Četvrtak, 23.02.2023.

12:37

Koliko traje vozačka dozvola za starije od 65 godina

Izvor: Izvor: Kurir.rs/Ozon.rs

Koliko traje vozaèka dozvola za starije od 65 godina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

mrsivoje

pre 3 meseca

Pre cetiri godine napunio sam 65 god. i tada mi je istekla vozacka dozvola. Posto nisam vozio to vreme sada ponovo zelim da produzim vozacku. Receno mi je da sada mogu dobiti samo na godinu dana prakticno do 70-te god. Da li je to u redu?

Dejan

pre 1 godinu

Moj sina je prošao lekarski ispit za b kategoriju..položio testove iz prve a voznju iz trećeg puta ..ali ako se sve to razvlačilo isteko mu je lekarsko uverenje te da bi podigo probnu tebalo mu je novo..Otišo je nasumično u jednu ambulantu i pao kod neuro psihijatra koji ga je okarakterisao kao nervoznog , impulsivnog i nesposobnog da nađe posao ..Nije znao koju težinu ima ova potvrda te je po njegovoj logici sutra otišo na drugo mesto i prošao lekarki pregled te njime podigo vozačku dozvolu i kupio auto..inače moj sin je godinama radio i uštedeo novac koji je u njega uložio a tek trenutno ne radi baz zbog razvlačenja oko auto časova i i polaganja ispita..Posle mesec ipo dana su mu oduzeli vozačku dozvolu na 6 meseci zbog mišljenja neuro psihijatra koje je prosleđeno u mup. Otišao i žalio se te su mu čak odradili ponovo preglede kod psihologa i neuro psihijatra koje je prošao i predložili mu drugostepenu komisiju .Problem je što smo mi iz Niša gde te komisije nema a to bi mi trebali da odradimo u Beogradu..MOLIM VAS ako neko pročita ovaj komentar da nas uputi na adresu ili br trlefona te komisije..

Mile

pre 1 godinu

U jednoj Nemackoj kada polozite vozacki ispit,izdaje Vam se neogranicena dozvola,vazi do kraja zivota,a ovde kod nas gde rado prepisuju saobracajne propiseviz Nemacke,sto ne prepisu i ovaj? Naravno,gde bi tu bila finansijska logika,uzimanje para za sve zivo.

Mica

pre 1 godinu

Tatinim i maminim sinovima i cerkama treba lekarski pregledi na god.dana.A sta je sa onima koji voze bez dozvole ili uzetim dozvolama. Njima nikada ne dozvoliti.

a

pre 1 godinu

Treba nas matore pobiti vidim ja da vam mi smetamo. Deca politicara , bogatasa , policajaca i jos nekih privilegovanih mogu i bez dozvole da voze i ubijaju po ulicama. Ne proveraavate njihovo zdrzvatsveno stanje. Ne smem da kazem ali sin jednog od navedenih narkoman svi znaju u ukradenom autu je pokosio dva klinca na trotoaru, spasli su iih hvala Bogu ali roditeljiam je precno da ne sme da tuze. Takav je akon kod nas na nekog se primenjuje a za neke ne. Evo ovih dana kazu zena koja je nasla novcanik napravila je krivicno dleo jer nije vratila vlasniku. A stonam po busu kradu penzije te lopove pustate. Ocigledno je neko ko ima veze u policiji pa ce da jure gosodju nalazaca. Letos auto sa stranim tablicam na parkingu odskrinuta vrata, ocigledno ukraden i ostavljen. svi ms oprijavljivali policiji ali niko nije dosao. Jer auto nie jod nekog njihovog prijatelja. Naravno dosli lopovi sa kamionom u sred dana utovaril iga i odneli. Cak je i u vreme komunajra policija cuvala i nas sad svi su sa ulice povuceni cuvaju politicare i njihovu familiju. Drug mi je bio policajac bas u patroli. Vratite nam policiju i nas mora neko da cuva. A ne da klinci u sred dana upadaju u prodavnice otimaju pazar i nikom nista. Deci skidaju patiek na sred ulice. Vazno je da nam policitaci i njihova deca uzivaju. Verovatno cete zaratiti ponovo pa cete nas i nasu decu ope da poslajete da ginemo a vi cet pijuckati vino sa svojom decom i gledati sve na TV. Pozivali ste na klane jzardjalim kasikama a niste isli

St

pre 1 godinu

Ovog ogranicenja,i kazne u RH nema.A RH zapad i Eu.Zasto se ovakve stvari ne kopiraju.Nema ni poreza na stan u kom zivis.I to se ne vidi ...

Nezadovoljan

pre 1 godinu

Gospodine saobraćajni veštače, pogrešno mišljenje imate, moj sin je daleko od nasilnika, i problem je što i Vi cenite samo nasilnike a mom detetu je zbog vida bilo ograničavano. Ali ne vredi da pričamo o tome, jer vi izgleda mislite da dete treba sa 20 g. da bude samostalno i da nema podršku i saradnju s roditeljima. I svaka čast ako je ispravno to što se radi, neka i dalje nasilnici haraju ulicama... Srećno

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Gluposti, koga ugrožavaju vozači stariji od 65 godina, pa nikog. Skoro sve udese prave vozači izmađu 20-30 godina, pa bi pre oni trebalo na svakih par godina na preglede i doobuku.
(Pop, 24. februar 2023 08:35)

Za početak, trebali bi da razlikujete psihofizičku sposobnost za vožnju od (ne)poštovanja saobraćajnih propisa.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Ja sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.
(Nezadovoljan, 23. februar 2023 23:47)

I još jedna stvar za nezadovoljnog taticu deteta intelektualca.

Naveli ste da Vam je dete već položilo test i imalo probnu dozvolu. Pa zašto ide ponovo na lekarski? 100% opet neki zli psiholog, korumpirani policajac ili potplaćeni sudija? Ahhhh nije to... Ipak je detetu bila oduzeta dozvola,pa je išao na ponovni pregled i polaganje. A zašto? Pa malo nasilnička vožnja, možda i neka skrivljena saobraćajna nezgoda, vožnja pod dejstvom alkohola....

Nije sve tako crno belo i naivno gospodine nezadovoljni... Malo ste više crni i da imamo sistem, psiholog bi odavno bio u zatvoru, ali onaj prethodni što je dao uverenje prvi put. Svi naivni i pošteni, a obraz im kaljav kao kravlji but.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

 sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.
(Nezadovoljan, 23. februar 2023 23:47)

Gospodine, Vaš sin očigledno nije sposoban da sam ode na lekarski pregled, a ne da savlada raskrsnicu. Inače, po pravilu roditelj dolazi u pratnju detetu samo kada zna da postoji problem,jer zašto bi roditelj pratio sposobno dete? Psiholog je očigledno dobro odradio svoj posao i nizom testova utvrdio da Vaše dete nije sposobno. Da je kojim slučajem Vaše dete dobilo dozvolu i ubilo nekoga, onda bi svi ovde protestovali i razapinjali istog tog psihologa što je potpisao uverenje. To šta je Vaše dete završilo i koje pesmice peva, možete pričati seoskim babama. Pomirite se sa tim i ako ste čovek, sklonite to dete od volana da ne bi on sklonio nekoga sa lica zemlje.

Pilot

pre 1 godinu

Pregled kao da pilotirao a ne vozimo automobile,niko nije protiv da se obavi lekarski pregled ali treba da se svede na neku razumnu meru.Dobar deo mladih treba podvrgnut lekarskim pregledima, oni više prave problema u saobraćaju od nas starijih koji ipak vode računa i paze,tako da se retko događaju incidenti u saobraćaju.

Djorke

pre 1 godinu

@
Zbog dioptrije od -1 koju sam imao kada sam polagao vozački ispit, moram na 10 godina da idem na celokupan lekarski pregled da bi produžio vozačku dozvolu. Svi koji su tada prošli bez problema, ne trebaju da idu na lekarski do 65 godina.
U međuvremenu mogu da postanu nesposobni za vožnju iz milion razloga, ali po zakonu ne moraju ni na kakvu proveru.
Nešto tu mora da se promeni.
(Boki, 23. februar 2023 22:31)


Nazalost kao i za sve, trebao si da platis i resio bi taj problem.

Kada sam polagao za B sa 18 god, bio sam jelte … zdrav kao 18-togodisnjak i sve je bilo ok. Kada sam polagao za A posle fakulteta imao sam malu dioptriju. Pronasao sam privatni DZ koji izdaje potvrdu na kojoj pise da ti treba pomagalo za vid, ali uz formulaciju “bez ogranicenja”.

Platio sam skuplje pregled, ali zato ne moram na dodatne preglede do 65 godina. Zasto nam je sistem takav, nemam pojma, ali stalno ti se postavljaju neke prepreke, a mi stalno smisljamo kako da ga zeznemo. U pravu si - nesto mora da se menja.

Pop

pre 1 godinu

Gluposti, koga ugrožavaju vozači stariji od 65 godina, pa nikog. Skoro sve udese prave vozači izmađu 20-30 godina, pa bi pre oni trebalo na svakih par godina na preglede i doobuku.

StevaDžo

pre 1 godinu

....pre puuuno godina video sam u nemačkoj ( a i pre par godina pošto tamo radim) bakicu koja je u poodmaklim godinama koja je jedva, vozeći Mercedesa, izašla sa parkinga....i uvek se pitam kako izađe na "autoban" gde su brzine veće nego u Srb i okruženju....Inst.B u odlasku.

EZeljko

pre 1 godinu

O boze gde vi zivite. Pa kakvi bre lekarski pregledi? Da li ste bre vi pri senbi. Pa takve preglede nemaju ni astronauti. gde u svetu to ima, alo bre?

Taki

pre 1 godinu

Svedok sam da se agresivci pustaju da voze, a skromni i mirni ograničavaju i diskriminišu na lekarskom pregledu i zato se događaju nesreće na putevima, a za sve je zaslužno naše "cenjeno zdravstvo".

Nezadovoljan

pre 1 godinu

Ja sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.

Sofercina

pre 1 godinu

Deda - hteo sam da kazem da posto imam 65 g. smatram da mi se sada moze produziti na 5g.( za kamion mi svakako lekarsko ide na 3 g. krajem Marta) za amatersku voznju a sa 70 g. jos 3g. pa jos 2 do 75 ! Sto se tvog komentara tice - smesan si, jer ako tako reagujes nisi ti ni za sta osim za pametovanje bez pokrica !

Bazooka

pre 1 godinu

Standardno trajanje vozačke dozvole je 10 godina. Međutim, nakon što vozač napuni 65 godina, dužina trajanja dozvole se smanjuje na pet.


- Određuje se zdravstveno stanje vozača, pa se na osnovu nalaza i mišljenja lekarske komisije, određuje trajanje važnosti dozvole.

Boki

pre 1 godinu

Zbog dioptrije od -1 koju sam imao kada sam polagao vozački ispit, moram na 10 godina da idem na celokupan lekarski pregled da bi produžio vozačku dozvolu. Svi koji su tada prošli bez problema, ne trebaju da idu na lekarski do 65 godina.
U međuvremenu mogu da postanu nesposobni za vožnju iz milion razloga, ali po zakonu ne moraju ni na kakvu proveru.
Nešto tu mora da se promeni.

aleks

pre 1 godinu

Bar 80% nesreća sa smrtim ishodom izazovu mladi do 25 godina koji čim sednu za volan isključe mozak, a naši genijalci i dalje poveravaju sposobnosti vozača preko 65, koji od preostalih 20% ne izazovu ni petinu. Što je još gore celokupna politika kažnjavanja je usmerena na gluposti formalne prirode, pa kao rezultat imamo manje više isti broj poginulih godinama iako su putevi značajno unapređeni.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Kod lekarskog pregleda imamo niz problema.

1. Lekar na pregledu nema uvid u zdravstveni karton vozača i ne zna da li on boluje od bolesti koje ga sprečavaju da vozi (epilepsija npr) i sve se svodi na izjavu vozača.
2. Lekar ako onesposobi vozača, taj isti vozač može da ode u drugu ustavnu i dobije uverenje (slaže da boluje od epilepsije)
3. Lekar ne zna koje lekove koristi vozač.
4. Psiholog nema informaciju da li vozač od 30god polaže vozački prvi put ili mu je dozvola oduzeta zbog nasilničko ponašanja
5. Bolnica ne obaveštava nikoga kada vozač doživi npr moždani udar ili tešku povredu, pa tako imamo niz šlogiranih ljudi sa važećom dozvolom.


Sistem nije uvezan i to je veliki problem. Tu su dodatno urgencije, ali često su lekari pod pretnjama kada onesposobe nekog vozača.

Miroslav Miletic

pre 1 godinu

Vozacka dozvola bi trebalo da ima ograniceno vazenje na 5 godina za sve vozace. Lekarski pregled bi trebalo da bude sistematican.

diasporac

pre 1 godinu

Nezavisno od starosne granice svaki vozač treba da se podvrgne lekarskom pregledu bez obzira godina starosti i to par puta u toku godine. Zbog lične sigurnosti .Dozvola treba da se izda na duži period za ljude preko 60 godina(ja je imam do 2037 godine )znači čim budem osetio da nisam za da sedim za upravljačem neču više ni da vozim.A " Šoferčina "možda si još mlad i tako pišeš ,daj bože da doživiš lepe godine i nećeš tako da misliš .

gastarbajter

pre 1 godinu

U Nemačkoj nema starosnog ograničenja za vozače putničkih vozila ni lekarskih pregleda?!?!
Možda neće biti ni kod nas kad dostignemo standarde EU u zakonodavstvu.

Djorke

pre 1 godinu

@
A šta ćemo sa profesionalnim vozačima gradskog prevoza od 70+ godina? Ljudi ne mogu da žive od pošteno stečene penzije, pa voze do smrti - svoje ili tuđe.
(Stanoje, 23. februar 2023 15:15)


Zelim da umrem kao moj stric, mirno i u snu. A ne vristeci i u panici kao putnici u njegovom autobusu.

U prolazu

pre 1 godinu

Produzio prosle godine.
Rok vazenja 4 godine,jer tada punim 65.
Upozoren na ovo od strane sluzbenika,tako da znam sta me ocekuje.
Pravovremeno upozerenje.

Stanoje

pre 1 godinu

A šta ćemo sa profesionalnim vozačima gradskog prevoza od 70+ godina? Ljudi ne mogu da žive od pošteno stečene penzije, pa voze do smrti - svoje ili tuđe.

Lax

pre 1 godinu

Nije baš kao u tekstu - prvo produženje je na 5 godina i lekarski pregled nije posebno obiman, dok posle 70e produženje strogo zavisi od lekarskog prgleda i u praksi retko prelazi 2 godine (osim kod ljudi odličnog zdravlja, koji ne puše i ne piju lekove, nisu gojazni - a, malo je takvih, nažalost)

Deda

pre 1 godinu

(Sofercina, 23. februar 2023 14:10)
A za vas mlađe od 35 treba test na drogu jednom nedeljno, a za vas do 65 jednom mesečno.
U stvari, ne bi trebalo uopšte niko da ima dozvolu, i svi treba da puzimo na leđa, osim tebe?
Jel si to hteo da kažeš

Stanoje

pre 1 godinu

A šta ćemo sa profesionalnim vozačima gradskog prevoza od 70+ godina? Ljudi ne mogu da žive od pošteno stečene penzije, pa voze do smrti - svoje ili tuđe.

Deda

pre 1 godinu

(Sofercina, 23. februar 2023 14:10)
A za vas mlađe od 35 treba test na drogu jednom nedeljno, a za vas do 65 jednom mesečno.
U stvari, ne bi trebalo uopšte niko da ima dozvolu, i svi treba da puzimo na leđa, osim tebe?
Jel si to hteo da kažeš

aleks

pre 1 godinu

Bar 80% nesreća sa smrtim ishodom izazovu mladi do 25 godina koji čim sednu za volan isključe mozak, a naši genijalci i dalje poveravaju sposobnosti vozača preko 65, koji od preostalih 20% ne izazovu ni petinu. Što je još gore celokupna politika kažnjavanja je usmerena na gluposti formalne prirode, pa kao rezultat imamo manje više isti broj poginulih godinama iako su putevi značajno unapređeni.

gastarbajter

pre 1 godinu

U Nemačkoj nema starosnog ograničenja za vozače putničkih vozila ni lekarskih pregleda?!?!
Možda neće biti ni kod nas kad dostignemo standarde EU u zakonodavstvu.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Kod lekarskog pregleda imamo niz problema.

1. Lekar na pregledu nema uvid u zdravstveni karton vozača i ne zna da li on boluje od bolesti koje ga sprečavaju da vozi (epilepsija npr) i sve se svodi na izjavu vozača.
2. Lekar ako onesposobi vozača, taj isti vozač može da ode u drugu ustavnu i dobije uverenje (slaže da boluje od epilepsije)
3. Lekar ne zna koje lekove koristi vozač.
4. Psiholog nema informaciju da li vozač od 30god polaže vozački prvi put ili mu je dozvola oduzeta zbog nasilničko ponašanja
5. Bolnica ne obaveštava nikoga kada vozač doživi npr moždani udar ili tešku povredu, pa tako imamo niz šlogiranih ljudi sa važećom dozvolom.


Sistem nije uvezan i to je veliki problem. Tu su dodatno urgencije, ali često su lekari pod pretnjama kada onesposobe nekog vozača.

Pop

pre 1 godinu

Gluposti, koga ugrožavaju vozači stariji od 65 godina, pa nikog. Skoro sve udese prave vozači izmađu 20-30 godina, pa bi pre oni trebalo na svakih par godina na preglede i doobuku.

Lax

pre 1 godinu

Nije baš kao u tekstu - prvo produženje je na 5 godina i lekarski pregled nije posebno obiman, dok posle 70e produženje strogo zavisi od lekarskog prgleda i u praksi retko prelazi 2 godine (osim kod ljudi odličnog zdravlja, koji ne puše i ne piju lekove, nisu gojazni - a, malo je takvih, nažalost)

Boki

pre 1 godinu

Zbog dioptrije od -1 koju sam imao kada sam polagao vozački ispit, moram na 10 godina da idem na celokupan lekarski pregled da bi produžio vozačku dozvolu. Svi koji su tada prošli bez problema, ne trebaju da idu na lekarski do 65 godina.
U međuvremenu mogu da postanu nesposobni za vožnju iz milion razloga, ali po zakonu ne moraju ni na kakvu proveru.
Nešto tu mora da se promeni.

Taki

pre 1 godinu

Svedok sam da se agresivci pustaju da voze, a skromni i mirni ograničavaju i diskriminišu na lekarskom pregledu i zato se događaju nesreće na putevima, a za sve je zaslužno naše "cenjeno zdravstvo".

Djorke

pre 1 godinu

@
A šta ćemo sa profesionalnim vozačima gradskog prevoza od 70+ godina? Ljudi ne mogu da žive od pošteno stečene penzije, pa voze do smrti - svoje ili tuđe.
(Stanoje, 23. februar 2023 15:15)


Zelim da umrem kao moj stric, mirno i u snu. A ne vristeci i u panici kao putnici u njegovom autobusu.

EZeljko

pre 1 godinu

O boze gde vi zivite. Pa kakvi bre lekarski pregledi? Da li ste bre vi pri senbi. Pa takve preglede nemaju ni astronauti. gde u svetu to ima, alo bre?

Mile

pre 1 godinu

U jednoj Nemackoj kada polozite vozacki ispit,izdaje Vam se neogranicena dozvola,vazi do kraja zivota,a ovde kod nas gde rado prepisuju saobracajne propiseviz Nemacke,sto ne prepisu i ovaj? Naravno,gde bi tu bila finansijska logika,uzimanje para za sve zivo.

U prolazu

pre 1 godinu

Produzio prosle godine.
Rok vazenja 4 godine,jer tada punim 65.
Upozoren na ovo od strane sluzbenika,tako da znam sta me ocekuje.
Pravovremeno upozerenje.

Djorke

pre 1 godinu

@
Zbog dioptrije od -1 koju sam imao kada sam polagao vozački ispit, moram na 10 godina da idem na celokupan lekarski pregled da bi produžio vozačku dozvolu. Svi koji su tada prošli bez problema, ne trebaju da idu na lekarski do 65 godina.
U međuvremenu mogu da postanu nesposobni za vožnju iz milion razloga, ali po zakonu ne moraju ni na kakvu proveru.
Nešto tu mora da se promeni.
(Boki, 23. februar 2023 22:31)


Nazalost kao i za sve, trebao si da platis i resio bi taj problem.

Kada sam polagao za B sa 18 god, bio sam jelte … zdrav kao 18-togodisnjak i sve je bilo ok. Kada sam polagao za A posle fakulteta imao sam malu dioptriju. Pronasao sam privatni DZ koji izdaje potvrdu na kojoj pise da ti treba pomagalo za vid, ali uz formulaciju “bez ogranicenja”.

Platio sam skuplje pregled, ali zato ne moram na dodatne preglede do 65 godina. Zasto nam je sistem takav, nemam pojma, ali stalno ti se postavljaju neke prepreke, a mi stalno smisljamo kako da ga zeznemo. U pravu si - nesto mora da se menja.

Pilot

pre 1 godinu

Pregled kao da pilotirao a ne vozimo automobile,niko nije protiv da se obavi lekarski pregled ali treba da se svede na neku razumnu meru.Dobar deo mladih treba podvrgnut lekarskim pregledima, oni više prave problema u saobraćaju od nas starijih koji ipak vode računa i paze,tako da se retko događaju incidenti u saobraćaju.

St

pre 1 godinu

Ovog ogranicenja,i kazne u RH nema.A RH zapad i Eu.Zasto se ovakve stvari ne kopiraju.Nema ni poreza na stan u kom zivis.I to se ne vidi ...

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Gluposti, koga ugrožavaju vozači stariji od 65 godina, pa nikog. Skoro sve udese prave vozači izmađu 20-30 godina, pa bi pre oni trebalo na svakih par godina na preglede i doobuku.
(Pop, 24. februar 2023 08:35)

Za početak, trebali bi da razlikujete psihofizičku sposobnost za vožnju od (ne)poštovanja saobraćajnih propisa.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

 sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.
(Nezadovoljan, 23. februar 2023 23:47)

Gospodine, Vaš sin očigledno nije sposoban da sam ode na lekarski pregled, a ne da savlada raskrsnicu. Inače, po pravilu roditelj dolazi u pratnju detetu samo kada zna da postoji problem,jer zašto bi roditelj pratio sposobno dete? Psiholog je očigledno dobro odradio svoj posao i nizom testova utvrdio da Vaše dete nije sposobno. Da je kojim slučajem Vaše dete dobilo dozvolu i ubilo nekoga, onda bi svi ovde protestovali i razapinjali istog tog psihologa što je potpisao uverenje. To šta je Vaše dete završilo i koje pesmice peva, možete pričati seoskim babama. Pomirite se sa tim i ako ste čovek, sklonite to dete od volana da ne bi on sklonio nekoga sa lica zemlje.

Bazooka

pre 1 godinu

Standardno trajanje vozačke dozvole je 10 godina. Međutim, nakon što vozač napuni 65 godina, dužina trajanja dozvole se smanjuje na pet.


- Određuje se zdravstveno stanje vozača, pa se na osnovu nalaza i mišljenja lekarske komisije, određuje trajanje važnosti dozvole.

Nezadovoljan

pre 1 godinu

Ja sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.

diasporac

pre 1 godinu

Nezavisno od starosne granice svaki vozač treba da se podvrgne lekarskom pregledu bez obzira godina starosti i to par puta u toku godine. Zbog lične sigurnosti .Dozvola treba da se izda na duži period za ljude preko 60 godina(ja je imam do 2037 godine )znači čim budem osetio da nisam za da sedim za upravljačem neču više ni da vozim.A " Šoferčina "možda si još mlad i tako pišeš ,daj bože da doživiš lepe godine i nećeš tako da misliš .

Sofercina

pre 1 godinu

Deda - hteo sam da kazem da posto imam 65 g. smatram da mi se sada moze produziti na 5g.( za kamion mi svakako lekarsko ide na 3 g. krajem Marta) za amatersku voznju a sa 70 g. jos 3g. pa jos 2 do 75 ! Sto se tvog komentara tice - smesan si, jer ako tako reagujes nisi ti ni za sta osim za pametovanje bez pokrica !

a

pre 1 godinu

Treba nas matore pobiti vidim ja da vam mi smetamo. Deca politicara , bogatasa , policajaca i jos nekih privilegovanih mogu i bez dozvole da voze i ubijaju po ulicama. Ne proveraavate njihovo zdrzvatsveno stanje. Ne smem da kazem ali sin jednog od navedenih narkoman svi znaju u ukradenom autu je pokosio dva klinca na trotoaru, spasli su iih hvala Bogu ali roditeljiam je precno da ne sme da tuze. Takav je akon kod nas na nekog se primenjuje a za neke ne. Evo ovih dana kazu zena koja je nasla novcanik napravila je krivicno dleo jer nije vratila vlasniku. A stonam po busu kradu penzije te lopove pustate. Ocigledno je neko ko ima veze u policiji pa ce da jure gosodju nalazaca. Letos auto sa stranim tablicam na parkingu odskrinuta vrata, ocigledno ukraden i ostavljen. svi ms oprijavljivali policiji ali niko nije dosao. Jer auto nie jod nekog njihovog prijatelja. Naravno dosli lopovi sa kamionom u sred dana utovaril iga i odneli. Cak je i u vreme komunajra policija cuvala i nas sad svi su sa ulice povuceni cuvaju politicare i njihovu familiju. Drug mi je bio policajac bas u patroli. Vratite nam policiju i nas mora neko da cuva. A ne da klinci u sred dana upadaju u prodavnice otimaju pazar i nikom nista. Deci skidaju patiek na sred ulice. Vazno je da nam policitaci i njihova deca uzivaju. Verovatno cete zaratiti ponovo pa cete nas i nasu decu ope da poslajete da ginemo a vi cet pijuckati vino sa svojom decom i gledati sve na TV. Pozivali ste na klane jzardjalim kasikama a niste isli

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Ja sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.
(Nezadovoljan, 23. februar 2023 23:47)

I još jedna stvar za nezadovoljnog taticu deteta intelektualca.

Naveli ste da Vam je dete već položilo test i imalo probnu dozvolu. Pa zašto ide ponovo na lekarski? 100% opet neki zli psiholog, korumpirani policajac ili potplaćeni sudija? Ahhhh nije to... Ipak je detetu bila oduzeta dozvola,pa je išao na ponovni pregled i polaganje. A zašto? Pa malo nasilnička vožnja, možda i neka skrivljena saobraćajna nezgoda, vožnja pod dejstvom alkohola....

Nije sve tako crno belo i naivno gospodine nezadovoljni... Malo ste više crni i da imamo sistem, psiholog bi odavno bio u zatvoru, ali onaj prethodni što je dao uverenje prvi put. Svi naivni i pošteni, a obraz im kaljav kao kravlji but.

Nezadovoljan

pre 1 godinu

Gospodine saobraćajni veštače, pogrešno mišljenje imate, moj sin je daleko od nasilnika, i problem je što i Vi cenite samo nasilnike a mom detetu je zbog vida bilo ograničavano. Ali ne vredi da pričamo o tome, jer vi izgleda mislite da dete treba sa 20 g. da bude samostalno i da nema podršku i saradnju s roditeljima. I svaka čast ako je ispravno to što se radi, neka i dalje nasilnici haraju ulicama... Srećno

Mica

pre 1 godinu

Tatinim i maminim sinovima i cerkama treba lekarski pregledi na god.dana.A sta je sa onima koji voze bez dozvole ili uzetim dozvolama. Njima nikada ne dozvoliti.

Miroslav Miletic

pre 1 godinu

Vozacka dozvola bi trebalo da ima ograniceno vazenje na 5 godina za sve vozace. Lekarski pregled bi trebalo da bude sistematican.

StevaDžo

pre 1 godinu

....pre puuuno godina video sam u nemačkoj ( a i pre par godina pošto tamo radim) bakicu koja je u poodmaklim godinama koja je jedva, vozeći Mercedesa, izašla sa parkinga....i uvek se pitam kako izađe na "autoban" gde su brzine veće nego u Srb i okruženju....Inst.B u odlasku.

mrsivoje

pre 3 meseca

Pre cetiri godine napunio sam 65 god. i tada mi je istekla vozacka dozvola. Posto nisam vozio to vreme sada ponovo zelim da produzim vozacku. Receno mi je da sada mogu dobiti samo na godinu dana prakticno do 70-te god. Da li je to u redu?

Dejan

pre 1 godinu

Moj sina je prošao lekarski ispit za b kategoriju..položio testove iz prve a voznju iz trećeg puta ..ali ako se sve to razvlačilo isteko mu je lekarsko uverenje te da bi podigo probnu tebalo mu je novo..Otišo je nasumično u jednu ambulantu i pao kod neuro psihijatra koji ga je okarakterisao kao nervoznog , impulsivnog i nesposobnog da nađe posao ..Nije znao koju težinu ima ova potvrda te je po njegovoj logici sutra otišo na drugo mesto i prošao lekarki pregled te njime podigo vozačku dozvolu i kupio auto..inače moj sin je godinama radio i uštedeo novac koji je u njega uložio a tek trenutno ne radi baz zbog razvlačenja oko auto časova i i polaganja ispita..Posle mesec ipo dana su mu oduzeli vozačku dozvolu na 6 meseci zbog mišljenja neuro psihijatra koje je prosleđeno u mup. Otišao i žalio se te su mu čak odradili ponovo preglede kod psihologa i neuro psihijatra koje je prošao i predložili mu drugostepenu komisiju .Problem je što smo mi iz Niša gde te komisije nema a to bi mi trebali da odradimo u Beogradu..MOLIM VAS ako neko pročita ovaj komentar da nas uputi na adresu ili br trlefona te komisije..

Miroslav Miletic

pre 1 godinu

Vozacka dozvola bi trebalo da ima ograniceno vazenje na 5 godina za sve vozace. Lekarski pregled bi trebalo da bude sistematican.

diasporac

pre 1 godinu

Nezavisno od starosne granice svaki vozač treba da se podvrgne lekarskom pregledu bez obzira godina starosti i to par puta u toku godine. Zbog lične sigurnosti .Dozvola treba da se izda na duži period za ljude preko 60 godina(ja je imam do 2037 godine )znači čim budem osetio da nisam za da sedim za upravljačem neču više ni da vozim.A " Šoferčina "možda si još mlad i tako pišeš ,daj bože da doživiš lepe godine i nećeš tako da misliš .

Bazooka

pre 1 godinu

Standardno trajanje vozačke dozvole je 10 godina. Međutim, nakon što vozač napuni 65 godina, dužina trajanja dozvole se smanjuje na pet.


- Određuje se zdravstveno stanje vozača, pa se na osnovu nalaza i mišljenja lekarske komisije, određuje trajanje važnosti dozvole.

Sofercina

pre 1 godinu

Deda - hteo sam da kazem da posto imam 65 g. smatram da mi se sada moze produziti na 5g.( za kamion mi svakako lekarsko ide na 3 g. krajem Marta) za amatersku voznju a sa 70 g. jos 3g. pa jos 2 do 75 ! Sto se tvog komentara tice - smesan si, jer ako tako reagujes nisi ti ni za sta osim za pametovanje bez pokrica !

Nezadovoljan

pre 1 godinu

Ja sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.

Deda

pre 1 godinu

(Sofercina, 23. februar 2023 14:10)
A za vas mlađe od 35 treba test na drogu jednom nedeljno, a za vas do 65 jednom mesečno.
U stvari, ne bi trebalo uopšte niko da ima dozvolu, i svi treba da puzimo na leđa, osim tebe?
Jel si to hteo da kažeš

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Gluposti, koga ugrožavaju vozači stariji od 65 godina, pa nikog. Skoro sve udese prave vozači izmađu 20-30 godina, pa bi pre oni trebalo na svakih par godina na preglede i doobuku.
(Pop, 24. februar 2023 08:35)

Za početak, trebali bi da razlikujete psihofizičku sposobnost za vožnju od (ne)poštovanja saobraćajnih propisa.

Lax

pre 1 godinu

Nije baš kao u tekstu - prvo produženje je na 5 godina i lekarski pregled nije posebno obiman, dok posle 70e produženje strogo zavisi od lekarskog prgleda i u praksi retko prelazi 2 godine (osim kod ljudi odličnog zdravlja, koji ne puše i ne piju lekove, nisu gojazni - a, malo je takvih, nažalost)

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Kod lekarskog pregleda imamo niz problema.

1. Lekar na pregledu nema uvid u zdravstveni karton vozača i ne zna da li on boluje od bolesti koje ga sprečavaju da vozi (epilepsija npr) i sve se svodi na izjavu vozača.
2. Lekar ako onesposobi vozača, taj isti vozač može da ode u drugu ustavnu i dobije uverenje (slaže da boluje od epilepsije)
3. Lekar ne zna koje lekove koristi vozač.
4. Psiholog nema informaciju da li vozač od 30god polaže vozački prvi put ili mu je dozvola oduzeta zbog nasilničko ponašanja
5. Bolnica ne obaveštava nikoga kada vozač doživi npr moždani udar ili tešku povredu, pa tako imamo niz šlogiranih ljudi sa važećom dozvolom.


Sistem nije uvezan i to je veliki problem. Tu su dodatno urgencije, ali često su lekari pod pretnjama kada onesposobe nekog vozača.

Djorke

pre 1 godinu

@
A šta ćemo sa profesionalnim vozačima gradskog prevoza od 70+ godina? Ljudi ne mogu da žive od pošteno stečene penzije, pa voze do smrti - svoje ili tuđe.
(Stanoje, 23. februar 2023 15:15)


Zelim da umrem kao moj stric, mirno i u snu. A ne vristeci i u panici kao putnici u njegovom autobusu.

Boki

pre 1 godinu

Zbog dioptrije od -1 koju sam imao kada sam polagao vozački ispit, moram na 10 godina da idem na celokupan lekarski pregled da bi produžio vozačku dozvolu. Svi koji su tada prošli bez problema, ne trebaju da idu na lekarski do 65 godina.
U međuvremenu mogu da postanu nesposobni za vožnju iz milion razloga, ali po zakonu ne moraju ni na kakvu proveru.
Nešto tu mora da se promeni.

EZeljko

pre 1 godinu

O boze gde vi zivite. Pa kakvi bre lekarski pregledi? Da li ste bre vi pri senbi. Pa takve preglede nemaju ni astronauti. gde u svetu to ima, alo bre?

StevaDžo

pre 1 godinu

....pre puuuno godina video sam u nemačkoj ( a i pre par godina pošto tamo radim) bakicu koja je u poodmaklim godinama koja je jedva, vozeći Mercedesa, izašla sa parkinga....i uvek se pitam kako izađe na "autoban" gde su brzine veće nego u Srb i okruženju....Inst.B u odlasku.

Pop

pre 1 godinu

Gluposti, koga ugrožavaju vozači stariji od 65 godina, pa nikog. Skoro sve udese prave vozači izmađu 20-30 godina, pa bi pre oni trebalo na svakih par godina na preglede i doobuku.

U prolazu

pre 1 godinu

Produzio prosle godine.
Rok vazenja 4 godine,jer tada punim 65.
Upozoren na ovo od strane sluzbenika,tako da znam sta me ocekuje.
Pravovremeno upozerenje.

gastarbajter

pre 1 godinu

U Nemačkoj nema starosnog ograničenja za vozače putničkih vozila ni lekarskih pregleda?!?!
Možda neće biti ni kod nas kad dostignemo standarde EU u zakonodavstvu.

Taki

pre 1 godinu

Svedok sam da se agresivci pustaju da voze, a skromni i mirni ograničavaju i diskriminišu na lekarskom pregledu i zato se događaju nesreće na putevima, a za sve je zaslužno naše "cenjeno zdravstvo".

Pilot

pre 1 godinu

Pregled kao da pilotirao a ne vozimo automobile,niko nije protiv da se obavi lekarski pregled ali treba da se svede na neku razumnu meru.Dobar deo mladih treba podvrgnut lekarskim pregledima, oni više prave problema u saobraćaju od nas starijih koji ipak vode računa i paze,tako da se retko događaju incidenti u saobraćaju.

Nezadovoljan

pre 1 godinu

Gospodine saobraćajni veštače, pogrešno mišljenje imate, moj sin je daleko od nasilnika, i problem je što i Vi cenite samo nasilnike a mom detetu je zbog vida bilo ograničavano. Ali ne vredi da pričamo o tome, jer vi izgleda mislite da dete treba sa 20 g. da bude samostalno i da nema podršku i saradnju s roditeljima. I svaka čast ako je ispravno to što se radi, neka i dalje nasilnici haraju ulicama... Srećno

St

pre 1 godinu

Ovog ogranicenja,i kazne u RH nema.A RH zapad i Eu.Zasto se ovakve stvari ne kopiraju.Nema ni poreza na stan u kom zivis.I to se ne vidi ...

Stanoje

pre 1 godinu

A šta ćemo sa profesionalnim vozačima gradskog prevoza od 70+ godina? Ljudi ne mogu da žive od pošteno stečene penzije, pa voze do smrti - svoje ili tuđe.

aleks

pre 1 godinu

Bar 80% nesreća sa smrtim ishodom izazovu mladi do 25 godina koji čim sednu za volan isključe mozak, a naši genijalci i dalje poveravaju sposobnosti vozača preko 65, koji od preostalih 20% ne izazovu ni petinu. Što je još gore celokupna politika kažnjavanja je usmerena na gluposti formalne prirode, pa kao rezultat imamo manje više isti broj poginulih godinama iako su putevi značajno unapređeni.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

 sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.
(Nezadovoljan, 23. februar 2023 23:47)

Gospodine, Vaš sin očigledno nije sposoban da sam ode na lekarski pregled, a ne da savlada raskrsnicu. Inače, po pravilu roditelj dolazi u pratnju detetu samo kada zna da postoji problem,jer zašto bi roditelj pratio sposobno dete? Psiholog je očigledno dobro odradio svoj posao i nizom testova utvrdio da Vaše dete nije sposobno. Da je kojim slučajem Vaše dete dobilo dozvolu i ubilo nekoga, onda bi svi ovde protestovali i razapinjali istog tog psihologa što je potpisao uverenje. To šta je Vaše dete završilo i koje pesmice peva, možete pričati seoskim babama. Pomirite se sa tim i ako ste čovek, sklonite to dete od volana da ne bi on sklonio nekoga sa lica zemlje.

saobraćajni veštak

pre 1 godinu

Ja sam otišao sa sinom na lekarskom i sin je ušao kod psihologa, ona je bila neljubazna, dala mu je neki IQ test, držala ga više od sat vremena,a očigledno joj se nije dopalo što sam ja ušao sa sinom, a nije joj se svidelo i to što je sin takve prirode da više ćuti, i verovatno na račun fizičkog izgleda. Na kraju ga je trajno ograničila. I odmah su prosledili Mup-u. To je bilo pre tri godine, i posle dvadeset godina nam neko kaže da mi je sin nesposoban. A inače sin je završio srednju školu sa odličnim uspehom. Jel se nešto promenilo da ne mora da se ide na drugostepenu lekarsku komisiju u Beogradu. On je bio položio vožnju i imao probnu dozvolu.
(Nezadovoljan, 23. februar 2023 23:47)

I još jedna stvar za nezadovoljnog taticu deteta intelektualca.

Naveli ste da Vam je dete već položilo test i imalo probnu dozvolu. Pa zašto ide ponovo na lekarski? 100% opet neki zli psiholog, korumpirani policajac ili potplaćeni sudija? Ahhhh nije to... Ipak je detetu bila oduzeta dozvola,pa je išao na ponovni pregled i polaganje. A zašto? Pa malo nasilnička vožnja, možda i neka skrivljena saobraćajna nezgoda, vožnja pod dejstvom alkohola....

Nije sve tako crno belo i naivno gospodine nezadovoljni... Malo ste više crni i da imamo sistem, psiholog bi odavno bio u zatvoru, ali onaj prethodni što je dao uverenje prvi put. Svi naivni i pošteni, a obraz im kaljav kao kravlji but.

a

pre 1 godinu

Treba nas matore pobiti vidim ja da vam mi smetamo. Deca politicara , bogatasa , policajaca i jos nekih privilegovanih mogu i bez dozvole da voze i ubijaju po ulicama. Ne proveraavate njihovo zdrzvatsveno stanje. Ne smem da kazem ali sin jednog od navedenih narkoman svi znaju u ukradenom autu je pokosio dva klinca na trotoaru, spasli su iih hvala Bogu ali roditeljiam je precno da ne sme da tuze. Takav je akon kod nas na nekog se primenjuje a za neke ne. Evo ovih dana kazu zena koja je nasla novcanik napravila je krivicno dleo jer nije vratila vlasniku. A stonam po busu kradu penzije te lopove pustate. Ocigledno je neko ko ima veze u policiji pa ce da jure gosodju nalazaca. Letos auto sa stranim tablicam na parkingu odskrinuta vrata, ocigledno ukraden i ostavljen. svi ms oprijavljivali policiji ali niko nije dosao. Jer auto nie jod nekog njihovog prijatelja. Naravno dosli lopovi sa kamionom u sred dana utovaril iga i odneli. Cak je i u vreme komunajra policija cuvala i nas sad svi su sa ulice povuceni cuvaju politicare i njihovu familiju. Drug mi je bio policajac bas u patroli. Vratite nam policiju i nas mora neko da cuva. A ne da klinci u sred dana upadaju u prodavnice otimaju pazar i nikom nista. Deci skidaju patiek na sred ulice. Vazno je da nam policitaci i njihova deca uzivaju. Verovatno cete zaratiti ponovo pa cete nas i nasu decu ope da poslajete da ginemo a vi cet pijuckati vino sa svojom decom i gledati sve na TV. Pozivali ste na klane jzardjalim kasikama a niste isli

Mile

pre 1 godinu

U jednoj Nemackoj kada polozite vozacki ispit,izdaje Vam se neogranicena dozvola,vazi do kraja zivota,a ovde kod nas gde rado prepisuju saobracajne propiseviz Nemacke,sto ne prepisu i ovaj? Naravno,gde bi tu bila finansijska logika,uzimanje para za sve zivo.

Djorke

pre 1 godinu

@
Zbog dioptrije od -1 koju sam imao kada sam polagao vozački ispit, moram na 10 godina da idem na celokupan lekarski pregled da bi produžio vozačku dozvolu. Svi koji su tada prošli bez problema, ne trebaju da idu na lekarski do 65 godina.
U međuvremenu mogu da postanu nesposobni za vožnju iz milion razloga, ali po zakonu ne moraju ni na kakvu proveru.
Nešto tu mora da se promeni.
(Boki, 23. februar 2023 22:31)


Nazalost kao i za sve, trebao si da platis i resio bi taj problem.

Kada sam polagao za B sa 18 god, bio sam jelte … zdrav kao 18-togodisnjak i sve je bilo ok. Kada sam polagao za A posle fakulteta imao sam malu dioptriju. Pronasao sam privatni DZ koji izdaje potvrdu na kojoj pise da ti treba pomagalo za vid, ali uz formulaciju “bez ogranicenja”.

Platio sam skuplje pregled, ali zato ne moram na dodatne preglede do 65 godina. Zasto nam je sistem takav, nemam pojma, ali stalno ti se postavljaju neke prepreke, a mi stalno smisljamo kako da ga zeznemo. U pravu si - nesto mora da se menja.

Mica

pre 1 godinu

Tatinim i maminim sinovima i cerkama treba lekarski pregledi na god.dana.A sta je sa onima koji voze bez dozvole ili uzetim dozvolama. Njima nikada ne dozvoliti.

Dejan

pre 1 godinu

Moj sina je prošao lekarski ispit za b kategoriju..položio testove iz prve a voznju iz trećeg puta ..ali ako se sve to razvlačilo isteko mu je lekarsko uverenje te da bi podigo probnu tebalo mu je novo..Otišo je nasumično u jednu ambulantu i pao kod neuro psihijatra koji ga je okarakterisao kao nervoznog , impulsivnog i nesposobnog da nađe posao ..Nije znao koju težinu ima ova potvrda te je po njegovoj logici sutra otišo na drugo mesto i prošao lekarki pregled te njime podigo vozačku dozvolu i kupio auto..inače moj sin je godinama radio i uštedeo novac koji je u njega uložio a tek trenutno ne radi baz zbog razvlačenja oko auto časova i i polaganja ispita..Posle mesec ipo dana su mu oduzeli vozačku dozvolu na 6 meseci zbog mišljenja neuro psihijatra koje je prosleđeno u mup. Otišao i žalio se te su mu čak odradili ponovo preglede kod psihologa i neuro psihijatra koje je prošao i predložili mu drugostepenu komisiju .Problem je što smo mi iz Niša gde te komisije nema a to bi mi trebali da odradimo u Beogradu..MOLIM VAS ako neko pročita ovaj komentar da nas uputi na adresu ili br trlefona te komisije..

mrsivoje

pre 3 meseca

Pre cetiri godine napunio sam 65 god. i tada mi je istekla vozacka dozvola. Posto nisam vozio to vreme sada ponovo zelim da produzim vozacku. Receno mi je da sada mogu dobiti samo na godinu dana prakticno do 70-te god. Da li je to u redu?