Nedelja, 10.04.2022.

08:32

Rat – dan 46: Mariupolj pada do 9. maja?; Rusi imaju novog komandanta; Turska ne pušta u Crno more

Četrdeset šesti dan specijalne operacije vojske Rusije u Ukrajini.

Izvor: B92

Rat – dan 46: Mariupolj pada do 9. maja?; Rusi imaju novog komandanta; Turska ne pušta u Crno more IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Kruds

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)

Tebe da se stide zastitnice nacista.
(Zabrinuti Srbin, 10. april 2022 22:03)

Da li je zaista moguce da iko pada na Rusku propagandu, i naziva Ukrajince fašistima?
Preko 20 miliona ljudi, 76% Ukrajinaca glasalo da im Jerej bude predsednik.

Zabrinuti Srbin

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)
Tebe da se stide zastitnice nacista.

NikolaBg

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)
Tebe da se stide zastitnice nacista.
(Zabrinuti Srbin, 10. april 2022 22:03)

99% Ukrajinaca nije bilo nacističko. Bili su u sastavu Crvene armije ako te neko pita. To što Azov radi to imaš i u sred Beograda kad ti neonacisti prošetaju sa zastavama (bilo pre par godina) pa ih niko ne dira za razliku od Parade ponosa. Nemoj se informisati putem Informera, Blica, Pinka i Hepija. Naši srpski mozgovi su programirani da veruju tako jer misle da je to sigurno to kako kaže brat Putin. Čitaj malo istoriju pa ćeš videti u Babinom jaru koliko je Ukrajinaca, Rusa, Jevreja pobijeno i poklano od strane Nemaca. Inače Staljin je sa Hitlerom podelio Poljsku uz sporazum o nenapadanju, što je Nemačka to prekršila kasnije. Dosta je bilo trabunjanja da su Ukrajinci nacisti. Smatram da svako gleda svoja posla i korist, tako da i Putin gleda korist kao i Bajden. Metak kad bi pao na Moskvu ili Njujork to bi bio smak sveta. Ne bi kamen na kamenu ostao, zato ćuti i pokrij se ušima. Mi Srbi smo mali i ništavni, ne moramo uvek da se prsimo.

sima

pre 2 godine

@Branko
Tačno tako. slučajno ili namerno Rusi govore Nato jezikom 1999e. Još tada, Pandorina kutija je otvorena, a onda se nižu slučajevi koji su doveli do svega ovoga. Evropa će slomiti zube a Amerika će se izvući. Rusija pasti ne može, ne zbog toga što su jaki,već to Kina ne sme dozvoliti,ali ne zbog Rusije, već zbog nje same.

stevan

pre 2 godine

Ja ne znam jel ima neko normalan u ovoj Ukraini.Nije im uspelo da celu planetu okrenu protiv Rusa izigravajuci zrtvu,lagano ih pocinju kulirati jer shvataju da je evropa ipak suvisne zavisna od Putina...jebiga tako to ide,kad drugom mislis zlo surujuci sa amerima uvek ti se vrati kao bumerang...a amere boli uvo,njima i ostalim glupsonima su po principu "napasce vas rusi"prodali gomilu oruzja koju ce im placati narednih 20 god....sax-mat...

Barbarossa

pre 2 godine

Jedini nacisti u ovom ratu su Rusi. Kad Amerika pokrene specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Rusije onda ce Rusi zaboraviti Napolepona i Hitlera.

Zaboga

pre 2 godine

Dragi @Branko, ne znam šta si hteo da kažeš, ali znam da nisi dobro pročitao komentar koji komentarišeš. Propaganda uvek postoji, na svim stranama, slažem se ali ja nisam pisao o tome uopšte, nego sam navodio proverljive činjenice.

обс

pre 2 godine

Какви говори Зеленског и Европа (па и "зелени") као талац? Невероватно је да сви буду таоци једног пајаца. Судбина Украјине ме уопште неинтерсује. Интересује ме судбина Метохије и Косова. Иритирати велесилу (забранити језик те силе, убијати руску мањину) у суседству (Русију) и добити одговор те силе а онда кукати целом свету је идиотизам. Срби нису суседи САД и злочиначки су бомбардовани. Срби су малобројни и пропагандом је могуће све. Пропаганда против Русије не значи ништа осим што ће се померен појединац у Европи претворити у монструма, животињу јер је мржња против Руса важнија од било ког и било каквог живота. Мржња! Појешће сами себе и буквално.

denverac

pre 2 godine

Meka sila Rusa u poređenju sa onim kako to rade Amerikanci i njihovi saveznici kad idu čizmom i gusenicom.
(tenet, 10. april 2022 19:47)

A Rusi u Siriji, Čečeniji, itd.? Nisu gledali gde biju mnogo gore nego ovi koje pominješ.

tenet

pre 2 godine

1200+? Moglo je puno puno gore. 40 mrtvih (ukrajinska armija,teritorijalna odbrana i civili) dnevno na tom gusto naseljenom potezu, tokom tih i takvih borbi, artiljerije jednih i drugih, je manje i od najoptimističnije procene. Meka sila Rusa u poređenju sa onim kako to rade Amerikanci i njihovi saveznici kad idu čizmom i gusenicom.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

Za one koje zanima, imate snimke Marijupolja danas na netu, oslobađanje civila s trgovačkih brodova koje su azovci držali kao živi štit. I opet ponavljam, Rusi ne žele civilne žrtve, jer mogli bi pregazit i spalit Ukrajinu da hoće, ali u tom slučaju bilo bi velikog stradanja civila.

To je jedan od razloga sporog rješavanja Marijupolja. Bilo je više od 15000 ukr vojnika, mnogi raspoređeni po stanovima, civili u podrumima.

U Azovstalu se podzemno skriva još između 2 i 3000 nacifanatika. Ako ih Rusi ne istjeraju, glad hoće. Već 4 helikoptera poslana po vodstvo azova prizemljili Rusi. I za ovo postoje snimke, snimljeni i ranjeni koji su čudom preživjeli. Ima i svjedocanstava ukr marinaca koji su se predali. Pobjegli od azovaca koji pucaju u one koji žele položiti oružje.

Profa

pre 2 godine

Znaci nacisti su ljudi koji brane svoje domove? A antinacisti su oni koji su napali zemlju, unistavaju sela...
(Vladimirr, 10. april 2022 11:04)

Ni iedno ni drugo, ukucaj u gugl "nacisti" pa pročitaj.

Bane

pre 2 godine

Mauripolj oslobodjen a zaplenili Im brodove tamo…pa prejako
(Milan, 10. april 2022 16:54)

Nisu oni zaplenili ruske vojne brodove, vec trgovacke medjunarodne i drze posade kao taoce.

Branko

pre 2 godine

@zaboga
isto tako smo 99 mi bili zlocinci, silovali, ubijali, terorosali po Kosovu. Tako su i nas nazivali fasistima i ceo zapad je verovao da nas moraju bombardovati da nas sprece u nasem fasizmu prema neduznim Albancima. Ovo sto si ti napisao je ista ta propaganda Rusa koju je Nato 99 servirao svetu.

Washington

pre 2 godine

(Vladimirr, 10. april 2022 11:04)

Ne druze, nacisti su oni koji vec od 2014te zele etnicki da ociste Ukrajinu od ruskog naroda ali valjda tesko mnogima kao tebi da pogledaju druge vesti osim CNNa.

Kontras

pre 2 godine

@ jugi

Evo ja cu ti objasniti ako mi konacno objave komentar.

Mariupolj je zauzet od strane rusa vec pre pet dana. Ruska zastava je u centru grada. Luka je takodje od juce u rukama ruskih snaga.

Sta se dogadja je "ciscenje" jos nekoliko ulica i pre svega fabrile Azovstal gde su stacionirani i zabarikadirani jos par stotina ukrajinskih militanata.

Molim da se objavi kom

pre 2 godine

Kad smo mi "zavodili red" na nasoj juznoj zemlji sa secesionistima (ne opravdavam taj nacin delovanja), proglasili su nas agresorima i zlikovcima. Znate svi sta je dalje usledilo!
Kad su Ukrajinci zavodili red u Donbasu, proglasili su Ukrajince mirotvorcima, koji samo zele da zastite svoju zemlju od secesionista!
Znaci sve zavisi iz kog ugla gledate.
Moze biti i ovako i onako.
Neko moze biti jednima terorista, a drugim, borac za slobodu.
Isto je tako i sa Kurdima, pa Katalonci, da ne idem dalje...
Tako da ne vredi se mnogo raspravljati na temu ko je u pravu.
Ali mi je vise muka od komentara tipa Sandokan, fazon, a sta ako neko nas napadne kao Rusi Ukrajince i proglase nas zlocincima.
Pamcenje kao zlatna ribica.

neutral felš

pre 2 godine

Sta sad kazu Slovaci koji su isporucili S 300?
(Oliver, 10. april 2022 12:24)

verovatno kažu: za razliku od srbije, imamo jos nekoliko komada, mozemo još da pošaljemo nije problem.

Moze i tako

pre 2 godine

Ja bih zahtevala od SADa da sastavi dve liste!
Jednu, koje narode u svetu smatra teroristima i separatistima?
A druga, koje narode u svetu smatra ugnjetavanim borcima za slobodu od maticne im drzave?
Mozda bi tako znale druge drzave kako i da li smeju da deluju ili ne.
Ipak, SAD vodi glavnu rec. Da se ne lazemo. Ostali su ili pokorni ili neposlusni.
Ali ako se na listi nesto promeni (a desavalo se), nek nas blagovremeno obavesti, da ne bi naj...

sarkazam

pre 2 godine

(Neo@, 10. april 2022 10:48
A na temelju čega neki NATO zvaničnik/instruktor nebi smio biti u Ukrajini ako je pozvan od ukrajinskih vlasti. Jel nisu Rusi na isti način prisutni u Siriji?

Legionar

pre 2 godine

"Da Svabe nisu napale svoje prijatelje Ruse u WWII, Rusi bi 110% bili na pogresnoj strani istorije.
(Slovenac, 10. april 2022 12:12)"
A nože i ovako, da Japan nije napao u Perl Harboru, Amerikanci bi 120% bili na pogrešnoj strani istorije.

Samo primecujem

pre 2 godine

Citat:
"Bivši ekonomski savetnik predsednika Rusije Andrej Ilarionov izjavio je da bi "pravi embargo" zapadnih zemalja na ruske energente mogao da okonča rat u Ukrajini."
Zavrsen citat

Nista gore od bivsih...

lala u beogradu

pre 2 godine

Zar je moguce da iko zauzima stranu i argumentovano brani bilo koju od ove dve strane?! kad kazem "iko", vidim da se svi zamlacuju birajuci izmedju dve strane...kod kojih je pitanje, koja je gora...a bira se onaj koji je vise kriv... umesto da se navija da se ovaj rat zaustavi...jer vodi tamo gde nece vise biti ima li onoga "nisam znao"... jedina propaganda koju iko treba da ima je da je sve ovo strasno i da se treba naci nacin da se prekine...

Sandokan

pre 2 godine

Dokle ćete pisati "specijalna operacija" "nacionalisti"...?
Sutra (ne daj bože) , da nas neko napadne, iako nisam Srbin, biću nacionalista jer ću braniti svoju kuću, zemlju gde sam rođen, svoje prijatelje...
Jel Ukranci treba da sede u sobi da po vašem sudu ne budu nacionalisti a Rusi da im sravne pola države!?

.I.

pre 2 godine

Izjum je, ranije su to sami Ukrajinci rekli, pod ruskom kontrolom. Sad menjaju pricu. Ko ce ga znati.
A Mariupolj, pa pogledajte snimke. Rusi se krecu kroz grad i centar, gde su glavne gradske zgrade bez problema. Cak su i luku snimali Rusi praznu. Makar deo nje. U zarobljenim trgovackim brodovima sigurno ih ima jos. I po okolnim periferijama gde se kriju po kucama, krovovima. Kao gerilski rat.
Pa i za Herson pricase jedno vreme odlobodjen i sl.
Pa i Rusi, civili snimili kako docekuju rusku vojsku radosno u oslobodjenom delu Donbasa (ne mogu da potrdim da li je fora ili ne)
Vrlo je teska proverljivost vesti na ratistu.
Ne treba verovati ruskim medijima, ali oni i jesu zastupljeni sa 15%. A ne treba ni ukrajinskim i britanskim zastupljenim sa 85%.
Naravno, vise se pada na one price koje su vise zastupljene.
Tako mozete zakljuciti da nema ubijenih vojnika i placenika Ukrajine. Nema ih uopste.

O

pre 2 godine

“Oružane snage Rusije su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile štab i bazu nacionalističkog bataljona "Dnjepar" i ukrajinske sisteme S-300 u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.“—Njima su svi nacionalisti. Ko god brani zemlju od njihove agresije on je za Ruse nacista.

zaboga

pre 2 godine

Prestanite da spinujete kako su Rusi nacisti ovde. To je uvreda za mozak, ko ga ima. Istražite malo, možete i članke o Ukrajini od pre osam, sedam, šest godina... Da, Ukrajina ima ozbiljan problem sa neonacizmom, desetine naci kampova za decu po pokroviteljtbom države, niz naci paravojnih jedinica pod pokroviteljstvom države, jednu jedinicu zvanične vojke pod pokroviteljstvom države (Azov), naci stranku u vlasti, najveći svetski neonaci muzički festival pod pokroviteljstvom države, zabranjuju medije na ruskom i zatvaraju proruske političare i na državnim medijima šire mržnju prema svemu ruskom, proglašavaju Ruse kao narod manje vrednom i zlom vrstom ljudi, a imaju značajan procenat ruskog stanovništva...to je po definiciji nacizam. I tako godinama. Zato se Krim odvojio i Donbas odmetnuo, naravno uz podršku Rusije, nije Krim bio nikakva invazija, a pošto se Ukrajina nije držala sporazuma iz Minska i pošto je preko državnih neonacista ubijala Ruse u svojoj zemlji a da je međunarodna zajednica to ignorisala, i pošto su zapad i Ukrajina odbijali sve pregovore i najavljivali NATO i rakete na granicama Rusije, a Putin je zadnji put odbijenm samo par dana pre napada, Rusija je bila primorana da uđe da zaštiti Ruse u Ukrajini i samu Rusiju. A sve to je baš fino smislio zapad, Wikileaks je pre čitavu deceniju objavio mejlove CIA iz 2008. iz kojih je jasno da je CIA znala šta će do čega dovesti. Sve to je, ljudi, lako proveriva istina, a ne propaganda.

Sreten

pre 2 godine

Ruska komanda:
"Vojsko! Ko je izgubio super tajna dokumenta?"
Vojnici:
"Ne znamo, mi svi imamo svoje primerke"
Još jedna glupa predstava jeftinog komičara Volodimira zvanog volina.

Šurda

pre 2 godine

jugi..., kažu Čečeni..samo što nije pao , Kadirov..kaže da je pao.., Rusi kažu da je pitanje sata kad će pasti.., a Ukrajinci spaljuju Z tenkove

Marko

pre 2 godine

Jel može itko da objasni jel taj Mauripolj već pao ili nije?
(jugi, 10. april 2022 08:55)

Tehnicki pao, jos su tu neke sitnice kako kaze komentator (ocajno pero)

Vladimirr

pre 2 godine

Znaci nacisti su ljudi koji brane svoje domove? A antinacisti su oni koji su napali zemlju, unistavaju sela i gradove zato sto je Ukrajina pozelela da bude i stvarno nezavisna? To je ta ruska logika, ali ni kod nas mnogi nisu imuni na takve nebuloze.

Neo@

pre 2 godine

Nije Mauripolj pao 100%, pitao je neko, ostala je mala teritorija u metalnom kombinatu u kome se nalazi niz podzemnih hodnika pravljenih maltene za nuklearne udare.
Par nedelja Ukrajinci već samoubilacki šalju helikoptere, pa i brod pre neki dan, da pokupe neke ljude od tamo, očito visoke zvanice NATO pakta, visokih generala, ali kako se i načulo neke naučnike koji su učestvovali u ko zna kakvim programima.
Potvrđena je informacija da su Rusiji u Siriji pronašli u nekim delovima prilikom čišćenja upravo takve likove, ali na molbu Amerikanaca ništa od toga nije obelodanjeno. Ovaj put su Rusi rekli da će sve obelodaniti ko se tamo krio, koga štite, šta se radilo.

Moravac

pre 2 godine

Ovi Ukrajinci lažu sami sebe. Izjum je odavno pokoren, Marijupolj još par sati i biće pod kontrolom Rusa. U Marijupolju luka oslbođena70% ostaje danaciste počiste iz fabrike čelika. Borba sa njima je pitanje vremena, ali sa druge strane je problem za zapad, jer su tu visoki američki oficiri, legionari iz Francuske kao i naučnici zapada koji su radili u biološkim laboratorijama. Biće veselo kada ih sve zarobe. Biće jako neprijatno za Ameriku.
(očajno pero, 10. april 2022 09:05)

A tebi ovo javio Putin lično. Ukrajinci lažu, a rusi ne lažu, e moji Srbi.

očajno pero

pre 2 godine

Ovi Ukrajinci lažu sami sebe. Izjum je odavno pokoren, Marijupolj još par sati i biće pod kontrolom Rusa. U Marijupolju luka oslbođena70% ostaje danaciste počiste iz fabrike čelika. Borba sa njima je pitanje vremena, ali sa druge strane je problem za zapad, jer su tu visoki američki oficiri, legionari iz Francuske kao i naučnici zapada koji su radili u biološkim laboratorijama. Biće veselo kada ih sve zarobe. Biće jako neprijatno za Ameriku.

očajno pero

pre 2 godine

Ovi Ukrajinci lažu sami sebe. Izjum je odavno pokoren, Marijupolj još par sati i biće pod kontrolom Rusa. U Marijupolju luka oslbođena70% ostaje danaciste počiste iz fabrike čelika. Borba sa njima je pitanje vremena, ali sa druge strane je problem za zapad, jer su tu visoki američki oficiri, legionari iz Francuske kao i naučnici zapada koji su radili u biološkim laboratorijama. Biće veselo kada ih sve zarobe. Biće jako neprijatno za Ameriku.

Vladimirr

pre 2 godine

Znaci nacisti su ljudi koji brane svoje domove? A antinacisti su oni koji su napali zemlju, unistavaju sela i gradove zato sto je Ukrajina pozelela da bude i stvarno nezavisna? To je ta ruska logika, ali ni kod nas mnogi nisu imuni na takve nebuloze.

zaboga

pre 2 godine

Prestanite da spinujete kako su Rusi nacisti ovde. To je uvreda za mozak, ko ga ima. Istražite malo, možete i članke o Ukrajini od pre osam, sedam, šest godina... Da, Ukrajina ima ozbiljan problem sa neonacizmom, desetine naci kampova za decu po pokroviteljtbom države, niz naci paravojnih jedinica pod pokroviteljstvom države, jednu jedinicu zvanične vojke pod pokroviteljstvom države (Azov), naci stranku u vlasti, najveći svetski neonaci muzički festival pod pokroviteljstvom države, zabranjuju medije na ruskom i zatvaraju proruske političare i na državnim medijima šire mržnju prema svemu ruskom, proglašavaju Ruse kao narod manje vrednom i zlom vrstom ljudi, a imaju značajan procenat ruskog stanovništva...to je po definiciji nacizam. I tako godinama. Zato se Krim odvojio i Donbas odmetnuo, naravno uz podršku Rusije, nije Krim bio nikakva invazija, a pošto se Ukrajina nije držala sporazuma iz Minska i pošto je preko državnih neonacista ubijala Ruse u svojoj zemlji a da je međunarodna zajednica to ignorisala, i pošto su zapad i Ukrajina odbijali sve pregovore i najavljivali NATO i rakete na granicama Rusije, a Putin je zadnji put odbijenm samo par dana pre napada, Rusija je bila primorana da uđe da zaštiti Ruse u Ukrajini i samu Rusiju. A sve to je baš fino smislio zapad, Wikileaks je pre čitavu deceniju objavio mejlove CIA iz 2008. iz kojih je jasno da je CIA znala šta će do čega dovesti. Sve to je, ljudi, lako proveriva istina, a ne propaganda.

Moravac

pre 2 godine

Ovi Ukrajinci lažu sami sebe. Izjum je odavno pokoren, Marijupolj još par sati i biće pod kontrolom Rusa. U Marijupolju luka oslbođena70% ostaje danaciste počiste iz fabrike čelika. Borba sa njima je pitanje vremena, ali sa druge strane je problem za zapad, jer su tu visoki američki oficiri, legionari iz Francuske kao i naučnici zapada koji su radili u biološkim laboratorijama. Biće veselo kada ih sve zarobe. Biće jako neprijatno za Ameriku.
(očajno pero, 10. april 2022 09:05)

A tebi ovo javio Putin lično. Ukrajinci lažu, a rusi ne lažu, e moji Srbi.

Neo@

pre 2 godine

Nije Mauripolj pao 100%, pitao je neko, ostala je mala teritorija u metalnom kombinatu u kome se nalazi niz podzemnih hodnika pravljenih maltene za nuklearne udare.
Par nedelja Ukrajinci već samoubilacki šalju helikoptere, pa i brod pre neki dan, da pokupe neke ljude od tamo, očito visoke zvanice NATO pakta, visokih generala, ali kako se i načulo neke naučnike koji su učestvovali u ko zna kakvim programima.
Potvrđena je informacija da su Rusiji u Siriji pronašli u nekim delovima prilikom čišćenja upravo takve likove, ali na molbu Amerikanaca ništa od toga nije obelodanjeno. Ovaj put su Rusi rekli da će sve obelodaniti ko se tamo krio, koga štite, šta se radilo.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

Za one koje zanima, imate snimke Marijupolja danas na netu, oslobađanje civila s trgovačkih brodova koje su azovci držali kao živi štit. I opet ponavljam, Rusi ne žele civilne žrtve, jer mogli bi pregazit i spalit Ukrajinu da hoće, ali u tom slučaju bilo bi velikog stradanja civila.

To je jedan od razloga sporog rješavanja Marijupolja. Bilo je više od 15000 ukr vojnika, mnogi raspoređeni po stanovima, civili u podrumima.

U Azovstalu se podzemno skriva još između 2 i 3000 nacifanatika. Ako ih Rusi ne istjeraju, glad hoće. Već 4 helikoptera poslana po vodstvo azova prizemljili Rusi. I za ovo postoje snimke, snimljeni i ranjeni koji su čudom preživjeli. Ima i svjedocanstava ukr marinaca koji su se predali. Pobjegli od azovaca koji pucaju u one koji žele položiti oružje.

Washington

pre 2 godine

(Vladimirr, 10. april 2022 11:04)

Ne druze, nacisti su oni koji vec od 2014te zele etnicki da ociste Ukrajinu od ruskog naroda ali valjda tesko mnogima kao tebi da pogledaju druge vesti osim CNNa.

Kontras

pre 2 godine

@ jugi

Evo ja cu ti objasniti ako mi konacno objave komentar.

Mariupolj je zauzet od strane rusa vec pre pet dana. Ruska zastava je u centru grada. Luka je takodje od juce u rukama ruskih snaga.

Sta se dogadja je "ciscenje" jos nekoliko ulica i pre svega fabrile Azovstal gde su stacionirani i zabarikadirani jos par stotina ukrajinskih militanata.

Bane

pre 2 godine

Mauripolj oslobodjen a zaplenili Im brodove tamo…pa prejako
(Milan, 10. april 2022 16:54)

Nisu oni zaplenili ruske vojne brodove, vec trgovacke medjunarodne i drze posade kao taoce.

O

pre 2 godine

“Oružane snage Rusije su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile štab i bazu nacionalističkog bataljona "Dnjepar" i ukrajinske sisteme S-300 u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.“—Njima su svi nacionalisti. Ko god brani zemlju od njihove agresije on je za Ruse nacista.

Profa

pre 2 godine

Znaci nacisti su ljudi koji brane svoje domove? A antinacisti su oni koji su napali zemlju, unistavaju sela...
(Vladimirr, 10. april 2022 11:04)

Ni iedno ni drugo, ukucaj u gugl "nacisti" pa pročitaj.

Sreten

pre 2 godine

Ruska komanda:
"Vojsko! Ko je izgubio super tajna dokumenta?"
Vojnici:
"Ne znamo, mi svi imamo svoje primerke"
Još jedna glupa predstava jeftinog komičara Volodimira zvanog volina.

Sandokan

pre 2 godine

Dokle ćete pisati "specijalna operacija" "nacionalisti"...?
Sutra (ne daj bože) , da nas neko napadne, iako nisam Srbin, biću nacionalista jer ću braniti svoju kuću, zemlju gde sam rođen, svoje prijatelje...
Jel Ukranci treba da sede u sobi da po vašem sudu ne budu nacionalisti a Rusi da im sravne pola države!?

Legionar

pre 2 godine

"Da Svabe nisu napale svoje prijatelje Ruse u WWII, Rusi bi 110% bili na pogresnoj strani istorije.
(Slovenac, 10. april 2022 12:12)"
A nože i ovako, da Japan nije napao u Perl Harboru, Amerikanci bi 120% bili na pogrešnoj strani istorije.

Branko

pre 2 godine

@zaboga
isto tako smo 99 mi bili zlocinci, silovali, ubijali, terorosali po Kosovu. Tako su i nas nazivali fasistima i ceo zapad je verovao da nas moraju bombardovati da nas sprece u nasem fasizmu prema neduznim Albancima. Ovo sto si ti napisao je ista ta propaganda Rusa koju je Nato 99 servirao svetu.

обс

pre 2 godine

Какви говори Зеленског и Европа (па и "зелени") као талац? Невероватно је да сви буду таоци једног пајаца. Судбина Украјине ме уопште неинтерсује. Интересује ме судбина Метохије и Косова. Иритирати велесилу (забранити језик те силе, убијати руску мањину) у суседству (Русију) и добити одговор те силе а онда кукати целом свету је идиотизам. Срби нису суседи САД и злочиначки су бомбардовани. Срби су малобројни и пропагандом је могуће све. Пропаганда против Русије не значи ништа осим што ће се померен појединац у Европи претворити у монструма, животињу јер је мржња против Руса важнија од било ког и било каквог живота. Мржња! Појешће сами себе и буквално.

Marko

pre 2 godine

Jel može itko da objasni jel taj Mauripolj već pao ili nije?
(jugi, 10. april 2022 08:55)

Tehnicki pao, jos su tu neke sitnice kako kaze komentator (ocajno pero)

NikolaBg

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)
Tebe da se stide zastitnice nacista.
(Zabrinuti Srbin, 10. april 2022 22:03)

99% Ukrajinaca nije bilo nacističko. Bili su u sastavu Crvene armije ako te neko pita. To što Azov radi to imaš i u sred Beograda kad ti neonacisti prošetaju sa zastavama (bilo pre par godina) pa ih niko ne dira za razliku od Parade ponosa. Nemoj se informisati putem Informera, Blica, Pinka i Hepija. Naši srpski mozgovi su programirani da veruju tako jer misle da je to sigurno to kako kaže brat Putin. Čitaj malo istoriju pa ćeš videti u Babinom jaru koliko je Ukrajinaca, Rusa, Jevreja pobijeno i poklano od strane Nemaca. Inače Staljin je sa Hitlerom podelio Poljsku uz sporazum o nenapadanju, što je Nemačka to prekršila kasnije. Dosta je bilo trabunjanja da su Ukrajinci nacisti. Smatram da svako gleda svoja posla i korist, tako da i Putin gleda korist kao i Bajden. Metak kad bi pao na Moskvu ili Njujork to bi bio smak sveta. Ne bi kamen na kamenu ostao, zato ćuti i pokrij se ušima. Mi Srbi smo mali i ništavni, ne moramo uvek da se prsimo.

Molim da se objavi kom

pre 2 godine

Kad smo mi "zavodili red" na nasoj juznoj zemlji sa secesionistima (ne opravdavam taj nacin delovanja), proglasili su nas agresorima i zlikovcima. Znate svi sta je dalje usledilo!
Kad su Ukrajinci zavodili red u Donbasu, proglasili su Ukrajince mirotvorcima, koji samo zele da zastite svoju zemlju od secesionista!
Znaci sve zavisi iz kog ugla gledate.
Moze biti i ovako i onako.
Neko moze biti jednima terorista, a drugim, borac za slobodu.
Isto je tako i sa Kurdima, pa Katalonci, da ne idem dalje...
Tako da ne vredi se mnogo raspravljati na temu ko je u pravu.
Ali mi je vise muka od komentara tipa Sandokan, fazon, a sta ako neko nas napadne kao Rusi Ukrajince i proglase nas zlocincima.
Pamcenje kao zlatna ribica.

Šurda

pre 2 godine

jugi..., kažu Čečeni..samo što nije pao , Kadirov..kaže da je pao.., Rusi kažu da je pitanje sata kad će pasti.., a Ukrajinci spaljuju Z tenkove

Kruds

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)

Tebe da se stide zastitnice nacista.
(Zabrinuti Srbin, 10. april 2022 22:03)

Da li je zaista moguce da iko pada na Rusku propagandu, i naziva Ukrajince fašistima?
Preko 20 miliona ljudi, 76% Ukrajinaca glasalo da im Jerej bude predsednik.

Samo primecujem

pre 2 godine

Citat:
"Bivši ekonomski savetnik predsednika Rusije Andrej Ilarionov izjavio je da bi "pravi embargo" zapadnih zemalja na ruske energente mogao da okonča rat u Ukrajini."
Zavrsen citat

Nista gore od bivsih...

neutral felš

pre 2 godine

Sta sad kazu Slovaci koji su isporucili S 300?
(Oliver, 10. april 2022 12:24)

verovatno kažu: za razliku od srbije, imamo jos nekoliko komada, mozemo još da pošaljemo nije problem.

tenet

pre 2 godine

1200+? Moglo je puno puno gore. 40 mrtvih (ukrajinska armija,teritorijalna odbrana i civili) dnevno na tom gusto naseljenom potezu, tokom tih i takvih borbi, artiljerije jednih i drugih, je manje i od najoptimističnije procene. Meka sila Rusa u poređenju sa onim kako to rade Amerikanci i njihovi saveznici kad idu čizmom i gusenicom.

Barbarossa

pre 2 godine

Jedini nacisti u ovom ratu su Rusi. Kad Amerika pokrene specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Rusije onda ce Rusi zaboraviti Napolepona i Hitlera.

sarkazam

pre 2 godine

(Neo@, 10. april 2022 10:48
A na temelju čega neki NATO zvaničnik/instruktor nebi smio biti u Ukrajini ako je pozvan od ukrajinskih vlasti. Jel nisu Rusi na isti način prisutni u Siriji?

Zabrinuti Srbin

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)
Tebe da se stide zastitnice nacista.

.I.

pre 2 godine

Izjum je, ranije su to sami Ukrajinci rekli, pod ruskom kontrolom. Sad menjaju pricu. Ko ce ga znati.
A Mariupolj, pa pogledajte snimke. Rusi se krecu kroz grad i centar, gde su glavne gradske zgrade bez problema. Cak su i luku snimali Rusi praznu. Makar deo nje. U zarobljenim trgovackim brodovima sigurno ih ima jos. I po okolnim periferijama gde se kriju po kucama, krovovima. Kao gerilski rat.
Pa i za Herson pricase jedno vreme odlobodjen i sl.
Pa i Rusi, civili snimili kako docekuju rusku vojsku radosno u oslobodjenom delu Donbasa (ne mogu da potrdim da li je fora ili ne)
Vrlo je teska proverljivost vesti na ratistu.
Ne treba verovati ruskim medijima, ali oni i jesu zastupljeni sa 15%. A ne treba ni ukrajinskim i britanskim zastupljenim sa 85%.
Naravno, vise se pada na one price koje su vise zastupljene.
Tako mozete zakljuciti da nema ubijenih vojnika i placenika Ukrajine. Nema ih uopste.

sima

pre 2 godine

@Branko
Tačno tako. slučajno ili namerno Rusi govore Nato jezikom 1999e. Još tada, Pandorina kutija je otvorena, a onda se nižu slučajevi koji su doveli do svega ovoga. Evropa će slomiti zube a Amerika će se izvući. Rusija pasti ne može, ne zbog toga što su jaki,već to Kina ne sme dozvoliti,ali ne zbog Rusije, već zbog nje same.

stevan

pre 2 godine

Ja ne znam jel ima neko normalan u ovoj Ukraini.Nije im uspelo da celu planetu okrenu protiv Rusa izigravajuci zrtvu,lagano ih pocinju kulirati jer shvataju da je evropa ipak suvisne zavisna od Putina...jebiga tako to ide,kad drugom mislis zlo surujuci sa amerima uvek ti se vrati kao bumerang...a amere boli uvo,njima i ostalim glupsonima su po principu "napasce vas rusi"prodali gomilu oruzja koju ce im placati narednih 20 god....sax-mat...

Moze i tako

pre 2 godine

Ja bih zahtevala od SADa da sastavi dve liste!
Jednu, koje narode u svetu smatra teroristima i separatistima?
A druga, koje narode u svetu smatra ugnjetavanim borcima za slobodu od maticne im drzave?
Mozda bi tako znale druge drzave kako i da li smeju da deluju ili ne.
Ipak, SAD vodi glavnu rec. Da se ne lazemo. Ostali su ili pokorni ili neposlusni.
Ali ako se na listi nesto promeni (a desavalo se), nek nas blagovremeno obavesti, da ne bi naj...

denverac

pre 2 godine

Meka sila Rusa u poređenju sa onim kako to rade Amerikanci i njihovi saveznici kad idu čizmom i gusenicom.
(tenet, 10. april 2022 19:47)

A Rusi u Siriji, Čečeniji, itd.? Nisu gledali gde biju mnogo gore nego ovi koje pominješ.

lala u beogradu

pre 2 godine

Zar je moguce da iko zauzima stranu i argumentovano brani bilo koju od ove dve strane?! kad kazem "iko", vidim da se svi zamlacuju birajuci izmedju dve strane...kod kojih je pitanje, koja je gora...a bira se onaj koji je vise kriv... umesto da se navija da se ovaj rat zaustavi...jer vodi tamo gde nece vise biti ima li onoga "nisam znao"... jedina propaganda koju iko treba da ima je da je sve ovo strasno i da se treba naci nacin da se prekine...

Zaboga

pre 2 godine

Dragi @Branko, ne znam šta si hteo da kažeš, ali znam da nisi dobro pročitao komentar koji komentarišeš. Propaganda uvek postoji, na svim stranama, slažem se ali ja nisam pisao o tome uopšte, nego sam navodio proverljive činjenice.

Vladimirr

pre 2 godine

Znaci nacisti su ljudi koji brane svoje domove? A antinacisti su oni koji su napali zemlju, unistavaju sela i gradove zato sto je Ukrajina pozelela da bude i stvarno nezavisna? To je ta ruska logika, ali ni kod nas mnogi nisu imuni na takve nebuloze.

očajno pero

pre 2 godine

Ovi Ukrajinci lažu sami sebe. Izjum je odavno pokoren, Marijupolj još par sati i biće pod kontrolom Rusa. U Marijupolju luka oslbođena70% ostaje danaciste počiste iz fabrike čelika. Borba sa njima je pitanje vremena, ali sa druge strane je problem za zapad, jer su tu visoki američki oficiri, legionari iz Francuske kao i naučnici zapada koji su radili u biološkim laboratorijama. Biće veselo kada ih sve zarobe. Biće jako neprijatno za Ameriku.

Moravac

pre 2 godine

Ovi Ukrajinci lažu sami sebe. Izjum je odavno pokoren, Marijupolj još par sati i biće pod kontrolom Rusa. U Marijupolju luka oslbođena70% ostaje danaciste počiste iz fabrike čelika. Borba sa njima je pitanje vremena, ali sa druge strane je problem za zapad, jer su tu visoki američki oficiri, legionari iz Francuske kao i naučnici zapada koji su radili u biološkim laboratorijama. Biće veselo kada ih sve zarobe. Biće jako neprijatno za Ameriku.
(očajno pero, 10. april 2022 09:05)

A tebi ovo javio Putin lično. Ukrajinci lažu, a rusi ne lažu, e moji Srbi.

Barbarossa

pre 2 godine

Jedini nacisti u ovom ratu su Rusi. Kad Amerika pokrene specijalnu operaciju demilitarizacije i denacifikacije Rusije onda ce Rusi zaboraviti Napolepona i Hitlera.

Kruds

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)

Tebe da se stide zastitnice nacista.
(Zabrinuti Srbin, 10. april 2022 22:03)

Da li je zaista moguce da iko pada na Rusku propagandu, i naziva Ukrajince fašistima?
Preko 20 miliona ljudi, 76% Ukrajinaca glasalo da im Jerej bude predsednik.

zaboga

pre 2 godine

Prestanite da spinujete kako su Rusi nacisti ovde. To je uvreda za mozak, ko ga ima. Istražite malo, možete i članke o Ukrajini od pre osam, sedam, šest godina... Da, Ukrajina ima ozbiljan problem sa neonacizmom, desetine naci kampova za decu po pokroviteljtbom države, niz naci paravojnih jedinica pod pokroviteljstvom države, jednu jedinicu zvanične vojke pod pokroviteljstvom države (Azov), naci stranku u vlasti, najveći svetski neonaci muzički festival pod pokroviteljstvom države, zabranjuju medije na ruskom i zatvaraju proruske političare i na državnim medijima šire mržnju prema svemu ruskom, proglašavaju Ruse kao narod manje vrednom i zlom vrstom ljudi, a imaju značajan procenat ruskog stanovništva...to je po definiciji nacizam. I tako godinama. Zato se Krim odvojio i Donbas odmetnuo, naravno uz podršku Rusije, nije Krim bio nikakva invazija, a pošto se Ukrajina nije držala sporazuma iz Minska i pošto je preko državnih neonacista ubijala Ruse u svojoj zemlji a da je međunarodna zajednica to ignorisala, i pošto su zapad i Ukrajina odbijali sve pregovore i najavljivali NATO i rakete na granicama Rusije, a Putin je zadnji put odbijenm samo par dana pre napada, Rusija je bila primorana da uđe da zaštiti Ruse u Ukrajini i samu Rusiju. A sve to je baš fino smislio zapad, Wikileaks je pre čitavu deceniju objavio mejlove CIA iz 2008. iz kojih je jasno da je CIA znala šta će do čega dovesti. Sve to je, ljudi, lako proveriva istina, a ne propaganda.

O

pre 2 godine

“Oružane snage Rusije su tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile štab i bazu nacionalističkog bataljona "Dnjepar" i ukrajinske sisteme S-300 u Nikolajevskoj i Harkovskoj oblasti, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.“—Njima su svi nacionalisti. Ko god brani zemlju od njihove agresije on je za Ruse nacista.

Zvezdaš iz Hrvatske

pre 2 godine

Za one koje zanima, imate snimke Marijupolja danas na netu, oslobađanje civila s trgovačkih brodova koje su azovci držali kao živi štit. I opet ponavljam, Rusi ne žele civilne žrtve, jer mogli bi pregazit i spalit Ukrajinu da hoće, ali u tom slučaju bilo bi velikog stradanja civila.

To je jedan od razloga sporog rješavanja Marijupolja. Bilo je više od 15000 ukr vojnika, mnogi raspoređeni po stanovima, civili u podrumima.

U Azovstalu se podzemno skriva još između 2 i 3000 nacifanatika. Ako ih Rusi ne istjeraju, glad hoće. Već 4 helikoptera poslana po vodstvo azova prizemljili Rusi. I za ovo postoje snimke, snimljeni i ranjeni koji su čudom preživjeli. Ima i svjedocanstava ukr marinaca koji su se predali. Pobjegli od azovaca koji pucaju u one koji žele položiti oružje.

Washington

pre 2 godine

(Vladimirr, 10. april 2022 11:04)

Ne druze, nacisti su oni koji vec od 2014te zele etnicki da ociste Ukrajinu od ruskog naroda ali valjda tesko mnogima kao tebi da pogledaju druge vesti osim CNNa.

Neo@

pre 2 godine

Nije Mauripolj pao 100%, pitao je neko, ostala je mala teritorija u metalnom kombinatu u kome se nalazi niz podzemnih hodnika pravljenih maltene za nuklearne udare.
Par nedelja Ukrajinci već samoubilacki šalju helikoptere, pa i brod pre neki dan, da pokupe neke ljude od tamo, očito visoke zvanice NATO pakta, visokih generala, ali kako se i načulo neke naučnike koji su učestvovali u ko zna kakvim programima.
Potvrđena je informacija da su Rusiji u Siriji pronašli u nekim delovima prilikom čišćenja upravo takve likove, ali na molbu Amerikanaca ništa od toga nije obelodanjeno. Ovaj put su Rusi rekli da će sve obelodaniti ko se tamo krio, koga štite, šta se radilo.

Kontras

pre 2 godine

@ jugi

Evo ja cu ti objasniti ako mi konacno objave komentar.

Mariupolj je zauzet od strane rusa vec pre pet dana. Ruska zastava je u centru grada. Luka je takodje od juce u rukama ruskih snaga.

Sta se dogadja je "ciscenje" jos nekoliko ulica i pre svega fabrile Azovstal gde su stacionirani i zabarikadirani jos par stotina ukrajinskih militanata.

Branko

pre 2 godine

@zaboga
isto tako smo 99 mi bili zlocinci, silovali, ubijali, terorosali po Kosovu. Tako su i nas nazivali fasistima i ceo zapad je verovao da nas moraju bombardovati da nas sprece u nasem fasizmu prema neduznim Albancima. Ovo sto si ti napisao je ista ta propaganda Rusa koju je Nato 99 servirao svetu.

Šurda

pre 2 godine

jugi..., kažu Čečeni..samo što nije pao , Kadirov..kaže da je pao.., Rusi kažu da je pitanje sata kad će pasti.., a Ukrajinci spaljuju Z tenkove

Sreten

pre 2 godine

Ruska komanda:
"Vojsko! Ko je izgubio super tajna dokumenta?"
Vojnici:
"Ne znamo, mi svi imamo svoje primerke"
Još jedna glupa predstava jeftinog komičara Volodimira zvanog volina.

Zabrinuti Srbin

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)
Tebe da se stide zastitnice nacista.

neutral felš

pre 2 godine

Sta sad kazu Slovaci koji su isporucili S 300?
(Oliver, 10. april 2022 12:24)

verovatno kažu: za razliku od srbije, imamo jos nekoliko komada, mozemo još da pošaljemo nije problem.

NikolaBg

pre 2 godine

Стиди се велик руски народе, имаш од чега.
(Раде, 10. april 2022 08:45)
Tebe da se stide zastitnice nacista.
(Zabrinuti Srbin, 10. april 2022 22:03)

99% Ukrajinaca nije bilo nacističko. Bili su u sastavu Crvene armije ako te neko pita. To što Azov radi to imaš i u sred Beograda kad ti neonacisti prošetaju sa zastavama (bilo pre par godina) pa ih niko ne dira za razliku od Parade ponosa. Nemoj se informisati putem Informera, Blica, Pinka i Hepija. Naši srpski mozgovi su programirani da veruju tako jer misle da je to sigurno to kako kaže brat Putin. Čitaj malo istoriju pa ćeš videti u Babinom jaru koliko je Ukrajinaca, Rusa, Jevreja pobijeno i poklano od strane Nemaca. Inače Staljin je sa Hitlerom podelio Poljsku uz sporazum o nenapadanju, što je Nemačka to prekršila kasnije. Dosta je bilo trabunjanja da su Ukrajinci nacisti. Smatram da svako gleda svoja posla i korist, tako da i Putin gleda korist kao i Bajden. Metak kad bi pao na Moskvu ili Njujork to bi bio smak sveta. Ne bi kamen na kamenu ostao, zato ćuti i pokrij se ušima. Mi Srbi smo mali i ništavni, ne moramo uvek da se prsimo.

stevan

pre 2 godine

Ja ne znam jel ima neko normalan u ovoj Ukraini.Nije im uspelo da celu planetu okrenu protiv Rusa izigravajuci zrtvu,lagano ih pocinju kulirati jer shvataju da je evropa ipak suvisne zavisna od Putina...jebiga tako to ide,kad drugom mislis zlo surujuci sa amerima uvek ti se vrati kao bumerang...a amere boli uvo,njima i ostalim glupsonima su po principu "napasce vas rusi"prodali gomilu oruzja koju ce im placati narednih 20 god....sax-mat...

Profa

pre 2 godine

Znaci nacisti su ljudi koji brane svoje domove? A antinacisti su oni koji su napali zemlju, unistavaju sela...
(Vladimirr, 10. april 2022 11:04)

Ni iedno ni drugo, ukucaj u gugl "nacisti" pa pročitaj.

Sandokan

pre 2 godine

Dokle ćete pisati "specijalna operacija" "nacionalisti"...?
Sutra (ne daj bože) , da nas neko napadne, iako nisam Srbin, biću nacionalista jer ću braniti svoju kuću, zemlju gde sam rođen, svoje prijatelje...
Jel Ukranci treba da sede u sobi da po vašem sudu ne budu nacionalisti a Rusi da im sravne pola države!?

denverac

pre 2 godine

Meka sila Rusa u poređenju sa onim kako to rade Amerikanci i njihovi saveznici kad idu čizmom i gusenicom.
(tenet, 10. april 2022 19:47)

A Rusi u Siriji, Čečeniji, itd.? Nisu gledali gde biju mnogo gore nego ovi koje pominješ.

Marko

pre 2 godine

Jel može itko da objasni jel taj Mauripolj već pao ili nije?
(jugi, 10. april 2022 08:55)

Tehnicki pao, jos su tu neke sitnice kako kaze komentator (ocajno pero)

sarkazam

pre 2 godine

(Neo@, 10. april 2022 10:48
A na temelju čega neki NATO zvaničnik/instruktor nebi smio biti u Ukrajini ako je pozvan od ukrajinskih vlasti. Jel nisu Rusi na isti način prisutni u Siriji?

tenet

pre 2 godine

1200+? Moglo je puno puno gore. 40 mrtvih (ukrajinska armija,teritorijalna odbrana i civili) dnevno na tom gusto naseljenom potezu, tokom tih i takvih borbi, artiljerije jednih i drugih, je manje i od najoptimističnije procene. Meka sila Rusa u poređenju sa onim kako to rade Amerikanci i njihovi saveznici kad idu čizmom i gusenicom.

Legionar

pre 2 godine

"Da Svabe nisu napale svoje prijatelje Ruse u WWII, Rusi bi 110% bili na pogresnoj strani istorije.
(Slovenac, 10. april 2022 12:12)"
A nože i ovako, da Japan nije napao u Perl Harboru, Amerikanci bi 120% bili na pogrešnoj strani istorije.

sima

pre 2 godine

@Branko
Tačno tako. slučajno ili namerno Rusi govore Nato jezikom 1999e. Još tada, Pandorina kutija je otvorena, a onda se nižu slučajevi koji su doveli do svega ovoga. Evropa će slomiti zube a Amerika će se izvući. Rusija pasti ne može, ne zbog toga što su jaki,već to Kina ne sme dozvoliti,ali ne zbog Rusije, već zbog nje same.

обс

pre 2 godine

Какви говори Зеленског и Европа (па и "зелени") као талац? Невероватно је да сви буду таоци једног пајаца. Судбина Украјине ме уопште неинтерсује. Интересује ме судбина Метохије и Косова. Иритирати велесилу (забранити језик те силе, убијати руску мањину) у суседству (Русију) и добити одговор те силе а онда кукати целом свету је идиотизам. Срби нису суседи САД и злочиначки су бомбардовани. Срби су малобројни и пропагандом је могуће све. Пропаганда против Русије не значи ништа осим што ће се померен појединац у Европи претворити у монструма, животињу јер је мржња против Руса важнија од било ког и било каквог живота. Мржња! Појешће сами себе и буквално.

Bane

pre 2 godine

Mauripolj oslobodjen a zaplenili Im brodove tamo…pa prejako
(Milan, 10. april 2022 16:54)

Nisu oni zaplenili ruske vojne brodove, vec trgovacke medjunarodne i drze posade kao taoce.

Molim da se objavi kom

pre 2 godine

Kad smo mi "zavodili red" na nasoj juznoj zemlji sa secesionistima (ne opravdavam taj nacin delovanja), proglasili su nas agresorima i zlikovcima. Znate svi sta je dalje usledilo!
Kad su Ukrajinci zavodili red u Donbasu, proglasili su Ukrajince mirotvorcima, koji samo zele da zastite svoju zemlju od secesionista!
Znaci sve zavisi iz kog ugla gledate.
Moze biti i ovako i onako.
Neko moze biti jednima terorista, a drugim, borac za slobodu.
Isto je tako i sa Kurdima, pa Katalonci, da ne idem dalje...
Tako da ne vredi se mnogo raspravljati na temu ko je u pravu.
Ali mi je vise muka od komentara tipa Sandokan, fazon, a sta ako neko nas napadne kao Rusi Ukrajince i proglase nas zlocincima.
Pamcenje kao zlatna ribica.

Moze i tako

pre 2 godine

Ja bih zahtevala od SADa da sastavi dve liste!
Jednu, koje narode u svetu smatra teroristima i separatistima?
A druga, koje narode u svetu smatra ugnjetavanim borcima za slobodu od maticne im drzave?
Mozda bi tako znale druge drzave kako i da li smeju da deluju ili ne.
Ipak, SAD vodi glavnu rec. Da se ne lazemo. Ostali su ili pokorni ili neposlusni.
Ali ako se na listi nesto promeni (a desavalo se), nek nas blagovremeno obavesti, da ne bi naj...

.I.

pre 2 godine

Izjum je, ranije su to sami Ukrajinci rekli, pod ruskom kontrolom. Sad menjaju pricu. Ko ce ga znati.
A Mariupolj, pa pogledajte snimke. Rusi se krecu kroz grad i centar, gde su glavne gradske zgrade bez problema. Cak su i luku snimali Rusi praznu. Makar deo nje. U zarobljenim trgovackim brodovima sigurno ih ima jos. I po okolnim periferijama gde se kriju po kucama, krovovima. Kao gerilski rat.
Pa i za Herson pricase jedno vreme odlobodjen i sl.
Pa i Rusi, civili snimili kako docekuju rusku vojsku radosno u oslobodjenom delu Donbasa (ne mogu da potrdim da li je fora ili ne)
Vrlo je teska proverljivost vesti na ratistu.
Ne treba verovati ruskim medijima, ali oni i jesu zastupljeni sa 15%. A ne treba ni ukrajinskim i britanskim zastupljenim sa 85%.
Naravno, vise se pada na one price koje su vise zastupljene.
Tako mozete zakljuciti da nema ubijenih vojnika i placenika Ukrajine. Nema ih uopste.

Samo primecujem

pre 2 godine

Citat:
"Bivši ekonomski savetnik predsednika Rusije Andrej Ilarionov izjavio je da bi "pravi embargo" zapadnih zemalja na ruske energente mogao da okonča rat u Ukrajini."
Zavrsen citat

Nista gore od bivsih...

lala u beogradu

pre 2 godine

Zar je moguce da iko zauzima stranu i argumentovano brani bilo koju od ove dve strane?! kad kazem "iko", vidim da se svi zamlacuju birajuci izmedju dve strane...kod kojih je pitanje, koja je gora...a bira se onaj koji je vise kriv... umesto da se navija da se ovaj rat zaustavi...jer vodi tamo gde nece vise biti ima li onoga "nisam znao"... jedina propaganda koju iko treba da ima je da je sve ovo strasno i da se treba naci nacin da se prekine...

Zaboga

pre 2 godine

Dragi @Branko, ne znam šta si hteo da kažeš, ali znam da nisi dobro pročitao komentar koji komentarišeš. Propaganda uvek postoji, na svim stranama, slažem se ali ja nisam pisao o tome uopšte, nego sam navodio proverljive činjenice.