Subota, 04.02.2023.

15:27

Srbija oborila Ginisov rekord

Izvor: B92

Srbija oborila Ginisov rekord IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

Dule

pre 1 godinu

I evo ih opet "copy & paste" trolovi iz Hrvatske, koji na nekoj pseudo-ekavici pljuju po Srbima, Srbiji i pravoslavlju. Svi ste vi za lečenje. Što pre to bolje. I to bez pristupa internetu. Vašoj bolesnoj propagandi gade se i normalni Hrvati.

Mili

pre 1 godinu

aaaa......a zamisli da je namesto prezimena Horvat, najčešće među svim Slovenima prezime Srbin, šta bi to bilo čoveče?
Ali i prezime Novak je deugo najčešće u Hrvatskoj i prvo u Poljskoj, a u Srbiji skoro da i ne postoji. Kovač isto često...

CheCro

pre 1 godinu

Domagoj@ Horvat doslovno znaci Hrvat. Horvat je najcesece prezime u Hrvatskoj a tek peto u Madarskoj ali to je Madarsko prezime haha. A sta bi mi bez vas susjedi

Mila Zagrebačka

pre 1 godinu

Kakva mala Milica, pored velike Hrvatice Mile.
Milica je samo umanjenica od hrvatskog imena Mila.
Nažalost, sada je češće ime Mia.

Evromanija

pre 1 godinu

Nema vam u EU svojatanja ničeg tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja! Posle ulaska u EU brzo je Hrvatska za Srbe postala ono šta je za njih Nemača? Gde će susjedima biti kraj sa evrom, ako već sada imaju duplo veće plate i penzije i toliko veći BDP? Kakve veze ima Nikola Tesla sa Srbijom, posetio je zamislite JEDANPUT u životu? Kad ti gazda ustaša dođe u Beograd sa duplo većom platom na splavove i jeftine srpkinje, na linije belog, sa svojim evrima na kojima je Tesla, svi će ga prepoznati i to će biti HAOS! Do sada im je bilo lako, samo su bacali tursko bre na sve strane... Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i.

Mila Zagrebačka

pre 1 godinu

Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE!
Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo:
Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu!
Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane istina, pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći:
JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

aaaaa

pre 1 godinu

@
Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 04. februar 2023 15:58)
Hvala vam na glasu.

Bravo,kad su vas katolicili verovatno nije bilo drugo prezime da se bira,nego tako prosto i jednostavno horvat,jos ako je kreso birano za ime,to je pun pokodak

aaaaa

pre 1 godinu

@ Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

U cemu je problem? Prilicno jeftina promocija drzave u svetu jednim ovim cinom. Sta si ti danas uradio? Ispusio 2 pakle cigareta kontam.
(AV, 04. februar 2023 16:01)

Da,sad ce da navale turisti

Vera

pre 1 godinu

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi.

Istočni greh

pre 1 godinu

Isus: Ja sam put, ISTINA i život, Sotona je lažac, on je otac svih laži...
Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.

Giros

pre 1 godinu

Zna li neko, ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE?
Ako su ustaše pokatoličile Srbe i oni se iz nekog razloga posle rata nisu vratili u svoju veru, kako to da i Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?

21VEK

pre 1 godinu

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

Mali Vuk

pre 1 godinu

Kad dođeš pred Bogom i on te pita, zašto si svesno bio u Crkvi koja se odvojila od Boga i svoje braće u 11 veku, koja te huška i truje da si bolji i veći i pravoslavniji od njih, da si najstariji još od Adama i Eve, davala ti Nebesku gore i Veliku Srbiju dole, a i vekovno srpsko more, vodi te na litije zbog imovine i protiv gejeva, odlikuje i svecima proglašava zločince, huška na ratove i genocide i sustavno širi mržnju, a ti i dalje svesno do smrti ostao u njoj... šta ćeš odgovorit?
Pa uključi mozak, čoveče! Ako su ustaše silom pokatoličili Srbe tokom rata, oni su se posle rata valjda vratili u svoju veru i opet su pravoslavci? Pa misli malo sam, a ne da za tebe misle satanisti iz SPC i njeni četnici? Vizantija je priznala i autokefisala SPC 1219g i tada su se Srbi popravoslavili sa Savom i Vizantijom, a Hrvati ni po cenu života ne menjaju veru i.

Боске

pre 1 godinu

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)

Пуковник Јован Хорват одвео Србе из Војне крајине у данашњу Украјину и основао Новосербију давне 1752. године. Мађари се таквим пословима обично нису бавили.

Иначе, презиме потиче од ријечи "хрбат", која означава гребен или планински превој. А на мађарском значи "не лупетај".

KKK-666

pre 1 godinu

Susjedi Hrvati imaju jako često žensko ime Mila, a ime Milica nemaju uopste, a ta Milica je samo umanjenica od Mila.
(Vera, 4. februar 2023 17:13)

Dok su male onda su Milica, pa Mila, a onda pod stare dane Milutin.

KKK-666

pre 1 godinu

Ja znam lika iz NS a,zove se Franjo. u Srb ga prekrstili u Franja. Reci to.

djuka10
(Djuka10, 4. februar 2023 18:21)

Pa prkrstili su i papu, po srbima i on je curica.

Ivan

pre 1 godinu

Правде ради, Хорват заиста значи Хрват. Хорвати су вероватно помађарени Хрвати.
(Јабучило, 4. februar 2023 23:01) , PREZIME Horvat koje je u mađarskoj jedno od najcescih a u hr je nejcesce ne oznacava etnicko podrijetlo vec podrucje odakle su njegovi nositelji stigli. Dakle, horvati i Hrvatske, Bosnyak iz bosne itd. mogu biti etnicki hrvati ali i ne moraju.

Seljana

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

To je tako... Uobičajeno, nije nimalo posebno...

Марко

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Тисућа је наша реч. Користи се у Душановом законику. Реч хиљада је грчког порекла.

Јабучило

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Иван и Јован су иначице јеврејског имена Јоханан. Тако да ниједно суштински није словенско. За језик си прилично тачно приметио. Ми свој слабо чувамо.

Mali Princ

pre 1 godinu

Vidim da sam izazvao reakcije na moj komentar. Sve neke sudije koje su totalno promašile opis moje malenkosti. Tik Tok je za mene šok i ne volim ga. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam prvi za zabavu i veselje. Danas kada se sve raspada, kada se uzdiže ponos a ne poštuje ljudsko dostojanstvo i kada ljudi sve teže žive, ljudi obaraju Ginisov rekord? Neka se obara rekord u pokazivanju poštovanja prema ljudima, neka se obara rekord u pokazivanju ljubaznosti, poštovanju žena i preziru prema nasilju. Cene odletele u nebo, to je Ginisov rekord. Da, treba nam zabava ali ne tako labava. I na Titaniku je svirala muzika. Samo zabava, a svet tone. Leba i igara, a leba ponestaje.

Јабучило

pre 1 godinu

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)

Правде ради, Хорват заиста значи Хрват. Хорвати су вероватно помађарени Хрвати.

Tor

pre 1 godinu

Kolko se iskompleksiranih hrvatijanaca nakotilo na komentarima za ovu nebitnu vest...ili je to eventualno jedan do dva kompleksasa sa izgubljenim identitetom izmedju italijana, madjara i srbina, pa ne zna gde vise da udara

Mili

pre 1 godinu

Rio......najlepše žensko ime jeste Marija, a muško Nikola.
Baš zbog Vizantije i pravoslavlja, oba ta dva imena su češća u Hrvatskoj, Srbima nametnut Nikolaji (Tesla je zapravo Nikolaj) a za Mariju mi nije jasno zašto je tako malo u Srbiji, očito jer je previše slovensko ime od Meri - Mirjam... u svemu su Hrvati ostali svoji, a Srbi radili kako vetar duva.

P. V.

pre 1 godinu

Odlična ideja, raduje me što je realizovana i što je Srbija u Ginisovoj Knjizi rekorda(...)
Inače: Milica je moje ime koje mi je dato na Znamenju; zvanično (ovo sadašnje) dato mi je tri meseca posle mog rođenja, kad su moji roditelji i kum bili sigurni da ću ipak živeti, jer sam prevremeno rođena i bila sam toliko mršava da sam bukvalno bila ,,živi kostur''. Sad sam u osmoj deceniji života i nikad nisam bila bar malo i bar kratko vreme ozbiljno bolesna.

PS: Verujem da bi bilo interesantno pročitati tekst o starom srpskom običaju da se tek rođeno dete dobije na znamenju.

Asocijacije

pre 1 godinu

Osoba A: Ja sam Milica Jovanović
Osoba B: Ja sam Milica Jovanović
Osoba C: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.
Osoba AB: Ja sam Milica Jovanović
Osoba AC: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.
Osoba BA: Ja sam Milica Jovanović
Osoba BB: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.

itd.

...pa ti sad nađi Milicu koju tražiš!

Sveti Američki Gugl

pre 1 godinu

Tanajske ploče 3vek.
Velikaya Horvatiya 5vek.
Ugovor sa papom o pokrštavanju Hrvata 680g.
Legenda o Čehu i Lehu i Mehu koja kaže da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske.
Splitski evanđelistar 7vek.
Višeslavova krstionica 8vek.
Osorski evanđelistar 9vek.
Bašćanska ploča 11vek.
Banovac 1235g.

Иди

pre 1 godinu

Da li je moguće da i na ovoj nebitnoj vesti ima Hrvata?! Ljudi, sa vama definitivno nešto nije u redu. Ovakav kompleks nema niko na ovom svetu, dolazite na srpske portale da širite propagandu koja je toliko komična da bi vam pozavideli i najbolji komičari na svetu. Samo nemojte vi da se hvalite da ste Sloveni i da su svi Sloveni potekli od vas, da li ste vi svesni da ste vi jedan mnogo nebitan narod koji nije mogao ni sam da se oslobodi pa je čekao da ga neko drugi oslobodi u više navrata, za uzvrat ste bacali cveće na oslobodioce. Da li vi znate „ponosni” Sloveni da je vaš najveći heroj Ante Pavelić rekao Hitleru da vam je nametnuo da ste Sloveni i da ste potomci Gota? Pustite vi Čeha, leha i meha i ostale bajke, osvrnute se na ovo herojstvo i ponos koji ste pokazali u vašoj skromnoj istoriji.

breee

pre 1 godinu

"Cestitke! Nadam se da se nece sjetiti Lijevi iz bilo kog sela u Kini da obaraju ovo"
Lee je cesto i u obe Koreje, posle prezimena Kim je najcesce. U Kini je ustvari tek cetvrto (posle Zhao, Qian i Sun), doduse u Hong Kongu je isto drugo najcesce. To su podaci sa wikipedije, mozete proveriti... :-)

Vera

pre 1 godinu

Pajo.....sve su to imena iz Biblije ali Jovan se javlja na ovim prostorima tek posle šizme i dolazi sa utecajem Vizantije i to ti je razlog zašto je Hrvatima ostao i dalje Ivan Krstitelj jer oni nisu prodali veru za večeru Vizantiji i zato im ona i pravoslavlje pokušavaju zadnjih 900g izbrisati svaki trag...

fenomen

pre 1 godinu

Ja ne verujem da je ovo najcesce ime i prezime u Srbiji, pogotovo Milica. Jovanovic je verovatno nnsjcesce ali ima i mnogo Djordjevica, Petrovica. A imena recimo Ana, Jelena bi trebalo da je cesto. Eto zanima me koliko u Srbiji ima Ana Petrovic?

Vera

pre 1 godinu

Mili......ja sam u šoku da Domagoj nije napisao da je prezime Horvat srpsko a ne hrvatsko, a on lupi da je mađarsko hahahaha
Hrvatska se sve do države SHS zvala Horvatska i himna se zapravo zkve Horvatska domovina, a u toj "batskoj" državi su im maknuli o i stavili r, isto tako i Histra koja je postala Istra..

Prezime

pre 1 godinu

HORVAT, Horvatić, Horvatović, Horvatin, Horvatinić, Horvatinčić, Horvatinov, Horvatinovski, Hrvatić, Hrvatinić, Hrvatov, Hrvatinov, Hrvatinović, Hrvatinovski, Hrvacov, Hrvcov, Hrctov, Rvat, Rvatinić, Rvatov......prezimena Srbin, Srbić, Srbljenović u Srbiji skoro da i nema, jako malo! Kako je mogućce da se o tome ne piše? Jovan-Jovanović je čisto pravoslavno od Ivan-Ivanović.

trscan

pre 1 godinu

Milica je lepo srpsko ime koje drugi slovenski narodi ređe daju ženskoj deci. Možda je ima u Slovačkoj i Češkoj kao varijante.
(NN Belgrade, 4. februar 2023 18:23)
Pa vidi medju slovencima u Trstu je žensko ime Milica popularno, čak i moja teta se tako zove. Pozdrav iz Trsta.

Slaven

pre 1 godinu

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko žene ili zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.
Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

ls

pre 1 godinu

Ma kakav bre rekord. U svakoj dzamiji bilo gde u svetu se skoro svi muskarci zovu Muhamed a svaki dan su zajedno makar 5 puta. Ima ih najmanje 250.
(Nenad, 04. februar 2023 17:36)

Ali se ne prezivaju isto tupsone.

Franc

pre 1 godinu

Ja, ajde jedi sendvič i odmori, lupaš kao otvorena vrata, po tebi su Mađari više Sloveni od Hrvata i Srba zadnji put se to desilo Bugarima koji više ne govore svojim jezikom.

NN Belgrade

pre 1 godinu

Milica je lepo srpsko ime koje drugi slovenski narodi ređe daju ženskoj deci. Možda je ima u Slovačkoj i Češkoj kao varijante.

Mili

pre 1 godinu

Domagoj.....znam nije ti lako pored tog prezimena Horvat kojeg imaju svi Slovenski narodi, pored legende o čehu i lehu i mehu koja kaže da su Seveni Sloveni nastali od Hrvatd, pored analize gena po kojoj Hrvati imaju u najveći odsto u Evropi taj južnoslovenski gen....ali reći da prezime Horvat nije hrvatsko je maksimalni idiotizam, ko da kažeš da prezime Srbin ili Srbić nije srpako, zamisli?

ja

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)
Sama cinjenica da su Madjari procentualno vise Slaveni nego Srbi i Hrvati,govori da nisi u pravu.

ćelavi

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 04. februar 2023 15:37)

To se zove zabava i neophodna je komponenta života svakog homo sapiensa. Mora da probas. Nemoj samo da sediš za stolom i pišeš doktorske disertacije ili da radiš na teoriji struna.

pajo

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Ivan ili Jovan su jevrjska imena kao i sva druga imena iz Biblije.
Petar, Pavle, Luka i svih ostalih apostola, Lazar, Marija i td. To su imena koja smo preuzeli kroz nasu veru.

Ne znam zasto bi to nekome smetalo....

Dvoiposoban, renoviran, cg, internet

pre 1 godinu

Moj komsija se zove Radivoje Boskovic
(kales, 04. februar 2023 16:35)

Zanimljivo. Moja komšinica se zove Milena.

Jezik

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...

Nenad

pre 1 godinu

Ma kakav bre rekord. U svakoj dzamiji bilo gde u svetu se skoro svi muskarci zovu Muhamed a svaki dan su zajedno makar 5 puta. Ima ih najmanje 250.

Nikola

pre 1 godinu

Čekamo Kinu. Kod njih postoji 700 prezimena na milijardu i trista miliona ljudi.
(Kole, 04. februar 2023 15:52)
Verovatno ih ima u svakoj lokalnoj fabrici. Pitanje je samo koja drzi rekord…

Trovach

pre 1 godinu

@Mali princ...Organizuj i ti obaranje Ginisovog rekorda, recimo da se okupi najveci broj mrguda, poput tebe, na jednom mestu. U celom svetu se ljudi zabavljaju, a jedino mi smo namrsteni.

Kingston

pre 1 godinu

@Mali princ...Organizuj i ti obaranje Ginisovog rekorda, recimo da se okupi najveci broj mrguda, poput tebe, na jednom mestu. U celom svetu se ljudi zabavljaju, a jedino mi smo namrsteni.
(Trovach, 4. februar 2023 16:13)

Upravo tako, sve toksični hejteri na sve strane, mrze sebe najpre pa onda ceo svet. Tužan narod

AV

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

U cemu je problem? Prilicno jeftina promocija drzave u svetu jednim ovim cinom. Sta si ti danas uradio? Ispusio 2 pakle cigareta kontam.

banja luka

pre 1 godinu

Znaš ono kad ti preci prodaju veru za večeru pa ti Ivan Krstitelj postane Jovan Svetitelj i najčešće prezime ti Jovanović namesto Ivanović.
(Zime, 4. februar 2023 15:57)

Da li ti mali znas kakvo je pravo ime za Ivana, Isusa, Marije...? Da li mislis da li latinoamerikanci Papu zovu Franjo? Mucni tom tintarom.

Kingston

pre 1 godinu

Ne, nego će obarati Ginisove rekorde u idiotizmu. Živeo srpski derbi i majka Rusija koju putem Tik Toka pozdravljam iz Zadruge!
(Boka, 4. februar 2023 16:09)

Kada ti poleće avion za Moskvu ? Greota da majka bude sama

pejafan

pre 1 godinu

@DRmr
Ima i niza poljoprivredna,sa ovim povecanjem negde oko 15 000din,imam 2 clana porodice sa tim pfimanjem,taman im ima za lekove i malo leba...

Volim te Srbijo

pre 1 godinu

Odlicno, Dobra zabava , promocija Srbije i ulazak u Ginisovu kjnigu rekorda, Svugde u svetu se ljudi trude da na bilo koji nacin obore sv, rekord jedino je kod nas popularno sedeti u stanu piti pivo , zapaliti koju cigaretu i sve gleati negativno, Isti ti koji bi bili u inostrtrnastvu i citali nesto ovako u toj drzavi bi rekli kako se ljudi dobro zabavljaju i opustenicja,

zare

pre 1 godinu

Milica je baš lepo ime. Kneginja Milica.
Prezime Jovanović, isto. Po Svetom Jovanu.
Ne bih imao niša protiv da oženim Milicu Jovanović.

Mirsada

pre 1 godinu

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?
(Kingston, 04. februar 2023 15:47)

Ne nego ce amerikom, gej popukacijom i teletabisima.

Domagoj

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.

mravorad

pre 1 godinu

nisam znao da imamo toliko zena sa tim imenom. Ja ne znam ni jednu. Zato znam nekoliko Dragana Jovanovica, al dobro. Super vest svakako!

Boka

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?
(Kingston, 04. februar 2023 15:47)

Ne, nego će obarati Ginisove rekorde u idiotizmu. Živeo srpski derbi i majka Rusija koju putem Tik Toka pozdravljam iz Zadruge!

Zime

pre 1 godinu

Znaš ono kad ti preci prodaju veru za večeru pa ti Ivan Krstitelj postane Jovan Svetitelj i najčešće prezime ti Jovanović namesto Ivanović.

Kopipaste

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

RajKonen

pre 1 godinu

meni je samo žao što nije bilo malo bolje medijski propraćeno pa da dodjem i ja...bio sam sa tri (3) milice jovanović u svom životu i sa svakom sam izgubio kontakt-a kladim se da su tu bile sve tri..!

Kingston

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?

Kingston

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?

Trovach

pre 1 godinu

@Mali princ...Organizuj i ti obaranje Ginisovog rekorda, recimo da se okupi najveci broj mrguda, poput tebe, na jednom mestu. U celom svetu se ljudi zabavljaju, a jedino mi smo namrsteni.

AV

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

U cemu je problem? Prilicno jeftina promocija drzave u svetu jednim ovim cinom. Sta si ti danas uradio? Ispusio 2 pakle cigareta kontam.

ls

pre 1 godinu

Ma kakav bre rekord. U svakoj dzamiji bilo gde u svetu se skoro svi muskarci zovu Muhamed a svaki dan su zajedno makar 5 puta. Ima ih najmanje 250.
(Nenad, 04. februar 2023 17:36)

Ali se ne prezivaju isto tupsone.

RajKonen

pre 1 godinu

meni je samo žao što nije bilo malo bolje medijski propraćeno pa da dodjem i ja...bio sam sa tri (3) milice jovanović u svom životu i sa svakom sam izgubio kontakt-a kladim se da su tu bile sve tri..!

Kingston

pre 1 godinu

@Mali princ...Organizuj i ti obaranje Ginisovog rekorda, recimo da se okupi najveci broj mrguda, poput tebe, na jednom mestu. U celom svetu se ljudi zabavljaju, a jedino mi smo namrsteni.
(Trovach, 4. februar 2023 16:13)

Upravo tako, sve toksični hejteri na sve strane, mrze sebe najpre pa onda ceo svet. Tužan narod

Иди

pre 1 godinu

Da li je moguće da i na ovoj nebitnoj vesti ima Hrvata?! Ljudi, sa vama definitivno nešto nije u redu. Ovakav kompleks nema niko na ovom svetu, dolazite na srpske portale da širite propagandu koja je toliko komična da bi vam pozavideli i najbolji komičari na svetu. Samo nemojte vi da se hvalite da ste Sloveni i da su svi Sloveni potekli od vas, da li ste vi svesni da ste vi jedan mnogo nebitan narod koji nije mogao ni sam da se oslobodi pa je čekao da ga neko drugi oslobodi u više navrata, za uzvrat ste bacali cveće na oslobodioce. Da li vi znate „ponosni” Sloveni da je vaš najveći heroj Ante Pavelić rekao Hitleru da vam je nametnuo da ste Sloveni i da ste potomci Gota? Pustite vi Čeha, leha i meha i ostale bajke, osvrnute se na ovo herojstvo i ponos koji ste pokazali u vašoj skromnoj istoriji.

Domagoj

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.

ćelavi

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 04. februar 2023 15:37)

To se zove zabava i neophodna je komponenta života svakog homo sapiensa. Mora da probas. Nemoj samo da sediš za stolom i pišeš doktorske disertacije ili da radiš na teoriji struna.

Dvoiposoban, renoviran, cg, internet

pre 1 godinu

Moj komsija se zove Radivoje Boskovic
(kales, 04. februar 2023 16:35)

Zanimljivo. Moja komšinica se zove Milena.

zare

pre 1 godinu

Milica je baš lepo ime. Kneginja Milica.
Prezime Jovanović, isto. Po Svetom Jovanu.
Ne bih imao niša protiv da oženim Milicu Jovanović.

banja luka

pre 1 godinu

Znaš ono kad ti preci prodaju veru za večeru pa ti Ivan Krstitelj postane Jovan Svetitelj i najčešće prezime ti Jovanović namesto Ivanović.
(Zime, 4. februar 2023 15:57)

Da li ti mali znas kakvo je pravo ime za Ivana, Isusa, Marije...? Da li mislis da li latinoamerikanci Papu zovu Franjo? Mucni tom tintarom.

Kingston

pre 1 godinu

Ne, nego će obarati Ginisove rekorde u idiotizmu. Živeo srpski derbi i majka Rusija koju putem Tik Toka pozdravljam iz Zadruge!
(Boka, 4. februar 2023 16:09)

Kada ti poleće avion za Moskvu ? Greota da majka bude sama

Volim te Srbijo

pre 1 godinu

Odlicno, Dobra zabava , promocija Srbije i ulazak u Ginisovu kjnigu rekorda, Svugde u svetu se ljudi trude da na bilo koji nacin obore sv, rekord jedino je kod nas popularno sedeti u stanu piti pivo , zapaliti koju cigaretu i sve gleati negativno, Isti ti koji bi bili u inostrtrnastvu i citali nesto ovako u toj drzavi bi rekli kako se ljudi dobro zabavljaju i opustenicja,

mravorad

pre 1 godinu

nisam znao da imamo toliko zena sa tim imenom. Ja ne znam ni jednu. Zato znam nekoliko Dragana Jovanovica, al dobro. Super vest svakako!

Mali Princ

pre 1 godinu

Vidim da sam izazvao reakcije na moj komentar. Sve neke sudije koje su totalno promašile opis moje malenkosti. Tik Tok je za mene šok i ne volim ga. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam prvi za zabavu i veselje. Danas kada se sve raspada, kada se uzdiže ponos a ne poštuje ljudsko dostojanstvo i kada ljudi sve teže žive, ljudi obaraju Ginisov rekord? Neka se obara rekord u pokazivanju poštovanja prema ljudima, neka se obara rekord u pokazivanju ljubaznosti, poštovanju žena i preziru prema nasilju. Cene odletele u nebo, to je Ginisov rekord. Da, treba nam zabava ali ne tako labava. I na Titaniku je svirala muzika. Samo zabava, a svet tone. Leba i igara, a leba ponestaje.

NN Belgrade

pre 1 godinu

Milica je lepo srpsko ime koje drugi slovenski narodi ređe daju ženskoj deci. Možda je ima u Slovačkoj i Češkoj kao varijante.

pajo

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Ivan ili Jovan su jevrjska imena kao i sva druga imena iz Biblije.
Petar, Pavle, Luka i svih ostalih apostola, Lazar, Marija i td. To su imena koja smo preuzeli kroz nasu veru.

Ne znam zasto bi to nekome smetalo....

Nikola

pre 1 godinu

Čekamo Kinu. Kod njih postoji 700 prezimena na milijardu i trista miliona ljudi.
(Kole, 04. februar 2023 15:52)
Verovatno ih ima u svakoj lokalnoj fabrici. Pitanje je samo koja drzi rekord…

Boka

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?
(Kingston, 04. februar 2023 15:47)

Ne, nego će obarati Ginisove rekorde u idiotizmu. Živeo srpski derbi i majka Rusija koju putem Tik Toka pozdravljam iz Zadruge!

Tor

pre 1 godinu

Kolko se iskompleksiranih hrvatijanaca nakotilo na komentarima za ovu nebitnu vest...ili je to eventualno jedan do dva kompleksasa sa izgubljenim identitetom izmedju italijana, madjara i srbina, pa ne zna gde vise da udara

Asocijacije

pre 1 godinu

Osoba A: Ja sam Milica Jovanović
Osoba B: Ja sam Milica Jovanović
Osoba C: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.
Osoba AB: Ja sam Milica Jovanović
Osoba AC: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.
Osoba BA: Ja sam Milica Jovanović
Osoba BB: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.

itd.

...pa ti sad nađi Milicu koju tražiš!

trscan

pre 1 godinu

Milica je lepo srpsko ime koje drugi slovenski narodi ređe daju ženskoj deci. Možda je ima u Slovačkoj i Češkoj kao varijante.
(NN Belgrade, 4. februar 2023 18:23)
Pa vidi medju slovencima u Trstu je žensko ime Milica popularno, čak i moja teta se tako zove. Pozdrav iz Trsta.

Mirsada

pre 1 godinu

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?
(Kingston, 04. februar 2023 15:47)

Ne nego ce amerikom, gej popukacijom i teletabisima.

Јабучило

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Иван и Јован су иначице јеврејског имена Јоханан. Тако да ниједно суштински није словенско. За језик си прилично тачно приметио. Ми свој слабо чувамо.

Mili

pre 1 godinu

Domagoj.....znam nije ti lako pored tog prezimena Horvat kojeg imaju svi Slovenski narodi, pored legende o čehu i lehu i mehu koja kaže da su Seveni Sloveni nastali od Hrvatd, pored analize gena po kojoj Hrvati imaju u najveći odsto u Evropi taj južnoslovenski gen....ali reći da prezime Horvat nije hrvatsko je maksimalni idiotizam, ko da kažeš da prezime Srbin ili Srbić nije srpako, zamisli?

Franc

pre 1 godinu

Ja, ajde jedi sendvič i odmori, lupaš kao otvorena vrata, po tebi su Mađari više Sloveni od Hrvata i Srba zadnji put se to desilo Bugarima koji više ne govore svojim jezikom.

Sveti Američki Gugl

pre 1 godinu

Tanajske ploče 3vek.
Velikaya Horvatiya 5vek.
Ugovor sa papom o pokrštavanju Hrvata 680g.
Legenda o Čehu i Lehu i Mehu koja kaže da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske.
Splitski evanđelistar 7vek.
Višeslavova krstionica 8vek.
Osorski evanđelistar 9vek.
Bašćanska ploča 11vek.
Banovac 1235g.

Zime

pre 1 godinu

Znaš ono kad ti preci prodaju veru za večeru pa ti Ivan Krstitelj postane Jovan Svetitelj i najčešće prezime ti Jovanović namesto Ivanović.

Prezime

pre 1 godinu

HORVAT, Horvatić, Horvatović, Horvatin, Horvatinić, Horvatinčić, Horvatinov, Horvatinovski, Hrvatić, Hrvatinić, Hrvatov, Hrvatinov, Hrvatinović, Hrvatinovski, Hrvacov, Hrvcov, Hrctov, Rvat, Rvatinić, Rvatov......prezimena Srbin, Srbić, Srbljenović u Srbiji skoro da i nema, jako malo! Kako je mogućce da se o tome ne piše? Jovan-Jovanović je čisto pravoslavno od Ivan-Ivanović.

pejafan

pre 1 godinu

@DRmr
Ima i niza poljoprivredna,sa ovim povecanjem negde oko 15 000din,imam 2 clana porodice sa tim pfimanjem,taman im ima za lekove i malo leba...

breee

pre 1 godinu

"Cestitke! Nadam se da se nece sjetiti Lijevi iz bilo kog sela u Kini da obaraju ovo"
Lee je cesto i u obe Koreje, posle prezimena Kim je najcesce. U Kini je ustvari tek cetvrto (posle Zhao, Qian i Sun), doduse u Hong Kongu je isto drugo najcesce. To su podaci sa wikipedije, mozete proveriti... :-)

Kopipaste

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Vera

pre 1 godinu

Mili......ja sam u šoku da Domagoj nije napisao da je prezime Horvat srpsko a ne hrvatsko, a on lupi da je mađarsko hahahaha
Hrvatska se sve do države SHS zvala Horvatska i himna se zapravo zkve Horvatska domovina, a u toj "batskoj" državi su im maknuli o i stavili r, isto tako i Histra koja je postala Istra..

Јабучило

pre 1 godinu

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)

Правде ради, Хорват заиста значи Хрват. Хорвати су вероватно помађарени Хрвати.

Nenad

pre 1 godinu

Ma kakav bre rekord. U svakoj dzamiji bilo gde u svetu se skoro svi muskarci zovu Muhamed a svaki dan su zajedno makar 5 puta. Ima ih najmanje 250.

fenomen

pre 1 godinu

Ja ne verujem da je ovo najcesce ime i prezime u Srbiji, pogotovo Milica. Jovanovic je verovatno nnsjcesce ali ima i mnogo Djordjevica, Petrovica. A imena recimo Ana, Jelena bi trebalo da je cesto. Eto zanima me koliko u Srbiji ima Ana Petrovic?

Vera

pre 1 godinu

Pajo.....sve su to imena iz Biblije ali Jovan se javlja na ovim prostorima tek posle šizme i dolazi sa utecajem Vizantije i to ti je razlog zašto je Hrvatima ostao i dalje Ivan Krstitelj jer oni nisu prodali veru za večeru Vizantiji i zato im ona i pravoslavlje pokušavaju zadnjih 900g izbrisati svaki trag...

P. V.

pre 1 godinu

Odlična ideja, raduje me što je realizovana i što je Srbija u Ginisovoj Knjizi rekorda(...)
Inače: Milica je moje ime koje mi je dato na Znamenju; zvanično (ovo sadašnje) dato mi je tri meseca posle mog rođenja, kad su moji roditelji i kum bili sigurni da ću ipak živeti, jer sam prevremeno rođena i bila sam toliko mršava da sam bukvalno bila ,,živi kostur''. Sad sam u osmoj deceniji života i nikad nisam bila bar malo i bar kratko vreme ozbiljno bolesna.

PS: Verujem da bi bilo interesantno pročitati tekst o starom srpskom običaju da se tek rođeno dete dobije na znamenju.

Mili

pre 1 godinu

Rio......najlepše žensko ime jeste Marija, a muško Nikola.
Baš zbog Vizantije i pravoslavlja, oba ta dva imena su češća u Hrvatskoj, Srbima nametnut Nikolaji (Tesla je zapravo Nikolaj) a za Mariju mi nije jasno zašto je tako malo u Srbiji, očito jer je previše slovensko ime od Meri - Mirjam... u svemu su Hrvati ostali svoji, a Srbi radili kako vetar duva.

Jezik

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...

ja

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)
Sama cinjenica da su Madjari procentualno vise Slaveni nego Srbi i Hrvati,govori da nisi u pravu.

aaaaa

pre 1 godinu

@
Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 04. februar 2023 15:58)
Hvala vam na glasu.

Bravo,kad su vas katolicili verovatno nije bilo drugo prezime da se bira,nego tako prosto i jednostavno horvat,jos ako je kreso birano za ime,to je pun pokodak

Slaven

pre 1 godinu

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko žene ili zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.
Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Istočni greh

pre 1 godinu

Isus: Ja sam put, ISTINA i život, Sotona je lažac, on je otac svih laži...
Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.

Марко

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Тисућа је наша реч. Користи се у Душановом законику. Реч хиљада је грчког порекла.

21VEK

pre 1 godinu

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

Mali Vuk

pre 1 godinu

Kad dođeš pred Bogom i on te pita, zašto si svesno bio u Crkvi koja se odvojila od Boga i svoje braće u 11 veku, koja te huška i truje da si bolji i veći i pravoslavniji od njih, da si najstariji još od Adama i Eve, davala ti Nebesku gore i Veliku Srbiju dole, a i vekovno srpsko more, vodi te na litije zbog imovine i protiv gejeva, odlikuje i svecima proglašava zločince, huška na ratove i genocide i sustavno širi mržnju, a ti i dalje svesno do smrti ostao u njoj... šta ćeš odgovorit?
Pa uključi mozak, čoveče! Ako su ustaše silom pokatoličili Srbe tokom rata, oni su se posle rata valjda vratili u svoju veru i opet su pravoslavci? Pa misli malo sam, a ne da za tebe misle satanisti iz SPC i njeni četnici? Vizantija je priznala i autokefisala SPC 1219g i tada su se Srbi popravoslavili sa Savom i Vizantijom, a Hrvati ni po cenu života ne menjaju veru i.

aaaaa

pre 1 godinu

@ Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

U cemu je problem? Prilicno jeftina promocija drzave u svetu jednim ovim cinom. Sta si ti danas uradio? Ispusio 2 pakle cigareta kontam.
(AV, 04. februar 2023 16:01)

Da,sad ce da navale turisti

Dule

pre 1 godinu

I evo ih opet "copy & paste" trolovi iz Hrvatske, koji na nekoj pseudo-ekavici pljuju po Srbima, Srbiji i pravoslavlju. Svi ste vi za lečenje. Što pre to bolje. I to bez pristupa internetu. Vašoj bolesnoj propagandi gade se i normalni Hrvati.

Vera

pre 1 godinu

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi.

Giros

pre 1 godinu

Zna li neko, ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE?
Ako su ustaše pokatoličile Srbe i oni se iz nekog razloga posle rata nisu vratili u svoju veru, kako to da i Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?

KKK-666

pre 1 godinu

Susjedi Hrvati imaju jako često žensko ime Mila, a ime Milica nemaju uopste, a ta Milica je samo umanjenica od Mila.
(Vera, 4. februar 2023 17:13)

Dok su male onda su Milica, pa Mila, a onda pod stare dane Milutin.

Mila Zagrebačka

pre 1 godinu

Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE!
Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo:
Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu!
Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane istina, pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći:
JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

KKK-666

pre 1 godinu

Ja znam lika iz NS a,zove se Franjo. u Srb ga prekrstili u Franja. Reci to.

djuka10
(Djuka10, 4. februar 2023 18:21)

Pa prkrstili su i papu, po srbima i on je curica.

Боске

pre 1 godinu

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)

Пуковник Јован Хорват одвео Србе из Војне крајине у данашњу Украјину и основао Новосербију давне 1752. године. Мађари се таквим пословима обично нису бавили.

Иначе, презиме потиче од ријечи "хрбат", која означава гребен или планински превој. А на мађарском значи "не лупетај".

Ivan

pre 1 godinu

Правде ради, Хорват заиста значи Хрват. Хорвати су вероватно помађарени Хрвати.
(Јабучило, 4. februar 2023 23:01) , PREZIME Horvat koje je u mađarskoj jedno od najcescih a u hr je nejcesce ne oznacava etnicko podrijetlo vec podrucje odakle su njegovi nositelji stigli. Dakle, horvati i Hrvatske, Bosnyak iz bosne itd. mogu biti etnicki hrvati ali i ne moraju.

CheCro

pre 1 godinu

Domagoj@ Horvat doslovno znaci Hrvat. Horvat je najcesece prezime u Hrvatskoj a tek peto u Madarskoj ali to je Madarsko prezime haha. A sta bi mi bez vas susjedi

Mili

pre 1 godinu

aaaa......a zamisli da je namesto prezimena Horvat, najčešće među svim Slovenima prezime Srbin, šta bi to bilo čoveče?
Ali i prezime Novak je deugo najčešće u Hrvatskoj i prvo u Poljskoj, a u Srbiji skoro da i ne postoji. Kovač isto često...

Seljana

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

To je tako... Uobičajeno, nije nimalo posebno...

Evromanija

pre 1 godinu

Nema vam u EU svojatanja ničeg tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja! Posle ulaska u EU brzo je Hrvatska za Srbe postala ono šta je za njih Nemača? Gde će susjedima biti kraj sa evrom, ako već sada imaju duplo veće plate i penzije i toliko veći BDP? Kakve veze ima Nikola Tesla sa Srbijom, posetio je zamislite JEDANPUT u životu? Kad ti gazda ustaša dođe u Beograd sa duplo većom platom na splavove i jeftine srpkinje, na linije belog, sa svojim evrima na kojima je Tesla, svi će ga prepoznati i to će biti HAOS! Do sada im je bilo lako, samo su bacali tursko bre na sve strane... Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i.

Mila Zagrebačka

pre 1 godinu

Kakva mala Milica, pored velike Hrvatice Mile.
Milica je samo umanjenica od hrvatskog imena Mila.
Nažalost, sada je češće ime Mia.

Kingston

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?

Zime

pre 1 godinu

Znaš ono kad ti preci prodaju veru za večeru pa ti Ivan Krstitelj postane Jovan Svetitelj i najčešće prezime ti Jovanović namesto Ivanović.

Boka

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?
(Kingston, 04. februar 2023 15:47)

Ne, nego će obarati Ginisove rekorde u idiotizmu. Živeo srpski derbi i majka Rusija koju putem Tik Toka pozdravljam iz Zadruge!

Nenad

pre 1 godinu

Ma kakav bre rekord. U svakoj dzamiji bilo gde u svetu se skoro svi muskarci zovu Muhamed a svaki dan su zajedno makar 5 puta. Ima ih najmanje 250.

Kopipaste

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

ja

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)
Sama cinjenica da su Madjari procentualno vise Slaveni nego Srbi i Hrvati,govori da nisi u pravu.

Sveti Američki Gugl

pre 1 godinu

Tanajske ploče 3vek.
Velikaya Horvatiya 5vek.
Ugovor sa papom o pokrštavanju Hrvata 680g.
Legenda o Čehu i Lehu i Mehu koja kaže da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske.
Splitski evanđelistar 7vek.
Višeslavova krstionica 8vek.
Osorski evanđelistar 9vek.
Bašćanska ploča 11vek.
Banovac 1235g.

Jezik

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...

AV

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

U cemu je problem? Prilicno jeftina promocija drzave u svetu jednim ovim cinom. Sta si ti danas uradio? Ispusio 2 pakle cigareta kontam.

Prezime

pre 1 godinu

HORVAT, Horvatić, Horvatović, Horvatin, Horvatinić, Horvatinčić, Horvatinov, Horvatinovski, Hrvatić, Hrvatinić, Hrvatov, Hrvatinov, Hrvatinović, Hrvatinovski, Hrvacov, Hrvcov, Hrctov, Rvat, Rvatinić, Rvatov......prezimena Srbin, Srbić, Srbljenović u Srbiji skoro da i nema, jako malo! Kako je mogućce da se o tome ne piše? Jovan-Jovanović je čisto pravoslavno od Ivan-Ivanović.

Mili

pre 1 godinu

Domagoj.....znam nije ti lako pored tog prezimena Horvat kojeg imaju svi Slovenski narodi, pored legende o čehu i lehu i mehu koja kaže da su Seveni Sloveni nastali od Hrvatd, pored analize gena po kojoj Hrvati imaju u najveći odsto u Evropi taj južnoslovenski gen....ali reći da prezime Horvat nije hrvatsko je maksimalni idiotizam, ko da kažeš da prezime Srbin ili Srbić nije srpako, zamisli?

Slaven

pre 1 godinu

Nema ništa gore od toga, nego kad se braća pokolju oko žene ili zemlje! Ukrajina ima Yarun, a dron pao na Zagrebački Jarun, a HR ima još i Kijevo, Majdan, Žitomir, Lavov...17 istih imena. Ukrajinci su Bjeli Horvati, u selu Stilsko u špiljama su našli i šahovnica iz vremena države Velikaya Horvatiya. Česi, Slovaci i Poljaci imaju legendu o Čehu i Lehu i Mehu, a koja im govori da su nastali od Hrvata iz Hrvatske. Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.
Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Vera

pre 1 godinu

Pajo.....sve su to imena iz Biblije ali Jovan se javlja na ovim prostorima tek posle šizme i dolazi sa utecajem Vizantije i to ti je razlog zašto je Hrvatima ostao i dalje Ivan Krstitelj jer oni nisu prodali veru za večeru Vizantiji i zato im ona i pravoslavlje pokušavaju zadnjih 900g izbrisati svaki trag...

fenomen

pre 1 godinu

Ja ne verujem da je ovo najcesce ime i prezime u Srbiji, pogotovo Milica. Jovanovic je verovatno nnsjcesce ali ima i mnogo Djordjevica, Petrovica. A imena recimo Ana, Jelena bi trebalo da je cesto. Eto zanima me koliko u Srbiji ima Ana Petrovic?

Trovach

pre 1 godinu

@Mali princ...Organizuj i ti obaranje Ginisovog rekorda, recimo da se okupi najveci broj mrguda, poput tebe, na jednom mestu. U celom svetu se ljudi zabavljaju, a jedino mi smo namrsteni.

Mili

pre 1 godinu

Rio......najlepše žensko ime jeste Marija, a muško Nikola.
Baš zbog Vizantije i pravoslavlja, oba ta dva imena su češća u Hrvatskoj, Srbima nametnut Nikolaji (Tesla je zapravo Nikolaj) a za Mariju mi nije jasno zašto je tako malo u Srbiji, očito jer je previše slovensko ime od Meri - Mirjam... u svemu su Hrvati ostali svoji, a Srbi radili kako vetar duva.

Kingston

pre 1 godinu

Ne, nego će obarati Ginisove rekorde u idiotizmu. Živeo srpski derbi i majka Rusija koju putem Tik Toka pozdravljam iz Zadruge!
(Boka, 4. februar 2023 16:09)

Kada ti poleće avion za Moskvu ? Greota da majka bude sama

Mirsada

pre 1 godinu

A čime se ti baviš ? Zvezdom/Partizanom, Zadrugom, Rusijom, Tik-Tokom ?
(Kingston, 04. februar 2023 15:47)

Ne nego ce amerikom, gej popukacijom i teletabisima.

Domagoj

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.

Mali Vuk

pre 1 godinu

Kad dođeš pred Bogom i on te pita, zašto si svesno bio u Crkvi koja se odvojila od Boga i svoje braće u 11 veku, koja te huška i truje da si bolji i veći i pravoslavniji od njih, da si najstariji još od Adama i Eve, davala ti Nebesku gore i Veliku Srbiju dole, a i vekovno srpsko more, vodi te na litije zbog imovine i protiv gejeva, odlikuje i svecima proglašava zločince, huška na ratove i genocide i sustavno širi mržnju, a ti i dalje svesno do smrti ostao u njoj... šta ćeš odgovorit?
Pa uključi mozak, čoveče! Ako su ustaše silom pokatoličili Srbe tokom rata, oni su se posle rata valjda vratili u svoju veru i opet su pravoslavci? Pa misli malo sam, a ne da za tebe misle satanisti iz SPC i njeni četnici? Vizantija je priznala i autokefisala SPC 1219g i tada su se Srbi popravoslavili sa Savom i Vizantijom, a Hrvati ni po cenu života ne menjaju veru i.

Mali Princ

pre 1 godinu

Vidim da sam izazvao reakcije na moj komentar. Sve neke sudije koje su totalno promašile opis moje malenkosti. Tik Tok je za mene šok i ne volim ga. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ja sam prvi za zabavu i veselje. Danas kada se sve raspada, kada se uzdiže ponos a ne poštuje ljudsko dostojanstvo i kada ljudi sve teže žive, ljudi obaraju Ginisov rekord? Neka se obara rekord u pokazivanju poštovanja prema ljudima, neka se obara rekord u pokazivanju ljubaznosti, poštovanju žena i preziru prema nasilju. Cene odletele u nebo, to je Ginisov rekord. Da, treba nam zabava ali ne tako labava. I na Titaniku je svirala muzika. Samo zabava, a svet tone. Leba i igara, a leba ponestaje.

Иди

pre 1 godinu

Da li je moguće da i na ovoj nebitnoj vesti ima Hrvata?! Ljudi, sa vama definitivno nešto nije u redu. Ovakav kompleks nema niko na ovom svetu, dolazite na srpske portale da širite propagandu koja je toliko komična da bi vam pozavideli i najbolji komičari na svetu. Samo nemojte vi da se hvalite da ste Sloveni i da su svi Sloveni potekli od vas, da li ste vi svesni da ste vi jedan mnogo nebitan narod koji nije mogao ni sam da se oslobodi pa je čekao da ga neko drugi oslobodi u više navrata, za uzvrat ste bacali cveće na oslobodioce. Da li vi znate „ponosni” Sloveni da je vaš najveći heroj Ante Pavelić rekao Hitleru da vam je nametnuo da ste Sloveni i da ste potomci Gota? Pustite vi Čeha, leha i meha i ostale bajke, osvrnute se na ovo herojstvo i ponos koji ste pokazali u vašoj skromnoj istoriji.

Asocijacije

pre 1 godinu

Osoba A: Ja sam Milica Jovanović
Osoba B: Ja sam Milica Jovanović
Osoba C: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.
Osoba AB: Ja sam Milica Jovanović
Osoba AC: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.
Osoba BA: Ja sam Milica Jovanović
Osoba BB: Ja sam Milica Jovanović
.
.
.

itd.

...pa ti sad nađi Milicu koju tražiš!

RajKonen

pre 1 godinu

meni je samo žao što nije bilo malo bolje medijski propraćeno pa da dodjem i ja...bio sam sa tri (3) milice jovanović u svom životu i sa svakom sam izgubio kontakt-a kladim se da su tu bile sve tri..!

zare

pre 1 godinu

Milica je baš lepo ime. Kneginja Milica.
Prezime Jovanović, isto. Po Svetom Jovanu.
Ne bih imao niša protiv da oženim Milicu Jovanović.

Kingston

pre 1 godinu

@Mali princ...Organizuj i ti obaranje Ginisovog rekorda, recimo da se okupi najveci broj mrguda, poput tebe, na jednom mestu. U celom svetu se ljudi zabavljaju, a jedino mi smo namrsteni.
(Trovach, 4. februar 2023 16:13)

Upravo tako, sve toksični hejteri na sve strane, mrze sebe najpre pa onda ceo svet. Tužan narod

Franc

pre 1 godinu

Ja, ajde jedi sendvič i odmori, lupaš kao otvorena vrata, po tebi su Mađari više Sloveni od Hrvata i Srba zadnji put se to desilo Bugarima koji više ne govore svojim jezikom.

Vera

pre 1 godinu

Mili......ja sam u šoku da Domagoj nije napisao da je prezime Horvat srpsko a ne hrvatsko, a on lupi da je mađarsko hahahaha
Hrvatska se sve do države SHS zvala Horvatska i himna se zapravo zkve Horvatska domovina, a u toj "batskoj" državi su im maknuli o i stavili r, isto tako i Histra koja je postala Istra..

Vera

pre 1 godinu

Definicija Srbina: Prevareni i obamnjeni i zatrovani Hrvat, kojeg su Vizantija i Sava odvojili od Pape i braće Hrvata kad se Crkva cepala i popravoslavili ga. Onda ih Bog, toliko pravoslavne, kaznio sa 500g ropstva i Vizantiju pretvorio u muslimansku Tursku! A celo to vreme brat Srbin se punio sa mržnjom prema braći Hrvatima, zato jer su ostali i dalje katolici sa Papom i Gospom, a zato i ostali nepokoreni! A posle ropstva i on krenuo na tu svoju braću i od njih napravio ubice i koljače, da se od njega brane dok sa tim Vizantijskim krivoslavnim zlom izbija na vekovno hrvatsko i katoličko more, a šta katolička braća sprečiše i 40ih sa Ustašama i 90ih sa Braniteljima... "Srbi su otkinuti dio hrvatskog katoličkog stabla, njima je svetac Sava koji ih odvajo od Pape, a Hrvatima je svetac Stepinac koji je i život dao samo da to ne uradi".
Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Osmanlije tu Vizantiju, koja je podelila Isusovu Crkvu u 11veku, ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u muslimansku Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Rimski papa je od priznanja Hrišćanstva i prvog pape Siricija 385g nenadvladiv! Islam je spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide da se širi.

Dvoiposoban, renoviran, cg, internet

pre 1 godinu

Moj komsija se zove Radivoje Boskovic
(kales, 04. februar 2023 16:35)

Zanimljivo. Moja komšinica se zove Milena.

Istočni greh

pre 1 godinu

Isus: Ja sam put, ISTINA i život, Sotona je lažac, on je otac svih laži...
Dobrica: Laž je u samom biću Srbina, laž je srpaki državni interes...
Harlot - odvojena crkva, ku**a, bludnica, koja se odvojila da obmanjuje narod i da sa njim dočeka antihrista...
Svi smo se mi pokrstili u 7-8 veku iz slovenskog višebožja sa Perunom, u tada jedino Hrišćanstvo, koje je vodio i danas ga vodi Rimski papa! Znamo ko je posle Šizme u 11veku prodao veru za večeru (Srbija na Tri mora) i odvojilo se od braće i pape i popravoslavio se sa Savom i Vizantijom, a onda ih je Bog toliko pravoslavne kaznio sa 500g ropstva, a tu Vizantiju očistio i predao je muslimanima. Rimski Papa kruniše prvog srpskog kralja 1217g da zadrži Srbe, a Sava huška i obrće narod po nalogu Vizantije, koja odmah 1219g autokefiše SPC. Nije Sava svetac, on je vizantijski huškač i delitelj, šizmatk, obmanitelj, sluga sotone i to zna svaki Srbin.

pajo

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Ivan ili Jovan su jevrjska imena kao i sva druga imena iz Biblije.
Petar, Pavle, Luka i svih ostalih apostola, Lazar, Marija i td. To su imena koja smo preuzeli kroz nasu veru.

Ne znam zasto bi to nekome smetalo....

Јабучило

pre 1 godinu

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)

Правде ради, Хорват заиста значи Хрват. Хорвати су вероватно помађарени Хрвати.

Giros

pre 1 godinu

Zna li neko, ko je pokatoličio GRKOKATOLIKE?
Ako su ustaše pokatoličile Srbe i oni se iz nekog razloga posle rata nisu vratili u svoju veru, kako to da i Grčka ima grkokatolike, koji se nisu popravoslavili 1054g kad se Vizantija odvojila od Boga i pape i braće? Cepanje Isusove Crkve se u Bibliji zove Harlot (Odvojena crkva, ku*va, bludnica). Zato su interesantni Grkokatolici, koji su ostali katolici sa papom i posle Šizme, a o tome se kod nas ne govori, NIKADA!? Ispada da Vizantija nije uspela ni sve Grke da popravoslavi, a uspela baš sve Srbe, tako da im "za večeru" dala Srbiju na tri mora, a sada posle 500g Božje kazne nemaju ni kap, a i ta Vizantija je sada Turska!?

NN Belgrade

pre 1 godinu

Milica je lepo srpsko ime koje drugi slovenski narodi ređe daju ženskoj deci. Možda je ima u Slovačkoj i Češkoj kao varijante.

21VEK

pre 1 godinu

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... brilliantmaps.com/the-genetic-map-of-europe/
Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

ćelavi

pre 1 godinu

Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 04. februar 2023 15:37)

To se zove zabava i neophodna je komponenta života svakog homo sapiensa. Mora da probas. Nemoj samo da sediš za stolom i pišeš doktorske disertacije ili da radiš na teoriji struna.

breee

pre 1 godinu

"Cestitke! Nadam se da se nece sjetiti Lijevi iz bilo kog sela u Kini da obaraju ovo"
Lee je cesto i u obe Koreje, posle prezimena Kim je najcesce. U Kini je ustvari tek cetvrto (posle Zhao, Qian i Sun), doduse u Hong Kongu je isto drugo najcesce. To su podaci sa wikipedije, mozete proveriti... :-)

mravorad

pre 1 godinu

nisam znao da imamo toliko zena sa tim imenom. Ja ne znam ni jednu. Zato znam nekoliko Dragana Jovanovica, al dobro. Super vest svakako!

Volim te Srbijo

pre 1 godinu

Odlicno, Dobra zabava , promocija Srbije i ulazak u Ginisovu kjnigu rekorda, Svugde u svetu se ljudi trude da na bilo koji nacin obore sv, rekord jedino je kod nas popularno sedeti u stanu piti pivo , zapaliti koju cigaretu i sve gleati negativno, Isti ti koji bi bili u inostrtrnastvu i citali nesto ovako u toj drzavi bi rekli kako se ljudi dobro zabavljaju i opustenicja,

trscan

pre 1 godinu

Milica je lepo srpsko ime koje drugi slovenski narodi ređe daju ženskoj deci. Možda je ima u Slovačkoj i Češkoj kao varijante.
(NN Belgrade, 4. februar 2023 18:23)
Pa vidi medju slovencima u Trstu je žensko ime Milica popularno, čak i moja teta se tako zove. Pozdrav iz Trsta.

KKK-666

pre 1 godinu

Susjedi Hrvati imaju jako često žensko ime Mila, a ime Milica nemaju uopste, a ta Milica je samo umanjenica od Mila.
(Vera, 4. februar 2023 17:13)

Dok su male onda su Milica, pa Mila, a onda pod stare dane Milutin.

pejafan

pre 1 godinu

@DRmr
Ima i niza poljoprivredna,sa ovim povecanjem negde oko 15 000din,imam 2 clana porodice sa tim pfimanjem,taman im ima za lekove i malo leba...

ls

pre 1 godinu

Ma kakav bre rekord. U svakoj dzamiji bilo gde u svetu se skoro svi muskarci zovu Muhamed a svaki dan su zajedno makar 5 puta. Ima ih najmanje 250.
(Nenad, 04. februar 2023 17:36)

Ali se ne prezivaju isto tupsone.

Tor

pre 1 godinu

Kolko se iskompleksiranih hrvatijanaca nakotilo na komentarima za ovu nebitnu vest...ili je to eventualno jedan do dva kompleksasa sa izgubljenim identitetom izmedju italijana, madjara i srbina, pa ne zna gde vise da udara

Mila Zagrebačka

pre 1 godinu

Cela srpska istorija je laž, Šešelj vas u huškanju 90ih lagao BAŠ ZA SVE!
Novinari HRT-a došli u katedrali u Magdeburgu i ptali sveštenika, da li je na ulazu u katedralu pisalo, "Čuvaj nas Bože od kuge i Hrvata"? On im je u šoku odgovorio, da li vi stvarno mislite da na katedrali može pisati nešto tako, protiv nekog naroda? To je laž! Kopanjem dalje su našli protestantske knjige u kojima piše da su Hrvati, na papinoj strani, ratovali protiv njih u Tridesetogodišnjem ratu. Dive se hrvatskom ratništvu (Isto ko i Napoleon), a pišu da su zločine radili njihove sluge, verovali vi ili ne, SRBI i Vlasi (Rumuni), PRAVOSLAVCI! Zbog njihovih zločina ih švedski kralj Gustav zove, "Novim plemićima đavola", a Šešelj istinu samo izokrenuo:
Njemačka knjiga "CARSKI HERETICI I HRVATI” tiskana nakon Velikog rata 1918. otkriva da su Srbi kao vojne sluge Hrvata činili zločine u Tridesetogodišnjem ratu!
Isto tako i za "Bečke konjušare", a konjušnica je bila u hrvatskom Đakovu, još je tu i najstarija je u Evropi, ima 515g (Hrvatska državna ergela). U njoj su Hrvatima bili konjušari mladi Srbi, koji nisu hteli biti Đojleni po muškim haremima u Beogradu. Šešelj je po tradiciji istinu samo izokrenuo i 1000 puta ponavljao Srbima da im postane istina, pored njihovog 500g ropstva, gde nije bilo samo pravilo prve bračne noći:
JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

Evromanija

pre 1 godinu

Nema vam u EU svojatanja ničeg tuđeg, ni vina, ni zelja, ni izumitelja! Posle ulaska u EU brzo je Hrvatska za Srbe postala ono šta je za njih Nemača? Gde će susjedima biti kraj sa evrom, ako već sada imaju duplo veće plate i penzije i toliko veći BDP? Kakve veze ima Nikola Tesla sa Srbijom, posetio je zamislite JEDANPUT u životu? Kad ti gazda ustaša dođe u Beograd sa duplo većom platom na splavove i jeftine srpkinje, na linije belog, sa svojim evrima na kojima je Tesla, svi će ga prepoznati i to će biti HAOS! Do sada im je bilo lako, samo su bacali tursko bre na sve strane... Tesla i Smiljani su hrvatski jer je Oluja oduvala plan da budu srpski i.

Боске

pre 1 godinu

Prezime Horvat uopšte nije hrvatskog ili slovenskog porekla nego mađarskog. Ali ste vi šampioni u svojatanju tuđih stvari.
(Domagoj, 04. februar 2023 16:34)

Пуковник Јован Хорват одвео Србе из Војне крајине у данашњу Украјину и основао Новосербију давне 1752. године. Мађари се таквим пословима обично нису бавили.

Иначе, презиме потиче од ријечи "хрбат", која означава гребен или планински превој. А на мађарском значи "не лупетај".

aaaaa

pre 1 godinu

@ Čime se ljudi bave majko moja mila!
(Mali Princ, 4. februar 2023 15:37)

U cemu je problem? Prilicno jeftina promocija drzave u svetu jednim ovim cinom. Sta si ti danas uradio? Ispusio 2 pakle cigareta kontam.
(AV, 04. februar 2023 16:01)

Da,sad ce da navale turisti

aaaaa

pre 1 godinu

@
Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 04. februar 2023 15:58)
Hvala vam na glasu.

Bravo,kad su vas katolicili verovatno nije bilo drugo prezime da se bira,nego tako prosto i jednostavno horvat,jos ako je kreso birano za ime,to je pun pokodak

Mila Zagrebačka

pre 1 godinu

Kakva mala Milica, pored velike Hrvatice Mile.
Milica je samo umanjenica od hrvatskog imena Mila.
Nažalost, sada je češće ime Mia.

Јабучило

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Иван и Јован су иначице јеврејског имена Јоханан. Тако да ниједно суштински није словенско. За језик си прилично тачно приметио. Ми свој слабо чувамо.

Seljana

pre 1 godinu

Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!
(Kopipaste, 4. februar 2023 15:58)

To je tako... Uobičajeno, nije nimalo posebno...

KKK-666

pre 1 godinu

Ja znam lika iz NS a,zove se Franjo. u Srb ga prekrstili u Franja. Reci to.

djuka10
(Djuka10, 4. februar 2023 18:21)

Pa prkrstili su i papu, po srbima i on je curica.

CheCro

pre 1 godinu

Domagoj@ Horvat doslovno znaci Hrvat. Horvat je najcesece prezime u Hrvatskoj a tek peto u Madarskoj ali to je Madarsko prezime haha. A sta bi mi bez vas susjedi

Nikola

pre 1 godinu

Čekamo Kinu. Kod njih postoji 700 prezimena na milijardu i trista miliona ljudi.
(Kole, 04. februar 2023 15:52)
Verovatno ih ima u svakoj lokalnoj fabrici. Pitanje je samo koja drzi rekord…

banja luka

pre 1 godinu

Znaš ono kad ti preci prodaju veru za večeru pa ti Ivan Krstitelj postane Jovan Svetitelj i najčešće prezime ti Jovanović namesto Ivanović.
(Zime, 4. februar 2023 15:57)

Da li ti mali znas kakvo je pravo ime za Ivana, Isusa, Marije...? Da li mislis da li latinoamerikanci Papu zovu Franjo? Mucni tom tintarom.

Марко

pre 1 godinu

Ivan je čisto slovensko ime, a Jovan je došao iz Vizantije.
Rusi i Ukrajinci isto imaju Ivana a i oni novokompuju i izmišljaju jezik i govore hrvatski, kažu tOčka i tisuća, za avion kažu samolet, za helikopter vrtolet...
(Jezik, 04. februar 2023 17:17)

Тисућа је наша реч. Користи се у Душановом законику. Реч хиљада је грчког порекла.

P. V.

pre 1 godinu

Odlična ideja, raduje me što je realizovana i što je Srbija u Ginisovoj Knjizi rekorda(...)
Inače: Milica je moje ime koje mi je dato na Znamenju; zvanično (ovo sadašnje) dato mi je tri meseca posle mog rođenja, kad su moji roditelji i kum bili sigurni da ću ipak živeti, jer sam prevremeno rođena i bila sam toliko mršava da sam bukvalno bila ,,živi kostur''. Sad sam u osmoj deceniji života i nikad nisam bila bar malo i bar kratko vreme ozbiljno bolesna.

PS: Verujem da bi bilo interesantno pročitati tekst o starom srpskom običaju da se tek rođeno dete dobije na znamenju.

Ivan

pre 1 godinu

Правде ради, Хорват заиста значи Хрват. Хорвати су вероватно помађарени Хрвати.
(Јабучило, 4. februar 2023 23:01) , PREZIME Horvat koje je u mađarskoj jedno od najcescih a u hr je nejcesce ne oznacava etnicko podrijetlo vec podrucje odakle su njegovi nositelji stigli. Dakle, horvati i Hrvatske, Bosnyak iz bosne itd. mogu biti etnicki hrvati ali i ne moraju.

Mili

pre 1 godinu

aaaa......a zamisli da je namesto prezimena Horvat, najčešće među svim Slovenima prezime Srbin, šta bi to bilo čoveče?
Ali i prezime Novak je deugo najčešće u Hrvatskoj i prvo u Poljskoj, a u Srbiji skoro da i ne postoji. Kovač isto često...

Dule

pre 1 godinu

I evo ih opet "copy & paste" trolovi iz Hrvatske, koji na nekoj pseudo-ekavici pljuju po Srbima, Srbiji i pravoslavlju. Svi ste vi za lečenje. Što pre to bolje. I to bez pristupa internetu. Vašoj bolesnoj propagandi gade se i normalni Hrvati.