Četvrtak, 29.11.2012.

10:10

Reakcije: Srbija ima pravo na bes

Nikolić: Presuda mimo pravde; Dačić: Nastavljamo dijalog; Selaković: Hag pljunuo u lice žrtvama; Đilas: Težak i bolan trenutak; Koštunica: Srbiji se gadi Hag.

Izvor: B92

Reakcije: Srbija ima pravo na bes IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

266 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 11 godina

Moć i sila su u direktno suprotstavljene osnovnim ljudskim pravima i moralnim principima!Presude Haškog tribunala su skandalozne!

MALA VEVERICA

pre 11 godina

Stvarno je dosta vise bilo da Srbija spusta glavu i uvek se povlaci kao da je kriva. Sada je i vise nego jasno da je Srbija jedina zrtva onh koji su se slavno vratili na trgove Zagreba i Pristine, i onih koji su takve presude narucili a sada lascivno pozivaju Srbiju na pregovore i dijalog.

Srbin

pre 11 godina

Danak politike koju smo vodili i dan danas placamo, da li je to Srbija kolektivni krivac za sve ratove koji su se desili na terenu bivse SFRJ.
Imamo puno pravo da budemo ljuti i da se osecamo povredjenim ove zadnje presude nikako nece doneti nista dobro na terenu balkana vec ce jos vise da prodube ionako naizgled prisutnu toleranciju.Buducnost naseg naroda p[otpuno je neizvesna gledano kroz prizmu zadnjih desavanja ostaje nam samo da se brinemo sami o sebi i da zaboravimo i EU i sve ostalo pametnom je ovo zadnje dovoljno da vidi koliko nas ista ta eu i zapad zele kao partnera.
Komsijama i jednim i drugim i trecim samo cu da porucim da ce mo mi i dalje da zivimo jedni pored drugih verovatno sa nesmanjenom netrpeljivoscu jednih prema drugima i da mi kao narod necemo nestati ma koliko vi svi to zeleli.
Pravda je spora ali dostizna, jos ce mo mi da se vijamo po vrletima balkana niti vi mozete da pobegnete od nas niti mi mozemo da pobegnemo od vas ali ne zaboravite zlocin nikad ne zastareva

Vlade

pre 11 godina

Realno da se zapitamo , koliko je Srbija ucinila da se istera pravda u Hagu. Pa kad nismo svoje drzavljane branili u Hagu , ne ulazim u to da li su krivi ili ne, a po osnovu svakog prava pa i Haga svi su nevini dok se ne dokaze suprotno.Kako smo tek onda trazili pravdu za ubijene Srbe .Sta smo ocekivali ,da je nekog drugog briga za nas a mi se ponasamo kao da se sve desava nekom drugom.
Srbija je dotakla dno dna svog nacionalnog identiteta, patriotizma, nek nam je Bog u pomoci.

Boban

pre 11 godina

Raduje me sto mnogi komentatori smatraju da nijedan poraz nije tako tezak, ako iz njega izvucemo korisnu pouku.
Kuknjava i bes su suvisni, moramo da shvatimo zbog cega smo kaznjeni na ovakav nacin. Jeste bolno, smisljeno je upravo da bude tako. Setite se teske uvrede na racun sudija, koju je Seselj izrekao na pocetku sudjenja. Tada je mnogima to bilo smesno. Sada svi ispastamo.
Miladina Kovacevica su setali po Skupstini. Slavili smo i velicali sopstvenu sramotu. Sada, to isto drugi rade uz pomoc onih koje smo mi uvredili i izigrali.

Duro

pre 11 godina

@ D.Savic,Paris,FR "...PROTEST?NA NOTA ZEMLJAMA-OSNIVACIMA Haskog suda za momentalnim zahtevom da se oslobode svi Srbi koji se nalaze tamo uz jedan ostar demarsh drzavi Holandiji!!!..."

Nešta treba da se preduzme, ali ovakav biser odavno ne videh - pa osnivač je UN ( dakle i Srbija valjda...) ne znam hoće li da bbude para za poštanske marke rad tolikih nota ...(to je bio pokušaj duhovitosti)...Šešelja osloboditi, pa to je izvan svake pameti kome bi to koristilo, Srbiji ?

bosko

pre 11 godina

svet nam je dao dokaz koliko smo slabi,jadni,ne složni.koliko smo u stanju da idemo jedn protiv drugoga.Aleksandar Vučić je upravu da naša deca ne će imati šta da jedu za deset godina bez eu.nama nije kriva eu mi smo krivi sami nije nama došo nemac i uzeo pare,zapitajte se zašto su nam fabrike zarasje u korov a nečije vile,agencije,kvazi firme cvetaju a nastale juče.kad se budete pitali zašto ja ustajem u 5 sati da idem na posao za 15hiljada a moj komšija ustaje u dvanest sati i vozi najnovija kola.e kad se to budete pitali i kažete e sad je dosta tada će srbiji da svane a ovako ovo sve je mlaćenje prazne slame.????'?????????

neko ko pamti

pre 11 godina

I ja se slazem da neke odluke Haskog suda kog smo i mi prihvatili kao merodavnog nisu po mom misljenju dovoljno ostre ali necu niti imam pravo da odluke ne prihvatam... Isto onako kako se Srbija k...... 90-tih sada cvili kao p.... Ocekujemo da drugi osude odgovorne za stradanje Srba a mi odgovorne iz naseg naroda za stradanja SRBA nagradjujemo time sto ih ponovo vracamo na vlast... Samo razmislite da li je moguce da niko nije pokrenuo politicku pa i krivicnu odgovornost za ohrabrivanje Srba izvan Srbije a zatim ih ostaviti na cedilu... Rat 90-tih je zavrsen nasim porazima i sud u hagu a i 99% sveta ,prihvatili mi to ili ne, nas smatra odgovornim. Kao Nemacka ili Japan posle drugog svetskog rata nasi generali se proglasavaju krivim. Mnogo smo bolje prosli nego Japan ili Nemacka ali jos uvek nismo odrasli da shvatimo da svetom vladaju pobednici i njihova istina je jedino merodavna... Rat je prosao, osudjen je ko je osudjen i niko drugi ne bi uradio bolji posao nego Hag... setite se samo nasih sudova...Zato ne dajite podrsku onima koji su vas i doveli u situaciju da se ponovo bunite protiv svih jer verujte mi oni ce nas dovesti ponovo do rata.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Srecan vam 29 novembar, neki ga jos slave. A on je jedan od uzroka propasti Srbije kao I kradja laganje i mito politicara zbog licmog interesa prodali i prodaju zamlju
(MM, 29. novembar 2012 15:39)

Poslednju deceniju su izdane vrednosti demokratije, kako u Srbiji tako i na Kosovu, sve u korist licnog bogacenja a na štetu celokupnog naroda.

ZoranNS

pre 11 godina

Sada se tek vidi koliklo je mudar potez Vuka Jeremića, da se diskutuje o Haškom tribunalu na skupštini EU. Da se osuda Haradinaja desila za vreme vlade žutih, sada bi SNS i Vučić na sva usta govorio da su DS nesposobni.

igor

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.
(Boki_, 29. novembar 2012 13:19)
Boki sine ne lazemo mi sebe da su Crnogorci ustvari Srbi, vec oni sebe lazu da nisu.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Pamtite li Srebrenicu?
(Sarajlija, 29. novembar 2012 12:05

Naravno da pamtimo, a za svaki slucaj da ne bi zaboravili, na srebrenicu nas podsjecaju direktni prenosi iz haskog tribunala na kojima se sudi, ili se sudilo, SVIMA koji su za taj zlocin direktno ili indirektno odgovorni, od samih egzekutora i obicnih vojnika, do cijelog drzavnog i vojnog vrha, i to uopste nije problem. Mene samo zanima kad cete vi nesto da zapamtite?? A imali ste prilika, bogami....

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Ma koje crno nastavljanje pregovora,obustavljanje svih pregovora i PROTEST?NA NOTA ZEMLJAMA-OSNIVACIMA Haskog suda za momentalnim zahtevom da se oslobode svi Srbi koji se nalaze tamo uz jedan ostar demarsh drzavi Holandiji!!!

igor

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.
(Boki_, 29. novembar 2012 13:19)
Boki sine ne lazemo mi sebe da su Crnogorci ustvari Srbi, vec oni sebe lazu da nisu.

Deki

pre 11 godina

Šta reče Koštunica? Da mu se gadi Hag? On koji je i doneo Zakon o saradnji sa angloameričkom inkvizicijom i izručio najveći broj naših generala ima oraza da ovako nšto izjavi?! Stvarno neverovatno.

amigos

pre 11 godina

Majko mila...sad je vec naraslo na 30 svedoka ubijenih...a ni za onih 19 niko nije naveo ni jedno ime,ni jedan dokaz...Srbijo dokle ces sama sebe lagati?Pa jel ima iko da kaze,cekaj malo,mozda ne postoji belosvetska zavera protiv Srba,mozda trebamo sebe da preispitamo?

bubica

pre 11 godina

Vidi vidi sada ste besni,a da li su besni Srbi kada im njihovi vladari ovako presudjuju.Sada odjednom vidite sta ne valja,a sta ste vi uradili da ne dodje do toga?

Ništa drukčiji niste...

pre 11 godina

@ ko nama sve drži lekcije

A ja tebi Srbine i tebi sličnima poručujem: mi, NE SLAVIMO Jasenovac, vi NISTE oslobodili Zagreb 1918... sebi pripisujete zasluge u povijesti koje UOPĆE NISU vaše... cijelo stoljeće provodite imperijalističku politiku utemeljenu na "nebeskim" motivima... katasrofa vaše velikosrpske politike vratila se k'o bumerang u glavu i sad vas boli... prema tome, šuti i pokrij se ušima!!!

Ko sve nama drži lekcije?

pre 11 godina

Hrvatima na ovom portalu poručujem... Srbi ne slave etničko čišćenje kao praznik, Srbi nisu napravili Jasenovac nego vi, Srbi ne dočekuju ubice na trgovima već sportiste, Srbi ne pevaju pesme Baje Malog Knindže kao što ste vi u ekstazi dok idu pesme Marka Perkovića Tompsona, Srbija ne slavi poraze kao pobede kao što vi to činite... A vi ako mislite da ste u pravu, onda ste u gadnom problemu, a to će vam pokazati baš kao i Albancima, ista ova Amerika, Evropa koji su vam dali podršku... Naplatiće vam skupo ove usluge... Što se tiče Velike Srbije, ona je napravljena još tokom Prvog Svetskog rata a obuhvatala je samo ona područja gde su Srbi bili apsolutna većina i samo zahvaljujući kralju Aleksandru Hrvatska ili ono što je tad ostalo od nje nije postala protektorat Italije... Srbi su vam oslobodili Zagreb 1918. i dali vam ga na upravu... I zato molim vas nemojte vi, Hrvati deliti lekcije srpskom narodu jer na to nemate ama baš nikakvo pravo jer bi ste sutra napravili još jedan Jasenovac...

AMAZONIA

pre 11 godina

Nikada se Srbija neće opametiti. Endemska glupost i samoljublje nikada neće dozvoliti da se "siroti narod" podseti zašta je glasao, kada je zaokruživao Slobu-slobodu i Nebesku Srbiju. I za to su krivi: NATO, Masoni, Zozoni, Bonboni...Svedok sam tog pomamnog ludila i glupila. Devedesete sam spakovao uspomene, uveren da pristiže kataklizma i krenuo u džungle Amazona. Svi insekti, zveri i boleštine bili su mi manje odvratni od "glasača koji znaju šta Srbiji pripada". Kada povremeno svratim u Srbiju, srećem likove koji su zaboravili za šta su glasali, ali nisu zaboravili ko im je kriv: NATO, Masoni, Zozoni, Bonboni...i mi koji smo "ostavili" Srbiju. Draže su mi anakonde od ovih likova, i ambijent džungle od stvarnosti Srbije.

think

pre 11 godina

Mozete da se brinete za ove ili one, ali postalo je jasno da je situacija za citav svet postala alarmantna. Na putu su da nam svima oduzmu dusu i novac, da nas namame da se mlatitimo izmedju sebe, a da ostave sve onom malom delicu koji ce kontrolisati svaki nas pokret, nasu zelju, nasu ideju... Jednog dana ce se preseliti na neku drugu planetu, ali na zalost i od nje ce napraviti istu situaciju.

VLADIMIR

pre 11 godina

Vučiću, mani se ti ćorava posla. Prepusti ti meni da ja brinem o GLADI SVOJE DECE.Nisam ja tebe ovlastio da hraniš moju decu, već da SPROVODIŠ USTAV NAŠE DOMOVINE SRBIJE. Ista poruka i Dačiću, ko ti je rekao da mi moramo da pregovaramo sa šiptarima - ako ti nemaš nikakvo dostojanstvo, a nemaš ga, PREPUSTI MESTO PRAVIM PREDSTAVNICIMA NARODA. Sumnjivi ste mi vi i prozirno je vaše sakrivanje iza prethodne vlasti.

Srna

pre 11 godina

Pa sad i da oslobode sve naše ništa mi ne bi značilo. Zlo ostaje zlo.
Citirao bih čika Jovu Zmaja, a tiče se zapadnih sila.

Laž je čudan most
Preko te prenese,
Ali natrag nikad više,
Natrag ne može se.

Лимени 036

pre 11 godina

Убијеш једну особу и одма си убица и монструм и следи ти затвор.........убијеш стотине и стотине и ниси убица , ни монструм и не следује ти затвор.............овај свет поштује масовна убиства и награђује убице.....страшно ......куд иде овај свет.....,

Čudoljub

pre 11 godina

Slobodni svet je jednom napravio sličnu grešku kada je na isti način tretirao Nemačku posle Prvog svetskog rata. Posledice znamo. Ovako se nepotrebno stvara još jedno krizno žarište, a javno mnenje u Srbiji okreće protiv svojih prirodnih saveznika na Zapadu. Kome je to u interesu?

Od sada, samo u se i u svoje kljuse. Bog je na nebu, Rusija i Kina daleko i ne mare mnogo za naše sitne interese, nema pomoći ni od koga. Ojačajmo državu, prihvatimo se posla pa će nas gledati drugačije.

brankito

pre 11 godina

samo vi Srbi slusajte turbofolk i gledajte turske serije, pa ce vam biti bolje, Boga ste se odrekli, nije ovo nista kakve ce posasti tek doci

miksovic

pre 11 godina

ko je dogovarao ranije sa hagom i dopustio da se prvo zavrse sudjenja vodjama srpskog naroda, jeste glup. Cika aristotel je davno rekao da glupost ne oprasta. u modernom pravosudju se takve stvari kaznjavaju. ko zbog "nemara" treba da odgovara za izdaju ?!!

LxMusic

pre 11 godina

Ovo je ustvari super!
Konacno znamo da nad srbima nije ucinjen nikakav zlocin !?$&@
Bilo bi vrijeme da prestanemo tripovati da je protjerano 200000 Srba u NDH pobijeno hiljade, da nam je oteto Kosovo , da je 19 svjedoka protiv Haradinaja pobijeno, da nas je NATO bombardovao itd.
Prestanimo da tripujemo!
Valjda USA I Eu bolje znaju da se to nije dogodilo!
Bolje bi bilo da priznamo agresiju na NDH, Bosnu Sloveniju Kosovo , jer u suprotnom mozemo biti optuzeni Za agresiju Rumunije, Bugarske.... znam da nema smisla ovo Ali kao da postojece optuzbe imaju!

Miki d

pre 11 godina

Pa kad se dobro izbesni iza zatvorenih vrata, da povrati hladnokrvnost i odigra pametno. Poraz je uvek gorak ali rat mora da se vodi dalje. Diplomatija je rat mirnim sredstvima. Prokleto jake protivnike imamo i cini se da im prilazimo krajnje neozbiljno!

RHood

pre 11 godina

Aman ljudi, sami smo krivi! Kompletna BIA i VBA odmah da budu smenjeni, oterani.... zakupiti Goli Otok od Hrvata i tamo s njima. Koja to ozbiljna drzava sa svojim aparatom dozvoli da 30 i kusur kljucnih svedoka bude uklonjeno??? Ponasamo se kao da nam je u o ovom deljenju karata upala ova drzava, pa videcemo sta dalje...........

Tako nam i treba

pre 11 godina

Zaslužni za oslobođavajuće presude u Hagu, nisu u Hagu već u Srbiji. Da smo čuvali naše ljude a ne isporučivali ih Haškom tribunalu,on bi se sam od sebe i ugasio jer bi ostao bez posla koji mu je namenjen.
Najzaslužnije Nemačka je odlikovala.
Nas EU ne želi jer je EU i stvoren da razgradi Srbiju. Kad taj proces završe onda će u ime krize ili čega već, a ponajpre zbog deobe plena, raspasti se.
Setite se najzaslužnijih za isporuku najznamenitijih Srba u Hag.

IQ

pre 11 godina

Убицама грађана Србије у Србији треба и судити у Србији. Наш суд треба да обнови судске поступке против свих злочинаца и спроведе правду до краја: по истом принципу као и Израел или САД.

Spasa nam nema-propasti NECEMO

pre 11 godina

Sta reci...Dosadasnja politika nas je dovela do samog dna,i ocigledno je da treba nesto menjati. Ali iz KORENA menjati. Pre svega reci narodu JAVNO ko nam je prijatelj a ko nije. Ja mislim da su nam Amerika i Nemacka najgori neprijatelji i treba se ponasati u skladu s tim. Takodje moramo imati UTICAJNOG prijatelja i saveznika u EU,a to jedino moze biti Francuska,niko drugi,naravno moramo im pruziti ruku. Rusija i Kina su standardno s nama. Produbiti saradnju i postati strateski partner sa ovim drzavama.Mi itekako imamo sta da ponudimo,pogotovo Francuskoj. Za korupciju streljati,takav smo narod da nema drugog nacina. Za 10-ak godina da temeljno pometemo juznu pokrajinu.

Koreni svakog zla potiču iz neznanja

pre 11 godina

Bes je izraz nemoći.
Pravo i pravda nisu jedno te isto.
Pravo je slepo (zna samo paragrafe) a pravda nemora biti jedna (zavisi na uglu pogleda).
Masovna histerija posle oslobadjanja optuženih Hrvata i Kos.Albanaca proističe iz osećanja nepravde, ali ne i iz znanja optužnice, dokaza i razloga presude.
Uloga medija je da pripreme specijalne emisije gde bi trebalo da sede eksperti na medjunarodno krivično pravo koji bi laicima (svima nama) objasnili šta se desilo. A ne da puštaju izjave svakojakih političara koji sve to koriste za dnevno političke svrhe i time još više pale narod.

Fact!

pre 11 godina

Zasto, ZASTO kukamo? Mislili smo da nam nece doci na naplatu svo ono zlo koje smo uzrokovali svim okolnim republikama i pokrajinama? Ubijali smo u Hrvatskoj, klali u Bosni, izivljavali se na Kosovu... Dok nismo dobili batine od jaceg od sebe nismo se zaustavili pa sad placemo i kukamo kao da smo nevini! Kao narod nismo bolje ni zasluzili a pojedinci su siroti stradali...

zna se kako

pre 11 godina

Nisam ljut na Hag niti na medjunarodnu zajednicu niti na siptare itd-gade mi se nasi politicari, koji jos vise iritiraju sa svojim glupavim izjavama, zna se kako Izrael resava pitanje zlocinaca i terorista

Vuja

pre 11 godina

Koliko nas mrze, neverovatno... Zavide nam na lepoj zemlji, lepim zenama, opustenom zivotu... Znaju da njihovo bogatstvo ne moze to da im kupi... Oni kad definitivno puknu raspasce se kao mehur od sapunice, a blizu su toga, od obesti su vec naduvali preveliki balon... Taci i Haradinaj sa gotovinom i kreditima ce da ih vade... Putuj Evropo, daleko ti lepa kuca ovokvoj kakva jesi. Mi nismo dovoljno losi da bi bili sa vama.

ZoranNS

pre 11 godina

Ne valja što se ova nepravda dogodila, a valja što se nije dogodila pod ŽUTIMA, onda bi ih napadali SNSovce i svi slični da su za ovu odluku krivi. DS svakako neće iskoristiti priliku, ovu nesrećnu i nepravednu odluku za skupljanje jeftinih političkih poena kao što je to radila SNS ranije.

MM

pre 11 godina

Srecan vam 29 novembar, neki ga jos slave. A on je jedan od uzroka propasti Srbije kao I kradja laganje i mito politicara zbog licmog interesa prodali i prodaju zamlju

stan

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ovaj dogadjaj uopste toliko komentarise?Pa sto se ne protestuje protiv pljacke Srbije i njenih gradjana koja traje godinama i koja je jos uvek na delu? Zamislimo da je Hardinaj dobio 1000 godina robije! Pa sta nam to znaci, jel cu od toga moci da nahranim decu?Pa svako od nas ima svog puno goreg Hardinaja u srpskoj vladi, u drzavnom preduzecu, u drzavnoj banci, u drzavnoj adminstraciji,u policiji pa to su nasi Hardinaji koji su upropastili Srbiju i to dalje rade. Pa koga zanima od ovih ljudi iz srpske politike sta ce biti sa Ramusom Hardinajom i da li je ubijao i cinio zlocine?Pa naravno nikoga! Smisao je da se narodu bacaju koske kojima ce da se bavi,dok oni pljackaju drzavu!Nekad Srbi u Hrvatskoj, pa Srbi u Bosni, pa Srbi na Kosovu, pa nepravedni Haski sud i tako iznova u nedogled, a godine, pa vec i desetleca uzalud prolaze li prolaze.

šumadinac

pre 11 godina

znam da je bolno,ali jedna strana u ratu učinila je 90% zločina,a druge 10%. (matia, 29. novembar 2012 13:12)
Ajde ako je i tako, ako smo mi i počinili 90% zločina, kako to da smo po presudama iz Haga mi jedini krivci. Videćemo kada se završi sudjenje Šešelju, Mladiću, Karadziću itd. ali mi nešto govori da taj odnos neće biti 90:10 na našu štetu, možda samo više.

kuzma

pre 11 godina

Sto smo dalje od EU to ce tajkuni biti bogatiji a narod siromasniji. Ni jedna vlast nema pameti, zelje niti volje da drzavu i njene stanovnike povede napred. Stalno nas vrte u krug, Bosna, Krajina, Kosovo, NDH, Kosovo, ustase, Krajina, cetnici, Bosna, RS...krajina, kosovo... bosna...izdajnoci, patriote... Narod se zamlacuje a oni tovare drzavni novac u svoje dzepove, pa jos traze o kredite od zapada kada ponestane para.Kredite koje ce nas upropastiti mnogo vise nego svi Hasimi, Taciji, Haradinaji, Gotovine, Mladici, Karadzici... Da li ce ikada svanuti dan da u maloj Srbiji ljudi kazu "U redu, izgubili smo, nadmudrili su nas svi od reda, hajde da se sad malo saberemo i spasemo ovo malo sto nam je ostalo. Hajde da ne krademo sami od sebe, hajde da ne lazemo vise sami sebe, hajde da odemo u skolu da naucimo nesto da radimo, da doprinesemo sebi svi zajedno a ne jedan Novak Djokovic da to radi za sve nas, a mi da ga pljujemo kad izgubi dva meca, da naucimo da razumemo, da se okrenemo oko sebe i otvorimo oci, pogledamo sav taj talog koji se skupio, po kojem gazimo , koji disemo, kojim hranimo svoje bedne zivote i svoju decu. Pretvaramo se u klasicnu zemlju treceg sveta gde su ljudi toliko zaostali i glupi da ih svaka shusa moze gaziti i cerupati a ponajvise njihovi "heroji" i "idoli". Ja sa svojih 30 godina ne verujem da ce taj dan svanuti za mog zivota ali se nadam da ce bar moje dete to doziveti. Pa makar i iz neke udaljene zemlje.

nikola m.

pre 11 godina

jednostavno receno:nastavlja se kontinuitet politike propadanja,za to su krive sve vlade do danas, i ova danas nastavlja tim putem.svih ovih godina se prodavao drzavni i nacionalni interes,drzava kroz institucije propada a narod moralno i materijalno tone a za to vreme vlasti uzimaju pare od EU i SAD a EU i SAD dobijaju sta zele i dobili su ekskluzivno pravo da oblikuju nasu drzavu,narod i istoriju,e to je tragedija i to je put u propast.

Srbin u Americi

pre 11 godina

Citam i zao mi je, a kad malo bolje razmislim ne bi trebalo da mi bude zao jer smo sami krivi. Dajte Kinezima ili Rusima da sagrade bazu na Kopaoniku i da resimo probleme.

Baranja

pre 11 godina

Sta je sledece? Pali smo na kolena, udrite nas sad nemojte da stajete.....uvedite vize, podrzite autonomiju Raske, autonomiju Bujanovca, Preseva, ukinite R. Srpsku, pokupujte zemlju u Vojvodini i trazite otcepljenje, trazite da placamo odstetu Albancima, Hrvatima, Muslimanima, trazite da sve priznamo i da ubacimo ovo deci u udzbenike, ma ima jos sigurno....

Pa nisu Ameri Srbi pa da misle samo na danas

pre 11 godina

@s, 29. novembar 2012 14:36

Za srpske geostratege:

Nemojte misliti da nisu i na to mislili. Na fin nacin vam je objasnio jedan cika iz Stratfora 2008 u intervjuu Slobodnoj Evropi, koji se gle cuda zvao: "Rat je završen – Srbija je izgubila"

http://www.slobodnaevropa.org/content/article/1106139.html

Vex

pre 11 godina

Eto otplatilli smo sad sve grehe. Iz ove stranputice ima samo jedan put napolje; poruka je jednostavna I ima samo dve reci: Nacionalni Interes. Ova jedostavna cinjenica je za Srbe mislena imenica I iz tog razloga ova zemlja nikako ne moze da izadje iz vrzinog kola...

Goran

pre 11 godina

Ne mozes decinijama pokazivati celom svetu srednji prst, a nakon toga traziti pravdu. Pravda je izgubljena, Srbija je porazena i tacka. Ajmo dalje u buducnost i manite se proslosti...

aleksa

pre 11 godina

za ove što pominju Rat je izgubljen nastavimo dalje ,OK.Onda da čekamo neki drugi rat pa da pametnije odradimo ako budemo na pobedničkoj strani sledeći put?Zar nas svetska politika ne uči tako,ko izgubi ćuti a ko pobedi ima prava na sve.Znači da sledeći put mi možemo biti pobednici,napominjem sledeći put namerno jer je svet takav da će na žalost kad tad biti "sledeći put"

novi sad

pre 11 godina

ne mora ovde niko da otkriva rupu na saksiji, dovoljno je samo videti kako se ozbiljne drzave i nacije postavljaju u situacijama kada se suocavaju sa nepravdom. svako od nas bi trebalo dobro da se zamisli kada sledeci put bude kupovao americki, nemacki, hrvatski ili holandski proizvod koliki deo tog novca se upotrebi direktno protiv nas samih. jedino ako postujemo sebe mozemo ocekivati da nas postuju i drugi

Mirko

pre 11 godina

Dobro je rekao onaj rus pre neki dan.Razmislite dobro da li cete u EU,da li to vredi?
Pa evo,i Engleska razmislja o tome...
Sada ostaje jos samo jedno: zatrazice se i priznanje nezavisnog Kosova.
Sigurno!Da li ce nakon toga biti sve jasno?

Zoso

pre 11 godina

Sta mislite koliko je ovo vazna vest u Evropi,Rusiji,Kini itd.Za nas je bolna a bilo je jos takvih trenutaka.Sloba nas je grdno z......o unistio i otputovao na onaj svet.Tako je to kad necemo kralja.

TZ

pre 11 godina

Meni sve ovo deluje kao plan... Evo ovako: Na vlasti je ista garnitura koja je gurala nacionalizam 90-ih, odjednom Ivica i Tachi idu kod Hileri i Ketrin, odjednom nakon toga krecu naslovi tipa:
" Bice bolnih udaraca",
"Rusi rekli da razmislite o evro integracijama, i josh vam daju kredit pride" (a znamo koliko je toma raspolozen za istok,
"Špindeleger: Bolni uslovi za Srbiju",
A sa druge strane Hag provocira oslobadjanjem ljudi, za koje kao da su znali da ce nas jako isprovocirati izricanje njihove nevinosti i pushtanje na slobodu.
Dakle, Od Evrope i Haga imamo uslove i provokacije, od Rusije bodrenja i kredite, mi se kuvamo u supi besa i nacionalizma, a komshije se nasladjuju... sve to skupa - izolacija.

Krsta

pre 11 godina

Lepo su naredjali te oslobadjajuce presude, prvo Markac i Gotovina, sad ova trojca, lepo boga mi. Mora da je slucajnost, ili dobro vladanje u pritvoru, ili mozda nedostatak dokaza? Kada se sud na brzinu napravi, ni presude nisu bolje. Samo kazem...

Džeremaja

pre 11 godina

Ne mogu se oteti dojmu da se Srbija oko ovoga mnogo manje uzrujava nego oko Gotovine. Kao da je Hrvatska za Srbiju važnija od Kosova.

Milan R.

pre 11 godina

Sve je bilo jasno kad je sudija Belgijanac a oni nam nikad nisu zaboravili
Kongo i Patrisa Lumumbu kad je jugoslovensko oruzje i instruktori nateralo
Belgijance u izbeglistvo a mi smo naslednici te i takve Jugoslavije. Gurali smo svoj nos u ime tudjih prava gde treba i gde ne treba i sad nam se vraca. Pravda i batina uvek ima dva kraja , batina deblji i tanji a pravda skuplji i jeftiniji. ne treba zaboraviti da smo im u ime svetske pravde nesvrstanih palili ambasadu u Beogradu a sad su nam vratili. Da li je pravedno ...nije. Da li smo mogli spreciti...nismo. Da li smo se petljali gde nam nije mesto... jesmo. Da li nam vracaju... da. Da li je godinama albanska iredenta imala najvece uporiste u Evropi u Belgiji..da. Jesmo li se ikad zapitali ...zasto?

Makedonac

pre 11 godina

Nejasno mi je jedino kad ce napokon ljudi da svate da smo albance na kosovu i zap.makedoniji dugo tretirali kao gradjane drugog reda,pa tako ih maltretirali nismo im davali posla.eonda su se oni bunili pa smo ih tukli ubijali...onda su se stvri promenile,albanci ojacali i imamao danas to sto.imamo nezavisno kosovo koje nikad nece vise biti srbija.tako da opametite se ljudi...a sto se tice ovih oslobodjenih vjerojatno su krivi,ali presuda je kazna srbiji za sve zlo sto je napravila na ovim prostorima.a svi mi koji se sada cudimo neka se izvinimo sto smo ziveli u zabludi i cutali dik su u nase ime ubijani ljudi

Pedja

pre 11 godina

Pa ta Amerika i Evropa su same rekle da je OVK teroristicka organizacija, a sada nista ne komentarisu kada ih je Hag pustio na slobodu! Kosovo vazi za centar trgovine organima, drogom, oruzjem i robljem u celoj Evropi! O cemu mi pricamo?

ЗОРАН

pre 11 godina

У случају Готовина, пресуда се базирала на игнорисању изнетих доказа, у случају Харадинај, руку на срце, доказа није било довољно, али не зато што нису постојали већ зато што су елиминисани, дакле како год окренеш доказа има само против Срба зато што смо "кооперативни" и за то смо добили статус кандидата!!! . Еј, сад смо кандидати којима ће поново увести визни режим! Трећи шамар ће да уследи кад Шешеља осуде за говор мржње на 30 година.

Krunoslav

pre 11 godina

Samo se vi ljudi opustite, izgubila je Srbija rat i za nju ne vazi ista pravda kao za ostale tako je uvek bilo i tako ce uvek i biti. Da su nama saveznici bili Ameri a albancima Rusi onda bi mi slavili a oni tugovali... Ajd u zdravlje sledeci put da biramo bolje saveznike

nekoizmase

pre 11 godina

Neznam zasto krivite sud, on je tu cist. Najvecu pogresku je napravila Karla koja je optuzila nevine ljude za zlocine koje nisu pocinili, tako da su sada pravi krivci na slobodi a vi konstantno napadate nevine. Ocito da vama treba samo da je neko kriv, pa ko god. De se stavite u njihovu kozu i da vas optuze za nesto za sto niste krivi, bi li vam bilo svejedno?

Ognjen

pre 11 godina

Kad smo dosli do toga da Karla Del Ponte drzi nasu stranu!!! Ej bre! Zena koja je za nas bila olicenje zla, sada kritikuje sud za koji je radila! Ne branim nju, nego kazem da u slucaju Srbije, od goreg uvek ima gori, i da uvek mozemo gore da prodjemo!

žaks

pre 11 godina

Žalosno je kako nam hag kroji istoriju ne vodeći računa ni o žrtvama rata,nadam se da ćemo smoći snage u budućnosti da ispravimo ova slova srama i damo pravu sliku svetu o najgorem ratu na balkanu.

Uros

pre 11 godina

I dok su drugi kupovali slobodu za svoje heroje, mi smo pljackali sopstvenu zemlju. Kako to uvek biva sa Srbijom, zavade nam dva oka u glavi i rade sa nama sta hoce. Na prvi znak zarade i moci tipicni srpski politikanti menjaju svoj fokus sa opsteg interesa, ne cak ni na stranacki, vec na licni! A za to vreme u Den Hagu...

Glasac X

pre 11 godina

Jedini ovde koji je rekao ono sto treba da se kaze u ovom trenutku je Kostunica, od sad iskljucivo glasam za njega, jer od ovog drzanja za EU kao pijan plota nama sve gore, i nikad nismo bili ponizeniji.
(NikolaNS, 29. novembar 2012 13:10)

A ja bas zato i necu nikad da glasam za njega. On nas koci celo vreme i zbog njega se i desava ovo sto se desava. Ne mozes sa Evropom, Amerikom i NATO-om da igras toplo-hladno. Ili si sa njim, ili te nema.
Ako slusamo Kostunicu, gotovi smo, jer se svi biju za nasu teritoriju zbog geopolitickog polozaja. Buduci da smo u Evropi, tamo nam je i mesto i svaka politicka saradnja sa Rusima moze da znaci i nas kraj u sledecem svetskom okrsaju. A mozda i pre toga. Samo lud to ne moze da shvati.

goran

pre 11 godina

znam da je bolno,ali jedna strana u ratu učinila je 90% zločina,a druge 10%.
(matia, 29. novembar 2012 13:12)
Verovatno mislis na NATO i OVK !!!

s

pre 11 godina

Da sam ja predsednik ili premijer Srbije ponudio bi vojnu bazu Batajnica Rusima i Kinezima sa sve njihovim avionima i pvo pa onda da se Ameri zapitaju sta se desilo sa Srbima koji cute dok im lupas samare!Vidim kako su Siriju napali,nemaju m..a sve zbog jedne RUSKE vojne baze u Siriji!Dosta vise i EU i Amerike,pljuju nas i smeju se...

raja babeja

pre 11 godina

Kako niko da se seti da kaže da smo sve ove ratove koji se u Hagu tretitiraju, izgubili, kao i da su uvek dosad u istoriji poraženi bili u položaju da plaćaju cenu svog ratovanja. Pa, g-do, i Hag sa svojom (ne)pravdom je cena devedesetih prošlog veka, pa samim tim i ove koalicije koja je sad na vlasti. Kuknjava ovde ne pomaže, a bogami ni okretanje Rujama, jer pitam: Gde bejahu oni kad nam uvedoše sankcije i kad nas bombardovaše?? A što ne posavetovaše bar onog pokojnog nevoljnika da ne pristaje na osnivanje suda za ratne zločine sa onako širokom formulacijom koja je omogućila da i on sam postane žrtva procesuiranja?! Srbijo, gledaj u sutra ako možeš, od plakanja za jučerašnjicom nema vajde!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Boze dragi, kada ce taj "brizljivo zatupljeni narod" u Srbiji s'vatiti da je sama Srbija "proizvela" i "Haradinaje i Gotovine" i njima slicne ?
Srbija da je npr. "slusala" pok. Ibrahima Rugovu mogla je da IZGUBI Kosovo bez i jednog jedinog ispaljenog metka i bez ijedne jedine zrtve a isto tako je mogla IZGUBITI i "RSK" bez "Oluje" i Ante Gotovine ?
Sve je to Srbija mogla da je htela ali nije HTELA ?
Sama sve to nije htela a danas, "besna" na druge ?

Irena

pre 11 godina

A ubistva svedoka koji su trebali da svedoce protiv Haradinaja? To nikome u sudu nije bilo sumnjivo ili indikativno o Haradinajevoj krivici? Kako to da svi svedoci stignu do suda sem njegovih? Nema nama pravde dok ne napumpamo misice! To je tuzna i bolna istina.

Serdar

pre 11 godina

Ovo je po prvi put od kad pamtim za sebe,da Srbi imaju pravo na nesto,pa makar to bio i bes!!Hvala vam sto nam makar dopustate da se nerviramo kao ljudi kad nam vec ne date da zivimo kao ljudi.

Hren

pre 11 godina

Ja ne znam da li je ovo poruka Haga da svi treba da se bavimo ovom vrstom delatnosti kao Haradinaj ili da je pravda na prodaju? U svakom slucaju poruka je losa po nase i njihove odnose do te mere da ne zelim da vidim ni jednog licemernika iz Evrope vise u zivotu!

Sarajlija

pre 11 godina

Mislim da je od samog starta bilo jasno kako ce taj Haski tribunal funkcionisati, cim su oni napravili "ad hoc" sud, koji nije imao ni statut ni pravilnik, niti bilo sta. Pa su sve izmisljali pravila po potrebi kako su im problemi iskrsavali. A mi nismo ni trebali da se s njima hvatamo u kolo. Ali eto kad struku niko ne pita nego radi koja vlast kako hoce.

Preporod!

pre 11 godina

@Friedrich. Slazem se u potpunosti. Nadam se da ce Srbija ipak ustati iz pepela! A, za to moramo da zbijemo redove! Zbijte redove Srbi, vratite pamet i mladost iz inostranstva. Manite se tajkuna, monopola, huligana i organizovane pljacke, obrazujte narod, moramo u preporod! Bivse komunjare u misije rupe, pametni da se cene!

mirno i pametno

pre 11 godina

Sta da kaze, mora se ostati ponosan i prihvatiti ovaj udarac a ne pasti. Jasno je da je u pitanju politika, ali tek sada se vidi koliko nam je potrebna dugorocna strategija i koliko smo vremena od 2000. godine potrosili na gluposti. Koliko je u medjuvremenu popljackano, koliko je ljudi otislo. Sve to se sada jos bolje vidi. Srbija ako zeli da prezivi mora da napravi listu problema i nadje na njih odgovor koji je moguc u ovom momentu. Jedino ako ekonomski ojacamo bicemo neki faktor, ovako smo niko i nista.

ustuk

pre 11 godina

a sta je nasa 'siromasna' drzava uradila po lobiranju za nase u hagu? nije mrdnula kao da je nije briga za te ljude,a sada nam svako kriv! da se samo izdvajao hiljaditi deo za nase tamo,umesto sto su se krale milijarde evra svakog meseca,i nas bi oslobodili. tako je to u svetu sada. i da niko nije rekao da smo siromasna zemlja,a idalje se krade iz nje!

pepe

pre 11 godina

Svaki čovek na planeti danas bi trebao da se zapita kuda ide ovaj svet? Žao mi je što mi olako isporučismo naše ljude i prethodna vlast ih ostavi na cedilu, čak se i izvinišmo regionu.
(Janko, 29. novembar 2012 13:13)
baš nasuprot Janko,cijela Srbija treba da se zapita,jesmo li mi zaista jedini u pravu,jesu li nas lagali u devedesetim,jesu li nam mazali oči u "vestima" tih godina?
vidiš vi imate jednu istinu..Hrvati,Kosovari,Bosanci,Crnogorci,Slovenci i kao što vidiš ostatak Svijeta sasvim drugu.
IspriČati ču ti jednu istinitu priču o zapovjednoj odgovornosti(provjereno)
bio jedan zapovjednik u Hrvatskoj vojsci,nazovimo ga Ante,baš nekako kada je završio rat pozovu Antu na sud i optuže ga ubojstvo jedne Srpske obitelji u Slavoniji,što se dogodilio?
dva ljudska smrada koja su to učinila,da bi im se smanjila kazna rekli su da im je Ante naredio da to učine,i zamisli oni 5 godina manje,Anti na pravdi boga 15 godina za ništa,misliš li da je to jedini slučaj?siguran sam da nije,tako stvari funkcioniraju ma ovom Svijetu,pobjednici pišu povijest,vi to svakako niste,imali ste velike apetite(velika Srbija) a sada se polako raspadate,što prije shvatite da žanjete što ste sijali prije čete isplivati iz ovog mraka,iskreno ja vam to želim zbog svih divnih ljudi koje poznajem u Srbiji i koji ovo već odavno shvaćaju,nije im trebala pomoć,dovoljno su inteligentni,na njihovu žalost vi ste izborom Četnika na vlast sve vratili u devedesete,točno tamo di je sve počelo,ajd bok.

Friedrich

pre 11 godina

Nakon ovako teskih i razarajucih potresa koje dozivi jedna zemlja, u povijesti su dokazana dva raspleta u kojima ta zemlja:
- nestaje usljed potpunog beznadja i rasula u narednim godinama
- postaje monstruozno jaka u buducnosti i krece u naplatu.
Postoji gotovo fizicka prirodna zakonitost poravnanja koja je iznad svakodnevnih ljudskih podmetanja, svinjarija i politike.
Ako Srbija dozivi prvi scenarij, sama je kriva jer nije prepoznala i cijenila sebe.

Miki

pre 11 godina

Svako dalje sluzenje Americi i Nemackoj vodi Srbe u nestanak. Mislite da ovde kraj? Nije. Ove dve sile zele trajno istrebljenje Srba na Balkanu i to samo slepci ne vide

pop

pre 11 godina

Sve je bolno ,žalosno i tragično što nam se dešava dvadesetak godina unazad.Treba iznaći rešenje iz ove skoro bezizlazne situacije ako je to moguće ili proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati neko novo vreme a u međuvremenu se okrenuti BRIK-u i razvijati zemlju.Samo jaka ekonomski i vojno Srbija može biti bitan faktor u svetu i sačuvati svoju teritoriju.Ja i dalje mislim da nije sve izgubljeneo,da netreba mi sami da tome doprinesemo.

Kolarevic

pre 11 godina

Jadno je kako se igraju sa zivotima ljudi koji su mislili da ce bar na medjunarodnom planu pravda biti zadovoljena, a ne da ce ih Evropa, u koju su polagali najvece nade pljunuti po sred cela, kao da nisu ljudi. Ovo je postalo krajnje neizdrzivo!

neglasac

pre 11 godina

Zahvalite Slobi za sve izgubljene ratove koje je vodio...a zbog cega, za sta, koliko je dece poslao u rat??? Zbog idiota

Ko izgubi rat(ove) uvek n....., nepisano pravilo!

saturn

pre 11 godina

Srpski narod bi ljutnu trebao prvenstveno usmjeriti na rukovodeće političare iz onog vremena,koji su narod zaluđivali sa pogrešnom politikom, koja je zaratila i sa Slovenijom i sa Hrvatskom i sa Bosnom i sa Kosovom.Dokaz za takvu pogrešnu politiku je taj što ni jedna od bivših republika više nije htjela biti u zajednici sa Srbijom.

Sada je to došlo na naplatu, tako da je i sud u Hagu, na neki način oslobodio krivice ostale narode,a glavnim krivcem "proglasio" Srbiju.
Na ovaj način je zapravo zadovoljena pravda, a za zločine koji su se neosporno dogodili u tim ratovima, trebaju biti osuđeni pojedinačni izvršitelji, a ne novonastale Države , nad kojima je izvršena agresija.

sepika

pre 11 godina

A sta se ovi politicari prave mutavi kad su znali da ce tako da bude. Malo ljudi je bilo u Pristini, mnogo manje nego u Zagrebu. Haradinaj je i mnoge albanske porodice zavio u crno. Den Haag Sucks!!

Henry Lee

pre 11 godina

"Mi možemo odbiti sljedeći krug pregovora, ali onda ćemo čekati 2014. godinu za otpočinjanje pregovora s EU. Hajde onda da vidimo što nam je veći interes", rekao je Dačić, dodajući da je on praktičan čovjek.

naravno Pačiću da nam je veći interes EU.
čim priznamo Kosovo eto nama novih kredita i kapitalnih ulaganja sa zapada i novih radnih mesta. za platu od 200e.

mali licemer je inače vrlo sposoban menadžer.
šta god su dovukli ovde sa strane u zadnjih 10 godina samo su nam još više opteretili budžet subvencijama.

sjaši kurta da uzjaše murta. i sve tako dok konj ne crkne.

Cvetko

pre 11 godina

Sada mi treba da nastavimo pregovore oko administrativne granice kao da se nista nije desilo? Kao da se bivsi vodja OVK ne vraca slobodan na Kosovo, obodren oslobadjajucom presudom i politickim aspiracijama da bude premijer Republike Kosovo! U kom svetu mi zivimo.....

Stevan

pre 11 godina

Ovo je jos jedna u nizu katastrofa koje smo nasledili i koje ce nas tek kostati, ako je sudeci po istoriji. Nit 'leba jeli nit mirisali, a nadrljali k'o zuti...prica naseg zivota.

Pravnik

pre 11 godina

Povratak u srednji vek je na pomolu, kako stvari stoje. Oslobadjaju se ljudi koji bi trebalo da budu iza resetaka, neosudjeni sede u zatvorima, a osteceni nemaju nikakvu satisfakciju! Sta reci a ne zaplakati nad ovim razvojem stvari? Medjunarodno pravo je upravo degradiralo sebe nazad u teorijske okvire, jer ga u praksi ni njegovi najveci zagovornici ne postuju!

NikolaNS

pre 11 godina

Jedini ovde koji je rekao ono sto treba da se kaze u ovom trenutku je Kostunica, od sad iskljucivo glasam za njega, jer od ovog drzanja za EU kao pijan plota nama sve gore, i nikad nismo bili ponizeniji.

Alexa

pre 11 godina

jel sada shvatate da je sve u lobiranju !!!!!! nista niste uradili sem sto ste bili slepo poslusni, tako je to kada radite protiv svoje drzave. a sada kukajte... nista to ne pomaze samo pokazujete svoju slabost.

neznalice smo mi

pre 11 godina

Da li ovaj narod zaista ne zna sta su policija, vojska i dobrovoljci radili Albancima na Kosovu, ili smo mi izugubili svaku vezu sa realnoscu.
Pa Dacic, Nikolic, Vucic i ostala druzina treba da se pokriju i cute,oni najbolje znaju sta se tada izdogadjalo.
To sto je ovaj narod glasao posle svih zlodela koja su naneli sopstvenom narodu ne treba sad nikog da optuzuje.Njima ovo dobro dodje sa preko medija spiraju sosptvenu prljavstinu.

daca

pre 11 godina

Sada dok smo komirani od Gotovine, Markaca, Haradinaja.....ova vlast ce uraditi sve sto zapad od nas trazi u vezi sa Kosovom zarad poprilicno nezvesne buducnosti Srbije u okviru "pravedne i demokratske" EU. Strasno!

dostojanstven

pre 11 godina

Ponizenje zemlje, ponizenje naroda. Kao gradjanina ove zemlje niko me vise nemoze ubediti da prethodna vlast nije bila subverzivna i antidrzavna? Po njihovoj Strategiji odbrane Srbija nema neprijatelja a bivsi predsednik u vise navrata izjavljuje da Srbiji netreba vojska, "smetnuvsi" sa uma da je snazna vojska prvenstveno nezamenljivi faktor u respektu zemlje. Pogotovu sa ovim tenzijama na brdovitom Balkanu? Unistili su vojsku , unistili privredu i velikodusno poradili da zavisimo od "neprikosnovenih prijatelja"?. Zemlja je svedena na bespomocno i gladno dete? Ostaje nam ponizenje, jad, cemer i siromastvo. Vreme je da se konacno stave karte na sto i da se veleizdajnici stave pred javno mnjenje.

Srbija ima pravno na bes

pre 11 godina

Srbija ima pravo na bes? Slazem se. Ali dokle da mi budemo besni, ponizeni, ubijani, silovani??? Srbija valjda ima PRAVO NA PRAVDU? Ili nema??? Ili je pred medjunarodnim sudom pretpostavka nevinosti koncipirana tako da je svako nevin dok se ne dokaze da je Srbini! FUJ za ne-pravdu haske lakrdije od suda

Vladimir

pre 11 godina

Kad narod osvajaca bude pobedjen, zlocini protiv njihovog stanovnistva uglavnom prodju nekaznjeni. To jeste nepravedno kao sto je nepravedno sto je osvajac pobio sto hiljada ljudi a kaznjeno je samo par desetina zlocinaca. Sledeci put malo manje nacionalizma a vise pameti.

onako usput

pre 11 godina

DACICEV komentar je daleko realniji nego DJILASOV! DILAS kao da se javio iz konferenciske sale SNS-a, to me vise brine nego stav KOSTUNICE!

Jovana

pre 11 godina

Tadic nas je uveravao da ce sve biti kako treba i da principi medjunarodne pravde moraju biti postovani, a sada sta imamo? Oslobadjanje 3 zlocinca u samo 2 nedelje!!! Jak mi je posao drzava uradila, svaka im cast na rezultatu!

SASA

pre 11 godina

Sramota. Ali, ne sudi se tako samo u Hagu vec i u Srbiji. U Srbiji nije nista bolja situacija. Sudije se boje za svoj posao i za najmanju gresku se ide u zatvor. Jel se sve to uci na prsvnim fakultetima?

Apollo

pre 11 godina

Pa dajte ljudi, sta je s'vama? Zar ste toliko brzo zaboravili sta ste vi uradili na Kosovu? Razumem da je vecina vas bila dezinformisana od vaseg RTS-a, ali da li ste ikad pomislili "Zasto je tada celi svet bio protiv vas i zasto su vas vecine snage sveta napadali", osim onogo "Samo sto smo Srbi"? Mozda su Albanci pocinili zlocine pojedinacno (pa rata je bilo), ali nisu ko vi, ubile dece i zene pod kontrolom vasih generala i politicara - zato su oni jos tamo a Albanski generali nisu.

pidži

pre 11 godina

Ovo je bruka i sramota šta se radi u Haškom sudu. Pljunuli ste gospodo iz haškog suda i kazamata na sve srpske žrtve i ceo narod, i sada naravno vašom voljom od pomirenja u regionu nema ništa. Gadite mi se svi zajedno, gospodo đelati srpskog naroda. STIDITE SE pustili ste najveće zločince moderne istorije na slobodu. Sudiće vam Svevišnji Bog. Pravda je na našoj strani.

Mikelandjelo

pre 11 godina

Nije Hag, nego HAD! Nije Sud , nego UD! SADoma i GMOra su na delu! Da li znate šta sledi? Uskoro... Baš ono što je i uobičajeno u ovim prilikama...

besna glista

pre 11 godina

Krivica je samo i iskljucivo na nasoj diplomatiji. Dok su drugi radili, lobirali, podmazivali gde treba, nasi su lupetali o nekom Kosovu koje postoji samo u njihovoj masti, o nekim beskorisnim fiktivnim glupostima, a kad se dodje do realnih problema, do konkretnih stvari koje treba resiti, za koje treba malo i potegnuti, tu su posustajali i sakrivali se kao misevi. Iz ovoga bi trebalo da izvudemo debelu pouku, mada cisto sumnjam da cemo to uciniti. Umesto toga, nastavicemo da se zaglupljujemo bajkama za malu decu i necemo raditi nista, kako na diplomatskom, tako i na bilo kom drugom planu.

Kako_da_ne

pre 11 godina

Pa Amerima ne odgovara da na nasem prostoru bude mir i da zemlje Balkana jacaju uz medjusobnu saradnju. Sto pre to ukapiraju Bosanci, Srbi, Hrvati, Albanci i svi ostali to ce nama svima biti bolje!!!!

misko

pre 11 godina

Šta treba da se desi pa da se ceo politički sistem Srbije UJEDINI i JEDNOGLASNO kaže belosvetskim moćnicima DOSTA je bilo DALJE NEĆE MOĆI,samo preko nas mrtvih.Sve dok jedni u klin drugi u ploču ovi će nas jahati do ostvarenja svojih ciljeva za koje ni oni neznaju gde je kraj.Beogradski pašaluk, možda??

Jera

pre 11 godina

Pitam se zasto prethodna vlast nije ulagala pare u taj sud kao sto su Hrvati i Albanci to radili? Mogli su malo manje da rade Kolubare i Agrobanke, a malo vise da gledaju dugorocni interes zemlje. Ne verujem da bi im iko zamerio da su odvojili koji desetak miliona da se Srbi koji su ocigledno nepravedno tamo poslati oslobode...

srboljub matic

pre 11 godina

E moj Dacicu,Vucicu,Nikolicu i ostali koji ste sa Milosevicem
samo upropascivali srpski narod, pa zar ste stvarno ocekivali da Amerika zaboravi
to sta ste radili devedesetih.
Sklonite se sa vlasti da nasem
narodu svane. Za vreme demokratske vlade Tadica svi ovi su osudjeni a od kako ste vi
na vlasti sve njih oslobodise.Zar to ovom narodu nista ne govori.
Apsurd, Rogozin govori o bezobrazluku, ja govorim o ne pravdi,ali vi ste za ovaj kolaps
Srbije krivi i vasa nacionalisticka politika. Rrusi
imaju prirodna bogatstva ali njih treba unovciti a gde to cine
zamislite u tu "propalu" EU.
Oni nama mogu izjavlivati ljubav ali sigurno nece srljati zbog nas u svadje sa dobrim platisama.

bobi

pre 11 godina

Mislim da posle ove odluke saradnja sa hagom bi bio zločin Srbije nad njenim narodom.Ovo je isto kao kada bi žrtva pomogla ubici da je ubije.Nemoćni smo za veliki uticaj na ovu odluku ali smo dovoljno moćni da pokažemo svoje nezadovoljstvo i da prekinemo saradnju sa ovim sramnim sudom!

Boki_

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.

Vejvoda

pre 11 godina

Sace lepo da nas nateraju i da ga primimo uz sve drzavne pocasti u Beogradu, kao da je kakav drzavnik a ne kriminalac. EU navodno ne zna ko je glavni za sverc belog roblja i droge na zapad...sve dok njihova deca ne dodju na red oni ce ovako terati.

Janko

pre 11 godina

Svaki čovek na planeti danas bi trebao da se zapita kuda ide ovaj svet? Žao mi je što mi olako isporučismo naše ljude i prethodna vlast ih ostavi na cedilu, čak se i izvinišmo regionu.

Oliver

pre 11 godina

Ali sto je najneverovatnije u celoj prici je da je Haradinaj odgovoran za ubijanje i Albanaca, pored ostalih naroda, a ne osudjuju ga ni sami Albanci!!! Pa gde to ima da sopstveni narod zbog neposlusnosti saljes u smrt???

Laufer

pre 11 godina

Dacicu,necemo u EU,shvati!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bojan, 29. novembar 2012 11:20)

"Filozofu", objasni ti nama lepo, kakve veze ima EU sa ovim?

Miljenko

pre 11 godina

Uzasavajuce da jedan od klasicnih primera savremenog teroriste bude oslobodjen! I ko ce sad da deli pravdu? Medjunarodna zajednica je pokazala da je dotakla dno dna! Tuga.

ana

pre 11 godina

Ovo je legalizacija zločina počinjenih na Kosovu.Ovakvom odlukom Hag je doveo u pitanje živote ono malo Srba koji su ostali da žive tamo.Prepušteni su na milost i nemilost ozvaničenim terorističkim grupama albanaca!

Petrović

pre 11 godina

Sećam se 5. oktobra kada su tada novog Predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunicu pitali novinari šta će da radi po pitanju saradnje sa Hagom. Njegov odgovor je bio "To mi je sada sedma rupa na sviralu".
Posle toga je jedna strana političke elite sarađivala tako što je pokušavala da pomogne tribunalu da se izručeni Srbi optuže na što duže kazne, dok su drugi negirali taj sud tako dokazujući svoj patriotizam .
Obe grupacije su dovele do današnje oslobađajuće presude za šta niko neće odgovarati a trebalo bi bar moralno Vukčević i Vekarić da podnesu ostavke, Naprednjaci da razmisle šta ne saradnja donosi a Đilas da neizigrava patriotu saopštenjima na nivou Dnevnika 2 RTS!

srle

pre 11 godina

Svaki politicar u Srbiji ma pravo da komentarise ovu vest osim jednog; Vojislava Kostunice ciji su clanovi partije Kosovo koristili da se bogate, cime su pljackali drzavu otimali od gradjana a sebe proglasavali za partiote!? Sramite se...

Petar Pan

pre 11 godina

Cemu se mi u stvari cudimo?Ratovali smo sa:Slovencima,Hrvatima,Albancima i Muslimanima i sve ratove smo izgubili.Svi ti ratovi su se vodili tamo a ne ovde znaci mi smo isli kod njih a ne oni kod nas.I sad mi trazimo neku pravdu?Stavite malo prst na celo.buvxvx

Vostani Serbije

pre 11 godina

Sada kada smo konacno potpuno ponizeni, kada smo dotakli dno, kada je izvesno da ce i Kosovo biti priznato kao nezavisna drzava, sada moramo da postanemo jaci nego ikad. Sada moramo da potpuno promenimo pogled na svet. Da razmislimo zasto nam se sve ovo desilo. Da shvatimo da samo jaki mozemo da dobijemo postovanje drugoga. Ali ne jaki na recima. Mi smo sada najslabiji momak u skoli koji se svima zamerio, a onda resio da ipak bude prijatelj sa njima. Momak mora da ojaca, da pokaze da je zreo, da pokaze da moze mnogo vise od ostalih i tek tada ce malo po malo dobiti postovanje. Nazalost, ovo jeste velika nepravda, ali nepravdu su doziveli i Japanci, mnogo vecu od ove nase i niko o tome ne govori. Bacene su dve atomske bombe na njih. Niko za to nije odgovarao. Nemacki gradovi su sravnjeni sa zemljom. Nije bilo odgovornih. Nemacka i Japan su se izdigli iznad situacije. Ne tako sto su krenuli da ponovo ratuju protiv svih, nego tako sto je svaki Nemac, svaki Japanac, radio prvo na sebi, da bude bolji, posteniji, kvalitetniji u poslu. Onda su to preneli i na drustvo. Eto, to nama treba. Da pogleda svako sebe u oci i da kaze da li sutra moze biti bolji nego danas. Ne cekajte "da se nesto desi", uzmite svoju sudbinu u svoje ruke, ali ne tako sto ce gaziti ljude oko sebe. Tek kada svako pojedinacno postane bolji, postace i nasa zemlja bolja. Onda nam niko nista nece moci. Svi ce hteti sa nama, a ne protiv nas. Glavu gore! Nije bitno koliko puta ces pasti, nego koliko ces puta ustati!

Darko

pre 11 godina

možete vi plakat za bljeskom i olujom, možemo mi plakat za Herceg-Bosnom i Bleiburgom, mogu Nijemci plakat za Dresdenom i Berlinom, mogu Japanci plakat za Hiroshimom i Nagasakijem al sve se da svest u 3 poslovice.. Poslije j..anja nema kajanja. Ko pod drugim jamu kopa sam u nju pada. Faul u napadu se sudi češće nego penal u obrani. A to da su srbi zapravo htjeli braniti vekovna ognjišta i kucni prag objasnite ljudima u Trebinju koji su kao kucni prag shvatili Dubrovnik, u Kninu za Zadar i Šibenik, u Vojniću i Korenici za Karlovac, u Vrginmostu i Dvoru za Sisak, u Mirkovcima za Vinkovce, u Dalju za Osijek i na kraju u Beogradu za Vukovar i Sarajevo. Svi navedeni hrvatski gradovi imaju apsolutnu hrvatsku većinu al eto vi ste u njima 'branili' vekovna ognjišta. I zašto bi imali pravo na bes?

Laufer

pre 11 godina

pod hitno prekinuti dijalog! sto dalje od ovih krvnika!
(Luka, 29. novembar 2012 10:50)

I sta posle? Da se okrenemo Rujama i da nas posle NATO sa albancima pojedu za 2 dana?

tuga

pre 11 godina

Ljajicu da li ste proverili da li mi uopste imamo pravo i na bes.Ja mislim da mi nemamo nikakva prava...Ako se ne osude zlocinci koji su poubijali Srbe,o kakvim mi to pravim pricamo.Dokle ce nas filovati lepim recima ,floskulama i lazima...Dokle ce nas ucenjivati i nepravedno uslovljavati...Veliki deo nas sve vidi,ali ostaje nemi pred tolikom nepravdom svuda oko nas.Prema tome proverite jos jednom, da li nam je dozvoljeno da se naljutimo.Vidite sta kazu ovi iz EU,sta kazu Amerikanci....i njhovi placeni sateliti ...a mi cemo dotle samo nemo da gledamo... sa tugom u dusi i suzom u oku.

tanja

pre 11 godina

Cini mi se da se sve ovo znalo i pripremalo zajedno sa dovodjenjem Nikolica, Vucica i Dacica na vlast,znajuci da oni nista nece moci da ucine.Zato su Nikolicu cestitali pre nego sto su rezultati objavljeni

Ocekivano

pre 11 godina

Optuznica za Haradinaja je za devet srba ubijenih.I predhodni postupak nije nasao na odobravanje zalbenog veca.Kako smo mislili da ce odluka biti pozitivna kada nije bilo ni jednog svedoka. To sto su oni pobijeni za sud nista ne znaci. Svi relevantni politicari su znali kakva ce presuda da bude.Sta se sada iznenadjuju.Sada cemo da se danima zamajavamo sa sa ovom odlukom,da se prave nekakve emisije itd.Zavrsena prica.Lupljen poslednji samar politici devedesetih

Komentator

pre 11 godina

Nakon svih ovih po nas jako bolnih i poražavajućih odluka nešto razmišljam: pod čijom je dominacijom taj sud, američko-proamerčkom ili rusko-proruskom? Stalnu (najčešće vešto prikrivenu) borbu među ova dva igrača (i mnogobrojnih im savezika (čitaj - uvlakača)) smatram po nas dominanrno bitnom. Pa onda kakve odluke očekujemo?
Nešto mi se čini da nam ona druga strana vrlo jasno poručuje šta misli o našem "bližem vezivanju (čitaj - neviđenom uvlačenju) za "vekovne prijatelje"".
Daj Bože da se na ovome završi ali nešto mi se javlja da neće. Jer kao što kaže poslovica: kad se tuku slonovi najviše nastradaju mravi.

Fra

pre 11 godina

Nemoralno je traziti izgovore !
UZROK JE VAZAN !
Kosovo je izgubljeno u ratu !

I niko bas niko ni EU., ni Rusi, ni Amerika , ni Kina ...
NIKO JE ZATO NIJE KRIV !


KRIVI SMO SAMI !!!

q

pre 11 godina

Da ima pameti, i vlast i opozicija bi trebali da se dogovore, sa medijima i celokupnom javnoscu, pa da reakcija na sve ovo bude APSOLUTNA TISINA. Jel ako nasa ljutnja ne znaci nista, mislim da ce se od tisine, neko najeziti.

Bokelj

pre 11 godina

Jedno samo pitanje imam, ali vas molim za strucan odgovor. Naime zbog cega je u INTERESU Srbije da nastavi pregovore sa Pristinom, da nastavi saradnju sa Hagom, kao i da nastavi pregovore sa EU?
Cemu se mi Srbi nadamo od ulaska u EU? Preispitajmo, strucno i ekonomski nase motive ulaska u EU. Nadamo se novcu i boljitku. Ma pazi, nije nego. Vidim da Bugare, Rumune i Madjare samo zasipaju novcem, a ni ostala nije nista bolje. Samo srz EU i dalje dobro zivi. Ostali samo mogu da putuju, i rade bezvezne poslove u EU. EU na drugu stranu dolazi do novih trzista bez carina, do novih resursa, nove zemlje, itd. Mi nijima nase fino povrce i zitarice, a od njih uvozimo isto, samo proizvedeno po strogim industrijskim pravilima u laboratoriji. Glupi li smo, majko mila. Nisam per default protiv EU, ali sad se stvarno pitam sta bi mi to bas i dobili ...
Eventualno bi se trebali zalagati za neki trgovinski sporazum sa EU, bilateralni naravno, za ukidanje carina i slicno. Onda nam oni i ne trebaju, proizvodicemo i niima i Rusima izvoziti, sta je tu tesko (osim proizvoditi). Zapitajmo se ovo svi, a ne da kao slepci samo balavimo za EU ...

Hulk

pre 11 godina

...ajde bračo Srbi ne brinite,doči će i vaših 5 minuta kad vam oslobode Šešelja...dao bog da vam se vrati,to bi bio šlag na političku scenu

goca

pre 11 godina

Očigledno da je Srbija osuđena i pre nego što je proces počeo.I zašto bi smo uopšte tražili pravdu tamo gde je nema.Ratni zločinac ponovo na slobodi.Ovo nije međunarodni sud pravde već nepravde.Sramna odluka!

Srdjan

pre 11 godina

Da je Vukcevic prikupljao dokaze protiv albanaca i hrvata kao sto je protiv srba sve bi drugacije bilo.Nazalost, kod Srba se pokazao kao veliki profesionalac.Bruka i sramota

Nebojša

pre 11 godina

Ajde malo da spustimo loptu. Milosevic nije osudjen da li bi bio nikada necemo znati. Milutinovic oslobodjen. Velika verovatnoca da Frenkiju i Stanisicu nece biti izrecena kazna.
Zasto ovo pisem pa nas problem je sto vise cenimo ako osude Haradinaja nego ako oslobode nase. Hrvati su dali 27mil eur za Markaca i Gotovinu a mi nismo dali ni cent za nase pa posle kukamo. Ali bitno je da se za neku kafansku tucu nekog Miladina Kovacevica daje milion dolara. Da li je neko sacekao Sljivancanina da li uopste znate kada je pusten na slobodu. Pa on je prvi cestitao Gotovini na oslobadjanju uz konstataciju da je to tako kada imas drzavu iza sebe. Pametnom dosta a mi i daljekukamo sto oslobadjaju druge. Imamo mi jos ljudi tamo pa hajde da ucinimo nesto za njih. Neka se drzava otvori neka plati lobiranje u USA a ne da kukamo sa Rusima.
Na kraju krajeva pa i drzava Srbija je amnestirala raznorazne kriminalce pa kako se osecaju zrtve istih koji su sada slobodni ljudi.
Zna se ko vodi glavnu rec u svetu zato sam i napisao za Stanisica i Frenkija da ce verovatno biti oslobodjeni.

dragan

pre 11 godina

Otkad je pres sluzba tkzv predsednika sudija i tuzilac.Posto su ovi oslobodjeni ajde da vidimo materijalne dokaze koje je Srbija dostavila u Hag.Prdsednik ovog veca dolazi iz drzave u kojoj je bio visevekovni genocid tj aparthejd.Nadjite svedoke smestite ih u Srbiju pod policijskom zastitom i stvar resena.

miki skepticni

pre 11 godina

Mnogi mafijasi nisu nikada osudjeni bas zbog nedostatka dokaza, bez obzira na nacin na koji su ti dokazi nestali, kao u ovom slucaju npr...

radnik

pre 11 godina

Vi pricate o pravdu u vasim komentarima... ja se cudim..kad ce srbi shvatiti da sa ovom mentalitetom ne ide dalje. Sad smo u 21 vek..???!!!o kom pravdu se prica ovde!! ko je palio kuce ubili dece? stvarno genocid uradio nad Albancima a posebno nad Bosnjacima? pa naravno da Paramilitarne snage srbije pod kontrolom tadasnje vlade, meni je stvarno zao za vas...svet se osvetio i ne ide vise , sa onim starim trikama. Treba nove snage u srbiju da dode u vlast...
Ja nisam prijatel srbije ali nekako mije zao zbog vasem mentalitetu.

Bishop's Grandson

pre 11 godina

"Reakcije: Srbija ima pravo na bes"

Otkud vam takva ideja?
Srbija se uhvatila ideje da ide u EU kao pijan plota, ne gledajuci na nijedan drugi factor i cijenu.
Prema tome ne samo da nema pravo na bijes, nego zasluzuje sve uvrede koje joj serviraju.

Bolje Ruska gubernija nego poligon za NATO bombe

pre 11 godina

Ono sto vlast Srbije treba pod naznakom hitno da uradi je da iz haga vrati svih 43 Srba koji tamo bezakonito i tamo nema sta da traze posle ovoga danas !!!!

Prekinuti sve kontakte sa tim olosima iz Haga i prekinuti sve pregovore sa EU oko clanstva u istu.Sve je jasno kao dan

volk

pre 11 godina

Kako kazu neki da Ivicina izjava ohrabruje. Pa sta je sledece. Da moramo dati svako po bubreg na trziste da platimo dugove hrvatske i kosova. Dosta ljudi u Srbiji ima poremecen sistem vrednosti. Tako i Ivica, da bi pozajmio novac od ovih zlotvora, on ce nastaviti sa dijalogom. Pa jeste lakse je pozajmljivati, a onda krasti, otimati nego raditi, raditi, stedeti
Setite se stihova Pink Floyda iz pesme Wish you were here. A mozete procitati i JEZEVU KUCICU od Branka Copica.

Pendula

pre 11 godina

Nama niko nije kriv sto mi nase ljude nismo uspeli da odbranimo nego smo ih samo pustili niz vodu da se sami snalaze. I naravno na kraju nam je uvek neko drugi kriv i pljujemo druge a mi sami za sebe smo uvek bili najgori.

zmitjkoe

pre 11 godina

Muka mi je od ovh pateteticnih i drskih politikanata koi naricu ko babe. Sta je bilo sa albanskim zrtvama (medju kojima i zene i deca) koji su pronalazeni u Srbij u hladnjacama, jezerima i masovnim grobnicama. Ubijane su citave familije. Jedna grobnica je pronadjena cak u Batajnici. Nikad to nije istrazeno, niko osudjen, gurnuto pod tepih. A zato vriste do neba kad su srpske zrtve u pitanju. To odvratno licememerje ne prolazi kod svih. Zrtva je zrtva, bez obzira na nacionalnost. Sad ce da zvalave o Haradinaju, o nepravdi, o laznom tribunalu sledece dve nedelje. posto su Gotovinu jedva izgustirali.

Razocaran

pre 11 godina

Tako nam i treba kad cutimo i samo gledamo kako nas unistavaju i to sve zarad EU koja nas samara iz dana u dan sve jace i jace a mi samo gledamo umesto da narod ustane i kaze dosta je bilo mi cemo i dalje da gledamo i trpimo udarce ovo je prvo sramota za gradjane SRBIJE a sto se politicara tice to je suvisno komentarisati jer njih zabole i za KOSOVO i za sve ostalo vazno je jedino da su im dzepovi puni........ VELIKA SRAMOTA ZA SRBIJU

optant

pre 11 godina

"Međutim, mi moramo da ostanemo hladne glave i da nastavimo saradnju u regionu, jer se samo tako mogu procesuirati ratni zločinci i doći do pravde za žrtve", rekao je tužilac.
Vukcevicu !
Samo se srbi osudjuju ! Izgleda da si ti van stvarnosti!

Guy Fawkes

pre 11 godina

Jedan dobar citat:"Ova odluka je stvarno dobra, makar onoliko koliko šamar, koji u normalnim prilikama obično tretiramo kao nasilje, ume da se koristi i kao lek, posebno ako ga upotrebimo ne bi li se budala dozvala pameti"

mt

pre 11 godina

Nama niko nije kriv sto mi nase ljude nismo uspeli da odbranimo nego smo ih samo pustili niz vodu da se sami snalaze. I naravno na kraju nam je uvek neko drugi kriv i pljujemo druge a mi sami za sebe smo uvek bili najgori.
(Pendula, 29. novembar 2012 12:05)

Hm, čudna konstatacija. Ako važi floskula "Kosovo je Srbija" i da su stanovnici Kosova građani/državljani Srbije, onda je i Haradinaj građanin/državljanin Srbije. To znači da su državni organi Srbije uspeli pred sudom u Hagu da odbrane svog državljanina, zar ne?! Ili on nije državljanin Srbije?

CHUBURAC

pre 11 godina

Sprdali smo se sa konjusarima Evropske unije, prema njima se odnose sa punim uvazavanjem. Hoce li nam vlada konacno reci da smo KARTON SITI Evrope i da je krajnje vreme da prestanu sa snishodljivoscu. Ako budu nastavili razgovore doci ce na red i Presevska dolina, i Raska i Vojvodina i istocna srbija i....i...

Pixies

pre 11 godina

JEDINO Ivicina izjava ohrabruje. Situacija jeste teška ali MORAMO NAPRED!

P.S. U životu sam se nadao raznim stvarima ali ni u snu nisam mogao da pomislim da će se Ivica pokazati kao najracionalniji čovek u SRB.

black mamba

pre 11 godina

Ok, ljudi, slusajte. Pre 50 i nesto godina i bez trunke nadoknade nasi roditelji i dede i babe su bez na radnim akcijama izgradili Jugoslaviju onakvu kakva je bila. I uvek smo mi najvise i radili, jer smo mi najvise i verovali u "bratstvo i jedinstvo". Apsolutno nista nas ne zaustavlja da opet uradimo tako nesto.

Ako treba na bonove, par godina, dok ne skupimo pare, obnovimo itd. Jedan i jedini preduslov jeste da se uklone sa polozaja oni koji omalovazavaju tudj trud, rad i ekspertizu. Samo i jedino je to potrebno da se hiljade Srba iz dijaspore vrate u Srbiju. Nije svakom od nas do para, mi jedino ne dolazimo nazad jer i kad dodjemo buzdovani nas koce i omalovazavaju jer znamo i umemo bolje od njih. Jer onda u cemu je poenta, zasto smo uopste i dolazili kad smo se jedino unesrecili ekonomski i po pitanju standarda zivota a od nas niko nije profitirao?

Toxic

pre 11 godina

Tači je odgovoran za još gore stvari nego Haradinaj pa nije bio ni optužen. To ste smetnuli s uma. Setite se koliko je organizovao terorističkih napada na našu policiju na Kosmetu. Pa se rukuje Dačić s njim.

Haradinaj ima na duši više ne-Srba nego Srba.

Povrh svega - presuda Haradinaju nije pravosnažna već je prvostepena.

mina

pre 11 godina

Možemo da se ljutimo koliko hoćemo! Kao da to nekoga interesuje, čak se ponašaju tako kao da to i žele. Što više da naljute Srbe i da izazovu negativne reakcije, a onda, vodeći se time da imaju još više argumenata da nas izopštavaju iz svega. Ne znam zašto smo svima trn u oku,a mi želimo samo mirno da živimo.

Dark Forces

pre 11 godina

A šta kažu o "presudi" Serž Bramerc i Bruno Vekarić? Pa i mojoj babi je bilo jasno da su i haradinaj i Gotovina agenti CIA , i da se da na znanje srbadiji ko diktira pravila i ko kroji mapu , i ko sme da koristi kasetne bombe, i ko koristi obogaćeni uranijum, i ko ne odgovara nijednom sudu, pa čak ni za Hirošimu i Nagasaki, ni za napalm bombe po Vijetnamu.

Dusan

pre 11 godina

Sta nam bre znaci sto vi osudjujete ovu presudu!? Bice par dana buka oko ovoga, a posle toga cete opet na sastanke sa tim evropskim zvanicnicima. Jadno je ko nam vodi drzavu, da nema niko da ustane i kaze da nam ovakva Evropa ne treba, da ispadamo najveci zlocinci u svakom ratu kojem ucestvujemo. Da se imena nasih generala blate. Sramite se svi skupa! jadna je ova drzava!

jeca

pre 11 godina

zasto mi uvek,ali uvek, prvo moramo da se durimo, da neodobravamo,neprihvatamo i milion neeeee dok jos imamo mogucnost da nesto dobijemo, nego nas kao i u bosni i hrvatskoj sateraju u takav corsokak, da ne samo da prihvatamo nego jos i dajemo pare za to!!!U bosni nam nije odgovaralo 70% teritorije jer smo hteli sve, Kosovo se moglo podeliti, ali mi smo hteli sve!!!E sada smo najveci zlocinci, svi nasi nek robijaju, neka nam se svi smeju jer nasi nesposobni politicari nista,ali nista nisu uradili za ssrpski narod nigde!

pritisci

pre 11 godina

Ne treba ciniti nikakve ustupke.Treba raditi da se osnazi ekonomski Srbija.Ko hoce da pomogne ,hvala mu,a ko nece i ne mora...Ni jedna zemlja na svetu nije ovoliko uslovljavana kao nasa a pri tom opipljivih kontura o nekom skorom boljitku nema.Njihova perspektiva za bolji zivot je mnogo daleko od nas a racuna se i desetak godina.A to je onda vec u pitanju neka sledeca gerneracija, koja mozda i nece hteti u EU,ko zna...Jednom recju ovaj uslov ili Kosovo ili EU, treba odbiti kao nepristojni uslov ili ponudu.Posle svih ovih ,presuda, postavlja se pitanje da li su to Srbi, gradjani treceg reda,koje mozes ubiti ,proterati ...a ipak niko nece odgovarati...nece biti dokaza!!!!!!!!!!!!!!!

nikola drezgić

pre 11 godina

Imam utisak da se naši političari,nakon ovih presuda, svojim izjavama nama više rugaju od haga,albanaca,amerike i evropske unije,zajedno! Ovo se posebno odnosi na izjave da će se saradnja svesti na tehnički nivo! Nešto najbolesnije što neko može da izjavi! Znači da ih boli ..... za žrtve sopstvenog naroda!

major JNA

pre 11 godina

Dzaba nama i Tesla,Pupin,Andric,Djokovic,Stepa Stepanovic,Zivojin Misic,Kosovska bitka,hriscanstvo,manastiri,slovenstvo,prijateljstvo sa Francuskom,spasavanja americkih pilota,spasavanje Olbrajtove, kad se iskljucivo gleda sadasnjost,korist,novac i nista vise !!!

Rade

pre 11 godina

Bas su nasi politicari tupavi. Sta ima sad da obustavljamo saradnju kad smo za sve vec osudjeni a pravi krivci oslobodjeni. Samo bi sebi naneli jos vecu stetu.

Sreten

pre 11 godina

I dalje radimo onako kako ne treba. I dalje smo ponizni prema zahtevima EU vezanih za KiM! I dalje izvršavamo naloge protivno interesima našeg naroda! Ponižavamo se gde god možemo! A onda, kada se dese loše stvari po nas,tobože se čudimo i na tome se sve završi! Daj, bre, više, okrenimo se sebi i istinskim prijateljima u svetu! Fala, Bogu,još ih imamo!

kalimerija

pre 11 godina

Šta je Srbija uradila da bi pomogla svojim osumnjičenima? Da li je pripremila dovoljne i validne dokaze da se osudi Haradinaj i Gotovina? Ne osuđujem Tribunal, nego naše vlasti koje su sklone da pričaju samo demagogiju i ispiraju mozak narodu sa svetskim neprijateljima.

student_iz_parka

pre 11 godina

Tako je Dacicu, samo ti nastavi dijalog. Imacemo mnogo koristi od toga! Nemoj slucajno da se zameris tvojim gazdama na zapadu koji su te i doveli na vlast. Srbija je jadna, bedna i prodana, a ovi na vlasti sluze zapadu da samo zavrsi sa kupovinom Srbije.

Kostunica je na sledecim izborima od mene dobio jedan glas vise!

Ace Drummond

pre 11 godina

Ne vidim u čemu je problem. Mi smo napadali Slovence, Hrvate, Bosance i Kosovare. Mi smo ti koji su bili agresori i sada se čudimo na sve ovo što se događa. Sami smo tražili rat i od svih smo izgubili. SAMI! Umesto da se smirimo, osudimo rat i krenemo u mir, mi glasamo za radikale, dopustimo da se ljudi pale lažima i onda se čudimo da nas niko ne voli. Najgori smo.
Baš me zanima šta radikali sada misle. Možda bi trebali ponovo krenuti u rat ili šta. Svi idu napred samo smo mi ostali u srednjem veku. Srbijo, uživaj. Ja idem u inostranstvo.

vladan

pre 11 godina

Sad se SNS setio da treba prekinuti saradnju sa Hagom - koju saradnju kad su svi isporučeni i više nikoga ne traže? Licemeri ogavni!!! Gde ste bili kad su hapsili Mladića...

el.0

pre 11 godina

Gos.Taj isti pisljivi sud u Hagu vrlo dobro zna da su svi oni krivi ali su ih oslobodili iz politickog razloga, e pa pogledajte svi su oslobodjeni osim Srba nije ni cudo.Setite se pljeskanja Slobi, svi ste pljeskali a svi ste znali da sve sto prica je nemoguce osim gledanja njegove fotelje,i opet ste dali glas istim ljudima koji nas je doveo do ovoga, nemoze se protiv sveta mi smo mali za to nesto zasto nam je to trebalo evo vidite kako se placa cena i placacemo jos dugo, onaj ko nije razumeo a ima ih mnogo na zalost.ja sam apsolutno protiv Haskog suda koji je napravljen samo za Srbe to je sasvim jasno, i treba se prekinuti sa njim.Trebamo se okrenuti drugim zemljama bice bolno jel smo u evropi ali evropa nas nece, svaki dan sve neki novi uslovi pitam se sta smo mi kao ljudi dali smo toliki divljaci ili ne znam vise kako da nas nazovem..

Dejan 1981

pre 11 godina

Sta kazu prekinuce saradnju sa hagom! Zar sad, kad su isporucili sve Srpske generale i kad su pusteni svi zlocinci ! Sad, kad se zatvara hag sad ce prekinuti odnose! Sramota !

Stefan

pre 11 godina

a sve će se ovo srediti kad dođe vreme

Kako ce se srediti? Elem,znali smo da se politika umesala u rad Haskog tribunala i da su neke mocne zemlje uticale na mnoge presude ovog nazovi suda,i pored toga Srbija je nastavila da saradjuje sa tom institucijom,tako da sada nema plakanja.

Luka

pre 11 godina

Ovakvo ponašanje Haškog tribunala vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka! Srbija mora poštovati sebe, ako se sami ne poštujemo neće nas poštovati niko.

Miloš

pre 11 godina

Nekada mi se činilo da je reč sramota veoma jaka i da baš mnogo kazuje. A sada mi nije dovoljna da iskaže osećanje posle ovakve presude. Tužan sam zbog naših žrtava, zbog osuđenih srpskih generala. I prekid saradnje sa Hagom je logičan, ali za sve je kasno. Zlikovci su na slobodi.

samo polako

pre 11 godina

Srbija sada ima pravo da sama sprovodi pravdu. Poznato je da je pravda spora, zato treba biti strpljiv i ne odustajati, ugledati se na Jevreje i koristiti iste metode.

Realan

pre 11 godina

Ceo svet se mnogo potreso sto se mi ne slazemo sa presudom i od nasih reakcija. Nebitni smo ljudi "u se i u svoje kljuse" i gledajte od cega zivite neba 'leba od praznih prica i pretnji...

Sabac

pre 11 godina

Sta reci, vodja teroristicke organizacije koja je za cilj imala da jedan deo teritorije koja pripada jednoj suverenoj drzavi oddcepi od te drzave je oslobodjen a ceo vrh te drzave zajedno sa generalima vojske i policije koji su kao sto je i normalno branili tu istu drzavu od terorista su osudjeni. Ovo u svakom smislu nije normalno i samo me intresuje kako ce ovo istorija da prikaze za nekih 50 godina ili za 200 godina, ovo ce verovatno da zbunjuje sve normalne ljude na ovom svetu!!!!

malisa

pre 11 godina

pravda il' nepravda... pa to je najmanje bitno. mi ako podhitno ne nadjemo politicke prijatelje ili neku od sila koja ce (al stvarno) da stane na nasu stranu, ugasili smo ga. ovako, bukvalno sami, izmuceni, nejaki, siromasni, ponizeni... jednostavno nemamo nikakve sanse.

steva

pre 11 godina

Dacicu,
idite i na docek zlikovaca !
Sramne su izjave, da cete nastaviti kao i do sada. Vi ste "praktican" covek ! Pa kada je tako,sklonite se i pustite nekog ko je praktican za nas Srbe ! A to sto nekada nisu Solanu hapsili, to ne bi ni vi uradili. Prema tome isti ste kao i oni pre.

justin

pre 11 godina

Niko ne kaže da je dalje suđenje Šešelju i KaraDžiću deplasirano i da ih treba otpustiti. Da se razumemo i jedan i drugi su mi antipatični ali to nije razlog da se dalje maltretiraju posle svega viđenoga.
Valjda će se na kraju shvatiti da velike sile vazda kroje politiku i reljef na Balkanu.Tako je uostalom i stvorena Albanija zbog naglog širenja Srbije posle balkanskih ratova kao protuteža .Bez ispaljenog metka.Kada se videlo da će Srbija da izađe na more Austrougarska je pripretila i .....

Goran

pre 11 godina

kad samo procitamo imena i prezimena ovih sto reaguju, kao i njihove besede, meni je odmah jasno zasto smo tu gde jesmo.. na dnu.
jer, svi oni i sve ovo je dno dna... pocevsi od neukog sefa nase diplomatije, tuzilaca, advokata, iskompromitovanog premijera, ministara, predsednika.. DNO DNA.

nn

pre 11 godina

nema sta da prekidate sada, svi optuzeni Srbi su tamo kao i dokazi protiv njih. Pa isti ovi ljudi su nas doveli do ovde, setite se 99 ko je sve bio u vlasti i ko je sve prizivao na rat

mix

pre 11 godina

@Dejan

Pa to sto pricas ne ide jedno s drugim.
Kako mislis da ojacas zemlju, kad nisi bar na putu ulaska u EU, gde postoje jasno propisani zakoni o svemu? Strane firme traze sigurnost, ne zele da im investicija ispari za jednu noc ili je pojede inflacija.
Zar mislis da mozemo Srbiju da dignemo na noge samo uz pomoc domacih firmi? Nemamo mi para za domace jake firme.
Nova politika nove vlade, koja zeli u EU ali nije sigurna, doprinela je odlasku mnogih stranih ulagaca i iznosenje stranog kapitala iz zemlje, sto je totalno suprotno od teze da Srbija mora ekonomski da ojaca.

Mozda se ti ili ja pravimo ludi pa se ne secamo 90-ih godina, ali strane kompanije vrlo dobro znaju da su u Srbiji na vlasti upravo oni koji su bili pre 20 godina na vlasti.

Egzorcist

pre 11 godina

Srbiji treba katarza! A za katarzu je neophodan Prosvetitelj. Neko ko ce joj istinom o sopstvenim zabludama i nedelima, posebno u poslednjih dve i po decenije, pomoci da izace iz mraka. Da se spozna sopstvena krivica u poniranju. Ali taj neko mora biti iz sopstvenih redova. Nikome sa strane se nece verovati. Ne bi ni nemci da ih nisu potukli do kolena! Inace, sledi izumiranje. (Latinka Perovic !!!)

katica

pre 11 godina

Kad izgubiš rat tako to izgleda posle! Pobednicima se nikada ne sudi po komandnoj odgovornosti. Po komandnoj odgovornosti sudi se poraženima! Dajte malo zdravog razuma dosta sa tim guslanjem kako su to neke zavere protiv nas. Tako je od kako je sveta i veka!

Srpski burek politicari

pre 11 godina

Ne vidim razliku izmedju Tacija i Haradinaja. Ukoliko je Dacicu prihvatljiv Taci, zasto mu ne bi bio prihvatljiv i Haradinaj?

dejan

pre 11 godina

Koji bre ulazak u EU, koga to vise briga u Srbiji? hapsite kriminalce, sprovodite zakone, napravite modernu i ekonomski jaku Srbiju. Onda ce nas svako hteti. Ovako ne trebamo ni nama samima, cela drzava se raspada, vi pricate o odnosu sa bivsim drzavama u reginonu? Ekonomski jake drzave, sa sredjenim zakonima, sudstvom, zdravstvom, socijalnom politikom, te zemlje imaju odlicne odnose sa susedima i ne intresuje ih mnogo proslost, gledaju u buducnost. Nama treba lider koji ce gledati interese drzave ispred svojih i koji zna sta mozemo i kako treba. Do sada, sem Djindjica, nismo imali takvog coveka.

Vladimir

pre 11 godina

Sada se svi prave pametni i traze da se obustavi saradnja sa tribunalom. Sada je kasno. Stidi se Srbijo svojih zalosnih i sramnih postupaka!

vlada-so

pre 11 godina

povratak na vlast kod nas umivenih od ratova i zločina novoevropejaca i puštanje na slobodu ovakvih zlikovaca je u suštini poraz sveukupnog građanskog društva na prostoru ex-yu.ispostavilo se da jedino taj ološ ima mehanizme da drži pod kontrolom sav društveni šljam i istovremeno punim tempom diktira procese koji slede(eu i nato).tačka.

naopako

pre 11 godina

Sta reci a da ne izazove tugu.Toliko srpskih zrtava je ostalo bez osude zlocina.Da li je moguce da je Hasko tuzilastvo bas toliko lose radilo, da nije moglo da dokaze ni jedan zlocin prema srpskim zrtvama.Ovih dana smo nemi svedoci strasne nepravde prema ovom narodu.Nema dokaza krivice ni za zlocine u Hrvatskoj ni za zlocine na Kosovu,kada je srpski narod u pitanju.Njihovi egzekutori su ostali bez kazne...Da li je moguce da nije bilo nijednog svedoka da posvedoci... Pa gde su onda te ubice koje su pobile silne srpske majke,decu,starce,starice...Gde su ti ideotvorci koji su smislili sve te oluje i ciscenje stanovnistva.Gde je tih 250 hiljada ljudi proteranih sa ognjista iz Hrvatske,gde su ubice na hijade ubijenih srpskih civila...Reci cu vam...nema zlocinaca,oni su sami sebe poubijali a ovih 250 hiljada je samo sebe proteralo.E to je istina koju su prihvatili i kojom su se sve vreme optuzeni branili ...I u ,pravednom, svetu su i uspeli...Najverovatnije ce Seselja optuziti i za njihove zlocine.Shvatila sam da je danas u svetu teze krivicno delo izgovorena rec, od cina ubijanja.Sve se okrenulo naopako...ali valjda ce to neko i shvatiti.

danilo

pre 11 godina

Znam samo jedno:
Od nepravde koja donosi radost niko nikada nije imao korist,pa neće ni Hrvati,ni Albanci.
Što se nas tiče,valja da udahnemo hladni vazduh i da odgovorimo sebi na neka pitanja:
Da li možemo nešto povodom ove besramne farse?
Da li imamo alternativu kada je EU u pitanju?
Da li smo naučili da male zemlje nemaju pravo na velike emocije?
I da se okrenemo radu,pa da bar civilizacijsku bitku dobijemo...

dzoki

pre 11 godina

Nadam se da ce nas narod jednom shvatiti da ne postoji demokratija,pravda,ljudska prava. Postoje samo interesi i time se ceo svet vodi,a kod nas ovde zagovaraju neke gluposti. Svi cuvaju svoje ljude i narod osim nas. Zato cemo da nestanemo nazalost.

Propast srpske spoljne politike

pre 11 godina

Da li će, konačno, da se shvati ko je počinilac "zločina protiv mira" i u čijem je interesu bilo razbijanje bivše SFRJ podsticanjem "građanskog rata" te, koji je "zadatak međunarodnog krivičnog gonjenja za ratne zločine", sem da se "SAD, EU i NATO oporavdaju za agresiju i počinjene ratne zločine", bez obzira što "srpski državni vrh" nastoji da uspostavi "ekvi-distancu", uzalud!!!

ima vremena

pre 11 godina

ma samo opušteno
ovo je iznenađenje za nekoga koji je sebe godinama lagao ili je prespavao zadnjih 20 godina
Srbija treba da ide napred, a sve će se ovo srediti kad dođe vreme. To sada nije prilika.

Putnik sa juga

pre 11 godina

Molim vas da neko neko objasni Srpskom narodu da ovako mora da bude. Pa ne očekujete da će NATO da kazni pripadnike svoje vojske - pešadije? Zar mislite da je rat protiv Srbije prestao bombardovanjem 1999.godine? Postoji više načina nestajanja nestajanja jednog naroda. Mi smo prihvatili najgori.

dejan

pre 11 godina

Koji bre ulazak u EU, koga to vise briga u Srbiji? hapsite kriminalce, sprovodite zakone, napravite modernu i ekonomski jaku Srbiju. Onda ce nas svako hteti. Ovako ne trebamo ni nama samima, cela drzava se raspada, vi pricate o odnosu sa bivsim drzavama u reginonu? Ekonomski jake drzave, sa sredjenim zakonima, sudstvom, zdravstvom, socijalnom politikom, te zemlje imaju odlicne odnose sa susedima i ne intresuje ih mnogo proslost, gledaju u buducnost. Nama treba lider koji ce gledati interese drzave ispred svojih i koji zna sta mozemo i kako treba. Do sada, sem Djindjica, nismo imali takvog coveka.

danilo

pre 11 godina

Znam samo jedno:
Od nepravde koja donosi radost niko nikada nije imao korist,pa neće ni Hrvati,ni Albanci.
Što se nas tiče,valja da udahnemo hladni vazduh i da odgovorimo sebi na neka pitanja:
Da li možemo nešto povodom ove besramne farse?
Da li imamo alternativu kada je EU u pitanju?
Da li smo naučili da male zemlje nemaju pravo na velike emocije?
I da se okrenemo radu,pa da bar civilizacijsku bitku dobijemo...

ima vremena

pre 11 godina

ma samo opušteno
ovo je iznenađenje za nekoga koji je sebe godinama lagao ili je prespavao zadnjih 20 godina
Srbija treba da ide napred, a sve će se ovo srediti kad dođe vreme. To sada nije prilika.

Srpski burek politicari

pre 11 godina

Ne vidim razliku izmedju Tacija i Haradinaja. Ukoliko je Dacicu prihvatljiv Taci, zasto mu ne bi bio prihvatljiv i Haradinaj?

katica

pre 11 godina

Kad izgubiš rat tako to izgleda posle! Pobednicima se nikada ne sudi po komandnoj odgovornosti. Po komandnoj odgovornosti sudi se poraženima! Dajte malo zdravog razuma dosta sa tim guslanjem kako su to neke zavere protiv nas. Tako je od kako je sveta i veka!

Ace Drummond

pre 11 godina

Ne vidim u čemu je problem. Mi smo napadali Slovence, Hrvate, Bosance i Kosovare. Mi smo ti koji su bili agresori i sada se čudimo na sve ovo što se događa. Sami smo tražili rat i od svih smo izgubili. SAMI! Umesto da se smirimo, osudimo rat i krenemo u mir, mi glasamo za radikale, dopustimo da se ljudi pale lažima i onda se čudimo da nas niko ne voli. Najgori smo.
Baš me zanima šta radikali sada misle. Možda bi trebali ponovo krenuti u rat ili šta. Svi idu napred samo smo mi ostali u srednjem veku. Srbijo, uživaj. Ja idem u inostranstvo.

Dark Forces

pre 11 godina

A šta kažu o "presudi" Serž Bramerc i Bruno Vekarić? Pa i mojoj babi je bilo jasno da su i haradinaj i Gotovina agenti CIA , i da se da na znanje srbadiji ko diktira pravila i ko kroji mapu , i ko sme da koristi kasetne bombe, i ko koristi obogaćeni uranijum, i ko ne odgovara nijednom sudu, pa čak ni za Hirošimu i Nagasaki, ni za napalm bombe po Vijetnamu.

Putnik sa juga

pre 11 godina

Molim vas da neko neko objasni Srpskom narodu da ovako mora da bude. Pa ne očekujete da će NATO da kazni pripadnike svoje vojske - pešadije? Zar mislite da je rat protiv Srbije prestao bombardovanjem 1999.godine? Postoji više načina nestajanja nestajanja jednog naroda. Mi smo prihvatili najgori.

samo polako

pre 11 godina

Srbija sada ima pravo da sama sprovodi pravdu. Poznato je da je pravda spora, zato treba biti strpljiv i ne odustajati, ugledati se na Jevreje i koristiti iste metode.

major JNA

pre 11 godina

Dzaba nama i Tesla,Pupin,Andric,Djokovic,Stepa Stepanovic,Zivojin Misic,Kosovska bitka,hriscanstvo,manastiri,slovenstvo,prijateljstvo sa Francuskom,spasavanja americkih pilota,spasavanje Olbrajtove, kad se iskljucivo gleda sadasnjost,korist,novac i nista vise !!!

vladan

pre 11 godina

Sad se SNS setio da treba prekinuti saradnju sa Hagom - koju saradnju kad su svi isporučeni i više nikoga ne traže? Licemeri ogavni!!! Gde ste bili kad su hapsili Mladića...

Petar Pan

pre 11 godina

Cemu se mi u stvari cudimo?Ratovali smo sa:Slovencima,Hrvatima,Albancima i Muslimanima i sve ratove smo izgubili.Svi ti ratovi su se vodili tamo a ne ovde znaci mi smo isli kod njih a ne oni kod nas.I sad mi trazimo neku pravdu?Stavite malo prst na celo.buvxvx

Vladimir

pre 11 godina

Sada se svi prave pametni i traze da se obustavi saradnja sa tribunalom. Sada je kasno. Stidi se Srbijo svojih zalosnih i sramnih postupaka!

Darko

pre 11 godina

možete vi plakat za bljeskom i olujom, možemo mi plakat za Herceg-Bosnom i Bleiburgom, mogu Nijemci plakat za Dresdenom i Berlinom, mogu Japanci plakat za Hiroshimom i Nagasakijem al sve se da svest u 3 poslovice.. Poslije j..anja nema kajanja. Ko pod drugim jamu kopa sam u nju pada. Faul u napadu se sudi češće nego penal u obrani. A to da su srbi zapravo htjeli braniti vekovna ognjišta i kucni prag objasnite ljudima u Trebinju koji su kao kucni prag shvatili Dubrovnik, u Kninu za Zadar i Šibenik, u Vojniću i Korenici za Karlovac, u Vrginmostu i Dvoru za Sisak, u Mirkovcima za Vinkovce, u Dalju za Osijek i na kraju u Beogradu za Vukovar i Sarajevo. Svi navedeni hrvatski gradovi imaju apsolutnu hrvatsku većinu al eto vi ste u njima 'branili' vekovna ognjišta. I zašto bi imali pravo na bes?

Apollo

pre 11 godina

Pa dajte ljudi, sta je s'vama? Zar ste toliko brzo zaboravili sta ste vi uradili na Kosovu? Razumem da je vecina vas bila dezinformisana od vaseg RTS-a, ali da li ste ikad pomislili "Zasto je tada celi svet bio protiv vas i zasto su vas vecine snage sveta napadali", osim onogo "Samo sto smo Srbi"? Mozda su Albanci pocinili zlocine pojedinacno (pa rata je bilo), ali nisu ko vi, ubile dece i zene pod kontrolom vasih generala i politicara - zato su oni jos tamo a Albanski generali nisu.

Dusan

pre 11 godina

Sta nam bre znaci sto vi osudjujete ovu presudu!? Bice par dana buka oko ovoga, a posle toga cete opet na sastanke sa tim evropskim zvanicnicima. Jadno je ko nam vodi drzavu, da nema niko da ustane i kaze da nam ovakva Evropa ne treba, da ispadamo najveci zlocinci u svakom ratu kojem ucestvujemo. Da se imena nasih generala blate. Sramite se svi skupa! jadna je ova drzava!

Realan

pre 11 godina

Ceo svet se mnogo potreso sto se mi ne slazemo sa presudom i od nasih reakcija. Nebitni smo ljudi "u se i u svoje kljuse" i gledajte od cega zivite neba 'leba od praznih prica i pretnji...

Hulk

pre 11 godina

...ajde bračo Srbi ne brinite,doči će i vaših 5 minuta kad vam oslobode Šešelja...dao bog da vam se vrati,to bi bio šlag na političku scenu

jeca

pre 11 godina

zasto mi uvek,ali uvek, prvo moramo da se durimo, da neodobravamo,neprihvatamo i milion neeeee dok jos imamo mogucnost da nesto dobijemo, nego nas kao i u bosni i hrvatskoj sateraju u takav corsokak, da ne samo da prihvatamo nego jos i dajemo pare za to!!!U bosni nam nije odgovaralo 70% teritorije jer smo hteli sve, Kosovo se moglo podeliti, ali mi smo hteli sve!!!E sada smo najveci zlocinci, svi nasi nek robijaju, neka nam se svi smeju jer nasi nesposobni politicari nista,ali nista nisu uradili za ssrpski narod nigde!

Dejan 1981

pre 11 godina

Sta kazu prekinuce saradnju sa hagom! Zar sad, kad su isporucili sve Srpske generale i kad su pusteni svi zlocinci ! Sad, kad se zatvara hag sad ce prekinuti odnose! Sramota !

Boki_

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.

Egzorcist

pre 11 godina

Srbiji treba katarza! A za katarzu je neophodan Prosvetitelj. Neko ko ce joj istinom o sopstvenim zabludama i nedelima, posebno u poslednjih dve i po decenije, pomoci da izace iz mraka. Da se spozna sopstvena krivica u poniranju. Ali taj neko mora biti iz sopstvenih redova. Nikome sa strane se nece verovati. Ne bi ni nemci da ih nisu potukli do kolena! Inace, sledi izumiranje. (Latinka Perovic !!!)

Vostani Serbije

pre 11 godina

Sada kada smo konacno potpuno ponizeni, kada smo dotakli dno, kada je izvesno da ce i Kosovo biti priznato kao nezavisna drzava, sada moramo da postanemo jaci nego ikad. Sada moramo da potpuno promenimo pogled na svet. Da razmislimo zasto nam se sve ovo desilo. Da shvatimo da samo jaki mozemo da dobijemo postovanje drugoga. Ali ne jaki na recima. Mi smo sada najslabiji momak u skoli koji se svima zamerio, a onda resio da ipak bude prijatelj sa njima. Momak mora da ojaca, da pokaze da je zreo, da pokaze da moze mnogo vise od ostalih i tek tada ce malo po malo dobiti postovanje. Nazalost, ovo jeste velika nepravda, ali nepravdu su doziveli i Japanci, mnogo vecu od ove nase i niko o tome ne govori. Bacene su dve atomske bombe na njih. Niko za to nije odgovarao. Nemacki gradovi su sravnjeni sa zemljom. Nije bilo odgovornih. Nemacka i Japan su se izdigli iznad situacije. Ne tako sto su krenuli da ponovo ratuju protiv svih, nego tako sto je svaki Nemac, svaki Japanac, radio prvo na sebi, da bude bolji, posteniji, kvalitetniji u poslu. Onda su to preneli i na drustvo. Eto, to nama treba. Da pogleda svako sebe u oci i da kaze da li sutra moze biti bolji nego danas. Ne cekajte "da se nesto desi", uzmite svoju sudbinu u svoje ruke, ali ne tako sto ce gaziti ljude oko sebe. Tek kada svako pojedinacno postane bolji, postace i nasa zemlja bolja. Onda nam niko nista nece moci. Svi ce hteti sa nama, a ne protiv nas. Glavu gore! Nije bitno koliko puta ces pasti, nego koliko ces puta ustati!

naopako

pre 11 godina

Sta reci a da ne izazove tugu.Toliko srpskih zrtava je ostalo bez osude zlocina.Da li je moguce da je Hasko tuzilastvo bas toliko lose radilo, da nije moglo da dokaze ni jedan zlocin prema srpskim zrtvama.Ovih dana smo nemi svedoci strasne nepravde prema ovom narodu.Nema dokaza krivice ni za zlocine u Hrvatskoj ni za zlocine na Kosovu,kada je srpski narod u pitanju.Njihovi egzekutori su ostali bez kazne...Da li je moguce da nije bilo nijednog svedoka da posvedoci... Pa gde su onda te ubice koje su pobile silne srpske majke,decu,starce,starice...Gde su ti ideotvorci koji su smislili sve te oluje i ciscenje stanovnistva.Gde je tih 250 hiljada ljudi proteranih sa ognjista iz Hrvatske,gde su ubice na hijade ubijenih srpskih civila...Reci cu vam...nema zlocinaca,oni su sami sebe poubijali a ovih 250 hiljada je samo sebe proteralo.E to je istina koju su prihvatili i kojom su se sve vreme optuzeni branili ...I u ,pravednom, svetu su i uspeli...Najverovatnije ce Seselja optuziti i za njihove zlocine.Shvatila sam da je danas u svetu teze krivicno delo izgovorena rec, od cina ubijanja.Sve se okrenulo naopako...ali valjda ce to neko i shvatiti.

malisa

pre 11 godina

pravda il' nepravda... pa to je najmanje bitno. mi ako podhitno ne nadjemo politicke prijatelje ili neku od sila koja ce (al stvarno) da stane na nasu stranu, ugasili smo ga. ovako, bukvalno sami, izmuceni, nejaki, siromasni, ponizeni... jednostavno nemamo nikakve sanse.

dzoki

pre 11 godina

Nadam se da ce nas narod jednom shvatiti da ne postoji demokratija,pravda,ljudska prava. Postoje samo interesi i time se ceo svet vodi,a kod nas ovde zagovaraju neke gluposti. Svi cuvaju svoje ljude i narod osim nas. Zato cemo da nestanemo nazalost.

vlada-so

pre 11 godina

povratak na vlast kod nas umivenih od ratova i zločina novoevropejaca i puštanje na slobodu ovakvih zlikovaca je u suštini poraz sveukupnog građanskog društva na prostoru ex-yu.ispostavilo se da jedino taj ološ ima mehanizme da drži pod kontrolom sav društveni šljam i istovremeno punim tempom diktira procese koji slede(eu i nato).tačka.

zmitjkoe

pre 11 godina

Muka mi je od ovh pateteticnih i drskih politikanata koi naricu ko babe. Sta je bilo sa albanskim zrtvama (medju kojima i zene i deca) koji su pronalazeni u Srbij u hladnjacama, jezerima i masovnim grobnicama. Ubijane su citave familije. Jedna grobnica je pronadjena cak u Batajnici. Nikad to nije istrazeno, niko osudjen, gurnuto pod tepih. A zato vriste do neba kad su srpske zrtve u pitanju. To odvratno licememerje ne prolazi kod svih. Zrtva je zrtva, bez obzira na nacionalnost. Sad ce da zvalave o Haradinaju, o nepravdi, o laznom tribunalu sledece dve nedelje. posto su Gotovinu jedva izgustirali.

Goran

pre 11 godina

kad samo procitamo imena i prezimena ovih sto reaguju, kao i njihove besede, meni je odmah jasno zasto smo tu gde jesmo.. na dnu.
jer, svi oni i sve ovo je dno dna... pocevsi od neukog sefa nase diplomatije, tuzilaca, advokata, iskompromitovanog premijera, ministara, predsednika.. DNO DNA.

kalimerija

pre 11 godina

Šta je Srbija uradila da bi pomogla svojim osumnjičenima? Da li je pripremila dovoljne i validne dokaze da se osudi Haradinaj i Gotovina? Ne osuđujem Tribunal, nego naše vlasti koje su sklone da pričaju samo demagogiju i ispiraju mozak narodu sa svetskim neprijateljima.

srboljub matic

pre 11 godina

E moj Dacicu,Vucicu,Nikolicu i ostali koji ste sa Milosevicem
samo upropascivali srpski narod, pa zar ste stvarno ocekivali da Amerika zaboravi
to sta ste radili devedesetih.
Sklonite se sa vlasti da nasem
narodu svane. Za vreme demokratske vlade Tadica svi ovi su osudjeni a od kako ste vi
na vlasti sve njih oslobodise.Zar to ovom narodu nista ne govori.
Apsurd, Rogozin govori o bezobrazluku, ja govorim o ne pravdi,ali vi ste za ovaj kolaps
Srbije krivi i vasa nacionalisticka politika. Rrusi
imaju prirodna bogatstva ali njih treba unovciti a gde to cine
zamislite u tu "propalu" EU.
Oni nama mogu izjavlivati ljubav ali sigurno nece srljati zbog nas u svadje sa dobrim platisama.

nikola drezgić

pre 11 godina

Imam utisak da se naši političari,nakon ovih presuda, svojim izjavama nama više rugaju od haga,albanaca,amerike i evropske unije,zajedno! Ovo se posebno odnosi na izjave da će se saradnja svesti na tehnički nivo! Nešto najbolesnije što neko može da izjavi! Znači da ih boli ..... za žrtve sopstvenog naroda!

Sreten

pre 11 godina

I dalje radimo onako kako ne treba. I dalje smo ponizni prema zahtevima EU vezanih za KiM! I dalje izvršavamo naloge protivno interesima našeg naroda! Ponižavamo se gde god možemo! A onda, kada se dese loše stvari po nas,tobože se čudimo i na tome se sve završi! Daj, bre, više, okrenimo se sebi i istinskim prijateljima u svetu! Fala, Bogu,još ih imamo!

neglasac

pre 11 godina

Zahvalite Slobi za sve izgubljene ratove koje je vodio...a zbog cega, za sta, koliko je dece poslao u rat??? Zbog idiota

Ko izgubi rat(ove) uvek n....., nepisano pravilo!

Rade

pre 11 godina

Bas su nasi politicari tupavi. Sta ima sad da obustavljamo saradnju kad smo za sve vec osudjeni a pravi krivci oslobodjeni. Samo bi sebi naneli jos vecu stetu.

srle

pre 11 godina

Svaki politicar u Srbiji ma pravo da komentarise ovu vest osim jednog; Vojislava Kostunice ciji su clanovi partije Kosovo koristili da se bogate, cime su pljackali drzavu otimali od gradjana a sebe proglasavali za partiote!? Sramite se...

Ko sve nama drži lekcije?

pre 11 godina

Hrvatima na ovom portalu poručujem... Srbi ne slave etničko čišćenje kao praznik, Srbi nisu napravili Jasenovac nego vi, Srbi ne dočekuju ubice na trgovima već sportiste, Srbi ne pevaju pesme Baje Malog Knindže kao što ste vi u ekstazi dok idu pesme Marka Perkovića Tompsona, Srbija ne slavi poraze kao pobede kao što vi to činite... A vi ako mislite da ste u pravu, onda ste u gadnom problemu, a to će vam pokazati baš kao i Albancima, ista ova Amerika, Evropa koji su vam dali podršku... Naplatiće vam skupo ove usluge... Što se tiče Velike Srbije, ona je napravljena još tokom Prvog Svetskog rata a obuhvatala je samo ona područja gde su Srbi bili apsolutna većina i samo zahvaljujući kralju Aleksandru Hrvatska ili ono što je tad ostalo od nje nije postala protektorat Italije... Srbi su vam oslobodili Zagreb 1918. i dali vam ga na upravu... I zato molim vas nemojte vi, Hrvati deliti lekcije srpskom narodu jer na to nemate ama baš nikakvo pravo jer bi ste sutra napravili još jedan Jasenovac...

Guy Fawkes

pre 11 godina

Jedan dobar citat:"Ova odluka je stvarno dobra, makar onoliko koliko šamar, koji u normalnim prilikama obično tretiramo kao nasilje, ume da se koristi i kao lek, posebno ako ga upotrebimo ne bi li se budala dozvala pameti"

Propast srpske spoljne politike

pre 11 godina

Da li će, konačno, da se shvati ko je počinilac "zločina protiv mira" i u čijem je interesu bilo razbijanje bivše SFRJ podsticanjem "građanskog rata" te, koji je "zadatak međunarodnog krivičnog gonjenja za ratne zločine", sem da se "SAD, EU i NATO oporavdaju za agresiju i počinjene ratne zločine", bez obzira što "srpski državni vrh" nastoji da uspostavi "ekvi-distancu", uzalud!!!

radnik

pre 11 godina

Vi pricate o pravdu u vasim komentarima... ja se cudim..kad ce srbi shvatiti da sa ovom mentalitetom ne ide dalje. Sad smo u 21 vek..???!!!o kom pravdu se prica ovde!! ko je palio kuce ubili dece? stvarno genocid uradio nad Albancima a posebno nad Bosnjacima? pa naravno da Paramilitarne snage srbije pod kontrolom tadasnje vlade, meni je stvarno zao za vas...svet se osvetio i ne ide vise , sa onim starim trikama. Treba nove snage u srbiju da dode u vlast...
Ja nisam prijatel srbije ali nekako mije zao zbog vasem mentalitetu.

Ništa drukčiji niste...

pre 11 godina

@ ko nama sve drži lekcije

A ja tebi Srbine i tebi sličnima poručujem: mi, NE SLAVIMO Jasenovac, vi NISTE oslobodili Zagreb 1918... sebi pripisujete zasluge u povijesti koje UOPĆE NISU vaše... cijelo stoljeće provodite imperijalističku politiku utemeljenu na "nebeskim" motivima... katasrofa vaše velikosrpske politike vratila se k'o bumerang u glavu i sad vas boli... prema tome, šuti i pokrij se ušima!!!

Goran

pre 11 godina

Ne mozes decinijama pokazivati celom svetu srednji prst, a nakon toga traziti pravdu. Pravda je izgubljena, Srbija je porazena i tacka. Ajmo dalje u buducnost i manite se proslosti...

zna se kako

pre 11 godina

Nisam ljut na Hag niti na medjunarodnu zajednicu niti na siptare itd-gade mi se nasi politicari, koji jos vise iritiraju sa svojim glupavim izjavama, zna se kako Izrael resava pitanje zlocinaca i terorista

pritisci

pre 11 godina

Ne treba ciniti nikakve ustupke.Treba raditi da se osnazi ekonomski Srbija.Ko hoce da pomogne ,hvala mu,a ko nece i ne mora...Ni jedna zemlja na svetu nije ovoliko uslovljavana kao nasa a pri tom opipljivih kontura o nekom skorom boljitku nema.Njihova perspektiva za bolji zivot je mnogo daleko od nas a racuna se i desetak godina.A to je onda vec u pitanju neka sledeca gerneracija, koja mozda i nece hteti u EU,ko zna...Jednom recju ovaj uslov ili Kosovo ili EU, treba odbiti kao nepristojni uslov ili ponudu.Posle svih ovih ,presuda, postavlja se pitanje da li su to Srbi, gradjani treceg reda,koje mozes ubiti ,proterati ...a ipak niko nece odgovarati...nece biti dokaza!!!!!!!!!!!!!!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Boze dragi, kada ce taj "brizljivo zatupljeni narod" u Srbiji s'vatiti da je sama Srbija "proizvela" i "Haradinaje i Gotovine" i njima slicne ?
Srbija da je npr. "slusala" pok. Ibrahima Rugovu mogla je da IZGUBI Kosovo bez i jednog jedinog ispaljenog metka i bez ijedne jedine zrtve a isto tako je mogla IZGUBITI i "RSK" bez "Oluje" i Ante Gotovine ?
Sve je to Srbija mogla da je htela ali nije HTELA ?
Sama sve to nije htela a danas, "besna" na druge ?

mix

pre 11 godina

@Dejan

Pa to sto pricas ne ide jedno s drugim.
Kako mislis da ojacas zemlju, kad nisi bar na putu ulaska u EU, gde postoje jasno propisani zakoni o svemu? Strane firme traze sigurnost, ne zele da im investicija ispari za jednu noc ili je pojede inflacija.
Zar mislis da mozemo Srbiju da dignemo na noge samo uz pomoc domacih firmi? Nemamo mi para za domace jake firme.
Nova politika nove vlade, koja zeli u EU ali nije sigurna, doprinela je odlasku mnogih stranih ulagaca i iznosenje stranog kapitala iz zemlje, sto je totalno suprotno od teze da Srbija mora ekonomski da ojaca.

Mozda se ti ili ja pravimo ludi pa se ne secamo 90-ih godina, ali strane kompanije vrlo dobro znaju da su u Srbiji na vlasti upravo oni koji su bili pre 20 godina na vlasti.

Fra

pre 11 godina

Nemoralno je traziti izgovore !
UZROK JE VAZAN !
Kosovo je izgubljeno u ratu !

I niko bas niko ni EU., ni Rusi, ni Amerika , ni Kina ...
NIKO JE ZATO NIJE KRIV !


KRIVI SMO SAMI !!!

neznalice smo mi

pre 11 godina

Da li ovaj narod zaista ne zna sta su policija, vojska i dobrovoljci radili Albancima na Kosovu, ili smo mi izugubili svaku vezu sa realnoscu.
Pa Dacic, Nikolic, Vucic i ostala druzina treba da se pokriju i cute,oni najbolje znaju sta se tada izdogadjalo.
To sto je ovaj narod glasao posle svih zlodela koja su naneli sopstvenom narodu ne treba sad nikog da optuzuje.Njima ovo dobro dodje sa preko medija spiraju sosptvenu prljavstinu.

Fact!

pre 11 godina

Zasto, ZASTO kukamo? Mislili smo da nam nece doci na naplatu svo ono zlo koje smo uzrokovali svim okolnim republikama i pokrajinama? Ubijali smo u Hrvatskoj, klali u Bosni, izivljavali se na Kosovu... Dok nismo dobili batine od jaceg od sebe nismo se zaustavili pa sad placemo i kukamo kao da smo nevini! Kao narod nismo bolje ni zasluzili a pojedinci su siroti stradali...

Bolje Ruska gubernija nego poligon za NATO bombe

pre 11 godina

Ono sto vlast Srbije treba pod naznakom hitno da uradi je da iz haga vrati svih 43 Srba koji tamo bezakonito i tamo nema sta da traze posle ovoga danas !!!!

Prekinuti sve kontakte sa tim olosima iz Haga i prekinuti sve pregovore sa EU oko clanstva u istu.Sve je jasno kao dan

Petrović

pre 11 godina

Sećam se 5. oktobra kada su tada novog Predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunicu pitali novinari šta će da radi po pitanju saradnje sa Hagom. Njegov odgovor je bio "To mi je sada sedma rupa na sviralu".
Posle toga je jedna strana političke elite sarađivala tako što je pokušavala da pomogne tribunalu da se izručeni Srbi optuže na što duže kazne, dok su drugi negirali taj sud tako dokazujući svoj patriotizam .
Obe grupacije su dovele do današnje oslobađajuće presude za šta niko neće odgovarati a trebalo bi bar moralno Vukčević i Vekarić da podnesu ostavke, Naprednjaci da razmisle šta ne saradnja donosi a Đilas da neizigrava patriotu saopštenjima na nivou Dnevnika 2 RTS!

Toxic

pre 11 godina

Tači je odgovoran za još gore stvari nego Haradinaj pa nije bio ni optužen. To ste smetnuli s uma. Setite se koliko je organizovao terorističkih napada na našu policiju na Kosmetu. Pa se rukuje Dačić s njim.

Haradinaj ima na duši više ne-Srba nego Srba.

Povrh svega - presuda Haradinaju nije pravosnažna već je prvostepena.

nn

pre 11 godina

nema sta da prekidate sada, svi optuzeni Srbi su tamo kao i dokazi protiv njih. Pa isti ovi ljudi su nas doveli do ovde, setite se 99 ko je sve bio u vlasti i ko je sve prizivao na rat

pepe

pre 11 godina

Svaki čovek na planeti danas bi trebao da se zapita kuda ide ovaj svet? Žao mi je što mi olako isporučismo naše ljude i prethodna vlast ih ostavi na cedilu, čak se i izvinišmo regionu.
(Janko, 29. novembar 2012 13:13)
baš nasuprot Janko,cijela Srbija treba da se zapita,jesmo li mi zaista jedini u pravu,jesu li nas lagali u devedesetim,jesu li nam mazali oči u "vestima" tih godina?
vidiš vi imate jednu istinu..Hrvati,Kosovari,Bosanci,Crnogorci,Slovenci i kao što vidiš ostatak Svijeta sasvim drugu.
IspriČati ču ti jednu istinitu priču o zapovjednoj odgovornosti(provjereno)
bio jedan zapovjednik u Hrvatskoj vojsci,nazovimo ga Ante,baš nekako kada je završio rat pozovu Antu na sud i optuže ga ubojstvo jedne Srpske obitelji u Slavoniji,što se dogodilio?
dva ljudska smrada koja su to učinila,da bi im se smanjila kazna rekli su da im je Ante naredio da to učine,i zamisli oni 5 godina manje,Anti na pravdi boga 15 godina za ništa,misliš li da je to jedini slučaj?siguran sam da nije,tako stvari funkcioniraju ma ovom Svijetu,pobjednici pišu povijest,vi to svakako niste,imali ste velike apetite(velika Srbija) a sada se polako raspadate,što prije shvatite da žanjete što ste sijali prije čete isplivati iz ovog mraka,iskreno ja vam to želim zbog svih divnih ljudi koje poznajem u Srbiji i koji ovo već odavno shvaćaju,nije im trebala pomoć,dovoljno su inteligentni,na njihovu žalost vi ste izborom Četnika na vlast sve vratili u devedesete,točno tamo di je sve počelo,ajd bok.

brankito

pre 11 godina

samo vi Srbi slusajte turbofolk i gledajte turske serije, pa ce vam biti bolje, Boga ste se odrekli, nije ovo nista kakve ce posasti tek doci

Nebojša

pre 11 godina

Ajde malo da spustimo loptu. Milosevic nije osudjen da li bi bio nikada necemo znati. Milutinovic oslobodjen. Velika verovatnoca da Frenkiju i Stanisicu nece biti izrecena kazna.
Zasto ovo pisem pa nas problem je sto vise cenimo ako osude Haradinaja nego ako oslobode nase. Hrvati su dali 27mil eur za Markaca i Gotovinu a mi nismo dali ni cent za nase pa posle kukamo. Ali bitno je da se za neku kafansku tucu nekog Miladina Kovacevica daje milion dolara. Da li je neko sacekao Sljivancanina da li uopste znate kada je pusten na slobodu. Pa on je prvi cestitao Gotovini na oslobadjanju uz konstataciju da je to tako kada imas drzavu iza sebe. Pametnom dosta a mi i daljekukamo sto oslobadjaju druge. Imamo mi jos ljudi tamo pa hajde da ucinimo nesto za njih. Neka se drzava otvori neka plati lobiranje u USA a ne da kukamo sa Rusima.
Na kraju krajeva pa i drzava Srbija je amnestirala raznorazne kriminalce pa kako se osecaju zrtve istih koji su sada slobodni ljudi.
Zna se ko vodi glavnu rec u svetu zato sam i napisao za Stanisica i Frenkija da ce verovatno biti oslobodjeni.

CHUBURAC

pre 11 godina

Sprdali smo se sa konjusarima Evropske unije, prema njima se odnose sa punim uvazavanjem. Hoce li nam vlada konacno reci da smo KARTON SITI Evrope i da je krajnje vreme da prestanu sa snishodljivoscu. Ako budu nastavili razgovore doci ce na red i Presevska dolina, i Raska i Vojvodina i istocna srbija i....i...

Stefan

pre 11 godina

a sve će se ovo srediti kad dođe vreme

Kako ce se srediti? Elem,znali smo da se politika umesala u rad Haskog tribunala i da su neke mocne zemlje uticale na mnoge presude ovog nazovi suda,i pored toga Srbija je nastavila da saradjuje sa tom institucijom,tako da sada nema plakanja.

Srdjan

pre 11 godina

Da je Vukcevic prikupljao dokaze protiv albanaca i hrvata kao sto je protiv srba sve bi drugacije bilo.Nazalost, kod Srba se pokazao kao veliki profesionalac.Bruka i sramota

Bishop's Grandson

pre 11 godina

"Reakcije: Srbija ima pravo na bes"

Otkud vam takva ideja?
Srbija se uhvatila ideje da ide u EU kao pijan plota, ne gledajuci na nijedan drugi factor i cijenu.
Prema tome ne samo da nema pravo na bijes, nego zasluzuje sve uvrede koje joj serviraju.

dostojanstven

pre 11 godina

Ponizenje zemlje, ponizenje naroda. Kao gradjanina ove zemlje niko me vise nemoze ubediti da prethodna vlast nije bila subverzivna i antidrzavna? Po njihovoj Strategiji odbrane Srbija nema neprijatelja a bivsi predsednik u vise navrata izjavljuje da Srbiji netreba vojska, "smetnuvsi" sa uma da je snazna vojska prvenstveno nezamenljivi faktor u respektu zemlje. Pogotovu sa ovim tenzijama na brdovitom Balkanu? Unistili su vojsku , unistili privredu i velikodusno poradili da zavisimo od "neprikosnovenih prijatelja"?. Zemlja je svedena na bespomocno i gladno dete? Ostaje nam ponizenje, jad, cemer i siromastvo. Vreme je da se konacno stave karte na sto i da se veleizdajnici stave pred javno mnjenje.

student_iz_parka

pre 11 godina

Tako je Dacicu, samo ti nastavi dijalog. Imacemo mnogo koristi od toga! Nemoj slucajno da se zameris tvojim gazdama na zapadu koji su te i doveli na vlast. Srbija je jadna, bedna i prodana, a ovi na vlasti sluze zapadu da samo zavrsi sa kupovinom Srbije.

Kostunica je na sledecim izborima od mene dobio jedan glas vise!

tanja

pre 11 godina

Cini mi se da se sve ovo znalo i pripremalo zajedno sa dovodjenjem Nikolica, Vucica i Dacica na vlast,znajuci da oni nista nece moci da ucine.Zato su Nikolicu cestitali pre nego sto su rezultati objavljeni

Bokelj

pre 11 godina

Jedno samo pitanje imam, ali vas molim za strucan odgovor. Naime zbog cega je u INTERESU Srbije da nastavi pregovore sa Pristinom, da nastavi saradnju sa Hagom, kao i da nastavi pregovore sa EU?
Cemu se mi Srbi nadamo od ulaska u EU? Preispitajmo, strucno i ekonomski nase motive ulaska u EU. Nadamo se novcu i boljitku. Ma pazi, nije nego. Vidim da Bugare, Rumune i Madjare samo zasipaju novcem, a ni ostala nije nista bolje. Samo srz EU i dalje dobro zivi. Ostali samo mogu da putuju, i rade bezvezne poslove u EU. EU na drugu stranu dolazi do novih trzista bez carina, do novih resursa, nove zemlje, itd. Mi nijima nase fino povrce i zitarice, a od njih uvozimo isto, samo proizvedeno po strogim industrijskim pravilima u laboratoriji. Glupi li smo, majko mila. Nisam per default protiv EU, ali sad se stvarno pitam sta bi mi to bas i dobili ...
Eventualno bi se trebali zalagati za neki trgovinski sporazum sa EU, bilateralni naravno, za ukidanje carina i slicno. Onda nam oni i ne trebaju, proizvodicemo i niima i Rusima izvoziti, sta je tu tesko (osim proizvoditi). Zapitajmo se ovo svi, a ne da kao slepci samo balavimo za EU ...

mt

pre 11 godina

Nama niko nije kriv sto mi nase ljude nismo uspeli da odbranimo nego smo ih samo pustili niz vodu da se sami snalaze. I naravno na kraju nam je uvek neko drugi kriv i pljujemo druge a mi sami za sebe smo uvek bili najgori.
(Pendula, 29. novembar 2012 12:05)

Hm, čudna konstatacija. Ako važi floskula "Kosovo je Srbija" i da su stanovnici Kosova građani/državljani Srbije, onda je i Haradinaj građanin/državljanin Srbije. To znači da su državni organi Srbije uspeli pred sudom u Hagu da odbrane svog državljanina, zar ne?! Ili on nije državljanin Srbije?

Makedonac

pre 11 godina

Nejasno mi je jedino kad ce napokon ljudi da svate da smo albance na kosovu i zap.makedoniji dugo tretirali kao gradjane drugog reda,pa tako ih maltretirali nismo im davali posla.eonda su se oni bunili pa smo ih tukli ubijali...onda su se stvri promenile,albanci ojacali i imamao danas to sto.imamo nezavisno kosovo koje nikad nece vise biti srbija.tako da opametite se ljudi...a sto se tice ovih oslobodjenih vjerojatno su krivi,ali presuda je kazna srbiji za sve zlo sto je napravila na ovim prostorima.a svi mi koji se sada cudimo neka se izvinimo sto smo ziveli u zabludi i cutali dik su u nase ime ubijani ljudi

justin

pre 11 godina

Niko ne kaže da je dalje suđenje Šešelju i KaraDžiću deplasirano i da ih treba otpustiti. Da se razumemo i jedan i drugi su mi antipatični ali to nije razlog da se dalje maltretiraju posle svega viđenoga.
Valjda će se na kraju shvatiti da velike sile vazda kroje politiku i reljef na Balkanu.Tako je uostalom i stvorena Albanija zbog naglog širenja Srbije posle balkanskih ratova kao protuteža .Bez ispaljenog metka.Kada se videlo da će Srbija da izađe na more Austrougarska je pripretila i .....

Friedrich

pre 11 godina

Nakon ovako teskih i razarajucih potresa koje dozivi jedna zemlja, u povijesti su dokazana dva raspleta u kojima ta zemlja:
- nestaje usljed potpunog beznadja i rasula u narednim godinama
- postaje monstruozno jaka u buducnosti i krece u naplatu.
Postoji gotovo fizicka prirodna zakonitost poravnanja koja je iznad svakodnevnih ljudskih podmetanja, svinjarija i politike.
Ako Srbija dozivi prvi scenarij, sama je kriva jer nije prepoznala i cijenila sebe.

stan

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ovaj dogadjaj uopste toliko komentarise?Pa sto se ne protestuje protiv pljacke Srbije i njenih gradjana koja traje godinama i koja je jos uvek na delu? Zamislimo da je Hardinaj dobio 1000 godina robije! Pa sta nam to znaci, jel cu od toga moci da nahranim decu?Pa svako od nas ima svog puno goreg Hardinaja u srpskoj vladi, u drzavnom preduzecu, u drzavnoj banci, u drzavnoj adminstraciji,u policiji pa to su nasi Hardinaji koji su upropastili Srbiju i to dalje rade. Pa koga zanima od ovih ljudi iz srpske politike sta ce biti sa Ramusom Hardinajom i da li je ubijao i cinio zlocine?Pa naravno nikoga! Smisao je da se narodu bacaju koske kojima ce da se bavi,dok oni pljackaju drzavu!Nekad Srbi u Hrvatskoj, pa Srbi u Bosni, pa Srbi na Kosovu, pa nepravedni Haski sud i tako iznova u nedogled, a godine, pa vec i desetleca uzalud prolaze li prolaze.

NikolaNS

pre 11 godina

Jedini ovde koji je rekao ono sto treba da se kaze u ovom trenutku je Kostunica, od sad iskljucivo glasam za njega, jer od ovog drzanja za EU kao pijan plota nama sve gore, i nikad nismo bili ponizeniji.

Janko

pre 11 godina

Svaki čovek na planeti danas bi trebao da se zapita kuda ide ovaj svet? Žao mi je što mi olako isporučismo naše ljude i prethodna vlast ih ostavi na cedilu, čak se i izvinišmo regionu.

Laufer

pre 11 godina

Dacicu,necemo u EU,shvati!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bojan, 29. novembar 2012 11:20)

"Filozofu", objasni ti nama lepo, kakve veze ima EU sa ovim?

goran

pre 11 godina

znam da je bolno,ali jedna strana u ratu učinila je 90% zločina,a druge 10%.
(matia, 29. novembar 2012 13:12)
Verovatno mislis na NATO i OVK !!!

s

pre 11 godina

Da sam ja predsednik ili premijer Srbije ponudio bi vojnu bazu Batajnica Rusima i Kinezima sa sve njihovim avionima i pvo pa onda da se Ameri zapitaju sta se desilo sa Srbima koji cute dok im lupas samare!Vidim kako su Siriju napali,nemaju m..a sve zbog jedne RUSKE vojne baze u Siriji!Dosta vise i EU i Amerike,pljuju nas i smeju se...

mina

pre 11 godina

Možemo da se ljutimo koliko hoćemo! Kao da to nekoga interesuje, čak se ponašaju tako kao da to i žele. Što više da naljute Srbe i da izazovu negativne reakcije, a onda, vodeći se time da imaju još više argumenata da nas izopštavaju iz svega. Ne znam zašto smo svima trn u oku,a mi želimo samo mirno da živimo.

Mikelandjelo

pre 11 godina

Nije Hag, nego HAD! Nije Sud , nego UD! SADoma i GMOra su na delu! Da li znate šta sledi? Uskoro... Baš ono što je i uobičajeno u ovim prilikama...

Luka

pre 11 godina

Ovakvo ponašanje Haškog tribunala vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka! Srbija mora poštovati sebe, ako se sami ne poštujemo neće nas poštovati niko.

besna glista

pre 11 godina

Krivica je samo i iskljucivo na nasoj diplomatiji. Dok su drugi radili, lobirali, podmazivali gde treba, nasi su lupetali o nekom Kosovu koje postoji samo u njihovoj masti, o nekim beskorisnim fiktivnim glupostima, a kad se dodje do realnih problema, do konkretnih stvari koje treba resiti, za koje treba malo i potegnuti, tu su posustajali i sakrivali se kao misevi. Iz ovoga bi trebalo da izvudemo debelu pouku, mada cisto sumnjam da cemo to uciniti. Umesto toga, nastavicemo da se zaglupljujemo bajkama za malu decu i necemo raditi nista, kako na diplomatskom, tako i na bilo kom drugom planu.

Pendula

pre 11 godina

Nama niko nije kriv sto mi nase ljude nismo uspeli da odbranimo nego smo ih samo pustili niz vodu da se sami snalaze. I naravno na kraju nam je uvek neko drugi kriv i pljujemo druge a mi sami za sebe smo uvek bili najgori.

Miki

pre 11 godina

Svako dalje sluzenje Americi i Nemackoj vodi Srbe u nestanak. Mislite da ovde kraj? Nije. Ove dve sile zele trajno istrebljenje Srba na Balkanu i to samo slepci ne vide

Razocaran

pre 11 godina

Tako nam i treba kad cutimo i samo gledamo kako nas unistavaju i to sve zarad EU koja nas samara iz dana u dan sve jace i jace a mi samo gledamo umesto da narod ustane i kaze dosta je bilo mi cemo i dalje da gledamo i trpimo udarce ovo je prvo sramota za gradjane SRBIJE a sto se politicara tice to je suvisno komentarisati jer njih zabole i za KOSOVO i za sve ostalo vazno je jedino da su im dzepovi puni........ VELIKA SRAMOTA ZA SRBIJU

misko

pre 11 godina

Šta treba da se desi pa da se ceo politički sistem Srbije UJEDINI i JEDNOGLASNO kaže belosvetskim moćnicima DOSTA je bilo DALJE NEĆE MOĆI,samo preko nas mrtvih.Sve dok jedni u klin drugi u ploču ovi će nas jahati do ostvarenja svojih ciljeva za koje ni oni neznaju gde je kraj.Beogradski pašaluk, možda??

Baranja

pre 11 godina

Sta je sledece? Pali smo na kolena, udrite nas sad nemojte da stajete.....uvedite vize, podrzite autonomiju Raske, autonomiju Bujanovca, Preseva, ukinite R. Srpsku, pokupujte zemlju u Vojvodini i trazite otcepljenje, trazite da placamo odstetu Albancima, Hrvatima, Muslimanima, trazite da sve priznamo i da ubacimo ovo deci u udzbenike, ma ima jos sigurno....

kuzma

pre 11 godina

Sto smo dalje od EU to ce tajkuni biti bogatiji a narod siromasniji. Ni jedna vlast nema pameti, zelje niti volje da drzavu i njene stanovnike povede napred. Stalno nas vrte u krug, Bosna, Krajina, Kosovo, NDH, Kosovo, ustase, Krajina, cetnici, Bosna, RS...krajina, kosovo... bosna...izdajnoci, patriote... Narod se zamlacuje a oni tovare drzavni novac u svoje dzepove, pa jos traze o kredite od zapada kada ponestane para.Kredite koje ce nas upropastiti mnogo vise nego svi Hasimi, Taciji, Haradinaji, Gotovine, Mladici, Karadzici... Da li ce ikada svanuti dan da u maloj Srbiji ljudi kazu "U redu, izgubili smo, nadmudrili su nas svi od reda, hajde da se sad malo saberemo i spasemo ovo malo sto nam je ostalo. Hajde da ne krademo sami od sebe, hajde da ne lazemo vise sami sebe, hajde da odemo u skolu da naucimo nesto da radimo, da doprinesemo sebi svi zajedno a ne jedan Novak Djokovic da to radi za sve nas, a mi da ga pljujemo kad izgubi dva meca, da naucimo da razumemo, da se okrenemo oko sebe i otvorimo oci, pogledamo sav taj talog koji se skupio, po kojem gazimo , koji disemo, kojim hranimo svoje bedne zivote i svoju decu. Pretvaramo se u klasicnu zemlju treceg sveta gde su ljudi toliko zaostali i glupi da ih svaka shusa moze gaziti i cerupati a ponajvise njihovi "heroji" i "idoli". Ja sa svojih 30 godina ne verujem da ce taj dan svanuti za mog zivota ali se nadam da ce bar moje dete to doziveti. Pa makar i iz neke udaljene zemlje.

steva

pre 11 godina

Dacicu,
idite i na docek zlikovaca !
Sramne su izjave, da cete nastaviti kao i do sada. Vi ste "praktican" covek ! Pa kada je tako,sklonite se i pustite nekog ko je praktican za nas Srbe ! A to sto nekada nisu Solanu hapsili, to ne bi ni vi uradili. Prema tome isti ste kao i oni pre.

pidži

pre 11 godina

Ovo je bruka i sramota šta se radi u Haškom sudu. Pljunuli ste gospodo iz haškog suda i kazamata na sve srpske žrtve i ceo narod, i sada naravno vašom voljom od pomirenja u regionu nema ništa. Gadite mi se svi zajedno, gospodo đelati srpskog naroda. STIDITE SE pustili ste najveće zločince moderne istorije na slobodu. Sudiće vam Svevišnji Bog. Pravda je na našoj strani.

el.0

pre 11 godina

Gos.Taj isti pisljivi sud u Hagu vrlo dobro zna da su svi oni krivi ali su ih oslobodili iz politickog razloga, e pa pogledajte svi su oslobodjeni osim Srba nije ni cudo.Setite se pljeskanja Slobi, svi ste pljeskali a svi ste znali da sve sto prica je nemoguce osim gledanja njegove fotelje,i opet ste dali glas istim ljudima koji nas je doveo do ovoga, nemoze se protiv sveta mi smo mali za to nesto zasto nam je to trebalo evo vidite kako se placa cena i placacemo jos dugo, onaj ko nije razumeo a ima ih mnogo na zalost.ja sam apsolutno protiv Haskog suda koji je napravljen samo za Srbe to je sasvim jasno, i treba se prekinuti sa njim.Trebamo se okrenuti drugim zemljama bice bolno jel smo u evropi ali evropa nas nece, svaki dan sve neki novi uslovi pitam se sta smo mi kao ljudi dali smo toliki divljaci ili ne znam vise kako da nas nazovem..

Laufer

pre 11 godina

pod hitno prekinuti dijalog! sto dalje od ovih krvnika!
(Luka, 29. novembar 2012 10:50)

I sta posle? Da se okrenemo Rujama i da nas posle NATO sa albancima pojedu za 2 dana?

bobi

pre 11 godina

Mislim da posle ove odluke saradnja sa hagom bi bio zločin Srbije nad njenim narodom.Ovo je isto kao kada bi žrtva pomogla ubici da je ubije.Nemoćni smo za veliki uticaj na ovu odluku ali smo dovoljno moćni da pokažemo svoje nezadovoljstvo i da prekinemo saradnju sa ovim sramnim sudom!

AMAZONIA

pre 11 godina

Nikada se Srbija neće opametiti. Endemska glupost i samoljublje nikada neće dozvoliti da se "siroti narod" podseti zašta je glasao, kada je zaokruživao Slobu-slobodu i Nebesku Srbiju. I za to su krivi: NATO, Masoni, Zozoni, Bonboni...Svedok sam tog pomamnog ludila i glupila. Devedesete sam spakovao uspomene, uveren da pristiže kataklizma i krenuo u džungle Amazona. Svi insekti, zveri i boleštine bili su mi manje odvratni od "glasača koji znaju šta Srbiji pripada". Kada povremeno svratim u Srbiju, srećem likove koji su zaboravili za šta su glasali, ali nisu zaboravili ko im je kriv: NATO, Masoni, Zozoni, Bonboni...i mi koji smo "ostavili" Srbiju. Draže su mi anakonde od ovih likova, i ambijent džungle od stvarnosti Srbije.

ЗОРАН

pre 11 godina

У случају Готовина, пресуда се базирала на игнорисању изнетих доказа, у случају Харадинај, руку на срце, доказа није било довољно, али не зато што нису постојали већ зато што су елиминисани, дакле како год окренеш доказа има само против Срба зато што смо "кооперативни" и за то смо добили статус кандидата!!! . Еј, сад смо кандидати којима ће поново увести визни режим! Трећи шамар ће да уследи кад Шешеља осуде за говор мржње на 30 година.

Pixies

pre 11 godina

JEDINO Ivicina izjava ohrabruje. Situacija jeste teška ali MORAMO NAPRED!

P.S. U životu sam se nadao raznim stvarima ali ni u snu nisam mogao da pomislim da će se Ivica pokazati kao najracionalniji čovek u SRB.

Krunoslav

pre 11 godina

Samo se vi ljudi opustite, izgubila je Srbija rat i za nju ne vazi ista pravda kao za ostale tako je uvek bilo i tako ce uvek i biti. Da su nama saveznici bili Ameri a albancima Rusi onda bi mi slavili a oni tugovali... Ajd u zdravlje sledeci put da biramo bolje saveznike

Ognjen

pre 11 godina

Kad smo dosli do toga da Karla Del Ponte drzi nasu stranu!!! Ej bre! Zena koja je za nas bila olicenje zla, sada kritikuje sud za koji je radila! Ne branim nju, nego kazem da u slucaju Srbije, od goreg uvek ima gori, i da uvek mozemo gore da prodjemo!

Miloš

pre 11 godina

Nekada mi se činilo da je reč sramota veoma jaka i da baš mnogo kazuje. A sada mi nije dovoljna da iskaže osećanje posle ovakve presude. Tužan sam zbog naših žrtava, zbog osuđenih srpskih generala. I prekid saradnje sa Hagom je logičan, ali za sve je kasno. Zlikovci su na slobodi.

Sabac

pre 11 godina

Sta reci, vodja teroristicke organizacije koja je za cilj imala da jedan deo teritorije koja pripada jednoj suverenoj drzavi oddcepi od te drzave je oslobodjen a ceo vrh te drzave zajedno sa generalima vojske i policije koji su kao sto je i normalno branili tu istu drzavu od terorista su osudjeni. Ovo u svakom smislu nije normalno i samo me intresuje kako ce ovo istorija da prikaze za nekih 50 godina ili za 200 godina, ovo ce verovatno da zbunjuje sve normalne ljude na ovom svetu!!!!

Henry Lee

pre 11 godina

"Mi možemo odbiti sljedeći krug pregovora, ali onda ćemo čekati 2014. godinu za otpočinjanje pregovora s EU. Hajde onda da vidimo što nam je veći interes", rekao je Dačić, dodajući da je on praktičan čovjek.

naravno Pačiću da nam je veći interes EU.
čim priznamo Kosovo eto nama novih kredita i kapitalnih ulaganja sa zapada i novih radnih mesta. za platu od 200e.

mali licemer je inače vrlo sposoban menadžer.
šta god su dovukli ovde sa strane u zadnjih 10 godina samo su nam još više opteretili budžet subvencijama.

sjaši kurta da uzjaše murta. i sve tako dok konj ne crkne.

VLADIMIR

pre 11 godina

Vučiću, mani se ti ćorava posla. Prepusti ti meni da ja brinem o GLADI SVOJE DECE.Nisam ja tebe ovlastio da hraniš moju decu, već da SPROVODIŠ USTAV NAŠE DOMOVINE SRBIJE. Ista poruka i Dačiću, ko ti je rekao da mi moramo da pregovaramo sa šiptarima - ako ti nemaš nikakvo dostojanstvo, a nemaš ga, PREPUSTI MESTO PRAVIM PREDSTAVNICIMA NARODA. Sumnjivi ste mi vi i prozirno je vaše sakrivanje iza prethodne vlasti.

Čudoljub

pre 11 godina

Slobodni svet je jednom napravio sličnu grešku kada je na isti način tretirao Nemačku posle Prvog svetskog rata. Posledice znamo. Ovako se nepotrebno stvara još jedno krizno žarište, a javno mnenje u Srbiji okreće protiv svojih prirodnih saveznika na Zapadu. Kome je to u interesu?

Od sada, samo u se i u svoje kljuse. Bog je na nebu, Rusija i Kina daleko i ne mare mnogo za naše sitne interese, nema pomoći ni od koga. Ojačajmo državu, prihvatimo se posla pa će nas gledati drugačije.

LxMusic

pre 11 godina

Ovo je ustvari super!
Konacno znamo da nad srbima nije ucinjen nikakav zlocin !?$&@
Bilo bi vrijeme da prestanemo tripovati da je protjerano 200000 Srba u NDH pobijeno hiljade, da nam je oteto Kosovo , da je 19 svjedoka protiv Haradinaja pobijeno, da nas je NATO bombardovao itd.
Prestanimo da tripujemo!
Valjda USA I Eu bolje znaju da se to nije dogodilo!
Bolje bi bilo da priznamo agresiju na NDH, Bosnu Sloveniju Kosovo , jer u suprotnom mozemo biti optuzeni Za agresiju Rumunije, Bugarske.... znam da nema smisla ovo Ali kao da postojece optuzbe imaju!

Uros

pre 11 godina

I dok su drugi kupovali slobodu za svoje heroje, mi smo pljackali sopstvenu zemlju. Kako to uvek biva sa Srbijom, zavade nam dva oka u glavi i rade sa nama sta hoce. Na prvi znak zarade i moci tipicni srpski politikanti menjaju svoj fokus sa opsteg interesa, ne cak ni na stranacki, vec na licni! A za to vreme u Den Hagu...

nekoizmase

pre 11 godina

Neznam zasto krivite sud, on je tu cist. Najvecu pogresku je napravila Karla koja je optuzila nevine ljude za zlocine koje nisu pocinili, tako da su sada pravi krivci na slobodi a vi konstantno napadate nevine. Ocito da vama treba samo da je neko kriv, pa ko god. De se stavite u njihovu kozu i da vas optuze za nesto za sto niste krivi, bi li vam bilo svejedno?

saturn

pre 11 godina

Srpski narod bi ljutnu trebao prvenstveno usmjeriti na rukovodeće političare iz onog vremena,koji su narod zaluđivali sa pogrešnom politikom, koja je zaratila i sa Slovenijom i sa Hrvatskom i sa Bosnom i sa Kosovom.Dokaz za takvu pogrešnu politiku je taj što ni jedna od bivših republika više nije htjela biti u zajednici sa Srbijom.

Sada je to došlo na naplatu, tako da je i sud u Hagu, na neki način oslobodio krivice ostale narode,a glavnim krivcem "proglasio" Srbiju.
Na ovaj način je zapravo zadovoljena pravda, a za zločine koji su se neosporno dogodili u tim ratovima, trebaju biti osuđeni pojedinačni izvršitelji, a ne novonastale Države , nad kojima je izvršena agresija.

Srbija ima pravno na bes

pre 11 godina

Srbija ima pravo na bes? Slazem se. Ali dokle da mi budemo besni, ponizeni, ubijani, silovani??? Srbija valjda ima PRAVO NA PRAVDU? Ili nema??? Ili je pred medjunarodnim sudom pretpostavka nevinosti koncipirana tako da je svako nevin dok se ne dokaze da je Srbini! FUJ za ne-pravdu haske lakrdije od suda

Лимени 036

pre 11 godina

Убијеш једну особу и одма си убица и монструм и следи ти затвор.........убијеш стотине и стотине и ниси убица , ни монструм и не следује ти затвор.............овај свет поштује масовна убиства и награђује убице.....страшно ......куд иде овај свет.....,

tuga

pre 11 godina

Ljajicu da li ste proverili da li mi uopste imamo pravo i na bes.Ja mislim da mi nemamo nikakva prava...Ako se ne osude zlocinci koji su poubijali Srbe,o kakvim mi to pravim pricamo.Dokle ce nas filovati lepim recima ,floskulama i lazima...Dokle ce nas ucenjivati i nepravedno uslovljavati...Veliki deo nas sve vidi,ali ostaje nemi pred tolikom nepravdom svuda oko nas.Prema tome proverite jos jednom, da li nam je dozvoljeno da se naljutimo.Vidite sta kazu ovi iz EU,sta kazu Amerikanci....i njhovi placeni sateliti ...a mi cemo dotle samo nemo da gledamo... sa tugom u dusi i suzom u oku.

ana

pre 11 godina

Ovo je legalizacija zločina počinjenih na Kosovu.Ovakvom odlukom Hag je doveo u pitanje živote ono malo Srba koji su ostali da žive tamo.Prepušteni su na milost i nemilost ozvaničenim terorističkim grupama albanaca!

Serdar

pre 11 godina

Ovo je po prvi put od kad pamtim za sebe,da Srbi imaju pravo na nesto,pa makar to bio i bes!!Hvala vam sto nam makar dopustate da se nerviramo kao ljudi kad nam vec ne date da zivimo kao ljudi.

black mamba

pre 11 godina

Ok, ljudi, slusajte. Pre 50 i nesto godina i bez trunke nadoknade nasi roditelji i dede i babe su bez na radnim akcijama izgradili Jugoslaviju onakvu kakva je bila. I uvek smo mi najvise i radili, jer smo mi najvise i verovali u "bratstvo i jedinstvo". Apsolutno nista nas ne zaustavlja da opet uradimo tako nesto.

Ako treba na bonove, par godina, dok ne skupimo pare, obnovimo itd. Jedan i jedini preduslov jeste da se uklone sa polozaja oni koji omalovazavaju tudj trud, rad i ekspertizu. Samo i jedino je to potrebno da se hiljade Srba iz dijaspore vrate u Srbiju. Nije svakom od nas do para, mi jedino ne dolazimo nazad jer i kad dodjemo buzdovani nas koce i omalovazavaju jer znamo i umemo bolje od njih. Jer onda u cemu je poenta, zasto smo uopste i dolazili kad smo se jedino unesrecili ekonomski i po pitanju standarda zivota a od nas niko nije profitirao?

Mirko

pre 11 godina

Dobro je rekao onaj rus pre neki dan.Razmislite dobro da li cete u EU,da li to vredi?
Pa evo,i Engleska razmislja o tome...
Sada ostaje jos samo jedno: zatrazice se i priznanje nezavisnog Kosova.
Sigurno!Da li ce nakon toga biti sve jasno?

ustuk

pre 11 godina

a sta je nasa 'siromasna' drzava uradila po lobiranju za nase u hagu? nije mrdnula kao da je nije briga za te ljude,a sada nam svako kriv! da se samo izdvajao hiljaditi deo za nase tamo,umesto sto su se krale milijarde evra svakog meseca,i nas bi oslobodili. tako je to u svetu sada. i da niko nije rekao da smo siromasna zemlja,a idalje se krade iz nje!

sepika

pre 11 godina

A sta se ovi politicari prave mutavi kad su znali da ce tako da bude. Malo ljudi je bilo u Pristini, mnogo manje nego u Zagrebu. Haradinaj je i mnoge albanske porodice zavio u crno. Den Haag Sucks!!

Vex

pre 11 godina

Eto otplatilli smo sad sve grehe. Iz ove stranputice ima samo jedan put napolje; poruka je jednostavna I ima samo dve reci: Nacionalni Interes. Ova jedostavna cinjenica je za Srbe mislena imenica I iz tog razloga ova zemlja nikako ne moze da izadje iz vrzinog kola...

Srbin u Americi

pre 11 godina

Citam i zao mi je, a kad malo bolje razmislim ne bi trebalo da mi bude zao jer smo sami krivi. Dajte Kinezima ili Rusima da sagrade bazu na Kopaoniku i da resimo probleme.

goca

pre 11 godina

Očigledno da je Srbija osuđena i pre nego što je proces počeo.I zašto bi smo uopšte tražili pravdu tamo gde je nema.Ratni zločinac ponovo na slobodi.Ovo nije međunarodni sud pravde već nepravde.Sramna odluka!

Vladimir

pre 11 godina

Kad narod osvajaca bude pobedjen, zlocini protiv njihovog stanovnistva uglavnom prodju nekaznjeni. To jeste nepravedno kao sto je nepravedno sto je osvajac pobio sto hiljada ljudi a kaznjeno je samo par desetina zlocinaca. Sledeci put malo manje nacionalizma a vise pameti.

Glasac X

pre 11 godina

Jedini ovde koji je rekao ono sto treba da se kaze u ovom trenutku je Kostunica, od sad iskljucivo glasam za njega, jer od ovog drzanja za EU kao pijan plota nama sve gore, i nikad nismo bili ponizeniji.
(NikolaNS, 29. novembar 2012 13:10)

A ja bas zato i necu nikad da glasam za njega. On nas koci celo vreme i zbog njega se i desava ovo sto se desava. Ne mozes sa Evropom, Amerikom i NATO-om da igras toplo-hladno. Ili si sa njim, ili te nema.
Ako slusamo Kostunicu, gotovi smo, jer se svi biju za nasu teritoriju zbog geopolitickog polozaja. Buduci da smo u Evropi, tamo nam je i mesto i svaka politicka saradnja sa Rusima moze da znaci i nas kraj u sledecem svetskom okrsaju. A mozda i pre toga. Samo lud to ne moze da shvati.

TZ

pre 11 godina

Meni sve ovo deluje kao plan... Evo ovako: Na vlasti je ista garnitura koja je gurala nacionalizam 90-ih, odjednom Ivica i Tachi idu kod Hileri i Ketrin, odjednom nakon toga krecu naslovi tipa:
" Bice bolnih udaraca",
"Rusi rekli da razmislite o evro integracijama, i josh vam daju kredit pride" (a znamo koliko je toma raspolozen za istok,
"Špindeleger: Bolni uslovi za Srbiju",
A sa druge strane Hag provocira oslobadjanjem ljudi, za koje kao da su znali da ce nas jako isprovocirati izricanje njihove nevinosti i pushtanje na slobodu.
Dakle, Od Evrope i Haga imamo uslove i provokacije, od Rusije bodrenja i kredite, mi se kuvamo u supi besa i nacionalizma, a komshije se nasladjuju... sve to skupa - izolacija.

Koreni svakog zla potiču iz neznanja

pre 11 godina

Bes je izraz nemoći.
Pravo i pravda nisu jedno te isto.
Pravo je slepo (zna samo paragrafe) a pravda nemora biti jedna (zavisi na uglu pogleda).
Masovna histerija posle oslobadjanja optuženih Hrvata i Kos.Albanaca proističe iz osećanja nepravde, ali ne i iz znanja optužnice, dokaza i razloga presude.
Uloga medija je da pripreme specijalne emisije gde bi trebalo da sede eksperti na medjunarodno krivično pravo koji bi laicima (svima nama) objasnili šta se desilo. A ne da puštaju izjave svakojakih političara koji sve to koriste za dnevno političke svrhe i time još više pale narod.

IQ

pre 11 godina

Убицама грађана Србије у Србији треба и судити у Србији. Наш суд треба да обнови судске поступке против свих злочинаца и спроведе правду до краја: по истом принципу као и Израел или САД.

Ocekivano

pre 11 godina

Optuznica za Haradinaja je za devet srba ubijenih.I predhodni postupak nije nasao na odobravanje zalbenog veca.Kako smo mislili da ce odluka biti pozitivna kada nije bilo ni jednog svedoka. To sto su oni pobijeni za sud nista ne znaci. Svi relevantni politicari su znali kakva ce presuda da bude.Sta se sada iznenadjuju.Sada cemo da se danima zamajavamo sa sa ovom odlukom,da se prave nekakve emisije itd.Zavrsena prica.Lupljen poslednji samar politici devedesetih

MM

pre 11 godina

Srecan vam 29 novembar, neki ga jos slave. A on je jedan od uzroka propasti Srbije kao I kradja laganje i mito politicara zbog licmog interesa prodali i prodaju zamlju

volk

pre 11 godina

Kako kazu neki da Ivicina izjava ohrabruje. Pa sta je sledece. Da moramo dati svako po bubreg na trziste da platimo dugove hrvatske i kosova. Dosta ljudi u Srbiji ima poremecen sistem vrednosti. Tako i Ivica, da bi pozajmio novac od ovih zlotvora, on ce nastaviti sa dijalogom. Pa jeste lakse je pozajmljivati, a onda krasti, otimati nego raditi, raditi, stedeti
Setite se stihova Pink Floyda iz pesme Wish you were here. A mozete procitati i JEZEVU KUCICU od Branka Copica.

Hren

pre 11 godina

Ja ne znam da li je ovo poruka Haga da svi treba da se bavimo ovom vrstom delatnosti kao Haradinaj ili da je pravda na prodaju? U svakom slucaju poruka je losa po nase i njihove odnose do te mere da ne zelim da vidim ni jednog licemernika iz Evrope vise u zivotu!

Cvetko

pre 11 godina

Sada mi treba da nastavimo pregovore oko administrativne granice kao da se nista nije desilo? Kao da se bivsi vodja OVK ne vraca slobodan na Kosovo, obodren oslobadjajucom presudom i politickim aspiracijama da bude premijer Republike Kosovo! U kom svetu mi zivimo.....

Pa nisu Ameri Srbi pa da misle samo na danas

pre 11 godina

@s, 29. novembar 2012 14:36

Za srpske geostratege:

Nemojte misliti da nisu i na to mislili. Na fin nacin vam je objasnio jedan cika iz Stratfora 2008 u intervjuu Slobodnoj Evropi, koji se gle cuda zvao: "Rat je završen – Srbija je izgubila"

http://www.slobodnaevropa.org/content/article/1106139.html

RHood

pre 11 godina

Aman ljudi, sami smo krivi! Kompletna BIA i VBA odmah da budu smenjeni, oterani.... zakupiti Goli Otok od Hrvata i tamo s njima. Koja to ozbiljna drzava sa svojim aparatom dozvoli da 30 i kusur kljucnih svedoka bude uklonjeno??? Ponasamo se kao da nam je u o ovom deljenju karata upala ova drzava, pa videcemo sta dalje...........

amigos

pre 11 godina

Majko mila...sad je vec naraslo na 30 svedoka ubijenih...a ni za onih 19 niko nije naveo ni jedno ime,ni jedan dokaz...Srbijo dokle ces sama sebe lagati?Pa jel ima iko da kaze,cekaj malo,mozda ne postoji belosvetska zavera protiv Srba,mozda trebamo sebe da preispitamo?

optant

pre 11 godina

"Međutim, mi moramo da ostanemo hladne glave i da nastavimo saradnju u regionu, jer se samo tako mogu procesuirati ratni zločinci i doći do pravde za žrtve", rekao je tužilac.
Vukcevicu !
Samo se srbi osudjuju ! Izgleda da si ti van stvarnosti!

Milan R.

pre 11 godina

Sve je bilo jasno kad je sudija Belgijanac a oni nam nikad nisu zaboravili
Kongo i Patrisa Lumumbu kad je jugoslovensko oruzje i instruktori nateralo
Belgijance u izbeglistvo a mi smo naslednici te i takve Jugoslavije. Gurali smo svoj nos u ime tudjih prava gde treba i gde ne treba i sad nam se vraca. Pravda i batina uvek ima dva kraja , batina deblji i tanji a pravda skuplji i jeftiniji. ne treba zaboraviti da smo im u ime svetske pravde nesvrstanih palili ambasadu u Beogradu a sad su nam vratili. Da li je pravedno ...nije. Da li smo mogli spreciti...nismo. Da li smo se petljali gde nam nije mesto... jesmo. Da li nam vracaju... da. Da li je godinama albanska iredenta imala najvece uporiste u Evropi u Belgiji..da. Jesmo li se ikad zapitali ...zasto?

Džeremaja

pre 11 godina

Ne mogu se oteti dojmu da se Srbija oko ovoga mnogo manje uzrujava nego oko Gotovine. Kao da je Hrvatska za Srbiju važnija od Kosova.

Kolarevic

pre 11 godina

Jadno je kako se igraju sa zivotima ljudi koji su mislili da ce bar na medjunarodnom planu pravda biti zadovoljena, a ne da ce ih Evropa, u koju su polagali najvece nade pljunuti po sred cela, kao da nisu ljudi. Ovo je postalo krajnje neizdrzivo!

Preporod!

pre 11 godina

@Friedrich. Slazem se u potpunosti. Nadam se da ce Srbija ipak ustati iz pepela! A, za to moramo da zbijemo redove! Zbijte redove Srbi, vratite pamet i mladost iz inostranstva. Manite se tajkuna, monopola, huligana i organizovane pljacke, obrazujte narod, moramo u preporod! Bivse komunjare u misije rupe, pametni da se cene!

Irena

pre 11 godina

A ubistva svedoka koji su trebali da svedoce protiv Haradinaja? To nikome u sudu nije bilo sumnjivo ili indikativno o Haradinajevoj krivici? Kako to da svi svedoci stignu do suda sem njegovih? Nema nama pravde dok ne napumpamo misice! To je tuzna i bolna istina.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Pamtite li Srebrenicu?
(Sarajlija, 29. novembar 2012 12:05

Naravno da pamtimo, a za svaki slucaj da ne bi zaboravili, na srebrenicu nas podsjecaju direktni prenosi iz haskog tribunala na kojima se sudi, ili se sudilo, SVIMA koji su za taj zlocin direktno ili indirektno odgovorni, od samih egzekutora i obicnih vojnika, do cijelog drzavnog i vojnog vrha, i to uopste nije problem. Mene samo zanima kad cete vi nesto da zapamtite?? A imali ste prilika, bogami....

raja babeja

pre 11 godina

Kako niko da se seti da kaže da smo sve ove ratove koji se u Hagu tretitiraju, izgubili, kao i da su uvek dosad u istoriji poraženi bili u položaju da plaćaju cenu svog ratovanja. Pa, g-do, i Hag sa svojom (ne)pravdom je cena devedesetih prošlog veka, pa samim tim i ove koalicije koja je sad na vlasti. Kuknjava ovde ne pomaže, a bogami ni okretanje Rujama, jer pitam: Gde bejahu oni kad nam uvedoše sankcije i kad nas bombardovaše?? A što ne posavetovaše bar onog pokojnog nevoljnika da ne pristaje na osnivanje suda za ratne zločine sa onako širokom formulacijom koja je omogućila da i on sam postane žrtva procesuiranja?! Srbijo, gledaj u sutra ako možeš, od plakanja za jučerašnjicom nema vajde!!

ZoranNS

pre 11 godina

Ne valja što se ova nepravda dogodila, a valja što se nije dogodila pod ŽUTIMA, onda bi ih napadali SNSovce i svi slični da su za ovu odluku krivi. DS svakako neće iskoristiti priliku, ovu nesrećnu i nepravednu odluku za skupljanje jeftinih političkih poena kao što je to radila SNS ranije.

Miki d

pre 11 godina

Pa kad se dobro izbesni iza zatvorenih vrata, da povrati hladnokrvnost i odigra pametno. Poraz je uvek gorak ali rat mora da se vodi dalje. Diplomatija je rat mirnim sredstvima. Prokleto jake protivnike imamo i cini se da im prilazimo krajnje neozbiljno!

dragan

pre 11 godina

Otkad je pres sluzba tkzv predsednika sudija i tuzilac.Posto su ovi oslobodjeni ajde da vidimo materijalne dokaze koje je Srbija dostavila u Hag.Prdsednik ovog veca dolazi iz drzave u kojoj je bio visevekovni genocid tj aparthejd.Nadjite svedoke smestite ih u Srbiju pod policijskom zastitom i stvar resena.

miki skepticni

pre 11 godina

Mnogi mafijasi nisu nikada osudjeni bas zbog nedostatka dokaza, bez obzira na nacin na koji su ti dokazi nestali, kao u ovom slucaju npr...

Kako_da_ne

pre 11 godina

Pa Amerima ne odgovara da na nasem prostoru bude mir i da zemlje Balkana jacaju uz medjusobnu saradnju. Sto pre to ukapiraju Bosanci, Srbi, Hrvati, Albanci i svi ostali to ce nama svima biti bolje!!!!

Krsta

pre 11 godina

Lepo su naredjali te oslobadjajuce presude, prvo Markac i Gotovina, sad ova trojca, lepo boga mi. Mora da je slucajnost, ili dobro vladanje u pritvoru, ili mozda nedostatak dokaza? Kada se sud na brzinu napravi, ni presude nisu bolje. Samo kazem...

Vuja

pre 11 godina

Koliko nas mrze, neverovatno... Zavide nam na lepoj zemlji, lepim zenama, opustenom zivotu... Znaju da njihovo bogatstvo ne moze to da im kupi... Oni kad definitivno puknu raspasce se kao mehur od sapunice, a blizu su toga, od obesti su vec naduvali preveliki balon... Taci i Haradinaj sa gotovinom i kreditima ce da ih vade... Putuj Evropo, daleko ti lepa kuca ovokvoj kakva jesi. Mi nismo dovoljno losi da bi bili sa vama.

Srna

pre 11 godina

Pa sad i da oslobode sve naše ništa mi ne bi značilo. Zlo ostaje zlo.
Citirao bih čika Jovu Zmaja, a tiče se zapadnih sila.

Laž je čudan most
Preko te prenese,
Ali natrag nikad više,
Natrag ne može se.

Pedja

pre 11 godina

Pa ta Amerika i Evropa su same rekle da je OVK teroristicka organizacija, a sada nista ne komentarisu kada ih je Hag pustio na slobodu! Kosovo vazi za centar trgovine organima, drogom, oruzjem i robljem u celoj Evropi! O cemu mi pricamo?

Spasa nam nema-propasti NECEMO

pre 11 godina

Sta reci...Dosadasnja politika nas je dovela do samog dna,i ocigledno je da treba nesto menjati. Ali iz KORENA menjati. Pre svega reci narodu JAVNO ko nam je prijatelj a ko nije. Ja mislim da su nam Amerika i Nemacka najgori neprijatelji i treba se ponasati u skladu s tim. Takodje moramo imati UTICAJNOG prijatelja i saveznika u EU,a to jedino moze biti Francuska,niko drugi,naravno moramo im pruziti ruku. Rusija i Kina su standardno s nama. Produbiti saradnju i postati strateski partner sa ovim drzavama.Mi itekako imamo sta da ponudimo,pogotovo Francuskoj. Za korupciju streljati,takav smo narod da nema drugog nacina. Za 10-ak godina da temeljno pometemo juznu pokrajinu.

nikola m.

pre 11 godina

jednostavno receno:nastavlja se kontinuitet politike propadanja,za to su krive sve vlade do danas, i ova danas nastavlja tim putem.svih ovih godina se prodavao drzavni i nacionalni interes,drzava kroz institucije propada a narod moralno i materijalno tone a za to vreme vlasti uzimaju pare od EU i SAD a EU i SAD dobijaju sta zele i dobili su ekskluzivno pravo da oblikuju nasu drzavu,narod i istoriju,e to je tragedija i to je put u propast.

žaks

pre 11 godina

Žalosno je kako nam hag kroji istoriju ne vodeći računa ni o žrtvama rata,nadam se da ćemo smoći snage u budućnosti da ispravimo ova slova srama i damo pravu sliku svetu o najgorem ratu na balkanu.

Zoso

pre 11 godina

Sta mislite koliko je ovo vazna vest u Evropi,Rusiji,Kini itd.Za nas je bolna a bilo je jos takvih trenutaka.Sloba nas je grdno z......o unistio i otputovao na onaj svet.Tako je to kad necemo kralja.

Miljenko

pre 11 godina

Uzasavajuce da jedan od klasicnih primera savremenog teroriste bude oslobodjen! I ko ce sad da deli pravdu? Medjunarodna zajednica je pokazala da je dotakla dno dna! Tuga.

Pravnik

pre 11 godina

Povratak u srednji vek je na pomolu, kako stvari stoje. Oslobadjaju se ljudi koji bi trebalo da budu iza resetaka, neosudjeni sede u zatvorima, a osteceni nemaju nikakvu satisfakciju! Sta reci a ne zaplakati nad ovim razvojem stvari? Medjunarodno pravo je upravo degradiralo sebe nazad u teorijske okvire, jer ga u praksi ni njegovi najveci zagovornici ne postuju!

bosko

pre 11 godina

svet nam je dao dokaz koliko smo slabi,jadni,ne složni.koliko smo u stanju da idemo jedn protiv drugoga.Aleksandar Vučić je upravu da naša deca ne će imati šta da jedu za deset godina bez eu.nama nije kriva eu mi smo krivi sami nije nama došo nemac i uzeo pare,zapitajte se zašto su nam fabrike zarasje u korov a nečije vile,agencije,kvazi firme cvetaju a nastale juče.kad se budete pitali zašto ja ustajem u 5 sati da idem na posao za 15hiljada a moj komšija ustaje u dvanest sati i vozi najnovija kola.e kad se to budete pitali i kažete e sad je dosta tada će srbiji da svane a ovako ovo sve je mlaćenje prazne slame.????'?????????

q

pre 11 godina

Da ima pameti, i vlast i opozicija bi trebali da se dogovore, sa medijima i celokupnom javnoscu, pa da reakcija na sve ovo bude APSOLUTNA TISINA. Jel ako nasa ljutnja ne znaci nista, mislim da ce se od tisine, neko najeziti.

daca

pre 11 godina

Sada dok smo komirani od Gotovine, Markaca, Haradinaja.....ova vlast ce uraditi sve sto zapad od nas trazi u vezi sa Kosovom zarad poprilicno nezvesne buducnosti Srbije u okviru "pravedne i demokratske" EU. Strasno!

Tako nam i treba

pre 11 godina

Zaslužni za oslobođavajuće presude u Hagu, nisu u Hagu već u Srbiji. Da smo čuvali naše ljude a ne isporučivali ih Haškom tribunalu,on bi se sam od sebe i ugasio jer bi ostao bez posla koji mu je namenjen.
Najzaslužnije Nemačka je odlikovala.
Nas EU ne želi jer je EU i stvoren da razgradi Srbiju. Kad taj proces završe onda će u ime krize ili čega već, a ponajpre zbog deobe plena, raspasti se.
Setite se najzaslužnijih za isporuku najznamenitijih Srba u Hag.

neko ko pamti

pre 11 godina

I ja se slazem da neke odluke Haskog suda kog smo i mi prihvatili kao merodavnog nisu po mom misljenju dovoljno ostre ali necu niti imam pravo da odluke ne prihvatam... Isto onako kako se Srbija k...... 90-tih sada cvili kao p.... Ocekujemo da drugi osude odgovorne za stradanje Srba a mi odgovorne iz naseg naroda za stradanja SRBA nagradjujemo time sto ih ponovo vracamo na vlast... Samo razmislite da li je moguce da niko nije pokrenuo politicku pa i krivicnu odgovornost za ohrabrivanje Srba izvan Srbije a zatim ih ostaviti na cedilu... Rat 90-tih je zavrsen nasim porazima i sud u hagu a i 99% sveta ,prihvatili mi to ili ne, nas smatra odgovornim. Kao Nemacka ili Japan posle drugog svetskog rata nasi generali se proglasavaju krivim. Mnogo smo bolje prosli nego Japan ili Nemacka ali jos uvek nismo odrasli da shvatimo da svetom vladaju pobednici i njihova istina je jedino merodavna... Rat je prosao, osudjen je ko je osudjen i niko drugi ne bi uradio bolji posao nego Hag... setite se samo nasih sudova...Zato ne dajite podrsku onima koji su vas i doveli u situaciju da se ponovo bunite protiv svih jer verujte mi oni ce nas dovesti ponovo do rata.

Vejvoda

pre 11 godina

Sace lepo da nas nateraju i da ga primimo uz sve drzavne pocasti u Beogradu, kao da je kakav drzavnik a ne kriminalac. EU navodno ne zna ko je glavni za sverc belog roblja i droge na zapad...sve dok njihova deca ne dodju na red oni ce ovako terati.

Oliver

pre 11 godina

Ali sto je najneverovatnije u celoj prici je da je Haradinaj odgovoran za ubijanje i Albanaca, pored ostalih naroda, a ne osudjuju ga ni sami Albanci!!! Pa gde to ima da sopstveni narod zbog neposlusnosti saljes u smrt???

Stevan

pre 11 godina

Ovo je jos jedna u nizu katastrofa koje smo nasledili i koje ce nas tek kostati, ako je sudeci po istoriji. Nit 'leba jeli nit mirisali, a nadrljali k'o zuti...prica naseg zivota.

Sarajlija

pre 11 godina

Mislim da je od samog starta bilo jasno kako ce taj Haski tribunal funkcionisati, cim su oni napravili "ad hoc" sud, koji nije imao ni statut ni pravilnik, niti bilo sta. Pa su sve izmisljali pravila po potrebi kako su im problemi iskrsavali. A mi nismo ni trebali da se s njima hvatamo u kolo. Ali eto kad struku niko ne pita nego radi koja vlast kako hoce.

aleksa

pre 11 godina

za ove što pominju Rat je izgubljen nastavimo dalje ,OK.Onda da čekamo neki drugi rat pa da pametnije odradimo ako budemo na pobedničkoj strani sledeći put?Zar nas svetska politika ne uči tako,ko izgubi ćuti a ko pobedi ima prava na sve.Znači da sledeći put mi možemo biti pobednici,napominjem sledeći put namerno jer je svet takav da će na žalost kad tad biti "sledeći put"

novi sad

pre 11 godina

ne mora ovde niko da otkriva rupu na saksiji, dovoljno je samo videti kako se ozbiljne drzave i nacije postavljaju u situacijama kada se suocavaju sa nepravdom. svako od nas bi trebalo dobro da se zamisli kada sledeci put bude kupovao americki, nemacki, hrvatski ili holandski proizvod koliki deo tog novca se upotrebi direktno protiv nas samih. jedino ako postujemo sebe mozemo ocekivati da nas postuju i drugi

bubica

pre 11 godina

Vidi vidi sada ste besni,a da li su besni Srbi kada im njihovi vladari ovako presudjuju.Sada odjednom vidite sta ne valja,a sta ste vi uradili da ne dodje do toga?

Srbin

pre 11 godina

Danak politike koju smo vodili i dan danas placamo, da li je to Srbija kolektivni krivac za sve ratove koji su se desili na terenu bivse SFRJ.
Imamo puno pravo da budemo ljuti i da se osecamo povredjenim ove zadnje presude nikako nece doneti nista dobro na terenu balkana vec ce jos vise da prodube ionako naizgled prisutnu toleranciju.Buducnost naseg naroda p[otpuno je neizvesna gledano kroz prizmu zadnjih desavanja ostaje nam samo da se brinemo sami o sebi i da zaboravimo i EU i sve ostalo pametnom je ovo zadnje dovoljno da vidi koliko nas ista ta eu i zapad zele kao partnera.
Komsijama i jednim i drugim i trecim samo cu da porucim da ce mo mi i dalje da zivimo jedni pored drugih verovatno sa nesmanjenom netrpeljivoscu jednih prema drugima i da mi kao narod necemo nestati ma koliko vi svi to zeleli.
Pravda je spora ali dostizna, jos ce mo mi da se vijamo po vrletima balkana niti vi mozete da pobegnete od nas niti mi mozemo da pobegnemo od vas ali ne zaboravite zlocin nikad ne zastareva

Jovana

pre 11 godina

Tadic nas je uveravao da ce sve biti kako treba i da principi medjunarodne pravde moraju biti postovani, a sada sta imamo? Oslobadjanje 3 zlocinca u samo 2 nedelje!!! Jak mi je posao drzava uradila, svaka im cast na rezultatu!

pop

pre 11 godina

Sve je bolno ,žalosno i tragično što nam se dešava dvadesetak godina unazad.Treba iznaći rešenje iz ove skoro bezizlazne situacije ako je to moguće ili proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati neko novo vreme a u međuvremenu se okrenuti BRIK-u i razvijati zemlju.Samo jaka ekonomski i vojno Srbija može biti bitan faktor u svetu i sačuvati svoju teritoriju.Ja i dalje mislim da nije sve izgubljeneo,da netreba mi sami da tome doprinesemo.

igor

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.
(Boki_, 29. novembar 2012 13:19)
Boki sine ne lazemo mi sebe da su Crnogorci ustvari Srbi, vec oni sebe lazu da nisu.

Jera

pre 11 godina

Pitam se zasto prethodna vlast nije ulagala pare u taj sud kao sto su Hrvati i Albanci to radili? Mogli su malo manje da rade Kolubare i Agrobanke, a malo vise da gledaju dugorocni interes zemlje. Ne verujem da bi im iko zamerio da su odvojili koji desetak miliona da se Srbi koji su ocigledno nepravedno tamo poslati oslobode...

think

pre 11 godina

Mozete da se brinete za ove ili one, ali postalo je jasno da je situacija za citav svet postala alarmantna. Na putu su da nam svima oduzmu dusu i novac, da nas namame da se mlatitimo izmedju sebe, a da ostave sve onom malom delicu koji ce kontrolisati svaki nas pokret, nasu zelju, nasu ideju... Jednog dana ce se preseliti na neku drugu planetu, ali na zalost i od nje ce napraviti istu situaciju.

Vlade

pre 11 godina

Realno da se zapitamo , koliko je Srbija ucinila da se istera pravda u Hagu. Pa kad nismo svoje drzavljane branili u Hagu , ne ulazim u to da li su krivi ili ne, a po osnovu svakog prava pa i Haga svi su nevini dok se ne dokaze suprotno.Kako smo tek onda trazili pravdu za ubijene Srbe .Sta smo ocekivali ,da je nekog drugog briga za nas a mi se ponasamo kao da se sve desava nekom drugom.
Srbija je dotakla dno dna svog nacionalnog identiteta, patriotizma, nek nam je Bog u pomoci.

Komentator

pre 11 godina

Nakon svih ovih po nas jako bolnih i poražavajućih odluka nešto razmišljam: pod čijom je dominacijom taj sud, američko-proamerčkom ili rusko-proruskom? Stalnu (najčešće vešto prikrivenu) borbu među ova dva igrača (i mnogobrojnih im savezika (čitaj - uvlakača)) smatram po nas dominanrno bitnom. Pa onda kakve odluke očekujemo?
Nešto mi se čini da nam ona druga strana vrlo jasno poručuje šta misli o našem "bližem vezivanju (čitaj - neviđenom uvlačenju) za "vekovne prijatelje"".
Daj Bože da se na ovome završi ali nešto mi se javlja da neće. Jer kao što kaže poslovica: kad se tuku slonovi najviše nastradaju mravi.

Alexa

pre 11 godina

jel sada shvatate da je sve u lobiranju !!!!!! nista niste uradili sem sto ste bili slepo poslusni, tako je to kada radite protiv svoje drzave. a sada kukajte... nista to ne pomaze samo pokazujete svoju slabost.

mirno i pametno

pre 11 godina

Sta da kaze, mora se ostati ponosan i prihvatiti ovaj udarac a ne pasti. Jasno je da je u pitanju politika, ali tek sada se vidi koliko nam je potrebna dugorocna strategija i koliko smo vremena od 2000. godine potrosili na gluposti. Koliko je u medjuvremenu popljackano, koliko je ljudi otislo. Sve to se sada jos bolje vidi. Srbija ako zeli da prezivi mora da napravi listu problema i nadje na njih odgovor koji je moguc u ovom momentu. Jedino ako ekonomski ojacamo bicemo neki faktor, ovako smo niko i nista.

šumadinac

pre 11 godina

znam da je bolno,ali jedna strana u ratu učinila je 90% zločina,a druge 10%. (matia, 29. novembar 2012 13:12)
Ajde ako je i tako, ako smo mi i počinili 90% zločina, kako to da smo po presudama iz Haga mi jedini krivci. Videćemo kada se završi sudjenje Šešelju, Mladiću, Karadziću itd. ali mi nešto govori da taj odnos neće biti 90:10 na našu štetu, možda samo više.

Boban

pre 11 godina

Raduje me sto mnogi komentatori smatraju da nijedan poraz nije tako tezak, ako iz njega izvucemo korisnu pouku.
Kuknjava i bes su suvisni, moramo da shvatimo zbog cega smo kaznjeni na ovakav nacin. Jeste bolno, smisljeno je upravo da bude tako. Setite se teske uvrede na racun sudija, koju je Seselj izrekao na pocetku sudjenja. Tada je mnogima to bilo smesno. Sada svi ispastamo.
Miladina Kovacevica su setali po Skupstini. Slavili smo i velicali sopstvenu sramotu. Sada, to isto drugi rade uz pomoc onih koje smo mi uvredili i izigrali.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Srecan vam 29 novembar, neki ga jos slave. A on je jedan od uzroka propasti Srbije kao I kradja laganje i mito politicara zbog licmog interesa prodali i prodaju zamlju
(MM, 29. novembar 2012 15:39)

Poslednju deceniju su izdane vrednosti demokratije, kako u Srbiji tako i na Kosovu, sve u korist licnog bogacenja a na štetu celokupnog naroda.

ZoranNS

pre 11 godina

Sada se tek vidi koliklo je mudar potez Vuka Jeremića, da se diskutuje o Haškom tribunalu na skupštini EU. Da se osuda Haradinaja desila za vreme vlade žutih, sada bi SNS i Vučić na sva usta govorio da su DS nesposobni.

SASA

pre 11 godina

Sramota. Ali, ne sudi se tako samo u Hagu vec i u Srbiji. U Srbiji nije nista bolja situacija. Sudije se boje za svoj posao i za najmanju gresku se ide u zatvor. Jel se sve to uci na prsvnim fakultetima?

Deki

pre 11 godina

Šta reče Koštunica? Da mu se gadi Hag? On koji je i doneo Zakon o saradnji sa angloameričkom inkvizicijom i izručio najveći broj naših generala ima oraza da ovako nšto izjavi?! Stvarno neverovatno.

igor

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.
(Boki_, 29. novembar 2012 13:19)
Boki sine ne lazemo mi sebe da su Crnogorci ustvari Srbi, vec oni sebe lazu da nisu.

Duro

pre 11 godina

@ D.Savic,Paris,FR "...PROTEST?NA NOTA ZEMLJAMA-OSNIVACIMA Haskog suda za momentalnim zahtevom da se oslobode svi Srbi koji se nalaze tamo uz jedan ostar demarsh drzavi Holandiji!!!..."

Nešta treba da se preduzme, ali ovakav biser odavno ne videh - pa osnivač je UN ( dakle i Srbija valjda...) ne znam hoće li da bbude para za poštanske marke rad tolikih nota ...(to je bio pokušaj duhovitosti)...Šešelja osloboditi, pa to je izvan svake pameti kome bi to koristilo, Srbiji ?

miksovic

pre 11 godina

ko je dogovarao ranije sa hagom i dopustio da se prvo zavrse sudjenja vodjama srpskog naroda, jeste glup. Cika aristotel je davno rekao da glupost ne oprasta. u modernom pravosudju se takve stvari kaznjavaju. ko zbog "nemara" treba da odgovara za izdaju ?!!

onako usput

pre 11 godina

DACICEV komentar je daleko realniji nego DJILASOV! DILAS kao da se javio iz konferenciske sale SNS-a, to me vise brine nego stav KOSTUNICE!

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Ma koje crno nastavljanje pregovora,obustavljanje svih pregovora i PROTEST?NA NOTA ZEMLJAMA-OSNIVACIMA Haskog suda za momentalnim zahtevom da se oslobode svi Srbi koji se nalaze tamo uz jedan ostar demarsh drzavi Holandiji!!!

MALA VEVERICA

pre 11 godina

Stvarno je dosta vise bilo da Srbija spusta glavu i uvek se povlaci kao da je kriva. Sada je i vise nego jasno da je Srbija jedina zrtva onh koji su se slavno vratili na trgove Zagreba i Pristine, i onih koji su takve presude narucili a sada lascivno pozivaju Srbiju na pregovore i dijalog.

Ivan

pre 11 godina

Moć i sila su u direktno suprotstavljene osnovnim ljudskim pravima i moralnim principima!Presude Haškog tribunala su skandalozne!

Ace Drummond

pre 11 godina

Ne vidim u čemu je problem. Mi smo napadali Slovence, Hrvate, Bosance i Kosovare. Mi smo ti koji su bili agresori i sada se čudimo na sve ovo što se događa. Sami smo tražili rat i od svih smo izgubili. SAMI! Umesto da se smirimo, osudimo rat i krenemo u mir, mi glasamo za radikale, dopustimo da se ljudi pale lažima i onda se čudimo da nas niko ne voli. Najgori smo.
Baš me zanima šta radikali sada misle. Možda bi trebali ponovo krenuti u rat ili šta. Svi idu napred samo smo mi ostali u srednjem veku. Srbijo, uživaj. Ja idem u inostranstvo.

Apollo

pre 11 godina

Pa dajte ljudi, sta je s'vama? Zar ste toliko brzo zaboravili sta ste vi uradili na Kosovu? Razumem da je vecina vas bila dezinformisana od vaseg RTS-a, ali da li ste ikad pomislili "Zasto je tada celi svet bio protiv vas i zasto su vas vecine snage sveta napadali", osim onogo "Samo sto smo Srbi"? Mozda su Albanci pocinili zlocine pojedinacno (pa rata je bilo), ali nisu ko vi, ubile dece i zene pod kontrolom vasih generala i politicara - zato su oni jos tamo a Albanski generali nisu.

katica

pre 11 godina

Kad izgubiš rat tako to izgleda posle! Pobednicima se nikada ne sudi po komandnoj odgovornosti. Po komandnoj odgovornosti sudi se poraženima! Dajte malo zdravog razuma dosta sa tim guslanjem kako su to neke zavere protiv nas. Tako je od kako je sveta i veka!

dejan

pre 11 godina

Koji bre ulazak u EU, koga to vise briga u Srbiji? hapsite kriminalce, sprovodite zakone, napravite modernu i ekonomski jaku Srbiju. Onda ce nas svako hteti. Ovako ne trebamo ni nama samima, cela drzava se raspada, vi pricate o odnosu sa bivsim drzavama u reginonu? Ekonomski jake drzave, sa sredjenim zakonima, sudstvom, zdravstvom, socijalnom politikom, te zemlje imaju odlicne odnose sa susedima i ne intresuje ih mnogo proslost, gledaju u buducnost. Nama treba lider koji ce gledati interese drzave ispred svojih i koji zna sta mozemo i kako treba. Do sada, sem Djindjica, nismo imali takvog coveka.

Petar Pan

pre 11 godina

Cemu se mi u stvari cudimo?Ratovali smo sa:Slovencima,Hrvatima,Albancima i Muslimanima i sve ratove smo izgubili.Svi ti ratovi su se vodili tamo a ne ovde znaci mi smo isli kod njih a ne oni kod nas.I sad mi trazimo neku pravdu?Stavite malo prst na celo.buvxvx

Hulk

pre 11 godina

...ajde bračo Srbi ne brinite,doči će i vaših 5 minuta kad vam oslobode Šešelja...dao bog da vam se vrati,to bi bio šlag na političku scenu

Ništa drukčiji niste...

pre 11 godina

@ ko nama sve drži lekcije

A ja tebi Srbine i tebi sličnima poručujem: mi, NE SLAVIMO Jasenovac, vi NISTE oslobodili Zagreb 1918... sebi pripisujete zasluge u povijesti koje UOPĆE NISU vaše... cijelo stoljeće provodite imperijalističku politiku utemeljenu na "nebeskim" motivima... katasrofa vaše velikosrpske politike vratila se k'o bumerang u glavu i sad vas boli... prema tome, šuti i pokrij se ušima!!!

danilo

pre 11 godina

Znam samo jedno:
Od nepravde koja donosi radost niko nikada nije imao korist,pa neće ni Hrvati,ni Albanci.
Što se nas tiče,valja da udahnemo hladni vazduh i da odgovorimo sebi na neka pitanja:
Da li možemo nešto povodom ove besramne farse?
Da li imamo alternativu kada je EU u pitanju?
Da li smo naučili da male zemlje nemaju pravo na velike emocije?
I da se okrenemo radu,pa da bar civilizacijsku bitku dobijemo...

radnik

pre 11 godina

Vi pricate o pravdu u vasim komentarima... ja se cudim..kad ce srbi shvatiti da sa ovom mentalitetom ne ide dalje. Sad smo u 21 vek..???!!!o kom pravdu se prica ovde!! ko je palio kuce ubili dece? stvarno genocid uradio nad Albancima a posebno nad Bosnjacima? pa naravno da Paramilitarne snage srbije pod kontrolom tadasnje vlade, meni je stvarno zao za vas...svet se osvetio i ne ide vise , sa onim starim trikama. Treba nove snage u srbiju da dode u vlast...
Ja nisam prijatel srbije ali nekako mije zao zbog vasem mentalitetu.

Goran

pre 11 godina

Ne mozes decinijama pokazivati celom svetu srednji prst, a nakon toga traziti pravdu. Pravda je izgubljena, Srbija je porazena i tacka. Ajmo dalje u buducnost i manite se proslosti...

srboljub matic

pre 11 godina

E moj Dacicu,Vucicu,Nikolicu i ostali koji ste sa Milosevicem
samo upropascivali srpski narod, pa zar ste stvarno ocekivali da Amerika zaboravi
to sta ste radili devedesetih.
Sklonite se sa vlasti da nasem
narodu svane. Za vreme demokratske vlade Tadica svi ovi su osudjeni a od kako ste vi
na vlasti sve njih oslobodise.Zar to ovom narodu nista ne govori.
Apsurd, Rogozin govori o bezobrazluku, ja govorim o ne pravdi,ali vi ste za ovaj kolaps
Srbije krivi i vasa nacionalisticka politika. Rrusi
imaju prirodna bogatstva ali njih treba unovciti a gde to cine
zamislite u tu "propalu" EU.
Oni nama mogu izjavlivati ljubav ali sigurno nece srljati zbog nas u svadje sa dobrim platisama.

mix

pre 11 godina

@Dejan

Pa to sto pricas ne ide jedno s drugim.
Kako mislis da ojacas zemlju, kad nisi bar na putu ulaska u EU, gde postoje jasno propisani zakoni o svemu? Strane firme traze sigurnost, ne zele da im investicija ispari za jednu noc ili je pojede inflacija.
Zar mislis da mozemo Srbiju da dignemo na noge samo uz pomoc domacih firmi? Nemamo mi para za domace jake firme.
Nova politika nove vlade, koja zeli u EU ali nije sigurna, doprinela je odlasku mnogih stranih ulagaca i iznosenje stranog kapitala iz zemlje, sto je totalno suprotno od teze da Srbija mora ekonomski da ojaca.

Mozda se ti ili ja pravimo ludi pa se ne secamo 90-ih godina, ali strane kompanije vrlo dobro znaju da su u Srbiji na vlasti upravo oni koji su bili pre 20 godina na vlasti.

Darko

pre 11 godina

možete vi plakat za bljeskom i olujom, možemo mi plakat za Herceg-Bosnom i Bleiburgom, mogu Nijemci plakat za Dresdenom i Berlinom, mogu Japanci plakat za Hiroshimom i Nagasakijem al sve se da svest u 3 poslovice.. Poslije j..anja nema kajanja. Ko pod drugim jamu kopa sam u nju pada. Faul u napadu se sudi češće nego penal u obrani. A to da su srbi zapravo htjeli braniti vekovna ognjišta i kucni prag objasnite ljudima u Trebinju koji su kao kucni prag shvatili Dubrovnik, u Kninu za Zadar i Šibenik, u Vojniću i Korenici za Karlovac, u Vrginmostu i Dvoru za Sisak, u Mirkovcima za Vinkovce, u Dalju za Osijek i na kraju u Beogradu za Vukovar i Sarajevo. Svi navedeni hrvatski gradovi imaju apsolutnu hrvatsku većinu al eto vi ste u njima 'branili' vekovna ognjišta. I zašto bi imali pravo na bes?

Egzorcist

pre 11 godina

Srbiji treba katarza! A za katarzu je neophodan Prosvetitelj. Neko ko ce joj istinom o sopstvenim zabludama i nedelima, posebno u poslednjih dve i po decenije, pomoci da izace iz mraka. Da se spozna sopstvena krivica u poniranju. Ali taj neko mora biti iz sopstvenih redova. Nikome sa strane se nece verovati. Ne bi ni nemci da ih nisu potukli do kolena! Inace, sledi izumiranje. (Latinka Perovic !!!)

ima vremena

pre 11 godina

ma samo opušteno
ovo je iznenađenje za nekoga koji je sebe godinama lagao ili je prespavao zadnjih 20 godina
Srbija treba da ide napred, a sve će se ovo srediti kad dođe vreme. To sada nije prilika.

Pixies

pre 11 godina

JEDINO Ivicina izjava ohrabruje. Situacija jeste teška ali MORAMO NAPRED!

P.S. U životu sam se nadao raznim stvarima ali ni u snu nisam mogao da pomislim da će se Ivica pokazati kao najracionalniji čovek u SRB.

srle

pre 11 godina

Svaki politicar u Srbiji ma pravo da komentarise ovu vest osim jednog; Vojislava Kostunice ciji su clanovi partije Kosovo koristili da se bogate, cime su pljackali drzavu otimali od gradjana a sebe proglasavali za partiote!? Sramite se...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Boze dragi, kada ce taj "brizljivo zatupljeni narod" u Srbiji s'vatiti da je sama Srbija "proizvela" i "Haradinaje i Gotovine" i njima slicne ?
Srbija da je npr. "slusala" pok. Ibrahima Rugovu mogla je da IZGUBI Kosovo bez i jednog jedinog ispaljenog metka i bez ijedne jedine zrtve a isto tako je mogla IZGUBITI i "RSK" bez "Oluje" i Ante Gotovine ?
Sve je to Srbija mogla da je htela ali nije HTELA ?
Sama sve to nije htela a danas, "besna" na druge ?

Laufer

pre 11 godina

pod hitno prekinuti dijalog! sto dalje od ovih krvnika!
(Luka, 29. novembar 2012 10:50)

I sta posle? Da se okrenemo Rujama i da nas posle NATO sa albancima pojedu za 2 dana?

zmitjkoe

pre 11 godina

Muka mi je od ovh pateteticnih i drskih politikanata koi naricu ko babe. Sta je bilo sa albanskim zrtvama (medju kojima i zene i deca) koji su pronalazeni u Srbij u hladnjacama, jezerima i masovnim grobnicama. Ubijane su citave familije. Jedna grobnica je pronadjena cak u Batajnici. Nikad to nije istrazeno, niko osudjen, gurnuto pod tepih. A zato vriste do neba kad su srpske zrtve u pitanju. To odvratno licememerje ne prolazi kod svih. Zrtva je zrtva, bez obzira na nacionalnost. Sad ce da zvalave o Haradinaju, o nepravdi, o laznom tribunalu sledece dve nedelje. posto su Gotovinu jedva izgustirali.

Mikelandjelo

pre 11 godina

Nije Hag, nego HAD! Nije Sud , nego UD! SADoma i GMOra su na delu! Da li znate šta sledi? Uskoro... Baš ono što je i uobičajeno u ovim prilikama...

pepe

pre 11 godina

Svaki čovek na planeti danas bi trebao da se zapita kuda ide ovaj svet? Žao mi je što mi olako isporučismo naše ljude i prethodna vlast ih ostavi na cedilu, čak se i izvinišmo regionu.
(Janko, 29. novembar 2012 13:13)
baš nasuprot Janko,cijela Srbija treba da se zapita,jesmo li mi zaista jedini u pravu,jesu li nas lagali u devedesetim,jesu li nam mazali oči u "vestima" tih godina?
vidiš vi imate jednu istinu..Hrvati,Kosovari,Bosanci,Crnogorci,Slovenci i kao što vidiš ostatak Svijeta sasvim drugu.
IspriČati ču ti jednu istinitu priču o zapovjednoj odgovornosti(provjereno)
bio jedan zapovjednik u Hrvatskoj vojsci,nazovimo ga Ante,baš nekako kada je završio rat pozovu Antu na sud i optuže ga ubojstvo jedne Srpske obitelji u Slavoniji,što se dogodilio?
dva ljudska smrada koja su to učinila,da bi im se smanjila kazna rekli su da im je Ante naredio da to učine,i zamisli oni 5 godina manje,Anti na pravdi boga 15 godina za ništa,misliš li da je to jedini slučaj?siguran sam da nije,tako stvari funkcioniraju ma ovom Svijetu,pobjednici pišu povijest,vi to svakako niste,imali ste velike apetite(velika Srbija) a sada se polako raspadate,što prije shvatite da žanjete što ste sijali prije čete isplivati iz ovog mraka,iskreno ja vam to želim zbog svih divnih ljudi koje poznajem u Srbiji i koji ovo već odavno shvaćaju,nije im trebala pomoć,dovoljno su inteligentni,na njihovu žalost vi ste izborom Četnika na vlast sve vratili u devedesete,točno tamo di je sve počelo,ajd bok.

Ko sve nama drži lekcije?

pre 11 godina

Hrvatima na ovom portalu poručujem... Srbi ne slave etničko čišćenje kao praznik, Srbi nisu napravili Jasenovac nego vi, Srbi ne dočekuju ubice na trgovima već sportiste, Srbi ne pevaju pesme Baje Malog Knindže kao što ste vi u ekstazi dok idu pesme Marka Perkovića Tompsona, Srbija ne slavi poraze kao pobede kao što vi to činite... A vi ako mislite da ste u pravu, onda ste u gadnom problemu, a to će vam pokazati baš kao i Albancima, ista ova Amerika, Evropa koji su vam dali podršku... Naplatiće vam skupo ove usluge... Što se tiče Velike Srbije, ona je napravljena još tokom Prvog Svetskog rata a obuhvatala je samo ona područja gde su Srbi bili apsolutna većina i samo zahvaljujući kralju Aleksandru Hrvatska ili ono što je tad ostalo od nje nije postala protektorat Italije... Srbi su vam oslobodili Zagreb 1918. i dali vam ga na upravu... I zato molim vas nemojte vi, Hrvati deliti lekcije srpskom narodu jer na to nemate ama baš nikakvo pravo jer bi ste sutra napravili još jedan Jasenovac...

jeca

pre 11 godina

zasto mi uvek,ali uvek, prvo moramo da se durimo, da neodobravamo,neprihvatamo i milion neeeee dok jos imamo mogucnost da nesto dobijemo, nego nas kao i u bosni i hrvatskoj sateraju u takav corsokak, da ne samo da prihvatamo nego jos i dajemo pare za to!!!U bosni nam nije odgovaralo 70% teritorije jer smo hteli sve, Kosovo se moglo podeliti, ali mi smo hteli sve!!!E sada smo najveci zlocinci, svi nasi nek robijaju, neka nam se svi smeju jer nasi nesposobni politicari nista,ali nista nisu uradili za ssrpski narod nigde!

major JNA

pre 11 godina

Dzaba nama i Tesla,Pupin,Andric,Djokovic,Stepa Stepanovic,Zivojin Misic,Kosovska bitka,hriscanstvo,manastiri,slovenstvo,prijateljstvo sa Francuskom,spasavanja americkih pilota,spasavanje Olbrajtove, kad se iskljucivo gleda sadasnjost,korist,novac i nista vise !!!

pidži

pre 11 godina

Ovo je bruka i sramota šta se radi u Haškom sudu. Pljunuli ste gospodo iz haškog suda i kazamata na sve srpske žrtve i ceo narod, i sada naravno vašom voljom od pomirenja u regionu nema ništa. Gadite mi se svi zajedno, gospodo đelati srpskog naroda. STIDITE SE pustili ste najveće zločince moderne istorije na slobodu. Sudiće vam Svevišnji Bog. Pravda je na našoj strani.

Dark Forces

pre 11 godina

A šta kažu o "presudi" Serž Bramerc i Bruno Vekarić? Pa i mojoj babi je bilo jasno da su i haradinaj i Gotovina agenti CIA , i da se da na znanje srbadiji ko diktira pravila i ko kroji mapu , i ko sme da koristi kasetne bombe, i ko koristi obogaćeni uranijum, i ko ne odgovara nijednom sudu, pa čak ni za Hirošimu i Nagasaki, ni za napalm bombe po Vijetnamu.

Bolje Ruska gubernija nego poligon za NATO bombe

pre 11 godina

Ono sto vlast Srbije treba pod naznakom hitno da uradi je da iz haga vrati svih 43 Srba koji tamo bezakonito i tamo nema sta da traze posle ovoga danas !!!!

Prekinuti sve kontakte sa tim olosima iz Haga i prekinuti sve pregovore sa EU oko clanstva u istu.Sve je jasno kao dan

Laufer

pre 11 godina

Dacicu,necemo u EU,shvati!!!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bojan, 29. novembar 2012 11:20)

"Filozofu", objasni ti nama lepo, kakve veze ima EU sa ovim?

vlada-so

pre 11 godina

povratak na vlast kod nas umivenih od ratova i zločina novoevropejaca i puštanje na slobodu ovakvih zlikovaca je u suštini poraz sveukupnog građanskog društva na prostoru ex-yu.ispostavilo se da jedino taj ološ ima mehanizme da drži pod kontrolom sav društveni šljam i istovremeno punim tempom diktira procese koji slede(eu i nato).tačka.

misko

pre 11 godina

Šta treba da se desi pa da se ceo politički sistem Srbije UJEDINI i JEDNOGLASNO kaže belosvetskim moćnicima DOSTA je bilo DALJE NEĆE MOĆI,samo preko nas mrtvih.Sve dok jedni u klin drugi u ploču ovi će nas jahati do ostvarenja svojih ciljeva za koje ni oni neznaju gde je kraj.Beogradski pašaluk, možda??

el.0

pre 11 godina

Gos.Taj isti pisljivi sud u Hagu vrlo dobro zna da su svi oni krivi ali su ih oslobodili iz politickog razloga, e pa pogledajte svi su oslobodjeni osim Srba nije ni cudo.Setite se pljeskanja Slobi, svi ste pljeskali a svi ste znali da sve sto prica je nemoguce osim gledanja njegove fotelje,i opet ste dali glas istim ljudima koji nas je doveo do ovoga, nemoze se protiv sveta mi smo mali za to nesto zasto nam je to trebalo evo vidite kako se placa cena i placacemo jos dugo, onaj ko nije razumeo a ima ih mnogo na zalost.ja sam apsolutno protiv Haskog suda koji je napravljen samo za Srbe to je sasvim jasno, i treba se prekinuti sa njim.Trebamo se okrenuti drugim zemljama bice bolno jel smo u evropi ali evropa nas nece, svaki dan sve neki novi uslovi pitam se sta smo mi kao ljudi dali smo toliki divljaci ili ne znam vise kako da nas nazovem..

neglasac

pre 11 godina

Zahvalite Slobi za sve izgubljene ratove koje je vodio...a zbog cega, za sta, koliko je dece poslao u rat??? Zbog idiota

Ko izgubi rat(ove) uvek n....., nepisano pravilo!

Makedonac

pre 11 godina

Nejasno mi je jedino kad ce napokon ljudi da svate da smo albance na kosovu i zap.makedoniji dugo tretirali kao gradjane drugog reda,pa tako ih maltretirali nismo im davali posla.eonda su se oni bunili pa smo ih tukli ubijali...onda su se stvri promenile,albanci ojacali i imamao danas to sto.imamo nezavisno kosovo koje nikad nece vise biti srbija.tako da opametite se ljudi...a sto se tice ovih oslobodjenih vjerojatno su krivi,ali presuda je kazna srbiji za sve zlo sto je napravila na ovim prostorima.a svi mi koji se sada cudimo neka se izvinimo sto smo ziveli u zabludi i cutali dik su u nase ime ubijani ljudi

naopako

pre 11 godina

Sta reci a da ne izazove tugu.Toliko srpskih zrtava je ostalo bez osude zlocina.Da li je moguce da je Hasko tuzilastvo bas toliko lose radilo, da nije moglo da dokaze ni jedan zlocin prema srpskim zrtvama.Ovih dana smo nemi svedoci strasne nepravde prema ovom narodu.Nema dokaza krivice ni za zlocine u Hrvatskoj ni za zlocine na Kosovu,kada je srpski narod u pitanju.Njihovi egzekutori su ostali bez kazne...Da li je moguce da nije bilo nijednog svedoka da posvedoci... Pa gde su onda te ubice koje su pobile silne srpske majke,decu,starce,starice...Gde su ti ideotvorci koji su smislili sve te oluje i ciscenje stanovnistva.Gde je tih 250 hiljada ljudi proteranih sa ognjista iz Hrvatske,gde su ubice na hijade ubijenih srpskih civila...Reci cu vam...nema zlocinaca,oni su sami sebe poubijali a ovih 250 hiljada je samo sebe proteralo.E to je istina koju su prihvatili i kojom su se sve vreme optuzeni branili ...I u ,pravednom, svetu su i uspeli...Najverovatnije ce Seselja optuziti i za njihove zlocine.Shvatila sam da je danas u svetu teze krivicno delo izgovorena rec, od cina ubijanja.Sve se okrenulo naopako...ali valjda ce to neko i shvatiti.

NikolaNS

pre 11 godina

Jedini ovde koji je rekao ono sto treba da se kaze u ovom trenutku je Kostunica, od sad iskljucivo glasam za njega, jer od ovog drzanja za EU kao pijan plota nama sve gore, i nikad nismo bili ponizeniji.

neznalice smo mi

pre 11 godina

Da li ovaj narod zaista ne zna sta su policija, vojska i dobrovoljci radili Albancima na Kosovu, ili smo mi izugubili svaku vezu sa realnoscu.
Pa Dacic, Nikolic, Vucic i ostala druzina treba da se pokriju i cute,oni najbolje znaju sta se tada izdogadjalo.
To sto je ovaj narod glasao posle svih zlodela koja su naneli sopstvenom narodu ne treba sad nikog da optuzuje.Njima ovo dobro dodje sa preko medija spiraju sosptvenu prljavstinu.

samo polako

pre 11 godina

Srbija sada ima pravo da sama sprovodi pravdu. Poznato je da je pravda spora, zato treba biti strpljiv i ne odustajati, ugledati se na Jevreje i koristiti iste metode.

Fact!

pre 11 godina

Zasto, ZASTO kukamo? Mislili smo da nam nece doci na naplatu svo ono zlo koje smo uzrokovali svim okolnim republikama i pokrajinama? Ubijali smo u Hrvatskoj, klali u Bosni, izivljavali se na Kosovu... Dok nismo dobili batine od jaceg od sebe nismo se zaustavili pa sad placemo i kukamo kao da smo nevini! Kao narod nismo bolje ni zasluzili a pojedinci su siroti stradali...

vladan

pre 11 godina

Sad se SNS setio da treba prekinuti saradnju sa Hagom - koju saradnju kad su svi isporučeni i više nikoga ne traže? Licemeri ogavni!!! Gde ste bili kad su hapsili Mladića...

student_iz_parka

pre 11 godina

Tako je Dacicu, samo ti nastavi dijalog. Imacemo mnogo koristi od toga! Nemoj slucajno da se zameris tvojim gazdama na zapadu koji su te i doveli na vlast. Srbija je jadna, bedna i prodana, a ovi na vlasti sluze zapadu da samo zavrsi sa kupovinom Srbije.

Kostunica je na sledecim izborima od mene dobio jedan glas vise!

Vuja

pre 11 godina

Koliko nas mrze, neverovatno... Zavide nam na lepoj zemlji, lepim zenama, opustenom zivotu... Znaju da njihovo bogatstvo ne moze to da im kupi... Oni kad definitivno puknu raspasce se kao mehur od sapunice, a blizu su toga, od obesti su vec naduvali preveliki balon... Taci i Haradinaj sa gotovinom i kreditima ce da ih vade... Putuj Evropo, daleko ti lepa kuca ovokvoj kakva jesi. Mi nismo dovoljno losi da bi bili sa vama.

Propast srpske spoljne politike

pre 11 godina

Da li će, konačno, da se shvati ko je počinilac "zločina protiv mira" i u čijem je interesu bilo razbijanje bivše SFRJ podsticanjem "građanskog rata" te, koji je "zadatak međunarodnog krivičnog gonjenja za ratne zločine", sem da se "SAD, EU i NATO oporavdaju za agresiju i počinjene ratne zločine", bez obzira što "srpski državni vrh" nastoji da uspostavi "ekvi-distancu", uzalud!!!

Janko

pre 11 godina

Svaki čovek na planeti danas bi trebao da se zapita kuda ide ovaj svet? Žao mi je što mi olako isporučismo naše ljude i prethodna vlast ih ostavi na cedilu, čak se i izvinišmo regionu.

AMAZONIA

pre 11 godina

Nikada se Srbija neće opametiti. Endemska glupost i samoljublje nikada neće dozvoliti da se "siroti narod" podseti zašta je glasao, kada je zaokruživao Slobu-slobodu i Nebesku Srbiju. I za to su krivi: NATO, Masoni, Zozoni, Bonboni...Svedok sam tog pomamnog ludila i glupila. Devedesete sam spakovao uspomene, uveren da pristiže kataklizma i krenuo u džungle Amazona. Svi insekti, zveri i boleštine bili su mi manje odvratni od "glasača koji znaju šta Srbiji pripada". Kada povremeno svratim u Srbiju, srećem likove koji su zaboravili za šta su glasali, ali nisu zaboravili ko im je kriv: NATO, Masoni, Zozoni, Bonboni...i mi koji smo "ostavili" Srbiju. Draže su mi anakonde od ovih likova, i ambijent džungle od stvarnosti Srbije.

Fra

pre 11 godina

Nemoralno je traziti izgovore !
UZROK JE VAZAN !
Kosovo je izgubljeno u ratu !

I niko bas niko ni EU., ni Rusi, ni Amerika , ni Kina ...
NIKO JE ZATO NIJE KRIV !


KRIVI SMO SAMI !!!

dostojanstven

pre 11 godina

Ponizenje zemlje, ponizenje naroda. Kao gradjanina ove zemlje niko me vise nemoze ubediti da prethodna vlast nije bila subverzivna i antidrzavna? Po njihovoj Strategiji odbrane Srbija nema neprijatelja a bivsi predsednik u vise navrata izjavljuje da Srbiji netreba vojska, "smetnuvsi" sa uma da je snazna vojska prvenstveno nezamenljivi faktor u respektu zemlje. Pogotovu sa ovim tenzijama na brdovitom Balkanu? Unistili su vojsku , unistili privredu i velikodusno poradili da zavisimo od "neprikosnovenih prijatelja"?. Zemlja je svedena na bespomocno i gladno dete? Ostaje nam ponizenje, jad, cemer i siromastvo. Vreme je da se konacno stave karte na sto i da se veleizdajnici stave pred javno mnjenje.

s

pre 11 godina

Da sam ja predsednik ili premijer Srbije ponudio bi vojnu bazu Batajnica Rusima i Kinezima sa sve njihovim avionima i pvo pa onda da se Ameri zapitaju sta se desilo sa Srbima koji cute dok im lupas samare!Vidim kako su Siriju napali,nemaju m..a sve zbog jedne RUSKE vojne baze u Siriji!Dosta vise i EU i Amerike,pljuju nas i smeju se...

ZoranNS

pre 11 godina

Ne valja što se ova nepravda dogodila, a valja što se nije dogodila pod ŽUTIMA, onda bi ih napadali SNSovce i svi slični da su za ovu odluku krivi. DS svakako neće iskoristiti priliku, ovu nesrećnu i nepravednu odluku za skupljanje jeftinih političkih poena kao što je to radila SNS ranije.

Glasac X

pre 11 godina

Jedini ovde koji je rekao ono sto treba da se kaze u ovom trenutku je Kostunica, od sad iskljucivo glasam za njega, jer od ovog drzanja za EU kao pijan plota nama sve gore, i nikad nismo bili ponizeniji.
(NikolaNS, 29. novembar 2012 13:10)

A ja bas zato i necu nikad da glasam za njega. On nas koci celo vreme i zbog njega se i desava ovo sto se desava. Ne mozes sa Evropom, Amerikom i NATO-om da igras toplo-hladno. Ili si sa njim, ili te nema.
Ako slusamo Kostunicu, gotovi smo, jer se svi biju za nasu teritoriju zbog geopolitickog polozaja. Buduci da smo u Evropi, tamo nam je i mesto i svaka politicka saradnja sa Rusima moze da znaci i nas kraj u sledecem svetskom okrsaju. A mozda i pre toga. Samo lud to ne moze da shvati.

pritisci

pre 11 godina

Ne treba ciniti nikakve ustupke.Treba raditi da se osnazi ekonomski Srbija.Ko hoce da pomogne ,hvala mu,a ko nece i ne mora...Ni jedna zemlja na svetu nije ovoliko uslovljavana kao nasa a pri tom opipljivih kontura o nekom skorom boljitku nema.Njihova perspektiva za bolji zivot je mnogo daleko od nas a racuna se i desetak godina.A to je onda vec u pitanju neka sledeca gerneracija, koja mozda i nece hteti u EU,ko zna...Jednom recju ovaj uslov ili Kosovo ili EU, treba odbiti kao nepristojni uslov ili ponudu.Posle svih ovih ,presuda, postavlja se pitanje da li su to Srbi, gradjani treceg reda,koje mozes ubiti ,proterati ...a ipak niko nece odgovarati...nece biti dokaza!!!!!!!!!!!!!!!

Bokelj

pre 11 godina

Jedno samo pitanje imam, ali vas molim za strucan odgovor. Naime zbog cega je u INTERESU Srbije da nastavi pregovore sa Pristinom, da nastavi saradnju sa Hagom, kao i da nastavi pregovore sa EU?
Cemu se mi Srbi nadamo od ulaska u EU? Preispitajmo, strucno i ekonomski nase motive ulaska u EU. Nadamo se novcu i boljitku. Ma pazi, nije nego. Vidim da Bugare, Rumune i Madjare samo zasipaju novcem, a ni ostala nije nista bolje. Samo srz EU i dalje dobro zivi. Ostali samo mogu da putuju, i rade bezvezne poslove u EU. EU na drugu stranu dolazi do novih trzista bez carina, do novih resursa, nove zemlje, itd. Mi nijima nase fino povrce i zitarice, a od njih uvozimo isto, samo proizvedeno po strogim industrijskim pravilima u laboratoriji. Glupi li smo, majko mila. Nisam per default protiv EU, ali sad se stvarno pitam sta bi mi to bas i dobili ...
Eventualno bi se trebali zalagati za neki trgovinski sporazum sa EU, bilateralni naravno, za ukidanje carina i slicno. Onda nam oni i ne trebaju, proizvodicemo i niima i Rusima izvoziti, sta je tu tesko (osim proizvoditi). Zapitajmo se ovo svi, a ne da kao slepci samo balavimo za EU ...

Kako_da_ne

pre 11 godina

Pa Amerima ne odgovara da na nasem prostoru bude mir i da zemlje Balkana jacaju uz medjusobnu saradnju. Sto pre to ukapiraju Bosanci, Srbi, Hrvati, Albanci i svi ostali to ce nama svima biti bolje!!!!

Dusan

pre 11 godina

Sta nam bre znaci sto vi osudjujete ovu presudu!? Bice par dana buka oko ovoga, a posle toga cete opet na sastanke sa tim evropskim zvanicnicima. Jadno je ko nam vodi drzavu, da nema niko da ustane i kaze da nam ovakva Evropa ne treba, da ispadamo najveci zlocinci u svakom ratu kojem ucestvujemo. Da se imena nasih generala blate. Sramite se svi skupa! jadna je ova drzava!

nekoizmase

pre 11 godina

Neznam zasto krivite sud, on je tu cist. Najvecu pogresku je napravila Karla koja je optuzila nevine ljude za zlocine koje nisu pocinili, tako da su sada pravi krivci na slobodi a vi konstantno napadate nevine. Ocito da vama treba samo da je neko kriv, pa ko god. De se stavite u njihovu kozu i da vas optuze za nesto za sto niste krivi, bi li vam bilo svejedno?

saturn

pre 11 godina

Srpski narod bi ljutnu trebao prvenstveno usmjeriti na rukovodeće političare iz onog vremena,koji su narod zaluđivali sa pogrešnom politikom, koja je zaratila i sa Slovenijom i sa Hrvatskom i sa Bosnom i sa Kosovom.Dokaz za takvu pogrešnu politiku je taj što ni jedna od bivših republika više nije htjela biti u zajednici sa Srbijom.

Sada je to došlo na naplatu, tako da je i sud u Hagu, na neki način oslobodio krivice ostale narode,a glavnim krivcem "proglasio" Srbiju.
Na ovaj način je zapravo zadovoljena pravda, a za zločine koji su se neosporno dogodili u tim ratovima, trebaju biti osuđeni pojedinačni izvršitelji, a ne novonastale Države , nad kojima je izvršena agresija.

mina

pre 11 godina

Možemo da se ljutimo koliko hoćemo! Kao da to nekoga interesuje, čak se ponašaju tako kao da to i žele. Što više da naljute Srbe i da izazovu negativne reakcije, a onda, vodeći se time da imaju još više argumenata da nas izopštavaju iz svega. Ne znam zašto smo svima trn u oku,a mi želimo samo mirno da živimo.

Miloš

pre 11 godina

Nekada mi se činilo da je reč sramota veoma jaka i da baš mnogo kazuje. A sada mi nije dovoljna da iskaže osećanje posle ovakve presude. Tužan sam zbog naših žrtava, zbog osuđenih srpskih generala. I prekid saradnje sa Hagom je logičan, ali za sve je kasno. Zlikovci su na slobodi.

goran

pre 11 godina

znam da je bolno,ali jedna strana u ratu učinila je 90% zločina,a druge 10%.
(matia, 29. novembar 2012 13:12)
Verovatno mislis na NATO i OVK !!!

Sreten

pre 11 godina

I dalje radimo onako kako ne treba. I dalje smo ponizni prema zahtevima EU vezanih za KiM! I dalje izvršavamo naloge protivno interesima našeg naroda! Ponižavamo se gde god možemo! A onda, kada se dese loše stvari po nas,tobože se čudimo i na tome se sve završi! Daj, bre, više, okrenimo se sebi i istinskim prijateljima u svetu! Fala, Bogu,još ih imamo!

Luka

pre 11 godina

Ovakvo ponašanje Haškog tribunala vređa inteligenciju svakog normalnog čoveka! Srbija mora poštovati sebe, ako se sami ne poštujemo neće nas poštovati niko.

Srbija ima pravno na bes

pre 11 godina

Srbija ima pravo na bes? Slazem se. Ali dokle da mi budemo besni, ponizeni, ubijani, silovani??? Srbija valjda ima PRAVO NA PRAVDU? Ili nema??? Ili je pred medjunarodnim sudom pretpostavka nevinosti koncipirana tako da je svako nevin dok se ne dokaze da je Srbini! FUJ za ne-pravdu haske lakrdije od suda

Realan

pre 11 godina

Ceo svet se mnogo potreso sto se mi ne slazemo sa presudom i od nasih reakcija. Nebitni smo ljudi "u se i u svoje kljuse" i gledajte od cega zivite neba 'leba od praznih prica i pretnji...

bobi

pre 11 godina

Mislim da posle ove odluke saradnja sa hagom bi bio zločin Srbije nad njenim narodom.Ovo je isto kao kada bi žrtva pomogla ubici da je ubije.Nemoćni smo za veliki uticaj na ovu odluku ali smo dovoljno moćni da pokažemo svoje nezadovoljstvo i da prekinemo saradnju sa ovim sramnim sudom!

Džeremaja

pre 11 godina

Ne mogu se oteti dojmu da se Srbija oko ovoga mnogo manje uzrujava nego oko Gotovine. Kao da je Hrvatska za Srbiju važnija od Kosova.

stan

pre 11 godina

Ne razumem zasto se ovaj dogadjaj uopste toliko komentarise?Pa sto se ne protestuje protiv pljacke Srbije i njenih gradjana koja traje godinama i koja je jos uvek na delu? Zamislimo da je Hardinaj dobio 1000 godina robije! Pa sta nam to znaci, jel cu od toga moci da nahranim decu?Pa svako od nas ima svog puno goreg Hardinaja u srpskoj vladi, u drzavnom preduzecu, u drzavnoj banci, u drzavnoj adminstraciji,u policiji pa to su nasi Hardinaji koji su upropastili Srbiju i to dalje rade. Pa koga zanima od ovih ljudi iz srpske politike sta ce biti sa Ramusom Hardinajom i da li je ubijao i cinio zlocine?Pa naravno nikoga! Smisao je da se narodu bacaju koske kojima ce da se bavi,dok oni pljackaju drzavu!Nekad Srbi u Hrvatskoj, pa Srbi u Bosni, pa Srbi na Kosovu, pa nepravedni Haski sud i tako iznova u nedogled, a godine, pa vec i desetleca uzalud prolaze li prolaze.

Srpski burek politicari

pre 11 godina

Ne vidim razliku izmedju Tacija i Haradinaja. Ukoliko je Dacicu prihvatljiv Taci, zasto mu ne bi bio prihvatljiv i Haradinaj?

Sabac

pre 11 godina

Sta reci, vodja teroristicke organizacije koja je za cilj imala da jedan deo teritorije koja pripada jednoj suverenoj drzavi oddcepi od te drzave je oslobodjen a ceo vrh te drzave zajedno sa generalima vojske i policije koji su kao sto je i normalno branili tu istu drzavu od terorista su osudjeni. Ovo u svakom smislu nije normalno i samo me intresuje kako ce ovo istorija da prikaze za nekih 50 godina ili za 200 godina, ovo ce verovatno da zbunjuje sve normalne ljude na ovom svetu!!!!

Bishop's Grandson

pre 11 godina

"Reakcije: Srbija ima pravo na bes"

Otkud vam takva ideja?
Srbija se uhvatila ideje da ide u EU kao pijan plota, ne gledajuci na nijedan drugi factor i cijenu.
Prema tome ne samo da nema pravo na bijes, nego zasluzuje sve uvrede koje joj serviraju.

mt

pre 11 godina

Nama niko nije kriv sto mi nase ljude nismo uspeli da odbranimo nego smo ih samo pustili niz vodu da se sami snalaze. I naravno na kraju nam je uvek neko drugi kriv i pljujemo druge a mi sami za sebe smo uvek bili najgori.
(Pendula, 29. novembar 2012 12:05)

Hm, čudna konstatacija. Ako važi floskula "Kosovo je Srbija" i da su stanovnici Kosova građani/državljani Srbije, onda je i Haradinaj građanin/državljanin Srbije. To znači da su državni organi Srbije uspeli pred sudom u Hagu da odbrane svog državljanina, zar ne?! Ili on nije državljanin Srbije?

onako usput

pre 11 godina

DACICEV komentar je daleko realniji nego DJILASOV! DILAS kao da se javio iz konferenciske sale SNS-a, to me vise brine nego stav KOSTUNICE!

bubica

pre 11 godina

Vidi vidi sada ste besni,a da li su besni Srbi kada im njihovi vladari ovako presudjuju.Sada odjednom vidite sta ne valja,a sta ste vi uradili da ne dodje do toga?

amigos

pre 11 godina

Majko mila...sad je vec naraslo na 30 svedoka ubijenih...a ni za onih 19 niko nije naveo ni jedno ime,ni jedan dokaz...Srbijo dokle ces sama sebe lagati?Pa jel ima iko da kaze,cekaj malo,mozda ne postoji belosvetska zavera protiv Srba,mozda trebamo sebe da preispitamo?

Putnik sa juga

pre 11 godina

Molim vas da neko neko objasni Srpskom narodu da ovako mora da bude. Pa ne očekujete da će NATO da kazni pripadnike svoje vojske - pešadije? Zar mislite da je rat protiv Srbije prestao bombardovanjem 1999.godine? Postoji više načina nestajanja nestajanja jednog naroda. Mi smo prihvatili najgori.

steva

pre 11 godina

Dacicu,
idite i na docek zlikovaca !
Sramne su izjave, da cete nastaviti kao i do sada. Vi ste "praktican" covek ! Pa kada je tako,sklonite se i pustite nekog ko je praktican za nas Srbe ! A to sto nekada nisu Solanu hapsili, to ne bi ni vi uradili. Prema tome isti ste kao i oni pre.

goca

pre 11 godina

Očigledno da je Srbija osuđena i pre nego što je proces počeo.I zašto bi smo uopšte tražili pravdu tamo gde je nema.Ratni zločinac ponovo na slobodi.Ovo nije međunarodni sud pravde već nepravde.Sramna odluka!

ana

pre 11 godina

Ovo je legalizacija zločina počinjenih na Kosovu.Ovakvom odlukom Hag je doveo u pitanje živote ono malo Srba koji su ostali da žive tamo.Prepušteni su na milost i nemilost ozvaničenim terorističkim grupama albanaca!

Boki_

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.

Miki

pre 11 godina

Svako dalje sluzenje Americi i Nemackoj vodi Srbe u nestanak. Mislite da ovde kraj? Nije. Ove dve sile zele trajno istrebljenje Srba na Balkanu i to samo slepci ne vide

Spasa nam nema-propasti NECEMO

pre 11 godina

Sta reci...Dosadasnja politika nas je dovela do samog dna,i ocigledno je da treba nesto menjati. Ali iz KORENA menjati. Pre svega reci narodu JAVNO ko nam je prijatelj a ko nije. Ja mislim da su nam Amerika i Nemacka najgori neprijatelji i treba se ponasati u skladu s tim. Takodje moramo imati UTICAJNOG prijatelja i saveznika u EU,a to jedino moze biti Francuska,niko drugi,naravno moramo im pruziti ruku. Rusija i Kina su standardno s nama. Produbiti saradnju i postati strateski partner sa ovim drzavama.Mi itekako imamo sta da ponudimo,pogotovo Francuskoj. Za korupciju streljati,takav smo narod da nema drugog nacina. Za 10-ak godina da temeljno pometemo juznu pokrajinu.

justin

pre 11 godina

Niko ne kaže da je dalje suđenje Šešelju i KaraDžiću deplasirano i da ih treba otpustiti. Da se razumemo i jedan i drugi su mi antipatični ali to nije razlog da se dalje maltretiraju posle svega viđenoga.
Valjda će se na kraju shvatiti da velike sile vazda kroje politiku i reljef na Balkanu.Tako je uostalom i stvorena Albanija zbog naglog širenja Srbije posle balkanskih ratova kao protuteža .Bez ispaljenog metka.Kada se videlo da će Srbija da izađe na more Austrougarska je pripretila i .....

kalimerija

pre 11 godina

Šta je Srbija uradila da bi pomogla svojim osumnjičenima? Da li je pripremila dovoljne i validne dokaze da se osudi Haradinaj i Gotovina? Ne osuđujem Tribunal, nego naše vlasti koje su sklone da pričaju samo demagogiju i ispiraju mozak narodu sa svetskim neprijateljima.

Srdjan

pre 11 godina

Da je Vukcevic prikupljao dokaze protiv albanaca i hrvata kao sto je protiv srba sve bi drugacije bilo.Nazalost, kod Srba se pokazao kao veliki profesionalac.Bruka i sramota

Razocaran

pre 11 godina

Tako nam i treba kad cutimo i samo gledamo kako nas unistavaju i to sve zarad EU koja nas samara iz dana u dan sve jace i jace a mi samo gledamo umesto da narod ustane i kaze dosta je bilo mi cemo i dalje da gledamo i trpimo udarce ovo je prvo sramota za gradjane SRBIJE a sto se politicara tice to je suvisno komentarisati jer njih zabole i za KOSOVO i za sve ostalo vazno je jedino da su im dzepovi puni........ VELIKA SRAMOTA ZA SRBIJU

Zoso

pre 11 godina

Sta mislite koliko je ovo vazna vest u Evropi,Rusiji,Kini itd.Za nas je bolna a bilo je jos takvih trenutaka.Sloba nas je grdno z......o unistio i otputovao na onaj svet.Tako je to kad necemo kralja.

LxMusic

pre 11 godina

Ovo je ustvari super!
Konacno znamo da nad srbima nije ucinjen nikakav zlocin !?$&@
Bilo bi vrijeme da prestanemo tripovati da je protjerano 200000 Srba u NDH pobijeno hiljade, da nam je oteto Kosovo , da je 19 svjedoka protiv Haradinaja pobijeno, da nas je NATO bombardovao itd.
Prestanimo da tripujemo!
Valjda USA I Eu bolje znaju da se to nije dogodilo!
Bolje bi bilo da priznamo agresiju na NDH, Bosnu Sloveniju Kosovo , jer u suprotnom mozemo biti optuzeni Za agresiju Rumunije, Bugarske.... znam da nema smisla ovo Ali kao da postojece optuzbe imaju!

Stefan

pre 11 godina

a sve će se ovo srediti kad dođe vreme

Kako ce se srediti? Elem,znali smo da se politika umesala u rad Haskog tribunala i da su neke mocne zemlje uticale na mnoge presude ovog nazovi suda,i pored toga Srbija je nastavila da saradjuje sa tom institucijom,tako da sada nema plakanja.

Dejan 1981

pre 11 godina

Sta kazu prekinuce saradnju sa hagom! Zar sad, kad su isporucili sve Srpske generale i kad su pusteni svi zlocinci ! Sad, kad se zatvara hag sad ce prekinuti odnose! Sramota !

black mamba

pre 11 godina

Ok, ljudi, slusajte. Pre 50 i nesto godina i bez trunke nadoknade nasi roditelji i dede i babe su bez na radnim akcijama izgradili Jugoslaviju onakvu kakva je bila. I uvek smo mi najvise i radili, jer smo mi najvise i verovali u "bratstvo i jedinstvo". Apsolutno nista nas ne zaustavlja da opet uradimo tako nesto.

Ako treba na bonove, par godina, dok ne skupimo pare, obnovimo itd. Jedan i jedini preduslov jeste da se uklone sa polozaja oni koji omalovazavaju tudj trud, rad i ekspertizu. Samo i jedino je to potrebno da se hiljade Srba iz dijaspore vrate u Srbiju. Nije svakom od nas do para, mi jedino ne dolazimo nazad jer i kad dodjemo buzdovani nas koce i omalovazavaju jer znamo i umemo bolje od njih. Jer onda u cemu je poenta, zasto smo uopste i dolazili kad smo se jedino unesrecili ekonomski i po pitanju standarda zivota a od nas niko nije profitirao?

besna glista

pre 11 godina

Krivica je samo i iskljucivo na nasoj diplomatiji. Dok su drugi radili, lobirali, podmazivali gde treba, nasi su lupetali o nekom Kosovu koje postoji samo u njihovoj masti, o nekim beskorisnim fiktivnim glupostima, a kad se dodje do realnih problema, do konkretnih stvari koje treba resiti, za koje treba malo i potegnuti, tu su posustajali i sakrivali se kao misevi. Iz ovoga bi trebalo da izvudemo debelu pouku, mada cisto sumnjam da cemo to uciniti. Umesto toga, nastavicemo da se zaglupljujemo bajkama za malu decu i necemo raditi nista, kako na diplomatskom, tako i na bilo kom drugom planu.

zna se kako

pre 11 godina

Nisam ljut na Hag niti na medjunarodnu zajednicu niti na siptare itd-gade mi se nasi politicari, koji jos vise iritiraju sa svojim glupavim izjavama, zna se kako Izrael resava pitanje zlocinaca i terorista

dzoki

pre 11 godina

Nadam se da ce nas narod jednom shvatiti da ne postoji demokratija,pravda,ljudska prava. Postoje samo interesi i time se ceo svet vodi,a kod nas ovde zagovaraju neke gluposti. Svi cuvaju svoje ljude i narod osim nas. Zato cemo da nestanemo nazalost.

Pendula

pre 11 godina

Nama niko nije kriv sto mi nase ljude nismo uspeli da odbranimo nego smo ih samo pustili niz vodu da se sami snalaze. I naravno na kraju nam je uvek neko drugi kriv i pljujemo druge a mi sami za sebe smo uvek bili najgori.

Ocekivano

pre 11 godina

Optuznica za Haradinaja je za devet srba ubijenih.I predhodni postupak nije nasao na odobravanje zalbenog veca.Kako smo mislili da ce odluka biti pozitivna kada nije bilo ni jednog svedoka. To sto su oni pobijeni za sud nista ne znaci. Svi relevantni politicari su znali kakva ce presuda da bude.Sta se sada iznenadjuju.Sada cemo da se danima zamajavamo sa sa ovom odlukom,da se prave nekakve emisije itd.Zavrsena prica.Lupljen poslednji samar politici devedesetih

Vostani Serbije

pre 11 godina

Sada kada smo konacno potpuno ponizeni, kada smo dotakli dno, kada je izvesno da ce i Kosovo biti priznato kao nezavisna drzava, sada moramo da postanemo jaci nego ikad. Sada moramo da potpuno promenimo pogled na svet. Da razmislimo zasto nam se sve ovo desilo. Da shvatimo da samo jaki mozemo da dobijemo postovanje drugoga. Ali ne jaki na recima. Mi smo sada najslabiji momak u skoli koji se svima zamerio, a onda resio da ipak bude prijatelj sa njima. Momak mora da ojaca, da pokaze da je zreo, da pokaze da moze mnogo vise od ostalih i tek tada ce malo po malo dobiti postovanje. Nazalost, ovo jeste velika nepravda, ali nepravdu su doziveli i Japanci, mnogo vecu od ove nase i niko o tome ne govori. Bacene su dve atomske bombe na njih. Niko za to nije odgovarao. Nemacki gradovi su sravnjeni sa zemljom. Nije bilo odgovornih. Nemacka i Japan su se izdigli iznad situacije. Ne tako sto su krenuli da ponovo ratuju protiv svih, nego tako sto je svaki Nemac, svaki Japanac, radio prvo na sebi, da bude bolji, posteniji, kvalitetniji u poslu. Onda su to preneli i na drustvo. Eto, to nama treba. Da pogleda svako sebe u oci i da kaze da li sutra moze biti bolji nego danas. Ne cekajte "da se nesto desi", uzmite svoju sudbinu u svoje ruke, ali ne tako sto ce gaziti ljude oko sebe. Tek kada svako pojedinacno postane bolji, postace i nasa zemlja bolja. Onda nam niko nista nece moci. Svi ce hteti sa nama, a ne protiv nas. Glavu gore! Nije bitno koliko puta ces pasti, nego koliko ces puta ustati!

Vladimir

pre 11 godina

Sada se svi prave pametni i traze da se obustavi saradnja sa tribunalom. Sada je kasno. Stidi se Srbijo svojih zalosnih i sramnih postupaka!

Goran

pre 11 godina

kad samo procitamo imena i prezimena ovih sto reaguju, kao i njihove besede, meni je odmah jasno zasto smo tu gde jesmo.. na dnu.
jer, svi oni i sve ovo je dno dna... pocevsi od neukog sefa nase diplomatije, tuzilaca, advokata, iskompromitovanog premijera, ministara, predsednika.. DNO DNA.

optant

pre 11 godina

"Međutim, mi moramo da ostanemo hladne glave i da nastavimo saradnju u regionu, jer se samo tako mogu procesuirati ratni zločinci i doći do pravde za žrtve", rekao je tužilac.
Vukcevicu !
Samo se srbi osudjuju ! Izgleda da si ti van stvarnosti!

volk

pre 11 godina

Kako kazu neki da Ivicina izjava ohrabruje. Pa sta je sledece. Da moramo dati svako po bubreg na trziste da platimo dugove hrvatske i kosova. Dosta ljudi u Srbiji ima poremecen sistem vrednosti. Tako i Ivica, da bi pozajmio novac od ovih zlotvora, on ce nastaviti sa dijalogom. Pa jeste lakse je pozajmljivati, a onda krasti, otimati nego raditi, raditi, stedeti
Setite se stihova Pink Floyda iz pesme Wish you were here. A mozete procitati i JEZEVU KUCICU od Branka Copica.

Pravnik

pre 11 godina

Povratak u srednji vek je na pomolu, kako stvari stoje. Oslobadjaju se ljudi koji bi trebalo da budu iza resetaka, neosudjeni sede u zatvorima, a osteceni nemaju nikakvu satisfakciju! Sta reci a ne zaplakati nad ovim razvojem stvari? Medjunarodno pravo je upravo degradiralo sebe nazad u teorijske okvire, jer ga u praksi ni njegovi najveci zagovornici ne postuju!

Srbin u Americi

pre 11 godina

Citam i zao mi je, a kad malo bolje razmislim ne bi trebalo da mi bude zao jer smo sami krivi. Dajte Kinezima ili Rusima da sagrade bazu na Kopaoniku i da resimo probleme.

Toxic

pre 11 godina

Tači je odgovoran za još gore stvari nego Haradinaj pa nije bio ni optužen. To ste smetnuli s uma. Setite se koliko je organizovao terorističkih napada na našu policiju na Kosmetu. Pa se rukuje Dačić s njim.

Haradinaj ima na duši više ne-Srba nego Srba.

Povrh svega - presuda Haradinaju nije pravosnažna već je prvostepena.

nn

pre 11 godina

nema sta da prekidate sada, svi optuzeni Srbi su tamo kao i dokazi protiv njih. Pa isti ovi ljudi su nas doveli do ovde, setite se 99 ko je sve bio u vlasti i ko je sve prizivao na rat

Tako nam i treba

pre 11 godina

Zaslužni za oslobođavajuće presude u Hagu, nisu u Hagu već u Srbiji. Da smo čuvali naše ljude a ne isporučivali ih Haškom tribunalu,on bi se sam od sebe i ugasio jer bi ostao bez posla koji mu je namenjen.
Najzaslužnije Nemačka je odlikovala.
Nas EU ne želi jer je EU i stvoren da razgradi Srbiju. Kad taj proces završe onda će u ime krize ili čega već, a ponajpre zbog deobe plena, raspasti se.
Setite se najzaslužnijih za isporuku najznamenitijih Srba u Hag.

Nebojša

pre 11 godina

Ajde malo da spustimo loptu. Milosevic nije osudjen da li bi bio nikada necemo znati. Milutinovic oslobodjen. Velika verovatnoca da Frenkiju i Stanisicu nece biti izrecena kazna.
Zasto ovo pisem pa nas problem je sto vise cenimo ako osude Haradinaja nego ako oslobode nase. Hrvati su dali 27mil eur za Markaca i Gotovinu a mi nismo dali ni cent za nase pa posle kukamo. Ali bitno je da se za neku kafansku tucu nekog Miladina Kovacevica daje milion dolara. Da li je neko sacekao Sljivancanina da li uopste znate kada je pusten na slobodu. Pa on je prvi cestitao Gotovini na oslobadjanju uz konstataciju da je to tako kada imas drzavu iza sebe. Pametnom dosta a mi i daljekukamo sto oslobadjaju druge. Imamo mi jos ljudi tamo pa hajde da ucinimo nesto za njih. Neka se drzava otvori neka plati lobiranje u USA a ne da kukamo sa Rusima.
Na kraju krajeva pa i drzava Srbija je amnestirala raznorazne kriminalce pa kako se osecaju zrtve istih koji su sada slobodni ljudi.
Zna se ko vodi glavnu rec u svetu zato sam i napisao za Stanisica i Frenkija da ce verovatno biti oslobodjeni.

žaks

pre 11 godina

Žalosno je kako nam hag kroji istoriju ne vodeći računa ni o žrtvama rata,nadam se da ćemo smoći snage u budućnosti da ispravimo ova slova srama i damo pravu sliku svetu o najgorem ratu na balkanu.

Pa nisu Ameri Srbi pa da misle samo na danas

pre 11 godina

@s, 29. novembar 2012 14:36

Za srpske geostratege:

Nemojte misliti da nisu i na to mislili. Na fin nacin vam je objasnio jedan cika iz Stratfora 2008 u intervjuu Slobodnoj Evropi, koji se gle cuda zvao: "Rat je završen – Srbija je izgubila"

http://www.slobodnaevropa.org/content/article/1106139.html

tuga

pre 11 godina

Ljajicu da li ste proverili da li mi uopste imamo pravo i na bes.Ja mislim da mi nemamo nikakva prava...Ako se ne osude zlocinci koji su poubijali Srbe,o kakvim mi to pravim pricamo.Dokle ce nas filovati lepim recima ,floskulama i lazima...Dokle ce nas ucenjivati i nepravedno uslovljavati...Veliki deo nas sve vidi,ali ostaje nemi pred tolikom nepravdom svuda oko nas.Prema tome proverite jos jednom, da li nam je dozvoljeno da se naljutimo.Vidite sta kazu ovi iz EU,sta kazu Amerikanci....i njhovi placeni sateliti ...a mi cemo dotle samo nemo da gledamo... sa tugom u dusi i suzom u oku.

Miljenko

pre 11 godina

Uzasavajuce da jedan od klasicnih primera savremenog teroriste bude oslobodjen! I ko ce sad da deli pravdu? Medjunarodna zajednica je pokazala da je dotakla dno dna! Tuga.

Krunoslav

pre 11 godina

Samo se vi ljudi opustite, izgubila je Srbija rat i za nju ne vazi ista pravda kao za ostale tako je uvek bilo i tako ce uvek i biti. Da su nama saveznici bili Ameri a albancima Rusi onda bi mi slavili a oni tugovali... Ajd u zdravlje sledeci put da biramo bolje saveznike

Friedrich

pre 11 godina

Nakon ovako teskih i razarajucih potresa koje dozivi jedna zemlja, u povijesti su dokazana dva raspleta u kojima ta zemlja:
- nestaje usljed potpunog beznadja i rasula u narednim godinama
- postaje monstruozno jaka u buducnosti i krece u naplatu.
Postoji gotovo fizicka prirodna zakonitost poravnanja koja je iznad svakodnevnih ljudskih podmetanja, svinjarija i politike.
Ako Srbija dozivi prvi scenarij, sama je kriva jer nije prepoznala i cijenila sebe.

Mirko

pre 11 godina

Dobro je rekao onaj rus pre neki dan.Razmislite dobro da li cete u EU,da li to vredi?
Pa evo,i Engleska razmislja o tome...
Sada ostaje jos samo jedno: zatrazice se i priznanje nezavisnog Kosova.
Sigurno!Da li ce nakon toga biti sve jasno?

Milan R.

pre 11 godina

Sve je bilo jasno kad je sudija Belgijanac a oni nam nikad nisu zaboravili
Kongo i Patrisa Lumumbu kad je jugoslovensko oruzje i instruktori nateralo
Belgijance u izbeglistvo a mi smo naslednici te i takve Jugoslavije. Gurali smo svoj nos u ime tudjih prava gde treba i gde ne treba i sad nam se vraca. Pravda i batina uvek ima dva kraja , batina deblji i tanji a pravda skuplji i jeftiniji. ne treba zaboraviti da smo im u ime svetske pravde nesvrstanih palili ambasadu u Beogradu a sad su nam vratili. Da li je pravedno ...nije. Da li smo mogli spreciti...nismo. Da li smo se petljali gde nam nije mesto... jesmo. Da li nam vracaju... da. Da li je godinama albanska iredenta imala najvece uporiste u Evropi u Belgiji..da. Jesmo li se ikad zapitali ...zasto?

VLADIMIR

pre 11 godina

Vučiću, mani se ti ćorava posla. Prepusti ti meni da ja brinem o GLADI SVOJE DECE.Nisam ja tebe ovlastio da hraniš moju decu, već da SPROVODIŠ USTAV NAŠE DOMOVINE SRBIJE. Ista poruka i Dačiću, ko ti je rekao da mi moramo da pregovaramo sa šiptarima - ako ti nemaš nikakvo dostojanstvo, a nemaš ga, PREPUSTI MESTO PRAVIM PREDSTAVNICIMA NARODA. Sumnjivi ste mi vi i prozirno je vaše sakrivanje iza prethodne vlasti.

Rade

pre 11 godina

Bas su nasi politicari tupavi. Sta ima sad da obustavljamo saradnju kad smo za sve vec osudjeni a pravi krivci oslobodjeni. Samo bi sebi naneli jos vecu stetu.

pop

pre 11 godina

Sve je bolno ,žalosno i tragično što nam se dešava dvadesetak godina unazad.Treba iznaći rešenje iz ove skoro bezizlazne situacije ako je to moguće ili proglasiti okupaciju dela teritorije i čekati neko novo vreme a u međuvremenu se okrenuti BRIK-u i razvijati zemlju.Samo jaka ekonomski i vojno Srbija može biti bitan faktor u svetu i sačuvati svoju teritoriju.Ja i dalje mislim da nije sve izgubljeneo,da netreba mi sami da tome doprinesemo.

Stevan

pre 11 godina

Ovo je jos jedna u nizu katastrofa koje smo nasledili i koje ce nas tek kostati, ako je sudeci po istoriji. Nit 'leba jeli nit mirisali, a nadrljali k'o zuti...prica naseg zivota.

kuzma

pre 11 godina

Sto smo dalje od EU to ce tajkuni biti bogatiji a narod siromasniji. Ni jedna vlast nema pameti, zelje niti volje da drzavu i njene stanovnike povede napred. Stalno nas vrte u krug, Bosna, Krajina, Kosovo, NDH, Kosovo, ustase, Krajina, cetnici, Bosna, RS...krajina, kosovo... bosna...izdajnoci, patriote... Narod se zamlacuje a oni tovare drzavni novac u svoje dzepove, pa jos traze o kredite od zapada kada ponestane para.Kredite koje ce nas upropastiti mnogo vise nego svi Hasimi, Taciji, Haradinaji, Gotovine, Mladici, Karadzici... Da li ce ikada svanuti dan da u maloj Srbiji ljudi kazu "U redu, izgubili smo, nadmudrili su nas svi od reda, hajde da se sad malo saberemo i spasemo ovo malo sto nam je ostalo. Hajde da ne krademo sami od sebe, hajde da ne lazemo vise sami sebe, hajde da odemo u skolu da naucimo nesto da radimo, da doprinesemo sebi svi zajedno a ne jedan Novak Djokovic da to radi za sve nas, a mi da ga pljujemo kad izgubi dva meca, da naucimo da razumemo, da se okrenemo oko sebe i otvorimo oci, pogledamo sav taj talog koji se skupio, po kojem gazimo , koji disemo, kojim hranimo svoje bedne zivote i svoju decu. Pretvaramo se u klasicnu zemlju treceg sveta gde su ljudi toliko zaostali i glupi da ih svaka shusa moze gaziti i cerupati a ponajvise njihovi "heroji" i "idoli". Ja sa svojih 30 godina ne verujem da ce taj dan svanuti za mog zivota ali se nadam da ce bar moje dete to doziveti. Pa makar i iz neke udaljene zemlje.

D.Savic,Paris,FR

pre 11 godina

Ma koje crno nastavljanje pregovora,obustavljanje svih pregovora i PROTEST?NA NOTA ZEMLJAMA-OSNIVACIMA Haskog suda za momentalnim zahtevom da se oslobode svi Srbi koji se nalaze tamo uz jedan ostar demarsh drzavi Holandiji!!!

igor

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.
(Boki_, 29. novembar 2012 13:19)
Boki sine ne lazemo mi sebe da su Crnogorci ustvari Srbi, vec oni sebe lazu da nisu.

Jera

pre 11 godina

Pitam se zasto prethodna vlast nije ulagala pare u taj sud kao sto su Hrvati i Albanci to radili? Mogli su malo manje da rade Kolubare i Agrobanke, a malo vise da gledaju dugorocni interes zemlje. Ne verujem da bi im iko zamerio da su odvojili koji desetak miliona da se Srbi koji su ocigledno nepravedno tamo poslati oslobode...

Kolarevic

pre 11 godina

Jadno je kako se igraju sa zivotima ljudi koji su mislili da ce bar na medjunarodnom planu pravda biti zadovoljena, a ne da ce ih Evropa, u koju su polagali najvece nade pljunuti po sred cela, kao da nisu ljudi. Ovo je postalo krajnje neizdrzivo!

Pedja

pre 11 godina

Pa ta Amerika i Evropa su same rekle da je OVK teroristicka organizacija, a sada nista ne komentarisu kada ih je Hag pustio na slobodu! Kosovo vazi za centar trgovine organima, drogom, oruzjem i robljem u celoj Evropi! O cemu mi pricamo?

Krsta

pre 11 godina

Lepo su naredjali te oslobadjajuce presude, prvo Markac i Gotovina, sad ova trojca, lepo boga mi. Mora da je slucajnost, ili dobro vladanje u pritvoru, ili mozda nedostatak dokaza? Kada se sud na brzinu napravi, ni presude nisu bolje. Samo kazem...

Cvetko

pre 11 godina

Sada mi treba da nastavimo pregovore oko administrativne granice kao da se nista nije desilo? Kao da se bivsi vodja OVK ne vraca slobodan na Kosovo, obodren oslobadjajucom presudom i politickim aspiracijama da bude premijer Republike Kosovo! U kom svetu mi zivimo.....

Čudoljub

pre 11 godina

Slobodni svet je jednom napravio sličnu grešku kada je na isti način tretirao Nemačku posle Prvog svetskog rata. Posledice znamo. Ovako se nepotrebno stvara još jedno krizno žarište, a javno mnenje u Srbiji okreće protiv svojih prirodnih saveznika na Zapadu. Kome je to u interesu?

Od sada, samo u se i u svoje kljuse. Bog je na nebu, Rusija i Kina daleko i ne mare mnogo za naše sitne interese, nema pomoći ni od koga. Ojačajmo državu, prihvatimo se posla pa će nas gledati drugačije.

malisa

pre 11 godina

pravda il' nepravda... pa to je najmanje bitno. mi ako podhitno ne nadjemo politicke prijatelje ili neku od sila koja ce (al stvarno) da stane na nasu stranu, ugasili smo ga. ovako, bukvalno sami, izmuceni, nejaki, siromasni, ponizeni... jednostavno nemamo nikakve sanse.

tanja

pre 11 godina

Cini mi se da se sve ovo znalo i pripremalo zajedno sa dovodjenjem Nikolica, Vucica i Dacica na vlast,znajuci da oni nista nece moci da ucine.Zato su Nikolicu cestitali pre nego sto su rezultati objavljeni

Guy Fawkes

pre 11 godina

Jedan dobar citat:"Ova odluka je stvarno dobra, makar onoliko koliko šamar, koji u normalnim prilikama obično tretiramo kao nasilje, ume da se koristi i kao lek, posebno ako ga upotrebimo ne bi li se budala dozvala pameti"

CHUBURAC

pre 11 godina

Sprdali smo se sa konjusarima Evropske unije, prema njima se odnose sa punim uvazavanjem. Hoce li nam vlada konacno reci da smo KARTON SITI Evrope i da je krajnje vreme da prestanu sa snishodljivoscu. Ako budu nastavili razgovore doci ce na red i Presevska dolina, i Raska i Vojvodina i istocna srbija i....i...

Petrović

pre 11 godina

Sećam se 5. oktobra kada su tada novog Predsednika Jugoslavije Vojislava Koštunicu pitali novinari šta će da radi po pitanju saradnje sa Hagom. Njegov odgovor je bio "To mi je sada sedma rupa na sviralu".
Posle toga je jedna strana političke elite sarađivala tako što je pokušavala da pomogne tribunalu da se izručeni Srbi optuže na što duže kazne, dok su drugi negirali taj sud tako dokazujući svoj patriotizam .
Obe grupacije su dovele do današnje oslobađajuće presude za šta niko neće odgovarati a trebalo bi bar moralno Vukčević i Vekarić da podnesu ostavke, Naprednjaci da razmisle šta ne saradnja donosi a Đilas da neizigrava patriotu saopštenjima na nivou Dnevnika 2 RTS!

Jovana

pre 11 godina

Tadic nas je uveravao da ce sve biti kako treba i da principi medjunarodne pravde moraju biti postovani, a sada sta imamo? Oslobadjanje 3 zlocinca u samo 2 nedelje!!! Jak mi je posao drzava uradila, svaka im cast na rezultatu!

ustuk

pre 11 godina

a sta je nasa 'siromasna' drzava uradila po lobiranju za nase u hagu? nije mrdnula kao da je nije briga za te ljude,a sada nam svako kriv! da se samo izdvajao hiljaditi deo za nase tamo,umesto sto su se krale milijarde evra svakog meseca,i nas bi oslobodili. tako je to u svetu sada. i da niko nije rekao da smo siromasna zemlja,a idalje se krade iz nje!

Preporod!

pre 11 godina

@Friedrich. Slazem se u potpunosti. Nadam se da ce Srbija ipak ustati iz pepela! A, za to moramo da zbijemo redove! Zbijte redove Srbi, vratite pamet i mladost iz inostranstva. Manite se tajkuna, monopola, huligana i organizovane pljacke, obrazujte narod, moramo u preporod! Bivse komunjare u misije rupe, pametni da se cene!

Sarajlija

pre 11 godina

Mislim da je od samog starta bilo jasno kako ce taj Haski tribunal funkcionisati, cim su oni napravili "ad hoc" sud, koji nije imao ni statut ni pravilnik, niti bilo sta. Pa su sve izmisljali pravila po potrebi kako su im problemi iskrsavali. A mi nismo ni trebali da se s njima hvatamo u kolo. Ali eto kad struku niko ne pita nego radi koja vlast kako hoce.

Koreni svakog zla potiču iz neznanja

pre 11 godina

Bes je izraz nemoći.
Pravo i pravda nisu jedno te isto.
Pravo je slepo (zna samo paragrafe) a pravda nemora biti jedna (zavisi na uglu pogleda).
Masovna histerija posle oslobadjanja optuženih Hrvata i Kos.Albanaca proističe iz osećanja nepravde, ali ne i iz znanja optužnice, dokaza i razloga presude.
Uloga medija je da pripreme specijalne emisije gde bi trebalo da sede eksperti na medjunarodno krivično pravo koji bi laicima (svima nama) objasnili šta se desilo. A ne da puštaju izjave svakojakih političara koji sve to koriste za dnevno političke svrhe i time još više pale narod.

novi sad

pre 11 godina

ne mora ovde niko da otkriva rupu na saksiji, dovoljno je samo videti kako se ozbiljne drzave i nacije postavljaju u situacijama kada se suocavaju sa nepravdom. svako od nas bi trebalo dobro da se zamisli kada sledeci put bude kupovao americki, nemacki, hrvatski ili holandski proizvod koliki deo tog novca se upotrebi direktno protiv nas samih. jedino ako postujemo sebe mozemo ocekivati da nas postuju i drugi

RHood

pre 11 godina

Aman ljudi, sami smo krivi! Kompletna BIA i VBA odmah da budu smenjeni, oterani.... zakupiti Goli Otok od Hrvata i tamo s njima. Koja to ozbiljna drzava sa svojim aparatom dozvoli da 30 i kusur kljucnih svedoka bude uklonjeno??? Ponasamo se kao da nam je u o ovom deljenju karata upala ova drzava, pa videcemo sta dalje...........

nikola drezgić

pre 11 godina

Imam utisak da se naši političari,nakon ovih presuda, svojim izjavama nama više rugaju od haga,albanaca,amerike i evropske unije,zajedno! Ovo se posebno odnosi na izjave da će se saradnja svesti na tehnički nivo! Nešto najbolesnije što neko može da izjavi! Znači da ih boli ..... za žrtve sopstvenog naroda!

miki skepticni

pre 11 godina

Mnogi mafijasi nisu nikada osudjeni bas zbog nedostatka dokaza, bez obzira na nacin na koji su ti dokazi nestali, kao u ovom slucaju npr...

q

pre 11 godina

Da ima pameti, i vlast i opozicija bi trebali da se dogovore, sa medijima i celokupnom javnoscu, pa da reakcija na sve ovo bude APSOLUTNA TISINA. Jel ako nasa ljutnja ne znaci nista, mislim da ce se od tisine, neko najeziti.

Vejvoda

pre 11 godina

Sace lepo da nas nateraju i da ga primimo uz sve drzavne pocasti u Beogradu, kao da je kakav drzavnik a ne kriminalac. EU navodno ne zna ko je glavni za sverc belog roblja i droge na zapad...sve dok njihova deca ne dodju na red oni ce ovako terati.

ЗОРАН

pre 11 godina

У случају Готовина, пресуда се базирала на игнорисању изнетих доказа, у случају Харадинај, руку на срце, доказа није било довољно, али не зато што нису постојали већ зато што су елиминисани, дакле како год окренеш доказа има само против Срба зато што смо "кооперативни" и за то смо добили статус кандидата!!! . Еј, сад смо кандидати којима ће поново увести визни режим! Трећи шамар ће да уследи кад Шешеља осуде за говор мржње на 30 година.

aleksa

pre 11 godina

za ove što pominju Rat je izgubljen nastavimo dalje ,OK.Onda da čekamo neki drugi rat pa da pametnije odradimo ako budemo na pobedničkoj strani sledeći put?Zar nas svetska politika ne uči tako,ko izgubi ćuti a ko pobedi ima prava na sve.Znači da sledeći put mi možemo biti pobednici,napominjem sledeći put namerno jer je svet takav da će na žalost kad tad biti "sledeći put"

šumadinac

pre 11 godina

znam da je bolno,ali jedna strana u ratu učinila je 90% zločina,a druge 10%. (matia, 29. novembar 2012 13:12)
Ajde ako je i tako, ako smo mi i počinili 90% zločina, kako to da smo po presudama iz Haga mi jedini krivci. Videćemo kada se završi sudjenje Šešelju, Mladiću, Karadziću itd. ali mi nešto govori da taj odnos neće biti 90:10 na našu štetu, možda samo više.

ZoranNS

pre 11 godina

Sada se tek vidi koliklo je mudar potez Vuka Jeremića, da se diskutuje o Haškom tribunalu na skupštini EU. Da se osuda Haradinaja desila za vreme vlade žutih, sada bi SNS i Vučić na sva usta govorio da su DS nesposobni.

dragan

pre 11 godina

Otkad je pres sluzba tkzv predsednika sudija i tuzilac.Posto su ovi oslobodjeni ajde da vidimo materijalne dokaze koje je Srbija dostavila u Hag.Prdsednik ovog veca dolazi iz drzave u kojoj je bio visevekovni genocid tj aparthejd.Nadjite svedoke smestite ih u Srbiju pod policijskom zastitom i stvar resena.

Oliver

pre 11 godina

Ali sto je najneverovatnije u celoj prici je da je Haradinaj odgovoran za ubijanje i Albanaca, pored ostalih naroda, a ne osudjuju ga ni sami Albanci!!! Pa gde to ima da sopstveni narod zbog neposlusnosti saljes u smrt???

Serdar

pre 11 godina

Ovo je po prvi put od kad pamtim za sebe,da Srbi imaju pravo na nesto,pa makar to bio i bes!!Hvala vam sto nam makar dopustate da se nerviramo kao ljudi kad nam vec ne date da zivimo kao ljudi.

Hren

pre 11 godina

Ja ne znam da li je ovo poruka Haga da svi treba da se bavimo ovom vrstom delatnosti kao Haradinaj ili da je pravda na prodaju? U svakom slucaju poruka je losa po nase i njihove odnose do te mere da ne zelim da vidim ni jednog licemernika iz Evrope vise u zivotu!

brankito

pre 11 godina

samo vi Srbi slusajte turbofolk i gledajte turske serije, pa ce vam biti bolje, Boga ste se odrekli, nije ovo nista kakve ce posasti tek doci

igor

pre 11 godina

Veci sok za Srbiju je bila oslobadjajuca presuda Gotovini i Merkacu, kao i nakon toga vec vidjeno slavlje po citavoj Hrvatskoj. Vecina Srba i dalje veruje u novu Jugoslaviju, smatra hrvate srbima, istim narodom, da govorimo istim jezikom itd. Procice jos nekoliko decenija dok se u Srbiji stvori srpski identitet, koji nece da sanja neostvarljive snove, koji nece samog sebe da laze (n.p. da su Crnogorci ustvari Srbi), koji ce prvo poceti da gleda na sebe, a onda tek na druge.
(Boki_, 29. novembar 2012 13:19)
Boki sine ne lazemo mi sebe da su Crnogorci ustvari Srbi, vec oni sebe lazu da nisu.

Vladimir

pre 11 godina

Kad narod osvajaca bude pobedjen, zlocini protiv njihovog stanovnistva uglavnom prodju nekaznjeni. To jeste nepravedno kao sto je nepravedno sto je osvajac pobio sto hiljada ljudi a kaznjeno je samo par desetina zlocinaca. Sledeci put malo manje nacionalizma a vise pameti.

Alexa

pre 11 godina

jel sada shvatate da je sve u lobiranju !!!!!! nista niste uradili sem sto ste bili slepo poslusni, tako je to kada radite protiv svoje drzave. a sada kukajte... nista to ne pomaze samo pokazujete svoju slabost.

raja babeja

pre 11 godina

Kako niko da se seti da kaže da smo sve ove ratove koji se u Hagu tretitiraju, izgubili, kao i da su uvek dosad u istoriji poraženi bili u položaju da plaćaju cenu svog ratovanja. Pa, g-do, i Hag sa svojom (ne)pravdom je cena devedesetih prošlog veka, pa samim tim i ove koalicije koja je sad na vlasti. Kuknjava ovde ne pomaže, a bogami ni okretanje Rujama, jer pitam: Gde bejahu oni kad nam uvedoše sankcije i kad nas bombardovaše?? A što ne posavetovaše bar onog pokojnog nevoljnika da ne pristaje na osnivanje suda za ratne zločine sa onako širokom formulacijom koja je omogućila da i on sam postane žrtva procesuiranja?! Srbijo, gledaj u sutra ako možeš, od plakanja za jučerašnjicom nema vajde!!

Irena

pre 11 godina

A ubistva svedoka koji su trebali da svedoce protiv Haradinaja? To nikome u sudu nije bilo sumnjivo ili indikativno o Haradinajevoj krivici? Kako to da svi svedoci stignu do suda sem njegovih? Nema nama pravde dok ne napumpamo misice! To je tuzna i bolna istina.

sepika

pre 11 godina

A sta se ovi politicari prave mutavi kad su znali da ce tako da bude. Malo ljudi je bilo u Pristini, mnogo manje nego u Zagrebu. Haradinaj je i mnoge albanske porodice zavio u crno. Den Haag Sucks!!

MM

pre 11 godina

Srecan vam 29 novembar, neki ga jos slave. A on je jedan od uzroka propasti Srbije kao I kradja laganje i mito politicara zbog licmog interesa prodali i prodaju zamlju

nikola m.

pre 11 godina

jednostavno receno:nastavlja se kontinuitet politike propadanja,za to su krive sve vlade do danas, i ova danas nastavlja tim putem.svih ovih godina se prodavao drzavni i nacionalni interes,drzava kroz institucije propada a narod moralno i materijalno tone a za to vreme vlasti uzimaju pare od EU i SAD a EU i SAD dobijaju sta zele i dobili su ekskluzivno pravo da oblikuju nasu drzavu,narod i istoriju,e to je tragedija i to je put u propast.

Duro

pre 11 godina

@ D.Savic,Paris,FR "...PROTEST?NA NOTA ZEMLJAMA-OSNIVACIMA Haskog suda za momentalnim zahtevom da se oslobode svi Srbi koji se nalaze tamo uz jedan ostar demarsh drzavi Holandiji!!!..."

Nešta treba da se preduzme, ali ovakav biser odavno ne videh - pa osnivač je UN ( dakle i Srbija valjda...) ne znam hoće li da bbude para za poštanske marke rad tolikih nota ...(to je bio pokušaj duhovitosti)...Šešelja osloboditi, pa to je izvan svake pameti kome bi to koristilo, Srbiji ?

bosko

pre 11 godina

svet nam je dao dokaz koliko smo slabi,jadni,ne složni.koliko smo u stanju da idemo jedn protiv drugoga.Aleksandar Vučić je upravu da naša deca ne će imati šta da jedu za deset godina bez eu.nama nije kriva eu mi smo krivi sami nije nama došo nemac i uzeo pare,zapitajte se zašto su nam fabrike zarasje u korov a nečije vile,agencije,kvazi firme cvetaju a nastale juče.kad se budete pitali zašto ja ustajem u 5 sati da idem na posao za 15hiljada a moj komšija ustaje u dvanest sati i vozi najnovija kola.e kad se to budete pitali i kažete e sad je dosta tada će srbiji da svane a ovako ovo sve je mlaćenje prazne slame.????'?????????

Komentator

pre 11 godina

Nakon svih ovih po nas jako bolnih i poražavajućih odluka nešto razmišljam: pod čijom je dominacijom taj sud, američko-proamerčkom ili rusko-proruskom? Stalnu (najčešće vešto prikrivenu) borbu među ova dva igrača (i mnogobrojnih im savezika (čitaj - uvlakača)) smatram po nas dominanrno bitnom. Pa onda kakve odluke očekujemo?
Nešto mi se čini da nam ona druga strana vrlo jasno poručuje šta misli o našem "bližem vezivanju (čitaj - neviđenom uvlačenju) za "vekovne prijatelje"".
Daj Bože da se na ovome završi ali nešto mi se javlja da neće. Jer kao što kaže poslovica: kad se tuku slonovi najviše nastradaju mravi.

TZ

pre 11 godina

Meni sve ovo deluje kao plan... Evo ovako: Na vlasti je ista garnitura koja je gurala nacionalizam 90-ih, odjednom Ivica i Tachi idu kod Hileri i Ketrin, odjednom nakon toga krecu naslovi tipa:
" Bice bolnih udaraca",
"Rusi rekli da razmislite o evro integracijama, i josh vam daju kredit pride" (a znamo koliko je toma raspolozen za istok,
"Špindeleger: Bolni uslovi za Srbiju",
A sa druge strane Hag provocira oslobadjanjem ljudi, za koje kao da su znali da ce nas jako isprovocirati izricanje njihove nevinosti i pushtanje na slobodu.
Dakle, Od Evrope i Haga imamo uslove i provokacije, od Rusije bodrenja i kredite, mi se kuvamo u supi besa i nacionalizma, a komshije se nasladjuju... sve to skupa - izolacija.

Ognjen

pre 11 godina

Kad smo dosli do toga da Karla Del Ponte drzi nasu stranu!!! Ej bre! Zena koja je za nas bila olicenje zla, sada kritikuje sud za koji je radila! Ne branim nju, nego kazem da u slucaju Srbije, od goreg uvek ima gori, i da uvek mozemo gore da prodjemo!

Vex

pre 11 godina

Eto otplatilli smo sad sve grehe. Iz ove stranputice ima samo jedan put napolje; poruka je jednostavna I ima samo dve reci: Nacionalni Interes. Ova jedostavna cinjenica je za Srbe mislena imenica I iz tog razloga ova zemlja nikako ne moze da izadje iz vrzinog kola...

Baranja

pre 11 godina

Sta je sledece? Pali smo na kolena, udrite nas sad nemojte da stajete.....uvedite vize, podrzite autonomiju Raske, autonomiju Bujanovca, Preseva, ukinite R. Srpsku, pokupujte zemlju u Vojvodini i trazite otcepljenje, trazite da placamo odstetu Albancima, Hrvatima, Muslimanima, trazite da sve priznamo i da ubacimo ovo deci u udzbenike, ma ima jos sigurno....

Лимени 036

pre 11 godina

Убијеш једну особу и одма си убица и монструм и следи ти затвор.........убијеш стотине и стотине и ниси убица , ни монструм и не следује ти затвор.............овај свет поштује масовна убиства и награђује убице.....страшно ......куд иде овај свет.....,

Srbin

pre 11 godina

Danak politike koju smo vodili i dan danas placamo, da li je to Srbija kolektivni krivac za sve ratove koji su se desili na terenu bivse SFRJ.
Imamo puno pravo da budemo ljuti i da se osecamo povredjenim ove zadnje presude nikako nece doneti nista dobro na terenu balkana vec ce jos vise da prodube ionako naizgled prisutnu toleranciju.Buducnost naseg naroda p[otpuno je neizvesna gledano kroz prizmu zadnjih desavanja ostaje nam samo da se brinemo sami o sebi i da zaboravimo i EU i sve ostalo pametnom je ovo zadnje dovoljno da vidi koliko nas ista ta eu i zapad zele kao partnera.
Komsijama i jednim i drugim i trecim samo cu da porucim da ce mo mi i dalje da zivimo jedni pored drugih verovatno sa nesmanjenom netrpeljivoscu jednih prema drugima i da mi kao narod necemo nestati ma koliko vi svi to zeleli.
Pravda je spora ali dostizna, jos ce mo mi da se vijamo po vrletima balkana niti vi mozete da pobegnete od nas niti mi mozemo da pobegnemo od vas ali ne zaboravite zlocin nikad ne zastareva

Uros

pre 11 godina

I dok su drugi kupovali slobodu za svoje heroje, mi smo pljackali sopstvenu zemlju. Kako to uvek biva sa Srbijom, zavade nam dva oka u glavi i rade sa nama sta hoce. Na prvi znak zarade i moci tipicni srpski politikanti menjaju svoj fokus sa opsteg interesa, ne cak ni na stranacki, vec na licni! A za to vreme u Den Hagu...

IQ

pre 11 godina

Убицама грађана Србије у Србији треба и судити у Србији. Наш суд треба да обнови судске поступке против свих злочинаца и спроведе правду до краја: по истом принципу као и Израел или САД.

Deki

pre 11 godina

Šta reče Koštunica? Da mu se gadi Hag? On koji je i doneo Zakon o saradnji sa angloameričkom inkvizicijom i izručio najveći broj naših generala ima oraza da ovako nšto izjavi?! Stvarno neverovatno.

daj bombona da sisamo

pre 11 godina

@Pamtite li Srebrenicu?
(Sarajlija, 29. novembar 2012 12:05

Naravno da pamtimo, a za svaki slucaj da ne bi zaboravili, na srebrenicu nas podsjecaju direktni prenosi iz haskog tribunala na kojima se sudi, ili se sudilo, SVIMA koji su za taj zlocin direktno ili indirektno odgovorni, od samih egzekutora i obicnih vojnika, do cijelog drzavnog i vojnog vrha, i to uopste nije problem. Mene samo zanima kad cete vi nesto da zapamtite?? A imali ste prilika, bogami....

Henry Lee

pre 11 godina

"Mi možemo odbiti sljedeći krug pregovora, ali onda ćemo čekati 2014. godinu za otpočinjanje pregovora s EU. Hajde onda da vidimo što nam je veći interes", rekao je Dačić, dodajući da je on praktičan čovjek.

naravno Pačiću da nam je veći interes EU.
čim priznamo Kosovo eto nama novih kredita i kapitalnih ulaganja sa zapada i novih radnih mesta. za platu od 200e.

mali licemer je inače vrlo sposoban menadžer.
šta god su dovukli ovde sa strane u zadnjih 10 godina samo su nam još više opteretili budžet subvencijama.

sjaši kurta da uzjaše murta. i sve tako dok konj ne crkne.

miksovic

pre 11 godina

ko je dogovarao ranije sa hagom i dopustio da se prvo zavrse sudjenja vodjama srpskog naroda, jeste glup. Cika aristotel je davno rekao da glupost ne oprasta. u modernom pravosudju se takve stvari kaznjavaju. ko zbog "nemara" treba da odgovara za izdaju ?!!

Miki d

pre 11 godina

Pa kad se dobro izbesni iza zatvorenih vrata, da povrati hladnokrvnost i odigra pametno. Poraz je uvek gorak ali rat mora da se vodi dalje. Diplomatija je rat mirnim sredstvima. Prokleto jake protivnike imamo i cini se da im prilazimo krajnje neozbiljno!

Boban

pre 11 godina

Raduje me sto mnogi komentatori smatraju da nijedan poraz nije tako tezak, ako iz njega izvucemo korisnu pouku.
Kuknjava i bes su suvisni, moramo da shvatimo zbog cega smo kaznjeni na ovakav nacin. Jeste bolno, smisljeno je upravo da bude tako. Setite se teske uvrede na racun sudija, koju je Seselj izrekao na pocetku sudjenja. Tada je mnogima to bilo smesno. Sada svi ispastamo.
Miladina Kovacevica su setali po Skupstini. Slavili smo i velicali sopstvenu sramotu. Sada, to isto drugi rade uz pomoc onih koje smo mi uvredili i izigrali.

Kum Ruzvelt

pre 11 godina

Srecan vam 29 novembar, neki ga jos slave. A on je jedan od uzroka propasti Srbije kao I kradja laganje i mito politicara zbog licmog interesa prodali i prodaju zamlju
(MM, 29. novembar 2012 15:39)

Poslednju deceniju su izdane vrednosti demokratije, kako u Srbiji tako i na Kosovu, sve u korist licnog bogacenja a na štetu celokupnog naroda.

Vlade

pre 11 godina

Realno da se zapitamo , koliko je Srbija ucinila da se istera pravda u Hagu. Pa kad nismo svoje drzavljane branili u Hagu , ne ulazim u to da li su krivi ili ne, a po osnovu svakog prava pa i Haga svi su nevini dok se ne dokaze suprotno.Kako smo tek onda trazili pravdu za ubijene Srbe .Sta smo ocekivali ,da je nekog drugog briga za nas a mi se ponasamo kao da se sve desava nekom drugom.
Srbija je dotakla dno dna svog nacionalnog identiteta, patriotizma, nek nam je Bog u pomoci.

daca

pre 11 godina

Sada dok smo komirani od Gotovine, Markaca, Haradinaja.....ova vlast ce uraditi sve sto zapad od nas trazi u vezi sa Kosovom zarad poprilicno nezvesne buducnosti Srbije u okviru "pravedne i demokratske" EU. Strasno!

mirno i pametno

pre 11 godina

Sta da kaze, mora se ostati ponosan i prihvatiti ovaj udarac a ne pasti. Jasno je da je u pitanju politika, ali tek sada se vidi koliko nam je potrebna dugorocna strategija i koliko smo vremena od 2000. godine potrosili na gluposti. Koliko je u medjuvremenu popljackano, koliko je ljudi otislo. Sve to se sada jos bolje vidi. Srbija ako zeli da prezivi mora da napravi listu problema i nadje na njih odgovor koji je moguc u ovom momentu. Jedino ako ekonomski ojacamo bicemo neki faktor, ovako smo niko i nista.

Srna

pre 11 godina

Pa sad i da oslobode sve naše ništa mi ne bi značilo. Zlo ostaje zlo.
Citirao bih čika Jovu Zmaja, a tiče se zapadnih sila.

Laž je čudan most
Preko te prenese,
Ali natrag nikad više,
Natrag ne može se.

think

pre 11 godina

Mozete da se brinete za ove ili one, ali postalo je jasno da je situacija za citav svet postala alarmantna. Na putu su da nam svima oduzmu dusu i novac, da nas namame da se mlatitimo izmedju sebe, a da ostave sve onom malom delicu koji ce kontrolisati svaki nas pokret, nasu zelju, nasu ideju... Jednog dana ce se preseliti na neku drugu planetu, ali na zalost i od nje ce napraviti istu situaciju.

neko ko pamti

pre 11 godina

I ja se slazem da neke odluke Haskog suda kog smo i mi prihvatili kao merodavnog nisu po mom misljenju dovoljno ostre ali necu niti imam pravo da odluke ne prihvatam... Isto onako kako se Srbija k...... 90-tih sada cvili kao p.... Ocekujemo da drugi osude odgovorne za stradanje Srba a mi odgovorne iz naseg naroda za stradanja SRBA nagradjujemo time sto ih ponovo vracamo na vlast... Samo razmislite da li je moguce da niko nije pokrenuo politicku pa i krivicnu odgovornost za ohrabrivanje Srba izvan Srbije a zatim ih ostaviti na cedilu... Rat 90-tih je zavrsen nasim porazima i sud u hagu a i 99% sveta ,prihvatili mi to ili ne, nas smatra odgovornim. Kao Nemacka ili Japan posle drugog svetskog rata nasi generali se proglasavaju krivim. Mnogo smo bolje prosli nego Japan ili Nemacka ali jos uvek nismo odrasli da shvatimo da svetom vladaju pobednici i njihova istina je jedino merodavna... Rat je prosao, osudjen je ko je osudjen i niko drugi ne bi uradio bolji posao nego Hag... setite se samo nasih sudova...Zato ne dajite podrsku onima koji su vas i doveli u situaciju da se ponovo bunite protiv svih jer verujte mi oni ce nas dovesti ponovo do rata.

MALA VEVERICA

pre 11 godina

Stvarno je dosta vise bilo da Srbija spusta glavu i uvek se povlaci kao da je kriva. Sada je i vise nego jasno da je Srbija jedina zrtva onh koji su se slavno vratili na trgove Zagreba i Pristine, i onih koji su takve presude narucili a sada lascivno pozivaju Srbiju na pregovore i dijalog.

SASA

pre 11 godina

Sramota. Ali, ne sudi se tako samo u Hagu vec i u Srbiji. U Srbiji nije nista bolja situacija. Sudije se boje za svoj posao i za najmanju gresku se ide u zatvor. Jel se sve to uci na prsvnim fakultetima?

Ivan

pre 11 godina

Moć i sila su u direktno suprotstavljene osnovnim ljudskim pravima i moralnim principima!Presude Haškog tribunala su skandalozne!