Petak, 14.10.2011.

09:43

Predstavljen BMW serije 3

Izvor: B92

Predstavljen BMW serije 3 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 12 godina

@Dragan

Ja sam spominjao kupovinu polovnjaka starog 2-3 godine, naravno zbog cene. Nisam pominjao Pasate, Golfove i Lagune koji su presli po 200.000-500.000 km u inostranstvu pa se u Srbiji prodaju kao da su presli 80.000-120.000, to je druga prica.
Po meni, kupovina luksuznijih polovnih automobila je isplativa, naravno pod uslovom da nisu mnogo stari, tipa do 2-3 godine. Sto je auto skuplji, to se vise isplati kupiti ga polovnog. Na primer (jedan ekstrem) Mercedes S klase koji je nov kostao 100.000 evra, moze se naci 2 godine star za otprilike duplo manje novca. A tako kvalitetan auto verovatno nece imati nikakvih problema do predjenih 400-500 hiljada km. Kad su stari Mercedesi prelazili po milion bez nekih vecih problema, valjda i ovi novi mogu da predju pola miliona...
Licno cu uvek da kupim nesto polovno (a skoro novo, ne polovno-staro). Isto radim i sa racunarima i telefonima. Zadnji telefon sam kupio za 150 evra, ocuvan bez i jedne tackice, kao nov, star 4 meseca. Imam ga vec 2 godine i trajace verovatno jos toliko. Eh da, najjeftiniji novi koji sam nasao je kostao tada 330 evra, tako da sam ustedeo vise od duplo.

Ko ne pati od potrosackog mentaliteta, moze slobodno da kupuje "mlade" polovne predmete.
Za novog malog Hjundaia umesto razdrndanog Pasata za kojeg niko ne zna koliko je stvarno presao i nema servisnu knjizicu... Slazem se da je tako bolje.

P.S. Trenutno vozim Oktaviju koju sam kupio 3 godine staru, ustedeo sam mnogo, a svejedno vozim gotovo nov auto... Smatram da je to bolje nego da sam kupio novog-starog Punta ili Daciju...

Dragan

pre 12 godina

Vidim da neko pominje polovan BMW kao alternativu za seriju tri. Ja vozača BMW-a smatram (naravno novog) za nekoga ko finansijski dobro stoji, voli da vozi, poznaje automobilizam, zna zašto je kupio taj auto, koji motor je birao (veoma bitno kod BMW-a), koju opremu.

Vredite u automobilskom svetu onoliko koliko ste para potrošili na auto. Slažem se, uvek postoji alternativa da kupite polovan koji je veći, brži ili šta već.

Zašto je polovan auto toliko povoljniji, pa sigurno postoji razlog. To je da polako dospevaju delovi na zamenu (masa pokretnih delova u kolima), auto nije više u garanciji, zadovoljni ste jer vozite aktuelan model (kategorija skoro nepoznata u Srbiji), prvi ste vlasnik kod dalje prodaje.

Kupovinu polovnih vozila treba prepustiti onima koji gledaju da uštede i rade uvoz vozila te lažu sebe da voze "dobar" auto kupivši raspali Passat, Lagunu, Stilo i sl. jer ih je sramota da voze nov Hyundai I10 koji je uglavnom skuplji od navedenih.

Britanci menjaju kola na tri godine i potpuno su u pravu. Kupovinu polovnih prepuštaju drugim, nižim slojevima stanovništva.

yzf600r

pre 12 godina

Ja sam veliki ljubitelj BMW-a, ali me poslednjih godina iznenadjuje nedostatak inovativnosti u dizajnu. Naprotiv, srozavaju svoj dizajn koristeci neke bezoblicne ameboidne forme, posebno experimentisuci sa 7-icom. 1-ica mi se od samog pocetka ne svidja,a novi model je potpuna dubioza. Dok Hyundai i Kia dizajnerski timovi pozitivno sokiraju svakom novom generacijom, to BMW ubija svaku zelju za uvrtanjem vrata na ulici. Iskreno se nadam da ce mi se utisak promeniti kada novi 3 vidim na ulici, ali cisto sumnjam. Neverovatno, ali Hyundai Solaris cini da mi bale krenu iz usta, a o Sonati da ne pricam, sve azdaja do azdaje!

Бојан, Нови Сад

pre 12 godina

Ајд да сад мало и ја филозофирам - да не износим хвале - било би их пуно, рећу ћу замерке:
- осветљење инструмент табле - иста боја је већ 25 година!
- то је отпрлике то

P.S. Изненађује ме повратак црвене боје међу аутомобиле, последњих 15 год је обележила металик сива, бела је почела последњих година да се увлачи међу боље моделе

Novosadjanin (retro lover)

pre 12 godina

Dame i gospodo, da mi je jedna e36-ica kupe sa 2500ccm motorom i BOG da me vidi, sve posle toga je samo pomodarstvo i trka za "trendovima"

Sve pre '95 godine je imalo dušu, a posle... Lepo je, ali nije to to...

Pa pogledajte staru 6-icu ili 8-icu, ma srce da ti stane od uzbuđenja kad se ugleda, provoza, a stara 7-ica (e32), ma VRH...

MunzeLjux

pre 12 godina

328i,245ks iz dva litra.Nije lose,ali ne bojte se moze to jos vise,turbo je cudo.Samo da podsetim mladje auto zaludjenike da je Honda u F1 pre nego sto je FIA zabranila turbo kompresore,na probnom stolu izvlacila iz sestocilindrasa od 1600ccm od 1200 do 1270ks.Nije mi krivo sto BMV ima visoku cenu.Kod njih je kvalitet bezkompromisan,a radnici zaradjuju u proseku 3000 eura.Radnici u Skodi rade za 600 eura.

albanac iz FYROM

pre 12 godina

bilo kako bilo,svako bi ga rado gledao u svojoj garazi.a moj tip auta je serija 5 E 34,tu seriju ne bih menjao sa nijednim autom.

Xobotnica

pre 12 godina

Bio sam pre 2 meseca u BMW muzeju u Minhenu. A i u samom BMW-u. Prosto je neverovatno na kom nivou oni prezentuju kako aktuelne, tako i modele iz istorije. Npr. u jednom redu stoje svi m5 motori od osamdesetih do danas, a pored su slusalice, gde moze da se slusa zvuk odredjenog motora u toku voznje. Ono sto je interesanto je da ti stari modeli, serija 3,5, 6, ma svi deluju toliko mocno da je to neverovatno. Posebno kada su onako ispolirani, sa novim enterijerima.
E to je BMW, tada je bio mnogo superiorniji u odnosu na konkurenciju. I danas pored svih opisa, ipak je ostao onaj osnovni, a to je izgleda brzo i mocno, stto i jeste!

бемвеовац

pre 12 godina

У бре, у бре, колко јак ауто. Много сам се истриповао на тројку, ћу да пребацим колко ми се свиђа, жими све!!

bmw 2002

pre 12 godina

(Igor, 15. oktobar 2011 07:55)

slažem se potpuno sa Vama

ta bmw trojka je bio veliki napredak, nije bilo čoveka kome se nije dopala, pogotovo posle svoje kockastije prethodnice. i dalje volim kad ih vidim po ulicama, i veće im felne super stoje, i ta blago klinasta forma i dalje asocira na dobru vožnju. posle toga bmw sve više liči na firmu koja karoseriju menja samo da bi kao izbacila nešto novo, a zapravo glavne promene bavarci imaju "pod haubom".
ukusi jesu različiti, ali ova najnovija trojka meni izgleda samo kao "tjunirana" prethodna, i sve tako par generacija u nazad.
sad svi proizvodžači prate trend stalne izmene modela, i sve to po malo gubi neki smisao - em se gubi na originalnosti, em na autentičnosti brenda. postaje preteška za nas laike da razlikujemo modele, godišta i verzije. kao da se sve to radi za neki stručan automobilski svet.

MR

pre 12 godina

Kao da je prednji kraj ne dovrsen, kao da je diajzneru falilo inspiracije, ili treba vremena da se prihvati novo lice. Zadnji kraj identican "petici" pa ce biti problem prepoznati ih od pozadi :)

Maximin

pre 12 godina

U zadnje vreme uvek ista priča - tek kad izađe novi model, počnem ceniti dizajn starog. I prethodna trojka je pomalo izgledala kao da su je dizajnirali Korejanci, tačnije bivši Daewoo (iako je redizajn 2008. to popravio), a nova izgleda kao ne previše uspešan redizajn stare trojke (koji su opet radili u bivšem Daewoou). Prednji farovi nisu baš nešto, mada su ipak lepši nego na novoj jedinici (a to i nije teško).

igor

pre 12 godina

Mogli su zadnji deo malo smelije da dizajniraju... Npr. kao E-Coupe. Ovako zadnji deo previse podseca na staru "trojku", a prednji se razlikuje od skoro ustanovljene linije "petice". Meni se svidja ovaj dizajn koji u prednjem delu donosi "trojka", ali mi deluje kao da su posao ostavili na pola...

Pozitivno je i to sto je duzina povecana za skoro 10 cm.

Igor

pre 12 godina

Ukusi su najgora stvar za diskusiju. Svi imamo različite.
Za mene je serija 3 sa početka devedesetih najlepša serija 3.
Nijedna posle toga mi nije stvarala takvo uzbuđenje. Pogotovo mi se ne sviđa zadnji deo na sledećim serijama. No dobro, kao što rekoh, sve je stvar ukusa. Bez obzira svi znamo ko je i šta je BMW.

krsto

pre 12 godina

meni je ovo vise restajling predhodnog nego novi , pa vidi se odmah linije i sve skoro pa isto , bmw radi kao i audi svi modeli isti samo dimenzije vece manje , MERCEDES JE MERCEDES svaka klasa mercedesa ima svoj neki licni pecat !!!!

sasa7676

pre 12 godina

Nesto sam ubedjen da ce dobro da pojeftini!Svi proizvodjaci spustaju cene,oci kopaju sa popustima,tako da ce i tzv.premium klasa morati da se spusti na zemlju.Kakvih 35.000 evra...

bimmer

pre 12 godina

(Ilija, 14. oktobar 2011 17:59)
Ne toliko kompletan zadnji kraj, koliko krila i branik.

(Marko, 14. oktobar 2011 18:52)
7-ica stara 2 godine, sa nekih (pravih) 100.000km moze da se nadje za 30-ak hiljada...ali je potpuno nepotrebna zbog velicine

davidbmw

pre 12 godina

@marko. ne verujem da onaj ko bude hteo da kupi novu seriju 3 , da ce razmisljati u pravcu kupovine polovne serije 7 , posto su potpuno razliciti automobili u svemu , moze se kao alternativa(ako se vec gleda polovan automobil u toj klasi) razmatrati kupovina e90 modela (restajlinga) kome bi trebalo da padne cena izlaskom F30

DEM

pre 12 godina

Ne znam...zatecen sam.Na prvi pogled mi izgleda kao predhodni model kome je slon seo na haubu.Sve jako slicno samo je prednji kraj malo na dole.Sa strane vrata, krov zadnji stub i gepek meni brate isto.Sef BMW-a kaze svom dizajneru:,,Kasnimo sa novom trojkom ajde spusti mu malo haubu,vec smo trebali da pocnemo da ga pravimo" .Dizajner:,,A sta cu sa farovima?" Sef:,,To prepustam tebi...kako hoces".

Radovan

pre 12 godina

Početna cena za seriju 3 od 35000 € doprineće finansijskoj nestabilnosti kompanije.
Mislim da su sada dobili sasvim jednostavan sistem za određivanje naziva modela - prema ceni u hiljadama €. Na primer model 35d.

Freude am fahren

pre 12 godina

Veliki iskorak napred.

Vidi se da F30 deli dosta toga sa F20 (serija 1), pre svega pogledajte unutrašnjost koja je potpuno ista i koja uopšte nije loša - naprotiv, odlična je. Takođe su uvedeni novi paketi opreme slično kao u F20: Sport Line, Luxury Line i Modern Line.

Ono što me je rastužilo, a za šta BMW nije kriv već histerija oko izmišljenih klimatskih promena, je odlazak u penziju atmosferskog R6 motora :-(.

Još jedna dobra stvar je što nisu napravili od F30 umanjeni F10.

Nemanja

pre 12 godina

Sa slika deluje dosta lepo. Ali meni se cini da je ovaj aktuelni model (posle redizajna naravno, jer su zadnja svetla na onom od pre redizajna odvratna) nekako lepsi. Naravno da je ovaj moderniji takodje je skladan i nesumnjivo tehnicki moderniji, ali bi da sada imam para da kupim iskoristio sadasnju akciju i kupio stari model, koji se po dizajnu malo razlikuje, isto je lep i ima pojedine iste motore (npr 320d) i ustedeo par hiljada. Sve u svemu, fantastican auto i po meni, ubedljivo najbolji u toj klasi jer nudi najbolje performanse, malu potrosnju i odlicnu opremu. Naravno u poredjenju sa premijum modelima kao sto su Mercedes c i Audi A4, a ne sa dosta jeftinijim modelima. U poredjenu sa C klasom i A4 mnogo je bolji BMW.

jerry springer

pre 12 godina

Verujem da je u zivo lep, ali sam po malo razocaran. Prednji deo mnogo podseca na novi Audi A6, samo nije toliko lep kao kod Audija, zadnji deo je ok, kao kod 5ice.

Marko

pre 12 godina

Odlican, ali i kosta. Sa nekim srednjim nivoom opreme najtrazeniji 320 D kostace skoro 40.000 evra. Za taj novac se moze kupiti sedmica 2 godine stara sa 3.0D motorom i brdom opreme. Licno sam uvek radije za "proverenog" polovnjaka starog 2-3 godine posto mu cena padne za 50% za to vreme, a i dalje je gotovo nov.

X86

pre 12 godina

Gledam ovo i vrlo sam tuzan sto u mojoj zemlji ne mogu radnici da izadju na ulice i pozdrave svoje remek delo na putu u osvajanje sveta, vec samo da se bore za svoje prava.

Nemci zaista mogu biti ponosni na ono sto imaju. A automobil je zaista lep, ne sumnjam da je kvalitetan i dobar po svim kriterijumima.

Ilija

pre 12 godina

Od napred je OK, sa strane je OK ali minus za zadnji kraj, previse lici na seriju 5, trebali su da ide da vise lici na E90 kako bi ostao neki kontinuitet E36-46-90-F30, ovako kako sad izgleda ne lezi mi 100% zbog toga. . . Sve u svemu uz Boziju pomoc za koju godinu da se i on nadje u garazi jer u vozne karakteristike (zbog kojih bih ga i najvise uzeo) ne sumnjam. . .

Trader

pre 12 godina

Evo gledam, lep je :)
Nisam nesto pratio da li je vec bilo nekih foto po netu, sada prvi put vidim na ovom steramu. Zadrzao je osobenost serie 3, nije samo umanjena seria 5 kao sto sam ocekivao.
Doduse ja sam pre neki mesec kupio sadasnji seria 3 cabrio i sada iskreno ne svidja mi se sto mi auto vec postaje 'stari model' ali sta da se radi :)

X86

pre 12 godina

Gledam ovo i vrlo sam tuzan sto u mojoj zemlji ne mogu radnici da izadju na ulice i pozdrave svoje remek delo na putu u osvajanje sveta, vec samo da se bore za svoje prava.

Nemci zaista mogu biti ponosni na ono sto imaju. A automobil je zaista lep, ne sumnjam da je kvalitetan i dobar po svim kriterijumima.

Marko

pre 12 godina

Odlican, ali i kosta. Sa nekim srednjim nivoom opreme najtrazeniji 320 D kostace skoro 40.000 evra. Za taj novac se moze kupiti sedmica 2 godine stara sa 3.0D motorom i brdom opreme. Licno sam uvek radije za "proverenog" polovnjaka starog 2-3 godine posto mu cena padne za 50% za to vreme, a i dalje je gotovo nov.

sasa7676

pre 12 godina

Nesto sam ubedjen da ce dobro da pojeftini!Svi proizvodjaci spustaju cene,oci kopaju sa popustima,tako da ce i tzv.premium klasa morati da se spusti na zemlju.Kakvih 35.000 evra...

Nemanja

pre 12 godina

Sa slika deluje dosta lepo. Ali meni se cini da je ovaj aktuelni model (posle redizajna naravno, jer su zadnja svetla na onom od pre redizajna odvratna) nekako lepsi. Naravno da je ovaj moderniji takodje je skladan i nesumnjivo tehnicki moderniji, ali bi da sada imam para da kupim iskoristio sadasnju akciju i kupio stari model, koji se po dizajnu malo razlikuje, isto je lep i ima pojedine iste motore (npr 320d) i ustedeo par hiljada. Sve u svemu, fantastican auto i po meni, ubedljivo najbolji u toj klasi jer nudi najbolje performanse, malu potrosnju i odlicnu opremu. Naravno u poredjenju sa premijum modelima kao sto su Mercedes c i Audi A4, a ne sa dosta jeftinijim modelima. U poredjenu sa C klasom i A4 mnogo je bolji BMW.

Radovan

pre 12 godina

Početna cena za seriju 3 od 35000 € doprineće finansijskoj nestabilnosti kompanije.
Mislim da su sada dobili sasvim jednostavan sistem za određivanje naziva modela - prema ceni u hiljadama €. Na primer model 35d.

Igor

pre 12 godina

Ukusi su najgora stvar za diskusiju. Svi imamo različite.
Za mene je serija 3 sa početka devedesetih najlepša serija 3.
Nijedna posle toga mi nije stvarala takvo uzbuđenje. Pogotovo mi se ne sviđa zadnji deo na sledećim serijama. No dobro, kao što rekoh, sve je stvar ukusa. Bez obzira svi znamo ko je i šta je BMW.

MunzeLjux

pre 12 godina

328i,245ks iz dva litra.Nije lose,ali ne bojte se moze to jos vise,turbo je cudo.Samo da podsetim mladje auto zaludjenike da je Honda u F1 pre nego sto je FIA zabranila turbo kompresore,na probnom stolu izvlacila iz sestocilindrasa od 1600ccm od 1200 do 1270ks.Nije mi krivo sto BMV ima visoku cenu.Kod njih je kvalitet bezkompromisan,a radnici zaradjuju u proseku 3000 eura.Radnici u Skodi rade za 600 eura.

Maximin

pre 12 godina

U zadnje vreme uvek ista priča - tek kad izađe novi model, počnem ceniti dizajn starog. I prethodna trojka je pomalo izgledala kao da su je dizajnirali Korejanci, tačnije bivši Daewoo (iako je redizajn 2008. to popravio), a nova izgleda kao ne previše uspešan redizajn stare trojke (koji su opet radili u bivšem Daewoou). Prednji farovi nisu baš nešto, mada su ipak lepši nego na novoj jedinici (a to i nije teško).

Trader

pre 12 godina

Evo gledam, lep je :)
Nisam nesto pratio da li je vec bilo nekih foto po netu, sada prvi put vidim na ovom steramu. Zadrzao je osobenost serie 3, nije samo umanjena seria 5 kao sto sam ocekivao.
Doduse ja sam pre neki mesec kupio sadasnji seria 3 cabrio i sada iskreno ne svidja mi se sto mi auto vec postaje 'stari model' ali sta da se radi :)

DEM

pre 12 godina

Ne znam...zatecen sam.Na prvi pogled mi izgleda kao predhodni model kome je slon seo na haubu.Sve jako slicno samo je prednji kraj malo na dole.Sa strane vrata, krov zadnji stub i gepek meni brate isto.Sef BMW-a kaze svom dizajneru:,,Kasnimo sa novom trojkom ajde spusti mu malo haubu,vec smo trebali da pocnemo da ga pravimo" .Dizajner:,,A sta cu sa farovima?" Sef:,,To prepustam tebi...kako hoces".

Xobotnica

pre 12 godina

Bio sam pre 2 meseca u BMW muzeju u Minhenu. A i u samom BMW-u. Prosto je neverovatno na kom nivou oni prezentuju kako aktuelne, tako i modele iz istorije. Npr. u jednom redu stoje svi m5 motori od osamdesetih do danas, a pored su slusalice, gde moze da se slusa zvuk odredjenog motora u toku voznje. Ono sto je interesanto je da ti stari modeli, serija 3,5, 6, ma svi deluju toliko mocno da je to neverovatno. Posebno kada su onako ispolirani, sa novim enterijerima.
E to je BMW, tada je bio mnogo superiorniji u odnosu na konkurenciju. I danas pored svih opisa, ipak je ostao onaj osnovni, a to je izgleda brzo i mocno, stto i jeste!

krsto

pre 12 godina

meni je ovo vise restajling predhodnog nego novi , pa vidi se odmah linije i sve skoro pa isto , bmw radi kao i audi svi modeli isti samo dimenzije vece manje , MERCEDES JE MERCEDES svaka klasa mercedesa ima svoj neki licni pecat !!!!

MR

pre 12 godina

Kao da je prednji kraj ne dovrsen, kao da je diajzneru falilo inspiracije, ili treba vremena da se prihvati novo lice. Zadnji kraj identican "petici" pa ce biti problem prepoznati ih od pozadi :)

bmw 2002

pre 12 godina

(Igor, 15. oktobar 2011 07:55)

slažem se potpuno sa Vama

ta bmw trojka je bio veliki napredak, nije bilo čoveka kome se nije dopala, pogotovo posle svoje kockastije prethodnice. i dalje volim kad ih vidim po ulicama, i veće im felne super stoje, i ta blago klinasta forma i dalje asocira na dobru vožnju. posle toga bmw sve više liči na firmu koja karoseriju menja samo da bi kao izbacila nešto novo, a zapravo glavne promene bavarci imaju "pod haubom".
ukusi jesu različiti, ali ova najnovija trojka meni izgleda samo kao "tjunirana" prethodna, i sve tako par generacija u nazad.
sad svi proizvodžači prate trend stalne izmene modela, i sve to po malo gubi neki smisao - em se gubi na originalnosti, em na autentičnosti brenda. postaje preteška za nas laike da razlikujemo modele, godišta i verzije. kao da se sve to radi za neki stručan automobilski svet.

Freude am fahren

pre 12 godina

Veliki iskorak napred.

Vidi se da F30 deli dosta toga sa F20 (serija 1), pre svega pogledajte unutrašnjost koja je potpuno ista i koja uopšte nije loša - naprotiv, odlična je. Takođe su uvedeni novi paketi opreme slično kao u F20: Sport Line, Luxury Line i Modern Line.

Ono što me je rastužilo, a za šta BMW nije kriv već histerija oko izmišljenih klimatskih promena, je odlazak u penziju atmosferskog R6 motora :-(.

Još jedna dobra stvar je što nisu napravili od F30 umanjeni F10.

bimmer

pre 12 godina

(Ilija, 14. oktobar 2011 17:59)
Ne toliko kompletan zadnji kraj, koliko krila i branik.

(Marko, 14. oktobar 2011 18:52)
7-ica stara 2 godine, sa nekih (pravih) 100.000km moze da se nadje za 30-ak hiljada...ali je potpuno nepotrebna zbog velicine

davidbmw

pre 12 godina

@marko. ne verujem da onaj ko bude hteo da kupi novu seriju 3 , da ce razmisljati u pravcu kupovine polovne serije 7 , posto su potpuno razliciti automobili u svemu , moze se kao alternativa(ako se vec gleda polovan automobil u toj klasi) razmatrati kupovina e90 modela (restajlinga) kome bi trebalo da padne cena izlaskom F30

Ilija

pre 12 godina

Od napred je OK, sa strane je OK ali minus za zadnji kraj, previse lici na seriju 5, trebali su da ide da vise lici na E90 kako bi ostao neki kontinuitet E36-46-90-F30, ovako kako sad izgleda ne lezi mi 100% zbog toga. . . Sve u svemu uz Boziju pomoc za koju godinu da se i on nadje u garazi jer u vozne karakteristike (zbog kojih bih ga i najvise uzeo) ne sumnjam. . .

Marko

pre 12 godina

@Dragan

Ja sam spominjao kupovinu polovnjaka starog 2-3 godine, naravno zbog cene. Nisam pominjao Pasate, Golfove i Lagune koji su presli po 200.000-500.000 km u inostranstvu pa se u Srbiji prodaju kao da su presli 80.000-120.000, to je druga prica.
Po meni, kupovina luksuznijih polovnih automobila je isplativa, naravno pod uslovom da nisu mnogo stari, tipa do 2-3 godine. Sto je auto skuplji, to se vise isplati kupiti ga polovnog. Na primer (jedan ekstrem) Mercedes S klase koji je nov kostao 100.000 evra, moze se naci 2 godine star za otprilike duplo manje novca. A tako kvalitetan auto verovatno nece imati nikakvih problema do predjenih 400-500 hiljada km. Kad su stari Mercedesi prelazili po milion bez nekih vecih problema, valjda i ovi novi mogu da predju pola miliona...
Licno cu uvek da kupim nesto polovno (a skoro novo, ne polovno-staro). Isto radim i sa racunarima i telefonima. Zadnji telefon sam kupio za 150 evra, ocuvan bez i jedne tackice, kao nov, star 4 meseca. Imam ga vec 2 godine i trajace verovatno jos toliko. Eh da, najjeftiniji novi koji sam nasao je kostao tada 330 evra, tako da sam ustedeo vise od duplo.

Ko ne pati od potrosackog mentaliteta, moze slobodno da kupuje "mlade" polovne predmete.
Za novog malog Hjundaia umesto razdrndanog Pasata za kojeg niko ne zna koliko je stvarno presao i nema servisnu knjizicu... Slazem se da je tako bolje.

P.S. Trenutno vozim Oktaviju koju sam kupio 3 godine staru, ustedeo sam mnogo, a svejedno vozim gotovo nov auto... Smatram da je to bolje nego da sam kupio novog-starog Punta ili Daciju...

igor

pre 12 godina

Mogli su zadnji deo malo smelije da dizajniraju... Npr. kao E-Coupe. Ovako zadnji deo previse podseca na staru "trojku", a prednji se razlikuje od skoro ustanovljene linije "petice". Meni se svidja ovaj dizajn koji u prednjem delu donosi "trojka", ali mi deluje kao da su posao ostavili na pola...

Pozitivno je i to sto je duzina povecana za skoro 10 cm.

Бојан, Нови Сад

pre 12 godina

Ајд да сад мало и ја филозофирам - да не износим хвале - било би их пуно, рећу ћу замерке:
- осветљење инструмент табле - иста боја је већ 25 година!
- то је отпрлике то

P.S. Изненађује ме повратак црвене боје међу аутомобиле, последњих 15 год је обележила металик сива, бела је почела последњих година да се увлачи међу боље моделе

jerry springer

pre 12 godina

Verujem da je u zivo lep, ali sam po malo razocaran. Prednji deo mnogo podseca na novi Audi A6, samo nije toliko lep kao kod Audija, zadnji deo je ok, kao kod 5ice.

Dragan

pre 12 godina

Vidim da neko pominje polovan BMW kao alternativu za seriju tri. Ja vozača BMW-a smatram (naravno novog) za nekoga ko finansijski dobro stoji, voli da vozi, poznaje automobilizam, zna zašto je kupio taj auto, koji motor je birao (veoma bitno kod BMW-a), koju opremu.

Vredite u automobilskom svetu onoliko koliko ste para potrošili na auto. Slažem se, uvek postoji alternativa da kupite polovan koji je veći, brži ili šta već.

Zašto je polovan auto toliko povoljniji, pa sigurno postoji razlog. To je da polako dospevaju delovi na zamenu (masa pokretnih delova u kolima), auto nije više u garanciji, zadovoljni ste jer vozite aktuelan model (kategorija skoro nepoznata u Srbiji), prvi ste vlasnik kod dalje prodaje.

Kupovinu polovnih vozila treba prepustiti onima koji gledaju da uštede i rade uvoz vozila te lažu sebe da voze "dobar" auto kupivši raspali Passat, Lagunu, Stilo i sl. jer ih je sramota da voze nov Hyundai I10 koji je uglavnom skuplji od navedenih.

Britanci menjaju kola na tri godine i potpuno su u pravu. Kupovinu polovnih prepuštaju drugim, nižim slojevima stanovništva.

бемвеовац

pre 12 godina

У бре, у бре, колко јак ауто. Много сам се истриповао на тројку, ћу да пребацим колко ми се свиђа, жими све!!

yzf600r

pre 12 godina

Ja sam veliki ljubitelj BMW-a, ali me poslednjih godina iznenadjuje nedostatak inovativnosti u dizajnu. Naprotiv, srozavaju svoj dizajn koristeci neke bezoblicne ameboidne forme, posebno experimentisuci sa 7-icom. 1-ica mi se od samog pocetka ne svidja,a novi model je potpuna dubioza. Dok Hyundai i Kia dizajnerski timovi pozitivno sokiraju svakom novom generacijom, to BMW ubija svaku zelju za uvrtanjem vrata na ulici. Iskreno se nadam da ce mi se utisak promeniti kada novi 3 vidim na ulici, ali cisto sumnjam. Neverovatno, ali Hyundai Solaris cini da mi bale krenu iz usta, a o Sonati da ne pricam, sve azdaja do azdaje!

Novosadjanin (retro lover)

pre 12 godina

Dame i gospodo, da mi je jedna e36-ica kupe sa 2500ccm motorom i BOG da me vidi, sve posle toga je samo pomodarstvo i trka za "trendovima"

Sve pre '95 godine je imalo dušu, a posle... Lepo je, ali nije to to...

Pa pogledajte staru 6-icu ili 8-icu, ma srce da ti stane od uzbuđenja kad se ugleda, provoza, a stara 7-ica (e32), ma VRH...

albanac iz FYROM

pre 12 godina

bilo kako bilo,svako bi ga rado gledao u svojoj garazi.a moj tip auta je serija 5 E 34,tu seriju ne bih menjao sa nijednim autom.

Trader

pre 12 godina

Evo gledam, lep je :)
Nisam nesto pratio da li je vec bilo nekih foto po netu, sada prvi put vidim na ovom steramu. Zadrzao je osobenost serie 3, nije samo umanjena seria 5 kao sto sam ocekivao.
Doduse ja sam pre neki mesec kupio sadasnji seria 3 cabrio i sada iskreno ne svidja mi se sto mi auto vec postaje 'stari model' ali sta da se radi :)

jerry springer

pre 12 godina

Verujem da je u zivo lep, ali sam po malo razocaran. Prednji deo mnogo podseca na novi Audi A6, samo nije toliko lep kao kod Audija, zadnji deo je ok, kao kod 5ice.

krsto

pre 12 godina

meni je ovo vise restajling predhodnog nego novi , pa vidi se odmah linije i sve skoro pa isto , bmw radi kao i audi svi modeli isti samo dimenzije vece manje , MERCEDES JE MERCEDES svaka klasa mercedesa ima svoj neki licni pecat !!!!

Dragan

pre 12 godina

Vidim da neko pominje polovan BMW kao alternativu za seriju tri. Ja vozača BMW-a smatram (naravno novog) za nekoga ko finansijski dobro stoji, voli da vozi, poznaje automobilizam, zna zašto je kupio taj auto, koji motor je birao (veoma bitno kod BMW-a), koju opremu.

Vredite u automobilskom svetu onoliko koliko ste para potrošili na auto. Slažem se, uvek postoji alternativa da kupite polovan koji je veći, brži ili šta već.

Zašto je polovan auto toliko povoljniji, pa sigurno postoji razlog. To je da polako dospevaju delovi na zamenu (masa pokretnih delova u kolima), auto nije više u garanciji, zadovoljni ste jer vozite aktuelan model (kategorija skoro nepoznata u Srbiji), prvi ste vlasnik kod dalje prodaje.

Kupovinu polovnih vozila treba prepustiti onima koji gledaju da uštede i rade uvoz vozila te lažu sebe da voze "dobar" auto kupivši raspali Passat, Lagunu, Stilo i sl. jer ih je sramota da voze nov Hyundai I10 koji je uglavnom skuplji od navedenih.

Britanci menjaju kola na tri godine i potpuno su u pravu. Kupovinu polovnih prepuštaju drugim, nižim slojevima stanovništva.

Marko

pre 12 godina

Odlican, ali i kosta. Sa nekim srednjim nivoom opreme najtrazeniji 320 D kostace skoro 40.000 evra. Za taj novac se moze kupiti sedmica 2 godine stara sa 3.0D motorom i brdom opreme. Licno sam uvek radije za "proverenog" polovnjaka starog 2-3 godine posto mu cena padne za 50% za to vreme, a i dalje je gotovo nov.

Nemanja

pre 12 godina

Sa slika deluje dosta lepo. Ali meni se cini da je ovaj aktuelni model (posle redizajna naravno, jer su zadnja svetla na onom od pre redizajna odvratna) nekako lepsi. Naravno da je ovaj moderniji takodje je skladan i nesumnjivo tehnicki moderniji, ali bi da sada imam para da kupim iskoristio sadasnju akciju i kupio stari model, koji se po dizajnu malo razlikuje, isto je lep i ima pojedine iste motore (npr 320d) i ustedeo par hiljada. Sve u svemu, fantastican auto i po meni, ubedljivo najbolji u toj klasi jer nudi najbolje performanse, malu potrosnju i odlicnu opremu. Naravno u poredjenju sa premijum modelima kao sto su Mercedes c i Audi A4, a ne sa dosta jeftinijim modelima. U poredjenu sa C klasom i A4 mnogo je bolji BMW.

Novosadjanin (retro lover)

pre 12 godina

Dame i gospodo, da mi je jedna e36-ica kupe sa 2500ccm motorom i BOG da me vidi, sve posle toga je samo pomodarstvo i trka za "trendovima"

Sve pre '95 godine je imalo dušu, a posle... Lepo je, ali nije to to...

Pa pogledajte staru 6-icu ili 8-icu, ma srce da ti stane od uzbuđenja kad se ugleda, provoza, a stara 7-ica (e32), ma VRH...

yzf600r

pre 12 godina

Ja sam veliki ljubitelj BMW-a, ali me poslednjih godina iznenadjuje nedostatak inovativnosti u dizajnu. Naprotiv, srozavaju svoj dizajn koristeci neke bezoblicne ameboidne forme, posebno experimentisuci sa 7-icom. 1-ica mi se od samog pocetka ne svidja,a novi model je potpuna dubioza. Dok Hyundai i Kia dizajnerski timovi pozitivno sokiraju svakom novom generacijom, to BMW ubija svaku zelju za uvrtanjem vrata na ulici. Iskreno se nadam da ce mi se utisak promeniti kada novi 3 vidim na ulici, ali cisto sumnjam. Neverovatno, ali Hyundai Solaris cini da mi bale krenu iz usta, a o Sonati da ne pricam, sve azdaja do azdaje!

DEM

pre 12 godina

Ne znam...zatecen sam.Na prvi pogled mi izgleda kao predhodni model kome je slon seo na haubu.Sve jako slicno samo je prednji kraj malo na dole.Sa strane vrata, krov zadnji stub i gepek meni brate isto.Sef BMW-a kaze svom dizajneru:,,Kasnimo sa novom trojkom ajde spusti mu malo haubu,vec smo trebali da pocnemo da ga pravimo" .Dizajner:,,A sta cu sa farovima?" Sef:,,To prepustam tebi...kako hoces".

X86

pre 12 godina

Gledam ovo i vrlo sam tuzan sto u mojoj zemlji ne mogu radnici da izadju na ulice i pozdrave svoje remek delo na putu u osvajanje sveta, vec samo da se bore za svoje prava.

Nemci zaista mogu biti ponosni na ono sto imaju. A automobil je zaista lep, ne sumnjam da je kvalitetan i dobar po svim kriterijumima.

albanac iz FYROM

pre 12 godina

bilo kako bilo,svako bi ga rado gledao u svojoj garazi.a moj tip auta je serija 5 E 34,tu seriju ne bih menjao sa nijednim autom.

Marko

pre 12 godina

@Dragan

Ja sam spominjao kupovinu polovnjaka starog 2-3 godine, naravno zbog cene. Nisam pominjao Pasate, Golfove i Lagune koji su presli po 200.000-500.000 km u inostranstvu pa se u Srbiji prodaju kao da su presli 80.000-120.000, to je druga prica.
Po meni, kupovina luksuznijih polovnih automobila je isplativa, naravno pod uslovom da nisu mnogo stari, tipa do 2-3 godine. Sto je auto skuplji, to se vise isplati kupiti ga polovnog. Na primer (jedan ekstrem) Mercedes S klase koji je nov kostao 100.000 evra, moze se naci 2 godine star za otprilike duplo manje novca. A tako kvalitetan auto verovatno nece imati nikakvih problema do predjenih 400-500 hiljada km. Kad su stari Mercedesi prelazili po milion bez nekih vecih problema, valjda i ovi novi mogu da predju pola miliona...
Licno cu uvek da kupim nesto polovno (a skoro novo, ne polovno-staro). Isto radim i sa racunarima i telefonima. Zadnji telefon sam kupio za 150 evra, ocuvan bez i jedne tackice, kao nov, star 4 meseca. Imam ga vec 2 godine i trajace verovatno jos toliko. Eh da, najjeftiniji novi koji sam nasao je kostao tada 330 evra, tako da sam ustedeo vise od duplo.

Ko ne pati od potrosackog mentaliteta, moze slobodno da kupuje "mlade" polovne predmete.
Za novog malog Hjundaia umesto razdrndanog Pasata za kojeg niko ne zna koliko je stvarno presao i nema servisnu knjizicu... Slazem se da je tako bolje.

P.S. Trenutno vozim Oktaviju koju sam kupio 3 godine staru, ustedeo sam mnogo, a svejedno vozim gotovo nov auto... Smatram da je to bolje nego da sam kupio novog-starog Punta ili Daciju...

Ilija

pre 12 godina

Od napred je OK, sa strane je OK ali minus za zadnji kraj, previse lici na seriju 5, trebali su da ide da vise lici na E90 kako bi ostao neki kontinuitet E36-46-90-F30, ovako kako sad izgleda ne lezi mi 100% zbog toga. . . Sve u svemu uz Boziju pomoc za koju godinu da se i on nadje u garazi jer u vozne karakteristike (zbog kojih bih ga i najvise uzeo) ne sumnjam. . .

Freude am fahren

pre 12 godina

Veliki iskorak napred.

Vidi se da F30 deli dosta toga sa F20 (serija 1), pre svega pogledajte unutrašnjost koja je potpuno ista i koja uopšte nije loša - naprotiv, odlična je. Takođe su uvedeni novi paketi opreme slično kao u F20: Sport Line, Luxury Line i Modern Line.

Ono što me je rastužilo, a za šta BMW nije kriv već histerija oko izmišljenih klimatskih promena, je odlazak u penziju atmosferskog R6 motora :-(.

Još jedna dobra stvar je što nisu napravili od F30 umanjeni F10.

Radovan

pre 12 godina

Početna cena za seriju 3 od 35000 € doprineće finansijskoj nestabilnosti kompanije.
Mislim da su sada dobili sasvim jednostavan sistem za određivanje naziva modela - prema ceni u hiljadama €. Na primer model 35d.

MR

pre 12 godina

Kao da je prednji kraj ne dovrsen, kao da je diajzneru falilo inspiracije, ili treba vremena da se prihvati novo lice. Zadnji kraj identican "petici" pa ce biti problem prepoznati ih od pozadi :)

бемвеовац

pre 12 godina

У бре, у бре, колко јак ауто. Много сам се истриповао на тројку, ћу да пребацим колко ми се свиђа, жими све!!

Maximin

pre 12 godina

U zadnje vreme uvek ista priča - tek kad izađe novi model, počnem ceniti dizajn starog. I prethodna trojka je pomalo izgledala kao da su je dizajnirali Korejanci, tačnije bivši Daewoo (iako je redizajn 2008. to popravio), a nova izgleda kao ne previše uspešan redizajn stare trojke (koji su opet radili u bivšem Daewoou). Prednji farovi nisu baš nešto, mada su ipak lepši nego na novoj jedinici (a to i nije teško).

Бојан, Нови Сад

pre 12 godina

Ајд да сад мало и ја филозофирам - да не износим хвале - било би их пуно, рећу ћу замерке:
- осветљење инструмент табле - иста боја је већ 25 година!
- то је отпрлике то

P.S. Изненађује ме повратак црвене боје међу аутомобиле, последњих 15 год је обележила металик сива, бела је почела последњих година да се увлачи међу боље моделе

sasa7676

pre 12 godina

Nesto sam ubedjen da ce dobro da pojeftini!Svi proizvodjaci spustaju cene,oci kopaju sa popustima,tako da ce i tzv.premium klasa morati da se spusti na zemlju.Kakvih 35.000 evra...

igor

pre 12 godina

Mogli su zadnji deo malo smelije da dizajniraju... Npr. kao E-Coupe. Ovako zadnji deo previse podseca na staru "trojku", a prednji se razlikuje od skoro ustanovljene linije "petice". Meni se svidja ovaj dizajn koji u prednjem delu donosi "trojka", ali mi deluje kao da su posao ostavili na pola...

Pozitivno je i to sto je duzina povecana za skoro 10 cm.

bmw 2002

pre 12 godina

(Igor, 15. oktobar 2011 07:55)

slažem se potpuno sa Vama

ta bmw trojka je bio veliki napredak, nije bilo čoveka kome se nije dopala, pogotovo posle svoje kockastije prethodnice. i dalje volim kad ih vidim po ulicama, i veće im felne super stoje, i ta blago klinasta forma i dalje asocira na dobru vožnju. posle toga bmw sve više liči na firmu koja karoseriju menja samo da bi kao izbacila nešto novo, a zapravo glavne promene bavarci imaju "pod haubom".
ukusi jesu različiti, ali ova najnovija trojka meni izgleda samo kao "tjunirana" prethodna, i sve tako par generacija u nazad.
sad svi proizvodžači prate trend stalne izmene modela, i sve to po malo gubi neki smisao - em se gubi na originalnosti, em na autentičnosti brenda. postaje preteška za nas laike da razlikujemo modele, godišta i verzije. kao da se sve to radi za neki stručan automobilski svet.

Xobotnica

pre 12 godina

Bio sam pre 2 meseca u BMW muzeju u Minhenu. A i u samom BMW-u. Prosto je neverovatno na kom nivou oni prezentuju kako aktuelne, tako i modele iz istorije. Npr. u jednom redu stoje svi m5 motori od osamdesetih do danas, a pored su slusalice, gde moze da se slusa zvuk odredjenog motora u toku voznje. Ono sto je interesanto je da ti stari modeli, serija 3,5, 6, ma svi deluju toliko mocno da je to neverovatno. Posebno kada su onako ispolirani, sa novim enterijerima.
E to je BMW, tada je bio mnogo superiorniji u odnosu na konkurenciju. I danas pored svih opisa, ipak je ostao onaj osnovni, a to je izgleda brzo i mocno, stto i jeste!

Igor

pre 12 godina

Ukusi su najgora stvar za diskusiju. Svi imamo različite.
Za mene je serija 3 sa početka devedesetih najlepša serija 3.
Nijedna posle toga mi nije stvarala takvo uzbuđenje. Pogotovo mi se ne sviđa zadnji deo na sledećim serijama. No dobro, kao što rekoh, sve je stvar ukusa. Bez obzira svi znamo ko je i šta je BMW.

MunzeLjux

pre 12 godina

328i,245ks iz dva litra.Nije lose,ali ne bojte se moze to jos vise,turbo je cudo.Samo da podsetim mladje auto zaludjenike da je Honda u F1 pre nego sto je FIA zabranila turbo kompresore,na probnom stolu izvlacila iz sestocilindrasa od 1600ccm od 1200 do 1270ks.Nije mi krivo sto BMV ima visoku cenu.Kod njih je kvalitet bezkompromisan,a radnici zaradjuju u proseku 3000 eura.Radnici u Skodi rade za 600 eura.

bimmer

pre 12 godina

(Ilija, 14. oktobar 2011 17:59)
Ne toliko kompletan zadnji kraj, koliko krila i branik.

(Marko, 14. oktobar 2011 18:52)
7-ica stara 2 godine, sa nekih (pravih) 100.000km moze da se nadje za 30-ak hiljada...ali je potpuno nepotrebna zbog velicine

davidbmw

pre 12 godina

@marko. ne verujem da onaj ko bude hteo da kupi novu seriju 3 , da ce razmisljati u pravcu kupovine polovne serije 7 , posto su potpuno razliciti automobili u svemu , moze se kao alternativa(ako se vec gleda polovan automobil u toj klasi) razmatrati kupovina e90 modela (restajlinga) kome bi trebalo da padne cena izlaskom F30