Petak, 29.06.2012.

12:28

SNS-SPS:Za 15 dana 15 ministarstava

SNS i stranke okupljene u koaliciji oko SPS usaglasile danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocenili da ona treba da bude formirana u najkraćem roku.

Izvor: Beta

SNS-SPS:Za 15 dana 15 ministarstava IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

148 Komentari

Sortiraj po:

Geom

pre 11 godina

A sada DOBRO ZAPAMTITE kada smo imali izbore bez krađe. Ovi su i u kampanji pokazali ono što se oduvek zna - da im manipulacija izborima nije strana. Ali neka, hteli ste "nove" ljude, pa izvol'te.

Reality

pre 11 godina

IZNUDJENA ZAVRSNICA.
Kao i u sahu, posle odredjenog broja poteza, dobrih i losih dolazi do raspleta. Ovaj je za one koji su imalo igrali sah sasvimbio ocekivan, predvidiv.
Ali mnogo je zanimljivija priprema za sledecu partiju.
Posle sledece partije (srp. izbora), neko ce definitivno nestati sa politicke scene.
1. scenario: DS u opoziciji, nova vlada radi po principima stare-NESTAJE SNS
2. scenario: svesni scenaria broj 1, vlada mora da radi maximalno dobro, makar se i odrekla mnogih beneficija (firme, upravni odbori, tenderi, konkursi...), da bi nestao DS. Ulaganje u sopstvenu buducnost.

Sada sve zavisi, ne od nas, nego od pameti ili od pohlepe onih koji ce voditi Srbiju.

leoben

pre 11 godina

Ljudi jedva cekam da vidim kako ce novo nezavisno sudstvo da oslobodi bogoljuba karica i slicne lopove i kriminalce koji su finansirali opoziciju do sad.

Nebojsa

pre 11 godina

Dragi gradjani Srbije danas svako zanimanje i posao u Srbiji ima veću težinu od predsedničke i premijerske funkcije. Ove dve funkcije su potpuno srozane, zahvaljujuci onima koji ih zauzimaju

Siniša

pre 11 godina

A da li ste danas podelili preduzeća ili ste to ostavili za ponedeljak? Koja ste vi bagra. Oni se, kao, danas dogovorili o tzv. programu, a sve je dogovoreno pre mesec dana, samo je Dačić morao da odradi kombinaciju sa Dinkićem - da se istale...Ma nije problem što prave vladu SPS i SNS nego što lažu. Problem je i to što se Dinkić opet uvalio u vlast, mislim, tajkuni, jer on radi za tajkune...tako da znamo šta nas čeka - da oni budu još bogatiji, a mi siromašniji. A ,,dobri-prepošteni'' Dinkić će da se, jadan, opet žrtvuje zbog nas - kao svih ovih 12 godina unazad. Da mi je neko pre par godina rekao da će danas praviti vladu Vučić, Dačić i Dinkić rekao bi mu da je lud...

Marijanac

pre 11 godina

Za razliku od kada je DS vodio pregovore, sada imamo jasne dogovore koji će biti završeni za najkasnije dve nedelje kada će Srbija konačno da dobije vladu. I to baš onakvu kavku je i priželjkivala, bez Borisa Tadića i Demokratske stranke.

B.Mikić

pre 11 godina

"znači, ja sam premijer. znači, logično da sam to prihvatio. Kalemegdan znači brdo, znači, kale, to znači planina...znači". E tako nekako nastupa Dačić. Jadna je država koju ovakav predvodi. Ne bih rekao da su demokrate jedini krivci zbog lošeg rada u prethodnoj vladi. Pa resor unutrašnjih poslova je vodio drug Dačić. Zar borba protiv kriminala i korupcije nije u nadležnosti unutrašnjih poslova? Šta je sa resorima koje su pripadale Dinkićevim ljudima...? Slažem se da je Tadić počinio puno grešaka u vodjenju stranke. Ipak mu je najveća greška pomirenje sa socijalistima. Ja sam ubedjen da oni još uvek rade po diktatu Mire Marković, jer ne ide Dačić slučajno posle svakih izbora u Rusiju. Ali, mislim da je Tadić Srbiju uspešno predstavljao i verujem da mu je mesto u političkom životu Srbije.

Boba

pre 11 godina

Slika govori više nego ceo tekst, njih dvojica kao Del Boj i Rodni, sličnost je neverovatna, umro sam od smeha ali onda sam se rastužio jer asocijacija na Trotere je uvek vrhunski humor, osim u ovom slučaju koji je naša tužna realnost

gs2

pre 11 godina

da li smo mi Srbi normalan narod? Dok su bili zuti kukalo se za sps-om?Sada kada je sps kuka se za zutima? Da li znate sta hocete? Zbog takvih komentara me je sramota sto zivim ovde!

Srdjan

pre 11 godina

Ja mislim da nema razloga za zabrinutost. Za 15 dana moze svasta da se desi. Mozda se ovi posvadjaju i razidju. Mozda nas ne bude vise, a mozda ta vlada bude stvarno dobra.

Salim se pali kola pa da idemo...

Nick

pre 11 godina

Da li je to na slici Vucic koji ne "saradjuje" sa SPS-om? E bas bih voleo da bide cak i ministar i da se pokaze njegova "doslednost". A (ne)doslednost nnkegovih buducih partnera u Vladi je vec prikazana time sto su se odlucili za tu Vladu.

matia

pre 11 godina

ova dvojica mi liče na stanlija i olia. samo,kakav je baksuz aleksa vučić,kojemu sve funkcije doslovno beže ne bi se zakleo da će biti u vladi!

Da li vam je sada jasno za koga ste glasali?

pre 11 godina

"...i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade..."
Zar to niste imali i pre izbora? Na osnovu cega ste zaveli tolike silne gradjane da glasaju za vas? Da li je moguce da je ta vasa "bela knjiga" bila samo svezanj praznih (belih) papira?

ЗАПОСЛИТИ НЕЗАПОСЛЕНЕ

pre 11 godina

Еево ПЕТ ПРИОРИТЕТА за Владу:

(1). Одмах сменити Тијанића и за директора РТС довести ОБРАЗОВАНОГ и КУЛТУРНОГ нестраначког професора, који ће РТС претвирити у ВВС за Балкан, са културном музиком и образовним програмом.

(2).УХАПСИТИ бар једног тајкуна и политичара, за поуку осталима, да би престала корупција на свим нивоима.

(3). Паралелно и у континуитету инвестирати у ОТВАРАЊЕ НОВИХ радних места у :
3.1. производњу: воћа, поврћа, вина, месних прерађевина ;
3.2. развој туризма (бање, језера, планине, манастири, археолошка налазишта,..);
3.3. радне акције на земљаним радовима, које би за мало пара ангажовали велики број омладине (локални путеви, насипи, бране за нова језера,..).

(4). Прописати министарске плате у односу према просечној плати у Србији(5 х просечна) и суседним земљама (просечна +- 5%).

(5). ЗАМРЗНУТИ СВЕ плате и пензије у државним службама, док се не преполови број незапослених у Србији.

Jale

pre 11 godina

Ljudi, ministri u novoj vladi će biti skoro sve isti ljudi. Slavica Đukić Dejanović, Krkobabić Dinkić, Obradović, Mrkonjić, jedino ne znam ko će biti od naprednjaka.

Marko

pre 11 godina

Ovo je strasno, nadam se da ce Dacic pre nego sto postane premijer otici na lecenje - odvikavanje od alkohola,a i ovaj drugi nije nista bolji samo sto je njegovo mesto na psihijatriji. Nadam se da svi znate sta znaci sklapanje prstiju prilikom govora.
Cini mi se da ce ova vlada moci na prste prebrojati koliko ima strucnjaka i obrazovnog kadra.Dinkic je razocarao svoje glasace, on koji se borio protiv svih ovih sa kojima ce u koaliciju, e para je vaznija od svega.Iskreno on me je najvise razocarao.

Nazad u skolu SRAMOTA

pre 11 godina

@Može li iko da nam zabrani da propadamo svojom voljom? Ne može. Sami smo krivi što pr***o dok nas civilizovan svet krsti. I Turci su svojevremeno, posle skoro 5 vekova, digli ruke od nas!
Zar stvarno mislite da je Srbija sa par miliona gradjana značajan faktor za EU i USA i da smo MI centar sveta!?
(bezimena, 29. jun 2012 15:04)
Nazad u skolu bezimena nisu turci digli ruke od nas nego smo se uz veliki broj zrtava i hrabroscu nasih predaka sami oslobodili i izborili za slobodu . Zato nam je i ovoliko tesko sada , zato smo jad i beda evrope zbog vas i vasih voljenih politicara iz ds-a koji tako kao i ti ne postujete i ne volite srbiju i ne cenite pretke koji su vam makar obezbedili neko parce zemlje za zivot plodnu zemlju . Treba svi da se slozimo dajmo ljudima sansu ako ne valjaju odma na ulice da ih menjamo ne smemo da cekamo kao ove zadnje cetiri godine ova sada vec bivsa vlast nije smela da traje duze od 30 dana . Ja sam glasao za tomu i sns na izborima ali cu im prvi okrenuti ledja ako ne promene stanje u zemlji naravno na bolje za godinu dana

DARKO

pre 11 godina

Umesto zutih preduzeca dobicemo crna preduzeca. Prve odluke nove vlade bice vezane za smenu zutih kadrova - crnim. Sustinskih promena nece biti, opet losi partijski kadrovi i namestenja, a narod ko pita, spinovace ih sada crni mediji sve u cilju nase srece!!!!

goga

pre 11 godina

Oko 15 resora....i 25 je oko 15, a i to je malo da namirite apetite, al'ajde da vidimo i ovo cudo. Sto te ne ubije cini te jacim, mada sam u ovom slucaju izuzetno zabrinut za izdrzljivost Srbije

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih lekara

pre 11 godina

@VDM

Bravo za komentar. Ovde se svi skrivaju iza diplome. Radim u zdravstvu i nazalost nagledao sam se slucajeva za Riplija. Na primer, hirurg koji ne sme u salu, pada u nesvest kad vidi krv...

izvan civilizacije

pre 11 godina

Jednom vlada ONCe Guverment. Vlada OTVORENIH NEPRIJATELJA CIVILIZACIJE, Ilic, Palma, Mrkonjic, Zitoradja i kako se zove ono mestasce u kome je ostvaren srpski san, Vratio sam se u rodno selo kao Predsednik. Sada ce moci da sprovedu u delo svoju neveru, prezir i ismevanje ljudskih prava, zakonitosti, slobode, demokratije, i svih tekovina civilizacije.

Georg

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama."

A usvojiće se Zakon o javnom informisanu onaj koji je bio na snazi za vreme radikalske vlasti kada je Vučić bio ministar.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Uvijek se pitam i u Hrvatskoj kad vidim te naše političare da neznas od muke koji je gori, zar je to zbilja svijest našeg naroda? Zar je to zbilja nas civilizacijski doseg? Zar je stvarno istinita ona izreka- svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje ? Strasno!

aca

pre 11 godina

Zamolio bih komentatore koji imaju manje od 18 godina,kao i one koji su devedesetih bili deca da ne lupetaju gluposti ovde nek idu na splavove i na utakmice gde im je i mesto a njihove roditelje da se malo zamisle jer ocigledno nemaju pojma sta se dogadja i sta ce biti

Bojan

pre 11 godina

Da se očisti Srbija od kriminala???!!! A Dačić slavi sa osuđenim vođom Partizanovih navijača. Zašto oni slave tvoju pobedu???? A Dačiću!!!!

nebojsha

pre 11 godina

SNS Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije plen, da je pred budućom vladom ozbiljan posao i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade.
A sta je sa onom biblijom kojom su mahali kroz celu kampanju??jel to znaci da se odricu svog programa?

Dzoni

pre 11 godina

Ko zali za DSom danas poucan tekst na naslovnoj strani NY Timesa o ljudima u Srbiji koji su ostali bez posla i moraju da prodaju organe da bi preziveli http://www.nytimes.com/2012/06/29/world/europe/black-market-for-body-parts-spreads-in-europe.html?pagewanted=all

Oni kradu vagone eura a obicni ljudi u nezapamcenoj bedi i nikog ne zanima.

ralexic

pre 11 godina

ZASTO 15 DANA?
koga jos molite i ubedjujete.nakon vaseg "ISTORIJSKIG I STROGO PRINCIPIJELNOG DOGOVORA" meni je dovoljno sat vremena da sastavim vladu.nemate vi nekoliko desetina "strucnjaka"vec po pet sest priucenih i ovo razvlacenje treba da bude alibi za neku malverzaciju.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ovo ce biti najgora vlada i istoriji. Bice, ujedno, i najsmesnija, kada budu objavili ko je dobio koji resor. A vladu prave Koferce i Pusilips, od svih ljudi. A ne zna se ni ko je gori iz SPS i SNS, sve aparatcici kojima ni trafiku ne bih dao na upravljanje.

bezimena

pre 11 godina

@ (Ako koza laze...., 29. jun 2012 15:47)

Znate li u čemu će biti razlika izmedju prošle i sadašnje Vlade? NI U ČEMU, NEMA JE, jer su se buba švabe (SPS i URS) prilagodile. Što se tiče "žutih" preduzeća, sada će biti "crna".

Roki 2

pre 11 godina

Ova vlada ce biti prava, ne zato sto se koalicioni partneri nesto mirisu, nego zato sto su pokazali da su odgovorni i sto su odmah dogovarali sta ce za zemlju da urade, a ne kadrovska resenja i resore, e zato ce ova vlada biti dobra, zivi bili, pa videli.

Zoran G.

pre 11 godina

Bice ovo bolja vlada, vidjecete, prosla sa srcanim bolesnikom Cvetkovicem( Tadicem) je bila bez energije puno price a djela losa, licno Dinkica nevolim ali masu jakih preduzeca u Srbiju je on doveo. Pa sad da nije siguran nebi se prihvato , po meni je ovo promjena . Bukvalno u prosloj vladi Tadic je bio predsjednik , premijer i ministar spoljnih poslova pa trebao se proglasiti za kralja. Nije poslusao Vuka Jeremica( koji je najbolji iz prosle vlade) tu je prvi minus a Cvetkovic je bio bezlican(on me najvise nervirao) i budimo posteni ovi iz vrha d.stranke su se odaljili od naroda postali su elita. Cijenim to nama Srbima treba elita da vodi brod kroz oluju, ali nek se manu suplje price , i price za maloumne. Ja sam iz R.Srpske i sve posmatram sa stane , ja postujem i cijenim i Nikolica , Tadica ,Dacica, i mislim da je Ivica najbolji izbor trenutno, ima iskustvo i zelju da se dokaze. Pustite te plasirane price o 90 tim i neki strah , pa barem ste vi iz Srbije pokazali i dokazali da nema te vlasti koju narod Srbije nemoze da srusi.Ova vlast ce bas da pazi sta vi osjecate , jer vas postuje(gradjane Srbije) Hrabro u oluju.

VDM

pre 11 godina

@ svi odlazeZZ
Za Vasu informaciju... nazalost, pisete i ponavljate ono sto je, takozvano, "misljenje ulice" (po davno preminulom Frensisu Bekonu) a ne cinjenice. Tu pricicu sam slusao i 1980ih, pa sam licnim primerom, a poznajem bar jos tridesetak diplomiranih politikologa ali i pravnika i ekonomista kako iz Beograda tako i iz Zagreba, pokazao da je glupost. Svet priznaje rad i znanje, a ne Vase diplome ove ili one struke i profesije. Takodje, poznajem mnogo vise nasih domacih inzenjera, biologa, hemicara, tehnologa, arhitekata koji uglavnom rade kao tehnicari, crtaci, moleri, taksisti, prodavci, kelneri, itd. u inostranstvu - pa cak to skrivaju i od svojih roditelja, rodbine i prijatelja u Srbiji kojima su, pak, jedino vazni njihovi evri, franci, krune, funte i dolari koje salju svakog meseca. A znam i vise slucajeva vrlo uspesnih prevodilaca, profesora nestalih jezika, arheologa, dramaturga, itd. na uspesnom i bogatom Zapadu - ali i u Rusiji, Brazilu, Indoneziji, Indiji. Dakle, da ponovim - ne koja profesija, vec - da li zaista nesto postoji iza diplome koju ste ovde stekli. Stavise, ovde se diplome, kao i sve ostalo lako obezbedjuju - telefonskim pozivima, rodbinskim vezama, direktno kesom....:) Samo, takvi diplomci tako i prolaze, ili, ostaju tu gde i jesu, najcesce i ne znajuci kako stvarni svet izgleda, a kamoli profesionalni rad tamo negde. A deca neka studiraju ono sto vole i u cemu ce biti najbolji jednog dana.

zxczxc

pre 11 godina

mislim da ova kombinacija nece doneti nikakve promene, sve mi to deluje kao nastavak istog posla, jedino sto smo site zamenili za gladne, promene koje je SNS obecavala svesce se samo na kadrovske
promene se moraju desiti, ali na bolje, ne bilo kakve

zare crnogorac

pre 11 godina

Mi u Crnoj Gori ne mijenjamo vlast 23 god upravo zbog ovoga sto se desilo Vama u Srbiji, jer kada se promijeni vlast to bi trebalo da bude promjena na bolje i da se staro zaboravi a kada mi zamijenili Milov(DPS)pa da se opet povrati na vlast mi bi pali u takvu depresiju goru od ove na glolobalnom nivou(ekonomsku). Zato mi strpljivo njih cekamo da se sami povuku(Djekna jos nije umrla a ka' ce ne znamo) pa ako ikada odluce da im pozelimo srecan put u penziju da ih vise ne vidimo(malo morgen - sto bi rek'o jedan Vas bivsi).
Salu na stranu da je DS pokazao malo vise, a ne onakvu bahatost ovih zadnjih godina i samim tim pokazali da nijesu nista bolji o predhodnika, i dalje bi sigurno ostali na vlasti ali treba dati sansu i ovim jer ako se nas Milo(Slobov drug iz ratnih dana i saucesnik do '97) poceo "svidjat" zapadu zasto to da ne iskoriste i Vasi "bivsi"(Slobovi drugari). U svakom slucaju puno srece jer ce Vam bit potrebna!!

nema nam spasa

pre 11 godina

Sad se lepo vidi kakva ekipa se sprema. Sovinisti, primitivci i prevaranti raznih vrsta ce da caruju. Jedini cilj im je bio da se DS odstrani. Posto su oni koji su ih izabrali isti takvi a vecina su lose nam se pise.

jellena

pre 11 godina

Ako su tako brzo usaglasili ciljeve i postigli koncenzus o naj vaznijim,pitanjima,takva manja vlada,ce biti sigurno efikasnija i produktivnija,sto ce se i odraziti na budzet koji ce biti manji,sto je bio i cilj i osnova za sastav nove vlade SNS-SPS-URS.

BGD

pre 11 godina

ma bice ovo dobra vlada. I uspesna. Videcete! Najveci problem bice im da pohapse kriminalce jer su se sakrili iza imuniteta DS i u njoj samoj. Cim nekog ko je krao a clan je DS budu optuzili ili uhapsili - skocice i reci: evo,vraca se Milosevicev sistem": To je ta logika i sa tim ce se najteze izaci na kraj.
(Ras, 29. jun 2012 14:13),

Cuti, bre, prvo da Vucic i Toma uhapse Dinkica kao sto su obecali.

NSHC

pre 11 godina

Nego Aco reci ti nama sta bese sa onim ukradenim dzakovima punih glasackih listica,sta bese sa njima.Izborna kradja urlao si tada.Sta bi sa tim?Ili to sad vise nije bitno.

crni domino

pre 11 godina

SNS i stranke okupljene u koaliciji oko SPS usaglasile danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocenili da ona treba da bude formirana u najkraćem roku.
Svaka cast eksperti moji! Gde, ko, sta, kako, zasto i kada! Ma, sve je jasno i koncizno!
Tu je bilo i usaglasavanja i politickog ciljanja i pravljenja nove vlade i njenog ekspresnog formiranja!
Covek da pukne od srece i miline! Kakvi eksperti?! Koji autoriteti!
Blago si ga nama sa njima!
Tek sada uvidjam sta znaci i koliko vredi diplomirani politikolog koji je obavljao praksu kod Milosevica!
I sve to se radi pod paskom mastera menagementa iz Bajcetine!

Srećko

pre 11 godina

Kakav narod, takva Vlada.
Kad smo sve zaboravili tako nam i treba.
Samo mi taj Dinkić nije jasan. Uzima resor koji je predhodno uništio, ali će valjda omogućiti plaćanje PDV-a tek kad se faktura naplati.
A kad je kod Ivice prošao kofer, sad će bez problema i šleper.
Ajd pa u zdravlje.

socijaldemokrata

pre 11 godina

Vucic govori o zakonu koji uredjuje oblast informisanja!!!!!Mislim da je ta izjava najbolji vic dana u poslednjih nekoliko godina!!!!

Miloš

pre 11 godina

Bilo bi lepo da neka televizija (B92, razmotrite) napravi emisiju od isečaka predizborne kampanje i izjava političara od poslednjih nekoliko godina, da vidimo šta su tada pričali jedni o drugima, pa da uporedimo sa onim što sad rade. Slabo pamte naši sugrađani.

ja birao,pa izabrao

pre 11 godina

Svi cekamo hapsenja,ali,to se nikada do sada nije desilo.Nikada nova vlast nije hapsila predhodnu,pogodite zasto?
Zato sto imaju nameru da rade isto kao i predhodnici,i evo tako 20 godina.
Desi li se sada hapsenje,bice cudo!
Doduse,to su obecali u predizbornoj kampanji,pa da vidimo sada...
A sto ima kandidata,nema ovde dovoljno karaktera da ih pobrojim sve...
Cekamo i gledamo Vas.....

bezimena

pre 11 godina

Meni samo nije jasno u citavoj ovoj prici, kako su EU i USA `ladno prihvatili ovu staru ekipu da se vrati na vlast u Srbiji bez ikakvih komentara? Ili im je vec vise preko glave iznenadjenja koje im s vremena na vreme pripremi narod Srbije glasajuci za retro stranke i realno,povratak u nazad!
(drasko, 29. jun 2012 13:58)

Može li iko da nam zabrani da propadamo svojom voljom? Ne može. Sami smo krivi što pr***o dok nas civilizovan svet krsti. I Turci su svojevremeno, posle skoro 5 vekova, digli ruke od nas!
Zar stvarno mislite da je Srbija sa par miliona gradjana značajan faktor za EU i USA i da smo MI centar sveta!?

Balkan bure baruta

pre 11 godina

Ceo svet ide napred, samo Srbija u nazad! Doveli ste iste koji su nas odveli u 3 rata i siromastvo!!! Kakav narod takva vlast! Pozdrav iz Svedske!

Ako koza laze....

pre 11 godina

Ovo je blamaza za SNS. Pricali su i predstavili Jorgovanku za premijera. Govorili su kako imaju kadar.Pricali su kako narod zeli prmene. Opanjkavali su Dinkica da je najveci lopov. Dacica o aferi kofer.A preko noci dali vlast Dacicu i kljucne resore Dinkicu.Znaci obmana naroda o kadrovima..Sve su ucinili samo da maknu DS.A ovi iz SPS-a alavi. Ucenik Mire Markovic na vaznom mestu.tek cemo kako jejedan dnevni list danas objavio da vidimo poplavu licnosti iz Slobinog vremena

prerano

pre 11 godina

Mislim da je Dacic prerano uskocio u premijersku fotelju i da je trebao da saceka makar sledece izbore, a da tokom naredne 4 godine jaca stranku.Kao ministar policije je dobio brojne simpatije i poene. Kao premijer nece, jer je odgovornost izuzetno velika, a kriza u zemlji prevelika. Na kraju, narod ce njega kriviti sto lose zivi, jer u naredne 4 godine ne mos' biti bas mnogo bolje, koliko god se trudio da sanira.

sdned

pre 11 godina

G-din Vučić kaže da Srbija nije plen... OK, ali mora da shvati da mi građani u to ne verujemo dok ne vidimo - jer svaki put smo i mi i zemlje bili samo plen.
Stoga očekujem, a verujem i milioni drugih - da ne dozvoli da opet finansije budu Dinkićeve i pripadnu G17+, jer jasno je da baš oni nisu spremni taj "plen" već 12 godina da ispuste iz šaka.
Pa zar ne mogu njihovi "extra sposobni" kadrovi da se dokaži i u nekoj drugoj oblasti - osim u onmoj gde je novac.
Gospodo Vučiću i Dačiću, ako ovo čitate Vi ili bilo ko od stranačkih aktivista u Vašoj blizini - ne dajte Dinkiću naš novac u ruke, pa ćemo Vam verovati!!

Coco Bill

pre 11 godina

Kažu Vučić neće u Vladu. Pa ko zna, sobzrom da su ključna ministarstva dali, URS-u ili svojim koalicionim partnerima, a SPS-u još plus i predsedničko mesto za četiri godine, verovatno će reći "kako oni nisu učestvovali u Vladi".

Ras

pre 11 godina

ma bice ovo dobra vlada. I uspesna. Videcete! Najveci problem bice im da pohapse kriminalce jer su se sakrili iza imuniteta DS i u njoj samoj. Cim nekog ko je krao a clan je DS budu optuzili ili uhapsili - skocice i reci: evo,vraca se Milosevicev sistem": To je ta logika i sa tim ce se najteze izaci na kraj.

Грчански Деспот

pre 11 godina

Srbija je zasluzila socijalnu, ekonomsku i pravno odgovornu vladu.
Pokusati sa novim snagama koji su na krilima promena predvodjene SNS-kom uspele da dodju i ispune volju vecine gradjana pozdravljam i ujedno bicu najveci kriticar onoga za sta sam se i sam zalago, a to je bar malo dostojansteniji zivot jer smo to zasluzili kao narod. Zelim Vam srece u daljem radu.

dule

pre 11 godina

Zasto se sad zalimo? Pa tako smo MI glasali, nije niko drugi glasao umesto nas. Sami smo krivi jer nam je sistem vrednosti naopak. Nama definitivno nije potreban neprijatelj, mi cemo sebe unistiti sami…

siki

pre 11 godina

Zašto od ponedeljka Vučiću-Dačiću? Zašto ne odmah, pa čekamo vladu već toliko dugo! Grci je napraviše za 5 dana, doduše nakon drugih izbora.

drzim vas za rec

pre 11 godina

Kad porastem biću ...

Dačić ili Vučić. Završim fakultet i učlanim se u stranku.
(Don, 29. jun 2012 13:58)

Netrebati to, ti si vec verovatno u DS, tamo i portparoli voze X5 kad bi bio ko Vucic vozio bi Skodu. Samo da dodam nadam se kad su vec ekonomiju predali Dinkicu onda barem SNS nek oformira i preuzme ministarstvo energetike, nek srede stanje u Elektroprivredi Srbije kao sto su u kampanji nagovestavali s obzirom da hidrocentrale Srbiji prave najeftiniji kw/h po centu.

Svanns

pre 11 godina

Sa DS-om je 50 dana pravio dogovor i kao nisu mogli da se dogovore. Cim je dobio vecu funkciju, odjednom je uspeo za dan da napravi dogovor sa SNS-om. Dacic je pokazao kakav je covek i koliko drzi svoju rec. Naprednjaci su takodje pokazali da im nije bitno da vode drzavu i da pomognu Srbiji, vec samo da imaju neku korist od ove vlade, a Regioni su postali zalosni sa ovim preokretom koji su napravili. Nadam se da ce narod shvatiti za koga ne treba da glasa na sledecim izborima.

diktator

pre 11 godina

a di li ce da metnu Krkobabica i Palmu ,hehehe...joj narode jel si za ovo glasao? aludiram na sve Tomine simpatizere i glasace,eto Vam ga sad...ne zna se dal nam je gora Vlada ili predsednik...najtuznije doba Srbije

posmatrac situacije

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama".
Pazi ti njega ni manje ni vise nego odmah ukidanje "restriktivnog" zakona o javnim nabavkama. Pa treba sad bratija i ostali da se napune a gde ce najbrze nego preko javnih nabavki. Niste se valjda ponadali da ce ovi da budu bolji od onih pre njih, ha ha ha...

Vaske

pre 11 godina

Dačić se pokazao kao dobar ministar i uz ljude iz srpske napredne stranke mislim da može dosta toga da uradi. Vučić i Jorgovanka Tabaković su stručnjaci u svojim oblastima, pravu i ekonomiji, a upravo sa njima Srbija može da se izdigne iz ove tmurne situacije u kojoj se upravo nalazi. Naravno sve su ovo samo pretpostavke, treba očekivanja primeniti u praksi. Nadam se da će biti bolje.

DARKO

pre 11 godina

Zar je za SNS, URS prihvatljiviji partner od DSS-a??? Znaci opet vladu Srbije kroje strani ambasadori. Pa ko normalan misli da Toma vise voli Dinkica od Voje Kostunice. Sve ovo je toliko jadno i bedno - popara!!!!

Dalibor

pre 11 godina

molio bi B92 da opet u neku emisiju dovede one strucnjake analiticare da nam sad objasne otkud sad ova vlada!
pametno bi bilo sa vase strane da tim "strucnjacima" ne dozvolite vise gostovanje kod vas jer se samoreklamirau i obmanjuju gledaoce.
ili im barem naplatite gostovanje.

pera

pre 11 godina

........početni predlog da vlada ima oko 15 resora.....Za više ministarstava potrebno je više kvalitetnih ljudi koje na žalost vi zajedno nemate.Kadrovi vam manjkaju gospodo.Vracamo se u devedesete garant.Pa dobrodošli klub dragi gradjani srbije.

STEFAN

pre 11 godina

Valjda je svima jasno da se vlada sastavlja iz ciste osvetoljubivosti Tome prema Borisu koji mu nista strasnije nije uradio nego SPS ili URS cak sta vise,Toma je dao premijersko mesto Dacicu a finansije i regionalni razvoj sa Nacionalno Investicionim Planom-NIP URS-u koja je imala srece jer im je casa bila polupuna pa su presli cenzus,ocekujem da DS sama predje 50% za 4 god.!

nemanja

pre 11 godina

Kakav majstor, prvo je napravio kolaiciju sa DS-om, nabacio proevropski imidž stranke, i naravno dok se DS ugruvao on napravio rezultat, sad ponovo paktira sa SNS-om, pa kad se i oni ugurvaju ponovo će biti najača stranka, a Srbija.... to je nesto sporedno između dva izborna ciklusa.

Lepotu detalj kvari

pre 11 godina

Baš divno što su se dogovorili i lepo slikali. Fali mi samo jedan majstor na slici i ne vidim koliki je njegov kolač (sve finansije), ne vidim koliko je dobar.

Spiridon

pre 11 godina

ja se svaki put najezim kad gospodin vucic govori o medijima i zakonu o informisanju....secam se vrlo dobro vremena kada je on bio ministar informisanja i kada su mediji bili proganjani a pojedini novinari cak i glavom platili zbog onoga o cemu su pisali...

novosadjanka

pre 11 godina

Džaba vam dogovori, Putin najavio Rusima da se spreme za krizu, tako da od ''obećanih 300 miliona'', ništa biti neće. Moraćete da molite zapad, a kredibilitet kod njih baš nešto i nemate. Pravićete Tadića, Jeremića, Djilasa... od blata.

duki

pre 11 godina

Doslo vreme da se pljuje po bivsoj vladi, a da se zaboravlja ko ju je cinio. SPS i G17+ (sadasnji URS) su jadni neobavesteni. Zuti su krivi za sve.
Cinjenica je da prethodna vlada nije bila sjajna, ali cinili su je i SPS i G17+. Sta to Dacic i Dinkic mogu novo da ponude Vucicu i SNS da ova buduca vlada (mozda ako se Dacic ponovo ne predomisli) radi bolje od prethodne. Ako sagledamo sve cinjenice, SPS i URS su svesno izminirale rad prethodne vlade kako bi ona bila neuspesna i kako bi sada njihova vlada bila strasno uspesna. Tako to izgleda kada se procitaju sve ove izjave doticne gospode.
Ja licno nisam srecan zbog ove koalicije, jer me podseca na 90-te, ali ako budu radili kako nisu radili u prethodne cetiri godine, zbog moje porodice i jos mnogo jadnih srpskih porodica, nadam se boljem. Medjutim, sve je to na dugackom stapu. Najgore sto su sada dosli neoradikali, gladni, zedni, zeljni svega. Sta ako se i u njima probudi alavost? Ode sve u bestraga.

Nikoletina Bursać

pre 11 godina

Meni će zauvek ostati u sećanju ona slika kada je Nikolić proglasio pobedu na izborima: kursadžije, harmonikaši, supruga odbeglog bogataša...i nema tu nikakvih promena, postoji samo lažno predstavljanje: kao, radikali odjednom počeli da se zalažu za ulazak u EU! Kaže mi sin neki dan: što da učim kad možeš da mi kupiš diplomu kao što je kupio PREDSEDNIK! Znači, kursadžije su došle na vlast i ostaće tu dugooo, dugooo!

Transporter

pre 11 godina

Uhapsicemo lopova Dinkica!!! - izjava nekog iz SNS-a tokom predizborne kampanje... I sta je sad ovo? Zar je moguce da se toliko sprdate sa nama, ne razmisljajuci da ce vam se to obiti o glavu!!!

kibicer

pre 11 godina

teško je poverovati da vučić tek tako ne želi da bude u vladi.
poznat kao osvetoljubiv i zlopamtilo, verovatno kibicuje đilasovo mesto, što bi za njega bila neviđena satisfakcija.

milvoki

pre 11 godina

SPS-SNS je prirodna koalicija (slično glasačko telo), a takvih je najviše u Srbiji. Sviđalo se to nekom ili ne, mi smo hteli da nas takvi vode. A sada ih treba pustiti da vidimo šta znaju. Tražili smo - gledamo.

Draga

pre 11 godina

Ako se po jutru dan poznaje, dobro su krenuli. Manja vlada ce svakako biti i efikasnija. Mislim da ce se ozbiljno potruditi da pokrenu stvari, posto ovo nije vreme lakih odluka. Ko je sad prihvatio odgovornost, zna da se nece nauzivati. Sticem utisak da su ovo prihvatili kao sportski izazov, a u tome smo najbolji. Doslo je vreme da najbolji djaci pokazu sta znaju ( ako se ne varam obojici je prosek 10).

Hapsi milicijo nasa...

pre 11 godina

Prva stvar u novoj vladi koja ce biti losa i sama po sebi nakaradna je dozvoliti jednoj osobi da bude i premijer i ministar policije.
To ako sebi dopuste (Nikolic,Vucic) procice mnogo gore nego DS...

Vesna čarapa ti tesna...

pre 11 godina

Da li imate "nešto da udelite" VESNI PEŠIĆ
Nešto sitno, ništa specijalno neku ambasadicu.
Ona je svojski odradila posao za svoje "batinaše" iz doba protesta.
SVAKA ČAST VESNA!
Tadić je, za vašu mudru glavu, gubitnik izbora i ne može da bude premijer sa 1,5 miliona osvojenih glasova, a Dačić koji je ispao u prvom krugu sa 300.000, je pobednik i može.
Dakle šta može ženska pakost da uradi.
ZEMLJO OTVORI SE KAKVI SU NAM INTELEKTUALCI!

lazovi

pre 11 godina

Alo zar niste prvo rekli 11 ministarstava, sta je apetiti veliki a? Treba se podmire sve pijavice?

Ne zna se ko je gori zuti ili ovi...

srecan rad ili srecan put

pre 11 godina

Proslo je vreme harizmaticnih vladara, trebaju nam dobre birokrate, ljudi koji znaju da implementiraju zakone. Ovo sto pricaju na papiru je ok. Da li ce to uspesno sprovesti, ostaje da se vidi. Vec su nas izneverili oni kojima smo verovali, hajd da vidimo one kojima ne verujemo. A SNS nek pripazi. Ne verujem da ce oni koji su ih ucinili najjacom strankom biti srecni sto je stranka koja je obecala promene najvaznija ministarstva dala dvema od tri stranke iz prosle vlade koju su toliko kritikovali.

svi odlazeZZ

pre 11 godina

Poplava odlazaka u svet se nastavlja

"Borim se da vas gledam sa udaljenih meridijana...Zivot kratko traje da mi ga vi krojite. Srecno
Dipl. Politikolog i doktorant teorije kulture
Ovde i ovako nikome ne trebam
(Milos Stanojevic, 29. jun 2012 12:54)"

Samo me zanima kome mislis da ces trebati u svetu kao dipl. politikolog
Potreba za strucnjacima u svetu je obrnuto srazmerna onome sto kod nas deca vole da studiraju. Pre svega se traze inzenjeri, svih profila, zatim prirodne nauke dok strucnjaci sa nasih drustvenih fakulteta napolju nemaju bas neku perspektivu

rekoh

pre 11 godina

BRAVO!
Ovo je je jaka koalicija jer ima zajednički imenitelj.
Ovo je koalicija luzera. Okupili se svi otpadnici, preletači, izgnanici i izdajnici iz raznih partija na jedno mesto.
Pogledajte samo sastav ovih ljudi pa neka me neko demantuje ako može.
Nova vlada će u pravom smislu biti odraz zemlje koju će voditi!

Super Mario

pre 11 godina

Težak zadatak je pred novom Vladom, čeka nas težak period, ne smemo da dozvolimo da Srbija bankrotira zbog nedogovornosti prethodne vlade i neumerenog zaduživanja zarad tekuće potrošnje.

drasko

pre 11 godina

Meni samo nije jasno u citavoj ovoj prici, kako su EU i USA `ladno prihvatili ovu staru ekipu da se vrati na vlast u Srbiji bez ikakvih komentara? Ili im je vec vise preko glave iznenadjenja koje im s vremena na vreme pripremi narod Srbije glasajuci za retro stranke i realno,povratak u nazad!

MUKNAVI

pre 11 godina

Prvo sistem oformiti,ocistiti kukolj od zita pa tek onda moze Srbija formirati vlade u kojima nece biti ..sjasi kurta da uzjasi murta.

Milos Stanojevic

pre 11 godina

Vucic prica o zakonu o informisanju...Prioritet datum o pregovorima...Sreo sam komsiju ispred zgrade, tuzni mladi covek od trideset godina koji kaze volintiram u sudu...vec 2 godine. Njega je na srecu pukla ova kolektivna lobotomija pa mu daoslo do svejedno. Meni nije, samo napred Aco, Mrko i Bogoljube. Borim se da vas gledam sa udaljenih meridijana...kad vec nisam nazalost mogao ranije pa sam bio osudjen na Bokija, Sapera, Sapiica i ostale. Zivot kratko traje da mi ga vi krojite. Srecno
Dipl. Politikolog i doktorant teorije kulture
Ovde i ovako nikome ne trebam

perica

pre 11 godina

Ako nam Vucic i Dacic obezbede datum pocetka pregovora sa Eu ili jos bolje nas uclane u Eu kroz koju god,ja cu odmah da se uclanim u obe stranke(iako nikad nisam nikad bio clan ni jedne stranke).Samo se bojim da se ne uclanimo pre u Rusku federaciju?!

1%

pre 11 godina

Znaci - ekonomska pitanja nisu prioritet ( socijalna pravda ne spada u to )
Odmah se vidi gde se Dacic i Tadic nisu slozili...Dacicu nije bitna ekonomija..

milvoki

pre 11 godina

SPS-SNS je prirodna koalicija (slično glasačko telo), a takvih je najviše u Srbiji. Sviđalo se to nekom ili ne, mi smo hteli da nas takvi vode. A sada ih treba pustiti da vidimo šta znaju. Tražili smo - gledamo.

Nikoletina Bursać

pre 11 godina

Meni će zauvek ostati u sećanju ona slika kada je Nikolić proglasio pobedu na izborima: kursadžije, harmonikaši, supruga odbeglog bogataša...i nema tu nikakvih promena, postoji samo lažno predstavljanje: kao, radikali odjednom počeli da se zalažu za ulazak u EU! Kaže mi sin neki dan: što da učim kad možeš da mi kupiš diplomu kao što je kupio PREDSEDNIK! Znači, kursadžije su došle na vlast i ostaće tu dugooo, dugooo!

perica

pre 11 godina

Ako nam Vucic i Dacic obezbede datum pocetka pregovora sa Eu ili jos bolje nas uclane u Eu kroz koju god,ja cu odmah da se uclanim u obe stranke(iako nikad nisam nikad bio clan ni jedne stranke).Samo se bojim da se ne uclanimo pre u Rusku federaciju?!

1%

pre 11 godina

Znaci - ekonomska pitanja nisu prioritet ( socijalna pravda ne spada u to )
Odmah se vidi gde se Dacic i Tadic nisu slozili...Dacicu nije bitna ekonomija..

Milos Stanojevic

pre 11 godina

Vucic prica o zakonu o informisanju...Prioritet datum o pregovorima...Sreo sam komsiju ispred zgrade, tuzni mladi covek od trideset godina koji kaze volintiram u sudu...vec 2 godine. Njega je na srecu pukla ova kolektivna lobotomija pa mu daoslo do svejedno. Meni nije, samo napred Aco, Mrko i Bogoljube. Borim se da vas gledam sa udaljenih meridijana...kad vec nisam nazalost mogao ranije pa sam bio osudjen na Bokija, Sapera, Sapiica i ostale. Zivot kratko traje da mi ga vi krojite. Srecno
Dipl. Politikolog i doktorant teorije kulture
Ovde i ovako nikome ne trebam

srecan rad ili srecan put

pre 11 godina

Proslo je vreme harizmaticnih vladara, trebaju nam dobre birokrate, ljudi koji znaju da implementiraju zakone. Ovo sto pricaju na papiru je ok. Da li ce to uspesno sprovesti, ostaje da se vidi. Vec su nas izneverili oni kojima smo verovali, hajd da vidimo one kojima ne verujemo. A SNS nek pripazi. Ne verujem da ce oni koji su ih ucinili najjacom strankom biti srecni sto je stranka koja je obecala promene najvaznija ministarstva dala dvema od tri stranke iz prosle vlade koju su toliko kritikovali.

rekoh

pre 11 godina

BRAVO!
Ovo je je jaka koalicija jer ima zajednički imenitelj.
Ovo je koalicija luzera. Okupili se svi otpadnici, preletači, izgnanici i izdajnici iz raznih partija na jedno mesto.
Pogledajte samo sastav ovih ljudi pa neka me neko demantuje ako može.
Nova vlada će u pravom smislu biti odraz zemlje koju će voditi!

nemanja

pre 11 godina

Kakav majstor, prvo je napravio kolaiciju sa DS-om, nabacio proevropski imidž stranke, i naravno dok se DS ugruvao on napravio rezultat, sad ponovo paktira sa SNS-om, pa kad se i oni ugurvaju ponovo će biti najača stranka, a Srbija.... to je nesto sporedno između dva izborna ciklusa.

Svanns

pre 11 godina

Sa DS-om je 50 dana pravio dogovor i kao nisu mogli da se dogovore. Cim je dobio vecu funkciju, odjednom je uspeo za dan da napravi dogovor sa SNS-om. Dacic je pokazao kakav je covek i koliko drzi svoju rec. Naprednjaci su takodje pokazali da im nije bitno da vode drzavu i da pomognu Srbiji, vec samo da imaju neku korist od ove vlade, a Regioni su postali zalosni sa ovim preokretom koji su napravili. Nadam se da ce narod shvatiti za koga ne treba da glasa na sledecim izborima.

Vesna čarapa ti tesna...

pre 11 godina

Da li imate "nešto da udelite" VESNI PEŠIĆ
Nešto sitno, ništa specijalno neku ambasadicu.
Ona je svojski odradila posao za svoje "batinaše" iz doba protesta.
SVAKA ČAST VESNA!
Tadić je, za vašu mudru glavu, gubitnik izbora i ne može da bude premijer sa 1,5 miliona osvojenih glasova, a Dačić koji je ispao u prvom krugu sa 300.000, je pobednik i može.
Dakle šta može ženska pakost da uradi.
ZEMLJO OTVORI SE KAKVI SU NAM INTELEKTUALCI!

Transporter

pre 11 godina

Uhapsicemo lopova Dinkica!!! - izjava nekog iz SNS-a tokom predizborne kampanje... I sta je sad ovo? Zar je moguce da se toliko sprdate sa nama, ne razmisljajuci da ce vam se to obiti o glavu!!!

MUKNAVI

pre 11 godina

Prvo sistem oformiti,ocistiti kukolj od zita pa tek onda moze Srbija formirati vlade u kojima nece biti ..sjasi kurta da uzjasi murta.

novosadjanka

pre 11 godina

Džaba vam dogovori, Putin najavio Rusima da se spreme za krizu, tako da od ''obećanih 300 miliona'', ništa biti neće. Moraćete da molite zapad, a kredibilitet kod njih baš nešto i nemate. Pravićete Tadića, Jeremića, Djilasa... od blata.

duki

pre 11 godina

Doslo vreme da se pljuje po bivsoj vladi, a da se zaboravlja ko ju je cinio. SPS i G17+ (sadasnji URS) su jadni neobavesteni. Zuti su krivi za sve.
Cinjenica je da prethodna vlada nije bila sjajna, ali cinili su je i SPS i G17+. Sta to Dacic i Dinkic mogu novo da ponude Vucicu i SNS da ova buduca vlada (mozda ako se Dacic ponovo ne predomisli) radi bolje od prethodne. Ako sagledamo sve cinjenice, SPS i URS su svesno izminirale rad prethodne vlade kako bi ona bila neuspesna i kako bi sada njihova vlada bila strasno uspesna. Tako to izgleda kada se procitaju sve ove izjave doticne gospode.
Ja licno nisam srecan zbog ove koalicije, jer me podseca na 90-te, ali ako budu radili kako nisu radili u prethodne cetiri godine, zbog moje porodice i jos mnogo jadnih srpskih porodica, nadam se boljem. Medjutim, sve je to na dugackom stapu. Najgore sto su sada dosli neoradikali, gladni, zedni, zeljni svega. Sta ako se i u njima probudi alavost? Ode sve u bestraga.

kibicer

pre 11 godina

teško je poverovati da vučić tek tako ne želi da bude u vladi.
poznat kao osvetoljubiv i zlopamtilo, verovatno kibicuje đilasovo mesto, što bi za njega bila neviđena satisfakcija.

STEFAN

pre 11 godina

Valjda je svima jasno da se vlada sastavlja iz ciste osvetoljubivosti Tome prema Borisu koji mu nista strasnije nije uradio nego SPS ili URS cak sta vise,Toma je dao premijersko mesto Dacicu a finansije i regionalni razvoj sa Nacionalno Investicionim Planom-NIP URS-u koja je imala srece jer im je casa bila polupuna pa su presli cenzus,ocekujem da DS sama predje 50% za 4 god.!

Super Mario

pre 11 godina

Težak zadatak je pred novom Vladom, čeka nas težak period, ne smemo da dozvolimo da Srbija bankrotira zbog nedogovornosti prethodne vlade i neumerenog zaduživanja zarad tekuće potrošnje.

lazovi

pre 11 godina

Alo zar niste prvo rekli 11 ministarstava, sta je apetiti veliki a? Treba se podmire sve pijavice?

Ne zna se ko je gori zuti ili ovi...

Spiridon

pre 11 godina

ja se svaki put najezim kad gospodin vucic govori o medijima i zakonu o informisanju....secam se vrlo dobro vremena kada je on bio ministar informisanja i kada su mediji bili proganjani a pojedini novinari cak i glavom platili zbog onoga o cemu su pisali...

Ako koza laze....

pre 11 godina

Ovo je blamaza za SNS. Pricali su i predstavili Jorgovanku za premijera. Govorili su kako imaju kadar.Pricali su kako narod zeli prmene. Opanjkavali su Dinkica da je najveci lopov. Dacica o aferi kofer.A preko noci dali vlast Dacicu i kljucne resore Dinkicu.Znaci obmana naroda o kadrovima..Sve su ucinili samo da maknu DS.A ovi iz SPS-a alavi. Ucenik Mire Markovic na vaznom mestu.tek cemo kako jejedan dnevni list danas objavio da vidimo poplavu licnosti iz Slobinog vremena

NSHC

pre 11 godina

Nego Aco reci ti nama sta bese sa onim ukradenim dzakovima punih glasackih listica,sta bese sa njima.Izborna kradja urlao si tada.Sta bi sa tim?Ili to sad vise nije bitno.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ovo ce biti najgora vlada i istoriji. Bice, ujedno, i najsmesnija, kada budu objavili ko je dobio koji resor. A vladu prave Koferce i Pusilips, od svih ljudi. A ne zna se ni ko je gori iz SPS i SNS, sve aparatcici kojima ni trafiku ne bih dao na upravljanje.

aca

pre 11 godina

Zamolio bih komentatore koji imaju manje od 18 godina,kao i one koji su devedesetih bili deca da ne lupetaju gluposti ovde nek idu na splavove i na utakmice gde im je i mesto a njihove roditelje da se malo zamisle jer ocigledno nemaju pojma sta se dogadja i sta ce biti

socijaldemokrata

pre 11 godina

Vucic govori o zakonu koji uredjuje oblast informisanja!!!!!Mislim da je ta izjava najbolji vic dana u poslednjih nekoliko godina!!!!

Balkan bure baruta

pre 11 godina

Ceo svet ide napred, samo Srbija u nazad! Doveli ste iste koji su nas odveli u 3 rata i siromastvo!!! Kakav narod takva vlast! Pozdrav iz Svedske!

Hapsi milicijo nasa...

pre 11 godina

Prva stvar u novoj vladi koja ce biti losa i sama po sebi nakaradna je dozvoliti jednoj osobi da bude i premijer i ministar policije.
To ako sebi dopuste (Nikolic,Vucic) procice mnogo gore nego DS...

dule

pre 11 godina

Zasto se sad zalimo? Pa tako smo MI glasali, nije niko drugi glasao umesto nas. Sami smo krivi jer nam je sistem vrednosti naopak. Nama definitivno nije potreban neprijatelj, mi cemo sebe unistiti sami…

Dalibor

pre 11 godina

molio bi B92 da opet u neku emisiju dovede one strucnjake analiticare da nam sad objasne otkud sad ova vlada!
pametno bi bilo sa vase strane da tim "strucnjacima" ne dozvolite vise gostovanje kod vas jer se samoreklamirau i obmanjuju gledaoce.
ili im barem naplatite gostovanje.

BGD

pre 11 godina

ma bice ovo dobra vlada. I uspesna. Videcete! Najveci problem bice im da pohapse kriminalce jer su se sakrili iza imuniteta DS i u njoj samoj. Cim nekog ko je krao a clan je DS budu optuzili ili uhapsili - skocice i reci: evo,vraca se Milosevicev sistem": To je ta logika i sa tim ce se najteze izaci na kraj.
(Ras, 29. jun 2012 14:13),

Cuti, bre, prvo da Vucic i Toma uhapse Dinkica kao sto su obecali.

drasko

pre 11 godina

Meni samo nije jasno u citavoj ovoj prici, kako su EU i USA `ladno prihvatili ovu staru ekipu da se vrati na vlast u Srbiji bez ikakvih komentara? Ili im je vec vise preko glave iznenadjenja koje im s vremena na vreme pripremi narod Srbije glasajuci za retro stranke i realno,povratak u nazad!

posmatrac situacije

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama".
Pazi ti njega ni manje ni vise nego odmah ukidanje "restriktivnog" zakona o javnim nabavkama. Pa treba sad bratija i ostali da se napune a gde ce najbrze nego preko javnih nabavki. Niste se valjda ponadali da ce ovi da budu bolji od onih pre njih, ha ha ha...

Srećko

pre 11 godina

Kakav narod, takva Vlada.
Kad smo sve zaboravili tako nam i treba.
Samo mi taj Dinkić nije jasan. Uzima resor koji je predhodno uništio, ali će valjda omogućiti plaćanje PDV-a tek kad se faktura naplati.
A kad je kod Ivice prošao kofer, sad će bez problema i šleper.
Ajd pa u zdravlje.

DARKO

pre 11 godina

Zar je za SNS, URS prihvatljiviji partner od DSS-a??? Znaci opet vladu Srbije kroje strani ambasadori. Pa ko normalan misli da Toma vise voli Dinkica od Voje Kostunice. Sve ovo je toliko jadno i bedno - popara!!!!

ralexic

pre 11 godina

ZASTO 15 DANA?
koga jos molite i ubedjujete.nakon vaseg "ISTORIJSKIG I STROGO PRINCIPIJELNOG DOGOVORA" meni je dovoljno sat vremena da sastavim vladu.nemate vi nekoliko desetina "strucnjaka"vec po pet sest priucenih i ovo razvlacenje treba da bude alibi za neku malverzaciju.

Bojan

pre 11 godina

Da se očisti Srbija od kriminala???!!! A Dačić slavi sa osuđenim vođom Partizanovih navijača. Zašto oni slave tvoju pobedu???? A Dačiću!!!!

Vladimir Pula

pre 11 godina

Uvijek se pitam i u Hrvatskoj kad vidim te naše političare da neznas od muke koji je gori, zar je to zbilja svijest našeg naroda? Zar je to zbilja nas civilizacijski doseg? Zar je stvarno istinita ona izreka- svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje ? Strasno!

nema nam spasa

pre 11 godina

Sad se lepo vidi kakva ekipa se sprema. Sovinisti, primitivci i prevaranti raznih vrsta ce da caruju. Jedini cilj im je bio da se DS odstrani. Posto su oni koji su ih izabrali isti takvi a vecina su lose nam se pise.

siki

pre 11 godina

Zašto od ponedeljka Vučiću-Dačiću? Zašto ne odmah, pa čekamo vladu već toliko dugo! Grci je napraviše za 5 dana, doduše nakon drugih izbora.

zare crnogorac

pre 11 godina

Mi u Crnoj Gori ne mijenjamo vlast 23 god upravo zbog ovoga sto se desilo Vama u Srbiji, jer kada se promijeni vlast to bi trebalo da bude promjena na bolje i da se staro zaboravi a kada mi zamijenili Milov(DPS)pa da se opet povrati na vlast mi bi pali u takvu depresiju goru od ove na glolobalnom nivou(ekonomsku). Zato mi strpljivo njih cekamo da se sami povuku(Djekna jos nije umrla a ka' ce ne znamo) pa ako ikada odluce da im pozelimo srecan put u penziju da ih vise ne vidimo(malo morgen - sto bi rek'o jedan Vas bivsi).
Salu na stranu da je DS pokazao malo vise, a ne onakvu bahatost ovih zadnjih godina i samim tim pokazali da nijesu nista bolji o predhodnika, i dalje bi sigurno ostali na vlasti ali treba dati sansu i ovim jer ako se nas Milo(Slobov drug iz ratnih dana i saucesnik do '97) poceo "svidjat" zapadu zasto to da ne iskoriste i Vasi "bivsi"(Slobovi drugari). U svakom slucaju puno srece jer ce Vam bit potrebna!!

Georg

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama."

A usvojiće se Zakon o javnom informisanu onaj koji je bio na snazi za vreme radikalske vlasti kada je Vučić bio ministar.

VDM

pre 11 godina

@ svi odlazeZZ
Za Vasu informaciju... nazalost, pisete i ponavljate ono sto je, takozvano, "misljenje ulice" (po davno preminulom Frensisu Bekonu) a ne cinjenice. Tu pricicu sam slusao i 1980ih, pa sam licnim primerom, a poznajem bar jos tridesetak diplomiranih politikologa ali i pravnika i ekonomista kako iz Beograda tako i iz Zagreba, pokazao da je glupost. Svet priznaje rad i znanje, a ne Vase diplome ove ili one struke i profesije. Takodje, poznajem mnogo vise nasih domacih inzenjera, biologa, hemicara, tehnologa, arhitekata koji uglavnom rade kao tehnicari, crtaci, moleri, taksisti, prodavci, kelneri, itd. u inostranstvu - pa cak to skrivaju i od svojih roditelja, rodbine i prijatelja u Srbiji kojima su, pak, jedino vazni njihovi evri, franci, krune, funte i dolari koje salju svakog meseca. A znam i vise slucajeva vrlo uspesnih prevodilaca, profesora nestalih jezika, arheologa, dramaturga, itd. na uspesnom i bogatom Zapadu - ali i u Rusiji, Brazilu, Indoneziji, Indiji. Dakle, da ponovim - ne koja profesija, vec - da li zaista nesto postoji iza diplome koju ste ovde stekli. Stavise, ovde se diplome, kao i sve ostalo lako obezbedjuju - telefonskim pozivima, rodbinskim vezama, direktno kesom....:) Samo, takvi diplomci tako i prolaze, ili, ostaju tu gde i jesu, najcesce i ne znajuci kako stvarni svet izgleda, a kamoli profesionalni rad tamo negde. A deca neka studiraju ono sto vole i u cemu ce biti najbolji jednog dana.

Lepotu detalj kvari

pre 11 godina

Baš divno što su se dogovorili i lepo slikali. Fali mi samo jedan majstor na slici i ne vidim koliki je njegov kolač (sve finansije), ne vidim koliko je dobar.

Miloš

pre 11 godina

Bilo bi lepo da neka televizija (B92, razmotrite) napravi emisiju od isečaka predizborne kampanje i izjava političara od poslednjih nekoliko godina, da vidimo šta su tada pričali jedni o drugima, pa da uporedimo sa onim što sad rade. Slabo pamte naši sugrađani.

Coco Bill

pre 11 godina

Kažu Vučić neće u Vladu. Pa ko zna, sobzrom da su ključna ministarstva dali, URS-u ili svojim koalicionim partnerima, a SPS-u još plus i predsedničko mesto za četiri godine, verovatno će reći "kako oni nisu učestvovali u Vladi".

bezimena

pre 11 godina

@ (Ako koza laze...., 29. jun 2012 15:47)

Znate li u čemu će biti razlika izmedju prošle i sadašnje Vlade? NI U ČEMU, NEMA JE, jer su se buba švabe (SPS i URS) prilagodile. Što se tiče "žutih" preduzeća, sada će biti "crna".

svi odlazeZZ

pre 11 godina

Poplava odlazaka u svet se nastavlja

"Borim se da vas gledam sa udaljenih meridijana...Zivot kratko traje da mi ga vi krojite. Srecno
Dipl. Politikolog i doktorant teorije kulture
Ovde i ovako nikome ne trebam
(Milos Stanojevic, 29. jun 2012 12:54)"

Samo me zanima kome mislis da ces trebati u svetu kao dipl. politikolog
Potreba za strucnjacima u svetu je obrnuto srazmerna onome sto kod nas deca vole da studiraju. Pre svega se traze inzenjeri, svih profila, zatim prirodne nauke dok strucnjaci sa nasih drustvenih fakulteta napolju nemaju bas neku perspektivu

Dzoni

pre 11 godina

Ko zali za DSom danas poucan tekst na naslovnoj strani NY Timesa o ljudima u Srbiji koji su ostali bez posla i moraju da prodaju organe da bi preziveli http://www.nytimes.com/2012/06/29/world/europe/black-market-for-body-parts-spreads-in-europe.html?pagewanted=all

Oni kradu vagone eura a obicni ljudi u nezapamcenoj bedi i nikog ne zanima.

nebojsha

pre 11 godina

SNS Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije plen, da je pred budućom vladom ozbiljan posao i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade.
A sta je sa onom biblijom kojom su mahali kroz celu kampanju??jel to znaci da se odricu svog programa?

sdned

pre 11 godina

G-din Vučić kaže da Srbija nije plen... OK, ali mora da shvati da mi građani u to ne verujemo dok ne vidimo - jer svaki put smo i mi i zemlje bili samo plen.
Stoga očekujem, a verujem i milioni drugih - da ne dozvoli da opet finansije budu Dinkićeve i pripadnu G17+, jer jasno je da baš oni nisu spremni taj "plen" već 12 godina da ispuste iz šaka.
Pa zar ne mogu njihovi "extra sposobni" kadrovi da se dokaži i u nekoj drugoj oblasti - osim u onmoj gde je novac.
Gospodo Vučiću i Dačiću, ako ovo čitate Vi ili bilo ko od stranačkih aktivista u Vašoj blizini - ne dajte Dinkiću naš novac u ruke, pa ćemo Vam verovati!!

bezimena

pre 11 godina

Meni samo nije jasno u citavoj ovoj prici, kako su EU i USA `ladno prihvatili ovu staru ekipu da se vrati na vlast u Srbiji bez ikakvih komentara? Ili im je vec vise preko glave iznenadjenja koje im s vremena na vreme pripremi narod Srbije glasajuci za retro stranke i realno,povratak u nazad!
(drasko, 29. jun 2012 13:58)

Može li iko da nam zabrani da propadamo svojom voljom? Ne može. Sami smo krivi što pr***o dok nas civilizovan svet krsti. I Turci su svojevremeno, posle skoro 5 vekova, digli ruke od nas!
Zar stvarno mislite da je Srbija sa par miliona gradjana značajan faktor za EU i USA i da smo MI centar sveta!?

pera

pre 11 godina

........početni predlog da vlada ima oko 15 resora.....Za više ministarstava potrebno je više kvalitetnih ljudi koje na žalost vi zajedno nemate.Kadrovi vam manjkaju gospodo.Vracamo se u devedesete garant.Pa dobrodošli klub dragi gradjani srbije.

diktator

pre 11 godina

a di li ce da metnu Krkobabica i Palmu ,hehehe...joj narode jel si za ovo glasao? aludiram na sve Tomine simpatizere i glasace,eto Vam ga sad...ne zna se dal nam je gora Vlada ili predsednik...najtuznije doba Srbije

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih lekara

pre 11 godina

@VDM

Bravo za komentar. Ovde se svi skrivaju iza diplome. Radim u zdravstvu i nazalost nagledao sam se slucajeva za Riplija. Na primer, hirurg koji ne sme u salu, pada u nesvest kad vidi krv...

drzim vas za rec

pre 11 godina

Kad porastem biću ...

Dačić ili Vučić. Završim fakultet i učlanim se u stranku.
(Don, 29. jun 2012 13:58)

Netrebati to, ti si vec verovatno u DS, tamo i portparoli voze X5 kad bi bio ko Vucic vozio bi Skodu. Samo da dodam nadam se kad su vec ekonomiju predali Dinkicu onda barem SNS nek oformira i preuzme ministarstvo energetike, nek srede stanje u Elektroprivredi Srbije kao sto su u kampanji nagovestavali s obzirom da hidrocentrale Srbiji prave najeftiniji kw/h po centu.

ja birao,pa izabrao

pre 11 godina

Svi cekamo hapsenja,ali,to se nikada do sada nije desilo.Nikada nova vlast nije hapsila predhodnu,pogodite zasto?
Zato sto imaju nameru da rade isto kao i predhodnici,i evo tako 20 godina.
Desi li se sada hapsenje,bice cudo!
Doduse,to su obecali u predizbornoj kampanji,pa da vidimo sada...
A sto ima kandidata,nema ovde dovoljno karaktera da ih pobrojim sve...
Cekamo i gledamo Vas.....

Vaske

pre 11 godina

Dačić se pokazao kao dobar ministar i uz ljude iz srpske napredne stranke mislim da može dosta toga da uradi. Vučić i Jorgovanka Tabaković su stručnjaci u svojim oblastima, pravu i ekonomiji, a upravo sa njima Srbija može da se izdigne iz ove tmurne situacije u kojoj se upravo nalazi. Naravno sve su ovo samo pretpostavke, treba očekivanja primeniti u praksi. Nadam se da će biti bolje.

crni domino

pre 11 godina

SNS i stranke okupljene u koaliciji oko SPS usaglasile danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocenili da ona treba da bude formirana u najkraćem roku.
Svaka cast eksperti moji! Gde, ko, sta, kako, zasto i kada! Ma, sve je jasno i koncizno!
Tu je bilo i usaglasavanja i politickog ciljanja i pravljenja nove vlade i njenog ekspresnog formiranja!
Covek da pukne od srece i miline! Kakvi eksperti?! Koji autoriteti!
Blago si ga nama sa njima!
Tek sada uvidjam sta znaci i koliko vredi diplomirani politikolog koji je obavljao praksu kod Milosevica!
I sve to se radi pod paskom mastera menagementa iz Bajcetine!

izvan civilizacije

pre 11 godina

Jednom vlada ONCe Guverment. Vlada OTVORENIH NEPRIJATELJA CIVILIZACIJE, Ilic, Palma, Mrkonjic, Zitoradja i kako se zove ono mestasce u kome je ostvaren srpski san, Vratio sam se u rodno selo kao Predsednik. Sada ce moci da sprovedu u delo svoju neveru, prezir i ismevanje ljudskih prava, zakonitosti, slobode, demokratije, i svih tekovina civilizacije.

prerano

pre 11 godina

Mislim da je Dacic prerano uskocio u premijersku fotelju i da je trebao da saceka makar sledece izbore, a da tokom naredne 4 godine jaca stranku.Kao ministar policije je dobio brojne simpatije i poene. Kao premijer nece, jer je odgovornost izuzetno velika, a kriza u zemlji prevelika. Na kraju, narod ce njega kriviti sto lose zivi, jer u naredne 4 godine ne mos' biti bas mnogo bolje, koliko god se trudio da sanira.

Draga

pre 11 godina

Ako se po jutru dan poznaje, dobro su krenuli. Manja vlada ce svakako biti i efikasnija. Mislim da ce se ozbiljno potruditi da pokrenu stvari, posto ovo nije vreme lakih odluka. Ko je sad prihvatio odgovornost, zna da se nece nauzivati. Sticem utisak da su ovo prihvatili kao sportski izazov, a u tome smo najbolji. Doslo je vreme da najbolji djaci pokazu sta znaju ( ako se ne varam obojici je prosek 10).

Roki 2

pre 11 godina

Ova vlada ce biti prava, ne zato sto se koalicioni partneri nesto mirisu, nego zato sto su pokazali da su odgovorni i sto su odmah dogovarali sta ce za zemlju da urade, a ne kadrovska resenja i resore, e zato ce ova vlada biti dobra, zivi bili, pa videli.

B.Mikić

pre 11 godina

"znači, ja sam premijer. znači, logično da sam to prihvatio. Kalemegdan znači brdo, znači, kale, to znači planina...znači". E tako nekako nastupa Dačić. Jadna je država koju ovakav predvodi. Ne bih rekao da su demokrate jedini krivci zbog lošeg rada u prethodnoj vladi. Pa resor unutrašnjih poslova je vodio drug Dačić. Zar borba protiv kriminala i korupcije nije u nadležnosti unutrašnjih poslova? Šta je sa resorima koje su pripadale Dinkićevim ljudima...? Slažem se da je Tadić počinio puno grešaka u vodjenju stranke. Ipak mu je najveća greška pomirenje sa socijalistima. Ja sam ubedjen da oni još uvek rade po diktatu Mire Marković, jer ne ide Dačić slučajno posle svakih izbora u Rusiju. Ali, mislim da je Tadić Srbiju uspešno predstavljao i verujem da mu je mesto u političkom životu Srbije.

Ras

pre 11 godina

ma bice ovo dobra vlada. I uspesna. Videcete! Najveci problem bice im da pohapse kriminalce jer su se sakrili iza imuniteta DS i u njoj samoj. Cim nekog ko je krao a clan je DS budu optuzili ili uhapsili - skocice i reci: evo,vraca se Milosevicev sistem": To je ta logika i sa tim ce se najteze izaci na kraj.

zxczxc

pre 11 godina

mislim da ova kombinacija nece doneti nikakve promene, sve mi to deluje kao nastavak istog posla, jedino sto smo site zamenili za gladne, promene koje je SNS obecavala svesce se samo na kadrovske
promene se moraju desiti, ali na bolje, ne bilo kakve

ЗАПОСЛИТИ НЕЗАПОСЛЕНЕ

pre 11 godina

Еево ПЕТ ПРИОРИТЕТА за Владу:

(1). Одмах сменити Тијанића и за директора РТС довести ОБРАЗОВАНОГ и КУЛТУРНОГ нестраначког професора, који ће РТС претвирити у ВВС за Балкан, са културном музиком и образовним програмом.

(2).УХАПСИТИ бар једног тајкуна и политичара, за поуку осталима, да би престала корупција на свим нивоима.

(3). Паралелно и у континуитету инвестирати у ОТВАРАЊЕ НОВИХ радних места у :
3.1. производњу: воћа, поврћа, вина, месних прерађевина ;
3.2. развој туризма (бање, језера, планине, манастири, археолошка налазишта,..);
3.3. радне акције на земљаним радовима, које би за мало пара ангажовали велики број омладине (локални путеви, насипи, бране за нова језера,..).

(4). Прописати министарске плате у односу према просечној плати у Србији(5 х просечна) и суседним земљама (просечна +- 5%).

(5). ЗАМРЗНУТИ СВЕ плате и пензије у државним службама, док се не преполови број незапослених у Србији.

Srdjan

pre 11 godina

Ja mislim da nema razloga za zabrinutost. Za 15 dana moze svasta da se desi. Mozda se ovi posvadjaju i razidju. Mozda nas ne bude vise, a mozda ta vlada bude stvarno dobra.

Salim se pali kola pa da idemo...

Boba

pre 11 godina

Slika govori više nego ceo tekst, njih dvojica kao Del Boj i Rodni, sličnost je neverovatna, umro sam od smeha ali onda sam se rastužio jer asocijacija na Trotere je uvek vrhunski humor, osim u ovom slučaju koji je naša tužna realnost

Jale

pre 11 godina

Ljudi, ministri u novoj vladi će biti skoro sve isti ljudi. Slavica Đukić Dejanović, Krkobabić Dinkić, Obradović, Mrkonjić, jedino ne znam ko će biti od naprednjaka.

DARKO

pre 11 godina

Umesto zutih preduzeca dobicemo crna preduzeca. Prve odluke nove vlade bice vezane za smenu zutih kadrova - crnim. Sustinskih promena nece biti, opet losi partijski kadrovi i namestenja, a narod ko pita, spinovace ih sada crni mediji sve u cilju nase srece!!!!

Marko

pre 11 godina

Ovo je strasno, nadam se da ce Dacic pre nego sto postane premijer otici na lecenje - odvikavanje od alkohola,a i ovaj drugi nije nista bolji samo sto je njegovo mesto na psihijatriji. Nadam se da svi znate sta znaci sklapanje prstiju prilikom govora.
Cini mi se da ce ova vlada moci na prste prebrojati koliko ima strucnjaka i obrazovnog kadra.Dinkic je razocarao svoje glasace, on koji se borio protiv svih ovih sa kojima ce u koaliciju, e para je vaznija od svega.Iskreno on me je najvise razocarao.

Nick

pre 11 godina

Da li je to na slici Vucic koji ne "saradjuje" sa SPS-om? E bas bih voleo da bide cak i ministar i da se pokaze njegova "doslednost". A (ne)doslednost nnkegovih buducih partnera u Vladi je vec prikazana time sto su se odlucili za tu Vladu.

Da li vam je sada jasno za koga ste glasali?

pre 11 godina

"...i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade..."
Zar to niste imali i pre izbora? Na osnovu cega ste zaveli tolike silne gradjane da glasaju za vas? Da li je moguce da je ta vasa "bela knjiga" bila samo svezanj praznih (belih) papira?

Zoran G.

pre 11 godina

Bice ovo bolja vlada, vidjecete, prosla sa srcanim bolesnikom Cvetkovicem( Tadicem) je bila bez energije puno price a djela losa, licno Dinkica nevolim ali masu jakih preduzeca u Srbiju je on doveo. Pa sad da nije siguran nebi se prihvato , po meni je ovo promjena . Bukvalno u prosloj vladi Tadic je bio predsjednik , premijer i ministar spoljnih poslova pa trebao se proglasiti za kralja. Nije poslusao Vuka Jeremica( koji je najbolji iz prosle vlade) tu je prvi minus a Cvetkovic je bio bezlican(on me najvise nervirao) i budimo posteni ovi iz vrha d.stranke su se odaljili od naroda postali su elita. Cijenim to nama Srbima treba elita da vodi brod kroz oluju, ali nek se manu suplje price , i price za maloumne. Ja sam iz R.Srpske i sve posmatram sa stane , ja postujem i cijenim i Nikolica , Tadica ,Dacica, i mislim da je Ivica najbolji izbor trenutno, ima iskustvo i zelju da se dokaze. Pustite te plasirane price o 90 tim i neki strah , pa barem ste vi iz Srbije pokazali i dokazali da nema te vlasti koju narod Srbije nemoze da srusi.Ova vlast ce bas da pazi sta vi osjecate , jer vas postuje(gradjane Srbije) Hrabro u oluju.

Siniša

pre 11 godina

A da li ste danas podelili preduzeća ili ste to ostavili za ponedeljak? Koja ste vi bagra. Oni se, kao, danas dogovorili o tzv. programu, a sve je dogovoreno pre mesec dana, samo je Dačić morao da odradi kombinaciju sa Dinkićem - da se istale...Ma nije problem što prave vladu SPS i SNS nego što lažu. Problem je i to što se Dinkić opet uvalio u vlast, mislim, tajkuni, jer on radi za tajkune...tako da znamo šta nas čeka - da oni budu još bogatiji, a mi siromašniji. A ,,dobri-prepošteni'' Dinkić će da se, jadan, opet žrtvuje zbog nas - kao svih ovih 12 godina unazad. Da mi je neko pre par godina rekao da će danas praviti vladu Vučić, Dačić i Dinkić rekao bi mu da je lud...

goga

pre 11 godina

Oko 15 resora....i 25 je oko 15, a i to je malo da namirite apetite, al'ajde da vidimo i ovo cudo. Sto te ne ubije cini te jacim, mada sam u ovom slucaju izuzetno zabrinut za izdrzljivost Srbije

matia

pre 11 godina

ova dvojica mi liče na stanlija i olia. samo,kakav je baksuz aleksa vučić,kojemu sve funkcije doslovno beže ne bi se zakleo da će biti u vladi!

gs2

pre 11 godina

da li smo mi Srbi normalan narod? Dok su bili zuti kukalo se za sps-om?Sada kada je sps kuka se za zutima? Da li znate sta hocete? Zbog takvih komentara me je sramota sto zivim ovde!

Грчански Деспот

pre 11 godina

Srbija je zasluzila socijalnu, ekonomsku i pravno odgovornu vladu.
Pokusati sa novim snagama koji su na krilima promena predvodjene SNS-kom uspele da dodju i ispune volju vecine gradjana pozdravljam i ujedno bicu najveci kriticar onoga za sta sam se i sam zalago, a to je bar malo dostojansteniji zivot jer smo to zasluzili kao narod. Zelim Vam srece u daljem radu.

Marijanac

pre 11 godina

Za razliku od kada je DS vodio pregovore, sada imamo jasne dogovore koji će biti završeni za najkasnije dve nedelje kada će Srbija konačno da dobije vladu. I to baš onakvu kavku je i priželjkivala, bez Borisa Tadića i Demokratske stranke.

jellena

pre 11 godina

Ako su tako brzo usaglasili ciljeve i postigli koncenzus o naj vaznijim,pitanjima,takva manja vlada,ce biti sigurno efikasnija i produktivnija,sto ce se i odraziti na budzet koji ce biti manji,sto je bio i cilj i osnova za sastav nove vlade SNS-SPS-URS.

leoben

pre 11 godina

Ljudi jedva cekam da vidim kako ce novo nezavisno sudstvo da oslobodi bogoljuba karica i slicne lopove i kriminalce koji su finansirali opoziciju do sad.

Nebojsa

pre 11 godina

Dragi gradjani Srbije danas svako zanimanje i posao u Srbiji ima veću težinu od predsedničke i premijerske funkcije. Ove dve funkcije su potpuno srozane, zahvaljujuci onima koji ih zauzimaju

Nazad u skolu SRAMOTA

pre 11 godina

@Može li iko da nam zabrani da propadamo svojom voljom? Ne može. Sami smo krivi što pr***o dok nas civilizovan svet krsti. I Turci su svojevremeno, posle skoro 5 vekova, digli ruke od nas!
Zar stvarno mislite da je Srbija sa par miliona gradjana značajan faktor za EU i USA i da smo MI centar sveta!?
(bezimena, 29. jun 2012 15:04)
Nazad u skolu bezimena nisu turci digli ruke od nas nego smo se uz veliki broj zrtava i hrabroscu nasih predaka sami oslobodili i izborili za slobodu . Zato nam je i ovoliko tesko sada , zato smo jad i beda evrope zbog vas i vasih voljenih politicara iz ds-a koji tako kao i ti ne postujete i ne volite srbiju i ne cenite pretke koji su vam makar obezbedili neko parce zemlje za zivot plodnu zemlju . Treba svi da se slozimo dajmo ljudima sansu ako ne valjaju odma na ulice da ih menjamo ne smemo da cekamo kao ove zadnje cetiri godine ova sada vec bivsa vlast nije smela da traje duze od 30 dana . Ja sam glasao za tomu i sns na izborima ali cu im prvi okrenuti ledja ako ne promene stanje u zemlji naravno na bolje za godinu dana

Geom

pre 11 godina

A sada DOBRO ZAPAMTITE kada smo imali izbore bez krađe. Ovi su i u kampanji pokazali ono što se oduvek zna - da im manipulacija izborima nije strana. Ali neka, hteli ste "nove" ljude, pa izvol'te.

Reality

pre 11 godina

IZNUDJENA ZAVRSNICA.
Kao i u sahu, posle odredjenog broja poteza, dobrih i losih dolazi do raspleta. Ovaj je za one koji su imalo igrali sah sasvimbio ocekivan, predvidiv.
Ali mnogo je zanimljivija priprema za sledecu partiju.
Posle sledece partije (srp. izbora), neko ce definitivno nestati sa politicke scene.
1. scenario: DS u opoziciji, nova vlada radi po principima stare-NESTAJE SNS
2. scenario: svesni scenaria broj 1, vlada mora da radi maximalno dobro, makar se i odrekla mnogih beneficija (firme, upravni odbori, tenderi, konkursi...), da bi nestao DS. Ulaganje u sopstvenu buducnost.

Sada sve zavisi, ne od nas, nego od pameti ili od pohlepe onih koji ce voditi Srbiju.

Nikoletina Bursać

pre 11 godina

Meni će zauvek ostati u sećanju ona slika kada je Nikolić proglasio pobedu na izborima: kursadžije, harmonikaši, supruga odbeglog bogataša...i nema tu nikakvih promena, postoji samo lažno predstavljanje: kao, radikali odjednom počeli da se zalažu za ulazak u EU! Kaže mi sin neki dan: što da učim kad možeš da mi kupiš diplomu kao što je kupio PREDSEDNIK! Znači, kursadžije su došle na vlast i ostaće tu dugooo, dugooo!

Super Mario

pre 11 godina

Težak zadatak je pred novom Vladom, čeka nas težak period, ne smemo da dozvolimo da Srbija bankrotira zbog nedogovornosti prethodne vlade i neumerenog zaduživanja zarad tekuće potrošnje.

Vaske

pre 11 godina

Dačić se pokazao kao dobar ministar i uz ljude iz srpske napredne stranke mislim da može dosta toga da uradi. Vučić i Jorgovanka Tabaković su stručnjaci u svojim oblastima, pravu i ekonomiji, a upravo sa njima Srbija može da se izdigne iz ove tmurne situacije u kojoj se upravo nalazi. Naravno sve su ovo samo pretpostavke, treba očekivanja primeniti u praksi. Nadam se da će biti bolje.

Vesna čarapa ti tesna...

pre 11 godina

Da li imate "nešto da udelite" VESNI PEŠIĆ
Nešto sitno, ništa specijalno neku ambasadicu.
Ona je svojski odradila posao za svoje "batinaše" iz doba protesta.
SVAKA ČAST VESNA!
Tadić je, za vašu mudru glavu, gubitnik izbora i ne može da bude premijer sa 1,5 miliona osvojenih glasova, a Dačić koji je ispao u prvom krugu sa 300.000, je pobednik i može.
Dakle šta može ženska pakost da uradi.
ZEMLJO OTVORI SE KAKVI SU NAM INTELEKTUALCI!

drzim vas za rec

pre 11 godina

Kad porastem biću ...

Dačić ili Vučić. Završim fakultet i učlanim se u stranku.
(Don, 29. jun 2012 13:58)

Netrebati to, ti si vec verovatno u DS, tamo i portparoli voze X5 kad bi bio ko Vucic vozio bi Skodu. Samo da dodam nadam se kad su vec ekonomiju predali Dinkicu onda barem SNS nek oformira i preuzme ministarstvo energetike, nek srede stanje u Elektroprivredi Srbije kao sto su u kampanji nagovestavali s obzirom da hidrocentrale Srbiji prave najeftiniji kw/h po centu.

Ras

pre 11 godina

ma bice ovo dobra vlada. I uspesna. Videcete! Najveci problem bice im da pohapse kriminalce jer su se sakrili iza imuniteta DS i u njoj samoj. Cim nekog ko je krao a clan je DS budu optuzili ili uhapsili - skocice i reci: evo,vraca se Milosevicev sistem": To je ta logika i sa tim ce se najteze izaci na kraj.

Roki 2

pre 11 godina

Ova vlada ce biti prava, ne zato sto se koalicioni partneri nesto mirisu, nego zato sto su pokazali da su odgovorni i sto su odmah dogovarali sta ce za zemlju da urade, a ne kadrovska resenja i resore, e zato ce ova vlada biti dobra, zivi bili, pa videli.

Draga

pre 11 godina

Ako se po jutru dan poznaje, dobro su krenuli. Manja vlada ce svakako biti i efikasnija. Mislim da ce se ozbiljno potruditi da pokrenu stvari, posto ovo nije vreme lakih odluka. Ko je sad prihvatio odgovornost, zna da se nece nauzivati. Sticem utisak da su ovo prihvatili kao sportski izazov, a u tome smo najbolji. Doslo je vreme da najbolji djaci pokazu sta znaju ( ako se ne varam obojici je prosek 10).

Грчански Деспот

pre 11 godina

Srbija je zasluzila socijalnu, ekonomsku i pravno odgovornu vladu.
Pokusati sa novim snagama koji su na krilima promena predvodjene SNS-kom uspele da dodju i ispune volju vecine gradjana pozdravljam i ujedno bicu najveci kriticar onoga za sta sam se i sam zalago, a to je bar malo dostojansteniji zivot jer smo to zasluzili kao narod. Zelim Vam srece u daljem radu.

1%

pre 11 godina

Znaci - ekonomska pitanja nisu prioritet ( socijalna pravda ne spada u to )
Odmah se vidi gde se Dacic i Tadic nisu slozili...Dacicu nije bitna ekonomija..

Zoran G.

pre 11 godina

Bice ovo bolja vlada, vidjecete, prosla sa srcanim bolesnikom Cvetkovicem( Tadicem) je bila bez energije puno price a djela losa, licno Dinkica nevolim ali masu jakih preduzeca u Srbiju je on doveo. Pa sad da nije siguran nebi se prihvato , po meni je ovo promjena . Bukvalno u prosloj vladi Tadic je bio predsjednik , premijer i ministar spoljnih poslova pa trebao se proglasiti za kralja. Nije poslusao Vuka Jeremica( koji je najbolji iz prosle vlade) tu je prvi minus a Cvetkovic je bio bezlican(on me najvise nervirao) i budimo posteni ovi iz vrha d.stranke su se odaljili od naroda postali su elita. Cijenim to nama Srbima treba elita da vodi brod kroz oluju, ali nek se manu suplje price , i price za maloumne. Ja sam iz R.Srpske i sve posmatram sa stane , ja postujem i cijenim i Nikolica , Tadica ,Dacica, i mislim da je Ivica najbolji izbor trenutno, ima iskustvo i zelju da se dokaze. Pustite te plasirane price o 90 tim i neki strah , pa barem ste vi iz Srbije pokazali i dokazali da nema te vlasti koju narod Srbije nemoze da srusi.Ova vlast ce bas da pazi sta vi osjecate , jer vas postuje(gradjane Srbije) Hrabro u oluju.

perica

pre 11 godina

Ako nam Vucic i Dacic obezbede datum pocetka pregovora sa Eu ili jos bolje nas uclane u Eu kroz koju god,ja cu odmah da se uclanim u obe stranke(iako nikad nisam nikad bio clan ni jedne stranke).Samo se bojim da se ne uclanimo pre u Rusku federaciju?!

drasko

pre 11 godina

Meni samo nije jasno u citavoj ovoj prici, kako su EU i USA `ladno prihvatili ovu staru ekipu da se vrati na vlast u Srbiji bez ikakvih komentara? Ili im je vec vise preko glave iznenadjenja koje im s vremena na vreme pripremi narod Srbije glasajuci za retro stranke i realno,povratak u nazad!

Milos Stanojevic

pre 11 godina

Vucic prica o zakonu o informisanju...Prioritet datum o pregovorima...Sreo sam komsiju ispred zgrade, tuzni mladi covek od trideset godina koji kaze volintiram u sudu...vec 2 godine. Njega je na srecu pukla ova kolektivna lobotomija pa mu daoslo do svejedno. Meni nije, samo napred Aco, Mrko i Bogoljube. Borim se da vas gledam sa udaljenih meridijana...kad vec nisam nazalost mogao ranije pa sam bio osudjen na Bokija, Sapera, Sapiica i ostale. Zivot kratko traje da mi ga vi krojite. Srecno
Dipl. Politikolog i doktorant teorije kulture
Ovde i ovako nikome ne trebam

milvoki

pre 11 godina

SPS-SNS je prirodna koalicija (slično glasačko telo), a takvih je najviše u Srbiji. Sviđalo se to nekom ili ne, mi smo hteli da nas takvi vode. A sada ih treba pustiti da vidimo šta znaju. Tražili smo - gledamo.

Dzoni

pre 11 godina

Ko zali za DSom danas poucan tekst na naslovnoj strani NY Timesa o ljudima u Srbiji koji su ostali bez posla i moraju da prodaju organe da bi preziveli http://www.nytimes.com/2012/06/29/world/europe/black-market-for-body-parts-spreads-in-europe.html?pagewanted=all

Oni kradu vagone eura a obicni ljudi u nezapamcenoj bedi i nikog ne zanima.

novosadjanka

pre 11 godina

Džaba vam dogovori, Putin najavio Rusima da se spreme za krizu, tako da od ''obećanih 300 miliona'', ništa biti neće. Moraćete da molite zapad, a kredibilitet kod njih baš nešto i nemate. Pravićete Tadića, Jeremića, Djilasa... od blata.

svi odlazeZZ

pre 11 godina

Poplava odlazaka u svet se nastavlja

"Borim se da vas gledam sa udaljenih meridijana...Zivot kratko traje da mi ga vi krojite. Srecno
Dipl. Politikolog i doktorant teorije kulture
Ovde i ovako nikome ne trebam
(Milos Stanojevic, 29. jun 2012 12:54)"

Samo me zanima kome mislis da ces trebati u svetu kao dipl. politikolog
Potreba za strucnjacima u svetu je obrnuto srazmerna onome sto kod nas deca vole da studiraju. Pre svega se traze inzenjeri, svih profila, zatim prirodne nauke dok strucnjaci sa nasih drustvenih fakulteta napolju nemaju bas neku perspektivu

rekoh

pre 11 godina

BRAVO!
Ovo je je jaka koalicija jer ima zajednički imenitelj.
Ovo je koalicija luzera. Okupili se svi otpadnici, preletači, izgnanici i izdajnici iz raznih partija na jedno mesto.
Pogledajte samo sastav ovih ljudi pa neka me neko demantuje ako može.
Nova vlada će u pravom smislu biti odraz zemlje koju će voditi!

jellena

pre 11 godina

Ako su tako brzo usaglasili ciljeve i postigli koncenzus o naj vaznijim,pitanjima,takva manja vlada,ce biti sigurno efikasnija i produktivnija,sto ce se i odraziti na budzet koji ce biti manji,sto je bio i cilj i osnova za sastav nove vlade SNS-SPS-URS.

zmitjkoe

pre 11 godina

Ovo ce biti najgora vlada i istoriji. Bice, ujedno, i najsmesnija, kada budu objavili ko je dobio koji resor. A vladu prave Koferce i Pusilips, od svih ljudi. A ne zna se ni ko je gori iz SPS i SNS, sve aparatcici kojima ni trafiku ne bih dao na upravljanje.

STEFAN

pre 11 godina

Valjda je svima jasno da se vlada sastavlja iz ciste osvetoljubivosti Tome prema Borisu koji mu nista strasnije nije uradio nego SPS ili URS cak sta vise,Toma je dao premijersko mesto Dacicu a finansije i regionalni razvoj sa Nacionalno Investicionim Planom-NIP URS-u koja je imala srece jer im je casa bila polupuna pa su presli cenzus,ocekujem da DS sama predje 50% za 4 god.!

Svanns

pre 11 godina

Sa DS-om je 50 dana pravio dogovor i kao nisu mogli da se dogovore. Cim je dobio vecu funkciju, odjednom je uspeo za dan da napravi dogovor sa SNS-om. Dacic je pokazao kakav je covek i koliko drzi svoju rec. Naprednjaci su takodje pokazali da im nije bitno da vode drzavu i da pomognu Srbiji, vec samo da imaju neku korist od ove vlade, a Regioni su postali zalosni sa ovim preokretom koji su napravili. Nadam se da ce narod shvatiti za koga ne treba da glasa na sledecim izborima.

Marijanac

pre 11 godina

Za razliku od kada je DS vodio pregovore, sada imamo jasne dogovore koji će biti završeni za najkasnije dve nedelje kada će Srbija konačno da dobije vladu. I to baš onakvu kavku je i priželjkivala, bez Borisa Tadića i Demokratske stranke.

pera

pre 11 godina

........početni predlog da vlada ima oko 15 resora.....Za više ministarstava potrebno je više kvalitetnih ljudi koje na žalost vi zajedno nemate.Kadrovi vam manjkaju gospodo.Vracamo se u devedesete garant.Pa dobrodošli klub dragi gradjani srbije.

Nazad u skolu SRAMOTA

pre 11 godina

@Može li iko da nam zabrani da propadamo svojom voljom? Ne može. Sami smo krivi što pr***o dok nas civilizovan svet krsti. I Turci su svojevremeno, posle skoro 5 vekova, digli ruke od nas!
Zar stvarno mislite da je Srbija sa par miliona gradjana značajan faktor za EU i USA i da smo MI centar sveta!?
(bezimena, 29. jun 2012 15:04)
Nazad u skolu bezimena nisu turci digli ruke od nas nego smo se uz veliki broj zrtava i hrabroscu nasih predaka sami oslobodili i izborili za slobodu . Zato nam je i ovoliko tesko sada , zato smo jad i beda evrope zbog vas i vasih voljenih politicara iz ds-a koji tako kao i ti ne postujete i ne volite srbiju i ne cenite pretke koji su vam makar obezbedili neko parce zemlje za zivot plodnu zemlju . Treba svi da se slozimo dajmo ljudima sansu ako ne valjaju odma na ulice da ih menjamo ne smemo da cekamo kao ove zadnje cetiri godine ova sada vec bivsa vlast nije smela da traje duze od 30 dana . Ja sam glasao za tomu i sns na izborima ali cu im prvi okrenuti ledja ako ne promene stanje u zemlji naravno na bolje za godinu dana

DARKO

pre 11 godina

Zar je za SNS, URS prihvatljiviji partner od DSS-a??? Znaci opet vladu Srbije kroje strani ambasadori. Pa ko normalan misli da Toma vise voli Dinkica od Voje Kostunice. Sve ovo je toliko jadno i bedno - popara!!!!

lazovi

pre 11 godina

Alo zar niste prvo rekli 11 ministarstava, sta je apetiti veliki a? Treba se podmire sve pijavice?

Ne zna se ko je gori zuti ili ovi...

duki

pre 11 godina

Doslo vreme da se pljuje po bivsoj vladi, a da se zaboravlja ko ju je cinio. SPS i G17+ (sadasnji URS) su jadni neobavesteni. Zuti su krivi za sve.
Cinjenica je da prethodna vlada nije bila sjajna, ali cinili su je i SPS i G17+. Sta to Dacic i Dinkic mogu novo da ponude Vucicu i SNS da ova buduca vlada (mozda ako se Dacic ponovo ne predomisli) radi bolje od prethodne. Ako sagledamo sve cinjenice, SPS i URS su svesno izminirale rad prethodne vlade kako bi ona bila neuspesna i kako bi sada njihova vlada bila strasno uspesna. Tako to izgleda kada se procitaju sve ove izjave doticne gospode.
Ja licno nisam srecan zbog ove koalicije, jer me podseca na 90-te, ali ako budu radili kako nisu radili u prethodne cetiri godine, zbog moje porodice i jos mnogo jadnih srpskih porodica, nadam se boljem. Medjutim, sve je to na dugackom stapu. Najgore sto su sada dosli neoradikali, gladni, zedni, zeljni svega. Sta ako se i u njima probudi alavost? Ode sve u bestraga.

Ako koza laze....

pre 11 godina

Ovo je blamaza za SNS. Pricali su i predstavili Jorgovanku za premijera. Govorili su kako imaju kadar.Pricali su kako narod zeli prmene. Opanjkavali su Dinkica da je najveci lopov. Dacica o aferi kofer.A preko noci dali vlast Dacicu i kljucne resore Dinkicu.Znaci obmana naroda o kadrovima..Sve su ucinili samo da maknu DS.A ovi iz SPS-a alavi. Ucenik Mire Markovic na vaznom mestu.tek cemo kako jejedan dnevni list danas objavio da vidimo poplavu licnosti iz Slobinog vremena

nema nam spasa

pre 11 godina

Sad se lepo vidi kakva ekipa se sprema. Sovinisti, primitivci i prevaranti raznih vrsta ce da caruju. Jedini cilj im je bio da se DS odstrani. Posto su oni koji su ih izabrali isti takvi a vecina su lose nam se pise.

aca

pre 11 godina

Zamolio bih komentatore koji imaju manje od 18 godina,kao i one koji su devedesetih bili deca da ne lupetaju gluposti ovde nek idu na splavove i na utakmice gde im je i mesto a njihove roditelje da se malo zamisle jer ocigledno nemaju pojma sta se dogadja i sta ce biti

srecan rad ili srecan put

pre 11 godina

Proslo je vreme harizmaticnih vladara, trebaju nam dobre birokrate, ljudi koji znaju da implementiraju zakone. Ovo sto pricaju na papiru je ok. Da li ce to uspesno sprovesti, ostaje da se vidi. Vec su nas izneverili oni kojima smo verovali, hajd da vidimo one kojima ne verujemo. A SNS nek pripazi. Ne verujem da ce oni koji su ih ucinili najjacom strankom biti srecni sto je stranka koja je obecala promene najvaznija ministarstva dala dvema od tri stranke iz prosle vlade koju su toliko kritikovali.

BGD

pre 11 godina

ma bice ovo dobra vlada. I uspesna. Videcete! Najveci problem bice im da pohapse kriminalce jer su se sakrili iza imuniteta DS i u njoj samoj. Cim nekog ko je krao a clan je DS budu optuzili ili uhapsili - skocice i reci: evo,vraca se Milosevicev sistem": To je ta logika i sa tim ce se najteze izaci na kraj.
(Ras, 29. jun 2012 14:13),

Cuti, bre, prvo da Vucic i Toma uhapse Dinkica kao sto su obecali.

nemanja

pre 11 godina

Kakav majstor, prvo je napravio kolaiciju sa DS-om, nabacio proevropski imidž stranke, i naravno dok se DS ugruvao on napravio rezultat, sad ponovo paktira sa SNS-om, pa kad se i oni ugurvaju ponovo će biti najača stranka, a Srbija.... to je nesto sporedno između dva izborna ciklusa.

Balkan bure baruta

pre 11 godina

Ceo svet ide napred, samo Srbija u nazad! Doveli ste iste koji su nas odveli u 3 rata i siromastvo!!! Kakav narod takva vlast! Pozdrav iz Svedske!

zare crnogorac

pre 11 godina

Mi u Crnoj Gori ne mijenjamo vlast 23 god upravo zbog ovoga sto se desilo Vama u Srbiji, jer kada se promijeni vlast to bi trebalo da bude promjena na bolje i da se staro zaboravi a kada mi zamijenili Milov(DPS)pa da se opet povrati na vlast mi bi pali u takvu depresiju goru od ove na glolobalnom nivou(ekonomsku). Zato mi strpljivo njih cekamo da se sami povuku(Djekna jos nije umrla a ka' ce ne znamo) pa ako ikada odluce da im pozelimo srecan put u penziju da ih vise ne vidimo(malo morgen - sto bi rek'o jedan Vas bivsi).
Salu na stranu da je DS pokazao malo vise, a ne onakvu bahatost ovih zadnjih godina i samim tim pokazali da nijesu nista bolji o predhodnika, i dalje bi sigurno ostali na vlasti ali treba dati sansu i ovim jer ako se nas Milo(Slobov drug iz ratnih dana i saucesnik do '97) poceo "svidjat" zapadu zasto to da ne iskoriste i Vasi "bivsi"(Slobovi drugari). U svakom slucaju puno srece jer ce Vam bit potrebna!!

diktator

pre 11 godina

a di li ce da metnu Krkobabica i Palmu ,hehehe...joj narode jel si za ovo glasao? aludiram na sve Tomine simpatizere i glasace,eto Vam ga sad...ne zna se dal nam je gora Vlada ili predsednik...najtuznije doba Srbije

bezimena

pre 11 godina

Meni samo nije jasno u citavoj ovoj prici, kako su EU i USA `ladno prihvatili ovu staru ekipu da se vrati na vlast u Srbiji bez ikakvih komentara? Ili im je vec vise preko glave iznenadjenja koje im s vremena na vreme pripremi narod Srbije glasajuci za retro stranke i realno,povratak u nazad!
(drasko, 29. jun 2012 13:58)

Može li iko da nam zabrani da propadamo svojom voljom? Ne može. Sami smo krivi što pr***o dok nas civilizovan svet krsti. I Turci su svojevremeno, posle skoro 5 vekova, digli ruke od nas!
Zar stvarno mislite da je Srbija sa par miliona gradjana značajan faktor za EU i USA i da smo MI centar sveta!?

Spiridon

pre 11 godina

ja se svaki put najezim kad gospodin vucic govori o medijima i zakonu o informisanju....secam se vrlo dobro vremena kada je on bio ministar informisanja i kada su mediji bili proganjani a pojedini novinari cak i glavom platili zbog onoga o cemu su pisali...

Transporter

pre 11 godina

Uhapsicemo lopova Dinkica!!! - izjava nekog iz SNS-a tokom predizborne kampanje... I sta je sad ovo? Zar je moguce da se toliko sprdate sa nama, ne razmisljajuci da ce vam se to obiti o glavu!!!

Marko

pre 11 godina

Ovo je strasno, nadam se da ce Dacic pre nego sto postane premijer otici na lecenje - odvikavanje od alkohola,a i ovaj drugi nije nista bolji samo sto je njegovo mesto na psihijatriji. Nadam se da svi znate sta znaci sklapanje prstiju prilikom govora.
Cini mi se da ce ova vlada moci na prste prebrojati koliko ima strucnjaka i obrazovnog kadra.Dinkic je razocarao svoje glasace, on koji se borio protiv svih ovih sa kojima ce u koaliciju, e para je vaznija od svega.Iskreno on me je najvise razocarao.

kibicer

pre 11 godina

teško je poverovati da vučić tek tako ne želi da bude u vladi.
poznat kao osvetoljubiv i zlopamtilo, verovatno kibicuje đilasovo mesto, što bi za njega bila neviđena satisfakcija.

posmatrac situacije

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama".
Pazi ti njega ni manje ni vise nego odmah ukidanje "restriktivnog" zakona o javnim nabavkama. Pa treba sad bratija i ostali da se napune a gde ce najbrze nego preko javnih nabavki. Niste se valjda ponadali da ce ovi da budu bolji od onih pre njih, ha ha ha...

dule

pre 11 godina

Zasto se sad zalimo? Pa tako smo MI glasali, nije niko drugi glasao umesto nas. Sami smo krivi jer nam je sistem vrednosti naopak. Nama definitivno nije potreban neprijatelj, mi cemo sebe unistiti sami…

socijaldemokrata

pre 11 godina

Vucic govori o zakonu koji uredjuje oblast informisanja!!!!!Mislim da je ta izjava najbolji vic dana u poslednjih nekoliko godina!!!!

nebojsha

pre 11 godina

SNS Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nije plen, da je pred budućom vladom ozbiljan posao i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade.
A sta je sa onom biblijom kojom su mahali kroz celu kampanju??jel to znaci da se odricu svog programa?

bezimena

pre 11 godina

@ (Ako koza laze...., 29. jun 2012 15:47)

Znate li u čemu će biti razlika izmedju prošle i sadašnje Vlade? NI U ČEMU, NEMA JE, jer su se buba švabe (SPS i URS) prilagodile. Što se tiče "žutih" preduzeća, sada će biti "crna".

ralexic

pre 11 godina

ZASTO 15 DANA?
koga jos molite i ubedjujete.nakon vaseg "ISTORIJSKIG I STROGO PRINCIPIJELNOG DOGOVORA" meni je dovoljno sat vremena da sastavim vladu.nemate vi nekoliko desetina "strucnjaka"vec po pet sest priucenih i ovo razvlacenje treba da bude alibi za neku malverzaciju.

Georg

pre 11 godina

"Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama."

A usvojiće se Zakon o javnom informisanu onaj koji je bio na snazi za vreme radikalske vlasti kada je Vučić bio ministar.

matia

pre 11 godina

ova dvojica mi liče na stanlija i olia. samo,kakav je baksuz aleksa vučić,kojemu sve funkcije doslovno beže ne bi se zakleo da će biti u vladi!

Lepotu detalj kvari

pre 11 godina

Baš divno što su se dogovorili i lepo slikali. Fali mi samo jedan majstor na slici i ne vidim koliki je njegov kolač (sve finansije), ne vidim koliko je dobar.

Bojan

pre 11 godina

Da se očisti Srbija od kriminala???!!! A Dačić slavi sa osuđenim vođom Partizanovih navijača. Zašto oni slave tvoju pobedu???? A Dačiću!!!!

izvan civilizacije

pre 11 godina

Jednom vlada ONCe Guverment. Vlada OTVORENIH NEPRIJATELJA CIVILIZACIJE, Ilic, Palma, Mrkonjic, Zitoradja i kako se zove ono mestasce u kome je ostvaren srpski san, Vratio sam se u rodno selo kao Predsednik. Sada ce moci da sprovedu u delo svoju neveru, prezir i ismevanje ljudskih prava, zakonitosti, slobode, demokratije, i svih tekovina civilizacije.

Nick

pre 11 godina

Da li je to na slici Vucic koji ne "saradjuje" sa SPS-om? E bas bih voleo da bide cak i ministar i da se pokaze njegova "doslednost". A (ne)doslednost nnkegovih buducih partnera u Vladi je vec prikazana time sto su se odlucili za tu Vladu.

MUKNAVI

pre 11 godina

Prvo sistem oformiti,ocistiti kukolj od zita pa tek onda moze Srbija formirati vlade u kojima nece biti ..sjasi kurta da uzjasi murta.

Hapsi milicijo nasa...

pre 11 godina

Prva stvar u novoj vladi koja ce biti losa i sama po sebi nakaradna je dozvoliti jednoj osobi da bude i premijer i ministar policije.
To ako sebi dopuste (Nikolic,Vucic) procice mnogo gore nego DS...

Dalibor

pre 11 godina

molio bi B92 da opet u neku emisiju dovede one strucnjake analiticare da nam sad objasne otkud sad ova vlada!
pametno bi bilo sa vase strane da tim "strucnjacima" ne dozvolite vise gostovanje kod vas jer se samoreklamirau i obmanjuju gledaoce.
ili im barem naplatite gostovanje.

prerano

pre 11 godina

Mislim da je Dacic prerano uskocio u premijersku fotelju i da je trebao da saceka makar sledece izbore, a da tokom naredne 4 godine jaca stranku.Kao ministar policije je dobio brojne simpatije i poene. Kao premijer nece, jer je odgovornost izuzetno velika, a kriza u zemlji prevelika. Na kraju, narod ce njega kriviti sto lose zivi, jer u naredne 4 godine ne mos' biti bas mnogo bolje, koliko god se trudio da sanira.

NSHC

pre 11 godina

Nego Aco reci ti nama sta bese sa onim ukradenim dzakovima punih glasackih listica,sta bese sa njima.Izborna kradja urlao si tada.Sta bi sa tim?Ili to sad vise nije bitno.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Uvijek se pitam i u Hrvatskoj kad vidim te naše političare da neznas od muke koji je gori, zar je to zbilja svijest našeg naroda? Zar je to zbilja nas civilizacijski doseg? Zar je stvarno istinita ona izreka- svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje ? Strasno!

goga

pre 11 godina

Oko 15 resora....i 25 je oko 15, a i to je malo da namirite apetite, al'ajde da vidimo i ovo cudo. Sto te ne ubije cini te jacim, mada sam u ovom slucaju izuzetno zabrinut za izdrzljivost Srbije

DARKO

pre 11 godina

Umesto zutih preduzeca dobicemo crna preduzeca. Prve odluke nove vlade bice vezane za smenu zutih kadrova - crnim. Sustinskih promena nece biti, opet losi partijski kadrovi i namestenja, a narod ko pita, spinovace ih sada crni mediji sve u cilju nase srece!!!!

Da li vam je sada jasno za koga ste glasali?

pre 11 godina

"...i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade..."
Zar to niste imali i pre izbora? Na osnovu cega ste zaveli tolike silne gradjane da glasaju za vas? Da li je moguce da je ta vasa "bela knjiga" bila samo svezanj praznih (belih) papira?

crni domino

pre 11 godina

SNS i stranke okupljene u koaliciji oko SPS usaglasile danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocenili da ona treba da bude formirana u najkraćem roku.
Svaka cast eksperti moji! Gde, ko, sta, kako, zasto i kada! Ma, sve je jasno i koncizno!
Tu je bilo i usaglasavanja i politickog ciljanja i pravljenja nove vlade i njenog ekspresnog formiranja!
Covek da pukne od srece i miline! Kakvi eksperti?! Koji autoriteti!
Blago si ga nama sa njima!
Tek sada uvidjam sta znaci i koliko vredi diplomirani politikolog koji je obavljao praksu kod Milosevica!
I sve to se radi pod paskom mastera menagementa iz Bajcetine!

Miloš

pre 11 godina

Bilo bi lepo da neka televizija (B92, razmotrite) napravi emisiju od isečaka predizborne kampanje i izjava političara od poslednjih nekoliko godina, da vidimo šta su tada pričali jedni o drugima, pa da uporedimo sa onim što sad rade. Slabo pamte naši sugrađani.

zxczxc

pre 11 godina

mislim da ova kombinacija nece doneti nikakve promene, sve mi to deluje kao nastavak istog posla, jedino sto smo site zamenili za gladne, promene koje je SNS obecavala svesce se samo na kadrovske
promene se moraju desiti, ali na bolje, ne bilo kakve

Jale

pre 11 godina

Ljudi, ministri u novoj vladi će biti skoro sve isti ljudi. Slavica Đukić Dejanović, Krkobabić Dinkić, Obradović, Mrkonjić, jedino ne znam ko će biti od naprednjaka.

gs2

pre 11 godina

da li smo mi Srbi normalan narod? Dok su bili zuti kukalo se za sps-om?Sada kada je sps kuka se za zutima? Da li znate sta hocete? Zbog takvih komentara me je sramota sto zivim ovde!

B.Mikić

pre 11 godina

"znači, ja sam premijer. znači, logično da sam to prihvatio. Kalemegdan znači brdo, znači, kale, to znači planina...znači". E tako nekako nastupa Dačić. Jadna je država koju ovakav predvodi. Ne bih rekao da su demokrate jedini krivci zbog lošeg rada u prethodnoj vladi. Pa resor unutrašnjih poslova je vodio drug Dačić. Zar borba protiv kriminala i korupcije nije u nadležnosti unutrašnjih poslova? Šta je sa resorima koje su pripadale Dinkićevim ljudima...? Slažem se da je Tadić počinio puno grešaka u vodjenju stranke. Ipak mu je najveća greška pomirenje sa socijalistima. Ja sam ubedjen da oni još uvek rade po diktatu Mire Marković, jer ne ide Dačić slučajno posle svakih izbora u Rusiju. Ali, mislim da je Tadić Srbiju uspešno predstavljao i verujem da mu je mesto u političkom životu Srbije.

sdned

pre 11 godina

G-din Vučić kaže da Srbija nije plen... OK, ali mora da shvati da mi građani u to ne verujemo dok ne vidimo - jer svaki put smo i mi i zemlje bili samo plen.
Stoga očekujem, a verujem i milioni drugih - da ne dozvoli da opet finansije budu Dinkićeve i pripadnu G17+, jer jasno je da baš oni nisu spremni taj "plen" već 12 godina da ispuste iz šaka.
Pa zar ne mogu njihovi "extra sposobni" kadrovi da se dokaži i u nekoj drugoj oblasti - osim u onmoj gde je novac.
Gospodo Vučiću i Dačiću, ako ovo čitate Vi ili bilo ko od stranačkih aktivista u Vašoj blizini - ne dajte Dinkiću naš novac u ruke, pa ćemo Vam verovati!!

zaposleni u zdravstvu kome je muka od razmazenih lekara

pre 11 godina

@VDM

Bravo za komentar. Ovde se svi skrivaju iza diplome. Radim u zdravstvu i nazalost nagledao sam se slucajeva za Riplija. Na primer, hirurg koji ne sme u salu, pada u nesvest kad vidi krv...

ЗАПОСЛИТИ НЕЗАПОСЛЕНЕ

pre 11 godina

Еево ПЕТ ПРИОРИТЕТА за Владу:

(1). Одмах сменити Тијанића и за директора РТС довести ОБРАЗОВАНОГ и КУЛТУРНОГ нестраначког професора, који ће РТС претвирити у ВВС за Балкан, са културном музиком и образовним програмом.

(2).УХАПСИТИ бар једног тајкуна и политичара, за поуку осталима, да би престала корупција на свим нивоима.

(3). Паралелно и у континуитету инвестирати у ОТВАРАЊЕ НОВИХ радних места у :
3.1. производњу: воћа, поврћа, вина, месних прерађевина ;
3.2. развој туризма (бање, језера, планине, манастири, археолошка налазишта,..);
3.3. радне акције на земљаним радовима, које би за мало пара ангажовали велики број омладине (локални путеви, насипи, бране за нова језера,..).

(4). Прописати министарске плате у односу према просечној плати у Србији(5 х просечна) и суседним земљама (просечна +- 5%).

(5). ЗАМРЗНУТИ СВЕ плате и пензије у државним службама, док се не преполови број незапослених у Србији.

siki

pre 11 godina

Zašto od ponedeljka Vučiću-Dačiću? Zašto ne odmah, pa čekamo vladu već toliko dugo! Grci je napraviše za 5 dana, doduše nakon drugih izbora.

Srećko

pre 11 godina

Kakav narod, takva Vlada.
Kad smo sve zaboravili tako nam i treba.
Samo mi taj Dinkić nije jasan. Uzima resor koji je predhodno uništio, ali će valjda omogućiti plaćanje PDV-a tek kad se faktura naplati.
A kad je kod Ivice prošao kofer, sad će bez problema i šleper.
Ajd pa u zdravlje.

Coco Bill

pre 11 godina

Kažu Vučić neće u Vladu. Pa ko zna, sobzrom da su ključna ministarstva dali, URS-u ili svojim koalicionim partnerima, a SPS-u još plus i predsedničko mesto za četiri godine, verovatno će reći "kako oni nisu učestvovali u Vladi".

VDM

pre 11 godina

@ svi odlazeZZ
Za Vasu informaciju... nazalost, pisete i ponavljate ono sto je, takozvano, "misljenje ulice" (po davno preminulom Frensisu Bekonu) a ne cinjenice. Tu pricicu sam slusao i 1980ih, pa sam licnim primerom, a poznajem bar jos tridesetak diplomiranih politikologa ali i pravnika i ekonomista kako iz Beograda tako i iz Zagreba, pokazao da je glupost. Svet priznaje rad i znanje, a ne Vase diplome ove ili one struke i profesije. Takodje, poznajem mnogo vise nasih domacih inzenjera, biologa, hemicara, tehnologa, arhitekata koji uglavnom rade kao tehnicari, crtaci, moleri, taksisti, prodavci, kelneri, itd. u inostranstvu - pa cak to skrivaju i od svojih roditelja, rodbine i prijatelja u Srbiji kojima su, pak, jedino vazni njihovi evri, franci, krune, funte i dolari koje salju svakog meseca. A znam i vise slucajeva vrlo uspesnih prevodilaca, profesora nestalih jezika, arheologa, dramaturga, itd. na uspesnom i bogatom Zapadu - ali i u Rusiji, Brazilu, Indoneziji, Indiji. Dakle, da ponovim - ne koja profesija, vec - da li zaista nesto postoji iza diplome koju ste ovde stekli. Stavise, ovde se diplome, kao i sve ostalo lako obezbedjuju - telefonskim pozivima, rodbinskim vezama, direktno kesom....:) Samo, takvi diplomci tako i prolaze, ili, ostaju tu gde i jesu, najcesce i ne znajuci kako stvarni svet izgleda, a kamoli profesionalni rad tamo negde. A deca neka studiraju ono sto vole i u cemu ce biti najbolji jednog dana.

Srdjan

pre 11 godina

Ja mislim da nema razloga za zabrinutost. Za 15 dana moze svasta da se desi. Mozda se ovi posvadjaju i razidju. Mozda nas ne bude vise, a mozda ta vlada bude stvarno dobra.

Salim se pali kola pa da idemo...

Boba

pre 11 godina

Slika govori više nego ceo tekst, njih dvojica kao Del Boj i Rodni, sličnost je neverovatna, umro sam od smeha ali onda sam se rastužio jer asocijacija na Trotere je uvek vrhunski humor, osim u ovom slučaju koji je naša tužna realnost

ja birao,pa izabrao

pre 11 godina

Svi cekamo hapsenja,ali,to se nikada do sada nije desilo.Nikada nova vlast nije hapsila predhodnu,pogodite zasto?
Zato sto imaju nameru da rade isto kao i predhodnici,i evo tako 20 godina.
Desi li se sada hapsenje,bice cudo!
Doduse,to su obecali u predizbornoj kampanji,pa da vidimo sada...
A sto ima kandidata,nema ovde dovoljno karaktera da ih pobrojim sve...
Cekamo i gledamo Vas.....

Nebojsa

pre 11 godina

Dragi gradjani Srbije danas svako zanimanje i posao u Srbiji ima veću težinu od predsedničke i premijerske funkcije. Ove dve funkcije su potpuno srozane, zahvaljujuci onima koji ih zauzimaju

Geom

pre 11 godina

A sada DOBRO ZAPAMTITE kada smo imali izbore bez krađe. Ovi su i u kampanji pokazali ono što se oduvek zna - da im manipulacija izborima nije strana. Ali neka, hteli ste "nove" ljude, pa izvol'te.

Siniša

pre 11 godina

A da li ste danas podelili preduzeća ili ste to ostavili za ponedeljak? Koja ste vi bagra. Oni se, kao, danas dogovorili o tzv. programu, a sve je dogovoreno pre mesec dana, samo je Dačić morao da odradi kombinaciju sa Dinkićem - da se istale...Ma nije problem što prave vladu SPS i SNS nego što lažu. Problem je i to što se Dinkić opet uvalio u vlast, mislim, tajkuni, jer on radi za tajkune...tako da znamo šta nas čeka - da oni budu još bogatiji, a mi siromašniji. A ,,dobri-prepošteni'' Dinkić će da se, jadan, opet žrtvuje zbog nas - kao svih ovih 12 godina unazad. Da mi je neko pre par godina rekao da će danas praviti vladu Vučić, Dačić i Dinkić rekao bi mu da je lud...

leoben

pre 11 godina

Ljudi jedva cekam da vidim kako ce novo nezavisno sudstvo da oslobodi bogoljuba karica i slicne lopove i kriminalce koji su finansirali opoziciju do sad.

Reality

pre 11 godina

IZNUDJENA ZAVRSNICA.
Kao i u sahu, posle odredjenog broja poteza, dobrih i losih dolazi do raspleta. Ovaj je za one koji su imalo igrali sah sasvimbio ocekivan, predvidiv.
Ali mnogo je zanimljivija priprema za sledecu partiju.
Posle sledece partije (srp. izbora), neko ce definitivno nestati sa politicke scene.
1. scenario: DS u opoziciji, nova vlada radi po principima stare-NESTAJE SNS
2. scenario: svesni scenaria broj 1, vlada mora da radi maximalno dobro, makar se i odrekla mnogih beneficija (firme, upravni odbori, tenderi, konkursi...), da bi nestao DS. Ulaganje u sopstvenu buducnost.

Sada sve zavisi, ne od nas, nego od pameti ili od pohlepe onih koji ce voditi Srbiju.