Petak, 30.04.2021.

19:55

Tužba protiv Samsunga – zaštitno staklo puca samo od sebe

Izvor: B92

Tužba protiv Samsunga – zaštitno staklo puca samo od sebe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Филипинац

pre 3 godine

Муштерије су криве а не компаније, оне гурају док им пролази. Да су људи престали да купују Самсунг крпили би они и извињавали се, овако док иде продаја не интересује их. Једноставан је свет али тешко објаснити људима да неће умрети ако не купе нови С телефон.

perica

pre 3 godine

@(Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna,

Gomila paušalnog informacija izneta na takav način predstavla gomilu gluposti
Mrežni protokoli na 4 osi nivoa ako znaš šta je imaju svi imena.
Sve iskusni Accept Install Next Next Finish profesionalci
Rade to godinama pa misle da su postali pametniji...

Andrija racic

pre 3 godine

Pre mesec dana meni je puklo staklo na galaxyiju s20+sramotno za ovu kompaniju popravka 28000din ovlsceni servis nikada vise samsung necu kupiti posle skoro 10modela obicno djubre od telefona

hercegovina_berliner

pre 3 godine

Kako tuziti kompaniju “mobile outfitters” sto lijepe folije za 70-80€ sa bumperom i pukne ti displey kroz foliju od bezazlenog udara? To je prevara decenije

Maks

pre 3 godine

@ (Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna, 1. maj 2021 13:45)
@ (Sttevan, 1. maj 2021 00:52)

Meni izgleda da vas dvojica ne mislite na isto kad kažete "BIOS" i da se zato raspravljate ovde oko toga da li ima ili nema dravjere...

Neki izgleda koriste naziv BIOS i za EFI/UEFI koji kod nekih proizvođača ima interfejs koji vizuelno dosta liči na onaj interfejs kakav su koristili i za BIOS (to jest kao neki program iz ranih osamdeseih, kao neki teksualni mod, pa preko strelica tastaure biraš šta ćeš), pa možda to dovodi do zabune, pogotovo što EFI/UEFI može da ima podršku za kao neki "legacy BIOS services", ali to zavisi od proizvođača...

Nisam za to da se EFI naziva "BIOS" jer drugačije funkcioniše i ne mora da podržava "legacy BIOS services"... EFI čak ne zahteva ni MBR da se koristi.

Pre pojave Windows 7, na Windows mašinama je uglavnom korišćen BIOS koji je pravljen slično kao onaj BIOS sa onog prvog "IBM PC" računara iz ranih osamdesetih taj BIOS je imao jako velika ograničenja... taj BIOS nije podržavao čak ni miša, nego je OS nakon bootovanja zaobilazio neka ograničenja i učitavao drajvere za stvari koje taj BIOS ne podržava.

EFI može da izgleda i kao "Internet Recovery" na Apple računarima... Apple je napravio svoju EFI implemntaciju kad su prešli na Intel i to čak ni vizuelno ne podseća na BIOS jer i bez instaliranog OS-a otvara GUI koji se koristi mišem, ima opciju da se poveže na WiFi i sa AppStore da preuzme šta treba da instalira OS i slično.

466453

pre 3 godine

(Brzi, 30. april 2021 23:46)

https://drive.google.com/file/d/12x5C46AQfTwPS-lCtr9lNIBJS9XnyYmb/view?usp=drivesdk

Staklo je safirno i razlog pucanja me ne zanima, sad sam okačio sliku slikanu prekjuče od drugaricinog Mi 9t.
Slikala je sa njim ćerku dok igra teniski meč, stavila telefon u tašnu u kojoj nema tvrdih predmeta, 10 min kasnije kad je htela da slika opet gornji deo toga što kamera vidi je bio zamućen.
Lako se ustanovilo šta se desilo ali ne i zašto. Da nisam doživeo ne bih pisao a slikao sam jer sam bio fasciniran doživljajem!

Paranormal Dimension

pre 3 godine

@Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna

BIOS (Basic I/O System) nema drajvere (u danasnje vreme
Unified Extensible Firmware Interface - UEFI/EFI). Drajveri su totalno druga prica u odnosu na BIOS. BIOS sluzi samo da podigne hardver, da vidi sta je sta i da li je aktivno/funkcionise, a drajveri sluze da se isti koriste kroz OS. Da, sve to ima program u sebi, ali se ne naziva drajverom, u tom smislu.

Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna

pre 3 godine

"Ovo sve što si napisao je čista laž i nebuloza.
Bios nema nikakve drajvere u sebi. Ti nemaš predstavu šta je čipset, niti šta je Bios ni kako funkcioniše. Nemaš predstavu šta je TX-slanje a šta je RX- prijem, ako nema slanja ne možeš ni da vidiš druge računare na mreži jer mrežna karta ne može ni da dobije IP adresu jer ne može da pošalje zahtev i ti ne vidiš ništa i nikoga na mreži, niti bilo ko može tebe da vidi. Da je greška u Biosu računar uopšte ne bi video Lan kartu...."

- Pre će biti da TI nemaš pojma, ili limitirano znanje bez prakse.
Kao prvo, svi i bez iskustva znaju da BIOS ima drajvere.
Drajver za grafičku kartu kao obavezan a za LAN i sound kartu su imali stariji modeli. To čak možeš pročitati u podacima zašto se bios update-uje od proizvođača. Sa alatima za BIOS to čak pročitaš -"Modul grafičkog drajvera"
BINARNOG, ne za OS.
Ti drajveri se zovu MODULI, i skidaju se i stavljaju od proizvođača hardvera alatima i bez učešća proizvođača biosa.
I čipset ne može komunicirati sa spoljnim čipovima bez binarnog drajvera.
Koji povezuje portove i ustanovljava protokol.
Ako, sirotanče u inženjerskom pokušaju, ukineš ŽICE TX u mrežnom kabelu,
VIDEĆEŠ računare preko RX ulaza jer se STALNO emituju paketi u propagaciji na mreži - i bez ikakvog zahteva sa lan kartice.
Nadalje, ti možeš vezati hardver koji se preko biosa prijavi - a da ipak ne funkcioniše kako treba jer sam output čipa mrežne karte ne funkcioniše pravilno.
Kažem ti - odbijaš da učiš od starijih.

Dilema

pre 3 godine

Huawei je i jači i kvalitetniji, samo da ima google ne bi nikad drugi brend uzeo.
(Pera Realno, 01. maj 2021 08:24)

Šta će ti Google? Svakako možeš da instaliraš sve Google aplikacije na novom Huawei-u. Ja sam koleginici instalirao Google Maps, YouTube vanced (jer je mnogo bolji od običnog i nemaš reklame), Gmail, Google browser... Lično koristim Huawei i nastaviću da ga kupujem, pogotovo ovaj novi sa Harmony OS koji će biti bolji od android-a. Sa novim OS napraviće pravu revoluciju, tako da će se dosta korisnika vratiti na Huawei. Imate negde na yt-u klip kako izgleda Harmony OS pa pogledajte.

cobo

pre 3 godine

U modi je ugraditi slabu tacku na proizvodu,Gorilla Glass je navodno tistirano da izdrzi šest padova sa 1m visine ali skrivena slaba tacka dovodi da to staklo puca samo.Svaku ugradnju slabe tacke u proizvod treba zakonski zabraniti ali drzave štite više kapitaliste od svojih gradjana,zamisli jedan proizvod koji je vecit,pa to bi bila smrtna presuda kapitalizmu :(

Milan M

pre 3 godine

Naravoučenije ne jurite za najnovijim modelom sačakajte bar 5-6 meseci da prvi korisnici testiraju proizvod . U ovo kovid doba dosta proizvođača je palo u kvalitetu

Omega

pre 3 godine

Poznajem dosta ljudi koji nosi taj telefon jer im ga je firma dala .Ni jedan mi se još nije požalio a ja zaista nisam ljubitelj Samsunga.

Re@list

pre 3 godine

Kupio sam samsung telefon A50. Poceo da se gasi i pali. Odbili garanciju i napisali da ima fizicko ostecenje. Telefon nema ni jednu ogrebotinu i star malo vise od godinu dana. Bio sam juce do tehnomanije i odbio sam da preuzmem telefon. Posle praznika cu da zovem sluzbu za reklamacije i da vidim o cemu se radi!

Onda crkao mi samsungov usisivac isto pod garancijom i cekam da se jave.

Zatim kupio samsungov televizor, tkz android. Reklamirali su da ima puno opcija vezano za android. Medjutim pola od toga nije bilo tacno. Zatim nisam mogao da nadjem kompatabilan nosac.. Zvao sam Samsungovo predstavnistvo i trazio da mi kazu gde mogu da kupim nosace. Bili su ljubazni i posle toga se nisu vise nikada javili.

Onda sam imao lose iskustvo sa tabletom koji je posle 4-5 godina pokvario i crkla mu maticna ploca.

Tako da od Samsunga vise nista kupovati necu!!!

asomakum

pre 3 godine

imam Note 20 Ultra... meni je staklo kamera ok, medjutim pre mesec dana se mob iz cista mira ugasio. Crni ekran, ne reaguje pa power dugme, power + volume dugme, ama nista. Telefon star 6 meseci... Poludeo sam! Odneo telefon na reklamaciju i posle dva dana sredili ga, kao softwerska greska... reinstalirali su Android i sad je sve kao ok. Citao sam na netu, nisam jedini kome se to desilo... e sad sta je uzrok tome, tesko mi da poverujem da sistem sam od sebe rikne, odjednom.

ZD

pre 3 godine

Meni se desilo isto, mada nisam imao poteškoća oko zamene jer sam kupio mobilni u Gigatronu i uzeo njihov plan zaštite na 2 godine ako dođe do slučajne štete, loma, pada...Baš je super, svetski, prijavio na linku, poslali kurira, za 10 dana sam imao mobilni nazad..Dali mi i zamenski mobilni dok se popravka ne završi..Koštalo me 10% od cene popravke..plan mi još uvek traje ako se nešto desi..Da ne veruje čovek da ovako nešto ima kod nas..

balavi buržuj

pre 3 godine

Drugar je zaspao sa note 20 ultra i kad se probidio, Gorila Victus je pukla sama od sebe... Nov telefon kupio kod operatera u Srbiji.

dzoni

pre 3 godine

Da se ovo desilo Apple-u bilo bi najmanje 100 komentara gde bi bacali drvlje i kamenje, a posto je ovo Samsung onda samo 15 u ovom trenutku.

ch

pre 3 godine

Imam s10e puklo mi je staklo na kameri posle 2 dana od kupovine. Sada vidim da su ovaj defekt preneli i na s20 modele. Nije mi jasno ovo stvarno.

Đole

pre 3 godine

Svi vi koji ne verujete u ono što sam napisao o RX i HP,
zbog povređene sujete, nemate toliko iskustva kao ja,
niti ste ikada rsatvaljali tuđe biose, menjali module u njima niti pravili personalizovani logo.
Ne tiče me se ko šta kontroliše, samo dobro znam da su Kinezi IBM-u podmetnuli svojevremeno za IBM30-50 modele umesto feritnog jezgra ofarbano jezgro od mekog gvožđa u napajanje.
I to je neko trebao da kontroliše, pa nije.
Nemam razloga da lažem ili izmišljam o ovakvim stvarima.
A sve navedeno možete naći na internetu.
Potpis Kineza u stilu Jun Pao ili nešto slično s emogao naći pregledom u hex-u.
A HP sigurno negde ima zapis o tome, pre jedno 7 godina.
E, jadnici, samo za pljuvanje i zlo živite, umesto da učite od iskusnijih.

anonimus

pre 3 godine

ova prica ne pije vodu.

zamena displeja u ovlascenom servisu je 350 evra sto je realno najskuplji kvar a zastitnog stakla na kameri 500 evra

znaci da ovi jabucari bas gube trziste kad moraju ovako nisko da napadaju.

——
Joj jel moguce da si toliko ogranicen. I sada kada se Apple ne spominje ni malo, mora se naci povod da se spomene. Jeste, Apple najvrednija i najbogatija kompanija na svetu je platila b92 da objavi ovu vest kako bi na nasem prebogatom trzistu zabelezili rast prodaje.

Sttevan

pre 3 godine

Kad ne možeš uništiti konkurenciju, poturiš im pacova koji se pobrine da nešto bude loše urađeno.
Tako sam se jednog dana teško razočarao u HP.
Nabavljen je novi model za jednu školu.
Ispostavi se da lan kartica ne radi.
Uredno primljen drajver.
Guglajući problem, nađem na prepisku čoveka iz HP servisa
jednom svom prijatelju. Dat je ftp link, za skidanje biosa.
Bios-a koga nema za obične korisnike, već samo za servise.
Jer, nisu hteli da se pročuje problem. Ispravka greške.
Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39)

Ovo sve što si napisao je čista laž i nebuloza.
Bios nema nikakve drajvere u sebi. Ti nemaš predstavu šta je čipset, niti šta je Bios ni kako funkcioniše. Nemaš predstavu šta je TX-slanje a šta je RX- prijem, ako nema slanja ne možeš ni da vidiš druge računare na mreži jer mrežna karta ne može ni da dobije IP adresu jer ne može da pošalje zahtev i ti ne vidiš ništa i nikoga na mreži, niti bilo ko može tebe da vidi. Da je greška u Biosu računar uopšte ne bi video Lan kartu, ti ppd Windowsom ne bi mogao da instaliraš nikakav drajver jer kartica ne bi postojala. Bios samo obaveštava Operativni sistem šta je od hardvera dostupno a drajveri za operativni sistem regulišu rad komponenti. Da su čak i zeznuli drajver za Windows to nije nikakva velika stvar, samo bi izbacili ispravku/novu verziju drajvera, kao što svi proizvođači rade od kada postoje računari, za bilo koju komponentu postoje različite verzije drajvera jer proizvođači ispravljaju greške koje su otkrili ili dodaju i poboljšavaju funkcionalnosti. Lupetaš a što je najgore neko će misliti da znaš o čemu pričaš i još će ti poverovati.

Baron Minhauzen

pre 3 godine

Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39)

Brate, na koji foru je mogao da posalje zahtev za IP adresom, zahtev za skeniranje kompjutera na mrezi, uopste da uspostavi bilo kakav status na mrezi ako nema TX? Kakvih barona ovde ima, ja sam mala beba.
Racunar je nevidljiv na mrezi bilo da mu ne radi TX ili RX transfer.

kaboom

pre 3 godine

Pre bi trebalo tužiti SVe proizvođače zašto je digitizer zalepljen za ekran i mora da se menja zajedno, što cenu popravke diže do nivoa da je neisplativo. Čist ekološki zločin.

Brzi

pre 3 godine

Laž? I Xiaomi Mi 9t = Redmi K20 koji koristi samsungov paket 2 donje kamere, puca samo od sebe staklo nad gornjom od dve donje.
Zašto misliš da je Ali pun baš tih zaštitnih stakla? Zato što neko laže?
Tužiti Kineze nema ni smisla ovako glavni i odgovorni krivac je na tapetu.
(466453, 30. april 2021 22:40)

Verovacu kad se pojavi bar JEDAN SLUCAJ telefona koji je otpakovan i POTPUNO NOV iz kutije izvadjen sa puknutim staklom "samim od sebe".
Valjda nakon proizvodnje telefoni stoje i po nekoliko meseci u kutiji i cekaju na vlasnika. Kako to da se tek kod vas prilikom koriscenja desavaju tempirana pucanja. Teorija zavere na nivou cipovanja vakcinom.

Bojan

pre 3 godine

"Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39) "
Jeste, to je americki film gde jedan covek moze da uradi sta god hoce bez da iko drugi to proveri, verifikuje, odobri..lepa prica za laku noc.

Js

pre 3 godine

ali čim se vest pojavi eto njih koincidencija ili lažu pitanje je.
(Nebojša,

Pa čim neko pravi grupnu tužbu, znači da se dešava, ja mislim da ne lažu. Meni je puklo staklo kamere na telefonu nije samsung, a nemam pojma ni kad ni zašto. Sumnjam da je samo od sebe ali pao nikad nije. Mozda sam seo na njego ko ce ga znati, ali da sam negde procitao vest o tome tj o brendu koji nosim verovatno bih se javio, a ne bih pisao na neku vest u kojoj ovo nije tema.

466453

pre 3 godine

Laž kao kuća! Pokusavaju da uzmu pare na foru. Zbog ovakvih se i na ananas stavlja uputstvo za upotrebu.
(Brzi, 30. april 2021 20:33)

Laž? I Xiaomi Mi 9t = Redmi K20 koji koristi samsungov paket 2 donje kamere, puca samo od sebe staklo nad gornjom od dve donje.
Zašto misliš da je Ali pun baš tih zaštitnih stakla? Zato što neko laže?
Tužiti Kineze nema ni smisla ovako glavni i odgovorni krivac je na tapetu.

Kosta

pre 3 godine

Daš silnu lovu i onda ti se dese ovakve stvari koje se ne dešavaju ni u low end segmentu. To je rezultat trke za profitom....negde mora da pukne tikva

Milovan

pre 3 godine

"Купи брате, Шаоми, молим те, брате 100 евра јефтинији од Самсунга, а исто добар, брате, знам да је Кинез, ал ево ја сам га купио и нисам се покајао... Молим те, бате... "
xDDD

realan

pre 3 godine

ova prica ne pije vodu.

zamena displeja u ovlascenom servisu je 350 evra sto je realno najskuplji kvar a zastitnog stakla na kameri 500 evra

znaci da ovi jabucari bas gube trziste kad moraju ovako nisko da napadaju.

Nebojša

pre 3 godine

meni je puklo samo od sebe i to preko sociva
(cpjts, 30. april 2021 20:21)

Meni je puklo staklo na kameri. Srecom pukotina ne ide preko sociva.
(Zoki, 30. april 2021 20:06)


Primetio sam nešto malo malo se pojavi neka vest ovog tipa o nekom kvaru ili defektu i odmah se javi nekoliko njih kojima se eto baš to desilo što piše u članku iako na desetak vesti unazad o tom brendu u ovom slučaju samsungu niko ni da spomene taj problem koji ih je snašao ali čim se vest pojavi eto njih koincidencija ili lažu pitanje je.

Zašto volim Dell

pre 3 godine

Kad ne možeš uništiti konkurenciju, poturiš im pacova koji se pobrine da nešto bude loše urađeno.
Tako sam se jednog dana teško razočarao u HP.
Nabavljen je novi model za jednu školu.
Ispostavi se da lan kartica ne radi.
Uredno primljen drajver.
Guglajući problem, nađem na prepisku čoveka iz HP servisa
jednom svom prijatelju. Dat je ftp link, za skidanje biosa.
Bios-a koga nema za obične korisnike, već samo za servise.
Jer, nisu hteli da se pročuje problem. Ispravka greške.
Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.

HoldMyBeer

pre 3 godine

Apple: Postolje za Pro Display XDR košta ko nov neotpakovan MacBook Air

Samsung: Hold my beer... zamena stakla za kamericu na mobilnom telefonu 500 dolara

HoldMyBeer

pre 3 godine

Apple: Postolje za Pro Display XDR košta ko nov neotpakovan MacBook Air

Samsung: Hold my beer... zamena stakla za kamericu na mobilnom telefonu 500 dolara

Milovan

pre 3 godine

"Купи брате, Шаоми, молим те, брате 100 евра јефтинији од Самсунга, а исто добар, брате, знам да је Кинез, ал ево ја сам га купио и нисам се покајао... Молим те, бате... "
xDDD

Bojan

pre 3 godine

"Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39) "
Jeste, to je americki film gde jedan covek moze da uradi sta god hoce bez da iko drugi to proveri, verifikuje, odobri..lepa prica za laku noc.

kaboom

pre 3 godine

Pre bi trebalo tužiti SVe proizvođače zašto je digitizer zalepljen za ekran i mora da se menja zajedno, što cenu popravke diže do nivoa da je neisplativo. Čist ekološki zločin.

Nebojša

pre 3 godine

meni je puklo samo od sebe i to preko sociva
(cpjts, 30. april 2021 20:21)

Meni je puklo staklo na kameri. Srecom pukotina ne ide preko sociva.
(Zoki, 30. april 2021 20:06)


Primetio sam nešto malo malo se pojavi neka vest ovog tipa o nekom kvaru ili defektu i odmah se javi nekoliko njih kojima se eto baš to desilo što piše u članku iako na desetak vesti unazad o tom brendu u ovom slučaju samsungu niko ni da spomene taj problem koji ih je snašao ali čim se vest pojavi eto njih koincidencija ili lažu pitanje je.

Kosta

pre 3 godine

Daš silnu lovu i onda ti se dese ovakve stvari koje se ne dešavaju ni u low end segmentu. To je rezultat trke za profitom....negde mora da pukne tikva

Zašto volim Dell

pre 3 godine

Kad ne možeš uništiti konkurenciju, poturiš im pacova koji se pobrine da nešto bude loše urađeno.
Tako sam se jednog dana teško razočarao u HP.
Nabavljen je novi model za jednu školu.
Ispostavi se da lan kartica ne radi.
Uredno primljen drajver.
Guglajući problem, nađem na prepisku čoveka iz HP servisa
jednom svom prijatelju. Dat je ftp link, za skidanje biosa.
Bios-a koga nema za obične korisnike, već samo za servise.
Jer, nisu hteli da se pročuje problem. Ispravka greške.
Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.

realan

pre 3 godine

ova prica ne pije vodu.

zamena displeja u ovlascenom servisu je 350 evra sto je realno najskuplji kvar a zastitnog stakla na kameri 500 evra

znaci da ovi jabucari bas gube trziste kad moraju ovako nisko da napadaju.

Brzi

pre 3 godine

Laž? I Xiaomi Mi 9t = Redmi K20 koji koristi samsungov paket 2 donje kamere, puca samo od sebe staklo nad gornjom od dve donje.
Zašto misliš da je Ali pun baš tih zaštitnih stakla? Zato što neko laže?
Tužiti Kineze nema ni smisla ovako glavni i odgovorni krivac je na tapetu.
(466453, 30. april 2021 22:40)

Verovacu kad se pojavi bar JEDAN SLUCAJ telefona koji je otpakovan i POTPUNO NOV iz kutije izvadjen sa puknutim staklom "samim od sebe".
Valjda nakon proizvodnje telefoni stoje i po nekoliko meseci u kutiji i cekaju na vlasnika. Kako to da se tek kod vas prilikom koriscenja desavaju tempirana pucanja. Teorija zavere na nivou cipovanja vakcinom.

Js

pre 3 godine

ali čim se vest pojavi eto njih koincidencija ili lažu pitanje je.
(Nebojša,

Pa čim neko pravi grupnu tužbu, znači da se dešava, ja mislim da ne lažu. Meni je puklo staklo kamere na telefonu nije samsung, a nemam pojma ni kad ni zašto. Sumnjam da je samo od sebe ali pao nikad nije. Mozda sam seo na njego ko ce ga znati, ali da sam negde procitao vest o tome tj o brendu koji nosim verovatno bih se javio, a ne bih pisao na neku vest u kojoj ovo nije tema.

cobo

pre 3 godine

U modi je ugraditi slabu tacku na proizvodu,Gorilla Glass je navodno tistirano da izdrzi šest padova sa 1m visine ali skrivena slaba tacka dovodi da to staklo puca samo.Svaku ugradnju slabe tacke u proizvod treba zakonski zabraniti ali drzave štite više kapitaliste od svojih gradjana,zamisli jedan proizvod koji je vecit,pa to bi bila smrtna presuda kapitalizmu :(

Omega

pre 3 godine

Poznajem dosta ljudi koji nosi taj telefon jer im ga je firma dala .Ni jedan mi se još nije požalio a ja zaista nisam ljubitelj Samsunga.

466453

pre 3 godine

Laž kao kuća! Pokusavaju da uzmu pare na foru. Zbog ovakvih se i na ananas stavlja uputstvo za upotrebu.
(Brzi, 30. april 2021 20:33)

Laž? I Xiaomi Mi 9t = Redmi K20 koji koristi samsungov paket 2 donje kamere, puca samo od sebe staklo nad gornjom od dve donje.
Zašto misliš da je Ali pun baš tih zaštitnih stakla? Zato što neko laže?
Tužiti Kineze nema ni smisla ovako glavni i odgovorni krivac je na tapetu.

Dilema

pre 3 godine

Huawei je i jači i kvalitetniji, samo da ima google ne bi nikad drugi brend uzeo.
(Pera Realno, 01. maj 2021 08:24)

Šta će ti Google? Svakako možeš da instaliraš sve Google aplikacije na novom Huawei-u. Ja sam koleginici instalirao Google Maps, YouTube vanced (jer je mnogo bolji od običnog i nemaš reklame), Gmail, Google browser... Lično koristim Huawei i nastaviću da ga kupujem, pogotovo ovaj novi sa Harmony OS koji će biti bolji od android-a. Sa novim OS napraviće pravu revoluciju, tako da će se dosta korisnika vratiti na Huawei. Imate negde na yt-u klip kako izgleda Harmony OS pa pogledajte.

Milan M

pre 3 godine

Naravoučenije ne jurite za najnovijim modelom sačakajte bar 5-6 meseci da prvi korisnici testiraju proizvod . U ovo kovid doba dosta proizvođača je palo u kvalitetu

hercegovina_berliner

pre 3 godine

Kako tuziti kompaniju “mobile outfitters” sto lijepe folije za 70-80€ sa bumperom i pukne ti displey kroz foliju od bezazlenog udara? To je prevara decenije

Sttevan

pre 3 godine

Kad ne možeš uništiti konkurenciju, poturiš im pacova koji se pobrine da nešto bude loše urađeno.
Tako sam se jednog dana teško razočarao u HP.
Nabavljen je novi model za jednu školu.
Ispostavi se da lan kartica ne radi.
Uredno primljen drajver.
Guglajući problem, nađem na prepisku čoveka iz HP servisa
jednom svom prijatelju. Dat je ftp link, za skidanje biosa.
Bios-a koga nema za obične korisnike, već samo za servise.
Jer, nisu hteli da se pročuje problem. Ispravka greške.
Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39)

Ovo sve što si napisao je čista laž i nebuloza.
Bios nema nikakve drajvere u sebi. Ti nemaš predstavu šta je čipset, niti šta je Bios ni kako funkcioniše. Nemaš predstavu šta je TX-slanje a šta je RX- prijem, ako nema slanja ne možeš ni da vidiš druge računare na mreži jer mrežna karta ne može ni da dobije IP adresu jer ne može da pošalje zahtev i ti ne vidiš ništa i nikoga na mreži, niti bilo ko može tebe da vidi. Da je greška u Biosu računar uopšte ne bi video Lan kartu, ti ppd Windowsom ne bi mogao da instaliraš nikakav drajver jer kartica ne bi postojala. Bios samo obaveštava Operativni sistem šta je od hardvera dostupno a drajveri za operativni sistem regulišu rad komponenti. Da su čak i zeznuli drajver za Windows to nije nikakva velika stvar, samo bi izbacili ispravku/novu verziju drajvera, kao što svi proizvođači rade od kada postoje računari, za bilo koju komponentu postoje različite verzije drajvera jer proizvođači ispravljaju greške koje su otkrili ili dodaju i poboljšavaju funkcionalnosti. Lupetaš a što je najgore neko će misliti da znaš o čemu pričaš i još će ti poverovati.

Baron Minhauzen

pre 3 godine

Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39)

Brate, na koji foru je mogao da posalje zahtev za IP adresom, zahtev za skeniranje kompjutera na mrezi, uopste da uspostavi bilo kakav status na mrezi ako nema TX? Kakvih barona ovde ima, ja sam mala beba.
Racunar je nevidljiv na mrezi bilo da mu ne radi TX ili RX transfer.

Re@list

pre 3 godine

Kupio sam samsung telefon A50. Poceo da se gasi i pali. Odbili garanciju i napisali da ima fizicko ostecenje. Telefon nema ni jednu ogrebotinu i star malo vise od godinu dana. Bio sam juce do tehnomanije i odbio sam da preuzmem telefon. Posle praznika cu da zovem sluzbu za reklamacije i da vidim o cemu se radi!

Onda crkao mi samsungov usisivac isto pod garancijom i cekam da se jave.

Zatim kupio samsungov televizor, tkz android. Reklamirali su da ima puno opcija vezano za android. Medjutim pola od toga nije bilo tacno. Zatim nisam mogao da nadjem kompatabilan nosac.. Zvao sam Samsungovo predstavnistvo i trazio da mi kazu gde mogu da kupim nosace. Bili su ljubazni i posle toga se nisu vise nikada javili.

Onda sam imao lose iskustvo sa tabletom koji je posle 4-5 godina pokvario i crkla mu maticna ploca.

Tako da od Samsunga vise nista kupovati necu!!!

Andrija racic

pre 3 godine

Pre mesec dana meni je puklo staklo na galaxyiju s20+sramotno za ovu kompaniju popravka 28000din ovlsceni servis nikada vise samsung necu kupiti posle skoro 10modela obicno djubre od telefona

Филипинац

pre 3 godine

Муштерије су криве а не компаније, оне гурају док им пролази. Да су људи престали да купују Самсунг крпили би они и извињавали се, овако док иде продаја не интересује их. Једноставан је свет али тешко објаснити људима да неће умрети ако не купе нови С телефон.

Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna

pre 3 godine

"Ovo sve što si napisao je čista laž i nebuloza.
Bios nema nikakve drajvere u sebi. Ti nemaš predstavu šta je čipset, niti šta je Bios ni kako funkcioniše. Nemaš predstavu šta je TX-slanje a šta je RX- prijem, ako nema slanja ne možeš ni da vidiš druge računare na mreži jer mrežna karta ne može ni da dobije IP adresu jer ne može da pošalje zahtev i ti ne vidiš ništa i nikoga na mreži, niti bilo ko može tebe da vidi. Da je greška u Biosu računar uopšte ne bi video Lan kartu...."

- Pre će biti da TI nemaš pojma, ili limitirano znanje bez prakse.
Kao prvo, svi i bez iskustva znaju da BIOS ima drajvere.
Drajver za grafičku kartu kao obavezan a za LAN i sound kartu su imali stariji modeli. To čak možeš pročitati u podacima zašto se bios update-uje od proizvođača. Sa alatima za BIOS to čak pročitaš -"Modul grafičkog drajvera"
BINARNOG, ne za OS.
Ti drajveri se zovu MODULI, i skidaju se i stavljaju od proizvođača hardvera alatima i bez učešća proizvođača biosa.
I čipset ne može komunicirati sa spoljnim čipovima bez binarnog drajvera.
Koji povezuje portove i ustanovljava protokol.
Ako, sirotanče u inženjerskom pokušaju, ukineš ŽICE TX u mrežnom kabelu,
VIDEĆEŠ računare preko RX ulaza jer se STALNO emituju paketi u propagaciji na mreži - i bez ikakvog zahteva sa lan kartice.
Nadalje, ti možeš vezati hardver koji se preko biosa prijavi - a da ipak ne funkcioniše kako treba jer sam output čipa mrežne karte ne funkcioniše pravilno.
Kažem ti - odbijaš da učiš od starijih.

Maks

pre 3 godine

@ (Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna, 1. maj 2021 13:45)
@ (Sttevan, 1. maj 2021 00:52)

Meni izgleda da vas dvojica ne mislite na isto kad kažete "BIOS" i da se zato raspravljate ovde oko toga da li ima ili nema dravjere...

Neki izgleda koriste naziv BIOS i za EFI/UEFI koji kod nekih proizvođača ima interfejs koji vizuelno dosta liči na onaj interfejs kakav su koristili i za BIOS (to jest kao neki program iz ranih osamdeseih, kao neki teksualni mod, pa preko strelica tastaure biraš šta ćeš), pa možda to dovodi do zabune, pogotovo što EFI/UEFI može da ima podršku za kao neki "legacy BIOS services", ali to zavisi od proizvođača...

Nisam za to da se EFI naziva "BIOS" jer drugačije funkcioniše i ne mora da podržava "legacy BIOS services"... EFI čak ne zahteva ni MBR da se koristi.

Pre pojave Windows 7, na Windows mašinama je uglavnom korišćen BIOS koji je pravljen slično kao onaj BIOS sa onog prvog "IBM PC" računara iz ranih osamdesetih taj BIOS je imao jako velika ograničenja... taj BIOS nije podržavao čak ni miša, nego je OS nakon bootovanja zaobilazio neka ograničenja i učitavao drajvere za stvari koje taj BIOS ne podržava.

EFI može da izgleda i kao "Internet Recovery" na Apple računarima... Apple je napravio svoju EFI implemntaciju kad su prešli na Intel i to čak ni vizuelno ne podseća na BIOS jer i bez instaliranog OS-a otvara GUI koji se koristi mišem, ima opciju da se poveže na WiFi i sa AppStore da preuzme šta treba da instalira OS i slično.

ZD

pre 3 godine

Meni se desilo isto, mada nisam imao poteškoća oko zamene jer sam kupio mobilni u Gigatronu i uzeo njihov plan zaštite na 2 godine ako dođe do slučajne štete, loma, pada...Baš je super, svetski, prijavio na linku, poslali kurira, za 10 dana sam imao mobilni nazad..Dali mi i zamenski mobilni dok se popravka ne završi..Koštalo me 10% od cene popravke..plan mi još uvek traje ako se nešto desi..Da ne veruje čovek da ovako nešto ima kod nas..

Paranormal Dimension

pre 3 godine

@Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna

BIOS (Basic I/O System) nema drajvere (u danasnje vreme
Unified Extensible Firmware Interface - UEFI/EFI). Drajveri su totalno druga prica u odnosu na BIOS. BIOS sluzi samo da podigne hardver, da vidi sta je sta i da li je aktivno/funkcionise, a drajveri sluze da se isti koriste kroz OS. Da, sve to ima program u sebi, ali se ne naziva drajverom, u tom smislu.

asomakum

pre 3 godine

imam Note 20 Ultra... meni je staklo kamera ok, medjutim pre mesec dana se mob iz cista mira ugasio. Crni ekran, ne reaguje pa power dugme, power + volume dugme, ama nista. Telefon star 6 meseci... Poludeo sam! Odneo telefon na reklamaciju i posle dva dana sredili ga, kao softwerska greska... reinstalirali su Android i sad je sve kao ok. Citao sam na netu, nisam jedini kome se to desilo... e sad sta je uzrok tome, tesko mi da poverujem da sistem sam od sebe rikne, odjednom.

balavi buržuj

pre 3 godine

Drugar je zaspao sa note 20 ultra i kad se probidio, Gorila Victus je pukla sama od sebe... Nov telefon kupio kod operatera u Srbiji.

dzoni

pre 3 godine

Da se ovo desilo Apple-u bilo bi najmanje 100 komentara gde bi bacali drvlje i kamenje, a posto je ovo Samsung onda samo 15 u ovom trenutku.

perica

pre 3 godine

@(Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna,

Gomila paušalnog informacija izneta na takav način predstavla gomilu gluposti
Mrežni protokoli na 4 osi nivoa ako znaš šta je imaju svi imena.
Sve iskusni Accept Install Next Next Finish profesionalci
Rade to godinama pa misle da su postali pametniji...

ch

pre 3 godine

Imam s10e puklo mi je staklo na kameri posle 2 dana od kupovine. Sada vidim da su ovaj defekt preneli i na s20 modele. Nije mi jasno ovo stvarno.

466453

pre 3 godine

(Brzi, 30. april 2021 23:46)

https://drive.google.com/file/d/12x5C46AQfTwPS-lCtr9lNIBJS9XnyYmb/view?usp=drivesdk

Staklo je safirno i razlog pucanja me ne zanima, sad sam okačio sliku slikanu prekjuče od drugaricinog Mi 9t.
Slikala je sa njim ćerku dok igra teniski meč, stavila telefon u tašnu u kojoj nema tvrdih predmeta, 10 min kasnije kad je htela da slika opet gornji deo toga što kamera vidi je bio zamućen.
Lako se ustanovilo šta se desilo ali ne i zašto. Da nisam doživeo ne bih pisao a slikao sam jer sam bio fasciniran doživljajem!

anonimus

pre 3 godine

ova prica ne pije vodu.

zamena displeja u ovlascenom servisu je 350 evra sto je realno najskuplji kvar a zastitnog stakla na kameri 500 evra

znaci da ovi jabucari bas gube trziste kad moraju ovako nisko da napadaju.

——
Joj jel moguce da si toliko ogranicen. I sada kada se Apple ne spominje ni malo, mora se naci povod da se spomene. Jeste, Apple najvrednija i najbogatija kompanija na svetu je platila b92 da objavi ovu vest kako bi na nasem prebogatom trzistu zabelezili rast prodaje.

Đole

pre 3 godine

Svi vi koji ne verujete u ono što sam napisao o RX i HP,
zbog povređene sujete, nemate toliko iskustva kao ja,
niti ste ikada rsatvaljali tuđe biose, menjali module u njima niti pravili personalizovani logo.
Ne tiče me se ko šta kontroliše, samo dobro znam da su Kinezi IBM-u podmetnuli svojevremeno za IBM30-50 modele umesto feritnog jezgra ofarbano jezgro od mekog gvožđa u napajanje.
I to je neko trebao da kontroliše, pa nije.
Nemam razloga da lažem ili izmišljam o ovakvim stvarima.
A sve navedeno možete naći na internetu.
Potpis Kineza u stilu Jun Pao ili nešto slično s emogao naći pregledom u hex-u.
A HP sigurno negde ima zapis o tome, pre jedno 7 godina.
E, jadnici, samo za pljuvanje i zlo živite, umesto da učite od iskusnijih.

Milovan

pre 3 godine

"Купи брате, Шаоми, молим те, брате 100 евра јефтинији од Самсунга, а исто добар, брате, знам да је Кинез, ал ево ја сам га купио и нисам се покајао... Молим те, бате... "
xDDD

Zašto volim Dell

pre 3 godine

Kad ne možeš uništiti konkurenciju, poturiš im pacova koji se pobrine da nešto bude loše urađeno.
Tako sam se jednog dana teško razočarao u HP.
Nabavljen je novi model za jednu školu.
Ispostavi se da lan kartica ne radi.
Uredno primljen drajver.
Guglajući problem, nađem na prepisku čoveka iz HP servisa
jednom svom prijatelju. Dat je ftp link, za skidanje biosa.
Bios-a koga nema za obične korisnike, već samo za servise.
Jer, nisu hteli da se pročuje problem. Ispravka greške.
Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.

Nebojša

pre 3 godine

meni je puklo samo od sebe i to preko sociva
(cpjts, 30. april 2021 20:21)

Meni je puklo staklo na kameri. Srecom pukotina ne ide preko sociva.
(Zoki, 30. april 2021 20:06)


Primetio sam nešto malo malo se pojavi neka vest ovog tipa o nekom kvaru ili defektu i odmah se javi nekoliko njih kojima se eto baš to desilo što piše u članku iako na desetak vesti unazad o tom brendu u ovom slučaju samsungu niko ni da spomene taj problem koji ih je snašao ali čim se vest pojavi eto njih koincidencija ili lažu pitanje je.

Brzi

pre 3 godine

Laž? I Xiaomi Mi 9t = Redmi K20 koji koristi samsungov paket 2 donje kamere, puca samo od sebe staklo nad gornjom od dve donje.
Zašto misliš da je Ali pun baš tih zaštitnih stakla? Zato što neko laže?
Tužiti Kineze nema ni smisla ovako glavni i odgovorni krivac je na tapetu.
(466453, 30. april 2021 22:40)

Verovacu kad se pojavi bar JEDAN SLUCAJ telefona koji je otpakovan i POTPUNO NOV iz kutije izvadjen sa puknutim staklom "samim od sebe".
Valjda nakon proizvodnje telefoni stoje i po nekoliko meseci u kutiji i cekaju na vlasnika. Kako to da se tek kod vas prilikom koriscenja desavaju tempirana pucanja. Teorija zavere na nivou cipovanja vakcinom.

realan

pre 3 godine

ova prica ne pije vodu.

zamena displeja u ovlascenom servisu je 350 evra sto je realno najskuplji kvar a zastitnog stakla na kameri 500 evra

znaci da ovi jabucari bas gube trziste kad moraju ovako nisko da napadaju.

466453

pre 3 godine

Laž kao kuća! Pokusavaju da uzmu pare na foru. Zbog ovakvih se i na ananas stavlja uputstvo za upotrebu.
(Brzi, 30. april 2021 20:33)

Laž? I Xiaomi Mi 9t = Redmi K20 koji koristi samsungov paket 2 donje kamere, puca samo od sebe staklo nad gornjom od dve donje.
Zašto misliš da je Ali pun baš tih zaštitnih stakla? Zato što neko laže?
Tužiti Kineze nema ni smisla ovako glavni i odgovorni krivac je na tapetu.

Dilema

pre 3 godine

Huawei je i jači i kvalitetniji, samo da ima google ne bi nikad drugi brend uzeo.
(Pera Realno, 01. maj 2021 08:24)

Šta će ti Google? Svakako možeš da instaliraš sve Google aplikacije na novom Huawei-u. Ja sam koleginici instalirao Google Maps, YouTube vanced (jer je mnogo bolji od običnog i nemaš reklame), Gmail, Google browser... Lično koristim Huawei i nastaviću da ga kupujem, pogotovo ovaj novi sa Harmony OS koji će biti bolji od android-a. Sa novim OS napraviće pravu revoluciju, tako da će se dosta korisnika vratiti na Huawei. Imate negde na yt-u klip kako izgleda Harmony OS pa pogledajte.

Re@list

pre 3 godine

Kupio sam samsung telefon A50. Poceo da se gasi i pali. Odbili garanciju i napisali da ima fizicko ostecenje. Telefon nema ni jednu ogrebotinu i star malo vise od godinu dana. Bio sam juce do tehnomanije i odbio sam da preuzmem telefon. Posle praznika cu da zovem sluzbu za reklamacije i da vidim o cemu se radi!

Onda crkao mi samsungov usisivac isto pod garancijom i cekam da se jave.

Zatim kupio samsungov televizor, tkz android. Reklamirali su da ima puno opcija vezano za android. Medjutim pola od toga nije bilo tacno. Zatim nisam mogao da nadjem kompatabilan nosac.. Zvao sam Samsungovo predstavnistvo i trazio da mi kazu gde mogu da kupim nosace. Bili su ljubazni i posle toga se nisu vise nikada javili.

Onda sam imao lose iskustvo sa tabletom koji je posle 4-5 godina pokvario i crkla mu maticna ploca.

Tako da od Samsunga vise nista kupovati necu!!!

Kosta

pre 3 godine

Daš silnu lovu i onda ti se dese ovakve stvari koje se ne dešavaju ni u low end segmentu. To je rezultat trke za profitom....negde mora da pukne tikva

Đole

pre 3 godine

Svi vi koji ne verujete u ono što sam napisao o RX i HP,
zbog povređene sujete, nemate toliko iskustva kao ja,
niti ste ikada rsatvaljali tuđe biose, menjali module u njima niti pravili personalizovani logo.
Ne tiče me se ko šta kontroliše, samo dobro znam da su Kinezi IBM-u podmetnuli svojevremeno za IBM30-50 modele umesto feritnog jezgra ofarbano jezgro od mekog gvožđa u napajanje.
I to je neko trebao da kontroliše, pa nije.
Nemam razloga da lažem ili izmišljam o ovakvim stvarima.
A sve navedeno možete naći na internetu.
Potpis Kineza u stilu Jun Pao ili nešto slično s emogao naći pregledom u hex-u.
A HP sigurno negde ima zapis o tome, pre jedno 7 godina.
E, jadnici, samo za pljuvanje i zlo živite, umesto da učite od iskusnijih.

Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna

pre 3 godine

"Ovo sve što si napisao je čista laž i nebuloza.
Bios nema nikakve drajvere u sebi. Ti nemaš predstavu šta je čipset, niti šta je Bios ni kako funkcioniše. Nemaš predstavu šta je TX-slanje a šta je RX- prijem, ako nema slanja ne možeš ni da vidiš druge računare na mreži jer mrežna karta ne može ni da dobije IP adresu jer ne može da pošalje zahtev i ti ne vidiš ništa i nikoga na mreži, niti bilo ko može tebe da vidi. Da je greška u Biosu računar uopšte ne bi video Lan kartu...."

- Pre će biti da TI nemaš pojma, ili limitirano znanje bez prakse.
Kao prvo, svi i bez iskustva znaju da BIOS ima drajvere.
Drajver za grafičku kartu kao obavezan a za LAN i sound kartu su imali stariji modeli. To čak možeš pročitati u podacima zašto se bios update-uje od proizvođača. Sa alatima za BIOS to čak pročitaš -"Modul grafičkog drajvera"
BINARNOG, ne za OS.
Ti drajveri se zovu MODULI, i skidaju se i stavljaju od proizvođača hardvera alatima i bez učešća proizvođača biosa.
I čipset ne može komunicirati sa spoljnim čipovima bez binarnog drajvera.
Koji povezuje portove i ustanovljava protokol.
Ako, sirotanče u inženjerskom pokušaju, ukineš ŽICE TX u mrežnom kabelu,
VIDEĆEŠ računare preko RX ulaza jer se STALNO emituju paketi u propagaciji na mreži - i bez ikakvog zahteva sa lan kartice.
Nadalje, ti možeš vezati hardver koji se preko biosa prijavi - a da ipak ne funkcioniše kako treba jer sam output čipa mrežne karte ne funkcioniše pravilno.
Kažem ti - odbijaš da učiš od starijih.

HoldMyBeer

pre 3 godine

Apple: Postolje za Pro Display XDR košta ko nov neotpakovan MacBook Air

Samsung: Hold my beer... zamena stakla za kamericu na mobilnom telefonu 500 dolara

dzoni

pre 3 godine

Da se ovo desilo Apple-u bilo bi najmanje 100 komentara gde bi bacali drvlje i kamenje, a posto je ovo Samsung onda samo 15 u ovom trenutku.

Bojan

pre 3 godine

"Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39) "
Jeste, to je americki film gde jedan covek moze da uradi sta god hoce bez da iko drugi to proveri, verifikuje, odobri..lepa prica za laku noc.

balavi buržuj

pre 3 godine

Drugar je zaspao sa note 20 ultra i kad se probidio, Gorila Victus je pukla sama od sebe... Nov telefon kupio kod operatera u Srbiji.

Филипинац

pre 3 godine

Муштерије су криве а не компаније, оне гурају док им пролази. Да су људи престали да купују Самсунг крпили би они и извињавали се, овако док иде продаја не интересује их. Једноставан је свет али тешко објаснити људима да неће умрети ако не купе нови С телефон.

anonimus

pre 3 godine

ova prica ne pije vodu.

zamena displeja u ovlascenom servisu je 350 evra sto je realno najskuplji kvar a zastitnog stakla na kameri 500 evra

znaci da ovi jabucari bas gube trziste kad moraju ovako nisko da napadaju.

——
Joj jel moguce da si toliko ogranicen. I sada kada se Apple ne spominje ni malo, mora se naci povod da se spomene. Jeste, Apple najvrednija i najbogatija kompanija na svetu je platila b92 da objavi ovu vest kako bi na nasem prebogatom trzistu zabelezili rast prodaje.

kaboom

pre 3 godine

Pre bi trebalo tužiti SVe proizvođače zašto je digitizer zalepljen za ekran i mora da se menja zajedno, što cenu popravke diže do nivoa da je neisplativo. Čist ekološki zločin.

Sttevan

pre 3 godine

Kad ne možeš uništiti konkurenciju, poturiš im pacova koji se pobrine da nešto bude loše urađeno.
Tako sam se jednog dana teško razočarao u HP.
Nabavljen je novi model za jednu školu.
Ispostavi se da lan kartica ne radi.
Uredno primljen drajver.
Guglajući problem, nađem na prepisku čoveka iz HP servisa
jednom svom prijatelju. Dat je ftp link, za skidanje biosa.
Bios-a koga nema za obične korisnike, već samo za servise.
Jer, nisu hteli da se pročuje problem. Ispravka greške.
Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39)

Ovo sve što si napisao je čista laž i nebuloza.
Bios nema nikakve drajvere u sebi. Ti nemaš predstavu šta je čipset, niti šta je Bios ni kako funkcioniše. Nemaš predstavu šta je TX-slanje a šta je RX- prijem, ako nema slanja ne možeš ni da vidiš druge računare na mreži jer mrežna karta ne može ni da dobije IP adresu jer ne može da pošalje zahtev i ti ne vidiš ništa i nikoga na mreži, niti bilo ko može tebe da vidi. Da je greška u Biosu računar uopšte ne bi video Lan kartu, ti ppd Windowsom ne bi mogao da instaliraš nikakav drajver jer kartica ne bi postojala. Bios samo obaveštava Operativni sistem šta je od hardvera dostupno a drajveri za operativni sistem regulišu rad komponenti. Da su čak i zeznuli drajver za Windows to nije nikakva velika stvar, samo bi izbacili ispravku/novu verziju drajvera, kao što svi proizvođači rade od kada postoje računari, za bilo koju komponentu postoje različite verzije drajvera jer proizvođači ispravljaju greške koje su otkrili ili dodaju i poboljšavaju funkcionalnosti. Lupetaš a što je najgore neko će misliti da znaš o čemu pričaš i još će ti poverovati.

Maks

pre 3 godine

@ (Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna, 1. maj 2021 13:45)
@ (Sttevan, 1. maj 2021 00:52)

Meni izgleda da vas dvojica ne mislite na isto kad kažete "BIOS" i da se zato raspravljate ovde oko toga da li ima ili nema dravjere...

Neki izgleda koriste naziv BIOS i za EFI/UEFI koji kod nekih proizvođača ima interfejs koji vizuelno dosta liči na onaj interfejs kakav su koristili i za BIOS (to jest kao neki program iz ranih osamdeseih, kao neki teksualni mod, pa preko strelica tastaure biraš šta ćeš), pa možda to dovodi do zabune, pogotovo što EFI/UEFI može da ima podršku za kao neki "legacy BIOS services", ali to zavisi od proizvođača...

Nisam za to da se EFI naziva "BIOS" jer drugačije funkcioniše i ne mora da podržava "legacy BIOS services"... EFI čak ne zahteva ni MBR da se koristi.

Pre pojave Windows 7, na Windows mašinama je uglavnom korišćen BIOS koji je pravljen slično kao onaj BIOS sa onog prvog "IBM PC" računara iz ranih osamdesetih taj BIOS je imao jako velika ograničenja... taj BIOS nije podržavao čak ni miša, nego je OS nakon bootovanja zaobilazio neka ograničenja i učitavao drajvere za stvari koje taj BIOS ne podržava.

EFI može da izgleda i kao "Internet Recovery" na Apple računarima... Apple je napravio svoju EFI implemntaciju kad su prešli na Intel i to čak ni vizuelno ne podseća na BIOS jer i bez instaliranog OS-a otvara GUI koji se koristi mišem, ima opciju da se poveže na WiFi i sa AppStore da preuzme šta treba da instalira OS i slično.

ZD

pre 3 godine

Meni se desilo isto, mada nisam imao poteškoća oko zamene jer sam kupio mobilni u Gigatronu i uzeo njihov plan zaštite na 2 godine ako dođe do slučajne štete, loma, pada...Baš je super, svetski, prijavio na linku, poslali kurira, za 10 dana sam imao mobilni nazad..Dali mi i zamenski mobilni dok se popravka ne završi..Koštalo me 10% od cene popravke..plan mi još uvek traje ako se nešto desi..Da ne veruje čovek da ovako nešto ima kod nas..

Js

pre 3 godine

ali čim se vest pojavi eto njih koincidencija ili lažu pitanje je.
(Nebojša,

Pa čim neko pravi grupnu tužbu, znači da se dešava, ja mislim da ne lažu. Meni je puklo staklo kamere na telefonu nije samsung, a nemam pojma ni kad ni zašto. Sumnjam da je samo od sebe ali pao nikad nije. Mozda sam seo na njego ko ce ga znati, ali da sam negde procitao vest o tome tj o brendu koji nosim verovatno bih se javio, a ne bih pisao na neku vest u kojoj ovo nije tema.

Baron Minhauzen

pre 3 godine

Kinez koji je radio drajver za lan u biosu, nije uradio TX deo. Samo RX - prijem. I vi možete da vidite sve računare,
ali ne možete da komunicirate sa njima.
Ne zbog fizičkog problema, već zbog drajvera u BIOS-u koji povezuje LAN čip sa chipsetom.
Da li je Kinez bio krtica/pacov za miniranje HP-a, ili neko nekada nije platio šta je trebalo Kinezu, sve u svemu za 17-inčni skup model dogodila im se neoprostiva sramota.
Jer, da ne nađoh tu prepisku i taj link, išao bi povratak
laptopa i mnogo veći problemi.
(Zašto volim Dell, 30. april 2021 20:39)

Brate, na koji foru je mogao da posalje zahtev za IP adresom, zahtev za skeniranje kompjutera na mrezi, uopste da uspostavi bilo kakav status na mrezi ako nema TX? Kakvih barona ovde ima, ja sam mala beba.
Racunar je nevidljiv na mrezi bilo da mu ne radi TX ili RX transfer.

asomakum

pre 3 godine

imam Note 20 Ultra... meni je staklo kamera ok, medjutim pre mesec dana se mob iz cista mira ugasio. Crni ekran, ne reaguje pa power dugme, power + volume dugme, ama nista. Telefon star 6 meseci... Poludeo sam! Odneo telefon na reklamaciju i posle dva dana sredili ga, kao softwerska greska... reinstalirali su Android i sad je sve kao ok. Citao sam na netu, nisam jedini kome se to desilo... e sad sta je uzrok tome, tesko mi da poverujem da sistem sam od sebe rikne, odjednom.

Omega

pre 3 godine

Poznajem dosta ljudi koji nosi taj telefon jer im ga je firma dala .Ni jedan mi se još nije požalio a ja zaista nisam ljubitelj Samsunga.

cobo

pre 3 godine

U modi je ugraditi slabu tacku na proizvodu,Gorilla Glass je navodno tistirano da izdrzi šest padova sa 1m visine ali skrivena slaba tacka dovodi da to staklo puca samo.Svaku ugradnju slabe tacke u proizvod treba zakonski zabraniti ali drzave štite više kapitaliste od svojih gradjana,zamisli jedan proizvod koji je vecit,pa to bi bila smrtna presuda kapitalizmu :(

Paranormal Dimension

pre 3 godine

@Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna

BIOS (Basic I/O System) nema drajvere (u danasnje vreme
Unified Extensible Firmware Interface - UEFI/EFI). Drajveri su totalno druga prica u odnosu na BIOS. BIOS sluzi samo da podigne hardver, da vidi sta je sta i da li je aktivno/funkcionise, a drajveri sluze da se isti koriste kroz OS. Da, sve to ima program u sebi, ali se ne naziva drajverom, u tom smislu.

perica

pre 3 godine

@(Kad neko ne zna - a ne zna da ne zna,

Gomila paušalnog informacija izneta na takav način predstavla gomilu gluposti
Mrežni protokoli na 4 osi nivoa ako znaš šta je imaju svi imena.
Sve iskusni Accept Install Next Next Finish profesionalci
Rade to godinama pa misle da su postali pametniji...

ch

pre 3 godine

Imam s10e puklo mi je staklo na kameri posle 2 dana od kupovine. Sada vidim da su ovaj defekt preneli i na s20 modele. Nije mi jasno ovo stvarno.

Milan M

pre 3 godine

Naravoučenije ne jurite za najnovijim modelom sačakajte bar 5-6 meseci da prvi korisnici testiraju proizvod . U ovo kovid doba dosta proizvođača je palo u kvalitetu

466453

pre 3 godine

(Brzi, 30. april 2021 23:46)

https://drive.google.com/file/d/12x5C46AQfTwPS-lCtr9lNIBJS9XnyYmb/view?usp=drivesdk

Staklo je safirno i razlog pucanja me ne zanima, sad sam okačio sliku slikanu prekjuče od drugaricinog Mi 9t.
Slikala je sa njim ćerku dok igra teniski meč, stavila telefon u tašnu u kojoj nema tvrdih predmeta, 10 min kasnije kad je htela da slika opet gornji deo toga što kamera vidi je bio zamućen.
Lako se ustanovilo šta se desilo ali ne i zašto. Da nisam doživeo ne bih pisao a slikao sam jer sam bio fasciniran doživljajem!

Andrija racic

pre 3 godine

Pre mesec dana meni je puklo staklo na galaxyiju s20+sramotno za ovu kompaniju popravka 28000din ovlsceni servis nikada vise samsung necu kupiti posle skoro 10modela obicno djubre od telefona

hercegovina_berliner

pre 3 godine

Kako tuziti kompaniju “mobile outfitters” sto lijepe folije za 70-80€ sa bumperom i pukne ti displey kroz foliju od bezazlenog udara? To je prevara decenije