Ponedeljak, 03.01.2022.

12:59

Lista 20 najjačih bolova – britanski naučnici nisu uvrstili porođaj

Izvor: index.hr

Lista 20 najjaèih bolova – britanski nauènici nisu uvrstili poroðaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

,

pre 2 godine

Ja sam imao cistu na korenu očnjaka, i bila je jako duboko. Bilo je to devedesetih godina.. Otišao sam na hiruršku intervenciju uklanjanja ciste(zub je bio još dobar i mogao se rekonstruisati). Međutim, nisu mi dali dovoljnu dozu anestezije, tj nisu mi pokrili anestezijom taj deo koji su strugali dvadesetak minuta. Toliko me je bolelo, toliko sam urlao, molio sam Boga da umrem da to ne trpim. Kada su završili, ustao sam i isteturao se. Srećom nisam bio sam a morao sam vozom putovati kući. Znači ne sećam se ničega od momenta kada sam ustao sa stolice i izašao iz ordinacije. Posle par dana sam došao sebi. Desila mi se cista i na drugom očnjaku posle nekoliko godina(zub malo načet kvarom, ali imam sklonost tim cistama)i odem kod primarijusa hirurga i ništa nisam osetio. Ljudi, pazite na zube!

Sofija

pre 2 godine

Kao što nabrojane bolesti/stanja mogu boleti manje ili više, tako i osećaj bola kod prirodnog porođaja može biti manji ili veći. Ako zanemarim retke slučajeve nemogućeg porođaja (npr., velika beba, a uska karlica), bol koji žena oseća zavisi prvenstveno od njene pripremljenosti za porođaj, kondicije, tehnike disanja i slično. To se može uporediti sa slučajem kada se plivač i neplivač nađu u dubokoj vodi. Za prvog to može biti prijatan događaj, drugi se bori za život, grca, voda mu ulazi u usta, davi se, uspaničen je. To bi otprilike bila razlika između pripremljene i nepripremljene trudnice (ja bila na 2 prirodna porođaja). I na kraju, bol može da se oseti samo u prvoj fazi porođaja,kada se širi grlić materice.Istiskivanje bebe ne boli. Ove dve situacije se mogu uporediti sa bušenjem zuba kod čišćenja karijesa bez anestezije i kasnije, stavljanja plombe u šupljinu zuba. Ako vidite na filmu ženu koja vrišti dok beba izlazi, to je jednako glupo kao videti u zubarskoj stolici osobu koja vrišti dok joj zubar stavlja plombu.

Lek za kamen

pre 2 godine

@Na sreću izbacio sam ga nekako, bio je 11mm sa 6mm, kako je izašao ni dan danas mi nije jasno, ali niko nije mogao da mi skine osmeh sa lica narednih mesec dana!
(Džoni, 3. januar 2022 13:52)

Da se ne ponovi obavezna je dnevna terapija bar 0.5 litara piva.

jankela

pre 2 godine

E, moji vi. Tašta na nedeljnom ručku koji počne negde sat vremena iza doručka a ume da se pretvori i u večeru. Ko to nije imao, ne zna sta je bol. I još ti pride uništi i petak i subotu, jer jasno znaš šta te čeka pa strepiš unapred.

Dr

pre 2 godine

Ne moze se tacno utvrditi sta je najjaci bol. Ali ono sto ja ne bih zeleo da iskusim jeste tumor ili metastaza u centru za bol. U prevodu osecate da vas boli celo telo bez da bilo sta mozete da uradite i naravno opsezne opekotine koje zahvataju veliku povrsinu tela.

Banjaluka

pre 2 godine

Posmatrac... Zelim Vam da u ovoj 2022 god. i uopste u narednim godinama budete zdraviji i da sto manje bolova imate. Ne samo Vama, vec svima koji su bolesni, sto manje bolova i bolje zdravlje u buducnosti.

Posmatrac

pre 2 godine

jedini lek za tu vrstu migrene je marihuana
jedino ona pomaže
(dragan, 3. januar 2022 20:48)

Kamo te srece ali veruj mi ne pomaze,cak ni teze stvari od marihuane,mozes da se uradis ko zmaj ali i dalje boli isto,to jednostavno nije klasican bol kao svaki drugi,ovo je bol koji mozak sam sebi pravi bez ikakvog pravog ili do sad utvrdjenog razloga,potvrdjeno cak i mecicinskim ispitivanjima.Svaku noc, oko 20 dana u skoro isto vreme,u najdubljem snu,opali i umires sat ipo pa popusti malo.Najvise bi pomoglo kad bi se vise znalo o tome,meni kad je doktor ustanovio dijagnozu posle silnih analiza,snimanja,CTa pozvao je ceo sprat i kolege da se pohvali,covek pred penziju a ja drugi slucaj u karijeri al ga pogodio u centar. Vecina lekara ni ne zna za ovo ili mesa sa jakom migrenom i glavoboljom,jako je retka pojava i vecina lekara se skoro nikad i ne sretne sa ovom pojavom u karijeri. Ponavljam najveca i jedina pomoc bi bila kad bi se vise znalo o ovome i kad bi postojalo vise ustanova koje mogu tacno da dijagnostifikuju ovu vrstu opake glavobolje,leka sigurnog za sad jos nema al bar znas sta ti je i da glava nije pocela da ti se cepa na pola i oci ispadaju.

posmatrac

pre 2 godine

"Suicide headaches"....ko zna sta je smesni su mu ostali komentari,ko ne zna sta je nedao mu bog da sazna.Ovaj tip klaster glavobolje se smatra najacim bolom na planeti i preventive i leka nema,trpis dok ne prestane. Pomaze donekle jedino udisanje cistog med.kiseonika ali treba stici do ambulante.Pojavljuje se bez razloga i simptoma i nema nikakvih drugih efekata,kada prodje kao da se nista nije desilo i nema nikakvih drugih komplikacija po organizam. Kod mene se pojavljuje na odprilike 3 godine i traje oko 20 dana i naziv samoubilacka glavobolja nije bezveze,ovo je jedini bol zbog koga su zabelezena cesta samoubivstva,jednostavno nije nesto sto stegnes zube i prodje,tj ni nemozes da ih stegnes posto ti je tacno pola glave i lica mrtvo i ko da ti taj deo neko otkida sa tela uzarenom motornom testerom,teskim cekicem i busilicom. Ko neveruje ili nije nikad cuo nek pretrazi net sa pojmom "Suicide headaches"...

Pero

pre 2 godine

"Evo ja sam zena koja se nije porodila uz epidural, a ni carskim rezom i to u gradu, ne na selu. Onda mora da sam mazohista ili nesto, kako to da mi je bila bitnija moja beba nego moj bol.
(moja lista, 3. januar 2022 18:23) # Link komentara"


Ovo je besmisleno na više nivoa.

dragan

pre 2 godine

jedini bol zbog koga su zabelezena cesta samoubivstva,jednostavno nije nesto sto stegnes zube i prodje,tj ni nemozes da ih stegnes posto ti je tacno pola glave i lica mrtvo i ko da ti taj deo neko otkida sa tela uzarenom motornom testerom,teskim cekicem i busilicom. Ko neveruje ili nije nikad cuo nek pretrazi net sa pojmom "Suicide headaches"...
(posmatrac, 03. januar 2022 20:06)

jedini lek za tu vrstu migrene je marihuana
jedino ona pomaže

inik

pre 2 godine

Imao sam operaciju tumora na nervu malog prsta leve ruke....nedao Bog nikome da doživi taj bol...da naglasim da su mi pre operacije razni " stručnjaci" od neurohirirga do anesteziologa I to poznati i priznati vršili eksperimente koji su mi samo pojačavali bol...koji se verujte ne može porediti sa većinom ovde nabrojanih ukomentarima...jer sam te bolove već preživeo...i kada uporedim sa ovim navedenim...delujumi kao smešni ...

winetou

pre 2 godine

posle osam ortopedskih operacija, produzavanja ekstremiteta busenja kostiju, lomova itd, itd.... mogu vam reci da kamenje u bubregu i zubobolja zamalo da me dokrajce, ljudi to je bilo strasno

Gradimir

pre 2 godine

Kod mene su Diskus hernija i Išijadikus zajedno. Imao sam i jednom u životu upalu uva. Mislim da dosta dobro tolerišem bol, pa ne mogu baš objektivno da kažem da li mogu da zamislim jači bol. Diskus je gadan, jer seva i dok dišeš, a tek kad se zakašlješ ili kineš, preseče te po horizontali. U ekstremima ne smeš da se pomeriš santimetar kad ti se bol umiri, jer će te u trenutku dovesti na ivicu vrištanja.

Mare

pre 2 godine

Teška upala uha, kad živac pritiska o lobanju. Nema boljeg položaja, nema privremenog olakšanja samo konstantan strahovit bol satima koji traju kao godine. Iskusio tokom noći na moru u Grčkoj, čekao do ujutru i molio doktora da seče gde god treba i šta treba samo da prestane.

Ne veruj dok ne doživiš

pre 2 godine

Porodjaj je najjaci prirodni bol.Naravno da nije ni blizu obakvim stvarim kao sto su nabrojane
(Markos, 03. januar 2022 19:08)

To je ipak predrasuda da porođaj mora da boli, ja sam živi dokaz.
Prvi porođaj je bio brz i skoro bezbolan, tek malo su me zaboleli jajnici i to na 10-20 sekundi nekoliko puta, a drugi je isto bio prirodan, blizanački i bio je potpuno bez bola. I ja sam se čudila jer sam mislila da mora da boli i strašno sam se bojala. Pa eto ipak je sve individualno.

iMm

pre 2 godine

Klaster glavobolje imam, boli ali nije nagori bol. Upala slepog creva, i bol nakon operacije, opet nije najgori bol. Daleko vise bile stvari koje nisu nabrojane, zub, grcevi tokom ciklusa…

moja lista

pre 2 godine

Evo ja sam zena koja se nije porodila uz epidural, a ni carskim rezom i to u gradu, ne na selu. Onda mora da sam mazohista ili nesto, kako to da mi je bila bitnija moja beba nego moj bol.

Милош

pre 2 godine

Овде очигледно нико није шутнуо ногицу стола малим прстом на левој нози или причкиљио палац на довратку :)

teacher

pre 2 godine

Sve je individualno, zavisi koliki je nekom prag bola, meni kamen u bubregu bio vise kao neprijatnost neka, dva porodjaja-nista narocito, mozda sam samo imala srece, ne znam, ali bol koji pamtim je kad sam kao dete imala upale uha. Jezivo, kao da ti se glava raspada.

Kakvi eksperti

pre 2 godine

Mislim da je kriterijum bio takav jer porođaj nije po definiciji bolan. Neke žene se namuče, neke se porode i posle par sati kao da nisu bile ni trudne. S druge strane, kamen u bubregu te rasturi bez obzira da li si muško ili žensko. Moja prijateljica je imala dva prilično komplikovana porođaja, ali kaže da je bol kod kamena u žuči deset puta gori.
(Mojo, 3. januar 2022 16:08)

Molim te da ne lupas ko prica o tome kako si par sati posle porodjaja, pricamo o porodjajnim bolovima ne o par sati kasnije.
Cuj porodjaj nije po definiciji bolan. Odakle ti te informacije, molim te?
Imala sam isijas, kamen, upalu uva i porodjaj je najgori. Kakvi su bolovi od opekotina ili od kancera ne zelim da saznam.

qantas

pre 2 godine

Čirevi u ušima...
Infekciju zaradio na moru od prljave vode. Bilo pre 20 godina, sećaću se tih muka uvek. To je konstantan pulsirajući bol u ušima, ja sam uzimao Nimulid ali ni on nije pomagao. Ne dao Bog nikome...

Usput…

pre 2 godine

Okularni Herpes Zoster. Nepodnošljive klaster glavobolje. Užasan pritisak, sevajući bol u glavi kao da vam se zabada vrela igra kroz slepočnicu i prolazi kroz oko. O estetici ne treba ni pričati. Govorim iz iskustva I mnogo mi je drago da ga ovde niko ne pominje jer ga, nadam se, nisu doživeli. Naspram toga porodjaj je bio tek epizoda, a prošla sam ga bez epidurale.

Notorious

pre 2 godine

nista gore od bola prouzrokovanog promajom. A za porodjaj... ok, verujem da nije bas bezbolan ali mislim da zene malo preteruju.
(aca, 3. januar 2022 15:24)

Verujem da nije bas bezbolan! Vi verujete... Cemu ta potreba da omalovazavate i to potpuno napamet?
Mrzite zene, ljubomorni ste na porodjajni bol, hocete potpuno da obezvredite sve njihove zivotne muke i probleme, sta li?
Srecom sve se manje i udaju i radjaju.
(Zenomrsci, 03. januar 2022 16:02)

Ma daj da ga tuzimo zlostavljanje komentarom za jedno 20 godina, sta kazes?

zw

pre 2 godine

@Matori Kesa - proverite očni pritisak, takav bol koji traje kratko može da bude zbog glaukoma, bolesti koja može dovesti i do slepila, ali ako se na vreme otkrije može se dosta uspešno držati pod kontrolom.

andjelija

pre 2 godine

porodjaj nisu racunali jer je van konkurencije. imala sam upalu slepog creva, diskus takodje..bolno da, ali se ne moze uporediti sa porodjajnim bolovima. naravno da se zaboravi, ali sve se zaboravi kad prodje

da…

pre 2 godine

Meni zubobolja.
Imao sam i kamen u bubregu… bolelo, nisam mogao da se smirim, cak i povracao…
Ali od zubobolje nema gore

Cak i spontano izbacivanje tog kamena nije bilo toliko strasno. (verovatno zavisi i od oblika kamena, bio je pravilnog oblika, obao)

da…

pre 2 godine

Ne shvatam to za porodjajne bolove… pa ko se poradja bez epidurala?! Pre 600 godina su zenama davali opijate da porodjaj prodje bezbolno, zasto danas trpeti?
Ko kad bih vadio zub bez anestezije…
Prva recenica u udzbeniku stomatologije: stomatoloska intervencija mora biti bezbolna.

Naravno, opravdano je boljo poradjanje po selima i zabitima… iz ociglednih razloga.

Boston Celtics

pre 2 godine

Cenim da bi u XXI veku porođaj putem carskog reza trebalo da bude standardna procedura, civilizacijsko i medicinsko dostignuće koje bi trebalo prigrliti i koristiti bez prevaziđenih floskula tipa „priridno je najbolje“ i sl. Nema potrebe da žene prolaze kroz pakao (moja majka je bukvalno slomila krevet na dva dela dok je rađala mene sredinom 70-ih godina prošlog veka, urlajući od bolova toliko da je čitava bolnica odjekivala). Bojim se da je taj porođaj nije ostao bez posledica po dete, iako sam dobio sve najviše ocene nakon porođaja. Bilo je tu trenutaka kada nije bilo dovoljno kiseonika, mogu da se kladim da me taj (civilizacijsko) prevaziđeni metod porođaja koštao...

Naspram tome, moja sestra je uredno i kulturno zakazala carski rez unapred i porodila se bez ikakvih problema. Gospodski.

Što se tiče bolova, kao neko ko je lomio kosti, imao herpes zoster i pesak u bubregu, ubedljivo najjači bol koji sam osetio je – zub. I tu pomaže samo – malj u glavu ili novalgetol. Nikavi drugi lekovi, samo novalgetol dok nekako ne dopuziš do zubara.

Realan

pre 2 godine

Gledao BBC dokumentarac o bolu.Lik poredi razne tablete po jacini i vidis da je onaj flaster jak kao 300+ obicnih tableta protiv bola.I to nekad ne pomaze pacijentima u zadnjim stadijumima kancera.Uzas.

Balls of Steel

pre 2 godine

Neko spomenu opekotine. Ja bih reko da ne verujem da postoji jači bol nego kad koža gori,ili surovo rečeno ako budeš spaljivan. Mogu da zamislim u srednjem veku da nije bilo gore kazne od toga.

Korona

pre 2 godine

Imao sam tri napada kamena u bubregu dok g nisam napokon operacinomputem izvadio. Samo cu reci da je pakao. Par dana pred proces vadnjanja imao sam napad od 10 do 7 ujutro. Ne prekidan bol. O ko nije dozivio ne zna sta je bol. Bukvalno bez prekida. I hvala Bogu sad sam to sredio

da…

pre 2 godine

(Jovana, 03. januar 2022 16:05)

Za kamen u bubregu nema leka ni terapija. Sve je nagadjenje.
I kako nastaje i kako se leci/izbacuje.

Probao: Rovatinex, Kalkulit, Prolom, Rosu, proso, kukuruznu svilu, tamjan, pivo+limun+m.ulje, skakanje niz stepenice, neke alternativne buckurise… i cini se da sam najbolje protresao bubrege u gradskom prevozu, kad bus prelazi preko rupa.

Dakle, nema tu pomoci. Nekome ce da izadje, drugome nece. Kao sto rekoh, meni taj izlazak nije bio narocito neprijatan (kamen je bio 9mm, pravilnog izduzenog oblika).
Bol je, ponavljam, izuzetno jak. Kod micanja kamena. Ne mozes da se smiris, jedino topla voda malo i za kratko ublazava taj bol. Povracao sam (nisam bio svestan da je od bolova, mislio sam da sam usput zapatio i stomacni virus) i zbog te mucnine koju inace ne trpim, sam otisao u hitnu… Diklofen u debelo meso i za 15ak min sam bio preporodjen.

Od tada u kuci uvek spric, igla i ampula.

I dalje pijem gore pomenute lekove i terapije, a posle 2 godine od izbacivanja tog kamena, sad imam 2 komada (6 i 3mm). I cekam ih… spreman. (:

Ono sto brine, posto znam da mogu bol da zaustavim, je sto kad se kamen pokrene, moze da zakoci mokracne puteve, kao meni, da omete funkciju bubrega… dakle, otklonjen bol nije resenje.

drmr

pre 2 godine

Zubobolja brale jedna od najgorih, koliko puta sam bio na ivici da običnim kleštima počupam sebi par zuba
(teška vremena, 03. januar 2022 13:44)

idi kod zubara na vreme pa neces doci do tog stanja

Bleja

pre 2 godine

Dva puta najgori oblik migrene i tri puta ispratio kamen od bubrega do bešike, od bešike do izlaska je kanal malo širi pa ne boli toliko, ali do bešike ne daj bože nikome.
Migrenu ne bih takodje najgorwm neprijatelju poželio.

only fools and horses

pre 2 godine

Vi svi što kažete da ste imali diskus herniju i da je nešto što se može izdržati, niste očigledno imali taj intenzitet bola. Imao sam je i pred operaciju nijedan analgetik nije pomagao ni malo. Samo opoidi koje meni nisu davali. Naravno da ne omalovažavam bol uzrokovan porođahem, samo se pitam gde su ga komentatorke iskusile. Danas se žene porađaju ili uz epidural ili carskim rezom.
Imao sam i migrenozne bolove, to je bol koji te potpuno blokira, jednostavno ne možeš da funkcionišeš, ni da razmišljaš uopšte.

Donglai Pei

pre 2 godine

Bol koji covek oseca kod vecine navedenih bolnih stanja zavisi od tezine bolesti. Npr. kod loma kostiju zavisi sta ste slomili. Ja sam lomila ruku dva puta i to uopste nije bilo toliko bolno, a i u odredjenom polozaju bol je skoro u potpunosti nestajala. Onda bol posle operacije isto ne mora da bude toliko jaka, npr. posle carskog reza bolovi su mi bili podnosljivi,a kad su poceli da deluju lekovi bolovi su nestali. Sa druge strane nije naveden kancer kao izvor bola, a moj rodjak je u bolnici umro od kancera, celu noc je urlao da su ga culi pacijenti na svim odeljenjima. Ipak je najgore ono bolno stanje kod koga nikakvi lekovi ne pomazu da bol nestane.

Aab Baba

pre 2 godine

Meni kad su usivali bez anestezije jagodicu prsta kroz nokat (odozdo). Pa pukne koza, a oni na drugom mestu, pa nekoliko puta tako. Zazalio sam sto sam se javio u hitnu.

Jovana

pre 2 godine

Žao mi je što u komentarima vidim da je mnogo ljudi imalo problema sa tim kamenjem u bubrezima. Kontrolišite se češće, dobar je osećaj kada jednom godišnje odeš na ultrazvuk i pogledaš u kakvom su stanju organi koji su vitalni. Pa ako vidiš da ima malo peska u bubrezima, znaš unapred na čemu si i šta treba da radiš. Ima lekova koji razbijaju kamenčiće pre nego što oni krenu kroz kanal. Kada već krenu kroz kanal to je pakao. Ako iz nekog razloga ne želite preventivno na ultrazvuk, onda redovno kontrolisanje urina. Bubrezi su kao rešetka kroz koju prodje (ili na kojoj se zaglavi) sve što unesemo u organizam, zato je važno da ne opterećujemo te rešetke lošim gorivom koje sipamo u sebe.

Werewolf

pre 2 godine

Teška prehlada i onda sam imao istovremeno kamen u bubregu i upalu prostate. Taj bol vam ne mogu opisati. Plače mi se kad se setim samo.

kako da ne

pre 2 godine

Kao muškarac koji je prisustvovao porodjaju supruge mogu da kažem ženama SVAKA ČAST. Kada krenu bolovi pa do kraja porodjaja može da prodje i ceo dan, to su ogromni bolovi plus na kraju dolazi sam porodjaj i izlazak bebe koji je neverovatno bolan. Kada to vidite jednom pomislite, neverovatno.

TuRb?BOTisH?T

pre 2 godine

Bol kada krene kamen u bubregu je najachi bol. Bol jakog inteziteta, mucnina , povracanje, hladan znoj, kratah dah, kao da vam vatra prolazi kroz kanal dok piskite.Imate nagon a ne mozete.Ne dao Bog nikome !!! Strasno je to, strasno :(

HjuJAH

pre 2 godine

Imao sam strasne migrene u pubertetu koje su trajale po nekoliko dana, tokom kojih nisam mogao ništa da radim pa čak ni da jedem, lomio sam nekoliko kostiju, bio na par operacija, ali ništa od toga apsolutno ne može da se poredi sa tim kad stvarno zaboli zub

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Obicno bubrezni napad vazi za najjaci bol (porodjaj na stranu, a to, ne samo da mi je izvan mogucnosti precepcije, nego i shvatanja). Imao sam ga. 5 sati sam sedeo pred racunarom, trebalo je samo da kliknem, broj sam nekako uspeo ukucati (tada sam telefonirao preko racunara, koji je bio prikljucen na modem) i nisam imao snage. U stvari, kad bi mi u nekom trenutku bol malo i oslabio i doslo malo snage, znao sam da nece trajati dovoljno da bih mogao progovoriti. Ali, ipak necu reci da je to najjaci bol koji sam osetio. Najgori je (bar je meni bio najgori) lom rebra. I to s prednje strane (gadno boli i ledjni, ali, ipak manje). Jedino mi nikako nije jasno sta na ovoj listi trazi herpes zoster. Imao sam ga i to u ekstremno jakom obliku (prvi put; nakon toga se povratio jos 2-3 puta, sto je normalno, ali se to nije moglo ni porediti... uostalom, izgleda da je i medicina u toj oblasti u medjuvremenu ucinila neverovatan napredak). Trajao je 4 meseca i zaista mi je dolazilo da se ubijem. Iz mnogo razloga. Ali, bol sigurno nije bio medju njima. (Osim ako svrab nazivaju bolom. Jeste, ima i bola, nije da ne boli, ali, nije to neki jak bol. Zato ima milion drugih "neprijatnosti", eufemisticki receno.)

Zenomrsci

pre 2 godine

nista gore od bola prouzrokovanog promajom. A za porodjaj... ok, verujem da nije bas bezbolan ali mislim da zene malo preteruju.
(aca, 3. januar 2022 15:24)

Verujem da nije bas bezbolan! Vi verujete... Cemu ta potreba da omalovazavate i to potpuno napamet?
Mrzite zene, ljubomorni ste na porodjajni bol, hocete potpuno da obezvredite sve njihove zivotne muke i probleme, sta li?
Srecom sve se manje i udaju i radjaju.

Mojo

pre 2 godine

Muski spisak.
Imala sam i porodjaje bez epidurala i stravicnu upalu oba uha kada glava puca i kamenje u bubregu.
Nista to ne moze da se meri sa porodjajem. Jeste brzo se zaboravi zbog naleta hormona ali...
(Hm, 3. januar 2022 15:37)

Mislim da je kriterijum bio takav jer porođaj nije po definiciji bolan. Neke žene se namuče, neke se porode i posle par sati kao da nisu bile ni trudne. S druge strane, kamen u bubregu te rasturi bez obzira da li si muško ili žensko. Moja prijateljica je imala dva prilično komplikovana porođaja, ali kaže da je bol kod kamena u žuči deset puta gori.

Žorž

pre 2 godine

Upala želudca mnogo voli, ne možeš da se namestiš, a on upaljen pulsira, boli ko đavo, tako da mislim da upala bilo kakvih unutrašnjih organa je mnogo bolna

brđan in

pre 2 godine

Imam diskus ceo zivot. Imao giht. Giht jr kao da su vam ruke u sbegu pa ih stavite pod vrucu vodu. Pece opasno. Diskus paralise noge, ledja, ruke. Jave se suljevi zbog bola i otezanog vrzenja nuzde. Zbog zuba sam cepao tepih na podu i to zbog na oko zdravog jer je upala korena samo pritidkala jos 2 zuba a nisam ni znao od bola koji zub je u pitanju a ni zasto kada je zdrav. Ali...

Mislim da ne kazu bez razloga da je kamen u bubregu najgori. To moze da bude bas kamen i kada se zaglavi moze da izazove bol kao kod ubadanja noza u ledja. Ko oseti da ga bubreg u trenu zaboli i cimne taj zna sta je pakao.

Ema

pre 2 godine

Imam konstantne migrene. Medjutim taj bol i porodjaj se ne mogu meriti. Tvrdim posle 3 prirodna porodjaja bez epidurala. Na fakultetu smo ucili da je najjaci bol porodjajni (i za majku i za bebu). Iza toga smatra se da ide bol kod karcinoma pankreasa ako zahvati nervni cvor koji se nalazi iza njega. Onda dolazi silazeci kamen u bibregu, pa sve ostalo. Nesto od onoga sa liste ne bih ni nazvala jakim bolovima.

Pacijentkinja

pre 2 godine

Bol posle lumbalne punkcije,nemogucnost hodanja i uspravljanja.Pristala bih na jos jedan porođaj prirodnim putem,kolonoskopiju bez anestezije,ali na lumbalnu punkciju NIKAD vise.Imam i diskus herniju i lumboisialgiju,i to nenormalno boli,ali punkcija je neprevaziđena.

Kingston

pre 2 godine

Najgori je onaj bol koji ne prestaje ni sa painkiller-ima ma koliko god ih različitih probali i koliko god tableta popili. Otuda i postoje morfijum i koješta. Recimo najgori bol te vrste koji sam iskusio jeste posle vadjenja umnjaka, ne postoji ništa što će da vas smiri a bol ubija koliko je jak. Sebe sam jedva nekako sa 3 tablete Analgina doveo u neko podnošljivo stanje. Isto tako kao što je već neko napisao kamen u bubregu, pakao pakla.

Oliver

pre 2 godine

Neverovatno je da nije pomenut bol kod opekotina i kod odredjenih vrsta raka,poput raka pankreasa. Rak glave pankreasa pritiska plexus coeliacus,glavni nervni splet u abdomenu,koji dovodi do stravičnih bolova. Znam ljude sa rakom pankreasa koji su u agoniji trazili da ih ubiju clanovi porodice. To su bolovi gde ne pomazu opiodni analgetici,zato sto opiodi i bol stoje medjusobno kao na vagi,morate da ih titrirate-sto veci bol,veca doza opioda, ali to ne moze da ide beskrajno,jer ce covek umreti od nus efekata opioida. Bol je kompleksan osecaj,slozen,ima vise komponenti,a najgora je afektivna,subjektivna. Ona se moze odstraniti samo operacijom na različitim nivoima nervnog sistema. Na zalost,kod nas se ne rade operacije uklanjanja bola,jer to nije isplativo. To su palijativne operacije kod ljudi koji ionako umiru i to niko nece da radi. Kad coveku sa stravicnim bolom uradite lobotomiju,tj. uklonite deo prefrontalnog reznja mozga,on izjavljuje da oseca bol,ali da mu uopste ne smeta. Dakle,uklonjena je snazna afektivna,subjektivna komponenta bola koja ljudima najvise smeta,za razliku od objektivnog osecaja bola. To je fenomen koji je jako teško objasniti. Uglavnom,bol je najvaznija stvar u medicini i glavni razlog zašto neko ide kod lekara. Cuvena je izreka: Sedare dolorem divinum opus est-Ukloniti bol,bozansko je delo.

arksi

pre 2 godine

Recimo najgori bol te vrste koji sam iskusio jeste posle vadjenja umnjaka, ne postoji ništa što će da vas smiri a bol ubija koliko je jak. Sebe sam jedva nekako sa 3 tablete Analgina doveo u neko podnošljivo stanje. Isto tako kao što je već neko napisao kamen u bubregu, pakao pakla.
(Kingston, 03. januar 2022 15:01)

Bol koji se sa tri tablete neutrališe ne bi trebalo da se piminje pod ovakvim naslovom. Očigledno niste svesni koliko jak bol može da postoji. Ne daj bože.

Ivana

pre 2 godine

Bogu hvala, ništa sa liste nisam iskusila, za sada. Najjači bol koji sam osetila za svojih 30 i kusur godina prouzrokovao je umnjak. Povrh svega, potrefio se na prvi dan menstruacije, kada sve doživljavaš duplo intenzivnije, žene će razumeti o čemu pričam. Opisala bih to kao probijanje lobanje burgijom. Doslovno sam se valjala po tepihu, nisam imala snage ni da vrištim. Pojavljivao se u talasima od po 20-ak minuta - u sekundi prestane, pa se isto tako naglo vrati. Malo je reći da je to bila najduža noć u mom životu, ne bih je poželela ni najgorem neprijatelju, i danas se tresem od straha kad se setim. Mislim da je i mom zubaru sve bilo jasno kad mi je video facu sutradan u cik zore, jedva su me ubedili da mi moraju dati injekciju pre vađenja zuba jer sam bila u fazonu "doco, gore od ovoga ne može, daj da ne gubimo vreme!" :)

Hm

pre 2 godine

Muski spisak.
Imala sam i porodjaje bez epidurala i stravicnu upalu oba uha kada glava puca i kamenje u bubregu.
Nista to ne moze da se meri sa porodjajem. Jeste brzo se zaboravi zbog naleta hormona ali...

PlayBoy

pre 2 godine

Moj otac je imao kamen u bubregu,svaki put kad je krenuo da izadje kroz mokraćni kanal imao je neke napade,povraćanje i zgrcio bi se sav nista nije mogao da izgovori,tek kad bi mu u hitnoj nesto dali bi dosao sebi.

Grof Sekereshi

pre 2 godine

Mozdani udar, srecom ga nisam doziveo ali imam nekoliko poznanika koji jesu. Kazu kao da ih neko snazno udario pesnicom u glavu a posle toga stalan zujeci bol u glavi.

Meni licno najzesci bol u zivotu ( a imao sam diskus herniju i upaljeni isijakus) je posle operacije nokta na palcu desne noge, razbio sam ga udarcem u stepenik i nezgodno je urastao pa poceo da gnoji. Operativnim putem su mi raporili vrh palca, isekli nokat i zasili to. Nista nisam osetio jer su mi dali inekcije novokaina u nogu, no kad je proslo dejstvo hemije bol je bila tako intezivna da sam zaboravio da disem. Tek pod dejstvom analgetika sam je spustio na nivo da mogu da funkcionisem.

Бабинџем

pre 2 godine

Имам проблем с дискусом, кад крене бол, само паднем. Не знам да ли је међу најјачим боловима, али знам да се одузмем сав у секунди.

ja, 90210

pre 2 godine

kada pročitam komentare, zapitah dali bi bilo bolje da uradimo za zdravje više, pre da se to desi ?! Redovna rekreacija bi potamanila dosta ovih simptoma, bes alkohola i pušenja i da dodaš vege ishranu onda uradiš dosta. ja ču prvo meso pijest za Božič, bio piletinu. uzgred, i sve što kupujemo je iz bio ducana ili farme. meso u ducanu tipa Lidl, hoffer, idea... nismo kupili več 10-15 godina. Tako donekle postaneš Đoković. Ostalo su geni.

ivankooo

pre 2 godine

Imam dijagnostikovane klaster glavobolje vec nekih 10 godina... sva sreca epizodicne i retke inace bih se ubio 100%. Taj bol ne moze da se opise koliko je jak i odvratan i uvek u isto vreme tokom ciklusa, nekad i nekoliko puta u 24h :( Definitvno 1. mesto najgorih bolova.

duki

pre 2 godine

Za muske mislim da je izbacivanje kamena iz bubrega nesto najstrasnije. Secam se kad je rodjak imao taj problem, padao je u nesvest od bolova. Trodon je primao da bi se smirio. Uzasno nesto. Ja jesam imao gomilu lomova kao klinac, i to sam preziveo ali ne znam kako bi ovo.

moja lista

pre 2 godine

Dozivela porodjaj, upalu slepog creva, operaciju ciste na zubu bez anestezije, migrene. Najaci bol mi je bio porodjajni, ali i najkraci, dok je operacija ciste duze trajala i zato je i ostavila najvecu traumu.

Marko

pre 2 godine

Zarastanje kostiju lica, u mom slucaju jagodicna kost, kao da vas buse vrelim iglama koje su pod naponom , tako nekako...
I upala uva, auu to je agonija, zubobolja najaca ko povetarac u poredjenju sa bolnim uvom...

zare

pre 2 godine

(Džoni, 3. januar 2022 13:52)
Moj drug od bola od kamena u bubregu se onesvestio u kuputalu, glavom razbio lavabo u padu, kasnije kada se povratio, krvava glava i razbijen lavabo.

Džoni

pre 2 godine

Kamen u bubregu kada se pokrene i krene u mokraćne kanale, neću da podcenjujem ostalo, ali ovo je jezivo. Ne videh kamen u žuči, to je isto pakleno. Imao sam kamen u bubregu i kod tih napada to je takva bol da nema šanse da se namestiš da ne boli, a graške znoja izbijaju po celom telu. Jednom prilikom kada sam imao napad, nekako nađem neki položaj da izdržim bolove dok sam čekao hitnu da mi daju injekciju, nekako sam se naglavačke sklupčao i skoro da ne dišem a supruga me nešto pita, ja samo mrdnem malim prstom u fazonu ćuti i ništa ne pitaj, čini mi se da sam tada ispustio glas da bih se sav raspao? Na sreću izbacio sam ga nekako, bio je 11mm sa 6mm, kako je izašao ni dan danas mi nije jasno, ali niko nije mogao da mi skine osmeh sa lica narednih mesec dana!

Džoni

pre 2 godine

Kamen u bubregu kada se pokrene i krene u mokraćne kanale, neću da podcenjujem ostalo, ali ovo je jezivo. Ne videh kamen u žuči, to je isto pakleno. Imao sam kamen u bubregu i kod tih napada to je takva bol da nema šanse da se namestiš da ne boli, a graške znoja izbijaju po celom telu. Jednom prilikom kada sam imao napad, nekako nađem neki položaj da izdržim bolove dok sam čekao hitnu da mi daju injekciju, nekako sam se naglavačke sklupčao i skoro da ne dišem a supruga me nešto pita, ja samo mrdnem malim prstom u fazonu ćuti i ništa ne pitaj, čini mi se da sam tada ispustio glas da bih se sav raspao? Na sreću izbacio sam ga nekako, bio je 11mm sa 6mm, kako je izašao ni dan danas mi nije jasno, ali niko nije mogao da mi skine osmeh sa lica narednih mesec dana!

zare

pre 2 godine

(Džoni, 3. januar 2022 13:52)
Moj drug od bola od kamena u bubregu se onesvestio u kuputalu, glavom razbio lavabo u padu, kasnije kada se povratio, krvava glava i razbijen lavabo.

Oliver

pre 2 godine

Neverovatno je da nije pomenut bol kod opekotina i kod odredjenih vrsta raka,poput raka pankreasa. Rak glave pankreasa pritiska plexus coeliacus,glavni nervni splet u abdomenu,koji dovodi do stravičnih bolova. Znam ljude sa rakom pankreasa koji su u agoniji trazili da ih ubiju clanovi porodice. To su bolovi gde ne pomazu opiodni analgetici,zato sto opiodi i bol stoje medjusobno kao na vagi,morate da ih titrirate-sto veci bol,veca doza opioda, ali to ne moze da ide beskrajno,jer ce covek umreti od nus efekata opioida. Bol je kompleksan osecaj,slozen,ima vise komponenti,a najgora je afektivna,subjektivna. Ona se moze odstraniti samo operacijom na različitim nivoima nervnog sistema. Na zalost,kod nas se ne rade operacije uklanjanja bola,jer to nije isplativo. To su palijativne operacije kod ljudi koji ionako umiru i to niko nece da radi. Kad coveku sa stravicnim bolom uradite lobotomiju,tj. uklonite deo prefrontalnog reznja mozga,on izjavljuje da oseca bol,ali da mu uopste ne smeta. Dakle,uklonjena je snazna afektivna,subjektivna komponenta bola koja ljudima najvise smeta,za razliku od objektivnog osecaja bola. To je fenomen koji je jako teško objasniti. Uglavnom,bol je najvaznija stvar u medicini i glavni razlog zašto neko ide kod lekara. Cuvena je izreka: Sedare dolorem divinum opus est-Ukloniti bol,bozansko je delo.

arksi

pre 2 godine

Recimo najgori bol te vrste koji sam iskusio jeste posle vadjenja umnjaka, ne postoji ništa što će da vas smiri a bol ubija koliko je jak. Sebe sam jedva nekako sa 3 tablete Analgina doveo u neko podnošljivo stanje. Isto tako kao što je već neko napisao kamen u bubregu, pakao pakla.
(Kingston, 03. januar 2022 15:01)

Bol koji se sa tri tablete neutrališe ne bi trebalo da se piminje pod ovakvim naslovom. Očigledno niste svesni koliko jak bol može da postoji. Ne daj bože.

Marko

pre 2 godine

Zarastanje kostiju lica, u mom slucaju jagodicna kost, kao da vas buse vrelim iglama koje su pod naponom , tako nekako...
I upala uva, auu to je agonija, zubobolja najaca ko povetarac u poredjenju sa bolnim uvom...

Милош

pre 2 godine

Овде очигледно нико није шутнуо ногицу стола малим прстом на левој нози или причкиљио палац на довратку :)

moja lista

pre 2 godine

Dozivela porodjaj, upalu slepog creva, operaciju ciste na zubu bez anestezije, migrene. Najaci bol mi je bio porodjajni, ali i najkraci, dok je operacija ciste duze trajala i zato je i ostavila najvecu traumu.

Hm

pre 2 godine

Muski spisak.
Imala sam i porodjaje bez epidurala i stravicnu upalu oba uha kada glava puca i kamenje u bubregu.
Nista to ne moze da se meri sa porodjajem. Jeste brzo se zaboravi zbog naleta hormona ali...

Бабинџем

pre 2 godine

Имам проблем с дискусом, кад крене бол, само паднем. Не знам да ли је међу најјачим боловима, али знам да се одузмем сав у секунди.

Zenomrsci

pre 2 godine

nista gore od bola prouzrokovanog promajom. A za porodjaj... ok, verujem da nije bas bezbolan ali mislim da zene malo preteruju.
(aca, 3. januar 2022 15:24)

Verujem da nije bas bezbolan! Vi verujete... Cemu ta potreba da omalovazavate i to potpuno napamet?
Mrzite zene, ljubomorni ste na porodjajni bol, hocete potpuno da obezvredite sve njihove zivotne muke i probleme, sta li?
Srecom sve se manje i udaju i radjaju.

Ema

pre 2 godine

Imam konstantne migrene. Medjutim taj bol i porodjaj se ne mogu meriti. Tvrdim posle 3 prirodna porodjaja bez epidurala. Na fakultetu smo ucili da je najjaci bol porodjajni (i za majku i za bebu). Iza toga smatra se da ide bol kod karcinoma pankreasa ako zahvati nervni cvor koji se nalazi iza njega. Onda dolazi silazeci kamen u bibregu, pa sve ostalo. Nesto od onoga sa liste ne bih ni nazvala jakim bolovima.

ivankooo

pre 2 godine

Imam dijagnostikovane klaster glavobolje vec nekih 10 godina... sva sreca epizodicne i retke inace bih se ubio 100%. Taj bol ne moze da se opise koliko je jak i odvratan i uvek u isto vreme tokom ciklusa, nekad i nekoliko puta u 24h :( Definitvno 1. mesto najgorih bolova.

kako da ne

pre 2 godine

Kao muškarac koji je prisustvovao porodjaju supruge mogu da kažem ženama SVAKA ČAST. Kada krenu bolovi pa do kraja porodjaja može da prodje i ceo dan, to su ogromni bolovi plus na kraju dolazi sam porodjaj i izlazak bebe koji je neverovatno bolan. Kada to vidite jednom pomislite, neverovatno.

PlayBoy

pre 2 godine

Moj otac je imao kamen u bubregu,svaki put kad je krenuo da izadje kroz mokraćni kanal imao je neke napade,povraćanje i zgrcio bi se sav nista nije mogao da izgovori,tek kad bi mu u hitnoj nesto dali bi dosao sebi.

duki

pre 2 godine

Za muske mislim da je izbacivanje kamena iz bubrega nesto najstrasnije. Secam se kad je rodjak imao taj problem, padao je u nesvest od bolova. Trodon je primao da bi se smirio. Uzasno nesto. Ja jesam imao gomilu lomova kao klinac, i to sam preziveo ali ne znam kako bi ovo.

drmr

pre 2 godine

Zubobolja brale jedna od najgorih, koliko puta sam bio na ivici da običnim kleštima počupam sebi par zuba
(teška vremena, 03. januar 2022 13:44)

idi kod zubara na vreme pa neces doci do tog stanja

Balls of Steel

pre 2 godine

Neko spomenu opekotine. Ja bih reko da ne verujem da postoji jači bol nego kad koža gori,ili surovo rečeno ako budeš spaljivan. Mogu da zamislim u srednjem veku da nije bilo gore kazne od toga.

Korona

pre 2 godine

Imao sam tri napada kamena u bubregu dok g nisam napokon operacinomputem izvadio. Samo cu reci da je pakao. Par dana pred proces vadnjanja imao sam napad od 10 do 7 ujutro. Ne prekidan bol. O ko nije dozivio ne zna sta je bol. Bukvalno bez prekida. I hvala Bogu sad sam to sredio

Realan

pre 2 godine

Gledao BBC dokumentarac o bolu.Lik poredi razne tablete po jacini i vidis da je onaj flaster jak kao 300+ obicnih tableta protiv bola.I to nekad ne pomaze pacijentima u zadnjim stadijumima kancera.Uzas.

andjelija

pre 2 godine

porodjaj nisu racunali jer je van konkurencije. imala sam upalu slepog creva, diskus takodje..bolno da, ali se ne moze uporediti sa porodjajnim bolovima. naravno da se zaboravi, ali sve se zaboravi kad prodje

Ivana

pre 2 godine

Bogu hvala, ništa sa liste nisam iskusila, za sada. Najjači bol koji sam osetila za svojih 30 i kusur godina prouzrokovao je umnjak. Povrh svega, potrefio se na prvi dan menstruacije, kada sve doživljavaš duplo intenzivnije, žene će razumeti o čemu pričam. Opisala bih to kao probijanje lobanje burgijom. Doslovno sam se valjala po tepihu, nisam imala snage ni da vrištim. Pojavljivao se u talasima od po 20-ak minuta - u sekundi prestane, pa se isto tako naglo vrati. Malo je reći da je to bila najduža noć u mom životu, ne bih je poželela ni najgorem neprijatelju, i danas se tresem od straha kad se setim. Mislim da je i mom zubaru sve bilo jasno kad mi je video facu sutradan u cik zore, jedva su me ubedili da mi moraju dati injekciju pre vađenja zuba jer sam bila u fazonu "doco, gore od ovoga ne može, daj da ne gubimo vreme!" :)

Jovana

pre 2 godine

Žao mi je što u komentarima vidim da je mnogo ljudi imalo problema sa tim kamenjem u bubrezima. Kontrolišite se češće, dobar je osećaj kada jednom godišnje odeš na ultrazvuk i pogledaš u kakvom su stanju organi koji su vitalni. Pa ako vidiš da ima malo peska u bubrezima, znaš unapred na čemu si i šta treba da radiš. Ima lekova koji razbijaju kamenčiće pre nego što oni krenu kroz kanal. Kada već krenu kroz kanal to je pakao. Ako iz nekog razloga ne želite preventivno na ultrazvuk, onda redovno kontrolisanje urina. Bubrezi su kao rešetka kroz koju prodje (ili na kojoj se zaglavi) sve što unesemo u organizam, zato je važno da ne opterećujemo te rešetke lošim gorivom koje sipamo u sebe.

Kakvi eksperti

pre 2 godine

Mislim da je kriterijum bio takav jer porođaj nije po definiciji bolan. Neke žene se namuče, neke se porode i posle par sati kao da nisu bile ni trudne. S druge strane, kamen u bubregu te rasturi bez obzira da li si muško ili žensko. Moja prijateljica je imala dva prilično komplikovana porođaja, ali kaže da je bol kod kamena u žuči deset puta gori.
(Mojo, 3. januar 2022 16:08)

Molim te da ne lupas ko prica o tome kako si par sati posle porodjaja, pricamo o porodjajnim bolovima ne o par sati kasnije.
Cuj porodjaj nije po definiciji bolan. Odakle ti te informacije, molim te?
Imala sam isijas, kamen, upalu uva i porodjaj je najgori. Kakvi su bolovi od opekotina ili od kancera ne zelim da saznam.

Donglai Pei

pre 2 godine

Bol koji covek oseca kod vecine navedenih bolnih stanja zavisi od tezine bolesti. Npr. kod loma kostiju zavisi sta ste slomili. Ja sam lomila ruku dva puta i to uopste nije bilo toliko bolno, a i u odredjenom polozaju bol je skoro u potpunosti nestajala. Onda bol posle operacije isto ne mora da bude toliko jaka, npr. posle carskog reza bolovi su mi bili podnosljivi,a kad su poceli da deluju lekovi bolovi su nestali. Sa druge strane nije naveden kancer kao izvor bola, a moj rodjak je u bolnici umro od kancera, celu noc je urlao da su ga culi pacijenti na svim odeljenjima. Ipak je najgore ono bolno stanje kod koga nikakvi lekovi ne pomazu da bol nestane.

Aab Baba

pre 2 godine

Meni kad su usivali bez anestezije jagodicu prsta kroz nokat (odozdo). Pa pukne koza, a oni na drugom mestu, pa nekoliko puta tako. Zazalio sam sto sam se javio u hitnu.

Banjaluka

pre 2 godine

Posmatrac... Zelim Vam da u ovoj 2022 god. i uopste u narednim godinama budete zdraviji i da sto manje bolova imate. Ne samo Vama, vec svima koji su bolesni, sto manje bolova i bolje zdravlje u buducnosti.

Pacijentkinja

pre 2 godine

Bol posle lumbalne punkcije,nemogucnost hodanja i uspravljanja.Pristala bih na jos jedan porođaj prirodnim putem,kolonoskopiju bez anestezije,ali na lumbalnu punkciju NIKAD vise.Imam i diskus herniju i lumboisialgiju,i to nenormalno boli,ali punkcija je neprevaziđena.

HjuJAH

pre 2 godine

Imao sam strasne migrene u pubertetu koje su trajale po nekoliko dana, tokom kojih nisam mogao ništa da radim pa čak ni da jedem, lomio sam nekoliko kostiju, bio na par operacija, ali ništa od toga apsolutno ne može da se poredi sa tim kad stvarno zaboli zub

Žorž

pre 2 godine

Upala želudca mnogo voli, ne možeš da se namestiš, a on upaljen pulsira, boli ko đavo, tako da mislim da upala bilo kakvih unutrašnjih organa je mnogo bolna

Pero

pre 2 godine

"Evo ja sam zena koja se nije porodila uz epidural, a ni carskim rezom i to u gradu, ne na selu. Onda mora da sam mazohista ili nesto, kako to da mi je bila bitnija moja beba nego moj bol.
(moja lista, 3. januar 2022 18:23) # Link komentara"


Ovo je besmisleno na više nivoa.

ja, 90210

pre 2 godine

kada pročitam komentare, zapitah dali bi bilo bolje da uradimo za zdravje više, pre da se to desi ?! Redovna rekreacija bi potamanila dosta ovih simptoma, bes alkohola i pušenja i da dodaš vege ishranu onda uradiš dosta. ja ču prvo meso pijest za Božič, bio piletinu. uzgred, i sve što kupujemo je iz bio ducana ili farme. meso u ducanu tipa Lidl, hoffer, idea... nismo kupili več 10-15 godina. Tako donekle postaneš Đoković. Ostalo su geni.

Mojo

pre 2 godine

Muski spisak.
Imala sam i porodjaje bez epidurala i stravicnu upalu oba uha kada glava puca i kamenje u bubregu.
Nista to ne moze da se meri sa porodjajem. Jeste brzo se zaboravi zbog naleta hormona ali...
(Hm, 3. januar 2022 15:37)

Mislim da je kriterijum bio takav jer porođaj nije po definiciji bolan. Neke žene se namuče, neke se porode i posle par sati kao da nisu bile ni trudne. S druge strane, kamen u bubregu te rasturi bez obzira da li si muško ili žensko. Moja prijateljica je imala dva prilično komplikovana porođaja, ali kaže da je bol kod kamena u žuči deset puta gori.

brđan in

pre 2 godine

Imam diskus ceo zivot. Imao giht. Giht jr kao da su vam ruke u sbegu pa ih stavite pod vrucu vodu. Pece opasno. Diskus paralise noge, ledja, ruke. Jave se suljevi zbog bola i otezanog vrzenja nuzde. Zbog zuba sam cepao tepih na podu i to zbog na oko zdravog jer je upala korena samo pritidkala jos 2 zuba a nisam ni znao od bola koji zub je u pitanju a ni zasto kada je zdrav. Ali...

Mislim da ne kazu bez razloga da je kamen u bubregu najgori. To moze da bude bas kamen i kada se zaglavi moze da izazove bol kao kod ubadanja noza u ledja. Ko oseti da ga bubreg u trenu zaboli i cimne taj zna sta je pakao.

Ne veruj dok ne doživiš

pre 2 godine

Porodjaj je najjaci prirodni bol.Naravno da nije ni blizu obakvim stvarim kao sto su nabrojane
(Markos, 03. januar 2022 19:08)

To je ipak predrasuda da porođaj mora da boli, ja sam živi dokaz.
Prvi porođaj je bio brz i skoro bezbolan, tek malo su me zaboleli jajnici i to na 10-20 sekundi nekoliko puta, a drugi je isto bio prirodan, blizanački i bio je potpuno bez bola. I ja sam se čudila jer sam mislila da mora da boli i strašno sam se bojala. Pa eto ipak je sve individualno.

Bleja

pre 2 godine

Dva puta najgori oblik migrene i tri puta ispratio kamen od bubrega do bešike, od bešike do izlaska je kanal malo širi pa ne boli toliko, ali do bešike ne daj bože nikome.
Migrenu ne bih takodje najgorwm neprijatelju poželio.

winetou

pre 2 godine

posle osam ortopedskih operacija, produzavanja ekstremiteta busenja kostiju, lomova itd, itd.... mogu vam reci da kamenje u bubregu i zubobolja zamalo da me dokrajce, ljudi to je bilo strasno

Grof Sekereshi

pre 2 godine

Mozdani udar, srecom ga nisam doziveo ali imam nekoliko poznanika koji jesu. Kazu kao da ih neko snazno udario pesnicom u glavu a posle toga stalan zujeci bol u glavi.

Meni licno najzesci bol u zivotu ( a imao sam diskus herniju i upaljeni isijakus) je posle operacije nokta na palcu desne noge, razbio sam ga udarcem u stepenik i nezgodno je urastao pa poceo da gnoji. Operativnim putem su mi raporili vrh palca, isekli nokat i zasili to. Nista nisam osetio jer su mi dali inekcije novokaina u nogu, no kad je proslo dejstvo hemije bol je bila tako intezivna da sam zaboravio da disem. Tek pod dejstvom analgetika sam je spustio na nivo da mogu da funkcionisem.

Werewolf

pre 2 godine

Teška prehlada i onda sam imao istovremeno kamen u bubregu i upalu prostate. Taj bol vam ne mogu opisati. Plače mi se kad se setim samo.

posmatrac

pre 2 godine

"Suicide headaches"....ko zna sta je smesni su mu ostali komentari,ko ne zna sta je nedao mu bog da sazna.Ovaj tip klaster glavobolje se smatra najacim bolom na planeti i preventive i leka nema,trpis dok ne prestane. Pomaze donekle jedino udisanje cistog med.kiseonika ali treba stici do ambulante.Pojavljuje se bez razloga i simptoma i nema nikakvih drugih efekata,kada prodje kao da se nista nije desilo i nema nikakvih drugih komplikacija po organizam. Kod mene se pojavljuje na odprilike 3 godine i traje oko 20 dana i naziv samoubilacka glavobolja nije bezveze,ovo je jedini bol zbog koga su zabelezena cesta samoubivstva,jednostavno nije nesto sto stegnes zube i prodje,tj ni nemozes da ih stegnes posto ti je tacno pola glave i lica mrtvo i ko da ti taj deo neko otkida sa tela uzarenom motornom testerom,teskim cekicem i busilicom. Ko neveruje ili nije nikad cuo nek pretrazi net sa pojmom "Suicide headaches"...

da…

pre 2 godine

(Jovana, 03. januar 2022 16:05)

Za kamen u bubregu nema leka ni terapija. Sve je nagadjenje.
I kako nastaje i kako se leci/izbacuje.

Probao: Rovatinex, Kalkulit, Prolom, Rosu, proso, kukuruznu svilu, tamjan, pivo+limun+m.ulje, skakanje niz stepenice, neke alternativne buckurise… i cini se da sam najbolje protresao bubrege u gradskom prevozu, kad bus prelazi preko rupa.

Dakle, nema tu pomoci. Nekome ce da izadje, drugome nece. Kao sto rekoh, meni taj izlazak nije bio narocito neprijatan (kamen je bio 9mm, pravilnog izduzenog oblika).
Bol je, ponavljam, izuzetno jak. Kod micanja kamena. Ne mozes da se smiris, jedino topla voda malo i za kratko ublazava taj bol. Povracao sam (nisam bio svestan da je od bolova, mislio sam da sam usput zapatio i stomacni virus) i zbog te mucnine koju inace ne trpim, sam otisao u hitnu… Diklofen u debelo meso i za 15ak min sam bio preporodjen.

Od tada u kuci uvek spric, igla i ampula.

I dalje pijem gore pomenute lekove i terapije, a posle 2 godine od izbacivanja tog kamena, sad imam 2 komada (6 i 3mm). I cekam ih… spreman. (:

Ono sto brine, posto znam da mogu bol da zaustavim, je sto kad se kamen pokrene, moze da zakoci mokracne puteve, kao meni, da omete funkciju bubrega… dakle, otklonjen bol nije resenje.

Boston Celtics

pre 2 godine

Cenim da bi u XXI veku porođaj putem carskog reza trebalo da bude standardna procedura, civilizacijsko i medicinsko dostignuće koje bi trebalo prigrliti i koristiti bez prevaziđenih floskula tipa „priridno je najbolje“ i sl. Nema potrebe da žene prolaze kroz pakao (moja majka je bukvalno slomila krevet na dva dela dok je rađala mene sredinom 70-ih godina prošlog veka, urlajući od bolova toliko da je čitava bolnica odjekivala). Bojim se da je taj porođaj nije ostao bez posledica po dete, iako sam dobio sve najviše ocene nakon porođaja. Bilo je tu trenutaka kada nije bilo dovoljno kiseonika, mogu da se kladim da me taj (civilizacijsko) prevaziđeni metod porođaja koštao...

Naspram tome, moja sestra je uredno i kulturno zakazala carski rez unapred i porodila se bez ikakvih problema. Gospodski.

Što se tiče bolova, kao neko ko je lomio kosti, imao herpes zoster i pesak u bubregu, ubedljivo najjači bol koji sam osetio je – zub. I tu pomaže samo – malj u glavu ili novalgetol. Nikavi drugi lekovi, samo novalgetol dok nekako ne dopuziš do zubara.

Notorious

pre 2 godine

nista gore od bola prouzrokovanog promajom. A za porodjaj... ok, verujem da nije bas bezbolan ali mislim da zene malo preteruju.
(aca, 3. januar 2022 15:24)

Verujem da nije bas bezbolan! Vi verujete... Cemu ta potreba da omalovazavate i to potpuno napamet?
Mrzite zene, ljubomorni ste na porodjajni bol, hocete potpuno da obezvredite sve njihove zivotne muke i probleme, sta li?
Srecom sve se manje i udaju i radjaju.
(Zenomrsci, 03. januar 2022 16:02)

Ma daj da ga tuzimo zlostavljanje komentarom za jedno 20 godina, sta kazes?

Gradimir

pre 2 godine

Kod mene su Diskus hernija i Išijadikus zajedno. Imao sam i jednom u životu upalu uva. Mislim da dosta dobro tolerišem bol, pa ne mogu baš objektivno da kažem da li mogu da zamislim jači bol. Diskus je gadan, jer seva i dok dišeš, a tek kad se zakašlješ ili kineš, preseče te po horizontali. U ekstremima ne smeš da se pomeriš santimetar kad ti se bol umiri, jer će te u trenutku dovesti na ivicu vrištanja.

TuRb?BOTisH?T

pre 2 godine

Bol kada krene kamen u bubregu je najachi bol. Bol jakog inteziteta, mucnina , povracanje, hladan znoj, kratah dah, kao da vam vatra prolazi kroz kanal dok piskite.Imate nagon a ne mozete.Ne dao Bog nikome !!! Strasno je to, strasno :(

Mare

pre 2 godine

Teška upala uha, kad živac pritiska o lobanju. Nema boljeg položaja, nema privremenog olakšanja samo konstantan strahovit bol satima koji traju kao godine. Iskusio tokom noći na moru u Grčkoj, čekao do ujutru i molio doktora da seče gde god treba i šta treba samo da prestane.

Kingston

pre 2 godine

Najgori je onaj bol koji ne prestaje ni sa painkiller-ima ma koliko god ih različitih probali i koliko god tableta popili. Otuda i postoje morfijum i koješta. Recimo najgori bol te vrste koji sam iskusio jeste posle vadjenja umnjaka, ne postoji ništa što će da vas smiri a bol ubija koliko je jak. Sebe sam jedva nekako sa 3 tablete Analgina doveo u neko podnošljivo stanje. Isto tako kao što je već neko napisao kamen u bubregu, pakao pakla.

jankela

pre 2 godine

E, moji vi. Tašta na nedeljnom ručku koji počne negde sat vremena iza doručka a ume da se pretvori i u večeru. Ko to nije imao, ne zna sta je bol. I još ti pride uništi i petak i subotu, jer jasno znaš šta te čeka pa strepiš unapred.

da…

pre 2 godine

Ne shvatam to za porodjajne bolove… pa ko se poradja bez epidurala?! Pre 600 godina su zenama davali opijate da porodjaj prodje bezbolno, zasto danas trpeti?
Ko kad bih vadio zub bez anestezije…
Prva recenica u udzbeniku stomatologije: stomatoloska intervencija mora biti bezbolna.

Naravno, opravdano je boljo poradjanje po selima i zabitima… iz ociglednih razloga.

Dr

pre 2 godine

Ne moze se tacno utvrditi sta je najjaci bol. Ali ono sto ja ne bih zeleo da iskusim jeste tumor ili metastaza u centru za bol. U prevodu osecate da vas boli celo telo bez da bilo sta mozete da uradite i naravno opsezne opekotine koje zahvataju veliku povrsinu tela.

Usput…

pre 2 godine

Okularni Herpes Zoster. Nepodnošljive klaster glavobolje. Užasan pritisak, sevajući bol u glavi kao da vam se zabada vrela igra kroz slepočnicu i prolazi kroz oko. O estetici ne treba ni pričati. Govorim iz iskustva I mnogo mi je drago da ga ovde niko ne pominje jer ga, nadam se, nisu doživeli. Naspram toga porodjaj je bio tek epizoda, a prošla sam ga bez epidurale.

only fools and horses

pre 2 godine

Vi svi što kažete da ste imali diskus herniju i da je nešto što se može izdržati, niste očigledno imali taj intenzitet bola. Imao sam je i pred operaciju nijedan analgetik nije pomagao ni malo. Samo opoidi koje meni nisu davali. Naravno da ne omalovažavam bol uzrokovan porođahem, samo se pitam gde su ga komentatorke iskusile. Danas se žene porađaju ili uz epidural ili carskim rezom.
Imao sam i migrenozne bolove, to je bol koji te potpuno blokira, jednostavno ne možeš da funkcionišeš, ni da razmišljaš uopšte.

teacher

pre 2 godine

Sve je individualno, zavisi koliki je nekom prag bola, meni kamen u bubregu bio vise kao neprijatnost neka, dva porodjaja-nista narocito, mozda sam samo imala srece, ne znam, ali bol koji pamtim je kad sam kao dete imala upale uha. Jezivo, kao da ti se glava raspada.

Posmatrac

pre 2 godine

jedini lek za tu vrstu migrene je marihuana
jedino ona pomaže
(dragan, 3. januar 2022 20:48)

Kamo te srece ali veruj mi ne pomaze,cak ni teze stvari od marihuane,mozes da se uradis ko zmaj ali i dalje boli isto,to jednostavno nije klasican bol kao svaki drugi,ovo je bol koji mozak sam sebi pravi bez ikakvog pravog ili do sad utvrdjenog razloga,potvrdjeno cak i mecicinskim ispitivanjima.Svaku noc, oko 20 dana u skoro isto vreme,u najdubljem snu,opali i umires sat ipo pa popusti malo.Najvise bi pomoglo kad bi se vise znalo o tome,meni kad je doktor ustanovio dijagnozu posle silnih analiza,snimanja,CTa pozvao je ceo sprat i kolege da se pohvali,covek pred penziju a ja drugi slucaj u karijeri al ga pogodio u centar. Vecina lekara ni ne zna za ovo ili mesa sa jakom migrenom i glavoboljom,jako je retka pojava i vecina lekara se skoro nikad i ne sretne sa ovom pojavom u karijeri. Ponavljam najveca i jedina pomoc bi bila kad bi se vise znalo o ovome i kad bi postojalo vise ustanova koje mogu tacno da dijagnostifikuju ovu vrstu opake glavobolje,leka sigurnog za sad jos nema al bar znas sta ti je i da glava nije pocela da ti se cepa na pola i oci ispadaju.

da…

pre 2 godine

Meni zubobolja.
Imao sam i kamen u bubregu… bolelo, nisam mogao da se smirim, cak i povracao…
Ali od zubobolje nema gore

Cak i spontano izbacivanje tog kamena nije bilo toliko strasno. (verovatno zavisi i od oblika kamena, bio je pravilnog oblika, obao)

qantas

pre 2 godine

Čirevi u ušima...
Infekciju zaradio na moru od prljave vode. Bilo pre 20 godina, sećaću se tih muka uvek. To je konstantan pulsirajući bol u ušima, ja sam uzimao Nimulid ali ni on nije pomagao. Ne dao Bog nikome...

zw

pre 2 godine

@Matori Kesa - proverite očni pritisak, takav bol koji traje kratko može da bude zbog glaukoma, bolesti koja može dovesti i do slepila, ali ako se na vreme otkrije može se dosta uspešno držati pod kontrolom.

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Obicno bubrezni napad vazi za najjaci bol (porodjaj na stranu, a to, ne samo da mi je izvan mogucnosti precepcije, nego i shvatanja). Imao sam ga. 5 sati sam sedeo pred racunarom, trebalo je samo da kliknem, broj sam nekako uspeo ukucati (tada sam telefonirao preko racunara, koji je bio prikljucen na modem) i nisam imao snage. U stvari, kad bi mi u nekom trenutku bol malo i oslabio i doslo malo snage, znao sam da nece trajati dovoljno da bih mogao progovoriti. Ali, ipak necu reci da je to najjaci bol koji sam osetio. Najgori je (bar je meni bio najgori) lom rebra. I to s prednje strane (gadno boli i ledjni, ali, ipak manje). Jedino mi nikako nije jasno sta na ovoj listi trazi herpes zoster. Imao sam ga i to u ekstremno jakom obliku (prvi put; nakon toga se povratio jos 2-3 puta, sto je normalno, ali se to nije moglo ni porediti... uostalom, izgleda da je i medicina u toj oblasti u medjuvremenu ucinila neverovatan napredak). Trajao je 4 meseca i zaista mi je dolazilo da se ubijem. Iz mnogo razloga. Ali, bol sigurno nije bio medju njima. (Osim ako svrab nazivaju bolom. Jeste, ima i bola, nije da ne boli, ali, nije to neki jak bol. Zato ima milion drugih "neprijatnosti", eufemisticki receno.)

iMm

pre 2 godine

Klaster glavobolje imam, boli ali nije nagori bol. Upala slepog creva, i bol nakon operacije, opet nije najgori bol. Daleko vise bile stvari koje nisu nabrojane, zub, grcevi tokom ciklusa…

moja lista

pre 2 godine

Evo ja sam zena koja se nije porodila uz epidural, a ni carskim rezom i to u gradu, ne na selu. Onda mora da sam mazohista ili nesto, kako to da mi je bila bitnija moja beba nego moj bol.

inik

pre 2 godine

Imao sam operaciju tumora na nervu malog prsta leve ruke....nedao Bog nikome da doživi taj bol...da naglasim da su mi pre operacije razni " stručnjaci" od neurohirirga do anesteziologa I to poznati i priznati vršili eksperimente koji su mi samo pojačavali bol...koji se verujte ne može porediti sa većinom ovde nabrojanih ukomentarima...jer sam te bolove već preživeo...i kada uporedim sa ovim navedenim...delujumi kao smešni ...

dragan

pre 2 godine

jedini bol zbog koga su zabelezena cesta samoubivstva,jednostavno nije nesto sto stegnes zube i prodje,tj ni nemozes da ih stegnes posto ti je tacno pola glave i lica mrtvo i ko da ti taj deo neko otkida sa tela uzarenom motornom testerom,teskim cekicem i busilicom. Ko neveruje ili nije nikad cuo nek pretrazi net sa pojmom "Suicide headaches"...
(posmatrac, 03. januar 2022 20:06)

jedini lek za tu vrstu migrene je marihuana
jedino ona pomaže

,

pre 2 godine

Ja sam imao cistu na korenu očnjaka, i bila je jako duboko. Bilo je to devedesetih godina.. Otišao sam na hiruršku intervenciju uklanjanja ciste(zub je bio još dobar i mogao se rekonstruisati). Međutim, nisu mi dali dovoljnu dozu anestezije, tj nisu mi pokrili anestezijom taj deo koji su strugali dvadesetak minuta. Toliko me je bolelo, toliko sam urlao, molio sam Boga da umrem da to ne trpim. Kada su završili, ustao sam i isteturao se. Srećom nisam bio sam a morao sam vozom putovati kući. Znači ne sećam se ničega od momenta kada sam ustao sa stolice i izašao iz ordinacije. Posle par dana sam došao sebi. Desila mi se cista i na drugom očnjaku posle nekoliko godina(zub malo načet kvarom, ali imam sklonost tim cistama)i odem kod primarijusa hirurga i ništa nisam osetio. Ljudi, pazite na zube!

Sofija

pre 2 godine

Kao što nabrojane bolesti/stanja mogu boleti manje ili više, tako i osećaj bola kod prirodnog porođaja može biti manji ili veći. Ako zanemarim retke slučajeve nemogućeg porođaja (npr., velika beba, a uska karlica), bol koji žena oseća zavisi prvenstveno od njene pripremljenosti za porođaj, kondicije, tehnike disanja i slično. To se može uporediti sa slučajem kada se plivač i neplivač nađu u dubokoj vodi. Za prvog to može biti prijatan događaj, drugi se bori za život, grca, voda mu ulazi u usta, davi se, uspaničen je. To bi otprilike bila razlika između pripremljene i nepripremljene trudnice (ja bila na 2 prirodna porođaja). I na kraju, bol može da se oseti samo u prvoj fazi porođaja,kada se širi grlić materice.Istiskivanje bebe ne boli. Ove dve situacije se mogu uporediti sa bušenjem zuba kod čišćenja karijesa bez anestezije i kasnije, stavljanja plombe u šupljinu zuba. Ako vidite na filmu ženu koja vrišti dok beba izlazi, to je jednako glupo kao videti u zubarskoj stolici osobu koja vrišti dok joj zubar stavlja plombu.

Lek za kamen

pre 2 godine

@Na sreću izbacio sam ga nekako, bio je 11mm sa 6mm, kako je izašao ni dan danas mi nije jasno, ali niko nije mogao da mi skine osmeh sa lica narednih mesec dana!
(Džoni, 3. januar 2022 13:52)

Da se ne ponovi obavezna je dnevna terapija bar 0.5 litara piva.

Mojo

pre 2 godine

Muski spisak.
Imala sam i porodjaje bez epidurala i stravicnu upalu oba uha kada glava puca i kamenje u bubregu.
Nista to ne moze da se meri sa porodjajem. Jeste brzo se zaboravi zbog naleta hormona ali...
(Hm, 3. januar 2022 15:37)

Mislim da je kriterijum bio takav jer porođaj nije po definiciji bolan. Neke žene se namuče, neke se porode i posle par sati kao da nisu bile ni trudne. S druge strane, kamen u bubregu te rasturi bez obzira da li si muško ili žensko. Moja prijateljica je imala dva prilično komplikovana porođaja, ali kaže da je bol kod kamena u žuči deset puta gori.

da…

pre 2 godine

Ne shvatam to za porodjajne bolove… pa ko se poradja bez epidurala?! Pre 600 godina su zenama davali opijate da porodjaj prodje bezbolno, zasto danas trpeti?
Ko kad bih vadio zub bez anestezije…
Prva recenica u udzbeniku stomatologije: stomatoloska intervencija mora biti bezbolna.

Naravno, opravdano je boljo poradjanje po selima i zabitima… iz ociglednih razloga.

moja lista

pre 2 godine

Evo ja sam zena koja se nije porodila uz epidural, a ni carskim rezom i to u gradu, ne na selu. Onda mora da sam mazohista ili nesto, kako to da mi je bila bitnija moja beba nego moj bol.

ja, 90210

pre 2 godine

kada pročitam komentare, zapitah dali bi bilo bolje da uradimo za zdravje više, pre da se to desi ?! Redovna rekreacija bi potamanila dosta ovih simptoma, bes alkohola i pušenja i da dodaš vege ishranu onda uradiš dosta. ja ču prvo meso pijest za Božič, bio piletinu. uzgred, i sve što kupujemo je iz bio ducana ili farme. meso u ducanu tipa Lidl, hoffer, idea... nismo kupili več 10-15 godina. Tako donekle postaneš Đoković. Ostalo su geni.

Kingston

pre 2 godine

Najgori je onaj bol koji ne prestaje ni sa painkiller-ima ma koliko god ih različitih probali i koliko god tableta popili. Otuda i postoje morfijum i koješta. Recimo najgori bol te vrste koji sam iskusio jeste posle vadjenja umnjaka, ne postoji ništa što će da vas smiri a bol ubija koliko je jak. Sebe sam jedva nekako sa 3 tablete Analgina doveo u neko podnošljivo stanje. Isto tako kao što je već neko napisao kamen u bubregu, pakao pakla.

Zenomrsci

pre 2 godine

nista gore od bola prouzrokovanog promajom. A za porodjaj... ok, verujem da nije bas bezbolan ali mislim da zene malo preteruju.
(aca, 3. januar 2022 15:24)

Verujem da nije bas bezbolan! Vi verujete... Cemu ta potreba da omalovazavate i to potpuno napamet?
Mrzite zene, ljubomorni ste na porodjajni bol, hocete potpuno da obezvredite sve njihove zivotne muke i probleme, sta li?
Srecom sve se manje i udaju i radjaju.

Notorious

pre 2 godine

nista gore od bola prouzrokovanog promajom. A za porodjaj... ok, verujem da nije bas bezbolan ali mislim da zene malo preteruju.
(aca, 3. januar 2022 15:24)

Verujem da nije bas bezbolan! Vi verujete... Cemu ta potreba da omalovazavate i to potpuno napamet?
Mrzite zene, ljubomorni ste na porodjajni bol, hocete potpuno da obezvredite sve njihove zivotne muke i probleme, sta li?
Srecom sve se manje i udaju i radjaju.
(Zenomrsci, 03. januar 2022 16:02)

Ma daj da ga tuzimo zlostavljanje komentarom za jedno 20 godina, sta kazes?

only fools and horses

pre 2 godine

Vi svi što kažete da ste imali diskus herniju i da je nešto što se može izdržati, niste očigledno imali taj intenzitet bola. Imao sam je i pred operaciju nijedan analgetik nije pomagao ni malo. Samo opoidi koje meni nisu davali. Naravno da ne omalovažavam bol uzrokovan porođahem, samo se pitam gde su ga komentatorke iskusile. Danas se žene porađaju ili uz epidural ili carskim rezom.
Imao sam i migrenozne bolove, to je bol koji te potpuno blokira, jednostavno ne možeš da funkcionišeš, ni da razmišljaš uopšte.

drmr

pre 2 godine

Zubobolja brale jedna od najgorih, koliko puta sam bio na ivici da običnim kleštima počupam sebi par zuba
(teška vremena, 03. januar 2022 13:44)

idi kod zubara na vreme pa neces doci do tog stanja

Hm

pre 2 godine

Muski spisak.
Imala sam i porodjaje bez epidurala i stravicnu upalu oba uha kada glava puca i kamenje u bubregu.
Nista to ne moze da se meri sa porodjajem. Jeste brzo se zaboravi zbog naleta hormona ali...

Pero

pre 2 godine

"Evo ja sam zena koja se nije porodila uz epidural, a ni carskim rezom i to u gradu, ne na selu. Onda mora da sam mazohista ili nesto, kako to da mi je bila bitnija moja beba nego moj bol.
(moja lista, 3. januar 2022 18:23) # Link komentara"


Ovo je besmisleno na više nivoa.

Ema

pre 2 godine

Imam konstantne migrene. Medjutim taj bol i porodjaj se ne mogu meriti. Tvrdim posle 3 prirodna porodjaja bez epidurala. Na fakultetu smo ucili da je najjaci bol porodjajni (i za majku i za bebu). Iza toga smatra se da ide bol kod karcinoma pankreasa ako zahvati nervni cvor koji se nalazi iza njega. Onda dolazi silazeci kamen u bibregu, pa sve ostalo. Nesto od onoga sa liste ne bih ni nazvala jakim bolovima.

jankela

pre 2 godine

E, moji vi. Tašta na nedeljnom ručku koji počne negde sat vremena iza doručka a ume da se pretvori i u večeru. Ko to nije imao, ne zna sta je bol. I još ti pride uništi i petak i subotu, jer jasno znaš šta te čeka pa strepiš unapred.

Ne veruj dok ne doživiš

pre 2 godine

Porodjaj je najjaci prirodni bol.Naravno da nije ni blizu obakvim stvarim kao sto su nabrojane
(Markos, 03. januar 2022 19:08)

To je ipak predrasuda da porođaj mora da boli, ja sam živi dokaz.
Prvi porođaj je bio brz i skoro bezbolan, tek malo su me zaboleli jajnici i to na 10-20 sekundi nekoliko puta, a drugi je isto bio prirodan, blizanački i bio je potpuno bez bola. I ja sam se čudila jer sam mislila da mora da boli i strašno sam se bojala. Pa eto ipak je sve individualno.

Boston Celtics

pre 2 godine

Cenim da bi u XXI veku porođaj putem carskog reza trebalo da bude standardna procedura, civilizacijsko i medicinsko dostignuće koje bi trebalo prigrliti i koristiti bez prevaziđenih floskula tipa „priridno je najbolje“ i sl. Nema potrebe da žene prolaze kroz pakao (moja majka je bukvalno slomila krevet na dva dela dok je rađala mene sredinom 70-ih godina prošlog veka, urlajući od bolova toliko da je čitava bolnica odjekivala). Bojim se da je taj porođaj nije ostao bez posledica po dete, iako sam dobio sve najviše ocene nakon porođaja. Bilo je tu trenutaka kada nije bilo dovoljno kiseonika, mogu da se kladim da me taj (civilizacijsko) prevaziđeni metod porođaja koštao...

Naspram tome, moja sestra je uredno i kulturno zakazala carski rez unapred i porodila se bez ikakvih problema. Gospodski.

Što se tiče bolova, kao neko ko je lomio kosti, imao herpes zoster i pesak u bubregu, ubedljivo najjači bol koji sam osetio je – zub. I tu pomaže samo – malj u glavu ili novalgetol. Nikavi drugi lekovi, samo novalgetol dok nekako ne dopuziš do zubara.

andjelija

pre 2 godine

porodjaj nisu racunali jer je van konkurencije. imala sam upalu slepog creva, diskus takodje..bolno da, ali se ne moze uporediti sa porodjajnim bolovima. naravno da se zaboravi, ali sve se zaboravi kad prodje

dragan

pre 2 godine

jedini bol zbog koga su zabelezena cesta samoubivstva,jednostavno nije nesto sto stegnes zube i prodje,tj ni nemozes da ih stegnes posto ti je tacno pola glave i lica mrtvo i ko da ti taj deo neko otkida sa tela uzarenom motornom testerom,teskim cekicem i busilicom. Ko neveruje ili nije nikad cuo nek pretrazi net sa pojmom "Suicide headaches"...
(posmatrac, 03. januar 2022 20:06)

jedini lek za tu vrstu migrene je marihuana
jedino ona pomaže

Ivana

pre 2 godine

Bogu hvala, ništa sa liste nisam iskusila, za sada. Najjači bol koji sam osetila za svojih 30 i kusur godina prouzrokovao je umnjak. Povrh svega, potrefio se na prvi dan menstruacije, kada sve doživljavaš duplo intenzivnije, žene će razumeti o čemu pričam. Opisala bih to kao probijanje lobanje burgijom. Doslovno sam se valjala po tepihu, nisam imala snage ni da vrištim. Pojavljivao se u talasima od po 20-ak minuta - u sekundi prestane, pa se isto tako naglo vrati. Malo je reći da je to bila najduža noć u mom životu, ne bih je poželela ni najgorem neprijatelju, i danas se tresem od straha kad se setim. Mislim da je i mom zubaru sve bilo jasno kad mi je video facu sutradan u cik zore, jedva su me ubedili da mi moraju dati injekciju pre vađenja zuba jer sam bila u fazonu "doco, gore od ovoga ne može, daj da ne gubimo vreme!" :)

Kakvi eksperti

pre 2 godine

Mislim da je kriterijum bio takav jer porođaj nije po definiciji bolan. Neke žene se namuče, neke se porode i posle par sati kao da nisu bile ni trudne. S druge strane, kamen u bubregu te rasturi bez obzira da li si muško ili žensko. Moja prijateljica je imala dva prilično komplikovana porođaja, ali kaže da je bol kod kamena u žuči deset puta gori.
(Mojo, 3. januar 2022 16:08)

Molim te da ne lupas ko prica o tome kako si par sati posle porodjaja, pricamo o porodjajnim bolovima ne o par sati kasnije.
Cuj porodjaj nije po definiciji bolan. Odakle ti te informacije, molim te?
Imala sam isijas, kamen, upalu uva i porodjaj je najgori. Kakvi su bolovi od opekotina ili od kancera ne zelim da saznam.

Džoni

pre 2 godine

Kamen u bubregu kada se pokrene i krene u mokraćne kanale, neću da podcenjujem ostalo, ali ovo je jezivo. Ne videh kamen u žuči, to je isto pakleno. Imao sam kamen u bubregu i kod tih napada to je takva bol da nema šanse da se namestiš da ne boli, a graške znoja izbijaju po celom telu. Jednom prilikom kada sam imao napad, nekako nađem neki položaj da izdržim bolove dok sam čekao hitnu da mi daju injekciju, nekako sam se naglavačke sklupčao i skoro da ne dišem a supruga me nešto pita, ja samo mrdnem malim prstom u fazonu ćuti i ništa ne pitaj, čini mi se da sam tada ispustio glas da bih se sav raspao? Na sreću izbacio sam ga nekako, bio je 11mm sa 6mm, kako je izašao ni dan danas mi nije jasno, ali niko nije mogao da mi skine osmeh sa lica narednih mesec dana!

HjuJAH

pre 2 godine

Imao sam strasne migrene u pubertetu koje su trajale po nekoliko dana, tokom kojih nisam mogao ništa da radim pa čak ni da jedem, lomio sam nekoliko kostiju, bio na par operacija, ali ništa od toga apsolutno ne može da se poredi sa tim kad stvarno zaboli zub

kako da ne

pre 2 godine

Kao muškarac koji je prisustvovao porodjaju supruge mogu da kažem ženama SVAKA ČAST. Kada krenu bolovi pa do kraja porodjaja može da prodje i ceo dan, to su ogromni bolovi plus na kraju dolazi sam porodjaj i izlazak bebe koji je neverovatno bolan. Kada to vidite jednom pomislite, neverovatno.

iMm

pre 2 godine

Klaster glavobolje imam, boli ali nije nagori bol. Upala slepog creva, i bol nakon operacije, opet nije najgori bol. Daleko vise bile stvari koje nisu nabrojane, zub, grcevi tokom ciklusa…

Милош

pre 2 godine

Овде очигледно нико није шутнуо ногицу стола малим прстом на левој нози или причкиљио палац на довратку :)

Gradimir

pre 2 godine

Kod mene su Diskus hernija i Išijadikus zajedno. Imao sam i jednom u životu upalu uva. Mislim da dosta dobro tolerišem bol, pa ne mogu baš objektivno da kažem da li mogu da zamislim jači bol. Diskus je gadan, jer seva i dok dišeš, a tek kad se zakašlješ ili kineš, preseče te po horizontali. U ekstremima ne smeš da se pomeriš santimetar kad ti se bol umiri, jer će te u trenutku dovesti na ivicu vrištanja.

Marko

pre 2 godine

Zarastanje kostiju lica, u mom slucaju jagodicna kost, kao da vas buse vrelim iglama koje su pod naponom , tako nekako...
I upala uva, auu to je agonija, zubobolja najaca ko povetarac u poredjenju sa bolnim uvom...

PlayBoy

pre 2 godine

Moj otac je imao kamen u bubregu,svaki put kad je krenuo da izadje kroz mokraćni kanal imao je neke napade,povraćanje i zgrcio bi se sav nista nije mogao da izgovori,tek kad bi mu u hitnoj nesto dali bi dosao sebi.

Žorž

pre 2 godine

Upala želudca mnogo voli, ne možeš da se namestiš, a on upaljen pulsira, boli ko đavo, tako da mislim da upala bilo kakvih unutrašnjih organa je mnogo bolna

moja lista

pre 2 godine

Dozivela porodjaj, upalu slepog creva, operaciju ciste na zubu bez anestezije, migrene. Najaci bol mi je bio porodjajni, ali i najkraci, dok je operacija ciste duze trajala i zato je i ostavila najvecu traumu.

Grof Sekereshi

pre 2 godine

Mozdani udar, srecom ga nisam doziveo ali imam nekoliko poznanika koji jesu. Kazu kao da ih neko snazno udario pesnicom u glavu a posle toga stalan zujeci bol u glavi.

Meni licno najzesci bol u zivotu ( a imao sam diskus herniju i upaljeni isijakus) je posle operacije nokta na palcu desne noge, razbio sam ga udarcem u stepenik i nezgodno je urastao pa poceo da gnoji. Operativnim putem su mi raporili vrh palca, isekli nokat i zasili to. Nista nisam osetio jer su mi dali inekcije novokaina u nogu, no kad je proslo dejstvo hemije bol je bila tako intezivna da sam zaboravio da disem. Tek pod dejstvom analgetika sam je spustio na nivo da mogu da funkcionisem.

inik

pre 2 godine

Imao sam operaciju tumora na nervu malog prsta leve ruke....nedao Bog nikome da doživi taj bol...da naglasim da su mi pre operacije razni " stručnjaci" od neurohirirga do anesteziologa I to poznati i priznati vršili eksperimente koji su mi samo pojačavali bol...koji se verujte ne može porediti sa većinom ovde nabrojanih ukomentarima...jer sam te bolove već preživeo...i kada uporedim sa ovim navedenim...delujumi kao smešni ...

Sofija

pre 2 godine

Kao što nabrojane bolesti/stanja mogu boleti manje ili više, tako i osećaj bola kod prirodnog porođaja može biti manji ili veći. Ako zanemarim retke slučajeve nemogućeg porođaja (npr., velika beba, a uska karlica), bol koji žena oseća zavisi prvenstveno od njene pripremljenosti za porođaj, kondicije, tehnike disanja i slično. To se može uporediti sa slučajem kada se plivač i neplivač nađu u dubokoj vodi. Za prvog to može biti prijatan događaj, drugi se bori za život, grca, voda mu ulazi u usta, davi se, uspaničen je. To bi otprilike bila razlika između pripremljene i nepripremljene trudnice (ja bila na 2 prirodna porođaja). I na kraju, bol može da se oseti samo u prvoj fazi porođaja,kada se širi grlić materice.Istiskivanje bebe ne boli. Ove dve situacije se mogu uporediti sa bušenjem zuba kod čišćenja karijesa bez anestezije i kasnije, stavljanja plombe u šupljinu zuba. Ako vidite na filmu ženu koja vrišti dok beba izlazi, to je jednako glupo kao videti u zubarskoj stolici osobu koja vrišti dok joj zubar stavlja plombu.

zare

pre 2 godine

(Džoni, 3. januar 2022 13:52)
Moj drug od bola od kamena u bubregu se onesvestio u kuputalu, glavom razbio lavabo u padu, kasnije kada se povratio, krvava glava i razbijen lavabo.

ivankooo

pre 2 godine

Imam dijagnostikovane klaster glavobolje vec nekih 10 godina... sva sreca epizodicne i retke inace bih se ubio 100%. Taj bol ne moze da se opise koliko je jak i odvratan i uvek u isto vreme tokom ciklusa, nekad i nekoliko puta u 24h :( Definitvno 1. mesto najgorih bolova.

arksi

pre 2 godine

Recimo najgori bol te vrste koji sam iskusio jeste posle vadjenja umnjaka, ne postoji ništa što će da vas smiri a bol ubija koliko je jak. Sebe sam jedva nekako sa 3 tablete Analgina doveo u neko podnošljivo stanje. Isto tako kao što je već neko napisao kamen u bubregu, pakao pakla.
(Kingston, 03. januar 2022 15:01)

Bol koji se sa tri tablete neutrališe ne bi trebalo da se piminje pod ovakvim naslovom. Očigledno niste svesni koliko jak bol može da postoji. Ne daj bože.

Jovana

pre 2 godine

Žao mi je što u komentarima vidim da je mnogo ljudi imalo problema sa tim kamenjem u bubrezima. Kontrolišite se češće, dobar je osećaj kada jednom godišnje odeš na ultrazvuk i pogledaš u kakvom su stanju organi koji su vitalni. Pa ako vidiš da ima malo peska u bubrezima, znaš unapred na čemu si i šta treba da radiš. Ima lekova koji razbijaju kamenčiće pre nego što oni krenu kroz kanal. Kada već krenu kroz kanal to je pakao. Ako iz nekog razloga ne želite preventivno na ultrazvuk, onda redovno kontrolisanje urina. Bubrezi su kao rešetka kroz koju prodje (ili na kojoj se zaglavi) sve što unesemo u organizam, zato je važno da ne opterećujemo te rešetke lošim gorivom koje sipamo u sebe.

brđan in

pre 2 godine

Imam diskus ceo zivot. Imao giht. Giht jr kao da su vam ruke u sbegu pa ih stavite pod vrucu vodu. Pece opasno. Diskus paralise noge, ledja, ruke. Jave se suljevi zbog bola i otezanog vrzenja nuzde. Zbog zuba sam cepao tepih na podu i to zbog na oko zdravog jer je upala korena samo pritidkala jos 2 zuba a nisam ni znao od bola koji zub je u pitanju a ni zasto kada je zdrav. Ali...

Mislim da ne kazu bez razloga da je kamen u bubregu najgori. To moze da bude bas kamen i kada se zaglavi moze da izazove bol kao kod ubadanja noza u ledja. Ko oseti da ga bubreg u trenu zaboli i cimne taj zna sta je pakao.

TuRb?BOTisH?T

pre 2 godine

Bol kada krene kamen u bubregu je najachi bol. Bol jakog inteziteta, mucnina , povracanje, hladan znoj, kratah dah, kao da vam vatra prolazi kroz kanal dok piskite.Imate nagon a ne mozete.Ne dao Bog nikome !!! Strasno je to, strasno :(

Lek za kamen

pre 2 godine

@Na sreću izbacio sam ga nekako, bio je 11mm sa 6mm, kako je izašao ni dan danas mi nije jasno, ali niko nije mogao da mi skine osmeh sa lica narednih mesec dana!
(Džoni, 3. januar 2022 13:52)

Da se ne ponovi obavezna je dnevna terapija bar 0.5 litara piva.

duki

pre 2 godine

Za muske mislim da je izbacivanje kamena iz bubrega nesto najstrasnije. Secam se kad je rodjak imao taj problem, padao je u nesvest od bolova. Trodon je primao da bi se smirio. Uzasno nesto. Ja jesam imao gomilu lomova kao klinac, i to sam preziveo ali ne znam kako bi ovo.

Oliver

pre 2 godine

Neverovatno je da nije pomenut bol kod opekotina i kod odredjenih vrsta raka,poput raka pankreasa. Rak glave pankreasa pritiska plexus coeliacus,glavni nervni splet u abdomenu,koji dovodi do stravičnih bolova. Znam ljude sa rakom pankreasa koji su u agoniji trazili da ih ubiju clanovi porodice. To su bolovi gde ne pomazu opiodni analgetici,zato sto opiodi i bol stoje medjusobno kao na vagi,morate da ih titrirate-sto veci bol,veca doza opioda, ali to ne moze da ide beskrajno,jer ce covek umreti od nus efekata opioida. Bol je kompleksan osecaj,slozen,ima vise komponenti,a najgora je afektivna,subjektivna. Ona se moze odstraniti samo operacijom na različitim nivoima nervnog sistema. Na zalost,kod nas se ne rade operacije uklanjanja bola,jer to nije isplativo. To su palijativne operacije kod ljudi koji ionako umiru i to niko nece da radi. Kad coveku sa stravicnim bolom uradite lobotomiju,tj. uklonite deo prefrontalnog reznja mozga,on izjavljuje da oseca bol,ali da mu uopste ne smeta. Dakle,uklonjena je snazna afektivna,subjektivna komponenta bola koja ljudima najvise smeta,za razliku od objektivnog osecaja bola. To je fenomen koji je jako teško objasniti. Uglavnom,bol je najvaznija stvar u medicini i glavni razlog zašto neko ide kod lekara. Cuvena je izreka: Sedare dolorem divinum opus est-Ukloniti bol,bozansko je delo.

nisam ja, ja je

pre 2 godine

Obicno bubrezni napad vazi za najjaci bol (porodjaj na stranu, a to, ne samo da mi je izvan mogucnosti precepcije, nego i shvatanja). Imao sam ga. 5 sati sam sedeo pred racunarom, trebalo je samo da kliknem, broj sam nekako uspeo ukucati (tada sam telefonirao preko racunara, koji je bio prikljucen na modem) i nisam imao snage. U stvari, kad bi mi u nekom trenutku bol malo i oslabio i doslo malo snage, znao sam da nece trajati dovoljno da bih mogao progovoriti. Ali, ipak necu reci da je to najjaci bol koji sam osetio. Najgori je (bar je meni bio najgori) lom rebra. I to s prednje strane (gadno boli i ledjni, ali, ipak manje). Jedino mi nikako nije jasno sta na ovoj listi trazi herpes zoster. Imao sam ga i to u ekstremno jakom obliku (prvi put; nakon toga se povratio jos 2-3 puta, sto je normalno, ali se to nije moglo ni porediti... uostalom, izgleda da je i medicina u toj oblasti u medjuvremenu ucinila neverovatan napredak). Trajao je 4 meseca i zaista mi je dolazilo da se ubijem. Iz mnogo razloga. Ali, bol sigurno nije bio medju njima. (Osim ako svrab nazivaju bolom. Jeste, ima i bola, nije da ne boli, ali, nije to neki jak bol. Zato ima milion drugih "neprijatnosti", eufemisticki receno.)

da…

pre 2 godine

Meni zubobolja.
Imao sam i kamen u bubregu… bolelo, nisam mogao da se smirim, cak i povracao…
Ali od zubobolje nema gore

Cak i spontano izbacivanje tog kamena nije bilo toliko strasno. (verovatno zavisi i od oblika kamena, bio je pravilnog oblika, obao)

da…

pre 2 godine

(Jovana, 03. januar 2022 16:05)

Za kamen u bubregu nema leka ni terapija. Sve je nagadjenje.
I kako nastaje i kako se leci/izbacuje.

Probao: Rovatinex, Kalkulit, Prolom, Rosu, proso, kukuruznu svilu, tamjan, pivo+limun+m.ulje, skakanje niz stepenice, neke alternativne buckurise… i cini se da sam najbolje protresao bubrege u gradskom prevozu, kad bus prelazi preko rupa.

Dakle, nema tu pomoci. Nekome ce da izadje, drugome nece. Kao sto rekoh, meni taj izlazak nije bio narocito neprijatan (kamen je bio 9mm, pravilnog izduzenog oblika).
Bol je, ponavljam, izuzetno jak. Kod micanja kamena. Ne mozes da se smiris, jedino topla voda malo i za kratko ublazava taj bol. Povracao sam (nisam bio svestan da je od bolova, mislio sam da sam usput zapatio i stomacni virus) i zbog te mucnine koju inace ne trpim, sam otisao u hitnu… Diklofen u debelo meso i za 15ak min sam bio preporodjen.

Od tada u kuci uvek spric, igla i ampula.

I dalje pijem gore pomenute lekove i terapije, a posle 2 godine od izbacivanja tog kamena, sad imam 2 komada (6 i 3mm). I cekam ih… spreman. (:

Ono sto brine, posto znam da mogu bol da zaustavim, je sto kad se kamen pokrene, moze da zakoci mokracne puteve, kao meni, da omete funkciju bubrega… dakle, otklonjen bol nije resenje.

Realan

pre 2 godine

Gledao BBC dokumentarac o bolu.Lik poredi razne tablete po jacini i vidis da je onaj flaster jak kao 300+ obicnih tableta protiv bola.I to nekad ne pomaze pacijentima u zadnjim stadijumima kancera.Uzas.

Usput…

pre 2 godine

Okularni Herpes Zoster. Nepodnošljive klaster glavobolje. Užasan pritisak, sevajući bol u glavi kao da vam se zabada vrela igra kroz slepočnicu i prolazi kroz oko. O estetici ne treba ni pričati. Govorim iz iskustva I mnogo mi je drago da ga ovde niko ne pominje jer ga, nadam se, nisu doživeli. Naspram toga porodjaj je bio tek epizoda, a prošla sam ga bez epidurale.

teacher

pre 2 godine

Sve je individualno, zavisi koliki je nekom prag bola, meni kamen u bubregu bio vise kao neprijatnost neka, dva porodjaja-nista narocito, mozda sam samo imala srece, ne znam, ali bol koji pamtim je kad sam kao dete imala upale uha. Jezivo, kao da ti se glava raspada.

winetou

pre 2 godine

posle osam ortopedskih operacija, produzavanja ekstremiteta busenja kostiju, lomova itd, itd.... mogu vam reci da kamenje u bubregu i zubobolja zamalo da me dokrajce, ljudi to je bilo strasno

Бабинџем

pre 2 godine

Имам проблем с дискусом, кад крене бол, само паднем. Не знам да ли је међу најјачим боловима, али знам да се одузмем сав у секунди.

Pacijentkinja

pre 2 godine

Bol posle lumbalne punkcije,nemogucnost hodanja i uspravljanja.Pristala bih na jos jedan porođaj prirodnim putem,kolonoskopiju bez anestezije,ali na lumbalnu punkciju NIKAD vise.Imam i diskus herniju i lumboisialgiju,i to nenormalno boli,ali punkcija je neprevaziđena.

Werewolf

pre 2 godine

Teška prehlada i onda sam imao istovremeno kamen u bubregu i upalu prostate. Taj bol vam ne mogu opisati. Plače mi se kad se setim samo.

Aab Baba

pre 2 godine

Meni kad su usivali bez anestezije jagodicu prsta kroz nokat (odozdo). Pa pukne koza, a oni na drugom mestu, pa nekoliko puta tako. Zazalio sam sto sam se javio u hitnu.

Bleja

pre 2 godine

Dva puta najgori oblik migrene i tri puta ispratio kamen od bubrega do bešike, od bešike do izlaska je kanal malo širi pa ne boli toliko, ali do bešike ne daj bože nikome.
Migrenu ne bih takodje najgorwm neprijatelju poželio.

Korona

pre 2 godine

Imao sam tri napada kamena u bubregu dok g nisam napokon operacinomputem izvadio. Samo cu reci da je pakao. Par dana pred proces vadnjanja imao sam napad od 10 do 7 ujutro. Ne prekidan bol. O ko nije dozivio ne zna sta je bol. Bukvalno bez prekida. I hvala Bogu sad sam to sredio

zw

pre 2 godine

@Matori Kesa - proverite očni pritisak, takav bol koji traje kratko može da bude zbog glaukoma, bolesti koja može dovesti i do slepila, ali ako se na vreme otkrije može se dosta uspešno držati pod kontrolom.

qantas

pre 2 godine

Čirevi u ušima...
Infekciju zaradio na moru od prljave vode. Bilo pre 20 godina, sećaću se tih muka uvek. To je konstantan pulsirajući bol u ušima, ja sam uzimao Nimulid ali ni on nije pomagao. Ne dao Bog nikome...

Mare

pre 2 godine

Teška upala uha, kad živac pritiska o lobanju. Nema boljeg položaja, nema privremenog olakšanja samo konstantan strahovit bol satima koji traju kao godine. Iskusio tokom noći na moru u Grčkoj, čekao do ujutru i molio doktora da seče gde god treba i šta treba samo da prestane.

posmatrac

pre 2 godine

"Suicide headaches"....ko zna sta je smesni su mu ostali komentari,ko ne zna sta je nedao mu bog da sazna.Ovaj tip klaster glavobolje se smatra najacim bolom na planeti i preventive i leka nema,trpis dok ne prestane. Pomaze donekle jedino udisanje cistog med.kiseonika ali treba stici do ambulante.Pojavljuje se bez razloga i simptoma i nema nikakvih drugih efekata,kada prodje kao da se nista nije desilo i nema nikakvih drugih komplikacija po organizam. Kod mene se pojavljuje na odprilike 3 godine i traje oko 20 dana i naziv samoubilacka glavobolja nije bezveze,ovo je jedini bol zbog koga su zabelezena cesta samoubivstva,jednostavno nije nesto sto stegnes zube i prodje,tj ni nemozes da ih stegnes posto ti je tacno pola glave i lica mrtvo i ko da ti taj deo neko otkida sa tela uzarenom motornom testerom,teskim cekicem i busilicom. Ko neveruje ili nije nikad cuo nek pretrazi net sa pojmom "Suicide headaches"...

Banjaluka

pre 2 godine

Posmatrac... Zelim Vam da u ovoj 2022 god. i uopste u narednim godinama budete zdraviji i da sto manje bolova imate. Ne samo Vama, vec svima koji su bolesni, sto manje bolova i bolje zdravlje u buducnosti.

Posmatrac

pre 2 godine

jedini lek za tu vrstu migrene je marihuana
jedino ona pomaže
(dragan, 3. januar 2022 20:48)

Kamo te srece ali veruj mi ne pomaze,cak ni teze stvari od marihuane,mozes da se uradis ko zmaj ali i dalje boli isto,to jednostavno nije klasican bol kao svaki drugi,ovo je bol koji mozak sam sebi pravi bez ikakvog pravog ili do sad utvrdjenog razloga,potvrdjeno cak i mecicinskim ispitivanjima.Svaku noc, oko 20 dana u skoro isto vreme,u najdubljem snu,opali i umires sat ipo pa popusti malo.Najvise bi pomoglo kad bi se vise znalo o tome,meni kad je doktor ustanovio dijagnozu posle silnih analiza,snimanja,CTa pozvao je ceo sprat i kolege da se pohvali,covek pred penziju a ja drugi slucaj u karijeri al ga pogodio u centar. Vecina lekara ni ne zna za ovo ili mesa sa jakom migrenom i glavoboljom,jako je retka pojava i vecina lekara se skoro nikad i ne sretne sa ovom pojavom u karijeri. Ponavljam najveca i jedina pomoc bi bila kad bi se vise znalo o ovome i kad bi postojalo vise ustanova koje mogu tacno da dijagnostifikuju ovu vrstu opake glavobolje,leka sigurnog za sad jos nema al bar znas sta ti je i da glava nije pocela da ti se cepa na pola i oci ispadaju.

Donglai Pei

pre 2 godine

Bol koji covek oseca kod vecine navedenih bolnih stanja zavisi od tezine bolesti. Npr. kod loma kostiju zavisi sta ste slomili. Ja sam lomila ruku dva puta i to uopste nije bilo toliko bolno, a i u odredjenom polozaju bol je skoro u potpunosti nestajala. Onda bol posle operacije isto ne mora da bude toliko jaka, npr. posle carskog reza bolovi su mi bili podnosljivi,a kad su poceli da deluju lekovi bolovi su nestali. Sa druge strane nije naveden kancer kao izvor bola, a moj rodjak je u bolnici umro od kancera, celu noc je urlao da su ga culi pacijenti na svim odeljenjima. Ipak je najgore ono bolno stanje kod koga nikakvi lekovi ne pomazu da bol nestane.

Balls of Steel

pre 2 godine

Neko spomenu opekotine. Ja bih reko da ne verujem da postoji jači bol nego kad koža gori,ili surovo rečeno ako budeš spaljivan. Mogu da zamislim u srednjem veku da nije bilo gore kazne od toga.

Dr

pre 2 godine

Ne moze se tacno utvrditi sta je najjaci bol. Ali ono sto ja ne bih zeleo da iskusim jeste tumor ili metastaza u centru za bol. U prevodu osecate da vas boli celo telo bez da bilo sta mozete da uradite i naravno opsezne opekotine koje zahvataju veliku povrsinu tela.

,

pre 2 godine

Ja sam imao cistu na korenu očnjaka, i bila je jako duboko. Bilo je to devedesetih godina.. Otišao sam na hiruršku intervenciju uklanjanja ciste(zub je bio još dobar i mogao se rekonstruisati). Međutim, nisu mi dali dovoljnu dozu anestezije, tj nisu mi pokrili anestezijom taj deo koji su strugali dvadesetak minuta. Toliko me je bolelo, toliko sam urlao, molio sam Boga da umrem da to ne trpim. Kada su završili, ustao sam i isteturao se. Srećom nisam bio sam a morao sam vozom putovati kući. Znači ne sećam se ničega od momenta kada sam ustao sa stolice i izašao iz ordinacije. Posle par dana sam došao sebi. Desila mi se cista i na drugom očnjaku posle nekoliko godina(zub malo načet kvarom, ali imam sklonost tim cistama)i odem kod primarijusa hirurga i ništa nisam osetio. Ljudi, pazite na zube!