Četvrtak, 11.11.2021.

12:54

Šta kažu Britanci o Ladi Nivi VIDEO

Izvor: B92

Šta kažu Britanci o Ladi Nivi VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

nikola

pre 2 godine

@ lovku
brale, pricamo o ladi nivi, ne o tvojoj sestri udatoj za americkog vojnika iz bosne. inace, jel to mislis da je pohvalno, pa nam svima pricas?

GoranH

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Pravo pitanje je zašto neki Englez da 17 hiljada za "kantu". E da pitaš mog druga koji održava relejne stanuce po bespućima Srbije shvatio bi. To samo lada niva može.

XXL

pre 2 godine

Interesantno al' mene zanima samo kako Lada Niva stoji sa elektronikom je l' ima onaj senzor da prepozna umor kod vozača? Naravno dok se rve da je vozi mora čovek i da se oznoji i umori.

Drug kontraš

pre 2 godine

Za bolju sliku bi trebalo naći konkurente iz 70ih/ ranih 80ih pa ih uporedno testirati. Verujem da tada nisu imaali mnogo bolju izolaciju, potrošnju, jači motor itd.

Lada Niva (kao i naš Jugo) je dobar prikaz socijalističkih odnosno komunističkih civilnih fabrika. Čak i kada naprave dobar proizvod, prvo sve upropaste lošom kontrolom kvaliteta, a završe tako što isti model proizvode narednih XY godina dok ne postane smešan u odnosu na konkurenciju.

Jedina stvar koja vadi Nivu su odlične terenske sposobnosti za male pare zbog kojih ima status legende na ovim prostorima. Oni sa više para ipak voze automobile koji su išli u korak sa vremenom (Wrangler, Jimny, Land Rover itd).

boris

pre 2 godine

Vidim da je i dalje vlažnj san onih koji drugo nisu probali.
Niti je dobra za offroad kao pravi terenci' niti je hdobna na putu. Bila je nešto pre 40 godina danas nije.
Duster je mnogo bolja opcija.
A te legende kako se ne zaglavljuje, pa legende su. Zaglavljuje se vrlo lako. Zato ih i nema po džipijadama.

Milan

pre 2 godine

Moje iskustvo: očajno bučna na većim brzinama, veoma neudobna zadnja sedišta, čudni kvarovi i pucanja plastika sa tečnostima... ALI neverovatno dobra za blatnjave šumske puteve, zbog male dužine i mase prolazi gde ni jedan drugi auto ne može, ne ukopava se u blato, može se kretati putem za zaprežna kola. Da imam vikendicu u nekoj zabiti, držao bi je parkiranu ispod brda, neregistrovanu... samo da pređem to poslednje parče puta.

komentator

pre 2 godine

u Srbiji hvale ladu nivu iz jednog razloga. Nikad nije bilo mogucnosti da se kupi nesto drugo, kvalitetnije, recimo defenderi ili toyote land cruiser. Kada ne znas za bolje, ono sto imas ti je najbolje

La la iz Banata

pre 2 godine

Desilo se i to i još mnogo toga, samo nisi bio u prilici da gledaš... Ali ovo je namenska kanta, zna se za šta služi. Ona nema pandan za poređenje na zapadu.
(Fikus, 11. novembar 2021 21:50)

Nemoj, brale, bajke da pričaš. Satro sam nekoliko komada. Sve u svemu solidan terenac za svoje vreme, niti najbolji niti najgori. Prednost joj je kratko medjuosovinsko rastojanje. Nema potrebe pričati lovačke priče, k'o ovi dole, kao traktor se zaglavi, a Niva ga čupa (pa još i prikolicu, verujem, punu kukuruza). Komentatori koji Nivu dižu u nebesa, i zamišljaju je kao najbolji terenac, jednostavno nisu imali prilike da probaju ništa drugo. Već devedesetih je pregazilo vreme. Pojavili su se terenci koji su bili bolji u off road vožnji, a i sasvim upotrebljivi po putu, što Niva svakako nije. Katastrofalno se ponaša na asfaltu. Sa savremenim off road vozilima ne može ni u istu rečenicu. Ono da nema pandan na zapadu je smešno i samo govori kako si zalutao u ovu rubriku. Kao prvo, Niva i nema vrlo bitnu karakteistiku pravog off roada, nema pravu šasiju, već ima unibody (školjku), zato se i tako brzo raspada i razvali se, baš kao i Range Rover i još neki. Niva ne može da se meri ni po kvalitetu, niti po sposobnostima sa mnogim vrhunskim terencima, recimo Pajero (od 1982), MB/Puch G Wagen (g klasa) (od 1978), fenomenalni Cherokee XJ (od 1983) i mnogi drugi. Upoređivati je sa legendarnim Land Roverom je tek besmisleno. Ruski UAZ469 je mnogo bolji terenac od Nive. Korišćen je u Ruskoj vojsci do 2011. Btw, ako želiš da znaš koji je najbolji terenac ikada (po mnogima), pogledajte Toyotu Land Cruiser j40 seriju. Oh, da ne pomisli neko da imam nešto protiv Rusa, ko misli da ne znaju da naprave ultimativnog terenca, pogledajte malo šta je Aton Impulse Viking. Doduše, ima fordov menjač i motor (u jačoj verziji).

Гаги

pre 2 godine

А знате ли да постоји и "Нива" са "Ладиним" мотором 1,8 16V са 122 коња? https://www.youtube.com/watch?v=7dSha8G8Qx0

Miloš

pre 2 godine

Otac mog poznanika je išao nivom na vrhove svakakvih planina da popravlja repetitore. Ima samo reči hvale za terenske sposobnosti, sve oatalo je mehh...

štićenik Palmotićeve

pre 2 godine

Veoma davno je imao i vozio. Mk1, 1,6 sa 4MT.
Uz nju su mi vezane brojne izuzetno vredne uspomene.
Verujem i kada se sa svojom dušom budem rastajao, "moja niva" će mi pre biti pred očima nego sve ostalo što sam kasnije imao ili vozio.
Večno zahvalan.

Marko

pre 2 godine

Ja kao klinac od 15tak godina išao na njivu... Bila kiša noć ranije, i traktor koji je vukao prikolicu gde smo sedeli se zaglavio... Došao čovek sa lađom, izvukao traktor, izvukao prikolicu i odvezao nas u Ladi.... Toliko o njenim sposobnostima... Gde ne može lađa da prođe, ne može niko...

Aleks

pre 2 godine

Vozio kao službeno vozilo,prošao sam svuda,kroz najveći glib,preko smrznute zemlje i prašnjave pustinje.Nikad nije stala ček i kad je otpao zadnji kardan moglo se voziti u nazad.Potrošnja ,pa u proseku 25 do 30 l/na 100km,offroad.Po asfaltu je nisam vozio.

Fikus

pre 2 godine

(lovku, 11. novembar 2021 16:09)

Priča za decu. Ovo je za rubriku "nije se desilo".
(Mirza T., 11. novembar 2021 17:41)

Desilo se i to i još mnogo toga, samo nisi bio u prilici da gledaš... Ali ovo je namenska kanta, zna se za šta služi. Ona nema pandan za poređenje na zapadu.

Djorke

pre 2 godine

Lada Niva je legenda i to niko razuman ne spori - ime svoje mane i mislim da to niko razuman takodje ne spori.
Ne treba gubiti iz vida ni da je koncipirana pre 40 godina i da je imala svoju svrhu koju je radila odlicno, a koju i danas neko treba da radi, ali verovatno sve manje pa se postavlja pitanje da li se isplati ladi razvoj novog vozila. Rusija koja je osnovno trziste nije ista kao pre 40 godina, jer napravili su oni puteva i autoputeva u medjuvremenu, pa su verovatno eliminisali potrebu za 4x4 velikom broju ljudi. Kada nema kaljuga, ako je put ispod tebe los ali makar cvrst - dovoljan ti je klirens, ne treba ti 4x4. A klirens dobijes u mnooogo modernijem SUVu od Nive. Mislim da bi za LAda bio pun pogodak da krenu da proizvode neki derivat Duster-a za manje pare ili ako hoce “legendu” ponovo da prave, da pokusaju neku Wrnagler foru - sasija, 4x4, jeftino (gde je jeftino tu i ruski “kvalitet” moze da prodje) i udri.

pa sad

pre 2 godine

U Fifth gear testu su rekli: najeftiniji terenac, i verovatno najbolji. Pokazali su i kako se prilikom snimanja Land Rover gde je bila kamera zaglavio u blatu pokusavajuci da prati Nivu.

paradoks

pre 2 godine

Znam neke salasare koji su prešli sa nive na navaru zbog udobnosti najviše, ne kaju se naravno, ali kažu da gde niko ne može proći, niva prolazi. Ona je pravljena za ruske tundre, ništa više i to je to.

Bane

pre 2 godine

Lada Niva je neki vid namenskog vozila, ne treba to porediti sa putnickim automobilima i modernim SUV-ovima. Odnosno mogu i da se porede ali nije fer uzeti pa ih porediti samo na asfaltu i autoputevima pa ismevati Ladin enterijer, akustiku, pefomanse, vec treba biti posten pa onda sa tog asvalta preci i u surovo okruzenje pa onda videti ko je smesan.

ja

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Tako misliš zato sto nisi izašao iz svoje opštine i nisi nikada vozio ladu za nemačko tržište. Te kanturine sto prodaju nama jedino još daju ukrajincima i ex sssr republikama, na zapad idu kvalitetne lade. I dalje onako robsustne i neudobne, ali kvalitetne.

Redstorm

pre 2 godine

@Lada Niva idealna za kruzne tokove u Beogradu i laku terensku voznju po prirodi. Ici auto putem u njoj je kazna za usi. Ko ima viska para da je uzme za hobi terensku voznju svaka preporuka.
(Totalnonebitan, 11. novembar 2021 14:55)
Za te stvari se uzima Quad Yamahin ili Kineski i da te Bog vidi.
Niva par puta se vozio i zvanično je najgore nešto u šta možete sesti. Fica stara možda isti nivo.

Heldorag

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Za najboljeg terenca ikada! Ako zelis dizajn i dobru muziku, ti kupi Peugeot dzip. ;-)

zonbi

pre 2 godine

Lik ismejava Ladu i vecinom je u pravu. Zastareo dizajn, losa resenja, slab motor, zanosenje u krivinama, luft u servo volanu idr. Frapantno je da su joj sami Rusi dali nula zvezdica na testu sigurnosti. Ipak, za ruska bespuca gde se trazi jeftin relativno pouzdan prevoz, Niva je za to i napravljena. Ne treba joj brzina, jer u bespucima nema brzih puteva. Ljudima je potreban samo puki prevoz i da je u kabini toplo.

lovku

pre 2 godine

mozda je lada niva kanta, ali moj bivsi zet americki oficir, koga je moja sestra upoznala u bosni i bila u braku sve dok nije dobila americki pasos kojom prilikom je prekinula svaki kontakt mi je uvek pricao - gde ne moze hamer i pajero i borbena vozila od par stotina hiljada, tu prolazi lada niva od 10k marulja

gospodin 3%

pre 2 godine

pogledaj kolika je cena fiata 500L i onda reci da li auto sa pogonom na svim tockovima vredi makar isto, uzeo sam njega kao primer jer navodno nemamo carinu na njega itd iako sa nekim dizel motorom 1.6 i u cross opremi cena ide preko 17000e(iako u tom nivou opreme nema npr parking senzore) a spada u jace pakete

Totalnonebitan

pre 2 godine

Lada Niva idealna za kruzne tokove u Beogradu i laku terensku voznju po prirodi. Ici auto putem u njoj je kazna za usi. Ko ima viska para da je uzme za hobi terensku voznju svaka preporuka.

zonbi

pre 2 godine

Lik ismejava Ladu i vecinom je u pravu. Zastareo dizajn, losa resenja, slab motor, zanosenje u krivinama, luft u servo volanu idr. Frapantno je da su joj sami Rusi dali nula zvezdica na testu sigurnosti. Ipak, za ruska bespuca gde se trazi jeftin relativno pouzdan prevoz, Niva je za to i napravljena. Ne treba joj brzina, jer u bespucima nema brzih puteva. Ljudima je potreban samo puki prevoz i da je u kabini toplo.

Bane

pre 2 godine

Lada Niva je neki vid namenskog vozila, ne treba to porediti sa putnickim automobilima i modernim SUV-ovima. Odnosno mogu i da se porede ali nije fer uzeti pa ih porediti samo na asfaltu i autoputevima pa ismevati Ladin enterijer, akustiku, pefomanse, vec treba biti posten pa onda sa tog asvalta preci i u surovo okruzenje pa onda videti ko je smesan.

lovku

pre 2 godine

mozda je lada niva kanta, ali moj bivsi zet americki oficir, koga je moja sestra upoznala u bosni i bila u braku sve dok nije dobila americki pasos kojom prilikom je prekinula svaki kontakt mi je uvek pricao - gde ne moze hamer i pajero i borbena vozila od par stotina hiljada, tu prolazi lada niva od 10k marulja

ja

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Tako misliš zato sto nisi izašao iz svoje opštine i nisi nikada vozio ladu za nemačko tržište. Te kanturine sto prodaju nama jedino još daju ukrajincima i ex sssr republikama, na zapad idu kvalitetne lade. I dalje onako robsustne i neudobne, ali kvalitetne.

Heldorag

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Za najboljeg terenca ikada! Ako zelis dizajn i dobru muziku, ti kupi Peugeot dzip. ;-)

pa sad

pre 2 godine

U Fifth gear testu su rekli: najeftiniji terenac, i verovatno najbolji. Pokazali su i kako se prilikom snimanja Land Rover gde je bila kamera zaglavio u blatu pokusavajuci da prati Nivu.

paradoks

pre 2 godine

Znam neke salasare koji su prešli sa nive na navaru zbog udobnosti najviše, ne kaju se naravno, ali kažu da gde niko ne može proći, niva prolazi. Ona je pravljena za ruske tundre, ništa više i to je to.

Totalnonebitan

pre 2 godine

Lada Niva idealna za kruzne tokove u Beogradu i laku terensku voznju po prirodi. Ici auto putem u njoj je kazna za usi. Ko ima viska para da je uzme za hobi terensku voznju svaka preporuka.

Marko

pre 2 godine

Ja kao klinac od 15tak godina išao na njivu... Bila kiša noć ranije, i traktor koji je vukao prikolicu gde smo sedeli se zaglavio... Došao čovek sa lađom, izvukao traktor, izvukao prikolicu i odvezao nas u Ladi.... Toliko o njenim sposobnostima... Gde ne može lađa da prođe, ne može niko...

Aleks

pre 2 godine

Vozio kao službeno vozilo,prošao sam svuda,kroz najveći glib,preko smrznute zemlje i prašnjave pustinje.Nikad nije stala ček i kad je otpao zadnji kardan moglo se voziti u nazad.Potrošnja ,pa u proseku 25 do 30 l/na 100km,offroad.Po asfaltu je nisam vozio.

gospodin 3%

pre 2 godine

pogledaj kolika je cena fiata 500L i onda reci da li auto sa pogonom na svim tockovima vredi makar isto, uzeo sam njega kao primer jer navodno nemamo carinu na njega itd iako sa nekim dizel motorom 1.6 i u cross opremi cena ide preko 17000e(iako u tom nivou opreme nema npr parking senzore) a spada u jace pakete

Fikus

pre 2 godine

(lovku, 11. novembar 2021 16:09)

Priča za decu. Ovo je za rubriku "nije se desilo".
(Mirza T., 11. novembar 2021 17:41)

Desilo se i to i još mnogo toga, samo nisi bio u prilici da gledaš... Ali ovo je namenska kanta, zna se za šta služi. Ona nema pandan za poređenje na zapadu.

Djorke

pre 2 godine

Lada Niva je legenda i to niko razuman ne spori - ime svoje mane i mislim da to niko razuman takodje ne spori.
Ne treba gubiti iz vida ni da je koncipirana pre 40 godina i da je imala svoju svrhu koju je radila odlicno, a koju i danas neko treba da radi, ali verovatno sve manje pa se postavlja pitanje da li se isplati ladi razvoj novog vozila. Rusija koja je osnovno trziste nije ista kao pre 40 godina, jer napravili su oni puteva i autoputeva u medjuvremenu, pa su verovatno eliminisali potrebu za 4x4 velikom broju ljudi. Kada nema kaljuga, ako je put ispod tebe los ali makar cvrst - dovoljan ti je klirens, ne treba ti 4x4. A klirens dobijes u mnooogo modernijem SUVu od Nive. Mislim da bi za LAda bio pun pogodak da krenu da proizvode neki derivat Duster-a za manje pare ili ako hoce “legendu” ponovo da prave, da pokusaju neku Wrnagler foru - sasija, 4x4, jeftino (gde je jeftino tu i ruski “kvalitet” moze da prodje) i udri.

Redstorm

pre 2 godine

@Lada Niva idealna za kruzne tokove u Beogradu i laku terensku voznju po prirodi. Ici auto putem u njoj je kazna za usi. Ko ima viska para da je uzme za hobi terensku voznju svaka preporuka.
(Totalnonebitan, 11. novembar 2021 14:55)
Za te stvari se uzima Quad Yamahin ili Kineski i da te Bog vidi.
Niva par puta se vozio i zvanično je najgore nešto u šta možete sesti. Fica stara možda isti nivo.

štićenik Palmotićeve

pre 2 godine

Veoma davno je imao i vozio. Mk1, 1,6 sa 4MT.
Uz nju su mi vezane brojne izuzetno vredne uspomene.
Verujem i kada se sa svojom dušom budem rastajao, "moja niva" će mi pre biti pred očima nego sve ostalo što sam kasnije imao ili vozio.
Večno zahvalan.

Milan

pre 2 godine

Moje iskustvo: očajno bučna na većim brzinama, veoma neudobna zadnja sedišta, čudni kvarovi i pucanja plastika sa tečnostima... ALI neverovatno dobra za blatnjave šumske puteve, zbog male dužine i mase prolazi gde ni jedan drugi auto ne može, ne ukopava se u blato, može se kretati putem za zaprežna kola. Da imam vikendicu u nekoj zabiti, držao bi je parkiranu ispod brda, neregistrovanu... samo da pređem to poslednje parče puta.

boris

pre 2 godine

Vidim da je i dalje vlažnj san onih koji drugo nisu probali.
Niti je dobra za offroad kao pravi terenci' niti je hdobna na putu. Bila je nešto pre 40 godina danas nije.
Duster je mnogo bolja opcija.
A te legende kako se ne zaglavljuje, pa legende su. Zaglavljuje se vrlo lako. Zato ih i nema po džipijadama.

komentator

pre 2 godine

u Srbiji hvale ladu nivu iz jednog razloga. Nikad nije bilo mogucnosti da se kupi nesto drugo, kvalitetnije, recimo defenderi ili toyote land cruiser. Kada ne znas za bolje, ono sto imas ti je najbolje

Drug kontraš

pre 2 godine

Za bolju sliku bi trebalo naći konkurente iz 70ih/ ranih 80ih pa ih uporedno testirati. Verujem da tada nisu imaali mnogo bolju izolaciju, potrošnju, jači motor itd.

Lada Niva (kao i naš Jugo) je dobar prikaz socijalističkih odnosno komunističkih civilnih fabrika. Čak i kada naprave dobar proizvod, prvo sve upropaste lošom kontrolom kvaliteta, a završe tako što isti model proizvode narednih XY godina dok ne postane smešan u odnosu na konkurenciju.

Jedina stvar koja vadi Nivu su odlične terenske sposobnosti za male pare zbog kojih ima status legende na ovim prostorima. Oni sa više para ipak voze automobile koji su išli u korak sa vremenom (Wrangler, Jimny, Land Rover itd).

La la iz Banata

pre 2 godine

Desilo se i to i još mnogo toga, samo nisi bio u prilici da gledaš... Ali ovo je namenska kanta, zna se za šta služi. Ona nema pandan za poređenje na zapadu.
(Fikus, 11. novembar 2021 21:50)

Nemoj, brale, bajke da pričaš. Satro sam nekoliko komada. Sve u svemu solidan terenac za svoje vreme, niti najbolji niti najgori. Prednost joj je kratko medjuosovinsko rastojanje. Nema potrebe pričati lovačke priče, k'o ovi dole, kao traktor se zaglavi, a Niva ga čupa (pa još i prikolicu, verujem, punu kukuruza). Komentatori koji Nivu dižu u nebesa, i zamišljaju je kao najbolji terenac, jednostavno nisu imali prilike da probaju ništa drugo. Već devedesetih je pregazilo vreme. Pojavili su se terenci koji su bili bolji u off road vožnji, a i sasvim upotrebljivi po putu, što Niva svakako nije. Katastrofalno se ponaša na asfaltu. Sa savremenim off road vozilima ne može ni u istu rečenicu. Ono da nema pandan na zapadu je smešno i samo govori kako si zalutao u ovu rubriku. Kao prvo, Niva i nema vrlo bitnu karakteistiku pravog off roada, nema pravu šasiju, već ima unibody (školjku), zato se i tako brzo raspada i razvali se, baš kao i Range Rover i još neki. Niva ne može da se meri ni po kvalitetu, niti po sposobnostima sa mnogim vrhunskim terencima, recimo Pajero (od 1982), MB/Puch G Wagen (g klasa) (od 1978), fenomenalni Cherokee XJ (od 1983) i mnogi drugi. Upoređivati je sa legendarnim Land Roverom je tek besmisleno. Ruski UAZ469 je mnogo bolji terenac od Nive. Korišćen je u Ruskoj vojsci do 2011. Btw, ako želiš da znaš koji je najbolji terenac ikada (po mnogima), pogledajte Toyotu Land Cruiser j40 seriju. Oh, da ne pomisli neko da imam nešto protiv Rusa, ko misli da ne znaju da naprave ultimativnog terenca, pogledajte malo šta je Aton Impulse Viking. Doduše, ima fordov menjač i motor (u jačoj verziji).

GoranH

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Pravo pitanje je zašto neki Englez da 17 hiljada za "kantu". E da pitaš mog druga koji održava relejne stanuce po bespućima Srbije shvatio bi. To samo lada niva može.

XXL

pre 2 godine

Interesantno al' mene zanima samo kako Lada Niva stoji sa elektronikom je l' ima onaj senzor da prepozna umor kod vozača? Naravno dok se rve da je vozi mora čovek i da se oznoji i umori.

Miloš

pre 2 godine

Otac mog poznanika je išao nivom na vrhove svakakvih planina da popravlja repetitore. Ima samo reči hvale za terenske sposobnosti, sve oatalo je mehh...

Гаги

pre 2 godine

А знате ли да постоји и "Нива" са "Ладиним" мотором 1,8 16V са 122 коња? https://www.youtube.com/watch?v=7dSha8G8Qx0

nikola

pre 2 godine

@ lovku
brale, pricamo o ladi nivi, ne o tvojoj sestri udatoj za americkog vojnika iz bosne. inace, jel to mislis da je pohvalno, pa nam svima pricas?

Redstorm

pre 2 godine

@Lada Niva idealna za kruzne tokove u Beogradu i laku terensku voznju po prirodi. Ici auto putem u njoj je kazna za usi. Ko ima viska para da je uzme za hobi terensku voznju svaka preporuka.
(Totalnonebitan, 11. novembar 2021 14:55)
Za te stvari se uzima Quad Yamahin ili Kineski i da te Bog vidi.
Niva par puta se vozio i zvanično je najgore nešto u šta možete sesti. Fica stara možda isti nivo.

lovku

pre 2 godine

mozda je lada niva kanta, ali moj bivsi zet americki oficir, koga je moja sestra upoznala u bosni i bila u braku sve dok nije dobila americki pasos kojom prilikom je prekinula svaki kontakt mi je uvek pricao - gde ne moze hamer i pajero i borbena vozila od par stotina hiljada, tu prolazi lada niva od 10k marulja

Heldorag

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Za najboljeg terenca ikada! Ako zelis dizajn i dobru muziku, ti kupi Peugeot dzip. ;-)

ja

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Tako misliš zato sto nisi izašao iz svoje opštine i nisi nikada vozio ladu za nemačko tržište. Te kanturine sto prodaju nama jedino još daju ukrajincima i ex sssr republikama, na zapad idu kvalitetne lade. I dalje onako robsustne i neudobne, ali kvalitetne.

pa sad

pre 2 godine

U Fifth gear testu su rekli: najeftiniji terenac, i verovatno najbolji. Pokazali su i kako se prilikom snimanja Land Rover gde je bila kamera zaglavio u blatu pokusavajuci da prati Nivu.

Marko

pre 2 godine

Ja kao klinac od 15tak godina išao na njivu... Bila kiša noć ranije, i traktor koji je vukao prikolicu gde smo sedeli se zaglavio... Došao čovek sa lađom, izvukao traktor, izvukao prikolicu i odvezao nas u Ladi.... Toliko o njenim sposobnostima... Gde ne može lađa da prođe, ne može niko...

Bane

pre 2 godine

Lada Niva je neki vid namenskog vozila, ne treba to porediti sa putnickim automobilima i modernim SUV-ovima. Odnosno mogu i da se porede ali nije fer uzeti pa ih porediti samo na asfaltu i autoputevima pa ismevati Ladin enterijer, akustiku, pefomanse, vec treba biti posten pa onda sa tog asvalta preci i u surovo okruzenje pa onda videti ko je smesan.

štićenik Palmotićeve

pre 2 godine

Veoma davno je imao i vozio. Mk1, 1,6 sa 4MT.
Uz nju su mi vezane brojne izuzetno vredne uspomene.
Verujem i kada se sa svojom dušom budem rastajao, "moja niva" će mi pre biti pred očima nego sve ostalo što sam kasnije imao ili vozio.
Večno zahvalan.

boris

pre 2 godine

Vidim da je i dalje vlažnj san onih koji drugo nisu probali.
Niti je dobra za offroad kao pravi terenci' niti je hdobna na putu. Bila je nešto pre 40 godina danas nije.
Duster je mnogo bolja opcija.
A te legende kako se ne zaglavljuje, pa legende su. Zaglavljuje se vrlo lako. Zato ih i nema po džipijadama.

Totalnonebitan

pre 2 godine

Lada Niva idealna za kruzne tokove u Beogradu i laku terensku voznju po prirodi. Ici auto putem u njoj je kazna za usi. Ko ima viska para da je uzme za hobi terensku voznju svaka preporuka.

gospodin 3%

pre 2 godine

pogledaj kolika je cena fiata 500L i onda reci da li auto sa pogonom na svim tockovima vredi makar isto, uzeo sam njega kao primer jer navodno nemamo carinu na njega itd iako sa nekim dizel motorom 1.6 i u cross opremi cena ide preko 17000e(iako u tom nivou opreme nema npr parking senzore) a spada u jace pakete

Fikus

pre 2 godine

(lovku, 11. novembar 2021 16:09)

Priča za decu. Ovo je za rubriku "nije se desilo".
(Mirza T., 11. novembar 2021 17:41)

Desilo se i to i još mnogo toga, samo nisi bio u prilici da gledaš... Ali ovo je namenska kanta, zna se za šta služi. Ona nema pandan za poređenje na zapadu.

paradoks

pre 2 godine

Znam neke salasare koji su prešli sa nive na navaru zbog udobnosti najviše, ne kaju se naravno, ali kažu da gde niko ne može proći, niva prolazi. Ona je pravljena za ruske tundre, ništa više i to je to.

GoranH

pre 2 godine

Канта била - канта остала... 17 хиљада фунти, за шта бре?! xD
(ivan, 11. novembar 2021 14:13)

Pravo pitanje je zašto neki Englez da 17 hiljada za "kantu". E da pitaš mog druga koji održava relejne stanuce po bespućima Srbije shvatio bi. To samo lada niva može.

zonbi

pre 2 godine

Lik ismejava Ladu i vecinom je u pravu. Zastareo dizajn, losa resenja, slab motor, zanosenje u krivinama, luft u servo volanu idr. Frapantno je da su joj sami Rusi dali nula zvezdica na testu sigurnosti. Ipak, za ruska bespuca gde se trazi jeftin relativno pouzdan prevoz, Niva je za to i napravljena. Ne treba joj brzina, jer u bespucima nema brzih puteva. Ljudima je potreban samo puki prevoz i da je u kabini toplo.

Aleks

pre 2 godine

Vozio kao službeno vozilo,prošao sam svuda,kroz najveći glib,preko smrznute zemlje i prašnjave pustinje.Nikad nije stala ček i kad je otpao zadnji kardan moglo se voziti u nazad.Potrošnja ,pa u proseku 25 do 30 l/na 100km,offroad.Po asfaltu je nisam vozio.

komentator

pre 2 godine

u Srbiji hvale ladu nivu iz jednog razloga. Nikad nije bilo mogucnosti da se kupi nesto drugo, kvalitetnije, recimo defenderi ili toyote land cruiser. Kada ne znas za bolje, ono sto imas ti je najbolje

Miloš

pre 2 godine

Otac mog poznanika je išao nivom na vrhove svakakvih planina da popravlja repetitore. Ima samo reči hvale za terenske sposobnosti, sve oatalo je mehh...

XXL

pre 2 godine

Interesantno al' mene zanima samo kako Lada Niva stoji sa elektronikom je l' ima onaj senzor da prepozna umor kod vozača? Naravno dok se rve da je vozi mora čovek i da se oznoji i umori.

Djorke

pre 2 godine

Lada Niva je legenda i to niko razuman ne spori - ime svoje mane i mislim da to niko razuman takodje ne spori.
Ne treba gubiti iz vida ni da je koncipirana pre 40 godina i da je imala svoju svrhu koju je radila odlicno, a koju i danas neko treba da radi, ali verovatno sve manje pa se postavlja pitanje da li se isplati ladi razvoj novog vozila. Rusija koja je osnovno trziste nije ista kao pre 40 godina, jer napravili su oni puteva i autoputeva u medjuvremenu, pa su verovatno eliminisali potrebu za 4x4 velikom broju ljudi. Kada nema kaljuga, ako je put ispod tebe los ali makar cvrst - dovoljan ti je klirens, ne treba ti 4x4. A klirens dobijes u mnooogo modernijem SUVu od Nive. Mislim da bi za LAda bio pun pogodak da krenu da proizvode neki derivat Duster-a za manje pare ili ako hoce “legendu” ponovo da prave, da pokusaju neku Wrnagler foru - sasija, 4x4, jeftino (gde je jeftino tu i ruski “kvalitet” moze da prodje) i udri.

La la iz Banata

pre 2 godine

Desilo se i to i još mnogo toga, samo nisi bio u prilici da gledaš... Ali ovo je namenska kanta, zna se za šta služi. Ona nema pandan za poređenje na zapadu.
(Fikus, 11. novembar 2021 21:50)

Nemoj, brale, bajke da pričaš. Satro sam nekoliko komada. Sve u svemu solidan terenac za svoje vreme, niti najbolji niti najgori. Prednost joj je kratko medjuosovinsko rastojanje. Nema potrebe pričati lovačke priče, k'o ovi dole, kao traktor se zaglavi, a Niva ga čupa (pa još i prikolicu, verujem, punu kukuruza). Komentatori koji Nivu dižu u nebesa, i zamišljaju je kao najbolji terenac, jednostavno nisu imali prilike da probaju ništa drugo. Već devedesetih je pregazilo vreme. Pojavili su se terenci koji su bili bolji u off road vožnji, a i sasvim upotrebljivi po putu, što Niva svakako nije. Katastrofalno se ponaša na asfaltu. Sa savremenim off road vozilima ne može ni u istu rečenicu. Ono da nema pandan na zapadu je smešno i samo govori kako si zalutao u ovu rubriku. Kao prvo, Niva i nema vrlo bitnu karakteistiku pravog off roada, nema pravu šasiju, već ima unibody (školjku), zato se i tako brzo raspada i razvali se, baš kao i Range Rover i još neki. Niva ne može da se meri ni po kvalitetu, niti po sposobnostima sa mnogim vrhunskim terencima, recimo Pajero (od 1982), MB/Puch G Wagen (g klasa) (od 1978), fenomenalni Cherokee XJ (od 1983) i mnogi drugi. Upoređivati je sa legendarnim Land Roverom je tek besmisleno. Ruski UAZ469 je mnogo bolji terenac od Nive. Korišćen je u Ruskoj vojsci do 2011. Btw, ako želiš da znaš koji je najbolji terenac ikada (po mnogima), pogledajte Toyotu Land Cruiser j40 seriju. Oh, da ne pomisli neko da imam nešto protiv Rusa, ko misli da ne znaju da naprave ultimativnog terenca, pogledajte malo šta je Aton Impulse Viking. Doduše, ima fordov menjač i motor (u jačoj verziji).

Milan

pre 2 godine

Moje iskustvo: očajno bučna na većim brzinama, veoma neudobna zadnja sedišta, čudni kvarovi i pucanja plastika sa tečnostima... ALI neverovatno dobra za blatnjave šumske puteve, zbog male dužine i mase prolazi gde ni jedan drugi auto ne može, ne ukopava se u blato, može se kretati putem za zaprežna kola. Da imam vikendicu u nekoj zabiti, držao bi je parkiranu ispod brda, neregistrovanu... samo da pređem to poslednje parče puta.

nikola

pre 2 godine

@ lovku
brale, pricamo o ladi nivi, ne o tvojoj sestri udatoj za americkog vojnika iz bosne. inace, jel to mislis da je pohvalno, pa nam svima pricas?

Drug kontraš

pre 2 godine

Za bolju sliku bi trebalo naći konkurente iz 70ih/ ranih 80ih pa ih uporedno testirati. Verujem da tada nisu imaali mnogo bolju izolaciju, potrošnju, jači motor itd.

Lada Niva (kao i naš Jugo) je dobar prikaz socijalističkih odnosno komunističkih civilnih fabrika. Čak i kada naprave dobar proizvod, prvo sve upropaste lošom kontrolom kvaliteta, a završe tako što isti model proizvode narednih XY godina dok ne postane smešan u odnosu na konkurenciju.

Jedina stvar koja vadi Nivu su odlične terenske sposobnosti za male pare zbog kojih ima status legende na ovim prostorima. Oni sa više para ipak voze automobile koji su išli u korak sa vremenom (Wrangler, Jimny, Land Rover itd).

Гаги

pre 2 godine

А знате ли да постоји и "Нива" са "Ладиним" мотором 1,8 16V са 122 коња? https://www.youtube.com/watch?v=7dSha8G8Qx0