Nedelja, 11.10.2020.

17:55

Nadal na vrhu sa Federerom, da li je Novak izgubio trku?

Rafael Nadal osvojio je 13. put trofej na Rolan Garosu.

Izvor: MS

Nadal na vrhu sa Federerom, da li je Novak izgubio trku? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

195 Komentari

Sortiraj po:

Nikola

pre 3 godine

Novak je davno ozgubio tu bitku, tacnije onoga trenutka kada je odlucio da mu je vaznije da bude voljen od strane zapadnih "ljubitelja" tenisa, nego da razvaljuje njihove ljubimce kada god ima priliku.

mali radojica

pre 3 godine

@Dermendziev ocigledno da si promasio temu jer ovde se ne radi o tome da li neko voli ili ne Noleta vec da li ce stici dvojcu svojih protivnika u sledece dve godine.Sto se Federera tice to se vec i dogadja jer u Martu sledece godine pada i predposlednja prepreka a to je broj nedelja na prvom mestu. Ostaje posle toga samo broj GS a to ce Nole u sledece dve godine lako prevazici.U pravu si kad kazes da se gledaju trofeji i tu je Nole ponovo  bolji od obojce sem u GS.Na zalost po tebe i tebi slicne na kraju za titulu GOAT nece se gledati lepota igre ili nekakva navodna harizma vec samo surova statistika a za nju ima vremena.Ovaj poraz je dobro dosao kao otrznjenje za Noleta jer kao i svi tako je i on mislio da je Rafa umoran da ga bole noge i da nece izdrzati.Sad se opekao a videcemo sledeci put kako ce se igrati. Na kraju vezano za komentar oko Balkaskog humora eto cisto da znas da ta mrznja prema njemu nema sa time nikakve veze ima nesto mnogo gore od toga.U pitanju je cist rasizam i anglosaksonska prepotentnost jer ko je taj mali igrac iz tamo neke male i nebitne zemlje koji dere njihove ljubimce i to u jedinom sportu u kome oni misle da su superijorni.Nazalost vi iz dezele nikad niste imali ovakvog svetskog i vrhunskog sportistu da bi znali za ovakve stvari.Na kraju ce se ipak videti ko je najbolji od ove trojce a svi vi sto ga mrzite a sa njim i Srbe pa sta da vam kazem,idu teska vremena za vas,drzi te se vi drugih sportova a tenis zaboravite.

Dermendziev

pre 3 godine

Da,definitivno je izgubio trku onog trenutka kada je poceo da se bavi politikom:pokusaj sa pospesilom osnovato novi ATP.Mozda bi mu i oprostili incident na US Openu.Videli smo kasnije kako se Novaku sudilo u ostalim mecevima i kako ce se dalje on tretirati.

Ruku na srce za sada su i Rafa i Rodzer bolji a imaju i mnogo bolji medjusobni odnos.Prvo se gledaju GS,Mastersi,ostali turniri,a rejting daje samo povoljnosti kod zrebanja.Na olimpijadama zemlja sa osvojenom samo jednom zlatnom medaljom uvek ce biti ispred one sa osvojenih deset srebrnih.

Na kraju Novak nikako da ukapira da svi ne vole iritirajuci balkanski humor.

Zalostni pozdrav!

Ranko Trba

pre 3 godine

Sve zavisi on Nokse. Ako i dalje stoji pri tome da mu tenis nije najvaznija stvar u zivotu, nema sanse. Nadal je skroz posvecen cilju da osvoji najvise GS titula. Ne skrece sa tog puta u neke filosofske corsokake i petljanja u sve i svasta. Uostalom, vreme ce dati odgovor na to pitanje. Realno, najvise 2-3 godine nas deli od odgovora na ovo pitanje.

466453

pre 3 godine

Novak uopšte nije izgubio trku, ko god da je pobedio danas je bliži cilju da pretekne Federera. Čak što više samim tim što je stignut od Rafe, Novak je opet dobio. Jer sad je samo broj sedmica na prvom mestu dovoljan da baletan izgubi status. Matematika je laka ali logika nije za sve.

Dejan

pre 3 godine

Nema više šanse na žalost. 33 godine i dolaze mlađi, ukoliko bude osvajao po jedan gs godišnje što bi bio dobar rezultat već bi imao 37 godina kad dođe do 20. Federera možda i dostigne ali Nadala neće sigurno!!

krastavčević

pre 3 godine

Da ne beše onog gurua Pepe Imaza, vegan ishrane skoro dve godine i one žene u Njujorku imao bi šanse! Ovako, prognoziram maksimum još jednu Grend Slem titulu iduće godine i Novak će izgubiti volju i prestati da igra tenis, nažalost!

x

pre 3 godine

Isto vazi i za federera, osvojio 2012 Wimbldon pa onda cekao 5 godina na sledecu titulu, i sta je radio cekao trenirao i sa 36 uzeo tri slema.

Prosto Novak ne igra sam, ne znam o kakvim "poklonjenim" slemovima pricate, nije bio nikad nepobediv, kao sto niko i nije.
(Lukavi, 11. oktobar 2020 20:34)

Ja se nadam Novakovoj "dugoj" karijeri (bar još 4 sezone) i da će kao veteran vrebati šansu kao Federer i u poznim godinama, kad se slože kockice da štrpne 1-2 GS (kad Rodžer i Rafa budi uveliko u penziji). A da u 2021. i 2022. od 6 GS na betonu i travi uzme bar pola, od odnosno 3.
Moja procena je da će završiti sa 22-25 GS.
A da će Rafa imati 21 ili 22. Federer ostaje na 20, to je jedino sigurno.
Naravno tu su i drugi rekordi koje će Novak sigurno držati:
1) broj nedelja na prvom mestu (moja procena je 350-400)
2) broj završenih godina kao broj 1 (bar 7)
3) broj mastersa (zavisi koliko će ih igrati u budućnosti, ali će to biti od 40 do 50)
4) broj završnih turnira (6-8)

Vladimir

pre 3 godine

Naredna godina je ključna. Mada nije baš sve u GS-ovima. Novak će sigurno biti najbolji po velikuim titulama (GS, Masters, završni masters i OI), kao i po broju nedelja na prvom mestu, što je sve samo ne malo. Eto recimo je izgledno da Federer neće držati ni jedan rekord, ni po broju nedelja, ni po GS, ni po velim titulama, a ni po broju titula ukupno (ovo i nije bitno, jer je tu Konors prvi?!)?!?!?

Nikola

pre 3 godine

Novak treba da se zapita o realizaciji cetvrtfinala i polufinala GS turnira. On ima 5 cetvrtfinala vise od Nadala a 4 polufinala vise, dok ima 3 titule manje. Znaci da je Nadal sa 4 polufinala manje osvojio 3 titule vise. Znaci da Novak igra bez oscilacija ali cesto omane na samom kraju. Sta je razlog ne znam. Jos gore je sa Federerom. Covek ima neverovatnih 12 polufinala vise od Nadala a isti broj titula. Znaci da je Nadal svoje sanse maksimalno iskoristio i zato je tu gde jeste.
(Goran, 11. oktobar 2020 21:45

Stvar je prosta. Nadal je osvojio 13 Rolan Garosa. Manje vise je samo to i osvajao. Ostala 3 ima samo 7 titula. A i nije bas nesto dolazio do zavrsnice. Zato i ima tako dobar procenat. Nisu ova dvojica losa, nego on.

j64

pre 3 godine

@Dušan
U onom sto bi nas trebalo jedino izistinski da zanima,a to je naravno reprezentativni ucinak(DK i OI),losiji je ne od Federera i Nadala vec i od Mareja,Delpotra i Vavrinke,dakle najlosiji od svih iz uzeg i sireg vrha.Zato mi je smesno sto ljudi toliko lome glavu oko ove teme i od zivotnog im je znacaja da li ce individualista koga ovaj narod realno ne zanima isto biti koza,dokaz na koliko smo niskom nivou kao nacija,umesto da gledamo sebe i svoj zivot

nolovac

pre 3 godine

Ma sta ce Nadal, on je dobar samo na sljaci, Djokovic je jaci igrac od Nadala. Nadalovih 7 GS van RG je cista sreca, al zato Novakov jedan RG iz 179 pokusaja je cista umjetnost i dokaz da je Novak GOAT hahahahahahahah

Milos

pre 3 godine

Naravno da je izgubio bitku, prosto Novak ni izbliza nije dominantan na travi i betonu kao sto je Nadal na sljaci, te dve njihove dominacije se nikako ne mogu porediti. Nadal na sljaci nikom nista ne prepusta, bukvalno nista, kad je zdrav on 100% osvaja RG. Novaka s druge strane na betonu i travi moze pobjediti svako(Marej 2x, Wawrinka 3x, Nisikori, Cung, Kveri, Berdih..).

Nadal opusteno vec sad moze racunati na barem jos 3 RG, to je znaci vec sad 23 GS(jednostavno lik je predominantan na sljaci), dok s druge strane vidili smo kako je Novak osvojio zadnji Wimbldon i AO, bilo je povuci-potegni.

Jednostavno Nadal na sljaci je nesto nevidjeno u cjelokupnoj istoriji sporta.

Goran

pre 3 godine

Novak treba da se zapita o realizaciji cetvrtfinala i polufinala GS turnira. On ima 5 cetvrtfinala vise od Nadala a 4 polufinala vise, dok ima 3 titule manje. Znaci da je Nadal sa 4 polufinala manje osvojio 3 titule vise. Znaci da Novak igra bez oscilacija ali cesto omane na samom kraju. Sta je razlog ne znam. Jos gore je sa Federerom. Covek ima neverovatnih 12 polufinala vise od Nadala a isti broj titula. Znaci da je Nadal svoje sanse maksimalno iskoristio i zato je tu gde jeste.

hurtado

pre 3 godine

@sudija
Samo u ovom trenutku imamo dvojicu koji su verovatno najveci u svojim sportovima ikada,Filipa Filipovica i Vilmosa Zavarka dok Novak u svom nece biti najveci,naravno neko ce reci da su to nebitni sportovi jer se ovde samo racuna ono sto je komercijalno isplativo,ajde da i to uvazimo tu je Tijana Boskovic koja kako je krenula ako je povrede mimoidju bice odbojkaski GOAT kada zavrsi karijeru(skoro je na pocetku a sta je sve osvojila),a zenska odbojka je globalno popularnija od tenisa i igra je ceo svet sem africkog kontinenta,tu je i Jokic kome je nebo granica u drugom najpopularnijem sportu na svetu,dakle,ako malo zagrebes imamo sportiste samo takve i tek cemo ih imati samo sto naciju sport u biti ne interesuje zato Novak pa Novak,kao da drugi ne postoje a nikada nismo imali bolje sportiste nego danas,cak ni u staroj Jugi,nikada atleticara kao Spanovicku,nikada plivaca kao doskora Cavica,nikada toliko dominantni u vaterpolu,odbojka najjaca ikad,kosarkasi na nivou,kosarkasice prvi put zlatne,fudbaleri ponovili Cile(stariji raspad ali to je neka druga prica),nikada toliko dobri u tekvondou,rvanju,kajaku,dzudou,streljastvu pa i muskom tenisu ne racunajuci uopste Djokovica i opet to nikog ne zanima samo Novak pa Novak uspled medijskog preforsiranja gde se o njemu pise vise nego o svim ostalim sportistima zahedno pa puta 1000,zato ti se i cini da necemo imati nikog poput Novaka,mozda samo u tenisu konkretno ali velike sportiste cemo uvek gajiti,u to nemaj sumnje

jatabare

pre 3 godine

@111
Zaboravio si faktor ostali,ne pitaju se samo njih dvojca,koliko god omalovazavali mladje,jednostavno godine su godine oni ce biti sve bolji,Novak sve slabiji,nek zanemarimo Nadala a gde su Tim,Cicipas,pokazali su se da itekako mogu sa Djokovicem,Zverev je od njih i najtalentovaniji ako se uozbilji moze svasta,tu je i ludi Kira,Djokovic ce sa njim imati strasan pritisak kad se sretnu,a racunaj i na eventualne ozlede,celu karijeru su ga srecom mimoisle a ako misli odrzavati najvisi nivo on mora tako i trenirati,raubovati jos vise telo koje je na izmaku snage.Nek on odrzi snagu za ovih par meseci da prestigne Federera u broju nedelja(sto je drugi najveci parametar nakon Slemova),i nek proba na Olimpijadi koja mu je rak rana karijere da ide na zlato,od njega dosta,stvarno treba biti bas optimista da ce da ih sustigne pa sve i da Nadal nijedan vise ne osvoji,a osvaja i dogodine Garos,tu ne sumnjam,tako da bolje se pomiriti sa istinom,nego se razocarati kada ne bude onako kako ste ocekivali.

Đorđe

pre 3 godine

Zašto bi izgubio? Svakako su mu falila tri Slema da stigne Rodžera. Ne igra se tenis samo na RG-u već i na AO i Vimbldonu. Imaće više šansi a godinu dana je mlađi od Rafe.

fika

pre 3 godine

Nije sporno to da ce Novak do kraja karijere osvojiti barem jos 4-5 GS, osvojice on to sigurno, poenta je u tom da Nadal u sebi ima barem jos 3-4 RG(jednostavno lik je predominantan na sljaci).

111

pre 3 godine

Zasto je izgubio trku? Pa veca je verovatnoca da ce Novak da osvaja GS na betonu i na Wimbledonu nego na prvom mestu Rafa. O Rodzeru i ne pisem, on nema vise sta da trazi na GS turnirima CAK i na Wimbledonu. To su cinjenice. Godine su godine. Ako je Rafa neprikosnoven na sljaci, Novak je na betonu. Sledi AO koji je osvojio 8 puta i drzi rekord na ovom turniru. Mladji je od Rafe..Ima sve da ga dostigne. Pre ce Novak njega da dodstigne nego sto ce Rafa da poveca broj svojih GS cekajuci sledeci RG. Ove sezone Rafa je osvojio Akapulko i RG. Covek igra sigurne turnire na zemlji. Novak, AO , Dubai, Sinsinati, Rim (sljaka). Zasto bi Novak izgubio trku? ZATO STO JE RAFA OSVOJO RG? Pa osvaja ga 13 puta i bezi Novaku 3 cela GS?

323

pre 3 godine

Izgleda da ovde dolaze mladji samo za Novaka a ne i za Rafu, koji je stariji od Novaka? Jos se Rafi daje neka sansa na betonu a Novak i na betonu nema vise nikakve sanse? Pa dobro, da to vidimo. Ja kazem da ti mladji ima jos da cekaju cak i Tim. On je osvojio USAO jer je Novak izbacen sa turnira. Protiv njega na betonu nema sanse. Samo vam se cini da ima ali nema, a to je Novak dokazao i ove godine u finalu AO kada je pobedio Tima. To je beton kao sto je za Rafu sljaka. A Tim je igrac sljake. Ostali mladi igraci ima jos da uce. Jer to pokazuju njihovi mecevi. Igraju odlicno i izgube.

kinza

pre 3 godine

Naravno da je izgubio bitku, dosli na naplatu oni silni porazi od Mareja, Wawrinke, Nisikorija i ono gadjanje sudije. Nadal je takvu boraniju drao u finalima.

Radoslav

pre 3 godine

Eeeee jeste,vise nena tenisa,gasi sevkao sport,sto je bilo bilo je.Vise niko nece imati nikakvu sansu da odigra ista,svima je kraj karijere i sada se podvlaci crta.

Lukavi

pre 3 godine

Koja je fora sa ovim komentarima o "izgubljenim prilikama Novaka protiv Mareja i Vavrinke? Pa vi ko da Novak igra sa cunjevima, to su dva odlicna igraca.

Taj Vavrinka je i Nadala pobedio u finalu AO 2014, a Mareja je Novak tukao koliko hoces, pa naravno da ce jedan takav igrac na kraju da odnese neku pobedu negde, on nije bio na nivou ove trojice ali ispada po komentarima ko da su on I Vavrinka neki tamo anonimusi.

Sta treba da kaze Nadal? Koliko je povreda imao, koliko je puta gubio od Novaka.

Pa Rafa je 2011 recimo imao sjajnu sezonu i da nije bilo Novaka koji je imao vanserijsku sezonu, sad bi mi pricali o sjajnoj Rafinoj 2011. Covek dosao do finala US opena i Wimbldona i jos 4 mastersa i sve izgubio od Novaka. Covek je mogao da prestigne federera jos pre 7-8 godina , da nije bilo Novaka. I sta je on izgubio vremena? Covek radio trenirao i cekao svoju sansu.

Isto vazi i za federera, osvojio 2012 Wimbldon pa onda cekao 5 godina na sledecu titulu, i sta je radio cekao trenirao i sa 36 uzeo tri slema.

Prosto Novak ne igra sam, ne znam o kakvim "poklonjenim" slemovima pricate, nije bio nikad nepobediv, kao sto niko i nije.

Milos BL

pre 3 godine

Izgubio je bitku. Novak je jedva osvojio zadnja dva svoja GS(jedva dobio i Federera i Tima, jedva). Znaci ne mozete se sa sigurnoscu kladiti na to da ce Djokovic 100% osvajati "svoje" Slemove. S druge strane Nadal je dokazao da je nedodirljiv na sljaci, u zadnja 4 finala na RG je prosto pomeo sve svoje protivnike, tako da se mozete kladiti na to da ce Nadal osvojiti barem jos 3 RG.

Zuja

pre 3 godine

Ako je parametar samo broj GS titula, onda ne znam što se uopšte igraju masters turniri, a naročito završni masters. Valjda i to nešto znači. Takođe, bitne su i OI Dalje, nemoguće je da nije bitno koliko je neko vremena proveo na prvom mestu ATP liste. I konačno, mora se gledati međusobni skor.
Po svim tim pokazateljima, Rafa i je za nijansu bolji od Noleta, a Fed je treći.
(Sava, 11. oktobar 2020 18:23) # Link komentara

Igrač koji nikada nije osvojio ATP finale ili završni masters gde igra 8 najboljih i ima mnogo manje nedelja na mestu broj jedan ne može biti bolji od Novaka. Kada gledaš kompletnu karijeru i raznovrsnot trofeja samo lud čovek može da kaže kako je Rafa bolji igrač od Novaka. Čovek koji poslednjih 10 godina igra samo sezonu šljake a na drugim podlogama čeka neke prilike da ugrabi GS. Međusobni skor između njega i Novaka bi još bio veći u Novakovu korist da ovaj stiže do Novaka na tvrdim podlogama ali ispada u ranim fazama. Jedan poraz ima Novak u sezoni, delje sve redom i ovaj ga pobedi u finalu RG i kažu evo dokaz da je bolji. Pa to su takve gluposti da ja nemam reči. Ja ne znam ko može Novaka da pomeri sa mesta broj jedan sledeće 2021 godine po svemu što smo videli? Da li će ga stići po broju GS o tome možemo da diskutujemo ali svakako samo taj parametar o broju GS titula nije dovoljan da se kaže kako je neko najači svih vremena. Samo neka Novak dogura do 21 titule a neka ovaj ima na kraju 23 pa da mi upoređujemo.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

No1e sigurno osvaja jos 2 mozda i 3 Wimbledona, a verovatno i 1-2 AO i 1-2 USO, tako da ovaj los dan ce vrlo brzo pasti u zaborav. Rafa s druge strane tesko da ista vise od GS turnira moze da osvoji osim RG, a dzemperko vise nece dogurati ni do finala bilo kojeg GS turnira! Nista jos nije gotovo i samo se No1e pita za GOAT-a! Uostalom, on nije ni hvatao 19 GS naslova vec 20 od rodje placljivka osvojenih u weak eri tenisa.

Korga

pre 3 godine

Mozemo da se nadamo ali mislim da je izgubljena.Treba samo malo logike ukljuciti.Da bi Novak pretekao Nadala ovaj mora da prestane da uzima RG sto ne vidim da ce se desiti.Recimo da Rafa naredne 4 god uzme RG,Novak mora do 2024 godine svake god da uzima u proseku po 2gs da bi ga stigao,tako bi Novak imao 25 a Nadal 24,i to sa pretpostavkom da vise nista ne osvoji osim RG.A 25 mi deluje kao ogromna brojka s obzirom na Novakove god i dolazak mladjih mislim da je nemoguce doci do te brojke.Tako da postoje dve opcije,jedna da Nadal ima najvise gs konstantnim osvajanjem RG a druga je da Novak ima najvise gs,ali da bi Novak imao najvise gs treba spreciti Nadala da osvaja RG.To je sad trebao da uradi.Da li je moguce da Nadal bude bar jednom porazen na RG u naredne dve,tri god to vec necu da procenjujem.Samo znam da rekord po broju GS za Novaka definitivno znaci da Nadal prestane sa osvajanjem RG.Ako ne prestane bice Nadal rekorder.

Cccccc

pre 3 godine

Federer vise nista nece osvojiti a Rafa mozda jos 1 ili 2 RGa tako da Novak ima sanse. Meni je iskreno vazno samo da predje dzemperka a ako i ostane losiji od Rafe nema veze.

Luke_Skywalker

pre 3 godine

Ne brinem se za Novaka. Mnogi su digli ruke onda kada je imao problem sa laktom i nije igrao skoro godinu i po. Ali ja sam i tada verovao da ce se vratiti. I hoce. Osvajace jos nekoliko GS. Za sve je potrebno vreme. Steta za diskvalifikaciju na USO ali uveren sam da je AO njegov turnir. I onda ce im disati za vratom sa osvojenih 18 slemova.Ovo danas je bio los dan

Goran mig

pre 3 godine

Sa svojim odnosom prema treningu, ishrani, i svime što je potrebno za vrhunski sport, ako ga mimoiđu povrede, Novak može bar još 3-4god.biti na vrhunskom nivou. Dolaze mlađi i biće sve teže, ali to je još 12.-16.prilika,tako da ga ne bi trebalo otpisivati!

sudija

pre 3 godine

Nazalost, da....ali i 3.teniser svih vremena je ogroman uspeh. Oborice do duse Federerovih 310 nedelja... Sve u svemu odlicno. Uzmi jos koji GS Nole ako mozes, ako ne i ovo je fenomenalno. Ziv bio!

Apsolutno spektakularan uspeh jeste to 3. mesto svih vremena u sportu u kojem je ekstremno jaka konkurencija i koji se masovno igra u svetu. S tim što mislim da će Novak stići ili čak i prestići Federera, te tako biti 2. svih vremena. Najveće šanse će Novak imati na Vimbldonu, veće nego na AUS i pogotovo US openu. Sa RG može da se pozdravi, kao i sa time da može stići ili prestići Nadala, koji će osvojiti bar još 2 RG.Na kraju će biti Nadal 22, Novak 21 ili 20, Federer 20. Neka je živ i zdrav naš sportski heroj! Pitanje je da li će Srbija ikada više imati ovakvog sportistu kao što je Novak Đoković.Za naših života, a tu računam i omladinu na ovom portalu, sigurno ne.

Stara kuka

pre 3 godine

Da zbog US Opena.Realno nije smeo da gubi finala od Mareja i Vavrnike,polufinale od Nisikorija,ove 2020 godine ono izbacivanje.Sa ta 4 bi imao najvise do sada.RG nije njegov teren,tu je Nadal glavni i tu nema izvlacenja.Nadal i Federer nemaju kikseve poput Noleta.

CroFed

pre 3 godine

Inače mislim da se Ivanišević poprilično pa hajde recimo poniženo osjeća, neće se više razbacivati smjelim (netko bi rekao suludim) izjavama

Đole

pre 3 godine

Većina lupeta kako Rafa zna da igra samo na šljaci. Zaključno sa ovom godinom Rafa ima 4 US Opena a Novak 3!!! Nadal ima i dve titule na Wimbldonu i jednu u Australiji. Pa priča da ne ume da igra na betonu je samo za neznalice.
Od 2017. Dminik Tim ima skor sa Novakom 4 prema 3 u pobedama. Idu godine, što je pre neki dan pokazao Cicipas protiv Novaka i izgubio dobijeni meč.
Posle ove sramote danas koja će psihički dobro uzdrmati Novaka ako ne osvoji sledeće godine Australian Open neće stići ni Federera. Utrka sa Rafom je gotova.
NADAL ĆE BITI GOAT - NAJBOLJI SVIH VREMENA NA ŽALOST SVIH NAS.

realnost

pre 3 godine

-Treba imati u vidu da je Nadal dosao do 20. GS titule iz 60. ucesca, 19 ucesca vise ima Federer!
-Nadal takodje ima i 3 poraza manje u finalima GS od Federera (Nadal 20-8, Federer 20-11)!
-Nadal je ovom pobedom protiv Djokovica dosao do 20 pobede nad najvecim rivalima na GS turnirima (Nadal-Federer 10-4; Nadal-Djokovic 10-6)!
-Jedno je samo sigurno: ovo nije bio poslednji GS za nekog od velike trojke!

motam kablove

pre 3 godine

Ako pogledate unazad 6-7 meseci vide se neke činjenice a to je...
Nadal beton nije igrao već je se temeljno spremao za šljaku. On na taj način ziheraški skuplja GS titule. Dok na ostalim igra bez nekog pritiska. Šta bude bude.
Novak osvaja titule i na šljaci,ne toliko kao Rafa ali osvaja. Ne želi da zapostavi šljaku.
Ubedjen sam da bi zapostavljanjem šljake tj rekreativnog dolazka na te turnire imao mnogo više GS titula na betonu najviše mislim na US open.
US open je tolika enigma za njega. Uvek u završnici ali uvek se i nešto desi neočekivano. Te Nišikori,te Vavrinka, pa baba koju je pogodio grom...Jednostavno mu fali sreće na tom turniru a možda je i razlog što mu dosta energije odnese RG.

drago

pre 3 godine

Da. Nadal već u Australiji ili na RG prestiže Federera a Djoko mora osvojiti 4 da ga prestigne a već su mu 33. S tim da Nadal ništa ne osvoji.

Pera

pre 3 godine

Da, danas je izgubio trku za GS. Treba se fokusirati na nedelje kao broj 1 i medjusobni skor. Okreni, obrni Wawrinka mu na USO 2016. došao glave, a time u suštini i Mareju.

ja

pre 3 godine

Federer nece vise nista uzeti, poslednja šansa Vimbldon ali iskreno malu su mu šanse. Dok Nadal do sledećeg rg isto nema nekih sansi za gs. Vimbldon i Australija su ključni.

mi1e

pre 3 godine

no1e 33 godina. federer 39. ako u narednih 5 godina no1e osvoja samo po 2 gs godisnje (a hoce nekad i vise) stize do oko 30 ga titula! moja procena - 32!

munze

pre 3 godine

nije Rafa zajedno na vrhu sa Federerom, bolji je od Federera, više Mastersa i bolji međusobni rezultat. Rafa je do daljnjeg GOAT. ostaju dve stvari da se odrade: 1. da se nađe novi nadimak za King Rogera, 2. Da se sačeka kraj karijere velike trojke i podvuče crta i napravi krajnji saldo

pozdrav svima i Nole srećno u Melburnu

Ban

pre 3 godine

Novak je zavrsio sa tenisom, zivi bili pa videli, od ovog poraza vise oporavka nema, pocece sad da gubi i od drugih igraca, zapamtite sta sam napisao. I do finala ce tesko da dolazi a kamoli do trofeja. Vise ni motivacije nema, Nadal mu pobegao nedostizna 3 GS, gotovo je. Nazalost.

sta nam radi taj zapad

pre 3 godine

Mislim da je publika opet kriva, po obicaju ti zapadnjaci navijaju protiv naseg Noleta, i danas su urlali, a i sudije su krive... :)))

Стева Сигнал

pre 3 godine

Ко год је Новака гледао као фаворита у овом финалу не зна пуно о тенису.Надал је тринаест титула ту освојио!Губио је Ноле овде и кад је био у кудикамо бољој форми и надасве млађи! Сматрам да је требао добити бар једно финале,али главу горе.Међутим,прича око ГОАТ није завршена.На сва остала три ГС Новак је најбољи и то ће те тек да видите.

Šta ti dečko radiš?

pre 3 godine

Jeste, naravno da je izgubio. Poklonio je bar 5 puta US Open, jedno 3 puta Wimbledon, 4 puta Roland Garros plus 2 puta Olimpijske igre. Sa druge strane, treba biti realan, izvlačio se sigurno jedno 7-8 puta i preokretao skoro izgubljene mečeve, tako da kada se sve sabere i oduzme, lista je realna. Nadal do kraja karijere sigurno može još 4-5 GS da osvoji, a Novak teško da može još 7-10 GS da osvoji da bi ga prestigao. A posebno što će i mlađi pomrsiti račune. Tako da će večna lista najverovatnije izgledati:
1. Nadal
2. Novak
3. Federer

magla svuda oko nas

pre 3 godine

mislim da jeste, jer Nadal ce sigurno osvojiti jos najmanje 2-3 grend slema.. nije sto je izgubio, nije smeo na ovakav nacin da igra, bas je bio los, stekao se utisak da ni ne zeli da se potrudi, tek na momente..

Lola

pre 3 godine

Da, izgubljena je trka definitivno. Zasto? Zato...Jos bole oni porazi iz 2009. od del Potra na USO, pa kasnije i od Cilica na istom terenu. Ne treba zaboraviti i mec sa Vavrinkom na RG.Porazi od Mareja takodje.Bez obzira na sve Nole je veliki sampion i jos veci covek, i ne treba mu nista zameriti, ali najrealnije gledano tesko ce doci do tog 20-og GS.

Ajmo Nole

pre 3 godine

Rafa sada ima prednost, doduse to se znalo i pre ovog meca. Sada ce igrati rasterecenije i verovatno uzeti jos dva roland garosa. Ja mislim da ce Djokovic stici Federera sigurno, pitanje je vremena, ali Rafu ne znam, zavisice od mnogo faktora, Rafinog zdravlja, a i toga da li ce neko konacno moci da ga pobedi u Parizu.
Na kraju mislim da je ovo i fer, ovaj covek je svasta prosao u karijerisa povredama i uvek se vracao. Do sada bi vec imao i vise grend slemova od Federera da se Novak nije umesao u trku.
Novaku zelim da digne glavu gore, i da nastavi dalje. Sitne duse su docekale svojih pet minuta ali za godinu dana ovo ce biti proslost, isto kao sto je proslost ono sto je Novak uradio Rafi u Melburnu, ili Rafa Rodzeru u Parizu.

Drago mi je da je bar Nadal izjednacio taj rekord. Mnogi ga osporavaju i tvrde da je Federer bolji od njega, a on ga "bije" od 2005. Zvuci kao paradoks ali mislim da je najveci cuvar Rodzerovog rekorda zapravo Novak, posto je on dobar deo kolaca oteo Rafi.

Xxl

pre 3 godine

Da, biće teško dogodine zbog mladih. Jedino ostaje Wimblidon kao realna mogućnost, ali tu je Federer.
Treba opšte da izbegava Roland Garos dok je Rafa tu.

Сеновић

pre 3 godine

Ђоковић ће бити вечити трећи. Надал је највећи и најбољи тенисер света.

Ime šampiona

pre 3 godine

Koštaće ga više neiskorišćenih šansi, Nadal i Federer su svoje bolje koristili, Novak je gubio onda kada je morao da osvaja, Nišikori, Vavrinka, Marej, onda kada ove dvojice nije bilo na putu.

Takođe i period kada je nestao, prvo zbog motivacije i meditacija, potom zbog odbijanja da operiše lakat na vreme. Ova dvojica više veruju klasičnoj vrhunskoj medicini i brže i bolje su izlazili iz povreda. U tom periodu su odlično iskoristili to što njega nije bilo na vidiku.

Nadal "kod kuće" ima 13 GS, Novak "samo" 8, možda je i tu mogao da nabode još koji i bude još neprikosnoveniji. Federer se naosvajao dok ova dvojica nisu stasali.

Sve u svemu, svi su debelo preko 33, i dalje su dobri, najjači, ali novi i mlađi su sve naporniji, biće problem uskoro i onog Sinera dobiti, nisu van konkurencije osim Nadala na RG, a i to će prestati jednom, idu godine, možda i nove povrede.

Novaku je potrebna još jedna "eksplozivna" godina poput onih iz 2011. i 2015. ili makar nalik, ali teško je to jako, činilo se da je ova "ta", ali opet od 3 GS samo jedan. Možda naredna "olimpijska" ali baš, baš teško... Nadam se da će nas iznenaditi prijatno.

Bojme88

pre 3 godine

Cini mi se da ce ovako biti najsladje, citavu karijeru jurisas za dvojicom najvecih rivala (ali je najmladji) i na samom kraju ih sustignes...

AO9 here we come...

Beobrad

pre 3 godine

Federer ulazi u 2021 kao u 2017, odmoran i pun snage i imace ogromne sanse da osvoji AO, Vimbldon ili USO, Nadal osvaja RG i vrlo moguce AO ili USO, a Novak ovako ponizen, u velikom padu, moze da pokusa nesto na AO, dok na ostalim GS nema sanse.
Njemu su sada prevelik zalogaj postali Tim, Cicipas, Busta i slicni. Nikada se nece ni pribliziti najboljima.
Rafa je za njega masina!

guj

pre 3 godine

kako je bre izgubio sledi australija de je novak tata, vimbldon je takodje njegov sigurno jer onaj dekica nece moci ni do finala stici, us open i tu je novak tata kaki kraj trke

Tarzan

pre 3 godine

Nije ovo loše.
Rafa da nije sada osvojio 20. GS, ubuduće bi teže. A dobro je da osvoji, da se izjednači sa Fedom. Za Noleta ima vremena. Prvo 311 nedelja pa potom AO i W.

my way

pre 3 godine

Далеко је то од изгубљене трке. Једино што се сада не јури више Федерер него Надал. Тежи задатак, јер Рафа врло вероватно има још неки Ролангарос у себи. Међутим, на преостала 3 Ноле је фаворит, времена има и видећемо. Постоји још једно питање које се поставља, а то је да ли је Рафа од данас најбољи тенисер свих времена?

Dijaspora

pre 3 godine

Mislim da je sa Rafom trku izgubio, Rafa ce najverovatnije osvojiti jos koji Roland Garros.

Sa Federerom mislim da nije. Novak moze uzeti jos 3 mozda i 4 u sledece dve godine, to uopste nije nemoguca misija, teska da, ali ne nemoguca.

ALi doci do 22 do kojih ce verovatno Rafa dogurati, je mislim teska prica.
Novak ce imati bolji medjusobni skor, vise nedelja na prvom mestu i ja mislim vise mastersa.

ALi po svemu sudeci Rafa ce karijeru zavrsiti sa najvise slemova. Kako god da bude, Rafa to sigurno zasluzuje vise od Rodzera.

Markobg

pre 3 godine

Novak kada se približio cilju koji je zacrtao kao da je počeo da sagoreva i ovo sto se desava od Sinsinatija samo potvrđuje da je mentalno ,totalno pao.Prvo situacija na US Openu , pa Cicipas gde na meč loptu dozvoljava sebi da igra dodatnih 2 sata i danasnje izdanje nisu stvari koje je " opušten i bez pritiska" godinama radio.
Iako je bitka za Slemove gotovo pa izgubljena ima još rekorda na koje može da računa.
Srećno Nole.

Djido Mova

pre 3 godine

Kako da izgubi trku kad je favorit na 3 od 4 GS turnira?
Samo je lagano zbacio RF-a sa trona. Zasluženo da nema RF najviše, koji nije imao jake protivnike na početku karijere.
Početkom sledeće godine i (lično) po nedeljama na broju 1 skida RF-a.
A sa Nadalom trka tek počinje.
Idemo!

dsf

pre 3 godine

Ostaje žal za USO i RG jer bi onda mogao u penziju već sledećeg leta. Ovako će morati odložiti za koju godinu ali neosporno je da će ih stići i prestići.

Miroslav Krnjic

pre 3 godine

Izgubio ili ne, ali je definitivno šampion po stavu Igram finale I Boli me Đokica za to ... Nije mu to prvi put da izađe na teren u nekom finalu, a da je mislima ko zna gde ...

Strašno, kao da onaj šampion koji je u njemu nestane na nekoliko sati ...

Sava. V

pre 3 godine

Garantujem da Nole uzima 22+GS, Nadal jos 2-3, RF ostaje zacementiran na 20 i bice tek treci u ovoj trci. Nole i Nadal sa 23 ce biti sampioni za sva vremena.

znojavi

pre 3 godine

Neverovatno. Novak ispustio 2 slama ove godine. Usa open i sad ovaj. Mislim da moramo da smo zadovoljni da 1 srbin je uspeo da nakupi 17 grand slama. Mislim da mu je ovo granica.

shamanNS

pre 3 godine

Sa tooooliko propuštenih prilika i gubljena od Murray-a i Vavrinke ta priča o prestizanju po broju GS titula je završena i zapečaćena porazom od Vavrinke na US Open-u.

Dušan

pre 3 godine

Zašto se računaju samo GS?

Po svim ostalim parametrima Novak je bolji i biće bolji od obojice:
- po broju nedelja na prvom mestu prestiže 8. marta svetski rekord Federerai tako će ostati do kraja karijere,
- bolji je trenutno od Nadala za jedan masters gde ovaj može da ga stigne ali ne i Federer,
- na kraju ove godine biće bolji i po broju jedan na kraju godine, šest puta a njih dvojica po pet
- bolji je od obojice u međusobnim susretima.

Kada će naučiti da igra drop šot i smeč?

pre 3 godine

Realno, posle one lude sreće na Vimbldonu i ove godine na AO kada je za protivnika imao uplasenog Tima, lako je mogao da ostane na 15. A Federer 21 itd. Nadal svoje šanse ne ispušta, na najgoroj za njega podlozi US Opena je uzeo 4 titule, dok je naš gubio finala od Marija, Vavrinke, a i u ranijim fazama od Nišikorija, Buste itd. Nažalost, ostaće kralj samo masters turnira, dok se zna ko vodi glavnu reč na GS. Na njima sakupi koji bod više i zato je prvi, ali čak i ako stigne Federerov rekord od 310 nedelja svi će gledati GS. A Federer i Nadal su tu u odnosu na njega posebna kategorija.

Pirke

pre 3 godine

2010 - 16 : 9 : 1

2015 - 17 : 14 : 7

2020 - 20 : 20 : 17

dakle pre 10 godina Nole je zaostajao 15 gs za Federeron i 8 za Nadalom
pre 5 godina zaostajao je 10 za federerom i 7 za Nadalom. Sada zaostaje 3 za obojicom. ima najvise mastersa, dupli zlatni masters i garantovano prestize federera po broju nedelja na prvom mestu. pozitivan rezultat sa federerom i nadalom - sve u svemu GOAT

zex

pre 3 godine

Koju trku?jel vise nema GS turnira nikada?jeste li svestni da ce Novak osvojiti bar jos 5 velika turnira!Nadal je stigao federera i dalje Novaku fale 3.Ko je sada Goat?Unistice ih Novak

Milan

pre 3 godine

Au, čitam komentare kao da će klinci da se predaju i puste 3 musketara da se biju u finalima. Polako, samo sa posluži zdravlje i bez većih povreda.

Topnik

pre 3 godine

Ovakav Nadal je favorit na svakom grand slamu. Očekujem još nekoliko do kraja karijere. Igra svoj najbolji tenis u tridesetima, Moya ga je dosta digao u odnosu na ono doba s Tonijem.

kris

pre 3 godine

Mi cesto uzimamo zdravo za gotovo ono sto su nase zelje.medjutim realnost je nesto drugo.Mislim da Federer nece vise osvojiti GS,dok ce Rafa sigurno bar jos dva RG.Koliko je realno da Nole osvoji pet ili sest da ga prestigne,licno mislim da nije.Mozda jos dva puta Australiju i eventualno jednom Vimbldon.On je svoje sanse propustio ranije,najvise u Americi,ali i gubeci od "ostalih",te 2016. i 17. kad se n9je bavio tenisom iz nekog razloga.

Simke_007

pre 3 godine

Steta.Novak je odigrao 2 katastrofalna seta,inace bi bio potpuno izjednacen mec u 5 setova...Nije izgubljeno nista za Novaka...Nadal vec 6 godina ne moze da mu uzme set na tvrdoj podlozi....Sledece godine uzima Australiju,Vimbldon i Us Open.

Čoban

pre 3 godine

Jel mu opet drugi krivi,ne valja šljaka,termin meča,vetar,rame,sudija?
P. S. Bravo Rava,od danas si Goat,na drugom mestu Fedex pa Sampras,pa 10 mesta prazna pa onda ostali.

johny

pre 3 godine

Ne može da dobaci do 20
Godine ga polako grizu. Povrede će biti učestalije. Može da osvaja masterse ali GS malo teže jer se igra više mečeva i u tri dobijena. Zašto uopšte mora da juri ovu dvojicu. Dovoljno je i ovo. Njegova šansa su beton i trava

Lojpur

pre 3 godine

Nadal je godinu dana stariji i jedino je favorit na šljaci, podlozi na kojoj se održava samo jedan GS. Novak je godinu dana mlađi i apsolutni je favorit na betonu, na kome se održavaju dva GS, ali je favorit i na travi (Federera više ne računam kao ozbiljnog konkurenta zbog godina i povreda). Rafa će prestići Rodžera do kraja karijere, a Novak obojicu.

Куп је битан

pre 3 godine

Мислим да је изгубио. Ноле може освојити Аустралију следеће године, а Надал РГ. Највероватније ће на крају каријера Надал имати највише ГС, а Новак највише недеља на првом месту. Пораз од Вавринке није смео да се деси. А ту је још и она изгубљена година када је Новак одлагао операцију лакта.

Kopenhagen

pre 3 godine

Možda može Nole još 3 GS da dobije, ali to je to.
Nadal će uzeti još najmanje 2 RG i ostave na vrhu tog kriterijuma.
Nole ima više Mastera i biće 2. A RF će ostati na 20 i biti 3.

Dejan

pre 3 godine

Nema sanse da ih stigne,do 20 GS mozda i dodje Novak, al Nadal najmanje 2 GS jos uzima, stariji je samo godinu dana od Novaka, tako da je bitku za GOAT-a danas definitivno izgubio.

milwood

pre 3 godine

Meni je bitno da njih dvojica sruše sve Federerove rekorde (nije zaslužio da bude GOAT) Međutim, mislim da će ga zbog Wimb-a smatrari najvećim, što bi bio apsurd, jer pored toga neće imati ništa, ova dvojica u njegovo vreme su bolji od njega.

dragance88

pre 3 godine

Bojim se da ne moze da stigne,malerom je izgubio US open i ovaj ne znam zasto,da li je povreda ,da li je los dan ali predao ga je bez borbe.To su vec 2 bila.Uzeti 3 gs sledece godine nije nemoguca misija ali je jako teska.Njegov stil igre je takav da ce to protim mladih snaga biti sve teze.

BBR

pre 3 godine

Kako moze da izgubi trku ako zaostaje samo 3 GS? Pa slede Australija i Wimbldon, RG je stvarno Nadalov hram, tako da je bilo jako tesko pobediti ga. Borice se Nadal i Djokovic za najvise GS sledecih par godina

goblin

pre 3 godine

Novak je trebao da uzme trofej u Njujorku,tamo je morao da upiše broj 18.Novak polako puca pod pritiskom(koji je sam sebi nametnuo)zbog te jurnjave oko broja GS titula.I ranije je Nadal pobeđivao u Parizu,ali je gotovo uvek bila velika borba,u mesecu maju, u "Nadalovim uslovima".Danas Novak psihički nije bio spreman da se "potuče" sa Nadalom.Njemu svaka čast, sa par kila viška, bez izgubljenog seta do titule.Imam utisak da dođe i sa 40 godina da igra da bi opet bio favorit broj 1.Nadam se da ćemo još gledati par velikih finala ova dva majstora.

Milos

pre 3 godine

Nazalost, gotovo za Novaka.
Federer i Nadal su predaleko, obojica ce osvojiti jos po 2 GS (Rafa RG, Federer Vimbldon i AO) dok Novak ne moze to da stigne.
Tu su i novi sampioni, Tim ce biti opasniji nego ikada sada kada je osvojio prvi GS, tu su i Zverev, Medvedev itd.
Gotovo je za Novaka.

Buljko

pre 3 godine

I dalje je on blizu,ništa nije gotovo,realno ovo sve može do leta 2021 da izgleda mnogo drugačije,Nole je i dalje jedini teniser na svetu koji može da uzme sledeća tri ili sva četiri grend slema zaredom,deluje predaleko ali ako opet uzme Australiju on će imati strašnu startnu poziciji za sledeći Vimbldon ,Rolan Garos i US open a onda ne bih voleo da sam u koži Nadala i Federera ,a sada će i on da se definitivno koncentriše samo na grend slemove pa ćemo da vidimo da li Rafa može izdržati,ako izdrži svaka čast,najbolji je svih vremena ali ja verujem u karakter Novaka,čudna je to glava,neće se predati taj dok god bude imalo promila šansi da bude najbolji ikada

Djokic

pre 3 godine

Sad su tekli da bodovi ostaju i prva 2 meseca u 2021. godini, tako da ce Djokovic u svojim rukama imati najvise mastersa i najvise nedelja, ostaje mu borba za slemove

Los Angeles

pre 3 godine

Kao istočnoevropljanin, MORA da bude daleko bolji od obojice da bi bio priznat kao najveći u celom svetu, pogotovu u zapadnom svetu koji je najvažniji. Ovako, dovidjenja.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Taman posla. Nije bilo gotovo dok je bio sam na 13 a ova dvojica na 17 i 18, neće ni sada.

Šteta je danas veća samo zbog US opena i one epske gluposti. Nadala očigledno još niko neće dobiti u finalu RG, njegovo je.

Preduga je ovo trka da bi se priča zatvorila. Ide AO, gde Novak opet može da dođe na -2 i šansu da kroz Vimbi i US priđe do kraja. Nek' su samo zdravi i čitavi, još će finala se igrati.

Kanidja PG

pre 3 godine

Naravno da prelazi 20+ igrace bar jos 3god, 1 slem godišnje je neminovnost. Pitanje je samo dje je Rafi granica, stariji je godinu, bar jos 1 RG moze uzeti.
Federer ako to uradi u 40toj god onda je stvarno fenomem. Realno Vimbldon 2021 da napadne i to je to.
Mladih bas zvezda i nema, Dominik je prvi u prici za jos GS dobar je na svakoj podlozi osim trave.
Nema sta da se zali Nadal je bio bolji i tacka. Neponovljiv igrac na sljaci 13 RG je fenomen svoje vrste.
Novak za utjehu 99% prvi na kraju god i 8 marta preuzima tron 311+ nedelja kao br1. Malo li je....

MileR

pre 3 godine

Nije ni bio u trci, Novak je trčao Imasu u tom vremenu ode 7,8 GS u ruke Rafe i Federera.
A kako je danas igrao sramota bi bilo da se poredi sa legendama tenisa.
Ovo danas je demontaža iz koje se neće izvući nikad.
Sledeći turnir će ga izbacivati i početnici, sad su videli da nije veliki šampion.

Sava

pre 3 godine

Ako je parametar samo broj GS titula, onda ne znam što se uopšte igraju masters turniri, a naročito završni masters. Valjda i to nešto znači. Takođe, bitne su i OI Dalje, nemoguće je da nije bitno koliko je neko vremena proveo na prvom mestu ATP liste. I konačno, mora se gledati međusobni skor.
Po svim tim pokazateljima, Rafa i je za nijansu bolji od Noleta, a Fed je treći.

pas

pre 3 godine

Nazalost, da....ali i 3.teniser svih vremena je ogroman uspeh. Oborice do duse Federerovih 310 nedelja... Sve u svemu odlicno. Uzmi jos koji GS Nole ako mozes, ako ne i ovo je fenomenalno. Ziv bio!

Filip

pre 3 godine

Kakvo je ovo pitanje? Naravno da nije izgubio... Nadal je sve sto ima dao za ovaj RG jer zna da su mu sanse male na ostalim slemovima, dok Djokovic na ostala 3 slema ulazi kao favorit u svakom, pritom je i mladji od najvecih rivala i fizicki spremniji, a i psihicki... Danas je ocigledno pukao pod pritiskom ali izaci ce iz ovog jaci, siguran sam!

sef strucnog staba

pre 3 godine

Nikad nece biti goat i trebali bismo biti realni. Sve u svemu fantasticna karijera, a nije mala stvar biti treci najbolji ikada.

znj

pre 3 godine

Novak je propustio svoju priliku na US Openu, to je bio njegov turnir i sa 18 GS titula stvari bi mnogo povoljnije izgledalo za njega. Ovako imajuci u vidu da Nadal vjerovatno uzima jos makar 1-2 Roland Garosa realno je da Novak stigne Federera a Rafaela nazalost veoma veoma tesko.
Ipak, svi znamo ko i sta je Novak, naravno da moze i biti rekorder po broju titula ali ne smiju mu se vise desavati propusti kao na ovogodisnjem US Openu i na Roland Garosu 2015. itd.

Gambeeet

pre 3 godine

Svaka čast Rafi, gotovo savršen meč je odigrao, pa i da je Novak bio na svom maksimumu i sa mnogo manje grešaka, opet bi upitno bilo da li bi i slavio na kraju, ali bismo barem svedočili novom spektaklu, ovako ispade baš rutinski meč za stvarno moćnog Nadala danas. Kako stvari stoje, čini se da je najrealnije da ako ne bude nenadanih težih povreda i neke prevremene penzije, da će Rafa imati kad se sve sabere najviše GS titula (ne vidim ko može ovde da ga dobije ako je fit još 2-3 godine, pa ni za dalje nije sigurno, potpuno nepobedivo deluje na "Šatrijeu", a tome u prilog govori i brutalni skor 100-2). Novak će imati sigurno najviše nedelja na 1. mestu i najverovatnije Mastersa, za GS-ove bi morao barem po 2-3 da osvaja naredne 3 godine, što neće biti nimalo lako, pa čak i za Noleta vrlo, vrlo težak zadatak. Na kraju će svako imati svog favorita za najboljeg ikada od "Velike trojke", što je možda i najpoštenije. 3 Velikana ove prelepe igre!!! :)))

dominus

pre 3 godine

Znači, da nije uzeo RG pre četiri godine, ne bi ga nikada ni osvojio. Bar ne preko Nadala. Šta god da se s njim desilo danas na fizičkom i mentalnom planu, Rafa ga je žargonski rečeno "ošurio". Celu proteklu nedelju čitam od strane pojedinih komentatora o Novakovim šansama protiv Rafe u finalu i na kraju ništa. Onu izjavu Ivaniševića ne treba ni komentarisati. Onako potceniti najboljeg igrača na šljaci u istoriji tenisa je bezobrazluk.

Palermo

pre 3 godine

Čemu pesimizam? Igraće vrhunski još najmanje 3-4 godine, Rafa uzima 1 GS, a on bar 2 godišnje. Najmanje još 6-7... Ovi Zverevi, Cicosmacosi, Timovi i ostali epizodisti će samo statirati.

Misko

pre 3 godine

Na zalost jeste,tesko da ce uspeti da ih stigne..mnogo je sansi propustio u karijeri na gren slemovima,mnogo finala izgubio...ovo je bila poslednja prilika da uhvati prikljucak koju je opet propustio..Jedno je sigurno on je treci najbolji igrac svih vremena i moramo biti toga svesni i zadovoljni..

Marko

pre 3 godine

Bice bas tesko sad. Mislim da ce Novaku stvarno trebati jos jedna sezona sa 3 osvojenih GS. Sledeci AO mora da osvoji inace nema sanse.

Maja

pre 3 godine

NIJE izgubio trku, ceracemo se jos.

UVEK uz Novaka, pa i kad se upropasti kao danas. On sam zna sta mu je bilo. RG je generalno njegova nocna mora i da je odradio SF u 3 seta kao sto je trebao MOZDA bi danas bio snazniji i trcao bolje.

Na nama je da mu odamo pocast za SVE sto je do sada uradio.

expert

pre 3 godine

Zicer na UO ove godine, na RG 2015. i UO 2016. kad ga je Vavrinka dobijao u finalu, UO 2014. kad ga je jedan Nišikori izbacio, to je već 21 GS trofej. To nije smeo da omane neko ko bi da bude GOAT. Kasno je sad, 34. godina, plus korona.

Leo

pre 3 godine

Ne, to bih pisao i da je Djokovic pobjedio jer je jos prerano to zakljuciti. Obojica ce jos najmanje 2 godine na vrhunskom nivou igrati, Nole je cak u prednosti posto je na betonu i travi jaci od Nadala ali bice tjesno do kraja.

Ratko

pre 3 godine

Čovek koji nema regularan poraz cele godine do finala RG sa Nadalom ne može da bude izvan te trke oko broja GS. Videćemo kako ce da završi godinu nadam se da će napraviti još bodova i osvojiti završni masters. Ukupan je utisak da će teško njega neko skinuti 2021 godine sa prvog mesta. Rogerov rekord je praktično oboren. E sada broj GS titula ako dobro otvori i osvoji AO sve je moguće, biće "samo" na dva trofeja manje. Njemu više nisu problem na drugim podlogama Roger i Nadal tu su ovi mlađi koje mora da nadigra. Novaka do osvajanja još GS trofeja može samo neka povreda da zaustavi. A koliko će osvojiti videćemo.

Srdjan

pre 3 godine

Ma koliko mnogima suludo i nezamislivo zvucalo, Federer ce biti veoma opasan na AO 2021. Uvijek je bio opasan kada napravi duzu pauzu, a mnogi ako misle da su mu godine problem grdno se varaju.

Žare

pre 3 godine

Naravno da nije izgubio trku. Ima još mnogo da se igra. Novak će odigrati još sigurno preko 20 grend slemova, pitanje je koliko će Nadal, verovatno slično. Jedina razlika je sto Novak ima šanse da osvoji 3/4 šlemova godišnje dok je Nadal neprikosnoveni kralj šljake, ali na drugim podlogama Novak ima mnogo veće šanse.
U svakom slučaju, ima još mnogo tenisa da se igra, i ne sumnjam, još mnogo titula ove dve teniske legende.

Cole

pre 3 godine

Sta je tu je, Novak je izgubio,
velikom Rafi treba ljudski cestitati,
a da li je izgubio trku, NE NIJE.
Mozda ce Novaku RG ostati rak rana
ali u naredne dve/tri godine ima
da se odigra jos osam do 12 GS-ma,
tako da...

P.S.
Znam da i mladji nadolaze ali sam
siguran da ce u narednih par godina,
Novak da uzima dva GS-ma na Rafin jedan.
Naravno, i neko od mladjih ce da uzme
neki od Slemova.

KiMi85

pre 3 godine

US Open jos boli. Meni kao navijacu Djokovica apsolutno ne smeta poraz na Garosu. Ali US Open.. zal nevidjen. Mislim da Djole osvaja naredne godine barem 2-3 GS ..
Danas jednostavno nije bio Novakov dan..

Fair Play

pre 3 godine

Nazalost mislim da jeste. Pogotovo sa Nadalom, on bi mogao jos RG osvajati. Ali ako dodje na 311 sedmica i to ce biti fenomenalan rekord. Sve najbolje Nole u buducnosti. U uslovima pod kojim si ti osvajao, prakticno sam protiv svih, 17 je vece od 20.

uzivajte dok imate Novaka da gledate

pre 3 godine

Ja sam prije meca bio ubedjen da ce biti 3:0 za Novaka. Nisam ni sanjao da ce ovako sam sebe da omalovazi. Za mene je GOAT ali ovo danas je uvreda za sve njegove iskrene navijace. Niko da se razdere nece drop šot i prestani više...

Vucko

pre 3 godine

Steta za ovu godinu, na US Openu ga sudije diskvalifikovale, a Vimbldon se nije igrao zbog korone. Samo jedan poraz u sezoni ima, a skor u Grand Slam titulama 1:1 sa Nadalom, dok je u odnosu na Federara umanjio zaostatak za jednu titulu. Mislim da ce prestici Federera do kraja karijere, ali Nadala tesko, s obzirom da je stavio veto na RG.

CroFed

pre 3 godine

Nije! Ali mu je pod mus da slavi u Australiji, ima strpljenja Novak. No ovo što radi Rafa u Parizu je van pameti, četvrti put osvojiti bez izgubljenog seta Roland Garros...

Milan

pre 3 godine

Hladne glave i nevezano za ovaj debakl danas smatram da jeste. Možda se neko neće složiti, ali stičem utisak da je Novak dosta pao fizički. Što eksplozivnost, što sirova snaga. Ne zaboravimo da je uveliko ušao u 34-u godinu života, biologija je tu neumoljiva, plus vrlo upitan način ishrane za jednog vrhunskog sportistu. Obojica mu beže po 3 GS što je u ovim godinama mnogo. Definitivno je platio nekim slemovima taj svoj zaokret u privatnom zivotu i okretanju nečemu duhovnom i meni lično krajnje sumnjivim ljudima i pojavama.

s

pre 3 godine

Bas naprotiv. Trka je izmedju Novaka i Nadala. Federer ne moze do novog slema.
Sada je Nadal GOAT. Federer je puno trofeja osvojio dok ovo dvoje jos nisu igrali ili dok je Nadal bio vrlo mlad. Nadal je uzeo trofeje dok je Federer bio u svom prajmu.
Pitanje je samo da li ce Djokovic uspeti da prestigne Nadala. Ja mislim da moze. Poslednja dva autralijan opena je Novak osvojio. Osvojice i sledeci. Poslednja dva Vimbledona je Novak osvojio. Osvojice ponovo. Moze i US open, iako je poslednji put osvojio 2018-te god. Nadalu ostaje samo Roland Garos i eventualno US open moze da osvoji, ostalo tesko.
Trenutno
NADAL> FEDERER> DJOKOVIC
Na kraju karijere nadam se:
DJokovic> NADAL> FEDERER

Che

pre 3 godine

Neviđena glupost je da se GOAT određuje prema broj GS titula. Bilo bi najpostenije da se svi osvojeni trofeji boduju. Npr. GS 2 boda, Olimpijski turnir 2 boda, Davis Cup 2 boda, Zavrsni turnir 1.5 boda., Masters 1.5 boda, ATP 500 1 bod, ATP 250 0.5 bodova...

Cira

pre 3 godine

Nadal Djokovica moze samo na sljaci da dobije, jer ga od 2014. godine nije pobedio nigde osim na sljaci, tako da Djokovic ima 3 slema u godini a Nadal 1

statističar

pre 3 godine

Ovo će posle Njujorka biti veliki mentalni pad za Novaka i ogroman pritisak da sledeće godine osvoji Australian Open. Biću zadovoljan ako u naredne dve godine Djoković osvoji 3 GS (stigli su mladi i odlični igrači koji su već nekoliko puta pobeđivali i Rafu na šljaci i Novaka na betonu) i stigne Federera jer ga je u svim bitnim kategorija prestigao.
Rafi je potrebno da bude samo zdrav i osvojiće još jedan a verovatno i dva Garosa. Mnogi zaboravljaju da je Rafa 4 puta osvojio US open i da je tamo izuzetno opasan.
Skoro svi strani novinari su pre dnašnjeg meča govorili da je on ISTORIJSKI.
Današnjom pobedom Rafa je obezbedio titulu GOAT - najboljeg igrača svih vremena. Samo teška povreda može Rafu da spreči i to pod uslovom da Novak osvoji još 3 GS što će biti uzasno teško. Kada ga danas nije pobedio sa lopticama koje uopšte ne odgovaraju Nadalu i zbog kojih je kukao na 3 konferencije za štampu, Novak ga nikada neće u finalu Garosa pobediti.
Rafa je 95% GOAT. TAČKA!!! Žao mi je više nego Novaku, ali od istine nema bežanja.

Tuzna Ana

pre 3 godine

Nema sanse.Kraj.Nece im ni prici.Ali,hvala mu na svemu.Najveci je srpski sportista ikada.
Nikad ga nisam pljuvala kad izgubi,ali ovo danas je bruka.

Pele 2.0

pre 3 godine

Nije smak sveta!

I sutra će svanuto dan. Ptice će leteti, trava će da raste...

U suštini, ovo realno nije bitno, osim za Đokoviće i njegovu ekipu.

Za nas, obične smrtnike ni u džep, ni iz džepa.

Nego, da se mi uozbiljimo, saberemo, zašiljimo olovke i izvučemo se iz ovog blata.

don

pre 3 godine

znanje-imanje

Na vest u vezi Kris Evert gde govori o Novaku kao robotu i vest o tome šta je rekao Nikola Pilić u vezi Novakovih šansi, ostavio si dvs komentara u kojima samouvereno tvrdis da Novak lagano resava Nadala. Toliko o tvom poznavanju tenisa.

Samo čovek

pre 3 godine

Djokovic ce uzeti jos 3 minimum sigurno, pitanje je koliko ce Rafa, Federera obilaze obojica...Doduse ako korona odlozi celu sledecu sezonu, vise nazalaost nece imati sanse, ali Novak ako ga povrede zaobidju ima jos 4 vrhunske sezone ispred sebe, sta je 3 GS?

Danas je tužan dan

pre 3 godine

Mislim da je Novak izgubio trku, ne pomaže tu više ni metalna snaga jer je matematika surova: Nadal i Federer dele titulu goata koja sada ima 40 titula, Novak sa samo 17 osvojenih trebalo bi da igra još 30 godina da ih dostigne, pod uslovom da se oni povuku.

Simon

pre 3 godine

Novak nije izgubio ništa, sve rekorde koje je dostigao- ovim porazom nije okrnjio. Ništa nije bilo kegendo, glavu gore i idemo dalje majstore! Kao i uvek!!!

cowboy

pre 3 godine

Samo 'i' od izgubljene trke, 3 slema se osvajaju za jednu godinu, opusteno. Bolan poraz, ali to je ipak sljaka. Pozdrav, i cekamo brze podloge.

Zoran M.

pre 3 godine

Pa Nole je danas izgubio trku za rekord GS.Ima tu ponesto jos da se obara ali mladi igraci su tu i nece njemu biti lako.Psihicki je jak ali i pokazuje slabosti kao protivCicipasa u 1/2.Sve u svemu budimo ponosni na naseg tenisera zasve sto je ucinio i cini.

KiMi85

pre 3 godine

US Open jos boli. Meni kao navijacu Djokovica apsolutno ne smeta poraz na Garosu. Ali US Open.. zal nevidjen. Mislim da Djole osvaja naredne godine barem 2-3 GS ..
Danas jednostavno nije bio Novakov dan..

pas

pre 3 godine

Nazalost, da....ali i 3.teniser svih vremena je ogroman uspeh. Oborice do duse Federerovih 310 nedelja... Sve u svemu odlicno. Uzmi jos koji GS Nole ako mozes, ako ne i ovo je fenomenalno. Ziv bio!

dragance88

pre 3 godine

Bojim se da ne moze da stigne,malerom je izgubio US open i ovaj ne znam zasto,da li je povreda ,da li je los dan ali predao ga je bez borbe.To su vec 2 bila.Uzeti 3 gs sledece godine nije nemoguca misija ali je jako teska.Njegov stil igre je takav da ce to protim mladih snaga biti sve teze.

Zoran M.

pre 3 godine

Pa Nole je danas izgubio trku za rekord GS.Ima tu ponesto jos da se obara ali mladi igraci su tu i nece njemu biti lako.Psihicki je jak ali i pokazuje slabosti kao protivCicipasa u 1/2.Sve u svemu budimo ponosni na naseg tenisera zasve sto je ucinio i cini.

Žare

pre 3 godine

Naravno da nije izgubio trku. Ima još mnogo da se igra. Novak će odigrati još sigurno preko 20 grend slemova, pitanje je koliko će Nadal, verovatno slično. Jedina razlika je sto Novak ima šanse da osvoji 3/4 šlemova godišnje dok je Nadal neprikosnoveni kralj šljake, ali na drugim podlogama Novak ima mnogo veće šanse.
U svakom slučaju, ima još mnogo tenisa da se igra, i ne sumnjam, još mnogo titula ove dve teniske legende.

Lukavi

pre 3 godine

Koja je fora sa ovim komentarima o "izgubljenim prilikama Novaka protiv Mareja i Vavrinke? Pa vi ko da Novak igra sa cunjevima, to su dva odlicna igraca.

Taj Vavrinka je i Nadala pobedio u finalu AO 2014, a Mareja je Novak tukao koliko hoces, pa naravno da ce jedan takav igrac na kraju da odnese neku pobedu negde, on nije bio na nivou ove trojice ali ispada po komentarima ko da su on I Vavrinka neki tamo anonimusi.

Sta treba da kaze Nadal? Koliko je povreda imao, koliko je puta gubio od Novaka.

Pa Rafa je 2011 recimo imao sjajnu sezonu i da nije bilo Novaka koji je imao vanserijsku sezonu, sad bi mi pricali o sjajnoj Rafinoj 2011. Covek dosao do finala US opena i Wimbldona i jos 4 mastersa i sve izgubio od Novaka. Covek je mogao da prestigne federera jos pre 7-8 godina , da nije bilo Novaka. I sta je on izgubio vremena? Covek radio trenirao i cekao svoju sansu.

Isto vazi i za federera, osvojio 2012 Wimbldon pa onda cekao 5 godina na sledecu titulu, i sta je radio cekao trenirao i sa 36 uzeo tri slema.

Prosto Novak ne igra sam, ne znam o kakvim "poklonjenim" slemovima pricate, nije bio nikad nepobediv, kao sto niko i nije.

Maja

pre 3 godine

NIJE izgubio trku, ceracemo se jos.

UVEK uz Novaka, pa i kad se upropasti kao danas. On sam zna sta mu je bilo. RG je generalno njegova nocna mora i da je odradio SF u 3 seta kao sto je trebao MOZDA bi danas bio snazniji i trcao bolje.

Na nama je da mu odamo pocast za SVE sto je do sada uradio.

shamanNS

pre 3 godine

Sa tooooliko propuštenih prilika i gubljena od Murray-a i Vavrinke ta priča o prestizanju po broju GS titula je završena i zapečaćena porazom od Vavrinke na US Open-u.

Kada će naučiti da igra drop šot i smeč?

pre 3 godine

Realno, posle one lude sreće na Vimbldonu i ove godine na AO kada je za protivnika imao uplasenog Tima, lako je mogao da ostane na 15. A Federer 21 itd. Nadal svoje šanse ne ispušta, na najgoroj za njega podlozi US Opena je uzeo 4 titule, dok je naš gubio finala od Marija, Vavrinke, a i u ranijim fazama od Nišikorija, Buste itd. Nažalost, ostaće kralj samo masters turnira, dok se zna ko vodi glavnu reč na GS. Na njima sakupi koji bod više i zato je prvi, ali čak i ako stigne Federerov rekord od 310 nedelja svi će gledati GS. A Federer i Nadal su tu u odnosu na njega posebna kategorija.

CroFed

pre 3 godine

Nije! Ali mu je pod mus da slavi u Australiji, ima strpljenja Novak. No ovo što radi Rafa u Parizu je van pameti, četvrti put osvojiti bez izgubljenog seta Roland Garros...

realnost

pre 3 godine

-Treba imati u vidu da je Nadal dosao do 20. GS titule iz 60. ucesca, 19 ucesca vise ima Federer!
-Nadal takodje ima i 3 poraza manje u finalima GS od Federera (Nadal 20-8, Federer 20-11)!
-Nadal je ovom pobedom protiv Djokovica dosao do 20 pobede nad najvecim rivalima na GS turnirima (Nadal-Federer 10-4; Nadal-Djokovic 10-6)!
-Jedno je samo sigurno: ovo nije bio poslednji GS za nekog od velike trojke!

BBR

pre 3 godine

Kako moze da izgubi trku ako zaostaje samo 3 GS? Pa slede Australija i Wimbldon, RG je stvarno Nadalov hram, tako da je bilo jako tesko pobediti ga. Borice se Nadal i Djokovic za najvise GS sledecih par godina

Milan

pre 3 godine

Hladne glave i nevezano za ovaj debakl danas smatram da jeste. Možda se neko neće složiti, ali stičem utisak da je Novak dosta pao fizički. Što eksplozivnost, što sirova snaga. Ne zaboravimo da je uveliko ušao u 34-u godinu života, biologija je tu neumoljiva, plus vrlo upitan način ishrane za jednog vrhunskog sportistu. Obojica mu beže po 3 GS što je u ovim godinama mnogo. Definitivno je platio nekim slemovima taj svoj zaokret u privatnom zivotu i okretanju nečemu duhovnom i meni lično krajnje sumnjivim ljudima i pojavama.

Goran mig

pre 3 godine

Sa svojim odnosom prema treningu, ishrani, i svime što je potrebno za vrhunski sport, ako ga mimoiđu povrede, Novak može bar još 3-4god.biti na vrhunskom nivou. Dolaze mlađi i biće sve teže, ali to je još 12.-16.prilika,tako da ga ne bi trebalo otpisivati!

Pirke

pre 3 godine

2010 - 16 : 9 : 1

2015 - 17 : 14 : 7

2020 - 20 : 20 : 17

dakle pre 10 godina Nole je zaostajao 15 gs za Federeron i 8 za Nadalom
pre 5 godina zaostajao je 10 za federerom i 7 za Nadalom. Sada zaostaje 3 za obojicom. ima najvise mastersa, dupli zlatni masters i garantovano prestize federera po broju nedelja na prvom mestu. pozitivan rezultat sa federerom i nadalom - sve u svemu GOAT

Kopenhagen

pre 3 godine

Možda može Nole još 3 GS da dobije, ali to je to.
Nadal će uzeti još najmanje 2 RG i ostave na vrhu tog kriterijuma.
Nole ima više Mastera i biće 2. A RF će ostati na 20 i biti 3.

Zuja

pre 3 godine

Ako je parametar samo broj GS titula, onda ne znam što se uopšte igraju masters turniri, a naročito završni masters. Valjda i to nešto znači. Takođe, bitne su i OI Dalje, nemoguće je da nije bitno koliko je neko vremena proveo na prvom mestu ATP liste. I konačno, mora se gledati međusobni skor.
Po svim tim pokazateljima, Rafa i je za nijansu bolji od Noleta, a Fed je treći.
(Sava, 11. oktobar 2020 18:23) # Link komentara

Igrač koji nikada nije osvojio ATP finale ili završni masters gde igra 8 najboljih i ima mnogo manje nedelja na mestu broj jedan ne može biti bolji od Novaka. Kada gledaš kompletnu karijeru i raznovrsnot trofeja samo lud čovek može da kaže kako je Rafa bolji igrač od Novaka. Čovek koji poslednjih 10 godina igra samo sezonu šljake a na drugim podlogama čeka neke prilike da ugrabi GS. Međusobni skor između njega i Novaka bi još bio veći u Novakovu korist da ovaj stiže do Novaka na tvrdim podlogama ali ispada u ranim fazama. Jedan poraz ima Novak u sezoni, delje sve redom i ovaj ga pobedi u finalu RG i kažu evo dokaz da je bolji. Pa to su takve gluposti da ja nemam reči. Ja ne znam ko može Novaka da pomeri sa mesta broj jedan sledeće 2021 godine po svemu što smo videli? Da li će ga stići po broju GS o tome možemo da diskutujemo ali svakako samo taj parametar o broju GS titula nije dovoljan da se kaže kako je neko najači svih vremena. Samo neka Novak dogura do 21 titule a neka ovaj ima na kraju 23 pa da mi upoređujemo.

dominus

pre 3 godine

Znači, da nije uzeo RG pre četiri godine, ne bi ga nikada ni osvojio. Bar ne preko Nadala. Šta god da se s njim desilo danas na fizičkom i mentalnom planu, Rafa ga je žargonski rečeno "ošurio". Celu proteklu nedelju čitam od strane pojedinih komentatora o Novakovim šansama protiv Rafe u finalu i na kraju ništa. Onu izjavu Ivaniševića ne treba ni komentarisati. Onako potceniti najboljeg igrača na šljaci u istoriji tenisa je bezobrazluk.

ja

pre 3 godine

Federer nece vise nista uzeti, poslednja šansa Vimbldon ali iskreno malu su mu šanse. Dok Nadal do sledećeg rg isto nema nekih sansi za gs. Vimbldon i Australija su ključni.

cowboy

pre 3 godine

Samo 'i' od izgubljene trke, 3 slema se osvajaju za jednu godinu, opusteno. Bolan poraz, ali to je ipak sljaka. Pozdrav, i cekamo brze podloge.

znj

pre 3 godine

Novak je propustio svoju priliku na US Openu, to je bio njegov turnir i sa 18 GS titula stvari bi mnogo povoljnije izgledalo za njega. Ovako imajuci u vidu da Nadal vjerovatno uzima jos makar 1-2 Roland Garosa realno je da Novak stigne Federera a Rafaela nazalost veoma veoma tesko.
Ipak, svi znamo ko i sta je Novak, naravno da moze i biti rekorder po broju titula ali ne smiju mu se vise desavati propusti kao na ovogodisnjem US Openu i na Roland Garosu 2015. itd.

Cccccc

pre 3 godine

Federer vise nista nece osvojiti a Rafa mozda jos 1 ili 2 RGa tako da Novak ima sanse. Meni je iskreno vazno samo da predje dzemperka a ako i ostane losiji od Rafe nema veze.

Leo

pre 3 godine

Ne, to bih pisao i da je Djokovic pobjedio jer je jos prerano to zakljuciti. Obojica ce jos najmanje 2 godine na vrhunskom nivou igrati, Nole je cak u prednosti posto je na betonu i travi jaci od Nadala ali bice tjesno do kraja.

Stara kuka

pre 3 godine

Da zbog US Opena.Realno nije smeo da gubi finala od Mareja i Vavrnike,polufinale od Nisikorija,ove 2020 godine ono izbacivanje.Sa ta 4 bi imao najvise do sada.RG nije njegov teren,tu je Nadal glavni i tu nema izvlacenja.Nadal i Federer nemaju kikseve poput Noleta.

motam kablove

pre 3 godine

Ako pogledate unazad 6-7 meseci vide se neke činjenice a to je...
Nadal beton nije igrao već je se temeljno spremao za šljaku. On na taj način ziheraški skuplja GS titule. Dok na ostalim igra bez nekog pritiska. Šta bude bude.
Novak osvaja titule i na šljaci,ne toliko kao Rafa ali osvaja. Ne želi da zapostavi šljaku.
Ubedjen sam da bi zapostavljanjem šljake tj rekreativnog dolazka na te turnire imao mnogo više GS titula na betonu najviše mislim na US open.
US open je tolika enigma za njega. Uvek u završnici ali uvek se i nešto desi neočekivano. Te Nišikori,te Vavrinka, pa baba koju je pogodio grom...Jednostavno mu fali sreće na tom turniru a možda je i razlog što mu dosta energije odnese RG.

Nikola

pre 3 godine

Novak treba da se zapita o realizaciji cetvrtfinala i polufinala GS turnira. On ima 5 cetvrtfinala vise od Nadala a 4 polufinala vise, dok ima 3 titule manje. Znaci da je Nadal sa 4 polufinala manje osvojio 3 titule vise. Znaci da Novak igra bez oscilacija ali cesto omane na samom kraju. Sta je razlog ne znam. Jos gore je sa Federerom. Covek ima neverovatnih 12 polufinala vise od Nadala a isti broj titula. Znaci da je Nadal svoje sanse maksimalno iskoristio i zato je tu gde jeste.
(Goran, 11. oktobar 2020 21:45

Stvar je prosta. Nadal je osvojio 13 Rolan Garosa. Manje vise je samo to i osvajao. Ostala 3 ima samo 7 titula. A i nije bas nesto dolazio do zavrsnice. Zato i ima tako dobar procenat. Nisu ova dvojica losa, nego on.

466453

pre 3 godine

Novak uopšte nije izgubio trku, ko god da je pobedio danas je bliži cilju da pretekne Federera. Čak što više samim tim što je stignut od Rafe, Novak je opet dobio. Jer sad je samo broj sedmica na prvom mestu dovoljan da baletan izgubi status. Matematika je laka ali logika nije za sve.

Milos

pre 3 godine

Naravno da je izgubio bitku, prosto Novak ni izbliza nije dominantan na travi i betonu kao sto je Nadal na sljaci, te dve njihove dominacije se nikako ne mogu porediti. Nadal na sljaci nikom nista ne prepusta, bukvalno nista, kad je zdrav on 100% osvaja RG. Novaka s druge strane na betonu i travi moze pobjediti svako(Marej 2x, Wawrinka 3x, Nisikori, Cung, Kveri, Berdih..).

Nadal opusteno vec sad moze racunati na barem jos 3 RG, to je znaci vec sad 23 GS(jednostavno lik je predominantan na sljaci), dok s druge strane vidili smo kako je Novak osvojio zadnji Wimbldon i AO, bilo je povuci-potegni.

Jednostavno Nadal na sljaci je nesto nevidjeno u cjelokupnoj istoriji sporta.

expert

pre 3 godine

Zicer na UO ove godine, na RG 2015. i UO 2016. kad ga je Vavrinka dobijao u finalu, UO 2014. kad ga je jedan Nišikori izbacio, to je već 21 GS trofej. To nije smeo da omane neko ko bi da bude GOAT. Kasno je sad, 34. godina, plus korona.

Ime šampiona

pre 3 godine

Koštaće ga više neiskorišćenih šansi, Nadal i Federer su svoje bolje koristili, Novak je gubio onda kada je morao da osvaja, Nišikori, Vavrinka, Marej, onda kada ove dvojice nije bilo na putu.

Takođe i period kada je nestao, prvo zbog motivacije i meditacija, potom zbog odbijanja da operiše lakat na vreme. Ova dvojica više veruju klasičnoj vrhunskoj medicini i brže i bolje su izlazili iz povreda. U tom periodu su odlično iskoristili to što njega nije bilo na vidiku.

Nadal "kod kuće" ima 13 GS, Novak "samo" 8, možda je i tu mogao da nabode još koji i bude još neprikosnoveniji. Federer se naosvajao dok ova dvojica nisu stasali.

Sve u svemu, svi su debelo preko 33, i dalje su dobri, najjači, ali novi i mlađi su sve naporniji, biće problem uskoro i onog Sinera dobiti, nisu van konkurencije osim Nadala na RG, a i to će prestati jednom, idu godine, možda i nove povrede.

Novaku je potrebna još jedna "eksplozivna" godina poput onih iz 2011. i 2015. ili makar nalik, ali teško je to jako, činilo se da je ova "ta", ali opet od 3 GS samo jedan. Možda naredna "olimpijska" ali baš, baš teško... Nadam se da će nas iznenaditi prijatno.

CroFed

pre 3 godine

Inače mislim da se Ivanišević poprilično pa hajde recimo poniženo osjeća, neće se više razbacivati smjelim (netko bi rekao suludim) izjavama

x

pre 3 godine

Isto vazi i za federera, osvojio 2012 Wimbldon pa onda cekao 5 godina na sledecu titulu, i sta je radio cekao trenirao i sa 36 uzeo tri slema.

Prosto Novak ne igra sam, ne znam o kakvim "poklonjenim" slemovima pricate, nije bio nikad nepobediv, kao sto niko i nije.
(Lukavi, 11. oktobar 2020 20:34)

Ja se nadam Novakovoj "dugoj" karijeri (bar još 4 sezone) i da će kao veteran vrebati šansu kao Federer i u poznim godinama, kad se slože kockice da štrpne 1-2 GS (kad Rodžer i Rafa budi uveliko u penziji). A da u 2021. i 2022. od 6 GS na betonu i travi uzme bar pola, od odnosno 3.
Moja procena je da će završiti sa 22-25 GS.
A da će Rafa imati 21 ili 22. Federer ostaje na 20, to je jedino sigurno.
Naravno tu su i drugi rekordi koje će Novak sigurno držati:
1) broj nedelja na prvom mestu (moja procena je 350-400)
2) broj završenih godina kao broj 1 (bar 7)
3) broj mastersa (zavisi koliko će ih igrati u budućnosti, ali će to biti od 40 do 50)
4) broj završnih turnira (6-8)

Đorđe

pre 3 godine

Zašto bi izgubio? Svakako su mu falila tri Slema da stigne Rodžera. Ne igra se tenis samo na RG-u već i na AO i Vimbldonu. Imaće više šansi a godinu dana je mlađi od Rafe.

Bojme88

pre 3 godine

Cini mi se da ce ovako biti najsladje, citavu karijeru jurisas za dvojicom najvecih rivala (ali je najmladji) i na samom kraju ih sustignes...

AO9 here we come...

Ranko Trba

pre 3 godine

Sve zavisi on Nokse. Ako i dalje stoji pri tome da mu tenis nije najvaznija stvar u zivotu, nema sanse. Nadal je skroz posvecen cilju da osvoji najvise GS titula. Ne skrece sa tog puta u neke filosofske corsokake i petljanja u sve i svasta. Uostalom, vreme ce dati odgovor na to pitanje. Realno, najvise 2-3 godine nas deli od odgovora na ovo pitanje.

Tuzna Ana

pre 3 godine

Nema sanse.Kraj.Nece im ni prici.Ali,hvala mu na svemu.Najveci je srpski sportista ikada.
Nikad ga nisam pljuvala kad izgubi,ali ovo danas je bruka.

Luke_Skywalker

pre 3 godine

Ne brinem se za Novaka. Mnogi su digli ruke onda kada je imao problem sa laktom i nije igrao skoro godinu i po. Ali ja sam i tada verovao da ce se vratiti. I hoce. Osvajace jos nekoliko GS. Za sve je potrebno vreme. Steta za diskvalifikaciju na USO ali uveren sam da je AO njegov turnir. I onda ce im disati za vratom sa osvojenih 18 slemova.Ovo danas je bio los dan

drago

pre 3 godine

Da. Nadal već u Australiji ili na RG prestiže Federera a Djoko mora osvojiti 4 da ga prestigne a već su mu 33. S tim da Nadal ništa ne osvoji.

Đole

pre 3 godine

Većina lupeta kako Rafa zna da igra samo na šljaci. Zaključno sa ovom godinom Rafa ima 4 US Opena a Novak 3!!! Nadal ima i dve titule na Wimbldonu i jednu u Australiji. Pa priča da ne ume da igra na betonu je samo za neznalice.
Od 2017. Dminik Tim ima skor sa Novakom 4 prema 3 u pobedama. Idu godine, što je pre neki dan pokazao Cicipas protiv Novaka i izgubio dobijeni meč.
Posle ove sramote danas koja će psihički dobro uzdrmati Novaka ako ne osvoji sledeće godine Australian Open neće stići ni Federera. Utrka sa Rafom je gotova.
NADAL ĆE BITI GOAT - NAJBOLJI SVIH VREMENA NA ŽALOST SVIH NAS.

Cole

pre 3 godine

Sta je tu je, Novak je izgubio,
velikom Rafi treba ljudski cestitati,
a da li je izgubio trku, NE NIJE.
Mozda ce Novaku RG ostati rak rana
ali u naredne dve/tri godine ima
da se odigra jos osam do 12 GS-ma,
tako da...

P.S.
Znam da i mladji nadolaze ali sam
siguran da ce u narednih par godina,
Novak da uzima dva GS-ma na Rafin jedan.
Naravno, i neko od mladjih ce da uzme
neki od Slemova.

Vucko

pre 3 godine

Steta za ovu godinu, na US Openu ga sudije diskvalifikovale, a Vimbldon se nije igrao zbog korone. Samo jedan poraz u sezoni ima, a skor u Grand Slam titulama 1:1 sa Nadalom, dok je u odnosu na Federara umanjio zaostatak za jednu titulu. Mislim da ce prestici Federera do kraja karijere, ali Nadala tesko, s obzirom da je stavio veto na RG.

Korga

pre 3 godine

Mozemo da se nadamo ali mislim da je izgubljena.Treba samo malo logike ukljuciti.Da bi Novak pretekao Nadala ovaj mora da prestane da uzima RG sto ne vidim da ce se desiti.Recimo da Rafa naredne 4 god uzme RG,Novak mora do 2024 godine svake god da uzima u proseku po 2gs da bi ga stigao,tako bi Novak imao 25 a Nadal 24,i to sa pretpostavkom da vise nista ne osvoji osim RG.A 25 mi deluje kao ogromna brojka s obzirom na Novakove god i dolazak mladjih mislim da je nemoguce doci do te brojke.Tako da postoje dve opcije,jedna da Nadal ima najvise gs konstantnim osvajanjem RG a druga je da Novak ima najvise gs,ali da bi Novak imao najvise gs treba spreciti Nadala da osvaja RG.To je sad trebao da uradi.Da li je moguce da Nadal bude bar jednom porazen na RG u naredne dve,tri god to vec necu da procenjujem.Samo znam da rekord po broju GS za Novaka definitivno znaci da Nadal prestane sa osvajanjem RG.Ako ne prestane bice Nadal rekorder.

111

pre 3 godine

Zasto je izgubio trku? Pa veca je verovatnoca da ce Novak da osvaja GS na betonu i na Wimbledonu nego na prvom mestu Rafa. O Rodzeru i ne pisem, on nema vise sta da trazi na GS turnirima CAK i na Wimbledonu. To su cinjenice. Godine su godine. Ako je Rafa neprikosnoven na sljaci, Novak je na betonu. Sledi AO koji je osvojio 8 puta i drzi rekord na ovom turniru. Mladji je od Rafe..Ima sve da ga dostigne. Pre ce Novak njega da dodstigne nego sto ce Rafa da poveca broj svojih GS cekajuci sledeci RG. Ove sezone Rafa je osvojio Akapulko i RG. Covek igra sigurne turnire na zemlji. Novak, AO , Dubai, Sinsinati, Rim (sljaka). Zasto bi Novak izgubio trku? ZATO STO JE RAFA OSVOJO RG? Pa osvaja ga 13 puta i bezi Novaku 3 cela GS?

nolovac

pre 3 godine

Ma sta ce Nadal, on je dobar samo na sljaci, Djokovic je jaci igrac od Nadala. Nadalovih 7 GS van RG je cista sreca, al zato Novakov jedan RG iz 179 pokusaja je cista umjetnost i dokaz da je Novak GOAT hahahahahahahah

Vladimir

pre 3 godine

Naredna godina je ključna. Mada nije baš sve u GS-ovima. Novak će sigurno biti najbolji po velikuim titulama (GS, Masters, završni masters i OI), kao i po broju nedelja na prvom mestu, što je sve samo ne malo. Eto recimo je izgledno da Federer neće držati ni jedan rekord, ni po broju nedelja, ni po GS, ni po velim titulama, a ni po broju titula ukupno (ovo i nije bitno, jer je tu Konors prvi?!)?!?!?

statističar

pre 3 godine

Ovo će posle Njujorka biti veliki mentalni pad za Novaka i ogroman pritisak da sledeće godine osvoji Australian Open. Biću zadovoljan ako u naredne dve godine Djoković osvoji 3 GS (stigli su mladi i odlični igrači koji su već nekoliko puta pobeđivali i Rafu na šljaci i Novaka na betonu) i stigne Federera jer ga je u svim bitnim kategorija prestigao.
Rafi je potrebno da bude samo zdrav i osvojiće još jedan a verovatno i dva Garosa. Mnogi zaboravljaju da je Rafa 4 puta osvojio US open i da je tamo izuzetno opasan.
Skoro svi strani novinari su pre dnašnjeg meča govorili da je on ISTORIJSKI.
Današnjom pobedom Rafa je obezbedio titulu GOAT - najboljeg igrača svih vremena. Samo teška povreda može Rafu da spreči i to pod uslovom da Novak osvoji još 3 GS što će biti uzasno teško. Kada ga danas nije pobedio sa lopticama koje uopšte ne odgovaraju Nadalu i zbog kojih je kukao na 3 konferencije za štampu, Novak ga nikada neće u finalu Garosa pobediti.
Rafa je 95% GOAT. TAČKA!!! Žao mi je više nego Novaku, ali od istine nema bežanja.

mali radojica

pre 3 godine

@Dermendziev ocigledno da si promasio temu jer ovde se ne radi o tome da li neko voli ili ne Noleta vec da li ce stici dvojcu svojih protivnika u sledece dve godine.Sto se Federera tice to se vec i dogadja jer u Martu sledece godine pada i predposlednja prepreka a to je broj nedelja na prvom mestu. Ostaje posle toga samo broj GS a to ce Nole u sledece dve godine lako prevazici.U pravu si kad kazes da se gledaju trofeji i tu je Nole ponovo  bolji od obojce sem u GS.Na zalost po tebe i tebi slicne na kraju za titulu GOAT nece se gledati lepota igre ili nekakva navodna harizma vec samo surova statistika a za nju ima vremena.Ovaj poraz je dobro dosao kao otrznjenje za Noleta jer kao i svi tako je i on mislio da je Rafa umoran da ga bole noge i da nece izdrzati.Sad se opekao a videcemo sledeci put kako ce se igrati. Na kraju vezano za komentar oko Balkaskog humora eto cisto da znas da ta mrznja prema njemu nema sa time nikakve veze ima nesto mnogo gore od toga.U pitanju je cist rasizam i anglosaksonska prepotentnost jer ko je taj mali igrac iz tamo neke male i nebitne zemlje koji dere njihove ljubimce i to u jedinom sportu u kome oni misle da su superijorni.Nazalost vi iz dezele nikad niste imali ovakvog svetskog i vrhunskog sportistu da bi znali za ovakve stvari.Na kraju ce se ipak videti ko je najbolji od ove trojce a svi vi sto ga mrzite a sa njim i Srbe pa sta da vam kazem,idu teska vremena za vas,drzi te se vi drugih sportova a tenis zaboravite.

Dijaspora

pre 3 godine

Mislim da je sa Rafom trku izgubio, Rafa ce najverovatnije osvojiti jos koji Roland Garros.

Sa Federerom mislim da nije. Novak moze uzeti jos 3 mozda i 4 u sledece dve godine, to uopste nije nemoguca misija, teska da, ali ne nemoguca.

ALi doci do 22 do kojih ce verovatno Rafa dogurati, je mislim teska prica.
Novak ce imati bolji medjusobni skor, vise nedelja na prvom mestu i ja mislim vise mastersa.

ALi po svemu sudeci Rafa ce karijeru zavrsiti sa najvise slemova. Kako god da bude, Rafa to sigurno zasluzuje vise od Rodzera.

Topnik

pre 3 godine

Ovakav Nadal je favorit na svakom grand slamu. Očekujem još nekoliko do kraja karijere. Igra svoj najbolji tenis u tridesetima, Moya ga je dosta digao u odnosu na ono doba s Tonijem.

Milos BL

pre 3 godine

Izgubio je bitku. Novak je jedva osvojio zadnja dva svoja GS(jedva dobio i Federera i Tima, jedva). Znaci ne mozete se sa sigurnoscu kladiti na to da ce Djokovic 100% osvajati "svoje" Slemove. S druge strane Nadal je dokazao da je nedodirljiv na sljaci, u zadnja 4 finala na RG je prosto pomeo sve svoje protivnike, tako da se mozete kladiti na to da ce Nadal osvojiti barem jos 3 RG.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

No1e sigurno osvaja jos 2 mozda i 3 Wimbledona, a verovatno i 1-2 AO i 1-2 USO, tako da ovaj los dan ce vrlo brzo pasti u zaborav. Rafa s druge strane tesko da ista vise od GS turnira moze da osvoji osim RG, a dzemperko vise nece dogurati ni do finala bilo kojeg GS turnira! Nista jos nije gotovo i samo se No1e pita za GOAT-a! Uostalom, on nije ni hvatao 19 GS naslova vec 20 od rodje placljivka osvojenih u weak eri tenisa.

krastavčević

pre 3 godine

Da ne beše onog gurua Pepe Imaza, vegan ishrane skoro dve godine i one žene u Njujorku imao bi šanse! Ovako, prognoziram maksimum još jednu Grend Slem titulu iduće godine i Novak će izgubiti volju i prestati da igra tenis, nažalost!

Куп је битан

pre 3 godine

Мислим да је изгубио. Ноле може освојити Аустралију следеће године, а Надал РГ. Највероватније ће на крају каријера Надал имати највише ГС, а Новак највише недеља на првом месту. Пораз од Вавринке није смео да се деси. А ту је још и она изгубљена година када је Новак одлагао операцију лакта.

Srdjan

pre 3 godine

Ma koliko mnogima suludo i nezamislivo zvucalo, Federer ce biti veoma opasan na AO 2021. Uvijek je bio opasan kada napravi duzu pauzu, a mnogi ako misle da su mu godine problem grdno se varaju.

Dejan

pre 3 godine

Nema više šanse na žalost. 33 godine i dolaze mlađi, ukoliko bude osvajao po jedan gs godišnje što bi bio dobar rezultat već bi imao 37 godina kad dođe do 20. Federera možda i dostigne ali Nadala neće sigurno!!

znojavi

pre 3 godine

Neverovatno. Novak ispustio 2 slama ove godine. Usa open i sad ovaj. Mislim da moramo da smo zadovoljni da 1 srbin je uspeo da nakupi 17 grand slama. Mislim da mu je ovo granica.

my way

pre 3 godine

Далеко је то од изгубљене трке. Једино што се сада не јури више Федерер него Надал. Тежи задатак, јер Рафа врло вероватно има још неки Ролангарос у себи. Међутим, на преостала 3 Ноле је фаворит, времена има и видећемо. Постоји још једно питање које се поставља, а то је да ли је Рафа од данас најбољи тенисер свих времена?

Ratko

pre 3 godine

Čovek koji nema regularan poraz cele godine do finala RG sa Nadalom ne može da bude izvan te trke oko broja GS. Videćemo kako ce da završi godinu nadam se da će napraviti još bodova i osvojiti završni masters. Ukupan je utisak da će teško njega neko skinuti 2021 godine sa prvog mesta. Rogerov rekord je praktično oboren. E sada broj GS titula ako dobro otvori i osvoji AO sve je moguće, biće "samo" na dva trofeja manje. Njemu više nisu problem na drugim podlogama Roger i Nadal tu su ovi mlađi koje mora da nadigra. Novaka do osvajanja još GS trofeja može samo neka povreda da zaustavi. A koliko će osvojiti videćemo.

Сеновић

pre 3 godine

Ђоковић ће бити вечити трећи. Надал је највећи и најбољи тенисер света.

Ajmo Nole

pre 3 godine

Rafa sada ima prednost, doduse to se znalo i pre ovog meca. Sada ce igrati rasterecenije i verovatno uzeti jos dva roland garosa. Ja mislim da ce Djokovic stici Federera sigurno, pitanje je vremena, ali Rafu ne znam, zavisice od mnogo faktora, Rafinog zdravlja, a i toga da li ce neko konacno moci da ga pobedi u Parizu.
Na kraju mislim da je ovo i fer, ovaj covek je svasta prosao u karijerisa povredama i uvek se vracao. Do sada bi vec imao i vise grend slemova od Federera da se Novak nije umesao u trku.
Novaku zelim da digne glavu gore, i da nastavi dalje. Sitne duse su docekale svojih pet minuta ali za godinu dana ovo ce biti proslost, isto kao sto je proslost ono sto je Novak uradio Rafi u Melburnu, ili Rafa Rodzeru u Parizu.

Drago mi je da je bar Nadal izjednacio taj rekord. Mnogi ga osporavaju i tvrde da je Federer bolji od njega, a on ga "bije" od 2005. Zvuci kao paradoks ali mislim da je najveci cuvar Rodzerovog rekorda zapravo Novak, posto je on dobar deo kolaca oteo Rafi.

Beobrad

pre 3 godine

Federer ulazi u 2021 kao u 2017, odmoran i pun snage i imace ogromne sanse da osvoji AO, Vimbldon ili USO, Nadal osvaja RG i vrlo moguce AO ili USO, a Novak ovako ponizen, u velikom padu, moze da pokusa nesto na AO, dok na ostalim GS nema sanse.
Njemu su sada prevelik zalogaj postali Tim, Cicipas, Busta i slicni. Nikada se nece ni pribliziti najboljima.
Rafa je za njega masina!

Dermendziev

pre 3 godine

Da,definitivno je izgubio trku onog trenutka kada je poceo da se bavi politikom:pokusaj sa pospesilom osnovato novi ATP.Mozda bi mu i oprostili incident na US Openu.Videli smo kasnije kako se Novaku sudilo u ostalim mecevima i kako ce se dalje on tretirati.

Ruku na srce za sada su i Rafa i Rodzer bolji a imaju i mnogo bolji medjusobni odnos.Prvo se gledaju GS,Mastersi,ostali turniri,a rejting daje samo povoljnosti kod zrebanja.Na olimpijadama zemlja sa osvojenom samo jednom zlatnom medaljom uvek ce biti ispred one sa osvojenih deset srebrnih.

Na kraju Novak nikako da ukapira da svi ne vole iritirajuci balkanski humor.

Zalostni pozdrav!

uzivajte dok imate Novaka da gledate

pre 3 godine

Ja sam prije meca bio ubedjen da ce biti 3:0 za Novaka. Nisam ni sanjao da ce ovako sam sebe da omalovazi. Za mene je GOAT ali ovo danas je uvreda za sve njegove iskrene navijace. Niko da se razdere nece drop šot i prestani više...

Стева Сигнал

pre 3 godine

Ко год је Новака гледао као фаворита у овом финалу не зна пуно о тенису.Надал је тринаест титула ту освојио!Губио је Ноле овде и кад је био у кудикамо бољој форми и надасве млађи! Сматрам да је требао добити бар једно финале,али главу горе.Међутим,прича око ГОАТ није завршена.На сва остала три ГС Новак је најбољи и то ће те тек да видите.

kris

pre 3 godine

Mi cesto uzimamo zdravo za gotovo ono sto su nase zelje.medjutim realnost je nesto drugo.Mislim da Federer nece vise osvojiti GS,dok ce Rafa sigurno bar jos dva RG.Koliko je realno da Nole osvoji pet ili sest da ga prestigne,licno mislim da nije.Mozda jos dva puta Australiju i eventualno jednom Vimbldon.On je svoje sanse propustio ranije,najvise u Americi,ali i gubeci od "ostalih",te 2016. i 17. kad se n9je bavio tenisom iz nekog razloga.

sudija

pre 3 godine

Nazalost, da....ali i 3.teniser svih vremena je ogroman uspeh. Oborice do duse Federerovih 310 nedelja... Sve u svemu odlicno. Uzmi jos koji GS Nole ako mozes, ako ne i ovo je fenomenalno. Ziv bio!

Apsolutno spektakularan uspeh jeste to 3. mesto svih vremena u sportu u kojem je ekstremno jaka konkurencija i koji se masovno igra u svetu. S tim što mislim da će Novak stići ili čak i prestići Federera, te tako biti 2. svih vremena. Najveće šanse će Novak imati na Vimbldonu, veće nego na AUS i pogotovo US openu. Sa RG može da se pozdravi, kao i sa time da može stići ili prestići Nadala, koji će osvojiti bar još 2 RG.Na kraju će biti Nadal 22, Novak 21 ili 20, Federer 20. Neka je živ i zdrav naš sportski heroj! Pitanje je da li će Srbija ikada više imati ovakvog sportistu kao što je Novak Đoković.Za naših života, a tu računam i omladinu na ovom portalu, sigurno ne.

fika

pre 3 godine

Nije sporno to da ce Novak do kraja karijere osvojiti barem jos 4-5 GS, osvojice on to sigurno, poenta je u tom da Nadal u sebi ima barem jos 3-4 RG(jednostavno lik je predominantan na sljaci).

Marko

pre 3 godine

Bice bas tesko sad. Mislim da ce Novaku stvarno trebati jos jedna sezona sa 3 osvojenih GS. Sledeci AO mora da osvoji inace nema sanse.

Lojpur

pre 3 godine

Nadal je godinu dana stariji i jedino je favorit na šljaci, podlozi na kojoj se održava samo jedan GS. Novak je godinu dana mlađi i apsolutni je favorit na betonu, na kome se održavaju dva GS, ali je favorit i na travi (Federera više ne računam kao ozbiljnog konkurenta zbog godina i povreda). Rafa će prestići Rodžera do kraja karijere, a Novak obojicu.

milwood

pre 3 godine

Meni je bitno da njih dvojica sruše sve Federerove rekorde (nije zaslužio da bude GOAT) Međutim, mislim da će ga zbog Wimb-a smatrari najvećim, što bi bio apsurd, jer pored toga neće imati ništa, ova dvojica u njegovo vreme su bolji od njega.

Ban

pre 3 godine

Novak je zavrsio sa tenisom, zivi bili pa videli, od ovog poraza vise oporavka nema, pocece sad da gubi i od drugih igraca, zapamtite sta sam napisao. I do finala ce tesko da dolazi a kamoli do trofeja. Vise ni motivacije nema, Nadal mu pobegao nedostizna 3 GS, gotovo je. Nazalost.

Sava. V

pre 3 godine

Garantujem da Nole uzima 22+GS, Nadal jos 2-3, RF ostaje zacementiran na 20 i bice tek treci u ovoj trci. Nole i Nadal sa 23 ce biti sampioni za sva vremena.

Pele 2.0

pre 3 godine

Nije smak sveta!

I sutra će svanuto dan. Ptice će leteti, trava će da raste...

U suštini, ovo realno nije bitno, osim za Đokoviće i njegovu ekipu.

Za nas, obične smrtnike ni u džep, ni iz džepa.

Nego, da se mi uozbiljimo, saberemo, zašiljimo olovke i izvučemo se iz ovog blata.

Dušan

pre 3 godine

Zašto se računaju samo GS?

Po svim ostalim parametrima Novak je bolji i biće bolji od obojice:
- po broju nedelja na prvom mestu prestiže 8. marta svetski rekord Federerai tako će ostati do kraja karijere,
- bolji je trenutno od Nadala za jedan masters gde ovaj može da ga stigne ali ne i Federer,
- na kraju ove godine biće bolji i po broju jedan na kraju godine, šest puta a njih dvojica po pet
- bolji je od obojice u međusobnim susretima.

s

pre 3 godine

Bas naprotiv. Trka je izmedju Novaka i Nadala. Federer ne moze do novog slema.
Sada je Nadal GOAT. Federer je puno trofeja osvojio dok ovo dvoje jos nisu igrali ili dok je Nadal bio vrlo mlad. Nadal je uzeo trofeje dok je Federer bio u svom prajmu.
Pitanje je samo da li ce Djokovic uspeti da prestigne Nadala. Ja mislim da moze. Poslednja dva autralijan opena je Novak osvojio. Osvojice i sledeci. Poslednja dva Vimbledona je Novak osvojio. Osvojice ponovo. Moze i US open, iako je poslednji put osvojio 2018-te god. Nadalu ostaje samo Roland Garos i eventualno US open moze da osvoji, ostalo tesko.
Trenutno
NADAL> FEDERER> DJOKOVIC
Na kraju karijere nadam se:
DJokovic> NADAL> FEDERER

Che

pre 3 godine

Neviđena glupost je da se GOAT određuje prema broj GS titula. Bilo bi najpostenije da se svi osvojeni trofeji boduju. Npr. GS 2 boda, Olimpijski turnir 2 boda, Davis Cup 2 boda, Zavrsni turnir 1.5 boda., Masters 1.5 boda, ATP 500 1 bod, ATP 250 0.5 bodova...

j64

pre 3 godine

@Dušan
U onom sto bi nas trebalo jedino izistinski da zanima,a to je naravno reprezentativni ucinak(DK i OI),losiji je ne od Federera i Nadala vec i od Mareja,Delpotra i Vavrinke,dakle najlosiji od svih iz uzeg i sireg vrha.Zato mi je smesno sto ljudi toliko lome glavu oko ove teme i od zivotnog im je znacaja da li ce individualista koga ovaj narod realno ne zanima isto biti koza,dokaz na koliko smo niskom nivou kao nacija,umesto da gledamo sebe i svoj zivot

Filip

pre 3 godine

Kakvo je ovo pitanje? Naravno da nije izgubio... Nadal je sve sto ima dao za ovaj RG jer zna da su mu sanse male na ostalim slemovima, dok Djokovic na ostala 3 slema ulazi kao favorit u svakom, pritom je i mladji od najvecih rivala i fizicki spremniji, a i psihicki... Danas je ocigledno pukao pod pritiskom ali izaci ce iz ovog jaci, siguran sam!

Šta ti dečko radiš?

pre 3 godine

Jeste, naravno da je izgubio. Poklonio je bar 5 puta US Open, jedno 3 puta Wimbledon, 4 puta Roland Garros plus 2 puta Olimpijske igre. Sa druge strane, treba biti realan, izvlačio se sigurno jedno 7-8 puta i preokretao skoro izgubljene mečeve, tako da kada se sve sabere i oduzme, lista je realna. Nadal do kraja karijere sigurno može još 4-5 GS da osvoji, a Novak teško da može još 7-10 GS da osvoji da bi ga prestigao. A posebno što će i mlađi pomrsiti račune. Tako da će večna lista najverovatnije izgledati:
1. Nadal
2. Novak
3. Federer

Sava

pre 3 godine

Ako je parametar samo broj GS titula, onda ne znam što se uopšte igraju masters turniri, a naročito završni masters. Valjda i to nešto znači. Takođe, bitne su i OI Dalje, nemoguće je da nije bitno koliko je neko vremena proveo na prvom mestu ATP liste. I konačno, mora se gledati međusobni skor.
Po svim tim pokazateljima, Rafa i je za nijansu bolji od Noleta, a Fed je treći.

guj

pre 3 godine

kako je bre izgubio sledi australija de je novak tata, vimbldon je takodje njegov sigurno jer onaj dekica nece moci ni do finala stici, us open i tu je novak tata kaki kraj trke

Goran

pre 3 godine

Novak treba da se zapita o realizaciji cetvrtfinala i polufinala GS turnira. On ima 5 cetvrtfinala vise od Nadala a 4 polufinala vise, dok ima 3 titule manje. Znaci da je Nadal sa 4 polufinala manje osvojio 3 titule vise. Znaci da Novak igra bez oscilacija ali cesto omane na samom kraju. Sta je razlog ne znam. Jos gore je sa Federerom. Covek ima neverovatnih 12 polufinala vise od Nadala a isti broj titula. Znaci da je Nadal svoje sanse maksimalno iskoristio i zato je tu gde jeste.

goblin

pre 3 godine

Novak je trebao da uzme trofej u Njujorku,tamo je morao da upiše broj 18.Novak polako puca pod pritiskom(koji je sam sebi nametnuo)zbog te jurnjave oko broja GS titula.I ranije je Nadal pobeđivao u Parizu,ali je gotovo uvek bila velika borba,u mesecu maju, u "Nadalovim uslovima".Danas Novak psihički nije bio spreman da se "potuče" sa Nadalom.Njemu svaka čast, sa par kila viška, bez izgubljenog seta do titule.Imam utisak da dođe i sa 40 godina da igra da bi opet bio favorit broj 1.Nadam se da ćemo još gledati par velikih finala ova dva majstora.

Djido Mova

pre 3 godine

Kako da izgubi trku kad je favorit na 3 od 4 GS turnira?
Samo je lagano zbacio RF-a sa trona. Zasluženo da nema RF najviše, koji nije imao jake protivnike na početku karijere.
Početkom sledeće godine i (lično) po nedeljama na broju 1 skida RF-a.
A sa Nadalom trka tek počinje.
Idemo!

magla svuda oko nas

pre 3 godine

mislim da jeste, jer Nadal ce sigurno osvojiti jos najmanje 2-3 grend slema.. nije sto je izgubio, nije smeo na ovakav nacin da igra, bas je bio los, stekao se utisak da ni ne zeli da se potrudi, tek na momente..

Dejan

pre 3 godine

Nema sanse da ih stigne,do 20 GS mozda i dodje Novak, al Nadal najmanje 2 GS jos uzima, stariji je samo godinu dana od Novaka, tako da je bitku za GOAT-a danas definitivno izgubio.

Miroslav Krnjic

pre 3 godine

Izgubio ili ne, ali je definitivno šampion po stavu Igram finale I Boli me Đokica za to ... Nije mu to prvi put da izađe na teren u nekom finalu, a da je mislima ko zna gde ...

Strašno, kao da onaj šampion koji je u njemu nestane na nekoliko sati ...

Lola

pre 3 godine

Da, izgubljena je trka definitivno. Zasto? Zato...Jos bole oni porazi iz 2009. od del Potra na USO, pa kasnije i od Cilica na istom terenu. Ne treba zaboraviti i mec sa Vavrinkom na RG.Porazi od Mareja takodje.Bez obzira na sve Nole je veliki sampion i jos veci covek, i ne treba mu nista zameriti, ali najrealnije gledano tesko ce doci do tog 20-og GS.

johny

pre 3 godine

Ne može da dobaci do 20
Godine ga polako grizu. Povrede će biti učestalije. Može da osvaja masterse ali GS malo teže jer se igra više mečeva i u tri dobijena. Zašto uopšte mora da juri ovu dvojicu. Dovoljno je i ovo. Njegova šansa su beton i trava

kinza

pre 3 godine

Naravno da je izgubio bitku, dosli na naplatu oni silni porazi od Mareja, Wawrinke, Nisikorija i ono gadjanje sudije. Nadal je takvu boraniju drao u finalima.

hurtado

pre 3 godine

@sudija
Samo u ovom trenutku imamo dvojicu koji su verovatno najveci u svojim sportovima ikada,Filipa Filipovica i Vilmosa Zavarka dok Novak u svom nece biti najveci,naravno neko ce reci da su to nebitni sportovi jer se ovde samo racuna ono sto je komercijalno isplativo,ajde da i to uvazimo tu je Tijana Boskovic koja kako je krenula ako je povrede mimoidju bice odbojkaski GOAT kada zavrsi karijeru(skoro je na pocetku a sta je sve osvojila),a zenska odbojka je globalno popularnija od tenisa i igra je ceo svet sem africkog kontinenta,tu je i Jokic kome je nebo granica u drugom najpopularnijem sportu na svetu,dakle,ako malo zagrebes imamo sportiste samo takve i tek cemo ih imati samo sto naciju sport u biti ne interesuje zato Novak pa Novak,kao da drugi ne postoje a nikada nismo imali bolje sportiste nego danas,cak ni u staroj Jugi,nikada atleticara kao Spanovicku,nikada plivaca kao doskora Cavica,nikada toliko dominantni u vaterpolu,odbojka najjaca ikad,kosarkasi na nivou,kosarkasice prvi put zlatne,fudbaleri ponovili Cile(stariji raspad ali to je neka druga prica),nikada toliko dobri u tekvondou,rvanju,kajaku,dzudou,streljastvu pa i muskom tenisu ne racunajuci uopste Djokovica i opet to nikog ne zanima samo Novak pa Novak uspled medijskog preforsiranja gde se o njemu pise vise nego o svim ostalim sportistima zahedno pa puta 1000,zato ti se i cini da necemo imati nikog poput Novaka,mozda samo u tenisu konkretno ali velike sportiste cemo uvek gajiti,u to nemaj sumnje

zex

pre 3 godine

Koju trku?jel vise nema GS turnira nikada?jeste li svestni da ce Novak osvojiti bar jos 5 velika turnira!Nadal je stigao federera i dalje Novaku fale 3.Ko je sada Goat?Unistice ih Novak

Gambeeet

pre 3 godine

Svaka čast Rafi, gotovo savršen meč je odigrao, pa i da je Novak bio na svom maksimumu i sa mnogo manje grešaka, opet bi upitno bilo da li bi i slavio na kraju, ali bismo barem svedočili novom spektaklu, ovako ispade baš rutinski meč za stvarno moćnog Nadala danas. Kako stvari stoje, čini se da je najrealnije da ako ne bude nenadanih težih povreda i neke prevremene penzije, da će Rafa imati kad se sve sabere najviše GS titula (ne vidim ko može ovde da ga dobije ako je fit još 2-3 godine, pa ni za dalje nije sigurno, potpuno nepobedivo deluje na "Šatrijeu", a tome u prilog govori i brutalni skor 100-2). Novak će imati sigurno najviše nedelja na 1. mestu i najverovatnije Mastersa, za GS-ove bi morao barem po 2-3 da osvaja naredne 3 godine, što neće biti nimalo lako, pa čak i za Noleta vrlo, vrlo težak zadatak. Na kraju će svako imati svog favorita za najboljeg ikada od "Velike trojke", što je možda i najpoštenije. 3 Velikana ove prelepe igre!!! :)))

don

pre 3 godine

znanje-imanje

Na vest u vezi Kris Evert gde govori o Novaku kao robotu i vest o tome šta je rekao Nikola Pilić u vezi Novakovih šansi, ostavio si dvs komentara u kojima samouvereno tvrdis da Novak lagano resava Nadala. Toliko o tvom poznavanju tenisa.

Kanidja PG

pre 3 godine

Naravno da prelazi 20+ igrace bar jos 3god, 1 slem godišnje je neminovnost. Pitanje je samo dje je Rafi granica, stariji je godinu, bar jos 1 RG moze uzeti.
Federer ako to uradi u 40toj god onda je stvarno fenomem. Realno Vimbldon 2021 da napadne i to je to.
Mladih bas zvezda i nema, Dominik je prvi u prici za jos GS dobar je na svakoj podlozi osim trave.
Nema sta da se zali Nadal je bio bolji i tacka. Neponovljiv igrac na sljaci 13 RG je fenomen svoje vrste.
Novak za utjehu 99% prvi na kraju god i 8 marta preuzima tron 311+ nedelja kao br1. Malo li je....

Buljko

pre 3 godine

I dalje je on blizu,ništa nije gotovo,realno ovo sve može do leta 2021 da izgleda mnogo drugačije,Nole je i dalje jedini teniser na svetu koji može da uzme sledeća tri ili sva četiri grend slema zaredom,deluje predaleko ali ako opet uzme Australiju on će imati strašnu startnu poziciji za sledeći Vimbldon ,Rolan Garos i US open a onda ne bih voleo da sam u koži Nadala i Federera ,a sada će i on da se definitivno koncentriše samo na grend slemove pa ćemo da vidimo da li Rafa može izdržati,ako izdrži svaka čast,najbolji je svih vremena ali ja verujem u karakter Novaka,čudna je to glava,neće se predati taj dok god bude imalo promila šansi da bude najbolji ikada

Palermo

pre 3 godine

Čemu pesimizam? Igraće vrhunski još najmanje 3-4 godine, Rafa uzima 1 GS, a on bar 2 godišnje. Najmanje još 6-7... Ovi Zverevi, Cicosmacosi, Timovi i ostali epizodisti će samo statirati.

Milan

pre 3 godine

Au, čitam komentare kao da će klinci da se predaju i puste 3 musketara da se biju u finalima. Polako, samo sa posluži zdravlje i bez većih povreda.

munze

pre 3 godine

nije Rafa zajedno na vrhu sa Federerom, bolji je od Federera, više Mastersa i bolji međusobni rezultat. Rafa je do daljnjeg GOAT. ostaju dve stvari da se odrade: 1. da se nađe novi nadimak za King Rogera, 2. Da se sačeka kraj karijere velike trojke i podvuče crta i napravi krajnji saldo

pozdrav svima i Nole srećno u Melburnu

323

pre 3 godine

Izgleda da ovde dolaze mladji samo za Novaka a ne i za Rafu, koji je stariji od Novaka? Jos se Rafi daje neka sansa na betonu a Novak i na betonu nema vise nikakve sanse? Pa dobro, da to vidimo. Ja kazem da ti mladji ima jos da cekaju cak i Tim. On je osvojio USAO jer je Novak izbacen sa turnira. Protiv njega na betonu nema sanse. Samo vam se cini da ima ali nema, a to je Novak dokazao i ove godine u finalu AO kada je pobedio Tima. To je beton kao sto je za Rafu sljaka. A Tim je igrac sljake. Ostali mladi igraci ima jos da uce. Jer to pokazuju njihovi mecevi. Igraju odlicno i izgube.

Simke_007

pre 3 godine

Steta.Novak je odigrao 2 katastrofalna seta,inace bi bio potpuno izjednacen mec u 5 setova...Nije izgubljeno nista za Novaka...Nadal vec 6 godina ne moze da mu uzme set na tvrdoj podlozi....Sledece godine uzima Australiju,Vimbldon i Us Open.

Simon

pre 3 godine

Novak nije izgubio ništa, sve rekorde koje je dostigao- ovim porazom nije okrnjio. Ništa nije bilo kegendo, glavu gore i idemo dalje majstore! Kao i uvek!!!

Fair Play

pre 3 godine

Nazalost mislim da jeste. Pogotovo sa Nadalom, on bi mogao jos RG osvajati. Ali ako dodje na 311 sedmica i to ce biti fenomenalan rekord. Sve najbolje Nole u buducnosti. U uslovima pod kojim si ti osvajao, prakticno sam protiv svih, 17 je vece od 20.

dsf

pre 3 godine

Ostaje žal za USO i RG jer bi onda mogao u penziju već sledećeg leta. Ovako će morati odložiti za koju godinu ali neosporno je da će ih stići i prestići.

MileR

pre 3 godine

Nije ni bio u trci, Novak je trčao Imasu u tom vremenu ode 7,8 GS u ruke Rafe i Federera.
A kako je danas igrao sramota bi bilo da se poredi sa legendama tenisa.
Ovo danas je demontaža iz koje se neće izvući nikad.
Sledeći turnir će ga izbacivati i početnici, sad su videli da nije veliki šampion.

Misko

pre 3 godine

Na zalost jeste,tesko da ce uspeti da ih stigne..mnogo je sansi propustio u karijeri na gren slemovima,mnogo finala izgubio...ovo je bila poslednja prilika da uhvati prikljucak koju je opet propustio..Jedno je sigurno on je treci najbolji igrac svih vremena i moramo biti toga svesni i zadovoljni..

Cira

pre 3 godine

Nadal Djokovica moze samo na sljaci da dobije, jer ga od 2014. godine nije pobedio nigde osim na sljaci, tako da Djokovic ima 3 slema u godini a Nadal 1

Pera

pre 3 godine

Da, danas je izgubio trku za GS. Treba se fokusirati na nedelje kao broj 1 i medjusobni skor. Okreni, obrni Wawrinka mu na USO 2016. došao glave, a time u suštini i Mareju.

Radoslav

pre 3 godine

Eeeee jeste,vise nena tenisa,gasi sevkao sport,sto je bilo bilo je.Vise niko nece imati nikakvu sansu da odigra ista,svima je kraj karijere i sada se podvlaci crta.

jatabare

pre 3 godine

@111
Zaboravio si faktor ostali,ne pitaju se samo njih dvojca,koliko god omalovazavali mladje,jednostavno godine su godine oni ce biti sve bolji,Novak sve slabiji,nek zanemarimo Nadala a gde su Tim,Cicipas,pokazali su se da itekako mogu sa Djokovicem,Zverev je od njih i najtalentovaniji ako se uozbilji moze svasta,tu je i ludi Kira,Djokovic ce sa njim imati strasan pritisak kad se sretnu,a racunaj i na eventualne ozlede,celu karijeru su ga srecom mimoisle a ako misli odrzavati najvisi nivo on mora tako i trenirati,raubovati jos vise telo koje je na izmaku snage.Nek on odrzi snagu za ovih par meseci da prestigne Federera u broju nedelja(sto je drugi najveci parametar nakon Slemova),i nek proba na Olimpijadi koja mu je rak rana karijere da ide na zlato,od njega dosta,stvarno treba biti bas optimista da ce da ih sustigne pa sve i da Nadal nijedan vise ne osvoji,a osvaja i dogodine Garos,tu ne sumnjam,tako da bolje se pomiriti sa istinom,nego se razocarati kada ne bude onako kako ste ocekivali.

Tarzan

pre 3 godine

Nije ovo loše.
Rafa da nije sada osvojio 20. GS, ubuduće bi teže. A dobro je da osvoji, da se izjednači sa Fedom. Za Noleta ima vremena. Prvo 311 nedelja pa potom AO i W.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Taman posla. Nije bilo gotovo dok je bio sam na 13 a ova dvojica na 17 i 18, neće ni sada.

Šteta je danas veća samo zbog US opena i one epske gluposti. Nadala očigledno još niko neće dobiti u finalu RG, njegovo je.

Preduga je ovo trka da bi se priča zatvorila. Ide AO, gde Novak opet može da dođe na -2 i šansu da kroz Vimbi i US priđe do kraja. Nek' su samo zdravi i čitavi, još će finala se igrati.

sef strucnog staba

pre 3 godine

Nikad nece biti goat i trebali bismo biti realni. Sve u svemu fantasticna karijera, a nije mala stvar biti treci najbolji ikada.

Milos

pre 3 godine

Nazalost, gotovo za Novaka.
Federer i Nadal su predaleko, obojica ce osvojiti jos po 2 GS (Rafa RG, Federer Vimbldon i AO) dok Novak ne moze to da stigne.
Tu su i novi sampioni, Tim ce biti opasniji nego ikada sada kada je osvojio prvi GS, tu su i Zverev, Medvedev itd.
Gotovo je za Novaka.

Danas je tužan dan

pre 3 godine

Mislim da je Novak izgubio trku, ne pomaže tu više ni metalna snaga jer je matematika surova: Nadal i Federer dele titulu goata koja sada ima 40 titula, Novak sa samo 17 osvojenih trebalo bi da igra još 30 godina da ih dostigne, pod uslovom da se oni povuku.

Čoban

pre 3 godine

Jel mu opet drugi krivi,ne valja šljaka,termin meča,vetar,rame,sudija?
P. S. Bravo Rava,od danas si Goat,na drugom mestu Fedex pa Sampras,pa 10 mesta prazna pa onda ostali.

Djokic

pre 3 godine

Sad su tekli da bodovi ostaju i prva 2 meseca u 2021. godini, tako da ce Djokovic u svojim rukama imati najvise mastersa i najvise nedelja, ostaje mu borba za slemove

Xxl

pre 3 godine

Da, biće teško dogodine zbog mladih. Jedino ostaje Wimblidon kao realna mogućnost, ali tu je Federer.
Treba opšte da izbegava Roland Garos dok je Rafa tu.

mi1e

pre 3 godine

no1e 33 godina. federer 39. ako u narednih 5 godina no1e osvoja samo po 2 gs godisnje (a hoce nekad i vise) stize do oko 30 ga titula! moja procena - 32!

Markobg

pre 3 godine

Novak kada se približio cilju koji je zacrtao kao da je počeo da sagoreva i ovo sto se desava od Sinsinatija samo potvrđuje da je mentalno ,totalno pao.Prvo situacija na US Openu , pa Cicipas gde na meč loptu dozvoljava sebi da igra dodatnih 2 sata i danasnje izdanje nisu stvari koje je " opušten i bez pritiska" godinama radio.
Iako je bitka za Slemove gotovo pa izgubljena ima još rekorda na koje može da računa.
Srećno Nole.

sta nam radi taj zapad

pre 3 godine

Mislim da je publika opet kriva, po obicaju ti zapadnjaci navijaju protiv naseg Noleta, i danas su urlali, a i sudije su krive... :)))

Samo čovek

pre 3 godine

Djokovic ce uzeti jos 3 minimum sigurno, pitanje je koliko ce Rafa, Federera obilaze obojica...Doduse ako korona odlozi celu sledecu sezonu, vise nazalaost nece imati sanse, ali Novak ako ga povrede zaobidju ima jos 4 vrhunske sezone ispred sebe, sta je 3 GS?

Los Angeles

pre 3 godine

Kao istočnoevropljanin, MORA da bude daleko bolji od obojice da bi bio priznat kao najveći u celom svetu, pogotovu u zapadnom svetu koji je najvažniji. Ovako, dovidjenja.

Nikola

pre 3 godine

Novak je davno ozgubio tu bitku, tacnije onoga trenutka kada je odlucio da mu je vaznije da bude voljen od strane zapadnih "ljubitelja" tenisa, nego da razvaljuje njihove ljubimce kada god ima priliku.

shamanNS

pre 3 godine

Sa tooooliko propuštenih prilika i gubljena od Murray-a i Vavrinke ta priča o prestizanju po broju GS titula je završena i zapečaćena porazom od Vavrinke na US Open-u.

Kada će naučiti da igra drop šot i smeč?

pre 3 godine

Realno, posle one lude sreće na Vimbldonu i ove godine na AO kada je za protivnika imao uplasenog Tima, lako je mogao da ostane na 15. A Federer 21 itd. Nadal svoje šanse ne ispušta, na najgoroj za njega podlozi US Opena je uzeo 4 titule, dok je naš gubio finala od Marija, Vavrinke, a i u ranijim fazama od Nišikorija, Buste itd. Nažalost, ostaće kralj samo masters turnira, dok se zna ko vodi glavnu reč na GS. Na njima sakupi koji bod više i zato je prvi, ali čak i ako stigne Federerov rekord od 310 nedelja svi će gledati GS. A Federer i Nadal su tu u odnosu na njega posebna kategorija.

pas

pre 3 godine

Nazalost, da....ali i 3.teniser svih vremena je ogroman uspeh. Oborice do duse Federerovih 310 nedelja... Sve u svemu odlicno. Uzmi jos koji GS Nole ako mozes, ako ne i ovo je fenomenalno. Ziv bio!

Đole

pre 3 godine

Većina lupeta kako Rafa zna da igra samo na šljaci. Zaključno sa ovom godinom Rafa ima 4 US Opena a Novak 3!!! Nadal ima i dve titule na Wimbldonu i jednu u Australiji. Pa priča da ne ume da igra na betonu je samo za neznalice.
Od 2017. Dminik Tim ima skor sa Novakom 4 prema 3 u pobedama. Idu godine, što je pre neki dan pokazao Cicipas protiv Novaka i izgubio dobijeni meč.
Posle ove sramote danas koja će psihički dobro uzdrmati Novaka ako ne osvoji sledeće godine Australian Open neće stići ni Federera. Utrka sa Rafom je gotova.
NADAL ĆE BITI GOAT - NAJBOLJI SVIH VREMENA NA ŽALOST SVIH NAS.

Tuzna Ana

pre 3 godine

Nema sanse.Kraj.Nece im ni prici.Ali,hvala mu na svemu.Najveci je srpski sportista ikada.
Nikad ga nisam pljuvala kad izgubi,ali ovo danas je bruka.

Kopenhagen

pre 3 godine

Možda može Nole još 3 GS da dobije, ali to je to.
Nadal će uzeti još najmanje 2 RG i ostave na vrhu tog kriterijuma.
Nole ima više Mastera i biće 2. A RF će ostati na 20 i biti 3.

Сеновић

pre 3 godine

Ђоковић ће бити вечити трећи. Надал је највећи и најбољи тенисер света.

nolovac

pre 3 godine

Ma sta ce Nadal, on je dobar samo na sljaci, Djokovic je jaci igrac od Nadala. Nadalovih 7 GS van RG je cista sreca, al zato Novakov jedan RG iz 179 pokusaja je cista umjetnost i dokaz da je Novak GOAT hahahahahahahah

znojavi

pre 3 godine

Neverovatno. Novak ispustio 2 slama ove godine. Usa open i sad ovaj. Mislim da moramo da smo zadovoljni da 1 srbin je uspeo da nakupi 17 grand slama. Mislim da mu je ovo granica.

Beobrad

pre 3 godine

Federer ulazi u 2021 kao u 2017, odmoran i pun snage i imace ogromne sanse da osvoji AO, Vimbldon ili USO, Nadal osvaja RG i vrlo moguce AO ili USO, a Novak ovako ponizen, u velikom padu, moze da pokusa nesto na AO, dok na ostalim GS nema sanse.
Njemu su sada prevelik zalogaj postali Tim, Cicipas, Busta i slicni. Nikada se nece ni pribliziti najboljima.
Rafa je za njega masina!

j64

pre 3 godine

@Dušan
U onom sto bi nas trebalo jedino izistinski da zanima,a to je naravno reprezentativni ucinak(DK i OI),losiji je ne od Federera i Nadala vec i od Mareja,Delpotra i Vavrinke,dakle najlosiji od svih iz uzeg i sireg vrha.Zato mi je smesno sto ljudi toliko lome glavu oko ove teme i od zivotnog im je znacaja da li ce individualista koga ovaj narod realno ne zanima isto biti koza,dokaz na koliko smo niskom nivou kao nacija,umesto da gledamo sebe i svoj zivot

Dejan

pre 3 godine

Nema više šanse na žalost. 33 godine i dolaze mlađi, ukoliko bude osvajao po jedan gs godišnje što bi bio dobar rezultat već bi imao 37 godina kad dođe do 20. Federera možda i dostigne ali Nadala neće sigurno!!

Žare

pre 3 godine

Naravno da nije izgubio trku. Ima još mnogo da se igra. Novak će odigrati još sigurno preko 20 grend slemova, pitanje je koliko će Nadal, verovatno slično. Jedina razlika je sto Novak ima šanse da osvoji 3/4 šlemova godišnje dok je Nadal neprikosnoveni kralj šljake, ali na drugim podlogama Novak ima mnogo veće šanse.
U svakom slučaju, ima još mnogo tenisa da se igra, i ne sumnjam, još mnogo titula ove dve teniske legende.

Pirke

pre 3 godine

2010 - 16 : 9 : 1

2015 - 17 : 14 : 7

2020 - 20 : 20 : 17

dakle pre 10 godina Nole je zaostajao 15 gs za Federeron i 8 za Nadalom
pre 5 godina zaostajao je 10 za federerom i 7 za Nadalom. Sada zaostaje 3 za obojicom. ima najvise mastersa, dupli zlatni masters i garantovano prestize federera po broju nedelja na prvom mestu. pozitivan rezultat sa federerom i nadalom - sve u svemu GOAT

krastavčević

pre 3 godine

Da ne beše onog gurua Pepe Imaza, vegan ishrane skoro dve godine i one žene u Njujorku imao bi šanse! Ovako, prognoziram maksimum još jednu Grend Slem titulu iduće godine i Novak će izgubiti volju i prestati da igra tenis, nažalost!

hurtado

pre 3 godine

@sudija
Samo u ovom trenutku imamo dvojicu koji su verovatno najveci u svojim sportovima ikada,Filipa Filipovica i Vilmosa Zavarka dok Novak u svom nece biti najveci,naravno neko ce reci da su to nebitni sportovi jer se ovde samo racuna ono sto je komercijalno isplativo,ajde da i to uvazimo tu je Tijana Boskovic koja kako je krenula ako je povrede mimoidju bice odbojkaski GOAT kada zavrsi karijeru(skoro je na pocetku a sta je sve osvojila),a zenska odbojka je globalno popularnija od tenisa i igra je ceo svet sem africkog kontinenta,tu je i Jokic kome je nebo granica u drugom najpopularnijem sportu na svetu,dakle,ako malo zagrebes imamo sportiste samo takve i tek cemo ih imati samo sto naciju sport u biti ne interesuje zato Novak pa Novak,kao da drugi ne postoje a nikada nismo imali bolje sportiste nego danas,cak ni u staroj Jugi,nikada atleticara kao Spanovicku,nikada plivaca kao doskora Cavica,nikada toliko dominantni u vaterpolu,odbojka najjaca ikad,kosarkasi na nivou,kosarkasice prvi put zlatne,fudbaleri ponovili Cile(stariji raspad ali to je neka druga prica),nikada toliko dobri u tekvondou,rvanju,kajaku,dzudou,streljastvu pa i muskom tenisu ne racunajuci uopste Djokovica i opet to nikog ne zanima samo Novak pa Novak uspled medijskog preforsiranja gde se o njemu pise vise nego o svim ostalim sportistima zahedno pa puta 1000,zato ti se i cini da necemo imati nikog poput Novaka,mozda samo u tenisu konkretno ali velike sportiste cemo uvek gajiti,u to nemaj sumnje

Nikola

pre 3 godine

Novak treba da se zapita o realizaciji cetvrtfinala i polufinala GS turnira. On ima 5 cetvrtfinala vise od Nadala a 4 polufinala vise, dok ima 3 titule manje. Znaci da je Nadal sa 4 polufinala manje osvojio 3 titule vise. Znaci da Novak igra bez oscilacija ali cesto omane na samom kraju. Sta je razlog ne znam. Jos gore je sa Federerom. Covek ima neverovatnih 12 polufinala vise od Nadala a isti broj titula. Znaci da je Nadal svoje sanse maksimalno iskoristio i zato je tu gde jeste.
(Goran, 11. oktobar 2020 21:45

Stvar je prosta. Nadal je osvojio 13 Rolan Garosa. Manje vise je samo to i osvajao. Ostala 3 ima samo 7 titula. A i nije bas nesto dolazio do zavrsnice. Zato i ima tako dobar procenat. Nisu ova dvojica losa, nego on.

Dermendziev

pre 3 godine

Da,definitivno je izgubio trku onog trenutka kada je poceo da se bavi politikom:pokusaj sa pospesilom osnovato novi ATP.Mozda bi mu i oprostili incident na US Openu.Videli smo kasnije kako se Novaku sudilo u ostalim mecevima i kako ce se dalje on tretirati.

Ruku na srce za sada su i Rafa i Rodzer bolji a imaju i mnogo bolji medjusobni odnos.Prvo se gledaju GS,Mastersi,ostali turniri,a rejting daje samo povoljnosti kod zrebanja.Na olimpijadama zemlja sa osvojenom samo jednom zlatnom medaljom uvek ce biti ispred one sa osvojenih deset srebrnih.

Na kraju Novak nikako da ukapira da svi ne vole iritirajuci balkanski humor.

Zalostni pozdrav!

Milan

pre 3 godine

Hladne glave i nevezano za ovaj debakl danas smatram da jeste. Možda se neko neće složiti, ali stičem utisak da je Novak dosta pao fizički. Što eksplozivnost, što sirova snaga. Ne zaboravimo da je uveliko ušao u 34-u godinu života, biologija je tu neumoljiva, plus vrlo upitan način ishrane za jednog vrhunskog sportistu. Obojica mu beže po 3 GS što je u ovim godinama mnogo. Definitivno je platio nekim slemovima taj svoj zaokret u privatnom zivotu i okretanju nečemu duhovnom i meni lično krajnje sumnjivim ljudima i pojavama.

Milos BL

pre 3 godine

Izgubio je bitku. Novak je jedva osvojio zadnja dva svoja GS(jedva dobio i Federera i Tima, jedva). Znaci ne mozete se sa sigurnoscu kladiti na to da ce Djokovic 100% osvajati "svoje" Slemove. S druge strane Nadal je dokazao da je nedodirljiv na sljaci, u zadnja 4 finala na RG je prosto pomeo sve svoje protivnike, tako da se mozete kladiti na to da ce Nadal osvojiti barem jos 3 RG.

Zoran M.

pre 3 godine

Pa Nole je danas izgubio trku za rekord GS.Ima tu ponesto jos da se obara ali mladi igraci su tu i nece njemu biti lako.Psihicki je jak ali i pokazuje slabosti kao protivCicipasa u 1/2.Sve u svemu budimo ponosni na naseg tenisera zasve sto je ucinio i cini.

dragance88

pre 3 godine

Bojim se da ne moze da stigne,malerom je izgubio US open i ovaj ne znam zasto,da li je povreda ,da li je los dan ali predao ga je bez borbe.To su vec 2 bila.Uzeti 3 gs sledece godine nije nemoguca misija ali je jako teska.Njegov stil igre je takav da ce to protim mladih snaga biti sve teze.

MileR

pre 3 godine

Nije ni bio u trci, Novak je trčao Imasu u tom vremenu ode 7,8 GS u ruke Rafe i Federera.
A kako je danas igrao sramota bi bilo da se poredi sa legendama tenisa.
Ovo danas je demontaža iz koje se neće izvući nikad.
Sledeći turnir će ga izbacivati i početnici, sad su videli da nije veliki šampion.

Pera

pre 3 godine

Da, danas je izgubio trku za GS. Treba se fokusirati na nedelje kao broj 1 i medjusobni skor. Okreni, obrni Wawrinka mu na USO 2016. došao glave, a time u suštini i Mareju.

Čoban

pre 3 godine

Jel mu opet drugi krivi,ne valja šljaka,termin meča,vetar,rame,sudija?
P. S. Bravo Rava,od danas si Goat,na drugom mestu Fedex pa Sampras,pa 10 mesta prazna pa onda ostali.

statističar

pre 3 godine

Ovo će posle Njujorka biti veliki mentalni pad za Novaka i ogroman pritisak da sledeće godine osvoji Australian Open. Biću zadovoljan ako u naredne dve godine Djoković osvoji 3 GS (stigli su mladi i odlični igrači koji su već nekoliko puta pobeđivali i Rafu na šljaci i Novaka na betonu) i stigne Federera jer ga je u svim bitnim kategorija prestigao.
Rafi je potrebno da bude samo zdrav i osvojiće još jedan a verovatno i dva Garosa. Mnogi zaboravljaju da je Rafa 4 puta osvojio US open i da je tamo izuzetno opasan.
Skoro svi strani novinari su pre dnašnjeg meča govorili da je on ISTORIJSKI.
Današnjom pobedom Rafa je obezbedio titulu GOAT - najboljeg igrača svih vremena. Samo teška povreda može Rafu da spreči i to pod uslovom da Novak osvoji još 3 GS što će biti uzasno teško. Kada ga danas nije pobedio sa lopticama koje uopšte ne odgovaraju Nadalu i zbog kojih je kukao na 3 konferencije za štampu, Novak ga nikada neće u finalu Garosa pobediti.
Rafa je 95% GOAT. TAČKA!!! Žao mi je više nego Novaku, ali od istine nema bežanja.

Šta ti dečko radiš?

pre 3 godine

Jeste, naravno da je izgubio. Poklonio je bar 5 puta US Open, jedno 3 puta Wimbledon, 4 puta Roland Garros plus 2 puta Olimpijske igre. Sa druge strane, treba biti realan, izvlačio se sigurno jedno 7-8 puta i preokretao skoro izgubljene mečeve, tako da kada se sve sabere i oduzme, lista je realna. Nadal do kraja karijere sigurno može još 4-5 GS da osvoji, a Novak teško da može još 7-10 GS da osvoji da bi ga prestigao. A posebno što će i mlađi pomrsiti račune. Tako da će večna lista najverovatnije izgledati:
1. Nadal
2. Novak
3. Federer

No1e GOAT already!

pre 3 godine

No1e sigurno osvaja jos 2 mozda i 3 Wimbledona, a verovatno i 1-2 AO i 1-2 USO, tako da ovaj los dan ce vrlo brzo pasti u zaborav. Rafa s druge strane tesko da ista vise od GS turnira moze da osvoji osim RG, a dzemperko vise nece dogurati ni do finala bilo kojeg GS turnira! Nista jos nije gotovo i samo se No1e pita za GOAT-a! Uostalom, on nije ni hvatao 19 GS naslova vec 20 od rodje placljivka osvojenih u weak eri tenisa.

x

pre 3 godine

Isto vazi i za federera, osvojio 2012 Wimbldon pa onda cekao 5 godina na sledecu titulu, i sta je radio cekao trenirao i sa 36 uzeo tri slema.

Prosto Novak ne igra sam, ne znam o kakvim "poklonjenim" slemovima pricate, nije bio nikad nepobediv, kao sto niko i nije.
(Lukavi, 11. oktobar 2020 20:34)

Ja se nadam Novakovoj "dugoj" karijeri (bar još 4 sezone) i da će kao veteran vrebati šansu kao Federer i u poznim godinama, kad se slože kockice da štrpne 1-2 GS (kad Rodžer i Rafa budi uveliko u penziji). A da u 2021. i 2022. od 6 GS na betonu i travi uzme bar pola, od odnosno 3.
Moja procena je da će završiti sa 22-25 GS.
A da će Rafa imati 21 ili 22. Federer ostaje na 20, to je jedino sigurno.
Naravno tu su i drugi rekordi koje će Novak sigurno držati:
1) broj nedelja na prvom mestu (moja procena je 350-400)
2) broj završenih godina kao broj 1 (bar 7)
3) broj mastersa (zavisi koliko će ih igrati u budućnosti, ali će to biti od 40 do 50)
4) broj završnih turnira (6-8)

cowboy

pre 3 godine

Samo 'i' od izgubljene trke, 3 slema se osvajaju za jednu godinu, opusteno. Bolan poraz, ali to je ipak sljaka. Pozdrav, i cekamo brze podloge.

KiMi85

pre 3 godine

US Open jos boli. Meni kao navijacu Djokovica apsolutno ne smeta poraz na Garosu. Ali US Open.. zal nevidjen. Mislim da Djole osvaja naredne godine barem 2-3 GS ..
Danas jednostavno nije bio Novakov dan..

mi1e

pre 3 godine

no1e 33 godina. federer 39. ako u narednih 5 godina no1e osvoja samo po 2 gs godisnje (a hoce nekad i vise) stize do oko 30 ga titula! moja procena - 32!

Danas je tužan dan

pre 3 godine

Mislim da je Novak izgubio trku, ne pomaže tu više ni metalna snaga jer je matematika surova: Nadal i Federer dele titulu goata koja sada ima 40 titula, Novak sa samo 17 osvojenih trebalo bi da igra još 30 godina da ih dostigne, pod uslovom da se oni povuku.

Ban

pre 3 godine

Novak je zavrsio sa tenisom, zivi bili pa videli, od ovog poraza vise oporavka nema, pocece sad da gubi i od drugih igraca, zapamtite sta sam napisao. I do finala ce tesko da dolazi a kamoli do trofeja. Vise ni motivacije nema, Nadal mu pobegao nedostizna 3 GS, gotovo je. Nazalost.

drago

pre 3 godine

Da. Nadal već u Australiji ili na RG prestiže Federera a Djoko mora osvojiti 4 da ga prestigne a već su mu 33. S tim da Nadal ništa ne osvoji.

Korga

pre 3 godine

Mozemo da se nadamo ali mislim da je izgubljena.Treba samo malo logike ukljuciti.Da bi Novak pretekao Nadala ovaj mora da prestane da uzima RG sto ne vidim da ce se desiti.Recimo da Rafa naredne 4 god uzme RG,Novak mora do 2024 godine svake god da uzima u proseku po 2gs da bi ga stigao,tako bi Novak imao 25 a Nadal 24,i to sa pretpostavkom da vise nista ne osvoji osim RG.A 25 mi deluje kao ogromna brojka s obzirom na Novakove god i dolazak mladjih mislim da je nemoguce doci do te brojke.Tako da postoje dve opcije,jedna da Nadal ima najvise gs konstantnim osvajanjem RG a druga je da Novak ima najvise gs,ali da bi Novak imao najvise gs treba spreciti Nadala da osvaja RG.To je sad trebao da uradi.Da li je moguce da Nadal bude bar jednom porazen na RG u naredne dve,tri god to vec necu da procenjujem.Samo znam da rekord po broju GS za Novaka definitivno znaci da Nadal prestane sa osvajanjem RG.Ako ne prestane bice Nadal rekorder.

kinza

pre 3 godine

Naravno da je izgubio bitku, dosli na naplatu oni silni porazi od Mareja, Wawrinke, Nisikorija i ono gadjanje sudije. Nadal je takvu boraniju drao u finalima.

ja

pre 3 godine

Federer nece vise nista uzeti, poslednja šansa Vimbldon ali iskreno malu su mu šanse. Dok Nadal do sledećeg rg isto nema nekih sansi za gs. Vimbldon i Australija su ključni.

Milos

pre 3 godine

Nazalost, gotovo za Novaka.
Federer i Nadal su predaleko, obojica ce osvojiti jos po 2 GS (Rafa RG, Federer Vimbldon i AO) dok Novak ne moze to da stigne.
Tu su i novi sampioni, Tim ce biti opasniji nego ikada sada kada je osvojio prvi GS, tu su i Zverev, Medvedev itd.
Gotovo je za Novaka.

jatabare

pre 3 godine

@111
Zaboravio si faktor ostali,ne pitaju se samo njih dvojca,koliko god omalovazavali mladje,jednostavno godine su godine oni ce biti sve bolji,Novak sve slabiji,nek zanemarimo Nadala a gde su Tim,Cicipas,pokazali su se da itekako mogu sa Djokovicem,Zverev je od njih i najtalentovaniji ako se uozbilji moze svasta,tu je i ludi Kira,Djokovic ce sa njim imati strasan pritisak kad se sretnu,a racunaj i na eventualne ozlede,celu karijeru su ga srecom mimoisle a ako misli odrzavati najvisi nivo on mora tako i trenirati,raubovati jos vise telo koje je na izmaku snage.Nek on odrzi snagu za ovih par meseci da prestigne Federera u broju nedelja(sto je drugi najveci parametar nakon Slemova),i nek proba na Olimpijadi koja mu je rak rana karijere da ide na zlato,od njega dosta,stvarno treba biti bas optimista da ce da ih sustigne pa sve i da Nadal nijedan vise ne osvoji,a osvaja i dogodine Garos,tu ne sumnjam,tako da bolje se pomiriti sa istinom,nego se razocarati kada ne bude onako kako ste ocekivali.

Sava. V

pre 3 godine

Garantujem da Nole uzima 22+GS, Nadal jos 2-3, RF ostaje zacementiran na 20 i bice tek treci u ovoj trci. Nole i Nadal sa 23 ce biti sampioni za sva vremena.

Zuja

pre 3 godine

Ako je parametar samo broj GS titula, onda ne znam što se uopšte igraju masters turniri, a naročito završni masters. Valjda i to nešto znači. Takođe, bitne su i OI Dalje, nemoguće je da nije bitno koliko je neko vremena proveo na prvom mestu ATP liste. I konačno, mora se gledati međusobni skor.
Po svim tim pokazateljima, Rafa i je za nijansu bolji od Noleta, a Fed je treći.
(Sava, 11. oktobar 2020 18:23) # Link komentara

Igrač koji nikada nije osvojio ATP finale ili završni masters gde igra 8 najboljih i ima mnogo manje nedelja na mestu broj jedan ne može biti bolji od Novaka. Kada gledaš kompletnu karijeru i raznovrsnot trofeja samo lud čovek može da kaže kako je Rafa bolji igrač od Novaka. Čovek koji poslednjih 10 godina igra samo sezonu šljake a na drugim podlogama čeka neke prilike da ugrabi GS. Međusobni skor između njega i Novaka bi još bio veći u Novakovu korist da ovaj stiže do Novaka na tvrdim podlogama ali ispada u ranim fazama. Jedan poraz ima Novak u sezoni, delje sve redom i ovaj ga pobedi u finalu RG i kažu evo dokaz da je bolji. Pa to su takve gluposti da ja nemam reči. Ja ne znam ko može Novaka da pomeri sa mesta broj jedan sledeće 2021 godine po svemu što smo videli? Da li će ga stići po broju GS o tome možemo da diskutujemo ali svakako samo taj parametar o broju GS titula nije dovoljan da se kaže kako je neko najači svih vremena. Samo neka Novak dogura do 21 titule a neka ovaj ima na kraju 23 pa da mi upoređujemo.

guj

pre 3 godine

kako je bre izgubio sledi australija de je novak tata, vimbldon je takodje njegov sigurno jer onaj dekica nece moci ni do finala stici, us open i tu je novak tata kaki kraj trke

111

pre 3 godine

Zasto je izgubio trku? Pa veca je verovatnoca da ce Novak da osvaja GS na betonu i na Wimbledonu nego na prvom mestu Rafa. O Rodzeru i ne pisem, on nema vise sta da trazi na GS turnirima CAK i na Wimbledonu. To su cinjenice. Godine su godine. Ako je Rafa neprikosnoven na sljaci, Novak je na betonu. Sledi AO koji je osvojio 8 puta i drzi rekord na ovom turniru. Mladji je od Rafe..Ima sve da ga dostigne. Pre ce Novak njega da dodstigne nego sto ce Rafa da poveca broj svojih GS cekajuci sledeci RG. Ove sezone Rafa je osvojio Akapulko i RG. Covek igra sigurne turnire na zemlji. Novak, AO , Dubai, Sinsinati, Rim (sljaka). Zasto bi Novak izgubio trku? ZATO STO JE RAFA OSVOJO RG? Pa osvaja ga 13 puta i bezi Novaku 3 cela GS?

sef strucnog staba

pre 3 godine

Nikad nece biti goat i trebali bismo biti realni. Sve u svemu fantasticna karijera, a nije mala stvar biti treci najbolji ikada.

Lola

pre 3 godine

Da, izgubljena je trka definitivno. Zasto? Zato...Jos bole oni porazi iz 2009. od del Potra na USO, pa kasnije i od Cilica na istom terenu. Ne treba zaboraviti i mec sa Vavrinkom na RG.Porazi od Mareja takodje.Bez obzira na sve Nole je veliki sampion i jos veci covek, i ne treba mu nista zameriti, ali najrealnije gledano tesko ce doci do tog 20-og GS.

Srdjan

pre 3 godine

Ma koliko mnogima suludo i nezamislivo zvucalo, Federer ce biti veoma opasan na AO 2021. Uvijek je bio opasan kada napravi duzu pauzu, a mnogi ako misle da su mu godine problem grdno se varaju.

fika

pre 3 godine

Nije sporno to da ce Novak do kraja karijere osvojiti barem jos 4-5 GS, osvojice on to sigurno, poenta je u tom da Nadal u sebi ima barem jos 3-4 RG(jednostavno lik je predominantan na sljaci).

mali radojica

pre 3 godine

@Dermendziev ocigledno da si promasio temu jer ovde se ne radi o tome da li neko voli ili ne Noleta vec da li ce stici dvojcu svojih protivnika u sledece dve godine.Sto se Federera tice to se vec i dogadja jer u Martu sledece godine pada i predposlednja prepreka a to je broj nedelja na prvom mestu. Ostaje posle toga samo broj GS a to ce Nole u sledece dve godine lako prevazici.U pravu si kad kazes da se gledaju trofeji i tu je Nole ponovo  bolji od obojce sem u GS.Na zalost po tebe i tebi slicne na kraju za titulu GOAT nece se gledati lepota igre ili nekakva navodna harizma vec samo surova statistika a za nju ima vremena.Ovaj poraz je dobro dosao kao otrznjenje za Noleta jer kao i svi tako je i on mislio da je Rafa umoran da ga bole noge i da nece izdrzati.Sad se opekao a videcemo sledeci put kako ce se igrati. Na kraju vezano za komentar oko Balkaskog humora eto cisto da znas da ta mrznja prema njemu nema sa time nikakve veze ima nesto mnogo gore od toga.U pitanju je cist rasizam i anglosaksonska prepotentnost jer ko je taj mali igrac iz tamo neke male i nebitne zemlje koji dere njihove ljubimce i to u jedinom sportu u kome oni misle da su superijorni.Nazalost vi iz dezele nikad niste imali ovakvog svetskog i vrhunskog sportistu da bi znali za ovakve stvari.Na kraju ce se ipak videti ko je najbolji od ove trojce a svi vi sto ga mrzite a sa njim i Srbe pa sta da vam kazem,idu teska vremena za vas,drzi te se vi drugih sportova a tenis zaboravite.

BBR

pre 3 godine

Kako moze da izgubi trku ako zaostaje samo 3 GS? Pa slede Australija i Wimbldon, RG je stvarno Nadalov hram, tako da je bilo jako tesko pobediti ga. Borice se Nadal i Djokovic za najvise GS sledecih par godina

Cole

pre 3 godine

Sta je tu je, Novak je izgubio,
velikom Rafi treba ljudski cestitati,
a da li je izgubio trku, NE NIJE.
Mozda ce Novaku RG ostati rak rana
ali u naredne dve/tri godine ima
da se odigra jos osam do 12 GS-ma,
tako da...

P.S.
Znam da i mladji nadolaze ali sam
siguran da ce u narednih par godina,
Novak da uzima dva GS-ma na Rafin jedan.
Naravno, i neko od mladjih ce da uzme
neki od Slemova.

sta nam radi taj zapad

pre 3 godine

Mislim da je publika opet kriva, po obicaju ti zapadnjaci navijaju protiv naseg Noleta, i danas su urlali, a i sudije su krive... :)))

Misko

pre 3 godine

Na zalost jeste,tesko da ce uspeti da ih stigne..mnogo je sansi propustio u karijeri na gren slemovima,mnogo finala izgubio...ovo je bila poslednja prilika da uhvati prikljucak koju je opet propustio..Jedno je sigurno on je treci najbolji igrac svih vremena i moramo biti toga svesni i zadovoljni..

Che

pre 3 godine

Neviđena glupost je da se GOAT određuje prema broj GS titula. Bilo bi najpostenije da se svi osvojeni trofeji boduju. Npr. GS 2 boda, Olimpijski turnir 2 boda, Davis Cup 2 boda, Zavrsni turnir 1.5 boda., Masters 1.5 boda, ATP 500 1 bod, ATP 250 0.5 bodova...

Topnik

pre 3 godine

Ovakav Nadal je favorit na svakom grand slamu. Očekujem još nekoliko do kraja karijere. Igra svoj najbolji tenis u tridesetima, Moya ga je dosta digao u odnosu na ono doba s Tonijem.

expert

pre 3 godine

Zicer na UO ove godine, na RG 2015. i UO 2016. kad ga je Vavrinka dobijao u finalu, UO 2014. kad ga je jedan Nišikori izbacio, to je već 21 GS trofej. To nije smeo da omane neko ko bi da bude GOAT. Kasno je sad, 34. godina, plus korona.

Milos

pre 3 godine

Naravno da je izgubio bitku, prosto Novak ni izbliza nije dominantan na travi i betonu kao sto je Nadal na sljaci, te dve njihove dominacije se nikako ne mogu porediti. Nadal na sljaci nikom nista ne prepusta, bukvalno nista, kad je zdrav on 100% osvaja RG. Novaka s druge strane na betonu i travi moze pobjediti svako(Marej 2x, Wawrinka 3x, Nisikori, Cung, Kveri, Berdih..).

Nadal opusteno vec sad moze racunati na barem jos 3 RG, to je znaci vec sad 23 GS(jednostavno lik je predominantan na sljaci), dok s druge strane vidili smo kako je Novak osvojio zadnji Wimbldon i AO, bilo je povuci-potegni.

Jednostavno Nadal na sljaci je nesto nevidjeno u cjelokupnoj istoriji sporta.

Vladimir

pre 3 godine

Naredna godina je ključna. Mada nije baš sve u GS-ovima. Novak će sigurno biti najbolji po velikuim titulama (GS, Masters, završni masters i OI), kao i po broju nedelja na prvom mestu, što je sve samo ne malo. Eto recimo je izgledno da Federer neće držati ni jedan rekord, ni po broju nedelja, ni po GS, ni po velim titulama, a ni po broju titula ukupno (ovo i nije bitno, jer je tu Konors prvi?!)?!?!?

Leo

pre 3 godine

Ne, to bih pisao i da je Djokovic pobjedio jer je jos prerano to zakljuciti. Obojica ce jos najmanje 2 godine na vrhunskom nivou igrati, Nole je cak u prednosti posto je na betonu i travi jaci od Nadala ali bice tjesno do kraja.

Lojpur

pre 3 godine

Nadal je godinu dana stariji i jedino je favorit na šljaci, podlozi na kojoj se održava samo jedan GS. Novak je godinu dana mlađi i apsolutni je favorit na betonu, na kome se održavaju dva GS, ali je favorit i na travi (Federera više ne računam kao ozbiljnog konkurenta zbog godina i povreda). Rafa će prestići Rodžera do kraja karijere, a Novak obojicu.

Cira

pre 3 godine

Nadal Djokovica moze samo na sljaci da dobije, jer ga od 2014. godine nije pobedio nigde osim na sljaci, tako da Djokovic ima 3 slema u godini a Nadal 1

Đorđe

pre 3 godine

Zašto bi izgubio? Svakako su mu falila tri Slema da stigne Rodžera. Ne igra se tenis samo na RG-u već i na AO i Vimbldonu. Imaće više šansi a godinu dana je mlađi od Rafe.

466453

pre 3 godine

Novak uopšte nije izgubio trku, ko god da je pobedio danas je bliži cilju da pretekne Federera. Čak što više samim tim što je stignut od Rafe, Novak je opet dobio. Jer sad je samo broj sedmica na prvom mestu dovoljan da baletan izgubi status. Matematika je laka ali logika nije za sve.

Djido Mova

pre 3 godine

Kako da izgubi trku kad je favorit na 3 od 4 GS turnira?
Samo je lagano zbacio RF-a sa trona. Zasluženo da nema RF najviše, koji nije imao jake protivnike na početku karijere.
Početkom sledeće godine i (lično) po nedeljama na broju 1 skida RF-a.
A sa Nadalom trka tek počinje.
Idemo!

milwood

pre 3 godine

Meni je bitno da njih dvojica sruše sve Federerove rekorde (nije zaslužio da bude GOAT) Međutim, mislim da će ga zbog Wimb-a smatrari najvećim, što bi bio apsurd, jer pored toga neće imati ništa, ova dvojica u njegovo vreme su bolji od njega.

sudija

pre 3 godine

Nazalost, da....ali i 3.teniser svih vremena je ogroman uspeh. Oborice do duse Federerovih 310 nedelja... Sve u svemu odlicno. Uzmi jos koji GS Nole ako mozes, ako ne i ovo je fenomenalno. Ziv bio!

Apsolutno spektakularan uspeh jeste to 3. mesto svih vremena u sportu u kojem je ekstremno jaka konkurencija i koji se masovno igra u svetu. S tim što mislim da će Novak stići ili čak i prestići Federera, te tako biti 2. svih vremena. Najveće šanse će Novak imati na Vimbldonu, veće nego na AUS i pogotovo US openu. Sa RG može da se pozdravi, kao i sa time da može stići ili prestići Nadala, koji će osvojiti bar još 2 RG.Na kraju će biti Nadal 22, Novak 21 ili 20, Federer 20. Neka je živ i zdrav naš sportski heroj! Pitanje je da li će Srbija ikada više imati ovakvog sportistu kao što je Novak Đoković.Za naših života, a tu računam i omladinu na ovom portalu, sigurno ne.

Goran

pre 3 godine

Novak treba da se zapita o realizaciji cetvrtfinala i polufinala GS turnira. On ima 5 cetvrtfinala vise od Nadala a 4 polufinala vise, dok ima 3 titule manje. Znaci da je Nadal sa 4 polufinala manje osvojio 3 titule vise. Znaci da Novak igra bez oscilacija ali cesto omane na samom kraju. Sta je razlog ne znam. Jos gore je sa Federerom. Covek ima neverovatnih 12 polufinala vise od Nadala a isti broj titula. Znaci da je Nadal svoje sanse maksimalno iskoristio i zato je tu gde jeste.

Maja

pre 3 godine

NIJE izgubio trku, ceracemo se jos.

UVEK uz Novaka, pa i kad se upropasti kao danas. On sam zna sta mu je bilo. RG je generalno njegova nocna mora i da je odradio SF u 3 seta kao sto je trebao MOZDA bi danas bio snazniji i trcao bolje.

Na nama je da mu odamo pocast za SVE sto je do sada uradio.

zex

pre 3 godine

Koju trku?jel vise nema GS turnira nikada?jeste li svestni da ce Novak osvojiti bar jos 5 velika turnira!Nadal je stigao federera i dalje Novaku fale 3.Ko je sada Goat?Unistice ih Novak

Filip

pre 3 godine

Kakvo je ovo pitanje? Naravno da nije izgubio... Nadal je sve sto ima dao za ovaj RG jer zna da su mu sanse male na ostalim slemovima, dok Djokovic na ostala 3 slema ulazi kao favorit u svakom, pritom je i mladji od najvecih rivala i fizicki spremniji, a i psihicki... Danas je ocigledno pukao pod pritiskom ali izaci ce iz ovog jaci, siguran sam!

Palermo

pre 3 godine

Čemu pesimizam? Igraće vrhunski još najmanje 3-4 godine, Rafa uzima 1 GS, a on bar 2 godišnje. Najmanje još 6-7... Ovi Zverevi, Cicosmacosi, Timovi i ostali epizodisti će samo statirati.

s

pre 3 godine

Bas naprotiv. Trka je izmedju Novaka i Nadala. Federer ne moze do novog slema.
Sada je Nadal GOAT. Federer je puno trofeja osvojio dok ovo dvoje jos nisu igrali ili dok je Nadal bio vrlo mlad. Nadal je uzeo trofeje dok je Federer bio u svom prajmu.
Pitanje je samo da li ce Djokovic uspeti da prestigne Nadala. Ja mislim da moze. Poslednja dva autralijan opena je Novak osvojio. Osvojice i sledeci. Poslednja dva Vimbledona je Novak osvojio. Osvojice ponovo. Moze i US open, iako je poslednji put osvojio 2018-te god. Nadalu ostaje samo Roland Garos i eventualno US open moze da osvoji, ostalo tesko.
Trenutno
NADAL> FEDERER> DJOKOVIC
Na kraju karijere nadam se:
DJokovic> NADAL> FEDERER

johny

pre 3 godine

Ne može da dobaci do 20
Godine ga polako grizu. Povrede će biti učestalije. Može da osvaja masterse ali GS malo teže jer se igra više mečeva i u tri dobijena. Zašto uopšte mora da juri ovu dvojicu. Dovoljno je i ovo. Njegova šansa su beton i trava

motam kablove

pre 3 godine

Ako pogledate unazad 6-7 meseci vide se neke činjenice a to je...
Nadal beton nije igrao već je se temeljno spremao za šljaku. On na taj način ziheraški skuplja GS titule. Dok na ostalim igra bez nekog pritiska. Šta bude bude.
Novak osvaja titule i na šljaci,ne toliko kao Rafa ali osvaja. Ne želi da zapostavi šljaku.
Ubedjen sam da bi zapostavljanjem šljake tj rekreativnog dolazka na te turnire imao mnogo više GS titula na betonu najviše mislim na US open.
US open je tolika enigma za njega. Uvek u završnici ali uvek se i nešto desi neočekivano. Te Nišikori,te Vavrinka, pa baba koju je pogodio grom...Jednostavno mu fali sreće na tom turniru a možda je i razlog što mu dosta energije odnese RG.

Goran mig

pre 3 godine

Sa svojim odnosom prema treningu, ishrani, i svime što je potrebno za vrhunski sport, ako ga mimoiđu povrede, Novak može bar još 3-4god.biti na vrhunskom nivou. Dolaze mlađi i biće sve teže, ali to je još 12.-16.prilika,tako da ga ne bi trebalo otpisivati!

Simke_007

pre 3 godine

Steta.Novak je odigrao 2 katastrofalna seta,inace bi bio potpuno izjednacen mec u 5 setova...Nije izgubljeno nista za Novaka...Nadal vec 6 godina ne moze da mu uzme set na tvrdoj podlozi....Sledece godine uzima Australiju,Vimbldon i Us Open.

Fair Play

pre 3 godine

Nazalost mislim da jeste. Pogotovo sa Nadalom, on bi mogao jos RG osvajati. Ali ako dodje na 311 sedmica i to ce biti fenomenalan rekord. Sve najbolje Nole u buducnosti. U uslovima pod kojim si ti osvajao, prakticno sam protiv svih, 17 je vece od 20.

Tarzan

pre 3 godine

Nije ovo loše.
Rafa da nije sada osvojio 20. GS, ubuduće bi teže. A dobro je da osvoji, da se izjednači sa Fedom. Za Noleta ima vremena. Prvo 311 nedelja pa potom AO i W.

Los Angeles

pre 3 godine

Kao istočnoevropljanin, MORA da bude daleko bolji od obojice da bi bio priznat kao najveći u celom svetu, pogotovu u zapadnom svetu koji je najvažniji. Ovako, dovidjenja.

my way

pre 3 godine

Далеко је то од изгубљене трке. Једино што се сада не јури више Федерер него Надал. Тежи задатак, јер Рафа врло вероватно има још неки Ролангарос у себи. Међутим, на преостала 3 Ноле је фаворит, времена има и видећемо. Постоји још једно питање које се поставља, а то је да ли је Рафа од данас најбољи тенисер свих времена?

Samo čovek

pre 3 godine

Djokovic ce uzeti jos 3 minimum sigurno, pitanje je koliko ce Rafa, Federera obilaze obojica...Doduse ako korona odlozi celu sledecu sezonu, vise nazalaost nece imati sanse, ali Novak ako ga povrede zaobidju ima jos 4 vrhunske sezone ispred sebe, sta je 3 GS?

Bojme88

pre 3 godine

Cini mi se da ce ovako biti najsladje, citavu karijeru jurisas za dvojicom najvecih rivala (ali je najmladji) i na samom kraju ih sustignes...

AO9 here we come...

Stara kuka

pre 3 godine

Da zbog US Opena.Realno nije smeo da gubi finala od Mareja i Vavrnike,polufinale od Nisikorija,ove 2020 godine ono izbacivanje.Sa ta 4 bi imao najvise do sada.RG nije njegov teren,tu je Nadal glavni i tu nema izvlacenja.Nadal i Federer nemaju kikseve poput Noleta.

Luke_Skywalker

pre 3 godine

Ne brinem se za Novaka. Mnogi su digli ruke onda kada je imao problem sa laktom i nije igrao skoro godinu i po. Ali ja sam i tada verovao da ce se vratiti. I hoce. Osvajace jos nekoliko GS. Za sve je potrebno vreme. Steta za diskvalifikaciju na USO ali uveren sam da je AO njegov turnir. I onda ce im disati za vratom sa osvojenih 18 slemova.Ovo danas je bio los dan

323

pre 3 godine

Izgleda da ovde dolaze mladji samo za Novaka a ne i za Rafu, koji je stariji od Novaka? Jos se Rafi daje neka sansa na betonu a Novak i na betonu nema vise nikakve sanse? Pa dobro, da to vidimo. Ja kazem da ti mladji ima jos da cekaju cak i Tim. On je osvojio USAO jer je Novak izbacen sa turnira. Protiv njega na betonu nema sanse. Samo vam se cini da ima ali nema, a to je Novak dokazao i ove godine u finalu AO kada je pobedio Tima. To je beton kao sto je za Rafu sljaka. A Tim je igrac sljake. Ostali mladi igraci ima jos da uce. Jer to pokazuju njihovi mecevi. Igraju odlicno i izgube.

CroFed

pre 3 godine

Inače mislim da se Ivanišević poprilično pa hajde recimo poniženo osjeća, neće se više razbacivati smjelim (netko bi rekao suludim) izjavama

Ranko Trba

pre 3 godine

Sve zavisi on Nokse. Ako i dalje stoji pri tome da mu tenis nije najvaznija stvar u zivotu, nema sanse. Nadal je skroz posvecen cilju da osvoji najvise GS titula. Ne skrece sa tog puta u neke filosofske corsokake i petljanja u sve i svasta. Uostalom, vreme ce dati odgovor na to pitanje. Realno, najvise 2-3 godine nas deli od odgovora na ovo pitanje.

CroFed

pre 3 godine

Nije! Ali mu je pod mus da slavi u Australiji, ima strpljenja Novak. No ovo što radi Rafa u Parizu je van pameti, četvrti put osvojiti bez izgubljenog seta Roland Garros...

Dušan

pre 3 godine

Zašto se računaju samo GS?

Po svim ostalim parametrima Novak je bolji i biće bolji od obojice:
- po broju nedelja na prvom mestu prestiže 8. marta svetski rekord Federerai tako će ostati do kraja karijere,
- bolji je trenutno od Nadala za jedan masters gde ovaj može da ga stigne ali ne i Federer,
- na kraju ove godine biće bolji i po broju jedan na kraju godine, šest puta a njih dvojica po pet
- bolji je od obojice u međusobnim susretima.

Djokic

pre 3 godine

Sad su tekli da bodovi ostaju i prva 2 meseca u 2021. godini, tako da ce Djokovic u svojim rukama imati najvise mastersa i najvise nedelja, ostaje mu borba za slemove

Dejan

pre 3 godine

Nema sanse da ih stigne,do 20 GS mozda i dodje Novak, al Nadal najmanje 2 GS jos uzima, stariji je samo godinu dana od Novaka, tako da je bitku za GOAT-a danas definitivno izgubio.

Ratko

pre 3 godine

Čovek koji nema regularan poraz cele godine do finala RG sa Nadalom ne može da bude izvan te trke oko broja GS. Videćemo kako ce da završi godinu nadam se da će napraviti još bodova i osvojiti završni masters. Ukupan je utisak da će teško njega neko skinuti 2021 godine sa prvog mesta. Rogerov rekord je praktično oboren. E sada broj GS titula ako dobro otvori i osvoji AO sve je moguće, biće "samo" na dva trofeja manje. Njemu više nisu problem na drugim podlogama Roger i Nadal tu su ovi mlađi koje mora da nadigra. Novaka do osvajanja još GS trofeja može samo neka povreda da zaustavi. A koliko će osvojiti videćemo.

Cccccc

pre 3 godine

Federer vise nista nece osvojiti a Rafa mozda jos 1 ili 2 RGa tako da Novak ima sanse. Meni je iskreno vazno samo da predje dzemperka a ako i ostane losiji od Rafe nema veze.

Simon

pre 3 godine

Novak nije izgubio ništa, sve rekorde koje je dostigao- ovim porazom nije okrnjio. Ništa nije bilo kegendo, glavu gore i idemo dalje majstore! Kao i uvek!!!

dsf

pre 3 godine

Ostaje žal za USO i RG jer bi onda mogao u penziju već sledećeg leta. Ovako će morati odložiti za koju godinu ali neosporno je da će ih stići i prestići.

munze

pre 3 godine

nije Rafa zajedno na vrhu sa Federerom, bolji je od Federera, više Mastersa i bolji međusobni rezultat. Rafa je do daljnjeg GOAT. ostaju dve stvari da se odrade: 1. da se nađe novi nadimak za King Rogera, 2. Da se sačeka kraj karijere velike trojke i podvuče crta i napravi krajnji saldo

pozdrav svima i Nole srećno u Melburnu

Стева Сигнал

pre 3 godine

Ко год је Новака гледао као фаворита у овом финалу не зна пуно о тенису.Надал је тринаест титула ту освојио!Губио је Ноле овде и кад је био у кудикамо бољој форми и надасве млађи! Сматрам да је требао добити бар једно финале,али главу горе.Међутим,прича око ГОАТ није завршена.На сва остала три ГС Новак је најбољи и то ће те тек да видите.

Buljko

pre 3 godine

I dalje je on blizu,ništa nije gotovo,realno ovo sve može do leta 2021 da izgleda mnogo drugačije,Nole je i dalje jedini teniser na svetu koji može da uzme sledeća tri ili sva četiri grend slema zaredom,deluje predaleko ali ako opet uzme Australiju on će imati strašnu startnu poziciji za sledeći Vimbldon ,Rolan Garos i US open a onda ne bih voleo da sam u koži Nadala i Federera ,a sada će i on da se definitivno koncentriše samo na grend slemove pa ćemo da vidimo da li Rafa može izdržati,ako izdrži svaka čast,najbolji je svih vremena ali ja verujem u karakter Novaka,čudna je to glava,neće se predati taj dok god bude imalo promila šansi da bude najbolji ikada

Dijaspora

pre 3 godine

Mislim da je sa Rafom trku izgubio, Rafa ce najverovatnije osvojiti jos koji Roland Garros.

Sa Federerom mislim da nije. Novak moze uzeti jos 3 mozda i 4 u sledece dve godine, to uopste nije nemoguca misija, teska da, ali ne nemoguca.

ALi doci do 22 do kojih ce verovatno Rafa dogurati, je mislim teska prica.
Novak ce imati bolji medjusobni skor, vise nedelja na prvom mestu i ja mislim vise mastersa.

ALi po svemu sudeci Rafa ce karijeru zavrsiti sa najvise slemova. Kako god da bude, Rafa to sigurno zasluzuje vise od Rodzera.

Куп је битан

pre 3 godine

Мислим да је изгубио. Ноле може освојити Аустралију следеће године, а Надал РГ. Највероватније ће на крају каријера Надал имати највише ГС, а Новак највише недеља на првом месту. Пораз од Вавринке није смео да се деси. А ту је још и она изгубљена година када је Новак одлагао операцију лакта.

kris

pre 3 godine

Mi cesto uzimamo zdravo za gotovo ono sto su nase zelje.medjutim realnost je nesto drugo.Mislim da Federer nece vise osvojiti GS,dok ce Rafa sigurno bar jos dva RG.Koliko je realno da Nole osvoji pet ili sest da ga prestigne,licno mislim da nije.Mozda jos dva puta Australiju i eventualno jednom Vimbldon.On je svoje sanse propustio ranije,najvise u Americi,ali i gubeci od "ostalih",te 2016. i 17. kad se n9je bavio tenisom iz nekog razloga.

znj

pre 3 godine

Novak je propustio svoju priliku na US Openu, to je bio njegov turnir i sa 18 GS titula stvari bi mnogo povoljnije izgledalo za njega. Ovako imajuci u vidu da Nadal vjerovatno uzima jos makar 1-2 Roland Garosa realno je da Novak stigne Federera a Rafaela nazalost veoma veoma tesko.
Ipak, svi znamo ko i sta je Novak, naravno da moze i biti rekorder po broju titula ali ne smiju mu se vise desavati propusti kao na ovogodisnjem US Openu i na Roland Garosu 2015. itd.

Markobg

pre 3 godine

Novak kada se približio cilju koji je zacrtao kao da je počeo da sagoreva i ovo sto se desava od Sinsinatija samo potvrđuje da je mentalno ,totalno pao.Prvo situacija na US Openu , pa Cicipas gde na meč loptu dozvoljava sebi da igra dodatnih 2 sata i danasnje izdanje nisu stvari koje je " opušten i bez pritiska" godinama radio.
Iako je bitka za Slemove gotovo pa izgubljena ima još rekorda na koje može da računa.
Srećno Nole.

Xxl

pre 3 godine

Da, biće teško dogodine zbog mladih. Jedino ostaje Wimblidon kao realna mogućnost, ali tu je Federer.
Treba opšte da izbegava Roland Garos dok je Rafa tu.

Gambeeet

pre 3 godine

Svaka čast Rafi, gotovo savršen meč je odigrao, pa i da je Novak bio na svom maksimumu i sa mnogo manje grešaka, opet bi upitno bilo da li bi i slavio na kraju, ali bismo barem svedočili novom spektaklu, ovako ispade baš rutinski meč za stvarno moćnog Nadala danas. Kako stvari stoje, čini se da je najrealnije da ako ne bude nenadanih težih povreda i neke prevremene penzije, da će Rafa imati kad se sve sabere najviše GS titula (ne vidim ko može ovde da ga dobije ako je fit još 2-3 godine, pa ni za dalje nije sigurno, potpuno nepobedivo deluje na "Šatrijeu", a tome u prilog govori i brutalni skor 100-2). Novak će imati sigurno najviše nedelja na 1. mestu i najverovatnije Mastersa, za GS-ove bi morao barem po 2-3 da osvaja naredne 3 godine, što neće biti nimalo lako, pa čak i za Noleta vrlo, vrlo težak zadatak. Na kraju će svako imati svog favorita za najboljeg ikada od "Velike trojke", što je možda i najpoštenije. 3 Velikana ove prelepe igre!!! :)))

goblin

pre 3 godine

Novak je trebao da uzme trofej u Njujorku,tamo je morao da upiše broj 18.Novak polako puca pod pritiskom(koji je sam sebi nametnuo)zbog te jurnjave oko broja GS titula.I ranije je Nadal pobeđivao u Parizu,ali je gotovo uvek bila velika borba,u mesecu maju, u "Nadalovim uslovima".Danas Novak psihički nije bio spreman da se "potuče" sa Nadalom.Njemu svaka čast, sa par kila viška, bez izgubljenog seta do titule.Imam utisak da dođe i sa 40 godina da igra da bi opet bio favorit broj 1.Nadam se da ćemo još gledati par velikih finala ova dva majstora.

uzivajte dok imate Novaka da gledate

pre 3 godine

Ja sam prije meca bio ubedjen da ce biti 3:0 za Novaka. Nisam ni sanjao da ce ovako sam sebe da omalovazi. Za mene je GOAT ali ovo danas je uvreda za sve njegove iskrene navijace. Niko da se razdere nece drop šot i prestani više...

dominus

pre 3 godine

Znači, da nije uzeo RG pre četiri godine, ne bi ga nikada ni osvojio. Bar ne preko Nadala. Šta god da se s njim desilo danas na fizičkom i mentalnom planu, Rafa ga je žargonski rečeno "ošurio". Celu proteklu nedelju čitam od strane pojedinih komentatora o Novakovim šansama protiv Rafe u finalu i na kraju ništa. Onu izjavu Ivaniševića ne treba ni komentarisati. Onako potceniti najboljeg igrača na šljaci u istoriji tenisa je bezobrazluk.

Ime šampiona

pre 3 godine

Koštaće ga više neiskorišćenih šansi, Nadal i Federer su svoje bolje koristili, Novak je gubio onda kada je morao da osvaja, Nišikori, Vavrinka, Marej, onda kada ove dvojice nije bilo na putu.

Takođe i period kada je nestao, prvo zbog motivacije i meditacija, potom zbog odbijanja da operiše lakat na vreme. Ova dvojica više veruju klasičnoj vrhunskoj medicini i brže i bolje su izlazili iz povreda. U tom periodu su odlično iskoristili to što njega nije bilo na vidiku.

Nadal "kod kuće" ima 13 GS, Novak "samo" 8, možda je i tu mogao da nabode još koji i bude još neprikosnoveniji. Federer se naosvajao dok ova dvojica nisu stasali.

Sve u svemu, svi su debelo preko 33, i dalje su dobri, najjači, ali novi i mlađi su sve naporniji, biće problem uskoro i onog Sinera dobiti, nisu van konkurencije osim Nadala na RG, a i to će prestati jednom, idu godine, možda i nove povrede.

Novaku je potrebna još jedna "eksplozivna" godina poput onih iz 2011. i 2015. ili makar nalik, ali teško je to jako, činilo se da je ova "ta", ali opet od 3 GS samo jedan. Možda naredna "olimpijska" ali baš, baš teško... Nadam se da će nas iznenaditi prijatno.

realnost

pre 3 godine

-Treba imati u vidu da je Nadal dosao do 20. GS titule iz 60. ucesca, 19 ucesca vise ima Federer!
-Nadal takodje ima i 3 poraza manje u finalima GS od Federera (Nadal 20-8, Federer 20-11)!
-Nadal je ovom pobedom protiv Djokovica dosao do 20 pobede nad najvecim rivalima na GS turnirima (Nadal-Federer 10-4; Nadal-Djokovic 10-6)!
-Jedno je samo sigurno: ovo nije bio poslednji GS za nekog od velike trojke!

Pele 2.0

pre 3 godine

Nije smak sveta!

I sutra će svanuto dan. Ptice će leteti, trava će da raste...

U suštini, ovo realno nije bitno, osim za Đokoviće i njegovu ekipu.

Za nas, obične smrtnike ni u džep, ni iz džepa.

Nego, da se mi uozbiljimo, saberemo, zašiljimo olovke i izvučemo se iz ovog blata.

Miroslav Krnjic

pre 3 godine

Izgubio ili ne, ali je definitivno šampion po stavu Igram finale I Boli me Đokica za to ... Nije mu to prvi put da izađe na teren u nekom finalu, a da je mislima ko zna gde ...

Strašno, kao da onaj šampion koji je u njemu nestane na nekoliko sati ...

don

pre 3 godine

znanje-imanje

Na vest u vezi Kris Evert gde govori o Novaku kao robotu i vest o tome šta je rekao Nikola Pilić u vezi Novakovih šansi, ostavio si dvs komentara u kojima samouvereno tvrdis da Novak lagano resava Nadala. Toliko o tvom poznavanju tenisa.

Kanidja PG

pre 3 godine

Naravno da prelazi 20+ igrace bar jos 3god, 1 slem godišnje je neminovnost. Pitanje je samo dje je Rafi granica, stariji je godinu, bar jos 1 RG moze uzeti.
Federer ako to uradi u 40toj god onda je stvarno fenomem. Realno Vimbldon 2021 da napadne i to je to.
Mladih bas zvezda i nema, Dominik je prvi u prici za jos GS dobar je na svakoj podlozi osim trave.
Nema sta da se zali Nadal je bio bolji i tacka. Neponovljiv igrac na sljaci 13 RG je fenomen svoje vrste.
Novak za utjehu 99% prvi na kraju god i 8 marta preuzima tron 311+ nedelja kao br1. Malo li je....

Ajmo Nole

pre 3 godine

Rafa sada ima prednost, doduse to se znalo i pre ovog meca. Sada ce igrati rasterecenije i verovatno uzeti jos dva roland garosa. Ja mislim da ce Djokovic stici Federera sigurno, pitanje je vremena, ali Rafu ne znam, zavisice od mnogo faktora, Rafinog zdravlja, a i toga da li ce neko konacno moci da ga pobedi u Parizu.
Na kraju mislim da je ovo i fer, ovaj covek je svasta prosao u karijerisa povredama i uvek se vracao. Do sada bi vec imao i vise grend slemova od Federera da se Novak nije umesao u trku.
Novaku zelim da digne glavu gore, i da nastavi dalje. Sitne duse su docekale svojih pet minuta ali za godinu dana ovo ce biti proslost, isto kao sto je proslost ono sto je Novak uradio Rafi u Melburnu, ili Rafa Rodzeru u Parizu.

Drago mi je da je bar Nadal izjednacio taj rekord. Mnogi ga osporavaju i tvrde da je Federer bolji od njega, a on ga "bije" od 2005. Zvuci kao paradoks ali mislim da je najveci cuvar Rodzerovog rekorda zapravo Novak, posto je on dobar deo kolaca oteo Rafi.

Marko

pre 3 godine

Bice bas tesko sad. Mislim da ce Novaku stvarno trebati jos jedna sezona sa 3 osvojenih GS. Sledeci AO mora da osvoji inace nema sanse.

Milan

pre 3 godine

Au, čitam komentare kao da će klinci da se predaju i puste 3 musketara da se biju u finalima. Polako, samo sa posluži zdravlje i bez većih povreda.

Radoslav

pre 3 godine

Eeeee jeste,vise nena tenisa,gasi sevkao sport,sto je bilo bilo je.Vise niko nece imati nikakvu sansu da odigra ista,svima je kraj karijere i sada se podvlaci crta.

Lukavi

pre 3 godine

Koja je fora sa ovim komentarima o "izgubljenim prilikama Novaka protiv Mareja i Vavrinke? Pa vi ko da Novak igra sa cunjevima, to su dva odlicna igraca.

Taj Vavrinka je i Nadala pobedio u finalu AO 2014, a Mareja je Novak tukao koliko hoces, pa naravno da ce jedan takav igrac na kraju da odnese neku pobedu negde, on nije bio na nivou ove trojice ali ispada po komentarima ko da su on I Vavrinka neki tamo anonimusi.

Sta treba da kaze Nadal? Koliko je povreda imao, koliko je puta gubio od Novaka.

Pa Rafa je 2011 recimo imao sjajnu sezonu i da nije bilo Novaka koji je imao vanserijsku sezonu, sad bi mi pricali o sjajnoj Rafinoj 2011. Covek dosao do finala US opena i Wimbldona i jos 4 mastersa i sve izgubio od Novaka. Covek je mogao da prestigne federera jos pre 7-8 godina , da nije bilo Novaka. I sta je on izgubio vremena? Covek radio trenirao i cekao svoju sansu.

Isto vazi i za federera, osvojio 2012 Wimbldon pa onda cekao 5 godina na sledecu titulu, i sta je radio cekao trenirao i sa 36 uzeo tri slema.

Prosto Novak ne igra sam, ne znam o kakvim "poklonjenim" slemovima pricate, nije bio nikad nepobediv, kao sto niko i nije.

magla svuda oko nas

pre 3 godine

mislim da jeste, jer Nadal ce sigurno osvojiti jos najmanje 2-3 grend slema.. nije sto je izgubio, nije smeo na ovakav nacin da igra, bas je bio los, stekao se utisak da ni ne zeli da se potrudi, tek na momente..

Sava

pre 3 godine

Ako je parametar samo broj GS titula, onda ne znam što se uopšte igraju masters turniri, a naročito završni masters. Valjda i to nešto znači. Takođe, bitne su i OI Dalje, nemoguće je da nije bitno koliko je neko vremena proveo na prvom mestu ATP liste. I konačno, mora se gledati međusobni skor.
Po svim tim pokazateljima, Rafa i je za nijansu bolji od Noleta, a Fed je treći.

detektiv kokni kol

pre 3 godine

Taman posla. Nije bilo gotovo dok je bio sam na 13 a ova dvojica na 17 i 18, neće ni sada.

Šteta je danas veća samo zbog US opena i one epske gluposti. Nadala očigledno još niko neće dobiti u finalu RG, njegovo je.

Preduga je ovo trka da bi se priča zatvorila. Ide AO, gde Novak opet može da dođe na -2 i šansu da kroz Vimbi i US priđe do kraja. Nek' su samo zdravi i čitavi, još će finala se igrati.

Vucko

pre 3 godine

Steta za ovu godinu, na US Openu ga sudije diskvalifikovale, a Vimbldon se nije igrao zbog korone. Samo jedan poraz u sezoni ima, a skor u Grand Slam titulama 1:1 sa Nadalom, dok je u odnosu na Federara umanjio zaostatak za jednu titulu. Mislim da ce prestici Federera do kraja karijere, ali Nadala tesko, s obzirom da je stavio veto na RG.

Nikola

pre 3 godine

Novak je davno ozgubio tu bitku, tacnije onoga trenutka kada je odlucio da mu je vaznije da bude voljen od strane zapadnih "ljubitelja" tenisa, nego da razvaljuje njihove ljubimce kada god ima priliku.