Utorak, 21.02.2023.

20:40

Ove serije su bile hitovi, a onda su ih gledaoci zamrzeli: Totalno su se razočarali

Izvor: index.hr

Ove serije su bile hitovi, a onda su ih gledaoci zamrzeli: Totalno su se razoèarali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Pantelija Topalović

pre 1 godinu

Pitanje Reddita je besmisleno jer sve serije imaju svrhu da postoje i razvlače se dok se ne smuče gledaocima. Neke su napravljene i guraju se na silu i dalje samo da bi promovisale "novu (ne)normalnost". Izuzetak je jedino Breaking bad koji je imao scenario koji ne vređa inteligenciju gledaocima i fino je razvučen do logičnog kraja.

Nemanja

pre 1 godinu

1. True detective
2. Flash
3. Arrow
(Milos Simic, 23. februar 2023 08:12)

Jedna okej ali precenjena serija i dva krša za tinejdžere. I ovakvi se javljaju da komentarišu serije..

Vladan

pre 1 godinu

Ne volim serije (a ni filmove) pravljene po video-igrama. Sveži primer: THE LAST OF US
(Rade Dobromirov, 22. februar 2023 22:59)

Hvala što si direktan, pa si u jednoj rečenici objasnio da tvojim animozitet nema veze sa realnim kriterijumima.

Zemun 1972

pre 1 godinu

Pokušajte da nađete HBO seriju "The Leftovers". Teže ju je naći jer se u trećoj sezoni Ukrajina pominje u negativnom kontekstu.
Serija je čisto savršenstvo sa svakog mogućeg aspekta, od prve do poslednje epizode. Produkcija je brutalna, gluma fenomenalna, scenario gotovo magičan. Tri sezone po 10 epizoda. Odugovlačio sam 15 dana sa gledanjem poslednje epizode jer mi je bilo žao da saznam odgovor na misteriju.
Znao sam da će to biti kraj jednog čudesnog putovanja, koje me je, moram priznati, promenilo.

Ali dobro pazite.... ako pogledate ovu seriju porašće vam kriterijum za svaku sledeću. Meni je svaka posle bila bezveze. Znači, dobro razmislite pre nego što upoznate Kevina, Noru i ostale u potrazi za smislom postojanja i večitom filozofskom kontroverzom - da li sami upravljamo svojim životima.

Upozoreni ste.

Rade Dobromirov

pre 1 godinu

True Detective - prva sezona, druga već slabije. Promena izvođača glumačkih radova...kvari gledljivost.
Ne volim serije (a ni filmove) pravljene po video-igrama. Sveži primer: THE LAST OF US, mada imaju neke izmene u priči u odnosu na igru ... ipak je možda Vasa del Papel (Money Heist) najmanje loša...skoro cele tri gledljive sezone.

blackout

pre 1 godinu

U poslednje vreme najviše me je razočarala serija Stotina (The 100).
Kraj serije je bio očajan, upropastili najbolje likove.

CATAPA

pre 1 godinu

Otkad Homera Simpsona glumi drugi glumac, to više nije ista serija. Verovatno ista sudbina čeka Vičera. 😁

Ovi što pominju Game of Thrones su malo omašili poentu: GoT zamrzeo samo onaj koji je odgledao do kraja. A od početka su je mrzeli samo oni koji uopšte nisu ni gledali.

Ima i obrnutih primera. Westworld je bio pred gašenjem, ali su ipak snimili četvrtu i poslednju sezonu. Ta je ispala najbolja posle prve, pa sad gurui Habeoa većaju da snimaju dalje, dok se gledaocima ipak ne smuči. Što je verovatno cilj svake serije. 🙄

Ja sam najduže od svih serija gledao "TV Dnevnik" dok nisu počeli sa spinoffima (kao "Dnevnikov dodatak" i slično). Ne znam da li još uvek traje, ne gledam. A što bi rekao Radovan Treći "Uvek isti glumci", isti čobani i iste budale. Osim ako neki mrcne tokom snimanja iste, jasna stvar. A i tada uskoči na njegovo mesto neki drugi čoban, budala. I vozi Miško!

wer

pre 1 godinu

danas se ekipica bas lako uvredi,
te nije po hristu, te nije po alahu,
te nema dovoljno gay/trans aktera i brkatih zena,
bas je tesko ugoditi ljudima sa piljevinom umesto mozga..

konjo

pre 1 godinu

Vikings od kad je umro Ragnar, tačnije mucki ubijen više nije ista serija. Živ je Ragnar umro nije! Trebamo sličnu seriju napraviti sa Dražom

Obrad

pre 1 godinu

Apsolutno saglasan za Walking Dead od koje sam imao najveća očekivanja. Ostalo me nije iživciralo, jer sam uvideo da je gomila gluposti još od prve epizode (Prstenovi moći, Witcher).

Posmatrac

pre 1 godinu

Nekako sam "nanjušio" GOT iz trailera i reklamirao društvu, "biće ovo dobro". Ali prva epizoda sezone nakon što Tirjan ubije oca (ono kad ga brodom prebacuju na sigurno) me toliko smorila da od te nisam pogledao ni jednu epizodu.
Isto sad i sa Orville - treća sezona je postala negledljiva, stao sma na pola i ne zanima me više.

Mikeli

pre 1 godinu

Bekstvo iz zatvora će mi uvek biti na prvom mestu, jer znam koliko sam se ložio na tu seriju. Nisam mogao dočekati sledeću epizodu. Prve dve sezone izuzetno napete sa elementima velike zavere i misterije. Posle toga ozbiljan kanal , preterivanje i besmisao.
Kod igre prestola pad je krenuo dosta ranije od osme sezone, ali je vrhunac bio u toj poslednjoj koja je uticala na to da serije više niko ne želi ni da se seća.

TOS 1

pre 1 godinu

Ja nisam mogao da gledam Sopranose...
Jednostavno, taj zanr komedija-mafija gde je glavni glumac kao Beni Hil, a njegovi pajtasi ko iz Glupana i Tupana...?! Kako je to proslo?

Inace, svaka serija sa vise sezona je kvarljiva. Eventualno Brejking Bed. Na pameti mi i Bordwok Empajer s Busemijem.

diplinž

pre 1 godinu

Uđem da malo pogledam komentare, neki savjet - i nađem 34 komentara spoilera. Zapravo, mogu biti zahvalan jer mi je oduvijek bilo mrsko da gledam beskrajne serije, sa beskrajnim čekanjem beskrajnih sezona. Spasili ste me! Uzmi brate pogledaj film. Sad će reći, u holivudu nema ništa kvalitetno... Pa kao te serije nisu holivud? Ima života i u drugim krajevima svijeta. Ko voli priče, festivalski filmovi su skoro uvijek pogodak. Pa čak i ti ameri, samo treba izbjegavati ono što se najviše reklamira.

ja

pre 1 godinu

@ (iosonostefan, 21. februar 2023 22:11)

Servant nisam gledao, ali sam čitao komentare i kritike i čini mi se da se ta serija najbolje uklapa u temu ovog članka, jer je ogromna većina komentara to da je bilo bolje da su je koncipirali kao mini-seriju od 4-5 epizoda, umesto da gnjave ovoliko dugo…

Sawyer

pre 1 godinu

The Witcher sam pokusao gledati ali nisam uspeo. Da stvar bude jos tuznija, to je trebao biti Netflixov odgovor na igru prestola...

ja

pre 1 godinu

@ (Anonimus, 21. februar 2023 21:32)

Koji, bre, Bog?! Ti ili nisi gledao kraj serije, ili nisi ništa razumeo… Serija se završava tako što preživeli iz krstarice Galactica stižu na Zemlju, gde zatiču praistorijske ljude, asimiluju se sa njima i daju im tehnologiju koja pokreće razvoj civilizacije na Zemlji. Skroz super kraj, jer se uklapa u pseudonaučno “objašnjenje” kako je ljudska rasa prvih nekoliko miliona godina bila na nivou lovaca-sakupljača, a onda, za par hiljada godina, toliko tehnološki napredovala da pošalje ljude na Mesec. Poslednje dve epizode serije imaju ocene 9.0 i 8.6 na imdb-u i obe spadaju u 10 najbolje ocenjenih epizoda u čitavoj seriji…

Dule

pre 1 godinu

Najveca glupost ikada u filmskoj industriji napravljena da se uzimaju pare i smanjuje kvalitet snimljenog dela su sezone ...kakve crne sezone... imaš seriju npr.20 epizoda i dovidjenja...npr.Vruc vetar najbolja srpska serija svih vremena ima mislim 12 epizoda i to je to...

From

pre 1 godinu

Lost, mozda i najbolji scenario neke serije prve dve sezone i katastrofa od zavrsne radnje, msm jedan od najgorih endinga zvanicno
(pirocanac, 21. februar 2023 22:04)


Najbolji ending ikad.

dj

pre 1 godinu

Bela lađa...
Sa Gutovićem je bilo previše karikirano, ali je u srž pogodilo tadašnju političku scenu u Srbiji i zato su morali da preteruju.
I u njegovoj poslednjoj sezoni su utupili, ali je bilo podnošljivo.
Sa Brstinom nisam ni odgledao sve, od samog starta videlo se da je transfer blama. Ne znam ni šta je njemu trebalo da pilićari, jer je Gutović tražio 7k evra po epizodi - i neka je, ako se blamira neka plate, jer je bukvalno držao seriju i samo se zbog njega i gledala međ širokim narodnim masama. E onda su producenti Šojićevski rekli "ima ko otje" i napravili totalni brodolom "Bele lađe".

Ivan

pre 1 godinu

Witcher -prva sezona odlicna, prica koju je tesko pratiti jer ide iz proslosti u sadasnjost, ali na zanimljiv nacin. Druga sezona totalni fiasko, prestao sam da gledam posle trece epizode, hteo sam da dam sansu, ali nije vredelo.

Vikings -odlicna serija dok je bilo Ragnqra, pa posle su se potpuno izgubili i prestao sam i to da gledam, da bi mi svi rekli da nisam nista propustio!

Manifest -prve dve sezone drze paznju, posle moze kafa i rucak da se kuva dok serija ide u pozadini, nista se nece propistiti! Takva je vecina serija danas, gledamo ih, ali ne mora da se pauzira dok se ide do toaleta..

budala, a koči?

pre 1 godinu

@budala, a koči?

Zaboravio si najlegendarniju scenu (mislim da je i zvanično izglasana), kad Del Boj pada kroz šank. :)
(Kole, 21. februar 2023 23:03)




meni lično je jači paraglajder.

Ivan

pre 1 godinu

Witcher -prva sezona odlicna, prica koju je tesko pratiti jer ide iz proslosti u sadasnjost, ali na zanimljiv nacin. Druga sezona totalni fiasko, prestao sam da gledam posle trece epizode, hteo sam da dam sansu, ali nije vredelo.

Vikings -odlicna serija dok je bilo Ragnqra, pa posle su se potpuno izgubili i prestao sam i to da gledam, da bi mi svi rekli da nisam nista propustio!

Manifest -prve dve sezone drze paznju, posle moze kafa i rucak da se kuva dok serija ide u pozadini, nista se nece propistiti! Takva je vecina serija danas, gledamo ih, ali ne mora da se pauzira dok se ide do toaleta..

Vladimir

pre 1 godinu

Iskreno ne volim da gledam serije, barem ne dok su aktuelne. Volim da sačekam kraj serije, pa ako im je kvalitet padao iz sezone u sezonu i ako kraj glup zašto onda da gledam celu seriju?

Ciciguz

pre 1 godinu

@Anonimus - Battlestar Galactica je po meni jedna od najboljih SF serija IKADA napravljenih.. Teško da će se opet tako nešto dobro napraviti.. Jedina serija, da kad se završila, 7 (sedam -slovima) dana sam bio u depresiji što je kraj i što više nisam "Dio tog svjeta"..
Što se religije tiče, ona je žešći smor u seriji ali se provlači od početka. To je i mene smaralo ali bilo je potrebno i tu glupost da ubace, zbog same priče, itd.. Jednostavo u glavi "preskočim" to religijsko sheat.
Isto kao i sa glavnom glumicom (Starbak) koju na oči ne mogu.. Ona Laura predsjednik, takodje... Ali koliko je citava serija dobra - jednostavno ne primjetis sve to.. Pogotovu prvi put kad je gledaš.. Svima koji je nisu gledali - predlažem (i užasno Vam zavidim na tome, što možete po prvi put da je gledate) :)

meda

pre 1 godinu

Serije ne treba uopšte da imaju sezone, već jedna sezona i to je to.
Taj koncept ima korejska i kineska TV produkcija.
Mada i tu ima milkinga, ono što bi valjalo u 8 epizoda ima 16, što bi valjalo u 15 ima 40. Moraš da ih gledaš sa prstom na fast forward-u.
Najlakše je pratiti ubrzano serije tako što premotavaš sve priče o sporednim likovima koje su najčešće ubačene da se popuni vreme i samo pratiš par glavnih likova.

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Da li se neko od starijih seca Cuvara plaze? Serija koja je bila hit svog vremena i onda na kraju postala budalastina sa nekim paranormalnim desavanjima.
(Armstrong, 21. februar 2023 23:19)

To nisu Čuvari Plaže već njen spin off Baywatch Nights

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Kako je bre Deneris izlegla zmaja ? A ona jaja ko lubenice što je dobila na poklon za svadbu i što je stavljala u vatru u 2 epizodi ?
(BonD, 21. februar 2023 23:57)

A jel svadba bila pod šatrom?

Vela

pre 1 godinu

Dosta serija dobija neocekivane nastavke. Zato i budu uzas. Reditelj sprema seriju godinama napravi osam epizoda i tu zavrsi. Pocnu rusenja rekorda gledanosti i onda produkcijska kuca kaze ej ajde izmeni poslednju epizodu da ne bude kraj. Pa da imamo drugu trecu petu sezonu. I onda na brzinu sklapa nove epizode koje budu uzas...

Dragan

pre 1 godinu

Ali zato su nase stare serije drzale paznju od prve do poslednje epizode...ljubav na seoski nacin i Pozoriste u kuci...a ove sadasnje bljuvotine....🤮

@Enter Sandman

pre 1 godinu

Dva i po muškarca sa Ešton Kucerom.
Gde je on prvo bogati milijarder koji je težak bolid.
Pa je onda prepametan i deli savete.
Pa je opet bolid.
Pa je opet prepametan.
Pa se onda kao pojavila Čarlijeva cerka kao lezbaca koja je kresnula sve što je ušlo u toj kuci.
Znaci pogubili su se i u poslednjim epizodama sa Čarlijem Šinom ali ovo sa Ešton Kucerom nisu znali šta rade totalno su se pogubili.
(Enter Sandman, 21. februar 2023 21:14)

Mozda. Ali Amerika je drugi svemir za nas ovde i mi zapravo ne znamo te likove, geekove i nerdove milionere iz silicijumske doline, softverase. Mozda i ima takvih zaista.

BonD

pre 1 godinu

#### Takodje nisam gledao ni Igru prestola posle one scene kad je izlegla zmaja!  ####

:-)

Kako je bre Deneris izlegla zmaja ? A ona jaja ko lubenice što je dobila na poklon za svadbu i što je stavljala u vatru u 2 epizodi ?

Armstrong

pre 1 godinu

Da li se neko od starijih seca Cuvara plaze? Serija koja je bila hit svog vremena i onda na kraju postala budalastina sa nekim paranormalnim desavanjima.

Jezuita

pre 1 godinu

Suits je sjajna, pogotovo kad
provale Majkla za nadripisartsvo i onda krece festa

nisu mi jasni neki,
pa sta ocekuju od americkih serija?? nisu to sapunice

Kole

pre 1 godinu

Walking dead je smorio već od druge sezone, kad su celu sezonu proveli u traženju one male (zaboravio sam joj i ime) od Kerol, znači bukvalno se više ništa osim toga nije desilo.

budala, a koči?

pre 1 godinu

Onli fulz en horsiz, ogadilo mi se kad sam video da više neće biti novih epizoda, a ove dosadašnje sam već pregledao 67 puta.
1. luster
2. fluorescentni spomenik
3. sve dalje podjednako dobro

Čovek po imenu Uve

pre 1 godinu

Dexter.
Od superinteligentnog sociopate ubice sa osećajem za pravdu, Dextera su pred kraj sveli na šonju i tupka-glupka, a seriju na ljubić. Debilni kraj tek posebna priča, ovaj nastavak koji je nedavno izbačen me sigurno neće videti :)

iosonostefan

pre 1 godinu

GoT kraj očajan, Sluškinjina priča, kada nije htela da pobegne a imala šansu u ne znam kojoj sezoni isključio sam kompjuter na dugme u sekundi, WD dosadna postaje posle nekoliko sezona, Supernatural takođe. Više serija me razočaralo nego što uspeju da smisle kraj i sve kako treba. Preporuka za Servent(Sluga). Kvalitetna priča do treće sezone. Tek počinjem treću da gledam.

Sinisa

pre 1 godinu

Za walking Dead se slazem. Vec je 11ta sezona a Negan nikad aktivniji. Sada je dobrica. Kuku meni ima 24 epizode, a ja sam hteo da odustanem jos pre pet sezona.

Brada_bg

pre 1 godinu

Lost, mozda i najbolji scenario neke serije prve dve sezone i katastrofa od zavrsne radnje, msm jedan od najgorih endinga zvanicno
(pirocanac, 21. februar 2023 22:04)


Totalno pogresno razmisljanje, kraj je odradjen onako kako je i realno trebao da bude s obzirom na bespotrebno razvija je radnje zarad gledanosti, da niste ocekivali da se vrate svojim zivotima? Najgori kraj ima Got, pa Vikinzi..

Aca

pre 1 godinu

Prison Break. Postajalo je sve losije i losije, dolazi finale sa katastrofalno losom pricom. I nakon svega jos jedna ekstra epizoda gde ozivljuju (doduse simpaticnu) doktoricu. Zali boze vremena :)

Mikii

pre 1 godinu

Riverdale je 0 od samoga početka. Počeo sam nešto malo da pratim i odustao. Elem, rekao bih da gotovo svaka serija koja ima više od 4 sezone počinje ozbiljno da pada kvalitetom u nastavku. Sećam se, primera radi, Vampire diaries - prve 4 sezone briljantne, peta mlaka, šesta slaba, sedma i osma očaj živi i na samom kraju totalno razočarenje. Nešto slično mi se desilo i sa serijom Walking dead.

Palona

pre 1 godinu

Meni takodje Sluškinjina priča negde posle par epizoda treće sezone, jednostavno sam izgubio zainteresovanost!
Takodje nisam gledao ni Igru prestola posle one scene kad je izlegla zmaja! Do tada mi je serija bila savršena, ali pojava zmajeva me nekako razočarala jer nisam bio spreman prihvatiti da je serija za koju sam smatrao da je "istorijska fikcija" postala "istorijska fantastika"! Tako nekako se u tom trenutku meni činilo!
Nadam se da ću je u doglednoj budućnosti pogledati od početka do kraja, ali za sada me još "ne radi"!

Anonimus

pre 1 godinu

Battlestar Galactica je posebna po tome sto je od 9/10 pala na max 2/10 u roku od pola sata. Nazalost, u pitanju je bilo poslednjih pola sata serije.

Ocekujes naucno-fantasticnu misteriju gde ce sva pitanja imati naucno-fantasticni odgovor, kad ono odjednom PUF - Bog.

Enter Sandman

pre 1 godinu

Dva i po muškarca sa Ešton Kucerom.
Gde je on prvo bogati milijarder koji je težak bolid.
Pa je onda prepametan i deli savete.
Pa je opet bolid.
Pa je opet prepametan.
Pa se onda kao pojavila Čarlijeva cerka kao lezbaca koja je kresnula sve što je ušlo u toj kuci.
Znaci pogubili su se i u poslednjim epizodama sa Čarlijem Šinom ali ovo sa Ešton Kucerom nisu znali šta rade totalno su se pogubili.

petar

pre 1 godinu

Mene je lično Walking dead smorio da nisam odgledao poslednje dve sezone, jednostavno su mi izgubili nit. Ni Westworld nisam nastavio, izgubili su mi pažnju. Neko je ovde pomenuo Prison break u tom smislu, to je odličan primer razvodnjavanja i upropašćavanja odlične priče zarad snimanja novih epizoda.

Brandon Falls, Delaware

pre 1 godinu

Zamrzeo sve sa Šon Penom, Alekom Boldvinom, onim tupadzijom de Niro, Tom Henksom...
Zavoleo sve sa Mel Gibson, Dzon Voighom, Stivenom Signalom, Kusturicom, Zerarom Depardjeom. :)

samo pitam

pre 1 godinu

The walking dead ubedljivo od ovih nabrojanih. O kraju ne treba ni trošiti reči. Bukvalno 80% ljudi su pratili zadnjih 4,5 sezona samo da vide kako ce se završiti, kad ono najveće razočarenje u istoriji! Nikakvo objašnjenje, ništa...

Enter Sandman

pre 1 godinu

Dva i po muškarca sa Ešton Kucerom.
Gde je on prvo bogati milijarder koji je težak bolid.
Pa je onda prepametan i deli savete.
Pa je opet bolid.
Pa je opet prepametan.
Pa se onda kao pojavila Čarlijeva cerka kao lezbaca koja je kresnula sve što je ušlo u toj kuci.
Znaci pogubili su se i u poslednjim epizodama sa Čarlijem Šinom ali ovo sa Ešton Kucerom nisu znali šta rade totalno su se pogubili.

budala, a koči?

pre 1 godinu

Onli fulz en horsiz, ogadilo mi se kad sam video da više neće biti novih epizoda, a ove dosadašnje sam već pregledao 67 puta.
1. luster
2. fluorescentni spomenik
3. sve dalje podjednako dobro

petar

pre 1 godinu

Mene je lično Walking dead smorio da nisam odgledao poslednje dve sezone, jednostavno su mi izgubili nit. Ni Westworld nisam nastavio, izgubili su mi pažnju. Neko je ovde pomenuo Prison break u tom smislu, to je odličan primer razvodnjavanja i upropašćavanja odlične priče zarad snimanja novih epizoda.

samo pitam

pre 1 godinu

The walking dead ubedljivo od ovih nabrojanih. O kraju ne treba ni trošiti reči. Bukvalno 80% ljudi su pratili zadnjih 4,5 sezona samo da vide kako ce se završiti, kad ono najveće razočarenje u istoriji! Nikakvo objašnjenje, ništa...

Armstrong

pre 1 godinu

Da li se neko od starijih seca Cuvara plaze? Serija koja je bila hit svog vremena i onda na kraju postala budalastina sa nekim paranormalnim desavanjima.

BonD

pre 1 godinu

#### Takodje nisam gledao ni Igru prestola posle one scene kad je izlegla zmaja!  ####

:-)

Kako je bre Deneris izlegla zmaja ? A ona jaja ko lubenice što je dobila na poklon za svadbu i što je stavljala u vatru u 2 epizodi ?

Aca

pre 1 godinu

Prison Break. Postajalo je sve losije i losije, dolazi finale sa katastrofalno losom pricom. I nakon svega jos jedna ekstra epizoda gde ozivljuju (doduse simpaticnu) doktoricu. Zali boze vremena :)

Čovek po imenu Uve

pre 1 godinu

Dexter.
Od superinteligentnog sociopate ubice sa osećajem za pravdu, Dextera su pred kraj sveli na šonju i tupka-glupka, a seriju na ljubić. Debilni kraj tek posebna priča, ovaj nastavak koji je nedavno izbačen me sigurno neće videti :)

Sinisa

pre 1 godinu

Za walking Dead se slazem. Vec je 11ta sezona a Negan nikad aktivniji. Sada je dobrica. Kuku meni ima 24 epizode, a ja sam hteo da odustanem jos pre pet sezona.

Kole

pre 1 godinu

Walking dead je smorio već od druge sezone, kad su celu sezonu proveli u traženju one male (zaboravio sam joj i ime) od Kerol, znači bukvalno se više ništa osim toga nije desilo.

Anonimus

pre 1 godinu

Battlestar Galactica je posebna po tome sto je od 9/10 pala na max 2/10 u roku od pola sata. Nazalost, u pitanju je bilo poslednjih pola sata serije.

Ocekujes naucno-fantasticnu misteriju gde ce sva pitanja imati naucno-fantasticni odgovor, kad ono odjednom PUF - Bog.

iosonostefan

pre 1 godinu

GoT kraj očajan, Sluškinjina priča, kada nije htela da pobegne a imala šansu u ne znam kojoj sezoni isključio sam kompjuter na dugme u sekundi, WD dosadna postaje posle nekoliko sezona, Supernatural takođe. Više serija me razočaralo nego što uspeju da smisle kraj i sve kako treba. Preporuka za Servent(Sluga). Kvalitetna priča do treće sezone. Tek počinjem treću da gledam.

Brandon Falls, Delaware

pre 1 godinu

Zamrzeo sve sa Šon Penom, Alekom Boldvinom, onim tupadzijom de Niro, Tom Henksom...
Zavoleo sve sa Mel Gibson, Dzon Voighom, Stivenom Signalom, Kusturicom, Zerarom Depardjeom. :)

Mikii

pre 1 godinu

Riverdale je 0 od samoga početka. Počeo sam nešto malo da pratim i odustao. Elem, rekao bih da gotovo svaka serija koja ima više od 4 sezone počinje ozbiljno da pada kvalitetom u nastavku. Sećam se, primera radi, Vampire diaries - prve 4 sezone briljantne, peta mlaka, šesta slaba, sedma i osma očaj živi i na samom kraju totalno razočarenje. Nešto slično mi se desilo i sa serijom Walking dead.

Brada_bg

pre 1 godinu

Lost, mozda i najbolji scenario neke serije prve dve sezone i katastrofa od zavrsne radnje, msm jedan od najgorih endinga zvanicno
(pirocanac, 21. februar 2023 22:04)


Totalno pogresno razmisljanje, kraj je odradjen onako kako je i realno trebao da bude s obzirom na bespotrebno razvija je radnje zarad gledanosti, da niste ocekivali da se vrate svojim zivotima? Najgori kraj ima Got, pa Vikinzi..

Palona

pre 1 godinu

Meni takodje Sluškinjina priča negde posle par epizoda treće sezone, jednostavno sam izgubio zainteresovanost!
Takodje nisam gledao ni Igru prestola posle one scene kad je izlegla zmaja! Do tada mi je serija bila savršena, ali pojava zmajeva me nekako razočarala jer nisam bio spreman prihvatiti da je serija za koju sam smatrao da je "istorijska fikcija" postala "istorijska fantastika"! Tako nekako se u tom trenutku meni činilo!
Nadam se da ću je u doglednoj budućnosti pogledati od početka do kraja, ali za sada me još "ne radi"!

Jezuita

pre 1 godinu

Suits je sjajna, pogotovo kad
provale Majkla za nadripisartsvo i onda krece festa

nisu mi jasni neki,
pa sta ocekuju od americkih serija?? nisu to sapunice

Dule

pre 1 godinu

Najveca glupost ikada u filmskoj industriji napravljena da se uzimaju pare i smanjuje kvalitet snimljenog dela su sezone ...kakve crne sezone... imaš seriju npr.20 epizoda i dovidjenja...npr.Vruc vetar najbolja srpska serija svih vremena ima mislim 12 epizoda i to je to...

wer

pre 1 godinu

danas se ekipica bas lako uvredi,
te nije po hristu, te nije po alahu,
te nema dovoljno gay/trans aktera i brkatih zena,
bas je tesko ugoditi ljudima sa piljevinom umesto mozga..

dj

pre 1 godinu

Bela lađa...
Sa Gutovićem je bilo previše karikirano, ali je u srž pogodilo tadašnju političku scenu u Srbiji i zato su morali da preteruju.
I u njegovoj poslednjoj sezoni su utupili, ali je bilo podnošljivo.
Sa Brstinom nisam ni odgledao sve, od samog starta videlo se da je transfer blama. Ne znam ni šta je njemu trebalo da pilićari, jer je Gutović tražio 7k evra po epizodi - i neka je, ako se blamira neka plate, jer je bukvalno držao seriju i samo se zbog njega i gledala međ širokim narodnim masama. E onda su producenti Šojićevski rekli "ima ko otje" i napravili totalni brodolom "Bele lađe".

Mikeli

pre 1 godinu

Bekstvo iz zatvora će mi uvek biti na prvom mestu, jer znam koliko sam se ložio na tu seriju. Nisam mogao dočekati sledeću epizodu. Prve dve sezone izuzetno napete sa elementima velike zavere i misterije. Posle toga ozbiljan kanal , preterivanje i besmisao.
Kod igre prestola pad je krenuo dosta ranije od osme sezone, ali je vrhunac bio u toj poslednjoj koja je uticala na to da serije više niko ne želi ni da se seća.

konjo

pre 1 godinu

Vikings od kad je umro Ragnar, tačnije mucki ubijen više nije ista serija. Živ je Ragnar umro nije! Trebamo sličnu seriju napraviti sa Dražom

CATAPA

pre 1 godinu

Otkad Homera Simpsona glumi drugi glumac, to više nije ista serija. Verovatno ista sudbina čeka Vičera. 😁

Ovi što pominju Game of Thrones su malo omašili poentu: GoT zamrzeo samo onaj koji je odgledao do kraja. A od početka su je mrzeli samo oni koji uopšte nisu ni gledali.

Ima i obrnutih primera. Westworld je bio pred gašenjem, ali su ipak snimili četvrtu i poslednju sezonu. Ta je ispala najbolja posle prve, pa sad gurui Habeoa većaju da snimaju dalje, dok se gledaocima ipak ne smuči. Što je verovatno cilj svake serije. 🙄

Ja sam najduže od svih serija gledao "TV Dnevnik" dok nisu počeli sa spinoffima (kao "Dnevnikov dodatak" i slično). Ne znam da li još uvek traje, ne gledam. A što bi rekao Radovan Treći "Uvek isti glumci", isti čobani i iste budale. Osim ako neki mrcne tokom snimanja iste, jasna stvar. A i tada uskoči na njegovo mesto neki drugi čoban, budala. I vozi Miško!

@Enter Sandman

pre 1 godinu

Dva i po muškarca sa Ešton Kucerom.
Gde je on prvo bogati milijarder koji je težak bolid.
Pa je onda prepametan i deli savete.
Pa je opet bolid.
Pa je opet prepametan.
Pa se onda kao pojavila Čarlijeva cerka kao lezbaca koja je kresnula sve što je ušlo u toj kuci.
Znaci pogubili su se i u poslednjim epizodama sa Čarlijem Šinom ali ovo sa Ešton Kucerom nisu znali šta rade totalno su se pogubili.
(Enter Sandman, 21. februar 2023 21:14)

Mozda. Ali Amerika je drugi svemir za nas ovde i mi zapravo ne znamo te likove, geekove i nerdove milionere iz silicijumske doline, softverase. Mozda i ima takvih zaista.

Sawyer

pre 1 godinu

The Witcher sam pokusao gledati ali nisam uspeo. Da stvar bude jos tuznija, to je trebao biti Netflixov odgovor na igru prestola...

ja

pre 1 godinu

@ (Anonimus, 21. februar 2023 21:32)

Koji, bre, Bog?! Ti ili nisi gledao kraj serije, ili nisi ništa razumeo… Serija se završava tako što preživeli iz krstarice Galactica stižu na Zemlju, gde zatiču praistorijske ljude, asimiluju se sa njima i daju im tehnologiju koja pokreće razvoj civilizacije na Zemlji. Skroz super kraj, jer se uklapa u pseudonaučno “objašnjenje” kako je ljudska rasa prvih nekoliko miliona godina bila na nivou lovaca-sakupljača, a onda, za par hiljada godina, toliko tehnološki napredovala da pošalje ljude na Mesec. Poslednje dve epizode serije imaju ocene 9.0 i 8.6 na imdb-u i obe spadaju u 10 najbolje ocenjenih epizoda u čitavoj seriji…

Nemanja

pre 1 godinu

1. True detective
2. Flash
3. Arrow
(Milos Simic, 23. februar 2023 08:12)

Jedna okej ali precenjena serija i dva krša za tinejdžere. I ovakvi se javljaju da komentarišu serije..

blackout

pre 1 godinu

U poslednje vreme najviše me je razočarala serija Stotina (The 100).
Kraj serije je bio očajan, upropastili najbolje likove.

Pantelija Topalović

pre 1 godinu

Pitanje Reddita je besmisleno jer sve serije imaju svrhu da postoje i razvlače se dok se ne smuče gledaocima. Neke su napravljene i guraju se na silu i dalje samo da bi promovisale "novu (ne)normalnost". Izuzetak je jedino Breaking bad koji je imao scenario koji ne vređa inteligenciju gledaocima i fino je razvučen do logičnog kraja.

Obrad

pre 1 godinu

Apsolutno saglasan za Walking Dead od koje sam imao najveća očekivanja. Ostalo me nije iživciralo, jer sam uvideo da je gomila gluposti još od prve epizode (Prstenovi moći, Witcher).

Vela

pre 1 godinu

Dosta serija dobija neocekivane nastavke. Zato i budu uzas. Reditelj sprema seriju godinama napravi osam epizoda i tu zavrsi. Pocnu rusenja rekorda gledanosti i onda produkcijska kuca kaze ej ajde izmeni poslednju epizodu da ne bude kraj. Pa da imamo drugu trecu petu sezonu. I onda na brzinu sklapa nove epizode koje budu uzas...

Ciciguz

pre 1 godinu

@Anonimus - Battlestar Galactica je po meni jedna od najboljih SF serija IKADA napravljenih.. Teško da će se opet tako nešto dobro napraviti.. Jedina serija, da kad se završila, 7 (sedam -slovima) dana sam bio u depresiji što je kraj i što više nisam "Dio tog svjeta"..
Što se religije tiče, ona je žešći smor u seriji ali se provlači od početka. To je i mene smaralo ali bilo je potrebno i tu glupost da ubace, zbog same priče, itd.. Jednostavo u glavi "preskočim" to religijsko sheat.
Isto kao i sa glavnom glumicom (Starbak) koju na oči ne mogu.. Ona Laura predsjednik, takodje... Ali koliko je citava serija dobra - jednostavno ne primjetis sve to.. Pogotovu prvi put kad je gledaš.. Svima koji je nisu gledali - predlažem (i užasno Vam zavidim na tome, što možete po prvi put da je gledate) :)

TOS 1

pre 1 godinu

Ja nisam mogao da gledam Sopranose...
Jednostavno, taj zanr komedija-mafija gde je glavni glumac kao Beni Hil, a njegovi pajtasi ko iz Glupana i Tupana...?! Kako je to proslo?

Inace, svaka serija sa vise sezona je kvarljiva. Eventualno Brejking Bed. Na pameti mi i Bordwok Empajer s Busemijem.

Vladan

pre 1 godinu

Ne volim serije (a ni filmove) pravljene po video-igrama. Sveži primer: THE LAST OF US
(Rade Dobromirov, 22. februar 2023 22:59)

Hvala što si direktan, pa si u jednoj rečenici objasnio da tvojim animozitet nema veze sa realnim kriterijumima.

Dragan

pre 1 godinu

Ali zato su nase stare serije drzale paznju od prve do poslednje epizode...ljubav na seoski nacin i Pozoriste u kuci...a ove sadasnje bljuvotine....🤮

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Da li se neko od starijih seca Cuvara plaze? Serija koja je bila hit svog vremena i onda na kraju postala budalastina sa nekim paranormalnim desavanjima.
(Armstrong, 21. februar 2023 23:19)

To nisu Čuvari Plaže već njen spin off Baywatch Nights

budala, a koči?

pre 1 godinu

@budala, a koči?

Zaboravio si najlegendarniju scenu (mislim da je i zvanično izglasana), kad Del Boj pada kroz šank. :)
(Kole, 21. februar 2023 23:03)




meni lično je jači paraglajder.

ja

pre 1 godinu

@ (iosonostefan, 21. februar 2023 22:11)

Servant nisam gledao, ali sam čitao komentare i kritike i čini mi se da se ta serija najbolje uklapa u temu ovog članka, jer je ogromna većina komentara to da je bilo bolje da su je koncipirali kao mini-seriju od 4-5 epizoda, umesto da gnjave ovoliko dugo…

From

pre 1 godinu

Lost, mozda i najbolji scenario neke serije prve dve sezone i katastrofa od zavrsne radnje, msm jedan od najgorih endinga zvanicno
(pirocanac, 21. februar 2023 22:04)


Najbolji ending ikad.

Vladimir

pre 1 godinu

Iskreno ne volim da gledam serije, barem ne dok su aktuelne. Volim da sačekam kraj serije, pa ako im je kvalitet padao iz sezone u sezonu i ako kraj glup zašto onda da gledam celu seriju?

diplinž

pre 1 godinu

Uđem da malo pogledam komentare, neki savjet - i nađem 34 komentara spoilera. Zapravo, mogu biti zahvalan jer mi je oduvijek bilo mrsko da gledam beskrajne serije, sa beskrajnim čekanjem beskrajnih sezona. Spasili ste me! Uzmi brate pogledaj film. Sad će reći, u holivudu nema ništa kvalitetno... Pa kao te serije nisu holivud? Ima života i u drugim krajevima svijeta. Ko voli priče, festivalski filmovi su skoro uvijek pogodak. Pa čak i ti ameri, samo treba izbjegavati ono što se najviše reklamira.

Posmatrac

pre 1 godinu

Nekako sam "nanjušio" GOT iz trailera i reklamirao društvu, "biće ovo dobro". Ali prva epizoda sezone nakon što Tirjan ubije oca (ono kad ga brodom prebacuju na sigurno) me toliko smorila da od te nisam pogledao ni jednu epizodu.
Isto sad i sa Orville - treća sezona je postala negledljiva, stao sma na pola i ne zanima me više.

Zemun 1972

pre 1 godinu

Pokušajte da nađete HBO seriju "The Leftovers". Teže ju je naći jer se u trećoj sezoni Ukrajina pominje u negativnom kontekstu.
Serija je čisto savršenstvo sa svakog mogućeg aspekta, od prve do poslednje epizode. Produkcija je brutalna, gluma fenomenalna, scenario gotovo magičan. Tri sezone po 10 epizoda. Odugovlačio sam 15 dana sa gledanjem poslednje epizode jer mi je bilo žao da saznam odgovor na misteriju.
Znao sam da će to biti kraj jednog čudesnog putovanja, koje me je, moram priznati, promenilo.

Ali dobro pazite.... ako pogledate ovu seriju porašće vam kriterijum za svaku sledeću. Meni je svaka posle bila bezveze. Znači, dobro razmislite pre nego što upoznate Kevina, Noru i ostale u potrazi za smislom postojanja i večitom filozofskom kontroverzom - da li sami upravljamo svojim životima.

Upozoreni ste.

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Kako je bre Deneris izlegla zmaja ? A ona jaja ko lubenice što je dobila na poklon za svadbu i što je stavljala u vatru u 2 epizodi ?
(BonD, 21. februar 2023 23:57)

A jel svadba bila pod šatrom?

Ivan

pre 1 godinu

Witcher -prva sezona odlicna, prica koju je tesko pratiti jer ide iz proslosti u sadasnjost, ali na zanimljiv nacin. Druga sezona totalni fiasko, prestao sam da gledam posle trece epizode, hteo sam da dam sansu, ali nije vredelo.

Vikings -odlicna serija dok je bilo Ragnqra, pa posle su se potpuno izgubili i prestao sam i to da gledam, da bi mi svi rekli da nisam nista propustio!

Manifest -prve dve sezone drze paznju, posle moze kafa i rucak da se kuva dok serija ide u pozadini, nista se nece propistiti! Takva je vecina serija danas, gledamo ih, ali ne mora da se pauzira dok se ide do toaleta..

Rade Dobromirov

pre 1 godinu

True Detective - prva sezona, druga već slabije. Promena izvođača glumačkih radova...kvari gledljivost.
Ne volim serije (a ni filmove) pravljene po video-igrama. Sveži primer: THE LAST OF US, mada imaju neke izmene u priči u odnosu na igru ... ipak je možda Vasa del Papel (Money Heist) najmanje loša...skoro cele tri gledljive sezone.

meda

pre 1 godinu

Serije ne treba uopšte da imaju sezone, već jedna sezona i to je to.
Taj koncept ima korejska i kineska TV produkcija.
Mada i tu ima milkinga, ono što bi valjalo u 8 epizoda ima 16, što bi valjalo u 15 ima 40. Moraš da ih gledaš sa prstom na fast forward-u.
Najlakše je pratiti ubrzano serije tako što premotavaš sve priče o sporednim likovima koje su najčešće ubačene da se popuni vreme i samo pratiš par glavnih likova.

Ivan

pre 1 godinu

Witcher -prva sezona odlicna, prica koju je tesko pratiti jer ide iz proslosti u sadasnjost, ali na zanimljiv nacin. Druga sezona totalni fiasko, prestao sam da gledam posle trece epizode, hteo sam da dam sansu, ali nije vredelo.

Vikings -odlicna serija dok je bilo Ragnqra, pa posle su se potpuno izgubili i prestao sam i to da gledam, da bi mi svi rekli da nisam nista propustio!

Manifest -prve dve sezone drze paznju, posle moze kafa i rucak da se kuva dok serija ide u pozadini, nista se nece propistiti! Takva je vecina serija danas, gledamo ih, ali ne mora da se pauzira dok se ide do toaleta..

Brandon Falls, Delaware

pre 1 godinu

Zamrzeo sve sa Šon Penom, Alekom Boldvinom, onim tupadzijom de Niro, Tom Henksom...
Zavoleo sve sa Mel Gibson, Dzon Voighom, Stivenom Signalom, Kusturicom, Zerarom Depardjeom. :)

Palona

pre 1 godinu

Meni takodje Sluškinjina priča negde posle par epizoda treće sezone, jednostavno sam izgubio zainteresovanost!
Takodje nisam gledao ni Igru prestola posle one scene kad je izlegla zmaja! Do tada mi je serija bila savršena, ali pojava zmajeva me nekako razočarala jer nisam bio spreman prihvatiti da je serija za koju sam smatrao da je "istorijska fikcija" postala "istorijska fantastika"! Tako nekako se u tom trenutku meni činilo!
Nadam se da ću je u doglednoj budućnosti pogledati od početka do kraja, ali za sada me još "ne radi"!

Brada_bg

pre 1 godinu

Lost, mozda i najbolji scenario neke serije prve dve sezone i katastrofa od zavrsne radnje, msm jedan od najgorih endinga zvanicno
(pirocanac, 21. februar 2023 22:04)


Totalno pogresno razmisljanje, kraj je odradjen onako kako je i realno trebao da bude s obzirom na bespotrebno razvija je radnje zarad gledanosti, da niste ocekivali da se vrate svojim zivotima? Najgori kraj ima Got, pa Vikinzi..

Anonimus

pre 1 godinu

Battlestar Galactica je posebna po tome sto je od 9/10 pala na max 2/10 u roku od pola sata. Nazalost, u pitanju je bilo poslednjih pola sata serije.

Ocekujes naucno-fantasticnu misteriju gde ce sva pitanja imati naucno-fantasticni odgovor, kad ono odjednom PUF - Bog.

Jezuita

pre 1 godinu

Suits je sjajna, pogotovo kad
provale Majkla za nadripisartsvo i onda krece festa

nisu mi jasni neki,
pa sta ocekuju od americkih serija?? nisu to sapunice

budala, a koči?

pre 1 godinu

Onli fulz en horsiz, ogadilo mi se kad sam video da više neće biti novih epizoda, a ove dosadašnje sam već pregledao 67 puta.
1. luster
2. fluorescentni spomenik
3. sve dalje podjednako dobro

Enter Sandman

pre 1 godinu

Dva i po muškarca sa Ešton Kucerom.
Gde je on prvo bogati milijarder koji je težak bolid.
Pa je onda prepametan i deli savete.
Pa je opet bolid.
Pa je opet prepametan.
Pa se onda kao pojavila Čarlijeva cerka kao lezbaca koja je kresnula sve što je ušlo u toj kuci.
Znaci pogubili su se i u poslednjim epizodama sa Čarlijem Šinom ali ovo sa Ešton Kucerom nisu znali šta rade totalno su se pogubili.

Kole

pre 1 godinu

Walking dead je smorio već od druge sezone, kad su celu sezonu proveli u traženju one male (zaboravio sam joj i ime) od Kerol, znači bukvalno se više ništa osim toga nije desilo.

Sinisa

pre 1 godinu

Za walking Dead se slazem. Vec je 11ta sezona a Negan nikad aktivniji. Sada je dobrica. Kuku meni ima 24 epizode, a ja sam hteo da odustanem jos pre pet sezona.

iosonostefan

pre 1 godinu

GoT kraj očajan, Sluškinjina priča, kada nije htela da pobegne a imala šansu u ne znam kojoj sezoni isključio sam kompjuter na dugme u sekundi, WD dosadna postaje posle nekoliko sezona, Supernatural takođe. Više serija me razočaralo nego što uspeju da smisle kraj i sve kako treba. Preporuka za Servent(Sluga). Kvalitetna priča do treće sezone. Tek počinjem treću da gledam.

Čovek po imenu Uve

pre 1 godinu

Dexter.
Od superinteligentnog sociopate ubice sa osećajem za pravdu, Dextera su pred kraj sveli na šonju i tupka-glupka, a seriju na ljubić. Debilni kraj tek posebna priča, ovaj nastavak koji je nedavno izbačen me sigurno neće videti :)

TOS 1

pre 1 godinu

Ja nisam mogao da gledam Sopranose...
Jednostavno, taj zanr komedija-mafija gde je glavni glumac kao Beni Hil, a njegovi pajtasi ko iz Glupana i Tupana...?! Kako je to proslo?

Inace, svaka serija sa vise sezona je kvarljiva. Eventualno Brejking Bed. Na pameti mi i Bordwok Empajer s Busemijem.

From

pre 1 godinu

Lost, mozda i najbolji scenario neke serije prve dve sezone i katastrofa od zavrsne radnje, msm jedan od najgorih endinga zvanicno
(pirocanac, 21. februar 2023 22:04)


Najbolji ending ikad.

samo pitam

pre 1 godinu

The walking dead ubedljivo od ovih nabrojanih. O kraju ne treba ni trošiti reči. Bukvalno 80% ljudi su pratili zadnjih 4,5 sezona samo da vide kako ce se završiti, kad ono najveće razočarenje u istoriji! Nikakvo objašnjenje, ništa...

Armstrong

pre 1 godinu

Da li se neko od starijih seca Cuvara plaze? Serija koja je bila hit svog vremena i onda na kraju postala budalastina sa nekim paranormalnim desavanjima.

BonD

pre 1 godinu

#### Takodje nisam gledao ni Igru prestola posle one scene kad je izlegla zmaja!  ####

:-)

Kako je bre Deneris izlegla zmaja ? A ona jaja ko lubenice što je dobila na poklon za svadbu i što je stavljala u vatru u 2 epizodi ?

petar

pre 1 godinu

Mene je lično Walking dead smorio da nisam odgledao poslednje dve sezone, jednostavno su mi izgubili nit. Ni Westworld nisam nastavio, izgubili su mi pažnju. Neko je ovde pomenuo Prison break u tom smislu, to je odličan primer razvodnjavanja i upropašćavanja odlične priče zarad snimanja novih epizoda.

Aca

pre 1 godinu

Prison Break. Postajalo je sve losije i losije, dolazi finale sa katastrofalno losom pricom. I nakon svega jos jedna ekstra epizoda gde ozivljuju (doduse simpaticnu) doktoricu. Zali boze vremena :)

Mikii

pre 1 godinu

Riverdale je 0 od samoga početka. Počeo sam nešto malo da pratim i odustao. Elem, rekao bih da gotovo svaka serija koja ima više od 4 sezone počinje ozbiljno da pada kvalitetom u nastavku. Sećam se, primera radi, Vampire diaries - prve 4 sezone briljantne, peta mlaka, šesta slaba, sedma i osma očaj živi i na samom kraju totalno razočarenje. Nešto slično mi se desilo i sa serijom Walking dead.

Rade Dobromirov

pre 1 godinu

True Detective - prva sezona, druga već slabije. Promena izvođača glumačkih radova...kvari gledljivost.
Ne volim serije (a ni filmove) pravljene po video-igrama. Sveži primer: THE LAST OF US, mada imaju neke izmene u priči u odnosu na igru ... ipak je možda Vasa del Papel (Money Heist) najmanje loša...skoro cele tri gledljive sezone.

Zemun 1972

pre 1 godinu

Pokušajte da nađete HBO seriju "The Leftovers". Teže ju je naći jer se u trećoj sezoni Ukrajina pominje u negativnom kontekstu.
Serija je čisto savršenstvo sa svakog mogućeg aspekta, od prve do poslednje epizode. Produkcija je brutalna, gluma fenomenalna, scenario gotovo magičan. Tri sezone po 10 epizoda. Odugovlačio sam 15 dana sa gledanjem poslednje epizode jer mi je bilo žao da saznam odgovor na misteriju.
Znao sam da će to biti kraj jednog čudesnog putovanja, koje me je, moram priznati, promenilo.

Ali dobro pazite.... ako pogledate ovu seriju porašće vam kriterijum za svaku sledeću. Meni je svaka posle bila bezveze. Znači, dobro razmislite pre nego što upoznate Kevina, Noru i ostale u potrazi za smislom postojanja i večitom filozofskom kontroverzom - da li sami upravljamo svojim životima.

Upozoreni ste.

Ciciguz

pre 1 godinu

@Anonimus - Battlestar Galactica je po meni jedna od najboljih SF serija IKADA napravljenih.. Teško da će se opet tako nešto dobro napraviti.. Jedina serija, da kad se završila, 7 (sedam -slovima) dana sam bio u depresiji što je kraj i što više nisam "Dio tog svjeta"..
Što se religije tiče, ona je žešći smor u seriji ali se provlači od početka. To je i mene smaralo ali bilo je potrebno i tu glupost da ubace, zbog same priče, itd.. Jednostavo u glavi "preskočim" to religijsko sheat.
Isto kao i sa glavnom glumicom (Starbak) koju na oči ne mogu.. Ona Laura predsjednik, takodje... Ali koliko je citava serija dobra - jednostavno ne primjetis sve to.. Pogotovu prvi put kad je gledaš.. Svima koji je nisu gledali - predlažem (i užasno Vam zavidim na tome, što možete po prvi put da je gledate) :)

CATAPA

pre 1 godinu

Otkad Homera Simpsona glumi drugi glumac, to više nije ista serija. Verovatno ista sudbina čeka Vičera. 😁

Ovi što pominju Game of Thrones su malo omašili poentu: GoT zamrzeo samo onaj koji je odgledao do kraja. A od početka su je mrzeli samo oni koji uopšte nisu ni gledali.

Ima i obrnutih primera. Westworld je bio pred gašenjem, ali su ipak snimili četvrtu i poslednju sezonu. Ta je ispala najbolja posle prve, pa sad gurui Habeoa većaju da snimaju dalje, dok se gledaocima ipak ne smuči. Što je verovatno cilj svake serije. 🙄

Ja sam najduže od svih serija gledao "TV Dnevnik" dok nisu počeli sa spinoffima (kao "Dnevnikov dodatak" i slično). Ne znam da li još uvek traje, ne gledam. A što bi rekao Radovan Treći "Uvek isti glumci", isti čobani i iste budale. Osim ako neki mrcne tokom snimanja iste, jasna stvar. A i tada uskoči na njegovo mesto neki drugi čoban, budala. I vozi Miško!

Ivan

pre 1 godinu

Witcher -prva sezona odlicna, prica koju je tesko pratiti jer ide iz proslosti u sadasnjost, ali na zanimljiv nacin. Druga sezona totalni fiasko, prestao sam da gledam posle trece epizode, hteo sam da dam sansu, ali nije vredelo.

Vikings -odlicna serija dok je bilo Ragnqra, pa posle su se potpuno izgubili i prestao sam i to da gledam, da bi mi svi rekli da nisam nista propustio!

Manifest -prve dve sezone drze paznju, posle moze kafa i rucak da se kuva dok serija ide u pozadini, nista se nece propistiti! Takva je vecina serija danas, gledamo ih, ali ne mora da se pauzira dok se ide do toaleta..

Dragan

pre 1 godinu

Ali zato su nase stare serije drzale paznju od prve do poslednje epizode...ljubav na seoski nacin i Pozoriste u kuci...a ove sadasnje bljuvotine....🤮

meda

pre 1 godinu

Serije ne treba uopšte da imaju sezone, već jedna sezona i to je to.
Taj koncept ima korejska i kineska TV produkcija.
Mada i tu ima milkinga, ono što bi valjalo u 8 epizoda ima 16, što bi valjalo u 15 ima 40. Moraš da ih gledaš sa prstom na fast forward-u.
Najlakše je pratiti ubrzano serije tako što premotavaš sve priče o sporednim likovima koje su najčešće ubačene da se popuni vreme i samo pratiš par glavnih likova.

Sawyer

pre 1 godinu

The Witcher sam pokusao gledati ali nisam uspeo. Da stvar bude jos tuznija, to je trebao biti Netflixov odgovor na igru prestola...

ja

pre 1 godinu

@ (Anonimus, 21. februar 2023 21:32)

Koji, bre, Bog?! Ti ili nisi gledao kraj serije, ili nisi ništa razumeo… Serija se završava tako što preživeli iz krstarice Galactica stižu na Zemlju, gde zatiču praistorijske ljude, asimiluju se sa njima i daju im tehnologiju koja pokreće razvoj civilizacije na Zemlji. Skroz super kraj, jer se uklapa u pseudonaučno “objašnjenje” kako je ljudska rasa prvih nekoliko miliona godina bila na nivou lovaca-sakupljača, a onda, za par hiljada godina, toliko tehnološki napredovala da pošalje ljude na Mesec. Poslednje dve epizode serije imaju ocene 9.0 i 8.6 na imdb-u i obe spadaju u 10 najbolje ocenjenih epizoda u čitavoj seriji…

Dule

pre 1 godinu

Najveca glupost ikada u filmskoj industriji napravljena da se uzimaju pare i smanjuje kvalitet snimljenog dela su sezone ...kakve crne sezone... imaš seriju npr.20 epizoda i dovidjenja...npr.Vruc vetar najbolja srpska serija svih vremena ima mislim 12 epizoda i to je to...

Posmatrac

pre 1 godinu

Nekako sam "nanjušio" GOT iz trailera i reklamirao društvu, "biće ovo dobro". Ali prva epizoda sezone nakon što Tirjan ubije oca (ono kad ga brodom prebacuju na sigurno) me toliko smorila da od te nisam pogledao ni jednu epizodu.
Isto sad i sa Orville - treća sezona je postala negledljiva, stao sma na pola i ne zanima me više.

Mikeli

pre 1 godinu

Bekstvo iz zatvora će mi uvek biti na prvom mestu, jer znam koliko sam se ložio na tu seriju. Nisam mogao dočekati sledeću epizodu. Prve dve sezone izuzetno napete sa elementima velike zavere i misterije. Posle toga ozbiljan kanal , preterivanje i besmisao.
Kod igre prestola pad je krenuo dosta ranije od osme sezone, ali je vrhunac bio u toj poslednjoj koja je uticala na to da serije više niko ne želi ni da se seća.

konjo

pre 1 godinu

Vikings od kad je umro Ragnar, tačnije mucki ubijen više nije ista serija. Živ je Ragnar umro nije! Trebamo sličnu seriju napraviti sa Dražom

blackout

pre 1 godinu

U poslednje vreme najviše me je razočarala serija Stotina (The 100).
Kraj serije je bio očajan, upropastili najbolje likove.

@Enter Sandman

pre 1 godinu

Dva i po muškarca sa Ešton Kucerom.
Gde je on prvo bogati milijarder koji je težak bolid.
Pa je onda prepametan i deli savete.
Pa je opet bolid.
Pa je opet prepametan.
Pa se onda kao pojavila Čarlijeva cerka kao lezbaca koja je kresnula sve što je ušlo u toj kuci.
Znaci pogubili su se i u poslednjim epizodama sa Čarlijem Šinom ali ovo sa Ešton Kucerom nisu znali šta rade totalno su se pogubili.
(Enter Sandman, 21. februar 2023 21:14)

Mozda. Ali Amerika je drugi svemir za nas ovde i mi zapravo ne znamo te likove, geekove i nerdove milionere iz silicijumske doline, softverase. Mozda i ima takvih zaista.

Vela

pre 1 godinu

Dosta serija dobija neocekivane nastavke. Zato i budu uzas. Reditelj sprema seriju godinama napravi osam epizoda i tu zavrsi. Pocnu rusenja rekorda gledanosti i onda produkcijska kuca kaze ej ajde izmeni poslednju epizodu da ne bude kraj. Pa da imamo drugu trecu petu sezonu. I onda na brzinu sklapa nove epizode koje budu uzas...

Vladimir

pre 1 godinu

Iskreno ne volim da gledam serije, barem ne dok su aktuelne. Volim da sačekam kraj serije, pa ako im je kvalitet padao iz sezone u sezonu i ako kraj glup zašto onda da gledam celu seriju?

budala, a koči?

pre 1 godinu

@budala, a koči?

Zaboravio si najlegendarniju scenu (mislim da je i zvanično izglasana), kad Del Boj pada kroz šank. :)
(Kole, 21. februar 2023 23:03)




meni lično je jači paraglajder.

Ivan

pre 1 godinu

Witcher -prva sezona odlicna, prica koju je tesko pratiti jer ide iz proslosti u sadasnjost, ali na zanimljiv nacin. Druga sezona totalni fiasko, prestao sam da gledam posle trece epizode, hteo sam da dam sansu, ali nije vredelo.

Vikings -odlicna serija dok je bilo Ragnqra, pa posle su se potpuno izgubili i prestao sam i to da gledam, da bi mi svi rekli da nisam nista propustio!

Manifest -prve dve sezone drze paznju, posle moze kafa i rucak da se kuva dok serija ide u pozadini, nista se nece propistiti! Takva je vecina serija danas, gledamo ih, ali ne mora da se pauzira dok se ide do toaleta..

diplinž

pre 1 godinu

Uđem da malo pogledam komentare, neki savjet - i nađem 34 komentara spoilera. Zapravo, mogu biti zahvalan jer mi je oduvijek bilo mrsko da gledam beskrajne serije, sa beskrajnim čekanjem beskrajnih sezona. Spasili ste me! Uzmi brate pogledaj film. Sad će reći, u holivudu nema ništa kvalitetno... Pa kao te serije nisu holivud? Ima života i u drugim krajevima svijeta. Ko voli priče, festivalski filmovi su skoro uvijek pogodak. Pa čak i ti ameri, samo treba izbjegavati ono što se najviše reklamira.

wer

pre 1 godinu

danas se ekipica bas lako uvredi,
te nije po hristu, te nije po alahu,
te nema dovoljno gay/trans aktera i brkatih zena,
bas je tesko ugoditi ljudima sa piljevinom umesto mozga..

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Kako je bre Deneris izlegla zmaja ? A ona jaja ko lubenice što je dobila na poklon za svadbu i što je stavljala u vatru u 2 epizodi ?
(BonD, 21. februar 2023 23:57)

A jel svadba bila pod šatrom?

Harvi Dent ?

pre 1 godinu

Da li se neko od starijih seca Cuvara plaze? Serija koja je bila hit svog vremena i onda na kraju postala budalastina sa nekim paranormalnim desavanjima.
(Armstrong, 21. februar 2023 23:19)

To nisu Čuvari Plaže već njen spin off Baywatch Nights

dj

pre 1 godinu

Bela lađa...
Sa Gutovićem je bilo previše karikirano, ali je u srž pogodilo tadašnju političku scenu u Srbiji i zato su morali da preteruju.
I u njegovoj poslednjoj sezoni su utupili, ali je bilo podnošljivo.
Sa Brstinom nisam ni odgledao sve, od samog starta videlo se da je transfer blama. Ne znam ni šta je njemu trebalo da pilićari, jer je Gutović tražio 7k evra po epizodi - i neka je, ako se blamira neka plate, jer je bukvalno držao seriju i samo se zbog njega i gledala međ širokim narodnim masama. E onda su producenti Šojićevski rekli "ima ko otje" i napravili totalni brodolom "Bele lađe".

ja

pre 1 godinu

@ (iosonostefan, 21. februar 2023 22:11)

Servant nisam gledao, ali sam čitao komentare i kritike i čini mi se da se ta serija najbolje uklapa u temu ovog članka, jer je ogromna većina komentara to da je bilo bolje da su je koncipirali kao mini-seriju od 4-5 epizoda, umesto da gnjave ovoliko dugo…

Obrad

pre 1 godinu

Apsolutno saglasan za Walking Dead od koje sam imao najveća očekivanja. Ostalo me nije iživciralo, jer sam uvideo da je gomila gluposti još od prve epizode (Prstenovi moći, Witcher).

Vladan

pre 1 godinu

Ne volim serije (a ni filmove) pravljene po video-igrama. Sveži primer: THE LAST OF US
(Rade Dobromirov, 22. februar 2023 22:59)

Hvala što si direktan, pa si u jednoj rečenici objasnio da tvojim animozitet nema veze sa realnim kriterijumima.

Nemanja

pre 1 godinu

1. True detective
2. Flash
3. Arrow
(Milos Simic, 23. februar 2023 08:12)

Jedna okej ali precenjena serija i dva krša za tinejdžere. I ovakvi se javljaju da komentarišu serije..

Pantelija Topalović

pre 1 godinu

Pitanje Reddita je besmisleno jer sve serije imaju svrhu da postoje i razvlače se dok se ne smuče gledaocima. Neke su napravljene i guraju se na silu i dalje samo da bi promovisale "novu (ne)normalnost". Izuzetak je jedino Breaking bad koji je imao scenario koji ne vređa inteligenciju gledaocima i fino je razvučen do logičnog kraja.