Četvrtak, 15.09.2022.

11:00

Volkswagen ukida još jedan model

Izvor: B92

Volkswagen ukida još jedan model IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

Preporučujem nemački

pre 1 godinu

Ne kapiram to "da je lep". To nije žena već auto.
(rebro, 16. septembar 2022 20:17)

Industrijski dizajn postoji da nam automobile učini privlačnim. Nemci nisu vešti da odaberu tim koji se ne bi bavio beskrajnim razvlačenjem horizontala u dugom nizu godina, od Golfa 6 do Arteona, Pasata, Tuarega...

džipom džipom

pre 1 godinu

Razlog je što ja za sve ove godine u DE CH AT nijedan Arteon nigdje nisam video. Passt karavan , onako . Tiguana Touarega koliko hoćeš. Tiguana više nego Jugića onomad kod nas . Samo džip ljudima treba

laik

pre 1 godinu

o cemu pricate, pa vidimo gde sve ovo ide. pa i rucni satovi su postali bezlicni, mislim na pametne satove . katastrofa. a klinci lude za njima. tako ce biti i sa automobilima. ne radi se ovo zbog nas braco vec za mladje generacije sto su od 3.godine na ekranu 24/7.

Milan

pre 1 godinu

@rebro
Koga briga šta znači na engleskom?
Na srpskom superb ne znači ništa, superB se može shvatiti kao skraćeno od super Baja a tako se i osećaju vlasnici.

Žozef Dezire Žob

pre 1 godinu

@rebro

To je ok pogled na automobile, kao što je ok i ovaj drugi. Meni recimo ne treba mesto za dečja kolica, za igračke, za trotinete. Vozim se uglavnom sam ili sa jednom osobom i zato je moj izbor auto koji je lep (meni) i koji zadovoljava moje skromne potrebe.

rebro

pre 1 godinu

@Mile, nebitno mi je kako spolja izgleda. Unutrašnjost mi je važna da mogu dečiji trotinet da stavim, kofere kad putujem, da su sedišta udobna.

Njoki

pre 1 godinu

Zato Alfa Romeo pobeđuje u dizajnu spolja i unutra.

Sada izlaze novi Stelvio i Giulia prezentacija je krajem ovog meseca,stavite pelene da ne biste se u..k..školi jer ono što sam mogao da vidim Alfa se ozbiljno se bliži svetoj trojici,Nadam se da Alfine cene će ostati i dalje realne kao i do sada,MultiJet motor je najbolji Diesel na svetu to još niko neće da prizna,svi znaju a ne žele da priznaju izmedju ostalo i ja sam jedan od tih,jer vozim BMW-a iz 2020 godine auto relativno nov,imao sam nedavno priliku da probam oba automobila za koji sam mislio da su kante,al ispalo je sasvim suprotno čak u jednom momentu sam pomislio na pelene,ne Salim se al Alfa ima ozbiljnu strategiju za napad na nemačku trojku,VW je za mene oduvek bio kerov K..C iako sam vozio B7 iz 2013 te do 2017te i prešao 245.000 km,za Škodu nemam reci to je sve meni isto,Passat,Škoda,Audi A6 sve plastike unutar iz istog dobavljača,sve je složeno na isti način,unutrašnji kvalitet BMW je poboljšao,kod Mercedesa i dalje dominira Elegancija samo su se jako obrukali što su preuzeli sve motore iz Renoa do 2000cc,to je jedna sramota za kompaniju poput Mercedesa deluje jadno kad neko plati A klasu 40.000 i vozi auto sa motorom od Renault Megane,il E klasu sa motorom od Talismana,smešno i jasno,po meni trenutno najbolji crna kvalitet nude Alfa i BMW ako pričamo iskreno,i mislim ko se malo bolje razume slozice se samnom,inače i dalje Golf 8 je dominantan u toj klasi,sve ostalo je sviranje klincu.Pozdrav Svima.

Bane

pre 1 godinu

Koliki kompleksaš moraš biti da bi vozio Arteona. Čak veći od vozača Pasata, a njih nije lako nadmašiti. I da je dizlo obavezno.

Mile

pre 1 godinu

@Reziel, zašto je bitno kako automobil izgleda spolja? Ti si unutra kada voziš i kako je spolja je irelevantno.
Nikad mi to neće biti jasno.

Inače Arteon je identičan kao Superb, a ne "SuperB". Engleska reč "Superb" znači izvanredan. Auto se ne zove "Super Be".
(rebro, 15. septembar 2022 14:42)

Pa valjda je bitno ako daš velike pare za nešto da to nešto bude i lepo za gledanje. Jel bi dao 50.000 evra za novu Multiplu ? Ima motor, sedišta i volan isto kao i Arteon, šta te briga kako izgleda spolja?

rebro

pre 1 godinu

Da li je moguće da masa ljudi u Srbiji misli da se auto zove SuperB?

Jes da su Česi malo uvrnuti pa im se brend zove Škoda što na češkom znači šteta, ali naziv auta je Superb što na engleskom znači izvanredan.

cosmo

pre 1 godinu

Ne znam, meni je neskladan proporcijama. Šminka da, dobar auto, ali odnos proporcija nikako. Od tog VW dizajna, npr. prvi Audi A5 sportback - svaki cm na svom mjestu. Ovaj ne.

Sava

pre 1 godinu

"Pre ovih suludih poskupljenja, pazarih Passat B8, 2.0 tdi, 190ks,dsg, 4 motion, R line u grafitnoj sivoj boji sa pravih 157k km"

Skoro svi automobili na oglasima imaju pravih 157k km. Neki imaju 135k ali ti su u rubrici Novi automobili.

Iluminat

pre 1 godinu

Ovi što se lože na elektronce neka mi samo objasne ko će i za koliko para da kupi električni polovanjak koji će recimo biti star petnaest godina sa kilometrazom od 250000 km a plaćen je 50000 eura. Odgovor je niko.Da ubacuješ novu bateriju ako je uopšte možeš naći na tržištu se ne isplati a da ga voziš ne vredi, baterija dotrajala. Znači dzabe da mi neko da ne bih ga uzeo.

Pavle

pre 1 godinu

Pre ovih suludih poskupljenja, pazarih Passat B8, 2.0 tdi, 190ks,dsg, 4 motion, R line u grafitnoj sivoj boji sa pravih 157k km. Uzeo ga od poznanika, on ga pazario novog. Razlog prodaje je što je uzeo novog Arteona, sa istim specifikacijama kao moj B8. Kad sam ga prvi put video bio je vau efekat, crna boja plus neke brutalne felne. Čim sam seo unutra doziveo sam razočaranje. Skoro sve isto kao u B8. Prosto nisam mogao da verujem da nisu mogli biti malo maštovitiji. Kao u Pasatu da sediš. Kao da su uparili Pasat i Superb, napravili lepši auto od oba, ubacili peta vrata (velika prednost) kao na Superbu i to je to. Nedugo zatim uradili facelift i opet ista priča. I treba da ga ugase kad nisu sposobni uraditi ništa inovativno. Baš šteta...

Stefan

pre 1 godinu

Meni lično nijedan VW nije lep ako nije u R line paketu. Passat confort u odnosu na R line izgleda kao igračka. Ukinuli Široko (mrzi me da guglam kako se pravilno piše), sad i Arteon. Uvek su važili za bezličan brend. Npr. Škoda Superb u style paketu opreme plus neke ok felne je već lep auto a Passat mora da bude R line da bi ličio na auto. Što se dizajna tiče, trenutno mi se svidja samo par brendova: BMW,izuzev nove 4 i 7 zbog onih bubrega, Mazda, može proći Škoda, Reno Megane, Talisman i Clio, Peugeot i Volvo. To je to. Sve ostalo bezlično i hladno, kao da nas navikavaju da odustajemo od ličnih automobila. Što smo uživali, uživali smo. A o kvalitetu novih automobila ne vredi više trošiti reči.

mls

pre 1 godinu

Jedini VW koji sam se dvoumio da uzmem. Ipak unutrašnjost prekopirana iz Pasata je doprinela da se odlučim za Insigniu Grand Sport gde sam za manje para dobio više opreme i dok spolja Arteon odnosi pobedu, u unutrašnjosti mi je Insignia puno lepša naročito u kombinaciji sa bež kožom. Doduše Insignia GSI može parirati i spolja Arteonu koji je ubedljivo najlepša limuzina koji je VW izbacio. Ukidanjem limuzina i sa njima odlaskom modela sa pogonom na fosilna goriva, naročito dizelaša, nekako mi deluje da će mi interesovanje za automobile sa godinama opadati. Ovi novi totalno bezlični spolja, a iznutra ogromni ekrani sa klavir crnom plastikom na sve strane, blagi užas. Nametanje tih nekih trendova u dizajnu, ne znam zaista kuda to vodi, takva vozila i treba da budu samovozeća, jer kako izgledaju neću ni imati želju da ih sam vozim. Imam utisak da će pojedini polovnjaci poput ovog Arteona u budućnosti koštati jako mnogo i sve više, maltene kao novi kada su kretali sa proizvodnjom. Videćemo šta će biti, ali mi deluje da više neće biti ni tog ushićenja i čekanja da izađe novi model, pa i redizajn.

kimi R

pre 1 godinu

@Stefan Beograd
Dobro i kažeš,eno svi ostali proizvođači rade isključivo iz ljubavi pa tako jedna Toyota Yaris recimo ide do 30.000e što je stvarno povoljno mora se priznati.

Lož ulje

pre 1 godinu

Glavno pitanje za naš standard je kako u električni automobil točiti jeftino lož ulje?

Rješenje je kupiti dizel (lož ulje) agregat i koristiti ga za proizvodnju struje sa kojom će se puniti električni automobili...

Rajvosa

pre 1 godinu

Toliko modela je I bilo osudjeno na propasti.Razne fabrike raznih dijelova.Toyota u USA je to objasnila,npr mala corola ,srednji camry I veliki avalon.I tako znas koliko ti je dzep I za sta ti treba aitomobil

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Zar nije bila priča gasimo Pasat limuzinu da ne bi konkurisao Arteonu a ionako se slabo prodaje. Sad pišu gase i Arteon limuzinu koji je limuzina/hecbek što je po meni za auto te veličine extra praktično. Inače Arteon ima jako lepu liniju, poznanik je nedavno uzeo jedan R karavan u plavoj boji...perverzija unutra i spolja.

MiKajlo

pre 1 godinu

Da li su svi oni poludeli ili sam ja lud-ne znam...ali mislim da je ovo ukidanje normalnih vozila tipa pasat i arteon samoubistvo za brend..!
Ok, ukinuli pasat, tu je skoda superb za jeftiniju varijantu ko neće da da 50-60 soma za arteon..ali zameniti ga električnim?! Suludo!
Razumem ono malo vozilo Up! na baterije, da se cimaš po gradu...ali limuzina za put ili dužu turu...pa ne bih se usudio!
Mislim da ću pazariti nešto polovno i terati dugi niz godina...

Nisam iznenađen

pre 1 godinu

Pa s obzirom na kvalitet evropskih puteva, s izuzetkom Holandije i Nemačke, čudi me uopšte da se ovakvi automobili koji mogu da se voze samo po parketu uopšte i prodaju.

Reziel

pre 1 godinu

Arteon je po meni ubedljivo najbolje dizajniran VW model, naročito spolja. I dok je u slučaju Pasata zaista i moglo da bude dileme da li uzeti SuperB, Arteon je druga priča, i po meni je jasnije odvojen od svojih čeških rodjaka. Imam utisak i da se prodaje sasvim solidno, tako da mi baš nije jasno ko bi ga ukinuo. Što se tiče ID modela, oni su mi potpuno bez karaktera, još više nego recimo Golf i Pasat, pa stvarno ne znam kako će da izgleda taj elektro Arteon.

rebro

pre 1 godinu

@Reziel, zašto je bitno kako automobil izgleda spolja? Ti si unutra kada voziš i kako je spolja je irelevantno.
Nikad mi to neće biti jasno.

Inače Arteon je identičan kao Superb, a ne "SuperB". Engleska reč "Superb" znači izvanredan. Auto se ne zove "Super Be".

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

ID modeli su im toliko stilski dosadni da čak prevazilaze i "originale" koji su bili hladni, sterilni i uniformni.
Sad gase i najlepši model koji su ikad imali... no comment

stefan beograd

pre 1 godinu

Da Bog da se ugasili skroz svi, alavi na pare. Jebeno vozilo od tacke A do tacke B sa nekim kamericama i tableticima prodaju kao stambenu jedinicu. Obicna kanta od Golfa je 25.000 evra, smeh.

stefan beograd

pre 1 godinu

Da Bog da se ugasili skroz svi, alavi na pare. Jebeno vozilo od tacke A do tacke B sa nekim kamericama i tableticima prodaju kao stambenu jedinicu. Obicna kanta od Golfa je 25.000 evra, smeh.

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

ID modeli su im toliko stilski dosadni da čak prevazilaze i "originale" koji su bili hladni, sterilni i uniformni.
Sad gase i najlepši model koji su ikad imali... no comment

Reziel

pre 1 godinu

Arteon je po meni ubedljivo najbolje dizajniran VW model, naročito spolja. I dok je u slučaju Pasata zaista i moglo da bude dileme da li uzeti SuperB, Arteon je druga priča, i po meni je jasnije odvojen od svojih čeških rodjaka. Imam utisak i da se prodaje sasvim solidno, tako da mi baš nije jasno ko bi ga ukinuo. Što se tiče ID modela, oni su mi potpuno bez karaktera, još više nego recimo Golf i Pasat, pa stvarno ne znam kako će da izgleda taj elektro Arteon.

Pavle

pre 1 godinu

Pre ovih suludih poskupljenja, pazarih Passat B8, 2.0 tdi, 190ks,dsg, 4 motion, R line u grafitnoj sivoj boji sa pravih 157k km. Uzeo ga od poznanika, on ga pazario novog. Razlog prodaje je što je uzeo novog Arteona, sa istim specifikacijama kao moj B8. Kad sam ga prvi put video bio je vau efekat, crna boja plus neke brutalne felne. Čim sam seo unutra doziveo sam razočaranje. Skoro sve isto kao u B8. Prosto nisam mogao da verujem da nisu mogli biti malo maštovitiji. Kao u Pasatu da sediš. Kao da su uparili Pasat i Superb, napravili lepši auto od oba, ubacili peta vrata (velika prednost) kao na Superbu i to je to. Nedugo zatim uradili facelift i opet ista priča. I treba da ga ugase kad nisu sposobni uraditi ništa inovativno. Baš šteta...

rebro

pre 1 godinu

@Reziel, zašto je bitno kako automobil izgleda spolja? Ti si unutra kada voziš i kako je spolja je irelevantno.
Nikad mi to neće biti jasno.

Inače Arteon je identičan kao Superb, a ne "SuperB". Engleska reč "Superb" znači izvanredan. Auto se ne zove "Super Be".

MiKajlo

pre 1 godinu

Da li su svi oni poludeli ili sam ja lud-ne znam...ali mislim da je ovo ukidanje normalnih vozila tipa pasat i arteon samoubistvo za brend..!
Ok, ukinuli pasat, tu je skoda superb za jeftiniju varijantu ko neće da da 50-60 soma za arteon..ali zameniti ga električnim?! Suludo!
Razumem ono malo vozilo Up! na baterije, da se cimaš po gradu...ali limuzina za put ili dužu turu...pa ne bih se usudio!
Mislim da ću pazariti nešto polovno i terati dugi niz godina...

Stefan

pre 1 godinu

Meni lično nijedan VW nije lep ako nije u R line paketu. Passat confort u odnosu na R line izgleda kao igračka. Ukinuli Široko (mrzi me da guglam kako se pravilno piše), sad i Arteon. Uvek su važili za bezličan brend. Npr. Škoda Superb u style paketu opreme plus neke ok felne je već lep auto a Passat mora da bude R line da bi ličio na auto. Što se dizajna tiče, trenutno mi se svidja samo par brendova: BMW,izuzev nove 4 i 7 zbog onih bubrega, Mazda, može proći Škoda, Reno Megane, Talisman i Clio, Peugeot i Volvo. To je to. Sve ostalo bezlično i hladno, kao da nas navikavaju da odustajemo od ličnih automobila. Što smo uživali, uživali smo. A o kvalitetu novih automobila ne vredi više trošiti reči.

kimi R

pre 1 godinu

@Stefan Beograd
Dobro i kažeš,eno svi ostali proizvođači rade isključivo iz ljubavi pa tako jedna Toyota Yaris recimo ide do 30.000e što je stvarno povoljno mora se priznati.

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Zar nije bila priča gasimo Pasat limuzinu da ne bi konkurisao Arteonu a ionako se slabo prodaje. Sad pišu gase i Arteon limuzinu koji je limuzina/hecbek što je po meni za auto te veličine extra praktično. Inače Arteon ima jako lepu liniju, poznanik je nedavno uzeo jedan R karavan u plavoj boji...perverzija unutra i spolja.

Sava

pre 1 godinu

"Pre ovih suludih poskupljenja, pazarih Passat B8, 2.0 tdi, 190ks,dsg, 4 motion, R line u grafitnoj sivoj boji sa pravih 157k km"

Skoro svi automobili na oglasima imaju pravih 157k km. Neki imaju 135k ali ti su u rubrici Novi automobili.

mls

pre 1 godinu

Jedini VW koji sam se dvoumio da uzmem. Ipak unutrašnjost prekopirana iz Pasata je doprinela da se odlučim za Insigniu Grand Sport gde sam za manje para dobio više opreme i dok spolja Arteon odnosi pobedu, u unutrašnjosti mi je Insignia puno lepša naročito u kombinaciji sa bež kožom. Doduše Insignia GSI može parirati i spolja Arteonu koji je ubedljivo najlepša limuzina koji je VW izbacio. Ukidanjem limuzina i sa njima odlaskom modela sa pogonom na fosilna goriva, naročito dizelaša, nekako mi deluje da će mi interesovanje za automobile sa godinama opadati. Ovi novi totalno bezlični spolja, a iznutra ogromni ekrani sa klavir crnom plastikom na sve strane, blagi užas. Nametanje tih nekih trendova u dizajnu, ne znam zaista kuda to vodi, takva vozila i treba da budu samovozeća, jer kako izgledaju neću ni imati želju da ih sam vozim. Imam utisak da će pojedini polovnjaci poput ovog Arteona u budućnosti koštati jako mnogo i sve više, maltene kao novi kada su kretali sa proizvodnjom. Videćemo šta će biti, ali mi deluje da više neće biti ni tog ushićenja i čekanja da izađe novi model, pa i redizajn.

Lož ulje

pre 1 godinu

Glavno pitanje za naš standard je kako u električni automobil točiti jeftino lož ulje?

Rješenje je kupiti dizel (lož ulje) agregat i koristiti ga za proizvodnju struje sa kojom će se puniti električni automobili...

rebro

pre 1 godinu

Da li je moguće da masa ljudi u Srbiji misli da se auto zove SuperB?

Jes da su Česi malo uvrnuti pa im se brend zove Škoda što na češkom znači šteta, ali naziv auta je Superb što na engleskom znači izvanredan.

Iluminat

pre 1 godinu

Ovi što se lože na elektronce neka mi samo objasne ko će i za koliko para da kupi električni polovanjak koji će recimo biti star petnaest godina sa kilometrazom od 250000 km a plaćen je 50000 eura. Odgovor je niko.Da ubacuješ novu bateriju ako je uopšte možeš naći na tržištu se ne isplati a da ga voziš ne vredi, baterija dotrajala. Znači dzabe da mi neko da ne bih ga uzeo.

Rajvosa

pre 1 godinu

Toliko modela je I bilo osudjeno na propasti.Razne fabrike raznih dijelova.Toyota u USA je to objasnila,npr mala corola ,srednji camry I veliki avalon.I tako znas koliko ti je dzep I za sta ti treba aitomobil

Mile

pre 1 godinu

@Reziel, zašto je bitno kako automobil izgleda spolja? Ti si unutra kada voziš i kako je spolja je irelevantno.
Nikad mi to neće biti jasno.

Inače Arteon je identičan kao Superb, a ne "SuperB". Engleska reč "Superb" znači izvanredan. Auto se ne zove "Super Be".
(rebro, 15. septembar 2022 14:42)

Pa valjda je bitno ako daš velike pare za nešto da to nešto bude i lepo za gledanje. Jel bi dao 50.000 evra za novu Multiplu ? Ima motor, sedišta i volan isto kao i Arteon, šta te briga kako izgleda spolja?

laik

pre 1 godinu

o cemu pricate, pa vidimo gde sve ovo ide. pa i rucni satovi su postali bezlicni, mislim na pametne satove . katastrofa. a klinci lude za njima. tako ce biti i sa automobilima. ne radi se ovo zbog nas braco vec za mladje generacije sto su od 3.godine na ekranu 24/7.

Nisam iznenađen

pre 1 godinu

Pa s obzirom na kvalitet evropskih puteva, s izuzetkom Holandije i Nemačke, čudi me uopšte da se ovakvi automobili koji mogu da se voze samo po parketu uopšte i prodaju.

Žozef Dezire Žob

pre 1 godinu

@rebro

To je ok pogled na automobile, kao što je ok i ovaj drugi. Meni recimo ne treba mesto za dečja kolica, za igračke, za trotinete. Vozim se uglavnom sam ili sa jednom osobom i zato je moj izbor auto koji je lep (meni) i koji zadovoljava moje skromne potrebe.

cosmo

pre 1 godinu

Ne znam, meni je neskladan proporcijama. Šminka da, dobar auto, ali odnos proporcija nikako. Od tog VW dizajna, npr. prvi Audi A5 sportback - svaki cm na svom mjestu. Ovaj ne.

Milan

pre 1 godinu

@rebro
Koga briga šta znači na engleskom?
Na srpskom superb ne znači ništa, superB se može shvatiti kao skraćeno od super Baja a tako se i osećaju vlasnici.

Njoki

pre 1 godinu

Zato Alfa Romeo pobeđuje u dizajnu spolja i unutra.

Sada izlaze novi Stelvio i Giulia prezentacija je krajem ovog meseca,stavite pelene da ne biste se u..k..školi jer ono što sam mogao da vidim Alfa se ozbiljno se bliži svetoj trojici,Nadam se da Alfine cene će ostati i dalje realne kao i do sada,MultiJet motor je najbolji Diesel na svetu to još niko neće da prizna,svi znaju a ne žele da priznaju izmedju ostalo i ja sam jedan od tih,jer vozim BMW-a iz 2020 godine auto relativno nov,imao sam nedavno priliku da probam oba automobila za koji sam mislio da su kante,al ispalo je sasvim suprotno čak u jednom momentu sam pomislio na pelene,ne Salim se al Alfa ima ozbiljnu strategiju za napad na nemačku trojku,VW je za mene oduvek bio kerov K..C iako sam vozio B7 iz 2013 te do 2017te i prešao 245.000 km,za Škodu nemam reci to je sve meni isto,Passat,Škoda,Audi A6 sve plastike unutar iz istog dobavljača,sve je složeno na isti način,unutrašnji kvalitet BMW je poboljšao,kod Mercedesa i dalje dominira Elegancija samo su se jako obrukali što su preuzeli sve motore iz Renoa do 2000cc,to je jedna sramota za kompaniju poput Mercedesa deluje jadno kad neko plati A klasu 40.000 i vozi auto sa motorom od Renault Megane,il E klasu sa motorom od Talismana,smešno i jasno,po meni trenutno najbolji crna kvalitet nude Alfa i BMW ako pričamo iskreno,i mislim ko se malo bolje razume slozice se samnom,inače i dalje Golf 8 je dominantan u toj klasi,sve ostalo je sviranje klincu.Pozdrav Svima.

Bane

pre 1 godinu

Koliki kompleksaš moraš biti da bi vozio Arteona. Čak veći od vozača Pasata, a njih nije lako nadmašiti. I da je dizlo obavezno.

rebro

pre 1 godinu

@Mile, nebitno mi je kako spolja izgleda. Unutrašnjost mi je važna da mogu dečiji trotinet da stavim, kofere kad putujem, da su sedišta udobna.

džipom džipom

pre 1 godinu

Razlog je što ja za sve ove godine u DE CH AT nijedan Arteon nigdje nisam video. Passt karavan , onako . Tiguana Touarega koliko hoćeš. Tiguana više nego Jugića onomad kod nas . Samo džip ljudima treba

Preporučujem nemački

pre 1 godinu

Ne kapiram to "da je lep". To nije žena već auto.
(rebro, 16. septembar 2022 20:17)

Industrijski dizajn postoji da nam automobile učini privlačnim. Nemci nisu vešti da odaberu tim koji se ne bi bavio beskrajnim razvlačenjem horizontala u dugom nizu godina, od Golfa 6 do Arteona, Pasata, Tuarega...

stefan beograd

pre 1 godinu

Da Bog da se ugasili skroz svi, alavi na pare. Jebeno vozilo od tacke A do tacke B sa nekim kamericama i tableticima prodaju kao stambenu jedinicu. Obicna kanta od Golfa je 25.000 evra, smeh.

Reziel

pre 1 godinu

Arteon je po meni ubedljivo najbolje dizajniran VW model, naročito spolja. I dok je u slučaju Pasata zaista i moglo da bude dileme da li uzeti SuperB, Arteon je druga priča, i po meni je jasnije odvojen od svojih čeških rodjaka. Imam utisak i da se prodaje sasvim solidno, tako da mi baš nije jasno ko bi ga ukinuo. Što se tiče ID modela, oni su mi potpuno bez karaktera, još više nego recimo Golf i Pasat, pa stvarno ne znam kako će da izgleda taj elektro Arteon.

Njoki

pre 1 godinu

Zato Alfa Romeo pobeđuje u dizajnu spolja i unutra.

Sada izlaze novi Stelvio i Giulia prezentacija je krajem ovog meseca,stavite pelene da ne biste se u..k..školi jer ono što sam mogao da vidim Alfa se ozbiljno se bliži svetoj trojici,Nadam se da Alfine cene će ostati i dalje realne kao i do sada,MultiJet motor je najbolji Diesel na svetu to još niko neće da prizna,svi znaju a ne žele da priznaju izmedju ostalo i ja sam jedan od tih,jer vozim BMW-a iz 2020 godine auto relativno nov,imao sam nedavno priliku da probam oba automobila za koji sam mislio da su kante,al ispalo je sasvim suprotno čak u jednom momentu sam pomislio na pelene,ne Salim se al Alfa ima ozbiljnu strategiju za napad na nemačku trojku,VW je za mene oduvek bio kerov K..C iako sam vozio B7 iz 2013 te do 2017te i prešao 245.000 km,za Škodu nemam reci to je sve meni isto,Passat,Škoda,Audi A6 sve plastike unutar iz istog dobavljača,sve je složeno na isti način,unutrašnji kvalitet BMW je poboljšao,kod Mercedesa i dalje dominira Elegancija samo su se jako obrukali što su preuzeli sve motore iz Renoa do 2000cc,to je jedna sramota za kompaniju poput Mercedesa deluje jadno kad neko plati A klasu 40.000 i vozi auto sa motorom od Renault Megane,il E klasu sa motorom od Talismana,smešno i jasno,po meni trenutno najbolji crna kvalitet nude Alfa i BMW ako pričamo iskreno,i mislim ko se malo bolje razume slozice se samnom,inače i dalje Golf 8 je dominantan u toj klasi,sve ostalo je sviranje klincu.Pozdrav Svima.

Bane

pre 1 godinu

Koliki kompleksaš moraš biti da bi vozio Arteona. Čak veći od vozača Pasata, a njih nije lako nadmašiti. I da je dizlo obavezno.

R.I.P. Eurosong

pre 1 godinu

ID modeli su im toliko stilski dosadni da čak prevazilaze i "originale" koji su bili hladni, sterilni i uniformni.
Sad gase i najlepši model koji su ikad imali... no comment

rebro

pre 1 godinu

@Reziel, zašto je bitno kako automobil izgleda spolja? Ti si unutra kada voziš i kako je spolja je irelevantno.
Nikad mi to neće biti jasno.

Inače Arteon je identičan kao Superb, a ne "SuperB". Engleska reč "Superb" znači izvanredan. Auto se ne zove "Super Be".

Nisam iznenađen

pre 1 godinu

Pa s obzirom na kvalitet evropskih puteva, s izuzetkom Holandije i Nemačke, čudi me uopšte da se ovakvi automobili koji mogu da se voze samo po parketu uopšte i prodaju.

Egon Kowalski

pre 1 godinu

Zar nije bila priča gasimo Pasat limuzinu da ne bi konkurisao Arteonu a ionako se slabo prodaje. Sad pišu gase i Arteon limuzinu koji je limuzina/hecbek što je po meni za auto te veličine extra praktično. Inače Arteon ima jako lepu liniju, poznanik je nedavno uzeo jedan R karavan u plavoj boji...perverzija unutra i spolja.

Lož ulje

pre 1 godinu

Glavno pitanje za naš standard je kako u električni automobil točiti jeftino lož ulje?

Rješenje je kupiti dizel (lož ulje) agregat i koristiti ga za proizvodnju struje sa kojom će se puniti električni automobili...

cosmo

pre 1 godinu

Ne znam, meni je neskladan proporcijama. Šminka da, dobar auto, ali odnos proporcija nikako. Od tog VW dizajna, npr. prvi Audi A5 sportback - svaki cm na svom mjestu. Ovaj ne.

MiKajlo

pre 1 godinu

Da li su svi oni poludeli ili sam ja lud-ne znam...ali mislim da je ovo ukidanje normalnih vozila tipa pasat i arteon samoubistvo za brend..!
Ok, ukinuli pasat, tu je skoda superb za jeftiniju varijantu ko neće da da 50-60 soma za arteon..ali zameniti ga električnim?! Suludo!
Razumem ono malo vozilo Up! na baterije, da se cimaš po gradu...ali limuzina za put ili dužu turu...pa ne bih se usudio!
Mislim da ću pazariti nešto polovno i terati dugi niz godina...

Stefan

pre 1 godinu

Meni lično nijedan VW nije lep ako nije u R line paketu. Passat confort u odnosu na R line izgleda kao igračka. Ukinuli Široko (mrzi me da guglam kako se pravilno piše), sad i Arteon. Uvek su važili za bezličan brend. Npr. Škoda Superb u style paketu opreme plus neke ok felne je već lep auto a Passat mora da bude R line da bi ličio na auto. Što se dizajna tiče, trenutno mi se svidja samo par brendova: BMW,izuzev nove 4 i 7 zbog onih bubrega, Mazda, može proći Škoda, Reno Megane, Talisman i Clio, Peugeot i Volvo. To je to. Sve ostalo bezlično i hladno, kao da nas navikavaju da odustajemo od ličnih automobila. Što smo uživali, uživali smo. A o kvalitetu novih automobila ne vredi više trošiti reči.

Milan

pre 1 godinu

@rebro
Koga briga šta znači na engleskom?
Na srpskom superb ne znači ništa, superB se može shvatiti kao skraćeno od super Baja a tako se i osećaju vlasnici.

Preporučujem nemački

pre 1 godinu

Ne kapiram to "da je lep". To nije žena već auto.
(rebro, 16. septembar 2022 20:17)

Industrijski dizajn postoji da nam automobile učini privlačnim. Nemci nisu vešti da odaberu tim koji se ne bi bavio beskrajnim razvlačenjem horizontala u dugom nizu godina, od Golfa 6 do Arteona, Pasata, Tuarega...

Pavle

pre 1 godinu

Pre ovih suludih poskupljenja, pazarih Passat B8, 2.0 tdi, 190ks,dsg, 4 motion, R line u grafitnoj sivoj boji sa pravih 157k km. Uzeo ga od poznanika, on ga pazario novog. Razlog prodaje je što je uzeo novog Arteona, sa istim specifikacijama kao moj B8. Kad sam ga prvi put video bio je vau efekat, crna boja plus neke brutalne felne. Čim sam seo unutra doziveo sam razočaranje. Skoro sve isto kao u B8. Prosto nisam mogao da verujem da nisu mogli biti malo maštovitiji. Kao u Pasatu da sediš. Kao da su uparili Pasat i Superb, napravili lepši auto od oba, ubacili peta vrata (velika prednost) kao na Superbu i to je to. Nedugo zatim uradili facelift i opet ista priča. I treba da ga ugase kad nisu sposobni uraditi ništa inovativno. Baš šteta...

Iluminat

pre 1 godinu

Ovi što se lože na elektronce neka mi samo objasne ko će i za koliko para da kupi električni polovanjak koji će recimo biti star petnaest godina sa kilometrazom od 250000 km a plaćen je 50000 eura. Odgovor je niko.Da ubacuješ novu bateriju ako je uopšte možeš naći na tržištu se ne isplati a da ga voziš ne vredi, baterija dotrajala. Znači dzabe da mi neko da ne bih ga uzeo.

rebro

pre 1 godinu

@Mile, nebitno mi je kako spolja izgleda. Unutrašnjost mi je važna da mogu dečiji trotinet da stavim, kofere kad putujem, da su sedišta udobna.

džipom džipom

pre 1 godinu

Razlog je što ja za sve ove godine u DE CH AT nijedan Arteon nigdje nisam video. Passt karavan , onako . Tiguana Touarega koliko hoćeš. Tiguana više nego Jugića onomad kod nas . Samo džip ljudima treba

mls

pre 1 godinu

Jedini VW koji sam se dvoumio da uzmem. Ipak unutrašnjost prekopirana iz Pasata je doprinela da se odlučim za Insigniu Grand Sport gde sam za manje para dobio više opreme i dok spolja Arteon odnosi pobedu, u unutrašnjosti mi je Insignia puno lepša naročito u kombinaciji sa bež kožom. Doduše Insignia GSI može parirati i spolja Arteonu koji je ubedljivo najlepša limuzina koji je VW izbacio. Ukidanjem limuzina i sa njima odlaskom modela sa pogonom na fosilna goriva, naročito dizelaša, nekako mi deluje da će mi interesovanje za automobile sa godinama opadati. Ovi novi totalno bezlični spolja, a iznutra ogromni ekrani sa klavir crnom plastikom na sve strane, blagi užas. Nametanje tih nekih trendova u dizajnu, ne znam zaista kuda to vodi, takva vozila i treba da budu samovozeća, jer kako izgledaju neću ni imati želju da ih sam vozim. Imam utisak da će pojedini polovnjaci poput ovog Arteona u budućnosti koštati jako mnogo i sve više, maltene kao novi kada su kretali sa proizvodnjom. Videćemo šta će biti, ali mi deluje da više neće biti ni tog ushićenja i čekanja da izađe novi model, pa i redizajn.

Mile

pre 1 godinu

@Reziel, zašto je bitno kako automobil izgleda spolja? Ti si unutra kada voziš i kako je spolja je irelevantno.
Nikad mi to neće biti jasno.

Inače Arteon je identičan kao Superb, a ne "SuperB". Engleska reč "Superb" znači izvanredan. Auto se ne zove "Super Be".
(rebro, 15. septembar 2022 14:42)

Pa valjda je bitno ako daš velike pare za nešto da to nešto bude i lepo za gledanje. Jel bi dao 50.000 evra za novu Multiplu ? Ima motor, sedišta i volan isto kao i Arteon, šta te briga kako izgleda spolja?

rebro

pre 1 godinu

Da li je moguće da masa ljudi u Srbiji misli da se auto zove SuperB?

Jes da su Česi malo uvrnuti pa im se brend zove Škoda što na češkom znači šteta, ali naziv auta je Superb što na engleskom znači izvanredan.

Rajvosa

pre 1 godinu

Toliko modela je I bilo osudjeno na propasti.Razne fabrike raznih dijelova.Toyota u USA je to objasnila,npr mala corola ,srednji camry I veliki avalon.I tako znas koliko ti je dzep I za sta ti treba aitomobil

kimi R

pre 1 godinu

@Stefan Beograd
Dobro i kažeš,eno svi ostali proizvođači rade isključivo iz ljubavi pa tako jedna Toyota Yaris recimo ide do 30.000e što je stvarno povoljno mora se priznati.

Sava

pre 1 godinu

"Pre ovih suludih poskupljenja, pazarih Passat B8, 2.0 tdi, 190ks,dsg, 4 motion, R line u grafitnoj sivoj boji sa pravih 157k km"

Skoro svi automobili na oglasima imaju pravih 157k km. Neki imaju 135k ali ti su u rubrici Novi automobili.

Žozef Dezire Žob

pre 1 godinu

@rebro

To je ok pogled na automobile, kao što je ok i ovaj drugi. Meni recimo ne treba mesto za dečja kolica, za igračke, za trotinete. Vozim se uglavnom sam ili sa jednom osobom i zato je moj izbor auto koji je lep (meni) i koji zadovoljava moje skromne potrebe.

laik

pre 1 godinu

o cemu pricate, pa vidimo gde sve ovo ide. pa i rucni satovi su postali bezlicni, mislim na pametne satove . katastrofa. a klinci lude za njima. tako ce biti i sa automobilima. ne radi se ovo zbog nas braco vec za mladje generacije sto su od 3.godine na ekranu 24/7.