Sreda, 21.07.2010.

14:40

Forcan tuži Miškovića, blokira Maxi

Milke Forcan je tužila Miroslava Miškovića i odbacila optužbe da je otuđila imovinu Jugohemije. Istovremeno, porodica Forcan je blokirala prodaju Delta Maksija.

Izvor: B92

Forcan tuži Miškoviæa, blokira Maxi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 13 godina

Kada bi u ovoj zemlji svako uzeo onoliko koliko mu pripada, ovo dvoje ljudi sa svojom decom, porodicom i rodbinom bili bi najsiromasniji gradjani Srbije.

Matrix

pre 13 godina

Još Milka Forcan ispade Robin Hud ,ovaj svo vreme pljačkao ovaj naord ,pa red je i njega neko malo da oladi za pare ,u kako mi je milo ,jer je Mišković grobar ovog društva ,samo gleda koga će da pokopa da bi on zaradio,ovo je izgleda samo početak,koliko vidim ostaće on bez mnogo čega,proći će slično kao Karić ,samo što je Karić bio pametan 90% Karićevih poslova je bilo u inostranstvu ,a Miškoviću je 90% svojih poslova u Srbiji,i ma koliko pljuvali mi po Kariću ,on je barem pomagao koliko je mogao ,pomagao je narodu na Kosovu ,slao je teško obolelu decu na lečenje u inostranstvo,pomagao u obnovi Srpskih crkvi,a ovaj nikome nije dinar dao ,samo gleda kako da uzme i zato mi ga nije žao,mi zbog tog Miškovića imamo najskuplju hranu u Evropi,a proizvodjači koji daju maxi robu ,čekaju naplatu po 6-7 meseci,a to su mu sve Tadić i Koštunica omogućili,jer on je počeo svoju ekspanziju za vreme njihove vlasti.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ma znate kako me z..... za ove kriminalce i njihove stipendiste
u vlastima srbije.Recite koga da pljacka narod kako bismo izmirili sve obaveze za struju,grejanje i ostalo.

Zakon "kao isti za sve"

pre 13 godina

"i sve po zakonu,tu su paragrafi,pazagrafi,tek, isto je i djavolu i djakonu"
Kako bi bilo lepo i da su radnici isto tako zasticeni zakonom koji se jos pritom i postuje kod privatnika?Radnike su jedino stitili komunisti,a ovakva demokratija nije nista drugo do govno u celofanu.

Nikola

pre 13 godina

Obeje kad bi otišli u zatvor, greha ne bi bilo jer su svašta muljali. To bi se desilo u PRAVNOJ, a Srbija to nije nikada bila, najmanje sada.

emir abdulahi

pre 13 godina

Kriza je. Sedite i dogovorite se- ne preko medija da se prepucavate. kriza je, a vi znate da ce biti jos veca- pokazite patriotizam- ja znam da ste ok. Dogovorite se inace ce privreda debelo da oseti vasu svadju.

Sergije

pre 13 godina

@ neko sa strane
@ nesto bolji strucnjak

Odluka Kiparskog suda ne moze automatski biti priznata ili izvrsena na teritoriji Srbije, nego je neophodno prethodno sprovesti postupak za priznanje i/ili izvrsenje pred nadleznim domacim sudom.

Ovo se najbolje vidi iz prvog stava 26. clana pomenutog Sporazuma koji je SFRJ zakljucila sa republikom Kipar u kome stoji:

"Postupak za priznanje ili izvršenje odluke sprovodi se po zakonu strane ugovornice na čijoj teritoriji se traži priznanje ili izvršenje odluke."

Dakle, mora se sprovesti postupak za priznanje i izvrsenje odluke koju je doneo sud na Kipru, sto je opet, gledano sa strucne strane, pravna formalnost obzirom da domaci sud procenjuje ispunjenost samo odredjenih formalnih uslova i, naravno, ne ulazi u sustinu stvari.

Zoki

pre 13 godina

Nama treba jedno godinu dana cistog komunizma.
Da se sve nacionalizuje,sto su ovi lopovi pokrali.

I posle toga,opet da se prodaje,ali bez kiparskih kompanija i ostalih gluposti.

Tuze se oko vlasnistva,
a oteli od nas.
Treba sve njih,cela Srbija da ih tuzi!

Lopovi

Zoran

pre 13 godina

Da je ovo normalna drzava,
sudovi bi se tukli,ko ce da im da vise robije.

Ni oni sami ne znaju viose,sta su sve pokrali.

A ovako,gledamo kako se bogati frljaju sa parama.
Cije su nase pare,vlasnistvo itd.

E,Srbijo...

mlsa

pre 13 godina

Da je pravne i ozbiljne drzave davno bi se ispitalo poslovanje i jednih i drugig.Posto jedni i drugi leze u okrilju vlasti i sa njima saradjuju ja ne ocekujem nista.Zasto bi i neko iole pametan i ocekivao.Oni su samo ruglo korupcije i lopovluka u dogovoru sa drzavnim preduzetnicima.Nadam se da ce i mene da objave

...

pre 13 godina

(nesto bolje upucen, 21. jul 2010 20:53)

Bez namere da rasplamsavam vasu diskusiju, mislim da i vi niste u pravu jer se radi o bilateralnoj konvenciji, dakle, ne multilateralnoj, nego bilateralnoj, koja je u formi ZAKONA usvojena u nasoj drzavi i kao takva postala deo naseg pravnog sistema i obavezujuca za sve. Pritom, licno mislim da Agencija za privredne registre to nije uradila po zelji ili naredbi nekoga iz Delte vec iz cistog neznanja.

zox

pre 13 godina

5. Гала - социјала
Ја сам им'о све. – Ја нисам им'о ништа.
Мени суво злато. – Мени чича глиша.
Мени топла соба. – Мени пада киша.
Мени пуна шерпа. – Мени хладна виршла.
Ја у лову на дивљач. – Ја у лову на миша.
Ја у соби тигра. – Ја ћебе од плиша.
Ја ј.....м манекенке. – Мене ј....е триша.
Ја иш'о свуд' по свету. – Ја не даље од Ниша.
Ја имам лимузину. – Ја зимво се на плину.
Паре трошим у казину. – Немам дрва за зиму.
Кад ме виде пи..е зину. – Мени уделе ситнину.
Па запалим Кохибу. – Ја ужицкам „Дрину“.
Рефрен:
Мени овде гала! – Мени социјала!
Мени гајба вила! – Ја немам где да спавам!
Ја имам све што треба! – Ја сам жељан свега!
Ја једем само кавијар! – Ја немам ни за леба!
Ја сам члан у странци. – Ја сам брате ганци.
Мени министри ортаци. – Мени сви су ганци.
Око врата ланци. – Ја немам брате штани.
Ја купујем на тендеру. – Ја скупљам стари папир.
Ја имам и јахту. – Ја купам се у шахту.
Ја возим се у шатлу. – Ја кешам се на „Ласту“.
Мени златни зуби. – Ја имам сваки други.
Ја летов'о на Куби. – Ја спав'о сам на клупи.
Ја у криминалу. – Ја сам у каналу.
Са свима сам у талу. – Ја и даље у каналу.
Ја обиш'о Панаму. – Ја уп'о сам у Саву.
Мени црнкиње у стану. – Ја немам стан ни храну.
Ја имам гајби плазму. – Ја сањао сам сарму.
Ја имам добру карму. – Ја сам прдео у чабру.
Рефрен

veliki prezir

pre 13 godina

Dabogda oči jedni drugima povadili,..., svi međusobno:

I tajkuni i vlast i opozicija i "nevladine" organizacije i "eksperti" i verski službenici,

..., jednom rečju (što reče Seka Sabljić o ton filmu) **** u elitu,

kojoj je jedina vizija da prevari i ukrade.

Deki

pre 13 godina

Kakvo li se poskupljenje... Kosovo... porez... ili ko zna sta krije iza ove price koja nam se svakodnevno servira... od cega li nam odvracaju paznju? siguran sam!

Mare

pre 13 godina

Mileusnic Tata, dve cerke i zet. I njihova Jugohemija, drzavna firma osnovana pre 40-tak godina. Ali posto je to malo, treba ih razumeti.

nesto bolje upucen

pre 13 godina

Za autora neko sa strane

Kada ste takav vrstan pravnik i citirate odredbe Konvencije (bez namere da branim, gospodu koju vi nazivate trustom mozgova iz APR-a)moram da primetim da i niste bas toliki strucnjak, kada vam nije poznato da svaka strana sudska odluka (osim ako se radi o sudskim odlukama unutar EU koje se direktno izvrsavaju na osnovu Sporazuma clanica nakon sto odluka postane pravosnazna) mora da "prodje" kroz proceduru priznanja da bi bila izvrsiva u Srbiji.

Mario Bros

pre 13 godina

Ako prihvatimo kao tačno da Mišković ukupno vredi 10 milijardi dolara, ovih 5 miliona su mu pola promila bogatstva. Ili 2000 ti deo.

To je kao da se prosečan građanin Srbije (koji ima kuću 70.000eur, kola 10.000, ušteđevinu 2000) tužaka za 41 evro. LOL čina, al dobro mažite vi nama oči sa ovih 5 miliona, promilima nas zabavljajte dok se pravi problem a to su nelegalno stečene milijarde, gura pod tepih.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Haha, a niko da pomene suštinu: Jugohemija, koju su uzurpirali ćerke, zetovi i plemeniti tast, tj klan Mileusnić, je zaradila na vakcinama "svinjskog gripa" nešto preko 35 miliona dolara, pa su osilili, postali alavi, a kao uvozni Srbi i baš briga ih za ostalo osim besomučne zarade.
Neverovatno, i sam sam grizao oko vakcina i Miškovića, a nisam verovao "glasu razuma" - "vakcine i nisu Miškov lebac".
Srbija bi trebalo da ima na umu: Kariću je Dinkić oteo Mobtel i prodavao po svojim "ključevima", a ovaj (Karić) postao bogati izbeglica.., šta će ovde ispasti, tj da li će klan Mileusnić oteti firmu Miškoviću - brzo će se izbistriti.

dO

pre 13 godina

Milkica se utalila sa G17% i DS i sada kreće paljba po tata-Mišku. Taman da se izrežira do kraja komad "Srbija - pravna država" u režiji Borisa Tadića.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Haha, a niko da pomene suštinu: Jugohemija, koju su uzurpirali ćerke, zetovi i plemeniti tast, tj klan Mileusnić, je zaradila na vakcinama "svinjskog gripa" nešto preko 35 miliona dolara, pa su osilili, postali alavi, a kao uvozni Srbi i baš briga ih za ostalo osim besomučne zarade.
Neverovatno, i sam sam grizao oko vakcina i Miškovića, a nisam verovao "glasu razuma" - "vakcine i nisu Miškov lebac".
Srbija bi trebalo da ima na umu: Kariću je Dinkić oteo Mobtel i prodavao po svojim "ključevima", a ovaj (Karić) postao bogati izbeglica.., šta će ovde ispasti, tj da li će klan Mileusnić oteti firmu Miškoviću - brzo će se izbistriti.

rade

pre 13 godina

Kako je Forcanka mogla da pokrade Miskovica i firmu gde je do juce radila? Nije mogla osim ako je on notorna budala sto ne bih rekao. On jednostavno hoce da pokupi akcije koje je nekada delio jer nisu nista vredele ali sad kad hoce Belgijanci da kupe I te kako vrede. Navijam protiv Miskovica.
Kad citam ovo izivljavanje I bes potpuno po prvi put razumem razjarene proletere iz 1945te sto su te takozvane ‘Srpske Domacine’ najurili I sve im pokupili. Postenim radom (skoro) niko se nije obogatio.

demos

pre 13 godina

Vlast je ponudila Milki da bude zasticeni svedok u slucaju Delte sto ce uskoro izaci u javnost.Samo gledajte sta ce sve biti ovde,Shouuuu.

Marina

pre 13 godina

Kakvi biznismeni takva i firma. Mislimd a bi bilo realno da Marko i Mira dobiju svo deo, posto su oni,z ajedno sa tatom, najodgovorniji za rast imperije Miroslava Miskovica, Milke Forcan i ostalih ratnih profitera.

dejan

pre 13 godina

Ajde polako. Niko nigde ne ide i niko nista ne prodaje dok se tu lepo ne utvrdi koje sta kupio, zaradio, ukrao. Ni Miskovic, ni Forcan ni Mileusnic...

gastarbajter

pre 13 godina

TAJ "srpski nacionalni maloprodajni lanac" je unistio na desetine i desetine malih privrednika,kojima mesecima,a to se meri min 9 meseci do godinu dana,nije platio kooperantske usluge.Licno znam dvojicu,kojima je receno da ako pare potraze preko suda nikad ih nece dobiti.A kom drugom trgovinskom lancu mozes ponuditi svoje proizvode,osim MAXIju?Delta je unistila srpsko preduzetnistvo,srpske male privrednike,i za dobrobit Srbije i srpske privrede treba da nestane.I Misko i Milka su za tesku robiju,dozivotnu,ali ....

Svi su tako isti

pre 13 godina

Dok smo se mi smrzavali na ulicama,pravili studentske proteste,pistali i lupali u serpe neki su radili..za sebe..Znali su oni kako stoje stvari u "Srbiji bez 6 oktobra".

Gradjanin

pre 13 godina

Ljubav pukla i sada na sud. da je ova drzava pametna kao sto je uradio Putin kada je dosao na vlast da Delti naredi da uplati deo sredstava za koji se smatra za ne zakonito stecenim. Putin je Mihajlu Hordokovskom naredio da u rusku blagajnu uplati ne zakonito stecen novac. Ovaj to odbio i otisao na sud koji ga je osudio na 10 godina robije uz konfiskaciju celokupne imovine. Roman Abramovic je bio malo pametniji i prodao svoje akcije Gazpromu za 12 milijardi dolara i sada je miran.To nije ucinio Mikail Berezovski i sada ne moze da mrdne van Engleske. Da je Bogoljub Karic poslusao zahtev drzave sada bi bio slobodan covek i ziveo mozda u Srbiji. Ne zakonito zaradjeno mora da se vrati.Milorad Miskovic od jedne kancelarije devedesetih napravio imperiju. Dobavljacima Delta Maxija uz ucenu duguje vise od 7-8 meseci uz tendenciju da s taj dug produzi na jos koji mesec

nsv

pre 13 godina

Posto nije mogla da izdejstvuje upis akcija Maksija g-dja Forcan je posegla za nekretninama Jugohemije. Lepo bogami! Nadam se da u ovoj zemlji ima koga da stane na put ovakvoj samovolji!

Aca

pre 13 godina

"... za koju se veruje da pripada Milki Forcan."

Zar moze da poseduje (ogromnu) imovinu u Srbiji firma ciji se vlasnik ne zna? Mozda je to Haradinaj? Mira Markovic? Bin Laden? Ratko Mladic? Taci?
Ma uostalom, koga je briga.. 'ajmo... farma...

Darko

pre 13 godina

Ovo je posten predlog koji Forcanovoj ostavlja mogucnost za izlazak iz vrlo nepovoljne pozicije. I ne samo njoj vec i ljudima oko sebe koje je uvukla u svoju glupu zamisao.

Vrlo posten i fer potez Delta Holdinga. Na zalost ovo je i kraj za mnoge karijere ...

Ovo je skolski primer ponasanja onih ljudi koji nakon vise godina i decenija izadju ispod krila velikih kompanija. Zivot van staklenog zvona prepun je opasnosti i surovo pokazuje mesto u realnom zivotu.

Horhe Navidad

pre 13 godina

U novoj 758. epizodi serije "Pali andjeli" Huanita je rekla Luisu Fernandu da ga vise ne voli i da ga napusta. On joj je odgovorio da vec dugo zna da ga ona vara i da moze da ide ali da nece dobiti nista od imovine. Ona mu je na to odgovorila da ce morati da joj isplati sve do zadnje pare posto je sa njim mnogo propatila. Sta se dalje dogodilo mozete pogledati od 18 casova a repriza je sutra u 13. Svaki dan cemo Vas obavestavati o sadrzajima narednih 352 epizode koliko je ostalo do kraja serijala.

Neko sa strane

pre 13 godina

"Bravo" za Agenciju za privredne registre. Taj trust mozgova prosecne starosti od 29-30 godina i prosecnih godina iskustva cirka 2-3 nema pojma sa zivotom pa trazi resenje naseg suda kojim se priznaje strana sudska odluka, bez obzira sto smo mi potpisnici brojnih konvencija (ciji je potpisnik i drzava Kipar) usled cega ovako nesto nije neophodno vec se smatra da je dokument izdat od nadleznog organa na Kipru validan u Srbiji, bez da se dokazuje njegova valjanost. Bravo pravnici iz APR-a, sta bi Srbija bez vas. Ako neko zeli i sam da se uveri, izvolite:

Zakon o ratifikaciji ugovora između socijalističke federativne republike jugoslavije i republike kipar o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima
("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 2/86)


Glava III
Priznanje isprava
Član 19
(1) Isprave koje je izdao ili overio sud ili drugi nadležni organ jedne strane ugovornice u predviđenoj formi, ako su snabdevene potpisom i službenim pečatom nadležnog državnog organa, nije potrebno overavati na teritoriji druge strane ugovornice.
(2) Odredba stava 1 ovog člana odnosi se i na kopije i prepise koje je overio, kako je gore navedeno, sud ili drugi nadležni organ.
Član 20
Zvanična dokumenta izdata i važeća na teritoriji jedne strane ugovornice takođe će važiti na teritoriji druge strane ugovornice.

Bruka i sramota. I to samo iz jednog razloga, kada bi se priznala zabelezba otudjenja, to bi znacilo samo jedno, ne moze se raspolagati udelima Maksija, sto svakako nije u interesu cika Miska.

Horhe Navidad

pre 13 godina

U novoj 758. epizodi serije "Pali andjeli" Huanita je rekla Luisu Fernandu da ga vise ne voli i da ga napusta. On joj je odgovorio da vec dugo zna da ga ona vara i da moze da ide ali da nece dobiti nista od imovine. Ona mu je na to odgovorila da ce morati da joj isplati sve do zadnje pare posto je sa njim mnogo propatila. Sta se dalje dogodilo mozete pogledati od 18 casova a repriza je sutra u 13. Svaki dan cemo Vas obavestavati o sadrzajima narednih 352 epizode koliko je ostalo do kraja serijala.

Aca

pre 13 godina

"... za koju se veruje da pripada Milki Forcan."

Zar moze da poseduje (ogromnu) imovinu u Srbiji firma ciji se vlasnik ne zna? Mozda je to Haradinaj? Mira Markovic? Bin Laden? Ratko Mladic? Taci?
Ma uostalom, koga je briga.. 'ajmo... farma...

gastarbajter

pre 13 godina

TAJ "srpski nacionalni maloprodajni lanac" je unistio na desetine i desetine malih privrednika,kojima mesecima,a to se meri min 9 meseci do godinu dana,nije platio kooperantske usluge.Licno znam dvojicu,kojima je receno da ako pare potraze preko suda nikad ih nece dobiti.A kom drugom trgovinskom lancu mozes ponuditi svoje proizvode,osim MAXIju?Delta je unistila srpsko preduzetnistvo,srpske male privrednike,i za dobrobit Srbije i srpske privrede treba da nestane.I Misko i Milka su za tesku robiju,dozivotnu,ali ....

Svi su tako isti

pre 13 godina

Dok smo se mi smrzavali na ulicama,pravili studentske proteste,pistali i lupali u serpe neki su radili..za sebe..Znali su oni kako stoje stvari u "Srbiji bez 6 oktobra".

Gradjanin

pre 13 godina

Ljubav pukla i sada na sud. da je ova drzava pametna kao sto je uradio Putin kada je dosao na vlast da Delti naredi da uplati deo sredstava za koji se smatra za ne zakonito stecenim. Putin je Mihajlu Hordokovskom naredio da u rusku blagajnu uplati ne zakonito stecen novac. Ovaj to odbio i otisao na sud koji ga je osudio na 10 godina robije uz konfiskaciju celokupne imovine. Roman Abramovic je bio malo pametniji i prodao svoje akcije Gazpromu za 12 milijardi dolara i sada je miran.To nije ucinio Mikail Berezovski i sada ne moze da mrdne van Engleske. Da je Bogoljub Karic poslusao zahtev drzave sada bi bio slobodan covek i ziveo mozda u Srbiji. Ne zakonito zaradjeno mora da se vrati.Milorad Miskovic od jedne kancelarije devedesetih napravio imperiju. Dobavljacima Delta Maxija uz ucenu duguje vise od 7-8 meseci uz tendenciju da s taj dug produzi na jos koji mesec

Neko sa strane

pre 13 godina

"Bravo" za Agenciju za privredne registre. Taj trust mozgova prosecne starosti od 29-30 godina i prosecnih godina iskustva cirka 2-3 nema pojma sa zivotom pa trazi resenje naseg suda kojim se priznaje strana sudska odluka, bez obzira sto smo mi potpisnici brojnih konvencija (ciji je potpisnik i drzava Kipar) usled cega ovako nesto nije neophodno vec se smatra da je dokument izdat od nadleznog organa na Kipru validan u Srbiji, bez da se dokazuje njegova valjanost. Bravo pravnici iz APR-a, sta bi Srbija bez vas. Ako neko zeli i sam da se uveri, izvolite:

Zakon o ratifikaciji ugovora između socijalističke federativne republike jugoslavije i republike kipar o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima
("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 2/86)


Glava III
Priznanje isprava
Član 19
(1) Isprave koje je izdao ili overio sud ili drugi nadležni organ jedne strane ugovornice u predviđenoj formi, ako su snabdevene potpisom i službenim pečatom nadležnog državnog organa, nije potrebno overavati na teritoriji druge strane ugovornice.
(2) Odredba stava 1 ovog člana odnosi se i na kopije i prepise koje je overio, kako je gore navedeno, sud ili drugi nadležni organ.
Član 20
Zvanična dokumenta izdata i važeća na teritoriji jedne strane ugovornice takođe će važiti na teritoriji druge strane ugovornice.

Bruka i sramota. I to samo iz jednog razloga, kada bi se priznala zabelezba otudjenja, to bi znacilo samo jedno, ne moze se raspolagati udelima Maksija, sto svakako nije u interesu cika Miska.

dO

pre 13 godina

Milkica se utalila sa G17% i DS i sada kreće paljba po tata-Mišku. Taman da se izrežira do kraja komad "Srbija - pravna država" u režiji Borisa Tadića.

Marina

pre 13 godina

Kakvi biznismeni takva i firma. Mislimd a bi bilo realno da Marko i Mira dobiju svo deo, posto su oni,z ajedno sa tatom, najodgovorniji za rast imperije Miroslava Miskovica, Milke Forcan i ostalih ratnih profitera.

dejan

pre 13 godina

Ajde polako. Niko nigde ne ide i niko nista ne prodaje dok se tu lepo ne utvrdi koje sta kupio, zaradio, ukrao. Ni Miskovic, ni Forcan ni Mileusnic...

demos

pre 13 godina

Vlast je ponudila Milki da bude zasticeni svedok u slucaju Delte sto ce uskoro izaci u javnost.Samo gledajte sta ce sve biti ovde,Shouuuu.

rade

pre 13 godina

Kako je Forcanka mogla da pokrade Miskovica i firmu gde je do juce radila? Nije mogla osim ako je on notorna budala sto ne bih rekao. On jednostavno hoce da pokupi akcije koje je nekada delio jer nisu nista vredele ali sad kad hoce Belgijanci da kupe I te kako vrede. Navijam protiv Miskovica.
Kad citam ovo izivljavanje I bes potpuno po prvi put razumem razjarene proletere iz 1945te sto su te takozvane ‘Srpske Domacine’ najurili I sve im pokupili. Postenim radom (skoro) niko se nije obogatio.

nsv

pre 13 godina

Posto nije mogla da izdejstvuje upis akcija Maksija g-dja Forcan je posegla za nekretninama Jugohemije. Lepo bogami! Nadam se da u ovoj zemlji ima koga da stane na put ovakvoj samovolji!

Mario Bros

pre 13 godina

Ako prihvatimo kao tačno da Mišković ukupno vredi 10 milijardi dolara, ovih 5 miliona su mu pola promila bogatstva. Ili 2000 ti deo.

To je kao da se prosečan građanin Srbije (koji ima kuću 70.000eur, kola 10.000, ušteđevinu 2000) tužaka za 41 evro. LOL čina, al dobro mažite vi nama oči sa ovih 5 miliona, promilima nas zabavljajte dok se pravi problem a to su nelegalno stečene milijarde, gura pod tepih.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Haha, a niko da pomene suštinu: Jugohemija, koju su uzurpirali ćerke, zetovi i plemeniti tast, tj klan Mileusnić, je zaradila na vakcinama "svinjskog gripa" nešto preko 35 miliona dolara, pa su osilili, postali alavi, a kao uvozni Srbi i baš briga ih za ostalo osim besomučne zarade.
Neverovatno, i sam sam grizao oko vakcina i Miškovića, a nisam verovao "glasu razuma" - "vakcine i nisu Miškov lebac".
Srbija bi trebalo da ima na umu: Kariću je Dinkić oteo Mobtel i prodavao po svojim "ključevima", a ovaj (Karić) postao bogati izbeglica.., šta će ovde ispasti, tj da li će klan Mileusnić oteti firmu Miškoviću - brzo će se izbistriti.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Haha, a niko da pomene suštinu: Jugohemija, koju su uzurpirali ćerke, zetovi i plemeniti tast, tj klan Mileusnić, je zaradila na vakcinama "svinjskog gripa" nešto preko 35 miliona dolara, pa su osilili, postali alavi, a kao uvozni Srbi i baš briga ih za ostalo osim besomučne zarade.
Neverovatno, i sam sam grizao oko vakcina i Miškovića, a nisam verovao "glasu razuma" - "vakcine i nisu Miškov lebac".
Srbija bi trebalo da ima na umu: Kariću je Dinkić oteo Mobtel i prodavao po svojim "ključevima", a ovaj (Karić) postao bogati izbeglica.., šta će ovde ispasti, tj da li će klan Mileusnić oteti firmu Miškoviću - brzo će se izbistriti.

Darko

pre 13 godina

Ovo je posten predlog koji Forcanovoj ostavlja mogucnost za izlazak iz vrlo nepovoljne pozicije. I ne samo njoj vec i ljudima oko sebe koje je uvukla u svoju glupu zamisao.

Vrlo posten i fer potez Delta Holdinga. Na zalost ovo je i kraj za mnoge karijere ...

Ovo je skolski primer ponasanja onih ljudi koji nakon vise godina i decenija izadju ispod krila velikih kompanija. Zivot van staklenog zvona prepun je opasnosti i surovo pokazuje mesto u realnom zivotu.

Mare

pre 13 godina

Mileusnic Tata, dve cerke i zet. I njihova Jugohemija, drzavna firma osnovana pre 40-tak godina. Ali posto je to malo, treba ih razumeti.

Zoki

pre 13 godina

Nama treba jedno godinu dana cistog komunizma.
Da se sve nacionalizuje,sto su ovi lopovi pokrali.

I posle toga,opet da se prodaje,ali bez kiparskih kompanija i ostalih gluposti.

Tuze se oko vlasnistva,
a oteli od nas.
Treba sve njih,cela Srbija da ih tuzi!

Lopovi

zox

pre 13 godina

5. Гала - социјала
Ја сам им'о све. – Ја нисам им'о ништа.
Мени суво злато. – Мени чича глиша.
Мени топла соба. – Мени пада киша.
Мени пуна шерпа. – Мени хладна виршла.
Ја у лову на дивљач. – Ја у лову на миша.
Ја у соби тигра. – Ја ћебе од плиша.
Ја ј.....м манекенке. – Мене ј....е триша.
Ја иш'о свуд' по свету. – Ја не даље од Ниша.
Ја имам лимузину. – Ја зимво се на плину.
Паре трошим у казину. – Немам дрва за зиму.
Кад ме виде пи..е зину. – Мени уделе ситнину.
Па запалим Кохибу. – Ја ужицкам „Дрину“.
Рефрен:
Мени овде гала! – Мени социјала!
Мени гајба вила! – Ја немам где да спавам!
Ја имам све што треба! – Ја сам жељан свега!
Ја једем само кавијар! – Ја немам ни за леба!
Ја сам члан у странци. – Ја сам брате ганци.
Мени министри ортаци. – Мени сви су ганци.
Око врата ланци. – Ја немам брате штани.
Ја купујем на тендеру. – Ја скупљам стари папир.
Ја имам и јахту. – Ја купам се у шахту.
Ја возим се у шатлу. – Ја кешам се на „Ласту“.
Мени златни зуби. – Ја имам сваки други.
Ја летов'о на Куби. – Ја спав'о сам на клупи.
Ја у криминалу. – Ја сам у каналу.
Са свима сам у талу. – Ја и даље у каналу.
Ја обиш'о Панаму. – Ја уп'о сам у Саву.
Мени црнкиње у стану. – Ја немам стан ни храну.
Ја имам гајби плазму. – Ја сањао сам сарму.
Ја имам добру карму. – Ја сам прдео у чабру.
Рефрен

Deki

pre 13 godina

Kakvo li se poskupljenje... Kosovo... porez... ili ko zna sta krije iza ove price koja nam se svakodnevno servira... od cega li nam odvracaju paznju? siguran sam!

Zoran

pre 13 godina

Da je ovo normalna drzava,
sudovi bi se tukli,ko ce da im da vise robije.

Ni oni sami ne znaju viose,sta su sve pokrali.

A ovako,gledamo kako se bogati frljaju sa parama.
Cije su nase pare,vlasnistvo itd.

E,Srbijo...

veliki prezir

pre 13 godina

Dabogda oči jedni drugima povadili,..., svi međusobno:

I tajkuni i vlast i opozicija i "nevladine" organizacije i "eksperti" i verski službenici,

..., jednom rečju (što reče Seka Sabljić o ton filmu) **** u elitu,

kojoj je jedina vizija da prevari i ukrade.

Nikola

pre 13 godina

Obeje kad bi otišli u zatvor, greha ne bi bilo jer su svašta muljali. To bi se desilo u PRAVNOJ, a Srbija to nije nikada bila, najmanje sada.

Zakon "kao isti za sve"

pre 13 godina

"i sve po zakonu,tu su paragrafi,pazagrafi,tek, isto je i djavolu i djakonu"
Kako bi bilo lepo i da su radnici isto tako zasticeni zakonom koji se jos pritom i postuje kod privatnika?Radnike su jedino stitili komunisti,a ovakva demokratija nije nista drugo do govno u celofanu.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ma znate kako me z..... za ove kriminalce i njihove stipendiste
u vlastima srbije.Recite koga da pljacka narod kako bismo izmirili sve obaveze za struju,grejanje i ostalo.

mlsa

pre 13 godina

Da je pravne i ozbiljne drzave davno bi se ispitalo poslovanje i jednih i drugig.Posto jedni i drugi leze u okrilju vlasti i sa njima saradjuju ja ne ocekujem nista.Zasto bi i neko iole pametan i ocekivao.Oni su samo ruglo korupcije i lopovluka u dogovoru sa drzavnim preduzetnicima.Nadam se da ce i mene da objave

nesto bolje upucen

pre 13 godina

Za autora neko sa strane

Kada ste takav vrstan pravnik i citirate odredbe Konvencije (bez namere da branim, gospodu koju vi nazivate trustom mozgova iz APR-a)moram da primetim da i niste bas toliki strucnjak, kada vam nije poznato da svaka strana sudska odluka (osim ako se radi o sudskim odlukama unutar EU koje se direktno izvrsavaju na osnovu Sporazuma clanica nakon sto odluka postane pravosnazna) mora da "prodje" kroz proceduru priznanja da bi bila izvrsiva u Srbiji.

Matrix

pre 13 godina

Još Milka Forcan ispade Robin Hud ,ovaj svo vreme pljačkao ovaj naord ,pa red je i njega neko malo da oladi za pare ,u kako mi je milo ,jer je Mišković grobar ovog društva ,samo gleda koga će da pokopa da bi on zaradio,ovo je izgleda samo početak,koliko vidim ostaće on bez mnogo čega,proći će slično kao Karić ,samo što je Karić bio pametan 90% Karićevih poslova je bilo u inostranstvu ,a Miškoviću je 90% svojih poslova u Srbiji,i ma koliko pljuvali mi po Kariću ,on je barem pomagao koliko je mogao ,pomagao je narodu na Kosovu ,slao je teško obolelu decu na lečenje u inostranstvo,pomagao u obnovi Srpskih crkvi,a ovaj nikome nije dinar dao ,samo gleda kako da uzme i zato mi ga nije žao,mi zbog tog Miškovića imamo najskuplju hranu u Evropi,a proizvodjači koji daju maxi robu ,čekaju naplatu po 6-7 meseci,a to su mu sve Tadić i Koštunica omogućili,jer on je počeo svoju ekspanziju za vreme njihove vlasti.

Dragan

pre 13 godina

Kada bi u ovoj zemlji svako uzeo onoliko koliko mu pripada, ovo dvoje ljudi sa svojom decom, porodicom i rodbinom bili bi najsiromasniji gradjani Srbije.

...

pre 13 godina

(nesto bolje upucen, 21. jul 2010 20:53)

Bez namere da rasplamsavam vasu diskusiju, mislim da i vi niste u pravu jer se radi o bilateralnoj konvenciji, dakle, ne multilateralnoj, nego bilateralnoj, koja je u formi ZAKONA usvojena u nasoj drzavi i kao takva postala deo naseg pravnog sistema i obavezujuca za sve. Pritom, licno mislim da Agencija za privredne registre to nije uradila po zelji ili naredbi nekoga iz Delte vec iz cistog neznanja.

Sergije

pre 13 godina

@ neko sa strane
@ nesto bolji strucnjak

Odluka Kiparskog suda ne moze automatski biti priznata ili izvrsena na teritoriji Srbije, nego je neophodno prethodno sprovesti postupak za priznanje i/ili izvrsenje pred nadleznim domacim sudom.

Ovo se najbolje vidi iz prvog stava 26. clana pomenutog Sporazuma koji je SFRJ zakljucila sa republikom Kipar u kome stoji:

"Postupak za priznanje ili izvršenje odluke sprovodi se po zakonu strane ugovornice na čijoj teritoriji se traži priznanje ili izvršenje odluke."

Dakle, mora se sprovesti postupak za priznanje i izvrsenje odluke koju je doneo sud na Kipru, sto je opet, gledano sa strucne strane, pravna formalnost obzirom da domaci sud procenjuje ispunjenost samo odredjenih formalnih uslova i, naravno, ne ulazi u sustinu stvari.

emir abdulahi

pre 13 godina

Kriza je. Sedite i dogovorite se- ne preko medija da se prepucavate. kriza je, a vi znate da ce biti jos veca- pokazite patriotizam- ja znam da ste ok. Dogovorite se inace ce privreda debelo da oseti vasu svadju.

Darko

pre 13 godina

Ovo je posten predlog koji Forcanovoj ostavlja mogucnost za izlazak iz vrlo nepovoljne pozicije. I ne samo njoj vec i ljudima oko sebe koje je uvukla u svoju glupu zamisao.

Vrlo posten i fer potez Delta Holdinga. Na zalost ovo je i kraj za mnoge karijere ...

Ovo je skolski primer ponasanja onih ljudi koji nakon vise godina i decenija izadju ispod krila velikih kompanija. Zivot van staklenog zvona prepun je opasnosti i surovo pokazuje mesto u realnom zivotu.

nsv

pre 13 godina

Posto nije mogla da izdejstvuje upis akcija Maksija g-dja Forcan je posegla za nekretninama Jugohemije. Lepo bogami! Nadam se da u ovoj zemlji ima koga da stane na put ovakvoj samovolji!

emir abdulahi

pre 13 godina

Kriza je. Sedite i dogovorite se- ne preko medija da se prepucavate. kriza je, a vi znate da ce biti jos veca- pokazite patriotizam- ja znam da ste ok. Dogovorite se inace ce privreda debelo da oseti vasu svadju.

rade

pre 13 godina

Kako je Forcanka mogla da pokrade Miskovica i firmu gde je do juce radila? Nije mogla osim ako je on notorna budala sto ne bih rekao. On jednostavno hoce da pokupi akcije koje je nekada delio jer nisu nista vredele ali sad kad hoce Belgijanci da kupe I te kako vrede. Navijam protiv Miskovica.
Kad citam ovo izivljavanje I bes potpuno po prvi put razumem razjarene proletere iz 1945te sto su te takozvane ‘Srpske Domacine’ najurili I sve im pokupili. Postenim radom (skoro) niko se nije obogatio.

dO

pre 13 godina

Milkica se utalila sa G17% i DS i sada kreće paljba po tata-Mišku. Taman da se izrežira do kraja komad "Srbija - pravna država" u režiji Borisa Tadića.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Haha, a niko da pomene suštinu: Jugohemija, koju su uzurpirali ćerke, zetovi i plemeniti tast, tj klan Mileusnić, je zaradila na vakcinama "svinjskog gripa" nešto preko 35 miliona dolara, pa su osilili, postali alavi, a kao uvozni Srbi i baš briga ih za ostalo osim besomučne zarade.
Neverovatno, i sam sam grizao oko vakcina i Miškovića, a nisam verovao "glasu razuma" - "vakcine i nisu Miškov lebac".
Srbija bi trebalo da ima na umu: Kariću je Dinkić oteo Mobtel i prodavao po svojim "ključevima", a ovaj (Karić) postao bogati izbeglica.., šta će ovde ispasti, tj da li će klan Mileusnić oteti firmu Miškoviću - brzo će se izbistriti.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Haha, a niko da pomene suštinu: Jugohemija, koju su uzurpirali ćerke, zetovi i plemeniti tast, tj klan Mileusnić, je zaradila na vakcinama "svinjskog gripa" nešto preko 35 miliona dolara, pa su osilili, postali alavi, a kao uvozni Srbi i baš briga ih za ostalo osim besomučne zarade.
Neverovatno, i sam sam grizao oko vakcina i Miškovića, a nisam verovao "glasu razuma" - "vakcine i nisu Miškov lebac".
Srbija bi trebalo da ima na umu: Kariću je Dinkić oteo Mobtel i prodavao po svojim "ključevima", a ovaj (Karić) postao bogati izbeglica.., šta će ovde ispasti, tj da li će klan Mileusnić oteti firmu Miškoviću - brzo će se izbistriti.

Gradjanin

pre 13 godina

Ljubav pukla i sada na sud. da je ova drzava pametna kao sto je uradio Putin kada je dosao na vlast da Delti naredi da uplati deo sredstava za koji se smatra za ne zakonito stecenim. Putin je Mihajlu Hordokovskom naredio da u rusku blagajnu uplati ne zakonito stecen novac. Ovaj to odbio i otisao na sud koji ga je osudio na 10 godina robije uz konfiskaciju celokupne imovine. Roman Abramovic je bio malo pametniji i prodao svoje akcije Gazpromu za 12 milijardi dolara i sada je miran.To nije ucinio Mikail Berezovski i sada ne moze da mrdne van Engleske. Da je Bogoljub Karic poslusao zahtev drzave sada bi bio slobodan covek i ziveo mozda u Srbiji. Ne zakonito zaradjeno mora da se vrati.Milorad Miskovic od jedne kancelarije devedesetih napravio imperiju. Dobavljacima Delta Maxija uz ucenu duguje vise od 7-8 meseci uz tendenciju da s taj dug produzi na jos koji mesec

nesto bolje upucen

pre 13 godina

Za autora neko sa strane

Kada ste takav vrstan pravnik i citirate odredbe Konvencije (bez namere da branim, gospodu koju vi nazivate trustom mozgova iz APR-a)moram da primetim da i niste bas toliki strucnjak, kada vam nije poznato da svaka strana sudska odluka (osim ako se radi o sudskim odlukama unutar EU koje se direktno izvrsavaju na osnovu Sporazuma clanica nakon sto odluka postane pravosnazna) mora da "prodje" kroz proceduru priznanja da bi bila izvrsiva u Srbiji.

Marina

pre 13 godina

Kakvi biznismeni takva i firma. Mislimd a bi bilo realno da Marko i Mira dobiju svo deo, posto su oni,z ajedno sa tatom, najodgovorniji za rast imperije Miroslava Miskovica, Milke Forcan i ostalih ratnih profitera.

Horhe Navidad

pre 13 godina

U novoj 758. epizodi serije "Pali andjeli" Huanita je rekla Luisu Fernandu da ga vise ne voli i da ga napusta. On joj je odgovorio da vec dugo zna da ga ona vara i da moze da ide ali da nece dobiti nista od imovine. Ona mu je na to odgovorila da ce morati da joj isplati sve do zadnje pare posto je sa njim mnogo propatila. Sta se dalje dogodilo mozete pogledati od 18 casova a repriza je sutra u 13. Svaki dan cemo Vas obavestavati o sadrzajima narednih 352 epizode koliko je ostalo do kraja serijala.

Mare

pre 13 godina

Mileusnic Tata, dve cerke i zet. I njihova Jugohemija, drzavna firma osnovana pre 40-tak godina. Ali posto je to malo, treba ih razumeti.

Svi su tako isti

pre 13 godina

Dok smo se mi smrzavali na ulicama,pravili studentske proteste,pistali i lupali u serpe neki su radili..za sebe..Znali su oni kako stoje stvari u "Srbiji bez 6 oktobra".

gastarbajter

pre 13 godina

TAJ "srpski nacionalni maloprodajni lanac" je unistio na desetine i desetine malih privrednika,kojima mesecima,a to se meri min 9 meseci do godinu dana,nije platio kooperantske usluge.Licno znam dvojicu,kojima je receno da ako pare potraze preko suda nikad ih nece dobiti.A kom drugom trgovinskom lancu mozes ponuditi svoje proizvode,osim MAXIju?Delta je unistila srpsko preduzetnistvo,srpske male privrednike,i za dobrobit Srbije i srpske privrede treba da nestane.I Misko i Milka su za tesku robiju,dozivotnu,ali ....

Mario Bros

pre 13 godina

Ako prihvatimo kao tačno da Mišković ukupno vredi 10 milijardi dolara, ovih 5 miliona su mu pola promila bogatstva. Ili 2000 ti deo.

To je kao da se prosečan građanin Srbije (koji ima kuću 70.000eur, kola 10.000, ušteđevinu 2000) tužaka za 41 evro. LOL čina, al dobro mažite vi nama oči sa ovih 5 miliona, promilima nas zabavljajte dok se pravi problem a to su nelegalno stečene milijarde, gura pod tepih.

Deki

pre 13 godina

Kakvo li se poskupljenje... Kosovo... porez... ili ko zna sta krije iza ove price koja nam se svakodnevno servira... od cega li nam odvracaju paznju? siguran sam!

zox

pre 13 godina

5. Гала - социјала
Ја сам им'о све. – Ја нисам им'о ништа.
Мени суво злато. – Мени чича глиша.
Мени топла соба. – Мени пада киша.
Мени пуна шерпа. – Мени хладна виршла.
Ја у лову на дивљач. – Ја у лову на миша.
Ја у соби тигра. – Ја ћебе од плиша.
Ја ј.....м манекенке. – Мене ј....е триша.
Ја иш'о свуд' по свету. – Ја не даље од Ниша.
Ја имам лимузину. – Ја зимво се на плину.
Паре трошим у казину. – Немам дрва за зиму.
Кад ме виде пи..е зину. – Мени уделе ситнину.
Па запалим Кохибу. – Ја ужицкам „Дрину“.
Рефрен:
Мени овде гала! – Мени социјала!
Мени гајба вила! – Ја немам где да спавам!
Ја имам све што треба! – Ја сам жељан свега!
Ја једем само кавијар! – Ја немам ни за леба!
Ја сам члан у странци. – Ја сам брате ганци.
Мени министри ортаци. – Мени сви су ганци.
Око врата ланци. – Ја немам брате штани.
Ја купујем на тендеру. – Ја скупљам стари папир.
Ја имам и јахту. – Ја купам се у шахту.
Ја возим се у шатлу. – Ја кешам се на „Ласту“.
Мени златни зуби. – Ја имам сваки други.
Ја летов'о на Куби. – Ја спав'о сам на клупи.
Ја у криминалу. – Ја сам у каналу.
Са свима сам у талу. – Ја и даље у каналу.
Ја обиш'о Панаму. – Ја уп'о сам у Саву.
Мени црнкиње у стану. – Ја немам стан ни храну.
Ја имам гајби плазму. – Ја сањао сам сарму.
Ја имам добру карму. – Ја сам прдео у чабру.
Рефрен

Matrix

pre 13 godina

Još Milka Forcan ispade Robin Hud ,ovaj svo vreme pljačkao ovaj naord ,pa red je i njega neko malo da oladi za pare ,u kako mi je milo ,jer je Mišković grobar ovog društva ,samo gleda koga će da pokopa da bi on zaradio,ovo je izgleda samo početak,koliko vidim ostaće on bez mnogo čega,proći će slično kao Karić ,samo što je Karić bio pametan 90% Karićevih poslova je bilo u inostranstvu ,a Miškoviću je 90% svojih poslova u Srbiji,i ma koliko pljuvali mi po Kariću ,on je barem pomagao koliko je mogao ,pomagao je narodu na Kosovu ,slao je teško obolelu decu na lečenje u inostranstvo,pomagao u obnovi Srpskih crkvi,a ovaj nikome nije dinar dao ,samo gleda kako da uzme i zato mi ga nije žao,mi zbog tog Miškovića imamo najskuplju hranu u Evropi,a proizvodjači koji daju maxi robu ,čekaju naplatu po 6-7 meseci,a to su mu sve Tadić i Koštunica omogućili,jer on je počeo svoju ekspanziju za vreme njihove vlasti.

Aca

pre 13 godina

"... za koju se veruje da pripada Milki Forcan."

Zar moze da poseduje (ogromnu) imovinu u Srbiji firma ciji se vlasnik ne zna? Mozda je to Haradinaj? Mira Markovic? Bin Laden? Ratko Mladic? Taci?
Ma uostalom, koga je briga.. 'ajmo... farma...

dejan

pre 13 godina

Ajde polako. Niko nigde ne ide i niko nista ne prodaje dok se tu lepo ne utvrdi koje sta kupio, zaradio, ukrao. Ni Miskovic, ni Forcan ni Mileusnic...

Neko sa strane

pre 13 godina

"Bravo" za Agenciju za privredne registre. Taj trust mozgova prosecne starosti od 29-30 godina i prosecnih godina iskustva cirka 2-3 nema pojma sa zivotom pa trazi resenje naseg suda kojim se priznaje strana sudska odluka, bez obzira sto smo mi potpisnici brojnih konvencija (ciji je potpisnik i drzava Kipar) usled cega ovako nesto nije neophodno vec se smatra da je dokument izdat od nadleznog organa na Kipru validan u Srbiji, bez da se dokazuje njegova valjanost. Bravo pravnici iz APR-a, sta bi Srbija bez vas. Ako neko zeli i sam da se uveri, izvolite:

Zakon o ratifikaciji ugovora između socijalističke federativne republike jugoslavije i republike kipar o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima
("Sl. list SFRJ - Međunarodni ugovori", br. 2/86)


Glava III
Priznanje isprava
Član 19
(1) Isprave koje je izdao ili overio sud ili drugi nadležni organ jedne strane ugovornice u predviđenoj formi, ako su snabdevene potpisom i službenim pečatom nadležnog državnog organa, nije potrebno overavati na teritoriji druge strane ugovornice.
(2) Odredba stava 1 ovog člana odnosi se i na kopije i prepise koje je overio, kako je gore navedeno, sud ili drugi nadležni organ.
Član 20
Zvanična dokumenta izdata i važeća na teritoriji jedne strane ugovornice takođe će važiti na teritoriji druge strane ugovornice.

Bruka i sramota. I to samo iz jednog razloga, kada bi se priznala zabelezba otudjenja, to bi znacilo samo jedno, ne moze se raspolagati udelima Maksija, sto svakako nije u interesu cika Miska.

Zoki

pre 13 godina

Nama treba jedno godinu dana cistog komunizma.
Da se sve nacionalizuje,sto su ovi lopovi pokrali.

I posle toga,opet da se prodaje,ali bez kiparskih kompanija i ostalih gluposti.

Tuze se oko vlasnistva,
a oteli od nas.
Treba sve njih,cela Srbija da ih tuzi!

Lopovi

demos

pre 13 godina

Vlast je ponudila Milki da bude zasticeni svedok u slucaju Delte sto ce uskoro izaci u javnost.Samo gledajte sta ce sve biti ovde,Shouuuu.

Zakon "kao isti za sve"

pre 13 godina

"i sve po zakonu,tu su paragrafi,pazagrafi,tek, isto je i djavolu i djakonu"
Kako bi bilo lepo i da su radnici isto tako zasticeni zakonom koji se jos pritom i postuje kod privatnika?Radnike su jedino stitili komunisti,a ovakva demokratija nije nista drugo do govno u celofanu.

veliki prezir

pre 13 godina

Dabogda oči jedni drugima povadili,..., svi međusobno:

I tajkuni i vlast i opozicija i "nevladine" organizacije i "eksperti" i verski službenici,

..., jednom rečju (što reče Seka Sabljić o ton filmu) **** u elitu,

kojoj je jedina vizija da prevari i ukrade.

mlsa

pre 13 godina

Da je pravne i ozbiljne drzave davno bi se ispitalo poslovanje i jednih i drugig.Posto jedni i drugi leze u okrilju vlasti i sa njima saradjuju ja ne ocekujem nista.Zasto bi i neko iole pametan i ocekivao.Oni su samo ruglo korupcije i lopovluka u dogovoru sa drzavnim preduzetnicima.Nadam se da ce i mene da objave

...

pre 13 godina

(nesto bolje upucen, 21. jul 2010 20:53)

Bez namere da rasplamsavam vasu diskusiju, mislim da i vi niste u pravu jer se radi o bilateralnoj konvenciji, dakle, ne multilateralnoj, nego bilateralnoj, koja je u formi ZAKONA usvojena u nasoj drzavi i kao takva postala deo naseg pravnog sistema i obavezujuca za sve. Pritom, licno mislim da Agencija za privredne registre to nije uradila po zelji ili naredbi nekoga iz Delte vec iz cistog neznanja.

Zoran

pre 13 godina

Da je ovo normalna drzava,
sudovi bi se tukli,ko ce da im da vise robije.

Ni oni sami ne znaju viose,sta su sve pokrali.

A ovako,gledamo kako se bogati frljaju sa parama.
Cije su nase pare,vlasnistvo itd.

E,Srbijo...

Sergije

pre 13 godina

@ neko sa strane
@ nesto bolji strucnjak

Odluka Kiparskog suda ne moze automatski biti priznata ili izvrsena na teritoriji Srbije, nego je neophodno prethodno sprovesti postupak za priznanje i/ili izvrsenje pred nadleznim domacim sudom.

Ovo se najbolje vidi iz prvog stava 26. clana pomenutog Sporazuma koji je SFRJ zakljucila sa republikom Kipar u kome stoji:

"Postupak za priznanje ili izvršenje odluke sprovodi se po zakonu strane ugovornice na čijoj teritoriji se traži priznanje ili izvršenje odluke."

Dakle, mora se sprovesti postupak za priznanje i izvrsenje odluke koju je doneo sud na Kipru, sto je opet, gledano sa strucne strane, pravna formalnost obzirom da domaci sud procenjuje ispunjenost samo odredjenih formalnih uslova i, naravno, ne ulazi u sustinu stvari.

Nikola

pre 13 godina

Obeje kad bi otišli u zatvor, greha ne bi bilo jer su svašta muljali. To bi se desilo u PRAVNOJ, a Srbija to nije nikada bila, najmanje sada.

Dusan Silni

pre 13 godina

Ma znate kako me z..... za ove kriminalce i njihove stipendiste
u vlastima srbije.Recite koga da pljacka narod kako bismo izmirili sve obaveze za struju,grejanje i ostalo.

Dragan

pre 13 godina

Kada bi u ovoj zemlji svako uzeo onoliko koliko mu pripada, ovo dvoje ljudi sa svojom decom, porodicom i rodbinom bili bi najsiromasniji gradjani Srbije.