Utorak, 06.10.2020.

18:35

Objavljen datum za iPhone 12

Izvor: B92

Objavljen datum za iPhone 12 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

хаџија

pre 3 godine

Оно каде не мо ли еш да издвојиш 600+ еврића, па пљуца по онома који имају

Ske

pre 3 godine

@Marko, u ovom komentaru https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1743768#k34241352 nesvesno update u zamku sopstvenog neznanja.
@Veliki brat ovde https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1743768#k34239984 ne govori o preuzimanju fajlova sa cloud platformi niti o third-party programima za sinhronizaciju uredjaja:)

A pogotovo kada ste poceli o tome koliko jacu PC konfiguraciju mozete da sklopite za iste ili manje pare od Mac racunara. Da, istina je, mozete i hocete.
Problem medjutim kod PC-a je odrzavanje, kako hardvera, tako i softvera. Te ne radi ovo, te ne radi ono, DLL fali, registry missing... stalno se nesto "popravlja".
Ni sa hardverske strane nije nista drugacije. Evo moja zena i ja smo negde u isto vreme 2013. kupili laptove slicnih konfiguracija, (i7 mislim 5. 6. generacija, 16GB ram) ona HP ja Macbook.
7 godina kasnije, njen laptop je vec X puta preformatiran, zamenjena mu baterija, greje se pa se gasi, bio u servisu dva puta menjali mu ventilatore. Pre dve godine je kupila Macbook. U medjuvremenu, na mom starom Macbooku, jedan kernel panic i besplatno zamenjen ekran van garancije zbog staingate-a. Nisu me nista ni pitali a kamoli pravili problem zbog garancije - radi k'o singerica od prvog dana do danas.

Neka hvala, radije cu da platim skuplje pa da znam da ce da me besprekorno sluzi, nego da platim manje za vise, pa da se svako malo cimam sa necim. Za to sam imao vremena pre 20 godina.

rekt

pre 3 godine

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzoni, 7. oktobar 2020 15:05)

Neznanje je jedna reč, znalcu. Idi sad menjaj izgled ikonica dok ti antivirus radi u pozadini, glumi nekog znalca, programera.

Zurkolomac

pre 3 godine

Hahahhahahaha!

O, Zurkolomac, da li je moguće da se još uvek ljutiš zbog te devojčice-jabučice i scene od pre 7 godina?Pa nije valjda jedina na svetu, majku mu!? Kakve veze ima to što ti je rekla da verovatno nisi pri kinti kad nemaš za iPhone? Ne sećam se koji si telefon tada furao, Samsung ili Huawei(?), ali nisu to loši telefoni uopšte. Nije blam nemati ili ne znati. Blam je smarati ove ljude po forumu zbog lične frustracije koju imaš sa bivšom simpatijom.

Verujem da će admin foruma da dozvoli ovaj komentar, čisto da prosvetlimo “androidaše i jabučare” da svi tvoji komentari nemaju veze sa tvojim neznanjem, jer si pametan dečko, već sa ličnim frustracijama.

Drži se, momak, biće i para i drugih devojaka!
(Đokče, 07. oktobar 2020 00:51)

Nepismeni balavi smetlaru sa niskoumnom ventilisanom lobanjom, ti bas volis da se javno hvalis koliko si prizeman i nepismen.
Vec si nekoliko puta javno dokazao tvoju jabukoidnu inteligenciju koja je na nivou simbioze kisne gliste i zelene muve g.vnare iz mladjeg Kenozoika.
Sto se tice devojaka nije toliko strasno, ako te neka ostavi. Puno je gore kada te ostavi decko sa roza kisobranom, kao sto je tebe ostavio.
Jel ti sada malo lakse ventilisani?

error404

pre 3 godine

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.
(dzoni, 07. oktobar 2020 15:05) posedovao sam po 1 telefon svake generacije jabuke od iphone 3, sad imam iphone 11 pro max. Sa strane sam imao vise android telefona, trenutno samsung, huawei i wiko. I mogu reci da ne moze se uporedi, apple najbolje. Pogotovo ako se ima sve apple pa u ekosiatem apple sve perfektno funcionise. Ne kazem da android me valja, prosti apple je klasu vise.

dzoni

pre 3 godine

Prvi moj IPhone bio je 6S plus, i dan-danas radi munjevito, kupila sam XS Max samo zbog veće memorije i to je jedina zamerka. Inače, ništa nisam morala da prebacujem sa starog na novi, sve je već bilo tu.
Od te šestice, za mene android više ne postoji, a naročito ne Kinezi.
Ja kupovala nov telefon, a svi mi nešto preporučuju neki Mate pro i Šijaomi. Da polomim jezik.
(Doris, 7. oktobar 2020 10:00)

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.

Đokče

pre 3 godine

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43)

Ne bi ti visio ovde na svakoj vesti o Apple uredjjima da mozes bilo sta kupiti, i ostavljao IQ55 komentare.....E moj zutokljunac.....

............

Ljudi, kažem Vam, bez zezanja, poznajem dečka posredno. Pre 6-7 godina ga je bivša "simpatija" smorila kako nema kinte, i to zbog telefona. Od tada je postao "stručnjak" za telefone, a posebno za Apple proizvode, i ne skida se sa ovog foruma. Kako izađe koji članak, on se seti svog ugrizenog iSrca. Nije glup, ali da nema kinte to je istina. Jbg...

Magistar Čolović

pre 3 godine

(Programer, 7. oktobar 2020 12:46)
Gospodine, što se telefona tiče, Vaš rečnik i izvori na koje se pozivate ne ukazuju da ste u materiji.
Tako da....
Ne bih se složio sa iznetim.

acaramone

pre 3 godine

Imao sam iphone SE, sistem mi je odličan i bolji od andorida i rado bih opet koristio neki novi iPhone ali su mi preskupi. Ne dajem preko 200e za telefon. Sad koristim p40 lite i veoma sam zadovoljan

Programer

pre 3 godine

@ Sima, kao neko ko zaista radi kao senior Android/ios/ Flutter mobile developer, kazem da ti nisi nikakav developer ili si mozda tek umisljeni pocetnik. Da stvarno jesi, znao bi koliko je Android mocniji, iz ugla gledanja programera i koliko ti daje vise slobode za kreativnije i bolje aplikacije. Sto se samih telefona tice, imam sve modele za testiranje ali licno uvek vise volim Samsung jer je Android dosta bolji i stabilniji operativni sistem, a i sami uredjaji su hardverski znatno mocniji. Iphone odavno nema najbolje kamere (dxomark pogledajte), ekran mu je 2-3 generacije stariji Samsungov, baterija znatno slabija. Inacne, tuzna istina je da programeri zapravo vrlo malo znaju o tehnici,uglavnom ne znaju nista o compu koji koriste i cesto se loze na dizajn iskljucivo. Biraju "lep" mek (ili Lenovo, HP), umesto znatno mocnijeg desktopa. Vade se na "mobilnost", ali isto tako je pravo programiranje nemoguce iz bastice kafica na laptopicu od 14". To je samo hipsterski pokusaj glumljenja programera. Za pravi developement ti treba jaka masina i bar 2 dobra monitora.

Doris

pre 3 godine

Prvi moj IPhone bio je 6S plus, i dan-danas radi munjevito, kupila sam XS Max samo zbog veće memorije i to je jedina zamerka. Inače, ništa nisam morala da prebacujem sa starog na novi, sve je već bilo tu.
Od te šestice, za mene android više ne postoji, a naročito ne Kinezi.
Ja kupovala nov telefon, a svi mi nešto preporučuju neki Mate pro i Šijaomi. Da polomim jezik.

Evo

pre 3 godine

Stvarno jedva čekam i ako bude po najavama, moj izbor će biti 12 mini, 649$ preporučena cena u startu. Sačekaću do godinu dana da mu padne malo cena i onda na ugovor operatera koji je solidan, biće najbolji izbor za mene, ne za sve ostale. Svako neka uživa u sopstvenom izboru, inteligenciji i neka ostavi druge da rade to isto.

Kiza

pre 3 godine

Moj prvi smartfon je bio iPhone. Posle sam naseo na ove priče “Apple je precenjen, Samsung je najbolji, ima bolju kameru, sve uvedu pre Epla itd.” Sam imam Galaxy S9. Istina je da Samsung ima sve kao Epl, ali mnogo lošije. Slike su krš u poređenju sa Ajfonom, ekran i tastatura nisu tako responzivni, nikad ne razume gde hoću da kliknem, stalno mi izbacuje neke ekrane koje ne mogu da sklonim, baterija ne traje ni pola dana, nema Siri, predosadni i nepotrebni Bixby da ne spominjem... Jedino što valja je što prima microSD, inače potpuni krš, a košta koliko i iPhone. Sad skupljam pare da se vratim na iPhone...
(D, 6. oktobar 2020 23:04)

Bolje skupljaj pare za boljeg psihijatra.

Marko

pre 3 godine

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43) Ne bi ti visio ovde na svakoj vesti o Apple uredjjima da mozes bilo sta kupiti, i ostavljao IQ55 komentare.....E moj zutokljunac.....

marko

pre 3 godine

@ Veliki Brat ,upao si u zamku apple pomodarstva i sekte, samo na malo visem nivou i vise si ugazio u taj "ekosistem" koji je zapravo robstvo i zid koji apple steze oko tebe, cedeci ti previse para za ono sto dobijas, ali vec toliko si navikao da je tesko izaci. Ne treba time da se hvalis vec da se razocaras u njih jer se ponasaju kao ljubomorna zena koja ti ne da da izadjes iz kuce. Taj njihov cuveni ekosistem pociva samo na osecaju prestiza jer si u njemu i navici i lenjosti da izadjes. Sve sto si rekao je vec godinama moguce u kombinaciji Windows-Android, sada je tako lako povezati Android telefon i tablet sa PC-jem, i imati pesprekornu integraciju pomocu OneDrive-a, svi dokumenti i bilo sta ti je dostupno bas na svakom uredjaju. Pominjes mac book pro od 4-5000 i nisi ni svestan koliko je jacu PC konfiguraciju moguce sklopiti za te pare. Mozes da dobijes i brzi i generaciju noviji i9, bolji i veci ekran, graficku, bateriju i sve to za par hiljada manje. O ozbiljnim radnim stanicama da ne govorim, obican desktop sa Ryzen Threadripper 3970X sa 32 jezgra i 64 core-a + 2 x NVIDIA GeForce RTX 3090 ce kostati skoro upola manje, a drasticno ti ubrzati rad. Ti kao profesionalac bi to trebalo da znas, a ne da ostajes zaslepljen apple ekosistemom koji ti debelo prenaplacuje losije performanse. Apple korisnici ga dozivljavaju kao religiju, ne smeju ni da pocnu da se preispituju ima li nesto bolje vec slepo veruju u dogme u sjajnom i "lepom" kucistu koju im oni serviraju.

Сима

pre 3 godine

@(marko, 6. oktobar 2020 22:49)

"Kada bi se malo bolje rezumeli u tehniku, shvatili bi da zapravo vecina nas teshnoloski pismenih ne zelimo iphone jer jednostavno nudi manje za ulozeni novac.

...

On je bas po svemu bolji od narednog Iphonea 12."


Самопроглашени технолошки писмен, али заправо ”ипхонеа”.

Иначе као неко ко програмира па и апликације за мобилне телефоне, ја се увек изненадим када видим да неко користи Андроид. А још ми је бизарније када видим да почиње приче од моделу ХРЊКВ који је ово оно.

Шта та кажем ”има ги разни”.

ime

pre 3 godine

Ja opet kazem da se vecinski stav srpskog stanovnistva ”iphone je precenjen, android je mnogo bolji” ne poklapa sa realnoscu. To dokazujem svakom prodajom svog starog iphone na kp. Ne treba mi ni dan da ga prodam za pare, a gospoda koja nude zamene, nude iskljucivo androidne uredjaje. Gubi vrednost vremenom ali ni blizu kao androidni ekvivalent...

EU

pre 3 godine

Ajde više izbacujte ga da uzmem 11 Pro po nižoj ceni na ugovor i zamenim ovaj 6S. Za one koji će da kažu: “ovca za šišanje” samo da kažem da živim u USA i da je to ovde više nego dostupno za “običnog” gradjanina.
(XXX, 06. oktobar 2020 21:01)

eee trampe sirotinjo kad cekas 11pro na akciji i jos na ugovor i nosis telefon 5 godina star hahahaha vrati se u evropu nema leba tamo lol

Toshiba

pre 3 godine

Evo stvarno ne znam zasto neko misli da se dizu krediti za iphone. Kada izadje 12 kupis 11, kada je izasla 11 kupis xs... razlike nema u koriscenju, male su razlike izmedju generacija. A to da ljudi pate za iphone telefonima je mozda za neke tacno. Ja sam patio za iphone telefonom kada sam presao na android, meni ne odgovara taj sistem iako sam ga godinama koristio. Jednostavno izgleda nedovrseno, uvek je ispred sa funkcijama ali uvek nesto malo fali da prestigne apple. I jos jedna stvar, samo lud covek kupuje iphone preko operatera, te cene nisu normalne

Đokče

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
(Zurkolomac, 06. oktobar 2020 23:43)


Hahahhahahaha!

O, Zurkolomac, da li je moguće da se još uvek ljutiš zbog te devojčice-jabučice i scene od pre 7 godina?Pa nije valjda jedina na svetu, majku mu!? Kakve veze ima to što ti je rekla da verovatno nisi pri kinti kad nemaš za iPhone? Ne sećam se koji si telefon tada furao, Samsung ili Huawei(?), ali nisu to loši telefoni uopšte. Nije blam nemati ili ne znati. Blam je smarati ove ljude po forumu zbog lične frustracije koju imaš sa bivšom simpatijom.

Verujem da će admin foruma da dozvoli ovaj komentar, čisto da prosvetlimo “androidaše i jabučare” da svi tvoji komentari nemaju veze sa tvojim neznanjem, jer si pametan dečko, već sa ličnim frustracijama.

Drži se, momak, biće i para i drugih devojaka!

Neko normalan

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
(Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43)

Grabs popcorn...

mdraksi

pre 3 godine

ios se programira za 7 modela telefona,a Android se programira i optimizuje za milion razlicitih modela,i tu je kraj. Da i Android ima 5-6modela telefona onda bi pojeo ios za predjelo. Kada bi ios trebao da radi na milion razlicitih konfiguracija-do djavola,bilo bi tu bug-ova koje niko nikad ne bi ispravio. to je to drugari. pozz

D

pre 3 godine

Moj prvi smartfon je bio iPhone. Posle sam naseo na ove priče “Apple je precenjen, Samsung je najbolji, ima bolju kameru, sve uvedu pre Epla itd.” Sam imam Galaxy S9. Istina je da Samsung ima sve kao Epl, ali mnogo lošije. Slike su krš u poređenju sa Ajfonom, ekran i tastatura nisu tako responzivni, nikad ne razume gde hoću da kliknem, stalno mi izbacuje neke ekrane koje ne mogu da sklonim, baterija ne traje ni pola dana, nema Siri, predosadni i nepotrebni Bixby da ne spominjem... Jedino što valja je što prima microSD, inače potpuni krš, a košta koliko i iPhone. Sad skupljam pare da se vratim na iPhone...

Zurkolomac

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...

Stefan

pre 3 godine

Na iPhone se lože samo starlete, ljudi ne shvataju koliko su daleko kinezi dogurali što se tiče tehnologije sada su trenutno najbolji telefoni kineski telefoni,i ja sam tako mislio dok nisam kupio Huawei i skroz me razuverio,nisam mu našao ni jedne manu.
Ljudi bolje kupite neku stvar sebi odelo,biciklu bilo šta idite na letovanje za te pare jer je telefon obična glupost, kinez od 300e obavlja istu stvar kao i iPhone od 1000e podjednako kvalitetno + dobijate bolje trajanje baterije i brže punjenje.

marko

pre 3 godine

To sto vecina korisnika iphone-a ovde pominje kako ljudi ne kupuju iphone samo jer eto nemaju para, inace bi ga odmah uzeli, zapravo govori da je za njih glavni kvalitet iphone-a bas to, osecaj prestiza sto imaju nesto "skupo" i "najjaceg brenda". Kada bi se malo bolje rezumeli u tehniku, shvatili bi da zapravo vecina nas teshnoloski pismenih ne zelimo iphone jer jednostavno nudi manje za ulozeni novac. Ne radi se o tome da je preskup, jer ima i skupljih modela, ali boljih. Recimo, skoro sam uzeo Samsung Galaxy Note 20 Ultra za 1000e. On je bas po svemu bolji od narednog Iphonea 12. Bolji ekran (iphone koristi samsungove ekrane stare par generacija), bolja kamera (5x opticki zum, 108mpix, mnogo vise detalja), baterija, dizajn, operativni sistem. Android je vec podavno mnogo ispeglaniji i izgleda lepse od iosa, da ne pominjem da je mocniji i nudi vise opcija, jer to vas ne zanima. Naravno, to "bugovanje" koje neki pominju se jednostavno vise ne desava na modelima od preko 500e. Pokusajte da shvatite, apple uvek nudi manje za ulozen novac jer je u tu cenu upakovana i ta fama oko "brenda" na koji vi nasednete olako. Za 1000e, bolji Android telefoni, za 700e, takodje, za 500, takodje, za 200...tu tek i ne postoji iphone opcija. Nemojte se samo osecati ponosnim sto mozete da priustite "skup" telefon, vec se malo detaljnije informisite i uvidite da ima i skupljih, dosta boljih.

miskic

pre 3 godine

@kako da ne

Druze meni Sony Z5 jos iz 2015te radi kao sat i ne baguje, ali osetno je sporiji isto ko i iphone 6 iz iste godine. A iphone 6 mi je bagovao, zakucavao se procesor na 100% telefon grijao ko pec i baterija dusila za sat ponekad

kako da ne

pre 3 godine

Evo mog iskustva sa Iphone. Prvi je bio Iphone 6s plus. Vrhunski telefon, trebao sam da uzmem 6s jer mi je plus ipak bio prevelik, kupio nov i služio me vrhunski 2 godine kada sam ga prodao i kupio Iphone X novembra 2017, tj kada je izašao. Ne kupujem odmah sledeći model jer kao posle X, 11 nije nudila ništa specijalno novo, pa sam 11 preskočio. Imala je dosta bolju kameru i to je u suštini to. 12 ću kupiti jer ce biti novi/stari dizajn, tj stari zbog onih ravnih ivica kao kod 5 koji je bio prelep telefon u to vreme. Donosi jos dosta toga novog i još bolju kameru...X od novembra 2017-te služi vrhunski, evo i dan danas radi kao prvog dana kada je izašao iz kutije. Nikada zabagovao nije, one priče o slaboj bateriji su takodje samo priče...Ima vrhunsko brzo punjenje, staviš na punjač i posle malo vremena je već na 70-80% baterije. Čuvam telefone pa je moj pritom i bez ogrebotine. Pritom dobra stvar kod Iphone je cena, drži cenu pa ću ga sada posle toliko vremena prodati u ovom stanju za minimum 400e. Svi rade isto pa i Apple. Imaju model, izbace novi koji i nije nešto nov pa tek je treći zaista nov. Neću o androidima, koristio sam ih i meni najviše smeta tj smetalo je njihovo bagovanje posle par meseci. Nije to nista strasno, ali od Samsunga od 800-900e ne ocekujete to posle 7-8 meseci. Iphone mi služi za posao dosta, kako mail tako i pozivi i ostalo. Ne mozete da mu nadjete manu, telefon koji ne zna za kvar i ne zna za bag. Zato cu im opet dati 1000e. Pritom da napomenem da zivim na zapadu, nije neka para dati za telefon kako meni, tako i drugim ljudima u okruzenju. Nije nikakav simbol, logicno cim moze svako da ga kupi...Ko hoce pouzdan telefon, vrhunski telefon i da ne misli duži period, iphone.

Veliki brat

pre 3 godine

Evo mog iskustva sa Iphone....
(kako da ne, 6. oktobar 2020 22:07)

Evo ga još jedan sa "iskustvom", dokle bre više ljudi. Kod Apple-a nije suština u telefonu, nego u ekosistemu, kad imate laptop, desktop, tablet, telefon, to sve radi odmah po unošenju podataka za logovanje na Apple nalog.

Može i kod Microsoft-a, samo što na telefonu nemate više Windows, pa nije to to. Može i kod Android-Linux kombinacije, ali uz mnogo peripetija i podešavanja, dakle jedino Apple ima "out of the box" rešenje.

A ovi što kupuju telefon zbog instagrama i fejsbuka, da bi ga stavili na sto u kafiću, i da bi pričali unaokolo kako nema boljeg i kako se svaka aplikacija otvara "trenutno", to su u bukvalnom smislu ovce za šišanje.
To što neko možda i ima para za bacanje, ne znači da nije ovca, nego ima toliko vune da hiljadu-dve za telefon i ne oseća.

Hajde javite se ovde koliko vas ima MacBook pro od 4-5000 evra, iMac od 10.000 evra (ima i jeftinijih, ali ako radite profesionalno video obradu ili nešto slično, to otplatite od par poslova, a bolji CPU i više SSD-a skraćuje vreme obrade)?

Pričamo o telefonu od 1000-1500 evra, a oni koji su pravi korisnici Apple ekosistema imaju u svojoj sobi opreme za 10-20k evra, sad će da se nasekiraju da li će iPhone biti koju stotinu evra skuplji.

KiMi85

pre 3 godine

Ovi sto pljuckaju po iPhon-u bi ga prvi uzeli da imaju mogucnost. U zapadnim zemljama ga svi uz ugovor dobiju za male pare i mali ugovor. Nista spektakularno. Ja imam X vec 2 godine i necu ga menjati barem jos toliko, jer trenutno radi kao onog dana kada sam ga uzeo uz pregrst aplikacija za obradu fotografija na sebi i jos toliko igrica sto za mene sto za klince. Jedina mana je baterija.. ako visim od jutra na njemu, ne moze da izdrzi do 17-18h..

đed đuro

pre 3 godine

Ne vidim čemu prepucavanje u komentarima, pa šta ako neko sa platom od 40.000 uzme najskuplji model na otplatu, isto i vi apleovci, dobar je telefon, ali ima i drugih proizvođača sa jednako dobrim uređajima, mnogi konkurentniji sa cenom.

Dali Bocek

pre 3 godine

Skupi jesu, ali ni Kinezi ne zaostaju mnogo sa cenom. Nesto su generalno cene telefona otisle u nebo. Sta tu ima za vise od 400€ ? Ne znam da li sam u pravu, ali cene su vrtoglave.

sasa

pre 3 godine

Kako se odmah jave ovi sto ga nikada nece kupiti. Nisam nikada video vest za novi Samsung da se javljaji fanovi Apple, uvek obrnuto. Sta vas toliko boli? Ostavite ljude da kupuju sta im se svidja!

Legend

pre 3 godine

Evo krenuli komentari ovih što su umislili da su developeri jer mogu da promene ikonice na svom telefonu od 200 evra. Aj manite se komentarisanja na svaku vest o iPhoneu,idite radite nešto,kad bi to radili možda bi i imali para za neki bolji telefon od "Ćomija". Apple je Apple jer je jedini način da se uđe u Apple ecosystem ne jer je bolji od flagship androida.

XXX

pre 3 godine

‘Ajde više izbacujte ga da uzmem 11 Pro po nižoj ceni na ugovor i zamenim ovaj 6S. Za one koji će da kažu: “ovca za šišanje” samo da kažem da živim u USA i da je to ovde više nego dostupno za “običnog” gradjanina.

Zurkolomac

pre 3 godine

Ajde Srbi,dizite kredite...Kad iz nadnice odete u kafic,da budete elita...
(pejafan, 06. oktobar 2020 19:29)

Kakva crna elita. Najnizi oblik postojanja i zatupljenosti. Telefon za nepismene i pevaljke...

Đokče

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...

Igor

pre 3 godine

I opet nece nista inovativno ubaciti, kaskaju za Sammsungom i Huaweim bez obzira na mozda bolju platformu.
(marepp, 06. oktobar 2020 18:44)

iOS14 Najbolji apdate svih vremena: Poseduje 8 dosad nevidjenih dodataka zbog kojih će svi androidasi biti ljubomorni!

nidza

pre 3 godine

Ja ne znam kakav problem vi ljudi imate. Koga briga kolko kosta Iphone ili bilo koj Android telefon. Ljudi ce da kupe sta god oni budu zeleli i sta mogu da priuste. Koristio sam Android dok nisam presao na Iphone 6s, sad koristim XR, mesecno mi 3500rsd pretplata, pozeleo bih da na telefonu nemam nikad vise nijednu inovaciju i drugaciji izgled. Svidja mi se kakav je sad. Koristim mozda 10 aplikacija i ne treba mi vise.

Ja

pre 3 godine

Priča oko Iphone telefona je kao basna o lisici i kiselom grožđu.
Ljudi ono što ne mogu da imaju uveravaju sebe da im i to ne treba, da je to precenjeno...
Ma pusti Iphone znaš kakvog Kineza možeš da kupiš za 400€.
Iphone je najjači brend, brutalan dizajn i najjača kamera na tržištu u eri IG jako bitno, ne pada mu toliko vrednost itd i još toga...

ja

pre 3 godine

Priča oko Iphone telefona je kao basna o lisici i kiselom grožđu.
Ljudi ono što ne mogu da imaju uveravaju sebe da im i to ne treba, da je to precenjeno...
Ma pusti Iphone znaš kakvog Kineza možeš da kupiš za 400€.
Iphone je najjači brend, brutalan dizajn i najjača kamera na tržištu u eri IG jako bitno, ne pada mu toliko vrednost itd i još toga...

nexus

pre 3 godine

Taj će se odlično uklopiti uz moj BMW X7, pogotovo ako ga bude bilo u zlatnožutoj boji.
(Od zlata jabuka, 6. oktobar 2020 19:05)

Taj sto vozi zlatni x7 i kupuje ajfon cim izadje, mnoooogoo se brine za tvoj stav i tvoj komentar.

ja

pre 3 godine

Priča oko Iphone telefona je kao basna o lisici i kiselom grožđu.
Ljudi ono što ne mogu da imaju uveravaju sebe da im i to ne treba, da je to precenjeno...
Ma pusti Iphone znaš kakvog Kineza možeš da kupiš za 400€.
Iphone je najjači brend, brutalan dizajn i najjača kamera na tržištu u eri IG jako bitno, ne pada mu toliko vrednost itd i još toga...

nexus

pre 3 godine

Taj će se odlično uklopiti uz moj BMW X7, pogotovo ako ga bude bilo u zlatnožutoj boji.
(Od zlata jabuka, 6. oktobar 2020 19:05)

Taj sto vozi zlatni x7 i kupuje ajfon cim izadje, mnoooogoo se brine za tvoj stav i tvoj komentar.

D

pre 3 godine

Moj prvi smartfon je bio iPhone. Posle sam naseo na ove priče “Apple je precenjen, Samsung je najbolji, ima bolju kameru, sve uvedu pre Epla itd.” Sam imam Galaxy S9. Istina je da Samsung ima sve kao Epl, ali mnogo lošije. Slike su krš u poređenju sa Ajfonom, ekran i tastatura nisu tako responzivni, nikad ne razume gde hoću da kliknem, stalno mi izbacuje neke ekrane koje ne mogu da sklonim, baterija ne traje ni pola dana, nema Siri, predosadni i nepotrebni Bixby da ne spominjem... Jedino što valja je što prima microSD, inače potpuni krš, a košta koliko i iPhone. Sad skupljam pare da se vratim na iPhone...

sasa

pre 3 godine

Kako se odmah jave ovi sto ga nikada nece kupiti. Nisam nikada video vest za novi Samsung da se javljaji fanovi Apple, uvek obrnuto. Sta vas toliko boli? Ostavite ljude da kupuju sta im se svidja!

kako da ne

pre 3 godine

Evo mog iskustva sa Iphone. Prvi je bio Iphone 6s plus. Vrhunski telefon, trebao sam da uzmem 6s jer mi je plus ipak bio prevelik, kupio nov i služio me vrhunski 2 godine kada sam ga prodao i kupio Iphone X novembra 2017, tj kada je izašao. Ne kupujem odmah sledeći model jer kao posle X, 11 nije nudila ništa specijalno novo, pa sam 11 preskočio. Imala je dosta bolju kameru i to je u suštini to. 12 ću kupiti jer ce biti novi/stari dizajn, tj stari zbog onih ravnih ivica kao kod 5 koji je bio prelep telefon u to vreme. Donosi jos dosta toga novog i još bolju kameru...X od novembra 2017-te služi vrhunski, evo i dan danas radi kao prvog dana kada je izašao iz kutije. Nikada zabagovao nije, one priče o slaboj bateriji su takodje samo priče...Ima vrhunsko brzo punjenje, staviš na punjač i posle malo vremena je već na 70-80% baterije. Čuvam telefone pa je moj pritom i bez ogrebotine. Pritom dobra stvar kod Iphone je cena, drži cenu pa ću ga sada posle toliko vremena prodati u ovom stanju za minimum 400e. Svi rade isto pa i Apple. Imaju model, izbace novi koji i nije nešto nov pa tek je treći zaista nov. Neću o androidima, koristio sam ih i meni najviše smeta tj smetalo je njihovo bagovanje posle par meseci. Nije to nista strasno, ali od Samsunga od 800-900e ne ocekujete to posle 7-8 meseci. Iphone mi služi za posao dosta, kako mail tako i pozivi i ostalo. Ne mozete da mu nadjete manu, telefon koji ne zna za kvar i ne zna za bag. Zato cu im opet dati 1000e. Pritom da napomenem da zivim na zapadu, nije neka para dati za telefon kako meni, tako i drugim ljudima u okruzenju. Nije nikakav simbol, logicno cim moze svako da ga kupi...Ko hoce pouzdan telefon, vrhunski telefon i da ne misli duži period, iphone.

Dali Bocek

pre 3 godine

Skupi jesu, ali ni Kinezi ne zaostaju mnogo sa cenom. Nesto su generalno cene telefona otisle u nebo. Sta tu ima za vise od 400€ ? Ne znam da li sam u pravu, ali cene su vrtoglave.

Veliki brat

pre 3 godine

Evo mog iskustva sa Iphone....
(kako da ne, 6. oktobar 2020 22:07)

Evo ga još jedan sa "iskustvom", dokle bre više ljudi. Kod Apple-a nije suština u telefonu, nego u ekosistemu, kad imate laptop, desktop, tablet, telefon, to sve radi odmah po unošenju podataka za logovanje na Apple nalog.

Može i kod Microsoft-a, samo što na telefonu nemate više Windows, pa nije to to. Može i kod Android-Linux kombinacije, ali uz mnogo peripetija i podešavanja, dakle jedino Apple ima "out of the box" rešenje.

A ovi što kupuju telefon zbog instagrama i fejsbuka, da bi ga stavili na sto u kafiću, i da bi pričali unaokolo kako nema boljeg i kako se svaka aplikacija otvara "trenutno", to su u bukvalnom smislu ovce za šišanje.
To što neko možda i ima para za bacanje, ne znači da nije ovca, nego ima toliko vune da hiljadu-dve za telefon i ne oseća.

Hajde javite se ovde koliko vas ima MacBook pro od 4-5000 evra, iMac od 10.000 evra (ima i jeftinijih, ali ako radite profesionalno video obradu ili nešto slično, to otplatite od par poslova, a bolji CPU i više SSD-a skraćuje vreme obrade)?

Pričamo o telefonu od 1000-1500 evra, a oni koji su pravi korisnici Apple ekosistema imaju u svojoj sobi opreme za 10-20k evra, sad će da se nasekiraju da li će iPhone biti koju stotinu evra skuplji.

nidza

pre 3 godine

Ja ne znam kakav problem vi ljudi imate. Koga briga kolko kosta Iphone ili bilo koj Android telefon. Ljudi ce da kupe sta god oni budu zeleli i sta mogu da priuste. Koristio sam Android dok nisam presao na Iphone 6s, sad koristim XR, mesecno mi 3500rsd pretplata, pozeleo bih da na telefonu nemam nikad vise nijednu inovaciju i drugaciji izgled. Svidja mi se kakav je sad. Koristim mozda 10 aplikacija i ne treba mi vise.

XXX

pre 3 godine

‘Ajde više izbacujte ga da uzmem 11 Pro po nižoj ceni na ugovor i zamenim ovaj 6S. Za one koji će da kažu: “ovca za šišanje” samo da kažem da živim u USA i da je to ovde više nego dostupno za “običnog” gradjanina.

mdraksi

pre 3 godine

ios se programira za 7 modela telefona,a Android se programira i optimizuje za milion razlicitih modela,i tu je kraj. Da i Android ima 5-6modela telefona onda bi pojeo ios za predjelo. Kada bi ios trebao da radi na milion razlicitih konfiguracija-do djavola,bilo bi tu bug-ova koje niko nikad ne bi ispravio. to je to drugari. pozz

Zurkolomac

pre 3 godine

Ajde Srbi,dizite kredite...Kad iz nadnice odete u kafic,da budete elita...
(pejafan, 06. oktobar 2020 19:29)

Kakva crna elita. Najnizi oblik postojanja i zatupljenosti. Telefon za nepismene i pevaljke...

marko

pre 3 godine

To sto vecina korisnika iphone-a ovde pominje kako ljudi ne kupuju iphone samo jer eto nemaju para, inace bi ga odmah uzeli, zapravo govori da je za njih glavni kvalitet iphone-a bas to, osecaj prestiza sto imaju nesto "skupo" i "najjaceg brenda". Kada bi se malo bolje rezumeli u tehniku, shvatili bi da zapravo vecina nas teshnoloski pismenih ne zelimo iphone jer jednostavno nudi manje za ulozeni novac. Ne radi se o tome da je preskup, jer ima i skupljih modela, ali boljih. Recimo, skoro sam uzeo Samsung Galaxy Note 20 Ultra za 1000e. On je bas po svemu bolji od narednog Iphonea 12. Bolji ekran (iphone koristi samsungove ekrane stare par generacija), bolja kamera (5x opticki zum, 108mpix, mnogo vise detalja), baterija, dizajn, operativni sistem. Android je vec podavno mnogo ispeglaniji i izgleda lepse od iosa, da ne pominjem da je mocniji i nudi vise opcija, jer to vas ne zanima. Naravno, to "bugovanje" koje neki pominju se jednostavno vise ne desava na modelima od preko 500e. Pokusajte da shvatite, apple uvek nudi manje za ulozen novac jer je u tu cenu upakovana i ta fama oko "brenda" na koji vi nasednete olako. Za 1000e, bolji Android telefoni, za 700e, takodje, za 500, takodje, za 200...tu tek i ne postoji iphone opcija. Nemojte se samo osecati ponosnim sto mozete da priustite "skup" telefon, vec se malo detaljnije informisite i uvidite da ima i skupljih, dosta boljih.

Stefan

pre 3 godine

Na iPhone se lože samo starlete, ljudi ne shvataju koliko su daleko kinezi dogurali što se tiče tehnologije sada su trenutno najbolji telefoni kineski telefoni,i ja sam tako mislio dok nisam kupio Huawei i skroz me razuverio,nisam mu našao ni jedne manu.
Ljudi bolje kupite neku stvar sebi odelo,biciklu bilo šta idite na letovanje za te pare jer je telefon obična glupost, kinez od 300e obavlja istu stvar kao i iPhone od 1000e podjednako kvalitetno + dobijate bolje trajanje baterije i brže punjenje.

Legend

pre 3 godine

Evo krenuli komentari ovih što su umislili da su developeri jer mogu da promene ikonice na svom telefonu od 200 evra. Aj manite se komentarisanja na svaku vest o iPhoneu,idite radite nešto,kad bi to radili možda bi i imali para za neki bolji telefon od "Ćomija". Apple je Apple jer je jedini način da se uđe u Apple ecosystem ne jer je bolji od flagship androida.

Đokče

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...

Ja

pre 3 godine

Priča oko Iphone telefona je kao basna o lisici i kiselom grožđu.
Ljudi ono što ne mogu da imaju uveravaju sebe da im i to ne treba, da je to precenjeno...
Ma pusti Iphone znaš kakvog Kineza možeš da kupiš za 400€.
Iphone je najjači brend, brutalan dizajn i najjača kamera na tržištu u eri IG jako bitno, ne pada mu toliko vrednost itd i još toga...

KiMi85

pre 3 godine

Ovi sto pljuckaju po iPhon-u bi ga prvi uzeli da imaju mogucnost. U zapadnim zemljama ga svi uz ugovor dobiju za male pare i mali ugovor. Nista spektakularno. Ja imam X vec 2 godine i necu ga menjati barem jos toliko, jer trenutno radi kao onog dana kada sam ga uzeo uz pregrst aplikacija za obradu fotografija na sebi i jos toliko igrica sto za mene sto za klince. Jedina mana je baterija.. ako visim od jutra na njemu, ne moze da izdrzi do 17-18h..

Zurkolomac

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...

đed đuro

pre 3 godine

Ne vidim čemu prepucavanje u komentarima, pa šta ako neko sa platom od 40.000 uzme najskuplji model na otplatu, isto i vi apleovci, dobar je telefon, ali ima i drugih proizvođača sa jednako dobrim uređajima, mnogi konkurentniji sa cenom.

Igor

pre 3 godine

I opet nece nista inovativno ubaciti, kaskaju za Sammsungom i Huaweim bez obzira na mozda bolju platformu.
(marepp, 06. oktobar 2020 18:44)

iOS14 Najbolji apdate svih vremena: Poseduje 8 dosad nevidjenih dodataka zbog kojih će svi androidasi biti ljubomorni!

miskic

pre 3 godine

@kako da ne

Druze meni Sony Z5 jos iz 2015te radi kao sat i ne baguje, ali osetno je sporiji isto ko i iphone 6 iz iste godine. A iphone 6 mi je bagovao, zakucavao se procesor na 100% telefon grijao ko pec i baterija dusila za sat ponekad

Kiza

pre 3 godine

Moj prvi smartfon je bio iPhone. Posle sam naseo na ove priče “Apple je precenjen, Samsung je najbolji, ima bolju kameru, sve uvedu pre Epla itd.” Sam imam Galaxy S9. Istina je da Samsung ima sve kao Epl, ali mnogo lošije. Slike su krš u poređenju sa Ajfonom, ekran i tastatura nisu tako responzivni, nikad ne razume gde hoću da kliknem, stalno mi izbacuje neke ekrane koje ne mogu da sklonim, baterija ne traje ni pola dana, nema Siri, predosadni i nepotrebni Bixby da ne spominjem... Jedino što valja je što prima microSD, inače potpuni krš, a košta koliko i iPhone. Sad skupljam pare da se vratim na iPhone...
(D, 6. oktobar 2020 23:04)

Bolje skupljaj pare za boljeg psihijatra.

Đokče

pre 3 godine

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43)

Ne bi ti visio ovde na svakoj vesti o Apple uredjjima da mozes bilo sta kupiti, i ostavljao IQ55 komentare.....E moj zutokljunac.....

............

Ljudi, kažem Vam, bez zezanja, poznajem dečka posredno. Pre 6-7 godina ga je bivša "simpatija" smorila kako nema kinte, i to zbog telefona. Od tada je postao "stručnjak" za telefone, a posebno za Apple proizvode, i ne skida se sa ovog foruma. Kako izađe koji članak, on se seti svog ugrizenog iSrca. Nije glup, ali da nema kinte to je istina. Jbg...

error404

pre 3 godine

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.
(dzoni, 07. oktobar 2020 15:05) posedovao sam po 1 telefon svake generacije jabuke od iphone 3, sad imam iphone 11 pro max. Sa strane sam imao vise android telefona, trenutno samsung, huawei i wiko. I mogu reci da ne moze se uporedi, apple najbolje. Pogotovo ako se ima sve apple pa u ekosiatem apple sve perfektno funcionise. Ne kazem da android me valja, prosti apple je klasu vise.

Doris

pre 3 godine

Prvi moj IPhone bio je 6S plus, i dan-danas radi munjevito, kupila sam XS Max samo zbog veće memorije i to je jedina zamerka. Inače, ništa nisam morala da prebacujem sa starog na novi, sve je već bilo tu.
Od te šestice, za mene android više ne postoji, a naročito ne Kinezi.
Ja kupovala nov telefon, a svi mi nešto preporučuju neki Mate pro i Šijaomi. Da polomim jezik.

EU

pre 3 godine

Ajde više izbacujte ga da uzmem 11 Pro po nižoj ceni na ugovor i zamenim ovaj 6S. Za one koji će da kažu: “ovca za šišanje” samo da kažem da živim u USA i da je to ovde više nego dostupno za “običnog” gradjanina.
(XXX, 06. oktobar 2020 21:01)

eee trampe sirotinjo kad cekas 11pro na akciji i jos na ugovor i nosis telefon 5 godina star hahahaha vrati se u evropu nema leba tamo lol

Marko

pre 3 godine

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43) Ne bi ti visio ovde na svakoj vesti o Apple uredjjima da mozes bilo sta kupiti, i ostavljao IQ55 komentare.....E moj zutokljunac.....

Neko normalan

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
(Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43)

Grabs popcorn...

marko

pre 3 godine

@ Veliki Brat ,upao si u zamku apple pomodarstva i sekte, samo na malo visem nivou i vise si ugazio u taj "ekosistem" koji je zapravo robstvo i zid koji apple steze oko tebe, cedeci ti previse para za ono sto dobijas, ali vec toliko si navikao da je tesko izaci. Ne treba time da se hvalis vec da se razocaras u njih jer se ponasaju kao ljubomorna zena koja ti ne da da izadjes iz kuce. Taj njihov cuveni ekosistem pociva samo na osecaju prestiza jer si u njemu i navici i lenjosti da izadjes. Sve sto si rekao je vec godinama moguce u kombinaciji Windows-Android, sada je tako lako povezati Android telefon i tablet sa PC-jem, i imati pesprekornu integraciju pomocu OneDrive-a, svi dokumenti i bilo sta ti je dostupno bas na svakom uredjaju. Pominjes mac book pro od 4-5000 i nisi ni svestan koliko je jacu PC konfiguraciju moguce sklopiti za te pare. Mozes da dobijes i brzi i generaciju noviji i9, bolji i veci ekran, graficku, bateriju i sve to za par hiljada manje. O ozbiljnim radnim stanicama da ne govorim, obican desktop sa Ryzen Threadripper 3970X sa 32 jezgra i 64 core-a + 2 x NVIDIA GeForce RTX 3090 ce kostati skoro upola manje, a drasticno ti ubrzati rad. Ti kao profesionalac bi to trebalo da znas, a ne da ostajes zaslepljen apple ekosistemom koji ti debelo prenaplacuje losije performanse. Apple korisnici ga dozivljavaju kao religiju, ne smeju ni da pocnu da se preispituju ima li nesto bolje vec slepo veruju u dogme u sjajnom i "lepom" kucistu koju im oni serviraju.

Programer

pre 3 godine

@ Sima, kao neko ko zaista radi kao senior Android/ios/ Flutter mobile developer, kazem da ti nisi nikakav developer ili si mozda tek umisljeni pocetnik. Da stvarno jesi, znao bi koliko je Android mocniji, iz ugla gledanja programera i koliko ti daje vise slobode za kreativnije i bolje aplikacije. Sto se samih telefona tice, imam sve modele za testiranje ali licno uvek vise volim Samsung jer je Android dosta bolji i stabilniji operativni sistem, a i sami uredjaji su hardverski znatno mocniji. Iphone odavno nema najbolje kamere (dxomark pogledajte), ekran mu je 2-3 generacije stariji Samsungov, baterija znatno slabija. Inacne, tuzna istina je da programeri zapravo vrlo malo znaju o tehnici,uglavnom ne znaju nista o compu koji koriste i cesto se loze na dizajn iskljucivo. Biraju "lep" mek (ili Lenovo, HP), umesto znatno mocnijeg desktopa. Vade se na "mobilnost", ali isto tako je pravo programiranje nemoguce iz bastice kafica na laptopicu od 14". To je samo hipsterski pokusaj glumljenja programera. Za pravi developement ti treba jaka masina i bar 2 dobra monitora.

Đokče

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
(Zurkolomac, 06. oktobar 2020 23:43)


Hahahhahahaha!

O, Zurkolomac, da li je moguće da se još uvek ljutiš zbog te devojčice-jabučice i scene od pre 7 godina?Pa nije valjda jedina na svetu, majku mu!? Kakve veze ima to što ti je rekla da verovatno nisi pri kinti kad nemaš za iPhone? Ne sećam se koji si telefon tada furao, Samsung ili Huawei(?), ali nisu to loši telefoni uopšte. Nije blam nemati ili ne znati. Blam je smarati ove ljude po forumu zbog lične frustracije koju imaš sa bivšom simpatijom.

Verujem da će admin foruma da dozvoli ovaj komentar, čisto da prosvetlimo “androidaše i jabučare” da svi tvoji komentari nemaju veze sa tvojim neznanjem, jer si pametan dečko, već sa ličnim frustracijama.

Drži se, momak, biće i para i drugih devojaka!

Сима

pre 3 godine

@(marko, 6. oktobar 2020 22:49)

"Kada bi se malo bolje rezumeli u tehniku, shvatili bi da zapravo vecina nas teshnoloski pismenih ne zelimo iphone jer jednostavno nudi manje za ulozeni novac.

...

On je bas po svemu bolji od narednog Iphonea 12."


Самопроглашени технолошки писмен, али заправо ”ипхонеа”.

Иначе као неко ко програмира па и апликације за мобилне телефоне, ја се увек изненадим када видим да неко користи Андроид. А још ми је бизарније када видим да почиње приче од моделу ХРЊКВ који је ово оно.

Шта та кажем ”има ги разни”.

dzoni

pre 3 godine

Prvi moj IPhone bio je 6S plus, i dan-danas radi munjevito, kupila sam XS Max samo zbog veće memorije i to je jedina zamerka. Inače, ništa nisam morala da prebacujem sa starog na novi, sve je već bilo tu.
Od te šestice, za mene android više ne postoji, a naročito ne Kinezi.
Ja kupovala nov telefon, a svi mi nešto preporučuju neki Mate pro i Šijaomi. Da polomim jezik.
(Doris, 7. oktobar 2020 10:00)

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.

rekt

pre 3 godine

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzoni, 7. oktobar 2020 15:05)

Neznanje je jedna reč, znalcu. Idi sad menjaj izgled ikonica dok ti antivirus radi u pozadini, glumi nekog znalca, programera.

Ske

pre 3 godine

@Marko, u ovom komentaru https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1743768#k34241352 nesvesno update u zamku sopstvenog neznanja.
@Veliki brat ovde https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1743768#k34239984 ne govori o preuzimanju fajlova sa cloud platformi niti o third-party programima za sinhronizaciju uredjaja:)

A pogotovo kada ste poceli o tome koliko jacu PC konfiguraciju mozete da sklopite za iste ili manje pare od Mac racunara. Da, istina je, mozete i hocete.
Problem medjutim kod PC-a je odrzavanje, kako hardvera, tako i softvera. Te ne radi ovo, te ne radi ono, DLL fali, registry missing... stalno se nesto "popravlja".
Ni sa hardverske strane nije nista drugacije. Evo moja zena i ja smo negde u isto vreme 2013. kupili laptove slicnih konfiguracija, (i7 mislim 5. 6. generacija, 16GB ram) ona HP ja Macbook.
7 godina kasnije, njen laptop je vec X puta preformatiran, zamenjena mu baterija, greje se pa se gasi, bio u servisu dva puta menjali mu ventilatore. Pre dve godine je kupila Macbook. U medjuvremenu, na mom starom Macbooku, jedan kernel panic i besplatno zamenjen ekran van garancije zbog staingate-a. Nisu me nista ni pitali a kamoli pravili problem zbog garancije - radi k'o singerica od prvog dana do danas.

Neka hvala, radije cu da platim skuplje pa da znam da ce da me besprekorno sluzi, nego da platim manje za vise, pa da se svako malo cimam sa necim. Za to sam imao vremena pre 20 godina.

ime

pre 3 godine

Ja opet kazem da se vecinski stav srpskog stanovnistva ”iphone je precenjen, android je mnogo bolji” ne poklapa sa realnoscu. To dokazujem svakom prodajom svog starog iphone na kp. Ne treba mi ni dan da ga prodam za pare, a gospoda koja nude zamene, nude iskljucivo androidne uredjaje. Gubi vrednost vremenom ali ni blizu kao androidni ekvivalent...

Evo

pre 3 godine

Stvarno jedva čekam i ako bude po najavama, moj izbor će biti 12 mini, 649$ preporučena cena u startu. Sačekaću do godinu dana da mu padne malo cena i onda na ugovor operatera koji je solidan, biće najbolji izbor za mene, ne za sve ostale. Svako neka uživa u sopstvenom izboru, inteligenciji i neka ostavi druge da rade to isto.

acaramone

pre 3 godine

Imao sam iphone SE, sistem mi je odličan i bolji od andorida i rado bih opet koristio neki novi iPhone ali su mi preskupi. Ne dajem preko 200e za telefon. Sad koristim p40 lite i veoma sam zadovoljan

Zurkolomac

pre 3 godine

Hahahhahahaha!

O, Zurkolomac, da li je moguće da se još uvek ljutiš zbog te devojčice-jabučice i scene od pre 7 godina?Pa nije valjda jedina na svetu, majku mu!? Kakve veze ima to što ti je rekla da verovatno nisi pri kinti kad nemaš za iPhone? Ne sećam se koji si telefon tada furao, Samsung ili Huawei(?), ali nisu to loši telefoni uopšte. Nije blam nemati ili ne znati. Blam je smarati ove ljude po forumu zbog lične frustracije koju imaš sa bivšom simpatijom.

Verujem da će admin foruma da dozvoli ovaj komentar, čisto da prosvetlimo “androidaše i jabučare” da svi tvoji komentari nemaju veze sa tvojim neznanjem, jer si pametan dečko, već sa ličnim frustracijama.

Drži se, momak, biće i para i drugih devojaka!
(Đokče, 07. oktobar 2020 00:51)

Nepismeni balavi smetlaru sa niskoumnom ventilisanom lobanjom, ti bas volis da se javno hvalis koliko si prizeman i nepismen.
Vec si nekoliko puta javno dokazao tvoju jabukoidnu inteligenciju koja je na nivou simbioze kisne gliste i zelene muve g.vnare iz mladjeg Kenozoika.
Sto se tice devojaka nije toliko strasno, ako te neka ostavi. Puno je gore kada te ostavi decko sa roza kisobranom, kao sto je tebe ostavio.
Jel ti sada malo lakse ventilisani?

Toshiba

pre 3 godine

Evo stvarno ne znam zasto neko misli da se dizu krediti za iphone. Kada izadje 12 kupis 11, kada je izasla 11 kupis xs... razlike nema u koriscenju, male su razlike izmedju generacija. A to da ljudi pate za iphone telefonima je mozda za neke tacno. Ja sam patio za iphone telefonom kada sam presao na android, meni ne odgovara taj sistem iako sam ga godinama koristio. Jednostavno izgleda nedovrseno, uvek je ispred sa funkcijama ali uvek nesto malo fali da prestigne apple. I jos jedna stvar, samo lud covek kupuje iphone preko operatera, te cene nisu normalne

Magistar Čolović

pre 3 godine

(Programer, 7. oktobar 2020 12:46)
Gospodine, što se telefona tiče, Vaš rečnik i izvori na koje se pozivate ne ukazuju da ste u materiji.
Tako da....
Ne bih se složio sa iznetim.

хаџија

pre 3 godine

Оно каде не мо ли еш да издвојиш 600+ еврића, па пљуца по онома који имају

ja

pre 3 godine

Priča oko Iphone telefona je kao basna o lisici i kiselom grožđu.
Ljudi ono što ne mogu da imaju uveravaju sebe da im i to ne treba, da je to precenjeno...
Ma pusti Iphone znaš kakvog Kineza možeš da kupiš za 400€.
Iphone je najjači brend, brutalan dizajn i najjača kamera na tržištu u eri IG jako bitno, ne pada mu toliko vrednost itd i još toga...

Stefan

pre 3 godine

Na iPhone se lože samo starlete, ljudi ne shvataju koliko su daleko kinezi dogurali što se tiče tehnologije sada su trenutno najbolji telefoni kineski telefoni,i ja sam tako mislio dok nisam kupio Huawei i skroz me razuverio,nisam mu našao ni jedne manu.
Ljudi bolje kupite neku stvar sebi odelo,biciklu bilo šta idite na letovanje za te pare jer je telefon obična glupost, kinez od 300e obavlja istu stvar kao i iPhone od 1000e podjednako kvalitetno + dobijate bolje trajanje baterije i brže punjenje.

Zurkolomac

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...

D

pre 3 godine

Moj prvi smartfon je bio iPhone. Posle sam naseo na ove priče “Apple je precenjen, Samsung je najbolji, ima bolju kameru, sve uvedu pre Epla itd.” Sam imam Galaxy S9. Istina je da Samsung ima sve kao Epl, ali mnogo lošije. Slike su krš u poređenju sa Ajfonom, ekran i tastatura nisu tako responzivni, nikad ne razume gde hoću da kliknem, stalno mi izbacuje neke ekrane koje ne mogu da sklonim, baterija ne traje ni pola dana, nema Siri, predosadni i nepotrebni Bixby da ne spominjem... Jedino što valja je što prima microSD, inače potpuni krš, a košta koliko i iPhone. Sad skupljam pare da se vratim na iPhone...

marko

pre 3 godine

To sto vecina korisnika iphone-a ovde pominje kako ljudi ne kupuju iphone samo jer eto nemaju para, inace bi ga odmah uzeli, zapravo govori da je za njih glavni kvalitet iphone-a bas to, osecaj prestiza sto imaju nesto "skupo" i "najjaceg brenda". Kada bi se malo bolje rezumeli u tehniku, shvatili bi da zapravo vecina nas teshnoloski pismenih ne zelimo iphone jer jednostavno nudi manje za ulozeni novac. Ne radi se o tome da je preskup, jer ima i skupljih modela, ali boljih. Recimo, skoro sam uzeo Samsung Galaxy Note 20 Ultra za 1000e. On je bas po svemu bolji od narednog Iphonea 12. Bolji ekran (iphone koristi samsungove ekrane stare par generacija), bolja kamera (5x opticki zum, 108mpix, mnogo vise detalja), baterija, dizajn, operativni sistem. Android je vec podavno mnogo ispeglaniji i izgleda lepse od iosa, da ne pominjem da je mocniji i nudi vise opcija, jer to vas ne zanima. Naravno, to "bugovanje" koje neki pominju se jednostavno vise ne desava na modelima od preko 500e. Pokusajte da shvatite, apple uvek nudi manje za ulozen novac jer je u tu cenu upakovana i ta fama oko "brenda" na koji vi nasednete olako. Za 1000e, bolji Android telefoni, za 700e, takodje, za 500, takodje, za 200...tu tek i ne postoji iphone opcija. Nemojte se samo osecati ponosnim sto mozete da priustite "skup" telefon, vec se malo detaljnije informisite i uvidite da ima i skupljih, dosta boljih.

Zurkolomac

pre 3 godine

Ajde Srbi,dizite kredite...Kad iz nadnice odete u kafic,da budete elita...
(pejafan, 06. oktobar 2020 19:29)

Kakva crna elita. Najnizi oblik postojanja i zatupljenosti. Telefon za nepismene i pevaljke...

mdraksi

pre 3 godine

ios se programira za 7 modela telefona,a Android se programira i optimizuje za milion razlicitih modela,i tu je kraj. Da i Android ima 5-6modela telefona onda bi pojeo ios za predjelo. Kada bi ios trebao da radi na milion razlicitih konfiguracija-do djavola,bilo bi tu bug-ova koje niko nikad ne bi ispravio. to je to drugari. pozz

miskic

pre 3 godine

@kako da ne

Druze meni Sony Z5 jos iz 2015te radi kao sat i ne baguje, ali osetno je sporiji isto ko i iphone 6 iz iste godine. A iphone 6 mi je bagovao, zakucavao se procesor na 100% telefon grijao ko pec i baterija dusila za sat ponekad

Legend

pre 3 godine

Evo krenuli komentari ovih što su umislili da su developeri jer mogu da promene ikonice na svom telefonu od 200 evra. Aj manite se komentarisanja na svaku vest o iPhoneu,idite radite nešto,kad bi to radili možda bi i imali para za neki bolji telefon od "Ćomija". Apple je Apple jer je jedini način da se uđe u Apple ecosystem ne jer je bolji od flagship androida.

kako da ne

pre 3 godine

Evo mog iskustva sa Iphone. Prvi je bio Iphone 6s plus. Vrhunski telefon, trebao sam da uzmem 6s jer mi je plus ipak bio prevelik, kupio nov i služio me vrhunski 2 godine kada sam ga prodao i kupio Iphone X novembra 2017, tj kada je izašao. Ne kupujem odmah sledeći model jer kao posle X, 11 nije nudila ništa specijalno novo, pa sam 11 preskočio. Imala je dosta bolju kameru i to je u suštini to. 12 ću kupiti jer ce biti novi/stari dizajn, tj stari zbog onih ravnih ivica kao kod 5 koji je bio prelep telefon u to vreme. Donosi jos dosta toga novog i još bolju kameru...X od novembra 2017-te služi vrhunski, evo i dan danas radi kao prvog dana kada je izašao iz kutije. Nikada zabagovao nije, one priče o slaboj bateriji su takodje samo priče...Ima vrhunsko brzo punjenje, staviš na punjač i posle malo vremena je već na 70-80% baterije. Čuvam telefone pa je moj pritom i bez ogrebotine. Pritom dobra stvar kod Iphone je cena, drži cenu pa ću ga sada posle toliko vremena prodati u ovom stanju za minimum 400e. Svi rade isto pa i Apple. Imaju model, izbace novi koji i nije nešto nov pa tek je treći zaista nov. Neću o androidima, koristio sam ih i meni najviše smeta tj smetalo je njihovo bagovanje posle par meseci. Nije to nista strasno, ali od Samsunga od 800-900e ne ocekujete to posle 7-8 meseci. Iphone mi služi za posao dosta, kako mail tako i pozivi i ostalo. Ne mozete da mu nadjete manu, telefon koji ne zna za kvar i ne zna za bag. Zato cu im opet dati 1000e. Pritom da napomenem da zivim na zapadu, nije neka para dati za telefon kako meni, tako i drugim ljudima u okruzenju. Nije nikakav simbol, logicno cim moze svako da ga kupi...Ko hoce pouzdan telefon, vrhunski telefon i da ne misli duži period, iphone.

Igor

pre 3 godine

I opet nece nista inovativno ubaciti, kaskaju za Sammsungom i Huaweim bez obzira na mozda bolju platformu.
(marepp, 06. oktobar 2020 18:44)

iOS14 Najbolji apdate svih vremena: Poseduje 8 dosad nevidjenih dodataka zbog kojih će svi androidasi biti ljubomorni!

KiMi85

pre 3 godine

Ovi sto pljuckaju po iPhon-u bi ga prvi uzeli da imaju mogucnost. U zapadnim zemljama ga svi uz ugovor dobiju za male pare i mali ugovor. Nista spektakularno. Ja imam X vec 2 godine i necu ga menjati barem jos toliko, jer trenutno radi kao onog dana kada sam ga uzeo uz pregrst aplikacija za obradu fotografija na sebi i jos toliko igrica sto za mene sto za klince. Jedina mana je baterija.. ako visim od jutra na njemu, ne moze da izdrzi do 17-18h..

nexus

pre 3 godine

Taj će se odlično uklopiti uz moj BMW X7, pogotovo ako ga bude bilo u zlatnožutoj boji.
(Od zlata jabuka, 6. oktobar 2020 19:05)

Taj sto vozi zlatni x7 i kupuje ajfon cim izadje, mnoooogoo se brine za tvoj stav i tvoj komentar.

Ja

pre 3 godine

Priča oko Iphone telefona je kao basna o lisici i kiselom grožđu.
Ljudi ono što ne mogu da imaju uveravaju sebe da im i to ne treba, da je to precenjeno...
Ma pusti Iphone znaš kakvog Kineza možeš da kupiš za 400€.
Iphone je najjači brend, brutalan dizajn i najjača kamera na tržištu u eri IG jako bitno, ne pada mu toliko vrednost itd i još toga...

Veliki brat

pre 3 godine

Evo mog iskustva sa Iphone....
(kako da ne, 6. oktobar 2020 22:07)

Evo ga još jedan sa "iskustvom", dokle bre više ljudi. Kod Apple-a nije suština u telefonu, nego u ekosistemu, kad imate laptop, desktop, tablet, telefon, to sve radi odmah po unošenju podataka za logovanje na Apple nalog.

Može i kod Microsoft-a, samo što na telefonu nemate više Windows, pa nije to to. Može i kod Android-Linux kombinacije, ali uz mnogo peripetija i podešavanja, dakle jedino Apple ima "out of the box" rešenje.

A ovi što kupuju telefon zbog instagrama i fejsbuka, da bi ga stavili na sto u kafiću, i da bi pričali unaokolo kako nema boljeg i kako se svaka aplikacija otvara "trenutno", to su u bukvalnom smislu ovce za šišanje.
To što neko možda i ima para za bacanje, ne znači da nije ovca, nego ima toliko vune da hiljadu-dve za telefon i ne oseća.

Hajde javite se ovde koliko vas ima MacBook pro od 4-5000 evra, iMac od 10.000 evra (ima i jeftinijih, ali ako radite profesionalno video obradu ili nešto slično, to otplatite od par poslova, a bolji CPU i više SSD-a skraćuje vreme obrade)?

Pričamo o telefonu od 1000-1500 evra, a oni koji su pravi korisnici Apple ekosistema imaju u svojoj sobi opreme za 10-20k evra, sad će da se nasekiraju da li će iPhone biti koju stotinu evra skuplji.

sasa

pre 3 godine

Kako se odmah jave ovi sto ga nikada nece kupiti. Nisam nikada video vest za novi Samsung da se javljaji fanovi Apple, uvek obrnuto. Sta vas toliko boli? Ostavite ljude da kupuju sta im se svidja!

XXX

pre 3 godine

‘Ajde više izbacujte ga da uzmem 11 Pro po nižoj ceni na ugovor i zamenim ovaj 6S. Za one koji će da kažu: “ovca za šišanje” samo da kažem da živim u USA i da je to ovde više nego dostupno za “običnog” gradjanina.

dzoni

pre 3 godine

Prvi moj IPhone bio je 6S plus, i dan-danas radi munjevito, kupila sam XS Max samo zbog veće memorije i to je jedina zamerka. Inače, ništa nisam morala da prebacujem sa starog na novi, sve je već bilo tu.
Od te šestice, za mene android više ne postoji, a naročito ne Kinezi.
Ja kupovala nov telefon, a svi mi nešto preporučuju neki Mate pro i Šijaomi. Da polomim jezik.
(Doris, 7. oktobar 2020 10:00)

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.

Zurkolomac

pre 3 godine

Hahahhahahaha!

O, Zurkolomac, da li je moguće da se još uvek ljutiš zbog te devojčice-jabučice i scene od pre 7 godina?Pa nije valjda jedina na svetu, majku mu!? Kakve veze ima to što ti je rekla da verovatno nisi pri kinti kad nemaš za iPhone? Ne sećam se koji si telefon tada furao, Samsung ili Huawei(?), ali nisu to loši telefoni uopšte. Nije blam nemati ili ne znati. Blam je smarati ove ljude po forumu zbog lične frustracije koju imaš sa bivšom simpatijom.

Verujem da će admin foruma da dozvoli ovaj komentar, čisto da prosvetlimo “androidaše i jabučare” da svi tvoji komentari nemaju veze sa tvojim neznanjem, jer si pametan dečko, već sa ličnim frustracijama.

Drži se, momak, biće i para i drugih devojaka!
(Đokče, 07. oktobar 2020 00:51)

Nepismeni balavi smetlaru sa niskoumnom ventilisanom lobanjom, ti bas volis da se javno hvalis koliko si prizeman i nepismen.
Vec si nekoliko puta javno dokazao tvoju jabukoidnu inteligenciju koja je na nivou simbioze kisne gliste i zelene muve g.vnare iz mladjeg Kenozoika.
Sto se tice devojaka nije toliko strasno, ako te neka ostavi. Puno je gore kada te ostavi decko sa roza kisobranom, kao sto je tebe ostavio.
Jel ti sada malo lakse ventilisani?

Đokče

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...

Dali Bocek

pre 3 godine

Skupi jesu, ali ni Kinezi ne zaostaju mnogo sa cenom. Nesto su generalno cene telefona otisle u nebo. Sta tu ima za vise od 400€ ? Ne znam da li sam u pravu, ali cene su vrtoglave.

đed đuro

pre 3 godine

Ne vidim čemu prepucavanje u komentarima, pa šta ako neko sa platom od 40.000 uzme najskuplji model na otplatu, isto i vi apleovci, dobar je telefon, ali ima i drugih proizvođača sa jednako dobrim uređajima, mnogi konkurentniji sa cenom.

Kiza

pre 3 godine

Moj prvi smartfon je bio iPhone. Posle sam naseo na ove priče “Apple je precenjen, Samsung je najbolji, ima bolju kameru, sve uvedu pre Epla itd.” Sam imam Galaxy S9. Istina je da Samsung ima sve kao Epl, ali mnogo lošije. Slike su krš u poređenju sa Ajfonom, ekran i tastatura nisu tako responzivni, nikad ne razume gde hoću da kliknem, stalno mi izbacuje neke ekrane koje ne mogu da sklonim, baterija ne traje ni pola dana, nema Siri, predosadni i nepotrebni Bixby da ne spominjem... Jedino što valja je što prima microSD, inače potpuni krš, a košta koliko i iPhone. Sad skupljam pare da se vratim na iPhone...
(D, 6. oktobar 2020 23:04)

Bolje skupljaj pare za boljeg psihijatra.

Doris

pre 3 godine

Prvi moj IPhone bio je 6S plus, i dan-danas radi munjevito, kupila sam XS Max samo zbog veće memorije i to je jedina zamerka. Inače, ništa nisam morala da prebacujem sa starog na novi, sve je već bilo tu.
Od te šestice, za mene android više ne postoji, a naročito ne Kinezi.
Ja kupovala nov telefon, a svi mi nešto preporučuju neki Mate pro i Šijaomi. Da polomim jezik.

Programer

pre 3 godine

@ Sima, kao neko ko zaista radi kao senior Android/ios/ Flutter mobile developer, kazem da ti nisi nikakav developer ili si mozda tek umisljeni pocetnik. Da stvarno jesi, znao bi koliko je Android mocniji, iz ugla gledanja programera i koliko ti daje vise slobode za kreativnije i bolje aplikacije. Sto se samih telefona tice, imam sve modele za testiranje ali licno uvek vise volim Samsung jer je Android dosta bolji i stabilniji operativni sistem, a i sami uredjaji su hardverski znatno mocniji. Iphone odavno nema najbolje kamere (dxomark pogledajte), ekran mu je 2-3 generacije stariji Samsungov, baterija znatno slabija. Inacne, tuzna istina je da programeri zapravo vrlo malo znaju o tehnici,uglavnom ne znaju nista o compu koji koriste i cesto se loze na dizajn iskljucivo. Biraju "lep" mek (ili Lenovo, HP), umesto znatno mocnijeg desktopa. Vade se na "mobilnost", ali isto tako je pravo programiranje nemoguce iz bastice kafica na laptopicu od 14". To je samo hipsterski pokusaj glumljenja programera. Za pravi developement ti treba jaka masina i bar 2 dobra monitora.

error404

pre 3 godine

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.
(dzoni, 07. oktobar 2020 15:05) posedovao sam po 1 telefon svake generacije jabuke od iphone 3, sad imam iphone 11 pro max. Sa strane sam imao vise android telefona, trenutno samsung, huawei i wiko. I mogu reci da ne moze se uporedi, apple najbolje. Pogotovo ako se ima sve apple pa u ekosiatem apple sve perfektno funcionise. Ne kazem da android me valja, prosti apple je klasu vise.

nidza

pre 3 godine

Ja ne znam kakav problem vi ljudi imate. Koga briga kolko kosta Iphone ili bilo koj Android telefon. Ljudi ce da kupe sta god oni budu zeleli i sta mogu da priuste. Koristio sam Android dok nisam presao na Iphone 6s, sad koristim XR, mesecno mi 3500rsd pretplata, pozeleo bih da na telefonu nemam nikad vise nijednu inovaciju i drugaciji izgled. Svidja mi se kakav je sad. Koristim mozda 10 aplikacija i ne treba mi vise.

Marko

pre 3 godine

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43) Ne bi ti visio ovde na svakoj vesti o Apple uredjjima da mozes bilo sta kupiti, i ostavljao IQ55 komentare.....E moj zutokljunac.....

acaramone

pre 3 godine

Imao sam iphone SE, sistem mi je odličan i bolji od andorida i rado bih opet koristio neki novi iPhone ali su mi preskupi. Ne dajem preko 200e za telefon. Sad koristim p40 lite i veoma sam zadovoljan

Evo

pre 3 godine

Stvarno jedva čekam i ako bude po najavama, moj izbor će biti 12 mini, 649$ preporučena cena u startu. Sačekaću do godinu dana da mu padne malo cena i onda na ugovor operatera koji je solidan, biće najbolji izbor za mene, ne za sve ostale. Svako neka uživa u sopstvenom izboru, inteligenciji i neka ostavi druge da rade to isto.

rekt

pre 3 godine

Bravo klasicni hejter svega osim trule jabuke i klasicni primer ne znanja najblaze receno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (dzoni, 7. oktobar 2020 15:05)

Neznanje je jedna reč, znalcu. Idi sad menjaj izgled ikonica dok ti antivirus radi u pozadini, glumi nekog znalca, programera.

Сима

pre 3 godine

@(marko, 6. oktobar 2020 22:49)

"Kada bi se malo bolje rezumeli u tehniku, shvatili bi da zapravo vecina nas teshnoloski pismenih ne zelimo iphone jer jednostavno nudi manje za ulozeni novac.

...

On je bas po svemu bolji od narednog Iphonea 12."


Самопроглашени технолошки писмен, али заправо ”ипхонеа”.

Иначе као неко ко програмира па и апликације за мобилне телефоне, ја се увек изненадим када видим да неко користи Андроид. А још ми је бизарније када видим да почиње приче од моделу ХРЊКВ који је ово оно.

Шта та кажем ”има ги разни”.

marko

pre 3 godine

@ Veliki Brat ,upao si u zamku apple pomodarstva i sekte, samo na malo visem nivou i vise si ugazio u taj "ekosistem" koji je zapravo robstvo i zid koji apple steze oko tebe, cedeci ti previse para za ono sto dobijas, ali vec toliko si navikao da je tesko izaci. Ne treba time da se hvalis vec da se razocaras u njih jer se ponasaju kao ljubomorna zena koja ti ne da da izadjes iz kuce. Taj njihov cuveni ekosistem pociva samo na osecaju prestiza jer si u njemu i navici i lenjosti da izadjes. Sve sto si rekao je vec godinama moguce u kombinaciji Windows-Android, sada je tako lako povezati Android telefon i tablet sa PC-jem, i imati pesprekornu integraciju pomocu OneDrive-a, svi dokumenti i bilo sta ti je dostupno bas na svakom uredjaju. Pominjes mac book pro od 4-5000 i nisi ni svestan koliko je jacu PC konfiguraciju moguce sklopiti za te pare. Mozes da dobijes i brzi i generaciju noviji i9, bolji i veci ekran, graficku, bateriju i sve to za par hiljada manje. O ozbiljnim radnim stanicama da ne govorim, obican desktop sa Ryzen Threadripper 3970X sa 32 jezgra i 64 core-a + 2 x NVIDIA GeForce RTX 3090 ce kostati skoro upola manje, a drasticno ti ubrzati rad. Ti kao profesionalac bi to trebalo da znas, a ne da ostajes zaslepljen apple ekosistemom koji ti debelo prenaplacuje losije performanse. Apple korisnici ga dozivljavaju kao religiju, ne smeju ni da pocnu da se preispituju ima li nesto bolje vec slepo veruju u dogme u sjajnom i "lepom" kucistu koju im oni serviraju.

Đokče

pre 3 godine

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43)

Ne bi ti visio ovde na svakoj vesti o Apple uredjjima da mozes bilo sta kupiti, i ostavljao IQ55 komentare.....E moj zutokljunac.....

............

Ljudi, kažem Vam, bez zezanja, poznajem dečka posredno. Pre 6-7 godina ga je bivša "simpatija" smorila kako nema kinte, i to zbog telefona. Od tada je postao "stručnjak" za telefone, a posebno za Apple proizvode, i ne skida se sa ovog foruma. Kako izađe koji članak, on se seti svog ugrizenog iSrca. Nije glup, ali da nema kinte to je istina. Jbg...

EU

pre 3 godine

Ajde više izbacujte ga da uzmem 11 Pro po nižoj ceni na ugovor i zamenim ovaj 6S. Za one koji će da kažu: “ovca za šišanje” samo da kažem da živim u USA i da je to ovde više nego dostupno za “običnog” gradjanina.
(XXX, 06. oktobar 2020 21:01)

eee trampe sirotinjo kad cekas 11pro na akciji i jos na ugovor i nosis telefon 5 godina star hahahaha vrati se u evropu nema leba tamo lol

Đokče

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
(Zurkolomac, 06. oktobar 2020 23:43)


Hahahhahahaha!

O, Zurkolomac, da li je moguće da se još uvek ljutiš zbog te devojčice-jabučice i scene od pre 7 godina?Pa nije valjda jedina na svetu, majku mu!? Kakve veze ima to što ti je rekla da verovatno nisi pri kinti kad nemaš za iPhone? Ne sećam se koji si telefon tada furao, Samsung ili Huawei(?), ali nisu to loši telefoni uopšte. Nije blam nemati ili ne znati. Blam je smarati ove ljude po forumu zbog lične frustracije koju imaš sa bivšom simpatijom.

Verujem da će admin foruma da dozvoli ovaj komentar, čisto da prosvetlimo “androidaše i jabučare” da svi tvoji komentari nemaju veze sa tvojim neznanjem, jer si pametan dečko, već sa ličnim frustracijama.

Drži se, momak, biće i para i drugih devojaka!

Ske

pre 3 godine

@Marko, u ovom komentaru https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1743768#k34241352 nesvesno update u zamku sopstvenog neznanja.
@Veliki brat ovde https://www.b92.net/tehnopolis/komentari.php?nav_id=1743768#k34239984 ne govori o preuzimanju fajlova sa cloud platformi niti o third-party programima za sinhronizaciju uredjaja:)

A pogotovo kada ste poceli o tome koliko jacu PC konfiguraciju mozete da sklopite za iste ili manje pare od Mac racunara. Da, istina je, mozete i hocete.
Problem medjutim kod PC-a je odrzavanje, kako hardvera, tako i softvera. Te ne radi ovo, te ne radi ono, DLL fali, registry missing... stalno se nesto "popravlja".
Ni sa hardverske strane nije nista drugacije. Evo moja zena i ja smo negde u isto vreme 2013. kupili laptove slicnih konfiguracija, (i7 mislim 5. 6. generacija, 16GB ram) ona HP ja Macbook.
7 godina kasnije, njen laptop je vec X puta preformatiran, zamenjena mu baterija, greje se pa se gasi, bio u servisu dva puta menjali mu ventilatore. Pre dve godine je kupila Macbook. U medjuvremenu, na mom starom Macbooku, jedan kernel panic i besplatno zamenjen ekran van garancije zbog staingate-a. Nisu me nista ni pitali a kamoli pravili problem zbog garancije - radi k'o singerica od prvog dana do danas.

Neka hvala, radije cu da platim skuplje pa da znam da ce da me besprekorno sluzi, nego da platim manje za vise, pa da se svako malo cimam sa necim. Za to sam imao vremena pre 20 godina.

Neko normalan

pre 3 godine

A Zurkolomac u iNesvest!

Drugar, priznaj nam ko ti je iz Apple-a smuvao ribu, da nas ne smaraš više sa svojim komentarima.

Evo, sakupićemo pare i za jedan iPhone SE za tebe, pa polako, koliko kog dana stigneš...
(Đokče, 06. oktobar 2020 20:24)

Plitkoumni jabukoidu sa ventilisanom lobanjom mogu da kupim i tebe tako nepismenog i 20 neupotrebljivih iKrsina.
Idi gledaj zadrugu i glodji parizer...
(Zurkolomac, 6. oktobar 2020 23:43)

Grabs popcorn...

ime

pre 3 godine

Ja opet kazem da se vecinski stav srpskog stanovnistva ”iphone je precenjen, android je mnogo bolji” ne poklapa sa realnoscu. To dokazujem svakom prodajom svog starog iphone na kp. Ne treba mi ni dan da ga prodam za pare, a gospoda koja nude zamene, nude iskljucivo androidne uredjaje. Gubi vrednost vremenom ali ni blizu kao androidni ekvivalent...

хаџија

pre 3 godine

Оно каде не мо ли еш да издвојиш 600+ еврића, па пљуца по онома који имају

Toshiba

pre 3 godine

Evo stvarno ne znam zasto neko misli da se dizu krediti za iphone. Kada izadje 12 kupis 11, kada je izasla 11 kupis xs... razlike nema u koriscenju, male su razlike izmedju generacija. A to da ljudi pate za iphone telefonima je mozda za neke tacno. Ja sam patio za iphone telefonom kada sam presao na android, meni ne odgovara taj sistem iako sam ga godinama koristio. Jednostavno izgleda nedovrseno, uvek je ispred sa funkcijama ali uvek nesto malo fali da prestigne apple. I jos jedna stvar, samo lud covek kupuje iphone preko operatera, te cene nisu normalne

Magistar Čolović

pre 3 godine

(Programer, 7. oktobar 2020 12:46)
Gospodine, što se telefona tiče, Vaš rečnik i izvori na koje se pozivate ne ukazuju da ste u materiji.
Tako da....
Ne bih se složio sa iznetim.