Ponedeljak, 17.10.2022.

15:18

Radoš Bajić razočaran: "Oni sa kojima sam diplomirao 1976. nisu došli, kao ni mnogi drugi" FOTO

Izvor: B92

Radoš Bajiæ razoèaran: "Oni sa kojima sam diplomirao 1976. nisu došli, kao ni mnogi drugi" FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Београђанка

pre 1 godinu

Bolji život i Selo gori su najbolje domaće serije ikad!! Prosto mogu da se gledaju uvek, kao evergrin... Kao npr staro Pozorište u kući, Grlom u jagode, Vruć vetar, Priče iz majstorske radionice, Porodične blago... serije bez roka trajanja...za razliku od ovih milion bezvrednih gluposti koje se trenutno snimaju

Avanturista

pre 1 godinu

Avanturista, Nušić bi u današnje vreme sigurno sebe stavio kao centar dešavanja satire, on bi bio najveći seoski švaler, najpametniji u selu oko koga se sve vrti, ili možda ne.
Daleko ste i ti i Radoš od Nušića.
(Edgar, 19. oktobar 2022 16:41)

U pravu si, slažem se, Nušić svakako ne bi pisao o životu na selu, iako je i u svoje vreme imao bogat materijal. Više je za glavne junake imao samoproklamovanu elitu, ljude pune sebe i nabeđene u svoju veličinu. Identičan profil svih šatro demokrata u Srbiji, i onih egomanijaka koji misle da su intelektualno superiorni ali imaju problem da tekst pročitaju sa razumevanjem. Ovde s punim pravom možeš da se prepoznaš.

Miki

pre 1 godinu

Gospodin Radoš je malo dublje zagazio u četništvo poslednjih godina. Kao glumac i kao reditelj. Tako da apsolutno podržavam one koje mu nisu došli.

Franc

pre 1 godinu

Ma da svuda u svetu svaka nacija istresa svoj prljav veš pred ekrane, eno Francuzi potrčaše da snimaju kako afričke zemlje skupljaju kolonijalni porez da bi prosečan Francuz živeo u blagostanju, Nemci se prosto utrkuju da prikažu neonaciste koji svakodnevno podmeću požare u zgrade gde su migranti.
Samo smo mi Srbi sa Radošom na čelu perjanica demokratije mi ćemo svima pokazati da žito osim što se seje i žanje, melje za brašno i nosi u crkvu može i da se opsuje bar po jednom u svakoj Radoševoj epizodi čisto da buduće generacije koje mnogo manje psuju ne zaborave i tu psovku.
Ispada da na selu niko ništa ne radi osim što se vrte oko kafane, jedni druge sapliću i ogovaraju.
Pa ko nam snabdeva ostatak Srbije sa hranom da nisu možda Kinezi, posadili maline, vinograde i voćnjake?
Sramota je za sve one vredne ljude na selu da ih Radoš ni u jednoj sceni nije spomenuo a ima ih puna Srbija.

Edgar

pre 1 godinu

Avanturista, ja se nisam našao isprozivanim jer ne živim na tom području, ali drugi jesu, porediti opus Radoša Bajića sa Nušićem je tragikomično, Radoš je čovek sa hiljadu lica, daleko je od intelektualaca a još dalje od prostog seljaka kakvim se ponekad prikazuje, već su dole pisali drugi koliko je šurovao sa svakom vlašću što mu nije smetalo a ne smeta ni danas da kritikuje one bivše, valjda što mu nisu dali više, pa ne bih ništa dodao, osim da takva ličnost na koliko se trudila ne može da učini ništa vredno.
Uostalom njegova dela najviše govore o njemu i zašto bi serija Selo gori, bila izuzetak kada je bio očajan i u Sekuli i u Ravnoj Gori itd.
Serija "Moj rođak sa sela" je više rekla o srpskom selu nego Radoš u svim svojim trivijalnim ostvarenjima.

Edgar

pre 1 godinu

Avanturista, Nušić bi u današnje vreme sigurno sebe stavio kao centar dešavanja satire, on bi bio najveći seoski švaler, najpametniji u selu oko koga se sve vrti, ili možda ne.
Daleko ste i ti i Radoš od Nušića.

Боки

pre 1 godinu

Лепо га је Бата налупао као канту у "Хало Такси"-ју, мој омиљени део тог филма!

Ivan

pre 1 godinu

Od Radoseve glume se sećam samo Sekule I nemogućnosti da odveze uckur da opali neku glumicu. To baš i nije za monografiju a realno, nije baš ni glumačka gromada dobro je da je iko i došao.

Branko

pre 1 godinu

Kada vidim da negdje igraju, Radoš Bajić, Mima Karadžić i Dragan Jovanović odmah menjam kanal. Radoš stalno igra seljaka iz centralne Srbije, Mima je vječiti kreštavac koji isto igra i seljačinu , seljaka , inrtelektualca, gospodina , i bilo koju vrstu uloge. Samo mjenja odeću. Dragan Jovanović stalno igra usporenog lika kome kao da ništa nije jasno, a u večini slučajeva je i malouman. Muka mi je od njih

Pera

pre 1 godinu

Koliko negativnih komentara....sve mi znamo o svakome, majstori smo za blaćenje i generalizaciju i pojednostavljivanje stvari i mlataranje o stvarima i ljudima o kojima ne znamo nista i to radimo sa takvim samopouzdanjem...
budimo ljudi iako smo g....

mhm

pre 1 godinu

ma jeste, srpski seljak je gospodin, intelektualac, akademici svi do jednog. Etika, moral, bonton pršte, a Radoš im upropastio imidž.

Niste vi videli selo.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

sam odnos kolega prema tebi ti je pokazao kakav si i kakvim te smatraju!
Prst na celo Radose, ako uopste imas savesti!
Isto se moze reci i za Ristovskog, koji je potpuno zastranio...
("Z"nalac, 19. oktobar 2022 07:52)
--------
Zastranili su jer svakodnevno ne ističu svoju "plemenitu" mržnju prema Vučiću, zar ne? Da li je to ta "savest", koja im nedostaje? Vaši miljenici su verovatno onaj nosonja koji se trenutno "proslavlja" u Americi, Kojo, Bjela i drugi modernisti našeg glumišta?!

Avanturista

pre 1 godinu

(Edgar, 18. oktobar 2022 21:28)

Evo slušaj mene kao Šumadinca i Moravca, iz regije sam koja pripada i jednom i drugom. Ne volim estetiku Radoša Bajića, ali te trivijalnosti o srpskom selu, kako mnogi pišu u komentarima, su tačne toliko da boli! Verovatno ste se toliko i našli isprozivanim. Radoš Bajić je sve to iskarikirao dosta, što i jeste poenta komedije, ne bi to ni Nušić ništa bolje predstavio, jer to jeste naša realnost. Postoji opaska jednog mog pokojnog komšije na to da nam se ulica zvala Bratstva i jedinstva - "Ulica Bratstva i jedinstva, a niko s nikoga ne govori!" I to je apsolutno tačno. U većini slučajeva ovako nam izgleda selo, gde dve kuće jedna pored druge su u zavadi, posebno ako su u rodu. O stvarima koje su mi poznate iz više seoskih sredina, u različitim krajevima Srbije, ljubavnim vezama i slično, bolje da ne govorim, to kad se zagrebe vidi se da ima duboke korene. Na kraju krajeva, da bi Radoš i ekipa snimili tu seriju, i takva kakva jeste, morali su da očiste obalu Morave da bi kadrovi bili reprezentativni. To je ono đubre što su ponosni Moravci i Šumadinci posejali za sobom. Posle im je Radoš Bajić kriv kad im tresne sliku o sebi kao u ogledalu.

Bojana

pre 1 godinu

Vrlo precizno objasnjeno!
Uz dodatak da he čovek toliko pogubljen da je utripovao da je neki veliki glumac i da ima opus koji zaslužuje knjigu. Kao glumac je promašio profesional, skaba dvojka, svaka njegova uloga je telefoniranje “Dragi gledaoci da znate da ja sada glumim”, serije su mu zbrda-zdola sa idejom ispumpavanja sto više narodnih para od RTS-a (možda zato sebe i zove “čovek iz naroda”) pa je zbog toga kao biznismen za 10. Politički se uvek slizuje sa pobednikom, zbog para naravno, tako da bi bilo realno da ipak udje na listu SNS-a i još više učvrsti svoju finansijsku imperiju. I za kraj sto neko reče, toliko je skroman narodni čovek da ima vilu na Dedinju, poslugu i vozača (koga pominje u svim intervjuima). Medjutim to je u ovoj zemlji normalno i ne treba mu zameriti ništa, zbog toga Radoše samo teraj, ovce i imaju vunu da ih neko šiša!!!

Poručile mu kolege šta misle o njemu. Dešava se kad je neko alav na novac i kada mu je novac mera svih stvari. Nebitan lik, preostaje mu jedino da se sad angažuje kod naprednjaka za kampanje i vađenje fleka.
(dešava se, 19. oktobar 2022 06:47)

"Z"nalac

pre 1 godinu

sam odnos kolega prema tebi ti je pokazao kakav si i kakvim te smatraju!
Prst na celo Radose, ako uopste imas savesti!
Isto se moze reci i za Ristovskog, koji je potpuno zastranio...

dešava se

pre 1 godinu

Poručile mu kolege šta misle o njemu. Dešava se kad je neko alav na novac i kada mu je novac mera svih stvari. Nebitan lik, preostaje mu jedino da se sad angažuje kod naprednjaka za kampanje i vađenje fleka.

kleb

pre 1 godinu

gledao sam radoša u jednoj emisiji gdje lik dok priča govori kako je ga lični šofer dovezao. ne znam meni je to ostalo toliko smiješno kao da je al paćino.

posmatrac

pre 1 godinu

Ono njegovo čudo" Selo" zaista vređa zdrav razum, ne valja za ništa. Dali su mu termin u 20 na prvom programu pa se onda hvali sa gledanošću.

Milojko

pre 1 godinu

@Djoca
Proveri koliko se para uzimalo za Sotrine serije koje izgledaju kao igrarije dece iz 7.razreda sto.se.tice glume i produkcije.

Venčanje na bojnom polju

pre 1 godinu

>> Proveri koliko se para uzimalo za Sotrine serije

Kako se taj lik uopste kvalifikovao da radi bilo sta? Voli ga narod?

Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog

pre 1 godinu

>> Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog

Pa upravo tako, mrtva... ne razumem drustvo koje jos uvek upumpava novac u ta dva bedna frankenstajna, to sto oni rade toliko je bezvredno da prosto vredja zdrav razum.

Otac srpskih jutjuberki

pre 1 godinu

Ovo je onaj neki lik sto je radio najseljackije dosadne srbske telenovele? Pa sta ce on uospte u kinoteci? Trebalo da buvlja pijaca da mu organizuje event.

Edgar

pre 1 godinu

Taurunum, ti si obišao svih 4500 sela u Srbiji i tačno znaš kakav je srpski seljak?
Radoš Bajić je vrlo loš glumac, još lošiji reditelj, a kao istoričar srpskog sela nula jer sumnjam da poznaje i svoje a kamoli druga sela.
Propusta u seriji milion, ja to znam jer živim na selu, i zato ga i kritikuju jer nije verodostojan, zato je taj svoj nedostatak pokušao da zamaskira i nadoknadi trivijalnostima u serijama.
O šifri Despot, i Ravnoj Gori drugi put.

Ukrajinska snajperistkinja Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra

pre 1 godinu

>> Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra

Najpateticniji/najljigaviji srpski reditelj ever!

Zozon

pre 1 godinu

Covek je zavrsio u zatvoru zbog muljanja sa JUL-ovcima oko vestackog djubriva! Posle se slizao sa Veljom Ilicem koji ga je spojio sa Tijanicem i odrao je RTS za Selo...(90.000 eura po epizodi plus sponzori)a lizao se sa Tadicem, a onda je naprasno poceo da pece rakiju sa zemljakom Tomom Nikolicem...trenutno njegova produkcijska kuca Contrast studios zestoko ispumpava novac iz MTS-a! Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog po pitanju duvanja vetra...tako da ne cudi sto su ostali preskocili promociju!

Djoca

pre 1 godinu

Ovome koji je u jednu recenicu stavio ''Selo Gori A Baba Se Ceslja'' i ''Sesir Profesora Koste Vujica'' treba otvoriti glavu i videti sta se u njoj nalazi

Taurunum

pre 1 godinu

@nidzahaker
Ne burazeru. Pogledaj prvo seriju od početka do kraja pa piši i komentariši. Napravio je ne seljaka već našu realnost i predstavio je baš kako treba i to smo mi.

zemunski kej

pre 1 godinu

Bila je velika reklama za njegovu seriju Ravna gora,jaka tema a uradjena kao najjeftinija limunada. Veliki promasaj. Povlacio je veliki novac za svoje projekte ali rezultat je los. Mogao je neko drugi da dobije sansu .Jedan Slobodan Sijan,Maratonci,Ko to tamo peva ,Davitelj godinama ne moze da dobije sredstva. Ovaj moze.

Veliki brat

pre 1 godinu

Za ove koji hvale seriju "Selo gori, a baba se češlja" i slična druga ostvarenja Radoša Bajića, neka pogledaju seriju Muzikanti i film Burduš, pa neka uporede ulogu Burduša koju je odigrao fenomenalni Jovan Janićijević "Janaćko", kasnije dobio nadima Burduš upravo po ovoj ulozi, kao i njegove druge uloge - eto, Burduš je čak igrao u Radoševim filmovima "Sekula i njegove žene" i "Sekula se opet ženi", ali je imao i sasvim drugačijih uloga, dok Radoš jednostavno ne ume da bude bilo šta drugo osim "Radoš", čovek kao da nije glumac, nego je to jedno isto što jeste u svakom filmu i seriji.

Edgar

pre 1 godinu

Nikol Dž Femija, mnogi ljudi koji su poreklom Šumadinci i koji su gledali Selo gori su mi rekli da to nije njihova Šumadija i Šumadinci.
Radoš je spustio seriju i selo u njoj na nivo trivijalnosti, sujeverja, bahatosti, ogovaranja, sujeta i svega onog što je u čoveku loše.
U celom selu niko nije normalan osim popa, koji gleda na selo i meštane sa nevericom.
Sve je to Radoš uz ogromnu finansijsku podršku države upakovao u odelo Srbina, Moravca da bi što bolje prodao proizvod.
Pravi razlog je ogromna zarada koju je Radoš ostvario sa ipak više nego skromnim umetničkim mogućnostima.
Sada sa ovim memoarima Radoš želi da zaokruži priču o sebi kao velikom Srbinu i umetniku, ipak to u Srbiji ne prolazi.
Zato mu mnogi nisu došli osim najvernijih ili onih kojima treba novac.

Milosav

pre 1 godinu

Mozda i najlosiji diplomirani glumac kojeg se gledao
(Instalacija, 18. oktobar 2022 18:06)

Mislim da je onaj buzdovan Mima Karadzic jos gori. Jos i reditelj!

Admiral

pre 1 godinu

Mislim da je onaj buzdovan Mima Karadzic jos gori. Jos i reditelj!
(Milosav, 18. oktobar 2022 20:07)

Mima je u predstavi Prva bracna noc pokidao, kao i lik Sava Bacica u seriji Budva na pjenu od mora

Mader Faker

pre 1 godinu

Mima je u predstavi Prva bracna noc pokidao, kao i lik Sava Bacica u seriji Budva na pjenu od mora
(Admiral, 18. oktobar 2022 20:22)

Pa i Rados je "pokidao" kao Radasin u Selo gori...

Dipl.inž.građ.

pre 1 godinu

Koji geak...
(Dr., 18. oktobar 2022 18:54

Geak je onaj koji se bavi zemljoradnjom, zemljoradnik.Otuda i pojam "geos" za planetu zemlju. To je titula, zvanje. Pošto si neuk, da naučiš nešto da se ne brukaš u tvom drugosrbijanskom društvu.

mickey rudinsky

pre 1 godinu

Pa možda ih je malo sramota, zbog tvog opusa? Da li si razmišljao o tome Radoše?
(matori, 18. oktobar 2022 19:46)
A nije ih bilo sramota kad ih je Bajić angažovao u svojim rediteljskim projektima?! Ovde mislim pre svega na Ljiljanu Stjepanović i još neke koji se nisu pojavili a bili angažovani od strane Bajića - režisera. Verujem da su razlozi opravdani!? Čisto onako.....

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

Pravi frajer , što jes jes, čista Šumadija i konačno jedan Srbin.

Da, tako lepog i zgodnog, visokog i naočitog glumca nije imala ni Bosna ni Hrvatska a ni Hercegovina nego samo Srbija i to Šumadija. E, to je problem, jer ništa srpsko ni u Srbiji kod čistih Srba ne prolazi akamoli gde drugde gde su sve ljubomoran i zao jedan do drugog. Tužno.

Radoš je odličan glumac i svestran stvaralac, a da li je dosegao umetnost ponegde to je drugo pitanje ali je to inače pitanje i za mnogo zvučnije svetske face.


Nisu svi sa umetničkih fakulteta umetnici a nisu ni svi sa mašinstva ili elektrotehnike pronalazači iako bi to trebalo da bude pa skoro svaki inženjer, ali nije, kao što ni oni koji su završili književnost nisu svi književnici i pisci sa umetničkim pedigreom, nisu. Ni matematičari svi nemaju otkrivene neke zakone ili fizičari i hemičari nove elemente pa ni doktori nauka neke nove pronalaske.

Tako da , Radoš Bajić, dobar je glumac i odlično je opisao srpsko selo, dopalo se nekom ili ne, ali on je čovek sela i ponosan na to i dobro poznaje srpsko selo i verno ga je prikazao sa svim manama i vrlinama.

I to je to, kako god, svog se ne treba stideti, jer to je baš ono specifično i samim tim vredno.

Srećno na monografiji a čovek je baio više nego lep i retko lep glumac sa prostora Sfrj od 2o - 22 miliona stanovnika.

B.V.

pre 1 godinu

E moj slepče, sela su bila puna za vreme tita, od slobe na ovamo je egzodus
(Ja, 18. oktobar 2022 17:32)

Dragi "Ja",
ukoliko imas drugacije misljenje dovoljno je da ga iskazes pa mozemo diskutovati, ne moramo da se vredjamo.
Tacno je da su nekad sela bila puna , al to nije bilo vreme Tita nego "Baby Boomer-a" odnosno posleratne generacije koja je iznela teret nemastine i velikih promena, a da pri tome nije zaboravila da je stvaranje porodice prioritet svakog mladog coveka. Te okolnosti nisu se dogadjale samo u Jugoslaviji vec u svim ostalim evropskim drzavama, Rusiji, Americi...
Egzodus sela i grada nema veze sa Slobom ili bilo kojim drugim despotom posle njega ime veze sa nama i nasim vrednostima. Ima veze sa nasim ocekivanjima i stilom zivota koji nam se plasira s medija, drustvenih mreza i okruzenja Nasi dedovi nisu imali ni ves masinu a imali su po petoro dece.
Komunistima je bio cilj da uniste seljaka i to je jasno zapisano na Cetvrtom Kongresu KPJ odrzanim u Drezdenu 1932. Da ne citiram zakljucke - jezivi su. Posebno sto su izgovoreni od komunista koji i dan danas imaju ulice u Beogradu.
Zasto je bio cilj unistiti seljaka? Zato sto je seljak ziveo na svojoj zemlji i bio je nezavistan od svake vlasti. Konvertovanjem seljaka u proletera stvarali su zavisna pokolenja kojima im je bilo lako da upravljaju.
Na kraju ne postoji najbolje drustveno uredjenje, svako ima svoje prednosti i mane, al komunizam nije uspeo ni u prebogatoj Rusiji tako da nece uspeti ni u drugim siromasnijim drzavama.

Nisu umeli

pre 1 godinu

O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.
(Radoslav S, 18. oktobar 2022 15:40)

Dragi Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima
(B.V., 18. oktobar 2022 17:12)

Pa covek ti lepo objasnio da ako im je to bio cilj, nisu uspeli da ga ostvare. Ali zato su uspeli ovi kasnije.

Ja to vidim tako!

pre 1 godinu

Postovana velicino ,moras da znas da bi bio voljen ne mozes da uguras celu familiju od rezije do scenarija zato sto imas ledja od drzave ,nego je tad trebalo da se setis prijatelja koji ti tako nedostaju!!

Milojko

pre 1 godinu

@Hentreal
Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra, sa svojim filmovima i serijama. Narocito u poslednjih 20 godina. Selo gori je remek delo zlatnog talasa cehoslovacke kinematogtafije za Ranjenog orla, Grehe njene majke ili Sesir profesora Koste Vujica.

///

pre 1 godinu

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?
(kragujev;anin, 18. oktobar 2022 13:55)
Ovo me podseti na Nebojšu Krstića, kad je umro Vlada Divljan Krstić je napisao blog u kome doduše pominje Vladu, ali uglavnom piše o sebi.
Kakve moralne veličine Radašin i Krle!

Nepristrasni gledalac

pre 1 godinu

Nije da branim Radosa Bajica jer nije ni zasluzio.
Ali ne treba previse verovati ni narodu koji stoji u redovima da gleda film Juzni Vetar.

zvezdaš

pre 1 godinu

nikad nikome izvini - ti gledaš kroz politiku, ali Ristovski je umetnik za Bajića ( i za mnoge) Ne slažem se ni ja sa njihovim stavovima, ali kakve veze ima sa glumom ( opet o Ristovskom, Bajića i češljanje baba me ne zanima)
(Aleksa78, 18. oktobar 2022 13:59)

gde nađe Ristovskog?
našla rupa zakrpu.

fuj!

pre 1 godinu

sta pomisliti o neokme ko pise monografiju sam o sebi? dovljno je pogledati sta je sve to ovaj "umetnik" snimio, napisao, reyirao, kojim temama se bavio i na koji nacin, i sve ce vam biti jasno.

B.V.

pre 1 godinu

O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.
(Radoslav S, 18. oktobar 2022 15:40)

Dragi Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima

Ja

pre 1 godinu

 Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima
(B.V., 18. oktobar 2022 17:12

E moj slepče, sela su bila puna za vreme tita, od slobe na ovamo je egzodus

realno357

pre 1 godinu

Пишеш монографију о самом себи,штампаш,...и очекујеш од људи који сујету конзумирају као колаче да те испрате ?Јавни радници болују од сујете.А Радош то "бетонира".
(a, 18. oktobar 2022 11:26)

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?
(kragujev;anin, 18. oktobar 2022 13:55)

Sliku svoju ljubim, šapćem svoje ime...

///

pre 1 godinu

Sa izuzetkom "Leda", koje pozitivno nasleđe ostaje iza Radoša Bajića? Čime je on doprineo domaćoj kinematografiji? Istini za volju, treba da bude srećan što mu se neko i pojavio.
(Ser Kokeza od FSS-a, 18. oktobar 2022 14:25)
Igrao je u filmovima Žike Pavlovića. A zašto je Žika pored tolikoh glumaca baš njemu davao uloge, e to sam se uvek pitala.

sveok

pre 1 godinu

"Dođite, napisao sam knjigu o samom sebi. Ako ne budete došli, sve ću poimence da vas nabrojim". I čudi se što mu ni klasići nisu došli?

CATAPA

pre 1 godinu

Ja mislim da se sada kaju i ovi koji su ga "ispoštovali".

A prilično sam siguran da ni ovu monografiju o sebi nije platio svojim parama. Ali ako. Sigurno ne košta onoliko koliko one splačine koje je snimao. Kamo sreće da je celog života samo i pisao monografije o sebi.

Nego, je li to ono što milenijalci zovu "attention whore"? U neka moja i Radoševa vremena smo takve tipove zvali generičkim nazivom "uobraženi seronja". Složiću se, ovo "attention whore" zvuči kudikamo laskavije.

Milan

pre 1 godinu

Pojedini sa liste su bili glavne zvezde serije "Selo gori..." a sad ih je stid da dodju. skoro celo srpsko glumiste se naslo u toj seriji. Tada nije bilo ovoliko serija u istom trenutku pa su isli trbuhom za kruhom. A sad kad se ovajdilo ne poznajemo se. Slazem se s vecinom komentara da Rados nije neki visok nivo glumca. Ali da je uspeo da u seriju dovede Gagu, Milenu dravic, Lazu Ristovskog, Nikolu Koja, Mandu, itd. jeste uspeo.

Zarije

pre 1 godinu

Kao glumac netalentovan i loš, konstantno loš.Kao čovek , to tek...Sve sem serije Selo gori... mu je ispod svakog nivoa, jedino što je ovu seriju uradio maestralno, i to pre svega zahvaljujući fantastičnoj glumi Mande, Babića,Ljilje i Olge.

Nisam odavde

pre 1 godinu

Srbi vole da daju akcenat na onome što nemaju, ljudima koji nisu došli, umesto da uživaju u onima koji su došli. To je malo "sindrom balkona" ili tako nesto...čudno.

Crude Oil

pre 1 godinu

(Ser Kokeza od FSS-a, 18. oktobar 2022 14:25)

Selo gori je remek delo i legat za generacije koje dolaze. Btw. par scena iz te serije su pomerile situacije oko kadavedericnih donacija i prevenciji ranih kancera kod zena za tri svetlosne godine nego pre tih epizoda i scena. To sto ti ne poznajes i ne prepoznajes taj vajb nego se pecash na "moj rodjak sa sela.." fantazmagorije i sitno politikansvo to je tvoj problem. Sekula je klasicno tezgarenje a la osamdesete kao Gidra sa Ludim godinama i sl. ...Ravna Gora je isto sjajan uradak...samo sto su ljudi ocekivali neke akcije, holivudizam i sl... a serija je po recima zivih svedoka uhvatila bas taj duh vremena i ritam desavanja u prolece 1941. I tako.. Kljuc nedolaska je politicki. Rados je sjajan lik.

Hamurabi

pre 1 godinu

Očajan si glumac, još gori scenarista i najgori režiser. Jesi narodski pametan, ali intelektualno si na nivou nastavnika predvojničke obuke. Ništa vredno stvorio nisi, da ti neko nije sredio termin nedelja u 20:00, niko ne bi znao ni da postojiš. Garantujem da ti je knjiga prepuna jeftine patetike, a jedini zanimljivi periodi života su bili dok se snimalo u "Petlovcu", tako da bolje da si Radašina stavio na korice nego mladog sebe. Verovatno bih pre kupio autobiografiju Bice Srbljanović nego što bih tebi dao dinara. Bica bi bar pametno potrošila ;) ako znaš šta mislim.

Radoslav S

pre 1 godinu

Najvise stete selu je doneo komunizam a posle svi politicari od reda.
(KVD, 18. oktobar 2022 14:36)
O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.

Poludeo svet

pre 1 godinu

Radoš Bajić je karikatura, čuj - monografija Radoša Bajića, ahahahahahaha...
Lik je ozbiljno fiju,a mi kao društvo gde je ovaj lik neki faktor.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 1 godinu

Da sumiramo karijeru Radoša Bajića:

Kao mlad je bio iritantni galamdžija u svakom filmu, toliko da počne čovek da navija za Nemce da ga obore u "Partizanskoj eskadrili".

Zatim glumi u najgorem komedijskom serijalu iz 80tih (što puno govori) - "legendarnom" Sekuli, gde se sav humor svodi na perverziju i uzvikivanje raznoraznih besmislica koje su kao smešne.

Devedesetih ga nije bilo nigde i to je jedna od retkih svetlih tačaka tog vremena.

Nakon toga se združuje sa Tijanićem i pravi zločinački projekat "Selo gori a baba se češlja", seriju koja je trajno unazadila sliku srpskih seljaka i od koje se oni neće skoro oporaviti. Činjenica da je sebe predstavljao kao čoveka koji voli selo tek posebno izaziva gađenje.

Onda sledi snimanje najgore istorijske serije "Ravna Gora", za koju je govorio da će trajno pomiriti četnike i partizane. I bio je u pravu - i jedni i drugi su napljuvali seriju i onaj film koji je posle izašao.

Na kraju snima novu komediju koja je, ruku na srce, malo bolja od škarta koji je pravio prethodnih decenija, ali je i nju upropastio ubacivanjem priče o Kosovu i izigravanjem velikog patriote.

Sa izuzetkom "Leda", koje pozitivno nasleđe ostaje iza Radoša Bajića? Čime je on doprineo domaćoj kinematografiji? Istini za volju, treba da bude srećan što mu se neko i pojavio.

c i t i z e n

pre 1 godinu

Нисам Радошев фан нити мислим да је велики уметник али, ако Златан Ибрахимовић може да објави књигу, може и Радош.

KVD

pre 1 godinu

kad procitas komentare onda shvatis da je u Srbiji jedno 6 mil.bezgresnih ljudi, prelepih, idealnih a da je eto samo nesretni Rados Bajic los covek.Ovi komentari vise govore o vama.Kaze naneo je stetu selu i seljacima.Pa nije druze.Najvise stete selu je doneo komunizam a posle svi politicari od reda.Grad i tzv malogradjani su unistili cestitog domacina.Radosev humor ili razumes ili ne razumes trece nema.To kakav je ko covek neka sudi Bog.Kao glumac je uneo jednu dozu humora medju ljude sad dal se nekom svidja ili ne stvar ukusa.

kimikg

pre 1 godinu

Radoš, kakav god da je, i jeste legenda "male" sredine, narodni čovek, domaćin. To malograđani teško mogu da shvate. Takođe je i osoba koja se nije prodala Miri i julovcima, kao naši ostali glumci i čitavu deceniju Slobinog režima šikaniran od strane crvenih. Veliki naš Radoš.
(Obrad, 18. oktobar 2022 12:09)

Он је преко Г17+ и Урс узео од града Крагујевца више од милион евра, и на крају тужио град за 9 милиона динара који нису још били исплаћени. Преко извршитеља је и то наплатио.

Отворено

pre 1 godinu

Глумци уживају незаслужено велики углед у народу. Начитане старлете. Слаткорјечиви, елоквентни полусвијет. Бар 90% њих

radica

pre 1 godinu

Znam da je neprimereno, ali kako za ovog Bajića reći da je srpski glumac, kada su to Cica Perović, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Ljiljana Krstić, Radmila Andrić, Neda Spasojević, Slobodan Aligrudić, Bata Stojković, Gaga Noikolić, Milena Dravić...I čemu to samohvalisanje sa tom monografijom, koga ona uopšte interesuje?!

Zoka Koka

pre 1 godinu

Čitam svih 46 komentara i drago mi je kad vidim koliko ljudi 'razumeju' ovog čoveka. Setih se, bio je kao neki 'zadušni deda'. Govorio na komemoraciji Smokija Samardžića, pa čak i Marinka Madžgalja. Svuda ga ima, a najviše tamo gde su vlast i pare. Oduvek. A i pisati monografiju o samom sebi je malo 'degute'...

kragujev;anin

pre 1 godinu

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?

Aleksa78

pre 1 godinu

nikad nikome izvini - ti gledaš kroz politiku, ali Ristovski je umetnik za Bajića ( i za mnoge) Ne slažem se ni ja sa njihovim stavovima, ali kakve veze ima sa glumom ( opet o Ristovskom, Bajića i češljanje baba me ne zanima)

slikar

pre 1 godinu

Upoznao sam kroz posao mnogo glumaca i verujte mi, najgori sloj ljudi. Sujetni do bola, o umetnosti veze nemaju, klovnovi koji se u životu nisu uhvatili za džep da nešto plate jer im je uvek malo novca za to što se klibere, a plus tripuju da je tebi cast što sediš sa njima, pa onda i plati. Pamtim Ivana Bosiljcica kao finog momka, bio je tad dosta mladji I verujte mi evo ne mogu da se setim jos jednog.

Boro

pre 1 godinu

Rados je jedan od onih ljudi koji na drustvenoj lestvici pokusavaju da se pozicioniraju na visu poziciju od one koja im pripada. Pokusava od sebe stvoriti legendu i da mu je nakako jos za zivota to postici (svojim ocima videti). Neki ljudi to postizu talentom i upravo njihovu potvrdu je Rados na kvarno hteo dobiti i time se svrstati u njihovo drustvo, ali ocigledno je da nisu bili naivni.

Petlovac

pre 1 godinu

Bajic je najvise snimao o selu i seljacima kojima duguje popularnost. Mozda je trebao predstaviti monografiju u nekoj seoskoj sredini koju je toliko voleo i prepricavao. Sigurno bi doslo vise ljudi.

Veki

pre 1 godinu

Gledao sam tvoju diplomski predstavu u Studenjakju, Led. Bili su svi sa tvoje klase. U tvojim serijama ih nema, a nešto mi se ne sviđaju. Uključio si samo svoje i podob njakobiće, preletačeviće

Obrad

pre 1 godinu

Radoš, kakav god da je, i jeste legenda "male" sredine, narodni čovek, domaćin. To malograđani teško mogu da shvate. Takođe je i osoba koja se nije prodala Miri i julovcima, kao naši ostali glumci i čitavu deceniju Slobinog režima šikaniran od strane crvenih. Veliki naš Radoš.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Brate mili pa diplomirao si pre 46 godina šta ocekuješ?
Ljudi rade po 40 godina zajedno u firmama,provode osam sati pet dana u nedelji i kako neko ode u penziju ili promeni posao više se nikada ne vide.
A ti ocekujes nešto od ljudi koje verovatno nisi video preko 40 godina?
Prijatelji su ti oni sa kojima se vidjaš,družiš.Džaba meni silna familija, braca i sestre od striceva i tetki kada se vidjamo samo po sahranama.
I oni klasicni lažni osmesi dok ne okreneš ledja.

Momi

pre 1 godinu

Gledao sam to što radi Radoš.. onako više fenomenološki, majko sveta.. to je bukvalno "nuklearna bomba" kiča, gluposti, glumatanja, siromaštva u svakom smislu, nemam reči da opišem to.

a

pre 1 godinu

Пишеш монографију о самом себи,штампаш,...и очекујеш од људи који сујету конзумирају као колаче да те испрате ?Јавни радници болују од сујете.А Радош то "бетонира".

To je to

pre 1 godinu

Opet javno eksponiranje i etiketiranje.Prvo si trebao da pitaš te kolege i koleginice o razlozima,a ne da javno kukaš da to nisi zaslužio.Možda nisu mogli,neki verovatno nisu ni hteli da dođu ali svako od njih ima razlog.Ako ćemo pošteno,daleko si ti od doajena našeg glumišta.Svi znamo na pamet da nabrojimo dvadesetak legendi naše glume,i ama baš niko tebe ni pomenuo ne bi.

Moram da kažem

pre 1 godinu

Palanački kvazi intelektualci puni kompleksa... Nad naturalnim umetnikom, koji se uzdigao duhom kulturno... Pa sitnim slovom knjigu piše.

Rđa

pre 1 godinu

Mozda zato što previše hvališ samog sebe i tripuješ da si jedinstven u svemu i za šta god da se uhvatiš. Odličan si glumac druže i drž se toga.

a

pre 1 godinu

Пишеш монографију о самом себи,штампаш,...и очекујеш од људи који сујету конзумирају као колаче да те испрате ?Јавни радници болују од сујете.А Радош то "бетонира".

To je to

pre 1 godinu

Opet javno eksponiranje i etiketiranje.Prvo si trebao da pitaš te kolege i koleginice o razlozima,a ne da javno kukaš da to nisi zaslužio.Možda nisu mogli,neki verovatno nisu ni hteli da dođu ali svako od njih ima razlog.Ako ćemo pošteno,daleko si ti od doajena našeg glumišta.Svi znamo na pamet da nabrojimo dvadesetak legendi naše glume,i ama baš niko tebe ni pomenuo ne bi.

Eric Cartman

pre 1 godinu

Brate mili pa diplomirao si pre 46 godina šta ocekuješ?
Ljudi rade po 40 godina zajedno u firmama,provode osam sati pet dana u nedelji i kako neko ode u penziju ili promeni posao više se nikada ne vide.
A ti ocekujes nešto od ljudi koje verovatno nisi video preko 40 godina?
Prijatelji su ti oni sa kojima se vidjaš,družiš.Džaba meni silna familija, braca i sestre od striceva i tetki kada se vidjamo samo po sahranama.
I oni klasicni lažni osmesi dok ne okreneš ledja.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 1 godinu

Da sumiramo karijeru Radoša Bajića:

Kao mlad je bio iritantni galamdžija u svakom filmu, toliko da počne čovek da navija za Nemce da ga obore u "Partizanskoj eskadrili".

Zatim glumi u najgorem komedijskom serijalu iz 80tih (što puno govori) - "legendarnom" Sekuli, gde se sav humor svodi na perverziju i uzvikivanje raznoraznih besmislica koje su kao smešne.

Devedesetih ga nije bilo nigde i to je jedna od retkih svetlih tačaka tog vremena.

Nakon toga se združuje sa Tijanićem i pravi zločinački projekat "Selo gori a baba se češlja", seriju koja je trajno unazadila sliku srpskih seljaka i od koje se oni neće skoro oporaviti. Činjenica da je sebe predstavljao kao čoveka koji voli selo tek posebno izaziva gađenje.

Onda sledi snimanje najgore istorijske serije "Ravna Gora", za koju je govorio da će trajno pomiriti četnike i partizane. I bio je u pravu - i jedni i drugi su napljuvali seriju i onaj film koji je posle izašao.

Na kraju snima novu komediju koja je, ruku na srce, malo bolja od škarta koji je pravio prethodnih decenija, ali je i nju upropastio ubacivanjem priče o Kosovu i izigravanjem velikog patriote.

Sa izuzetkom "Leda", koje pozitivno nasleđe ostaje iza Radoša Bajića? Čime je on doprineo domaćoj kinematografiji? Istini za volju, treba da bude srećan što mu se neko i pojavio.

kragujev;anin

pre 1 godinu

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?

slikar

pre 1 godinu

Upoznao sam kroz posao mnogo glumaca i verujte mi, najgori sloj ljudi. Sujetni do bola, o umetnosti veze nemaju, klovnovi koji se u životu nisu uhvatili za džep da nešto plate jer im je uvek malo novca za to što se klibere, a plus tripuju da je tebi cast što sediš sa njima, pa onda i plati. Pamtim Ivana Bosiljcica kao finog momka, bio je tad dosta mladji I verujte mi evo ne mogu da se setim jos jednog.

Momi

pre 1 godinu

Gledao sam to što radi Radoš.. onako više fenomenološki, majko sveta.. to je bukvalno "nuklearna bomba" kiča, gluposti, glumatanja, siromaštva u svakom smislu, nemam reči da opišem to.

Boro

pre 1 godinu

Rados je jedan od onih ljudi koji na drustvenoj lestvici pokusavaju da se pozicioniraju na visu poziciju od one koja im pripada. Pokusava od sebe stvoriti legendu i da mu je nakako jos za zivota to postici (svojim ocima videti). Neki ljudi to postizu talentom i upravo njihovu potvrdu je Rados na kvarno hteo dobiti i time se svrstati u njihovo drustvo, ali ocigledno je da nisu bili naivni.

Zoka Koka

pre 1 godinu

Čitam svih 46 komentara i drago mi je kad vidim koliko ljudi 'razumeju' ovog čoveka. Setih se, bio je kao neki 'zadušni deda'. Govorio na komemoraciji Smokija Samardžića, pa čak i Marinka Madžgalja. Svuda ga ima, a najviše tamo gde su vlast i pare. Oduvek. A i pisati monografiju o samom sebi je malo 'degute'...

Ja to vidim tako!

pre 1 godinu

Postovana velicino ,moras da znas da bi bio voljen ne mozes da uguras celu familiju od rezije do scenarija zato sto imas ledja od drzave ,nego je tad trebalo da se setis prijatelja koji ti tako nedostaju!!

Zozon

pre 1 godinu

Covek je zavrsio u zatvoru zbog muljanja sa JUL-ovcima oko vestackog djubriva! Posle se slizao sa Veljom Ilicem koji ga je spojio sa Tijanicem i odrao je RTS za Selo...(90.000 eura po epizodi plus sponzori)a lizao se sa Tadicem, a onda je naprasno poceo da pece rakiju sa zemljakom Tomom Nikolicem...trenutno njegova produkcijska kuca Contrast studios zestoko ispumpava novac iz MTS-a! Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog po pitanju duvanja vetra...tako da ne cudi sto su ostali preskocili promociju!

radica

pre 1 godinu

Znam da je neprimereno, ali kako za ovog Bajića reći da je srpski glumac, kada su to Cica Perović, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Ljiljana Krstić, Radmila Andrić, Neda Spasojević, Slobodan Aligrudić, Bata Stojković, Gaga Noikolić, Milena Dravić...I čemu to samohvalisanje sa tom monografijom, koga ona uopšte interesuje?!

Veki

pre 1 godinu

Gledao sam tvoju diplomski predstavu u Studenjakju, Led. Bili su svi sa tvoje klase. U tvojim serijama ih nema, a nešto mi se ne sviđaju. Uključio si samo svoje i podob njakobiće, preletačeviće

Petlovac

pre 1 godinu

Bajic je najvise snimao o selu i seljacima kojima duguje popularnost. Mozda je trebao predstaviti monografiju u nekoj seoskoj sredini koju je toliko voleo i prepricavao. Sigurno bi doslo vise ljudi.

Rđa

pre 1 godinu

Mozda zato što previše hvališ samog sebe i tripuješ da si jedinstven u svemu i za šta god da se uhvatiš. Odličan si glumac druže i drž se toga.

sveok

pre 1 godinu

"Dođite, napisao sam knjigu o samom sebi. Ako ne budete došli, sve ću poimence da vas nabrojim". I čudi se što mu ni klasići nisu došli?

kimikg

pre 1 godinu

Radoš, kakav god da je, i jeste legenda "male" sredine, narodni čovek, domaćin. To malograđani teško mogu da shvate. Takođe je i osoba koja se nije prodala Miri i julovcima, kao naši ostali glumci i čitavu deceniju Slobinog režima šikaniran od strane crvenih. Veliki naš Radoš.
(Obrad, 18. oktobar 2022 12:09)

Он је преко Г17+ и Урс узео од града Крагујевца више од милион евра, и на крају тужио град за 9 милиона динара који нису још били исплаћени. Преко извршитеља је и то наплатио.

Moram da kažem

pre 1 godinu

Palanački kvazi intelektualci puni kompleksa... Nad naturalnim umetnikom, koji se uzdigao duhom kulturno... Pa sitnim slovom knjigu piše.

c i t i z e n

pre 1 godinu

Нисам Радошев фан нити мислим да је велики уметник али, ако Златан Ибрахимовић може да објави књигу, може и Радош.

zemunski kej

pre 1 godinu

Bila je velika reklama za njegovu seriju Ravna gora,jaka tema a uradjena kao najjeftinija limunada. Veliki promasaj. Povlacio je veliki novac za svoje projekte ali rezultat je los. Mogao je neko drugi da dobije sansu .Jedan Slobodan Sijan,Maratonci,Ko to tamo peva ,Davitelj godinama ne moze da dobije sredstva. Ovaj moze.

CATAPA

pre 1 godinu

Ja mislim da se sada kaju i ovi koji su ga "ispoštovali".

A prilično sam siguran da ni ovu monografiju o sebi nije platio svojim parama. Ali ako. Sigurno ne košta onoliko koliko one splačine koje je snimao. Kamo sreće da je celog života samo i pisao monografije o sebi.

Nego, je li to ono što milenijalci zovu "attention whore"? U neka moja i Radoševa vremena smo takve tipove zvali generičkim nazivom "uobraženi seronja". Složiću se, ovo "attention whore" zvuči kudikamo laskavije.

realno357

pre 1 godinu

Пишеш монографију о самом себи,штампаш,...и очекујеш од људи који сујету конзумирају као колаче да те испрате ?Јавни радници болују од сујете.А Радош то "бетонира".
(a, 18. oktobar 2022 11:26)

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?
(kragujev;anin, 18. oktobar 2022 13:55)

Sliku svoju ljubim, šapćem svoje ime...

Otac srpskih jutjuberki

pre 1 godinu

Ovo je onaj neki lik sto je radio najseljackije dosadne srbske telenovele? Pa sta ce on uospte u kinoteci? Trebalo da buvlja pijaca da mu organizuje event.

fuj!

pre 1 godinu

sta pomisliti o neokme ko pise monografiju sam o sebi? dovljno je pogledati sta je sve to ovaj "umetnik" snimio, napisao, reyirao, kojim temama se bavio i na koji nacin, i sve ce vam biti jasno.

Poludeo svet

pre 1 godinu

Radoš Bajić je karikatura, čuj - monografija Radoša Bajića, ahahahahahaha...
Lik je ozbiljno fiju,a mi kao društvo gde je ovaj lik neki faktor.

Отворено

pre 1 godinu

Глумци уживају незаслужено велики углед у народу. Начитане старлете. Слаткорјечиви, елоквентни полусвијет. Бар 90% њих

Edgar

pre 1 godinu

Taurunum, ti si obišao svih 4500 sela u Srbiji i tačno znaš kakav je srpski seljak?
Radoš Bajić je vrlo loš glumac, još lošiji reditelj, a kao istoričar srpskog sela nula jer sumnjam da poznaje i svoje a kamoli druga sela.
Propusta u seriji milion, ja to znam jer živim na selu, i zato ga i kritikuju jer nije verodostojan, zato je taj svoj nedostatak pokušao da zamaskira i nadoknadi trivijalnostima u serijama.
O šifri Despot, i Ravnoj Gori drugi put.

Nepristrasni gledalac

pre 1 godinu

Nije da branim Radosa Bajica jer nije ni zasluzio.
Ali ne treba previse verovati ni narodu koji stoji u redovima da gleda film Juzni Vetar.

Hamurabi

pre 1 godinu

Očajan si glumac, još gori scenarista i najgori režiser. Jesi narodski pametan, ali intelektualno si na nivou nastavnika predvojničke obuke. Ništa vredno stvorio nisi, da ti neko nije sredio termin nedelja u 20:00, niko ne bi znao ni da postojiš. Garantujem da ti je knjiga prepuna jeftine patetike, a jedini zanimljivi periodi života su bili dok se snimalo u "Petlovcu", tako da bolje da si Radašina stavio na korice nego mladog sebe. Verovatno bih pre kupio autobiografiju Bice Srbljanović nego što bih tebi dao dinara. Bica bi bar pametno potrošila ;) ako znaš šta mislim.

///

pre 1 godinu

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?
(kragujev;anin, 18. oktobar 2022 13:55)
Ovo me podseti na Nebojšu Krstića, kad je umro Vlada Divljan Krstić je napisao blog u kome doduše pominje Vladu, ali uglavnom piše o sebi.
Kakve moralne veličine Radašin i Krle!

Veliki brat

pre 1 godinu

Za ove koji hvale seriju "Selo gori, a baba se češlja" i slična druga ostvarenja Radoša Bajića, neka pogledaju seriju Muzikanti i film Burduš, pa neka uporede ulogu Burduša koju je odigrao fenomenalni Jovan Janićijević "Janaćko", kasnije dobio nadima Burduš upravo po ovoj ulozi, kao i njegove druge uloge - eto, Burduš je čak igrao u Radoševim filmovima "Sekula i njegove žene" i "Sekula se opet ženi", ali je imao i sasvim drugačijih uloga, dok Radoš jednostavno ne ume da bude bilo šta drugo osim "Radoš", čovek kao da nije glumac, nego je to jedno isto što jeste u svakom filmu i seriji.

Djoca

pre 1 godinu

Ovome koji je u jednu recenicu stavio ''Selo Gori A Baba Se Ceslja'' i ''Sesir Profesora Koste Vujica'' treba otvoriti glavu i videti sta se u njoj nalazi

KVD

pre 1 godinu

kad procitas komentare onda shvatis da je u Srbiji jedno 6 mil.bezgresnih ljudi, prelepih, idealnih a da je eto samo nesretni Rados Bajic los covek.Ovi komentari vise govore o vama.Kaze naneo je stetu selu i seljacima.Pa nije druze.Najvise stete selu je doneo komunizam a posle svi politicari od reda.Grad i tzv malogradjani su unistili cestitog domacina.Radosev humor ili razumes ili ne razumes trece nema.To kakav je ko covek neka sudi Bog.Kao glumac je uneo jednu dozu humora medju ljude sad dal se nekom svidja ili ne stvar ukusa.

zvezdaš

pre 1 godinu

nikad nikome izvini - ti gledaš kroz politiku, ali Ristovski je umetnik za Bajića ( i za mnoge) Ne slažem se ni ja sa njihovim stavovima, ali kakve veze ima sa glumom ( opet o Ristovskom, Bajića i češljanje baba me ne zanima)
(Aleksa78, 18. oktobar 2022 13:59)

gde nađe Ristovskog?
našla rupa zakrpu.

Milan

pre 1 godinu

Pojedini sa liste su bili glavne zvezde serije "Selo gori..." a sad ih je stid da dodju. skoro celo srpsko glumiste se naslo u toj seriji. Tada nije bilo ovoliko serija u istom trenutku pa su isli trbuhom za kruhom. A sad kad se ovajdilo ne poznajemo se. Slazem se s vecinom komentara da Rados nije neki visok nivo glumca. Ali da je uspeo da u seriju dovede Gagu, Milenu dravic, Lazu Ristovskog, Nikolu Koja, Mandu, itd. jeste uspeo.

Zarije

pre 1 godinu

Kao glumac netalentovan i loš, konstantno loš.Kao čovek , to tek...Sve sem serije Selo gori... mu je ispod svakog nivoa, jedino što je ovu seriju uradio maestralno, i to pre svega zahvaljujući fantastičnoj glumi Mande, Babića,Ljilje i Olge.

Ja

pre 1 godinu

 Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima
(B.V., 18. oktobar 2022 17:12

E moj slepče, sela su bila puna za vreme tita, od slobe na ovamo je egzodus

Nisam odavde

pre 1 godinu

Srbi vole da daju akcenat na onome što nemaju, ljudima koji nisu došli, umesto da uživaju u onima koji su došli. To je malo "sindrom balkona" ili tako nesto...čudno.

Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog

pre 1 godinu

>> Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog

Pa upravo tako, mrtva... ne razumem drustvo koje jos uvek upumpava novac u ta dva bedna frankenstajna, to sto oni rade toliko je bezvredno da prosto vredja zdrav razum.

Edgar

pre 1 godinu

Nikol Dž Femija, mnogi ljudi koji su poreklom Šumadinci i koji su gledali Selo gori su mi rekli da to nije njihova Šumadija i Šumadinci.
Radoš je spustio seriju i selo u njoj na nivo trivijalnosti, sujeverja, bahatosti, ogovaranja, sujeta i svega onog što je u čoveku loše.
U celom selu niko nije normalan osim popa, koji gleda na selo i meštane sa nevericom.
Sve je to Radoš uz ogromnu finansijsku podršku države upakovao u odelo Srbina, Moravca da bi što bolje prodao proizvod.
Pravi razlog je ogromna zarada koju je Radoš ostvario sa ipak više nego skromnim umetničkim mogućnostima.
Sada sa ovim memoarima Radoš želi da zaokruži priču o sebi kao velikom Srbinu i umetniku, ipak to u Srbiji ne prolazi.
Zato mu mnogi nisu došli osim najvernijih ili onih kojima treba novac.

Milosav

pre 1 godinu

Mozda i najlosiji diplomirani glumac kojeg se gledao
(Instalacija, 18. oktobar 2022 18:06)

Mislim da je onaj buzdovan Mima Karadzic jos gori. Jos i reditelj!

Radoslav S

pre 1 godinu

Najvise stete selu je doneo komunizam a posle svi politicari od reda.
(KVD, 18. oktobar 2022 14:36)
O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.

///

pre 1 godinu

Sa izuzetkom "Leda", koje pozitivno nasleđe ostaje iza Radoša Bajića? Čime je on doprineo domaćoj kinematografiji? Istini za volju, treba da bude srećan što mu se neko i pojavio.
(Ser Kokeza od FSS-a, 18. oktobar 2022 14:25)
Igrao je u filmovima Žike Pavlovića. A zašto je Žika pored tolikoh glumaca baš njemu davao uloge, e to sam se uvek pitala.

Aleksa78

pre 1 godinu

nikad nikome izvini - ti gledaš kroz politiku, ali Ristovski je umetnik za Bajića ( i za mnoge) Ne slažem se ni ja sa njihovim stavovima, ali kakve veze ima sa glumom ( opet o Ristovskom, Bajića i češljanje baba me ne zanima)

Milojko

pre 1 godinu

@Djoca
Proveri koliko se para uzimalo za Sotrine serije koje izgledaju kao igrarije dece iz 7.razreda sto.se.tice glume i produkcije.

B.V.

pre 1 godinu

O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.
(Radoslav S, 18. oktobar 2022 15:40)

Dragi Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima

Venčanje na bojnom polju

pre 1 godinu

>> Proveri koliko se para uzimalo za Sotrine serije

Kako se taj lik uopste kvalifikovao da radi bilo sta? Voli ga narod?

Dipl.inž.građ.

pre 1 godinu

Koji geak...
(Dr., 18. oktobar 2022 18:54

Geak je onaj koji se bavi zemljoradnjom, zemljoradnik.Otuda i pojam "geos" za planetu zemlju. To je titula, zvanje. Pošto si neuk, da naučiš nešto da se ne brukaš u tvom drugosrbijanskom društvu.

Nisu umeli

pre 1 godinu

O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.
(Radoslav S, 18. oktobar 2022 15:40)

Dragi Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima
(B.V., 18. oktobar 2022 17:12)

Pa covek ti lepo objasnio da ako im je to bio cilj, nisu uspeli da ga ostvare. Ali zato su uspeli ovi kasnije.

Mader Faker

pre 1 godinu

Mima je u predstavi Prva bracna noc pokidao, kao i lik Sava Bacica u seriji Budva na pjenu od mora
(Admiral, 18. oktobar 2022 20:22)

Pa i Rados je "pokidao" kao Radasin u Selo gori...

mickey rudinsky

pre 1 godinu

Pa možda ih je malo sramota, zbog tvog opusa? Da li si razmišljao o tome Radoše?
(matori, 18. oktobar 2022 19:46)
A nije ih bilo sramota kad ih je Bajić angažovao u svojim rediteljskim projektima?! Ovde mislim pre svega na Ljiljanu Stjepanović i još neke koji se nisu pojavili a bili angažovani od strane Bajića - režisera. Verujem da su razlozi opravdani!? Čisto onako.....

"Z"nalac

pre 1 godinu

sam odnos kolega prema tebi ti je pokazao kakav si i kakvim te smatraju!
Prst na celo Radose, ako uopste imas savesti!
Isto se moze reci i za Ristovskog, koji je potpuno zastranio...

B.V.

pre 1 godinu

E moj slepče, sela su bila puna za vreme tita, od slobe na ovamo je egzodus
(Ja, 18. oktobar 2022 17:32)

Dragi "Ja",
ukoliko imas drugacije misljenje dovoljno je da ga iskazes pa mozemo diskutovati, ne moramo da se vredjamo.
Tacno je da su nekad sela bila puna , al to nije bilo vreme Tita nego "Baby Boomer-a" odnosno posleratne generacije koja je iznela teret nemastine i velikih promena, a da pri tome nije zaboravila da je stvaranje porodice prioritet svakog mladog coveka. Te okolnosti nisu se dogadjale samo u Jugoslaviji vec u svim ostalim evropskim drzavama, Rusiji, Americi...
Egzodus sela i grada nema veze sa Slobom ili bilo kojim drugim despotom posle njega ime veze sa nama i nasim vrednostima. Ima veze sa nasim ocekivanjima i stilom zivota koji nam se plasira s medija, drustvenih mreza i okruzenja Nasi dedovi nisu imali ni ves masinu a imali su po petoro dece.
Komunistima je bio cilj da uniste seljaka i to je jasno zapisano na Cetvrtom Kongresu KPJ odrzanim u Drezdenu 1932. Da ne citiram zakljucke - jezivi su. Posebno sto su izgovoreni od komunista koji i dan danas imaju ulice u Beogradu.
Zasto je bio cilj unistiti seljaka? Zato sto je seljak ziveo na svojoj zemlji i bio je nezavistan od svake vlasti. Konvertovanjem seljaka u proletera stvarali su zavisna pokolenja kojima im je bilo lako da upravljaju.
Na kraju ne postoji najbolje drustveno uredjenje, svako ima svoje prednosti i mane, al komunizam nije uspeo ni u prebogatoj Rusiji tako da nece uspeti ni u drugim siromasnijim drzavama.

Ukrajinska snajperistkinja Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra

pre 1 godinu

>> Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra

Najpateticniji/najljigaviji srpski reditelj ever!

kleb

pre 1 godinu

gledao sam radoša u jednoj emisiji gdje lik dok priča govori kako je ga lični šofer dovezao. ne znam meni je to ostalo toliko smiješno kao da je al paćino.

dešava se

pre 1 godinu

Poručile mu kolege šta misle o njemu. Dešava se kad je neko alav na novac i kada mu je novac mera svih stvari. Nebitan lik, preostaje mu jedino da se sad angažuje kod naprednjaka za kampanje i vađenje fleka.

posmatrac

pre 1 godinu

Ono njegovo čudo" Selo" zaista vređa zdrav razum, ne valja za ništa. Dali su mu termin u 20 na prvom programu pa se onda hvali sa gledanošću.

Obrad

pre 1 godinu

Radoš, kakav god da je, i jeste legenda "male" sredine, narodni čovek, domaćin. To malograđani teško mogu da shvate. Takođe je i osoba koja se nije prodala Miri i julovcima, kao naši ostali glumci i čitavu deceniju Slobinog režima šikaniran od strane crvenih. Veliki naš Radoš.

Taurunum

pre 1 godinu

@nidzahaker
Ne burazeru. Pogledaj prvo seriju od početka do kraja pa piši i komentariši. Napravio je ne seljaka već našu realnost i predstavio je baš kako treba i to smo mi.

Crude Oil

pre 1 godinu

(Ser Kokeza od FSS-a, 18. oktobar 2022 14:25)

Selo gori je remek delo i legat za generacije koje dolaze. Btw. par scena iz te serije su pomerile situacije oko kadavedericnih donacija i prevenciji ranih kancera kod zena za tri svetlosne godine nego pre tih epizoda i scena. To sto ti ne poznajes i ne prepoznajes taj vajb nego se pecash na "moj rodjak sa sela.." fantazmagorije i sitno politikansvo to je tvoj problem. Sekula je klasicno tezgarenje a la osamdesete kao Gidra sa Ludim godinama i sl. ...Ravna Gora je isto sjajan uradak...samo sto su ljudi ocekivali neke akcije, holivudizam i sl... a serija je po recima zivih svedoka uhvatila bas taj duh vremena i ritam desavanja u prolece 1941. I tako.. Kljuc nedolaska je politicki. Rados je sjajan lik.

Milojko

pre 1 godinu

@Hentreal
Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra, sa svojim filmovima i serijama. Narocito u poslednjih 20 godina. Selo gori je remek delo zlatnog talasa cehoslovacke kinematogtafije za Ranjenog orla, Grehe njene majke ili Sesir profesora Koste Vujica.

Avanturista

pre 1 godinu

(Edgar, 18. oktobar 2022 21:28)

Evo slušaj mene kao Šumadinca i Moravca, iz regije sam koja pripada i jednom i drugom. Ne volim estetiku Radoša Bajića, ali te trivijalnosti o srpskom selu, kako mnogi pišu u komentarima, su tačne toliko da boli! Verovatno ste se toliko i našli isprozivanim. Radoš Bajić je sve to iskarikirao dosta, što i jeste poenta komedije, ne bi to ni Nušić ništa bolje predstavio, jer to jeste naša realnost. Postoji opaska jednog mog pokojnog komšije na to da nam se ulica zvala Bratstva i jedinstva - "Ulica Bratstva i jedinstva, a niko s nikoga ne govori!" I to je apsolutno tačno. U većini slučajeva ovako nam izgleda selo, gde dve kuće jedna pored druge su u zavadi, posebno ako su u rodu. O stvarima koje su mi poznate iz više seoskih sredina, u različitim krajevima Srbije, ljubavnim vezama i slično, bolje da ne govorim, to kad se zagrebe vidi se da ima duboke korene. Na kraju krajeva, da bi Radoš i ekipa snimili tu seriju, i takva kakva jeste, morali su da očiste obalu Morave da bi kadrovi bili reprezentativni. To je ono đubre što su ponosni Moravci i Šumadinci posejali za sobom. Posle im je Radoš Bajić kriv kad im tresne sliku o sebi kao u ogledalu.

Admiral

pre 1 godinu

Mislim da je onaj buzdovan Mima Karadzic jos gori. Jos i reditelj!
(Milosav, 18. oktobar 2022 20:07)

Mima je u predstavi Prva bracna noc pokidao, kao i lik Sava Bacica u seriji Budva na pjenu od mora

mhm

pre 1 godinu

ma jeste, srpski seljak je gospodin, intelektualac, akademici svi do jednog. Etika, moral, bonton pršte, a Radoš im upropastio imidž.

Niste vi videli selo.

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

Pravi frajer , što jes jes, čista Šumadija i konačno jedan Srbin.

Da, tako lepog i zgodnog, visokog i naočitog glumca nije imala ni Bosna ni Hrvatska a ni Hercegovina nego samo Srbija i to Šumadija. E, to je problem, jer ništa srpsko ni u Srbiji kod čistih Srba ne prolazi akamoli gde drugde gde su sve ljubomoran i zao jedan do drugog. Tužno.

Radoš je odličan glumac i svestran stvaralac, a da li je dosegao umetnost ponegde to je drugo pitanje ali je to inače pitanje i za mnogo zvučnije svetske face.


Nisu svi sa umetničkih fakulteta umetnici a nisu ni svi sa mašinstva ili elektrotehnike pronalazači iako bi to trebalo da bude pa skoro svaki inženjer, ali nije, kao što ni oni koji su završili književnost nisu svi književnici i pisci sa umetničkim pedigreom, nisu. Ni matematičari svi nemaju otkrivene neke zakone ili fizičari i hemičari nove elemente pa ni doktori nauka neke nove pronalaske.

Tako da , Radoš Bajić, dobar je glumac i odlično je opisao srpsko selo, dopalo se nekom ili ne, ali on je čovek sela i ponosan na to i dobro poznaje srpsko selo i verno ga je prikazao sa svim manama i vrlinama.

I to je to, kako god, svog se ne treba stideti, jer to je baš ono specifično i samim tim vredno.

Srećno na monografiji a čovek je baio više nego lep i retko lep glumac sa prostora Sfrj od 2o - 22 miliona stanovnika.

Београђанка

pre 1 godinu

Bolji život i Selo gori su najbolje domaće serije ikad!! Prosto mogu da se gledaju uvek, kao evergrin... Kao npr staro Pozorište u kući, Grlom u jagode, Vruć vetar, Priče iz majstorske radionice, Porodične blago... serije bez roka trajanja...za razliku od ovih milion bezvrednih gluposti koje se trenutno snimaju

Miki

pre 1 godinu

Gospodin Radoš je malo dublje zagazio u četništvo poslednjih godina. Kao glumac i kao reditelj. Tako da apsolutno podržavam one koje mu nisu došli.

Edgar

pre 1 godinu

Avanturista, Nušić bi u današnje vreme sigurno sebe stavio kao centar dešavanja satire, on bi bio najveći seoski švaler, najpametniji u selu oko koga se sve vrti, ili možda ne.
Daleko ste i ti i Radoš od Nušića.

Branko

pre 1 godinu

Kada vidim da negdje igraju, Radoš Bajić, Mima Karadžić i Dragan Jovanović odmah menjam kanal. Radoš stalno igra seljaka iz centralne Srbije, Mima je vječiti kreštavac koji isto igra i seljačinu , seljaka , inrtelektualca, gospodina , i bilo koju vrstu uloge. Samo mjenja odeću. Dragan Jovanović stalno igra usporenog lika kome kao da ništa nije jasno, a u večini slučajeva je i malouman. Muka mi je od njih

Edgar

pre 1 godinu

Avanturista, ja se nisam našao isprozivanim jer ne živim na tom području, ali drugi jesu, porediti opus Radoša Bajića sa Nušićem je tragikomično, Radoš je čovek sa hiljadu lica, daleko je od intelektualaca a još dalje od prostog seljaka kakvim se ponekad prikazuje, već su dole pisali drugi koliko je šurovao sa svakom vlašću što mu nije smetalo a ne smeta ni danas da kritikuje one bivše, valjda što mu nisu dali više, pa ne bih ništa dodao, osim da takva ličnost na koliko se trudila ne može da učini ništa vredno.
Uostalom njegova dela najviše govore o njemu i zašto bi serija Selo gori, bila izuzetak kada je bio očajan i u Sekuli i u Ravnoj Gori itd.
Serija "Moj rođak sa sela" je više rekla o srpskom selu nego Radoš u svim svojim trivijalnim ostvarenjima.

Franc

pre 1 godinu

Ma da svuda u svetu svaka nacija istresa svoj prljav veš pred ekrane, eno Francuzi potrčaše da snimaju kako afričke zemlje skupljaju kolonijalni porez da bi prosečan Francuz živeo u blagostanju, Nemci se prosto utrkuju da prikažu neonaciste koji svakodnevno podmeću požare u zgrade gde su migranti.
Samo smo mi Srbi sa Radošom na čelu perjanica demokratije mi ćemo svima pokazati da žito osim što se seje i žanje, melje za brašno i nosi u crkvu može i da se opsuje bar po jednom u svakoj Radoševoj epizodi čisto da buduće generacije koje mnogo manje psuju ne zaborave i tu psovku.
Ispada da na selu niko ništa ne radi osim što se vrte oko kafane, jedni druge sapliću i ogovaraju.
Pa ko nam snabdeva ostatak Srbije sa hranom da nisu možda Kinezi, posadili maline, vinograde i voćnjake?
Sramota je za sve one vredne ljude na selu da ih Radoš ni u jednoj sceni nije spomenuo a ima ih puna Srbija.

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

sam odnos kolega prema tebi ti je pokazao kakav si i kakvim te smatraju!
Prst na celo Radose, ako uopste imas savesti!
Isto se moze reci i za Ristovskog, koji je potpuno zastranio...
("Z"nalac, 19. oktobar 2022 07:52)
--------
Zastranili su jer svakodnevno ne ističu svoju "plemenitu" mržnju prema Vučiću, zar ne? Da li je to ta "savest", koja im nedostaje? Vaši miljenici su verovatno onaj nosonja koji se trenutno "proslavlja" u Americi, Kojo, Bjela i drugi modernisti našeg glumišta?!

Ivan

pre 1 godinu

Od Radoseve glume se sećam samo Sekule I nemogućnosti da odveze uckur da opali neku glumicu. To baš i nije za monografiju a realno, nije baš ni glumačka gromada dobro je da je iko i došao.

Avanturista

pre 1 godinu

Avanturista, Nušić bi u današnje vreme sigurno sebe stavio kao centar dešavanja satire, on bi bio najveći seoski švaler, najpametniji u selu oko koga se sve vrti, ili možda ne.
Daleko ste i ti i Radoš od Nušića.
(Edgar, 19. oktobar 2022 16:41)

U pravu si, slažem se, Nušić svakako ne bi pisao o životu na selu, iako je i u svoje vreme imao bogat materijal. Više je za glavne junake imao samoproklamovanu elitu, ljude pune sebe i nabeđene u svoju veličinu. Identičan profil svih šatro demokrata u Srbiji, i onih egomanijaka koji misle da su intelektualno superiorni ali imaju problem da tekst pročitaju sa razumevanjem. Ovde s punim pravom možeš da se prepoznaš.

Bojana

pre 1 godinu

Vrlo precizno objasnjeno!
Uz dodatak da he čovek toliko pogubljen da je utripovao da je neki veliki glumac i da ima opus koji zaslužuje knjigu. Kao glumac je promašio profesional, skaba dvojka, svaka njegova uloga je telefoniranje “Dragi gledaoci da znate da ja sada glumim”, serije su mu zbrda-zdola sa idejom ispumpavanja sto više narodnih para od RTS-a (možda zato sebe i zove “čovek iz naroda”) pa je zbog toga kao biznismen za 10. Politički se uvek slizuje sa pobednikom, zbog para naravno, tako da bi bilo realno da ipak udje na listu SNS-a i još više učvrsti svoju finansijsku imperiju. I za kraj sto neko reče, toliko je skroman narodni čovek da ima vilu na Dedinju, poslugu i vozača (koga pominje u svim intervjuima). Medjutim to je u ovoj zemlji normalno i ne treba mu zameriti ništa, zbog toga Radoše samo teraj, ovce i imaju vunu da ih neko šiša!!!

Poručile mu kolege šta misle o njemu. Dešava se kad je neko alav na novac i kada mu je novac mera svih stvari. Nebitan lik, preostaje mu jedino da se sad angažuje kod naprednjaka za kampanje i vađenje fleka.
(dešava se, 19. oktobar 2022 06:47)

Pera

pre 1 godinu

Koliko negativnih komentara....sve mi znamo o svakome, majstori smo za blaćenje i generalizaciju i pojednostavljivanje stvari i mlataranje o stvarima i ljudima o kojima ne znamo nista i to radimo sa takvim samopouzdanjem...
budimo ljudi iako smo g....

Боки

pre 1 godinu

Лепо га је Бата налупао као канту у "Хало Такси"-ју, мој омиљени део тог филма!

Obrad

pre 1 godinu

Radoš, kakav god da je, i jeste legenda "male" sredine, narodni čovek, domaćin. To malograđani teško mogu da shvate. Takođe je i osoba koja se nije prodala Miri i julovcima, kao naši ostali glumci i čitavu deceniju Slobinog režima šikaniran od strane crvenih. Veliki naš Radoš.

KVD

pre 1 godinu

kad procitas komentare onda shvatis da je u Srbiji jedno 6 mil.bezgresnih ljudi, prelepih, idealnih a da je eto samo nesretni Rados Bajic los covek.Ovi komentari vise govore o vama.Kaze naneo je stetu selu i seljacima.Pa nije druze.Najvise stete selu je doneo komunizam a posle svi politicari od reda.Grad i tzv malogradjani su unistili cestitog domacina.Radosev humor ili razumes ili ne razumes trece nema.To kakav je ko covek neka sudi Bog.Kao glumac je uneo jednu dozu humora medju ljude sad dal se nekom svidja ili ne stvar ukusa.

Crude Oil

pre 1 godinu

(Ser Kokeza od FSS-a, 18. oktobar 2022 14:25)

Selo gori je remek delo i legat za generacije koje dolaze. Btw. par scena iz te serije su pomerile situacije oko kadavedericnih donacija i prevenciji ranih kancera kod zena za tri svetlosne godine nego pre tih epizoda i scena. To sto ti ne poznajes i ne prepoznajes taj vajb nego se pecash na "moj rodjak sa sela.." fantazmagorije i sitno politikansvo to je tvoj problem. Sekula je klasicno tezgarenje a la osamdesete kao Gidra sa Ludim godinama i sl. ...Ravna Gora je isto sjajan uradak...samo sto su ljudi ocekivali neke akcije, holivudizam i sl... a serija je po recima zivih svedoka uhvatila bas taj duh vremena i ritam desavanja u prolece 1941. I tako.. Kljuc nedolaska je politicki. Rados je sjajan lik.

Nikol Dž. Femija

pre 1 godinu

Pravi frajer , što jes jes, čista Šumadija i konačno jedan Srbin.

Da, tako lepog i zgodnog, visokog i naočitog glumca nije imala ni Bosna ni Hrvatska a ni Hercegovina nego samo Srbija i to Šumadija. E, to je problem, jer ništa srpsko ni u Srbiji kod čistih Srba ne prolazi akamoli gde drugde gde su sve ljubomoran i zao jedan do drugog. Tužno.

Radoš je odličan glumac i svestran stvaralac, a da li je dosegao umetnost ponegde to je drugo pitanje ali je to inače pitanje i za mnogo zvučnije svetske face.


Nisu svi sa umetničkih fakulteta umetnici a nisu ni svi sa mašinstva ili elektrotehnike pronalazači iako bi to trebalo da bude pa skoro svaki inženjer, ali nije, kao što ni oni koji su završili književnost nisu svi književnici i pisci sa umetničkim pedigreom, nisu. Ni matematičari svi nemaju otkrivene neke zakone ili fizičari i hemičari nove elemente pa ni doktori nauka neke nove pronalaske.

Tako da , Radoš Bajić, dobar je glumac i odlično je opisao srpsko selo, dopalo se nekom ili ne, ali on je čovek sela i ponosan na to i dobro poznaje srpsko selo i verno ga je prikazao sa svim manama i vrlinama.

I to je to, kako god, svog se ne treba stideti, jer to je baš ono specifično i samim tim vredno.

Srećno na monografiji a čovek je baio više nego lep i retko lep glumac sa prostora Sfrj od 2o - 22 miliona stanovnika.

B.V.

pre 1 godinu

O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.
(Radoslav S, 18. oktobar 2022 15:40)

Dragi Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima

Taurunum

pre 1 godinu

@nidzahaker
Ne burazeru. Pogledaj prvo seriju od početka do kraja pa piši i komentariši. Napravio je ne seljaka već našu realnost i predstavio je baš kako treba i to smo mi.

Moram da kažem

pre 1 godinu

Palanački kvazi intelektualci puni kompleksa... Nad naturalnim umetnikom, koji se uzdigao duhom kulturno... Pa sitnim slovom knjigu piše.

Ser Kokeza od FSS-a

pre 1 godinu

Da sumiramo karijeru Radoša Bajića:

Kao mlad je bio iritantni galamdžija u svakom filmu, toliko da počne čovek da navija za Nemce da ga obore u "Partizanskoj eskadrili".

Zatim glumi u najgorem komedijskom serijalu iz 80tih (što puno govori) - "legendarnom" Sekuli, gde se sav humor svodi na perverziju i uzvikivanje raznoraznih besmislica koje su kao smešne.

Devedesetih ga nije bilo nigde i to je jedna od retkih svetlih tačaka tog vremena.

Nakon toga se združuje sa Tijanićem i pravi zločinački projekat "Selo gori a baba se češlja", seriju koja je trajno unazadila sliku srpskih seljaka i od koje se oni neće skoro oporaviti. Činjenica da je sebe predstavljao kao čoveka koji voli selo tek posebno izaziva gađenje.

Onda sledi snimanje najgore istorijske serije "Ravna Gora", za koju je govorio da će trajno pomiriti četnike i partizane. I bio je u pravu - i jedni i drugi su napljuvali seriju i onaj film koji je posle izašao.

Na kraju snima novu komediju koja je, ruku na srce, malo bolja od škarta koji je pravio prethodnih decenija, ali je i nju upropastio ubacivanjem priče o Kosovu i izigravanjem velikog patriote.

Sa izuzetkom "Leda", koje pozitivno nasleđe ostaje iza Radoša Bajića? Čime je on doprineo domaćoj kinematografiji? Istini za volju, treba da bude srećan što mu se neko i pojavio.

c i t i z e n

pre 1 godinu

Нисам Радошев фан нити мислим да је велики уметник али, ако Златан Ибрахимовић може да објави књигу, може и Радош.

Admiral

pre 1 godinu

Mislim da je onaj buzdovan Mima Karadzic jos gori. Jos i reditelj!
(Milosav, 18. oktobar 2022 20:07)

Mima je u predstavi Prva bracna noc pokidao, kao i lik Sava Bacica u seriji Budva na pjenu od mora

Ukrajinska snajperistkinja Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra

pre 1 godinu

>> Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra

Najpateticniji/najljigaviji srpski reditelj ever!

Radoslav S

pre 1 godinu

Najvise stete selu je doneo komunizam a posle svi politicari od reda.
(KVD, 18. oktobar 2022 14:36)
O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.

Ja

pre 1 godinu

 Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima
(B.V., 18. oktobar 2022 17:12

E moj slepče, sela su bila puna za vreme tita, od slobe na ovamo je egzodus

Zoran Knezevic

pre 1 godinu

sam odnos kolega prema tebi ti je pokazao kakav si i kakvim te smatraju!
Prst na celo Radose, ako uopste imas savesti!
Isto se moze reci i za Ristovskog, koji je potpuno zastranio...
("Z"nalac, 19. oktobar 2022 07:52)
--------
Zastranili su jer svakodnevno ne ističu svoju "plemenitu" mržnju prema Vučiću, zar ne? Da li je to ta "savest", koja im nedostaje? Vaši miljenici su verovatno onaj nosonja koji se trenutno "proslavlja" u Americi, Kojo, Bjela i drugi modernisti našeg glumišta?!

Aleksa78

pre 1 godinu

nikad nikome izvini - ti gledaš kroz politiku, ali Ristovski je umetnik za Bajića ( i za mnoge) Ne slažem se ni ja sa njihovim stavovima, ali kakve veze ima sa glumom ( opet o Ristovskom, Bajića i češljanje baba me ne zanima)

a

pre 1 godinu

Пишеш монографију о самом себи,штампаш,...и очекујеш од људи који сујету конзумирају као колаче да те испрате ?Јавни радници болују од сујете.А Радош то "бетонира".

Rđa

pre 1 godinu

Mozda zato što previše hvališ samog sebe i tripuješ da si jedinstven u svemu i za šta god da se uhvatiš. Odličan si glumac druže i drž se toga.

B.V.

pre 1 godinu

E moj slepče, sela su bila puna za vreme tita, od slobe na ovamo je egzodus
(Ja, 18. oktobar 2022 17:32)

Dragi "Ja",
ukoliko imas drugacije misljenje dovoljno je da ga iskazes pa mozemo diskutovati, ne moramo da se vredjamo.
Tacno je da su nekad sela bila puna , al to nije bilo vreme Tita nego "Baby Boomer-a" odnosno posleratne generacije koja je iznela teret nemastine i velikih promena, a da pri tome nije zaboravila da je stvaranje porodice prioritet svakog mladog coveka. Te okolnosti nisu se dogadjale samo u Jugoslaviji vec u svim ostalim evropskim drzavama, Rusiji, Americi...
Egzodus sela i grada nema veze sa Slobom ili bilo kojim drugim despotom posle njega ime veze sa nama i nasim vrednostima. Ima veze sa nasim ocekivanjima i stilom zivota koji nam se plasira s medija, drustvenih mreza i okruzenja Nasi dedovi nisu imali ni ves masinu a imali su po petoro dece.
Komunistima je bio cilj da uniste seljaka i to je jasno zapisano na Cetvrtom Kongresu KPJ odrzanim u Drezdenu 1932. Da ne citiram zakljucke - jezivi su. Posebno sto su izgovoreni od komunista koji i dan danas imaju ulice u Beogradu.
Zasto je bio cilj unistiti seljaka? Zato sto je seljak ziveo na svojoj zemlji i bio je nezavistan od svake vlasti. Konvertovanjem seljaka u proletera stvarali su zavisna pokolenja kojima im je bilo lako da upravljaju.
Na kraju ne postoji najbolje drustveno uredjenje, svako ima svoje prednosti i mane, al komunizam nije uspeo ni u prebogatoj Rusiji tako da nece uspeti ni u drugim siromasnijim drzavama.

Milojko

pre 1 godinu

@Hentreal
Srpsku kinematografiju je vise unazadio Sotra, sa svojim filmovima i serijama. Narocito u poslednjih 20 godina. Selo gori je remek delo zlatnog talasa cehoslovacke kinematogtafije za Ranjenog orla, Grehe njene majke ili Sesir profesora Koste Vujica.

Hamurabi

pre 1 godinu

Očajan si glumac, još gori scenarista i najgori režiser. Jesi narodski pametan, ali intelektualno si na nivou nastavnika predvojničke obuke. Ništa vredno stvorio nisi, da ti neko nije sredio termin nedelja u 20:00, niko ne bi znao ni da postojiš. Garantujem da ti je knjiga prepuna jeftine patetike, a jedini zanimljivi periodi života su bili dok se snimalo u "Petlovcu", tako da bolje da si Radašina stavio na korice nego mladog sebe. Verovatno bih pre kupio autobiografiju Bice Srbljanović nego što bih tebi dao dinara. Bica bi bar pametno potrošila ;) ako znaš šta mislim.

Milosav

pre 1 godinu

Mozda i najlosiji diplomirani glumac kojeg se gledao
(Instalacija, 18. oktobar 2022 18:06)

Mislim da je onaj buzdovan Mima Karadzic jos gori. Jos i reditelj!

Dipl.inž.građ.

pre 1 godinu

Koji geak...
(Dr., 18. oktobar 2022 18:54

Geak je onaj koji se bavi zemljoradnjom, zemljoradnik.Otuda i pojam "geos" za planetu zemlju. To je titula, zvanje. Pošto si neuk, da naučiš nešto da se ne brukaš u tvom drugosrbijanskom društvu.

To je to

pre 1 godinu

Opet javno eksponiranje i etiketiranje.Prvo si trebao da pitaš te kolege i koleginice o razlozima,a ne da javno kukaš da to nisi zaslužio.Možda nisu mogli,neki verovatno nisu ni hteli da dođu ali svako od njih ima razlog.Ako ćemo pošteno,daleko si ti od doajena našeg glumišta.Svi znamo na pamet da nabrojimo dvadesetak legendi naše glume,i ama baš niko tebe ni pomenuo ne bi.

Milan

pre 1 godinu

Pojedini sa liste su bili glavne zvezde serije "Selo gori..." a sad ih je stid da dodju. skoro celo srpsko glumiste se naslo u toj seriji. Tada nije bilo ovoliko serija u istom trenutku pa su isli trbuhom za kruhom. A sad kad se ovajdilo ne poznajemo se. Slazem se s vecinom komentara da Rados nije neki visok nivo glumca. Ali da je uspeo da u seriju dovede Gagu, Milenu dravic, Lazu Ristovskog, Nikolu Koja, Mandu, itd. jeste uspeo.

slikar

pre 1 godinu

Upoznao sam kroz posao mnogo glumaca i verujte mi, najgori sloj ljudi. Sujetni do bola, o umetnosti veze nemaju, klovnovi koji se u životu nisu uhvatili za džep da nešto plate jer im je uvek malo novca za to što se klibere, a plus tripuju da je tebi cast što sediš sa njima, pa onda i plati. Pamtim Ivana Bosiljcica kao finog momka, bio je tad dosta mladji I verujte mi evo ne mogu da se setim jos jednog.

Otac srpskih jutjuberki

pre 1 godinu

Ovo je onaj neki lik sto je radio najseljackije dosadne srbske telenovele? Pa sta ce on uospte u kinoteci? Trebalo da buvlja pijaca da mu organizuje event.

Momi

pre 1 godinu

Gledao sam to što radi Radoš.. onako više fenomenološki, majko sveta.. to je bukvalno "nuklearna bomba" kiča, gluposti, glumatanja, siromaštva u svakom smislu, nemam reči da opišem to.

Edgar

pre 1 godinu

Taurunum, ti si obišao svih 4500 sela u Srbiji i tačno znaš kakav je srpski seljak?
Radoš Bajić je vrlo loš glumac, još lošiji reditelj, a kao istoričar srpskog sela nula jer sumnjam da poznaje i svoje a kamoli druga sela.
Propusta u seriji milion, ja to znam jer živim na selu, i zato ga i kritikuju jer nije verodostojan, zato je taj svoj nedostatak pokušao da zamaskira i nadoknadi trivijalnostima u serijama.
O šifri Despot, i Ravnoj Gori drugi put.

Zarije

pre 1 godinu

Kao glumac netalentovan i loš, konstantno loš.Kao čovek , to tek...Sve sem serije Selo gori... mu je ispod svakog nivoa, jedino što je ovu seriju uradio maestralno, i to pre svega zahvaljujući fantastičnoj glumi Mande, Babića,Ljilje i Olge.

mickey rudinsky

pre 1 godinu

Pa možda ih je malo sramota, zbog tvog opusa? Da li si razmišljao o tome Radoše?
(matori, 18. oktobar 2022 19:46)
A nije ih bilo sramota kad ih je Bajić angažovao u svojim rediteljskim projektima?! Ovde mislim pre svega na Ljiljanu Stjepanović i još neke koji se nisu pojavili a bili angažovani od strane Bajića - režisera. Verujem da su razlozi opravdani!? Čisto onako.....

Zoka Koka

pre 1 godinu

Čitam svih 46 komentara i drago mi je kad vidim koliko ljudi 'razumeju' ovog čoveka. Setih se, bio je kao neki 'zadušni deda'. Govorio na komemoraciji Smokija Samardžića, pa čak i Marinka Madžgalja. Svuda ga ima, a najviše tamo gde su vlast i pare. Oduvek. A i pisati monografiju o samom sebi je malo 'degute'...

Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog

pre 1 godinu

>> Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog

Pa upravo tako, mrtva... ne razumem drustvo koje jos uvek upumpava novac u ta dva bedna frankenstajna, to sto oni rade toliko je bezvredno da prosto vredja zdrav razum.

Petlovac

pre 1 godinu

Bajic je najvise snimao o selu i seljacima kojima duguje popularnost. Mozda je trebao predstaviti monografiju u nekoj seoskoj sredini koju je toliko voleo i prepricavao. Sigurno bi doslo vise ljudi.

Djoca

pre 1 godinu

Ovome koji je u jednu recenicu stavio ''Selo Gori A Baba Se Ceslja'' i ''Sesir Profesora Koste Vujica'' treba otvoriti glavu i videti sta se u njoj nalazi

Miki

pre 1 godinu

Gospodin Radoš je malo dublje zagazio u četništvo poslednjih godina. Kao glumac i kao reditelj. Tako da apsolutno podržavam one koje mu nisu došli.

Београђанка

pre 1 godinu

Bolji život i Selo gori su najbolje domaće serije ikad!! Prosto mogu da se gledaju uvek, kao evergrin... Kao npr staro Pozorište u kući, Grlom u jagode, Vruć vetar, Priče iz majstorske radionice, Porodične blago... serije bez roka trajanja...za razliku od ovih milion bezvrednih gluposti koje se trenutno snimaju

Veki

pre 1 godinu

Gledao sam tvoju diplomski predstavu u Studenjakju, Led. Bili su svi sa tvoje klase. U tvojim serijama ih nema, a nešto mi se ne sviđaju. Uključio si samo svoje i podob njakobiće, preletačeviće

Edgar

pre 1 godinu

Nikol Dž Femija, mnogi ljudi koji su poreklom Šumadinci i koji su gledali Selo gori su mi rekli da to nije njihova Šumadija i Šumadinci.
Radoš je spustio seriju i selo u njoj na nivo trivijalnosti, sujeverja, bahatosti, ogovaranja, sujeta i svega onog što je u čoveku loše.
U celom selu niko nije normalan osim popa, koji gleda na selo i meštane sa nevericom.
Sve je to Radoš uz ogromnu finansijsku podršku države upakovao u odelo Srbina, Moravca da bi što bolje prodao proizvod.
Pravi razlog je ogromna zarada koju je Radoš ostvario sa ipak više nego skromnim umetničkim mogućnostima.
Sada sa ovim memoarima Radoš želi da zaokruži priču o sebi kao velikom Srbinu i umetniku, ipak to u Srbiji ne prolazi.
Zato mu mnogi nisu došli osim najvernijih ili onih kojima treba novac.

posmatrac

pre 1 godinu

Ono njegovo čudo" Selo" zaista vređa zdrav razum, ne valja za ništa. Dali su mu termin u 20 na prvom programu pa se onda hvali sa gledanošću.

Boro

pre 1 godinu

Rados je jedan od onih ljudi koji na drustvenoj lestvici pokusavaju da se pozicioniraju na visu poziciju od one koja im pripada. Pokusava od sebe stvoriti legendu i da mu je nakako jos za zivota to postici (svojim ocima videti). Neki ljudi to postizu talentom i upravo njihovu potvrdu je Rados na kvarno hteo dobiti i time se svrstati u njihovo drustvo, ali ocigledno je da nisu bili naivni.

kragujev;anin

pre 1 godinu

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?

Отворено

pre 1 godinu

Глумци уживају незаслужено велики углед у народу. Начитане старлете. Слаткорјечиви, елоквентни полусвијет. Бар 90% њих

Eric Cartman

pre 1 godinu

Brate mili pa diplomirao si pre 46 godina šta ocekuješ?
Ljudi rade po 40 godina zajedno u firmama,provode osam sati pet dana u nedelji i kako neko ode u penziju ili promeni posao više se nikada ne vide.
A ti ocekujes nešto od ljudi koje verovatno nisi video preko 40 godina?
Prijatelji su ti oni sa kojima se vidjaš,družiš.Džaba meni silna familija, braca i sestre od striceva i tetki kada se vidjamo samo po sahranama.
I oni klasicni lažni osmesi dok ne okreneš ledja.

Poludeo svet

pre 1 godinu

Radoš Bajić je karikatura, čuj - monografija Radoša Bajića, ahahahahahaha...
Lik je ozbiljno fiju,a mi kao društvo gde je ovaj lik neki faktor.

Ja to vidim tako!

pre 1 godinu

Postovana velicino ,moras da znas da bi bio voljen ne mozes da uguras celu familiju od rezije do scenarija zato sto imas ledja od drzave ,nego je tad trebalo da se setis prijatelja koji ti tako nedostaju!!

Mader Faker

pre 1 godinu

Mima je u predstavi Prva bracna noc pokidao, kao i lik Sava Bacica u seriji Budva na pjenu od mora
(Admiral, 18. oktobar 2022 20:22)

Pa i Rados je "pokidao" kao Radasin u Selo gori...

Veliki brat

pre 1 godinu

Za ove koji hvale seriju "Selo gori, a baba se češlja" i slična druga ostvarenja Radoša Bajića, neka pogledaju seriju Muzikanti i film Burduš, pa neka uporede ulogu Burduša koju je odigrao fenomenalni Jovan Janićijević "Janaćko", kasnije dobio nadima Burduš upravo po ovoj ulozi, kao i njegove druge uloge - eto, Burduš je čak igrao u Radoševim filmovima "Sekula i njegove žene" i "Sekula se opet ženi", ali je imao i sasvim drugačijih uloga, dok Radoš jednostavno ne ume da bude bilo šta drugo osim "Radoš", čovek kao da nije glumac, nego je to jedno isto što jeste u svakom filmu i seriji.

radica

pre 1 godinu

Znam da je neprimereno, ali kako za ovog Bajića reći da je srpski glumac, kada su to Cica Perović, Pavle Vuisić, Zoran Radmilović, Ljiljana Krstić, Radmila Andrić, Neda Spasojević, Slobodan Aligrudić, Bata Stojković, Gaga Noikolić, Milena Dravić...I čemu to samohvalisanje sa tom monografijom, koga ona uopšte interesuje?!

///

pre 1 godinu

Sa izuzetkom "Leda", koje pozitivno nasleđe ostaje iza Radoša Bajića? Čime je on doprineo domaćoj kinematografiji? Istini za volju, treba da bude srećan što mu se neko i pojavio.
(Ser Kokeza od FSS-a, 18. oktobar 2022 14:25)
Igrao je u filmovima Žike Pavlovića. A zašto je Žika pored tolikoh glumaca baš njemu davao uloge, e to sam se uvek pitala.

Nisu umeli

pre 1 godinu

O cemu ti pricas? U komunizmu smo imali sve na selu, roditelji odgajali puno vise dece nego sto mogu danas, imali sve beneficije i pomoc drzave, mogli traktore i poljoprivredne masine kupiti bez problema, imali svoju industriju IMT i Zmaj... sta sada imas? Pusta sela u demokratiji.
(Radoslav S, 18. oktobar 2022 15:40)

Dragi Radoslave,
Osnovni cilj komunista bio je da uniste selo i srpskog seljaka i da ih pretvore u radnike proletere u potpunosti zavisne od komunistickog sistema koji su nametnuli.
Velika je tuga sto toga nismo svesni ni mi ni nasa deca. Vazno je da naucimo nesto iz nase istorije i ta znanja da prenesemo na nasa pokolenja da oni ne naprave iste greske kao nasi dedovi.
Pozdrav svima
(B.V., 18. oktobar 2022 17:12)

Pa covek ti lepo objasnio da ako im je to bio cilj, nisu uspeli da ga ostvare. Ali zato su uspeli ovi kasnije.

Nepristrasni gledalac

pre 1 godinu

Nije da branim Radosa Bajica jer nije ni zasluzio.
Ali ne treba previse verovati ni narodu koji stoji u redovima da gleda film Juzni Vetar.

"Z"nalac

pre 1 godinu

sam odnos kolega prema tebi ti je pokazao kakav si i kakvim te smatraju!
Prst na celo Radose, ako uopste imas savesti!
Isto se moze reci i za Ristovskog, koji je potpuno zastranio...

CATAPA

pre 1 godinu

Ja mislim da se sada kaju i ovi koji su ga "ispoštovali".

A prilično sam siguran da ni ovu monografiju o sebi nije platio svojim parama. Ali ako. Sigurno ne košta onoliko koliko one splačine koje je snimao. Kamo sreće da je celog života samo i pisao monografije o sebi.

Nego, je li to ono što milenijalci zovu "attention whore"? U neka moja i Radoševa vremena smo takve tipove zvali generičkim nazivom "uobraženi seronja". Složiću se, ovo "attention whore" zvuči kudikamo laskavije.

fuj!

pre 1 godinu

sta pomisliti o neokme ko pise monografiju sam o sebi? dovljno je pogledati sta je sve to ovaj "umetnik" snimio, napisao, reyirao, kojim temama se bavio i na koji nacin, i sve ce vam biti jasno.

///

pre 1 godinu

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?
(kragujev;anin, 18. oktobar 2022 13:55)
Ovo me podseti na Nebojšu Krstića, kad je umro Vlada Divljan Krstić je napisao blog u kome doduše pominje Vladu, ali uglavnom piše o sebi.
Kakve moralne veličine Radašin i Krle!

Zozon

pre 1 godinu

Covek je zavrsio u zatvoru zbog muljanja sa JUL-ovcima oko vestackog djubriva! Posle se slizao sa Veljom Ilicem koji ga je spojio sa Tijanicem i odrao je RTS za Selo...(90.000 eura po epizodi plus sponzori)a lizao se sa Tadicem, a onda je naprasno poceo da pece rakiju sa zemljakom Tomom Nikolicem...trenutno njegova produkcijska kuca Contrast studios zestoko ispumpava novac iz MTS-a! Mrtva trka izmedju njega i Laze Ristovskog po pitanju duvanja vetra...tako da ne cudi sto su ostali preskocili promociju!

mhm

pre 1 godinu

ma jeste, srpski seljak je gospodin, intelektualac, akademici svi do jednog. Etika, moral, bonton pršte, a Radoš im upropastio imidž.

Niste vi videli selo.

kimikg

pre 1 godinu

Radoš, kakav god da je, i jeste legenda "male" sredine, narodni čovek, domaćin. To malograđani teško mogu da shvate. Takođe je i osoba koja se nije prodala Miri i julovcima, kao naši ostali glumci i čitavu deceniju Slobinog režima šikaniran od strane crvenih. Veliki naš Radoš.
(Obrad, 18. oktobar 2022 12:09)

Он је преко Г17+ и Урс узео од града Крагујевца више од милион евра, и на крају тужио град за 9 милиона динара који нису још били исплаћени. Преко извршитеља је и то наплатио.

zvezdaš

pre 1 godinu

nikad nikome izvini - ti gledaš kroz politiku, ali Ristovski je umetnik za Bajića ( i za mnoge) Ne slažem se ni ja sa njihovim stavovima, ali kakve veze ima sa glumom ( opet o Ristovskom, Bajića i češljanje baba me ne zanima)
(Aleksa78, 18. oktobar 2022 13:59)

gde nađe Ristovskog?
našla rupa zakrpu.

Nisam odavde

pre 1 godinu

Srbi vole da daju akcenat na onome što nemaju, ljudima koji nisu došli, umesto da uživaju u onima koji su došli. To je malo "sindrom balkona" ili tako nesto...čudno.

Venčanje na bojnom polju

pre 1 godinu

>> Proveri koliko se para uzimalo za Sotrine serije

Kako se taj lik uopste kvalifikovao da radi bilo sta? Voli ga narod?

dešava se

pre 1 godinu

Poručile mu kolege šta misle o njemu. Dešava se kad je neko alav na novac i kada mu je novac mera svih stvari. Nebitan lik, preostaje mu jedino da se sad angažuje kod naprednjaka za kampanje i vađenje fleka.

Avanturista

pre 1 godinu

(Edgar, 18. oktobar 2022 21:28)

Evo slušaj mene kao Šumadinca i Moravca, iz regije sam koja pripada i jednom i drugom. Ne volim estetiku Radoša Bajića, ali te trivijalnosti o srpskom selu, kako mnogi pišu u komentarima, su tačne toliko da boli! Verovatno ste se toliko i našli isprozivanim. Radoš Bajić je sve to iskarikirao dosta, što i jeste poenta komedije, ne bi to ni Nušić ništa bolje predstavio, jer to jeste naša realnost. Postoji opaska jednog mog pokojnog komšije na to da nam se ulica zvala Bratstva i jedinstva - "Ulica Bratstva i jedinstva, a niko s nikoga ne govori!" I to je apsolutno tačno. U većini slučajeva ovako nam izgleda selo, gde dve kuće jedna pored druge su u zavadi, posebno ako su u rodu. O stvarima koje su mi poznate iz više seoskih sredina, u različitim krajevima Srbije, ljubavnim vezama i slično, bolje da ne govorim, to kad se zagrebe vidi se da ima duboke korene. Na kraju krajeva, da bi Radoš i ekipa snimili tu seriju, i takva kakva jeste, morali su da očiste obalu Morave da bi kadrovi bili reprezentativni. To je ono đubre što su ponosni Moravci i Šumadinci posejali za sobom. Posle im je Radoš Bajić kriv kad im tresne sliku o sebi kao u ogledalu.

Pera

pre 1 godinu

Koliko negativnih komentara....sve mi znamo o svakome, majstori smo za blaćenje i generalizaciju i pojednostavljivanje stvari i mlataranje o stvarima i ljudima o kojima ne znamo nista i to radimo sa takvim samopouzdanjem...
budimo ljudi iako smo g....

Franc

pre 1 godinu

Ma da svuda u svetu svaka nacija istresa svoj prljav veš pred ekrane, eno Francuzi potrčaše da snimaju kako afričke zemlje skupljaju kolonijalni porez da bi prosečan Francuz živeo u blagostanju, Nemci se prosto utrkuju da prikažu neonaciste koji svakodnevno podmeću požare u zgrade gde su migranti.
Samo smo mi Srbi sa Radošom na čelu perjanica demokratije mi ćemo svima pokazati da žito osim što se seje i žanje, melje za brašno i nosi u crkvu može i da se opsuje bar po jednom u svakoj Radoševoj epizodi čisto da buduće generacije koje mnogo manje psuju ne zaborave i tu psovku.
Ispada da na selu niko ništa ne radi osim što se vrte oko kafane, jedni druge sapliću i ogovaraju.
Pa ko nam snabdeva ostatak Srbije sa hranom da nisu možda Kinezi, posadili maline, vinograde i voćnjake?
Sramota je za sve one vredne ljude na selu da ih Radoš ni u jednoj sceni nije spomenuo a ima ih puna Srbija.

sveok

pre 1 godinu

"Dođite, napisao sam knjigu o samom sebi. Ako ne budete došli, sve ću poimence da vas nabrojim". I čudi se što mu ni klasići nisu došli?

zemunski kej

pre 1 godinu

Bila je velika reklama za njegovu seriju Ravna gora,jaka tema a uradjena kao najjeftinija limunada. Veliki promasaj. Povlacio je veliki novac za svoje projekte ali rezultat je los. Mogao je neko drugi da dobije sansu .Jedan Slobodan Sijan,Maratonci,Ko to tamo peva ,Davitelj godinama ne moze da dobije sredstva. Ovaj moze.

Milojko

pre 1 godinu

@Djoca
Proveri koliko se para uzimalo za Sotrine serije koje izgledaju kao igrarije dece iz 7.razreda sto.se.tice glume i produkcije.

Branko

pre 1 godinu

Kada vidim da negdje igraju, Radoš Bajić, Mima Karadžić i Dragan Jovanović odmah menjam kanal. Radoš stalno igra seljaka iz centralne Srbije, Mima je vječiti kreštavac koji isto igra i seljačinu , seljaka , inrtelektualca, gospodina , i bilo koju vrstu uloge. Samo mjenja odeću. Dragan Jovanović stalno igra usporenog lika kome kao da ništa nije jasno, a u večini slučajeva je i malouman. Muka mi je od njih

realno357

pre 1 godinu

Пишеш монографију о самом себи,штампаш,...и очекујеш од људи који сујету конзумирају као колаче да те испрате ?Јавни радници болују од сујете.А Радош то "бетонира".
(a, 18. oktobar 2022 11:26)

Radiše, na komemoraciji povodom smrti kragujevačkog i srpsakog glumca Mirka Babića govorio si o sebi,a ne o Mirku! To je zgrozilo sve koji su došli da se oproste od velikog Mikra Babića.Tolika narcisoidnost !?
(kragujev;anin, 18. oktobar 2022 13:55)

Sliku svoju ljubim, šapćem svoje ime...

kleb

pre 1 godinu

gledao sam radoša u jednoj emisiji gdje lik dok priča govori kako je ga lični šofer dovezao. ne znam meni je to ostalo toliko smiješno kao da je al paćino.

Edgar

pre 1 godinu

Avanturista, ja se nisam našao isprozivanim jer ne živim na tom području, ali drugi jesu, porediti opus Radoša Bajića sa Nušićem je tragikomično, Radoš je čovek sa hiljadu lica, daleko je od intelektualaca a još dalje od prostog seljaka kakvim se ponekad prikazuje, već su dole pisali drugi koliko je šurovao sa svakom vlašću što mu nije smetalo a ne smeta ni danas da kritikuje one bivše, valjda što mu nisu dali više, pa ne bih ništa dodao, osim da takva ličnost na koliko se trudila ne može da učini ništa vredno.
Uostalom njegova dela najviše govore o njemu i zašto bi serija Selo gori, bila izuzetak kada je bio očajan i u Sekuli i u Ravnoj Gori itd.
Serija "Moj rođak sa sela" je više rekla o srpskom selu nego Radoš u svim svojim trivijalnim ostvarenjima.

Avanturista

pre 1 godinu

Avanturista, Nušić bi u današnje vreme sigurno sebe stavio kao centar dešavanja satire, on bi bio najveći seoski švaler, najpametniji u selu oko koga se sve vrti, ili možda ne.
Daleko ste i ti i Radoš od Nušića.
(Edgar, 19. oktobar 2022 16:41)

U pravu si, slažem se, Nušić svakako ne bi pisao o životu na selu, iako je i u svoje vreme imao bogat materijal. Više je za glavne junake imao samoproklamovanu elitu, ljude pune sebe i nabeđene u svoju veličinu. Identičan profil svih šatro demokrata u Srbiji, i onih egomanijaka koji misle da su intelektualno superiorni ali imaju problem da tekst pročitaju sa razumevanjem. Ovde s punim pravom možeš da se prepoznaš.

Bojana

pre 1 godinu

Vrlo precizno objasnjeno!
Uz dodatak da he čovek toliko pogubljen da je utripovao da je neki veliki glumac i da ima opus koji zaslužuje knjigu. Kao glumac je promašio profesional, skaba dvojka, svaka njegova uloga je telefoniranje “Dragi gledaoci da znate da ja sada glumim”, serije su mu zbrda-zdola sa idejom ispumpavanja sto više narodnih para od RTS-a (možda zato sebe i zove “čovek iz naroda”) pa je zbog toga kao biznismen za 10. Politički se uvek slizuje sa pobednikom, zbog para naravno, tako da bi bilo realno da ipak udje na listu SNS-a i još više učvrsti svoju finansijsku imperiju. I za kraj sto neko reče, toliko je skroman narodni čovek da ima vilu na Dedinju, poslugu i vozača (koga pominje u svim intervjuima). Medjutim to je u ovoj zemlji normalno i ne treba mu zameriti ništa, zbog toga Radoše samo teraj, ovce i imaju vunu da ih neko šiša!!!

Poručile mu kolege šta misle o njemu. Dešava se kad je neko alav na novac i kada mu je novac mera svih stvari. Nebitan lik, preostaje mu jedino da se sad angažuje kod naprednjaka za kampanje i vađenje fleka.
(dešava se, 19. oktobar 2022 06:47)

Ivan

pre 1 godinu

Od Radoseve glume se sećam samo Sekule I nemogućnosti da odveze uckur da opali neku glumicu. To baš i nije za monografiju a realno, nije baš ni glumačka gromada dobro je da je iko i došao.

Боки

pre 1 godinu

Лепо га је Бата налупао као канту у "Хало Такси"-ју, мој омиљени део тог филма!

Edgar

pre 1 godinu

Avanturista, Nušić bi u današnje vreme sigurno sebe stavio kao centar dešavanja satire, on bi bio najveći seoski švaler, najpametniji u selu oko koga se sve vrti, ili možda ne.
Daleko ste i ti i Radoš od Nušića.