da se desilo po tvome,danas bi pisala komentar kako je obesni profesor pretukao jadne osnovce,tražila bi da se ''sileđžija'' uhapsi i otpusti sa posla bez suspenzije.

vladimir

pre 10 godina

ovo je jos jedan dokaz da niko ne vodi racuna o vaspitavanju,pedagogiji i usmerenju dece. Danas je sve dopusteno,vise ne postoji autoritet koji mora biti usmeren od roditelja, prosvetnih radnika prema deci. Pune nam glavom da decu treba vaspitavati recima, bez povikivanja a kamoli biti strog i ponekad "na vreme" lupiti po guzi. Kad postanu huligani, niko nije kriv, sem roditelja, koji snose krivicu, ali drustvo nam je otislo u .....

Dragoljub

pre 10 godina

Stalno govorim da policija ne radi svoj posao. Zaposljavaju debile ciji mobilni zvone melodijom iz "Kuma". Ja sam ziveo u Svajcarskoj i pre par godina je neki klinac sa Balkana rekao uciteljici da ce je ubiti. Odmah je dosla policija, lisice na ruke i u zatvor. Kad se sredio, izvinio se i to je to. Gde se zakon postuje, svi se postuju.

Prosto

pre 10 godina

Oduzeti ih sve do jednog i staviti u ustanovu jer roditelje ocigledno nemaju. Ovakvi kasnije ubijaju po ulicama, splavovima, gde stignu i ponosni su na sebe. Samo ostro i bez milosti ako ima drzave a znamo da je nema i da ce im biti oprosteno. A da, i nisu to deca, to je najava onoga sto ce postati uskoro.

Vanja

pre 10 godina

Neverovatno! Pa sta je covek trebalo da uradi u ovakvoj situaciji?! Verovatno je mogao da ih savlada, ali bi posle ispalo da bije tudju decu. Roditelje kazniti sa po sto hiljada dinara!

Aleksandar

pre 10 godina

Kakav je covek, pa nek je I najgori on je samo professor, pitaj se pre kakav je professor a to kakav je covek zna verovatno njegova zena I prijatelji, sto da neces da ga zenis ??? Kakav je covek cvrcccc????
Prvo shodno zakonu kazniti decu za takvu vrstu nasilja potom njihove roditelje debelo novcano, nema da plati prodaj mu stan, kucu iseljavaj to zlo iz nase zemlje.

uzas

pre 10 godina

E pa dragi moji ovo je prava slika mentalne nezdravosti naseg drustva. Otislo je sve u klinac. Kakvi ce sve to divni ljudi postati kad odrastu. Pozli mi kad pomislim sta nas ceka sutra.

Gale

pre 10 godina

Koliko je zalostno to sto su mali monstrumi toliko krvolocni bili, toliko je zalosno sto ovaj odrastao covek nije pruzio nikakav otpor da zastiti sebe.
(Dijana, 10. septembar 2013 09:38)

Da je pružio otpor, onda bi naslov bio: PROFESOR PRETUKAO OSNOVCE.

Biljana Novi Sad

pre 10 godina

Nemam reci da opisem ovaj slucaj nasilja. Mislim da bi trebalo objaviti slike njihovih roditelja, ali i da prokomentarisu "lepa" dela njihove dece. To bi i inace trebalo da postane praksa. Treba javno da objasne kako su to vaspitali svoju decu, odnosno, zasto ih nisu vaspitali. I sama vidim da su deca cesto po ceo dan prepustena ulici, iako im roditelji nisu zauzeti obavezama. Nastavno osoblje treba da dobije status sluzbenog lica, jer oni nemaju nikakve mehanizme odbrane. Razgovori sa decom i roditeljima vise nisu dovoljni, pogotovo sto se roditelji problematicne dece uopste ne pojavljuju u skoli ili ne priznaju probleme koje njihova deca izazivaju.
Napomena: ja sam samo obican roditelj skolskog deteta!

Achronos

pre 10 godina

Ovo nije prvi put da se tako nesto desava u zeleznickom parku. Klinci tuku tamo koga stignu, ponekad su to usamljeni setaci, ali cesce nastradaju beskucnici koje tu zateknu.

Je li tesko postaviti kamere ili odrediti par policajaca koji ce obici park? Ili Grad ima precih stvari od bezbednosti svojih stanovnika?!

iv13

pre 10 godina

Ali da deca od 12 godina ovako prebiju odraslu osobu??? Pa mora da ih bude 1000!
(LJUSHA, 10. septembar 2013 09:17)

Grupa od 5-6+ 12-15 godisnjaka nije naivna, pogotovo za coveka u godinama. Klinci sa 15 godina vec uveliku idu na utakmice i imaju "navijacko iskustvo".

tragovi proslosti

pre 10 godina

Taj deo grada je bas problematican. oduvek. to je socijala tu oko ulice pariske komune. Tu je uvek bilo problematicnih, sto narkomana sto siledžija jos u 80-im. Naravno da ne opravdavam ovo, ali dok se ne uvede prinudni rad nema ništa. Kad bi te klince pohvatali pa dali da kopaju kubike zemlje jedno godinu dana ne bi im ništa palo na pamet. Ovde se ljudi najviše plaše rada...

markonnfcrs

pre 10 godina

al bi ih ja prevaspitao da mene pipnu! kakva deca, to su klosari koje treba sto pre "opametiti". posle cemo samo biti jos veci drustveni problem!!

Izdajnik

pre 10 godina

@kverti... ko je pricao da su deca gledala seselja??? roditelji prijatelju, RODITELJI... oni vaspitavaju decu zar ne? razlog je pravi tj uzrok. pa tako ni njihova deca nece znati svoju decu da vaspitaju...poz

Anonim1

pre 10 godina

Na zalost danasnja deca nisu vaspitana. U skoli im ne smes nista grubo reci, jer odma dolaze roditelji, psiholog i slicne gluposti. Onda posle se cudimo kakvi nam ljudi rade u firmama. Ne nauce nista, dobiju papir i oni su kao neko.

Maxim

pre 10 godina

Ova vest sadrži toliko toga da je teško odlučiti se odakle početi.
Zato je najbolje ni ne počinjati. Odvelo bi nas u mrkli mrak naše realnosti.

Krcko Orascic.

pre 10 godina

Ja sam slicno prosao samo sa ozbiljnijim povredama. Milicija nije nista preduzela cak i kada sam im odneo slike pocinilaca sa imenima i nazivom poslodavca, gde je jedan radio! Nije ni cudo sto se ovo desava kada obicni ljudi nemaju nikakvu zastitu ni prava, kada se kadar u miliciji zaposljava preko veze a ne zbog sposobnosti! Bar je tako u manjim sredinama kao sto je moja

profa

pre 10 godina

Radim kao profesor u „kritičnoj” srednjoj školi, gde dečaci izgledaju kao Švarcenegeri, gde se mlađoj profesorki slobodno izgovara da će „raditi utoka” ako ne pokloni dvojku, gde se ponekad dešava i krvoproliće u tučnjavi na hodnicima, gde ne pomaže ni obezbeđenje, ni kamere - ništa, gde učenici na steroididma ne mogu da izdrže sedenju na času, gde mnogi ne znaju da se potpišu a sutra će da glasaju itd. Naravno, kada na seminaru pitate gospodu iz Ministarstva da li su SVESNI problema, da li imaju ideju o realnom stanju, dobijete raskorak između realnosti i lepih EU želja. Srednjoškolke vikendom izgledaju kao da su pošle na audiciju za pornić, dečaci kao goveđe polutke, a roditelji nemaju pojma da su im decu kidnapovali TV i internet. Nemam ništa protiv savremenosti, ali ovaj sunovrat može da se reši samo VEOMA JAKOM disciplinom i ozbiljnim kaznama, NULTOM TOLERANCIJOM U ŠKOLI (a ne ovo što sada imamo pod šifrom liberalnosti i sloboda i zaštite)... Pa treba mene/nas neko da zaštiti od 100 kila nepismenih mišića kada mi se unese u lice i zahteva da dobije prolaznu ocenu. I to DVOJKU! Iskreno, ponekad se plašim na radnom mestu da li će neko da mi izgrebe auto ili čak sačeka... Razumete? To je stvarnost a ne lepe želje iz zakona o porsveti...

mik

pre 10 godina

Za one koji se pitaju koliko je to dece bilo pa su mogli da prebiju odraslu osobu samo da kazem da je moj sestric u sedmom razredu vec bio visok 180cm

DzoniKg

pre 10 godina

Danasnji klinci su nenormalni skroz na skroz..skoro svi glume neke krimose a..u subotu u gradu uvece malo malo pa se neki klinci pobiju i glume neke velicine a nije im sveto ni devojke da udare ...da ih nalupas izasao bi u novine kao neki manijak koji bije decu.

Nikola

pre 10 godina

"Slika ovog čoveka koja je danas osvanula na naslovnim stranama je SLIKA SRBIJE. Podivljale, populističke, maglovite i slepo tumarajuće.
(čovek, 10. septembar 2013 20:38)"
Ja bih samo dodao - Koštuničine, Tadićeve, Dačićeve i Vučićeve. Sve dok se "običan" čovek u ovoj zemlji bude osećao nesigurno na ulici, nema nama sreće...

Ranko

pre 10 godina

@Ivana

Upravo tako. Nadam se da će nesrećni čovek, kada se oporavi, imati dovoljno snage da se sa ovim izbori. Mislim na dve stvari: 1) Tužba protiv odgovornog lica u policiji i tužilaštvu koje je okvalifikovalo ovo delo kao "razbojništvo" i tim činom postalo saučesnik u zločinu i 2) Tužba Ustavnom sudu, koji neće ništa uraditi, ali će svojim nečinjenjem omogućiti da se slučaj iznese u Strazburu.
To je bitno za sve nas.

Posmatrač

pre 10 godina

Treba sačekati zvanični izveštaj policije , koji će, verovatno , B92 objaviti. Nadam se da pretpostavka "novosadjanin, 10. septembar 2013 15:00)" nije tačna. Međutim, ako to , ne daj bože, bude tačno onda bi trebalo objaviti puna imena i prezimena roditelja te dece kako bi stanovcnici Novog Sada znali kako da se zaštite.

43, nezaposlen, alkoholicar

pre 10 godina

Treba se pomiriti sa cinjenicom da je proslo vreme kada su "osnovci", 'dvanaestogodisnjaci" i slicne kategorije bili sinonim za naivnost, nevinost i ostale pozitivne odrednice detinjstva.
Iako teska srca, treba priznati da i ta populacija pocinje da poseduje potencijal narusavnja javne bezbednosti.
Izgleda da smo ozbiljno zagazili u fazu civilizacijske dekadencije i povratka u varvarstvo, kada, jednostavno, mrak pocinje ranije da se budi u ljudima.

Kuler

pre 10 godina

Ovo je neverovatno. Da li cemo konacno poceti da sredjujemo drzavu vise i svi da tome doprinesemo?
Tvrdim da kada bi roditelji ovih nasilnika (da to je prava rec, da se ne lazemo vise) morali da plate svaki po 100 hiljada plus prinudni rad nasilnika negde, nikad vise to ne bi uradili ni oni, ni njihovi istomisljenici jer bi znali kako su ovi prosli. I gradovi bi vrlo brzo postali mirniji i bezbedniji.
Drugo, krajnje je vreme da se prosvetnim radnicima da status sluzbenog lica uz kontrolu kako taj status koriste naravno, e da vidite kako bi i skole postale mirnije i bezbednije.
Trece, (iako sam protiv ovih gej paradiranja i slicnog, po meni neka rade sta hoce ali ne moraju da se toliko eksponiraju) sve i da je covek gej, kako ovi sebi daju za pravo da tako pretuku nekoga ko ceka porodicu. Zasto ga, ja i ogromna vecina citalaca ovde nismo tukli? Nasilje je postalo patolosko medju omladinom, vreme je da se razgovara sa roditeljima, povede opsta drustvena rasprava kako dalje, ovako samo dublje tonemo kao drustvo, a svi hocemo drzavu normalnu za zivot.

Savo Derikonja

pre 10 godina

Za ovakve postupke moraju da odgovaraju i ovi maloletnici i njihovi roditelji. Roditelji su odgovorni za postupke za svoju maloletnu dece. I jedne i druge treba poslati na društveno korisni rad.