Utorak, 03.05.2022.

11:03

Vozio 160 km/h u gradu, policija mu zaplenila auto

Izvor: B92

Vozio 160 km/h u gradu, policija mu zaplenila auto IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

Lancia Delta

pre 2 godine

@if brain used..., mogao si da poslusas svoj savet, pa da procitas tekst. Auto je oduzet jer je istekla registracija, ne zbog prekoracenja brzine. Da si ukljucio mozak, kako preporucujes drugima, mogao si da razmislis o tome da Ustavi razlicitih drzava mogu, gle cuda, takodje da budu razliciti. Pa ako Ustav Srbije nesto dozvoljava ili brani, to ne znaci da Ustav neke druge drzave ne moze da propise drugaciji okvir za donosenje zakona. Ali nekim ljudima se jednostavno dopada oduzimanje legalno stecene imovine, i ne vredi. Posledice takvog razmisljanja osecamo od 1945e...

Bukač

pre 2 godine

... da im pošaljemo Darka Š. kakvu bi pometnju napravio, vozi 250, pijan i drogiran a nema dozvolu. To kod njih nema u zakonu i isto bi bio kažnjen kao kod nas, ništa nikom.

Avala

pre 2 godine

Poenta je u ZABRANJENO. Nije bitno što je možda bezbedno, jer je auto dobar i nema nigde nikog i vozač vešt i iskusan itd. Dakle, ako te uhvate sledi kazna. Svaki vozač to zna. A takođe zna i kolika je kazna ako trostruko preteraš brzinu.
Ne znam zašto se neki prave nevešti. Kao kazna je preterana. Možda i jeste, ali to si znao čim si seo ukola.

gospodin

pre 2 godine

Čovek je sigurno dobar vozač i nije ugrožavao nikog.
Da je neka paljevina i da je bio realna opasnost, vozio bi italijanski automobil.

mience

pre 2 godine

Pa sta je to. ja sam niz Cvijicevu 1993 vozio toliko. Nema nigde nikog, noc, kriza, nema goriva, nema niceg, samo gas. I nikom nista.

samo kažem

pre 2 godine

U Danskoj za takav saobračajni prekršaj oduzimaju auto već odavno. I nije ih briga da li je auto pod kreditom ili ne. Takav je zakon.

Boske

pre 2 godine

159kmh u Nissanu Gtr je bezbednije nego 40kmh u autu svih ovih sto ovde pisu komentare..
(realno, 03. maj 2022 22:06)

Narocito je bezbedno po pesaka ili biciklistu koji osmotrivsi ulicu ne ocekuju da ce da izleti ludak sa 159 km/h. Posmatras stvari iz ugla vozaca kao da je jedini ucesnik u saobracaju, komentar ti je takav da osim niskog IQ ukazuje i da ti treba psihijatrijsko lecenje u ustanovi zatvorenog tipa.

Valerij

pre 2 godine

@Sini 001
Što se opterećuješ da ovima što komentarišu iz čiste zlobe i pozdravlaju odluku da se nekome oduzme auto.
Pa to su mahom vozači koji su štrebali testove i položili iz 4-og pokušaja, a vožnju iz 6-og. Po gradu se lako prepoznaju, na semaforu im treba da krenu 5 sekundi, ubace u drugu i tako kroz ceo grad. Kad se prestrojavaju postoje samo oni, bočne strane auta su im uglavnom ulubljene jer ne znaju da uhvate pravilan luk kad skreću. Postavljaju kante i lance na sred ulice da sačuvaju svoje parking mesto. Ako ideš iza njih i zatrubiš im, oni ne znaju da na tom imaš pravo, prepdanu se i ne znaju šta će. Kad se uključuju na auto put kod Genexa npr, direktno idu iz trake za uključivanje u skroz levu, oni su najvažniji, a onda lagano 60 na sat i drže rastojanje od 80 metara. Otud kolapsi u saobraćaju. Kad prolaze pored Dušanovačkog mosta, uspore da vide ko skreće baš tu i ko živi u tom delu grada, zato je tamo večiti kolaps, a posle ga nema. Pozivaju se na EU zakone, ali sede uredno u Srbiji. U servis idu samo kad im auto potpuno lipše. Ono što se javi na vestima ili piše u novinama za njih je zakon, a ako je došlo iz EU to je onda bog rekao. To je nažalost današnja Srbija. Uskoro će svi na paradu.

mr

pre 2 godine

Hhahhaha ovaj sto kaze da se dobro razume a pominje carinski prekršaj iz Nemačke u Holandiju. U EU nema carine.
(mj, 3. maj 2022 21:07)

Јапанска возила имају царину у ЕУ, тако да је могуће направити царински прекршај између Холандије и Немачке, тј између било које две земље када су у питању јапанска возила.

Veliki brat

pre 2 godine

Zemlja u kojoj država može nešto da ti otme, a da u suštini apsolutno ništa nisi uradio, ili čak i da si uradio, zove se.lopovska diktatura,.kako god da inače sebe naziva. A ti evropski komunjarski sudovi bez porote gde.ti državni službenik odlučuje o sudbini su Miki Maus sudovi i farsa po definiciji.
(EU Citizen, 3. maj 2022 20:12)

Postoje države u kojima niko nije iznad zakona i države u kojima su neki iznad zakona i svega ostalog (sudova, policije, itd.).

Oduzimanje vozila nije tek tako, kako ti zamišljaš, već je zakonom regulisano slično kao i oduzimanje oružja, nelegalno stečene nekretnine i sl.
Dakle, neko je automobilom ugrožavao živote drugih, taj auto mu se zbog toga oduzima. Isto kao da je ugrožavao živote drugih motkom, mačem, nožem, puškom. Postoji i varijanta da se auto ne oduzme, ali da mu odrape kaznu prema prihodima ili vrednosti automobila, pa ako nema da plati, oduzmu mu automobil i prodaju na licitaciji.

Uglavnom, za jednu stvar si u pravu, da takav zakon bude donet u Srbiji, odmah bi se nameračili na ove što voze jugiće i druge jeftinije automobile i iste poslali pod presu u reciklažni centar, a ovi što voze besne automobile brzinom 2-3 puta većom od dozvoljene nastavili bi to da rade bez većih posledica.

Prvi uslov je dap ostojeći zakoni važe podjednako za sve, a ovde vidimo da 20 godina menjaju i "poboljšavaju" ZOBS, a nisu uradili najvažniju stvar - da taj ZOBS važi za sve vozače podjednako!

DC

pre 2 godine

@mikin: Nije bas tako, odn barem nije u Svajcarskoj a mislim da se odnosi isto i na Holandiju. Evo kako to trenutno izgleda u ovoj prvo-navedenoj zemlji: tolerancija za radar je 5km/h pri brzini do 100km/h, 6km/h od 101 do 150km/h i 7km/h iznad 151km/h, pri cemu tolerancije mogu biti razlicite zavisno od toga da li je u pitanju klasican, laser ili radar u policijskom vozilu u pokretu. Navedene cifre se odnose na klasican radar. Ukoliko te taj klasican radar uhvati da vozis brzinom od recimo 94km/h u zoni gde je ogranicenje 80km/h, od tih 94 se skida 5 za toleranciju radara tako da se kazna pise za 89km/h. Kazna za voznju izmedju 86 i 90 u zoni gde je ogranicenje 80 je 100 franaka na putu van naseljenog mesta odn 60 na auto-putu. Medjutim, ukoliko si usnimljen laserskim radarom, od 94km/h se skida 3km/h, pa se kazna pise za 91km/h odn 11km/h preko ogranicenja. Za takvu voznju na putu van naseljenog mesta je kazna 160CHF odn 120CHF na auto-putu.

nvns

pre 2 godine

Za tvoju informaciju jesam vozac..sa iskustvom od 3 miliona kilometara predjenih po evropskim autoputevima bez ikad ijedne nezgode..naravno da sam mnogo puta i vozio takva vozila od 300..400..pa cak i 550ks..ti si decko indijanac koji ni ne zna kakvo ubrzanje imaju takva vozila ali isto tako i kocioni sistem..komentarises nesto sto ne znas..naravno ti da sednes za takvu masinu ne bi znao ni da se snadjes.pozz.
(sini 001, 03. maj 2022 19:33)

Voziš mana tegejca 480ks, a nekad si imao priliku da sedneš i u malo jače skanije. Svaka čast. Da, kamioni imaju ozbiljne kočione sisteme jer nije lako zaustaviti 40t.

nissaM

pre 2 godine

da ste ikada seli ili bar probali da vozite taj auto ili ne daj boze skyline bile bi vam jasnije neke stvari.
da budemo jasni preterali su potpuno, auto im ne treba oduzeti jer je privatna imovina svetinja, ali treba ga lepo ispresovati u kocku pa vratiti auto u takvom stanju i tu uslugu naplatiti naravno + sve kazne po redu.
zasto onda ljudima oduzimaju oruzje ako je privatna imovina svetinja? zar auto na tolikim brzinama u naselju nije oruzje i to veoma nestabilno? sta kaze sud?

EU Citizen

pre 2 godine

Glavno da frustrirana, zavidljiva gologuzija bez dva grama mozga pozdravlja otimanje nečije imovine u horu, dok joj neki kožni kaputi opet ne počnu da lupju na vrata u tri ujutru, a.onda će da skiče, razume se...

EU Citizen

pre 2 godine

Zemlja u kojoj država može nešto da ti otme, a da u suštini apsolutno ništa nisi uradio, ili čak i da si uradio, zove se.lopovska diktatura,.kako god da inače sebe naziva. A ti evropski komunjarski sudovi bez porote gde.ti državni službenik odlučuje o sudbini su Miki Maus sudovi i farsa po definiciji.

Brzi Gonzales

pre 2 godine

Koliko nesposobnih, neupućenih, komičnih vozača među komentatorima. Sa Nisanom GTR 150 brzo samo zato što su to neki politički šalabajzeri iz EU tako napisali. Pa oni i donose takve zakone zato što oni ne voze, nego ih voze vozači kojima se to može. Kao i na autoputevima 130. Voziš 130 i onda pored tebe proleti neka službena Superb ili nešto drugo 200-250. Zašto? Zato što im se može.
A ovi komentatori, to su sve oni što cele godine voze na zimskim gumama, ne znaju da se prestroje, voze uvek levom trakom jer zaboga, što su pljunuli 50.000 € za auto da ih komšije gledaju, a niti znaju, niti smeju da voze preko 130. Tako su im ukucali u glavu.Licemeri klasični.

Džoni

pre 2 godine

Malo iz fore dodao gas malo iz fore 160 km/h kroz grad iz fore? Nadam se samo da ti nisi vozač maloumniče.
(Nebojša, 03. maj 2022 18:18)

Evo ja sam vozač i ne opravdavam ovako nešto, ali kada bi vi svi ostali moralisti mogli da shvatite da taj Nisan GTR od nule do stotke ubrza za nešto malo preko 2s, a da mu za ovih 159km/h treba možda nekih 4s onda se ne bi toliko čudili. Možda ga je samo ispalio sa semafora na par sekundi i baš tada je bio uhvaćen u radar? Opet ponavljam da ne podržavam, ali mogu da razumem.

sini 001

pre 2 godine

Za tvoju informaciju jesam vozac..sa iskustvom od 3 miliona kilometara predjenih po evropskim autoputevima bez ikad ijedne nezgode..naravno da sam mnogo puta i vozio takva vozila od 300..400..pa cak i 550ks..ti si decko indijanac koji ni ne zna kakvo ubrzanje imaju takva vozila ali isto tako i kocioni sistem..komentarises nesto sto ne znas..naravno ti da sednes za takvu masinu ne bi znao ni da se snadjes.pozz.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Ja bih mu dao macolu od 30kg da obradi auto do neprepoznatljivosti. I nakon toga da plati popravku auta i pokloni ga crvenom krstu. Nakon toga će do kraja života samo pešačiti i to bosonog...

mikin

pre 2 godine

"Kada su uzeli u obzir korekciju merenja uređaja, utvrđeno je da je vozač Nissana prekoračio ograničenje brzine za 103 km/h."

Nesto sto je ovde proslo neopazeno i nema direktne veza sa temom: uradjena je korekcija merenja uredjaja i utvrdilo se da je uredjaj u prvom ocitavanju pogresio za celih 6 km/h. (Imerenih 159 u odnosu na 153 stvarnih). Da li to postoji kod nas? Trebalo bi jer bi neko zbog tih 6km mogao ostati bez dozvole.

nvns

pre 2 godine

Kod nas lik u 15h u centralnoj ulici malog gradića napravi nezgodu. 52m trag kočenja, prešao preko ivičnjaka i izvalio stub rasvete sa betonom, odbio i udario u parkiran auto. Nakon veštačenja konstantovana minimalna brzina kretanja 154km/h u sred dana u centralnoj ulici. Došla policija i napravila evropski izveštaj! Ej eios napraviš, a imaš jasne tragove nasilničke vožnje i nemaš pristanak trećeg učesnika (vlasnika stuba) da se sačini eios.

Nebojša

pre 2 godine

Svi komentarisu a ne znaju ni da promisle ni pogledaju slike..Auto je na nemacke zoll table..uvezen u Holandiju iz Nemacke..Tablice su istekle posto su privremene i vozilo je zato oduzeto,ali ne zauvek..dobice kaznu za brzinu i kaznu u vidu carinskog prekrsaja posto je upravljao vozilom sa isteklim tablicama.Kada plati kaznu vozilo ce mu biti vraceno naravno na zalost mnogo Vas koji bi samo da uzimate nekom nesto..Doticni je sigurno handler automobilima i samo je malo iz fore dodao gas ali na krivom mestu i u krivo vreme..Iz mog teksta mozete da zakljucite da sam dosta potkovan znanjem na ovu temu sto se za 90 posto komentara ne moze reci.pozz
(sini 001, 03. maj 2022 17:24)

Malo iz fore dodao gas malo iz fore 160 km/h kroz grad iz fore? Nadam se samo da ti nisi vozač maloumniče.

Dzebedaja

pre 2 godine

Sve smo videli na slučajevima Darka Lazića i ovog malog Mitrovića. Ako imaš para možeš i da se manijačiš, mene su za 5 iznad kaznili, i to me rotacija jurila na izlazu iz grada. Svašta mi je prošlo kroz glavu kad se pandur preko razglasa razdrao RUKE NA VOLAN! Ali, ako, udri po sirotinji.

sini 001

pre 2 godine

Svi komentarisu a ne znaju ni da promisle ni pogledaju slike..Auto je na nemacke zoll table..uvezen u Holandiju iz Nemacke..Tablice su istekle posto su privremene i vozilo je zato oduzeto,ali ne zauvek..dobice kaznu za brzinu i kaznu u vidu carinskog prekrsaja posto je upravljao vozilom sa isteklim tablicama.Kada plati kaznu vozilo ce mu biti vraceno naravno na zalost mnogo Vas koji bi samo da uzimate nekom nesto..Doticni je sigurno handler automobilima i samo je malo iz fore dodao gas ali na krivom mestu i u krivo vreme..Iz mog teksta mozete da zakljucite da sam dosta potkovan znanjem na ovu temu sto se za 90 posto komentara ne moze reci.pozz

Kulov

pre 2 godine

Ulični trkači.. Pa pored toliko staza u okolini on našao da divlja po gradu. Od Zandvorta pa Zolder, Spa i Mettet u Belgiji, pa Ninburgring, pa u Francuskoj Folembray, Croix en Ternois, Clasters i mnoge druge... Aaa da, ulični trkači kad dodju na stazu uvek budu najsporiji i shvate da ne znaju da voze ....Zato mora po gradu, tu su najbrži.

Сарма

pre 2 godine

Под пресу! Ти људи више воле своја кола од рођене деце. Кад знају да им прети казна да им мезимче оде под пресу има да воде рачуна како возе. Друштвено-користан рад на депонији од једно месец дана се подразумева.

Auto.BOY

pre 2 godine

Tako i treba. Oduzeti i vozacku i automobil. Ja bih na to jos dodao zabranu ponovnog polaganja pet godina i stravicno veliku novcanu kaznu. Neka pet godina razmislja da li je normalan. 160kmh u centru grada!

pera ždera

pre 2 godine

Gde su ono stručnjaci da nam citiraju holandski ustav, EU zakone, povelju UN, kako je privatna imovina svetinja i da ne može da se oduzima 10 godina stara bembara jer pobogu kako će društvu na oči?

if ( brain != used ) // make comment

pre 2 godine

Jel bese juce nekolicina napisala da po novom Zakonu o bezbednosti saobracaja oduzimanje vozila za divljacku voznju je neustavan cin, i da je Ustavni Sud oborio i u proslom zakonu tu odredbu? Da je pravo privatne svojine Ustavom zagarantovano, niko ne sme da ti uzme vozilo, bez obzira na prekrsaj?

A glupavi holandezi zaplenili vozilo i sad ce njihov Ustavni sud da im kaze no-no, pogresili ste, vratite vozilo i platite ostetu tom coveku koji je vozio kao sulud. Jel i oni imaju Ustav i oni imaju pravo privatne svojine i sl. Joooj kad im dozdju srBski advokati i pravnici, imaju da im razbucaju drzavu ko svinja masan papir.

Jes, al' malo sutra. E Holandijo, medju vetrenjacama ...

Komša

pre 2 godine

neki zatvor ništa? Pa taj je lako mogao nekog da ubije 150+ u gradu bi ja karakterisao kao pokušaj ubistva sa predumišljajem.
(Nebojša, 3. maj 2022 11:54) 

Sa 150 pokušaj?
Nema tu pokusaja - ako pogodi ,uspelo ubistvo.

Vroom kad me opije

pre 2 godine

Pazite sad ovu ideju, kada se osoba nađe u takvom prekršaju vozi 150km/h po gradu ili na magistralnom putu, ili bahato na auto-putu. Ne oduzimati auto već dozvolu, a taj isti auto sa tom šasijom, tim motorom staviti trajnu zabranu na registraciju u zemlji. Tako neće im biti oduzeta imovina, ali taj auto neće moći da koriste, pa im preostaje ili da ga prodaju u inostranstvu ili da ga ne voze trajno, a ako vozilo bude uhvaćeno u vožnji posle onda krivična prijava a ne prekršajna...

Dzebedaja

pre 2 godine

Sve smo videli na slučajevima Darka Lazića i ovog malog Mitrovića. Ako imaš para možeš i da se manijačiš, mene su za 5 iznad kaznili, i to me rotacija jurila na izlazu iz grada. Svašta mi je prošlo kroz glavu kad se pandur preko razglasa razdrao RUKE NA VOLAN! Ali, ako, udri po sirotinji.

Nebojša

pre 2 godine

Svi komentarisu a ne znaju ni da promisle ni pogledaju slike..Auto je na nemacke zoll table..uvezen u Holandiju iz Nemacke..Tablice su istekle posto su privremene i vozilo je zato oduzeto,ali ne zauvek..dobice kaznu za brzinu i kaznu u vidu carinskog prekrsaja posto je upravljao vozilom sa isteklim tablicama.Kada plati kaznu vozilo ce mu biti vraceno naravno na zalost mnogo Vas koji bi samo da uzimate nekom nesto..Doticni je sigurno handler automobilima i samo je malo iz fore dodao gas ali na krivom mestu i u krivo vreme..Iz mog teksta mozete da zakljucite da sam dosta potkovan znanjem na ovu temu sto se za 90 posto komentara ne moze reci.pozz
(sini 001, 03. maj 2022 17:24)

Malo iz fore dodao gas malo iz fore 160 km/h kroz grad iz fore? Nadam se samo da ti nisi vozač maloumniče.

Kulov

pre 2 godine

Ulični trkači.. Pa pored toliko staza u okolini on našao da divlja po gradu. Od Zandvorta pa Zolder, Spa i Mettet u Belgiji, pa Ninburgring, pa u Francuskoj Folembray, Croix en Ternois, Clasters i mnoge druge... Aaa da, ulični trkači kad dodju na stazu uvek budu najsporiji i shvate da ne znaju da voze ....Zato mora po gradu, tu su najbrži.

Auto.BOY

pre 2 godine

Tako i treba. Oduzeti i vozacku i automobil. Ja bih na to jos dodao zabranu ponovnog polaganja pet godina i stravicno veliku novcanu kaznu. Neka pet godina razmislja da li je normalan. 160kmh u centru grada!

pera ždera

pre 2 godine

Gde su ono stručnjaci da nam citiraju holandski ustav, EU zakone, povelju UN, kako je privatna imovina svetinja i da ne može da se oduzima 10 godina stara bembara jer pobogu kako će društvu na oči?

nvns

pre 2 godine

Kod nas lik u 15h u centralnoj ulici malog gradića napravi nezgodu. 52m trag kočenja, prešao preko ivičnjaka i izvalio stub rasvete sa betonom, odbio i udario u parkiran auto. Nakon veštačenja konstantovana minimalna brzina kretanja 154km/h u sred dana u centralnoj ulici. Došla policija i napravila evropski izveštaj! Ej eios napraviš, a imaš jasne tragove nasilničke vožnje i nemaš pristanak trećeg učesnika (vlasnika stuba) da se sačini eios.

Komša

pre 2 godine

neki zatvor ništa? Pa taj je lako mogao nekog da ubije 150+ u gradu bi ja karakterisao kao pokušaj ubistva sa predumišljajem.
(Nebojša, 3. maj 2022 11:54) 

Sa 150 pokušaj?
Nema tu pokusaja - ako pogodi ,uspelo ubistvo.

Boske

pre 2 godine

159kmh u Nissanu Gtr je bezbednije nego 40kmh u autu svih ovih sto ovde pisu komentare..
(realno, 03. maj 2022 22:06)

Narocito je bezbedno po pesaka ili biciklistu koji osmotrivsi ulicu ne ocekuju da ce da izleti ludak sa 159 km/h. Posmatras stvari iz ugla vozaca kao da je jedini ucesnik u saobracaju, komentar ti je takav da osim niskog IQ ukazuje i da ti treba psihijatrijsko lecenje u ustanovi zatvorenog tipa.

Veliki brat

pre 2 godine

Zemlja u kojoj država može nešto da ti otme, a da u suštini apsolutno ništa nisi uradio, ili čak i da si uradio, zove se.lopovska diktatura,.kako god da inače sebe naziva. A ti evropski komunjarski sudovi bez porote gde.ti državni službenik odlučuje o sudbini su Miki Maus sudovi i farsa po definiciji.
(EU Citizen, 3. maj 2022 20:12)

Postoje države u kojima niko nije iznad zakona i države u kojima su neki iznad zakona i svega ostalog (sudova, policije, itd.).

Oduzimanje vozila nije tek tako, kako ti zamišljaš, već je zakonom regulisano slično kao i oduzimanje oružja, nelegalno stečene nekretnine i sl.
Dakle, neko je automobilom ugrožavao živote drugih, taj auto mu se zbog toga oduzima. Isto kao da je ugrožavao živote drugih motkom, mačem, nožem, puškom. Postoji i varijanta da se auto ne oduzme, ali da mu odrape kaznu prema prihodima ili vrednosti automobila, pa ako nema da plati, oduzmu mu automobil i prodaju na licitaciji.

Uglavnom, za jednu stvar si u pravu, da takav zakon bude donet u Srbiji, odmah bi se nameračili na ove što voze jugiće i druge jeftinije automobile i iste poslali pod presu u reciklažni centar, a ovi što voze besne automobile brzinom 2-3 puta većom od dozvoljene nastavili bi to da rade bez većih posledica.

Prvi uslov je dap ostojeći zakoni važe podjednako za sve, a ovde vidimo da 20 godina menjaju i "poboljšavaju" ZOBS, a nisu uradili najvažniju stvar - da taj ZOBS važi za sve vozače podjednako!

if ( brain != used ) // make comment

pre 2 godine

Jel bese juce nekolicina napisala da po novom Zakonu o bezbednosti saobracaja oduzimanje vozila za divljacku voznju je neustavan cin, i da je Ustavni Sud oborio i u proslom zakonu tu odredbu? Da je pravo privatne svojine Ustavom zagarantovano, niko ne sme da ti uzme vozilo, bez obzira na prekrsaj?

A glupavi holandezi zaplenili vozilo i sad ce njihov Ustavni sud da im kaze no-no, pogresili ste, vratite vozilo i platite ostetu tom coveku koji je vozio kao sulud. Jel i oni imaju Ustav i oni imaju pravo privatne svojine i sl. Joooj kad im dozdju srBski advokati i pravnici, imaju da im razbucaju drzavu ko svinja masan papir.

Jes, al' malo sutra. E Holandijo, medju vetrenjacama ...

Vroom kad me opije

pre 2 godine

Pazite sad ovu ideju, kada se osoba nađe u takvom prekršaju vozi 150km/h po gradu ili na magistralnom putu, ili bahato na auto-putu. Ne oduzimati auto već dozvolu, a taj isti auto sa tom šasijom, tim motorom staviti trajnu zabranu na registraciju u zemlji. Tako neće im biti oduzeta imovina, ali taj auto neće moći da koriste, pa im preostaje ili da ga prodaju u inostranstvu ili da ga ne voze trajno, a ako vozilo bude uhvaćeno u vožnji posle onda krivična prijava a ne prekršajna...

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Ja bih mu dao macolu od 30kg da obradi auto do neprepoznatljivosti. I nakon toga da plati popravku auta i pokloni ga crvenom krstu. Nakon toga će do kraja života samo pešačiti i to bosonog...

Сарма

pre 2 godine

Под пресу! Ти људи више воле своја кола од рођене деце. Кад знају да им прети казна да им мезимче оде под пресу има да воде рачуна како возе. Друштвено-користан рад на депонији од једно месец дана се подразумева.

mikin

pre 2 godine

"Kada su uzeli u obzir korekciju merenja uređaja, utvrđeno je da je vozač Nissana prekoračio ograničenje brzine za 103 km/h."

Nesto sto je ovde proslo neopazeno i nema direktne veza sa temom: uradjena je korekcija merenja uredjaja i utvrdilo se da je uredjaj u prvom ocitavanju pogresio za celih 6 km/h. (Imerenih 159 u odnosu na 153 stvarnih). Da li to postoji kod nas? Trebalo bi jer bi neko zbog tih 6km mogao ostati bez dozvole.

nissaM

pre 2 godine

da ste ikada seli ili bar probali da vozite taj auto ili ne daj boze skyline bile bi vam jasnije neke stvari.
da budemo jasni preterali su potpuno, auto im ne treba oduzeti jer je privatna imovina svetinja, ali treba ga lepo ispresovati u kocku pa vratiti auto u takvom stanju i tu uslugu naplatiti naravno + sve kazne po redu.
zasto onda ljudima oduzimaju oruzje ako je privatna imovina svetinja? zar auto na tolikim brzinama u naselju nije oruzje i to veoma nestabilno? sta kaze sud?

nvns

pre 2 godine

Za tvoju informaciju jesam vozac..sa iskustvom od 3 miliona kilometara predjenih po evropskim autoputevima bez ikad ijedne nezgode..naravno da sam mnogo puta i vozio takva vozila od 300..400..pa cak i 550ks..ti si decko indijanac koji ni ne zna kakvo ubrzanje imaju takva vozila ali isto tako i kocioni sistem..komentarises nesto sto ne znas..naravno ti da sednes za takvu masinu ne bi znao ni da se snadjes.pozz.
(sini 001, 03. maj 2022 19:33)

Voziš mana tegejca 480ks, a nekad si imao priliku da sedneš i u malo jače skanije. Svaka čast. Da, kamioni imaju ozbiljne kočione sisteme jer nije lako zaustaviti 40t.

Džoni

pre 2 godine

Malo iz fore dodao gas malo iz fore 160 km/h kroz grad iz fore? Nadam se samo da ti nisi vozač maloumniče.
(Nebojša, 03. maj 2022 18:18)

Evo ja sam vozač i ne opravdavam ovako nešto, ali kada bi vi svi ostali moralisti mogli da shvatite da taj Nisan GTR od nule do stotke ubrza za nešto malo preko 2s, a da mu za ovih 159km/h treba možda nekih 4s onda se ne bi toliko čudili. Možda ga je samo ispalio sa semafora na par sekundi i baš tada je bio uhvaćen u radar? Opet ponavljam da ne podržavam, ali mogu da razumem.

Brzi Gonzales

pre 2 godine

Koliko nesposobnih, neupućenih, komičnih vozača među komentatorima. Sa Nisanom GTR 150 brzo samo zato što su to neki politički šalabajzeri iz EU tako napisali. Pa oni i donose takve zakone zato što oni ne voze, nego ih voze vozači kojima se to može. Kao i na autoputevima 130. Voziš 130 i onda pored tebe proleti neka službena Superb ili nešto drugo 200-250. Zašto? Zato što im se može.
A ovi komentatori, to su sve oni što cele godine voze na zimskim gumama, ne znaju da se prestroje, voze uvek levom trakom jer zaboga, što su pljunuli 50.000 € za auto da ih komšije gledaju, a niti znaju, niti smeju da voze preko 130. Tako su im ukucali u glavu.Licemeri klasični.

Valerij

pre 2 godine

@Sini 001
Što se opterećuješ da ovima što komentarišu iz čiste zlobe i pozdravlaju odluku da se nekome oduzme auto.
Pa to su mahom vozači koji su štrebali testove i položili iz 4-og pokušaja, a vožnju iz 6-og. Po gradu se lako prepoznaju, na semaforu im treba da krenu 5 sekundi, ubace u drugu i tako kroz ceo grad. Kad se prestrojavaju postoje samo oni, bočne strane auta su im uglavnom ulubljene jer ne znaju da uhvate pravilan luk kad skreću. Postavljaju kante i lance na sred ulice da sačuvaju svoje parking mesto. Ako ideš iza njih i zatrubiš im, oni ne znaju da na tom imaš pravo, prepdanu se i ne znaju šta će. Kad se uključuju na auto put kod Genexa npr, direktno idu iz trake za uključivanje u skroz levu, oni su najvažniji, a onda lagano 60 na sat i drže rastojanje od 80 metara. Otud kolapsi u saobraćaju. Kad prolaze pored Dušanovačkog mosta, uspore da vide ko skreće baš tu i ko živi u tom delu grada, zato je tamo večiti kolaps, a posle ga nema. Pozivaju se na EU zakone, ali sede uredno u Srbiji. U servis idu samo kad im auto potpuno lipše. Ono što se javi na vestima ili piše u novinama za njih je zakon, a ako je došlo iz EU to je onda bog rekao. To je nažalost današnja Srbija. Uskoro će svi na paradu.

sini 001

pre 2 godine

Svi komentarisu a ne znaju ni da promisle ni pogledaju slike..Auto je na nemacke zoll table..uvezen u Holandiju iz Nemacke..Tablice su istekle posto su privremene i vozilo je zato oduzeto,ali ne zauvek..dobice kaznu za brzinu i kaznu u vidu carinskog prekrsaja posto je upravljao vozilom sa isteklim tablicama.Kada plati kaznu vozilo ce mu biti vraceno naravno na zalost mnogo Vas koji bi samo da uzimate nekom nesto..Doticni je sigurno handler automobilima i samo je malo iz fore dodao gas ali na krivom mestu i u krivo vreme..Iz mog teksta mozete da zakljucite da sam dosta potkovan znanjem na ovu temu sto se za 90 posto komentara ne moze reci.pozz

samo kažem

pre 2 godine

U Danskoj za takav saobračajni prekršaj oduzimaju auto već odavno. I nije ih briga da li je auto pod kreditom ili ne. Takav je zakon.

EU Citizen

pre 2 godine

Zemlja u kojoj država može nešto da ti otme, a da u suštini apsolutno ništa nisi uradio, ili čak i da si uradio, zove se.lopovska diktatura,.kako god da inače sebe naziva. A ti evropski komunjarski sudovi bez porote gde.ti državni službenik odlučuje o sudbini su Miki Maus sudovi i farsa po definiciji.

sini 001

pre 2 godine

Za tvoju informaciju jesam vozac..sa iskustvom od 3 miliona kilometara predjenih po evropskim autoputevima bez ikad ijedne nezgode..naravno da sam mnogo puta i vozio takva vozila od 300..400..pa cak i 550ks..ti si decko indijanac koji ni ne zna kakvo ubrzanje imaju takva vozila ali isto tako i kocioni sistem..komentarises nesto sto ne znas..naravno ti da sednes za takvu masinu ne bi znao ni da se snadjes.pozz.

EU Citizen

pre 2 godine

Glavno da frustrirana, zavidljiva gologuzija bez dva grama mozga pozdravlja otimanje nečije imovine u horu, dok joj neki kožni kaputi opet ne počnu da lupju na vrata u tri ujutru, a.onda će da skiče, razume se...

DC

pre 2 godine

@mikin: Nije bas tako, odn barem nije u Svajcarskoj a mislim da se odnosi isto i na Holandiju. Evo kako to trenutno izgleda u ovoj prvo-navedenoj zemlji: tolerancija za radar je 5km/h pri brzini do 100km/h, 6km/h od 101 do 150km/h i 7km/h iznad 151km/h, pri cemu tolerancije mogu biti razlicite zavisno od toga da li je u pitanju klasican, laser ili radar u policijskom vozilu u pokretu. Navedene cifre se odnose na klasican radar. Ukoliko te taj klasican radar uhvati da vozis brzinom od recimo 94km/h u zoni gde je ogranicenje 80km/h, od tih 94 se skida 5 za toleranciju radara tako da se kazna pise za 89km/h. Kazna za voznju izmedju 86 i 90 u zoni gde je ogranicenje 80 je 100 franaka na putu van naseljenog mesta odn 60 na auto-putu. Medjutim, ukoliko si usnimljen laserskim radarom, od 94km/h se skida 3km/h, pa se kazna pise za 91km/h odn 11km/h preko ogranicenja. Za takvu voznju na putu van naseljenog mesta je kazna 160CHF odn 120CHF na auto-putu.

mr

pre 2 godine

Hhahhaha ovaj sto kaze da se dobro razume a pominje carinski prekršaj iz Nemačke u Holandiju. U EU nema carine.
(mj, 3. maj 2022 21:07)

Јапанска возила имају царину у ЕУ, тако да је могуће направити царински прекршај између Холандије и Немачке, тј између било које две земље када су у питању јапанска возила.

mience

pre 2 godine

Pa sta je to. ja sam niz Cvijicevu 1993 vozio toliko. Nema nigde nikog, noc, kriza, nema goriva, nema niceg, samo gas. I nikom nista.

Avala

pre 2 godine

Poenta je u ZABRANJENO. Nije bitno što je možda bezbedno, jer je auto dobar i nema nigde nikog i vozač vešt i iskusan itd. Dakle, ako te uhvate sledi kazna. Svaki vozač to zna. A takođe zna i kolika je kazna ako trostruko preteraš brzinu.
Ne znam zašto se neki prave nevešti. Kao kazna je preterana. Možda i jeste, ali to si znao čim si seo ukola.

gospodin

pre 2 godine

Čovek je sigurno dobar vozač i nije ugrožavao nikog.
Da je neka paljevina i da je bio realna opasnost, vozio bi italijanski automobil.

Bukač

pre 2 godine

... da im pošaljemo Darka Š. kakvu bi pometnju napravio, vozi 250, pijan i drogiran a nema dozvolu. To kod njih nema u zakonu i isto bi bio kažnjen kao kod nas, ništa nikom.

Lancia Delta

pre 2 godine

@if brain used..., mogao si da poslusas svoj savet, pa da procitas tekst. Auto je oduzet jer je istekla registracija, ne zbog prekoracenja brzine. Da si ukljucio mozak, kako preporucujes drugima, mogao si da razmislis o tome da Ustavi razlicitih drzava mogu, gle cuda, takodje da budu razliciti. Pa ako Ustav Srbije nesto dozvoljava ili brani, to ne znaci da Ustav neke druge drzave ne moze da propise drugaciji okvir za donosenje zakona. Ali nekim ljudima se jednostavno dopada oduzimanje legalno stecene imovine, i ne vredi. Posledice takvog razmisljanja osecamo od 1945e...

EU Citizen

pre 2 godine

Glavno da frustrirana, zavidljiva gologuzija bez dva grama mozga pozdravlja otimanje nečije imovine u horu, dok joj neki kožni kaputi opet ne počnu da lupju na vrata u tri ujutru, a.onda će da skiče, razume se...

EU Citizen

pre 2 godine

Zemlja u kojoj država može nešto da ti otme, a da u suštini apsolutno ništa nisi uradio, ili čak i da si uradio, zove se.lopovska diktatura,.kako god da inače sebe naziva. A ti evropski komunjarski sudovi bez porote gde.ti državni službenik odlučuje o sudbini su Miki Maus sudovi i farsa po definiciji.

Džoni

pre 2 godine

Malo iz fore dodao gas malo iz fore 160 km/h kroz grad iz fore? Nadam se samo da ti nisi vozač maloumniče.
(Nebojša, 03. maj 2022 18:18)

Evo ja sam vozač i ne opravdavam ovako nešto, ali kada bi vi svi ostali moralisti mogli da shvatite da taj Nisan GTR od nule do stotke ubrza za nešto malo preko 2s, a da mu za ovih 159km/h treba možda nekih 4s onda se ne bi toliko čudili. Možda ga je samo ispalio sa semafora na par sekundi i baš tada je bio uhvaćen u radar? Opet ponavljam da ne podržavam, ali mogu da razumem.

sini 001

pre 2 godine

Svi komentarisu a ne znaju ni da promisle ni pogledaju slike..Auto je na nemacke zoll table..uvezen u Holandiju iz Nemacke..Tablice su istekle posto su privremene i vozilo je zato oduzeto,ali ne zauvek..dobice kaznu za brzinu i kaznu u vidu carinskog prekrsaja posto je upravljao vozilom sa isteklim tablicama.Kada plati kaznu vozilo ce mu biti vraceno naravno na zalost mnogo Vas koji bi samo da uzimate nekom nesto..Doticni je sigurno handler automobilima i samo je malo iz fore dodao gas ali na krivom mestu i u krivo vreme..Iz mog teksta mozete da zakljucite da sam dosta potkovan znanjem na ovu temu sto se za 90 posto komentara ne moze reci.pozz

Brzi Gonzales

pre 2 godine

Koliko nesposobnih, neupućenih, komičnih vozača među komentatorima. Sa Nisanom GTR 150 brzo samo zato što su to neki politički šalabajzeri iz EU tako napisali. Pa oni i donose takve zakone zato što oni ne voze, nego ih voze vozači kojima se to može. Kao i na autoputevima 130. Voziš 130 i onda pored tebe proleti neka službena Superb ili nešto drugo 200-250. Zašto? Zato što im se može.
A ovi komentatori, to su sve oni što cele godine voze na zimskim gumama, ne znaju da se prestroje, voze uvek levom trakom jer zaboga, što su pljunuli 50.000 € za auto da ih komšije gledaju, a niti znaju, niti smeju da voze preko 130. Tako su im ukucali u glavu.Licemeri klasični.

sini 001

pre 2 godine

Za tvoju informaciju jesam vozac..sa iskustvom od 3 miliona kilometara predjenih po evropskim autoputevima bez ikad ijedne nezgode..naravno da sam mnogo puta i vozio takva vozila od 300..400..pa cak i 550ks..ti si decko indijanac koji ni ne zna kakvo ubrzanje imaju takva vozila ali isto tako i kocioni sistem..komentarises nesto sto ne znas..naravno ti da sednes za takvu masinu ne bi znao ni da se snadjes.pozz.

mience

pre 2 godine

Pa sta je to. ja sam niz Cvijicevu 1993 vozio toliko. Nema nigde nikog, noc, kriza, nema goriva, nema niceg, samo gas. I nikom nista.

Valerij

pre 2 godine

@Sini 001
Što se opterećuješ da ovima što komentarišu iz čiste zlobe i pozdravlaju odluku da se nekome oduzme auto.
Pa to su mahom vozači koji su štrebali testove i položili iz 4-og pokušaja, a vožnju iz 6-og. Po gradu se lako prepoznaju, na semaforu im treba da krenu 5 sekundi, ubace u drugu i tako kroz ceo grad. Kad se prestrojavaju postoje samo oni, bočne strane auta su im uglavnom ulubljene jer ne znaju da uhvate pravilan luk kad skreću. Postavljaju kante i lance na sred ulice da sačuvaju svoje parking mesto. Ako ideš iza njih i zatrubiš im, oni ne znaju da na tom imaš pravo, prepdanu se i ne znaju šta će. Kad se uključuju na auto put kod Genexa npr, direktno idu iz trake za uključivanje u skroz levu, oni su najvažniji, a onda lagano 60 na sat i drže rastojanje od 80 metara. Otud kolapsi u saobraćaju. Kad prolaze pored Dušanovačkog mosta, uspore da vide ko skreće baš tu i ko živi u tom delu grada, zato je tamo večiti kolaps, a posle ga nema. Pozivaju se na EU zakone, ali sede uredno u Srbiji. U servis idu samo kad im auto potpuno lipše. Ono što se javi na vestima ili piše u novinama za njih je zakon, a ako je došlo iz EU to je onda bog rekao. To je nažalost današnja Srbija. Uskoro će svi na paradu.

Istrebljivač Vonjevina

pre 2 godine

Ja bih mu dao macolu od 30kg da obradi auto do neprepoznatljivosti. I nakon toga da plati popravku auta i pokloni ga crvenom krstu. Nakon toga će do kraja života samo pešačiti i to bosonog...

Nebojša

pre 2 godine

Svi komentarisu a ne znaju ni da promisle ni pogledaju slike..Auto je na nemacke zoll table..uvezen u Holandiju iz Nemacke..Tablice su istekle posto su privremene i vozilo je zato oduzeto,ali ne zauvek..dobice kaznu za brzinu i kaznu u vidu carinskog prekrsaja posto je upravljao vozilom sa isteklim tablicama.Kada plati kaznu vozilo ce mu biti vraceno naravno na zalost mnogo Vas koji bi samo da uzimate nekom nesto..Doticni je sigurno handler automobilima i samo je malo iz fore dodao gas ali na krivom mestu i u krivo vreme..Iz mog teksta mozete da zakljucite da sam dosta potkovan znanjem na ovu temu sto se za 90 posto komentara ne moze reci.pozz
(sini 001, 03. maj 2022 17:24)

Malo iz fore dodao gas malo iz fore 160 km/h kroz grad iz fore? Nadam se samo da ti nisi vozač maloumniče.

Vroom kad me opije

pre 2 godine

Pazite sad ovu ideju, kada se osoba nađe u takvom prekršaju vozi 150km/h po gradu ili na magistralnom putu, ili bahato na auto-putu. Ne oduzimati auto već dozvolu, a taj isti auto sa tom šasijom, tim motorom staviti trajnu zabranu na registraciju u zemlji. Tako neće im biti oduzeta imovina, ali taj auto neće moći da koriste, pa im preostaje ili da ga prodaju u inostranstvu ili da ga ne voze trajno, a ako vozilo bude uhvaćeno u vožnji posle onda krivična prijava a ne prekršajna...

Auto.BOY

pre 2 godine

Tako i treba. Oduzeti i vozacku i automobil. Ja bih na to jos dodao zabranu ponovnog polaganja pet godina i stravicno veliku novcanu kaznu. Neka pet godina razmislja da li je normalan. 160kmh u centru grada!

pera ždera

pre 2 godine

Gde su ono stručnjaci da nam citiraju holandski ustav, EU zakone, povelju UN, kako je privatna imovina svetinja i da ne može da se oduzima 10 godina stara bembara jer pobogu kako će društvu na oči?

Сарма

pre 2 godine

Под пресу! Ти људи више воле своја кола од рођене деце. Кад знају да им прети казна да им мезимче оде под пресу има да воде рачуна како возе. Друштвено-користан рад на депонији од једно месец дана се подразумева.

mikin

pre 2 godine

"Kada su uzeli u obzir korekciju merenja uređaja, utvrđeno je da je vozač Nissana prekoračio ograničenje brzine za 103 km/h."

Nesto sto je ovde proslo neopazeno i nema direktne veza sa temom: uradjena je korekcija merenja uredjaja i utvrdilo se da je uredjaj u prvom ocitavanju pogresio za celih 6 km/h. (Imerenih 159 u odnosu na 153 stvarnih). Da li to postoji kod nas? Trebalo bi jer bi neko zbog tih 6km mogao ostati bez dozvole.

if ( brain != used ) // make comment

pre 2 godine

Jel bese juce nekolicina napisala da po novom Zakonu o bezbednosti saobracaja oduzimanje vozila za divljacku voznju je neustavan cin, i da je Ustavni Sud oborio i u proslom zakonu tu odredbu? Da je pravo privatne svojine Ustavom zagarantovano, niko ne sme da ti uzme vozilo, bez obzira na prekrsaj?

A glupavi holandezi zaplenili vozilo i sad ce njihov Ustavni sud da im kaze no-no, pogresili ste, vratite vozilo i platite ostetu tom coveku koji je vozio kao sulud. Jel i oni imaju Ustav i oni imaju pravo privatne svojine i sl. Joooj kad im dozdju srBski advokati i pravnici, imaju da im razbucaju drzavu ko svinja masan papir.

Jes, al' malo sutra. E Holandijo, medju vetrenjacama ...

gospodin

pre 2 godine

Čovek je sigurno dobar vozač i nije ugrožavao nikog.
Da je neka paljevina i da je bio realna opasnost, vozio bi italijanski automobil.

nvns

pre 2 godine

Za tvoju informaciju jesam vozac..sa iskustvom od 3 miliona kilometara predjenih po evropskim autoputevima bez ikad ijedne nezgode..naravno da sam mnogo puta i vozio takva vozila od 300..400..pa cak i 550ks..ti si decko indijanac koji ni ne zna kakvo ubrzanje imaju takva vozila ali isto tako i kocioni sistem..komentarises nesto sto ne znas..naravno ti da sednes za takvu masinu ne bi znao ni da se snadjes.pozz.
(sini 001, 03. maj 2022 19:33)

Voziš mana tegejca 480ks, a nekad si imao priliku da sedneš i u malo jače skanije. Svaka čast. Da, kamioni imaju ozbiljne kočione sisteme jer nije lako zaustaviti 40t.

Komša

pre 2 godine

neki zatvor ništa? Pa taj je lako mogao nekog da ubije 150+ u gradu bi ja karakterisao kao pokušaj ubistva sa predumišljajem.
(Nebojša, 3. maj 2022 11:54) 

Sa 150 pokušaj?
Nema tu pokusaja - ako pogodi ,uspelo ubistvo.

Kulov

pre 2 godine

Ulični trkači.. Pa pored toliko staza u okolini on našao da divlja po gradu. Od Zandvorta pa Zolder, Spa i Mettet u Belgiji, pa Ninburgring, pa u Francuskoj Folembray, Croix en Ternois, Clasters i mnoge druge... Aaa da, ulični trkači kad dodju na stazu uvek budu najsporiji i shvate da ne znaju da voze ....Zato mora po gradu, tu su najbrži.

Dzebedaja

pre 2 godine

Sve smo videli na slučajevima Darka Lazića i ovog malog Mitrovića. Ako imaš para možeš i da se manijačiš, mene su za 5 iznad kaznili, i to me rotacija jurila na izlazu iz grada. Svašta mi je prošlo kroz glavu kad se pandur preko razglasa razdrao RUKE NA VOLAN! Ali, ako, udri po sirotinji.

Boske

pre 2 godine

159kmh u Nissanu Gtr je bezbednije nego 40kmh u autu svih ovih sto ovde pisu komentare..
(realno, 03. maj 2022 22:06)

Narocito je bezbedno po pesaka ili biciklistu koji osmotrivsi ulicu ne ocekuju da ce da izleti ludak sa 159 km/h. Posmatras stvari iz ugla vozaca kao da je jedini ucesnik u saobracaju, komentar ti je takav da osim niskog IQ ukazuje i da ti treba psihijatrijsko lecenje u ustanovi zatvorenog tipa.

nvns

pre 2 godine

Kod nas lik u 15h u centralnoj ulici malog gradića napravi nezgodu. 52m trag kočenja, prešao preko ivičnjaka i izvalio stub rasvete sa betonom, odbio i udario u parkiran auto. Nakon veštačenja konstantovana minimalna brzina kretanja 154km/h u sred dana u centralnoj ulici. Došla policija i napravila evropski izveštaj! Ej eios napraviš, a imaš jasne tragove nasilničke vožnje i nemaš pristanak trećeg učesnika (vlasnika stuba) da se sačini eios.

nissaM

pre 2 godine

da ste ikada seli ili bar probali da vozite taj auto ili ne daj boze skyline bile bi vam jasnije neke stvari.
da budemo jasni preterali su potpuno, auto im ne treba oduzeti jer je privatna imovina svetinja, ali treba ga lepo ispresovati u kocku pa vratiti auto u takvom stanju i tu uslugu naplatiti naravno + sve kazne po redu.
zasto onda ljudima oduzimaju oruzje ako je privatna imovina svetinja? zar auto na tolikim brzinama u naselju nije oruzje i to veoma nestabilno? sta kaze sud?

mr

pre 2 godine

Hhahhaha ovaj sto kaze da se dobro razume a pominje carinski prekršaj iz Nemačke u Holandiju. U EU nema carine.
(mj, 3. maj 2022 21:07)

Јапанска возила имају царину у ЕУ, тако да је могуће направити царински прекршај између Холандије и Немачке, тј између било које две земље када су у питању јапанска возила.

Veliki brat

pre 2 godine

Zemlja u kojoj država može nešto da ti otme, a da u suštini apsolutno ništa nisi uradio, ili čak i da si uradio, zove se.lopovska diktatura,.kako god da inače sebe naziva. A ti evropski komunjarski sudovi bez porote gde.ti državni službenik odlučuje o sudbini su Miki Maus sudovi i farsa po definiciji.
(EU Citizen, 3. maj 2022 20:12)

Postoje države u kojima niko nije iznad zakona i države u kojima su neki iznad zakona i svega ostalog (sudova, policije, itd.).

Oduzimanje vozila nije tek tako, kako ti zamišljaš, već je zakonom regulisano slično kao i oduzimanje oružja, nelegalno stečene nekretnine i sl.
Dakle, neko je automobilom ugrožavao živote drugih, taj auto mu se zbog toga oduzima. Isto kao da je ugrožavao živote drugih motkom, mačem, nožem, puškom. Postoji i varijanta da se auto ne oduzme, ali da mu odrape kaznu prema prihodima ili vrednosti automobila, pa ako nema da plati, oduzmu mu automobil i prodaju na licitaciji.

Uglavnom, za jednu stvar si u pravu, da takav zakon bude donet u Srbiji, odmah bi se nameračili na ove što voze jugiće i druge jeftinije automobile i iste poslali pod presu u reciklažni centar, a ovi što voze besne automobile brzinom 2-3 puta većom od dozvoljene nastavili bi to da rade bez većih posledica.

Prvi uslov je dap ostojeći zakoni važe podjednako za sve, a ovde vidimo da 20 godina menjaju i "poboljšavaju" ZOBS, a nisu uradili najvažniju stvar - da taj ZOBS važi za sve vozače podjednako!

DC

pre 2 godine

@mikin: Nije bas tako, odn barem nije u Svajcarskoj a mislim da se odnosi isto i na Holandiju. Evo kako to trenutno izgleda u ovoj prvo-navedenoj zemlji: tolerancija za radar je 5km/h pri brzini do 100km/h, 6km/h od 101 do 150km/h i 7km/h iznad 151km/h, pri cemu tolerancije mogu biti razlicite zavisno od toga da li je u pitanju klasican, laser ili radar u policijskom vozilu u pokretu. Navedene cifre se odnose na klasican radar. Ukoliko te taj klasican radar uhvati da vozis brzinom od recimo 94km/h u zoni gde je ogranicenje 80km/h, od tih 94 se skida 5 za toleranciju radara tako da se kazna pise za 89km/h. Kazna za voznju izmedju 86 i 90 u zoni gde je ogranicenje 80 je 100 franaka na putu van naseljenog mesta odn 60 na auto-putu. Medjutim, ukoliko si usnimljen laserskim radarom, od 94km/h se skida 3km/h, pa se kazna pise za 91km/h odn 11km/h preko ogranicenja. Za takvu voznju na putu van naseljenog mesta je kazna 160CHF odn 120CHF na auto-putu.

Lancia Delta

pre 2 godine

@if brain used..., mogao si da poslusas svoj savet, pa da procitas tekst. Auto je oduzet jer je istekla registracija, ne zbog prekoracenja brzine. Da si ukljucio mozak, kako preporucujes drugima, mogao si da razmislis o tome da Ustavi razlicitih drzava mogu, gle cuda, takodje da budu razliciti. Pa ako Ustav Srbije nesto dozvoljava ili brani, to ne znaci da Ustav neke druge drzave ne moze da propise drugaciji okvir za donosenje zakona. Ali nekim ljudima se jednostavno dopada oduzimanje legalno stecene imovine, i ne vredi. Posledice takvog razmisljanja osecamo od 1945e...

samo kažem

pre 2 godine

U Danskoj za takav saobračajni prekršaj oduzimaju auto već odavno. I nije ih briga da li je auto pod kreditom ili ne. Takav je zakon.

Bukač

pre 2 godine

... da im pošaljemo Darka Š. kakvu bi pometnju napravio, vozi 250, pijan i drogiran a nema dozvolu. To kod njih nema u zakonu i isto bi bio kažnjen kao kod nas, ništa nikom.

Avala

pre 2 godine

Poenta je u ZABRANJENO. Nije bitno što je možda bezbedno, jer je auto dobar i nema nigde nikog i vozač vešt i iskusan itd. Dakle, ako te uhvate sledi kazna. Svaki vozač to zna. A takođe zna i kolika je kazna ako trostruko preteraš brzinu.
Ne znam zašto se neki prave nevešti. Kao kazna je preterana. Možda i jeste, ali to si znao čim si seo ukola.