Ponedeljak, 14.08.2006.

18:00

Sportski novinar o psihopatologiji

Neprofesionalno ponašanje novinara RTS-a Duška Koraća tokom prenosa sportskog događaja naišlo na oštru osudu kolega iz medija.

Izvor: B92

Sportski novinar o psihopatologiji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Novosadjanin

pre 17 godina

Nadam se da ce nakon ovoga pustiti Jergica da prenosi odbojku. Kad to radi "psihopatologicar" nisam siguran koji sport je u pitanju.

pacijent

pre 17 godina

@PeraNS,
nisi u pravu, rukometnu utakmicu sa Hrvatskom prenosio je Knezevic, a ne Korac, i nakon toga se nazalost razbolio. Seti se samo kako je u toku tog prenosa na svaki potez svog prezimenjaka Knezevica reagovao sa "to rodjace, bravo rodjace, ...

nemanja

pre 17 godina

Rukometnu utakmicu je prenosio Knezevic, a ne Korac.
Johnsona i Jacksona je mesao Milojko Pantic, a ne Gajic.
Ni HTV nije nista bolji (sem za F1) jer je Bozo Susec prolupao i samo vestacki lozi gledaoce... bio je mnogo bolji kada mu je sef bio Boris Mutic.
Mislim da ce ova suspenzija biti dovoljna kazna za njegovo dugogodisnje lupetanje.

Svedok

pre 17 godina

Uz bitnu razliku da RTS pretplatu prinudno placamo, stoga imamo svako pravo da zahtevamo kvalitet.

Tek da se ne zaboravi sta je bilo pre 2000, kad je DK bio redovan posetilac demonstracija JUL-a (prelistati stare brojeve NIN-a)... pre nego sto je postao "demokrata". Inace stanovao sam u istoj zgradi i posle njega od alkoholnih isparenja ne moze da se udje u lift, a bio sam svedok i rasistickog ispada prema romima ispred ulaza.

Tuzno.

Zastitnik

pre 17 godina

To sto je rekao: "Hvala vam momci, osvetili ste nasu nejach!" ne znam zasto bi bilo lose!? Isto rade i Hrvati ako ne i jos mnogo gore. Ne znam sto se Dusko nervira zbog komentara sa foruma. Ne moze se svakom ugoditi. Bitno je da covjek radi svoj posao i da bude slusan. Smijali su se i Mladenu Delicu a covjek je kasnije usao u legendu. Sve dok se i on i slusaoci dobro zabavljaju to je najbitnije.

Banconi

pre 17 godina

Samo bih nešto da dodam. Vidim da ovde neki trpaju Milojka Pantića u isti koš sa ovom nekolicinom - Korać, Mihajlovski, Gajić... Imao je Milojko svoje "svetle" trenutke, prepričavaju se njegovi gafovi, ali za razliku od ovih, Milojka je uvek bilo milina slušati jer je fantastično podizao atmosferu. Sam njegov komentar je dodao istorijsku notu na Zvezdin uspeh iz 1991. godine, i ti citati ("Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao...") će ostati zapamćeni.
B.

PeraNS

pre 17 godina

Odbojka je ovog vikenda bila pravo uzivanje jer ju je prenosio Jergic sa TV NS. Nekada je samo on prenosio odbojku, jer se jedini od svih raspolozivih novinara RTSa razumeo u nju. Onda su odbojkasi poceli da osvajaju sve vise medalja, pa se neko dosetio da to mora da prenosi glavni "prestoni" komentator. Od tada, odbojku gledam bez tona. Uvek!
Hvala Javnom servisu (i dragom Bogu) sto su mi omogucili zaboravljeno uzivanje u odbojci.
BTW, rukometnu utakmicu koju nekolicina ovde spominje, je prenosio Korac, a ne Knezevic (Knezevic je vec uveliko bio bolestan). Korac je doslovno rekao: "Hvala vam momci, osvetili ste nasu nejach!"
Posle se pravdao da je mislio na rukometasice koje su prethodno izgubile od Hrvatske. Kao, zene = nejac. A pravdao se, jer je javno kritikovan za takav komentar.

VIKICA

pre 17 godina

Ako ste mislili da je ovo smesno,e onda ste svi zaboravili Atlantu 1996,sem atletike u kojoj je Majkl Dzonsona,Gajic prekrstio u Majkl Dzekson-a,najvise hitova je bilo u gimnastici i to Srdjan Knezevic.i jos nesto Gajic na obe trke 200 i 400 metara(pa cak i polufinalne) nikako nije mogao da shvati da je na stazi Dzonson,a ne Dzekson.Ali posto ne pratite sve sportove reci cu vam da ni sp u plivanju u Montrealu nije bilo lose(narocito kada nas je dragi Dusko ubedjivao da moramo da placamo pretplatu).

mezar

pre 17 godina

Vaterpolo utakmica, SRJ-Madjarska. Vodimo sa dva gola razlike a onda gospodin Korac urla: "sad treba ih zgaziti poniziti!" Da li treba komentar?

Sovlja

pre 17 godina

Do nedavno me nije ni bilo briga ko komentarise na RTS. Imam kablovsku, pa to isto gledam na HRT-u uz Bozu Suseca i druge. Ali od kada su u vreme prenosa sportskih dogadjaja, ostale TV skremblovane, itekako sam postao zainteresovan. I ponovo onda naletim na Koraca, Kovinjala i jos samo fali Gajic pa da dozivaljaj bude kompletan. Ali niko, ama bas niko tako ne iritira svojim zajedljivim, omalovazavajucim, sarkasticnim i uvredljivim komentarima kao Dusko Korac. Ovaj izdanak socijalisticke skole srpskog sportskog novinarstva nas nervira vec godinama i prosto ne vidim sta treba da se dogodi da ga vise ne cujemo i ne vidimo. Kao bogomdani tatin sin, pretplatio se da izvestava sa takmicenja o kojima nema blage veze i za koja se nikada ozbiljno i profesionalno nije pripremao. Samo neka se putuje i neka je kleke. Njegova je svaka zimska olimpijada, vaterpolo, a bila je i odbojka. Ne znam da li postoji vrhunski sportista koga Korac u svojim komentarima nije vredjao svojim zajedljivim opaskama u slucajevima kada ne ide bas najbolje i kada se gubi. Nebrojeno puta je dozvoljavao sebi luksuz da na primitivan i neodgovoran nacin istupa u svojim komentarima. E sad je valjda dosta!!! ZBOGOM!

Nikola Jovanovic

pre 17 godina

Da li samo ja na TV gledam kao na stvar predvidjenu za zabavu sirokih narodnih masa? Aman, ako nekome smeta sto Dusko Korac "lupeta" sto lepo ne promeni kanal, smanji ton i sl. Ako neko vidi izmet na ulici nece ga valjda zagledjivati sa svih strana, analizirati i pisati o tome kako mu se ne svidja, vec ce ga valjda zaobici u sirokom luku ne osvrcuci se.
Da se razumemo, ja obozavam da slusam Duska Koraca i uzivam u svakom njegovom prenosu ali ne razumem zasto mu toliku paznju posvecuju oni koji ga ne vole. Ja ga bas volim zbog toga sto se ponasa kao covek iz naroda, sto uvek nastoji da bude duhovit kako i koliko ume, sto je kritican prema sebi ali i drugima.
Cela poenta je da DK (fala Bogu) nije kao mladji komentatori i vrlo je anahron sto mu je ogromna prednost. Zato i nije shvatio da mnogi posetioci foruma isti dozivljavaju kao jedino sredstvo za ispoljavanje sopstvenog misljenja (koje, btw, retko koga zanima) na nekom iole relevantnom nivou.

Sasa

pre 17 godina

dusko korac (namerno pisem malim slovima) je jednostavno neopisiva pojava. Moram da se pridruzim velikom broju onih koji su rekli da iskljucuju ton dok on prenosi sportske dogadjaje. Ali, i taj kratak period koji TV gledam i slusam dusko me uvek dovede u neko cudno stanje u kojem ne znam da li da se smejem ili da placem (od kada placam pretplatu uglavnom placem). Setite se prenosa otvaranja Olimpijade u Sidneju i njegovih komentara kako izgleda manekenka Eli Mekferson i kako on i kolege ostaju "bez daha", uvreda upucenih pored Vasi Mijicu i Miljkovicu, prenosa trke na 100m za muskarce i bezuspesnog pokusaja da pogodi ime jednog od atleticara... i jos mnogo toga. Jednom recju dusko je covek za enciklopediju.
Veci problem od duska jesu njegovi drugari - citaj klonovi- sa RTS-a. Ovom prilikom se izvinjavam Sarencu i Pedji Milinkovicu. Ujedno, urednici sporta na RTS-u kada se prenosi odbojka setite se komentatora iz Novog Sada g. Jergica, jer u ovoj zemlji sigurno ne postoji novinar koji bolje poznaje taj sport od Jerge.
Inace i Vi na B 92 imate svoj "biser" - Aleksandra Stojanovica. Pa taj covek da nije uskocio u bazen u Kranju nikada niko ne bi znao za njega. Da li Vi primecujete koliko se on ne razume u Formulu 1, koliko puta govori takve gluposti umesto da lepo pogleda u redosled vozaca ispisan na ekranu ili koliko puta je komentarisao obilazenja a da pritom nije pogodio imena pilota, timove za koje voze, da bi na Hungaroringu uzbudjeno komentarisao preticanje koje je bilo ponovljeni snimak.
Na kraju (kamo srece da je kraj) svima je potrebno mnogo rada na sebi, ali pri tome ne mislim da treba da postanu manekenke.

Zoran Jovanovic

pre 17 godina

Ne znam dokle ćemo biti osuđeni da slušamo svojevoljne komentare ljudi poput D. Koraća. Trebalo bi da postoje pravila za komentatore (i druge javne ličnosti) pa ko se ogreši od njih, posebno u dužem periodu da se smeni. Ovako nam ne gine da za našu preplatu do penzije D.Koraća slušamo njegove glupe izjave!

DuChe

pre 17 godina

Tuzno je samo sto niko nije reagovao mnogo ranije. Sad je vec zaboravljena vecina lupetanja i uvreda koje ovaj Morganovac prosipa u etar vec decenijama. Nekada je to bilo i pomalo zanimljivo, jer su bili obicni lapsusi i pateticne odvale, ali poslednjih 7-8 godina to vec postaje opasno a ne smesno. Poslednje cega se secam je zenski maraton na olimpijadi u Atini kada je davao politikantske i nadasve glupave komentare o americkoj maratonki, a tamnoputu takmicarku nazivao cokoladiranom i slicnim u najmanju ruku neprikladnim izrazima. Od tada odbijam da ga slusam, a ko zna koliko je slicnih ispada bilo u medjuvremenu.

Kiza

pre 17 godina

Dok su još radili Milojko i ta stara ekipa, Koraćevo lupetanje nije ništa odskakalo od drugih komentatora. Sada, međutim, on zvuči grozno naspram ostalih, pogotovo poredeći mlađi naraštaj na B92... Došlo mi je da napišem protest "Javnom servisu Srbije" ali mi je to mlaćenje prazne slame...

Lala iz Banata

pre 17 godina

Broj reci koju izrekne nareceni novinar tokom TV prenosa je vise nego dovoljan za RADIO PRENOS.
Dakle, ne ostavlja priliku da i mi, gledaoci, nesto zakljucimo.
On je i mene "zabavljao" sve do devedesetih. Ali kada je poceo sa prostackim NACIONALISTICKIM ispadima, od tada je za mene "mrtav".
Uzgred, jel' pregledao svoju kožu? ;)

Marwin

pre 17 godina

Na prste mogu da prebrojim utakmice odbojkaske reprenzetacije u zadnjih 10 god. koje nisam gledao!Sve bitnije je komentarisao Korac!U pocetku se i nasmejes,pa kontas prestace,ali kako tekma odmice on odlepi...i onda se ja...iznerviram!Da li mogu da platim da ga ne slusam?Covek je lud!!!Katastrofa!

butch cassidy

pre 17 godina

pustite, bre, coveka na miru ! Sta treba, da izgubi posao zbog nas/vas zaludnih ? Inace, "lupativi" su oduvek bili deo te kulture, mislim na sportskokomentatorsku, i najvecih se legendi secamo bas po njihovim biserima. A i neizbezni su, jer od coveka se ocekuje da prenosi tj. prica sve vreme, a stvari se na terenu dogadjaju sa intervalima. Ajde da ne pravimo " Slucaj Korac" ni od cega. Dosta. Ozbiljno.

Ariana

pre 17 godina

Jos od kraja devedesetih godina proslog veka, upropastavao je nase uzivanje u posmatranju odbojkaskih utakmica. Da li se secate lupetanja u stilu: Sveti Djordje ubija azdahu (smec Djordja Djurica) ili Ilija gromovnik, Ivan grozni itd.
Ja sam zaista pokusavala da idem na sto vise utakmica nase reprezentacije, da ne bih rizikovala "slusanje njegovih komentara".

Pantelija

pre 17 godina

rukometnu utakmicu protiv Hrvatske je komentarisao Srdjan Knezevic. U svakom slucaju, ovakvim stvarima koje je D. Korac izrekao, nema mesta tokom prenosa sportskog dogadjaja. A nije lepo tako vredjati cak ni u politickim emisijama. Iako me cesto nasmeje kad pokusava da se pravi pametan ili kad pocne da lupa gluposti, za ovako nesto sigurno da treba da snosi odgovornost.

Vladimir

pre 17 godina

A Acu Stojanovica niko nije ukorio kad nije mogao da se kontrolise na prvenstvu za mlade, kada je urlao k'o nezdrav! Ma daj...
Mene je Korac milion puta slatko nasmejao i ja ga bas cenim! Bravo!

dule

pre 17 godina

Godinama vec trpim "sportske komentatore" na RTS-u i, sem casnih izuzetaka, uvek mi nesto prevsi meru kod njih. U medjuvremenu sam shvatio da su oni kao polarni medvedi - retki. Voleo bih da ja to ne placam ali u ovoj zemlji placam mnoge koji to nikako ne zasluzuju, pa sam se valjda i navikao. Nadam se samo da ce moja cerka ziveti u nekoj boljoj zemlji (Srbiji ili kojoj vec) i da nece morati toliko svog vremena ili ne daj boze nerava, da trosi na razne karikature koji sebe smatraju ljudima.

Makaveli

pre 17 godina

Ne mogu da verujem... Ustvari, mogu, kako bre ne mogu.
Suvisan je svaki komentar. Taj RTS se nije ukinuo, kao ni SPS, zato me nista i ne cudi u zemlji Srbiji.

Uros

pre 17 godina

Ovo je necuveno! Korac (a i ostali komentatori RTS, setite se samo minulog svetskog prvenstva u fudbalu) je poznat po svojim komentatorima za koje kada bih dao kvalifikaciju bih mogao biti optuzen za uvredu. Zato bolje da ih ne kvalifikujem, ali slobodno mogu da kazem da ako vec placam pretplatu za RTS (a ne bih se bunio da je placam za b92) onda hocu da cujem ono sto moje usi hoce, a ne da me neko vredja (mene i ostale verne pratioce svih sadrzaja ovog sajta koji pruza mnogo vise od mnogih drugih). Zbog toga, Korac mora u penziju i to o nekom svazilendskom trosku, tamo odakle su neki ljudi odavde odneli parice i sada govore kao i Korac. Sto dalje odavde, a pod hitno sa RTS. Da ga moje usi ne cuju.
B92 NAJJACI U GRADU!

Vojislav YVR_BGD

pre 17 godina

Ima tome 12 punih godina kako nisam u mogucnosti da pratim rad Duska Koraca. Ali te godine nisu bile dovoljne da izbledi secanje na njegove prenose!
Zato:
Ako Tijanic kazni Kovaca i ja cu da se pridruzim radikalnim Forumasima i da se samospalim ali u Vankuveru jer sam opravdano odsutan iz BGD.
Ni dijaspora ne dava Skadu Racka bre!!
Pa ljudi on je ikona srBskog novinarstva.
Sva sve al nemojte Duska!!! (ovo izgovoreno cepajuci grlo)

Bojan

pre 17 godina

Čika Duško bi trebalo da se prvo informiše pre nego li uzme mikrofon u ruke.To je trebalo prvo da nauči.Kada je Olja Jeftić završavala trku on je lupetarao da je to prva medalja za Srbiju.On kao sportski novinar trebalo je da zna da je Aleksandar Karakašević prvi sportista koji je osvojio medalju i to zlatnu na evropskom prvenstvu u stonom tenisu,još prošle godine.
Nije Dule jedini.Riba smrdi od glave.Obzirom da stanujem preko puta RTS-a,brate mili mnogo smrde.

Bata

pre 17 godina

Dule Korac je proizvod mediokriteta poput Vladanka Stojakovica i Milojka Pantica koji su ga primili kako ne bi strahovali da ce neki naslednik nadmasiti njihovo oskudno znanje. I odabrali su kako treba, isto kao i u slucaju legendarnog Dobrosava gajcia. Nijedan od ta dva momka ne zna pravila sportova za koje su "specijalisti". Gaja je bar svestan svoje gluposti i neznanja pa nikome end rzi lekcije, alli ovaj dijabolik Korac ne zazire ni od kritikovanja vrhunskih sportista, poput nasih odbojkasa ili vaterpolista, cim im ne ide dobro. Srecom postoji regulator tona pa tog momka nikada nisam slusao vise od 5 minuta po mecu.
Dakle, Tijanicu salji coveka u penziju i spasi nas.

Aleksandar

pre 17 godina

Kakav sef, takvi i radnici... RTS je kao skrojen po principu skupstine Srbije 90-ih... Premijer je uvek bio poltron 'gazdi' (Zlobi), a svi nadredjeni mu su bili toliko glupi da je on jos i delovao pametno. Tako nije rizikovao da mu neko doskoci... I to sad imamo u RTS-u... Tijanic se, naravno, uvlaci DSS-u (tak'a situacija, nema vise JUL-a) a radnici koje pusta da sire ovakve stvari preko servisa koga svi mi placamo (pardon, svi vi placate - ne pada mi na pamet da platim pretplatu za 48 sati svadba & sa'rana) su po pravilu gluplji od i njega pa mu se ne drma fotelja i usput ga gledaju k'o boga... U zemlji slepih, cora je car!

pera

pre 17 godina

setite se kako je vredjao vasu mijica na olimpijadi u sidneju komentarima tipa ko je taj vasa mijic i ko ga je zvao u reprezentaciju, a covek posle bio proglasen za najboljeg libera turnira

Kimi

pre 17 godina

Mislim da bi javno izvinjenje D. Koraca pokazalo trunku razuma sistema koji se zove Javni Medijski Servis Srbije, ali da to ne primi kao kaznu vec kao priliku da shvati gde radi i kakvu odgovornost ima za to sto radi.

Mr Tom

pre 17 godina

Vokabular i argumenti iz "zlatnog doba" RTS-a, a obraćanje nekakvoj "socijalističkoj omladini"... Pa taj čovek ne ume da poveže kontekste i da ispravno dedukuje... Ali dobro, slični su bili i tokom svetskog u fudbalu, a i sada kada su uzurpirali Eurosport, verovatno im dnevnice omogućuju da se kvalitetno ušikaju, a onda "znaju sve". A govoreći o verbalnoj agresiji upravo je on pokazao kako to izgleda... Sigurno je frustriran.
I nije mu ovo ni prvi ni poslednji put, poznat je on po raznim teorijama zavere i "vrhunskoj stručnosti" - pravi primerak RTS-ove škole devedesetih.

Zvezdan Sataric

pre 17 godina

Cudo jedno, koliko tema je Korac dotaknuo u svojoj kratkoj izjavi:
- sportsko novinarstvo
- politiku
- parapsihopatologiju (?!)
- teoriju evolucije
- religiju
Gde se samo seti tog Morgana?

Uvek protiv

pre 17 godina

Zbog ovakvih maloumnih komentara dobija se otkaz i to telefonom dok se još nije vratio u zemlju. Korać, Gajić i ostala kompanija su razlog sto odavno ne pratim RTS. Ti ljudi su ne za otkaz vec za mentalnu instituciju. Ostatak ovog RTS-a treba da uključi HRT i da prati, gleda i uči definiciju javnog servisa.
Srbiji su potrebni mladi ljudi sa novim idejama i novim pristupom a ne kreteni koji zloupotrebljavaju i koriste pozicije za uvrede prema korisnicima koji placaju taj isti RTS.
Od repriza serija starih nekoliko decenija, 48 sati(čega već ne), sportkog programa, mislio sam da ne može niže od ovoga ali izgleda da ni dno dna nije dovoljno nisko.

uzicanka

pre 17 godina

stvarno ne razumem zasto su svi zacudjeni ponasanjem i recnikom duska koraca. pa on lupa konstanto vec godinama, jos od vremena dok komentarisao odbojku i zensku i musku. kako su ga uopste pustili sve ove godine da radi taj posao????

Lanna

pre 17 godina

Pa sef mu Tijanic nema nista bolji recnik.Muskarcine!!!Ojjjojoj.rtimo se ministra Velje Ilica,pa psovackih manira novinara pere Lukovica ityd. Spiosak je podugacak. nesto se temeljno mora menjati (uciti).

nik

pre 17 godina

Soros,pa poznato je da on mnogo voli srbe i da je veliki humanista.....ako je vest o sorosu tacna to je vaznije od SVIH GLUPOSTI gospodina Koraca

Duska

pre 17 godina

Vec duze vreme pratim komentarisanje utakmica D. Koraca.Njegovo komentarisanje je ispod nivoa pristojnosti.Prvo,on je jedan nevaspitan covek, bez pravog znanja o onome sto prenosi. Mogao bi da ide na casove kod vaseg sportskog komentatora Aleksandra Stojanovica koji je skolski primer sportskog novinara.Uvek prikupi podatke o sportskom dogadjaju kojeg komentarise, uvek umeren, duhovit i lepo vaspitan.Svaka cast TV B92 sto ga je dovela kod sebe.Pored takvog novinara Dusko Korac nije vredan ni da se komentarise.Neka sluzi na cast RTS-u sto ga ima.Nakon tolikih godina njegovih promasaja, konacno se neko setio da prica gluposti.

RTS

pre 17 godina

Nemoguce je da je gospodin Korac sam uradio tako nesto. On je covek samo procitao ono sto mu je poslato iz Beograda da procita. Autor nece da ostavi bar ni inicijale, ni toliko ne zeli da zastiti onoga koji cita njegove umotvorine (deja vu).

Fernando

pre 17 godina

Primitivci iz sportske redakcije RTS-a nas ubijaju u pojam vec vise od decenije i po. To je problem zbog mozgova onih klinaca koji su na tome odrasli i misle da se sport moze prenositi samo tako: primitivno, neznalacki, stereotipno, navijacki.
Da nije to onaj Korac sto se drao od srece kad je tamo 1996. Srbija (tzv. SRJ) pobedila Hrvatsku u rukometu i sto je urlao da je to "osveta" za Oluju i slicne idiotarije?

petar

pre 17 godina

Covek je ocigledno bio pijan, svako ko je ikad cuo pijanog coveka prepoynao je i ovog lika.
Inace, dosta sa tom pretplatom (pljackom), cak ni reklame nisu ukinuli a mesecno dobiju par MILIONA evra od raje! Sramota i za nas sto trpimo kradju!

PC

pre 17 godina

Toliko sam ogorčen da moram još i ovo da dodam, taman sam ćerki objašnjavao o atletici i čistoti tog sporta, kada se oglasio "komentator" RTS-a tzv. "javnog servisa" sa objašnjima o razlici upotrebe jedne i dve ruke?! Šta sam mogao da odgovorim, poslao sam je da igra lastiš! Hvala tzv. "javon servisu".

teacher

pre 17 godina

Osećam se odgovornim, jer sam čest gost podforuma Sport. Brine me ovo kažnjavanje Koraća od strane njegovog direktora. Nadam se da se to neće desiti, iz prostog razloga, što niko stvarno nije hteo da uvredi Duška i da ga provocira, već je to, kako Teofil srećno kaže, "deo privatnog ćaskanja u javnom prostoru...". Na žalost, nemam drugog načina, nego da preko sajta zamolim Tijanića, da ne prenagljuje sa prekim odlukama o mogućoj suspenziji ili (ne_daj_Bože) otpuštanju, cenjenog gospodina Duška Koraća.
Mada ponekad zna da iznervira mnogobrojne gledaoce RTS-RTB-a, češći je slučaj kad on razgaljuje srca neordinarnim tonom prenošenja sportskih događaja, i u tome daleko odskače kvalitetom iznad svojih kolega.

S poštovanjem i u nadi da će neko sa RTS-a pročitati ovaj komentar,
teacher

QEH

pre 17 godina

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić je izjavio da je sportski komentator te televizije Duško Korać narušio principe profesionalnog izveštavanja tokom prenosa Evropskog prvenstva u atletici.
Nezna se ko je gori,prvi ili drugi.

Goranz

pre 17 godina

Postovani gospodine Tijanicu

Dusko Korac je najbolja stvar koja se ikad dogodila nasoj zurnalistici...sigurno nas najkvalitetniji novinar u poslednjih 30 godina. Oni koji ga napadaju ne zele dobro preporodu novinarstva kod nas.

Dusko mora prenositi svako sportsko takmicenje u narednih 10 godina ili ce se radikalno krilo Foruma B92 samospaliti ispred zgrade RTS-a.

PC

pre 17 godina

Nadam se da je ovo početak kraja za sve primitivce na RTS-u, tzv. "javnom servisu"! To što sam slušao od strane ovog, nazovi, komentatora sve ove godine je kulminiralo na ovogodišnjim zbivanjima na Evropskom prvenstvu u atletici i van je svih kriterijuma novinarske etike i dobrog ukusa. Da li, tzv. "javni servis", može da obezbedi zaista kompetetnog novinara za ovakve prenose? Da li su nam potrebni "švajcarski nožići" od novinara, odnosno novinari toliko prepotentni da ne vide da im je rok istekao.

hrvoje

pre 17 godina

Da li je moguce da se Tijanic zabrinuo za ugled javnog servisa i toboze nas pretplatnika pa ce novinaru Koracu da lupi packe za nepristojne komentare a pri tom je zaboravio svoje nestasne godine i tesko pljuvanje po politicarima iz prethodne vlade

lun

pre 17 godina

Poznato je da istina uvek najvishe povredi, otuda je i taj nesrecni Korac toliko flipnuo na komentare posetilaca sajta.
A istina je da taj chovek nema blagog pojma o poslu kojim se bavi. Osim ishchitavanja podataka koji su vidljivi svakom pored malog ekrana i deplasiranih, nejasnih metafora i netachnih podataka on naprosto nishta ne zna.
Ne dolazi mu do oskudne pameti chak ni to da ne moze zloupotrebljavati tzv. Javni servis za obrachune sa nevidljivim protivnicima.
Medjutim, nije ni to najgore. Grdje je shto par miliona "zastalih", cutke i ovcharski sve to finansira.

hvala na paznji

pre 17 godina

Nazalost ovaj lik (D. Korac) je proslogodisnji laureat nekakve nagrade sportskih novinara....
A vec se uveliko radi na kloniranju novih Koraca putem Eurosporta "na cirilici" i Sport Kluba

matakunisni

pre 17 godina

Jedan je Milojko... Sa njim je bar bilo zabave. Inace, ja ne znam sta Korac prica, jer odmah stisnem mute cim provalim da je on "komentator".

igor

pre 17 godina

Sve ovo se moze posmatrati kroz ozbiljnu notu, ali i kroz veselu :)
Dusko, care, 300 dinara mesecno je malo za onoliko smeha koji dozivim kad god te slusam. u zelji da ozenis "lepu jelenu" uz mnogo kleke, pozdrav

Zoran Milosavljevic

pre 17 godina

Kada cujem doticnog sportskog novinara ili gasim ton ili se prebacujem na Eurosport.
Preslusao sam snimak sa Foruma.Zbog ovakog gafa urednik bi morao da mu pokaze crveni karton.
Pored toga sto je vulgaran i prost pokusava da se bavi i politikanstvom.Potpuno je zaboravio gde radi.Politika je strogo zabranjena na Javnom servisu.A da negovorim
na sportskom prenosu koji prate i deca.Takvim ljudima stvarno nije mesto pored mikrofona.
Ima sasvim korisnih poslova u sportskoj redakciji (vodjene statistike ) gde ovaj junacina moze sasvim korisno da radi.

boco

pre 17 godina

Vredjao je on mnoge i prije ove atleticarke
samo je to proslo nekaznjeno,
kao sto ce proci i ovaj put, a neki odbojkasi su mu i licno pretili da se na bavi nima .... Takvi kao sto je on mogu da rsde samo na javnom servisu i nigde vise.

Socijal demokrata sa foruma - sa obe ruke

pre 17 godina

Poshtovani ratni hushkachu Koracu,
to shto vashe gazde iz centralne otadzbinske uprave dozvoljavaju takav govor mrznje na tzv. javnom servisu NE ZNACHI da mozete vredjati i javno prozivati ljude koji iznose svoje legitimno mishljenje.
Vashe vreme je proshlo, samo Vi toga niste ni svesni.
Ovo je josh jedan znak da je LUSTRACIJA potrebna pod HITNO i to prvo "novinara" slichnih Koracu.

Sasa Babacko

pre 17 godina

Ljudi, ovo je zaista strašno. Taj RTS čitav je nikakav, ali ljubitelji sporta su prinuđeni da slušaju takvu količinu gluposti od gotovo svih komentatora, izuzimajući Šarenca i Andrijaševića, da je to gola katastrofa. Srećim, imam na kablovkoj HRT, pa kad oću da gledam bilo koji kvalitetan prenos, menjam kanal. Još gore, kad pomislim da taj Korać, koji nikakve veze sa novinarstvom ni u jednom smilu nema, prima platu od mojih para, muka mi je tri dana. Ali, sami smo tražili
Džoni Voker, Vranje

Nikola Jovanovic

pre 17 godina

Da li samo ja na TV gledam kao na stvar predvidjenu za zabavu sirokih narodnih masa? Aman, ako nekome smeta sto Dusko Korac "lupeta" sto lepo ne promeni kanal, smanji ton i sl. Ako neko vidi izmet na ulici nece ga valjda zagledjivati sa svih strana, analizirati i pisati o tome kako mu se ne svidja, vec ce ga valjda zaobici u sirokom luku ne osvrcuci se.
Da se razumemo, ja obozavam da slusam Duska Koraca i uzivam u svakom njegovom prenosu ali ne razumem zasto mu toliku paznju posvecuju oni koji ga ne vole. Ja ga bas volim zbog toga sto se ponasa kao covek iz naroda, sto uvek nastoji da bude duhovit kako i koliko ume, sto je kritican prema sebi ali i drugima.
Cela poenta je da DK (fala Bogu) nije kao mladji komentatori i vrlo je anahron sto mu je ogromna prednost. Zato i nije shvatio da mnogi posetioci foruma isti dozivljavaju kao jedino sredstvo za ispoljavanje sopstvenog misljenja (koje, btw, retko koga zanima) na nekom iole relevantnom nivou.

mezar

pre 17 godina

Vaterpolo utakmica, SRJ-Madjarska. Vodimo sa dva gola razlike a onda gospodin Korac urla: "sad treba ih zgaziti poniziti!" Da li treba komentar?

Zastitnik

pre 17 godina

To sto je rekao: "Hvala vam momci, osvetili ste nasu nejach!" ne znam zasto bi bilo lose!? Isto rade i Hrvati ako ne i jos mnogo gore. Ne znam sto se Dusko nervira zbog komentara sa foruma. Ne moze se svakom ugoditi. Bitno je da covjek radi svoj posao i da bude slusan. Smijali su se i Mladenu Delicu a covjek je kasnije usao u legendu. Sve dok se i on i slusaoci dobro zabavljaju to je najbitnije.

igor

pre 17 godina

Sve ovo se moze posmatrati kroz ozbiljnu notu, ali i kroz veselu :)
Dusko, care, 300 dinara mesecno je malo za onoliko smeha koji dozivim kad god te slusam. u zelji da ozenis "lepu jelenu" uz mnogo kleke, pozdrav

butch cassidy

pre 17 godina

pustite, bre, coveka na miru ! Sta treba, da izgubi posao zbog nas/vas zaludnih ? Inace, "lupativi" su oduvek bili deo te kulture, mislim na sportskokomentatorsku, i najvecih se legendi secamo bas po njihovim biserima. A i neizbezni su, jer od coveka se ocekuje da prenosi tj. prica sve vreme, a stvari se na terenu dogadjaju sa intervalima. Ajde da ne pravimo " Slucaj Korac" ni od cega. Dosta. Ozbiljno.

Sasa

pre 17 godina

dusko korac (namerno pisem malim slovima) je jednostavno neopisiva pojava. Moram da se pridruzim velikom broju onih koji su rekli da iskljucuju ton dok on prenosi sportske dogadjaje. Ali, i taj kratak period koji TV gledam i slusam dusko me uvek dovede u neko cudno stanje u kojem ne znam da li da se smejem ili da placem (od kada placam pretplatu uglavnom placem). Setite se prenosa otvaranja Olimpijade u Sidneju i njegovih komentara kako izgleda manekenka Eli Mekferson i kako on i kolege ostaju "bez daha", uvreda upucenih pored Vasi Mijicu i Miljkovicu, prenosa trke na 100m za muskarce i bezuspesnog pokusaja da pogodi ime jednog od atleticara... i jos mnogo toga. Jednom recju dusko je covek za enciklopediju.
Veci problem od duska jesu njegovi drugari - citaj klonovi- sa RTS-a. Ovom prilikom se izvinjavam Sarencu i Pedji Milinkovicu. Ujedno, urednici sporta na RTS-u kada se prenosi odbojka setite se komentatora iz Novog Sada g. Jergica, jer u ovoj zemlji sigurno ne postoji novinar koji bolje poznaje taj sport od Jerge.
Inace i Vi na B 92 imate svoj "biser" - Aleksandra Stojanovica. Pa taj covek da nije uskocio u bazen u Kranju nikada niko ne bi znao za njega. Da li Vi primecujete koliko se on ne razume u Formulu 1, koliko puta govori takve gluposti umesto da lepo pogleda u redosled vozaca ispisan na ekranu ili koliko puta je komentarisao obilazenja a da pritom nije pogodio imena pilota, timove za koje voze, da bi na Hungaroringu uzbudjeno komentarisao preticanje koje je bilo ponovljeni snimak.
Na kraju (kamo srece da je kraj) svima je potrebno mnogo rada na sebi, ali pri tome ne mislim da treba da postanu manekenke.

nemanja

pre 17 godina

Rukometnu utakmicu je prenosio Knezevic, a ne Korac.
Johnsona i Jacksona je mesao Milojko Pantic, a ne Gajic.
Ni HTV nije nista bolji (sem za F1) jer je Bozo Susec prolupao i samo vestacki lozi gledaoce... bio je mnogo bolji kada mu je sef bio Boris Mutic.
Mislim da ce ova suspenzija biti dovoljna kazna za njegovo dugogodisnje lupetanje.

pacijent

pre 17 godina

@PeraNS,
nisi u pravu, rukometnu utakmicu sa Hrvatskom prenosio je Knezevic, a ne Korac, i nakon toga se nazalost razbolio. Seti se samo kako je u toku tog prenosa na svaki potez svog prezimenjaka Knezevica reagovao sa "to rodjace, bravo rodjace, ...

Zvezdan Sataric

pre 17 godina

Cudo jedno, koliko tema je Korac dotaknuo u svojoj kratkoj izjavi:
- sportsko novinarstvo
- politiku
- parapsihopatologiju (?!)
- teoriju evolucije
- religiju
Gde se samo seti tog Morgana?

Bata

pre 17 godina

Dule Korac je proizvod mediokriteta poput Vladanka Stojakovica i Milojka Pantica koji su ga primili kako ne bi strahovali da ce neki naslednik nadmasiti njihovo oskudno znanje. I odabrali su kako treba, isto kao i u slucaju legendarnog Dobrosava gajcia. Nijedan od ta dva momka ne zna pravila sportova za koje su "specijalisti". Gaja je bar svestan svoje gluposti i neznanja pa nikome end rzi lekcije, alli ovaj dijabolik Korac ne zazire ni od kritikovanja vrhunskih sportista, poput nasih odbojkasa ili vaterpolista, cim im ne ide dobro. Srecom postoji regulator tona pa tog momka nikada nisam slusao vise od 5 minuta po mecu.
Dakle, Tijanicu salji coveka u penziju i spasi nas.

Vladimir

pre 17 godina

A Acu Stojanovica niko nije ukorio kad nije mogao da se kontrolise na prvenstvu za mlade, kada je urlao k'o nezdrav! Ma daj...
Mene je Korac milion puta slatko nasmejao i ja ga bas cenim! Bravo!

Kiza

pre 17 godina

Dok su još radili Milojko i ta stara ekipa, Koraćevo lupetanje nije ništa odskakalo od drugih komentatora. Sada, međutim, on zvuči grozno naspram ostalih, pogotovo poredeći mlađi naraštaj na B92... Došlo mi je da napišem protest "Javnom servisu Srbije" ali mi je to mlaćenje prazne slame...

Zoran Jovanovic

pre 17 godina

Ne znam dokle ćemo biti osuđeni da slušamo svojevoljne komentare ljudi poput D. Koraća. Trebalo bi da postoje pravila za komentatore (i druge javne ličnosti) pa ko se ogreši od njih, posebno u dužem periodu da se smeni. Ovako nam ne gine da za našu preplatu do penzije D.Koraća slušamo njegove glupe izjave!

nik

pre 17 godina

Soros,pa poznato je da on mnogo voli srbe i da je veliki humanista.....ako je vest o sorosu tacna to je vaznije od SVIH GLUPOSTI gospodina Koraca

petar

pre 17 godina

Covek je ocigledno bio pijan, svako ko je ikad cuo pijanog coveka prepoynao je i ovog lika.
Inace, dosta sa tom pretplatom (pljackom), cak ni reklame nisu ukinuli a mesecno dobiju par MILIONA evra od raje! Sramota i za nas sto trpimo kradju!

Duska

pre 17 godina

Vec duze vreme pratim komentarisanje utakmica D. Koraca.Njegovo komentarisanje je ispod nivoa pristojnosti.Prvo,on je jedan nevaspitan covek, bez pravog znanja o onome sto prenosi. Mogao bi da ide na casove kod vaseg sportskog komentatora Aleksandra Stojanovica koji je skolski primer sportskog novinara.Uvek prikupi podatke o sportskom dogadjaju kojeg komentarise, uvek umeren, duhovit i lepo vaspitan.Svaka cast TV B92 sto ga je dovela kod sebe.Pored takvog novinara Dusko Korac nije vredan ni da se komentarise.Neka sluzi na cast RTS-u sto ga ima.Nakon tolikih godina njegovih promasaja, konacno se neko setio da prica gluposti.

Fernando

pre 17 godina

Primitivci iz sportske redakcije RTS-a nas ubijaju u pojam vec vise od decenije i po. To je problem zbog mozgova onih klinaca koji su na tome odrasli i misle da se sport moze prenositi samo tako: primitivno, neznalacki, stereotipno, navijacki.
Da nije to onaj Korac sto se drao od srece kad je tamo 1996. Srbija (tzv. SRJ) pobedila Hrvatsku u rukometu i sto je urlao da je to "osveta" za Oluju i slicne idiotarije?

PC

pre 17 godina

Toliko sam ogorčen da moram još i ovo da dodam, taman sam ćerki objašnjavao o atletici i čistoti tog sporta, kada se oglasio "komentator" RTS-a tzv. "javnog servisa" sa objašnjima o razlici upotrebe jedne i dve ruke?! Šta sam mogao da odgovorim, poslao sam je da igra lastiš! Hvala tzv. "javon servisu".

uzicanka

pre 17 godina

stvarno ne razumem zasto su svi zacudjeni ponasanjem i recnikom duska koraca. pa on lupa konstanto vec godinama, jos od vremena dok komentarisao odbojku i zensku i musku. kako su ga uopste pustili sve ove godine da radi taj posao????

Kimi

pre 17 godina

Mislim da bi javno izvinjenje D. Koraca pokazalo trunku razuma sistema koji se zove Javni Medijski Servis Srbije, ali da to ne primi kao kaznu vec kao priliku da shvati gde radi i kakvu odgovornost ima za to sto radi.

Uvek protiv

pre 17 godina

Zbog ovakvih maloumnih komentara dobija se otkaz i to telefonom dok se još nije vratio u zemlju. Korać, Gajić i ostala kompanija su razlog sto odavno ne pratim RTS. Ti ljudi su ne za otkaz vec za mentalnu instituciju. Ostatak ovog RTS-a treba da uključi HRT i da prati, gleda i uči definiciju javnog servisa.
Srbiji su potrebni mladi ljudi sa novim idejama i novim pristupom a ne kreteni koji zloupotrebljavaju i koriste pozicije za uvrede prema korisnicima koji placaju taj isti RTS.
Od repriza serija starih nekoliko decenija, 48 sati(čega već ne), sportkog programa, mislio sam da ne može niže od ovoga ali izgleda da ni dno dna nije dovoljno nisko.

Aleksandar

pre 17 godina

Kakav sef, takvi i radnici... RTS je kao skrojen po principu skupstine Srbije 90-ih... Premijer je uvek bio poltron 'gazdi' (Zlobi), a svi nadredjeni mu su bili toliko glupi da je on jos i delovao pametno. Tako nije rizikovao da mu neko doskoci... I to sad imamo u RTS-u... Tijanic se, naravno, uvlaci DSS-u (tak'a situacija, nema vise JUL-a) a radnici koje pusta da sire ovakve stvari preko servisa koga svi mi placamo (pardon, svi vi placate - ne pada mi na pamet da platim pretplatu za 48 sati svadba & sa'rana) su po pravilu gluplji od i njega pa mu se ne drma fotelja i usput ga gledaju k'o boga... U zemlji slepih, cora je car!

Mr Tom

pre 17 godina

Vokabular i argumenti iz "zlatnog doba" RTS-a, a obraćanje nekakvoj "socijalističkoj omladini"... Pa taj čovek ne ume da poveže kontekste i da ispravno dedukuje... Ali dobro, slični su bili i tokom svetskog u fudbalu, a i sada kada su uzurpirali Eurosport, verovatno im dnevnice omogućuju da se kvalitetno ušikaju, a onda "znaju sve". A govoreći o verbalnoj agresiji upravo je on pokazao kako to izgleda... Sigurno je frustriran.
I nije mu ovo ni prvi ni poslednji put, poznat je on po raznim teorijama zavere i "vrhunskoj stručnosti" - pravi primerak RTS-ove škole devedesetih.

pera

pre 17 godina

setite se kako je vredjao vasu mijica na olimpijadi u sidneju komentarima tipa ko je taj vasa mijic i ko ga je zvao u reprezentaciju, a covek posle bio proglasen za najboljeg libera turnira

Bojan

pre 17 godina

Čika Duško bi trebalo da se prvo informiše pre nego li uzme mikrofon u ruke.To je trebalo prvo da nauči.Kada je Olja Jeftić završavala trku on je lupetarao da je to prva medalja za Srbiju.On kao sportski novinar trebalo je da zna da je Aleksandar Karakašević prvi sportista koji je osvojio medalju i to zlatnu na evropskom prvenstvu u stonom tenisu,još prošle godine.
Nije Dule jedini.Riba smrdi od glave.Obzirom da stanujem preko puta RTS-a,brate mili mnogo smrde.

Uros

pre 17 godina

Ovo je necuveno! Korac (a i ostali komentatori RTS, setite se samo minulog svetskog prvenstva u fudbalu) je poznat po svojim komentatorima za koje kada bih dao kvalifikaciju bih mogao biti optuzen za uvredu. Zato bolje da ih ne kvalifikujem, ali slobodno mogu da kazem da ako vec placam pretplatu za RTS (a ne bih se bunio da je placam za b92) onda hocu da cujem ono sto moje usi hoce, a ne da me neko vredja (mene i ostale verne pratioce svih sadrzaja ovog sajta koji pruza mnogo vise od mnogih drugih). Zbog toga, Korac mora u penziju i to o nekom svazilendskom trosku, tamo odakle su neki ljudi odavde odneli parice i sada govore kao i Korac. Sto dalje odavde, a pod hitno sa RTS. Da ga moje usi ne cuju.
B92 NAJJACI U GRADU!

dule

pre 17 godina

Godinama vec trpim "sportske komentatore" na RTS-u i, sem casnih izuzetaka, uvek mi nesto prevsi meru kod njih. U medjuvremenu sam shvatio da su oni kao polarni medvedi - retki. Voleo bih da ja to ne placam ali u ovoj zemlji placam mnoge koji to nikako ne zasluzuju, pa sam se valjda i navikao. Nadam se samo da ce moja cerka ziveti u nekoj boljoj zemlji (Srbiji ili kojoj vec) i da nece morati toliko svog vremena ili ne daj boze nerava, da trosi na razne karikature koji sebe smatraju ljudima.

Ariana

pre 17 godina

Jos od kraja devedesetih godina proslog veka, upropastavao je nase uzivanje u posmatranju odbojkaskih utakmica. Da li se secate lupetanja u stilu: Sveti Djordje ubija azdahu (smec Djordja Djurica) ili Ilija gromovnik, Ivan grozni itd.
Ja sam zaista pokusavala da idem na sto vise utakmica nase reprezentacije, da ne bih rizikovala "slusanje njegovih komentara".

Marwin

pre 17 godina

Na prste mogu da prebrojim utakmice odbojkaske reprenzetacije u zadnjih 10 god. koje nisam gledao!Sve bitnije je komentarisao Korac!U pocetku se i nasmejes,pa kontas prestace,ali kako tekma odmice on odlepi...i onda se ja...iznerviram!Da li mogu da platim da ga ne slusam?Covek je lud!!!Katastrofa!

Lala iz Banata

pre 17 godina

Broj reci koju izrekne nareceni novinar tokom TV prenosa je vise nego dovoljan za RADIO PRENOS.
Dakle, ne ostavlja priliku da i mi, gledaoci, nesto zakljucimo.
On je i mene "zabavljao" sve do devedesetih. Ali kada je poceo sa prostackim NACIONALISTICKIM ispadima, od tada je za mene "mrtav".
Uzgred, jel' pregledao svoju kožu? ;)

DuChe

pre 17 godina

Tuzno je samo sto niko nije reagovao mnogo ranije. Sad je vec zaboravljena vecina lupetanja i uvreda koje ovaj Morganovac prosipa u etar vec decenijama. Nekada je to bilo i pomalo zanimljivo, jer su bili obicni lapsusi i pateticne odvale, ali poslednjih 7-8 godina to vec postaje opasno a ne smesno. Poslednje cega se secam je zenski maraton na olimpijadi u Atini kada je davao politikantske i nadasve glupave komentare o americkoj maratonki, a tamnoputu takmicarku nazivao cokoladiranom i slicnim u najmanju ruku neprikladnim izrazima. Od tada odbijam da ga slusam, a ko zna koliko je slicnih ispada bilo u medjuvremenu.

VIKICA

pre 17 godina

Ako ste mislili da je ovo smesno,e onda ste svi zaboravili Atlantu 1996,sem atletike u kojoj je Majkl Dzonsona,Gajic prekrstio u Majkl Dzekson-a,najvise hitova je bilo u gimnastici i to Srdjan Knezevic.i jos nesto Gajic na obe trke 200 i 400 metara(pa cak i polufinalne) nikako nije mogao da shvati da je na stazi Dzonson,a ne Dzekson.Ali posto ne pratite sve sportove reci cu vam da ni sp u plivanju u Montrealu nije bilo lose(narocito kada nas je dragi Dusko ubedjivao da moramo da placamo pretplatu).

PeraNS

pre 17 godina

Odbojka je ovog vikenda bila pravo uzivanje jer ju je prenosio Jergic sa TV NS. Nekada je samo on prenosio odbojku, jer se jedini od svih raspolozivih novinara RTSa razumeo u nju. Onda su odbojkasi poceli da osvajaju sve vise medalja, pa se neko dosetio da to mora da prenosi glavni "prestoni" komentator. Od tada, odbojku gledam bez tona. Uvek!
Hvala Javnom servisu (i dragom Bogu) sto su mi omogucili zaboravljeno uzivanje u odbojci.
BTW, rukometnu utakmicu koju nekolicina ovde spominje, je prenosio Korac, a ne Knezevic (Knezevic je vec uveliko bio bolestan). Korac je doslovno rekao: "Hvala vam momci, osvetili ste nasu nejach!"
Posle se pravdao da je mislio na rukometasice koje su prethodno izgubile od Hrvatske. Kao, zene = nejac. A pravdao se, jer je javno kritikovan za takav komentar.

Svedok

pre 17 godina

Uz bitnu razliku da RTS pretplatu prinudno placamo, stoga imamo svako pravo da zahtevamo kvalitet.

Tek da se ne zaboravi sta je bilo pre 2000, kad je DK bio redovan posetilac demonstracija JUL-a (prelistati stare brojeve NIN-a)... pre nego sto je postao "demokrata". Inace stanovao sam u istoj zgradi i posle njega od alkoholnih isparenja ne moze da se udje u lift, a bio sam svedok i rasistickog ispada prema romima ispred ulaza.

Tuzno.

hvala na paznji

pre 17 godina

Nazalost ovaj lik (D. Korac) je proslogodisnji laureat nekakve nagrade sportskih novinara....
A vec se uveliko radi na kloniranju novih Koraca putem Eurosporta "na cirilici" i Sport Kluba

boco

pre 17 godina

Vredjao je on mnoge i prije ove atleticarke
samo je to proslo nekaznjeno,
kao sto ce proci i ovaj put, a neki odbojkasi su mu i licno pretili da se na bavi nima .... Takvi kao sto je on mogu da rsde samo na javnom servisu i nigde vise.

Zoran Milosavljevic

pre 17 godina

Kada cujem doticnog sportskog novinara ili gasim ton ili se prebacujem na Eurosport.
Preslusao sam snimak sa Foruma.Zbog ovakog gafa urednik bi morao da mu pokaze crveni karton.
Pored toga sto je vulgaran i prost pokusava da se bavi i politikanstvom.Potpuno je zaboravio gde radi.Politika je strogo zabranjena na Javnom servisu.A da negovorim
na sportskom prenosu koji prate i deca.Takvim ljudima stvarno nije mesto pored mikrofona.
Ima sasvim korisnih poslova u sportskoj redakciji (vodjene statistike ) gde ovaj junacina moze sasvim korisno da radi.

matakunisni

pre 17 godina

Jedan je Milojko... Sa njim je bar bilo zabave. Inace, ja ne znam sta Korac prica, jer odmah stisnem mute cim provalim da je on "komentator".

Sasa Babacko

pre 17 godina

Ljudi, ovo je zaista strašno. Taj RTS čitav je nikakav, ali ljubitelji sporta su prinuđeni da slušaju takvu količinu gluposti od gotovo svih komentatora, izuzimajući Šarenca i Andrijaševića, da je to gola katastrofa. Srećim, imam na kablovkoj HRT, pa kad oću da gledam bilo koji kvalitetan prenos, menjam kanal. Još gore, kad pomislim da taj Korać, koji nikakve veze sa novinarstvom ni u jednom smilu nema, prima platu od mojih para, muka mi je tri dana. Ali, sami smo tražili
Džoni Voker, Vranje

Socijal demokrata sa foruma - sa obe ruke

pre 17 godina

Poshtovani ratni hushkachu Koracu,
to shto vashe gazde iz centralne otadzbinske uprave dozvoljavaju takav govor mrznje na tzv. javnom servisu NE ZNACHI da mozete vredjati i javno prozivati ljude koji iznose svoje legitimno mishljenje.
Vashe vreme je proshlo, samo Vi toga niste ni svesni.
Ovo je josh jedan znak da je LUSTRACIJA potrebna pod HITNO i to prvo "novinara" slichnih Koracu.

teacher

pre 17 godina

Osećam se odgovornim, jer sam čest gost podforuma Sport. Brine me ovo kažnjavanje Koraća od strane njegovog direktora. Nadam se da se to neće desiti, iz prostog razloga, što niko stvarno nije hteo da uvredi Duška i da ga provocira, već je to, kako Teofil srećno kaže, "deo privatnog ćaskanja u javnom prostoru...". Na žalost, nemam drugog načina, nego da preko sajta zamolim Tijanića, da ne prenagljuje sa prekim odlukama o mogućoj suspenziji ili (ne_daj_Bože) otpuštanju, cenjenog gospodina Duška Koraća.
Mada ponekad zna da iznervira mnogobrojne gledaoce RTS-RTB-a, češći je slučaj kad on razgaljuje srca neordinarnim tonom prenošenja sportskih događaja, i u tome daleko odskače kvalitetom iznad svojih kolega.

S poštovanjem i u nadi da će neko sa RTS-a pročitati ovaj komentar,
teacher

QEH

pre 17 godina

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić je izjavio da je sportski komentator te televizije Duško Korać narušio principe profesionalnog izveštavanja tokom prenosa Evropskog prvenstva u atletici.
Nezna se ko je gori,prvi ili drugi.

lun

pre 17 godina

Poznato je da istina uvek najvishe povredi, otuda je i taj nesrecni Korac toliko flipnuo na komentare posetilaca sajta.
A istina je da taj chovek nema blagog pojma o poslu kojim se bavi. Osim ishchitavanja podataka koji su vidljivi svakom pored malog ekrana i deplasiranih, nejasnih metafora i netachnih podataka on naprosto nishta ne zna.
Ne dolazi mu do oskudne pameti chak ni to da ne moze zloupotrebljavati tzv. Javni servis za obrachune sa nevidljivim protivnicima.
Medjutim, nije ni to najgore. Grdje je shto par miliona "zastalih", cutke i ovcharski sve to finansira.

hrvoje

pre 17 godina

Da li je moguce da se Tijanic zabrinuo za ugled javnog servisa i toboze nas pretplatnika pa ce novinaru Koracu da lupi packe za nepristojne komentare a pri tom je zaboravio svoje nestasne godine i tesko pljuvanje po politicarima iz prethodne vlade

Goranz

pre 17 godina

Postovani gospodine Tijanicu

Dusko Korac je najbolja stvar koja se ikad dogodila nasoj zurnalistici...sigurno nas najkvalitetniji novinar u poslednjih 30 godina. Oni koji ga napadaju ne zele dobro preporodu novinarstva kod nas.

Dusko mora prenositi svako sportsko takmicenje u narednih 10 godina ili ce se radikalno krilo Foruma B92 samospaliti ispred zgrade RTS-a.

PC

pre 17 godina

Nadam se da je ovo početak kraja za sve primitivce na RTS-u, tzv. "javnom servisu"! To što sam slušao od strane ovog, nazovi, komentatora sve ove godine je kulminiralo na ovogodišnjim zbivanjima na Evropskom prvenstvu u atletici i van je svih kriterijuma novinarske etike i dobrog ukusa. Da li, tzv. "javni servis", može da obezbedi zaista kompetetnog novinara za ovakve prenose? Da li su nam potrebni "švajcarski nožići" od novinara, odnosno novinari toliko prepotentni da ne vide da im je rok istekao.

RTS

pre 17 godina

Nemoguce je da je gospodin Korac sam uradio tako nesto. On je covek samo procitao ono sto mu je poslato iz Beograda da procita. Autor nece da ostavi bar ni inicijale, ni toliko ne zeli da zastiti onoga koji cita njegove umotvorine (deja vu).

Lanna

pre 17 godina

Pa sef mu Tijanic nema nista bolji recnik.Muskarcine!!!Ojjjojoj.rtimo se ministra Velje Ilica,pa psovackih manira novinara pere Lukovica ityd. Spiosak je podugacak. nesto se temeljno mora menjati (uciti).

Vojislav YVR_BGD

pre 17 godina

Ima tome 12 punih godina kako nisam u mogucnosti da pratim rad Duska Koraca. Ali te godine nisu bile dovoljne da izbledi secanje na njegove prenose!
Zato:
Ako Tijanic kazni Kovaca i ja cu da se pridruzim radikalnim Forumasima i da se samospalim ali u Vankuveru jer sam opravdano odsutan iz BGD.
Ni dijaspora ne dava Skadu Racka bre!!
Pa ljudi on je ikona srBskog novinarstva.
Sva sve al nemojte Duska!!! (ovo izgovoreno cepajuci grlo)

Makaveli

pre 17 godina

Ne mogu da verujem... Ustvari, mogu, kako bre ne mogu.
Suvisan je svaki komentar. Taj RTS se nije ukinuo, kao ni SPS, zato me nista i ne cudi u zemlji Srbiji.

Pantelija

pre 17 godina

rukometnu utakmicu protiv Hrvatske je komentarisao Srdjan Knezevic. U svakom slucaju, ovakvim stvarima koje je D. Korac izrekao, nema mesta tokom prenosa sportskog dogadjaja. A nije lepo tako vredjati cak ni u politickim emisijama. Iako me cesto nasmeje kad pokusava da se pravi pametan ili kad pocne da lupa gluposti, za ovako nesto sigurno da treba da snosi odgovornost.

Sovlja

pre 17 godina

Do nedavno me nije ni bilo briga ko komentarise na RTS. Imam kablovsku, pa to isto gledam na HRT-u uz Bozu Suseca i druge. Ali od kada su u vreme prenosa sportskih dogadjaja, ostale TV skremblovane, itekako sam postao zainteresovan. I ponovo onda naletim na Koraca, Kovinjala i jos samo fali Gajic pa da dozivaljaj bude kompletan. Ali niko, ama bas niko tako ne iritira svojim zajedljivim, omalovazavajucim, sarkasticnim i uvredljivim komentarima kao Dusko Korac. Ovaj izdanak socijalisticke skole srpskog sportskog novinarstva nas nervira vec godinama i prosto ne vidim sta treba da se dogodi da ga vise ne cujemo i ne vidimo. Kao bogomdani tatin sin, pretplatio se da izvestava sa takmicenja o kojima nema blage veze i za koja se nikada ozbiljno i profesionalno nije pripremao. Samo neka se putuje i neka je kleke. Njegova je svaka zimska olimpijada, vaterpolo, a bila je i odbojka. Ne znam da li postoji vrhunski sportista koga Korac u svojim komentarima nije vredjao svojim zajedljivim opaskama u slucajevima kada ne ide bas najbolje i kada se gubi. Nebrojeno puta je dozvoljavao sebi luksuz da na primitivan i neodgovoran nacin istupa u svojim komentarima. E sad je valjda dosta!!! ZBOGOM!

Banconi

pre 17 godina

Samo bih nešto da dodam. Vidim da ovde neki trpaju Milojka Pantića u isti koš sa ovom nekolicinom - Korać, Mihajlovski, Gajić... Imao je Milojko svoje "svetle" trenutke, prepričavaju se njegovi gafovi, ali za razliku od ovih, Milojka je uvek bilo milina slušati jer je fantastično podizao atmosferu. Sam njegov komentar je dodao istorijsku notu na Zvezdin uspeh iz 1991. godine, i ti citati ("Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao...") će ostati zapamćeni.
B.

Novosadjanin

pre 17 godina

Nadam se da ce nakon ovoga pustiti Jergica da prenosi odbojku. Kad to radi "psihopatologicar" nisam siguran koji sport je u pitanju.

Nikola Jovanovic

pre 17 godina

Da li samo ja na TV gledam kao na stvar predvidjenu za zabavu sirokih narodnih masa? Aman, ako nekome smeta sto Dusko Korac "lupeta" sto lepo ne promeni kanal, smanji ton i sl. Ako neko vidi izmet na ulici nece ga valjda zagledjivati sa svih strana, analizirati i pisati o tome kako mu se ne svidja, vec ce ga valjda zaobici u sirokom luku ne osvrcuci se.
Da se razumemo, ja obozavam da slusam Duska Koraca i uzivam u svakom njegovom prenosu ali ne razumem zasto mu toliku paznju posvecuju oni koji ga ne vole. Ja ga bas volim zbog toga sto se ponasa kao covek iz naroda, sto uvek nastoji da bude duhovit kako i koliko ume, sto je kritican prema sebi ali i drugima.
Cela poenta je da DK (fala Bogu) nije kao mladji komentatori i vrlo je anahron sto mu je ogromna prednost. Zato i nije shvatio da mnogi posetioci foruma isti dozivljavaju kao jedino sredstvo za ispoljavanje sopstvenog misljenja (koje, btw, retko koga zanima) na nekom iole relevantnom nivou.

hvala na paznji

pre 17 godina

Nazalost ovaj lik (D. Korac) je proslogodisnji laureat nekakve nagrade sportskih novinara....
A vec se uveliko radi na kloniranju novih Koraca putem Eurosporta "na cirilici" i Sport Kluba

butch cassidy

pre 17 godina

pustite, bre, coveka na miru ! Sta treba, da izgubi posao zbog nas/vas zaludnih ? Inace, "lupativi" su oduvek bili deo te kulture, mislim na sportskokomentatorsku, i najvecih se legendi secamo bas po njihovim biserima. A i neizbezni su, jer od coveka se ocekuje da prenosi tj. prica sve vreme, a stvari se na terenu dogadjaju sa intervalima. Ajde da ne pravimo " Slucaj Korac" ni od cega. Dosta. Ozbiljno.

Novosadjanin

pre 17 godina

Nadam se da ce nakon ovoga pustiti Jergica da prenosi odbojku. Kad to radi "psihopatologicar" nisam siguran koji sport je u pitanju.

Kiza

pre 17 godina

Dok su još radili Milojko i ta stara ekipa, Koraćevo lupetanje nije ništa odskakalo od drugih komentatora. Sada, međutim, on zvuči grozno naspram ostalih, pogotovo poredeći mlađi naraštaj na B92... Došlo mi je da napišem protest "Javnom servisu Srbije" ali mi je to mlaćenje prazne slame...

Sasa

pre 17 godina

dusko korac (namerno pisem malim slovima) je jednostavno neopisiva pojava. Moram da se pridruzim velikom broju onih koji su rekli da iskljucuju ton dok on prenosi sportske dogadjaje. Ali, i taj kratak period koji TV gledam i slusam dusko me uvek dovede u neko cudno stanje u kojem ne znam da li da se smejem ili da placem (od kada placam pretplatu uglavnom placem). Setite se prenosa otvaranja Olimpijade u Sidneju i njegovih komentara kako izgleda manekenka Eli Mekferson i kako on i kolege ostaju "bez daha", uvreda upucenih pored Vasi Mijicu i Miljkovicu, prenosa trke na 100m za muskarce i bezuspesnog pokusaja da pogodi ime jednog od atleticara... i jos mnogo toga. Jednom recju dusko je covek za enciklopediju.
Veci problem od duska jesu njegovi drugari - citaj klonovi- sa RTS-a. Ovom prilikom se izvinjavam Sarencu i Pedji Milinkovicu. Ujedno, urednici sporta na RTS-u kada se prenosi odbojka setite se komentatora iz Novog Sada g. Jergica, jer u ovoj zemlji sigurno ne postoji novinar koji bolje poznaje taj sport od Jerge.
Inace i Vi na B 92 imate svoj "biser" - Aleksandra Stojanovica. Pa taj covek da nije uskocio u bazen u Kranju nikada niko ne bi znao za njega. Da li Vi primecujete koliko se on ne razume u Formulu 1, koliko puta govori takve gluposti umesto da lepo pogleda u redosled vozaca ispisan na ekranu ili koliko puta je komentarisao obilazenja a da pritom nije pogodio imena pilota, timove za koje voze, da bi na Hungaroringu uzbudjeno komentarisao preticanje koje je bilo ponovljeni snimak.
Na kraju (kamo srece da je kraj) svima je potrebno mnogo rada na sebi, ali pri tome ne mislim da treba da postanu manekenke.

mezar

pre 17 godina

Vaterpolo utakmica, SRJ-Madjarska. Vodimo sa dva gola razlike a onda gospodin Korac urla: "sad treba ih zgaziti poniziti!" Da li treba komentar?

PeraNS

pre 17 godina

Odbojka je ovog vikenda bila pravo uzivanje jer ju je prenosio Jergic sa TV NS. Nekada je samo on prenosio odbojku, jer se jedini od svih raspolozivih novinara RTSa razumeo u nju. Onda su odbojkasi poceli da osvajaju sve vise medalja, pa se neko dosetio da to mora da prenosi glavni "prestoni" komentator. Od tada, odbojku gledam bez tona. Uvek!
Hvala Javnom servisu (i dragom Bogu) sto su mi omogucili zaboravljeno uzivanje u odbojci.
BTW, rukometnu utakmicu koju nekolicina ovde spominje, je prenosio Korac, a ne Knezevic (Knezevic je vec uveliko bio bolestan). Korac je doslovno rekao: "Hvala vam momci, osvetili ste nasu nejach!"
Posle se pravdao da je mislio na rukometasice koje su prethodno izgubile od Hrvatske. Kao, zene = nejac. A pravdao se, jer je javno kritikovan za takav komentar.

Svedok

pre 17 godina

Uz bitnu razliku da RTS pretplatu prinudno placamo, stoga imamo svako pravo da zahtevamo kvalitet.

Tek da se ne zaboravi sta je bilo pre 2000, kad je DK bio redovan posetilac demonstracija JUL-a (prelistati stare brojeve NIN-a)... pre nego sto je postao "demokrata". Inace stanovao sam u istoj zgradi i posle njega od alkoholnih isparenja ne moze da se udje u lift, a bio sam svedok i rasistickog ispada prema romima ispred ulaza.

Tuzno.

Zoran Milosavljevic

pre 17 godina

Kada cujem doticnog sportskog novinara ili gasim ton ili se prebacujem na Eurosport.
Preslusao sam snimak sa Foruma.Zbog ovakog gafa urednik bi morao da mu pokaze crveni karton.
Pored toga sto je vulgaran i prost pokusava da se bavi i politikanstvom.Potpuno je zaboravio gde radi.Politika je strogo zabranjena na Javnom servisu.A da negovorim
na sportskom prenosu koji prate i deca.Takvim ljudima stvarno nije mesto pored mikrofona.
Ima sasvim korisnih poslova u sportskoj redakciji (vodjene statistike ) gde ovaj junacina moze sasvim korisno da radi.

Bata

pre 17 godina

Dule Korac je proizvod mediokriteta poput Vladanka Stojakovica i Milojka Pantica koji su ga primili kako ne bi strahovali da ce neki naslednik nadmasiti njihovo oskudno znanje. I odabrali su kako treba, isto kao i u slucaju legendarnog Dobrosava gajcia. Nijedan od ta dva momka ne zna pravila sportova za koje su "specijalisti". Gaja je bar svestan svoje gluposti i neznanja pa nikome end rzi lekcije, alli ovaj dijabolik Korac ne zazire ni od kritikovanja vrhunskih sportista, poput nasih odbojkasa ili vaterpolista, cim im ne ide dobro. Srecom postoji regulator tona pa tog momka nikada nisam slusao vise od 5 minuta po mecu.
Dakle, Tijanicu salji coveka u penziju i spasi nas.

Vladimir

pre 17 godina

A Acu Stojanovica niko nije ukorio kad nije mogao da se kontrolise na prvenstvu za mlade, kada je urlao k'o nezdrav! Ma daj...
Mene je Korac milion puta slatko nasmejao i ja ga bas cenim! Bravo!

Lala iz Banata

pre 17 godina

Broj reci koju izrekne nareceni novinar tokom TV prenosa je vise nego dovoljan za RADIO PRENOS.
Dakle, ne ostavlja priliku da i mi, gledaoci, nesto zakljucimo.
On je i mene "zabavljao" sve do devedesetih. Ali kada je poceo sa prostackim NACIONALISTICKIM ispadima, od tada je za mene "mrtav".
Uzgred, jel' pregledao svoju kožu? ;)

Zoran Jovanovic

pre 17 godina

Ne znam dokle ćemo biti osuđeni da slušamo svojevoljne komentare ljudi poput D. Koraća. Trebalo bi da postoje pravila za komentatore (i druge javne ličnosti) pa ko se ogreši od njih, posebno u dužem periodu da se smeni. Ovako nam ne gine da za našu preplatu do penzije D.Koraća slušamo njegove glupe izjave!

VIKICA

pre 17 godina

Ako ste mislili da je ovo smesno,e onda ste svi zaboravili Atlantu 1996,sem atletike u kojoj je Majkl Dzonsona,Gajic prekrstio u Majkl Dzekson-a,najvise hitova je bilo u gimnastici i to Srdjan Knezevic.i jos nesto Gajic na obe trke 200 i 400 metara(pa cak i polufinalne) nikako nije mogao da shvati da je na stazi Dzonson,a ne Dzekson.Ali posto ne pratite sve sportove reci cu vam da ni sp u plivanju u Montrealu nije bilo lose(narocito kada nas je dragi Dusko ubedjivao da moramo da placamo pretplatu).

Banconi

pre 17 godina

Samo bih nešto da dodam. Vidim da ovde neki trpaju Milojka Pantića u isti koš sa ovom nekolicinom - Korać, Mihajlovski, Gajić... Imao je Milojko svoje "svetle" trenutke, prepričavaju se njegovi gafovi, ali za razliku od ovih, Milojka je uvek bilo milina slušati jer je fantastično podizao atmosferu. Sam njegov komentar je dodao istorijsku notu na Zvezdin uspeh iz 1991. godine, i ti citati ("Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao...") će ostati zapamćeni.
B.

Zastitnik

pre 17 godina

To sto je rekao: "Hvala vam momci, osvetili ste nasu nejach!" ne znam zasto bi bilo lose!? Isto rade i Hrvati ako ne i jos mnogo gore. Ne znam sto se Dusko nervira zbog komentara sa foruma. Ne moze se svakom ugoditi. Bitno je da covjek radi svoj posao i da bude slusan. Smijali su se i Mladenu Delicu a covjek je kasnije usao u legendu. Sve dok se i on i slusaoci dobro zabavljaju to je najbitnije.

igor

pre 17 godina

Sve ovo se moze posmatrati kroz ozbiljnu notu, ali i kroz veselu :)
Dusko, care, 300 dinara mesecno je malo za onoliko smeha koji dozivim kad god te slusam. u zelji da ozenis "lepu jelenu" uz mnogo kleke, pozdrav

boco

pre 17 godina

Vredjao je on mnoge i prije ove atleticarke
samo je to proslo nekaznjeno,
kao sto ce proci i ovaj put, a neki odbojkasi su mu i licno pretili da se na bavi nima .... Takvi kao sto je on mogu da rsde samo na javnom servisu i nigde vise.

matakunisni

pre 17 godina

Jedan je Milojko... Sa njim je bar bilo zabave. Inace, ja ne znam sta Korac prica, jer odmah stisnem mute cim provalim da je on "komentator".

Socijal demokrata sa foruma - sa obe ruke

pre 17 godina

Poshtovani ratni hushkachu Koracu,
to shto vashe gazde iz centralne otadzbinske uprave dozvoljavaju takav govor mrznje na tzv. javnom servisu NE ZNACHI da mozete vredjati i javno prozivati ljude koji iznose svoje legitimno mishljenje.
Vashe vreme je proshlo, samo Vi toga niste ni svesni.
Ovo je josh jedan znak da je LUSTRACIJA potrebna pod HITNO i to prvo "novinara" slichnih Koracu.

QEH

pre 17 godina

Generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić je izjavio da je sportski komentator te televizije Duško Korać narušio principe profesionalnog izveštavanja tokom prenosa Evropskog prvenstva u atletici.
Nezna se ko je gori,prvi ili drugi.

Goranz

pre 17 godina

Postovani gospodine Tijanicu

Dusko Korac je najbolja stvar koja se ikad dogodila nasoj zurnalistici...sigurno nas najkvalitetniji novinar u poslednjih 30 godina. Oni koji ga napadaju ne zele dobro preporodu novinarstva kod nas.

Dusko mora prenositi svako sportsko takmicenje u narednih 10 godina ili ce se radikalno krilo Foruma B92 samospaliti ispred zgrade RTS-a.

PC

pre 17 godina

Nadam se da je ovo početak kraja za sve primitivce na RTS-u, tzv. "javnom servisu"! To što sam slušao od strane ovog, nazovi, komentatora sve ove godine je kulminiralo na ovogodišnjim zbivanjima na Evropskom prvenstvu u atletici i van je svih kriterijuma novinarske etike i dobrog ukusa. Da li, tzv. "javni servis", može da obezbedi zaista kompetetnog novinara za ovakve prenose? Da li su nam potrebni "švajcarski nožići" od novinara, odnosno novinari toliko prepotentni da ne vide da im je rok istekao.

petar

pre 17 godina

Covek je ocigledno bio pijan, svako ko je ikad cuo pijanog coveka prepoynao je i ovog lika.
Inace, dosta sa tom pretplatom (pljackom), cak ni reklame nisu ukinuli a mesecno dobiju par MILIONA evra od raje! Sramota i za nas sto trpimo kradju!

Duska

pre 17 godina

Vec duze vreme pratim komentarisanje utakmica D. Koraca.Njegovo komentarisanje je ispod nivoa pristojnosti.Prvo,on je jedan nevaspitan covek, bez pravog znanja o onome sto prenosi. Mogao bi da ide na casove kod vaseg sportskog komentatora Aleksandra Stojanovica koji je skolski primer sportskog novinara.Uvek prikupi podatke o sportskom dogadjaju kojeg komentarise, uvek umeren, duhovit i lepo vaspitan.Svaka cast TV B92 sto ga je dovela kod sebe.Pored takvog novinara Dusko Korac nije vredan ni da se komentarise.Neka sluzi na cast RTS-u sto ga ima.Nakon tolikih godina njegovih promasaja, konacno se neko setio da prica gluposti.

RTS

pre 17 godina

Nemoguce je da je gospodin Korac sam uradio tako nesto. On je covek samo procitao ono sto mu je poslato iz Beograda da procita. Autor nece da ostavi bar ni inicijale, ni toliko ne zeli da zastiti onoga koji cita njegove umotvorine (deja vu).

Fernando

pre 17 godina

Primitivci iz sportske redakcije RTS-a nas ubijaju u pojam vec vise od decenije i po. To je problem zbog mozgova onih klinaca koji su na tome odrasli i misle da se sport moze prenositi samo tako: primitivno, neznalacki, stereotipno, navijacki.
Da nije to onaj Korac sto se drao od srece kad je tamo 1996. Srbija (tzv. SRJ) pobedila Hrvatsku u rukometu i sto je urlao da je to "osveta" za Oluju i slicne idiotarije?

PC

pre 17 godina

Toliko sam ogorčen da moram još i ovo da dodam, taman sam ćerki objašnjavao o atletici i čistoti tog sporta, kada se oglasio "komentator" RTS-a tzv. "javnog servisa" sa objašnjima o razlici upotrebe jedne i dve ruke?! Šta sam mogao da odgovorim, poslao sam je da igra lastiš! Hvala tzv. "javon servisu".

uzicanka

pre 17 godina

stvarno ne razumem zasto su svi zacudjeni ponasanjem i recnikom duska koraca. pa on lupa konstanto vec godinama, jos od vremena dok komentarisao odbojku i zensku i musku. kako su ga uopste pustili sve ove godine da radi taj posao????

Kimi

pre 17 godina

Mislim da bi javno izvinjenje D. Koraca pokazalo trunku razuma sistema koji se zove Javni Medijski Servis Srbije, ali da to ne primi kao kaznu vec kao priliku da shvati gde radi i kakvu odgovornost ima za to sto radi.

Uvek protiv

pre 17 godina

Zbog ovakvih maloumnih komentara dobija se otkaz i to telefonom dok se još nije vratio u zemlju. Korać, Gajić i ostala kompanija su razlog sto odavno ne pratim RTS. Ti ljudi su ne za otkaz vec za mentalnu instituciju. Ostatak ovog RTS-a treba da uključi HRT i da prati, gleda i uči definiciju javnog servisa.
Srbiji su potrebni mladi ljudi sa novim idejama i novim pristupom a ne kreteni koji zloupotrebljavaju i koriste pozicije za uvrede prema korisnicima koji placaju taj isti RTS.
Od repriza serija starih nekoliko decenija, 48 sati(čega već ne), sportkog programa, mislio sam da ne može niže od ovoga ali izgleda da ni dno dna nije dovoljno nisko.

Aleksandar

pre 17 godina

Kakav sef, takvi i radnici... RTS je kao skrojen po principu skupstine Srbije 90-ih... Premijer je uvek bio poltron 'gazdi' (Zlobi), a svi nadredjeni mu su bili toliko glupi da je on jos i delovao pametno. Tako nije rizikovao da mu neko doskoci... I to sad imamo u RTS-u... Tijanic se, naravno, uvlaci DSS-u (tak'a situacija, nema vise JUL-a) a radnici koje pusta da sire ovakve stvari preko servisa koga svi mi placamo (pardon, svi vi placate - ne pada mi na pamet da platim pretplatu za 48 sati svadba & sa'rana) su po pravilu gluplji od i njega pa mu se ne drma fotelja i usput ga gledaju k'o boga... U zemlji slepih, cora je car!

Makaveli

pre 17 godina

Ne mogu da verujem... Ustvari, mogu, kako bre ne mogu.
Suvisan je svaki komentar. Taj RTS se nije ukinuo, kao ni SPS, zato me nista i ne cudi u zemlji Srbiji.

dule

pre 17 godina

Godinama vec trpim "sportske komentatore" na RTS-u i, sem casnih izuzetaka, uvek mi nesto prevsi meru kod njih. U medjuvremenu sam shvatio da su oni kao polarni medvedi - retki. Voleo bih da ja to ne placam ali u ovoj zemlji placam mnoge koji to nikako ne zasluzuju, pa sam se valjda i navikao. Nadam se samo da ce moja cerka ziveti u nekoj boljoj zemlji (Srbiji ili kojoj vec) i da nece morati toliko svog vremena ili ne daj boze nerava, da trosi na razne karikature koji sebe smatraju ljudima.

Pantelija

pre 17 godina

rukometnu utakmicu protiv Hrvatske je komentarisao Srdjan Knezevic. U svakom slucaju, ovakvim stvarima koje je D. Korac izrekao, nema mesta tokom prenosa sportskog dogadjaja. A nije lepo tako vredjati cak ni u politickim emisijama. Iako me cesto nasmeje kad pokusava da se pravi pametan ili kad pocne da lupa gluposti, za ovako nesto sigurno da treba da snosi odgovornost.

Ariana

pre 17 godina

Jos od kraja devedesetih godina proslog veka, upropastavao je nase uzivanje u posmatranju odbojkaskih utakmica. Da li se secate lupetanja u stilu: Sveti Djordje ubija azdahu (smec Djordja Djurica) ili Ilija gromovnik, Ivan grozni itd.
Ja sam zaista pokusavala da idem na sto vise utakmica nase reprezentacije, da ne bih rizikovala "slusanje njegovih komentara".

Marwin

pre 17 godina

Na prste mogu da prebrojim utakmice odbojkaske reprenzetacije u zadnjih 10 god. koje nisam gledao!Sve bitnije je komentarisao Korac!U pocetku se i nasmejes,pa kontas prestace,ali kako tekma odmice on odlepi...i onda se ja...iznerviram!Da li mogu da platim da ga ne slusam?Covek je lud!!!Katastrofa!

DuChe

pre 17 godina

Tuzno je samo sto niko nije reagovao mnogo ranije. Sad je vec zaboravljena vecina lupetanja i uvreda koje ovaj Morganovac prosipa u etar vec decenijama. Nekada je to bilo i pomalo zanimljivo, jer su bili obicni lapsusi i pateticne odvale, ali poslednjih 7-8 godina to vec postaje opasno a ne smesno. Poslednje cega se secam je zenski maraton na olimpijadi u Atini kada je davao politikantske i nadasve glupave komentare o americkoj maratonki, a tamnoputu takmicarku nazivao cokoladiranom i slicnim u najmanju ruku neprikladnim izrazima. Od tada odbijam da ga slusam, a ko zna koliko je slicnih ispada bilo u medjuvremenu.

Sovlja

pre 17 godina

Do nedavno me nije ni bilo briga ko komentarise na RTS. Imam kablovsku, pa to isto gledam na HRT-u uz Bozu Suseca i druge. Ali od kada su u vreme prenosa sportskih dogadjaja, ostale TV skremblovane, itekako sam postao zainteresovan. I ponovo onda naletim na Koraca, Kovinjala i jos samo fali Gajic pa da dozivaljaj bude kompletan. Ali niko, ama bas niko tako ne iritira svojim zajedljivim, omalovazavajucim, sarkasticnim i uvredljivim komentarima kao Dusko Korac. Ovaj izdanak socijalisticke skole srpskog sportskog novinarstva nas nervira vec godinama i prosto ne vidim sta treba da se dogodi da ga vise ne cujemo i ne vidimo. Kao bogomdani tatin sin, pretplatio se da izvestava sa takmicenja o kojima nema blage veze i za koja se nikada ozbiljno i profesionalno nije pripremao. Samo neka se putuje i neka je kleke. Njegova je svaka zimska olimpijada, vaterpolo, a bila je i odbojka. Ne znam da li postoji vrhunski sportista koga Korac u svojim komentarima nije vredjao svojim zajedljivim opaskama u slucajevima kada ne ide bas najbolje i kada se gubi. Nebrojeno puta je dozvoljavao sebi luksuz da na primitivan i neodgovoran nacin istupa u svojim komentarima. E sad je valjda dosta!!! ZBOGOM!

nemanja

pre 17 godina

Rukometnu utakmicu je prenosio Knezevic, a ne Korac.
Johnsona i Jacksona je mesao Milojko Pantic, a ne Gajic.
Ni HTV nije nista bolji (sem za F1) jer je Bozo Susec prolupao i samo vestacki lozi gledaoce... bio je mnogo bolji kada mu je sef bio Boris Mutic.
Mislim da ce ova suspenzija biti dovoljna kazna za njegovo dugogodisnje lupetanje.

Sasa Babacko

pre 17 godina

Ljudi, ovo je zaista strašno. Taj RTS čitav je nikakav, ali ljubitelji sporta su prinuđeni da slušaju takvu količinu gluposti od gotovo svih komentatora, izuzimajući Šarenca i Andrijaševića, da je to gola katastrofa. Srećim, imam na kablovkoj HRT, pa kad oću da gledam bilo koji kvalitetan prenos, menjam kanal. Još gore, kad pomislim da taj Korać, koji nikakve veze sa novinarstvom ni u jednom smilu nema, prima platu od mojih para, muka mi je tri dana. Ali, sami smo tražili
Džoni Voker, Vranje

teacher

pre 17 godina

Osećam se odgovornim, jer sam čest gost podforuma Sport. Brine me ovo kažnjavanje Koraća od strane njegovog direktora. Nadam se da se to neće desiti, iz prostog razloga, što niko stvarno nije hteo da uvredi Duška i da ga provocira, već je to, kako Teofil srećno kaže, "deo privatnog ćaskanja u javnom prostoru...". Na žalost, nemam drugog načina, nego da preko sajta zamolim Tijanića, da ne prenagljuje sa prekim odlukama o mogućoj suspenziji ili (ne_daj_Bože) otpuštanju, cenjenog gospodina Duška Koraća.
Mada ponekad zna da iznervira mnogobrojne gledaoce RTS-RTB-a, češći je slučaj kad on razgaljuje srca neordinarnim tonom prenošenja sportskih događaja, i u tome daleko odskače kvalitetom iznad svojih kolega.

S poštovanjem i u nadi da će neko sa RTS-a pročitati ovaj komentar,
teacher

lun

pre 17 godina

Poznato je da istina uvek najvishe povredi, otuda je i taj nesrecni Korac toliko flipnuo na komentare posetilaca sajta.
A istina je da taj chovek nema blagog pojma o poslu kojim se bavi. Osim ishchitavanja podataka koji su vidljivi svakom pored malog ekrana i deplasiranih, nejasnih metafora i netachnih podataka on naprosto nishta ne zna.
Ne dolazi mu do oskudne pameti chak ni to da ne moze zloupotrebljavati tzv. Javni servis za obrachune sa nevidljivim protivnicima.
Medjutim, nije ni to najgore. Grdje je shto par miliona "zastalih", cutke i ovcharski sve to finansira.

hrvoje

pre 17 godina

Da li je moguce da se Tijanic zabrinuo za ugled javnog servisa i toboze nas pretplatnika pa ce novinaru Koracu da lupi packe za nepristojne komentare a pri tom je zaboravio svoje nestasne godine i tesko pljuvanje po politicarima iz prethodne vlade

nik

pre 17 godina

Soros,pa poznato je da on mnogo voli srbe i da je veliki humanista.....ako je vest o sorosu tacna to je vaznije od SVIH GLUPOSTI gospodina Koraca

Lanna

pre 17 godina

Pa sef mu Tijanic nema nista bolji recnik.Muskarcine!!!Ojjjojoj.rtimo se ministra Velje Ilica,pa psovackih manira novinara pere Lukovica ityd. Spiosak je podugacak. nesto se temeljno mora menjati (uciti).

Zvezdan Sataric

pre 17 godina

Cudo jedno, koliko tema je Korac dotaknuo u svojoj kratkoj izjavi:
- sportsko novinarstvo
- politiku
- parapsihopatologiju (?!)
- teoriju evolucije
- religiju
Gde se samo seti tog Morgana?

Mr Tom

pre 17 godina

Vokabular i argumenti iz "zlatnog doba" RTS-a, a obraćanje nekakvoj "socijalističkoj omladini"... Pa taj čovek ne ume da poveže kontekste i da ispravno dedukuje... Ali dobro, slični su bili i tokom svetskog u fudbalu, a i sada kada su uzurpirali Eurosport, verovatno im dnevnice omogućuju da se kvalitetno ušikaju, a onda "znaju sve". A govoreći o verbalnoj agresiji upravo je on pokazao kako to izgleda... Sigurno je frustriran.
I nije mu ovo ni prvi ni poslednji put, poznat je on po raznim teorijama zavere i "vrhunskoj stručnosti" - pravi primerak RTS-ove škole devedesetih.

pera

pre 17 godina

setite se kako je vredjao vasu mijica na olimpijadi u sidneju komentarima tipa ko je taj vasa mijic i ko ga je zvao u reprezentaciju, a covek posle bio proglasen za najboljeg libera turnira

Bojan

pre 17 godina

Čika Duško bi trebalo da se prvo informiše pre nego li uzme mikrofon u ruke.To je trebalo prvo da nauči.Kada je Olja Jeftić završavala trku on je lupetarao da je to prva medalja za Srbiju.On kao sportski novinar trebalo je da zna da je Aleksandar Karakašević prvi sportista koji je osvojio medalju i to zlatnu na evropskom prvenstvu u stonom tenisu,još prošle godine.
Nije Dule jedini.Riba smrdi od glave.Obzirom da stanujem preko puta RTS-a,brate mili mnogo smrde.

Vojislav YVR_BGD

pre 17 godina

Ima tome 12 punih godina kako nisam u mogucnosti da pratim rad Duska Koraca. Ali te godine nisu bile dovoljne da izbledi secanje na njegove prenose!
Zato:
Ako Tijanic kazni Kovaca i ja cu da se pridruzim radikalnim Forumasima i da se samospalim ali u Vankuveru jer sam opravdano odsutan iz BGD.
Ni dijaspora ne dava Skadu Racka bre!!
Pa ljudi on je ikona srBskog novinarstva.
Sva sve al nemojte Duska!!! (ovo izgovoreno cepajuci grlo)

Uros

pre 17 godina

Ovo je necuveno! Korac (a i ostali komentatori RTS, setite se samo minulog svetskog prvenstva u fudbalu) je poznat po svojim komentatorima za koje kada bih dao kvalifikaciju bih mogao biti optuzen za uvredu. Zato bolje da ih ne kvalifikujem, ali slobodno mogu da kazem da ako vec placam pretplatu za RTS (a ne bih se bunio da je placam za b92) onda hocu da cujem ono sto moje usi hoce, a ne da me neko vredja (mene i ostale verne pratioce svih sadrzaja ovog sajta koji pruza mnogo vise od mnogih drugih). Zbog toga, Korac mora u penziju i to o nekom svazilendskom trosku, tamo odakle su neki ljudi odavde odneli parice i sada govore kao i Korac. Sto dalje odavde, a pod hitno sa RTS. Da ga moje usi ne cuju.
B92 NAJJACI U GRADU!

pacijent

pre 17 godina

@PeraNS,
nisi u pravu, rukometnu utakmicu sa Hrvatskom prenosio je Knezevic, a ne Korac, i nakon toga se nazalost razbolio. Seti se samo kako je u toku tog prenosa na svaki potez svog prezimenjaka Knezevica reagovao sa "to rodjace, bravo rodjace, ...