Utorak, 17.08.2021.

09:00

Zašto?

Izvor: Milan Tomiæ

Zašto? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

146 Komentari

Sortiraj po:

Vanja

pre 2 godine

Nije mu nista sa kolenom. Gledao sam ga na Losinju krajem jula kako igra tenis. Smejao se i uzivao. Nije ni pogledao u koleno. Jednostavno je, on odlaze odlazak u penziju da bi zadrzao multimilijunske ugovore koje ima. Jasno je njemu da on vise ne moze da osvoji ni ATP 500 turnir. Prejaka je to konkurencija za njega. Koleno je samo izgovor. Djokovic ga je penzionisao jos 2019 godine na Wimbledonu, bas kao i Nadala ove godine na RG. Teske su to traume za obojicu. Ne mogu oni vise da se iskoprcaju iz te nocne more!!!
(the end, 17. avgust 2021 17:48)

Ajde ne lupajte vise gluposti o milionima. Covek vec milijarder (jedini od aktivnih igraca). A sad i firma Running On (on akcionista) ide na burzu i nakon toga ce imati jos milijardu i po.
Otkad je on postao akcionista firma ojacala za 200%.
Mislite zaista da treba da igra radi para? Na kraju 2022 ce imati vise od 2 milijarde.
On jednostavno trazi nacin kako da ozvanici kraj.

Duško

pre 2 godine

Stoji ta prica sa sponzorima i slicno...Medjutim ipak ga najvise boli sto ce i Djokovic i Nadal biti uspjesniji od njega na kraju karijere sto se tice terena...tesko je sakriti da to nije tacno... to se jednostavno vidi u njegovom pogledu...

Goran

pre 2 godine

Federer se prakticno penzionisao pre vise od godinu dana ali ne ide u penziju zbog sponzora. Ne radi se o tome da Federer nece dobijati pare od sponzora ako se penzionise nego o tome da dok se ne penzionise stalno ce se pricati o njegovom eventualnom povratku i to ce ga drzati u fokusu javnosti i doprinositi njegovim sponzorima. Da ne govorim o tome da je percepcija aktivnog i penzionisanog sportiste kod potrosaca sasvim drugacija. Uzecu samo jedan primer. Brend jednog poznatog proizvodjaca satova iz Svajcarske je perpertual (veciti). Ako taj sat reklamira Federer koji se jos nije penzionisao onda ta reklama proizvodi daleko bolji efekat jer se odmah javlja asocijacija da su i sat i Federer veciti.

the end

pre 2 godine

Nije mu nista sa kolenom. Gledao sam ga na Losinju krajem jula kako igra tenis. Smejao se i uzivao. Nije ni pogledao u koleno. Jednostavno je, on odlaze odlazak u penziju da bi zadrzao multimilijunske ugovore koje ima. Jasno je njemu da on vise ne moze da osvoji ni ATP 500 turnir. Prejaka je to konkurencija za njega. Koleno je samo izgovor. Djokovic ga je penzionisao jos 2019 godine na Wimbledonu, bas kao i Nadala ove godine na RG. Teske su to traume za obojicu. Ne mogu oni vise da se iskoprcaju iz te nocne more!!!

Znalac

pre 2 godine

treba imati mere i dostojanstva. Iz njegovog ponasanja zadnje 2god.jasno je da su mu samo pare vazne, i igra da bi ispunio ugovore. Tuzno sto mu ni milijarda nije dosta u zivotu

lennox

pre 2 godine

Zasto? Pa zato. Iza svega stoji Mirka. Kao sto Seron Ozborn tera jadnog i onemocalog Ozija da nastupa dok ne crkne na bini, tako i Mirka tera Rodzera da igra dok ga na nosilima ne iznesu sa terena. Zene su cudo... Kad su pare u pitanju ne biraju sredstva. Drze se one stare dobre Makijavelijeve: "Cilj opravdava sredstvo."

Pierre Woodman

pre 2 godine

Dragana, ja ne znam je li rodja ikad izgubio mec a da nije on lose odigrao ili se povrijedio… dobio ga je u grupi sto je skroz nebitno, par godina ranije ga je isto dobio u grupi pa je posle u finalu dobio po njusci. Na Gs ga nije dobio 9 godina, ali pretpostavljam da je i sa 31 godinim bio star

DR

pre 2 godine

GOAT toliko voli tenis.
Ali na zalost ovo je kraj.
Kako ljudi ne kontaju da je to njihov zivot.
Nema blage veze sa lovom jer ima je dovoljno.
On ili Messi i drugi bogatasi.
Zelis da si aktivan i bavis se to sto volis.
On je najvec zvezda belog sporta bez dileme.
Tehnika, elegancija, lakoca igre bez vristanja i napora.
Cak i kad ne igra zaradjuje koliko Nole ili Rafa.

Pierre Woodman

pre 2 godine

Dr roddick, jeste, razbio ga je 0:3 u polufinalu AO. Nikad niko nije tako djokovica razbio uzevsi 0 setova naspram protivnikovih 3. Vas toliko boli da vise ne znate ni kako se zovete

Demar Derozan

pre 2 godine

Neverovatno je da se neko bavi Federerom, njegovom odlukom da bude zdrav i posle vrhunske karijere ... on je nedodirljiv, po igri, nacinu ophodjenja, gospodstvu ... postavio je standarde koji su drugima strani i nedostizni ... umesto da de uci od njega, diskutuje se zasto ovo ili ono ... Fed je klasa, i lako je reci da neko treba da uci mnoge stvari od njega, to je mnogo teze u zivotu jer skola mnigima ne ide od ruke.

statuskan

pre 2 godine

Skoro milijardu dolara zaradio od sponzora a Nole "samo" 200 miliona.
Pa se vi pitajte što ga toliko forsiraju?Pa moraju uložene pare nekako da se vrate!

A

pre 2 godine

Zbog dugogodisnjeg plasiranja, i od strane nekih ljudi, usvajanja i najezde jednodimenzionalnih materijalistickih stavova i misljenja morali smo da posmatramo Federera kako 'igra' tenis i snima reklame za Rolex. Ovo nije samo slucaj u tenisu i sportu, nego i u drugim drugim sferama.

NADA

pre 2 godine

zato sto mu je tesko da ostavi tenis koji mu je bio takoreci sve.Tenisu je podredio ceo zivot.Treba poceti novu fazu u zivotu prilagoditi se a "najvecu"ljubav zaboraviti.Nije lako.

Miloš

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa . 
(Andrea Djani, 17. avgust 2021 10:53) 

Novak nece vise osvojiti nijedan Slem.?? Ahahahahahahahahaha pa cudo svih cuda treba da se desi pa da Novak do kraja karijere ne osvoji minimum 4-5 GS. Vi svi očigledno zaboravljate činjenicu da je Novaku tek 34 godine. Jedino na sta se sigurno mozes kladiti, to je da ce Novak trajati jos minimum 2-3 godine. Lik je jednostavno stanje svog tijela doveo da savršenstva, to ce mu omogućiti da na vrhunskom nivou igra opušteno do 36-37 godine. Hahahahahah Novak da karijeru zavrsi sa 20 GS ahahahah

Зналац

pre 2 godine

@Алекса

Ма, опуштено друже...
Не доводим ја у питање то што си написао, све то стоји, сагласан у потпуности.

Мени је кроз главу прошла асоцијација (коју си у свом посту дотакао) везано за рекете које је користио Роџер током своје каријере, а које сам и сам (готово све моделе које је он користио) испробао, а неке и активно користио у мојој играчкој и тренерској каријери.

Што се пак твог питања тиче, претпостављам да мислиш на модел који је претходио црвеном... ПС90 (црни са унутрашњим жутим оквиром... мада, био је и онај црвено-црни, нека прелазна верзија) је свакако опасна тољага, али чини ми се да се Роџер није наиграо истим. Не знам из ког разлога... Такође знам да је јако дуго ”возао” и легендарни ”Ст-Винсент” ПС85 (који је највише промовисао Сампрас), који је ТЕК тољага, и можда 1 промил данашњих професионалаца би се усудио да га играчки користи!

Сам Роџер је, у моменту ”преласка” на нешто већу главу рекета (поменута 97-ица), рекао да би готово сигурно узео пар ГС-ва више да је од почетка играо са том величином главе рекета и нешто већом дебљином рама рекета. За оне које би да знају више - мало већа глава рекета (попут оног који користи Новак или Надал) у комбинацији са ширим рамом, повећава стабилност рекета и тзв. "sweet spot".

У разговору са Ивом Алегром (иначе Роџеровим дугогодишњим Дејвис Куп дубл-саиграчем) сам сазнао и неке друге пикантерије, али предуго би било да овде елаборирам и о томе...

Свако добро!

Billy

pre 2 godine

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.
(mm, 17. avgust 2021 11:07)

Samo sto je razlika u tome sto ce Novak tad imati minimum 25 GS, to je jedina razlika. Priznaceš ne mala razlika, zaista ne mala.

GAJA

pre 2 godine

Andrea,U slučaju da ostane ovako kako jeste sa brojkama,u kom smislu se može raspravljati ko je Goat?Koji bi to parametar ,teniski , išao u Prilog Nadalu i Federeru pa da njih staviš ispred Novaka .

Antonio Banderaš

pre 2 godine

Ako je i ovakav nikakav marketinški atraktivan, pa će njegovi navijači da uživaju dok ga 'omladinci' lupaju kao kantu, super. Meni liči na probušenu loptu; samo što nije zaplakao.

Rothmans

pre 2 godine

Šta želi? Pa to je jasno kao dan, želi da kao 2001 Goran Ivanišević, on sledeće ili 2023 osvoji Vimbldon uspomoć wild card i da tako ode u tenisku penziju kao heroj, da stvori priču za neki Netflix film, jedino tu ima realne šanse za trofej, a zna da bi ga zapadni mediji ovenčali titulom GOAT-a ako bi to stvarno uradio, bez obzira šta Đoković ili Nadal uradili i osvojili do kraja karijere.

Eugen

pre 2 godine

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.
(mm, 17. avgust 2021 11:07)

Za Nadala ne moramo toliko dugo da cekamo. Njega smo poceli vec da sazaljevamo. Nole dolazi na red za ca. 4-5 godine.

Billy the Kid

pre 2 godine

Nama motacima kablova milijarda se cini kao puuuno para, al' kad pomislis da covek ima cetvoro sitne dece i zenu koja ne radi nije to puno. Gde su racuni za vodu, struju, komunalije... Sve to treba da se plati bajo moj. Brze se istanji milijarda nego sto to mi motaci kablova mislimo. Mora i on svaki franak dvaput da okrene pre nego sto ga potrosi.

Šou Biznis

pre 2 godine

Ja samo znam da je Jumko izgubio opkladu kada je tvrdio da Novak nece nikada doci do 20GS titula....znao sam da se nece javiti da ispostuje ono sto mi duguje!

Darvin

pre 2 godine

Kraj karijere RF nije blizu, nego je kraj.
U tim godinama, posle još jedne operacije, nema šanse da se vrati ozbiljnom igranju tenisa.

mm

pre 2 godine

Ne znam zbog cega se ne povlaci ali sta god da je u pitanju meni je zbog toga drago,jer sto duze bude prisutan na turu to ce se sve vise blamirati i osipati sopstvenu reputaciju.Covek je za kratko vreme od situacije gde je sve imao u svojim rukama dosao do toga da ga pocinju sazaljevati jer vise ne posjeduje ni jedan ozbiljan rekord.Ako moj Rodzere ako,neka tebe jos par godina pa i ovima koji jos tvrdo i uporno ne odustaju od toga da si najveci,vrlo brzo ces se i njima smuciti.
(RUDO, 17. avgust 2021 10:56)

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.

nada22

pre 2 godine

Ugovori sa sponzorima (možda produženi pre 2-3 godine i ko zna na koliko godina), odnosno penali za NEigranje bez validnog razloga, ali povrede i operacije su sigurno dobar razlog da Federera da ne mora da plaća panele i da se "penzoniše".

nikola 58

pre 2 godine

Mogu da zamislim koliko je na novac gadljivi Nola zahtevao za produzenje ugovora sa UNIQLO kada se UNIQLO vise isplatilo da sa Federerom sklopi ugovor na 10 godina za crkavicu od 250 miliona dolara (ne 300 kao sto u tekstu pise), nego da sa Noletom produzi ugovor.

Petar

pre 2 godine

Možda bi i on prestao da igra, ali Mirka....uh....Mirka je ta koja ga tera da igra i dalje, siguran sam. Pa pogledajte je kako ga gleda kada gubi? Ako uzgubi meč, tek onda je pogledajte taj njen izraz lica i njene oči. Zgromila bi i njega i njegovog protivnika. Imam osećaj da posle izgubljenog meča ne razgovara sa Rodžerom nekoliko dana i soratan spava na ugaonoj garnituri u denvnom boravku.

mr

pre 2 godine

Зашто? Па док је био одушевљен побеђивањем Чилоње, није приметио да стиже фурија која га је одувала 2019 и још увек не може да се опорави од исте. Имао је шансу да оде као победник, а сада ће га пратити кажипрсти у ваздуху.

lj

pre 2 godine

Evo neka slobodno lupi minus onaj koji ne bi za desetak mečeva za godinu dana uzeo 100 miliona dolara, a da za uzvrat sačuva reputaciju.
Slična priča je i sa veteranima NBA koji navodno igraju za veteranski minimum od par miliona, a pride kaplju spinzorski ugovori od 20+ miliona godišnje.
Sve je to više manje samo biznis, sportisti su biznismeni, a mi se ložimo bzvz.

Алекса

pre 2 godine

Далеко најквалитетнији рекет којим је Роџер играо је Wilson ProStaff Six.One Tour 90 (црвени, са белим словима) и истим освојио све живо.

Сама чињеница да је, услед болних пораза од Надала а затим и Новака, са рекета 90 прешао на рекет 97 (у питању је површина главе рекета), као и шири рам рекета., говори о томе да чак ни његов таленат није био довољан да савлада ту звер од рекета. Тад је заправо и кренуло његово (Роџерово) опадање у играчком смислу.
( Зналац, 17. avgust 2021 10:55)

Зналац, не бих улазио у расправу о промени рекета осим да те питам зашто мислиш да је то "звер од рекета" за АТП играча, и зашто мислиш да је већа звер од пс90?

Иначе, ако ниси прочитао мој коментар него би да кажеш нешто о рекетима, нисам писао о Рођи него о маркетингу...

rtanj

pre 2 godine

Kako zašto? Pa cela ekipa oko njega, bukvalno svi žele da on nastavi sa igrom, turnirima.... Osim možda Mirke i matorih kojima je manje-više svejedno, dok god je njemu dobro i njima je. Svi ti razni Ljubičići i Lejveri imaju koristi od njega. Kad bi prestao da igra odjednom bi svi morali da traže novi posao, daleko manje para bi tu bilo itd. Plus su tu svi mogući mediji i sponzori. Dakle on je pod velikom presijom praktično SVIH oko sebe da nastavi da igra, pa makar pomoću trikova.... Nije teško preseći kad ti iz dana u dan sufliraju kako možeš, trebaš, uspećeš.....

mm

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa .
(Andrea Djani, 17. avgust 2021 10:53)

Nece osvojiti ni jedan veliki turnir ako ne racunas Roland Garos jer je on mali turnir? Ili si ipak pomislio to zbog toga sto ga je neko tamo pobedio posle sto godina pa ce ga sad uvek?

O RUCK

pre 2 godine

Nezajazljivi zaljubljenik u NOVAC. U tome je jedina istina. Pitam se koji je smisao njegovog zivota u besmislenoj pohlepi za novcem???????

Dragana

pre 2 godine

@Porky's butthole
U tom meču na AO prošle godine jasno se videlo da je povredjen i jedva se kretao posle prvog seta. Možda je njegova najveća greška što je izašao da igra taj meč i zakomplikovao tu povredu. Na završnom mastersu par meseci ranije kad nije bio povredjen on je bukvalno razbio Djokovića tako da sve priče kako mu je Djoković okončao karijeru na Vimbldonu 2019 padaju u vodu. Da nije bilo te povrede sasvim druga priča bi bila, sada već ima više godina i svestan je da će sve teže ići ali ako želi da pokuša opet zašto bi bilo ko od nas ili novinara tražio motive njegove odluke za novu operaciju.

da se ne ljubimo

pre 2 godine

na kojem ni na vrhuncu nije uspevao da napravi rezultat, ako izuzmemo 2009. godinu i slučaj "Soderling". Sramota da vas bude za ovu konstataciju, pogledajte koliko finala i polufinala je čovek odigrao na RG, ima jedan čovek koji je osvojio 13 RG i preko toga se nije moglo.

BigDan

pre 2 godine

Zasto? Pa on je zlatna koka tenisa, prosle godine zaradio sveukupno 5x sto je Nole (sve reklame i sponzori), zasto je i dalje na Tour-u, hmmmmm? A neee, on je najelegantniji igrac ikad, poezija u udarcima, obozavan svuda... Najveca hipokrizija, sve je $$$$$$$$, ali to malo ljudi shvata...

Šou Biznis

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu. 

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.
(dr. Roddick, 17. avgust 2021 09:54)

Da, Ali tada se Novaku nije igralo, zato ga je i dobio...

Бранко

pre 2 godine

Зарађује од реклама десет пута више него Новак од турнира, одговор је на сва питања навијача и осталих..

Dokholiday

pre 2 godine

@Ristovski

On je potpisao ugovor sa Uniqlom na 10 godina a to je bilo ako se ne varam 2017/18 , sto znaci do 2027/28.
Ugovor ga uopste ne obavezuje da igra jer je suludo ocekivati ds igra jos 6 godina ali mora da ih zastupa do kraja ugovora. Sponzorski ugovori su mnogo siri, kompleksniji zahtevniji osim oblacenje majice i sorca na turnirima.

as

pre 2 godine

Nisam fan Federera ni malo. Ali ima on pravo da radi sa svojim životom šta hoće i da igra do kad hoće. Zašto bi neko bio dužan da svaki svoj aspekt života mora da objašnjava nebeskom narodu, još gore je što danas svaka šuša od naroda misli da sve zna i samo pametuje. Pa šta vi mislite da on nije sam svestan da ne može više ništa da osvoji? Pa čeka da mu vi otvorite oči. Igra čovek i radi šta hoće i kad hoće i koliko hoće. Nije dužan ništa da objašnjava nebeskom narodu koji samo vodi tuđe živote.

porky's butthole

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu.

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.
(dr. Roddick, 17. avgust 2021 09:54)

Jos kad bi to bila istina gde bi mu kraj bio. Bukvalno u clanku imas napomenuto koji im je bio zadnji duel, ali ti ne citas ides odmah na komentare.
Inace meni ni najmanje ne smeta da igra, ali kada bi bio u stanju da zaista igra, ovo sada je bas mucenje, i za njega i za ljubitelje tenisa.

Ja

pre 2 godine

Zašto bi se povlacio kada uzima ogroman novac ne igrajuci… zadnje dve godine nije odigrao nista a zaradio koliko svi teniseri zajedno (mislim na ove ispod top 10).
Dali se na taj nacin bruka ili ne, bas ga briga, izgubio je trku najboljeg i sada mu je sve jedno.
Sve u svemu Novak ih je pregazio i tu se vise nista ne moze ni dodati ni oduzeti, samo im je ostalo da pokupe sto vise kesa za penziju.

mikica

pre 2 godine

Zašto, jer je egomanijak koji ne moze da podnese da se pise o velikoj trojki dok Djokovic i Nadal igraju a on u penziji, pa nisu oni krivi sto ga je mama ranije rodila, uostalom treba da joj je zahvalan jer da ke rodjen 86,87 godine, ne bi imao ni 14 grend slemova!

Andrea Djani

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa .

Pametnom nije dosta

pre 2 godine

Prezirem Srbe koji se predstavljaju kao njegovi navijači. Njih ne mogu da podnesem. Hrvatima, Turcima, Arnautima i Mandovima je slobodno da navijaju za koga god žele. Mi Srbi imamo svog šampiona.
(Djido

Jadan li ti je zivot kad mrznju na ljude imas zbog prebacivanja loptice preko mreze. Prvo, ne treba nikog da mrzis, a drugo pored milion bitnih razloga ti si odabrao igru koja sluzi da se gledaoci zabavljaju.

Jah

pre 2 godine

Zato što može. I dalje dobija igrače u top 10, i dalje je među boljima na svetu. To više treba da vam kaže o mladoj generaciji nego o njemu. Kakav je to nivo nivo tenisa ako neko od 40 godina dere klince od 20-25.

brm

pre 2 godine

On vjerovatno i sam sebe dozivljava vanserijskim, posebnim, nadsportistom. Svugdje mazen, pazen, pozeljan. Svjestan je da novac kojeg ima, ipak, ne moze nadomjestiti to sto ce u znatnoj mjeri izgubiti kad prestane da igra. I zato zeli da igra, igra ... nadajuci se da ce se, mozda, kasnije lakse suociti sa onim sto je neminovno.
Sto se mene tice, ni malo me ne iritira njegovo prisustvo na terenu, naprotiv. Volim njegovo suocavanje sa Novakom i Nadalom, makar, sad vec, i neravnopravno zbog njegovih godina i povreda. Ako on to zeli pa i po svaku cijenu, zasto bi meni smetalo.
(Olja, 17. avgust 2021 09:55)

A zašto ne bi? Koji je pojam vanserijskog ako ne jedan o najbojih i najvećih tenisera u istoriji igre. Odakle tolika mržnja i zavist?

drvobradi

pre 2 godine

@Kaiser Roger
Ali i dalje broji koliko kola mora da prodje na turniru da ne bude u gubitku. U te price o borbi mogu samo zaludjeni fanovi da veruju, on sigurno zna da od toga nema nista.
Sto kaze Carls Barkli, da ljudi preko 40,50g mogu da igraju na vrhunskom nivou ja bih bio dole na parketu, zaradjivao milione i provodio se umesto sto sedim na komentatorskoj poziciji.

DukiNS

pre 2 godine

Federeru je onaj finalni meč 2019te na Vimbldonu ulio poverenje da može da dođe do još jednog Slema. Da se ne lažemo i tad ga je delilo jako malo, onaj servis što je pogodio vrh sajle. Ali, kada je već doživeo povredu sledeće godine i video da oporavak ne ide kako treba, nije morao siliti. Izgleda da će sada probati da se 'zakrpi' malo za iduću godinu i da će završiti karijeru na Vimbldonu.

Bogoljub

pre 2 godine

Čovek... svi ljudi...
padaju zbog tri razloga:
- zbog slasti (novac i sve što se novcem može kupiti, i naslade)
- zbog vlasti, i
- zbog slave.
Rođa sâm zna šta mu je na čelu rang liste prioriteta, a ja bih rekao da je to novac.

Djido

pre 2 godine

Ja toliko volim Noleta da sam se preždrao leba posle Olimpijade, a daće Bog i posle USO ću lepo da se najedem leba kad izgubi naš šampion.

Inspektor Kluzo

pre 2 godine

Zato sto je GOAT koji zeli da se jos bori.Pravi sportski duh.Kakvi ugovori kakve pare covek ima skoro milijardu, a i da ode u penziju dobijace jos.
(Kaiser Roger, 17. avgust 2021 09:45)

Haha, pa da je zbog tog evo i ja bih pozdravio. Rodzer je veliki sportista, ali ovo mu ne treba. Ima jake sponzorske ugovore i jednostavno ne moze da se oprosti tako lako iako njemu sigurno nije do para. Sponzori ga pritiskaju, njima nije u interesu da se on oprosti, velike cifre su u pitanju. To za sportski duh se slazem, a to da zeli jos da se bori, okaci macku o rep. Zna se ko je tata ove igre, to je sad citavom svijetu jasno pa i Rodzeru, ne moze on nista tu uciniti.

zuti

pre 2 godine

Pod 1 - novac. Jednostavo bogataši imaju drugačiji pogled na novac, nikad ga ne možeš imati dovoljno + radi se o Švajcarcu.
Pod 2 - kvalitet, zvuči nerealno ali Fedex i dalje dolazi do završnica velikih turnira, i dalje je među 10tak najboljih na svetu i dok je tako i ima motivaciju i dalje nema ni razloga da prestane igrati.
Pod 3 - malo i sujeta. Čovek je 20 godina tretiran kao teniski bog i dan danas je najpopularniji teniser na svetu i verovatno top 50među svim sportašima (iako nije više najbolji po rezultatima na terenu).

Ostin A

pre 2 godine

Imati 40 godina i profesionalno se baviti tenisom je samo po sebi uspeh. Ej, pa teniseri se uglavnom povlače sa 30-35 godina. Samo 4 tenisera su bila broj 1 od kada je profesionalnog tenisa a stariji od 31. godinu. Federer, Đoković, Nadal i Agasi.

Inače, čovek je brend sam po sebi. I 2021 će zaraditi na desetine miliona dolara. A da bi te pare zaradio, mora barem negde da igra.

Don Kihot

pre 2 godine

SUJETAN I ALAV NA PARE!!!
GOAT VIŠE NIJE,BIĆE TREĆI U ISTORIJI TENISA,NEMA VIŠE GREND SLEM TITULA,OSTAJE MU SAMO "ELEGANCIJA",A TO JE "UMETNIČKI DOJAM" KAO U UMETNIČKOM KLIZANJU NA LEDU,NARAVNO I GOMILA PARA,ALI POZNATO JE,DA SU BOGATI NAJALAVIJI NA PARE!!!

očajno pero

pre 2 godine

Igra oz ljubavi prema, e nije tenis već novac. Mirki je nezamislivo da ne padbe odjednom 2-3 miliona evra, dolara ili franaka mesečno. Malo mu što ima sjoro mikijardu na kontu fali mu još 100 evra da završi posao

anica velickovic

pre 2 godine

Zato sto nema hrabrosti da presece i sve vise ide u ambis, od onakvog sportiste dozvolio je da se mrcvari ko prebijena macka...kakva ljubav itd...covek ima 40 godina ne 20, kad je zadnji put pobedio neki bitan mec, sigurna sam da bi batalio da moze ovako je masina za izradu novcanica, cuti i trpi!

Eee

pre 2 godine

Da se povukao iz tenisa kada je osvojio 20.grend slem, niko više ne bi postavljao pitanje ko je GOAT.
Ovako je to drugačije, ali opet mora i da se razume činjenica da voli tenis, a i tu stoji činjenica da je naravno iz godine u godinu je sve više bogatiji i da to ima najveći uticaj.

mickey Ward

pre 2 godine

Zavrsio bi taj jos odavno karijeru da se nisu pojavili nadal a pogotovo Novak,ipak mnogo je vece rivalstvo fedexa sa Novakom nego sa nadalom,opet najvece rivalstvo Novak vs Nadal,opet to govori da je ipak Novak br1 ovi ostali nek Se poredjaju kako im volja !..

VUK

pre 2 godine

Zato što je sebičan. Zato sto je i on sam poverovao u bajku kiju su gradili 20 godina. Da njegove rekorde niko neće srušiti. Zato što nema empatije prema mladim teniserima. Samo je in bitan. Da li još neko može da zaradi novac od tenisa? Da stvori porodicu i egzistenciju? Sve njemu ! E onda prvo Nadal . Njemu su zalepili titulu kralja šljake , a car tenisa se zadivoljno smeškao. I onda se pojavio Đoković koji ne odustaje. Deset godina kao mašina. Sve mu rekorde stigao i prestigao. Potpuno zatečen Federer od nokauta u Wimbldonu 2019 , ne može da stane na noge. Srlja iz greške u grešku. A lepo napravi oproštajni turnir u Bazelu za pamćenje. Ceo teniski svet bi došao i ispratio ga kako dolikuje. Ovako , blamira se neviđeno.

luminor

pre 2 godine

Sponzorski ugovori.. o cemu se godinama odje laprda, da Federer igra zbog sponzora.. LoL.. Tom logikom bi Dzordan jos igrao .. Ti ugovori se nece prekinuti kada on zavrsi karijeru, niti ce on placati penale, samo ce napraviti aneks, malo smanjiti brojeve u njima, vjerovatno neke (Rolex) proglasiti dozivotnim i toeto.. On hoce da igra samo zbog takmicarske sujete, hoce da bude prisutan i aktivan, siguran sam da zna da biologija radi protiv njega ali nije mogao da se odupre, sad je shvatio da je kraj aktivnom igranju tenisa, smorio se skroz sto se vidi iz izjave.. Druga stvar koja ga #ebe jeste to sto nije sam na vrhu, bukvalno pred ocima mu jedan covjek uzima sve sto je gradio 20 i kusur godina, nemocan je da to zaustavi.. Sta bi bilo ko od nas radio u toj situaciji, cestitao protivniku? Ma 'ajte.. Srecno u penziji Rodjo, bio si vrhunski zamalo i najbolji, nije mala stvar biti 2 u istoriji nekog sporta

Mito

pre 2 godine

Koje pitanje? Odgovor je jednostavan, ima višemilionske sponzorske ugovore, sada kao ide na operaciju, pa mora da pauzira, a vratit će se nikad. Živi bili pa videli.

Стева Сигнал

pre 2 godine

Година 2010, Федерер 16 Г.С. титула
Новак 1 Г.С.титула
Година 2021. Федерер 20-||-
Новак. 20-||-
Каква је Ноле машина.Појео их је све за десет година,и не планира да стане.

dare slovenac

pre 2 godine

pa dobro, posle takve kariere bilo bi čudno da je u ovom zadnjem videu rekao zbogom...ipak čovek zasluži da se oprosti pred publikom i uz ovacije...

vaso

pre 2 godine

rizikovati da verovatno trajno oštetiš svoje zdravlje, svoje telo radi, još para ili radi još trofeja je za mene velika glupost. Ali znamo šta je čika Anštajn jednom prilikom rekao....

reci da se salis

pre 2 godine

A i tog Hurkaca bi dobio...ili da je doktor malo bolje opravio to koleno.
(stvarno, 17. avgust 2021 09:48)

Ovo je genijalno, kakav ekspert.

RUDO

pre 2 godine

Ne znam zbog cega se ne povlaci ali sta god da je u pitanju meni je zbog toga drago,jer sto duze bude prisutan na turu to ce se sve vise blamirati i osipati sopstvenu reputaciju.Covek je za kratko vreme od situacije gde je sve imao u svojim rukama dosao do toga da ga pocinju sazaljevati jer vise ne posjeduje ni jedan ozbiljan rekord.Ako moj Rodzere ako,neka tebe jos par godina pa i ovima koji jos tvrdo i uporno ne odustaju od toga da si najveci,vrlo brzo ces se i njima smuciti.

  Зналац

pre 2 godine

@Алекса

Далеко најквалитетнији рекет којим је Роџер играо је Wilson ProStaff Six.One Tour 90 (црвени, са белим словима) и истим освојио све живо.

Сама чињеница да је, услед болних пораза од Надала а затим и Новака, са рекета 90 прешао на рекет 97 (у питању је површина главе рекета), као и шири рам рекета., говори о томе да чак ни његов таленат није био довољан да савлада ту звер од рекета. Тад је заправо и кренуло његово (Роџерово) опадање у играчком смислу.

dd

pre 2 godine

kako zasto???pa zbog sponzorskih ugovora...on fakticki ne mora vise nista da osvoji.samo treba da se pojavi na terenu i to je to.u pitanju su milioni koji mu lezu na racun.tako ce i nadal i djokovic..sva trojica su stekli ime,obelezeli istorijsko rivalstvo u tenisu.i to treba naplatiti.sta mislite koliko ce djokovic dobiti sa 40g ako se pojavi na nekom turniru???njihovo je samo da naplate ono sto su za zivota uradili.odigraju prvi mec izgube,odose kuci a na racun leglo "neko"milionce od sponzora zato sto nose majice,patike,opremu...

tresnjojed

pre 2 godine

Jednostavno, jer je sujetni svajcerski folirant koji ne moze da podnese da Nole i Rafa budu bolji od njega.
Na kraju ce biti, 3. najbolji svih vremena sto i realno zasluzuje.

питам за друга

pre 2 godine

Време учини своје,
па љубави дође крај
Отићи ћу негде далеко,
да те заборавим
Јер ти ме беше све,
ти си ми била истина
У коју се некада давно заклињах ја...

Igorinjo

pre 2 godine

Jednostavno, ogromna zarada od sponzorskih ugovora jer je najpopularniji teniser na svetu. Nije najbolji ali popularnost donosi lovu.

stvarno

pre 2 godine

Pa sta zasto? Covek je na Vimbldonu dosao u cetvrtfinale. Znaci u najboljih 8 na svetu. Na svetu! A i tog Hurkaca bi dobio da mu je bio bolji dan ili da je doktor malo bolje opravio to koleno. Pa znate koliko ima profesionalnih tenisera koji dobro zive od toga i nikad nisu presli drugo kolo grend slema?! Je l' i njih treba da pitamo zasto? Drugo, ocigledno je da voli tenis. Moj otac je voleo svoj posao (arhitekta) i ni nakon godina za penziju nije hteo da prestane da radi (a mogao je). Eto zasto. Hoce da igra i dobar je. E sad, da me nervira njegovo ponasanje ponekad, nervira me. I da hocu da ga Djokovic prestigne sa bar jos jedno 5 grend slemova, hocu. I da hocu da Djokovic da igra super do ovih godina koje ovaj ima, hocu.

srle

pre 2 godine

Biće Federer treći najbolji teniser svih vremena. To uopšte nije loše. Ali on je želeo mnogo više, bio je u takvoj poziciji kakvu retko koji sportista ima, držao je skoro sve važne rekorde u tenisu koji su kasnije oboreni kao kula od karata. Bitan faktor su sponzori, ali se bojim da neko loži Rodžera kako on može nešto da uradi i osvoji grend slem turnir. On je bio ubeđen da će dobiti Hurkača u četvtfinalu, što je zaista bilo nerealno. Očigledno ima loše savetnike, međutim dokle god mu igranje tenisa donosi ogroman novac, nema razloga da se povlači i takav mu je rezon očigledno. Jedino je tragedija u svemu, što će nastaviti da krčmi svoju reputaciju porazima od raznih igrača poput Basilašvilija, Anduhara, Ože Alijasima, Hurkača, a Đoković i Nadal su opet daleko nedostižni.

40-15 12-13

pre 2 godine

Ja mislio da ovi što igraju na kartu elegancije i iskonskog talenta bivaju pošteđeni, a da se povređuju silovatelji, lopatari, što sve postižu kroz mukotrpan fizički rad.

Gospodin R

pre 2 godine

Poštovanje jednoj teniskoj legendi.
Zašto se nije do sad povukao? Pa do skoro je bio najbolji svih vremena. E sad su velike šanse da ga preteknu i Nadal i Đoković, mada za mene Đoković ga je beć pretekao jer je bolji u međusobnim duelima. E to boli. Pokušava da ostane najbolji svih vremena ali neće moći. Đole, ti si najbolji svih vremena (ne računam ženski tenis jer se tamo nisi ni takmičio).

Olja

pre 2 godine

On vjerovatno i sam sebe dozivljava vanserijskim, posebnim, nadsportistom. Svugdje mazen, pazen, pozeljan. Svjestan je da novac kojeg ima, ipak, ne moze nadomjestiti to sto ce u znatnoj mjeri izgubiti kad prestane da igra. I zato zeli da igra, igra ... nadajuci se da ce se, mozda, kasnije lakse suociti sa onim sto je neminovno.
Sto se mene tice, ni malo me ne iritira njegovo prisustvo na terenu, naprotiv. Volim njegovo suocavanje sa Novakom i Nadalom, makar, sad vec, i neravnopravno zbog njegovih godina i povreda. Ako on to zeli pa i po svaku cijenu, zasto bi meni smetalo.

djomla

pre 2 godine

Pa jedno je sigurno, ne zeli da prestane jer obozava taj sport i to mu je zivot. A s druge strane, da ima 7,8 GS “fore” povuko bi se vec pre 3 godine. A ovako bar nekako pokusava pronaci nacin da jos malo otezava posao Noletu i Rafi, ma da svi vidimo da je to prosto nemoguce vise. Kako god, veliki Rozder, nema potrebe po hejtovanju.

Ivan

pre 2 godine

Nece taj nikad reci jasno I glasno da se povlaci, nego ce tako pronalazeci raznorazne razloge vecinom izmisljene samo nestati sa javne scene, jednostavno takav je covek......

mi je svaka ka Njegoseva

pre 2 godine

Zato sto ne moze da se povuce do 58. godine jer je potpisao sa 1000 sponzora ugovore kojekakve milijarderske, nema petlju da se odrekne sustece evarske valute.

Трооки Гавран

pre 2 godine

Zašto? Zato što sa svakom godinom koju je na turu zaradi preko 50 miliona dolara, čak je cifra i skoro 100 miliona. Ali ipak, kao teniser je gotov, i bilo bi pravo vreme da se na Vimbldonu 2022. oprosti od tenisa.

Вук Караџић

pre 2 godine

Може само турнеја Роџер Глобтротерса, на којој Роџер побеђује у инсценираним мечевима, а публика уздише. проблем је само што је Роџер забаван колико и сахрана, могао би само да га вади Анри Леконт или неко други који је заиста интересантан.

Пензија!

Алекса

pre 2 godine

PS97RFА је најпродаванији рекет код свих онлајн ритејлера по цени од 200 еврића и више. Спид није ни у топ пет.
Само РФ игра са PS97RFА, док Спидом игра доста АТП играча (сад да ли правим Спидом или Новаковим радикалом, не знам).

Мали број нас рекреативаца заиста може да игра тим PS97RFА рекетом, и већина га има као други сет рекета, или се силује. Рекет је доживео 13 козметичких промена + 2 специјална издања за 7-8 година.
За осталу опрему, сатове, патике немам податке. Али верујем да је ситуација слична. Да није, не би Најк задржао право на РФ лого две године по истеку уговора.

И ту дођемо онда и до цена улазница. Да ли је Рођа у првом колу увек на централном у прајму зато што је то повластица за Рођу или зато што су улазнице за централни најскупље а његови мечеви пуни, чак и у првом колу?

Брат Рођа не сме да престане да буде на туру. Он је највећи појединачни генератор лове за тенис. Џаба Новаку што је највећи тенисер свих времена, они који троше паре га тако не доживљавају.

Djido

pre 2 godine

Prema Federeru sam ravnodušan. Nikako ga ne volim, ali ga i ne mrzim. Svestan sam njegove veličine, značaja za tenis i rekorda koje je držao. To je sve. Ne mislim da je bolji teniser od Novaka, jer to očigledno nije. Nije više ni uspešniji ni trofejniji. Bolji nikada nije ni bio.

Prezirem Srbe koji se predstavljaju kao njegovi navijači. Njih ne mogu da podnesem. Hrvatima, Turcima, Arnautima i Mandovima je slobodno da navijaju za koga god žele. Mi Srbi imamo svog šampiona.

bar malo profesionalnosti molim

pre 2 godine

"Pariz, na kojem ni na vrhuncu nije uspevao da napravi rezultat, ako izuzmemo 2009. "
Covek pored titule ima 4 finala, sto znaci da je u najboljim danima i na sljaci mleo sve osim Rafe...

dr. Roddick

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu.

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Zato sto je GOAT koji zeli da se jos bori.Pravi sportski duh.Kakvi ugovori kakve pare covek ima skoro milijardu, a i da ode u penziju dobijace jos.

Djido

pre 2 godine

Prema Federeru sam ravnodušan. Nikako ga ne volim, ali ga i ne mrzim. Svestan sam njegove veličine, značaja za tenis i rekorda koje je držao. To je sve. Ne mislim da je bolji teniser od Novaka, jer to očigledno nije. Nije više ni uspešniji ni trofejniji. Bolji nikada nije ni bio.

Prezirem Srbe koji se predstavljaju kao njegovi navijači. Njih ne mogu da podnesem. Hrvatima, Turcima, Arnautima i Mandovima je slobodno da navijaju za koga god žele. Mi Srbi imamo svog šampiona.

srle

pre 2 godine

Biće Federer treći najbolji teniser svih vremena. To uopšte nije loše. Ali on je želeo mnogo više, bio je u takvoj poziciji kakvu retko koji sportista ima, držao je skoro sve važne rekorde u tenisu koji su kasnije oboreni kao kula od karata. Bitan faktor su sponzori, ali se bojim da neko loži Rodžera kako on može nešto da uradi i osvoji grend slem turnir. On je bio ubeđen da će dobiti Hurkača u četvtfinalu, što je zaista bilo nerealno. Očigledno ima loše savetnike, međutim dokle god mu igranje tenisa donosi ogroman novac, nema razloga da se povlači i takav mu je rezon očigledno. Jedino je tragedija u svemu, što će nastaviti da krčmi svoju reputaciju porazima od raznih igrača poput Basilašvilija, Anduhara, Ože Alijasima, Hurkača, a Đoković i Nadal su opet daleko nedostižni.

Стева Сигнал

pre 2 godine

Година 2010, Федерер 16 Г.С. титула
Новак 1 Г.С.титула
Година 2021. Федерер 20-||-
Новак. 20-||-
Каква је Ноле машина.Појео их је све за десет година,и не планира да стане.

stvarno

pre 2 godine

Pa sta zasto? Covek je na Vimbldonu dosao u cetvrtfinale. Znaci u najboljih 8 na svetu. Na svetu! A i tog Hurkaca bi dobio da mu je bio bolji dan ili da je doktor malo bolje opravio to koleno. Pa znate koliko ima profesionalnih tenisera koji dobro zive od toga i nikad nisu presli drugo kolo grend slema?! Je l' i njih treba da pitamo zasto? Drugo, ocigledno je da voli tenis. Moj otac je voleo svoj posao (arhitekta) i ni nakon godina za penziju nije hteo da prestane da radi (a mogao je). Eto zasto. Hoce da igra i dobar je. E sad, da me nervira njegovo ponasanje ponekad, nervira me. I da hocu da ga Djokovic prestigne sa bar jos jedno 5 grend slemova, hocu. I da hocu da Djokovic da igra super do ovih godina koje ovaj ima, hocu.

Šou Biznis

pre 2 godine

Ja samo znam da je Jumko izgubio opkladu kada je tvrdio da Novak nece nikada doci do 20GS titula....znao sam da se nece javiti da ispostuje ono sto mi duguje!

Трооки Гавран

pre 2 godine

Zašto? Zato što sa svakom godinom koju je na turu zaradi preko 50 miliona dolara, čak je cifra i skoro 100 miliona. Ali ipak, kao teniser je gotov, i bilo bi pravo vreme da se na Vimbldonu 2022. oprosti od tenisa.

anica velickovic

pre 2 godine

Zato sto nema hrabrosti da presece i sve vise ide u ambis, od onakvog sportiste dozvolio je da se mrcvari ko prebijena macka...kakva ljubav itd...covek ima 40 godina ne 20, kad je zadnji put pobedio neki bitan mec, sigurna sam da bi batalio da moze ovako je masina za izradu novcanica, cuti i trpi!

mickey Ward

pre 2 godine

Zavrsio bi taj jos odavno karijeru da se nisu pojavili nadal a pogotovo Novak,ipak mnogo je vece rivalstvo fedexa sa Novakom nego sa nadalom,opet najvece rivalstvo Novak vs Nadal,opet to govori da je ipak Novak br1 ovi ostali nek Se poredjaju kako im volja !..

Алекса

pre 2 godine

PS97RFА је најпродаванији рекет код свих онлајн ритејлера по цени од 200 еврића и више. Спид није ни у топ пет.
Само РФ игра са PS97RFА, док Спидом игра доста АТП играча (сад да ли правим Спидом или Новаковим радикалом, не знам).

Мали број нас рекреативаца заиста може да игра тим PS97RFА рекетом, и већина га има као други сет рекета, или се силује. Рекет је доживео 13 козметичких промена + 2 специјална издања за 7-8 година.
За осталу опрему, сатове, патике немам податке. Али верујем да је ситуација слична. Да није, не би Најк задржао право на РФ лого две године по истеку уговора.

И ту дођемо онда и до цена улазница. Да ли је Рођа у првом колу увек на централном у прајму зато што је то повластица за Рођу или зато што су улазнице за централни најскупље а његови мечеви пуни, чак и у првом колу?

Брат Рођа не сме да престане да буде на туру. Он је највећи појединачни генератор лове за тенис. Џаба Новаку што је највећи тенисер свих времена, они који троше паре га тако не доживљавају.

djomla

pre 2 godine

Pa jedno je sigurno, ne zeli da prestane jer obozava taj sport i to mu je zivot. A s druge strane, da ima 7,8 GS “fore” povuko bi se vec pre 3 godine. A ovako bar nekako pokusava pronaci nacin da jos malo otezava posao Noletu i Rafi, ma da svi vidimo da je to prosto nemoguce vise. Kako god, veliki Rozder, nema potrebe po hejtovanju.

tresnjojed

pre 2 godine

Jednostavno, jer je sujetni svajcerski folirant koji ne moze da podnese da Nole i Rafa budu bolji od njega.
Na kraju ce biti, 3. najbolji svih vremena sto i realno zasluzuje.

40-15 12-13

pre 2 godine

Ja mislio da ovi što igraju na kartu elegancije i iskonskog talenta bivaju pošteđeni, a da se povređuju silovatelji, lopatari, što sve postižu kroz mukotrpan fizički rad.

Šou Biznis

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu. 

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.
(dr. Roddick, 17. avgust 2021 09:54)

Da, Ali tada se Novaku nije igralo, zato ga je i dobio...

Вук Караџић

pre 2 godine

Може само турнеја Роџер Глобтротерса, на којој Роџер побеђује у инсценираним мечевима, а публика уздише. проблем је само што је Роџер забаван колико и сахрана, могао би само да га вади Анри Леконт или неко други који је заиста интересантан.

Пензија!

the end

pre 2 godine

Nije mu nista sa kolenom. Gledao sam ga na Losinju krajem jula kako igra tenis. Smejao se i uzivao. Nije ni pogledao u koleno. Jednostavno je, on odlaze odlazak u penziju da bi zadrzao multimilijunske ugovore koje ima. Jasno je njemu da on vise ne moze da osvoji ni ATP 500 turnir. Prejaka je to konkurencija za njega. Koleno je samo izgovor. Djokovic ga je penzionisao jos 2019 godine na Wimbledonu, bas kao i Nadala ove godine na RG. Teske su to traume za obojicu. Ne mogu oni vise da se iskoprcaju iz te nocne more!!!

Ivan

pre 2 godine

Nece taj nikad reci jasno I glasno da se povlaci, nego ce tako pronalazeci raznorazne razloge vecinom izmisljene samo nestati sa javne scene, jednostavno takav je covek......

Eugen

pre 2 godine

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.
(mm, 17. avgust 2021 11:07)

Za Nadala ne moramo toliko dugo da cekamo. Njega smo poceli vec da sazaljevamo. Nole dolazi na red za ca. 4-5 godine.

Olja

pre 2 godine

On vjerovatno i sam sebe dozivljava vanserijskim, posebnim, nadsportistom. Svugdje mazen, pazen, pozeljan. Svjestan je da novac kojeg ima, ipak, ne moze nadomjestiti to sto ce u znatnoj mjeri izgubiti kad prestane da igra. I zato zeli da igra, igra ... nadajuci se da ce se, mozda, kasnije lakse suociti sa onim sto je neminovno.
Sto se mene tice, ni malo me ne iritira njegovo prisustvo na terenu, naprotiv. Volim njegovo suocavanje sa Novakom i Nadalom, makar, sad vec, i neravnopravno zbog njegovih godina i povreda. Ako on to zeli pa i po svaku cijenu, zasto bi meni smetalo.

bar malo profesionalnosti molim

pre 2 godine

"Pariz, na kojem ni na vrhuncu nije uspevao da napravi rezultat, ako izuzmemo 2009. "
Covek pored titule ima 4 finala, sto znaci da je u najboljim danima i na sljaci mleo sve osim Rafe...

Znalac

pre 2 godine

treba imati mere i dostojanstva. Iz njegovog ponasanja zadnje 2god.jasno je da su mu samo pare vazne, i igra da bi ispunio ugovore. Tuzno sto mu ni milijarda nije dosta u zivotu

Gospodin R

pre 2 godine

Poštovanje jednoj teniskoj legendi.
Zašto se nije do sad povukao? Pa do skoro je bio najbolji svih vremena. E sad su velike šanse da ga preteknu i Nadal i Đoković, mada za mene Đoković ga je beć pretekao jer je bolji u međusobnim duelima. E to boli. Pokušava da ostane najbolji svih vremena ali neće moći. Đole, ti si najbolji svih vremena (ne računam ženski tenis jer se tamo nisi ni takmičio).

VUK

pre 2 godine

Zato što je sebičan. Zato sto je i on sam poverovao u bajku kiju su gradili 20 godina. Da njegove rekorde niko neće srušiti. Zato što nema empatije prema mladim teniserima. Samo je in bitan. Da li još neko može da zaradi novac od tenisa? Da stvori porodicu i egzistenciju? Sve njemu ! E onda prvo Nadal . Njemu su zalepili titulu kralja šljake , a car tenisa se zadivoljno smeškao. I onda se pojavio Đoković koji ne odustaje. Deset godina kao mašina. Sve mu rekorde stigao i prestigao. Potpuno zatečen Federer od nokauta u Wimbldonu 2019 , ne može da stane na noge. Srlja iz greške u grešku. A lepo napravi oproštajni turnir u Bazelu za pamćenje. Ceo teniski svet bi došao i ispratio ga kako dolikuje. Ovako , blamira se neviđeno.

Billy the Kid

pre 2 godine

Nama motacima kablova milijarda se cini kao puuuno para, al' kad pomislis da covek ima cetvoro sitne dece i zenu koja ne radi nije to puno. Gde su racuni za vodu, struju, komunalije... Sve to treba da se plati bajo moj. Brze se istanji milijarda nego sto to mi motaci kablova mislimo. Mora i on svaki franak dvaput da okrene pre nego sto ga potrosi.

zuti

pre 2 godine

Pod 1 - novac. Jednostavo bogataši imaju drugačiji pogled na novac, nikad ga ne možeš imati dovoljno + radi se o Švajcarcu.
Pod 2 - kvalitet, zvuči nerealno ali Fedex i dalje dolazi do završnica velikih turnira, i dalje je među 10tak najboljih na svetu i dok je tako i ima motivaciju i dalje nema ni razloga da prestane igrati.
Pod 3 - malo i sujeta. Čovek je 20 godina tretiran kao teniski bog i dan danas je najpopularniji teniser na svetu i verovatno top 50među svim sportašima (iako nije više najbolji po rezultatima na terenu).

luminor

pre 2 godine

Sponzorski ugovori.. o cemu se godinama odje laprda, da Federer igra zbog sponzora.. LoL.. Tom logikom bi Dzordan jos igrao .. Ti ugovori se nece prekinuti kada on zavrsi karijeru, niti ce on placati penale, samo ce napraviti aneks, malo smanjiti brojeve u njima, vjerovatno neke (Rolex) proglasiti dozivotnim i toeto.. On hoce da igra samo zbog takmicarske sujete, hoce da bude prisutan i aktivan, siguran sam da zna da biologija radi protiv njega ali nije mogao da se odupre, sad je shvatio da je kraj aktivnom igranju tenisa, smorio se skroz sto se vidi iz izjave.. Druga stvar koja ga #ebe jeste to sto nije sam na vrhu, bukvalno pred ocima mu jedan covjek uzima sve sto je gradio 20 i kusur godina, nemocan je da to zaustavi.. Sta bi bilo ko od nas radio u toj situaciji, cestitao protivniku? Ma 'ajte.. Srecno u penziji Rodjo, bio si vrhunski zamalo i najbolji, nije mala stvar biti 2 u istoriji nekog sporta

GAJA

pre 2 godine

Andrea,U slučaju da ostane ovako kako jeste sa brojkama,u kom smislu se može raspravljati ko je Goat?Koji bi to parametar ,teniski , išao u Prilog Nadalu i Federeru pa da njih staviš ispred Novaka .

mikica

pre 2 godine

Zašto, jer je egomanijak koji ne moze da podnese da se pise o velikoj trojki dok Djokovic i Nadal igraju a on u penziji, pa nisu oni krivi sto ga je mama ranije rodila, uostalom treba da joj je zahvalan jer da ke rodjen 86,87 godine, ne bi imao ni 14 grend slemova!

as

pre 2 godine

Nisam fan Federera ni malo. Ali ima on pravo da radi sa svojim životom šta hoće i da igra do kad hoće. Zašto bi neko bio dužan da svaki svoj aspekt života mora da objašnjava nebeskom narodu, još gore je što danas svaka šuša od naroda misli da sve zna i samo pametuje. Pa šta vi mislite da on nije sam svestan da ne može više ništa da osvoji? Pa čeka da mu vi otvorite oči. Igra čovek i radi šta hoće i kad hoće i koliko hoće. Nije dužan ništa da objašnjava nebeskom narodu koji samo vodi tuđe živote.

Pierre Woodman

pre 2 godine

Dragana, ja ne znam je li rodja ikad izgubio mec a da nije on lose odigrao ili se povrijedio… dobio ga je u grupi sto je skroz nebitno, par godina ranije ga je isto dobio u grupi pa je posle u finalu dobio po njusci. Na Gs ga nije dobio 9 godina, ali pretpostavljam da je i sa 31 godinim bio star

lennox

pre 2 godine

Zasto? Pa zato. Iza svega stoji Mirka. Kao sto Seron Ozborn tera jadnog i onemocalog Ozija da nastupa dok ne crkne na bini, tako i Mirka tera Rodzera da igra dok ga na nosilima ne iznesu sa terena. Zene su cudo... Kad su pare u pitanju ne biraju sredstva. Drze se one stare dobre Makijavelijeve: "Cilj opravdava sredstvo."

rtanj

pre 2 godine

Kako zašto? Pa cela ekipa oko njega, bukvalno svi žele da on nastavi sa igrom, turnirima.... Osim možda Mirke i matorih kojima je manje-više svejedno, dok god je njemu dobro i njima je. Svi ti razni Ljubičići i Lejveri imaju koristi od njega. Kad bi prestao da igra odjednom bi svi morali da traže novi posao, daleko manje para bi tu bilo itd. Plus su tu svi mogući mediji i sponzori. Dakle on je pod velikom presijom praktično SVIH oko sebe da nastavi da igra, pa makar pomoću trikova.... Nije teško preseći kad ti iz dana u dan sufliraju kako možeš, trebaš, uspećeš.....

BigDan

pre 2 godine

Zasto? Pa on je zlatna koka tenisa, prosle godine zaradio sveukupno 5x sto je Nole (sve reklame i sponzori), zasto je i dalje na Tour-u, hmmmmm? A neee, on je najelegantniji igrac ikad, poezija u udarcima, obozavan svuda... Najveca hipokrizija, sve je $$$$$$$$, ali to malo ljudi shvata...

porky's butthole

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu.

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.
(dr. Roddick, 17. avgust 2021 09:54)

Jos kad bi to bila istina gde bi mu kraj bio. Bukvalno u clanku imas napomenuto koji im je bio zadnji duel, ali ti ne citas ides odmah na komentare.
Inace meni ni najmanje ne smeta da igra, ali kada bi bio u stanju da zaista igra, ovo sada je bas mucenje, i za njega i za ljubitelje tenisa.

lj

pre 2 godine

Evo neka slobodno lupi minus onaj koji ne bi za desetak mečeva za godinu dana uzeo 100 miliona dolara, a da za uzvrat sačuva reputaciju.
Slična priča je i sa veteranima NBA koji navodno igraju za veteranski minimum od par miliona, a pride kaplju spinzorski ugovori od 20+ miliona godišnje.
Sve je to više manje samo biznis, sportisti su biznismeni, a mi se ložimo bzvz.

NADA

pre 2 godine

zato sto mu je tesko da ostavi tenis koji mu je bio takoreci sve.Tenisu je podredio ceo zivot.Treba poceti novu fazu u zivotu prilagoditi se a "najvecu"ljubav zaboraviti.Nije lako.

Billy

pre 2 godine

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.
(mm, 17. avgust 2021 11:07)

Samo sto je razlika u tome sto ce Novak tad imati minimum 25 GS, to je jedina razlika. Priznaceš ne mala razlika, zaista ne mala.

Rothmans

pre 2 godine

Šta želi? Pa to je jasno kao dan, želi da kao 2001 Goran Ivanišević, on sledeće ili 2023 osvoji Vimbldon uspomoć wild card i da tako ode u tenisku penziju kao heroj, da stvori priču za neki Netflix film, jedino tu ima realne šanse za trofej, a zna da bi ga zapadni mediji ovenčali titulom GOAT-a ako bi to stvarno uradio, bez obzira šta Đoković ili Nadal uradili i osvojili do kraja karijere.

Miloš

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa . 
(Andrea Djani, 17. avgust 2021 10:53) 

Novak nece vise osvojiti nijedan Slem.?? Ahahahahahahahahaha pa cudo svih cuda treba da se desi pa da Novak do kraja karijere ne osvoji minimum 4-5 GS. Vi svi očigledno zaboravljate činjenicu da je Novaku tek 34 godine. Jedino na sta se sigurno mozes kladiti, to je da ce Novak trajati jos minimum 2-3 godine. Lik je jednostavno stanje svog tijela doveo da savršenstva, to ce mu omogućiti da na vrhunskom nivou igra opušteno do 36-37 godine. Hahahahahah Novak da karijeru zavrsi sa 20 GS ahahahah

Бранко

pre 2 godine

Зарађује од реклама десет пута више него Новак од турнира, одговор је на сва питања навијача и осталих..

Зналац

pre 2 godine

@Алекса

Ма, опуштено друже...
Не доводим ја у питање то што си написао, све то стоји, сагласан у потпуности.

Мени је кроз главу прошла асоцијација (коју си у свом посту дотакао) везано за рекете које је користио Роџер током своје каријере, а које сам и сам (готово све моделе које је он користио) испробао, а неке и активно користио у мојој играчкој и тренерској каријери.

Што се пак твог питања тиче, претпостављам да мислиш на модел који је претходио црвеном... ПС90 (црни са унутрашњим жутим оквиром... мада, био је и онај црвено-црни, нека прелазна верзија) је свакако опасна тољага, али чини ми се да се Роџер није наиграо истим. Не знам из ког разлога... Такође знам да је јако дуго ”возао” и легендарни ”Ст-Винсент” ПС85 (који је највише промовисао Сампрас), који је ТЕК тољага, и можда 1 промил данашњих професионалаца би се усудио да га играчки користи!

Сам Роџер је, у моменту ”преласка” на нешто већу главу рекета (поменута 97-ица), рекао да би готово сигурно узео пар ГС-ва више да је од почетка играо са том величином главе рекета и нешто већом дебљином рама рекета. За оне које би да знају више - мало већа глава рекета (попут оног који користи Новак или Надал) у комбинацији са ширим рамом, повећава стабилност рекета и тзв. "sweet spot".

У разговору са Ивом Алегром (иначе Роџеровим дугогодишњим Дејвис Куп дубл-саиграчем) сам сазнао и неке друге пикантерије, али предуго би било да овде елаборирам и о томе...

Свако добро!

mr

pre 2 godine

Зашто? Па док је био одушевљен побеђивањем Чилоње, није приметио да стиже фурија која га је одувала 2019 и још увек не може да се опорави од исте. Имао је шансу да оде као победник, а сада ће га пратити кажипрсти у ваздуху.

Mito

pre 2 godine

Koje pitanje? Odgovor je jednostavan, ima višemilionske sponzorske ugovore, sada kao ide na operaciju, pa mora da pauzira, a vratit će se nikad. Živi bili pa videli.

mm

pre 2 godine

Ne znam zbog cega se ne povlaci ali sta god da je u pitanju meni je zbog toga drago,jer sto duze bude prisutan na turu to ce se sve vise blamirati i osipati sopstvenu reputaciju.Covek je za kratko vreme od situacije gde je sve imao u svojim rukama dosao do toga da ga pocinju sazaljevati jer vise ne posjeduje ni jedan ozbiljan rekord.Ako moj Rodzere ako,neka tebe jos par godina pa i ovima koji jos tvrdo i uporno ne odustaju od toga da si najveci,vrlo brzo ces se i njima smuciti.
(RUDO, 17. avgust 2021 10:56)

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.

Darvin

pre 2 godine

Kraj karijere RF nije blizu, nego je kraj.
U tim godinama, posle još jedne operacije, nema šanse da se vrati ozbiljnom igranju tenisa.

reci da se salis

pre 2 godine

A i tog Hurkaca bi dobio...ili da je doktor malo bolje opravio to koleno.
(stvarno, 17. avgust 2021 09:48)

Ovo je genijalno, kakav ekspert.

Petar

pre 2 godine

Možda bi i on prestao da igra, ali Mirka....uh....Mirka je ta koja ga tera da igra i dalje, siguran sam. Pa pogledajte je kako ga gleda kada gubi? Ako uzgubi meč, tek onda je pogledajte taj njen izraz lica i njene oči. Zgromila bi i njega i njegovog protivnika. Imam osećaj da posle izgubljenog meča ne razgovara sa Rodžerom nekoliko dana i soratan spava na ugaonoj garnituri u denvnom boravku.

mi je svaka ka Njegoseva

pre 2 godine

Zato sto ne moze da se povuce do 58. godine jer je potpisao sa 1000 sponzora ugovore kojekakve milijarderske, nema petlju da se odrekne sustece evarske valute.

Dokholiday

pre 2 godine

@Ristovski

On je potpisao ugovor sa Uniqlom na 10 godina a to je bilo ako se ne varam 2017/18 , sto znaci do 2027/28.
Ugovor ga uopste ne obavezuje da igra jer je suludo ocekivati ds igra jos 6 godina ali mora da ih zastupa do kraja ugovora. Sponzorski ugovori su mnogo siri, kompleksniji zahtevniji osim oblacenje majice i sorca na turnirima.

Inspektor Kluzo

pre 2 godine

Zato sto je GOAT koji zeli da se jos bori.Pravi sportski duh.Kakvi ugovori kakve pare covek ima skoro milijardu, a i da ode u penziju dobijace jos.
(Kaiser Roger, 17. avgust 2021 09:45)

Haha, pa da je zbog tog evo i ja bih pozdravio. Rodzer je veliki sportista, ali ovo mu ne treba. Ima jake sponzorske ugovore i jednostavno ne moze da se oprosti tako lako iako njemu sigurno nije do para. Sponzori ga pritiskaju, njima nije u interesu da se on oprosti, velike cifre su u pitanju. To za sportski duh se slazem, a to da zeli jos da se bori, okaci macku o rep. Zna se ko je tata ove igre, to je sad citavom svijetu jasno pa i Rodzeru, ne moze on nista tu uciniti.

Antonio Banderaš

pre 2 godine

Ako je i ovakav nikakav marketinški atraktivan, pa će njegovi navijači da uživaju dok ga 'omladinci' lupaju kao kantu, super. Meni liči na probušenu loptu; samo što nije zaplakao.

Ja

pre 2 godine

Zašto bi se povlacio kada uzima ogroman novac ne igrajuci… zadnje dve godine nije odigrao nista a zaradio koliko svi teniseri zajedno (mislim na ove ispod top 10).
Dali se na taj nacin bruka ili ne, bas ga briga, izgubio je trku najboljeg i sada mu je sve jedno.
Sve u svemu Novak ih je pregazio i tu se vise nista ne moze ni dodati ni oduzeti, samo im je ostalo da pokupe sto vise kesa za penziju.

Ostin A

pre 2 godine

Imati 40 godina i profesionalno se baviti tenisom je samo po sebi uspeh. Ej, pa teniseri se uglavnom povlače sa 30-35 godina. Samo 4 tenisera su bila broj 1 od kada je profesionalnog tenisa a stariji od 31. godinu. Federer, Đoković, Nadal i Agasi.

Inače, čovek je brend sam po sebi. I 2021 će zaraditi na desetine miliona dolara. A da bi te pare zaradio, mora barem negde da igra.

drvobradi

pre 2 godine

@Kaiser Roger
Ali i dalje broji koliko kola mora da prodje na turniru da ne bude u gubitku. U te price o borbi mogu samo zaludjeni fanovi da veruju, on sigurno zna da od toga nema nista.
Sto kaze Carls Barkli, da ljudi preko 40,50g mogu da igraju na vrhunskom nivou ja bih bio dole na parketu, zaradjivao milione i provodio se umesto sto sedim na komentatorskoj poziciji.

očajno pero

pre 2 godine

Igra oz ljubavi prema, e nije tenis već novac. Mirki je nezamislivo da ne padbe odjednom 2-3 miliona evra, dolara ili franaka mesečno. Malo mu što ima sjoro mikijardu na kontu fali mu još 100 evra da završi posao

RUDO

pre 2 godine

Ne znam zbog cega se ne povlaci ali sta god da je u pitanju meni je zbog toga drago,jer sto duze bude prisutan na turu to ce se sve vise blamirati i osipati sopstvenu reputaciju.Covek je za kratko vreme od situacije gde je sve imao u svojim rukama dosao do toga da ga pocinju sazaljevati jer vise ne posjeduje ni jedan ozbiljan rekord.Ako moj Rodzere ako,neka tebe jos par godina pa i ovima koji jos tvrdo i uporno ne odustaju od toga da si najveci,vrlo brzo ces se i njima smuciti.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Zato sto je GOAT koji zeli da se jos bori.Pravi sportski duh.Kakvi ugovori kakve pare covek ima skoro milijardu, a i da ode u penziju dobijace jos.

nada22

pre 2 godine

Ugovori sa sponzorima (možda produženi pre 2-3 godine i ko zna na koliko godina), odnosno penali za NEigranje bez validnog razloga, ali povrede i operacije su sigurno dobar razlog da Federera da ne mora da plaća panele i da se "penzoniše".

Pierre Woodman

pre 2 godine

Dr roddick, jeste, razbio ga je 0:3 u polufinalu AO. Nikad niko nije tako djokovica razbio uzevsi 0 setova naspram protivnikovih 3. Vas toliko boli da vise ne znate ni kako se zovete

Don Kihot

pre 2 godine

SUJETAN I ALAV NA PARE!!!
GOAT VIŠE NIJE,BIĆE TREĆI U ISTORIJI TENISA,NEMA VIŠE GREND SLEM TITULA,OSTAJE MU SAMO "ELEGANCIJA",A TO JE "UMETNIČKI DOJAM" KAO U UMETNIČKOM KLIZANJU NA LEDU,NARAVNO I GOMILA PARA,ALI POZNATO JE,DA SU BOGATI NAJALAVIJI NA PARE!!!

Pametnom nije dosta

pre 2 godine

Prezirem Srbe koji se predstavljaju kao njegovi navijači. Njih ne mogu da podnesem. Hrvatima, Turcima, Arnautima i Mandovima je slobodno da navijaju za koga god žele. Mi Srbi imamo svog šampiona.
(Djido

Jadan li ti je zivot kad mrznju na ljude imas zbog prebacivanja loptice preko mreze. Prvo, ne treba nikog da mrzis, a drugo pored milion bitnih razloga ti si odabrao igru koja sluzi da se gledaoci zabavljaju.

Igorinjo

pre 2 godine

Jednostavno, ogromna zarada od sponzorskih ugovora jer je najpopularniji teniser na svetu. Nije najbolji ali popularnost donosi lovu.

Eee

pre 2 godine

Da se povukao iz tenisa kada je osvojio 20.grend slem, niko više ne bi postavljao pitanje ko je GOAT.
Ovako je to drugačije, ali opet mora i da se razume činjenica da voli tenis, a i tu stoji činjenica da je naravno iz godine u godinu je sve više bogatiji i da to ima najveći uticaj.

Bogoljub

pre 2 godine

Čovek... svi ljudi...
padaju zbog tri razloga:
- zbog slasti (novac i sve što se novcem može kupiti, i naslade)
- zbog vlasti, i
- zbog slave.
Rođa sâm zna šta mu je na čelu rang liste prioriteta, a ja bih rekao da je to novac.

Andrea Djani

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa .

  Зналац

pre 2 godine

@Алекса

Далеко најквалитетнији рекет којим је Роџер играо је Wilson ProStaff Six.One Tour 90 (црвени, са белим словима) и истим освојио све живо.

Сама чињеница да је, услед болних пораза од Надала а затим и Новака, са рекета 90 прешао на рекет 97 (у питању је површина главе рекета), као и шири рам рекета., говори о томе да чак ни његов таленат није био довољан да савлада ту звер од рекета. Тад је заправо и кренуло његово (Роџерово) опадање у играчком смислу.

statuskan

pre 2 godine

Skoro milijardu dolara zaradio od sponzora a Nole "samo" 200 miliona.
Pa se vi pitajte što ga toliko forsiraju?Pa moraju uložene pare nekako da se vrate!

A

pre 2 godine

Zbog dugogodisnjeg plasiranja, i od strane nekih ljudi, usvajanja i najezde jednodimenzionalnih materijalistickih stavova i misljenja morali smo da posmatramo Federera kako 'igra' tenis i snima reklame za Rolex. Ovo nije samo slucaj u tenisu i sportu, nego i u drugim drugim sferama.

Goran

pre 2 godine

Federer se prakticno penzionisao pre vise od godinu dana ali ne ide u penziju zbog sponzora. Ne radi se o tome da Federer nece dobijati pare od sponzora ako se penzionise nego o tome da dok se ne penzionise stalno ce se pricati o njegovom eventualnom povratku i to ce ga drzati u fokusu javnosti i doprinositi njegovim sponzorima. Da ne govorim o tome da je percepcija aktivnog i penzionisanog sportiste kod potrosaca sasvim drugacija. Uzecu samo jedan primer. Brend jednog poznatog proizvodjaca satova iz Svajcarske je perpertual (veciti). Ako taj sat reklamira Federer koji se jos nije penzionisao onda ta reklama proizvodi daleko bolji efekat jer se odmah javlja asocijacija da su i sat i Federer veciti.

DukiNS

pre 2 godine

Federeru je onaj finalni meč 2019te na Vimbldonu ulio poverenje da može da dođe do još jednog Slema. Da se ne lažemo i tad ga je delilo jako malo, onaj servis što je pogodio vrh sajle. Ali, kada je već doživeo povredu sledeće godine i video da oporavak ne ide kako treba, nije morao siliti. Izgleda da će sada probati da se 'zakrpi' malo za iduću godinu i da će završiti karijeru na Vimbldonu.

brm

pre 2 godine

On vjerovatno i sam sebe dozivljava vanserijskim, posebnim, nadsportistom. Svugdje mazen, pazen, pozeljan. Svjestan je da novac kojeg ima, ipak, ne moze nadomjestiti to sto ce u znatnoj mjeri izgubiti kad prestane da igra. I zato zeli da igra, igra ... nadajuci se da ce se, mozda, kasnije lakse suociti sa onim sto je neminovno.
Sto se mene tice, ni malo me ne iritira njegovo prisustvo na terenu, naprotiv. Volim njegovo suocavanje sa Novakom i Nadalom, makar, sad vec, i neravnopravno zbog njegovih godina i povreda. Ako on to zeli pa i po svaku cijenu, zasto bi meni smetalo.
(Olja, 17. avgust 2021 09:55)

A zašto ne bi? Koji je pojam vanserijskog ako ne jedan o najbojih i najvećih tenisera u istoriji igre. Odakle tolika mržnja i zavist?

питам за друга

pre 2 godine

Време учини своје,
па љубави дође крај
Отићи ћу негде далеко,
да те заборавим
Јер ти ме беше све,
ти си ми била истина
У коју се некада давно заклињах ја...

DR

pre 2 godine

GOAT toliko voli tenis.
Ali na zalost ovo je kraj.
Kako ljudi ne kontaju da je to njihov zivot.
Nema blage veze sa lovom jer ima je dovoljno.
On ili Messi i drugi bogatasi.
Zelis da si aktivan i bavis se to sto volis.
On je najvec zvezda belog sporta bez dileme.
Tehnika, elegancija, lakoca igre bez vristanja i napora.
Cak i kad ne igra zaradjuje koliko Nole ili Rafa.

vaso

pre 2 godine

rizikovati da verovatno trajno oštetiš svoje zdravlje, svoje telo radi, još para ili radi još trofeja je za mene velika glupost. Ali znamo šta je čika Anštajn jednom prilikom rekao....

dd

pre 2 godine

kako zasto???pa zbog sponzorskih ugovora...on fakticki ne mora vise nista da osvoji.samo treba da se pojavi na terenu i to je to.u pitanju su milioni koji mu lezu na racun.tako ce i nadal i djokovic..sva trojica su stekli ime,obelezeli istorijsko rivalstvo u tenisu.i to treba naplatiti.sta mislite koliko ce djokovic dobiti sa 40g ako se pojavi na nekom turniru???njihovo je samo da naplate ono sto su za zivota uradili.odigraju prvi mec izgube,odose kuci a na racun leglo "neko"milionce od sponzora zato sto nose majice,patike,opremu...

nikola 58

pre 2 godine

Mogu da zamislim koliko je na novac gadljivi Nola zahtevao za produzenje ugovora sa UNIQLO kada se UNIQLO vise isplatilo da sa Federerom sklopi ugovor na 10 godina za crkavicu od 250 miliona dolara (ne 300 kao sto u tekstu pise), nego da sa Noletom produzi ugovor.

Jah

pre 2 godine

Zato što može. I dalje dobija igrače u top 10, i dalje je među boljima na svetu. To više treba da vam kaže o mladoj generaciji nego o njemu. Kakav je to nivo nivo tenisa ako neko od 40 godina dere klince od 20-25.

Demar Derozan

pre 2 godine

Neverovatno je da se neko bavi Federerom, njegovom odlukom da bude zdrav i posle vrhunske karijere ... on je nedodirljiv, po igri, nacinu ophodjenja, gospodstvu ... postavio je standarde koji su drugima strani i nedostizni ... umesto da de uci od njega, diskutuje se zasto ovo ili ono ... Fed je klasa, i lako je reci da neko treba da uci mnoge stvari od njega, to je mnogo teze u zivotu jer skola mnigima ne ide od ruke.

O RUCK

pre 2 godine

Nezajazljivi zaljubljenik u NOVAC. U tome je jedina istina. Pitam se koji je smisao njegovog zivota u besmislenoj pohlepi za novcem???????

Алекса

pre 2 godine

Далеко најквалитетнији рекет којим је Роџер играо је Wilson ProStaff Six.One Tour 90 (црвени, са белим словима) и истим освојио све живо.

Сама чињеница да је, услед болних пораза од Надала а затим и Новака, са рекета 90 прешао на рекет 97 (у питању је површина главе рекета), као и шири рам рекета., говори о томе да чак ни његов таленат није био довољан да савлада ту звер од рекета. Тад је заправо и кренуло његово (Роџерово) опадање у играчком смислу.
( Зналац, 17. avgust 2021 10:55)

Зналац, не бих улазио у расправу о промени рекета осим да те питам зашто мислиш да је то "звер од рекета" за АТП играча, и зашто мислиш да је већа звер од пс90?

Иначе, ако ниси прочитао мој коментар него би да кажеш нешто о рекетима, нисам писао о Рођи него о маркетингу...

dr. Roddick

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu.

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.

dare slovenac

pre 2 godine

pa dobro, posle takve kariere bilo bi čudno da je u ovom zadnjem videu rekao zbogom...ipak čovek zasluži da se oprosti pred publikom i uz ovacije...

Dragana

pre 2 godine

@Porky's butthole
U tom meču na AO prošle godine jasno se videlo da je povredjen i jedva se kretao posle prvog seta. Možda je njegova najveća greška što je izašao da igra taj meč i zakomplikovao tu povredu. Na završnom mastersu par meseci ranije kad nije bio povredjen on je bukvalno razbio Djokovića tako da sve priče kako mu je Djoković okončao karijeru na Vimbldonu 2019 padaju u vodu. Da nije bilo te povrede sasvim druga priča bi bila, sada već ima više godina i svestan je da će sve teže ići ali ako želi da pokuša opet zašto bi bilo ko od nas ili novinara tražio motive njegove odluke za novu operaciju.

Duško

pre 2 godine

Stoji ta prica sa sponzorima i slicno...Medjutim ipak ga najvise boli sto ce i Djokovic i Nadal biti uspjesniji od njega na kraju karijere sto se tice terena...tesko je sakriti da to nije tacno... to se jednostavno vidi u njegovom pogledu...

mm

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa .
(Andrea Djani, 17. avgust 2021 10:53)

Nece osvojiti ni jedan veliki turnir ako ne racunas Roland Garos jer je on mali turnir? Ili si ipak pomislio to zbog toga sto ga je neko tamo pobedio posle sto godina pa ce ga sad uvek?

da se ne ljubimo

pre 2 godine

na kojem ni na vrhuncu nije uspevao da napravi rezultat, ako izuzmemo 2009. godinu i slučaj "Soderling". Sramota da vas bude za ovu konstataciju, pogledajte koliko finala i polufinala je čovek odigrao na RG, ima jedan čovek koji je osvojio 13 RG i preko toga se nije moglo.

Djido

pre 2 godine

Ja toliko volim Noleta da sam se preždrao leba posle Olimpijade, a daće Bog i posle USO ću lepo da se najedem leba kad izgubi naš šampion.

Vanja

pre 2 godine

Nije mu nista sa kolenom. Gledao sam ga na Losinju krajem jula kako igra tenis. Smejao se i uzivao. Nije ni pogledao u koleno. Jednostavno je, on odlaze odlazak u penziju da bi zadrzao multimilijunske ugovore koje ima. Jasno je njemu da on vise ne moze da osvoji ni ATP 500 turnir. Prejaka je to konkurencija za njega. Koleno je samo izgovor. Djokovic ga je penzionisao jos 2019 godine na Wimbledonu, bas kao i Nadala ove godine na RG. Teske su to traume za obojicu. Ne mogu oni vise da se iskoprcaju iz te nocne more!!!
(the end, 17. avgust 2021 17:48)

Ajde ne lupajte vise gluposti o milionima. Covek vec milijarder (jedini od aktivnih igraca). A sad i firma Running On (on akcionista) ide na burzu i nakon toga ce imati jos milijardu i po.
Otkad je on postao akcionista firma ojacala za 200%.
Mislite zaista da treba da igra radi para? Na kraju 2022 ce imati vise od 2 milijarde.
On jednostavno trazi nacin kako da ozvanici kraj.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Zato sto je GOAT koji zeli da se jos bori.Pravi sportski duh.Kakvi ugovori kakve pare covek ima skoro milijardu, a i da ode u penziju dobijace jos.

Demar Derozan

pre 2 godine

Neverovatno je da se neko bavi Federerom, njegovom odlukom da bude zdrav i posle vrhunske karijere ... on je nedodirljiv, po igri, nacinu ophodjenja, gospodstvu ... postavio je standarde koji su drugima strani i nedostizni ... umesto da de uci od njega, diskutuje se zasto ovo ili ono ... Fed je klasa, i lako je reci da neko treba da uci mnoge stvari od njega, to je mnogo teze u zivotu jer skola mnigima ne ide od ruke.

dr. Roddick

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu.

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.

Djido

pre 2 godine

Prema Federeru sam ravnodušan. Nikako ga ne volim, ali ga i ne mrzim. Svestan sam njegove veličine, značaja za tenis i rekorda koje je držao. To je sve. Ne mislim da je bolji teniser od Novaka, jer to očigledno nije. Nije više ni uspešniji ni trofejniji. Bolji nikada nije ni bio.

Prezirem Srbe koji se predstavljaju kao njegovi navijači. Njih ne mogu da podnesem. Hrvatima, Turcima, Arnautima i Mandovima je slobodno da navijaju za koga god žele. Mi Srbi imamo svog šampiona.

DR

pre 2 godine

GOAT toliko voli tenis.
Ali na zalost ovo je kraj.
Kako ljudi ne kontaju da je to njihov zivot.
Nema blage veze sa lovom jer ima je dovoljno.
On ili Messi i drugi bogatasi.
Zelis da si aktivan i bavis se to sto volis.
On je najvec zvezda belog sporta bez dileme.
Tehnika, elegancija, lakoca igre bez vristanja i napora.
Cak i kad ne igra zaradjuje koliko Nole ili Rafa.

Dragana

pre 2 godine

@Porky's butthole
U tom meču na AO prošle godine jasno se videlo da je povredjen i jedva se kretao posle prvog seta. Možda je njegova najveća greška što je izašao da igra taj meč i zakomplikovao tu povredu. Na završnom mastersu par meseci ranije kad nije bio povredjen on je bukvalno razbio Djokovića tako da sve priče kako mu je Djoković okončao karijeru na Vimbldonu 2019 padaju u vodu. Da nije bilo te povrede sasvim druga priča bi bila, sada već ima više godina i svestan je da će sve teže ići ali ako želi da pokuša opet zašto bi bilo ko od nas ili novinara tražio motive njegove odluke za novu operaciju.

Djido

pre 2 godine

Ja toliko volim Noleta da sam se preždrao leba posle Olimpijade, a daće Bog i posle USO ću lepo da se najedem leba kad izgubi naš šampion.

nikola 58

pre 2 godine

Mogu da zamislim koliko je na novac gadljivi Nola zahtevao za produzenje ugovora sa UNIQLO kada se UNIQLO vise isplatilo da sa Federerom sklopi ugovor na 10 godina za crkavicu od 250 miliona dolara (ne 300 kao sto u tekstu pise), nego da sa Noletom produzi ugovor.

brm

pre 2 godine

On vjerovatno i sam sebe dozivljava vanserijskim, posebnim, nadsportistom. Svugdje mazen, pazen, pozeljan. Svjestan je da novac kojeg ima, ipak, ne moze nadomjestiti to sto ce u znatnoj mjeri izgubiti kad prestane da igra. I zato zeli da igra, igra ... nadajuci se da ce se, mozda, kasnije lakse suociti sa onim sto je neminovno.
Sto se mene tice, ni malo me ne iritira njegovo prisustvo na terenu, naprotiv. Volim njegovo suocavanje sa Novakom i Nadalom, makar, sad vec, i neravnopravno zbog njegovih godina i povreda. Ako on to zeli pa i po svaku cijenu, zasto bi meni smetalo.
(Olja, 17. avgust 2021 09:55)

A zašto ne bi? Koji je pojam vanserijskog ako ne jedan o najbojih i najvećih tenisera u istoriji igre. Odakle tolika mržnja i zavist?

da se ne ljubimo

pre 2 godine

na kojem ni na vrhuncu nije uspevao da napravi rezultat, ako izuzmemo 2009. godinu i slučaj "Soderling". Sramota da vas bude za ovu konstataciju, pogledajte koliko finala i polufinala je čovek odigrao na RG, ima jedan čovek koji je osvojio 13 RG i preko toga se nije moglo.

mm

pre 2 godine

Ne znam zbog cega se ne povlaci ali sta god da je u pitanju meni je zbog toga drago,jer sto duze bude prisutan na turu to ce se sve vise blamirati i osipati sopstvenu reputaciju.Covek je za kratko vreme od situacije gde je sve imao u svojim rukama dosao do toga da ga pocinju sazaljevati jer vise ne posjeduje ni jedan ozbiljan rekord.Ako moj Rodzere ako,neka tebe jos par godina pa i ovima koji jos tvrdo i uporno ne odustaju od toga da si najveci,vrlo brzo ces se i njima smuciti.
(RUDO, 17. avgust 2021 10:56)

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.

Pametnom nije dosta

pre 2 godine

Prezirem Srbe koji se predstavljaju kao njegovi navijači. Njih ne mogu da podnesem. Hrvatima, Turcima, Arnautima i Mandovima je slobodno da navijaju za koga god žele. Mi Srbi imamo svog šampiona.
(Djido

Jadan li ti je zivot kad mrznju na ljude imas zbog prebacivanja loptice preko mreze. Prvo, ne treba nikog da mrzis, a drugo pored milion bitnih razloga ti si odabrao igru koja sluzi da se gledaoci zabavljaju.

srle

pre 2 godine

Biće Federer treći najbolji teniser svih vremena. To uopšte nije loše. Ali on je želeo mnogo više, bio je u takvoj poziciji kakvu retko koji sportista ima, držao je skoro sve važne rekorde u tenisu koji su kasnije oboreni kao kula od karata. Bitan faktor su sponzori, ali se bojim da neko loži Rodžera kako on može nešto da uradi i osvoji grend slem turnir. On je bio ubeđen da će dobiti Hurkača u četvtfinalu, što je zaista bilo nerealno. Očigledno ima loše savetnike, međutim dokle god mu igranje tenisa donosi ogroman novac, nema razloga da se povlači i takav mu je rezon očigledno. Jedino je tragedija u svemu, što će nastaviti da krčmi svoju reputaciju porazima od raznih igrača poput Basilašvilija, Anduhara, Ože Alijasima, Hurkača, a Đoković i Nadal su opet daleko nedostižni.

Andrea Djani

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa .

Jah

pre 2 godine

Zato što može. I dalje dobija igrače u top 10, i dalje je među boljima na svetu. To više treba da vam kaže o mladoj generaciji nego o njemu. Kakav je to nivo nivo tenisa ako neko od 40 godina dere klince od 20-25.

djomla

pre 2 godine

Pa jedno je sigurno, ne zeli da prestane jer obozava taj sport i to mu je zivot. A s druge strane, da ima 7,8 GS “fore” povuko bi se vec pre 3 godine. A ovako bar nekako pokusava pronaci nacin da jos malo otezava posao Noletu i Rafi, ma da svi vidimo da je to prosto nemoguce vise. Kako god, veliki Rozder, nema potrebe po hejtovanju.

tresnjojed

pre 2 godine

Jednostavno, jer je sujetni svajcerski folirant koji ne moze da podnese da Nole i Rafa budu bolji od njega.
Na kraju ce biti, 3. najbolji svih vremena sto i realno zasluzuje.

Бранко

pre 2 godine

Зарађује од реклама десет пута више него Новак од турнира, одговор је на сва питања навијача и осталих..

as

pre 2 godine

Nisam fan Federera ni malo. Ali ima on pravo da radi sa svojim životom šta hoće i da igra do kad hoće. Zašto bi neko bio dužan da svaki svoj aspekt života mora da objašnjava nebeskom narodu, još gore je što danas svaka šuša od naroda misli da sve zna i samo pametuje. Pa šta vi mislite da on nije sam svestan da ne može više ništa da osvoji? Pa čeka da mu vi otvorite oči. Igra čovek i radi šta hoće i kad hoće i koliko hoće. Nije dužan ništa da objašnjava nebeskom narodu koji samo vodi tuđe živote.

40-15 12-13

pre 2 godine

Ja mislio da ovi što igraju na kartu elegancije i iskonskog talenta bivaju pošteđeni, a da se povređuju silovatelji, lopatari, što sve postižu kroz mukotrpan fizički rad.

Eee

pre 2 godine

Da se povukao iz tenisa kada je osvojio 20.grend slem, niko više ne bi postavljao pitanje ko je GOAT.
Ovako je to drugačije, ali opet mora i da se razume činjenica da voli tenis, a i tu stoji činjenica da je naravno iz godine u godinu je sve više bogatiji i da to ima najveći uticaj.

RUDO

pre 2 godine

Ne znam zbog cega se ne povlaci ali sta god da je u pitanju meni je zbog toga drago,jer sto duze bude prisutan na turu to ce se sve vise blamirati i osipati sopstvenu reputaciju.Covek je za kratko vreme od situacije gde je sve imao u svojim rukama dosao do toga da ga pocinju sazaljevati jer vise ne posjeduje ni jedan ozbiljan rekord.Ako moj Rodzere ako,neka tebe jos par godina pa i ovima koji jos tvrdo i uporno ne odustaju od toga da si najveci,vrlo brzo ces se i njima smuciti.

Pierre Woodman

pre 2 godine

Dr roddick, jeste, razbio ga je 0:3 u polufinalu AO. Nikad niko nije tako djokovica razbio uzevsi 0 setova naspram protivnikovih 3. Vas toliko boli da vise ne znate ni kako se zovete

Стева Сигнал

pre 2 godine

Година 2010, Федерер 16 Г.С. титула
Новак 1 Г.С.титула
Година 2021. Федерер 20-||-
Новак. 20-||-
Каква је Ноле машина.Појео их је све за десет година,и не планира да стане.

očajno pero

pre 2 godine

Igra oz ljubavi prema, e nije tenis već novac. Mirki je nezamislivo da ne padbe odjednom 2-3 miliona evra, dolara ili franaka mesečno. Malo mu što ima sjoro mikijardu na kontu fali mu još 100 evra da završi posao

bar malo profesionalnosti molim

pre 2 godine

"Pariz, na kojem ni na vrhuncu nije uspevao da napravi rezultat, ako izuzmemo 2009. "
Covek pored titule ima 4 finala, sto znaci da je u najboljim danima i na sljaci mleo sve osim Rafe...

Ivan

pre 2 godine

Nece taj nikad reci jasno I glasno da se povlaci, nego ce tako pronalazeci raznorazne razloge vecinom izmisljene samo nestati sa javne scene, jednostavno takav je covek......

anica velickovic

pre 2 godine

Zato sto nema hrabrosti da presece i sve vise ide u ambis, od onakvog sportiste dozvolio je da se mrcvari ko prebijena macka...kakva ljubav itd...covek ima 40 godina ne 20, kad je zadnji put pobedio neki bitan mec, sigurna sam da bi batalio da moze ovako je masina za izradu novcanica, cuti i trpi!

VUK

pre 2 godine

Zato što je sebičan. Zato sto je i on sam poverovao u bajku kiju su gradili 20 godina. Da njegove rekorde niko neće srušiti. Zato što nema empatije prema mladim teniserima. Samo je in bitan. Da li još neko može da zaradi novac od tenisa? Da stvori porodicu i egzistenciju? Sve njemu ! E onda prvo Nadal . Njemu su zalepili titulu kralja šljake , a car tenisa se zadivoljno smeškao. I onda se pojavio Đoković koji ne odustaje. Deset godina kao mašina. Sve mu rekorde stigao i prestigao. Potpuno zatečen Federer od nokauta u Wimbldonu 2019 , ne može da stane na noge. Srlja iz greške u grešku. A lepo napravi oproštajni turnir u Bazelu za pamćenje. Ceo teniski svet bi došao i ispratio ga kako dolikuje. Ovako , blamira se neviđeno.

Don Kihot

pre 2 godine

SUJETAN I ALAV NA PARE!!!
GOAT VIŠE NIJE,BIĆE TREĆI U ISTORIJI TENISA,NEMA VIŠE GREND SLEM TITULA,OSTAJE MU SAMO "ELEGANCIJA",A TO JE "UMETNIČKI DOJAM" KAO U UMETNIČKOM KLIZANJU NA LEDU,NARAVNO I GOMILA PARA,ALI POZNATO JE,DA SU BOGATI NAJALAVIJI NA PARE!!!

dare slovenac

pre 2 godine

pa dobro, posle takve kariere bilo bi čudno da je u ovom zadnjem videu rekao zbogom...ipak čovek zasluži da se oprosti pred publikom i uz ovacije...

Mito

pre 2 godine

Koje pitanje? Odgovor je jednostavan, ima višemilionske sponzorske ugovore, sada kao ide na operaciju, pa mora da pauzira, a vratit će se nikad. Živi bili pa videli.

Šou Biznis

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu. 

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.
(dr. Roddick, 17. avgust 2021 09:54)

Da, Ali tada se Novaku nije igralo, zato ga je i dobio...

Znalac

pre 2 godine

treba imati mere i dostojanstva. Iz njegovog ponasanja zadnje 2god.jasno je da su mu samo pare vazne, i igra da bi ispunio ugovore. Tuzno sto mu ni milijarda nije dosta u zivotu

Вук Караџић

pre 2 godine

Може само турнеја Роџер Глобтротерса, на којој Роџер побеђује у инсценираним мечевима, а публика уздише. проблем је само што је Роџер забаван колико и сахрана, могао би само да га вади Анри Леконт или неко други који је заиста интересантан.

Пензија!

reci da se salis

pre 2 godine

A i tog Hurkaca bi dobio...ili da je doktor malo bolje opravio to koleno.
(stvarno, 17. avgust 2021 09:48)

Ovo je genijalno, kakav ekspert.

zuti

pre 2 godine

Pod 1 - novac. Jednostavo bogataši imaju drugačiji pogled na novac, nikad ga ne možeš imati dovoljno + radi se o Švajcarcu.
Pod 2 - kvalitet, zvuči nerealno ali Fedex i dalje dolazi do završnica velikih turnira, i dalje je među 10tak najboljih na svetu i dok je tako i ima motivaciju i dalje nema ni razloga da prestane igrati.
Pod 3 - malo i sujeta. Čovek je 20 godina tretiran kao teniski bog i dan danas je najpopularniji teniser na svetu i verovatno top 50među svim sportašima (iako nije više najbolji po rezultatima na terenu).

O RUCK

pre 2 godine

Nezajazljivi zaljubljenik u NOVAC. U tome je jedina istina. Pitam se koji je smisao njegovog zivota u besmislenoj pohlepi za novcem???????

Алекса

pre 2 godine

PS97RFА је најпродаванији рекет код свих онлајн ритејлера по цени од 200 еврића и више. Спид није ни у топ пет.
Само РФ игра са PS97RFА, док Спидом игра доста АТП играча (сад да ли правим Спидом или Новаковим радикалом, не знам).

Мали број нас рекреативаца заиста може да игра тим PS97RFА рекетом, и већина га има као други сет рекета, или се силује. Рекет је доживео 13 козметичких промена + 2 специјална издања за 7-8 година.
За осталу опрему, сатове, патике немам податке. Али верујем да је ситуација слична. Да није, не би Најк задржао право на РФ лого две године по истеку уговора.

И ту дођемо онда и до цена улазница. Да ли је Рођа у првом колу увек на централном у прајму зато што је то повластица за Рођу или зато што су улазнице за централни најскупље а његови мечеви пуни, чак и у првом колу?

Брат Рођа не сме да престане да буде на туру. Он је највећи појединачни генератор лове за тенис. Џаба Новаку што је највећи тенисер свих времена, они који троше паре га тако не доживљавају.

mi je svaka ka Njegoseva

pre 2 godine

Zato sto ne moze da se povuce do 58. godine jer je potpisao sa 1000 sponzora ugovore kojekakve milijarderske, nema petlju da se odrekne sustece evarske valute.

Billy

pre 2 godine

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.
(mm, 17. avgust 2021 11:07)

Samo sto je razlika u tome sto ce Novak tad imati minimum 25 GS, to je jedina razlika. Priznaceš ne mala razlika, zaista ne mala.

lennox

pre 2 godine

Zasto? Pa zato. Iza svega stoji Mirka. Kao sto Seron Ozborn tera jadnog i onemocalog Ozija da nastupa dok ne crkne na bini, tako i Mirka tera Rodzera da igra dok ga na nosilima ne iznesu sa terena. Zene su cudo... Kad su pare u pitanju ne biraju sredstva. Drze se one stare dobre Makijavelijeve: "Cilj opravdava sredstvo."

Трооки Гавран

pre 2 godine

Zašto? Zato što sa svakom godinom koju je na turu zaradi preko 50 miliona dolara, čak je cifra i skoro 100 miliona. Ali ipak, kao teniser je gotov, i bilo bi pravo vreme da se na Vimbldonu 2022. oprosti od tenisa.

mickey Ward

pre 2 godine

Zavrsio bi taj jos odavno karijeru da se nisu pojavili nadal a pogotovo Novak,ipak mnogo je vece rivalstvo fedexa sa Novakom nego sa nadalom,opet najvece rivalstvo Novak vs Nadal,opet to govori da je ipak Novak br1 ovi ostali nek Se poredjaju kako im volja !..

mikica

pre 2 godine

Zašto, jer je egomanijak koji ne moze da podnese da se pise o velikoj trojki dok Djokovic i Nadal igraju a on u penziji, pa nisu oni krivi sto ga je mama ranije rodila, uostalom treba da joj je zahvalan jer da ke rodjen 86,87 godine, ne bi imao ni 14 grend slemova!

mm

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa .
(Andrea Djani, 17. avgust 2021 10:53)

Nece osvojiti ni jedan veliki turnir ako ne racunas Roland Garos jer je on mali turnir? Ili si ipak pomislio to zbog toga sto ga je neko tamo pobedio posle sto godina pa ce ga sad uvek?

GAJA

pre 2 godine

Andrea,U slučaju da ostane ovako kako jeste sa brojkama,u kom smislu se može raspravljati ko je Goat?Koji bi to parametar ,teniski , išao u Prilog Nadalu i Federeru pa da njih staviš ispred Novaka .

Miloš

pre 2 godine

Nekako mi se čini da je Federer uradio šta i koliko treba i da može bez problema da se povuče , jer Nadal sigurno više neće osvojiti nijedan veliki turnir , dok se za našeg Noleta nadam da hoće , ali posle onog užasa u Tokiju , više nisam siguran , tako da vrlo lako moŸe da se desi da se sva trojica zaustave na broju 20 i da se onda unedogled raspreda ko je najbolji . MoŸda bi to tako i trebalo , jer su ipak njih trojica nešto nestvarno i neponovljivo u istoriji tenisa . 
(Andrea Djani, 17. avgust 2021 10:53) 

Novak nece vise osvojiti nijedan Slem.?? Ahahahahahahahahaha pa cudo svih cuda treba da se desi pa da Novak do kraja karijere ne osvoji minimum 4-5 GS. Vi svi očigledno zaboravljate činjenicu da je Novaku tek 34 godine. Jedino na sta se sigurno mozes kladiti, to je da ce Novak trajati jos minimum 2-3 godine. Lik je jednostavno stanje svog tijela doveo da savršenstva, to ce mu omogućiti da na vrhunskom nivou igra opušteno do 36-37 godine. Hahahahahah Novak da karijeru zavrsi sa 20 GS ahahahah

the end

pre 2 godine

Nije mu nista sa kolenom. Gledao sam ga na Losinju krajem jula kako igra tenis. Smejao se i uzivao. Nije ni pogledao u koleno. Jednostavno je, on odlaze odlazak u penziju da bi zadrzao multimilijunske ugovore koje ima. Jasno je njemu da on vise ne moze da osvoji ni ATP 500 turnir. Prejaka je to konkurencija za njega. Koleno je samo izgovor. Djokovic ga je penzionisao jos 2019 godine na Wimbledonu, bas kao i Nadala ove godine na RG. Teske su to traume za obojicu. Ne mogu oni vise da se iskoprcaju iz te nocne more!!!

Olja

pre 2 godine

On vjerovatno i sam sebe dozivljava vanserijskim, posebnim, nadsportistom. Svugdje mazen, pazen, pozeljan. Svjestan je da novac kojeg ima, ipak, ne moze nadomjestiti to sto ce u znatnoj mjeri izgubiti kad prestane da igra. I zato zeli da igra, igra ... nadajuci se da ce se, mozda, kasnije lakse suociti sa onim sto je neminovno.
Sto se mene tice, ni malo me ne iritira njegovo prisustvo na terenu, naprotiv. Volim njegovo suocavanje sa Novakom i Nadalom, makar, sad vec, i neravnopravno zbog njegovih godina i povreda. Ako on to zeli pa i po svaku cijenu, zasto bi meni smetalo.

DukiNS

pre 2 godine

Federeru je onaj finalni meč 2019te na Vimbldonu ulio poverenje da može da dođe do još jednog Slema. Da se ne lažemo i tad ga je delilo jako malo, onaj servis što je pogodio vrh sajle. Ali, kada je već doživeo povredu sledeće godine i video da oporavak ne ide kako treba, nije morao siliti. Izgleda da će sada probati da se 'zakrpi' malo za iduću godinu i da će završiti karijeru na Vimbldonu.

Petar

pre 2 godine

Možda bi i on prestao da igra, ali Mirka....uh....Mirka je ta koja ga tera da igra i dalje, siguran sam. Pa pogledajte je kako ga gleda kada gubi? Ako uzgubi meč, tek onda je pogledajte taj njen izraz lica i njene oči. Zgromila bi i njega i njegovog protivnika. Imam osećaj da posle izgubljenog meča ne razgovara sa Rodžerom nekoliko dana i soratan spava na ugaonoj garnituri u denvnom boravku.

statuskan

pre 2 godine

Skoro milijardu dolara zaradio od sponzora a Nole "samo" 200 miliona.
Pa se vi pitajte što ga toliko forsiraju?Pa moraju uložene pare nekako da se vrate!

Pierre Woodman

pre 2 godine

Dragana, ja ne znam je li rodja ikad izgubio mec a da nije on lose odigrao ili se povrijedio… dobio ga je u grupi sto je skroz nebitno, par godina ranije ga je isto dobio u grupi pa je posle u finalu dobio po njusci. Na Gs ga nije dobio 9 godina, ali pretpostavljam da je i sa 31 godinim bio star

stvarno

pre 2 godine

Pa sta zasto? Covek je na Vimbldonu dosao u cetvrtfinale. Znaci u najboljih 8 na svetu. Na svetu! A i tog Hurkaca bi dobio da mu je bio bolji dan ili da je doktor malo bolje opravio to koleno. Pa znate koliko ima profesionalnih tenisera koji dobro zive od toga i nikad nisu presli drugo kolo grend slema?! Je l' i njih treba da pitamo zasto? Drugo, ocigledno je da voli tenis. Moj otac je voleo svoj posao (arhitekta) i ni nakon godina za penziju nije hteo da prestane da radi (a mogao je). Eto zasto. Hoce da igra i dobar je. E sad, da me nervira njegovo ponasanje ponekad, nervira me. I da hocu da ga Djokovic prestigne sa bar jos jedno 5 grend slemova, hocu. I da hocu da Djokovic da igra super do ovih godina koje ovaj ima, hocu.

Inspektor Kluzo

pre 2 godine

Zato sto je GOAT koji zeli da se jos bori.Pravi sportski duh.Kakvi ugovori kakve pare covek ima skoro milijardu, a i da ode u penziju dobijace jos.
(Kaiser Roger, 17. avgust 2021 09:45)

Haha, pa da je zbog tog evo i ja bih pozdravio. Rodzer je veliki sportista, ali ovo mu ne treba. Ima jake sponzorske ugovore i jednostavno ne moze da se oprosti tako lako iako njemu sigurno nije do para. Sponzori ga pritiskaju, njima nije u interesu da se on oprosti, velike cifre su u pitanju. To za sportski duh se slazem, a to da zeli jos da se bori, okaci macku o rep. Zna se ko je tata ove igre, to je sad citavom svijetu jasno pa i Rodzeru, ne moze on nista tu uciniti.

Igorinjo

pre 2 godine

Jednostavno, ogromna zarada od sponzorskih ugovora jer je najpopularniji teniser na svetu. Nije najbolji ali popularnost donosi lovu.

luminor

pre 2 godine

Sponzorski ugovori.. o cemu se godinama odje laprda, da Federer igra zbog sponzora.. LoL.. Tom logikom bi Dzordan jos igrao .. Ti ugovori se nece prekinuti kada on zavrsi karijeru, niti ce on placati penale, samo ce napraviti aneks, malo smanjiti brojeve u njima, vjerovatno neke (Rolex) proglasiti dozivotnim i toeto.. On hoce da igra samo zbog takmicarske sujete, hoce da bude prisutan i aktivan, siguran sam da zna da biologija radi protiv njega ali nije mogao da se odupre, sad je shvatio da je kraj aktivnom igranju tenisa, smorio se skroz sto se vidi iz izjave.. Druga stvar koja ga #ebe jeste to sto nije sam na vrhu, bukvalno pred ocima mu jedan covjek uzima sve sto je gradio 20 i kusur godina, nemocan je da to zaustavi.. Sta bi bilo ko od nas radio u toj situaciji, cestitao protivniku? Ma 'ajte.. Srecno u penziji Rodjo, bio si vrhunski zamalo i najbolji, nije mala stvar biti 2 u istoriji nekog sporta

Vanja

pre 2 godine

Nije mu nista sa kolenom. Gledao sam ga na Losinju krajem jula kako igra tenis. Smejao se i uzivao. Nije ni pogledao u koleno. Jednostavno je, on odlaze odlazak u penziju da bi zadrzao multimilijunske ugovore koje ima. Jasno je njemu da on vise ne moze da osvoji ni ATP 500 turnir. Prejaka je to konkurencija za njega. Koleno je samo izgovor. Djokovic ga je penzionisao jos 2019 godine na Wimbledonu, bas kao i Nadala ove godine na RG. Teske su to traume za obojicu. Ne mogu oni vise da se iskoprcaju iz te nocne more!!!
(the end, 17. avgust 2021 17:48)

Ajde ne lupajte vise gluposti o milionima. Covek vec milijarder (jedini od aktivnih igraca). A sad i firma Running On (on akcionista) ide na burzu i nakon toga ce imati jos milijardu i po.
Otkad je on postao akcionista firma ojacala za 200%.
Mislite zaista da treba da igra radi para? Na kraju 2022 ce imati vise od 2 milijarde.
On jednostavno trazi nacin kako da ozvanici kraj.

Gospodin R

pre 2 godine

Poštovanje jednoj teniskoj legendi.
Zašto se nije do sad povukao? Pa do skoro je bio najbolji svih vremena. E sad su velike šanse da ga preteknu i Nadal i Đoković, mada za mene Đoković ga je beć pretekao jer je bolji u međusobnim duelima. E to boli. Pokušava da ostane najbolji svih vremena ali neće moći. Đole, ti si najbolji svih vremena (ne računam ženski tenis jer se tamo nisi ni takmičio).

Bogoljub

pre 2 godine

Čovek... svi ljudi...
padaju zbog tri razloga:
- zbog slasti (novac i sve što se novcem može kupiti, i naslade)
- zbog vlasti, i
- zbog slave.
Rođa sâm zna šta mu je na čelu rang liste prioriteta, a ja bih rekao da je to novac.

питам за друга

pre 2 godine

Време учини своје,
па љубави дође крај
Отићи ћу негде далеко,
да те заборавим
Јер ти ме беше све,
ти си ми била истина
У коју се некада давно заклињах ја...

  Зналац

pre 2 godine

@Алекса

Далеко најквалитетнији рекет којим је Роџер играо је Wilson ProStaff Six.One Tour 90 (црвени, са белим словима) и истим освојио све живо.

Сама чињеница да је, услед болних пораза од Надала а затим и Новака, са рекета 90 прешао на рекет 97 (у питању је површина главе рекета), као и шири рам рекета., говори о томе да чак ни његов таленат није био довољан да савлада ту звер од рекета. Тад је заправо и кренуло његово (Роџерово) опадање у играчком смислу.

mr

pre 2 godine

Зашто? Па док је био одушевљен побеђивањем Чилоње, није приметио да стиже фурија која га је одувала 2019 и још увек не може да се опорави од исте. Имао је шансу да оде као победник, а сада ће га пратити кажипрсти у ваздуху.

BigDan

pre 2 godine

Zasto? Pa on je zlatna koka tenisa, prosle godine zaradio sveukupno 5x sto je Nole (sve reklame i sponzori), zasto je i dalje na Tour-u, hmmmmm? A neee, on je najelegantniji igrac ikad, poezija u udarcima, obozavan svuda... Najveca hipokrizija, sve je $$$$$$$$, ali to malo ljudi shvata...

Eugen

pre 2 godine

Isto tako ce biti i s Nadalom i Djokovicem, za koju godinu kad jos omatore pocecete i njih da sazaljevate... Samo polako. Sve to njih ceka. Samo da jos koju godinu nabiju.
(mm, 17. avgust 2021 11:07)

Za Nadala ne moramo toliko dugo da cekamo. Njega smo poceli vec da sazaljevamo. Nole dolazi na red za ca. 4-5 godine.

Antonio Banderaš

pre 2 godine

Ako je i ovakav nikakav marketinški atraktivan, pa će njegovi navijači da uživaju dok ga 'omladinci' lupaju kao kantu, super. Meni liči na probušenu loptu; samo što nije zaplakao.

NADA

pre 2 godine

zato sto mu je tesko da ostavi tenis koji mu je bio takoreci sve.Tenisu je podredio ceo zivot.Treba poceti novu fazu u zivotu prilagoditi se a "najvecu"ljubav zaboraviti.Nije lako.

Зналац

pre 2 godine

@Алекса

Ма, опуштено друже...
Не доводим ја у питање то што си написао, све то стоји, сагласан у потпуности.

Мени је кроз главу прошла асоцијација (коју си у свом посту дотакао) везано за рекете које је користио Роџер током своје каријере, а које сам и сам (готово све моделе које је он користио) испробао, а неке и активно користио у мојој играчкој и тренерској каријери.

Што се пак твог питања тиче, претпостављам да мислиш на модел који је претходио црвеном... ПС90 (црни са унутрашњим жутим оквиром... мада, био је и онај црвено-црни, нека прелазна верзија) је свакако опасна тољага, али чини ми се да се Роџер није наиграо истим. Не знам из ког разлога... Такође знам да је јако дуго ”возао” и легендарни ”Ст-Винсент” ПС85 (који је највише промовисао Сампрас), који је ТЕК тољага, и можда 1 промил данашњих професионалаца би се усудио да га играчки користи!

Сам Роџер је, у моменту ”преласка” на нешто већу главу рекета (поменута 97-ица), рекао да би готово сигурно узео пар ГС-ва више да је од почетка играо са том величином главе рекета и нешто већом дебљином рама рекета. За оне које би да знају више - мало већа глава рекета (попут оног који користи Новак или Надал) у комбинацији са ширим рамом, повећава стабилност рекета и тзв. "sweet spot".

У разговору са Ивом Алегром (иначе Роџеровим дугогодишњим Дејвис Куп дубл-саиграчем) сам сазнао и неке друге пикантерије, али предуго би било да овде елаборирам и о томе...

Свако добро!

Ja

pre 2 godine

Zašto bi se povlacio kada uzima ogroman novac ne igrajuci… zadnje dve godine nije odigrao nista a zaradio koliko svi teniseri zajedno (mislim na ove ispod top 10).
Dali se na taj nacin bruka ili ne, bas ga briga, izgubio je trku najboljeg i sada mu je sve jedno.
Sve u svemu Novak ih je pregazio i tu se vise nista ne moze ni dodati ni oduzeti, samo im je ostalo da pokupe sto vise kesa za penziju.

dd

pre 2 godine

kako zasto???pa zbog sponzorskih ugovora...on fakticki ne mora vise nista da osvoji.samo treba da se pojavi na terenu i to je to.u pitanju su milioni koji mu lezu na racun.tako ce i nadal i djokovic..sva trojica su stekli ime,obelezeli istorijsko rivalstvo u tenisu.i to treba naplatiti.sta mislite koliko ce djokovic dobiti sa 40g ako se pojavi na nekom turniru???njihovo je samo da naplate ono sto su za zivota uradili.odigraju prvi mec izgube,odose kuci a na racun leglo "neko"milionce od sponzora zato sto nose majice,patike,opremu...

porky's butthole

pre 2 godine

A zasto bi? U zadnjem medjusobnom duelu lagano je pobedio nola na betonu, na zavrsnom mastersu.

Kad mu se igra,i nije povredjen moze da osvoji bilo sta.
(dr. Roddick, 17. avgust 2021 09:54)

Jos kad bi to bila istina gde bi mu kraj bio. Bukvalno u clanku imas napomenuto koji im je bio zadnji duel, ali ti ne citas ides odmah na komentare.
Inace meni ni najmanje ne smeta da igra, ali kada bi bio u stanju da zaista igra, ovo sada je bas mucenje, i za njega i za ljubitelje tenisa.

Šou Biznis

pre 2 godine

Ja samo znam da je Jumko izgubio opkladu kada je tvrdio da Novak nece nikada doci do 20GS titula....znao sam da se nece javiti da ispostuje ono sto mi duguje!

Billy the Kid

pre 2 godine

Nama motacima kablova milijarda se cini kao puuuno para, al' kad pomislis da covek ima cetvoro sitne dece i zenu koja ne radi nije to puno. Gde su racuni za vodu, struju, komunalije... Sve to treba da se plati bajo moj. Brze se istanji milijarda nego sto to mi motaci kablova mislimo. Mora i on svaki franak dvaput da okrene pre nego sto ga potrosi.

rtanj

pre 2 godine

Kako zašto? Pa cela ekipa oko njega, bukvalno svi žele da on nastavi sa igrom, turnirima.... Osim možda Mirke i matorih kojima je manje-više svejedno, dok god je njemu dobro i njima je. Svi ti razni Ljubičići i Lejveri imaju koristi od njega. Kad bi prestao da igra odjednom bi svi morali da traže novi posao, daleko manje para bi tu bilo itd. Plus su tu svi mogući mediji i sponzori. Dakle on je pod velikom presijom praktično SVIH oko sebe da nastavi da igra, pa makar pomoću trikova.... Nije teško preseći kad ti iz dana u dan sufliraju kako možeš, trebaš, uspećeš.....

Rothmans

pre 2 godine

Šta želi? Pa to je jasno kao dan, želi da kao 2001 Goran Ivanišević, on sledeće ili 2023 osvoji Vimbldon uspomoć wild card i da tako ode u tenisku penziju kao heroj, da stvori priču za neki Netflix film, jedino tu ima realne šanse za trofej, a zna da bi ga zapadni mediji ovenčali titulom GOAT-a ako bi to stvarno uradio, bez obzira šta Đoković ili Nadal uradili i osvojili do kraja karijere.

vaso

pre 2 godine

rizikovati da verovatno trajno oštetiš svoje zdravlje, svoje telo radi, još para ili radi još trofeja je za mene velika glupost. Ali znamo šta je čika Anštajn jednom prilikom rekao....

drvobradi

pre 2 godine

@Kaiser Roger
Ali i dalje broji koliko kola mora da prodje na turniru da ne bude u gubitku. U te price o borbi mogu samo zaludjeni fanovi da veruju, on sigurno zna da od toga nema nista.
Sto kaze Carls Barkli, da ljudi preko 40,50g mogu da igraju na vrhunskom nivou ja bih bio dole na parketu, zaradjivao milione i provodio se umesto sto sedim na komentatorskoj poziciji.

A

pre 2 godine

Zbog dugogodisnjeg plasiranja, i od strane nekih ljudi, usvajanja i najezde jednodimenzionalnih materijalistickih stavova i misljenja morali smo da posmatramo Federera kako 'igra' tenis i snima reklame za Rolex. Ovo nije samo slucaj u tenisu i sportu, nego i u drugim drugim sferama.

Goran

pre 2 godine

Federer se prakticno penzionisao pre vise od godinu dana ali ne ide u penziju zbog sponzora. Ne radi se o tome da Federer nece dobijati pare od sponzora ako se penzionise nego o tome da dok se ne penzionise stalno ce se pricati o njegovom eventualnom povratku i to ce ga drzati u fokusu javnosti i doprinositi njegovim sponzorima. Da ne govorim o tome da je percepcija aktivnog i penzionisanog sportiste kod potrosaca sasvim drugacija. Uzecu samo jedan primer. Brend jednog poznatog proizvodjaca satova iz Svajcarske je perpertual (veciti). Ako taj sat reklamira Federer koji se jos nije penzionisao onda ta reklama proizvodi daleko bolji efekat jer se odmah javlja asocijacija da su i sat i Federer veciti.

Dokholiday

pre 2 godine

@Ristovski

On je potpisao ugovor sa Uniqlom na 10 godina a to je bilo ako se ne varam 2017/18 , sto znaci do 2027/28.
Ugovor ga uopste ne obavezuje da igra jer je suludo ocekivati ds igra jos 6 godina ali mora da ih zastupa do kraja ugovora. Sponzorski ugovori su mnogo siri, kompleksniji zahtevniji osim oblacenje majice i sorca na turnirima.

Ostin A

pre 2 godine

Imati 40 godina i profesionalno se baviti tenisom je samo po sebi uspeh. Ej, pa teniseri se uglavnom povlače sa 30-35 godina. Samo 4 tenisera su bila broj 1 od kada je profesionalnog tenisa a stariji od 31. godinu. Federer, Đoković, Nadal i Agasi.

Inače, čovek je brend sam po sebi. I 2021 će zaraditi na desetine miliona dolara. A da bi te pare zaradio, mora barem negde da igra.

Darvin

pre 2 godine

Kraj karijere RF nije blizu, nego je kraj.
U tim godinama, posle još jedne operacije, nema šanse da se vrati ozbiljnom igranju tenisa.

Алекса

pre 2 godine

Далеко најквалитетнији рекет којим је Роџер играо је Wilson ProStaff Six.One Tour 90 (црвени, са белим словима) и истим освојио све живо.

Сама чињеница да је, услед болних пораза од Надала а затим и Новака, са рекета 90 прешао на рекет 97 (у питању је површина главе рекета), као и шири рам рекета., говори о томе да чак ни његов таленат није био довољан да савлада ту звер од рекета. Тад је заправо и кренуло његово (Роџерово) опадање у играчком смислу.
( Зналац, 17. avgust 2021 10:55)

Зналац, не бих улазио у расправу о промени рекета осим да те питам зашто мислиш да је то "звер од рекета" за АТП играча, и зашто мислиш да је већа звер од пс90?

Иначе, ако ниси прочитао мој коментар него би да кажеш нешто о рекетима, нисам писао о Рођи него о маркетингу...

lj

pre 2 godine

Evo neka slobodno lupi minus onaj koji ne bi za desetak mečeva za godinu dana uzeo 100 miliona dolara, a da za uzvrat sačuva reputaciju.
Slična priča je i sa veteranima NBA koji navodno igraju za veteranski minimum od par miliona, a pride kaplju spinzorski ugovori od 20+ miliona godišnje.
Sve je to više manje samo biznis, sportisti su biznismeni, a mi se ložimo bzvz.

nada22

pre 2 godine

Ugovori sa sponzorima (možda produženi pre 2-3 godine i ko zna na koliko godina), odnosno penali za NEigranje bez validnog razloga, ali povrede i operacije su sigurno dobar razlog da Federera da ne mora da plaća panele i da se "penzoniše".

Duško

pre 2 godine

Stoji ta prica sa sponzorima i slicno...Medjutim ipak ga najvise boli sto ce i Djokovic i Nadal biti uspjesniji od njega na kraju karijere sto se tice terena...tesko je sakriti da to nije tacno... to se jednostavno vidi u njegovom pogledu...