Nedelja, 26.11.2006.

12:23

DSS: Politika više od marketinga

Demokratska stranka Srbije pozvala Demokratsku stranku da sledi politiku te partije o važnim pitanjima.

Izvor: B92

DSS: Politika više od marketinga IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

nsv

pre 17 godina

Ma nema DS sta da brine: za njih rade Idoli i Vida. Ha, ha, ha... Sve mi je bilo jasno kad su iz glavnog odbora izbacili Vlahovica koji je prva liga medju njihovim igracima. O DSS-u ne vredi trositi reci. Dugo se vec provlaci teza da srbiju treba da vode sumadinci. Gospodo, u protekle tri godine videli smo i to cudo! Ne ponovilo se!

zarko palic

pre 17 godina

tacno je ono sto kazu: politicari se stalno svadjaju, tacno je da je politika nesto vise od marketinga. ima ipak nesto sto je ispred politike. STRUCNOST. MISLITE O TOME.

5.oktobar

pre 17 godina

DSS je izigrao moje(a nadam se i mnogih drugih)poverenje otezanjem sa hapsenjem Mladica,tako da mogu da se oproste od mog glasa.Gospodo iz DSS,biti nacionalista ne znaci braniti bilo koje kriminalce,nego voleti svoju drzavu i narod i zeleti im dobro,sto vi svojim delovanjem ne cinite.Padate na ispitu kod mene(opet,nadam se i drugih)zbog prekida pregovora o prikljucenju EU!

Srđan

pre 17 godina

Pošto DSS ima sad na listi i Palmu, DS treba da im poruci da, ako hoće da sarađuju, moraju da se "pročiste" kao sto je to DSS poručivao nekad demokratama kad je pravio svoju vladu. Na žalost u DS-u su nemušti i spremni na kohabitaciju po svaku cenu, i onu koja znači izdaju same suštine po kojoj je ta stranka bila raspoznatljiva. Boris Tadić kao da učestvuje u uništavanju stranke Zorana Đinđića.

Goran

pre 17 godina

I DSS bi mogao malo da povede racuna o marketingu, jer sa ovakvim izjavama i koalicijom sa NS i slicnima nece daleko dogurati. Sta god drugi pricali, DS je jedina normalna stranka u Srbiji, jedina istinki demokratska stranka. Pogledajte ostale stranke, tamo promene na vrhu nisu moguce, sve te stranke nisu promenile lidere od kako su osnovane. A i kada imaju izbore, onda se glasa samo za jednog, apsolutno neprikosnovenog kandidata. Da nije tuzno, bilo bi smesno.

Kosta

pre 17 godina

Politika mozda nije jedino marketing, ali izvrdavanje i obmanjivanje gradjana svakako jeste najgora vrsta politike.
Ako se tako dobijaju izbori, onda nek DSS ne brine. Samo treba da procitaju sve brojeve Alana Forda i skinu fore od iskarikiranih likova politicara iz ovog stripa. Oni se, isto kao i Mladenovic, prave ludi na svako neprijatno pitanje. Uz to jos se i keze, i pricaju izlizane zvake. Mladenovic bi bar mogao da se nekada opusti i nasmeje, mozda bi nekoga privukao.

Freja

pre 17 godina

Strpljiva politika = Spora, neefikasna i nedosledna. Odgovorna? = Da, ali samo DSS-ovim pozicijama, budjelarima i crvenim drugarima, ali ne i obicnim smrtnicima tj. gradjanima; Nacionalna = simbolicko pozivanje na svesrpski identitet kroz uterivanje kosovskog Ustava kao konacno porodjeno Kostunicino cedo, a kuca je vec davno prodata. Ovo vise nije ni jeftino, ovo je pateticno i jadno. Izem ti takvu reklamnu kampanju. Ovoga puta kao i svakoga puta do sada cu izaci na izbore, s tim da za sada stoji da je velika verovatnoca da ce moj glasacki listic zavrsiti kao nevazeci. Dosta mi je vise da glasam protiv, a ne za nekoga. Moje misljenje je da u ovom trenutku u Srbiji ne postoji izdefinisana demokratksa politicka alternativa, jer su svi vec „istroseni“ i vec vidjeni na ovaj ili onaj nacin, samo u drugom ruhu – i ne interesuju me prazne reci, samo dela. A od tih dela se bas Srbija nije najela, a i nece skoro.

Aca

pre 17 godina

Zar ne rece DSS onomad da stranke netrebaju da se mesaju u posla drugih stranaka. Znaci DS nes me da kritikuje izjave Colicke o Studiju B ali DSS nema problema da sudi o kampanji DSa? Legalizam i demokratija, nema sta.

biljana

pre 17 godina

Tacno je da je politika vise od marketinga, ali je istovremeno vise i od:
- budzenja sopstvenih plata
- puke vlasti zbog licnih interesa
- vlasti po svaku cenu, uz podrsku SPS i rehabilitaciju starog sistema
- neobavestenosti
- ima toga jos mnogo...
Politika je pre svega obaveza prema narodu, odgovornost, mukotrpan i strucan rad.
Ne vidim na sceni ni jednog!

babilon

pre 17 godina

pa ovo i liči na nas.
ej,pa ko je ovde neobavešten,ko neće ni u ludilu u koaliciju sa DS,ko je yadnja rupa na sviralu itd...
sada isti ubedjuju one ,koji su istrajali na svojim mikama...
ko ovde koga može da pogleda u oči????
SIC TRANSIT,GLORIA MUNDI....

Vesna Mikic

pre 17 godina

Andreja Mladenovic da soli pamet Djilasu i DS-u.DS neka vodi racuna u predizbornoj kampanji i neka se neobazire na bilo kakve SIGNALE i SAVETE iz DSS skupo ce ih kostati.Legalista neka ide sa NS i Palmom i neka ne deli savete ljudima iz DS-a.Nije Kostunica bogom dan za nacionalnu politiku boze spasi nas od njegove NACIONALNE POLITIKE I BRZINE!!!!!!!

Bojan

pre 17 godina

DS je promenio kurs i time odbio od sebe veliki broj glasaca, ali sto je jos vaznije i mnoge kvalitetne ljude koji su privlacili veliki broj glasaca (Vesna pesic npr.). Posto njih vise nema kao podrske, a nema ni preposnatljive politike od pre par godina ostalo im je da se pslone na jaku marketinsku kampanju...

nena

pre 17 godina

E,stvarno "strpljiva, odgovorna i nacionalna politika", nema sta! Sa takvom strpljivom i odgovornom politikom smo ovde gde smo, ne mrdamo, a EU nece vecno cekati...

Gant

pre 17 godina

Izlizana matrica - vi iz DS-a izjasnite se ko vam je kadidat za premijera, tj. vi iz DSS-a izjasnite se da li ste sa nama ili sa radikalima. Zacudo, zasad se bolje snalaze DSS-ovci

Ivan - Toronto

pre 17 godina

Predizborna kampanja treba da se vodi na programu svoje stranke i onome sto stranka nudi, a ne na tome da se drugima namecu pitanja poput sa kime ce u koaliciju. Koalicije, u cilju formiranja nove vlade, prave se posle izbora, kada su rezultati poznati i, nikoga po tom pitanju ne treba ogranicavati. Odavno su prosla vremena kada smo se zaklinjali da necemo u koaliciju sa SRS, SPS, JUL, itd. Demokratija podrazumeva postovanje svakoga, pa i SRS, jer nju podrzava ogroman broj ljudi, koji se ne mogu zanemariti. Rezultati sadasnje Vlade su evidentni, najvise u onome sto izrazavaju medjunarodne institucije.

Predrag

pre 17 godina

Poruka je jasna,ko hoće sa DSS-om ,mora da prihvati Koštunicu za premijera.
E sad ko hoće da mu Koštunica bude premijer neka glasa za DS.Ja to neću i zbog toga sam napustio DS
Sreća je da postoji izbor,od nas zavisi?

Miša

pre 17 godina

Ma jasno, kakav marketing. DS treba da kupi par tabloida koji će da najstrašnije ocrne političke oponente, da nađe nekog Ljušića koji će da izjavi kako bi da ukida NVO kad uzme vlast i inauguriše partijskog lidera koji se savetuje sa bilbordom Guarane... Sigurno je da bi takav DS bio prijemčiviji percepciji političke stvarnsti vrlog glasogovornika DSS-a.

tiket

pre 17 godina

Prognoza: DS, DSS i G17 (jedva presao cenzus) i nacionalne manjine formiraju Vladu, Kostunica opet premijer, uz uslov demokrata da se podrzi Tadic na predsednickim izborima. Do izbora pocinje kurcslus, Kostunica po 10. put nasankava Tadica. DSS formira koaliciju s SRS-om. Mladic jos neizrucen. EU pregovori jos stoje. Pocinju gradjanski protesti na jesen 2008.

Jako pametan

pre 17 godina

Strpljiva i odgovorna politika? Koliko to strpljivo traje? Rumunija i Bugarska sad ulaze u Evropsku uniju, a mi nismo ni u planu za sledećih šest godina, nezaposlenih ogroman broj, siromašnih još više...

Aleksandar Vrsac

pre 17 godina

Zamena teza je osnova politike DSS zadnjih ssest godina. Petog oktobra 2.000 su se skrivali u misjoj rupi, sve dok ih dr Djindjic nije pozvao da izmile, a posle su sve zasluge naroda propisali islkucivo sebi. Nisu iz toga profitirali, sto se videlo i na poslednjim izborima, a na vlasti su zahvaljujuci SPS, sto je pljuvacka u lice demoksratskim glasacima u Srbiji. Posledice svoje promasene politike koja nikada nije bila onakva kakvom je ovaj deran opisuje videce se 21. januara. Bezobrazuluk je stati za govornisu gledani narod kroz kamere u oci i nemoralno prosipati ovakve populisticke neistine. Posle izbora njihova koalicija "tri palme za dve bitange i jednu ribicu" vratice se u misju rupu gde je bila do narodne revolucije i svrgavanja Milosevica (nazalost ne i njegove tajkunske politike straha, lazi i kriminala)

Sasa

pre 17 godina

Pa zasto bre DSS lepo ne kaze da nece sa SRS i onda tu stvar stavimo sa strane do kraja kampanje? Jel to tako tesko pitanje? Zato sto znaju da ce tako izgubiti jedan broj biraca i zato ovako muljaju.

Alan Ford

pre 17 godina

Jasno je da DS sve više vodi marketinško-manekensku politiku, ali se i za politiku DSS-a može reći da je daleko od odgovorne. Glavni oslonac politike DSS-a nije ni narod (na koji se tako rado pozivaju), ni mudrost njihovog vođe, već BIA. Mislim da će se i sam gospodin Mladenović iznenaditi kad DSS, sve sa Palmom, bude na granici cenzusa 21. januara 2007.

Miroslav I

pre 17 godina

Skoro nisam cuo vecu glupost. Ali gospoda iz DSS-a sebi svasta dozvoljavaju. Da DS sledi DSS??? Da li su oni jos i malo normalni?

Nenad Novi Sad

pre 17 godina

Kako ovaj Mladenovic moze ovako nesto da izjavi? Sjajna vam je politika. To je politika stagnacije, zavisnosti od SPS-a, udaljavanja od EU... Strpljiva? To je ok jer ide po sistemu "malo, malo pa nikad..." Za "odgovornu" i "nacionalnu" mogli bi da stavite prst na celo pa da se zapitate malo sta ti pojmovi uopste i znace.

Dragan

pre 17 godina

DS definitivno treba da shvati da narod pocinje (konacno!) da ceni rad i rezultate, a ne lepo obucene, fensi funkcionere i njihove slatkorecive price!

novosadjanin

pre 17 godina

Rukovodstvo DS vec trazi opravdanje za slabe rezultate na januarskim izborima. Najlakse je reci da je neko drugi kriv: sada je to DSS, juce su to narodnjaci, sutra SRS...i tako u krug. Ali druge stranke nisu krive za promasaje DS. Ni za kampanju za ustav zajedno s radikalima, ni za los izborni kalendar, ni za beogradizaciju stranke, ni za praznu retoriku i prodavnje marketinga umesto politike. A tu je i LDP koji duva za vrat i uzima veliki broj glasova. Razocaranje glasaca ponudom DS je ocigledno pa cena biti placena u januaru 2007.

novosadjanin

pre 17 godina

Rukovodstvo DS vec trazi opravdanje za slabe rezultate na januarskim izborima. Najlakse je reci da je neko drugi kriv: sada je to DSS, juce su to narodnjaci, sutra SRS...i tako u krug. Ali druge stranke nisu krive za promasaje DS. Ni za kampanju za ustav zajedno s radikalima, ni za los izborni kalendar, ni za beogradizaciju stranke, ni za praznu retoriku i prodavnje marketinga umesto politike. A tu je i LDP koji duva za vrat i uzima veliki broj glasova. Razocaranje glasaca ponudom DS je ocigledno pa cena biti placena u januaru 2007.

Nenad Novi Sad

pre 17 godina

Kako ovaj Mladenovic moze ovako nesto da izjavi? Sjajna vam je politika. To je politika stagnacije, zavisnosti od SPS-a, udaljavanja od EU... Strpljiva? To je ok jer ide po sistemu "malo, malo pa nikad..." Za "odgovornu" i "nacionalnu" mogli bi da stavite prst na celo pa da se zapitate malo sta ti pojmovi uopste i znace.

Dragan

pre 17 godina

DS definitivno treba da shvati da narod pocinje (konacno!) da ceni rad i rezultate, a ne lepo obucene, fensi funkcionere i njihove slatkorecive price!

Alan Ford

pre 17 godina

Jasno je da DS sve više vodi marketinško-manekensku politiku, ali se i za politiku DSS-a može reći da je daleko od odgovorne. Glavni oslonac politike DSS-a nije ni narod (na koji se tako rado pozivaju), ni mudrost njihovog vođe, već BIA. Mislim da će se i sam gospodin Mladenović iznenaditi kad DSS, sve sa Palmom, bude na granici cenzusa 21. januara 2007.

Miroslav I

pre 17 godina

Skoro nisam cuo vecu glupost. Ali gospoda iz DSS-a sebi svasta dozvoljavaju. Da DS sledi DSS??? Da li su oni jos i malo normalni?

Sasa

pre 17 godina

Pa zasto bre DSS lepo ne kaze da nece sa SRS i onda tu stvar stavimo sa strane do kraja kampanje? Jel to tako tesko pitanje? Zato sto znaju da ce tako izgubiti jedan broj biraca i zato ovako muljaju.

Jako pametan

pre 17 godina

Strpljiva i odgovorna politika? Koliko to strpljivo traje? Rumunija i Bugarska sad ulaze u Evropsku uniju, a mi nismo ni u planu za sledećih šest godina, nezaposlenih ogroman broj, siromašnih još više...

tiket

pre 17 godina

Prognoza: DS, DSS i G17 (jedva presao cenzus) i nacionalne manjine formiraju Vladu, Kostunica opet premijer, uz uslov demokrata da se podrzi Tadic na predsednickim izborima. Do izbora pocinje kurcslus, Kostunica po 10. put nasankava Tadica. DSS formira koaliciju s SRS-om. Mladic jos neizrucen. EU pregovori jos stoje. Pocinju gradjanski protesti na jesen 2008.

Aleksandar Vrsac

pre 17 godina

Zamena teza je osnova politike DSS zadnjih ssest godina. Petog oktobra 2.000 su se skrivali u misjoj rupi, sve dok ih dr Djindjic nije pozvao da izmile, a posle su sve zasluge naroda propisali islkucivo sebi. Nisu iz toga profitirali, sto se videlo i na poslednjim izborima, a na vlasti su zahvaljujuci SPS, sto je pljuvacka u lice demoksratskim glasacima u Srbiji. Posledice svoje promasene politike koja nikada nije bila onakva kakvom je ovaj deran opisuje videce se 21. januara. Bezobrazuluk je stati za govornisu gledani narod kroz kamere u oci i nemoralno prosipati ovakve populisticke neistine. Posle izbora njihova koalicija "tri palme za dve bitange i jednu ribicu" vratice se u misju rupu gde je bila do narodne revolucije i svrgavanja Milosevica (nazalost ne i njegove tajkunske politike straha, lazi i kriminala)

Predrag

pre 17 godina

Poruka je jasna,ko hoće sa DSS-om ,mora da prihvati Koštunicu za premijera.
E sad ko hoće da mu Koštunica bude premijer neka glasa za DS.Ja to neću i zbog toga sam napustio DS
Sreća je da postoji izbor,od nas zavisi?

Miša

pre 17 godina

Ma jasno, kakav marketing. DS treba da kupi par tabloida koji će da najstrašnije ocrne političke oponente, da nađe nekog Ljušića koji će da izjavi kako bi da ukida NVO kad uzme vlast i inauguriše partijskog lidera koji se savetuje sa bilbordom Guarane... Sigurno je da bi takav DS bio prijemčiviji percepciji političke stvarnsti vrlog glasogovornika DSS-a.

Ivan - Toronto

pre 17 godina

Predizborna kampanja treba da se vodi na programu svoje stranke i onome sto stranka nudi, a ne na tome da se drugima namecu pitanja poput sa kime ce u koaliciju. Koalicije, u cilju formiranja nove vlade, prave se posle izbora, kada su rezultati poznati i, nikoga po tom pitanju ne treba ogranicavati. Odavno su prosla vremena kada smo se zaklinjali da necemo u koaliciju sa SRS, SPS, JUL, itd. Demokratija podrazumeva postovanje svakoga, pa i SRS, jer nju podrzava ogroman broj ljudi, koji se ne mogu zanemariti. Rezultati sadasnje Vlade su evidentni, najvise u onome sto izrazavaju medjunarodne institucije.

Gant

pre 17 godina

Izlizana matrica - vi iz DS-a izjasnite se ko vam je kadidat za premijera, tj. vi iz DSS-a izjasnite se da li ste sa nama ili sa radikalima. Zacudo, zasad se bolje snalaze DSS-ovci

biljana

pre 17 godina

Tacno je da je politika vise od marketinga, ali je istovremeno vise i od:
- budzenja sopstvenih plata
- puke vlasti zbog licnih interesa
- vlasti po svaku cenu, uz podrsku SPS i rehabilitaciju starog sistema
- neobavestenosti
- ima toga jos mnogo...
Politika je pre svega obaveza prema narodu, odgovornost, mukotrpan i strucan rad.
Ne vidim na sceni ni jednog!

Vesna Mikic

pre 17 godina

Andreja Mladenovic da soli pamet Djilasu i DS-u.DS neka vodi racuna u predizbornoj kampanji i neka se neobazire na bilo kakve SIGNALE i SAVETE iz DSS skupo ce ih kostati.Legalista neka ide sa NS i Palmom i neka ne deli savete ljudima iz DS-a.Nije Kostunica bogom dan za nacionalnu politiku boze spasi nas od njegove NACIONALNE POLITIKE I BRZINE!!!!!!!

Bojan

pre 17 godina

DS je promenio kurs i time odbio od sebe veliki broj glasaca, ali sto je jos vaznije i mnoge kvalitetne ljude koji su privlacili veliki broj glasaca (Vesna pesic npr.). Posto njih vise nema kao podrske, a nema ni preposnatljive politike od pre par godina ostalo im je da se pslone na jaku marketinsku kampanju...

nena

pre 17 godina

E,stvarno "strpljiva, odgovorna i nacionalna politika", nema sta! Sa takvom strpljivom i odgovornom politikom smo ovde gde smo, ne mrdamo, a EU nece vecno cekati...

babilon

pre 17 godina

pa ovo i liči na nas.
ej,pa ko je ovde neobavešten,ko neće ni u ludilu u koaliciju sa DS,ko je yadnja rupa na sviralu itd...
sada isti ubedjuju one ,koji su istrajali na svojim mikama...
ko ovde koga može da pogleda u oči????
SIC TRANSIT,GLORIA MUNDI....

Aca

pre 17 godina

Zar ne rece DSS onomad da stranke netrebaju da se mesaju u posla drugih stranaka. Znaci DS nes me da kritikuje izjave Colicke o Studiju B ali DSS nema problema da sudi o kampanji DSa? Legalizam i demokratija, nema sta.

Freja

pre 17 godina

Strpljiva politika = Spora, neefikasna i nedosledna. Odgovorna? = Da, ali samo DSS-ovim pozicijama, budjelarima i crvenim drugarima, ali ne i obicnim smrtnicima tj. gradjanima; Nacionalna = simbolicko pozivanje na svesrpski identitet kroz uterivanje kosovskog Ustava kao konacno porodjeno Kostunicino cedo, a kuca je vec davno prodata. Ovo vise nije ni jeftino, ovo je pateticno i jadno. Izem ti takvu reklamnu kampanju. Ovoga puta kao i svakoga puta do sada cu izaci na izbore, s tim da za sada stoji da je velika verovatnoca da ce moj glasacki listic zavrsiti kao nevazeci. Dosta mi je vise da glasam protiv, a ne za nekoga. Moje misljenje je da u ovom trenutku u Srbiji ne postoji izdefinisana demokratksa politicka alternativa, jer su svi vec „istroseni“ i vec vidjeni na ovaj ili onaj nacin, samo u drugom ruhu – i ne interesuju me prazne reci, samo dela. A od tih dela se bas Srbija nije najela, a i nece skoro.

Kosta

pre 17 godina

Politika mozda nije jedino marketing, ali izvrdavanje i obmanjivanje gradjana svakako jeste najgora vrsta politike.
Ako se tako dobijaju izbori, onda nek DSS ne brine. Samo treba da procitaju sve brojeve Alana Forda i skinu fore od iskarikiranih likova politicara iz ovog stripa. Oni se, isto kao i Mladenovic, prave ludi na svako neprijatno pitanje. Uz to jos se i keze, i pricaju izlizane zvake. Mladenovic bi bar mogao da se nekada opusti i nasmeje, mozda bi nekoga privukao.

Goran

pre 17 godina

I DSS bi mogao malo da povede racuna o marketingu, jer sa ovakvim izjavama i koalicijom sa NS i slicnima nece daleko dogurati. Sta god drugi pricali, DS je jedina normalna stranka u Srbiji, jedina istinki demokratska stranka. Pogledajte ostale stranke, tamo promene na vrhu nisu moguce, sve te stranke nisu promenile lidere od kako su osnovane. A i kada imaju izbore, onda se glasa samo za jednog, apsolutno neprikosnovenog kandidata. Da nije tuzno, bilo bi smesno.

5.oktobar

pre 17 godina

DSS je izigrao moje(a nadam se i mnogih drugih)poverenje otezanjem sa hapsenjem Mladica,tako da mogu da se oproste od mog glasa.Gospodo iz DSS,biti nacionalista ne znaci braniti bilo koje kriminalce,nego voleti svoju drzavu i narod i zeleti im dobro,sto vi svojim delovanjem ne cinite.Padate na ispitu kod mene(opet,nadam se i drugih)zbog prekida pregovora o prikljucenju EU!

Srđan

pre 17 godina

Pošto DSS ima sad na listi i Palmu, DS treba da im poruci da, ako hoće da sarađuju, moraju da se "pročiste" kao sto je to DSS poručivao nekad demokratama kad je pravio svoju vladu. Na žalost u DS-u su nemušti i spremni na kohabitaciju po svaku cenu, i onu koja znači izdaju same suštine po kojoj je ta stranka bila raspoznatljiva. Boris Tadić kao da učestvuje u uništavanju stranke Zorana Đinđića.

nsv

pre 17 godina

Ma nema DS sta da brine: za njih rade Idoli i Vida. Ha, ha, ha... Sve mi je bilo jasno kad su iz glavnog odbora izbacili Vlahovica koji je prva liga medju njihovim igracima. O DSS-u ne vredi trositi reci. Dugo se vec provlaci teza da srbiju treba da vode sumadinci. Gospodo, u protekle tri godine videli smo i to cudo! Ne ponovilo se!

zarko palic

pre 17 godina

tacno je ono sto kazu: politicari se stalno svadjaju, tacno je da je politika nesto vise od marketinga. ima ipak nesto sto je ispred politike. STRUCNOST. MISLITE O TOME.

novosadjanin

pre 17 godina

Rukovodstvo DS vec trazi opravdanje za slabe rezultate na januarskim izborima. Najlakse je reci da je neko drugi kriv: sada je to DSS, juce su to narodnjaci, sutra SRS...i tako u krug. Ali druge stranke nisu krive za promasaje DS. Ni za kampanju za ustav zajedno s radikalima, ni za los izborni kalendar, ni za beogradizaciju stranke, ni za praznu retoriku i prodavnje marketinga umesto politike. A tu je i LDP koji duva za vrat i uzima veliki broj glasova. Razocaranje glasaca ponudom DS je ocigledno pa cena biti placena u januaru 2007.

Nenad Novi Sad

pre 17 godina

Kako ovaj Mladenovic moze ovako nesto da izjavi? Sjajna vam je politika. To je politika stagnacije, zavisnosti od SPS-a, udaljavanja od EU... Strpljiva? To je ok jer ide po sistemu "malo, malo pa nikad..." Za "odgovornu" i "nacionalnu" mogli bi da stavite prst na celo pa da se zapitate malo sta ti pojmovi uopste i znace.

Dragan

pre 17 godina

DS definitivno treba da shvati da narod pocinje (konacno!) da ceni rad i rezultate, a ne lepo obucene, fensi funkcionere i njihove slatkorecive price!

Alan Ford

pre 17 godina

Jasno je da DS sve više vodi marketinško-manekensku politiku, ali se i za politiku DSS-a može reći da je daleko od odgovorne. Glavni oslonac politike DSS-a nije ni narod (na koji se tako rado pozivaju), ni mudrost njihovog vođe, već BIA. Mislim da će se i sam gospodin Mladenović iznenaditi kad DSS, sve sa Palmom, bude na granici cenzusa 21. januara 2007.

Miroslav I

pre 17 godina

Skoro nisam cuo vecu glupost. Ali gospoda iz DSS-a sebi svasta dozvoljavaju. Da DS sledi DSS??? Da li su oni jos i malo normalni?

Sasa

pre 17 godina

Pa zasto bre DSS lepo ne kaze da nece sa SRS i onda tu stvar stavimo sa strane do kraja kampanje? Jel to tako tesko pitanje? Zato sto znaju da ce tako izgubiti jedan broj biraca i zato ovako muljaju.

Jako pametan

pre 17 godina

Strpljiva i odgovorna politika? Koliko to strpljivo traje? Rumunija i Bugarska sad ulaze u Evropsku uniju, a mi nismo ni u planu za sledećih šest godina, nezaposlenih ogroman broj, siromašnih još više...

tiket

pre 17 godina

Prognoza: DS, DSS i G17 (jedva presao cenzus) i nacionalne manjine formiraju Vladu, Kostunica opet premijer, uz uslov demokrata da se podrzi Tadic na predsednickim izborima. Do izbora pocinje kurcslus, Kostunica po 10. put nasankava Tadica. DSS formira koaliciju s SRS-om. Mladic jos neizrucen. EU pregovori jos stoje. Pocinju gradjanski protesti na jesen 2008.

Aleksandar Vrsac

pre 17 godina

Zamena teza je osnova politike DSS zadnjih ssest godina. Petog oktobra 2.000 su se skrivali u misjoj rupi, sve dok ih dr Djindjic nije pozvao da izmile, a posle su sve zasluge naroda propisali islkucivo sebi. Nisu iz toga profitirali, sto se videlo i na poslednjim izborima, a na vlasti su zahvaljujuci SPS, sto je pljuvacka u lice demoksratskim glasacima u Srbiji. Posledice svoje promasene politike koja nikada nije bila onakva kakvom je ovaj deran opisuje videce se 21. januara. Bezobrazuluk je stati za govornisu gledani narod kroz kamere u oci i nemoralno prosipati ovakve populisticke neistine. Posle izbora njihova koalicija "tri palme za dve bitange i jednu ribicu" vratice se u misju rupu gde je bila do narodne revolucije i svrgavanja Milosevica (nazalost ne i njegove tajkunske politike straha, lazi i kriminala)

Predrag

pre 17 godina

Poruka je jasna,ko hoće sa DSS-om ,mora da prihvati Koštunicu za premijera.
E sad ko hoće da mu Koštunica bude premijer neka glasa za DS.Ja to neću i zbog toga sam napustio DS
Sreća je da postoji izbor,od nas zavisi?

Miša

pre 17 godina

Ma jasno, kakav marketing. DS treba da kupi par tabloida koji će da najstrašnije ocrne političke oponente, da nađe nekog Ljušića koji će da izjavi kako bi da ukida NVO kad uzme vlast i inauguriše partijskog lidera koji se savetuje sa bilbordom Guarane... Sigurno je da bi takav DS bio prijemčiviji percepciji političke stvarnsti vrlog glasogovornika DSS-a.

Ivan - Toronto

pre 17 godina

Predizborna kampanja treba da se vodi na programu svoje stranke i onome sto stranka nudi, a ne na tome da se drugima namecu pitanja poput sa kime ce u koaliciju. Koalicije, u cilju formiranja nove vlade, prave se posle izbora, kada su rezultati poznati i, nikoga po tom pitanju ne treba ogranicavati. Odavno su prosla vremena kada smo se zaklinjali da necemo u koaliciju sa SRS, SPS, JUL, itd. Demokratija podrazumeva postovanje svakoga, pa i SRS, jer nju podrzava ogroman broj ljudi, koji se ne mogu zanemariti. Rezultati sadasnje Vlade su evidentni, najvise u onome sto izrazavaju medjunarodne institucije.

Gant

pre 17 godina

Izlizana matrica - vi iz DS-a izjasnite se ko vam je kadidat za premijera, tj. vi iz DSS-a izjasnite se da li ste sa nama ili sa radikalima. Zacudo, zasad se bolje snalaze DSS-ovci

biljana

pre 17 godina

Tacno je da je politika vise od marketinga, ali je istovremeno vise i od:
- budzenja sopstvenih plata
- puke vlasti zbog licnih interesa
- vlasti po svaku cenu, uz podrsku SPS i rehabilitaciju starog sistema
- neobavestenosti
- ima toga jos mnogo...
Politika je pre svega obaveza prema narodu, odgovornost, mukotrpan i strucan rad.
Ne vidim na sceni ni jednog!

Vesna Mikic

pre 17 godina

Andreja Mladenovic da soli pamet Djilasu i DS-u.DS neka vodi racuna u predizbornoj kampanji i neka se neobazire na bilo kakve SIGNALE i SAVETE iz DSS skupo ce ih kostati.Legalista neka ide sa NS i Palmom i neka ne deli savete ljudima iz DS-a.Nije Kostunica bogom dan za nacionalnu politiku boze spasi nas od njegove NACIONALNE POLITIKE I BRZINE!!!!!!!

Bojan

pre 17 godina

DS je promenio kurs i time odbio od sebe veliki broj glasaca, ali sto je jos vaznije i mnoge kvalitetne ljude koji su privlacili veliki broj glasaca (Vesna pesic npr.). Posto njih vise nema kao podrske, a nema ni preposnatljive politike od pre par godina ostalo im je da se pslone na jaku marketinsku kampanju...

nena

pre 17 godina

E,stvarno "strpljiva, odgovorna i nacionalna politika", nema sta! Sa takvom strpljivom i odgovornom politikom smo ovde gde smo, ne mrdamo, a EU nece vecno cekati...

babilon

pre 17 godina

pa ovo i liči na nas.
ej,pa ko je ovde neobavešten,ko neće ni u ludilu u koaliciju sa DS,ko je yadnja rupa na sviralu itd...
sada isti ubedjuju one ,koji su istrajali na svojim mikama...
ko ovde koga može da pogleda u oči????
SIC TRANSIT,GLORIA MUNDI....

Aca

pre 17 godina

Zar ne rece DSS onomad da stranke netrebaju da se mesaju u posla drugih stranaka. Znaci DS nes me da kritikuje izjave Colicke o Studiju B ali DSS nema problema da sudi o kampanji DSa? Legalizam i demokratija, nema sta.

Freja

pre 17 godina

Strpljiva politika = Spora, neefikasna i nedosledna. Odgovorna? = Da, ali samo DSS-ovim pozicijama, budjelarima i crvenim drugarima, ali ne i obicnim smrtnicima tj. gradjanima; Nacionalna = simbolicko pozivanje na svesrpski identitet kroz uterivanje kosovskog Ustava kao konacno porodjeno Kostunicino cedo, a kuca je vec davno prodata. Ovo vise nije ni jeftino, ovo je pateticno i jadno. Izem ti takvu reklamnu kampanju. Ovoga puta kao i svakoga puta do sada cu izaci na izbore, s tim da za sada stoji da je velika verovatnoca da ce moj glasacki listic zavrsiti kao nevazeci. Dosta mi je vise da glasam protiv, a ne za nekoga. Moje misljenje je da u ovom trenutku u Srbiji ne postoji izdefinisana demokratksa politicka alternativa, jer su svi vec „istroseni“ i vec vidjeni na ovaj ili onaj nacin, samo u drugom ruhu – i ne interesuju me prazne reci, samo dela. A od tih dela se bas Srbija nije najela, a i nece skoro.

Kosta

pre 17 godina

Politika mozda nije jedino marketing, ali izvrdavanje i obmanjivanje gradjana svakako jeste najgora vrsta politike.
Ako se tako dobijaju izbori, onda nek DSS ne brine. Samo treba da procitaju sve brojeve Alana Forda i skinu fore od iskarikiranih likova politicara iz ovog stripa. Oni se, isto kao i Mladenovic, prave ludi na svako neprijatno pitanje. Uz to jos se i keze, i pricaju izlizane zvake. Mladenovic bi bar mogao da se nekada opusti i nasmeje, mozda bi nekoga privukao.

Goran

pre 17 godina

I DSS bi mogao malo da povede racuna o marketingu, jer sa ovakvim izjavama i koalicijom sa NS i slicnima nece daleko dogurati. Sta god drugi pricali, DS je jedina normalna stranka u Srbiji, jedina istinki demokratska stranka. Pogledajte ostale stranke, tamo promene na vrhu nisu moguce, sve te stranke nisu promenile lidere od kako su osnovane. A i kada imaju izbore, onda se glasa samo za jednog, apsolutno neprikosnovenog kandidata. Da nije tuzno, bilo bi smesno.

5.oktobar

pre 17 godina

DSS je izigrao moje(a nadam se i mnogih drugih)poverenje otezanjem sa hapsenjem Mladica,tako da mogu da se oproste od mog glasa.Gospodo iz DSS,biti nacionalista ne znaci braniti bilo koje kriminalce,nego voleti svoju drzavu i narod i zeleti im dobro,sto vi svojim delovanjem ne cinite.Padate na ispitu kod mene(opet,nadam se i drugih)zbog prekida pregovora o prikljucenju EU!

Srđan

pre 17 godina

Pošto DSS ima sad na listi i Palmu, DS treba da im poruci da, ako hoće da sarađuju, moraju da se "pročiste" kao sto je to DSS poručivao nekad demokratama kad je pravio svoju vladu. Na žalost u DS-u su nemušti i spremni na kohabitaciju po svaku cenu, i onu koja znači izdaju same suštine po kojoj je ta stranka bila raspoznatljiva. Boris Tadić kao da učestvuje u uništavanju stranke Zorana Đinđića.

nsv

pre 17 godina

Ma nema DS sta da brine: za njih rade Idoli i Vida. Ha, ha, ha... Sve mi je bilo jasno kad su iz glavnog odbora izbacili Vlahovica koji je prva liga medju njihovim igracima. O DSS-u ne vredi trositi reci. Dugo se vec provlaci teza da srbiju treba da vode sumadinci. Gospodo, u protekle tri godine videli smo i to cudo! Ne ponovilo se!

zarko palic

pre 17 godina

tacno je ono sto kazu: politicari se stalno svadjaju, tacno je da je politika nesto vise od marketinga. ima ipak nesto sto je ispred politike. STRUCNOST. MISLITE O TOME.