Nedelja, 15.02.2009.

15:07

DSS i SNS: Statut neustavan

Predstavnici Demokratske stranke Srbije i Srpske napredne stranke kritikovali su danas predlog novog Statuta Vojvodine, ocenjujući da je taj dokument neustavan.

Izvor: Beta

DSS i SNS: Statut neustavan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 15 godina

Nestali su svi nasi neprijatelji od Vardara do Triglava svi oni su prekrsili ustav, umorili se ljudi,pa sad i ta Vojvodina.
Pitam koji to ustav nudi nesiguran posao,nikakvu platu,nezagarantovanu egzisrenciju.Ali ,pardon problem je ustav Vojvodine.
Nije krsenje ustava kada se tajkunima daju firme bez i jedne pare,oni sve rasprodaju,dignu kredite,zaduze radnike.....Ah da ustav Vojvodine to je problem !
Mozda smo se i mi umorili...
Becar

Vladimir

pre 15 godina

Ama ljudi, ti Seseljevci i slicni nisu nikada zasukali rukave i usli u njivu da kopaju kukuruz od 7 ujutru pa do 7 uvece. Nemojte nama u Vojvodini soliti pamet i dodatno nas iscrpljivati jer cete oporezivanjem u kratkom roku napraviti novu SAHARU od Vojvodine. Samo muzete seljaka a nista neulazete nazat. Nema kanala, pumpi, sistema za navodnjavanje, technika je 30 godina stara...dajte idite u planine odakle ste dosli i pustite nas na miru da raspolazemo svojom imovinom i svojim novcem. TUDJE NECEMO A VALA SVOJE VISE NEDAMO

Dejan

pre 15 godina

Nisam pristalica ovih partija ali njihov stav u vezi statuta Vojvodine u potpunosti podrzavam.
Vojvodina moze imati ekonomsku autonomiju kakvu ima recimo grad Beograd kao i kulturnu autonomiju zbog toga sto u njoj zivi puno razlicith etnickih zajednica ali ne i politicko teritorijalnu autonomuju. Usvajanje statuta bio bi samo jedan korak do samostalnosti Vojvodine i brisanja Srbije sa karte evropskih drzava.

Vlada

pre 15 godina

Vesti iz 2024. Statut još nije usvojen. Pošto je 2019 doneta odluka u skupštini da svaki stanovnik Srbije ima pravo veta na vojvođanski statut, a baba Stamena iz Gornjeg Brijanja je izjavila da je njoj tu "nešto još mutno" usvajanje statuta se odlaže. Predsednik vojvođanske skupštine ide da se vidi za baba Stamenom, i svi očekuju, konačno, povoljan ishod. U međuvremenu, Albanija je lansirala svoj treći satelit, a izjavu vojvođanskih stranaka da je Vojvodina nekada bila razvijena skoro kao Albanija, Obraz, dveri i ostale organizacije ocenile su kao lažnu i separatističku.

Ajd' zdravo!

pre 15 godina

DSS i SNS: Statut neustavan
SPC: Statut neustavan
Narod Vojvodine: Ustav nelegalan!
Narod KiM: Ustav nelegalan!
Narod uze Srbije: Ustav nelegalan!
Narod Srbije: Ustav nelegalan!

kiki

pre 15 godina

Gospoda iz DSS i JS porede švajcarsku sa Srbijom. Švajcarske pokrajne su sve u ravnopravnom položaju.Država Švajcarska deli porez onoliko koliko im sleduje odnosno pripada. Da je takav slučaj u Srbiji verovatno niko nebi ni potezao promenu statuta Vojvodine.Kada se pomene Kosovo onda im država daje sve oblike vlasti samo da ostanu u satavu Srbije. A ne znam zašto se crkva meša u poresku politiku države. Oni svakako nikome ne plaćaju porez,niti iko ima uvid u njihovo poslovanje.Nemaju ni fiskalne kase.
A Palma od poreskih obveznika gradi zoološki vrt u Jagodini. Ja kao građanin Vojvodine nisam baš raspoložen da finasiram pravljenje zatvora za životinje

Laloš

pre 15 godina

SNS i DSS? Pa ni izbeglice više ne glasaju za vas. Pukli ste skroz, samo toga niste svesni. Brinite svoju brigu, nas ostavite na miru. Pokazali smo vam na izborima šta mislimo o vašoj politici. Borise, ne ponavljaj greške.

Vojvođanka

pre 15 godina

Mi vojvođani smo se strašno "nasekirali" posle ovog saopštenja. Jaoj šta da radimo? Pa ništa , baš ništa pošto već davno "stručne" savete i upozorenja i gosp. Koštunice i gosp. Ilića a pogotovo novih "satelita i suncokreta" gosp. Nikolića i Vučića nikada nismo ni uzimali ozbiljno. To se vidi i po poslednjim izborima i dobijenim glasovima u Vojvodini. Prema tome mi nemamo nameru da se bezkonačno sa Vama gospodo usklađujemo. Dosta je bilo Vašeg "stručnog" rukovođenja Srbijom. Pokazali ste se a mi to nismo zaboravili. Prema tome okanite nas se. STATUT ĆE BITI IZGLASAN!!!!

Mare

pre 15 godina

Srbija vec ima 20ak regiona tj okruga. Pa super, nemam nista protiv da se ovako nesto primeni na te okruge, ali ako se primeni na Vojvodinu, onda je to uvod u otcepljenje, izmisljanje nove nacije - vojvođanske, novog jezika - vojvođanskog, novih slova (npr. vojvodjansko š) i sličnih budalaština na koje se pecaju banane, a koje im serviraju veliki zbog svojih interesa - divide et impera. Zbog toga, ovakav statut - NIKAKO. Treba da gradjani Srbije odluče na referendumu da li žele da im se ovako preuredi država i to svi, jer će deca i jednih i drugi, severno i južno od Save i Dunava za 30 godina ako se ovo usvoji da šalju svoju decu jedne na druge, kada se do kraja sprovede odvajanje Vojvodine od Srbije, a ovo je samo prvi korak.

martin zgombec

pre 15 godina

Voja, Velja i Toma nisu izbor gradjana Vojvodine.
Ustav Srbije kakav je danas
nije prosao na referendumu u Vojvodini.
Da li ce Statut Vojvodine biti sada ili kasnije uveden u u upotrebu svejedno je.
Al ce biti.

matori

pre 15 godina

A jel' se to pozivaju na ONAJ ustav (...kosovo je Srbija...)?

Pa TAJ ustav JE krajnje NEustavan!
U njemu piše da je Kosovo "neodvojivi" deo Srbije, a za izglasavanje TOG ustava su iz glasačkih spiskova izostavili 1.500.000 građana sa pravom glasa, upravo sa te teritorije!

Ali (prema potrebi 'istorijskog' trenutka), to je bilo potpuno u skladu sa Ustavom...

A kao što je poznato, ovde u Vojvodini, mi smo jasno pokazali šta mislimo o TOM i TAKVOM ustavu.

Vojislav

pre 15 godina

Ovo su uskogruda gledanja i pokušaji sprečavanja procesa decentralizacije regiona u Srbiji. Što pre to uradimo i to na najbolji način poštujući demokratska prava svih to ćemo biti bliži Evropi i imati jaču državu Srbiju. Samo čitav taj proces mora se provesti mudro uvažavajući interese svih, a pritom ne ugrožavajući opšti interes suverene i stabilne Srbije.

Jogi Letač

pre 15 godina

A što se ne bi primenio isti princip, kako ono beše "više od autonomije, manje od državnosti" koje je DSS nudio kao model za Kosovo. Samo sve je to došlo post-festum, pa da ne ispadne tako i sa Vojvodinom. Šta fali jednoj Nemačkoj, iako je sastavljena od niza država. Baš ništa, pošto je jedna od najvećih ekonomskih sila sveta. A kad pogledam tu skupštinu R. Srbije, i uporedim sa skupštinom Vojvodine, onda hvala za takvu demokratiju i primitivizam. Ima li nešto bolje da ponudi Srbija Vojvodini?

ko nam kaze

pre 15 godina

Kad je u jednoj zemlji Ustav neustavan sve drugo ima veci legitimitet od njega. Kako se bune kad se prica o 'istorijskom' pravu, a oni isti argument koriste za RS koja je nastala vec znamo kako i koja postoji ne duze od 20godina. Ovako je pocelo sa Slovenijom, pa bas da vidimo kako ce se sa nama Vojvodjanima zavrsiti. Jedno je sigurno, mi NE ODUSTAJEMO!

tibulo

pre 15 godina

Sudeci po klimatskim promenama i izmenama, cim nastane 'vrbopuc'. bice jos dva x puc = 2puc. Samo ne zaboravite da je sve 'vec vidjeno' i da tacno znamo da vas uopste ne interesuje ni Vojvodina,ni Kosovo ni narod.Mnogo bre zelite vlast sa topuzima. Sta ce onda da rade Radikali.?

radnik

pre 15 godina

Sta je neustavno?Da radimo i da nam BG 93%uzme to je ustavno.Da je taj *neustavan* statut uveden 90(ili da predhodni nije ukinut) Kosovo bi bilo u Srbiji ratova ne bi bilo zemlje bivse SFRJ bi ostale il bi se odvojile ko Makedonija sporazumno a Srbija bi sa standardom birala hoce li u EU ili nece.

Geger

pre 15 godina

Protivnici statuta su dali mnogo argumenata protiv, to nije procitao samo ko bas nije hteo. Pobornici statuta na argumente ne reaguju uopste, samo ponavljaju "dajte argumente". Eventualno ono univerzalno "Evropa nema alternativu". Vi cete ga doneti na brzinu, kajacemo se svi skupa na tenane.

biba

pre 15 godina

bolje da se DSS pozabavi svojim koalicionim partnerom koji na ruzan nacin izgovara ono sto oni pokusavaju uviti u svileni papir pa prodati u formi patriotizma. Bas me nesto ne zanima misljenje onih koji su na izborima dosta lose prosli pogotovo u Vojvodini,ili jos gore koji na njima nisu ni ucestvovali a grupaciji u okviru koje su se pojavili u vojvodini nije slavno prosla. Krucijalni problem su dakle porezi citaj pare a ne nekakvi drugi pravdoljubivi ,istoriski i ostali epsko lirski. Bas je dobro da se istina ogoli i prikaze onakvom kakva jeste i kako je mi Vojvodjani odavno vec vidimo.

draganzr

pre 15 godina

Cim dss i novi radikali pocnu da se o necemu bune to mora da je nesto dobro i napredno.
Njihova misljenja bez jake argumentacije uvek imaju niske ciljeve tj. pokusaj povratka na politicku scenu preko paranoicnih nacionalnih osecanja. Do sada su tako oterali sve oko sebe. sada je na redu vojvodina da preko nje pokusaju da srbiju dovedu do stagnacije i eventualnog povratka u fedualizam.
Po svim dosadasnjim iskustvima ucinice samo stetu Srbiji.
ps
Ne zaboravimo da su ove stranke (u starom ili novom izdanju) na poslednjim izborima u Vojvodini osvojile mizeran broj glasova.

lala

pre 15 godina

Kad citam ovo mlacenje prazne slame pozelim da se probudim u drzavi gde ovakvih jadnih politickih partija nema ni u opoziciji a kamoli na vlasti. Gradjani Vojvodine su jasno pokazali na poslednjim izborima da Voja, Velja i Toma nisu njihov izbor.
Pored ovakvih politicara pocecu da se, nazalost, pretvaram u separatistu.

radnik

pre 15 godina

Sta je neustavno?Da radimo i da nam BG 93%uzme to je ustavno.Da je taj *neustavan* statut uveden 90(ili da predhodni nije ukinut) Kosovo bi bilo u Srbiji ratova ne bi bilo zemlje bivse SFRJ bi ostale il bi se odvojile ko Makedonija sporazumno a Srbija bi sa standardom birala hoce li u EU ili nece.

lala

pre 15 godina

Kad citam ovo mlacenje prazne slame pozelim da se probudim u drzavi gde ovakvih jadnih politickih partija nema ni u opoziciji a kamoli na vlasti. Gradjani Vojvodine su jasno pokazali na poslednjim izborima da Voja, Velja i Toma nisu njihov izbor.
Pored ovakvih politicara pocecu da se, nazalost, pretvaram u separatistu.

draganzr

pre 15 godina

Cim dss i novi radikali pocnu da se o necemu bune to mora da je nesto dobro i napredno.
Njihova misljenja bez jake argumentacije uvek imaju niske ciljeve tj. pokusaj povratka na politicku scenu preko paranoicnih nacionalnih osecanja. Do sada su tako oterali sve oko sebe. sada je na redu vojvodina da preko nje pokusaju da srbiju dovedu do stagnacije i eventualnog povratka u fedualizam.
Po svim dosadasnjim iskustvima ucinice samo stetu Srbiji.
ps
Ne zaboravimo da su ove stranke (u starom ili novom izdanju) na poslednjim izborima u Vojvodini osvojile mizeran broj glasova.

Jogi Letač

pre 15 godina

A što se ne bi primenio isti princip, kako ono beše "više od autonomije, manje od državnosti" koje je DSS nudio kao model za Kosovo. Samo sve je to došlo post-festum, pa da ne ispadne tako i sa Vojvodinom. Šta fali jednoj Nemačkoj, iako je sastavljena od niza država. Baš ništa, pošto je jedna od najvećih ekonomskih sila sveta. A kad pogledam tu skupštinu R. Srbije, i uporedim sa skupštinom Vojvodine, onda hvala za takvu demokratiju i primitivizam. Ima li nešto bolje da ponudi Srbija Vojvodini?

biba

pre 15 godina

bolje da se DSS pozabavi svojim koalicionim partnerom koji na ruzan nacin izgovara ono sto oni pokusavaju uviti u svileni papir pa prodati u formi patriotizma. Bas me nesto ne zanima misljenje onih koji su na izborima dosta lose prosli pogotovo u Vojvodini,ili jos gore koji na njima nisu ni ucestvovali a grupaciji u okviru koje su se pojavili u vojvodini nije slavno prosla. Krucijalni problem su dakle porezi citaj pare a ne nekakvi drugi pravdoljubivi ,istoriski i ostali epsko lirski. Bas je dobro da se istina ogoli i prikaze onakvom kakva jeste i kako je mi Vojvodjani odavno vec vidimo.

martin zgombec

pre 15 godina

Voja, Velja i Toma nisu izbor gradjana Vojvodine.
Ustav Srbije kakav je danas
nije prosao na referendumu u Vojvodini.
Da li ce Statut Vojvodine biti sada ili kasnije uveden u u upotrebu svejedno je.
Al ce biti.

matori

pre 15 godina

A jel' se to pozivaju na ONAJ ustav (...kosovo je Srbija...)?

Pa TAJ ustav JE krajnje NEustavan!
U njemu piše da je Kosovo "neodvojivi" deo Srbije, a za izglasavanje TOG ustava su iz glasačkih spiskova izostavili 1.500.000 građana sa pravom glasa, upravo sa te teritorije!

Ali (prema potrebi 'istorijskog' trenutka), to je bilo potpuno u skladu sa Ustavom...

A kao što je poznato, ovde u Vojvodini, mi smo jasno pokazali šta mislimo o TOM i TAKVOM ustavu.

Vojvođanka

pre 15 godina

Mi vojvođani smo se strašno "nasekirali" posle ovog saopštenja. Jaoj šta da radimo? Pa ništa , baš ništa pošto već davno "stručne" savete i upozorenja i gosp. Koštunice i gosp. Ilića a pogotovo novih "satelita i suncokreta" gosp. Nikolića i Vučića nikada nismo ni uzimali ozbiljno. To se vidi i po poslednjim izborima i dobijenim glasovima u Vojvodini. Prema tome mi nemamo nameru da se bezkonačno sa Vama gospodo usklađujemo. Dosta je bilo Vašeg "stručnog" rukovođenja Srbijom. Pokazali ste se a mi to nismo zaboravili. Prema tome okanite nas se. STATUT ĆE BITI IZGLASAN!!!!

ko nam kaze

pre 15 godina

Kad je u jednoj zemlji Ustav neustavan sve drugo ima veci legitimitet od njega. Kako se bune kad se prica o 'istorijskom' pravu, a oni isti argument koriste za RS koja je nastala vec znamo kako i koja postoji ne duze od 20godina. Ovako je pocelo sa Slovenijom, pa bas da vidimo kako ce se sa nama Vojvodjanima zavrsiti. Jedno je sigurno, mi NE ODUSTAJEMO!

Geger

pre 15 godina

Protivnici statuta su dali mnogo argumenata protiv, to nije procitao samo ko bas nije hteo. Pobornici statuta na argumente ne reaguju uopste, samo ponavljaju "dajte argumente". Eventualno ono univerzalno "Evropa nema alternativu". Vi cete ga doneti na brzinu, kajacemo se svi skupa na tenane.

tibulo

pre 15 godina

Sudeci po klimatskim promenama i izmenama, cim nastane 'vrbopuc'. bice jos dva x puc = 2puc. Samo ne zaboravite da je sve 'vec vidjeno' i da tacno znamo da vas uopste ne interesuje ni Vojvodina,ni Kosovo ni narod.Mnogo bre zelite vlast sa topuzima. Sta ce onda da rade Radikali.?

Mare

pre 15 godina

Srbija vec ima 20ak regiona tj okruga. Pa super, nemam nista protiv da se ovako nesto primeni na te okruge, ali ako se primeni na Vojvodinu, onda je to uvod u otcepljenje, izmisljanje nove nacije - vojvođanske, novog jezika - vojvođanskog, novih slova (npr. vojvodjansko š) i sličnih budalaština na koje se pecaju banane, a koje im serviraju veliki zbog svojih interesa - divide et impera. Zbog toga, ovakav statut - NIKAKO. Treba da gradjani Srbije odluče na referendumu da li žele da im se ovako preuredi država i to svi, jer će deca i jednih i drugi, severno i južno od Save i Dunava za 30 godina ako se ovo usvoji da šalju svoju decu jedne na druge, kada se do kraja sprovede odvajanje Vojvodine od Srbije, a ovo je samo prvi korak.

Laloš

pre 15 godina

SNS i DSS? Pa ni izbeglice više ne glasaju za vas. Pukli ste skroz, samo toga niste svesni. Brinite svoju brigu, nas ostavite na miru. Pokazali smo vam na izborima šta mislimo o vašoj politici. Borise, ne ponavljaj greške.

kiki

pre 15 godina

Gospoda iz DSS i JS porede švajcarsku sa Srbijom. Švajcarske pokrajne su sve u ravnopravnom položaju.Država Švajcarska deli porez onoliko koliko im sleduje odnosno pripada. Da je takav slučaj u Srbiji verovatno niko nebi ni potezao promenu statuta Vojvodine.Kada se pomene Kosovo onda im država daje sve oblike vlasti samo da ostanu u satavu Srbije. A ne znam zašto se crkva meša u poresku politiku države. Oni svakako nikome ne plaćaju porez,niti iko ima uvid u njihovo poslovanje.Nemaju ni fiskalne kase.
A Palma od poreskih obveznika gradi zoološki vrt u Jagodini. Ja kao građanin Vojvodine nisam baš raspoložen da finasiram pravljenje zatvora za životinje

Ajd' zdravo!

pre 15 godina

DSS i SNS: Statut neustavan
SPC: Statut neustavan
Narod Vojvodine: Ustav nelegalan!
Narod KiM: Ustav nelegalan!
Narod uze Srbije: Ustav nelegalan!
Narod Srbije: Ustav nelegalan!

Vojislav

pre 15 godina

Ovo su uskogruda gledanja i pokušaji sprečavanja procesa decentralizacije regiona u Srbiji. Što pre to uradimo i to na najbolji način poštujući demokratska prava svih to ćemo biti bliži Evropi i imati jaču državu Srbiju. Samo čitav taj proces mora se provesti mudro uvažavajući interese svih, a pritom ne ugrožavajući opšti interes suverene i stabilne Srbije.

Vlada

pre 15 godina

Vesti iz 2024. Statut još nije usvojen. Pošto je 2019 doneta odluka u skupštini da svaki stanovnik Srbije ima pravo veta na vojvođanski statut, a baba Stamena iz Gornjeg Brijanja je izjavila da je njoj tu "nešto još mutno" usvajanje statuta se odlaže. Predsednik vojvođanske skupštine ide da se vidi za baba Stamenom, i svi očekuju, konačno, povoljan ishod. U međuvremenu, Albanija je lansirala svoj treći satelit, a izjavu vojvođanskih stranaka da je Vojvodina nekada bila razvijena skoro kao Albanija, Obraz, dveri i ostale organizacije ocenile su kao lažnu i separatističku.

Vladimir

pre 15 godina

Ama ljudi, ti Seseljevci i slicni nisu nikada zasukali rukave i usli u njivu da kopaju kukuruz od 7 ujutru pa do 7 uvece. Nemojte nama u Vojvodini soliti pamet i dodatno nas iscrpljivati jer cete oporezivanjem u kratkom roku napraviti novu SAHARU od Vojvodine. Samo muzete seljaka a nista neulazete nazat. Nema kanala, pumpi, sistema za navodnjavanje, technika je 30 godina stara...dajte idite u planine odakle ste dosli i pustite nas na miru da raspolazemo svojom imovinom i svojim novcem. TUDJE NECEMO A VALA SVOJE VISE NEDAMO

Dejan

pre 15 godina

Nisam pristalica ovih partija ali njihov stav u vezi statuta Vojvodine u potpunosti podrzavam.
Vojvodina moze imati ekonomsku autonomiju kakvu ima recimo grad Beograd kao i kulturnu autonomiju zbog toga sto u njoj zivi puno razlicith etnickih zajednica ali ne i politicko teritorijalnu autonomuju. Usvajanje statuta bio bi samo jedan korak do samostalnosti Vojvodine i brisanja Srbije sa karte evropskih drzava.

Dejan

pre 15 godina

Nestali su svi nasi neprijatelji od Vardara do Triglava svi oni su prekrsili ustav, umorili se ljudi,pa sad i ta Vojvodina.
Pitam koji to ustav nudi nesiguran posao,nikakvu platu,nezagarantovanu egzisrenciju.Ali ,pardon problem je ustav Vojvodine.
Nije krsenje ustava kada se tajkunima daju firme bez i jedne pare,oni sve rasprodaju,dignu kredite,zaduze radnike.....Ah da ustav Vojvodine to je problem !
Mozda smo se i mi umorili...
Becar

Geger

pre 15 godina

Protivnici statuta su dali mnogo argumenata protiv, to nije procitao samo ko bas nije hteo. Pobornici statuta na argumente ne reaguju uopste, samo ponavljaju "dajte argumente". Eventualno ono univerzalno "Evropa nema alternativu". Vi cete ga doneti na brzinu, kajacemo se svi skupa na tenane.

Mare

pre 15 godina

Srbija vec ima 20ak regiona tj okruga. Pa super, nemam nista protiv da se ovako nesto primeni na te okruge, ali ako se primeni na Vojvodinu, onda je to uvod u otcepljenje, izmisljanje nove nacije - vojvođanske, novog jezika - vojvođanskog, novih slova (npr. vojvodjansko š) i sličnih budalaština na koje se pecaju banane, a koje im serviraju veliki zbog svojih interesa - divide et impera. Zbog toga, ovakav statut - NIKAKO. Treba da gradjani Srbije odluče na referendumu da li žele da im se ovako preuredi država i to svi, jer će deca i jednih i drugi, severno i južno od Save i Dunava za 30 godina ako se ovo usvoji da šalju svoju decu jedne na druge, kada se do kraja sprovede odvajanje Vojvodine od Srbije, a ovo je samo prvi korak.

lala

pre 15 godina

Kad citam ovo mlacenje prazne slame pozelim da se probudim u drzavi gde ovakvih jadnih politickih partija nema ni u opoziciji a kamoli na vlasti. Gradjani Vojvodine su jasno pokazali na poslednjim izborima da Voja, Velja i Toma nisu njihov izbor.
Pored ovakvih politicara pocecu da se, nazalost, pretvaram u separatistu.

draganzr

pre 15 godina

Cim dss i novi radikali pocnu da se o necemu bune to mora da je nesto dobro i napredno.
Njihova misljenja bez jake argumentacije uvek imaju niske ciljeve tj. pokusaj povratka na politicku scenu preko paranoicnih nacionalnih osecanja. Do sada su tako oterali sve oko sebe. sada je na redu vojvodina da preko nje pokusaju da srbiju dovedu do stagnacije i eventualnog povratka u fedualizam.
Po svim dosadasnjim iskustvima ucinice samo stetu Srbiji.
ps
Ne zaboravimo da su ove stranke (u starom ili novom izdanju) na poslednjim izborima u Vojvodini osvojile mizeran broj glasova.

Jogi Letač

pre 15 godina

A što se ne bi primenio isti princip, kako ono beše "više od autonomije, manje od državnosti" koje je DSS nudio kao model za Kosovo. Samo sve je to došlo post-festum, pa da ne ispadne tako i sa Vojvodinom. Šta fali jednoj Nemačkoj, iako je sastavljena od niza država. Baš ništa, pošto je jedna od najvećih ekonomskih sila sveta. A kad pogledam tu skupštinu R. Srbije, i uporedim sa skupštinom Vojvodine, onda hvala za takvu demokratiju i primitivizam. Ima li nešto bolje da ponudi Srbija Vojvodini?

radnik

pre 15 godina

Sta je neustavno?Da radimo i da nam BG 93%uzme to je ustavno.Da je taj *neustavan* statut uveden 90(ili da predhodni nije ukinut) Kosovo bi bilo u Srbiji ratova ne bi bilo zemlje bivse SFRJ bi ostale il bi se odvojile ko Makedonija sporazumno a Srbija bi sa standardom birala hoce li u EU ili nece.

Ajd' zdravo!

pre 15 godina

DSS i SNS: Statut neustavan
SPC: Statut neustavan
Narod Vojvodine: Ustav nelegalan!
Narod KiM: Ustav nelegalan!
Narod uze Srbije: Ustav nelegalan!
Narod Srbije: Ustav nelegalan!

biba

pre 15 godina

bolje da se DSS pozabavi svojim koalicionim partnerom koji na ruzan nacin izgovara ono sto oni pokusavaju uviti u svileni papir pa prodati u formi patriotizma. Bas me nesto ne zanima misljenje onih koji su na izborima dosta lose prosli pogotovo u Vojvodini,ili jos gore koji na njima nisu ni ucestvovali a grupaciji u okviru koje su se pojavili u vojvodini nije slavno prosla. Krucijalni problem su dakle porezi citaj pare a ne nekakvi drugi pravdoljubivi ,istoriski i ostali epsko lirski. Bas je dobro da se istina ogoli i prikaze onakvom kakva jeste i kako je mi Vojvodjani odavno vec vidimo.

martin zgombec

pre 15 godina

Voja, Velja i Toma nisu izbor gradjana Vojvodine.
Ustav Srbije kakav je danas
nije prosao na referendumu u Vojvodini.
Da li ce Statut Vojvodine biti sada ili kasnije uveden u u upotrebu svejedno je.
Al ce biti.

matori

pre 15 godina

A jel' se to pozivaju na ONAJ ustav (...kosovo je Srbija...)?

Pa TAJ ustav JE krajnje NEustavan!
U njemu piše da je Kosovo "neodvojivi" deo Srbije, a za izglasavanje TOG ustava su iz glasačkih spiskova izostavili 1.500.000 građana sa pravom glasa, upravo sa te teritorije!

Ali (prema potrebi 'istorijskog' trenutka), to je bilo potpuno u skladu sa Ustavom...

A kao što je poznato, ovde u Vojvodini, mi smo jasno pokazali šta mislimo o TOM i TAKVOM ustavu.

ko nam kaze

pre 15 godina

Kad je u jednoj zemlji Ustav neustavan sve drugo ima veci legitimitet od njega. Kako se bune kad se prica o 'istorijskom' pravu, a oni isti argument koriste za RS koja je nastala vec znamo kako i koja postoji ne duze od 20godina. Ovako je pocelo sa Slovenijom, pa bas da vidimo kako ce se sa nama Vojvodjanima zavrsiti. Jedno je sigurno, mi NE ODUSTAJEMO!

Vojvođanka

pre 15 godina

Mi vojvođani smo se strašno "nasekirali" posle ovog saopštenja. Jaoj šta da radimo? Pa ništa , baš ništa pošto već davno "stručne" savete i upozorenja i gosp. Koštunice i gosp. Ilića a pogotovo novih "satelita i suncokreta" gosp. Nikolića i Vučića nikada nismo ni uzimali ozbiljno. To se vidi i po poslednjim izborima i dobijenim glasovima u Vojvodini. Prema tome mi nemamo nameru da se bezkonačno sa Vama gospodo usklađujemo. Dosta je bilo Vašeg "stručnog" rukovođenja Srbijom. Pokazali ste se a mi to nismo zaboravili. Prema tome okanite nas se. STATUT ĆE BITI IZGLASAN!!!!

Dejan

pre 15 godina

Nisam pristalica ovih partija ali njihov stav u vezi statuta Vojvodine u potpunosti podrzavam.
Vojvodina moze imati ekonomsku autonomiju kakvu ima recimo grad Beograd kao i kulturnu autonomiju zbog toga sto u njoj zivi puno razlicith etnickih zajednica ali ne i politicko teritorijalnu autonomuju. Usvajanje statuta bio bi samo jedan korak do samostalnosti Vojvodine i brisanja Srbije sa karte evropskih drzava.

Vojislav

pre 15 godina

Ovo su uskogruda gledanja i pokušaji sprečavanja procesa decentralizacije regiona u Srbiji. Što pre to uradimo i to na najbolji način poštujući demokratska prava svih to ćemo biti bliži Evropi i imati jaču državu Srbiju. Samo čitav taj proces mora se provesti mudro uvažavajući interese svih, a pritom ne ugrožavajući opšti interes suverene i stabilne Srbije.

tibulo

pre 15 godina

Sudeci po klimatskim promenama i izmenama, cim nastane 'vrbopuc'. bice jos dva x puc = 2puc. Samo ne zaboravite da je sve 'vec vidjeno' i da tacno znamo da vas uopste ne interesuje ni Vojvodina,ni Kosovo ni narod.Mnogo bre zelite vlast sa topuzima. Sta ce onda da rade Radikali.?

kiki

pre 15 godina

Gospoda iz DSS i JS porede švajcarsku sa Srbijom. Švajcarske pokrajne su sve u ravnopravnom položaju.Država Švajcarska deli porez onoliko koliko im sleduje odnosno pripada. Da je takav slučaj u Srbiji verovatno niko nebi ni potezao promenu statuta Vojvodine.Kada se pomene Kosovo onda im država daje sve oblike vlasti samo da ostanu u satavu Srbije. A ne znam zašto se crkva meša u poresku politiku države. Oni svakako nikome ne plaćaju porez,niti iko ima uvid u njihovo poslovanje.Nemaju ni fiskalne kase.
A Palma od poreskih obveznika gradi zoološki vrt u Jagodini. Ja kao građanin Vojvodine nisam baš raspoložen da finasiram pravljenje zatvora za životinje

Laloš

pre 15 godina

SNS i DSS? Pa ni izbeglice više ne glasaju za vas. Pukli ste skroz, samo toga niste svesni. Brinite svoju brigu, nas ostavite na miru. Pokazali smo vam na izborima šta mislimo o vašoj politici. Borise, ne ponavljaj greške.

Vlada

pre 15 godina

Vesti iz 2024. Statut još nije usvojen. Pošto je 2019 doneta odluka u skupštini da svaki stanovnik Srbije ima pravo veta na vojvođanski statut, a baba Stamena iz Gornjeg Brijanja je izjavila da je njoj tu "nešto još mutno" usvajanje statuta se odlaže. Predsednik vojvođanske skupštine ide da se vidi za baba Stamenom, i svi očekuju, konačno, povoljan ishod. U međuvremenu, Albanija je lansirala svoj treći satelit, a izjavu vojvođanskih stranaka da je Vojvodina nekada bila razvijena skoro kao Albanija, Obraz, dveri i ostale organizacije ocenile su kao lažnu i separatističku.

Vladimir

pre 15 godina

Ama ljudi, ti Seseljevci i slicni nisu nikada zasukali rukave i usli u njivu da kopaju kukuruz od 7 ujutru pa do 7 uvece. Nemojte nama u Vojvodini soliti pamet i dodatno nas iscrpljivati jer cete oporezivanjem u kratkom roku napraviti novu SAHARU od Vojvodine. Samo muzete seljaka a nista neulazete nazat. Nema kanala, pumpi, sistema za navodnjavanje, technika je 30 godina stara...dajte idite u planine odakle ste dosli i pustite nas na miru da raspolazemo svojom imovinom i svojim novcem. TUDJE NECEMO A VALA SVOJE VISE NEDAMO

Dejan

pre 15 godina

Nestali su svi nasi neprijatelji od Vardara do Triglava svi oni su prekrsili ustav, umorili se ljudi,pa sad i ta Vojvodina.
Pitam koji to ustav nudi nesiguran posao,nikakvu platu,nezagarantovanu egzisrenciju.Ali ,pardon problem je ustav Vojvodine.
Nije krsenje ustava kada se tajkunima daju firme bez i jedne pare,oni sve rasprodaju,dignu kredite,zaduze radnike.....Ah da ustav Vojvodine to je problem !
Mozda smo se i mi umorili...
Becar