Ponedeljak, 16.11.2020.

12:30

Dobra im je i stara Dacia: Ponovo pokreću proizvodnju prvog Logana

Izvor: B92

Dobra im je i stara Dacia: Ponovo pokreæu proizvodnju prvog Logana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Nebojsa Mijatovic

pre 3 godine

Kupio sam novog Logana 2008.g evo vec 12 godina ga vozim, a nisam imao tehnickih problema. Zao mi je sto nema bogatu dodatnu opremu, ali sam zadovoljan...

Voz za Cacak

pre 3 godine

meni poginuo poznanik u mercedes C.
siguran sam da bi bio živ da je vozio oktaviju.
(jaretina, zimi lakša hrana, 17. novembar 2020 11:16)

Da, narocito one Serbian Edition sa 2 vazdusna jastuka sto su bile.

jaretina, zimi ne radi airbag

pre 3 godine

Da, narocito one Serbian Edition sa 2 vazdusna jastuka sto su bile.
(Voz za Cacak, 17. novembar 2020 14:20)

na Merc C se nije ispalio ni jedan.
bili su ispaljeni.
to je porodica posle saznala.

nisam se zezao kad sam napisao Oktavija iako mislite da jesam.
cena kupovine mercedesa sa placa po "dobroj ceni" je vaš život.

F31

pre 3 godine

ф31 гине се друже и у Мерцедесу, БМВу, поршеу.... зато не лупетај, ни Бог му не би гарантовао и био сигуран у то у шта си ти сигуран!
(ЂОЛО ЂОЛО, 17. novembar 2020 09:05)
Одакле се знамо?

XXL

pre 3 godine

@veki - hajde bre kinezi su klonirali Su-27, a i neke raketne sisteme, a neće krntiju F-14 iz ranih sedamdesetih da ne nabrajam šta sve od naoružanja nije klonirano. I FNRJ (za neupućene Federativna Narodna Republika Jugoslavija) je klonirala '46-'47 čuveni M-53 "Šarac" iako su imali problema sa materijalom pa su pronašli schwaben ing. koji je radio na tehnologiji materijala pa odao tajnu našim islednicima. Oooo Isuse-Bože ...

svašta

pre 3 godine

F31, 17. novembar 2020 08:31pa nije ta korsa sama vozila, vozio je neko ko ne zna da vozi ili neko ko nije poštovao propise. Gine se i u mercedesu i bmw-u.

jaretina, zimi lakša hrana

pre 3 godine

Pre dve godine poginuo mi školski u Loganu, zveknula ga Corsa B (!), može da se izgugla. Prilično sam uveren da bi i dan danas bio među živima da nije vozio ovu Eva konzervu na točkovima.
(F31, 17. novembar 2020 08:31)

meni poginuo poznanik u mercedes C.
siguran sam da bi bio živ da je vozio oktaviju.

Kvarežma

pre 3 godine

@Gile, laički objašnjavam (ako sam lupio šta praštajte mehaničari) GDI ne čisti klipove benzinom kad ubrizgava, jer su brizgaljke ispod, pa zaribaju jer nesagoreli gasovi ostavljaju karbonske depozite (meni to liči na neku lepljivu garež), moraju da se čiste često, što je skupo a i neznatno pomaže. VW TSI su najpoznatiji po tom pitanju, ovi Hyundaijevi GDI su se toliko "pokazali" da su ih povukli posle nepunih godinu (!) dana prodaje.

Bazni atmosferci su manje više svima jako pouzdani i jeftini za održavanje, nebitno je da li je proizvođač Renault/Dacia ili Toyota, to će da radi dugo. Nema skupih delova koji moraju da se menjaju (plivajući, turbina, baterije itd.)

Eto retkog slučaja da je nešto za sirotinju dugotrajnije i jeftinije za održavanje.

Problem sa Daciom je šasija i enterijer. Tu se vidi koliko je to jeftino vozilo. Enterijer na stranu, bezbednost je jako tužna priča.

ЂОЛО ЂОЛО

pre 3 godine

ф31 гине се друже и у Мерцедесу, БМВу, поршеу.... зато не лупетај, ни Бог му не би гарантовао и био сигуран у то у шта си ти сигуран!

vozač demokrata

pre 3 godine

Koji je to problem?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gile, 17. novembar 2020 08:39) #
Štucanje, nemiran rad, talog čađi na ventilima, kratak životni vek motora, velika potrošnja ulja, jako slaba pouzdanost u odnosu na atmo benzinac...čitaj recimo teme'tsi motori' od vw - i školuj se.
U ovom momemtu najsavršeniji i pouzdani turbo benzinci su 1.33 tCe od Renault-Mercedes saradnje, a dostupan je u novim dacijama kao u mercedesima.

F31

pre 3 godine

batica, 16. novembar 2020 23:24

Da se nadovežem. Pre dve godine poginuo mi školski u Loganu, zveknula ga Corsa B (!), može da se izgugla. Prilično sam uveren da bi i dan danas bio među živima da nije vozio ovu Eva konzervu na točkovima. Ali šta ja znam, bezbednost kao i korona, to je CIA zavera, Soroš i novi svetski poredak, samo BRC od prvog dana i teraj, "slatko" da se navozas, "bajo moj".. Jadni ovi Iranci. To je sve što mogu da kažem.

Gile

pre 3 godine

Ja bih se drzao mpi benzinaca dok ne rese problem sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem, koji god da je proizvodjac, a problem je ogroman.
(Hmmm, 16. novembar 2020 23:33)
@
Koji je to problem?

Cinique

pre 3 godine

Kako je verska diktatura unistila Iran i jos su kao da je 1970 godina, tuzno.
(Toxic_PR, 16. novembar 2020 12:38)
Iran su pre svega uništile arapske verske diktature, u prvom redu Saudijska Arabija koja da ima Boga ili Alaha ne bi trebalo ni da postoji kao država. Saudijska Arabija je sramota celog čovečanstva, ne samo muslimana.

veki

pre 3 godine

@ (XXL, 16. novembar 2020 15:30)

Lepo ti reče čovek, prave svoju verziju Northrop F-5 Tiger a ne F-14 kako si ti napisao. F-14 ne bi mogli da kopiraju i razviju ni za 20 godina.

racionalni

pre 3 godine

Vozim dacia Logan 16 mpi, sa Brc gasom. Prešao 200000 km, još originalni prednji i zadnji lonac, set kvačila menjao na 180 hiljada km. Ostalo sve je bilo redovno održavanje. Sve znam i vozio sam i daleko bolja kola (tuđa)... Ali za malom para, dobra muzika od tačke a do tačke B. Čak sam i uzivamo kada je auto bio nov 2006 godine. Tek koliko sam uštedeo na gasu... Ihaaaaa

samo kažem

pre 3 godine

@Mirabo Donekle ste u pravu ali treba imati u vidu dugove koje je Zastava imala prema dobavljačima i samom FIAT-u. Osim toga, Zastava je već 25 i kusur godina rupa bez dna kojom se Kragujevac i okolina čuva od potpunog ekonomskog kraha. Ne vredi, Tito je Srbima prodao žvaku da moraju da imaju tešku industriju pa makar i po cenu da bude u debelom minusu, Zastava je samo jedan primer.

Hmmm

pre 3 godine

@(Kvarežma, 16. novembar 2020 15:38)

Ja bih se drzao mpi benzinaca dok ne rese problem sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem, koji god da je proizvodjac, a problem je ogroman.

batica

pre 3 godine

@milan
Nadam se da ti nisi onaj lik koga sam ja vadio iz Logana na Petlovom brdu pošto se zakucao u drvo.I da,izgleda da ovih 41 likova koji su ti dali minus veruju da voze tenk.Logan prve generacije ima airbag i tu se bezbednost završava,sve ostalo je tragično i na nivou bezbednosnih rešenja od pre 30 godina.I mene krene jeza kad se setim povreda koje je taj čovek imao a sudar je bio sa maksimum 50km/h sa sve vezanim pojasom i aktiviranim airbagom.Nikom da ne poželiš da vozi tako nešto.

tomy bgd

pre 3 godine

Ko zeli obican auto da ga lepo sluzi a da ga ne kosta voznja i odrzavanje mnogo toplo preporucujem logana.
(Pendula, 16. novembar 2020 21:42)
e moj druže...ode ti 6 godina zivota vozeći dačiju.....

Pendula

pre 3 godine

Kupio polovnu daciu logan 2014. 1.4 mpi sa plinom ugradjenim od prvog dana. Placena polovna 1000 evra. Tada je bila stara 10 godina i presla 310000.
Vozio do pre neki dan i prodao je za 500e. Od ulaganja za sve ove godine sam imao reatest plina sa zamenom boce i akumulator. Presao sam sa njom 60000km. Mogla je jos da gura ali sam je prodao i kupio noviju. Sta hocu da kazem ovim? Kada sam je kupovao prvi put iskreno gledao sam je sa prezirom ne misleci uopste da cu biti zadovoljan njom. Danas kazem da nisam nikad imao auto koji mi se vise isplatio. Ko zeli obican auto da ga lepo sluzi a da ga ne kosta voznja i odrzavanje mnogo toplo preporucujem logana.

Мирабо

pre 3 godine

Наши брже боље продали заставу за тепсију рибе.
Била је прича ако се сећате, велики губиташ мора да се прода.
И ето продали а ми и даље плаћамо...

Prnda

pre 3 godine

Da je ovde bilo pameti da se sačuva bar neka traka Zastave, pa da se za nas golje pravi onaj Yugo od 4000 evra ili Zastava 10-Punto za 8000! Ali, ne. Nema ovde pameti, ni vizije, ni poštenja, ničega normalnog.

milan

pre 3 godine

Za ove koji kažu da je Logan bolji od Corse moram poželet da s tim automobilom ne dožive udes . Ja jesam i svaki me put prođe jeza kad prođem pored njega . Šta mislite zašto je jeftin ?

Kvarežma

pre 3 godine

Nova Elantra sa MPI 1,6 motorom, napakovana opcijama, cena kranje korektna. Nisam video da su brže bolje izbacili GDI, svaka Hyundaiju čast, reaguju na zahteve tržišta.

Ovu Daciu bih ipak ostavio Irancima, realno za 5000-6000 evra bolje je uzeti polovnjaka, nego ovo za 8000-9000...

ekonomista

pre 3 godine

Igrom slučaja, krajem osamdesetih, imao sam par meseci njihovu varijantu Renoa 5...Saipe 5 (isti kao prvi model Renoa 5). Auto se praktično raspao posle prve zim, nije imao i bukvalno nikakvu zaštitu protv korozije, farba je bila nanesena direktno na lim! Optimista bi rekao: valjda tamo nema vlage i soli? Jedva sam to nekako sastavio i prodao novom srećnom vlasniku.....

XXL

pre 3 godine

@jaretina ... - ti avioni jesu kupljeni i poručeni iz Amerike ali obzirom da znaš istoriju ne moram te podsećati na njihovu revoluciju i kako su se stvari tamo odvijale, a bili su ovisni od američkog oružja. Naravno najviše je trpelo ratno vazduhoplovstvo u početku sa rezervnim delovima, a zatim i kompletno za aparatima i tada se rodila ideja za kloniranjem aviona. Inače nisam poznavalac istorije baš tako kao ti prijatelju moj ali sam se malo bavio aviomaketarstvom i bio član YUVAM-a iz Pirtoroža u Sloveniji (valjda si čuo za taj grad, a skraćenica je 'jugoslovensko vazduhoplovno maketarstvo') i tako malo dobijao od njih edicije, a enciklopedije kupovao u "Jugoslovenska knjiga" (valjda si čuo nekad za tu knjižaru u sred Beograda) u palati Albanija u 'podrumu' za inostrana izdanja većinom američka i britanska izdanja. Ooo Isuse-Bože još jedan tupson. Ovih dana me baš hoće pozz prijatelju sa bogatim voznim parkom...

jaretina, zimi manje aviona

pre 3 godine

Iran je dosta toga uspeo da klonira pa i avion F-14
(XXL, 16. novembar 2020 13:21)

ah to brutalno poznavanje istorije u srbalj...
ti avioni su kupljeni.
oni to ne bi klonirali još narednih 100 godina.

gagi

pre 3 godine

Sta ce ljudi, snalaze se! Jeftin auto, nov, ima ko da ga kupi, ima ko da radi da ga napravi i to je to! Svi mi znamo da je BMW ili Audi A6 bolji, ali oni za to nemaju, kao i vecina nas!

Zoki

pre 3 godine

S'obzirom koliko je Dacia nabacila kvarljive jeftine elektronike u novi model Logana i Sandera za mnogo vece pare, ovaj zastareli model bi mogao da postane veliki hit na siromasnim trzistima bez raznih besmislenih EURO normi. I ne bi morao da se odrzava u ovlascenim servisima nakon isteka garancije.

XXL

pre 3 godine

Iran je dosta toga uspeo da klonira pa i avion F-14 koga imaju u naoružanju zašto im ne bi pošao za rukom automobil? O kvalitetu je diskutabilno govoriti ali tu su im i veliki partneri kinezi pa bude svašta nešto ...

iz iskustva

pre 3 godine

Imao sam Logana iz te prve generacije, odličan auto,jedino što ima loše kočnice. Ovaj Logan druge generacije koji sada imam ima daleko bolje kočnice.

gagi

pre 3 godine

Sta ce ljudi, snalaze se! Jeftin auto, nov, ima ko da ga kupi, ima ko da radi da ga napravi i to je to! Svi mi znamo da je BMW ili Audi A6 bolji, ali oni za to nemaju, kao i vecina nas!

Prnda

pre 3 godine

Da je ovde bilo pameti da se sačuva bar neka traka Zastave, pa da se za nas golje pravi onaj Yugo od 4000 evra ili Zastava 10-Punto za 8000! Ali, ne. Nema ovde pameti, ni vizije, ni poštenja, ničega normalnog.

jaretina, zimi manje aviona

pre 3 godine

Iran je dosta toga uspeo da klonira pa i avion F-14
(XXL, 16. novembar 2020 13:21)

ah to brutalno poznavanje istorije u srbalj...
ti avioni su kupljeni.
oni to ne bi klonirali još narednih 100 godina.

Zoki

pre 3 godine

S'obzirom koliko je Dacia nabacila kvarljive jeftine elektronike u novi model Logana i Sandera za mnogo vece pare, ovaj zastareli model bi mogao da postane veliki hit na siromasnim trzistima bez raznih besmislenih EURO normi. I ne bi morao da se odrzava u ovlascenim servisima nakon isteka garancije.

iz iskustva

pre 3 godine

Imao sam Logana iz te prve generacije, odličan auto,jedino što ima loše kočnice. Ovaj Logan druge generacije koji sada imam ima daleko bolje kočnice.

milan

pre 3 godine

Za ove koji kažu da je Logan bolji od Corse moram poželet da s tim automobilom ne dožive udes . Ja jesam i svaki me put prođe jeza kad prođem pored njega . Šta mislite zašto je jeftin ?

Pendula

pre 3 godine

Kupio polovnu daciu logan 2014. 1.4 mpi sa plinom ugradjenim od prvog dana. Placena polovna 1000 evra. Tada je bila stara 10 godina i presla 310000.
Vozio do pre neki dan i prodao je za 500e. Od ulaganja za sve ove godine sam imao reatest plina sa zamenom boce i akumulator. Presao sam sa njom 60000km. Mogla je jos da gura ali sam je prodao i kupio noviju. Sta hocu da kazem ovim? Kada sam je kupovao prvi put iskreno gledao sam je sa prezirom ne misleci uopste da cu biti zadovoljan njom. Danas kazem da nisam nikad imao auto koji mi se vise isplatio. Ko zeli obican auto da ga lepo sluzi a da ga ne kosta voznja i odrzavanje mnogo toplo preporucujem logana.

ekonomista

pre 3 godine

Igrom slučaja, krajem osamdesetih, imao sam par meseci njihovu varijantu Renoa 5...Saipe 5 (isti kao prvi model Renoa 5). Auto se praktično raspao posle prve zim, nije imao i bukvalno nikakvu zaštitu protv korozije, farba je bila nanesena direktno na lim! Optimista bi rekao: valjda tamo nema vlage i soli? Jedva sam to nekako sastavio i prodao novom srećnom vlasniku.....

Мирабо

pre 3 godine

Наши брже боље продали заставу за тепсију рибе.
Била је прича ако се сећате, велики губиташ мора да се прода.
И ето продали а ми и даље плаћамо...

XXL

pre 3 godine

@jaretina ... - ti avioni jesu kupljeni i poručeni iz Amerike ali obzirom da znaš istoriju ne moram te podsećati na njihovu revoluciju i kako su se stvari tamo odvijale, a bili su ovisni od američkog oružja. Naravno najviše je trpelo ratno vazduhoplovstvo u početku sa rezervnim delovima, a zatim i kompletno za aparatima i tada se rodila ideja za kloniranjem aviona. Inače nisam poznavalac istorije baš tako kao ti prijatelju moj ali sam se malo bavio aviomaketarstvom i bio član YUVAM-a iz Pirtoroža u Sloveniji (valjda si čuo za taj grad, a skraćenica je 'jugoslovensko vazduhoplovno maketarstvo') i tako malo dobijao od njih edicije, a enciklopedije kupovao u "Jugoslovenska knjiga" (valjda si čuo nekad za tu knjižaru u sred Beograda) u palati Albanija u 'podrumu' za inostrana izdanja većinom američka i britanska izdanja. Ooo Isuse-Bože još jedan tupson. Ovih dana me baš hoće pozz prijatelju sa bogatim voznim parkom...

XXL

pre 3 godine

Iran je dosta toga uspeo da klonira pa i avion F-14 koga imaju u naoružanju zašto im ne bi pošao za rukom automobil? O kvalitetu je diskutabilno govoriti ali tu su im i veliki partneri kinezi pa bude svašta nešto ...

batica

pre 3 godine

@milan
Nadam se da ti nisi onaj lik koga sam ja vadio iz Logana na Petlovom brdu pošto se zakucao u drvo.I da,izgleda da ovih 41 likova koji su ti dali minus veruju da voze tenk.Logan prve generacije ima airbag i tu se bezbednost završava,sve ostalo je tragično i na nivou bezbednosnih rešenja od pre 30 godina.I mene krene jeza kad se setim povreda koje je taj čovek imao a sudar je bio sa maksimum 50km/h sa sve vezanim pojasom i aktiviranim airbagom.Nikom da ne poželiš da vozi tako nešto.

Kvarežma

pre 3 godine

Nova Elantra sa MPI 1,6 motorom, napakovana opcijama, cena kranje korektna. Nisam video da su brže bolje izbacili GDI, svaka Hyundaiju čast, reaguju na zahteve tržišta.

Ovu Daciu bih ipak ostavio Irancima, realno za 5000-6000 evra bolje je uzeti polovnjaka, nego ovo za 8000-9000...

racionalni

pre 3 godine

Vozim dacia Logan 16 mpi, sa Brc gasom. Prešao 200000 km, još originalni prednji i zadnji lonac, set kvačila menjao na 180 hiljada km. Ostalo sve je bilo redovno održavanje. Sve znam i vozio sam i daleko bolja kola (tuđa)... Ali za malom para, dobra muzika od tačke a do tačke B. Čak sam i uzivamo kada je auto bio nov 2006 godine. Tek koliko sam uštedeo na gasu... Ihaaaaa

samo kažem

pre 3 godine

@Mirabo Donekle ste u pravu ali treba imati u vidu dugove koje je Zastava imala prema dobavljačima i samom FIAT-u. Osim toga, Zastava je već 25 i kusur godina rupa bez dna kojom se Kragujevac i okolina čuva od potpunog ekonomskog kraha. Ne vredi, Tito je Srbima prodao žvaku da moraju da imaju tešku industriju pa makar i po cenu da bude u debelom minusu, Zastava je samo jedan primer.

Cinique

pre 3 godine

Kako je verska diktatura unistila Iran i jos su kao da je 1970 godina, tuzno.
(Toxic_PR, 16. novembar 2020 12:38)
Iran su pre svega uništile arapske verske diktature, u prvom redu Saudijska Arabija koja da ima Boga ili Alaha ne bi trebalo ni da postoji kao država. Saudijska Arabija je sramota celog čovečanstva, ne samo muslimana.

veki

pre 3 godine

@ (XXL, 16. novembar 2020 15:30)

Lepo ti reče čovek, prave svoju verziju Northrop F-5 Tiger a ne F-14 kako si ti napisao. F-14 ne bi mogli da kopiraju i razviju ni za 20 godina.

Hmmm

pre 3 godine

@(Kvarežma, 16. novembar 2020 15:38)

Ja bih se drzao mpi benzinaca dok ne rese problem sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem, koji god da je proizvodjac, a problem je ogroman.

tomy bgd

pre 3 godine

Ko zeli obican auto da ga lepo sluzi a da ga ne kosta voznja i odrzavanje mnogo toplo preporucujem logana.
(Pendula, 16. novembar 2020 21:42)
e moj druže...ode ti 6 godina zivota vozeći dačiju.....

F31

pre 3 godine

batica, 16. novembar 2020 23:24

Da se nadovežem. Pre dve godine poginuo mi školski u Loganu, zveknula ga Corsa B (!), može da se izgugla. Prilično sam uveren da bi i dan danas bio među živima da nije vozio ovu Eva konzervu na točkovima. Ali šta ja znam, bezbednost kao i korona, to je CIA zavera, Soroš i novi svetski poredak, samo BRC od prvog dana i teraj, "slatko" da se navozas, "bajo moj".. Jadni ovi Iranci. To je sve što mogu da kažem.

Gile

pre 3 godine

Ja bih se drzao mpi benzinaca dok ne rese problem sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem, koji god da je proizvodjac, a problem je ogroman.
(Hmmm, 16. novembar 2020 23:33)
@
Koji je to problem?

jaretina, zimi lakša hrana

pre 3 godine

Pre dve godine poginuo mi školski u Loganu, zveknula ga Corsa B (!), može da se izgugla. Prilično sam uveren da bi i dan danas bio među živima da nije vozio ovu Eva konzervu na točkovima.
(F31, 17. novembar 2020 08:31)

meni poginuo poznanik u mercedes C.
siguran sam da bi bio živ da je vozio oktaviju.

ЂОЛО ЂОЛО

pre 3 godine

ф31 гине се друже и у Мерцедесу, БМВу, поршеу.... зато не лупетај, ни Бог му не би гарантовао и био сигуран у то у шта си ти сигуран!

svašta

pre 3 godine

F31, 17. novembar 2020 08:31pa nije ta korsa sama vozila, vozio je neko ko ne zna da vozi ili neko ko nije poštovao propise. Gine se i u mercedesu i bmw-u.

vozač demokrata

pre 3 godine

Koji je to problem?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gile, 17. novembar 2020 08:39) #
Štucanje, nemiran rad, talog čađi na ventilima, kratak životni vek motora, velika potrošnja ulja, jako slaba pouzdanost u odnosu na atmo benzinac...čitaj recimo teme'tsi motori' od vw - i školuj se.
U ovom momemtu najsavršeniji i pouzdani turbo benzinci su 1.33 tCe od Renault-Mercedes saradnje, a dostupan je u novim dacijama kao u mercedesima.

XXL

pre 3 godine

@veki - hajde bre kinezi su klonirali Su-27, a i neke raketne sisteme, a neće krntiju F-14 iz ranih sedamdesetih da ne nabrajam šta sve od naoružanja nije klonirano. I FNRJ (za neupućene Federativna Narodna Republika Jugoslavija) je klonirala '46-'47 čuveni M-53 "Šarac" iako su imali problema sa materijalom pa su pronašli schwaben ing. koji je radio na tehnologiji materijala pa odao tajnu našim islednicima. Oooo Isuse-Bože ...

Voz za Cacak

pre 3 godine

meni poginuo poznanik u mercedes C.
siguran sam da bi bio živ da je vozio oktaviju.
(jaretina, zimi lakša hrana, 17. novembar 2020 11:16)

Da, narocito one Serbian Edition sa 2 vazdusna jastuka sto su bile.

Nebojsa Mijatovic

pre 3 godine

Kupio sam novog Logana 2008.g evo vec 12 godina ga vozim, a nisam imao tehnickih problema. Zao mi je sto nema bogatu dodatnu opremu, ali sam zadovoljan...

Kvarežma

pre 3 godine

@Gile, laički objašnjavam (ako sam lupio šta praštajte mehaničari) GDI ne čisti klipove benzinom kad ubrizgava, jer su brizgaljke ispod, pa zaribaju jer nesagoreli gasovi ostavljaju karbonske depozite (meni to liči na neku lepljivu garež), moraju da se čiste često, što je skupo a i neznatno pomaže. VW TSI su najpoznatiji po tom pitanju, ovi Hyundaijevi GDI su se toliko "pokazali" da su ih povukli posle nepunih godinu (!) dana prodaje.

Bazni atmosferci su manje više svima jako pouzdani i jeftini za održavanje, nebitno je da li je proizvođač Renault/Dacia ili Toyota, to će da radi dugo. Nema skupih delova koji moraju da se menjaju (plivajući, turbina, baterije itd.)

Eto retkog slučaja da je nešto za sirotinju dugotrajnije i jeftinije za održavanje.

Problem sa Daciom je šasija i enterijer. Tu se vidi koliko je to jeftino vozilo. Enterijer na stranu, bezbednost je jako tužna priča.

jaretina, zimi ne radi airbag

pre 3 godine

Da, narocito one Serbian Edition sa 2 vazdusna jastuka sto su bile.
(Voz za Cacak, 17. novembar 2020 14:20)

na Merc C se nije ispalio ni jedan.
bili su ispaljeni.
to je porodica posle saznala.

nisam se zezao kad sam napisao Oktavija iako mislite da jesam.
cena kupovine mercedesa sa placa po "dobroj ceni" je vaš život.

F31

pre 3 godine

ф31 гине се друже и у Мерцедесу, БМВу, поршеу.... зато не лупетај, ни Бог му не би гарантовао и био сигуран у то у шта си ти сигуран!
(ЂОЛО ЂОЛО, 17. novembar 2020 09:05)
Одакле се знамо?

XXL

pre 3 godine

Iran je dosta toga uspeo da klonira pa i avion F-14 koga imaju u naoružanju zašto im ne bi pošao za rukom automobil? O kvalitetu je diskutabilno govoriti ali tu su im i veliki partneri kinezi pa bude svašta nešto ...

Kvarežma

pre 3 godine

Nova Elantra sa MPI 1,6 motorom, napakovana opcijama, cena kranje korektna. Nisam video da su brže bolje izbacili GDI, svaka Hyundaiju čast, reaguju na zahteve tržišta.

Ovu Daciu bih ipak ostavio Irancima, realno za 5000-6000 evra bolje je uzeti polovnjaka, nego ovo za 8000-9000...

tomy bgd

pre 3 godine

Ko zeli obican auto da ga lepo sluzi a da ga ne kosta voznja i odrzavanje mnogo toplo preporucujem logana.
(Pendula, 16. novembar 2020 21:42)
e moj druže...ode ti 6 godina zivota vozeći dačiju.....

jaretina, zimi manje aviona

pre 3 godine

Iran je dosta toga uspeo da klonira pa i avion F-14
(XXL, 16. novembar 2020 13:21)

ah to brutalno poznavanje istorije u srbalj...
ti avioni su kupljeni.
oni to ne bi klonirali još narednih 100 godina.

milan

pre 3 godine

Za ove koji kažu da je Logan bolji od Corse moram poželet da s tim automobilom ne dožive udes . Ja jesam i svaki me put prođe jeza kad prođem pored njega . Šta mislite zašto je jeftin ?

Prnda

pre 3 godine

Da je ovde bilo pameti da se sačuva bar neka traka Zastave, pa da se za nas golje pravi onaj Yugo od 4000 evra ili Zastava 10-Punto za 8000! Ali, ne. Nema ovde pameti, ni vizije, ni poštenja, ničega normalnog.

Zoki

pre 3 godine

S'obzirom koliko je Dacia nabacila kvarljive jeftine elektronike u novi model Logana i Sandera za mnogo vece pare, ovaj zastareli model bi mogao da postane veliki hit na siromasnim trzistima bez raznih besmislenih EURO normi. I ne bi morao da se odrzava u ovlascenim servisima nakon isteka garancije.

F31

pre 3 godine

batica, 16. novembar 2020 23:24

Da se nadovežem. Pre dve godine poginuo mi školski u Loganu, zveknula ga Corsa B (!), može da se izgugla. Prilično sam uveren da bi i dan danas bio među živima da nije vozio ovu Eva konzervu na točkovima. Ali šta ja znam, bezbednost kao i korona, to je CIA zavera, Soroš i novi svetski poredak, samo BRC od prvog dana i teraj, "slatko" da se navozas, "bajo moj".. Jadni ovi Iranci. To je sve što mogu da kažem.

iz iskustva

pre 3 godine

Imao sam Logana iz te prve generacije, odličan auto,jedino što ima loše kočnice. Ovaj Logan druge generacije koji sada imam ima daleko bolje kočnice.

XXL

pre 3 godine

@jaretina ... - ti avioni jesu kupljeni i poručeni iz Amerike ali obzirom da znaš istoriju ne moram te podsećati na njihovu revoluciju i kako su se stvari tamo odvijale, a bili su ovisni od američkog oružja. Naravno najviše je trpelo ratno vazduhoplovstvo u početku sa rezervnim delovima, a zatim i kompletno za aparatima i tada se rodila ideja za kloniranjem aviona. Inače nisam poznavalac istorije baš tako kao ti prijatelju moj ali sam se malo bavio aviomaketarstvom i bio član YUVAM-a iz Pirtoroža u Sloveniji (valjda si čuo za taj grad, a skraćenica je 'jugoslovensko vazduhoplovno maketarstvo') i tako malo dobijao od njih edicije, a enciklopedije kupovao u "Jugoslovenska knjiga" (valjda si čuo nekad za tu knjižaru u sred Beograda) u palati Albanija u 'podrumu' za inostrana izdanja većinom američka i britanska izdanja. Ooo Isuse-Bože još jedan tupson. Ovih dana me baš hoće pozz prijatelju sa bogatim voznim parkom...

samo kažem

pre 3 godine

@Mirabo Donekle ste u pravu ali treba imati u vidu dugove koje je Zastava imala prema dobavljačima i samom FIAT-u. Osim toga, Zastava je već 25 i kusur godina rupa bez dna kojom se Kragujevac i okolina čuva od potpunog ekonomskog kraha. Ne vredi, Tito je Srbima prodao žvaku da moraju da imaju tešku industriju pa makar i po cenu da bude u debelom minusu, Zastava je samo jedan primer.

Pendula

pre 3 godine

Kupio polovnu daciu logan 2014. 1.4 mpi sa plinom ugradjenim od prvog dana. Placena polovna 1000 evra. Tada je bila stara 10 godina i presla 310000.
Vozio do pre neki dan i prodao je za 500e. Od ulaganja za sve ove godine sam imao reatest plina sa zamenom boce i akumulator. Presao sam sa njom 60000km. Mogla je jos da gura ali sam je prodao i kupio noviju. Sta hocu da kazem ovim? Kada sam je kupovao prvi put iskreno gledao sam je sa prezirom ne misleci uopste da cu biti zadovoljan njom. Danas kazem da nisam nikad imao auto koji mi se vise isplatio. Ko zeli obican auto da ga lepo sluzi a da ga ne kosta voznja i odrzavanje mnogo toplo preporucujem logana.

ekonomista

pre 3 godine

Igrom slučaja, krajem osamdesetih, imao sam par meseci njihovu varijantu Renoa 5...Saipe 5 (isti kao prvi model Renoa 5). Auto se praktično raspao posle prve zim, nije imao i bukvalno nikakvu zaštitu protv korozije, farba je bila nanesena direktno na lim! Optimista bi rekao: valjda tamo nema vlage i soli? Jedva sam to nekako sastavio i prodao novom srećnom vlasniku.....

batica

pre 3 godine

@milan
Nadam se da ti nisi onaj lik koga sam ja vadio iz Logana na Petlovom brdu pošto se zakucao u drvo.I da,izgleda da ovih 41 likova koji su ti dali minus veruju da voze tenk.Logan prve generacije ima airbag i tu se bezbednost završava,sve ostalo je tragično i na nivou bezbednosnih rešenja od pre 30 godina.I mene krene jeza kad se setim povreda koje je taj čovek imao a sudar je bio sa maksimum 50km/h sa sve vezanim pojasom i aktiviranim airbagom.Nikom da ne poželiš da vozi tako nešto.

Мирабо

pre 3 godine

Наши брже боље продали заставу за тепсију рибе.
Била је прича ако се сећате, велики губиташ мора да се прода.
И ето продали а ми и даље плаћамо...

Hmmm

pre 3 godine

@(Kvarežma, 16. novembar 2020 15:38)

Ja bih se drzao mpi benzinaca dok ne rese problem sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem, koji god da je proizvodjac, a problem je ogroman.

racionalni

pre 3 godine

Vozim dacia Logan 16 mpi, sa Brc gasom. Prešao 200000 km, još originalni prednji i zadnji lonac, set kvačila menjao na 180 hiljada km. Ostalo sve je bilo redovno održavanje. Sve znam i vozio sam i daleko bolja kola (tuđa)... Ali za malom para, dobra muzika od tačke a do tačke B. Čak sam i uzivamo kada je auto bio nov 2006 godine. Tek koliko sam uštedeo na gasu... Ihaaaaa

veki

pre 3 godine

@ (XXL, 16. novembar 2020 15:30)

Lepo ti reče čovek, prave svoju verziju Northrop F-5 Tiger a ne F-14 kako si ti napisao. F-14 ne bi mogli da kopiraju i razviju ni za 20 godina.

jaretina, zimi lakša hrana

pre 3 godine

Pre dve godine poginuo mi školski u Loganu, zveknula ga Corsa B (!), može da se izgugla. Prilično sam uveren da bi i dan danas bio među živima da nije vozio ovu Eva konzervu na točkovima.
(F31, 17. novembar 2020 08:31)

meni poginuo poznanik u mercedes C.
siguran sam da bi bio živ da je vozio oktaviju.

F31

pre 3 godine

ф31 гине се друже и у Мерцедесу, БМВу, поршеу.... зато не лупетај, ни Бог му не би гарантовао и био сигуран у то у шта си ти сигуран!
(ЂОЛО ЂОЛО, 17. novembar 2020 09:05)
Одакле се знамо?

Kvarežma

pre 3 godine

@Gile, laički objašnjavam (ako sam lupio šta praštajte mehaničari) GDI ne čisti klipove benzinom kad ubrizgava, jer su brizgaljke ispod, pa zaribaju jer nesagoreli gasovi ostavljaju karbonske depozite (meni to liči na neku lepljivu garež), moraju da se čiste često, što je skupo a i neznatno pomaže. VW TSI su najpoznatiji po tom pitanju, ovi Hyundaijevi GDI su se toliko "pokazali" da su ih povukli posle nepunih godinu (!) dana prodaje.

Bazni atmosferci su manje više svima jako pouzdani i jeftini za održavanje, nebitno je da li je proizvođač Renault/Dacia ili Toyota, to će da radi dugo. Nema skupih delova koji moraju da se menjaju (plivajući, turbina, baterije itd.)

Eto retkog slučaja da je nešto za sirotinju dugotrajnije i jeftinije za održavanje.

Problem sa Daciom je šasija i enterijer. Tu se vidi koliko je to jeftino vozilo. Enterijer na stranu, bezbednost je jako tužna priča.

jaretina, zimi ne radi airbag

pre 3 godine

Da, narocito one Serbian Edition sa 2 vazdusna jastuka sto su bile.
(Voz za Cacak, 17. novembar 2020 14:20)

na Merc C se nije ispalio ni jedan.
bili su ispaljeni.
to je porodica posle saznala.

nisam se zezao kad sam napisao Oktavija iako mislite da jesam.
cena kupovine mercedesa sa placa po "dobroj ceni" je vaš život.

gagi

pre 3 godine

Sta ce ljudi, snalaze se! Jeftin auto, nov, ima ko da ga kupi, ima ko da radi da ga napravi i to je to! Svi mi znamo da je BMW ili Audi A6 bolji, ali oni za to nemaju, kao i vecina nas!

Cinique

pre 3 godine

Kako je verska diktatura unistila Iran i jos su kao da je 1970 godina, tuzno.
(Toxic_PR, 16. novembar 2020 12:38)
Iran su pre svega uništile arapske verske diktature, u prvom redu Saudijska Arabija koja da ima Boga ili Alaha ne bi trebalo ni da postoji kao država. Saudijska Arabija je sramota celog čovečanstva, ne samo muslimana.

Gile

pre 3 godine

Ja bih se drzao mpi benzinaca dok ne rese problem sa motorima sa direktnim ubrizgavanjem, koji god da je proizvodjac, a problem je ogroman.
(Hmmm, 16. novembar 2020 23:33)
@
Koji je to problem?

svašta

pre 3 godine

F31, 17. novembar 2020 08:31pa nije ta korsa sama vozila, vozio je neko ko ne zna da vozi ili neko ko nije poštovao propise. Gine se i u mercedesu i bmw-u.

XXL

pre 3 godine

@veki - hajde bre kinezi su klonirali Su-27, a i neke raketne sisteme, a neće krntiju F-14 iz ranih sedamdesetih da ne nabrajam šta sve od naoružanja nije klonirano. I FNRJ (za neupućene Federativna Narodna Republika Jugoslavija) je klonirala '46-'47 čuveni M-53 "Šarac" iako su imali problema sa materijalom pa su pronašli schwaben ing. koji je radio na tehnologiji materijala pa odao tajnu našim islednicima. Oooo Isuse-Bože ...

Voz za Cacak

pre 3 godine

meni poginuo poznanik u mercedes C.
siguran sam da bi bio živ da je vozio oktaviju.
(jaretina, zimi lakša hrana, 17. novembar 2020 11:16)

Da, narocito one Serbian Edition sa 2 vazdusna jastuka sto su bile.

ЂОЛО ЂОЛО

pre 3 godine

ф31 гине се друже и у Мерцедесу, БМВу, поршеу.... зато не лупетај, ни Бог му не би гарантовао и био сигуран у то у шта си ти сигуран!

vozač demokrata

pre 3 godine

Koji je to problem?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Gile, 17. novembar 2020 08:39) #
Štucanje, nemiran rad, talog čađi na ventilima, kratak životni vek motora, velika potrošnja ulja, jako slaba pouzdanost u odnosu na atmo benzinac...čitaj recimo teme'tsi motori' od vw - i školuj se.
U ovom momemtu najsavršeniji i pouzdani turbo benzinci su 1.33 tCe od Renault-Mercedes saradnje, a dostupan je u novim dacijama kao u mercedesima.

Nebojsa Mijatovic

pre 3 godine

Kupio sam novog Logana 2008.g evo vec 12 godina ga vozim, a nisam imao tehnickih problema. Zao mi je sto nema bogatu dodatnu opremu, ali sam zadovoljan...