Petak, 23.11.2007.

14:01

Tadić: O Kosovu ne pre marta

Boris Tadić kaže da je pregovaračka pozicija Srbije da ne prihvata nijedno rešenje koje vodi Kosovo nezavisnosti.

Izvor: B92

Tadiæ: O Kosovu ne pre marta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

dobitnik

pre 16 godina

cestitamo!dobili ste poziv za vojnu vezbu!nije nista strasno samo da vam upisemo ratni raspored,{da znamo gde ste samo}mora da se brani drzava ,ee pa niste skoro bili ,he pa nemoz to tako,hteli ste promene pa eto niste bili skoro ajde sad !TUZNO ZAR NE?

dobitnik poziva

pre 16 godina

Nadao sam se da kad dodje neka druga vlast 2000 bice bolje,nece vise biti ratova ,progonstva,i svega loseg sto je bilo,ali nismo mi te srece,ili nismo mi te pameti,da postanemo deo pametnog sveta,deo Evrope,nismo mi ni blizu do njih,to znaju svi oni kiji su putovali negde u Evropu i malo videli kako tamo funkcionise zivot,no da se vratimo kod nas ,kod nas ponovo pozivi za vojnu vezbu pa to samo nas moze da zadesi,malo je poginulo na kosovu nego opet da se ratuje,ne znam sta vise da kazem sramota,nemam toliko pogrdnu rec da opisem stanje u drzavi.hvala

sala

pre 16 godina

Bivsi predsednik SSSR-a Leonid Breznjev je rekao (od prilike) da ako osnivamo jednu komisiju za neki problem, taj problem nece biti resen. I ovi akcioni planovi Vlade Srbije imaju taj cilj, bar do sada.

Milan

pre 16 godina

Srbija je na ivici haosa kako meni izgleda vise unutrasnjeg u samoj zemlji. posto 2000 nije doslo do promena, onda ce morati da dodje sada. Inace ako kosovo ostane u sastavu Srbije, da li cemo dati Albancima u ovom trenutku 15% mesta u parlamentu Srbije?
Siguran sam da bi Kosovu sto se tice ekonomije bilo bolje uz Srbiju ali ne ovako i sa ovom vlascu. Svi su se odcepili od nas!!! Zbog cega Beograde???? Nema ovde izgleda buducnosti!

albanac

pre 16 godina

pa dokle cete se opametiti,pa zar jos se nadate za kosovo,znate li samo koliko je poginulih civila,koliko je djece bez majke ostalo ili bez oca ili bez oboje,a koliko djece je poginulo,starih i nemocnih ljudi,pa mladih,itd.A sada se nadate kao da se nista nije dogodilo i bilo?Kada smo hteli nasa prava niste nam dali a sada nas molite kod nas se kaze:KASNO JANKO NA KOSOVO STIZE !

deki

pre 16 godina

A zar ne vidite da se Srbija priprema za rat. Zar ne vidite da skoro svi ministri pricaju ako Abanci proglase nezavisnost mi ulazimo u rat...

smajo

pre 16 godina

Ljajica bi pitao: sta bi sa akcionim planom hvatanja preostalih ratnih zlocinaca poput Mladica i ostalih?! Uporedo sa ovim planovima njegove vlade, ne bi bilo lose da pravi akcione planove i za Sandjak, Presevsku dolinu pa i Vojvodinu, neka mu se nadju. Kosovo je vec sada nezavisno g. Ljajicu, a vi pravite planove, sto bi daleko bolje bilo da su ti planovi ekonomski! S postovanjem, Smajo. 23. nov. 2007. 18.59.

agron

pre 16 godina

Sacekati 20 godina pa da ponovo sednemo i razgovaramo. Vazi, do tada ce na Kosovu biti nekih 4-5 miliona stanovnika, a prateci prirodni prirastaj u Srbiji, Srbija bi bila na nekih 6 mil. Pa dobro ovo odgovara: 2027 Srbski Predsednik ce biti mozda Srbin, ali premijer i veliki deo Srpske vlade bogami Albanci, i tu i tamo iz drugih 'manjina'. Ja bih sada predlozio da se vec tokom 2008 veliki deo Kosovske vlade preseli u Beograd radi aklimatizacije!
Predsednice Tadicu, ovo je lep i razuman predlog za dolazece generacije u Srbiji, pre svega.

Dragomir

pre 16 godina

Albancima Ameri garantuju da nece biti sila primenjena. Vi ste to prihvatili i potvrdili a to je Albance jedino i zanimalo. Sada mozete slobodno reci zbogom Kosovu. I Vi gospodo i impotentna Rusija, koja uskoro dolazi i sama na taped rastakanja.

Kole

pre 16 godina

Koji akcijoni planovi?
Milosevic ih svojevremeno napravio. I to kakve planove!Pamtite ih, valjda. Necete valjda da ih ponovo aktivirate.
Sigurno, znate i rezultate.
Jedini pametan plan je da i srpska vlada prizna nezavisnost Kosova.
Sve drugo, nece bit za dobrobit Kosova (ukljucujuci i lokalne Srbe). Ali ce, sigurno, najgore proci sama Srbija.
...

Julius

pre 16 godina

Ja sam mislio da je ovaj Tadic nesto pametniji od Kostunice, al izgleda sto se vise druzio s njim (u toku ovih nazovi pregovora), poceo da lici na njega. Pa gospodine Tadicu koja ministarstva Srbije deluju nesmetano na Kosovu? Ni Vi, ni Kostunica, ni bio koji ministar Srbije ne moze krociti korak na teritoriji Kosova, bez prethodnog odobrenja kosovskih vlasti. To sto se izjavili je ovogodisnji vic. A to da se pitanje statusa Kosova odlaze za 20.godina, to bi Vama (i ovoj vlasti) odgovaralo, jer to bi tako vruc kesten ostavili u ruke nekoj novoj generaciji. No, to je racun bez krcmara, jer se valjda i druga strane pita i ima planove za svoju sudbinu. Tadicu, bar Vama to ne prilici da tako izjavljujte. Ostavite te nebuloze Kostunici - njemu prilici.

Gunar Knob

pre 16 godina

Vrlo trezveno i artikulisano.
Aksiomi:
1. Svakoj drzavi je cilj da opstane.
2. Srbija je drzava ciji je deo KiM (bez obzira na cinjenicu da taj deo teritorije privremeno ne kontrolise)
3. Srbija (za razliku od clanica EU koje insistiraju na amputaciji, USA itd.) nema kapacitete da vojno projektuje svoju zastitu.
4. Diplomatija i Medjunarodno Pravo su jedini raspolozivi arsenali sa samo-opstanak
Da li ce, ko , kada, zasto i po koju cenu "priznati" nelegalno i jednostrano proglasenu "nezavisnost" su u domenu spekulacije. Uostalom, ako je stvar resena - sta cekaju? AngoSaksonci imaju izreku o toaletu i neodlucnoj osobi.
Idu dani - videcemo.
Da secesionistima i "nalogodavcima" vetar bas ne duva u jedra je ocigledno. I normalno.
Ipak, u ovom srpskom ocajnickom naporu da sacuva postojanje treba biti pazljiv i ne povuci poteze koji bi nam ugrozili buduce veze sa svetom.
Pregrmela je Srbija i 1914-u, a ipak nas je preostalo dovoljno da vodimo ove rasprave.
Sutra je novi dan.

miladin

pre 16 godina

Bojim se da ni pre ni posle marta necete imati priliku da stvarate akcione planove , koji su ionako tajna.
Ovo me potseca na rezim pre 90-tih sa raznim akcionim planovima.
Ma sve mi se cini da je i Kostunjavi pravio neke akcione planove za osumnjicene za genocid u Bosni (Mladic i comp.) pa nista od toga.
Vi i ne znate drugo sem da odugovlacite i mucite svoje vlastite gradjane , a okrivljujete M.Z.
Kosovo ce biti nezavisno ne u martu nego ove godine , a vi samo pravite razne akcione planove.
Ja pisem vec nekoliko puta da je vreme potroseno za Kosovo , i da nju nece nista zaustaviti na putu ka nezavisnosti, a kamoli tamo neki nazovi akcioni planovi.
Zajedno u Evropi.

Milan

pre 16 godina

A zasto Tadicu da se oroci na 20 godina. Zasto ne 120, ili 320. Zasto je 20 prava cifra, a ne 1 ili 1001.

Po meni je pravi broj orocavanja bio -10. Znaci negde 1997 mi smo sve to lagano izgubili (1990 smo mozda mogli da zahtevamo 30% teritorije, a 1970 mozda cak i celih 50%).

kakoonobese

pre 16 godina

"Kao svaka normalna drzava" e da je bila normalna ne bi do ovoga doslo! A sad u vezi Tadica: svi kazu Kostunica tunjav; ovaj Tadic mi se cini gori od Kostunice! Svo ovo vreme predsednikovanja nije izasao ni sa cime originalnim, nikad nije zauzeo neki svoj LICNI stav nego samo figurira kao prezidente.

Djole

pre 16 godina

Samo mi jedna stvar nije jasna. Kako će se u martu 2008. godine raspravljati o jednoj nezavisnoj i suverenoj državi (Kosovo) koje će u to vreme biti priznata od velikog broja članica UN?

Komar Podkomar

pre 16 godina

Jao bre gospodine Tadicu, pa stvarno ste i vi postali dosadni, izvinite sto to moram da Vam kazem. Pa zar morate sve sto premijer kaze da ponovite? Evo ja sve znam, ne damo Kosovo, nezavisnost je neprihvatljiva, dajemo siroku nazavisnost, Hong Kong, Bing Bong...

Colin_bgd

pre 16 godina

Ono sto je zalosno u celoj ovoj sagi oko Kosova je to da iz srpske vlasti nikoga apsolutno ne interesuje niti zivot naroda dole na Kosovu (ni srpskog, ni albanskog), a ne interesuje ih ni zivot naroda u samoj Srbiji. Jer kako drugo protumaciti dve izjave:
1) "da ministarstva na Kosovu nesmetano nastave da rade...", znaci vazno da birokratija hrani samu sebe, a sta cemo sa ZIVOTOM, to nas ne interesuje
2) "da se oroci resenje autonomije na 20 godina, pa da onda vidimo opet na cemu smo...", znaci da se ovaj problem prosiri na jos minimum 2 generacije u Srbiji, kada u Srbiji nece vise biti 8 miliona gradjana nego, recimo 6 i po, sa tendencijom da se do 2100. stanovnistvo Srbije prepolovi ponovo. Mislim, to je tako jedna nakaradna ne politika, nego sprdnja sa zivotima miliona ljudi, a zbog cega? Zbog shvatanja nekolicine ljudi, oliceno u liku (ne i delu jer taj trut nikad nista nije uradio) jednog kancelarijskog moljca, koji nije promolio nos iznad pogresnih knjiga koje je celog zivota citao. Ali nije problem on, problem je to "... udruzenje" koje je jahalo 15 godina Slobu, sad jase Legalistu, sutra ce da nadju nekog treceg, petog, desetog, a sve to VEC placaju ne nasa deca, nego nasi unuci. Ali, kao sto vidimo, najnoviji predlog nase fantasticno pametne vlasti je da se racun prebaci i podeli sa praunucima. Koja je to banda...

damir

pre 16 godina

pametno. dekret o spasavanju bolesnog zuba donet nakon uspesnog vadjenja. i doktor i pacijent sretni i zadovoljni. niko nije kriv. sta ces lepse od toga.

Colin_bgd

pre 16 godina

Ono sto je zalosno u celoj ovoj sagi oko Kosova je to da iz srpske vlasti nikoga apsolutno ne interesuje niti zivot naroda dole na Kosovu (ni srpskog, ni albanskog), a ne interesuje ih ni zivot naroda u samoj Srbiji. Jer kako drugo protumaciti dve izjave:
1) "da ministarstva na Kosovu nesmetano nastave da rade...", znaci vazno da birokratija hrani samu sebe, a sta cemo sa ZIVOTOM, to nas ne interesuje
2) "da se oroci resenje autonomije na 20 godina, pa da onda vidimo opet na cemu smo...", znaci da se ovaj problem prosiri na jos minimum 2 generacije u Srbiji, kada u Srbiji nece vise biti 8 miliona gradjana nego, recimo 6 i po, sa tendencijom da se do 2100. stanovnistvo Srbije prepolovi ponovo. Mislim, to je tako jedna nakaradna ne politika, nego sprdnja sa zivotima miliona ljudi, a zbog cega? Zbog shvatanja nekolicine ljudi, oliceno u liku (ne i delu jer taj trut nikad nista nije uradio) jednog kancelarijskog moljca, koji nije promolio nos iznad pogresnih knjiga koje je celog zivota citao. Ali nije problem on, problem je to "... udruzenje" koje je jahalo 15 godina Slobu, sad jase Legalistu, sutra ce da nadju nekog treceg, petog, desetog, a sve to VEC placaju ne nasa deca, nego nasi unuci. Ali, kao sto vidimo, najnoviji predlog nase fantasticno pametne vlasti je da se racun prebaci i podeli sa praunucima. Koja je to banda...

Komar Podkomar

pre 16 godina

Jao bre gospodine Tadicu, pa stvarno ste i vi postali dosadni, izvinite sto to moram da Vam kazem. Pa zar morate sve sto premijer kaze da ponovite? Evo ja sve znam, ne damo Kosovo, nezavisnost je neprihvatljiva, dajemo siroku nazavisnost, Hong Kong, Bing Bong...

Djole

pre 16 godina

Samo mi jedna stvar nije jasna. Kako će se u martu 2008. godine raspravljati o jednoj nezavisnoj i suverenoj državi (Kosovo) koje će u to vreme biti priznata od velikog broja članica UN?

damir

pre 16 godina

pametno. dekret o spasavanju bolesnog zuba donet nakon uspesnog vadjenja. i doktor i pacijent sretni i zadovoljni. niko nije kriv. sta ces lepse od toga.

kakoonobese

pre 16 godina

"Kao svaka normalna drzava" e da je bila normalna ne bi do ovoga doslo! A sad u vezi Tadica: svi kazu Kostunica tunjav; ovaj Tadic mi se cini gori od Kostunice! Svo ovo vreme predsednikovanja nije izasao ni sa cime originalnim, nikad nije zauzeo neki svoj LICNI stav nego samo figurira kao prezidente.

agron

pre 16 godina

Sacekati 20 godina pa da ponovo sednemo i razgovaramo. Vazi, do tada ce na Kosovu biti nekih 4-5 miliona stanovnika, a prateci prirodni prirastaj u Srbiji, Srbija bi bila na nekih 6 mil. Pa dobro ovo odgovara: 2027 Srbski Predsednik ce biti mozda Srbin, ali premijer i veliki deo Srpske vlade bogami Albanci, i tu i tamo iz drugih 'manjina'. Ja bih sada predlozio da se vec tokom 2008 veliki deo Kosovske vlade preseli u Beograd radi aklimatizacije!
Predsednice Tadicu, ovo je lep i razuman predlog za dolazece generacije u Srbiji, pre svega.

Kole

pre 16 godina

Koji akcijoni planovi?
Milosevic ih svojevremeno napravio. I to kakve planove!Pamtite ih, valjda. Necete valjda da ih ponovo aktivirate.
Sigurno, znate i rezultate.
Jedini pametan plan je da i srpska vlada prizna nezavisnost Kosova.
Sve drugo, nece bit za dobrobit Kosova (ukljucujuci i lokalne Srbe). Ali ce, sigurno, najgore proci sama Srbija.
...

miladin

pre 16 godina

Bojim se da ni pre ni posle marta necete imati priliku da stvarate akcione planove , koji su ionako tajna.
Ovo me potseca na rezim pre 90-tih sa raznim akcionim planovima.
Ma sve mi se cini da je i Kostunjavi pravio neke akcione planove za osumnjicene za genocid u Bosni (Mladic i comp.) pa nista od toga.
Vi i ne znate drugo sem da odugovlacite i mucite svoje vlastite gradjane , a okrivljujete M.Z.
Kosovo ce biti nezavisno ne u martu nego ove godine , a vi samo pravite razne akcione planove.
Ja pisem vec nekoliko puta da je vreme potroseno za Kosovo , i da nju nece nista zaustaviti na putu ka nezavisnosti, a kamoli tamo neki nazovi akcioni planovi.
Zajedno u Evropi.

Julius

pre 16 godina

Ja sam mislio da je ovaj Tadic nesto pametniji od Kostunice, al izgleda sto se vise druzio s njim (u toku ovih nazovi pregovora), poceo da lici na njega. Pa gospodine Tadicu koja ministarstva Srbije deluju nesmetano na Kosovu? Ni Vi, ni Kostunica, ni bio koji ministar Srbije ne moze krociti korak na teritoriji Kosova, bez prethodnog odobrenja kosovskih vlasti. To sto se izjavili je ovogodisnji vic. A to da se pitanje statusa Kosova odlaze za 20.godina, to bi Vama (i ovoj vlasti) odgovaralo, jer to bi tako vruc kesten ostavili u ruke nekoj novoj generaciji. No, to je racun bez krcmara, jer se valjda i druga strane pita i ima planove za svoju sudbinu. Tadicu, bar Vama to ne prilici da tako izjavljujte. Ostavite te nebuloze Kostunici - njemu prilici.

smajo

pre 16 godina

Ljajica bi pitao: sta bi sa akcionim planom hvatanja preostalih ratnih zlocinaca poput Mladica i ostalih?! Uporedo sa ovim planovima njegove vlade, ne bi bilo lose da pravi akcione planove i za Sandjak, Presevsku dolinu pa i Vojvodinu, neka mu se nadju. Kosovo je vec sada nezavisno g. Ljajicu, a vi pravite planove, sto bi daleko bolje bilo da su ti planovi ekonomski! S postovanjem, Smajo. 23. nov. 2007. 18.59.

deki

pre 16 godina

A zar ne vidite da se Srbija priprema za rat. Zar ne vidite da skoro svi ministri pricaju ako Abanci proglase nezavisnost mi ulazimo u rat...

Dragomir

pre 16 godina

Albancima Ameri garantuju da nece biti sila primenjena. Vi ste to prihvatili i potvrdili a to je Albance jedino i zanimalo. Sada mozete slobodno reci zbogom Kosovu. I Vi gospodo i impotentna Rusija, koja uskoro dolazi i sama na taped rastakanja.

albanac

pre 16 godina

pa dokle cete se opametiti,pa zar jos se nadate za kosovo,znate li samo koliko je poginulih civila,koliko je djece bez majke ostalo ili bez oca ili bez oboje,a koliko djece je poginulo,starih i nemocnih ljudi,pa mladih,itd.A sada se nadate kao da se nista nije dogodilo i bilo?Kada smo hteli nasa prava niste nam dali a sada nas molite kod nas se kaze:KASNO JANKO NA KOSOVO STIZE !

dobitnik

pre 16 godina

cestitamo!dobili ste poziv za vojnu vezbu!nije nista strasno samo da vam upisemo ratni raspored,{da znamo gde ste samo}mora da se brani drzava ,ee pa niste skoro bili ,he pa nemoz to tako,hteli ste promene pa eto niste bili skoro ajde sad !TUZNO ZAR NE?

Gunar Knob

pre 16 godina

Vrlo trezveno i artikulisano.
Aksiomi:
1. Svakoj drzavi je cilj da opstane.
2. Srbija je drzava ciji je deo KiM (bez obzira na cinjenicu da taj deo teritorije privremeno ne kontrolise)
3. Srbija (za razliku od clanica EU koje insistiraju na amputaciji, USA itd.) nema kapacitete da vojno projektuje svoju zastitu.
4. Diplomatija i Medjunarodno Pravo su jedini raspolozivi arsenali sa samo-opstanak
Da li ce, ko , kada, zasto i po koju cenu "priznati" nelegalno i jednostrano proglasenu "nezavisnost" su u domenu spekulacije. Uostalom, ako je stvar resena - sta cekaju? AngoSaksonci imaju izreku o toaletu i neodlucnoj osobi.
Idu dani - videcemo.
Da secesionistima i "nalogodavcima" vetar bas ne duva u jedra je ocigledno. I normalno.
Ipak, u ovom srpskom ocajnickom naporu da sacuva postojanje treba biti pazljiv i ne povuci poteze koji bi nam ugrozili buduce veze sa svetom.
Pregrmela je Srbija i 1914-u, a ipak nas je preostalo dovoljno da vodimo ove rasprave.
Sutra je novi dan.

Milan

pre 16 godina

Srbija je na ivici haosa kako meni izgleda vise unutrasnjeg u samoj zemlji. posto 2000 nije doslo do promena, onda ce morati da dodje sada. Inace ako kosovo ostane u sastavu Srbije, da li cemo dati Albancima u ovom trenutku 15% mesta u parlamentu Srbije?
Siguran sam da bi Kosovu sto se tice ekonomije bilo bolje uz Srbiju ali ne ovako i sa ovom vlascu. Svi su se odcepili od nas!!! Zbog cega Beograde???? Nema ovde izgleda buducnosti!

Milan

pre 16 godina

A zasto Tadicu da se oroci na 20 godina. Zasto ne 120, ili 320. Zasto je 20 prava cifra, a ne 1 ili 1001.

Po meni je pravi broj orocavanja bio -10. Znaci negde 1997 mi smo sve to lagano izgubili (1990 smo mozda mogli da zahtevamo 30% teritorije, a 1970 mozda cak i celih 50%).

dobitnik poziva

pre 16 godina

Nadao sam se da kad dodje neka druga vlast 2000 bice bolje,nece vise biti ratova ,progonstva,i svega loseg sto je bilo,ali nismo mi te srece,ili nismo mi te pameti,da postanemo deo pametnog sveta,deo Evrope,nismo mi ni blizu do njih,to znaju svi oni kiji su putovali negde u Evropu i malo videli kako tamo funkcionise zivot,no da se vratimo kod nas ,kod nas ponovo pozivi za vojnu vezbu pa to samo nas moze da zadesi,malo je poginulo na kosovu nego opet da se ratuje,ne znam sta vise da kazem sramota,nemam toliko pogrdnu rec da opisem stanje u drzavi.hvala

sala

pre 16 godina

Bivsi predsednik SSSR-a Leonid Breznjev je rekao (od prilike) da ako osnivamo jednu komisiju za neki problem, taj problem nece biti resen. I ovi akcioni planovi Vlade Srbije imaju taj cilj, bar do sada.

Djole

pre 16 godina

Samo mi jedna stvar nije jasna. Kako će se u martu 2008. godine raspravljati o jednoj nezavisnoj i suverenoj državi (Kosovo) koje će u to vreme biti priznata od velikog broja članica UN?

damir

pre 16 godina

pametno. dekret o spasavanju bolesnog zuba donet nakon uspesnog vadjenja. i doktor i pacijent sretni i zadovoljni. niko nije kriv. sta ces lepse od toga.

Komar Podkomar

pre 16 godina

Jao bre gospodine Tadicu, pa stvarno ste i vi postali dosadni, izvinite sto to moram da Vam kazem. Pa zar morate sve sto premijer kaze da ponovite? Evo ja sve znam, ne damo Kosovo, nezavisnost je neprihvatljiva, dajemo siroku nazavisnost, Hong Kong, Bing Bong...

Colin_bgd

pre 16 godina

Ono sto je zalosno u celoj ovoj sagi oko Kosova je to da iz srpske vlasti nikoga apsolutno ne interesuje niti zivot naroda dole na Kosovu (ni srpskog, ni albanskog), a ne interesuje ih ni zivot naroda u samoj Srbiji. Jer kako drugo protumaciti dve izjave:
1) "da ministarstva na Kosovu nesmetano nastave da rade...", znaci vazno da birokratija hrani samu sebe, a sta cemo sa ZIVOTOM, to nas ne interesuje
2) "da se oroci resenje autonomije na 20 godina, pa da onda vidimo opet na cemu smo...", znaci da se ovaj problem prosiri na jos minimum 2 generacije u Srbiji, kada u Srbiji nece vise biti 8 miliona gradjana nego, recimo 6 i po, sa tendencijom da se do 2100. stanovnistvo Srbije prepolovi ponovo. Mislim, to je tako jedna nakaradna ne politika, nego sprdnja sa zivotima miliona ljudi, a zbog cega? Zbog shvatanja nekolicine ljudi, oliceno u liku (ne i delu jer taj trut nikad nista nije uradio) jednog kancelarijskog moljca, koji nije promolio nos iznad pogresnih knjiga koje je celog zivota citao. Ali nije problem on, problem je to "... udruzenje" koje je jahalo 15 godina Slobu, sad jase Legalistu, sutra ce da nadju nekog treceg, petog, desetog, a sve to VEC placaju ne nasa deca, nego nasi unuci. Ali, kao sto vidimo, najnoviji predlog nase fantasticno pametne vlasti je da se racun prebaci i podeli sa praunucima. Koja je to banda...

albanac

pre 16 godina

pa dokle cete se opametiti,pa zar jos se nadate za kosovo,znate li samo koliko je poginulih civila,koliko je djece bez majke ostalo ili bez oca ili bez oboje,a koliko djece je poginulo,starih i nemocnih ljudi,pa mladih,itd.A sada se nadate kao da se nista nije dogodilo i bilo?Kada smo hteli nasa prava niste nam dali a sada nas molite kod nas se kaze:KASNO JANKO NA KOSOVO STIZE !

miladin

pre 16 godina

Bojim se da ni pre ni posle marta necete imati priliku da stvarate akcione planove , koji su ionako tajna.
Ovo me potseca na rezim pre 90-tih sa raznim akcionim planovima.
Ma sve mi se cini da je i Kostunjavi pravio neke akcione planove za osumnjicene za genocid u Bosni (Mladic i comp.) pa nista od toga.
Vi i ne znate drugo sem da odugovlacite i mucite svoje vlastite gradjane , a okrivljujete M.Z.
Kosovo ce biti nezavisno ne u martu nego ove godine , a vi samo pravite razne akcione planove.
Ja pisem vec nekoliko puta da je vreme potroseno za Kosovo , i da nju nece nista zaustaviti na putu ka nezavisnosti, a kamoli tamo neki nazovi akcioni planovi.
Zajedno u Evropi.

agron

pre 16 godina

Sacekati 20 godina pa da ponovo sednemo i razgovaramo. Vazi, do tada ce na Kosovu biti nekih 4-5 miliona stanovnika, a prateci prirodni prirastaj u Srbiji, Srbija bi bila na nekih 6 mil. Pa dobro ovo odgovara: 2027 Srbski Predsednik ce biti mozda Srbin, ali premijer i veliki deo Srpske vlade bogami Albanci, i tu i tamo iz drugih 'manjina'. Ja bih sada predlozio da se vec tokom 2008 veliki deo Kosovske vlade preseli u Beograd radi aklimatizacije!
Predsednice Tadicu, ovo je lep i razuman predlog za dolazece generacije u Srbiji, pre svega.

Kole

pre 16 godina

Koji akcijoni planovi?
Milosevic ih svojevremeno napravio. I to kakve planove!Pamtite ih, valjda. Necete valjda da ih ponovo aktivirate.
Sigurno, znate i rezultate.
Jedini pametan plan je da i srpska vlada prizna nezavisnost Kosova.
Sve drugo, nece bit za dobrobit Kosova (ukljucujuci i lokalne Srbe). Ali ce, sigurno, najgore proci sama Srbija.
...

Julius

pre 16 godina

Ja sam mislio da je ovaj Tadic nesto pametniji od Kostunice, al izgleda sto se vise druzio s njim (u toku ovih nazovi pregovora), poceo da lici na njega. Pa gospodine Tadicu koja ministarstva Srbije deluju nesmetano na Kosovu? Ni Vi, ni Kostunica, ni bio koji ministar Srbije ne moze krociti korak na teritoriji Kosova, bez prethodnog odobrenja kosovskih vlasti. To sto se izjavili je ovogodisnji vic. A to da se pitanje statusa Kosova odlaze za 20.godina, to bi Vama (i ovoj vlasti) odgovaralo, jer to bi tako vruc kesten ostavili u ruke nekoj novoj generaciji. No, to je racun bez krcmara, jer se valjda i druga strane pita i ima planove za svoju sudbinu. Tadicu, bar Vama to ne prilici da tako izjavljujte. Ostavite te nebuloze Kostunici - njemu prilici.

Dragomir

pre 16 godina

Albancima Ameri garantuju da nece biti sila primenjena. Vi ste to prihvatili i potvrdili a to je Albance jedino i zanimalo. Sada mozete slobodno reci zbogom Kosovu. I Vi gospodo i impotentna Rusija, koja uskoro dolazi i sama na taped rastakanja.

Milan

pre 16 godina

A zasto Tadicu da se oroci na 20 godina. Zasto ne 120, ili 320. Zasto je 20 prava cifra, a ne 1 ili 1001.

Po meni je pravi broj orocavanja bio -10. Znaci negde 1997 mi smo sve to lagano izgubili (1990 smo mozda mogli da zahtevamo 30% teritorije, a 1970 mozda cak i celih 50%).

smajo

pre 16 godina

Ljajica bi pitao: sta bi sa akcionim planom hvatanja preostalih ratnih zlocinaca poput Mladica i ostalih?! Uporedo sa ovim planovima njegove vlade, ne bi bilo lose da pravi akcione planove i za Sandjak, Presevsku dolinu pa i Vojvodinu, neka mu se nadju. Kosovo je vec sada nezavisno g. Ljajicu, a vi pravite planove, sto bi daleko bolje bilo da su ti planovi ekonomski! S postovanjem, Smajo. 23. nov. 2007. 18.59.

kakoonobese

pre 16 godina

"Kao svaka normalna drzava" e da je bila normalna ne bi do ovoga doslo! A sad u vezi Tadica: svi kazu Kostunica tunjav; ovaj Tadic mi se cini gori od Kostunice! Svo ovo vreme predsednikovanja nije izasao ni sa cime originalnim, nikad nije zauzeo neki svoj LICNI stav nego samo figurira kao prezidente.

Gunar Knob

pre 16 godina

Vrlo trezveno i artikulisano.
Aksiomi:
1. Svakoj drzavi je cilj da opstane.
2. Srbija je drzava ciji je deo KiM (bez obzira na cinjenicu da taj deo teritorije privremeno ne kontrolise)
3. Srbija (za razliku od clanica EU koje insistiraju na amputaciji, USA itd.) nema kapacitete da vojno projektuje svoju zastitu.
4. Diplomatija i Medjunarodno Pravo su jedini raspolozivi arsenali sa samo-opstanak
Da li ce, ko , kada, zasto i po koju cenu "priznati" nelegalno i jednostrano proglasenu "nezavisnost" su u domenu spekulacije. Uostalom, ako je stvar resena - sta cekaju? AngoSaksonci imaju izreku o toaletu i neodlucnoj osobi.
Idu dani - videcemo.
Da secesionistima i "nalogodavcima" vetar bas ne duva u jedra je ocigledno. I normalno.
Ipak, u ovom srpskom ocajnickom naporu da sacuva postojanje treba biti pazljiv i ne povuci poteze koji bi nam ugrozili buduce veze sa svetom.
Pregrmela je Srbija i 1914-u, a ipak nas je preostalo dovoljno da vodimo ove rasprave.
Sutra je novi dan.

deki

pre 16 godina

A zar ne vidite da se Srbija priprema za rat. Zar ne vidite da skoro svi ministri pricaju ako Abanci proglase nezavisnost mi ulazimo u rat...

sala

pre 16 godina

Bivsi predsednik SSSR-a Leonid Breznjev je rekao (od prilike) da ako osnivamo jednu komisiju za neki problem, taj problem nece biti resen. I ovi akcioni planovi Vlade Srbije imaju taj cilj, bar do sada.

Milan

pre 16 godina

Srbija je na ivici haosa kako meni izgleda vise unutrasnjeg u samoj zemlji. posto 2000 nije doslo do promena, onda ce morati da dodje sada. Inace ako kosovo ostane u sastavu Srbije, da li cemo dati Albancima u ovom trenutku 15% mesta u parlamentu Srbije?
Siguran sam da bi Kosovu sto se tice ekonomije bilo bolje uz Srbiju ali ne ovako i sa ovom vlascu. Svi su se odcepili od nas!!! Zbog cega Beograde???? Nema ovde izgleda buducnosti!

dobitnik poziva

pre 16 godina

Nadao sam se da kad dodje neka druga vlast 2000 bice bolje,nece vise biti ratova ,progonstva,i svega loseg sto je bilo,ali nismo mi te srece,ili nismo mi te pameti,da postanemo deo pametnog sveta,deo Evrope,nismo mi ni blizu do njih,to znaju svi oni kiji su putovali negde u Evropu i malo videli kako tamo funkcionise zivot,no da se vratimo kod nas ,kod nas ponovo pozivi za vojnu vezbu pa to samo nas moze da zadesi,malo je poginulo na kosovu nego opet da se ratuje,ne znam sta vise da kazem sramota,nemam toliko pogrdnu rec da opisem stanje u drzavi.hvala

dobitnik

pre 16 godina

cestitamo!dobili ste poziv za vojnu vezbu!nije nista strasno samo da vam upisemo ratni raspored,{da znamo gde ste samo}mora da se brani drzava ,ee pa niste skoro bili ,he pa nemoz to tako,hteli ste promene pa eto niste bili skoro ajde sad !TUZNO ZAR NE?