Četvrtak, 06.05.2021.

11:00

"Superbad" iz 2007. najsmešniji film ikada?

Izvor: index.hr

"Superbad" iz 2007. najsmešniji film ikada? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

142 Komentari

Sortiraj po:

bionick

pre 2 godine

upravo sam odgledao freddy got fingered na osnovu par komentara ovde. vau, ne znam kako da se izrazim a da mi komentar bude objavljen. definitivno najgluplji film koji sam odgledao pored proslogodisnjeg the old guard, a cak i gori. glup, odvratan, dosadan, amaterski pokusaj komedije, ili cega vec. nabacane random scene prostakluka i odvratluka. neverovatno

oldtimer

pre 2 godine

Za navedenu listu su verovatno glasali ljudi starosti do 35 - 40 godina, zato je takva kakva je. Da li ste čuli, možda i gledali Dvorsku budalu (Deni Kej), filmove o Žandaru iz Sen Tropea, filmove Totoa, Fernandela, Red Skeltona... Neću da pominjem neme filmove. Pa filmske komedije se ne snimaju samo zadnje 2 - 3 decenije.

Milosav

pre 2 godine

Superbad je super film ali sigurno nije najsmesniji. Jonah ima nesto prirodno u sebi da moze mrtav ozbiljan da prica o urnebesnim stvarima. Recimo kada u Wolf of Wall Street objasnjava Di Capriu zbog cega je OK ozeniti se bliskom rodjakom (first cousin).
Pomenuli ste dosta dobrih filmova, dodao bih i Vacation seriju filmova sa Chevy Chase i Griswald porodicom.
U Eurotrip kada odu u Bratislavu a ono sve mrtvo i sivo, krs i lom na ulici, kao da je pala atomska bomba, pojavi se Rade Serbedzija i kaze: Enjoy Brartislava, it's good that you came in the summer, in the winter it can get really depressing! Ili kada im udje onaj perverznjak u kupe!
Dodao bih i My Big Fat Greek Wedding.
Sto se tice toga da li je film smesan veliku ulogu cini i vase znanje jezika na kome je film sniman u ovim sluicajevima engleski, americka verzija. Ponekad je prosto nemoguce prevesti nesto da ima smisla sa jednog jezika na drugi i tu se gubi dosta toga, sto bi se reklo "lost in translation".
Hvala vam sto ste me podsetili na sve ove filmove koje nisam gledao odavno pogledacu obavezno i pocinjem sa Party!

Djoksa

pre 2 godine

Galaxy Quest ili kako je kod nas preveden Galaktičke pustolovine. Majko mila, danima me boleo stomak od smeha. Legendarna scena kad treba galaktička krstarica da krene sa "perona"... I onda kreće da se malo po malo naginje na jednu stranu i onda škripanje.... Bezbroj puta sam gledao taj film i uvek se "slomim" na toj sceni.

Zakeralo

pre 2 godine

Autori liste uopšte nisu načisto sa značenjem pojma "smešno"...
Priznajem da ima filmova, koji nisu iz humorističkog žanra, ali danas već deluju smešno, ali nikada ih zbog toga ne bih svrstao među smešne filmove.

Rade Kornjaca

pre 2 godine

Napoleon Dynamite (2004)

Ono sto je najinteresantnije, taj film uopste nema nekakvu radnju, niti se iko u filmu nasmeje, ali zato kakav film, to se ne moze opisati nego samo pogledati.

Ceo budžet za film je bio oko $400,000, a ukupna zarada filma bila je preko $46 miliona.

U pitanju je jedna prosecna americka nedodjija usred prerije sa galerijom zaludnih, ali nadasve toplih likova koji zive neku svoju paralelnu stvarnost u kojoj je svaka prozaicnost preuvelicana do burleske.

Za razliku od uobičajenog portretisanja američke provincije, gde svi pomalo maštaju o odlasku u neki veliki grad, ovde toga uopste nema: svi su nekako zarobljeni u svojim svakodnevnim tričarijama. Jedini koji pokušava nekakav beg je (meni omiljeni lik u filmu) ujak Riko, koji uz pomoć neke kupljene skalamerije koja treba da glumi vremeplov, pokušava da oživi svoje dečačke dane kad je bio quarterback u svojoj srednjoj školi.

Bravurozno odglumljeno, sjajan odabir karaktera i scenografije, uz svoju nenametljivost i toplinu, ovaj film će vas i nasmejati i nekako vam se uvući pod kožu, izmamivši vam neku toplinu koja će vas povući da odgledate ovaj film nekoliko puta.

Interesantno je da film uopšte ne sadrži nikakve psovke, niti scene seksa, tako da je prikladan za sve generacije.

Apsolutna preporuka.

Misa

pre 2 godine

Big Lebovski je strasan film. Rezija, gluma, muzika, sve je genijalno. A humor je fantastican, viseslojan, dubok i inteligentan. Jedan od najboljih filmova uopste, i generalno strasno duhovit.

realista

pre 2 godine

Zlatna vremena komedija je bilo do 90 tih, otada retko koja je dobra. GOna francuska komedija Velika avantura iz doba II Svetskog rata sa Luj de Finom.

realista

pre 2 godine

Zlatna vremena komedija je bilo do 90 tih, otada retko koja je dobra. Setimo se sjajne francuske komedije Velika avantura iz doba II Svetskog rata sa Luj de Finom.

najjaci

pre 2 godine

film jeste smesan i ok je, e sad da li je najsmesniji ikad, nekom verovatno da a nekom ne kao i svi ostali filmovi generalno bilo kog zanra

dzericak

pre 2 godine

@"Pink panter sa Piterom Selersom, svi delovi."

Gledao sam prvi deo sa Dejvidom Nivenom u aprilu posle jedno 40 godina i nisam našao ništa smešno. E ali zato sam pogledao odmah sutradan prvi nastavak iz serije Pucanj u Tami, koji jeste Pink Panter farsa kakvu znamo. Pojavljuju se inspektor Drajfus koji ganja Kluzoa, kao i batler Kato i automatski popunjavaju praznine iz prvog filma. Za bezvremensku perfekciju imate na jutjubu Čaplinov "Shoulder Arms" gde je nadmašio sam sebe - jer mi njegovi filmovi inače nisu smešni. U pola sata koliko film traje prepoznaćete bar 20 fazona koji su korišćeni u crtanoj seriji Pink Panther. Smenjuju se kao na traci.

Italijanski, češki i naš humor ne prolaze dobro na Zapadu jer ih potiskuje holivudska distribucija - njihovi bioskopi su ucenjeni jer moraju da prikazuju osrednje i lošije holivudske filmove da bi dobili najnoviji blokbaster u vreme Božića i tako ušli u plus.

Od ovih sa liste, Veliki Lebovski, pa onda Deadpool po meni. (Superbad ili nisam gledao ili mi nije bio toliko smešan.) Holivud je imao jedan urnebesan film iz doba pre uvođenja pravila ponašanja na filmu 1940-tih, "The Miracle of Morgan's Creek" tako da ko voli ima ga na netu.

sta god

pre 2 godine

da dopunim, sta mi sad pada na pamet:

wild tales
kitchen stories
soulkitchen
luna papa
balkanski spijun
varljivo leto 68e
2 days in paris
medianeras
me, earl and the dying girl
keeping mum
the full monty
trainspotting
superbad
trainwreck mi je simpatican

a filmovi blama i kreveljenja mi ne prijaju (ben afleck, jim carrey, adam sandler itd)

metall

pre 2 godine

Procitao sam sve komentare i podsetio se nekih vec zaboravljenih komedija, a cudi me da niko jos nije spomenuo legendarni klasik Zena u crvenom. Sjajna komedija, neponovljivi Dzin Vajlder. Takodje, cehoslovacki i francuski filmovi sedamdesetih i osamdesetih su imali odlicne komedije.

box

pre 2 godine

Mi ko mi...pola njih verovatno i nije odgledala film al zanaju da je los i jos nije smesan...Superbad je kultni film, jedan od definisucih momenata subkulture citave generacije. Duhovit je, ali i vise od toga.Filmski je dobar, sadrzinski je dobar. Lansirao je neke od vodecih zvezda Holivuda i zaista dobre glumce ( Ema Stoun, Majkl Cera, Dzona Hil). Meni jedan od omiljenih filmova tzv."mladelacke kulture".

absolutezero

pre 2 godine

Skoro pogledah sa ženom "Zabavu" sa neponovljivim Piterom Selersom. Žena gledala prvi put, ja jedno deseti. Preplakali oboje. Blejk Edvards, genije. Još bih dodao "Veliku avanturu" sa Luj de Finesom i Burvilom, urnebesna komedija.

Maraja

pre 2 godine

Od starijih filmova, "Zabava" je zaista jedan od najsmešnijih filmova koje sam u životu gledala. Nemojte da vas odbije godište filma, i "Maratonci" je mator film, a vrhunski. Od novijih, "Tropic thunder" od američkih, a "Hot fuzz" od britanskih. Naravno, uvek volim da ponovo pogledam klasike, npr "Top secret" i "Hot shots".

Keri

pre 2 godine

Me, myself and Irene je sjajna komedija sa Dzim Kerijem o njegovom bracnoom zivotu u kojem ga zena vara sa postarom crncem koji je pritom patuljak i na kraju odlazi sa njim, a Dzim ostaje sa tri crna sina :)

retroaktivno

pre 2 godine

Sećam se kad sam prvi put gledao Posetioce. Odem u video klub i gledam naslove i vidim taj. Pomislio sam da je neki SF film sa vanzemaljcima. Kad sam pustio nisam moga da verujem kakva ludacka komedija. Stomak me je boleo od smejanja.

Needukovan

pre 2 godine

Sad se setih filma The Little death - 4 ili 5 (ne mogu se setiti sada) naizgled nepovezanih kratkih prica o parovima komsijama i njihovim intimnim zivotima i antologijska scena na kraju filma kada devojka u call centru na video poziv za pomoc gluvonemim poziva po zelji mladog klijenta jednu *kucu* za hot chat i izigrava prenosnika izmedju gluvonemog mladog klijenta i gospodje koju je pozvao za hot chat pri cemu sve ono sto gospodja govori (a pretpostavljate koje je sadrzine s obzirom da je u pitanju vrlo vruc razgovor) prenosi znakovnim jezikom rukama mladom gluvonemom pozivaocu :) Znaci PLAKANJE!!! :D

Vladan R

pre 2 godine

Party sa Piter Selersom, kao i svi delovi Pink Pantera, Ponoćna trka sa Denirom i Gorodinom. Moj rodjak Vini. Na prvu svi smesniji od navedenih, da ne nabrajam više.

Needukovan

pre 2 godine

Nobody calls me Lebowski, you got the wrong guy, I'm the the dude, man.
(Ras, 19. maj 2021 07:38)

Hahahahahaha Daaaaaaaaa, Big Lebowski je FE NO ME NA LAN ! ! ! :):)
Ali ona scena na kuglanju sa Jesus-om hahahahahah

Let me tell you something pendejo. You pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I'll take it away from you, and stick it up your ass and pull the fucking trigger 'til it goes "click." :):):)
Epska scena! :):)

Sta ja znam

pre 2 godine

Meni su smesni recimo 2 days in paris, kitchen stories, soul kitchen, the full monty, bedazzled, keeping mum itd. I superbad mi je bio presmesan kad je izasao. A ove sve navedene u komentarima, meni to nije smesno (svi dzim keriji, hangoveri, ben stileri, adam sandleri, lesli nilseni itd).

p

pre 2 godine

zanimljivo je koliko se smisao za humor moze razlikovati medju individuama. recimo, kada sam gledao harolda i kumara, usne mi ni u jednom trenutku nisu krenule ka osmehu. kao da sam gledao najcrnju dramu, i nije mi bilo jasno kome je to trebalo da bude smesno, mozda deci do 12 godina. a ortak otkino na taj film, stalno ponavljao replike iz njega i izludjivao me.

Nenad

pre 2 godine

Super je film, stalno ga mogu gledati. Preporučuje još i "Knocked up", "40 years old virgin" i "Pineapple expres". Odlične komedije, Set Rogen i u njima glumi.

Keleći Ihenaćo

pre 2 godine

Big lebovski, za početak, svaka scena je antologijska, gluma maestralna a dijalozi urnebesni, film koji tera na smeh i gledanje!

Raci

pre 2 godine

Sasa Baron, Will Farell, Goli Pištolj, Hot Shots, Zamena Identiteta, Ghostbusters, ima filmova...
Sve te liste su besmislene, ili ajde da budem nezniji, trenutne.

JaSam

pre 2 godine

Ma nemate vi pojma. Samo jedno, jedino gledanje filma Zurka (The Party) od Blake Edwardsa sa Piterom Selersom leci sve dusevne tuge ovoga sveta. Ne postoji bolja komedija. Nema. Lista je uzasna.

dubrovnik

pre 2 godine

najteže je napraviti dobru komediju ali lista je preglupa bez Dumb&dumber, Borata, Friday, Hangovera, Truman show a da ne pričam o Monty Pythonu. samo neke koje su meni smiješne, o ukusima se ne raspravlja osim o američkom koji je odvratan.

M

pre 2 godine

Ne znam, mene slabo šta nasmeje što je snimljeno u poslednjih 15 godina sem neki crtani filmovi/serije. Odrastao sam uz komedije 90ih, Edi Marfija, Džim Kerija... Par dobrih komedija sa Robert De Nirom(njeni roditelji, mafijaš pod stresom), Džek Nikolsonom (About Schmidt) ... Bile su tada popularne romantične (Tom Henks, Hju Grant, Kameron Dijaz, Džulija Roberts...) i akcione (Džeki Čen, Mel Gibson, Harison Ford, Vil Smit) komedije.

Sve u svemu, slabo se smejem bilo čemu snimljenom pre 80ih i nakon 2005. recimo iako verovatno imaju neki kvalitet za generaciju za koju su pravljeni.

...Gori, gori, moja gospodjice

pre 2 godine

Postoji razlika izmedju duhovitog i smesnog.Prava komedija je duhovita, a to znaci da nije svima smesna, vec je nekom stala knedla u grlu.A, kada smo vec kod knedli, genijalna cehoslovacka komedija Milosa Formana...

Korona

pre 2 godine

Skoro sam ga gledao i ona scena kad onaj smokljo u naocarima izlazi iz one prodavnice i donosi neku kremu za podmazivanje zenskih. Kad bucko kaze. You dont need that! They are young and ready to go. Nisu 40 and over and dry

Dejan

pre 2 godine

Ja mogu da napisem tri filma na kojima sam se najvise smejao kad sam ih gledao prvi put:
1. Siguran sex - ne znam kako je u originalu, ali je rec u jednom crncu koji pokusava da ima seks sa devojkom ali je ona zahtvna, i on celo vece upada u peripetije dok po gradu trazi kondome, folije i sl.
2. Top secret - kada sam ga gledao, padao sam sa stolice
3. Ko to tamo peva - gledao ga u bioskopu 1981. vristao
Kao klincu, bili su mi smesni filmovi sa Dzeri Luisom i Luj de Finom, a kasnije i sa Robertom Beninijem

Shkot

pre 2 godine

Spomenuti komediju, a da na toj listi nema inspektora Clousaua, i to samo u originalnoj verziji Petera Sellersa, onda ta lista nikako ne može biti kompletna. Da ne zaboravimo i njegov fantastični The party.
Ja bih još izdvojio Tatiov film Moderna Vremena.

Topalović senior.

pre 2 godine

Uh, najsmešniji film ikada? Ogromna lista, ali u top10 ko ne stavi "glupan i tupan", taj za smeh, šalu i zabavu nikada nije čuo!!! Na momente urnebesno smešan, ljudi rođeni osamdesetih i stariji znaju o čemu govorim.

NikolaKG80

pre 2 godine

Meni je Superbad jako drag film, drago mi je što je odabran.

Meni su najsmešniji (najdraži) filmovi:
1) Horrible bosses
2) Dinner for schmucks
3) Date night
4) Let's be cops
5) Superbad
6) 3, 2, 1, Frankie go boom
7) Road trip
8) Dude, where's my car

Možda i nisu toliko dobri, koliko sam ja bio sposobniji da upijem humor

Orient Express

pre 2 godine

Accepted odlična komedija kad klinci koji nisu uspjeli upisati koledž sami naprave univerzitet da bi opravdali kod roditelja... Obavezno pogledati ako već niste. :)))

Jerez

pre 2 godine

Lista je katastrofa. Nema Monti Pajtona, Selersa sa Pink Panterom, Smesne istorije sveta sa Mel Bruksom, Posetioca, Ima li pilota u Avionu, Goli pistolj, Policijske akademije, Zabava sa Selersom, vruci pucnji sa Carli Sinom, i moji omiljeni - Monstrum sa Beninijem, i Top Secret sa Val Kilmerom. Cak i film Oskar sa Staloneom je mnogo bolja komedija od nekih sa liste!!!

Pop Cira

pre 2 godine

cudan mix.... Da ne ulazim u ukuse i da izostavim klasike (Monty Python, MASH, Napoleon Dynamite, Lampoon, Wayne World, Hot Fuzz, Dude Lebovskim NAked Gun, Blues Brothers, Groundhog day, Airplane, Pink Panther, spinal Tap.. ) samo da dodam jos par manje gledanih

Little Miss Sunshine
The death of Stalin
Anchorman
Meet the parents

ls

pre 2 godine

Mislio da sam jedini koji obožava Freddy got fingered, apsolutni haos od filma. Nikad neću zaboraviti to razočarenje u očima kod supruge, dok sam bukvalno hvatao vazduh od smeha.
(teletabis, 18. maj 2021 22:16)

A deo kada je skontao da mora da "udje u zivotinju" je vrhunski?.

ctrl

pre 2 godine

Pamtim da sam kao klinac gledao Monstrum (ako se dobro secam) sa Roberto Beninijem i da sam se smejao kao lud. Nikada ga nisam našao ni na jednoj listi, niti sam pročitao da ga iko spominje. A verovatno je bolji film od svih ovih sa liste, osim Big Lebovskog... Pa, eto, preporuka za nekog ko nije gledao.

vujkesu

pre 2 godine

Humor se menja tokom generacija i
jako je tesko reci sta je smesno ili ne. npr. Carli Caplin i Stanlio i Olio, pa i Edi Marfi nisu ni blizu ove liste, a ostavili su neizbrisiv trag. Nesto sto je bilo smesno pre 50 godina, sada nije i to se stalno menja.

help

pre 2 godine

Hangover 1 - 3, Porky's 1, filmovi parodije braće Zucker i Džima Abrahamsa: Ima li pilota u avionu 1 - 2, Top secret, Hot shots 1 - 3, Goli pištolj 1, 2 1/2 i 33 1/3 , (Scary movies svi su mi bzvz), Mel Brooksovi: Istorija sveta 1- 2, Robin Hood - muškarci u helankama, većina filmova Edija Marfija, Oskar - Stalone, francuski serijal Žandarmi, Posetioci i Mangupi polažu maturu i Mangupi idu na odmor...

s1pac

pre 2 godine

Teško je izabrati najbolju komediju,ali ovih par primera ipak ne pripadaju tu jer ima mnogo onih od kojih stomak zaboli i suze idu na oči.

ниџааааа

pre 2 godine

Fredy got fingered od americkih, a van USA, ne racunajuci nase bisere sa gidrom i ckaljom, engleski Monty Python and the Holy Grail.

toni soprano

pre 2 godine

superbad je odličan ali bih dodao da je sama lista filmova smiješna. valjda su ovi što su sastavljali listu mislili da i ona treba da bude smješna. toliko ima boljih filmova da ne navodim kojima je mjesto na listi.

aco

pre 2 godine

Француски филм "Плакар" је смешнији од свих набројаних филмова. То је само један пример, а има још доста добрих комедија које немају популарност као холивудски филмови.

KoRn

pre 2 godine

Gledao sam ga, pa bukvalno jedno 20-25 puta... Legendarna komedija... nove generacije neće kapirati taj humor...
(Ciki, 18. maj 2021 22:38)
Brt ti kao da je to film iz 1965-te.

KoRn

pre 2 godine

A humoristička serija Rambo 2, 3, 4 i 5? (1 je ipak suviše realan da bi bio komedija).
(PatriJota za tastaturom, 18. maj 2021 22:23)
Aj kaži to Rambu u lice ako si frajer?

teletabis

pre 2 godine

@Nidza

Mislio da sam jedini koji obožava Freddy got fingered, apsolutni haos od filma. Nikad neću zaboraviti to razočarenje u očima kod supruge, dok sam bukvalno hvatao vazduh od smeha.

Nebojša

pre 2 godine

Dobar film je super bad ali odabrati najbolju komediju je jako teško možda i najteže od svih žanrova dok će te dobar horor uvek uplašiti komedija dosta zavisi i od raspoloženja i od toga dali si razumeo humor.

Aron

pre 2 godine

Pa sad malo ga preterase, mislim nije loš film ali daleko od toga da je najbolji. On spada možda medju najbolje u zadnjih dvadeset godina ali ne ikada. Moja lista bi izgledala ovako.

1. Glupan I Tupan
2. Posetioci
3. Lažov, Lažov
4. Veliki Lebovski
5. Goli U Sedlu
6. Neki To Vole Vruće
7. Space Balls
8. Smešna Strana Istorije
9. Žitije Brajanovo
10. Isterivaci Duhova

Aron

pre 2 godine

Ako bi uzeo u obzir "Superbad" napravio listu deset najboljih komedija u zadnjih dvadeset godina koja bi izgledala ovako.

1. Borat
2. Euro trip
3. Taladega Nights
4. Superbad
5. Scary Movie
6. Scary Movie 3
7. Tropic Thunder
8. Old School
9. Click
10. Bruce Almighty

Ciki

pre 2 godine

Možda nije najsmešniji film ikada, ali jeste vrhunska novija komedija. Među najboljim u poslednje vreme.
(Gojko, 18. maj 2021 21:50) Skorije vreme? Film je star skoro 15 godina...

ivke

pre 2 godine

Ja sam prosto odusevljen sto u komentarima ima ljudi kojima se svidja film Fredy got fingered . Lose ocenjen od strane kritika ali meni su bukvalno suze isle . Tom Green je genije humora .

Боки

pre 2 godine

Капирам да ти стручњаци имају максимално 17год. Чуј америчка пита и ноћ у музеју у топ10, јооој...

Dovla

pre 2 godine

Dobar je Superbed ali American Pie je ipak ispred a mozda i Mean Girls. Fali tu Euro Trip, nikad se nisam vise smejao nego kad sam taj film gledao.

Srđa Zlopogleđa

pre 2 godine

Veliki Lebovski odlična komedija... Dedpul ok... Škola roka super zabavan film... Mean girls nije loš... Superbad prosečan film.... na momente smešan... kao i ostatak liste...

Боки

pre 2 godine

Капирам да ти стручњаци имају максимално 17год. Чуј америчка пита и ноћ у музеју у топ10, јооој...

KoRn

pre 2 godine

Gledao sam ga, pa bukvalno jedno 20-25 puta... Legendarna komedija... nove generacije neće kapirati taj humor...
(Ciki, 18. maj 2021 22:38)
Brt ti kao da je to film iz 1965-te.

ctrl

pre 2 godine

Pamtim da sam kao klinac gledao Monstrum (ako se dobro secam) sa Roberto Beninijem i da sam se smejao kao lud. Nikada ga nisam našao ni na jednoj listi, niti sam pročitao da ga iko spominje. A verovatno je bolji film od svih ovih sa liste, osim Big Lebovskog... Pa, eto, preporuka za nekog ko nije gledao.

KoRn

pre 2 godine

A humoristička serija Rambo 2, 3, 4 i 5? (1 je ipak suviše realan da bi bio komedija).
(PatriJota za tastaturom, 18. maj 2021 22:23)
Aj kaži to Rambu u lice ako si frajer?

vujkesu

pre 2 godine

Humor se menja tokom generacija i
jako je tesko reci sta je smesno ili ne. npr. Carli Caplin i Stanlio i Olio, pa i Edi Marfi nisu ni blizu ove liste, a ostavili su neizbrisiv trag. Nesto sto je bilo smesno pre 50 godina, sada nije i to se stalno menja.

Srđa Zlopogleđa

pre 2 godine

Veliki Lebovski odlična komedija... Dedpul ok... Škola roka super zabavan film... Mean girls nije loš... Superbad prosečan film.... na momente smešan... kao i ostatak liste...

Aron

pre 2 godine

Pa sad malo ga preterase, mislim nije loš film ali daleko od toga da je najbolji. On spada možda medju najbolje u zadnjih dvadeset godina ali ne ikada. Moja lista bi izgledala ovako.

1. Glupan I Tupan
2. Posetioci
3. Lažov, Lažov
4. Veliki Lebovski
5. Goli U Sedlu
6. Neki To Vole Vruće
7. Space Balls
8. Smešna Strana Istorije
9. Žitije Brajanovo
10. Isterivaci Duhova

Nebojša

pre 2 godine

Dobar film je super bad ali odabrati najbolju komediju je jako teško možda i najteže od svih žanrova dok će te dobar horor uvek uplašiti komedija dosta zavisi i od raspoloženja i od toga dali si razumeo humor.

help

pre 2 godine

Hangover 1 - 3, Porky's 1, filmovi parodije braće Zucker i Džima Abrahamsa: Ima li pilota u avionu 1 - 2, Top secret, Hot shots 1 - 3, Goli pištolj 1, 2 1/2 i 33 1/3 , (Scary movies svi su mi bzvz), Mel Brooksovi: Istorija sveta 1- 2, Robin Hood - muškarci u helankama, većina filmova Edija Marfija, Oskar - Stalone, francuski serijal Žandarmi, Posetioci i Mangupi polažu maturu i Mangupi idu na odmor...

toni soprano

pre 2 godine

superbad je odličan ali bih dodao da je sama lista filmova smiješna. valjda su ovi što su sastavljali listu mislili da i ona treba da bude smješna. toliko ima boljih filmova da ne navodim kojima je mjesto na listi.

aco

pre 2 godine

Француски филм "Плакар" је смешнији од свих набројаних филмова. То је само један пример, а има још доста добрих комедија које немају популарност као холивудски филмови.

teletabis

pre 2 godine

@Nidza

Mislio da sam jedini koji obožava Freddy got fingered, apsolutni haos od filma. Nikad neću zaboraviti to razočarenje u očima kod supruge, dok sam bukvalno hvatao vazduh od smeha.

Ciki

pre 2 godine

Možda nije najsmešniji film ikada, ali jeste vrhunska novija komedija. Među najboljim u poslednje vreme.
(Gojko, 18. maj 2021 21:50) Skorije vreme? Film je star skoro 15 godina...

ниџааааа

pre 2 godine

Fredy got fingered od americkih, a van USA, ne racunajuci nase bisere sa gidrom i ckaljom, engleski Monty Python and the Holy Grail.

ivke

pre 2 godine

Ja sam prosto odusevljen sto u komentarima ima ljudi kojima se svidja film Fredy got fingered . Lose ocenjen od strane kritika ali meni su bukvalno suze isle . Tom Green je genije humora .

Dovla

pre 2 godine

Dobar je Superbed ali American Pie je ipak ispred a mozda i Mean Girls. Fali tu Euro Trip, nikad se nisam vise smejao nego kad sam taj film gledao.

JaSam

pre 2 godine

Ma nemate vi pojma. Samo jedno, jedino gledanje filma Zurka (The Party) od Blake Edwardsa sa Piterom Selersom leci sve dusevne tuge ovoga sveta. Ne postoji bolja komedija. Nema. Lista je uzasna.

s1pac

pre 2 godine

Teško je izabrati najbolju komediju,ali ovih par primera ipak ne pripadaju tu jer ima mnogo onih od kojih stomak zaboli i suze idu na oči.

Jerez

pre 2 godine

Lista je katastrofa. Nema Monti Pajtona, Selersa sa Pink Panterom, Smesne istorije sveta sa Mel Bruksom, Posetioca, Ima li pilota u Avionu, Goli pistolj, Policijske akademije, Zabava sa Selersom, vruci pucnji sa Carli Sinom, i moji omiljeni - Monstrum sa Beninijem, i Top Secret sa Val Kilmerom. Cak i film Oskar sa Staloneom je mnogo bolja komedija od nekih sa liste!!!

p

pre 2 godine

zanimljivo je koliko se smisao za humor moze razlikovati medju individuama. recimo, kada sam gledao harolda i kumara, usne mi ni u jednom trenutku nisu krenule ka osmehu. kao da sam gledao najcrnju dramu, i nije mi bilo jasno kome je to trebalo da bude smesno, mozda deci do 12 godina. a ortak otkino na taj film, stalno ponavljao replike iz njega i izludjivao me.

Shkot

pre 2 godine

Spomenuti komediju, a da na toj listi nema inspektora Clousaua, i to samo u originalnoj verziji Petera Sellersa, onda ta lista nikako ne može biti kompletna. Da ne zaboravimo i njegov fantastični The party.
Ja bih još izdvojio Tatiov film Moderna Vremena.

Keleći Ihenaćo

pre 2 godine

Big lebovski, za početak, svaka scena je antologijska, gluma maestralna a dijalozi urnebesni, film koji tera na smeh i gledanje!

ls

pre 2 godine

Mislio da sam jedini koji obožava Freddy got fingered, apsolutni haos od filma. Nikad neću zaboraviti to razočarenje u očima kod supruge, dok sam bukvalno hvatao vazduh od smeha.
(teletabis, 18. maj 2021 22:16)

A deo kada je skontao da mora da "udje u zivotinju" je vrhunski?.

dubrovnik

pre 2 godine

najteže je napraviti dobru komediju ali lista je preglupa bez Dumb&dumber, Borata, Friday, Hangovera, Truman show a da ne pričam o Monty Pythonu. samo neke koje su meni smiješne, o ukusima se ne raspravlja osim o američkom koji je odvratan.

Dejan

pre 2 godine

Ja mogu da napisem tri filma na kojima sam se najvise smejao kad sam ih gledao prvi put:
1. Siguran sex - ne znam kako je u originalu, ali je rec u jednom crncu koji pokusava da ima seks sa devojkom ali je ona zahtvna, i on celo vece upada u peripetije dok po gradu trazi kondome, folije i sl.
2. Top secret - kada sam ga gledao, padao sam sa stolice
3. Ko to tamo peva - gledao ga u bioskopu 1981. vristao
Kao klincu, bili su mi smesni filmovi sa Dzeri Luisom i Luj de Finom, a kasnije i sa Robertom Beninijem

oldtimer

pre 2 godine

Za navedenu listu su verovatno glasali ljudi starosti do 35 - 40 godina, zato je takva kakva je. Da li ste čuli, možda i gledali Dvorsku budalu (Deni Kej), filmove o Žandaru iz Sen Tropea, filmove Totoa, Fernandela, Red Skeltona... Neću da pominjem neme filmove. Pa filmske komedije se ne snimaju samo zadnje 2 - 3 decenije.

Aron

pre 2 godine

Ako bi uzeo u obzir "Superbad" napravio listu deset najboljih komedija u zadnjih dvadeset godina koja bi izgledala ovako.

1. Borat
2. Euro trip
3. Taladega Nights
4. Superbad
5. Scary Movie
6. Scary Movie 3
7. Tropic Thunder
8. Old School
9. Click
10. Bruce Almighty

M

pre 2 godine

Ne znam, mene slabo šta nasmeje što je snimljeno u poslednjih 15 godina sem neki crtani filmovi/serije. Odrastao sam uz komedije 90ih, Edi Marfija, Džim Kerija... Par dobrih komedija sa Robert De Nirom(njeni roditelji, mafijaš pod stresom), Džek Nikolsonom (About Schmidt) ... Bile su tada popularne romantične (Tom Henks, Hju Grant, Kameron Dijaz, Džulija Roberts...) i akcione (Džeki Čen, Mel Gibson, Harison Ford, Vil Smit) komedije.

Sve u svemu, slabo se smejem bilo čemu snimljenom pre 80ih i nakon 2005. recimo iako verovatno imaju neki kvalitet za generaciju za koju su pravljeni.

Topalović senior.

pre 2 godine

Uh, najsmešniji film ikada? Ogromna lista, ali u top10 ko ne stavi "glupan i tupan", taj za smeh, šalu i zabavu nikada nije čuo!!! Na momente urnebesno smešan, ljudi rođeni osamdesetih i stariji znaju o čemu govorim.

Raci

pre 2 godine

Sasa Baron, Will Farell, Goli Pištolj, Hot Shots, Zamena Identiteta, Ghostbusters, ima filmova...
Sve te liste su besmislene, ili ajde da budem nezniji, trenutne.

...Gori, gori, moja gospodjice

pre 2 godine

Postoji razlika izmedju duhovitog i smesnog.Prava komedija je duhovita, a to znaci da nije svima smesna, vec je nekom stala knedla u grlu.A, kada smo vec kod knedli, genijalna cehoslovacka komedija Milosa Formana...

retroaktivno

pre 2 godine

Sećam se kad sam prvi put gledao Posetioce. Odem u video klub i gledam naslove i vidim taj. Pomislio sam da je neki SF film sa vanzemaljcima. Kad sam pustio nisam moga da verujem kakva ludacka komedija. Stomak me je boleo od smejanja.

Misa

pre 2 godine

Big Lebovski je strasan film. Rezija, gluma, muzika, sve je genijalno. A humor je fantastican, viseslojan, dubok i inteligentan. Jedan od najboljih filmova uopste, i generalno strasno duhovit.

Vladan R

pre 2 godine

Party sa Piter Selersom, kao i svi delovi Pink Pantera, Ponoćna trka sa Denirom i Gorodinom. Moj rodjak Vini. Na prvu svi smesniji od navedenih, da ne nabrajam više.

metall

pre 2 godine

Procitao sam sve komentare i podsetio se nekih vec zaboravljenih komedija, a cudi me da niko jos nije spomenuo legendarni klasik Zena u crvenom. Sjajna komedija, neponovljivi Dzin Vajlder. Takodje, cehoslovacki i francuski filmovi sedamdesetih i osamdesetih su imali odlicne komedije.

Pop Cira

pre 2 godine

cudan mix.... Da ne ulazim u ukuse i da izostavim klasike (Monty Python, MASH, Napoleon Dynamite, Lampoon, Wayne World, Hot Fuzz, Dude Lebovskim NAked Gun, Blues Brothers, Groundhog day, Airplane, Pink Panther, spinal Tap.. ) samo da dodam jos par manje gledanih

Little Miss Sunshine
The death of Stalin
Anchorman
Meet the parents

absolutezero

pre 2 godine

Skoro pogledah sa ženom "Zabavu" sa neponovljivim Piterom Selersom. Žena gledala prvi put, ja jedno deseti. Preplakali oboje. Blejk Edvards, genije. Još bih dodao "Veliku avanturu" sa Luj de Finesom i Burvilom, urnebesna komedija.

box

pre 2 godine

Mi ko mi...pola njih verovatno i nije odgledala film al zanaju da je los i jos nije smesan...Superbad je kultni film, jedan od definisucih momenata subkulture citave generacije. Duhovit je, ali i vise od toga.Filmski je dobar, sadrzinski je dobar. Lansirao je neke od vodecih zvezda Holivuda i zaista dobre glumce ( Ema Stoun, Majkl Cera, Dzona Hil). Meni jedan od omiljenih filmova tzv."mladelacke kulture".

Nenad

pre 2 godine

Super je film, stalno ga mogu gledati. Preporučuje još i "Knocked up", "40 years old virgin" i "Pineapple expres". Odlične komedije, Set Rogen i u njima glumi.

Maraja

pre 2 godine

Od starijih filmova, "Zabava" je zaista jedan od najsmešnijih filmova koje sam u životu gledala. Nemojte da vas odbije godište filma, i "Maratonci" je mator film, a vrhunski. Od novijih, "Tropic thunder" od američkih, a "Hot fuzz" od britanskih. Naravno, uvek volim da ponovo pogledam klasike, npr "Top secret" i "Hot shots".

Rade Kornjaca

pre 2 godine

Napoleon Dynamite (2004)

Ono sto je najinteresantnije, taj film uopste nema nekakvu radnju, niti se iko u filmu nasmeje, ali zato kakav film, to se ne moze opisati nego samo pogledati.

Ceo budžet za film je bio oko $400,000, a ukupna zarada filma bila je preko $46 miliona.

U pitanju je jedna prosecna americka nedodjija usred prerije sa galerijom zaludnih, ali nadasve toplih likova koji zive neku svoju paralelnu stvarnost u kojoj je svaka prozaicnost preuvelicana do burleske.

Za razliku od uobičajenog portretisanja američke provincije, gde svi pomalo maštaju o odlasku u neki veliki grad, ovde toga uopste nema: svi su nekako zarobljeni u svojim svakodnevnim tričarijama. Jedini koji pokušava nekakav beg je (meni omiljeni lik u filmu) ujak Riko, koji uz pomoć neke kupljene skalamerije koja treba da glumi vremeplov, pokušava da oživi svoje dečačke dane kad je bio quarterback u svojoj srednjoj školi.

Bravurozno odglumljeno, sjajan odabir karaktera i scenografije, uz svoju nenametljivost i toplinu, ovaj film će vas i nasmejati i nekako vam se uvući pod kožu, izmamivši vam neku toplinu koja će vas povući da odgledate ovaj film nekoliko puta.

Interesantno je da film uopšte ne sadrži nikakve psovke, niti scene seksa, tako da je prikladan za sve generacije.

Apsolutna preporuka.

realista

pre 2 godine

Zlatna vremena komedija je bilo do 90 tih, otada retko koja je dobra. Setimo se sjajne francuske komedije Velika avantura iz doba II Svetskog rata sa Luj de Finom.

bionick

pre 2 godine

upravo sam odgledao freddy got fingered na osnovu par komentara ovde. vau, ne znam kako da se izrazim a da mi komentar bude objavljen. definitivno najgluplji film koji sam odgledao pored proslogodisnjeg the old guard, a cak i gori. glup, odvratan, dosadan, amaterski pokusaj komedije, ili cega vec. nabacane random scene prostakluka i odvratluka. neverovatno

Orient Express

pre 2 godine

Accepted odlična komedija kad klinci koji nisu uspjeli upisati koledž sami naprave univerzitet da bi opravdali kod roditelja... Obavezno pogledati ako već niste. :)))

Needukovan

pre 2 godine

Nobody calls me Lebowski, you got the wrong guy, I'm the the dude, man.
(Ras, 19. maj 2021 07:38)

Hahahahahaha Daaaaaaaaa, Big Lebowski je FE NO ME NA LAN ! ! ! :):)
Ali ona scena na kuglanju sa Jesus-om hahahahahah

Let me tell you something pendejo. You pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I'll take it away from you, and stick it up your ass and pull the fucking trigger 'til it goes "click." :):):)
Epska scena! :):)

realista

pre 2 godine

Zlatna vremena komedija je bilo do 90 tih, otada retko koja je dobra. GOna francuska komedija Velika avantura iz doba II Svetskog rata sa Luj de Finom.

Djoksa

pre 2 godine

Galaxy Quest ili kako je kod nas preveden Galaktičke pustolovine. Majko mila, danima me boleo stomak od smeha. Legendarna scena kad treba galaktička krstarica da krene sa "perona"... I onda kreće da se malo po malo naginje na jednu stranu i onda škripanje.... Bezbroj puta sam gledao taj film i uvek se "slomim" na toj sceni.

Needukovan

pre 2 godine

Sad se setih filma The Little death - 4 ili 5 (ne mogu se setiti sada) naizgled nepovezanih kratkih prica o parovima komsijama i njihovim intimnim zivotima i antologijska scena na kraju filma kada devojka u call centru na video poziv za pomoc gluvonemim poziva po zelji mladog klijenta jednu *kucu* za hot chat i izigrava prenosnika izmedju gluvonemog mladog klijenta i gospodje koju je pozvao za hot chat pri cemu sve ono sto gospodja govori (a pretpostavljate koje je sadrzine s obzirom da je u pitanju vrlo vruc razgovor) prenosi znakovnim jezikom rukama mladom gluvonemom pozivaocu :) Znaci PLAKANJE!!! :D

Keri

pre 2 godine

Me, myself and Irene je sjajna komedija sa Dzim Kerijem o njegovom bracnoom zivotu u kojem ga zena vara sa postarom crncem koji je pritom patuljak i na kraju odlazi sa njim, a Dzim ostaje sa tri crna sina :)

Zakeralo

pre 2 godine

Autori liste uopšte nisu načisto sa značenjem pojma "smešno"...
Priznajem da ima filmova, koji nisu iz humorističkog žanra, ali danas već deluju smešno, ali nikada ih zbog toga ne bih svrstao među smešne filmove.

Korona

pre 2 godine

Skoro sam ga gledao i ona scena kad onaj smokljo u naocarima izlazi iz one prodavnice i donosi neku kremu za podmazivanje zenskih. Kad bucko kaze. You dont need that! They are young and ready to go. Nisu 40 and over and dry

sta god

pre 2 godine

da dopunim, sta mi sad pada na pamet:

wild tales
kitchen stories
soulkitchen
luna papa
balkanski spijun
varljivo leto 68e
2 days in paris
medianeras
me, earl and the dying girl
keeping mum
the full monty
trainspotting
superbad
trainwreck mi je simpatican

a filmovi blama i kreveljenja mi ne prijaju (ben afleck, jim carrey, adam sandler itd)

najjaci

pre 2 godine

film jeste smesan i ok je, e sad da li je najsmesniji ikad, nekom verovatno da a nekom ne kao i svi ostali filmovi generalno bilo kog zanra

Milosav

pre 2 godine

Superbad je super film ali sigurno nije najsmesniji. Jonah ima nesto prirodno u sebi da moze mrtav ozbiljan da prica o urnebesnim stvarima. Recimo kada u Wolf of Wall Street objasnjava Di Capriu zbog cega je OK ozeniti se bliskom rodjakom (first cousin).
Pomenuli ste dosta dobrih filmova, dodao bih i Vacation seriju filmova sa Chevy Chase i Griswald porodicom.
U Eurotrip kada odu u Bratislavu a ono sve mrtvo i sivo, krs i lom na ulici, kao da je pala atomska bomba, pojavi se Rade Serbedzija i kaze: Enjoy Brartislava, it's good that you came in the summer, in the winter it can get really depressing! Ili kada im udje onaj perverznjak u kupe!
Dodao bih i My Big Fat Greek Wedding.
Sto se tice toga da li je film smesan veliku ulogu cini i vase znanje jezika na kome je film sniman u ovim sluicajevima engleski, americka verzija. Ponekad je prosto nemoguce prevesti nesto da ima smisla sa jednog jezika na drugi i tu se gubi dosta toga, sto bi se reklo "lost in translation".
Hvala vam sto ste me podsetili na sve ove filmove koje nisam gledao odavno pogledacu obavezno i pocinjem sa Party!

NikolaKG80

pre 2 godine

Meni je Superbad jako drag film, drago mi je što je odabran.

Meni su najsmešniji (najdraži) filmovi:
1) Horrible bosses
2) Dinner for schmucks
3) Date night
4) Let's be cops
5) Superbad
6) 3, 2, 1, Frankie go boom
7) Road trip
8) Dude, where's my car

Možda i nisu toliko dobri, koliko sam ja bio sposobniji da upijem humor

Sta ja znam

pre 2 godine

Meni su smesni recimo 2 days in paris, kitchen stories, soul kitchen, the full monty, bedazzled, keeping mum itd. I superbad mi je bio presmesan kad je izasao. A ove sve navedene u komentarima, meni to nije smesno (svi dzim keriji, hangoveri, ben stileri, adam sandleri, lesli nilseni itd).

dzericak

pre 2 godine

@"Pink panter sa Piterom Selersom, svi delovi."

Gledao sam prvi deo sa Dejvidom Nivenom u aprilu posle jedno 40 godina i nisam našao ništa smešno. E ali zato sam pogledao odmah sutradan prvi nastavak iz serije Pucanj u Tami, koji jeste Pink Panter farsa kakvu znamo. Pojavljuju se inspektor Drajfus koji ganja Kluzoa, kao i batler Kato i automatski popunjavaju praznine iz prvog filma. Za bezvremensku perfekciju imate na jutjubu Čaplinov "Shoulder Arms" gde je nadmašio sam sebe - jer mi njegovi filmovi inače nisu smešni. U pola sata koliko film traje prepoznaćete bar 20 fazona koji su korišćeni u crtanoj seriji Pink Panther. Smenjuju se kao na traci.

Italijanski, češki i naš humor ne prolaze dobro na Zapadu jer ih potiskuje holivudska distribucija - njihovi bioskopi su ucenjeni jer moraju da prikazuju osrednje i lošije holivudske filmove da bi dobili najnoviji blokbaster u vreme Božića i tako ušli u plus.

Od ovih sa liste, Veliki Lebovski, pa onda Deadpool po meni. (Superbad ili nisam gledao ili mi nije bio toliko smešan.) Holivud je imao jedan urnebesan film iz doba pre uvođenja pravila ponašanja na filmu 1940-tih, "The Miracle of Morgan's Creek" tako da ko voli ima ga na netu.

Aron

pre 2 godine

Pa sad malo ga preterase, mislim nije loš film ali daleko od toga da je najbolji. On spada možda medju najbolje u zadnjih dvadeset godina ali ne ikada. Moja lista bi izgledala ovako.

1. Glupan I Tupan
2. Posetioci
3. Lažov, Lažov
4. Veliki Lebovski
5. Goli U Sedlu
6. Neki To Vole Vruće
7. Space Balls
8. Smešna Strana Istorije
9. Žitije Brajanovo
10. Isterivaci Duhova

Dovla

pre 2 godine

Dobar je Superbed ali American Pie je ipak ispred a mozda i Mean Girls. Fali tu Euro Trip, nikad se nisam vise smejao nego kad sam taj film gledao.

Aron

pre 2 godine

Ako bi uzeo u obzir "Superbad" napravio listu deset najboljih komedija u zadnjih dvadeset godina koja bi izgledala ovako.

1. Borat
2. Euro trip
3. Taladega Nights
4. Superbad
5. Scary Movie
6. Scary Movie 3
7. Tropic Thunder
8. Old School
9. Click
10. Bruce Almighty

Srđa Zlopogleđa

pre 2 godine

Veliki Lebovski odlična komedija... Dedpul ok... Škola roka super zabavan film... Mean girls nije loš... Superbad prosečan film.... na momente smešan... kao i ostatak liste...

ниџааааа

pre 2 godine

Fredy got fingered od americkih, a van USA, ne racunajuci nase bisere sa gidrom i ckaljom, engleski Monty Python and the Holy Grail.

help

pre 2 godine

Hangover 1 - 3, Porky's 1, filmovi parodije braće Zucker i Džima Abrahamsa: Ima li pilota u avionu 1 - 2, Top secret, Hot shots 1 - 3, Goli pištolj 1, 2 1/2 i 33 1/3 , (Scary movies svi su mi bzvz), Mel Brooksovi: Istorija sveta 1- 2, Robin Hood - muškarci u helankama, većina filmova Edija Marfija, Oskar - Stalone, francuski serijal Žandarmi, Posetioci i Mangupi polažu maturu i Mangupi idu na odmor...

Боки

pre 2 godine

Капирам да ти стручњаци имају максимално 17год. Чуј америчка пита и ноћ у музеју у топ10, јооој...

NikolaKG80

pre 2 godine

Meni je Superbad jako drag film, drago mi je što je odabran.

Meni su najsmešniji (najdraži) filmovi:
1) Horrible bosses
2) Dinner for schmucks
3) Date night
4) Let's be cops
5) Superbad
6) 3, 2, 1, Frankie go boom
7) Road trip
8) Dude, where's my car

Možda i nisu toliko dobri, koliko sam ja bio sposobniji da upijem humor

Nenad

pre 2 godine

Super je film, stalno ga mogu gledati. Preporučuje još i "Knocked up", "40 years old virgin" i "Pineapple expres". Odlične komedije, Set Rogen i u njima glumi.

Ciki

pre 2 godine

Možda nije najsmešniji film ikada, ali jeste vrhunska novija komedija. Među najboljim u poslednje vreme.
(Gojko, 18. maj 2021 21:50) Skorije vreme? Film je star skoro 15 godina...

KoRn

pre 2 godine

Gledao sam ga, pa bukvalno jedno 20-25 puta... Legendarna komedija... nove generacije neće kapirati taj humor...
(Ciki, 18. maj 2021 22:38)
Brt ti kao da je to film iz 1965-te.

toni soprano

pre 2 godine

superbad je odličan ali bih dodao da je sama lista filmova smiješna. valjda su ovi što su sastavljali listu mislili da i ona treba da bude smješna. toliko ima boljih filmova da ne navodim kojima je mjesto na listi.

ivke

pre 2 godine

Ja sam prosto odusevljen sto u komentarima ima ljudi kojima se svidja film Fredy got fingered . Lose ocenjen od strane kritika ali meni su bukvalno suze isle . Tom Green je genije humora .

aco

pre 2 godine

Француски филм "Плакар" је смешнији од свих набројаних филмова. То је само један пример, а има још доста добрих комедија које немају популарност као холивудски филмови.

vujkesu

pre 2 godine

Humor se menja tokom generacija i
jako je tesko reci sta je smesno ili ne. npr. Carli Caplin i Stanlio i Olio, pa i Edi Marfi nisu ni blizu ove liste, a ostavili su neizbrisiv trag. Nesto sto je bilo smesno pre 50 godina, sada nije i to se stalno menja.

box

pre 2 godine

Mi ko mi...pola njih verovatno i nije odgledala film al zanaju da je los i jos nije smesan...Superbad je kultni film, jedan od definisucih momenata subkulture citave generacije. Duhovit je, ali i vise od toga.Filmski je dobar, sadrzinski je dobar. Lansirao je neke od vodecih zvezda Holivuda i zaista dobre glumce ( Ema Stoun, Majkl Cera, Dzona Hil). Meni jedan od omiljenih filmova tzv."mladelacke kulture".

ls

pre 2 godine

Mislio da sam jedini koji obožava Freddy got fingered, apsolutni haos od filma. Nikad neću zaboraviti to razočarenje u očima kod supruge, dok sam bukvalno hvatao vazduh od smeha.
(teletabis, 18. maj 2021 22:16)

A deo kada je skontao da mora da "udje u zivotinju" je vrhunski?.

teletabis

pre 2 godine

@Nidza

Mislio da sam jedini koji obožava Freddy got fingered, apsolutni haos od filma. Nikad neću zaboraviti to razočarenje u očima kod supruge, dok sam bukvalno hvatao vazduh od smeha.

ctrl

pre 2 godine

Pamtim da sam kao klinac gledao Monstrum (ako se dobro secam) sa Roberto Beninijem i da sam se smejao kao lud. Nikada ga nisam našao ni na jednoj listi, niti sam pročitao da ga iko spominje. A verovatno je bolji film od svih ovih sa liste, osim Big Lebovskog... Pa, eto, preporuka za nekog ko nije gledao.

Topalović senior.

pre 2 godine

Uh, najsmešniji film ikada? Ogromna lista, ali u top10 ko ne stavi "glupan i tupan", taj za smeh, šalu i zabavu nikada nije čuo!!! Na momente urnebesno smešan, ljudi rođeni osamdesetih i stariji znaju o čemu govorim.

Korona

pre 2 godine

Skoro sam ga gledao i ona scena kad onaj smokljo u naocarima izlazi iz one prodavnice i donosi neku kremu za podmazivanje zenskih. Kad bucko kaze. You dont need that! They are young and ready to go. Nisu 40 and over and dry

dubrovnik

pre 2 godine

najteže je napraviti dobru komediju ali lista je preglupa bez Dumb&dumber, Borata, Friday, Hangovera, Truman show a da ne pričam o Monty Pythonu. samo neke koje su meni smiješne, o ukusima se ne raspravlja osim o američkom koji je odvratan.

Raci

pre 2 godine

Sasa Baron, Will Farell, Goli Pištolj, Hot Shots, Zamena Identiteta, Ghostbusters, ima filmova...
Sve te liste su besmislene, ili ajde da budem nezniji, trenutne.

Keleći Ihenaćo

pre 2 godine

Big lebovski, za početak, svaka scena je antologijska, gluma maestralna a dijalozi urnebesni, film koji tera na smeh i gledanje!

dzericak

pre 2 godine

@"Pink panter sa Piterom Selersom, svi delovi."

Gledao sam prvi deo sa Dejvidom Nivenom u aprilu posle jedno 40 godina i nisam našao ništa smešno. E ali zato sam pogledao odmah sutradan prvi nastavak iz serije Pucanj u Tami, koji jeste Pink Panter farsa kakvu znamo. Pojavljuju se inspektor Drajfus koji ganja Kluzoa, kao i batler Kato i automatski popunjavaju praznine iz prvog filma. Za bezvremensku perfekciju imate na jutjubu Čaplinov "Shoulder Arms" gde je nadmašio sam sebe - jer mi njegovi filmovi inače nisu smešni. U pola sata koliko film traje prepoznaćete bar 20 fazona koji su korišćeni u crtanoj seriji Pink Panther. Smenjuju se kao na traci.

Italijanski, češki i naš humor ne prolaze dobro na Zapadu jer ih potiskuje holivudska distribucija - njihovi bioskopi su ucenjeni jer moraju da prikazuju osrednje i lošije holivudske filmove da bi dobili najnoviji blokbaster u vreme Božića i tako ušli u plus.

Od ovih sa liste, Veliki Lebovski, pa onda Deadpool po meni. (Superbad ili nisam gledao ili mi nije bio toliko smešan.) Holivud je imao jedan urnebesan film iz doba pre uvođenja pravila ponašanja na filmu 1940-tih, "The Miracle of Morgan's Creek" tako da ko voli ima ga na netu.

KoRn

pre 2 godine

A humoristička serija Rambo 2, 3, 4 i 5? (1 je ipak suviše realan da bi bio komedija).
(PatriJota za tastaturom, 18. maj 2021 22:23)
Aj kaži to Rambu u lice ako si frajer?

s1pac

pre 2 godine

Teško je izabrati najbolju komediju,ali ovih par primera ipak ne pripadaju tu jer ima mnogo onih od kojih stomak zaboli i suze idu na oči.

JaSam

pre 2 godine

Ma nemate vi pojma. Samo jedno, jedino gledanje filma Zurka (The Party) od Blake Edwardsa sa Piterom Selersom leci sve dusevne tuge ovoga sveta. Ne postoji bolja komedija. Nema. Lista je uzasna.

Sta ja znam

pre 2 godine

Meni su smesni recimo 2 days in paris, kitchen stories, soul kitchen, the full monty, bedazzled, keeping mum itd. I superbad mi je bio presmesan kad je izasao. A ove sve navedene u komentarima, meni to nije smesno (svi dzim keriji, hangoveri, ben stileri, adam sandleri, lesli nilseni itd).

Keri

pre 2 godine

Me, myself and Irene je sjajna komedija sa Dzim Kerijem o njegovom bracnoom zivotu u kojem ga zena vara sa postarom crncem koji je pritom patuljak i na kraju odlazi sa njim, a Dzim ostaje sa tri crna sina :)

metall

pre 2 godine

Procitao sam sve komentare i podsetio se nekih vec zaboravljenih komedija, a cudi me da niko jos nije spomenuo legendarni klasik Zena u crvenom. Sjajna komedija, neponovljivi Dzin Vajlder. Takodje, cehoslovacki i francuski filmovi sedamdesetih i osamdesetih su imali odlicne komedije.

sta god

pre 2 godine

da dopunim, sta mi sad pada na pamet:

wild tales
kitchen stories
soulkitchen
luna papa
balkanski spijun
varljivo leto 68e
2 days in paris
medianeras
me, earl and the dying girl
keeping mum
the full monty
trainspotting
superbad
trainwreck mi je simpatican

a filmovi blama i kreveljenja mi ne prijaju (ben afleck, jim carrey, adam sandler itd)

Misa

pre 2 godine

Big Lebovski je strasan film. Rezija, gluma, muzika, sve je genijalno. A humor je fantastican, viseslojan, dubok i inteligentan. Jedan od najboljih filmova uopste, i generalno strasno duhovit.

Milosav

pre 2 godine

Superbad je super film ali sigurno nije najsmesniji. Jonah ima nesto prirodno u sebi da moze mrtav ozbiljan da prica o urnebesnim stvarima. Recimo kada u Wolf of Wall Street objasnjava Di Capriu zbog cega je OK ozeniti se bliskom rodjakom (first cousin).
Pomenuli ste dosta dobrih filmova, dodao bih i Vacation seriju filmova sa Chevy Chase i Griswald porodicom.
U Eurotrip kada odu u Bratislavu a ono sve mrtvo i sivo, krs i lom na ulici, kao da je pala atomska bomba, pojavi se Rade Serbedzija i kaze: Enjoy Brartislava, it's good that you came in the summer, in the winter it can get really depressing! Ili kada im udje onaj perverznjak u kupe!
Dodao bih i My Big Fat Greek Wedding.
Sto se tice toga da li je film smesan veliku ulogu cini i vase znanje jezika na kome je film sniman u ovim sluicajevima engleski, americka verzija. Ponekad je prosto nemoguce prevesti nesto da ima smisla sa jednog jezika na drugi i tu se gubi dosta toga, sto bi se reklo "lost in translation".
Hvala vam sto ste me podsetili na sve ove filmove koje nisam gledao odavno pogledacu obavezno i pocinjem sa Party!

oldtimer

pre 2 godine

Za navedenu listu su verovatno glasali ljudi starosti do 35 - 40 godina, zato je takva kakva je. Da li ste čuli, možda i gledali Dvorsku budalu (Deni Kej), filmove o Žandaru iz Sen Tropea, filmove Totoa, Fernandela, Red Skeltona... Neću da pominjem neme filmove. Pa filmske komedije se ne snimaju samo zadnje 2 - 3 decenije.

bionick

pre 2 godine

upravo sam odgledao freddy got fingered na osnovu par komentara ovde. vau, ne znam kako da se izrazim a da mi komentar bude objavljen. definitivno najgluplji film koji sam odgledao pored proslogodisnjeg the old guard, a cak i gori. glup, odvratan, dosadan, amaterski pokusaj komedije, ili cega vec. nabacane random scene prostakluka i odvratluka. neverovatno

Nebojša

pre 2 godine

Dobar film je super bad ali odabrati najbolju komediju je jako teško možda i najteže od svih žanrova dok će te dobar horor uvek uplašiti komedija dosta zavisi i od raspoloženja i od toga dali si razumeo humor.

Orient Express

pre 2 godine

Accepted odlična komedija kad klinci koji nisu uspjeli upisati koledž sami naprave univerzitet da bi opravdali kod roditelja... Obavezno pogledati ako već niste. :)))

Dejan

pre 2 godine

Ja mogu da napisem tri filma na kojima sam se najvise smejao kad sam ih gledao prvi put:
1. Siguran sex - ne znam kako je u originalu, ali je rec u jednom crncu koji pokusava da ima seks sa devojkom ali je ona zahtvna, i on celo vece upada u peripetije dok po gradu trazi kondome, folije i sl.
2. Top secret - kada sam ga gledao, padao sam sa stolice
3. Ko to tamo peva - gledao ga u bioskopu 1981. vristao
Kao klincu, bili su mi smesni filmovi sa Dzeri Luisom i Luj de Finom, a kasnije i sa Robertom Beninijem

M

pre 2 godine

Ne znam, mene slabo šta nasmeje što je snimljeno u poslednjih 15 godina sem neki crtani filmovi/serije. Odrastao sam uz komedije 90ih, Edi Marfija, Džim Kerija... Par dobrih komedija sa Robert De Nirom(njeni roditelji, mafijaš pod stresom), Džek Nikolsonom (About Schmidt) ... Bile su tada popularne romantične (Tom Henks, Hju Grant, Kameron Dijaz, Džulija Roberts...) i akcione (Džeki Čen, Mel Gibson, Harison Ford, Vil Smit) komedije.

Sve u svemu, slabo se smejem bilo čemu snimljenom pre 80ih i nakon 2005. recimo iako verovatno imaju neki kvalitet za generaciju za koju su pravljeni.

p

pre 2 godine

zanimljivo je koliko se smisao za humor moze razlikovati medju individuama. recimo, kada sam gledao harolda i kumara, usne mi ni u jednom trenutku nisu krenule ka osmehu. kao da sam gledao najcrnju dramu, i nije mi bilo jasno kome je to trebalo da bude smesno, mozda deci do 12 godina. a ortak otkino na taj film, stalno ponavljao replike iz njega i izludjivao me.

Vladan R

pre 2 godine

Party sa Piter Selersom, kao i svi delovi Pink Pantera, Ponoćna trka sa Denirom i Gorodinom. Moj rodjak Vini. Na prvu svi smesniji od navedenih, da ne nabrajam više.

najjaci

pre 2 godine

film jeste smesan i ok je, e sad da li je najsmesniji ikad, nekom verovatno da a nekom ne kao i svi ostali filmovi generalno bilo kog zanra

realista

pre 2 godine

Zlatna vremena komedija je bilo do 90 tih, otada retko koja je dobra. GOna francuska komedija Velika avantura iz doba II Svetskog rata sa Luj de Finom.

realista

pre 2 godine

Zlatna vremena komedija je bilo do 90 tih, otada retko koja je dobra. Setimo se sjajne francuske komedije Velika avantura iz doba II Svetskog rata sa Luj de Finom.

Rade Kornjaca

pre 2 godine

Napoleon Dynamite (2004)

Ono sto je najinteresantnije, taj film uopste nema nekakvu radnju, niti se iko u filmu nasmeje, ali zato kakav film, to se ne moze opisati nego samo pogledati.

Ceo budžet za film je bio oko $400,000, a ukupna zarada filma bila je preko $46 miliona.

U pitanju je jedna prosecna americka nedodjija usred prerije sa galerijom zaludnih, ali nadasve toplih likova koji zive neku svoju paralelnu stvarnost u kojoj je svaka prozaicnost preuvelicana do burleske.

Za razliku od uobičajenog portretisanja američke provincije, gde svi pomalo maštaju o odlasku u neki veliki grad, ovde toga uopste nema: svi su nekako zarobljeni u svojim svakodnevnim tričarijama. Jedini koji pokušava nekakav beg je (meni omiljeni lik u filmu) ujak Riko, koji uz pomoć neke kupljene skalamerije koja treba da glumi vremeplov, pokušava da oživi svoje dečačke dane kad je bio quarterback u svojoj srednjoj školi.

Bravurozno odglumljeno, sjajan odabir karaktera i scenografije, uz svoju nenametljivost i toplinu, ovaj film će vas i nasmejati i nekako vam se uvući pod kožu, izmamivši vam neku toplinu koja će vas povući da odgledate ovaj film nekoliko puta.

Interesantno je da film uopšte ne sadrži nikakve psovke, niti scene seksa, tako da je prikladan za sve generacije.

Apsolutna preporuka.

Zakeralo

pre 2 godine

Autori liste uopšte nisu načisto sa značenjem pojma "smešno"...
Priznajem da ima filmova, koji nisu iz humorističkog žanra, ali danas već deluju smešno, ali nikada ih zbog toga ne bih svrstao među smešne filmove.

Djoksa

pre 2 godine

Galaxy Quest ili kako je kod nas preveden Galaktičke pustolovine. Majko mila, danima me boleo stomak od smeha. Legendarna scena kad treba galaktička krstarica da krene sa "perona"... I onda kreće da se malo po malo naginje na jednu stranu i onda škripanje.... Bezbroj puta sam gledao taj film i uvek se "slomim" na toj sceni.

Jerez

pre 2 godine

Lista je katastrofa. Nema Monti Pajtona, Selersa sa Pink Panterom, Smesne istorije sveta sa Mel Bruksom, Posetioca, Ima li pilota u Avionu, Goli pistolj, Policijske akademije, Zabava sa Selersom, vruci pucnji sa Carli Sinom, i moji omiljeni - Monstrum sa Beninijem, i Top Secret sa Val Kilmerom. Cak i film Oskar sa Staloneom je mnogo bolja komedija od nekih sa liste!!!

Pop Cira

pre 2 godine

cudan mix.... Da ne ulazim u ukuse i da izostavim klasike (Monty Python, MASH, Napoleon Dynamite, Lampoon, Wayne World, Hot Fuzz, Dude Lebovskim NAked Gun, Blues Brothers, Groundhog day, Airplane, Pink Panther, spinal Tap.. ) samo da dodam jos par manje gledanih

Little Miss Sunshine
The death of Stalin
Anchorman
Meet the parents

Shkot

pre 2 godine

Spomenuti komediju, a da na toj listi nema inspektora Clousaua, i to samo u originalnoj verziji Petera Sellersa, onda ta lista nikako ne može biti kompletna. Da ne zaboravimo i njegov fantastični The party.
Ja bih još izdvojio Tatiov film Moderna Vremena.

...Gori, gori, moja gospodjice

pre 2 godine

Postoji razlika izmedju duhovitog i smesnog.Prava komedija je duhovita, a to znaci da nije svima smesna, vec je nekom stala knedla u grlu.A, kada smo vec kod knedli, genijalna cehoslovacka komedija Milosa Formana...

Needukovan

pre 2 godine

Nobody calls me Lebowski, you got the wrong guy, I'm the the dude, man.
(Ras, 19. maj 2021 07:38)

Hahahahahaha Daaaaaaaaa, Big Lebowski je FE NO ME NA LAN ! ! ! :):)
Ali ona scena na kuglanju sa Jesus-om hahahahahah

Let me tell you something pendejo. You pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I'll take it away from you, and stick it up your ass and pull the fucking trigger 'til it goes "click." :):):)
Epska scena! :):)

Maraja

pre 2 godine

Od starijih filmova, "Zabava" je zaista jedan od najsmešnijih filmova koje sam u životu gledala. Nemojte da vas odbije godište filma, i "Maratonci" je mator film, a vrhunski. Od novijih, "Tropic thunder" od američkih, a "Hot fuzz" od britanskih. Naravno, uvek volim da ponovo pogledam klasike, npr "Top secret" i "Hot shots".

Needukovan

pre 2 godine

Sad se setih filma The Little death - 4 ili 5 (ne mogu se setiti sada) naizgled nepovezanih kratkih prica o parovima komsijama i njihovim intimnim zivotima i antologijska scena na kraju filma kada devojka u call centru na video poziv za pomoc gluvonemim poziva po zelji mladog klijenta jednu *kucu* za hot chat i izigrava prenosnika izmedju gluvonemog mladog klijenta i gospodje koju je pozvao za hot chat pri cemu sve ono sto gospodja govori (a pretpostavljate koje je sadrzine s obzirom da je u pitanju vrlo vruc razgovor) prenosi znakovnim jezikom rukama mladom gluvonemom pozivaocu :) Znaci PLAKANJE!!! :D

retroaktivno

pre 2 godine

Sećam se kad sam prvi put gledao Posetioce. Odem u video klub i gledam naslove i vidim taj. Pomislio sam da je neki SF film sa vanzemaljcima. Kad sam pustio nisam moga da verujem kakva ludacka komedija. Stomak me je boleo od smejanja.

absolutezero

pre 2 godine

Skoro pogledah sa ženom "Zabavu" sa neponovljivim Piterom Selersom. Žena gledala prvi put, ja jedno deseti. Preplakali oboje. Blejk Edvards, genije. Još bih dodao "Veliku avanturu" sa Luj de Finesom i Burvilom, urnebesna komedija.