Sreda, 15.06.2005.

17:24

Kandić protiv Nikolića

SRS je najavila tužbu protiv Nataše Kandić zbog njenih tvrdnji o Tomislavu Nikoliću i ubistvima civila u selu hrvatskom selu Antin.

Izvor: B92

Kandiæ protiv Nikoliæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

gnev

pre 18 godina

Nadam se da je gospodja Kandic bila svesna u sta se upustila i da zaista ima cvrste dokaze za to sto je rekla. Ako dobije ovaj proces (ako ovi uopste zaista tuze gospodju Kandic), ucinice nam svima jednu veliku uslugu, ali ako izgubi, jos dugo se necemo moci otkaciti od radikala i ona ce, na zalost, imati svoj deo krivice u tome.
Sa ovim likovim iz '90-ih se ne treba upustati ni u kakve bitke ako postoje izgledi da oni te bitke prezive, dakle, ulaziti u sukob samo na zicer i unistiti ih do kraja. Eto, prosto se nadam da je Natasa Kandic pripremila teren pre nego sto je javno rekla to sto je rekla. Ako je radikali ipak ne tuze, za mene nema veceg dokaza da je Nikolic zaista ucinio to za sta ga Kandic optuzuje, isto kao i u slucaju Bebe Popovica.

bt

pre 18 godina

Kao direktan ucesnik u borbama g-din Nikolic je svakako morao da cuje i zna za zlocine koje su pocinili Srbi. Postavlja se pitanje zasto do danas nije pomenuo pitanje hapsenja i osude onih koji obescastise ljudski rod i srpski narod. Nikolic svakako zna da se, prema krivicnom zakonu neprijavljivanje zlocina takodje smatra krivicnim delom. Posto se "ne radi o obicnom coveku", kako Vucic rece, njegovo cutanje tim pre zasluzuje vecu kaznu.

Goran

pre 18 godina

Vucic izvrce reci! Ako se i vodi kampanja, onda je ta kampanja usmerena protiv njega i njemu slicnima, a bilo bi malo previse i pretenciozno, da ne kazem "uobrazeno", reci da su Vucic i Nikolic "sve srpsko".
Sta vise, Srbima bi bez njih bilo mnogo, mnogo bolje. Kada bismo imali snage i hrabrosti da se ogradimo od svih losih ljudi, odnosno da "istrebimo kukolj", neverovatnom brzinom bi zdravi ostatak nacije preporodio drzavu.

kosovar

pre 18 godina

Srbija treba da se ponosi da ima jednu Natasu Kandic, jer gledajuci nju svet vidi da jedan mali procenat Srba nije isti kao onaj veci.
Natasa uvek sa velikom hrabroscu je bila protiv tih nedela koji su srbi cinili u bivsoj Jugoslaviji.A ovaj Nikolic, ako je on vec presednik naj nacionalne srpske stranke koja je poznata za dobrovoljce i paramilitarce, onda Natasa govori istinu.

Rakidzich Cica

pre 18 godina

Veceras procita sve komentare, a i kakva pitanja narod postavlja , kao i da zeli da sazna istinu o nasim dobrovoljcima... Dakle cekamo Gosp. Kandic da javno krene sa dokazima. Pa jadni oni kako ce objasniti svoje dobrovoljno provedeno vreme u tudjem selu. Sta su radili tamo nasi danasnji veliki ljudi? Pocinjite sa odgovorom. Da li je neko pomislio da ce delo izaci na videlo. Hvala Bogu da vec jednom cujemo istinu. Samo mi nije jasno zasto toliko godina tisina... gde smo bili do danas? Koga smo se bojali ili krili doticnoga?

Aleksandar

pre 18 godina

Neka je sramota Natasu Kandic za ovakve optuzbe, koje cak nije uspela ni najmanje da potkrepi. Jadna li si ti Srbijo, kad ovakvi kao Natasa Kandic mogu da iznose ovakve klevete i da prodju nekaznjeno. SRAMOTA!

Jo..St..

pre 18 godina

Nataša Kandić kao ličnost ko ju finansiraju protivnici SRS kao najače političke stranke pokušava da deskridituje sadašnje čelnike radikala, kao što su to uradili i sa Vojom da uklone i Tomu, pa ako treba i ostale čelnike SRS kako bi njihovi ljubimci - poslušnici došli ponovo na vlast da lakše i što pre-jer ih i izdaje strpljenje, a i neće da troše pare na slabašne DOSove stranke koje da se skupe nema ih radikalima do kolena.

Mickey

pre 18 godina

Sramota da B92 daje samo Srpskim izdajnicima da pisu,
dok posteni i veliki Srbi kao Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic svako moze da prica sta go hoce o njim.
Da vas sviju sram bilo mada znam da nece B92 primiti ovaj moj komentar isto kao i sto prvi nisu ali sta se moze ocekivati od Srpski IZDAJNIKA.
Da vas sram bilo sta radite Srpstvu, dajete Srpskim izdajnicima kao sto ste vi da pisu a onim postenim Srbima koji rade za dobrobit Srpstva nemogu ni rijec reci.

Goxy

pre 18 godina

Gori radikalima pod nogama pa su sve nervozniji! Samo polako ljudi, sve ce da ispliva i to veoma brzo !
nema politicke stranke koja ima zatucanije pristalice od radikala, a sve to pod plastom nekog tamo njihovog srpstva!

zoran

pre 18 godina

Radikli su malo u panici? Konacno je krenuo rasplet i skidanje maski sa "najvece i najjace partije u Srbiji". Brine me samo "uspavani" koji im je naklonjen jer isto misli a i cuvaju mu Vladu kao dzoker.
Nego, Vucic trazi "ex offitio" postupanje javnog tuzioca?! Od kada je eventualna kleveta T. Nikolica (gradjana) javni interes? I koja je to drustvena opasnost po drzavu od Natase Kandic i njene NVO? Ovde se svesno manipulise pravnim institutima i sistemskim stvarima, a radikali to rade od svog nastanka, koristeci prosecnu neobavestenost gradjana o zakonskim procedurama, nadleznostima drzavnih organa i licnim pravima gradjana. Nije ni cudo, radikali su bili deset godina kljucni politicki cinilac u razvoju demokratske i gradjanske svesti u Srbiji.
Dakle, ako je Nikolic uvredjen neka pokrene privatnu tuzbu zbog klevete, pa da vidimo! Taj postupak moze svasta da pokaze, a to zele da izbegnu. Iako je radikal, Vucic nije glup, dobar je pravnik i zna sta govori, svesno. Namera je da se za njihov interes zauzme drzava, trosi budzetske pare da bi za radikale (ratne huskace, velikosrpske ideologe- Virovitica, Ogulin, Karlobag...- pa izgleda i zlocince) drzava napravila konacan obracun sa Natasom Kandic, koja im je, ako pamtimo dobro, sve evidentirala i zato sada imaju ozbiljan problem.
Govorila je g. Kandic pre deset godina i o Srebrenici, ali tada su upravo radikali harali i zarili politickim nebom Srbije, pa i tada je bila drzavni neprijatelj i protvnik srpstva. Samo, tada su zanimanja "profesionalni Srbin" bila "IN" a danas su konacno "OUT". Zato im treba javni tuzilac, a ne privatna tuzba. danas nije lako za ove stvari potplatiti sudiju, a i JSO je raspusten pa nema ko "da postupi po naredjenju".
Bruko nasa radikalska, sta cete kad vam i zamenik predsednika ode u bajbokanu? Hocete li onda "nasu Maju" da izvadite iz rukava? Pitomu i pomalo krvolocnu? Jedva cekam rasplet.

italy

pre 18 godina

Samo trenutak. Nikolic je javno izjavio da je bio u Hrvatskoj kao dobrovoljac, i da nista lose nije uradio. Znaci, Srbija je ucestvovala u ratu u Hrvatskoj? On je dakle tamo bio cetnik rezervista?
Odmah prosliediti njegovu izjavu Haskom Sudu: jer predsjednik fastisticke partije, koja je ucestvovala u genocidu na prostorima ex-Jugoslavije, izjavljuje preko medija Srbije da je bio na hrvatskom teritoriju za vrijeme rata u ulozi vojnika rezerviste. Ovakve licnosti iz mracne proslosti, koja treba da se rasvijetli, nisu pozitivne za Srbiju.
Eto, jos jednog atua srpskom parlamentu da se zapita, ako vec ne moze da proglasi, dekret o genocidu. Na svojoj klupi ima covjeka koji je bio rezervista u Hrvatskoj, i koji to jos i javno kaze.

goxy

pre 18 godina

Vuki kupi si cuclu!
Sve ljude koji su isli u dobrovoljce da bi tamo lecili neke svoje komplekse, da bi dokazivali sebi kako su neke muskarcine. Pa na kraju zaklali - ubili nekog starca, dete... U nase ime ovde! Sve takve treba potrpati u zatvor i osuditi ih na 13 vek pa nek tucaju kamen do kraja zivota umesto sto se kriju sada ko misevi ovde po Srbiji.
Ne treba meni Srbija uopste ako cu deliti svoj grad-drzavu sa ubicama!
POCISTIMO SVO DJUBRE U SRBIJI I SVI CEMO LAKSE DISATI !

C. Rakidzic

pre 18 godina

Meni kao Srpkinji ne TICE se ko je Tomislav Nikolic, ako i to podvlacim AKO, je bilo kada pocinio bilo kakve zlocine treba da odgovara pred sudom. Sta da se odmah zaustavljamo na to ko je on? Nek je on bilo KO, svakome bi trebalo da se sudi, da BAS svakome. Ukljucujuci sve nase, muslimanske, a i hrvatske ljude koji su bilo kada pocinili zlocin nad gradjanima. Dosta nam je cutanja, podrzavam ISTINU, a vidim da se takodje pojavljuju jezive slike gde su Muslimani i Hrvati zlocine pocinili sa srpskim gradjanima. Sve takve treba suditi, Ponekada nam se cini da je Bog spor, nije On spor On je zapamtimo DOSTIZAN.

Banat

pre 18 godina

E, vala mi je dosta prepucavanja preko medija. Neka se uhvate pod ruku pa nek idu na sud. Zivo me zanima ishod ali necu uopste vise da se zamaram i gubim vreme citajuci "vesti" tipa "jesi" - "nisam".

Max Bunker

pre 18 godina

Tomo, gledao sam svojim očima tvoje proglašenje za četničkog vojvodu. A za to su trebale neke zasluge. Nije to valjda bilo preko veze?

face to face

pre 18 godina

Verujem da je izjava Natase Kandic osnovana. Jasno je ko su radikali, ko je Seselj i kakvu su politiku zastupali. Nedavno je bila repriza Minimaxovizije iz 92 ili 3 u kojoj gostuje Seselj koji kroz svoje uobicajne neukusne sale kaze manje vise to da treba pobiti Hrvate i da su dobri Hrvati mrtvi Hrvati. A publika u studiju, pod komandom ili samoinicijativno se smeje i aplaudira. SRS jeste pozivao na ubistva i ne bi me cudilo da je Tomislav Nikolic u tome ucestvovao. Ipak, mislim da sa ovakvim izjavama treba biti oprezan jer verujem da je najbitnije da se sazna sve sto se desilo i da se krivci osude. Zato mislim da bi bilo opasno da se pripisivanje ratnih zlocina koristi neosnovano kao sredstvo za politicku borbu protiv odredjenih politicara i partija. Politicku borbu koju u potpunosti podrzavam. Ali nasa politicka borba je pre svega ona da se suocimo sa stvarnoscu, da sagledamo u celosti uzas koji je Srbija u 90 proizvela i da se sa njim suocimo. A kao posledica suocavanja sa stvarnoscu doci ce i zabrana SRS i lustracija njegovih lidera.

Marko

pre 18 godina

Sto Nikolic ne predlozi POLIGRAF! Ceomir Jovanovic je kad su ga Kuriri optuzili za ubistvo Gavrilovica trazio da ide na poligraf. I prosao je.
E sad lepo neka Nikolic ide na detektor lazi pa da vidimo ko je lazov. Cudi me da se ni pravdoljubivi Vucic nije toga setio. Mozda nije validan dokaz za Sud, ali za javnost je sasvim prihvatljiv.
Zato gospodo radikali vezbajte smirenost!!!

Sekularac

pre 18 godina

Regularne trupe vs dobrobovoljci...pa to je jednno to isto samo sto su "regularne trupe (i ne mislim na jadne vojnike) koristile dobrovoljce za "ciscenje terena" da bi sto manje uprljali ruke. Zato niko u drugim nam susednim drzvama nije smatrao svojom jer su im kasarne bile pune "cistaca"

Veliki Srbin

pre 18 godina

Dolazi vreme kada će ljudi progovoriti istnu. Nisu zaboravili šta su videli, nisu zaboravili likove i mostrume koje su ih počinili. Veći je stah ne reći istinu nego stah od posledica ako je kažeš. Dosta je sa podmuklim pretnjama ljigavih vodja koji su braneći srpstvo postali nedodirivi magnati.
Samo istina. Panika ih hvata.
Mnogo nas je koji želimo reći šta su krvoloci u ime srpstva uradili. Sram za čestite borce
sram za mnogo poštenih i hrabrih vojnika koji su platili svojim životima. U ime njih zlikovci progovorite. To mora da uradite.
Što se tiče radikal ne možete pobeći od očevidaca. Oni znaju šta su vaši ljudi radili. Nemojte se naivno braniti da Vas neko napada bez dokaza. SVE dobro znate. Čestiti RADIKALI progovorite, nemojte da ološ i smrad vlada vašim glavama a za račun sopstvenog interesa jer su i 1991 ubijali za račun sopstvenog interesa , a
ne da bude bolje Srbiji.
Tomo, kad tad svest če ti progovoriti.

Deni

pre 18 godina

Moze se izvuci zakljucak da je Nikolic ustvari tamo bio na izletu a ne u ratu posle onoga sto je izjavio na TV-u, cak izgleda da je on branio sve jer za vreme njegovog boravka niko nije stradao.Kakva plemenita licnost. Ja sam poverovao - a vi?

sasa

pre 18 godina

Nadam se da ce konacno da reaguje pravna drzava i da svi oni koji daju izjave moraju i da ih predoce pa ako se dokaze da je istina krivac da i odgovara u protivnom imat cemo na hiljade ovakvih slucajeva.

Zoki, Vancouver

pre 18 godina

Ovo je nesto sto treba da ispita sud. Ukoliko gdja Kandic dokaze svoju tvrdnju, Nikolicu treba suditi. U suprotnom, gdju Kandic treba poslati u zatvor.

Misa Rex

pre 18 godina

Hocemo da cujemo i Tominu stranu. Sta je on u stvari radio u selu iz kojega su pobjegli svi koji su se mogli?
Sta su "dobrovoljci" radili u decembru 91 i januaru 92? Sta si Tomo video tamo? Sta si radio u tudjem selu? Delio deke i vrucu kavu? Spavao, jeo, kupao se, "pregledavao" belu tehniku ili stoku, pisao pesme, nosio pusku???? Pratio sprovode? Kopao jame na lokalnom groblju?
Sta si Tomo radio tamo?
Odgovori!!!!

zabrinuti

pre 18 godina

Zna se tacno ko su radikali, sta su pricali i radili sve vreme od 1991 pa do danas.Postoje filmovi, zapisi i svedoci.Danas, sutra pojavice se svedoci i za selo u Hrvatskoj koji ce posvedociti o ulozi Nikolica i drugih.

Slobodan

pre 18 godina

Vojsku Srbije i Crne Gore treba najdetaljnije propitati o dogadjajima u tom selu. Sve ucesnike i svedoke obuhvatiti istraznim procesom. Ja sam bio u slavoniji i zlocine su cesce cinili dobrovoljci nego regularne trupe.

jovan

pre 18 godina

Najbolja vest od danas: Vucic prati Forum B92. A - tako saznajemo da je kompjuterski pismen, b - tako on saznaje da nisu svi odusevljeni radikalskom politikom, c - tako se potvrdjuje koliko je B92 u stvari vazan u ovom drustvu.

Tanja

pre 18 godina

Vucicu,
Po definiciji normalnosti, sto je inace veoma relativan pojam, i u nauci svi izbegavaju da koriste taj termin, normalno je ono sto vecina ljudi cini, ili kako razmislja. Po Vama smo mi posetioci sajta B92 psihopate, pa dobro i da jesmo, ali kako cete Vi da dokazete da Vi niste psihopata? Sem toga mnogi veliki ljudi izene u istoriji covecanstva su bili ``psihopate`` pa tako i nas slikar Sava Sumanovic i velika zena fizicar Mileva Ajnstajn imali su psihickih problema, i njihove su porodice bile podlozne psihijatrijskim oboljenjima. Prema tome, Vucicu, razmislite malo kako nazivate ljude koji su preosetljivi i koji mahom nisu mogli da podnesu ono sto ste Vi i Vasa ekipa radili devedesetih na nasim prostorima. Cudo nismo svi psihopate, a verujte mi, posle boravka u inostranstvu, zaista mogu reci da su nasi ljudi ubijeni u pojam i da im se to i na licima vidi, i po pokretima, depresiji nigde kraja. I ako je Natasa nasla snage da se suprotstavi vasem daljem divljanju, zeni svaka cast.

vesna

pre 18 godina

Hajmo malo prisecanja: Vojislav Seselj je pistoljem pretio studentima. Jesu li svi to videli? Tomislav Nikolic je hladnokrvno izjavio da mu nije zao sto je ubijen Curuvija. Jesu li svi to culi? Vucic je javno priznao da nije placao telefon... jer valjda misli da je izuzet od zakona i obaveza...a za svog sefa kaze: T.Nikolic nije bilo ko. Da li jos treba sumnjati u metode i nacin misljenja te "gospode"? Ma sve nevinasca. Pa su im krivi B92 i N. Kandic.

komentator@hotmail.com

pre 18 godina

Jeli to taj Vucic sto je malo neredovno placao stanarinu prije nego sto se kandidovao za gradonacelnika Beograda ?Ma,znam coveka,olicenje postenja..On voli sve Srbsko osim Srbske stanarine...

Dacha

pre 18 godina

Svako se cese tamo gde ga svrbi. Radikali bi da se zaboravi njihova sramna uloga tokom devedesetih, i nesrece koje su doneli kako drugim, tako i srpskom narodu. Sada im smeta sto jos postoje ljudi, organizacije, mediji koji o tome nece da cute i nece da zaborave sta je sve radila crveno-crna koalicija.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

kao dovojvodi Tomino mesto je trebalo biti u prvim borbenim redovima kao svim Vojvodskim adjutantima u slavnoj srpskoj istoriji.Antinske zrtve su starci i selo je bilo pod kontrolom bvace svbskih cetnika kojim je on pripadao.Negov gazda je od strane samostalnog i samozvanog prekog cetnickog suda sa predsedavajucim bratom cetnikom Drecunom osudilo Vojvodu na smrt zbog zlocina i kolaboracije sa crvenom bandom.Tomi se zaprzava corba.Opet ce da se kune Slobode mi.

nenad mirkovic NS

pre 18 godina

Da je Tomislav Nikolic imao bilo kakve veze sa tim navodnim ubistvima,verujem da bih to njegovi politicki protivnici odavno izneli u javnost,ali svakako ko god da je u ovom slucaju kriv, ili Natasa ili Toma, treba da odgovara pred sudom

Ej kafano, dabogda se zapalila

pre 18 godina

Jedna osrednja istraga bi dala kompletne spiskove tih dobrovoljaca. Sećaju se ljudi, sećaju se i dogadjanja... Oslabili su ljudi, progovorili bi, progovorili bi zbog poštenih i normalnih... Još čekaju, ali progovoriće sigurno!

Marko Matic

pre 18 godina

Ja verujem podacima koje je iznela Natasa Kandic, a koji se odnose na Tomislava Nikolica. Bez obzira na njegov demanti, njene tvrdnje imaju veci kredibilitet, zato sto se pokazalo da je tacno sve ono sto je ona do sada govorila o zlocinima koje su pociniile srpske snage tokom ratova na prostoru bivse Jugoslavije. Nasa realnost je zaista surova, ali ako zelimo da dobijemo sansu za novi pocetak, moramo odstraniti taj zlocinacki kancer iz naseg drustva. Pa nema ubistva, zlocina ili neke afere gde se kao akteri ne pojavljuju pripadnici antihaskog lobija. To govori dovoljno o kakvim ljudima je rec.

objektivan

pre 18 godina

Mnogo puta se cini da su svi mediji u Srbiji jednostrani, leva ili desna, centar, nije bitno ali svi mediji pa reklo bi se verovatno i svugde u svetu imaju stranu. To samo potvrdjuje da nema nezavisnih medija. Ali postoji razlika, u zapadnim novinama ima senzacionalnih vesti, medjutim ukoliko se utvrdi da su stampali lazi oni se moraju, u najboljem slucaju po njih, izvinuti ili debelo platiti. Sto se tice cele ove stvari u vezi gos. Nikolica, mslim da je najgore i najmizernije optuziti nekoga za najgore zlocine ukoliko niste 100 posto sigurni da je ta osoba pocinila te zlocine. Ovde se radi o najtezim zlocinima i osoba koja ih je pocinila moze i treba da zavrsi zauvek iza resetaka ali zato morate biti sigurni da je to pravi krivac. Jedan od najtezih grehova je kazniti nevinog. Ovakve stvari treba da idu na sud pa neka sud utvrdi ko laze a ko govori istinu pa neka se krivcu propisno sudi. A ako je gos. Nikolic zaista nevin, mislim da bi mu onda najbolje bilo da se obrati Evropskom sudu za ljudska prava jer nasi sudovi jos uvek nazalost nisu nezavisni.

Djuk

pre 18 godina

Replika gradjanina Srbije gospodinu Vucicu: Ako je neko patoloski slucaj, onda je vas predsednik Seselj patoloski slucaj. O cemu uostalom govori njegova izjava u Hagu, da ne zeli da koristi laptop, jer se boji da ga ne udari struja. To je definitivno patologija za ispitivanje. I jos nesto: ne napada Natasa Kandic "sve srpsko". Tomislav Nikolic nije "sve srpsko", gospodine Vucicu, nego je samo jedan covek, gradjanin Srbije, doduse sa funkcijom, i predsednik jedne stranke, ali ipak samo jedan covek, kao i svi mi, zar ne? I "Skorpioni" nisu "sve srpsko". I JSO nije "sve srpsko". Ima nas i drugacijih, znate. Osim toga, vase je misljenje da ste Vi i gospodin Nikolic u interesu Srbije. E, moje je misljenje da niste uopste nikakav interes Srbije. Naprotiv, moje je misljenje da ste velika steta u Srbiji, da ste jedna velika elementarna nepogoda koja je pogodila nasu jadnu zemlju, i za koju se nadam da ce proci sto pre. Interes Srbije je da vi nestanete sa politicke scene. Eto, to je moje vidjenje. A i ja sam "nesto srpsko", koliko znam.

MagnusPyke

pre 18 godina

Sve dok nisam procitao reakcije celnika SRS-a mislio sam da je sve ove jedna velika spekulacija i politicko nadmudrivanje. Medjutim, ovo sada deluje kao da se ipak nesto desavalo u tih dva-tri meseca. Neko nesto krije...

Namcor

pre 18 godina

Prava stvar - na sud pa kome opanci kome obojci. Na sud sine dosta vise optuzbi i senzacionalizma bez pokrica. Sada da vidimo sta ko ima i da se ili jedni ili drugi ociste. A moje misljenje je ono iz crtaca "navali petlicu, napred fazanu, briga mene ko ce da pobedi pojescu onoga ko izgubi".

Fantom iz doline smrti

pre 18 godina

Vucic je 100% u pravu, jer je tih godina direktor kragujevackog groblja predvodio dobrovoljne direktorske jedinice u odbrani srbskih ognjista.Poznato je da su tada svi direktori drustvenih firmi bili angazovani u dobrovoljackim direktorskim jedinicama ali da nisu pocinili nikakav zlocin. Neko veruje u to ?

Fantom iz doline smrti

pre 18 godina

Vucic je 100% u pravu, jer je tih godina direktor kragujevackog groblja predvodio dobrovoljne direktorske jedinice u odbrani srbskih ognjista.Poznato je da su tada svi direktori drustvenih firmi bili angazovani u dobrovoljackim direktorskim jedinicama ali da nisu pocinili nikakav zlocin. Neko veruje u to ?

objektivan

pre 18 godina

Mnogo puta se cini da su svi mediji u Srbiji jednostrani, leva ili desna, centar, nije bitno ali svi mediji pa reklo bi se verovatno i svugde u svetu imaju stranu. To samo potvrdjuje da nema nezavisnih medija. Ali postoji razlika, u zapadnim novinama ima senzacionalnih vesti, medjutim ukoliko se utvrdi da su stampali lazi oni se moraju, u najboljem slucaju po njih, izvinuti ili debelo platiti. Sto se tice cele ove stvari u vezi gos. Nikolica, mslim da je najgore i najmizernije optuziti nekoga za najgore zlocine ukoliko niste 100 posto sigurni da je ta osoba pocinila te zlocine. Ovde se radi o najtezim zlocinima i osoba koja ih je pocinila moze i treba da zavrsi zauvek iza resetaka ali zato morate biti sigurni da je to pravi krivac. Jedan od najtezih grehova je kazniti nevinog. Ovakve stvari treba da idu na sud pa neka sud utvrdi ko laze a ko govori istinu pa neka se krivcu propisno sudi. A ako je gos. Nikolic zaista nevin, mislim da bi mu onda najbolje bilo da se obrati Evropskom sudu za ljudska prava jer nasi sudovi jos uvek nazalost nisu nezavisni.

Djuk

pre 18 godina

Replika gradjanina Srbije gospodinu Vucicu: Ako je neko patoloski slucaj, onda je vas predsednik Seselj patoloski slucaj. O cemu uostalom govori njegova izjava u Hagu, da ne zeli da koristi laptop, jer se boji da ga ne udari struja. To je definitivno patologija za ispitivanje. I jos nesto: ne napada Natasa Kandic "sve srpsko". Tomislav Nikolic nije "sve srpsko", gospodine Vucicu, nego je samo jedan covek, gradjanin Srbije, doduse sa funkcijom, i predsednik jedne stranke, ali ipak samo jedan covek, kao i svi mi, zar ne? I "Skorpioni" nisu "sve srpsko". I JSO nije "sve srpsko". Ima nas i drugacijih, znate. Osim toga, vase je misljenje da ste Vi i gospodin Nikolic u interesu Srbije. E, moje je misljenje da niste uopste nikakav interes Srbije. Naprotiv, moje je misljenje da ste velika steta u Srbiji, da ste jedna velika elementarna nepogoda koja je pogodila nasu jadnu zemlju, i za koju se nadam da ce proci sto pre. Interes Srbije je da vi nestanete sa politicke scene. Eto, to je moje vidjenje. A i ja sam "nesto srpsko", koliko znam.

Namcor

pre 18 godina

Prava stvar - na sud pa kome opanci kome obojci. Na sud sine dosta vise optuzbi i senzacionalizma bez pokrica. Sada da vidimo sta ko ima i da se ili jedni ili drugi ociste. A moje misljenje je ono iz crtaca "navali petlicu, napred fazanu, briga mene ko ce da pobedi pojescu onoga ko izgubi".

Marko Matic

pre 18 godina

Ja verujem podacima koje je iznela Natasa Kandic, a koji se odnose na Tomislava Nikolica. Bez obzira na njegov demanti, njene tvrdnje imaju veci kredibilitet, zato sto se pokazalo da je tacno sve ono sto je ona do sada govorila o zlocinima koje su pociniile srpske snage tokom ratova na prostoru bivse Jugoslavije. Nasa realnost je zaista surova, ali ako zelimo da dobijemo sansu za novi pocetak, moramo odstraniti taj zlocinacki kancer iz naseg drustva. Pa nema ubistva, zlocina ili neke afere gde se kao akteri ne pojavljuju pripadnici antihaskog lobija. To govori dovoljno o kakvim ljudima je rec.

MagnusPyke

pre 18 godina

Sve dok nisam procitao reakcije celnika SRS-a mislio sam da je sve ove jedna velika spekulacija i politicko nadmudrivanje. Medjutim, ovo sada deluje kao da se ipak nesto desavalo u tih dva-tri meseca. Neko nesto krije...

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

kao dovojvodi Tomino mesto je trebalo biti u prvim borbenim redovima kao svim Vojvodskim adjutantima u slavnoj srpskoj istoriji.Antinske zrtve su starci i selo je bilo pod kontrolom bvace svbskih cetnika kojim je on pripadao.Negov gazda je od strane samostalnog i samozvanog prekog cetnickog suda sa predsedavajucim bratom cetnikom Drecunom osudilo Vojvodu na smrt zbog zlocina i kolaboracije sa crvenom bandom.Tomi se zaprzava corba.Opet ce da se kune Slobode mi.

nenad mirkovic NS

pre 18 godina

Da je Tomislav Nikolic imao bilo kakve veze sa tim navodnim ubistvima,verujem da bih to njegovi politicki protivnici odavno izneli u javnost,ali svakako ko god da je u ovom slucaju kriv, ili Natasa ili Toma, treba da odgovara pred sudom

Ej kafano, dabogda se zapalila

pre 18 godina

Jedna osrednja istraga bi dala kompletne spiskove tih dobrovoljaca. Sećaju se ljudi, sećaju se i dogadjanja... Oslabili su ljudi, progovorili bi, progovorili bi zbog poštenih i normalnih... Još čekaju, ali progovoriće sigurno!

komentator@hotmail.com

pre 18 godina

Jeli to taj Vucic sto je malo neredovno placao stanarinu prije nego sto se kandidovao za gradonacelnika Beograda ?Ma,znam coveka,olicenje postenja..On voli sve Srbsko osim Srbske stanarine...

Tanja

pre 18 godina

Vucicu,
Po definiciji normalnosti, sto je inace veoma relativan pojam, i u nauci svi izbegavaju da koriste taj termin, normalno je ono sto vecina ljudi cini, ili kako razmislja. Po Vama smo mi posetioci sajta B92 psihopate, pa dobro i da jesmo, ali kako cete Vi da dokazete da Vi niste psihopata? Sem toga mnogi veliki ljudi izene u istoriji covecanstva su bili ``psihopate`` pa tako i nas slikar Sava Sumanovic i velika zena fizicar Mileva Ajnstajn imali su psihickih problema, i njihove su porodice bile podlozne psihijatrijskim oboljenjima. Prema tome, Vucicu, razmislite malo kako nazivate ljude koji su preosetljivi i koji mahom nisu mogli da podnesu ono sto ste Vi i Vasa ekipa radili devedesetih na nasim prostorima. Cudo nismo svi psihopate, a verujte mi, posle boravka u inostranstvu, zaista mogu reci da su nasi ljudi ubijeni u pojam i da im se to i na licima vidi, i po pokretima, depresiji nigde kraja. I ako je Natasa nasla snage da se suprotstavi vasem daljem divljanju, zeni svaka cast.

Dacha

pre 18 godina

Svako se cese tamo gde ga svrbi. Radikali bi da se zaboravi njihova sramna uloga tokom devedesetih, i nesrece koje su doneli kako drugim, tako i srpskom narodu. Sada im smeta sto jos postoje ljudi, organizacije, mediji koji o tome nece da cute i nece da zaborave sta je sve radila crveno-crna koalicija.

vesna

pre 18 godina

Hajmo malo prisecanja: Vojislav Seselj je pistoljem pretio studentima. Jesu li svi to videli? Tomislav Nikolic je hladnokrvno izjavio da mu nije zao sto je ubijen Curuvija. Jesu li svi to culi? Vucic je javno priznao da nije placao telefon... jer valjda misli da je izuzet od zakona i obaveza...a za svog sefa kaze: T.Nikolic nije bilo ko. Da li jos treba sumnjati u metode i nacin misljenja te "gospode"? Ma sve nevinasca. Pa su im krivi B92 i N. Kandic.

Slobodan

pre 18 godina

Vojsku Srbije i Crne Gore treba najdetaljnije propitati o dogadjajima u tom selu. Sve ucesnike i svedoke obuhvatiti istraznim procesom. Ja sam bio u slavoniji i zlocine su cesce cinili dobrovoljci nego regularne trupe.

jovan

pre 18 godina

Najbolja vest od danas: Vucic prati Forum B92. A - tako saznajemo da je kompjuterski pismen, b - tako on saznaje da nisu svi odusevljeni radikalskom politikom, c - tako se potvrdjuje koliko je B92 u stvari vazan u ovom drustvu.

sasa

pre 18 godina

Nadam se da ce konacno da reaguje pravna drzava i da svi oni koji daju izjave moraju i da ih predoce pa ako se dokaze da je istina krivac da i odgovara u protivnom imat cemo na hiljade ovakvih slucajeva.

Zoki, Vancouver

pre 18 godina

Ovo je nesto sto treba da ispita sud. Ukoliko gdja Kandic dokaze svoju tvrdnju, Nikolicu treba suditi. U suprotnom, gdju Kandic treba poslati u zatvor.

Misa Rex

pre 18 godina

Hocemo da cujemo i Tominu stranu. Sta je on u stvari radio u selu iz kojega su pobjegli svi koji su se mogli?
Sta su "dobrovoljci" radili u decembru 91 i januaru 92? Sta si Tomo video tamo? Sta si radio u tudjem selu? Delio deke i vrucu kavu? Spavao, jeo, kupao se, "pregledavao" belu tehniku ili stoku, pisao pesme, nosio pusku???? Pratio sprovode? Kopao jame na lokalnom groblju?
Sta si Tomo radio tamo?
Odgovori!!!!

zabrinuti

pre 18 godina

Zna se tacno ko su radikali, sta su pricali i radili sve vreme od 1991 pa do danas.Postoje filmovi, zapisi i svedoci.Danas, sutra pojavice se svedoci i za selo u Hrvatskoj koji ce posvedociti o ulozi Nikolica i drugih.

Veliki Srbin

pre 18 godina

Dolazi vreme kada će ljudi progovoriti istnu. Nisu zaboravili šta su videli, nisu zaboravili likove i mostrume koje su ih počinili. Veći je stah ne reći istinu nego stah od posledica ako je kažeš. Dosta je sa podmuklim pretnjama ljigavih vodja koji su braneći srpstvo postali nedodirivi magnati.
Samo istina. Panika ih hvata.
Mnogo nas je koji želimo reći šta su krvoloci u ime srpstva uradili. Sram za čestite borce
sram za mnogo poštenih i hrabrih vojnika koji su platili svojim životima. U ime njih zlikovci progovorite. To mora da uradite.
Što se tiče radikal ne možete pobeći od očevidaca. Oni znaju šta su vaši ljudi radili. Nemojte se naivno braniti da Vas neko napada bez dokaza. SVE dobro znate. Čestiti RADIKALI progovorite, nemojte da ološ i smrad vlada vašim glavama a za račun sopstvenog interesa jer su i 1991 ubijali za račun sopstvenog interesa , a
ne da bude bolje Srbiji.
Tomo, kad tad svest če ti progovoriti.

Marko

pre 18 godina

Sto Nikolic ne predlozi POLIGRAF! Ceomir Jovanovic je kad su ga Kuriri optuzili za ubistvo Gavrilovica trazio da ide na poligraf. I prosao je.
E sad lepo neka Nikolic ide na detektor lazi pa da vidimo ko je lazov. Cudi me da se ni pravdoljubivi Vucic nije toga setio. Mozda nije validan dokaz za Sud, ali za javnost je sasvim prihvatljiv.
Zato gospodo radikali vezbajte smirenost!!!

Sekularac

pre 18 godina

Regularne trupe vs dobrobovoljci...pa to je jednno to isto samo sto su "regularne trupe (i ne mislim na jadne vojnike) koristile dobrovoljce za "ciscenje terena" da bi sto manje uprljali ruke. Zato niko u drugim nam susednim drzvama nije smatrao svojom jer su im kasarne bile pune "cistaca"

Deni

pre 18 godina

Moze se izvuci zakljucak da je Nikolic ustvari tamo bio na izletu a ne u ratu posle onoga sto je izjavio na TV-u, cak izgleda da je on branio sve jer za vreme njegovog boravka niko nije stradao.Kakva plemenita licnost. Ja sam poverovao - a vi?

Goxy

pre 18 godina

Gori radikalima pod nogama pa su sve nervozniji! Samo polako ljudi, sve ce da ispliva i to veoma brzo !
nema politicke stranke koja ima zatucanije pristalice od radikala, a sve to pod plastom nekog tamo njihovog srpstva!

goxy

pre 18 godina

Vuki kupi si cuclu!
Sve ljude koji su isli u dobrovoljce da bi tamo lecili neke svoje komplekse, da bi dokazivali sebi kako su neke muskarcine. Pa na kraju zaklali - ubili nekog starca, dete... U nase ime ovde! Sve takve treba potrpati u zatvor i osuditi ih na 13 vek pa nek tucaju kamen do kraja zivota umesto sto se kriju sada ko misevi ovde po Srbiji.
Ne treba meni Srbija uopste ako cu deliti svoj grad-drzavu sa ubicama!
POCISTIMO SVO DJUBRE U SRBIJI I SVI CEMO LAKSE DISATI !

zoran

pre 18 godina

Radikli su malo u panici? Konacno je krenuo rasplet i skidanje maski sa "najvece i najjace partije u Srbiji". Brine me samo "uspavani" koji im je naklonjen jer isto misli a i cuvaju mu Vladu kao dzoker.
Nego, Vucic trazi "ex offitio" postupanje javnog tuzioca?! Od kada je eventualna kleveta T. Nikolica (gradjana) javni interes? I koja je to drustvena opasnost po drzavu od Natase Kandic i njene NVO? Ovde se svesno manipulise pravnim institutima i sistemskim stvarima, a radikali to rade od svog nastanka, koristeci prosecnu neobavestenost gradjana o zakonskim procedurama, nadleznostima drzavnih organa i licnim pravima gradjana. Nije ni cudo, radikali su bili deset godina kljucni politicki cinilac u razvoju demokratske i gradjanske svesti u Srbiji.
Dakle, ako je Nikolic uvredjen neka pokrene privatnu tuzbu zbog klevete, pa da vidimo! Taj postupak moze svasta da pokaze, a to zele da izbegnu. Iako je radikal, Vucic nije glup, dobar je pravnik i zna sta govori, svesno. Namera je da se za njihov interes zauzme drzava, trosi budzetske pare da bi za radikale (ratne huskace, velikosrpske ideologe- Virovitica, Ogulin, Karlobag...- pa izgleda i zlocince) drzava napravila konacan obracun sa Natasom Kandic, koja im je, ako pamtimo dobro, sve evidentirala i zato sada imaju ozbiljan problem.
Govorila je g. Kandic pre deset godina i o Srebrenici, ali tada su upravo radikali harali i zarili politickim nebom Srbije, pa i tada je bila drzavni neprijatelj i protvnik srpstva. Samo, tada su zanimanja "profesionalni Srbin" bila "IN" a danas su konacno "OUT". Zato im treba javni tuzilac, a ne privatna tuzba. danas nije lako za ove stvari potplatiti sudiju, a i JSO je raspusten pa nema ko "da postupi po naredjenju".
Bruko nasa radikalska, sta cete kad vam i zamenik predsednika ode u bajbokanu? Hocete li onda "nasu Maju" da izvadite iz rukava? Pitomu i pomalo krvolocnu? Jedva cekam rasplet.

italy

pre 18 godina

Samo trenutak. Nikolic je javno izjavio da je bio u Hrvatskoj kao dobrovoljac, i da nista lose nije uradio. Znaci, Srbija je ucestvovala u ratu u Hrvatskoj? On je dakle tamo bio cetnik rezervista?
Odmah prosliediti njegovu izjavu Haskom Sudu: jer predsjednik fastisticke partije, koja je ucestvovala u genocidu na prostorima ex-Jugoslavije, izjavljuje preko medija Srbije da je bio na hrvatskom teritoriju za vrijeme rata u ulozi vojnika rezerviste. Ovakve licnosti iz mracne proslosti, koja treba da se rasvijetli, nisu pozitivne za Srbiju.
Eto, jos jednog atua srpskom parlamentu da se zapita, ako vec ne moze da proglasi, dekret o genocidu. Na svojoj klupi ima covjeka koji je bio rezervista u Hrvatskoj, i koji to jos i javno kaze.

Mickey

pre 18 godina

Sramota da B92 daje samo Srpskim izdajnicima da pisu,
dok posteni i veliki Srbi kao Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic svako moze da prica sta go hoce o njim.
Da vas sviju sram bilo mada znam da nece B92 primiti ovaj moj komentar isto kao i sto prvi nisu ali sta se moze ocekivati od Srpski IZDAJNIKA.
Da vas sram bilo sta radite Srpstvu, dajete Srpskim izdajnicima kao sto ste vi da pisu a onim postenim Srbima koji rade za dobrobit Srpstva nemogu ni rijec reci.

Max Bunker

pre 18 godina

Tomo, gledao sam svojim očima tvoje proglašenje za četničkog vojvodu. A za to su trebale neke zasluge. Nije to valjda bilo preko veze?

face to face

pre 18 godina

Verujem da je izjava Natase Kandic osnovana. Jasno je ko su radikali, ko je Seselj i kakvu su politiku zastupali. Nedavno je bila repriza Minimaxovizije iz 92 ili 3 u kojoj gostuje Seselj koji kroz svoje uobicajne neukusne sale kaze manje vise to da treba pobiti Hrvate i da su dobri Hrvati mrtvi Hrvati. A publika u studiju, pod komandom ili samoinicijativno se smeje i aplaudira. SRS jeste pozivao na ubistva i ne bi me cudilo da je Tomislav Nikolic u tome ucestvovao. Ipak, mislim da sa ovakvim izjavama treba biti oprezan jer verujem da je najbitnije da se sazna sve sto se desilo i da se krivci osude. Zato mislim da bi bilo opasno da se pripisivanje ratnih zlocina koristi neosnovano kao sredstvo za politicku borbu protiv odredjenih politicara i partija. Politicku borbu koju u potpunosti podrzavam. Ali nasa politicka borba je pre svega ona da se suocimo sa stvarnoscu, da sagledamo u celosti uzas koji je Srbija u 90 proizvela i da se sa njim suocimo. A kao posledica suocavanja sa stvarnoscu doci ce i zabrana SRS i lustracija njegovih lidera.

Banat

pre 18 godina

E, vala mi je dosta prepucavanja preko medija. Neka se uhvate pod ruku pa nek idu na sud. Zivo me zanima ishod ali necu uopste vise da se zamaram i gubim vreme citajuci "vesti" tipa "jesi" - "nisam".

C. Rakidzic

pre 18 godina

Meni kao Srpkinji ne TICE se ko je Tomislav Nikolic, ako i to podvlacim AKO, je bilo kada pocinio bilo kakve zlocine treba da odgovara pred sudom. Sta da se odmah zaustavljamo na to ko je on? Nek je on bilo KO, svakome bi trebalo da se sudi, da BAS svakome. Ukljucujuci sve nase, muslimanske, a i hrvatske ljude koji su bilo kada pocinili zlocin nad gradjanima. Dosta nam je cutanja, podrzavam ISTINU, a vidim da se takodje pojavljuju jezive slike gde su Muslimani i Hrvati zlocine pocinili sa srpskim gradjanima. Sve takve treba suditi, Ponekada nam se cini da je Bog spor, nije On spor On je zapamtimo DOSTIZAN.

Jo..St..

pre 18 godina

Nataša Kandić kao ličnost ko ju finansiraju protivnici SRS kao najače političke stranke pokušava da deskridituje sadašnje čelnike radikala, kao što su to uradili i sa Vojom da uklone i Tomu, pa ako treba i ostale čelnike SRS kako bi njihovi ljubimci - poslušnici došli ponovo na vlast da lakše i što pre-jer ih i izdaje strpljenje, a i neće da troše pare na slabašne DOSove stranke koje da se skupe nema ih radikalima do kolena.

Aleksandar

pre 18 godina

Neka je sramota Natasu Kandic za ovakve optuzbe, koje cak nije uspela ni najmanje da potkrepi. Jadna li si ti Srbijo, kad ovakvi kao Natasa Kandic mogu da iznose ovakve klevete i da prodju nekaznjeno. SRAMOTA!

Rakidzich Cica

pre 18 godina

Veceras procita sve komentare, a i kakva pitanja narod postavlja , kao i da zeli da sazna istinu o nasim dobrovoljcima... Dakle cekamo Gosp. Kandic da javno krene sa dokazima. Pa jadni oni kako ce objasniti svoje dobrovoljno provedeno vreme u tudjem selu. Sta su radili tamo nasi danasnji veliki ljudi? Pocinjite sa odgovorom. Da li je neko pomislio da ce delo izaci na videlo. Hvala Bogu da vec jednom cujemo istinu. Samo mi nije jasno zasto toliko godina tisina... gde smo bili do danas? Koga smo se bojali ili krili doticnoga?

kosovar

pre 18 godina

Srbija treba da se ponosi da ima jednu Natasu Kandic, jer gledajuci nju svet vidi da jedan mali procenat Srba nije isti kao onaj veci.
Natasa uvek sa velikom hrabroscu je bila protiv tih nedela koji su srbi cinili u bivsoj Jugoslaviji.A ovaj Nikolic, ako je on vec presednik naj nacionalne srpske stranke koja je poznata za dobrovoljce i paramilitarce, onda Natasa govori istinu.

Goran

pre 18 godina

Vucic izvrce reci! Ako se i vodi kampanja, onda je ta kampanja usmerena protiv njega i njemu slicnima, a bilo bi malo previse i pretenciozno, da ne kazem "uobrazeno", reci da su Vucic i Nikolic "sve srpsko".
Sta vise, Srbima bi bez njih bilo mnogo, mnogo bolje. Kada bismo imali snage i hrabrosti da se ogradimo od svih losih ljudi, odnosno da "istrebimo kukolj", neverovatnom brzinom bi zdravi ostatak nacije preporodio drzavu.

bt

pre 18 godina

Kao direktan ucesnik u borbama g-din Nikolic je svakako morao da cuje i zna za zlocine koje su pocinili Srbi. Postavlja se pitanje zasto do danas nije pomenuo pitanje hapsenja i osude onih koji obescastise ljudski rod i srpski narod. Nikolic svakako zna da se, prema krivicnom zakonu neprijavljivanje zlocina takodje smatra krivicnim delom. Posto se "ne radi o obicnom coveku", kako Vucic rece, njegovo cutanje tim pre zasluzuje vecu kaznu.

gnev

pre 18 godina

Nadam se da je gospodja Kandic bila svesna u sta se upustila i da zaista ima cvrste dokaze za to sto je rekla. Ako dobije ovaj proces (ako ovi uopste zaista tuze gospodju Kandic), ucinice nam svima jednu veliku uslugu, ali ako izgubi, jos dugo se necemo moci otkaciti od radikala i ona ce, na zalost, imati svoj deo krivice u tome.
Sa ovim likovim iz '90-ih se ne treba upustati ni u kakve bitke ako postoje izgledi da oni te bitke prezive, dakle, ulaziti u sukob samo na zicer i unistiti ih do kraja. Eto, prosto se nadam da je Natasa Kandic pripremila teren pre nego sto je javno rekla to sto je rekla. Ako je radikali ipak ne tuze, za mene nema veceg dokaza da je Nikolic zaista ucinio to za sta ga Kandic optuzuje, isto kao i u slucaju Bebe Popovica.

Fantom iz doline smrti

pre 18 godina

Vucic je 100% u pravu, jer je tih godina direktor kragujevackog groblja predvodio dobrovoljne direktorske jedinice u odbrani srbskih ognjista.Poznato je da su tada svi direktori drustvenih firmi bili angazovani u dobrovoljackim direktorskim jedinicama ali da nisu pocinili nikakav zlocin. Neko veruje u to ?

objektivan

pre 18 godina

Mnogo puta se cini da su svi mediji u Srbiji jednostrani, leva ili desna, centar, nije bitno ali svi mediji pa reklo bi se verovatno i svugde u svetu imaju stranu. To samo potvrdjuje da nema nezavisnih medija. Ali postoji razlika, u zapadnim novinama ima senzacionalnih vesti, medjutim ukoliko se utvrdi da su stampali lazi oni se moraju, u najboljem slucaju po njih, izvinuti ili debelo platiti. Sto se tice cele ove stvari u vezi gos. Nikolica, mslim da je najgore i najmizernije optuziti nekoga za najgore zlocine ukoliko niste 100 posto sigurni da je ta osoba pocinila te zlocine. Ovde se radi o najtezim zlocinima i osoba koja ih je pocinila moze i treba da zavrsi zauvek iza resetaka ali zato morate biti sigurni da je to pravi krivac. Jedan od najtezih grehova je kazniti nevinog. Ovakve stvari treba da idu na sud pa neka sud utvrdi ko laze a ko govori istinu pa neka se krivcu propisno sudi. A ako je gos. Nikolic zaista nevin, mislim da bi mu onda najbolje bilo da se obrati Evropskom sudu za ljudska prava jer nasi sudovi jos uvek nazalost nisu nezavisni.

Djuk

pre 18 godina

Replika gradjanina Srbije gospodinu Vucicu: Ako je neko patoloski slucaj, onda je vas predsednik Seselj patoloski slucaj. O cemu uostalom govori njegova izjava u Hagu, da ne zeli da koristi laptop, jer se boji da ga ne udari struja. To je definitivno patologija za ispitivanje. I jos nesto: ne napada Natasa Kandic "sve srpsko". Tomislav Nikolic nije "sve srpsko", gospodine Vucicu, nego je samo jedan covek, gradjanin Srbije, doduse sa funkcijom, i predsednik jedne stranke, ali ipak samo jedan covek, kao i svi mi, zar ne? I "Skorpioni" nisu "sve srpsko". I JSO nije "sve srpsko". Ima nas i drugacijih, znate. Osim toga, vase je misljenje da ste Vi i gospodin Nikolic u interesu Srbije. E, moje je misljenje da niste uopste nikakav interes Srbije. Naprotiv, moje je misljenje da ste velika steta u Srbiji, da ste jedna velika elementarna nepogoda koja je pogodila nasu jadnu zemlju, i za koju se nadam da ce proci sto pre. Interes Srbije je da vi nestanete sa politicke scene. Eto, to je moje vidjenje. A i ja sam "nesto srpsko", koliko znam.

Namcor

pre 18 godina

Prava stvar - na sud pa kome opanci kome obojci. Na sud sine dosta vise optuzbi i senzacionalizma bez pokrica. Sada da vidimo sta ko ima i da se ili jedni ili drugi ociste. A moje misljenje je ono iz crtaca "navali petlicu, napred fazanu, briga mene ko ce da pobedi pojescu onoga ko izgubi".

Marko Matic

pre 18 godina

Ja verujem podacima koje je iznela Natasa Kandic, a koji se odnose na Tomislava Nikolica. Bez obzira na njegov demanti, njene tvrdnje imaju veci kredibilitet, zato sto se pokazalo da je tacno sve ono sto je ona do sada govorila o zlocinima koje su pociniile srpske snage tokom ratova na prostoru bivse Jugoslavije. Nasa realnost je zaista surova, ali ako zelimo da dobijemo sansu za novi pocetak, moramo odstraniti taj zlocinacki kancer iz naseg drustva. Pa nema ubistva, zlocina ili neke afere gde se kao akteri ne pojavljuju pripadnici antihaskog lobija. To govori dovoljno o kakvim ljudima je rec.

MagnusPyke

pre 18 godina

Sve dok nisam procitao reakcije celnika SRS-a mislio sam da je sve ove jedna velika spekulacija i politicko nadmudrivanje. Medjutim, ovo sada deluje kao da se ipak nesto desavalo u tih dva-tri meseca. Neko nesto krije...

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

kao dovojvodi Tomino mesto je trebalo biti u prvim borbenim redovima kao svim Vojvodskim adjutantima u slavnoj srpskoj istoriji.Antinske zrtve su starci i selo je bilo pod kontrolom bvace svbskih cetnika kojim je on pripadao.Negov gazda je od strane samostalnog i samozvanog prekog cetnickog suda sa predsedavajucim bratom cetnikom Drecunom osudilo Vojvodu na smrt zbog zlocina i kolaboracije sa crvenom bandom.Tomi se zaprzava corba.Opet ce da se kune Slobode mi.

nenad mirkovic NS

pre 18 godina

Da je Tomislav Nikolic imao bilo kakve veze sa tim navodnim ubistvima,verujem da bih to njegovi politicki protivnici odavno izneli u javnost,ali svakako ko god da je u ovom slucaju kriv, ili Natasa ili Toma, treba da odgovara pred sudom

Ej kafano, dabogda se zapalila

pre 18 godina

Jedna osrednja istraga bi dala kompletne spiskove tih dobrovoljaca. Sećaju se ljudi, sećaju se i dogadjanja... Oslabili su ljudi, progovorili bi, progovorili bi zbog poštenih i normalnih... Još čekaju, ali progovoriće sigurno!

komentator@hotmail.com

pre 18 godina

Jeli to taj Vucic sto je malo neredovno placao stanarinu prije nego sto se kandidovao za gradonacelnika Beograda ?Ma,znam coveka,olicenje postenja..On voli sve Srbsko osim Srbske stanarine...

Tanja

pre 18 godina

Vucicu,
Po definiciji normalnosti, sto je inace veoma relativan pojam, i u nauci svi izbegavaju da koriste taj termin, normalno je ono sto vecina ljudi cini, ili kako razmislja. Po Vama smo mi posetioci sajta B92 psihopate, pa dobro i da jesmo, ali kako cete Vi da dokazete da Vi niste psihopata? Sem toga mnogi veliki ljudi izene u istoriji covecanstva su bili ``psihopate`` pa tako i nas slikar Sava Sumanovic i velika zena fizicar Mileva Ajnstajn imali su psihickih problema, i njihove su porodice bile podlozne psihijatrijskim oboljenjima. Prema tome, Vucicu, razmislite malo kako nazivate ljude koji su preosetljivi i koji mahom nisu mogli da podnesu ono sto ste Vi i Vasa ekipa radili devedesetih na nasim prostorima. Cudo nismo svi psihopate, a verujte mi, posle boravka u inostranstvu, zaista mogu reci da su nasi ljudi ubijeni u pojam i da im se to i na licima vidi, i po pokretima, depresiji nigde kraja. I ako je Natasa nasla snage da se suprotstavi vasem daljem divljanju, zeni svaka cast.

Dacha

pre 18 godina

Svako se cese tamo gde ga svrbi. Radikali bi da se zaboravi njihova sramna uloga tokom devedesetih, i nesrece koje su doneli kako drugim, tako i srpskom narodu. Sada im smeta sto jos postoje ljudi, organizacije, mediji koji o tome nece da cute i nece da zaborave sta je sve radila crveno-crna koalicija.

vesna

pre 18 godina

Hajmo malo prisecanja: Vojislav Seselj je pistoljem pretio studentima. Jesu li svi to videli? Tomislav Nikolic je hladnokrvno izjavio da mu nije zao sto je ubijen Curuvija. Jesu li svi to culi? Vucic je javno priznao da nije placao telefon... jer valjda misli da je izuzet od zakona i obaveza...a za svog sefa kaze: T.Nikolic nije bilo ko. Da li jos treba sumnjati u metode i nacin misljenja te "gospode"? Ma sve nevinasca. Pa su im krivi B92 i N. Kandic.

Slobodan

pre 18 godina

Vojsku Srbije i Crne Gore treba najdetaljnije propitati o dogadjajima u tom selu. Sve ucesnike i svedoke obuhvatiti istraznim procesom. Ja sam bio u slavoniji i zlocine su cesce cinili dobrovoljci nego regularne trupe.

jovan

pre 18 godina

Najbolja vest od danas: Vucic prati Forum B92. A - tako saznajemo da je kompjuterski pismen, b - tako on saznaje da nisu svi odusevljeni radikalskom politikom, c - tako se potvrdjuje koliko je B92 u stvari vazan u ovom drustvu.

sasa

pre 18 godina

Nadam se da ce konacno da reaguje pravna drzava i da svi oni koji daju izjave moraju i da ih predoce pa ako se dokaze da je istina krivac da i odgovara u protivnom imat cemo na hiljade ovakvih slucajeva.

Zoki, Vancouver

pre 18 godina

Ovo je nesto sto treba da ispita sud. Ukoliko gdja Kandic dokaze svoju tvrdnju, Nikolicu treba suditi. U suprotnom, gdju Kandic treba poslati u zatvor.

Misa Rex

pre 18 godina

Hocemo da cujemo i Tominu stranu. Sta je on u stvari radio u selu iz kojega su pobjegli svi koji su se mogli?
Sta su "dobrovoljci" radili u decembru 91 i januaru 92? Sta si Tomo video tamo? Sta si radio u tudjem selu? Delio deke i vrucu kavu? Spavao, jeo, kupao se, "pregledavao" belu tehniku ili stoku, pisao pesme, nosio pusku???? Pratio sprovode? Kopao jame na lokalnom groblju?
Sta si Tomo radio tamo?
Odgovori!!!!

zabrinuti

pre 18 godina

Zna se tacno ko su radikali, sta su pricali i radili sve vreme od 1991 pa do danas.Postoje filmovi, zapisi i svedoci.Danas, sutra pojavice se svedoci i za selo u Hrvatskoj koji ce posvedociti o ulozi Nikolica i drugih.

Veliki Srbin

pre 18 godina

Dolazi vreme kada će ljudi progovoriti istnu. Nisu zaboravili šta su videli, nisu zaboravili likove i mostrume koje su ih počinili. Veći je stah ne reći istinu nego stah od posledica ako je kažeš. Dosta je sa podmuklim pretnjama ljigavih vodja koji su braneći srpstvo postali nedodirivi magnati.
Samo istina. Panika ih hvata.
Mnogo nas je koji želimo reći šta su krvoloci u ime srpstva uradili. Sram za čestite borce
sram za mnogo poštenih i hrabrih vojnika koji su platili svojim životima. U ime njih zlikovci progovorite. To mora da uradite.
Što se tiče radikal ne možete pobeći od očevidaca. Oni znaju šta su vaši ljudi radili. Nemojte se naivno braniti da Vas neko napada bez dokaza. SVE dobro znate. Čestiti RADIKALI progovorite, nemojte da ološ i smrad vlada vašim glavama a za račun sopstvenog interesa jer su i 1991 ubijali za račun sopstvenog interesa , a
ne da bude bolje Srbiji.
Tomo, kad tad svest če ti progovoriti.

Marko

pre 18 godina

Sto Nikolic ne predlozi POLIGRAF! Ceomir Jovanovic je kad su ga Kuriri optuzili za ubistvo Gavrilovica trazio da ide na poligraf. I prosao je.
E sad lepo neka Nikolic ide na detektor lazi pa da vidimo ko je lazov. Cudi me da se ni pravdoljubivi Vucic nije toga setio. Mozda nije validan dokaz za Sud, ali za javnost je sasvim prihvatljiv.
Zato gospodo radikali vezbajte smirenost!!!

Sekularac

pre 18 godina

Regularne trupe vs dobrobovoljci...pa to je jednno to isto samo sto su "regularne trupe (i ne mislim na jadne vojnike) koristile dobrovoljce za "ciscenje terena" da bi sto manje uprljali ruke. Zato niko u drugim nam susednim drzvama nije smatrao svojom jer su im kasarne bile pune "cistaca"

Deni

pre 18 godina

Moze se izvuci zakljucak da je Nikolic ustvari tamo bio na izletu a ne u ratu posle onoga sto je izjavio na TV-u, cak izgleda da je on branio sve jer za vreme njegovog boravka niko nije stradao.Kakva plemenita licnost. Ja sam poverovao - a vi?

Goxy

pre 18 godina

Gori radikalima pod nogama pa su sve nervozniji! Samo polako ljudi, sve ce da ispliva i to veoma brzo !
nema politicke stranke koja ima zatucanije pristalice od radikala, a sve to pod plastom nekog tamo njihovog srpstva!

goxy

pre 18 godina

Vuki kupi si cuclu!
Sve ljude koji su isli u dobrovoljce da bi tamo lecili neke svoje komplekse, da bi dokazivali sebi kako su neke muskarcine. Pa na kraju zaklali - ubili nekog starca, dete... U nase ime ovde! Sve takve treba potrpati u zatvor i osuditi ih na 13 vek pa nek tucaju kamen do kraja zivota umesto sto se kriju sada ko misevi ovde po Srbiji.
Ne treba meni Srbija uopste ako cu deliti svoj grad-drzavu sa ubicama!
POCISTIMO SVO DJUBRE U SRBIJI I SVI CEMO LAKSE DISATI !

zoran

pre 18 godina

Radikli su malo u panici? Konacno je krenuo rasplet i skidanje maski sa "najvece i najjace partije u Srbiji". Brine me samo "uspavani" koji im je naklonjen jer isto misli a i cuvaju mu Vladu kao dzoker.
Nego, Vucic trazi "ex offitio" postupanje javnog tuzioca?! Od kada je eventualna kleveta T. Nikolica (gradjana) javni interes? I koja je to drustvena opasnost po drzavu od Natase Kandic i njene NVO? Ovde se svesno manipulise pravnim institutima i sistemskim stvarima, a radikali to rade od svog nastanka, koristeci prosecnu neobavestenost gradjana o zakonskim procedurama, nadleznostima drzavnih organa i licnim pravima gradjana. Nije ni cudo, radikali su bili deset godina kljucni politicki cinilac u razvoju demokratske i gradjanske svesti u Srbiji.
Dakle, ako je Nikolic uvredjen neka pokrene privatnu tuzbu zbog klevete, pa da vidimo! Taj postupak moze svasta da pokaze, a to zele da izbegnu. Iako je radikal, Vucic nije glup, dobar je pravnik i zna sta govori, svesno. Namera je da se za njihov interes zauzme drzava, trosi budzetske pare da bi za radikale (ratne huskace, velikosrpske ideologe- Virovitica, Ogulin, Karlobag...- pa izgleda i zlocince) drzava napravila konacan obracun sa Natasom Kandic, koja im je, ako pamtimo dobro, sve evidentirala i zato sada imaju ozbiljan problem.
Govorila je g. Kandic pre deset godina i o Srebrenici, ali tada su upravo radikali harali i zarili politickim nebom Srbije, pa i tada je bila drzavni neprijatelj i protvnik srpstva. Samo, tada su zanimanja "profesionalni Srbin" bila "IN" a danas su konacno "OUT". Zato im treba javni tuzilac, a ne privatna tuzba. danas nije lako za ove stvari potplatiti sudiju, a i JSO je raspusten pa nema ko "da postupi po naredjenju".
Bruko nasa radikalska, sta cete kad vam i zamenik predsednika ode u bajbokanu? Hocete li onda "nasu Maju" da izvadite iz rukava? Pitomu i pomalo krvolocnu? Jedva cekam rasplet.

italy

pre 18 godina

Samo trenutak. Nikolic je javno izjavio da je bio u Hrvatskoj kao dobrovoljac, i da nista lose nije uradio. Znaci, Srbija je ucestvovala u ratu u Hrvatskoj? On je dakle tamo bio cetnik rezervista?
Odmah prosliediti njegovu izjavu Haskom Sudu: jer predsjednik fastisticke partije, koja je ucestvovala u genocidu na prostorima ex-Jugoslavije, izjavljuje preko medija Srbije da je bio na hrvatskom teritoriju za vrijeme rata u ulozi vojnika rezerviste. Ovakve licnosti iz mracne proslosti, koja treba da se rasvijetli, nisu pozitivne za Srbiju.
Eto, jos jednog atua srpskom parlamentu da se zapita, ako vec ne moze da proglasi, dekret o genocidu. Na svojoj klupi ima covjeka koji je bio rezervista u Hrvatskoj, i koji to jos i javno kaze.

Mickey

pre 18 godina

Sramota da B92 daje samo Srpskim izdajnicima da pisu,
dok posteni i veliki Srbi kao Tomislav Nikolic i Aleksandar Vucic svako moze da prica sta go hoce o njim.
Da vas sviju sram bilo mada znam da nece B92 primiti ovaj moj komentar isto kao i sto prvi nisu ali sta se moze ocekivati od Srpski IZDAJNIKA.
Da vas sram bilo sta radite Srpstvu, dajete Srpskim izdajnicima kao sto ste vi da pisu a onim postenim Srbima koji rade za dobrobit Srpstva nemogu ni rijec reci.

Max Bunker

pre 18 godina

Tomo, gledao sam svojim očima tvoje proglašenje za četničkog vojvodu. A za to su trebale neke zasluge. Nije to valjda bilo preko veze?

face to face

pre 18 godina

Verujem da je izjava Natase Kandic osnovana. Jasno je ko su radikali, ko je Seselj i kakvu su politiku zastupali. Nedavno je bila repriza Minimaxovizije iz 92 ili 3 u kojoj gostuje Seselj koji kroz svoje uobicajne neukusne sale kaze manje vise to da treba pobiti Hrvate i da su dobri Hrvati mrtvi Hrvati. A publika u studiju, pod komandom ili samoinicijativno se smeje i aplaudira. SRS jeste pozivao na ubistva i ne bi me cudilo da je Tomislav Nikolic u tome ucestvovao. Ipak, mislim da sa ovakvim izjavama treba biti oprezan jer verujem da je najbitnije da se sazna sve sto se desilo i da se krivci osude. Zato mislim da bi bilo opasno da se pripisivanje ratnih zlocina koristi neosnovano kao sredstvo za politicku borbu protiv odredjenih politicara i partija. Politicku borbu koju u potpunosti podrzavam. Ali nasa politicka borba je pre svega ona da se suocimo sa stvarnoscu, da sagledamo u celosti uzas koji je Srbija u 90 proizvela i da se sa njim suocimo. A kao posledica suocavanja sa stvarnoscu doci ce i zabrana SRS i lustracija njegovih lidera.

Banat

pre 18 godina

E, vala mi je dosta prepucavanja preko medija. Neka se uhvate pod ruku pa nek idu na sud. Zivo me zanima ishod ali necu uopste vise da se zamaram i gubim vreme citajuci "vesti" tipa "jesi" - "nisam".

C. Rakidzic

pre 18 godina

Meni kao Srpkinji ne TICE se ko je Tomislav Nikolic, ako i to podvlacim AKO, je bilo kada pocinio bilo kakve zlocine treba da odgovara pred sudom. Sta da se odmah zaustavljamo na to ko je on? Nek je on bilo KO, svakome bi trebalo da se sudi, da BAS svakome. Ukljucujuci sve nase, muslimanske, a i hrvatske ljude koji su bilo kada pocinili zlocin nad gradjanima. Dosta nam je cutanja, podrzavam ISTINU, a vidim da se takodje pojavljuju jezive slike gde su Muslimani i Hrvati zlocine pocinili sa srpskim gradjanima. Sve takve treba suditi, Ponekada nam se cini da je Bog spor, nije On spor On je zapamtimo DOSTIZAN.

Jo..St..

pre 18 godina

Nataša Kandić kao ličnost ko ju finansiraju protivnici SRS kao najače političke stranke pokušava da deskridituje sadašnje čelnike radikala, kao što su to uradili i sa Vojom da uklone i Tomu, pa ako treba i ostale čelnike SRS kako bi njihovi ljubimci - poslušnici došli ponovo na vlast da lakše i što pre-jer ih i izdaje strpljenje, a i neće da troše pare na slabašne DOSove stranke koje da se skupe nema ih radikalima do kolena.

Aleksandar

pre 18 godina

Neka je sramota Natasu Kandic za ovakve optuzbe, koje cak nije uspela ni najmanje da potkrepi. Jadna li si ti Srbijo, kad ovakvi kao Natasa Kandic mogu da iznose ovakve klevete i da prodju nekaznjeno. SRAMOTA!

Rakidzich Cica

pre 18 godina

Veceras procita sve komentare, a i kakva pitanja narod postavlja , kao i da zeli da sazna istinu o nasim dobrovoljcima... Dakle cekamo Gosp. Kandic da javno krene sa dokazima. Pa jadni oni kako ce objasniti svoje dobrovoljno provedeno vreme u tudjem selu. Sta su radili tamo nasi danasnji veliki ljudi? Pocinjite sa odgovorom. Da li je neko pomislio da ce delo izaci na videlo. Hvala Bogu da vec jednom cujemo istinu. Samo mi nije jasno zasto toliko godina tisina... gde smo bili do danas? Koga smo se bojali ili krili doticnoga?

kosovar

pre 18 godina

Srbija treba da se ponosi da ima jednu Natasu Kandic, jer gledajuci nju svet vidi da jedan mali procenat Srba nije isti kao onaj veci.
Natasa uvek sa velikom hrabroscu je bila protiv tih nedela koji su srbi cinili u bivsoj Jugoslaviji.A ovaj Nikolic, ako je on vec presednik naj nacionalne srpske stranke koja je poznata za dobrovoljce i paramilitarce, onda Natasa govori istinu.

Goran

pre 18 godina

Vucic izvrce reci! Ako se i vodi kampanja, onda je ta kampanja usmerena protiv njega i njemu slicnima, a bilo bi malo previse i pretenciozno, da ne kazem "uobrazeno", reci da su Vucic i Nikolic "sve srpsko".
Sta vise, Srbima bi bez njih bilo mnogo, mnogo bolje. Kada bismo imali snage i hrabrosti da se ogradimo od svih losih ljudi, odnosno da "istrebimo kukolj", neverovatnom brzinom bi zdravi ostatak nacije preporodio drzavu.

bt

pre 18 godina

Kao direktan ucesnik u borbama g-din Nikolic je svakako morao da cuje i zna za zlocine koje su pocinili Srbi. Postavlja se pitanje zasto do danas nije pomenuo pitanje hapsenja i osude onih koji obescastise ljudski rod i srpski narod. Nikolic svakako zna da se, prema krivicnom zakonu neprijavljivanje zlocina takodje smatra krivicnim delom. Posto se "ne radi o obicnom coveku", kako Vucic rece, njegovo cutanje tim pre zasluzuje vecu kaznu.

gnev

pre 18 godina

Nadam se da je gospodja Kandic bila svesna u sta se upustila i da zaista ima cvrste dokaze za to sto je rekla. Ako dobije ovaj proces (ako ovi uopste zaista tuze gospodju Kandic), ucinice nam svima jednu veliku uslugu, ali ako izgubi, jos dugo se necemo moci otkaciti od radikala i ona ce, na zalost, imati svoj deo krivice u tome.
Sa ovim likovim iz '90-ih se ne treba upustati ni u kakve bitke ako postoje izgledi da oni te bitke prezive, dakle, ulaziti u sukob samo na zicer i unistiti ih do kraja. Eto, prosto se nadam da je Natasa Kandic pripremila teren pre nego sto je javno rekla to sto je rekla. Ako je radikali ipak ne tuze, za mene nema veceg dokaza da je Nikolic zaista ucinio to za sta ga Kandic optuzuje, isto kao i u slucaju Bebe Popovica.