Sreda, 01.07.2020.

13:00

Volkswagen predstavio osveženi Tiguan FOTO/VIDEO

Izvor: B92

Volkswagen predstavio osveženi Tiguan FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Koks i

pre 3 godine

@Ovi lazni auspusi na svim novim modelima raznih marki,pa onih premium su mi ne shvatljivi.Audi i Mecke nove i to top modeli svi furaju istu pricu.Platis auto toliko i imas lazni auspuh,UZAS!Mazda i BMW to vec ne rade tako.
(Njan, 01. jul 2020 22:47)
Ne znam šta ti smeta lažni auspuh jesi li Dimničar po struci? Uzmi brate plati kupi i vozi a zavidni neka gledaju da li ti je pravi ili krivi auspuh.

g. Ralf iz Luksemburga

pre 3 godine

@(moron, 2. jul 2020 11:58)

Znam da je deklarisan na 9.5 fabricki, ali bilo par testova novinara da su uspevali ispod 8s sto bas i nema logike, jer masa, snaga, obrtni itd. ali moze da se izgugla. Ako oni lazu i ja lazem vas. Takodje ima testova ubrzanja i ulicnog poredjenja sa drugim modelima i proizvodjacima i Tucson se nije obrukao.

ha ha

pre 3 godine

Menjac mu je izuzetno ruzan, ko iz neke prastare lade da su ga uzeli. I ne vidim poentu ovih hromiranih laznih izduva, izgleda mi ko da pate sto nije V8. Inace auto mi je mnogo lepsi nego pre restajlinga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pedja, 1. jul 2020 18:36)

Ni uz najbolju volju nisam uspeo da primetim sta je izuzetno ruzno kod rucke menjaca. Uzgred, stare lade su imale ručku menjaca sa kuglom, isto kao i npr stari Ferari. Takodje nisam uspeo da primetim tu novu lepotu koju je navodno dobio posle restajlinga. Ali, valjda moj smisao za estetiku nije na nivou rafiniranih aristokrata sa splavova.

moron

pre 3 godine

"@Reziel
1.6T-GDI 177KS 4x4 ide oko 7.5s do 7.8s do 100kmh na testovima
(g. Ralf iz Luksemburga, 2. jul 2020 11:01)"

Na sajtu uvoznika za Srbiju ne piše podatak ni blizu tome. Piše 9,1 (za DCT, a sa 6MT je 9,5). Što je, naravno, odličan podatak. I to je, dakako, za najlakški paket opreme i najmanje točkove uz 1,6 T-GDI AWD ( masa te verzije, zavisno od paketa, se kreće od 1.562 do 1.727, a dolazi, ako dobro čitam, sa 17", 18" i 19").
Inače, nedavno izmerih masu alu točka od 16" i od 18" (oko 17 i 27 kg, ali, nisu bili "ista klasa", od istog vozila), što naravno nije primenjivo na Tucsona, ali ipak objašnjava i zašto točkovi veće colaže utiču i na perfomanse. Tako da budi siguran i da Tucson sa 19", kada bi se i nudio u istom paketu kao i sa 18", opet ne bi imao isto ubrzanje. A o razlici do 17" da i ne pričamo.

Parekosam

pre 3 godine

Moj otac ima Tiguana 2019. godište. Morate da razumete da se za kupovinu ovog modela odlučio ne zbog njegovog izgleda ili slično, već zbog njegove funkcionalnosti. Pravi porodicni automobil. Ni Kia, ni Ford (pošto vidim da uporedjujete) nema ovoliko mesta na zadnjoj klupi i prtljažniku. Tiguan je prava ladja na putu, lagan za vožnju, udoban i izuzetno ekonomičan. Ima više prostora u njemu nego u X5, lično sam proverio. Pustite suplju priču, kao porodičan auto je uz SuperB i Arteona najbolji. Po mom mišljenju prihvatljiva je cena, kada uzmete u obzir da ćete dobiti pouzdan auto koji će vas služiti minimum 10 godina. Do sada moj otac nikada, ali nikada nije imao problema sa kolima, a imao je pre Tiguana Passata i Superb-u.

moron

pre 3 godine

Cena mi deluje zaista korektno. Po cenovniku, najskuplji paket u verziji TDI 190 4Motion DSG7 (bez eventualnog popusta) je manje od 41 k (40.828).
Poredjenja radi, salonska nova Ford Kuga 2,0 TDCI 190 AT8 AWD St Line je (sa popustom) 41.990.
Teško bi tu čovek odabrao. A kako god da odabere, i pogrešio je, a i nije.
Onaj akcijski Tiguan Hihgline 2,0 TDI 150 (za 34k) zaista ima više nego odličnu cenu. Jeste da je za te pare moguće uzeti i opremljen Tucson (koga ovde mnogi pominju), ali, izmedju 34k za Tiguana i 34k za Tucsona, ja bih bez dilema izabrao 34k za Tiguana. Tiguan jeste kod nas najprodavaniji SUV (po nekim statistikama), ali, mislim da je to zato što se samo on nudi u takvim verzijama pogona i opreme koji omogućavaju izuzetno niske ulazne cene. Ali, čim ga "savremeno opremiš", on više nema tako atraktivnu cenu. Bude on možda i dalje povoljniji, ali, razlika cene (meni) postane (skoro) "smešna". Što ne znači da je drugome ta razika cene "smešna". A čak i uz možda nešto nižu opremu, on i dalje ima dobar adut - ima odličnu ponudu prostora za porodice, a često za te pare ima i izuzetno potentan motor (poput 1,6 T-GDI).

moron

pre 3 godine

Vidim da sam prethodno napravio omašku. Piše: "Tiguan jeste kod nas najprodavaniji SUV ...", a treba: "Tucson jeste kod nas najprodavaniji SUV ..."

Kvarežma

pre 3 godine

@Kobaja Tuscon 1.6 GDI za 17000eur. Cenom teraju da razmišljaš o Hyundai-u. Kvalitet je tu, ne priznaje se u Srbiji, ali ovde se još uvek ne priznaje superiornost japanskih mašina, iako su prvi u svetu po prodaji, a VW nema roaming izvan EU...

Reziel

pre 3 godine

Neko kaže dosadan, a meni je dizajn klasičan. U svakom slučaju Tiguanu bolje stoji nego na Golfu 8.
Vidim da mnogi kritikuju jer Tiguan kako kažu košta kao premium a to nije. U poređenju sa X3, Q5 i GLC koji jesu premium, u zavisnosti od paketa opreme je jeftiniji od 30 do 50%, pa možda i više.

Pristojno opremljen Tiguan sa 2.0tdi motorom od 190ks je oko 35k eura, dok je isti takav X3 oko 50.000.
Na drugoj strani, Tucson, ili Kia, u maksimalnom paketu opreme mogu da se dobiju za taj novac, čak i malo niže.

Ono što po meni korejci još uvek nemaju, jesu performanse motora na nivou nemaca, u ovom slučaju VW-a.
Iako su na papiru slični, motori u realnom korišćenju zaista nisu na istom nivou. U ciframa, 2.0 CRDi dizel iz Tucsona ima 184KS, a do stotke stiže za skoro celih deset sekundi. Tiguan sa 2.0tdi motorom od 150ks do stotke stiže za 9.3 sekundi, a sa ovim od 190ks za svega osam sekundi. Kod medjuubrzanja razlika se oseti i više. Neko će reći da to nije bitno, i da to nisu osetne razlike, ali ako probate Tiguan i Tucson, vrlo brzo će vam biti jasna razlika.
Iako je novijim generacijama važna i grafika infotainment sistema, motor i performanse ipak imaju prednost.

Transformer

pre 3 godine

Ma sta nam naprica? 1.6TGDI sa 177KS i 2.0CRDI sa 185KS su ispod prosecni motori i performanse? Pri tom nisu ni skupi kad se pogleda konkurencija sa slicnom motorizacijom, ko ima. A onda pogledas i one testove severnog jelena i vidis da malo malo, eto ti VW najgori. Ostalo necu ni da komentarisem. Ajde malo vi iz VW salona da oladite vise po komentarima.
(Zverko, 01. jul 2020 18:38)
Ohladis kompleks, pa procitas komentar i onda mozda ukapiras sta pise. Ja govorim o kategoriji kupaca koja trazi 1.7crdi i 1.6atmo koje nude KIA/Hyndai i koji su ispodprosjecni za ovu kategoriju automobila. Zato sam i napisao da se Sportage/Tucson sa jacim motorima i jacom opremom prodaju na nivou statisticke greske, jer kupci hoce dobar auto i dobre performanse to ne gledaju. Inace me generalno zabolje za VW i mislim da su KIA i Hyndai odlicni, ali vi koje raznosi negativnost morate da shvatite da ne mozete da bacate pausalne komentare iz "mraka", jer ko je vozio i jedno i drugo zna koliko je bolji i kvalitetniji svaki VW od svake Kie. Zbog toga je i skuplji, a prodaje se bolje.

Njan

pre 3 godine

Ovi lazni auspusi na svim novim modelima raznih marki,pa onih premium su mi ne shvatljivi.Audi i Mecke nove i to top modeli svi furaju istu pricu.Platis auto toliko i imas lazni auspuh,UZAS!Mazda i BMW to vec ne rade tako.

GuA

pre 3 godine

Sportage i Tucson se prodaju zato sto su dobri i zato sto sy Hyndai/KIA shvatili da ima odr,edjena kategorijakupaca koja se zadovoljava ukupnim prosjekom koji se izvlaci iz natprosjecnog dizajna ...
(Transformer, 1. jul 2020 16:08)

Sportage i Tucson su natprosecnog dizajna ?? Svasta

Chiko

pre 3 godine

U klasi sa svojim rodjacima iz seata i skode, tucson/sportage, 3008/5008, lici pomalo na bmw sa prednjom maskom, cena premium a nije premijum. Sto bi neki rekli : a, vid kolki golf

Pedja

pre 3 godine

Menjac mu je izuzetno ruzan, ko iz neke prastare lade da su ga uzeli. I ne vidim poentu ovih hromiranih laznih izduva, izgleda mi ko da pate sto nije V8. Inace auto mi je mnogo lepsi nego pre restajlinga.

Митар

pre 3 godine

од свих вагена
овај је заиста
дизајнерско
ремек дело
....свака линија је
на свом
савршеном
месту...

Zverko

pre 3 godine

@(Transformer, 1. jul 2020 16:08)

Ma sta nam naprica? 1.6TGDI sa 177KS i 2.0CRDI sa 185KS su ispod prosecni motori i performanse? Pri tom nisu ni skupi kad se pogleda konkurencija sa slicnom motorizacijom, ko ima. A onda pogledas i one testove severnog jelena i vidis da malo malo, eto ti VW najgori. Ostalo necu ni da komentarisem. Ajde malo vi iz VW salona da oladite vise po komentarima.

Transformer

pre 3 godine

Zbog Tiguana se Tucson i Sportage i prodaju toliko.
(Kobaja Grande, 01. jul 2020 13:27)
Sportage i Tucson se prodaju zato sto su dobri i zato sto sy Hyndai/KIA shvatili da ima odr,edjena kategorijakupaca koja se zadovoljava ukupnim prosjekom koji se izvlaci iz natprosjecnog dizajna i solidne “vidljive” opremljenosti, uz istovremeno ispodprosjecne performanse, ukupnu opremljenost, bezbjednosne standarde i sl.
Istovremeno, kategorija kupaca koja trazi natprosjecan kvalitet i performanse i zna da to mora da se plati uglavnom i ne uzima u razmatranje Tucson i Sportage koji su dobro opremljeni i sa jacim motorima i 4x4 pogonom, vec kupuju najcesce Tiguan.
Dakle, kupac koji gleda Tiguana (koji se uglavnom prodaje sa 2.0 tdi i cesto DSG) i ne pomislja na Kiu (koja se 99% prodaje sa 1.7crdi ili 1.6 benz)

Nemanja

pre 3 godine

@ Upropastili su ga,kao i golf 8.. strasno..
(Otac cokatcije, 01. jul 2020 14:45

Koliko je izgled subjektivna kategorija... Meni je drasticno lepsi od prethodnika i konacno moze da udje u uzi izbor. Prethodnog Tiguana nisam mogao da vidim ocima. Ali se slazem da je Golf 8 ruzniji od Golf 7 i od ovog Tiguana. Jednostavno, ovaj dizajn bolje stoji SUV-u. Jedino mi ta klima osetljiva na dodir smeta.

Holy Smoke

pre 3 godine

Kad će VW izbaciti auto u klasi Audija Q5 je to se pitam... Inače ovaj je odličan, promenili su dosta stvari.
(lul, 01. jul 2020 13:22)

Tuareg?

kim R

pre 3 godine

@T
Ako hoćeš originalnost odeš kod Pežoa, Volva recimo. Tamo su toliko različiti da se čovek prosto zapita da li su ista firma.

Makao

pre 3 godine

Bas dobar auto. Mnogo prolepsan prednji deo. Ergonomija odlicna, veoma prostrana kabina, solidan kvalitet i bezbednost.

Mozda mu u odnosu na konkurente nedostaje koji cm klirensa za bolji pregled 'sa visine' ali je zato nize teziste.

Uopste me ne cudi da ide k'o alva.

Transformer

pre 3 godine

Zbog Tiguana se Tucson i Sportage i prodaju toliko.
(Kobaja Grande, 01. jul 2020 13:27)
Sportage i Tucson se prodaju zato sto su dobri i zato sto sy Hyndai/KIA shvatili da ima odr,edjena kategorijakupaca koja se zadovoljava ukupnim prosjekom koji se izvlaci iz natprosjecnog dizajna i solidne “vidljive” opremljenosti, uz istovremeno ispodprosjecne performanse, ukupnu opremljenost, bezbjednosne standarde i sl.
Istovremeno, kategorija kupaca koja trazi natprosjecan kvalitet i performanse i zna da to mora da se plati uglavnom i ne uzima u razmatranje Tucson i Sportage koji su dobro opremljeni i sa jacim motorima i 4x4 pogonom, vec kupuju najcesce Tiguan.
Dakle, kupac koji gleda Tiguana (koji se uglavnom prodaje sa 2.0 tdi i cesto DSG) i ne pomislja na Kiu (koja se 99% prodaje sa 1.7crdi ili 1.6 benz)

kim R

pre 3 godine

@T
Ako hoćeš originalnost odeš kod Pežoa, Volva recimo. Tamo su toliko različiti da se čovek prosto zapita da li su ista firma.

Zverko

pre 3 godine

@(Transformer, 1. jul 2020 16:08)

Ma sta nam naprica? 1.6TGDI sa 177KS i 2.0CRDI sa 185KS su ispod prosecni motori i performanse? Pri tom nisu ni skupi kad se pogleda konkurencija sa slicnom motorizacijom, ko ima. A onda pogledas i one testove severnog jelena i vidis da malo malo, eto ti VW najgori. Ostalo necu ni da komentarisem. Ajde malo vi iz VW salona da oladite vise po komentarima.

Reziel

pre 3 godine

Neko kaže dosadan, a meni je dizajn klasičan. U svakom slučaju Tiguanu bolje stoji nego na Golfu 8.
Vidim da mnogi kritikuju jer Tiguan kako kažu košta kao premium a to nije. U poređenju sa X3, Q5 i GLC koji jesu premium, u zavisnosti od paketa opreme je jeftiniji od 30 do 50%, pa možda i više.

Pristojno opremljen Tiguan sa 2.0tdi motorom od 190ks je oko 35k eura, dok je isti takav X3 oko 50.000.
Na drugoj strani, Tucson, ili Kia, u maksimalnom paketu opreme mogu da se dobiju za taj novac, čak i malo niže.

Ono što po meni korejci još uvek nemaju, jesu performanse motora na nivou nemaca, u ovom slučaju VW-a.
Iako su na papiru slični, motori u realnom korišćenju zaista nisu na istom nivou. U ciframa, 2.0 CRDi dizel iz Tucsona ima 184KS, a do stotke stiže za skoro celih deset sekundi. Tiguan sa 2.0tdi motorom od 150ks do stotke stiže za 9.3 sekundi, a sa ovim od 190ks za svega osam sekundi. Kod medjuubrzanja razlika se oseti i više. Neko će reći da to nije bitno, i da to nisu osetne razlike, ali ako probate Tiguan i Tucson, vrlo brzo će vam biti jasna razlika.
Iako je novijim generacijama važna i grafika infotainment sistema, motor i performanse ipak imaju prednost.

Chiko

pre 3 godine

U klasi sa svojim rodjacima iz seata i skode, tucson/sportage, 3008/5008, lici pomalo na bmw sa prednjom maskom, cena premium a nije premijum. Sto bi neki rekli : a, vid kolki golf

Makao

pre 3 godine

Bas dobar auto. Mnogo prolepsan prednji deo. Ergonomija odlicna, veoma prostrana kabina, solidan kvalitet i bezbednost.

Mozda mu u odnosu na konkurente nedostaje koji cm klirensa za bolji pregled 'sa visine' ali je zato nize teziste.

Uopste me ne cudi da ide k'o alva.

Nemanja

pre 3 godine

@ Upropastili su ga,kao i golf 8.. strasno..
(Otac cokatcije, 01. jul 2020 14:45

Koliko je izgled subjektivna kategorija... Meni je drasticno lepsi od prethodnika i konacno moze da udje u uzi izbor. Prethodnog Tiguana nisam mogao da vidim ocima. Ali se slazem da je Golf 8 ruzniji od Golf 7 i od ovog Tiguana. Jednostavno, ovaj dizajn bolje stoji SUV-u. Jedino mi ta klima osetljiva na dodir smeta.

Njan

pre 3 godine

Ovi lazni auspusi na svim novim modelima raznih marki,pa onih premium su mi ne shvatljivi.Audi i Mecke nove i to top modeli svi furaju istu pricu.Platis auto toliko i imas lazni auspuh,UZAS!Mazda i BMW to vec ne rade tako.

Holy Smoke

pre 3 godine

Kad će VW izbaciti auto u klasi Audija Q5 je to se pitam... Inače ovaj je odličan, promenili su dosta stvari.
(lul, 01. jul 2020 13:22)

Tuareg?

Pedja

pre 3 godine

Menjac mu je izuzetno ruzan, ko iz neke prastare lade da su ga uzeli. I ne vidim poentu ovih hromiranih laznih izduva, izgleda mi ko da pate sto nije V8. Inace auto mi je mnogo lepsi nego pre restajlinga.

Transformer

pre 3 godine

Ma sta nam naprica? 1.6TGDI sa 177KS i 2.0CRDI sa 185KS su ispod prosecni motori i performanse? Pri tom nisu ni skupi kad se pogleda konkurencija sa slicnom motorizacijom, ko ima. A onda pogledas i one testove severnog jelena i vidis da malo malo, eto ti VW najgori. Ostalo necu ni da komentarisem. Ajde malo vi iz VW salona da oladite vise po komentarima.
(Zverko, 01. jul 2020 18:38)
Ohladis kompleks, pa procitas komentar i onda mozda ukapiras sta pise. Ja govorim o kategoriji kupaca koja trazi 1.7crdi i 1.6atmo koje nude KIA/Hyndai i koji su ispodprosjecni za ovu kategoriju automobila. Zato sam i napisao da se Sportage/Tucson sa jacim motorima i jacom opremom prodaju na nivou statisticke greske, jer kupci hoce dobar auto i dobre performanse to ne gledaju. Inace me generalno zabolje za VW i mislim da su KIA i Hyndai odlicni, ali vi koje raznosi negativnost morate da shvatite da ne mozete da bacate pausalne komentare iz "mraka", jer ko je vozio i jedno i drugo zna koliko je bolji i kvalitetniji svaki VW od svake Kie. Zbog toga je i skuplji, a prodaje se bolje.

Parekosam

pre 3 godine

Moj otac ima Tiguana 2019. godište. Morate da razumete da se za kupovinu ovog modela odlučio ne zbog njegovog izgleda ili slično, već zbog njegove funkcionalnosti. Pravi porodicni automobil. Ni Kia, ni Ford (pošto vidim da uporedjujete) nema ovoliko mesta na zadnjoj klupi i prtljažniku. Tiguan je prava ladja na putu, lagan za vožnju, udoban i izuzetno ekonomičan. Ima više prostora u njemu nego u X5, lično sam proverio. Pustite suplju priču, kao porodičan auto je uz SuperB i Arteona najbolji. Po mom mišljenju prihvatljiva je cena, kada uzmete u obzir da ćete dobiti pouzdan auto koji će vas služiti minimum 10 godina. Do sada moj otac nikada, ali nikada nije imao problema sa kolima, a imao je pre Tiguana Passata i Superb-u.

ha ha

pre 3 godine

Menjac mu je izuzetno ruzan, ko iz neke prastare lade da su ga uzeli. I ne vidim poentu ovih hromiranih laznih izduva, izgleda mi ko da pate sto nije V8. Inace auto mi je mnogo lepsi nego pre restajlinga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pedja, 1. jul 2020 18:36)

Ni uz najbolju volju nisam uspeo da primetim sta je izuzetno ruzno kod rucke menjaca. Uzgred, stare lade su imale ručku menjaca sa kuglom, isto kao i npr stari Ferari. Takodje nisam uspeo da primetim tu novu lepotu koju je navodno dobio posle restajlinga. Ali, valjda moj smisao za estetiku nije na nivou rafiniranih aristokrata sa splavova.

Kvarežma

pre 3 godine

@Kobaja Tuscon 1.6 GDI za 17000eur. Cenom teraju da razmišljaš o Hyundai-u. Kvalitet je tu, ne priznaje se u Srbiji, ali ovde se još uvek ne priznaje superiornost japanskih mašina, iako su prvi u svetu po prodaji, a VW nema roaming izvan EU...

Митар

pre 3 godine

од свих вагена
овај је заиста
дизајнерско
ремек дело
....свака линија је
на свом
савршеном
месту...

moron

pre 3 godine

Vidim da sam prethodno napravio omašku. Piše: "Tiguan jeste kod nas najprodavaniji SUV ...", a treba: "Tucson jeste kod nas najprodavaniji SUV ..."

moron

pre 3 godine

"@Reziel
1.6T-GDI 177KS 4x4 ide oko 7.5s do 7.8s do 100kmh na testovima
(g. Ralf iz Luksemburga, 2. jul 2020 11:01)"

Na sajtu uvoznika za Srbiju ne piše podatak ni blizu tome. Piše 9,1 (za DCT, a sa 6MT je 9,5). Što je, naravno, odličan podatak. I to je, dakako, za najlakški paket opreme i najmanje točkove uz 1,6 T-GDI AWD ( masa te verzije, zavisno od paketa, se kreće od 1.562 do 1.727, a dolazi, ako dobro čitam, sa 17", 18" i 19").
Inače, nedavno izmerih masu alu točka od 16" i od 18" (oko 17 i 27 kg, ali, nisu bili "ista klasa", od istog vozila), što naravno nije primenjivo na Tucsona, ali ipak objašnjava i zašto točkovi veće colaže utiču i na perfomanse. Tako da budi siguran i da Tucson sa 19", kada bi se i nudio u istom paketu kao i sa 18", opet ne bi imao isto ubrzanje. A o razlici do 17" da i ne pričamo.

moron

pre 3 godine

Cena mi deluje zaista korektno. Po cenovniku, najskuplji paket u verziji TDI 190 4Motion DSG7 (bez eventualnog popusta) je manje od 41 k (40.828).
Poredjenja radi, salonska nova Ford Kuga 2,0 TDCI 190 AT8 AWD St Line je (sa popustom) 41.990.
Teško bi tu čovek odabrao. A kako god da odabere, i pogrešio je, a i nije.
Onaj akcijski Tiguan Hihgline 2,0 TDI 150 (za 34k) zaista ima više nego odličnu cenu. Jeste da je za te pare moguće uzeti i opremljen Tucson (koga ovde mnogi pominju), ali, izmedju 34k za Tiguana i 34k za Tucsona, ja bih bez dilema izabrao 34k za Tiguana. Tiguan jeste kod nas najprodavaniji SUV (po nekim statistikama), ali, mislim da je to zato što se samo on nudi u takvim verzijama pogona i opreme koji omogućavaju izuzetno niske ulazne cene. Ali, čim ga "savremeno opremiš", on više nema tako atraktivnu cenu. Bude on možda i dalje povoljniji, ali, razlika cene (meni) postane (skoro) "smešna". Što ne znači da je drugome ta razika cene "smešna". A čak i uz možda nešto nižu opremu, on i dalje ima dobar adut - ima odličnu ponudu prostora za porodice, a često za te pare ima i izuzetno potentan motor (poput 1,6 T-GDI).

GuA

pre 3 godine

Sportage i Tucson se prodaju zato sto su dobri i zato sto sy Hyndai/KIA shvatili da ima odr,edjena kategorijakupaca koja se zadovoljava ukupnim prosjekom koji se izvlaci iz natprosjecnog dizajna ...
(Transformer, 1. jul 2020 16:08)

Sportage i Tucson su natprosecnog dizajna ?? Svasta

Koks i

pre 3 godine

@Ovi lazni auspusi na svim novim modelima raznih marki,pa onih premium su mi ne shvatljivi.Audi i Mecke nove i to top modeli svi furaju istu pricu.Platis auto toliko i imas lazni auspuh,UZAS!Mazda i BMW to vec ne rade tako.
(Njan, 01. jul 2020 22:47)
Ne znam šta ti smeta lažni auspuh jesi li Dimničar po struci? Uzmi brate plati kupi i vozi a zavidni neka gledaju da li ti je pravi ili krivi auspuh.

g. Ralf iz Luksemburga

pre 3 godine

@(moron, 2. jul 2020 11:58)

Znam da je deklarisan na 9.5 fabricki, ali bilo par testova novinara da su uspevali ispod 8s sto bas i nema logike, jer masa, snaga, obrtni itd. ali moze da se izgugla. Ako oni lazu i ja lazem vas. Takodje ima testova ubrzanja i ulicnog poredjenja sa drugim modelima i proizvodjacima i Tucson se nije obrukao.

Transformer

pre 3 godine

Zbog Tiguana se Tucson i Sportage i prodaju toliko.
(Kobaja Grande, 01. jul 2020 13:27)
Sportage i Tucson se prodaju zato sto su dobri i zato sto sy Hyndai/KIA shvatili da ima odr,edjena kategorijakupaca koja se zadovoljava ukupnim prosjekom koji se izvlaci iz natprosjecnog dizajna i solidne “vidljive” opremljenosti, uz istovremeno ispodprosjecne performanse, ukupnu opremljenost, bezbjednosne standarde i sl.
Istovremeno, kategorija kupaca koja trazi natprosjecan kvalitet i performanse i zna da to mora da se plati uglavnom i ne uzima u razmatranje Tucson i Sportage koji su dobro opremljeni i sa jacim motorima i 4x4 pogonom, vec kupuju najcesce Tiguan.
Dakle, kupac koji gleda Tiguana (koji se uglavnom prodaje sa 2.0 tdi i cesto DSG) i ne pomislja na Kiu (koja se 99% prodaje sa 1.7crdi ili 1.6 benz)

Zverko

pre 3 godine

@(Transformer, 1. jul 2020 16:08)

Ma sta nam naprica? 1.6TGDI sa 177KS i 2.0CRDI sa 185KS su ispod prosecni motori i performanse? Pri tom nisu ni skupi kad se pogleda konkurencija sa slicnom motorizacijom, ko ima. A onda pogledas i one testove severnog jelena i vidis da malo malo, eto ti VW najgori. Ostalo necu ni da komentarisem. Ajde malo vi iz VW salona da oladite vise po komentarima.

Митар

pre 3 godine

од свих вагена
овај је заиста
дизајнерско
ремек дело
....свака линија је
на свом
савршеном
месту...

Holy Smoke

pre 3 godine

Kad će VW izbaciti auto u klasi Audija Q5 je to se pitam... Inače ovaj je odličan, promenili su dosta stvari.
(lul, 01. jul 2020 13:22)

Tuareg?

Makao

pre 3 godine

Bas dobar auto. Mnogo prolepsan prednji deo. Ergonomija odlicna, veoma prostrana kabina, solidan kvalitet i bezbednost.

Mozda mu u odnosu na konkurente nedostaje koji cm klirensa za bolji pregled 'sa visine' ali je zato nize teziste.

Uopste me ne cudi da ide k'o alva.

Kvarežma

pre 3 godine

@Kobaja Tuscon 1.6 GDI za 17000eur. Cenom teraju da razmišljaš o Hyundai-u. Kvalitet je tu, ne priznaje se u Srbiji, ali ovde se još uvek ne priznaje superiornost japanskih mašina, iako su prvi u svetu po prodaji, a VW nema roaming izvan EU...

Parekosam

pre 3 godine

Moj otac ima Tiguana 2019. godište. Morate da razumete da se za kupovinu ovog modela odlučio ne zbog njegovog izgleda ili slično, već zbog njegove funkcionalnosti. Pravi porodicni automobil. Ni Kia, ni Ford (pošto vidim da uporedjujete) nema ovoliko mesta na zadnjoj klupi i prtljažniku. Tiguan je prava ladja na putu, lagan za vožnju, udoban i izuzetno ekonomičan. Ima više prostora u njemu nego u X5, lično sam proverio. Pustite suplju priču, kao porodičan auto je uz SuperB i Arteona najbolji. Po mom mišljenju prihvatljiva je cena, kada uzmete u obzir da ćete dobiti pouzdan auto koji će vas služiti minimum 10 godina. Do sada moj otac nikada, ali nikada nije imao problema sa kolima, a imao je pre Tiguana Passata i Superb-u.

GuA

pre 3 godine

Sportage i Tucson se prodaju zato sto su dobri i zato sto sy Hyndai/KIA shvatili da ima odr,edjena kategorijakupaca koja se zadovoljava ukupnim prosjekom koji se izvlaci iz natprosjecnog dizajna ...
(Transformer, 1. jul 2020 16:08)

Sportage i Tucson su natprosecnog dizajna ?? Svasta

Pedja

pre 3 godine

Menjac mu je izuzetno ruzan, ko iz neke prastare lade da su ga uzeli. I ne vidim poentu ovih hromiranih laznih izduva, izgleda mi ko da pate sto nije V8. Inace auto mi je mnogo lepsi nego pre restajlinga.

Transformer

pre 3 godine

Ma sta nam naprica? 1.6TGDI sa 177KS i 2.0CRDI sa 185KS su ispod prosecni motori i performanse? Pri tom nisu ni skupi kad se pogleda konkurencija sa slicnom motorizacijom, ko ima. A onda pogledas i one testove severnog jelena i vidis da malo malo, eto ti VW najgori. Ostalo necu ni da komentarisem. Ajde malo vi iz VW salona da oladite vise po komentarima.
(Zverko, 01. jul 2020 18:38)
Ohladis kompleks, pa procitas komentar i onda mozda ukapiras sta pise. Ja govorim o kategoriji kupaca koja trazi 1.7crdi i 1.6atmo koje nude KIA/Hyndai i koji su ispodprosjecni za ovu kategoriju automobila. Zato sam i napisao da se Sportage/Tucson sa jacim motorima i jacom opremom prodaju na nivou statisticke greske, jer kupci hoce dobar auto i dobre performanse to ne gledaju. Inace me generalno zabolje za VW i mislim da su KIA i Hyndai odlicni, ali vi koje raznosi negativnost morate da shvatite da ne mozete da bacate pausalne komentare iz "mraka", jer ko je vozio i jedno i drugo zna koliko je bolji i kvalitetniji svaki VW od svake Kie. Zbog toga je i skuplji, a prodaje se bolje.

Chiko

pre 3 godine

U klasi sa svojim rodjacima iz seata i skode, tucson/sportage, 3008/5008, lici pomalo na bmw sa prednjom maskom, cena premium a nije premijum. Sto bi neki rekli : a, vid kolki golf

Njan

pre 3 godine

Ovi lazni auspusi na svim novim modelima raznih marki,pa onih premium su mi ne shvatljivi.Audi i Mecke nove i to top modeli svi furaju istu pricu.Platis auto toliko i imas lazni auspuh,UZAS!Mazda i BMW to vec ne rade tako.

kim R

pre 3 godine

@T
Ako hoćeš originalnost odeš kod Pežoa, Volva recimo. Tamo su toliko različiti da se čovek prosto zapita da li su ista firma.

Nemanja

pre 3 godine

@ Upropastili su ga,kao i golf 8.. strasno..
(Otac cokatcije, 01. jul 2020 14:45

Koliko je izgled subjektivna kategorija... Meni je drasticno lepsi od prethodnika i konacno moze da udje u uzi izbor. Prethodnog Tiguana nisam mogao da vidim ocima. Ali se slazem da je Golf 8 ruzniji od Golf 7 i od ovog Tiguana. Jednostavno, ovaj dizajn bolje stoji SUV-u. Jedino mi ta klima osetljiva na dodir smeta.

moron

pre 3 godine

Cena mi deluje zaista korektno. Po cenovniku, najskuplji paket u verziji TDI 190 4Motion DSG7 (bez eventualnog popusta) je manje od 41 k (40.828).
Poredjenja radi, salonska nova Ford Kuga 2,0 TDCI 190 AT8 AWD St Line je (sa popustom) 41.990.
Teško bi tu čovek odabrao. A kako god da odabere, i pogrešio je, a i nije.
Onaj akcijski Tiguan Hihgline 2,0 TDI 150 (za 34k) zaista ima više nego odličnu cenu. Jeste da je za te pare moguće uzeti i opremljen Tucson (koga ovde mnogi pominju), ali, izmedju 34k za Tiguana i 34k za Tucsona, ja bih bez dilema izabrao 34k za Tiguana. Tiguan jeste kod nas najprodavaniji SUV (po nekim statistikama), ali, mislim da je to zato što se samo on nudi u takvim verzijama pogona i opreme koji omogućavaju izuzetno niske ulazne cene. Ali, čim ga "savremeno opremiš", on više nema tako atraktivnu cenu. Bude on možda i dalje povoljniji, ali, razlika cene (meni) postane (skoro) "smešna". Što ne znači da je drugome ta razika cene "smešna". A čak i uz možda nešto nižu opremu, on i dalje ima dobar adut - ima odličnu ponudu prostora za porodice, a često za te pare ima i izuzetno potentan motor (poput 1,6 T-GDI).

ha ha

pre 3 godine

Menjac mu je izuzetno ruzan, ko iz neke prastare lade da su ga uzeli. I ne vidim poentu ovih hromiranih laznih izduva, izgleda mi ko da pate sto nije V8. Inace auto mi je mnogo lepsi nego pre restajlinga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pedja, 1. jul 2020 18:36)

Ni uz najbolju volju nisam uspeo da primetim sta je izuzetno ruzno kod rucke menjaca. Uzgred, stare lade su imale ručku menjaca sa kuglom, isto kao i npr stari Ferari. Takodje nisam uspeo da primetim tu novu lepotu koju je navodno dobio posle restajlinga. Ali, valjda moj smisao za estetiku nije na nivou rafiniranih aristokrata sa splavova.

moron

pre 3 godine

Vidim da sam prethodno napravio omašku. Piše: "Tiguan jeste kod nas najprodavaniji SUV ...", a treba: "Tucson jeste kod nas najprodavaniji SUV ..."

Koks i

pre 3 godine

@Ovi lazni auspusi na svim novim modelima raznih marki,pa onih premium su mi ne shvatljivi.Audi i Mecke nove i to top modeli svi furaju istu pricu.Platis auto toliko i imas lazni auspuh,UZAS!Mazda i BMW to vec ne rade tako.
(Njan, 01. jul 2020 22:47)
Ne znam šta ti smeta lažni auspuh jesi li Dimničar po struci? Uzmi brate plati kupi i vozi a zavidni neka gledaju da li ti je pravi ili krivi auspuh.

Reziel

pre 3 godine

Neko kaže dosadan, a meni je dizajn klasičan. U svakom slučaju Tiguanu bolje stoji nego na Golfu 8.
Vidim da mnogi kritikuju jer Tiguan kako kažu košta kao premium a to nije. U poređenju sa X3, Q5 i GLC koji jesu premium, u zavisnosti od paketa opreme je jeftiniji od 30 do 50%, pa možda i više.

Pristojno opremljen Tiguan sa 2.0tdi motorom od 190ks je oko 35k eura, dok je isti takav X3 oko 50.000.
Na drugoj strani, Tucson, ili Kia, u maksimalnom paketu opreme mogu da se dobiju za taj novac, čak i malo niže.

Ono što po meni korejci još uvek nemaju, jesu performanse motora na nivou nemaca, u ovom slučaju VW-a.
Iako su na papiru slični, motori u realnom korišćenju zaista nisu na istom nivou. U ciframa, 2.0 CRDi dizel iz Tucsona ima 184KS, a do stotke stiže za skoro celih deset sekundi. Tiguan sa 2.0tdi motorom od 150ks do stotke stiže za 9.3 sekundi, a sa ovim od 190ks za svega osam sekundi. Kod medjuubrzanja razlika se oseti i više. Neko će reći da to nije bitno, i da to nisu osetne razlike, ali ako probate Tiguan i Tucson, vrlo brzo će vam biti jasna razlika.
Iako je novijim generacijama važna i grafika infotainment sistema, motor i performanse ipak imaju prednost.

moron

pre 3 godine

"@Reziel
1.6T-GDI 177KS 4x4 ide oko 7.5s do 7.8s do 100kmh na testovima
(g. Ralf iz Luksemburga, 2. jul 2020 11:01)"

Na sajtu uvoznika za Srbiju ne piše podatak ni blizu tome. Piše 9,1 (za DCT, a sa 6MT je 9,5). Što je, naravno, odličan podatak. I to je, dakako, za najlakški paket opreme i najmanje točkove uz 1,6 T-GDI AWD ( masa te verzije, zavisno od paketa, se kreće od 1.562 do 1.727, a dolazi, ako dobro čitam, sa 17", 18" i 19").
Inače, nedavno izmerih masu alu točka od 16" i od 18" (oko 17 i 27 kg, ali, nisu bili "ista klasa", od istog vozila), što naravno nije primenjivo na Tucsona, ali ipak objašnjava i zašto točkovi veće colaže utiču i na perfomanse. Tako da budi siguran i da Tucson sa 19", kada bi se i nudio u istom paketu kao i sa 18", opet ne bi imao isto ubrzanje. A o razlici do 17" da i ne pričamo.

g. Ralf iz Luksemburga

pre 3 godine

@(moron, 2. jul 2020 11:58)

Znam da je deklarisan na 9.5 fabricki, ali bilo par testova novinara da su uspevali ispod 8s sto bas i nema logike, jer masa, snaga, obrtni itd. ali moze da se izgugla. Ako oni lazu i ja lazem vas. Takodje ima testova ubrzanja i ulicnog poredjenja sa drugim modelima i proizvodjacima i Tucson se nije obrukao.