Nedelja, 14.02.2021.

18:00

Nissan (opet) najavio Qashqai VIDEO

Izvor: B92

Nissan (opet) najavio Qashqai VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Pogan

pre 3 godine

inace ti vozis nesto sto ima bolju 360 kameru? Imas 30000 u dzepu pa moze da kupis nesto ovakvo?
(pera, 14. februar 2021 21:43)

Pusti ti sta ja vozim (a vozim auto za klasu iznad, ako te bas zanima). Sustina je da su kamera i infotainment ekran ultrajeftine stvari i da ne razumem zasto bi to bilo krs u automobilu koji prilicno solidno izgleda i spolja i unutra. Eto ti u istom segmentu pogledaj kako je to uradio hjundai na tucsonu (koji ne volim preterano).

Pravedni

pre 3 godine

@ Cedomir
Znao sam za Navaru da joj truli ruda, ali da trule ramena i viljuske na Kaskaju, videh na Google-u, jedino ne znam za taj 1.9 dci, za koje je trziste

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@M.Janković. Čitam da ste Vi još jedan u nizu onih koji sve znaju...Neću da sumnjam u Vaše metode iako očigledno uključuju i onostrano tipa gledanje u pasulj,kafu,tarot...
Sinko,od raznih vrsta ljudi ja sam u grupi onih koji " zna da nezna", a tvoja malenkost je u grupi " nezna da nezna,a misli da sve zna",a ti su najgori...

Cedomir

pre 3 godine

Od uvoznika sam dobio potvrdu da su 2008. i 2009. godiste Note, Qashqai i Navara imali propuste sa antikorozivnom zastitom, konkretno modeli sa 1.9 dci motorima. Resenje je bilo da se prizna garancija svakome kome korodira do 5 godina starosti, ali ne i preko toga. Kako je moj 2008. , a ja sam drugi vlasnik, o garanciji nije bilo ni reci. Kupio sam ga 2015. i nisam obracao paznju na koroziju podvozja, dok nisam na tehnickom upozoren da moram da promenim ramena i viljuske, koje su totalno potrulile

Drajver

pre 3 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1811890#k35387014

Po cemu ce biti iznad njih? I kako ti to znas?

Hoce li kojekakvi znalci vise prestati da pisu bajke ovde.

Prvo platforma kaskaija iako po zvanicnim podacima poboljsana po pitanju strukturalne cvrstine (americki pandan) nije konstruisana ni priblizno robusno kao platforma tog Q3 recimo. Q3 ima u gami i poznati petocilindras. Drugo Audi je premium, nissan nije niti cilja premium segment. Budimo bar malo realniji. Trece sa hibridnim pogonom su do sada kaskali, videcemo sta ce sa ovim novim biti mada ako se uporedi sa hondinim koji je slicnog principa u odnosu na tojotin pristup ipak korak iza.

Pravedni

pre 3 godine

Ok, znaci nije izolovan slucaj da Kaskaj truli, a zasto? Nisam video trulog Nisana od 1996.
Dosuse Navara se raspadala na pola zbog korozije. Da li je to niza klasa za trzista u razvoju, da li to Nisan ima vise kvalitativnih klasa u zavisnosti od regiona ili je jedna serija trulila, propusti ili sta? Trazio sam po Google-u ,,Nissan rost" , reklo bi se da je Fiat daleko bolji karoserijski

MegaMan

pre 3 godine

Po meni prave zamerke su: izuzetno mali gepek, zadnje vešanje - ne razumem se dovoljno da kažem šta je, ali je pretvrdo za putnike pozadi, pogotovo po ovim našim njivama od puteva.
@
Problem je kruta torziona osovina nazad. Neverovatno da u ovom dobu automobil te klase nema multi link ali sta da se radi.

budaletinodebela

pre 3 godine

@ ako neznas šta je dobro imam xtrail 2016, ovo sve tačno, kod svih nissana je isto što se tiče prekidača koji u noći ne svetle, nema amortizera na haubi (može da se dogradi) slaba truba, suvozačevo sedište nije moguće podesiti u visini . E sad 18.02 je premijera novog kaškaja koji će biti svemirski brod u toj klasi. Biće iznad Q3, tiguana, Tucsona I drugih.
(Patriot, 15. februar 2021 17:09)
Uh uh uh pa malo je,nemoj da si preskroman!

Patriot

pre 3 godine

@ ako neznas šta je dobro imam xtrail 2016, ovo sve tačno, kod svih nissana je isto što se tiče prekidača koji u noći ne svetle, nema amortizera na haubi (može da se dogradi) slaba truba, suvozačevo sedište nije moguće podesiti u visini . E sad 18.02 je premijera novog kaškaja koji će biti svemirski brod u toj klasi. Biće iznad Q3, tiguana, Tucsona I drugih.

ako ne znaš šta je dobro....

pre 3 godine

Ja ga imao do prošle godine. Kupio novog, druga generacija, 2014,model sa prednjom pogonom i 110ks. Pre toga imao c klasu iz 2008. Kao da sam seo s konja na magarca, jednostavno mi nije seo, osim potrošnje i položaja sedenja, sve ostalo je minus. Znam da su to dve sasvim različite kategorije, ali mi je neshvatljivo na čemu štede, a to je slučaj i kod ostalih japanaca bez izuzetaka, npr podizači stakala ne svetle noću, nabadam ko ćorava koka, nasloniš se na rukohvat vrata, a on cvili, svetka i prekidači na krovu kao iz stojadina, haubu kad dignem, nema amortizera, već paliju moram da podbodem...sve skupa da to reše, nebi auto poskupio više od pedeset evra, ali..
Sad vozim x3, isto godište, kupio ga polovnog, nešto malo doplatio, automobil je možda sekundu ružniji,više troši, ali je svemirski brod za kaškaji..

Milan Jankovic

pre 3 godine

...Posle nekog vremena ostavi mi auto na ceo jedan dan...sramota me bilo da mu kažem da ga uradiše za kintu.Upravljivost loša,bučan na putu,sedišta visine do lopatica, mala i neudobna,mali gepek...etc...
(Čeki opinionista del cazzo, 14. februar 2021 21:50)

Biće da ti nikada taj auto nisi vozio, nego si na parkingu na kom parkiraš svog polovnjaka, kroz prozor bacio pogled na unutršnjost Nissana Qashqai :)

pera

pre 3 godine

Btw, nissan rogue za usa tržište je xtrail za evropu. mislim da nissan i nema qq za usa trziste. mozda nisam u pravu.
(trangefrange, 15. februar 2021 10:16)
imaju s nekim 2.0 benzincem koji nije isao za Evropu

trangefrange

pre 3 godine

Vidim da mnogi pljuju QQ. a pitanje je da li su i koliko dugo ga vozili. ja ga vozim 2 godine, godište 2014, kupljen od prvog vlasnika. trenutno pravih 80k.
Nista nije trulo, korodiralo, propalo itd.
Auto je odličan za grad, visok i ne preterano dug, taman da se uparkiraš bilo gde po Bgd.
Potrošnja ok, završna obrada sasvim dobra za auto vrednosti ispod 25k.
Dizel 1.6 odličan, ja ga dodatno čipovao, ide dobro, i ne troši mnogo.
QQ je bukvalno klasa automobila golf tj C segment na štucnama i shodno tome ga treba posmatrati, nije dzip, nema komfor dzipa, samo je izdignut i moj ima 4x4 i to je sve od karakteristika off road.
Prepun je opreme i u ovom cenovnom rangu sa pravom istorijom servisa je sasvim korektna ponuda ( ne računam NOVNOVNOV audi sa pravih 170k na oglasima za te pare)
Mane: upravljivost nije najbolja, vozio sam hondu civic pre ovoga i to je neuporedivo ali ono je honda a ovo nissan mali suv.
i najveća mana je touch screen i multimedija koja je užas.
Akumulator je riknuo zbog start stop, menjao ga prethodni vlasnik.
Ukratko, ako znaš šta da očekuješ od automobila i malo kompromisa i bićeš zadovoljan kupovinom, kao što sam i ja.
Btw, nissan rogue za usa tržište je xtrail za evropu. mislim da nissan i nema qq za usa trziste. mozda nisam u pravu.

zamišljamo Monte Karlo

pre 3 godine

Kakve gluposti se ovde mogu pročitati, pa to je strašno.

Moj ćale vozi ovaj Kaškai (pre restilizacije) 2014 godište, bukvalno medju prvima u Srbiji ga je naručio. 1.2 benzinac (iz Novog Sada smo, pa kao, hajde možda ne treba jači motor), ušteda u ceni je bila fina, i do dan danas priča kako ga je super potrefilo sa kolima. Evo ide sedma godina, bez kvarova, doduše izuzetno malo se i vozi on, jer imamo više automobila zbog posla, ali auto stvarno za preporuku. Za 20k eura, u najjačem paketu opreme tada (nije bilo 360 kamera inicijalno), sa najslabijim motorom, bukvalno best buy. Ne, auto nije Audi, nije ni Toyota, ali to ne treba ni očekivati, jer su ti automobili 10 hiljada i više skuplji novi.

Po meni prave zamerke su: izuzetno mali gepek, zadnje vešanje - ne razumem se dovoljno da kažem šta je, ali je pretvrdo za putnike pozadi, pogotovo po ovim našim njivama od puteva.

Realno, sasvim korektan auto, za ljude koji ne divljaju, kojima treba veća preglednost i nov pouzdan autić.

Pravedni

pre 3 godine

Momak koji se zaklinje u japance prodao RAV4 2003. ,pa kupio Kaskaj 2008.
Sve u svemu, kompletan pod na Kaskaju korodirao, opruge, srafovi, kosevi.
Zvucna izolacija nula, ljulja se. Kaze kad bi mogao da uvali, da opet kupi RAV4, ako nista ono zbog buke koju prave gume i trap.
Majstor mu rekao da je Kaskaj najvece smece iz japanske kuhinje. Kosta kao Golf, a velicine Tiguana. Negde se stedelo

Mitko

pre 3 godine

Kada sam pre 5 godina planirao da ga kupim, dosta kritičara je tvrdilo da postoje mnogi problemi još u garanciji na pr. amortizeri, spone, ležajevi, elektronika, pa čak i motor. Zbog navodnog pada kvaliteta, od kada nastupaju na tržištu sa renoom, a tada nije bilo višegodišnjeg iskustva vlasnika sa novim modelom i motorom 1.2, ja sam tada odustao od kupovine, mada mi se auto izuzetno dopadao i po dizajnu, veličini, udobnosti i svim elementima koje pruža u vožnji. Ne znam da li su sve to bile samo glasine pa molim nekog ko vozi ovaj auto, bar nekoliko godina, da iznese iskustvo po pitanju pouzdanosti i kvaliteta i da li bi mi na osnovu tih parametara preporučili kupovinu odlazećeg modela, koji će se nadam se zbog pojave novog, naći na ozbiljnom popustu.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kako sam se ja razočarao u tu prevaru od auta...Kada su restilizovali prvu seriju moj kolega sa posla ga kupi kao i vrlo veliki broj Italijana...Posle nekog vremena ostavi mi auto na ceo jedan dan...sramota me bilo da mu kažem da ga uradiše za kintu.Upravljivost loša,bučan na putu,sedišta visine do lopatica, mala i neudobna,mali gepek...etc. Bruka. Nikad ,ali nikad nešto slično neću kupiti.Pravda za berline.

pera

pre 3 godine

Meni onako, utisak kao posmatraca sa strane, taj auto mi je nejasan. Pricam o prethodnoj verziji. Sve deluje tip top, solidan dizajn spolja, fino unutra, a onda pogledas na sta lici i koliko je responzivan softver na touch screenu i navigaciji. Bukvalno kao nesto iz 2000.god. I kao ima 4 kamere birds view za parkiranje, a slika kao da snimas krompirom. Cak i to bih razumeo da je nesto skupo u vezi toga...
Druga stvar, smesan kapacitet prtljaznika, na nivou hechbeka.
Valjda su sredili te debilne nedostatke u novoj verziji.
(Pogan, 14. februar 2021 19:45)
inace ti vozis nesto sto ima bolju 360 kameru? Imas 30000 u dzepu pa moze da kupis nesto ovakvo?

Pogan

pre 3 godine

Meni onako, utisak kao posmatraca sa strane, taj auto mi je nejasan. Pricam o prethodnoj verziji. Sve deluje tip top, solidan dizajn spolja, fino unutra, a onda pogledas na sta lici i koliko je responzivan softver na touch screenu i navigaciji. Bukvalno kao nesto iz 2000.god. I kao ima 4 kamere birds view za parkiranje, a slika kao da snimas krompirom. Cak i to bih razumeo da je nesto skupo u vezi toga...
Druga stvar, smesan kapacitet prtljaznika, na nivou hechbeka.
Valjda su sredili te debilne nedostatke u novoj verziji.

zamišljamo Monte Karlo

pre 3 godine

Kakve gluposti se ovde mogu pročitati, pa to je strašno.

Moj ćale vozi ovaj Kaškai (pre restilizacije) 2014 godište, bukvalno medju prvima u Srbiji ga je naručio. 1.2 benzinac (iz Novog Sada smo, pa kao, hajde možda ne treba jači motor), ušteda u ceni je bila fina, i do dan danas priča kako ga je super potrefilo sa kolima. Evo ide sedma godina, bez kvarova, doduše izuzetno malo se i vozi on, jer imamo više automobila zbog posla, ali auto stvarno za preporuku. Za 20k eura, u najjačem paketu opreme tada (nije bilo 360 kamera inicijalno), sa najslabijim motorom, bukvalno best buy. Ne, auto nije Audi, nije ni Toyota, ali to ne treba ni očekivati, jer su ti automobili 10 hiljada i više skuplji novi.

Po meni prave zamerke su: izuzetno mali gepek, zadnje vešanje - ne razumem se dovoljno da kažem šta je, ali je pretvrdo za putnike pozadi, pogotovo po ovim našim njivama od puteva.

Realno, sasvim korektan auto, za ljude koji ne divljaju, kojima treba veća preglednost i nov pouzdan autić.

trangefrange

pre 3 godine

Vidim da mnogi pljuju QQ. a pitanje je da li su i koliko dugo ga vozili. ja ga vozim 2 godine, godište 2014, kupljen od prvog vlasnika. trenutno pravih 80k.
Nista nije trulo, korodiralo, propalo itd.
Auto je odličan za grad, visok i ne preterano dug, taman da se uparkiraš bilo gde po Bgd.
Potrošnja ok, završna obrada sasvim dobra za auto vrednosti ispod 25k.
Dizel 1.6 odličan, ja ga dodatno čipovao, ide dobro, i ne troši mnogo.
QQ je bukvalno klasa automobila golf tj C segment na štucnama i shodno tome ga treba posmatrati, nije dzip, nema komfor dzipa, samo je izdignut i moj ima 4x4 i to je sve od karakteristika off road.
Prepun je opreme i u ovom cenovnom rangu sa pravom istorijom servisa je sasvim korektna ponuda ( ne računam NOVNOVNOV audi sa pravih 170k na oglasima za te pare)
Mane: upravljivost nije najbolja, vozio sam hondu civic pre ovoga i to je neuporedivo ali ono je honda a ovo nissan mali suv.
i najveća mana je touch screen i multimedija koja je užas.
Akumulator je riknuo zbog start stop, menjao ga prethodni vlasnik.
Ukratko, ako znaš šta da očekuješ od automobila i malo kompromisa i bićeš zadovoljan kupovinom, kao što sam i ja.
Btw, nissan rogue za usa tržište je xtrail za evropu. mislim da nissan i nema qq za usa trziste. mozda nisam u pravu.

Milan Jankovic

pre 3 godine

...Posle nekog vremena ostavi mi auto na ceo jedan dan...sramota me bilo da mu kažem da ga uradiše za kintu.Upravljivost loša,bučan na putu,sedišta visine do lopatica, mala i neudobna,mali gepek...etc...
(Čeki opinionista del cazzo, 14. februar 2021 21:50)

Biće da ti nikada taj auto nisi vozio, nego si na parkingu na kom parkiraš svog polovnjaka, kroz prozor bacio pogled na unutršnjost Nissana Qashqai :)

pera

pre 3 godine

Meni onako, utisak kao posmatraca sa strane, taj auto mi je nejasan. Pricam o prethodnoj verziji. Sve deluje tip top, solidan dizajn spolja, fino unutra, a onda pogledas na sta lici i koliko je responzivan softver na touch screenu i navigaciji. Bukvalno kao nesto iz 2000.god. I kao ima 4 kamere birds view za parkiranje, a slika kao da snimas krompirom. Cak i to bih razumeo da je nesto skupo u vezi toga...
Druga stvar, smesan kapacitet prtljaznika, na nivou hechbeka.
Valjda su sredili te debilne nedostatke u novoj verziji.
(Pogan, 14. februar 2021 19:45)
inace ti vozis nesto sto ima bolju 360 kameru? Imas 30000 u dzepu pa moze da kupis nesto ovakvo?

ako ne znaš šta je dobro....

pre 3 godine

Ja ga imao do prošle godine. Kupio novog, druga generacija, 2014,model sa prednjom pogonom i 110ks. Pre toga imao c klasu iz 2008. Kao da sam seo s konja na magarca, jednostavno mi nije seo, osim potrošnje i položaja sedenja, sve ostalo je minus. Znam da su to dve sasvim različite kategorije, ali mi je neshvatljivo na čemu štede, a to je slučaj i kod ostalih japanaca bez izuzetaka, npr podizači stakala ne svetle noću, nabadam ko ćorava koka, nasloniš se na rukohvat vrata, a on cvili, svetka i prekidači na krovu kao iz stojadina, haubu kad dignem, nema amortizera, već paliju moram da podbodem...sve skupa da to reše, nebi auto poskupio više od pedeset evra, ali..
Sad vozim x3, isto godište, kupio ga polovnog, nešto malo doplatio, automobil je možda sekundu ružniji,više troši, ali je svemirski brod za kaškaji..

Pogan

pre 3 godine

Meni onako, utisak kao posmatraca sa strane, taj auto mi je nejasan. Pricam o prethodnoj verziji. Sve deluje tip top, solidan dizajn spolja, fino unutra, a onda pogledas na sta lici i koliko je responzivan softver na touch screenu i navigaciji. Bukvalno kao nesto iz 2000.god. I kao ima 4 kamere birds view za parkiranje, a slika kao da snimas krompirom. Cak i to bih razumeo da je nesto skupo u vezi toga...
Druga stvar, smesan kapacitet prtljaznika, na nivou hechbeka.
Valjda su sredili te debilne nedostatke u novoj verziji.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kako sam se ja razočarao u tu prevaru od auta...Kada su restilizovali prvu seriju moj kolega sa posla ga kupi kao i vrlo veliki broj Italijana...Posle nekog vremena ostavi mi auto na ceo jedan dan...sramota me bilo da mu kažem da ga uradiše za kintu.Upravljivost loša,bučan na putu,sedišta visine do lopatica, mala i neudobna,mali gepek...etc. Bruka. Nikad ,ali nikad nešto slično neću kupiti.Pravda za berline.

Mitko

pre 3 godine

Kada sam pre 5 godina planirao da ga kupim, dosta kritičara je tvrdilo da postoje mnogi problemi još u garanciji na pr. amortizeri, spone, ležajevi, elektronika, pa čak i motor. Zbog navodnog pada kvaliteta, od kada nastupaju na tržištu sa renoom, a tada nije bilo višegodišnjeg iskustva vlasnika sa novim modelom i motorom 1.2, ja sam tada odustao od kupovine, mada mi se auto izuzetno dopadao i po dizajnu, veličini, udobnosti i svim elementima koje pruža u vožnji. Ne znam da li su sve to bile samo glasine pa molim nekog ko vozi ovaj auto, bar nekoliko godina, da iznese iskustvo po pitanju pouzdanosti i kvaliteta i da li bi mi na osnovu tih parametara preporučili kupovinu odlazećeg modela, koji će se nadam se zbog pojave novog, naći na ozbiljnom popustu.

Pravedni

pre 3 godine

Momak koji se zaklinje u japance prodao RAV4 2003. ,pa kupio Kaskaj 2008.
Sve u svemu, kompletan pod na Kaskaju korodirao, opruge, srafovi, kosevi.
Zvucna izolacija nula, ljulja se. Kaze kad bi mogao da uvali, da opet kupi RAV4, ako nista ono zbog buke koju prave gume i trap.
Majstor mu rekao da je Kaskaj najvece smece iz japanske kuhinje. Kosta kao Golf, a velicine Tiguana. Negde se stedelo

pera

pre 3 godine

Btw, nissan rogue za usa tržište je xtrail za evropu. mislim da nissan i nema qq za usa trziste. mozda nisam u pravu.
(trangefrange, 15. februar 2021 10:16)
imaju s nekim 2.0 benzincem koji nije isao za Evropu

MegaMan

pre 3 godine

Po meni prave zamerke su: izuzetno mali gepek, zadnje vešanje - ne razumem se dovoljno da kažem šta je, ali je pretvrdo za putnike pozadi, pogotovo po ovim našim njivama od puteva.
@
Problem je kruta torziona osovina nazad. Neverovatno da u ovom dobu automobil te klase nema multi link ali sta da se radi.

Patriot

pre 3 godine

@ ako neznas šta je dobro imam xtrail 2016, ovo sve tačno, kod svih nissana je isto što se tiče prekidača koji u noći ne svetle, nema amortizera na haubi (može da se dogradi) slaba truba, suvozačevo sedište nije moguće podesiti u visini . E sad 18.02 je premijera novog kaškaja koji će biti svemirski brod u toj klasi. Biće iznad Q3, tiguana, Tucsona I drugih.

budaletinodebela

pre 3 godine

@ ako neznas šta je dobro imam xtrail 2016, ovo sve tačno, kod svih nissana je isto što se tiče prekidača koji u noći ne svetle, nema amortizera na haubi (može da se dogradi) slaba truba, suvozačevo sedište nije moguće podesiti u visini . E sad 18.02 je premijera novog kaškaja koji će biti svemirski brod u toj klasi. Biće iznad Q3, tiguana, Tucsona I drugih.
(Patriot, 15. februar 2021 17:09)
Uh uh uh pa malo je,nemoj da si preskroman!

Drajver

pre 3 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1811890#k35387014

Po cemu ce biti iznad njih? I kako ti to znas?

Hoce li kojekakvi znalci vise prestati da pisu bajke ovde.

Prvo platforma kaskaija iako po zvanicnim podacima poboljsana po pitanju strukturalne cvrstine (americki pandan) nije konstruisana ni priblizno robusno kao platforma tog Q3 recimo. Q3 ima u gami i poznati petocilindras. Drugo Audi je premium, nissan nije niti cilja premium segment. Budimo bar malo realniji. Trece sa hibridnim pogonom su do sada kaskali, videcemo sta ce sa ovim novim biti mada ako se uporedi sa hondinim koji je slicnog principa u odnosu na tojotin pristup ipak korak iza.

Cedomir

pre 3 godine

Od uvoznika sam dobio potvrdu da su 2008. i 2009. godiste Note, Qashqai i Navara imali propuste sa antikorozivnom zastitom, konkretno modeli sa 1.9 dci motorima. Resenje je bilo da se prizna garancija svakome kome korodira do 5 godina starosti, ali ne i preko toga. Kako je moj 2008. , a ja sam drugi vlasnik, o garanciji nije bilo ni reci. Kupio sam ga 2015. i nisam obracao paznju na koroziju podvozja, dok nisam na tehnickom upozoren da moram da promenim ramena i viljuske, koje su totalno potrulile

Pravedni

pre 3 godine

@ Cedomir
Znao sam za Navaru da joj truli ruda, ali da trule ramena i viljuske na Kaskaju, videh na Google-u, jedino ne znam za taj 1.9 dci, za koje je trziste

Pravedni

pre 3 godine

Ok, znaci nije izolovan slucaj da Kaskaj truli, a zasto? Nisam video trulog Nisana od 1996.
Dosuse Navara se raspadala na pola zbog korozije. Da li je to niza klasa za trzista u razvoju, da li to Nisan ima vise kvalitativnih klasa u zavisnosti od regiona ili je jedna serija trulila, propusti ili sta? Trazio sam po Google-u ,,Nissan rost" , reklo bi se da je Fiat daleko bolji karoserijski

Pogan

pre 3 godine

inace ti vozis nesto sto ima bolju 360 kameru? Imas 30000 u dzepu pa moze da kupis nesto ovakvo?
(pera, 14. februar 2021 21:43)

Pusti ti sta ja vozim (a vozim auto za klasu iznad, ako te bas zanima). Sustina je da su kamera i infotainment ekran ultrajeftine stvari i da ne razumem zasto bi to bilo krs u automobilu koji prilicno solidno izgleda i spolja i unutra. Eto ti u istom segmentu pogledaj kako je to uradio hjundai na tucsonu (koji ne volim preterano).

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@M.Janković. Čitam da ste Vi još jedan u nizu onih koji sve znaju...Neću da sumnjam u Vaše metode iako očigledno uključuju i onostrano tipa gledanje u pasulj,kafu,tarot...
Sinko,od raznih vrsta ljudi ja sam u grupi onih koji " zna da nezna", a tvoja malenkost je u grupi " nezna da nezna,a misli da sve zna",a ti su najgori...

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

Kako sam se ja razočarao u tu prevaru od auta...Kada su restilizovali prvu seriju moj kolega sa posla ga kupi kao i vrlo veliki broj Italijana...Posle nekog vremena ostavi mi auto na ceo jedan dan...sramota me bilo da mu kažem da ga uradiše za kintu.Upravljivost loša,bučan na putu,sedišta visine do lopatica, mala i neudobna,mali gepek...etc. Bruka. Nikad ,ali nikad nešto slično neću kupiti.Pravda za berline.

Pogan

pre 3 godine

Meni onako, utisak kao posmatraca sa strane, taj auto mi je nejasan. Pricam o prethodnoj verziji. Sve deluje tip top, solidan dizajn spolja, fino unutra, a onda pogledas na sta lici i koliko je responzivan softver na touch screenu i navigaciji. Bukvalno kao nesto iz 2000.god. I kao ima 4 kamere birds view za parkiranje, a slika kao da snimas krompirom. Cak i to bih razumeo da je nesto skupo u vezi toga...
Druga stvar, smesan kapacitet prtljaznika, na nivou hechbeka.
Valjda su sredili te debilne nedostatke u novoj verziji.

Pravedni

pre 3 godine

Momak koji se zaklinje u japance prodao RAV4 2003. ,pa kupio Kaskaj 2008.
Sve u svemu, kompletan pod na Kaskaju korodirao, opruge, srafovi, kosevi.
Zvucna izolacija nula, ljulja se. Kaze kad bi mogao da uvali, da opet kupi RAV4, ako nista ono zbog buke koju prave gume i trap.
Majstor mu rekao da je Kaskaj najvece smece iz japanske kuhinje. Kosta kao Golf, a velicine Tiguana. Negde se stedelo

pera

pre 3 godine

Meni onako, utisak kao posmatraca sa strane, taj auto mi je nejasan. Pricam o prethodnoj verziji. Sve deluje tip top, solidan dizajn spolja, fino unutra, a onda pogledas na sta lici i koliko je responzivan softver na touch screenu i navigaciji. Bukvalno kao nesto iz 2000.god. I kao ima 4 kamere birds view za parkiranje, a slika kao da snimas krompirom. Cak i to bih razumeo da je nesto skupo u vezi toga...
Druga stvar, smesan kapacitet prtljaznika, na nivou hechbeka.
Valjda su sredili te debilne nedostatke u novoj verziji.
(Pogan, 14. februar 2021 19:45)
inace ti vozis nesto sto ima bolju 360 kameru? Imas 30000 u dzepu pa moze da kupis nesto ovakvo?

ako ne znaš šta je dobro....

pre 3 godine

Ja ga imao do prošle godine. Kupio novog, druga generacija, 2014,model sa prednjom pogonom i 110ks. Pre toga imao c klasu iz 2008. Kao da sam seo s konja na magarca, jednostavno mi nije seo, osim potrošnje i položaja sedenja, sve ostalo je minus. Znam da su to dve sasvim različite kategorije, ali mi je neshvatljivo na čemu štede, a to je slučaj i kod ostalih japanaca bez izuzetaka, npr podizači stakala ne svetle noću, nabadam ko ćorava koka, nasloniš se na rukohvat vrata, a on cvili, svetka i prekidači na krovu kao iz stojadina, haubu kad dignem, nema amortizera, već paliju moram da podbodem...sve skupa da to reše, nebi auto poskupio više od pedeset evra, ali..
Sad vozim x3, isto godište, kupio ga polovnog, nešto malo doplatio, automobil je možda sekundu ružniji,više troši, ali je svemirski brod za kaškaji..

Milan Jankovic

pre 3 godine

...Posle nekog vremena ostavi mi auto na ceo jedan dan...sramota me bilo da mu kažem da ga uradiše za kintu.Upravljivost loša,bučan na putu,sedišta visine do lopatica, mala i neudobna,mali gepek...etc...
(Čeki opinionista del cazzo, 14. februar 2021 21:50)

Biće da ti nikada taj auto nisi vozio, nego si na parkingu na kom parkiraš svog polovnjaka, kroz prozor bacio pogled na unutršnjost Nissana Qashqai :)

Patriot

pre 3 godine

@ ako neznas šta je dobro imam xtrail 2016, ovo sve tačno, kod svih nissana je isto što se tiče prekidača koji u noći ne svetle, nema amortizera na haubi (može da se dogradi) slaba truba, suvozačevo sedište nije moguće podesiti u visini . E sad 18.02 je premijera novog kaškaja koji će biti svemirski brod u toj klasi. Biće iznad Q3, tiguana, Tucsona I drugih.

Čeki opinionista del cazzo

pre 3 godine

@M.Janković. Čitam da ste Vi još jedan u nizu onih koji sve znaju...Neću da sumnjam u Vaše metode iako očigledno uključuju i onostrano tipa gledanje u pasulj,kafu,tarot...
Sinko,od raznih vrsta ljudi ja sam u grupi onih koji " zna da nezna", a tvoja malenkost je u grupi " nezna da nezna,a misli da sve zna",a ti su najgori...

zamišljamo Monte Karlo

pre 3 godine

Kakve gluposti se ovde mogu pročitati, pa to je strašno.

Moj ćale vozi ovaj Kaškai (pre restilizacije) 2014 godište, bukvalno medju prvima u Srbiji ga je naručio. 1.2 benzinac (iz Novog Sada smo, pa kao, hajde možda ne treba jači motor), ušteda u ceni je bila fina, i do dan danas priča kako ga je super potrefilo sa kolima. Evo ide sedma godina, bez kvarova, doduše izuzetno malo se i vozi on, jer imamo više automobila zbog posla, ali auto stvarno za preporuku. Za 20k eura, u najjačem paketu opreme tada (nije bilo 360 kamera inicijalno), sa najslabijim motorom, bukvalno best buy. Ne, auto nije Audi, nije ni Toyota, ali to ne treba ni očekivati, jer su ti automobili 10 hiljada i više skuplji novi.

Po meni prave zamerke su: izuzetno mali gepek, zadnje vešanje - ne razumem se dovoljno da kažem šta je, ali je pretvrdo za putnike pozadi, pogotovo po ovim našim njivama od puteva.

Realno, sasvim korektan auto, za ljude koji ne divljaju, kojima treba veća preglednost i nov pouzdan autić.

trangefrange

pre 3 godine

Vidim da mnogi pljuju QQ. a pitanje je da li su i koliko dugo ga vozili. ja ga vozim 2 godine, godište 2014, kupljen od prvog vlasnika. trenutno pravih 80k.
Nista nije trulo, korodiralo, propalo itd.
Auto je odličan za grad, visok i ne preterano dug, taman da se uparkiraš bilo gde po Bgd.
Potrošnja ok, završna obrada sasvim dobra za auto vrednosti ispod 25k.
Dizel 1.6 odličan, ja ga dodatno čipovao, ide dobro, i ne troši mnogo.
QQ je bukvalno klasa automobila golf tj C segment na štucnama i shodno tome ga treba posmatrati, nije dzip, nema komfor dzipa, samo je izdignut i moj ima 4x4 i to je sve od karakteristika off road.
Prepun je opreme i u ovom cenovnom rangu sa pravom istorijom servisa je sasvim korektna ponuda ( ne računam NOVNOVNOV audi sa pravih 170k na oglasima za te pare)
Mane: upravljivost nije najbolja, vozio sam hondu civic pre ovoga i to je neuporedivo ali ono je honda a ovo nissan mali suv.
i najveća mana je touch screen i multimedija koja je užas.
Akumulator je riknuo zbog start stop, menjao ga prethodni vlasnik.
Ukratko, ako znaš šta da očekuješ od automobila i malo kompromisa i bićeš zadovoljan kupovinom, kao što sam i ja.
Btw, nissan rogue za usa tržište je xtrail za evropu. mislim da nissan i nema qq za usa trziste. mozda nisam u pravu.

Drajver

pre 3 godine

https://www.b92.net/automobili/komentari.php?nav_id=1811890#k35387014

Po cemu ce biti iznad njih? I kako ti to znas?

Hoce li kojekakvi znalci vise prestati da pisu bajke ovde.

Prvo platforma kaskaija iako po zvanicnim podacima poboljsana po pitanju strukturalne cvrstine (americki pandan) nije konstruisana ni priblizno robusno kao platforma tog Q3 recimo. Q3 ima u gami i poznati petocilindras. Drugo Audi je premium, nissan nije niti cilja premium segment. Budimo bar malo realniji. Trece sa hibridnim pogonom su do sada kaskali, videcemo sta ce sa ovim novim biti mada ako se uporedi sa hondinim koji je slicnog principa u odnosu na tojotin pristup ipak korak iza.

Mitko

pre 3 godine

Kada sam pre 5 godina planirao da ga kupim, dosta kritičara je tvrdilo da postoje mnogi problemi još u garanciji na pr. amortizeri, spone, ležajevi, elektronika, pa čak i motor. Zbog navodnog pada kvaliteta, od kada nastupaju na tržištu sa renoom, a tada nije bilo višegodišnjeg iskustva vlasnika sa novim modelom i motorom 1.2, ja sam tada odustao od kupovine, mada mi se auto izuzetno dopadao i po dizajnu, veličini, udobnosti i svim elementima koje pruža u vožnji. Ne znam da li su sve to bile samo glasine pa molim nekog ko vozi ovaj auto, bar nekoliko godina, da iznese iskustvo po pitanju pouzdanosti i kvaliteta i da li bi mi na osnovu tih parametara preporučili kupovinu odlazećeg modela, koji će se nadam se zbog pojave novog, naći na ozbiljnom popustu.

budaletinodebela

pre 3 godine

@ ako neznas šta je dobro imam xtrail 2016, ovo sve tačno, kod svih nissana je isto što se tiče prekidača koji u noći ne svetle, nema amortizera na haubi (može da se dogradi) slaba truba, suvozačevo sedište nije moguće podesiti u visini . E sad 18.02 je premijera novog kaškaja koji će biti svemirski brod u toj klasi. Biće iznad Q3, tiguana, Tucsona I drugih.
(Patriot, 15. februar 2021 17:09)
Uh uh uh pa malo je,nemoj da si preskroman!

Pravedni

pre 3 godine

Ok, znaci nije izolovan slucaj da Kaskaj truli, a zasto? Nisam video trulog Nisana od 1996.
Dosuse Navara se raspadala na pola zbog korozije. Da li je to niza klasa za trzista u razvoju, da li to Nisan ima vise kvalitativnih klasa u zavisnosti od regiona ili je jedna serija trulila, propusti ili sta? Trazio sam po Google-u ,,Nissan rost" , reklo bi se da je Fiat daleko bolji karoserijski

pera

pre 3 godine

Btw, nissan rogue za usa tržište je xtrail za evropu. mislim da nissan i nema qq za usa trziste. mozda nisam u pravu.
(trangefrange, 15. februar 2021 10:16)
imaju s nekim 2.0 benzincem koji nije isao za Evropu

MegaMan

pre 3 godine

Po meni prave zamerke su: izuzetno mali gepek, zadnje vešanje - ne razumem se dovoljno da kažem šta je, ali je pretvrdo za putnike pozadi, pogotovo po ovim našim njivama od puteva.
@
Problem je kruta torziona osovina nazad. Neverovatno da u ovom dobu automobil te klase nema multi link ali sta da se radi.

Cedomir

pre 3 godine

Od uvoznika sam dobio potvrdu da su 2008. i 2009. godiste Note, Qashqai i Navara imali propuste sa antikorozivnom zastitom, konkretno modeli sa 1.9 dci motorima. Resenje je bilo da se prizna garancija svakome kome korodira do 5 godina starosti, ali ne i preko toga. Kako je moj 2008. , a ja sam drugi vlasnik, o garanciji nije bilo ni reci. Kupio sam ga 2015. i nisam obracao paznju na koroziju podvozja, dok nisam na tehnickom upozoren da moram da promenim ramena i viljuske, koje su totalno potrulile

Pravedni

pre 3 godine

@ Cedomir
Znao sam za Navaru da joj truli ruda, ali da trule ramena i viljuske na Kaskaju, videh na Google-u, jedino ne znam za taj 1.9 dci, za koje je trziste

Pogan

pre 3 godine

inace ti vozis nesto sto ima bolju 360 kameru? Imas 30000 u dzepu pa moze da kupis nesto ovakvo?
(pera, 14. februar 2021 21:43)

Pusti ti sta ja vozim (a vozim auto za klasu iznad, ako te bas zanima). Sustina je da su kamera i infotainment ekran ultrajeftine stvari i da ne razumem zasto bi to bilo krs u automobilu koji prilicno solidno izgleda i spolja i unutra. Eto ti u istom segmentu pogledaj kako je to uradio hjundai na tucsonu (koji ne volim preterano).