Sreda, 21.07.2010.

08:07

Haradinaj uhapšen, ponovo suđenje

Suđenje Ramušu Haradinaju zbog zločina u okolini Dečana biće delimično ponovljeno. Haradinaj je juče uhapšen i prebačen u Hag.

Izvor: B92

Haradinaj uhapšen, ponovo suðenje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

ljuskile

pre 13 godina

Ne hapsi se Haradinaj da bi odgovarao za ratne zlocine to je odavno zavrsena prica i svi znamo njenu fabulu. Ovoga puta je u pitanju kosovska politicka scena (jer je on Tacijeva nocna mora) i Evropska unija kojoj on kao politicar ne odgovara. Naravno "Ramus ce sada da posteno odrobija ratne zlocine zbog svoje nesnishodljivosti prema pomenitim faktorima"!
Samo da se zna ko kosi, a ko vodu nosi

NAPET

pre 13 godina

Plasim se da nije u pitanju secerna vodica vec po ko zna koji put GORKA. Ali...napili smo se mi i nagutali toliko puta...nista nam nece faliti.
Odluka suda se vec zna, a vidim i Ramusa za manje od 6 meseci na slobodi.

NAPET

pre 13 godina

Eh...ljudi,pa zar i dalje u ovoj zemlji Srbiji postoji neko ko veruje da ce odluka tj.misljenje suda u Hagu biti pozitivno po nas...Na zalost...ali ponavljam na zalost mi smo ostali bez Kosova jos '99-te god.

dragan Markovic

pre 13 godina

Iako je ovo u nacelu dobra vest, plasim se takodje da je u pitanju pravljenje secerne vodice da bi se lakse progutala odluka Medjunarodnog Suda Pravde o jednostranom proglasenju nezavisnosti Kosova

goranac

pre 13 godina

da bi se zadovoljila srbija bar malo haradinaj ide za hag ali nesto mi govori da to ima veze sa sutrasnjom odlukom msp mozda ce ona biti manje dobra za srbiju (naravno uz veliki pritisak usa i dela evrope)pa ce biti pola-pola,a ako ne bude ili (daj boze) da odluka bude bolja za srbiju onda znam sigurno da ce dole biti nemira pa je mozda i haradinaj sklonjen zato,ja bih ipak voleo da svi zivimo zajedno na kosovu ali ne onako kako je bilo za vreme milosevica (lose po albance) ali ne i onako kako je sad na kosovu (lose za srbe i ostale nealbance)

Illyria

pre 13 godina

Ramušu i njegovim ljudima isto kao i hašimu i njegovim ljudima treba suditi za nedela koje su činio ili naredili posle rata na Kosovu.
Čim se kriminalci nađu iza brave Kosovu i svim građanima ovde će krenuti sve još bolje, od nastavka priznavanja nezavisnosti i slobode do napretka u Evroatlantskim integracijama.
Sa druge strane vitim po komentarima da su mnogi u Srbiji još dublje zaglibili u mulju neznanja,stavljajući još dublje glavu u pesak sve u slepoj nadi da će i drugi osim njih ostati u mraku neistina i prevara samih sebe.

spaske

pre 13 godina

Ovim suđenjem će se dokazati da je lažna država Kosovo genocidna tvorevina i nastala na temeljima etničkog čišćenaja Srba, Roma... i kao takva ne može ješ dugo postojati.

mita

pre 13 godina

Fascinantno je da Srbi - narod najpametniji, najsposobniji, nastariji a uz to i lider u regionu - ni ne pomisljaju na to da dve institucije (Tribunal i MSP) mogu da deluju nezavisno i autonomno. A ne u nekoj sprezi, zlocinackom udruzenju, zaveri i slicnom seretluku.
Ovo je veoma, veoma pogubno po Srbe i Srbiju. Ogledalo promasene li socijalizacije.

neutralac

pre 13 godina

A moze se tumaciti i tako sto se ovim hapsenjem stavlja Albancima do znanja da je sutrasnja odluka suda u korist Sribije zbog toga sto su i Albanci krsili red i vrsili zlodela.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ili kompenzacija za sutrašnju odluku ili opet su ga sklonili da ne bi bilo nemira povodom sutrašnje odluke koja ne bi išla u prilog Albancima. Ipak mislim da sud ne može donijeti odluku u kojoj se jasno kaže da je nezavisnost Kosova legalna (svi znamo da nije) jer bi to pokrenulo lavinu "posebnih" slučajeva širom svijeta, čak i u samoj EU. Neki samo čekaju svojih 5 minuta. Odluka bi mogla biti dvosmislena tako da bi je i jedni i drugi tumačili onako kako im odgovara.

bane

pre 13 godina

da postoji pravde u svetskom poretku, ovaj covek kao i taci bi odavno bili osudjeni na visedecenijske kazne zatvora zbog zlocina koje su de fakto pocinili na kosmetu.ovako ostaje gorak ukus u ustima i sve pomalo lici na farsu.mislim da je isti otisao u hag po nalogu amerikanaca, prste je sigurno umesao i taci,a pravu pozadinu svega ce mo mi obicni smrtnici kasno dokuciti.

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

cime je ovaj ponovo dobrovoljno odleprsao u hag (iako kazu da je uhapsen) ili je provokacija za pred sutrasnje izjasnjenje Suda ili ga je Taci - direktno iz Wasingotona "roknuo" (mora da otisao Taci da ih moli da ga sutnu)

Milan

pre 13 godina

Ovo sigurno ima veze sa sutrasnjom odlukom o legalnosti proglasenja nezavisnosti, samo da vidimo kakva je veza:

1) Kao sto su se citaoci vec dosetili, mozda je to kompezacija za odluku losu po nas, mada meni to nema logike jer to nije nikakva kompenzacija, narocito sto mogu opet da ga puste.

2) Mozda je to navikavanje kosovskih albanaca na ideju da nisu u pravu

3) Mozda je to pokusaj samog tribunala da ublazi svoje dosadasnje delovanje protiv nas jer ce sutrasnja odluka biti pozitivna po nas. A ovo objasnjenje meni ima najvise logike.

Dakle sta fali malo optimizma?

Majica

pre 13 godina

Ovo je svakako politicki potez u smislu da nakon dobre vesti slede lose - po Srbiju, naravno, vezane za Kosovo. Haradinaj dobija 4-8 godina, ako uopste dobije nesto.

VCV

pre 13 godina

Postavlja se pitanje Da li je moguće Kosovo ima kvalitetnije atribute državnosti od SRBIJE.

Da li je Kosovo nezavisno nije u krajnjoj liniji ni bitno.

Srbija ne može da uhapsi dva osumnjičena za najteže zločine, a Kosovo to radi sa lakoćom.

Da li je možda ispravno to što želi da bude nezavisno?

dr

pre 13 godina

Ha, u najboljem slucaju bice osudjen na pola godine zato sto nije sprecio tamo nekoga da izvrsi nesto... i procice kao Naser Oric, bice docekan kao heroj na Kosovu.
Na zalost u politici sunce ne ogreva tek tako, nema besplatne energije.

nikson

pre 13 godina

varijanta br.1-kompenzacija za sutrasnju odluku koja je za nas nepovoljna ili-varijanta br.2-odluka povoljna pa ga zatvaraju jer se boje nemira na njihovoj strani-videcemo

Nebojsa

pre 13 godina

Tajming je slucajno nameran, bas pred planirano slavlje pre objave savetodavnog misljenja MSP, privedose nevino jagnje Hardinaja. Na opstu zalost nece moci prisustvovati planiranom veselju sutra na Kosovu.

kukuriku

pre 13 godina

Ovo deluje kao kompenzacija za odluku koju ce "Medjunarodni Sud Pravde" vrlo uskoro da donese u vezi sa legitimnoscu proglasenja nezavisnosti.

Marina

pre 13 godina

Ovo je dokaz da sud dobro radi i da revidira odluke u skladu s novim dokazima. Vekarić i građani Srbije mogu likovati tek kad uhapse najvećeg zločinca poslije 2.svjetskog rata-Ratka Mladića,ali nekako sumnjam da će se zemlja Srbija znati tom događaju radovati. Izručenjenm Haradinaja nije došlo do pobune na Kosovu, ali kad se uhapsi Mladić-ako se uopće uhapsi!-uslijedit će događanje naroda pred beogradskom Skupštinom. Tajming za hapšenje Haradinaja nema veze s MSP osim što hapšenje pokazuje da osumnjičeni za zločine ne žive na nekom posebnom mjestu u svijetu nego tu,pokraj nas. Dobro je ako ih ne sakrivamo i od njih ne pravimo heroje!

igor matori

pre 13 godina

Da li je neko primetio da protiv optuzenih svedoce bivsi vojnici OVK, bez obzira sto je struktura vlasti slicna onoj srpskoj iz 90tih ? Znaci pored svih zastrasivanja i ubistava svedoka, zastrascenosti i "patriotizma" postoje ljudi sa dovoljno covecnosti da prepoznaju zlocin i hrabrosti da mu se suprotstave. Ne znam, ali mi deluje kao visi stepen zrelosti od nas, kojima je u glavi jos uvek NEPRAVDA.

siki

pre 13 godina

o jel ovo moguće, da se i nama malo okreće.....još presuda protiv nezavisnosti i ... malo i nas sunce da ogreje....ovo bi trebala konačno biti naša decenija !!! finally

Malisa

pre 13 godina

Pravda je spora ali dostizna brate Ramuse!

Ne pobedjuje se materiom i masom, nego duhom i klasom!
Seti se samo Aleksandra Velikog.

Pravi pobednici se iz poraza radjaju, zar to ne znas Ramuse?

Pa zar si zaboravio da jedino Gospod odlucuje o pobedi i porazu crni Ramuse.

boban

pre 13 godina

"....Baljaj na Kosovu izdržava kaznu zbog odvojenih krivičnih dela." "...."Haradinaj je uhapšen juče na Kosovu"....."Današnjem zasedanju prisustvovao je i trećeoptuženi Ljah Brahimaj, koga je Tribunal u prvostepenom postupku osudio na šest godina zatvora"....Tim tačkama, Haradinaju i saoptuženim Baljaju i Brahimaju na teret su stavljena ubistva, okrutno postupanje i nehumani postupci, kao kršenje zakona i običaja ratovanja".....sve narodni junaci...drzavotvorci.....samo ih se pozeleti moze...

vladimir

pre 13 godina

Vuk već oštri zube da opet pojede magarca. Ako je neki svedok ostao živ u prethodnoj epizodi, sad će teško preživeti. Uostalom videćemo da li Albanci sa Kosova i Metohije kao zajednica imaju moralni potencijal da se obračunaju sa zločincem iz svojih redova ili će on i dalje za njih biti heroj.

ilija

pre 13 godina

Zlocini treba da se osude, ali ne na nacin kako to radi tribunal. Svima, na svim stranama, je jasno da je tribunal odavno izgibuo kredibilitet i da je prakticno nacinom kako je radio (i radi) propustena istorijska sansa za pomirenjem.

Ovako, tribunal sa svim svojim kontraverzama koje su ga pratile niti je doneo pravdu za zrtve, niti je doveo do pomirenja niti ce njegove odluke i presude imati istorijsku tezinu.

vladimir

pre 13 godina

Vuk već oštri zube da opet pojede magarca. Ako je neki svedok ostao živ u prethodnoj epizodi, sad će teško preživeti. Uostalom videćemo da li Albanci sa Kosova i Metohije kao zajednica imaju moralni potencijal da se obračunaju sa zločincem iz svojih redova ili će on i dalje za njih biti heroj.

ilija

pre 13 godina

Zlocini treba da se osude, ali ne na nacin kako to radi tribunal. Svima, na svim stranama, je jasno da je tribunal odavno izgibuo kredibilitet i da je prakticno nacinom kako je radio (i radi) propustena istorijska sansa za pomirenjem.

Ovako, tribunal sa svim svojim kontraverzama koje su ga pratile niti je doneo pravdu za zrtve, niti je doveo do pomirenja niti ce njegove odluke i presude imati istorijsku tezinu.

boban

pre 13 godina

"....Baljaj na Kosovu izdržava kaznu zbog odvojenih krivičnih dela." "...."Haradinaj je uhapšen juče na Kosovu"....."Današnjem zasedanju prisustvovao je i trećeoptuženi Ljah Brahimaj, koga je Tribunal u prvostepenom postupku osudio na šest godina zatvora"....Tim tačkama, Haradinaju i saoptuženim Baljaju i Brahimaju na teret su stavljena ubistva, okrutno postupanje i nehumani postupci, kao kršenje zakona i običaja ratovanja".....sve narodni junaci...drzavotvorci.....samo ih se pozeleti moze...

siki

pre 13 godina

o jel ovo moguće, da se i nama malo okreće.....još presuda protiv nezavisnosti i ... malo i nas sunce da ogreje....ovo bi trebala konačno biti naša decenija !!! finally

Malisa

pre 13 godina

Pravda je spora ali dostizna brate Ramuse!

Ne pobedjuje se materiom i masom, nego duhom i klasom!
Seti se samo Aleksandra Velikog.

Pravi pobednici se iz poraza radjaju, zar to ne znas Ramuse?

Pa zar si zaboravio da jedino Gospod odlucuje o pobedi i porazu crni Ramuse.

spaske

pre 13 godina

Ovim suđenjem će se dokazati da je lažna država Kosovo genocidna tvorevina i nastala na temeljima etničkog čišćenaja Srba, Roma... i kao takva ne može ješ dugo postojati.

VCV

pre 13 godina

Postavlja se pitanje Da li je moguće Kosovo ima kvalitetnije atribute državnosti od SRBIJE.

Da li je Kosovo nezavisno nije u krajnjoj liniji ni bitno.

Srbija ne može da uhapsi dva osumnjičena za najteže zločine, a Kosovo to radi sa lakoćom.

Da li je možda ispravno to što želi da bude nezavisno?

dr

pre 13 godina

Ha, u najboljem slucaju bice osudjen na pola godine zato sto nije sprecio tamo nekoga da izvrsi nesto... i procice kao Naser Oric, bice docekan kao heroj na Kosovu.
Na zalost u politici sunce ne ogreva tek tako, nema besplatne energije.

Nebojsa

pre 13 godina

Tajming je slucajno nameran, bas pred planirano slavlje pre objave savetodavnog misljenja MSP, privedose nevino jagnje Hardinaja. Na opstu zalost nece moci prisustvovati planiranom veselju sutra na Kosovu.

nikson

pre 13 godina

varijanta br.1-kompenzacija za sutrasnju odluku koja je za nas nepovoljna ili-varijanta br.2-odluka povoljna pa ga zatvaraju jer se boje nemira na njihovoj strani-videcemo

kukuriku

pre 13 godina

Ovo deluje kao kompenzacija za odluku koju ce "Medjunarodni Sud Pravde" vrlo uskoro da donese u vezi sa legitimnoscu proglasenja nezavisnosti.

bane

pre 13 godina

da postoji pravde u svetskom poretku, ovaj covek kao i taci bi odavno bili osudjeni na visedecenijske kazne zatvora zbog zlocina koje su de fakto pocinili na kosmetu.ovako ostaje gorak ukus u ustima i sve pomalo lici na farsu.mislim da je isti otisao u hag po nalogu amerikanaca, prste je sigurno umesao i taci,a pravu pozadinu svega ce mo mi obicni smrtnici kasno dokuciti.

Marina

pre 13 godina

Ovo je dokaz da sud dobro radi i da revidira odluke u skladu s novim dokazima. Vekarić i građani Srbije mogu likovati tek kad uhapse najvećeg zločinca poslije 2.svjetskog rata-Ratka Mladića,ali nekako sumnjam da će se zemlja Srbija znati tom događaju radovati. Izručenjenm Haradinaja nije došlo do pobune na Kosovu, ali kad se uhapsi Mladić-ako se uopće uhapsi!-uslijedit će događanje naroda pred beogradskom Skupštinom. Tajming za hapšenje Haradinaja nema veze s MSP osim što hapšenje pokazuje da osumnjičeni za zločine ne žive na nekom posebnom mjestu u svijetu nego tu,pokraj nas. Dobro je ako ih ne sakrivamo i od njih ne pravimo heroje!

Milan

pre 13 godina

Ovo sigurno ima veze sa sutrasnjom odlukom o legalnosti proglasenja nezavisnosti, samo da vidimo kakva je veza:

1) Kao sto su se citaoci vec dosetili, mozda je to kompezacija za odluku losu po nas, mada meni to nema logike jer to nije nikakva kompenzacija, narocito sto mogu opet da ga puste.

2) Mozda je to navikavanje kosovskih albanaca na ideju da nisu u pravu

3) Mozda je to pokusaj samog tribunala da ublazi svoje dosadasnje delovanje protiv nas jer ce sutrasnja odluka biti pozitivna po nas. A ovo objasnjenje meni ima najvise logike.

Dakle sta fali malo optimizma?

igor matori

pre 13 godina

Da li je neko primetio da protiv optuzenih svedoce bivsi vojnici OVK, bez obzira sto je struktura vlasti slicna onoj srpskoj iz 90tih ? Znaci pored svih zastrasivanja i ubistava svedoka, zastrascenosti i "patriotizma" postoje ljudi sa dovoljno covecnosti da prepoznaju zlocin i hrabrosti da mu se suprotstave. Ne znam, ali mi deluje kao visi stepen zrelosti od nas, kojima je u glavi jos uvek NEPRAVDA.

Majica

pre 13 godina

Ovo je svakako politicki potez u smislu da nakon dobre vesti slede lose - po Srbiju, naravno, vezane za Kosovo. Haradinaj dobija 4-8 godina, ako uopste dobije nesto.

goranac

pre 13 godina

da bi se zadovoljila srbija bar malo haradinaj ide za hag ali nesto mi govori da to ima veze sa sutrasnjom odlukom msp mozda ce ona biti manje dobra za srbiju (naravno uz veliki pritisak usa i dela evrope)pa ce biti pola-pola,a ako ne bude ili (daj boze) da odluka bude bolja za srbiju onda znam sigurno da ce dole biti nemira pa je mozda i haradinaj sklonjen zato,ja bih ipak voleo da svi zivimo zajedno na kosovu ali ne onako kako je bilo za vreme milosevica (lose po albance) ali ne i onako kako je sad na kosovu (lose za srbe i ostale nealbance)

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

cime je ovaj ponovo dobrovoljno odleprsao u hag (iako kazu da je uhapsen) ili je provokacija za pred sutrasnje izjasnjenje Suda ili ga je Taci - direktno iz Wasingotona "roknuo" (mora da otisao Taci da ih moli da ga sutnu)

neutralac

pre 13 godina

A moze se tumaciti i tako sto se ovim hapsenjem stavlja Albancima do znanja da je sutrasnja odluka suda u korist Sribije zbog toga sto su i Albanci krsili red i vrsili zlodela.

Illyria

pre 13 godina

Ramušu i njegovim ljudima isto kao i hašimu i njegovim ljudima treba suditi za nedela koje su činio ili naredili posle rata na Kosovu.
Čim se kriminalci nađu iza brave Kosovu i svim građanima ovde će krenuti sve još bolje, od nastavka priznavanja nezavisnosti i slobode do napretka u Evroatlantskim integracijama.
Sa druge strane vitim po komentarima da su mnogi u Srbiji još dublje zaglibili u mulju neznanja,stavljajući još dublje glavu u pesak sve u slepoj nadi da će i drugi osim njih ostati u mraku neistina i prevara samih sebe.

mita

pre 13 godina

Fascinantno je da Srbi - narod najpametniji, najsposobniji, nastariji a uz to i lider u regionu - ni ne pomisljaju na to da dve institucije (Tribunal i MSP) mogu da deluju nezavisno i autonomno. A ne u nekoj sprezi, zlocinackom udruzenju, zaveri i slicnom seretluku.
Ovo je veoma, veoma pogubno po Srbe i Srbiju. Ogledalo promasene li socijalizacije.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ili kompenzacija za sutrašnju odluku ili opet su ga sklonili da ne bi bilo nemira povodom sutrašnje odluke koja ne bi išla u prilog Albancima. Ipak mislim da sud ne može donijeti odluku u kojoj se jasno kaže da je nezavisnost Kosova legalna (svi znamo da nije) jer bi to pokrenulo lavinu "posebnih" slučajeva širom svijeta, čak i u samoj EU. Neki samo čekaju svojih 5 minuta. Odluka bi mogla biti dvosmislena tako da bi je i jedni i drugi tumačili onako kako im odgovara.

dragan Markovic

pre 13 godina

Iako je ovo u nacelu dobra vest, plasim se takodje da je u pitanju pravljenje secerne vodice da bi se lakse progutala odluka Medjunarodnog Suda Pravde o jednostranom proglasenju nezavisnosti Kosova

NAPET

pre 13 godina

Plasim se da nije u pitanju secerna vodica vec po ko zna koji put GORKA. Ali...napili smo se mi i nagutali toliko puta...nista nam nece faliti.
Odluka suda se vec zna, a vidim i Ramusa za manje od 6 meseci na slobodi.

NAPET

pre 13 godina

Eh...ljudi,pa zar i dalje u ovoj zemlji Srbiji postoji neko ko veruje da ce odluka tj.misljenje suda u Hagu biti pozitivno po nas...Na zalost...ali ponavljam na zalost mi smo ostali bez Kosova jos '99-te god.

ljuskile

pre 13 godina

Ne hapsi se Haradinaj da bi odgovarao za ratne zlocine to je odavno zavrsena prica i svi znamo njenu fabulu. Ovoga puta je u pitanju kosovska politicka scena (jer je on Tacijeva nocna mora) i Evropska unija kojoj on kao politicar ne odgovara. Naravno "Ramus ce sada da posteno odrobija ratne zlocine zbog svoje nesnishodljivosti prema pomenitim faktorima"!
Samo da se zna ko kosi, a ko vodu nosi

Marina

pre 13 godina

Ovo je dokaz da sud dobro radi i da revidira odluke u skladu s novim dokazima. Vekarić i građani Srbije mogu likovati tek kad uhapse najvećeg zločinca poslije 2.svjetskog rata-Ratka Mladića,ali nekako sumnjam da će se zemlja Srbija znati tom događaju radovati. Izručenjenm Haradinaja nije došlo do pobune na Kosovu, ali kad se uhapsi Mladić-ako se uopće uhapsi!-uslijedit će događanje naroda pred beogradskom Skupštinom. Tajming za hapšenje Haradinaja nema veze s MSP osim što hapšenje pokazuje da osumnjičeni za zločine ne žive na nekom posebnom mjestu u svijetu nego tu,pokraj nas. Dobro je ako ih ne sakrivamo i od njih ne pravimo heroje!

VCV

pre 13 godina

Postavlja se pitanje Da li je moguće Kosovo ima kvalitetnije atribute državnosti od SRBIJE.

Da li je Kosovo nezavisno nije u krajnjoj liniji ni bitno.

Srbija ne može da uhapsi dva osumnjičena za najteže zločine, a Kosovo to radi sa lakoćom.

Da li je možda ispravno to što želi da bude nezavisno?

siki

pre 13 godina

o jel ovo moguće, da se i nama malo okreće.....još presuda protiv nezavisnosti i ... malo i nas sunce da ogreje....ovo bi trebala konačno biti naša decenija !!! finally

mita

pre 13 godina

Fascinantno je da Srbi - narod najpametniji, najsposobniji, nastariji a uz to i lider u regionu - ni ne pomisljaju na to da dve institucije (Tribunal i MSP) mogu da deluju nezavisno i autonomno. A ne u nekoj sprezi, zlocinackom udruzenju, zaveri i slicnom seretluku.
Ovo je veoma, veoma pogubno po Srbe i Srbiju. Ogledalo promasene li socijalizacije.

Malisa

pre 13 godina

Pravda je spora ali dostizna brate Ramuse!

Ne pobedjuje se materiom i masom, nego duhom i klasom!
Seti se samo Aleksandra Velikog.

Pravi pobednici se iz poraza radjaju, zar to ne znas Ramuse?

Pa zar si zaboravio da jedino Gospod odlucuje o pobedi i porazu crni Ramuse.

Illyria

pre 13 godina

Ramušu i njegovim ljudima isto kao i hašimu i njegovim ljudima treba suditi za nedela koje su činio ili naredili posle rata na Kosovu.
Čim se kriminalci nađu iza brave Kosovu i svim građanima ovde će krenuti sve još bolje, od nastavka priznavanja nezavisnosti i slobode do napretka u Evroatlantskim integracijama.
Sa druge strane vitim po komentarima da su mnogi u Srbiji još dublje zaglibili u mulju neznanja,stavljajući još dublje glavu u pesak sve u slepoj nadi da će i drugi osim njih ostati u mraku neistina i prevara samih sebe.

spaske

pre 13 godina

Ovim suđenjem će se dokazati da je lažna država Kosovo genocidna tvorevina i nastala na temeljima etničkog čišćenaja Srba, Roma... i kao takva ne može ješ dugo postojati.

igor matori

pre 13 godina

Da li je neko primetio da protiv optuzenih svedoce bivsi vojnici OVK, bez obzira sto je struktura vlasti slicna onoj srpskoj iz 90tih ? Znaci pored svih zastrasivanja i ubistava svedoka, zastrascenosti i "patriotizma" postoje ljudi sa dovoljno covecnosti da prepoznaju zlocin i hrabrosti da mu se suprotstave. Ne znam, ali mi deluje kao visi stepen zrelosti od nas, kojima je u glavi jos uvek NEPRAVDA.

vladimir

pre 13 godina

Vuk već oštri zube da opet pojede magarca. Ako je neki svedok ostao živ u prethodnoj epizodi, sad će teško preživeti. Uostalom videćemo da li Albanci sa Kosova i Metohije kao zajednica imaju moralni potencijal da se obračunaju sa zločincem iz svojih redova ili će on i dalje za njih biti heroj.

neutralac

pre 13 godina

A moze se tumaciti i tako sto se ovim hapsenjem stavlja Albancima do znanja da je sutrasnja odluka suda u korist Sribije zbog toga sto su i Albanci krsili red i vrsili zlodela.

bane

pre 13 godina

da postoji pravde u svetskom poretku, ovaj covek kao i taci bi odavno bili osudjeni na visedecenijske kazne zatvora zbog zlocina koje su de fakto pocinili na kosmetu.ovako ostaje gorak ukus u ustima i sve pomalo lici na farsu.mislim da je isti otisao u hag po nalogu amerikanaca, prste je sigurno umesao i taci,a pravu pozadinu svega ce mo mi obicni smrtnici kasno dokuciti.

goranac

pre 13 godina

da bi se zadovoljila srbija bar malo haradinaj ide za hag ali nesto mi govori da to ima veze sa sutrasnjom odlukom msp mozda ce ona biti manje dobra za srbiju (naravno uz veliki pritisak usa i dela evrope)pa ce biti pola-pola,a ako ne bude ili (daj boze) da odluka bude bolja za srbiju onda znam sigurno da ce dole biti nemira pa je mozda i haradinaj sklonjen zato,ja bih ipak voleo da svi zivimo zajedno na kosovu ali ne onako kako je bilo za vreme milosevica (lose po albance) ali ne i onako kako je sad na kosovu (lose za srbe i ostale nealbance)

Milan

pre 13 godina

Ovo sigurno ima veze sa sutrasnjom odlukom o legalnosti proglasenja nezavisnosti, samo da vidimo kakva je veza:

1) Kao sto su se citaoci vec dosetili, mozda je to kompezacija za odluku losu po nas, mada meni to nema logike jer to nije nikakva kompenzacija, narocito sto mogu opet da ga puste.

2) Mozda je to navikavanje kosovskih albanaca na ideju da nisu u pravu

3) Mozda je to pokusaj samog tribunala da ublazi svoje dosadasnje delovanje protiv nas jer ce sutrasnja odluka biti pozitivna po nas. A ovo objasnjenje meni ima najvise logike.

Dakle sta fali malo optimizma?

ilija

pre 13 godina

Zlocini treba da se osude, ali ne na nacin kako to radi tribunal. Svima, na svim stranama, je jasno da je tribunal odavno izgibuo kredibilitet i da je prakticno nacinom kako je radio (i radi) propustena istorijska sansa za pomirenjem.

Ovako, tribunal sa svim svojim kontraverzama koje su ga pratile niti je doneo pravdu za zrtve, niti je doveo do pomirenja niti ce njegove odluke i presude imati istorijsku tezinu.

boban

pre 13 godina

"....Baljaj na Kosovu izdržava kaznu zbog odvojenih krivičnih dela." "...."Haradinaj je uhapšen juče na Kosovu"....."Današnjem zasedanju prisustvovao je i trećeoptuženi Ljah Brahimaj, koga je Tribunal u prvostepenom postupku osudio na šest godina zatvora"....Tim tačkama, Haradinaju i saoptuženim Baljaju i Brahimaju na teret su stavljena ubistva, okrutno postupanje i nehumani postupci, kao kršenje zakona i običaja ratovanja".....sve narodni junaci...drzavotvorci.....samo ih se pozeleti moze...

kukuriku

pre 13 godina

Ovo deluje kao kompenzacija za odluku koju ce "Medjunarodni Sud Pravde" vrlo uskoro da donese u vezi sa legitimnoscu proglasenja nezavisnosti.

Majica

pre 13 godina

Ovo je svakako politicki potez u smislu da nakon dobre vesti slede lose - po Srbiju, naravno, vezane za Kosovo. Haradinaj dobija 4-8 godina, ako uopste dobije nesto.

Nebojsa

pre 13 godina

Tajming je slucajno nameran, bas pred planirano slavlje pre objave savetodavnog misljenja MSP, privedose nevino jagnje Hardinaja. Na opstu zalost nece moci prisustvovati planiranom veselju sutra na Kosovu.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Ili kompenzacija za sutrašnju odluku ili opet su ga sklonili da ne bi bilo nemira povodom sutrašnje odluke koja ne bi išla u prilog Albancima. Ipak mislim da sud ne može donijeti odluku u kojoj se jasno kaže da je nezavisnost Kosova legalna (svi znamo da nije) jer bi to pokrenulo lavinu "posebnih" slučajeva širom svijeta, čak i u samoj EU. Neki samo čekaju svojih 5 minuta. Odluka bi mogla biti dvosmislena tako da bi je i jedni i drugi tumačili onako kako im odgovara.

dragan Markovic

pre 13 godina

Iako je ovo u nacelu dobra vest, plasim se takodje da je u pitanju pravljenje secerne vodice da bi se lakse progutala odluka Medjunarodnog Suda Pravde o jednostranom proglasenju nezavisnosti Kosova

dr

pre 13 godina

Ha, u najboljem slucaju bice osudjen na pola godine zato sto nije sprecio tamo nekoga da izvrsi nesto... i procice kao Naser Oric, bice docekan kao heroj na Kosovu.
Na zalost u politici sunce ne ogreva tek tako, nema besplatne energije.

nikson

pre 13 godina

varijanta br.1-kompenzacija za sutrasnju odluku koja je za nas nepovoljna ili-varijanta br.2-odluka povoljna pa ga zatvaraju jer se boje nemira na njihovoj strani-videcemo

NAPET

pre 13 godina

Eh...ljudi,pa zar i dalje u ovoj zemlji Srbiji postoji neko ko veruje da ce odluka tj.misljenje suda u Hagu biti pozitivno po nas...Na zalost...ali ponavljam na zalost mi smo ostali bez Kosova jos '99-te god.

NAPET

pre 13 godina

Plasim se da nije u pitanju secerna vodica vec po ko zna koji put GORKA. Ali...napili smo se mi i nagutali toliko puta...nista nam nece faliti.
Odluka suda se vec zna, a vidim i Ramusa za manje od 6 meseci na slobodi.

malo se (ne) razumem

pre 13 godina

cime je ovaj ponovo dobrovoljno odleprsao u hag (iako kazu da je uhapsen) ili je provokacija za pred sutrasnje izjasnjenje Suda ili ga je Taci - direktno iz Wasingotona "roknuo" (mora da otisao Taci da ih moli da ga sutnu)

ljuskile

pre 13 godina

Ne hapsi se Haradinaj da bi odgovarao za ratne zlocine to je odavno zavrsena prica i svi znamo njenu fabulu. Ovoga puta je u pitanju kosovska politicka scena (jer je on Tacijeva nocna mora) i Evropska unija kojoj on kao politicar ne odgovara. Naravno "Ramus ce sada da posteno odrobija ratne zlocine zbog svoje nesnishodljivosti prema pomenitim faktorima"!
Samo da se zna ko kosi, a ko vodu nosi