Petak, 22.04.2022.

17:32

Posle 30 godina Citroen ostaje bez minivana, da li će vam nedostajati?

Izvor: B92

Posle 30 godina Citroen ostaje bez minivana, da li æe vam nedostajati? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 2 godine

@bajca
Ja znam dve porodice sa po troje dece, jedino ovi automobili imaju tri prava sedišta nazad. Drugi tip su porodice sa dvoje male dece u sedištima i majka između njih. Na žalost, nema dece, nema ni MPV

Slikao se pored lamborDZinija, JA

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2144012#k39097617

a gde si ti video da pominje dugmice? to je poredjenje digitalne table i analogne sa postojanjem ekrana

Bitno je da si vozio novu s klasu. Bravo.

Auto.BOY

pre 2 godine

Pogasise sve sto valja. I mnogi to rade i svi daju besmislene i lazne izgovore. Sve je agenda. Kao i ova prica o SUV pa onda o EV. Sad ide nova agenda, vec dve godine, kao i aktuleni izgovori o nedostatku cipova i poluprovodnika. Osecam se kao da zivim u The Truman Show.

bajca

pre 2 godine

Uvek sam se pitao ko kupuje ove kombije? Ima veci gepek? Pa sta vozite u tim automobilima? Vise prostora u kabini? Jedino ako su muz i zena po 2m a deca povukla na njih a imaju 14,15 i 16 god. Stvarno nzm ko je ikada ova vozila kupovao.

Milan

pre 2 godine

@Drajver
Nema šta nisam vozio ( da li je dovoljna nova S klasa?) ali tvrditi da su tableti bezbedniji od dugmića je besmisleno. Na tabletu treba da bude navigacija, i sve ostalo zaključano dok god se automobil kreće. Da li neke opcije imaju smisla, da ali samo dok automobil miruje. Sve ostalo ugrožava bezbednost. Dugmići sa neodgovornim vozačem mogu biti jednako opasni, sa te strane bi ekrani čak imali i prednost uz uslov zaključavanja opcija tokom vožnje.

duki

pre 2 godine

Kome smeta dizel brektanje u kabini (meni prvom) moze da kupi u prodavnici ono parce tkanine za izolaciju na haubi. Nije skupo, a znaci. MPV klasu preferiram vise nego SUV jer je modularnost slicna, uz jeftinije odrzavanje i bolje vozne karakteristike.

DC

pre 2 godine

Pre nekih 6 meseci sam se 14 dana družio sa jednim C4 Grand Picasso 1.6hdi sa automatskim menjačom. To nije moj tip vozila jer frustrira pri bilo kakvom pokušaju požurivanja. Kao bucko u školi kog nastavnik fizičkog maltretira da trči. Međutim prilikom vožnje onom brzinom koju on nametne kao odgovorajaću za uslove na putu, auto je kao lađa i u opuštenom ritmu relaksira i oduševljava. Baš pravi porodičan auto. Ostala mi je tuga što Citroen gasi ovaj tip vozila. O nedostatku ergonomije, odn razbacivanju komandi i pokazivača po ekranima, menijima i pod-menijima, čisto da bi bilo drugačije, nekom drugom prilikom.

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2144012#k39093593

Sve vise i vise ljudi zulja kooperacija Mercedesa i Renoa da je to fascinantno. Vozio sam te automobile i iz prve ruke znam da mercedes cak i sa renoovim motorom (svojim menjacem, elektronikom, sasijom, oslanjanje, izolacijom itd itd) nema ama bas nista! Da ne govorimo o drugim modelima, tu se apsolutno gubi sansa za poredjenjem i na papiru.

Ne zelis motor iz kooperacije s' renoom? Imas cistokrvne mercedes motore u ponudi, zavisno od modela mozes birati konfiguraciju i broj cilindara, isto tako se mozes opredeliti i za motor iz amg kuhinje.

Ne zelis "tablet" i digitalnu tablu? Nisi vozio takve automobile pa ne znas koliko su funkcionalniji(izuzev nekih banalnih primera koji imaju komplikovana resenja i komande klima uredjaja unutar menija...).

Pedja

pre 2 godine

Ima c4 grand picassa iz 2014 godine.2.0 automatik.Velik,prostran,lak ta upravljanje. Žena ga obožava. Problem mu je prevelika buka u kabini od motora. Menjač mu je ok,ali je po meni loše postavljen,kod volana u obliku plastične poluge,nešto kao poluga za žmigavac.

SlinaV

pre 2 godine

... generalno je globalizacija učinila svetsko tržište uređaja široke potrošnje, u koje ubrajam i vozila do 25.000,00 eur, potpuno bezidejnim, sve ko jaje jajetu... grubo govoreći, evropsko tržište čini ponuda 4 grupacije, VW grupacija, Renault/Nissan grupacija, Stelantis grupacija i nekolicina ostalih koji ustvari ne pripadaju klasi do 25.000eur... e tu je problem, nema malih slatkih fabrika koje prave revoluciju u ideji i dizajnu, poput nekada Matre, koja je bikvalno osmislila Espace, kao pedvodnika modela namenjenih porodicama... sada se sve štanca i samo prelepljuje značka, uz obavezno preuređivanje "softvera i ekrana displeja"... najgori primer je Mercedes od Dacie... užasno jadno, a neverovatno skupo...

Stojan

pre 2 godine

ocu da uzmem novi ovaj c4 picasso, 1.6 manuelac, valja li to braćo
(luis, 22. april 2022 19:01)

Vozim DS4. Isti je i taj c4 što se mehanike tiče, samo što najnoviji izgleda veći i robusniji i mnogo se razlikuje po dizajnu od prethodnog modela... Ima sve ako je dizel još bolje. Ima i benzince, tricilindraše, turbo, 150 ks... Ali ja ne volim tri cilindra...

Stojan

pre 2 godine

Vozim 50 godina, ceo život sam u automobilima, ali ne shvatam šta ljudi, osim *určenja vide u SUV autima!
Vozio sam skoro sve, Audije, Mečke, Francuze. Japance... Od pajera, pa do Q7... Lend kruzera, x-trejla, itd. Neudobni, opasni u krivinama, na mokrom, ogromna potrošnja, bučni preko 150 km, skupe gume, na 160 bočni vetar ih baca iz trake u traku... tvrdi... i preskupi! Jedino za puvakanje po gradu.
Pre 20 dana uzeo sam DS4. hdi 2.0, 163 konja sport šik...skinut sa lizinga iz Francuske, kao nov. Prvi sitroen posle ajkule 1972....Vožnja savršena, motor tih, kida sa gasom, tih unutra, kompletna elektrika, čak i sedište vozača... Meni nije baš lep pored crne alfe gt koju još nisam prodao... Ali moja žena otkinula na DS... Kaže, ne sedam više u taj podrum od alfe... (zbog niskog sedenja, niskog krova i tvrdog ogibljenja)... A mene srce boli za alfu. Ako ode, biće kao od žene da sam se razveo... Imam je četvrtu godinu, samo sam kompresor klime promenio... i to za 6000 sa rukama. Ni sijalicu!!!
A tek sad vidim koliko sitroena ima po gradu... Ranije ih nisam primećivao toliko.
Pozdrav svima!

Alex

pre 2 godine

Ја имам Ц4 Гранд Пикасо 1.6хди 2014 и презадовољан сам. Двије године, колико га возим, нисам гледао мајстора, осим редовног сервиса и замјене кочионих дискова с плочицама.
(Боки, 23. april 2022 13:19

Koliko si prešao za dve godine?

Боки

pre 2 godine

Ја имам Ц4 Гранд Пикасо 1.6хди 2014 и презадовољан сам. Двије године, колико га возим, нисам гледао мајстора, осим редовног сервиса и замјене кочионих дискова с плочицама.

iop

pre 2 godine

Vozim Citroen C4 automatik 2016 god. Lagan za voznju, udoban, mesta koliko hoces, uzivanje. Mnogima bi odgovarao, samo je problem sto sa njim ne mozes da glumis mangupa.

Djorke

pre 2 godine

@
Ovo je strasno. Ovo najbolje pokazuje nesto o cemu se ne govori. Porodica sa troje dece vise ne moze da kupi komforan nov automobil. Namece se neprakticni i skup SUV segment koji ne sluzi nicemu osim kur**nju po gradu.
(dexter-lab, 22. april 2022 19:53)

Slazem se da je strasno, ali to sto ima premalo porodica sa troje dece, pa zato niko ni ne kupuje ove autobuse od kola. Sta ce im. Sada porodica jedno dete, eventualno dva … trece i preko toga na nivou statisticke greske.
Vidis clanak u kome pise broj prodatih komada u kom rasponu godina, bas porazavajuce brojke pa nije cudo sto prestaju da proizvode.

Volina

pre 2 godine

Memi nece ne dostajati jelga nisam ni imo misim da ima jos ko ja stoga nisu imali al kabise svi javnjali jakobi bili dugi kometari a kabi se javnjalo vise od pola stoga nisu imali bilobi sigurmo preko pedes kometara

Kobaja Grande

pre 2 godine

Ovaj poslednji C4 Grand Picasso tj. Grand Tourer je vrhunski porodicni automobil i sjajan je za daleka putovanja.
Mesta koliko hoces, plus ogroman gepek.
Tesku bih muku imao sa izborom da li on ili najnoviji Grand Scenic ili Espace.

Alex

pre 2 godine

Berlingo je i dalje tu mada i SUV-ovi dolaze u obzir. Kritičari ne shvataju da su SUV-ovi naslednici monovolumena i prirodan izbor vozača koji su nekada vozili MPV vozila. Zato su i popularni.

neko iz mase

pre 2 godine

Posedujem C4 Picasso, pošto su ga stigle godine gledao sam neki noviji automobil, problem je što nema tog SVU ili karavana koji bi makar približno nudio sličan prostor za putnike ili prtljažnik kao Picasso. Udobnost je posebna priča.

neispunjena želja

pre 2 godine

Zaista sam ozbiljno razmišljao o sadašnjem Grand Picasso-u kada se pojavio. I kao bio mi je skup. Skuplji od onoge klase koju sam tada vozio (karavan sedmosed C segmenta). I to mi je bila mentalna kočnica. Taj cenovni stepenik iznad. Posle sam slučajno kupio SUV-a, koji je možda i glupa klasa u odnosu na MPV, a čak i da nije glupa, svakako je daleko skuplja.
Tek, često mi je i dalje žao što nisam kupio GP. Fantastična ponuda prostora i savršeni HDI motori. Prava porodična ladja.

Rade

pre 2 godine

Pošto je opšti snobizam zavladao širom sveta logično je da praktične stvari pa i vozila gube svoje mesto pod nebom...
Nekada je običan čovek koji ima malo veću porodicu mogao da za relativno malo novca ima ozbiljno vozilo za više namena... sad sa navalom SUV kanti jedini ekvivalenti po prostoru u kabini su Q7, X7, GLS... automobili koji su nedostupni gotovo apsolutnoj većini ljudi.

Vozač

pre 2 godine

Spuštate sedane, hečbeke i mini venove na 12cm od tla, i čudite se popularnosti krosovera. A zarada na malo višem ogibljenju je posebna priča.

dexter-lab

pre 2 godine

Ovo je strasno. Ovo najbolje pokazuje nesto o cemu se ne govori. Porodica sa troje dece vise ne moze da kupi komforan nov automobil. Namece se neprakticni i skup SUV segment koji ne sluzi nicemu osim kur**nju po gradu.

petar

pre 2 godine

E taj poslednji Grande Space Taurer to je auto za 5točlanu porodicu sa nekom i normalnom cenom ako takvih postoje koji već imaju znaju o čemu pričam. Jedno velika šteta što prestaju sa proizvodnjom.

OmiKoron

pre 2 godine

Realno Citroen je ostao i sam bez sebe...Peđi samo drži priču i ime tradicije radi, a Citroen kao Citroen je odavno prestao da postoji kao kompanija.

neko iz mase

pre 2 godine

Posedujem C4 Picasso, pošto su ga stigle godine gledao sam neki noviji automobil, problem je što nema tog SVU ili karavana koji bi makar približno nudio sličan prostor za putnike ili prtljažnik kao Picasso. Udobnost je posebna priča.

iop

pre 2 godine

Vozim Citroen C4 automatik 2016 god. Lagan za voznju, udoban, mesta koliko hoces, uzivanje. Mnogima bi odgovarao, samo je problem sto sa njim ne mozes da glumis mangupa.

dexter-lab

pre 2 godine

Ovo je strasno. Ovo najbolje pokazuje nesto o cemu se ne govori. Porodica sa troje dece vise ne moze da kupi komforan nov automobil. Namece se neprakticni i skup SUV segment koji ne sluzi nicemu osim kur**nju po gradu.

Rade

pre 2 godine

Pošto je opšti snobizam zavladao širom sveta logično je da praktične stvari pa i vozila gube svoje mesto pod nebom...
Nekada je običan čovek koji ima malo veću porodicu mogao da za relativno malo novca ima ozbiljno vozilo za više namena... sad sa navalom SUV kanti jedini ekvivalenti po prostoru u kabini su Q7, X7, GLS... automobili koji su nedostupni gotovo apsolutnoj većini ljudi.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Ovaj poslednji C4 Grand Picasso tj. Grand Tourer je vrhunski porodicni automobil i sjajan je za daleka putovanja.
Mesta koliko hoces, plus ogroman gepek.
Tesku bih muku imao sa izborom da li on ili najnoviji Grand Scenic ili Espace.

Djorke

pre 2 godine

@
Ovo je strasno. Ovo najbolje pokazuje nesto o cemu se ne govori. Porodica sa troje dece vise ne moze da kupi komforan nov automobil. Namece se neprakticni i skup SUV segment koji ne sluzi nicemu osim kur**nju po gradu.
(dexter-lab, 22. april 2022 19:53)

Slazem se da je strasno, ali to sto ima premalo porodica sa troje dece, pa zato niko ni ne kupuje ove autobuse od kola. Sta ce im. Sada porodica jedno dete, eventualno dva … trece i preko toga na nivou statisticke greske.
Vidis clanak u kome pise broj prodatih komada u kom rasponu godina, bas porazavajuce brojke pa nije cudo sto prestaju da proizvode.

Vozač

pre 2 godine

Spuštate sedane, hečbeke i mini venove na 12cm od tla, i čudite se popularnosti krosovera. A zarada na malo višem ogibljenju je posebna priča.

petar

pre 2 godine

E taj poslednji Grande Space Taurer to je auto za 5točlanu porodicu sa nekom i normalnom cenom ako takvih postoje koji već imaju znaju o čemu pričam. Jedno velika šteta što prestaju sa proizvodnjom.

neispunjena želja

pre 2 godine

Zaista sam ozbiljno razmišljao o sadašnjem Grand Picasso-u kada se pojavio. I kao bio mi je skup. Skuplji od onoge klase koju sam tada vozio (karavan sedmosed C segmenta). I to mi je bila mentalna kočnica. Taj cenovni stepenik iznad. Posle sam slučajno kupio SUV-a, koji je možda i glupa klasa u odnosu na MPV, a čak i da nije glupa, svakako je daleko skuplja.
Tek, često mi je i dalje žao što nisam kupio GP. Fantastična ponuda prostora i savršeni HDI motori. Prava porodična ladja.

Alex

pre 2 godine

Berlingo je i dalje tu mada i SUV-ovi dolaze u obzir. Kritičari ne shvataju da su SUV-ovi naslednici monovolumena i prirodan izbor vozača koji su nekada vozili MPV vozila. Zato su i popularni.

Volina

pre 2 godine

Memi nece ne dostajati jelga nisam ni imo misim da ima jos ko ja stoga nisu imali al kabise svi javnjali jakobi bili dugi kometari a kabi se javnjalo vise od pola stoga nisu imali bilobi sigurmo preko pedes kometara

Stojan

pre 2 godine

Vozim 50 godina, ceo život sam u automobilima, ali ne shvatam šta ljudi, osim *určenja vide u SUV autima!
Vozio sam skoro sve, Audije, Mečke, Francuze. Japance... Od pajera, pa do Q7... Lend kruzera, x-trejla, itd. Neudobni, opasni u krivinama, na mokrom, ogromna potrošnja, bučni preko 150 km, skupe gume, na 160 bočni vetar ih baca iz trake u traku... tvrdi... i preskupi! Jedino za puvakanje po gradu.
Pre 20 dana uzeo sam DS4. hdi 2.0, 163 konja sport šik...skinut sa lizinga iz Francuske, kao nov. Prvi sitroen posle ajkule 1972....Vožnja savršena, motor tih, kida sa gasom, tih unutra, kompletna elektrika, čak i sedište vozača... Meni nije baš lep pored crne alfe gt koju još nisam prodao... Ali moja žena otkinula na DS... Kaže, ne sedam više u taj podrum od alfe... (zbog niskog sedenja, niskog krova i tvrdog ogibljenja)... A mene srce boli za alfu. Ako ode, biće kao od žene da sam se razveo... Imam je četvrtu godinu, samo sam kompresor klime promenio... i to za 6000 sa rukama. Ni sijalicu!!!
A tek sad vidim koliko sitroena ima po gradu... Ranije ih nisam primećivao toliko.
Pozdrav svima!

Боки

pre 2 godine

Ја имам Ц4 Гранд Пикасо 1.6хди 2014 и презадовољан сам. Двије године, колико га возим, нисам гледао мајстора, осим редовног сервиса и замјене кочионих дискова с плочицама.

Stojan

pre 2 godine

ocu da uzmem novi ovaj c4 picasso, 1.6 manuelac, valja li to braćo
(luis, 22. april 2022 19:01)

Vozim DS4. Isti je i taj c4 što se mehanike tiče, samo što najnoviji izgleda veći i robusniji i mnogo se razlikuje po dizajnu od prethodnog modela... Ima sve ako je dizel još bolje. Ima i benzince, tricilindraše, turbo, 150 ks... Ali ja ne volim tri cilindra...

SlinaV

pre 2 godine

... generalno je globalizacija učinila svetsko tržište uređaja široke potrošnje, u koje ubrajam i vozila do 25.000,00 eur, potpuno bezidejnim, sve ko jaje jajetu... grubo govoreći, evropsko tržište čini ponuda 4 grupacije, VW grupacija, Renault/Nissan grupacija, Stelantis grupacija i nekolicina ostalih koji ustvari ne pripadaju klasi do 25.000eur... e tu je problem, nema malih slatkih fabrika koje prave revoluciju u ideji i dizajnu, poput nekada Matre, koja je bikvalno osmislila Espace, kao pedvodnika modela namenjenih porodicama... sada se sve štanca i samo prelepljuje značka, uz obavezno preuređivanje "softvera i ekrana displeja"... najgori primer je Mercedes od Dacie... užasno jadno, a neverovatno skupo...

Alex

pre 2 godine

Ја имам Ц4 Гранд Пикасо 1.6хди 2014 и презадовољан сам. Двије године, колико га возим, нисам гледао мајстора, осим редовног сервиса и замјене кочионих дискова с плочицама.
(Боки, 23. april 2022 13:19

Koliko si prešao za dve godine?

Pedja

pre 2 godine

Ima c4 grand picassa iz 2014 godine.2.0 automatik.Velik,prostran,lak ta upravljanje. Žena ga obožava. Problem mu je prevelika buka u kabini od motora. Menjač mu je ok,ali je po meni loše postavljen,kod volana u obliku plastične poluge,nešto kao poluga za žmigavac.

DC

pre 2 godine

Pre nekih 6 meseci sam se 14 dana družio sa jednim C4 Grand Picasso 1.6hdi sa automatskim menjačom. To nije moj tip vozila jer frustrira pri bilo kakvom pokušaju požurivanja. Kao bucko u školi kog nastavnik fizičkog maltretira da trči. Međutim prilikom vožnje onom brzinom koju on nametne kao odgovorajaću za uslove na putu, auto je kao lađa i u opuštenom ritmu relaksira i oduševljava. Baš pravi porodičan auto. Ostala mi je tuga što Citroen gasi ovaj tip vozila. O nedostatku ergonomije, odn razbacivanju komandi i pokazivača po ekranima, menijima i pod-menijima, čisto da bi bilo drugačije, nekom drugom prilikom.

Auto.BOY

pre 2 godine

Pogasise sve sto valja. I mnogi to rade i svi daju besmislene i lazne izgovore. Sve je agenda. Kao i ova prica o SUV pa onda o EV. Sad ide nova agenda, vec dve godine, kao i aktuleni izgovori o nedostatku cipova i poluprovodnika. Osecam se kao da zivim u The Truman Show.

OmiKoron

pre 2 godine

Realno Citroen je ostao i sam bez sebe...Peđi samo drži priču i ime tradicije radi, a Citroen kao Citroen je odavno prestao da postoji kao kompanija.

Milan

pre 2 godine

@Drajver
Nema šta nisam vozio ( da li je dovoljna nova S klasa?) ali tvrditi da su tableti bezbedniji od dugmića je besmisleno. Na tabletu treba da bude navigacija, i sve ostalo zaključano dok god se automobil kreće. Da li neke opcije imaju smisla, da ali samo dok automobil miruje. Sve ostalo ugrožava bezbednost. Dugmići sa neodgovornim vozačem mogu biti jednako opasni, sa te strane bi ekrani čak imali i prednost uz uslov zaključavanja opcija tokom vožnje.

Milan

pre 2 godine

@bajca
Ja znam dve porodice sa po troje dece, jedino ovi automobili imaju tri prava sedišta nazad. Drugi tip su porodice sa dvoje male dece u sedištima i majka između njih. Na žalost, nema dece, nema ni MPV

duki

pre 2 godine

Kome smeta dizel brektanje u kabini (meni prvom) moze da kupi u prodavnici ono parce tkanine za izolaciju na haubi. Nije skupo, a znaci. MPV klasu preferiram vise nego SUV jer je modularnost slicna, uz jeftinije odrzavanje i bolje vozne karakteristike.

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2144012#k39093593

Sve vise i vise ljudi zulja kooperacija Mercedesa i Renoa da je to fascinantno. Vozio sam te automobile i iz prve ruke znam da mercedes cak i sa renoovim motorom (svojim menjacem, elektronikom, sasijom, oslanjanje, izolacijom itd itd) nema ama bas nista! Da ne govorimo o drugim modelima, tu se apsolutno gubi sansa za poredjenjem i na papiru.

Ne zelis motor iz kooperacije s' renoom? Imas cistokrvne mercedes motore u ponudi, zavisno od modela mozes birati konfiguraciju i broj cilindara, isto tako se mozes opredeliti i za motor iz amg kuhinje.

Ne zelis "tablet" i digitalnu tablu? Nisi vozio takve automobile pa ne znas koliko su funkcionalniji(izuzev nekih banalnih primera koji imaju komplikovana resenja i komande klima uredjaja unutar menija...).

Slikao se pored lamborDZinija, JA

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2144012#k39097617

a gde si ti video da pominje dugmice? to je poredjenje digitalne table i analogne sa postojanjem ekrana

Bitno je da si vozio novu s klasu. Bravo.

bajca

pre 2 godine

Uvek sam se pitao ko kupuje ove kombije? Ima veci gepek? Pa sta vozite u tim automobilima? Vise prostora u kabini? Jedino ako su muz i zena po 2m a deca povukla na njih a imaju 14,15 i 16 god. Stvarno nzm ko je ikada ova vozila kupovao.

Volina

pre 2 godine

Memi nece ne dostajati jelga nisam ni imo misim da ima jos ko ja stoga nisu imali al kabise svi javnjali jakobi bili dugi kometari a kabi se javnjalo vise od pola stoga nisu imali bilobi sigurmo preko pedes kometara

OmiKoron

pre 2 godine

Realno Citroen je ostao i sam bez sebe...Peđi samo drži priču i ime tradicije radi, a Citroen kao Citroen je odavno prestao da postoji kao kompanija.

bajca

pre 2 godine

Uvek sam se pitao ko kupuje ove kombije? Ima veci gepek? Pa sta vozite u tim automobilima? Vise prostora u kabini? Jedino ako su muz i zena po 2m a deca povukla na njih a imaju 14,15 i 16 god. Stvarno nzm ko je ikada ova vozila kupovao.

Alex

pre 2 godine

Berlingo je i dalje tu mada i SUV-ovi dolaze u obzir. Kritičari ne shvataju da su SUV-ovi naslednici monovolumena i prirodan izbor vozača koji su nekada vozili MPV vozila. Zato su i popularni.

Drajver

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2144012#k39093593

Sve vise i vise ljudi zulja kooperacija Mercedesa i Renoa da je to fascinantno. Vozio sam te automobile i iz prve ruke znam da mercedes cak i sa renoovim motorom (svojim menjacem, elektronikom, sasijom, oslanjanje, izolacijom itd itd) nema ama bas nista! Da ne govorimo o drugim modelima, tu se apsolutno gubi sansa za poredjenjem i na papiru.

Ne zelis motor iz kooperacije s' renoom? Imas cistokrvne mercedes motore u ponudi, zavisno od modela mozes birati konfiguraciju i broj cilindara, isto tako se mozes opredeliti i za motor iz amg kuhinje.

Ne zelis "tablet" i digitalnu tablu? Nisi vozio takve automobile pa ne znas koliko su funkcionalniji(izuzev nekih banalnih primera koji imaju komplikovana resenja i komande klima uredjaja unutar menija...).

iop

pre 2 godine

Vozim Citroen C4 automatik 2016 god. Lagan za voznju, udoban, mesta koliko hoces, uzivanje. Mnogima bi odgovarao, samo je problem sto sa njim ne mozes da glumis mangupa.

Djorke

pre 2 godine

@
Ovo je strasno. Ovo najbolje pokazuje nesto o cemu se ne govori. Porodica sa troje dece vise ne moze da kupi komforan nov automobil. Namece se neprakticni i skup SUV segment koji ne sluzi nicemu osim kur**nju po gradu.
(dexter-lab, 22. april 2022 19:53)

Slazem se da je strasno, ali to sto ima premalo porodica sa troje dece, pa zato niko ni ne kupuje ove autobuse od kola. Sta ce im. Sada porodica jedno dete, eventualno dva … trece i preko toga na nivou statisticke greske.
Vidis clanak u kome pise broj prodatih komada u kom rasponu godina, bas porazavajuce brojke pa nije cudo sto prestaju da proizvode.

Rade

pre 2 godine

Pošto je opšti snobizam zavladao širom sveta logično je da praktične stvari pa i vozila gube svoje mesto pod nebom...
Nekada je običan čovek koji ima malo veću porodicu mogao da za relativno malo novca ima ozbiljno vozilo za više namena... sad sa navalom SUV kanti jedini ekvivalenti po prostoru u kabini su Q7, X7, GLS... automobili koji su nedostupni gotovo apsolutnoj većini ljudi.

Alex

pre 2 godine

Ја имам Ц4 Гранд Пикасо 1.6хди 2014 и презадовољан сам. Двије године, колико га возим, нисам гледао мајстора, осим редовног сервиса и замјене кочионих дискова с плочицама.
(Боки, 23. april 2022 13:19

Koliko si prešao za dve godine?

dexter-lab

pre 2 godine

Ovo je strasno. Ovo najbolje pokazuje nesto o cemu se ne govori. Porodica sa troje dece vise ne moze da kupi komforan nov automobil. Namece se neprakticni i skup SUV segment koji ne sluzi nicemu osim kur**nju po gradu.

neko iz mase

pre 2 godine

Posedujem C4 Picasso, pošto su ga stigle godine gledao sam neki noviji automobil, problem je što nema tog SVU ili karavana koji bi makar približno nudio sličan prostor za putnike ili prtljažnik kao Picasso. Udobnost je posebna priča.

Stojan

pre 2 godine

Vozim 50 godina, ceo život sam u automobilima, ali ne shvatam šta ljudi, osim *určenja vide u SUV autima!
Vozio sam skoro sve, Audije, Mečke, Francuze. Japance... Od pajera, pa do Q7... Lend kruzera, x-trejla, itd. Neudobni, opasni u krivinama, na mokrom, ogromna potrošnja, bučni preko 150 km, skupe gume, na 160 bočni vetar ih baca iz trake u traku... tvrdi... i preskupi! Jedino za puvakanje po gradu.
Pre 20 dana uzeo sam DS4. hdi 2.0, 163 konja sport šik...skinut sa lizinga iz Francuske, kao nov. Prvi sitroen posle ajkule 1972....Vožnja savršena, motor tih, kida sa gasom, tih unutra, kompletna elektrika, čak i sedište vozača... Meni nije baš lep pored crne alfe gt koju još nisam prodao... Ali moja žena otkinula na DS... Kaže, ne sedam više u taj podrum od alfe... (zbog niskog sedenja, niskog krova i tvrdog ogibljenja)... A mene srce boli za alfu. Ako ode, biće kao od žene da sam se razveo... Imam je četvrtu godinu, samo sam kompresor klime promenio... i to za 6000 sa rukama. Ni sijalicu!!!
A tek sad vidim koliko sitroena ima po gradu... Ranije ih nisam primećivao toliko.
Pozdrav svima!

Vozač

pre 2 godine

Spuštate sedane, hečbeke i mini venove na 12cm od tla, i čudite se popularnosti krosovera. A zarada na malo višem ogibljenju je posebna priča.

neispunjena želja

pre 2 godine

Zaista sam ozbiljno razmišljao o sadašnjem Grand Picasso-u kada se pojavio. I kao bio mi je skup. Skuplji od onoge klase koju sam tada vozio (karavan sedmosed C segmenta). I to mi je bila mentalna kočnica. Taj cenovni stepenik iznad. Posle sam slučajno kupio SUV-a, koji je možda i glupa klasa u odnosu na MPV, a čak i da nije glupa, svakako je daleko skuplja.
Tek, često mi je i dalje žao što nisam kupio GP. Fantastična ponuda prostora i savršeni HDI motori. Prava porodična ladja.

Kobaja Grande

pre 2 godine

Ovaj poslednji C4 Grand Picasso tj. Grand Tourer je vrhunski porodicni automobil i sjajan je za daleka putovanja.
Mesta koliko hoces, plus ogroman gepek.
Tesku bih muku imao sa izborom da li on ili najnoviji Grand Scenic ili Espace.

SlinaV

pre 2 godine

... generalno je globalizacija učinila svetsko tržište uređaja široke potrošnje, u koje ubrajam i vozila do 25.000,00 eur, potpuno bezidejnim, sve ko jaje jajetu... grubo govoreći, evropsko tržište čini ponuda 4 grupacije, VW grupacija, Renault/Nissan grupacija, Stelantis grupacija i nekolicina ostalih koji ustvari ne pripadaju klasi do 25.000eur... e tu je problem, nema malih slatkih fabrika koje prave revoluciju u ideji i dizajnu, poput nekada Matre, koja je bikvalno osmislila Espace, kao pedvodnika modela namenjenih porodicama... sada se sve štanca i samo prelepljuje značka, uz obavezno preuređivanje "softvera i ekrana displeja"... najgori primer je Mercedes od Dacie... užasno jadno, a neverovatno skupo...

Боки

pre 2 godine

Ја имам Ц4 Гранд Пикасо 1.6хди 2014 и презадовољан сам. Двије године, колико га возим, нисам гледао мајстора, осим редовног сервиса и замјене кочионих дискова с плочицама.

Stojan

pre 2 godine

ocu da uzmem novi ovaj c4 picasso, 1.6 manuelac, valja li to braćo
(luis, 22. april 2022 19:01)

Vozim DS4. Isti je i taj c4 što se mehanike tiče, samo što najnoviji izgleda veći i robusniji i mnogo se razlikuje po dizajnu od prethodnog modela... Ima sve ako je dizel još bolje. Ima i benzince, tricilindraše, turbo, 150 ks... Ali ja ne volim tri cilindra...

Milan

pre 2 godine

@Drajver
Nema šta nisam vozio ( da li je dovoljna nova S klasa?) ali tvrditi da su tableti bezbedniji od dugmića je besmisleno. Na tabletu treba da bude navigacija, i sve ostalo zaključano dok god se automobil kreće. Da li neke opcije imaju smisla, da ali samo dok automobil miruje. Sve ostalo ugrožava bezbednost. Dugmići sa neodgovornim vozačem mogu biti jednako opasni, sa te strane bi ekrani čak imali i prednost uz uslov zaključavanja opcija tokom vožnje.

petar

pre 2 godine

E taj poslednji Grande Space Taurer to je auto za 5točlanu porodicu sa nekom i normalnom cenom ako takvih postoje koji već imaju znaju o čemu pričam. Jedno velika šteta što prestaju sa proizvodnjom.

Pedja

pre 2 godine

Ima c4 grand picassa iz 2014 godine.2.0 automatik.Velik,prostran,lak ta upravljanje. Žena ga obožava. Problem mu je prevelika buka u kabini od motora. Menjač mu je ok,ali je po meni loše postavljen,kod volana u obliku plastične poluge,nešto kao poluga za žmigavac.

DC

pre 2 godine

Pre nekih 6 meseci sam se 14 dana družio sa jednim C4 Grand Picasso 1.6hdi sa automatskim menjačom. To nije moj tip vozila jer frustrira pri bilo kakvom pokušaju požurivanja. Kao bucko u školi kog nastavnik fizičkog maltretira da trči. Međutim prilikom vožnje onom brzinom koju on nametne kao odgovorajaću za uslove na putu, auto je kao lađa i u opuštenom ritmu relaksira i oduševljava. Baš pravi porodičan auto. Ostala mi je tuga što Citroen gasi ovaj tip vozila. O nedostatku ergonomije, odn razbacivanju komandi i pokazivača po ekranima, menijima i pod-menijima, čisto da bi bilo drugačije, nekom drugom prilikom.

Auto.BOY

pre 2 godine

Pogasise sve sto valja. I mnogi to rade i svi daju besmislene i lazne izgovore. Sve je agenda. Kao i ova prica o SUV pa onda o EV. Sad ide nova agenda, vec dve godine, kao i aktuleni izgovori o nedostatku cipova i poluprovodnika. Osecam se kao da zivim u The Truman Show.

Slikao se pored lamborDZinija, JA

pre 2 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=2144012#k39097617

a gde si ti video da pominje dugmice? to je poredjenje digitalne table i analogne sa postojanjem ekrana

Bitno je da si vozio novu s klasu. Bravo.

duki

pre 2 godine

Kome smeta dizel brektanje u kabini (meni prvom) moze da kupi u prodavnici ono parce tkanine za izolaciju na haubi. Nije skupo, a znaci. MPV klasu preferiram vise nego SUV jer je modularnost slicna, uz jeftinije odrzavanje i bolje vozne karakteristike.

Milan

pre 2 godine

@bajca
Ja znam dve porodice sa po troje dece, jedino ovi automobili imaju tri prava sedišta nazad. Drugi tip su porodice sa dvoje male dece u sedištima i majka između njih. Na žalost, nema dece, nema ni MPV