Nedelja, 12.06.2022.

17:25

Ukrajinci odlučili da potpuno unište Ruse – imaju novi plan

Izvor: Novosti

Ukrajinci odluèili da potpuno unište Ruse – imaju novi plan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Saša

pre 1 godinu

@ Slaven Horvat

Hahahaha...😂😂😂...čoveče,ala me nasmeja. Svaka čast,ti si prevazišao sve...možda je i Isus bio hrvat...de,potraži negde ćeš i to iskopati.

Petar

pre 1 godinu

Mario, hrvatski sine, Ukrajine ce se secati samo dok ne budu bile potrebne sirovine iz Rusije.Zar ti mislis da ce narod na Zapadu narocito u Americi da padne na te izgovore da je barel koji placaju skup zbog Ukrajine.Zbog toga se gube izbori, a ti meni omoguci gorivo za 2$ po barelu.Hocu da vozim i kupujem kao pre.Tacka.Ukrajinu ce ozaliti za maksimalno godinu dana i posle pokoj joj dusi.Jesi Hrvat, ali si naivan ko francuska sobarica.

Ante

pre 1 godinu

Pošto sam 2 puta mjesečno u Zadarskoj knjižnici, i znam da ima sekcija "srpska književnost", uz ostale, čak je i veča od drugih, i često baš iz te sekcije posudim knjigu, mogu da kažem da neko u Zadru nije obavio svoj posao kako treba. Mislim, kakav je to "knjigocid", a da se to ne primjeti u knižnici? Sramota da u Zadru, sekcija "srpska književnost" bude skoro velika kao Hrvatska "književnost". Pošto Srba ima duplo više, tako i sekcija treba biti duplo veča. Tako je bilo u Jugoslaviji, i tako je pošteno.

Mario

pre 1 godinu

Rusi su prekriženi sa scene u Europi.
Na karti će samo pisati: Zlo i bit će ostavljeno bijelo.
Avione su im ukinuli iduće će im ukinu željezničke veze i autobusne.
U Europu će moći samo pješice i na granici će morati spaliti pasoš.
Riječ Rusija se neće spominjati.
Svi holivudski filmovi će imati negativce Ruse.
Da djeca nauče dok su mala.

Željko

pre 1 godinu

Čestitamo! Hrvatski rekord zaista nije lako oboriti! Naci (u)trka se nastavlja, uz najbolje moguće snadbevanje gorivom i ostalom potrebnom logistikom za nju.

Bora

pre 1 godinu

@Igorsulic
Pa ako nam ne želite dokazivati šta radite na našem portalu? Imate hrvatske portale pa tamo bulaznite o izmišljenim kraljevima. Nas to ne interesuje.

Proka

pre 1 godinu

To je vec radjeno u svim totalitarnim rezimima - Staljin, Hitler, Mao, Pinoce ... A i u Rusiji je svasta zabranjeno. Nekako zasluzuju jedni druge.

Aleksandar

pre 1 godinu

Prvi put 10.maja 1933. na Opernplacu. Drugi put u Hrvatskoj, treci put u Ukrajini. I pitamo se što li je to Putin krenuo u rat. Nacizam je čudo. Smrt fašizmu sloboda narodu.

Deus

pre 1 godinu

Nebitno je sta ce oni da rade. Ukrajine uskoro nece biti osim mozda od poljske granice do reka Dnjestar i Zbruc. Dakle, do granice sssr iz 1939 godine. Na tom parcencetu Zapadne Ukrajine neka rade sta zele, nikoga nije briga.

дингославович

pre 1 godinu

Srki,
Ma sto ti to naprica Ujupno 44 pisana dokumenta iz tog perioda pominju kralja Zvonimira..Trpimira 11 a Tomislava 9 .Kneza Bornu 7 ....itd..Taman cemo vama nesto dokazivati..Oni koji trebaju da znaju, oni znaju i uce o tome. Znas u evropi je povijest ozbiljna nauka. Nije sprdacina kao u vas..Nalazite nekakve srbe svuda. Ta velikosrpska naci teorija dozivjela je poraz.
(Igorsulic, 12. jun 2022 23:46)

ЧУВЕНИ ХРВАТСКИ КРАЉЕВИ . ДОЋИ ЋЕ И НА ВАС РЕД ЅА ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ, САМО ПОЛАКО.

Oleksandra

pre 1 godinu

Oleksandra i Aleksandar. Ovom Aleksandru, promeniti ime iz Aleksandar u Olekasnadr - da ne bude rusko već ukrajinsko. Tako se prave razlike ono što je isto postaje SKROZ različito. Ludilo mozga. Kad neko kome je deda Aleksandar dobije ime Oleksandr!

Toza

pre 1 godinu

Zbog omalovažavanja ponižavanja maltretiranja Ruskog naroda u Ukraini Ukrainci su doveli sebe u ovakvu situaciju izgleda su i zaslužili a na sve ih je podstakla Amerika, sad služe Amerima kao topovsko meso a i Rusi su žrtve Amerike, kreteni sa zapada moraju shvatit da i druge države postoje.

yuslaven

pre 1 godinu

Ne znam, ali ja sam krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih kao klinar u svojoj biblioteci u maloj varoši u srpskoj provinciji uzimao knjige koje su štampane u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku. Kad bih zapeo kod neke reči moji bi mi ,,preveli".
Mi smo rat izgubili, ali se nismo svetili na knjigama. I to pokazuje širinu jednog naroda.

Zagor, zvezdarski

pre 1 godinu

@Jozo: "Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....". Sumnjam da si ti ikada bio u Srbiji, a ubeđen sam da nikad nisi ušao u srpsku knjižaru.

Miloš Bg

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
(Vera, 12. jun 2022 22:19)


Upravo je pravoslavna crkva prva i najoriginalnija Hristova crkva, a nastala je u Jerusalimu gde postoji i danas kao takozvana Jerusalimska patrijaršija, prvobitni naziv joj je bio Cionistička crkva i to su istorijski fakti, takođe je fakat i da su Rim i Varikan pobili više hrišćana negoli svi muslimani sveta zajedno, praktično je tako bilo od prvih dana hrišćanstva, pa preko ratova između rimokatolika i protestanata te preko potonjeg Jasenovca sve do dana današnjeg, Rim i Vatikan su izmislili i patentirali genocid i to je jedina istina.

Stevan

pre 1 godinu

Hrvati izbacili 2,9 miliona knjiga iz literature,srpskih pisaca.???? Pa ja od Hrvata ništa normalno nisam očekivao. Ko se još tome čudi?? Čudim se jedino da nije više izbačeno i spaljeno?? A i Ukrajinci su slični Hrvatima. Bože hvala ti što sam Srbin, zamisli da sam Hrvat.

Slovenac

pre 1 godinu

Ti isti ruski umetnici su bili otpadnici i izdajnici ruske nacije u svoje vreme. A sadasnji rusofili se njima hvale! Dostojevski osudjen na smrt, Tolstoj anatemisan sa strane RPC, a Cajkovski je morao ziveti u ITA i CH. Stravinski posle pola veka emigracije nikad nije hteo ni da se vrati u Rusiju. I takvih slucajeva proterivanja najboljeg ruskog sa strane Rusije koliko hoces jos: Puskin, Solzenjicin, Caadajev, Florenski, Rimski-Korsakov............ I ta danasnja vlast ima isti odnos do danasnjih umetnika. U zatvor odmah, ako progovori kako "ne sme", kao i u celoj istoriji Rusije. Zalim slucaj rusofili, ali svi gore pomenuti su integralni deo zapadnjacke kulture. Sa Rusijom imaju samo dodire u "neznosti", u kakvoj se danas iskusavaju i Ukrajinci. Nijedna nacija u Evropi nema negde ogromnu prekogranicnu kulturno/umetnicku zajednicu, jedino Rusija. Sta ih to tera, da glavom bez obzira vekovima beze iz te Rusije (ako uspeju uopste, mnogi nisu), ako se ta ista Rusija ponosi njima? A beze bas tamo, gde je olicenje zla i dekadentnosti po pogledu Putina i prijasnjih vladara Rusije. Koji su po brutalnom nacinu vladanja svi redom u totalnom kontinuitetu do dana danasnjeg. A rusofili vide te umetnike, kojima ja Zapad dao sve, a Rusija im dala gulage, kao opisivace ruske duse i duha slovenskih naroda. I kazu, da nije lepo da ih fasisticki Zapad zatire, a bez Zapada im se ne bi znalo gde su im kosti. Pa ko je ovde lud?

ketiS

pre 1 godinu

@Igorsulic

Ja sam recimo veoma zaintresovana da se upoznam sa nasledjem pomenutih kraljeva, ali nazalost nikako da na njega "naletim". Nema ga ni u promocijama Hrvatske po turistickim portalima,a nema ga ni "uzivo". S druge strane turisti iz citavog sveta dolaze i posecuju lokalitete iz vremena srednjovekovne Srbije, poput brojnih manastira i tvrdjava, zaduzbina Nemanjica, Brankovica, Lazarevica.... Takodje dive se i nasledju 19-ovekovne Obrenovica, odnosno Karadjordjevica Srbije s pocetka 20-og veka. Tu je naravno i nasledje srpsko-pravoslavnog baroka i klasicizma po Vojvodini. Sve u svemu, vi nemate nista uporedivo ovome sto sam navela. Sto se srpske istoriografije tice ona je izuzetno postovana u naucnim krugovima jer je oslobodjena bilo kakve politizacije, za razliku od vase u Hrvatskoj. Konacno, neminovno je da se zakljuci da ste vi Hrvati i oni Ukrajinci "slovenska braca" po mrznji i prisvajanju tudjeg. To je fakat, sto bi vi u "vasoj lepoj" rekli.

KooblayKan

pre 1 godinu

Histerična budalaština..Nemci su nas preorali u dva rata i šta je trebalo? Da Mocartu i Betovenu kažemo "Laku noć"? Svašta.

Ziki

pre 1 godinu

Jedno je sigurno zajednicko hrvatima i ukrajincima. Rec Pacov. Jedni su bezali pacovskim kanalima a drugi se kriju ko pacovi po podrumima fabrika. Naci paci sabraca.

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

@Jozo

Krleza je i danas deo obavezne lektire u gimanazijama kao sto je bio i pre pola veka ... toliko o tome, a u bibliotekama pa i knjizarama mozes naci i hrvatske autore bez problema, samo ako su isplativi nema diskriminacije, da ne pominjem da se vecina knjiga i dalje stampa na vasem pismu ... tako da je glupo da porjektujes svoje poglede na svet na sve oko sebe

nbgd

pre 1 godinu

Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?
(Drago, 12. jun 2022 19:48)
Dragi Drago, pokazi mi jedan grob Hrvatskog kralja, jedan jedini ?

Igorsulic

pre 1 godinu

Srki,
Ma sto ti to naprica Ujupno 44 pisana dokumenta iz tog perioda pominju kralja Zvonimira..Trpimira 11 a Tomislava 9 .Kneza Bornu 7 ....itd..Taman cemo vama nesto dokazivati..Oni koji trebaju da znaju, oni znaju i uce o tome. Znas u evropi je povijest ozbiljna nauka. Nije sprdacina kao u vas..Nalazite nekakve srbe svuda. Ta velikosrpska naci teorija dozivjela je poraz.

C i n i k

pre 1 godinu

Кад ћемо ми завршити геноцид над нашом литературом и почети да штампамо књиге на ћирилици? Све што издамо на латиници, иде у хрватску културну баштину!
(шиле, 12. jun 2022 20:44)


Srpska latinica je takodje srpsko pismo, to su elementarne stvari ko sto je elementarna stvar da znas da latinicu nisu izmislili hr.

Radoznao

pre 1 godinu

U demokratskim zemljama se ne zabranjuju knjige. U Izraelu čak ni Mein Kampf nije zabranjen. Jedino postoji nezvanična zabrana Vagnerove muzike, ali je i to ukinuto kada im je filharmonija svirala njegovu muziku. A Izraelci bi imali na hiljade ( šest-osam miliona) razloga za zabranu...

Nisbe

pre 1 godinu

Prethodni rekord drže Hrvati koji su od 1990. do 2010. godine, u državno organizovanom knjigocidu izbacili iz svojih fundusa oko 2,9 miliona naslova srpske literature.

sta li bi ovi iz NVO pričali da se ovako nesto desava u Srbiji

Karma

pre 1 godinu

Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 država. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja...

Vera

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Branko Jungic

pre 1 godinu

I Rusi su danas agresori kao nekad i Srbi na susednu državu, ne zameram im niti najmanje.
(Đoko, 12. jun 2022 18:40)

Srbi napali Jugoslaviju, pa je Hrvati branili k'o '41.

Srbodin

pre 1 godinu

Auh šta je rusofila i putinofila nakačilo na ovu temu.
Rusija je planetarno svetsko zlo No1.
I ko ih zdušno podržava više no oni sebe same ?
Srbi ! Pa im kriv neko posle.
(Lingvista, 12. jun 2022 20:37)
Ako se ovo zlo nastavi ide veliki rat, Rusi gube jer uvijek je gubio onaj koji je zapoceo rat. I onda ce samo pobjednici da pisu istoriju i s pravom ce Rusi da budu bad guys.
I dje su onda tu Srbi? Je li treba novo prekrajanje istorije tad, razne rehabilitacije i sl.? kao ovo danas sto nas svaki dan kljukaju junastvima domacih kvislinga iz proslosti.
Sto se ove teme tice, Rusi bi da ih uniste, a oni treba djecu da podizu na njihovu literaturu. Nije nista manje kvalitetna i njemacka literatura pa nisam primijetio da je popularna u Srbiji i da dominira kao dio obavezne literature.

$za€za?

pre 1 godinu

Ravnaj Putine!
(Zoc, 12. jun 2022 19:44)
+60.........5-

Rusofili u napadu.

Ruse ne može da uništi niko sem njih samih sebe!
(dobro im ide, 12. jun 2022 18:56)
+46..........8-

Logika nula! Neverovatan talenat nemogućnosti shvatanja prosto proširene rečenice.

Zoc paljevina a "dobro im ide" podhebava jer shvata da nisu u stanju da shvate. :p

Smuleco

pre 1 godinu

Knjigocid...Ustaše, nacisti i Ukro-fašisti. Sve je to isto, ista ideja, isti model. Ipakz ovo je 21.vek, ali je očigledno, da se NIŠTA nije promenilo. Naprotiv, EU je postala osvajačke fašistički pakt protiv slobode, kako u Evropi, tako i šire.

Vera

pre 1 godinu

Rd...kod Hrvata ne može biti kolektivne krivice jer su se oni digli u prvi antifašistički pokret radi svoje Istre i Dalmacije, a i Franjo ti 95g pustio 220.000 živih u kolonama namesto da ih pobije ko Tito one na Blajburgu. Srbi imaju kolektivnu krivnju jer su svi podržavali Miloševića i po skupovima i kad je slao tenkove sa cvećem da izbijaju na more... Kolektivna krivnja je sada i na Rusima koji podržavaju Putina...jasno?

Slaven Horvat

pre 1 godinu

Tako su posle Rimskog carstva i Vizantije, nastavili i Rusi sa Srbima i pravoslavljem zatirati tragove Hrvatima, zato su danas u Rusiji svi dokazi: Tanajske ploče sa prvim zapisom o Hrvatima iz 3-5 veka, sve karte i zapisi o tada najvećoj državi Velikaya Horvatiya iz 3-5veka, povelja Kulina bana Hrvata iz Slavonije koji je ban Bosne je isto u Rusiji, Miroslavljevo jevanđelje koje Srbi svojataju a lustrirali su ga hrvatski katolički fratri iz Bosne... to je ono za šta znamo, a pitanje je šta je sve sakriveno. Svi dokazi su u Rusiji, posebno jer dokazuju da su svi Sloveni zapravo HORVATI-Hrvati.

so

pre 1 godinu

U Hr su sve koje su uništene prije toga su bile ubačene...Nitko me nije pitao dali želim Ćosića,Draškovića u lektiri...Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....Daklem,razlika je samo u lokaciji a metoda je ista
(Jozo, 12. jun 2022 20:47)

Ccc kakav Draskovic u lektiri, slabo si ti citao. A drzavne granice su vam ubacene, ali na njih se ne zalite?

Poljak

pre 1 godinu

Pa da,.Ukrajinci su Hrvati istočne Evrope, a Poljaci su Hrvati zapadne Evrope.
I ovakav sumantuti fašizam i šlepa mrznja.prema.pravoslavcimq ih povezuje. U osnovi je naravno Vatikan.

Uprkos tome sto su Poljaci hipnotisani zbog Rusa, to ne bi nikome palo napamet. Nemci su ibili 3 miliona etnickih Poljaka i jos ovoliko poljskih Jevreja, razorili zemlju i posredno pustili u rusko rapstvo. I niko ne krivi Getea ili Silera. U tome je problem - Ukrajinci nikad nisu imali drzavu i zele da pisu istoriju kako su svi kraj njih ne radili nista drugo nego ih ubivali - za sad uglavnom Rusi, al doći će red i za 'velike prijatelje' Poljake...

Lingvista

pre 1 godinu

Auh šta je rusofila i putinofila nakačilo na ovu temu.
Rusija je planetarno svetsko zlo No1.
I ko ih zdušno podržava više no oni sebe same ?
Srbi ! Pa im kriv neko posle.

Srbodin

pre 1 godinu

Ono, milo mi je sto su Srbi ovako kulturni i umjetnost iznad svega. Nego koliko se u Srbiji citaju njemacki autori? A dali su svijetu neka bas velika djela. Vrlo malo. Umjesto da se citaju masovno, dio obavezne literature, a ono vrlo malo.
Valjda postane malo otezano da postujes neciju kulturu i da djecu svoju podizes na necije stvaralastvo ako je taj tebe probao da unisti i ucini da ista ta djeca nestanu.

Jozo

pre 1 godinu

U Hr su sve koje su uništene prije toga su bile ubačene...Nitko me nije pitao dali želim Ćosića,Draškovića u lektiri...Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....Daklem,razlika je samo u lokaciji a metoda je ista

ja

pre 1 godinu

#Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?
(Drago, 12. jun 2022 19:48)

Koliko je tebi dobro... Pa ti nisi ni svestan o čemu pišeš. Ili te mržnja pojela do stepena da ti mozak ne funkcioniše. Srpska država i književnost su čista antika za sve hrvatsko. Čuo si za Miroslavljevo jevanđelje? Verujem da nisi. Ali si zato ubeđen da su hrvatski pisci i pesnici baš hrvatski, iako su se većma deklarisali kao Srbi. I to je ono što te naročito boli.

Dejan

pre 1 godinu

A sto vi Hrvati stalno citate srpske vjesti pa onda komentarisete. Zar nemate svoje, na hrvatskom jeziku, prilagodjene uhu i oku citaoca. Samo da znate, vi ste nama dosadni, nezanimljivi a vasi komentari jos manje. Budi te tamo u svojoj kifli i radujte se evru sa likom Nikole Tesle, rodom iz Austrougarske kraljevine, srbin od oca srpskog pravoslavnog svestenika i majke srpkinje. E to se zove kićenje tuđim perjem.

NikolaBg

pre 1 godinu

Puškin, Dostojevski, Tolstoj, Jesenjin i mnogi drugi nisu Putin i njegova banda. Nažalost sve ovo ide predaleko sa mržnjom i jednih i drugih.

Vera

pre 1 godinu

Pravoslavlje samo pokazuje svoje pravo licee, ko najveće satanističko zlo, koje su Turci iskorenili od tamo gde je nastalo 1054g i 500g ga držali u ropstvu da miruje. A posle njih se sa Svetskim ratovima i genocidima širi, huška i truje, a i dalje međusobno se deli i autokefiše i širi zlo.

Jovan Dučić

pre 1 godinu

@drago

Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača.
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zveri, pogane hijene,
Da bi mučki udar s leđa dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenjem srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.

Srki

pre 1 godinu

@drago Ma šta nam napriča!? Čuvena bajka o hrvatskim kraljevima bez krsta i groba dobila nastavak, čekaj da spremim kokice i kako vas bre nije više sramota!?

Život ne mora nužno da bude ružan

pre 1 godinu

@ (Drago, 12. jun 2022 19:48)

Hrvatska je država zasnovana na genocidu I laži, to I ovaj tvoj komentar dokazuje. Svakog ste okupatora dočekali cvećem, imaš dokumentovano u starim snimcima, a vaši su vojnici kraj DSR, dočekali bežeći po južnoj Austriji I prošli su onako kako su prošli, pa vi I dan danas kmečite nad njivovom sudbinom. Naš narod kaže " Čega se pametan stidi, time se lud ponosi !" I da vam nije bilo SRPSKE vojske, danas bi se u Dalmaciji pričao italijanski jezik. Lep dan ti želim...

Konfiskacija

pre 1 godinu

Ukrajina konfiskuje svu rusku imovinu, a Savo Strbac reče da je Hrvatska konfiskovala 3,4 mlrd. E srpske imovine, a nije rekao da je ratna šteta oko 40 mlrd. E.

Rd

pre 1 godinu

@Drago

Dakle, kod Srba ima kolektivne krivice ako su imali samo laž i krađu, al' kod Hrvata nema kolektivne krivice.


Komentar ti je na nivou djeteta.

R. P. F.

pre 1 godinu

Ako je ova vest tačna, to je stvarno strašno. Ipak, primetiću da su kao izvor vesti navedene "Novosti" koje nisu baš poznate po objektivnom i istinitom izveštavanju....

pivskikvasac

pre 1 godinu

Normalna stvar da dolazi do prekida svih kulturoloških odnosa. Jedino Srbi čuvaju i uče dela svojih krvnika. Sačuvaj Bože. Za sto godina će ovoga da se mladi Ukrajinci zgražavaju, ali ovo je neophodan korak da se učini istorijski otklon od susedne kolonijalne sile, kako bi ti mladi ukrajinski hipsteri za sto godina mogli da pišu doktorske disertacije koje ionako nikoga ne interesuju. Podrška.

шиле

pre 1 godinu

Кад ћемо ми завршити геноцид над нашом литературом и почети да штампамо књиге на ћирилици? Све што издамо на латиници, иде у хрватску културну баштину!

ujak vanja

pre 1 godinu

Logično da čiste propagandu i neprijateljske pamflete, hegemonistićke laži i negatore sopstvenog identiteta. Mnogo je toga što zadlužuje čišćenje. Na policama ozbiljnih biblioteka treba da budu samo kvalitetne knjige, pouzdani i provjereni podaci, naučna literatura a ne komunističko smeće i fejkana istorija. Šund i laži, ideološki pamfleti to treba na dubre istorije. Šta se tiče književnosti tu ne treba zabrana ni čišćenja samo treba da se zna šta je čije, da je biografija autora istinita jer je važna za razumijevanje djela. Ako autor ima multietničko porjeklo to isto treba da se zna. Npr. Dostojevski je pola Ukrajinac pola Rus po etničkom porjeklu pa ga za svog mogu i trebaju smatrati i Ukrajinci i Rusi.

mr

pre 1 godinu

Kad se malo bolje zagleda II svetski rat se nije nikada završio
(Nenad, 12. jun 2022 17:55)

Па у чувеном ратном филму и кажу, само су мртви видели крај рата.

Drago

pre 1 godinu

Код хрвата је прво био Јасеновац па онда уништавање 2,9 милиона Српских
књига.Овде је запад ипак кренуо од књига.Руси имају нуклеарно оружије,па
...биће незгодно.Чудно је да Ватикан који је створен 1929. кад и усташе,
не реагује на културни геноцид.Мада Маје,Астеци,Инке,...прођоше слично.
То им је "културни ниво".
(a, 12. jun 2022 17:39) # Link komentara

@
Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?

Slučajni prolaznik

pre 1 godinu

Ukraijnci nisu narod. Oni su jedno rusko pleme kao i Belorusi. Nemaju sopstvenu istoriju, nemaju svoju kulturu ni naciju. Ne koriste svoj ukrajinski jezik već svi pričaju ruski. Država im je stovrena posle 1945. Ponašaju se isto kao neki narodi na Balkanu. Kao Makednoci, Crnogorci i Bošnjaci. Izmišljaju neku svoju istoriju zasnovanu na mržnji svega što je rusko odnosno srpsko. Tužno je to i jadno, ali tim narodima nema pomoći.

Temerinac

pre 1 godinu

Još jedan dokaz o fašizmu i hitlerizmu u sadašnjoj Ukrajini. Fašizam se ponovo rađa u Evropi! Izgleda nikada se fašizam nije iskorenio pogotovo u nekim zemljama EU!

polovina

pre 1 godinu

U današnjoj Hrvatskoj je sproveden knjigocid, kada je uništeno oko 2.700.000 knjiga, pretežno ćiriličnih i od srpskih autora.
O tome je objavio knjigu profesor Ante Lešaja, penzionisani profesoe Zagrebačkog sveučilišta.
Kod nas se o tome malo pisalo, a promociju knjige su organizovale NVO i našoj javnosti dobro poznate osobe.

Dejan

pre 1 godinu

Ništa čudno, to je samo nastavak politike koja se prema Rusiji vodi još od 2014. godine.
Da pitate Ukraince, oni bi najradije obrisali ne samo knjige, nego celu Rusiju sa mape sveta.
Na svu sreću, nemaju čime..

VoX

pre 1 godinu

Pa da,.Ukrajinci su Hrvati istočne Evrope, a Poljaci su Hrvati zapadne Evrope.

I ovakav sumantuti fašizam i šlepa mrznja.prema.pravoslavcimq ih povezuje. U osnovi je naravno Vatikan.

Vaše ime

pre 1 godinu

... ko spaljuje knjige, spaljivaće i ljude...
У Украјини је обрнут редослед. Најпре су спаљивали људе (Одеса) а сада спаљују књиге.
(Рајко, 12. jun 2022 17:53)

...kao i u Rvatskoj (crkva u Glini).

aco

pre 1 godinu

Што би Булгаков рекао, т.ј написао - Достојевски је бесмртан! Мада Руси имају бар 10 бољих писаца од њега. Пали су и нацисти књиге, али те књиге су и данас актуелне.

zare

pre 1 godinu

Džaba čistite, doći će Rusi i sve će vas očistiti. Sve obnoviti i podići veliki spomenik za sećanje na još jednu pobedu nad fašistima.

Pruđe

pre 1 godinu

....u Hrvatskoj spaljivane knjige?....valjda kad smo sami sebe bombardirali npr. Dubrovnik, Vukovar, Sisak, Petrinju,Glinu, Gospić,Zadar, Osijek, Slavonski Brod itd.....

Aragorn

pre 1 godinu

Nakon muzičara, pesnika, kompozitora i ruskih pasa i mačaka, tom logikom, idu i knjige.
Drugi svetski rat, i mračni Srednji vek su male mace u odnosu na ono što Zapad danas čini i što podstiče i podržava.
Ukrajina, odnosno postavljena klika od strane Zapada su samo puki izvršioci i zapadni refleks u odnosu na rusku kulturu i značaj.

a

pre 1 godinu

Код хрвата је прво био Јасеновац па онда уништавање 2,9 милиона Српских
књига.Овде је запад ипак кренуо од књига.Руси имају нуклеарно оружије,па
...биће незгодно.Чудно је да Ватикан који је створен 1929. кад и усташе,
не реагује на културни геноцид.Мада Маје,Астеци,Инке,...прођоше слично.
То им је "културни ниво".

Рајко

pre 1 godinu

... ko spaljuje knjige, spaljivaće i ljude...
У Украјини је обрнут редослед. Најпре су спаљивали људе (Одеса) а сада спаљују књиге.

Рајко

pre 1 godinu

... ko spaljuje knjige, spaljivaće i ljude...
У Украјини је обрнут редослед. Најпре су спаљивали људе (Одеса) а сада спаљују књиге.

Aragorn

pre 1 godinu

Nakon muzičara, pesnika, kompozitora i ruskih pasa i mačaka, tom logikom, idu i knjige.
Drugi svetski rat, i mračni Srednji vek su male mace u odnosu na ono što Zapad danas čini i što podstiče i podržava.
Ukrajina, odnosno postavljena klika od strane Zapada su samo puki izvršioci i zapadni refleks u odnosu na rusku kulturu i značaj.

a

pre 1 godinu

Код хрвата је прво био Јасеновац па онда уништавање 2,9 милиона Српских
књига.Овде је запад ипак кренуо од књига.Руси имају нуклеарно оружије,па
...биће незгодно.Чудно је да Ватикан који је створен 1929. кад и усташе,
не реагује на културни геноцид.Мада Маје,Астеци,Инке,...прођоше слично.
То им је "културни ниво".

zare

pre 1 godinu

Džaba čistite, doći će Rusi i sve će vas očistiti. Sve obnoviti i podići veliki spomenik za sećanje na još jednu pobedu nad fašistima.

Branko Jungic

pre 1 godinu

I Rusi su danas agresori kao nekad i Srbi na susednu državu, ne zameram im niti najmanje.
(Đoko, 12. jun 2022 18:40)

Srbi napali Jugoslaviju, pa je Hrvati branili k'o '41.

Vaše ime

pre 1 godinu

... ko spaljuje knjige, spaljivaće i ljude...
У Украјини је обрнут редослед. Најпре су спаљивали људе (Одеса) а сада спаљују књиге.
(Рајко, 12. jun 2022 17:53)

...kao i u Rvatskoj (crkva u Glini).

so

pre 1 godinu

U Hr su sve koje su uništene prije toga su bile ubačene...Nitko me nije pitao dali želim Ćosića,Draškovića u lektiri...Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....Daklem,razlika je samo u lokaciji a metoda je ista
(Jozo, 12. jun 2022 20:47)

Ccc kakav Draskovic u lektiri, slabo si ti citao. A drzavne granice su vam ubacene, ali na njih se ne zalite?

Život ne mora nužno da bude ružan

pre 1 godinu

@ (Drago, 12. jun 2022 19:48)

Hrvatska je država zasnovana na genocidu I laži, to I ovaj tvoj komentar dokazuje. Svakog ste okupatora dočekali cvećem, imaš dokumentovano u starim snimcima, a vaši su vojnici kraj DSR, dočekali bežeći po južnoj Austriji I prošli su onako kako su prošli, pa vi I dan danas kmečite nad njivovom sudbinom. Naš narod kaže " Čega se pametan stidi, time se lud ponosi !" I da vam nije bilo SRPSKE vojske, danas bi se u Dalmaciji pričao italijanski jezik. Lep dan ti želim...

VoX

pre 1 godinu

Pa da,.Ukrajinci su Hrvati istočne Evrope, a Poljaci su Hrvati zapadne Evrope.

I ovakav sumantuti fašizam i šlepa mrznja.prema.pravoslavcimq ih povezuje. U osnovi je naravno Vatikan.

ja

pre 1 godinu

#Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?
(Drago, 12. jun 2022 19:48)

Koliko je tebi dobro... Pa ti nisi ni svestan o čemu pišeš. Ili te mržnja pojela do stepena da ti mozak ne funkcioniše. Srpska država i književnost su čista antika za sve hrvatsko. Čuo si za Miroslavljevo jevanđelje? Verujem da nisi. Ali si zato ubeđen da su hrvatski pisci i pesnici baš hrvatski, iako su se većma deklarisali kao Srbi. I to je ono što te naročito boli.

Smuleco

pre 1 godinu

Knjigocid...Ustaše, nacisti i Ukro-fašisti. Sve je to isto, ista ideja, isti model. Ipakz ovo je 21.vek, ali je očigledno, da se NIŠTA nije promenilo. Naprotiv, EU je postala osvajačke fašistički pakt protiv slobode, kako u Evropi, tako i šire.

Temerinac

pre 1 godinu

Još jedan dokaz o fašizmu i hitlerizmu u sadašnjoj Ukrajini. Fašizam se ponovo rađa u Evropi! Izgleda nikada se fašizam nije iskorenio pogotovo u nekim zemljama EU!

aco

pre 1 godinu

Што би Булгаков рекао, т.ј написао - Достојевски је бесмртан! Мада Руси имају бар 10 бољих писаца од њега. Пали су и нацисти књиге, али те књиге су и данас актуелне.

Srki

pre 1 godinu

@drago Ma šta nam napriča!? Čuvena bajka o hrvatskim kraljevima bez krsta i groba dobila nastavak, čekaj da spremim kokice i kako vas bre nije više sramota!?

Dejan

pre 1 godinu

Ništa čudno, to je samo nastavak politike koja se prema Rusiji vodi još od 2014. godine.
Da pitate Ukraince, oni bi najradije obrisali ne samo knjige, nego celu Rusiju sa mape sveta.
Na svu sreću, nemaju čime..

C i n i k

pre 1 godinu

Кад ћемо ми завршити геноцид над нашом литературом и почети да штампамо књиге на ћирилици? Све што издамо на латиници, иде у хрватску културну баштину!
(шиле, 12. jun 2022 20:44)


Srpska latinica je takodje srpsko pismo, to su elementarne stvari ko sto je elementarna stvar da znas da latinicu nisu izmislili hr.

Nisbe

pre 1 godinu

Prethodni rekord drže Hrvati koji su od 1990. do 2010. godine, u državno organizovanom knjigocidu izbacili iz svojih fundusa oko 2,9 miliona naslova srpske literature.

sta li bi ovi iz NVO pričali da se ovako nesto desava u Srbiji

Jovan Dučić

pre 1 godinu

@drago

Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača.
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zveri, pogane hijene,
Da bi mučki udar s leđa dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenjem srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.

mr

pre 1 godinu

Kad se malo bolje zagleda II svetski rat se nije nikada završio
(Nenad, 12. jun 2022 17:55)

Па у чувеном ратном филму и кажу, само су мртви видели крај рата.

Radoznao

pre 1 godinu

U demokratskim zemljama se ne zabranjuju knjige. U Izraelu čak ni Mein Kampf nije zabranjen. Jedino postoji nezvanična zabrana Vagnerove muzike, ali je i to ukinuto kada im je filharmonija svirala njegovu muziku. A Izraelci bi imali na hiljade ( šest-osam miliona) razloga za zabranu...

Slučajni prolaznik

pre 1 godinu

Ukraijnci nisu narod. Oni su jedno rusko pleme kao i Belorusi. Nemaju sopstvenu istoriju, nemaju svoju kulturu ni naciju. Ne koriste svoj ukrajinski jezik već svi pričaju ruski. Država im je stovrena posle 1945. Ponašaju se isto kao neki narodi na Balkanu. Kao Makednoci, Crnogorci i Bošnjaci. Izmišljaju neku svoju istoriju zasnovanu na mržnji svega što je rusko odnosno srpsko. Tužno je to i jadno, ali tim narodima nema pomoći.

Rd

pre 1 godinu

@Drago

Dakle, kod Srba ima kolektivne krivice ako su imali samo laž i krađu, al' kod Hrvata nema kolektivne krivice.


Komentar ti je na nivou djeteta.

Dejan

pre 1 godinu

A sto vi Hrvati stalno citate srpske vjesti pa onda komentarisete. Zar nemate svoje, na hrvatskom jeziku, prilagodjene uhu i oku citaoca. Samo da znate, vi ste nama dosadni, nezanimljivi a vasi komentari jos manje. Budi te tamo u svojoj kifli i radujte se evru sa likom Nikole Tesle, rodom iz Austrougarske kraljevine, srbin od oca srpskog pravoslavnog svestenika i majke srpkinje. E to se zove kićenje tuđim perjem.

шиле

pre 1 godinu

Кад ћемо ми завршити геноцид над нашом литературом и почети да штампамо књиге на ћирилици? Све што издамо на латиници, иде у хрватску културну баштину!

NikolaBg

pre 1 godinu

Puškin, Dostojevski, Tolstoj, Jesenjin i mnogi drugi nisu Putin i njegova banda. Nažalost sve ovo ide predaleko sa mržnjom i jednih i drugih.

Karma

pre 1 godinu

Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 država. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja...

Poljak

pre 1 godinu

Pa da,.Ukrajinci su Hrvati istočne Evrope, a Poljaci su Hrvati zapadne Evrope.
I ovakav sumantuti fašizam i šlepa mrznja.prema.pravoslavcimq ih povezuje. U osnovi je naravno Vatikan.

Uprkos tome sto su Poljaci hipnotisani zbog Rusa, to ne bi nikome palo napamet. Nemci su ibili 3 miliona etnickih Poljaka i jos ovoliko poljskih Jevreja, razorili zemlju i posredno pustili u rusko rapstvo. I niko ne krivi Getea ili Silera. U tome je problem - Ukrajinci nikad nisu imali drzavu i zele da pisu istoriju kako su svi kraj njih ne radili nista drugo nego ih ubivali - za sad uglavnom Rusi, al doći će red i za 'velike prijatelje' Poljake...

polovina

pre 1 godinu

U današnjoj Hrvatskoj je sproveden knjigocid, kada je uništeno oko 2.700.000 knjiga, pretežno ćiriličnih i od srpskih autora.
O tome je objavio knjigu profesor Ante Lešaja, penzionisani profesoe Zagrebačkog sveučilišta.
Kod nas se o tome malo pisalo, a promociju knjige su organizovale NVO i našoj javnosti dobro poznate osobe.

Drago

pre 1 godinu

Код хрвата је прво био Јасеновац па онда уништавање 2,9 милиона Српских
књига.Овде је запад ипак кренуо од књига.Руси имају нуклеарно оружије,па
...биће незгодно.Чудно је да Ватикан који је створен 1929. кад и усташе,
не реагује на културни геноцид.Мада Маје,Астеци,Инке,...прођоше слично.
То им је "културни ниво".
(a, 12. jun 2022 17:39) # Link komentara

@
Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?

Pruđe

pre 1 godinu

....u Hrvatskoj spaljivane knjige?....valjda kad smo sami sebe bombardirali npr. Dubrovnik, Vukovar, Sisak, Petrinju,Glinu, Gospić,Zadar, Osijek, Slavonski Brod itd.....

Vera

pre 1 godinu

Rd...kod Hrvata ne može biti kolektivne krivice jer su se oni digli u prvi antifašistički pokret radi svoje Istre i Dalmacije, a i Franjo ti 95g pustio 220.000 živih u kolonama namesto da ih pobije ko Tito one na Blajburgu. Srbi imaju kolektivnu krivnju jer su svi podržavali Miloševića i po skupovima i kad je slao tenkove sa cvećem da izbijaju na more... Kolektivna krivnja je sada i na Rusima koji podržavaju Putina...jasno?

Igorsulic

pre 1 godinu

Srki,
Ma sto ti to naprica Ujupno 44 pisana dokumenta iz tog perioda pominju kralja Zvonimira..Trpimira 11 a Tomislava 9 .Kneza Bornu 7 ....itd..Taman cemo vama nesto dokazivati..Oni koji trebaju da znaju, oni znaju i uce o tome. Znas u evropi je povijest ozbiljna nauka. Nije sprdacina kao u vas..Nalazite nekakve srbe svuda. Ta velikosrpska naci teorija dozivjela je poraz.

R. P. F.

pre 1 godinu

Ako je ova vest tačna, to je stvarno strašno. Ipak, primetiću da su kao izvor vesti navedene "Novosti" koje nisu baš poznate po objektivnom i istinitom izveštavanju....

Slaven Horvat

pre 1 godinu

Tako su posle Rimskog carstva i Vizantije, nastavili i Rusi sa Srbima i pravoslavljem zatirati tragove Hrvatima, zato su danas u Rusiji svi dokazi: Tanajske ploče sa prvim zapisom o Hrvatima iz 3-5 veka, sve karte i zapisi o tada najvećoj državi Velikaya Horvatiya iz 3-5veka, povelja Kulina bana Hrvata iz Slavonije koji je ban Bosne je isto u Rusiji, Miroslavljevo jevanđelje koje Srbi svojataju a lustrirali su ga hrvatski katolički fratri iz Bosne... to je ono za šta znamo, a pitanje je šta je sve sakriveno. Svi dokazi su u Rusiji, posebno jer dokazuju da su svi Sloveni zapravo HORVATI-Hrvati.

Lingvista

pre 1 godinu

Auh šta je rusofila i putinofila nakačilo na ovu temu.
Rusija je planetarno svetsko zlo No1.
I ko ih zdušno podržava više no oni sebe same ?
Srbi ! Pa im kriv neko posle.

Srbodin

pre 1 godinu

Auh šta je rusofila i putinofila nakačilo na ovu temu.
Rusija je planetarno svetsko zlo No1.
I ko ih zdušno podržava više no oni sebe same ?
Srbi ! Pa im kriv neko posle.
(Lingvista, 12. jun 2022 20:37)
Ako se ovo zlo nastavi ide veliki rat, Rusi gube jer uvijek je gubio onaj koji je zapoceo rat. I onda ce samo pobjednici da pisu istoriju i s pravom ce Rusi da budu bad guys.
I dje su onda tu Srbi? Je li treba novo prekrajanje istorije tad, razne rehabilitacije i sl.? kao ovo danas sto nas svaki dan kljukaju junastvima domacih kvislinga iz proslosti.
Sto se ove teme tice, Rusi bi da ih uniste, a oni treba djecu da podizu na njihovu literaturu. Nije nista manje kvalitetna i njemacka literatura pa nisam primijetio da je popularna u Srbiji i da dominira kao dio obavezne literature.

Vera

pre 1 godinu

Pravoslavlje samo pokazuje svoje pravo licee, ko najveće satanističko zlo, koje su Turci iskorenili od tamo gde je nastalo 1054g i 500g ga držali u ropstvu da miruje. A posle njih se sa Svetskim ratovima i genocidima širi, huška i truje, a i dalje međusobno se deli i autokefiše i širi zlo.

Jozo

pre 1 godinu

U Hr su sve koje su uništene prije toga su bile ubačene...Nitko me nije pitao dali želim Ćosića,Draškovića u lektiri...Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....Daklem,razlika je samo u lokaciji a metoda je ista

Konfiskacija

pre 1 godinu

Ukrajina konfiskuje svu rusku imovinu, a Savo Strbac reče da je Hrvatska konfiskovala 3,4 mlrd. E srpske imovine, a nije rekao da je ratna šteta oko 40 mlrd. E.

ujak vanja

pre 1 godinu

Logično da čiste propagandu i neprijateljske pamflete, hegemonistićke laži i negatore sopstvenog identiteta. Mnogo je toga što zadlužuje čišćenje. Na policama ozbiljnih biblioteka treba da budu samo kvalitetne knjige, pouzdani i provjereni podaci, naučna literatura a ne komunističko smeće i fejkana istorija. Šund i laži, ideološki pamfleti to treba na dubre istorije. Šta se tiče književnosti tu ne treba zabrana ni čišćenja samo treba da se zna šta je čije, da je biografija autora istinita jer je važna za razumijevanje djela. Ako autor ima multietničko porjeklo to isto treba da se zna. Npr. Dostojevski je pola Ukrajinac pola Rus po etničkom porjeklu pa ga za svog mogu i trebaju smatrati i Ukrajinci i Rusi.

pivskikvasac

pre 1 godinu

Normalna stvar da dolazi do prekida svih kulturoloških odnosa. Jedino Srbi čuvaju i uče dela svojih krvnika. Sačuvaj Bože. Za sto godina će ovoga da se mladi Ukrajinci zgražavaju, ali ovo je neophodan korak da se učini istorijski otklon od susedne kolonijalne sile, kako bi ti mladi ukrajinski hipsteri za sto godina mogli da pišu doktorske disertacije koje ionako nikoga ne interesuju. Podrška.

Vera

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Srbodin

pre 1 godinu

Ono, milo mi je sto su Srbi ovako kulturni i umjetnost iznad svega. Nego koliko se u Srbiji citaju njemacki autori? A dali su svijetu neka bas velika djela. Vrlo malo. Umjesto da se citaju masovno, dio obavezne literature, a ono vrlo malo.
Valjda postane malo otezano da postujes neciju kulturu i da djecu svoju podizes na necije stvaralastvo ako je taj tebe probao da unisti i ucini da ista ta djeca nestanu.

дингославович

pre 1 godinu

Srki,
Ma sto ti to naprica Ujupno 44 pisana dokumenta iz tog perioda pominju kralja Zvonimira..Trpimira 11 a Tomislava 9 .Kneza Bornu 7 ....itd..Taman cemo vama nesto dokazivati..Oni koji trebaju da znaju, oni znaju i uce o tome. Znas u evropi je povijest ozbiljna nauka. Nije sprdacina kao u vas..Nalazite nekakve srbe svuda. Ta velikosrpska naci teorija dozivjela je poraz.
(Igorsulic, 12. jun 2022 23:46)

ЧУВЕНИ ХРВАТСКИ КРАЉЕВИ . ДОЋИ ЋЕ И НА ВАС РЕД ЅА ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ, САМО ПОЛАКО.

Deus

pre 1 godinu

Nebitno je sta ce oni da rade. Ukrajine uskoro nece biti osim mozda od poljske granice do reka Dnjestar i Zbruc. Dakle, do granice sssr iz 1939 godine. Na tom parcencetu Zapadne Ukrajine neka rade sta zele, nikoga nije briga.

Aleksandar

pre 1 godinu

Prvi put 10.maja 1933. na Opernplacu. Drugi put u Hrvatskoj, treci put u Ukrajini. I pitamo se što li je to Putin krenuo u rat. Nacizam je čudo. Smrt fašizmu sloboda narodu.

$za€za?

pre 1 godinu

Ravnaj Putine!
(Zoc, 12. jun 2022 19:44)
+60.........5-

Rusofili u napadu.

Ruse ne može da uništi niko sem njih samih sebe!
(dobro im ide, 12. jun 2022 18:56)
+46..........8-

Logika nula! Neverovatan talenat nemogućnosti shvatanja prosto proširene rečenice.

Zoc paljevina a "dobro im ide" podhebava jer shvata da nisu u stanju da shvate. :p

Bora

pre 1 godinu

@Igorsulic
Pa ako nam ne želite dokazivati šta radite na našem portalu? Imate hrvatske portale pa tamo bulaznite o izmišljenim kraljevima. Nas to ne interesuje.

ketiS

pre 1 godinu

@Igorsulic

Ja sam recimo veoma zaintresovana da se upoznam sa nasledjem pomenutih kraljeva, ali nazalost nikako da na njega "naletim". Nema ga ni u promocijama Hrvatske po turistickim portalima,a nema ga ni "uzivo". S druge strane turisti iz citavog sveta dolaze i posecuju lokalitete iz vremena srednjovekovne Srbije, poput brojnih manastira i tvrdjava, zaduzbina Nemanjica, Brankovica, Lazarevica.... Takodje dive se i nasledju 19-ovekovne Obrenovica, odnosno Karadjordjevica Srbije s pocetka 20-og veka. Tu je naravno i nasledje srpsko-pravoslavnog baroka i klasicizma po Vojvodini. Sve u svemu, vi nemate nista uporedivo ovome sto sam navela. Sto se srpske istoriografije tice ona je izuzetno postovana u naucnim krugovima jer je oslobodjena bilo kakve politizacije, za razliku od vase u Hrvatskoj. Konacno, neminovno je da se zakljuci da ste vi Hrvati i oni Ukrajinci "slovenska braca" po mrznji i prisvajanju tudjeg. To je fakat, sto bi vi u "vasoj lepoj" rekli.

Oleksandra

pre 1 godinu

Oleksandra i Aleksandar. Ovom Aleksandru, promeniti ime iz Aleksandar u Olekasnadr - da ne bude rusko već ukrajinsko. Tako se prave razlike ono što je isto postaje SKROZ različito. Ludilo mozga. Kad neko kome je deda Aleksandar dobije ime Oleksandr!

Željko

pre 1 godinu

Čestitamo! Hrvatski rekord zaista nije lako oboriti! Naci (u)trka se nastavlja, uz najbolje moguće snadbevanje gorivom i ostalom potrebnom logistikom za nju.

Petar

pre 1 godinu

Mario, hrvatski sine, Ukrajine ce se secati samo dok ne budu bile potrebne sirovine iz Rusije.Zar ti mislis da ce narod na Zapadu narocito u Americi da padne na te izgovore da je barel koji placaju skup zbog Ukrajine.Zbog toga se gube izbori, a ti meni omoguci gorivo za 2$ po barelu.Hocu da vozim i kupujem kao pre.Tacka.Ukrajinu ce ozaliti za maksimalno godinu dana i posle pokoj joj dusi.Jesi Hrvat, ali si naivan ko francuska sobarica.

nbgd

pre 1 godinu

Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?
(Drago, 12. jun 2022 19:48)
Dragi Drago, pokazi mi jedan grob Hrvatskog kralja, jedan jedini ?

Miloš Bg

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
(Vera, 12. jun 2022 22:19)


Upravo je pravoslavna crkva prva i najoriginalnija Hristova crkva, a nastala je u Jerusalimu gde postoji i danas kao takozvana Jerusalimska patrijaršija, prvobitni naziv joj je bio Cionistička crkva i to su istorijski fakti, takođe je fakat i da su Rim i Varikan pobili više hrišćana negoli svi muslimani sveta zajedno, praktično je tako bilo od prvih dana hrišćanstva, pa preko ratova između rimokatolika i protestanata te preko potonjeg Jasenovca sve do dana današnjeg, Rim i Vatikan su izmislili i patentirali genocid i to je jedina istina.

Ante

pre 1 godinu

Pošto sam 2 puta mjesečno u Zadarskoj knjižnici, i znam da ima sekcija "srpska književnost", uz ostale, čak je i veča od drugih, i često baš iz te sekcije posudim knjigu, mogu da kažem da neko u Zadru nije obavio svoj posao kako treba. Mislim, kakav je to "knjigocid", a da se to ne primjeti u knižnici? Sramota da u Zadru, sekcija "srpska književnost" bude skoro velika kao Hrvatska "književnost". Pošto Srba ima duplo više, tako i sekcija treba biti duplo veča. Tako je bilo u Jugoslaviji, i tako je pošteno.

Ziki

pre 1 godinu

Jedno je sigurno zajednicko hrvatima i ukrajincima. Rec Pacov. Jedni su bezali pacovskim kanalima a drugi se kriju ko pacovi po podrumima fabrika. Naci paci sabraca.

Stevan

pre 1 godinu

Hrvati izbacili 2,9 miliona knjiga iz literature,srpskih pisaca.???? Pa ja od Hrvata ništa normalno nisam očekivao. Ko se još tome čudi?? Čudim se jedino da nije više izbačeno i spaljeno?? A i Ukrajinci su slični Hrvatima. Bože hvala ti što sam Srbin, zamisli da sam Hrvat.

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

@Jozo

Krleza je i danas deo obavezne lektire u gimanazijama kao sto je bio i pre pola veka ... toliko o tome, a u bibliotekama pa i knjizarama mozes naci i hrvatske autore bez problema, samo ako su isplativi nema diskriminacije, da ne pominjem da se vecina knjiga i dalje stampa na vasem pismu ... tako da je glupo da porjektujes svoje poglede na svet na sve oko sebe

yuslaven

pre 1 godinu

Ne znam, ali ja sam krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih kao klinar u svojoj biblioteci u maloj varoši u srpskoj provinciji uzimao knjige koje su štampane u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku. Kad bih zapeo kod neke reči moji bi mi ,,preveli".
Mi smo rat izgubili, ali se nismo svetili na knjigama. I to pokazuje širinu jednog naroda.

Toza

pre 1 godinu

Zbog omalovažavanja ponižavanja maltretiranja Ruskog naroda u Ukraini Ukrainci su doveli sebe u ovakvu situaciju izgleda su i zaslužili a na sve ih je podstakla Amerika, sad služe Amerima kao topovsko meso a i Rusi su žrtve Amerike, kreteni sa zapada moraju shvatit da i druge države postoje.

Proka

pre 1 godinu

To je vec radjeno u svim totalitarnim rezimima - Staljin, Hitler, Mao, Pinoce ... A i u Rusiji je svasta zabranjeno. Nekako zasluzuju jedni druge.

Mario

pre 1 godinu

Rusi su prekriženi sa scene u Europi.
Na karti će samo pisati: Zlo i bit će ostavljeno bijelo.
Avione su im ukinuli iduće će im ukinu željezničke veze i autobusne.
U Europu će moći samo pješice i na granici će morati spaliti pasoš.
Riječ Rusija se neće spominjati.
Svi holivudski filmovi će imati negativce Ruse.
Da djeca nauče dok su mala.

KooblayKan

pre 1 godinu

Histerična budalaština..Nemci su nas preorali u dva rata i šta je trebalo? Da Mocartu i Betovenu kažemo "Laku noć"? Svašta.

Zagor, zvezdarski

pre 1 godinu

@Jozo: "Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....". Sumnjam da si ti ikada bio u Srbiji, a ubeđen sam da nikad nisi ušao u srpsku knjižaru.

Saša

pre 1 godinu

@ Slaven Horvat

Hahahaha...😂😂😂...čoveče,ala me nasmeja. Svaka čast,ti si prevazišao sve...možda je i Isus bio hrvat...de,potraži negde ćeš i to iskopati.

Slovenac

pre 1 godinu

Ti isti ruski umetnici su bili otpadnici i izdajnici ruske nacije u svoje vreme. A sadasnji rusofili se njima hvale! Dostojevski osudjen na smrt, Tolstoj anatemisan sa strane RPC, a Cajkovski je morao ziveti u ITA i CH. Stravinski posle pola veka emigracije nikad nije hteo ni da se vrati u Rusiju. I takvih slucajeva proterivanja najboljeg ruskog sa strane Rusije koliko hoces jos: Puskin, Solzenjicin, Caadajev, Florenski, Rimski-Korsakov............ I ta danasnja vlast ima isti odnos do danasnjih umetnika. U zatvor odmah, ako progovori kako "ne sme", kao i u celoj istoriji Rusije. Zalim slucaj rusofili, ali svi gore pomenuti su integralni deo zapadnjacke kulture. Sa Rusijom imaju samo dodire u "neznosti", u kakvoj se danas iskusavaju i Ukrajinci. Nijedna nacija u Evropi nema negde ogromnu prekogranicnu kulturno/umetnicku zajednicu, jedino Rusija. Sta ih to tera, da glavom bez obzira vekovima beze iz te Rusije (ako uspeju uopste, mnogi nisu), ako se ta ista Rusija ponosi njima? A beze bas tamo, gde je olicenje zla i dekadentnosti po pogledu Putina i prijasnjih vladara Rusije. Koji su po brutalnom nacinu vladanja svi redom u totalnom kontinuitetu do dana danasnjeg. A rusofili vide te umetnike, kojima ja Zapad dao sve, a Rusija im dala gulage, kao opisivace ruske duse i duha slovenskih naroda. I kazu, da nije lepo da ih fasisticki Zapad zatire, a bez Zapada im se ne bi znalo gde su im kosti. Pa ko je ovde lud?

Drago

pre 1 godinu

Код хрвата је прво био Јасеновац па онда уништавање 2,9 милиона Српских
књига.Овде је запад ипак кренуо од књига.Руси имају нуклеарно оружије,па
...биће незгодно.Чудно је да Ватикан који је створен 1929. кад и усташе,
не реагује на културни геноцид.Мада Маје,Астеци,Инке,...прођоше слично.
То им је "културни ниво".
(a, 12. jun 2022 17:39) # Link komentara

@
Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?

Pruđe

pre 1 godinu

....u Hrvatskoj spaljivane knjige?....valjda kad smo sami sebe bombardirali npr. Dubrovnik, Vukovar, Sisak, Petrinju,Glinu, Gospić,Zadar, Osijek, Slavonski Brod itd.....

Vera

pre 1 godinu

Rd...kod Hrvata ne može biti kolektivne krivice jer su se oni digli u prvi antifašistički pokret radi svoje Istre i Dalmacije, a i Franjo ti 95g pustio 220.000 živih u kolonama namesto da ih pobije ko Tito one na Blajburgu. Srbi imaju kolektivnu krivnju jer su svi podržavali Miloševića i po skupovima i kad je slao tenkove sa cvećem da izbijaju na more... Kolektivna krivnja je sada i na Rusima koji podržavaju Putina...jasno?

Igorsulic

pre 1 godinu

Srki,
Ma sto ti to naprica Ujupno 44 pisana dokumenta iz tog perioda pominju kralja Zvonimira..Trpimira 11 a Tomislava 9 .Kneza Bornu 7 ....itd..Taman cemo vama nesto dokazivati..Oni koji trebaju da znaju, oni znaju i uce o tome. Znas u evropi je povijest ozbiljna nauka. Nije sprdacina kao u vas..Nalazite nekakve srbe svuda. Ta velikosrpska naci teorija dozivjela je poraz.

Slaven Horvat

pre 1 godinu

Tako su posle Rimskog carstva i Vizantije, nastavili i Rusi sa Srbima i pravoslavljem zatirati tragove Hrvatima, zato su danas u Rusiji svi dokazi: Tanajske ploče sa prvim zapisom o Hrvatima iz 3-5 veka, sve karte i zapisi o tada najvećoj državi Velikaya Horvatiya iz 3-5veka, povelja Kulina bana Hrvata iz Slavonije koji je ban Bosne je isto u Rusiji, Miroslavljevo jevanđelje koje Srbi svojataju a lustrirali su ga hrvatski katolički fratri iz Bosne... to je ono za šta znamo, a pitanje je šta je sve sakriveno. Svi dokazi su u Rusiji, posebno jer dokazuju da su svi Sloveni zapravo HORVATI-Hrvati.

Vera

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.

Jozo

pre 1 godinu

U Hr su sve koje su uništene prije toga su bile ubačene...Nitko me nije pitao dali želim Ćosića,Draškovića u lektiri...Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....Daklem,razlika je samo u lokaciji a metoda je ista

Vera

pre 1 godinu

Pravoslavlje samo pokazuje svoje pravo licee, ko najveće satanističko zlo, koje su Turci iskorenili od tamo gde je nastalo 1054g i 500g ga držali u ropstvu da miruje. A posle njih se sa Svetskim ratovima i genocidima širi, huška i truje, a i dalje međusobno se deli i autokefiše i širi zlo.

Srbodin

pre 1 godinu

Auh šta je rusofila i putinofila nakačilo na ovu temu.
Rusija je planetarno svetsko zlo No1.
I ko ih zdušno podržava više no oni sebe same ?
Srbi ! Pa im kriv neko posle.
(Lingvista, 12. jun 2022 20:37)
Ako se ovo zlo nastavi ide veliki rat, Rusi gube jer uvijek je gubio onaj koji je zapoceo rat. I onda ce samo pobjednici da pisu istoriju i s pravom ce Rusi da budu bad guys.
I dje su onda tu Srbi? Je li treba novo prekrajanje istorije tad, razne rehabilitacije i sl.? kao ovo danas sto nas svaki dan kljukaju junastvima domacih kvislinga iz proslosti.
Sto se ove teme tice, Rusi bi da ih uniste, a oni treba djecu da podizu na njihovu literaturu. Nije nista manje kvalitetna i njemacka literatura pa nisam primijetio da je popularna u Srbiji i da dominira kao dio obavezne literature.

Lingvista

pre 1 godinu

Auh šta je rusofila i putinofila nakačilo na ovu temu.
Rusija je planetarno svetsko zlo No1.
I ko ih zdušno podržava više no oni sebe same ?
Srbi ! Pa im kriv neko posle.

pivskikvasac

pre 1 godinu

Normalna stvar da dolazi do prekida svih kulturoloških odnosa. Jedino Srbi čuvaju i uče dela svojih krvnika. Sačuvaj Bože. Za sto godina će ovoga da se mladi Ukrajinci zgražavaju, ali ovo je neophodan korak da se učini istorijski otklon od susedne kolonijalne sile, kako bi ti mladi ukrajinski hipsteri za sto godina mogli da pišu doktorske disertacije koje ionako nikoga ne interesuju. Podrška.

Srbodin

pre 1 godinu

Ono, milo mi je sto su Srbi ovako kulturni i umjetnost iznad svega. Nego koliko se u Srbiji citaju njemacki autori? A dali su svijetu neka bas velika djela. Vrlo malo. Umjesto da se citaju masovno, dio obavezne literature, a ono vrlo malo.
Valjda postane malo otezano da postujes neciju kulturu i da djecu svoju podizes na necije stvaralastvo ako je taj tebe probao da unisti i ucini da ista ta djeca nestanu.

ujak vanja

pre 1 godinu

Logično da čiste propagandu i neprijateljske pamflete, hegemonistićke laži i negatore sopstvenog identiteta. Mnogo je toga što zadlužuje čišćenje. Na policama ozbiljnih biblioteka treba da budu samo kvalitetne knjige, pouzdani i provjereni podaci, naučna literatura a ne komunističko smeće i fejkana istorija. Šund i laži, ideološki pamfleti to treba na dubre istorije. Šta se tiče književnosti tu ne treba zabrana ni čišćenja samo treba da se zna šta je čije, da je biografija autora istinita jer je važna za razumijevanje djela. Ako autor ima multietničko porjeklo to isto treba da se zna. Npr. Dostojevski je pola Ukrajinac pola Rus po etničkom porjeklu pa ga za svog mogu i trebaju smatrati i Ukrajinci i Rusi.

R. P. F.

pre 1 godinu

Ako je ova vest tačna, to je stvarno strašno. Ipak, primetiću da su kao izvor vesti navedene "Novosti" koje nisu baš poznate po objektivnom i istinitom izveštavanju....

$za€za?

pre 1 godinu

Ravnaj Putine!
(Zoc, 12. jun 2022 19:44)
+60.........5-

Rusofili u napadu.

Ruse ne može da uništi niko sem njih samih sebe!
(dobro im ide, 12. jun 2022 18:56)
+46..........8-

Logika nula! Neverovatan talenat nemogućnosti shvatanja prosto proširene rečenice.

Zoc paljevina a "dobro im ide" podhebava jer shvata da nisu u stanju da shvate. :p

a

pre 1 godinu

Код хрвата је прво био Јасеновац па онда уништавање 2,9 милиона Српских
књига.Овде је запад ипак кренуо од књига.Руси имају нуклеарно оружије,па
...биће незгодно.Чудно је да Ватикан који је створен 1929. кад и усташе,
не реагује на културни геноцид.Мада Маје,Астеци,Инке,...прођоше слично.
То им је "културни ниво".

Aragorn

pre 1 godinu

Nakon muzičara, pesnika, kompozitora i ruskih pasa i mačaka, tom logikom, idu i knjige.
Drugi svetski rat, i mračni Srednji vek su male mace u odnosu na ono što Zapad danas čini i što podstiče i podržava.
Ukrajina, odnosno postavljena klika od strane Zapada su samo puki izvršioci i zapadni refleks u odnosu na rusku kulturu i značaj.

Konfiskacija

pre 1 godinu

Ukrajina konfiskuje svu rusku imovinu, a Savo Strbac reče da je Hrvatska konfiskovala 3,4 mlrd. E srpske imovine, a nije rekao da je ratna šteta oko 40 mlrd. E.

zare

pre 1 godinu

Džaba čistite, doći će Rusi i sve će vas očistiti. Sve obnoviti i podići veliki spomenik za sećanje na još jednu pobedu nad fašistima.

Рајко

pre 1 godinu

... ko spaljuje knjige, spaljivaće i ljude...
У Украјини је обрнут редослед. Најпре су спаљивали људе (Одеса) а сада спаљују књиге.

шиле

pre 1 godinu

Кад ћемо ми завршити геноцид над нашом литературом и почети да штампамо књиге на ћирилици? Све што издамо на латиници, иде у хрватску културну баштину!

Branko Jungic

pre 1 godinu

I Rusi su danas agresori kao nekad i Srbi na susednu državu, ne zameram im niti najmanje.
(Đoko, 12. jun 2022 18:40)

Srbi napali Jugoslaviju, pa je Hrvati branili k'o '41.

Život ne mora nužno da bude ružan

pre 1 godinu

@ (Drago, 12. jun 2022 19:48)

Hrvatska je država zasnovana na genocidu I laži, to I ovaj tvoj komentar dokazuje. Svakog ste okupatora dočekali cvećem, imaš dokumentovano u starim snimcima, a vaši su vojnici kraj DSR, dočekali bežeći po južnoj Austriji I prošli su onako kako su prošli, pa vi I dan danas kmečite nad njivovom sudbinom. Naš narod kaže " Čega se pametan stidi, time se lud ponosi !" I da vam nije bilo SRPSKE vojske, danas bi se u Dalmaciji pričao italijanski jezik. Lep dan ti želim...

C i n i k

pre 1 godinu

Кад ћемо ми завршити геноцид над нашом литературом и почети да штампамо књиге на ћирилици? Све што издамо на латиници, иде у хрватску културну баштину!
(шиле, 12. jun 2022 20:44)


Srpska latinica je takodje srpsko pismo, to su elementarne stvari ko sto je elementarna stvar da znas da latinicu nisu izmislili hr.

Smuleco

pre 1 godinu

Knjigocid...Ustaše, nacisti i Ukro-fašisti. Sve je to isto, ista ideja, isti model. Ipakz ovo je 21.vek, ali je očigledno, da se NIŠTA nije promenilo. Naprotiv, EU je postala osvajačke fašistički pakt protiv slobode, kako u Evropi, tako i šire.

Srki

pre 1 godinu

@drago Ma šta nam napriča!? Čuvena bajka o hrvatskim kraljevima bez krsta i groba dobila nastavak, čekaj da spremim kokice i kako vas bre nije više sramota!?

NikolaBg

pre 1 godinu

Puškin, Dostojevski, Tolstoj, Jesenjin i mnogi drugi nisu Putin i njegova banda. Nažalost sve ovo ide predaleko sa mržnjom i jednih i drugih.

ja

pre 1 godinu

#Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?
(Drago, 12. jun 2022 19:48)

Koliko je tebi dobro... Pa ti nisi ni svestan o čemu pišeš. Ili te mržnja pojela do stepena da ti mozak ne funkcioniše. Srpska država i književnost su čista antika za sve hrvatsko. Čuo si za Miroslavljevo jevanđelje? Verujem da nisi. Ali si zato ubeđen da su hrvatski pisci i pesnici baš hrvatski, iako su se većma deklarisali kao Srbi. I to je ono što te naročito boli.

so

pre 1 godinu

U Hr su sve koje su uništene prije toga su bile ubačene...Nitko me nije pitao dali želim Ćosića,Draškovića u lektiri...Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....Daklem,razlika je samo u lokaciji a metoda je ista
(Jozo, 12. jun 2022 20:47)

Ccc kakav Draskovic u lektiri, slabo si ti citao. A drzavne granice su vam ubacene, ali na njih se ne zalite?

Vaše ime

pre 1 godinu

... ko spaljuje knjige, spaljivaće i ljude...
У Украјини је обрнут редослед. Најпре су спаљивали људе (Одеса) а сада спаљују књиге.
(Рајко, 12. jun 2022 17:53)

...kao i u Rvatskoj (crkva u Glini).

Slučajni prolaznik

pre 1 godinu

Ukraijnci nisu narod. Oni su jedno rusko pleme kao i Belorusi. Nemaju sopstvenu istoriju, nemaju svoju kulturu ni naciju. Ne koriste svoj ukrajinski jezik već svi pričaju ruski. Država im je stovrena posle 1945. Ponašaju se isto kao neki narodi na Balkanu. Kao Makednoci, Crnogorci i Bošnjaci. Izmišljaju neku svoju istoriju zasnovanu na mržnji svega što je rusko odnosno srpsko. Tužno je to i jadno, ali tim narodima nema pomoći.

VoX

pre 1 godinu

Pa da,.Ukrajinci su Hrvati istočne Evrope, a Poljaci su Hrvati zapadne Evrope.

I ovakav sumantuti fašizam i šlepa mrznja.prema.pravoslavcimq ih povezuje. U osnovi je naravno Vatikan.

Temerinac

pre 1 godinu

Još jedan dokaz o fašizmu i hitlerizmu u sadašnjoj Ukrajini. Fašizam se ponovo rađa u Evropi! Izgleda nikada se fašizam nije iskorenio pogotovo u nekim zemljama EU!

Karma

pre 1 godinu

Treba šta više ratova i zla, šta više deliti narode, stvarati nove nacije i države i širiti mržnju, tako da na svetu bude tačno 666 država. Sada ima oko 213 država na svetu, a UN ih priznaje samo 195. Ima tu još puno posla, puno još ratova i cepanja i autokefisanja...

Dejan

pre 1 godinu

Ništa čudno, to je samo nastavak politike koja se prema Rusiji vodi još od 2014. godine.
Da pitate Ukraince, oni bi najradije obrisali ne samo knjige, nego celu Rusiju sa mape sveta.
Na svu sreću, nemaju čime..

Jovan Dučić

pre 1 godinu

@drago

Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača,
Na poljima rodnim, braneći ih časno
Kitio si cvećem svakog osvajača.
Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno.

Slobodu si večno, zakržljala raso,
Ček’o da donesu tuđi bajoneti,
Po gorama svojim tuđa stada pas’o,
Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti.

Pokaži mi redom Viteze tvog roda,
Što balčakom s ruku slomiše ti lance,
Gde je Karađorđe tvojega naroda,
Pokaži mi tvoje termopilske klance.

S tuđinskom si kamom puzio po blatu,
S krvološtvom zveri, pogane hijene,
Da bi mučki udar s leđa dao Bratu,
I ubio porod u utrobi žene.

Još bezbrojna groblja zatravio nisi,
A krvavu kamu u nedrima skrivaš,
Sa vešala starih novi konop visi,
U sumraku uma novog gazdu snivaš.

Branio si zemlju od nejači naše,
Iz kolevke pio krv nevine dece,
Pod znamenjem srama uz ime ustaše,
Stavio si Hrista, Slobodu i Svece.

U bezumlju gledaš ko će nove kame,
Oštrije i ljuće opet da ti skuje,
Čiju li ćeš pušku obesit o rame,
Ko najbolje ume da ti komanduje.

Rd

pre 1 godinu

@Drago

Dakle, kod Srba ima kolektivne krivice ako su imali samo laž i krađu, al' kod Hrvata nema kolektivne krivice.


Komentar ti je na nivou djeteta.

Nisbe

pre 1 godinu

Prethodni rekord drže Hrvati koji su od 1990. do 2010. godine, u državno organizovanom knjigocidu izbacili iz svojih fundusa oko 2,9 miliona naslova srpske literature.

sta li bi ovi iz NVO pričali da se ovako nesto desava u Srbiji

Dejan

pre 1 godinu

A sto vi Hrvati stalno citate srpske vjesti pa onda komentarisete. Zar nemate svoje, na hrvatskom jeziku, prilagodjene uhu i oku citaoca. Samo da znate, vi ste nama dosadni, nezanimljivi a vasi komentari jos manje. Budi te tamo u svojoj kifli i radujte se evru sa likom Nikole Tesle, rodom iz Austrougarske kraljevine, srbin od oca srpskog pravoslavnog svestenika i majke srpkinje. E to se zove kićenje tuđim perjem.

aco

pre 1 godinu

Што би Булгаков рекао, т.ј написао - Достојевски је бесмртан! Мада Руси имају бар 10 бољих писаца од њега. Пали су и нацисти књиге, али те књиге су и данас актуелне.

polovina

pre 1 godinu

U današnjoj Hrvatskoj je sproveden knjigocid, kada je uništeno oko 2.700.000 knjiga, pretežno ćiriličnih i od srpskih autora.
O tome je objavio knjigu profesor Ante Lešaja, penzionisani profesoe Zagrebačkog sveučilišta.
Kod nas se o tome malo pisalo, a promociju knjige su organizovale NVO i našoj javnosti dobro poznate osobe.

Mario

pre 1 godinu

Rusi su prekriženi sa scene u Europi.
Na karti će samo pisati: Zlo i bit će ostavljeno bijelo.
Avione su im ukinuli iduće će im ukinu željezničke veze i autobusne.
U Europu će moći samo pješice i na granici će morati spaliti pasoš.
Riječ Rusija se neće spominjati.
Svi holivudski filmovi će imati negativce Ruse.
Da djeca nauče dok su mala.

mr

pre 1 godinu

Kad se malo bolje zagleda II svetski rat se nije nikada završio
(Nenad, 12. jun 2022 17:55)

Па у чувеном ратном филму и кажу, само су мртви видели крај рата.

Poljak

pre 1 godinu

Pa da,.Ukrajinci su Hrvati istočne Evrope, a Poljaci su Hrvati zapadne Evrope.
I ovakav sumantuti fašizam i šlepa mrznja.prema.pravoslavcimq ih povezuje. U osnovi je naravno Vatikan.

Uprkos tome sto su Poljaci hipnotisani zbog Rusa, to ne bi nikome palo napamet. Nemci su ibili 3 miliona etnickih Poljaka i jos ovoliko poljskih Jevreja, razorili zemlju i posredno pustili u rusko rapstvo. I niko ne krivi Getea ili Silera. U tome je problem - Ukrajinci nikad nisu imali drzavu i zele da pisu istoriju kako su svi kraj njih ne radili nista drugo nego ih ubivali - za sad uglavnom Rusi, al doći će red i za 'velike prijatelje' Poljake...

Radoznao

pre 1 godinu

U demokratskim zemljama se ne zabranjuju knjige. U Izraelu čak ni Mein Kampf nije zabranjen. Jedino postoji nezvanična zabrana Vagnerove muzike, ali je i to ukinuto kada im je filharmonija svirala njegovu muziku. A Izraelci bi imali na hiljade ( šest-osam miliona) razloga za zabranu...

Ante

pre 1 godinu

Pošto sam 2 puta mjesečno u Zadarskoj knjižnici, i znam da ima sekcija "srpska književnost", uz ostale, čak je i veča od drugih, i često baš iz te sekcije posudim knjigu, mogu da kažem da neko u Zadru nije obavio svoj posao kako treba. Mislim, kakav je to "knjigocid", a da se to ne primjeti u knižnici? Sramota da u Zadru, sekcija "srpska književnost" bude skoro velika kao Hrvatska "književnost". Pošto Srba ima duplo više, tako i sekcija treba biti duplo veča. Tako je bilo u Jugoslaviji, i tako je pošteno.

Slovenac

pre 1 godinu

Ti isti ruski umetnici su bili otpadnici i izdajnici ruske nacije u svoje vreme. A sadasnji rusofili se njima hvale! Dostojevski osudjen na smrt, Tolstoj anatemisan sa strane RPC, a Cajkovski je morao ziveti u ITA i CH. Stravinski posle pola veka emigracije nikad nije hteo ni da se vrati u Rusiju. I takvih slucajeva proterivanja najboljeg ruskog sa strane Rusije koliko hoces jos: Puskin, Solzenjicin, Caadajev, Florenski, Rimski-Korsakov............ I ta danasnja vlast ima isti odnos do danasnjih umetnika. U zatvor odmah, ako progovori kako "ne sme", kao i u celoj istoriji Rusije. Zalim slucaj rusofili, ali svi gore pomenuti su integralni deo zapadnjacke kulture. Sa Rusijom imaju samo dodire u "neznosti", u kakvoj se danas iskusavaju i Ukrajinci. Nijedna nacija u Evropi nema negde ogromnu prekogranicnu kulturno/umetnicku zajednicu, jedino Rusija. Sta ih to tera, da glavom bez obzira vekovima beze iz te Rusije (ako uspeju uopste, mnogi nisu), ako se ta ista Rusija ponosi njima? A beze bas tamo, gde je olicenje zla i dekadentnosti po pogledu Putina i prijasnjih vladara Rusije. Koji su po brutalnom nacinu vladanja svi redom u totalnom kontinuitetu do dana danasnjeg. A rusofili vide te umetnike, kojima ja Zapad dao sve, a Rusija im dala gulage, kao opisivace ruske duse i duha slovenskih naroda. I kazu, da nije lepo da ih fasisticki Zapad zatire, a bez Zapada im se ne bi znalo gde su im kosti. Pa ko je ovde lud?

Proka

pre 1 godinu

To je vec radjeno u svim totalitarnim rezimima - Staljin, Hitler, Mao, Pinoce ... A i u Rusiji je svasta zabranjeno. Nekako zasluzuju jedni druge.

Zagor, zvezdarski

pre 1 godinu

@Jozo: "Teško ćeš naći Krležu,Aralicu u srpskim knjižarama....". Sumnjam da si ti ikada bio u Srbiji, a ubeđen sam da nikad nisi ušao u srpsku knjižaru.

Aleksandar

pre 1 godinu

Prvi put 10.maja 1933. na Opernplacu. Drugi put u Hrvatskoj, treci put u Ukrajini. I pitamo se što li je to Putin krenuo u rat. Nacizam je čudo. Smrt fašizmu sloboda narodu.

Saša

pre 1 godinu

@ Slaven Horvat

Hahahaha...😂😂😂...čoveče,ala me nasmeja. Svaka čast,ti si prevazišao sve...možda je i Isus bio hrvat...de,potraži negde ćeš i to iskopati.

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

@Jozo

Krleza je i danas deo obavezne lektire u gimanazijama kao sto je bio i pre pola veka ... toliko o tome, a u bibliotekama pa i knjizarama mozes naci i hrvatske autore bez problema, samo ako su isplativi nema diskriminacije, da ne pominjem da se vecina knjiga i dalje stampa na vasem pismu ... tako da je glupo da porjektujes svoje poglede na svet na sve oko sebe

Ziki

pre 1 godinu

Jedno je sigurno zajednicko hrvatima i ukrajincima. Rec Pacov. Jedni su bezali pacovskim kanalima a drugi se kriju ko pacovi po podrumima fabrika. Naci paci sabraca.

nbgd

pre 1 godinu

Kod Hrvata je prvo bila književnost i kultura a kod Srba laž i krađa. Tako je to kad nemaš svoje. Hrvati imaju književnost stariju preko 300 godina od srpske i imaju rječnike 380 godina starije od prvog srpskog rječnika (koji je ustvari prepisan i to na ijekavici, “autor” Vuk Karadzić). A kad primiš narod u 17. stoljeću koji bježi od Turaka i kad taj pokaže volju da bude gazda u tuđoj kući i da služi stranoj državi, šta treba da uradiš osim da se boriš za svoje. A Jasenovac jeste logir u kojem je stradalo dosta Srba, ali ni blizu cifre o kojoj srpska propaganda bulazni. Logor nije pravio hrvatski narod nego ustaška vlast. A Hrvati su DSR zavrsili na pobjedničkoj strani. Nema kolektivne krivnje. I kakve veze Jasenovac ima sa književnosti?
(Drago, 12. jun 2022 19:48)
Dragi Drago, pokazi mi jedan grob Hrvatskog kralja, jedan jedini ?

KooblayKan

pre 1 godinu

Histerična budalaština..Nemci su nas preorali u dva rata i šta je trebalo? Da Mocartu i Betovenu kažemo "Laku noć"? Svašta.

ketiS

pre 1 godinu

@Igorsulic

Ja sam recimo veoma zaintresovana da se upoznam sa nasledjem pomenutih kraljeva, ali nazalost nikako da na njega "naletim". Nema ga ni u promocijama Hrvatske po turistickim portalima,a nema ga ni "uzivo". S druge strane turisti iz citavog sveta dolaze i posecuju lokalitete iz vremena srednjovekovne Srbije, poput brojnih manastira i tvrdjava, zaduzbina Nemanjica, Brankovica, Lazarevica.... Takodje dive se i nasledju 19-ovekovne Obrenovica, odnosno Karadjordjevica Srbije s pocetka 20-og veka. Tu je naravno i nasledje srpsko-pravoslavnog baroka i klasicizma po Vojvodini. Sve u svemu, vi nemate nista uporedivo ovome sto sam navela. Sto se srpske istoriografije tice ona je izuzetno postovana u naucnim krugovima jer je oslobodjena bilo kakve politizacije, za razliku od vase u Hrvatskoj. Konacno, neminovno je da se zakljuci da ste vi Hrvati i oni Ukrajinci "slovenska braca" po mrznji i prisvajanju tudjeg. To je fakat, sto bi vi u "vasoj lepoj" rekli.

Miloš Bg

pre 1 godinu

Reče Isus, Petru: Ti si Petar stena na kojoj ću izgraditi Crkvu svoju, da je ni vrata paklena neće nadvladati… Zato su Vizantiju, koja je podelila Isusovu crkvu u 11veku, Osmanlije ne samo nadvladale nego i izbrisale sa lica zemlje, koju pretvoriše u Tursku i tako dokazaše da nije Njegova. Samo su muslimani spas od tog vizantijskog i harlotskog i krivoslavnog zla, jer mira je ionako na Balaknu bilo samo tih 500g dok su oni to zlo držali u ropstvu da miruje, a posle njih je pokrenulo sve Balkanske i Svetske ratove i genocide. Neki katolički fratri su, još u 16veku dok je cela južna-pravoslavna Evropa bila u ropstvu, pisali da su Osmanlije samo "Mač Božji", koji je očistio "Bizantsko zlo" sa ovoga sveta. Neće na Balkanu biti mira, sve dok ne dođe sultan Erdogan sa vojskom, da dignu minarete na Savin hram u Beogradu? Oni će rešit i Rusiju, to im je dužnost od Boga.
(Vera, 12. jun 2022 22:19)


Upravo je pravoslavna crkva prva i najoriginalnija Hristova crkva, a nastala je u Jerusalimu gde postoji i danas kao takozvana Jerusalimska patrijaršija, prvobitni naziv joj je bio Cionistička crkva i to su istorijski fakti, takođe je fakat i da su Rim i Varikan pobili više hrišćana negoli svi muslimani sveta zajedno, praktično je tako bilo od prvih dana hrišćanstva, pa preko ratova između rimokatolika i protestanata te preko potonjeg Jasenovca sve do dana današnjeg, Rim i Vatikan su izmislili i patentirali genocid i to je jedina istina.

Stevan

pre 1 godinu

Hrvati izbacili 2,9 miliona knjiga iz literature,srpskih pisaca.???? Pa ja od Hrvata ništa normalno nisam očekivao. Ko se još tome čudi?? Čudim se jedino da nije više izbačeno i spaljeno?? A i Ukrajinci su slični Hrvatima. Bože hvala ti što sam Srbin, zamisli da sam Hrvat.

yuslaven

pre 1 godinu

Ne znam, ali ja sam krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih kao klinar u svojoj biblioteci u maloj varoši u srpskoj provinciji uzimao knjige koje su štampane u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku. Kad bih zapeo kod neke reči moji bi mi ,,preveli".
Mi smo rat izgubili, ali se nismo svetili na knjigama. I to pokazuje širinu jednog naroda.

Toza

pre 1 godinu

Zbog omalovažavanja ponižavanja maltretiranja Ruskog naroda u Ukraini Ukrainci su doveli sebe u ovakvu situaciju izgleda su i zaslužili a na sve ih je podstakla Amerika, sad služe Amerima kao topovsko meso a i Rusi su žrtve Amerike, kreteni sa zapada moraju shvatit da i druge države postoje.

Oleksandra

pre 1 godinu

Oleksandra i Aleksandar. Ovom Aleksandru, promeniti ime iz Aleksandar u Olekasnadr - da ne bude rusko već ukrajinsko. Tako se prave razlike ono što je isto postaje SKROZ različito. Ludilo mozga. Kad neko kome je deda Aleksandar dobije ime Oleksandr!

дингославович

pre 1 godinu

Srki,
Ma sto ti to naprica Ujupno 44 pisana dokumenta iz tog perioda pominju kralja Zvonimira..Trpimira 11 a Tomislava 9 .Kneza Bornu 7 ....itd..Taman cemo vama nesto dokazivati..Oni koji trebaju da znaju, oni znaju i uce o tome. Znas u evropi je povijest ozbiljna nauka. Nije sprdacina kao u vas..Nalazite nekakve srbe svuda. Ta velikosrpska naci teorija dozivjela je poraz.
(Igorsulic, 12. jun 2022 23:46)

ЧУВЕНИ ХРВАТСКИ КРАЉЕВИ . ДОЋИ ЋЕ И НА ВАС РЕД ЅА ДЕНАЦИФИКАЦИЈУ, САМО ПОЛАКО.

Deus

pre 1 godinu

Nebitno je sta ce oni da rade. Ukrajine uskoro nece biti osim mozda od poljske granice do reka Dnjestar i Zbruc. Dakle, do granice sssr iz 1939 godine. Na tom parcencetu Zapadne Ukrajine neka rade sta zele, nikoga nije briga.

Bora

pre 1 godinu

@Igorsulic
Pa ako nam ne želite dokazivati šta radite na našem portalu? Imate hrvatske portale pa tamo bulaznite o izmišljenim kraljevima. Nas to ne interesuje.

Željko

pre 1 godinu

Čestitamo! Hrvatski rekord zaista nije lako oboriti! Naci (u)trka se nastavlja, uz najbolje moguće snadbevanje gorivom i ostalom potrebnom logistikom za nju.

Petar

pre 1 godinu

Mario, hrvatski sine, Ukrajine ce se secati samo dok ne budu bile potrebne sirovine iz Rusije.Zar ti mislis da ce narod na Zapadu narocito u Americi da padne na te izgovore da je barel koji placaju skup zbog Ukrajine.Zbog toga se gube izbori, a ti meni omoguci gorivo za 2$ po barelu.Hocu da vozim i kupujem kao pre.Tacka.Ukrajinu ce ozaliti za maksimalno godinu dana i posle pokoj joj dusi.Jesi Hrvat, ali si naivan ko francuska sobarica.