Sreda, 30.11.2011.

12:53

Testirali smo Galaxy Note

Izvor: B92

Testirali smo Galaxy Note IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

godzilla

pre 12 godina

Note je fantastican. Probao sam ga u Telenoru i VIP-u, i meni izgleda odlicno. Trenutno koristim S2 i on mi je sto se tice dimenzija taman. Svako ima svoj ukus i ono sta mu treba. Velikih razlika u performansama nema i svako bira ono sto mu najvise odgovara. Ali pricati da je telefon los i uspoređivati ga sa iPhone-om je smesno. To su totalno dva razlicita uređaja i ne mogu se porediti po nicemu. I price da Android nije dobar, da je bolji iOS ili WP7 ili da je Android bolji od iOS ili WP7 i obratno, su takodje smesne. Svaka platforma ima svoje prednosti i mane. Svako uzima i bira ono sto mu se najvise dopada i ono na cemu se najbolje snalazi. Generalno, ljudi koji pricaju na takav nacin, ili nisu ni videli ni probali bilo koji od tih OS-a ili su jednostavno, zaguljeni.

Ilija

pre 12 godina

Koristim Galaxy S2 i prezadovoljan sam telefonom. Medjutim Note bi bio pravi telefon za moj posao posto u telefonu nosim i projekte (AutocadWS aplikacija) a sa tom velicinom telefona bilo bi veoma pregledno. Sto se tice S-pen, jos lakse bi se snalazio. Ko ce koristiti ovaj telefon samo za telefoniranje uzaludno je kupovati ga jer nije namenjen samo za tu funkciju.

Nemanjikus

pre 12 godina

Ogromno. Najgore je to sto je bas izmedju telefona i tableta, a koristi se i za razgovor. Ja iskreno ne znam kako bih ga vukao sa sobom. Torbice i ostalu sminkeraju nisam nikad nosio. U dzep i furaj. A ovo ne bi mogao. Do 4 incha telefon je sasvim ok, ne treba preterivati vise.

freelancer

pre 12 godina

Evo, i ja ovaj komentar pisem sa dell streaka, i nema apsolutno nikakve razlike u odnosu na pisanje komentara sa racunara. Inace, bas sam se pitala sta ce biti sada kada je dell napustio koncept petoincnog ekrana, jer ne mogu da zamislim povratak na manje dimenzije. Dakle, ako moja nezna, damska rucica moze bez problema da koristi ovakvu ciglu, verujem da to ne treba da predstavlja neki veci problem. Dopada mi se ovaj samsungov gedzet, a posebno veca gustina piksela u odnosu na moj aktuelni uredjaj, a i mogucnost zvrljanja olovcicom. Long live 5"! Btw, odlicno odabrana fotka za komparaciju razlike u velicini ekrana, vidljivosti detalja i slicno. I.D. u punom sjaju :p.

EU Citizen

pre 12 godina

Sviđa mi se, i mislim da "Samsung" svake godine sve više napreduje, ali ću ipak sačekati još par meseci, s obzirom da je HTC najavio mašine slične veličine (meni to ne smeta, em imam veliku ruku, em mrzim da vučem bilo šta što ne može da stane u džep sa sobom, pa tablet stvarno nije neko rešenje za mene :) ), a moje skromno mišljenje je da najbolji telefoni poslednjih deset godina konzistentno potiču upravo sa Tajvana i od ove firme, iako moram da priznam da je "Samsung" najbliži tome da ugrozi HTC-ov primat. Još samo kada bi Android bio i upola toliko fleksibilan i prilagodljiv kao nekada WM 6, i mojoj sreći nikad kraja :))

igor

pre 12 godina

@Spasic

Ja nikakvih problema sa mikrofonom nemam. Niko se nije zalio da me necuje niti ili slicno.

@Bojan NS

Da ima malo zaostajanja olovke i ekran je klizav pa nije bas kao kad pises po papiru ali je i dalje to najbolje iskustvo do sada na uredjajima ovog tipa. Olovcica je osetljiva na pritisak pa to jos dodano priblizava papiru i olovci. Sad konacno mogu da saljem ceduljice, na kojima mogu da naskrabam sta god mi padne napamet, nisam vise ogranicen na smajlije :). Naskrabana ceduljica se naprimer moze direktno poslati kao attachment facebook poruci u dva klika.

Bojan NS

pre 12 godina

Zasto nijedan Galaxy Note review ne spominje uocljivi lag prilikom koriscenja olovke? Vise je nego primetno na svim snimcima koje sam gledao.

Spasic

pre 12 godina

Paznja svim potencijalnim kupcima ove sprave na problem sa mikrofonom. Izguglajte i nacicete temu na benchmark forumu, takodje covek kaze da mu je receno da je veliki broj uredjaja dosao sa ovom manom. Znam da je telenor sponzor sajta i da dva od 10 miliona ajfona su eksplodirali pod nerazjasnjenim okolnostima, ali bilo bi lepo da b92 objavi i ovo kao glavnu vest jer najdirektnije utice na korisnike na nasem trzistu.

symbian user

pre 12 godina

@zlatko
pa dobto, a koji si ti zapravo telefon pazario. Inace, 80 posto stvari koje si naveo nisu tacne ili se jednostavno ne snalazis bas najbolje sa istim. Nadji samostalno kreiranje manije za pocetak, a o zvonima i screen svaer-ima i da ne govorimo.

Zlatko

pre 12 godina

Odlučih da sebe častim novim telefonom. Iako protivnik touchcreen-a, ipak se opredelih za Android, dok ne vidimo na šta će da liči Nokia na Windows-u. Android je smešan. Pa S40 je zakon, o Symbian-u da ne govorim. Jedina prednost Androida je gomila stvarno free aplikacija sa zvaničnog sajta. Jednostavnost upotrebe je na veoma zavidnom nivou. Ali... Android nema profile, nema ono što je imala Nokia 3210. Može da se nađe na sajtu aplikacija, ali telefon opet zvoni kako je podešen u glavnom meniju, a ne u toj aplikaciji. Nema poruke. Onakve poruke kakve Android predstavlja su smešne. Za one koji ne koriste Android, poruke su prikazane kao kontakt. Npr, ja se dopisujem sa osobom x. Tada stoji osoba x i u zagradi broj poruka koje su razmenjene sa tom osobom. Takođe može da se nađe klasična aplikacija sa write, inbox, sent, draft, ali poruka mora da se otvori i sistemskim porukama. Android ne dozvoljava da se u galeriji naprave folderi, tj slike su podeljene po „folderima“ ali se sve vide. Imenik. U imeniku postaviš pregled prezime-ime, a poruka ti stigne ime-prezime. Ako odabereš kompletan pregled prikazuje ti sve, pa čak i one kojima si jednom poslao poruku preko Gmail-a. Ako odabereš samo kontakte sa brojem, ne prikazuju ti se kontakti koi sadrže samo mejl adresu, kućnu adresu, Skype ili bilo koju drugu opciju koja nije broj telefona. Za neku osnovnu upotrebu ponuđeni alarm je previše komplikovan, ja sam našao jednostavniji. Poruke obaveštenja smatram da nisu potrebne, jer ipak moraju da se brišu. Android ne dozvoljava organizovanje ikonica po folderima (kao na Symbian-u) i tako se olakša pregled menija. Korisnik može da napravi koliko god kategorija želi, ali sve ikonice ostaju vidljive na ekranu. Pozadina u meniju je standardno crne boje i to ne može da se menja. To može da uradi jedino izvlačenjem na neki od glavnih ekrana. Nema screensaver, čak ni samo sat. Vecina aplikacija koje se pronađu na sajtu prikazuju sat uz ono minimalno osvetljenje ekrana, dakle nepotrebno trošenje baterije. Ne piše logo operatera, što može da bude veoma nezgodno u roming zonama. To su neke osnovne zamerke. Prema tome, može da ima dijagonalu ekrana ne znam koliku i da ima u sebi i „mikrotalasnu rernu“, Android će biti bleda kopija. Izguraću dve godine na Android telefonu, nakon toga nadam se povratku na jednostavnu i funkcionalnu Nokiu.

VK

pre 12 godina

@WM6.5
Au bas ti je bomba :) Carrier IQ je eksterni softver koji instaliraju samo pojedini operateri u Americi i nema nikakve veze sa Androidom. Evo ovde moze da se skine aplikacija koja deinstalira Carrier IQ:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=17612559&postcount=110
Ako nisi znao Android je kompletno dostupan u izvornom kodu koji prolazi kroz ruke miliona programera u svetu. Upravo iz tog razloga za nekoga ko se boji "velikog brata" Android je idealna platforma jer svaki takav pokusaj bi u sekundi isplivao na internetu. Mene bi mnogo vise brinuli sistemi sa zatvorenim kodom kao su iPhone iOS i Windows Phone, tu tek moze da se uvaljuje sve i svasta bez neke velike kontrole.

Machak

pre 12 godina

Odbijam da kupim bilo kakav tablet zbog toga sto je svima integrisana baterija...pa tako posle godinu dana imate potpuno ispravan uredjaj koji gubi svoju poentu jer baterija vise ne radi a ne mozete da je zamenite. A cena ovih uredjaja nije zanemarljiva da bi svake godine kupovali novi. Tako da tablet je samo jos jedna kratkotrajna igracka koja ce postati lider u e-zagadjivanju planete koja se sve vise ljuti na nas zbog toga.

Apple je u buli

pre 12 godina

Note je bez sumnje izuzetan uredjaj koji bih rado posedovao.Istina je da je kabast i nesumljivo je da nije preterano praktican sa aspekta velicine,ali preziveo bih vec nekako....
Uvek bih pre uzeo ovo cudo nego bilo koji tablet,jer tablet da bi bio upotrebljiv,dijagonala mora da bude najmanje 13 inca,jer je sve ispod toga premalo,kao i da ima neki ozbiljniji operativni kao sto je punokrvni linux ili Windows.OSX i IOS ne bi trbalo cak ni da postoje kao opcija za tablete ,posto su toliko retardirano napravljeni da to svakog ozbiljnijeg korisnika mora da nervira.Da rade ,istina je,ali ono sto me uzasava je uzasno retardirana jednostavnost,koja uredaj svodi na slicne dumb varijante i nedovoljno iskoristava hardver i sva ogranicenja koja sa njima idu ,a postoje samo zato sto kompanija Apple ne zeli da dozvoli korisnicima da koriste uredjaje kao zele,vec onako kako oni misle da treba.
Apple polako pocinje da gubi bitku i iako je jos uvek itekako solventna kompanija koja ostvaruje velike profite,sledeca godina ce im biti daleko teza,pogotovo sto im je glavni vizionar i pokretac razvoja bacio kasiku.
Proizvodjaci android telefona su preplavili trziste i nadam se da ce se pojaviti jos puno kompanija koje nude jeftine uredjaje,jer to ce uticati na dalji razvoj android platforme.

igor

pre 12 godina

Ako vam treba telefon za telefoniranje prefashodno onda ovaj uredjaj nema sta da gledate.

Sa druge strane ako tek ponekad telefonirate a za komunikaciju koristite internet, volite da pogledate neki film u putu, odigrate neku igricu, nekad zatreba da se nakacite na server a laptop nije pri ruci i slicno onda je ovo trenutno najbolji uredjaj na trzitu.

Evo malo zapazanja nakon par dana koriscenja.

Laptop mi se odmorio kao nikad do sad :). Zbog velicine telefona bio sam ubedjen da ce biti nezgodno koristi ti ga kao telefon ali bio sam prijatno iznenadjen da zapravao zbog njegove male tezine i tankog profila sasvim pristojno lezi u ruci i sam razgovor ne stvara neprirodan osecaj (kako to izgleda onima koji me posmatraju, meni je totalno nebitno). Isto vazi i za nosenje telefona, staje tamo de mi je dosad stajao HTC Desire.
Sto se tice interneta, cetovanja, gledanja filmova i slicnog, nikada do sada od kad sam cuo za PDA uredjaje ovakvo iskustvo nisam imao. Jednom recju fantazija. Pa evo ovu poruku vam kucam sa punog b92 sajta. Android aplikaciju koristim samo kad ocu da stedim megabajte. Tastature u lendskejp modu je takodje najbolje iskustvo do sada bez fizicke dugmadi. Kad svemu tome dodate bateriju od 2500 mAh koja mu omogucava da odgledate minimum tri filma i da vam posle toga traje jos ceo dan, daljia prica je suvisna.

...marko

pre 12 godina

Koristim Dell Streak od kada se pojavio, I jako sam zadovoljan ovim formatom telefona. Sto se tice telefoniranja, pa tu je uvek BT slusalica, ne vidim problem. Dijagonala od 5" pruza veliki komfor prilikom pregleda internet stranica, telefoniranja, zatim program za navigaciju je izuzetno pregledan, u stvari jedina mana je skraceno trajanje baterije zbog velicine ekrana.

WM6.5

pre 12 godina

Android..hhmm..neka hvala.Pogledajte najnoviju vest od 8min42sec pocinje glavno.Keylogger na Androidu..i ne samo na njemu
Prica jedan od ljudi koji su stvorili android, Trevor Eckhart
http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo&feature=player_embedded
Mogla bi i redakcija da nam ovo kao vest postavi.Zaista je 'bomba'.Objavite mi komentar, molim vas.O ovome pocinje ceo svet da prica

alexQ

pre 12 godina

pa ovo je cigla, tel za prave zidare koji vole da gledaju youtube i ostalu multimediju. o cemu se tu radi, totalno sam zbunjen.
zamislite dodjete u situaciju da prodjete pored nekog s ovim tel i slucano ga zakazite ( udarite ) ici ce te u zatvor, ta osoba ce ima polomljena rebra izbijen kutnjak kao u saobracajnoj nesreci !

Talia

pre 12 godina

Fantastican telefon! Mali tablet, na prvi pogled se cini prevelik ali cim krenes da ga koristis nikad se neces vratiti na staro :-D To je najbolji telefon ikad napravljen i ne bi ga menjala ni za sta na svetu!

Marko

pre 12 godina

Čim izađe u telenoru uzimam, probao u vipu, malo koristim telefon kao telefon, češće za internet i multimediju tako da mi ovaj “telefon “ više nego odgovara. Wacom stajlus (s-pen) je samo veliki veliki plus.

igor

pre 12 godina

Ako vam treba telefon za telefoniranje prefashodno onda ovaj uredjaj nema sta da gledate.

Sa druge strane ako tek ponekad telefonirate a za komunikaciju koristite internet, volite da pogledate neki film u putu, odigrate neku igricu, nekad zatreba da se nakacite na server a laptop nije pri ruci i slicno onda je ovo trenutno najbolji uredjaj na trzitu.

Evo malo zapazanja nakon par dana koriscenja.

Laptop mi se odmorio kao nikad do sad :). Zbog velicine telefona bio sam ubedjen da ce biti nezgodno koristi ti ga kao telefon ali bio sam prijatno iznenadjen da zapravao zbog njegove male tezine i tankog profila sasvim pristojno lezi u ruci i sam razgovor ne stvara neprirodan osecaj (kako to izgleda onima koji me posmatraju, meni je totalno nebitno). Isto vazi i za nosenje telefona, staje tamo de mi je dosad stajao HTC Desire.
Sto se tice interneta, cetovanja, gledanja filmova i slicnog, nikada do sada od kad sam cuo za PDA uredjaje ovakvo iskustvo nisam imao. Jednom recju fantazija. Pa evo ovu poruku vam kucam sa punog b92 sajta. Android aplikaciju koristim samo kad ocu da stedim megabajte. Tastature u lendskejp modu je takodje najbolje iskustvo do sada bez fizicke dugmadi. Kad svemu tome dodate bateriju od 2500 mAh koja mu omogucava da odgledate minimum tri filma i da vam posle toga traje jos ceo dan, daljia prica je suvisna.

Marko

pre 12 godina

Čim izađe u telenoru uzimam, probao u vipu, malo koristim telefon kao telefon, češće za internet i multimediju tako da mi ovaj “telefon “ više nego odgovara. Wacom stajlus (s-pen) je samo veliki veliki plus.

Talia

pre 12 godina

Fantastican telefon! Mali tablet, na prvi pogled se cini prevelik ali cim krenes da ga koristis nikad se neces vratiti na staro :-D To je najbolji telefon ikad napravljen i ne bi ga menjala ni za sta na svetu!

...marko

pre 12 godina

Koristim Dell Streak od kada se pojavio, I jako sam zadovoljan ovim formatom telefona. Sto se tice telefoniranja, pa tu je uvek BT slusalica, ne vidim problem. Dijagonala od 5" pruza veliki komfor prilikom pregleda internet stranica, telefoniranja, zatim program za navigaciju je izuzetno pregledan, u stvari jedina mana je skraceno trajanje baterije zbog velicine ekrana.

Apple je u buli

pre 12 godina

Note je bez sumnje izuzetan uredjaj koji bih rado posedovao.Istina je da je kabast i nesumljivo je da nije preterano praktican sa aspekta velicine,ali preziveo bih vec nekako....
Uvek bih pre uzeo ovo cudo nego bilo koji tablet,jer tablet da bi bio upotrebljiv,dijagonala mora da bude najmanje 13 inca,jer je sve ispod toga premalo,kao i da ima neki ozbiljniji operativni kao sto je punokrvni linux ili Windows.OSX i IOS ne bi trbalo cak ni da postoje kao opcija za tablete ,posto su toliko retardirano napravljeni da to svakog ozbiljnijeg korisnika mora da nervira.Da rade ,istina je,ali ono sto me uzasava je uzasno retardirana jednostavnost,koja uredaj svodi na slicne dumb varijante i nedovoljno iskoristava hardver i sva ogranicenja koja sa njima idu ,a postoje samo zato sto kompanija Apple ne zeli da dozvoli korisnicima da koriste uredjaje kao zele,vec onako kako oni misle da treba.
Apple polako pocinje da gubi bitku i iako je jos uvek itekako solventna kompanija koja ostvaruje velike profite,sledeca godina ce im biti daleko teza,pogotovo sto im je glavni vizionar i pokretac razvoja bacio kasiku.
Proizvodjaci android telefona su preplavili trziste i nadam se da ce se pojaviti jos puno kompanija koje nude jeftine uredjaje,jer to ce uticati na dalji razvoj android platforme.

VK

pre 12 godina

@WM6.5
Au bas ti je bomba :) Carrier IQ je eksterni softver koji instaliraju samo pojedini operateri u Americi i nema nikakve veze sa Androidom. Evo ovde moze da se skine aplikacija koja deinstalira Carrier IQ:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=17612559&postcount=110
Ako nisi znao Android je kompletno dostupan u izvornom kodu koji prolazi kroz ruke miliona programera u svetu. Upravo iz tog razloga za nekoga ko se boji "velikog brata" Android je idealna platforma jer svaki takav pokusaj bi u sekundi isplivao na internetu. Mene bi mnogo vise brinuli sistemi sa zatvorenim kodom kao su iPhone iOS i Windows Phone, tu tek moze da se uvaljuje sve i svasta bez neke velike kontrole.

freelancer

pre 12 godina

Evo, i ja ovaj komentar pisem sa dell streaka, i nema apsolutno nikakve razlike u odnosu na pisanje komentara sa racunara. Inace, bas sam se pitala sta ce biti sada kada je dell napustio koncept petoincnog ekrana, jer ne mogu da zamislim povratak na manje dimenzije. Dakle, ako moja nezna, damska rucica moze bez problema da koristi ovakvu ciglu, verujem da to ne treba da predstavlja neki veci problem. Dopada mi se ovaj samsungov gedzet, a posebno veca gustina piksela u odnosu na moj aktuelni uredjaj, a i mogucnost zvrljanja olovcicom. Long live 5"! Btw, odlicno odabrana fotka za komparaciju razlike u velicini ekrana, vidljivosti detalja i slicno. I.D. u punom sjaju :p.

Ilija

pre 12 godina

Koristim Galaxy S2 i prezadovoljan sam telefonom. Medjutim Note bi bio pravi telefon za moj posao posto u telefonu nosim i projekte (AutocadWS aplikacija) a sa tom velicinom telefona bilo bi veoma pregledno. Sto se tice S-pen, jos lakse bi se snalazio. Ko ce koristiti ovaj telefon samo za telefoniranje uzaludno je kupovati ga jer nije namenjen samo za tu funkciju.

symbian user

pre 12 godina

@zlatko
pa dobto, a koji si ti zapravo telefon pazario. Inace, 80 posto stvari koje si naveo nisu tacne ili se jednostavno ne snalazis bas najbolje sa istim. Nadji samostalno kreiranje manije za pocetak, a o zvonima i screen svaer-ima i da ne govorimo.

Zlatko

pre 12 godina

Odlučih da sebe častim novim telefonom. Iako protivnik touchcreen-a, ipak se opredelih za Android, dok ne vidimo na šta će da liči Nokia na Windows-u. Android je smešan. Pa S40 je zakon, o Symbian-u da ne govorim. Jedina prednost Androida je gomila stvarno free aplikacija sa zvaničnog sajta. Jednostavnost upotrebe je na veoma zavidnom nivou. Ali... Android nema profile, nema ono što je imala Nokia 3210. Može da se nađe na sajtu aplikacija, ali telefon opet zvoni kako je podešen u glavnom meniju, a ne u toj aplikaciji. Nema poruke. Onakve poruke kakve Android predstavlja su smešne. Za one koji ne koriste Android, poruke su prikazane kao kontakt. Npr, ja se dopisujem sa osobom x. Tada stoji osoba x i u zagradi broj poruka koje su razmenjene sa tom osobom. Takođe može da se nađe klasična aplikacija sa write, inbox, sent, draft, ali poruka mora da se otvori i sistemskim porukama. Android ne dozvoljava da se u galeriji naprave folderi, tj slike su podeljene po „folderima“ ali se sve vide. Imenik. U imeniku postaviš pregled prezime-ime, a poruka ti stigne ime-prezime. Ako odabereš kompletan pregled prikazuje ti sve, pa čak i one kojima si jednom poslao poruku preko Gmail-a. Ako odabereš samo kontakte sa brojem, ne prikazuju ti se kontakti koi sadrže samo mejl adresu, kućnu adresu, Skype ili bilo koju drugu opciju koja nije broj telefona. Za neku osnovnu upotrebu ponuđeni alarm je previše komplikovan, ja sam našao jednostavniji. Poruke obaveštenja smatram da nisu potrebne, jer ipak moraju da se brišu. Android ne dozvoljava organizovanje ikonica po folderima (kao na Symbian-u) i tako se olakša pregled menija. Korisnik može da napravi koliko god kategorija želi, ali sve ikonice ostaju vidljive na ekranu. Pozadina u meniju je standardno crne boje i to ne može da se menja. To može da uradi jedino izvlačenjem na neki od glavnih ekrana. Nema screensaver, čak ni samo sat. Vecina aplikacija koje se pronađu na sajtu prikazuju sat uz ono minimalno osvetljenje ekrana, dakle nepotrebno trošenje baterije. Ne piše logo operatera, što može da bude veoma nezgodno u roming zonama. To su neke osnovne zamerke. Prema tome, može da ima dijagonalu ekrana ne znam koliku i da ima u sebi i „mikrotalasnu rernu“, Android će biti bleda kopija. Izguraću dve godine na Android telefonu, nakon toga nadam se povratku na jednostavnu i funkcionalnu Nokiu.

alexQ

pre 12 godina

pa ovo je cigla, tel za prave zidare koji vole da gledaju youtube i ostalu multimediju. o cemu se tu radi, totalno sam zbunjen.
zamislite dodjete u situaciju da prodjete pored nekog s ovim tel i slucano ga zakazite ( udarite ) ici ce te u zatvor, ta osoba ce ima polomljena rebra izbijen kutnjak kao u saobracajnoj nesreci !

EU Citizen

pre 12 godina

Sviđa mi se, i mislim da "Samsung" svake godine sve više napreduje, ali ću ipak sačekati još par meseci, s obzirom da je HTC najavio mašine slične veličine (meni to ne smeta, em imam veliku ruku, em mrzim da vučem bilo šta što ne može da stane u džep sa sobom, pa tablet stvarno nije neko rešenje za mene :) ), a moje skromno mišljenje je da najbolji telefoni poslednjih deset godina konzistentno potiču upravo sa Tajvana i od ove firme, iako moram da priznam da je "Samsung" najbliži tome da ugrozi HTC-ov primat. Još samo kada bi Android bio i upola toliko fleksibilan i prilagodljiv kao nekada WM 6, i mojoj sreći nikad kraja :))

igor

pre 12 godina

@Spasic

Ja nikakvih problema sa mikrofonom nemam. Niko se nije zalio da me necuje niti ili slicno.

@Bojan NS

Da ima malo zaostajanja olovke i ekran je klizav pa nije bas kao kad pises po papiru ali je i dalje to najbolje iskustvo do sada na uredjajima ovog tipa. Olovcica je osetljiva na pritisak pa to jos dodano priblizava papiru i olovci. Sad konacno mogu da saljem ceduljice, na kojima mogu da naskrabam sta god mi padne napamet, nisam vise ogranicen na smajlije :). Naskrabana ceduljica se naprimer moze direktno poslati kao attachment facebook poruci u dva klika.

Machak

pre 12 godina

Odbijam da kupim bilo kakav tablet zbog toga sto je svima integrisana baterija...pa tako posle godinu dana imate potpuno ispravan uredjaj koji gubi svoju poentu jer baterija vise ne radi a ne mozete da je zamenite. A cena ovih uredjaja nije zanemarljiva da bi svake godine kupovali novi. Tako da tablet je samo jos jedna kratkotrajna igracka koja ce postati lider u e-zagadjivanju planete koja se sve vise ljuti na nas zbog toga.

Bojan NS

pre 12 godina

Zasto nijedan Galaxy Note review ne spominje uocljivi lag prilikom koriscenja olovke? Vise je nego primetno na svim snimcima koje sam gledao.

Nemanjikus

pre 12 godina

Ogromno. Najgore je to sto je bas izmedju telefona i tableta, a koristi se i za razgovor. Ja iskreno ne znam kako bih ga vukao sa sobom. Torbice i ostalu sminkeraju nisam nikad nosio. U dzep i furaj. A ovo ne bi mogao. Do 4 incha telefon je sasvim ok, ne treba preterivati vise.

Spasic

pre 12 godina

Paznja svim potencijalnim kupcima ove sprave na problem sa mikrofonom. Izguglajte i nacicete temu na benchmark forumu, takodje covek kaze da mu je receno da je veliki broj uredjaja dosao sa ovom manom. Znam da je telenor sponzor sajta i da dva od 10 miliona ajfona su eksplodirali pod nerazjasnjenim okolnostima, ali bilo bi lepo da b92 objavi i ovo kao glavnu vest jer najdirektnije utice na korisnike na nasem trzistu.

godzilla

pre 12 godina

Note je fantastican. Probao sam ga u Telenoru i VIP-u, i meni izgleda odlicno. Trenutno koristim S2 i on mi je sto se tice dimenzija taman. Svako ima svoj ukus i ono sta mu treba. Velikih razlika u performansama nema i svako bira ono sto mu najvise odgovara. Ali pricati da je telefon los i uspoređivati ga sa iPhone-om je smesno. To su totalno dva razlicita uređaja i ne mogu se porediti po nicemu. I price da Android nije dobar, da je bolji iOS ili WP7 ili da je Android bolji od iOS ili WP7 i obratno, su takodje smesne. Svaka platforma ima svoje prednosti i mane. Svako uzima i bira ono sto mu se najvise dopada i ono na cemu se najbolje snalazi. Generalno, ljudi koji pricaju na takav nacin, ili nisu ni videli ni probali bilo koji od tih OS-a ili su jednostavno, zaguljeni.

WM6.5

pre 12 godina

Android..hhmm..neka hvala.Pogledajte najnoviju vest od 8min42sec pocinje glavno.Keylogger na Androidu..i ne samo na njemu
Prica jedan od ljudi koji su stvorili android, Trevor Eckhart
http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo&feature=player_embedded
Mogla bi i redakcija da nam ovo kao vest postavi.Zaista je 'bomba'.Objavite mi komentar, molim vas.O ovome pocinje ceo svet da prica

alexQ

pre 12 godina

pa ovo je cigla, tel za prave zidare koji vole da gledaju youtube i ostalu multimediju. o cemu se tu radi, totalno sam zbunjen.
zamislite dodjete u situaciju da prodjete pored nekog s ovim tel i slucano ga zakazite ( udarite ) ici ce te u zatvor, ta osoba ce ima polomljena rebra izbijen kutnjak kao u saobracajnoj nesreci !

WM6.5

pre 12 godina

Android..hhmm..neka hvala.Pogledajte najnoviju vest od 8min42sec pocinje glavno.Keylogger na Androidu..i ne samo na njemu
Prica jedan od ljudi koji su stvorili android, Trevor Eckhart
http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo&feature=player_embedded
Mogla bi i redakcija da nam ovo kao vest postavi.Zaista je 'bomba'.Objavite mi komentar, molim vas.O ovome pocinje ceo svet da prica

Zlatko

pre 12 godina

Odlučih da sebe častim novim telefonom. Iako protivnik touchcreen-a, ipak se opredelih za Android, dok ne vidimo na šta će da liči Nokia na Windows-u. Android je smešan. Pa S40 je zakon, o Symbian-u da ne govorim. Jedina prednost Androida je gomila stvarno free aplikacija sa zvaničnog sajta. Jednostavnost upotrebe je na veoma zavidnom nivou. Ali... Android nema profile, nema ono što je imala Nokia 3210. Može da se nađe na sajtu aplikacija, ali telefon opet zvoni kako je podešen u glavnom meniju, a ne u toj aplikaciji. Nema poruke. Onakve poruke kakve Android predstavlja su smešne. Za one koji ne koriste Android, poruke su prikazane kao kontakt. Npr, ja se dopisujem sa osobom x. Tada stoji osoba x i u zagradi broj poruka koje su razmenjene sa tom osobom. Takođe može da se nađe klasična aplikacija sa write, inbox, sent, draft, ali poruka mora da se otvori i sistemskim porukama. Android ne dozvoljava da se u galeriji naprave folderi, tj slike su podeljene po „folderima“ ali se sve vide. Imenik. U imeniku postaviš pregled prezime-ime, a poruka ti stigne ime-prezime. Ako odabereš kompletan pregled prikazuje ti sve, pa čak i one kojima si jednom poslao poruku preko Gmail-a. Ako odabereš samo kontakte sa brojem, ne prikazuju ti se kontakti koi sadrže samo mejl adresu, kućnu adresu, Skype ili bilo koju drugu opciju koja nije broj telefona. Za neku osnovnu upotrebu ponuđeni alarm je previše komplikovan, ja sam našao jednostavniji. Poruke obaveštenja smatram da nisu potrebne, jer ipak moraju da se brišu. Android ne dozvoljava organizovanje ikonica po folderima (kao na Symbian-u) i tako se olakša pregled menija. Korisnik može da napravi koliko god kategorija želi, ali sve ikonice ostaju vidljive na ekranu. Pozadina u meniju je standardno crne boje i to ne može da se menja. To može da uradi jedino izvlačenjem na neki od glavnih ekrana. Nema screensaver, čak ni samo sat. Vecina aplikacija koje se pronađu na sajtu prikazuju sat uz ono minimalno osvetljenje ekrana, dakle nepotrebno trošenje baterije. Ne piše logo operatera, što može da bude veoma nezgodno u roming zonama. To su neke osnovne zamerke. Prema tome, može da ima dijagonalu ekrana ne znam koliku i da ima u sebi i „mikrotalasnu rernu“, Android će biti bleda kopija. Izguraću dve godine na Android telefonu, nakon toga nadam se povratku na jednostavnu i funkcionalnu Nokiu.

Nemanjikus

pre 12 godina

Ogromno. Najgore je to sto je bas izmedju telefona i tableta, a koristi se i za razgovor. Ja iskreno ne znam kako bih ga vukao sa sobom. Torbice i ostalu sminkeraju nisam nikad nosio. U dzep i furaj. A ovo ne bi mogao. Do 4 incha telefon je sasvim ok, ne treba preterivati vise.

Machak

pre 12 godina

Odbijam da kupim bilo kakav tablet zbog toga sto je svima integrisana baterija...pa tako posle godinu dana imate potpuno ispravan uredjaj koji gubi svoju poentu jer baterija vise ne radi a ne mozete da je zamenite. A cena ovih uredjaja nije zanemarljiva da bi svake godine kupovali novi. Tako da tablet je samo jos jedna kratkotrajna igracka koja ce postati lider u e-zagadjivanju planete koja se sve vise ljuti na nas zbog toga.

Apple je u buli

pre 12 godina

Note je bez sumnje izuzetan uredjaj koji bih rado posedovao.Istina je da je kabast i nesumljivo je da nije preterano praktican sa aspekta velicine,ali preziveo bih vec nekako....
Uvek bih pre uzeo ovo cudo nego bilo koji tablet,jer tablet da bi bio upotrebljiv,dijagonala mora da bude najmanje 13 inca,jer je sve ispod toga premalo,kao i da ima neki ozbiljniji operativni kao sto je punokrvni linux ili Windows.OSX i IOS ne bi trbalo cak ni da postoje kao opcija za tablete ,posto su toliko retardirano napravljeni da to svakog ozbiljnijeg korisnika mora da nervira.Da rade ,istina je,ali ono sto me uzasava je uzasno retardirana jednostavnost,koja uredaj svodi na slicne dumb varijante i nedovoljno iskoristava hardver i sva ogranicenja koja sa njima idu ,a postoje samo zato sto kompanija Apple ne zeli da dozvoli korisnicima da koriste uredjaje kao zele,vec onako kako oni misle da treba.
Apple polako pocinje da gubi bitku i iako je jos uvek itekako solventna kompanija koja ostvaruje velike profite,sledeca godina ce im biti daleko teza,pogotovo sto im je glavni vizionar i pokretac razvoja bacio kasiku.
Proizvodjaci android telefona su preplavili trziste i nadam se da ce se pojaviti jos puno kompanija koje nude jeftine uredjaje,jer to ce uticati na dalji razvoj android platforme.

Bojan NS

pre 12 godina

Zasto nijedan Galaxy Note review ne spominje uocljivi lag prilikom koriscenja olovke? Vise je nego primetno na svim snimcima koje sam gledao.

Talia

pre 12 godina

Fantastican telefon! Mali tablet, na prvi pogled se cini prevelik ali cim krenes da ga koristis nikad se neces vratiti na staro :-D To je najbolji telefon ikad napravljen i ne bi ga menjala ni za sta na svetu!

Spasic

pre 12 godina

Paznja svim potencijalnim kupcima ove sprave na problem sa mikrofonom. Izguglajte i nacicete temu na benchmark forumu, takodje covek kaze da mu je receno da je veliki broj uredjaja dosao sa ovom manom. Znam da je telenor sponzor sajta i da dva od 10 miliona ajfona su eksplodirali pod nerazjasnjenim okolnostima, ali bilo bi lepo da b92 objavi i ovo kao glavnu vest jer najdirektnije utice na korisnike na nasem trzistu.

Marko

pre 12 godina

Čim izađe u telenoru uzimam, probao u vipu, malo koristim telefon kao telefon, češće za internet i multimediju tako da mi ovaj “telefon “ više nego odgovara. Wacom stajlus (s-pen) je samo veliki veliki plus.

igor

pre 12 godina

Ako vam treba telefon za telefoniranje prefashodno onda ovaj uredjaj nema sta da gledate.

Sa druge strane ako tek ponekad telefonirate a za komunikaciju koristite internet, volite da pogledate neki film u putu, odigrate neku igricu, nekad zatreba da se nakacite na server a laptop nije pri ruci i slicno onda je ovo trenutno najbolji uredjaj na trzitu.

Evo malo zapazanja nakon par dana koriscenja.

Laptop mi se odmorio kao nikad do sad :). Zbog velicine telefona bio sam ubedjen da ce biti nezgodno koristi ti ga kao telefon ali bio sam prijatno iznenadjen da zapravao zbog njegove male tezine i tankog profila sasvim pristojno lezi u ruci i sam razgovor ne stvara neprirodan osecaj (kako to izgleda onima koji me posmatraju, meni je totalno nebitno). Isto vazi i za nosenje telefona, staje tamo de mi je dosad stajao HTC Desire.
Sto se tice interneta, cetovanja, gledanja filmova i slicnog, nikada do sada od kad sam cuo za PDA uredjaje ovakvo iskustvo nisam imao. Jednom recju fantazija. Pa evo ovu poruku vam kucam sa punog b92 sajta. Android aplikaciju koristim samo kad ocu da stedim megabajte. Tastature u lendskejp modu je takodje najbolje iskustvo do sada bez fizicke dugmadi. Kad svemu tome dodate bateriju od 2500 mAh koja mu omogucava da odgledate minimum tri filma i da vam posle toga traje jos ceo dan, daljia prica je suvisna.

freelancer

pre 12 godina

Evo, i ja ovaj komentar pisem sa dell streaka, i nema apsolutno nikakve razlike u odnosu na pisanje komentara sa racunara. Inace, bas sam se pitala sta ce biti sada kada je dell napustio koncept petoincnog ekrana, jer ne mogu da zamislim povratak na manje dimenzije. Dakle, ako moja nezna, damska rucica moze bez problema da koristi ovakvu ciglu, verujem da to ne treba da predstavlja neki veci problem. Dopada mi se ovaj samsungov gedzet, a posebno veca gustina piksela u odnosu na moj aktuelni uredjaj, a i mogucnost zvrljanja olovcicom. Long live 5"! Btw, odlicno odabrana fotka za komparaciju razlike u velicini ekrana, vidljivosti detalja i slicno. I.D. u punom sjaju :p.

Ilija

pre 12 godina

Koristim Galaxy S2 i prezadovoljan sam telefonom. Medjutim Note bi bio pravi telefon za moj posao posto u telefonu nosim i projekte (AutocadWS aplikacija) a sa tom velicinom telefona bilo bi veoma pregledno. Sto se tice S-pen, jos lakse bi se snalazio. Ko ce koristiti ovaj telefon samo za telefoniranje uzaludno je kupovati ga jer nije namenjen samo za tu funkciju.

...marko

pre 12 godina

Koristim Dell Streak od kada se pojavio, I jako sam zadovoljan ovim formatom telefona. Sto se tice telefoniranja, pa tu je uvek BT slusalica, ne vidim problem. Dijagonala od 5" pruza veliki komfor prilikom pregleda internet stranica, telefoniranja, zatim program za navigaciju je izuzetno pregledan, u stvari jedina mana je skraceno trajanje baterije zbog velicine ekrana.

symbian user

pre 12 godina

@zlatko
pa dobto, a koji si ti zapravo telefon pazario. Inace, 80 posto stvari koje si naveo nisu tacne ili se jednostavno ne snalazis bas najbolje sa istim. Nadji samostalno kreiranje manije za pocetak, a o zvonima i screen svaer-ima i da ne govorimo.

EU Citizen

pre 12 godina

Sviđa mi se, i mislim da "Samsung" svake godine sve više napreduje, ali ću ipak sačekati još par meseci, s obzirom da je HTC najavio mašine slične veličine (meni to ne smeta, em imam veliku ruku, em mrzim da vučem bilo šta što ne može da stane u džep sa sobom, pa tablet stvarno nije neko rešenje za mene :) ), a moje skromno mišljenje je da najbolji telefoni poslednjih deset godina konzistentno potiču upravo sa Tajvana i od ove firme, iako moram da priznam da je "Samsung" najbliži tome da ugrozi HTC-ov primat. Još samo kada bi Android bio i upola toliko fleksibilan i prilagodljiv kao nekada WM 6, i mojoj sreći nikad kraja :))

VK

pre 12 godina

@WM6.5
Au bas ti je bomba :) Carrier IQ je eksterni softver koji instaliraju samo pojedini operateri u Americi i nema nikakve veze sa Androidom. Evo ovde moze da se skine aplikacija koja deinstalira Carrier IQ:
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=17612559&postcount=110
Ako nisi znao Android je kompletno dostupan u izvornom kodu koji prolazi kroz ruke miliona programera u svetu. Upravo iz tog razloga za nekoga ko se boji "velikog brata" Android je idealna platforma jer svaki takav pokusaj bi u sekundi isplivao na internetu. Mene bi mnogo vise brinuli sistemi sa zatvorenim kodom kao su iPhone iOS i Windows Phone, tu tek moze da se uvaljuje sve i svasta bez neke velike kontrole.

igor

pre 12 godina

@Spasic

Ja nikakvih problema sa mikrofonom nemam. Niko se nije zalio da me necuje niti ili slicno.

@Bojan NS

Da ima malo zaostajanja olovke i ekran je klizav pa nije bas kao kad pises po papiru ali je i dalje to najbolje iskustvo do sada na uredjajima ovog tipa. Olovcica je osetljiva na pritisak pa to jos dodano priblizava papiru i olovci. Sad konacno mogu da saljem ceduljice, na kojima mogu da naskrabam sta god mi padne napamet, nisam vise ogranicen na smajlije :). Naskrabana ceduljica se naprimer moze direktno poslati kao attachment facebook poruci u dva klika.

godzilla

pre 12 godina

Note je fantastican. Probao sam ga u Telenoru i VIP-u, i meni izgleda odlicno. Trenutno koristim S2 i on mi je sto se tice dimenzija taman. Svako ima svoj ukus i ono sta mu treba. Velikih razlika u performansama nema i svako bira ono sto mu najvise odgovara. Ali pricati da je telefon los i uspoređivati ga sa iPhone-om je smesno. To su totalno dva razlicita uređaja i ne mogu se porediti po nicemu. I price da Android nije dobar, da je bolji iOS ili WP7 ili da je Android bolji od iOS ili WP7 i obratno, su takodje smesne. Svaka platforma ima svoje prednosti i mane. Svako uzima i bira ono sto mu se najvise dopada i ono na cemu se najbolje snalazi. Generalno, ljudi koji pricaju na takav nacin, ili nisu ni videli ni probali bilo koji od tih OS-a ili su jednostavno, zaguljeni.