Petak, 12.08.2005.

08:37

Milovanović: Marko mi nije pretio

Prema kopiji Službene beleške, do koje je došao B92, Marko Milošević nije pretio Zoranu Milovanoviću.

Izvor: B92

Milovanoviæ: Marko mi nije pretio IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

RIP Srbijo

pre 18 godina

Najtuznije je sto glavne aktere (osim sina im Marka) sretah u nekim vremenima koja se opet, ali sada, njihovom zaslugom, sigurno ponavljaju. Po prvi put osecam egzistencijali strah za decu koju sam vodila - nosila u narucju onih tamo davnih protesta. Sada je mnogo perfidnija igra u vidu: afera i igara!
Uzas, ludilo i mnogo "legalno" opranih para vlada Srbijom.
Dinkicu, pomoli se kod patrijarha, naravno, da vam ova vlada sto duze potraje, jer i sam znas sta sledi.
Velimire Ilicu, Srbija treba da se sairi nad samom sobom kada si ti postao (a i ostao) najveci i najsposobniji medju "izabranima".
Vojislave Kostunice, ne mozes ti da shvatis ovozemaljske reci. Zasto se uopste truditi da "u debelo uho zabodes" bilo kakvu rec?
E, moje DS demokrate, zasto me posle 15 godina terate da vam se ovako obracam?!?
Mladima je jedino ostalo da krenu preko grane, da nas sa bezbedne udaljenosti vole ili da nas se nikada ne sete.
Pocivaj u miru Srbijo, opelo za spas tvoje duse drze Afilohije, Atanasije, Filaet, Irinnej, a blagosilja te Pavle.
Neka nam je na cast!
PS Da li cemo morati sledece godine da slavimo nacionalni praznik "Marko i Mira po drugi put medju Srbima"?

kironis

pre 18 godina

Resenje je prosto!
Nema vise kohabitacije!
G17 + izlzi iz vlade, SPO izlazi iz vlade!
DSS neka bira. Prirodni saveznik su radikali!
To nam je, druge nema.
To je demokratija. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...
Ostali politicki pragmatizmi - macku o rep...

*bane*

pre 18 godina

*Uuu sad su ili će uskoro porodica Milošević bankrotirati. Nije ni to loše ako mogi da ih i tako unište, ali onda Dinkić treba da ispadne šmeker pa da kaže , dođite ako niste krivi e ne da folira kao da je on Kopštunica pa "nije obavešten" e moj mladjo pa ti si ,odnosno tvoje ime i prezime glavni razlog naše ionflacije ,koja je opet najveća u evropi. a dss nastavlja da nas zabavlja sa svojim verbalnim biserima ,tipa tigrova sa balkana itd. da mi posebno nedostaje aligrudić

Predrag

pre 18 godina

Lepo reče Pera Luković "sumanuti Velja Ilić"
Pozoveš se na to da si hrišćanin i sve prolazi,malo morgen što bi rekao Haški zločinac

sekimeki

pre 18 godina

"Hriscanski je prastati"-Veljo, svaka ti cast,samo si prenebregnuo jednu cinjenicu,on nije hriscanin,pa samim tim nece moci shvatiti uslugu koju si mu ucinio! Seti se kako je prosao Tref!!

Kuve

pre 18 godina

Koliko protivrecnosti, koliko pitanja, koliko gluposti samo u na jednoj strani.
Da bude jasno krivicno delo prinude je jedno od mnogobrojnih koje se goni po sluzbenoj duznosti, dakle ako postoji osnovana sumnja da je takvo krivicno delo ucinjeno javno tuzilastvo postupa po zakonu, ono na osnovu zakona goni lice(a) za koje postoji osnovana sumnja da je ucinilo to delo. Volja ostecenog, zrtve u tom slucaju nije od znacaja, nije bitna, moze on "oprastati" koliko mu je volja, makar mu i ucinilac bio rod najrodjeniji,jer ako postoji osnovana sumnja javni tuzilac je duzan da postupi po zakonu. Naime, kada se za jedno krivicno delo goni po sluzbenoj duznosti to znaci da tu postoji interes drustva da ucinilac bude gonjen i osudjen, dakle za to delo se goni u javnom interesu, te privatni interes, interes ostecenog nije od znacaja. To znaci da osteceni niti pokrece , niti vodi krivicni postupak, niti moze uticati na njegovo okoncanje, osim u izuzetnim slucajevima.
Dakle, Milovanovic ovde nije "odustao od optuznice" niti je bilo sta oprostio u pravnom smislu, niti moze, on je samo kao osteceni (svedok) izmenio, bitno izmenio iskaz,a zasto to je trebalo sud da ispita, jer je u pitanju sumnjiva situacija, naime osteceni se cetiri godine drzao jednog iskaza pa ga je odjednom bitno izmenio, sumnjivo. Pa cak i da sud ne zna uzrok izmene iskaza on ce slobodno ceniti koji ce iskaz uzeti kao verodostojan, a okolnosti govore u prilog prvog, po meni.
"Da mu oprosti" koliko zanam oprostaj se daje kada je neko nesto ucinio, a Milovanovic je preinacio svoj iskaz u to da mu Marko nista nije uradio.
E, sad ako Marko nije ucini krivicno delo prinude, a Milovanovic ga je prijavio da jeste i takav iskaz dao pred sudom, on bi trebalo sad da krivicno odgovara jer je ucinio dva krivicna dela, kriv. delo laznog prijavljivanja krivicnog dela i kriv. delo davanja laznog iskaza. A Marko moze pokrenuti krivicni postupak protiv Milovanovica zbog klevete (kriv. delo koje se goni ex privato)i moze podneti tuzbu protiv njega i traziti da mu ovaj isplati novcani iznos na ime naknade neimovinske stete koju mu je ovaj pricinio povredom casti i ugleda. A ako se, na kraju, ispostavi da je Marko ucinio krivicno delo prinude, Milovanovic bi opet krivicno odgovarao zbog k.dela davanja laznog iskaza(izmenio je svoj iskaz i pri tom lagao), a onda bi i Velimir Ilic trebalo da odgovara kao podstrekach s obzirom da je Milovanovica podstrekavao da da lazan iskaz pred sudom, "da mu oprosti".
Sve i da nije Marko ucinio krivicno delo prinude on bi trebalo krivicno da odgovara za neprijavljivanje krivicnog dela, usao u Madonu video da su Milovanovica neovlasceno lisili slobode, da ga brutalno mlate, a to nije prijavio. Pa i da mu nije pretio motornom testerom moze se na osnovu datih okolnosti pretpostaviti da im je Marko nalozio da ga neovlasceno lise slobode, ili da je bar na neki drugi nacin saucesnik u postojecem krivicnom delu, ipak su to njegovi ljudi.
Uzgred budi receno ovde se ne radi samo o krivicnom delu prinude vec i o kr. delu neovlascenog lisenja slobode.
Toliko o pravu.
P.S. Pisuci ovo dodje mi da @#$!$*... izrodi srpskoga naroda ostavite moju lepu zemlju na miru.

goo

pre 18 godina

Riba smrdi od glave ne od repa....pa ljudi moji tezak se kriminal radi u vladi, drzava kao aparat sama po sebi je kriminalna.
A posle nam krivi Ameri,Nemci,Englezi itd.....

Goran

pre 18 godina

Slutio sam da ce se posle one presude Legiji koja je protumacena kao dokaz da pravo u Srbiji ipak funkcionise, desiti neka "Gorka pilula" i evo abolicija Milosevica je upravo to. Sad se vidi - 05 oktobra 2000 je sjahao Kurta a uzjahao Murta.

stuka

pre 18 godina

Pa oprostili smo i ministru policije...
Ma dobro je ljudi, nista nam to ne mejna dal' se vraca ili ne vraca. To je samo jedna bedna informacija koja govori o nama samima, a sta cemo sa ekonomskom propasti, inflaciji,neznanju, niskom natalitetu nista se ne krece sve je stalo. Ne moze se ziveti od vaterpolista, kosarkasa, rukometasa, juniora, kadeta, pionira...
Dinkicu pokazi se u resavanju problema ili tisina.
Isao bih na te demonstracije, ali za koga to je malo teze pitanje. Ponovo da zuljamo cipele, da nam Djole napravi par himni pa tako sledeci sto godina.
Nisam za to da odem napolje ipak Srbija je moja zemlja

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Ok sada je jasno da je Velja Ilic vrsio pritisak, naravno on je oprostio jer mu je prepusteno uhlebljenje kod Karica. To sto mnogi ocevi nece nikada vise videti svoje sinove jer ih je ono zlo poslalo u rat, dok je svog nedonosceta cuvao pod staklenim zvonom,nije vise vazno, nije ni vazno sto zbog bede i nesrece u koju nas je ta porodica zavila hiljade dece nije ni rodjeno, ona rodjena zive u bedi i jos dugo ce, jer eto Velja prasta umesto da nesto menja, ali ja licno i tog velju smatram zlom koje nas je snaslo jer je Porodica dovela do toga da moras izmedju dva zla da biras manje. Jos se nadam da ce neko od manjih stranaka ipak uskratiti podrsku vladi zbog ovih gluposti koje nam se desavaju, pa da pokusamo opet ili da idemo do djavola

Kvazimodo

pre 18 godina

necu da prastam, ne zelim da prastam, ne mogu da prastam ... zelim da ih ne vidim nikad vise, zelim da ne cujem za njih nikad vise, zelim da zivim normalno, sa njima u okruzenju ne mogu ... a ti veljo idi u rusiju pa ih voli koliko hoces, ako sloba ostane dozivotno u zatvoru eto uzmi miru kao zenu, super cete se slagati, isti je to intelektualni nivo ...

Hm

pre 18 godina

Velja Ilic Je polu gospodin iz Cacka koji je sa Bagerom stigao na Vlast,pa sasda kada se napunio pocinje da prasta.Druze Veljo Stavi brate sajkacu sedi na Traktor i teraj....

stefaneli italia

pre 18 godina

bas lepo ako se vrati kafedzija marko opet ce proraditi madonna i radio.koji slusa cela srbija.pozarevac je pod sultanom markom bio njegov grad, gde nije postojao zakon vec zakon koji je on sam
pravio, sudio, presudjivao i zbog toga svega sam otisao odatle a kako vidim velja sa svitom trubaca ce ga docekati i hriscanski mu oprostiti sve sto je njegov tata napravio ovom napacenom narodu .sve je moguce u ovoj zemlji srbiji pa i to da vratimo kommuniste.ostajem u italiji

Miroslav iz Hamburga

pre 18 godina

Meni se povraca kada cujem ovok Ilica da za politicke svrhe koristi hricanstvo i to da bi pomagao toj antihriscanskoj kao i djavolskoj familiji Milosevic! A i on kao i njegov sef Kostunica su postali sluge tih djavola, to samo o Hriscanstvu kod nas! A kada vidim kako je taj Ilic ranije vredjao i tuko zurnaliste, mogu da zamislim kako je tokom "posredovanjem" "savetovao" Milovanovica da bi napravijo taj preokret koji je on sada uradio.

zoran

pre 18 godina

Taj Milovanović zanimljiv psihološki fenomen. Bolje se sada seća događaja nego neposredeno pošto se dogodio. Elem, što vreme više prolazi pamćenje je bolje i preciznije. Šta li mu je pomoglo da se seti onoga što nije bilo? Nova pretnja ili neka cifra?

stevan-vd

pre 18 godina

kaze dinkic sokiran sam. laze, nije on sokiran, nego ja. velja moli partijskog kolegu da hriscanski povuce tuzbu protiv marka. dali je ovo sprdacina, sa pravim hriscanskim poimanjem morala?? i pazi sad ovo, svetska vest dana pop paja osvestao privatnu kliniku ostrog, blagosiljao sve njihove grehe i zl....??? pajo gde ce ti dusa?? zar kod marksa i engelsa, lenjina ??? e sad sam stvarno sokiran, kakvu terapiju mi predlazete da se vratim u normalno stanje??

Bobi Čarlton

pre 18 godina

Mladjane brate moj, izbegavaj reči poput šokiran, šlogiran i škartiran. Sve više tako izgledate, bar vi u vladi. Dok ste vi šokirani, dotle se SPS vrati na velika vrata. Mladjane da ne budeš škartiran ti lepo prijatelju moj, ostavku podnesi pa onda pred gradjane. Ali prvo da odeš u crkvu, ali ne kod Pavla i njegove sps braće, da se iskupiš za sve što si o DS i tadašnjoj Vladi govorio, pa posle na groblje da upališ sveću Zoranu Djindjiću i da se javno izviniš i da zamoliš za oprost grehova i sve što si radio, pa posle da tražiš da ti gradjani daju više od 5% da udješ u novi parlament. Mnogo si brate grešan Mladjane. Ti si vratio SPS na vlast. A ja sebe proklinjem što sam podržavao onog Labusa u kampanji 2002 za predsednika Srbije. Jao uh . . .

LOLA

pre 18 godina

neverovatno je da se jul vraca!! pa mi iz cacka,pozege i uzica smo ih razbili 5 oktobra i opet se javljaju. pa gotov je marko, nema mu spasa ako dodje! naci cemo ga! a i velja je pprodao! sram ga bilo!

Ratko

pre 18 godina

Nas sud je presudio da je ovaj mladi covek (u daljem tekstu mladic) nevin. Nije u redu sto ovoliki narod ovde komentarise i kaze da je mladic kriv kad je sud presudio da mladic nevin. Znaci mladic je nevin i mladiceva porodica treba da je ponosna na mladica.

mama ludaca

pre 18 godina

Suplje price o prastanju!
Zasto se nije oprostilo Zoranu Djindjicu i hiljadama mladih ljudi koji su izgubili zivot zbog krsta, kriza, polumeseca...
Uzasno je licemerna i podla ta kvazihriscanska prica koja verovatno ima svoju zvececu cenu.

marko beograd

pre 18 godina

Danas sam po gradu video plakate "6. oktobar tu smo" svega ovoga ne bi bilo da se u oktobru 2000. raskrstilo sa ekipom koja nas je vodila, i jos nas vodi do i ka propasti, mislite o tome krajnje je vreme da se nesto menja jer ovako vise ne moze sve je isto samo njega (zorana djindjica) nema

Ђурађ

pre 18 godina

Нико се не осврће на чињеницу да млади отпораш лаже (или је лагао), а да за то неће одговарати. То тек говори довољно о томе у каквом се стању налази наше правосуђе.

doomed

pre 18 godina

Najveća sramota je,gospodine Dinkiću,to što se samo na osnovu ovoga podigla optužnica protiv Marka Miloševića.A zbog toga što duguje državi nekoliko miliona dinara na ime poreza,zbog toga već pet godina nije urađeno ništa.A ako neki privatnik kasni sa uplatom poreza nekoliko dana,i odlepi pošto ste ga kaznili,to nije uradio zbog toga što bi trebalo njemu oprostiti kašnjenje.Nije verujte mi.Pukli su mu živci zbog ovakvog ponašanja vlasti.Da one,koji su nas krali godinama,ne kažnjavate ni za šta.A za njega nemate ni trunke milosti.
I još nešto.Sramota je za jednu državu i to,što njegov ministar uporno vrši neposredni,ali više nego očigledan,pritisak na pravosuđe,čas jedne druge države,čas naše.

Miroslav Mladenovic, nastavnik Vlasotince

pre 18 godina

Ako gospodin Velja kaze da je hriscanski prastati, ali samo tamo gde je crkva istinski hriscanska, u kojoj se ne skrivaju kriminalci, ubice i svakojaki olos, sto mje istinski boli, bezobzira sto sam ateista, jer Crkvu sam postovao kao kukturno istorisku instituciju, koja nam je odrzala i jezik i naciju. Oni koji kao bajagi galame, samo dizaju djevu, jer se plase izbora, a oni koji sebe kazu da su deemokrate, to su trebalo da pokazu i udju u vlast sa Kostunicom i tako ga spase od opste bruke i sramote po Srbiju, koja ce biti istoriska sramota. Nije TESYERISAO samo Marko Tatin i Mamin sin, nego i svi oni i citava bulumenta JULAS>A, kobajagi SPS-a ( TESTERISU i dalje u vlasti, sllonili se pod partiski i Milosevucev kisobran, nemaju blage veze sa ubedjenjem ni levice ni desnice, nego doapitala i fotelja), raduju se i likuju. Nema sta djabe je bioeti oktobar, djabe smo se svi zrtvovali, bezobzira na ubedjenja. Vec sam u jednom komentaru naglasio odmahy hitno Skupstina da donese zakon o oduzimanje nezakonito stecene imovine i i prljavog kapitala, pa ponovo IZBORI. Drugi izlaz nema. Dosta je zamajavanja ovog bednog i ojadjenoj naroda na Jugu Srbije.

Igor

pre 18 godina

Ja cu odmah da izadjem iz kuce u dvoriste da poljubim kanadsko tlo, jer mi se cini da sam ostao u Srbiji ovo jednostavno ne bi izdrzao.

Nikola

pre 18 godina

Ja ne znam zasto ljudi ne protestuju javno zbog ovoga i slicnih stvari. Odavno nismo imali demokratske demonstracije u Bg. Ne bi valjalo da narod opet ceka jer ce se vlast sve vise opustati i ciniti sve losije stvari. Treba izaci pred vladu kada god se ne slazemo sa njihovim odlukama, kao sto bi se to desilo u svim demokratskim drzavama.

laik

pre 18 godina

Ako do *hitnog sastanka koalicije* ikada i dođe,čovek kojeg će poslati g.Koštunica(neće valjda doći lično?) će nezainteresovano da zvižduće i da gleda u ukrase na plafonu.Šta ima DSS sa oslobađanjem Miloševića juniora?(bože oprosti,pomislih na nekog drugog juniora,ali neću da budem zao).Predstavnik SPO će da priča o nekim nedopustivim stvarima i junačkoj prošlosti,dobijenim ratovima i izgubljenim mirovima,,Mlađa će biti šokiran činjenicom da Baki Anđelković već zna ishod tog sastanka,a Velja bi mogao da kaže da mu je neko iz crkve objasnio da je ljudski praštati,jer nam je g.ministar već obelodanio da ono što tvrdi naš patrijarh nikada ne može da se dovede u pitanje.Biće to neizvestan sastanak,tu vam dobar stojim,što bi rekao Milan St. Protić:)Napeto i dinamično.

Britanac

pre 18 godina

Posebno me dirnula Veljina izjava. Bravo Veljo!
Ozvanicio si sezonu oprastanja. Sad polako treba da oprostimo svima: Legiji i njegovim satelitima, citavoj kamarili koja nas je ponizavali I tlacila tolike godine, a mozemo I ratne zlocince u to da ukljucimo jer je ljudski da I oni vide svoje porodice I da mogu slobodno da se krecu. Sada samo cekam da se pojavi pismo ili izjava u kojoj pokojni Zoran Djindjic tvrdi da ga zapravo I nisu ubili nego se spotakao I pao na metak (zato sto je imao slomljenu nogu) pa je stoga krajnje nepravedno da nevini ljudi odgovaraju. Ima tu I jedan drugi aspekt. Marko ce nam doneti znacajne investicije (sto gos’n Velju verovatno posebno interesuje) od svog teskim radom stecenog novca koji je od sugradjana zapravo spasao od trosenja tokom protekle decenije. Vredi mu oprostiti I sa tog stanovista. Ipak nije to los momak, mozda ga je samo uhvatilo lose drustvo u jednom trenutku, ali to je bilo davno pa zato sada I nije vise vazno. Bravo Veljo, dao si veoma znacajan doprinos opstoj povracki I glibu u koje nase drustvo progresivno napreduje pod mudrim vodjstvom legalista, koji su doduse o svemu ovome verovatno jos neinformisani.

eskim

pre 18 godina

Za tri meseca i Legija bezi iz zatvora, siguran sam u takav rasplet. Sto si veca BITANGA, veci si u ocima ovog glupog naroda kome ja pripadam, ali samo mestom rodjenja i ne svojom voljom.
Odrekao sam se svega sto podseca na GRAND SRBIJU i stidim se svog nacionalnog predznaka. Ja se stidim jer oni koji bi trebali nemaju obraza.

sasa jokic

pre 18 godina

Ministra vajnog Ilica bi upitao jednu stvar: S obzirom na to da se pozivate na hriscanstvo, da li ste se kao aktuelni ministar (na moju veliku zalost) zapitali i o zakonskoj obavezi Milovanovica da prica istinu pred pravosudnim organima?! Milovanovic moze licno, i to je njegovo pravo da oprosti Milosevicu mladjem, ali Marko mora da odgovara pred zakonom za primenu sile i pretnju motornom testerom! A pored zakona ministar bi trebao da zna, s obzirom na to da se poziva na vidjenje oca sa sinom, da je taj isti Milosevic svojom zlocinackom i po srpski narod pogubnom politikom, onemogucio stotinama sinova da svoje oceve, uzalud izginule u izgubljenim ratovima, vise nikada ne vide!
Sto se tice Kostunice, nije tu nikakakva podrska socijalista manjinskoj vladi u pitanju, nego je On uvek bio i ostao Slobin igrac! Pa pogledajte ko su ljudi koji ga okruzuju, od kada je dosao na Djindjicevo mesto, jedino sto radi je restauracija milosevicevog rezima!

Adam

pre 18 godina

Vest me je zatekla u trenutku kad prevodim dokumenta i selim se i Srbije i dosla je ko porucena. Ako sam i jednog trenutka bio na granici da svoju odluku preispitam...ponovo sam na njoj. Najzalosnije i nije sam Dinkic, Milosevic...oni su ljudi koji su proizasli jedni iz drugih. G17 iz Milosevicevog rezima a ukidanje poternice iz vlade ciji je G17 jasan element...Tragedija je rekacija coveka iz DS-a ( Nenada Konstatinovica)... ovo sramotno ime je unistilo nekadasnji pokret Otpor i njemu je posvecen stih "da su mi pajtasi stari ordinarni sibicar, sve spiskali, sve popasli a ispali nedorasli..." On je cinjenica koju danas (opet) treba da sledi onaj zdravi deo Srbije...to je tragedija. Inke su nestale jel im je nebesko predskazanje proreklo nestanak, tako se vojska od 40.000 ratnika nije oduprla napadu 170 spanskih vojnika. Prosto su Spance doziveli ne kao relnost vec kao "prst sudbine"... Nestanak ovog naroda temelji se na njihovom praznoverju i gluposti. Zalosno je sto ce Srbija ponovo morati da veruje takvom coveku... i u tom praznoverju (verovanje u njega je praznoverje) ce nestati.

Stamatovic Svetlana

pre 18 godina

Dikicu, koga foliras? Prepao si se jer ne mozete ispuniti zahteve MMF pa bi da napustis brod pre nego sto potone. Tako rade pacovi. Ne, ne, mesto ti je na brodu zajedno sa ostatkom posade, nema bezanja. Inace, bas tebe briga sto je ukinuta Interpolova poternica za onim, imas ti preca posla od brige o srpskom narodu. Ko te ne zna skupo bi te platio, ali ko te zna ni dinar ne bi dao za tvoje "ekspertske" usluge.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Ne verujem da su poslanici SPS trazili ovaj ustupak, oni su okrenuli ledja i TATI, a zasto bi brinuli za sincica? Oslobadjanje je izdejsvovano "nicim izazvano", slusajuci samo "glas srca". Kostunica i Velja vise brinu o Slobinoj familiji nego poslanici SPS (kojima je super ovako, bez Slobe!)

Dusko

pre 18 godina

Ovo je sve budalastina, znam celu situaciju i sta je sustina, Marko nije kriv, ali nemojte misliti da sam glasac SPS i tako te budalastine. Ocigledno je ko je i sta je Milovanovic, ko ima mozga jasno mu je. Takozvani demokrate izjavljuju da "Milosevicima nema mesta u Srbiji" !!! A sta bi bilo, hipoteticki, kad bi svi Milosevici i Mira Markovic bili osudjeni za one budalastine za sta su tuzeni i odlezali kaznu ? Da li bi posle odsluzene tzv kazne mogli da ZIVE i OSTVARUJU SVOJE USTAVOM ZAGARANTOVANO PRAVO DA ZIVE I BIRAJU GDE I KAKO DA ZIVE !!!??? Ovi nisu normalni, strah me ovih demokrata posle ovakvih izjava, podvlacim nisam postovalac lika i dela S. Milosevica, cak sam se i plasio njega i njegovih, ali sad se vise plasim ovih pseudodemokrata ali ustvari kriptorevolucionara.

el angel exterminador

pre 18 godina

U Slobino vreme bar je bilo setnji. Ljudi hajmo na ulice. Hajde cik da nas i ovi nazovu saciciom! Kao da ne znate da se u Srbiji samo silom popravljaju!

Maja

pre 18 godina

Boze, kako smo mi postali tolerantni i brizljivi ljudi sa Veljom na celu. Oprastamo kriminalcima, ubicama, mafijasima itd... Pa onda hajde sve zatvorenike da pustimo na slobodu i da im oprostimo zajedno sa Legijom na celu i Zvekijem. Bas super, ovako cemo u Evropu, barem tako Velja misli. Da nije on jos uvek pod utiskom Guce i golih pevacica i uvijacica??? Bice da je tako. A i ovaj Dinkic mi se zgadio - pise pesme, komponuje umesto da se zaista bavi onih cime bi trebalo kao na primer rastucom inflacijom u zemlji, on se iznenadjuje i sokira. Strasno!!!

kentaur

pre 18 godina

Ovo je vrhunski smisljen scenario, svaka cast!!!
Pocetna scena, uvod
1) Sloba je sklonjen u Hag, da ne bi bio lincovan od strane naroda
2) Marko bezi u Rusiju, nastavlja svoje poslove ovde, Bambilend se vodi na ime njegove supruge
3)Mira se sklanja u Rusiju, ili gde god vec.
4) Srbija se ostavlja ratnim zlocincima, mafiji, korumpiranim politicarima i izmrcvarenom narodu. Mafija se obracunava sa svima koji su protivnici rezima SM, koji ima perfektan alibi za sve sto se desava ovde.
Glavni cin
1) Ubijen Zoran Djindjic
2) Sablja se pretvara u perorez
3) Ustolicuje se novi vladar, pod patronatom bivseg
4) Recidivi starog sistema se potpuno neprimetno infiltriraju u sistem
5) RTS radi ono sto najbolje ume, ispira mozak i priprema teren.
6) Raspiruje se nacionalizam, Crkva konacno nalazi svoju ulogu posle SM. Ceka se memorandum SANU za nova vremena
7) Hleba i igara- Guca postaje srpski brend, MC Velja zaduzen za zabavu i razonodu mladih ljudi majstorski zna da servira pravi sadrzaj kako bi se mladi proveli.
8)Procenat ljudi sa nesvrsenom osnovnom skolom skace na 70%, s daljom tendencijom rasta.
Epilog
1) Srbija ociscena od svih koji predstavljaju iole ozbiljniju pretnju tekovinama SM.
2) Svi progonjeni se basnoslovno bogate na tuzbama protiv drzave zbog pretrpljenog bola.
3) Narod ima privid promena, smisljaju se kojekakve afere da se skrene paznja sa velikih stvari. Utucen, nesposoban da reaguje, vise ne predstavlja nikakav problem.
4) Svi koji mogu napustaju zemlju
5) SM se vraca, sve je isto kao pre
Vrhunac paranoje, ali mislite o tome. Mi smo svi samo mali pioni u vesto odigranoj partiji. Sloboda je samo privd

Gasa

pre 18 godina

Zer nije krsenje zakona i koriscenje laznog pasosa, odnosno na ime Jovanovic sa kojim je todicni pobegao iz zemlje. Koliko je meni poznato to je u drugim zemljama kaznjivo, ali opet ovo nije bas obicna zemlja.

Milica Andrejevic

pre 18 godina

G Dinkicu, da li zaista da vam poverujemo da je tuzilac Jankovic jeo lubenicu i iznenada mu palo na pamet da je mali Marko nepravedno optuzen? Morali bi malo vise da cenite svoj narod - pa vi ste bar verzirani u iznalazenju afera, secate se Bodrum, Kole secer, Ceda ili ste brzo zaboravili kada ste dosli na vlast pod uslovima SPSa... Tada ste trazili nove izbore i pad vlade sada trazite glavu Jankovica a mali ce ipak da bude oslobodjen i da slavi rodjendan sa svojim taticom.
SETITE SE jos jednom coveku je bio rodjendan 1 avgusta on nije mogao da ga slavi a njegova deca su slavila tako sto su odnela cvece na njegov grob SETITE SE i stidite se!
Ne nisam hriscanin kao vas kolega Velja i ne prastam vam a nadam se i ovaj narod vam nece oprostiti!

vlada

pre 18 godina

Jao jadni tatica Milosevic i njegov siroti i neduzni sincic Marko. Dodje mi odma da se rasplacem. Pa sta ovo znaci? Da su Srbi narod koji preko noci zaboravlja ko ih je godinama maltretirao i upropastio i rasturio po celom svetu. Umesto da rade kako da dovedu zemlju u normalno stanje i dovedu pobegle cestite ljude iz sveta nazad kuci da se okupe oko svoje porodice oni spajaju jednu od najzlokobnijih porodica u istoriji srpstva. Oprostiti se moze ali se mora i KAZNITI da se zna za ubuduce! A ne da se Marko vrati i nastavi po starom. Ovo je stvarno sprdnja i ismejavanje svih nas jos iole normalih.

Duci

pre 18 godina

Ljudi, kako Vam nije jasno da je sve ovo sjajno sracunata strategija nase Vlade kako bi se mali Marko mirno vratio u zemlju, a onda mu oni napakovali na pleca i ono sto nije uradio. Ipak je ona testerica mala stvar. A Mladja ce biti u prvim borbenim redovima u isterivanju pravde koju ovaj napaceni narod ceka skoro 5 godina. Kad sreze porez Marku na Bambilend, pa... Ma, videcete ako vec niste kako je mudra i pravicna ova drzava!

Lala

pre 18 godina

Milosevicevi su upropastili moju drzavu, perspektive, standard i ako smo kod hriscanskih izjava po meni ko se takvima ne osveti taj se ne posveti. Ja im sigurno necu oprastati.

zee

pre 18 godina

I sad kao niko ovo nije ocekivao od ove vlade??? Cekajte ovo je tek pocetak. Pa neko da je hteo da izmisli ovako smesnu zemlju i ljude u njoj ne bi mogao. Hvala Bogu pa idem preko jos malo.

Paja

pre 18 godina

Zasto se sve ovo nama dogadja??? Zaista, kada ce doci dan kada cu moci da procitam neke lepe vesti iz Srbije, nesto sto ce me ohrabriti u mom planu za povratak kuci posle vise od deset godina provedenih u inostranstvu... Ali, to je jos uvek samo san i daleko od jave dok ovakvi kao sto je ovaj magistar svinjarstva Velja ili cega vec nam vode zemlju i mesaju se u sve pa i u sudstvo... a ovaj Dinkic, kalibar nikad nije ni bio, konacno je i njegovo pocelo da odzvonjava...

zorana

pre 18 godina

Treba biti objektivan...ako vlast posle 5. okbora 2000-te do danas nije bila u stanju da Marka Milossevicha optuzzi nizassta visse nego samo za "pretnju testerom", a mama Miru za tamo neko protivzkonito davanje stana nekoj dadilji... onda oni stvarno ne zasluzzuju poternicu jer je to uvreda za one prave krimose...drugo je pitanje kako to da postoktobarska vlast nije uspela da Marka i Miru optuzzi za nessto visse, ssto bi stvarno zasluzzivalo poternice.

Jelena

pre 18 godina

Čisto da razjasnimo - Markovi drugovi su tukli Milovanovića, onda je ušao Marko (sa testerom ili bez nje?) i zaštitio ga. Onda je Milovanović uplašen do 2000. sedeo u kući, a onda je u martu 2001, još uvek u šoku, izjavio policiji da mu je Marko pretio testerom. Pa da, sve se slaže. Možda je Marko u stvari hteo da razjarene ortake zaplaši testerom, pa se Milovanče zbunio. Ili je Možda Marko pretpostavio da je ovaj uplašen, pa mu da bi ga smirio i oraspoložio poklonio specijalno super veliko izdanje Milka čokolade u obliku motorne testere. Mislim ljudi, sve je moguće, i vi ste baš ludi što sumnjate.

Darko

pre 18 godina

Ma sve njih treba motkom oterati sa vlasti. A za one koji kažu da im ništa veće osim pronevera nisu našli, informacija da je i čuveni Al Kapone uhapšen i osuđen zbog utaje poreza, iako su svi znali da je on bio glavni za sva ubistva mafijaša. Treba početi od onog za šta postoji dokaz pa posle dokazivati i ostale tvrdnje. A ova vlada može da ide u vr.... ma..r!

Smesi se. Sutra ce biti gore.

pre 18 godina

Ja sam vec preduzeo neke korake da osiguram kvalitetan zivot u vremenima koja predstoje. Usteko sam znacajne kolicine secera, ulja, goriva i guz-papira. Ko oce da prezivi ovu deceniju nek se povede mojim primerom.

Jagoda

pre 18 godina

Dinkicu, Dinkicu , kako vas vise nije sramota , vas i Labusa , da ovakve farse pravite . Bas da vidim kako ce ova vasa "intervencija", "sok" i "cudjenje" da se zavrse . Gadi mi se G-17 , muka mi vise od njihovih folirancija. Toliko su se izgubili da nemaju mere vise u pocenjivanju inteligencije gradjana . Bljak!

Donika

pre 18 godina

Ovo je sokantno.
Sramota je za srpski narod da imaju takvog ministra kao Velju. Kako je ljudksi oprastati Marku Milosevicu, a nije ljudski jos se i raspravlja o tome u skupstini da se oprasta nevinim zrtavama Srebrenice...nije ljudski oprastati za genocid... ovo je STRASNO.

Gnev

pre 18 godina

Kako bi bilo da pokazemo dobrotu i oprostimo svim kriminalcima po zatvorima. Ubicama Stambolica i Djindjica takodjer. Tek da dokazemo da smo iskreno odani oprastanju i da nema discriminacije u tretiranju kriminalaca. jedino tako mozemo u Evropu.

Severnjak

pre 18 godina

Da oprostimo? Da ispostujemo zelju da se sin vidi sa ocem? Boze, kako dirljivo... Da im oprostim sto su mi unistili 15 godina mladosti?! Da im oproste svi koji se nikad vise nece videti sa nekim clanovima porodice, bas "zahvaljujuci" porodici M! ??? Vi ste se, gospodini ministre, oprostili od zdravog razuma, kako vidim... E, teska li si, zemljo Srbijo...

miloš g.

pre 18 godina

Bravo! Ovakvi kakvi smo(mislim na gradjane)zaslužujemo i gore. Koja je granica našeg trpljenja? Je l' čekamo da nas neko oslobodi nas samih?Bravo za Koštunicu jer ne okleva da pokaže svoje pravo lice, što je kudi kamo bolje od demokrata kojima je jedino pokriće za političko delovanje: glasajte za mene jer u suprotnom doći će radikali. E pa došli su i radikali i DS i SPS, doći će i MarkoSin...i tako...

Bane-Svajcarska

pre 18 godina

S R A M O T A; nemam drugog komentara, u pocetku sam podrzavo Kostunicu, ali sada vidim da je bolje za Srbiju da sto pre ode sa vlasti.

Bojan

pre 18 godina

Pa dali je ustavom u ovoj zemlji zakonodavna vlast odvojena od izvrsne ? Da li se ministar Ilic bavi kapitalnim investicijama ili se bavi svim ostalim stvarima koje mu padnu na pamet ? "Druze" Ilicu nije sudstvo vasariste a sudije "pevaljke" ispod satora! ili jesu ?

London Thinking

pre 18 godina

Znaci na istoku nista novo: svi kao sokirani, zabrinuti, postidjeni, uznemireni, razocarani... a niko nista spreman da uradi - pa makar i ponude ostavke u znaku neslaganja sa politikom vlade kojoj pripadaju. Nije Dinkic nista vise kriv od svih ostalih koji su se sramno ucutali (uljucujuci premijera i predsednika), samo predstavlja laksu metu za ocenu javnosti. Lako je zamisliti sa kakvim osmehom na licu klan Milosevica cita ove vesti i reakcije politicara, odnosno nedostatak istih... a zasto i ne bi?

Ivan M

pre 18 godina

Dakle ja sam u nekom zatvoru, mene muce 3-4 strazara, i zatim dodje kapetan koji me ne tuce, ali zato krene da me ispituje nakon sto su me oni izbatinali. I naravno, kapetan je nevin a oni krivi. A niko ne zna niti hoce da zna po cijem je nalogu to uradjeno. Uostalom, posto sada znam da je covek clan Veljine stranke, a on je clan pokreta "oprostiti je ljudski", sve mi je jasno...

anti-čačak

pre 18 godina

Zamolio ga?
Poznato je kako izgleda kad Velja nekog moli...
Na sud sa tim Milovanovićem! Ako je lažno svedočio treba da odgovara. Ako je popustio pritiscima takođe treba da odgovara!

Urbaniak

pre 18 godina

Sta se zgrazavate? Dok je bio ziv dr. Djindjica malo ko da nije popljuvao. Da kojim slucajem nije isporucio Milosevica seniora, sada bi ga imali za predsednika ili najmanje premijera. Trazili ste gledajte!
Ja cu ovako malo izdaleka, jer za mene u Srbiji nije bilo i nema mesta ni za vreme ni posle Milosevica i njegove kamarile.

amstel

pre 18 godina

Zgadjen sam, ali me Ilic nije iznenadio.
Bogobojazljivi ministar predlaze gradjanima Srbije da okrenu drugi obraz, a odavno se udruzio sa onima koji su nam godinama lupali samare. Mislio sam da su potezi bivse ministarke prosvete bili najvece izivljavanje nad gradjanima, ali sam se prevario.
Nadam se da ce G17 i SPO uraditi nesto, a posle toga pokazimo na izborima sta mislimo o Marku i Velji!

Zigoni

pre 18 godina

Gospodine Dinkicu, verujem da ste rekli ono sto vecina gradjana misli, ali reci da Milosevicima nije mesto u Srbiji je neukusno sa stanovista celokupne nase istorije gde su bivsi vladari bivali proterivani is rodjene zemlje da bi tamo negde u izbeglistvu i okoncavali. To je lose. Pustite ih neka zive u Srbiji jer to je i njihova zemlja, a oni mogu, ako su pod humanom kontrolom, da gaje cvece i okopavaju bastu. Ako su skrivili, optuzite ih, ako nisu, dozvolite im da se bave necim legalnim. Stanite bre Srbi da bacate svoje djubre ispod tamo nekih ruskih ili francuskih tepiha i suocite se s problemom i resite ga ljudski. Covek bez moci je covek gradjanin koji je bezopasan za ostale.

Djuk

pre 18 godina

Auuuu, ministre Veljo, svaka ti cast! To se zove iskrenost i otvoren nastup. Znali smo da si brizan i dusevan covek, plemenit (koji tu i tamo psuje po malo i preti da ce baciti novinare kroz prozor), da u tvome neznom srcu ima mesta za sve, ali sada si prevazisao sebe! Ja, za razliku od tebe, nisam tako "dobar" covek, tako sirokog srca, pa ne mogu i nikada im necu oprostiti sto su ojadili zemlju, opljackali sopstveni narod a sebi napravili imperije, sto su topovima orali kako su hteli, sto su u crno na hiljade ljudi, napravili armije sirocadi dok su njihova deca vozila auto-trke i isla na krstarenja... Sto su bili gospodari zivota i smrti, sto su nas premlacivali, ubijali, sto su do kolena ogrezli u krv! Ti oprastaj, slobodno, deli Skode (mada Marko vise voli BMW!), idi sa njima i na letovanja i zimovanja, jer samo se isti prepoznaju i razumeju!!! Tugo od zemlje, kakvi te "vode".

ANI 4 PISTOLJA

pre 18 godina

Zar zaista mislite da to G17+ kao stranka u vlasti nije znala. Ako je i tako, onda prst na celo i pitanje da li se oni bave samo sobom, tj vertikalnim postavljanjem svojih ljudi, prisvajajuci odredjene grane drustva za svoje licno i nesto malo i stranacko bogacenje.

zoran

pre 18 godina

Ovo je super. Pa stranke vlade zajedno sa SRS na sledecim izborima koji slede uskoro nece imati vise od 30%. Molim moje sugradjane da izadjemo na izbore. Pa to je sustina izbora glasanje. Mi smo krivi sto SRS sa 15% podrske je ima 40% u parlamentu. Ovo je super sto se napokon sve otkrilo, ko radi za Milosevica i ko njegovim parama pravi banke po Srbiji, upravlja Mobtelom ovo je super.

zbunjeni...

pre 18 godina

Brate, pa sta je bre ovo?? Ajde neka neko pozove na neku protesnu setnju ovih dana, malo mi je dosadno a i imam neko iskustvo od ranije... Cisto statistike radi, da vidimo odziv :)))

Vesna

pre 18 godina

Marko je oslobodjen ove optuznice. Ali kako Marko zeli da zivi, kako je i na cemu zaradjivao? Sada mu sve to treba ponovo obezbediti.Treba ga u buduce oslobadjati od svih krivica za sverc, saobracajnih prekrsaja i sl.Nema dokaza? Pa zar nisu zivi dokaz sludjeni narod i propala drzava?Kostunica mora da zna da sa takvima nema fer-pleja. Zar mu Djindjicevo ubistvo nije dovoljno?
DA LI NEKO MOZE DA STANE NA PUT OVOM TOTALNOM LUDILU ??!

Drda

pre 18 godina

Velja Ilic bi trebao na sud..on je nepristojan, nemoralan i bahat...ko je on da sudi dal Marko treba da vidi svoga oca..neka sud odluci dal je Marko nevin i dal treba u zatvor... a onom otporasu treba da bude sudjeno zbog zamajavanja suda i naroda... i ovo je stvarno skandal...
Velja Ilic javno priznaje da utice na sudski proces???... ne verujem nista ovom nasem sistemu..

Nightmarish

pre 18 godina

Moze Dinkic da prica sta hoce ali je cinjenica da vlada opstaje upravo zbog podrske SPS-a i da Dinkic nema uopste nameru da istupi iz vlade. Tako da ne verujem da je bas toliko sokiran.

ZK

pre 18 godina

Ma pre nechu biti ccovek nego oprostiti milossevichima i dosta visse o moralu, prasstanju ... prljavi ste i vratrite se u svoje kabinete i planine.
Hoche li i Kosstunica biti na sveccanom otvaranju diskoteke Madona?
Najgori ste...

mile

pre 18 godina

Pa ljudi sta je ovo, jeli ova zemlja prcija Velej Ilica ili sta??? Pa jeli taj covek uopste normalan, koliko ima oceva koji nisu videli sinove jer ih VJ proganja pa nije Velja Ilic krenuo da resi taj problem! Ja se stvarno ne bih iznenadio kada bi se otkrilo da ta cela Vlada svako vece sedi kod nekoga od njih na gajbi i radi se!! Ovo je nesto najneverovatnije sto sam ikada cuo... I to on bez blama kaze..

miroslav

pre 18 godina

Ko je taj Velimir Ilic da moze da vedri i oblaci Srbijom? Ljudi kao sto su Milosevici uvili su u crno buducnost i mladost Srbije. Ko je Kostunica, da za rad buducnosti Srbije, da zbog opstanka na vlast sklapa "pakt sa djavolima"?

Tomislav

pre 18 godina

Kompromisi s istim onima koji za kompromise nisu znali vise od 10 godina. Sledece sto se "njima" moze oprostiti je Ivan Stambolic, 10 godina izolacije, hiljade ko zna zasto stradalih u ratovima... Ko zna mozda im i penzija za sve to sleduje.

Taxi Driver

pre 18 godina

Ovo je kraj. Čak ni Slobodan nije smeo ovako otvoreno da izjavi da se mešao u pravosuđe. Žao mi je što su moji a ne ministri nekog mog neprijatelja.

brankoni

pre 18 godina

Za mene je ovde jedino skandal i nemoralno to sto jedan covek "ladno" promeni iskaz na sudu, a da pri tome ne trepne a kamoli odgovori zasto je to uradio. Dakle ovde je moralna nakaza taj covek a ne sud. Covek koji ima cast, vaspitanje i minimun doslednosti ne radi takve stvari. Dokle god ima takvih koji su spremni da za izvesnu nadoknadu, pljunu na sebe, porodicu, drzavu i prijatelje, da za sicu prodaju i rodjenu majku, o drzavi da ne govorimo nema nam napred. Zato budimo sokirani sto smo u nekom trenutku i na nekom mestu poverovali takvim dvolicnjacima.

Miroslav

pre 18 godina

Ma, divno nam je... Jos kad bi Kostunica i Dacic mogli da vrate i oca porodice... Nego, dragi moji sugradjani pocnite da stekujete tolet papir - mnogo ste pametno glasali na proslim izborima.

Mia

pre 18 godina

Dinkic se oglasi svaki put kad se uplasi za svoj rejting i prospe neku demagogiju, ali to je nebitno u situaciji kada drugi ministar, "kapitalac" prizna da je prakticno sugerisao dicnom otporasu i moralisti (a nekada su Otporasi polagali apsolutna prava na moral)da zaboravi svoj prethodni iskaz. Opet se pokazalo da sve ovo nema veze sa Kostunicom, trulim kompromisima, i sl. vec samo i jedino sa interesom pojedinaca, koji se izrazava u evricima, funkcijama i sl. Stvarno sramota! Nadam se da vise nikome nece predstavljati jezicak na vladi SPS, SPO, Veljina partija kojoj ne znam ni ime, i ostale male stranke, a velike stetocine. Na zalost, izgleda da svaka vlada ima svoj JUL. Prethodnoj je to bi GSS, a onih pre ne bih ni da se secam.

bivsi vojvodjanin

pre 18 godina

... Shvatite vec jednom, zivite u drzavi u kojoj je bivsi Milosevicev rezim osvojio dvotrecinsku vecinu na izborima (SRS+DSS+SPS=Miloseviceve pristalice). Oni su pobednici I oni zele da vide svog heroja na slobodi. Oni nemaju nista protiv da se I jos 100 Srebrenica pocini u njihovo ime jer njima su Milosevicevi zlocini “zadnja rupa na svirali”.

Prala noge, pa pala u reci

pre 18 godina

Osnovni princip izvođenja mađioničarskih trikova je skretanje pažnje i mazanje očiju. Hajde da pogađamo, šta se dešava u pozadini? Vesti koje bi svuda u svetu bile udarne pojedinačno, pokrenule velike afere sa zatvorskim posledicama, kod nas se sada ređaju jedne uz drugu. Totalno sam razumevao taktiku "plasiraj udarnu vest da pokrijemo ovo bitnije što muvamo" i uspevao sam skoro uvek da skapiram šta se to muva. Ali sada, jedna do druge, vesti o Mami, Sinu, Bojićevoj klinici, Ćosiću Junioru, Velji Posredniku, prošireni Kumanovski sporazum o kapitulaciji, MMF koji odlazi od nas... šta se time maskira? Verovatno se nešto krupno prodaje ispod žita (Mobtel, čim čika Velja posreduje u "maskirnoj vesti", NIS... dopunite sami).

Ivan

pre 18 godina

SRBIJO NESTANI! To sam smislio kao predizborni slogan. I da onda stvarno nestanemo na dan izbora. To bi bilo nevidjeno gotivno. Mislim, za sve.

glas razuma

pre 18 godina

Da li moze bilo sta "pametno" da prodje , a da u toj corbi nije mirodjija gosn "kapitalac" licno!
Bruka i sramota od drzave Srbije

Mirjana

pre 18 godina

Uvek se strasno potresem kada procitam neku ovakvu vest, iako vise ne zivim u Srbiji, i sve me to tako strasno nervira i prati svuda kuda idem..Srbija je beznadezni slucaj sa takvima kao sto je Velja Ilic. A opet, hiljade onih koji su izgubili svoju decu na raznim ex-Yu ratistima, da li je njima trebalo omoguciti da vide svoju decu medju zivima?

dr Milan M. Cirkovic

pre 18 godina

Restauracija nacional-socijalizma u Srbiji ide punom parom, a srpski vozovi i putevi sve sporije i sporije... U nemackom fashizmu su bar svi vozovi isli na vreme, dok u srpskoj verziji cak ni toga nema -- umesto toga imamo univerzalnog ministra, magistra sposobnijeg od Henrija Forda, talentovanijeg od Leonarda, verovatno i boljeg fudbalera od Shevchenka, koji se, evo, sad okrenuo i moralnim pitanjima, odnosima oca i sina, etici i filozofiji... Sramota i skandal - V. Ilic bi morao zbog pritiska na strane u sudskom sporu da ide smesta u zatvor, a "Madonu" i sve ostalo je trebalo da ministar Dinkic odavno KONFISKUJE, jer je sve to krvavo i zlocinacki steceno, kao sto je krvavo i zlocinacki SVE sto se u Srbiji desavalo od osme sednice do 5.X 2000. godine.

B78

pre 18 godina

Uopste me interesuju izjave ljudi koji su me vec odavno razocarali ( mada od Ilica i nisam puno ni ocekivao). Jednostavno, oni su samo jos jednom pokazali u kom pravcu vode ovu drzavu i koliko licemerja ima u nasoj politici. Ono sto mene interesuje jeste stav DS-a povodom povratka Miloseviceve epohe, jer zaista mislim da je ovo uzasna sramota i da je krajnje vreme da ova stranka nesto ucini vise od puke retoricke osude ( nesto poput G17 ). U suprotnom ce se i oni pridruziti ovom udruzenju nesposobno, licemernih, malih ljudi koji nam vode zemlju iako nisu, pravno gledano, nisu u vlasti. Od nje to ocekujem, jer su sve promene do sada i inicirane od ove stranke. Licno, nisam za radikalnu varijantu DS-a Bebe Popovica i protiv sam svakog usitnjavanja demokratskog bloka ali jednostavno ovim potezom DSS i drugari su citavu politicku scenu svrstali na one koji su za njih i ostale a ako LDF spada u ostale rado cu im pomoci.

Dirty

pre 18 godina

Sad vreme je da "cestiti srpski domacini" Zvezdanu i Legiji kapitalno oproste nestasluke, da Dinkic bude iznenadjen, Kostunica neobavesten a ministar stojkovic ljut na pravosudje! Ludilo!!

djemba djemba

pre 18 godina

Jugoslovenska levica saopštava da nestrpljivo očekuje povratak u zemlju predsednice JUL-a Mire Marković kako bi počeo povratak te stranke na političku scenu i stvaranje pozicija za liderstvo na Balkanu

Joj braco Amerikanci, ako do ovog dodje budite ljubazni, uradite nesto ... tek malo da ispraznite arsenal

sa daljine

pre 18 godina

Vi o Dinkicu i njegovom reagovanju. Nije Dinkic dao preporuku da se optuznica povuce.
Uostalom, kako moze Ilic da daje takve proporuke? On nije sud, on je samo ministar koji sutra moze glatko izleti iz svoje fotelje.
Izgleda da ponovo treba da prorade "serpe i lonci" i skine mafija sa vlasti.
Koja banana drzava!!! Gora i od najnerazvijene africke!

Branko

pre 18 godina

Steta sto nije sokiran najvecom inflacijom u Evropi. Ili pretnjom MMF-a. Ili obema stvarima zajedno. A dovoljno bi bilo i samo jednom.

Posmatrac

pre 18 godina

Ovo sto prica Dinkic je super. Bas lepo, i ja sve isto mislim. Samo umesto sto galami u medijima, treba jedna druga "mala" akcija: neka postave ultimatum vladi - ili ponistavanje ove odluke, ili izlazak G17 iz vlade i prestanak podrske u parlamentu. Bez toga - sve sto prica Dinkic je prazna prica, i samo pokazuje da su i oni u "dilu". Kakva promena tuzioca, kakvi bakraci - zna se odakle je dosla odluka.

sheky_b

pre 18 godina

Posle koliko dana od povlacenja optuznice se neko iz Vlade oglasio? A josh vaznije pitanje je KO se oglasio?
Dinkic, u svom maniru nepopustljivosti... eto ko se oglaso, svi ostali su se zavukli u mishju rupu...

anti-Marko

pre 18 godina

Konacno neka korist i od ovog G17+. Jos kad bi zaista i uradili to cime prete mogli bi, makar delimicno da zaustave sunovrat Srbije.

Zoran SD

pre 18 godina

Ma nije moguce! I kada se sastanu sa Kostunicom on ce reci: "Nismo mi ,majke mi" i onda ce "eksperti" da poveruju "legalisti" i da nastave da zive srecno i dugovecno!!!!!!!

DL

pre 18 godina

Njemu bi bolje bilo da vodi brigu o inflaciji i MMF-u da se mi svi ne bi kolektivno sokirali. Mada, ovo jeste sjajna prilika da se pazja skrene sa sustinskih stvari i vrati na patolosku opsesiju porodicom Milosevic.

Ljut

pre 18 godina

Ti se sokole moj stalno nesto sokiras. Vi veliki eksperti iz G17+ stalno nesto kao pretite. Te ako se desi ovo mi cemo iz vlade, te ako se desi ono mi cemo... Zar moze nesto crnje da se desi od ovoga sto se desava: Kostunica jos nije saznao da je predsednik vlade, SPS ne zna da je Slobodan Milosevic u Hagu, ali podrzava vladu, Vuk i SPS zajedno, Eksperti sa kalasnjikovima u ruci preuzimaju (ne)narodnu banku, Eksperti definisu platni promet sa Crnom gorom i Kosovom kao totalni diletanti, Velja Ilic ministar za kapitalne investicije itd.

pink_tuna

pre 18 godina

Ma jao ...
Vjerovatno se netom vratio sa Rodosa pa se uzbudio. Pa gosin Dinkicu, citavo povampirenje crveno-crne koalicije je omogucio Vas koalicioni partner Slobodan-Belog-Lica-Ime-Mu-Je-Kostunica.

Srecom pa je sve samo predstava ...

mare

pre 18 godina

Ne znam zašto svi imaju potrebu da osuđuju Dinkića. Čovek govori ono što se mnogi plaše da kažu. Naravno da Miloševićima nije mesto u Srbiji. Lako je sažaljevati jadnog oca i sina koji se dugo nisu videli, ali zar je moguće da imamo tako kratko pamćenje? Progresivno smanjivanje države, nebrojene nepotrebne smrti, hiljade mladih koji su otišli... Need I say more?
Pre neki dan sam se setila da sam kao mala, u osnovnoj školi, pretrčavala autoput kod Sava centra jer me je mrzelo da idem preko mosta. Glupo ponašanje, ali na sreću Markov tata se pobrinuo da u Srbiji ne bude ni kapi goriva, pa ni opasnosti da glupa deca stradaju na autoputu. Ne smemo biti robovi prošlosti, ali ne smemo ni da zaboravimo kako smo živeli.
A sada neko, ko je navodno bio veliki borac za demokratiju, ne može da se seti da li mu je Marko pretio testerom ili nije. Ajde malo zdrave pameti, upaljena motorna testera se ne zaboravlja, a još manje ako ti njom preti sin predsednika države. Mada, kada ti Karić plati antistres program na Baliju, možda i nije tako teško zaboraviti. ne mogu da verujem kakvi su to ljudi. I ja sam šokirana.

Dejan

pre 18 godina

Ha, ha! Sokiran ali ce ipak ostati u Vladi i uzivace u podrsci socijalista. Mnogo mi se gadi ovaj G17. Tu je DSS posteniji - oni veruju u to sto rade a ovi iz G17 se ponasaju tako licemerno da nije ni cudo sto imaju ispod 1 odsto. Ljudi ne vole licemerje i to uvek kazne...

Kristijan

pre 18 godina

Molim vas! Ko zna ko je sve u to umesan. Dinkic ima pravo kada kaze "G17 plus neće pristati na takve, malo je reći trule, kompromise", jer ce on i stati iza toga sto je rekao! Marko (Milosevic) je sramota za ovu zemlju, a svi koji su nekada uzivali u blagodetima SPS-ovog rezima, sada se kriju iza drugih imena i pokusavaju svojim trulim potezima da ponovo stvore haos (u kojem se samo oni dobro snalaze) i sprece put Srbiji ka Evropi, ali znajte - Srbija je (vec) Evropa.

sasa S

pre 18 godina

eh Mladjane, moj kompozitoru, ovu pesmicu ti necemo priznati kao autorsku. PLAGIJAT BRATE. Ponavljate se. Da si iskren, vec prekjuce ste trebali da lupite sakom o sto i kazete:"DOSTA", ako je ovo istina u vezi porodice Milosevic, svi treba da podnesete ostavke...a tek VUK...ILIC, taj bajni kapitalac..ali vi znate da Vam nema spasa i da vas na vlasti drzi upravo "milosevic"...tuzno, jer ste se borili protiv Njega svim oruzjem. I, dosli na vlast, uzeli mu mesto i...GORI STE, LICEMERNIJI OD NJEGA!
Na njega smo navikli da jedno prica a drugo radi...razumeli smo njegovo "malo morgen"...a VI????
Joj dajte nam izbore, ajde stisnite petlju VOJO i raspisite ih...ili mozda mislite da se drzava raspada ako Vas ne bude....:):):)
Licno, ceo zivot sam bio za promene, sada bi, ako me neko pita ladno umesto Voje vratio Milosa. Vojo je problem, bio i bice, ne moze neobavesten covek, uvredljiv i sujetan da upravlja ovako slozenom zajedicom, kao sto je Srbija...

Subotica

pre 18 godina

Dinkić je potpuno u pravu. verujem ako se utvrdi da je bilo političkog dila DSS i SPS da će G17 PLUS odlučno da reaguje. G17 PLUS koji je motor ove Vlade i jedini koji radi u Vladi nemože da toleriše nemar i nerad a kamoli da podržava političke dogovore SPS sa DSS. Miloševićevo vreme je prošlo i nikada se ne ponovilo. Putno je u pravi Dinkić kada govori da Miloševići više ne treba da se vrate u Srbiju.

maja

pre 18 godina

Miloševićima nikako nije mesto u Srbiji, u pravu je Mlađan Dinkić kada kaže da se kao građanin stidi toga što se Marko vraća u Srbiju, i ja se stidim. Stidim se i našeg pravosuđa, strašno je to šta se radi u ovoj zemlji!

Sladjana

pre 18 godina

Stvarno je bio u šoku kada mu je trebalo nekoliko dana da se oglasi. Ne verujem u njegovu šokiranost! Naravno, nije rekao da će G17 zbog toga da izađe iz Vlade jer nikada ne ispuni obećanje, a dovoljno je što laže nas pa zašto bi i sebe.

Sara

pre 18 godina

Konacno je neko od ministara u srpskoj Vladi i to bas onaj koji nema nimalo veze s pravosudjem, imao hrabrosti da kaze ono cega se svaki normalnan gradjanin stidi - na delu je povratak familije na mala vrata. Znam da ovaj narod ima pamcenje kokoske od pola sata, ali sam zapanjena spremnoscu da im se i oprosti i zaboravi i da Marko opet udje u Bambilend, Mira u kolumne, a Marija na TV. Tata je, na svu srecu, u Hagu. Bravo za Dinkica!

bbr

pre 18 godina

E pa ministre, ovo vam je u stvari odlicna prilika da uradite pravu stvar. nek se Marko vrati, ta optuznica je ionako bila sica u odnosu na sve ono cime nas je zaduzio. Znaci, nek se vrati Marko a onda vi stupate na scenu: pitajte ga odakle mu pare za madonu, bambilend i sve ostalo sto ima. pitajte ga da li placao porez svih tih godina. Pitajte ga sve sto vam padne na pamet, bolje se u to razumete od mene. narod ce biti mnogo zadovoljniji ako drzava osudi marka zbog pljacke, nego ako ga osude po privatnoj tuzbi (bivseg) otporasa.

Dositej

pre 18 godina

Ovaj Dinkić se mnogo često šokira, ne znam kako može da radi u stanju šoka.
Trebao bi da ode u kliniku 'Ostrog' na skener. Kad je tamo može da pita Bojića kako je smislio odgovor na pitanje odakle mu onolike pare na švajcarskom računu.
Možda će Mlađa da mu razreže neki porez, ili nešto, takav mu je poso.
Mada, više verujem da će razrezati kaznu od bar 5000 evra nekom obućaru zato što nije uplatio paušal na vreme. (Ima izraz za te što se junače na očigledno slabijima i bespomoćnima, a kad naiđu na tvrdo onda se prave ortaci)
Verujem i da će stanje šoka ministra Dinkića proći, kao rukom odneto, kada mu specijalni skener iz Švice doznači dijagnozu sa više nula. Ima odma da se oporavi.

ostajem ovde

pre 18 godina

Posle ovoga sam ubedjen da se radi samo o mazanju ociju javnom mnenju a sve kako bi se izblegla rasprava o jadnom stanju u kome se nalazi ekonomija Srbije i inflaciji koja nam najozbiljnije preti. Zar ne bi trebalo Dinkic da se bavi drugim temama. Cak i ako G17 ima nesto da kaze, moze to da uradi neki drugi funkcioner, a gospodin ministar da se bavi svojim resorom. Nije mi jasno da li on ima i funkciju predsednika stranke, i portparola, i sekretara, i stucnjaka za pravosudje, i...

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

I ja, kao gradjanin, mislim da Dinkicu i njegovoj 'ekspertskoj' partiji nema mesta u Srbiji. Jucerasnji izvestaj MMF-a vas definitivno ne prikazuje kao velike strucnjake za ekonomiju, naprotiv. Umesto sto trubis o Marku bez ikakvih dokaza, radi nesto korisno.

Zoran

pre 18 godina

Dinkiću, Dinkiću, pa nije tu u pitanju Slobodan Janković koji samo izvršava naloge vašeg ministra pravde. Pa gospodine Dinkiću, meni je to jasno kao dan, da vlada u kojoj ste i Vi pravi trule kompromise sa SPSom i porodicom Milošević. Nije mi jasno da imate toliko hrabrosti da izađete u javnost posle svega sa ovakvom izjavom, a na sastanku Vlade mir i tišina, niko nikoga ništa ne pita i sve ide ovim tokom kojim je krenulo. Svi Vi koji ste u toj Vladi imate debelih mrlja u radu tako da nećete Vi jedni druge da napadate. Kada izgubite mandat tek onda će se pričati ko je šta rekao i uradio, ali tada će za građane Srbije biti kasno, verujte.

I.

pre 18 godina

Ne, ne! Ministar treba da preti svojom ostavkom! Da kaže: "Ako se ispostavi da je neko od naših koalicionih partnera vršio pritisak na tužilaštvo, G17 se povlači iz vlade, zato što ne želimo ništa da imamo sa takvim ljudima."

milica

pre 18 godina

I sta ce Dinkic i njegov G17 da urade? Pa vise je nego jasno da sa ovom vladom pucaju i oni i da nikad vise ti finansijski eksperti nece biti u vlasti. I tu se sad kao pita otkud povlacenje optuznice, otkud povratak Milosevica etc. Pa dobro jutro, ministre Dinkicu, vi ste ocito savresen clan vlade neobavestenog (a u stvari jako dobro upucenog u celu pricu)premijera Kostunice. I sta? Kostunica ce kazati da on nema pojma o cemu se radi, da DSS nema dil sa SPS i tu je kraj. A G17 ce nakon malko populizma da nastavi sa svojim finansijskim malverzacijama. Sramota.

Prala noge, pa pala u reci

pre 18 godina

U, kako je ovo oštra reakcija! Ako je reč o dilu, neće pristati na kompromise? Ministre, da se ne poseku na tako oštru reakciju? Mislim, tetanus i ostale opasnosti koje vrebaju. Drugim rečima, ako je to tako, izraziće javno svoje neslaganje sa takvim potezom, dok će iza očiju javnosti (kako volim ovaj izraz) da ih zamoli da ih ubuduće, kad planiraju da urade nešto slično, obaveste unapred kako bi pripremio svoje "oštro" saopštenje. Ovako je duboku šokiran posledicom, koja sama po sebi ne predstavlja ništa čudno, to se svuda u svetu dešava, da se povuče optužnica protiv nekoga. Šta je sa uzrokom, ministre? To da ne diramo, inače će da vas izbace iz vlade i da uzmu SPS? I još jedan detalj - po njemu, to je veća sramota za Srbiju od ubistva premijera, zar ne?

prolece99

pre 18 godina

Ovaj narod definitivno nema bolje buducnosti ali je tome sam kriv!!!Kakav je to narod koji 13 godina podrzava porodicu Milosevic na svom celu, koji ubije svog jednog dr. Djindjica i ima sada za premijera Kostunicu ?!

Zoran

pre 18 godina

Dinkiću, Dinkiću, pa nije tu u pitanju Slobodan Janković koji samo izvršava naloge vašeg ministra pravde. Pa gospodine Dinkiću, meni je to jasno kao dan, da vlada u kojoj ste i Vi pravi trule kompromise sa SPSom i porodicom Milošević. Nije mi jasno da imate toliko hrabrosti da izađete u javnost posle svega sa ovakvom izjavom, a na sastanku Vlade mir i tišina, niko nikoga ništa ne pita i sve ide ovim tokom kojim je krenulo. Svi Vi koji ste u toj Vladi imate debelih mrlja u radu tako da nećete Vi jedni druge da napadate. Kada izgubite mandat tek onda će se pričati ko je šta rekao i uradio, ali tada će za građane Srbije biti kasno, verujte.

I.

pre 18 godina

Ne, ne! Ministar treba da preti svojom ostavkom! Da kaže: "Ako se ispostavi da je neko od naših koalicionih partnera vršio pritisak na tužilaštvo, G17 se povlači iz vlade, zato što ne želimo ništa da imamo sa takvim ljudima."

Prala noge, pa pala u reci

pre 18 godina

U, kako je ovo oštra reakcija! Ako je reč o dilu, neće pristati na kompromise? Ministre, da se ne poseku na tako oštru reakciju? Mislim, tetanus i ostale opasnosti koje vrebaju. Drugim rečima, ako je to tako, izraziće javno svoje neslaganje sa takvim potezom, dok će iza očiju javnosti (kako volim ovaj izraz) da ih zamoli da ih ubuduće, kad planiraju da urade nešto slično, obaveste unapred kako bi pripremio svoje "oštro" saopštenje. Ovako je duboku šokiran posledicom, koja sama po sebi ne predstavlja ništa čudno, to se svuda u svetu dešava, da se povuče optužnica protiv nekoga. Šta je sa uzrokom, ministre? To da ne diramo, inače će da vas izbace iz vlade i da uzmu SPS? I još jedan detalj - po njemu, to je veća sramota za Srbiju od ubistva premijera, zar ne?

milica

pre 18 godina

I sta ce Dinkic i njegov G17 da urade? Pa vise je nego jasno da sa ovom vladom pucaju i oni i da nikad vise ti finansijski eksperti nece biti u vlasti. I tu se sad kao pita otkud povlacenje optuznice, otkud povratak Milosevica etc. Pa dobro jutro, ministre Dinkicu, vi ste ocito savresen clan vlade neobavestenog (a u stvari jako dobro upucenog u celu pricu)premijera Kostunice. I sta? Kostunica ce kazati da on nema pojma o cemu se radi, da DSS nema dil sa SPS i tu je kraj. A G17 ce nakon malko populizma da nastavi sa svojim finansijskim malverzacijama. Sramota.

prolece99

pre 18 godina

Ovaj narod definitivno nema bolje buducnosti ali je tome sam kriv!!!Kakav je to narod koji 13 godina podrzava porodicu Milosevic na svom celu, koji ubije svog jednog dr. Djindjica i ima sada za premijera Kostunicu ?!

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

I ja, kao gradjanin, mislim da Dinkicu i njegovoj 'ekspertskoj' partiji nema mesta u Srbiji. Jucerasnji izvestaj MMF-a vas definitivno ne prikazuje kao velike strucnjake za ekonomiju, naprotiv. Umesto sto trubis o Marku bez ikakvih dokaza, radi nesto korisno.

Dositej

pre 18 godina

Ovaj Dinkić se mnogo često šokira, ne znam kako može da radi u stanju šoka.
Trebao bi da ode u kliniku 'Ostrog' na skener. Kad je tamo može da pita Bojića kako je smislio odgovor na pitanje odakle mu onolike pare na švajcarskom računu.
Možda će Mlađa da mu razreže neki porez, ili nešto, takav mu je poso.
Mada, više verujem da će razrezati kaznu od bar 5000 evra nekom obućaru zato što nije uplatio paušal na vreme. (Ima izraz za te što se junače na očigledno slabijima i bespomoćnima, a kad naiđu na tvrdo onda se prave ortaci)
Verujem i da će stanje šoka ministra Dinkića proći, kao rukom odneto, kada mu specijalni skener iz Švice doznači dijagnozu sa više nula. Ima odma da se oporavi.

Sara

pre 18 godina

Konacno je neko od ministara u srpskoj Vladi i to bas onaj koji nema nimalo veze s pravosudjem, imao hrabrosti da kaze ono cega se svaki normalnan gradjanin stidi - na delu je povratak familije na mala vrata. Znam da ovaj narod ima pamcenje kokoske od pola sata, ali sam zapanjena spremnoscu da im se i oprosti i zaboravi i da Marko opet udje u Bambilend, Mira u kolumne, a Marija na TV. Tata je, na svu srecu, u Hagu. Bravo za Dinkica!

ostajem ovde

pre 18 godina

Posle ovoga sam ubedjen da se radi samo o mazanju ociju javnom mnenju a sve kako bi se izblegla rasprava o jadnom stanju u kome se nalazi ekonomija Srbije i inflaciji koja nam najozbiljnije preti. Zar ne bi trebalo Dinkic da se bavi drugim temama. Cak i ako G17 ima nesto da kaze, moze to da uradi neki drugi funkcioner, a gospodin ministar da se bavi svojim resorom. Nije mi jasno da li on ima i funkciju predsednika stranke, i portparola, i sekretara, i stucnjaka za pravosudje, i...

bbr

pre 18 godina

E pa ministre, ovo vam je u stvari odlicna prilika da uradite pravu stvar. nek se Marko vrati, ta optuznica je ionako bila sica u odnosu na sve ono cime nas je zaduzio. Znaci, nek se vrati Marko a onda vi stupate na scenu: pitajte ga odakle mu pare za madonu, bambilend i sve ostalo sto ima. pitajte ga da li placao porez svih tih godina. Pitajte ga sve sto vam padne na pamet, bolje se u to razumete od mene. narod ce biti mnogo zadovoljniji ako drzava osudi marka zbog pljacke, nego ako ga osude po privatnoj tuzbi (bivseg) otporasa.

Sladjana

pre 18 godina

Stvarno je bio u šoku kada mu je trebalo nekoliko dana da se oglasi. Ne verujem u njegovu šokiranost! Naravno, nije rekao da će G17 zbog toga da izađe iz Vlade jer nikada ne ispuni obećanje, a dovoljno je što laže nas pa zašto bi i sebe.

Kristijan

pre 18 godina

Molim vas! Ko zna ko je sve u to umesan. Dinkic ima pravo kada kaze "G17 plus neće pristati na takve, malo je reći trule, kompromise", jer ce on i stati iza toga sto je rekao! Marko (Milosevic) je sramota za ovu zemlju, a svi koji su nekada uzivali u blagodetima SPS-ovog rezima, sada se kriju iza drugih imena i pokusavaju svojim trulim potezima da ponovo stvore haos (u kojem se samo oni dobro snalaze) i sprece put Srbiji ka Evropi, ali znajte - Srbija je (vec) Evropa.

maja

pre 18 godina

Miloševićima nikako nije mesto u Srbiji, u pravu je Mlađan Dinkić kada kaže da se kao građanin stidi toga što se Marko vraća u Srbiju, i ja se stidim. Stidim se i našeg pravosuđa, strašno je to šta se radi u ovoj zemlji!

Subotica

pre 18 godina

Dinkić je potpuno u pravu. verujem ako se utvrdi da je bilo političkog dila DSS i SPS da će G17 PLUS odlučno da reaguje. G17 PLUS koji je motor ove Vlade i jedini koji radi u Vladi nemože da toleriše nemar i nerad a kamoli da podržava političke dogovore SPS sa DSS. Miloševićevo vreme je prošlo i nikada se ne ponovilo. Putno je u pravi Dinkić kada govori da Miloševići više ne treba da se vrate u Srbiju.

sasa S

pre 18 godina

eh Mladjane, moj kompozitoru, ovu pesmicu ti necemo priznati kao autorsku. PLAGIJAT BRATE. Ponavljate se. Da si iskren, vec prekjuce ste trebali da lupite sakom o sto i kazete:"DOSTA", ako je ovo istina u vezi porodice Milosevic, svi treba da podnesete ostavke...a tek VUK...ILIC, taj bajni kapitalac..ali vi znate da Vam nema spasa i da vas na vlasti drzi upravo "milosevic"...tuzno, jer ste se borili protiv Njega svim oruzjem. I, dosli na vlast, uzeli mu mesto i...GORI STE, LICEMERNIJI OD NJEGA!
Na njega smo navikli da jedno prica a drugo radi...razumeli smo njegovo "malo morgen"...a VI????
Joj dajte nam izbore, ajde stisnite petlju VOJO i raspisite ih...ili mozda mislite da se drzava raspada ako Vas ne bude....:):):)
Licno, ceo zivot sam bio za promene, sada bi, ako me neko pita ladno umesto Voje vratio Milosa. Vojo je problem, bio i bice, ne moze neobavesten covek, uvredljiv i sujetan da upravlja ovako slozenom zajedicom, kao sto je Srbija...

mare

pre 18 godina

Ne znam zašto svi imaju potrebu da osuđuju Dinkića. Čovek govori ono što se mnogi plaše da kažu. Naravno da Miloševićima nije mesto u Srbiji. Lako je sažaljevati jadnog oca i sina koji se dugo nisu videli, ali zar je moguće da imamo tako kratko pamćenje? Progresivno smanjivanje države, nebrojene nepotrebne smrti, hiljade mladih koji su otišli... Need I say more?
Pre neki dan sam se setila da sam kao mala, u osnovnoj školi, pretrčavala autoput kod Sava centra jer me je mrzelo da idem preko mosta. Glupo ponašanje, ali na sreću Markov tata se pobrinuo da u Srbiji ne bude ni kapi goriva, pa ni opasnosti da glupa deca stradaju na autoputu. Ne smemo biti robovi prošlosti, ali ne smemo ni da zaboravimo kako smo živeli.
A sada neko, ko je navodno bio veliki borac za demokratiju, ne može da se seti da li mu je Marko pretio testerom ili nije. Ajde malo zdrave pameti, upaljena motorna testera se ne zaboravlja, a još manje ako ti njom preti sin predsednika države. Mada, kada ti Karić plati antistres program na Baliju, možda i nije tako teško zaboraviti. ne mogu da verujem kakvi su to ljudi. I ja sam šokirana.

Dejan

pre 18 godina

Ha, ha! Sokiran ali ce ipak ostati u Vladi i uzivace u podrsci socijalista. Mnogo mi se gadi ovaj G17. Tu je DSS posteniji - oni veruju u to sto rade a ovi iz G17 se ponasaju tako licemerno da nije ni cudo sto imaju ispod 1 odsto. Ljudi ne vole licemerje i to uvek kazne...

pink_tuna

pre 18 godina

Ma jao ...
Vjerovatno se netom vratio sa Rodosa pa se uzbudio. Pa gosin Dinkicu, citavo povampirenje crveno-crne koalicije je omogucio Vas koalicioni partner Slobodan-Belog-Lica-Ime-Mu-Je-Kostunica.

Srecom pa je sve samo predstava ...

anti-Marko

pre 18 godina

Konacno neka korist i od ovog G17+. Jos kad bi zaista i uradili to cime prete mogli bi, makar delimicno da zaustave sunovrat Srbije.

sheky_b

pre 18 godina

Posle koliko dana od povlacenja optuznice se neko iz Vlade oglasio? A josh vaznije pitanje je KO se oglasio?
Dinkic, u svom maniru nepopustljivosti... eto ko se oglaso, svi ostali su se zavukli u mishju rupu...

Posmatrac

pre 18 godina

Ovo sto prica Dinkic je super. Bas lepo, i ja sve isto mislim. Samo umesto sto galami u medijima, treba jedna druga "mala" akcija: neka postave ultimatum vladi - ili ponistavanje ove odluke, ili izlazak G17 iz vlade i prestanak podrske u parlamentu. Bez toga - sve sto prica Dinkic je prazna prica, i samo pokazuje da su i oni u "dilu". Kakva promena tuzioca, kakvi bakraci - zna se odakle je dosla odluka.

Ljut

pre 18 godina

Ti se sokole moj stalno nesto sokiras. Vi veliki eksperti iz G17+ stalno nesto kao pretite. Te ako se desi ovo mi cemo iz vlade, te ako se desi ono mi cemo... Zar moze nesto crnje da se desi od ovoga sto se desava: Kostunica jos nije saznao da je predsednik vlade, SPS ne zna da je Slobodan Milosevic u Hagu, ali podrzava vladu, Vuk i SPS zajedno, Eksperti sa kalasnjikovima u ruci preuzimaju (ne)narodnu banku, Eksperti definisu platni promet sa Crnom gorom i Kosovom kao totalni diletanti, Velja Ilic ministar za kapitalne investicije itd.

DL

pre 18 godina

Njemu bi bolje bilo da vodi brigu o inflaciji i MMF-u da se mi svi ne bi kolektivno sokirali. Mada, ovo jeste sjajna prilika da se pazja skrene sa sustinskih stvari i vrati na patolosku opsesiju porodicom Milosevic.

Branko

pre 18 godina

Steta sto nije sokiran najvecom inflacijom u Evropi. Ili pretnjom MMF-a. Ili obema stvarima zajedno. A dovoljno bi bilo i samo jednom.

Zoran SD

pre 18 godina

Ma nije moguce! I kada se sastanu sa Kostunicom on ce reci: "Nismo mi ,majke mi" i onda ce "eksperti" da poveruju "legalisti" i da nastave da zive srecno i dugovecno!!!!!!!

brankoni

pre 18 godina

Za mene je ovde jedino skandal i nemoralno to sto jedan covek "ladno" promeni iskaz na sudu, a da pri tome ne trepne a kamoli odgovori zasto je to uradio. Dakle ovde je moralna nakaza taj covek a ne sud. Covek koji ima cast, vaspitanje i minimun doslednosti ne radi takve stvari. Dokle god ima takvih koji su spremni da za izvesnu nadoknadu, pljunu na sebe, porodicu, drzavu i prijatelje, da za sicu prodaju i rodjenu majku, o drzavi da ne govorimo nema nam napred. Zato budimo sokirani sto smo u nekom trenutku i na nekom mestu poverovali takvim dvolicnjacima.

Dirty

pre 18 godina

Sad vreme je da "cestiti srpski domacini" Zvezdanu i Legiji kapitalno oproste nestasluke, da Dinkic bude iznenadjen, Kostunica neobavesten a ministar stojkovic ljut na pravosudje! Ludilo!!

Taxi Driver

pre 18 godina

Ovo je kraj. Čak ni Slobodan nije smeo ovako otvoreno da izjavi da se mešao u pravosuđe. Žao mi je što su moji a ne ministri nekog mog neprijatelja.

Ivan

pre 18 godina

SRBIJO NESTANI! To sam smislio kao predizborni slogan. I da onda stvarno nestanemo na dan izbora. To bi bilo nevidjeno gotivno. Mislim, za sve.

dr Milan M. Cirkovic

pre 18 godina

Restauracija nacional-socijalizma u Srbiji ide punom parom, a srpski vozovi i putevi sve sporije i sporije... U nemackom fashizmu su bar svi vozovi isli na vreme, dok u srpskoj verziji cak ni toga nema -- umesto toga imamo univerzalnog ministra, magistra sposobnijeg od Henrija Forda, talentovanijeg od Leonarda, verovatno i boljeg fudbalera od Shevchenka, koji se, evo, sad okrenuo i moralnim pitanjima, odnosima oca i sina, etici i filozofiji... Sramota i skandal - V. Ilic bi morao zbog pritiska na strane u sudskom sporu da ide smesta u zatvor, a "Madonu" i sve ostalo je trebalo da ministar Dinkic odavno KONFISKUJE, jer je sve to krvavo i zlocinacki steceno, kao sto je krvavo i zlocinacki SVE sto se u Srbiji desavalo od osme sednice do 5.X 2000. godine.

glas razuma

pre 18 godina

Da li moze bilo sta "pametno" da prodje , a da u toj corbi nije mirodjija gosn "kapitalac" licno!
Bruka i sramota od drzave Srbije

Drda

pre 18 godina

Velja Ilic bi trebao na sud..on je nepristojan, nemoralan i bahat...ko je on da sudi dal Marko treba da vidi svoga oca..neka sud odluci dal je Marko nevin i dal treba u zatvor... a onom otporasu treba da bude sudjeno zbog zamajavanja suda i naroda... i ovo je stvarno skandal...
Velja Ilic javno priznaje da utice na sudski proces???... ne verujem nista ovom nasem sistemu..

Nightmarish

pre 18 godina

Moze Dinkic da prica sta hoce ali je cinjenica da vlada opstaje upravo zbog podrske SPS-a i da Dinkic nema uopste nameru da istupi iz vlade. Tako da ne verujem da je bas toliko sokiran.

B78

pre 18 godina

Uopste me interesuju izjave ljudi koji su me vec odavno razocarali ( mada od Ilica i nisam puno ni ocekivao). Jednostavno, oni su samo jos jednom pokazali u kom pravcu vode ovu drzavu i koliko licemerja ima u nasoj politici. Ono sto mene interesuje jeste stav DS-a povodom povratka Miloseviceve epohe, jer zaista mislim da je ovo uzasna sramota i da je krajnje vreme da ova stranka nesto ucini vise od puke retoricke osude ( nesto poput G17 ). U suprotnom ce se i oni pridruziti ovom udruzenju nesposobno, licemernih, malih ljudi koji nam vode zemlju iako nisu, pravno gledano, nisu u vlasti. Od nje to ocekujem, jer su sve promene do sada i inicirane od ove stranke. Licno, nisam za radikalnu varijantu DS-a Bebe Popovica i protiv sam svakog usitnjavanja demokratskog bloka ali jednostavno ovim potezom DSS i drugari su citavu politicku scenu svrstali na one koji su za njih i ostale a ako LDF spada u ostale rado cu im pomoci.

miroslav

pre 18 godina

Ko je taj Velimir Ilic da moze da vedri i oblaci Srbijom? Ljudi kao sto su Milosevici uvili su u crno buducnost i mladost Srbije. Ko je Kostunica, da za rad buducnosti Srbije, da zbog opstanka na vlast sklapa "pakt sa djavolima"?

ZK

pre 18 godina

Ma pre nechu biti ccovek nego oprostiti milossevichima i dosta visse o moralu, prasstanju ... prljavi ste i vratrite se u svoje kabinete i planine.
Hoche li i Kosstunica biti na sveccanom otvaranju diskoteke Madona?
Najgori ste...

Prala noge, pa pala u reci

pre 18 godina

Osnovni princip izvođenja mađioničarskih trikova je skretanje pažnje i mazanje očiju. Hajde da pogađamo, šta se dešava u pozadini? Vesti koje bi svuda u svetu bile udarne pojedinačno, pokrenule velike afere sa zatvorskim posledicama, kod nas se sada ređaju jedne uz drugu. Totalno sam razumevao taktiku "plasiraj udarnu vest da pokrijemo ovo bitnije što muvamo" i uspevao sam skoro uvek da skapiram šta se to muva. Ali sada, jedna do druge, vesti o Mami, Sinu, Bojićevoj klinici, Ćosiću Junioru, Velji Posredniku, prošireni Kumanovski sporazum o kapitulaciji, MMF koji odlazi od nas... šta se time maskira? Verovatno se nešto krupno prodaje ispod žita (Mobtel, čim čika Velja posreduje u "maskirnoj vesti", NIS... dopunite sami).

Tomislav

pre 18 godina

Kompromisi s istim onima koji za kompromise nisu znali vise od 10 godina. Sledece sto se "njima" moze oprostiti je Ivan Stambolic, 10 godina izolacije, hiljade ko zna zasto stradalih u ratovima... Ko zna mozda im i penzija za sve to sleduje.

bivsi vojvodjanin

pre 18 godina

... Shvatite vec jednom, zivite u drzavi u kojoj je bivsi Milosevicev rezim osvojio dvotrecinsku vecinu na izborima (SRS+DSS+SPS=Miloseviceve pristalice). Oni su pobednici I oni zele da vide svog heroja na slobodi. Oni nemaju nista protiv da se I jos 100 Srebrenica pocini u njihovo ime jer njima su Milosevicevi zlocini “zadnja rupa na svirali”.

Miroslav

pre 18 godina

Ma, divno nam je... Jos kad bi Kostunica i Dacic mogli da vrate i oca porodice... Nego, dragi moji sugradjani pocnite da stekujete tolet papir - mnogo ste pametno glasali na proslim izborima.

djemba djemba

pre 18 godina

Jugoslovenska levica saopštava da nestrpljivo očekuje povratak u zemlju predsednice JUL-a Mire Marković kako bi počeo povratak te stranke na političku scenu i stvaranje pozicija za liderstvo na Balkanu

Joj braco Amerikanci, ako do ovog dodje budite ljubazni, uradite nesto ... tek malo da ispraznite arsenal

mile

pre 18 godina

Pa ljudi sta je ovo, jeli ova zemlja prcija Velej Ilica ili sta??? Pa jeli taj covek uopste normalan, koliko ima oceva koji nisu videli sinove jer ih VJ proganja pa nije Velja Ilic krenuo da resi taj problem! Ja se stvarno ne bih iznenadio kada bi se otkrilo da ta cela Vlada svako vece sedi kod nekoga od njih na gajbi i radi se!! Ovo je nesto najneverovatnije sto sam ikada cuo... I to on bez blama kaze..

sa daljine

pre 18 godina

Vi o Dinkicu i njegovom reagovanju. Nije Dinkic dao preporuku da se optuznica povuce.
Uostalom, kako moze Ilic da daje takve proporuke? On nije sud, on je samo ministar koji sutra moze glatko izleti iz svoje fotelje.
Izgleda da ponovo treba da prorade "serpe i lonci" i skine mafija sa vlasti.
Koja banana drzava!!! Gora i od najnerazvijene africke!

Mia

pre 18 godina

Dinkic se oglasi svaki put kad se uplasi za svoj rejting i prospe neku demagogiju, ali to je nebitno u situaciji kada drugi ministar, "kapitalac" prizna da je prakticno sugerisao dicnom otporasu i moralisti (a nekada su Otporasi polagali apsolutna prava na moral)da zaboravi svoj prethodni iskaz. Opet se pokazalo da sve ovo nema veze sa Kostunicom, trulim kompromisima, i sl. vec samo i jedino sa interesom pojedinaca, koji se izrazava u evricima, funkcijama i sl. Stvarno sramota! Nadam se da vise nikome nece predstavljati jezicak na vladi SPS, SPO, Veljina partija kojoj ne znam ni ime, i ostale male stranke, a velike stetocine. Na zalost, izgleda da svaka vlada ima svoj JUL. Prethodnoj je to bi GSS, a onih pre ne bih ni da se secam.

Mirjana

pre 18 godina

Uvek se strasno potresem kada procitam neku ovakvu vest, iako vise ne zivim u Srbiji, i sve me to tako strasno nervira i prati svuda kuda idem..Srbija je beznadezni slucaj sa takvima kao sto je Velja Ilic. A opet, hiljade onih koji su izgubili svoju decu na raznim ex-Yu ratistima, da li je njima trebalo omoguciti da vide svoju decu medju zivima?

Severnjak

pre 18 godina

Da oprostimo? Da ispostujemo zelju da se sin vidi sa ocem? Boze, kako dirljivo... Da im oprostim sto su mi unistili 15 godina mladosti?! Da im oproste svi koji se nikad vise nece videti sa nekim clanovima porodice, bas "zahvaljujuci" porodici M! ??? Vi ste se, gospodini ministre, oprostili od zdravog razuma, kako vidim... E, teska li si, zemljo Srbijo...

Bojan

pre 18 godina

Pa dali je ustavom u ovoj zemlji zakonodavna vlast odvojena od izvrsne ? Da li se ministar Ilic bavi kapitalnim investicijama ili se bavi svim ostalim stvarima koje mu padnu na pamet ? "Druze" Ilicu nije sudstvo vasariste a sudije "pevaljke" ispod satora! ili jesu ?

zbunjeni...

pre 18 godina

Brate, pa sta je bre ovo?? Ajde neka neko pozove na neku protesnu setnju ovih dana, malo mi je dosadno a i imam neko iskustvo od ranije... Cisto statistike radi, da vidimo odziv :)))

Urbaniak

pre 18 godina

Sta se zgrazavate? Dok je bio ziv dr. Djindjica malo ko da nije popljuvao. Da kojim slucajem nije isporucio Milosevica seniora, sada bi ga imali za predsednika ili najmanje premijera. Trazili ste gledajte!
Ja cu ovako malo izdaleka, jer za mene u Srbiji nije bilo i nema mesta ni za vreme ni posle Milosevica i njegove kamarile.

Donika

pre 18 godina

Ovo je sokantno.
Sramota je za srpski narod da imaju takvog ministra kao Velju. Kako je ljudksi oprastati Marku Milosevicu, a nije ljudski jos se i raspravlja o tome u skupstini da se oprasta nevinim zrtavama Srebrenice...nije ljudski oprastati za genocid... ovo je STRASNO.

London Thinking

pre 18 godina

Znaci na istoku nista novo: svi kao sokirani, zabrinuti, postidjeni, uznemireni, razocarani... a niko nista spreman da uradi - pa makar i ponude ostavke u znaku neslaganja sa politikom vlade kojoj pripadaju. Nije Dinkic nista vise kriv od svih ostalih koji su se sramno ucutali (uljucujuci premijera i predsednika), samo predstavlja laksu metu za ocenu javnosti. Lako je zamisliti sa kakvim osmehom na licu klan Milosevica cita ove vesti i reakcije politicara, odnosno nedostatak istih... a zasto i ne bi?

Djuk

pre 18 godina

Auuuu, ministre Veljo, svaka ti cast! To se zove iskrenost i otvoren nastup. Znali smo da si brizan i dusevan covek, plemenit (koji tu i tamo psuje po malo i preti da ce baciti novinare kroz prozor), da u tvome neznom srcu ima mesta za sve, ali sada si prevazisao sebe! Ja, za razliku od tebe, nisam tako "dobar" covek, tako sirokog srca, pa ne mogu i nikada im necu oprostiti sto su ojadili zemlju, opljackali sopstveni narod a sebi napravili imperije, sto su topovima orali kako su hteli, sto su u crno na hiljade ljudi, napravili armije sirocadi dok su njihova deca vozila auto-trke i isla na krstarenja... Sto su bili gospodari zivota i smrti, sto su nas premlacivali, ubijali, sto su do kolena ogrezli u krv! Ti oprastaj, slobodno, deli Skode (mada Marko vise voli BMW!), idi sa njima i na letovanja i zimovanja, jer samo se isti prepoznaju i razumeju!!! Tugo od zemlje, kakvi te "vode".

ANI 4 PISTOLJA

pre 18 godina

Zar zaista mislite da to G17+ kao stranka u vlasti nije znala. Ako je i tako, onda prst na celo i pitanje da li se oni bave samo sobom, tj vertikalnim postavljanjem svojih ljudi, prisvajajuci odredjene grane drustva za svoje licno i nesto malo i stranacko bogacenje.

Zigoni

pre 18 godina

Gospodine Dinkicu, verujem da ste rekli ono sto vecina gradjana misli, ali reci da Milosevicima nije mesto u Srbiji je neukusno sa stanovista celokupne nase istorije gde su bivsi vladari bivali proterivani is rodjene zemlje da bi tamo negde u izbeglistvu i okoncavali. To je lose. Pustite ih neka zive u Srbiji jer to je i njihova zemlja, a oni mogu, ako su pod humanom kontrolom, da gaje cvece i okopavaju bastu. Ako su skrivili, optuzite ih, ako nisu, dozvolite im da se bave necim legalnim. Stanite bre Srbi da bacate svoje djubre ispod tamo nekih ruskih ili francuskih tepiha i suocite se s problemom i resite ga ljudski. Covek bez moci je covek gradjanin koji je bezopasan za ostale.

miloš g.

pre 18 godina

Bravo! Ovakvi kakvi smo(mislim na gradjane)zaslužujemo i gore. Koja je granica našeg trpljenja? Je l' čekamo da nas neko oslobodi nas samih?Bravo za Koštunicu jer ne okleva da pokaže svoje pravo lice, što je kudi kamo bolje od demokrata kojima je jedino pokriće za političko delovanje: glasajte za mene jer u suprotnom doći će radikali. E pa došli su i radikali i DS i SPS, doći će i MarkoSin...i tako...

Jagoda

pre 18 godina

Dinkicu, Dinkicu , kako vas vise nije sramota , vas i Labusa , da ovakve farse pravite . Bas da vidim kako ce ova vasa "intervencija", "sok" i "cudjenje" da se zavrse . Gadi mi se G-17 , muka mi vise od njihovih folirancija. Toliko su se izgubili da nemaju mere vise u pocenjivanju inteligencije gradjana . Bljak!

anti-čačak

pre 18 godina

Zamolio ga?
Poznato je kako izgleda kad Velja nekog moli...
Na sud sa tim Milovanovićem! Ako je lažno svedočio treba da odgovara. Ako je popustio pritiscima takođe treba da odgovara!

zoran

pre 18 godina

Ovo je super. Pa stranke vlade zajedno sa SRS na sledecim izborima koji slede uskoro nece imati vise od 30%. Molim moje sugradjane da izadjemo na izbore. Pa to je sustina izbora glasanje. Mi smo krivi sto SRS sa 15% podrske je ima 40% u parlamentu. Ovo je super sto se napokon sve otkrilo, ko radi za Milosevica i ko njegovim parama pravi banke po Srbiji, upravlja Mobtelom ovo je super.

Bane-Svajcarska

pre 18 godina

S R A M O T A; nemam drugog komentara, u pocetku sam podrzavo Kostunicu, ali sada vidim da je bolje za Srbiju da sto pre ode sa vlasti.

amstel

pre 18 godina

Zgadjen sam, ali me Ilic nije iznenadio.
Bogobojazljivi ministar predlaze gradjanima Srbije da okrenu drugi obraz, a odavno se udruzio sa onima koji su nam godinama lupali samare. Mislio sam da su potezi bivse ministarke prosvete bili najvece izivljavanje nad gradjanima, ali sam se prevario.
Nadam se da ce G17 i SPO uraditi nesto, a posle toga pokazimo na izborima sta mislimo o Marku i Velji!

Gnev

pre 18 godina

Kako bi bilo da pokazemo dobrotu i oprostimo svim kriminalcima po zatvorima. Ubicama Stambolica i Djindjica takodjer. Tek da dokazemo da smo iskreno odani oprastanju i da nema discriminacije u tretiranju kriminalaca. jedino tako mozemo u Evropu.

Vesna

pre 18 godina

Marko je oslobodjen ove optuznice. Ali kako Marko zeli da zivi, kako je i na cemu zaradjivao? Sada mu sve to treba ponovo obezbediti.Treba ga u buduce oslobadjati od svih krivica za sverc, saobracajnih prekrsaja i sl.Nema dokaza? Pa zar nisu zivi dokaz sludjeni narod i propala drzava?Kostunica mora da zna da sa takvima nema fer-pleja. Zar mu Djindjicevo ubistvo nije dovoljno?
DA LI NEKO MOZE DA STANE NA PUT OVOM TOTALNOM LUDILU ??!

Ivan M

pre 18 godina

Dakle ja sam u nekom zatvoru, mene muce 3-4 strazara, i zatim dodje kapetan koji me ne tuce, ali zato krene da me ispituje nakon sto su me oni izbatinali. I naravno, kapetan je nevin a oni krivi. A niko ne zna niti hoce da zna po cijem je nalogu to uradjeno. Uostalom, posto sada znam da je covek clan Veljine stranke, a on je clan pokreta "oprostiti je ljudski", sve mi je jasno...

zorana

pre 18 godina

Treba biti objektivan...ako vlast posle 5. okbora 2000-te do danas nije bila u stanju da Marka Milossevicha optuzzi nizassta visse nego samo za "pretnju testerom", a mama Miru za tamo neko protivzkonito davanje stana nekoj dadilji... onda oni stvarno ne zasluzzuju poternicu jer je to uvreda za one prave krimose...drugo je pitanje kako to da postoktobarska vlast nije uspela da Marka i Miru optuzzi za nessto visse, ssto bi stvarno zasluzzivalo poternice.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Ne verujem da su poslanici SPS trazili ovaj ustupak, oni su okrenuli ledja i TATI, a zasto bi brinuli za sincica? Oslobadjanje je izdejsvovano "nicim izazvano", slusajuci samo "glas srca". Kostunica i Velja vise brinu o Slobinoj familiji nego poslanici SPS (kojima je super ovako, bez Slobe!)

el angel exterminador

pre 18 godina

U Slobino vreme bar je bilo setnji. Ljudi hajmo na ulice. Hajde cik da nas i ovi nazovu saciciom! Kao da ne znate da se u Srbiji samo silom popravljaju!

vlada

pre 18 godina

Jao jadni tatica Milosevic i njegov siroti i neduzni sincic Marko. Dodje mi odma da se rasplacem. Pa sta ovo znaci? Da su Srbi narod koji preko noci zaboravlja ko ih je godinama maltretirao i upropastio i rasturio po celom svetu. Umesto da rade kako da dovedu zemlju u normalno stanje i dovedu pobegle cestite ljude iz sveta nazad kuci da se okupe oko svoje porodice oni spajaju jednu od najzlokobnijih porodica u istoriji srpstva. Oprostiti se moze ali se mora i KAZNITI da se zna za ubuduce! A ne da se Marko vrati i nastavi po starom. Ovo je stvarno sprdnja i ismejavanje svih nas jos iole normalih.

Duci

pre 18 godina

Ljudi, kako Vam nije jasno da je sve ovo sjajno sracunata strategija nase Vlade kako bi se mali Marko mirno vratio u zemlju, a onda mu oni napakovali na pleca i ono sto nije uradio. Ipak je ona testerica mala stvar. A Mladja ce biti u prvim borbenim redovima u isterivanju pravde koju ovaj napaceni narod ceka skoro 5 godina. Kad sreze porez Marku na Bambilend, pa... Ma, videcete ako vec niste kako je mudra i pravicna ova drzava!

Paja

pre 18 godina

Zasto se sve ovo nama dogadja??? Zaista, kada ce doci dan kada cu moci da procitam neke lepe vesti iz Srbije, nesto sto ce me ohrabriti u mom planu za povratak kuci posle vise od deset godina provedenih u inostranstvu... Ali, to je jos uvek samo san i daleko od jave dok ovakvi kao sto je ovaj magistar svinjarstva Velja ili cega vec nam vode zemlju i mesaju se u sve pa i u sudstvo... a ovaj Dinkic, kalibar nikad nije ni bio, konacno je i njegovo pocelo da odzvonjava...

zee

pre 18 godina

I sad kao niko ovo nije ocekivao od ove vlade??? Cekajte ovo je tek pocetak. Pa neko da je hteo da izmisli ovako smesnu zemlju i ljude u njoj ne bi mogao. Hvala Bogu pa idem preko jos malo.

kentaur

pre 18 godina

Ovo je vrhunski smisljen scenario, svaka cast!!!
Pocetna scena, uvod
1) Sloba je sklonjen u Hag, da ne bi bio lincovan od strane naroda
2) Marko bezi u Rusiju, nastavlja svoje poslove ovde, Bambilend se vodi na ime njegove supruge
3)Mira se sklanja u Rusiju, ili gde god vec.
4) Srbija se ostavlja ratnim zlocincima, mafiji, korumpiranim politicarima i izmrcvarenom narodu. Mafija se obracunava sa svima koji su protivnici rezima SM, koji ima perfektan alibi za sve sto se desava ovde.
Glavni cin
1) Ubijen Zoran Djindjic
2) Sablja se pretvara u perorez
3) Ustolicuje se novi vladar, pod patronatom bivseg
4) Recidivi starog sistema se potpuno neprimetno infiltriraju u sistem
5) RTS radi ono sto najbolje ume, ispira mozak i priprema teren.
6) Raspiruje se nacionalizam, Crkva konacno nalazi svoju ulogu posle SM. Ceka se memorandum SANU za nova vremena
7) Hleba i igara- Guca postaje srpski brend, MC Velja zaduzen za zabavu i razonodu mladih ljudi majstorski zna da servira pravi sadrzaj kako bi se mladi proveli.
8)Procenat ljudi sa nesvrsenom osnovnom skolom skace na 70%, s daljom tendencijom rasta.
Epilog
1) Srbija ociscena od svih koji predstavljaju iole ozbiljniju pretnju tekovinama SM.
2) Svi progonjeni se basnoslovno bogate na tuzbama protiv drzave zbog pretrpljenog bola.
3) Narod ima privid promena, smisljaju se kojekakve afere da se skrene paznja sa velikih stvari. Utucen, nesposoban da reaguje, vise ne predstavlja nikakav problem.
4) Svi koji mogu napustaju zemlju
5) SM se vraca, sve je isto kao pre
Vrhunac paranoje, ali mislite o tome. Mi smo svi samo mali pioni u vesto odigranoj partiji. Sloboda je samo privd

Maja

pre 18 godina

Boze, kako smo mi postali tolerantni i brizljivi ljudi sa Veljom na celu. Oprastamo kriminalcima, ubicama, mafijasima itd... Pa onda hajde sve zatvorenike da pustimo na slobodu i da im oprostimo zajedno sa Legijom na celu i Zvekijem. Bas super, ovako cemo u Evropu, barem tako Velja misli. Da nije on jos uvek pod utiskom Guce i golih pevacica i uvijacica??? Bice da je tako. A i ovaj Dinkic mi se zgadio - pise pesme, komponuje umesto da se zaista bavi onih cime bi trebalo kao na primer rastucom inflacijom u zemlji, on se iznenadjuje i sokira. Strasno!!!

Gasa

pre 18 godina

Zer nije krsenje zakona i koriscenje laznog pasosa, odnosno na ime Jovanovic sa kojim je todicni pobegao iz zemlje. Koliko je meni poznato to je u drugim zemljama kaznjivo, ali opet ovo nije bas obicna zemlja.

Milica Andrejevic

pre 18 godina

G Dinkicu, da li zaista da vam poverujemo da je tuzilac Jankovic jeo lubenicu i iznenada mu palo na pamet da je mali Marko nepravedno optuzen? Morali bi malo vise da cenite svoj narod - pa vi ste bar verzirani u iznalazenju afera, secate se Bodrum, Kole secer, Ceda ili ste brzo zaboravili kada ste dosli na vlast pod uslovima SPSa... Tada ste trazili nove izbore i pad vlade sada trazite glavu Jankovica a mali ce ipak da bude oslobodjen i da slavi rodjendan sa svojim taticom.
SETITE SE jos jednom coveku je bio rodjendan 1 avgusta on nije mogao da ga slavi a njegova deca su slavila tako sto su odnela cvece na njegov grob SETITE SE i stidite se!
Ne nisam hriscanin kao vas kolega Velja i ne prastam vam a nadam se i ovaj narod vam nece oprostiti!

Lala

pre 18 godina

Milosevicevi su upropastili moju drzavu, perspektive, standard i ako smo kod hriscanskih izjava po meni ko se takvima ne osveti taj se ne posveti. Ja im sigurno necu oprastati.

Smesi se. Sutra ce biti gore.

pre 18 godina

Ja sam vec preduzeo neke korake da osiguram kvalitetan zivot u vremenima koja predstoje. Usteko sam znacajne kolicine secera, ulja, goriva i guz-papira. Ko oce da prezivi ovu deceniju nek se povede mojim primerom.

Dusko

pre 18 godina

Ovo je sve budalastina, znam celu situaciju i sta je sustina, Marko nije kriv, ali nemojte misliti da sam glasac SPS i tako te budalastine. Ocigledno je ko je i sta je Milovanovic, ko ima mozga jasno mu je. Takozvani demokrate izjavljuju da "Milosevicima nema mesta u Srbiji" !!! A sta bi bilo, hipoteticki, kad bi svi Milosevici i Mira Markovic bili osudjeni za one budalastine za sta su tuzeni i odlezali kaznu ? Da li bi posle odsluzene tzv kazne mogli da ZIVE i OSTVARUJU SVOJE USTAVOM ZAGARANTOVANO PRAVO DA ZIVE I BIRAJU GDE I KAKO DA ZIVE !!!??? Ovi nisu normalni, strah me ovih demokrata posle ovakvih izjava, podvlacim nisam postovalac lika i dela S. Milosevica, cak sam se i plasio njega i njegovih, ali sad se vise plasim ovih pseudodemokrata ali ustvari kriptorevolucionara.

Darko

pre 18 godina

Ma sve njih treba motkom oterati sa vlasti. A za one koji kažu da im ništa veće osim pronevera nisu našli, informacija da je i čuveni Al Kapone uhapšen i osuđen zbog utaje poreza, iako su svi znali da je on bio glavni za sva ubistva mafijaša. Treba početi od onog za šta postoji dokaz pa posle dokazivati i ostale tvrdnje. A ova vlada može da ide u vr.... ma..r!

Jelena

pre 18 godina

Čisto da razjasnimo - Markovi drugovi su tukli Milovanovića, onda je ušao Marko (sa testerom ili bez nje?) i zaštitio ga. Onda je Milovanović uplašen do 2000. sedeo u kući, a onda je u martu 2001, još uvek u šoku, izjavio policiji da mu je Marko pretio testerom. Pa da, sve se slaže. Možda je Marko u stvari hteo da razjarene ortake zaplaši testerom, pa se Milovanče zbunio. Ili je Možda Marko pretpostavio da je ovaj uplašen, pa mu da bi ga smirio i oraspoložio poklonio specijalno super veliko izdanje Milka čokolade u obliku motorne testere. Mislim ljudi, sve je moguće, i vi ste baš ludi što sumnjate.

eskim

pre 18 godina

Za tri meseca i Legija bezi iz zatvora, siguran sam u takav rasplet. Sto si veca BITANGA, veci si u ocima ovog glupog naroda kome ja pripadam, ali samo mestom rodjenja i ne svojom voljom.
Odrekao sam se svega sto podseca na GRAND SRBIJU i stidim se svog nacionalnog predznaka. Ja se stidim jer oni koji bi trebali nemaju obraza.

Adam

pre 18 godina

Vest me je zatekla u trenutku kad prevodim dokumenta i selim se i Srbije i dosla je ko porucena. Ako sam i jednog trenutka bio na granici da svoju odluku preispitam...ponovo sam na njoj. Najzalosnije i nije sam Dinkic, Milosevic...oni su ljudi koji su proizasli jedni iz drugih. G17 iz Milosevicevog rezima a ukidanje poternice iz vlade ciji je G17 jasan element...Tragedija je rekacija coveka iz DS-a ( Nenada Konstatinovica)... ovo sramotno ime je unistilo nekadasnji pokret Otpor i njemu je posvecen stih "da su mi pajtasi stari ordinarni sibicar, sve spiskali, sve popasli a ispali nedorasli..." On je cinjenica koju danas (opet) treba da sledi onaj zdravi deo Srbije...to je tragedija. Inke su nestale jel im je nebesko predskazanje proreklo nestanak, tako se vojska od 40.000 ratnika nije oduprla napadu 170 spanskih vojnika. Prosto su Spance doziveli ne kao relnost vec kao "prst sudbine"... Nestanak ovog naroda temelji se na njihovom praznoverju i gluposti. Zalosno je sto ce Srbija ponovo morati da veruje takvom coveku... i u tom praznoverju (verovanje u njega je praznoverje) ce nestati.

Stamatovic Svetlana

pre 18 godina

Dikicu, koga foliras? Prepao si se jer ne mozete ispuniti zahteve MMF pa bi da napustis brod pre nego sto potone. Tako rade pacovi. Ne, ne, mesto ti je na brodu zajedno sa ostatkom posade, nema bezanja. Inace, bas tebe briga sto je ukinuta Interpolova poternica za onim, imas ti preca posla od brige o srpskom narodu. Ko te ne zna skupo bi te platio, ali ko te zna ni dinar ne bi dao za tvoje "ekspertske" usluge.

sasa jokic

pre 18 godina

Ministra vajnog Ilica bi upitao jednu stvar: S obzirom na to da se pozivate na hriscanstvo, da li ste se kao aktuelni ministar (na moju veliku zalost) zapitali i o zakonskoj obavezi Milovanovica da prica istinu pred pravosudnim organima?! Milovanovic moze licno, i to je njegovo pravo da oprosti Milosevicu mladjem, ali Marko mora da odgovara pred zakonom za primenu sile i pretnju motornom testerom! A pored zakona ministar bi trebao da zna, s obzirom na to da se poziva na vidjenje oca sa sinom, da je taj isti Milosevic svojom zlocinackom i po srpski narod pogubnom politikom, onemogucio stotinama sinova da svoje oceve, uzalud izginule u izgubljenim ratovima, vise nikada ne vide!
Sto se tice Kostunice, nije tu nikakakva podrska socijalista manjinskoj vladi u pitanju, nego je On uvek bio i ostao Slobin igrac! Pa pogledajte ko su ljudi koji ga okruzuju, od kada je dosao na Djindjicevo mesto, jedino sto radi je restauracija milosevicevog rezima!

Britanac

pre 18 godina

Posebno me dirnula Veljina izjava. Bravo Veljo!
Ozvanicio si sezonu oprastanja. Sad polako treba da oprostimo svima: Legiji i njegovim satelitima, citavoj kamarili koja nas je ponizavali I tlacila tolike godine, a mozemo I ratne zlocince u to da ukljucimo jer je ljudski da I oni vide svoje porodice I da mogu slobodno da se krecu. Sada samo cekam da se pojavi pismo ili izjava u kojoj pokojni Zoran Djindjic tvrdi da ga zapravo I nisu ubili nego se spotakao I pao na metak (zato sto je imao slomljenu nogu) pa je stoga krajnje nepravedno da nevini ljudi odgovaraju. Ima tu I jedan drugi aspekt. Marko ce nam doneti znacajne investicije (sto gos’n Velju verovatno posebno interesuje) od svog teskim radom stecenog novca koji je od sugradjana zapravo spasao od trosenja tokom protekle decenije. Vredi mu oprostiti I sa tog stanovista. Ipak nije to los momak, mozda ga je samo uhvatilo lose drustvo u jednom trenutku, ali to je bilo davno pa zato sada I nije vise vazno. Bravo Veljo, dao si veoma znacajan doprinos opstoj povracki I glibu u koje nase drustvo progresivno napreduje pod mudrim vodjstvom legalista, koji su doduse o svemu ovome verovatno jos neinformisani.

laik

pre 18 godina

Ako do *hitnog sastanka koalicije* ikada i dođe,čovek kojeg će poslati g.Koštunica(neće valjda doći lično?) će nezainteresovano da zvižduće i da gleda u ukrase na plafonu.Šta ima DSS sa oslobađanjem Miloševića juniora?(bože oprosti,pomislih na nekog drugog juniora,ali neću da budem zao).Predstavnik SPO će da priča o nekim nedopustivim stvarima i junačkoj prošlosti,dobijenim ratovima i izgubljenim mirovima,,Mlađa će biti šokiran činjenicom da Baki Anđelković već zna ishod tog sastanka,a Velja bi mogao da kaže da mu je neko iz crkve objasnio da je ljudski praštati,jer nam je g.ministar već obelodanio da ono što tvrdi naš patrijarh nikada ne može da se dovede u pitanje.Biće to neizvestan sastanak,tu vam dobar stojim,što bi rekao Milan St. Protić:)Napeto i dinamično.

Nikola

pre 18 godina

Ja ne znam zasto ljudi ne protestuju javno zbog ovoga i slicnih stvari. Odavno nismo imali demokratske demonstracije u Bg. Ne bi valjalo da narod opet ceka jer ce se vlast sve vise opustati i ciniti sve losije stvari. Treba izaci pred vladu kada god se ne slazemo sa njihovim odlukama, kao sto bi se to desilo u svim demokratskim drzavama.

Miroslav Mladenovic, nastavnik Vlasotince

pre 18 godina

Ako gospodin Velja kaze da je hriscanski prastati, ali samo tamo gde je crkva istinski hriscanska, u kojoj se ne skrivaju kriminalci, ubice i svakojaki olos, sto mje istinski boli, bezobzira sto sam ateista, jer Crkvu sam postovao kao kukturno istorisku instituciju, koja nam je odrzala i jezik i naciju. Oni koji kao bajagi galame, samo dizaju djevu, jer se plase izbora, a oni koji sebe kazu da su deemokrate, to su trebalo da pokazu i udju u vlast sa Kostunicom i tako ga spase od opste bruke i sramote po Srbiju, koja ce biti istoriska sramota. Nije TESYERISAO samo Marko Tatin i Mamin sin, nego i svi oni i citava bulumenta JULAS>A, kobajagi SPS-a ( TESTERISU i dalje u vlasti, sllonili se pod partiski i Milosevucev kisobran, nemaju blage veze sa ubedjenjem ni levice ni desnice, nego doapitala i fotelja), raduju se i likuju. Nema sta djabe je bioeti oktobar, djabe smo se svi zrtvovali, bezobzira na ubedjenja. Vec sam u jednom komentaru naglasio odmahy hitno Skupstina da donese zakon o oduzimanje nezakonito stecene imovine i i prljavog kapitala, pa ponovo IZBORI. Drugi izlaz nema. Dosta je zamajavanja ovog bednog i ojadjenoj naroda na Jugu Srbije.

Igor

pre 18 godina

Ja cu odmah da izadjem iz kuce u dvoriste da poljubim kanadsko tlo, jer mi se cini da sam ostao u Srbiji ovo jednostavno ne bi izdrzao.

doomed

pre 18 godina

Najveća sramota je,gospodine Dinkiću,to što se samo na osnovu ovoga podigla optužnica protiv Marka Miloševića.A zbog toga što duguje državi nekoliko miliona dinara na ime poreza,zbog toga već pet godina nije urađeno ništa.A ako neki privatnik kasni sa uplatom poreza nekoliko dana,i odlepi pošto ste ga kaznili,to nije uradio zbog toga što bi trebalo njemu oprostiti kašnjenje.Nije verujte mi.Pukli su mu živci zbog ovakvog ponašanja vlasti.Da one,koji su nas krali godinama,ne kažnjavate ni za šta.A za njega nemate ni trunke milosti.
I još nešto.Sramota je za jednu državu i to,što njegov ministar uporno vrši neposredni,ali više nego očigledan,pritisak na pravosuđe,čas jedne druge države,čas naše.

mama ludaca

pre 18 godina

Suplje price o prastanju!
Zasto se nije oprostilo Zoranu Djindjicu i hiljadama mladih ljudi koji su izgubili zivot zbog krsta, kriza, polumeseca...
Uzasno je licemerna i podla ta kvazihriscanska prica koja verovatno ima svoju zvececu cenu.

marko beograd

pre 18 godina

Danas sam po gradu video plakate "6. oktobar tu smo" svega ovoga ne bi bilo da se u oktobru 2000. raskrstilo sa ekipom koja nas je vodila, i jos nas vodi do i ka propasti, mislite o tome krajnje je vreme da se nesto menja jer ovako vise ne moze sve je isto samo njega (zorana djindjica) nema

Ratko

pre 18 godina

Nas sud je presudio da je ovaj mladi covek (u daljem tekstu mladic) nevin. Nije u redu sto ovoliki narod ovde komentarise i kaze da je mladic kriv kad je sud presudio da mladic nevin. Znaci mladic je nevin i mladiceva porodica treba da je ponosna na mladica.

Ђурађ

pre 18 godina

Нико се не осврће на чињеницу да млади отпораш лаже (или је лагао), а да за то неће одговарати. То тек говори довољно о томе у каквом се стању налази наше правосуђе.

stevan-vd

pre 18 godina

kaze dinkic sokiran sam. laze, nije on sokiran, nego ja. velja moli partijskog kolegu da hriscanski povuce tuzbu protiv marka. dali je ovo sprdacina, sa pravim hriscanskim poimanjem morala?? i pazi sad ovo, svetska vest dana pop paja osvestao privatnu kliniku ostrog, blagosiljao sve njihove grehe i zl....??? pajo gde ce ti dusa?? zar kod marksa i engelsa, lenjina ??? e sad sam stvarno sokiran, kakvu terapiju mi predlazete da se vratim u normalno stanje??

LOLA

pre 18 godina

neverovatno je da se jul vraca!! pa mi iz cacka,pozege i uzica smo ih razbili 5 oktobra i opet se javljaju. pa gotov je marko, nema mu spasa ako dodje! naci cemo ga! a i velja je pprodao! sram ga bilo!

Bobi Čarlton

pre 18 godina

Mladjane brate moj, izbegavaj reči poput šokiran, šlogiran i škartiran. Sve više tako izgledate, bar vi u vladi. Dok ste vi šokirani, dotle se SPS vrati na velika vrata. Mladjane da ne budeš škartiran ti lepo prijatelju moj, ostavku podnesi pa onda pred gradjane. Ali prvo da odeš u crkvu, ali ne kod Pavla i njegove sps braće, da se iskupiš za sve što si o DS i tadašnjoj Vladi govorio, pa posle na groblje da upališ sveću Zoranu Djindjiću i da se javno izviniš i da zamoliš za oprost grehova i sve što si radio, pa posle da tražiš da ti gradjani daju više od 5% da udješ u novi parlament. Mnogo si brate grešan Mladjane. Ti si vratio SPS na vlast. A ja sebe proklinjem što sam podržavao onog Labusa u kampanji 2002 za predsednika Srbije. Jao uh . . .

zoran

pre 18 godina

Taj Milovanović zanimljiv psihološki fenomen. Bolje se sada seća događaja nego neposredeno pošto se dogodio. Elem, što vreme više prolazi pamćenje je bolje i preciznije. Šta li mu je pomoglo da se seti onoga što nije bilo? Nova pretnja ili neka cifra?

Miroslav iz Hamburga

pre 18 godina

Meni se povraca kada cujem ovok Ilica da za politicke svrhe koristi hricanstvo i to da bi pomagao toj antihriscanskoj kao i djavolskoj familiji Milosevic! A i on kao i njegov sef Kostunica su postali sluge tih djavola, to samo o Hriscanstvu kod nas! A kada vidim kako je taj Ilic ranije vredjao i tuko zurnaliste, mogu da zamislim kako je tokom "posredovanjem" "savetovao" Milovanovica da bi napravijo taj preokret koji je on sada uradio.

stefaneli italia

pre 18 godina

bas lepo ako se vrati kafedzija marko opet ce proraditi madonna i radio.koji slusa cela srbija.pozarevac je pod sultanom markom bio njegov grad, gde nije postojao zakon vec zakon koji je on sam
pravio, sudio, presudjivao i zbog toga svega sam otisao odatle a kako vidim velja sa svitom trubaca ce ga docekati i hriscanski mu oprostiti sve sto je njegov tata napravio ovom napacenom narodu .sve je moguce u ovoj zemlji srbiji pa i to da vratimo kommuniste.ostajem u italiji

Hm

pre 18 godina

Velja Ilic Je polu gospodin iz Cacka koji je sa Bagerom stigao na Vlast,pa sasda kada se napunio pocinje da prasta.Druze Veljo Stavi brate sajkacu sedi na Traktor i teraj....

Kvazimodo

pre 18 godina

necu da prastam, ne zelim da prastam, ne mogu da prastam ... zelim da ih ne vidim nikad vise, zelim da ne cujem za njih nikad vise, zelim da zivim normalno, sa njima u okruzenju ne mogu ... a ti veljo idi u rusiju pa ih voli koliko hoces, ako sloba ostane dozivotno u zatvoru eto uzmi miru kao zenu, super cete se slagati, isti je to intelektualni nivo ...

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Ok sada je jasno da je Velja Ilic vrsio pritisak, naravno on je oprostio jer mu je prepusteno uhlebljenje kod Karica. To sto mnogi ocevi nece nikada vise videti svoje sinove jer ih je ono zlo poslalo u rat, dok je svog nedonosceta cuvao pod staklenim zvonom,nije vise vazno, nije ni vazno sto zbog bede i nesrece u koju nas je ta porodica zavila hiljade dece nije ni rodjeno, ona rodjena zive u bedi i jos dugo ce, jer eto Velja prasta umesto da nesto menja, ali ja licno i tog velju smatram zlom koje nas je snaslo jer je Porodica dovela do toga da moras izmedju dva zla da biras manje. Jos se nadam da ce neko od manjih stranaka ipak uskratiti podrsku vladi zbog ovih gluposti koje nam se desavaju, pa da pokusamo opet ili da idemo do djavola

stuka

pre 18 godina

Pa oprostili smo i ministru policije...
Ma dobro je ljudi, nista nam to ne mejna dal' se vraca ili ne vraca. To je samo jedna bedna informacija koja govori o nama samima, a sta cemo sa ekonomskom propasti, inflaciji,neznanju, niskom natalitetu nista se ne krece sve je stalo. Ne moze se ziveti od vaterpolista, kosarkasa, rukometasa, juniora, kadeta, pionira...
Dinkicu pokazi se u resavanju problema ili tisina.
Isao bih na te demonstracije, ali za koga to je malo teze pitanje. Ponovo da zuljamo cipele, da nam Djole napravi par himni pa tako sledeci sto godina.
Nisam za to da odem napolje ipak Srbija je moja zemlja

Goran

pre 18 godina

Slutio sam da ce se posle one presude Legiji koja je protumacena kao dokaz da pravo u Srbiji ipak funkcionise, desiti neka "Gorka pilula" i evo abolicija Milosevica je upravo to. Sad se vidi - 05 oktobra 2000 je sjahao Kurta a uzjahao Murta.

goo

pre 18 godina

Riba smrdi od glave ne od repa....pa ljudi moji tezak se kriminal radi u vladi, drzava kao aparat sama po sebi je kriminalna.
A posle nam krivi Ameri,Nemci,Englezi itd.....

Kuve

pre 18 godina

Koliko protivrecnosti, koliko pitanja, koliko gluposti samo u na jednoj strani.
Da bude jasno krivicno delo prinude je jedno od mnogobrojnih koje se goni po sluzbenoj duznosti, dakle ako postoji osnovana sumnja da je takvo krivicno delo ucinjeno javno tuzilastvo postupa po zakonu, ono na osnovu zakona goni lice(a) za koje postoji osnovana sumnja da je ucinilo to delo. Volja ostecenog, zrtve u tom slucaju nije od znacaja, nije bitna, moze on "oprastati" koliko mu je volja, makar mu i ucinilac bio rod najrodjeniji,jer ako postoji osnovana sumnja javni tuzilac je duzan da postupi po zakonu. Naime, kada se za jedno krivicno delo goni po sluzbenoj duznosti to znaci da tu postoji interes drustva da ucinilac bude gonjen i osudjen, dakle za to delo se goni u javnom interesu, te privatni interes, interes ostecenog nije od znacaja. To znaci da osteceni niti pokrece , niti vodi krivicni postupak, niti moze uticati na njegovo okoncanje, osim u izuzetnim slucajevima.
Dakle, Milovanovic ovde nije "odustao od optuznice" niti je bilo sta oprostio u pravnom smislu, niti moze, on je samo kao osteceni (svedok) izmenio, bitno izmenio iskaz,a zasto to je trebalo sud da ispita, jer je u pitanju sumnjiva situacija, naime osteceni se cetiri godine drzao jednog iskaza pa ga je odjednom bitno izmenio, sumnjivo. Pa cak i da sud ne zna uzrok izmene iskaza on ce slobodno ceniti koji ce iskaz uzeti kao verodostojan, a okolnosti govore u prilog prvog, po meni.
"Da mu oprosti" koliko zanam oprostaj se daje kada je neko nesto ucinio, a Milovanovic je preinacio svoj iskaz u to da mu Marko nista nije uradio.
E, sad ako Marko nije ucini krivicno delo prinude, a Milovanovic ga je prijavio da jeste i takav iskaz dao pred sudom, on bi trebalo sad da krivicno odgovara jer je ucinio dva krivicna dela, kriv. delo laznog prijavljivanja krivicnog dela i kriv. delo davanja laznog iskaza. A Marko moze pokrenuti krivicni postupak protiv Milovanovica zbog klevete (kriv. delo koje se goni ex privato)i moze podneti tuzbu protiv njega i traziti da mu ovaj isplati novcani iznos na ime naknade neimovinske stete koju mu je ovaj pricinio povredom casti i ugleda. A ako se, na kraju, ispostavi da je Marko ucinio krivicno delo prinude, Milovanovic bi opet krivicno odgovarao zbog k.dela davanja laznog iskaza(izmenio je svoj iskaz i pri tom lagao), a onda bi i Velimir Ilic trebalo da odgovara kao podstrekach s obzirom da je Milovanovica podstrekavao da da lazan iskaz pred sudom, "da mu oprosti".
Sve i da nije Marko ucinio krivicno delo prinude on bi trebalo krivicno da odgovara za neprijavljivanje krivicnog dela, usao u Madonu video da su Milovanovica neovlasceno lisili slobode, da ga brutalno mlate, a to nije prijavio. Pa i da mu nije pretio motornom testerom moze se na osnovu datih okolnosti pretpostaviti da im je Marko nalozio da ga neovlasceno lise slobode, ili da je bar na neki drugi nacin saucesnik u postojecem krivicnom delu, ipak su to njegovi ljudi.
Uzgred budi receno ovde se ne radi samo o krivicnom delu prinude vec i o kr. delu neovlascenog lisenja slobode.
Toliko o pravu.
P.S. Pisuci ovo dodje mi da @#$!$*... izrodi srpskoga naroda ostavite moju lepu zemlju na miru.

sekimeki

pre 18 godina

"Hriscanski je prastati"-Veljo, svaka ti cast,samo si prenebregnuo jednu cinjenicu,on nije hriscanin,pa samim tim nece moci shvatiti uslugu koju si mu ucinio! Seti se kako je prosao Tref!!

Predrag

pre 18 godina

Lepo reče Pera Luković "sumanuti Velja Ilić"
Pozoveš se na to da si hrišćanin i sve prolazi,malo morgen što bi rekao Haški zločinac

*bane*

pre 18 godina

*Uuu sad su ili će uskoro porodica Milošević bankrotirati. Nije ni to loše ako mogi da ih i tako unište, ali onda Dinkić treba da ispadne šmeker pa da kaže , dođite ako niste krivi e ne da folira kao da je on Kopštunica pa "nije obavešten" e moj mladjo pa ti si ,odnosno tvoje ime i prezime glavni razlog naše ionflacije ,koja je opet najveća u evropi. a dss nastavlja da nas zabavlja sa svojim verbalnim biserima ,tipa tigrova sa balkana itd. da mi posebno nedostaje aligrudić

kironis

pre 18 godina

Resenje je prosto!
Nema vise kohabitacije!
G17 + izlzi iz vlade, SPO izlazi iz vlade!
DSS neka bira. Prirodni saveznik su radikali!
To nam je, druge nema.
To je demokratija. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...
Ostali politicki pragmatizmi - macku o rep...

RIP Srbijo

pre 18 godina

Najtuznije je sto glavne aktere (osim sina im Marka) sretah u nekim vremenima koja se opet, ali sada, njihovom zaslugom, sigurno ponavljaju. Po prvi put osecam egzistencijali strah za decu koju sam vodila - nosila u narucju onih tamo davnih protesta. Sada je mnogo perfidnija igra u vidu: afera i igara!
Uzas, ludilo i mnogo "legalno" opranih para vlada Srbijom.
Dinkicu, pomoli se kod patrijarha, naravno, da vam ova vlada sto duze potraje, jer i sam znas sta sledi.
Velimire Ilicu, Srbija treba da se sairi nad samom sobom kada si ti postao (a i ostao) najveci i najsposobniji medju "izabranima".
Vojislave Kostunice, ne mozes ti da shvatis ovozemaljske reci. Zasto se uopste truditi da "u debelo uho zabodes" bilo kakvu rec?
E, moje DS demokrate, zasto me posle 15 godina terate da vam se ovako obracam?!?
Mladima je jedino ostalo da krenu preko grane, da nas sa bezbedne udaljenosti vole ili da nas se nikada ne sete.
Pocivaj u miru Srbijo, opelo za spas tvoje duse drze Afilohije, Atanasije, Filaet, Irinnej, a blagosilja te Pavle.
Neka nam je na cast!
PS Da li cemo morati sledece godine da slavimo nacionalni praznik "Marko i Mira po drugi put medju Srbima"?

Zoran

pre 18 godina

Dinkiću, Dinkiću, pa nije tu u pitanju Slobodan Janković koji samo izvršava naloge vašeg ministra pravde. Pa gospodine Dinkiću, meni je to jasno kao dan, da vlada u kojoj ste i Vi pravi trule kompromise sa SPSom i porodicom Milošević. Nije mi jasno da imate toliko hrabrosti da izađete u javnost posle svega sa ovakvom izjavom, a na sastanku Vlade mir i tišina, niko nikoga ništa ne pita i sve ide ovim tokom kojim je krenulo. Svi Vi koji ste u toj Vladi imate debelih mrlja u radu tako da nećete Vi jedni druge da napadate. Kada izgubite mandat tek onda će se pričati ko je šta rekao i uradio, ali tada će za građane Srbije biti kasno, verujte.

I.

pre 18 godina

Ne, ne! Ministar treba da preti svojom ostavkom! Da kaže: "Ako se ispostavi da je neko od naših koalicionih partnera vršio pritisak na tužilaštvo, G17 se povlači iz vlade, zato što ne želimo ništa da imamo sa takvim ljudima."

Prala noge, pa pala u reci

pre 18 godina

U, kako je ovo oštra reakcija! Ako je reč o dilu, neće pristati na kompromise? Ministre, da se ne poseku na tako oštru reakciju? Mislim, tetanus i ostale opasnosti koje vrebaju. Drugim rečima, ako je to tako, izraziće javno svoje neslaganje sa takvim potezom, dok će iza očiju javnosti (kako volim ovaj izraz) da ih zamoli da ih ubuduće, kad planiraju da urade nešto slično, obaveste unapred kako bi pripremio svoje "oštro" saopštenje. Ovako je duboku šokiran posledicom, koja sama po sebi ne predstavlja ništa čudno, to se svuda u svetu dešava, da se povuče optužnica protiv nekoga. Šta je sa uzrokom, ministre? To da ne diramo, inače će da vas izbace iz vlade i da uzmu SPS? I još jedan detalj - po njemu, to je veća sramota za Srbiju od ubistva premijera, zar ne?

milica

pre 18 godina

I sta ce Dinkic i njegov G17 da urade? Pa vise je nego jasno da sa ovom vladom pucaju i oni i da nikad vise ti finansijski eksperti nece biti u vlasti. I tu se sad kao pita otkud povlacenje optuznice, otkud povratak Milosevica etc. Pa dobro jutro, ministre Dinkicu, vi ste ocito savresen clan vlade neobavestenog (a u stvari jako dobro upucenog u celu pricu)premijera Kostunice. I sta? Kostunica ce kazati da on nema pojma o cemu se radi, da DSS nema dil sa SPS i tu je kraj. A G17 ce nakon malko populizma da nastavi sa svojim finansijskim malverzacijama. Sramota.

prolece99

pre 18 godina

Ovaj narod definitivno nema bolje buducnosti ali je tome sam kriv!!!Kakav je to narod koji 13 godina podrzava porodicu Milosevic na svom celu, koji ubije svog jednog dr. Djindjica i ima sada za premijera Kostunicu ?!

Kiklop, Blok 70

pre 18 godina

I ja, kao gradjanin, mislim da Dinkicu i njegovoj 'ekspertskoj' partiji nema mesta u Srbiji. Jucerasnji izvestaj MMF-a vas definitivno ne prikazuje kao velike strucnjake za ekonomiju, naprotiv. Umesto sto trubis o Marku bez ikakvih dokaza, radi nesto korisno.

Dositej

pre 18 godina

Ovaj Dinkić se mnogo često šokira, ne znam kako može da radi u stanju šoka.
Trebao bi da ode u kliniku 'Ostrog' na skener. Kad je tamo može da pita Bojića kako je smislio odgovor na pitanje odakle mu onolike pare na švajcarskom računu.
Možda će Mlađa da mu razreže neki porez, ili nešto, takav mu je poso.
Mada, više verujem da će razrezati kaznu od bar 5000 evra nekom obućaru zato što nije uplatio paušal na vreme. (Ima izraz za te što se junače na očigledno slabijima i bespomoćnima, a kad naiđu na tvrdo onda se prave ortaci)
Verujem i da će stanje šoka ministra Dinkića proći, kao rukom odneto, kada mu specijalni skener iz Švice doznači dijagnozu sa više nula. Ima odma da se oporavi.

Sara

pre 18 godina

Konacno je neko od ministara u srpskoj Vladi i to bas onaj koji nema nimalo veze s pravosudjem, imao hrabrosti da kaze ono cega se svaki normalnan gradjanin stidi - na delu je povratak familije na mala vrata. Znam da ovaj narod ima pamcenje kokoske od pola sata, ali sam zapanjena spremnoscu da im se i oprosti i zaboravi i da Marko opet udje u Bambilend, Mira u kolumne, a Marija na TV. Tata je, na svu srecu, u Hagu. Bravo za Dinkica!

ostajem ovde

pre 18 godina

Posle ovoga sam ubedjen da se radi samo o mazanju ociju javnom mnenju a sve kako bi se izblegla rasprava o jadnom stanju u kome se nalazi ekonomija Srbije i inflaciji koja nam najozbiljnije preti. Zar ne bi trebalo Dinkic da se bavi drugim temama. Cak i ako G17 ima nesto da kaze, moze to da uradi neki drugi funkcioner, a gospodin ministar da se bavi svojim resorom. Nije mi jasno da li on ima i funkciju predsednika stranke, i portparola, i sekretara, i stucnjaka za pravosudje, i...

bbr

pre 18 godina

E pa ministre, ovo vam je u stvari odlicna prilika da uradite pravu stvar. nek se Marko vrati, ta optuznica je ionako bila sica u odnosu na sve ono cime nas je zaduzio. Znaci, nek se vrati Marko a onda vi stupate na scenu: pitajte ga odakle mu pare za madonu, bambilend i sve ostalo sto ima. pitajte ga da li placao porez svih tih godina. Pitajte ga sve sto vam padne na pamet, bolje se u to razumete od mene. narod ce biti mnogo zadovoljniji ako drzava osudi marka zbog pljacke, nego ako ga osude po privatnoj tuzbi (bivseg) otporasa.

Sladjana

pre 18 godina

Stvarno je bio u šoku kada mu je trebalo nekoliko dana da se oglasi. Ne verujem u njegovu šokiranost! Naravno, nije rekao da će G17 zbog toga da izađe iz Vlade jer nikada ne ispuni obećanje, a dovoljno je što laže nas pa zašto bi i sebe.

Kristijan

pre 18 godina

Molim vas! Ko zna ko je sve u to umesan. Dinkic ima pravo kada kaze "G17 plus neće pristati na takve, malo je reći trule, kompromise", jer ce on i stati iza toga sto je rekao! Marko (Milosevic) je sramota za ovu zemlju, a svi koji su nekada uzivali u blagodetima SPS-ovog rezima, sada se kriju iza drugih imena i pokusavaju svojim trulim potezima da ponovo stvore haos (u kojem se samo oni dobro snalaze) i sprece put Srbiji ka Evropi, ali znajte - Srbija je (vec) Evropa.

maja

pre 18 godina

Miloševićima nikako nije mesto u Srbiji, u pravu je Mlađan Dinkić kada kaže da se kao građanin stidi toga što se Marko vraća u Srbiju, i ja se stidim. Stidim se i našeg pravosuđa, strašno je to šta se radi u ovoj zemlji!

Subotica

pre 18 godina

Dinkić je potpuno u pravu. verujem ako se utvrdi da je bilo političkog dila DSS i SPS da će G17 PLUS odlučno da reaguje. G17 PLUS koji je motor ove Vlade i jedini koji radi u Vladi nemože da toleriše nemar i nerad a kamoli da podržava političke dogovore SPS sa DSS. Miloševićevo vreme je prošlo i nikada se ne ponovilo. Putno je u pravi Dinkić kada govori da Miloševići više ne treba da se vrate u Srbiju.

sasa S

pre 18 godina

eh Mladjane, moj kompozitoru, ovu pesmicu ti necemo priznati kao autorsku. PLAGIJAT BRATE. Ponavljate se. Da si iskren, vec prekjuce ste trebali da lupite sakom o sto i kazete:"DOSTA", ako je ovo istina u vezi porodice Milosevic, svi treba da podnesete ostavke...a tek VUK...ILIC, taj bajni kapitalac..ali vi znate da Vam nema spasa i da vas na vlasti drzi upravo "milosevic"...tuzno, jer ste se borili protiv Njega svim oruzjem. I, dosli na vlast, uzeli mu mesto i...GORI STE, LICEMERNIJI OD NJEGA!
Na njega smo navikli da jedno prica a drugo radi...razumeli smo njegovo "malo morgen"...a VI????
Joj dajte nam izbore, ajde stisnite petlju VOJO i raspisite ih...ili mozda mislite da se drzava raspada ako Vas ne bude....:):):)
Licno, ceo zivot sam bio za promene, sada bi, ako me neko pita ladno umesto Voje vratio Milosa. Vojo je problem, bio i bice, ne moze neobavesten covek, uvredljiv i sujetan da upravlja ovako slozenom zajedicom, kao sto je Srbija...

mare

pre 18 godina

Ne znam zašto svi imaju potrebu da osuđuju Dinkića. Čovek govori ono što se mnogi plaše da kažu. Naravno da Miloševićima nije mesto u Srbiji. Lako je sažaljevati jadnog oca i sina koji se dugo nisu videli, ali zar je moguće da imamo tako kratko pamćenje? Progresivno smanjivanje države, nebrojene nepotrebne smrti, hiljade mladih koji su otišli... Need I say more?
Pre neki dan sam se setila da sam kao mala, u osnovnoj školi, pretrčavala autoput kod Sava centra jer me je mrzelo da idem preko mosta. Glupo ponašanje, ali na sreću Markov tata se pobrinuo da u Srbiji ne bude ni kapi goriva, pa ni opasnosti da glupa deca stradaju na autoputu. Ne smemo biti robovi prošlosti, ali ne smemo ni da zaboravimo kako smo živeli.
A sada neko, ko je navodno bio veliki borac za demokratiju, ne može da se seti da li mu je Marko pretio testerom ili nije. Ajde malo zdrave pameti, upaljena motorna testera se ne zaboravlja, a još manje ako ti njom preti sin predsednika države. Mada, kada ti Karić plati antistres program na Baliju, možda i nije tako teško zaboraviti. ne mogu da verujem kakvi su to ljudi. I ja sam šokirana.

Dejan

pre 18 godina

Ha, ha! Sokiran ali ce ipak ostati u Vladi i uzivace u podrsci socijalista. Mnogo mi se gadi ovaj G17. Tu je DSS posteniji - oni veruju u to sto rade a ovi iz G17 se ponasaju tako licemerno da nije ni cudo sto imaju ispod 1 odsto. Ljudi ne vole licemerje i to uvek kazne...

pink_tuna

pre 18 godina

Ma jao ...
Vjerovatno se netom vratio sa Rodosa pa se uzbudio. Pa gosin Dinkicu, citavo povampirenje crveno-crne koalicije je omogucio Vas koalicioni partner Slobodan-Belog-Lica-Ime-Mu-Je-Kostunica.

Srecom pa je sve samo predstava ...

anti-Marko

pre 18 godina

Konacno neka korist i od ovog G17+. Jos kad bi zaista i uradili to cime prete mogli bi, makar delimicno da zaustave sunovrat Srbije.

sheky_b

pre 18 godina

Posle koliko dana od povlacenja optuznice se neko iz Vlade oglasio? A josh vaznije pitanje je KO se oglasio?
Dinkic, u svom maniru nepopustljivosti... eto ko se oglaso, svi ostali su se zavukli u mishju rupu...

Posmatrac

pre 18 godina

Ovo sto prica Dinkic je super. Bas lepo, i ja sve isto mislim. Samo umesto sto galami u medijima, treba jedna druga "mala" akcija: neka postave ultimatum vladi - ili ponistavanje ove odluke, ili izlazak G17 iz vlade i prestanak podrske u parlamentu. Bez toga - sve sto prica Dinkic je prazna prica, i samo pokazuje da su i oni u "dilu". Kakva promena tuzioca, kakvi bakraci - zna se odakle je dosla odluka.

Ljut

pre 18 godina

Ti se sokole moj stalno nesto sokiras. Vi veliki eksperti iz G17+ stalno nesto kao pretite. Te ako se desi ovo mi cemo iz vlade, te ako se desi ono mi cemo... Zar moze nesto crnje da se desi od ovoga sto se desava: Kostunica jos nije saznao da je predsednik vlade, SPS ne zna da je Slobodan Milosevic u Hagu, ali podrzava vladu, Vuk i SPS zajedno, Eksperti sa kalasnjikovima u ruci preuzimaju (ne)narodnu banku, Eksperti definisu platni promet sa Crnom gorom i Kosovom kao totalni diletanti, Velja Ilic ministar za kapitalne investicije itd.

DL

pre 18 godina

Njemu bi bolje bilo da vodi brigu o inflaciji i MMF-u da se mi svi ne bi kolektivno sokirali. Mada, ovo jeste sjajna prilika da se pazja skrene sa sustinskih stvari i vrati na patolosku opsesiju porodicom Milosevic.

Branko

pre 18 godina

Steta sto nije sokiran najvecom inflacijom u Evropi. Ili pretnjom MMF-a. Ili obema stvarima zajedno. A dovoljno bi bilo i samo jednom.

Zoran SD

pre 18 godina

Ma nije moguce! I kada se sastanu sa Kostunicom on ce reci: "Nismo mi ,majke mi" i onda ce "eksperti" da poveruju "legalisti" i da nastave da zive srecno i dugovecno!!!!!!!

brankoni

pre 18 godina

Za mene je ovde jedino skandal i nemoralno to sto jedan covek "ladno" promeni iskaz na sudu, a da pri tome ne trepne a kamoli odgovori zasto je to uradio. Dakle ovde je moralna nakaza taj covek a ne sud. Covek koji ima cast, vaspitanje i minimun doslednosti ne radi takve stvari. Dokle god ima takvih koji su spremni da za izvesnu nadoknadu, pljunu na sebe, porodicu, drzavu i prijatelje, da za sicu prodaju i rodjenu majku, o drzavi da ne govorimo nema nam napred. Zato budimo sokirani sto smo u nekom trenutku i na nekom mestu poverovali takvim dvolicnjacima.

Dirty

pre 18 godina

Sad vreme je da "cestiti srpski domacini" Zvezdanu i Legiji kapitalno oproste nestasluke, da Dinkic bude iznenadjen, Kostunica neobavesten a ministar stojkovic ljut na pravosudje! Ludilo!!

Taxi Driver

pre 18 godina

Ovo je kraj. Čak ni Slobodan nije smeo ovako otvoreno da izjavi da se mešao u pravosuđe. Žao mi je što su moji a ne ministri nekog mog neprijatelja.

Ivan

pre 18 godina

SRBIJO NESTANI! To sam smislio kao predizborni slogan. I da onda stvarno nestanemo na dan izbora. To bi bilo nevidjeno gotivno. Mislim, za sve.

dr Milan M. Cirkovic

pre 18 godina

Restauracija nacional-socijalizma u Srbiji ide punom parom, a srpski vozovi i putevi sve sporije i sporije... U nemackom fashizmu su bar svi vozovi isli na vreme, dok u srpskoj verziji cak ni toga nema -- umesto toga imamo univerzalnog ministra, magistra sposobnijeg od Henrija Forda, talentovanijeg od Leonarda, verovatno i boljeg fudbalera od Shevchenka, koji se, evo, sad okrenuo i moralnim pitanjima, odnosima oca i sina, etici i filozofiji... Sramota i skandal - V. Ilic bi morao zbog pritiska na strane u sudskom sporu da ide smesta u zatvor, a "Madonu" i sve ostalo je trebalo da ministar Dinkic odavno KONFISKUJE, jer je sve to krvavo i zlocinacki steceno, kao sto je krvavo i zlocinacki SVE sto se u Srbiji desavalo od osme sednice do 5.X 2000. godine.

glas razuma

pre 18 godina

Da li moze bilo sta "pametno" da prodje , a da u toj corbi nije mirodjija gosn "kapitalac" licno!
Bruka i sramota od drzave Srbije

Drda

pre 18 godina

Velja Ilic bi trebao na sud..on je nepristojan, nemoralan i bahat...ko je on da sudi dal Marko treba da vidi svoga oca..neka sud odluci dal je Marko nevin i dal treba u zatvor... a onom otporasu treba da bude sudjeno zbog zamajavanja suda i naroda... i ovo je stvarno skandal...
Velja Ilic javno priznaje da utice na sudski proces???... ne verujem nista ovom nasem sistemu..

Nightmarish

pre 18 godina

Moze Dinkic da prica sta hoce ali je cinjenica da vlada opstaje upravo zbog podrske SPS-a i da Dinkic nema uopste nameru da istupi iz vlade. Tako da ne verujem da je bas toliko sokiran.

B78

pre 18 godina

Uopste me interesuju izjave ljudi koji su me vec odavno razocarali ( mada od Ilica i nisam puno ni ocekivao). Jednostavno, oni su samo jos jednom pokazali u kom pravcu vode ovu drzavu i koliko licemerja ima u nasoj politici. Ono sto mene interesuje jeste stav DS-a povodom povratka Miloseviceve epohe, jer zaista mislim da je ovo uzasna sramota i da je krajnje vreme da ova stranka nesto ucini vise od puke retoricke osude ( nesto poput G17 ). U suprotnom ce se i oni pridruziti ovom udruzenju nesposobno, licemernih, malih ljudi koji nam vode zemlju iako nisu, pravno gledano, nisu u vlasti. Od nje to ocekujem, jer su sve promene do sada i inicirane od ove stranke. Licno, nisam za radikalnu varijantu DS-a Bebe Popovica i protiv sam svakog usitnjavanja demokratskog bloka ali jednostavno ovim potezom DSS i drugari su citavu politicku scenu svrstali na one koji su za njih i ostale a ako LDF spada u ostale rado cu im pomoci.

miroslav

pre 18 godina

Ko je taj Velimir Ilic da moze da vedri i oblaci Srbijom? Ljudi kao sto su Milosevici uvili su u crno buducnost i mladost Srbije. Ko je Kostunica, da za rad buducnosti Srbije, da zbog opstanka na vlast sklapa "pakt sa djavolima"?

ZK

pre 18 godina

Ma pre nechu biti ccovek nego oprostiti milossevichima i dosta visse o moralu, prasstanju ... prljavi ste i vratrite se u svoje kabinete i planine.
Hoche li i Kosstunica biti na sveccanom otvaranju diskoteke Madona?
Najgori ste...

Prala noge, pa pala u reci

pre 18 godina

Osnovni princip izvođenja mađioničarskih trikova je skretanje pažnje i mazanje očiju. Hajde da pogađamo, šta se dešava u pozadini? Vesti koje bi svuda u svetu bile udarne pojedinačno, pokrenule velike afere sa zatvorskim posledicama, kod nas se sada ređaju jedne uz drugu. Totalno sam razumevao taktiku "plasiraj udarnu vest da pokrijemo ovo bitnije što muvamo" i uspevao sam skoro uvek da skapiram šta se to muva. Ali sada, jedna do druge, vesti o Mami, Sinu, Bojićevoj klinici, Ćosiću Junioru, Velji Posredniku, prošireni Kumanovski sporazum o kapitulaciji, MMF koji odlazi od nas... šta se time maskira? Verovatno se nešto krupno prodaje ispod žita (Mobtel, čim čika Velja posreduje u "maskirnoj vesti", NIS... dopunite sami).

Tomislav

pre 18 godina

Kompromisi s istim onima koji za kompromise nisu znali vise od 10 godina. Sledece sto se "njima" moze oprostiti je Ivan Stambolic, 10 godina izolacije, hiljade ko zna zasto stradalih u ratovima... Ko zna mozda im i penzija za sve to sleduje.

bivsi vojvodjanin

pre 18 godina

... Shvatite vec jednom, zivite u drzavi u kojoj je bivsi Milosevicev rezim osvojio dvotrecinsku vecinu na izborima (SRS+DSS+SPS=Miloseviceve pristalice). Oni su pobednici I oni zele da vide svog heroja na slobodi. Oni nemaju nista protiv da se I jos 100 Srebrenica pocini u njihovo ime jer njima su Milosevicevi zlocini “zadnja rupa na svirali”.

Miroslav

pre 18 godina

Ma, divno nam je... Jos kad bi Kostunica i Dacic mogli da vrate i oca porodice... Nego, dragi moji sugradjani pocnite da stekujete tolet papir - mnogo ste pametno glasali na proslim izborima.

djemba djemba

pre 18 godina

Jugoslovenska levica saopštava da nestrpljivo očekuje povratak u zemlju predsednice JUL-a Mire Marković kako bi počeo povratak te stranke na političku scenu i stvaranje pozicija za liderstvo na Balkanu

Joj braco Amerikanci, ako do ovog dodje budite ljubazni, uradite nesto ... tek malo da ispraznite arsenal

mile

pre 18 godina

Pa ljudi sta je ovo, jeli ova zemlja prcija Velej Ilica ili sta??? Pa jeli taj covek uopste normalan, koliko ima oceva koji nisu videli sinove jer ih VJ proganja pa nije Velja Ilic krenuo da resi taj problem! Ja se stvarno ne bih iznenadio kada bi se otkrilo da ta cela Vlada svako vece sedi kod nekoga od njih na gajbi i radi se!! Ovo je nesto najneverovatnije sto sam ikada cuo... I to on bez blama kaze..

sa daljine

pre 18 godina

Vi o Dinkicu i njegovom reagovanju. Nije Dinkic dao preporuku da se optuznica povuce.
Uostalom, kako moze Ilic da daje takve proporuke? On nije sud, on je samo ministar koji sutra moze glatko izleti iz svoje fotelje.
Izgleda da ponovo treba da prorade "serpe i lonci" i skine mafija sa vlasti.
Koja banana drzava!!! Gora i od najnerazvijene africke!

Mia

pre 18 godina

Dinkic se oglasi svaki put kad se uplasi za svoj rejting i prospe neku demagogiju, ali to je nebitno u situaciji kada drugi ministar, "kapitalac" prizna da je prakticno sugerisao dicnom otporasu i moralisti (a nekada su Otporasi polagali apsolutna prava na moral)da zaboravi svoj prethodni iskaz. Opet se pokazalo da sve ovo nema veze sa Kostunicom, trulim kompromisima, i sl. vec samo i jedino sa interesom pojedinaca, koji se izrazava u evricima, funkcijama i sl. Stvarno sramota! Nadam se da vise nikome nece predstavljati jezicak na vladi SPS, SPO, Veljina partija kojoj ne znam ni ime, i ostale male stranke, a velike stetocine. Na zalost, izgleda da svaka vlada ima svoj JUL. Prethodnoj je to bi GSS, a onih pre ne bih ni da se secam.

Mirjana

pre 18 godina

Uvek se strasno potresem kada procitam neku ovakvu vest, iako vise ne zivim u Srbiji, i sve me to tako strasno nervira i prati svuda kuda idem..Srbija je beznadezni slucaj sa takvima kao sto je Velja Ilic. A opet, hiljade onih koji su izgubili svoju decu na raznim ex-Yu ratistima, da li je njima trebalo omoguciti da vide svoju decu medju zivima?

Severnjak

pre 18 godina

Da oprostimo? Da ispostujemo zelju da se sin vidi sa ocem? Boze, kako dirljivo... Da im oprostim sto su mi unistili 15 godina mladosti?! Da im oproste svi koji se nikad vise nece videti sa nekim clanovima porodice, bas "zahvaljujuci" porodici M! ??? Vi ste se, gospodini ministre, oprostili od zdravog razuma, kako vidim... E, teska li si, zemljo Srbijo...

Bojan

pre 18 godina

Pa dali je ustavom u ovoj zemlji zakonodavna vlast odvojena od izvrsne ? Da li se ministar Ilic bavi kapitalnim investicijama ili se bavi svim ostalim stvarima koje mu padnu na pamet ? "Druze" Ilicu nije sudstvo vasariste a sudije "pevaljke" ispod satora! ili jesu ?

zbunjeni...

pre 18 godina

Brate, pa sta je bre ovo?? Ajde neka neko pozove na neku protesnu setnju ovih dana, malo mi je dosadno a i imam neko iskustvo od ranije... Cisto statistike radi, da vidimo odziv :)))

Urbaniak

pre 18 godina

Sta se zgrazavate? Dok je bio ziv dr. Djindjica malo ko da nije popljuvao. Da kojim slucajem nije isporucio Milosevica seniora, sada bi ga imali za predsednika ili najmanje premijera. Trazili ste gledajte!
Ja cu ovako malo izdaleka, jer za mene u Srbiji nije bilo i nema mesta ni za vreme ni posle Milosevica i njegove kamarile.

Donika

pre 18 godina

Ovo je sokantno.
Sramota je za srpski narod da imaju takvog ministra kao Velju. Kako je ljudksi oprastati Marku Milosevicu, a nije ljudski jos se i raspravlja o tome u skupstini da se oprasta nevinim zrtavama Srebrenice...nije ljudski oprastati za genocid... ovo je STRASNO.

London Thinking

pre 18 godina

Znaci na istoku nista novo: svi kao sokirani, zabrinuti, postidjeni, uznemireni, razocarani... a niko nista spreman da uradi - pa makar i ponude ostavke u znaku neslaganja sa politikom vlade kojoj pripadaju. Nije Dinkic nista vise kriv od svih ostalih koji su se sramno ucutali (uljucujuci premijera i predsednika), samo predstavlja laksu metu za ocenu javnosti. Lako je zamisliti sa kakvim osmehom na licu klan Milosevica cita ove vesti i reakcije politicara, odnosno nedostatak istih... a zasto i ne bi?

Djuk

pre 18 godina

Auuuu, ministre Veljo, svaka ti cast! To se zove iskrenost i otvoren nastup. Znali smo da si brizan i dusevan covek, plemenit (koji tu i tamo psuje po malo i preti da ce baciti novinare kroz prozor), da u tvome neznom srcu ima mesta za sve, ali sada si prevazisao sebe! Ja, za razliku od tebe, nisam tako "dobar" covek, tako sirokog srca, pa ne mogu i nikada im necu oprostiti sto su ojadili zemlju, opljackali sopstveni narod a sebi napravili imperije, sto su topovima orali kako su hteli, sto su u crno na hiljade ljudi, napravili armije sirocadi dok su njihova deca vozila auto-trke i isla na krstarenja... Sto su bili gospodari zivota i smrti, sto su nas premlacivali, ubijali, sto su do kolena ogrezli u krv! Ti oprastaj, slobodno, deli Skode (mada Marko vise voli BMW!), idi sa njima i na letovanja i zimovanja, jer samo se isti prepoznaju i razumeju!!! Tugo od zemlje, kakvi te "vode".

ANI 4 PISTOLJA

pre 18 godina

Zar zaista mislite da to G17+ kao stranka u vlasti nije znala. Ako je i tako, onda prst na celo i pitanje da li se oni bave samo sobom, tj vertikalnim postavljanjem svojih ljudi, prisvajajuci odredjene grane drustva za svoje licno i nesto malo i stranacko bogacenje.

Zigoni

pre 18 godina

Gospodine Dinkicu, verujem da ste rekli ono sto vecina gradjana misli, ali reci da Milosevicima nije mesto u Srbiji je neukusno sa stanovista celokupne nase istorije gde su bivsi vladari bivali proterivani is rodjene zemlje da bi tamo negde u izbeglistvu i okoncavali. To je lose. Pustite ih neka zive u Srbiji jer to je i njihova zemlja, a oni mogu, ako su pod humanom kontrolom, da gaje cvece i okopavaju bastu. Ako su skrivili, optuzite ih, ako nisu, dozvolite im da se bave necim legalnim. Stanite bre Srbi da bacate svoje djubre ispod tamo nekih ruskih ili francuskih tepiha i suocite se s problemom i resite ga ljudski. Covek bez moci je covek gradjanin koji je bezopasan za ostale.

miloš g.

pre 18 godina

Bravo! Ovakvi kakvi smo(mislim na gradjane)zaslužujemo i gore. Koja je granica našeg trpljenja? Je l' čekamo da nas neko oslobodi nas samih?Bravo za Koštunicu jer ne okleva da pokaže svoje pravo lice, što je kudi kamo bolje od demokrata kojima je jedino pokriće za političko delovanje: glasajte za mene jer u suprotnom doći će radikali. E pa došli su i radikali i DS i SPS, doći će i MarkoSin...i tako...

Jagoda

pre 18 godina

Dinkicu, Dinkicu , kako vas vise nije sramota , vas i Labusa , da ovakve farse pravite . Bas da vidim kako ce ova vasa "intervencija", "sok" i "cudjenje" da se zavrse . Gadi mi se G-17 , muka mi vise od njihovih folirancija. Toliko su se izgubili da nemaju mere vise u pocenjivanju inteligencije gradjana . Bljak!

anti-čačak

pre 18 godina

Zamolio ga?
Poznato je kako izgleda kad Velja nekog moli...
Na sud sa tim Milovanovićem! Ako je lažno svedočio treba da odgovara. Ako je popustio pritiscima takođe treba da odgovara!

zoran

pre 18 godina

Ovo je super. Pa stranke vlade zajedno sa SRS na sledecim izborima koji slede uskoro nece imati vise od 30%. Molim moje sugradjane da izadjemo na izbore. Pa to je sustina izbora glasanje. Mi smo krivi sto SRS sa 15% podrske je ima 40% u parlamentu. Ovo je super sto se napokon sve otkrilo, ko radi za Milosevica i ko njegovim parama pravi banke po Srbiji, upravlja Mobtelom ovo je super.

Bane-Svajcarska

pre 18 godina

S R A M O T A; nemam drugog komentara, u pocetku sam podrzavo Kostunicu, ali sada vidim da je bolje za Srbiju da sto pre ode sa vlasti.

amstel

pre 18 godina

Zgadjen sam, ali me Ilic nije iznenadio.
Bogobojazljivi ministar predlaze gradjanima Srbije da okrenu drugi obraz, a odavno se udruzio sa onima koji su nam godinama lupali samare. Mislio sam da su potezi bivse ministarke prosvete bili najvece izivljavanje nad gradjanima, ali sam se prevario.
Nadam se da ce G17 i SPO uraditi nesto, a posle toga pokazimo na izborima sta mislimo o Marku i Velji!

Gnev

pre 18 godina

Kako bi bilo da pokazemo dobrotu i oprostimo svim kriminalcima po zatvorima. Ubicama Stambolica i Djindjica takodjer. Tek da dokazemo da smo iskreno odani oprastanju i da nema discriminacije u tretiranju kriminalaca. jedino tako mozemo u Evropu.

Vesna

pre 18 godina

Marko je oslobodjen ove optuznice. Ali kako Marko zeli da zivi, kako je i na cemu zaradjivao? Sada mu sve to treba ponovo obezbediti.Treba ga u buduce oslobadjati od svih krivica za sverc, saobracajnih prekrsaja i sl.Nema dokaza? Pa zar nisu zivi dokaz sludjeni narod i propala drzava?Kostunica mora da zna da sa takvima nema fer-pleja. Zar mu Djindjicevo ubistvo nije dovoljno?
DA LI NEKO MOZE DA STANE NA PUT OVOM TOTALNOM LUDILU ??!

Ivan M

pre 18 godina

Dakle ja sam u nekom zatvoru, mene muce 3-4 strazara, i zatim dodje kapetan koji me ne tuce, ali zato krene da me ispituje nakon sto su me oni izbatinali. I naravno, kapetan je nevin a oni krivi. A niko ne zna niti hoce da zna po cijem je nalogu to uradjeno. Uostalom, posto sada znam da je covek clan Veljine stranke, a on je clan pokreta "oprostiti je ljudski", sve mi je jasno...

zorana

pre 18 godina

Treba biti objektivan...ako vlast posle 5. okbora 2000-te do danas nije bila u stanju da Marka Milossevicha optuzzi nizassta visse nego samo za "pretnju testerom", a mama Miru za tamo neko protivzkonito davanje stana nekoj dadilji... onda oni stvarno ne zasluzzuju poternicu jer je to uvreda za one prave krimose...drugo je pitanje kako to da postoktobarska vlast nije uspela da Marka i Miru optuzzi za nessto visse, ssto bi stvarno zasluzzivalo poternice.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Ne verujem da su poslanici SPS trazili ovaj ustupak, oni su okrenuli ledja i TATI, a zasto bi brinuli za sincica? Oslobadjanje je izdejsvovano "nicim izazvano", slusajuci samo "glas srca". Kostunica i Velja vise brinu o Slobinoj familiji nego poslanici SPS (kojima je super ovako, bez Slobe!)

el angel exterminador

pre 18 godina

U Slobino vreme bar je bilo setnji. Ljudi hajmo na ulice. Hajde cik da nas i ovi nazovu saciciom! Kao da ne znate da se u Srbiji samo silom popravljaju!

vlada

pre 18 godina

Jao jadni tatica Milosevic i njegov siroti i neduzni sincic Marko. Dodje mi odma da se rasplacem. Pa sta ovo znaci? Da su Srbi narod koji preko noci zaboravlja ko ih je godinama maltretirao i upropastio i rasturio po celom svetu. Umesto da rade kako da dovedu zemlju u normalno stanje i dovedu pobegle cestite ljude iz sveta nazad kuci da se okupe oko svoje porodice oni spajaju jednu od najzlokobnijih porodica u istoriji srpstva. Oprostiti se moze ali se mora i KAZNITI da se zna za ubuduce! A ne da se Marko vrati i nastavi po starom. Ovo je stvarno sprdnja i ismejavanje svih nas jos iole normalih.

Duci

pre 18 godina

Ljudi, kako Vam nije jasno da je sve ovo sjajno sracunata strategija nase Vlade kako bi se mali Marko mirno vratio u zemlju, a onda mu oni napakovali na pleca i ono sto nije uradio. Ipak je ona testerica mala stvar. A Mladja ce biti u prvim borbenim redovima u isterivanju pravde koju ovaj napaceni narod ceka skoro 5 godina. Kad sreze porez Marku na Bambilend, pa... Ma, videcete ako vec niste kako je mudra i pravicna ova drzava!

Paja

pre 18 godina

Zasto se sve ovo nama dogadja??? Zaista, kada ce doci dan kada cu moci da procitam neke lepe vesti iz Srbije, nesto sto ce me ohrabriti u mom planu za povratak kuci posle vise od deset godina provedenih u inostranstvu... Ali, to je jos uvek samo san i daleko od jave dok ovakvi kao sto je ovaj magistar svinjarstva Velja ili cega vec nam vode zemlju i mesaju se u sve pa i u sudstvo... a ovaj Dinkic, kalibar nikad nije ni bio, konacno je i njegovo pocelo da odzvonjava...

zee

pre 18 godina

I sad kao niko ovo nije ocekivao od ove vlade??? Cekajte ovo je tek pocetak. Pa neko da je hteo da izmisli ovako smesnu zemlju i ljude u njoj ne bi mogao. Hvala Bogu pa idem preko jos malo.

kentaur

pre 18 godina

Ovo je vrhunski smisljen scenario, svaka cast!!!
Pocetna scena, uvod
1) Sloba je sklonjen u Hag, da ne bi bio lincovan od strane naroda
2) Marko bezi u Rusiju, nastavlja svoje poslove ovde, Bambilend se vodi na ime njegove supruge
3)Mira se sklanja u Rusiju, ili gde god vec.
4) Srbija se ostavlja ratnim zlocincima, mafiji, korumpiranim politicarima i izmrcvarenom narodu. Mafija se obracunava sa svima koji su protivnici rezima SM, koji ima perfektan alibi za sve sto se desava ovde.
Glavni cin
1) Ubijen Zoran Djindjic
2) Sablja se pretvara u perorez
3) Ustolicuje se novi vladar, pod patronatom bivseg
4) Recidivi starog sistema se potpuno neprimetno infiltriraju u sistem
5) RTS radi ono sto najbolje ume, ispira mozak i priprema teren.
6) Raspiruje se nacionalizam, Crkva konacno nalazi svoju ulogu posle SM. Ceka se memorandum SANU za nova vremena
7) Hleba i igara- Guca postaje srpski brend, MC Velja zaduzen za zabavu i razonodu mladih ljudi majstorski zna da servira pravi sadrzaj kako bi se mladi proveli.
8)Procenat ljudi sa nesvrsenom osnovnom skolom skace na 70%, s daljom tendencijom rasta.
Epilog
1) Srbija ociscena od svih koji predstavljaju iole ozbiljniju pretnju tekovinama SM.
2) Svi progonjeni se basnoslovno bogate na tuzbama protiv drzave zbog pretrpljenog bola.
3) Narod ima privid promena, smisljaju se kojekakve afere da se skrene paznja sa velikih stvari. Utucen, nesposoban da reaguje, vise ne predstavlja nikakav problem.
4) Svi koji mogu napustaju zemlju
5) SM se vraca, sve je isto kao pre
Vrhunac paranoje, ali mislite o tome. Mi smo svi samo mali pioni u vesto odigranoj partiji. Sloboda je samo privd

Maja

pre 18 godina

Boze, kako smo mi postali tolerantni i brizljivi ljudi sa Veljom na celu. Oprastamo kriminalcima, ubicama, mafijasima itd... Pa onda hajde sve zatvorenike da pustimo na slobodu i da im oprostimo zajedno sa Legijom na celu i Zvekijem. Bas super, ovako cemo u Evropu, barem tako Velja misli. Da nije on jos uvek pod utiskom Guce i golih pevacica i uvijacica??? Bice da je tako. A i ovaj Dinkic mi se zgadio - pise pesme, komponuje umesto da se zaista bavi onih cime bi trebalo kao na primer rastucom inflacijom u zemlji, on se iznenadjuje i sokira. Strasno!!!

Gasa

pre 18 godina

Zer nije krsenje zakona i koriscenje laznog pasosa, odnosno na ime Jovanovic sa kojim je todicni pobegao iz zemlje. Koliko je meni poznato to je u drugim zemljama kaznjivo, ali opet ovo nije bas obicna zemlja.

Milica Andrejevic

pre 18 godina

G Dinkicu, da li zaista da vam poverujemo da je tuzilac Jankovic jeo lubenicu i iznenada mu palo na pamet da je mali Marko nepravedno optuzen? Morali bi malo vise da cenite svoj narod - pa vi ste bar verzirani u iznalazenju afera, secate se Bodrum, Kole secer, Ceda ili ste brzo zaboravili kada ste dosli na vlast pod uslovima SPSa... Tada ste trazili nove izbore i pad vlade sada trazite glavu Jankovica a mali ce ipak da bude oslobodjen i da slavi rodjendan sa svojim taticom.
SETITE SE jos jednom coveku je bio rodjendan 1 avgusta on nije mogao da ga slavi a njegova deca su slavila tako sto su odnela cvece na njegov grob SETITE SE i stidite se!
Ne nisam hriscanin kao vas kolega Velja i ne prastam vam a nadam se i ovaj narod vam nece oprostiti!

Lala

pre 18 godina

Milosevicevi su upropastili moju drzavu, perspektive, standard i ako smo kod hriscanskih izjava po meni ko se takvima ne osveti taj se ne posveti. Ja im sigurno necu oprastati.

Smesi se. Sutra ce biti gore.

pre 18 godina

Ja sam vec preduzeo neke korake da osiguram kvalitetan zivot u vremenima koja predstoje. Usteko sam znacajne kolicine secera, ulja, goriva i guz-papira. Ko oce da prezivi ovu deceniju nek se povede mojim primerom.

Dusko

pre 18 godina

Ovo je sve budalastina, znam celu situaciju i sta je sustina, Marko nije kriv, ali nemojte misliti da sam glasac SPS i tako te budalastine. Ocigledno je ko je i sta je Milovanovic, ko ima mozga jasno mu je. Takozvani demokrate izjavljuju da "Milosevicima nema mesta u Srbiji" !!! A sta bi bilo, hipoteticki, kad bi svi Milosevici i Mira Markovic bili osudjeni za one budalastine za sta su tuzeni i odlezali kaznu ? Da li bi posle odsluzene tzv kazne mogli da ZIVE i OSTVARUJU SVOJE USTAVOM ZAGARANTOVANO PRAVO DA ZIVE I BIRAJU GDE I KAKO DA ZIVE !!!??? Ovi nisu normalni, strah me ovih demokrata posle ovakvih izjava, podvlacim nisam postovalac lika i dela S. Milosevica, cak sam se i plasio njega i njegovih, ali sad se vise plasim ovih pseudodemokrata ali ustvari kriptorevolucionara.

Darko

pre 18 godina

Ma sve njih treba motkom oterati sa vlasti. A za one koji kažu da im ništa veće osim pronevera nisu našli, informacija da je i čuveni Al Kapone uhapšen i osuđen zbog utaje poreza, iako su svi znali da je on bio glavni za sva ubistva mafijaša. Treba početi od onog za šta postoji dokaz pa posle dokazivati i ostale tvrdnje. A ova vlada može da ide u vr.... ma..r!

Jelena

pre 18 godina

Čisto da razjasnimo - Markovi drugovi su tukli Milovanovića, onda je ušao Marko (sa testerom ili bez nje?) i zaštitio ga. Onda je Milovanović uplašen do 2000. sedeo u kući, a onda je u martu 2001, još uvek u šoku, izjavio policiji da mu je Marko pretio testerom. Pa da, sve se slaže. Možda je Marko u stvari hteo da razjarene ortake zaplaši testerom, pa se Milovanče zbunio. Ili je Možda Marko pretpostavio da je ovaj uplašen, pa mu da bi ga smirio i oraspoložio poklonio specijalno super veliko izdanje Milka čokolade u obliku motorne testere. Mislim ljudi, sve je moguće, i vi ste baš ludi što sumnjate.

eskim

pre 18 godina

Za tri meseca i Legija bezi iz zatvora, siguran sam u takav rasplet. Sto si veca BITANGA, veci si u ocima ovog glupog naroda kome ja pripadam, ali samo mestom rodjenja i ne svojom voljom.
Odrekao sam se svega sto podseca na GRAND SRBIJU i stidim se svog nacionalnog predznaka. Ja se stidim jer oni koji bi trebali nemaju obraza.

Adam

pre 18 godina

Vest me je zatekla u trenutku kad prevodim dokumenta i selim se i Srbije i dosla je ko porucena. Ako sam i jednog trenutka bio na granici da svoju odluku preispitam...ponovo sam na njoj. Najzalosnije i nije sam Dinkic, Milosevic...oni su ljudi koji su proizasli jedni iz drugih. G17 iz Milosevicevog rezima a ukidanje poternice iz vlade ciji je G17 jasan element...Tragedija je rekacija coveka iz DS-a ( Nenada Konstatinovica)... ovo sramotno ime je unistilo nekadasnji pokret Otpor i njemu je posvecen stih "da su mi pajtasi stari ordinarni sibicar, sve spiskali, sve popasli a ispali nedorasli..." On je cinjenica koju danas (opet) treba da sledi onaj zdravi deo Srbije...to je tragedija. Inke su nestale jel im je nebesko predskazanje proreklo nestanak, tako se vojska od 40.000 ratnika nije oduprla napadu 170 spanskih vojnika. Prosto su Spance doziveli ne kao relnost vec kao "prst sudbine"... Nestanak ovog naroda temelji se na njihovom praznoverju i gluposti. Zalosno je sto ce Srbija ponovo morati da veruje takvom coveku... i u tom praznoverju (verovanje u njega je praznoverje) ce nestati.

Stamatovic Svetlana

pre 18 godina

Dikicu, koga foliras? Prepao si se jer ne mozete ispuniti zahteve MMF pa bi da napustis brod pre nego sto potone. Tako rade pacovi. Ne, ne, mesto ti je na brodu zajedno sa ostatkom posade, nema bezanja. Inace, bas tebe briga sto je ukinuta Interpolova poternica za onim, imas ti preca posla od brige o srpskom narodu. Ko te ne zna skupo bi te platio, ali ko te zna ni dinar ne bi dao za tvoje "ekspertske" usluge.

sasa jokic

pre 18 godina

Ministra vajnog Ilica bi upitao jednu stvar: S obzirom na to da se pozivate na hriscanstvo, da li ste se kao aktuelni ministar (na moju veliku zalost) zapitali i o zakonskoj obavezi Milovanovica da prica istinu pred pravosudnim organima?! Milovanovic moze licno, i to je njegovo pravo da oprosti Milosevicu mladjem, ali Marko mora da odgovara pred zakonom za primenu sile i pretnju motornom testerom! A pored zakona ministar bi trebao da zna, s obzirom na to da se poziva na vidjenje oca sa sinom, da je taj isti Milosevic svojom zlocinackom i po srpski narod pogubnom politikom, onemogucio stotinama sinova da svoje oceve, uzalud izginule u izgubljenim ratovima, vise nikada ne vide!
Sto se tice Kostunice, nije tu nikakakva podrska socijalista manjinskoj vladi u pitanju, nego je On uvek bio i ostao Slobin igrac! Pa pogledajte ko su ljudi koji ga okruzuju, od kada je dosao na Djindjicevo mesto, jedino sto radi je restauracija milosevicevog rezima!

Britanac

pre 18 godina

Posebno me dirnula Veljina izjava. Bravo Veljo!
Ozvanicio si sezonu oprastanja. Sad polako treba da oprostimo svima: Legiji i njegovim satelitima, citavoj kamarili koja nas je ponizavali I tlacila tolike godine, a mozemo I ratne zlocince u to da ukljucimo jer je ljudski da I oni vide svoje porodice I da mogu slobodno da se krecu. Sada samo cekam da se pojavi pismo ili izjava u kojoj pokojni Zoran Djindjic tvrdi da ga zapravo I nisu ubili nego se spotakao I pao na metak (zato sto je imao slomljenu nogu) pa je stoga krajnje nepravedno da nevini ljudi odgovaraju. Ima tu I jedan drugi aspekt. Marko ce nam doneti znacajne investicije (sto gos’n Velju verovatno posebno interesuje) od svog teskim radom stecenog novca koji je od sugradjana zapravo spasao od trosenja tokom protekle decenije. Vredi mu oprostiti I sa tog stanovista. Ipak nije to los momak, mozda ga je samo uhvatilo lose drustvo u jednom trenutku, ali to je bilo davno pa zato sada I nije vise vazno. Bravo Veljo, dao si veoma znacajan doprinos opstoj povracki I glibu u koje nase drustvo progresivno napreduje pod mudrim vodjstvom legalista, koji su doduse o svemu ovome verovatno jos neinformisani.

laik

pre 18 godina

Ako do *hitnog sastanka koalicije* ikada i dođe,čovek kojeg će poslati g.Koštunica(neće valjda doći lično?) će nezainteresovano da zvižduće i da gleda u ukrase na plafonu.Šta ima DSS sa oslobađanjem Miloševića juniora?(bože oprosti,pomislih na nekog drugog juniora,ali neću da budem zao).Predstavnik SPO će da priča o nekim nedopustivim stvarima i junačkoj prošlosti,dobijenim ratovima i izgubljenim mirovima,,Mlađa će biti šokiran činjenicom da Baki Anđelković već zna ishod tog sastanka,a Velja bi mogao da kaže da mu je neko iz crkve objasnio da je ljudski praštati,jer nam je g.ministar već obelodanio da ono što tvrdi naš patrijarh nikada ne može da se dovede u pitanje.Biće to neizvestan sastanak,tu vam dobar stojim,što bi rekao Milan St. Protić:)Napeto i dinamično.

Nikola

pre 18 godina

Ja ne znam zasto ljudi ne protestuju javno zbog ovoga i slicnih stvari. Odavno nismo imali demokratske demonstracije u Bg. Ne bi valjalo da narod opet ceka jer ce se vlast sve vise opustati i ciniti sve losije stvari. Treba izaci pred vladu kada god se ne slazemo sa njihovim odlukama, kao sto bi se to desilo u svim demokratskim drzavama.

Miroslav Mladenovic, nastavnik Vlasotince

pre 18 godina

Ako gospodin Velja kaze da je hriscanski prastati, ali samo tamo gde je crkva istinski hriscanska, u kojoj se ne skrivaju kriminalci, ubice i svakojaki olos, sto mje istinski boli, bezobzira sto sam ateista, jer Crkvu sam postovao kao kukturno istorisku instituciju, koja nam je odrzala i jezik i naciju. Oni koji kao bajagi galame, samo dizaju djevu, jer se plase izbora, a oni koji sebe kazu da su deemokrate, to su trebalo da pokazu i udju u vlast sa Kostunicom i tako ga spase od opste bruke i sramote po Srbiju, koja ce biti istoriska sramota. Nije TESYERISAO samo Marko Tatin i Mamin sin, nego i svi oni i citava bulumenta JULAS>A, kobajagi SPS-a ( TESTERISU i dalje u vlasti, sllonili se pod partiski i Milosevucev kisobran, nemaju blage veze sa ubedjenjem ni levice ni desnice, nego doapitala i fotelja), raduju se i likuju. Nema sta djabe je bioeti oktobar, djabe smo se svi zrtvovali, bezobzira na ubedjenja. Vec sam u jednom komentaru naglasio odmahy hitno Skupstina da donese zakon o oduzimanje nezakonito stecene imovine i i prljavog kapitala, pa ponovo IZBORI. Drugi izlaz nema. Dosta je zamajavanja ovog bednog i ojadjenoj naroda na Jugu Srbije.

Igor

pre 18 godina

Ja cu odmah da izadjem iz kuce u dvoriste da poljubim kanadsko tlo, jer mi se cini da sam ostao u Srbiji ovo jednostavno ne bi izdrzao.

doomed

pre 18 godina

Najveća sramota je,gospodine Dinkiću,to što se samo na osnovu ovoga podigla optužnica protiv Marka Miloševića.A zbog toga što duguje državi nekoliko miliona dinara na ime poreza,zbog toga već pet godina nije urađeno ništa.A ako neki privatnik kasni sa uplatom poreza nekoliko dana,i odlepi pošto ste ga kaznili,to nije uradio zbog toga što bi trebalo njemu oprostiti kašnjenje.Nije verujte mi.Pukli su mu živci zbog ovakvog ponašanja vlasti.Da one,koji su nas krali godinama,ne kažnjavate ni za šta.A za njega nemate ni trunke milosti.
I još nešto.Sramota je za jednu državu i to,što njegov ministar uporno vrši neposredni,ali više nego očigledan,pritisak na pravosuđe,čas jedne druge države,čas naše.

mama ludaca

pre 18 godina

Suplje price o prastanju!
Zasto se nije oprostilo Zoranu Djindjicu i hiljadama mladih ljudi koji su izgubili zivot zbog krsta, kriza, polumeseca...
Uzasno je licemerna i podla ta kvazihriscanska prica koja verovatno ima svoju zvececu cenu.

marko beograd

pre 18 godina

Danas sam po gradu video plakate "6. oktobar tu smo" svega ovoga ne bi bilo da se u oktobru 2000. raskrstilo sa ekipom koja nas je vodila, i jos nas vodi do i ka propasti, mislite o tome krajnje je vreme da se nesto menja jer ovako vise ne moze sve je isto samo njega (zorana djindjica) nema

Ratko

pre 18 godina

Nas sud je presudio da je ovaj mladi covek (u daljem tekstu mladic) nevin. Nije u redu sto ovoliki narod ovde komentarise i kaze da je mladic kriv kad je sud presudio da mladic nevin. Znaci mladic je nevin i mladiceva porodica treba da je ponosna na mladica.

Ђурађ

pre 18 godina

Нико се не осврће на чињеницу да млади отпораш лаже (или је лагао), а да за то неће одговарати. То тек говори довољно о томе у каквом се стању налази наше правосуђе.

stevan-vd

pre 18 godina

kaze dinkic sokiran sam. laze, nije on sokiran, nego ja. velja moli partijskog kolegu da hriscanski povuce tuzbu protiv marka. dali je ovo sprdacina, sa pravim hriscanskim poimanjem morala?? i pazi sad ovo, svetska vest dana pop paja osvestao privatnu kliniku ostrog, blagosiljao sve njihove grehe i zl....??? pajo gde ce ti dusa?? zar kod marksa i engelsa, lenjina ??? e sad sam stvarno sokiran, kakvu terapiju mi predlazete da se vratim u normalno stanje??

LOLA

pre 18 godina

neverovatno je da se jul vraca!! pa mi iz cacka,pozege i uzica smo ih razbili 5 oktobra i opet se javljaju. pa gotov je marko, nema mu spasa ako dodje! naci cemo ga! a i velja je pprodao! sram ga bilo!

Bobi Čarlton

pre 18 godina

Mladjane brate moj, izbegavaj reči poput šokiran, šlogiran i škartiran. Sve više tako izgledate, bar vi u vladi. Dok ste vi šokirani, dotle se SPS vrati na velika vrata. Mladjane da ne budeš škartiran ti lepo prijatelju moj, ostavku podnesi pa onda pred gradjane. Ali prvo da odeš u crkvu, ali ne kod Pavla i njegove sps braće, da se iskupiš za sve što si o DS i tadašnjoj Vladi govorio, pa posle na groblje da upališ sveću Zoranu Djindjiću i da se javno izviniš i da zamoliš za oprost grehova i sve što si radio, pa posle da tražiš da ti gradjani daju više od 5% da udješ u novi parlament. Mnogo si brate grešan Mladjane. Ti si vratio SPS na vlast. A ja sebe proklinjem što sam podržavao onog Labusa u kampanji 2002 za predsednika Srbije. Jao uh . . .

zoran

pre 18 godina

Taj Milovanović zanimljiv psihološki fenomen. Bolje se sada seća događaja nego neposredeno pošto se dogodio. Elem, što vreme više prolazi pamćenje je bolje i preciznije. Šta li mu je pomoglo da se seti onoga što nije bilo? Nova pretnja ili neka cifra?

Miroslav iz Hamburga

pre 18 godina

Meni se povraca kada cujem ovok Ilica da za politicke svrhe koristi hricanstvo i to da bi pomagao toj antihriscanskoj kao i djavolskoj familiji Milosevic! A i on kao i njegov sef Kostunica su postali sluge tih djavola, to samo o Hriscanstvu kod nas! A kada vidim kako je taj Ilic ranije vredjao i tuko zurnaliste, mogu da zamislim kako je tokom "posredovanjem" "savetovao" Milovanovica da bi napravijo taj preokret koji je on sada uradio.

stefaneli italia

pre 18 godina

bas lepo ako se vrati kafedzija marko opet ce proraditi madonna i radio.koji slusa cela srbija.pozarevac je pod sultanom markom bio njegov grad, gde nije postojao zakon vec zakon koji je on sam
pravio, sudio, presudjivao i zbog toga svega sam otisao odatle a kako vidim velja sa svitom trubaca ce ga docekati i hriscanski mu oprostiti sve sto je njegov tata napravio ovom napacenom narodu .sve je moguce u ovoj zemlji srbiji pa i to da vratimo kommuniste.ostajem u italiji

Hm

pre 18 godina

Velja Ilic Je polu gospodin iz Cacka koji je sa Bagerom stigao na Vlast,pa sasda kada se napunio pocinje da prasta.Druze Veljo Stavi brate sajkacu sedi na Traktor i teraj....

Kvazimodo

pre 18 godina

necu da prastam, ne zelim da prastam, ne mogu da prastam ... zelim da ih ne vidim nikad vise, zelim da ne cujem za njih nikad vise, zelim da zivim normalno, sa njima u okruzenju ne mogu ... a ti veljo idi u rusiju pa ih voli koliko hoces, ako sloba ostane dozivotno u zatvoru eto uzmi miru kao zenu, super cete se slagati, isti je to intelektualni nivo ...

Harun Al Rashid

pre 18 godina

Ok sada je jasno da je Velja Ilic vrsio pritisak, naravno on je oprostio jer mu je prepusteno uhlebljenje kod Karica. To sto mnogi ocevi nece nikada vise videti svoje sinove jer ih je ono zlo poslalo u rat, dok je svog nedonosceta cuvao pod staklenim zvonom,nije vise vazno, nije ni vazno sto zbog bede i nesrece u koju nas je ta porodica zavila hiljade dece nije ni rodjeno, ona rodjena zive u bedi i jos dugo ce, jer eto Velja prasta umesto da nesto menja, ali ja licno i tog velju smatram zlom koje nas je snaslo jer je Porodica dovela do toga da moras izmedju dva zla da biras manje. Jos se nadam da ce neko od manjih stranaka ipak uskratiti podrsku vladi zbog ovih gluposti koje nam se desavaju, pa da pokusamo opet ili da idemo do djavola

stuka

pre 18 godina

Pa oprostili smo i ministru policije...
Ma dobro je ljudi, nista nam to ne mejna dal' se vraca ili ne vraca. To je samo jedna bedna informacija koja govori o nama samima, a sta cemo sa ekonomskom propasti, inflaciji,neznanju, niskom natalitetu nista se ne krece sve je stalo. Ne moze se ziveti od vaterpolista, kosarkasa, rukometasa, juniora, kadeta, pionira...
Dinkicu pokazi se u resavanju problema ili tisina.
Isao bih na te demonstracije, ali za koga to je malo teze pitanje. Ponovo da zuljamo cipele, da nam Djole napravi par himni pa tako sledeci sto godina.
Nisam za to da odem napolje ipak Srbija je moja zemlja

Goran

pre 18 godina

Slutio sam da ce se posle one presude Legiji koja je protumacena kao dokaz da pravo u Srbiji ipak funkcionise, desiti neka "Gorka pilula" i evo abolicija Milosevica je upravo to. Sad se vidi - 05 oktobra 2000 je sjahao Kurta a uzjahao Murta.

goo

pre 18 godina

Riba smrdi od glave ne od repa....pa ljudi moji tezak se kriminal radi u vladi, drzava kao aparat sama po sebi je kriminalna.
A posle nam krivi Ameri,Nemci,Englezi itd.....

Kuve

pre 18 godina

Koliko protivrecnosti, koliko pitanja, koliko gluposti samo u na jednoj strani.
Da bude jasno krivicno delo prinude je jedno od mnogobrojnih koje se goni po sluzbenoj duznosti, dakle ako postoji osnovana sumnja da je takvo krivicno delo ucinjeno javno tuzilastvo postupa po zakonu, ono na osnovu zakona goni lice(a) za koje postoji osnovana sumnja da je ucinilo to delo. Volja ostecenog, zrtve u tom slucaju nije od znacaja, nije bitna, moze on "oprastati" koliko mu je volja, makar mu i ucinilac bio rod najrodjeniji,jer ako postoji osnovana sumnja javni tuzilac je duzan da postupi po zakonu. Naime, kada se za jedno krivicno delo goni po sluzbenoj duznosti to znaci da tu postoji interes drustva da ucinilac bude gonjen i osudjen, dakle za to delo se goni u javnom interesu, te privatni interes, interes ostecenog nije od znacaja. To znaci da osteceni niti pokrece , niti vodi krivicni postupak, niti moze uticati na njegovo okoncanje, osim u izuzetnim slucajevima.
Dakle, Milovanovic ovde nije "odustao od optuznice" niti je bilo sta oprostio u pravnom smislu, niti moze, on je samo kao osteceni (svedok) izmenio, bitno izmenio iskaz,a zasto to je trebalo sud da ispita, jer je u pitanju sumnjiva situacija, naime osteceni se cetiri godine drzao jednog iskaza pa ga je odjednom bitno izmenio, sumnjivo. Pa cak i da sud ne zna uzrok izmene iskaza on ce slobodno ceniti koji ce iskaz uzeti kao verodostojan, a okolnosti govore u prilog prvog, po meni.
"Da mu oprosti" koliko zanam oprostaj se daje kada je neko nesto ucinio, a Milovanovic je preinacio svoj iskaz u to da mu Marko nista nije uradio.
E, sad ako Marko nije ucini krivicno delo prinude, a Milovanovic ga je prijavio da jeste i takav iskaz dao pred sudom, on bi trebalo sad da krivicno odgovara jer je ucinio dva krivicna dela, kriv. delo laznog prijavljivanja krivicnog dela i kriv. delo davanja laznog iskaza. A Marko moze pokrenuti krivicni postupak protiv Milovanovica zbog klevete (kriv. delo koje se goni ex privato)i moze podneti tuzbu protiv njega i traziti da mu ovaj isplati novcani iznos na ime naknade neimovinske stete koju mu je ovaj pricinio povredom casti i ugleda. A ako se, na kraju, ispostavi da je Marko ucinio krivicno delo prinude, Milovanovic bi opet krivicno odgovarao zbog k.dela davanja laznog iskaza(izmenio je svoj iskaz i pri tom lagao), a onda bi i Velimir Ilic trebalo da odgovara kao podstrekach s obzirom da je Milovanovica podstrekavao da da lazan iskaz pred sudom, "da mu oprosti".
Sve i da nije Marko ucinio krivicno delo prinude on bi trebalo krivicno da odgovara za neprijavljivanje krivicnog dela, usao u Madonu video da su Milovanovica neovlasceno lisili slobode, da ga brutalno mlate, a to nije prijavio. Pa i da mu nije pretio motornom testerom moze se na osnovu datih okolnosti pretpostaviti da im je Marko nalozio da ga neovlasceno lise slobode, ili da je bar na neki drugi nacin saucesnik u postojecem krivicnom delu, ipak su to njegovi ljudi.
Uzgred budi receno ovde se ne radi samo o krivicnom delu prinude vec i o kr. delu neovlascenog lisenja slobode.
Toliko o pravu.
P.S. Pisuci ovo dodje mi da @#$!$*... izrodi srpskoga naroda ostavite moju lepu zemlju na miru.

sekimeki

pre 18 godina

"Hriscanski je prastati"-Veljo, svaka ti cast,samo si prenebregnuo jednu cinjenicu,on nije hriscanin,pa samim tim nece moci shvatiti uslugu koju si mu ucinio! Seti se kako je prosao Tref!!

Predrag

pre 18 godina

Lepo reče Pera Luković "sumanuti Velja Ilić"
Pozoveš se na to da si hrišćanin i sve prolazi,malo morgen što bi rekao Haški zločinac

*bane*

pre 18 godina

*Uuu sad su ili će uskoro porodica Milošević bankrotirati. Nije ni to loše ako mogi da ih i tako unište, ali onda Dinkić treba da ispadne šmeker pa da kaže , dođite ako niste krivi e ne da folira kao da je on Kopštunica pa "nije obavešten" e moj mladjo pa ti si ,odnosno tvoje ime i prezime glavni razlog naše ionflacije ,koja je opet najveća u evropi. a dss nastavlja da nas zabavlja sa svojim verbalnim biserima ,tipa tigrova sa balkana itd. da mi posebno nedostaje aligrudić

kironis

pre 18 godina

Resenje je prosto!
Nema vise kohabitacije!
G17 + izlzi iz vlade, SPO izlazi iz vlade!
DSS neka bira. Prirodni saveznik su radikali!
To nam je, druge nema.
To je demokratija. Pa da vidimo cija majka crnu vunu prede...
Ostali politicki pragmatizmi - macku o rep...

RIP Srbijo

pre 18 godina

Najtuznije je sto glavne aktere (osim sina im Marka) sretah u nekim vremenima koja se opet, ali sada, njihovom zaslugom, sigurno ponavljaju. Po prvi put osecam egzistencijali strah za decu koju sam vodila - nosila u narucju onih tamo davnih protesta. Sada je mnogo perfidnija igra u vidu: afera i igara!
Uzas, ludilo i mnogo "legalno" opranih para vlada Srbijom.
Dinkicu, pomoli se kod patrijarha, naravno, da vam ova vlada sto duze potraje, jer i sam znas sta sledi.
Velimire Ilicu, Srbija treba da se sairi nad samom sobom kada si ti postao (a i ostao) najveci i najsposobniji medju "izabranima".
Vojislave Kostunice, ne mozes ti da shvatis ovozemaljske reci. Zasto se uopste truditi da "u debelo uho zabodes" bilo kakvu rec?
E, moje DS demokrate, zasto me posle 15 godina terate da vam se ovako obracam?!?
Mladima je jedino ostalo da krenu preko grane, da nas sa bezbedne udaljenosti vole ili da nas se nikada ne sete.
Pocivaj u miru Srbijo, opelo za spas tvoje duse drze Afilohije, Atanasije, Filaet, Irinnej, a blagosilja te Pavle.
Neka nam je na cast!
PS Da li cemo morati sledece godine da slavimo nacionalni praznik "Marko i Mira po drugi put medju Srbima"?