Petak, 27.08.2021.

12:47

Nevera se pojavila na oglasu: Koliko treba izdvojiti za hrvatski električni hiperautomobil

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Nevera se pojavila na oglasu: Koliko treba izdvojiti za hrvatski elektrièni hiperautomobil IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

75 Komentari

Sortiraj po:

crna guja

pre 2 godine

Magla se teško prodaje nijemcima.
Rimac je oduševio I skrenuo pažnju njemačkih inžinjera što se ne dešava često. Svaka čast dečku. Trebamo biti ponosni da imamo mozak u komšiluku za kojim vapi cijeli svijet.

omniameamecumporto

pre 2 godine

SRB,Cinik, vidim da se trudite dokazati kako čovjek prodaje maglu,ne bi bio problem da je ne prodaje velikanima autoindustrije.No pustimo to Rimac ima desetak pogona rasštrkanih u šest gradova.
Sada je u gradnji kampusa koji dobrim dijelom financira EU.
Istina da nije mogao proizvoditi baterije,ali je razvijao softver za njih koji su kupovali oni koji nisu mogli ili nisu znali sami,pa Rimac je glavni dobavljač Porshea u perspektivi.
Kada izgradi kampus i zaposli 2500 inženjera imati će sve na jednom mjestu.
U kampus planira se da će svaki dan procirkulirari pedesetak šlepera robe i materijala,a što se tiče samo baterija i proizvodnje planira se utrošiti 26 tisuća tona metala i inih potrepština.EU komisija i čelnici auto industrije vjeruju i zato ulažu u Rimca.Novi Bugatti razvija se u Zagrebu i planira se isporuka za tri godine jer se kreće od nule.
Nije mi jasno kako je Rimac uspio prodati maglu jakim francuskim sindikatima koji su dopustili da Bugatti ode u Hrvatsku. Jal i ništa drugo ,možda bi i ja tako razmišljao ali nije mi jasno kako je uspio prevariti baš sve kompetentne pa nisu ti ljudi djeca niti neki neuk svet.

M18

pre 2 godine

Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..
(C i n i k, 28. avgust 2021 13:30)

jel se ikad probudis sretan i nasmijan ili si uvijek namrgodjen....ako itko ikada sam sebe pojede to ces biti ti,ali od jada....

Zoc

pre 2 godine

Ma sve super,svaka cast.Ali totalno ne funkcionalan auto za svakodnevnu upotrebu.Pri tom cena ubi boze.Ni bogatasi vise ne placaju za takva vozila.Kupiti skupo prodati upola ili za jos manje,a serija 2 ili 3 komada.

Бојан

pre 2 godine

Немам ништа против Римца али ово је чисто "дување балона", аутомобил од 2,1 милиона евра није превозно средство већ инвестиција те прича мора бити стварно убједљива да би неко уложио толико у пројекат иза којег не стоји озбиљна репутација... Маркетинг ради пуном паром али нисам сигуран ће успјети.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

Jel postoji neko vozilo Rimca da je isporuceno i da ga neko koristi? Lik nudi vozila u najavi vec 10 godina …. Ugledao se na lika koji valja ovcama kamion Tesla Semi i vozilo Tesla Cybertruck godinama a od prototipa se nije odmaklo…

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@Na DIZEL se ore na PLIN se kuva na STRUJU se pegla a na BENZIN se vozi!!!
(aleks, 28. avgust 2021 20:00)
Ovo je bilo duhovito na vasarima devedesetih….

miki ns

pre 2 godine

Bravo za Rimca . ne razumem omalovazavanje coveka koji je trenutno stvara istoriju. koliko se secam mi smo uspeli da napravimo automobil od max 60ks. i to smo prepisali od zabara.a toliko smo pametni da izmisljamo neke ateste na nesto sto je proizvedeno u nemackoj . hej onda mi kaze pa to ne moze tako mora na masinki pa ams pa tehnicki pa coc pa mars u 3pm. Mogu ja nekoga da volim i ne volim ali ovo je za dubok naklon.

SRB über alles

pre 2 godine

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?
(leptirica, 28. avgust 2021 08:34


Nisi u pravu, mozda nisi u temi, ne znam ali svakako da kupuje u Kini celije ( Kina pokriva trziste sveta sa 85% celijskih baterija) a potom ih pakuje u svojoj fabrici, mozda vam to rimac ne kaze tako, mozda on prosto saopsti vama da "pravi baterije" u karbon pakovanju koje oblozi potom sistemom za hladjenje i senzorima i vi verujete da je to istina, moguce da je to razlog sto si poveroval u tu pricu koja nije netacna 100% jer moze se shvatiti "pravljenje baterije" i to sto on radi zapravo, a on radi pakovanja na kupljene celije baterija.
Tu bateriju sto imas u mob telefonu ili satu, na lap topu itd, 99% je verovatnoca da su iz Kine, i sad gledaj, ti mozes da napravis fabriku koja bi izlila karbonske kutije u koje ces povezati i napakovati baterije koje si kupila u Kini ali da li je to onda taj pojam "fabrika baterija"?
Moze se i tako napisati ok, ali to nije puna istina, to je samo PR.
A sto se tice nabavke za ostale brendove, pa logicno je, verovatno je cena u pitanju, Aston Martin ima mozda desetak i vise hiljada zaposlenih a rimac cca 1000, naravno da ce biti jeftinije da to kupe kao gotov proizvod od njega nego da prave poseban deo fabrike za pakovanje baterija jer tako smanjuju troskove, baterija je ipak 60% cene novog EV a kad pravis auto jedino sto kontrolises svakodnevno su troskovi i da ne probijes budzet..

Moca Mirjevo

pre 2 godine

Znači rešili smo misteriju Rimčevih čudesnih baterija, tri babe sa brkovima sede u Svetoj Nedelji i leme kontakte na baterijama iz rashodovanih laptopova, svemirska tehnologija jbt...

panzer general

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 17:55)
Vjerojatno bi bilo najbolje da zaposli sad tebe da mu objasniš šta i kako dalje, jer jadan ništa nezna.

Stručnjak

pre 2 godine

Mogu da se kladim da Rimac ni danas ne zna razliku između volta i vata a kad ga pitaš da ti objasni Kirhofova pravila on padne na pod i pravi se mrtav!

Zvonko

pre 2 godine

Kako god, Rimac je imao viziju i išao do kraja. Uspeh Nevere je uspeh celog tima entuzijasta okupljenih oko jednog vrednog, pametnog i sposobnog čoveka. Možemo da govorimo svašta o njemu i Neveri, ali ja bih rado posedovao ovaj auto. Generalno me raduje svaki uspeh u svetu automobila ma odakle dolazio.

C i n i k

pre 2 godine

U Velikom Trgoviscu u Zagorju. Ove godine je i EU dodijelila 2,9 milijardi eura EU proizvođačima baterija, između ostalog i Rimcu. Najveći azijski proizvođač baterija je kupio dio Rimca prije par godina, baš zbog toga da ima pristup tehnologiji koju oni nemaju, a Rimac ima. Jednostavno upisi Rimac i pročitaj nešto o temi koju komentiraš umjesto da lupaš na pamet. Manje mržnje, više realnosti. Neću stavljati linkove, potraži sam.
(leptirica, 28. avgust 2021 15:53


To nije fabrika baterija nego se tu pakuju baterije od gotovih celija koje se uvoze.
On je presao sa "obicnih" Li jon na baterije tipa 18650.
Naravno 18650 se spajaju u pakete.
Takve ih kupuje u Kini.
Kako je jedna ćelija oko 4 V, potrebno ih je oko 200 spojiti serijski da bi dobili 800 V a za 2000 V moraju da se spoje paralelno, dakle on ne proizvodi nikakve baterije nego vec gotove kupuje, koje potom pakuje.
Slusaj, to su toliko elementarne stvari da nma smisla da se glupiras toliko...
Nbih da ti rusim ilizije ali "tehnologija" za el pogon poznata je i pre 20.veka.
N Tesla je u NY city demonstrirao preko linka i radio pogona brodic na struju, sve podmornice su u 1.sv ratu imale i el pogon, torpeda takodje.
Ono sto je vazno kod E pogona je sinhronizacija baterija i el motora, to je uspeo da uradi rimac ali ne on licno vec ekipa inzenjera, a prvi trening imao je, a i danas ima, treninge na stazi Navak blizu Bgd.
Dakle jos jednom, nbih da ti rusim iluziju, ali "posao veka" oko cega citam da se grupisete i hvalite, uopste nece biti to sto ocekujete, nemci ni 1 jedini Cent nisu ulozili u rimca niti hr u tom poslu, ali ako vam je lakse da verujete u bajke, onda ok..

C i n i k

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 13:11)
Kolega postoje samo tri firme u svijetu koje rade LCD ekrane a hrpu firmi koje rade televizore, tako je i sa čelijama za baterije. Da bi dobio bateriju moraš da znaš kako (Rimac to razvija i u vrhu je) i moraš da utrošiš neke radne sate (što opet rade u Rimcu), usput se razvijaju i druge tehnologije za njegove aute i to je ono što on prodaje.
Pravimo mi u HR i vlakove i brodove i tramvaje i to sve razvijeno kod nas a ne po licenci odnosno da ih je netko drugi van zemlje razvio.
Nisam ja ljubomoran na srbsku industriju, dapače ja bi volio da se recimo hrvatski brodovi rade sa čelikom iz Smedereva al nije tako, što je razlog trebali bi razmišljati u Smederevu.
(sarkazam, 28. avgust 2021 14:12)



Brodovi u SRB prave se delom i od srpskog celika iz SMD.
U hr nznm kako stvari stoje ali to vrv zavisi od obima narucivanja i od troskova za uvoz celicnih ploca, s tim da se vrv opet radi o uvozu iz Poljske, SRB ili Kine direktno...
Brodove je ova ljudska civilizacija pravila poodavno tako da nije rec o nepoznatoj tehnologiji, taman tako i za EV, ali stvar je prosta, elektricni pogon mimo ovoga sto nki pisu iz hr, nije nikakva nova tehnologija, rec je 100 -disnjem iskustvu nauke i preduzimaca.
Rimac razvija sinhronizaciju baterija i pogona/el motora, u tome je dobar, ne on licno, ali inzenjeri koje je doveo rade na tome, on ima viziju ali nema znanje potrebno za taj razvoj zato je i doveo strance koji mu taj problem resavaju, na stazi Navak kod Bgd rimac ima inace treninge konstantno.
Medjutim, pisati da nko u Evropi danas radi 100% dakle da proizvodi baterije za EV je neozbiljno i bojim se da je neozbiljno da nko misi da ce u toj business igri sa VW rimac biti pobednik, ostajem pri uverenju da ce izvuci "deblji" kraj i da ce tek kad bude dockan shvatiti da je izigran, ali postoji sansa i da je sve to znao unapred i da je video sansu da ne ostane limitiran i unisten od tih auto dzinova, pa je zato pristao na takav dil..
Po meni, kada bi se fokisirao na komercijlnu upotrebu EV u serijama, mozda bi pravio profit, na ovaj nacin bojim se da ce profit ( koji po sporazumu dele srazmerno svom ucescu) kao i uvek otici novoformiranoj firmi u DE a ne rimcu koji jeste ostavio rimac tehnology u 100% svom vlasnistvu ali za razvoj je potrebno mnogo novca pri cemu nvdim drugacije resenje ngo da ce mu i tu firmu rimac tehnology kupiti ili preuzeti nemci, to tako uvek bude na kraju balade i zato pisem da malo sacekate i vidite krajnji epilog "posla veka"..

srb

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44)

pa kad nemate djokovica :)

leptirica

pre 2 godine

Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..
(C i n i k, 28. avgust 2021 13:30)

U Velikom Trgoviscu u Zagorju. Ove godine je i EU dodijelila 2,9 milijardi eura EU proizvođačima baterija, između ostalog i Rimcu. Najveći azijski proizvođač baterija je kupio dio Rimca prije par godina, baš zbog toga da ima pristup tehnologiji koju oni nemaju, a Rimac ima. Jednostavno upisi Rimac i pročitaj nešto o temi koju komentiraš umjesto da lupaš na pamet. Manje mržnje, više realnosti. Neću stavljati linkove, potraži sam.

sarkazam

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 13:11)
Kolega postoje samo tri firme u svijetu koje rade LCD ekrane a hrpu firmi koje rade televizore, tako je i sa čelijama za baterije. Da bi dobio bateriju moraš da znaš kako (Rimac to razvija i u vrhu je) i moraš da utrošiš neke radne sate (što opet rade u Rimcu), usput se razvijaju i druge tehnologije za njegove aute i to je ono što on prodaje.
Pravimo mi u HR i vlakove i brodove i tramvaje i to sve razvijeno kod nas a ne po licenci odnosno da ih je netko drugi van zemlje razvio.
Nisam ja ljubomoran na srbsku industriju, dapače ja bi volio da se recimo hrvatski brodovi rade sa čelikom iz Smedereva al nije tako, što je razlog trebali bi razmišljati u Smederevu.

Dr Sima

pre 2 godine

Kad se malo bolje pogleda vlasnička struktura ispada da vw poseduje sve a Rimac je za utehu dobio stolicu u upravnom odboru Bugatija. Ili bolje reći šamlicu, ko će njega nešto da ferma...

C i n i k

pre 2 godine

Nesretni cinik sve zna,Hrvatska mu teška rana.
(toto, 27. avgust 2021 22:08)


Kao i tebi Srbija, isti ste.
(Nenad, 28. avgust 2021 08:41)


Mene hr ne zanima, nkd nsm otisao na bilo koji nj site, ja odgovaram na egzaltirane komentare hr komentatora, i da su to objektivni komentari bilo bi ok, medjutim komentari su im na nivou ucenika nizeg razreda osnovnih skola, pri cemu ni osnovne stvari ne razumeju, oni jadni u nedostatku bilo kakve lepe vesti iz oblasti privrede pisu o "poslu veka" o "milijardama" itd, i kad im odgovoris na bazi referentnih izvestaja iz same DE a ne sa nj sajtova, i kad im objasnis o cemu se tu radi onda oni ko divlji veprovi ponavljaju u stilu papagaja jedne te iste floskule i budalastine, oni su do te mere sludjeni da veruju da je nki rimac dobio Bugatti i da taj rimac licno "pravi baterije"?!
Uopste ne razumeju kako to ide niti veruju da u hr niti u tog rimca nije usao ni 1 jedini Cent bilo cijeg kapitala a od VW tek nece videti nista, i da je ta prica koju im nko servira i bukvalno fatamorgana.
Ali ok, necu da im rusim iluzije...

C i n i k

pre 2 godine

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?
(leptirica, 28. avgust 2021 08:34)


Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..

C i n i k

pre 2 godine

Samo je ovo je dovoljno za veoma bogate ljude iz sjedinjenih država da se bukvalno grabe za Neveru. Da li će on da proizvede sve što je naručeno i obećano, za koliko vremena i kako će to na kraju da izgleda ostaje da svi zajedno vidimo.
Ali, biti do te mere a priori negativan, za mladog momka koji je na sebe skrenuo pažnju jednog Volkswagena i doveo ga u poziciju da mu proda brend kao što je Bugatti, to je u najmaju ruku smešno, a realno zajedljivo i više govori o komentatorima nego o temi koja se komentariše.
(Reziel, 28. avgust 2021 08:40)


A sta je negativno ako se razlozi na detalje cela ta prica o "poslu veka"?
Da li je kod vas zabranjeno da pitate tog rimca, izvinite, da li je neko ulozio ili platio makar 1 evrocent u rimca ili hr?
VW inace nista prodao nije rimcu, VW je napravio posebnu grupu i dao fotelju rimcu, zauzvrat rimac je dao svoju firmu toj novoosnovanoj grupaciji sa obavezom da ugradjuje sve elektro sklopove u Bugatti koji se i dalje radi u FR, profit se deli srazmerno ucescu u toj novoj firmi, vi tamo ispadate komicni ako stvarno verujete da je VW naivna kompanija i da je nki rimac posato "vlasnik" Bugatti/ja, nije to bas tako kako vam se servira..
A o tome da ce u Usa da se "grabe" za EV od 2 miliona, nbih sad da pisem, to je tek fatamorgana ali ok, necu ni da vam rusim iluzije, shvaticete i sami...

C i n i k

pre 2 godine

Baterije se rade od čelija koje se kupuju u Kini jer je Kina najveći proizvođač čelija a isto tako je i najveći proizvođač čelika koji je vjerojatno Fiat koristio za proizvodnju u Kragujevcu pa nitko nije rekao da Srbi samo preprodaju kineski čelik.Nisam vidio Cinika da se bavi proizvodnjom u Srbiji a mogao bi jer eto Srbija mega sila u izradi auto kablova nije sposobna napraviti specijalne male serije kablova pa ih mi u Hrvatskoj za specijalna vozila kupujemo u Njemačkoj ili kod domačih dobavljača koji imaju znanja ali nemaju kapaciteta i ne žele se baviti veliko serijskom proizvodnjom jer je neisplativa.
(Sarkazam, 28. avgust 2021 09:45)


Naravno da celijske baterije koje danas jedino rade Musk i kinezi i koje ce raditi uskoro i VW, niko drugi ne radi i da moras da kupujes od njih da bi sastavio bateriju.
Problem je sto to neki iz hr ne shvataju pa ponosito pisu cak i to da rimac "pravi baterije"..?
Baterije ne prave ni takvi dzinovi kao MB ili BMW te VW ( jos uvek)..
Ujedno, SRB danas pravi kablove za autoindustriju ali pravi i najsavremenije digitalne kokpite za Bmw, Vw i MB.
I nije rec o tome sta SRB pravi, a posto pratis industriju u SRB onda znas da SRB danas pravi i vetroturbine i elektricne lokomotive ?
Stvar je u tome da je u celom tom vasem "poslu veka" neko izigran, a ko bi to mogao biti nece zavisiti od toga da li SRB pravi Fiat sa celikom iz Smedereva ili iz Kine..

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44) ja da sam na tvom mestu, bio bih ponosan na Avu Karabatic i Severinu a ne na Rimca

C i n i k

pre 2 godine

Nije dobio nikakvu fotelju, već vlasništvo nad Bugatijem. Nije dao svoju firmu već je VW povećao udio u njoj. Samo mi nije jasno, ako po tebi je to prodavanje magle i Rimac ne vrijedi ništa, čemu VW želi ulagati u Rimac? Ili su svi od VW, Kie, najvećeg proizvođača baterija u Aziji i ostalih koji su dali novac u Rimac glupi, a samo je nekoliko ovdje (bez para u džepu, kao ti npr.) pametni ili Rimac Nije nikakva prevara. Inače Rimac grupa ima sad procijenjenu vrijdenos 4 milijarde dolara. Tko je to ostvario od prodaje magle?
(leptirica, 28. avgust 2021 09:58


Dobio "vlasnistvo" ?!
Ti si prespavala taj dil izgleda ili bi ti volela da je tako?
Dobio je foteju u novoformiranoj firmi...
Zauzvrat je dao svoje vlasnistvo VW cak ne ni direktno VW vec novonapravljenoj diviziji VW.
To je epilog cele price,uostalom, objasni da li si cula ili procitala da je iko iz VW dao neki Cent rimcu licno ili hr?
Ujedno, sta ti znaci " nije dao svoju firmu nego je VW povecao udeo"?
To je eufemizam za poklon, i to je ono sto ja pisem i posem objektivno a ne ostrasceno ko vi, vi pisete o temi ko da ste najmanje deonicari te firme?
I nmj sa ciframa u milijardama, smesno je, na papiru mozes da vredis i 100 milijardi, to nema svrhe dok ne izadjes na berzu ili dok ne prodas tu imovinu za te pare, za sada ne postoji ni 1 Cent investicija u tu nj firmu iz DE a nece ih ni biti, a ako cete da verujete u bajke jer vam je tako lepse, ok ali to je onda nka druga stvar..

Manojlo

pre 2 godine

Hrpa luzera pjeni se od muke i zavisti zbog ogromnog uspeha Rimca pa sad “opališe” po genijalcu samo zato jer je slavan i uspešan. I dok on gazi konkurenciju naša mu sirotinja piskara zajedljive komentare jer su sami nesposobni da bilo šta u životu korisno urade.

C i n i k

pre 2 godine

Dal je moguce da si toliko slep i da na osnovu komentara zakljucis da je neko iz Hr. Inace sam rodjen u NS-u a moji su iz Jagodine. I niko ovde nepeni sem tebe, ocigledno. A Niko je sam izjavio da je porucio Rimca 2019 na sajmuposto je veliki zagovarac el vozila, da je cekao i da ga je dobio godinu dana kasnije. Slobodno kdea na njegov kanal i proveris
(Vp_Cikago, 28. avgust 2021 10:56


Pa onda je to tvoj debakl.
Komentar ti je na liniji sovinistickih iz hr.
Ako si se vec upleo u temu edukuj se, taj "posao" o kome egzaltirani komentatori iz hr pisu ovde uopste nije dobar posao za rimca ni za nj drzavu, njima je tesko to objasniti jer u tom "poslu veka" oni traze zrno ponosa u inace oskudnoj i losoj poslovnoj sferi kod njih, i to je razumljivo, medjutim u tom svom bunilu pisu cak i takve notorne budalastine da rimac "pravi baterije"...?
Ne ve ro va tno...
Taj auto iz 2019 nije kupljen nego je vrv dat u PR svrhu, gledaj, sam taj rimac je izjavio da do danas ni 1 auto nije prodao...on ima prototipove ali nema u prodaji serijske modele.
Ali osnovni je problem sto ostrasceni komentatori iz hr ne razumeju kakav je posao tu napravljen.
Ja bih samo postavio pitanje, da li je i 1 jedini Cent od tog "posla veka" usao u hr, nista vise..
Mozda ce im ( kao i tebi ) to biti ideja vodilja da objektivno prouce taj "posao veka"....

Vp_Cikago

pre 2 godine

Nije prodao nista i to je sam izjavio, a koliko je darezljiv vidi se po tome sto je poklonio celu firmu VW radi fotelje u Bugatti/ju koji je inace raspala firma i najveci gubitnik u VW group.
Treba da znate jednu stvar sto mozda i naslucujete vec, u celoj toj prici ovaj vas nece biti dobitnik ni pod kakvim uslovima, vi iz hr koji penite ovde taman ko da ste Mesec osvojili, ne kapirate kako funkcionise auto industrija i kakvi su to dilovi, vi stvar posmatrate sa stanovista lokal patriotizma a pri tom ne razumete da vi u hr od cele te price nikakvog dobitka nemate a sta je najgore i ovaj vas ce proci lose u celoj kombinaciji on ce samo biti sazvakan i pljunut u neko vreme...
(C i n i k, 28. avgust 2021 01:41)

Dal je moguce da si toliko slep i da na osnovu komentara zakljucis da je neko iz Hr. Inace sam rodjen u NS-u a moji su iz Jagodine. I niko ovde nepeni sem tebe, ocigledno. A Niko je sam izjavio da je porucio Rimca 2019 na sajmuposto je veliki zagovarac el vozila, da je cekao i da ga je dobio godinu dana kasnije. Slobodno kdea na njegov kanal i proveris

Gagi

pre 2 godine

Realna cena za ovo je 20.000€. Al čovek ima dobru kampanju i marketing i ide mu od ruke da proda skupo.
Pa kad ima ovaku kampanju u SR možete misliti kako se reklamira u bogatim zemljama gde i nalazi kupce.

Reči KAJ

pre 2 godine

kolko vas plača banditosi Rimci,da ih hwalite,treba babiću sponzor da mu financira Tajlande i putovanja,,pa ta njegova "nevera"je nula naspram električnog mercedesa,koji košta 20 puta manje,a izgleda ko svemirski brod,,nadalje dobil je 1.5milijardi za samoupravljajuće taxije u Zagrebu,,to nije uspjelo jednom Musku,,kojem je projekt u americi totalno propal,a uložil 30 milijardi dolara,,takve gluposti za izvlačenje love i plačanje babičevih putovanja

Pera kojot

pre 2 godine

pazarac, brate moj dovri, bolje se pozabavi malo da se opismenis nego sto razmisljas koji motor bolje zvuci, nisi ti jos stigao do tog nivoa, prvo ono osnovno, jel ili jer, da li ili dali itd....

leptirica

pre 2 godine

Rimac je dobio fotelju u bankrotiranom Bugatti a zauzvrat poklonio svoju firmu VW?
El to epilog na kraju?
Tu para nije bilo,niko u VW naravno nije zavukao ruku u dzep i da nesto plati ni vama u hr a ponajmanje tom rimcy, Bugatti se i dalje radi u Fr, ne znam inace sta ocekujete vi u hr ali je besmislen taj vas ponos Rimcem, prosto je nadrealno, razumem da nemate mnogo toga da vas cini ponosnim, medjutim Rimac PR kombinacija - fatamorgana, je poslednja stvar na svetu s kojom treba da se hvalite, sacekajte malo pa ce vam sve biti jasnije ako vec i nije do sada...
(C i n i k, 28. avgust 2021 01:50)

Nije dobio nikakvu fotelju, već vlasništvo nad Bugatijem. Nije dao svoju firmu već je VW povećao udio u njoj. Samo mi nije jasno, ako po tebi je to prodavanje magle i Rimac ne vrijedi ništa, čemu VW želi ulagati u Rimac? Ili su svi od VW, Kie, najvećeg proizvođača baterija u Aziji i ostalih koji su dali novac u Rimac glupi, a samo je nekoliko ovdje (bez para u džepu, kao ti npr.) pametni ili Rimac Nije nikakva prevara. Inače Rimac grupa ima sad procijenjenu vrijdenos 4 milijarde dolara. Tko je to ostvario od prodaje magle?

Sarkazam

pre 2 godine

Baterije se rade od čelija koje se kupuju u Kini jer je Kina najveći proizvođač čelija a isto tako je i najveći proizvođač čelika koji je vjerojatno Fiat koristio za proizvodnju u Kragujevcu pa nitko nije rekao da Srbi samo preprodaju kineski čelik.Nisam vidio Cinika da se bavi proizvodnjom u Srbiji a mogao bi jer eto Srbija mega sila u izradi auto kablova nije sposobna napraviti specijalne male serije kablova pa ih mi u Hrvatskoj za specijalna vozila kupujemo u Njemačkoj ili kod domačih dobavljača koji imaju znanja ali nemaju kapaciteta i ne žele se baviti veliko serijskom proizvodnjom jer je neisplativa.

leptirica

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?

M18

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

za najbrzi startni auto na svijetu,za najmoderniji auto na svijetu....auto koji je najdalje otisao u pogledu Autopilota,Auto koji je radjen jedinstveno,nijedan dio nije preuzet iz drugih auta....itd....znaci ima dosta stvari...a za sto?
pa zato jer netko to moze i hoce....
isti takav auto samo drugo ime ,Battista se prodaje po 2,5 miliona i isto je naklada 150 kom,vjerujem da ce svi biti prodani....

Reziel

pre 2 godine

Pozdrav za sve NEVERne Tome iz Srbije i Hrvatske! Hehe mala igra rečima.
Rimac Nevera je zvanično najbrži produkcijski automobil na svetu - dakle automobil koji je došao u obliku gotovog proizvoda na stazu, i kao takav će se nadalje proizvoditi.
Rimac Nevera je postigla rezultat od 8.528 sekundi za četvrt miljne na kalifornijskoj Famozo trkačkoj stazi. Za poređenje, McLaren P1 je tu postigao 9.8 sekundi, Chiron 9.4, a Tesla Model S Plaid 9.24 sekunde.

Samo je ovo je dovoljno za veoma bogate ljude iz sjedinjenih država da se bukvalno grabe za Neveru. Da li će on da proizvede sve što je naručeno i obećano, za koliko vremena i kako će to na kraju da izgleda ostaje da svi zajedno vidimo.
Ali, biti do te mere a priori negativan, za mladog momka koji je na sebe skrenuo pažnju jednog Volkswagena i doveo ga u poziciju da mu proda brend kao što je Bugatti, to je u najmaju ruku smešno, a realno zajedljivo i više govori o komentatorima nego o temi koja se komentariše.

SRB über alles

pre 2 godine

Pajdo moj vidim poznaš njemački pa dojavi molim te porscheu da se ljudi ne brukaju. Uložiš tolike novce za prekidače i akumulatore iz Kine . A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!
(Flash, 27. avgust 2021 21:00)


Ti pises ostrascen tvojim zemljakom i tako ispadas glup, pri cemu ja nisam pisao o "prekidacima" vec o tome gde kupuje sklopove i da ih onda pakuje kod sebe.
Kod kineza ujedno svi sem Musk/a kupuju sve za EV, i tako ce biti dok VW ne okonca fabriku baterija u SWE i DE, al ti o temi veze nemas i ispadas budala, vrv i ti ko pola neukih ljudi iz hr si uveren da taj vas licno pravi baterije za EV i el motore?
Na budalastine nema potrebe odgovarati ali posto pominjes u svojim glupostima Porsche onda je red da shvatis da ce u tom business/u ovaj vas da izgubi na kraju, on je samo dobio foteju-funkciju ali nije dobio novac, sacekaj godinu dve pa se raspitaj sta se od tog posla ostvarilo ...
Bugatti se i dalje radi u FR a iz VW za "posao veka" kod vas nije dosao ni 1 jedini cent....dakle 0 .

SRB über alles

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)

Da ga je kupio...e pa nije, jer se jos uvek ne pravi. A da reklamira i vozi taj prototip, da, u pravu si, ali to radi za lepe novce.
(vera, 27. avgust 2021 22:37)


Opet sam proverio, nije prodao ni 1 auto, ne mogu da nadjem taj info o kupovini, i ako je bila kupovina, po kojoj ceni i kada i gde ga reklamira, pri cemu ako ga reklamira onda nije rec o kupovini, to valjda i sam znas..?
Navedi neki Link da bi ostali znali..
Ujedno, shvatam ja sve i ponos i sl, ali taj covek je upao u nesto iz cega nisam siguran da ce izaci kao uspesan..

C i n i k

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44)


Polakote.
Bice to promasaj veka ali sacekaj, bice ti veliko razocaranje posle tolke euforije...

C i n i k

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)


Nije prodao nista i to je sam izjavio, a koliko je darezljiv vidi se po tome sto je poklonio celu firmu VW radi fotelje u Bugatti/ju koji je inace raspala firma i najveci gubitnik u VW group.
Treba da znate jednu stvar sto mozda i naslucujete vec, u celoj toj prici ovaj vas nece biti dobitnik ni pod kakvim uslovima, vi iz hr koji penite ovde taman ko da ste Mesec osvojili, ne kapirate kako funkcionise auto industrija i kakvi su to dilovi, vi stvar posmatrate sa stanovista lokal patriotizma a pri tom ne razumete da vi u hr od cele te price nikakvog dobitka nemate a sta je najgore i ovaj vas ce proci lose u celoj kombinaciji on ce samo biti sazvakan i pljunut u neko vreme...

C i n i k

pre 2 godine

A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!
(Flash, 27. avgust 2021 21:00)


Rimac je dobio fotelju u bankrotiranom Bugatti a zauzvrat poklonio svoju firmu VW?
El to epilog na kraju?
Tu para nije bilo,niko u VW naravno nije zavukao ruku u dzep i da nesto plati ni vama u hr a ponajmanje tom rimcy, Bugatti se i dalje radi u Fr, ne znam inace sta ocekujete vi u hr ali je besmislen taj vas ponos Rimcem, prosto je nadrealno, razumem da nemate mnogo toga da vas cini ponosnim, medjutim Rimac PR kombinacija - fatamorgana, je poslednja stvar na svetu s kojom treba da se hvalite, sacekajte malo pa ce vam sve biti jasnije ako vec i nije do sada...

vera

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)

Da ga je kupio...e pa nije, jer se jos uvek ne pravi. A da reklamira i vozi taj prototip, da, u pravu si, ali to radi za lepe novce.

Flash

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)
Pajdo moj vidim poznaš njemački pa dojavi molim te porscheu da se ljudi ne brukaju. Uložiš tolike novce za prekidače i akumulatore iz Kine . A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!

Dragan

pre 2 godine

Niko Rozberg je dobio pare da kaže da ga je kupio, inače postoje dva komada, jedanje slupan prilikom testiranja i jedan što ga svuda pokazuju i upravo pokušavaju nekom da ga uvale. Pa ako naleti neka budala naleti. Biće zanimljivo sledeće godine kad budu trebali da naprave pedeset komada čuti izgovor zašto nisu i koji im je sledeći "projekat" sa kojim će da zamajavaju idolopoklonike.

Vp_Cikago

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan

SRB über alles

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?

Dubrovnik

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.

Niš Srbija

pre 2 godine

Doplatite još 500 000 da bi dobili još jedinu neslupanu kopiju od 2 000 000. Ovi će da zajebi koga mogu, uzmu pare i zavore radnju, sve indicije ukazuju na takav razvoj događaja.

Dubrovnik

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.

Vp_Cikago

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan

leptirica

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?

Flash

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)
Pajdo moj vidim poznaš njemački pa dojavi molim te porscheu da se ljudi ne brukaju. Uložiš tolike novce za prekidače i akumulatore iz Kine . A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!

Reziel

pre 2 godine

Pozdrav za sve NEVERne Tome iz Srbije i Hrvatske! Hehe mala igra rečima.
Rimac Nevera je zvanično najbrži produkcijski automobil na svetu - dakle automobil koji je došao u obliku gotovog proizvoda na stazu, i kao takav će se nadalje proizvoditi.
Rimac Nevera je postigla rezultat od 8.528 sekundi za četvrt miljne na kalifornijskoj Famozo trkačkoj stazi. Za poređenje, McLaren P1 je tu postigao 9.8 sekundi, Chiron 9.4, a Tesla Model S Plaid 9.24 sekunde.

Samo je ovo je dovoljno za veoma bogate ljude iz sjedinjenih država da se bukvalno grabe za Neveru. Da li će on da proizvede sve što je naručeno i obećano, za koliko vremena i kako će to na kraju da izgleda ostaje da svi zajedno vidimo.
Ali, biti do te mere a priori negativan, za mladog momka koji je na sebe skrenuo pažnju jednog Volkswagena i doveo ga u poziciju da mu proda brend kao što je Bugatti, to je u najmaju ruku smešno, a realno zajedljivo i više govori o komentatorima nego o temi koja se komentariše.

miki ns

pre 2 godine

Bravo za Rimca . ne razumem omalovazavanje coveka koji je trenutno stvara istoriju. koliko se secam mi smo uspeli da napravimo automobil od max 60ks. i to smo prepisali od zabara.a toliko smo pametni da izmisljamo neke ateste na nesto sto je proizvedeno u nemackoj . hej onda mi kaze pa to ne moze tako mora na masinki pa ams pa tehnicki pa coc pa mars u 3pm. Mogu ja nekoga da volim i ne volim ali ovo je za dubok naklon.

SRB über alles

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?

Niš Srbija

pre 2 godine

Doplatite još 500 000 da bi dobili još jedinu neslupanu kopiju od 2 000 000. Ovi će da zajebi koga mogu, uzmu pare i zavore radnju, sve indicije ukazuju na takav razvoj događaja.

Manojlo

pre 2 godine

Hrpa luzera pjeni se od muke i zavisti zbog ogromnog uspeha Rimca pa sad “opališe” po genijalcu samo zato jer je slavan i uspešan. I dok on gazi konkurenciju naša mu sirotinja piskara zajedljive komentare jer su sami nesposobni da bilo šta u životu korisno urade.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@Na DIZEL se ore na PLIN se kuva na STRUJU se pegla a na BENZIN se vozi!!!
(aleks, 28. avgust 2021 20:00)
Ovo je bilo duhovito na vasarima devedesetih….

panzer general

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 17:55)
Vjerojatno bi bilo najbolje da zaposli sad tebe da mu objasniš šta i kako dalje, jer jadan ništa nezna.

Vp_Cikago

pre 2 godine

Nije prodao nista i to je sam izjavio, a koliko je darezljiv vidi se po tome sto je poklonio celu firmu VW radi fotelje u Bugatti/ju koji je inace raspala firma i najveci gubitnik u VW group.
Treba da znate jednu stvar sto mozda i naslucujete vec, u celoj toj prici ovaj vas nece biti dobitnik ni pod kakvim uslovima, vi iz hr koji penite ovde taman ko da ste Mesec osvojili, ne kapirate kako funkcionise auto industrija i kakvi su to dilovi, vi stvar posmatrate sa stanovista lokal patriotizma a pri tom ne razumete da vi u hr od cele te price nikakvog dobitka nemate a sta je najgore i ovaj vas ce proci lose u celoj kombinaciji on ce samo biti sazvakan i pljunut u neko vreme...
(C i n i k, 28. avgust 2021 01:41)

Dal je moguce da si toliko slep i da na osnovu komentara zakljucis da je neko iz Hr. Inace sam rodjen u NS-u a moji su iz Jagodine. I niko ovde nepeni sem tebe, ocigledno. A Niko je sam izjavio da je porucio Rimca 2019 na sajmuposto je veliki zagovarac el vozila, da je cekao i da ga je dobio godinu dana kasnije. Slobodno kdea na njegov kanal i proveris

leptirica

pre 2 godine

Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..
(C i n i k, 28. avgust 2021 13:30)

U Velikom Trgoviscu u Zagorju. Ove godine je i EU dodijelila 2,9 milijardi eura EU proizvođačima baterija, između ostalog i Rimcu. Najveći azijski proizvođač baterija je kupio dio Rimca prije par godina, baš zbog toga da ima pristup tehnologiji koju oni nemaju, a Rimac ima. Jednostavno upisi Rimac i pročitaj nešto o temi koju komentiraš umjesto da lupaš na pamet. Manje mržnje, više realnosti. Neću stavljati linkove, potraži sam.

M18

pre 2 godine

Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..
(C i n i k, 28. avgust 2021 13:30)

jel se ikad probudis sretan i nasmijan ili si uvijek namrgodjen....ako itko ikada sam sebe pojede to ces biti ti,ali od jada....

sarkazam

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 13:11)
Kolega postoje samo tri firme u svijetu koje rade LCD ekrane a hrpu firmi koje rade televizore, tako je i sa čelijama za baterije. Da bi dobio bateriju moraš da znaš kako (Rimac to razvija i u vrhu je) i moraš da utrošiš neke radne sate (što opet rade u Rimcu), usput se razvijaju i druge tehnologije za njegove aute i to je ono što on prodaje.
Pravimo mi u HR i vlakove i brodove i tramvaje i to sve razvijeno kod nas a ne po licenci odnosno da ih je netko drugi van zemlje razvio.
Nisam ja ljubomoran na srbsku industriju, dapače ja bi volio da se recimo hrvatski brodovi rade sa čelikom iz Smedereva al nije tako, što je razlog trebali bi razmišljati u Smederevu.

C i n i k

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44)


Polakote.
Bice to promasaj veka ali sacekaj, bice ti veliko razocaranje posle tolke euforije...

M18

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

za najbrzi startni auto na svijetu,za najmoderniji auto na svijetu....auto koji je najdalje otisao u pogledu Autopilota,Auto koji je radjen jedinstveno,nijedan dio nije preuzet iz drugih auta....itd....znaci ima dosta stvari...a za sto?
pa zato jer netko to moze i hoce....
isti takav auto samo drugo ime ,Battista se prodaje po 2,5 miliona i isto je naklada 150 kom,vjerujem da ce svi biti prodani....

Zvonko

pre 2 godine

Kako god, Rimac je imao viziju i išao do kraja. Uspeh Nevere je uspeh celog tima entuzijasta okupljenih oko jednog vrednog, pametnog i sposobnog čoveka. Možemo da govorimo svašta o njemu i Neveri, ali ja bih rado posedovao ovaj auto. Generalno me raduje svaki uspeh u svetu automobila ma odakle dolazio.

leptirica

pre 2 godine

Rimac je dobio fotelju u bankrotiranom Bugatti a zauzvrat poklonio svoju firmu VW?
El to epilog na kraju?
Tu para nije bilo,niko u VW naravno nije zavukao ruku u dzep i da nesto plati ni vama u hr a ponajmanje tom rimcy, Bugatti se i dalje radi u Fr, ne znam inace sta ocekujete vi u hr ali je besmislen taj vas ponos Rimcem, prosto je nadrealno, razumem da nemate mnogo toga da vas cini ponosnim, medjutim Rimac PR kombinacija - fatamorgana, je poslednja stvar na svetu s kojom treba da se hvalite, sacekajte malo pa ce vam sve biti jasnije ako vec i nije do sada...
(C i n i k, 28. avgust 2021 01:50)

Nije dobio nikakvu fotelju, već vlasništvo nad Bugatijem. Nije dao svoju firmu već je VW povećao udio u njoj. Samo mi nije jasno, ako po tebi je to prodavanje magle i Rimac ne vrijedi ništa, čemu VW želi ulagati u Rimac? Ili su svi od VW, Kie, najvećeg proizvođača baterija u Aziji i ostalih koji su dali novac u Rimac glupi, a samo je nekoliko ovdje (bez para u džepu, kao ti npr.) pametni ili Rimac Nije nikakva prevara. Inače Rimac grupa ima sad procijenjenu vrijdenos 4 milijarde dolara. Tko je to ostvario od prodaje magle?

vera

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)

Da ga je kupio...e pa nije, jer se jos uvek ne pravi. A da reklamira i vozi taj prototip, da, u pravu si, ali to radi za lepe novce.

C i n i k

pre 2 godine

A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!
(Flash, 27. avgust 2021 21:00)


Rimac je dobio fotelju u bankrotiranom Bugatti a zauzvrat poklonio svoju firmu VW?
El to epilog na kraju?
Tu para nije bilo,niko u VW naravno nije zavukao ruku u dzep i da nesto plati ni vama u hr a ponajmanje tom rimcy, Bugatti se i dalje radi u Fr, ne znam inace sta ocekujete vi u hr ali je besmislen taj vas ponos Rimcem, prosto je nadrealno, razumem da nemate mnogo toga da vas cini ponosnim, medjutim Rimac PR kombinacija - fatamorgana, je poslednja stvar na svetu s kojom treba da se hvalite, sacekajte malo pa ce vam sve biti jasnije ako vec i nije do sada...

SRB über alles

pre 2 godine

Pajdo moj vidim poznaš njemački pa dojavi molim te porscheu da se ljudi ne brukaju. Uložiš tolike novce za prekidače i akumulatore iz Kine . A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!
(Flash, 27. avgust 2021 21:00)


Ti pises ostrascen tvojim zemljakom i tako ispadas glup, pri cemu ja nisam pisao o "prekidacima" vec o tome gde kupuje sklopove i da ih onda pakuje kod sebe.
Kod kineza ujedno svi sem Musk/a kupuju sve za EV, i tako ce biti dok VW ne okonca fabriku baterija u SWE i DE, al ti o temi veze nemas i ispadas budala, vrv i ti ko pola neukih ljudi iz hr si uveren da taj vas licno pravi baterije za EV i el motore?
Na budalastine nema potrebe odgovarati ali posto pominjes u svojim glupostima Porsche onda je red da shvatis da ce u tom business/u ovaj vas da izgubi na kraju, on je samo dobio foteju-funkciju ali nije dobio novac, sacekaj godinu dve pa se raspitaj sta se od tog posla ostvarilo ...
Bugatti se i dalje radi u FR a iz VW za "posao veka" kod vas nije dosao ni 1 jedini cent....dakle 0 .

SRB über alles

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)

Da ga je kupio...e pa nije, jer se jos uvek ne pravi. A da reklamira i vozi taj prototip, da, u pravu si, ali to radi za lepe novce.
(vera, 27. avgust 2021 22:37)


Opet sam proverio, nije prodao ni 1 auto, ne mogu da nadjem taj info o kupovini, i ako je bila kupovina, po kojoj ceni i kada i gde ga reklamira, pri cemu ako ga reklamira onda nije rec o kupovini, to valjda i sam znas..?
Navedi neki Link da bi ostali znali..
Ujedno, shvatam ja sve i ponos i sl, ali taj covek je upao u nesto iz cega nisam siguran da ce izaci kao uspesan..

C i n i k

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)


Nije prodao nista i to je sam izjavio, a koliko je darezljiv vidi se po tome sto je poklonio celu firmu VW radi fotelje u Bugatti/ju koji je inace raspala firma i najveci gubitnik u VW group.
Treba da znate jednu stvar sto mozda i naslucujete vec, u celoj toj prici ovaj vas nece biti dobitnik ni pod kakvim uslovima, vi iz hr koji penite ovde taman ko da ste Mesec osvojili, ne kapirate kako funkcionise auto industrija i kakvi su to dilovi, vi stvar posmatrate sa stanovista lokal patriotizma a pri tom ne razumete da vi u hr od cele te price nikakvog dobitka nemate a sta je najgore i ovaj vas ce proci lose u celoj kombinaciji on ce samo biti sazvakan i pljunut u neko vreme...

omniameamecumporto

pre 2 godine

SRB,Cinik, vidim da se trudite dokazati kako čovjek prodaje maglu,ne bi bio problem da je ne prodaje velikanima autoindustrije.No pustimo to Rimac ima desetak pogona rasštrkanih u šest gradova.
Sada je u gradnji kampusa koji dobrim dijelom financira EU.
Istina da nije mogao proizvoditi baterije,ali je razvijao softver za njih koji su kupovali oni koji nisu mogli ili nisu znali sami,pa Rimac je glavni dobavljač Porshea u perspektivi.
Kada izgradi kampus i zaposli 2500 inženjera imati će sve na jednom mjestu.
U kampus planira se da će svaki dan procirkulirari pedesetak šlepera robe i materijala,a što se tiče samo baterija i proizvodnje planira se utrošiti 26 tisuća tona metala i inih potrepština.EU komisija i čelnici auto industrije vjeruju i zato ulažu u Rimca.Novi Bugatti razvija se u Zagrebu i planira se isporuka za tri godine jer se kreće od nule.
Nije mi jasno kako je Rimac uspio prodati maglu jakim francuskim sindikatima koji su dopustili da Bugatti ode u Hrvatsku. Jal i ništa drugo ,možda bi i ja tako razmišljao ali nije mi jasno kako je uspio prevariti baš sve kompetentne pa nisu ti ljudi djeca niti neki neuk svet.

Reči KAJ

pre 2 godine

kolko vas plača banditosi Rimci,da ih hwalite,treba babiću sponzor da mu financira Tajlande i putovanja,,pa ta njegova "nevera"je nula naspram električnog mercedesa,koji košta 20 puta manje,a izgleda ko svemirski brod,,nadalje dobil je 1.5milijardi za samoupravljajuće taxije u Zagrebu,,to nije uspjelo jednom Musku,,kojem je projekt u americi totalno propal,a uložil 30 milijardi dolara,,takve gluposti za izvlačenje love i plačanje babičevih putovanja

Moca Mirjevo

pre 2 godine

Znači rešili smo misteriju Rimčevih čudesnih baterija, tri babe sa brkovima sede u Svetoj Nedelji i leme kontakte na baterijama iz rashodovanih laptopova, svemirska tehnologija jbt...

Dragan

pre 2 godine

Niko Rozberg je dobio pare da kaže da ga je kupio, inače postoje dva komada, jedanje slupan prilikom testiranja i jedan što ga svuda pokazuju i upravo pokušavaju nekom da ga uvale. Pa ako naleti neka budala naleti. Biće zanimljivo sledeće godine kad budu trebali da naprave pedeset komada čuti izgovor zašto nisu i koji im je sledeći "projekat" sa kojim će da zamajavaju idolopoklonike.

Sarkazam

pre 2 godine

Baterije se rade od čelija koje se kupuju u Kini jer je Kina najveći proizvođač čelija a isto tako je i najveći proizvođač čelika koji je vjerojatno Fiat koristio za proizvodnju u Kragujevcu pa nitko nije rekao da Srbi samo preprodaju kineski čelik.Nisam vidio Cinika da se bavi proizvodnjom u Srbiji a mogao bi jer eto Srbija mega sila u izradi auto kablova nije sposobna napraviti specijalne male serije kablova pa ih mi u Hrvatskoj za specijalna vozila kupujemo u Njemačkoj ili kod domačih dobavljača koji imaju znanja ali nemaju kapaciteta i ne žele se baviti veliko serijskom proizvodnjom jer je neisplativa.

C i n i k

pre 2 godine

Nije dobio nikakvu fotelju, već vlasništvo nad Bugatijem. Nije dao svoju firmu već je VW povećao udio u njoj. Samo mi nije jasno, ako po tebi je to prodavanje magle i Rimac ne vrijedi ništa, čemu VW želi ulagati u Rimac? Ili su svi od VW, Kie, najvećeg proizvođača baterija u Aziji i ostalih koji su dali novac u Rimac glupi, a samo je nekoliko ovdje (bez para u džepu, kao ti npr.) pametni ili Rimac Nije nikakva prevara. Inače Rimac grupa ima sad procijenjenu vrijdenos 4 milijarde dolara. Tko je to ostvario od prodaje magle?
(leptirica, 28. avgust 2021 09:58


Dobio "vlasnistvo" ?!
Ti si prespavala taj dil izgleda ili bi ti volela da je tako?
Dobio je foteju u novoformiranoj firmi...
Zauzvrat je dao svoje vlasnistvo VW cak ne ni direktno VW vec novonapravljenoj diviziji VW.
To je epilog cele price,uostalom, objasni da li si cula ili procitala da je iko iz VW dao neki Cent rimcu licno ili hr?
Ujedno, sta ti znaci " nije dao svoju firmu nego je VW povecao udeo"?
To je eufemizam za poklon, i to je ono sto ja pisem i posem objektivno a ne ostrasceno ko vi, vi pisete o temi ko da ste najmanje deonicari te firme?
I nmj sa ciframa u milijardama, smesno je, na papiru mozes da vredis i 100 milijardi, to nema svrhe dok ne izadjes na berzu ili dok ne prodas tu imovinu za te pare, za sada ne postoji ni 1 Cent investicija u tu nj firmu iz DE a nece ih ni biti, a ako cete da verujete u bajke jer vam je tako lepse, ok ali to je onda nka druga stvar..

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44) ja da sam na tvom mestu, bio bih ponosan na Avu Karabatic i Severinu a ne na Rimca

C i n i k

pre 2 godine

Nesretni cinik sve zna,Hrvatska mu teška rana.
(toto, 27. avgust 2021 22:08)


Kao i tebi Srbija, isti ste.
(Nenad, 28. avgust 2021 08:41)


Mene hr ne zanima, nkd nsm otisao na bilo koji nj site, ja odgovaram na egzaltirane komentare hr komentatora, i da su to objektivni komentari bilo bi ok, medjutim komentari su im na nivou ucenika nizeg razreda osnovnih skola, pri cemu ni osnovne stvari ne razumeju, oni jadni u nedostatku bilo kakve lepe vesti iz oblasti privrede pisu o "poslu veka" o "milijardama" itd, i kad im odgovoris na bazi referentnih izvestaja iz same DE a ne sa nj sajtova, i kad im objasnis o cemu se tu radi onda oni ko divlji veprovi ponavljaju u stilu papagaja jedne te iste floskule i budalastine, oni su do te mere sludjeni da veruju da je nki rimac dobio Bugatti i da taj rimac licno "pravi baterije"?!
Uopste ne razumeju kako to ide niti veruju da u hr niti u tog rimca nije usao ni 1 jedini Cent bilo cijeg kapitala a od VW tek nece videti nista, i da je ta prica koju im nko servira i bukvalno fatamorgana.
Ali ok, necu da im rusim iluzije...

C i n i k

pre 2 godine

Baterije se rade od čelija koje se kupuju u Kini jer je Kina najveći proizvođač čelija a isto tako je i najveći proizvođač čelika koji je vjerojatno Fiat koristio za proizvodnju u Kragujevcu pa nitko nije rekao da Srbi samo preprodaju kineski čelik.Nisam vidio Cinika da se bavi proizvodnjom u Srbiji a mogao bi jer eto Srbija mega sila u izradi auto kablova nije sposobna napraviti specijalne male serije kablova pa ih mi u Hrvatskoj za specijalna vozila kupujemo u Njemačkoj ili kod domačih dobavljača koji imaju znanja ali nemaju kapaciteta i ne žele se baviti veliko serijskom proizvodnjom jer je neisplativa.
(Sarkazam, 28. avgust 2021 09:45)


Naravno da celijske baterije koje danas jedino rade Musk i kinezi i koje ce raditi uskoro i VW, niko drugi ne radi i da moras da kupujes od njih da bi sastavio bateriju.
Problem je sto to neki iz hr ne shvataju pa ponosito pisu cak i to da rimac "pravi baterije"..?
Baterije ne prave ni takvi dzinovi kao MB ili BMW te VW ( jos uvek)..
Ujedno, SRB danas pravi kablove za autoindustriju ali pravi i najsavremenije digitalne kokpite za Bmw, Vw i MB.
I nije rec o tome sta SRB pravi, a posto pratis industriju u SRB onda znas da SRB danas pravi i vetroturbine i elektricne lokomotive ?
Stvar je u tome da je u celom tom vasem "poslu veka" neko izigran, a ko bi to mogao biti nece zavisiti od toga da li SRB pravi Fiat sa celikom iz Smedereva ili iz Kine..

C i n i k

pre 2 godine

Samo je ovo je dovoljno za veoma bogate ljude iz sjedinjenih država da se bukvalno grabe za Neveru. Da li će on da proizvede sve što je naručeno i obećano, za koliko vremena i kako će to na kraju da izgleda ostaje da svi zajedno vidimo.
Ali, biti do te mere a priori negativan, za mladog momka koji je na sebe skrenuo pažnju jednog Volkswagena i doveo ga u poziciju da mu proda brend kao što je Bugatti, to je u najmaju ruku smešno, a realno zajedljivo i više govori o komentatorima nego o temi koja se komentariše.
(Reziel, 28. avgust 2021 08:40)


A sta je negativno ako se razlozi na detalje cela ta prica o "poslu veka"?
Da li je kod vas zabranjeno da pitate tog rimca, izvinite, da li je neko ulozio ili platio makar 1 evrocent u rimca ili hr?
VW inace nista prodao nije rimcu, VW je napravio posebnu grupu i dao fotelju rimcu, zauzvrat rimac je dao svoju firmu toj novoosnovanoj grupaciji sa obavezom da ugradjuje sve elektro sklopove u Bugatti koji se i dalje radi u FR, profit se deli srazmerno ucescu u toj novoj firmi, vi tamo ispadate komicni ako stvarno verujete da je VW naivna kompanija i da je nki rimac posato "vlasnik" Bugatti/ja, nije to bas tako kako vam se servira..
A o tome da ce u Usa da se "grabe" za EV od 2 miliona, nbih sad da pisem, to je tek fatamorgana ali ok, necu ni da vam rusim iluzije, shvaticete i sami...

srb

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44)

pa kad nemate djokovica :)

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

Jel postoji neko vozilo Rimca da je isporuceno i da ga neko koristi? Lik nudi vozila u najavi vec 10 godina …. Ugledao se na lika koji valja ovcama kamion Tesla Semi i vozilo Tesla Cybertruck godinama a od prototipa se nije odmaklo…

Zoc

pre 2 godine

Ma sve super,svaka cast.Ali totalno ne funkcionalan auto za svakodnevnu upotrebu.Pri tom cena ubi boze.Ni bogatasi vise ne placaju za takva vozila.Kupiti skupo prodati upola ili za jos manje,a serija 2 ili 3 komada.

Pera kojot

pre 2 godine

pazarac, brate moj dovri, bolje se pozabavi malo da se opismenis nego sto razmisljas koji motor bolje zvuci, nisi ti jos stigao do tog nivoa, prvo ono osnovno, jel ili jer, da li ili dali itd....

Gagi

pre 2 godine

Realna cena za ovo je 20.000€. Al čovek ima dobru kampanju i marketing i ide mu od ruke da proda skupo.
Pa kad ima ovaku kampanju u SR možete misliti kako se reklamira u bogatim zemljama gde i nalazi kupce.

C i n i k

pre 2 godine

Dal je moguce da si toliko slep i da na osnovu komentara zakljucis da je neko iz Hr. Inace sam rodjen u NS-u a moji su iz Jagodine. I niko ovde nepeni sem tebe, ocigledno. A Niko je sam izjavio da je porucio Rimca 2019 na sajmuposto je veliki zagovarac el vozila, da je cekao i da ga je dobio godinu dana kasnije. Slobodno kdea na njegov kanal i proveris
(Vp_Cikago, 28. avgust 2021 10:56


Pa onda je to tvoj debakl.
Komentar ti je na liniji sovinistickih iz hr.
Ako si se vec upleo u temu edukuj se, taj "posao" o kome egzaltirani komentatori iz hr pisu ovde uopste nije dobar posao za rimca ni za nj drzavu, njima je tesko to objasniti jer u tom "poslu veka" oni traze zrno ponosa u inace oskudnoj i losoj poslovnoj sferi kod njih, i to je razumljivo, medjutim u tom svom bunilu pisu cak i takve notorne budalastine da rimac "pravi baterije"...?
Ne ve ro va tno...
Taj auto iz 2019 nije kupljen nego je vrv dat u PR svrhu, gledaj, sam taj rimac je izjavio da do danas ni 1 auto nije prodao...on ima prototipove ali nema u prodaji serijske modele.
Ali osnovni je problem sto ostrasceni komentatori iz hr ne razumeju kakav je posao tu napravljen.
Ja bih samo postavio pitanje, da li je i 1 jedini Cent od tog "posla veka" usao u hr, nista vise..
Mozda ce im ( kao i tebi ) to biti ideja vodilja da objektivno prouce taj "posao veka"....

C i n i k

pre 2 godine

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?
(leptirica, 28. avgust 2021 08:34)


Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..

C i n i k

pre 2 godine

U Velikom Trgoviscu u Zagorju. Ove godine je i EU dodijelila 2,9 milijardi eura EU proizvođačima baterija, između ostalog i Rimcu. Najveći azijski proizvođač baterija je kupio dio Rimca prije par godina, baš zbog toga da ima pristup tehnologiji koju oni nemaju, a Rimac ima. Jednostavno upisi Rimac i pročitaj nešto o temi koju komentiraš umjesto da lupaš na pamet. Manje mržnje, više realnosti. Neću stavljati linkove, potraži sam.
(leptirica, 28. avgust 2021 15:53


To nije fabrika baterija nego se tu pakuju baterije od gotovih celija koje se uvoze.
On je presao sa "obicnih" Li jon na baterije tipa 18650.
Naravno 18650 se spajaju u pakete.
Takve ih kupuje u Kini.
Kako je jedna ćelija oko 4 V, potrebno ih je oko 200 spojiti serijski da bi dobili 800 V a za 2000 V moraju da se spoje paralelno, dakle on ne proizvodi nikakve baterije nego vec gotove kupuje, koje potom pakuje.
Slusaj, to su toliko elementarne stvari da nma smisla da se glupiras toliko...
Nbih da ti rusim ilizije ali "tehnologija" za el pogon poznata je i pre 20.veka.
N Tesla je u NY city demonstrirao preko linka i radio pogona brodic na struju, sve podmornice su u 1.sv ratu imale i el pogon, torpeda takodje.
Ono sto je vazno kod E pogona je sinhronizacija baterija i el motora, to je uspeo da uradi rimac ali ne on licno vec ekipa inzenjera, a prvi trening imao je, a i danas ima, treninge na stazi Navak blizu Bgd.
Dakle jos jednom, nbih da ti rusim iluziju, ali "posao veka" oko cega citam da se grupisete i hvalite, uopste nece biti to sto ocekujete, nemci ni 1 jedini Cent nisu ulozili u rimca niti hr u tom poslu, ali ako vam je lakse da verujete u bajke, onda ok..

Dr Sima

pre 2 godine

Kad se malo bolje pogleda vlasnička struktura ispada da vw poseduje sve a Rimac je za utehu dobio stolicu u upravnom odboru Bugatija. Ili bolje reći šamlicu, ko će njega nešto da ferma...

SRB über alles

pre 2 godine

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?
(leptirica, 28. avgust 2021 08:34


Nisi u pravu, mozda nisi u temi, ne znam ali svakako da kupuje u Kini celije ( Kina pokriva trziste sveta sa 85% celijskih baterija) a potom ih pakuje u svojoj fabrici, mozda vam to rimac ne kaze tako, mozda on prosto saopsti vama da "pravi baterije" u karbon pakovanju koje oblozi potom sistemom za hladjenje i senzorima i vi verujete da je to istina, moguce da je to razlog sto si poveroval u tu pricu koja nije netacna 100% jer moze se shvatiti "pravljenje baterije" i to sto on radi zapravo, a on radi pakovanja na kupljene celije baterija.
Tu bateriju sto imas u mob telefonu ili satu, na lap topu itd, 99% je verovatnoca da su iz Kine, i sad gledaj, ti mozes da napravis fabriku koja bi izlila karbonske kutije u koje ces povezati i napakovati baterije koje si kupila u Kini ali da li je to onda taj pojam "fabrika baterija"?
Moze se i tako napisati ok, ali to nije puna istina, to je samo PR.
A sto se tice nabavke za ostale brendove, pa logicno je, verovatno je cena u pitanju, Aston Martin ima mozda desetak i vise hiljada zaposlenih a rimac cca 1000, naravno da ce biti jeftinije da to kupe kao gotov proizvod od njega nego da prave poseban deo fabrike za pakovanje baterija jer tako smanjuju troskove, baterija je ipak 60% cene novog EV a kad pravis auto jedino sto kontrolises svakodnevno su troskovi i da ne probijes budzet..

C i n i k

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 13:11)
Kolega postoje samo tri firme u svijetu koje rade LCD ekrane a hrpu firmi koje rade televizore, tako je i sa čelijama za baterije. Da bi dobio bateriju moraš da znaš kako (Rimac to razvija i u vrhu je) i moraš da utrošiš neke radne sate (što opet rade u Rimcu), usput se razvijaju i druge tehnologije za njegove aute i to je ono što on prodaje.
Pravimo mi u HR i vlakove i brodove i tramvaje i to sve razvijeno kod nas a ne po licenci odnosno da ih je netko drugi van zemlje razvio.
Nisam ja ljubomoran na srbsku industriju, dapače ja bi volio da se recimo hrvatski brodovi rade sa čelikom iz Smedereva al nije tako, što je razlog trebali bi razmišljati u Smederevu.
(sarkazam, 28. avgust 2021 14:12)



Brodovi u SRB prave se delom i od srpskog celika iz SMD.
U hr nznm kako stvari stoje ali to vrv zavisi od obima narucivanja i od troskova za uvoz celicnih ploca, s tim da se vrv opet radi o uvozu iz Poljske, SRB ili Kine direktno...
Brodove je ova ljudska civilizacija pravila poodavno tako da nije rec o nepoznatoj tehnologiji, taman tako i za EV, ali stvar je prosta, elektricni pogon mimo ovoga sto nki pisu iz hr, nije nikakva nova tehnologija, rec je 100 -disnjem iskustvu nauke i preduzimaca.
Rimac razvija sinhronizaciju baterija i pogona/el motora, u tome je dobar, ne on licno, ali inzenjeri koje je doveo rade na tome, on ima viziju ali nema znanje potrebno za taj razvoj zato je i doveo strance koji mu taj problem resavaju, na stazi Navak kod Bgd rimac ima inace treninge konstantno.
Medjutim, pisati da nko u Evropi danas radi 100% dakle da proizvodi baterije za EV je neozbiljno i bojim se da je neozbiljno da nko misi da ce u toj business igri sa VW rimac biti pobednik, ostajem pri uverenju da ce izvuci "deblji" kraj i da ce tek kad bude dockan shvatiti da je izigran, ali postoji sansa i da je sve to znao unapred i da je video sansu da ne ostane limitiran i unisten od tih auto dzinova, pa je zato pristao na takav dil..
Po meni, kada bi se fokisirao na komercijlnu upotrebu EV u serijama, mozda bi pravio profit, na ovaj nacin bojim se da ce profit ( koji po sporazumu dele srazmerno svom ucescu) kao i uvek otici novoformiranoj firmi u DE a ne rimcu koji jeste ostavio rimac tehnology u 100% svom vlasnistvu ali za razvoj je potrebno mnogo novca pri cemu nvdim drugacije resenje ngo da ce mu i tu firmu rimac tehnology kupiti ili preuzeti nemci, to tako uvek bude na kraju balade i zato pisem da malo sacekate i vidite krajnji epilog "posla veka"..

Stručnjak

pre 2 godine

Mogu da se kladim da Rimac ni danas ne zna razliku između volta i vata a kad ga pitaš da ti objasni Kirhofova pravila on padne na pod i pravi se mrtav!

crna guja

pre 2 godine

Magla se teško prodaje nijemcima.
Rimac je oduševio I skrenuo pažnju njemačkih inžinjera što se ne dešava često. Svaka čast dečku. Trebamo biti ponosni da imamo mozak u komšiluku za kojim vapi cijeli svijet.

Бојан

pre 2 godine

Немам ништа против Римца али ово је чисто "дување балона", аутомобил од 2,1 милиона евра није превозно средство већ инвестиција те прича мора бити стварно убједљива да би неко уложио толико у пројекат иза којег не стоји озбиљна репутација... Маркетинг ради пуном паром али нисам сигуран ће успјети.

SRB über alles

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?

Niš Srbija

pre 2 godine

Doplatite još 500 000 da bi dobili još jedinu neslupanu kopiju od 2 000 000. Ovi će da zajebi koga mogu, uzmu pare i zavore radnju, sve indicije ukazuju na takav razvoj događaja.

Dubrovnik

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.

Dragan

pre 2 godine

Niko Rozberg je dobio pare da kaže da ga je kupio, inače postoje dva komada, jedanje slupan prilikom testiranja i jedan što ga svuda pokazuju i upravo pokušavaju nekom da ga uvale. Pa ako naleti neka budala naleti. Biće zanimljivo sledeće godine kad budu trebali da naprave pedeset komada čuti izgovor zašto nisu i koji im je sledeći "projekat" sa kojim će da zamajavaju idolopoklonike.

C i n i k

pre 2 godine

A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!
(Flash, 27. avgust 2021 21:00)


Rimac je dobio fotelju u bankrotiranom Bugatti a zauzvrat poklonio svoju firmu VW?
El to epilog na kraju?
Tu para nije bilo,niko u VW naravno nije zavukao ruku u dzep i da nesto plati ni vama u hr a ponajmanje tom rimcy, Bugatti se i dalje radi u Fr, ne znam inace sta ocekujete vi u hr ali je besmislen taj vas ponos Rimcem, prosto je nadrealno, razumem da nemate mnogo toga da vas cini ponosnim, medjutim Rimac PR kombinacija - fatamorgana, je poslednja stvar na svetu s kojom treba da se hvalite, sacekajte malo pa ce vam sve biti jasnije ako vec i nije do sada...

Stručnjak

pre 2 godine

Mogu da se kladim da Rimac ni danas ne zna razliku između volta i vata a kad ga pitaš da ti objasni Kirhofova pravila on padne na pod i pravi se mrtav!

C i n i k

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44)


Polakote.
Bice to promasaj veka ali sacekaj, bice ti veliko razocaranje posle tolke euforije...

C i n i k

pre 2 godine

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?
(leptirica, 28. avgust 2021 08:34)


Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..

C i n i k

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 13:11)
Kolega postoje samo tri firme u svijetu koje rade LCD ekrane a hrpu firmi koje rade televizore, tako je i sa čelijama za baterije. Da bi dobio bateriju moraš da znaš kako (Rimac to razvija i u vrhu je) i moraš da utrošiš neke radne sate (što opet rade u Rimcu), usput se razvijaju i druge tehnologije za njegove aute i to je ono što on prodaje.
Pravimo mi u HR i vlakove i brodove i tramvaje i to sve razvijeno kod nas a ne po licenci odnosno da ih je netko drugi van zemlje razvio.
Nisam ja ljubomoran na srbsku industriju, dapače ja bi volio da se recimo hrvatski brodovi rade sa čelikom iz Smedereva al nije tako, što je razlog trebali bi razmišljati u Smederevu.
(sarkazam, 28. avgust 2021 14:12)



Brodovi u SRB prave se delom i od srpskog celika iz SMD.
U hr nznm kako stvari stoje ali to vrv zavisi od obima narucivanja i od troskova za uvoz celicnih ploca, s tim da se vrv opet radi o uvozu iz Poljske, SRB ili Kine direktno...
Brodove je ova ljudska civilizacija pravila poodavno tako da nije rec o nepoznatoj tehnologiji, taman tako i za EV, ali stvar je prosta, elektricni pogon mimo ovoga sto nki pisu iz hr, nije nikakva nova tehnologija, rec je 100 -disnjem iskustvu nauke i preduzimaca.
Rimac razvija sinhronizaciju baterija i pogona/el motora, u tome je dobar, ne on licno, ali inzenjeri koje je doveo rade na tome, on ima viziju ali nema znanje potrebno za taj razvoj zato je i doveo strance koji mu taj problem resavaju, na stazi Navak kod Bgd rimac ima inace treninge konstantno.
Medjutim, pisati da nko u Evropi danas radi 100% dakle da proizvodi baterije za EV je neozbiljno i bojim se da je neozbiljno da nko misi da ce u toj business igri sa VW rimac biti pobednik, ostajem pri uverenju da ce izvuci "deblji" kraj i da ce tek kad bude dockan shvatiti da je izigran, ali postoji sansa i da je sve to znao unapred i da je video sansu da ne ostane limitiran i unisten od tih auto dzinova, pa je zato pristao na takav dil..
Po meni, kada bi se fokisirao na komercijlnu upotrebu EV u serijama, mozda bi pravio profit, na ovaj nacin bojim se da ce profit ( koji po sporazumu dele srazmerno svom ucescu) kao i uvek otici novoformiranoj firmi u DE a ne rimcu koji jeste ostavio rimac tehnology u 100% svom vlasnistvu ali za razvoj je potrebno mnogo novca pri cemu nvdim drugacije resenje ngo da ce mu i tu firmu rimac tehnology kupiti ili preuzeti nemci, to tako uvek bude na kraju balade i zato pisem da malo sacekate i vidite krajnji epilog "posla veka"..

vera

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)

Da ga je kupio...e pa nije, jer se jos uvek ne pravi. A da reklamira i vozi taj prototip, da, u pravu si, ali to radi za lepe novce.

SRB über alles

pre 2 godine

Pajdo moj vidim poznaš njemački pa dojavi molim te porscheu da se ljudi ne brukaju. Uložiš tolike novce za prekidače i akumulatore iz Kine . A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!
(Flash, 27. avgust 2021 21:00)


Ti pises ostrascen tvojim zemljakom i tako ispadas glup, pri cemu ja nisam pisao o "prekidacima" vec o tome gde kupuje sklopove i da ih onda pakuje kod sebe.
Kod kineza ujedno svi sem Musk/a kupuju sve za EV, i tako ce biti dok VW ne okonca fabriku baterija u SWE i DE, al ti o temi veze nemas i ispadas budala, vrv i ti ko pola neukih ljudi iz hr si uveren da taj vas licno pravi baterije za EV i el motore?
Na budalastine nema potrebe odgovarati ali posto pominjes u svojim glupostima Porsche onda je red da shvatis da ce u tom business/u ovaj vas da izgubi na kraju, on je samo dobio foteju-funkciju ali nije dobio novac, sacekaj godinu dve pa se raspitaj sta se od tog posla ostvarilo ...
Bugatti se i dalje radi u FR a iz VW za "posao veka" kod vas nije dosao ni 1 jedini cent....dakle 0 .

C i n i k

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)


Nije prodao nista i to je sam izjavio, a koliko je darezljiv vidi se po tome sto je poklonio celu firmu VW radi fotelje u Bugatti/ju koji je inace raspala firma i najveci gubitnik u VW group.
Treba da znate jednu stvar sto mozda i naslucujete vec, u celoj toj prici ovaj vas nece biti dobitnik ni pod kakvim uslovima, vi iz hr koji penite ovde taman ko da ste Mesec osvojili, ne kapirate kako funkcionise auto industrija i kakvi su to dilovi, vi stvar posmatrate sa stanovista lokal patriotizma a pri tom ne razumete da vi u hr od cele te price nikakvog dobitka nemate a sta je najgore i ovaj vas ce proci lose u celoj kombinaciji on ce samo biti sazvakan i pljunut u neko vreme...

Reziel

pre 2 godine

Pozdrav za sve NEVERne Tome iz Srbije i Hrvatske! Hehe mala igra rečima.
Rimac Nevera je zvanično najbrži produkcijski automobil na svetu - dakle automobil koji je došao u obliku gotovog proizvoda na stazu, i kao takav će se nadalje proizvoditi.
Rimac Nevera je postigla rezultat od 8.528 sekundi za četvrt miljne na kalifornijskoj Famozo trkačkoj stazi. Za poređenje, McLaren P1 je tu postigao 9.8 sekundi, Chiron 9.4, a Tesla Model S Plaid 9.24 sekunde.

Samo je ovo je dovoljno za veoma bogate ljude iz sjedinjenih država da se bukvalno grabe za Neveru. Da li će on da proizvede sve što je naručeno i obećano, za koliko vremena i kako će to na kraju da izgleda ostaje da svi zajedno vidimo.
Ali, biti do te mere a priori negativan, za mladog momka koji je na sebe skrenuo pažnju jednog Volkswagena i doveo ga u poziciju da mu proda brend kao što je Bugatti, to je u najmaju ruku smešno, a realno zajedljivo i više govori o komentatorima nego o temi koja se komentariše.

C i n i k

pre 2 godine

U Velikom Trgoviscu u Zagorju. Ove godine je i EU dodijelila 2,9 milijardi eura EU proizvođačima baterija, između ostalog i Rimcu. Najveći azijski proizvođač baterija je kupio dio Rimca prije par godina, baš zbog toga da ima pristup tehnologiji koju oni nemaju, a Rimac ima. Jednostavno upisi Rimac i pročitaj nešto o temi koju komentiraš umjesto da lupaš na pamet. Manje mržnje, više realnosti. Neću stavljati linkove, potraži sam.
(leptirica, 28. avgust 2021 15:53


To nije fabrika baterija nego se tu pakuju baterije od gotovih celija koje se uvoze.
On je presao sa "obicnih" Li jon na baterije tipa 18650.
Naravno 18650 se spajaju u pakete.
Takve ih kupuje u Kini.
Kako je jedna ćelija oko 4 V, potrebno ih je oko 200 spojiti serijski da bi dobili 800 V a za 2000 V moraju da se spoje paralelno, dakle on ne proizvodi nikakve baterije nego vec gotove kupuje, koje potom pakuje.
Slusaj, to su toliko elementarne stvari da nma smisla da se glupiras toliko...
Nbih da ti rusim ilizije ali "tehnologija" za el pogon poznata je i pre 20.veka.
N Tesla je u NY city demonstrirao preko linka i radio pogona brodic na struju, sve podmornice su u 1.sv ratu imale i el pogon, torpeda takodje.
Ono sto je vazno kod E pogona je sinhronizacija baterija i el motora, to je uspeo da uradi rimac ali ne on licno vec ekipa inzenjera, a prvi trening imao je, a i danas ima, treninge na stazi Navak blizu Bgd.
Dakle jos jednom, nbih da ti rusim iluziju, ali "posao veka" oko cega citam da se grupisete i hvalite, uopste nece biti to sto ocekujete, nemci ni 1 jedini Cent nisu ulozili u rimca niti hr u tom poslu, ali ako vam je lakse da verujete u bajke, onda ok..

Flash

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)
Pajdo moj vidim poznaš njemački pa dojavi molim te porscheu da se ljudi ne brukaju. Uložiš tolike novce za prekidače i akumulatore iz Kine . A i VW se obruka sa bugattiom. Dade ga Hrvatima bez ispaljenog metka da oni kineske prekidače ugrađuju. Šta reći. Bruka!!

leptirica

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?

Vp_Cikago

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan

Gagi

pre 2 godine

Realna cena za ovo je 20.000€. Al čovek ima dobru kampanju i marketing i ide mu od ruke da proda skupo.
Pa kad ima ovaku kampanju u SR možete misliti kako se reklamira u bogatim zemljama gde i nalazi kupce.

C i n i k

pre 2 godine

Baterije se rade od čelija koje se kupuju u Kini jer je Kina najveći proizvođač čelija a isto tako je i najveći proizvođač čelika koji je vjerojatno Fiat koristio za proizvodnju u Kragujevcu pa nitko nije rekao da Srbi samo preprodaju kineski čelik.Nisam vidio Cinika da se bavi proizvodnjom u Srbiji a mogao bi jer eto Srbija mega sila u izradi auto kablova nije sposobna napraviti specijalne male serije kablova pa ih mi u Hrvatskoj za specijalna vozila kupujemo u Njemačkoj ili kod domačih dobavljača koji imaju znanja ali nemaju kapaciteta i ne žele se baviti veliko serijskom proizvodnjom jer je neisplativa.
(Sarkazam, 28. avgust 2021 09:45)


Naravno da celijske baterije koje danas jedino rade Musk i kinezi i koje ce raditi uskoro i VW, niko drugi ne radi i da moras da kupujes od njih da bi sastavio bateriju.
Problem je sto to neki iz hr ne shvataju pa ponosito pisu cak i to da rimac "pravi baterije"..?
Baterije ne prave ni takvi dzinovi kao MB ili BMW te VW ( jos uvek)..
Ujedno, SRB danas pravi kablove za autoindustriju ali pravi i najsavremenije digitalne kokpite za Bmw, Vw i MB.
I nije rec o tome sta SRB pravi, a posto pratis industriju u SRB onda znas da SRB danas pravi i vetroturbine i elektricne lokomotive ?
Stvar je u tome da je u celom tom vasem "poslu veka" neko izigran, a ko bi to mogao biti nece zavisiti od toga da li SRB pravi Fiat sa celikom iz Smedereva ili iz Kine..

SRB über alles

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

Tako je, koliko znas nije prodao nijedan do sad… a Niko Rozberg ga kupio i vozi i reklamira na sav glas, mora da Mate bio veoma darezljiv i poklonio mu jedan
(Vp_Cikago, 27. avgust 2021 19:57)

Da ga je kupio...e pa nije, jer se jos uvek ne pravi. A da reklamira i vozi taj prototip, da, u pravu si, ali to radi za lepe novce.
(vera, 27. avgust 2021 22:37)


Opet sam proverio, nije prodao ni 1 auto, ne mogu da nadjem taj info o kupovini, i ako je bila kupovina, po kojoj ceni i kada i gde ga reklamira, pri cemu ako ga reklamira onda nije rec o kupovini, to valjda i sam znas..?
Navedi neki Link da bi ostali znali..
Ujedno, shvatam ja sve i ponos i sl, ali taj covek je upao u nesto iz cega nisam siguran da ce izaci kao uspesan..

C i n i k

pre 2 godine

Nesretni cinik sve zna,Hrvatska mu teška rana.
(toto, 27. avgust 2021 22:08)


Kao i tebi Srbija, isti ste.
(Nenad, 28. avgust 2021 08:41)


Mene hr ne zanima, nkd nsm otisao na bilo koji nj site, ja odgovaram na egzaltirane komentare hr komentatora, i da su to objektivni komentari bilo bi ok, medjutim komentari su im na nivou ucenika nizeg razreda osnovnih skola, pri cemu ni osnovne stvari ne razumeju, oni jadni u nedostatku bilo kakve lepe vesti iz oblasti privrede pisu o "poslu veka" o "milijardama" itd, i kad im odgovoris na bazi referentnih izvestaja iz same DE a ne sa nj sajtova, i kad im objasnis o cemu se tu radi onda oni ko divlji veprovi ponavljaju u stilu papagaja jedne te iste floskule i budalastine, oni su do te mere sludjeni da veruju da je nki rimac dobio Bugatti i da taj rimac licno "pravi baterije"?!
Uopste ne razumeju kako to ide niti veruju da u hr niti u tog rimca nije usao ni 1 jedini Cent bilo cijeg kapitala a od VW tek nece videti nista, i da je ta prica koju im nko servira i bukvalno fatamorgana.
Ali ok, necu da im rusim iluzije...

M18

pre 2 godine

Kolko znam on nista prodao nije do sada, baterije kupuje u Kini kao i el sklopove te elektro motore i to sklapa u garazi, doduse sad vise to nije garaza, ali ok, ako on bude prodavao to onda s tim kupcima nesto nije debelo u redu,2.1 milion, za sta?
(SRB über alles, 27. avgust 2021 16:58)

za najbrzi startni auto na svijetu,za najmoderniji auto na svijetu....auto koji je najdalje otisao u pogledu Autopilota,Auto koji je radjen jedinstveno,nijedan dio nije preuzet iz drugih auta....itd....znaci ima dosta stvari...a za sto?
pa zato jer netko to moze i hoce....
isti takav auto samo drugo ime ,Battista se prodaje po 2,5 miliona i isto je naklada 150 kom,vjerujem da ce svi biti prodani....

C i n i k

pre 2 godine

Dal je moguce da si toliko slep i da na osnovu komentara zakljucis da je neko iz Hr. Inace sam rodjen u NS-u a moji su iz Jagodine. I niko ovde nepeni sem tebe, ocigledno. A Niko je sam izjavio da je porucio Rimca 2019 na sajmuposto je veliki zagovarac el vozila, da je cekao i da ga je dobio godinu dana kasnije. Slobodno kdea na njegov kanal i proveris
(Vp_Cikago, 28. avgust 2021 10:56


Pa onda je to tvoj debakl.
Komentar ti je na liniji sovinistickih iz hr.
Ako si se vec upleo u temu edukuj se, taj "posao" o kome egzaltirani komentatori iz hr pisu ovde uopste nije dobar posao za rimca ni za nj drzavu, njima je tesko to objasniti jer u tom "poslu veka" oni traze zrno ponosa u inace oskudnoj i losoj poslovnoj sferi kod njih, i to je razumljivo, medjutim u tom svom bunilu pisu cak i takve notorne budalastine da rimac "pravi baterije"...?
Ne ve ro va tno...
Taj auto iz 2019 nije kupljen nego je vrv dat u PR svrhu, gledaj, sam taj rimac je izjavio da do danas ni 1 auto nije prodao...on ima prototipove ali nema u prodaji serijske modele.
Ali osnovni je problem sto ostrasceni komentatori iz hr ne razumeju kakav je posao tu napravljen.
Ja bih samo postavio pitanje, da li je i 1 jedini Cent od tog "posla veka" usao u hr, nista vise..
Mozda ce im ( kao i tebi ) to biti ideja vodilja da objektivno prouce taj "posao veka"....

C i n i k

pre 2 godine

Nije dobio nikakvu fotelju, već vlasništvo nad Bugatijem. Nije dao svoju firmu već je VW povećao udio u njoj. Samo mi nije jasno, ako po tebi je to prodavanje magle i Rimac ne vrijedi ništa, čemu VW želi ulagati u Rimac? Ili su svi od VW, Kie, najvećeg proizvođača baterija u Aziji i ostalih koji su dali novac u Rimac glupi, a samo je nekoliko ovdje (bez para u džepu, kao ti npr.) pametni ili Rimac Nije nikakva prevara. Inače Rimac grupa ima sad procijenjenu vrijdenos 4 milijarde dolara. Tko je to ostvario od prodaje magle?
(leptirica, 28. avgust 2021 09:58


Dobio "vlasnistvo" ?!
Ti si prespavala taj dil izgleda ili bi ti volela da je tako?
Dobio je foteju u novoformiranoj firmi...
Zauzvrat je dao svoje vlasnistvo VW cak ne ni direktno VW vec novonapravljenoj diviziji VW.
To je epilog cele price,uostalom, objasni da li si cula ili procitala da je iko iz VW dao neki Cent rimcu licno ili hr?
Ujedno, sta ti znaci " nije dao svoju firmu nego je VW povecao udeo"?
To je eufemizam za poklon, i to je ono sto ja pisem i posem objektivno a ne ostrasceno ko vi, vi pisete o temi ko da ste najmanje deonicari te firme?
I nmj sa ciframa u milijardama, smesno je, na papiru mozes da vredis i 100 milijardi, to nema svrhe dok ne izadjes na berzu ili dok ne prodas tu imovinu za te pare, za sada ne postoji ni 1 Cent investicija u tu nj firmu iz DE a nece ih ni biti, a ako cete da verujete u bajke jer vam je tako lepse, ok ali to je onda nka druga stvar..

C i n i k

pre 2 godine

Samo je ovo je dovoljno za veoma bogate ljude iz sjedinjenih država da se bukvalno grabe za Neveru. Da li će on da proizvede sve što je naručeno i obećano, za koliko vremena i kako će to na kraju da izgleda ostaje da svi zajedno vidimo.
Ali, biti do te mere a priori negativan, za mladog momka koji je na sebe skrenuo pažnju jednog Volkswagena i doveo ga u poziciju da mu proda brend kao što je Bugatti, to je u najmaju ruku smešno, a realno zajedljivo i više govori o komentatorima nego o temi koja se komentariše.
(Reziel, 28. avgust 2021 08:40)


A sta je negativno ako se razlozi na detalje cela ta prica o "poslu veka"?
Da li je kod vas zabranjeno da pitate tog rimca, izvinite, da li je neko ulozio ili platio makar 1 evrocent u rimca ili hr?
VW inace nista prodao nije rimcu, VW je napravio posebnu grupu i dao fotelju rimcu, zauzvrat rimac je dao svoju firmu toj novoosnovanoj grupaciji sa obavezom da ugradjuje sve elektro sklopove u Bugatti koji se i dalje radi u FR, profit se deli srazmerno ucescu u toj novoj firmi, vi tamo ispadate komicni ako stvarno verujete da je VW naivna kompanija i da je nki rimac posato "vlasnik" Bugatti/ja, nije to bas tako kako vam se servira..
A o tome da ce u Usa da se "grabe" za EV od 2 miliona, nbih sad da pisem, to je tek fatamorgana ali ok, necu ni da vam rusim iluzije, shvaticete i sami...

Dr Sima

pre 2 godine

Kad se malo bolje pogleda vlasnička struktura ispada da vw poseduje sve a Rimac je za utehu dobio stolicu u upravnom odboru Bugatija. Ili bolje reći šamlicu, ko će njega nešto da ferma...

srb

pre 2 godine

momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44)

pa kad nemate djokovica :)

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

Jel postoji neko vozilo Rimca da je isporuceno i da ga neko koristi? Lik nudi vozila u najavi vec 10 godina …. Ugledao se na lika koji valja ovcama kamion Tesla Semi i vozilo Tesla Cybertruck godinama a od prototipa se nije odmaklo…

Vp_Cikago

pre 2 godine

Nije prodao nista i to je sam izjavio, a koliko je darezljiv vidi se po tome sto je poklonio celu firmu VW radi fotelje u Bugatti/ju koji je inace raspala firma i najveci gubitnik u VW group.
Treba da znate jednu stvar sto mozda i naslucujete vec, u celoj toj prici ovaj vas nece biti dobitnik ni pod kakvim uslovima, vi iz hr koji penite ovde taman ko da ste Mesec osvojili, ne kapirate kako funkcionise auto industrija i kakvi su to dilovi, vi stvar posmatrate sa stanovista lokal patriotizma a pri tom ne razumete da vi u hr od cele te price nikakvog dobitka nemate a sta je najgore i ovaj vas ce proci lose u celoj kombinaciji on ce samo biti sazvakan i pljunut u neko vreme...
(C i n i k, 28. avgust 2021 01:41)

Dal je moguce da si toliko slep i da na osnovu komentara zakljucis da je neko iz Hr. Inace sam rodjen u NS-u a moji su iz Jagodine. I niko ovde nepeni sem tebe, ocigledno. A Niko je sam izjavio da je porucio Rimca 2019 na sajmuposto je veliki zagovarac el vozila, da je cekao i da ga je dobio godinu dana kasnije. Slobodno kdea na njegov kanal i proveris

Reči KAJ

pre 2 godine

kolko vas plača banditosi Rimci,da ih hwalite,treba babiću sponzor da mu financira Tajlande i putovanja,,pa ta njegova "nevera"je nula naspram električnog mercedesa,koji košta 20 puta manje,a izgleda ko svemirski brod,,nadalje dobil je 1.5milijardi za samoupravljajuće taxije u Zagrebu,,to nije uspjelo jednom Musku,,kojem je projekt u americi totalno propal,a uložil 30 milijardi dolara,,takve gluposti za izvlačenje love i plačanje babičevih putovanja

Zoc

pre 2 godine

Ma sve super,svaka cast.Ali totalno ne funkcionalan auto za svakodnevnu upotrebu.Pri tom cena ubi boze.Ni bogatasi vise ne placaju za takva vozila.Kupiti skupo prodati upola ili za jos manje,a serija 2 ili 3 komada.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@momak je na vrhu svijeta, napravio je najbrže E auto, VW mu uvaljuje Bugatti za dionice od firme, svi ga hoće a on bira.
ništa me u Hrvatskoj ne pravi ponosnim kao što me on pravi. osim mjesta koje je priroda napravila ili neke davne generacije.
(Dubrovnik, 27. avgust 2021 15:44) ja da sam na tvom mestu, bio bih ponosan na Avu Karabatic i Severinu a ne na Rimca

SRB über alles

pre 2 godine

Ništa ne kupuje u Kini. Sve se proizvodi u Hrvatskoj, a baterije i sklopove kupuju od njega Aston Martin, Koenigsegg, Pininfarina... jel su oni glupi pa da ne odu 8 Kinu I kupe baterije i sklopove i sami sastave?
(leptirica, 28. avgust 2021 08:34


Nisi u pravu, mozda nisi u temi, ne znam ali svakako da kupuje u Kini celije ( Kina pokriva trziste sveta sa 85% celijskih baterija) a potom ih pakuje u svojoj fabrici, mozda vam to rimac ne kaze tako, mozda on prosto saopsti vama da "pravi baterije" u karbon pakovanju koje oblozi potom sistemom za hladjenje i senzorima i vi verujete da je to istina, moguce da je to razlog sto si poveroval u tu pricu koja nije netacna 100% jer moze se shvatiti "pravljenje baterije" i to sto on radi zapravo, a on radi pakovanja na kupljene celije baterija.
Tu bateriju sto imas u mob telefonu ili satu, na lap topu itd, 99% je verovatnoca da su iz Kine, i sad gledaj, ti mozes da napravis fabriku koja bi izlila karbonske kutije u koje ces povezati i napakovati baterije koje si kupila u Kini ali da li je to onda taj pojam "fabrika baterija"?
Moze se i tako napisati ok, ali to nije puna istina, to je samo PR.
A sto se tice nabavke za ostale brendove, pa logicno je, verovatno je cena u pitanju, Aston Martin ima mozda desetak i vise hiljada zaposlenih a rimac cca 1000, naravno da ce biti jeftinije da to kupe kao gotov proizvod od njega nego da prave poseban deo fabrike za pakovanje baterija jer tako smanjuju troskove, baterija je ipak 60% cene novog EV a kad pravis auto jedino sto kontrolises svakodnevno su troskovi i da ne probijes budzet..

leptirica

pre 2 godine

Rimac je dobio fotelju u bankrotiranom Bugatti a zauzvrat poklonio svoju firmu VW?
El to epilog na kraju?
Tu para nije bilo,niko u VW naravno nije zavukao ruku u dzep i da nesto plati ni vama u hr a ponajmanje tom rimcy, Bugatti se i dalje radi u Fr, ne znam inace sta ocekujete vi u hr ali je besmislen taj vas ponos Rimcem, prosto je nadrealno, razumem da nemate mnogo toga da vas cini ponosnim, medjutim Rimac PR kombinacija - fatamorgana, je poslednja stvar na svetu s kojom treba da se hvalite, sacekajte malo pa ce vam sve biti jasnije ako vec i nije do sada...
(C i n i k, 28. avgust 2021 01:50)

Nije dobio nikakvu fotelju, već vlasništvo nad Bugatijem. Nije dao svoju firmu već je VW povećao udio u njoj. Samo mi nije jasno, ako po tebi je to prodavanje magle i Rimac ne vrijedi ništa, čemu VW želi ulagati u Rimac? Ili su svi od VW, Kie, najvećeg proizvođača baterija u Aziji i ostalih koji su dali novac u Rimac glupi, a samo je nekoliko ovdje (bez para u džepu, kao ti npr.) pametni ili Rimac Nije nikakva prevara. Inače Rimac grupa ima sad procijenjenu vrijdenos 4 milijarde dolara. Tko je to ostvario od prodaje magle?

Manojlo

pre 2 godine

Hrpa luzera pjeni se od muke i zavisti zbog ogromnog uspeha Rimca pa sad “opališe” po genijalcu samo zato jer je slavan i uspešan. I dok on gazi konkurenciju naša mu sirotinja piskara zajedljive komentare jer su sami nesposobni da bilo šta u životu korisno urade.

Бојан

pre 2 godine

Немам ништа против Римца али ово је чисто "дување балона", аутомобил од 2,1 милиона евра није превозно средство већ инвестиција те прича мора бити стварно убједљива да би неко уложио толико у пројекат иза којег не стоји озбиљна репутација... Маркетинг ради пуном паром али нисам сигуран ће успјети.

Sarkazam

pre 2 godine

Baterije se rade od čelija koje se kupuju u Kini jer je Kina najveći proizvođač čelija a isto tako je i najveći proizvođač čelika koji je vjerojatno Fiat koristio za proizvodnju u Kragujevcu pa nitko nije rekao da Srbi samo preprodaju kineski čelik.Nisam vidio Cinika da se bavi proizvodnjom u Srbiji a mogao bi jer eto Srbija mega sila u izradi auto kablova nije sposobna napraviti specijalne male serije kablova pa ih mi u Hrvatskoj za specijalna vozila kupujemo u Njemačkoj ili kod domačih dobavljača koji imaju znanja ali nemaju kapaciteta i ne žele se baviti veliko serijskom proizvodnjom jer je neisplativa.

Moca Mirjevo

pre 2 godine

Znači rešili smo misteriju Rimčevih čudesnih baterija, tri babe sa brkovima sede u Svetoj Nedelji i leme kontakte na baterijama iz rashodovanih laptopova, svemirska tehnologija jbt...

Pera kojot

pre 2 godine

pazarac, brate moj dovri, bolje se pozabavi malo da se opismenis nego sto razmisljas koji motor bolje zvuci, nisi ti jos stigao do tog nivoa, prvo ono osnovno, jel ili jer, da li ili dali itd....

sarkazam

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 13:11)
Kolega postoje samo tri firme u svijetu koje rade LCD ekrane a hrpu firmi koje rade televizore, tako je i sa čelijama za baterije. Da bi dobio bateriju moraš da znaš kako (Rimac to razvija i u vrhu je) i moraš da utrošiš neke radne sate (što opet rade u Rimcu), usput se razvijaju i druge tehnologije za njegove aute i to je ono što on prodaje.
Pravimo mi u HR i vlakove i brodove i tramvaje i to sve razvijeno kod nas a ne po licenci odnosno da ih je netko drugi van zemlje razvio.
Nisam ja ljubomoran na srbsku industriju, dapače ja bi volio da se recimo hrvatski brodovi rade sa čelikom iz Smedereva al nije tako, što je razlog trebali bi razmišljati u Smederevu.

leptirica

pre 2 godine

Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..
(C i n i k, 28. avgust 2021 13:30)

U Velikom Trgoviscu u Zagorju. Ove godine je i EU dodijelila 2,9 milijardi eura EU proizvođačima baterija, između ostalog i Rimcu. Najveći azijski proizvođač baterija je kupio dio Rimca prije par godina, baš zbog toga da ima pristup tehnologiji koju oni nemaju, a Rimac ima. Jednostavno upisi Rimac i pročitaj nešto o temi koju komentiraš umjesto da lupaš na pamet. Manje mržnje, više realnosti. Neću stavljati linkove, potraži sam.

panzer general

pre 2 godine

(C i n i k, 28. avgust 2021 17:55)
Vjerojatno bi bilo najbolje da zaposli sad tebe da mu objasniš šta i kako dalje, jer jadan ništa nezna.

miki ns

pre 2 godine

Bravo za Rimca . ne razumem omalovazavanje coveka koji je trenutno stvara istoriju. koliko se secam mi smo uspeli da napravimo automobil od max 60ks. i to smo prepisali od zabara.a toliko smo pametni da izmisljamo neke ateste na nesto sto je proizvedeno u nemackoj . hej onda mi kaze pa to ne moze tako mora na masinki pa ams pa tehnicki pa coc pa mars u 3pm. Mogu ja nekoga da volim i ne volim ali ovo je za dubok naklon.

fensi_lik_vracar

pre 2 godine

@Na DIZEL se ore na PLIN se kuva na STRUJU se pegla a na BENZIN se vozi!!!
(aleks, 28. avgust 2021 20:00)
Ovo je bilo duhovito na vasarima devedesetih….

Zvonko

pre 2 godine

Kako god, Rimac je imao viziju i išao do kraja. Uspeh Nevere je uspeh celog tima entuzijasta okupljenih oko jednog vrednog, pametnog i sposobnog čoveka. Možemo da govorimo svašta o njemu i Neveri, ali ja bih rado posedovao ovaj auto. Generalno me raduje svaki uspeh u svetu automobila ma odakle dolazio.

M18

pre 2 godine

Nemas ti pojma sta pises.
Si ti ozbiljna ?
Rimac pravi baterije?
Od cega, gde je ta fabrika za baterije za EV?
Od cega ih pravi?
Danas ni za viljuskar nmozes da pravis baterije jer nemas sirovine i tehnologiju, i to moras iz Kine da kupis..
Nadrealno je sta vi iz hr pisete, taj vas rimac sklapa baterije od celija koje kupuje u Kini, sem kineza samo jos Musk pravi baterije, pravice ih i VW u Swe i De uskoro, ali pisati da rimac "pravi baterije" nznm, ako te nije sramota da to pises onda ok, moguce da nzns o toj temi dovoljno ali onda bi trebalo da se raspitas o cemu se radi..
(C i n i k, 28. avgust 2021 13:30)

jel se ikad probudis sretan i nasmijan ili si uvijek namrgodjen....ako itko ikada sam sebe pojede to ces biti ti,ali od jada....

omniameamecumporto

pre 2 godine

SRB,Cinik, vidim da se trudite dokazati kako čovjek prodaje maglu,ne bi bio problem da je ne prodaje velikanima autoindustrije.No pustimo to Rimac ima desetak pogona rasštrkanih u šest gradova.
Sada je u gradnji kampusa koji dobrim dijelom financira EU.
Istina da nije mogao proizvoditi baterije,ali je razvijao softver za njih koji su kupovali oni koji nisu mogli ili nisu znali sami,pa Rimac je glavni dobavljač Porshea u perspektivi.
Kada izgradi kampus i zaposli 2500 inženjera imati će sve na jednom mjestu.
U kampus planira se da će svaki dan procirkulirari pedesetak šlepera robe i materijala,a što se tiče samo baterija i proizvodnje planira se utrošiti 26 tisuća tona metala i inih potrepština.EU komisija i čelnici auto industrije vjeruju i zato ulažu u Rimca.Novi Bugatti razvija se u Zagrebu i planira se isporuka za tri godine jer se kreće od nule.
Nije mi jasno kako je Rimac uspio prodati maglu jakim francuskim sindikatima koji su dopustili da Bugatti ode u Hrvatsku. Jal i ništa drugo ,možda bi i ja tako razmišljao ali nije mi jasno kako je uspio prevariti baš sve kompetentne pa nisu ti ljudi djeca niti neki neuk svet.

crna guja

pre 2 godine

Magla se teško prodaje nijemcima.
Rimac je oduševio I skrenuo pažnju njemačkih inžinjera što se ne dešava često. Svaka čast dečku. Trebamo biti ponosni da imamo mozak u komšiluku za kojim vapi cijeli svijet.