Petak, 04.09.2020.

13:30

Dacia zagolicala maštu ljubitelja automobila: Spremite se za novi Logan i Sandero VIDEO

Izvor: B92

Dacia zagolicala maštu ljubitelja automobila: Spremite se za novi Logan i Sandero VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Gradimir

pre 3 godine

Ja ozbiljno razmatram Daciu kao prvi nov auto koji bih kupio, ali samo električnu. Ako pogode odnose cene, performansi, kapaciteta baterija i auto mi odgovara po dimenzijama - kupujem. Samo, obavezna test vožnja. Vozio sam Logana prve generacije stotinak km i uopšte mi se nije dopao ni osećaj na volanu ni upotreba menjača, ni pozicija papučica - nekako nisu centrirane. Čini mi se da bi mi električni Sandero završio posao, sa baterijom preko 40 kWh i brzim punjenjem od 100 kw. Cena - dao bih 17-18.000 za njega, ali da skinem subvencijom za 5.000.

maxy

pre 3 godine

Gomila klincurije koja se lozi na A3 star 15 godina sa pola miliona km, obavezno cipovan do maksimuma, da moze na istagramu da objavljuje story-je sa rukom na presvucenom volanu i naravno sa nekim jeftinim saticem. Novo je novo, pa makar i Dacija, pre bih nju vozio nego neku premijum lesinu staru 10-15 godina sa pola miliona kilometara!
(Brada, 05. septembar 2020 11:56)

Premium leš je ipak osetno jeftiniji od nove Dačije. Solidno opremljen i motorizovan Logan kosta preko 10k eura, a ne 5k koliko košta premium leš.
Dačiju nikada ne bih kupio zbog sedišta, jer su neodgovarajuća za moju visinu i preko toga ne mogu preći.

fukara

pre 3 godine

Kad bi na daciju stavio opremu koju ima prosečan savremen automobil te klase, koštala bi mnogo više od tog prosečnog savremenog vozila.
Dacija je realno preskupa.
Da je jeftina, to može da kaže samo onaj ko bi rekao i da je salama podriguša jeftinija i bolja od praške šunke.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Aleks, 04. septembar 2020 23:23)

Ne zelim da se raspravljam sa tobom... Ocigledno ili ne zivis u Nemackoj ili si slabo obavesten. Zna se ko vozi Daciju u Nemackoj. Ovde da bi se dobilo sto vise pluseva treba pisati gluposti kako Nemci obozavaju Daciju, kako je to svaki peti automobil u Nemackoj i slicno... A onda se vozis autobanom od Minhena do Garmisa, i ne sretnes ni jednu Daciju. Bas sam juce obratio paznju. Gde su te Dacije?????
Ne znam mozda u Istocnoj Nemackoj. U Bavarskoj je Dacija tabu. U Minhenu je to zaista retkost.
Ali zbog pluseva treba napisati kako u Minhenu ima gomila Dacija i kako ih voze cak i po Grünwaldu.... Moze plus?

T

pre 3 godine

Vozio sam Logan, provi model 13 godina. Isplatio je svaki dinar. Prvih deset godina nije bilo kvarova osim što je otišao (nemački) radio. I akumulator sam menjao. Posle je već bilo kvarova (spone, pumpa za gorivo, prekidači za vrata...) ali ništa posebno skupo. Auto je izuzetno praktičan, sa mnogo više prostora nego u mnogim automobilima većih spoljnih gabarita. Sedi se dosta uspravno, krov je visoko i visok je klirens, što je vrlo komforno za ulazak i izlazak, za ubacivanje beba i male dece i starijih osoba. Solidno je udoban, iznad očekivanja. Glavna mana i ono što ga čini stalnom metom malicioznih komentara je što deluje prilično asketski. Iako je moj primerak imao tada najviši stepen opreme (ABS, airbagovi, električni podizači, manuelna klima, radio sa MP3, board computer, daljinsko otključavanje...), što je i dan-danas pristojan nivo opreme. Ali je nekako je to iznutra ipak izgledalo spartanski.

Ursa Minor

pre 3 godine

Domaći majstori koji voze VW, BMW i Audije od vrtoglavih 4500 eura se rugaju ljudima koji voze duplo skuplje Dacije. Da mnogo je smešno. 😁
(Naivac, 4. septembar 2020 20:37)

Ma, nije njima bitno tih 4500 ojra, mogli bi oni bez problema da plate i 10-12 hiljada za novu Dačiju (barem tako kažu) nego bitnije im je to što će njihova polovnjača bembara, mečka ili pasat sa samo "180.000 satu" (a pravih 680.000) nadživeti bar tri Dačije! (Barem žive u tom ubeđenju. Lažnom.)

Jedan lik u mom komšiluku nedavno kupio takvog mercedesa i radosno se šepuri s njim unaokolo. Zašto bi mu to neko zamerio, ako čovek voli. Ne razumem se baš u mercedese, ali rekao bih da je bar 8-10 godina star i što jes' jes', ovako na prvi pogled ne izgleda loše, samo mu ne radi levi far. I tako se švercuje bez fara već više od mesec dana. Ne znam koliko košta far od mercedesa, ali očigledno za nekoga košta baš mnogo. Ali zašto bi ga to sprečavalo da vozi mercedesa?

CATAPA

pre 3 godine

Kada je Dacia krenula sa Loganom, ponuda polovnjaka je bila slaba i rizik kupovine polovnjaka je bio velik. Reno je i pokrenuo Daciu kako bi pokrio taj segment vozača i država i u tome su u potpunosti uspeli. Isto su ponovili sa modelima Duster i Sandero (Stepway) kada je nastala pomama za pseudodžipovima (SUV) i opet je uspelo. Sada je situacija drugačija svuda gde je Dacia ostvarila te uspehe i moraju da nađu neki novi trik. Možda sa električnim gde je ponuda polovnih slaba do nikakva. Šminkanjem starih modela neće dobiti ništa (što već nisu imali). Dacia je bila, a i sada je konkurencija polovnima, čak i polovnim Renoima; ulazak u trku sa renomiranijim proizvođačima ne obećava ni približno isti uspeh kao na početku priče o Daciji. Paradoks je da nesumnjivim uspehom nisu podigli nivo brenda nego ga samo učvrstili još tvrđe. Mislim da jedino najavljenim električnim modelom mogu da ponove isti bum. Ni oni koji već voze Daciu nemaju ni jedan jedini razlog da ih menjaju za ove nove modele. To nije onaj segment potrošača koji to rade.

Dosadnog li auta

pre 3 godine

Te Dačije su baš dosadne,kupiš ih nove, pa se godinama voziš bez ozbiljnijih kvarova... Nema sklapanja prijateljstava sa majstorima... Sve u svemu, dosadno, dosadno, dosadno!Zamisli,voziš se 5-6 i više godina bez ozbiljnijih problema. Dok moji prijatelji imaju tako interesantan život, jure delove, osluškuju svaki dan auto, da li nešto lupka, krcka, zuji, bruji, pa svaka 3 meseca kod majstora, ja se ubih od dosade sa ovom Dačijom, samo sedi vozi i to je to. Dosadnog li života...

xyz

pre 3 godine

Nemam Daciu, ali sam se vozio u njoj (Dacia Logan 2017.). U poredjenju sa mojim autom (proizveden pre pada berlinskog zida) to je svemirski brod. Prostranost, udobnost i mala potrosnja. Sta vise treba za srecu? Dacija je prilika da i posten covek vozi nov auto.

mulat

pre 3 godine

Dacia prodaje oko milion vozila godisnje. Ali nasa kupovna moc po komentatorima je izgleda iskljucivo za vozila od preko 50 000 evra tako da je jasno zasto se pljuje po Daciji. Samo bahato.

momak iz bloka

pre 3 godine

Evo sav se gicam od nove Dačije ... nemam druga posla ...
(XXL, 04. septembar 2020 22:22)
Drzi se ti onog turcina pored koga noge ne osecas

Ivan ZG

pre 3 godine

Ovo vam piše netko tko je radio u Daciji u Rumunjskoj.
Dacija ima samo jednu manu. Kabina je nedovoljno zaštićena po suvremenim standardima pa su zato dobili i 3 zvjezdice na crash testu.
To će međutim biti ispravljeno sa novim modelima jer dolaze na platformi na kojoj je i npr. Clio.
Prvi motori koji se ugrađivali u Logana 1.4(75 KS) i 1.6(90 KS) su najdugovječniji motori koji bez problema prolaze i više od 500.000 km. To su verzije sa 8 ventila, dok ova verzija 1.6 sa 16 ventila nije tako dobra.
Istina je da nove Dacije nisu više tako povoljne kao stare, ali zbog uspjeha na zapadu su primorani brzo ih osuvremenjivati i dodavati opremu pa to više i nisu tako jednostavni auti. Iz tog razloga i cijena ide malo gore.
Vozio sam nedavno par mjeseci Logana sa 0.9 turbo motorom i plinom. Auto ide bolje od očekivanja i kada ga se stisne jako je poletan, ali ga je nezgodno voziti po gradu zbog izražene turbo rupe. U niskim okretajima do nekih 2500 ne vuče i taman kada bi htjeli u višu brzinu onda povuče. Rezultat je da se vozite na 3-3500 okretaja umjesto oko 2500 i to se vidi na benzinskoj. Tako troši 11-12 plina i 1 litru benzina. Po otvorenoj cesti je puno umjereniji potrošač, a potrošnja se može spustiti i na 7,5 litara plina.
Za ovaj novi 1.0 turbo kažu da je "ispeglao" turbo rupu i da manje troši što neki testovi i potvrđuju. Ako je tako onda jači motor i ne treba u Sanderu i Loganu.

namcek

pre 3 godine

@namceg
Drma re ljubomorenzi jer ti drugar vozi dobru škodenzi!?
(Mirko Didu, 05. septembar 2020 09:55)
Hahaha, kralju! Obesim se o prvo drvo kad budem ljubomoran na vozača Škode.

mulat

pre 3 godine

@Ne razumem zasto je u loganu i sanderu vrh ponude bezninac 1.0 sa 100 ks... smesno
(samorealno, 04. septembar 2020 22:50) zato sto su to low budget gradski automobili i nebi bilo potrznje za recimo 1.3 tce od 130 ks. Neko je to tamo procenio, zato i prodaju oko milion vozila godisnje. Slazem se sa tobom da bi bilo lepo u ponudi da imaju jaci motor ali kao sto rekoh, sigurno su detaljno analizirali trziste.

Brada

pre 3 godine

Gomila klincurije koja se lozi na A3 star 15 godina sa pola miliona km, obavezno cipovan do maksimuma, da moze na istagramu da objavljuje story-je sa rukom na presvucenom volanu i naravno sa nekim jeftinim saticem. Novo je novo, pa makar i Dacija, pre bih nju vozio nego neku premijum lesinu staru 10-15 godina sa pola miliona kilometara!

Domaćin

pre 3 godine

Stari roditelji su kupili prvog logana čim je izašao. Vozi se i dan danas i ni jedan kvar niti problem. 1.5dci koji troši 4.5l kako god i gde god gonio. Ogroman gepek, udoban, pouzdan. Šta bi oni sa nekim A6 sa 3m km koji.mora češće na servis nego na benzinsku pumpu? Tačno se vidi da komentare pišu neki tinejdžeri i neostvareni ispijači piva ispred radnje.

Radijator

pre 3 godine

Ne voziš ti BMW.
(Smuleco, 04. septembar 2020 20:09)

Zamisli koliki kompleks moras da budes da cak ni ne mozes da zamislis da ovako razmislja neko ko vozi BMW.
Ti naravno, ne mozes da ga priustis...ali ceznes jer mislis da bi ti izlecio komplekse.

joole

pre 3 godine

Zaista ne razumem većinu komentara i toliko negativnih stavova. Neki ljudi su smislili i napravili automobile Dacia, takve kakvi su, postigli određene rezultate prodaje i verovatno mogu biti zadovoljni. Kome se sviđa nek kupi, kome ne ima glavu i svoj novac pa neka ga troši kako želi.
Vozim dugo i vozio sam automobile sa motorima od 30KS do 300KS, benzin, plin, dizel, automatik, novo, staro ...
Ono u šta sam jedino siguran je da ako mogu da si priuštim nov auto uvek ću to uraditi, makar to bila i Dacia.

Aleks

pre 3 godine

@Straight Outta München

Ostavi mail u potpisu da ti posaljem Aufenthaltstitel. Mozda u prepodobnom Minhenu, ali u Frankfurtu ih ima prilicno i ne voze ih samo penzioneri. Za sluzbeni si u pravu, ali ja to nisam ni spomenuo...
Proveri koliko se Dacija proda godisnje pa onda pricaj da ih nema puno. Ja ih vidjam vise nego npr. Megana...
A kad si vec toliki ponosan sto si iz Minhena, mogao si i na nemackom nick pisati a ne engleskom.
Pozdrav i srecan put

Straight Outta München

pre 3 godine

(Aleks, 04. septembar 2020 16:34)

Ti si Nemacku video samo na slikama... Ima Dacija, voze se, ali to je manjina, nisu cesta pojava na putu. Tu i tamo se vidi neki Dunster. Ali pricati da Nemci “postuju” Daciju je smesno... To voze uglavnom penzioneri kojima nije bitna marka, a bitno im je da je nov auto jer su uvak kupovali nov automobil.
Takodje Dunster je uglavnom izbor za sluzbeni auto za neke leve profesije... Kada firma zeli bas da stedi na tome.

Vozač

pre 3 godine

Zašto bi neko ko ne voli Dačiju obavezno vozio premijum leša? Za cenu Dustera je pre samo 5 godina mogao da se kupi SKros, Fokus, Sid,I 30, ili danas jedna Astra sedan, koji su svi svetlosnim godinama daleko od rumunskog poluproizvoda.

Mad Max

pre 3 godine

@Mad Max
Dačija se prodaje u Nemačkoj zato što i tamo ima sirotinje a ne zbog kvaliteta i lepote, 2 miliona balkanaca je otišlo ramo na arbajt za zadnjih 10 god.
(Gagi, 04. septembar 2020 19:21)

Ti balkanci koji su otisli na arbajt uglavnom zapinju iz petnih zila guleci pastete da sto pre kupe neki premijum brend naravno polovan. Kako posle da se pojave pred drustvom u Daciji, mora neka besna masina da se ,,strucnjaci'' okupe isped prodavnice i sa sve pivom ocenjuju auto desetkama i time hrane ego baustelaca. Uglavnom ovde rade velike servise i iole skuplje popravke jer ako tamo to uradi nece imati ni za pastetu.

Smuleco

pre 3 godine

za sve komentatore do sada... koji ste vi pacenici. Evo ja vozim nov bmw i bas jedva cekam da vidim dacije kako ce izgledati. Necete verovati, u Nemackoj ih rado voze i oni koji mogu da kupe skuplje ali ne zele ili im ne treba. Ima prilican broj dacija na putevima i ne znam ama bas nikoga ko je rekao "u koje g..no od auta, sutra vracam i kupujem VW"...
pravi ljubutelj automobila voli automobile, ukljucujuci i daciju, ladu, uaz... u srbiji ljubitelji ocigledno vole samo audi 20+ godina star sa 350+k km ili grande punto, spusten, ko bombonica...
(Aleks, 04. septembar 2020 16:34)

Ne voziš ti BMW.

Naivac

pre 3 godine

Domaći majstori koji voze VW, BMW i Audije od vrtoglavih 4500 eura se rugaju ljudima koji voze duplo skuplje Dacije. Da mnogo je smešno. 😁

@DC

pre 3 godine

Nisu kompleksaši ali izgleda i ne vole sebe previše kad se voze u Dačiji koja ima ubedljivo najgore rezultate na crash testovima. Baš će da im pomogne što su uštedeli na kolima kad ih pokupi neki pijani Mitroivć sa bmw-om i od Dačije ne ostane ništa.

Bruder

pre 3 godine

@A? a po cemu je skoda losa ? Dodji prijatelju kod nas u salon ,provozaj sve od Fabije pa do Superb ,nova Octavia je vrh . Cak i cenovno je prihvatljiva ,a kada sednes u bilo koju novu skodu ,neces imati pojma da je to skoda dok ne vidis znak na volanu . Da ne pricam o sijaset asistencija i pametnih resenja ,koja nemas u daleko boljim markama . Ne sudi o necemu ako nisi vozio .

Gagi

pre 3 godine

@Mad Max
Dačija se prodaje u Nemačkoj zato što i tamo ima sirotinje a ne zbog kvaliteta i lepote, 2 miliona balkanaca je otišlo ramo na arbajt za zadnjih 10 god.

артиљерац

pre 3 godine

Млада господо,има она стара циганска:Боље се цигански возити него господски
ићи пешке.Дачија не прави аутомобиле за оне који купују Мерцедесе,BMW,Peugeot,
њихова циљна група су неки други људи.Ако се ВАМА не допада,идите пешке.Кад
скупите паре за боње,купићете.Јел тако?Дотле,ципел цуг и електро тротинет.Ако
и за то имате пара.

siniša

pre 3 godine

Pod uslovim da ne podignu mnogo cene moja je čim izađe!
Ne znam samo da li opet Logana ili da pređem na mali SUV Stepway.
Skoro 300000km na taksiju u Bg bez ikakvih većih problema, a imam kolege i sa 600000km.
Meganov 1.6 motor i dalje suv kao barut!

DC

pre 3 godine

@ime: Evo ja znam barem cetvoro ljudi koji voze Dacie a mogu da priuste daleko, daleko skuplje aute. Ali su rekli: ono za sta meni treba auto, Dacia ispunjava i vise nego dobro, pa necu da bacam pare na nesto skuplje. Naravno, nisu kompleksasi...

Mad Max

pre 3 godine

(Miki Barselona, 04. septembar 2020 16:14)
(ime, 04. septembar 2020 15:42)
(Gagi, 04. septembar 2020 15:34)

Bas ste strucnjaci, koji verovatno voze Golf 4 TDI sa crvenim I pa cim krenete nestanete u oblagu gustog crnog dima. Odkuda ste uzeli sebi za pravo da nipodastavate neciji uspeh. Dacija je prodala u Nemackoj za poslednjih 5 godina ne racunajuci aktuelnu gotovo 900000 vozila.

https://www.statista.com/statistics/414961/renault-car-sales-in-germany/

Nemci su inace ,,poznati'' kao rasipnici pa svoj novac ne rasipaju tek onako. Nego drzite se vi vasih dizel dinosaurusa od po pola miliona kilometara i nemojte biti ljubomorni na neciji uspeh.

https://www.statista.com/statistics/414961/renault-car-sales-in-germany/

Smuleco

pre 3 godine

Biće to epohalni promašaj, kao i sve ostalo od Dačije.
P. S. Neko onomad reče da je znak Dačije, polovina Reno znaka, i da je to ujedno i odnos kvaliteta.

Aleks

pre 3 godine

za sve komentatore do sada... koji ste vi pacenici. Evo ja vozim nov bmw i bas jedva cekam da vidim dacije kako ce izgledati. Necete verovati, u Nemackoj ih rado voze i oni koji mogu da kupe skuplje ali ne zele ili im ne treba. Ima prilican broj dacija na putevima i ne znam ama bas nikoga ko je rekao "u koje g..no od auta, sutra vracam i kupujem VW"...
pravi ljubutelj automobila voli automobile, ukljucujuci i daciju, ladu, uaz... u srbiji ljubitelji ocigledno vole samo audi 20+ godina star sa 350+k km ili grande punto, spusten, ko bombonica...

EZeljko

pre 3 godine

Ja sam totalno ispao iz stosa jel po ovim komentarima izgleda da se u Srbiji sve voze Mercedesi i BMW-i? Sta je bolje: Nova Dacia ili krsina polovna 10+ godina i to dizel? Dacia izbacuje elektro model sledece godine, pogledajte sta sve prave a mi se u Kragujevcu mucimo sa Fiatom. E moja Srbijo? A sto se tice polovnih dizela zabraniti uvoz sto pre.

Miki Barselona

pre 3 godine

Doslo vreme da i Dacija izbacuje "tizere". Umislili da su premijum i da ceo svet grize nokte zeljno iscekujuci otkrivanje jos nekog detalja Renoovog poluproizvoda nespretno sklopljenog negde u Rumuniji. Mada kakva su vremena dosla i kakva nas tek ocekuju, Dacija, Skoda i slicni polu proizvodi na zalost postaju jedina realnost za veci deo svetske radnicke klase.

ime

pre 3 godine

Ahahahahahahahahhahaha zagolicala mastu. Daciu ne vozi niko sto je voli nego sto mora. Hoce nov auto, a nista drugo ne moze da priusti. Ne znam nikog ko ima novca da je ikada rekao u sto je dobra dacia izasla, bas cu da je kupim

Naivac

pre 3 godine

Domaći majstori koji voze VW, BMW i Audije od vrtoglavih 4500 eura se rugaju ljudima koji voze duplo skuplje Dacije. Da mnogo je smešno. 😁

EZeljko

pre 3 godine

Ja sam totalno ispao iz stosa jel po ovim komentarima izgleda da se u Srbiji sve voze Mercedesi i BMW-i? Sta je bolje: Nova Dacia ili krsina polovna 10+ godina i to dizel? Dacia izbacuje elektro model sledece godine, pogledajte sta sve prave a mi se u Kragujevcu mucimo sa Fiatom. E moja Srbijo? A sto se tice polovnih dizela zabraniti uvoz sto pre.

Aleks

pre 3 godine

za sve komentatore do sada... koji ste vi pacenici. Evo ja vozim nov bmw i bas jedva cekam da vidim dacije kako ce izgledati. Necete verovati, u Nemackoj ih rado voze i oni koji mogu da kupe skuplje ali ne zele ili im ne treba. Ima prilican broj dacija na putevima i ne znam ama bas nikoga ko je rekao "u koje g..no od auta, sutra vracam i kupujem VW"...
pravi ljubutelj automobila voli automobile, ukljucujuci i daciju, ladu, uaz... u srbiji ljubitelji ocigledno vole samo audi 20+ godina star sa 350+k km ili grande punto, spusten, ko bombonica...

Mad Max

pre 3 godine

@Mad Max
Dačija se prodaje u Nemačkoj zato što i tamo ima sirotinje a ne zbog kvaliteta i lepote, 2 miliona balkanaca je otišlo ramo na arbajt za zadnjih 10 god.
(Gagi, 04. septembar 2020 19:21)

Ti balkanci koji su otisli na arbajt uglavnom zapinju iz petnih zila guleci pastete da sto pre kupe neki premijum brend naravno polovan. Kako posle da se pojave pred drustvom u Daciji, mora neka besna masina da se ,,strucnjaci'' okupe isped prodavnice i sa sve pivom ocenjuju auto desetkama i time hrane ego baustelaca. Uglavnom ovde rade velike servise i iole skuplje popravke jer ako tamo to uradi nece imati ni za pastetu.

DC

pre 3 godine

@ime: Evo ja znam barem cetvoro ljudi koji voze Dacie a mogu da priuste daleko, daleko skuplje aute. Ali su rekli: ono za sta meni treba auto, Dacia ispunjava i vise nego dobro, pa necu da bacam pare na nesto skuplje. Naravno, nisu kompleksasi...

Dosadnog li auta

pre 3 godine

Te Dačije su baš dosadne,kupiš ih nove, pa se godinama voziš bez ozbiljnijih kvarova... Nema sklapanja prijateljstava sa majstorima... Sve u svemu, dosadno, dosadno, dosadno!Zamisli,voziš se 5-6 i više godina bez ozbiljnijih problema. Dok moji prijatelji imaju tako interesantan život, jure delove, osluškuju svaki dan auto, da li nešto lupka, krcka, zuji, bruji, pa svaka 3 meseca kod majstora, ja se ubih od dosade sa ovom Dačijom, samo sedi vozi i to je to. Dosadnog li života...

артиљерац

pre 3 godine

Млада господо,има она стара циганска:Боље се цигански возити него господски
ићи пешке.Дачија не прави аутомобиле за оне који купују Мерцедесе,BMW,Peugeot,
њихова циљна група су неки други људи.Ако се ВАМА не допада,идите пешке.Кад
скупите паре за боње,купићете.Јел тако?Дотле,ципел цуг и електро тротинет.Ако
и за то имате пара.

siniša

pre 3 godine

Pod uslovim da ne podignu mnogo cene moja je čim izađe!
Ne znam samo da li opet Logana ili da pređem na mali SUV Stepway.
Skoro 300000km na taksiju u Bg bez ikakvih većih problema, a imam kolege i sa 600000km.
Meganov 1.6 motor i dalje suv kao barut!

Domaćin

pre 3 godine

Stari roditelji su kupili prvog logana čim je izašao. Vozi se i dan danas i ni jedan kvar niti problem. 1.5dci koji troši 4.5l kako god i gde god gonio. Ogroman gepek, udoban, pouzdan. Šta bi oni sa nekim A6 sa 3m km koji.mora češće na servis nego na benzinsku pumpu? Tačno se vidi da komentare pišu neki tinejdžeri i neostvareni ispijači piva ispred radnje.

joole

pre 3 godine

Zaista ne razumem većinu komentara i toliko negativnih stavova. Neki ljudi su smislili i napravili automobile Dacia, takve kakvi su, postigli određene rezultate prodaje i verovatno mogu biti zadovoljni. Kome se sviđa nek kupi, kome ne ima glavu i svoj novac pa neka ga troši kako želi.
Vozim dugo i vozio sam automobile sa motorima od 30KS do 300KS, benzin, plin, dizel, automatik, novo, staro ...
Ono u šta sam jedino siguran je da ako mogu da si priuštim nov auto uvek ću to uraditi, makar to bila i Dacia.

Brada

pre 3 godine

Gomila klincurije koja se lozi na A3 star 15 godina sa pola miliona km, obavezno cipovan do maksimuma, da moze na istagramu da objavljuje story-je sa rukom na presvucenom volanu i naravno sa nekim jeftinim saticem. Novo je novo, pa makar i Dacija, pre bih nju vozio nego neku premijum lesinu staru 10-15 godina sa pola miliona kilometara!

Mad Max

pre 3 godine

(Miki Barselona, 04. septembar 2020 16:14)
(ime, 04. septembar 2020 15:42)
(Gagi, 04. septembar 2020 15:34)

Bas ste strucnjaci, koji verovatno voze Golf 4 TDI sa crvenim I pa cim krenete nestanete u oblagu gustog crnog dima. Odkuda ste uzeli sebi za pravo da nipodastavate neciji uspeh. Dacija je prodala u Nemackoj za poslednjih 5 godina ne racunajuci aktuelnu gotovo 900000 vozila.

https://www.statista.com/statistics/414961/renault-car-sales-in-germany/

Nemci su inace ,,poznati'' kao rasipnici pa svoj novac ne rasipaju tek onako. Nego drzite se vi vasih dizel dinosaurusa od po pola miliona kilometara i nemojte biti ljubomorni na neciji uspeh.

https://www.statista.com/statistics/414961/renault-car-sales-in-germany/

mulat

pre 3 godine

Dacia prodaje oko milion vozila godisnje. Ali nasa kupovna moc po komentatorima je izgleda iskljucivo za vozila od preko 50 000 evra tako da je jasno zasto se pljuje po Daciji. Samo bahato.

xyz

pre 3 godine

Nemam Daciu, ali sam se vozio u njoj (Dacia Logan 2017.). U poredjenju sa mojim autom (proizveden pre pada berlinskog zida) to je svemirski brod. Prostranost, udobnost i mala potrosnja. Sta vise treba za srecu? Dacija je prilika da i posten covek vozi nov auto.

Ursa Minor

pre 3 godine

Domaći majstori koji voze VW, BMW i Audije od vrtoglavih 4500 eura se rugaju ljudima koji voze duplo skuplje Dacije. Da mnogo je smešno. 😁
(Naivac, 4. septembar 2020 20:37)

Ma, nije njima bitno tih 4500 ojra, mogli bi oni bez problema da plate i 10-12 hiljada za novu Dačiju (barem tako kažu) nego bitnije im je to što će njihova polovnjača bembara, mečka ili pasat sa samo "180.000 satu" (a pravih 680.000) nadživeti bar tri Dačije! (Barem žive u tom ubeđenju. Lažnom.)

Jedan lik u mom komšiluku nedavno kupio takvog mercedesa i radosno se šepuri s njim unaokolo. Zašto bi mu to neko zamerio, ako čovek voli. Ne razumem se baš u mercedese, ali rekao bih da je bar 8-10 godina star i što jes' jes', ovako na prvi pogled ne izgleda loše, samo mu ne radi levi far. I tako se švercuje bez fara već više od mesec dana. Ne znam koliko košta far od mercedesa, ali očigledno za nekoga košta baš mnogo. Ali zašto bi ga to sprečavalo da vozi mercedesa?

Ivan ZG

pre 3 godine

Ovo vam piše netko tko je radio u Daciji u Rumunjskoj.
Dacija ima samo jednu manu. Kabina je nedovoljno zaštićena po suvremenim standardima pa su zato dobili i 3 zvjezdice na crash testu.
To će međutim biti ispravljeno sa novim modelima jer dolaze na platformi na kojoj je i npr. Clio.
Prvi motori koji se ugrađivali u Logana 1.4(75 KS) i 1.6(90 KS) su najdugovječniji motori koji bez problema prolaze i više od 500.000 km. To su verzije sa 8 ventila, dok ova verzija 1.6 sa 16 ventila nije tako dobra.
Istina je da nove Dacije nisu više tako povoljne kao stare, ali zbog uspjeha na zapadu su primorani brzo ih osuvremenjivati i dodavati opremu pa to više i nisu tako jednostavni auti. Iz tog razloga i cijena ide malo gore.
Vozio sam nedavno par mjeseci Logana sa 0.9 turbo motorom i plinom. Auto ide bolje od očekivanja i kada ga se stisne jako je poletan, ali ga je nezgodno voziti po gradu zbog izražene turbo rupe. U niskim okretajima do nekih 2500 ne vuče i taman kada bi htjeli u višu brzinu onda povuče. Rezultat je da se vozite na 3-3500 okretaja umjesto oko 2500 i to se vidi na benzinskoj. Tako troši 11-12 plina i 1 litru benzina. Po otvorenoj cesti je puno umjereniji potrošač, a potrošnja se može spustiti i na 7,5 litara plina.
Za ovaj novi 1.0 turbo kažu da je "ispeglao" turbo rupu i da manje troši što neki testovi i potvrđuju. Ako je tako onda jači motor i ne treba u Sanderu i Loganu.

Aleks

pre 3 godine

@Straight Outta München

Ostavi mail u potpisu da ti posaljem Aufenthaltstitel. Mozda u prepodobnom Minhenu, ali u Frankfurtu ih ima prilicno i ne voze ih samo penzioneri. Za sluzbeni si u pravu, ali ja to nisam ni spomenuo...
Proveri koliko se Dacija proda godisnje pa onda pricaj da ih nema puno. Ja ih vidjam vise nego npr. Megana...
A kad si vec toliki ponosan sto si iz Minhena, mogao si i na nemackom nick pisati a ne engleskom.
Pozdrav i srecan put

T

pre 3 godine

Vozio sam Logan, provi model 13 godina. Isplatio je svaki dinar. Prvih deset godina nije bilo kvarova osim što je otišao (nemački) radio. I akumulator sam menjao. Posle je već bilo kvarova (spone, pumpa za gorivo, prekidači za vrata...) ali ništa posebno skupo. Auto je izuzetno praktičan, sa mnogo više prostora nego u mnogim automobilima većih spoljnih gabarita. Sedi se dosta uspravno, krov je visoko i visok je klirens, što je vrlo komforno za ulazak i izlazak, za ubacivanje beba i male dece i starijih osoba. Solidno je udoban, iznad očekivanja. Glavna mana i ono što ga čini stalnom metom malicioznih komentara je što deluje prilično asketski. Iako je moj primerak imao tada najviši stepen opreme (ABS, airbagovi, električni podizači, manuelna klima, radio sa MP3, board computer, daljinsko otključavanje...), što je i dan-danas pristojan nivo opreme. Ali je nekako je to iznutra ipak izgledalo spartanski.

ime

pre 3 godine

Ahahahahahahahahhahaha zagolicala mastu. Daciu ne vozi niko sto je voli nego sto mora. Hoce nov auto, a nista drugo ne moze da priusti. Ne znam nikog ko ima novca da je ikada rekao u sto je dobra dacia izasla, bas cu da je kupim

mulat

pre 3 godine

@Ne razumem zasto je u loganu i sanderu vrh ponude bezninac 1.0 sa 100 ks... smesno
(samorealno, 04. septembar 2020 22:50) zato sto su to low budget gradski automobili i nebi bilo potrznje za recimo 1.3 tce od 130 ks. Neko je to tamo procenio, zato i prodaju oko milion vozila godisnje. Slazem se sa tobom da bi bilo lepo u ponudi da imaju jaci motor ali kao sto rekoh, sigurno su detaljno analizirali trziste.

momak iz bloka

pre 3 godine

Evo sav se gicam od nove Dačije ... nemam druga posla ...
(XXL, 04. septembar 2020 22:22)
Drzi se ti onog turcina pored koga noge ne osecas

Bruder

pre 3 godine

@A? a po cemu je skoda losa ? Dodji prijatelju kod nas u salon ,provozaj sve od Fabije pa do Superb ,nova Octavia je vrh . Cak i cenovno je prihvatljiva ,a kada sednes u bilo koju novu skodu ,neces imati pojma da je to skoda dok ne vidis znak na volanu . Da ne pricam o sijaset asistencija i pametnih resenja ,koja nemas u daleko boljim markama . Ne sudi o necemu ako nisi vozio .

Radijator

pre 3 godine

Ne voziš ti BMW.
(Smuleco, 04. septembar 2020 20:09)

Zamisli koliki kompleks moras da budes da cak ni ne mozes da zamislis da ovako razmislja neko ko vozi BMW.
Ti naravno, ne mozes da ga priustis...ali ceznes jer mislis da bi ti izlecio komplekse.

CATAPA

pre 3 godine

Kada je Dacia krenula sa Loganom, ponuda polovnjaka je bila slaba i rizik kupovine polovnjaka je bio velik. Reno je i pokrenuo Daciu kako bi pokrio taj segment vozača i država i u tome su u potpunosti uspeli. Isto su ponovili sa modelima Duster i Sandero (Stepway) kada je nastala pomama za pseudodžipovima (SUV) i opet je uspelo. Sada je situacija drugačija svuda gde je Dacia ostvarila te uspehe i moraju da nađu neki novi trik. Možda sa električnim gde je ponuda polovnih slaba do nikakva. Šminkanjem starih modela neće dobiti ništa (što već nisu imali). Dacia je bila, a i sada je konkurencija polovnima, čak i polovnim Renoima; ulazak u trku sa renomiranijim proizvođačima ne obećava ni približno isti uspeh kao na početku priče o Daciji. Paradoks je da nesumnjivim uspehom nisu podigli nivo brenda nego ga samo učvrstili još tvrđe. Mislim da jedino najavljenim električnim modelom mogu da ponove isti bum. Ni oni koji već voze Daciu nemaju ni jedan jedini razlog da ih menjaju za ove nove modele. To nije onaj segment potrošača koji to rade.

Miki Barselona

pre 3 godine

Doslo vreme da i Dacija izbacuje "tizere". Umislili da su premijum i da ceo svet grize nokte zeljno iscekujuci otkrivanje jos nekog detalja Renoovog poluproizvoda nespretno sklopljenog negde u Rumuniji. Mada kakva su vremena dosla i kakva nas tek ocekuju, Dacija, Skoda i slicni polu proizvodi na zalost postaju jedina realnost za veci deo svetske radnicke klase.

Vozač

pre 3 godine

Zašto bi neko ko ne voli Dačiju obavezno vozio premijum leša? Za cenu Dustera je pre samo 5 godina mogao da se kupi SKros, Fokus, Sid,I 30, ili danas jedna Astra sedan, koji su svi svetlosnim godinama daleko od rumunskog poluproizvoda.

Smuleco

pre 3 godine

za sve komentatore do sada... koji ste vi pacenici. Evo ja vozim nov bmw i bas jedva cekam da vidim dacije kako ce izgledati. Necete verovati, u Nemackoj ih rado voze i oni koji mogu da kupe skuplje ali ne zele ili im ne treba. Ima prilican broj dacija na putevima i ne znam ama bas nikoga ko je rekao "u koje g..no od auta, sutra vracam i kupujem VW"...
pravi ljubutelj automobila voli automobile, ukljucujuci i daciju, ladu, uaz... u srbiji ljubitelji ocigledno vole samo audi 20+ godina star sa 350+k km ili grande punto, spusten, ko bombonica...
(Aleks, 04. septembar 2020 16:34)

Ne voziš ti BMW.

namcek

pre 3 godine

@namceg
Drma re ljubomorenzi jer ti drugar vozi dobru škodenzi!?
(Mirko Didu, 05. septembar 2020 09:55)
Hahaha, kralju! Obesim se o prvo drvo kad budem ljubomoran na vozača Škode.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Aleks, 04. septembar 2020 16:34)

Ti si Nemacku video samo na slikama... Ima Dacija, voze se, ali to je manjina, nisu cesta pojava na putu. Tu i tamo se vidi neki Dunster. Ali pricati da Nemci “postuju” Daciju je smesno... To voze uglavnom penzioneri kojima nije bitna marka, a bitno im je da je nov auto jer su uvak kupovali nov automobil.
Takodje Dunster je uglavnom izbor za sluzbeni auto za neke leve profesije... Kada firma zeli bas da stedi na tome.

Gagi

pre 3 godine

@Mad Max
Dačija se prodaje u Nemačkoj zato što i tamo ima sirotinje a ne zbog kvaliteta i lepote, 2 miliona balkanaca je otišlo ramo na arbajt za zadnjih 10 god.

Smuleco

pre 3 godine

Biće to epohalni promašaj, kao i sve ostalo od Dačije.
P. S. Neko onomad reče da je znak Dačije, polovina Reno znaka, i da je to ujedno i odnos kvaliteta.

@DC

pre 3 godine

Nisu kompleksaši ali izgleda i ne vole sebe previše kad se voze u Dačiji koja ima ubedljivo najgore rezultate na crash testovima. Baš će da im pomogne što su uštedeli na kolima kad ih pokupi neki pijani Mitroivć sa bmw-om i od Dačije ne ostane ništa.

maxy

pre 3 godine

Gomila klincurije koja se lozi na A3 star 15 godina sa pola miliona km, obavezno cipovan do maksimuma, da moze na istagramu da objavljuje story-je sa rukom na presvucenom volanu i naravno sa nekim jeftinim saticem. Novo je novo, pa makar i Dacija, pre bih nju vozio nego neku premijum lesinu staru 10-15 godina sa pola miliona kilometara!
(Brada, 05. septembar 2020 11:56)

Premium leš je ipak osetno jeftiniji od nove Dačije. Solidno opremljen i motorizovan Logan kosta preko 10k eura, a ne 5k koliko košta premium leš.
Dačiju nikada ne bih kupio zbog sedišta, jer su neodgovarajuća za moju visinu i preko toga ne mogu preći.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Aleks, 04. septembar 2020 23:23)

Ne zelim da se raspravljam sa tobom... Ocigledno ili ne zivis u Nemackoj ili si slabo obavesten. Zna se ko vozi Daciju u Nemackoj. Ovde da bi se dobilo sto vise pluseva treba pisati gluposti kako Nemci obozavaju Daciju, kako je to svaki peti automobil u Nemackoj i slicno... A onda se vozis autobanom od Minhena do Garmisa, i ne sretnes ni jednu Daciju. Bas sam juce obratio paznju. Gde su te Dacije?????
Ne znam mozda u Istocnoj Nemackoj. U Bavarskoj je Dacija tabu. U Minhenu je to zaista retkost.
Ali zbog pluseva treba napisati kako u Minhenu ima gomila Dacija i kako ih voze cak i po Grünwaldu.... Moze plus?

fukara

pre 3 godine

Kad bi na daciju stavio opremu koju ima prosečan savremen automobil te klase, koštala bi mnogo više od tog prosečnog savremenog vozila.
Dacija je realno preskupa.
Da je jeftina, to može da kaže samo onaj ko bi rekao i da je salama podriguša jeftinija i bolja od praške šunke.

Gradimir

pre 3 godine

Ja ozbiljno razmatram Daciu kao prvi nov auto koji bih kupio, ali samo električnu. Ako pogode odnose cene, performansi, kapaciteta baterija i auto mi odgovara po dimenzijama - kupujem. Samo, obavezna test vožnja. Vozio sam Logana prve generacije stotinak km i uopšte mi se nije dopao ni osećaj na volanu ni upotreba menjača, ni pozicija papučica - nekako nisu centrirane. Čini mi se da bi mi električni Sandero završio posao, sa baterijom preko 40 kWh i brzim punjenjem od 100 kw. Cena - dao bih 17-18.000 za njega, ali da skinem subvencijom za 5.000.

Miki Barselona

pre 3 godine

Doslo vreme da i Dacija izbacuje "tizere". Umislili da su premijum i da ceo svet grize nokte zeljno iscekujuci otkrivanje jos nekog detalja Renoovog poluproizvoda nespretno sklopljenog negde u Rumuniji. Mada kakva su vremena dosla i kakva nas tek ocekuju, Dacija, Skoda i slicni polu proizvodi na zalost postaju jedina realnost za veci deo svetske radnicke klase.

ime

pre 3 godine

Ahahahahahahahahhahaha zagolicala mastu. Daciu ne vozi niko sto je voli nego sto mora. Hoce nov auto, a nista drugo ne moze da priusti. Ne znam nikog ko ima novca da je ikada rekao u sto je dobra dacia izasla, bas cu da je kupim

Smuleco

pre 3 godine

Biće to epohalni promašaj, kao i sve ostalo od Dačije.
P. S. Neko onomad reče da je znak Dačije, polovina Reno znaka, i da je to ujedno i odnos kvaliteta.

Smuleco

pre 3 godine

za sve komentatore do sada... koji ste vi pacenici. Evo ja vozim nov bmw i bas jedva cekam da vidim dacije kako ce izgledati. Necete verovati, u Nemackoj ih rado voze i oni koji mogu da kupe skuplje ali ne zele ili im ne treba. Ima prilican broj dacija na putevima i ne znam ama bas nikoga ko je rekao "u koje g..no od auta, sutra vracam i kupujem VW"...
pravi ljubutelj automobila voli automobile, ukljucujuci i daciju, ladu, uaz... u srbiji ljubitelji ocigledno vole samo audi 20+ godina star sa 350+k km ili grande punto, spusten, ko bombonica...
(Aleks, 04. septembar 2020 16:34)

Ne voziš ti BMW.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Aleks, 04. septembar 2020 16:34)

Ti si Nemacku video samo na slikama... Ima Dacija, voze se, ali to je manjina, nisu cesta pojava na putu. Tu i tamo se vidi neki Dunster. Ali pricati da Nemci “postuju” Daciju je smesno... To voze uglavnom penzioneri kojima nije bitna marka, a bitno im je da je nov auto jer su uvak kupovali nov automobil.
Takodje Dunster je uglavnom izbor za sluzbeni auto za neke leve profesije... Kada firma zeli bas da stedi na tome.

Gagi

pre 3 godine

@Mad Max
Dačija se prodaje u Nemačkoj zato što i tamo ima sirotinje a ne zbog kvaliteta i lepote, 2 miliona balkanaca je otišlo ramo na arbajt za zadnjih 10 god.

@DC

pre 3 godine

Nisu kompleksaši ali izgleda i ne vole sebe previše kad se voze u Dačiji koja ima ubedljivo najgore rezultate na crash testovima. Baš će da im pomogne što su uštedeli na kolima kad ih pokupi neki pijani Mitroivć sa bmw-om i od Dačije ne ostane ništa.

Vozač

pre 3 godine

Zašto bi neko ko ne voli Dačiju obavezno vozio premijum leša? Za cenu Dustera je pre samo 5 godina mogao da se kupi SKros, Fokus, Sid,I 30, ili danas jedna Astra sedan, koji su svi svetlosnim godinama daleko od rumunskog poluproizvoda.

Bruder

pre 3 godine

@A? a po cemu je skoda losa ? Dodji prijatelju kod nas u salon ,provozaj sve od Fabije pa do Superb ,nova Octavia je vrh . Cak i cenovno je prihvatljiva ,a kada sednes u bilo koju novu skodu ,neces imati pojma da je to skoda dok ne vidis znak na volanu . Da ne pricam o sijaset asistencija i pametnih resenja ,koja nemas u daleko boljim markama . Ne sudi o necemu ako nisi vozio .

namcek

pre 3 godine

@namceg
Drma re ljubomorenzi jer ti drugar vozi dobru škodenzi!?
(Mirko Didu, 05. septembar 2020 09:55)
Hahaha, kralju! Obesim se o prvo drvo kad budem ljubomoran na vozača Škode.

fukara

pre 3 godine

Kad bi na daciju stavio opremu koju ima prosečan savremen automobil te klase, koštala bi mnogo više od tog prosečnog savremenog vozila.
Dacija je realno preskupa.
Da je jeftina, to može da kaže samo onaj ko bi rekao i da je salama podriguša jeftinija i bolja od praške šunke.

Aleks

pre 3 godine

za sve komentatore do sada... koji ste vi pacenici. Evo ja vozim nov bmw i bas jedva cekam da vidim dacije kako ce izgledati. Necete verovati, u Nemackoj ih rado voze i oni koji mogu da kupe skuplje ali ne zele ili im ne treba. Ima prilican broj dacija na putevima i ne znam ama bas nikoga ko je rekao "u koje g..no od auta, sutra vracam i kupujem VW"...
pravi ljubutelj automobila voli automobile, ukljucujuci i daciju, ladu, uaz... u srbiji ljubitelji ocigledno vole samo audi 20+ godina star sa 350+k km ili grande punto, spusten, ko bombonica...

maxy

pre 3 godine

Gomila klincurije koja se lozi na A3 star 15 godina sa pola miliona km, obavezno cipovan do maksimuma, da moze na istagramu da objavljuje story-je sa rukom na presvucenom volanu i naravno sa nekim jeftinim saticem. Novo je novo, pa makar i Dacija, pre bih nju vozio nego neku premijum lesinu staru 10-15 godina sa pola miliona kilometara!
(Brada, 05. septembar 2020 11:56)

Premium leš je ipak osetno jeftiniji od nove Dačije. Solidno opremljen i motorizovan Logan kosta preko 10k eura, a ne 5k koliko košta premium leš.
Dačiju nikada ne bih kupio zbog sedišta, jer su neodgovarajuća za moju visinu i preko toga ne mogu preći.

Straight Outta München

pre 3 godine

(Aleks, 04. septembar 2020 23:23)

Ne zelim da se raspravljam sa tobom... Ocigledno ili ne zivis u Nemackoj ili si slabo obavesten. Zna se ko vozi Daciju u Nemackoj. Ovde da bi se dobilo sto vise pluseva treba pisati gluposti kako Nemci obozavaju Daciju, kako je to svaki peti automobil u Nemackoj i slicno... A onda se vozis autobanom od Minhena do Garmisa, i ne sretnes ni jednu Daciju. Bas sam juce obratio paznju. Gde su te Dacije?????
Ne znam mozda u Istocnoj Nemackoj. U Bavarskoj je Dacija tabu. U Minhenu je to zaista retkost.
Ali zbog pluseva treba napisati kako u Minhenu ima gomila Dacija i kako ih voze cak i po Grünwaldu.... Moze plus?

EZeljko

pre 3 godine

Ja sam totalno ispao iz stosa jel po ovim komentarima izgleda da se u Srbiji sve voze Mercedesi i BMW-i? Sta je bolje: Nova Dacia ili krsina polovna 10+ godina i to dizel? Dacia izbacuje elektro model sledece godine, pogledajte sta sve prave a mi se u Kragujevcu mucimo sa Fiatom. E moja Srbijo? A sto se tice polovnih dizela zabraniti uvoz sto pre.

Naivac

pre 3 godine

Domaći majstori koji voze VW, BMW i Audije od vrtoglavih 4500 eura se rugaju ljudima koji voze duplo skuplje Dacije. Da mnogo je smešno. 😁

CATAPA

pre 3 godine

Kada je Dacia krenula sa Loganom, ponuda polovnjaka je bila slaba i rizik kupovine polovnjaka je bio velik. Reno je i pokrenuo Daciu kako bi pokrio taj segment vozača i država i u tome su u potpunosti uspeli. Isto su ponovili sa modelima Duster i Sandero (Stepway) kada je nastala pomama za pseudodžipovima (SUV) i opet je uspelo. Sada je situacija drugačija svuda gde je Dacia ostvarila te uspehe i moraju da nađu neki novi trik. Možda sa električnim gde je ponuda polovnih slaba do nikakva. Šminkanjem starih modela neće dobiti ništa (što već nisu imali). Dacia je bila, a i sada je konkurencija polovnima, čak i polovnim Renoima; ulazak u trku sa renomiranijim proizvođačima ne obećava ni približno isti uspeh kao na početku priče o Daciji. Paradoks je da nesumnjivim uspehom nisu podigli nivo brenda nego ga samo učvrstili još tvrđe. Mislim da jedino najavljenim električnim modelom mogu da ponove isti bum. Ni oni koji već voze Daciu nemaju ni jedan jedini razlog da ih menjaju za ove nove modele. To nije onaj segment potrošača koji to rade.

DC

pre 3 godine

@ime: Evo ja znam barem cetvoro ljudi koji voze Dacie a mogu da priuste daleko, daleko skuplje aute. Ali su rekli: ono za sta meni treba auto, Dacia ispunjava i vise nego dobro, pa necu da bacam pare na nesto skuplje. Naravno, nisu kompleksasi...

Radijator

pre 3 godine

Ne voziš ti BMW.
(Smuleco, 04. septembar 2020 20:09)

Zamisli koliki kompleks moras da budes da cak ni ne mozes da zamislis da ovako razmislja neko ko vozi BMW.
Ti naravno, ne mozes da ga priustis...ali ceznes jer mislis da bi ti izlecio komplekse.

артиљерац

pre 3 godine

Млада господо,има она стара циганска:Боље се цигански возити него господски
ићи пешке.Дачија не прави аутомобиле за оне који купују Мерцедесе,BMW,Peugeot,
њихова циљна група су неки други људи.Ако се ВАМА не допада,идите пешке.Кад
скупите паре за боње,купићете.Јел тако?Дотле,ципел цуг и електро тротинет.Ако
и за то имате пара.

siniša

pre 3 godine

Pod uslovim da ne podignu mnogo cene moja je čim izađe!
Ne znam samo da li opet Logana ili da pređem na mali SUV Stepway.
Skoro 300000km na taksiju u Bg bez ikakvih većih problema, a imam kolege i sa 600000km.
Meganov 1.6 motor i dalje suv kao barut!

Mad Max

pre 3 godine

@Mad Max
Dačija se prodaje u Nemačkoj zato što i tamo ima sirotinje a ne zbog kvaliteta i lepote, 2 miliona balkanaca je otišlo ramo na arbajt za zadnjih 10 god.
(Gagi, 04. septembar 2020 19:21)

Ti balkanci koji su otisli na arbajt uglavnom zapinju iz petnih zila guleci pastete da sto pre kupe neki premijum brend naravno polovan. Kako posle da se pojave pred drustvom u Daciji, mora neka besna masina da se ,,strucnjaci'' okupe isped prodavnice i sa sve pivom ocenjuju auto desetkama i time hrane ego baustelaca. Uglavnom ovde rade velike servise i iole skuplje popravke jer ako tamo to uradi nece imati ni za pastetu.

Domaćin

pre 3 godine

Stari roditelji su kupili prvog logana čim je izašao. Vozi se i dan danas i ni jedan kvar niti problem. 1.5dci koji troši 4.5l kako god i gde god gonio. Ogroman gepek, udoban, pouzdan. Šta bi oni sa nekim A6 sa 3m km koji.mora češće na servis nego na benzinsku pumpu? Tačno se vidi da komentare pišu neki tinejdžeri i neostvareni ispijači piva ispred radnje.

Ivan ZG

pre 3 godine

Ovo vam piše netko tko je radio u Daciji u Rumunjskoj.
Dacija ima samo jednu manu. Kabina je nedovoljno zaštićena po suvremenim standardima pa su zato dobili i 3 zvjezdice na crash testu.
To će međutim biti ispravljeno sa novim modelima jer dolaze na platformi na kojoj je i npr. Clio.
Prvi motori koji se ugrađivali u Logana 1.4(75 KS) i 1.6(90 KS) su najdugovječniji motori koji bez problema prolaze i više od 500.000 km. To su verzije sa 8 ventila, dok ova verzija 1.6 sa 16 ventila nije tako dobra.
Istina je da nove Dacije nisu više tako povoljne kao stare, ali zbog uspjeha na zapadu su primorani brzo ih osuvremenjivati i dodavati opremu pa to više i nisu tako jednostavni auti. Iz tog razloga i cijena ide malo gore.
Vozio sam nedavno par mjeseci Logana sa 0.9 turbo motorom i plinom. Auto ide bolje od očekivanja i kada ga se stisne jako je poletan, ali ga je nezgodno voziti po gradu zbog izražene turbo rupe. U niskim okretajima do nekih 2500 ne vuče i taman kada bi htjeli u višu brzinu onda povuče. Rezultat je da se vozite na 3-3500 okretaja umjesto oko 2500 i to se vidi na benzinskoj. Tako troši 11-12 plina i 1 litru benzina. Po otvorenoj cesti je puno umjereniji potrošač, a potrošnja se može spustiti i na 7,5 litara plina.
Za ovaj novi 1.0 turbo kažu da je "ispeglao" turbo rupu i da manje troši što neki testovi i potvrđuju. Ako je tako onda jači motor i ne treba u Sanderu i Loganu.

Dosadnog li auta

pre 3 godine

Te Dačije su baš dosadne,kupiš ih nove, pa se godinama voziš bez ozbiljnijih kvarova... Nema sklapanja prijateljstava sa majstorima... Sve u svemu, dosadno, dosadno, dosadno!Zamisli,voziš se 5-6 i više godina bez ozbiljnijih problema. Dok moji prijatelji imaju tako interesantan život, jure delove, osluškuju svaki dan auto, da li nešto lupka, krcka, zuji, bruji, pa svaka 3 meseca kod majstora, ja se ubih od dosade sa ovom Dačijom, samo sedi vozi i to je to. Dosadnog li života...

momak iz bloka

pre 3 godine

Evo sav se gicam od nove Dačije ... nemam druga posla ...
(XXL, 04. septembar 2020 22:22)
Drzi se ti onog turcina pored koga noge ne osecas

Ursa Minor

pre 3 godine

Domaći majstori koji voze VW, BMW i Audije od vrtoglavih 4500 eura se rugaju ljudima koji voze duplo skuplje Dacije. Da mnogo je smešno. 😁
(Naivac, 4. septembar 2020 20:37)

Ma, nije njima bitno tih 4500 ojra, mogli bi oni bez problema da plate i 10-12 hiljada za novu Dačiju (barem tako kažu) nego bitnije im je to što će njihova polovnjača bembara, mečka ili pasat sa samo "180.000 satu" (a pravih 680.000) nadživeti bar tri Dačije! (Barem žive u tom ubeđenju. Lažnom.)

Jedan lik u mom komšiluku nedavno kupio takvog mercedesa i radosno se šepuri s njim unaokolo. Zašto bi mu to neko zamerio, ako čovek voli. Ne razumem se baš u mercedese, ali rekao bih da je bar 8-10 godina star i što jes' jes', ovako na prvi pogled ne izgleda loše, samo mu ne radi levi far. I tako se švercuje bez fara već više od mesec dana. Ne znam koliko košta far od mercedesa, ali očigledno za nekoga košta baš mnogo. Ali zašto bi ga to sprečavalo da vozi mercedesa?

Gradimir

pre 3 godine

Ja ozbiljno razmatram Daciu kao prvi nov auto koji bih kupio, ali samo električnu. Ako pogode odnose cene, performansi, kapaciteta baterija i auto mi odgovara po dimenzijama - kupujem. Samo, obavezna test vožnja. Vozio sam Logana prve generacije stotinak km i uopšte mi se nije dopao ni osećaj na volanu ni upotreba menjača, ni pozicija papučica - nekako nisu centrirane. Čini mi se da bi mi električni Sandero završio posao, sa baterijom preko 40 kWh i brzim punjenjem od 100 kw. Cena - dao bih 17-18.000 za njega, ali da skinem subvencijom za 5.000.

Mad Max

pre 3 godine

(Miki Barselona, 04. septembar 2020 16:14)
(ime, 04. septembar 2020 15:42)
(Gagi, 04. septembar 2020 15:34)

Bas ste strucnjaci, koji verovatno voze Golf 4 TDI sa crvenim I pa cim krenete nestanete u oblagu gustog crnog dima. Odkuda ste uzeli sebi za pravo da nipodastavate neciji uspeh. Dacija je prodala u Nemackoj za poslednjih 5 godina ne racunajuci aktuelnu gotovo 900000 vozila.

https://www.statista.com/statistics/414961/renault-car-sales-in-germany/

Nemci su inace ,,poznati'' kao rasipnici pa svoj novac ne rasipaju tek onako. Nego drzite se vi vasih dizel dinosaurusa od po pola miliona kilometara i nemojte biti ljubomorni na neciji uspeh.

https://www.statista.com/statistics/414961/renault-car-sales-in-germany/

Aleks

pre 3 godine

@Straight Outta München

Ostavi mail u potpisu da ti posaljem Aufenthaltstitel. Mozda u prepodobnom Minhenu, ali u Frankfurtu ih ima prilicno i ne voze ih samo penzioneri. Za sluzbeni si u pravu, ali ja to nisam ni spomenuo...
Proveri koliko se Dacija proda godisnje pa onda pricaj da ih nema puno. Ja ih vidjam vise nego npr. Megana...
A kad si vec toliki ponosan sto si iz Minhena, mogao si i na nemackom nick pisati a ne engleskom.
Pozdrav i srecan put

Brada

pre 3 godine

Gomila klincurije koja se lozi na A3 star 15 godina sa pola miliona km, obavezno cipovan do maksimuma, da moze na istagramu da objavljuje story-je sa rukom na presvucenom volanu i naravno sa nekim jeftinim saticem. Novo je novo, pa makar i Dacija, pre bih nju vozio nego neku premijum lesinu staru 10-15 godina sa pola miliona kilometara!

T

pre 3 godine

Vozio sam Logan, provi model 13 godina. Isplatio je svaki dinar. Prvih deset godina nije bilo kvarova osim što je otišao (nemački) radio. I akumulator sam menjao. Posle je već bilo kvarova (spone, pumpa za gorivo, prekidači za vrata...) ali ništa posebno skupo. Auto je izuzetno praktičan, sa mnogo više prostora nego u mnogim automobilima većih spoljnih gabarita. Sedi se dosta uspravno, krov je visoko i visok je klirens, što je vrlo komforno za ulazak i izlazak, za ubacivanje beba i male dece i starijih osoba. Solidno je udoban, iznad očekivanja. Glavna mana i ono što ga čini stalnom metom malicioznih komentara je što deluje prilično asketski. Iako je moj primerak imao tada najviši stepen opreme (ABS, airbagovi, električni podizači, manuelna klima, radio sa MP3, board computer, daljinsko otključavanje...), što je i dan-danas pristojan nivo opreme. Ali je nekako je to iznutra ipak izgledalo spartanski.

joole

pre 3 godine

Zaista ne razumem većinu komentara i toliko negativnih stavova. Neki ljudi su smislili i napravili automobile Dacia, takve kakvi su, postigli određene rezultate prodaje i verovatno mogu biti zadovoljni. Kome se sviđa nek kupi, kome ne ima glavu i svoj novac pa neka ga troši kako želi.
Vozim dugo i vozio sam automobile sa motorima od 30KS do 300KS, benzin, plin, dizel, automatik, novo, staro ...
Ono u šta sam jedino siguran je da ako mogu da si priuštim nov auto uvek ću to uraditi, makar to bila i Dacia.

mulat

pre 3 godine

@Ne razumem zasto je u loganu i sanderu vrh ponude bezninac 1.0 sa 100 ks... smesno
(samorealno, 04. septembar 2020 22:50) zato sto su to low budget gradski automobili i nebi bilo potrznje za recimo 1.3 tce od 130 ks. Neko je to tamo procenio, zato i prodaju oko milion vozila godisnje. Slazem se sa tobom da bi bilo lepo u ponudi da imaju jaci motor ali kao sto rekoh, sigurno su detaljno analizirali trziste.

mulat

pre 3 godine

Dacia prodaje oko milion vozila godisnje. Ali nasa kupovna moc po komentatorima je izgleda iskljucivo za vozila od preko 50 000 evra tako da je jasno zasto se pljuje po Daciji. Samo bahato.

xyz

pre 3 godine

Nemam Daciu, ali sam se vozio u njoj (Dacia Logan 2017.). U poredjenju sa mojim autom (proizveden pre pada berlinskog zida) to je svemirski brod. Prostranost, udobnost i mala potrosnja. Sta vise treba za srecu? Dacija je prilika da i posten covek vozi nov auto.