Sreda, 10.08.2011.

15:26

Samsung Galaxy S2 vs HTC Sensation

Izvor: B92

Samsung Galaxy S2 vs HTC Sensation IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

string

pre 12 godina

Koristim Samsung galaxy 1 i extra je, tako da je dvojka jos bolja i mocnija i htc mu ne moze prici!!! A prednja kamera na galxy 2 je 5 mpix, a ne dva kao sto ste napisali!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (igor wien, 10. avgust 2011 18:08)

Ja znam da je Galaxy s plus i9001(napredna verzjia Galaxy s) pojeo naprimer iPhone4 na zvanicnom testu i to ubedljivo, u svim segmentima. Kad kazem ubedljivo, onda je to stvarno tako...recimo ocena kamere za iPhone je 4, za Galaxy s plus 9, ocena reprodukcije video zapisa za iPhone je 6, za Galaxy s plus 10, etc. Dakle, prica o tome ko je bolji je smesna...vec je samo pitanje koliko je Samsung Galaxy SII bolji od drugih, jer su retki modeli koji se mogu porediti i sa starijom verzijom Galaxy-a, a kamo li sa dvojkom? Ja cu posto sam Galaxy s plus kupio pre oko mesec dana sacekati februar i onda kupiti zver Samsung Galaxy SIII koji je najavljen za taj mesec 2012.

Miki

pre 12 godina

Kad sam mog sina od 5godina pitao koja devojcica mu se svidja Marina ili Ivana on mi odgovori Jelena,e sad ako mene pitate samsung ili htc moj izbor je Iphone( lol)

miami_heat

pre 12 godina

@Aleksa
odlicno si primjetio, e vidis, tu Apple hebe kevu ))) moja zena ga ne ispusta iz ruku, razgovor, surf, Skype, movie trailers, e-mail...

Aleksa

pre 12 godina

Ako razgovarate dosta, citate i pisete mailove...onda vam ni jedan nece valjati posto baterija ne moze da izdrzi ceo radni dan tj. od 9 do 5...garantovano...meni je neverovatno koliko je sve napredovalo u poslednjih par godina...osim struje

Vlada j

pre 12 godina

Ja imam htc sensi,to je vrhunski telefon,pojedini uporedjuju stare modele htc sa samsungovim galaksi sto nije uredu,uzeli ste galaksi za dinar i sad znate sve!htc sensi nose poslovni ljudi a ne domacice .samsung je trceci za htc napravio galaksi sto je dobro jer ocigledno zeli da napreduje.Htc je LUdilo a ne plasticna igracka za decu !

Ro

pre 12 godina

Koristim desire hd, po svim karakteristikama sjajan fon. mislim da sensation baš i nije toliko bolji, osim što je noviji, da se nužno napusta dhd. osim ako zaista neko ne pati od sitnih finesa i relativno nevidljivih detalja. mislim da će dhd 2 koji je još u najavi biti naredni izbor. sensation je u poređenju sa dhd kao vista nakon xp-a. što se samsunga tiče, kapa dole, bolji jeste, ali moj izbor ostaje htc.

Beloved

pre 12 godina

Ja ne vidim neku preteranu sličnost u izgledu između iphone/ipad-a i nekog Samsungovog Galaxy taba ili telefona. Pa nema Apple tapiju na touch screen uređaje.
SGS2 ima neverovatan procesor, memoriju, ekran, rezoluciju, boje, kameru (slike su fenomenalne). Brzina kojom on odrađuje sve „zadatke“ me iznova fascinira. Kupila sam ga preko Telenora i mogu ga svima najtoplije preporučiti. Da se razumemo HTC (uvek bi ga kupila pre nego Apple) daleko od toga da je loš, ali trenutno je Samsung taj koji postavlja standarde svima.
Koristim isključivo Samsung telefone još od 2002 godine i pojave njihovog kultnog modela T100 i ta ljubav traje i dan danas :)

ins0mn1a

pre 12 godina

prosto je neverovatno da ovako temeljit clanak nije ni spomenuo jednu od vaznijih hardverskih karakteristika svakog smartphone-a : internu flash memoriju. htc sensation, naime, ima 4GB memorije, ali je korisniku dostupan samo 1GB, dok ostalo zauzima sense 3.0. sgs2 ima 16GB, ne znam tacno koliko je dostupno korisniku, ali svakako barem 12GB. dakle kod sensation-a treba da u 1GB nabudzite aplikacije i sve sto zelite da je sistemu permanentno dostupno. naravno, mozete deo da stavite i na microSD karticu, ali to je vec budzenje, potpuno nedopustivo za high-end smartphone ovih performansi i cene. mislim, poenta kartice je da bude pokretna memorija, a ne da glumi hard drive. samo zbog ovog detalja nisam kupila htc sensation, a inace jako gotivim kompaniju. budziti aplikacije na karticu je mozda bilo ok na htc G1 koji je fakticki bio prototip za nas fanatike, ali u danasnje vreme, htc u cosak i da nauci lekciju iz pocetka.

sto se samsunga tice, jedna stvar mi nije jasna: zasto prave telefone/tablete koji lice na iphone/ipad, barem na prvi pogled. mislim da im je to losa strategija, na duze staze. ako zele da privuku kupce koji bi rado imali iphone ali iz nekog razloga im nije dostupan (a taj razlog u principu nije finansijski, cene su im tu negde), takve tesko da ce dugo zadrzati. kukavicki, ali sta da se radi, trenutno boljih telefona od njihovih tesko da ima...

nervozni_kolibri

pre 12 godina

Prvi smart fon mi je bio HTC Legend, sada imam sgs2, uzeo sam ga u telenoru i posle nekoliko dana se pojavila crta po ekranu - mrtvi pikseli.
Odneo u servis i dobio zamenu.
Sada sam prezadovoljan, telefon je izuzetno brz, slika predivna.
Za razliku od HTC-a sada mogu da koristim programe za snimanje razgovora a da ne moram da uključujem spikerfon, što je za moj posao jako bitno pošto sam stalno u pokretu i ne mogu vadim olovku nonstop da bi nešto zapisao (koristim CallRecorder i kvalitet snimaka je perfektan).

HTC Sense mi nedostaje, jednostavno najbolje je rešio widgete, ali sam našao LauncherPro i GoLauncher kao neku zamenu.

Sviđa mi se i HTC Sensation, i generalno HTC Sense je ono što izdvaja HTC od konkurencije.

U svakom slučaju, ko god uzme sgs2 neće zažaliti.

vozim htc ;(

pre 12 godina

HTC ima vecu rezoluciju, bespotrebno. Nije to nista bez cega ne bi moglo da se zivi, ali graficki cip ima vise posla. Samim tim, sporiji je (nikako nije za igrice iako ima ove specifikacije), vise trosi bateriju cim je grafika zahtevnija itd.. Samsung ipak na 1. mestu.

U dilemi

pre 12 godina

Imao sam priliku da isprobam galaxi2 nema mane po meni jedino velicina.Za moj ukus za telefon malo je glomazan.E sad izlazi novi blackberry torch 9860 cini mi se porilicno kompletan doduse kamera samo 5 mp.Mene zanima ako neko moze da mi kaze ovde ko se dobro razume - to sto se govori o sigurnosti sa blackberriem-da niko nemoze da vam cita poruke itd.jel to vazi za razgovore(da niko nemoze da vam slusa razgovor)i sms takodje ili samo za poruke pisane preko blackberry mesengera koji inace koliko razumem moze da se koristi jedino medju korisnicima blberry-a.Ako je BB toliko siguran spreman sam da mu oprostim sve druge mane i kupim njega ukoliko ne onda bih radje samsung????Hvala svima koji me posavetuju.

M.

pre 12 godina

Sensation je sjajan ali...

http://www.androidpolice.com/2011/06/06/is-your-htc-sensation-having-touchscreen-problems/

Veliki problem koji još nisu rešili.

joca

pre 12 godina

Kao neko ko godinama koristi pametne telefone,,imao sam priliku da koristim puno HTC i Samsung telefona i uvek sam primecivao samo jednu razliku izmedju njih,a to je u GUI-ju.Sve su to vrhunski uredjaji,izmedju kojih su razlike jako male i svi nude vise mogucnosti nego sto prosecan korisnik moze da upotrebi.
Citajuci tekst o ova dva modela,jedino stobi me odlucilo za neki od njih je cena,posto po karakteristikama gotovo jednaki.
Neizbezno je poredjenje sa Apple telefonima,ali ce Apple pre ili kasnije proci kao Sony sa betom,jer jedna kompanija nije u stanju da prati trendove,unapredjuje modele i da snizava cenu.Eskluzivnost je uvek imalo svoju cenu,ali na duze staze,kvantitet je ono sto pobedjuje.Tako je bilo sa svim tehnologijama,koje su bile za masovnu potrosnju.
Mi stariji pamtimo rat izmedju betamax i VHS standarda i pamtimo da je VHS ubedljivo pobedio,iako je beta bila bolja,sto u slucaju OS-a za telefone nije slucaj jer IOS nije nista bolji od Androida.Cak ni windows 7 za telefone nije nista manje mocan i pobedice onaj sistem koji bude nudio mogucnost proizvodnje uredjaja po nizoj ceni.
Apple trenutno belezi uspehe i dobroje sto je tako,zato sto forsira sve ostale da budu bolji.

dhd

pre 12 godina

Ja imam Desire HD nekih 8 meseci i odlican je telefon. Ipak nisam toliko sujetan da ne mogu da kazem-bice vam bolje ako kupite SGS2 nego Sensation. U to nemam nikakvu sumnju. Za ove snobove koji ne mogu da zive bez aluminijumskog telefona ne znam sta da kazem, nije uopste sve u kucistu, a Samsung nema ni izbliza toliko losu izradu kao sto vecina predstavlja. Najveci plus HTC-a u odnosu na Samsung (i sve ostale) je Sense koji je za 2 koraka ispred ostalih UI-a. Prednosti Samsunga su ekran i nesto vise RAM-a. Sta god neko uzme bice zadovoljan ali je po meni SGS2 bolja kupovina i to bih pre preporucio. Voleo bih da na b92 cesce izlaze ovakvi tekstovi koji imaju neku svrhu, a ne neka prepisana, glupa istraživanja i tekstovi koji nemaju nikakvog znacaja. Jos jedna stvar-ovo nisu jedina 2 dobra telefona i mogli bi da objavite jos neki tekst uskoro. Hocemo vise novosti, analiza i istraživanja u ovoj sekciji!

Sima

pre 12 godina

Razlika u brzini koju ste primetili pri kretanju kroz menije i aplikacije nema nikakve veze sa dostupnim ramom vec je iskljucivo rezultat dominacije grafickog cipa koji samsung koristi i koji je na svim testovima oljustio tegra2 chip.Iz pomenutog razloga nvidia je vec najavila novu generaciju tegra chipova za kraj ove i pocetak sledece god

sare

pre 12 godina

ako vaš HtC sensation počne da zakucava posle nedelju dana znajte da niste sami......!!!!http://www.phonearena.com/news/HTC-Sensation-plagued-by-touchscreen-problems_id20919

dzoni

pre 12 godina

upravo pisem sa Galaxy S stvarno je tel vrhunski,a za S2 sta reci trenutno najjaci tel na svetu. Super Amoled i takav hardver mu daje ogromnu superiornost! Svakako Samsung Galaxy S2 nema greske

nikkks

pre 12 godina

Zakleti fan Nokie kesirao pare za E7, nosio ga 10dana i morao da ga prodam, na moje koriscenje zapucavao se 10 puta dnevo, ali gori krsh nisam imao. Kupio u telenoru SGS II pre mesec i po i za to vreme bez ijednog reseta, aplikacije guta, imam 16stranica, ni jedno usporavanje, a vec zapucavanje... Za ekran nemojte da vas lazu, GREBE SE, ja na mom imam 2 crte od po par cm, ne smeta nista ali za 420€ ih nisam ocekivao. Sve u svemu vrhunski telefon. Samsung je zakon za sad. Pozz

Shankly

pre 12 godina

@Bane za Dhd nisam nista rekao, njega nisam koristio, Desire jesam, on je vrhunske zavrsne obrade, jedino sam taj problem primetio na Sensation, probao u Telenoru u Knez Mihajlovoj, Uscu i Delta sitiju i jednoj prodavnici, ne secam se koja je ulica i svuda ekran "zvace" po ivicama na dodir. Ako ne verujes idi probaj. Inace i sam koristim HTC (drugi po redu), nisam hejter, da se razumemo.

objektivno

pre 12 godina

svakako2 extra telefona ali samsung ina dva puta bolji ekran cistiji i lepsi. htc ima poznate probleme speakerfona i otvaranja da se dodje do baterije na americkim modelima (htc inspire) zbog cega kao proizvodjac imaju dosta zalbi i smislili su da ko polomi vratanca dobije nova free. sto se galaxy S tice na 2.2 imam unlimited tethering i otkazao sam home internet.losija strana mu je sto postaje jako vruc kad je hotspot ali mi se cini da je cela postavka androida na samsungu lepsa. a mozda je to samo zbog ekrana.samsung infuse je trenutno najprodavaniji 4g tel na at&t mrezi.

Dusan

pre 12 godina

Ja sam kupio sensation pre skoro 2 meseca i ok je,ali sam probao Samsung i samsung je brzi.Ja sam uzeo sensation zbog htc sense jer mi je nekako bolji nego TouchWiz...

Sensatio bi ocenio 9 od 10 a Galaxy 9.5...

Andrej

pre 12 godina

@ivan wien: ne znam odakle ti informacija, ali je netačna: prednja kamera na sgs2 ima rezoluciju od 2mpx.

isto tako, nije exynox nego exynos.

Vlad

pre 12 godina

Pored stavki navedenih u clanku, treba imati u obzir i update software-a gde je Samsung daleko losiji. Za naprednije korisnike to ne znaci mnogo, a za one koji ne znaju ili ne zele da se upustaju u root i flash ROM a bas i nije sjajna opcija, pogotovu kada budu balavili za novijom verzijom Androida u buducnosti. U svakom slucaju imao sam Samsung WinMo telefon pre HTC Desire i mogu reci da mi je crkao posle tacno godinu dana pri isteku garancije. Ok, moj slucaj moze biti jedinstven ali bih dobro razmislio opet pre nego sto bi moj novac dao Samsungu.

konan

pre 12 godina

ako cemo realno hardverski,S2 ja bolji telefon...nema price...
displej,memorija,kamera(prednja) i na kraju softver(sto je jako bitno),pored brutalnog hardvera...
inace imao sam HTC HD2,sada imam GALAXY S,mislim daje moj sledeci telefon S2...
ono sta sam ja mogao da vidim na novom GALAXY-ju je to da sve leti...radi nevidjeno brzo...trenitno dajem preporuku za SMGS2...nema greske!!!

Aleks

pre 12 godina

Koristim SGS2 skoro 2 meseca jako sam zadovoljan. Predhinih godinu dana sam imao Nexus 1 i pomalo koristio HTC Desire HD i bez preterivanja mogu da kazem da je Samsung pomerio granicu za korak ispred HTC.

Stvar je tu tome da kod uporednih prikaza treba izdvojiti vazno od ne vaznog pa cu da dodam neka od mojih zapazanja za koje verujem da su vazni.

Screen - Boje su fantasticne, crna boja je crna a ne tamno siva. I pod najjacim sunem ekran je bio vidljiv.

Procesor i memorija - Apsolutno kriticno i nije mi jasno zasto HTC nije stavio 1GB RAM. U isto vreme sam koristio Skype Video call, GPS je bio ukljucen u pozadini i sve ostale funkcije su radile bez zastoja. HD video ide bez seckanja. Promena funkcija jako brza, jednostavno sve se dogadja u gotovo istom trenutku.

Storage - 16GB built in sto znaci ne morate da selite aplikacije na SD, sve sa telefona radi brze i bolje.

Jedno subjektivno misljenje. Mislim da je ovo prvi telefon koji je pokaao Apple-u da mogu da naprave duplo bolji device u cemu su i uspeli (imam u kuci 2 iPhone-a)

Ovo su po meni bitni elementi na koje treba obratiti paznju malo vise nego da li je telefon od aluminijuma ili koliko je tanak kada se kupije najskuplji telefon na trzistu. Posle par dana kada odusevljnje splasne sve se svodi na koriscenje i funkcionalnost a to je ono sam cime treba ziveti do sledeceg modela.


Sve u svemu plenty of fun.


Pozdrav iz Sidneja.


Aleks

Colak

pre 12 godina

Sve su lepo rekli samo ne ti koliko je Sgs2 brzi..i to daleko..koliko je sam odziv telefona brzi..slike kvalitetnije..video koji u full hd ne secka i itd..Inace sam uvek koristio Htc..tatto...hero,Desire i do pre tri nedelje Dhd...Sensation nisam imao ali sam probao i zaista je samo malo brzi od Dhd..a sa Sgs2 se ne moze porediti..plastika koja se spominje je prednost po meni jer je laksi i manje se zagreva.Sam Sense na Htc koci pomenuti i laguje.Mislio sam da ovr necu nikada reci ali Sgs2 je bolji aparat...

juznjak

pre 12 godina

Samsung je obican plagijator. Krade od koga god stigne. Glasam za HTC. Koristim od 2005 godine njihove telefone i vrhunski su u svakom pogledu (uporedo sam koristio i Nokiu i Samsunga pa mogu da vrsim poredjenje). Sto se tice ekrana ni moj HD2 ne moze da se ogrebe (iako nema Gorila glass), a "gura" tri operativna sistema. Htc forever :)

Leo

pre 12 godina

Imam HTC seni i mogu reči da je fenomenalan a pre sam imao galaxy s l ali definitivno seni ima bolju bateriju u Da naglasim moj je USA verzija za USA tržište.Glasam za HTC.

Aleksandar Kostic

pre 12 godina

Prethodne tri godine sam proveo uz Hero, Desire i do nedavno Desire HD. Generalno sam bio zadovoljan sa svakim modelom a posebno HD-om. Pre dva meseca sam dobio priliku da na vise dana testiram SGSII i Sensation. Epilog je da sam izgoreo dok nisam nabavio SGS. Taj telefon je u odnosu na Sensation bolji u svemu, osim u trajanju baterije, i to u uslovima kada imate fabricki kernel... U potpunosti se slazem sa komentarom Shoneta da izmedju Desire Hd-a i Sensationa u brzini nema nekih vecih razlika iako je potonji na 1.2, a u poredjenju sa SGS-om oba HTC gube doslovce svaki duel. Razlike u kvalitetu kamere i ekrana su jos izrazenije. Dosta njih ce navesti HTC-ov alu unibody kao bitnu stavku, mogu samo da vam preporucim da odete na prod. mesto gde su oba izlozena pa onda donesite sud. Po meni Samsung je i ovde odradio bolji posao, telefon je neverovatno lagan a istovremeno cvrst-jednostavno bolje lezi u ruci. Mogao bih da navedem jos dosta toga ali ipak je ovo komentar a ne review. Da se razumemo, oba telefona su izuzetna ali je Samsung jednostavno bolji. Pozdrav

Ivan

pre 12 godina

Imam samsungov nexus s sto je posle aluminijumske nokije bio shok (plastika)... Mogu reci da se u svakodnevnom radu s telefonom ne oseca da li je od plastike ili al. i telefon je dosta utegnut sto verujem da je u pitanju i sa sgs2. Za HTC-ove telefone ne znam, al' moj izbor u nekoj blizoj buducnosti je sigurno samsung.

perazdeta

pre 12 godina

dugo dugo dugo sam bio u dilemi i na kraju nabavio galaxy. perfekt.odlucio sam se zbog vise ram.a i vece memorije. nesto brzi procesor. doduse vise plastican. ali od kada sam kupio gumi zastitu bolje se oseca u ruci.

deny

pre 12 godina

Samsung Galaxy s2 je trenutno najboli smartphone u trzistu. jedini pravi konkurent moze mu biti iphone 5. al za to ima jos malo vremena dok taj izadje. ;))

Bane

pre 12 godina

@Shankli Evo pritiskam ekran na HTC Desire HD, ma ni da makne! E jedino gde imam velikih problema je prikazivanje video zapisa na you tube-u u hq. Secka, usporava, blokira... Jel ima neko resenje? Hvala!

igor wien

pre 12 godina

Koristim Samsung galaxy 1 i extra je, tako da je dvojka jos bolja i mocnija i htc mu ne moze prici!!! A prednja kamera na galxy 2 je 5 mpix, a ne dva kao sto ste napisali!

zoran

pre 12 godina

očekivao sam detaljniji pregled razlika. osim hardverskih, ima li razlike u softveru, odnosno interfejsu - pretpostavljam da je to jedina bitna razlika - upravljanje kontaktima, odziv ekrana, kvalitet zvučnika i mikrofona, jačina vibracija, prateća oprema uz telefon...?! a to da li je metalno kućište i klizi iz ruke ili je plastično i čvrsto leži u ruci, ostavio bih kupcima da sami procene šta im je bitnije :)

Shankly

pre 12 godina

Probao sam i jedan i drugi u Telenoru i mogu reci da su egal. Zaboravili ste reci da su ekrani od Gorilla stakla (neogrebivi). Ono sto sam ja primetio kod HTC je da ekran kada se po ivicama pritisne "zvace". I to na svim primercima. Da li je to deo dizajna ne znam, ali deluje vrlo neozbiljno. Jedna od stvari koja vrlo iritira je da su bezobrazno skupi van paketa. To je doduse tako sa svim telefonima kod svih operatera.

schone

pre 12 godina

Imao sam sensation oko 20 dana i zamenio ga za S2. Svanulo mi. Veoma skupa i kvalitetna plastika VS krckajuci i skriputavi aluminijum uz tendenciju stalnog ispadanja iz ruku. Pre sensationa imao sam desire hd. Nema osetne razlike u brzini. S2 je druga prica. Svima koji se dvoume, preporucujem S2.

schone

pre 12 godina

Imao sam sensation oko 20 dana i zamenio ga za S2. Svanulo mi. Veoma skupa i kvalitetna plastika VS krckajuci i skriputavi aluminijum uz tendenciju stalnog ispadanja iz ruku. Pre sensationa imao sam desire hd. Nema osetne razlike u brzini. S2 je druga prica. Svima koji se dvoume, preporucujem S2.

Aleksandar Kostic

pre 12 godina

Prethodne tri godine sam proveo uz Hero, Desire i do nedavno Desire HD. Generalno sam bio zadovoljan sa svakim modelom a posebno HD-om. Pre dva meseca sam dobio priliku da na vise dana testiram SGSII i Sensation. Epilog je da sam izgoreo dok nisam nabavio SGS. Taj telefon je u odnosu na Sensation bolji u svemu, osim u trajanju baterije, i to u uslovima kada imate fabricki kernel... U potpunosti se slazem sa komentarom Shoneta da izmedju Desire Hd-a i Sensationa u brzini nema nekih vecih razlika iako je potonji na 1.2, a u poredjenju sa SGS-om oba HTC gube doslovce svaki duel. Razlike u kvalitetu kamere i ekrana su jos izrazenije. Dosta njih ce navesti HTC-ov alu unibody kao bitnu stavku, mogu samo da vam preporucim da odete na prod. mesto gde su oba izlozena pa onda donesite sud. Po meni Samsung je i ovde odradio bolji posao, telefon je neverovatno lagan a istovremeno cvrst-jednostavno bolje lezi u ruci. Mogao bih da navedem jos dosta toga ali ipak je ovo komentar a ne review. Da se razumemo, oba telefona su izuzetna ali je Samsung jednostavno bolji. Pozdrav

dhd

pre 12 godina

Ja imam Desire HD nekih 8 meseci i odlican je telefon. Ipak nisam toliko sujetan da ne mogu da kazem-bice vam bolje ako kupite SGS2 nego Sensation. U to nemam nikakvu sumnju. Za ove snobove koji ne mogu da zive bez aluminijumskog telefona ne znam sta da kazem, nije uopste sve u kucistu, a Samsung nema ni izbliza toliko losu izradu kao sto vecina predstavlja. Najveci plus HTC-a u odnosu na Samsung (i sve ostale) je Sense koji je za 2 koraka ispred ostalih UI-a. Prednosti Samsunga su ekran i nesto vise RAM-a. Sta god neko uzme bice zadovoljan ali je po meni SGS2 bolja kupovina i to bih pre preporucio. Voleo bih da na b92 cesce izlaze ovakvi tekstovi koji imaju neku svrhu, a ne neka prepisana, glupa istraživanja i tekstovi koji nemaju nikakvog znacaja. Jos jedna stvar-ovo nisu jedina 2 dobra telefona i mogli bi da objavite jos neki tekst uskoro. Hocemo vise novosti, analiza i istraživanja u ovoj sekciji!

Shankly

pre 12 godina

Probao sam i jedan i drugi u Telenoru i mogu reci da su egal. Zaboravili ste reci da su ekrani od Gorilla stakla (neogrebivi). Ono sto sam ja primetio kod HTC je da ekran kada se po ivicama pritisne "zvace". I to na svim primercima. Da li je to deo dizajna ne znam, ali deluje vrlo neozbiljno. Jedna od stvari koja vrlo iritira je da su bezobrazno skupi van paketa. To je doduse tako sa svim telefonima kod svih operatera.

ins0mn1a

pre 12 godina

prosto je neverovatno da ovako temeljit clanak nije ni spomenuo jednu od vaznijih hardverskih karakteristika svakog smartphone-a : internu flash memoriju. htc sensation, naime, ima 4GB memorije, ali je korisniku dostupan samo 1GB, dok ostalo zauzima sense 3.0. sgs2 ima 16GB, ne znam tacno koliko je dostupno korisniku, ali svakako barem 12GB. dakle kod sensation-a treba da u 1GB nabudzite aplikacije i sve sto zelite da je sistemu permanentno dostupno. naravno, mozete deo da stavite i na microSD karticu, ali to je vec budzenje, potpuno nedopustivo za high-end smartphone ovih performansi i cene. mislim, poenta kartice je da bude pokretna memorija, a ne da glumi hard drive. samo zbog ovog detalja nisam kupila htc sensation, a inace jako gotivim kompaniju. budziti aplikacije na karticu je mozda bilo ok na htc G1 koji je fakticki bio prototip za nas fanatike, ali u danasnje vreme, htc u cosak i da nauci lekciju iz pocetka.

sto se samsunga tice, jedna stvar mi nije jasna: zasto prave telefone/tablete koji lice na iphone/ipad, barem na prvi pogled. mislim da im je to losa strategija, na duze staze. ako zele da privuku kupce koji bi rado imali iphone ali iz nekog razloga im nije dostupan (a taj razlog u principu nije finansijski, cene su im tu negde), takve tesko da ce dugo zadrzati. kukavicki, ali sta da se radi, trenutno boljih telefona od njihovih tesko da ima...

Beloved

pre 12 godina

Ja ne vidim neku preteranu sličnost u izgledu između iphone/ipad-a i nekog Samsungovog Galaxy taba ili telefona. Pa nema Apple tapiju na touch screen uređaje.
SGS2 ima neverovatan procesor, memoriju, ekran, rezoluciju, boje, kameru (slike su fenomenalne). Brzina kojom on odrađuje sve „zadatke“ me iznova fascinira. Kupila sam ga preko Telenora i mogu ga svima najtoplije preporučiti. Da se razumemo HTC (uvek bi ga kupila pre nego Apple) daleko od toga da je loš, ali trenutno je Samsung taj koji postavlja standarde svima.
Koristim isključivo Samsung telefone još od 2002 godine i pojave njihovog kultnog modela T100 i ta ljubav traje i dan danas :)

nervozni_kolibri

pre 12 godina

Prvi smart fon mi je bio HTC Legend, sada imam sgs2, uzeo sam ga u telenoru i posle nekoliko dana se pojavila crta po ekranu - mrtvi pikseli.
Odneo u servis i dobio zamenu.
Sada sam prezadovoljan, telefon je izuzetno brz, slika predivna.
Za razliku od HTC-a sada mogu da koristim programe za snimanje razgovora a da ne moram da uključujem spikerfon, što je za moj posao jako bitno pošto sam stalno u pokretu i ne mogu vadim olovku nonstop da bi nešto zapisao (koristim CallRecorder i kvalitet snimaka je perfektan).

HTC Sense mi nedostaje, jednostavno najbolje je rešio widgete, ali sam našao LauncherPro i GoLauncher kao neku zamenu.

Sviđa mi se i HTC Sensation, i generalno HTC Sense je ono što izdvaja HTC od konkurencije.

U svakom slučaju, ko god uzme sgs2 neće zažaliti.

deny

pre 12 godina

Samsung Galaxy s2 je trenutno najboli smartphone u trzistu. jedini pravi konkurent moze mu biti iphone 5. al za to ima jos malo vremena dok taj izadje. ;))

zoran

pre 12 godina

očekivao sam detaljniji pregled razlika. osim hardverskih, ima li razlike u softveru, odnosno interfejsu - pretpostavljam da je to jedina bitna razlika - upravljanje kontaktima, odziv ekrana, kvalitet zvučnika i mikrofona, jačina vibracija, prateća oprema uz telefon...?! a to da li je metalno kućište i klizi iz ruke ili je plastično i čvrsto leži u ruci, ostavio bih kupcima da sami procene šta im je bitnije :)

Aleks

pre 12 godina

Koristim SGS2 skoro 2 meseca jako sam zadovoljan. Predhinih godinu dana sam imao Nexus 1 i pomalo koristio HTC Desire HD i bez preterivanja mogu da kazem da je Samsung pomerio granicu za korak ispred HTC.

Stvar je tu tome da kod uporednih prikaza treba izdvojiti vazno od ne vaznog pa cu da dodam neka od mojih zapazanja za koje verujem da su vazni.

Screen - Boje su fantasticne, crna boja je crna a ne tamno siva. I pod najjacim sunem ekran je bio vidljiv.

Procesor i memorija - Apsolutno kriticno i nije mi jasno zasto HTC nije stavio 1GB RAM. U isto vreme sam koristio Skype Video call, GPS je bio ukljucen u pozadini i sve ostale funkcije su radile bez zastoja. HD video ide bez seckanja. Promena funkcija jako brza, jednostavno sve se dogadja u gotovo istom trenutku.

Storage - 16GB built in sto znaci ne morate da selite aplikacije na SD, sve sa telefona radi brze i bolje.

Jedno subjektivno misljenje. Mislim da je ovo prvi telefon koji je pokaao Apple-u da mogu da naprave duplo bolji device u cemu su i uspeli (imam u kuci 2 iPhone-a)

Ovo su po meni bitni elementi na koje treba obratiti paznju malo vise nego da li je telefon od aluminijuma ili koliko je tanak kada se kupije najskuplji telefon na trzistu. Posle par dana kada odusevljnje splasne sve se svodi na koriscenje i funkcionalnost a to je ono sam cime treba ziveti do sledeceg modela.


Sve u svemu plenty of fun.


Pozdrav iz Sidneja.


Aleks

Dusan

pre 12 godina

Ja sam kupio sensation pre skoro 2 meseca i ok je,ali sam probao Samsung i samsung je brzi.Ja sam uzeo sensation zbog htc sense jer mi je nekako bolji nego TouchWiz...

Sensatio bi ocenio 9 od 10 a Galaxy 9.5...

Colak

pre 12 godina

Sve su lepo rekli samo ne ti koliko je Sgs2 brzi..i to daleko..koliko je sam odziv telefona brzi..slike kvalitetnije..video koji u full hd ne secka i itd..Inace sam uvek koristio Htc..tatto...hero,Desire i do pre tri nedelje Dhd...Sensation nisam imao ali sam probao i zaista je samo malo brzi od Dhd..a sa Sgs2 se ne moze porediti..plastika koja se spominje je prednost po meni jer je laksi i manje se zagreva.Sam Sense na Htc koci pomenuti i laguje.Mislio sam da ovr necu nikada reci ali Sgs2 je bolji aparat...

Ro

pre 12 godina

Koristim desire hd, po svim karakteristikama sjajan fon. mislim da sensation baš i nije toliko bolji, osim što je noviji, da se nužno napusta dhd. osim ako zaista neko ne pati od sitnih finesa i relativno nevidljivih detalja. mislim da će dhd 2 koji je još u najavi biti naredni izbor. sensation je u poređenju sa dhd kao vista nakon xp-a. što se samsunga tiče, kapa dole, bolji jeste, ali moj izbor ostaje htc.

Aleksa

pre 12 godina

Ako razgovarate dosta, citate i pisete mailove...onda vam ni jedan nece valjati posto baterija ne moze da izdrzi ceo radni dan tj. od 9 do 5...garantovano...meni je neverovatno koliko je sve napredovalo u poslednjih par godina...osim struje

nikkks

pre 12 godina

Zakleti fan Nokie kesirao pare za E7, nosio ga 10dana i morao da ga prodam, na moje koriscenje zapucavao se 10 puta dnevo, ali gori krsh nisam imao. Kupio u telenoru SGS II pre mesec i po i za to vreme bez ijednog reseta, aplikacije guta, imam 16stranica, ni jedno usporavanje, a vec zapucavanje... Za ekran nemojte da vas lazu, GREBE SE, ja na mom imam 2 crte od po par cm, ne smeta nista ali za 420€ ih nisam ocekivao. Sve u svemu vrhunski telefon. Samsung je zakon za sad. Pozz

joca

pre 12 godina

Kao neko ko godinama koristi pametne telefone,,imao sam priliku da koristim puno HTC i Samsung telefona i uvek sam primecivao samo jednu razliku izmedju njih,a to je u GUI-ju.Sve su to vrhunski uredjaji,izmedju kojih su razlike jako male i svi nude vise mogucnosti nego sto prosecan korisnik moze da upotrebi.
Citajuci tekst o ova dva modela,jedino stobi me odlucilo za neki od njih je cena,posto po karakteristikama gotovo jednaki.
Neizbezno je poredjenje sa Apple telefonima,ali ce Apple pre ili kasnije proci kao Sony sa betom,jer jedna kompanija nije u stanju da prati trendove,unapredjuje modele i da snizava cenu.Eskluzivnost je uvek imalo svoju cenu,ali na duze staze,kvantitet je ono sto pobedjuje.Tako je bilo sa svim tehnologijama,koje su bile za masovnu potrosnju.
Mi stariji pamtimo rat izmedju betamax i VHS standarda i pamtimo da je VHS ubedljivo pobedio,iako je beta bila bolja,sto u slucaju OS-a za telefone nije slucaj jer IOS nije nista bolji od Androida.Cak ni windows 7 za telefone nije nista manje mocan i pobedice onaj sistem koji bude nudio mogucnost proizvodnje uredjaja po nizoj ceni.
Apple trenutno belezi uspehe i dobroje sto je tako,zato sto forsira sve ostale da budu bolji.

Ivan

pre 12 godina

Imam samsungov nexus s sto je posle aluminijumske nokije bio shok (plastika)... Mogu reci da se u svakodnevnom radu s telefonom ne oseca da li je od plastike ili al. i telefon je dosta utegnut sto verujem da je u pitanju i sa sgs2. Za HTC-ove telefone ne znam, al' moj izbor u nekoj blizoj buducnosti je sigurno samsung.

juznjak

pre 12 godina

Samsung je obican plagijator. Krade od koga god stigne. Glasam za HTC. Koristim od 2005 godine njihove telefone i vrhunski su u svakom pogledu (uporedo sam koristio i Nokiu i Samsunga pa mogu da vrsim poredjenje). Sto se tice ekrana ni moj HD2 ne moze da se ogrebe (iako nema Gorila glass), a "gura" tri operativna sistema. Htc forever :)

dzoni

pre 12 godina

upravo pisem sa Galaxy S stvarno je tel vrhunski,a za S2 sta reci trenutno najjaci tel na svetu. Super Amoled i takav hardver mu daje ogromnu superiornost! Svakako Samsung Galaxy S2 nema greske

Bane

pre 12 godina

@Shankli Evo pritiskam ekran na HTC Desire HD, ma ni da makne! E jedino gde imam velikih problema je prikazivanje video zapisa na you tube-u u hq. Secka, usporava, blokira... Jel ima neko resenje? Hvala!

konan

pre 12 godina

ako cemo realno hardverski,S2 ja bolji telefon...nema price...
displej,memorija,kamera(prednja) i na kraju softver(sto je jako bitno),pored brutalnog hardvera...
inace imao sam HTC HD2,sada imam GALAXY S,mislim daje moj sledeci telefon S2...
ono sta sam ja mogao da vidim na novom GALAXY-ju je to da sve leti...radi nevidjeno brzo...trenitno dajem preporuku za SMGS2...nema greske!!!

perazdeta

pre 12 godina

dugo dugo dugo sam bio u dilemi i na kraju nabavio galaxy. perfekt.odlucio sam se zbog vise ram.a i vece memorije. nesto brzi procesor. doduse vise plastican. ali od kada sam kupio gumi zastitu bolje se oseca u ruci.

Andrej

pre 12 godina

@ivan wien: ne znam odakle ti informacija, ali je netačna: prednja kamera na sgs2 ima rezoluciju od 2mpx.

isto tako, nije exynox nego exynos.

Vlada j

pre 12 godina

Ja imam htc sensi,to je vrhunski telefon,pojedini uporedjuju stare modele htc sa samsungovim galaksi sto nije uredu,uzeli ste galaksi za dinar i sad znate sve!htc sensi nose poslovni ljudi a ne domacice .samsung je trceci za htc napravio galaksi sto je dobro jer ocigledno zeli da napreduje.Htc je LUdilo a ne plasticna igracka za decu !

igor wien

pre 12 godina

Koristim Samsung galaxy 1 i extra je, tako da je dvojka jos bolja i mocnija i htc mu ne moze prici!!! A prednja kamera na galxy 2 je 5 mpix, a ne dva kao sto ste napisali!

Sima

pre 12 godina

Razlika u brzini koju ste primetili pri kretanju kroz menije i aplikacije nema nikakve veze sa dostupnim ramom vec je iskljucivo rezultat dominacije grafickog cipa koji samsung koristi i koji je na svim testovima oljustio tegra2 chip.Iz pomenutog razloga nvidia je vec najavila novu generaciju tegra chipova za kraj ove i pocetak sledece god

vozim htc ;(

pre 12 godina

HTC ima vecu rezoluciju, bespotrebno. Nije to nista bez cega ne bi moglo da se zivi, ali graficki cip ima vise posla. Samim tim, sporiji je (nikako nije za igrice iako ima ove specifikacije), vise trosi bateriju cim je grafika zahtevnija itd.. Samsung ipak na 1. mestu.

Miki

pre 12 godina

Kad sam mog sina od 5godina pitao koja devojcica mu se svidja Marina ili Ivana on mi odgovori Jelena,e sad ako mene pitate samsung ili htc moj izbor je Iphone( lol)

Leo

pre 12 godina

Imam HTC seni i mogu reči da je fenomenalan a pre sam imao galaxy s l ali definitivno seni ima bolju bateriju u Da naglasim moj je USA verzija za USA tržište.Glasam za HTC.

Vlad

pre 12 godina

Pored stavki navedenih u clanku, treba imati u obzir i update software-a gde je Samsung daleko losiji. Za naprednije korisnike to ne znaci mnogo, a za one koji ne znaju ili ne zele da se upustaju u root i flash ROM a bas i nije sjajna opcija, pogotovu kada budu balavili za novijom verzijom Androida u buducnosti. U svakom slucaju imao sam Samsung WinMo telefon pre HTC Desire i mogu reci da mi je crkao posle tacno godinu dana pri isteku garancije. Ok, moj slucaj moze biti jedinstven ali bih dobro razmislio opet pre nego sto bi moj novac dao Samsungu.

objektivno

pre 12 godina

svakako2 extra telefona ali samsung ina dva puta bolji ekran cistiji i lepsi. htc ima poznate probleme speakerfona i otvaranja da se dodje do baterije na americkim modelima (htc inspire) zbog cega kao proizvodjac imaju dosta zalbi i smislili su da ko polomi vratanca dobije nova free. sto se galaxy S tice na 2.2 imam unlimited tethering i otkazao sam home internet.losija strana mu je sto postaje jako vruc kad je hotspot ali mi se cini da je cela postavka androida na samsungu lepsa. a mozda je to samo zbog ekrana.samsung infuse je trenutno najprodavaniji 4g tel na at&t mrezi.

sare

pre 12 godina

ako vaš HtC sensation počne da zakucava posle nedelju dana znajte da niste sami......!!!!http://www.phonearena.com/news/HTC-Sensation-plagued-by-touchscreen-problems_id20919

M.

pre 12 godina

Sensation je sjajan ali...

http://www.androidpolice.com/2011/06/06/is-your-htc-sensation-having-touchscreen-problems/

Veliki problem koji još nisu rešili.

U dilemi

pre 12 godina

Imao sam priliku da isprobam galaxi2 nema mane po meni jedino velicina.Za moj ukus za telefon malo je glomazan.E sad izlazi novi blackberry torch 9860 cini mi se porilicno kompletan doduse kamera samo 5 mp.Mene zanima ako neko moze da mi kaze ovde ko se dobro razume - to sto se govori o sigurnosti sa blackberriem-da niko nemoze da vam cita poruke itd.jel to vazi za razgovore(da niko nemoze da vam slusa razgovor)i sms takodje ili samo za poruke pisane preko blackberry mesengera koji inace koliko razumem moze da se koristi jedino medju korisnicima blberry-a.Ako je BB toliko siguran spreman sam da mu oprostim sve druge mane i kupim njega ukoliko ne onda bih radje samsung????Hvala svima koji me posavetuju.

miami_heat

pre 12 godina

@Aleksa
odlicno si primjetio, e vidis, tu Apple hebe kevu ))) moja zena ga ne ispusta iz ruku, razgovor, surf, Skype, movie trailers, e-mail...

Shankly

pre 12 godina

@Bane za Dhd nisam nista rekao, njega nisam koristio, Desire jesam, on je vrhunske zavrsne obrade, jedino sam taj problem primetio na Sensation, probao u Telenoru u Knez Mihajlovoj, Uscu i Delta sitiju i jednoj prodavnici, ne secam se koja je ulica i svuda ekran "zvace" po ivicama na dodir. Ako ne verujes idi probaj. Inace i sam koristim HTC (drugi po redu), nisam hejter, da se razumemo.

string

pre 12 godina

Koristim Samsung galaxy 1 i extra je, tako da je dvojka jos bolja i mocnija i htc mu ne moze prici!!! A prednja kamera na galxy 2 je 5 mpix, a ne dva kao sto ste napisali!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (igor wien, 10. avgust 2011 18:08)

Ja znam da je Galaxy s plus i9001(napredna verzjia Galaxy s) pojeo naprimer iPhone4 na zvanicnom testu i to ubedljivo, u svim segmentima. Kad kazem ubedljivo, onda je to stvarno tako...recimo ocena kamere za iPhone je 4, za Galaxy s plus 9, ocena reprodukcije video zapisa za iPhone je 6, za Galaxy s plus 10, etc. Dakle, prica o tome ko je bolji je smesna...vec je samo pitanje koliko je Samsung Galaxy SII bolji od drugih, jer su retki modeli koji se mogu porediti i sa starijom verzijom Galaxy-a, a kamo li sa dvojkom? Ja cu posto sam Galaxy s plus kupio pre oko mesec dana sacekati februar i onda kupiti zver Samsung Galaxy SIII koji je najavljen za taj mesec 2012.

juznjak

pre 12 godina

Samsung je obican plagijator. Krade od koga god stigne. Glasam za HTC. Koristim od 2005 godine njihove telefone i vrhunski su u svakom pogledu (uporedo sam koristio i Nokiu i Samsunga pa mogu da vrsim poredjenje). Sto se tice ekrana ni moj HD2 ne moze da se ogrebe (iako nema Gorila glass), a "gura" tri operativna sistema. Htc forever :)

Miki

pre 12 godina

Kad sam mog sina od 5godina pitao koja devojcica mu se svidja Marina ili Ivana on mi odgovori Jelena,e sad ako mene pitate samsung ili htc moj izbor je Iphone( lol)

Vlada j

pre 12 godina

Ja imam htc sensi,to je vrhunski telefon,pojedini uporedjuju stare modele htc sa samsungovim galaksi sto nije uredu,uzeli ste galaksi za dinar i sad znate sve!htc sensi nose poslovni ljudi a ne domacice .samsung je trceci za htc napravio galaksi sto je dobro jer ocigledno zeli da napreduje.Htc je LUdilo a ne plasticna igracka za decu !

schone

pre 12 godina

Imao sam sensation oko 20 dana i zamenio ga za S2. Svanulo mi. Veoma skupa i kvalitetna plastika VS krckajuci i skriputavi aluminijum uz tendenciju stalnog ispadanja iz ruku. Pre sensationa imao sam desire hd. Nema osetne razlike u brzini. S2 je druga prica. Svima koji se dvoume, preporucujem S2.

miami_heat

pre 12 godina

@Aleksa
odlicno si primjetio, e vidis, tu Apple hebe kevu ))) moja zena ga ne ispusta iz ruku, razgovor, surf, Skype, movie trailers, e-mail...

igor wien

pre 12 godina

Koristim Samsung galaxy 1 i extra je, tako da je dvojka jos bolja i mocnija i htc mu ne moze prici!!! A prednja kamera na galxy 2 je 5 mpix, a ne dva kao sto ste napisali!

Leo

pre 12 godina

Imam HTC seni i mogu reči da je fenomenalan a pre sam imao galaxy s l ali definitivno seni ima bolju bateriju u Da naglasim moj je USA verzija za USA tržište.Glasam za HTC.

U dilemi

pre 12 godina

Imao sam priliku da isprobam galaxi2 nema mane po meni jedino velicina.Za moj ukus za telefon malo je glomazan.E sad izlazi novi blackberry torch 9860 cini mi se porilicno kompletan doduse kamera samo 5 mp.Mene zanima ako neko moze da mi kaze ovde ko se dobro razume - to sto se govori o sigurnosti sa blackberriem-da niko nemoze da vam cita poruke itd.jel to vazi za razgovore(da niko nemoze da vam slusa razgovor)i sms takodje ili samo za poruke pisane preko blackberry mesengera koji inace koliko razumem moze da se koristi jedino medju korisnicima blberry-a.Ako je BB toliko siguran spreman sam da mu oprostim sve druge mane i kupim njega ukoliko ne onda bih radje samsung????Hvala svima koji me posavetuju.

deny

pre 12 godina

Samsung Galaxy s2 je trenutno najboli smartphone u trzistu. jedini pravi konkurent moze mu biti iphone 5. al za to ima jos malo vremena dok taj izadje. ;))

Vlad

pre 12 godina

Pored stavki navedenih u clanku, treba imati u obzir i update software-a gde je Samsung daleko losiji. Za naprednije korisnike to ne znaci mnogo, a za one koji ne znaju ili ne zele da se upustaju u root i flash ROM a bas i nije sjajna opcija, pogotovu kada budu balavili za novijom verzijom Androida u buducnosti. U svakom slucaju imao sam Samsung WinMo telefon pre HTC Desire i mogu reci da mi je crkao posle tacno godinu dana pri isteku garancije. Ok, moj slucaj moze biti jedinstven ali bih dobro razmislio opet pre nego sto bi moj novac dao Samsungu.

vozim htc ;(

pre 12 godina

HTC ima vecu rezoluciju, bespotrebno. Nije to nista bez cega ne bi moglo da se zivi, ali graficki cip ima vise posla. Samim tim, sporiji je (nikako nije za igrice iako ima ove specifikacije), vise trosi bateriju cim je grafika zahtevnija itd.. Samsung ipak na 1. mestu.

Aleks

pre 12 godina

Koristim SGS2 skoro 2 meseca jako sam zadovoljan. Predhinih godinu dana sam imao Nexus 1 i pomalo koristio HTC Desire HD i bez preterivanja mogu da kazem da je Samsung pomerio granicu za korak ispred HTC.

Stvar je tu tome da kod uporednih prikaza treba izdvojiti vazno od ne vaznog pa cu da dodam neka od mojih zapazanja za koje verujem da su vazni.

Screen - Boje su fantasticne, crna boja je crna a ne tamno siva. I pod najjacim sunem ekran je bio vidljiv.

Procesor i memorija - Apsolutno kriticno i nije mi jasno zasto HTC nije stavio 1GB RAM. U isto vreme sam koristio Skype Video call, GPS je bio ukljucen u pozadini i sve ostale funkcije su radile bez zastoja. HD video ide bez seckanja. Promena funkcija jako brza, jednostavno sve se dogadja u gotovo istom trenutku.

Storage - 16GB built in sto znaci ne morate da selite aplikacije na SD, sve sa telefona radi brze i bolje.

Jedno subjektivno misljenje. Mislim da je ovo prvi telefon koji je pokaao Apple-u da mogu da naprave duplo bolji device u cemu su i uspeli (imam u kuci 2 iPhone-a)

Ovo su po meni bitni elementi na koje treba obratiti paznju malo vise nego da li je telefon od aluminijuma ili koliko je tanak kada se kupije najskuplji telefon na trzistu. Posle par dana kada odusevljnje splasne sve se svodi na koriscenje i funkcionalnost a to je ono sam cime treba ziveti do sledeceg modela.


Sve u svemu plenty of fun.


Pozdrav iz Sidneja.


Aleks

konan

pre 12 godina

ako cemo realno hardverski,S2 ja bolji telefon...nema price...
displej,memorija,kamera(prednja) i na kraju softver(sto je jako bitno),pored brutalnog hardvera...
inace imao sam HTC HD2,sada imam GALAXY S,mislim daje moj sledeci telefon S2...
ono sta sam ja mogao da vidim na novom GALAXY-ju je to da sve leti...radi nevidjeno brzo...trenitno dajem preporuku za SMGS2...nema greske!!!

Shankly

pre 12 godina

Probao sam i jedan i drugi u Telenoru i mogu reci da su egal. Zaboravili ste reci da su ekrani od Gorilla stakla (neogrebivi). Ono sto sam ja primetio kod HTC je da ekran kada se po ivicama pritisne "zvace". I to na svim primercima. Da li je to deo dizajna ne znam, ali deluje vrlo neozbiljno. Jedna od stvari koja vrlo iritira je da su bezobrazno skupi van paketa. To je doduse tako sa svim telefonima kod svih operatera.

Aleksandar Kostic

pre 12 godina

Prethodne tri godine sam proveo uz Hero, Desire i do nedavno Desire HD. Generalno sam bio zadovoljan sa svakim modelom a posebno HD-om. Pre dva meseca sam dobio priliku da na vise dana testiram SGSII i Sensation. Epilog je da sam izgoreo dok nisam nabavio SGS. Taj telefon je u odnosu na Sensation bolji u svemu, osim u trajanju baterije, i to u uslovima kada imate fabricki kernel... U potpunosti se slazem sa komentarom Shoneta da izmedju Desire Hd-a i Sensationa u brzini nema nekih vecih razlika iako je potonji na 1.2, a u poredjenju sa SGS-om oba HTC gube doslovce svaki duel. Razlike u kvalitetu kamere i ekrana su jos izrazenije. Dosta njih ce navesti HTC-ov alu unibody kao bitnu stavku, mogu samo da vam preporucim da odete na prod. mesto gde su oba izlozena pa onda donesite sud. Po meni Samsung je i ovde odradio bolji posao, telefon je neverovatno lagan a istovremeno cvrst-jednostavno bolje lezi u ruci. Mogao bih da navedem jos dosta toga ali ipak je ovo komentar a ne review. Da se razumemo, oba telefona su izuzetna ali je Samsung jednostavno bolji. Pozdrav

perazdeta

pre 12 godina

dugo dugo dugo sam bio u dilemi i na kraju nabavio galaxy. perfekt.odlucio sam se zbog vise ram.a i vece memorije. nesto brzi procesor. doduse vise plastican. ali od kada sam kupio gumi zastitu bolje se oseca u ruci.

Colak

pre 12 godina

Sve su lepo rekli samo ne ti koliko je Sgs2 brzi..i to daleko..koliko je sam odziv telefona brzi..slike kvalitetnije..video koji u full hd ne secka i itd..Inace sam uvek koristio Htc..tatto...hero,Desire i do pre tri nedelje Dhd...Sensation nisam imao ali sam probao i zaista je samo malo brzi od Dhd..a sa Sgs2 se ne moze porediti..plastika koja se spominje je prednost po meni jer je laksi i manje se zagreva.Sam Sense na Htc koci pomenuti i laguje.Mislio sam da ovr necu nikada reci ali Sgs2 je bolji aparat...

Beloved

pre 12 godina

Ja ne vidim neku preteranu sličnost u izgledu između iphone/ipad-a i nekog Samsungovog Galaxy taba ili telefona. Pa nema Apple tapiju na touch screen uređaje.
SGS2 ima neverovatan procesor, memoriju, ekran, rezoluciju, boje, kameru (slike su fenomenalne). Brzina kojom on odrađuje sve „zadatke“ me iznova fascinira. Kupila sam ga preko Telenora i mogu ga svima najtoplije preporučiti. Da se razumemo HTC (uvek bi ga kupila pre nego Apple) daleko od toga da je loš, ali trenutno je Samsung taj koji postavlja standarde svima.
Koristim isključivo Samsung telefone još od 2002 godine i pojave njihovog kultnog modela T100 i ta ljubav traje i dan danas :)

M.

pre 12 godina

Sensation je sjajan ali...

http://www.androidpolice.com/2011/06/06/is-your-htc-sensation-having-touchscreen-problems/

Veliki problem koji još nisu rešili.

Ivan

pre 12 godina

Imam samsungov nexus s sto je posle aluminijumske nokije bio shok (plastika)... Mogu reci da se u svakodnevnom radu s telefonom ne oseca da li je od plastike ili al. i telefon je dosta utegnut sto verujem da je u pitanju i sa sgs2. Za HTC-ove telefone ne znam, al' moj izbor u nekoj blizoj buducnosti je sigurno samsung.

objektivno

pre 12 godina

svakako2 extra telefona ali samsung ina dva puta bolji ekran cistiji i lepsi. htc ima poznate probleme speakerfona i otvaranja da se dodje do baterije na americkim modelima (htc inspire) zbog cega kao proizvodjac imaju dosta zalbi i smislili su da ko polomi vratanca dobije nova free. sto se galaxy S tice na 2.2 imam unlimited tethering i otkazao sam home internet.losija strana mu je sto postaje jako vruc kad je hotspot ali mi se cini da je cela postavka androida na samsungu lepsa. a mozda je to samo zbog ekrana.samsung infuse je trenutno najprodavaniji 4g tel na at&t mrezi.

ins0mn1a

pre 12 godina

prosto je neverovatno da ovako temeljit clanak nije ni spomenuo jednu od vaznijih hardverskih karakteristika svakog smartphone-a : internu flash memoriju. htc sensation, naime, ima 4GB memorije, ali je korisniku dostupan samo 1GB, dok ostalo zauzima sense 3.0. sgs2 ima 16GB, ne znam tacno koliko je dostupno korisniku, ali svakako barem 12GB. dakle kod sensation-a treba da u 1GB nabudzite aplikacije i sve sto zelite da je sistemu permanentno dostupno. naravno, mozete deo da stavite i na microSD karticu, ali to je vec budzenje, potpuno nedopustivo za high-end smartphone ovih performansi i cene. mislim, poenta kartice je da bude pokretna memorija, a ne da glumi hard drive. samo zbog ovog detalja nisam kupila htc sensation, a inace jako gotivim kompaniju. budziti aplikacije na karticu je mozda bilo ok na htc G1 koji je fakticki bio prototip za nas fanatike, ali u danasnje vreme, htc u cosak i da nauci lekciju iz pocetka.

sto se samsunga tice, jedna stvar mi nije jasna: zasto prave telefone/tablete koji lice na iphone/ipad, barem na prvi pogled. mislim da im je to losa strategija, na duze staze. ako zele da privuku kupce koji bi rado imali iphone ali iz nekog razloga im nije dostupan (a taj razlog u principu nije finansijski, cene su im tu negde), takve tesko da ce dugo zadrzati. kukavicki, ali sta da se radi, trenutno boljih telefona od njihovih tesko da ima...

Ro

pre 12 godina

Koristim desire hd, po svim karakteristikama sjajan fon. mislim da sensation baš i nije toliko bolji, osim što je noviji, da se nužno napusta dhd. osim ako zaista neko ne pati od sitnih finesa i relativno nevidljivih detalja. mislim da će dhd 2 koji je još u najavi biti naredni izbor. sensation je u poređenju sa dhd kao vista nakon xp-a. što se samsunga tiče, kapa dole, bolji jeste, ali moj izbor ostaje htc.

Aleksa

pre 12 godina

Ako razgovarate dosta, citate i pisete mailove...onda vam ni jedan nece valjati posto baterija ne moze da izdrzi ceo radni dan tj. od 9 do 5...garantovano...meni je neverovatno koliko je sve napredovalo u poslednjih par godina...osim struje

sare

pre 12 godina

ako vaš HtC sensation počne da zakucava posle nedelju dana znajte da niste sami......!!!!http://www.phonearena.com/news/HTC-Sensation-plagued-by-touchscreen-problems_id20919

dzoni

pre 12 godina

upravo pisem sa Galaxy S stvarno je tel vrhunski,a za S2 sta reci trenutno najjaci tel na svetu. Super Amoled i takav hardver mu daje ogromnu superiornost! Svakako Samsung Galaxy S2 nema greske

nervozni_kolibri

pre 12 godina

Prvi smart fon mi je bio HTC Legend, sada imam sgs2, uzeo sam ga u telenoru i posle nekoliko dana se pojavila crta po ekranu - mrtvi pikseli.
Odneo u servis i dobio zamenu.
Sada sam prezadovoljan, telefon je izuzetno brz, slika predivna.
Za razliku od HTC-a sada mogu da koristim programe za snimanje razgovora a da ne moram da uključujem spikerfon, što je za moj posao jako bitno pošto sam stalno u pokretu i ne mogu vadim olovku nonstop da bi nešto zapisao (koristim CallRecorder i kvalitet snimaka je perfektan).

HTC Sense mi nedostaje, jednostavno najbolje je rešio widgete, ali sam našao LauncherPro i GoLauncher kao neku zamenu.

Sviđa mi se i HTC Sensation, i generalno HTC Sense je ono što izdvaja HTC od konkurencije.

U svakom slučaju, ko god uzme sgs2 neće zažaliti.

zoran

pre 12 godina

očekivao sam detaljniji pregled razlika. osim hardverskih, ima li razlike u softveru, odnosno interfejsu - pretpostavljam da je to jedina bitna razlika - upravljanje kontaktima, odziv ekrana, kvalitet zvučnika i mikrofona, jačina vibracija, prateća oprema uz telefon...?! a to da li je metalno kućište i klizi iz ruke ili je plastično i čvrsto leži u ruci, ostavio bih kupcima da sami procene šta im je bitnije :)

Bane

pre 12 godina

@Shankli Evo pritiskam ekran na HTC Desire HD, ma ni da makne! E jedino gde imam velikih problema je prikazivanje video zapisa na you tube-u u hq. Secka, usporava, blokira... Jel ima neko resenje? Hvala!

Dusan

pre 12 godina

Ja sam kupio sensation pre skoro 2 meseca i ok je,ali sam probao Samsung i samsung je brzi.Ja sam uzeo sensation zbog htc sense jer mi je nekako bolji nego TouchWiz...

Sensatio bi ocenio 9 od 10 a Galaxy 9.5...

joca

pre 12 godina

Kao neko ko godinama koristi pametne telefone,,imao sam priliku da koristim puno HTC i Samsung telefona i uvek sam primecivao samo jednu razliku izmedju njih,a to je u GUI-ju.Sve su to vrhunski uredjaji,izmedju kojih su razlike jako male i svi nude vise mogucnosti nego sto prosecan korisnik moze da upotrebi.
Citajuci tekst o ova dva modela,jedino stobi me odlucilo za neki od njih je cena,posto po karakteristikama gotovo jednaki.
Neizbezno je poredjenje sa Apple telefonima,ali ce Apple pre ili kasnije proci kao Sony sa betom,jer jedna kompanija nije u stanju da prati trendove,unapredjuje modele i da snizava cenu.Eskluzivnost je uvek imalo svoju cenu,ali na duze staze,kvantitet je ono sto pobedjuje.Tako je bilo sa svim tehnologijama,koje su bile za masovnu potrosnju.
Mi stariji pamtimo rat izmedju betamax i VHS standarda i pamtimo da je VHS ubedljivo pobedio,iako je beta bila bolja,sto u slucaju OS-a za telefone nije slucaj jer IOS nije nista bolji od Androida.Cak ni windows 7 za telefone nije nista manje mocan i pobedice onaj sistem koji bude nudio mogucnost proizvodnje uredjaja po nizoj ceni.
Apple trenutno belezi uspehe i dobroje sto je tako,zato sto forsira sve ostale da budu bolji.

Shankly

pre 12 godina

@Bane za Dhd nisam nista rekao, njega nisam koristio, Desire jesam, on je vrhunske zavrsne obrade, jedino sam taj problem primetio na Sensation, probao u Telenoru u Knez Mihajlovoj, Uscu i Delta sitiju i jednoj prodavnici, ne secam se koja je ulica i svuda ekran "zvace" po ivicama na dodir. Ako ne verujes idi probaj. Inace i sam koristim HTC (drugi po redu), nisam hejter, da se razumemo.

Sima

pre 12 godina

Razlika u brzini koju ste primetili pri kretanju kroz menije i aplikacije nema nikakve veze sa dostupnim ramom vec je iskljucivo rezultat dominacije grafickog cipa koji samsung koristi i koji je na svim testovima oljustio tegra2 chip.Iz pomenutog razloga nvidia je vec najavila novu generaciju tegra chipova za kraj ove i pocetak sledece god

nikkks

pre 12 godina

Zakleti fan Nokie kesirao pare za E7, nosio ga 10dana i morao da ga prodam, na moje koriscenje zapucavao se 10 puta dnevo, ali gori krsh nisam imao. Kupio u telenoru SGS II pre mesec i po i za to vreme bez ijednog reseta, aplikacije guta, imam 16stranica, ni jedno usporavanje, a vec zapucavanje... Za ekran nemojte da vas lazu, GREBE SE, ja na mom imam 2 crte od po par cm, ne smeta nista ali za 420€ ih nisam ocekivao. Sve u svemu vrhunski telefon. Samsung je zakon za sad. Pozz

string

pre 12 godina

Koristim Samsung galaxy 1 i extra je, tako da je dvojka jos bolja i mocnija i htc mu ne moze prici!!! A prednja kamera na galxy 2 je 5 mpix, a ne dva kao sto ste napisali!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (igor wien, 10. avgust 2011 18:08)

Ja znam da je Galaxy s plus i9001(napredna verzjia Galaxy s) pojeo naprimer iPhone4 na zvanicnom testu i to ubedljivo, u svim segmentima. Kad kazem ubedljivo, onda je to stvarno tako...recimo ocena kamere za iPhone je 4, za Galaxy s plus 9, ocena reprodukcije video zapisa za iPhone je 6, za Galaxy s plus 10, etc. Dakle, prica o tome ko je bolji je smesna...vec je samo pitanje koliko je Samsung Galaxy SII bolji od drugih, jer su retki modeli koji se mogu porediti i sa starijom verzijom Galaxy-a, a kamo li sa dvojkom? Ja cu posto sam Galaxy s plus kupio pre oko mesec dana sacekati februar i onda kupiti zver Samsung Galaxy SIII koji je najavljen za taj mesec 2012.

Andrej

pre 12 godina

@ivan wien: ne znam odakle ti informacija, ali je netačna: prednja kamera na sgs2 ima rezoluciju od 2mpx.

isto tako, nije exynox nego exynos.

dhd

pre 12 godina

Ja imam Desire HD nekih 8 meseci i odlican je telefon. Ipak nisam toliko sujetan da ne mogu da kazem-bice vam bolje ako kupite SGS2 nego Sensation. U to nemam nikakvu sumnju. Za ove snobove koji ne mogu da zive bez aluminijumskog telefona ne znam sta da kazem, nije uopste sve u kucistu, a Samsung nema ni izbliza toliko losu izradu kao sto vecina predstavlja. Najveci plus HTC-a u odnosu na Samsung (i sve ostale) je Sense koji je za 2 koraka ispred ostalih UI-a. Prednosti Samsunga su ekran i nesto vise RAM-a. Sta god neko uzme bice zadovoljan ali je po meni SGS2 bolja kupovina i to bih pre preporucio. Voleo bih da na b92 cesce izlaze ovakvi tekstovi koji imaju neku svrhu, a ne neka prepisana, glupa istraživanja i tekstovi koji nemaju nikakvog znacaja. Jos jedna stvar-ovo nisu jedina 2 dobra telefona i mogli bi da objavite jos neki tekst uskoro. Hocemo vise novosti, analiza i istraživanja u ovoj sekciji!