Nedelja, 30.09.2007.

10:19

DS zadovoljan, opozicija ne

Dok DS smatra da je u Njujorku ostvarena diplomatska pobeda Beograda, opozicione SRS i LDP nezadovoljne iz različitih razloga.

Izvor: Beta

DS zadovoljan, opozicija ne IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Bozo

pre 16 godina

Pošto je diplomatski proces pregovora još u toku, bolje bi zvučalo "Uspeh diplomatije" nego "pobeda", jer ne treba iritirati drugu stranu, ipak su ovo diplomatski pregovori a ne sportski meč.

buli

pre 16 godina

portparol DS javlja kao uspeh da je presednik sreo sa predstavnicima 20 zemalja i kako je preneo stav Srbije. ali zasto ne kaze koje su te zemlje bile, i sta su im one rekle.
sa druge strane on ko je citao deklaraciju kontakt grupe jasno vidi da se sve zavrsava 10 decembra i u saglasnosti sa voljom naroda Kosova

Xyth

pre 16 godina

Srbi treba da svahte da svrha ovih 'razgovora' o politickom statusu Kosova je da se Rusija najzad ubedi da razilke medju Albanicma i Srbima su takve da kompromis izmedju njih je nemoguc.

pristevac

pre 16 godina

Ne znam ovi iz DS jer su procitali deklaraciju Kontakt Grupe koje je potpisao i Ivanov, gde izmedju ostalog pise 1.da treba da se uvazava volja Kosovskog naroda, 2. da treba da se uzme u obzir izvestaj Ban Ki MUna kad kaze da status qvo je neprihvatljiva vise i da mandat trojci zavrsava 10 decembra.

Aleksandar

pre 16 godina

Albanci na Kosovu imaju pravo da sami kroje svoju sudbinu. Isto tako i Srbi na Kosovu. Ako Albanci ne zele da budu u sastavu Srbije, niko im to ne moze nametnuti. Posto vec dugo vise od 85 % stanovnika Kosova ne zeli da zivi u sastavu Srbije, gradjani Kosova imaju pravo da zive u samsotalnoj od Srbije nezavisnoj drzavi. Zato Kosovo treba da bude uredjeno kao i BiH ili Belgija, kao dvoclana federacija, a Srbi tamo da imaju svoj entitet. Tadic i kostunica su izdali srpske interese time sto negiraju albancima na Kosovu pravo na samoopredeljenje i samo zaludjuju ovaj nas jadan narod.

nenad

pre 16 godina

Dvojica naslednika Slobinih fraza su isponavljala ono sto vec pricaju odavno i nisu nista postigli. To sto deluje da su nesto postigli je posledica kako mediji u Srbiji objavljuju sve nasminkano. Ako malo procitate neki strani izvor videcete da skoro svuda pise da se razgovori vode da bi se doslo do mirnog razlaza.
Cedine reci su realne, a to ako se nekom ne svidjaju onda nek slusaju onu dvojicu, samo sto ce rezultat na kraju biti isti. U Srbiji jos uvek niko ne voli ljude koji analiziraju realnost, ali i to ce se jednoga dana promeniti.

Lanna

pre 16 godina

Vucica ne bih da komentarisem. Izlisno je. Ali u sta se pretvorio nekada (u doba Djindjica) perspektivan politicar Jovanovic? Postao je obican glasnogovornik SAD-ea.
Kao treba misliti o ljudima. Naravno, ali u njegovoj izvedbi to su smao oni u krugu dvojke. Iskustvo poslednjih 15 goduina govori da je americka politika na Blakanu isto toliko neuspesna kao i Miloseviceva. Da, nezavisno Kosovo, ali samo ako se Ceda Jovanovic sa celokupnim LDP-om preseli u Pristinu i nastavi da se na lici mesta bori za konstitutivna prava Srba.

jESUS cHRIST

pre 16 godina

Na ovom clanu se vidi lepo da nije kao sto Kostunica kaze da 100% gradjana Srbije se uprotive Nezavisnisti Kosova. Znaci Opozicija i Albanci sa Juga, ili mozda oni se ne broje?!

GENC OSMANI

pre 16 godina

Oni su imali vise od 20 bilateralnih susreta i razgovorau kojima je zatrazio podrsku za pozicije srbije u pregovorima o buducim statusu kosova. Ja pitam ovu vlast koliko ste ubedili albance da zive u takozvanoj "prosirene autonomije"a ne ostale zemje gospodo.Vi ni u kom slucaju ne mozete da ubedite ostale zemlje dok ne ubedite prvo albance jer ste izgubili poverenje u MZ. ps. Naj dobra stvar u svetu kad neko ima poverenje a naj losa kad nemas.

marko

pre 16 godina

ako je Srbija vec izgubila Kosovo zasto se toliko o tome raspravlja u medjunarodnoj zajednici, ako je Srbija izgubila Kosovo zasto Kosova nema u UN-u, ako je Srbija izgubila Kosovo zasto su Albanci sa Kosova nervozni, zasto SB UN-a nije doneo neku rezoluciju da nas obavesti da je Kosovo izgubljeno, a ne da to zna samo gospodin Cedomir Jovanovic i LDP

student

pre 16 godina

Ceda je realan i iskren politicar za razliku od onih koji pricaju o nekakvim uspesima a vrlo dobro znaju da je pitanje Kosova gotova stvar

Srdjan, Ceska

pre 16 godina

Koliko god da se to svidelo opoziciji ili ne, gospoda su u New Yorku obavila veliki deo svog posla. Svaka čast.

Ovde treba shvatiti i ulogu opozicije. Njena glavna uloga je da kritizuje, pa sta god da vlada uradila, opozicija mora da govori kako je to lose, jer kako drugacije obavljati posao opozicije nego na ovaj nacin. Znaci i ona tu ispunjava savrseno svoju parlamentarnu ulogu.

Problem je jedino kako ovo pljuckanje ide zajedno sa radikalskom tezom da je njima najbitinije pitanje srpski nacionalni kokus.

Posto oni svoj program zasnivaju prvenstveno na nacionalnom pitanju, priznanje uspeha srpske vlade i predsednika u New Yorku-u bi znacilo i gubljenje glasova na izbrima. Tako da SRS mora da kritizuje Tadica i Kostunicu, kako ne bi izgubila podrsku. Ujedno se nada da su njihovi simpatizeri dovoljno zaslepljeni i naivni da bi im verovali na rec. Kako je to ranije priznao i sam Seselj "da oni ne lazu, vec samo vode propagandni rat". Ovo je logicno, ali nazalost tuzno, ako se uzme u obzir ozbiljnost i velicina sredstva (pitanje Kosova) njihovog "propagandnog rata".

LDP na drugu stranu savrseno ispunjava obe svoje uloge - kao opoziciona stranka i naravno njihova kritika je u skladu sa programom stranke da Kosovu treba priznati nezavisnost. Samo mi nije jasno, kako to da LDP ciji je program protivustavni jos uvek niko nije izveo pred sud i predlozio zabranu stranke. Koliko god da se meni svidja neciji program ili ne, kao covek postujuci principe demokratije i vladavine prava mi nije jasno, da je jedna stranka protivustavna u samom svom korenu i da joj to prolazi bez problema.

sefica

pre 16 godina

Alo, ekipa, pa nije problem Srbije u stavovima Radikala ili LDP-nisu oni odgovorni apsolutno ni za sta, pa ni za resavanje kosovskog cvora, oni su OPOZICIJA!!! Da l' se zna sta je zadatak opozicije? Vise paznje treba obratiti na euforicnost nasih pregovaraca, sto me navodi da sinhrono koristim sve svoje vestine u razumevanju i prihvatanju srpske pozicije u ovom slucaju, dakle od citanja izmedju redova do citanja misli.

Lazica

pre 16 godina

Stvarno mi je dosta ekstrema (SRS s jedne i LDP s druge strane). Samo zakuvavaju, a nemaju realna rešenja. DS i DSS su prosto jedina demokratska opcija oko centra koja ima uporište u narodu. Dajte im da završe posao. Bilo kako. Samo da ga završavaju već jednom.

Dusan

pre 16 godina

Naslov bi trebao da glasi "DS zadovoljan, a nekonstruktivna opozicija nezadovoljna".
Radi se o 2 opozicione stranke koje su po mom misljenju potpuno nekonstruktivne, nista nisu u stanju da urade, samo da pljuju i da drze mitinge. Radikali vec tradicionalno u svakom sazivu, stalno im nesto fali, sta god da neko uradi, ne valja njima koji, ali stvarno, nikad nista nisu uradili, nemaju nikakve ideje ni programe, samo gledaju i filozofiraju.
Ceda i njegovo drustvo ex-komunista su ista prica. Taj isti Ceda onako govori o DS koja ga je stvorila, pre pristupanja DS-u je bio samo jos jedna tuzna prica o propalom studentu, on danas prica da je on pravi DS i ogovara Tadica da je Kostunicin sluga. E pa taj Tadic je svugde u svetu rado vidjen gost, a to sto se nije kao predsednik republike tukao sa premijerom vlade nego saradjivao govori da je normalan(ne dobar, to je valjda normalno) politicar, a vise opisuje tebe i da se izrazim tvojim recnikom "tvoj sistem vrednosti".
Pozdravljam zajednicku akciju naseg predsednika i nase vlade, koji brane teritorijalni integritet i celovitost nase Srbije, i nadam se da ce pomenute 2 stranke ostati zauvek u opoziciji.

Igor

pre 16 godina

Cedo, gde ti zivis??Ti si svoju politicku ozbiljnost vec pokazao i dokazao tako da tvoji komentari,samo radi komentara a bez konkretnih cinjenica, nisu potrebni i pokazuju platformu tvoje stranke "suprotno i protiv svega".
Idi malo pecaj, opusti se....

licimur

pre 16 godina

U poslednje vreme često mi "pripadne muka" od eksperata zasve i svašta Vučića i Čede. To što oni rade je samo ono, hajde da pričam da ne bih ćutao i onda pričaju gluposti. Čeda insistira uvek na "nečemu novom".. kao talasom postizborne euforije da je LDP nešto novo. Možda smo i mislili da je LDP nešto novo ali se sve to ubrzo rasplinulo.
Ono što se dešava u pregovorima Beograda i Prištine je ono što može da se dešava. Tu se ne itmišlja topla voda! Nego, u svetlu nadolazećih predsedničkih izbora, ajde da pljujemo Borisa, ajde da pljujemo Voju... bez razloga!

Nada

pre 16 godina

Par pitanja za gospodina Jovanovic i(ili) za sve koji njegove stavove resenja "kosovske krize" podrzavaju (naravno ukoliko B92 to dozvoli objavljivanjem ovog komentara): Zasto je siguran (konkrtno) da bi Srbi u nezavisnoj drzavi Kosovo, ziveli ravnopravno i sa podjednakim uslovima kao i Albanci, kad im sad (2 meseca pred odluku o statusu)ni najosnovniji uslovi za normalan zivot nisu moguci? Zar nije duznost predstavnika vlade BILO KOJE DRZAVE da se zalaze za suverenitet (i garnice) zemlje koju predstavlja? Gde ako ne na teritoriji (zemlji) zive i Srbi na Kosovu, da li je SADA njihova imovina kao i imovina drzave Srbije ili SPC u "integrisnoj Evropi" ili mozda na nebu? Ne ulazim u to da li je gospodin Jovanovic pametniji i napredniji od 95% gradjana Srbije koji mu nisu dali svoj glas, ali cak i da je tako, bez odgovora na ovih par pitanja, tesko mi je da poverujem da je on politicar koji treba da predstavlja (i)moju zemlju.

Milko

pre 16 godina

Stav DS je veoma jasan u svojoj nejasnosti. Oni sada nastoje u svakoj prilici da se uvlače svom novom šefu Koštunici. Predsednički izbori se više i ne pominju a uskoro možemo očekivati i neku izjavu tipa " DS nema ništa protiv kandidatur V. Iliča za predsednika pod uslovom da DS dobije jedno direktorsko mesto više od DSS, shodno izbornoj volji gradjana Srbije. Reagovanje Radikala i LDP-a su skladu sa njihovim vidjenjem Problema Kosova.

licimur

pre 16 godina

U poslednje vreme često mi "pripadne muka" od eksperata zasve i svašta Vučića i Čede. To što oni rade je samo ono, hajde da pričam da ne bih ćutao i onda pričaju gluposti. Čeda insistira uvek na "nečemu novom".. kao talasom postizborne euforije da je LDP nešto novo. Možda smo i mislili da je LDP nešto novo ali se sve to ubrzo rasplinulo.
Ono što se dešava u pregovorima Beograda i Prištine je ono što može da se dešava. Tu se ne itmišlja topla voda! Nego, u svetlu nadolazećih predsedničkih izbora, ajde da pljujemo Borisa, ajde da pljujemo Voju... bez razloga!

student

pre 16 godina

Ceda je realan i iskren politicar za razliku od onih koji pricaju o nekakvim uspesima a vrlo dobro znaju da je pitanje Kosova gotova stvar

Igor

pre 16 godina

Cedo, gde ti zivis??Ti si svoju politicku ozbiljnost vec pokazao i dokazao tako da tvoji komentari,samo radi komentara a bez konkretnih cinjenica, nisu potrebni i pokazuju platformu tvoje stranke "suprotno i protiv svega".
Idi malo pecaj, opusti se....

Nada

pre 16 godina

Par pitanja za gospodina Jovanovic i(ili) za sve koji njegove stavove resenja "kosovske krize" podrzavaju (naravno ukoliko B92 to dozvoli objavljivanjem ovog komentara): Zasto je siguran (konkrtno) da bi Srbi u nezavisnoj drzavi Kosovo, ziveli ravnopravno i sa podjednakim uslovima kao i Albanci, kad im sad (2 meseca pred odluku o statusu)ni najosnovniji uslovi za normalan zivot nisu moguci? Zar nije duznost predstavnika vlade BILO KOJE DRZAVE da se zalaze za suverenitet (i garnice) zemlje koju predstavlja? Gde ako ne na teritoriji (zemlji) zive i Srbi na Kosovu, da li je SADA njihova imovina kao i imovina drzave Srbije ili SPC u "integrisnoj Evropi" ili mozda na nebu? Ne ulazim u to da li je gospodin Jovanovic pametniji i napredniji od 95% gradjana Srbije koji mu nisu dali svoj glas, ali cak i da je tako, bez odgovora na ovih par pitanja, tesko mi je da poverujem da je on politicar koji treba da predstavlja (i)moju zemlju.

Milko

pre 16 godina

Stav DS je veoma jasan u svojoj nejasnosti. Oni sada nastoje u svakoj prilici da se uvlače svom novom šefu Koštunici. Predsednički izbori se više i ne pominju a uskoro možemo očekivati i neku izjavu tipa " DS nema ništa protiv kandidatur V. Iliča za predsednika pod uslovom da DS dobije jedno direktorsko mesto više od DSS, shodno izbornoj volji gradjana Srbije. Reagovanje Radikala i LDP-a su skladu sa njihovim vidjenjem Problema Kosova.

Lazica

pre 16 godina

Stvarno mi je dosta ekstrema (SRS s jedne i LDP s druge strane). Samo zakuvavaju, a nemaju realna rešenja. DS i DSS su prosto jedina demokratska opcija oko centra koja ima uporište u narodu. Dajte im da završe posao. Bilo kako. Samo da ga završavaju već jednom.

Dusan

pre 16 godina

Naslov bi trebao da glasi "DS zadovoljan, a nekonstruktivna opozicija nezadovoljna".
Radi se o 2 opozicione stranke koje su po mom misljenju potpuno nekonstruktivne, nista nisu u stanju da urade, samo da pljuju i da drze mitinge. Radikali vec tradicionalno u svakom sazivu, stalno im nesto fali, sta god da neko uradi, ne valja njima koji, ali stvarno, nikad nista nisu uradili, nemaju nikakve ideje ni programe, samo gledaju i filozofiraju.
Ceda i njegovo drustvo ex-komunista su ista prica. Taj isti Ceda onako govori o DS koja ga je stvorila, pre pristupanja DS-u je bio samo jos jedna tuzna prica o propalom studentu, on danas prica da je on pravi DS i ogovara Tadica da je Kostunicin sluga. E pa taj Tadic je svugde u svetu rado vidjen gost, a to sto se nije kao predsednik republike tukao sa premijerom vlade nego saradjivao govori da je normalan(ne dobar, to je valjda normalno) politicar, a vise opisuje tebe i da se izrazim tvojim recnikom "tvoj sistem vrednosti".
Pozdravljam zajednicku akciju naseg predsednika i nase vlade, koji brane teritorijalni integritet i celovitost nase Srbije, i nadam se da ce pomenute 2 stranke ostati zauvek u opoziciji.

sefica

pre 16 godina

Alo, ekipa, pa nije problem Srbije u stavovima Radikala ili LDP-nisu oni odgovorni apsolutno ni za sta, pa ni za resavanje kosovskog cvora, oni su OPOZICIJA!!! Da l' se zna sta je zadatak opozicije? Vise paznje treba obratiti na euforicnost nasih pregovaraca, sto me navodi da sinhrono koristim sve svoje vestine u razumevanju i prihvatanju srpske pozicije u ovom slucaju, dakle od citanja izmedju redova do citanja misli.

marko

pre 16 godina

ako je Srbija vec izgubila Kosovo zasto se toliko o tome raspravlja u medjunarodnoj zajednici, ako je Srbija izgubila Kosovo zasto Kosova nema u UN-u, ako je Srbija izgubila Kosovo zasto su Albanci sa Kosova nervozni, zasto SB UN-a nije doneo neku rezoluciju da nas obavesti da je Kosovo izgubljeno, a ne da to zna samo gospodin Cedomir Jovanovic i LDP

Srdjan, Ceska

pre 16 godina

Koliko god da se to svidelo opoziciji ili ne, gospoda su u New Yorku obavila veliki deo svog posla. Svaka čast.

Ovde treba shvatiti i ulogu opozicije. Njena glavna uloga je da kritizuje, pa sta god da vlada uradila, opozicija mora da govori kako je to lose, jer kako drugacije obavljati posao opozicije nego na ovaj nacin. Znaci i ona tu ispunjava savrseno svoju parlamentarnu ulogu.

Problem je jedino kako ovo pljuckanje ide zajedno sa radikalskom tezom da je njima najbitinije pitanje srpski nacionalni kokus.

Posto oni svoj program zasnivaju prvenstveno na nacionalnom pitanju, priznanje uspeha srpske vlade i predsednika u New Yorku-u bi znacilo i gubljenje glasova na izbrima. Tako da SRS mora da kritizuje Tadica i Kostunicu, kako ne bi izgubila podrsku. Ujedno se nada da su njihovi simpatizeri dovoljno zaslepljeni i naivni da bi im verovali na rec. Kako je to ranije priznao i sam Seselj "da oni ne lazu, vec samo vode propagandni rat". Ovo je logicno, ali nazalost tuzno, ako se uzme u obzir ozbiljnost i velicina sredstva (pitanje Kosova) njihovog "propagandnog rata".

LDP na drugu stranu savrseno ispunjava obe svoje uloge - kao opoziciona stranka i naravno njihova kritika je u skladu sa programom stranke da Kosovu treba priznati nezavisnost. Samo mi nije jasno, kako to da LDP ciji je program protivustavni jos uvek niko nije izveo pred sud i predlozio zabranu stranke. Koliko god da se meni svidja neciji program ili ne, kao covek postujuci principe demokratije i vladavine prava mi nije jasno, da je jedna stranka protivustavna u samom svom korenu i da joj to prolazi bez problema.

nenad

pre 16 godina

Dvojica naslednika Slobinih fraza su isponavljala ono sto vec pricaju odavno i nisu nista postigli. To sto deluje da su nesto postigli je posledica kako mediji u Srbiji objavljuju sve nasminkano. Ako malo procitate neki strani izvor videcete da skoro svuda pise da se razgovori vode da bi se doslo do mirnog razlaza.
Cedine reci su realne, a to ako se nekom ne svidjaju onda nek slusaju onu dvojicu, samo sto ce rezultat na kraju biti isti. U Srbiji jos uvek niko ne voli ljude koji analiziraju realnost, ali i to ce se jednoga dana promeniti.

Lanna

pre 16 godina

Vucica ne bih da komentarisem. Izlisno je. Ali u sta se pretvorio nekada (u doba Djindjica) perspektivan politicar Jovanovic? Postao je obican glasnogovornik SAD-ea.
Kao treba misliti o ljudima. Naravno, ali u njegovoj izvedbi to su smao oni u krugu dvojke. Iskustvo poslednjih 15 goduina govori da je americka politika na Blakanu isto toliko neuspesna kao i Miloseviceva. Da, nezavisno Kosovo, ali samo ako se Ceda Jovanovic sa celokupnim LDP-om preseli u Pristinu i nastavi da se na lici mesta bori za konstitutivna prava Srba.

GENC OSMANI

pre 16 godina

Oni su imali vise od 20 bilateralnih susreta i razgovorau kojima je zatrazio podrsku za pozicije srbije u pregovorima o buducim statusu kosova. Ja pitam ovu vlast koliko ste ubedili albance da zive u takozvanoj "prosirene autonomije"a ne ostale zemje gospodo.Vi ni u kom slucaju ne mozete da ubedite ostale zemlje dok ne ubedite prvo albance jer ste izgubili poverenje u MZ. ps. Naj dobra stvar u svetu kad neko ima poverenje a naj losa kad nemas.

jESUS cHRIST

pre 16 godina

Na ovom clanu se vidi lepo da nije kao sto Kostunica kaze da 100% gradjana Srbije se uprotive Nezavisnisti Kosova. Znaci Opozicija i Albanci sa Juga, ili mozda oni se ne broje?!

pristevac

pre 16 godina

Ne znam ovi iz DS jer su procitali deklaraciju Kontakt Grupe koje je potpisao i Ivanov, gde izmedju ostalog pise 1.da treba da se uvazava volja Kosovskog naroda, 2. da treba da se uzme u obzir izvestaj Ban Ki MUna kad kaze da status qvo je neprihvatljiva vise i da mandat trojci zavrsava 10 decembra.

Xyth

pre 16 godina

Srbi treba da svahte da svrha ovih 'razgovora' o politickom statusu Kosova je da se Rusija najzad ubedi da razilke medju Albanicma i Srbima su takve da kompromis izmedju njih je nemoguc.

Aleksandar

pre 16 godina

Albanci na Kosovu imaju pravo da sami kroje svoju sudbinu. Isto tako i Srbi na Kosovu. Ako Albanci ne zele da budu u sastavu Srbije, niko im to ne moze nametnuti. Posto vec dugo vise od 85 % stanovnika Kosova ne zeli da zivi u sastavu Srbije, gradjani Kosova imaju pravo da zive u samsotalnoj od Srbije nezavisnoj drzavi. Zato Kosovo treba da bude uredjeno kao i BiH ili Belgija, kao dvoclana federacija, a Srbi tamo da imaju svoj entitet. Tadic i kostunica su izdali srpske interese time sto negiraju albancima na Kosovu pravo na samoopredeljenje i samo zaludjuju ovaj nas jadan narod.

Bozo

pre 16 godina

Pošto je diplomatski proces pregovora još u toku, bolje bi zvučalo "Uspeh diplomatije" nego "pobeda", jer ne treba iritirati drugu stranu, ipak su ovo diplomatski pregovori a ne sportski meč.

buli

pre 16 godina

portparol DS javlja kao uspeh da je presednik sreo sa predstavnicima 20 zemalja i kako je preneo stav Srbije. ali zasto ne kaze koje su te zemlje bile, i sta su im one rekle.
sa druge strane on ko je citao deklaraciju kontakt grupe jasno vidi da se sve zavrsava 10 decembra i u saglasnosti sa voljom naroda Kosova

Igor

pre 16 godina

Cedo, gde ti zivis??Ti si svoju politicku ozbiljnost vec pokazao i dokazao tako da tvoji komentari,samo radi komentara a bez konkretnih cinjenica, nisu potrebni i pokazuju platformu tvoje stranke "suprotno i protiv svega".
Idi malo pecaj, opusti se....

Nada

pre 16 godina

Par pitanja za gospodina Jovanovic i(ili) za sve koji njegove stavove resenja "kosovske krize" podrzavaju (naravno ukoliko B92 to dozvoli objavljivanjem ovog komentara): Zasto je siguran (konkrtno) da bi Srbi u nezavisnoj drzavi Kosovo, ziveli ravnopravno i sa podjednakim uslovima kao i Albanci, kad im sad (2 meseca pred odluku o statusu)ni najosnovniji uslovi za normalan zivot nisu moguci? Zar nije duznost predstavnika vlade BILO KOJE DRZAVE da se zalaze za suverenitet (i garnice) zemlje koju predstavlja? Gde ako ne na teritoriji (zemlji) zive i Srbi na Kosovu, da li je SADA njihova imovina kao i imovina drzave Srbije ili SPC u "integrisnoj Evropi" ili mozda na nebu? Ne ulazim u to da li je gospodin Jovanovic pametniji i napredniji od 95% gradjana Srbije koji mu nisu dali svoj glas, ali cak i da je tako, bez odgovora na ovih par pitanja, tesko mi je da poverujem da je on politicar koji treba da predstavlja (i)moju zemlju.

licimur

pre 16 godina

U poslednje vreme često mi "pripadne muka" od eksperata zasve i svašta Vučića i Čede. To što oni rade je samo ono, hajde da pričam da ne bih ćutao i onda pričaju gluposti. Čeda insistira uvek na "nečemu novom".. kao talasom postizborne euforije da je LDP nešto novo. Možda smo i mislili da je LDP nešto novo ali se sve to ubrzo rasplinulo.
Ono što se dešava u pregovorima Beograda i Prištine je ono što može da se dešava. Tu se ne itmišlja topla voda! Nego, u svetlu nadolazećih predsedničkih izbora, ajde da pljujemo Borisa, ajde da pljujemo Voju... bez razloga!

student

pre 16 godina

Ceda je realan i iskren politicar za razliku od onih koji pricaju o nekakvim uspesima a vrlo dobro znaju da je pitanje Kosova gotova stvar

Lazica

pre 16 godina

Stvarno mi je dosta ekstrema (SRS s jedne i LDP s druge strane). Samo zakuvavaju, a nemaju realna rešenja. DS i DSS su prosto jedina demokratska opcija oko centra koja ima uporište u narodu. Dajte im da završe posao. Bilo kako. Samo da ga završavaju već jednom.

marko

pre 16 godina

ako je Srbija vec izgubila Kosovo zasto se toliko o tome raspravlja u medjunarodnoj zajednici, ako je Srbija izgubila Kosovo zasto Kosova nema u UN-u, ako je Srbija izgubila Kosovo zasto su Albanci sa Kosova nervozni, zasto SB UN-a nije doneo neku rezoluciju da nas obavesti da je Kosovo izgubljeno, a ne da to zna samo gospodin Cedomir Jovanovic i LDP

Dusan

pre 16 godina

Naslov bi trebao da glasi "DS zadovoljan, a nekonstruktivna opozicija nezadovoljna".
Radi se o 2 opozicione stranke koje su po mom misljenju potpuno nekonstruktivne, nista nisu u stanju da urade, samo da pljuju i da drze mitinge. Radikali vec tradicionalno u svakom sazivu, stalno im nesto fali, sta god da neko uradi, ne valja njima koji, ali stvarno, nikad nista nisu uradili, nemaju nikakve ideje ni programe, samo gledaju i filozofiraju.
Ceda i njegovo drustvo ex-komunista su ista prica. Taj isti Ceda onako govori o DS koja ga je stvorila, pre pristupanja DS-u je bio samo jos jedna tuzna prica o propalom studentu, on danas prica da je on pravi DS i ogovara Tadica da je Kostunicin sluga. E pa taj Tadic je svugde u svetu rado vidjen gost, a to sto se nije kao predsednik republike tukao sa premijerom vlade nego saradjivao govori da je normalan(ne dobar, to je valjda normalno) politicar, a vise opisuje tebe i da se izrazim tvojim recnikom "tvoj sistem vrednosti".
Pozdravljam zajednicku akciju naseg predsednika i nase vlade, koji brane teritorijalni integritet i celovitost nase Srbije, i nadam se da ce pomenute 2 stranke ostati zauvek u opoziciji.

Srdjan, Ceska

pre 16 godina

Koliko god da se to svidelo opoziciji ili ne, gospoda su u New Yorku obavila veliki deo svog posla. Svaka čast.

Ovde treba shvatiti i ulogu opozicije. Njena glavna uloga je da kritizuje, pa sta god da vlada uradila, opozicija mora da govori kako je to lose, jer kako drugacije obavljati posao opozicije nego na ovaj nacin. Znaci i ona tu ispunjava savrseno svoju parlamentarnu ulogu.

Problem je jedino kako ovo pljuckanje ide zajedno sa radikalskom tezom da je njima najbitinije pitanje srpski nacionalni kokus.

Posto oni svoj program zasnivaju prvenstveno na nacionalnom pitanju, priznanje uspeha srpske vlade i predsednika u New Yorku-u bi znacilo i gubljenje glasova na izbrima. Tako da SRS mora da kritizuje Tadica i Kostunicu, kako ne bi izgubila podrsku. Ujedno se nada da su njihovi simpatizeri dovoljno zaslepljeni i naivni da bi im verovali na rec. Kako je to ranije priznao i sam Seselj "da oni ne lazu, vec samo vode propagandni rat". Ovo je logicno, ali nazalost tuzno, ako se uzme u obzir ozbiljnost i velicina sredstva (pitanje Kosova) njihovog "propagandnog rata".

LDP na drugu stranu savrseno ispunjava obe svoje uloge - kao opoziciona stranka i naravno njihova kritika je u skladu sa programom stranke da Kosovu treba priznati nezavisnost. Samo mi nije jasno, kako to da LDP ciji je program protivustavni jos uvek niko nije izveo pred sud i predlozio zabranu stranke. Koliko god da se meni svidja neciji program ili ne, kao covek postujuci principe demokratije i vladavine prava mi nije jasno, da je jedna stranka protivustavna u samom svom korenu i da joj to prolazi bez problema.

jESUS cHRIST

pre 16 godina

Na ovom clanu se vidi lepo da nije kao sto Kostunica kaze da 100% gradjana Srbije se uprotive Nezavisnisti Kosova. Znaci Opozicija i Albanci sa Juga, ili mozda oni se ne broje?!

sefica

pre 16 godina

Alo, ekipa, pa nije problem Srbije u stavovima Radikala ili LDP-nisu oni odgovorni apsolutno ni za sta, pa ni za resavanje kosovskog cvora, oni su OPOZICIJA!!! Da l' se zna sta je zadatak opozicije? Vise paznje treba obratiti na euforicnost nasih pregovaraca, sto me navodi da sinhrono koristim sve svoje vestine u razumevanju i prihvatanju srpske pozicije u ovom slucaju, dakle od citanja izmedju redova do citanja misli.

Lanna

pre 16 godina

Vucica ne bih da komentarisem. Izlisno je. Ali u sta se pretvorio nekada (u doba Djindjica) perspektivan politicar Jovanovic? Postao je obican glasnogovornik SAD-ea.
Kao treba misliti o ljudima. Naravno, ali u njegovoj izvedbi to su smao oni u krugu dvojke. Iskustvo poslednjih 15 goduina govori da je americka politika na Blakanu isto toliko neuspesna kao i Miloseviceva. Da, nezavisno Kosovo, ali samo ako se Ceda Jovanovic sa celokupnim LDP-om preseli u Pristinu i nastavi da se na lici mesta bori za konstitutivna prava Srba.

pristevac

pre 16 godina

Ne znam ovi iz DS jer su procitali deklaraciju Kontakt Grupe koje je potpisao i Ivanov, gde izmedju ostalog pise 1.da treba da se uvazava volja Kosovskog naroda, 2. da treba da se uzme u obzir izvestaj Ban Ki MUna kad kaze da status qvo je neprihvatljiva vise i da mandat trojci zavrsava 10 decembra.

Milko

pre 16 godina

Stav DS je veoma jasan u svojoj nejasnosti. Oni sada nastoje u svakoj prilici da se uvlače svom novom šefu Koštunici. Predsednički izbori se više i ne pominju a uskoro možemo očekivati i neku izjavu tipa " DS nema ništa protiv kandidatur V. Iliča za predsednika pod uslovom da DS dobije jedno direktorsko mesto više od DSS, shodno izbornoj volji gradjana Srbije. Reagovanje Radikala i LDP-a su skladu sa njihovim vidjenjem Problema Kosova.

nenad

pre 16 godina

Dvojica naslednika Slobinih fraza su isponavljala ono sto vec pricaju odavno i nisu nista postigli. To sto deluje da su nesto postigli je posledica kako mediji u Srbiji objavljuju sve nasminkano. Ako malo procitate neki strani izvor videcete da skoro svuda pise da se razgovori vode da bi se doslo do mirnog razlaza.
Cedine reci su realne, a to ako se nekom ne svidjaju onda nek slusaju onu dvojicu, samo sto ce rezultat na kraju biti isti. U Srbiji jos uvek niko ne voli ljude koji analiziraju realnost, ali i to ce se jednoga dana promeniti.

GENC OSMANI

pre 16 godina

Oni su imali vise od 20 bilateralnih susreta i razgovorau kojima je zatrazio podrsku za pozicije srbije u pregovorima o buducim statusu kosova. Ja pitam ovu vlast koliko ste ubedili albance da zive u takozvanoj "prosirene autonomije"a ne ostale zemje gospodo.Vi ni u kom slucaju ne mozete da ubedite ostale zemlje dok ne ubedite prvo albance jer ste izgubili poverenje u MZ. ps. Naj dobra stvar u svetu kad neko ima poverenje a naj losa kad nemas.

Aleksandar

pre 16 godina

Albanci na Kosovu imaju pravo da sami kroje svoju sudbinu. Isto tako i Srbi na Kosovu. Ako Albanci ne zele da budu u sastavu Srbije, niko im to ne moze nametnuti. Posto vec dugo vise od 85 % stanovnika Kosova ne zeli da zivi u sastavu Srbije, gradjani Kosova imaju pravo da zive u samsotalnoj od Srbije nezavisnoj drzavi. Zato Kosovo treba da bude uredjeno kao i BiH ili Belgija, kao dvoclana federacija, a Srbi tamo da imaju svoj entitet. Tadic i kostunica su izdali srpske interese time sto negiraju albancima na Kosovu pravo na samoopredeljenje i samo zaludjuju ovaj nas jadan narod.

Xyth

pre 16 godina

Srbi treba da svahte da svrha ovih 'razgovora' o politickom statusu Kosova je da se Rusija najzad ubedi da razilke medju Albanicma i Srbima su takve da kompromis izmedju njih je nemoguc.

Bozo

pre 16 godina

Pošto je diplomatski proces pregovora još u toku, bolje bi zvučalo "Uspeh diplomatije" nego "pobeda", jer ne treba iritirati drugu stranu, ipak su ovo diplomatski pregovori a ne sportski meč.

buli

pre 16 godina

portparol DS javlja kao uspeh da je presednik sreo sa predstavnicima 20 zemalja i kako je preneo stav Srbije. ali zasto ne kaze koje su te zemlje bile, i sta su im one rekle.
sa druge strane on ko je citao deklaraciju kontakt grupe jasno vidi da se sve zavrsava 10 decembra i u saglasnosti sa voljom naroda Kosova