Nedelja, 29.06.2008.

21:33

Španija prvak Evrope!

Izvor: ÈŽ

Španija prvak Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Jooo

pre 15 godina

Evo citam ove komentare i ne mogu da verujem kakvi ste svi ovde. Jel moguce da niko od vas nije spomenuo Davida Vilju (decko je dao 4 gola na 3 i po utakmice) Srvarno mi niste jasni....Svi nesto velicaju Fabregasa,Iniestu i ostale...ali mislim da nije bilo Vilje Spanija bi znatno teze prosla grupe...Razmislite malo ... Po meni su Vilja,Kasiljas i Cavi najvise zasluzeni za titulu!

TRUE BLUE

pre 15 godina

@napast
Ocigledno nisi upucen da je Aragones vredjao Henryja jer je crn,a i kaznili su ga zbog toga,bio je skandal!!!.To je bilo pre ili posle svetskog 06!!!A ja dobro znam istoriju,a to sto je bilo pre 60 godina nije bitno,jer sam ja pricala o sadasnjosti!!!Ni jedan igrac Nemacke se nije ponasao kao Aragones!!!a ti nemoj da komentarises nesto dok ne budes upucen !!!

Mrs Torres

pre 15 godina

Spanci su zaista bili najbolji na prvenstvu...To se ne moze osporiti. Ali mislim da je igrac koji je obelezio finalnu utakmicu svakako Fernando Tores. On igra neverovatno dobro, ali njegova igra je sinoc dostigla vrhunac i iako ga retko ko pominje kao najboljeg igraca finala on ipak to jeste, ako nista drugo a onda bar zbog tog gola. On je covek odluke, ali Aragones to nije zeleo da vidi. Cak i onda kada ne postigne gol, njegovo prisustvo na terenu je neprocenjivo jer on je FERNANDO TORES. Eto zasto je Spanija tako dobra, eto zasto su Spanci SAMPIONI!Imaju ono sto niko drugi nema...

m

pre 15 godina

Spanci su tokom celog prvenstva pokazali najbolju igru i po tom kriterijumu zasluzili titulu.
Spanci su u finalu za nijansu bili bolji iako se mnogima cini da su nadigrali Nemce. Navijao sam za Spance.
Medjutim, sudija je svirao nepostojeci kontrafaul u sesnaestercu Spanaca i upropastio 100% sansu za izjednacujuci gol Nemcima. Nije svirao penal kad je neko od Spanaca igrao rukom posle napucane lopte i Leman je igrao rukom van kaznenog bez posledica.

Pitao bih samo ove sto kritikuju Nemce kako to da oni tako slabi na svim evropskim i svetskim prvenstvima u poslednjih 30 godina ulaze najmanje u 1/4 finale ?

realan

pre 15 godina

zavrsise i ova ceremonija nigdje fudbala jedino sto su pokazali fudbal rusija turska hrvatska ,iz politicki razloga iz milion drugi razloga nisu dali rusiji i turskoj u finale, ko so nisu dali ex jugoslaviji da bude prvak evrope i sveta a imali take bisere itd , sta reci sve nastimano od 1966 kad su nastimali svetsko odnosno 1974 isto svetsko da budu nemci odnosno egleszi prvaci sveta sve nastimano bruka i sramota , fifa i uefa ko se malo bolje razumi znaju sta su i zakoga rade uefa pozdrazava korupurane saveze itd bruka

Tut

pre 15 godina

Jel sam ja jedini koji smatra da ova utakmica nije imala "onu draz" finala kakva su imala prethodna finala?
Mislim evropsko je bilo najbolje do sad ali nekako finale mi bilo meh...

napast

pre 15 godina

TRUE BLUE....E COVECE..ako je selektor Spanije R A S I S T A..pa sta su onda Nemci...RAZMISLI MALO PRE NEGO STO ODLUCIS DA NAPISES NEKU GLUPOST...ili procitaj neki udzbenik iz istorije.....

maki_nk

pre 15 godina

bravo crvena furijo!!! tako se to radi!!!
p.s: u pocetku sam navijala za portugal, ali kad su ispali navijala sam za furiju!!!
ovog balaka preti maler na prvenstvima, neka sto su izgubili nego je zaradio i povredu!!!

Peca

pre 15 godina

Evropski sampionat je sam po sebi bio prvorazredni spektakl.Gledano iz dosta uglova obicnom poimaocu fudbala ovaj euro 2008 donosi dosta zabave i lepih momenata, medjutim po mom misljenju ovaj euro je jedan od najgorih do sada, na naekim utakmicama covek moze i da odspava, a da se nista en dogovdi.Neke ekipe su prosto zalutale na ovaj sampionat, neke su previse letele u nebo i brzo se spustile.Srbija da ima malo boljeg trenera ranga Lotar Mateus ladno bi mogla da igra ovaj sampionat.Kada je Xavi najbolji igrac prventsva sta reci...Inace Nemcima je sviran prekrsaj u napadu kada su trebali da daju gol, sudijska trojka ocaj, spanci se valjali i padali kao pokoseni,jednostavno blagi ocaj. Eh, Srbijo kada nemas mozga i pravih ljudi na svojim pozicijama.

Milan

pre 15 godina

Što bi rekli sportski komentatori - pobedio je fudbal!!!
Španci su u svim elementima igre nadigrali Nemce i pokazali da ni u fudbalu više nema "nedodirljivih". Pobeda je mogla biti i ubedljivija, a Jens Leman je najzaslužniji što mu se mreža zatresla samo jednom. Pokazalo se da je i to "jednom" bilo sasvim dovoljno.
Linije Aragonesove ekipe su funkcionisale gotovo besprekorno, igrači sredine su uspeli da pronađu optimalnu ravnotežu između tehnike i kreativnosti, sa jedne, i taktičke discipline, sa druge strane.
Nemci su delovali prilično nemoćno, kao da uopšte nisu ni imali jasnu ideju i viziju kakav će stil igre da forsiraju ili jednostavno nisu ni mogli da nametnu svoj tempo protivniku koji je na ovom šampionatu iznedrio još jedan kvalitet koji ih ranije nije krasio, a to je vrhunska zrelost u igri. Očajničke izlete Meceldera i Mertesakera u napad njihovi saigrači nisu uspevali da pokriju na pravi način, što je stvorilo dodatni prostor Špancima za brze kontre, u čemu su inače velemajstori.
A šta reći o igračima pojedinačno: Kasiljas nije imao previše posla, ali kada ga je imao, obavljao ga je maestralno; Pujol - standardno pouzdan, beskompromisan i autoritativan; Ramosu je ovo bila definitivno najbolja partija na turniru; Marćena i Kapdevila - na visini zadatka; Markos Sena je opravdao epitet najboljeg defanzivnog veznog fudbalera prvenstva; Ćavi Ernandez je prevazišao sebe; Tores - konstantna opasnost po protivničke golmane, i ovog puta bez oscilacija u igri. Fabregas, Silva i Iniesta u ovom meču nisu odigrali na svom uobičajenom nivou, ali to nije pokvarilo ukupnu sliku o ekipi: Iniesta i Silva kao da su imali izvestan nedostatak samopouzdanja u ključnim situacijama, a Fabregasu očigledno više leži uloga "džokera", bar kad je reprezentacija u pitanju.
Zaključak: konačno je jedno značajno međunarodno takmičenje osvojila ekipa koja je to apsolutno i bez ijedne mrlje zaslužila!

drug Jataganac

pre 15 godina

Konacno i Spanci da naprave nesto veliko. Svaka cast. Jedino su u cetvrtfinalu, protiv Italije, odigrali nereseno, odnosno morali da sutiraju penale. Sve ostale ekipe su nadigrali i pobedili.

Nebojša

pre 15 godina

@posmatrac iz daleka

>Finale SP 2010 u J. Africi: Rusija - Spanija.
>Pocnite da se kladite

Znam samo da u istoriji nijedna evropska reprezentacija nije bila prvak sveta ako je prvenstvo održano van Evrope. Pa sada razmislite da li ćete se kladiti. :-)

oliver

pre 15 godina

Rosetti nije svirao cist penal za Nemce.Od kada to igranje rukom u sesnaestercu nije vise penal?Da su osteceni Spanci,ne bi moglo da se zivi od komentara frustriranih germanofoba.

Priznajem osjecao sam se glupo i smijesno.Ali ko voli-slobodno...

pre 15 godina

Zamolio bi vas da se neljutite zato sto cu vas kopirati u sljedecoj recenici,samo zelim da vidim kakav je osjecaj to pisati....-------TOOOOOO KATOLICKA BRACO-------Spanjolska-Poljska-Hrvatska-Italija--KATOLICKA BRACA ZAUVIJEK.....

TRUE BLUE

pre 15 godina

I ajd' sad neka neko kaze da ima Boga?!?!Rasista Aragones osvoji EURO...Zao mi je Nemaca sto su izgubili,a Rosetti je ocigledno sudio u korist Spanaca.U poslednjem minutu umesto da sudi slobodan udarac za Nemce,on sudi prekrsaj u napadu i daje loptu Casillasu....Nemci osvajaju svetsko 2010.!!!!

Srki

pre 15 godina

@Bata Bataja
"Inace, danas su imali vise tacnih dodavanja i posed nego Spanci"
Ok, slažem se za današnji meč, ali mislio sam na celo prvenstvo. Logično je da neko sa takvom sredinom, solidnim napadačima i čvrstom sredinom uzme pehar, zar ne?

Krojf

pre 15 godina

Nisam gledao finale iz razloga što imam osećaj da je prvenstvo neregularno.Kada Grčka koja je dobila trofej na najregularniji način-ne može da se mrdne iz grupe onda stvarno tu nema nogometa(a ni rukometa).Pa Hrvati koji sa lakoćom pobediše finaliste Nemce-Ćirina škola evropskog nogometa.Bez takvih veličina nema pravog uspeha.

Bata Bataja

pre 15 godina

Spanci su po shvatanju fudbala negde izmedju Nemaca i Portugala. Igraju jednostavno ko Nemci ali su tehnicki kvalitetniji. Sa druge strane, Portugal je na istom tehnickm nivou ali cesto predugo zadrzavaju loptu (bez vece potrebe) i slabiji su u duelu cak i od ionako malih Spanaca. Mislim da Argentina treba da izvuce pouke i bude ohrabrena ovim. Najslicniji su Spancima i sa igracima kakve imaju, konacno bi trebali da osvoje nesto znacajnije.

Xavi (kad mu se da lopta ko da si stavio u banku) i Iniesta ko braca blizanci, dovoljno samo da se pogledaju i da se razumeju. Pa onda ona lopta u polufinalu kad je Iniesta iseko za Fabregas-a iza ledjka odbrani a na ivici ofsajda, pa koja elegancija kad je Fabregas podboo onu loptu za Guiza-u i posle kako je ovaj zavrsio (iako izgleda pomalo trapav ipak je guiza pravi spic jer onaj potez se ne uci vec se sa tim rodis i jednostavno imas osecaj) i jos danas onaj korner sto je gurnut na prvu stativu (extra dozirana lopta). David Silva-u mogu opusteno da svercuju za kadete i/ili omladince, po licu izgleda ko da ima 15 godina.

Sergio Ramos-u je jedina mana sto mu je slaba leva noga pa se ustrucava da krene ulevo, kad mu zatvore desnu stranu onda je prisljen da krene naunutra al opet vodi loptu desnom nogom sto ga usporava pa vrlo cesto izgubi loptu. Sa druge strane, Iniesta isto se namesta na desnu kad god udje u sesnaest po levoj strani (tako je i usrao onu sansu protiv italije kao i danas jos jednu).

Spanci imaju najbolji vezni red na Prvenstvu u kome dominiraju trojica ponikla u omladinskoj skoli Barcelona-e. Iz iste skole su izasli i jedan Messi, Krkic i Dos Santos. To je ono sto se zove pravi kvalitet i svakako je vrednije nego suvi broj titula (cesto osvojenih uz pomoc sudija i kockarnica kao sponzora).

@srki

'Svabe nisu Svabe' od ranih 90ih naovamo. Inace, danas su imali vise tacnih dodavanja i posed nego Spanci. Medjutim, ono sto je bitno je distribucija (linija tima, sirina-dubina) pasova a ne suv broj.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Labudova pesma namackog fudbala. Nova generacija prvoklasnih fudbalera dolazi iz Holandije, Rusije i Spanije, a Nemci su dosli do svog limita. Jer svi ti Podolski, Svajnstajgeri, Gomesi, Kuranji, Azamoe... su samo druga ili treca klasa.

Naranjito

pre 15 godina

Da su Nemci osvojili bila bi to jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala. Siledzije sa fudbalskim znanjem poput komsija austrijanaca, sve vreme su imali finu, neociglednu podrsku sudija (citaj ADIDASa) i zabarsku srecu; da ne pricamo o tome da su i zreb pravili za njih.
Prvi put u istoriji na nekom prvenstvu sam navijao za Spanjolce, pikaju fucu kao ispred zgrade 3na3.
Markos Sena je najinteligentniji zadnji vezni jos od Fernanda Redonda, Paola Souse i Vlade Jugovica.
Argentina svetski prvak 2010.
Srbija 97. na FIFAinoj rang listi iste godine, nazalost.

Srki

pre 15 godina

Jako mi je žao svih razočaranih "ljubitelja fudbala", znam da bi oni najvise voleli da su u finalu mogli da gledaju odjednom i Tursku i Rusiju i Holandiju i Hrvatsku i verovatno i Partizan, ali za tako nešto će morati da sačekaju jedno 20-ak godina.
I ja bih voleo npr. Engleze, ali od ovih reprezentacija, Španija je igrala najlepše i najbolje, bez pogovora.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Najsrecnija ekipa na sampionatu su ubedljivo Nemci. Izgubili samo sa 1:0. Nisam simpatizer Spanaca ali su pokazali vanserijski dobar fudbal. Kada su pobedili Ruse, bilo je reseno pitanje sampiona starog kontinenta. Neki novi Fudbal (klinci).
Finale SP 2010 u J. Africi: Rusija - Spanija.
Pocnite da se kladite

Srki

pre 15 godina

Eeee, tako se to radi. Kratko, ali…gol je gol. Odlično prvenstvo, odličan fudbal-šta god ko mislio (a dosta sam prvenstava ispratio). Neka drugi (tj. oni koji se nisu plasirali) malo nauče.
Španci sa ovakvom sredinom terena (Barsa+neprevaziđeni Fabregas+iznenađujuće sjajni Senna) mogu da rade šta hoće i kome hoće. Samo vidite uspešnost pasova! Onda je napadu lako, a i Tores taman proradio.
Ni Švabe više nisu Švabe...
Roseti-genije (hladan kao "taštin osmeh", ha-ha).
A kada se i Englezi plasiraju na sledeće, biće to rat!

Walter

pre 15 godina

E, to je fudbal. Spanci su osvojili titulu sasvim zasluzeno, igrali su odlicno, cak fenomenalno tokom celog prvenstva. Kada nase ^zvezdice^ budu igrale bar 15% ovako dobro, vraticu se na nase stadione.

Srki

pre 15 godina

Eeee, tako se to radi. Kratko, ali…gol je gol. Odlično prvenstvo, odličan fudbal-šta god ko mislio (a dosta sam prvenstava ispratio). Neka drugi (tj. oni koji se nisu plasirali) malo nauče.
Španci sa ovakvom sredinom terena (Barsa+neprevaziđeni Fabregas+iznenađujuće sjajni Senna) mogu da rade šta hoće i kome hoće. Samo vidite uspešnost pasova! Onda je napadu lako, a i Tores taman proradio.
Ni Švabe više nisu Švabe...
Roseti-genije (hladan kao "taštin osmeh", ha-ha).
A kada se i Englezi plasiraju na sledeće, biće to rat!

Srki

pre 15 godina

Jako mi je žao svih razočaranih "ljubitelja fudbala", znam da bi oni najvise voleli da su u finalu mogli da gledaju odjednom i Tursku i Rusiju i Holandiju i Hrvatsku i verovatno i Partizan, ali za tako nešto će morati da sačekaju jedno 20-ak godina.
I ja bih voleo npr. Engleze, ali od ovih reprezentacija, Španija je igrala najlepše i najbolje, bez pogovora.

Walter

pre 15 godina

E, to je fudbal. Spanci su osvojili titulu sasvim zasluzeno, igrali su odlicno, cak fenomenalno tokom celog prvenstva. Kada nase ^zvezdice^ budu igrale bar 15% ovako dobro, vraticu se na nase stadione.

Priznajem osjecao sam se glupo i smijesno.Ali ko voli-slobodno...

pre 15 godina

Zamolio bi vas da se neljutite zato sto cu vas kopirati u sljedecoj recenici,samo zelim da vidim kakav je osjecaj to pisati....-------TOOOOOO KATOLICKA BRACO-------Spanjolska-Poljska-Hrvatska-Italija--KATOLICKA BRACA ZAUVIJEK.....

Naranjito

pre 15 godina

Da su Nemci osvojili bila bi to jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala. Siledzije sa fudbalskim znanjem poput komsija austrijanaca, sve vreme su imali finu, neociglednu podrsku sudija (citaj ADIDASa) i zabarsku srecu; da ne pricamo o tome da su i zreb pravili za njih.
Prvi put u istoriji na nekom prvenstvu sam navijao za Spanjolce, pikaju fucu kao ispred zgrade 3na3.
Markos Sena je najinteligentniji zadnji vezni jos od Fernanda Redonda, Paola Souse i Vlade Jugovica.
Argentina svetski prvak 2010.
Srbija 97. na FIFAinoj rang listi iste godine, nazalost.

Bata Bataja

pre 15 godina

Spanci su po shvatanju fudbala negde izmedju Nemaca i Portugala. Igraju jednostavno ko Nemci ali su tehnicki kvalitetniji. Sa druge strane, Portugal je na istom tehnickm nivou ali cesto predugo zadrzavaju loptu (bez vece potrebe) i slabiji su u duelu cak i od ionako malih Spanaca. Mislim da Argentina treba da izvuce pouke i bude ohrabrena ovim. Najslicniji su Spancima i sa igracima kakve imaju, konacno bi trebali da osvoje nesto znacajnije.

Xavi (kad mu se da lopta ko da si stavio u banku) i Iniesta ko braca blizanci, dovoljno samo da se pogledaju i da se razumeju. Pa onda ona lopta u polufinalu kad je Iniesta iseko za Fabregas-a iza ledjka odbrani a na ivici ofsajda, pa koja elegancija kad je Fabregas podboo onu loptu za Guiza-u i posle kako je ovaj zavrsio (iako izgleda pomalo trapav ipak je guiza pravi spic jer onaj potez se ne uci vec se sa tim rodis i jednostavno imas osecaj) i jos danas onaj korner sto je gurnut na prvu stativu (extra dozirana lopta). David Silva-u mogu opusteno da svercuju za kadete i/ili omladince, po licu izgleda ko da ima 15 godina.

Sergio Ramos-u je jedina mana sto mu je slaba leva noga pa se ustrucava da krene ulevo, kad mu zatvore desnu stranu onda je prisljen da krene naunutra al opet vodi loptu desnom nogom sto ga usporava pa vrlo cesto izgubi loptu. Sa druge strane, Iniesta isto se namesta na desnu kad god udje u sesnaest po levoj strani (tako je i usrao onu sansu protiv italije kao i danas jos jednu).

Spanci imaju najbolji vezni red na Prvenstvu u kome dominiraju trojica ponikla u omladinskoj skoli Barcelona-e. Iz iste skole su izasli i jedan Messi, Krkic i Dos Santos. To je ono sto se zove pravi kvalitet i svakako je vrednije nego suvi broj titula (cesto osvojenih uz pomoc sudija i kockarnica kao sponzora).

@srki

'Svabe nisu Svabe' od ranih 90ih naovamo. Inace, danas su imali vise tacnih dodavanja i posed nego Spanci. Medjutim, ono sto je bitno je distribucija (linija tima, sirina-dubina) pasova a ne suv broj.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Labudova pesma namackog fudbala. Nova generacija prvoklasnih fudbalera dolazi iz Holandije, Rusije i Spanije, a Nemci su dosli do svog limita. Jer svi ti Podolski, Svajnstajgeri, Gomesi, Kuranji, Azamoe... su samo druga ili treca klasa.

Krojf

pre 15 godina

Nisam gledao finale iz razloga što imam osećaj da je prvenstvo neregularno.Kada Grčka koja je dobila trofej na najregularniji način-ne može da se mrdne iz grupe onda stvarno tu nema nogometa(a ni rukometa).Pa Hrvati koji sa lakoćom pobediše finaliste Nemce-Ćirina škola evropskog nogometa.Bez takvih veličina nema pravog uspeha.

Milan

pre 15 godina

Što bi rekli sportski komentatori - pobedio je fudbal!!!
Španci su u svim elementima igre nadigrali Nemce i pokazali da ni u fudbalu više nema "nedodirljivih". Pobeda je mogla biti i ubedljivija, a Jens Leman je najzaslužniji što mu se mreža zatresla samo jednom. Pokazalo se da je i to "jednom" bilo sasvim dovoljno.
Linije Aragonesove ekipe su funkcionisale gotovo besprekorno, igrači sredine su uspeli da pronađu optimalnu ravnotežu između tehnike i kreativnosti, sa jedne, i taktičke discipline, sa druge strane.
Nemci su delovali prilično nemoćno, kao da uopšte nisu ni imali jasnu ideju i viziju kakav će stil igre da forsiraju ili jednostavno nisu ni mogli da nametnu svoj tempo protivniku koji je na ovom šampionatu iznedrio još jedan kvalitet koji ih ranije nije krasio, a to je vrhunska zrelost u igri. Očajničke izlete Meceldera i Mertesakera u napad njihovi saigrači nisu uspevali da pokriju na pravi način, što je stvorilo dodatni prostor Špancima za brze kontre, u čemu su inače velemajstori.
A šta reći o igračima pojedinačno: Kasiljas nije imao previše posla, ali kada ga je imao, obavljao ga je maestralno; Pujol - standardno pouzdan, beskompromisan i autoritativan; Ramosu je ovo bila definitivno najbolja partija na turniru; Marćena i Kapdevila - na visini zadatka; Markos Sena je opravdao epitet najboljeg defanzivnog veznog fudbalera prvenstva; Ćavi Ernandez je prevazišao sebe; Tores - konstantna opasnost po protivničke golmane, i ovog puta bez oscilacija u igri. Fabregas, Silva i Iniesta u ovom meču nisu odigrali na svom uobičajenom nivou, ali to nije pokvarilo ukupnu sliku o ekipi: Iniesta i Silva kao da su imali izvestan nedostatak samopouzdanja u ključnim situacijama, a Fabregasu očigledno više leži uloga "džokera", bar kad je reprezentacija u pitanju.
Zaključak: konačno je jedno značajno međunarodno takmičenje osvojila ekipa koja je to apsolutno i bez ijedne mrlje zaslužila!

Srki

pre 15 godina

@Bata Bataja
"Inace, danas su imali vise tacnih dodavanja i posed nego Spanci"
Ok, slažem se za današnji meč, ali mislio sam na celo prvenstvo. Logično je da neko sa takvom sredinom, solidnim napadačima i čvrstom sredinom uzme pehar, zar ne?

oliver

pre 15 godina

Rosetti nije svirao cist penal za Nemce.Od kada to igranje rukom u sesnaestercu nije vise penal?Da su osteceni Spanci,ne bi moglo da se zivi od komentara frustriranih germanofoba.

Nebojša

pre 15 godina

@posmatrac iz daleka

>Finale SP 2010 u J. Africi: Rusija - Spanija.
>Pocnite da se kladite

Znam samo da u istoriji nijedna evropska reprezentacija nije bila prvak sveta ako je prvenstvo održano van Evrope. Pa sada razmislite da li ćete se kladiti. :-)

TRUE BLUE

pre 15 godina

I ajd' sad neka neko kaze da ima Boga?!?!Rasista Aragones osvoji EURO...Zao mi je Nemaca sto su izgubili,a Rosetti je ocigledno sudio u korist Spanaca.U poslednjem minutu umesto da sudi slobodan udarac za Nemce,on sudi prekrsaj u napadu i daje loptu Casillasu....Nemci osvajaju svetsko 2010.!!!!

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Najsrecnija ekipa na sampionatu su ubedljivo Nemci. Izgubili samo sa 1:0. Nisam simpatizer Spanaca ali su pokazali vanserijski dobar fudbal. Kada su pobedili Ruse, bilo je reseno pitanje sampiona starog kontinenta. Neki novi Fudbal (klinci).
Finale SP 2010 u J. Africi: Rusija - Spanija.
Pocnite da se kladite

Jooo

pre 15 godina

Evo citam ove komentare i ne mogu da verujem kakvi ste svi ovde. Jel moguce da niko od vas nije spomenuo Davida Vilju (decko je dao 4 gola na 3 i po utakmice) Srvarno mi niste jasni....Svi nesto velicaju Fabregasa,Iniestu i ostale...ali mislim da nije bilo Vilje Spanija bi znatno teze prosla grupe...Razmislite malo ... Po meni su Vilja,Kasiljas i Cavi najvise zasluzeni za titulu!

Peca

pre 15 godina

Evropski sampionat je sam po sebi bio prvorazredni spektakl.Gledano iz dosta uglova obicnom poimaocu fudbala ovaj euro 2008 donosi dosta zabave i lepih momenata, medjutim po mom misljenju ovaj euro je jedan od najgorih do sada, na naekim utakmicama covek moze i da odspava, a da se nista en dogovdi.Neke ekipe su prosto zalutale na ovaj sampionat, neke su previse letele u nebo i brzo se spustile.Srbija da ima malo boljeg trenera ranga Lotar Mateus ladno bi mogla da igra ovaj sampionat.Kada je Xavi najbolji igrac prventsva sta reci...Inace Nemcima je sviran prekrsaj u napadu kada su trebali da daju gol, sudijska trojka ocaj, spanci se valjali i padali kao pokoseni,jednostavno blagi ocaj. Eh, Srbijo kada nemas mozga i pravih ljudi na svojim pozicijama.

napast

pre 15 godina

TRUE BLUE....E COVECE..ako je selektor Spanije R A S I S T A..pa sta su onda Nemci...RAZMISLI MALO PRE NEGO STO ODLUCIS DA NAPISES NEKU GLUPOST...ili procitaj neki udzbenik iz istorije.....

maki_nk

pre 15 godina

bravo crvena furijo!!! tako se to radi!!!
p.s: u pocetku sam navijala za portugal, ali kad su ispali navijala sam za furiju!!!
ovog balaka preti maler na prvenstvima, neka sto su izgubili nego je zaradio i povredu!!!

Tut

pre 15 godina

Jel sam ja jedini koji smatra da ova utakmica nije imala "onu draz" finala kakva su imala prethodna finala?
Mislim evropsko je bilo najbolje do sad ali nekako finale mi bilo meh...

m

pre 15 godina

Spanci su tokom celog prvenstva pokazali najbolju igru i po tom kriterijumu zasluzili titulu.
Spanci su u finalu za nijansu bili bolji iako se mnogima cini da su nadigrali Nemce. Navijao sam za Spance.
Medjutim, sudija je svirao nepostojeci kontrafaul u sesnaestercu Spanaca i upropastio 100% sansu za izjednacujuci gol Nemcima. Nije svirao penal kad je neko od Spanaca igrao rukom posle napucane lopte i Leman je igrao rukom van kaznenog bez posledica.

Pitao bih samo ove sto kritikuju Nemce kako to da oni tako slabi na svim evropskim i svetskim prvenstvima u poslednjih 30 godina ulaze najmanje u 1/4 finale ?

TRUE BLUE

pre 15 godina

@napast
Ocigledno nisi upucen da je Aragones vredjao Henryja jer je crn,a i kaznili su ga zbog toga,bio je skandal!!!.To je bilo pre ili posle svetskog 06!!!A ja dobro znam istoriju,a to sto je bilo pre 60 godina nije bitno,jer sam ja pricala o sadasnjosti!!!Ni jedan igrac Nemacke se nije ponasao kao Aragones!!!a ti nemoj da komentarises nesto dok ne budes upucen !!!

drug Jataganac

pre 15 godina

Konacno i Spanci da naprave nesto veliko. Svaka cast. Jedino su u cetvrtfinalu, protiv Italije, odigrali nereseno, odnosno morali da sutiraju penale. Sve ostale ekipe su nadigrali i pobedili.

realan

pre 15 godina

zavrsise i ova ceremonija nigdje fudbala jedino sto su pokazali fudbal rusija turska hrvatska ,iz politicki razloga iz milion drugi razloga nisu dali rusiji i turskoj u finale, ko so nisu dali ex jugoslaviji da bude prvak evrope i sveta a imali take bisere itd , sta reci sve nastimano od 1966 kad su nastimali svetsko odnosno 1974 isto svetsko da budu nemci odnosno egleszi prvaci sveta sve nastimano bruka i sramota , fifa i uefa ko se malo bolje razumi znaju sta su i zakoga rade uefa pozdrazava korupurane saveze itd bruka

Mrs Torres

pre 15 godina

Spanci su zaista bili najbolji na prvenstvu...To se ne moze osporiti. Ali mislim da je igrac koji je obelezio finalnu utakmicu svakako Fernando Tores. On igra neverovatno dobro, ali njegova igra je sinoc dostigla vrhunac i iako ga retko ko pominje kao najboljeg igraca finala on ipak to jeste, ako nista drugo a onda bar zbog tog gola. On je covek odluke, ali Aragones to nije zeleo da vidi. Cak i onda kada ne postigne gol, njegovo prisustvo na terenu je neprocenjivo jer on je FERNANDO TORES. Eto zasto je Spanija tako dobra, eto zasto su Spanci SAMPIONI!Imaju ono sto niko drugi nema...

Krojf

pre 15 godina

Nisam gledao finale iz razloga što imam osećaj da je prvenstvo neregularno.Kada Grčka koja je dobila trofej na najregularniji način-ne može da se mrdne iz grupe onda stvarno tu nema nogometa(a ni rukometa).Pa Hrvati koji sa lakoćom pobediše finaliste Nemce-Ćirina škola evropskog nogometa.Bez takvih veličina nema pravog uspeha.

Srki

pre 15 godina

Eeee, tako se to radi. Kratko, ali…gol je gol. Odlično prvenstvo, odličan fudbal-šta god ko mislio (a dosta sam prvenstava ispratio). Neka drugi (tj. oni koji se nisu plasirali) malo nauče.
Španci sa ovakvom sredinom terena (Barsa+neprevaziđeni Fabregas+iznenađujuće sjajni Senna) mogu da rade šta hoće i kome hoće. Samo vidite uspešnost pasova! Onda je napadu lako, a i Tores taman proradio.
Ni Švabe više nisu Švabe...
Roseti-genije (hladan kao "taštin osmeh", ha-ha).
A kada se i Englezi plasiraju na sledeće, biće to rat!

Priznajem osjecao sam se glupo i smijesno.Ali ko voli-slobodno...

pre 15 godina

Zamolio bi vas da se neljutite zato sto cu vas kopirati u sljedecoj recenici,samo zelim da vidim kakav je osjecaj to pisati....-------TOOOOOO KATOLICKA BRACO-------Spanjolska-Poljska-Hrvatska-Italija--KATOLICKA BRACA ZAUVIJEK.....

Naranjito

pre 15 godina

Da su Nemci osvojili bila bi to jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala. Siledzije sa fudbalskim znanjem poput komsija austrijanaca, sve vreme su imali finu, neociglednu podrsku sudija (citaj ADIDASa) i zabarsku srecu; da ne pricamo o tome da su i zreb pravili za njih.
Prvi put u istoriji na nekom prvenstvu sam navijao za Spanjolce, pikaju fucu kao ispred zgrade 3na3.
Markos Sena je najinteligentniji zadnji vezni jos od Fernanda Redonda, Paola Souse i Vlade Jugovica.
Argentina svetski prvak 2010.
Srbija 97. na FIFAinoj rang listi iste godine, nazalost.

oliver

pre 15 godina

Rosetti nije svirao cist penal za Nemce.Od kada to igranje rukom u sesnaestercu nije vise penal?Da su osteceni Spanci,ne bi moglo da se zivi od komentara frustriranih germanofoba.

Peca

pre 15 godina

Evropski sampionat je sam po sebi bio prvorazredni spektakl.Gledano iz dosta uglova obicnom poimaocu fudbala ovaj euro 2008 donosi dosta zabave i lepih momenata, medjutim po mom misljenju ovaj euro je jedan od najgorih do sada, na naekim utakmicama covek moze i da odspava, a da se nista en dogovdi.Neke ekipe su prosto zalutale na ovaj sampionat, neke su previse letele u nebo i brzo se spustile.Srbija da ima malo boljeg trenera ranga Lotar Mateus ladno bi mogla da igra ovaj sampionat.Kada je Xavi najbolji igrac prventsva sta reci...Inace Nemcima je sviran prekrsaj u napadu kada su trebali da daju gol, sudijska trojka ocaj, spanci se valjali i padali kao pokoseni,jednostavno blagi ocaj. Eh, Srbijo kada nemas mozga i pravih ljudi na svojim pozicijama.

realan

pre 15 godina

zavrsise i ova ceremonija nigdje fudbala jedino sto su pokazali fudbal rusija turska hrvatska ,iz politicki razloga iz milion drugi razloga nisu dali rusiji i turskoj u finale, ko so nisu dali ex jugoslaviji da bude prvak evrope i sveta a imali take bisere itd , sta reci sve nastimano od 1966 kad su nastimali svetsko odnosno 1974 isto svetsko da budu nemci odnosno egleszi prvaci sveta sve nastimano bruka i sramota , fifa i uefa ko se malo bolje razumi znaju sta su i zakoga rade uefa pozdrazava korupurane saveze itd bruka

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Najsrecnija ekipa na sampionatu su ubedljivo Nemci. Izgubili samo sa 1:0. Nisam simpatizer Spanaca ali su pokazali vanserijski dobar fudbal. Kada su pobedili Ruse, bilo je reseno pitanje sampiona starog kontinenta. Neki novi Fudbal (klinci).
Finale SP 2010 u J. Africi: Rusija - Spanija.
Pocnite da se kladite

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Labudova pesma namackog fudbala. Nova generacija prvoklasnih fudbalera dolazi iz Holandije, Rusije i Spanije, a Nemci su dosli do svog limita. Jer svi ti Podolski, Svajnstajgeri, Gomesi, Kuranji, Azamoe... su samo druga ili treca klasa.

Srki

pre 15 godina

@Bata Bataja
"Inace, danas su imali vise tacnih dodavanja i posed nego Spanci"
Ok, slažem se za današnji meč, ali mislio sam na celo prvenstvo. Logično je da neko sa takvom sredinom, solidnim napadačima i čvrstom sredinom uzme pehar, zar ne?

Nebojša

pre 15 godina

@posmatrac iz daleka

>Finale SP 2010 u J. Africi: Rusija - Spanija.
>Pocnite da se kladite

Znam samo da u istoriji nijedna evropska reprezentacija nije bila prvak sveta ako je prvenstvo održano van Evrope. Pa sada razmislite da li ćete se kladiti. :-)

TRUE BLUE

pre 15 godina

I ajd' sad neka neko kaze da ima Boga?!?!Rasista Aragones osvoji EURO...Zao mi je Nemaca sto su izgubili,a Rosetti je ocigledno sudio u korist Spanaca.U poslednjem minutu umesto da sudi slobodan udarac za Nemce,on sudi prekrsaj u napadu i daje loptu Casillasu....Nemci osvajaju svetsko 2010.!!!!

napast

pre 15 godina

TRUE BLUE....E COVECE..ako je selektor Spanije R A S I S T A..pa sta su onda Nemci...RAZMISLI MALO PRE NEGO STO ODLUCIS DA NAPISES NEKU GLUPOST...ili procitaj neki udzbenik iz istorije.....

Walter

pre 15 godina

E, to je fudbal. Spanci su osvojili titulu sasvim zasluzeno, igrali su odlicno, cak fenomenalno tokom celog prvenstva. Kada nase ^zvezdice^ budu igrale bar 15% ovako dobro, vraticu se na nase stadione.

Srki

pre 15 godina

Jako mi je žao svih razočaranih "ljubitelja fudbala", znam da bi oni najvise voleli da su u finalu mogli da gledaju odjednom i Tursku i Rusiju i Holandiju i Hrvatsku i verovatno i Partizan, ali za tako nešto će morati da sačekaju jedno 20-ak godina.
I ja bih voleo npr. Engleze, ali od ovih reprezentacija, Španija je igrala najlepše i najbolje, bez pogovora.

Bata Bataja

pre 15 godina

Spanci su po shvatanju fudbala negde izmedju Nemaca i Portugala. Igraju jednostavno ko Nemci ali su tehnicki kvalitetniji. Sa druge strane, Portugal je na istom tehnickm nivou ali cesto predugo zadrzavaju loptu (bez vece potrebe) i slabiji su u duelu cak i od ionako malih Spanaca. Mislim da Argentina treba da izvuce pouke i bude ohrabrena ovim. Najslicniji su Spancima i sa igracima kakve imaju, konacno bi trebali da osvoje nesto znacajnije.

Xavi (kad mu se da lopta ko da si stavio u banku) i Iniesta ko braca blizanci, dovoljno samo da se pogledaju i da se razumeju. Pa onda ona lopta u polufinalu kad je Iniesta iseko za Fabregas-a iza ledjka odbrani a na ivici ofsajda, pa koja elegancija kad je Fabregas podboo onu loptu za Guiza-u i posle kako je ovaj zavrsio (iako izgleda pomalo trapav ipak je guiza pravi spic jer onaj potez se ne uci vec se sa tim rodis i jednostavno imas osecaj) i jos danas onaj korner sto je gurnut na prvu stativu (extra dozirana lopta). David Silva-u mogu opusteno da svercuju za kadete i/ili omladince, po licu izgleda ko da ima 15 godina.

Sergio Ramos-u je jedina mana sto mu je slaba leva noga pa se ustrucava da krene ulevo, kad mu zatvore desnu stranu onda je prisljen da krene naunutra al opet vodi loptu desnom nogom sto ga usporava pa vrlo cesto izgubi loptu. Sa druge strane, Iniesta isto se namesta na desnu kad god udje u sesnaest po levoj strani (tako je i usrao onu sansu protiv italije kao i danas jos jednu).

Spanci imaju najbolji vezni red na Prvenstvu u kome dominiraju trojica ponikla u omladinskoj skoli Barcelona-e. Iz iste skole su izasli i jedan Messi, Krkic i Dos Santos. To je ono sto se zove pravi kvalitet i svakako je vrednije nego suvi broj titula (cesto osvojenih uz pomoc sudija i kockarnica kao sponzora).

@srki

'Svabe nisu Svabe' od ranih 90ih naovamo. Inace, danas su imali vise tacnih dodavanja i posed nego Spanci. Medjutim, ono sto je bitno je distribucija (linija tima, sirina-dubina) pasova a ne suv broj.

Milan

pre 15 godina

Što bi rekli sportski komentatori - pobedio je fudbal!!!
Španci su u svim elementima igre nadigrali Nemce i pokazali da ni u fudbalu više nema "nedodirljivih". Pobeda je mogla biti i ubedljivija, a Jens Leman je najzaslužniji što mu se mreža zatresla samo jednom. Pokazalo se da je i to "jednom" bilo sasvim dovoljno.
Linije Aragonesove ekipe su funkcionisale gotovo besprekorno, igrači sredine su uspeli da pronađu optimalnu ravnotežu između tehnike i kreativnosti, sa jedne, i taktičke discipline, sa druge strane.
Nemci su delovali prilično nemoćno, kao da uopšte nisu ni imali jasnu ideju i viziju kakav će stil igre da forsiraju ili jednostavno nisu ni mogli da nametnu svoj tempo protivniku koji je na ovom šampionatu iznedrio još jedan kvalitet koji ih ranije nije krasio, a to je vrhunska zrelost u igri. Očajničke izlete Meceldera i Mertesakera u napad njihovi saigrači nisu uspevali da pokriju na pravi način, što je stvorilo dodatni prostor Špancima za brze kontre, u čemu su inače velemajstori.
A šta reći o igračima pojedinačno: Kasiljas nije imao previše posla, ali kada ga je imao, obavljao ga je maestralno; Pujol - standardno pouzdan, beskompromisan i autoritativan; Ramosu je ovo bila definitivno najbolja partija na turniru; Marćena i Kapdevila - na visini zadatka; Markos Sena je opravdao epitet najboljeg defanzivnog veznog fudbalera prvenstva; Ćavi Ernandez je prevazišao sebe; Tores - konstantna opasnost po protivničke golmane, i ovog puta bez oscilacija u igri. Fabregas, Silva i Iniesta u ovom meču nisu odigrali na svom uobičajenom nivou, ali to nije pokvarilo ukupnu sliku o ekipi: Iniesta i Silva kao da su imali izvestan nedostatak samopouzdanja u ključnim situacijama, a Fabregasu očigledno više leži uloga "džokera", bar kad je reprezentacija u pitanju.
Zaključak: konačno je jedno značajno međunarodno takmičenje osvojila ekipa koja je to apsolutno i bez ijedne mrlje zaslužila!

drug Jataganac

pre 15 godina

Konacno i Spanci da naprave nesto veliko. Svaka cast. Jedino su u cetvrtfinalu, protiv Italije, odigrali nereseno, odnosno morali da sutiraju penale. Sve ostale ekipe su nadigrali i pobedili.

maki_nk

pre 15 godina

bravo crvena furijo!!! tako se to radi!!!
p.s: u pocetku sam navijala za portugal, ali kad su ispali navijala sam za furiju!!!
ovog balaka preti maler na prvenstvima, neka sto su izgubili nego je zaradio i povredu!!!

Tut

pre 15 godina

Jel sam ja jedini koji smatra da ova utakmica nije imala "onu draz" finala kakva su imala prethodna finala?
Mislim evropsko je bilo najbolje do sad ali nekako finale mi bilo meh...

m

pre 15 godina

Spanci su tokom celog prvenstva pokazali najbolju igru i po tom kriterijumu zasluzili titulu.
Spanci su u finalu za nijansu bili bolji iako se mnogima cini da su nadigrali Nemce. Navijao sam za Spance.
Medjutim, sudija je svirao nepostojeci kontrafaul u sesnaestercu Spanaca i upropastio 100% sansu za izjednacujuci gol Nemcima. Nije svirao penal kad je neko od Spanaca igrao rukom posle napucane lopte i Leman je igrao rukom van kaznenog bez posledica.

Pitao bih samo ove sto kritikuju Nemce kako to da oni tako slabi na svim evropskim i svetskim prvenstvima u poslednjih 30 godina ulaze najmanje u 1/4 finale ?

Mrs Torres

pre 15 godina

Spanci su zaista bili najbolji na prvenstvu...To se ne moze osporiti. Ali mislim da je igrac koji je obelezio finalnu utakmicu svakako Fernando Tores. On igra neverovatno dobro, ali njegova igra je sinoc dostigla vrhunac i iako ga retko ko pominje kao najboljeg igraca finala on ipak to jeste, ako nista drugo a onda bar zbog tog gola. On je covek odluke, ali Aragones to nije zeleo da vidi. Cak i onda kada ne postigne gol, njegovo prisustvo na terenu je neprocenjivo jer on je FERNANDO TORES. Eto zasto je Spanija tako dobra, eto zasto su Spanci SAMPIONI!Imaju ono sto niko drugi nema...

TRUE BLUE

pre 15 godina

@napast
Ocigledno nisi upucen da je Aragones vredjao Henryja jer je crn,a i kaznili su ga zbog toga,bio je skandal!!!.To je bilo pre ili posle svetskog 06!!!A ja dobro znam istoriju,a to sto je bilo pre 60 godina nije bitno,jer sam ja pricala o sadasnjosti!!!Ni jedan igrac Nemacke se nije ponasao kao Aragones!!!a ti nemoj da komentarises nesto dok ne budes upucen !!!

Jooo

pre 15 godina

Evo citam ove komentare i ne mogu da verujem kakvi ste svi ovde. Jel moguce da niko od vas nije spomenuo Davida Vilju (decko je dao 4 gola na 3 i po utakmice) Srvarno mi niste jasni....Svi nesto velicaju Fabregasa,Iniestu i ostale...ali mislim da nije bilo Vilje Spanija bi znatno teze prosla grupe...Razmislite malo ... Po meni su Vilja,Kasiljas i Cavi najvise zasluzeni za titulu!