Petak, 25.02.2022.

07:09

Rat - dan drugi: Kijev strepi, svet osuđuje, Putin ne haje; Srbija donela odluku

U Ukrajini je uvedeno ratno stanje i proglašena opšta mobilizacija. Ruske snage napale su glavni grad, a ruske trupe svakog časa sve su bliže centru prestonice.

Izvor: B92

Rat - dan drugi: Kijev strepi, svet osuðuje, Putin ne haje; Srbija donela odluku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

145 Komentari

Sortiraj po:

Zarz

pre 2 godine

Od bratske ljubavi pucaju kosti.

Nama se Rusi svidjaju samo zato sto nas nikad nisu okupirali. Pitajte Cehe, Poljake i Madjare o tome kako im je bilo lepo.

Nenad

pre 2 godine

Ocekivao sam od svih medija vise detalja o stanju na terenu. Osecam se neinformisan i tako nije bilo ranije kada su bili sukobi. Niti znamo koliki je otpor Ukrajine niti koliki su gubici. Gde su izvestaji sa ratista? Gde su kvalitetni snimci. Nekako je lose izvestavanje o ovom sukobu, za mene.

Zjelenski

pre 2 godine

Znači u ponedeljak mir potpisuju u Minsku!? Znači ili je dogovoren rat ili iznuđen ali šta je cilj ? Kontrola strahom vrlo verovatno.. vladari iz senke se igraju sa životima običnih ljudi.

Nenad

pre 2 godine

Putin je upravo zauvek izgubio Ukrajinu i narod tamo koji je velikom većinom sklon Rusiji, a u isto vreme udahnuo novi zivot NATO paktu za koji su mnogi mislili da je bespotreban i na samrti.

Pera

pre 2 godine

Kako se zna ko su “nacionalisti”, a ko redovni ukrajinski vojnici?

Kažu, stradalo 200 ukrajinskih nacionalista. Jesu nacionalisti ili redovni vojnici, profesionalni vojnici ili mobilisani?

UKAZ

pre 2 godine

Uopste mi nije jasno da udje neprijateljski tenk u glavni grad i vozika se, a da ga niko ne gadja sa terase zoljom. Nas napao NATO pa se branismo. Nisu smeli da udju kopneno. Mogu samo da zamislim da neki tenk dodje u Beograd i da se tako setka. Vec na Novom Beogradu bi ga gadjali rucnim bacacem. Pozdrav svim pripadnicima VJ '99!
(Borkes, 25. februar 2022 15:26)

A ti bi gađao sa svoje zgrade? Šta će ti ostati od nje posle?

Netko iz EU

pre 2 godine

Svaka cast ruskoj armiji da smo bili te srece da je onda bila jaka da nas ne bombarduju.Sad ce malo u ovima na Kosovu da se tresu gace kad opet vide sta je sila..
(paja, 25. februar 2022 16:18) # Link komentara

Daj ne lupaj, da vas sutra odlučimo (mi, NATO) satrat, Rusi bi samo arlaukali i to bi bilo to. Zna se "koji su čiji teritoriji"...

Hueso Viejo

pre 2 godine

"Prilikom zauzimanja aerodroma poginulo je više od 200 nacionalista iz specijalnih jedinica Ukrajine."

Moraš biti zagriženi nacionalista ako u Ukrajini braniš ukrajinski aerodrom!

meki

pre 2 godine

Nista mi nije jasno,tenkovi u gradskim cetvrtima su poslastica za protivoklopne jedinice,ono sto kazu zicer,ovi se vozikaju ko na vojnoj paradi,svasta
(sale, 25. februar 2022 16:49)

Ma ko da se brani? Pa UKR je drzava bandita i korupcije, nista ne funkcionise, svakih par godina ruse vlast na ulici i tako decenijama. Sirotinja i pored onoloikog prostranstva. Da li mislis da takva drzava ima organizovan sistem odbrane? identicno bi bilo i ovde.

Dragan

pre 2 godine

Jedno je sigurno, ako planirate emigraciju - pravac Amerika. Ipak su 50-100 godina ispred ostatka sveta u vestini vladanja i ratovanja.
(Lemi, 25. februar 2022 14:28)

Ocigledno ti nista nije jasno. Ratuje se protiv Ukrajinaca a to nekim Ruskim vojnicima i nije sve jedno. Sta mislis kako bi se Rusi ponasali da ratuju protiv Amerikanaca.

Susjed

pre 2 godine

Koliko god zvucalo cudno ali ipak Rusi koliko toliko vode racuna o civilnim zrtvama jer u Ukrajini nije sve crno belo i vecina gradjana nije za trunutnu vlast.
(Posmatrac, 25. februar 2022 08:04)

Ma vidlo se koliko vode racuna o civilnim zrtvama kada su zgazili Grozni. A vecina gradjana nije za vlast koju je izabrala moz mislit - naravno bili bi za Putinovu marijonetu.

x

pre 2 godine

Zar nije Putin rekao da su dve regije cilj svega ovoga. Da se zaštiti narod u tim regijama koji je bio tlačen 8 godina. Odjednom upada sa svih strana i napada glavni grad. Nema opravdanja, klasični agresorski čin na jednu državu i narod. Rusija i svi koji podrže agresore treba da ispaštaju i snose dugoročne posledice. Sramota, Boga nek se boje.
(Marko, 25. februar 2022 07:58)

Slabo ti znaš o vojnim strategijama i taktikama. Cilj je da se onesposobi vrhovna komanda. Pa i nas je NATO bombardovao po celoj teritoriji, a ne samo na KiM gde je bio rat.

Lora

pre 2 godine

I slika porusene zgrade i video kako tenk prelazi preko auta su ko zna koliko stari. Koji telefon danas ima tako losu rezoluciju? Okrecemo li
to ledja Rusima?

Edo

pre 2 godine

Nas su 4 godine rokali po Sarajevu ali braco Srbi niste moguli uci nikad!!!!! :) haha ove pice za dva dana dosle do glavnog grada? Ovo mi lici na neku jacu prestavi EU i RUS. cjenu. Placaju obcni narod Ukrajine…jbg. Kao kod nas 92 narod topvsko meso a djeca politicara u Becu London Parizu…itd

Uh

pre 2 godine

Mene samo interesuje da li se nose maske i poštuju li se mere!?
(kvasac, 25. februar 2022 16:36)

Koliko su bolesni ovi anti-vaxeri se vidi i po njihovom smislu za humor

Tri Tacke

pre 2 godine

Rusi su izveli neverovatan manevar: zauzeli aerodrom, napravili vazdušni most i samo dovode tenkove i specijalce. Zašto Ukrainci ne uzvraćaju, pa razlog leži u idiotskoj organizaciji odbrane jer su svi stingeri i džavelini odneti na granice. Nisu se setili da nogu da ih prelete - tupavo, tupavo, tupavo... Ovaj lik je potpuni mamlaz koji sipa floskule ne shvatajući da ima samo nekoliko sati života ukoliko se ne unormali. Sada poziva na pregovore?! Sada se potpisuje kapitulacija! Mada taj poziv i jeste predlog kapitulacije: pristaju na neutralnost, kao i na sve ono što Rusi zatraže...
Ruska služba je odradila najveći deo posla, znali su sve i suflirali kamo (ne)treba da se organizuje odbrana, to je kao i kada nas ubeđuju da nemamo dovoljno domaćih energenata o da ne možemo bez njihovog gasa. Mi više plaćamo megadžul njihivog gasa nego što dobijamo za megadžul izvezene struje!!!
Dreniranje izvora gasa i izgradnja toplodalekovoda bi nas učinila energetski nezavisnim. Ovo je jako teško obzirom na aktivnosti uvezenih "Srba", naročito onih iz Rusije. Najveće štetočinstvo je bila prodaja NIS-a, sve ostalo štetočjnstvo služi da se to zamaskira! Što gas i grejanje nisu pojeftinili kada su Rusi,navodno, spustili cenu gasa? Toliko k toj pro-Ruskoj opoziciji.
Najviše me je iznerviralo kada su počeli da objašnjavaju kako su Lušički Srbi (gotovo cela Istočna Nemačka i 2/3 Ukraine) zapravo Rusi jer im je totemska životinja medved, a ne vuk. To je tačno samo za Pruse, ali ne i za Lužičke S

Stipsa

pre 2 godine

Ako su posle nesto vise od 24h od pocetka operacije Rusi nadomak glavnog grada onda im nije pružen ama baš nikakav otpor.Mozda je tako i bolje da prođe bez bećih ljudskih zrtava između dva bratska naroda a valjda je sada i Ukrajincima jasno ko su ' zapadnjaci i sta znaci njihova solidarnost " na delu.

M

pre 2 godine

Pregazi coveka tenkom da ne trepne. Kao sto neko vec rece ovde, ja ne mogu da zamislim da se u Srbiji neprijateljski tenk ovako vozika po gradu i gazi ljude . Zapalili bi ga u roku od 5 minuta.

paja

pre 2 godine

Svaka cast ruskoj armiji da smo bili te srece da je onda bila jaka da nas ne bombarduju.Sad ce malo u ovima na Kosovu da se tresu gace kad opet vide sta je sila..

Ratko

pre 2 godine

Koliko ljudi koji podrzavaju rat i Putina ovde. Zar vam nije dovoljno nase iskustvo sa ratovima, izbeglice, raspad ekonomije, siromastvo...Bez obzira na politiku Ukrajina je nezavisna, suverena zemlja i moze da se pridruzi kome hoce. Rusija nema prava da radi ovo . I ne, nema nikakve veze sa NATO napadom na Srbiju, nemojte da trazite opravdanja. Sa druge strane Rusija je ovim sebe zakopala narednih sto godine, postace jedna izolovana zemlja.

sale

pre 2 godine

Nista mi nije jasno,tenkovi u gradskim cetvrtima su poslastica za protivoklopne jedinice,ono sto kazu zicer,ovi se vozikaju ko na vojnoj paradi,svasta

boris.74.ns

pre 2 godine

@Stefi bas tako!
General De Gol:
1. Ratno pravilo, izbegavaj da ides na Moskvu!
2. Ratno pravilo, ne idi na Moskvu!
3. Ratno pravilo, nikako ne idi na Moskvu!

Zapad i sav svijet je u cudu, Rusi su u oblasti raketne tehnike, qvqntne mehanike - fizike - nuklearne, komunikacija, obrade signala, ometanja, nenadmasni. Ja sa magistrirao tu oblast, Koteljnikov je 25 godina pre Shenona dokazao i eksperimentalno potvrdio teoremu koja je osnov modernih, digitalnih i satelitskih komunikacija, naravno da su je zapadnjaci titulirali/nazvali po Shenonu!
Kada je Putin 2007 govorio: Poslusaje menja, svi su se smejali, Kusner izlazio sa sastanaka kao znak nipodastavanja Rusije kada je Lavrov uzima rec na satancima o bezbednosti..
Putin 10 godina kasnije 2017 - posmatrite sejcas, kada je demonstrirao nadzvucne - hipersonic rakete. Svi su mislili da blefira, posebna NATO-kauboji i nasi domaci eksperti, intelektualci, pl.....!
Maskva govrit, govarit Maskva! To je najaca vojska na svetu, zapamtite, ubedljivo!

Dejan

pre 2 godine

Iskreno, gledajuci sve ovo, ja se divim nasoj vojsci i generalima kako smo mi izdrzali napade i agresiju skoro kompletnog NATOa (bez Grcke) , kad je jedna Rusija razbila jednu Ukrajinu za 2 dana...
Neko ce reci, nije bilo kopnene invazije kao ovde, al se rat vodio dole na Kosarama ... Jos jednom, 72 dana bombardovanja i napada, mala Jugoslavija, protiv celog NATOa....

Borkes

pre 2 godine

Uopste mi nije jasno da udje neprijateljski tenk u glavni grad i vozika se, a da ga niko ne gadja sa terase zoljom. Nas napao NATO pa se branismo. Nisu smeli da udju kopneno. Mogu samo da zamislim da neki tenk dodje u Beograd i da se tako setka. Vec na Novom Beogradu bi ga gadjali rucnim bacacem. Pozdrav svim pripadnicima VJ '99!

Gadafi

pre 2 godine

Rusi su krenuli frontalno i uradili sto su naumili, uz svjesne gubitke na terenu. Ovo je nista u odnosu sta su mogli da urade Ukrajini. Ne diraju civile, razgovaraju sa njima, udara vojnik na vojnika. A da je NATO u pitanju tu bi bila druga strategija i prica. Zivjela Rusija i Ukrajina!

Dr. House

pre 2 godine

Možda će Rusija da dobije Ukrajinu vojnički ali ju je zato izgubila zauvek u svim drugim sferama života. Te priče o nekakvom bratstvu su prošlost. Putin je napravio najveću moguću grešku, preokrenu je sve ukrajince protiv njega.
Ovde će samo zapad da dobije, ponajviše USA. Zapad će tražiti i naći druga rešenja za gas... Vreme je da se misli i o tome kako vratiti proizvodnju iz Kine nazad.... Kina je sledeći problem

sale

pre 2 godine

Moja braćo Ukrajinci - kakvo junačko srce imate! Kakav borbeni duh protiv jedne od najmoćnijih vojski na svijetu! Svaka Cast!
I mojoj braći Rusima, nastavite izlaziti na ulice i demonstrirati za mir! Mir!

Mirko

pre 2 godine

Odlična vest da je Zelenski uputio telegram kako je spreman na pregovore. Putin je diplomatski prihvatio. Hvala Bogu, samo da i sa jedne i sa druge strane to budu iskreni pregovori bez previše uplitanja treće strane. Zelenski je izgleda shvatio da vodi izgubljeni rat. Još je počeo civilima da deli oružje! Pa jedan obučen vojnik može da likvidira deset takvih, to bi bio pokolj. Treba svi da se pomolimo da zavlada mir. Daj Bože da postignu dogovor i bar za početak da utihne oružje a kasnije nastane i trajni mir.

Mrgud

pre 2 godine

Ovo kao nije rat? Budalaština! Niko normalan mislim da ne može podržati smrt i razaranje. Da li je isprovocirano? Nije da nije. Tako, strada Ukrajina i Ukrajinci da bi Putin poručio Amerima da više nema zezanja... pa što ne udari po, ne znam, 6. floti?

kris

pre 2 godine

Bio sam i sam ucesnik rata u BiH i znam kako to izgleda,zato me malo buni sto na snimku pored ruskih tenkova vidim prolaznika,jos na nekoliko snimaka vidjam dosta ljudi,neke i sa biciklima,neki se svadjaju sa Rusima,neki posmatraju...Cini se ipak da Rusi ne idu redom i kolju,kako se pokusava prikazati.Daleko od toga da opravdavam napad i nasilje,naprotiv osudjujem,ali ukrajinsko rukovodstvo je moralo biti mudrije i znati da se sa jacima od sebe ne smije igrati.

Stefi

pre 2 godine

2 dana nije potrajalo (hvala Bogu) i evo pregovori. Sta li je nama Sloba mogao da obezbedi, koliko manje stradanja da se posle 2 dana razgovaralo? Nebitno sad sve to, moram da pohvalim munjevitu akciju Rusije, za 2 dana si "pregazio" drzavu sa 44 miliona stanovnika... kakva intervencija..zapad ostao nem.

zare

pre 2 godine

šta kažu internet komentatori. Ovo je isto kao bombadovanje Srbije. Ako budu bombardovali zgradu Ukrajinske televizije sa novininarima, vozove sa punicima i korisitili osiromašeni uranijum, složiću se da je isto.

ff

pre 2 godine

Ako kazem da je kriv onaj ko najvise profitira onda nemam dilemu da su to ameri:uspeli su da ih posvadjaju,uspeli su da evropa stavi sankcije ,ostaje samo da ameri prodaju skup gas i naoruzanje evropi.Slabe i rusiju i evropu a sebe jacaju.

nenad

pre 2 godine

Citam ovaj deo gde pise kako se ukrajinski vojnik zrtvovao i razneo i most i sebe. Casni i posteni ljudi ginu u ratovima necasnih i nepostenih. Pri tom mislim i na americke vlasti, ne samo na rusku. Svaki rat koji je vodjen vodili su oni koji su znali da nece oni ginuti u njemu, nego obicni ljudi. Za ovo su krivi i Nato i Rusija.

Zox

pre 2 godine

Odškrinuli su pandorinu kutiju kad su rasturili Jugoslaviju a otvorili su je kad su otcepili KiM od Srbije. Mislim da iše nije moguće zatvoriti kutiju.
Teško da može da se vrati u početno stanje.

Realista

pre 2 godine

Запад који је много пута прекршио међународно право оптужује Русију за кршење истог, а баш они су присилили Русију да то ураде. Какав цинизам и двоструки стандарди Запада.

Ko to tamo peva

pre 2 godine

Vidim da ovde ima komentatora koji misle da će ako Ukrajinci pružaju jači otpor to dovesti do prekida rata. Verovato će i dovesti, ali na osnovu sopstvenog iskustva iz Nato agresije pre će dovesti do toga da dođe prvo do sve više kolateralne štete kako je to nama demonstrirano i objašnjeno.

Бранко

pre 2 godine

A све могло да легне са гаранцијама за безбедност Русије - ако је Путин толико агресиван онда му је Бајден учинио несамерљив уступак, ако није - ко је одговоран???

serb_alien

pre 2 godine

U svetu će zavladati mir jedino kada državni zvaničnici uzmu oružje u ruke a narodu podele mobilne telefone... da malo oni ratuju a da mi malo tvitujemo. To bi bilo baš zabavno.

026

pre 2 godine

Kada su nas bombardovali, većina zapadnih političara je govorila da to nije kršenje međunarodnog prava. Kako to da sada ovaj rat jeste.
Znači kada ja bombardujem zemlju bez odobrenja UN to je u redu. Kada to isto Rusija radi e to je kršenje međunarodnog prava.

djole

pre 2 godine

Podrska nasoj bratskoj Ukrajini i saucesce za svu patnju koju nevini gradjani i deca dozivljavaju upravo sada. Ovo mi budi secanja na isto tako “opravdanu” akciju zapadnih zemalja na Srbiju. Strasno i zalosno za nasa dva bratska naroda.

Војвода

pre 2 godine

Најежио сам се од сирене и помисли на то да ли би ико могао помислити пре 30 година да ће свирати због сукоба са Русијом. Тешка срца подржавам акцију, последњи је тренутак да се озбиљни проблеми реше, толико је просто на крају крајева.

Mujo

pre 2 godine

Lako je udariti na slabijeg, za to ne treba hrabrost. Ako Rusi imaju problem sa NATO-om, zasto nisu udarili na njih i s njima rijesili taj problem?

DoWla

pre 2 godine

Nije mi jasno kako ovog Putina može netko braniti!? Cijeli svijet osim Kine i Bjelorusije osuđuje agresiju na suverenu državu. Pa neka svaka zemlja za sebe odluči kojim će smjerom ići, zapadnim ili istočnim. No, povijest je pokazala tko god je bio uz Ruse ostao je kruha gladan. Ako toliko mrzite Zapad pa zbog čega idete svi raditi u zapadne zemlje a to se vidi i kakvo je trenutno iseljavanje iz naših zemalja? Zbog čega ne idete raditi i živjeti u Rusiju ako je tako lijepo? Niti malo ne mrzim Ruse kao niti istočnjačke narode no dovoljno je za vidjeti kada se krenemo voziti od zapada prema istoku kako ljudi žive i što nam je ostavio istočnjački blok!

Kasna jesen

pre 2 godine

Nato nikad nije rekao da ce u Ukrajini da se bori protiv Rusije,vec da ce da pomaze i to i radi,ne mozete ni da zamislite kakva sve pomoc stize Ukrajini iz celog sveta,da li ce izaci kao pobednici to se ne zna ali sigurno mogu prilcno da izdrze zahvaljujuci razlicitim paketima pomoci

Renato

pre 2 godine

Ukrajinski narod jeste izmanipulisan i ostavljen na milost i nemilost Rusije, ali ovo ni najmanje ne opravdava ubijanje, izbeglice i uništavanje jedne suverene države. Kako Amerima, tako su i Rusima puna usta svoje lične bezbednosti i slobode gde ubijaju i naoružavaju po potrebi. A mi, koji smo imali prilike ovo da proživimo, moramo imati moralnu obavezu i gomilu empatije za Ukrajinu! Ta država nam nikada nikakvo zlo nije nanela, među prvim je bila protiv bombardovanja SRJ i nikada nije priznala Kosovo. Ja sam punim srcem za narod Ukrajine!!! Živeo narod Ukrajine i pravo na svoj put i slobodu!!!

kad porastem biću kengur

pre 2 godine

Ako je istina ovo sto je Rusija objavila koliko su tenkova i vojnih brodova izgubili samo u jednom danu i to protiv Ukrajine onda objektvno moze da se kaze da Rusija i nije neka sila sa tolikim gubitkom. Realno da Nato krene na njih zgazio bi ih, a mozda Nato i ceka da ih rat dobro oslabi vojno pa da oni onda daju zavrsan udarac Rusiji. Hmm...i dalje mislim da je ovo win win situacija za zapad sve dok Rusi ne udare zapad nuklearkama ili nesto slicnim..e onda...to je skroz druga prica

ko zna zna

pre 2 godine

A mi protiv Nato pakta bato moj 78 dana i jos nisu smeli kopneno da ulete. Poslali one sa juga da upadaju umesto njih ali udarili u zid.

Vale

pre 2 godine

Ukrajina je zrtva zapadnog I istocnog interesa..ali I sopstvenog izvora.
Nazalost..
Svi su podcenimi Putina..a on apsolutno nije imao drugi izbor.
Ukrajina da je manje slusala zapad skrojila bi drugaciju sudbinu. .
Ovako je sudbina zapechecena!

Oliver

pre 2 godine

Rusija ce "investirati" Kijev. To u starom vojnom zargonu znaci da ce Rusi opkoliti Kijev,ali ga nece okupirati. Nisu ludi da se bore za svaku kucu u gradu od 2,8 miliona stanovnika. Ovako ce ih iscrpljivati dok se Ukrajinci ne predaju.

Posmatrac

pre 2 godine

Internet je pun laznih snimaka. Ima izuzetno malo snimaka od juce , ostalo je uglavnom od pre nekoliko godina a neki cak i nemaju veze sa Ukrajincima i Rusima.Vlast u Kijevu pokusava na sve nacine da pokaze da drze stvari pod kontrolom pa otuda i informacije tipa ubili smo 1000 Rusa,unistili 100 tenkova i 300 transportera... i eto ih pred Moskvom. Ovo nije napad u stilu NATOa gde bijes iz vazduha sve zivo, vojsku,zene,decu. Koliko god zvucalo cudno ali ipak Rusi koliko toliko vode racuna o civilnim zrtvama jer u Ukrajini nije sve crno belo i vecina gradjana nije za trunutnu vlast.

ime

pre 2 godine

Rusija trazi samo dve stvari:
- denacifikacija, tj. neutralnost
- razoruzanje

Ukrajina, zbog svog specificnog polozaja, bi bila po posebnim statusom, zasticena i od Rusa i od NATOa.

Zelenski. Zamislite Ben Stilera na čelu USA. To je danasnja Ukrajina. Vodi je glumac, komicar.

Slobo

pre 2 godine

U ovome ce pored Ukrajine najvecu stetu dozivjeti Srbija I RS. Ako osudis napad Rusije nemas od toga koristi. Ako ne osudis ima da te "Zapad" razapne ko Isusa...

Berkut

pre 2 godine

Sedam aviona
Šest helikoptera
Preko 100 oklopnih vozila
I 30 tenkova
A broj poginulih Ruskih vojnika se meri u stotinama.

Na ovakve gubitke Rusi nisu računali ni u naj gorim noćnim morama.

Slava Ukrajini
Slava Herojima.

Marko

pre 2 godine

Zar nije Putin rekao da su dve regije cilj svega ovoga. Da se zaštiti narod u tim regijama koji je bio tlačen 8 godina. Odjednom upada sa svih strana i napada glavni grad. Nema opravdanja, klasični agresorski čin na jednu državu i narod. Rusija i svi koji podrže agresore treba da ispaštaju i snose dugoročne posledice. Sramota, Boga nek se boje.

Mile-Dobronamerni

pre 2 godine

Da li je NATO vredan ljudskog života? Pogrešno gospodine. Mnogo u odnosu na Rusiju ako su oni to tako definisali. A definisali su to kao pretnju po njihovim interesima. Zar Amerika (jedna od vodećih sila) isto tako ne definiše stvari u svetu i ponaša se shodno tome. Potrebno je bilo da izvagate to. Potrebno je samo bilo da ne insistirate na članstvo u NATO. Članstvo u EU je druga priča. Odve ne opravdavam nijednu agresiju jedne zemlje protiv druge. Naprotiv, samo izražavam žaljenje što niste (a dužni ste) dobro procenili geostratešku politiku sveta. Žao mi je i ukrainskog i ruskog naroda. Moraćete zajedno kad tad za istim stolom da sednete. Mogli ste i prekjuče, a možete i danas. Dužnost vam je, svima vama, da to uradite što pre.

lifeisgood

pre 2 godine

E moj Zelenski ako si stvarno mislio da će neko sa zapada da ti pomogne onda jednostavno nisi za predsednika,slali su ti oružje i gurali te u rat u kome gubite i jedni i drugi...Putin ti je samo tražio vojnu neutralnost i da ne ides u NATO ali nažalost podlegao pritisku i ispao marioneta Zapada(Amerike i Britanije)...

Dr

pre 2 godine

Kada muž bije ženu, pa neko kaže da je žena kriva, to su ljudi koji sada kažu da Rusija nije kriva za ovo. Tuga da ima ljudi koji ovo brane.
Ako ne znate kako je, pitajte Čehe i istočne Nemce kako su živeli nekad sa ovakvom braćom.

Ante

pre 2 godine

Utrka s vremenom...Ako Rusi ne budu dovoljno brzi, početni šok će proči, moral branitelja porasti, a onda Rusima sve postaje puno teže...
Neznam bih li želio da se predaju što prije, iako to znači doslovno život pod tuđim pravilima, i novi val izbjeglica, i svašta drugo, al manje žrtava, ili da se odbrane, što znači razaranje i puno krvi, al opet, to je njihov dom, njihova država.. za to se krvari...
Neznam... Znam samo da je tužan dan bio jučer, a svi sljedeći užasni.. ovo če ostati velika sramota Rusije zapisana u povijesti, svijet je u šoku, ne vidi se DOVOLJNO opravdan razlog za ovako nešto...

Mario

pre 2 godine

Koliko god izgledalo lose, ipak me tesi ruska izjava da ovo nije rat vec samo specijalna vojna akcija, i kao takva bi trebalo da traje kratko bez daljih eskalacija, nadamo se.

F25

pre 2 godine

Zelenski, svi se plaše rata. Žao mi je što su vas tako navukli da budete potopljeni. Trebalo je od početka da vodite politiku za sebe i samo za sebe. To na vašoj geopolitičkoj lokaciji znači neutralnost i bliski odnosi sa svim svojim susjedima.
Za Srbiju i Srbe takođe za nauk. Nije baš jednostavno, ali drugačije ne ide.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Iskreno mi je zao i Rusa i Ukrajinaca.Ali sta da ocekujete kada dopustite da klovnovi poput Zelenskog odlucuju o drzavi i ljudima?Seme razdora je pustili korenje.To je bio cilj USA.Ne mogu da verujem da su mislili da ce USA i EU da ginu zbog njih.....
Rusi neka ovo brzo zavrse,pokrenu zivot i pomire se sa Ukrajincima.Tuga sta napravise politicari.

10k

pre 2 godine

Mi smo od “saveznika” dobili pevački hor 99.
Da vidimo šta su “saveznici” spremili za Ukrajnu?
E moj Zelenski pa ti si baš mnogo očekivao.
Busao si se u grudi i suprotsavljao i evo šta se desilo.
Držite se Ukrajinska braćo!
Kad velike sile odluče da su zadovoljne rat će stati

Probudija se Bajden i donija nam frišku ribu

pre 2 godine

"Poručujem svim partnerima naše zemlje - sada je važan trenutak, odlučuje se o sudbini naše zemlje. Pitam ih da li su sa nama? Oni odgovaraju da su sa nama, ali nisu spremni da nas prime u savez", rekao je Zelenski.

Kakve bih ti reči uputio al mi nikad komentar ne bi objavili!

Deda

pre 2 godine

Jel ovaj čovek glup ili naivan. Zar nije shvatio da su oni samo topovsko meso da bi neko video dokle su Rusi spremni da idu. Sad je skontao al' mu to više ništa ne znači.

Arigosakić

pre 2 godine

Navuko vas nato na tanak led čisto da vide gde je granica preko koje ne mogu sa Rusijom. Da nisi mislio da će da ratuju za vas!?
Sad lepo kaži narodu i Putinu da ste zajebani i probaj da spasiš šta se spasti može. Jebeš ponos ako Rusi dođu do Poljske. Nije ti ovo teatar.

Andrej

pre 2 godine

Ovo su sve amerikanci zakuvali - primorali Ruse da napadnu njihovu bracu Ukraince koje toliko vole. Da su ameri bili spremni da stanu u odbranu Ukrajine, Rusi ne bi ni napali, stoga, krivica je na amerikancima.

Detezzp

pre 2 godine

Zapadne bezbedonosne agencije petnaest dana upozoravaju Ukrajinu da ce poceti invazija u punom kapacitetu, a Zelenski po principu....selo gori a baba se ceslja.

Umesto da je mobilisao 3 miliona ljudi, dao im oruzje, obucio ih u osnovnoj rukovanju licnog naoruzanje, sad bi situacija bila drugacija, i rusija ne bi smela kopneno ni da pomisli da udje u Ukrajinu, vec samo da gadja izdaleka.

Milan

pre 2 godine

Ne dopada mi se nimalo ovo sto Putin radi ali moram da priznam da mi je ovaj lik jednako antipatican. Toliko blebetanja i nije dorastao da bude drzavnik, svakako nije mudar. Sta su ocekivali ukrajinski političari? Nuklearni rat?? Podsecaju njihova ocekivanja na ona naseg rukovodstva tokom bombardovanja devedesetih, kada se mislilo ako dovoljno dugo izdržimo da ce NATO da se raspadne. Odavno su se Ukrajinci odvojili od Rusa a progres nikako da se desi, pa mora biti da je nesto i do njih a ne samo zlog diktatora iz susedstva.

Posmatrac

pre 2 godine

Internet je pun laznih snimaka. Ima izuzetno malo snimaka od juce , ostalo je uglavnom od pre nekoliko godina a neki cak i nemaju veze sa Ukrajincima i Rusima.Vlast u Kijevu pokusava na sve nacine da pokaze da drze stvari pod kontrolom pa otuda i informacije tipa ubili smo 1000 Rusa,unistili 100 tenkova i 300 transportera... i eto ih pred Moskvom. Ovo nije napad u stilu NATOa gde bijes iz vazduha sve zivo, vojsku,zene,decu. Koliko god zvucalo cudno ali ipak Rusi koliko toliko vode racuna o civilnim zrtvama jer u Ukrajini nije sve crno belo i vecina gradjana nije za trunutnu vlast.

ime

pre 2 godine

Rusija trazi samo dve stvari:
- denacifikacija, tj. neutralnost
- razoruzanje

Ukrajina, zbog svog specificnog polozaja, bi bila po posebnim statusom, zasticena i od Rusa i od NATOa.

Zelenski. Zamislite Ben Stilera na čelu USA. To je danasnja Ukrajina. Vodi je glumac, komicar.

Arigosakić

pre 2 godine

Navuko vas nato na tanak led čisto da vide gde je granica preko koje ne mogu sa Rusijom. Da nisi mislio da će da ratuju za vas!?
Sad lepo kaži narodu i Putinu da ste zajebani i probaj da spasiš šta se spasti može. Jebeš ponos ako Rusi dođu do Poljske. Nije ti ovo teatar.

Slobo

pre 2 godine

U ovome ce pored Ukrajine najvecu stetu dozivjeti Srbija I RS. Ako osudis napad Rusije nemas od toga koristi. Ako ne osudis ima da te "Zapad" razapne ko Isusa...

Dejan

pre 2 godine

Iskreno, gledajuci sve ovo, ja se divim nasoj vojsci i generalima kako smo mi izdrzali napade i agresiju skoro kompletnog NATOa (bez Grcke) , kad je jedna Rusija razbila jednu Ukrajinu za 2 dana...
Neko ce reci, nije bilo kopnene invazije kao ovde, al se rat vodio dole na Kosarama ... Jos jednom, 72 dana bombardovanja i napada, mala Jugoslavija, protiv celog NATOa....

Marko

pre 2 godine

Zar nije Putin rekao da su dve regije cilj svega ovoga. Da se zaštiti narod u tim regijama koji je bio tlačen 8 godina. Odjednom upada sa svih strana i napada glavni grad. Nema opravdanja, klasični agresorski čin na jednu državu i narod. Rusija i svi koji podrže agresore treba da ispaštaju i snose dugoročne posledice. Sramota, Boga nek se boje.

Borkes

pre 2 godine

Uopste mi nije jasno da udje neprijateljski tenk u glavni grad i vozika se, a da ga niko ne gadja sa terase zoljom. Nas napao NATO pa se branismo. Nisu smeli da udju kopneno. Mogu samo da zamislim da neki tenk dodje u Beograd i da se tako setka. Vec na Novom Beogradu bi ga gadjali rucnim bacacem. Pozdrav svim pripadnicima VJ '99!

Berkut

pre 2 godine

Sedam aviona
Šest helikoptera
Preko 100 oklopnih vozila
I 30 tenkova
A broj poginulih Ruskih vojnika se meri u stotinama.

Na ovakve gubitke Rusi nisu računali ni u naj gorim noćnim morama.

Slava Ukrajini
Slava Herojima.

Stipsa

pre 2 godine

Ako su posle nesto vise od 24h od pocetka operacije Rusi nadomak glavnog grada onda im nije pružen ama baš nikakav otpor.Mozda je tako i bolje da prođe bez bećih ljudskih zrtava između dva bratska naroda a valjda je sada i Ukrajincima jasno ko su ' zapadnjaci i sta znaci njihova solidarnost " na delu.

Mile-Dobronamerni

pre 2 godine

Da li je NATO vredan ljudskog života? Pogrešno gospodine. Mnogo u odnosu na Rusiju ako su oni to tako definisali. A definisali su to kao pretnju po njihovim interesima. Zar Amerika (jedna od vodećih sila) isto tako ne definiše stvari u svetu i ponaša se shodno tome. Potrebno je bilo da izvagate to. Potrebno je samo bilo da ne insistirate na članstvo u NATO. Članstvo u EU je druga priča. Odve ne opravdavam nijednu agresiju jedne zemlje protiv druge. Naprotiv, samo izražavam žaljenje što niste (a dužni ste) dobro procenili geostratešku politiku sveta. Žao mi je i ukrainskog i ruskog naroda. Moraćete zajedno kad tad za istim stolom da sednete. Mogli ste i prekjuče, a možete i danas. Dužnost vam je, svima vama, da to uradite što pre.

lifeisgood

pre 2 godine

E moj Zelenski ako si stvarno mislio da će neko sa zapada da ti pomogne onda jednostavno nisi za predsednika,slali su ti oružje i gurali te u rat u kome gubite i jedni i drugi...Putin ti je samo tražio vojnu neutralnost i da ne ides u NATO ali nažalost podlegao pritisku i ispao marioneta Zapada(Amerike i Britanije)...

Deda

pre 2 godine

Jel ovaj čovek glup ili naivan. Zar nije shvatio da su oni samo topovsko meso da bi neko video dokle su Rusi spremni da idu. Sad je skontao al' mu to više ništa ne znači.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Iskreno mi je zao i Rusa i Ukrajinaca.Ali sta da ocekujete kada dopustite da klovnovi poput Zelenskog odlucuju o drzavi i ljudima?Seme razdora je pustili korenje.To je bio cilj USA.Ne mogu da verujem da su mislili da ce USA i EU da ginu zbog njih.....
Rusi neka ovo brzo zavrse,pokrenu zivot i pomire se sa Ukrajincima.Tuga sta napravise politicari.

UKAZ

pre 2 godine

Uopste mi nije jasno da udje neprijateljski tenk u glavni grad i vozika se, a da ga niko ne gadja sa terase zoljom. Nas napao NATO pa se branismo. Nisu smeli da udju kopneno. Mogu samo da zamislim da neki tenk dodje u Beograd i da se tako setka. Vec na Novom Beogradu bi ga gadjali rucnim bacacem. Pozdrav svim pripadnicima VJ '99!
(Borkes, 25. februar 2022 15:26)

A ti bi gađao sa svoje zgrade? Šta će ti ostati od nje posle?

F25

pre 2 godine

Zelenski, svi se plaše rata. Žao mi je što su vas tako navukli da budete potopljeni. Trebalo je od početka da vodite politiku za sebe i samo za sebe. To na vašoj geopolitičkoj lokaciji znači neutralnost i bliski odnosi sa svim svojim susjedima.
Za Srbiju i Srbe takođe za nauk. Nije baš jednostavno, ali drugačije ne ide.

Milan

pre 2 godine

Ne dopada mi se nimalo ovo sto Putin radi ali moram da priznam da mi je ovaj lik jednako antipatican. Toliko blebetanja i nije dorastao da bude drzavnik, svakako nije mudar. Sta su ocekivali ukrajinski političari? Nuklearni rat?? Podsecaju njihova ocekivanja na ona naseg rukovodstva tokom bombardovanja devedesetih, kada se mislilo ako dovoljno dugo izdržimo da ce NATO da se raspadne. Odavno su se Ukrajinci odvojili od Rusa a progres nikako da se desi, pa mora biti da je nesto i do njih a ne samo zlog diktatora iz susedstva.

Oliver

pre 2 godine

Rusija ce "investirati" Kijev. To u starom vojnom zargonu znaci da ce Rusi opkoliti Kijev,ali ga nece okupirati. Nisu ludi da se bore za svaku kucu u gradu od 2,8 miliona stanovnika. Ovako ce ih iscrpljivati dok se Ukrajinci ne predaju.

x

pre 2 godine

Zar nije Putin rekao da su dve regije cilj svega ovoga. Da se zaštiti narod u tim regijama koji je bio tlačen 8 godina. Odjednom upada sa svih strana i napada glavni grad. Nema opravdanja, klasični agresorski čin na jednu državu i narod. Rusija i svi koji podrže agresore treba da ispaštaju i snose dugoročne posledice. Sramota, Boga nek se boje.
(Marko, 25. februar 2022 07:58)

Slabo ti znaš o vojnim strategijama i taktikama. Cilj je da se onesposobi vrhovna komanda. Pa i nas je NATO bombardovao po celoj teritoriji, a ne samo na KiM gde je bio rat.

boris.74.ns

pre 2 godine

@Stefi bas tako!
General De Gol:
1. Ratno pravilo, izbegavaj da ides na Moskvu!
2. Ratno pravilo, ne idi na Moskvu!
3. Ratno pravilo, nikako ne idi na Moskvu!

Zapad i sav svijet je u cudu, Rusi su u oblasti raketne tehnike, qvqntne mehanike - fizike - nuklearne, komunikacija, obrade signala, ometanja, nenadmasni. Ja sa magistrirao tu oblast, Koteljnikov je 25 godina pre Shenona dokazao i eksperimentalno potvrdio teoremu koja je osnov modernih, digitalnih i satelitskih komunikacija, naravno da su je zapadnjaci titulirali/nazvali po Shenonu!
Kada je Putin 2007 govorio: Poslusaje menja, svi su se smejali, Kusner izlazio sa sastanaka kao znak nipodastavanja Rusije kada je Lavrov uzima rec na satancima o bezbednosti..
Putin 10 godina kasnije 2017 - posmatrite sejcas, kada je demonstrirao nadzvucne - hipersonic rakete. Svi su mislili da blefira, posebna NATO-kauboji i nasi domaci eksperti, intelektualci, pl.....!
Maskva govrit, govarit Maskva! To je najaca vojska na svetu, zapamtite, ubedljivo!

Gadafi

pre 2 godine

Rusi su krenuli frontalno i uradili sto su naumili, uz svjesne gubitke na terenu. Ovo je nista u odnosu sta su mogli da urade Ukrajini. Ne diraju civile, razgovaraju sa njima, udara vojnik na vojnika. A da je NATO u pitanju tu bi bila druga strategija i prica. Zivjela Rusija i Ukrajina!

zare

pre 2 godine

šta kažu internet komentatori. Ovo je isto kao bombadovanje Srbije. Ako budu bombardovali zgradu Ukrajinske televizije sa novininarima, vozove sa punicima i korisitili osiromašeni uranijum, složiću se da je isto.

Hueso Viejo

pre 2 godine

"Prilikom zauzimanja aerodroma poginulo je više od 200 nacionalista iz specijalnih jedinica Ukrajine."

Moraš biti zagriženi nacionalista ako u Ukrajini braniš ukrajinski aerodrom!

026

pre 2 godine

Kada su nas bombardovali, većina zapadnih političara je govorila da to nije kršenje međunarodnog prava. Kako to da sada ovaj rat jeste.
Znači kada ja bombardujem zemlju bez odobrenja UN to je u redu. Kada to isto Rusija radi e to je kršenje međunarodnog prava.

Netko iz EU

pre 2 godine

Svaka cast ruskoj armiji da smo bili te srece da je onda bila jaka da nas ne bombarduju.Sad ce malo u ovima na Kosovu da se tresu gace kad opet vide sta je sila..
(paja, 25. februar 2022 16:18) # Link komentara

Daj ne lupaj, da vas sutra odlučimo (mi, NATO) satrat, Rusi bi samo arlaukali i to bi bilo to. Zna se "koji su čiji teritoriji"...

Ratko

pre 2 godine

Koliko ljudi koji podrzavaju rat i Putina ovde. Zar vam nije dovoljno nase iskustvo sa ratovima, izbeglice, raspad ekonomije, siromastvo...Bez obzira na politiku Ukrajina je nezavisna, suverena zemlja i moze da se pridruzi kome hoce. Rusija nema prava da radi ovo . I ne, nema nikakve veze sa NATO napadom na Srbiju, nemojte da trazite opravdanja. Sa druge strane Rusija je ovim sebe zakopala narednih sto godine, postace jedna izolovana zemlja.

sale

pre 2 godine

Nista mi nije jasno,tenkovi u gradskim cetvrtima su poslastica za protivoklopne jedinice,ono sto kazu zicer,ovi se vozikaju ko na vojnoj paradi,svasta

10k

pre 2 godine

Mi smo od “saveznika” dobili pevački hor 99.
Da vidimo šta su “saveznici” spremili za Ukrajnu?
E moj Zelenski pa ti si baš mnogo očekivao.
Busao si se u grudi i suprotsavljao i evo šta se desilo.
Držite se Ukrajinska braćo!
Kad velike sile odluče da su zadovoljne rat će stati

DoWla

pre 2 godine

Nije mi jasno kako ovog Putina može netko braniti!? Cijeli svijet osim Kine i Bjelorusije osuđuje agresiju na suverenu državu. Pa neka svaka zemlja za sebe odluči kojim će smjerom ići, zapadnim ili istočnim. No, povijest je pokazala tko god je bio uz Ruse ostao je kruha gladan. Ako toliko mrzite Zapad pa zbog čega idete svi raditi u zapadne zemlje a to se vidi i kakvo je trenutno iseljavanje iz naših zemalja? Zbog čega ne idete raditi i živjeti u Rusiju ako je tako lijepo? Niti malo ne mrzim Ruse kao niti istočnjačke narode no dovoljno je za vidjeti kada se krenemo voziti od zapada prema istoku kako ljudi žive i što nam je ostavio istočnjački blok!

M

pre 2 godine

Pregazi coveka tenkom da ne trepne. Kao sto neko vec rece ovde, ja ne mogu da zamislim da se u Srbiji neprijateljski tenk ovako vozika po gradu i gazi ljude . Zapalili bi ga u roku od 5 minuta.

Uh

pre 2 godine

Mene samo interesuje da li se nose maske i poštuju li se mere!?
(kvasac, 25. februar 2022 16:36)

Koliko su bolesni ovi anti-vaxeri se vidi i po njihovom smislu za humor

kris

pre 2 godine

Bio sam i sam ucesnik rata u BiH i znam kako to izgleda,zato me malo buni sto na snimku pored ruskih tenkova vidim prolaznika,jos na nekoliko snimaka vidjam dosta ljudi,neke i sa biciklima,neki se svadjaju sa Rusima,neki posmatraju...Cini se ipak da Rusi ne idu redom i kolju,kako se pokusava prikazati.Daleko od toga da opravdavam napad i nasilje,naprotiv osudjujem,ali ukrajinsko rukovodstvo je moralo biti mudrije i znati da se sa jacima od sebe ne smije igrati.

Dr

pre 2 godine

Kada muž bije ženu, pa neko kaže da je žena kriva, to su ljudi koji sada kažu da Rusija nije kriva za ovo. Tuga da ima ljudi koji ovo brane.
Ako ne znate kako je, pitajte Čehe i istočne Nemce kako su živeli nekad sa ovakvom braćom.

ko zna zna

pre 2 godine

A mi protiv Nato pakta bato moj 78 dana i jos nisu smeli kopneno da ulete. Poslali one sa juga da upadaju umesto njih ali udarili u zid.

Probudija se Bajden i donija nam frišku ribu

pre 2 godine

"Poručujem svim partnerima naše zemlje - sada je važan trenutak, odlučuje se o sudbini naše zemlje. Pitam ih da li su sa nama? Oni odgovaraju da su sa nama, ali nisu spremni da nas prime u savez", rekao je Zelenski.

Kakve bih ti reči uputio al mi nikad komentar ne bi objavili!

Zox

pre 2 godine

Odškrinuli su pandorinu kutiju kad su rasturili Jugoslaviju a otvorili su je kad su otcepili KiM od Srbije. Mislim da iše nije moguće zatvoriti kutiju.
Teško da može da se vrati u početno stanje.

Dragan

pre 2 godine

Jedno je sigurno, ako planirate emigraciju - pravac Amerika. Ipak su 50-100 godina ispred ostatka sveta u vestini vladanja i ratovanja.
(Lemi, 25. februar 2022 14:28)

Ocigledno ti nista nije jasno. Ratuje se protiv Ukrajinaca a to nekim Ruskim vojnicima i nije sve jedno. Sta mislis kako bi se Rusi ponasali da ratuju protiv Amerikanaca.

Mario

pre 2 godine

Koliko god izgledalo lose, ipak me tesi ruska izjava da ovo nije rat vec samo specijalna vojna akcija, i kao takva bi trebalo da traje kratko bez daljih eskalacija, nadamo se.

Susjed

pre 2 godine

Koliko god zvucalo cudno ali ipak Rusi koliko toliko vode racuna o civilnim zrtvama jer u Ukrajini nije sve crno belo i vecina gradjana nije za trunutnu vlast.
(Posmatrac, 25. februar 2022 08:04)

Ma vidlo se koliko vode racuna o civilnim zrtvama kada su zgazili Grozni. A vecina gradjana nije za vlast koju je izabrala moz mislit - naravno bili bi za Putinovu marijonetu.

sale

pre 2 godine

Moja braćo Ukrajinci - kakvo junačko srce imate! Kakav borbeni duh protiv jedne od najmoćnijih vojski na svijetu! Svaka Cast!
I mojoj braći Rusima, nastavite izlaziti na ulice i demonstrirati za mir! Mir!

Stefi

pre 2 godine

2 dana nije potrajalo (hvala Bogu) i evo pregovori. Sta li je nama Sloba mogao da obezbedi, koliko manje stradanja da se posle 2 dana razgovaralo? Nebitno sad sve to, moram da pohvalim munjevitu akciju Rusije, za 2 dana si "pregazio" drzavu sa 44 miliona stanovnika... kakva intervencija..zapad ostao nem.

Realista

pre 2 godine

Запад који је много пута прекршио међународно право оптужује Русију за кршење истог, а баш они су присилили Русију да то ураде. Какав цинизам и двоструки стандарди Запада.

Mirko

pre 2 godine

Odlična vest da je Zelenski uputio telegram kako je spreman na pregovore. Putin je diplomatski prihvatio. Hvala Bogu, samo da i sa jedne i sa druge strane to budu iskreni pregovori bez previše uplitanja treće strane. Zelenski je izgleda shvatio da vodi izgubljeni rat. Još je počeo civilima da deli oružje! Pa jedan obučen vojnik može da likvidira deset takvih, to bi bio pokolj. Treba svi da se pomolimo da zavlada mir. Daj Bože da postignu dogovor i bar za početak da utihne oružje a kasnije nastane i trajni mir.

Pera

pre 2 godine

Kako se zna ko su “nacionalisti”, a ko redovni ukrajinski vojnici?

Kažu, stradalo 200 ukrajinskih nacionalista. Jesu nacionalisti ili redovni vojnici, profesionalni vojnici ili mobilisani?

Edo

pre 2 godine

Nas su 4 godine rokali po Sarajevu ali braco Srbi niste moguli uci nikad!!!!! :) haha ove pice za dva dana dosle do glavnog grada? Ovo mi lici na neku jacu prestavi EU i RUS. cjenu. Placaju obcni narod Ukrajine…jbg. Kao kod nas 92 narod topvsko meso a djeca politicara u Becu London Parizu…itd

Zjelenski

pre 2 godine

Znači u ponedeljak mir potpisuju u Minsku!? Znači ili je dogovoren rat ili iznuđen ali šta je cilj ? Kontrola strahom vrlo verovatno.. vladari iz senke se igraju sa životima običnih ljudi.

nenad

pre 2 godine

Citam ovaj deo gde pise kako se ukrajinski vojnik zrtvovao i razneo i most i sebe. Casni i posteni ljudi ginu u ratovima necasnih i nepostenih. Pri tom mislim i na americke vlasti, ne samo na rusku. Svaki rat koji je vodjen vodili su oni koji su znali da nece oni ginuti u njemu, nego obicni ljudi. Za ovo su krivi i Nato i Rusija.

Dr. House

pre 2 godine

Možda će Rusija da dobije Ukrajinu vojnički ali ju je zato izgubila zauvek u svim drugim sferama života. Te priče o nekakvom bratstvu su prošlost. Putin je napravio najveću moguću grešku, preokrenu je sve ukrajince protiv njega.
Ovde će samo zapad da dobije, ponajviše USA. Zapad će tražiti i naći druga rešenja za gas... Vreme je da se misli i o tome kako vratiti proizvodnju iz Kine nazad.... Kina je sledeći problem

Ante

pre 2 godine

Utrka s vremenom...Ako Rusi ne budu dovoljno brzi, početni šok će proči, moral branitelja porasti, a onda Rusima sve postaje puno teže...
Neznam bih li želio da se predaju što prije, iako to znači doslovno život pod tuđim pravilima, i novi val izbjeglica, i svašta drugo, al manje žrtava, ili da se odbrane, što znači razaranje i puno krvi, al opet, to je njihov dom, njihova država.. za to se krvari...
Neznam... Znam samo da je tužan dan bio jučer, a svi sljedeći užasni.. ovo če ostati velika sramota Rusije zapisana u povijesti, svijet je u šoku, ne vidi se DOVOLJNO opravdan razlog za ovako nešto...

paja

pre 2 godine

Svaka cast ruskoj armiji da smo bili te srece da je onda bila jaka da nas ne bombarduju.Sad ce malo u ovima na Kosovu da se tresu gace kad opet vide sta je sila..

Mrgud

pre 2 godine

Ovo kao nije rat? Budalaština! Niko normalan mislim da ne može podržati smrt i razaranje. Da li je isprovocirano? Nije da nije. Tako, strada Ukrajina i Ukrajinci da bi Putin poručio Amerima da više nema zezanja... pa što ne udari po, ne znam, 6. floti?

Vale

pre 2 godine

Ukrajina je zrtva zapadnog I istocnog interesa..ali I sopstvenog izvora.
Nazalost..
Svi su podcenimi Putina..a on apsolutno nije imao drugi izbor.
Ukrajina da je manje slusala zapad skrojila bi drugaciju sudbinu. .
Ovako je sudbina zapechecena!

ff

pre 2 godine

Ako kazem da je kriv onaj ko najvise profitira onda nemam dilemu da su to ameri:uspeli su da ih posvadjaju,uspeli su da evropa stavi sankcije ,ostaje samo da ameri prodaju skup gas i naoruzanje evropi.Slabe i rusiju i evropu a sebe jacaju.

serb_alien

pre 2 godine

U svetu će zavladati mir jedino kada državni zvaničnici uzmu oružje u ruke a narodu podele mobilne telefone... da malo oni ratuju a da mi malo tvitujemo. To bi bilo baš zabavno.

Lora

pre 2 godine

I slika porusene zgrade i video kako tenk prelazi preko auta su ko zna koliko stari. Koji telefon danas ima tako losu rezoluciju? Okrecemo li
to ledja Rusima?

Tri Tacke

pre 2 godine

Rusi su izveli neverovatan manevar: zauzeli aerodrom, napravili vazdušni most i samo dovode tenkove i specijalce. Zašto Ukrainci ne uzvraćaju, pa razlog leži u idiotskoj organizaciji odbrane jer su svi stingeri i džavelini odneti na granice. Nisu se setili da nogu da ih prelete - tupavo, tupavo, tupavo... Ovaj lik je potpuni mamlaz koji sipa floskule ne shvatajući da ima samo nekoliko sati života ukoliko se ne unormali. Sada poziva na pregovore?! Sada se potpisuje kapitulacija! Mada taj poziv i jeste predlog kapitulacije: pristaju na neutralnost, kao i na sve ono što Rusi zatraže...
Ruska služba je odradila najveći deo posla, znali su sve i suflirali kamo (ne)treba da se organizuje odbrana, to je kao i kada nas ubeđuju da nemamo dovoljno domaćih energenata o da ne možemo bez njihovog gasa. Mi više plaćamo megadžul njihivog gasa nego što dobijamo za megadžul izvezene struje!!!
Dreniranje izvora gasa i izgradnja toplodalekovoda bi nas učinila energetski nezavisnim. Ovo je jako teško obzirom na aktivnosti uvezenih "Srba", naročito onih iz Rusije. Najveće štetočinstvo je bila prodaja NIS-a, sve ostalo štetočjnstvo služi da se to zamaskira! Što gas i grejanje nisu pojeftinili kada su Rusi,navodno, spustili cenu gasa? Toliko k toj pro-Ruskoj opoziciji.
Najviše me je iznerviralo kada su počeli da objašnjavaju kako su Lušički Srbi (gotovo cela Istočna Nemačka i 2/3 Ukraine) zapravo Rusi jer im je totemska životinja medved, a ne vuk. To je tačno samo za Pruse, ali ne i za Lužičke S

Renato

pre 2 godine

Ukrajinski narod jeste izmanipulisan i ostavljen na milost i nemilost Rusije, ali ovo ni najmanje ne opravdava ubijanje, izbeglice i uništavanje jedne suverene države. Kako Amerima, tako su i Rusima puna usta svoje lične bezbednosti i slobode gde ubijaju i naoružavaju po potrebi. A mi, koji smo imali prilike ovo da proživimo, moramo imati moralnu obavezu i gomilu empatije za Ukrajinu! Ta država nam nikada nikakvo zlo nije nanela, među prvim je bila protiv bombardovanja SRJ i nikada nije priznala Kosovo. Ja sam punim srcem za narod Ukrajine!!! Živeo narod Ukrajine i pravo na svoj put i slobodu!!!

Ko to tamo peva

pre 2 godine

Vidim da ovde ima komentatora koji misle da će ako Ukrajinci pružaju jači otpor to dovesti do prekida rata. Verovato će i dovesti, ali na osnovu sopstvenog iskustva iz Nato agresije pre će dovesti do toga da dođe prvo do sve više kolateralne štete kako je to nama demonstrirano i objašnjeno.

Nenad

pre 2 godine

Putin je upravo zauvek izgubio Ukrajinu i narod tamo koji je velikom većinom sklon Rusiji, a u isto vreme udahnuo novi zivot NATO paktu za koji su mnogi mislili da je bespotreban i na samrti.

Andrej

pre 2 godine

Ovo su sve amerikanci zakuvali - primorali Ruse da napadnu njihovu bracu Ukraince koje toliko vole. Da su ameri bili spremni da stanu u odbranu Ukrajine, Rusi ne bi ni napali, stoga, krivica je na amerikancima.

Detezzp

pre 2 godine

Zapadne bezbedonosne agencije petnaest dana upozoravaju Ukrajinu da ce poceti invazija u punom kapacitetu, a Zelenski po principu....selo gori a baba se ceslja.

Umesto da je mobilisao 3 miliona ljudi, dao im oruzje, obucio ih u osnovnoj rukovanju licnog naoruzanje, sad bi situacija bila drugacija, i rusija ne bi smela kopneno ni da pomisli da udje u Ukrajinu, vec samo da gadja izdaleka.

Бранко

pre 2 godine

A све могло да легне са гаранцијама за безбедност Русије - ако је Путин толико агресиван онда му је Бајден учинио несамерљив уступак, ако није - ко је одговоран???

djole

pre 2 godine

Podrska nasoj bratskoj Ukrajini i saucesce za svu patnju koju nevini gradjani i deca dozivljavaju upravo sada. Ovo mi budi secanja na isto tako “opravdanu” akciju zapadnih zemalja na Srbiju. Strasno i zalosno za nasa dva bratska naroda.

Mujo

pre 2 godine

Lako je udariti na slabijeg, za to ne treba hrabrost. Ako Rusi imaju problem sa NATO-om, zasto nisu udarili na njih i s njima rijesili taj problem?

Zarz

pre 2 godine

Od bratske ljubavi pucaju kosti.

Nama se Rusi svidjaju samo zato sto nas nikad nisu okupirali. Pitajte Cehe, Poljake i Madjare o tome kako im je bilo lepo.

Nenad

pre 2 godine

Ocekivao sam od svih medija vise detalja o stanju na terenu. Osecam se neinformisan i tako nije bilo ranije kada su bili sukobi. Niti znamo koliki je otpor Ukrajine niti koliki su gubici. Gde su izvestaji sa ratista? Gde su kvalitetni snimci. Nekako je lose izvestavanje o ovom sukobu, za mene.

Војвода

pre 2 godine

Најежио сам се од сирене и помисли на то да ли би ико могао помислити пре 30 година да ће свирати због сукоба са Русијом. Тешка срца подржавам акцију, последњи је тренутак да се озбиљни проблеми реше, толико је просто на крају крајева.

Kasna jesen

pre 2 godine

Nato nikad nije rekao da ce u Ukrajini da se bori protiv Rusije,vec da ce da pomaze i to i radi,ne mozete ni da zamislite kakva sve pomoc stize Ukrajini iz celog sveta,da li ce izaci kao pobednici to se ne zna ali sigurno mogu prilcno da izdrze zahvaljujuci razlicitim paketima pomoci

meki

pre 2 godine

Nista mi nije jasno,tenkovi u gradskim cetvrtima su poslastica za protivoklopne jedinice,ono sto kazu zicer,ovi se vozikaju ko na vojnoj paradi,svasta
(sale, 25. februar 2022 16:49)

Ma ko da se brani? Pa UKR je drzava bandita i korupcije, nista ne funkcionise, svakih par godina ruse vlast na ulici i tako decenijama. Sirotinja i pored onoloikog prostranstva. Da li mislis da takva drzava ima organizovan sistem odbrane? identicno bi bilo i ovde.

kad porastem biću kengur

pre 2 godine

Ako je istina ovo sto je Rusija objavila koliko su tenkova i vojnih brodova izgubili samo u jednom danu i to protiv Ukrajine onda objektvno moze da se kaze da Rusija i nije neka sila sa tolikim gubitkom. Realno da Nato krene na njih zgazio bi ih, a mozda Nato i ceka da ih rat dobro oslabi vojno pa da oni onda daju zavrsan udarac Rusiji. Hmm...i dalje mislim da je ovo win win situacija za zapad sve dok Rusi ne udare zapad nuklearkama ili nesto slicnim..e onda...to je skroz druga prica

Berkut

pre 2 godine

Sedam aviona
Šest helikoptera
Preko 100 oklopnih vozila
I 30 tenkova
A broj poginulih Ruskih vojnika se meri u stotinama.

Na ovakve gubitke Rusi nisu računali ni u naj gorim noćnim morama.

Slava Ukrajini
Slava Herojima.

Netko iz EU

pre 2 godine

Svaka cast ruskoj armiji da smo bili te srece da je onda bila jaka da nas ne bombarduju.Sad ce malo u ovima na Kosovu da se tresu gace kad opet vide sta je sila..
(paja, 25. februar 2022 16:18) # Link komentara

Daj ne lupaj, da vas sutra odlučimo (mi, NATO) satrat, Rusi bi samo arlaukali i to bi bilo to. Zna se "koji su čiji teritoriji"...

Marko

pre 2 godine

Zar nije Putin rekao da su dve regije cilj svega ovoga. Da se zaštiti narod u tim regijama koji je bio tlačen 8 godina. Odjednom upada sa svih strana i napada glavni grad. Nema opravdanja, klasični agresorski čin na jednu državu i narod. Rusija i svi koji podrže agresore treba da ispaštaju i snose dugoročne posledice. Sramota, Boga nek se boje.

DoWla

pre 2 godine

Nije mi jasno kako ovog Putina može netko braniti!? Cijeli svijet osim Kine i Bjelorusije osuđuje agresiju na suverenu državu. Pa neka svaka zemlja za sebe odluči kojim će smjerom ići, zapadnim ili istočnim. No, povijest je pokazala tko god je bio uz Ruse ostao je kruha gladan. Ako toliko mrzite Zapad pa zbog čega idete svi raditi u zapadne zemlje a to se vidi i kakvo je trenutno iseljavanje iz naših zemalja? Zbog čega ne idete raditi i živjeti u Rusiju ako je tako lijepo? Niti malo ne mrzim Ruse kao niti istočnjačke narode no dovoljno je za vidjeti kada se krenemo voziti od zapada prema istoku kako ljudi žive i što nam je ostavio istočnjački blok!

Kasna jesen

pre 2 godine

Nato nikad nije rekao da ce u Ukrajini da se bori protiv Rusije,vec da ce da pomaze i to i radi,ne mozete ni da zamislite kakva sve pomoc stize Ukrajini iz celog sveta,da li ce izaci kao pobednici to se ne zna ali sigurno mogu prilcno da izdrze zahvaljujuci razlicitim paketima pomoci

Susjed

pre 2 godine

Koliko god zvucalo cudno ali ipak Rusi koliko toliko vode racuna o civilnim zrtvama jer u Ukrajini nije sve crno belo i vecina gradjana nije za trunutnu vlast.
(Posmatrac, 25. februar 2022 08:04)

Ma vidlo se koliko vode racuna o civilnim zrtvama kada su zgazili Grozni. A vecina gradjana nije za vlast koju je izabrala moz mislit - naravno bili bi za Putinovu marijonetu.

Ratko

pre 2 godine

Koliko ljudi koji podrzavaju rat i Putina ovde. Zar vam nije dovoljno nase iskustvo sa ratovima, izbeglice, raspad ekonomije, siromastvo...Bez obzira na politiku Ukrajina je nezavisna, suverena zemlja i moze da se pridruzi kome hoce. Rusija nema prava da radi ovo . I ne, nema nikakve veze sa NATO napadom na Srbiju, nemojte da trazite opravdanja. Sa druge strane Rusija je ovim sebe zakopala narednih sto godine, postace jedna izolovana zemlja.

Edo

pre 2 godine

Nas su 4 godine rokali po Sarajevu ali braco Srbi niste moguli uci nikad!!!!! :) haha ove pice za dva dana dosle do glavnog grada? Ovo mi lici na neku jacu prestavi EU i RUS. cjenu. Placaju obcni narod Ukrajine…jbg. Kao kod nas 92 narod topvsko meso a djeca politicara u Becu London Parizu…itd

Detezzp

pre 2 godine

Zapadne bezbedonosne agencije petnaest dana upozoravaju Ukrajinu da ce poceti invazija u punom kapacitetu, a Zelenski po principu....selo gori a baba se ceslja.

Umesto da je mobilisao 3 miliona ljudi, dao im oruzje, obucio ih u osnovnoj rukovanju licnog naoruzanje, sad bi situacija bila drugacija, i rusija ne bi smela kopneno ni da pomisli da udje u Ukrajinu, vec samo da gadja izdaleka.

Dr

pre 2 godine

Kada muž bije ženu, pa neko kaže da je žena kriva, to su ljudi koji sada kažu da Rusija nije kriva za ovo. Tuga da ima ljudi koji ovo brane.
Ako ne znate kako je, pitajte Čehe i istočne Nemce kako su živeli nekad sa ovakvom braćom.

Posmatrac

pre 2 godine

Internet je pun laznih snimaka. Ima izuzetno malo snimaka od juce , ostalo je uglavnom od pre nekoliko godina a neki cak i nemaju veze sa Ukrajincima i Rusima.Vlast u Kijevu pokusava na sve nacine da pokaze da drze stvari pod kontrolom pa otuda i informacije tipa ubili smo 1000 Rusa,unistili 100 tenkova i 300 transportera... i eto ih pred Moskvom. Ovo nije napad u stilu NATOa gde bijes iz vazduha sve zivo, vojsku,zene,decu. Koliko god zvucalo cudno ali ipak Rusi koliko toliko vode racuna o civilnim zrtvama jer u Ukrajini nije sve crno belo i vecina gradjana nije za trunutnu vlast.

sale

pre 2 godine

Moja braćo Ukrajinci - kakvo junačko srce imate! Kakav borbeni duh protiv jedne od najmoćnijih vojski na svijetu! Svaka Cast!
I mojoj braći Rusima, nastavite izlaziti na ulice i demonstrirati za mir! Mir!

ime

pre 2 godine

Rusija trazi samo dve stvari:
- denacifikacija, tj. neutralnost
- razoruzanje

Ukrajina, zbog svog specificnog polozaja, bi bila po posebnim statusom, zasticena i od Rusa i od NATOa.

Zelenski. Zamislite Ben Stilera na čelu USA. To je danasnja Ukrajina. Vodi je glumac, komicar.

Ante

pre 2 godine

Utrka s vremenom...Ako Rusi ne budu dovoljno brzi, početni šok će proči, moral branitelja porasti, a onda Rusima sve postaje puno teže...
Neznam bih li želio da se predaju što prije, iako to znači doslovno život pod tuđim pravilima, i novi val izbjeglica, i svašta drugo, al manje žrtava, ili da se odbrane, što znači razaranje i puno krvi, al opet, to je njihov dom, njihova država.. za to se krvari...
Neznam... Znam samo da je tužan dan bio jučer, a svi sljedeći užasni.. ovo če ostati velika sramota Rusije zapisana u povijesti, svijet je u šoku, ne vidi se DOVOLJNO opravdan razlog za ovako nešto...

Uh

pre 2 godine

Mene samo interesuje da li se nose maske i poštuju li se mere!?
(kvasac, 25. februar 2022 16:36)

Koliko su bolesni ovi anti-vaxeri se vidi i po njihovom smislu za humor

Mujo

pre 2 godine

Lako je udariti na slabijeg, za to ne treba hrabrost. Ako Rusi imaju problem sa NATO-om, zasto nisu udarili na njih i s njima rijesili taj problem?

Dr. House

pre 2 godine

Možda će Rusija da dobije Ukrajinu vojnički ali ju je zato izgubila zauvek u svim drugim sferama života. Te priče o nekakvom bratstvu su prošlost. Putin je napravio najveću moguću grešku, preokrenu je sve ukrajince protiv njega.
Ovde će samo zapad da dobije, ponajviše USA. Zapad će tražiti i naći druga rešenja za gas... Vreme je da se misli i o tome kako vratiti proizvodnju iz Kine nazad.... Kina je sledeći problem

paja

pre 2 godine

Svaka cast ruskoj armiji da smo bili te srece da je onda bila jaka da nas ne bombarduju.Sad ce malo u ovima na Kosovu da se tresu gace kad opet vide sta je sila..

Lora

pre 2 godine

I slika porusene zgrade i video kako tenk prelazi preko auta su ko zna koliko stari. Koji telefon danas ima tako losu rezoluciju? Okrecemo li
to ledja Rusima?

kad porastem biću kengur

pre 2 godine

Ako je istina ovo sto je Rusija objavila koliko su tenkova i vojnih brodova izgubili samo u jednom danu i to protiv Ukrajine onda objektvno moze da se kaze da Rusija i nije neka sila sa tolikim gubitkom. Realno da Nato krene na njih zgazio bi ih, a mozda Nato i ceka da ih rat dobro oslabi vojno pa da oni onda daju zavrsan udarac Rusiji. Hmm...i dalje mislim da je ovo win win situacija za zapad sve dok Rusi ne udare zapad nuklearkama ili nesto slicnim..e onda...to je skroz druga prica

Slobo

pre 2 godine

U ovome ce pored Ukrajine najvecu stetu dozivjeti Srbija I RS. Ako osudis napad Rusije nemas od toga koristi. Ako ne osudis ima da te "Zapad" razapne ko Isusa...

Andrej

pre 2 godine

Ovo su sve amerikanci zakuvali - primorali Ruse da napadnu njihovu bracu Ukraince koje toliko vole. Da su ameri bili spremni da stanu u odbranu Ukrajine, Rusi ne bi ni napali, stoga, krivica je na amerikancima.

Tri Tacke

pre 2 godine

Rusi su izveli neverovatan manevar: zauzeli aerodrom, napravili vazdušni most i samo dovode tenkove i specijalce. Zašto Ukrainci ne uzvraćaju, pa razlog leži u idiotskoj organizaciji odbrane jer su svi stingeri i džavelini odneti na granice. Nisu se setili da nogu da ih prelete - tupavo, tupavo, tupavo... Ovaj lik je potpuni mamlaz koji sipa floskule ne shvatajući da ima samo nekoliko sati života ukoliko se ne unormali. Sada poziva na pregovore?! Sada se potpisuje kapitulacija! Mada taj poziv i jeste predlog kapitulacije: pristaju na neutralnost, kao i na sve ono što Rusi zatraže...
Ruska služba je odradila najveći deo posla, znali su sve i suflirali kamo (ne)treba da se organizuje odbrana, to je kao i kada nas ubeđuju da nemamo dovoljno domaćih energenata o da ne možemo bez njihovog gasa. Mi više plaćamo megadžul njihivog gasa nego što dobijamo za megadžul izvezene struje!!!
Dreniranje izvora gasa i izgradnja toplodalekovoda bi nas učinila energetski nezavisnim. Ovo je jako teško obzirom na aktivnosti uvezenih "Srba", naročito onih iz Rusije. Najveće štetočinstvo je bila prodaja NIS-a, sve ostalo štetočjnstvo služi da se to zamaskira! Što gas i grejanje nisu pojeftinili kada su Rusi,navodno, spustili cenu gasa? Toliko k toj pro-Ruskoj opoziciji.
Najviše me je iznerviralo kada su počeli da objašnjavaju kako su Lušički Srbi (gotovo cela Istočna Nemačka i 2/3 Ukraine) zapravo Rusi jer im je totemska životinja medved, a ne vuk. To je tačno samo za Pruse, ali ne i za Lužičke S

boris.74.ns

pre 2 godine

@Stefi bas tako!
General De Gol:
1. Ratno pravilo, izbegavaj da ides na Moskvu!
2. Ratno pravilo, ne idi na Moskvu!
3. Ratno pravilo, nikako ne idi na Moskvu!

Zapad i sav svijet je u cudu, Rusi su u oblasti raketne tehnike, qvqntne mehanike - fizike - nuklearne, komunikacija, obrade signala, ometanja, nenadmasni. Ja sa magistrirao tu oblast, Koteljnikov je 25 godina pre Shenona dokazao i eksperimentalno potvrdio teoremu koja je osnov modernih, digitalnih i satelitskih komunikacija, naravno da su je zapadnjaci titulirali/nazvali po Shenonu!
Kada je Putin 2007 govorio: Poslusaje menja, svi su se smejali, Kusner izlazio sa sastanaka kao znak nipodastavanja Rusije kada je Lavrov uzima rec na satancima o bezbednosti..
Putin 10 godina kasnije 2017 - posmatrite sejcas, kada je demonstrirao nadzvucne - hipersonic rakete. Svi su mislili da blefira, posebna NATO-kauboji i nasi domaci eksperti, intelektualci, pl.....!
Maskva govrit, govarit Maskva! To je najaca vojska na svetu, zapamtite, ubedljivo!

Dejan

pre 2 godine

Iskreno, gledajuci sve ovo, ja se divim nasoj vojsci i generalima kako smo mi izdrzali napade i agresiju skoro kompletnog NATOa (bez Grcke) , kad je jedna Rusija razbila jednu Ukrajinu za 2 dana...
Neko ce reci, nije bilo kopnene invazije kao ovde, al se rat vodio dole na Kosarama ... Jos jednom, 72 dana bombardovanja i napada, mala Jugoslavija, protiv celog NATOa....

Arigosakić

pre 2 godine

Navuko vas nato na tanak led čisto da vide gde je granica preko koje ne mogu sa Rusijom. Da nisi mislio da će da ratuju za vas!?
Sad lepo kaži narodu i Putinu da ste zajebani i probaj da spasiš šta se spasti može. Jebeš ponos ako Rusi dođu do Poljske. Nije ti ovo teatar.

Hueso Viejo

pre 2 godine

"Prilikom zauzimanja aerodroma poginulo je više od 200 nacionalista iz specijalnih jedinica Ukrajine."

Moraš biti zagriženi nacionalista ako u Ukrajini braniš ukrajinski aerodrom!

Gadafi

pre 2 godine

Rusi su krenuli frontalno i uradili sto su naumili, uz svjesne gubitke na terenu. Ovo je nista u odnosu sta su mogli da urade Ukrajini. Ne diraju civile, razgovaraju sa njima, udara vojnik na vojnika. A da je NATO u pitanju tu bi bila druga strategija i prica. Zivjela Rusija i Ukrajina!

Nenad

pre 2 godine

Putin je upravo zauvek izgubio Ukrajinu i narod tamo koji je velikom većinom sklon Rusiji, a u isto vreme udahnuo novi zivot NATO paktu za koji su mnogi mislili da je bespotreban i na samrti.

Oliver

pre 2 godine

Rusija ce "investirati" Kijev. To u starom vojnom zargonu znaci da ce Rusi opkoliti Kijev,ali ga nece okupirati. Nisu ludi da se bore za svaku kucu u gradu od 2,8 miliona stanovnika. Ovako ce ih iscrpljivati dok se Ukrajinci ne predaju.

Borkes

pre 2 godine

Uopste mi nije jasno da udje neprijateljski tenk u glavni grad i vozika se, a da ga niko ne gadja sa terase zoljom. Nas napao NATO pa se branismo. Nisu smeli da udju kopneno. Mogu samo da zamislim da neki tenk dodje u Beograd i da se tako setka. Vec na Novom Beogradu bi ga gadjali rucnim bacacem. Pozdrav svim pripadnicima VJ '99!

x

pre 2 godine

Zar nije Putin rekao da su dve regije cilj svega ovoga. Da se zaštiti narod u tim regijama koji je bio tlačen 8 godina. Odjednom upada sa svih strana i napada glavni grad. Nema opravdanja, klasični agresorski čin na jednu državu i narod. Rusija i svi koji podrže agresore treba da ispaštaju i snose dugoročne posledice. Sramota, Boga nek se boje.
(Marko, 25. februar 2022 07:58)

Slabo ti znaš o vojnim strategijama i taktikama. Cilj je da se onesposobi vrhovna komanda. Pa i nas je NATO bombardovao po celoj teritoriji, a ne samo na KiM gde je bio rat.

UKAZ

pre 2 godine

Uopste mi nije jasno da udje neprijateljski tenk u glavni grad i vozika se, a da ga niko ne gadja sa terase zoljom. Nas napao NATO pa se branismo. Nisu smeli da udju kopneno. Mogu samo da zamislim da neki tenk dodje u Beograd i da se tako setka. Vec na Novom Beogradu bi ga gadjali rucnim bacacem. Pozdrav svim pripadnicima VJ '99!
(Borkes, 25. februar 2022 15:26)

A ti bi gađao sa svoje zgrade? Šta će ti ostati od nje posle?

Stipsa

pre 2 godine

Ako su posle nesto vise od 24h od pocetka operacije Rusi nadomak glavnog grada onda im nije pružen ama baš nikakav otpor.Mozda je tako i bolje da prođe bez bećih ljudskih zrtava između dva bratska naroda a valjda je sada i Ukrajincima jasno ko su ' zapadnjaci i sta znaci njihova solidarnost " na delu.

Mrgud

pre 2 godine

Ovo kao nije rat? Budalaština! Niko normalan mislim da ne može podržati smrt i razaranje. Da li je isprovocirano? Nije da nije. Tako, strada Ukrajina i Ukrajinci da bi Putin poručio Amerima da više nema zezanja... pa što ne udari po, ne znam, 6. floti?

Mario

pre 2 godine

Koliko god izgledalo lose, ipak me tesi ruska izjava da ovo nije rat vec samo specijalna vojna akcija, i kao takva bi trebalo da traje kratko bez daljih eskalacija, nadamo se.

M

pre 2 godine

Pregazi coveka tenkom da ne trepne. Kao sto neko vec rece ovde, ja ne mogu da zamislim da se u Srbiji neprijateljski tenk ovako vozika po gradu i gazi ljude . Zapalili bi ga u roku od 5 minuta.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Iskreno mi je zao i Rusa i Ukrajinaca.Ali sta da ocekujete kada dopustite da klovnovi poput Zelenskog odlucuju o drzavi i ljudima?Seme razdora je pustili korenje.To je bio cilj USA.Ne mogu da verujem da su mislili da ce USA i EU da ginu zbog njih.....
Rusi neka ovo brzo zavrse,pokrenu zivot i pomire se sa Ukrajincima.Tuga sta napravise politicari.

Mile-Dobronamerni

pre 2 godine

Da li je NATO vredan ljudskog života? Pogrešno gospodine. Mnogo u odnosu na Rusiju ako su oni to tako definisali. A definisali su to kao pretnju po njihovim interesima. Zar Amerika (jedna od vodećih sila) isto tako ne definiše stvari u svetu i ponaša se shodno tome. Potrebno je bilo da izvagate to. Potrebno je samo bilo da ne insistirate na članstvo u NATO. Članstvo u EU je druga priča. Odve ne opravdavam nijednu agresiju jedne zemlje protiv druge. Naprotiv, samo izražavam žaljenje što niste (a dužni ste) dobro procenili geostratešku politiku sveta. Žao mi je i ukrainskog i ruskog naroda. Moraćete zajedno kad tad za istim stolom da sednete. Mogli ste i prekjuče, a možete i danas. Dužnost vam je, svima vama, da to uradite što pre.

Renato

pre 2 godine

Ukrajinski narod jeste izmanipulisan i ostavljen na milost i nemilost Rusije, ali ovo ni najmanje ne opravdava ubijanje, izbeglice i uništavanje jedne suverene države. Kako Amerima, tako su i Rusima puna usta svoje lične bezbednosti i slobode gde ubijaju i naoružavaju po potrebi. A mi, koji smo imali prilike ovo da proživimo, moramo imati moralnu obavezu i gomilu empatije za Ukrajinu! Ta država nam nikada nikakvo zlo nije nanela, među prvim je bila protiv bombardovanja SRJ i nikada nije priznala Kosovo. Ja sam punim srcem za narod Ukrajine!!! Živeo narod Ukrajine i pravo na svoj put i slobodu!!!

Milan

pre 2 godine

Ne dopada mi se nimalo ovo sto Putin radi ali moram da priznam da mi je ovaj lik jednako antipatican. Toliko blebetanja i nije dorastao da bude drzavnik, svakako nije mudar. Sta su ocekivali ukrajinski političari? Nuklearni rat?? Podsecaju njihova ocekivanja na ona naseg rukovodstva tokom bombardovanja devedesetih, kada se mislilo ako dovoljno dugo izdržimo da ce NATO da se raspadne. Odavno su se Ukrajinci odvojili od Rusa a progres nikako da se desi, pa mora biti da je nesto i do njih a ne samo zlog diktatora iz susedstva.

Stefi

pre 2 godine

2 dana nije potrajalo (hvala Bogu) i evo pregovori. Sta li je nama Sloba mogao da obezbedi, koliko manje stradanja da se posle 2 dana razgovaralo? Nebitno sad sve to, moram da pohvalim munjevitu akciju Rusije, za 2 dana si "pregazio" drzavu sa 44 miliona stanovnika... kakva intervencija..zapad ostao nem.

lifeisgood

pre 2 godine

E moj Zelenski ako si stvarno mislio da će neko sa zapada da ti pomogne onda jednostavno nisi za predsednika,slali su ti oružje i gurali te u rat u kome gubite i jedni i drugi...Putin ti je samo tražio vojnu neutralnost i da ne ides u NATO ali nažalost podlegao pritisku i ispao marioneta Zapada(Amerike i Britanije)...

Deda

pre 2 godine

Jel ovaj čovek glup ili naivan. Zar nije shvatio da su oni samo topovsko meso da bi neko video dokle su Rusi spremni da idu. Sad je skontao al' mu to više ništa ne znači.

10k

pre 2 godine

Mi smo od “saveznika” dobili pevački hor 99.
Da vidimo šta su “saveznici” spremili za Ukrajnu?
E moj Zelenski pa ti si baš mnogo očekivao.
Busao si se u grudi i suprotsavljao i evo šta se desilo.
Držite se Ukrajinska braćo!
Kad velike sile odluče da su zadovoljne rat će stati

djole

pre 2 godine

Podrska nasoj bratskoj Ukrajini i saucesce za svu patnju koju nevini gradjani i deca dozivljavaju upravo sada. Ovo mi budi secanja na isto tako “opravdanu” akciju zapadnih zemalja na Srbiju. Strasno i zalosno za nasa dva bratska naroda.

Pera

pre 2 godine

Kako se zna ko su “nacionalisti”, a ko redovni ukrajinski vojnici?

Kažu, stradalo 200 ukrajinskih nacionalista. Jesu nacionalisti ili redovni vojnici, profesionalni vojnici ili mobilisani?

F25

pre 2 godine

Zelenski, svi se plaše rata. Žao mi je što su vas tako navukli da budete potopljeni. Trebalo je od početka da vodite politiku za sebe i samo za sebe. To na vašoj geopolitičkoj lokaciji znači neutralnost i bliski odnosi sa svim svojim susjedima.
Za Srbiju i Srbe takođe za nauk. Nije baš jednostavno, ali drugačije ne ide.

zare

pre 2 godine

šta kažu internet komentatori. Ovo je isto kao bombadovanje Srbije. Ako budu bombardovali zgradu Ukrajinske televizije sa novininarima, vozove sa punicima i korisitili osiromašeni uranijum, složiću se da je isto.

026

pre 2 godine

Kada su nas bombardovali, većina zapadnih političara je govorila da to nije kršenje međunarodnog prava. Kako to da sada ovaj rat jeste.
Znači kada ja bombardujem zemlju bez odobrenja UN to je u redu. Kada to isto Rusija radi e to je kršenje međunarodnog prava.

Zjelenski

pre 2 godine

Znači u ponedeljak mir potpisuju u Minsku!? Znači ili je dogovoren rat ili iznuđen ali šta je cilj ? Kontrola strahom vrlo verovatno.. vladari iz senke se igraju sa životima običnih ljudi.

Zarz

pre 2 godine

Od bratske ljubavi pucaju kosti.

Nama se Rusi svidjaju samo zato sto nas nikad nisu okupirali. Pitajte Cehe, Poljake i Madjare o tome kako im je bilo lepo.

Vale

pre 2 godine

Ukrajina je zrtva zapadnog I istocnog interesa..ali I sopstvenog izvora.
Nazalost..
Svi su podcenimi Putina..a on apsolutno nije imao drugi izbor.
Ukrajina da je manje slusala zapad skrojila bi drugaciju sudbinu. .
Ovako je sudbina zapechecena!

Dragan

pre 2 godine

Jedno je sigurno, ako planirate emigraciju - pravac Amerika. Ipak su 50-100 godina ispred ostatka sveta u vestini vladanja i ratovanja.
(Lemi, 25. februar 2022 14:28)

Ocigledno ti nista nije jasno. Ratuje se protiv Ukrajinaca a to nekim Ruskim vojnicima i nije sve jedno. Sta mislis kako bi se Rusi ponasali da ratuju protiv Amerikanaca.

Realista

pre 2 godine

Запад који је много пута прекршио међународно право оптужује Русију за кршење истог, а баш они су присилили Русију да то ураде. Какав цинизам и двоструки стандарди Запада.

sale

pre 2 godine

Nista mi nije jasno,tenkovi u gradskim cetvrtima su poslastica za protivoklopne jedinice,ono sto kazu zicer,ovi se vozikaju ko na vojnoj paradi,svasta

ko zna zna

pre 2 godine

A mi protiv Nato pakta bato moj 78 dana i jos nisu smeli kopneno da ulete. Poslali one sa juga da upadaju umesto njih ali udarili u zid.

kris

pre 2 godine

Bio sam i sam ucesnik rata u BiH i znam kako to izgleda,zato me malo buni sto na snimku pored ruskih tenkova vidim prolaznika,jos na nekoliko snimaka vidjam dosta ljudi,neke i sa biciklima,neki se svadjaju sa Rusima,neki posmatraju...Cini se ipak da Rusi ne idu redom i kolju,kako se pokusava prikazati.Daleko od toga da opravdavam napad i nasilje,naprotiv osudjujem,ali ukrajinsko rukovodstvo je moralo biti mudrije i znati da se sa jacima od sebe ne smije igrati.

Zox

pre 2 godine

Odškrinuli su pandorinu kutiju kad su rasturili Jugoslaviju a otvorili su je kad su otcepili KiM od Srbije. Mislim da iše nije moguće zatvoriti kutiju.
Teško da može da se vrati u početno stanje.

Војвода

pre 2 godine

Најежио сам се од сирене и помисли на то да ли би ико могао помислити пре 30 година да ће свирати због сукоба са Русијом. Тешка срца подржавам акцију, последњи је тренутак да се озбиљни проблеми реше, толико је просто на крају крајева.

Probudija se Bajden i donija nam frišku ribu

pre 2 godine

"Poručujem svim partnerima naše zemlje - sada je važan trenutak, odlučuje se o sudbini naše zemlje. Pitam ih da li su sa nama? Oni odgovaraju da su sa nama, ali nisu spremni da nas prime u savez", rekao je Zelenski.

Kakve bih ti reči uputio al mi nikad komentar ne bi objavili!

meki

pre 2 godine

Nista mi nije jasno,tenkovi u gradskim cetvrtima su poslastica za protivoklopne jedinice,ono sto kazu zicer,ovi se vozikaju ko na vojnoj paradi,svasta
(sale, 25. februar 2022 16:49)

Ma ko da se brani? Pa UKR je drzava bandita i korupcije, nista ne funkcionise, svakih par godina ruse vlast na ulici i tako decenijama. Sirotinja i pored onoloikog prostranstva. Da li mislis da takva drzava ima organizovan sistem odbrane? identicno bi bilo i ovde.

nenad

pre 2 godine

Citam ovaj deo gde pise kako se ukrajinski vojnik zrtvovao i razneo i most i sebe. Casni i posteni ljudi ginu u ratovima necasnih i nepostenih. Pri tom mislim i na americke vlasti, ne samo na rusku. Svaki rat koji je vodjen vodili su oni koji su znali da nece oni ginuti u njemu, nego obicni ljudi. Za ovo su krivi i Nato i Rusija.

Mirko

pre 2 godine

Odlična vest da je Zelenski uputio telegram kako je spreman na pregovore. Putin je diplomatski prihvatio. Hvala Bogu, samo da i sa jedne i sa druge strane to budu iskreni pregovori bez previše uplitanja treće strane. Zelenski je izgleda shvatio da vodi izgubljeni rat. Još je počeo civilima da deli oružje! Pa jedan obučen vojnik može da likvidira deset takvih, to bi bio pokolj. Treba svi da se pomolimo da zavlada mir. Daj Bože da postignu dogovor i bar za početak da utihne oružje a kasnije nastane i trajni mir.

ff

pre 2 godine

Ako kazem da je kriv onaj ko najvise profitira onda nemam dilemu da su to ameri:uspeli su da ih posvadjaju,uspeli su da evropa stavi sankcije ,ostaje samo da ameri prodaju skup gas i naoruzanje evropi.Slabe i rusiju i evropu a sebe jacaju.

Ko to tamo peva

pre 2 godine

Vidim da ovde ima komentatora koji misle da će ako Ukrajinci pružaju jači otpor to dovesti do prekida rata. Verovato će i dovesti, ali na osnovu sopstvenog iskustva iz Nato agresije pre će dovesti do toga da dođe prvo do sve više kolateralne štete kako je to nama demonstrirano i objašnjeno.

serb_alien

pre 2 godine

U svetu će zavladati mir jedino kada državni zvaničnici uzmu oružje u ruke a narodu podele mobilne telefone... da malo oni ratuju a da mi malo tvitujemo. To bi bilo baš zabavno.

Бранко

pre 2 godine

A све могло да легне са гаранцијама за безбедност Русије - ако је Путин толико агресиван онда му је Бајден учинио несамерљив уступак, ако није - ко је одговоран???

Nenad

pre 2 godine

Ocekivao sam od svih medija vise detalja o stanju na terenu. Osecam se neinformisan i tako nije bilo ranije kada su bili sukobi. Niti znamo koliki je otpor Ukrajine niti koliki su gubici. Gde su izvestaji sa ratista? Gde su kvalitetni snimci. Nekako je lose izvestavanje o ovom sukobu, za mene.